Utorak, 23.09.2008.

00:27

Tadić se obratio Skupštini UN

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio od Generalne skupštine UN da podrži rezoluciju Srbije o Kosovu.

Izvor: B92

Tadiæ se obratio Skupštini UN IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Bruno

pre 15 godina

Zašto moramo stalno da udaramo glavom o zid? Zar se stanovništvo Kosova nije referndumom izjasnilo kako će i sa kim da žive? To je po meni demokratska odluka. Šta sada hođe naš predsednik i njegov vezir mali Vuk? Pregovore, ali sa kim? Ko hođe sa albanske strane da razgovara o statrusu Kosova sa Srbijanskom vladom? Niko! Zato pamet u glavu, jer Miloševićev istorijski kiks, ne može ispraviti više niko, jer je Kumanovska kapitulacija jasna. Nikakav suverenitet više nemamo na Kosovu, pa prema tome, ne bacajte pare, hapsite Mladića udjimo u EU i da živimo kao ljudi...

Aaron

pre 15 godina

Ne tako davno Tači & co. su obećavali da će na Skupštini UN dobiti članstvo u toj organizaciji. Tvrdili da su Rusija i Kina jedina smetnja da to ostvare u SB. Ali treba sad da prihvate realnost da tri četvrtine država na svetu ne podržava jednostranu secesiju. Moraće se na nove pregovore, koliko god želeli da ih izbegnu.

arben

pre 15 godina

"...od samog pocetka, srbija je isckljucila upotrebu sile"
amnezija predsednice; upravo upotreba sile od strane srbije je dovela do nezavisnosti kosova..
To stalno i dosadno pozivanje na medunarodno pravo, kao da isto nije proizvod upotrebe sile velikih sila i kao da je covecanstvo toliko sretno ziveci u takvom medunarodnom, svetom po Tadicu, okviru...

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Naravno, posto na euronews-u nema vesti da se Tadic obratio, na lokalnim zapadnim stanicama nema NIJEDNE reci o tome, to je kao da se nije obratio. Nema vesti = nema dogadjaja:(

Za bolje sutra

pre 15 godina

E ovo, ovo je moj Predsednik. Ovo je covek kojeg zelim da me predstavlja u svetu. Ovo je covek koji se na ljudski i normalan nacin bori za ono sto su drugi unistili odavno. Ovo, ovo je moj PREDSEDNIK.

bezimena

pre 15 godina

Ajd i ta formalnost je obavljena, sada bi g-din Tadić mogao da se vrati na svakodnevne probleme i svoje obećanje u vezi korupcije!

bb

pre 15 godina

Bravo predsednice, divan govor velikog i srpskog politicara. Bez obzira sto je Kosovo otislo i sto taj govor nece uticati na to, ali taj govor prestavlja Srbiju koja je izgubila status normalnog pregovaraca. Mi moramo biti realni i vratiti se u proslost analizirajuci sto nam se sve ovo dogodilo, i sto smo presedan sa Kosovom, zbog toga sto je Milosevic sva diplomatska vrata zatvorio, sto je Kostunica ometao normalan diplomatski kontakt, on je ili cutao ili slao drugoga, ili samo ponavljao KOsovo je Srbija.
Ovaj govor je jedan stav Srbije koji svako pametan treba da zastupa a politicar kao Tadic je potreban Srbiji.
Opozicija treba da se skoluje, uci na ovakvim stvarima a ne da stopira rad parlamenta samo zato sto je izgubila ucesce u vlasti.

Kosovastar

pre 15 godina

Neki veruju da su kosovari nervozni oko ovakvih nastupanja poput Tadica u GS UN. Zapravo nije problem sto neko na Kosovo sumnja u to hoce li biti nekog preokreta po pitanju statusa Kosova jer to je resena stvar o kojoj nema sta da se razgovara. Jednostavno ne postoji nikakva mogucnost o nekakvim "novim pregovorima". To je cista utopija. Ali problem je sto gubimo vreme. Dok ostali se bave prakticnim pitanjima, kako naci posao za ljude, kako poboljsati zivot, imati bolje uslove skolovanja, bolje zdravstvene ustanove i usluge i td itd drzavni vrh Srbije kao da nema drugo sta da radi osim Kosova. Ne samo ministarstvo vec i citava vlada Srbije moze slobodno da se zove vlada za Kosovo. Tako bar se cini s polja. I tu izlazi veliki problem da niko u Srbiji nema hrabrosti jednog De Gola i da saopstava narodu da je Kosovo izgubljeno i da zivot tece i mora se ici napred. Nece vratiti Kosovo nikakvo misljenje Medjunaordnog suda koja je uostalom neobavezujuca jer drugi narodi i drzave u svetu imaju pametnija posla nego da sa bave nama i da vrse pritsak nekakvim novim pregovorima.

Dejan

pre 15 godina

umesto 'necemo priznati nezavisnost Kosova nikada' mogao je reci 'necemo priznati zavisnost Kosova od USA nikada'. U sustini ovde nije problem nezavisnost...A Albanci to znaju...

Onomatopeja

pre 15 godina

Jao, dosta vise sa tim Kosovom, Srbima, Ilirima i amebama! 'Ajde da ovu davno ispricanu pricu ponavljaju radikali, to bih razumela jer su nacionalisticke provenijencije. Ali da se jedan demokrata zavrzuje oko Kosova - to stvarno ne mogu da shvatim!
Gde su Vam, predsednice, novi programi saradnje sa Kosovom i LJUDIMA koji tamo zive? Bas me briga da li su Srbi ili Romi ili Albanci! Rec je o lljudima a ne o crkvenim imanjima, zar ne?
Bojim se da Vi NEMATE sta da ponudite Kosovu.
Last but not least, volela bih da vidim mladjahnog Jovanovica kao pregovaraca sa Kosovom. Cini mi se da on nudi pomirenja i saradnju. Ceka se nova generacija politicara sa obe strane Ibra.

Cera

pre 15 godina

Samo napred Gospodine Predsednice. Iskreno se nadam da ce lideri sa Kosova slusati i ovaj govor. Neka se ne obaziru na glasanje i velike sile, nego na sopstvenu savest, sto je takodje jako bitno i za nas same. A onda cemo se sigurno normalnije i medjusobno sami dogovoriti sta i kako.
Mislim da ako se u ovom trenutku prica o argumentima, oni su na nasoj strani po ovoj temi na UN. Sve ostalo je neka druga prica...

harizma_u_NY

pre 15 godina

Nikada da se ne dignu ruke od Kosova! Ako treba i 100 godina da cekamo da ga povratimo, toliko cemo cekati,ali nema odustajanja jer je to nasa zemlja, SVETA ZEMLJA! Imas nasu podrsku g. Predsednice, drzimo ti placeve i ne zaboravi logos,etos i patos (logika,etika i strast) su kljucni za dobor govor, i cezure, uvodi pauze izazovi im paznju, neka se pretvore u usi! I sta god da bude, nije tvoja odgovornost!

Steva Krivošija

pre 15 godina

Smatram da su napori koje čini predsednik Tadić u skladu sa očekivanjima celog civilizovanog sveta i zato ga u potpunosti podržavam. Verujem da će znati da proceni kada je kraj. Ako želite da vas poštuju onda morate da se borite za svoja prava dokle god imate legalne mogućnosti. Pa i ako izgubite svi znaju da ste učinili sve što je u vašoj moći. Niko ne voli one koji lako odustaju a pogotovo ako imaju potpuno legitiman cilj. Mislim da je još uvek rano da se dignu ruke od Kosova. Zato, napred gospodine predsedniče, samo hrabro!

Katica

pre 15 godina

Tužno za budućnost Srbije, da nas i dalje vode ljudi (i da troše naše vreme i novac!) koji nisu u stanju da shvate da smo u Slobinim ratovima IZGUBILI KOSOVO! To INAĆENJE i ne prihvatanje REALNOSTI će nastaviti sa razara Srbiju – koja je i onako u više nego jadnom stanju – na „veštačkim plućima, srcu, bubrezima“.... Da bi Srbija preživela ona NI PO KOJU CENU NE SME DA VODI DALJE RAT (ni vojni ni pravni ni politčki!) SA supersilom kakva je SAD.

Napred

pre 15 godina

Treba da se bori na svaki miran nacin - za to i sluzi politika i diplomatija. Sta ce sud odluciti ne zna se, ali je manje vise svejedno - jer ima ako sam dobro shvatila samo savetodavnu moc.
Sta ce dalje biti sa Kosovom - bice potpuno isto bez obzira na odluku.
Aku valjda se nece skoncentrisati kao i Sloba samo na mlacenje prazne slame citavu deceniju - e to nama ne treba.

Vukosava Draskovic

pre 15 godina

Odlazak B. Tadica u Njujork (i o MOM trosku!) i nastup pred GS UN ima smisla jedino ako tamosnjem auditorijumu ima da saopsti nesto novo. Ako ode i po stoti put isprica pricu: "Mi nikad necemo...", govorice pred praznom salom i izazvati efekt suprotan od zeljenog.

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

"Tadić danas govori na Skupštini UN"
Ne znam da li je poneo moj pismeni zadatak. Voleo bih da ceo svet čuje muke jednog Srbina sa ovakvom vlašću.

kesa

pre 15 godina

Jedva cekam kraj cele ove price. Jer kakva god i odluka bila suda i koliko god zemalja nas podrzi - NISTA se nece promeniti. ... Kakvu ce korist da imaju i Srbi i Albanci posle odluke suda, ma kakva god bila? Nikakvu.

Citalac

pre 15 godina

Svima realnim je jasno ko i kako vodi svetsku politiku. Biti mali i hrabar je lepo u pricama, tesko u realnosti. No, to ne znaci da se ne treba boriti za svoja prava. Zbog toga-stecno g, Predsednice !

Lala

pre 15 godina

Hapsite Mladića! Sad je pravi trenutak, kad su radikali polupani i ošamućeni. A onda ovi više nemaju izgovor da nas zavlače.
Kad si sitna riba u ovom moru plavom, ćuti i radi ono što veliki očekuju. A u našem slučaju ne postoji ni moralna dilema da li je Mladić kriv ili ne. Na kraju krajeva, postoji mesto gde se dokazuje krivica i nevinost.
Amerika će - jedva čekam to, pući kad-tad, ali to ne znači da će Rusija ili Kina biti bolja u svojoj spoljnoj politici!
U politici postoji samo interes i ništa više. Osvestite se!!!

KandaBata

pre 15 godina

Jel govori mozda o ukidanju viza za gradjane Srbije i planovima zemlje za ulazaka u EU ili ce kao Slobica sledecih sto godina da pibedjuje u vec unapred izgubljenim bitkama.

bivsi crnogorac

pre 15 godina

E moj Vujanovicu Ameri ce "otici" sa ovih prostora vrlo brzo, a mi smo "osudjeni" jedni na druge zauvijek. Dobro razmisli sta radis.

Martin,Pirot

pre 15 godina

Steta sto maneken ne skine cipelu i ne opali njome po govornici, drugi su to radili i zbog mnogo manjih stvari nego sto je otimanje 15% teritorije, dakle Tadicu, opali djonom, ili stiklom, sta vec!:)

Aleksandar

pre 15 godina

Svet sve vise uvidja da je siledzijska politika diktata i ratova, u cilju samo sopstvenih interesa SAD i njenih EU satelita, dovela do pitanja opstanka i samih UN. Nasa inicijativa dobija sve vise simpatija i dodje mu kao melem na ranu da se UN sacuvaju kao i njen medjunarodno pravni i politicki znacaj. Uticaj Rusije, Kine i Indije, sto je evidentno, nezadrzivo raste i doprinosi oslobadjanju stega iz celjusti svetskog zandara br.1. Najava Mekejna da ce "izolovati Kinu i Rusiju" stvaranjem neke nove lige, mimo UN, valjda "novo kecerske", mozda, pokazuje svu glupost i nerazum diplomatije SAD i beskompromisnosti i beskrupuloznosti njenog vojno-industrijskog i ratno-huskackog lobija. To se svetu vise ne svidja i neminovno ce se priblizavati Rusiji i Kini pre svega. U takvom odnosu snaga i razvoju dogadjaja je najopasnija tajna diplomatija SAD i EU i kakva iznenadjenja spremaju. Hocemo li biti spremni za njih?

ivana

pre 15 godina

Zar ce nesto novo da kaze? Sve smo to vec culi, i mi a i ovi iz UN-a. Vec je postalo kao obrtanje jedne te iste ploce, dok pritom Skupstina ovde nije u stanju da donese nijedan zakon. Ko ce takvu drzavu da uzme sa ozbiljno?

Aleksandar

pre 15 godina

Svet sve vise uvidja da je siledzijska politika diktata i ratova, u cilju samo sopstvenih interesa SAD i njenih EU satelita, dovela do pitanja opstanka i samih UN. Nasa inicijativa dobija sve vise simpatija i dodje mu kao melem na ranu da se UN sacuvaju kao i njen medjunarodno pravni i politicki znacaj. Uticaj Rusije, Kine i Indije, sto je evidentno, nezadrzivo raste i doprinosi oslobadjanju stega iz celjusti svetskog zandara br.1. Najava Mekejna da ce "izolovati Kinu i Rusiju" stvaranjem neke nove lige, mimo UN, valjda "novo kecerske", mozda, pokazuje svu glupost i nerazum diplomatije SAD i beskompromisnosti i beskrupuloznosti njenog vojno-industrijskog i ratno-huskackog lobija. To se svetu vise ne svidja i neminovno ce se priblizavati Rusiji i Kini pre svega. U takvom odnosu snaga i razvoju dogadjaja je najopasnija tajna diplomatija SAD i EU i kakva iznenadjenja spremaju. Hocemo li biti spremni za njih?

bivsi crnogorac

pre 15 godina

E moj Vujanovicu Ameri ce "otici" sa ovih prostora vrlo brzo, a mi smo "osudjeni" jedni na druge zauvijek. Dobro razmisli sta radis.

Lala

pre 15 godina

Hapsite Mladića! Sad je pravi trenutak, kad su radikali polupani i ošamućeni. A onda ovi više nemaju izgovor da nas zavlače.
Kad si sitna riba u ovom moru plavom, ćuti i radi ono što veliki očekuju. A u našem slučaju ne postoji ni moralna dilema da li je Mladić kriv ili ne. Na kraju krajeva, postoji mesto gde se dokazuje krivica i nevinost.
Amerika će - jedva čekam to, pući kad-tad, ali to ne znači da će Rusija ili Kina biti bolja u svojoj spoljnoj politici!
U politici postoji samo interes i ništa više. Osvestite se!!!

Citalac

pre 15 godina

Svima realnim je jasno ko i kako vodi svetsku politiku. Biti mali i hrabar je lepo u pricama, tesko u realnosti. No, to ne znaci da se ne treba boriti za svoja prava. Zbog toga-stecno g, Predsednice !

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

"Tadić danas govori na Skupštini UN"
Ne znam da li je poneo moj pismeni zadatak. Voleo bih da ceo svet čuje muke jednog Srbina sa ovakvom vlašću.

Martin,Pirot

pre 15 godina

Steta sto maneken ne skine cipelu i ne opali njome po govornici, drugi su to radili i zbog mnogo manjih stvari nego sto je otimanje 15% teritorije, dakle Tadicu, opali djonom, ili stiklom, sta vec!:)

Steva Krivošija

pre 15 godina

Smatram da su napori koje čini predsednik Tadić u skladu sa očekivanjima celog civilizovanog sveta i zato ga u potpunosti podržavam. Verujem da će znati da proceni kada je kraj. Ako želite da vas poštuju onda morate da se borite za svoja prava dokle god imate legalne mogućnosti. Pa i ako izgubite svi znaju da ste učinili sve što je u vašoj moći. Niko ne voli one koji lako odustaju a pogotovo ako imaju potpuno legitiman cilj. Mislim da je još uvek rano da se dignu ruke od Kosova. Zato, napred gospodine predsedniče, samo hrabro!

ivana

pre 15 godina

Zar ce nesto novo da kaze? Sve smo to vec culi, i mi a i ovi iz UN-a. Vec je postalo kao obrtanje jedne te iste ploce, dok pritom Skupstina ovde nije u stanju da donese nijedan zakon. Ko ce takvu drzavu da uzme sa ozbiljno?

Katica

pre 15 godina

Tužno za budućnost Srbije, da nas i dalje vode ljudi (i da troše naše vreme i novac!) koji nisu u stanju da shvate da smo u Slobinim ratovima IZGUBILI KOSOVO! To INAĆENJE i ne prihvatanje REALNOSTI će nastaviti sa razara Srbiju – koja je i onako u više nego jadnom stanju – na „veštačkim plućima, srcu, bubrezima“.... Da bi Srbija preživela ona NI PO KOJU CENU NE SME DA VODI DALJE RAT (ni vojni ni pravni ni politčki!) SA supersilom kakva je SAD.

harizma_u_NY

pre 15 godina

Nikada da se ne dignu ruke od Kosova! Ako treba i 100 godina da cekamo da ga povratimo, toliko cemo cekati,ali nema odustajanja jer je to nasa zemlja, SVETA ZEMLJA! Imas nasu podrsku g. Predsednice, drzimo ti placeve i ne zaboravi logos,etos i patos (logika,etika i strast) su kljucni za dobor govor, i cezure, uvodi pauze izazovi im paznju, neka se pretvore u usi! I sta god da bude, nije tvoja odgovornost!

Onomatopeja

pre 15 godina

Jao, dosta vise sa tim Kosovom, Srbima, Ilirima i amebama! 'Ajde da ovu davno ispricanu pricu ponavljaju radikali, to bih razumela jer su nacionalisticke provenijencije. Ali da se jedan demokrata zavrzuje oko Kosova - to stvarno ne mogu da shvatim!
Gde su Vam, predsednice, novi programi saradnje sa Kosovom i LJUDIMA koji tamo zive? Bas me briga da li su Srbi ili Romi ili Albanci! Rec je o lljudima a ne o crkvenim imanjima, zar ne?
Bojim se da Vi NEMATE sta da ponudite Kosovu.
Last but not least, volela bih da vidim mladjahnog Jovanovica kao pregovaraca sa Kosovom. Cini mi se da on nudi pomirenja i saradnju. Ceka se nova generacija politicara sa obe strane Ibra.

kesa

pre 15 godina

Jedva cekam kraj cele ove price. Jer kakva god i odluka bila suda i koliko god zemalja nas podrzi - NISTA se nece promeniti. ... Kakvu ce korist da imaju i Srbi i Albanci posle odluke suda, ma kakva god bila? Nikakvu.

KandaBata

pre 15 godina

Jel govori mozda o ukidanju viza za gradjane Srbije i planovima zemlje za ulazaka u EU ili ce kao Slobica sledecih sto godina da pibedjuje u vec unapred izgubljenim bitkama.

Za bolje sutra

pre 15 godina

E ovo, ovo je moj Predsednik. Ovo je covek kojeg zelim da me predstavlja u svetu. Ovo je covek koji se na ljudski i normalan nacin bori za ono sto su drugi unistili odavno. Ovo, ovo je moj PREDSEDNIK.

Cera

pre 15 godina

Samo napred Gospodine Predsednice. Iskreno se nadam da ce lideri sa Kosova slusati i ovaj govor. Neka se ne obaziru na glasanje i velike sile, nego na sopstvenu savest, sto je takodje jako bitno i za nas same. A onda cemo se sigurno normalnije i medjusobno sami dogovoriti sta i kako.
Mislim da ako se u ovom trenutku prica o argumentima, oni su na nasoj strani po ovoj temi na UN. Sve ostalo je neka druga prica...

Kosovastar

pre 15 godina

Neki veruju da su kosovari nervozni oko ovakvih nastupanja poput Tadica u GS UN. Zapravo nije problem sto neko na Kosovo sumnja u to hoce li biti nekog preokreta po pitanju statusa Kosova jer to je resena stvar o kojoj nema sta da se razgovara. Jednostavno ne postoji nikakva mogucnost o nekakvim "novim pregovorima". To je cista utopija. Ali problem je sto gubimo vreme. Dok ostali se bave prakticnim pitanjima, kako naci posao za ljude, kako poboljsati zivot, imati bolje uslove skolovanja, bolje zdravstvene ustanove i usluge i td itd drzavni vrh Srbije kao da nema drugo sta da radi osim Kosova. Ne samo ministarstvo vec i citava vlada Srbije moze slobodno da se zove vlada za Kosovo. Tako bar se cini s polja. I tu izlazi veliki problem da niko u Srbiji nema hrabrosti jednog De Gola i da saopstava narodu da je Kosovo izgubljeno i da zivot tece i mora se ici napred. Nece vratiti Kosovo nikakvo misljenje Medjunaordnog suda koja je uostalom neobavezujuca jer drugi narodi i drzave u svetu imaju pametnija posla nego da sa bave nama i da vrse pritsak nekakvim novim pregovorima.

Vukosava Draskovic

pre 15 godina

Odlazak B. Tadica u Njujork (i o MOM trosku!) i nastup pred GS UN ima smisla jedino ako tamosnjem auditorijumu ima da saopsti nesto novo. Ako ode i po stoti put isprica pricu: "Mi nikad necemo...", govorice pred praznom salom i izazvati efekt suprotan od zeljenog.

Dejan

pre 15 godina

umesto 'necemo priznati nezavisnost Kosova nikada' mogao je reci 'necemo priznati zavisnost Kosova od USA nikada'. U sustini ovde nije problem nezavisnost...A Albanci to znaju...

Napred

pre 15 godina

Treba da se bori na svaki miran nacin - za to i sluzi politika i diplomatija. Sta ce sud odluciti ne zna se, ali je manje vise svejedno - jer ima ako sam dobro shvatila samo savetodavnu moc.
Sta ce dalje biti sa Kosovom - bice potpuno isto bez obzira na odluku.
Aku valjda se nece skoncentrisati kao i Sloba samo na mlacenje prazne slame citavu deceniju - e to nama ne treba.

bezimena

pre 15 godina

Ajd i ta formalnost je obavljena, sada bi g-din Tadić mogao da se vrati na svakodnevne probleme i svoje obećanje u vezi korupcije!

arben

pre 15 godina

"...od samog pocetka, srbija je isckljucila upotrebu sile"
amnezija predsednice; upravo upotreba sile od strane srbije je dovela do nezavisnosti kosova..
To stalno i dosadno pozivanje na medunarodno pravo, kao da isto nije proizvod upotrebe sile velikih sila i kao da je covecanstvo toliko sretno ziveci u takvom medunarodnom, svetom po Tadicu, okviru...

bb

pre 15 godina

Bravo predsednice, divan govor velikog i srpskog politicara. Bez obzira sto je Kosovo otislo i sto taj govor nece uticati na to, ali taj govor prestavlja Srbiju koja je izgubila status normalnog pregovaraca. Mi moramo biti realni i vratiti se u proslost analizirajuci sto nam se sve ovo dogodilo, i sto smo presedan sa Kosovom, zbog toga sto je Milosevic sva diplomatska vrata zatvorio, sto je Kostunica ometao normalan diplomatski kontakt, on je ili cutao ili slao drugoga, ili samo ponavljao KOsovo je Srbija.
Ovaj govor je jedan stav Srbije koji svako pametan treba da zastupa a politicar kao Tadic je potreban Srbiji.
Opozicija treba da se skoluje, uci na ovakvim stvarima a ne da stopira rad parlamenta samo zato sto je izgubila ucesce u vlasti.

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Naravno, posto na euronews-u nema vesti da se Tadic obratio, na lokalnim zapadnim stanicama nema NIJEDNE reci o tome, to je kao da se nije obratio. Nema vesti = nema dogadjaja:(

Aaron

pre 15 godina

Ne tako davno Tači & co. su obećavali da će na Skupštini UN dobiti članstvo u toj organizaciji. Tvrdili da su Rusija i Kina jedina smetnja da to ostvare u SB. Ali treba sad da prihvate realnost da tri četvrtine država na svetu ne podržava jednostranu secesiju. Moraće se na nove pregovore, koliko god želeli da ih izbegnu.

Bruno

pre 15 godina

Zašto moramo stalno da udaramo glavom o zid? Zar se stanovništvo Kosova nije referndumom izjasnilo kako će i sa kim da žive? To je po meni demokratska odluka. Šta sada hođe naš predsednik i njegov vezir mali Vuk? Pregovore, ali sa kim? Ko hođe sa albanske strane da razgovara o statrusu Kosova sa Srbijanskom vladom? Niko! Zato pamet u glavu, jer Miloševićev istorijski kiks, ne može ispraviti više niko, jer je Kumanovska kapitulacija jasna. Nikakav suverenitet više nemamo na Kosovu, pa prema tome, ne bacajte pare, hapsite Mladića udjimo u EU i da živimo kao ljudi...

Katica

pre 15 godina

Tužno za budućnost Srbije, da nas i dalje vode ljudi (i da troše naše vreme i novac!) koji nisu u stanju da shvate da smo u Slobinim ratovima IZGUBILI KOSOVO! To INAĆENJE i ne prihvatanje REALNOSTI će nastaviti sa razara Srbiju – koja je i onako u više nego jadnom stanju – na „veštačkim plućima, srcu, bubrezima“.... Da bi Srbija preživela ona NI PO KOJU CENU NE SME DA VODI DALJE RAT (ni vojni ni pravni ni politčki!) SA supersilom kakva je SAD.

Aleksandar

pre 15 godina

Svet sve vise uvidja da je siledzijska politika diktata i ratova, u cilju samo sopstvenih interesa SAD i njenih EU satelita, dovela do pitanja opstanka i samih UN. Nasa inicijativa dobija sve vise simpatija i dodje mu kao melem na ranu da se UN sacuvaju kao i njen medjunarodno pravni i politicki znacaj. Uticaj Rusije, Kine i Indije, sto je evidentno, nezadrzivo raste i doprinosi oslobadjanju stega iz celjusti svetskog zandara br.1. Najava Mekejna da ce "izolovati Kinu i Rusiju" stvaranjem neke nove lige, mimo UN, valjda "novo kecerske", mozda, pokazuje svu glupost i nerazum diplomatije SAD i beskompromisnosti i beskrupuloznosti njenog vojno-industrijskog i ratno-huskackog lobija. To se svetu vise ne svidja i neminovno ce se priblizavati Rusiji i Kini pre svega. U takvom odnosu snaga i razvoju dogadjaja je najopasnija tajna diplomatija SAD i EU i kakva iznenadjenja spremaju. Hocemo li biti spremni za njih?

bivsi crnogorac

pre 15 godina

E moj Vujanovicu Ameri ce "otici" sa ovih prostora vrlo brzo, a mi smo "osudjeni" jedni na druge zauvijek. Dobro razmisli sta radis.

Onomatopeja

pre 15 godina

Jao, dosta vise sa tim Kosovom, Srbima, Ilirima i amebama! 'Ajde da ovu davno ispricanu pricu ponavljaju radikali, to bih razumela jer su nacionalisticke provenijencije. Ali da se jedan demokrata zavrzuje oko Kosova - to stvarno ne mogu da shvatim!
Gde su Vam, predsednice, novi programi saradnje sa Kosovom i LJUDIMA koji tamo zive? Bas me briga da li su Srbi ili Romi ili Albanci! Rec je o lljudima a ne o crkvenim imanjima, zar ne?
Bojim se da Vi NEMATE sta da ponudite Kosovu.
Last but not least, volela bih da vidim mladjahnog Jovanovica kao pregovaraca sa Kosovom. Cini mi se da on nudi pomirenja i saradnju. Ceka se nova generacija politicara sa obe strane Ibra.

ivana

pre 15 godina

Zar ce nesto novo da kaze? Sve smo to vec culi, i mi a i ovi iz UN-a. Vec je postalo kao obrtanje jedne te iste ploce, dok pritom Skupstina ovde nije u stanju da donese nijedan zakon. Ko ce takvu drzavu da uzme sa ozbiljno?

Martin,Pirot

pre 15 godina

Steta sto maneken ne skine cipelu i ne opali njome po govornici, drugi su to radili i zbog mnogo manjih stvari nego sto je otimanje 15% teritorije, dakle Tadicu, opali djonom, ili stiklom, sta vec!:)

Vukosava Draskovic

pre 15 godina

Odlazak B. Tadica u Njujork (i o MOM trosku!) i nastup pred GS UN ima smisla jedino ako tamosnjem auditorijumu ima da saopsti nesto novo. Ako ode i po stoti put isprica pricu: "Mi nikad necemo...", govorice pred praznom salom i izazvati efekt suprotan od zeljenog.

harizma_u_NY

pre 15 godina

Nikada da se ne dignu ruke od Kosova! Ako treba i 100 godina da cekamo da ga povratimo, toliko cemo cekati,ali nema odustajanja jer je to nasa zemlja, SVETA ZEMLJA! Imas nasu podrsku g. Predsednice, drzimo ti placeve i ne zaboravi logos,etos i patos (logika,etika i strast) su kljucni za dobor govor, i cezure, uvodi pauze izazovi im paznju, neka se pretvore u usi! I sta god da bude, nije tvoja odgovornost!

Lala

pre 15 godina

Hapsite Mladića! Sad je pravi trenutak, kad su radikali polupani i ošamućeni. A onda ovi više nemaju izgovor da nas zavlače.
Kad si sitna riba u ovom moru plavom, ćuti i radi ono što veliki očekuju. A u našem slučaju ne postoji ni moralna dilema da li je Mladić kriv ili ne. Na kraju krajeva, postoji mesto gde se dokazuje krivica i nevinost.
Amerika će - jedva čekam to, pući kad-tad, ali to ne znači da će Rusija ili Kina biti bolja u svojoj spoljnoj politici!
U politici postoji samo interes i ništa više. Osvestite se!!!

kesa

pre 15 godina

Jedva cekam kraj cele ove price. Jer kakva god i odluka bila suda i koliko god zemalja nas podrzi - NISTA se nece promeniti. ... Kakvu ce korist da imaju i Srbi i Albanci posle odluke suda, ma kakva god bila? Nikakvu.

Steva Krivošija

pre 15 godina

Smatram da su napori koje čini predsednik Tadić u skladu sa očekivanjima celog civilizovanog sveta i zato ga u potpunosti podržavam. Verujem da će znati da proceni kada je kraj. Ako želite da vas poštuju onda morate da se borite za svoja prava dokle god imate legalne mogućnosti. Pa i ako izgubite svi znaju da ste učinili sve što je u vašoj moći. Niko ne voli one koji lako odustaju a pogotovo ako imaju potpuno legitiman cilj. Mislim da je još uvek rano da se dignu ruke od Kosova. Zato, napred gospodine predsedniče, samo hrabro!

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

"Tadić danas govori na Skupštini UN"
Ne znam da li je poneo moj pismeni zadatak. Voleo bih da ceo svet čuje muke jednog Srbina sa ovakvom vlašću.

Napred

pre 15 godina

Treba da se bori na svaki miran nacin - za to i sluzi politika i diplomatija. Sta ce sud odluciti ne zna se, ali je manje vise svejedno - jer ima ako sam dobro shvatila samo savetodavnu moc.
Sta ce dalje biti sa Kosovom - bice potpuno isto bez obzira na odluku.
Aku valjda se nece skoncentrisati kao i Sloba samo na mlacenje prazne slame citavu deceniju - e to nama ne treba.

Cera

pre 15 godina

Samo napred Gospodine Predsednice. Iskreno se nadam da ce lideri sa Kosova slusati i ovaj govor. Neka se ne obaziru na glasanje i velike sile, nego na sopstvenu savest, sto je takodje jako bitno i za nas same. A onda cemo se sigurno normalnije i medjusobno sami dogovoriti sta i kako.
Mislim da ako se u ovom trenutku prica o argumentima, oni su na nasoj strani po ovoj temi na UN. Sve ostalo je neka druga prica...

Kosovastar

pre 15 godina

Neki veruju da su kosovari nervozni oko ovakvih nastupanja poput Tadica u GS UN. Zapravo nije problem sto neko na Kosovo sumnja u to hoce li biti nekog preokreta po pitanju statusa Kosova jer to je resena stvar o kojoj nema sta da se razgovara. Jednostavno ne postoji nikakva mogucnost o nekakvim "novim pregovorima". To je cista utopija. Ali problem je sto gubimo vreme. Dok ostali se bave prakticnim pitanjima, kako naci posao za ljude, kako poboljsati zivot, imati bolje uslove skolovanja, bolje zdravstvene ustanove i usluge i td itd drzavni vrh Srbije kao da nema drugo sta da radi osim Kosova. Ne samo ministarstvo vec i citava vlada Srbije moze slobodno da se zove vlada za Kosovo. Tako bar se cini s polja. I tu izlazi veliki problem da niko u Srbiji nema hrabrosti jednog De Gola i da saopstava narodu da je Kosovo izgubljeno i da zivot tece i mora se ici napred. Nece vratiti Kosovo nikakvo misljenje Medjunaordnog suda koja je uostalom neobavezujuca jer drugi narodi i drzave u svetu imaju pametnija posla nego da sa bave nama i da vrse pritsak nekakvim novim pregovorima.

Citalac

pre 15 godina

Svima realnim je jasno ko i kako vodi svetsku politiku. Biti mali i hrabar je lepo u pricama, tesko u realnosti. No, to ne znaci da se ne treba boriti za svoja prava. Zbog toga-stecno g, Predsednice !

Dejan

pre 15 godina

umesto 'necemo priznati nezavisnost Kosova nikada' mogao je reci 'necemo priznati zavisnost Kosova od USA nikada'. U sustini ovde nije problem nezavisnost...A Albanci to znaju...

Za bolje sutra

pre 15 godina

E ovo, ovo je moj Predsednik. Ovo je covek kojeg zelim da me predstavlja u svetu. Ovo je covek koji se na ljudski i normalan nacin bori za ono sto su drugi unistili odavno. Ovo, ovo je moj PREDSEDNIK.

bezimena

pre 15 godina

Ajd i ta formalnost je obavljena, sada bi g-din Tadić mogao da se vrati na svakodnevne probleme i svoje obećanje u vezi korupcije!

KandaBata

pre 15 godina

Jel govori mozda o ukidanju viza za gradjane Srbije i planovima zemlje za ulazaka u EU ili ce kao Slobica sledecih sto godina da pibedjuje u vec unapred izgubljenim bitkama.

bb

pre 15 godina

Bravo predsednice, divan govor velikog i srpskog politicara. Bez obzira sto je Kosovo otislo i sto taj govor nece uticati na to, ali taj govor prestavlja Srbiju koja je izgubila status normalnog pregovaraca. Mi moramo biti realni i vratiti se u proslost analizirajuci sto nam se sve ovo dogodilo, i sto smo presedan sa Kosovom, zbog toga sto je Milosevic sva diplomatska vrata zatvorio, sto je Kostunica ometao normalan diplomatski kontakt, on je ili cutao ili slao drugoga, ili samo ponavljao KOsovo je Srbija.
Ovaj govor je jedan stav Srbije koji svako pametan treba da zastupa a politicar kao Tadic je potreban Srbiji.
Opozicija treba da se skoluje, uci na ovakvim stvarima a ne da stopira rad parlamenta samo zato sto je izgubila ucesce u vlasti.

arben

pre 15 godina

"...od samog pocetka, srbija je isckljucila upotrebu sile"
amnezija predsednice; upravo upotreba sile od strane srbije je dovela do nezavisnosti kosova..
To stalno i dosadno pozivanje na medunarodno pravo, kao da isto nije proizvod upotrebe sile velikih sila i kao da je covecanstvo toliko sretno ziveci u takvom medunarodnom, svetom po Tadicu, okviru...

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Naravno, posto na euronews-u nema vesti da se Tadic obratio, na lokalnim zapadnim stanicama nema NIJEDNE reci o tome, to je kao da se nije obratio. Nema vesti = nema dogadjaja:(

Aaron

pre 15 godina

Ne tako davno Tači & co. su obećavali da će na Skupštini UN dobiti članstvo u toj organizaciji. Tvrdili da su Rusija i Kina jedina smetnja da to ostvare u SB. Ali treba sad da prihvate realnost da tri četvrtine država na svetu ne podržava jednostranu secesiju. Moraće se na nove pregovore, koliko god želeli da ih izbegnu.

Bruno

pre 15 godina

Zašto moramo stalno da udaramo glavom o zid? Zar se stanovništvo Kosova nije referndumom izjasnilo kako će i sa kim da žive? To je po meni demokratska odluka. Šta sada hođe naš predsednik i njegov vezir mali Vuk? Pregovore, ali sa kim? Ko hođe sa albanske strane da razgovara o statrusu Kosova sa Srbijanskom vladom? Niko! Zato pamet u glavu, jer Miloševićev istorijski kiks, ne može ispraviti više niko, jer je Kumanovska kapitulacija jasna. Nikakav suverenitet više nemamo na Kosovu, pa prema tome, ne bacajte pare, hapsite Mladića udjimo u EU i da živimo kao ljudi...