Ponedeljak, 15.09.2008.

19:04

Đelić: Srbiji učinjena nepravda

Božidar Đelić je izjavio da je Holandija učinila "nepravdu Srbiji" i da je Srbija sve učinila da zaokruži saradnju s Hagom.

Izvor: Beta

Ðeliæ: Srbiji uèinjena nepravda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Bruno Zgaga

pre 15 godina

Ne može se sedeti na dve stolice.Iako cela zemlja zna da je Kosovo nezavisno,naši poliotičari ne mogu da se osveste na tu činjenicu,pa vode donkihotsku skupu diplomatsku borbu,da bi ubedili javnost u Srbiji,da imaju dobru spoljnu politiku,koja je ustvari - katastrofa.Činjenica,da svet i EU nisu glupavi da nasedaju na stalna obećanja.Mladić u Hagu, - to je ono što se očekuje od srbijanske vlasti.

Peki

pre 15 godina

Srbija je stalno u baražu. Ako Uzbekistan pobedi Nemačku u Minhenu, te ako mi pobedimo Španiju sa 12:0, onda idemo dalje. Tako je i sa našim putem ka EU. Te ako pristanu holandjani, te ako budemo imali kvorum, te ako se odblokira skupština, te ako .... Mada, ako Mladić umre i negde ga zakopaju, mi nećemo nikada ući u EU.

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 15 godina

Da, da, nepravda. Kao sto su i dugogodisnje sankcije bile nepravedne i nicim izazvane. Kao sto su te sankcije mnogima napravile tesko nadoknadivu stetu, i kao sto su nekome donele tesko procenjivo bogatstvo. Potpuno je isto i sa "nepravednim neodmrzavanjem". Upravo je to kontinuitet o kome je bivsi "neobavesteni" Premijer cesto govorio. Ako ozbiljno proucavate istoriju Srbije (a i drugih balkanskih pseudo-drzavica), i zaobidjete propagandni materijal kojim nevinoj deci truju dusu po osnovnim i srednjim skolama, videcete da je uvek, ali bas uvek, tu bila neka zla vila koja preko noci rusi Skadar na Bojani ili na Drini cupriju, neko ALI koje devojci srecu kvari, neka kvaka 22, neka mica-trakalica koju kako god da ratni profiteri "micnu" a ona im napuni budjelare, a sitnoj raji podeli po sipak. Dakle, kakva, sad, holandska vlada, i koji, sad, haski optuzenici?! Niti onima koji stvarno imaju vlast u Evropi odgovara da EU primi Srbiju u svoj sastav, niti onima koji stvarno imaju vlast u Srbiji odgovara da Srbija postane clanica EU. Da li primecujete da su stanovista tih mocnika razlicita, a da im se interesi (bar sto se tice odnosa izmedju Srbije i EU) podudaraju? A to nije samo sada, i nije od juce. To je kontinuitet koji traje vekovima (a, opet, nije rec ni o kakvoj zaveri protiv napacenog srpskog naroda, vec je to samo rezultat uzrokovan delom ravnotezom snaga onih koji imaju stvarnu moc, a delom poklapanjem nekih njihovih interesa). Evo ilustracije: pocetkom rata u Sloveniji, juna 1991., neka TV stanica na brzinu intervjuise pripadnika JNA koji je sam zarobio nekoliko rezervista slovenacke policije. Na molbu novinara da objasni sta se tu zapravo dogadja, vojnik odgovara: "Oni KAO hoce da se otcjepe, a mi im KAO ne damo." Decko je "iz prve ubo" sustinu problema, sa akcentom na rec: KAO! Tako je i sada, mi KAO hocemo da im se pridruzimo, a oni nam KAO ne daju. Umetnicki senzibilitet je Vlatku Sefanovskom omogucio par godina pre raspada SFRJ da uoci i pravim recima obznani ociglednu istinu: "Sve je KAO KA-KA-OOOO!" Nego, zar nije doslo vreme da se mi, der Serben, ko god u te i takve sebe moze da ubroji, jos jednom ozbiljno zamislimo i upitamo: sta je u stvari hteo onaj Carnojevic?

mico

pre 15 godina

Pa sta vise kukate nije smak svjeta, ako vas nisu primili.Treba raditi i dobru se nadat a smo budale i kockari igraju na jednu kartu pa makar bila i evropa.Treba da vam bude cilj poboljsati uslove za strane investicije, ukinuti korupciju, nepotizam, protezirati proizvodnju, ulagati u nauku.I rezultati ce stici.Ako je glavni cilj samo uci u zajednicu kao goljo gde ces biti niko i nista onda ste pobrkali neke stvari.Ko ne zna sam sebi da pomogne ni drugi mu ne pomoze.Zaista covek moze samo da zali one sto misle da ce resiti sve probleme kad udju u EZ,jer takim zaista nema pomoci.Kad znas i imas nesto da ponudis na trzistu to mozes prodati i Rusu i Svabu i svak te hoce u svoje drustvo.A mene su ucili da ne druzim koji ti rade o glavi, a neki pristaju ko kucici za onim sto ih ponizavaju na svakom koraku.Treba da se stavi na papir ima li Srbija koristi od EZ,a sta su mane i samo tako se prave razumne odluke a ne praviti bajke o EZ ko u Titino doba o samoupravljanju.

Aleksandar

pre 15 godina

Cemu reakcija u stilu Kalimera? Pa jos od potpisivanja SSP se znalo da ga EU nece ratifikovati. Ma kakva Holandija, to je samo maska, jer, da nije ona bila bi neka druga drzava. To je igra macke i misa, da se Srbi ne dosete. Bilo bi glupo da citava EU ne ratifikuje SSP sto bi izuzetno revoltiralo citavu Srbiju. Ovako, krivi su "Holandani, ucinili su nam nepravdu", ama to nema nikakve veze. Sve ce doci na svoje tek kada priznamo "K" i odreknemo se dela teritorije. Ni Mladic nije kljuc, to je opet farsa. Da je i on isporucen govorilo bi se o 385.000 starijih od 65 g. bez ikakvih primanja. Ko je jos mislio da ce to Evropa da prihvati!? Pa komunalna buka, ogromna javna potrosnja i administrativni aparat, zakoni,...Evropa nam je namenila tacno 12 zamki. Jedna po jedna ce biti otkrivane. Biraci, predlazem da vise ne prisustvujete ni jednom pred izbornom skupu na kome ce vam bilo ko obecavati nemoguce.

Cera

pre 15 godina

Naravno da je ucinjena nepravda Srbiji, to uopste nije prvi put, i Djelic je potpuno u pravu kao i obicno. Mislim da on odlicno radi svoj posao i da je dao sve od sebe da ovo uspe, ali ne, izgleda da je nedovoljno. Kao, samo za dve zemlje... eh, svasta.

Dragan R

pre 15 godina

EU nikoga ne ucenjuje mi smo od potisivanja SSP znali šta je uslov. EU je ovim našim maherima od političara tada izašla u susret i pred izbore potpisala sporazum ali znajući sa kakvim ima posla istovremeno je zamrzla sporazum. Šta je Srbija uradila, prvo je poklonila naftnu industriju Rusiji umesto da je privatizuje kao što je to u EU.Znači mi smo od toga trenutka okrenuli leđa EU. EU nije zainteresovana da je neko zavlači. Prema tome krivci su oni koji ne ispunjavaju uslove i koji su svojim prevarama stvorili sliku da Srbi drže reč samo kada ih stišneš za m.... To važi i za Đelića koji je oduševljen poklonom koji smo dali Rusima iako se kako vidimo ne zna ni kapacitet ni pravac gasovoda. Ovaj narod treba svoj bes da usmeri na prave krivce za svoje stradanje.

zoran

pre 15 godina

Ovo je dobra poruka za Srbiju a losa za srpsku vladajucu koaliciju koja je, sudeci po uskostranackih replikama na dogadjaj, vec u panici da ne ostvari obecanja (lazna) iz kampanje. Zanima me kako su mislili da ostvare te ciljeve?

Sudeci po startu vec na pola mandata ove vlade ce se videti njen neuspeh. Nije mi jasno zasto stavovi Cedomira Jovanovica nisu prihvatljivi glasacima ZES-a, kad je LDPu do sada pokazuje najpatriotskije politicko delovanje.

Zoltan

pre 15 godina

Muka mi je od nasih politicara. Muka mi je na sam pomen imena doticnog generala cije se izrucenje trazi. Kako kaze ona narodna, na muci se poznaju junaci. Pa ako je gospodin toliki junak Srpskog naroda, i ako se ceo svet ogresio o njemu i Srpskom narodu, sto se ne preda dobrovoljno, neka ode u Hag sam, neka istorija pise o njemu i neka pusti 8 miliona ljudi da zive kao sav normalan svet.
Gospodine Djelicu, niti se Holandija, niti se Evropa ogresila o nama. Holandjani su rekli svoje, a i ja bih isto uradio na njihovom mestu. Onoliko pobijenih ljudi, onoliko jada, bola i zalosti. Pa neka ide tamo kod svog druga Seselja, ne treba mi ovde uopste. Imam 30 godina, i vise od pola zivota zivim ili u ratovima ili u izolaciji. DOSTA MI JE VISE!!!
Uhapsite ga pa da idemo dalje, JER ZIVOT NE MOZE DA CEKA, kako rece najveci velika moderne Balkanske politicke scene.

Kanadjanin

pre 15 godina

Ja sam mislio da je Djelic skolovan i radio u Americi. On je izgleda mnogo vise gledao Kalimera - "Srbiji ucinjena NEPRAVDA..." kaze Djelic. Nista sad pamet u glavu - apsite Mladica, uvodite i sto je mnogo vaznije sprovodite EU zakone, resite korupciju pa onda nije ni bitno da li cemo u EU. Mi izgleda zelimo da prljavi udjemo u EU i da nas oni "okupaju". Oni nas samo teraju da se sami okupame pre nego nas oni puste u kucu a mi izgleda volimo da smo prljavi a cudimo se sto nas onda nece.

bora

pre 15 godina

Svaka partija ima svoj komentar...svaki komentar upucen je ciljnoj grupi...dok se ne promeni kolektivna svest bice nam ovako...kako se menja kolektina svest? jednostavno: potrebno nam je znanje o nama samima...sistem vrednosti je naopak...

nervozni

pre 15 godina

I ja sam glasao za LDP ali mi je muka ovih sto opravdavaju ove neprekidne ucene.

Dosta vise, menjamo zakone zbog nas i boljeg zivota a kad dostignemo standarde, ako nas prime, dobro a ako ne, dosta mi ih je vise.

bene_geserit

pre 15 godina

Drugu bi oni pesmu pevali da mi imamo izbore za koji mesec (kao obicno) i da se SRS nije raspao.
Imam utisak da je nasa spoljna politika u zadnje vreme bila: praviti izbore sto cesce i drzati SRS na 49% i sta sve neces da dobijes. I evo napustismo dobitnu formulu, nema izbora niti jakog SRSa (za plasenje mecke), nema ni da se nesto dobije.
Pod hitan povratak na staru, uspesnu politiku ...

Mordax.

pre 15 godina

Gospon Djelicu vi i citava Srbija treba shvatite da bez Mladica u Hagu,nema nista od pridruzivanju EU.
Treba da znate da Holandija je specijalno zainteresirana da Mladica vidi u Hagu.Mislim da Vas ne moram podsjecati,zbog cega. Ko zna kakav je bio dogovor izmedju rukovodstva holandskih mirovnih snaga i Mladica u Srebrenici.
Zbog toga gospon Djelicu nikoga ne krivite,nego hapsite Mladica i "pakujte"ga u Hag.
Drugog Vam nije ciniti!

Vladislav

pre 15 godina

Najlakše je prebaciti krivicu na drugog. Ceo svet, uključujući i domaću javnost, očekuje hapšenje Mladića i Hadžića, a vlast se za to vreme pravi luda, moli optužene da se SAMI predaju(!?) i u svakom pogledu krajnje neozbiljno shvata obavezu oko hapšenja ove preostale dvojice begunaca. Pohapsite ih više, imate vojsku, imate policiju, šta vam više treba, nemojte vređati našu inteligenciju pričama da ne znate gde se oni nalaze i nemojte posle da kritikujete Holanđane, Marsovce i koje već sve faktore, nego lepo izađite pred narod ako imate imalo obraza i recite jasno i glasno u kamere: Nije nam odobrena primena Sporazuma jer nismo bili sposobni, ili nismo želeli, da predamo Haškom tribunalu Mladića i Hadžića. Kraj priče.

Vladimir

pre 15 godina

Neće biti pomaka sa EU dok se ne isporuči Ratko Mladić. Ja sam zbog toga glasao za LDP, ne zato što sam mislio da će moći da osvoje vlast nego kao poruku DS-u da ne vodi državu polovično. Dobili su mandat da hapse Mladića i ako to ne urade onda mogu da se pozdrave sa EU.

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

EU politička matematika:
Karadžić=0, Mladić=0. Hadžić=0. Karadžić + Mladić + Hadžić=1
Liči na besmisao, ali pozadina je mnogo perfidnija.

Ivan M

pre 15 godina

"Naša je zemlja učinila sve što je u njenoj moći da zaokruži saradnju s Haškim tribunalom, koji je danas ponovo doneo skandaloznu odluku (u vezi sa presudom Rasimu Deliću)".

Djelicu, to nije tacno. Ti i tvoja vlada ne ispunjavate minimum, i onda se zalite. EU vam je progledao kroz prste kad je potpisao SSP i kad je dosao FIAT, tacno pre izbora - i hvala im sto su to uradili. Sada je na vama da izrucite Mladica, o kome sve znate. To niste uradili, ali se pravite ludi. Dosta mi je vise vas i vasih opravdanja - radikali su gotovi, a Srbiju nije destabilizovalo hapsenje Karadzica. Predjite sa reci na dela ili prepustite sposobnijima da rade taj posao. Glasao sam za LDP,i u ovakvim trenucima mi je jako drago sto sam to i ucinio.

ivana

pre 15 godina

Dokle god imamo Vladu koja se oslanja na Rusiju, EU nece hteti ni da cuje za nas. Nazalost, sve ovo ce dati priliku DSS-u i radkalima da opet prostom narodu sloze pricu kako je ceo Zapad protiv nas, a zaboravice da pomenu ko je Rusima dao NIS.

Amos

pre 15 godina

Srbiji jeste ucinjena nepravda, ali nisam siguran da ta nepravda nije i zasluzena.
Uostalom, mozda Holandjani hoce da nam se revansiraju i oni sada nama sruse vladu.

Ivan M

pre 15 godina

"Naša je zemlja učinila sve što je u njenoj moći da zaokruži saradnju s Haškim tribunalom, koji je danas ponovo doneo skandaloznu odluku (u vezi sa presudom Rasimu Deliću)".

Djelicu, to nije tacno. Ti i tvoja vlada ne ispunjavate minimum, i onda se zalite. EU vam je progledao kroz prste kad je potpisao SSP i kad je dosao FIAT, tacno pre izbora - i hvala im sto su to uradili. Sada je na vama da izrucite Mladica, o kome sve znate. To niste uradili, ali se pravite ludi. Dosta mi je vise vas i vasih opravdanja - radikali su gotovi, a Srbiju nije destabilizovalo hapsenje Karadzica. Predjite sa reci na dela ili prepustite sposobnijima da rade taj posao. Glasao sam za LDP,i u ovakvim trenucima mi je jako drago sto sam to i ucinio.

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

EU politička matematika:
Karadžić=0, Mladić=0. Hadžić=0. Karadžić + Mladić + Hadžić=1
Liči na besmisao, ali pozadina je mnogo perfidnija.

nervozni

pre 15 godina

I ja sam glasao za LDP ali mi je muka ovih sto opravdavaju ove neprekidne ucene.

Dosta vise, menjamo zakone zbog nas i boljeg zivota a kad dostignemo standarde, ako nas prime, dobro a ako ne, dosta mi ih je vise.

Vladislav

pre 15 godina

Najlakše je prebaciti krivicu na drugog. Ceo svet, uključujući i domaću javnost, očekuje hapšenje Mladića i Hadžića, a vlast se za to vreme pravi luda, moli optužene da se SAMI predaju(!?) i u svakom pogledu krajnje neozbiljno shvata obavezu oko hapšenja ove preostale dvojice begunaca. Pohapsite ih više, imate vojsku, imate policiju, šta vam više treba, nemojte vređati našu inteligenciju pričama da ne znate gde se oni nalaze i nemojte posle da kritikujete Holanđane, Marsovce i koje već sve faktore, nego lepo izađite pred narod ako imate imalo obraza i recite jasno i glasno u kamere: Nije nam odobrena primena Sporazuma jer nismo bili sposobni, ili nismo želeli, da predamo Haškom tribunalu Mladića i Hadžića. Kraj priče.

Aleksandar

pre 15 godina

Cemu reakcija u stilu Kalimera? Pa jos od potpisivanja SSP se znalo da ga EU nece ratifikovati. Ma kakva Holandija, to je samo maska, jer, da nije ona bila bi neka druga drzava. To je igra macke i misa, da se Srbi ne dosete. Bilo bi glupo da citava EU ne ratifikuje SSP sto bi izuzetno revoltiralo citavu Srbiju. Ovako, krivi su "Holandani, ucinili su nam nepravdu", ama to nema nikakve veze. Sve ce doci na svoje tek kada priznamo "K" i odreknemo se dela teritorije. Ni Mladic nije kljuc, to je opet farsa. Da je i on isporucen govorilo bi se o 385.000 starijih od 65 g. bez ikakvih primanja. Ko je jos mislio da ce to Evropa da prihvati!? Pa komunalna buka, ogromna javna potrosnja i administrativni aparat, zakoni,...Evropa nam je namenila tacno 12 zamki. Jedna po jedna ce biti otkrivane. Biraci, predlazem da vise ne prisustvujete ni jednom pred izbornom skupu na kome ce vam bilo ko obecavati nemoguce.

Mordax.

pre 15 godina

Gospon Djelicu vi i citava Srbija treba shvatite da bez Mladica u Hagu,nema nista od pridruzivanju EU.
Treba da znate da Holandija je specijalno zainteresirana da Mladica vidi u Hagu.Mislim da Vas ne moram podsjecati,zbog cega. Ko zna kakav je bio dogovor izmedju rukovodstva holandskih mirovnih snaga i Mladica u Srebrenici.
Zbog toga gospon Djelicu nikoga ne krivite,nego hapsite Mladica i "pakujte"ga u Hag.
Drugog Vam nije ciniti!

Vladimir

pre 15 godina

Neće biti pomaka sa EU dok se ne isporuči Ratko Mladić. Ja sam zbog toga glasao za LDP, ne zato što sam mislio da će moći da osvoje vlast nego kao poruku DS-u da ne vodi državu polovično. Dobili su mandat da hapse Mladića i ako to ne urade onda mogu da se pozdrave sa EU.

bene_geserit

pre 15 godina

Drugu bi oni pesmu pevali da mi imamo izbore za koji mesec (kao obicno) i da se SRS nije raspao.
Imam utisak da je nasa spoljna politika u zadnje vreme bila: praviti izbore sto cesce i drzati SRS na 49% i sta sve neces da dobijes. I evo napustismo dobitnu formulu, nema izbora niti jakog SRSa (za plasenje mecke), nema ni da se nesto dobije.
Pod hitan povratak na staru, uspesnu politiku ...

ivana

pre 15 godina

Dokle god imamo Vladu koja se oslanja na Rusiju, EU nece hteti ni da cuje za nas. Nazalost, sve ovo ce dati priliku DSS-u i radkalima da opet prostom narodu sloze pricu kako je ceo Zapad protiv nas, a zaboravice da pomenu ko je Rusima dao NIS.

Amos

pre 15 godina

Srbiji jeste ucinjena nepravda, ali nisam siguran da ta nepravda nije i zasluzena.
Uostalom, mozda Holandjani hoce da nam se revansiraju i oni sada nama sruse vladu.

Kanadjanin

pre 15 godina

Ja sam mislio da je Djelic skolovan i radio u Americi. On je izgleda mnogo vise gledao Kalimera - "Srbiji ucinjena NEPRAVDA..." kaze Djelic. Nista sad pamet u glavu - apsite Mladica, uvodite i sto je mnogo vaznije sprovodite EU zakone, resite korupciju pa onda nije ni bitno da li cemo u EU. Mi izgleda zelimo da prljavi udjemo u EU i da nas oni "okupaju". Oni nas samo teraju da se sami okupame pre nego nas oni puste u kucu a mi izgleda volimo da smo prljavi a cudimo se sto nas onda nece.

Cera

pre 15 godina

Naravno da je ucinjena nepravda Srbiji, to uopste nije prvi put, i Djelic je potpuno u pravu kao i obicno. Mislim da on odlicno radi svoj posao i da je dao sve od sebe da ovo uspe, ali ne, izgleda da je nedovoljno. Kao, samo za dve zemlje... eh, svasta.

Zoltan

pre 15 godina

Muka mi je od nasih politicara. Muka mi je na sam pomen imena doticnog generala cije se izrucenje trazi. Kako kaze ona narodna, na muci se poznaju junaci. Pa ako je gospodin toliki junak Srpskog naroda, i ako se ceo svet ogresio o njemu i Srpskom narodu, sto se ne preda dobrovoljno, neka ode u Hag sam, neka istorija pise o njemu i neka pusti 8 miliona ljudi da zive kao sav normalan svet.
Gospodine Djelicu, niti se Holandija, niti se Evropa ogresila o nama. Holandjani su rekli svoje, a i ja bih isto uradio na njihovom mestu. Onoliko pobijenih ljudi, onoliko jada, bola i zalosti. Pa neka ide tamo kod svog druga Seselja, ne treba mi ovde uopste. Imam 30 godina, i vise od pola zivota zivim ili u ratovima ili u izolaciji. DOSTA MI JE VISE!!!
Uhapsite ga pa da idemo dalje, JER ZIVOT NE MOZE DA CEKA, kako rece najveci velika moderne Balkanske politicke scene.

bora

pre 15 godina

Svaka partija ima svoj komentar...svaki komentar upucen je ciljnoj grupi...dok se ne promeni kolektivna svest bice nam ovako...kako se menja kolektina svest? jednostavno: potrebno nam je znanje o nama samima...sistem vrednosti je naopak...

Dragan R

pre 15 godina

EU nikoga ne ucenjuje mi smo od potisivanja SSP znali šta je uslov. EU je ovim našim maherima od političara tada izašla u susret i pred izbore potpisala sporazum ali znajući sa kakvim ima posla istovremeno je zamrzla sporazum. Šta je Srbija uradila, prvo je poklonila naftnu industriju Rusiji umesto da je privatizuje kao što je to u EU.Znači mi smo od toga trenutka okrenuli leđa EU. EU nije zainteresovana da je neko zavlači. Prema tome krivci su oni koji ne ispunjavaju uslove i koji su svojim prevarama stvorili sliku da Srbi drže reč samo kada ih stišneš za m.... To važi i za Đelića koji je oduševljen poklonom koji smo dali Rusima iako se kako vidimo ne zna ni kapacitet ni pravac gasovoda. Ovaj narod treba svoj bes da usmeri na prave krivce za svoje stradanje.

zoran

pre 15 godina

Ovo je dobra poruka za Srbiju a losa za srpsku vladajucu koaliciju koja je, sudeci po uskostranackih replikama na dogadjaj, vec u panici da ne ostvari obecanja (lazna) iz kampanje. Zanima me kako su mislili da ostvare te ciljeve?

Sudeci po startu vec na pola mandata ove vlade ce se videti njen neuspeh. Nije mi jasno zasto stavovi Cedomira Jovanovica nisu prihvatljivi glasacima ZES-a, kad je LDPu do sada pokazuje najpatriotskije politicko delovanje.

mico

pre 15 godina

Pa sta vise kukate nije smak svjeta, ako vas nisu primili.Treba raditi i dobru se nadat a smo budale i kockari igraju na jednu kartu pa makar bila i evropa.Treba da vam bude cilj poboljsati uslove za strane investicije, ukinuti korupciju, nepotizam, protezirati proizvodnju, ulagati u nauku.I rezultati ce stici.Ako je glavni cilj samo uci u zajednicu kao goljo gde ces biti niko i nista onda ste pobrkali neke stvari.Ko ne zna sam sebi da pomogne ni drugi mu ne pomoze.Zaista covek moze samo da zali one sto misle da ce resiti sve probleme kad udju u EZ,jer takim zaista nema pomoci.Kad znas i imas nesto da ponudis na trzistu to mozes prodati i Rusu i Svabu i svak te hoce u svoje drustvo.A mene su ucili da ne druzim koji ti rade o glavi, a neki pristaju ko kucici za onim sto ih ponizavaju na svakom koraku.Treba da se stavi na papir ima li Srbija koristi od EZ,a sta su mane i samo tako se prave razumne odluke a ne praviti bajke o EZ ko u Titino doba o samoupravljanju.

Peki

pre 15 godina

Srbija je stalno u baražu. Ako Uzbekistan pobedi Nemačku u Minhenu, te ako mi pobedimo Španiju sa 12:0, onda idemo dalje. Tako je i sa našim putem ka EU. Te ako pristanu holandjani, te ako budemo imali kvorum, te ako se odblokira skupština, te ako .... Mada, ako Mladić umre i negde ga zakopaju, mi nećemo nikada ući u EU.

Bruno Zgaga

pre 15 godina

Ne može se sedeti na dve stolice.Iako cela zemlja zna da je Kosovo nezavisno,naši poliotičari ne mogu da se osveste na tu činjenicu,pa vode donkihotsku skupu diplomatsku borbu,da bi ubedili javnost u Srbiji,da imaju dobru spoljnu politiku,koja je ustvari - katastrofa.Činjenica,da svet i EU nisu glupavi da nasedaju na stalna obećanja.Mladić u Hagu, - to je ono što se očekuje od srbijanske vlasti.

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 15 godina

Da, da, nepravda. Kao sto su i dugogodisnje sankcije bile nepravedne i nicim izazvane. Kao sto su te sankcije mnogima napravile tesko nadoknadivu stetu, i kao sto su nekome donele tesko procenjivo bogatstvo. Potpuno je isto i sa "nepravednim neodmrzavanjem". Upravo je to kontinuitet o kome je bivsi "neobavesteni" Premijer cesto govorio. Ako ozbiljno proucavate istoriju Srbije (a i drugih balkanskih pseudo-drzavica), i zaobidjete propagandni materijal kojim nevinoj deci truju dusu po osnovnim i srednjim skolama, videcete da je uvek, ali bas uvek, tu bila neka zla vila koja preko noci rusi Skadar na Bojani ili na Drini cupriju, neko ALI koje devojci srecu kvari, neka kvaka 22, neka mica-trakalica koju kako god da ratni profiteri "micnu" a ona im napuni budjelare, a sitnoj raji podeli po sipak. Dakle, kakva, sad, holandska vlada, i koji, sad, haski optuzenici?! Niti onima koji stvarno imaju vlast u Evropi odgovara da EU primi Srbiju u svoj sastav, niti onima koji stvarno imaju vlast u Srbiji odgovara da Srbija postane clanica EU. Da li primecujete da su stanovista tih mocnika razlicita, a da im se interesi (bar sto se tice odnosa izmedju Srbije i EU) podudaraju? A to nije samo sada, i nije od juce. To je kontinuitet koji traje vekovima (a, opet, nije rec ni o kakvoj zaveri protiv napacenog srpskog naroda, vec je to samo rezultat uzrokovan delom ravnotezom snaga onih koji imaju stvarnu moc, a delom poklapanjem nekih njihovih interesa). Evo ilustracije: pocetkom rata u Sloveniji, juna 1991., neka TV stanica na brzinu intervjuise pripadnika JNA koji je sam zarobio nekoliko rezervista slovenacke policije. Na molbu novinara da objasni sta se tu zapravo dogadja, vojnik odgovara: "Oni KAO hoce da se otcjepe, a mi im KAO ne damo." Decko je "iz prve ubo" sustinu problema, sa akcentom na rec: KAO! Tako je i sada, mi KAO hocemo da im se pridruzimo, a oni nam KAO ne daju. Umetnicki senzibilitet je Vlatku Sefanovskom omogucio par godina pre raspada SFRJ da uoci i pravim recima obznani ociglednu istinu: "Sve je KAO KA-KA-OOOO!" Nego, zar nije doslo vreme da se mi, der Serben, ko god u te i takve sebe moze da ubroji, jos jednom ozbiljno zamislimo i upitamo: sta je u stvari hteo onaj Carnojevic?

Ivan M

pre 15 godina

"Naša je zemlja učinila sve što je u njenoj moći da zaokruži saradnju s Haškim tribunalom, koji je danas ponovo doneo skandaloznu odluku (u vezi sa presudom Rasimu Deliću)".

Djelicu, to nije tacno. Ti i tvoja vlada ne ispunjavate minimum, i onda se zalite. EU vam je progledao kroz prste kad je potpisao SSP i kad je dosao FIAT, tacno pre izbora - i hvala im sto su to uradili. Sada je na vama da izrucite Mladica, o kome sve znate. To niste uradili, ali se pravite ludi. Dosta mi je vise vas i vasih opravdanja - radikali su gotovi, a Srbiju nije destabilizovalo hapsenje Karadzica. Predjite sa reci na dela ili prepustite sposobnijima da rade taj posao. Glasao sam za LDP,i u ovakvim trenucima mi je jako drago sto sam to i ucinio.

ivana

pre 15 godina

Dokle god imamo Vladu koja se oslanja na Rusiju, EU nece hteti ni da cuje za nas. Nazalost, sve ovo ce dati priliku DSS-u i radkalima da opet prostom narodu sloze pricu kako je ceo Zapad protiv nas, a zaboravice da pomenu ko je Rusima dao NIS.

Vladimir

pre 15 godina

Neće biti pomaka sa EU dok se ne isporuči Ratko Mladić. Ja sam zbog toga glasao za LDP, ne zato što sam mislio da će moći da osvoje vlast nego kao poruku DS-u da ne vodi državu polovično. Dobili su mandat da hapse Mladića i ako to ne urade onda mogu da se pozdrave sa EU.

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

EU politička matematika:
Karadžić=0, Mladić=0. Hadžić=0. Karadžić + Mladić + Hadžić=1
Liči na besmisao, ali pozadina je mnogo perfidnija.

Vladislav

pre 15 godina

Najlakše je prebaciti krivicu na drugog. Ceo svet, uključujući i domaću javnost, očekuje hapšenje Mladića i Hadžića, a vlast se za to vreme pravi luda, moli optužene da se SAMI predaju(!?) i u svakom pogledu krajnje neozbiljno shvata obavezu oko hapšenja ove preostale dvojice begunaca. Pohapsite ih više, imate vojsku, imate policiju, šta vam više treba, nemojte vređati našu inteligenciju pričama da ne znate gde se oni nalaze i nemojte posle da kritikujete Holanđane, Marsovce i koje već sve faktore, nego lepo izađite pred narod ako imate imalo obraza i recite jasno i glasno u kamere: Nije nam odobrena primena Sporazuma jer nismo bili sposobni, ili nismo želeli, da predamo Haškom tribunalu Mladića i Hadžića. Kraj priče.

Mordax.

pre 15 godina

Gospon Djelicu vi i citava Srbija treba shvatite da bez Mladica u Hagu,nema nista od pridruzivanju EU.
Treba da znate da Holandija je specijalno zainteresirana da Mladica vidi u Hagu.Mislim da Vas ne moram podsjecati,zbog cega. Ko zna kakav je bio dogovor izmedju rukovodstva holandskih mirovnih snaga i Mladica u Srebrenici.
Zbog toga gospon Djelicu nikoga ne krivite,nego hapsite Mladica i "pakujte"ga u Hag.
Drugog Vam nije ciniti!

Kanadjanin

pre 15 godina

Ja sam mislio da je Djelic skolovan i radio u Americi. On je izgleda mnogo vise gledao Kalimera - "Srbiji ucinjena NEPRAVDA..." kaze Djelic. Nista sad pamet u glavu - apsite Mladica, uvodite i sto je mnogo vaznije sprovodite EU zakone, resite korupciju pa onda nije ni bitno da li cemo u EU. Mi izgleda zelimo da prljavi udjemo u EU i da nas oni "okupaju". Oni nas samo teraju da se sami okupame pre nego nas oni puste u kucu a mi izgleda volimo da smo prljavi a cudimo se sto nas onda nece.

Amos

pre 15 godina

Srbiji jeste ucinjena nepravda, ali nisam siguran da ta nepravda nije i zasluzena.
Uostalom, mozda Holandjani hoce da nam se revansiraju i oni sada nama sruse vladu.

zoran

pre 15 godina

Ovo je dobra poruka za Srbiju a losa za srpsku vladajucu koaliciju koja je, sudeci po uskostranackih replikama na dogadjaj, vec u panici da ne ostvari obecanja (lazna) iz kampanje. Zanima me kako su mislili da ostvare te ciljeve?

Sudeci po startu vec na pola mandata ove vlade ce se videti njen neuspeh. Nije mi jasno zasto stavovi Cedomira Jovanovica nisu prihvatljivi glasacima ZES-a, kad je LDPu do sada pokazuje najpatriotskije politicko delovanje.

Zoltan

pre 15 godina

Muka mi je od nasih politicara. Muka mi je na sam pomen imena doticnog generala cije se izrucenje trazi. Kako kaze ona narodna, na muci se poznaju junaci. Pa ako je gospodin toliki junak Srpskog naroda, i ako se ceo svet ogresio o njemu i Srpskom narodu, sto se ne preda dobrovoljno, neka ode u Hag sam, neka istorija pise o njemu i neka pusti 8 miliona ljudi da zive kao sav normalan svet.
Gospodine Djelicu, niti se Holandija, niti se Evropa ogresila o nama. Holandjani su rekli svoje, a i ja bih isto uradio na njihovom mestu. Onoliko pobijenih ljudi, onoliko jada, bola i zalosti. Pa neka ide tamo kod svog druga Seselja, ne treba mi ovde uopste. Imam 30 godina, i vise od pola zivota zivim ili u ratovima ili u izolaciji. DOSTA MI JE VISE!!!
Uhapsite ga pa da idemo dalje, JER ZIVOT NE MOZE DA CEKA, kako rece najveci velika moderne Balkanske politicke scene.

Dragan R

pre 15 godina

EU nikoga ne ucenjuje mi smo od potisivanja SSP znali šta je uslov. EU je ovim našim maherima od političara tada izašla u susret i pred izbore potpisala sporazum ali znajući sa kakvim ima posla istovremeno je zamrzla sporazum. Šta je Srbija uradila, prvo je poklonila naftnu industriju Rusiji umesto da je privatizuje kao što je to u EU.Znači mi smo od toga trenutka okrenuli leđa EU. EU nije zainteresovana da je neko zavlači. Prema tome krivci su oni koji ne ispunjavaju uslove i koji su svojim prevarama stvorili sliku da Srbi drže reč samo kada ih stišneš za m.... To važi i za Đelića koji je oduševljen poklonom koji smo dali Rusima iako se kako vidimo ne zna ni kapacitet ni pravac gasovoda. Ovaj narod treba svoj bes da usmeri na prave krivce za svoje stradanje.

Aleksandar

pre 15 godina

Cemu reakcija u stilu Kalimera? Pa jos od potpisivanja SSP se znalo da ga EU nece ratifikovati. Ma kakva Holandija, to je samo maska, jer, da nije ona bila bi neka druga drzava. To je igra macke i misa, da se Srbi ne dosete. Bilo bi glupo da citava EU ne ratifikuje SSP sto bi izuzetno revoltiralo citavu Srbiju. Ovako, krivi su "Holandani, ucinili su nam nepravdu", ama to nema nikakve veze. Sve ce doci na svoje tek kada priznamo "K" i odreknemo se dela teritorije. Ni Mladic nije kljuc, to je opet farsa. Da je i on isporucen govorilo bi se o 385.000 starijih od 65 g. bez ikakvih primanja. Ko je jos mislio da ce to Evropa da prihvati!? Pa komunalna buka, ogromna javna potrosnja i administrativni aparat, zakoni,...Evropa nam je namenila tacno 12 zamki. Jedna po jedna ce biti otkrivane. Biraci, predlazem da vise ne prisustvujete ni jednom pred izbornom skupu na kome ce vam bilo ko obecavati nemoguce.

nervozni

pre 15 godina

I ja sam glasao za LDP ali mi je muka ovih sto opravdavaju ove neprekidne ucene.

Dosta vise, menjamo zakone zbog nas i boljeg zivota a kad dostignemo standarde, ako nas prime, dobro a ako ne, dosta mi ih je vise.

bene_geserit

pre 15 godina

Drugu bi oni pesmu pevali da mi imamo izbore za koji mesec (kao obicno) i da se SRS nije raspao.
Imam utisak da je nasa spoljna politika u zadnje vreme bila: praviti izbore sto cesce i drzati SRS na 49% i sta sve neces da dobijes. I evo napustismo dobitnu formulu, nema izbora niti jakog SRSa (za plasenje mecke), nema ni da se nesto dobije.
Pod hitan povratak na staru, uspesnu politiku ...

bora

pre 15 godina

Svaka partija ima svoj komentar...svaki komentar upucen je ciljnoj grupi...dok se ne promeni kolektivna svest bice nam ovako...kako se menja kolektina svest? jednostavno: potrebno nam je znanje o nama samima...sistem vrednosti je naopak...

Peki

pre 15 godina

Srbija je stalno u baražu. Ako Uzbekistan pobedi Nemačku u Minhenu, te ako mi pobedimo Španiju sa 12:0, onda idemo dalje. Tako je i sa našim putem ka EU. Te ako pristanu holandjani, te ako budemo imali kvorum, te ako se odblokira skupština, te ako .... Mada, ako Mladić umre i negde ga zakopaju, mi nećemo nikada ući u EU.

Cera

pre 15 godina

Naravno da je ucinjena nepravda Srbiji, to uopste nije prvi put, i Djelic je potpuno u pravu kao i obicno. Mislim da on odlicno radi svoj posao i da je dao sve od sebe da ovo uspe, ali ne, izgleda da je nedovoljno. Kao, samo za dve zemlje... eh, svasta.

mico

pre 15 godina

Pa sta vise kukate nije smak svjeta, ako vas nisu primili.Treba raditi i dobru se nadat a smo budale i kockari igraju na jednu kartu pa makar bila i evropa.Treba da vam bude cilj poboljsati uslove za strane investicije, ukinuti korupciju, nepotizam, protezirati proizvodnju, ulagati u nauku.I rezultati ce stici.Ako je glavni cilj samo uci u zajednicu kao goljo gde ces biti niko i nista onda ste pobrkali neke stvari.Ko ne zna sam sebi da pomogne ni drugi mu ne pomoze.Zaista covek moze samo da zali one sto misle da ce resiti sve probleme kad udju u EZ,jer takim zaista nema pomoci.Kad znas i imas nesto da ponudis na trzistu to mozes prodati i Rusu i Svabu i svak te hoce u svoje drustvo.A mene su ucili da ne druzim koji ti rade o glavi, a neki pristaju ko kucici za onim sto ih ponizavaju na svakom koraku.Treba da se stavi na papir ima li Srbija koristi od EZ,a sta su mane i samo tako se prave razumne odluke a ne praviti bajke o EZ ko u Titino doba o samoupravljanju.

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 15 godina

Da, da, nepravda. Kao sto su i dugogodisnje sankcije bile nepravedne i nicim izazvane. Kao sto su te sankcije mnogima napravile tesko nadoknadivu stetu, i kao sto su nekome donele tesko procenjivo bogatstvo. Potpuno je isto i sa "nepravednim neodmrzavanjem". Upravo je to kontinuitet o kome je bivsi "neobavesteni" Premijer cesto govorio. Ako ozbiljno proucavate istoriju Srbije (a i drugih balkanskih pseudo-drzavica), i zaobidjete propagandni materijal kojim nevinoj deci truju dusu po osnovnim i srednjim skolama, videcete da je uvek, ali bas uvek, tu bila neka zla vila koja preko noci rusi Skadar na Bojani ili na Drini cupriju, neko ALI koje devojci srecu kvari, neka kvaka 22, neka mica-trakalica koju kako god da ratni profiteri "micnu" a ona im napuni budjelare, a sitnoj raji podeli po sipak. Dakle, kakva, sad, holandska vlada, i koji, sad, haski optuzenici?! Niti onima koji stvarno imaju vlast u Evropi odgovara da EU primi Srbiju u svoj sastav, niti onima koji stvarno imaju vlast u Srbiji odgovara da Srbija postane clanica EU. Da li primecujete da su stanovista tih mocnika razlicita, a da im se interesi (bar sto se tice odnosa izmedju Srbije i EU) podudaraju? A to nije samo sada, i nije od juce. To je kontinuitet koji traje vekovima (a, opet, nije rec ni o kakvoj zaveri protiv napacenog srpskog naroda, vec je to samo rezultat uzrokovan delom ravnotezom snaga onih koji imaju stvarnu moc, a delom poklapanjem nekih njihovih interesa). Evo ilustracije: pocetkom rata u Sloveniji, juna 1991., neka TV stanica na brzinu intervjuise pripadnika JNA koji je sam zarobio nekoliko rezervista slovenacke policije. Na molbu novinara da objasni sta se tu zapravo dogadja, vojnik odgovara: "Oni KAO hoce da se otcjepe, a mi im KAO ne damo." Decko je "iz prve ubo" sustinu problema, sa akcentom na rec: KAO! Tako je i sada, mi KAO hocemo da im se pridruzimo, a oni nam KAO ne daju. Umetnicki senzibilitet je Vlatku Sefanovskom omogucio par godina pre raspada SFRJ da uoci i pravim recima obznani ociglednu istinu: "Sve je KAO KA-KA-OOOO!" Nego, zar nije doslo vreme da se mi, der Serben, ko god u te i takve sebe moze da ubroji, jos jednom ozbiljno zamislimo i upitamo: sta je u stvari hteo onaj Carnojevic?

Bruno Zgaga

pre 15 godina

Ne može se sedeti na dve stolice.Iako cela zemlja zna da je Kosovo nezavisno,naši poliotičari ne mogu da se osveste na tu činjenicu,pa vode donkihotsku skupu diplomatsku borbu,da bi ubedili javnost u Srbiji,da imaju dobru spoljnu politiku,koja je ustvari - katastrofa.Činjenica,da svet i EU nisu glupavi da nasedaju na stalna obećanja.Mladić u Hagu, - to je ono što se očekuje od srbijanske vlasti.