Subota, 30.08.2008.

02:04

Konuzin: Gasni sporazum prva tačka

Ruski ambasador Aleksandar Konuzin u pismu Politici traži od Skupštine Srbije da gasni sporazum bude prva tačka dnevnog reda.

Izvor: Beta

Konuzin: Gasni sporazum prva taèka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Mordax.

pre 15 godina

Kada jedna drzava drugoj drzavi pravi raspored i odredjuje dnevni red zasjedanja najviseg drzavnog organa,Parlamenta(Skupstine),onda to je nesto vise nego VAZALSTVO.

Српски сељак

pre 15 godina

Редослед тачака дневног реда је редослед приоритета. Колико видим пуно коментатора критикује Конузина који јасно тражи д ми дефинишемо националне приоритете: или стабилно снабдевање енергентима (условом за привредни развој и квалитет жиовта грађана) или да делимо енергетску судбину наших проверених пријатеља из окружења, тј. енергетских велесила као што су Аустрија и Мађарска. Тренутна гарнитура је за енергетску сигурност у загрљају ЕУ/САД. Па наздравље браћо Срби. На селу још има багрењара који нису посечени. Идем да спремим залихе. Требаће ми.

Ana

pre 15 godina

Jedno pitanje: Zasto Srbija odbija da ratifikuje gasni sporazum sa Rusima ako ga je vec predsednik Tadic bivsi premijer sa ostalima potpisao u Moskvi?

Orbit

pre 15 godina

Kako sme ruski ambasador da "trazi" sta da bude prva tacka dnevnog reda?! Nije Srpska Skupstina kafana pa da pijani gosti narucuju duplu vodku i drugo sta im se prohte! Kakva je to drskost? Neka se taj malo vrati u Sibir odakle je i dosao pa tamo nek komanduje pijanim kozacima! Srbija je Evropska i samostalna suverena zemlja! Njome ne upravljaju nekakvi ruski ambasadori!

sasa jokic

pre 15 godina

Evo danas smo culi da je vrednost NIS-a procenjena na 2.5 milijardi dolara! A Rusi su u dogovoru sa Kostunicom (citaj Mihajlovim i njegovim tajkunima)postigli dogovor da plate 500 miliona?! Gde bi zavrsila razlika pogadjajte. E sada ako smo pravna drzava, treba pod hitno sprovesti istragu i razjasniti ko je to hteo da ostetidrzavu za vise od milijardu eura! KAO to je zbog gasovoda?! Ma nemoj, a Rusio nece imati koristi od istog, i to jos ce biti vlasnici 51%! Sem ako i tu nije prevara (u sta verujem) i da je to zaista samo jedan krak, a ne magistralni gasovod. Gledajuci unazad ne mogu a da ne budem skeptik. Evo za prevaru u vezi cene smo se uverili, sada jos da sacekamo tu famoznu studiju. Toliko o postenju Kostunice, i njegovih mafijasa, pardon saradnika!

Velimir Bratkovic

pre 15 godina

Pretpostavimo da se ruski (ili bilo koji drugi) ambasador odvazio da (nam) predlozi da se NIS privatizuje tako sto bi se, na primer, raspisao medjunarodni tender - cak i to bi predstavljalo grubo mesanje u nase unutrasnje stvari. Nedopustivo je tako se poigravati gostoprimstvom zemlje-domacina - to je poruka drugu Konuzinu. Poruka nasim politicarima je, medjutim, vaznija: ko je dozvolio da se spoljna politika ove zemlje pretvori u servilnost prema stranoj sili problematicnog kredibiliteta? Ko garantuje da drug Konuzin nece tako nastaviti? Ko jamci da se neki drugi ambasador (neke danas ne tako omiljene zemlje) uskoro nece ponasati na isti takav nacin? Ne radi se o NIS i "gasnom sporazumu", tovaris Konuzin...

srdjan

pre 15 godina

A lepo ste ovo smislili rusi... Prvo ste uvalili kostunjavom da vam da NIS, a od naftovoda nece biti nista jer vam EU nece dati da gradite preko njegovih teritorija...Toliko ste nas pritiskali za sporazum, a sada je jasno i zasto... Da vam damo NIS pre nego sto vi krenete u obracu sa EU, od naftovoda nista a Srbija opet izvisila...E nece moci

Obavešten

pre 15 godina

Ovo je, za neinformisane, znak da su nas rusi pustili niz vodu pa sada krivicu (sa puno razloga) prebacuju na nas.
Pa gospodo iz DS i G17plus spremite objašnjenje zbog čega gubimo gasni aranžman i zbog čega ćemo gas plaćati 30% više nego u regionu. Ah da moramo voditi računa o boljitku i standadu Austrijskih i Mađarskih građana čije će nam firme prodavati enrgente. A srbi? Jedino je važno da je partijska kasica puna. Sve transparentno.

Nesa

pre 15 godina

Zima dolazi, siguran sam da ce G. Dinkic-u biti toplo. Za nas ostale kako bude. Proteklih godina nismo pricali o bisnisu kad nam je trebao gas. G Dinkicu ako ne napravimo dobar sporazum s Rusima koje su vase alternative. Sta ako Rusi odluce da nemaju dovoljno gasa na prodaju ili svojim gasovodom zaobidju Srbiju. Koliko ce kostati Srbiju da izgradi krak prema sebi i koji prioritet ce imati.

Svako svoje

pre 15 godina

E gospodo Rusi - ovako necemo saradjivati!! Da li vi znate za rec 'partnerstvo' ili svi vasi odnosi moraju biti mali-veliki???

Milan

pre 15 godina

Kolko je meni poznati taj gasni sporazum trebao je jos u aprilu da bude odobren ali je i tada Mladjan Dinkic rekao da nema razloga za zurbu i da ce isti biti odobren vec 15 maja odmah posle izbora! Pa sta bi Mladjo?!?

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Juce je Grcka ratifikovala sporazum za taj Juzni tok(?). Rusima se zuri iz tehnickih razloga, da vide sta ce gde da ide. Jeste, Dinkic je u pravu sto trazi da Rusi urade studiju, ali kako da je urade kad ne znaju hoce li moci da prodje "ovde" ili "onde" ili "gde". Ne branim ja Ruse, ali zar nije sve biznis? Drugi ambasadori su nam nametali daleko vece obaveze i postavljali daleko vece zahteve, ne vidim cemu uzbudjenje ako jos neki ambasador tamo nekim pismom kaze da misli da bi to trebalo brze da se resi. On ne preti, ne ucenjuje, samo nas informise o alternativama, jer ni oni ne mogu da cekaju u nedogled da se "mlada obuce".

Nacaljnik

pre 15 godina

Tek cemo da OSETIMO Ruski zagrljaj. Nije dzabe maskota Rusije MEDVED. Ne da boli taj zagrljaj nego ne mozes da se iscupas iz njega.
Nikolicu i Kostunice Idite da zivite u Rusiju (ionako imate njihovo DRZAVLJANSTVO)

(Vlast)a

pre 15 godina

Ovi Rusi bas umeju da nam pokazu svu sirinu svoje duse i svu bratsku ljubav! Da se smrznes!
Tovaris ambasador, sto je sa narodnjacima i radikalima uz pesmu i votku dogovoreno, ne obavezuje novu vlast. Ja sam za njih glasala bas zato da vasu drsku i ucenjivacku ponudu za nista ukinu. Rusija koja vraca ponos i staje na svoje noge, sto je za pohvalu, nikad, na zalost, ne moze da se obnovi ukoliko nekog drugog ne ugazi. Volim vasu muziku i energente medjutim zivot koji nudi zapad je tezak ali manje ponizen i uvredjen nego sto to drugovi i pravnici iz KGB-a nude!

Nađa

pre 15 godina

Postaje pomalo i opasan oviliki pritisak Ruskog ambasadora na našu zemlju, preti nam, a počeo je da nam pravi i Skupštinski dnevni red, jesu li to narodnjci naručili da se i on uključi u sastavljanje dnevnog reda. Prilično je sumnjiva ta njihova žurba oko usvajanja po svoj prilici sumnjivog aranžmana jer čemu toliki pritisak kad su još mnogi detalji oko puta gasovoda nepoznati a o samoj trasi ne odlučuju samo Rusi već i EU koja je po svoj prilici i glavni investitor.

Marko

pre 15 godina

Ovo je takav bezobrazluk, da mislim da bi nasa vlada mogla da izrazi i protest ruskom ministarstvu inostranih poslova!!!
Mozda on ovako moze da prica u kuloarima ili sa Tomislavom Nikolicem, ali ovako javno, u dnevnim novinama, odredjivanje dnevnog reda skupstine za mene je najveci cinizam.
A posle mi oni radikali pricaju o izdajnicima i patriotama...

Urosh

pre 15 godina

Tako nam i treba. Kad smo dozvolili da nam kroje spoljnu zasto da nam ne kroje i unutrasnju politiku! Samo sto ovi nasu nemaju hrabrosti da raskinu taj ugovor, mada sada je verovatno i kasno za to, previse nas "zaduzili" braca Rusi, pa sad moramo malo i mi da njima "pomognemo". Jadna li smo mi zemlja...

diplomata

pre 15 godina

Ruski ambasador je otisao predaleko. Da li misli da mu je opravdanje stav SRS i T. Nikolica za koje je pitanje priblizavanja EU sporedno, a jedino vazno je usvojiti sporazum sa Rusijom. Ko ovde radi za strane interese, ko hoce da proda NIS za 400 miliona, a procenjen je na sest puta vise? Ko i zasato hoce da rasproda srpsku imovinu i da Srbiji veze ruke svrstavanjem uz jednu stranu. O cemu se ovde radi?

Mikec

pre 15 godina

Strani ambasadori su presudno uticali na formiranje ove vlade (da ne kazemo da su je formirali), pa zasto ne bi mogli da odredjuju njen dnevni red? Ah, da, to nisu isti ambasadori, ovaj je neki drugi, samo sto mi jos uvek, i posle gruzijske epizode ne shvatamo da bi morali da obratimo paznju i na zahteve ovog ambasadora. Verovatno se ceka ishod tragikomicnih pretnji sankcijama onih koje obavezno slusamo prema onima koje jos uvek ne slusamo? Mozda cemo onda shvatiti da osim milozvucnog hora 27 pticica moramo obratiti i na riku medveda ili ipak cekamo da nas mlatne sapom?

mitja

pre 15 godina

Opet reagujemo brzo i pogresno! Ovo je reakcija ulicnog mangupa koji pumpa misice i pravi se jak u svojoj ulici (citaj dobija politicke poene), ili jos gore mangupa koji radi za nekog mnogo pametnijeg od sebe. Od ove izjave bi cak bila bolja izjava da je rekao da u skupstini nema struje pa ne mogu da zasedaju! Rusi su nas lepo izradili i sami smo otisli u Moskvu na potpis, prema tome gospodo ispunite obaveze koje ste potpisali, a onda neka Mladja objasni zasto je cutao dok su potpisivali njegovi pajtosi iz Vlade, a znao je da je sporazum stetan.

Dragoljub

pre 15 godina

Ambasador jedne drzave zeli da utice na dnevni red Skupstine jedne druge, SUVERENE, drzave. Ja mislim da je ovo samo po sebi vredno diplomatskog protesta.

Novinar

pre 15 godina

Ovo je sramota! Videćemo sad da li je Srbija normalna (da, i suverena) država. Jer svaka normalna i suverena država bi posle ovakvog notornog bezobrazluka oduzela Konuzinu agreman, a on bi bio zamoljen da se vrati u Moskvu.

Brus Vilis

pre 15 godina

E moj Dinkicu, ovo je samo pocetak. jos malo, ako se nastavi dosadasnja politika bivseg premijera, bez odobrenja Ruja, ama bas nista nece moci da se radi.
Pa oni nikada do sada nisu pomagali zato sto Srbija njima znaci nesto kao partner, vec zato sto Srbi se lako manipulisu i spremni su da se zrtvuju za "medjunarodno pravo", a da potom samo oni dobiju po glavi, kad je stani pani.
No, vreme se pokazati ko je sve bio u pravu i za sta.

vlajko

pre 15 godina

Bruka! Ruski ambasador nam određuje dnevni red skupštine i pomera tačke! Jadna li si Srbijo, Voja i Toma ipak uspeše da nas naprave ruskom gubernijom

Bg boy

pre 15 godina

Stvarno su nam prijatelji - odredjuju nam i dnevni red u skupstini, valjda da se nasi sto manje zamaraju. A ako ih ne poslusamo, zna se procicemo kao Gruzija. Pa dobro jos i njih da pobedimo pa da pitamo "ima li ko jaci?"

Sara

pre 15 godina

Kakve li drskosti od strane ruskog ambasadora! Pa, nije Srbija Juzna Osetija! Lepo je to smislio - da se izglasa energetski aranzman, a da onda njegovi puleni - radikali i narodnjaci blokiraju donosenje Sporazuma sa EU! E, nece moci, majstore!

Realnost

pre 15 godina

Retki glas razuma, znanja i političke hrabrosti. Neke stvari iz prethodnih godina ozbiljno zameram g.dinu Dinkiću, ali priznajem njegovu neophodnost na našoj političkoj sceni. Angažovanje maksimalno ozbiljne revizorske kuće prekratiće besmislene diskusije poluobaveštenih. Podrška!

Sara

pre 15 godina

Kakve li drskosti od strane ruskog ambasadora! Pa, nije Srbija Juzna Osetija! Lepo je to smislio - da se izglasa energetski aranzman, a da onda njegovi puleni - radikali i narodnjaci blokiraju donosenje Sporazuma sa EU! E, nece moci, majstore!

Realnost

pre 15 godina

Retki glas razuma, znanja i političke hrabrosti. Neke stvari iz prethodnih godina ozbiljno zameram g.dinu Dinkiću, ali priznajem njegovu neophodnost na našoj političkoj sceni. Angažovanje maksimalno ozbiljne revizorske kuće prekratiće besmislene diskusije poluobaveštenih. Podrška!

Mikec

pre 15 godina

Strani ambasadori su presudno uticali na formiranje ove vlade (da ne kazemo da su je formirali), pa zasto ne bi mogli da odredjuju njen dnevni red? Ah, da, to nisu isti ambasadori, ovaj je neki drugi, samo sto mi jos uvek, i posle gruzijske epizode ne shvatamo da bi morali da obratimo paznju i na zahteve ovog ambasadora. Verovatno se ceka ishod tragikomicnih pretnji sankcijama onih koje obavezno slusamo prema onima koje jos uvek ne slusamo? Mozda cemo onda shvatiti da osim milozvucnog hora 27 pticica moramo obratiti i na riku medveda ili ipak cekamo da nas mlatne sapom?

Marko

pre 15 godina

Ovo je takav bezobrazluk, da mislim da bi nasa vlada mogla da izrazi i protest ruskom ministarstvu inostranih poslova!!!
Mozda on ovako moze da prica u kuloarima ili sa Tomislavom Nikolicem, ali ovako javno, u dnevnim novinama, odredjivanje dnevnog reda skupstine za mene je najveci cinizam.
A posle mi oni radikali pricaju o izdajnicima i patriotama...

(Vlast)a

pre 15 godina

Ovi Rusi bas umeju da nam pokazu svu sirinu svoje duse i svu bratsku ljubav! Da se smrznes!
Tovaris ambasador, sto je sa narodnjacima i radikalima uz pesmu i votku dogovoreno, ne obavezuje novu vlast. Ja sam za njih glasala bas zato da vasu drsku i ucenjivacku ponudu za nista ukinu. Rusija koja vraca ponos i staje na svoje noge, sto je za pohvalu, nikad, na zalost, ne moze da se obnovi ukoliko nekog drugog ne ugazi. Volim vasu muziku i energente medjutim zivot koji nudi zapad je tezak ali manje ponizen i uvredjen nego sto to drugovi i pravnici iz KGB-a nude!

diplomata

pre 15 godina

Ruski ambasador je otisao predaleko. Da li misli da mu je opravdanje stav SRS i T. Nikolica za koje je pitanje priblizavanja EU sporedno, a jedino vazno je usvojiti sporazum sa Rusijom. Ko ovde radi za strane interese, ko hoce da proda NIS za 400 miliona, a procenjen je na sest puta vise? Ko i zasato hoce da rasproda srpsku imovinu i da Srbiji veze ruke svrstavanjem uz jednu stranu. O cemu se ovde radi?

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Juce je Grcka ratifikovala sporazum za taj Juzni tok(?). Rusima se zuri iz tehnickih razloga, da vide sta ce gde da ide. Jeste, Dinkic je u pravu sto trazi da Rusi urade studiju, ali kako da je urade kad ne znaju hoce li moci da prodje "ovde" ili "onde" ili "gde". Ne branim ja Ruse, ali zar nije sve biznis? Drugi ambasadori su nam nametali daleko vece obaveze i postavljali daleko vece zahteve, ne vidim cemu uzbudjenje ako jos neki ambasador tamo nekim pismom kaze da misli da bi to trebalo brze da se resi. On ne preti, ne ucenjuje, samo nas informise o alternativama, jer ni oni ne mogu da cekaju u nedogled da se "mlada obuce".

Obavešten

pre 15 godina

Ovo je, za neinformisane, znak da su nas rusi pustili niz vodu pa sada krivicu (sa puno razloga) prebacuju na nas.
Pa gospodo iz DS i G17plus spremite objašnjenje zbog čega gubimo gasni aranžman i zbog čega ćemo gas plaćati 30% više nego u regionu. Ah da moramo voditi računa o boljitku i standadu Austrijskih i Mađarskih građana čije će nam firme prodavati enrgente. A srbi? Jedino je važno da je partijska kasica puna. Sve transparentno.

Mordax.

pre 15 godina

Kada jedna drzava drugoj drzavi pravi raspored i odredjuje dnevni red zasjedanja najviseg drzavnog organa,Parlamenta(Skupstine),onda to je nesto vise nego VAZALSTVO.

mitja

pre 15 godina

Opet reagujemo brzo i pogresno! Ovo je reakcija ulicnog mangupa koji pumpa misice i pravi se jak u svojoj ulici (citaj dobija politicke poene), ili jos gore mangupa koji radi za nekog mnogo pametnijeg od sebe. Od ove izjave bi cak bila bolja izjava da je rekao da u skupstini nema struje pa ne mogu da zasedaju! Rusi su nas lepo izradili i sami smo otisli u Moskvu na potpis, prema tome gospodo ispunite obaveze koje ste potpisali, a onda neka Mladja objasni zasto je cutao dok su potpisivali njegovi pajtosi iz Vlade, a znao je da je sporazum stetan.

Milan

pre 15 godina

Kolko je meni poznati taj gasni sporazum trebao je jos u aprilu da bude odobren ali je i tada Mladjan Dinkic rekao da nema razloga za zurbu i da ce isti biti odobren vec 15 maja odmah posle izbora! Pa sta bi Mladjo?!?

Nađa

pre 15 godina

Postaje pomalo i opasan oviliki pritisak Ruskog ambasadora na našu zemlju, preti nam, a počeo je da nam pravi i Skupštinski dnevni red, jesu li to narodnjci naručili da se i on uključi u sastavljanje dnevnog reda. Prilično je sumnjiva ta njihova žurba oko usvajanja po svoj prilici sumnjivog aranžmana jer čemu toliki pritisak kad su još mnogi detalji oko puta gasovoda nepoznati a o samoj trasi ne odlučuju samo Rusi već i EU koja je po svoj prilici i glavni investitor.

Dragoljub

pre 15 godina

Ambasador jedne drzave zeli da utice na dnevni red Skupstine jedne druge, SUVERENE, drzave. Ja mislim da je ovo samo po sebi vredno diplomatskog protesta.

Nacaljnik

pre 15 godina

Tek cemo da OSETIMO Ruski zagrljaj. Nije dzabe maskota Rusije MEDVED. Ne da boli taj zagrljaj nego ne mozes da se iscupas iz njega.
Nikolicu i Kostunice Idite da zivite u Rusiju (ionako imate njihovo DRZAVLJANSTVO)

vlajko

pre 15 godina

Bruka! Ruski ambasador nam određuje dnevni red skupštine i pomera tačke! Jadna li si Srbijo, Voja i Toma ipak uspeše da nas naprave ruskom gubernijom

Novinar

pre 15 godina

Ovo je sramota! Videćemo sad da li je Srbija normalna (da, i suverena) država. Jer svaka normalna i suverena država bi posle ovakvog notornog bezobrazluka oduzela Konuzinu agreman, a on bi bio zamoljen da se vrati u Moskvu.

Bg boy

pre 15 godina

Stvarno su nam prijatelji - odredjuju nam i dnevni red u skupstini, valjda da se nasi sto manje zamaraju. A ako ih ne poslusamo, zna se procicemo kao Gruzija. Pa dobro jos i njih da pobedimo pa da pitamo "ima li ko jaci?"

Urosh

pre 15 godina

Tako nam i treba. Kad smo dozvolili da nam kroje spoljnu zasto da nam ne kroje i unutrasnju politiku! Samo sto ovi nasu nemaju hrabrosti da raskinu taj ugovor, mada sada je verovatno i kasno za to, previse nas "zaduzili" braca Rusi, pa sad moramo malo i mi da njima "pomognemo". Jadna li smo mi zemlja...

Svako svoje

pre 15 godina

E gospodo Rusi - ovako necemo saradjivati!! Da li vi znate za rec 'partnerstvo' ili svi vasi odnosi moraju biti mali-veliki???

Orbit

pre 15 godina

Kako sme ruski ambasador da "trazi" sta da bude prva tacka dnevnog reda?! Nije Srpska Skupstina kafana pa da pijani gosti narucuju duplu vodku i drugo sta im se prohte! Kakva je to drskost? Neka se taj malo vrati u Sibir odakle je i dosao pa tamo nek komanduje pijanim kozacima! Srbija je Evropska i samostalna suverena zemlja! Njome ne upravljaju nekakvi ruski ambasadori!

srdjan

pre 15 godina

A lepo ste ovo smislili rusi... Prvo ste uvalili kostunjavom da vam da NIS, a od naftovoda nece biti nista jer vam EU nece dati da gradite preko njegovih teritorija...Toliko ste nas pritiskali za sporazum, a sada je jasno i zasto... Da vam damo NIS pre nego sto vi krenete u obracu sa EU, od naftovoda nista a Srbija opet izvisila...E nece moci

Brus Vilis

pre 15 godina

E moj Dinkicu, ovo je samo pocetak. jos malo, ako se nastavi dosadasnja politika bivseg premijera, bez odobrenja Ruja, ama bas nista nece moci da se radi.
Pa oni nikada do sada nisu pomagali zato sto Srbija njima znaci nesto kao partner, vec zato sto Srbi se lako manipulisu i spremni su da se zrtvuju za "medjunarodno pravo", a da potom samo oni dobiju po glavi, kad je stani pani.
No, vreme se pokazati ko je sve bio u pravu i za sta.

Nesa

pre 15 godina

Zima dolazi, siguran sam da ce G. Dinkic-u biti toplo. Za nas ostale kako bude. Proteklih godina nismo pricali o bisnisu kad nam je trebao gas. G Dinkicu ako ne napravimo dobar sporazum s Rusima koje su vase alternative. Sta ako Rusi odluce da nemaju dovoljno gasa na prodaju ili svojim gasovodom zaobidju Srbiju. Koliko ce kostati Srbiju da izgradi krak prema sebi i koji prioritet ce imati.

Српски сељак

pre 15 godina

Редослед тачака дневног реда је редослед приоритета. Колико видим пуно коментатора критикује Конузина који јасно тражи д ми дефинишемо националне приоритете: или стабилно снабдевање енергентима (условом за привредни развој и квалитет жиовта грађана) или да делимо енергетску судбину наших проверених пријатеља из окружења, тј. енергетских велесила као што су Аустрија и Мађарска. Тренутна гарнитура је за енергетску сигурност у загрљају ЕУ/САД. Па наздравље браћо Срби. На селу још има багрењара који нису посечени. Идем да спремим залихе. Требаће ми.

Ana

pre 15 godina

Jedno pitanje: Zasto Srbija odbija da ratifikuje gasni sporazum sa Rusima ako ga je vec predsednik Tadic bivsi premijer sa ostalima potpisao u Moskvi?

Velimir Bratkovic

pre 15 godina

Pretpostavimo da se ruski (ili bilo koji drugi) ambasador odvazio da (nam) predlozi da se NIS privatizuje tako sto bi se, na primer, raspisao medjunarodni tender - cak i to bi predstavljalo grubo mesanje u nase unutrasnje stvari. Nedopustivo je tako se poigravati gostoprimstvom zemlje-domacina - to je poruka drugu Konuzinu. Poruka nasim politicarima je, medjutim, vaznija: ko je dozvolio da se spoljna politika ove zemlje pretvori u servilnost prema stranoj sili problematicnog kredibiliteta? Ko garantuje da drug Konuzin nece tako nastaviti? Ko jamci da se neki drugi ambasador (neke danas ne tako omiljene zemlje) uskoro nece ponasati na isti takav nacin? Ne radi se o NIS i "gasnom sporazumu", tovaris Konuzin...

sasa jokic

pre 15 godina

Evo danas smo culi da je vrednost NIS-a procenjena na 2.5 milijardi dolara! A Rusi su u dogovoru sa Kostunicom (citaj Mihajlovim i njegovim tajkunima)postigli dogovor da plate 500 miliona?! Gde bi zavrsila razlika pogadjajte. E sada ako smo pravna drzava, treba pod hitno sprovesti istragu i razjasniti ko je to hteo da ostetidrzavu za vise od milijardu eura! KAO to je zbog gasovoda?! Ma nemoj, a Rusio nece imati koristi od istog, i to jos ce biti vlasnici 51%! Sem ako i tu nije prevara (u sta verujem) i da je to zaista samo jedan krak, a ne magistralni gasovod. Gledajuci unazad ne mogu a da ne budem skeptik. Evo za prevaru u vezi cene smo se uverili, sada jos da sacekamo tu famoznu studiju. Toliko o postenju Kostunice, i njegovih mafijasa, pardon saradnika!

Mikec

pre 15 godina

Strani ambasadori su presudno uticali na formiranje ove vlade (da ne kazemo da su je formirali), pa zasto ne bi mogli da odredjuju njen dnevni red? Ah, da, to nisu isti ambasadori, ovaj je neki drugi, samo sto mi jos uvek, i posle gruzijske epizode ne shvatamo da bi morali da obratimo paznju i na zahteve ovog ambasadora. Verovatno se ceka ishod tragikomicnih pretnji sankcijama onih koje obavezno slusamo prema onima koje jos uvek ne slusamo? Mozda cemo onda shvatiti da osim milozvucnog hora 27 pticica moramo obratiti i na riku medveda ili ipak cekamo da nas mlatne sapom?

Sara

pre 15 godina

Kakve li drskosti od strane ruskog ambasadora! Pa, nije Srbija Juzna Osetija! Lepo je to smislio - da se izglasa energetski aranzman, a da onda njegovi puleni - radikali i narodnjaci blokiraju donosenje Sporazuma sa EU! E, nece moci, majstore!

Realnost

pre 15 godina

Retki glas razuma, znanja i političke hrabrosti. Neke stvari iz prethodnih godina ozbiljno zameram g.dinu Dinkiću, ali priznajem njegovu neophodnost na našoj političkoj sceni. Angažovanje maksimalno ozbiljne revizorske kuće prekratiće besmislene diskusije poluobaveštenih. Podrška!

Marko

pre 15 godina

Ovo je takav bezobrazluk, da mislim da bi nasa vlada mogla da izrazi i protest ruskom ministarstvu inostranih poslova!!!
Mozda on ovako moze da prica u kuloarima ili sa Tomislavom Nikolicem, ali ovako javno, u dnevnim novinama, odredjivanje dnevnog reda skupstine za mene je najveci cinizam.
A posle mi oni radikali pricaju o izdajnicima i patriotama...

(Vlast)a

pre 15 godina

Ovi Rusi bas umeju da nam pokazu svu sirinu svoje duse i svu bratsku ljubav! Da se smrznes!
Tovaris ambasador, sto je sa narodnjacima i radikalima uz pesmu i votku dogovoreno, ne obavezuje novu vlast. Ja sam za njih glasala bas zato da vasu drsku i ucenjivacku ponudu za nista ukinu. Rusija koja vraca ponos i staje na svoje noge, sto je za pohvalu, nikad, na zalost, ne moze da se obnovi ukoliko nekog drugog ne ugazi. Volim vasu muziku i energente medjutim zivot koji nudi zapad je tezak ali manje ponizen i uvredjen nego sto to drugovi i pravnici iz KGB-a nude!

Nađa

pre 15 godina

Postaje pomalo i opasan oviliki pritisak Ruskog ambasadora na našu zemlju, preti nam, a počeo je da nam pravi i Skupštinski dnevni red, jesu li to narodnjci naručili da se i on uključi u sastavljanje dnevnog reda. Prilično je sumnjiva ta njihova žurba oko usvajanja po svoj prilici sumnjivog aranžmana jer čemu toliki pritisak kad su još mnogi detalji oko puta gasovoda nepoznati a o samoj trasi ne odlučuju samo Rusi već i EU koja je po svoj prilici i glavni investitor.

diplomata

pre 15 godina

Ruski ambasador je otisao predaleko. Da li misli da mu je opravdanje stav SRS i T. Nikolica za koje je pitanje priblizavanja EU sporedno, a jedino vazno je usvojiti sporazum sa Rusijom. Ko ovde radi za strane interese, ko hoce da proda NIS za 400 miliona, a procenjen je na sest puta vise? Ko i zasato hoce da rasproda srpsku imovinu i da Srbiji veze ruke svrstavanjem uz jednu stranu. O cemu se ovde radi?

mitja

pre 15 godina

Opet reagujemo brzo i pogresno! Ovo je reakcija ulicnog mangupa koji pumpa misice i pravi se jak u svojoj ulici (citaj dobija politicke poene), ili jos gore mangupa koji radi za nekog mnogo pametnijeg od sebe. Od ove izjave bi cak bila bolja izjava da je rekao da u skupstini nema struje pa ne mogu da zasedaju! Rusi su nas lepo izradili i sami smo otisli u Moskvu na potpis, prema tome gospodo ispunite obaveze koje ste potpisali, a onda neka Mladja objasni zasto je cutao dok su potpisivali njegovi pajtosi iz Vlade, a znao je da je sporazum stetan.

Nacaljnik

pre 15 godina

Tek cemo da OSETIMO Ruski zagrljaj. Nije dzabe maskota Rusije MEDVED. Ne da boli taj zagrljaj nego ne mozes da se iscupas iz njega.
Nikolicu i Kostunice Idite da zivite u Rusiju (ionako imate njihovo DRZAVLJANSTVO)

Svako svoje

pre 15 godina

E gospodo Rusi - ovako necemo saradjivati!! Da li vi znate za rec 'partnerstvo' ili svi vasi odnosi moraju biti mali-veliki???

Obavešten

pre 15 godina

Ovo je, za neinformisane, znak da su nas rusi pustili niz vodu pa sada krivicu (sa puno razloga) prebacuju na nas.
Pa gospodo iz DS i G17plus spremite objašnjenje zbog čega gubimo gasni aranžman i zbog čega ćemo gas plaćati 30% više nego u regionu. Ah da moramo voditi računa o boljitku i standadu Austrijskih i Mađarskih građana čije će nam firme prodavati enrgente. A srbi? Jedino je važno da je partijska kasica puna. Sve transparentno.

Novinar

pre 15 godina

Ovo je sramota! Videćemo sad da li je Srbija normalna (da, i suverena) država. Jer svaka normalna i suverena država bi posle ovakvog notornog bezobrazluka oduzela Konuzinu agreman, a on bi bio zamoljen da se vrati u Moskvu.

Milan

pre 15 godina

Kolko je meni poznati taj gasni sporazum trebao je jos u aprilu da bude odobren ali je i tada Mladjan Dinkic rekao da nema razloga za zurbu i da ce isti biti odobren vec 15 maja odmah posle izbora! Pa sta bi Mladjo?!?

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Juce je Grcka ratifikovala sporazum za taj Juzni tok(?). Rusima se zuri iz tehnickih razloga, da vide sta ce gde da ide. Jeste, Dinkic je u pravu sto trazi da Rusi urade studiju, ali kako da je urade kad ne znaju hoce li moci da prodje "ovde" ili "onde" ili "gde". Ne branim ja Ruse, ali zar nije sve biznis? Drugi ambasadori su nam nametali daleko vece obaveze i postavljali daleko vece zahteve, ne vidim cemu uzbudjenje ako jos neki ambasador tamo nekim pismom kaze da misli da bi to trebalo brze da se resi. On ne preti, ne ucenjuje, samo nas informise o alternativama, jer ni oni ne mogu da cekaju u nedogled da se "mlada obuce".

Dragoljub

pre 15 godina

Ambasador jedne drzave zeli da utice na dnevni red Skupstine jedne druge, SUVERENE, drzave. Ja mislim da je ovo samo po sebi vredno diplomatskog protesta.

Nesa

pre 15 godina

Zima dolazi, siguran sam da ce G. Dinkic-u biti toplo. Za nas ostale kako bude. Proteklih godina nismo pricali o bisnisu kad nam je trebao gas. G Dinkicu ako ne napravimo dobar sporazum s Rusima koje su vase alternative. Sta ako Rusi odluce da nemaju dovoljno gasa na prodaju ili svojim gasovodom zaobidju Srbiju. Koliko ce kostati Srbiju da izgradi krak prema sebi i koji prioritet ce imati.

Velimir Bratkovic

pre 15 godina

Pretpostavimo da se ruski (ili bilo koji drugi) ambasador odvazio da (nam) predlozi da se NIS privatizuje tako sto bi se, na primer, raspisao medjunarodni tender - cak i to bi predstavljalo grubo mesanje u nase unutrasnje stvari. Nedopustivo je tako se poigravati gostoprimstvom zemlje-domacina - to je poruka drugu Konuzinu. Poruka nasim politicarima je, medjutim, vaznija: ko je dozvolio da se spoljna politika ove zemlje pretvori u servilnost prema stranoj sili problematicnog kredibiliteta? Ko garantuje da drug Konuzin nece tako nastaviti? Ko jamci da se neki drugi ambasador (neke danas ne tako omiljene zemlje) uskoro nece ponasati na isti takav nacin? Ne radi se o NIS i "gasnom sporazumu", tovaris Konuzin...

sasa jokic

pre 15 godina

Evo danas smo culi da je vrednost NIS-a procenjena na 2.5 milijardi dolara! A Rusi su u dogovoru sa Kostunicom (citaj Mihajlovim i njegovim tajkunima)postigli dogovor da plate 500 miliona?! Gde bi zavrsila razlika pogadjajte. E sada ako smo pravna drzava, treba pod hitno sprovesti istragu i razjasniti ko je to hteo da ostetidrzavu za vise od milijardu eura! KAO to je zbog gasovoda?! Ma nemoj, a Rusio nece imati koristi od istog, i to jos ce biti vlasnici 51%! Sem ako i tu nije prevara (u sta verujem) i da je to zaista samo jedan krak, a ne magistralni gasovod. Gledajuci unazad ne mogu a da ne budem skeptik. Evo za prevaru u vezi cene smo se uverili, sada jos da sacekamo tu famoznu studiju. Toliko o postenju Kostunice, i njegovih mafijasa, pardon saradnika!

Orbit

pre 15 godina

Kako sme ruski ambasador da "trazi" sta da bude prva tacka dnevnog reda?! Nije Srpska Skupstina kafana pa da pijani gosti narucuju duplu vodku i drugo sta im se prohte! Kakva je to drskost? Neka se taj malo vrati u Sibir odakle je i dosao pa tamo nek komanduje pijanim kozacima! Srbija je Evropska i samostalna suverena zemlja! Njome ne upravljaju nekakvi ruski ambasadori!

Bg boy

pre 15 godina

Stvarno su nam prijatelji - odredjuju nam i dnevni red u skupstini, valjda da se nasi sto manje zamaraju. A ako ih ne poslusamo, zna se procicemo kao Gruzija. Pa dobro jos i njih da pobedimo pa da pitamo "ima li ko jaci?"

Brus Vilis

pre 15 godina

E moj Dinkicu, ovo je samo pocetak. jos malo, ako se nastavi dosadasnja politika bivseg premijera, bez odobrenja Ruja, ama bas nista nece moci da se radi.
Pa oni nikada do sada nisu pomagali zato sto Srbija njima znaci nesto kao partner, vec zato sto Srbi se lako manipulisu i spremni su da se zrtvuju za "medjunarodno pravo", a da potom samo oni dobiju po glavi, kad je stani pani.
No, vreme se pokazati ko je sve bio u pravu i za sta.

vlajko

pre 15 godina

Bruka! Ruski ambasador nam određuje dnevni red skupštine i pomera tačke! Jadna li si Srbijo, Voja i Toma ipak uspeše da nas naprave ruskom gubernijom

Urosh

pre 15 godina

Tako nam i treba. Kad smo dozvolili da nam kroje spoljnu zasto da nam ne kroje i unutrasnju politiku! Samo sto ovi nasu nemaju hrabrosti da raskinu taj ugovor, mada sada je verovatno i kasno za to, previse nas "zaduzili" braca Rusi, pa sad moramo malo i mi da njima "pomognemo". Jadna li smo mi zemlja...

srdjan

pre 15 godina

A lepo ste ovo smislili rusi... Prvo ste uvalili kostunjavom da vam da NIS, a od naftovoda nece biti nista jer vam EU nece dati da gradite preko njegovih teritorija...Toliko ste nas pritiskali za sporazum, a sada je jasno i zasto... Da vam damo NIS pre nego sto vi krenete u obracu sa EU, od naftovoda nista a Srbija opet izvisila...E nece moci

Mordax.

pre 15 godina

Kada jedna drzava drugoj drzavi pravi raspored i odredjuje dnevni red zasjedanja najviseg drzavnog organa,Parlamenta(Skupstine),onda to je nesto vise nego VAZALSTVO.

Ana

pre 15 godina

Jedno pitanje: Zasto Srbija odbija da ratifikuje gasni sporazum sa Rusima ako ga je vec predsednik Tadic bivsi premijer sa ostalima potpisao u Moskvi?

Српски сељак

pre 15 godina

Редослед тачака дневног реда је редослед приоритета. Колико видим пуно коментатора критикује Конузина који јасно тражи д ми дефинишемо националне приоритете: или стабилно снабдевање енергентима (условом за привредни развој и квалитет жиовта грађана) или да делимо енергетску судбину наших проверених пријатеља из окружења, тј. енергетских велесила као што су Аустрија и Мађарска. Тренутна гарнитура је за енергетску сигурност у загрљају ЕУ/САД. Па наздравље браћо Срби. На селу још има багрењара који нису посечени. Идем да спремим залихе. Требаће ми.