Petak, 15.08.2008.

00:53

Gruzija potpisala primirje

Gruzijski predsednik Mihail Sakšvili potpisao je u Tbilisiju sporazum o prekidu vatre sa Rusijom, sada se čeka potpis Rusije.

Izvor: B92

Gruzija potpisala primirje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Baneks

pre 15 godina

Uzasavaju me ove krajnje licemerne izjave zapadnjaka. Oni se kao uzasavaju na sve sto rusi rade a sve su to nekada radili nama.
Nadam se da Rusija nece popustiti mada mislim da su oni isti mi i da ce pre ili kasnije sve dati.

Drevni Amerikanac, jos od 1776!

pre 15 godina

Buduci da je Amerika uzor celom svetu po dobru, sada bi mogla da se pobrine za teritorijalni integritet i celovitost Srbije tako sto ce vratiti Kosovo u okvir Srbije, pomoci da se Srbi i Albanci dogovore o sirokoj autonomiji Albanaca, pa onda to isto traziti i za Gruziju, da se J.Osetija i Abhazija ne otcepljuju od Gruzije nego da dobiju autonomiju, da se lepo slazu sa Gruzijom, da svi budu lepi i srecni do kraja zivota! A mozda su sve drzave ravnopravne ali su neke ravnopravnije? Ovoliko buke oko Gruzije, a Srbiji otkinuse Kosovo tek tako? Ko je ovde nasilnik i ucenjivac? Ko je u Rambujeo postavio Srbiji ultimatum - ili da prihvatite ovo sto trazimo od vas ili cemo vam to nametnuti bombama? I nametunuse a sad druge prozivaju za nasilje, ucenjivanje, agresiju, invaziju? Grrrrr ..........

Hobit

pre 15 godina

Potpisali mir sami sa sobom? Ne, potpisali sa Amerikancima? Koga su napali visecevnim bacacima raketa? Vojsku Osetije, ne, raketirali su grad bez izbora ciljeva. Po receptu Hrvatske nad Krajinom. Krenuce civili da beze a za njima i vojska. Nije proslo ovaj put. Vec vidjeno. Pa jel trebaju Rusi da kazu: to je genocid? Ili se iz Srbije treba stalno cuti: napad Hrvatske na Krajinu bio je klasican genocid? Pa to je njima nacionalni praznik! Pa to ce i za koju deceniju da opet ponove nad preostalim Srbima. I opet ce neka gospoda ovde da se prave da to nije njihova stvar. E tamo, u Osetiji to se nije desilo jer su naucili na nasem primeru. Samo mi cemo iznova da ucimo na nasem primeru. Bez strategije, bez vizije buducnosti, bez planova....jadan smo narod.

Mrki

pre 15 godina

Jos samo nedostaje da se javi glavnokomandujuci americkih snaga u Iraku i da kaze kako se teritorijalni integritet i suverenitet Gruzije ne smeju narusavati... svasta

DarkoNS

pre 15 godina

Podrska Gruziji za teritorijalnu celovitost, i pitanje: sta mislite kako zivi 250 000 Gruzina koji su proterani iz Abhazije i Severne Osetije od 1990 do danas? Da li oni imju prava da se vrate svojim kucama?

neobavesten

pre 15 godina

Uopste mi nije jasno sta je ovde u pitanju? Da li Gruzija ratuje sa USA pa zbog toga potpisuju mir sa K.Rajs ili tim cinom prenosi buduca ovlascenja zapadu da gnjeci Rusiju. Kako bilo, Ameri su nezaobilazni faktor u svakoj ratnohuskackoj igranci.

Trianon

pre 15 godina

Ako je Rusija branila samo svoj narod, zašto su prešli granice Gruzije ? Jeli Gruzija napala Rusiju ?
Taj napad pod izgovorom odbrane "golorukog naroda" mi je odnekud poznat.....
Inače brisanje sa karte sveta i sravnanje svega sa zemljom su odavno karakteristika bivše "sovjetske", sada ruske bratske pomoći.

Dejan

pre 15 godina

Ovo s kasetnim bombama je vrhunac ljudskog cinizma. Srbi su ih bacali po Zagrebu, NATO po Srbiji, a Rusi sada po Gruziji. Svo vreme svi pricaju da su zabranjene...

Boro

pre 15 godina

Pitam gos.Kostunjicu od kud srpsi kalasnjikovi u Gruziji, da li je njegova vojska snabdevala Gruziju sa kalasnjikovima kako navode rusi? Na cijoj smo strani mi u delu ne na recima!

Пратим i Евро-њус

pre 15 godina

Боже, шта је све Шакашвили налупетао на конференцији за новинаре: те како је "агресија" од стране Руса била припремана, војни пилоти су данима дежурали на аеродромима, да би акција почела у тренутку кад су грузијски министри били на одмору, те како је то само наставак комунистичке праксе СССР-а старе 70 година, позвао се чак и на инвазију Чехословачке 1968. године, па чак и на судетске Немце (?) означио Русе као примитивне дивљаке, споменуо уништавање дечјих вртића и концертних дворана, силовања... Кондолиза је била умеренија и вероватно уморна од 5-часовног наговарања овог губитника да најзад потпише договор о престанку војних операција (уз друге услове), за који је пре тога рекао да није потребан његов потпис (?!). Брука и бламажа, штета што је пренос трајао само нешто више од пола сата, јер изгледа да је најзанимљивије било кад су новинари почели постављати питања.
Свака част многим европским медијима на објективном приказивању ситуације - често изјаве "подршке" овом америчком пиончићу звуче толико празно и нестварно да производе најбољи ефект у корист руских поступака.

Madnes

pre 15 godina

Gruzija ce uskoro uci u NATO, Poljaci pozurili za postavljanje stita a americka "demokratija" pobedjuje... Novi svetski poredak se polako formira i jedino Kina, Rusija i Indija mogu da im stanu na put.. ali do kada? Zapadnom licemerstvu nikad kraja Rusija je branila svoj narod

Vukasin

pre 15 godina

Sakasvili je americki poslusnik i svoj narod i zemlju je nepromisljeno uveo u sukob sa Rusijom. To da ce im zapad pomoci je sarena laza. Neozbiljan predsednik i neozbiljna vlada mnogo stete mogu da nanesu svom narodu. Sto se tice primirja, to i ne misle ozbiljno. Samo su se presli. Rusi se ne sale.

Мића

pre 15 godina

Зашто неко мисли да су Грузини уопште напали Осетију? Да ли је то потврдио било који независни извор? Да ли стварно мислите да би било ко "ударио" на Руса, а нарочито једна мала земља јужно од Кавказа? Грузини су један диван православни народ. У Осетији и Абхазији је живело пуно Грузина, а сада их нешто нема. Шта мислите зашто и због кога?
Срећом, био сам два пута у Грузији и уверио сам се лично у све врлине тих људи и њихову невероватну гостољубивост, доброту и духовност.
Пустите Русе. Велика је то нација, снаћи ће се они и без Грузије.
Још нешто: знате ли да грузијско писмо, које је врло необично, садржи слова ћ и ђ, истоветна са српском ћирилицом?

Milan

pre 15 godina

Normalno da je daleko mocnija Rusija zgromila Gruziju koja je glupo krenula u rat nadajuci se ne znam ni ja cemu...
Najvise me iritira strasno licemerje SAD...pa sve su oni to nama isto radili,a Srbija ima daleko vece pravo na Kosovo nego Gruzija na J.osetiju. Kasetne bombe nelegalne, prekomerna upotreba sile... kakvo licemerno lupetanje, kakvi dvostruki standardi STRASNO!!!

Podsecanje

pre 15 godina

"Neke od ruskih akcija u Gruziji bile su nesrazmerne, navodi nemačka kancelarka Angela Merkel posle sastanka s predsednikom Rusije." A bombardovanje mosta u Varvarinu (ako se ne varam bas od strane Nemaca) koji nije imao nikakav strateski znacaj, i uz to jos na praznik, je bilo srazmerno (a da ne govorimo koliko je neduznih ljudi poginulo bas na tom mostu). Pomenuta gospodja je izgleda vrlo dobro naucila dupli govor, sto u svojoj rodnoj Istocnoj Nemackoj a bogami i sada.

kom@

pre 15 godina

Nacin na koji su zapadni mediji izvestavali u ovom sukobu ukazuje da su oni strana u sukobu. Vrlo jasno. Da otprilike citiram Dika Cejnija: 'Nema reci koji mogu opisati geostrateski znacaj kaspisjkog basena...'

boban

pre 15 godina

Da li ovakvi zahtevi vaze samo kada su u pitanju Rusi ( kasetne bombe ) a za ostele ne. Neverovatna je ta dvolicnost tzv demokrata kojima mi tezimo. Gruzijci nema sta da se sada zale sami su napali , a to sto su trazili to su i dobili. Sledeci put ne treba da slusaju Amerikance!

S

pre 15 godina

Da je srece da Sakasvili potpise svoju ostavku, i tako pruzi bar moralnu satisfakciju svom narodu koji je gurnuo u sumanutu avanturu ratovanja sa nenormalno jacim od sebe. Mi ovde vrlo dobro znamo sta neko nedorastao ulozi predsednika moze da uradi od zemlje i naroda.

Trianon

pre 15 godina

Gruzija je htela napraviti reda na svojoj teritoriji. Nasrnuti na susednu suverenu državu zbog bilo čega je agresija.
"Najlepše" je u svemu, što to čini stalna članica SB UN.
Ne želim braniti Amerikance, ali žločin se ne može opravdati drugim zločinom.

Zoran

pre 15 godina

Podrska za gruzine, ceo svet zna kakvi su rusi okupatori, celu istocnu evropu su nekada drzali okupiranom. Znaju dobro cesi, poljaci i ostali ko su rusi, nadam se da ce rusija biti sve slabija,jer je izvor sukoba u svetu. Da je dobro sa rusima mnogi ti narodi i danas bi ostali sa njima u savezu, a ne bi se trudili da se sto pre prikljuce zapadnoj demokratiji. Rusija nikad nije donela nikom dobro.

BG Republika

pre 15 godina

Sakasvili se malo preracunao u Osetiji kao i Milosevic na Kosovu. Cenu kao i uvek placa sirotinja na svim stranama. U ovoj tragediji obicnog naroda jedino je smesno sto se srpski nacionalisti solidarisu s Rusijom koja Gruziji radi isto sto je i USA uradila Srbiji - bombarduje i otima teritoriju i daje je na upravljanje separatistima. Uskoro ce Rusija priznati nezavisnost Osetije kao sto su Amerikanci priznali nezavisnot Kosova.

zenica

pre 15 godina

Sakašvili je, zaista, izgubio kompas. Poveo je rat, izgubio ga i sada on bi da postavlja uslove mira. Nečuveno. Verovatno i dalje računa da će Amerika i zapad zavrnuti uši Rusiji. Malo sutra!

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Posto recimo Australija moze da pozeli da gadja Rusiju raketama, sada bi Rusija obavezno trebala da postavi neki stit, recimo na Kubi, a mozda i u nekoj drugoj "crvenoj" drzavi na americkom kontinentu.

Rusofil

pre 15 godina

Prosto mi je neverovatno, i nikako mi nije jasno,kako je Mihail Sakašvili mogao da ima tako pogrešnu procenu u vezi svoje vojne akcije?
Kakve je garancije dobio od USA da slobodno može da krene i da mu se ništa "loše" ne može desiti?

Kosmopolita

pre 15 godina

Izradili su ih Amerikanci. Mislim da su imali pogresnu procenu. Ocekivali su da ce se Rusi buniti, ali da ce sve ostati na tome, s obzirom da je svakom jasno da ovakvu akciju Gruzija ne bi preduzela bez saglasnosti SAD. Na kraju krajeva, izgradili su im i uvezbali vojsku za tu namenu. "Ali ne lezi vraze!"

Saša Novak @ NL

pre 15 godina

Veoma lukavo od SAD: Naterali Gruziju u rat da bi izazvali reakciju Rusije, time su uplasili poljake i cehe. Rezultat: Poljaci su danas brze bolje potpisali dozvolu za stacioniranje raketnog stita....Bušu se zurilo.

ziggy

pre 15 godina

Gruzija prvo udari nenajvlje2000 no na Juznu Osetiju pobije civila i onda dobiju po nosu.
I sad traze povlacenje ruskih trupa i demilitarizaciju iste te Juzne Osetije?!!
Zasto? Da seledeci put moze jos lakse da pobije 5000 civila?!!

Po meni gruzijskom rukovodstvu bi trebalo da se sudi za zlocin protiv svojih gradjana.

mika77

pre 15 godina

Sila boga ne moli! mi smo to najbolje osetili an nasoj koži. Žao mi je civilnih žrtava i na jednoj i na drugoj strani. Licemerstvo velikih sila je toliko da su svi nekada ugnjetavali nekog. Mirovne planove bi trebali da drže stalno na stolu pa da ih primene na svoje konflikte i krize!

Dr.M.Cirovic

pre 15 godina

Masakrirali su hiljade neduznih ljudi i sada zmizde pred svetskom javnoscu da im Rusi cepaju drzavu, zasto gospodin Sakasvili ne potpise ono sto je Rusija potpisala? - jer se ocekuje medijska osuda Rusa tacno kao i nas Srba, da bi mi pravoslavci bili razapeti na krst zapadne "demokratije". Ne dajte se Rusi da budete izigrani kao mi.

AJA

pre 15 godina

To ti je ono das dinar da bi usao, a posle ti treba puna kesa da bi izasao.Posavetovao bih Gruzice da se manu oruzja i da se late proizvodnje caja.

Dr.M.Cirovic

pre 15 godina

Masakrirali su hiljade neduznih ljudi i sada zmizde pred svetskom javnoscu da im Rusi cepaju drzavu, zasto gospodin Sakasvili ne potpise ono sto je Rusija potpisala? - jer se ocekuje medijska osuda Rusa tacno kao i nas Srba, da bi mi pravoslavci bili razapeti na krst zapadne "demokratije". Ne dajte se Rusi da budete izigrani kao mi.

Saša Novak @ NL

pre 15 godina

Veoma lukavo od SAD: Naterali Gruziju u rat da bi izazvali reakciju Rusije, time su uplasili poljake i cehe. Rezultat: Poljaci su danas brze bolje potpisali dozvolu za stacioniranje raketnog stita....Bušu se zurilo.

ziggy

pre 15 godina

Gruzija prvo udari nenajvlje2000 no na Juznu Osetiju pobije civila i onda dobiju po nosu.
I sad traze povlacenje ruskih trupa i demilitarizaciju iste te Juzne Osetije?!!
Zasto? Da seledeci put moze jos lakse da pobije 5000 civila?!!

Po meni gruzijskom rukovodstvu bi trebalo da se sudi za zlocin protiv svojih gradjana.

AJA

pre 15 godina

To ti je ono das dinar da bi usao, a posle ti treba puna kesa da bi izasao.Posavetovao bih Gruzice da se manu oruzja i da se late proizvodnje caja.

Rusofil

pre 15 godina

Prosto mi je neverovatno, i nikako mi nije jasno,kako je Mihail Sakašvili mogao da ima tako pogrešnu procenu u vezi svoje vojne akcije?
Kakve je garancije dobio od USA da slobodno može da krene i da mu se ništa "loše" ne može desiti?

Kosmopolita

pre 15 godina

Izradili su ih Amerikanci. Mislim da su imali pogresnu procenu. Ocekivali su da ce se Rusi buniti, ali da ce sve ostati na tome, s obzirom da je svakom jasno da ovakvu akciju Gruzija ne bi preduzela bez saglasnosti SAD. Na kraju krajeva, izgradili su im i uvezbali vojsku za tu namenu. "Ali ne lezi vraze!"

Zoran

pre 15 godina

Podrska za gruzine, ceo svet zna kakvi su rusi okupatori, celu istocnu evropu su nekada drzali okupiranom. Znaju dobro cesi, poljaci i ostali ko su rusi, nadam se da ce rusija biti sve slabija,jer je izvor sukoba u svetu. Da je dobro sa rusima mnogi ti narodi i danas bi ostali sa njima u savezu, a ne bi se trudili da se sto pre prikljuce zapadnoj demokratiji. Rusija nikad nije donela nikom dobro.

zenica

pre 15 godina

Sakašvili je, zaista, izgubio kompas. Poveo je rat, izgubio ga i sada on bi da postavlja uslove mira. Nečuveno. Verovatno i dalje računa da će Amerika i zapad zavrnuti uši Rusiji. Malo sutra!

boban

pre 15 godina

Da li ovakvi zahtevi vaze samo kada su u pitanju Rusi ( kasetne bombe ) a za ostele ne. Neverovatna je ta dvolicnost tzv demokrata kojima mi tezimo. Gruzijci nema sta da se sada zale sami su napali , a to sto su trazili to su i dobili. Sledeci put ne treba da slusaju Amerikance!

kom@

pre 15 godina

Nacin na koji su zapadni mediji izvestavali u ovom sukobu ukazuje da su oni strana u sukobu. Vrlo jasno. Da otprilike citiram Dika Cejnija: 'Nema reci koji mogu opisati geostrateski znacaj kaspisjkog basena...'

Podsecanje

pre 15 godina

"Neke od ruskih akcija u Gruziji bile su nesrazmerne, navodi nemačka kancelarka Angela Merkel posle sastanka s predsednikom Rusije." A bombardovanje mosta u Varvarinu (ako se ne varam bas od strane Nemaca) koji nije imao nikakav strateski znacaj, i uz to jos na praznik, je bilo srazmerno (a da ne govorimo koliko je neduznih ljudi poginulo bas na tom mostu). Pomenuta gospodja je izgleda vrlo dobro naucila dupli govor, sto u svojoj rodnoj Istocnoj Nemackoj a bogami i sada.

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Posto recimo Australija moze da pozeli da gadja Rusiju raketama, sada bi Rusija obavezno trebala da postavi neki stit, recimo na Kubi, a mozda i u nekoj drugoj "crvenoj" drzavi na americkom kontinentu.

Milan

pre 15 godina

Normalno da je daleko mocnija Rusija zgromila Gruziju koja je glupo krenula u rat nadajuci se ne znam ni ja cemu...
Najvise me iritira strasno licemerje SAD...pa sve su oni to nama isto radili,a Srbija ima daleko vece pravo na Kosovo nego Gruzija na J.osetiju. Kasetne bombe nelegalne, prekomerna upotreba sile... kakvo licemerno lupetanje, kakvi dvostruki standardi STRASNO!!!

BG Republika

pre 15 godina

Sakasvili se malo preracunao u Osetiji kao i Milosevic na Kosovu. Cenu kao i uvek placa sirotinja na svim stranama. U ovoj tragediji obicnog naroda jedino je smesno sto se srpski nacionalisti solidarisu s Rusijom koja Gruziji radi isto sto je i USA uradila Srbiji - bombarduje i otima teritoriju i daje je na upravljanje separatistima. Uskoro ce Rusija priznati nezavisnost Osetije kao sto su Amerikanci priznali nezavisnot Kosova.

Madnes

pre 15 godina

Gruzija ce uskoro uci u NATO, Poljaci pozurili za postavljanje stita a americka "demokratija" pobedjuje... Novi svetski poredak se polako formira i jedino Kina, Rusija i Indija mogu da im stanu na put.. ali do kada? Zapadnom licemerstvu nikad kraja Rusija je branila svoj narod

S

pre 15 godina

Da je srece da Sakasvili potpise svoju ostavku, i tako pruzi bar moralnu satisfakciju svom narodu koji je gurnuo u sumanutu avanturu ratovanja sa nenormalno jacim od sebe. Mi ovde vrlo dobro znamo sta neko nedorastao ulozi predsednika moze da uradi od zemlje i naroda.

Пратим i Евро-њус

pre 15 godina

Боже, шта је све Шакашвили налупетао на конференцији за новинаре: те како је "агресија" од стране Руса била припремана, војни пилоти су данима дежурали на аеродромима, да би акција почела у тренутку кад су грузијски министри били на одмору, те како је то само наставак комунистичке праксе СССР-а старе 70 година, позвао се чак и на инвазију Чехословачке 1968. године, па чак и на судетске Немце (?) означио Русе као примитивне дивљаке, споменуо уништавање дечјих вртића и концертних дворана, силовања... Кондолиза је била умеренија и вероватно уморна од 5-часовног наговарања овог губитника да најзад потпише договор о престанку војних операција (уз друге услове), за који је пре тога рекао да није потребан његов потпис (?!). Брука и бламажа, штета што је пренос трајао само нешто више од пола сата, јер изгледа да је најзанимљивије било кад су новинари почели постављати питања.
Свака част многим европским медијима на објективном приказивању ситуације - често изјаве "подршке" овом америчком пиончићу звуче толико празно и нестварно да производе најбољи ефект у корист руских поступака.

Hobit

pre 15 godina

Potpisali mir sami sa sobom? Ne, potpisali sa Amerikancima? Koga su napali visecevnim bacacima raketa? Vojsku Osetije, ne, raketirali su grad bez izbora ciljeva. Po receptu Hrvatske nad Krajinom. Krenuce civili da beze a za njima i vojska. Nije proslo ovaj put. Vec vidjeno. Pa jel trebaju Rusi da kazu: to je genocid? Ili se iz Srbije treba stalno cuti: napad Hrvatske na Krajinu bio je klasican genocid? Pa to je njima nacionalni praznik! Pa to ce i za koju deceniju da opet ponove nad preostalim Srbima. I opet ce neka gospoda ovde da se prave da to nije njihova stvar. E tamo, u Osetiji to se nije desilo jer su naucili na nasem primeru. Samo mi cemo iznova da ucimo na nasem primeru. Bez strategije, bez vizije buducnosti, bez planova....jadan smo narod.

Mrki

pre 15 godina

Jos samo nedostaje da se javi glavnokomandujuci americkih snaga u Iraku i da kaze kako se teritorijalni integritet i suverenitet Gruzije ne smeju narusavati... svasta

Drevni Amerikanac, jos od 1776!

pre 15 godina

Buduci da je Amerika uzor celom svetu po dobru, sada bi mogla da se pobrine za teritorijalni integritet i celovitost Srbije tako sto ce vratiti Kosovo u okvir Srbije, pomoci da se Srbi i Albanci dogovore o sirokoj autonomiji Albanaca, pa onda to isto traziti i za Gruziju, da se J.Osetija i Abhazija ne otcepljuju od Gruzije nego da dobiju autonomiju, da se lepo slazu sa Gruzijom, da svi budu lepi i srecni do kraja zivota! A mozda su sve drzave ravnopravne ali su neke ravnopravnije? Ovoliko buke oko Gruzije, a Srbiji otkinuse Kosovo tek tako? Ko je ovde nasilnik i ucenjivac? Ko je u Rambujeo postavio Srbiji ultimatum - ili da prihvatite ovo sto trazimo od vas ili cemo vam to nametnuti bombama? I nametunuse a sad druge prozivaju za nasilje, ucenjivanje, agresiju, invaziju? Grrrrr ..........

Trianon

pre 15 godina

Gruzija je htela napraviti reda na svojoj teritoriji. Nasrnuti na susednu suverenu državu zbog bilo čega je agresija.
"Najlepše" je u svemu, što to čini stalna članica SB UN.
Ne želim braniti Amerikance, ali žločin se ne može opravdati drugim zločinom.

Мића

pre 15 godina

Зашто неко мисли да су Грузини уопште напали Осетију? Да ли је то потврдио било који независни извор? Да ли стварно мислите да би било ко "ударио" на Руса, а нарочито једна мала земља јужно од Кавказа? Грузини су један диван православни народ. У Осетији и Абхазији је живело пуно Грузина, а сада их нешто нема. Шта мислите зашто и због кога?
Срећом, био сам два пута у Грузији и уверио сам се лично у све врлине тих људи и њихову невероватну гостољубивост, доброту и духовност.
Пустите Русе. Велика је то нација, снаћи ће се они и без Грузије.
Још нешто: знате ли да грузијско писмо, које је врло необично, садржи слова ћ и ђ, истоветна са српском ћирилицом?

Vukasin

pre 15 godina

Sakasvili je americki poslusnik i svoj narod i zemlju je nepromisljeno uveo u sukob sa Rusijom. To da ce im zapad pomoci je sarena laza. Neozbiljan predsednik i neozbiljna vlada mnogo stete mogu da nanesu svom narodu. Sto se tice primirja, to i ne misle ozbiljno. Samo su se presli. Rusi se ne sale.

neobavesten

pre 15 godina

Uopste mi nije jasno sta je ovde u pitanju? Da li Gruzija ratuje sa USA pa zbog toga potpisuju mir sa K.Rajs ili tim cinom prenosi buduca ovlascenja zapadu da gnjeci Rusiju. Kako bilo, Ameri su nezaobilazni faktor u svakoj ratnohuskackoj igranci.

mika77

pre 15 godina

Sila boga ne moli! mi smo to najbolje osetili an nasoj koži. Žao mi je civilnih žrtava i na jednoj i na drugoj strani. Licemerstvo velikih sila je toliko da su svi nekada ugnjetavali nekog. Mirovne planove bi trebali da drže stalno na stolu pa da ih primene na svoje konflikte i krize!

DarkoNS

pre 15 godina

Podrska Gruziji za teritorijalnu celovitost, i pitanje: sta mislite kako zivi 250 000 Gruzina koji su proterani iz Abhazije i Severne Osetije od 1990 do danas? Da li oni imju prava da se vrate svojim kucama?

Dejan

pre 15 godina

Ovo s kasetnim bombama je vrhunac ljudskog cinizma. Srbi su ih bacali po Zagrebu, NATO po Srbiji, a Rusi sada po Gruziji. Svo vreme svi pricaju da su zabranjene...

Trianon

pre 15 godina

Ako je Rusija branila samo svoj narod, zašto su prešli granice Gruzije ? Jeli Gruzija napala Rusiju ?
Taj napad pod izgovorom odbrane "golorukog naroda" mi je odnekud poznat.....
Inače brisanje sa karte sveta i sravnanje svega sa zemljom su odavno karakteristika bivše "sovjetske", sada ruske bratske pomoći.

Boro

pre 15 godina

Pitam gos.Kostunjicu od kud srpsi kalasnjikovi u Gruziji, da li je njegova vojska snabdevala Gruziju sa kalasnjikovima kako navode rusi? Na cijoj smo strani mi u delu ne na recima!

Baneks

pre 15 godina

Uzasavaju me ove krajnje licemerne izjave zapadnjaka. Oni se kao uzasavaju na sve sto rusi rade a sve su to nekada radili nama.
Nadam se da Rusija nece popustiti mada mislim da su oni isti mi i da ce pre ili kasnije sve dati.

Zoran

pre 15 godina

Podrska za gruzine, ceo svet zna kakvi su rusi okupatori, celu istocnu evropu su nekada drzali okupiranom. Znaju dobro cesi, poljaci i ostali ko su rusi, nadam se da ce rusija biti sve slabija,jer je izvor sukoba u svetu. Da je dobro sa rusima mnogi ti narodi i danas bi ostali sa njima u savezu, a ne bi se trudili da se sto pre prikljuce zapadnoj demokratiji. Rusija nikad nije donela nikom dobro.

Trianon

pre 15 godina

Gruzija je htela napraviti reda na svojoj teritoriji. Nasrnuti na susednu suverenu državu zbog bilo čega je agresija.
"Najlepše" je u svemu, što to čini stalna članica SB UN.
Ne želim braniti Amerikance, ali žločin se ne može opravdati drugim zločinom.

Trianon

pre 15 godina

Ako je Rusija branila samo svoj narod, zašto su prešli granice Gruzije ? Jeli Gruzija napala Rusiju ?
Taj napad pod izgovorom odbrane "golorukog naroda" mi je odnekud poznat.....
Inače brisanje sa karte sveta i sravnanje svega sa zemljom su odavno karakteristika bivše "sovjetske", sada ruske bratske pomoći.

Мића

pre 15 godina

Зашто неко мисли да су Грузини уопште напали Осетију? Да ли је то потврдио било који независни извор? Да ли стварно мислите да би било ко "ударио" на Руса, а нарочито једна мала земља јужно од Кавказа? Грузини су један диван православни народ. У Осетији и Абхазији је живело пуно Грузина, а сада их нешто нема. Шта мислите зашто и због кога?
Срећом, био сам два пута у Грузији и уверио сам се лично у све врлине тих људи и њихову невероватну гостољубивост, доброту и духовност.
Пустите Русе. Велика је то нација, снаћи ће се они и без Грузије.
Још нешто: знате ли да грузијско писмо, које је врло необично, садржи слова ћ и ђ, истоветна са српском ћирилицом?

Dr.M.Cirovic

pre 15 godina

Masakrirali su hiljade neduznih ljudi i sada zmizde pred svetskom javnoscu da im Rusi cepaju drzavu, zasto gospodin Sakasvili ne potpise ono sto je Rusija potpisala? - jer se ocekuje medijska osuda Rusa tacno kao i nas Srba, da bi mi pravoslavci bili razapeti na krst zapadne "demokratije". Ne dajte se Rusi da budete izigrani kao mi.

BG Republika

pre 15 godina

Sakasvili se malo preracunao u Osetiji kao i Milosevic na Kosovu. Cenu kao i uvek placa sirotinja na svim stranama. U ovoj tragediji obicnog naroda jedino je smesno sto se srpski nacionalisti solidarisu s Rusijom koja Gruziji radi isto sto je i USA uradila Srbiji - bombarduje i otima teritoriju i daje je na upravljanje separatistima. Uskoro ce Rusija priznati nezavisnost Osetije kao sto su Amerikanci priznali nezavisnot Kosova.

zenica

pre 15 godina

Sakašvili je, zaista, izgubio kompas. Poveo je rat, izgubio ga i sada on bi da postavlja uslove mira. Nečuveno. Verovatno i dalje računa da će Amerika i zapad zavrnuti uši Rusiji. Malo sutra!

ziggy

pre 15 godina

Gruzija prvo udari nenajvlje2000 no na Juznu Osetiju pobije civila i onda dobiju po nosu.
I sad traze povlacenje ruskih trupa i demilitarizaciju iste te Juzne Osetije?!!
Zasto? Da seledeci put moze jos lakse da pobije 5000 civila?!!

Po meni gruzijskom rukovodstvu bi trebalo da se sudi za zlocin protiv svojih gradjana.

DarkoNS

pre 15 godina

Podrska Gruziji za teritorijalnu celovitost, i pitanje: sta mislite kako zivi 250 000 Gruzina koji su proterani iz Abhazije i Severne Osetije od 1990 do danas? Da li oni imju prava da se vrate svojim kucama?

Dejan

pre 15 godina

Ovo s kasetnim bombama je vrhunac ljudskog cinizma. Srbi su ih bacali po Zagrebu, NATO po Srbiji, a Rusi sada po Gruziji. Svo vreme svi pricaju da su zabranjene...

Rusofil

pre 15 godina

Prosto mi je neverovatno, i nikako mi nije jasno,kako je Mihail Sakašvili mogao da ima tako pogrešnu procenu u vezi svoje vojne akcije?
Kakve je garancije dobio od USA da slobodno može da krene i da mu se ništa "loše" ne može desiti?

Saša Novak @ NL

pre 15 godina

Veoma lukavo od SAD: Naterali Gruziju u rat da bi izazvali reakciju Rusije, time su uplasili poljake i cehe. Rezultat: Poljaci su danas brze bolje potpisali dozvolu za stacioniranje raketnog stita....Bušu se zurilo.

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Posto recimo Australija moze da pozeli da gadja Rusiju raketama, sada bi Rusija obavezno trebala da postavi neki stit, recimo na Kubi, a mozda i u nekoj drugoj "crvenoj" drzavi na americkom kontinentu.

Boro

pre 15 godina

Pitam gos.Kostunjicu od kud srpsi kalasnjikovi u Gruziji, da li je njegova vojska snabdevala Gruziju sa kalasnjikovima kako navode rusi? Na cijoj smo strani mi u delu ne na recima!

Baneks

pre 15 godina

Uzasavaju me ove krajnje licemerne izjave zapadnjaka. Oni se kao uzasavaju na sve sto rusi rade a sve su to nekada radili nama.
Nadam se da Rusija nece popustiti mada mislim da su oni isti mi i da ce pre ili kasnije sve dati.

AJA

pre 15 godina

To ti je ono das dinar da bi usao, a posle ti treba puna kesa da bi izasao.Posavetovao bih Gruzice da se manu oruzja i da se late proizvodnje caja.

Drevni Amerikanac, jos od 1776!

pre 15 godina

Buduci da je Amerika uzor celom svetu po dobru, sada bi mogla da se pobrine za teritorijalni integritet i celovitost Srbije tako sto ce vratiti Kosovo u okvir Srbije, pomoci da se Srbi i Albanci dogovore o sirokoj autonomiji Albanaca, pa onda to isto traziti i za Gruziju, da se J.Osetija i Abhazija ne otcepljuju od Gruzije nego da dobiju autonomiju, da se lepo slazu sa Gruzijom, da svi budu lepi i srecni do kraja zivota! A mozda su sve drzave ravnopravne ali su neke ravnopravnije? Ovoliko buke oko Gruzije, a Srbiji otkinuse Kosovo tek tako? Ko je ovde nasilnik i ucenjivac? Ko je u Rambujeo postavio Srbiji ultimatum - ili da prihvatite ovo sto trazimo od vas ili cemo vam to nametnuti bombama? I nametunuse a sad druge prozivaju za nasilje, ucenjivanje, agresiju, invaziju? Grrrrr ..........

mika77

pre 15 godina

Sila boga ne moli! mi smo to najbolje osetili an nasoj koži. Žao mi je civilnih žrtava i na jednoj i na drugoj strani. Licemerstvo velikih sila je toliko da su svi nekada ugnjetavali nekog. Mirovne planove bi trebali da drže stalno na stolu pa da ih primene na svoje konflikte i krize!

Kosmopolita

pre 15 godina

Izradili su ih Amerikanci. Mislim da su imali pogresnu procenu. Ocekivali su da ce se Rusi buniti, ali da ce sve ostati na tome, s obzirom da je svakom jasno da ovakvu akciju Gruzija ne bi preduzela bez saglasnosti SAD. Na kraju krajeva, izgradili su im i uvezbali vojsku za tu namenu. "Ali ne lezi vraze!"

S

pre 15 godina

Da je srece da Sakasvili potpise svoju ostavku, i tako pruzi bar moralnu satisfakciju svom narodu koji je gurnuo u sumanutu avanturu ratovanja sa nenormalno jacim od sebe. Mi ovde vrlo dobro znamo sta neko nedorastao ulozi predsednika moze da uradi od zemlje i naroda.

Пратим i Евро-њус

pre 15 godina

Боже, шта је све Шакашвили налупетао на конференцији за новинаре: те како је "агресија" од стране Руса била припремана, војни пилоти су данима дежурали на аеродромима, да би акција почела у тренутку кад су грузијски министри били на одмору, те како је то само наставак комунистичке праксе СССР-а старе 70 година, позвао се чак и на инвазију Чехословачке 1968. године, па чак и на судетске Немце (?) означио Русе као примитивне дивљаке, споменуо уништавање дечјих вртића и концертних дворана, силовања... Кондолиза је била умеренија и вероватно уморна од 5-часовног наговарања овог губитника да најзад потпише договор о престанку војних операција (уз друге услове), за који је пре тога рекао да није потребан његов потпис (?!). Брука и бламажа, штета што је пренос трајао само нешто више од пола сата, јер изгледа да је најзанимљивије било кад су новинари почели постављати питања.
Свака част многим европским медијима на објективном приказивању ситуације - често изјаве "подршке" овом америчком пиончићу звуче толико празно и нестварно да производе најбољи ефект у корист руских поступака.

Hobit

pre 15 godina

Potpisali mir sami sa sobom? Ne, potpisali sa Amerikancima? Koga su napali visecevnim bacacima raketa? Vojsku Osetije, ne, raketirali su grad bez izbora ciljeva. Po receptu Hrvatske nad Krajinom. Krenuce civili da beze a za njima i vojska. Nije proslo ovaj put. Vec vidjeno. Pa jel trebaju Rusi da kazu: to je genocid? Ili se iz Srbije treba stalno cuti: napad Hrvatske na Krajinu bio je klasican genocid? Pa to je njima nacionalni praznik! Pa to ce i za koju deceniju da opet ponove nad preostalim Srbima. I opet ce neka gospoda ovde da se prave da to nije njihova stvar. E tamo, u Osetiji to se nije desilo jer su naucili na nasem primeru. Samo mi cemo iznova da ucimo na nasem primeru. Bez strategije, bez vizije buducnosti, bez planova....jadan smo narod.

boban

pre 15 godina

Da li ovakvi zahtevi vaze samo kada su u pitanju Rusi ( kasetne bombe ) a za ostele ne. Neverovatna je ta dvolicnost tzv demokrata kojima mi tezimo. Gruzijci nema sta da se sada zale sami su napali , a to sto su trazili to su i dobili. Sledeci put ne treba da slusaju Amerikance!

kom@

pre 15 godina

Nacin na koji su zapadni mediji izvestavali u ovom sukobu ukazuje da su oni strana u sukobu. Vrlo jasno. Da otprilike citiram Dika Cejnija: 'Nema reci koji mogu opisati geostrateski znacaj kaspisjkog basena...'

Podsecanje

pre 15 godina

"Neke od ruskih akcija u Gruziji bile su nesrazmerne, navodi nemačka kancelarka Angela Merkel posle sastanka s predsednikom Rusije." A bombardovanje mosta u Varvarinu (ako se ne varam bas od strane Nemaca) koji nije imao nikakav strateski znacaj, i uz to jos na praznik, je bilo srazmerno (a da ne govorimo koliko je neduznih ljudi poginulo bas na tom mostu). Pomenuta gospodja je izgleda vrlo dobro naucila dupli govor, sto u svojoj rodnoj Istocnoj Nemackoj a bogami i sada.

Milan

pre 15 godina

Normalno da je daleko mocnija Rusija zgromila Gruziju koja je glupo krenula u rat nadajuci se ne znam ni ja cemu...
Najvise me iritira strasno licemerje SAD...pa sve su oni to nama isto radili,a Srbija ima daleko vece pravo na Kosovo nego Gruzija na J.osetiju. Kasetne bombe nelegalne, prekomerna upotreba sile... kakvo licemerno lupetanje, kakvi dvostruki standardi STRASNO!!!

Vukasin

pre 15 godina

Sakasvili je americki poslusnik i svoj narod i zemlju je nepromisljeno uveo u sukob sa Rusijom. To da ce im zapad pomoci je sarena laza. Neozbiljan predsednik i neozbiljna vlada mnogo stete mogu da nanesu svom narodu. Sto se tice primirja, to i ne misle ozbiljno. Samo su se presli. Rusi se ne sale.

Madnes

pre 15 godina

Gruzija ce uskoro uci u NATO, Poljaci pozurili za postavljanje stita a americka "demokratija" pobedjuje... Novi svetski poredak se polako formira i jedino Kina, Rusija i Indija mogu da im stanu na put.. ali do kada? Zapadnom licemerstvu nikad kraja Rusija je branila svoj narod

neobavesten

pre 15 godina

Uopste mi nije jasno sta je ovde u pitanju? Da li Gruzija ratuje sa USA pa zbog toga potpisuju mir sa K.Rajs ili tim cinom prenosi buduca ovlascenja zapadu da gnjeci Rusiju. Kako bilo, Ameri su nezaobilazni faktor u svakoj ratnohuskackoj igranci.

Mrki

pre 15 godina

Jos samo nedostaje da se javi glavnokomandujuci americkih snaga u Iraku i da kaze kako se teritorijalni integritet i suverenitet Gruzije ne smeju narusavati... svasta