Nedelja, 10.08.2008.

00:31

Artmanova: CIA štitila Karadžića

Florans Artman rekla za Blic da je haško tužilaštvo u više navrata dalo SAD tačne lokacije na kojima se krio Radovan Karadžić.

Izvor: FoNet

Artmanova: CIA štitila Karadžiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Ogi

pre 15 godina

Eto svima nama još jedne pouke koliko je za verovati našim i belosvetskim političarima patriotama i mirotvorcima!
Samo još da počnu ove naše ptičice da pevuše, onda će da bude svašta! Prenos skupštinskih zasedanja će biti mačiji kašalj od zabave!

Živeo novi svetski poredak!

Goran

pre 15 godina

To sto je CIA stitila Karadzica njega uopste ne oslobadja odgovornosti za 8000 mrtvih u Srebrenici. Ne razumem odakle toliko odusevljenje izjavom Artmanove. Jedino sto se iz njene izjave moze zakljuciti je to da su Amerikanci (i jos neki) bili pasivni posmatraci srebrenickog masakra (sto smo i ranije znali), koji su, na nasu veliku sramotu, pocinili ipak pripadnici naseg naroda, :(

Bosnjakinja

pre 15 godina

E, eto sad vidite kako je tesko biti Bosnjak u Bosni. Svi mi u Bosni smo znali na samom pocetku rata da je svijet okrenuo glavu od nas. Pocinjeni su strasni zlocini. Meni ne moze toliko biti zao na Evropu i SAD, meni je jako zao sta mi je komsija uradio. Za nas Bosnjake nema nikake veze ko je stitio Karadzica i ko stiti Mladica, za nas Bosnjake je od izuzetne vaznosti da je pocinjen zlocin nad civilima, selektivno, a sto je najgore nad djecom, prije svega djecacima Srebrenice. To je nesto sto se nesmije nikad zaboraviti. Ne pripadam ni jednoj stranci niti sam odgojena da budem nacionalista, niti cu ikada biti, a ni moja djeca. Nadam se da ce Radovana Karadzica sluziti dobro zdravlje i da ce sudjenje biti fer i u duhu pravde. Valja nama opet skupa.

eto

pre 15 godina

Ovo je isto rezirano, nema vise slucaja, sve se unapred planira, odavno! Znate kako to rade u trilerima, sve je puno iznenadjenja i obrta! Ajde budimo pametni, kako ljudi ne vide da je sve u istoriji sto je bilo prelomno, prevuceno velom tajni, poluinformacija, nelogicnosti, zataskavanja...
Da li je zavera jos uvek nekom teorija?

Igor

pre 15 godina

To samo pokazuje, da je Holbruk stvarno obećao, da ga Amerikanci neće hvatati. Amerikanci su se čak izmotavali od hapšenja. A Karadžić je mislio da se taj dogovor odnosi na samo suđenje. Pa, malo se prevario. Vidi se, da nije pravnik, jer su ga lepo preveslali.

Vidovit

pre 15 godina

Vidim da ce se uskoro otvoriti novi sud za izdajnike americkih mirotvoraca.. Sad su svi pametni,jos ce Klinton ispasti krivac za raspad Jugoslavije, pa strasno(ironicno).

Разочаран

pre 15 godina

Ово се не зна ко је нижег морала, да ли Артман, Дел Понте, ЦИА, САД....
Нас кажњавају преко једне деценије, а након тога откривају да су неки други у ствари блокирали сарадњу са трибуналом. Стварно срамота. А наша деца живе у кавезу, као таоци тих играрија.

Pathon

pre 15 godina

Nesto mi je tesko da poverujem da je Karadzic vise znao od Milosevica i da je ovaj poslednji bio neobavesten o tajnim dogovorima izmedju svetskih glavesina i politickih akrobata nesretne Bosne. Vise je verovatno da je Karadzic imao nekakav dil sa Amerima o izbegavanju Haga, ali da je to u medjuvremenu propalo. I mi sada treba da poverujemo da svi kao strepe od Karadzica, a svi se radovali hapsenju Milosevica. Ispade Milosevic neki papak koga su svi vukli za nos. Ali cak i da je to istina, u pitanju je rec zapadnih DRMRova protiv Karadziceve. Nema potrebe reci kome ce obican zapadan svet poverovati, bas kao sto ce srpski svet vise verovati Karadzicu. No bilo kako bilo, ti stranci sto su ga stitili sada treba da odgovore zasto su to radili i da se neko Srbiji vec jednom izvini za agresivna uslovljavanja koja se prethodila hapsenju Karadzica. Hajde da jednom budemo iskreni pa kazemo da smo svi pomalo skrivali Karadzica iz razloga koji ce uskoro biti otkriveni.

DID

pre 15 godina

Prilicno iskrena izjava Artmanove. Mislim da se konacno slazu kockice o dvolicnosti zapada. Poslednjih godinu dana pojavio se veliki broj izjava zvanicnika Haskog tribunala (uglavnom bivsih) ko ih je sve sa Zapada sprecavao u istragama. Shvatite da je nasa Srbija talac zapadnih demokratskih rezima. Zapadu ponestaje materijala za ucenjivanja Srbije. Cilj usporiti Srbiji ulazak u EU. Mada ne volim nase politicare, moram priznati nakon svega da im nije bilo lako pregovarati sa onim licemerima sa Zapada. Slusati iste price (UCENE) a znati ko te koci, nije nimalo prijatno.

burda

pre 15 godina

Znaci Karadzic je americki, britanski i francuski covek, cim ga stite. Ispostavice se da je i Ratko prodata dusa. Pa ja odavno tvrdim da to nisu nikakvi heroji vec koljaci za pare. Kao i njihovi sadasnji politicki sledbenici. Zaklali bi oca za pare, kakav crni patriotizam. Poslednji pravi patriota je bio Komandant Mark sa Blafom, Flokom i Zalosnom sovom...

Igor Katana

pre 15 godina

Mene samo jedna stvar interesuje,ukoliko je sve ovo sto pise i govori sinjorina Artman tacno zasto je o tome cutala dok je bila zaposlena i dok je uzimala 20000$ mesecno u Haskom sudu?Ponovo kazem ukoliko je sve to tacno a po mom skromnom misljenju jeste, to je jos jedan dokaz o licemerstvu SAD-a i nekih drugih zapadnih zemalja pa cak i Rusije koja nema sanse da nije znala za sve te tajne razgovore i pregovore a citavo vreme je cutala o tome.Pa kada su mislili da nas prime u EU kada nam narede da ispunimo jedan zadatak a onda nas saplicu i uvrcu ruke na svakom koraku da ne dodje do ispunjenja tog zadatka.To najvise govori o jednom coveku a to je Boris Tadic koji je i pored svega toga sto su veliki radili iz scene uspeo da se odupre svemu tome i da "zlocinca" privede pravdi.Namerno sam ovo zlocinca stavio pod navodnike jer ukoliko su ga stitili Sirak,Klinton i Bler oni su u najmanju ruku isti kao i on ako ne i gori.

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Oni ga stitili, a mi (bili) kaznjavani svo ovo vreme!? Pa posle neka neko kaze da mi izmisljamo tamo neke zavere protiv nas!

siki

pre 15 godina

Polako počinje proces koji smo od početka znali da će se desiti, naime polako saznajemo šta se u suštini desilo, ali ne samo u pogledu Haških begunaca, nego u smislu zašto i kome je odgovaralo raspad Jugoslavije, jer koliko se ja sećam u mom komšiluku nije postojala ni jedna osoba koja je o tome sanjala, a kladio bih se da nisam sam. Celo vreme smo bili samo statisti u hororu "Raspad Jugoslavije" u režiji Zapada a scenario pisan krvlju naših voljenih.Bili smo igračka maloj grupi političara (većinom zapadnih ali i domaćih) i još uvek jesmo...

Boris Kolakovic

pre 15 godina

Valjda je sada svima potpuno jasno sta su Amerikanci imali na umu. ne dozvoliti hapsenje ni Karadzica ni Mladica a onda ucenjivati Srbiju i fingirati toboznju brigu za zlocine...pitam se ima li koga da zaustavi ovakvu Ameriku?

grrrr

pre 15 godina

OOOOO NEEEE... Ovi sa zapada su bili totalno ok, dok se nisu poceli baviti nama... Svasta su "naucili" u medjuvremenu... "Muljanju" pre svega... Evo hrane strpljivim uzivaocima teorije zavere ... Prijatnoooo!!!

Milan

pre 15 godina

Cekajte bre ljudi...ko koga ovde bre...farba!
Sto napisa neko juce ovde...svi su pametni kada se povuku sa funkcije.

Pa sto nas je onda Del Ponte toliko pritiskala, i od njenog misljenja je zavisilo svako nase priblizavanje evropi, kada je znala ko koci hapsenje optuzenih? Evo,neka mi neko kaze zasto? Ako je sve ovo istina sto je izjavila Artmanova, a ja im ne verujem...jer sada ispada da su lagali dok su bili na finkcijama, pa zasto ne bi lagali i sada... iz ko zna kojih razloga.
Sad odjednom svi nesto znaju.

Nindza

pre 15 godina

E to. Da vidimo konacno konkretan dokaz kako je CIA unistila SFRJ. Da vidimo ko je "predao" Srebrenicu. Ko je davio makedonskog vojnika. Ko je bio snajperista u Bosni na onoj svadbi. Sve vreme se sudi narodu ili vojnim licima za zlocine, a ti zlocini imaju jako jednostavan recept: ti meni, ja tebi, pa ko kome vise. Pitanje je ko je PRVI posejao seme mrznje. Licno mislim da vojnika nije davio Hrvat, da snajperista nije bio Bosnjak, i da Srbi nisu "iznenada" napali Srebrenicu. Sve je to izrezirao neko jer jako dobro "izgleda" na tv-u. Svestan sam da su pravi krivci daleko i da verovatno nece odgovarati, ali bilo bi lepo javno pred celim svetom prozvati ih i uperiti prstom u njih.

Srki

pre 15 godina

Post factum. Zasto sada? Verovatno jer bi prosla kao i taj siroti smenjeni "udbas".
A veo tajne sa Srebrenice, eventualnih dogovora Karadzica i Mladica sa Zapadom, iako po prirodi nisam skeptik, mislim da nikada nece biti pocepan.

veca

pre 15 godina

Ne razumem. Oni nisu hteli da ga uhapse a vrsili su pritisak na Srbiju, ucenjivali, satanizovali nas, maltretirali i ponizavali Karadzicevu familiju.... i sada nam kazu da Srbija ustvari nije trebala uopste da hapsi i predaje Karadzica? Da necemo mozda sada biti kaznjeni zbog toga?

Primedba

pre 15 godina

Karadzic moze imati mnogo uticajnih svedoka.
Cisto sumljam da ce biti umogucnosti da govori javno o medunarodnim dilovima i srebrenickim okolnostima. Sudice mu holanski sudija

Srki

pre 15 godina

Post factum. Zasto sada? Verovatno jer bi prosla kao i taj siroti smenjeni "udbas".
A veo tajne sa Srebrenice, eventualnih dogovora Karadzica i Mladica sa Zapadom, iako po prirodi nisam skeptik, mislim da nikada nece biti pocepan.

veca

pre 15 godina

Ne razumem. Oni nisu hteli da ga uhapse a vrsili su pritisak na Srbiju, ucenjivali, satanizovali nas, maltretirali i ponizavali Karadzicevu familiju.... i sada nam kazu da Srbija ustvari nije trebala uopste da hapsi i predaje Karadzica? Da necemo mozda sada biti kaznjeni zbog toga?

Nindza

pre 15 godina

E to. Da vidimo konacno konkretan dokaz kako je CIA unistila SFRJ. Da vidimo ko je "predao" Srebrenicu. Ko je davio makedonskog vojnika. Ko je bio snajperista u Bosni na onoj svadbi. Sve vreme se sudi narodu ili vojnim licima za zlocine, a ti zlocini imaju jako jednostavan recept: ti meni, ja tebi, pa ko kome vise. Pitanje je ko je PRVI posejao seme mrznje. Licno mislim da vojnika nije davio Hrvat, da snajperista nije bio Bosnjak, i da Srbi nisu "iznenada" napali Srebrenicu. Sve je to izrezirao neko jer jako dobro "izgleda" na tv-u. Svestan sam da su pravi krivci daleko i da verovatno nece odgovarati, ali bilo bi lepo javno pred celim svetom prozvati ih i uperiti prstom u njih.

siki

pre 15 godina

Polako počinje proces koji smo od početka znali da će se desiti, naime polako saznajemo šta se u suštini desilo, ali ne samo u pogledu Haških begunaca, nego u smislu zašto i kome je odgovaralo raspad Jugoslavije, jer koliko se ja sećam u mom komšiluku nije postojala ni jedna osoba koja je o tome sanjala, a kladio bih se da nisam sam. Celo vreme smo bili samo statisti u hororu "Raspad Jugoslavije" u režiji Zapada a scenario pisan krvlju naših voljenih.Bili smo igračka maloj grupi političara (većinom zapadnih ali i domaćih) i još uvek jesmo...

Boris Kolakovic

pre 15 godina

Valjda je sada svima potpuno jasno sta su Amerikanci imali na umu. ne dozvoliti hapsenje ni Karadzica ni Mladica a onda ucenjivati Srbiju i fingirati toboznju brigu za zlocine...pitam se ima li koga da zaustavi ovakvu Ameriku?

Igor Katana

pre 15 godina

Mene samo jedna stvar interesuje,ukoliko je sve ovo sto pise i govori sinjorina Artman tacno zasto je o tome cutala dok je bila zaposlena i dok je uzimala 20000$ mesecno u Haskom sudu?Ponovo kazem ukoliko je sve to tacno a po mom skromnom misljenju jeste, to je jos jedan dokaz o licemerstvu SAD-a i nekih drugih zapadnih zemalja pa cak i Rusije koja nema sanse da nije znala za sve te tajne razgovore i pregovore a citavo vreme je cutala o tome.Pa kada su mislili da nas prime u EU kada nam narede da ispunimo jedan zadatak a onda nas saplicu i uvrcu ruke na svakom koraku da ne dodje do ispunjenja tog zadatka.To najvise govori o jednom coveku a to je Boris Tadic koji je i pored svega toga sto su veliki radili iz scene uspeo da se odupre svemu tome i da "zlocinca" privede pravdi.Namerno sam ovo zlocinca stavio pod navodnike jer ukoliko su ga stitili Sirak,Klinton i Bler oni su u najmanju ruku isti kao i on ako ne i gori.

Разочаран

pre 15 godina

Ово се не зна ко је нижег морала, да ли Артман, Дел Понте, ЦИА, САД....
Нас кажњавају преко једне деценије, а након тога откривају да су неки други у ствари блокирали сарадњу са трибуналом. Стварно срамота. А наша деца живе у кавезу, као таоци тих играрија.

Primedba

pre 15 godina

Karadzic moze imati mnogo uticajnih svedoka.
Cisto sumljam da ce biti umogucnosti da govori javno o medunarodnim dilovima i srebrenickim okolnostima. Sudice mu holanski sudija

Vidovit

pre 15 godina

Vidim da ce se uskoro otvoriti novi sud za izdajnike americkih mirotvoraca.. Sad su svi pametni,jos ce Klinton ispasti krivac za raspad Jugoslavije, pa strasno(ironicno).

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Oni ga stitili, a mi (bili) kaznjavani svo ovo vreme!? Pa posle neka neko kaze da mi izmisljamo tamo neke zavere protiv nas!

burda

pre 15 godina

Znaci Karadzic je americki, britanski i francuski covek, cim ga stite. Ispostavice se da je i Ratko prodata dusa. Pa ja odavno tvrdim da to nisu nikakvi heroji vec koljaci za pare. Kao i njihovi sadasnji politicki sledbenici. Zaklali bi oca za pare, kakav crni patriotizam. Poslednji pravi patriota je bio Komandant Mark sa Blafom, Flokom i Zalosnom sovom...

Milan

pre 15 godina

Cekajte bre ljudi...ko koga ovde bre...farba!
Sto napisa neko juce ovde...svi su pametni kada se povuku sa funkcije.

Pa sto nas je onda Del Ponte toliko pritiskala, i od njenog misljenja je zavisilo svako nase priblizavanje evropi, kada je znala ko koci hapsenje optuzenih? Evo,neka mi neko kaze zasto? Ako je sve ovo istina sto je izjavila Artmanova, a ja im ne verujem...jer sada ispada da su lagali dok su bili na finkcijama, pa zasto ne bi lagali i sada... iz ko zna kojih razloga.
Sad odjednom svi nesto znaju.

DID

pre 15 godina

Prilicno iskrena izjava Artmanove. Mislim da se konacno slazu kockice o dvolicnosti zapada. Poslednjih godinu dana pojavio se veliki broj izjava zvanicnika Haskog tribunala (uglavnom bivsih) ko ih je sve sa Zapada sprecavao u istragama. Shvatite da je nasa Srbija talac zapadnih demokratskih rezima. Zapadu ponestaje materijala za ucenjivanja Srbije. Cilj usporiti Srbiji ulazak u EU. Mada ne volim nase politicare, moram priznati nakon svega da im nije bilo lako pregovarati sa onim licemerima sa Zapada. Slusati iste price (UCENE) a znati ko te koci, nije nimalo prijatno.

Bosnjakinja

pre 15 godina

E, eto sad vidite kako je tesko biti Bosnjak u Bosni. Svi mi u Bosni smo znali na samom pocetku rata da je svijet okrenuo glavu od nas. Pocinjeni su strasni zlocini. Meni ne moze toliko biti zao na Evropu i SAD, meni je jako zao sta mi je komsija uradio. Za nas Bosnjake nema nikake veze ko je stitio Karadzica i ko stiti Mladica, za nas Bosnjake je od izuzetne vaznosti da je pocinjen zlocin nad civilima, selektivno, a sto je najgore nad djecom, prije svega djecacima Srebrenice. To je nesto sto se nesmije nikad zaboraviti. Ne pripadam ni jednoj stranci niti sam odgojena da budem nacionalista, niti cu ikada biti, a ni moja djeca. Nadam se da ce Radovana Karadzica sluziti dobro zdravlje i da ce sudjenje biti fer i u duhu pravde. Valja nama opet skupa.

grrrr

pre 15 godina

OOOOO NEEEE... Ovi sa zapada su bili totalno ok, dok se nisu poceli baviti nama... Svasta su "naucili" u medjuvremenu... "Muljanju" pre svega... Evo hrane strpljivim uzivaocima teorije zavere ... Prijatnoooo!!!

Pathon

pre 15 godina

Nesto mi je tesko da poverujem da je Karadzic vise znao od Milosevica i da je ovaj poslednji bio neobavesten o tajnim dogovorima izmedju svetskih glavesina i politickih akrobata nesretne Bosne. Vise je verovatno da je Karadzic imao nekakav dil sa Amerima o izbegavanju Haga, ali da je to u medjuvremenu propalo. I mi sada treba da poverujemo da svi kao strepe od Karadzica, a svi se radovali hapsenju Milosevica. Ispade Milosevic neki papak koga su svi vukli za nos. Ali cak i da je to istina, u pitanju je rec zapadnih DRMRova protiv Karadziceve. Nema potrebe reci kome ce obican zapadan svet poverovati, bas kao sto ce srpski svet vise verovati Karadzicu. No bilo kako bilo, ti stranci sto su ga stitili sada treba da odgovore zasto su to radili i da se neko Srbiji vec jednom izvini za agresivna uslovljavanja koja se prethodila hapsenju Karadzica. Hajde da jednom budemo iskreni pa kazemo da smo svi pomalo skrivali Karadzica iz razloga koji ce uskoro biti otkriveni.

eto

pre 15 godina

Ovo je isto rezirano, nema vise slucaja, sve se unapred planira, odavno! Znate kako to rade u trilerima, sve je puno iznenadjenja i obrta! Ajde budimo pametni, kako ljudi ne vide da je sve u istoriji sto je bilo prelomno, prevuceno velom tajni, poluinformacija, nelogicnosti, zataskavanja...
Da li je zavera jos uvek nekom teorija?

Igor

pre 15 godina

To samo pokazuje, da je Holbruk stvarno obećao, da ga Amerikanci neće hvatati. Amerikanci su se čak izmotavali od hapšenja. A Karadžić je mislio da se taj dogovor odnosi na samo suđenje. Pa, malo se prevario. Vidi se, da nije pravnik, jer su ga lepo preveslali.

Ogi

pre 15 godina

Eto svima nama još jedne pouke koliko je za verovati našim i belosvetskim političarima patriotama i mirotvorcima!
Samo još da počnu ove naše ptičice da pevuše, onda će da bude svašta! Prenos skupštinskih zasedanja će biti mačiji kašalj od zabave!

Živeo novi svetski poredak!

Goran

pre 15 godina

To sto je CIA stitila Karadzica njega uopste ne oslobadja odgovornosti za 8000 mrtvih u Srebrenici. Ne razumem odakle toliko odusevljenje izjavom Artmanove. Jedino sto se iz njene izjave moze zakljuciti je to da su Amerikanci (i jos neki) bili pasivni posmatraci srebrenickog masakra (sto smo i ranije znali), koji su, na nasu veliku sramotu, pocinili ipak pripadnici naseg naroda, :(

grrrr

pre 15 godina

OOOOO NEEEE... Ovi sa zapada su bili totalno ok, dok se nisu poceli baviti nama... Svasta su "naucili" u medjuvremenu... "Muljanju" pre svega... Evo hrane strpljivim uzivaocima teorije zavere ... Prijatnoooo!!!

Primedba

pre 15 godina

Karadzic moze imati mnogo uticajnih svedoka.
Cisto sumljam da ce biti umogucnosti da govori javno o medunarodnim dilovima i srebrenickim okolnostima. Sudice mu holanski sudija

Nindza

pre 15 godina

E to. Da vidimo konacno konkretan dokaz kako je CIA unistila SFRJ. Da vidimo ko je "predao" Srebrenicu. Ko je davio makedonskog vojnika. Ko je bio snajperista u Bosni na onoj svadbi. Sve vreme se sudi narodu ili vojnim licima za zlocine, a ti zlocini imaju jako jednostavan recept: ti meni, ja tebi, pa ko kome vise. Pitanje je ko je PRVI posejao seme mrznje. Licno mislim da vojnika nije davio Hrvat, da snajperista nije bio Bosnjak, i da Srbi nisu "iznenada" napali Srebrenicu. Sve je to izrezirao neko jer jako dobro "izgleda" na tv-u. Svestan sam da su pravi krivci daleko i da verovatno nece odgovarati, ali bilo bi lepo javno pred celim svetom prozvati ih i uperiti prstom u njih.

burda

pre 15 godina

Znaci Karadzic je americki, britanski i francuski covek, cim ga stite. Ispostavice se da je i Ratko prodata dusa. Pa ja odavno tvrdim da to nisu nikakvi heroji vec koljaci za pare. Kao i njihovi sadasnji politicki sledbenici. Zaklali bi oca za pare, kakav crni patriotizam. Poslednji pravi patriota je bio Komandant Mark sa Blafom, Flokom i Zalosnom sovom...

Milan

pre 15 godina

Cekajte bre ljudi...ko koga ovde bre...farba!
Sto napisa neko juce ovde...svi su pametni kada se povuku sa funkcije.

Pa sto nas je onda Del Ponte toliko pritiskala, i od njenog misljenja je zavisilo svako nase priblizavanje evropi, kada je znala ko koci hapsenje optuzenih? Evo,neka mi neko kaze zasto? Ako je sve ovo istina sto je izjavila Artmanova, a ja im ne verujem...jer sada ispada da su lagali dok su bili na finkcijama, pa zasto ne bi lagali i sada... iz ko zna kojih razloga.
Sad odjednom svi nesto znaju.

Vidovit

pre 15 godina

Vidim da ce se uskoro otvoriti novi sud za izdajnike americkih mirotvoraca.. Sad su svi pametni,jos ce Klinton ispasti krivac za raspad Jugoslavije, pa strasno(ironicno).

Bosnjakinja

pre 15 godina

E, eto sad vidite kako je tesko biti Bosnjak u Bosni. Svi mi u Bosni smo znali na samom pocetku rata da je svijet okrenuo glavu od nas. Pocinjeni su strasni zlocini. Meni ne moze toliko biti zao na Evropu i SAD, meni je jako zao sta mi je komsija uradio. Za nas Bosnjake nema nikake veze ko je stitio Karadzica i ko stiti Mladica, za nas Bosnjake je od izuzetne vaznosti da je pocinjen zlocin nad civilima, selektivno, a sto je najgore nad djecom, prije svega djecacima Srebrenice. To je nesto sto se nesmije nikad zaboraviti. Ne pripadam ni jednoj stranci niti sam odgojena da budem nacionalista, niti cu ikada biti, a ni moja djeca. Nadam se da ce Radovana Karadzica sluziti dobro zdravlje i da ce sudjenje biti fer i u duhu pravde. Valja nama opet skupa.

Goran

pre 15 godina

To sto je CIA stitila Karadzica njega uopste ne oslobadja odgovornosti za 8000 mrtvih u Srebrenici. Ne razumem odakle toliko odusevljenje izjavom Artmanove. Jedino sto se iz njene izjave moze zakljuciti je to da su Amerikanci (i jos neki) bili pasivni posmatraci srebrenickog masakra (sto smo i ranije znali), koji su, na nasu veliku sramotu, pocinili ipak pripadnici naseg naroda, :(

Srki

pre 15 godina

Post factum. Zasto sada? Verovatno jer bi prosla kao i taj siroti smenjeni "udbas".
A veo tajne sa Srebrenice, eventualnih dogovora Karadzica i Mladica sa Zapadom, iako po prirodi nisam skeptik, mislim da nikada nece biti pocepan.

veca

pre 15 godina

Ne razumem. Oni nisu hteli da ga uhapse a vrsili su pritisak na Srbiju, ucenjivali, satanizovali nas, maltretirali i ponizavali Karadzicevu familiju.... i sada nam kazu da Srbija ustvari nije trebala uopste da hapsi i predaje Karadzica? Da necemo mozda sada biti kaznjeni zbog toga?

Boris Kolakovic

pre 15 godina

Valjda je sada svima potpuno jasno sta su Amerikanci imali na umu. ne dozvoliti hapsenje ni Karadzica ni Mladica a onda ucenjivati Srbiju i fingirati toboznju brigu za zlocine...pitam se ima li koga da zaustavi ovakvu Ameriku?

siki

pre 15 godina

Polako počinje proces koji smo od početka znali da će se desiti, naime polako saznajemo šta se u suštini desilo, ali ne samo u pogledu Haških begunaca, nego u smislu zašto i kome je odgovaralo raspad Jugoslavije, jer koliko se ja sećam u mom komšiluku nije postojala ni jedna osoba koja je o tome sanjala, a kladio bih se da nisam sam. Celo vreme smo bili samo statisti u hororu "Raspad Jugoslavije" u režiji Zapada a scenario pisan krvlju naših voljenih.Bili smo igračka maloj grupi političara (većinom zapadnih ali i domaćih) i još uvek jesmo...

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Oni ga stitili, a mi (bili) kaznjavani svo ovo vreme!? Pa posle neka neko kaze da mi izmisljamo tamo neke zavere protiv nas!

DID

pre 15 godina

Prilicno iskrena izjava Artmanove. Mislim da se konacno slazu kockice o dvolicnosti zapada. Poslednjih godinu dana pojavio se veliki broj izjava zvanicnika Haskog tribunala (uglavnom bivsih) ko ih je sve sa Zapada sprecavao u istragama. Shvatite da je nasa Srbija talac zapadnih demokratskih rezima. Zapadu ponestaje materijala za ucenjivanja Srbije. Cilj usporiti Srbiji ulazak u EU. Mada ne volim nase politicare, moram priznati nakon svega da im nije bilo lako pregovarati sa onim licemerima sa Zapada. Slusati iste price (UCENE) a znati ko te koci, nije nimalo prijatno.

Igor Katana

pre 15 godina

Mene samo jedna stvar interesuje,ukoliko je sve ovo sto pise i govori sinjorina Artman tacno zasto je o tome cutala dok je bila zaposlena i dok je uzimala 20000$ mesecno u Haskom sudu?Ponovo kazem ukoliko je sve to tacno a po mom skromnom misljenju jeste, to je jos jedan dokaz o licemerstvu SAD-a i nekih drugih zapadnih zemalja pa cak i Rusije koja nema sanse da nije znala za sve te tajne razgovore i pregovore a citavo vreme je cutala o tome.Pa kada su mislili da nas prime u EU kada nam narede da ispunimo jedan zadatak a onda nas saplicu i uvrcu ruke na svakom koraku da ne dodje do ispunjenja tog zadatka.To najvise govori o jednom coveku a to je Boris Tadic koji je i pored svega toga sto su veliki radili iz scene uspeo da se odupre svemu tome i da "zlocinca" privede pravdi.Namerno sam ovo zlocinca stavio pod navodnike jer ukoliko su ga stitili Sirak,Klinton i Bler oni su u najmanju ruku isti kao i on ako ne i gori.

Разочаран

pre 15 godina

Ово се не зна ко је нижег морала, да ли Артман, Дел Понте, ЦИА, САД....
Нас кажњавају преко једне деценије, а након тога откривају да су неки други у ствари блокирали сарадњу са трибуналом. Стварно срамота. А наша деца живе у кавезу, као таоци тих играрија.

Pathon

pre 15 godina

Nesto mi je tesko da poverujem da je Karadzic vise znao od Milosevica i da je ovaj poslednji bio neobavesten o tajnim dogovorima izmedju svetskih glavesina i politickih akrobata nesretne Bosne. Vise je verovatno da je Karadzic imao nekakav dil sa Amerima o izbegavanju Haga, ali da je to u medjuvremenu propalo. I mi sada treba da poverujemo da svi kao strepe od Karadzica, a svi se radovali hapsenju Milosevica. Ispade Milosevic neki papak koga su svi vukli za nos. Ali cak i da je to istina, u pitanju je rec zapadnih DRMRova protiv Karadziceve. Nema potrebe reci kome ce obican zapadan svet poverovati, bas kao sto ce srpski svet vise verovati Karadzicu. No bilo kako bilo, ti stranci sto su ga stitili sada treba da odgovore zasto su to radili i da se neko Srbiji vec jednom izvini za agresivna uslovljavanja koja se prethodila hapsenju Karadzica. Hajde da jednom budemo iskreni pa kazemo da smo svi pomalo skrivali Karadzica iz razloga koji ce uskoro biti otkriveni.

Igor

pre 15 godina

To samo pokazuje, da je Holbruk stvarno obećao, da ga Amerikanci neće hvatati. Amerikanci su se čak izmotavali od hapšenja. A Karadžić je mislio da se taj dogovor odnosi na samo suđenje. Pa, malo se prevario. Vidi se, da nije pravnik, jer su ga lepo preveslali.

eto

pre 15 godina

Ovo je isto rezirano, nema vise slucaja, sve se unapred planira, odavno! Znate kako to rade u trilerima, sve je puno iznenadjenja i obrta! Ajde budimo pametni, kako ljudi ne vide da je sve u istoriji sto je bilo prelomno, prevuceno velom tajni, poluinformacija, nelogicnosti, zataskavanja...
Da li je zavera jos uvek nekom teorija?

Ogi

pre 15 godina

Eto svima nama još jedne pouke koliko je za verovati našim i belosvetskim političarima patriotama i mirotvorcima!
Samo još da počnu ove naše ptičice da pevuše, onda će da bude svašta! Prenos skupštinskih zasedanja će biti mačiji kašalj od zabave!

Živeo novi svetski poredak!