Subota, 02.08.2008.

03:18

"CIA štitila Karadžića do 2000."

U medijima se nastavljaju spekulacije o postojanju dogovora između Radovana Karadžića i američkog diplomate Ričarda Holbruka.

Izvor: B92

"CIA štitila Karadžiæa do 2000." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Marko Hrkalovic

pre 15 godina

Ajde kad bi teoretski bilo istina da su ga amerikanci cuvali, da su imali dogovor, da je kriv kao djavo i da je potrebno samo da se povuce iz javnog i politickog zivota da bi se spasio. Covek pise knjige, rukovodi strankom, ucestvuje na skupovima kao dabic... Mora on na tribinu, mora pred publiku, mora pred kamere, pa ne moze on miran da bude. Voli covek da prosipa pamet. Pa on je sam sebe uhapsio i upropastio. Srpski politicari su cudo.

Nijazi Kuqi

pre 15 godina

Sad ispada da su svi znali sve o njemu ali iz "patriotskih" razloga niko se nije usudio da ga prijavi i dobije nagradu od 5 miliona dolara "neprijateljske" Amerike. Eh, sta bi bilo da je nagrada bila u evrima?

istina

pre 15 godina

Po poslednjim vestima koje stižu vidimo da je sporazum ipak postojao. Očigledno postoje i brojni svedoci. Iz ovog mogu da zaključim samo da je gospodin Holbruk jedan arogantni lažov!!!!

Deran

pre 15 godina

ja lično mislim da je to istina, kao i to da se Radovan nije držo dogovora pa su ga pustili nizvodu.
Ameri su sličan sporazum napravili i sa Kastrom, bio je dogovor dok je živ neće dirati Kubu. Cim kastro odapne kapke i daju mu 30 dana ... Kuba će ako ne pripojena, biće kupljena od Amerikanaca.

Totalno uvereni u medjunarodno pravo

pre 15 godina

Sva ova halabuka ne menja cinjenicu da su svi ovi likovi iz balkanskih ratova ( i oni koji su sada u Hagu i one koje su (p)ostavili da, u njihovo ime, vladaju ovim drzavicama) samo statisti u filmu velikog amrerickog rezisera.
A sada imamo i Realty Show iz Haga.

hannover43

pre 15 godina

Stvarno bi vec jednom bilo vreme da u nasim novinama bude objavljena ISTINA o nasim ratovima u Bosni i ostalim delovima ex-jugoslavije.Niko ne zahteva kolektivnu krivicu(nisam ja isao po Bosni), ali molim vas lepo hocemo da znamo sta se to u nase ime radilo. Nije to meni licno potrebno posto sam u nemackoj vec preko 20 godina i pratim sve izvestaje iz celog sveta, pa sam stvarno neutralno uvek bio dobro obavesten. Ali zasto da ne obavestimo nasu decu i omladinu? Necu da ih lazemo i precutkujemo proslost. Kako vec neko gore rece, ove price o CIA i Karadzicu su samo nacin da opet sve precuti. Ostace na kraju opet lazni mitovi i posle 50-ak godina opet ratovi. Tu buducnost ne zelim mojoj deci i unucima. Skupite hrabrost i otvorite usta, govoriti istinu je jedan divan osecaj.
Naravno da to isto zahtevam i od drugih bivsih jugoslovenskih republika, ali neka oni sami brinu o svojoj casti i postenju.

eto

pre 15 godina

Do 1990. g. je bilo opasno reci da si Srbin i pevati srpske pesme, to komunistima nije bilo po volji, sad je nazadno, demode reci da si Srbin i pevati srpske pesme, to evropejcima nije po volji!
Sad, ili su komunisti evropejci ili su epropejci komunisti ili su i jedni i drugi zavedeni (pa ostavljeni)

X

pre 15 godina

Prema Karadzicu osjecam, blaga je rijec, GADJENJE.
Nakon tolikih godina, on ocito ne osjeca trun krivnje, žala za desetine hiljada nevino ubijenih - kojima nije zavireno čak ni u ličnu kartu da vide kako se zovu a kamoli da im se utvrdjuje krivica.
Jedna od porodica koja je osjetila posljedice njegovih (i odluka onih iznad njega u Srbiji) je i moja.
Sada kada kada ga vidim u Haagu shvatam da je njemu (unatoč snimcima kako lagodno šeta u ulozi nadri-dr Dabića) najveća kazna bio ovaj život na "slobodi"

Joca

pre 15 godina

Prvo ga nisu stitili,onda su ga stitili, posle su ukinuli zastitu jer je Radovan lagao??? Mislim da je u svemu ovome Holbruk ipak veci lazov od Radovana.

njujork

pre 15 godina

bla bla bla. naravno, sluzba hoce da se pljuje amerika, umesto da mediji pisu o karadzicevoj odgovornosti za smrt i nesrecu toliko ljudi. iako nemam dilemu da je holbruk to sto jeste, znam da karadzic laze kad zine i ne verujem mu ni rec nikad iz principa. pustite holbruka, da vidimo mi za klanje po bosni i da li je i kada organizovano u beogradu, lako cemo posle za holbruka. e, ali o tome ne sme da se pise.

Katica

pre 15 godina

Prazne priče uz „gusle“ se nastavljaju! Teorija zavere non stop. Za sve su uvek krive SAD! SAD su dežuran krivac kako u Iranu i Rusiji (i sličnim zemljama) tako i za Miloševićeve saborce, koji još uvek mogu da kreiraju medijske dezinformacije.

poletarac

pre 15 godina

Dok sam odrastao, sedamdesetih i osamdesetih, pricalo se o fudbalu, novim knjigama, igrao se sah ispred zgrade, popravljao se auto, masovno se islo se na more u Grcku. Onda Sloba donese talas nacionalizma i poce rat. Tada svi postadose politicari, bili smo bombardovani, svet nas mrzi. Dosta bre vise! Ocemo sah, ocemo da citamo nove pisce, da idemo u Grcku bez cekanja u red za vize. Karadzic, Holbruk, Toma, Vucic...skinite nam se s ekrana (vrata). Dosta nam je velikosrpstva u fantomkama. Osvezavajuce je videti Tadica kako igra kosarku s Dacicem, i slike s rumunskim predsednikom u nekom selu; svi veseli, devojke u folkloru, omladina. To nam treba, dajte nam jos toga...

bezimena

pre 15 godina

R. Karadžić je u Den Hagu ZBOG RATNIH ZLOČINA za koje je optužen i to je JEDINO BITNO. Ako je istina šta priča to je još jedan dokaz više o njegovoj krivici!
Ajmo sada Mladića i Hadžića, pa neka SE tamo brane kako god hoće, niko zločine nije počinio u naše, već u SVOJE LIČNO IME!

rudar

pre 15 godina

e ajde da pricamo o onom geneticaru iz leskovca ili onom liku koji vodi istrazivacki centar majkrosofta. to je buducnost. dosta vise o neslavnoj proslosti

heroj

pre 15 godina

Samo je monstrum mogao da poveruje da posle onakvih ratnih zločina koji su se desili u BiH pod njegovim političkim i vojnim vođstvom biti rehabilitovan od bilo koga iz civilizovanog sveta.

probudi se

pre 15 godina

MEDIJI U SRBIJI BI SE TREBALI BAVITI ZLOCINIMA U BOSNI I HERCEGOVINI I ULOZI KARADZICA U NJIMA A NE O CIA I AMERIKANCIMA ....pa zaboga nije CIA ubijala muslimane po sarajevu i srebrenici, zvorniku, bijeljini, foci itd. ...probudi se srbijo moja

Niko ko slucaj

pre 15 godina

Na holandskoj SB6 stanici gledamo sinoc film sa Swarcenegerom. Americki FBI je ukljucio jednu zenu koja je trebala da razotrkije tajni kod inutsrije oruzja. Kada je ona uspela pokusali su da je ubiju. Swarceneger se tu nasao da je skloni i spase (do sudjenja) tako sto joj je obezbedio NOVI IDENTITET. Morala je da se drugacije zove i da drugacije izgleda. Dakle, drugi identitet je za Amere nesto sasvim normalno i - uobicajeno. Barem u filmovima.:)

nesha

pre 15 godina

Pošto su u pitanju isti Ameri za koje je Sloba, po potrebi, bio * faktor mira i stabilnosti na Balkanu*, verovatno ima istine u Karadžićevoj priči. Koliko istine, to je diskutabilno, ali njemu se neće suditi za sklapanje dilova sa Holbrukom, već za genocid, alooooo...

Biljojed

pre 15 godina

Dok su nas bombardovali on je 'ladno prihvatao njihovu zastitu, ali su vlast i svetla pozornice bili previse slatki za coveka koji je potekao iz nedodjije da bi ih se odrekao cak i zbog sebe samoga i svoje bezbednosti. O drugima, cini se, nikada i nije razmisljao. Mozda nije istina, ali ljudskoj priridu je svakako verno.

setite_se

pre 15 godina

Ono sto zaista govori u prilog ovoj verziji je da je to tipicno americko ponasanje - nekoliko godina ti pomazem svim sredstvima najmocnije drzave na svetu (jer si mi potreban), a posle si mi (kad mi je nesto drugo potrebno) najljuci neprijatelj i proganjam te i ubijam opet svim sredstvima moci - ili obrnuto. Moze im se jos uvek, ali ce biti tesko protiv terora - protiv ovoga su i najinteligentnije bombe ili sateliti bespomocni.

Ipak postoji JEDNA zemlja koja moze da racuna na kontinuitet americke politike. Izraela vec odavno ne bi bilo, da nemaju zastitu Amerike. A to je sramota za ceo ostali svet, specijalno za Nemacku.

doživotna robija

pre 15 godina

Ko je s kim pravio dilove, ko je kome sta obecavao, ko je koga stitio..., za sad me je BAŠ BRIGA! Ali, briga me je za sve one koje je krvnik pobio, obogaljio, unesrećio, za živote koje je upropastio.

Moguce je

pre 15 godina

Pitanje je da li cemo ikada zasnati punu istinu o ratu u bivsoj Jugoslaviji, ali ovo uopste ne zvuci neverovatno! Od Amerikanaca bi se SVE dalo ocekivati.

(Vlast)a

pre 15 godina

1.Cim mu je trebala zastita,znao je,kao i mi, da je kriv!
2.Ovcama,dakle nama,koje je postovao onoliko koliko je to rekla njegova saradnica Biljana Plavsic, ostaje da gladni,bosi i goli klicemo pravoslavnoj majci Rusiji,dok ce on pod zastitu omrznutih Jenkija cije cemo zastave paliti i cepati?!
3.kad bi se malo osvestili,shvatili bi da smo sledili jednog malog,beskrajno sebicnog politicara-amatera,kome su gradjani deveta rupa na svirali,a njegov dzep i zadnjica najvazniji na svetu.Jedino sto mu priznajem je da je savrseno(sam ili uz neciju pomoc)znao nase mane i na njih bezocno racunao zarad sprovodjenja sopstvenih ciljeva.
4.Kako je zastitu dobio,tako moze da je izgubi,zbog toga moze da place on,a ne mi jer me njegova sudbina ne zanima.Nije on Srbija ili srpstvo!Ako smo na njega spali onda nas vec nema,samo to jos nismo shvatili jer nije dovoljno da vam neka protuva odgusla da postojite,veliki i mocni.Gusle su nekome lepe(o ukusima...)ali najcesce ne pevaju o stvarnosti nego o onome sto publika zeli da cuje da bi se zaradio rucak i prenociste,a ne batine koje je publika delila kad nije bila zadovoljna!

opa

pre 15 godina

Jos jedna od teorija "strucnjaka" bliskim obavestacima.
Kako vreme prolazi bice ih sve vise i vise.
Ima li kakav aparat da pomogne u odvajanju istinitih od laznih teorija i strucnjaka.

(Vlast)a

pre 15 godina

1.Cim mu je trebala zastita,znao je,kao i mi, da je kriv!
2.Ovcama,dakle nama,koje je postovao onoliko koliko je to rekla njegova saradnica Biljana Plavsic, ostaje da gladni,bosi i goli klicemo pravoslavnoj majci Rusiji,dok ce on pod zastitu omrznutih Jenkija cije cemo zastave paliti i cepati?!
3.kad bi se malo osvestili,shvatili bi da smo sledili jednog malog,beskrajno sebicnog politicara-amatera,kome su gradjani deveta rupa na svirali,a njegov dzep i zadnjica najvazniji na svetu.Jedino sto mu priznajem je da je savrseno(sam ili uz neciju pomoc)znao nase mane i na njih bezocno racunao zarad sprovodjenja sopstvenih ciljeva.
4.Kako je zastitu dobio,tako moze da je izgubi,zbog toga moze da place on,a ne mi jer me njegova sudbina ne zanima.Nije on Srbija ili srpstvo!Ako smo na njega spali onda nas vec nema,samo to jos nismo shvatili jer nije dovoljno da vam neka protuva odgusla da postojite,veliki i mocni.Gusle su nekome lepe(o ukusima...)ali najcesce ne pevaju o stvarnosti nego o onome sto publika zeli da cuje da bi se zaradio rucak i prenociste,a ne batine koje je publika delila kad nije bila zadovoljna!

Moguce je

pre 15 godina

Pitanje je da li cemo ikada zasnati punu istinu o ratu u bivsoj Jugoslaviji, ali ovo uopste ne zvuci neverovatno! Od Amerikanaca bi se SVE dalo ocekivati.

doživotna robija

pre 15 godina

Ko je s kim pravio dilove, ko je kome sta obecavao, ko je koga stitio..., za sad me je BAŠ BRIGA! Ali, briga me je za sve one koje je krvnik pobio, obogaljio, unesrećio, za živote koje je upropastio.

setite_se

pre 15 godina

Ono sto zaista govori u prilog ovoj verziji je da je to tipicno americko ponasanje - nekoliko godina ti pomazem svim sredstvima najmocnije drzave na svetu (jer si mi potreban), a posle si mi (kad mi je nesto drugo potrebno) najljuci neprijatelj i proganjam te i ubijam opet svim sredstvima moci - ili obrnuto. Moze im se jos uvek, ali ce biti tesko protiv terora - protiv ovoga su i najinteligentnije bombe ili sateliti bespomocni.

Ipak postoji JEDNA zemlja koja moze da racuna na kontinuitet americke politike. Izraela vec odavno ne bi bilo, da nemaju zastitu Amerike. A to je sramota za ceo ostali svet, specijalno za Nemacku.

nesha

pre 15 godina

Pošto su u pitanju isti Ameri za koje je Sloba, po potrebi, bio * faktor mira i stabilnosti na Balkanu*, verovatno ima istine u Karadžićevoj priči. Koliko istine, to je diskutabilno, ali njemu se neće suditi za sklapanje dilova sa Holbrukom, već za genocid, alooooo...

probudi se

pre 15 godina

MEDIJI U SRBIJI BI SE TREBALI BAVITI ZLOCINIMA U BOSNI I HERCEGOVINI I ULOZI KARADZICA U NJIMA A NE O CIA I AMERIKANCIMA ....pa zaboga nije CIA ubijala muslimane po sarajevu i srebrenici, zvorniku, bijeljini, foci itd. ...probudi se srbijo moja

opa

pre 15 godina

Jos jedna od teorija "strucnjaka" bliskim obavestacima.
Kako vreme prolazi bice ih sve vise i vise.
Ima li kakav aparat da pomogne u odvajanju istinitih od laznih teorija i strucnjaka.

poletarac

pre 15 godina

Dok sam odrastao, sedamdesetih i osamdesetih, pricalo se o fudbalu, novim knjigama, igrao se sah ispred zgrade, popravljao se auto, masovno se islo se na more u Grcku. Onda Sloba donese talas nacionalizma i poce rat. Tada svi postadose politicari, bili smo bombardovani, svet nas mrzi. Dosta bre vise! Ocemo sah, ocemo da citamo nove pisce, da idemo u Grcku bez cekanja u red za vize. Karadzic, Holbruk, Toma, Vucic...skinite nam se s ekrana (vrata). Dosta nam je velikosrpstva u fantomkama. Osvezavajuce je videti Tadica kako igra kosarku s Dacicem, i slike s rumunskim predsednikom u nekom selu; svi veseli, devojke u folkloru, omladina. To nam treba, dajte nam jos toga...

Biljojed

pre 15 godina

Dok su nas bombardovali on je 'ladno prihvatao njihovu zastitu, ali su vlast i svetla pozornice bili previse slatki za coveka koji je potekao iz nedodjije da bi ih se odrekao cak i zbog sebe samoga i svoje bezbednosti. O drugima, cini se, nikada i nije razmisljao. Mozda nije istina, ali ljudskoj priridu je svakako verno.

bezimena

pre 15 godina

R. Karadžić je u Den Hagu ZBOG RATNIH ZLOČINA za koje je optužen i to je JEDINO BITNO. Ako je istina šta priča to je još jedan dokaz više o njegovoj krivici!
Ajmo sada Mladića i Hadžića, pa neka SE tamo brane kako god hoće, niko zločine nije počinio u naše, već u SVOJE LIČNO IME!

heroj

pre 15 godina

Samo je monstrum mogao da poveruje da posle onakvih ratnih zločina koji su se desili u BiH pod njegovim političkim i vojnim vođstvom biti rehabilitovan od bilo koga iz civilizovanog sveta.

Katica

pre 15 godina

Prazne priče uz „gusle“ se nastavljaju! Teorija zavere non stop. Za sve su uvek krive SAD! SAD su dežuran krivac kako u Iranu i Rusiji (i sličnim zemljama) tako i za Miloševićeve saborce, koji još uvek mogu da kreiraju medijske dezinformacije.

rudar

pre 15 godina

e ajde da pricamo o onom geneticaru iz leskovca ili onom liku koji vodi istrazivacki centar majkrosofta. to je buducnost. dosta vise o neslavnoj proslosti

njujork

pre 15 godina

bla bla bla. naravno, sluzba hoce da se pljuje amerika, umesto da mediji pisu o karadzicevoj odgovornosti za smrt i nesrecu toliko ljudi. iako nemam dilemu da je holbruk to sto jeste, znam da karadzic laze kad zine i ne verujem mu ni rec nikad iz principa. pustite holbruka, da vidimo mi za klanje po bosni i da li je i kada organizovano u beogradu, lako cemo posle za holbruka. e, ali o tome ne sme da se pise.

Niko ko slucaj

pre 15 godina

Na holandskoj SB6 stanici gledamo sinoc film sa Swarcenegerom. Americki FBI je ukljucio jednu zenu koja je trebala da razotrkije tajni kod inutsrije oruzja. Kada je ona uspela pokusali su da je ubiju. Swarceneger se tu nasao da je skloni i spase (do sudjenja) tako sto joj je obezbedio NOVI IDENTITET. Morala je da se drugacije zove i da drugacije izgleda. Dakle, drugi identitet je za Amere nesto sasvim normalno i - uobicajeno. Barem u filmovima.:)

eto

pre 15 godina

Do 1990. g. je bilo opasno reci da si Srbin i pevati srpske pesme, to komunistima nije bilo po volji, sad je nazadno, demode reci da si Srbin i pevati srpske pesme, to evropejcima nije po volji!
Sad, ili su komunisti evropejci ili su epropejci komunisti ili su i jedni i drugi zavedeni (pa ostavljeni)

hannover43

pre 15 godina

Stvarno bi vec jednom bilo vreme da u nasim novinama bude objavljena ISTINA o nasim ratovima u Bosni i ostalim delovima ex-jugoslavije.Niko ne zahteva kolektivnu krivicu(nisam ja isao po Bosni), ali molim vas lepo hocemo da znamo sta se to u nase ime radilo. Nije to meni licno potrebno posto sam u nemackoj vec preko 20 godina i pratim sve izvestaje iz celog sveta, pa sam stvarno neutralno uvek bio dobro obavesten. Ali zasto da ne obavestimo nasu decu i omladinu? Necu da ih lazemo i precutkujemo proslost. Kako vec neko gore rece, ove price o CIA i Karadzicu su samo nacin da opet sve precuti. Ostace na kraju opet lazni mitovi i posle 50-ak godina opet ratovi. Tu buducnost ne zelim mojoj deci i unucima. Skupite hrabrost i otvorite usta, govoriti istinu je jedan divan osecaj.
Naravno da to isto zahtevam i od drugih bivsih jugoslovenskih republika, ali neka oni sami brinu o svojoj casti i postenju.

X

pre 15 godina

Prema Karadzicu osjecam, blaga je rijec, GADJENJE.
Nakon tolikih godina, on ocito ne osjeca trun krivnje, žala za desetine hiljada nevino ubijenih - kojima nije zavireno čak ni u ličnu kartu da vide kako se zovu a kamoli da im se utvrdjuje krivica.
Jedna od porodica koja je osjetila posljedice njegovih (i odluka onih iznad njega u Srbiji) je i moja.
Sada kada kada ga vidim u Haagu shvatam da je njemu (unatoč snimcima kako lagodno šeta u ulozi nadri-dr Dabića) najveća kazna bio ovaj život na "slobodi"

istina

pre 15 godina

Po poslednjim vestima koje stižu vidimo da je sporazum ipak postojao. Očigledno postoje i brojni svedoci. Iz ovog mogu da zaključim samo da je gospodin Holbruk jedan arogantni lažov!!!!

Joca

pre 15 godina

Prvo ga nisu stitili,onda su ga stitili, posle su ukinuli zastitu jer je Radovan lagao??? Mislim da je u svemu ovome Holbruk ipak veci lazov od Radovana.

Deran

pre 15 godina

ja lično mislim da je to istina, kao i to da se Radovan nije držo dogovora pa su ga pustili nizvodu.
Ameri su sličan sporazum napravili i sa Kastrom, bio je dogovor dok je živ neće dirati Kubu. Cim kastro odapne kapke i daju mu 30 dana ... Kuba će ako ne pripojena, biće kupljena od Amerikanaca.

Marko Hrkalovic

pre 15 godina

Ajde kad bi teoretski bilo istina da su ga amerikanci cuvali, da su imali dogovor, da je kriv kao djavo i da je potrebno samo da se povuce iz javnog i politickog zivota da bi se spasio. Covek pise knjige, rukovodi strankom, ucestvuje na skupovima kao dabic... Mora on na tribinu, mora pred publiku, mora pred kamere, pa ne moze on miran da bude. Voli covek da prosipa pamet. Pa on je sam sebe uhapsio i upropastio. Srpski politicari su cudo.

Totalno uvereni u medjunarodno pravo

pre 15 godina

Sva ova halabuka ne menja cinjenicu da su svi ovi likovi iz balkanskih ratova ( i oni koji su sada u Hagu i one koje su (p)ostavili da, u njihovo ime, vladaju ovim drzavicama) samo statisti u filmu velikog amrerickog rezisera.
A sada imamo i Realty Show iz Haga.

Nijazi Kuqi

pre 15 godina

Sad ispada da su svi znali sve o njemu ali iz "patriotskih" razloga niko se nije usudio da ga prijavi i dobije nagradu od 5 miliona dolara "neprijateljske" Amerike. Eh, sta bi bilo da je nagrada bila u evrima?

(Vlast)a

pre 15 godina

1.Cim mu je trebala zastita,znao je,kao i mi, da je kriv!
2.Ovcama,dakle nama,koje je postovao onoliko koliko je to rekla njegova saradnica Biljana Plavsic, ostaje da gladni,bosi i goli klicemo pravoslavnoj majci Rusiji,dok ce on pod zastitu omrznutih Jenkija cije cemo zastave paliti i cepati?!
3.kad bi se malo osvestili,shvatili bi da smo sledili jednog malog,beskrajno sebicnog politicara-amatera,kome su gradjani deveta rupa na svirali,a njegov dzep i zadnjica najvazniji na svetu.Jedino sto mu priznajem je da je savrseno(sam ili uz neciju pomoc)znao nase mane i na njih bezocno racunao zarad sprovodjenja sopstvenih ciljeva.
4.Kako je zastitu dobio,tako moze da je izgubi,zbog toga moze da place on,a ne mi jer me njegova sudbina ne zanima.Nije on Srbija ili srpstvo!Ako smo na njega spali onda nas vec nema,samo to jos nismo shvatili jer nije dovoljno da vam neka protuva odgusla da postojite,veliki i mocni.Gusle su nekome lepe(o ukusima...)ali najcesce ne pevaju o stvarnosti nego o onome sto publika zeli da cuje da bi se zaradio rucak i prenociste,a ne batine koje je publika delila kad nije bila zadovoljna!

doživotna robija

pre 15 godina

Ko je s kim pravio dilove, ko je kome sta obecavao, ko je koga stitio..., za sad me je BAŠ BRIGA! Ali, briga me je za sve one koje je krvnik pobio, obogaljio, unesrećio, za živote koje je upropastio.

Moguce je

pre 15 godina

Pitanje je da li cemo ikada zasnati punu istinu o ratu u bivsoj Jugoslaviji, ali ovo uopste ne zvuci neverovatno! Od Amerikanaca bi se SVE dalo ocekivati.

opa

pre 15 godina

Jos jedna od teorija "strucnjaka" bliskim obavestacima.
Kako vreme prolazi bice ih sve vise i vise.
Ima li kakav aparat da pomogne u odvajanju istinitih od laznih teorija i strucnjaka.

probudi se

pre 15 godina

MEDIJI U SRBIJI BI SE TREBALI BAVITI ZLOCINIMA U BOSNI I HERCEGOVINI I ULOZI KARADZICA U NJIMA A NE O CIA I AMERIKANCIMA ....pa zaboga nije CIA ubijala muslimane po sarajevu i srebrenici, zvorniku, bijeljini, foci itd. ...probudi se srbijo moja

setite_se

pre 15 godina

Ono sto zaista govori u prilog ovoj verziji je da je to tipicno americko ponasanje - nekoliko godina ti pomazem svim sredstvima najmocnije drzave na svetu (jer si mi potreban), a posle si mi (kad mi je nesto drugo potrebno) najljuci neprijatelj i proganjam te i ubijam opet svim sredstvima moci - ili obrnuto. Moze im se jos uvek, ali ce biti tesko protiv terora - protiv ovoga su i najinteligentnije bombe ili sateliti bespomocni.

Ipak postoji JEDNA zemlja koja moze da racuna na kontinuitet americke politike. Izraela vec odavno ne bi bilo, da nemaju zastitu Amerike. A to je sramota za ceo ostali svet, specijalno za Nemacku.

heroj

pre 15 godina

Samo je monstrum mogao da poveruje da posle onakvih ratnih zločina koji su se desili u BiH pod njegovim političkim i vojnim vođstvom biti rehabilitovan od bilo koga iz civilizovanog sveta.

nesha

pre 15 godina

Pošto su u pitanju isti Ameri za koje je Sloba, po potrebi, bio * faktor mira i stabilnosti na Balkanu*, verovatno ima istine u Karadžićevoj priči. Koliko istine, to je diskutabilno, ali njemu se neće suditi za sklapanje dilova sa Holbrukom, već za genocid, alooooo...

X

pre 15 godina

Prema Karadzicu osjecam, blaga je rijec, GADJENJE.
Nakon tolikih godina, on ocito ne osjeca trun krivnje, žala za desetine hiljada nevino ubijenih - kojima nije zavireno čak ni u ličnu kartu da vide kako se zovu a kamoli da im se utvrdjuje krivica.
Jedna od porodica koja je osjetila posljedice njegovih (i odluka onih iznad njega u Srbiji) je i moja.
Sada kada kada ga vidim u Haagu shvatam da je njemu (unatoč snimcima kako lagodno šeta u ulozi nadri-dr Dabića) najveća kazna bio ovaj život na "slobodi"

Joca

pre 15 godina

Prvo ga nisu stitili,onda su ga stitili, posle su ukinuli zastitu jer je Radovan lagao??? Mislim da je u svemu ovome Holbruk ipak veci lazov od Radovana.

njujork

pre 15 godina

bla bla bla. naravno, sluzba hoce da se pljuje amerika, umesto da mediji pisu o karadzicevoj odgovornosti za smrt i nesrecu toliko ljudi. iako nemam dilemu da je holbruk to sto jeste, znam da karadzic laze kad zine i ne verujem mu ni rec nikad iz principa. pustite holbruka, da vidimo mi za klanje po bosni i da li je i kada organizovano u beogradu, lako cemo posle za holbruka. e, ali o tome ne sme da se pise.

istina

pre 15 godina

Po poslednjim vestima koje stižu vidimo da je sporazum ipak postojao. Očigledno postoje i brojni svedoci. Iz ovog mogu da zaključim samo da je gospodin Holbruk jedan arogantni lažov!!!!

Biljojed

pre 15 godina

Dok su nas bombardovali on je 'ladno prihvatao njihovu zastitu, ali su vlast i svetla pozornice bili previse slatki za coveka koji je potekao iz nedodjije da bi ih se odrekao cak i zbog sebe samoga i svoje bezbednosti. O drugima, cini se, nikada i nije razmisljao. Mozda nije istina, ali ljudskoj priridu je svakako verno.

Niko ko slucaj

pre 15 godina

Na holandskoj SB6 stanici gledamo sinoc film sa Swarcenegerom. Americki FBI je ukljucio jednu zenu koja je trebala da razotrkije tajni kod inutsrije oruzja. Kada je ona uspela pokusali su da je ubiju. Swarceneger se tu nasao da je skloni i spase (do sudjenja) tako sto joj je obezbedio NOVI IDENTITET. Morala je da se drugacije zove i da drugacije izgleda. Dakle, drugi identitet je za Amere nesto sasvim normalno i - uobicajeno. Barem u filmovima.:)

bezimena

pre 15 godina

R. Karadžić je u Den Hagu ZBOG RATNIH ZLOČINA za koje je optužen i to je JEDINO BITNO. Ako je istina šta priča to je još jedan dokaz više o njegovoj krivici!
Ajmo sada Mladića i Hadžića, pa neka SE tamo brane kako god hoće, niko zločine nije počinio u naše, već u SVOJE LIČNO IME!

eto

pre 15 godina

Do 1990. g. je bilo opasno reci da si Srbin i pevati srpske pesme, to komunistima nije bilo po volji, sad je nazadno, demode reci da si Srbin i pevati srpske pesme, to evropejcima nije po volji!
Sad, ili su komunisti evropejci ili su epropejci komunisti ili su i jedni i drugi zavedeni (pa ostavljeni)

hannover43

pre 15 godina

Stvarno bi vec jednom bilo vreme da u nasim novinama bude objavljena ISTINA o nasim ratovima u Bosni i ostalim delovima ex-jugoslavije.Niko ne zahteva kolektivnu krivicu(nisam ja isao po Bosni), ali molim vas lepo hocemo da znamo sta se to u nase ime radilo. Nije to meni licno potrebno posto sam u nemackoj vec preko 20 godina i pratim sve izvestaje iz celog sveta, pa sam stvarno neutralno uvek bio dobro obavesten. Ali zasto da ne obavestimo nasu decu i omladinu? Necu da ih lazemo i precutkujemo proslost. Kako vec neko gore rece, ove price o CIA i Karadzicu su samo nacin da opet sve precuti. Ostace na kraju opet lazni mitovi i posle 50-ak godina opet ratovi. Tu buducnost ne zelim mojoj deci i unucima. Skupite hrabrost i otvorite usta, govoriti istinu je jedan divan osecaj.
Naravno da to isto zahtevam i od drugih bivsih jugoslovenskih republika, ali neka oni sami brinu o svojoj casti i postenju.

Totalno uvereni u medjunarodno pravo

pre 15 godina

Sva ova halabuka ne menja cinjenicu da su svi ovi likovi iz balkanskih ratova ( i oni koji su sada u Hagu i one koje su (p)ostavili da, u njihovo ime, vladaju ovim drzavicama) samo statisti u filmu velikog amrerickog rezisera.
A sada imamo i Realty Show iz Haga.

Nijazi Kuqi

pre 15 godina

Sad ispada da su svi znali sve o njemu ali iz "patriotskih" razloga niko se nije usudio da ga prijavi i dobije nagradu od 5 miliona dolara "neprijateljske" Amerike. Eh, sta bi bilo da je nagrada bila u evrima?

poletarac

pre 15 godina

Dok sam odrastao, sedamdesetih i osamdesetih, pricalo se o fudbalu, novim knjigama, igrao se sah ispred zgrade, popravljao se auto, masovno se islo se na more u Grcku. Onda Sloba donese talas nacionalizma i poce rat. Tada svi postadose politicari, bili smo bombardovani, svet nas mrzi. Dosta bre vise! Ocemo sah, ocemo da citamo nove pisce, da idemo u Grcku bez cekanja u red za vize. Karadzic, Holbruk, Toma, Vucic...skinite nam se s ekrana (vrata). Dosta nam je velikosrpstva u fantomkama. Osvezavajuce je videti Tadica kako igra kosarku s Dacicem, i slike s rumunskim predsednikom u nekom selu; svi veseli, devojke u folkloru, omladina. To nam treba, dajte nam jos toga...

Katica

pre 15 godina

Prazne priče uz „gusle“ se nastavljaju! Teorija zavere non stop. Za sve su uvek krive SAD! SAD su dežuran krivac kako u Iranu i Rusiji (i sličnim zemljama) tako i za Miloševićeve saborce, koji još uvek mogu da kreiraju medijske dezinformacije.

Deran

pre 15 godina

ja lično mislim da je to istina, kao i to da se Radovan nije držo dogovora pa su ga pustili nizvodu.
Ameri su sličan sporazum napravili i sa Kastrom, bio je dogovor dok je živ neće dirati Kubu. Cim kastro odapne kapke i daju mu 30 dana ... Kuba će ako ne pripojena, biće kupljena od Amerikanaca.

rudar

pre 15 godina

e ajde da pricamo o onom geneticaru iz leskovca ili onom liku koji vodi istrazivacki centar majkrosofta. to je buducnost. dosta vise o neslavnoj proslosti

Marko Hrkalovic

pre 15 godina

Ajde kad bi teoretski bilo istina da su ga amerikanci cuvali, da su imali dogovor, da je kriv kao djavo i da je potrebno samo da se povuce iz javnog i politickog zivota da bi se spasio. Covek pise knjige, rukovodi strankom, ucestvuje na skupovima kao dabic... Mora on na tribinu, mora pred publiku, mora pred kamere, pa ne moze on miran da bude. Voli covek da prosipa pamet. Pa on je sam sebe uhapsio i upropastio. Srpski politicari su cudo.