Ponedeljak, 21.07.2008.

00:39

Prekinuta sednica na dve nedelje

Slavica Đukić-Dejanović prekinula je sednicu parlamenta jer se nastavila opstrukcija opozicije. Nastavak je za dve nedelje.

Izvor: B92

Prekinuta sednica na dve nedelje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

dusanka bg

pre 15 godina

Skupštinska farsa od 200.000 evra

Komentarišući svoju odluku da prekine jalovu raspravu u Skupštini, Slavica Đukić-Dejanović je podsetila da jedan dan, koji poslanici provedu uglavnom pričajući koješta za govornicom, građane košta četiri miliona dinara ili oko 50.000 evra.
- Za ova četiri dana Skupština je potrošila oko 16 miliona dinara (200.000 evra). Mnogo je to za jednu Srbiju - rekla je predsednica parlamenta.
Sta ce bolji komentar od ovoga ,koja love bre, odakle im pravo da nas pljackaju,zlotvori. Navikli da trose nasu lovu.

Homo Gibanikus

pre 15 godina

A taksimetar kuca i kuca i ...
Siguran sam da ce biti placeni za ovaj mesec nerada. Kada bih ja tako (ne)radio kao nasi poslanici odavno bih popio odkaz.

tajming

pre 15 godina

Dobra koordinacija Skupštine i Predsednika. Da je rad Skupštine nastavljen, tema bi narednih dana bio Karadžić.

Na vestima su javili da je skupština prekinuta bez prethodnih konsultacija, tako da je jasno da je Radovan pronadjen još jutros

Darko

pre 15 godina

S' obzirom na vest o hapšenju Karadžića, verujem da je sve to bilo isplanirano da se SRS i DSS sklone iz skupštine pre nego što počnu da se bune zbog hapšenja.Sada imaju dve nedelje da se izduvaju.
Sad još prekid ispade i jako dobar potez.

nataša

pre 15 godina

Ni manje zemlje, ni veće prćije!...Poruka nazovi političarima: Narod je već umoran. A to je, verovatno, i bio cilj. E sad, može da radi bukvalno šta i kako ko hoće!...Živeo interes. Šteta što nije nacionalni, već lični.

Goran

pre 15 godina

Odmah sam rekao da je DS elegantno postupio kad je mesto predsednika Skupstine dao SPS-u. Dobro su procenili buduce ponasanje "patriotskih" snaga i njihovo vec dokazanu nekulturu, koja trenutno dozivljava svoj vrhunac. A po "kulturi" ponasanja narodnjaci prevazilaze svoje nesudjene koalicione partnere (na svu srecu). Poslanici ZES jednostavno kuliraju, bukavalno ne konstatuju "patriote", a to ove jos vise izludjuje. A ove zene koja je predsednik Skupstine mi zaista zao. Ovi iz SPS-a su zaista mogli nekog muskarca da stave za predsednika Skupstine, kao da ne znaju kako se ponasaju radikali. A ovi iz DSS su me bas zaprepastili. Znao sam da su likovi, ali bas ovoliko...

Dragana

pre 15 godina

Ignorisati radikale i narodnjake. Njihova kvazi-politika "ovaj ono, onaj kazao..." i prostacki govor nam ni onako ne treba u zemlji.Treba doneti odluke bez njihovoga ucesca i da se napokon krene napred.Oni znaju da nikada vise nece vladati ako se Srbija sto pre priblizi Evropi.
Takodje, treba im uvesti novcane kazne zbog ometanja rada vlade i ometanja prilikom donosenja veoma vaznih odluka za Srbiju.A najbolje bi bilo kada bi ih ukinuli zauvek...

bezimena

pre 15 godina

Skupštinu treba podhitno smanjiti za 2/3 poslanika, smanjiti im mandat na 2x4 godine najduže (ovako kako je sada mnogi zaradjuju tamo penziju kao da su zaposleni na neodredjeno i to u vremenima "crvenih") i ograničiti vreme prigovaranja po poslovniku!

Ili, proglasiti vanredno stanje i raspustiti Skupštinu jer ovo što turbo folk opozicija radi, je štetočinski za državu i više nego skandalozno!

Živka

pre 15 godina

Kakav crni odmor ceo avgust! Kaže, onaj lik, već su planirali da ne rade u avgustu. A u kojoj to firmi možeš da odeš na odmor duže od dve nedelje, odjedanput? Nema odmora dok ne završe urgentne stvari. Zaključati ih na tri meseca u Skupštinu i davati im samo 'leb i vodu.

konstruktivan predlog

pre 15 godina

Krajnje je vreme da vladajuci nauce da vladaju. Vladanje podrazumeva i dogovaranje sa opozicijom. Sedite lepo sa radikalima i dss-ovcima, vidite da li mozete da se dogovorite oko nastavka i dnevnog reda, a ne ovako. Ispadate smesni, jer je na vecini da obezbedi rad institucija. Ne krivite opoziciju, ona je uvek tu da bude protiv i da napada.

Aleksandar

pre 15 godina

Bog te, ispade narodni poslanik zasticeniji od belog medveda. Koliko sam upucen, pravo godisnje odmora nemas prve godine u firmi u koju se zaposlis... Vazi za sve sem za poslanike... Oni cak nisu ni zasluzili nagradno odsustvo.

solaris

pre 15 godina

Ili se drzite poslovnika ili ga menjajte, samo nemojte dozvoliti nekome da stalno ima mogucnost da otezava rad skupstine tako sto ce reklamirati povredu poslovnika. Kako Vas sve samo nije sramota.

zenica

pre 15 godina

Ljudi, šta kažete za ovaj "ludi" scenario: Skupština se sastane, usvoji se dnevni red (SSP, gasni sporazum itd), opozicija mlati praznu slamu, diskutuje o svemu osim o tačkama dnevnog reda.
Predsednica zakazuje novu sednicu za glasanje, pozicija obezbedi potrebnu većinu, sve izglasa i idemo dalje...
Šta kažete, nije loše?

Milan

pre 15 godina

Ukidanje prenosa je najgora varijanta koja bi mogla da se dogodi.

Do TV prenosa u skupstini se doslo krvavom mukom 1992. godine. Prenosima se stiti pravo gradjana da budu obavesteni sta se dogadja u skupstini. Prenosima se stiti opozicija i manjina od vecine (ne zaboravite da svako moze jednog dana biti opozicija i manjina).

A ovo odugovlacenje i zamlacivanje se resava jednostavnom promenom poslovnika i pridrzavanjem istog.

Koga bre vi to... ?

pre 15 godina

Sta, svi na more, a? Dobra fora! Rodjaci su izglasali Zakon o finansiranju politickih stranaka (narodnim parama) i boli ih uvo za Srbiju.
Legla uplata, sad posle konstituisanja, pa da se malo odmori i pazari nesto.

Dusan.K.

pre 15 godina

Eh sto bi bilo lepo, posvadjamo se sa kolegama i napravimo odmor 2 nedelje. Da li oni misle da im je "tata ostavio parlament"? Oni ne shvataju da su zaposleni kod nas gradjana i da im mi trebamo dati odmor kad ga i ako ga zasluze.

utisak, a cinjenica

pre 15 godina

Danima se ne mogu oteti utisku da su ljudi koji vode ovu zemlju nesposobni, te i nedorasli vremenu, mestu i radnji. Sve deluje kao da se neko sali, kao skrivena kamera, kao da nije zbilja. A ustvari jeste zbilja, i to zbilja s rogovima.

nenad

pre 15 godina

A bio skroz srecan i bas sam pomislio da cemo konacno moci da krenemo napred. Kako je moguce da ti isti radikali jos uvek imaju takvu moc. Ja sam verovao, cak i predugo ali stvarno mislim da je vreme da se ode odavde. Ja ovo vise ne mogu da trpim.

Janko Varoščić

pre 15 godina

Sutra u deset časova (uobičajeno vreme početka rada Skupštine Srbije) počinjem štrajk žmurenjem zbog prekida rada Skupštine na dve nedelje. Kao redovan platiša pretplate na RTS protestujem što mi se ukida pravo na gledanje skupštinske serije. Štrajk ću nastaviti Žmurenjem (makar i potpuno oslepeo) sve dok ne čujem da su se moji omiljeni glumci vratili u skupštinsko pozorište.

zozon

pre 15 godina

Prosto neverovatno, a kako bi bilo da ja ne odem na posao jedno dve nedelje? Pa sta ako vrse opstruciju? Trebali su da sede dan i noc dok ne usvoje SSP!!!

Cile

pre 15 godina

Ako ovo znaci da ce 2 nedelje dobijati samo platu, ali ne i dnevnice, putne troskove, odvojene zivote, pretrpljene dusevne bolove i dodatke za pranje belih carapa, dok se zabavljaju oko izigravanja Katona u srpskom parlamentu - cista usteda i super! Samo da ne zaborave da se i za Katona se nasao nad popom pop.

ja

pre 15 godina

ma kakvo raspustanje? treba te sednice odrzavati dok se ne glasa o zakonu koji je na dnevnom redu...pa makar to trajalo nedelju dana, pa da vidis posle kako bi svi zurili da se sto pre zavrsi a ne ovako razvlaci

D. Jovanovic

pre 15 godina

Pa dobro, dosta su se i naradili ovih zadnjih par meseci. Ja za ovo krivim dogovor vladajuce koalicije koji je pao u vreme letnjih odmora - pa sada poslanici moraju da rade i preko leta. Verovatno im nije bilo dovoljno nekoliko meseci, pa su hteli i leto.
Nego, zar nije ovo isti ambiciozni parlament koji planira da usvoji nekih 40-ak zakona do kraja Septembra. Aha, usvojice ih, ali Septembra 2028-e.

Milenko

pre 15 godina

Prva tacka dnevnog reda nove sednice bi trebalo da bude izmena Poslovnika! Tek tada bi se razgovaralo o temama o kojima je potrebno da se razgovara, tek tada bi Skupstina i poslanici zaista radili svoj posao i tek tada bi se usvajali zakoni na kojima treba da pociva buduca evropska Srbija.

Ivan BA

pre 15 godina

"Ona je ukazala da skupštinski dan košta četiri miliona, da je već potrošeno 16 miliona, a to je, ocenila je, mnogo za Srbiju."
E to je domacinsko ponasanje, i podrzavam takvu domacinsku Srbiju a ne Veljino kraduckanje. Neka gradjani procene ko je bolji domacin. Ako tako budu radili i ostali kadrovi SPS onda nam slede lepi dani narednih godina.

carapan

pre 15 godina

Odloženo za 2 nedelje. Taman da skoknu na 10 dana do grckog ili turskog mora. Izbrckaju se i da se vrate da nastave da mlate praznu slamu dok obični gradjani (jel to bese oni biraci od kojih su tražili da glasaju) se na plus 35 kupaju u znoju.

todor

pre 15 godina

Ja ne izlazim na glasanja ali ovo sto rade DSS-ovci je strasno.Njihova deca se slobodno setaju Evropom i studiraju na najboljim univerzitetima.To je takav cinizam da nemam reci.Pomislio sam ,evo neki se pomirise,krenuce da rade za narod ali ispostavilo se da im sad ovi ne daju!!!Stavite prst na celo i razmislite kakvi su to ljudi?!Necu da navodim imena ali nekim politicarima su nikli bazeni po kucama za ove 3 god. pa su sad nervozni sto ne mogu to da nastave. CRNO BEZ TRUNKE BELOG!Kod mene je Velimir Ilic napravio zaobilaznicu na kojoj kad pada kisa ima 15 cm vode!

VESELIN

pre 15 godina

sporazum SSP
ratifikasija gasnog aranzmana
rezolucija o kosovu
prikljucenju EU
zar se za to nisu zalagale sve stranke u predizbornom periodu. potrebno je da narod pokaze svim strankama da nisu zadovoljni sa radom republickog parlamenta kako bi se stavilo do znanja da narod nema vremena za gubljenje. ZIVOT PROLAZI A ONI SE ZAMAJAVAJU SA NASIM ZIVOTIMA I NOVCEM. SRAMOTA.

Aleksandar Jakovljevic

pre 15 godina

Ovo je jedna divna prica o patriotizmu. Gospodo, Narodnjaci i radikali, umesto da ste pare potrosene za sednicu narodne skupstine,koja iznosi 4 miliona dinara po sednici sto daje ukupno 16 miliona za cetiri "sednice", dali ljudima na Kosovu o kojima toliko "mnogo" brinete, tad ne biste uvek bili najveci gubitnik. Patriotizam nisu prazne price,sto vi ocigledno mislite... Razmislite o tome. ZIVELA EVROPA!!!!!

Sava Drugi

pre 15 godina

Da li ovo znači da sada poslanici štrajkuju?

Predsednica parlamenta je ovakvom odlukom, praktično napravila državni udar i suspendovala skupštinu.

Umesto da se zatvore u zdanje skupštine i većaju dok ne donesu kakve takve odluke, oni se razbežali.

Zoran

pre 15 godina

Ako imte vecinu zasto vise trpite zulum NEPISMENIH RADIKALA I LICEMERNIH DSS-ovaca, donosite odluke i zakone bez njih jer od njih vajde koliko od lanskog snega !

ljubo

pre 15 godina

Dragi moji srpski politicari bilo koje partije, ideologije ili bilo kako da se nazivate,
srdacno se nadam da kad tad ovo citate:

Sram vas bilo, dolazi mi da placem zbog vase sramote. Da li nemate sta bolje da radite nego da se sada suncate po moru ili u vasim bazenima? Dajte se vec jednom uozbiljite. Ni u decijim vrticima se to ne desava.

Ljubo iz Minhena

neon

pre 15 godina

Sta je tu cudno? Ovo je karakteristicno za srpski parlamentarizam. Od SRS-a nista novo. Mnogi su za cetiri godine njihove vlasti, prosto zaboravili koja je suustina i koji je prirodan modus operandi DSS-a - OPSTRUKCIJA i KRITIKA, a ne akcija. Znaju uvek sta ne valja i sta ne treba, a retko kazu sta treba. Kako su sejali, sada tako i zanju. Ima tu jos poslovica za njih, neka drugi salju komentare...

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Srbin sam vec 66 godine. Poznajem mnogo Srba (i Srpkinja, naravno) ali i neke druge narode. Izmedju nas i ostalih postoje neke razlike. Nisu nuzno stetne, ali cesto u sprezi sa neinformisanoscu, neznanjem, neprikladnim pristupom Zapada i ostalih iz okruzenja, te razlike dovode do konfrontacija, od verbalnih, do oruzanih. Najteza njihova posledica je, da se masa Srba oseca ostecenom, ponizenom, odbacenom, i to ce se tesko promeniti. Bojim se da radikali i DSS ne posegnu za radikalnijim metodama od reklamacija povreda poslovnika i da ce im ove dve nedelje prisilnog statusa bez vlade samo pomoci da nadju nove metode i inspiraciju, jer su im namere jasne. Niko ovde nece priznati, ni po koju cenu da je nesto losiji od nekog drugog, pa makar nemao ni minut skole, niti neki zanat, niti je video iole sveta osim Srbije. Jos gore - mnogi skolovani, strucni, koji su videli svet, se ponasaju slicno.

Tuzno ali istinito

pre 15 godina

He he, nema SSP bez Beograda, hoce SPS da vidi sta ce da se desi sa Beogradom i LDP-om u narednih nedelju dana, pa da onda natenane odluce sta na Republickom nivou da se radi...

Marko

pre 15 godina

Treba ih pustiti jos malo da smore ljude, a onda sprovesti referendum za amandmane na ustav kojim bi se smanjio broj poslanika i ukinulo raspolaganje mandatima poslanika!!!

Milan

pre 15 godina

mislim da bi najbolje bilo da poslanici pocnu da rade na procenat odnosno koliko frajeri uradite toliko love.misli da bi veoma brzo doneli sve sto treba.ovako jos ce da nas ubedjuju kako je njima tesko i kako rade u podrumu.evo ja cu da se menjam sa bilo kojim poslanikom ja radim na terenu dosta setanja cist vazduh jedino pare malo mozda budu problem,a i ja radim na procenat tako da ko zna

Maticoni

pre 15 godina

Bravo kvazi patriote. Pa zar se tako pokazuje patriotizam. Opstrukcijom Skupštine i blokiranjem donošenja zakona ništa nećete uraditi. Obiće vam se u glavu. Pod hitno treba ukinuti prenose, pa će i ovo verovatno prestati.

nesha

pre 15 godina

DSS opet o Kosovu!! i, jos se bune sto se hoce *prekinuti kontinuitet njihove politike...* pa , normalno da se taj kontinuitet mora prekinuti (za zaboravne: dok se ta politika vodila u zadnje dve godine *odose* i Crna Gora i Kosovo). kad bi se tako, kako oni to rade, nastavilo od Srbije bi ostao samo krug dvojke(a beogradski pasaluk bi dobio vise od autonomije, a manje od nezavisnosti). mada, gledajuci iz Vojvodine mozda to meni smeta, ili mozda ne, ...hm....

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

A sta ce nam uopste parlament kad imamo predsednicki sistem vladavine. Do sada je Beograd cekao Republiku a sad Republika ceka na Beograd. Radi okoncanja ove parlamentarne krize treba organizovati konsultacije u Koncarevu.

Boban

pre 15 godina

Ne može da se izmeni poslovnik, ne može ništa da se uradi dok to vadikavi ne odobve? Svi visimo na njihovoj dobroj volji i na nadi da će ONI da se urazume i prekinu sa ovim?

Nenad

pre 15 godina

Ukinuti TV prenose, hitno!!! Sve je to gomila egzibicionista koji bez publike ne funkcionisu. Takodje, za Srbiju je nezamislivo da ima 250 poslanika, posebno sto ne znamo ko predstavlja 2 miliona Albanaca sa Kosova. Naravno sa ovakvim politicarima razmisljanje o smanjenju broja poslanika je iluzorno.

Dušan

pre 15 godina

Kad čovek pomisli da su ti likovi (radikali) dobijali onoliko glasova na izborima, onda stvarno možemo sami sebi da postavimo mnoga neprijatna pitanja.

Boban

pre 15 godina

Predlažem da se u farmu svinja postavi kamera i svaki put kada vadikali izađu na govornicu da se prenosi snimak sa te kamere, jer smatram da će to dovesti do kvalitetnijeg i kulturnijeg programa.

Imao bih još neke predloge ali B92 je kulturan sajt pa ne mogu da ih iznesem u detalje :)

SVD

pre 15 godina

Ovo što se radi u Skupštini je igranje sa nervima i interesom naroda. Svaka sednica košta grdne pare, koje se bacaju da se Radikali iživljavaju. Što vreme odmiče ja sam za to da se Skupština svede na 80 poslanika, da se uvede većinski sistem (kao u Engleskoj) a ne proporcionalni, kao ovde, jer očigledno je da se ovaj sistem zloupotrebljava. Ja bih bio za to da se Radikali izbace iz Skupštine, ali se ne mogu izbaciti iz života. Za njih glasa još uvek dobar procenat naših glasača. Njih treba dezavuisati i osramotiti, to je jedini način. Narodnjaci su već sebe obezbedili, daj Bože da ne pređu cenzus u sledećem vučenju.

lacy

pre 15 godina

Ukinite SRS, izbacite ih iz parlamenta, posaljite ih da cuvaju ovce i vec sutra mozemo u EU. Isto vazi i za narodnjake. Pozdrav iz EVROPSKE VOJVODINE!

Vesna

pre 15 godina

Neverovatno! A sta ce se promeniti u zemlji Srbiji za dve nedelje??? Sta ce pametno poslanici da rade u medjuvremenu?
I do kada cemo placati to ogromno nefunkcionalno "najvise" telo?
Sramota najpre za poziciju jer predstavlja nemocnu vecinu, pa onda i za opoziciju.
Merila bih im produktivne radne sate i na osnovu toga bi dobijali platu, a drzala bih ih sve u sali 24 sata dnevno! Pa neka pricaju sta hoce, i onako se dzabe hrane u skupstinskom restoranu. Ali, plata, samo za one sate i minute u kojima traje rasprava po odredjenoj tacki dnevnog reda. I tacka. Inace, onu ..... motku i sve ih razjuriti! Sta ce nam, zaboga, ovako debilna Skupstina. Bruka jedna!!!

mary

pre 15 godina

Blago nama, gradjanima Srbije, ako nam je vitalni interes da nam radikali stite poslovnik o radu skupstine i to do plus beskonacno!
Nije mi jasno da vlast nema mehanizam da ovu skupstinsku agoniju okonca. Pa ako su vecina, kakva-takva, jel' ne mogu da izglasaju ogranicen broj javljanja, ukidanje TV prenosa ili sta ja vec znam?
Da, oko tog ukidanja TV prenosa bilo je suprotstavlejnih komentara, za i protiv. Neki kazu treba ga ostaviti da narod vidi ko ga zamajava. Oni koji "vide" znaju to odavno, a oni drugi ne da nece "videti" neko ce jos uzivati u njihovim nastupima, u stilu "e, al' im je rek'o (rekla)", tako da ja tu neku koristi od uzurpiranja jednog TV kanala od strane grupe povredjenih likova uopste ne vidim

lacy

pre 15 godina

Ukinite SRS, izbacite ih iz parlamenta, posaljite ih da cuvaju ovce i vec sutra mozemo u EU. Isto vazi i za narodnjake. Pozdrav iz EVROPSKE VOJVODINE!

mary

pre 15 godina

Blago nama, gradjanima Srbije, ako nam je vitalni interes da nam radikali stite poslovnik o radu skupstine i to do plus beskonacno!
Nije mi jasno da vlast nema mehanizam da ovu skupstinsku agoniju okonca. Pa ako su vecina, kakva-takva, jel' ne mogu da izglasaju ogranicen broj javljanja, ukidanje TV prenosa ili sta ja vec znam?
Da, oko tog ukidanja TV prenosa bilo je suprotstavlejnih komentara, za i protiv. Neki kazu treba ga ostaviti da narod vidi ko ga zamajava. Oni koji "vide" znaju to odavno, a oni drugi ne da nece "videti" neko ce jos uzivati u njihovim nastupima, u stilu "e, al' im je rek'o (rekla)", tako da ja tu neku koristi od uzurpiranja jednog TV kanala od strane grupe povredjenih likova uopste ne vidim

Vesna

pre 15 godina

Neverovatno! A sta ce se promeniti u zemlji Srbiji za dve nedelje??? Sta ce pametno poslanici da rade u medjuvremenu?
I do kada cemo placati to ogromno nefunkcionalno "najvise" telo?
Sramota najpre za poziciju jer predstavlja nemocnu vecinu, pa onda i za opoziciju.
Merila bih im produktivne radne sate i na osnovu toga bi dobijali platu, a drzala bih ih sve u sali 24 sata dnevno! Pa neka pricaju sta hoce, i onako se dzabe hrane u skupstinskom restoranu. Ali, plata, samo za one sate i minute u kojima traje rasprava po odredjenoj tacki dnevnog reda. I tacka. Inace, onu ..... motku i sve ih razjuriti! Sta ce nam, zaboga, ovako debilna Skupstina. Bruka jedna!!!

Dušan

pre 15 godina

Kad čovek pomisli da su ti likovi (radikali) dobijali onoliko glasova na izborima, onda stvarno možemo sami sebi da postavimo mnoga neprijatna pitanja.

Boban

pre 15 godina

Predlažem da se u farmu svinja postavi kamera i svaki put kada vadikali izađu na govornicu da se prenosi snimak sa te kamere, jer smatram da će to dovesti do kvalitetnijeg i kulturnijeg programa.

Imao bih još neke predloge ali B92 je kulturan sajt pa ne mogu da ih iznesem u detalje :)

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

A sta ce nam uopste parlament kad imamo predsednicki sistem vladavine. Do sada je Beograd cekao Republiku a sad Republika ceka na Beograd. Radi okoncanja ove parlamentarne krize treba organizovati konsultacije u Koncarevu.

Nenad

pre 15 godina

Ukinuti TV prenose, hitno!!! Sve je to gomila egzibicionista koji bez publike ne funkcionisu. Takodje, za Srbiju je nezamislivo da ima 250 poslanika, posebno sto ne znamo ko predstavlja 2 miliona Albanaca sa Kosova. Naravno sa ovakvim politicarima razmisljanje o smanjenju broja poslanika je iluzorno.

Zoran

pre 15 godina

Ako imte vecinu zasto vise trpite zulum NEPISMENIH RADIKALA I LICEMERNIH DSS-ovaca, donosite odluke i zakone bez njih jer od njih vajde koliko od lanskog snega !

SVD

pre 15 godina

Ovo što se radi u Skupštini je igranje sa nervima i interesom naroda. Svaka sednica košta grdne pare, koje se bacaju da se Radikali iživljavaju. Što vreme odmiče ja sam za to da se Skupština svede na 80 poslanika, da se uvede većinski sistem (kao u Engleskoj) a ne proporcionalni, kao ovde, jer očigledno je da se ovaj sistem zloupotrebljava. Ja bih bio za to da se Radikali izbace iz Skupštine, ali se ne mogu izbaciti iz života. Za njih glasa još uvek dobar procenat naših glasača. Njih treba dezavuisati i osramotiti, to je jedini način. Narodnjaci su već sebe obezbedili, daj Bože da ne pređu cenzus u sledećem vučenju.

Tuzno ali istinito

pre 15 godina

He he, nema SSP bez Beograda, hoce SPS da vidi sta ce da se desi sa Beogradom i LDP-om u narednih nedelju dana, pa da onda natenane odluce sta na Republickom nivou da se radi...

VESELIN

pre 15 godina

sporazum SSP
ratifikasija gasnog aranzmana
rezolucija o kosovu
prikljucenju EU
zar se za to nisu zalagale sve stranke u predizbornom periodu. potrebno je da narod pokaze svim strankama da nisu zadovoljni sa radom republickog parlamenta kako bi se stavilo do znanja da narod nema vremena za gubljenje. ZIVOT PROLAZI A ONI SE ZAMAJAVAJU SA NASIM ZIVOTIMA I NOVCEM. SRAMOTA.

nesha

pre 15 godina

DSS opet o Kosovu!! i, jos se bune sto se hoce *prekinuti kontinuitet njihove politike...* pa , normalno da se taj kontinuitet mora prekinuti (za zaboravne: dok se ta politika vodila u zadnje dve godine *odose* i Crna Gora i Kosovo). kad bi se tako, kako oni to rade, nastavilo od Srbije bi ostao samo krug dvojke(a beogradski pasaluk bi dobio vise od autonomije, a manje od nezavisnosti). mada, gledajuci iz Vojvodine mozda to meni smeta, ili mozda ne, ...hm....

Milan

pre 15 godina

mislim da bi najbolje bilo da poslanici pocnu da rade na procenat odnosno koliko frajeri uradite toliko love.misli da bi veoma brzo doneli sve sto treba.ovako jos ce da nas ubedjuju kako je njima tesko i kako rade u podrumu.evo ja cu da se menjam sa bilo kojim poslanikom ja radim na terenu dosta setanja cist vazduh jedino pare malo mozda budu problem,a i ja radim na procenat tako da ko zna

Maticoni

pre 15 godina

Bravo kvazi patriote. Pa zar se tako pokazuje patriotizam. Opstrukcijom Skupštine i blokiranjem donošenja zakona ništa nećete uraditi. Obiće vam se u glavu. Pod hitno treba ukinuti prenose, pa će i ovo verovatno prestati.

Aleksandar Jakovljevic

pre 15 godina

Ovo je jedna divna prica o patriotizmu. Gospodo, Narodnjaci i radikali, umesto da ste pare potrosene za sednicu narodne skupstine,koja iznosi 4 miliona dinara po sednici sto daje ukupno 16 miliona za cetiri "sednice", dali ljudima na Kosovu o kojima toliko "mnogo" brinete, tad ne biste uvek bili najveci gubitnik. Patriotizam nisu prazne price,sto vi ocigledno mislite... Razmislite o tome. ZIVELA EVROPA!!!!!

todor

pre 15 godina

Ja ne izlazim na glasanja ali ovo sto rade DSS-ovci je strasno.Njihova deca se slobodno setaju Evropom i studiraju na najboljim univerzitetima.To je takav cinizam da nemam reci.Pomislio sam ,evo neki se pomirise,krenuce da rade za narod ali ispostavilo se da im sad ovi ne daju!!!Stavite prst na celo i razmislite kakvi su to ljudi?!Necu da navodim imena ali nekim politicarima su nikli bazeni po kucama za ove 3 god. pa su sad nervozni sto ne mogu to da nastave. CRNO BEZ TRUNKE BELOG!Kod mene je Velimir Ilic napravio zaobilaznicu na kojoj kad pada kisa ima 15 cm vode!

ljubo

pre 15 godina

Dragi moji srpski politicari bilo koje partije, ideologije ili bilo kako da se nazivate,
srdacno se nadam da kad tad ovo citate:

Sram vas bilo, dolazi mi da placem zbog vase sramote. Da li nemate sta bolje da radite nego da se sada suncate po moru ili u vasim bazenima? Dajte se vec jednom uozbiljite. Ni u decijim vrticima se to ne desava.

Ljubo iz Minhena

carapan

pre 15 godina

Odloženo za 2 nedelje. Taman da skoknu na 10 dana do grckog ili turskog mora. Izbrckaju se i da se vrate da nastave da mlate praznu slamu dok obični gradjani (jel to bese oni biraci od kojih su tražili da glasaju) se na plus 35 kupaju u znoju.

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Srbin sam vec 66 godine. Poznajem mnogo Srba (i Srpkinja, naravno) ali i neke druge narode. Izmedju nas i ostalih postoje neke razlike. Nisu nuzno stetne, ali cesto u sprezi sa neinformisanoscu, neznanjem, neprikladnim pristupom Zapada i ostalih iz okruzenja, te razlike dovode do konfrontacija, od verbalnih, do oruzanih. Najteza njihova posledica je, da se masa Srba oseca ostecenom, ponizenom, odbacenom, i to ce se tesko promeniti. Bojim se da radikali i DSS ne posegnu za radikalnijim metodama od reklamacija povreda poslovnika i da ce im ove dve nedelje prisilnog statusa bez vlade samo pomoci da nadju nove metode i inspiraciju, jer su im namere jasne. Niko ovde nece priznati, ni po koju cenu da je nesto losiji od nekog drugog, pa makar nemao ni minut skole, niti neki zanat, niti je video iole sveta osim Srbije. Jos gore - mnogi skolovani, strucni, koji su videli svet, se ponasaju slicno.

Marko

pre 15 godina

Treba ih pustiti jos malo da smore ljude, a onda sprovesti referendum za amandmane na ustav kojim bi se smanjio broj poslanika i ukinulo raspolaganje mandatima poslanika!!!

Sava Drugi

pre 15 godina

Da li ovo znači da sada poslanici štrajkuju?

Predsednica parlamenta je ovakvom odlukom, praktično napravila državni udar i suspendovala skupštinu.

Umesto da se zatvore u zdanje skupštine i većaju dok ne donesu kakve takve odluke, oni se razbežali.

zozon

pre 15 godina

Prosto neverovatno, a kako bi bilo da ja ne odem na posao jedno dve nedelje? Pa sta ako vrse opstruciju? Trebali su da sede dan i noc dok ne usvoje SSP!!!

konstruktivan predlog

pre 15 godina

Krajnje je vreme da vladajuci nauce da vladaju. Vladanje podrazumeva i dogovaranje sa opozicijom. Sedite lepo sa radikalima i dss-ovcima, vidite da li mozete da se dogovorite oko nastavka i dnevnog reda, a ne ovako. Ispadate smesni, jer je na vecini da obezbedi rad institucija. Ne krivite opoziciju, ona je uvek tu da bude protiv i da napada.

Dusan.K.

pre 15 godina

Eh sto bi bilo lepo, posvadjamo se sa kolegama i napravimo odmor 2 nedelje. Da li oni misle da im je "tata ostavio parlament"? Oni ne shvataju da su zaposleni kod nas gradjana i da im mi trebamo dati odmor kad ga i ako ga zasluze.

Boban

pre 15 godina

Ne može da se izmeni poslovnik, ne može ništa da se uradi dok to vadikavi ne odobve? Svi visimo na njihovoj dobroj volji i na nadi da će ONI da se urazume i prekinu sa ovim?

Koga bre vi to... ?

pre 15 godina

Sta, svi na more, a? Dobra fora! Rodjaci su izglasali Zakon o finansiranju politickih stranaka (narodnim parama) i boli ih uvo za Srbiju.
Legla uplata, sad posle konstituisanja, pa da se malo odmori i pazari nesto.

ja

pre 15 godina

ma kakvo raspustanje? treba te sednice odrzavati dok se ne glasa o zakonu koji je na dnevnom redu...pa makar to trajalo nedelju dana, pa da vidis posle kako bi svi zurili da se sto pre zavrsi a ne ovako razvlaci

Milenko

pre 15 godina

Prva tacka dnevnog reda nove sednice bi trebalo da bude izmena Poslovnika! Tek tada bi se razgovaralo o temama o kojima je potrebno da se razgovara, tek tada bi Skupstina i poslanici zaista radili svoj posao i tek tada bi se usvajali zakoni na kojima treba da pociva buduca evropska Srbija.

utisak, a cinjenica

pre 15 godina

Danima se ne mogu oteti utisku da su ljudi koji vode ovu zemlju nesposobni, te i nedorasli vremenu, mestu i radnji. Sve deluje kao da se neko sali, kao skrivena kamera, kao da nije zbilja. A ustvari jeste zbilja, i to zbilja s rogovima.

Ivan BA

pre 15 godina

"Ona je ukazala da skupštinski dan košta četiri miliona, da je već potrošeno 16 miliona, a to je, ocenila je, mnogo za Srbiju."
E to je domacinsko ponasanje, i podrzavam takvu domacinsku Srbiju a ne Veljino kraduckanje. Neka gradjani procene ko je bolji domacin. Ako tako budu radili i ostali kadrovi SPS onda nam slede lepi dani narednih godina.

Janko Varoščić

pre 15 godina

Sutra u deset časova (uobičajeno vreme početka rada Skupštine Srbije) počinjem štrajk žmurenjem zbog prekida rada Skupštine na dve nedelje. Kao redovan platiša pretplate na RTS protestujem što mi se ukida pravo na gledanje skupštinske serije. Štrajk ću nastaviti Žmurenjem (makar i potpuno oslepeo) sve dok ne čujem da su se moji omiljeni glumci vratili u skupštinsko pozorište.

neon

pre 15 godina

Sta je tu cudno? Ovo je karakteristicno za srpski parlamentarizam. Od SRS-a nista novo. Mnogi su za cetiri godine njihove vlasti, prosto zaboravili koja je suustina i koji je prirodan modus operandi DSS-a - OPSTRUKCIJA i KRITIKA, a ne akcija. Znaju uvek sta ne valja i sta ne treba, a retko kazu sta treba. Kako su sejali, sada tako i zanju. Ima tu jos poslovica za njih, neka drugi salju komentare...

solaris

pre 15 godina

Ili se drzite poslovnika ili ga menjajte, samo nemojte dozvoliti nekome da stalno ima mogucnost da otezava rad skupstine tako sto ce reklamirati povredu poslovnika. Kako Vas sve samo nije sramota.

nenad

pre 15 godina

A bio skroz srecan i bas sam pomislio da cemo konacno moci da krenemo napred. Kako je moguce da ti isti radikali jos uvek imaju takvu moc. Ja sam verovao, cak i predugo ali stvarno mislim da je vreme da se ode odavde. Ja ovo vise ne mogu da trpim.

Cile

pre 15 godina

Ako ovo znaci da ce 2 nedelje dobijati samo platu, ali ne i dnevnice, putne troskove, odvojene zivote, pretrpljene dusevne bolove i dodatke za pranje belih carapa, dok se zabavljaju oko izigravanja Katona u srpskom parlamentu - cista usteda i super! Samo da ne zaborave da se i za Katona se nasao nad popom pop.

D. Jovanovic

pre 15 godina

Pa dobro, dosta su se i naradili ovih zadnjih par meseci. Ja za ovo krivim dogovor vladajuce koalicije koji je pao u vreme letnjih odmora - pa sada poslanici moraju da rade i preko leta. Verovatno im nije bilo dovoljno nekoliko meseci, pa su hteli i leto.
Nego, zar nije ovo isti ambiciozni parlament koji planira da usvoji nekih 40-ak zakona do kraja Septembra. Aha, usvojice ih, ali Septembra 2028-e.

Milan

pre 15 godina

Ukidanje prenosa je najgora varijanta koja bi mogla da se dogodi.

Do TV prenosa u skupstini se doslo krvavom mukom 1992. godine. Prenosima se stiti pravo gradjana da budu obavesteni sta se dogadja u skupstini. Prenosima se stiti opozicija i manjina od vecine (ne zaboravite da svako moze jednog dana biti opozicija i manjina).

A ovo odugovlacenje i zamlacivanje se resava jednostavnom promenom poslovnika i pridrzavanjem istog.

Dragana

pre 15 godina

Ignorisati radikale i narodnjake. Njihova kvazi-politika "ovaj ono, onaj kazao..." i prostacki govor nam ni onako ne treba u zemlji.Treba doneti odluke bez njihovoga ucesca i da se napokon krene napred.Oni znaju da nikada vise nece vladati ako se Srbija sto pre priblizi Evropi.
Takodje, treba im uvesti novcane kazne zbog ometanja rada vlade i ometanja prilikom donosenja veoma vaznih odluka za Srbiju.A najbolje bi bilo kada bi ih ukinuli zauvek...

Aleksandar

pre 15 godina

Bog te, ispade narodni poslanik zasticeniji od belog medveda. Koliko sam upucen, pravo godisnje odmora nemas prve godine u firmi u koju se zaposlis... Vazi za sve sem za poslanike... Oni cak nisu ni zasluzili nagradno odsustvo.

bezimena

pre 15 godina

Skupštinu treba podhitno smanjiti za 2/3 poslanika, smanjiti im mandat na 2x4 godine najduže (ovako kako je sada mnogi zaradjuju tamo penziju kao da su zaposleni na neodredjeno i to u vremenima "crvenih") i ograničiti vreme prigovaranja po poslovniku!

Ili, proglasiti vanredno stanje i raspustiti Skupštinu jer ovo što turbo folk opozicija radi, je štetočinski za državu i više nego skandalozno!

zenica

pre 15 godina

Ljudi, šta kažete za ovaj "ludi" scenario: Skupština se sastane, usvoji se dnevni red (SSP, gasni sporazum itd), opozicija mlati praznu slamu, diskutuje o svemu osim o tačkama dnevnog reda.
Predsednica zakazuje novu sednicu za glasanje, pozicija obezbedi potrebnu većinu, sve izglasa i idemo dalje...
Šta kažete, nije loše?

Živka

pre 15 godina

Kakav crni odmor ceo avgust! Kaže, onaj lik, već su planirali da ne rade u avgustu. A u kojoj to firmi možeš da odeš na odmor duže od dve nedelje, odjedanput? Nema odmora dok ne završe urgentne stvari. Zaključati ih na tri meseca u Skupštinu i davati im samo 'leb i vodu.

Darko

pre 15 godina

S' obzirom na vest o hapšenju Karadžića, verujem da je sve to bilo isplanirano da se SRS i DSS sklone iz skupštine pre nego što počnu da se bune zbog hapšenja.Sada imaju dve nedelje da se izduvaju.
Sad još prekid ispade i jako dobar potez.

tajming

pre 15 godina

Dobra koordinacija Skupštine i Predsednika. Da je rad Skupštine nastavljen, tema bi narednih dana bio Karadžić.

Na vestima su javili da je skupština prekinuta bez prethodnih konsultacija, tako da je jasno da je Radovan pronadjen još jutros

Goran

pre 15 godina

Odmah sam rekao da je DS elegantno postupio kad je mesto predsednika Skupstine dao SPS-u. Dobro su procenili buduce ponasanje "patriotskih" snaga i njihovo vec dokazanu nekulturu, koja trenutno dozivljava svoj vrhunac. A po "kulturi" ponasanja narodnjaci prevazilaze svoje nesudjene koalicione partnere (na svu srecu). Poslanici ZES jednostavno kuliraju, bukavalno ne konstatuju "patriote", a to ove jos vise izludjuje. A ove zene koja je predsednik Skupstine mi zaista zao. Ovi iz SPS-a su zaista mogli nekog muskarca da stave za predsednika Skupstine, kao da ne znaju kako se ponasaju radikali. A ovi iz DSS su me bas zaprepastili. Znao sam da su likovi, ali bas ovoliko...

nataša

pre 15 godina

Ni manje zemlje, ni veće prćije!...Poruka nazovi političarima: Narod je već umoran. A to je, verovatno, i bio cilj. E sad, može da radi bukvalno šta i kako ko hoće!...Živeo interes. Šteta što nije nacionalni, već lični.

Homo Gibanikus

pre 15 godina

A taksimetar kuca i kuca i ...
Siguran sam da ce biti placeni za ovaj mesec nerada. Kada bih ja tako (ne)radio kao nasi poslanici odavno bih popio odkaz.

dusanka bg

pre 15 godina

Skupštinska farsa od 200.000 evra

Komentarišući svoju odluku da prekine jalovu raspravu u Skupštini, Slavica Đukić-Dejanović je podsetila da jedan dan, koji poslanici provedu uglavnom pričajući koješta za govornicom, građane košta četiri miliona dinara ili oko 50.000 evra.
- Za ova četiri dana Skupština je potrošila oko 16 miliona dinara (200.000 evra). Mnogo je to za jednu Srbiju - rekla je predsednica parlamenta.
Sta ce bolji komentar od ovoga ,koja love bre, odakle im pravo da nas pljackaju,zlotvori. Navikli da trose nasu lovu.

lacy

pre 15 godina

Ukinite SRS, izbacite ih iz parlamenta, posaljite ih da cuvaju ovce i vec sutra mozemo u EU. Isto vazi i za narodnjake. Pozdrav iz EVROPSKE VOJVODINE!

Boban

pre 15 godina

Predlažem da se u farmu svinja postavi kamera i svaki put kada vadikali izađu na govornicu da se prenosi snimak sa te kamere, jer smatram da će to dovesti do kvalitetnijeg i kulturnijeg programa.

Imao bih još neke predloge ali B92 je kulturan sajt pa ne mogu da ih iznesem u detalje :)

mary

pre 15 godina

Blago nama, gradjanima Srbije, ako nam je vitalni interes da nam radikali stite poslovnik o radu skupstine i to do plus beskonacno!
Nije mi jasno da vlast nema mehanizam da ovu skupstinsku agoniju okonca. Pa ako su vecina, kakva-takva, jel' ne mogu da izglasaju ogranicen broj javljanja, ukidanje TV prenosa ili sta ja vec znam?
Da, oko tog ukidanja TV prenosa bilo je suprotstavlejnih komentara, za i protiv. Neki kazu treba ga ostaviti da narod vidi ko ga zamajava. Oni koji "vide" znaju to odavno, a oni drugi ne da nece "videti" neko ce jos uzivati u njihovim nastupima, u stilu "e, al' im je rek'o (rekla)", tako da ja tu neku koristi od uzurpiranja jednog TV kanala od strane grupe povredjenih likova uopste ne vidim

SVD

pre 15 godina

Ovo što se radi u Skupštini je igranje sa nervima i interesom naroda. Svaka sednica košta grdne pare, koje se bacaju da se Radikali iživljavaju. Što vreme odmiče ja sam za to da se Skupština svede na 80 poslanika, da se uvede većinski sistem (kao u Engleskoj) a ne proporcionalni, kao ovde, jer očigledno je da se ovaj sistem zloupotrebljava. Ja bih bio za to da se Radikali izbace iz Skupštine, ali se ne mogu izbaciti iz života. Za njih glasa još uvek dobar procenat naših glasača. Njih treba dezavuisati i osramotiti, to je jedini način. Narodnjaci su već sebe obezbedili, daj Bože da ne pređu cenzus u sledećem vučenju.

Dušan

pre 15 godina

Kad čovek pomisli da su ti likovi (radikali) dobijali onoliko glasova na izborima, onda stvarno možemo sami sebi da postavimo mnoga neprijatna pitanja.

Zoran

pre 15 godina

Ako imte vecinu zasto vise trpite zulum NEPISMENIH RADIKALA I LICEMERNIH DSS-ovaca, donosite odluke i zakone bez njih jer od njih vajde koliko od lanskog snega !

Boban

pre 15 godina

Ne može da se izmeni poslovnik, ne može ništa da se uradi dok to vadikavi ne odobve? Svi visimo na njihovoj dobroj volji i na nadi da će ONI da se urazume i prekinu sa ovim?

nesha

pre 15 godina

DSS opet o Kosovu!! i, jos se bune sto se hoce *prekinuti kontinuitet njihove politike...* pa , normalno da se taj kontinuitet mora prekinuti (za zaboravne: dok se ta politika vodila u zadnje dve godine *odose* i Crna Gora i Kosovo). kad bi se tako, kako oni to rade, nastavilo od Srbije bi ostao samo krug dvojke(a beogradski pasaluk bi dobio vise od autonomije, a manje od nezavisnosti). mada, gledajuci iz Vojvodine mozda to meni smeta, ili mozda ne, ...hm....

Maticoni

pre 15 godina

Bravo kvazi patriote. Pa zar se tako pokazuje patriotizam. Opstrukcijom Skupštine i blokiranjem donošenja zakona ništa nećete uraditi. Obiće vam se u glavu. Pod hitno treba ukinuti prenose, pa će i ovo verovatno prestati.

Ivan BA

pre 15 godina

"Ona je ukazala da skupštinski dan košta četiri miliona, da je već potrošeno 16 miliona, a to je, ocenila je, mnogo za Srbiju."
E to je domacinsko ponasanje, i podrzavam takvu domacinsku Srbiju a ne Veljino kraduckanje. Neka gradjani procene ko je bolji domacin. Ako tako budu radili i ostali kadrovi SPS onda nam slede lepi dani narednih godina.

ljubo

pre 15 godina

Dragi moji srpski politicari bilo koje partije, ideologije ili bilo kako da se nazivate,
srdacno se nadam da kad tad ovo citate:

Sram vas bilo, dolazi mi da placem zbog vase sramote. Da li nemate sta bolje da radite nego da se sada suncate po moru ili u vasim bazenima? Dajte se vec jednom uozbiljite. Ni u decijim vrticima se to ne desava.

Ljubo iz Minhena

Nenad

pre 15 godina

Ukinuti TV prenose, hitno!!! Sve je to gomila egzibicionista koji bez publike ne funkcionisu. Takodje, za Srbiju je nezamislivo da ima 250 poslanika, posebno sto ne znamo ko predstavlja 2 miliona Albanaca sa Kosova. Naravno sa ovakvim politicarima razmisljanje o smanjenju broja poslanika je iluzorno.

Sava Drugi

pre 15 godina

Da li ovo znači da sada poslanici štrajkuju?

Predsednica parlamenta je ovakvom odlukom, praktično napravila državni udar i suspendovala skupštinu.

Umesto da se zatvore u zdanje skupštine i većaju dok ne donesu kakve takve odluke, oni se razbežali.

Aleksandar Jakovljevic

pre 15 godina

Ovo je jedna divna prica o patriotizmu. Gospodo, Narodnjaci i radikali, umesto da ste pare potrosene za sednicu narodne skupstine,koja iznosi 4 miliona dinara po sednici sto daje ukupno 16 miliona za cetiri "sednice", dali ljudima na Kosovu o kojima toliko "mnogo" brinete, tad ne biste uvek bili najveci gubitnik. Patriotizam nisu prazne price,sto vi ocigledno mislite... Razmislite o tome. ZIVELA EVROPA!!!!!

Vesna

pre 15 godina

Neverovatno! A sta ce se promeniti u zemlji Srbiji za dve nedelje??? Sta ce pametno poslanici da rade u medjuvremenu?
I do kada cemo placati to ogromno nefunkcionalno "najvise" telo?
Sramota najpre za poziciju jer predstavlja nemocnu vecinu, pa onda i za opoziciju.
Merila bih im produktivne radne sate i na osnovu toga bi dobijali platu, a drzala bih ih sve u sali 24 sata dnevno! Pa neka pricaju sta hoce, i onako se dzabe hrane u skupstinskom restoranu. Ali, plata, samo za one sate i minute u kojima traje rasprava po odredjenoj tacki dnevnog reda. I tacka. Inace, onu ..... motku i sve ih razjuriti! Sta ce nam, zaboga, ovako debilna Skupstina. Bruka jedna!!!

svi (ni)su isti

pre 15 godina

Srbin sam vec 66 godine. Poznajem mnogo Srba (i Srpkinja, naravno) ali i neke druge narode. Izmedju nas i ostalih postoje neke razlike. Nisu nuzno stetne, ali cesto u sprezi sa neinformisanoscu, neznanjem, neprikladnim pristupom Zapada i ostalih iz okruzenja, te razlike dovode do konfrontacija, od verbalnih, do oruzanih. Najteza njihova posledica je, da se masa Srba oseca ostecenom, ponizenom, odbacenom, i to ce se tesko promeniti. Bojim se da radikali i DSS ne posegnu za radikalnijim metodama od reklamacija povreda poslovnika i da ce im ove dve nedelje prisilnog statusa bez vlade samo pomoci da nadju nove metode i inspiraciju, jer su im namere jasne. Niko ovde nece priznati, ni po koju cenu da je nesto losiji od nekog drugog, pa makar nemao ni minut skole, niti neki zanat, niti je video iole sveta osim Srbije. Jos gore - mnogi skolovani, strucni, koji su videli svet, se ponasaju slicno.

neon

pre 15 godina

Sta je tu cudno? Ovo je karakteristicno za srpski parlamentarizam. Od SRS-a nista novo. Mnogi su za cetiri godine njihove vlasti, prosto zaboravili koja je suustina i koji je prirodan modus operandi DSS-a - OPSTRUKCIJA i KRITIKA, a ne akcija. Znaju uvek sta ne valja i sta ne treba, a retko kazu sta treba. Kako su sejali, sada tako i zanju. Ima tu jos poslovica za njih, neka drugi salju komentare...

D. Jovanovic

pre 15 godina

Pa dobro, dosta su se i naradili ovih zadnjih par meseci. Ja za ovo krivim dogovor vladajuce koalicije koji je pao u vreme letnjih odmora - pa sada poslanici moraju da rade i preko leta. Verovatno im nije bilo dovoljno nekoliko meseci, pa su hteli i leto.
Nego, zar nije ovo isti ambiciozni parlament koji planira da usvoji nekih 40-ak zakona do kraja Septembra. Aha, usvojice ih, ali Septembra 2028-e.

zozon

pre 15 godina

Prosto neverovatno, a kako bi bilo da ja ne odem na posao jedno dve nedelje? Pa sta ako vrse opstruciju? Trebali su da sede dan i noc dok ne usvoje SSP!!!

Janko Varoščić

pre 15 godina

Sutra u deset časova (uobičajeno vreme početka rada Skupštine Srbije) počinjem štrajk žmurenjem zbog prekida rada Skupštine na dve nedelje. Kao redovan platiša pretplate na RTS protestujem što mi se ukida pravo na gledanje skupštinske serije. Štrajk ću nastaviti Žmurenjem (makar i potpuno oslepeo) sve dok ne čujem da su se moji omiljeni glumci vratili u skupštinsko pozorište.

konstruktivan predlog

pre 15 godina

Krajnje je vreme da vladajuci nauce da vladaju. Vladanje podrazumeva i dogovaranje sa opozicijom. Sedite lepo sa radikalima i dss-ovcima, vidite da li mozete da se dogovorite oko nastavka i dnevnog reda, a ne ovako. Ispadate smesni, jer je na vecini da obezbedi rad institucija. Ne krivite opoziciju, ona je uvek tu da bude protiv i da napada.

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

A sta ce nam uopste parlament kad imamo predsednicki sistem vladavine. Do sada je Beograd cekao Republiku a sad Republika ceka na Beograd. Radi okoncanja ove parlamentarne krize treba organizovati konsultacije u Koncarevu.

Milan

pre 15 godina

mislim da bi najbolje bilo da poslanici pocnu da rade na procenat odnosno koliko frajeri uradite toliko love.misli da bi veoma brzo doneli sve sto treba.ovako jos ce da nas ubedjuju kako je njima tesko i kako rade u podrumu.evo ja cu da se menjam sa bilo kojim poslanikom ja radim na terenu dosta setanja cist vazduh jedino pare malo mozda budu problem,a i ja radim na procenat tako da ko zna

Tuzno ali istinito

pre 15 godina

He he, nema SSP bez Beograda, hoce SPS da vidi sta ce da se desi sa Beogradom i LDP-om u narednih nedelju dana, pa da onda natenane odluce sta na Republickom nivou da se radi...

Marko

pre 15 godina

Treba ih pustiti jos malo da smore ljude, a onda sprovesti referendum za amandmane na ustav kojim bi se smanjio broj poslanika i ukinulo raspolaganje mandatima poslanika!!!

todor

pre 15 godina

Ja ne izlazim na glasanja ali ovo sto rade DSS-ovci je strasno.Njihova deca se slobodno setaju Evropom i studiraju na najboljim univerzitetima.To je takav cinizam da nemam reci.Pomislio sam ,evo neki se pomirise,krenuce da rade za narod ali ispostavilo se da im sad ovi ne daju!!!Stavite prst na celo i razmislite kakvi su to ljudi?!Necu da navodim imena ali nekim politicarima su nikli bazeni po kucama za ove 3 god. pa su sad nervozni sto ne mogu to da nastave. CRNO BEZ TRUNKE BELOG!Kod mene je Velimir Ilic napravio zaobilaznicu na kojoj kad pada kisa ima 15 cm vode!

zenica

pre 15 godina

Ljudi, šta kažete za ovaj "ludi" scenario: Skupština se sastane, usvoji se dnevni red (SSP, gasni sporazum itd), opozicija mlati praznu slamu, diskutuje o svemu osim o tačkama dnevnog reda.
Predsednica zakazuje novu sednicu za glasanje, pozicija obezbedi potrebnu većinu, sve izglasa i idemo dalje...
Šta kažete, nije loše?

bezimena

pre 15 godina

Skupštinu treba podhitno smanjiti za 2/3 poslanika, smanjiti im mandat na 2x4 godine najduže (ovako kako je sada mnogi zaradjuju tamo penziju kao da su zaposleni na neodredjeno i to u vremenima "crvenih") i ograničiti vreme prigovaranja po poslovniku!

Ili, proglasiti vanredno stanje i raspustiti Skupštinu jer ovo što turbo folk opozicija radi, je štetočinski za državu i više nego skandalozno!

Dragana

pre 15 godina

Ignorisati radikale i narodnjake. Njihova kvazi-politika "ovaj ono, onaj kazao..." i prostacki govor nam ni onako ne treba u zemlji.Treba doneti odluke bez njihovoga ucesca i da se napokon krene napred.Oni znaju da nikada vise nece vladati ako se Srbija sto pre priblizi Evropi.
Takodje, treba im uvesti novcane kazne zbog ometanja rada vlade i ometanja prilikom donosenja veoma vaznih odluka za Srbiju.A najbolje bi bilo kada bi ih ukinuli zauvek...

carapan

pre 15 godina

Odloženo za 2 nedelje. Taman da skoknu na 10 dana do grckog ili turskog mora. Izbrckaju se i da se vrate da nastave da mlate praznu slamu dok obični gradjani (jel to bese oni biraci od kojih su tražili da glasaju) se na plus 35 kupaju u znoju.

VESELIN

pre 15 godina

sporazum SSP
ratifikasija gasnog aranzmana
rezolucija o kosovu
prikljucenju EU
zar se za to nisu zalagale sve stranke u predizbornom periodu. potrebno je da narod pokaze svim strankama da nisu zadovoljni sa radom republickog parlamenta kako bi se stavilo do znanja da narod nema vremena za gubljenje. ZIVOT PROLAZI A ONI SE ZAMAJAVAJU SA NASIM ZIVOTIMA I NOVCEM. SRAMOTA.

Milenko

pre 15 godina

Prva tacka dnevnog reda nove sednice bi trebalo da bude izmena Poslovnika! Tek tada bi se razgovaralo o temama o kojima je potrebno da se razgovara, tek tada bi Skupstina i poslanici zaista radili svoj posao i tek tada bi se usvajali zakoni na kojima treba da pociva buduca evropska Srbija.

Cile

pre 15 godina

Ako ovo znaci da ce 2 nedelje dobijati samo platu, ali ne i dnevnice, putne troskove, odvojene zivote, pretrpljene dusevne bolove i dodatke za pranje belih carapa, dok se zabavljaju oko izigravanja Katona u srpskom parlamentu - cista usteda i super! Samo da ne zaborave da se i za Katona se nasao nad popom pop.

ja

pre 15 godina

ma kakvo raspustanje? treba te sednice odrzavati dok se ne glasa o zakonu koji je na dnevnom redu...pa makar to trajalo nedelju dana, pa da vidis posle kako bi svi zurili da se sto pre zavrsi a ne ovako razvlaci

utisak, a cinjenica

pre 15 godina

Danima se ne mogu oteti utisku da su ljudi koji vode ovu zemlju nesposobni, te i nedorasli vremenu, mestu i radnji. Sve deluje kao da se neko sali, kao skrivena kamera, kao da nije zbilja. A ustvari jeste zbilja, i to zbilja s rogovima.

nenad

pre 15 godina

A bio skroz srecan i bas sam pomislio da cemo konacno moci da krenemo napred. Kako je moguce da ti isti radikali jos uvek imaju takvu moc. Ja sam verovao, cak i predugo ali stvarno mislim da je vreme da se ode odavde. Ja ovo vise ne mogu da trpim.

Milan

pre 15 godina

Ukidanje prenosa je najgora varijanta koja bi mogla da se dogodi.

Do TV prenosa u skupstini se doslo krvavom mukom 1992. godine. Prenosima se stiti pravo gradjana da budu obavesteni sta se dogadja u skupstini. Prenosima se stiti opozicija i manjina od vecine (ne zaboravite da svako moze jednog dana biti opozicija i manjina).

A ovo odugovlacenje i zamlacivanje se resava jednostavnom promenom poslovnika i pridrzavanjem istog.

Koga bre vi to... ?

pre 15 godina

Sta, svi na more, a? Dobra fora! Rodjaci su izglasali Zakon o finansiranju politickih stranaka (narodnim parama) i boli ih uvo za Srbiju.
Legla uplata, sad posle konstituisanja, pa da se malo odmori i pazari nesto.

Dusan.K.

pre 15 godina

Eh sto bi bilo lepo, posvadjamo se sa kolegama i napravimo odmor 2 nedelje. Da li oni misle da im je "tata ostavio parlament"? Oni ne shvataju da su zaposleni kod nas gradjana i da im mi trebamo dati odmor kad ga i ako ga zasluze.

solaris

pre 15 godina

Ili se drzite poslovnika ili ga menjajte, samo nemojte dozvoliti nekome da stalno ima mogucnost da otezava rad skupstine tako sto ce reklamirati povredu poslovnika. Kako Vas sve samo nije sramota.

Aleksandar

pre 15 godina

Bog te, ispade narodni poslanik zasticeniji od belog medveda. Koliko sam upucen, pravo godisnje odmora nemas prve godine u firmi u koju se zaposlis... Vazi za sve sem za poslanike... Oni cak nisu ni zasluzili nagradno odsustvo.

Živka

pre 15 godina

Kakav crni odmor ceo avgust! Kaže, onaj lik, već su planirali da ne rade u avgustu. A u kojoj to firmi možeš da odeš na odmor duže od dve nedelje, odjedanput? Nema odmora dok ne završe urgentne stvari. Zaključati ih na tri meseca u Skupštinu i davati im samo 'leb i vodu.

Goran

pre 15 godina

Odmah sam rekao da je DS elegantno postupio kad je mesto predsednika Skupstine dao SPS-u. Dobro su procenili buduce ponasanje "patriotskih" snaga i njihovo vec dokazanu nekulturu, koja trenutno dozivljava svoj vrhunac. A po "kulturi" ponasanja narodnjaci prevazilaze svoje nesudjene koalicione partnere (na svu srecu). Poslanici ZES jednostavno kuliraju, bukavalno ne konstatuju "patriote", a to ove jos vise izludjuje. A ove zene koja je predsednik Skupstine mi zaista zao. Ovi iz SPS-a su zaista mogli nekog muskarca da stave za predsednika Skupstine, kao da ne znaju kako se ponasaju radikali. A ovi iz DSS su me bas zaprepastili. Znao sam da su likovi, ali bas ovoliko...

nataša

pre 15 godina

Ni manje zemlje, ni veće prćije!...Poruka nazovi političarima: Narod je već umoran. A to je, verovatno, i bio cilj. E sad, može da radi bukvalno šta i kako ko hoće!...Živeo interes. Šteta što nije nacionalni, već lični.

Darko

pre 15 godina

S' obzirom na vest o hapšenju Karadžića, verujem da je sve to bilo isplanirano da se SRS i DSS sklone iz skupštine pre nego što počnu da se bune zbog hapšenja.Sada imaju dve nedelje da se izduvaju.
Sad još prekid ispade i jako dobar potez.

tajming

pre 15 godina

Dobra koordinacija Skupštine i Predsednika. Da je rad Skupštine nastavljen, tema bi narednih dana bio Karadžić.

Na vestima su javili da je skupština prekinuta bez prethodnih konsultacija, tako da je jasno da je Radovan pronadjen još jutros

Homo Gibanikus

pre 15 godina

A taksimetar kuca i kuca i ...
Siguran sam da ce biti placeni za ovaj mesec nerada. Kada bih ja tako (ne)radio kao nasi poslanici odavno bih popio odkaz.

dusanka bg

pre 15 godina

Skupštinska farsa od 200.000 evra

Komentarišući svoju odluku da prekine jalovu raspravu u Skupštini, Slavica Đukić-Dejanović je podsetila da jedan dan, koji poslanici provedu uglavnom pričajući koješta za govornicom, građane košta četiri miliona dinara ili oko 50.000 evra.
- Za ova četiri dana Skupština je potrošila oko 16 miliona dinara (200.000 evra). Mnogo je to za jednu Srbiju - rekla je predsednica parlamenta.
Sta ce bolji komentar od ovoga ,koja love bre, odakle im pravo da nas pljackaju,zlotvori. Navikli da trose nasu lovu.