Petak, 04.07.2008.

00:17

"Samo neefikasna vlada je skupa"

Skupa vlada je ona koja ne daje rezultat koji građani očekuju, a koliko će nova vlada koštati - videćemo po njenim rezultatima, kaže Nada Kolundžija iz DS-a.

Izvor: B92

"Samo neefikasna vlada je skupa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Blazenka

pre 15 godina

Uvek mi je bilo zao sto lose stvari koje treba da kazem ne umem da "uvijem u roze masnu" i saopstim bezbolnije. Gospodja Kolundzija je majstor u tome.

Dragi

pre 15 godina

Skupa Vlada, Glomazna Vlada, efikasna, neefikasna, e pa dragi gradjani nase nam drage Srbije, zamenite pozicije dupe-glava i konacno spustite one koji su stvarno skupi i neefikasni ispod izbornog praga. Ako je nesto u srbiji nekontrolisano skupo onda je to skupo placeno mlacenje prazne slame Raduikala i DSS-ovaca na sednici Parlamenta. Svako ko i malo soli u glavi ima vidi da to oni namerno rada, da im treba rame za plakanje, ali ne samo jedno nego nekoliko miliona ramena.
Nacin na koji istupaju pomenuta "gospoda" je samo za gnusanje. Da naglasim nisam ja uopste iz Srbije, samo sam srpski zet, ali ono sto slusam i gledam zadnjih dana sa govornice srpske Skupstine, smucilo mi se. Pa tek ta "gospoda" koja izmigolje za govornicu sa silnim zvanjima i titulama Dr. Mr. Prof itd. jedino sto nikada u zivotu nisu ucili, a kamo li naucili je maternji srpski jezik, kultura i norme civilizacije.
Pardon, a sta je to civilizacija opet neka strana urotnicka i antisrpska rec - reci ce Dr. Vojislav Kostunica, odnosno neki od njegovih glasnogovornika.
E to je to sto je skupo?!!!?

Dušan

pre 15 godina

Ima puno demagogije među političarima, ali i među građanima. Briga me da li će biti 15 ili 25 ministarstava, jer je to, kada se uporedi sa ozbiljnim troškovima države, zanemarljivo malo. To pitanje je isključivo simboličkog značaja.
Da li ljudi znaju koliko koštaju npr. penzije - reč je o milijardama evra koje se izdvajaju iz budžeta svake godine, da li znaju koliko košta još uvek neefikasni sistem zdravstvenog osiguranja itd.
Ukoliko Vlada postigne rezultate, podigne društveni proizvod i sredi stvari u raznim oblastima, meni je svejedno koliko ima ministara (a svejedno mi je i ako vlada bude loše radila, jer će biti mnogo važnijih problema)

dusan

pre 15 godina

nije tacno da je samo neefikasna vlada skupa. skupa je svaka vlada u kojoj postoje ministarstva i ministri samo zato da bi neko dobio funkiju i uticaj. drage demokrate i ostali, puno ste pricali o evropi i njenim vrednostima... pogledajte malo kako je to tamo reseno. uporedite vladu srbije sa vladama zemalja slicnih po povrsini i broju stanovnika. nisam siguran da biste zeleli da objavite te podatke. nasa drzavna administracija broji, ako se ne varam 28,000 zaposlenih. ne bi bilo lose uporediti taj broj sa brojem zaposlenih u sfrj, koja je imala blizu 22m stanovnika. umesto da nam tehnoloska dostignuca (kompjuteri, internet, razni programi) omogucavaju smanjenje broja zaposlenih, njih je sve vise. nove zgrade se renoviraju i administracija se siri... da li je to mnogo za ovu drzavu? da, jeste. da zele ovu drzavu da urede kako treba, morali bi da prepolove broj zaposlenih, a onima koji ostanu da dignu plate. tada ministar ne bi imao platu nesto preko 100,000, vec 4-5,000 evra i tada ne bi morao da kraducka i pravi kombinacije svojim prijateljima i poznanicima, vec bi imao odlicnu platu i od nje lepo ziveo. e, tada bi ga bilo teze potkupiti, a ako bi to nekom i uspelo, bilo bi poprilicno skupo. ovako, svi oni zive na visokoj nozi. odakle? od 100-120,000, sigurno ne. zato su i izmisljeni upravni odbori, konsultantske usluge i ostali paravani. dok oni koji su na vlasti ne shvate da su samo sluzbenici ovog naroda, nama se ne pise dobro.

Premijer

pre 15 godina

A zar ne bi bilo logično, uporediti ministarstva iz Fracuske,Austrije,Nemačke i videti koja su stvarno potrebna i koja su to kod nas "višak"? Pitam se što to neka od stranaka u Skupštini ne znese i taj podatak?
Pa neka nam se posle objasni, zašto je taj "višak" potreban?

mitico

pre 15 godina

stupanj demagogije koju zamjecujem u pojedinim slojevima i frakcijama Srbije moze se zateci jos jedino u sjevernoj koreji, cak ni kuba ne poseze za tim metodama. nazalost se ne moze unaprijed ocijeniti efikasnost vlade.
tek nakon 6 do 8 mjeseci se mogu vidjeti prvi rezultati. ja sam cak za to da u slucajevima zemalja u tranziciji vlada bude tehnicka, odnosno sastavljena od provjerenih i potvrdjenih strucnjaka bez politickih aspiracija. tek kad drzava stane na svoje noge prepustio bih pliticarima da je vode.
sretno! vladi i Srbiji

Mashinovodja

pre 15 godina

"Samo neefikasna vlada je skupa".
Uh, koja megamudrost! Otprilike kao, kad je vrućina, bolje da si u hladovini nego na suncu!
Ja bih dodao: glomazna vlada od 24 ministarstava i još glomaznija skupština od 250 poslanika, a sve to na grbači države od jedva 8 miliona stanovnika s totalno propalom privredom, može biti samo neefikasna. Dakle, (vrlo) skupa.
Gospođu Kolundžiju molio bih još nešto: da više ne priča kako imamo toliki broj ministarstava jer su tako zahtevali "određeni slojevi društva". Toliko naivni ipak nismo. Baš se neko od političara ovde mnogo potresa zbog onoga što traže "slojevi društva". Svi "slojevi društva" hoće normalan i pristojan život u uređenoj i efikasnoj državi, pa nešto ne vidim da su se srpski političari baš pretrgli oko toga.
Ne, gospođo Kolundžija, i vi znate, i mi znamo, da je toliki broj ministarstava isključivo rezultat stranačkih pogađanja, dilova i namirivanja moćnih pojedinaca kojima je najvažniji cilj da spoje lepo s korisnim, t.j. da se šepure po medijima kao ministri i da se usput nafatiraju i obezbede sledećih 5 generacija svoje uže i šire familije. A "slojevi društva" su im tačno 99. rupa na svirali.

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

"Samo neefikasna vlada je skupa"
Samo neefikasna vlada ima 1738 ministara. Efikasan posao obavlja mali broj stručnih ljudi.

Prevodilac I

pre 15 godina

Zato sto vlada za vladom, godinama ne rade na zivotnim programima, kojima bi se poboljsao zivot gradjana, mi vec znamo, sve skupa: I ova nova supa ce das bude skupa!

Laki

pre 15 godina

Ovakva izjava vredja svaciji IQ,bez obzira koliki je.DEMAGOGIJA je blaga rec.Nema Srbiji spasa,sa ovakvim politicharima.U Srbiji nema levice,desnice,centra...Sve se svodi na INTERES(EUR,USD)politichara.Ko finansira stranke?DS je oduvek bila lider na ovoj trgovackoj,pardon:politickoj sceni Srbije.

Nebojsa

pre 15 godina

A ko kaze da ce vlada biti efikasna? Izgleda da se ovde radi o sukobu interesa. Ne moze Kolundzija da daje ocenu kakva ce vlada biti u buducnosti pa na osnovu rezultata koje nisu ostvarili povecavaju unapred cenu svog postojanja. Izvinite nismo glupi.

Srecko

pre 15 godina

Tesko da vise nesto ima smisla u Srbistanu...
Ono sto ja hocu jeste da se u skupstinskom restoranu u cene ukljuci i pdv... peticija je pokrenuta

Dule Momirov

pre 15 godina

Nada Kolundžija je rekla istinu. Samo neefikasna vlada je skupa.
Pre nje su mnogi drugi rekli i onu drugu istinu: Vladu smo pravili kako smo mogli, a u skladu sa izbornom voljom glasača. Ove dve istine ne isključuju jedna drugu.
Nada Kolundžija, shvatajući i prihvatajući to ide i još jedan optimistički korak dalje: Razne grupacije društva su tražile svoja ministarstva - sada ih imaju. Ako vlada bude dobro radila, to će značiti da će ove grupacije takođe biti zadovoljene u većoj meri nego pre.
Meni je tu sve OK. A ovi "narodnjaci" što ponavljaju oteše nam Kosovo, kao trla baba lan, ionako ništa drugo nisu i ne bi bili u stanju da urade. Osim da nam još koji put namaknu bombe na krovove i švercere i dilere na buvljake i sokake.
Pa da opet, po ko zna koji put u istoriji, Srbija uzdignute glave sve dušmanine pobedi.

Vladan

pre 15 godina

Samo neefikasna vlada skupa je vlada"- tako je gospođo Kolunđžija, ali u nekim drugim sistemima. Ma 24 ministarstva su previše za Srbiju!!! U nas je poslovica: gde je mnogo babica - dete je kilavo"

Milan

pre 15 godina

Znaci li to gosp. Aligrundicu da ste vi DSS samo olicje prave Srbije koja zida bedeme na svojim granicama i zavlaci se u "Nikolicevu rupu". E pa dosta je toga vecina je izabrala da udjemo u Evropsku kucu a ne da vecno stojimo kao prosjaci pred vratima i za to onda uvek krivimo citav svet. Imate pravo ako mislite da svet nije uvek pravedan prema nama ali uzmite u obzir da se nekada nestasni i kaznjavaju i da nepravda ne dolazi iz mrznje prema nama nego i da je rezultat nasih "pohoda" ili si umisljate da se americka administracija ne bavi nicem drugim nego kako da "sredi" Srbiju.

Mića

pre 15 godina

Sve ove LIKOVE smo već viđali na vlasi, u različitim kombinacijama! I ova valst će koštati građane Srbije ,,ko Svetog Petra kajgana,,. Posle izbora i silnih obećanja ipak, svaka vlast počnjinje sa podelom izbornog plena. Po formiranju vlade, odmah sledi povećanje plate, ministrima i poslanicima. Red je, da sebe nagrade za ulozeni trud! Do sledećih izbora, narod će biti zaboravljen, i prepušten da sam muči svoju muku! Što se mene tiče, i ja ću njih zaboraviti. ZAUVEK. Samo TOTALNI bojkot ovih LIKOVA, može Srbiji doneti neki boljitak.

Vojislav

pre 15 godina

Od pocetka zasedanja ove skupstine, tacnije od nastavka konstitutivne sednice opozicija se trudi da opstruise rad. Koristeci pravo da govore u skupstini poslanici pricaju o svemu i svacemu, u stvari pricaju o onome sto ih tisti, razlog je nemogucnost formiranja politicke vecine u skupstini.
Sasvim je svejedno koliko ce biti ministarstava. Najbitnija stvar je da li ce ta ministarstva raditi svoj posao ili ce biti orijentisana na politicki program SVOJE partije. U uslovima koji postoje u ovoj zemlji, potrebno je mnogo truda uloziti da bi dosli do nekog poboljsanja. Palma je lepo rekao da bi i 40 ministarastava bilo potrebno. Ono sto je napotrebnije, je da se sada sedne utvrde problemi, bar pocetni, pa da se predje na posao. Problemi ce se pojavljati i kasnije, isplivace sami, ali je bitno sada utvrditi sta su prioriteti. Ako smo do sada imali kohabitacionu vlast, izgubivsi skoro dve godine, sada imamo sve sanse da krenemo sa mrtve tacke. Moramo imati strpljenja iako nemamo vremena za to!

kamichak

pre 15 godina

meni se cini da ovde svako moze da kaze da je zemlja ploca na ledjima slona, i da mu to prodje.
pa hajde da razmislimo, kako je moguce da vlada koja ima 30 ministara kosta isto kao vlada od 10 ili 15 ministara?
jesu li ovi novi ministri na letnjem popustu, 2 za 1?
za svakog ministra je neophodna nekakva svita koja ce nesto i da radi dok se ministar slika, a ljudi koji rade vole da budu placeni;
pa nekakav prostor za kancelarije i troskovi koji uz to idu;
a kako sada i cistaci ministarskih cipela imaju auto i vozaca, onda je potreban i odredjeni broj auta i vozaca. pa dnevnice za te vozace. nakupi se to, gospodjo kolundzija.

Zocky

pre 15 godina

Jedno je sigurno. Da je kojim slučajem Koštunica mandatar ovo bi bila najglomaznija i najskuplja Vlada u istoriji civilizacije i naslov bi bio drugačiji. Ovako, sve je dobro dok su "naši" na vlasti...

Sima Birach

pre 15 godina

Premijer treba da odrzi jedan sat sednicu vlade da se rasporede tko ce zastupati koji grad da im da dve mesecne plate i posalje u svet da traze poslove(a posla ima)znaci od 24 ministra x 20.000 to je skoro pola miliona zaposlenih,smanjiti poslanike na 75 do 80 i poceti da ekonomisete to je prosperitet za sve a ne sve rasprodati i potrositi to vodi direktno u propast,hvalite se kako ste mnogo skolovani sve neki akademici,doktori,profesori tko vas je tako ucio da li vidite da ste pojeli buducnost ne samo dece vec i unucadi."SRAMOTA i ZALOST"

JN

pre 15 godina

Interesantno kako se DSS jedini zalaze za ocuvanje Kosova. Idu glupom logikom ko je glasnije taj se vise bori. Glupost. Ponovo se Srbija deli na patriote i domace izdajnike i strane placenike. Ne prodje im nijedna izjava bez Euleksa.

Mita

pre 15 godina

Daleko bi postenije i pristojnije bilo da je gospodja Kulundzija rekla da ova vlada jeste glomazna i skupa, ali je morala da bude takva, ... zbog toga i toga. Zar je istinu toliko tesko preturiti preko jezika, ili je laganje u Srbiji postala sportska disciplina najviseg ranga. I kad treba i kad ne treba, ... samo da se igra.

Mita

pre 15 godina

Daleko bi postenije i pristojnije bilo da je gospodja Kulundzija rekla da ova vlada jeste glomazna i skupa, ali je morala da bude takva, ... zbog toga i toga. Zar je istinu toliko tesko preturiti preko jezika, ili je laganje u Srbiji postala sportska disciplina najviseg ranga. I kad treba i kad ne treba, ... samo da se igra.

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

"Samo neefikasna vlada je skupa"
Samo neefikasna vlada ima 1738 ministara. Efikasan posao obavlja mali broj stručnih ljudi.

Zocky

pre 15 godina

Jedno je sigurno. Da je kojim slučajem Koštunica mandatar ovo bi bila najglomaznija i najskuplja Vlada u istoriji civilizacije i naslov bi bio drugačiji. Ovako, sve je dobro dok su "naši" na vlasti...

Srecko

pre 15 godina

Tesko da vise nesto ima smisla u Srbistanu...
Ono sto ja hocu jeste da se u skupstinskom restoranu u cene ukljuci i pdv... peticija je pokrenuta

kamichak

pre 15 godina

meni se cini da ovde svako moze da kaze da je zemlja ploca na ledjima slona, i da mu to prodje.
pa hajde da razmislimo, kako je moguce da vlada koja ima 30 ministara kosta isto kao vlada od 10 ili 15 ministara?
jesu li ovi novi ministri na letnjem popustu, 2 za 1?
za svakog ministra je neophodna nekakva svita koja ce nesto i da radi dok se ministar slika, a ljudi koji rade vole da budu placeni;
pa nekakav prostor za kancelarije i troskovi koji uz to idu;
a kako sada i cistaci ministarskih cipela imaju auto i vozaca, onda je potreban i odredjeni broj auta i vozaca. pa dnevnice za te vozace. nakupi se to, gospodjo kolundzija.

Laki

pre 15 godina

Ovakva izjava vredja svaciji IQ,bez obzira koliki je.DEMAGOGIJA je blaga rec.Nema Srbiji spasa,sa ovakvim politicharima.U Srbiji nema levice,desnice,centra...Sve se svodi na INTERES(EUR,USD)politichara.Ko finansira stranke?DS je oduvek bila lider na ovoj trgovackoj,pardon:politickoj sceni Srbije.

Nebojsa

pre 15 godina

A ko kaze da ce vlada biti efikasna? Izgleda da se ovde radi o sukobu interesa. Ne moze Kolundzija da daje ocenu kakva ce vlada biti u buducnosti pa na osnovu rezultata koje nisu ostvarili povecavaju unapred cenu svog postojanja. Izvinite nismo glupi.

Mashinovodja

pre 15 godina

"Samo neefikasna vlada je skupa".
Uh, koja megamudrost! Otprilike kao, kad je vrućina, bolje da si u hladovini nego na suncu!
Ja bih dodao: glomazna vlada od 24 ministarstava i još glomaznija skupština od 250 poslanika, a sve to na grbači države od jedva 8 miliona stanovnika s totalno propalom privredom, može biti samo neefikasna. Dakle, (vrlo) skupa.
Gospođu Kolundžiju molio bih još nešto: da više ne priča kako imamo toliki broj ministarstava jer su tako zahtevali "određeni slojevi društva". Toliko naivni ipak nismo. Baš se neko od političara ovde mnogo potresa zbog onoga što traže "slojevi društva". Svi "slojevi društva" hoće normalan i pristojan život u uređenoj i efikasnoj državi, pa nešto ne vidim da su se srpski političari baš pretrgli oko toga.
Ne, gospođo Kolundžija, i vi znate, i mi znamo, da je toliki broj ministarstava isključivo rezultat stranačkih pogađanja, dilova i namirivanja moćnih pojedinaca kojima je najvažniji cilj da spoje lepo s korisnim, t.j. da se šepure po medijima kao ministri i da se usput nafatiraju i obezbede sledećih 5 generacija svoje uže i šire familije. A "slojevi društva" su im tačno 99. rupa na svirali.

Vladan

pre 15 godina

Samo neefikasna vlada skupa je vlada"- tako je gospođo Kolunđžija, ali u nekim drugim sistemima. Ma 24 ministarstva su previše za Srbiju!!! U nas je poslovica: gde je mnogo babica - dete je kilavo"

Mića

pre 15 godina

Sve ove LIKOVE smo već viđali na vlasi, u različitim kombinacijama! I ova valst će koštati građane Srbije ,,ko Svetog Petra kajgana,,. Posle izbora i silnih obećanja ipak, svaka vlast počnjinje sa podelom izbornog plena. Po formiranju vlade, odmah sledi povećanje plate, ministrima i poslanicima. Red je, da sebe nagrade za ulozeni trud! Do sledećih izbora, narod će biti zaboravljen, i prepušten da sam muči svoju muku! Što se mene tiče, i ja ću njih zaboraviti. ZAUVEK. Samo TOTALNI bojkot ovih LIKOVA, može Srbiji doneti neki boljitak.

Sima Birach

pre 15 godina

Premijer treba da odrzi jedan sat sednicu vlade da se rasporede tko ce zastupati koji grad da im da dve mesecne plate i posalje u svet da traze poslove(a posla ima)znaci od 24 ministra x 20.000 to je skoro pola miliona zaposlenih,smanjiti poslanike na 75 do 80 i poceti da ekonomisete to je prosperitet za sve a ne sve rasprodati i potrositi to vodi direktno u propast,hvalite se kako ste mnogo skolovani sve neki akademici,doktori,profesori tko vas je tako ucio da li vidite da ste pojeli buducnost ne samo dece vec i unucadi."SRAMOTA i ZALOST"

Prevodilac I

pre 15 godina

Zato sto vlada za vladom, godinama ne rade na zivotnim programima, kojima bi se poboljsao zivot gradjana, mi vec znamo, sve skupa: I ova nova supa ce das bude skupa!

Dule Momirov

pre 15 godina

Nada Kolundžija je rekla istinu. Samo neefikasna vlada je skupa.
Pre nje su mnogi drugi rekli i onu drugu istinu: Vladu smo pravili kako smo mogli, a u skladu sa izbornom voljom glasača. Ove dve istine ne isključuju jedna drugu.
Nada Kolundžija, shvatajući i prihvatajući to ide i još jedan optimistički korak dalje: Razne grupacije društva su tražile svoja ministarstva - sada ih imaju. Ako vlada bude dobro radila, to će značiti da će ove grupacije takođe biti zadovoljene u većoj meri nego pre.
Meni je tu sve OK. A ovi "narodnjaci" što ponavljaju oteše nam Kosovo, kao trla baba lan, ionako ništa drugo nisu i ne bi bili u stanju da urade. Osim da nam još koji put namaknu bombe na krovove i švercere i dilere na buvljake i sokake.
Pa da opet, po ko zna koji put u istoriji, Srbija uzdignute glave sve dušmanine pobedi.

dusan

pre 15 godina

nije tacno da je samo neefikasna vlada skupa. skupa je svaka vlada u kojoj postoje ministarstva i ministri samo zato da bi neko dobio funkiju i uticaj. drage demokrate i ostali, puno ste pricali o evropi i njenim vrednostima... pogledajte malo kako je to tamo reseno. uporedite vladu srbije sa vladama zemalja slicnih po povrsini i broju stanovnika. nisam siguran da biste zeleli da objavite te podatke. nasa drzavna administracija broji, ako se ne varam 28,000 zaposlenih. ne bi bilo lose uporediti taj broj sa brojem zaposlenih u sfrj, koja je imala blizu 22m stanovnika. umesto da nam tehnoloska dostignuca (kompjuteri, internet, razni programi) omogucavaju smanjenje broja zaposlenih, njih je sve vise. nove zgrade se renoviraju i administracija se siri... da li je to mnogo za ovu drzavu? da, jeste. da zele ovu drzavu da urede kako treba, morali bi da prepolove broj zaposlenih, a onima koji ostanu da dignu plate. tada ministar ne bi imao platu nesto preko 100,000, vec 4-5,000 evra i tada ne bi morao da kraducka i pravi kombinacije svojim prijateljima i poznanicima, vec bi imao odlicnu platu i od nje lepo ziveo. e, tada bi ga bilo teze potkupiti, a ako bi to nekom i uspelo, bilo bi poprilicno skupo. ovako, svi oni zive na visokoj nozi. odakle? od 100-120,000, sigurno ne. zato su i izmisljeni upravni odbori, konsultantske usluge i ostali paravani. dok oni koji su na vlasti ne shvate da su samo sluzbenici ovog naroda, nama se ne pise dobro.

JN

pre 15 godina

Interesantno kako se DSS jedini zalaze za ocuvanje Kosova. Idu glupom logikom ko je glasnije taj se vise bori. Glupost. Ponovo se Srbija deli na patriote i domace izdajnike i strane placenike. Ne prodje im nijedna izjava bez Euleksa.

Vojislav

pre 15 godina

Od pocetka zasedanja ove skupstine, tacnije od nastavka konstitutivne sednice opozicija se trudi da opstruise rad. Koristeci pravo da govore u skupstini poslanici pricaju o svemu i svacemu, u stvari pricaju o onome sto ih tisti, razlog je nemogucnost formiranja politicke vecine u skupstini.
Sasvim je svejedno koliko ce biti ministarstava. Najbitnija stvar je da li ce ta ministarstva raditi svoj posao ili ce biti orijentisana na politicki program SVOJE partije. U uslovima koji postoje u ovoj zemlji, potrebno je mnogo truda uloziti da bi dosli do nekog poboljsanja. Palma je lepo rekao da bi i 40 ministarastava bilo potrebno. Ono sto je napotrebnije, je da se sada sedne utvrde problemi, bar pocetni, pa da se predje na posao. Problemi ce se pojavljati i kasnije, isplivace sami, ali je bitno sada utvrditi sta su prioriteti. Ako smo do sada imali kohabitacionu vlast, izgubivsi skoro dve godine, sada imamo sve sanse da krenemo sa mrtve tacke. Moramo imati strpljenja iako nemamo vremena za to!

Milan

pre 15 godina

Znaci li to gosp. Aligrundicu da ste vi DSS samo olicje prave Srbije koja zida bedeme na svojim granicama i zavlaci se u "Nikolicevu rupu". E pa dosta je toga vecina je izabrala da udjemo u Evropsku kucu a ne da vecno stojimo kao prosjaci pred vratima i za to onda uvek krivimo citav svet. Imate pravo ako mislite da svet nije uvek pravedan prema nama ali uzmite u obzir da se nekada nestasni i kaznjavaju i da nepravda ne dolazi iz mrznje prema nama nego i da je rezultat nasih "pohoda" ili si umisljate da se americka administracija ne bavi nicem drugim nego kako da "sredi" Srbiju.

mitico

pre 15 godina

stupanj demagogije koju zamjecujem u pojedinim slojevima i frakcijama Srbije moze se zateci jos jedino u sjevernoj koreji, cak ni kuba ne poseze za tim metodama. nazalost se ne moze unaprijed ocijeniti efikasnost vlade.
tek nakon 6 do 8 mjeseci se mogu vidjeti prvi rezultati. ja sam cak za to da u slucajevima zemalja u tranziciji vlada bude tehnicka, odnosno sastavljena od provjerenih i potvrdjenih strucnjaka bez politickih aspiracija. tek kad drzava stane na svoje noge prepustio bih pliticarima da je vode.
sretno! vladi i Srbiji

Premijer

pre 15 godina

A zar ne bi bilo logično, uporediti ministarstva iz Fracuske,Austrije,Nemačke i videti koja su stvarno potrebna i koja su to kod nas "višak"? Pitam se što to neka od stranaka u Skupštini ne znese i taj podatak?
Pa neka nam se posle objasni, zašto je taj "višak" potreban?

Dragi

pre 15 godina

Skupa Vlada, Glomazna Vlada, efikasna, neefikasna, e pa dragi gradjani nase nam drage Srbije, zamenite pozicije dupe-glava i konacno spustite one koji su stvarno skupi i neefikasni ispod izbornog praga. Ako je nesto u srbiji nekontrolisano skupo onda je to skupo placeno mlacenje prazne slame Raduikala i DSS-ovaca na sednici Parlamenta. Svako ko i malo soli u glavi ima vidi da to oni namerno rada, da im treba rame za plakanje, ali ne samo jedno nego nekoliko miliona ramena.
Nacin na koji istupaju pomenuta "gospoda" je samo za gnusanje. Da naglasim nisam ja uopste iz Srbije, samo sam srpski zet, ali ono sto slusam i gledam zadnjih dana sa govornice srpske Skupstine, smucilo mi se. Pa tek ta "gospoda" koja izmigolje za govornicu sa silnim zvanjima i titulama Dr. Mr. Prof itd. jedino sto nikada u zivotu nisu ucili, a kamo li naucili je maternji srpski jezik, kultura i norme civilizacije.
Pardon, a sta je to civilizacija opet neka strana urotnicka i antisrpska rec - reci ce Dr. Vojislav Kostunica, odnosno neki od njegovih glasnogovornika.
E to je to sto je skupo?!!!?

Dušan

pre 15 godina

Ima puno demagogije među političarima, ali i među građanima. Briga me da li će biti 15 ili 25 ministarstava, jer je to, kada se uporedi sa ozbiljnim troškovima države, zanemarljivo malo. To pitanje je isključivo simboličkog značaja.
Da li ljudi znaju koliko koštaju npr. penzije - reč je o milijardama evra koje se izdvajaju iz budžeta svake godine, da li znaju koliko košta još uvek neefikasni sistem zdravstvenog osiguranja itd.
Ukoliko Vlada postigne rezultate, podigne društveni proizvod i sredi stvari u raznim oblastima, meni je svejedno koliko ima ministara (a svejedno mi je i ako vlada bude loše radila, jer će biti mnogo važnijih problema)

Blazenka

pre 15 godina

Uvek mi je bilo zao sto lose stvari koje treba da kazem ne umem da "uvijem u roze masnu" i saopstim bezbolnije. Gospodja Kolundzija je majstor u tome.

Dule Momirov

pre 15 godina

Nada Kolundžija je rekla istinu. Samo neefikasna vlada je skupa.
Pre nje su mnogi drugi rekli i onu drugu istinu: Vladu smo pravili kako smo mogli, a u skladu sa izbornom voljom glasača. Ove dve istine ne isključuju jedna drugu.
Nada Kolundžija, shvatajući i prihvatajući to ide i još jedan optimistički korak dalje: Razne grupacije društva su tražile svoja ministarstva - sada ih imaju. Ako vlada bude dobro radila, to će značiti da će ove grupacije takođe biti zadovoljene u većoj meri nego pre.
Meni je tu sve OK. A ovi "narodnjaci" što ponavljaju oteše nam Kosovo, kao trla baba lan, ionako ništa drugo nisu i ne bi bili u stanju da urade. Osim da nam još koji put namaknu bombe na krovove i švercere i dilere na buvljake i sokake.
Pa da opet, po ko zna koji put u istoriji, Srbija uzdignute glave sve dušmanine pobedi.

Milan

pre 15 godina

Znaci li to gosp. Aligrundicu da ste vi DSS samo olicje prave Srbije koja zida bedeme na svojim granicama i zavlaci se u "Nikolicevu rupu". E pa dosta je toga vecina je izabrala da udjemo u Evropsku kucu a ne da vecno stojimo kao prosjaci pred vratima i za to onda uvek krivimo citav svet. Imate pravo ako mislite da svet nije uvek pravedan prema nama ali uzmite u obzir da se nekada nestasni i kaznjavaju i da nepravda ne dolazi iz mrznje prema nama nego i da je rezultat nasih "pohoda" ili si umisljate da se americka administracija ne bavi nicem drugim nego kako da "sredi" Srbiju.

Vojislav

pre 15 godina

Od pocetka zasedanja ove skupstine, tacnije od nastavka konstitutivne sednice opozicija se trudi da opstruise rad. Koristeci pravo da govore u skupstini poslanici pricaju o svemu i svacemu, u stvari pricaju o onome sto ih tisti, razlog je nemogucnost formiranja politicke vecine u skupstini.
Sasvim je svejedno koliko ce biti ministarstava. Najbitnija stvar je da li ce ta ministarstva raditi svoj posao ili ce biti orijentisana na politicki program SVOJE partije. U uslovima koji postoje u ovoj zemlji, potrebno je mnogo truda uloziti da bi dosli do nekog poboljsanja. Palma je lepo rekao da bi i 40 ministarastava bilo potrebno. Ono sto je napotrebnije, je da se sada sedne utvrde problemi, bar pocetni, pa da se predje na posao. Problemi ce se pojavljati i kasnije, isplivace sami, ali je bitno sada utvrditi sta su prioriteti. Ako smo do sada imali kohabitacionu vlast, izgubivsi skoro dve godine, sada imamo sve sanse da krenemo sa mrtve tacke. Moramo imati strpljenja iako nemamo vremena za to!

JN

pre 15 godina

Interesantno kako se DSS jedini zalaze za ocuvanje Kosova. Idu glupom logikom ko je glasnije taj se vise bori. Glupost. Ponovo se Srbija deli na patriote i domace izdajnike i strane placenike. Ne prodje im nijedna izjava bez Euleksa.

Srecko

pre 15 godina

Tesko da vise nesto ima smisla u Srbistanu...
Ono sto ja hocu jeste da se u skupstinskom restoranu u cene ukljuci i pdv... peticija je pokrenuta

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

"Samo neefikasna vlada je skupa"
Samo neefikasna vlada ima 1738 ministara. Efikasan posao obavlja mali broj stručnih ljudi.

mitico

pre 15 godina

stupanj demagogije koju zamjecujem u pojedinim slojevima i frakcijama Srbije moze se zateci jos jedino u sjevernoj koreji, cak ni kuba ne poseze za tim metodama. nazalost se ne moze unaprijed ocijeniti efikasnost vlade.
tek nakon 6 do 8 mjeseci se mogu vidjeti prvi rezultati. ja sam cak za to da u slucajevima zemalja u tranziciji vlada bude tehnicka, odnosno sastavljena od provjerenih i potvrdjenih strucnjaka bez politickih aspiracija. tek kad drzava stane na svoje noge prepustio bih pliticarima da je vode.
sretno! vladi i Srbiji

Mita

pre 15 godina

Daleko bi postenije i pristojnije bilo da je gospodja Kulundzija rekla da ova vlada jeste glomazna i skupa, ali je morala da bude takva, ... zbog toga i toga. Zar je istinu toliko tesko preturiti preko jezika, ili je laganje u Srbiji postala sportska disciplina najviseg ranga. I kad treba i kad ne treba, ... samo da se igra.

Zocky

pre 15 godina

Jedno je sigurno. Da je kojim slučajem Koštunica mandatar ovo bi bila najglomaznija i najskuplja Vlada u istoriji civilizacije i naslov bi bio drugačiji. Ovako, sve je dobro dok su "naši" na vlasti...

kamichak

pre 15 godina

meni se cini da ovde svako moze da kaze da je zemlja ploca na ledjima slona, i da mu to prodje.
pa hajde da razmislimo, kako je moguce da vlada koja ima 30 ministara kosta isto kao vlada od 10 ili 15 ministara?
jesu li ovi novi ministri na letnjem popustu, 2 za 1?
za svakog ministra je neophodna nekakva svita koja ce nesto i da radi dok se ministar slika, a ljudi koji rade vole da budu placeni;
pa nekakav prostor za kancelarije i troskovi koji uz to idu;
a kako sada i cistaci ministarskih cipela imaju auto i vozaca, onda je potreban i odredjeni broj auta i vozaca. pa dnevnice za te vozace. nakupi se to, gospodjo kolundzija.

Mića

pre 15 godina

Sve ove LIKOVE smo već viđali na vlasi, u različitim kombinacijama! I ova valst će koštati građane Srbije ,,ko Svetog Petra kajgana,,. Posle izbora i silnih obećanja ipak, svaka vlast počnjinje sa podelom izbornog plena. Po formiranju vlade, odmah sledi povećanje plate, ministrima i poslanicima. Red je, da sebe nagrade za ulozeni trud! Do sledećih izbora, narod će biti zaboravljen, i prepušten da sam muči svoju muku! Što se mene tiče, i ja ću njih zaboraviti. ZAUVEK. Samo TOTALNI bojkot ovih LIKOVA, može Srbiji doneti neki boljitak.

Laki

pre 15 godina

Ovakva izjava vredja svaciji IQ,bez obzira koliki je.DEMAGOGIJA je blaga rec.Nema Srbiji spasa,sa ovakvim politicharima.U Srbiji nema levice,desnice,centra...Sve se svodi na INTERES(EUR,USD)politichara.Ko finansira stranke?DS je oduvek bila lider na ovoj trgovackoj,pardon:politickoj sceni Srbije.

Mashinovodja

pre 15 godina

"Samo neefikasna vlada je skupa".
Uh, koja megamudrost! Otprilike kao, kad je vrućina, bolje da si u hladovini nego na suncu!
Ja bih dodao: glomazna vlada od 24 ministarstava i još glomaznija skupština od 250 poslanika, a sve to na grbači države od jedva 8 miliona stanovnika s totalno propalom privredom, može biti samo neefikasna. Dakle, (vrlo) skupa.
Gospođu Kolundžiju molio bih još nešto: da više ne priča kako imamo toliki broj ministarstava jer su tako zahtevali "određeni slojevi društva". Toliko naivni ipak nismo. Baš se neko od političara ovde mnogo potresa zbog onoga što traže "slojevi društva". Svi "slojevi društva" hoće normalan i pristojan život u uređenoj i efikasnoj državi, pa nešto ne vidim da su se srpski političari baš pretrgli oko toga.
Ne, gospođo Kolundžija, i vi znate, i mi znamo, da je toliki broj ministarstava isključivo rezultat stranačkih pogađanja, dilova i namirivanja moćnih pojedinaca kojima je najvažniji cilj da spoje lepo s korisnim, t.j. da se šepure po medijima kao ministri i da se usput nafatiraju i obezbede sledećih 5 generacija svoje uže i šire familije. A "slojevi društva" su im tačno 99. rupa na svirali.

Dušan

pre 15 godina

Ima puno demagogije među političarima, ali i među građanima. Briga me da li će biti 15 ili 25 ministarstava, jer je to, kada se uporedi sa ozbiljnim troškovima države, zanemarljivo malo. To pitanje je isključivo simboličkog značaja.
Da li ljudi znaju koliko koštaju npr. penzije - reč je o milijardama evra koje se izdvajaju iz budžeta svake godine, da li znaju koliko košta još uvek neefikasni sistem zdravstvenog osiguranja itd.
Ukoliko Vlada postigne rezultate, podigne društveni proizvod i sredi stvari u raznim oblastima, meni je svejedno koliko ima ministara (a svejedno mi je i ako vlada bude loše radila, jer će biti mnogo važnijih problema)

Sima Birach

pre 15 godina

Premijer treba da odrzi jedan sat sednicu vlade da se rasporede tko ce zastupati koji grad da im da dve mesecne plate i posalje u svet da traze poslove(a posla ima)znaci od 24 ministra x 20.000 to je skoro pola miliona zaposlenih,smanjiti poslanike na 75 do 80 i poceti da ekonomisete to je prosperitet za sve a ne sve rasprodati i potrositi to vodi direktno u propast,hvalite se kako ste mnogo skolovani sve neki akademici,doktori,profesori tko vas je tako ucio da li vidite da ste pojeli buducnost ne samo dece vec i unucadi."SRAMOTA i ZALOST"

Vladan

pre 15 godina

Samo neefikasna vlada skupa je vlada"- tako je gospođo Kolunđžija, ali u nekim drugim sistemima. Ma 24 ministarstva su previše za Srbiju!!! U nas je poslovica: gde je mnogo babica - dete je kilavo"

Nebojsa

pre 15 godina

A ko kaze da ce vlada biti efikasna? Izgleda da se ovde radi o sukobu interesa. Ne moze Kolundzija da daje ocenu kakva ce vlada biti u buducnosti pa na osnovu rezultata koje nisu ostvarili povecavaju unapred cenu svog postojanja. Izvinite nismo glupi.

Prevodilac I

pre 15 godina

Zato sto vlada za vladom, godinama ne rade na zivotnim programima, kojima bi se poboljsao zivot gradjana, mi vec znamo, sve skupa: I ova nova supa ce das bude skupa!

Premijer

pre 15 godina

A zar ne bi bilo logično, uporediti ministarstva iz Fracuske,Austrije,Nemačke i videti koja su stvarno potrebna i koja su to kod nas "višak"? Pitam se što to neka od stranaka u Skupštini ne znese i taj podatak?
Pa neka nam se posle objasni, zašto je taj "višak" potreban?

dusan

pre 15 godina

nije tacno da je samo neefikasna vlada skupa. skupa je svaka vlada u kojoj postoje ministarstva i ministri samo zato da bi neko dobio funkiju i uticaj. drage demokrate i ostali, puno ste pricali o evropi i njenim vrednostima... pogledajte malo kako je to tamo reseno. uporedite vladu srbije sa vladama zemalja slicnih po povrsini i broju stanovnika. nisam siguran da biste zeleli da objavite te podatke. nasa drzavna administracija broji, ako se ne varam 28,000 zaposlenih. ne bi bilo lose uporediti taj broj sa brojem zaposlenih u sfrj, koja je imala blizu 22m stanovnika. umesto da nam tehnoloska dostignuca (kompjuteri, internet, razni programi) omogucavaju smanjenje broja zaposlenih, njih je sve vise. nove zgrade se renoviraju i administracija se siri... da li je to mnogo za ovu drzavu? da, jeste. da zele ovu drzavu da urede kako treba, morali bi da prepolove broj zaposlenih, a onima koji ostanu da dignu plate. tada ministar ne bi imao platu nesto preko 100,000, vec 4-5,000 evra i tada ne bi morao da kraducka i pravi kombinacije svojim prijateljima i poznanicima, vec bi imao odlicnu platu i od nje lepo ziveo. e, tada bi ga bilo teze potkupiti, a ako bi to nekom i uspelo, bilo bi poprilicno skupo. ovako, svi oni zive na visokoj nozi. odakle? od 100-120,000, sigurno ne. zato su i izmisljeni upravni odbori, konsultantske usluge i ostali paravani. dok oni koji su na vlasti ne shvate da su samo sluzbenici ovog naroda, nama se ne pise dobro.

Dragi

pre 15 godina

Skupa Vlada, Glomazna Vlada, efikasna, neefikasna, e pa dragi gradjani nase nam drage Srbije, zamenite pozicije dupe-glava i konacno spustite one koji su stvarno skupi i neefikasni ispod izbornog praga. Ako je nesto u srbiji nekontrolisano skupo onda je to skupo placeno mlacenje prazne slame Raduikala i DSS-ovaca na sednici Parlamenta. Svako ko i malo soli u glavi ima vidi da to oni namerno rada, da im treba rame za plakanje, ali ne samo jedno nego nekoliko miliona ramena.
Nacin na koji istupaju pomenuta "gospoda" je samo za gnusanje. Da naglasim nisam ja uopste iz Srbije, samo sam srpski zet, ali ono sto slusam i gledam zadnjih dana sa govornice srpske Skupstine, smucilo mi se. Pa tek ta "gospoda" koja izmigolje za govornicu sa silnim zvanjima i titulama Dr. Mr. Prof itd. jedino sto nikada u zivotu nisu ucili, a kamo li naucili je maternji srpski jezik, kultura i norme civilizacije.
Pardon, a sta je to civilizacija opet neka strana urotnicka i antisrpska rec - reci ce Dr. Vojislav Kostunica, odnosno neki od njegovih glasnogovornika.
E to je to sto je skupo?!!!?

Blazenka

pre 15 godina

Uvek mi je bilo zao sto lose stvari koje treba da kazem ne umem da "uvijem u roze masnu" i saopstim bezbolnije. Gospodja Kolundzija je majstor u tome.