Četvrtak, 26.06.2008.

00:19

Fejt: Crna Gora da prizna Kosovo

Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu Piter Fejt rekao je da očekuje da će sve zemlje regiona, uključujući i Crnu Goru, "što pre" priznati nezavisnost Kosova.

Izvor: Beta

Fejt: Crna Gora da prizna Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Goran SRBIN

pre 15 godina

Crna Gora bi trebala da odluči o priznavanju ili nepriznavanju jedne lažne tvorevine.
Mislim da vlada CrneGore to nebi smela sama da odluči, jer ako joj stalo do celovitosti CRNE GORE, (Ne sme da sluša ni onog iz Albanije, niti onog kriminalca sa Kosova a isto tako ni brata SRBINA) nego nek oni to lepo demokratski reše i stave to pitanje na REFERENDUM i pitaju svoj narod!

Sava Drugi

pre 15 godina

Sto je vise ovakvih akcija, sve vise se vidi da od nezavisne drzave Kosovo nema nista. Tolika sila, tolika galama i opet nista. Samo strpljivo, sto vreme vise prolazi, Fejt i slicni ce biti u sve vecem problemu, i na kraju ce morati da odu i podenesu racune onima koju su ih poslali.

Evropeac

pre 15 godina

Gresi svako onaj ko misli da je EU neutrlana prema pitanje nezavisnosti Kosova. 20 od 27 svojih clanica su priznale drzavu Kosovu. Oni cak nikad nisu ni rekli da su neutralni. Da se razumemo.

zok

pre 15 godina

Kako je to Kosovo nezavisna drzava? Imaju strane trupe u zemlji, moraju da slusaju sta im kaze EU, SAD, NATO, nemaju ekonomiju, nemaju vojsku itd...
Od cega su oni nezavisni?
Sad su zavisniji nego ikad.

Uostalom, ako i sami znaju da su nezavisni sto ima treba da ih drugi priznaju?

Sve je to mafija i ko zna koji je interes tu u pitanju.
Ponekad imam utisak da albanska mafija ima da plati (i placa) sve te likove koji kroje svet (Od UN-a, preko Bele kuce i EU, pa do ovih likova kao ovaj Fejt).

Mojoj dusi napacenjoj smo pare fale

pre 15 godina

Ljudi sad ce letnja sezona, nisu ludi da sada priznaju, gube pare, valjda nas tamo leti ima najvise!!!!!!!
A o nepristrasnoj EU nemam nikakav komentar njihova nepristrasnost govori sama za zebe!!!

Cile

pre 15 godina

Djukanovic je lepo rekao i to u vise navrata, da ce se Crna Gora oko priznanja Kosova rukovoditi svojim interesima a ne interesima Srbije. A da li bi mi zrtvovali neke svoje interese zbog Crne Gore? Malo morgen. U nasoj svesti je duboko, veooma duboko, da je Crna Gora prilepak Srbije koji treba pomno da slusa sta mi kazemo i bez reci prati kuda mi idemo. E pa i to malo morgen. A Srbi u CG? Ma dajte ljudi, proslo je vreme nacionalnih drzava.

pravnik

pre 15 godina

Fejtov odgovor "I to je sve", očigledno znači da borba "diplomatskim sredstvima" predstavlja pucanj u prazno i da je "borba" sa unapred priznatim porazom, samo, koji ne sme odmah da se kaže.

prizrenac

pre 15 godina

Kako se bre ne stide (zapadnjaci, pa i Fejt) toliko izrečenih nebuloza, jednostranosti, plitkoumlja, gluposti... Neverovatni licemeri. Pa, jesu li to evropske vrednosti kojima treba da težimo?

Dr Jackyll

pre 15 godina

Pa sto da ne priznaju kad nikakvih konsekvenci nema? Hrvatska i Slovenija otvaraju svoje samoposluge po Srbiji, od akcionog plana nije nikad bilo nista, jedino ce ambasador da se vrati... Dakle, nista ih ne kosta. Dok Srbija ne stavi na znanje svima koliko ih to kosta (Srbija 8 miliona kupaca, Kosovo 2) svi ce nam raditi to sto nam rade...

Goran SRBIN

pre 15 godina

Eto, sam Fejt kaže, ništa više od strane Srbije se nemože u slučaju priznavanja Kosova od strane Crne Gore očekivati, nego samo da Beograd povuče svog ambasadora.
Mislim , da ako u Srbiji postoji neki "tajni" akcioni plan u vezi priznavanjem, nek već jednom taj plan ako u opšte i postoji stupi u akciju, jer očigledno nas svi ismejavaju, i rade šta god nam hoće!

Jadna moja Srbijo!
Predesedniče Tadiču, ako imaš i malo morala, onda aktiviraj taj tvoj "Tajni akcioni plan" već jednom. Ako ne onda se povuci sa političke scene, jer "blef" postoji samo u pokeru! A jednu državu u sudbonosnim danima nemožeš voditi kao neku igru!

Little-Big

pre 15 godina

"U slucaju da Crna Gora prizna Kosovo, Srbija bi MOZDA povukla svog ambasadora iz Podgorice.
I to je sve" naveo je Fejt.
I jednog dana bi ga vratila, a mozda ga nece ni povuci, kao onog u Tirani.

Ksenija

pre 15 godina

"I to je sve" - ništa tačnije o politici zaštite teritorijalnog integriteta Srbije nije moglo da se kaže. Samo vi delite fotelje.

ruralni neki tip

pre 15 godina

Ma sve što od Pitera Fejta čujemo se radi o priznanju Kosova. Zbog raznih teškoća (pogotovo sa Srbijom) on se boji da njegova Euleks misija na Kosovu neće uspeti. Njemu stvarno je teško. Što više bonus priznanja, što više uspeh za njegovu misiju.

radza

pre 15 godina

Pronicljiv ovaj Fejt, provalio nas akcioni plan. Samo, pre priznanja i zarad "stabilnosti u regionu", Milo insistira da popuse lulu mira.

IQ=0

pre 15 godina

........"On je ocenio da priznanje nezavisnosti Kosova "možda ne bi bilo prijateljski akt prema Beogradu, ali bi doprinelo stabilnosti u regionu".....


Stavljati znak jednakosti(=)dakle pridruzite se ostalim drzavama koje krse medunarodno pravo jednako STABILNOSTI NA BALKANU????????

Ovakva izjava moze izaci od coeveka koji ni sam nije svestan svoje nesvesti

Alexandar Srdanovic

pre 15 godina

"mozda ne bi bio prijateljski akt prema Beogradu, ali bi doprinelo stabilnosti u regionu"..citaju li ove "diplomate" sami sebe?

Drsko

pre 15 godina

Veoma drsko (ili ti samouvereno). Sto se tice ostalih zemalja iz kojih su ambasadori povuceni, tacno da je "samo to" u pitanju i nista vise.
Ali u Crnoj Gori letuje mnoooooogo turista iz Srbije, tako da nije bas "samo to", ali po strarom dobrom obicaju cilj opravdava sredstvo. To sto ce se odnosi "pokvariti" izmedju CG i SR, Brisel i ne dotice bas toliko mnogo, koliko ispunjavanje zacrtanih ciljeva.

ZeljkoM

pre 15 godina

Prema rečima mojim, crnogorca iz Srbije, u slučaju da Crna Gora NE prizna Kosovo, EU bi možda malko namrgodila obrve.

"I to je sve", navodim ja.

Joca

pre 15 godina

Ja predlazem da se ove tzv. drzave na Balkanu preimenuju u nesto drugo...na prim regioni ili nesto tome slicno. Na kraju krajeva ovde od suverenosti nema ni s to je valjda svima jasno!

Neverni Toma

pre 15 godina

Srbija ce povuci ambasadora ako ih Crna Gora prizna.
A sta cete vi iz Evrope povuci ako ih Crna Gora ne prizna. To si zaboravio da kazes.

nikola

pre 15 godina

naravno, što pre da se uspostavi multetnicko drustvo I demokratija na kosovu, da se podigne zivotni standard gradjana I da Kosovo udje u eu, a za priznanje nemoj da brines.

Pedja

pre 15 godina

Evo kako covek zavrsava posao i smeje se u facu nasoj diplomatiji... posledice su to sto ce Srbija povuci svog ambasadora iz Cg...
heheheheheheh
najbolje i mi da ga priznamo, makar nece da nam se smeje ceo svet i da nas proziva kako smo glupi i nesposobni...

pozz

Jimy jump

pre 15 godina

Pa ovo je neverovatno, covek ide u Crnu Goru da im poruci da bi bilo lepo da priznaju Kosovo, iako to nije njegov posao, ustvari to nema nikakve veze sa njegovim poslom. Pri tom porucuje da bi to bio akt neprijateljstva prema Srbija ali kakve veze ima kada Srbija osim povlacenja ambasadora nece nista uciniti a to ce mnogo pomoci u poboljsanju stabilnosti regiona jer ce region biti nestabilan dok god se svaki narod koji to pozeli ne otcepi od Srbije.
Srbija ce samo povuci ambasadora i sto kaze Fejt "To je sve", dakle zrtva nije velika a pomoci ce da se smiri taj veliki faktor nestabilnosti u Evropi a i sire-Srbija, koja nikako da nauci da je ona svetski presedan i da kao takva mora svakom ko izrazi zelju da se otcepi ustupi jedan komad svoje zemlje jer je njome ako se ne secate vladao Slobodan Milosevic, jedan diktator koji je bio gori od Hitlera, Staljina, Franka, Musolinija i Pavelica zajedno.
mislim stvarno....

bobo

pre 15 godina

Evroopa sad ocekuje kontra uslugu od Crne Gore i Mila Djukanovica da priznaju Kosovo inace ce reci koliko je referendum u njoj samoj bio "demokratski". Doduse i Evropa je sad samo kurir Amerike isto onoliko koliko Milo Evrope.

greg

pre 15 godina

Neverovatna arogancija i bezobrazluk se vidi u ovom istupanju Fejta u Podgorici. Ko je uostalom Fejt? Za koga on radi? Za americku administraciju? Sta je on? Promoterka albanskog nacionalizma u regionu? Sta je ono bese radio tokom pobune albanskih nacionalista u Mekedoniji, brinuo da koji albanski terorista ne zavrsi u makedonskom zatvoru? Uostalom, da li ima taj lik mandat UN-a za ono sto radi? Ili je Kosovo neki poligon za samoproglasavanje svega i svacega: albanska nacionalna manjina samoproglasava nezavisnost, neki lik kao sto je Fejt se samoproglasava nekim autoritetima cija rec se "mora" slusati... svasta moze na tom Kosovu. Medjutim po svemu pokazanom izgleda da je Fejt jedan obican americki potrcko koji je na Kosovo dosao da ojaca i legalizuje tu americko-albansku tvorevinu na Kosovu, kako bi lobirao za interese albanskih nacionalista, kako bi Albancima omogucio da imaju vlast na citavom Kosovu i kako bi naterao Srbe sa Kosova (one preostale koje Albanci nisu uspeli da protaraju) da prihvate tu albansku nacionalisticko-kriminalnu vlast, odnosno da prihvate tu "novu realnost". Za sada mu sve to ne uspeva bas najbolje. Da je Fejt dosao sa namerom da stvori funkcionalno, demokratsko i meultietnicko drustvo na Kosovu mogu da poveruju samo izrazito naivne osobe. Ne znam samo kako otvoreno neprijateljski potezi prema Srbiji kako sto je npr. priznavanje te albanske kvazi-drzave mogu dovesti do stabilnosti regiona? Do stabilnosti i zadovoljostva americkih gazdi i albanskih nacionalista u Pristini bi svakako dovelo to priznanje, samo sto interesi americke administracije i albanskih nacionalista nisu isto sto i interesi svih balkanskih naroda odnosno isto sto i stabilnost regiona. Naravno i Fejt bi bio srecan kada bi Crna Gora priznala tu tvorevinu na Kosovu posto bi tako opravdao pare koje dobija za svoj posao. To sto bi to jos vise destabilizovalo Srbiju i ojacalo nacionaliste u Srbiji ili sto bi to dovelo do jos veceg razdora u Crnoj gori u kojoj se 40% stanovnistva izjasnjava kao Srbi ili sto bi time apetiti albanskih nacionalista prema Makedoniji, jugu Srbije ili Crnoj Gori jos vise narasli, to Fejta ocigledno ne zabrinjava: na prvom mestu su interesi albanskih nacionalista i americke administracije bez obzira na posledice, jel tako Fejt? A sto se tice onog malicioznog odgovora da bi Srbija na proglasenje reagovala povlacenjem ambasadora i "samo time", to ne vredi ni komentarisati ali zato dovoljno govori o karakteru i licnosti Fejta.

Бојан

pre 15 godina

Ја сам мислио да ЕУ не прејудицира и не тјера земље на признавање Косова.. зато што су тако рекли амерички и британски амбасадори.

Како год, из окружења најмање једна земља неће никада признати Косово - БиХ. То се једноставно не може десити јер зависи од гласа српских представника. Ако би ови други чак нешто и измајмунисали на ту тему, све заједничке институције БиХ од наредног радног дана биле би блокиране повлачењем српских представника.

Zoran

pre 15 godina

Neka Crna Gora prizna Kosovo. Neka EU trijufuje nad Srbijom jos jedanput. Odavno smo nokautirani. I Srbija ce priznatim Kosovo ali prvo narod treba dobro da se napati zbog tvrdoglavosti srpskih politicara.

I.

pre 15 godina

Krupnije je pitanje šta bi se desilo na unutrašnjem planu u Crnoj Gori nego šta bi Srbija uradila. Nešto svi ovi fini ljudi mnogo trpaju reč "stabilnost" uz priznavanje Kosova. Šta li ih to svrbi, da mi je znati!

Jimy jump

pre 15 godina

Pa ovo je neverovatno, covek ide u Crnu Goru da im poruci da bi bilo lepo da priznaju Kosovo, iako to nije njegov posao, ustvari to nema nikakve veze sa njegovim poslom. Pri tom porucuje da bi to bio akt neprijateljstva prema Srbija ali kakve veze ima kada Srbija osim povlacenja ambasadora nece nista uciniti a to ce mnogo pomoci u poboljsanju stabilnosti regiona jer ce region biti nestabilan dok god se svaki narod koji to pozeli ne otcepi od Srbije.
Srbija ce samo povuci ambasadora i sto kaze Fejt "To je sve", dakle zrtva nije velika a pomoci ce da se smiri taj veliki faktor nestabilnosti u Evropi a i sire-Srbija, koja nikako da nauci da je ona svetski presedan i da kao takva mora svakom ko izrazi zelju da se otcepi ustupi jedan komad svoje zemlje jer je njome ako se ne secate vladao Slobodan Milosevic, jedan diktator koji je bio gori od Hitlera, Staljina, Franka, Musolinija i Pavelica zajedno.
mislim stvarno....

Little-Big

pre 15 godina

"U slucaju da Crna Gora prizna Kosovo, Srbija bi MOZDA povukla svog ambasadora iz Podgorice.
I to je sve" naveo je Fejt.
I jednog dana bi ga vratila, a mozda ga nece ni povuci, kao onog u Tirani.

Zoran

pre 15 godina

Neka Crna Gora prizna Kosovo. Neka EU trijufuje nad Srbijom jos jedanput. Odavno smo nokautirani. I Srbija ce priznatim Kosovo ali prvo narod treba dobro da se napati zbog tvrdoglavosti srpskih politicara.

Бојан

pre 15 godina

Ја сам мислио да ЕУ не прејудицира и не тјера земље на признавање Косова.. зато што су тако рекли амерички и британски амбасадори.

Како год, из окружења најмање једна земља неће никада признати Косово - БиХ. То се једноставно не може десити јер зависи од гласа српских представника. Ако би ови други чак нешто и измајмунисали на ту тему, све заједничке институције БиХ од наредног радног дана биле би блокиране повлачењем српских представника.

greg

pre 15 godina

Neverovatna arogancija i bezobrazluk se vidi u ovom istupanju Fejta u Podgorici. Ko je uostalom Fejt? Za koga on radi? Za americku administraciju? Sta je on? Promoterka albanskog nacionalizma u regionu? Sta je ono bese radio tokom pobune albanskih nacionalista u Mekedoniji, brinuo da koji albanski terorista ne zavrsi u makedonskom zatvoru? Uostalom, da li ima taj lik mandat UN-a za ono sto radi? Ili je Kosovo neki poligon za samoproglasavanje svega i svacega: albanska nacionalna manjina samoproglasava nezavisnost, neki lik kao sto je Fejt se samoproglasava nekim autoritetima cija rec se "mora" slusati... svasta moze na tom Kosovu. Medjutim po svemu pokazanom izgleda da je Fejt jedan obican americki potrcko koji je na Kosovo dosao da ojaca i legalizuje tu americko-albansku tvorevinu na Kosovu, kako bi lobirao za interese albanskih nacionalista, kako bi Albancima omogucio da imaju vlast na citavom Kosovu i kako bi naterao Srbe sa Kosova (one preostale koje Albanci nisu uspeli da protaraju) da prihvate tu albansku nacionalisticko-kriminalnu vlast, odnosno da prihvate tu "novu realnost". Za sada mu sve to ne uspeva bas najbolje. Da je Fejt dosao sa namerom da stvori funkcionalno, demokratsko i meultietnicko drustvo na Kosovu mogu da poveruju samo izrazito naivne osobe. Ne znam samo kako otvoreno neprijateljski potezi prema Srbiji kako sto je npr. priznavanje te albanske kvazi-drzave mogu dovesti do stabilnosti regiona? Do stabilnosti i zadovoljostva americkih gazdi i albanskih nacionalista u Pristini bi svakako dovelo to priznanje, samo sto interesi americke administracije i albanskih nacionalista nisu isto sto i interesi svih balkanskih naroda odnosno isto sto i stabilnost regiona. Naravno i Fejt bi bio srecan kada bi Crna Gora priznala tu tvorevinu na Kosovu posto bi tako opravdao pare koje dobija za svoj posao. To sto bi to jos vise destabilizovalo Srbiju i ojacalo nacionaliste u Srbiji ili sto bi to dovelo do jos veceg razdora u Crnoj gori u kojoj se 40% stanovnistva izjasnjava kao Srbi ili sto bi time apetiti albanskih nacionalista prema Makedoniji, jugu Srbije ili Crnoj Gori jos vise narasli, to Fejta ocigledno ne zabrinjava: na prvom mestu su interesi albanskih nacionalista i americke administracije bez obzira na posledice, jel tako Fejt? A sto se tice onog malicioznog odgovora da bi Srbija na proglasenje reagovala povlacenjem ambasadora i "samo time", to ne vredi ni komentarisati ali zato dovoljno govori o karakteru i licnosti Fejta.

Neverni Toma

pre 15 godina

Srbija ce povuci ambasadora ako ih Crna Gora prizna.
A sta cete vi iz Evrope povuci ako ih Crna Gora ne prizna. To si zaboravio da kazes.

Pedja

pre 15 godina

Evo kako covek zavrsava posao i smeje se u facu nasoj diplomatiji... posledice su to sto ce Srbija povuci svog ambasadora iz Cg...
heheheheheheh
najbolje i mi da ga priznamo, makar nece da nam se smeje ceo svet i da nas proziva kako smo glupi i nesposobni...

pozz

I.

pre 15 godina

Krupnije je pitanje šta bi se desilo na unutrašnjem planu u Crnoj Gori nego šta bi Srbija uradila. Nešto svi ovi fini ljudi mnogo trpaju reč "stabilnost" uz priznavanje Kosova. Šta li ih to svrbi, da mi je znati!

ZeljkoM

pre 15 godina

Prema rečima mojim, crnogorca iz Srbije, u slučaju da Crna Gora NE prizna Kosovo, EU bi možda malko namrgodila obrve.

"I to je sve", navodim ja.

IQ=0

pre 15 godina

........"On je ocenio da priznanje nezavisnosti Kosova "možda ne bi bilo prijateljski akt prema Beogradu, ali bi doprinelo stabilnosti u regionu".....


Stavljati znak jednakosti(=)dakle pridruzite se ostalim drzavama koje krse medunarodno pravo jednako STABILNOSTI NA BALKANU????????

Ovakva izjava moze izaci od coeveka koji ni sam nije svestan svoje nesvesti

Cile

pre 15 godina

Djukanovic je lepo rekao i to u vise navrata, da ce se Crna Gora oko priznanja Kosova rukovoditi svojim interesima a ne interesima Srbije. A da li bi mi zrtvovali neke svoje interese zbog Crne Gore? Malo morgen. U nasoj svesti je duboko, veooma duboko, da je Crna Gora prilepak Srbije koji treba pomno da slusa sta mi kazemo i bez reci prati kuda mi idemo. E pa i to malo morgen. A Srbi u CG? Ma dajte ljudi, proslo je vreme nacionalnih drzava.

Dr Jackyll

pre 15 godina

Pa sto da ne priznaju kad nikakvih konsekvenci nema? Hrvatska i Slovenija otvaraju svoje samoposluge po Srbiji, od akcionog plana nije nikad bilo nista, jedino ce ambasador da se vrati... Dakle, nista ih ne kosta. Dok Srbija ne stavi na znanje svima koliko ih to kosta (Srbija 8 miliona kupaca, Kosovo 2) svi ce nam raditi to sto nam rade...

Alexandar Srdanovic

pre 15 godina

"mozda ne bi bio prijateljski akt prema Beogradu, ali bi doprinelo stabilnosti u regionu"..citaju li ove "diplomate" sami sebe?

prizrenac

pre 15 godina

Kako se bre ne stide (zapadnjaci, pa i Fejt) toliko izrečenih nebuloza, jednostranosti, plitkoumlja, gluposti... Neverovatni licemeri. Pa, jesu li to evropske vrednosti kojima treba da težimo?

bobo

pre 15 godina

Evroopa sad ocekuje kontra uslugu od Crne Gore i Mila Djukanovica da priznaju Kosovo inace ce reci koliko je referendum u njoj samoj bio "demokratski". Doduse i Evropa je sad samo kurir Amerike isto onoliko koliko Milo Evrope.

Evropeac

pre 15 godina

Gresi svako onaj ko misli da je EU neutrlana prema pitanje nezavisnosti Kosova. 20 od 27 svojih clanica su priznale drzavu Kosovu. Oni cak nikad nisu ni rekli da su neutralni. Da se razumemo.

zok

pre 15 godina

Kako je to Kosovo nezavisna drzava? Imaju strane trupe u zemlji, moraju da slusaju sta im kaze EU, SAD, NATO, nemaju ekonomiju, nemaju vojsku itd...
Od cega su oni nezavisni?
Sad su zavisniji nego ikad.

Uostalom, ako i sami znaju da su nezavisni sto ima treba da ih drugi priznaju?

Sve je to mafija i ko zna koji je interes tu u pitanju.
Ponekad imam utisak da albanska mafija ima da plati (i placa) sve te likove koji kroje svet (Od UN-a, preko Bele kuce i EU, pa do ovih likova kao ovaj Fejt).

Goran SRBIN

pre 15 godina

Eto, sam Fejt kaže, ništa više od strane Srbije se nemože u slučaju priznavanja Kosova od strane Crne Gore očekivati, nego samo da Beograd povuče svog ambasadora.
Mislim , da ako u Srbiji postoji neki "tajni" akcioni plan u vezi priznavanjem, nek već jednom taj plan ako u opšte i postoji stupi u akciju, jer očigledno nas svi ismejavaju, i rade šta god nam hoće!

Jadna moja Srbijo!
Predesedniče Tadiču, ako imaš i malo morala, onda aktiviraj taj tvoj "Tajni akcioni plan" već jednom. Ako ne onda se povuci sa političke scene, jer "blef" postoji samo u pokeru! A jednu državu u sudbonosnim danima nemožeš voditi kao neku igru!

Sava Drugi

pre 15 godina

Sto je vise ovakvih akcija, sve vise se vidi da od nezavisne drzave Kosovo nema nista. Tolika sila, tolika galama i opet nista. Samo strpljivo, sto vreme vise prolazi, Fejt i slicni ce biti u sve vecem problemu, i na kraju ce morati da odu i podenesu racune onima koju su ih poslali.

Joca

pre 15 godina

Ja predlazem da se ove tzv. drzave na Balkanu preimenuju u nesto drugo...na prim regioni ili nesto tome slicno. Na kraju krajeva ovde od suverenosti nema ni s to je valjda svima jasno!

Mojoj dusi napacenjoj smo pare fale

pre 15 godina

Ljudi sad ce letnja sezona, nisu ludi da sada priznaju, gube pare, valjda nas tamo leti ima najvise!!!!!!!
A o nepristrasnoj EU nemam nikakav komentar njihova nepristrasnost govori sama za zebe!!!

Drsko

pre 15 godina

Veoma drsko (ili ti samouvereno). Sto se tice ostalih zemalja iz kojih su ambasadori povuceni, tacno da je "samo to" u pitanju i nista vise.
Ali u Crnoj Gori letuje mnoooooogo turista iz Srbije, tako da nije bas "samo to", ali po strarom dobrom obicaju cilj opravdava sredstvo. To sto ce se odnosi "pokvariti" izmedju CG i SR, Brisel i ne dotice bas toliko mnogo, koliko ispunjavanje zacrtanih ciljeva.

pravnik

pre 15 godina

Fejtov odgovor "I to je sve", očigledno znači da borba "diplomatskim sredstvima" predstavlja pucanj u prazno i da je "borba" sa unapred priznatim porazom, samo, koji ne sme odmah da se kaže.

nikola

pre 15 godina

naravno, što pre da se uspostavi multetnicko drustvo I demokratija na kosovu, da se podigne zivotni standard gradjana I da Kosovo udje u eu, a za priznanje nemoj da brines.

Ksenija

pre 15 godina

"I to je sve" - ništa tačnije o politici zaštite teritorijalnog integriteta Srbije nije moglo da se kaže. Samo vi delite fotelje.

radza

pre 15 godina

Pronicljiv ovaj Fejt, provalio nas akcioni plan. Samo, pre priznanja i zarad "stabilnosti u regionu", Milo insistira da popuse lulu mira.

ruralni neki tip

pre 15 godina

Ma sve što od Pitera Fejta čujemo se radi o priznanju Kosova. Zbog raznih teškoća (pogotovo sa Srbijom) on se boji da njegova Euleks misija na Kosovu neće uspeti. Njemu stvarno je teško. Što više bonus priznanja, što više uspeh za njegovu misiju.

Goran SRBIN

pre 15 godina

Crna Gora bi trebala da odluči o priznavanju ili nepriznavanju jedne lažne tvorevine.
Mislim da vlada CrneGore to nebi smela sama da odluči, jer ako joj stalo do celovitosti CRNE GORE, (Ne sme da sluša ni onog iz Albanije, niti onog kriminalca sa Kosova a isto tako ni brata SRBINA) nego nek oni to lepo demokratski reše i stave to pitanje na REFERENDUM i pitaju svoj narod!

Zoran

pre 15 godina

Neka Crna Gora prizna Kosovo. Neka EU trijufuje nad Srbijom jos jedanput. Odavno smo nokautirani. I Srbija ce priznatim Kosovo ali prvo narod treba dobro da se napati zbog tvrdoglavosti srpskih politicara.

greg

pre 15 godina

Neverovatna arogancija i bezobrazluk se vidi u ovom istupanju Fejta u Podgorici. Ko je uostalom Fejt? Za koga on radi? Za americku administraciju? Sta je on? Promoterka albanskog nacionalizma u regionu? Sta je ono bese radio tokom pobune albanskih nacionalista u Mekedoniji, brinuo da koji albanski terorista ne zavrsi u makedonskom zatvoru? Uostalom, da li ima taj lik mandat UN-a za ono sto radi? Ili je Kosovo neki poligon za samoproglasavanje svega i svacega: albanska nacionalna manjina samoproglasava nezavisnost, neki lik kao sto je Fejt se samoproglasava nekim autoritetima cija rec se "mora" slusati... svasta moze na tom Kosovu. Medjutim po svemu pokazanom izgleda da je Fejt jedan obican americki potrcko koji je na Kosovo dosao da ojaca i legalizuje tu americko-albansku tvorevinu na Kosovu, kako bi lobirao za interese albanskih nacionalista, kako bi Albancima omogucio da imaju vlast na citavom Kosovu i kako bi naterao Srbe sa Kosova (one preostale koje Albanci nisu uspeli da protaraju) da prihvate tu albansku nacionalisticko-kriminalnu vlast, odnosno da prihvate tu "novu realnost". Za sada mu sve to ne uspeva bas najbolje. Da je Fejt dosao sa namerom da stvori funkcionalno, demokratsko i meultietnicko drustvo na Kosovu mogu da poveruju samo izrazito naivne osobe. Ne znam samo kako otvoreno neprijateljski potezi prema Srbiji kako sto je npr. priznavanje te albanske kvazi-drzave mogu dovesti do stabilnosti regiona? Do stabilnosti i zadovoljostva americkih gazdi i albanskih nacionalista u Pristini bi svakako dovelo to priznanje, samo sto interesi americke administracije i albanskih nacionalista nisu isto sto i interesi svih balkanskih naroda odnosno isto sto i stabilnost regiona. Naravno i Fejt bi bio srecan kada bi Crna Gora priznala tu tvorevinu na Kosovu posto bi tako opravdao pare koje dobija za svoj posao. To sto bi to jos vise destabilizovalo Srbiju i ojacalo nacionaliste u Srbiji ili sto bi to dovelo do jos veceg razdora u Crnoj gori u kojoj se 40% stanovnistva izjasnjava kao Srbi ili sto bi time apetiti albanskih nacionalista prema Makedoniji, jugu Srbije ili Crnoj Gori jos vise narasli, to Fejta ocigledno ne zabrinjava: na prvom mestu su interesi albanskih nacionalista i americke administracije bez obzira na posledice, jel tako Fejt? A sto se tice onog malicioznog odgovora da bi Srbija na proglasenje reagovala povlacenjem ambasadora i "samo time", to ne vredi ni komentarisati ali zato dovoljno govori o karakteru i licnosti Fejta.

Pedja

pre 15 godina

Evo kako covek zavrsava posao i smeje se u facu nasoj diplomatiji... posledice su to sto ce Srbija povuci svog ambasadora iz Cg...
heheheheheheh
najbolje i mi da ga priznamo, makar nece da nam se smeje ceo svet i da nas proziva kako smo glupi i nesposobni...

pozz

zok

pre 15 godina

Kako je to Kosovo nezavisna drzava? Imaju strane trupe u zemlji, moraju da slusaju sta im kaze EU, SAD, NATO, nemaju ekonomiju, nemaju vojsku itd...
Od cega su oni nezavisni?
Sad su zavisniji nego ikad.

Uostalom, ako i sami znaju da su nezavisni sto ima treba da ih drugi priznaju?

Sve je to mafija i ko zna koji je interes tu u pitanju.
Ponekad imam utisak da albanska mafija ima da plati (i placa) sve te likove koji kroje svet (Od UN-a, preko Bele kuce i EU, pa do ovih likova kao ovaj Fejt).

Jimy jump

pre 15 godina

Pa ovo je neverovatno, covek ide u Crnu Goru da im poruci da bi bilo lepo da priznaju Kosovo, iako to nije njegov posao, ustvari to nema nikakve veze sa njegovim poslom. Pri tom porucuje da bi to bio akt neprijateljstva prema Srbija ali kakve veze ima kada Srbija osim povlacenja ambasadora nece nista uciniti a to ce mnogo pomoci u poboljsanju stabilnosti regiona jer ce region biti nestabilan dok god se svaki narod koji to pozeli ne otcepi od Srbije.
Srbija ce samo povuci ambasadora i sto kaze Fejt "To je sve", dakle zrtva nije velika a pomoci ce da se smiri taj veliki faktor nestabilnosti u Evropi a i sire-Srbija, koja nikako da nauci da je ona svetski presedan i da kao takva mora svakom ko izrazi zelju da se otcepi ustupi jedan komad svoje zemlje jer je njome ako se ne secate vladao Slobodan Milosevic, jedan diktator koji je bio gori od Hitlera, Staljina, Franka, Musolinija i Pavelica zajedno.
mislim stvarno....

Бојан

pre 15 godina

Ја сам мислио да ЕУ не прејудицира и не тјера земље на признавање Косова.. зато што су тако рекли амерички и британски амбасадори.

Како год, из окружења најмање једна земља неће никада признати Косово - БиХ. То се једноставно не може десити јер зависи од гласа српских представника. Ако би ови други чак нешто и измајмунисали на ту тему, све заједничке институције БиХ од наредног радног дана биле би блокиране повлачењем српских представника.

bobo

pre 15 godina

Evroopa sad ocekuje kontra uslugu od Crne Gore i Mila Djukanovica da priznaju Kosovo inace ce reci koliko je referendum u njoj samoj bio "demokratski". Doduse i Evropa je sad samo kurir Amerike isto onoliko koliko Milo Evrope.

Sava Drugi

pre 15 godina

Sto je vise ovakvih akcija, sve vise se vidi da od nezavisne drzave Kosovo nema nista. Tolika sila, tolika galama i opet nista. Samo strpljivo, sto vreme vise prolazi, Fejt i slicni ce biti u sve vecem problemu, i na kraju ce morati da odu i podenesu racune onima koju su ih poslali.

I.

pre 15 godina

Krupnije je pitanje šta bi se desilo na unutrašnjem planu u Crnoj Gori nego šta bi Srbija uradila. Nešto svi ovi fini ljudi mnogo trpaju reč "stabilnost" uz priznavanje Kosova. Šta li ih to svrbi, da mi je znati!

prizrenac

pre 15 godina

Kako se bre ne stide (zapadnjaci, pa i Fejt) toliko izrečenih nebuloza, jednostranosti, plitkoumlja, gluposti... Neverovatni licemeri. Pa, jesu li to evropske vrednosti kojima treba da težimo?

IQ=0

pre 15 godina

........"On je ocenio da priznanje nezavisnosti Kosova "možda ne bi bilo prijateljski akt prema Beogradu, ali bi doprinelo stabilnosti u regionu".....


Stavljati znak jednakosti(=)dakle pridruzite se ostalim drzavama koje krse medunarodno pravo jednako STABILNOSTI NA BALKANU????????

Ovakva izjava moze izaci od coeveka koji ni sam nije svestan svoje nesvesti

Cile

pre 15 godina

Djukanovic je lepo rekao i to u vise navrata, da ce se Crna Gora oko priznanja Kosova rukovoditi svojim interesima a ne interesima Srbije. A da li bi mi zrtvovali neke svoje interese zbog Crne Gore? Malo morgen. U nasoj svesti je duboko, veooma duboko, da je Crna Gora prilepak Srbije koji treba pomno da slusa sta mi kazemo i bez reci prati kuda mi idemo. E pa i to malo morgen. A Srbi u CG? Ma dajte ljudi, proslo je vreme nacionalnih drzava.

Evropeac

pre 15 godina

Gresi svako onaj ko misli da je EU neutrlana prema pitanje nezavisnosti Kosova. 20 od 27 svojih clanica su priznale drzavu Kosovu. Oni cak nikad nisu ni rekli da su neutralni. Da se razumemo.

Goran SRBIN

pre 15 godina

Crna Gora bi trebala da odluči o priznavanju ili nepriznavanju jedne lažne tvorevine.
Mislim da vlada CrneGore to nebi smela sama da odluči, jer ako joj stalo do celovitosti CRNE GORE, (Ne sme da sluša ni onog iz Albanije, niti onog kriminalca sa Kosova a isto tako ni brata SRBINA) nego nek oni to lepo demokratski reše i stave to pitanje na REFERENDUM i pitaju svoj narod!

nikola

pre 15 godina

naravno, što pre da se uspostavi multetnicko drustvo I demokratija na kosovu, da se podigne zivotni standard gradjana I da Kosovo udje u eu, a za priznanje nemoj da brines.

Mojoj dusi napacenjoj smo pare fale

pre 15 godina

Ljudi sad ce letnja sezona, nisu ludi da sada priznaju, gube pare, valjda nas tamo leti ima najvise!!!!!!!
A o nepristrasnoj EU nemam nikakav komentar njihova nepristrasnost govori sama za zebe!!!

ZeljkoM

pre 15 godina

Prema rečima mojim, crnogorca iz Srbije, u slučaju da Crna Gora NE prizna Kosovo, EU bi možda malko namrgodila obrve.

"I to je sve", navodim ja.

Neverni Toma

pre 15 godina

Srbija ce povuci ambasadora ako ih Crna Gora prizna.
A sta cete vi iz Evrope povuci ako ih Crna Gora ne prizna. To si zaboravio da kazes.

Alexandar Srdanovic

pre 15 godina

"mozda ne bi bio prijateljski akt prema Beogradu, ali bi doprinelo stabilnosti u regionu"..citaju li ove "diplomate" sami sebe?

Drsko

pre 15 godina

Veoma drsko (ili ti samouvereno). Sto se tice ostalih zemalja iz kojih su ambasadori povuceni, tacno da je "samo to" u pitanju i nista vise.
Ali u Crnoj Gori letuje mnoooooogo turista iz Srbije, tako da nije bas "samo to", ali po strarom dobrom obicaju cilj opravdava sredstvo. To sto ce se odnosi "pokvariti" izmedju CG i SR, Brisel i ne dotice bas toliko mnogo, koliko ispunjavanje zacrtanih ciljeva.

Little-Big

pre 15 godina

"U slucaju da Crna Gora prizna Kosovo, Srbija bi MOZDA povukla svog ambasadora iz Podgorice.
I to je sve" naveo je Fejt.
I jednog dana bi ga vratila, a mozda ga nece ni povuci, kao onog u Tirani.

Goran SRBIN

pre 15 godina

Eto, sam Fejt kaže, ništa više od strane Srbije se nemože u slučaju priznavanja Kosova od strane Crne Gore očekivati, nego samo da Beograd povuče svog ambasadora.
Mislim , da ako u Srbiji postoji neki "tajni" akcioni plan u vezi priznavanjem, nek već jednom taj plan ako u opšte i postoji stupi u akciju, jer očigledno nas svi ismejavaju, i rade šta god nam hoće!

Jadna moja Srbijo!
Predesedniče Tadiču, ako imaš i malo morala, onda aktiviraj taj tvoj "Tajni akcioni plan" već jednom. Ako ne onda se povuci sa političke scene, jer "blef" postoji samo u pokeru! A jednu državu u sudbonosnim danima nemožeš voditi kao neku igru!

Ksenija

pre 15 godina

"I to je sve" - ništa tačnije o politici zaštite teritorijalnog integriteta Srbije nije moglo da se kaže. Samo vi delite fotelje.

Dr Jackyll

pre 15 godina

Pa sto da ne priznaju kad nikakvih konsekvenci nema? Hrvatska i Slovenija otvaraju svoje samoposluge po Srbiji, od akcionog plana nije nikad bilo nista, jedino ce ambasador da se vrati... Dakle, nista ih ne kosta. Dok Srbija ne stavi na znanje svima koliko ih to kosta (Srbija 8 miliona kupaca, Kosovo 2) svi ce nam raditi to sto nam rade...

Joca

pre 15 godina

Ja predlazem da se ove tzv. drzave na Balkanu preimenuju u nesto drugo...na prim regioni ili nesto tome slicno. Na kraju krajeva ovde od suverenosti nema ni s to je valjda svima jasno!

pravnik

pre 15 godina

Fejtov odgovor "I to je sve", očigledno znači da borba "diplomatskim sredstvima" predstavlja pucanj u prazno i da je "borba" sa unapred priznatim porazom, samo, koji ne sme odmah da se kaže.

ruralni neki tip

pre 15 godina

Ma sve što od Pitera Fejta čujemo se radi o priznanju Kosova. Zbog raznih teškoća (pogotovo sa Srbijom) on se boji da njegova Euleks misija na Kosovu neće uspeti. Njemu stvarno je teško. Što više bonus priznanja, što više uspeh za njegovu misiju.

radza

pre 15 godina

Pronicljiv ovaj Fejt, provalio nas akcioni plan. Samo, pre priznanja i zarad "stabilnosti u regionu", Milo insistira da popuse lulu mira.