Sreda, 18.06.2008.

09:04

Šampionsko slavlje Boston Seltiksa

Izvor: B92

Šampionsko slavlje Boston Seltiksa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

cengi pfc conoplja

pre 15 godina

nesto bas i nisam zapaljen za tu nba ligu ili asocijaciju kako joj je pravi naziv,ali sam je ovaj put odgledao jer gotivim donekle te SELTIKSE u toj maratonskoj igri bez granica,po meni sasvim zasluzeno su uzeli prsten bez ikakve dileme. A i bilo je vreme 22 godine posta moralo im se prosreciti. pozz iz Conoplje.

anonymus

pre 15 godina

@ zoran
Sta si navalio na Phila-isti taj covjek je izjavio da je Kobe najtalentovaniji igrac kojeg je ikad trenirao.A ti malo razmisljaj-tim ima 12 igraca,Kobe je jedan od tih 12,on je u 3 utakmici imao podrsku samo Vujacica i Lakersi su pobjedili a da ne govorim o citavoj sezoni gdje je Kobe sam donosio pobjede-Kobe nije bio neraspolozen u finalu-jednostavno nije imao dovoljno prostora-da je neko od ostalih igraca privlacio paznju na sebe Kobe bi svoje odradio a ovako 2-3 igraca su bila na njemu a ostatak tima to opet nije uspio iskoristiti.KOBE MVP(Najkorisniji igrac sezone-samo u slucaju da ne znas)

Zoran

pre 15 godina

@anonymus
Malo sto si neznalica jos si i bezobrazan.Sta Kobi treba da se osloni na tim a tim ne njega ne mora.Covek kad uhvati loptu ko da mu je tata dao kad se rodio.
Procitaj sta je napisao "dibber" verujem da ima knjigu Fila Dzeksona i verujem da u njoj pise,naravno na jedan drugi nacin da je Kobi,mentol.
Kao i ti.

dibbler

pre 15 godina

znaci, koliko gluposti na jednom mjestu to nije normalno...

milan koji ima teorije zavjere, a ne zna sta je salary cap...

majstori koji uporedjuju MJa i kobea...

meni je cak kobea malo zao, on jeste najbolji igrac lige, ali nije sa glavom bas najbolje. procitajte knjigu last season phila jacksona da vidite kakav je to bolesnik...zato i ne moze uzet titulu, ako ne misli da malo saradjuje sa ekipom.

a ovi sto kazu "svi sad navijate za boston, dje ste bili prosle godine"...ne radi se o bostonu, radi se o tome da su igraci koji su se toliko trudili i umirali u toku karijere, na kraju sve podredili timu i skoro savrsenoj odbrani, ZAISTA zasluzili da svi navijaju za njih...

i titulu niko nije sam uzeo niti je moze uzeti, i to je davno poznato...

anonymus

pre 15 godina

@ zoran

Ti si sad kao nba ekspert.Nisam ja rekao da je Kobe bio ekstra u finalu-daleko od toga.Ali u mecevima protiv Utah,Denvera i Spursa Kobe se mogao osloniti na ostatak tima,Gasol je igrao odlicno,Odom pogotovo i tako i svi ostali.Tako je i Kobe dobijao vise prostora i mogao je preuzeti kada je bilo potrebno a sada Boston je maksimalno suzio odbranu,Kobe-ja su lagano udvajali zbog toga sto ostatak tima nije nista mogao pogoditi-pa Gasol je imao vise poena u 2 meca protiv Denvera nego u citavoj seriji protiv Bostona.I pricas tu nesto za LeBrona-tek se tu vidi kako ne znas nista o kosarci-taj covjek da nema snagu ne bi ni u grckoj 2.ligi mogao igrati
@ wlado
Shaq otisao od Kobea i osvojio titulu ali sa Wade-om koji je tu sezonu odigrao odlicno-to je isto da je Kobe igrao s Duncanom pa bi vidjeli sto ne i osvojio ali poslje Shaqa on je igrao sa Butlerom,AtkinsomMihmom...

Vatafak

pre 15 godina

Ko bude ikada poredio Brayanta sa MJ, zreo je za ludnicu. Nikakvi pregledi, direktno u gumenu sobu. Jednom je Drazen Petrovic postigao preko 100 poena protiv juniora Olimpije. Desavalo se to na nacin da su mu namestali svaki napad samo radi nekakvog "rekorda". Utakmicu sam gledao uzivo, i verujte, cak ni u stampi nije bilo hvalospeva o "podvigu" DP. Da me neko ne razume pogr3esno, DP je bio i ostace zapamcen kao genijalan igrac...samo mu ti "rekordi" nisu bili potrebni. Bolje je ono nekoliko puta po 60 protiv Reala ili slicnih protivnika u Kupu Sampiona. Kobe je nesreca za Lakerse. Da nije bilo Shaqa, nikada Lakersi sa Kobeom ne bi videli titulu. Covek koji siluje, koji uvek mora da je u centru paznje, nema mesta u timu koji bi pretendovao za titulu. Neko rece da je Boston klub "luzera". Kevin Garnett luzer? Gumena soba, momentalno. KG je PO MOM I MISLJENJU ogromnog broja kosarkaskih znalaca, jedan od najvecih kosarkasa ikad rodjenih. I to rece decko sa 23 godine koji "prati" kosarku "odvajkada". Doda decko, kako Boston lici na Chelsea, hehehehe, skupicemo ubuduce samo Irce, a oni su poznati po rasturanju u kosarci. Mislim, kako ih rasturaju, ako uopste poznaju pravila te igre. Celtic je tradicionalno ime, i nisu razliciti ni od jednog sportskog kolektiva, koji kupujuci igrace zeli da ostvari sportski i finasijski uspeh. Najbolja ekipa u NBA je osvojila prsten. Boston je NAJBOLJA EKIPA 2008 u NBA.

wlado

pre 15 godina

da razjasnimo nesto ovde,

uz svo duzno postovanje kobe-a bryant-a, za kojeg mislim da je drugi najbolji igrac moderne istorije,IPAK:

one tri titule LA su doneli obojica zajedno i kobe i shaq, ali posto vidim da ima milion komentara kako ovaj ne bi mogao bez ovog, ja sam mislio da je jasno da je ipak shaq doprineo vise tim titulama, evo vam jedan jedini dokaz

sl. godine presao je u miami i osvojio NBA.....

za to vreme kobe-u se podigla statistika, ali tim je bio zivi ocaj...

arsene

pre 15 godina

Zbog mojih godina mnogo duze pratim NBA od ovde prisutne dece i mogu reci da znam minimum 50 boljih igraca od gore pomenutog hamburgera.

Zoran

pre 15 godina

@anonymus
Vec si poznat kao neznalica,nisu Gasol i Odom bili ocajni.Oni su igrali odbranu,a da Gasol i Odom nisu igrali odbranu,ne bi Garnet ili Dankan na nekim utakmicama bili losi.Svi su primetili kako je Pirs drzao Brajanta a takodje i Rondo.Koga je Kobi drzao,koga je cuvao i od koga je sacuvao kos.U ofanzivi je bio relativno dobar a sta je radio u odbrani.Koga je uspeo da zadrzi.Nikog.Procitaj sta je napisao Andra(Boston je dobio na odbrani) i to je tacno.Kao sto su San Antonio i detroit osvajali titule.Nema titule bez jake odbrane.
@Fan of the basketball
Ti si samo Brajantov fan nemas ti pojma s basketom.Lejkersi su sa Bajnamom najbolji tim NBA a bez njega tu negde.Neka se zamene Kobi i Lebron,ovi Lejkersi bi sa Lebronom pocistli sve timove.Pored Lebrona koliko bi samo lopti dobili Gasol,Odom,Fisher Vujacic i ostali,pa to bi bilo prasenje.
@NOH
Jos jedna glupa teorija kazes da je deveti tim sa Zapada bolji od prvog sa Istoka a prvi sa Istoka isprasio prvog sa Zapada.Znas li ti sta pises.Prvi tim Istoka jedva pobedio cetvrti tim Istoka(Klivlend) ali zato je isprasio prvi tim Zapada,Lejkerse.Mucni glavom pre nego sto pises.
@boki92
Ako Boston ima Garneta,Pirsa i Alena,Lejkersi imaju Brajanta,
Gasola i Odoma.Ti se sam palis na zakucavanja,trojke i neke komplikovane suteve,tako se ne igra u finalu.Za finale treba i pamet koju Pirs ima i Brajant nema.

andro

pre 15 godina

Kobe jeste bio jedan od najboljih igraca u NBA prosle sezone, ali je MVP titulu dobio prilicno nezasluzeno - na racun Garneta. Svakako je vise zasluzio MVP titulu od LeBrona ili Pola (njih dvojica tek treba da nauce sta je timska igra, muka me uhvati kada krenu da igraju 1 na 5 obicno u poslednjoj cetvrtini). Boston je imao stvarno fantasticnu sezonu i to treba postovati (moram priznati da sam bio medju skepticima proslog leta) i osnovni razlog za to je Garnet i ono sto je on doneo timu (usredsredjenost i fokus u toku preduge regularne sezone gde su igrali sve vreme kao da je plej-of, stavljanje akcenta na timsku igru i na defanzivu) sto je recept za titulu. Garnetova podredjenost timu i ne jurenje za individualnom statistikom je ono sto je Bostonu donelo pobede a njemu nije MVP titulu (na zalost). Boston od ove godine me je podsecao na San Antonio iz predhodnih godina - 3 zvezde u timu (Dankan/Ginobili/Parker ili Garnet/Pirs/Alen) na slicnim pozicijama i ostalo igraci zadatka, forsiranje defanzive, timski duh gde se uvek igra ono sto je najbolje za tim. Neverovatno je prijatan osecaj kada takav tim sa ispravnim odnosom prema igri (timski sport umesto soua za zabavljanje kretena) uzme titulu na kraju.
E sad, kada bi u Lejkerse stavili Wade (zdravog) umesto Kobea, da li bi oni bili imalo slabiji? Ja mislim da ne bi. I da li bi Boston bio slabiji kada bi umesto Garneta stavili Dankana? Odgovor je opet isti.
Ova sezona nije nista promenila sto se tice najboljeg igraca danasnjice - to je i dalje Dankan sa Sekom na drugom mestu. I Kobe je svakako na toj listi prilicno visoko (zasluzeno) ali da potsetim sve koji vole bez argumenata da proglasavaju nekoga najboljim igracem sta se pika kod toga:
1. titule + MVP nagrade finala i plej-ofa + najbolji igrac tima u regularnoj sezoni kada je uzeta titula (recimo kada su Lejkersi uzimali titule 2000-2002 sva 3 puta je Sek bio MVP finala i najbolji igrac svog tima u regularnoj sezoni); broj titula sam po sebi ne znaci nista inace bi Horry bio najbolji u ligi; bitno je naravno kakvu ulogu u timu igrac ima kada se uzme titula (Kobe je u vreme kada je LAL uzimao titule bio nesto kao Pipen u vreme kada je Cikago uzimao titule)
2-100. prazno
101. nagrade za regularni deo sezone (MVP titula) - OK Kobe sada ima jednu (nezasluzenu ali dobro); toliko ima i Ajverson i Novicki a Nes dve (nikada nisu uzeli titulu pa to nije mnogo bitno)
Verovali ili ne broj postignutih poena na jednoj utakmici je po vaznosti tu negde kao izgled LeBronovih noktiju - to je onaj show deo NBA koji se ne pika kada se bira najbolji igrac danasnjice.
A proglasavanja za najboljeg svih vremena bi mogla malo vise paznje da obrate na malo dalju proslost - nije istorija NBA pocela od Dzordanove ere. Na tu listu ne moze ni da udje neko ko nikada nije bio MVP finala pa naravno Kobea i nema na njoj. A i on nema sta da trazi (niti ce ikada da ima) u drustvu sa Raselom, Cembrlenom, Birdom, Medzikom, Jordanom osim ako im treba neko da nosi peskire / kupuje krofne.

wooyche

pre 15 godina

@ Komentar broj 72 marko

To što si rekao da Pipen nije igrao te sezone a da je MJ uzeo titulu sam jednostavno nije istina. Istina je da je to u pitanju sezona 1997/98, da je Pipen stvarno bio povređen 35 utakmica u ligaškom delu, da zbog njegovog neigranja Čikago nije u regularnom delu bio prvi i igrao je u finalu sa Jutom koja je bila domaćin. U tom finalu i poslednjoj Čikagovoj tituli Pipen je veliki doprinos dao igrajući neverovatnu odbranu. To je istina, a ko hoće da proveri neka se iscima po netu sigurno može da naće te podatke.

realan

pre 15 godina

sta sam reko da ce biti boston prvak od pocetka pleofa , lejkersi su cirkus i bice puna ruka posla za FBI kako je to finale gledas turiafa vujacica farmera itd znatel ko igh drzi kobi itd jesamli govorio da ce kobi pasti na sex skadaklu i pao je na 18 nekom, bruka i sramota sve namesteno, ja sam od poccetka pleofa govorio neke stvari ali neke su me omlozivali i govorili realan ovo ono sve je realan pogodio za vas je umro drazen bruce le dragan mance za mene nije umrlisu od podmetnute nesrece nisu umrli od prirodne nesrece za vas je medik obolio od AIDS ZA MENE NIJE NEGO GA SLOKOLONI ITD SVE ISMILSLJENO DA SE NEBI DECA LOZILE NA ZVEZDE

andro

pre 15 godina

Razlozi zbog cega je Boston osvojio titulu:
1. povrede su ih zaobisle u plej-ofu i sezoni mada su im igraci velike trojke zasli u godine; manje povrede (Rondo, Perkins, Pirsova "povreda" kolena) nisu uticale jer su drugi igraci zadatka obavili posao (Posey, House, Powe pre svega)
2. orijentacija ka defanzivnoj igri i cvrstini
3. pravljenje kostura tima na vreme (preko leta), orijentisanog ka plej-ofu (dodavanje pravih veterana, pre svega Posey, House)
4. Igraci van velike trojke su veoma uspesno koristili prostor koji im je ostavljala odbrana protivnika i svi su imali dobrih rola (Perkins, Rondo, Posey, House, Babyface, Powe); takodje su svi dobri odbrambeni igraci i timski orijentisani
Sledece sezone Boston ce se vratiti u skoro istom sastavu (verovatno ce da potrose mle na Posey-a i probati Housea da vrate za veteranski minimum) a kako ce da prodju zavisice pre svega od povreda.
Razlozi zbog cega LAL nije osvojio titulu:
1. povreda jednog od kljucnih igraca (Bynum) - kljucnih pre svega za cvrstinu u reketu
2. prekompozicija tima u sred sezone - preko leta nisu imali aspiracije ka tituli tako da nisu doveli odgovarajuce veterane (sem Fishera koji im je stvarno bio sjajno pojacanje)
3. orijenatcija ka ofanzivi - puno mekanih igraca
4. glavna zvezda nije timski orijentisan igrac; prisustvo drugih slicnih igraca (Radmanovic na primer)
5. problemi na SF poziciji (za tu poziciju im treba suter da bi sirio odbranu protivnika i Radmanovic je trebao da bude taj igrac; na zalost po lejkerse svemirski banana kadet na boardu ima mali kosarkaski IQ)
Lejkersi imaju dovoljno "municije" da sa par dobrih trejdova budu mnogo ozbiljniji kandidati za titulu - treba ocekivati da ce da trejduju koga god mogu (bar dvojicu) od Odoma, Radmanovica, Waltona i Arize, da ce probati da produze Vujacica i Turaifa samo ako ne dovedu odgovarajuce veterane na tim pozicijama kroz trejdove ili drugacije.
Pa da gledamo reprizu finala sledece godine ...

marko

pre 15 godina

A ucemu je to Kobe bolji od MJ? U procentu suta sigurno nije, u skok sutu nije, u pregledu igre nije, u fizickim predizpozicijama nije, u racionalnosti nije, a o odbrani da ne pricamo... I Jordan je jednu titulu uzeo a da Pipen nije igrao cele sezone(menjao ga Kukoc)...

boki92

pre 15 godina

@Zoran
Tacno je da nisam puno gledao MJ ali ja njegovu igru nisam ni komentarisao.
Od malena pratim Lejkerse i ove sezone sam gledao gotovo sve utakmice, Kobi mi je omiljeni igrac i to nije brend, on ce uvek biti za mene najbolji kao sto je za tebe mozda MJ.
Nemam nameru da se raspravljam sa tobom oko toga da li je Kobi odigrao dobru ovu utakmicu ali je cinjenica da je ove sezone igrao mnogo vise timski nego bilo koje druge.
I dalje smatram da nije imao dovoljnu podrsku mada je mozda on za to kriv jer nije dovoljno razigravao saigrace. Sada je Pirs kao neki igrac, pa sa Alenom i Garnetom samo budala ne bi osvojila titulu.
Kobi is the best

KGPPRA

pre 15 godina

Svaka cast!
Tako se igra moderna kosarka.Najbolji u sezoni,najbolji na kraju.Sta reci posle 131-92?:)
Brajant neka sanja i dalje da je Dzordan,a svi oni koji su imali prilike da gledaju Dzordana znaju koliko vezbe treba Brajantu da bi postao jedan Garnet,a ne Dzordan!
Ziveli Celticsi!

Nebojša

pre 15 godina

Ovaj trenutak sam čekao od '86! Svaka čast na tituli, konačno je neko pokazao značaj tima. Celtic pride is back! Šteta što Red nije doživeo ovu titulu, ali sam siguran da slavi uz cigaru i šampanjac negde gore.

Pierce je loše šutirao, ali 10 asistencija i 131 poen tima govore nešto o njegovoj igri noćas, jedna od njegovih boljih partija u ovom play-offu. Garnett i Allen... razbiše.

Uzgred, LA Lakers nemaju tim. Mislim da je Kobe bolji od Jordana u svemu sem u odbrani - prvenstveno zato što igrači odbranu uče na collegeu gde ovaj nije došao ni do ulaznih vrata. Koliko znam sa početka sezone 1997/98, Bullsi su bez Pippena izgledali isto kao Lakersi noćas: neupotrebljivo. Čak su poniženi od slabog Bostona u prvoj utamici sezone te godine. A da nije Phila Jacksona, ni Jordan ni Kobe ne bi nikada omirisali titulu, kao što nijedan drugi individualac nije. Nisu ni Jordan ni Kobe uzimali titule samostalno, već teškim radom ostalih igrača koji su pokrivali njihove mane. Phil je tu odigrao ulogu kakvu nijedan trener nije. LeBron James i Paul Pierce su za obojicu izmislili košarku. Da ne govorim o Birdu, Magicu, Oscaru... to je potpuno druga sfera igre.

kb24

pre 15 godina

Zasto Kobe nije silio protiv Utah,Spursa,Denvera?Zato sto je Gasol davao 20-25 poena uz odlican procenat,Odom bio odlican kao i Fisher i Vujacic a sad u finalu nista nisu mogli-Kobe nije morao sutirati toliko ali realno jedino neka njegova luda serija je mogla spasiti L.A.Lakersi su uradili dovoljno za ovu sezonuP.S.Bas je zanimljivo kako sad svi vole Boston a mogu misliti da li ste prosle sezone navijali za njih.I jos jedna stvar-koliko je Shaq osvojio titula bez Kobea i Wadea,koliko je Ginnobili osvojio titula bez Parkera i Duncana,Billups bez Hamiltona,Jordan bez Pippena,Pierce bez Allena i Garneta??????-niti jednu-tako da prica da Kobe nije mogao bez Shaqa je zalosna-pa niko je ne moze sam osvojiti.

Mistake

pre 15 godina

Milane Al

Opet dobre obzervacije, koje i mi ostali naravno vidimo, ali totalno pogresni zakljucci. Najbitnije je da je NBA liga to kako ti pricas funkcionise zadnjih 30ak godina. Ali nema te pozadniske akcije o kojoj pricas.
NBA je vec godinama 50 sport 50 soubiznis i to nije tajna. Al se ta komercijalnost postize na druge nacine a ne onako kako ti mislis. Lobiranja ima na sve starne , ali nema finansijske pomoci ...
Drugo ono sto ti zameram je to sto se bas ne razumes bas u kosraku, mada mozda i gresim. Igrace koje si nabrojao nisu "luzeri", vec sampionski igraci u luzerskim ekipama. A luzer je onaj igrac koji u "sampionskoj" ekipi ne uradi nista. Iako obozavam Kobija i smatram da je najbolji igrac danasnjice mislim da Pirs ima 2x "znas vec sta " od Kobija (mada ni Kobiju ne manjakaju :)). Pa on je sam svojim sutevima i "povratnickim" serijama , resio isto toliko utakmica kao Kobi ali u neuporedivo slabijem timu. Pa samo premotaj Indijanapolis i seti se njegove serije u drugom poluvremenu , na utakmici protiv nas. Tada su pred kraj zbog selektorske politike "zajednistva" prestali da mu bacaju lopte , a on sirio ruke sam negde na trojkama. Stojim pri stavu da nikada ne bi dobili utakmicu da su mu bacili jos koju loptu.
Godine igranja u gubitnickim timovima poljuljale su sampouzdanje trojci Bostona, to se videlo u prvom i drugom kolu plejofa. Kad su to prebrodili shvatili su ponovo "ko su i sta su" i u laganom tempu pregazili Detroit i Lejkrse.

Opet bi se osvrnuo: dobra sezona, prvenstveno zbog ludog zapada i povratka bostona, plejof vrlo skroman. Najbolja (najzanimljivija) serija bila je izmedju Bostona i Klivlenda, a ona je bila vrlo defanzivna i ruzna , ali makar maltene u svakoj utakmici neizvesna.

Istina

pre 15 godina

Milane, meni stvarno nije jasno o cemu ti pricas. Kakav ogroman pad rejtinga NBA? Pa pojavom LeBrona rejting je samo poboljsan (a u medjuvremenu nijedna velika zvezda nije napustila ligu).

O kakvom Sijetlu govoris? Kakva uspesna istorija? Jedna titula bese? Koliko je to Sijetl voljen od strane Amerikanaca? Da li se meni to pricinjava, ili ti stvarno poredis popularnost Bostona sa popularnoscu Sijetla. Haj'te molim vas.

A pazi ovo, kazes: "za male pare okupe se "okupljeni". Zasto za male pare? Nema veze sa realnoscu.

Sto se okupljanja "okupljenih" tice, bilo je okupljanja i u Los Andjelesu, samo se to tebi ne pominje, a evo podseticu te - Kobe Bryant, Shaquile O'Neal, Gary Payton, Karl Malone. Pa eto, nije funkcionisalo.

Ti umanjujes uspeh Bostona, hteo ti to da priznas ili ne. A to "trebalo je da okupe trojicu" da bi osvojili titulu je isto kao kada bi umanjivao titule Cikaga, jer su imali Dzordana - imali, pa sta. Za titulu su potrebni i dobri igraci.

Razanka Stip M.K.

pre 15 godina

@KG
Kada si vec spomenuo SALARY CAP i taj limit koji postiji u NBA trebalo je da kazes da se taj limit moze prekoracati placanjem poreza na luksuzu ili za svaki prekoracani iznos se placa porez samoj ligi.Bilo je i ove godine neke ekipe koji su prekoracali SALARY CAP kao recimo NJ.Niksi koji to rade vec godinama ili Dalas koji gotovo redovno je iznat SALARY CAPA i nihovi vlasnici placaju dodatni porez samoj ligi,tako da i ovde ipak vlada pomalo princip bogate i siromasne mada se u NBA ne moze reci siromasne,bolji bi bilo reci oni koji nebi hteli puno da potrose ili stedliviji.

NOH

pre 15 godina

Jadno. Ekipa iz zapadne konferencije je zasluzila da osvoji prvenstvo. Deveta ekipa sa zapada je bolja od cetvrte ekipe sa istoka. Glup je sistem takmicenja. Ekipe iz iste divizije igraju medjusobno cetiri puta tokom sezone. Dolazimo do toga da je Nju Orleans igrao cetiri puta protiv San Antonia, Dalasa, Hjustona i loseg Memfisa, a prvak Boston protiv Toronta, Filadelfije, Nju Dzerzija i Nju Jorka. Ekipe igraju 52 utakmice sa ekipama iz iste konferencije i 30 sa ekipama iz suprotne. Zakljucak je da ekipe iz zapadne konferencije igraju teze utakmice tokom cele sezone pa su samim tim i umorniji.

Atlanta koja je devetnaesta ekipa u NBA-u (koja pritom tokom sezone ima laksi raspored, a losiji su od jedanaeste ekipe sa zapada) je izgubila sa 4:3 u seriji sa najboljom ekipom. Niko me ne moze ubediti da je Boston zasluzio naslov.

Tri utakmice su zasluzeno dobili u finalu, ali su u drugoj utakmici sudije unistile LAL. Boston 38 slobodnih bacanja, LAL 10. Zanima me od kada to ekipa koja igra najbolju odbranu pravi toliko manje faulova od ekipe koja igra solidnu odbranu. Pa najbolje odbrambene ekipe se najvise biju sto je posebno iskazano u NBA-u gde se ne sviraju mnogi faulovi, koji bi u Evropi bili svirani. Samo se nadam da se neci naci oni koji ce da mi pametuju o 39 razlike posto svi znaju da to nije realan odnos snaga. I da ne podnosim LAL jos od vremena kada su na kradju dobijali Sakremento. Posto ce svi pomisliti da sam njihov fan. Samo iznosim svoje misljenje.

Nadam se da sledece godine Nju Orleans osvaja titulu, ako ih sudije opet ne pokradu. Pa ljudi su protiv San Antonija u sestoj utakmici Nju Orleansu svirali tri faula u napadu na pocetku trece cetvrtine kada se utakmica lomila, plus faul Vesta u odbrani, koji nije postojao. Mislim da mu je to bio cetvrti faul sto je direktno uticalo na nastavak utakmice. Ne svidja mi se to sto u NBA-u sudije sve vise poprimaju oblike nasih sudija. Ove godine ocigledno nije bilo u interesu da Nju Orleans mozda i osvoji titulu, da je prosao San Antonio.

Milan Al

pre 15 godina

@ Tomcat, za pocetak prevedi sta si sada rekao/replikovao?
1. Nelogicno je sto su se igraci koji gotovo nista konkretno nisu uradili u svojim karijerama, organizovali bas u Bostonu i bas u trenutku ogromnog pada rejtinga same NBA. Pa reciomo, mogli su da se organizuju u Sijetlu, tim koji je voljen od strane Amera, a i ima uspesnu istoriju, za male pare okupe se "okupljeni", pa po tituli. Pokusacu da budem sto jasniji, posto vidim da ljudi citaju izmedju redova. Situacija koja je zadesila NBA je situacija privatne zurke. Znate vec, palnirate finu atmosferu, odaberete muziku, probrano drustvo, ali u praksi ne funkcionise. Onda se latite radikalnih promena, tipa menjanje muzike, pristupa, prica, sve samo da pokusate da zadrzite drustvo i da se lepo provedete, sto je vrlo logicno i ISPRAVNO. NBA je to ucinila. Odlucili su se za najsigurniji potez, a to je ozivljavanje starog rivaliteta. Mislite da oni ne citaju komentare (ne mislim na B92), slanje komentara je besplatno i na taj nacin se najlakse i najsigurnije ispituje javno mnjenje, zelje mase itd. I ja sam srecan zbog tih promena, kao i gotovo svi ljubitelji kosarke. Pravi potez. Mene su naterali da dolazim u 2h izujutrua i da odem ranije sa apsolventske veceri da bih pogledao uzivo utakmicu (cisto da napomenem da se u zivotu nisam kladio).
2. Bilo je sigurne finansijske pomoci od strane lige Bostonu, zato sto su godinama unazad Seltiksi bili prava truba, sto su cak i njihovi najverniji navijaci potvrdili. A sa takvim pristupom ne ide ni enormna zarada. Opet opravdano iz gore pomenutog.
3. Da, jesu, bilo je potrebno da se sastanu trojica buducih clanova kuce slavnih + da imaju stvarno iskusnu klupu po pitanju play-off-a da bi mogli da se docepaju "jedne". Svaka cast, koliko se secam na pocetku teksta sam napisao da ne umanjujem uspeh Bostona i da su neuporedivo bolja ekipa. Slozicete se, odnos snaga se video posle utakmice broj 1. Voleo bih da vidim napacenog McGradija u Bostonu, pravo je mesto za njega.
Jos jedna stvar, moja sestra zivi u NY vise od 2 godine, otac mi je ziveo u Chikagu od 89' do 91' i za to vreme su konstatovali da su Ameri strasno sentimentalni! (happy endings i ostala sr..a), enormno podlozni manipulaciji do mere da bi pomislili da su price o Bas-Celiku stvarne, jedini je problem sto ako ukapiraju da nesto tu ne stima, ne prastaju i to vrlo karakteristicno. Oni jednostavno nikada nece preci preko Kobijevog ispada sa onom devojkom, a i sto je kao takav (bio) ogromna pretnja da ugrozi status MJ-a. A i da ne govorimo o tome da su bas svi (apsolutno svi) vrhunski sportovi manipulisani. Cisto za sve lozace MJ-a, kladionice i politika postoje mnogo vise od 100godina unazad. MJ je bio ponos Amerike, a oni svoje ljude (koji vrede naravno) cuvaju, maze i paze iz razloga sto Ameri i nemaju prakticno istoriju i svaki doprinos pravog Amerikanca se strasno postuje (Linkoln). Sada ga postuju sto ostavlja milioncice po kazinima.
P.S. Kobe nece biti na mentalnom nivou MJ-a nikada iz razloga sto je ovaj prvi obrazovan i ucen da bude strpljiv i promocuran, dok se tek sada vidi taj veliki kiks odluke da odmah ode na draft umesto da zavrsi fakultet. Ljudi nista bez obrazovanja.

Sasha

pre 15 godina

Oko gluposti se svađate - kobe trenutno JESTE najbolji košarkaš na svetu, Boston JESTE zaslužio titulu (bolji TIM), MJ je i dalje najveći svih vremena. To je to, čestitke Bostonu a Kobe će nas i dalje oduševljavati potezima.

Istina

pre 15 godina

Auerbach moze, tamo gore, da zapali jos jednu cigaru.

Drago mi je zbog kapitena, godinama gledam coveka kako se trudi, ali nema sa kime da igra. KG i Allen manje-vise, dosli su ove sezone (mada mi je Allen drag, onako uglavnom smiren i bez mnogo geto fazona).

Impresivno je da su u sinocnoj istorijskoj utakmici, Posey i House uzastopnim trojkama bili ti koji su "odlepili" Boston na +12, i nakon toga povratka vise nije bilo.

Lepo, ali jako lepo je bilo sinoc biti navijac Bostona. Fenomenalan tim, odbrana bez greske (agresivna, na pravom mestu, pa opet apsolutno nema potrebe da se analizira sudjenje), i na kraju, zasto ne reci - fenomenalna publika u Gardenu.

Pustite ljudi (Milane i jos poneki) teorije zavere, i slicno. Kosarka kao i svaki drugi sport nije pitanje zivota ili smrti, mada smo sinoc ipak prisustvovali jednom "ubistvu" na parketu.

anonymus

pre 15 godina

Prosle sezone nisam poznavao niti jednog navijaca Bostona a sada ne poznajem ni jednog covjeka koji ne navija za njih.Svi se sada sile Boston,Pierce,Allen-svi ih vole-svi ti isti ljudi si isto govorili i za Kobea dok je osvajao titule a jos neki pominju i MJ-a.Boston je zasluzeno pobjedio-i tek se sada pokazalo koliko je Kobe prejaaaak,Gasol protiv Garnetta ne moze nista,Odom ocajAN,Radmanovic i Fisher takodje i Kobe ih je odveo do finala gdje realno nije mogao sam protiv odlicne odbrane Celticsa ali dovoljno su oni ucinili za ovu godinu.Sa Bajnumom sljedece godine Lakersi grade dinastiju.KOBE MVP

Fan of basetball

pre 15 godina

Kakav komentar koji je ostavio Milan Al!!!!
Jedan od najboljih koje sam ikada procitao, ako ne i najbolji!!!!
Svaka cast!!!
A ono sto je mene odusevilo je to sto je KB24 sa ovom ekipom stigao do finala NBA lige, ej sa ovom ekipom u kojoj igraju jedan Volton,Radmanovic, Turiaf, Farmar, Mbenga...
Zaista sjajan uspeh za Lakers-e i sa jos jednim-dva pojacanja u ekipi i povratkom Bynama( sa kojim bi Lakers-i, da je igrao, sigurno osvojili prsten) osvajaju prsten!
Zivi bili pa videli!!!

dux nobis 76

pre 15 godina

kakva sezona,prvo red sox u baseballu;pa celticsi posle dve decenije koje su pojeli s kakavci;steta samo za patriotse \forever boston

peronimo

pre 15 godina

Zaslužena pobeda Seltiksa!!!
Lepo ih je videti posle toliko godina opet na šampionskoj poziciji!
A inače slažem se da je samo jedan Michael Jordan! Briant nek ide da kopa....

gugle

pre 15 godina

Boston je doveo najbolje igrace a nije stvorio tim, kao sto to rade Lejkersi. Po tome Boston podseca na FK Real sa Bekamom, Zidanom, Figom itd. Ipak su mi drazi timovi koji su stvarani u okviru kluba, a ne samo sastavljeni od vec formiranih zvezda.

realno *W

pre 15 godina

@ tomcat slažem se sa tobom po pitanju komentara @ Milana Al

Uopšte ne razumem toliko komplikovanje. Ispade kako se u suštini finale nije ni moralo igrati...
Uvek će jedna od dve ekipe biti favorizovana u nekim granicama, ali nisu te "veze" postigle 131 poen umesto igrača Bostona, nisu te veze naterale Lakerse da prime tako sramotan broj koševa...

čisto lupetanje

Marko

pre 15 godina

@ Milan Al
Zavist i sujeta su cudo.Pierce nije faktor,McGrady luzer...Sta sve covek nece ovde procitati.Imas 23 a vec ne znas o cemu pricas,al razumem te verovatno si Vujoseviceva skola.Celtics rules!!

Zoran

pre 15 godina

@boki92
Daj mali smiri se,ako si 92.godiste ti nisi ni gledao M.J.-a.Sta ti komentarises nekom nesto porucujes.Sta lupetas "Kobi nema podrsku".Kakvu podrsku.Ako zeli da sutira neka prepusti loptu drugom beku.On je uzme od svog kosa vodi do suta za tri poena i na sve nacine hoce da sutira.Po 15-20 sekundi traje taj njegov napad jer trazi poziciju za sut,ostale igrace uopste ne gleda.Tako je bilo bar sinoc.Kad istice napad ili sutira nerezonski ili nekom uvali loptu 2 sekunde pre kraja napada.Nije daleko od pameti da on vise voli da postigne mnogo koseva iako njegov tim gubi.Gledao sam ga kad Lejkersi bez njega igraju dobro,pa on je tuzan.
Ako hoces titulu moras da se podredis Lejkresima,jer kad vise volis svoj ucinak od ucinka cele ekipe,tu nema leba.Titulu MVP-a ove godine su mu poklonili(to mu je tek prva) iako su Kris Pol i Lebron Dzejms imali znatno bolji ucinak od njega.Poklonili su mu jer je usao u tridesetu i nikad je vise nece osvojiti,mislili su Dzejms je vec ima a za Pola ima vremena.Tebe ja razumem ako si 92.godiste,tek te prosao pubertet,a ti shvati i nas koji znamo te godine kada mislis da je "tvoj" bend najbolji na svetu.Posle dve godine za njega kazes FUJ.
Bilo bi dobro da B92 anketira neke trenere koji su gledali doigravanje,da oni kazu svoj utisak.

banja luka star

pre 15 godina

Poslije ovog rezultata nadam se da vise nikada necu procitati poredjenje precjenjenog Kobea sa Michaelom Jordanom.Bryantovim navijacima preporucujem da pogledaju snimke Jordanovih utakmica u dresu Bullsa da vide prije svega njegovu igru u odbrani pa neka onda pricaju kakav je Kobe igrac.Kobe ne bi mogao zaustaviti Piercea i Allena da mu od toga zivot zavisi...Sada svi govore da Lakersi trebaju dovesti pravu zvijezdu za narednu sezonu,ali upravo u tome je i najveci problem.Sebicni Kobe nije u stanju da prihvati prisustvo igraca koji bi imao jednaka ovlastenja u igri kao i on.Zato je i otjerao Shaqa od sebe iako bez njega nikada ne bi osvojio prsten.

zavera, cia, djura, ilija...

pre 15 godina

ma pusti ga Tomcat, covek je prso ko lajsna, treba ga pustiti da se izjada i izlupa koliko mu dusa hoce... ko gubi ima pravo da se ljuti... mozda i da lupa...

Zubi The King

pre 15 godina

i nije Los Andjelos nego Los Andjeles...
i nije Kej Dzej nego Kej Dzi...
Jeste culi bosanci?
He got game...Ray Allen the Best!!!

boki92

pre 15 godina

Sta je bre hejteri, sta hocete od Kobija? Mozda nije bolji od Dzordana, pa sta sad. Da niste vi mozda bolji od njega kad tako pricate? Ostavite coveka na miru vise, on je najbolji kosarkas na svetu i ni MJ ne bi mogao sa ovim timom Lejkersa protiv Bostona? Kao Kobi sutirao 7/22, pa normalno kad niko sem njega nije ni igrao i za ocekivati je da promasi neke suteve ali nije imao podrsku od saigraca. Jos kad onaj tutumrak Mirza sa OBN-a kaze da Kobi ne moze bez Seka prosto mi se smeje, pa ni Sek ne bi osvojio one 3 titule bez Kobija. Sledece sezone kada se vrati Bajnam Lejkersi ce odrati Boston?
I za kraj, KOBI JE NAJBOLJI IGRAC NA SVETU i mozete pricati sta hocete

Tomcat

pre 15 godina

@Milan AI
Ne znam prosto kako da pocnem da replikujem na tvoj komentar. Vidi se da si ulozio dosta truda pisajuci ga, steta samo sto u njemu nema nikakve logike. Nego, da pocnem ipak ...

Sad su Celticsi kao uzeli titulu zbog zavere od strane NBA? Njihovo osvajanje titule nema nikakve veze sa tim sto imaju bolje igrace? Ili bolji tim? Ili sto igraju mnogo bolju odbranu nego Lakersi (za koje je pitanje da li je uopste i igraju)? U pravu si ti, sve je to velika zavera ...

Pitas se takodje otkud tolike pare Bostonu ... Ne znam da li si upoznat sa cinjenicom da se u NBA ne placa obestecenje za dovodjenje igraca. Istina, Garnett i Allen su dosli u Boston (sa svojim ogromnim platama), ali je isto tako veliki broj igraca napustio klub. Ako se ne varam, Celticsi su i dalje u okviru salary capa, mada i ne moraju da budu. Ako vlasnik Bostona zeli da placa luxury tax (kao sto recimo vec godinama rade Knicksi), niko mu to nece zabraniti. A sto se tice igraca sa klupe, jedino Posey ima malo skuplji ugovor (4 miliona), svi ostali igraju za minimum.

I da se osvrnem na zadnji deo tvog komentara ... Po tebi su Pierce, Garnett i ostali luzeri. A sta tek onda reci za Bryanta, koji je izgubio od tih luzera? On je mega luzer?Kazes da Pierce nije nikakav faktor bez saigraca; zanima me samo koji to igrac jeste?
Uostalom, Bryant je po imenima (Odom, Gasol, Fisher, ...) imao bolju podrsku nego Pierce (luzeri Garnett i Allen); kako li je samo onda "uspeo" da izgubi od Celticsa? A da, zaboravio sam, sve je to deo velike zavere protiv Bryanta i Lakersa ... Nista logicnije od zavere NBA protiv Los Angelesa, jednog od svojih najvecih trzista ...

KG

pre 15 godina

Milane brate prestani da fantaziras i pricas gluposti.Celticsi ne bi bili u onoliko kategorija vodeci u ligi tokom regularne sezone da je sve to moglo da bude namestaljka.Kljucna rec je srce i odricanje,koje tvoj dragi kobi nema i nikada nece biti spreman da se odrekne svojih statistika zarad dobitka tima.Citave sezone su i Garnett i Allen i Pierce drasticno smanjili broj suteva i naravno nisu imali sanse da dobiju MVP nagradu pored kobija.Ali evo pogledaj samo njegove statistike,svaku utakmicu covek potrosi vise lopti na sut nego ostatak startera zajedno.I jos jedna stvar je SALARY CAP,toga niti bilo cega slicnog ima u svetu fudbala tako da ne mozes da pricas gluposti.Mogu Celticsi (ili bilo ko drugi)da imaju najbogatije sponzore i stotine miliona dolara i to im je sve dzaba.NBA liga svakom timu da odredjeni limit koji je za svaki tim identican i zbir svih plata igraca ne moze da prelazi taj iznos odnosno Salary Cap.Za Garnetta su dali 7 igraca,a posto je Minesota vec izgubila nadu da oko Garnetta mogu da stvore dinastiju/fransizu i osvoje nesto prihvatili su trejd u kojem bilo ukljuceno dobrih perspektivnih igraca sto im je buducnost.Znam sta pricam jer sam gledao apsolutno svaki minut regularne sezone Celticsa i vidi se revolucija u odbrani koju je doneo Garnett sa sobom.Kobe bez Shaqa nikada nece moci da osvoji nista sem MVP nagradu

Mistake

pre 15 godina

@Milan Al
Krivo mi je sto si zaslepljen navijackom strascu pa pogresno rasudjujes. Dobra su ti zapazanja za teatralnost Amerikanaca ali to je to. Kampanje se vode, stvara se atmosfera za titulu i za mvp-ija, ali tu je kraj. Nema namestanja i pozadinskih radnji kao kod nas...
Drugo dzordan je i dalje za 2 nijanse bolji od brajanta iako ih obojicu obozavam, bas kao Medzika, Dankana, Sheka itd. Brajant ce naravno imati sansu da se dokaze is stvori vecitu dilemu ko je bolji.
Trece boston je jednostavno bolja ekipa i sa boljom odbranom sto je jako bitno. Dovedjenje odlicnih igraca su dobri potezi uprave. Finansijski je sve cisto, nema tu nikakve teorije zavere, a ne zaboravi pored pirsa, alena, garneta, tu je rondo jako bitan za ovaj sistem igre, narocito u odbrani koja je izuzetno fleksibilna i pokretljiva, kao i gomila odlicnih epizodista. U Lejkersima su nasuprot cak i Odom i Gasol donekle "epizodisti", ostali igraci kao da su se uplasili finala.
Cetvrto- Pirs jedan od najpotcenjenijih igraca lige. On je treci igrac lige u igri 1 na 1, i mozda najbolji igrac 4te cetvrtine (tako kaze statistika za poslednjih 6-7 godina). Nikada ne bezi od lopte i uvek preuzima odgovornost ali ne siluje za razliku od Brajanta, jer ima dovoljno kvaliteta oko sebe tako da ne mora . Pirs je GLAVNI i NAJBOLJI igrac Bostona, Garnet je verovatno kljucni igrac. Alen jeste zvezda ali ne i ultramegasuperstar, mesto njega je mogao i neki drugi suter tu da bude.
I ja sam navijao za LA, mada sam podjednako srecan zbog Bostona jer su jednostavno bolji tim.
Finale je ipak bilo malo ispod mojih ocekivanja.

Zotran

pre 15 godina

Brajant je u prva dva minuta imao 3 od 3 sut a zatim 4-19 sto govori koliko je bio efikasan.Uzas,zabelezio je PRVU I JEDINU ASISTENCIJU u 43.minutu.Da nije kad vise nije bilo vazno dao 7 poena bio bi najgori igrac utakmice a ovako je samo medju najgorim.Lejkersi nemaju igru i zato nemaju tim iako imaju odlicne pojedince.Boston 49 a Lejkersi 29 skokova,Boston 33 a Lejkersi 16 asistencija,cuj Odom najbolji asistent sa 5.
Boston 7 izgubljenih,Lejkersi 19,Boston 18 a Lejkersi samo 4 ukradene lopte.Lejkersi samo 64 suta na kos,Boston 87.Kod Lejkersa bez Brajanta sut iz igre blizu 50%,Brajant oko 32%,u polju Brajant 3 skoka i po 1 asistencija i kradja dakle ucinak skoro 0.Kobe se ne razlikuje od M.J.-a osim sto su kod M.J.-a vijuge vijugave a kod Kobija,prave.

Brkajlo

pre 15 godina

Milane, dobro ti pricas, verovatno je da tu ima necega, ipak je to drugi najveci cirkus, posle F1. Ali je i mnogo lep.
Ali je jasno, koliko god to bilo potencirano od strane mnogih, neosporno je da su u Bostonu svi bili podredjeni timu, izbrisali licne sujete i pokazali da znaju da igraju kao tim, pravu kombinaciju kada je to potrebno. I to je to, malo su bili klimavi pred kraj regularnog dela i pomalo nesigurni pocetkom play offa ali su pokazali da za godinu dana postadose vise nego cvrsta i pouzdana ekipa, zato svaka cast za boston. I to je to.
I naravno da se pokazalo da Kobas i Lebron ne mogu biti MJ, niko skoro nece biti, wade je bio blizu ali sta vredi kada nije od "jakog materijala". Ako nista morao sam onda navijati za Jordana i Bullse, sto je kulminiralo kosem juti u zadnjih 8 desetinki. Nigde to ne bi bilo moguce ali kod Jordana da.
I naravno, jedan je Magic, igrac ekipa, bez obzira na igracki kvalitet, vazna je harizma i efekat drzanja ekipe na okupu, jedino sam tada voleo Lakerse. Pre i kasnije - puki fabrikat.
Never fear, Magic's here :)

o.lj.k.

pre 15 godina

Milan Al

Ne slazem se sa tvojim komentarom, ali uopste. Ne vidim nista lose u tome sto je Boston resio da napravi tim za titulu i ja im cestitam na tome sto su uspeli, jer nije to bas lako... Zar bas Chelsea nije to dokazao svih ovih godina, dovodili su koga su hteli, pa opet nisu osvojili Champions league. Poredjenje Bostona i Chelsea je neukusno po bilo kom osnovu, tradicija Celticsa je nesto cemu se tezi i o cemu se sanja.
Igrama tokom cele sezone su titulu apsolutno zasluzili. Pierce je, voleo ga neko ili ne, postao zastitni znak Bostona poslednjih godina, igrac oko koga se sve vrtelo. U sezoni kada je za saigraca imao Walkera, nagovestio je mogucnosti, posle toga, dugo je bio bez pomoci, ove godine su se sklopile kockice. Mislim da su i KG i Ray svojim igrackim karijerama zasluzili prsten, tu prevashodno mislim na KG-a, koga smatram najboljim igracem NBA lige vec duzi niz godina.

Morgoroth

pre 15 godina

Sinoc su Celtics-i demonstrirali Lakersima kako se igra kosarka. Ono je bila cista brutalnost. Svaka cast Velikom trojcu a i ostaliam igracima sa klupe koji su povukli kada je bilo najpotrebnije. Kako je Pirce rekao na kraju: 'sledece sezone titula ostaje u Bostonu'. Nadama se tom ishodu. Lakersi srednja zalost bila mi ih je muka gledati i Brayant je bio MVP regularnog dela sezone. Tu titulu su vise zasluzili Garnett zbog omera Bostona u dve sezone i razlike u pobedama, Chris Paul koji je bio najbolji playmaker lige i gurao Hornetse, a pogotovo James koji je imao bolju statistiku u svim segmentima od Brayanta. MVP zasluzeno u rukama vec sad ikone Bostona velikog PAUL PIERCE-a. SVAKA VAM CAST

milos

pre 15 godina

Nocas nije bilo toliko zanimljivo tj. bilo je razbijanje "Jezerdzija" koji 2 blage veze nisu imali.Konacno se ostvarilo i to da je Pol Pirs MVP finala a mnogi su mi se smejali kad sam ja to rekao na pocetku ove serije.Svi su tada rekli"Lejkersi pobedjuju 4-2" ili tako nesto ali je Boston pokazao da je bilja ekipa.Ipak 39 razlike nije nikakvo merilo jer je ono sinoc bilo tuzno vece Lejkersa.Pol Pirs je najbolji>>Yeah

Bojan Zr

pre 15 godina

Sasvim zasluzeno!Seltiksi imaju najbolju ekipu,cim uprava Bostona odresi "kesu" odma titula!Bio sam 100% siguran na pocetku sezone da ce Boston osvojiti titulu!

VERYNICE

pre 15 godina

E konacno da docekam i ovo,zasluzena pobeda i posle svega ova trojica dobise titulu!!!Kakva igra Garneta, i Alena to je strasnooooooo!!!

ISTINA BOLI

pre 15 godina

Porediti Kobija sa "ISTINOM" je,u najmanju ruku,smesno.To je otprilike kao kad bi neko,od ovih mladih "strucnjaka"sa ovg foruma,rekao da je Rakocevic bolji igrac od Bodiroge.Svi znamo,iako neki odbijaju da to prihvate iz kojekakvih subjektivnih razloga,na koga bi se kladili u trenucima kad se odlucuje utakmica.A ovo finale je izgledalo kao kad bi danasnja Taukeramika,koja je jedva prosla i Partizan,igrala protiv Panatanaikosa iz najacih dana sa Bodirigom i Rebracom.Jezerasi,jednostavno,nisu imali nikakve sanse od samog pocetka serije.Naravno,i u pravu su oni koji to kazu,da je u profesionalnom sportu u igri i hiljade drugih stvari i sitnica,ali na kraju se sve ipak svodi na to ko ima vece srce i to je ono sto svi mogu da vide,mada neki to nece da priznaju.Pozdrav svim pravim(ISTINITIM)kosarkasima,onim koji su to i dusom i telom!

tomatomic

pre 15 godina

pa i bilo je krajnje vreme da se vrate na sampionski put,jos od vremena Birda,Perisa i ostalih nisu imali dobar tim i drago mi je da su se vratili na put stare slave i mislim da cu da se vratim da navijam za njih jer ipak mislim da su oni uvek bili ispred Lejkersa bez obzira sto i Lejkersi imaju svoje ime.....

Robi (NE KOBI)

pre 15 godina

POL PIERCE je ove sezone batalio svakog ko je hteo da mu stane na crtu! Kobiju je zveknuo 10 banana! Sad moze da ideu Brazil da ih bere za platu!

HeWhoMustNotBeNamed

pre 15 godina

Zavrsila se eto jos jedna NBA sezona...za mene kao velikog navijaca Lejkersa i Kobija Brajanta,pa moze se reci tuzan kraj...ne,nemojte me pogresno razumeti,veliko finale je ogroman uspeh,jer da je neko pre pocetka sezone to prognozirao,ja bih rekao nema sanse...
Nakon dve neverovatne individualne sezone Brajanta,u kojima se i definitivno izdigao iznad ostatka lige,potvrdivsi reputaciju najtalentovanijeg i najboljeg kosarkasa na svetu,obarjuci veliki broj rekorda(znam sad ce hejteri da kazu,to je najobicnija komercijala,da se privuku gledaoci..sto nema veze s mozgom),ali ispadanja u prvoj rundi plej-ofa protiv objektivno dosta bolje ekipe Finiksa,najavljivane su velike promene u LAL proslog leta.
Uglavnom Kobi je trazio da ode,procenivsi da ne moze da igra ozbiljniju ulogu u plej-ofu sa ovakvim timom...navijaci su ocekivali veliki trejd blokbaster u vidu all-star krilnog centra,i pominjane su 3 opcije:Garnet,Gasol i Dzermejn O'Nil.Od svega toga nista nije bilo,i ja sam opet ocekivao maximum prvu rundu(znaci nije tacno da se znalo za finale Boston-LAL vec 1. novembra,jer tad Lejkersi nisu izgledali ovako jako kao sada).
Medjutim razvoj sjajnog Endrjua Bajnama(Dragan BGD je vec tada tvrdio da je on statisticki najkorisniji,a ne Kobi,he,he),Kobijeva nesto timski orijentisanija igra(tu uglavnom podrazumevam manji broj suteva),odlicna sezona Odoma,povratak Fishera starome jatu(joj kad se samo setim onog balvana Smusa Parkera...pih),i Lejkersi pruzaju sjajne partije u novembru,decembu i prvoj polovini januara...a onda teska povreda Bajnama,i priznajem da sam tada mislio da nema nista od ozbiljnijeg rezultata ni ove godine..naravno nakon toga ide fenomenalni trejd sa Gasolom(inace igrac koga bas gotivim),sve ostalo je poznato.
Elem,hocu da kazem da sam se pre pocetke plej-ofa potajno nadao tituli,ali opet nisam bio siguran ni da cemo proci Denver u prvoj rundi(osma ekipa Zapada sa skorom 50-32,to dovoljno govori o snazi nikad jaceg Zapada ove sezone,mada generalno od odlaska Jordana 98. Zapad je uvek bio jaci od Istoka po broju kvalitetnijih ekipa).Sve posle toga je islo kao po loju:sweep protiv Denvera,rutinska pobeda od 4:2 protiv odlicne Jute,razbijanje meni omrazenog San Antonija sa 4:1,i taman kad sam se ponadao tituli,kad sam skontao da je tu nadohvat ruke,kad ono-truba.
A nadanje sam zasnivao na ne bas sjajnim i ubedljivim partijama Seltiksa u plej-ofu.Oni jesu bili najbolji i najubedljiviji tim u ligaskom delu,pogtovu u prvom delu sezone,ali mozda su trebali da ispadnu jos od Atlante u prvoj rundi.Jedva prodjose,i tad sam mislio da Detroit osvaja Istok.Zatim,mrcvarenje s osrednjim Klivlendom takodje u sedam utakmica,ali bas mrcvarenje,pogotovu na gostujucem terenu.Gledao sam utakmice protiv Atlante i Kavsa,Boston totalno bezidejan u napadu,Rej Alen u tim serijama izgubljen,maltene po 5 poena postize,Garnet ugura svojih 17 poena i 11 skokova,sto cini citav zivot,ali nedovoljno da se prelomi mec...uopste ti mecevi su bili odvratni za gledanje(to je cak konstatovala i legendarana trojka sa OBN-a).Sve nesto na snagu,cvrstinu,silovanje,nigde neke akcije i poteza,nigde leprsavosti.
S druge strane Lejkersi se transformisali u najatraktivniju ekipu,dosta lepa kosarka,efikasna ,leprsava,Kobi kao predvodnik...
Generalno,finale je odlucila sjajna odbrana Bostona(ove godine su preuzeli od Detroita epitet najbolje odbrambene ekipe u ligi)prevodjena Garnetom,kome su ove sezone brojke malo opale stastisticki,sto je i normalno kad pored sebe ima jos dve zvezde.Lejkersi su izgledali isuvise mekano,olako su ispustli vodjstva od 20 razlike,lose su branili pick&roll Seltiksa,pogotovu Pirsa.Kobi je imao izuzetno malo prostora za prodiranje,slabo je iznudjivao faulove,vise sutirao spolja,ali ne moze se reci da je silovao,jer sutnuti 22 puta iz igre nije silovanje,silovanje je kad je sutirao po 35-40 puta iz igre sto mu se ranije cesto znalo desiti.To sto je pogodio 7 pokusaja to je druga stvar,pa u trecoj utakmici Pirs je sutirao 14-2 a Garnet 21-6,tako da nemojte pisati gluposti ako niste gledali utakmice.
Odom je bio izgubljen u prve tri utakmice serije,Gasol je odigrao solidno,ali ne mogu se oteti utisku da je ipak mogao da pruzi vise.Pirs odlican,ali i cuvari vise nego smesni:Radmanovic,Volton,Vujacic,preko Kobija je to islo znatno teze.
Uglavnom,NBA liga moze biti zadovoljna:Boston se vratio na velika vrata.Bil Rasel i ostale legende Bostona su zadovoljne,s ponosom gledaju ovu generaciju i prisecaju se vremena kad su harali parketima,2 all-star igraca(Pirs i Alen) i jedan superstar(Garnet)su konacno osvojili prvi prsten(samo da pitam Kobijeve hejtere koji tvrde da je titule Lejkersima donosio Shaq a ne Kobi,ko je sada Seltiksima doneo titulu?,jesu li Alen i Garnet sada mali od palube,a Pirs glavni baja,ili obrnuto?,ne titule su osvojili i Garnet i Pirs i Alen,kao sto su ih osvojili i Shaq i Kobi).
Lejkersi takodje mogu biti zadovoljni:Kobi je napokon MVP(price o nagradi za zivotno delo su obican nonsens,covek je to apsolutno zaslluzio),imaju napokon tim sampionskog kalibra,mladji su od Seltiksa,imaju jos prostora za napredak u iscekivanju oporavka Bajnama...
Uglavnom,uvek uz Kobija i Lejkerse,u odnosu na prethodne tri,ova sezona je bila kao iz snova!Cestitke Bostonu na pomalo isforsiranoj tituli,i nadam se da ce Kobi uspeti da do kraja karijere uzme bar jos jedan prsten!

smor_ebn

pre 15 godina

konacno da i Garnet nesto uradi...covek je bre ziva legenda,zasluzio je....a tek RA#20,kokav sut,a THE TRUTH....ma mame su....jos jednom svaka cast....
P.S.jos da Paca izgubi veceras u Vrscu,pa da uzmemo 7 titulu u PIONIRU....

Vokas

pre 15 godina

@Milan AI
Decko ne lupaj gluposti o teorijama zavere, Ray-Ray i KG su pristali da igraju za manje pare nego sto zasluzuju. Upravo iz razloga sto nisu imali ni jednu titulu do sada a zeljni su je bili itekako.
Boston zasluzeno, Kobi jos jednom dokazuje da isuvise siluje i da nije dovoljno dobar da sam odvede ekipu do titule..

NNN

pre 15 godina

Cestitke Bostonu na tituli.
Cestitke i Radmanu sto je bio 4. Srbin u NBA finalu ( uz Divca, Milicica i eventualno Pavlovica).Posto vidim da razni, hm..., pljuju Radmanovica ( indoktrinirani onim hejterima sa OBNa, koji, mozda po nalogu, moraju da ga pljuju, ipak hvala i OBNu na penosima NBA), zelim samo da skrenem paznju na par relevantnih cinjenica.
1) Lenovo stats ( +/- )koja pokazuje koliko je TIM bio poena u + ili u - kada je odredjeni igrac ( ili kombinacija igraca ) na parketu: Radmanovic +20 ukupno u svih 6 utakmica finalne serije ( npr. Bryant -39 ), sto ce reci da dok je Radman bio u igri LAL je pravio razliku, kad bi izasao ( najcesce zbog prelako dosudjenih faulova ) Boston ih je satirao.
2)jedino je Radmanovic, koliko toliko, pristojno cuvao Pirsa. npr. u 5. utakmici, kada je Pirs ubacio 38 poena, ubacio je samo 7 ( SEDAM ), dok ga je cuvao Radmanovic ( mada su oni nesrecnici sa OBNa pricali kako "Pirs traumira Radmanovica" i slicne gluposti, mozda ne kapirajuci da im pustaju 3 puta reprizu jednog istog kosa :)). Kada bi "tatin sin" ili drug clan najbolje odbrambene petorke preuzimali Pirsa ovaj bi unistavao Lejkerse.
Pirs je bio i odlican u odbrani na Kobiju ( za razliku od Kobija na njemu ), pa je pokazao ko je pravi MVP! (mada su mi obojica nesimpaticni)
Mislim da je Alen sa 7 trojki oborio rekord NBA finala (1992. G1 MJ 6 za poluvreme).
Pozdrav svim ljubiteljima kosarke!

Lazarus

pre 15 godina

Da li se ono Vlada Radmanović qurchio pre početka serije da je on zadužen za čuvanje Pirsa i da, maltene, od njega (Radmanovića) zavisi da li će Lejkersi do titule ili ne??

mladen

pre 15 godina

Nema ih sada nesto pristalice lejkersa da cestitaju!! Jeste da je Brajant dobar igrac ali de ces batice na Pirsa, da ne spominjem tek KG. I da nabrojimo jos jednom te momke...

0 - Leon Powe
9 - Rajon Rondo
11 - Glen Davis
13 - Gabe Pruitt
28 - Sam Cassell
41 - James Posey
42 - Tony Allen
43 - Kendrick Perkins
44 - Brian Scalabrine
50 - Eddie House
66 - Scot Pollard
93 - P.J. Brown

i najubolje za kraj...

20 - Ray Allen
34 - Paul Pierce iiiiii
5 - Kevin Garnett

Tiga

pre 15 godina

Citao sam clanak napisan na nba. com o tome kako je publika skandirala "TI NISI MJ", mislim da ce ovo skandiranje mnooogo uticati na psihu Brajanta. Mozda ce uticati lose, mozda dobro. Ili ce da "pukne" i izgubi killer instinkt i bude potpuno neprepoznatljiv u ostatku sezona (sto je veca verovatnoca) ili ce da ako proradi sve kako treba sa Bajnumom, Bryant iz osvete i inata ici na titulu svake sezone, mislim iz sve snage. On je sada prakticno u ulozi Rokija Balboe iz ne znam kog dela kada gubi mec za titulu, zato sto je bio sit i prehvaljen (najbolji na svetu, pa najbolji na svetu). On mozda jeste, samo slozicete se podcenio je protivnika (Rondo cist primer), sve meceve je docekao hladan, a opet sa druge strane ni Fil nije pokazao znake da zeli tu titulu. Stekao sam utisak u par navrata da je NE zeli. Brajant mora da uzme titulu u daljoj karijri ako misli da obezbedi mesto u vecnoj listi najboljih. Imace veliki, veliki izazov. PA OPET, realno nije imao s kime konkretno da uzvrati udarac. Em su igrali bez centra (Gasol nije pravi centar, a i previse je fizicki slab, Turiaf takodje, a i da je centar, nema sta on da trazi protiv ovakvih ekipa). Realnu pomoc ima samo u Odomu i Fiseru, tj oni su odveli uz Bryanta LAL do finala. Odom jeste najbolji all-around igrac za svoju(e) pozicije u ligi, ali on se gurao sa centrima, jurio Garneta, Perkinsa, Brauna, a od svih je daleko fizicki slabiji+mora da otvori kontru. A to tako ne ide. Gasol je nerazuman. Farmar je strastven i po meni pravo mlado pojacanje LAL-a, Vujacic je precenjen. Ariza je ok, ali LAL ne bi bili LAL da se ne povredjuju all the time. Bajnum-a cemo nadam se videti u izdanju u kakvom smo ga vidjali pre povrede, ali moraju se napraviti korene izmene na poziciji na kojoj igraju Walton i Radman. Jednostavno moraju dovesti jos nekog jakog momka, jer bez toga ne ide (pogledajte Boston, imali su ih tuce). Danas se igra takva kosarka da bez masivnih i masnih centara ne ide. Mislim da borba nije bila ravnopravna na papiru, ali Boze moj. Mada s druge strane mnooogo je izgledao ovaj mec kao sredjivanje losih momaka (LAL) u filmovima (tezak put, ali pravda je zadovoljena evil Bryant is humiliated, yeahhh). Zato je i americko rvanje i jedini sport u americi koji je od vremena postojanja u uzlaznoj putanji. Udese negog kecera da bude los, da kida zivce publici, puno vremena, ALI kada ga udese dobri momci i to dobro, publici lepo i spavaju mirnije. Sve mi je licilo na to.

katarza

pre 15 godina

kakvo finale...kakvo stvaranje istorije...uzivanje...a iz srbije nijedna TV kuca ne prenosi!!!! tijanicu ocu mojih 400 din da platis da gledam NBA sledece sezone!!!

Punisher

pre 15 godina

Sada su ekstremno srecni: HEJTERI, O'neal, Michael, LeBron, komentatori sa ONB-a, @crle, Stiv Nesh, Toronto reptorsi, @Dragan BG, Charls Barkley i malo Boston.

marko

pre 15 godina

Michael Jordan je ipak najbolji. Kobe nema harizmu, niti ce je ikad imati. Sve i da je uzeo prsten, nista to ne bi promenilo. Boston je uzeo titulu zasluzeno.

Sasa The Grobar

pre 15 godina

Izuvanje!!! Nista manje nisam ni ocekivao i mnogo mi je drago. Muka mi je od nafuranih jezerascica i onog sebicnjaka Kobe-a.
Titula je u pravim rukama, priznajem, iako nisam navijac Bostona. Ipak su ljudi imali naj rezultate ove sezone.
Nadam se da ce Rocketsi dogodine ovako, mada...

crle

pre 15 godina

Pozdrav!

Boston je izbrisao Lakerse. Evo komentara nekog novinara koji govori sve:
The Kobe-MJ thing ... done. Over. Jordan never would have let that happen in the Finals. Ever. Under any circumstances. Nobody is ever allowed to bring this up again.
Zamislite da MJ izgubi u finalu a osvojio MVP sezone i to sa 40 razlike?
Nezamislivo!!!
Kobe je dokazao da mu Shack doneo titulu.
Cestitke Piercu za zasluzeni MVP finala i za one banane brajantu...
Boston !!!!

r2d2

pre 15 godina

Ooooooooou... what a night

Kakvo gaženje, uništavanje i ponižavanje Lakersa !!!! Boston je sasvim zasluženo osvojio titulu. Pobediti 39 razlike u 6. meču velikog finala, to je velika stvar za Celticse i velika blamaža Lakersa.
Boston je pucao iz svih oružja – šta reći za Alenovih 9-7 trojke , Garnet 18-10 iz igre i 14 skokova; Rondo se u nekim trenutcima malo ispucavao ali i imao sjajnih 6 ukradenih lopti i 7 asistencija; Posey 1-1 za dva i 3-3 za tri... Sve je sinoć u Celticsima funkcionisalo kako treba.
Sa druge strane Lakersi .... tuga... Kobe silovao do besvesti 22-7 šut i 4 izgubljene lopte – pravi MVP, jošako uzmeš u obzir da je (čini mi se) imao na početku utakmice šut 5-4, a posle toga 17-3... Odom katastrofa, Radman u nekim trenutcima kao da se igra ligaški deo sezone... Klupa Lakersa i nije bila toliko loša, ali ajde ti šutni pored Kobija... Kada sam na kraju video da su istakli Odoma kao najboljeg u Lakersima sa 8-2 šutem iz igre, smejao sam se.
I onda neka neko poredi Kobija sa Majklom!? Niti je Jordan imao puno bolje saigrače, niti je imao slabije protivnike pa koliko ima titula. Jordan je bio najbolji kada je bilo najvažnije, Kobijev MVP ligaškog dela više je zasluga dugogodišnjih dobrih igara. Kobi jednostavno „doesn't got what it takes“ i čovek ne spada u onu malu i probranu grupu rođenih šampiona.
Sa druge strane Garnet je pokazao da je zaslužio prsten i da je prelazak u Boston bio njegov najbolji potez u karijeri. Za Alena se sumnjalo da će pružiti neku partiju večeras pošto je bio vidno utučen jer mu je sin bolestan...

Sve u svemu SVAKA ČAST BOSTON CELTICSIMA

Zoran - Johanezburg

pre 15 godina

Zgazili su ih k'o plitak potok!
Dok je Kobe ubacivao trojke (u prvoj cetvrtini), jos je bilo i izjednaceno. Boston je majstorski nastavio, najvise me je odusevio ruki Rondo. Svuda ga je bilo!
Radman nije zasluzio da bude u startnoj petorci, vec trecu utakmicu zaredom je najveca rupa u odbrani. Ovog puta je zakazao i Sasa Vujacic, Odom se nije video, Gasol isto.
Nemoguce je pobediti ovako jak Boston i sa mnogo jacim timom nego sto je to bio LAL nocas.
Super tekma, fenomenalna atmosfera, najveca shega je bila Pirsovo polivanje trenera Bostona Doka Riversa punom kantom Gatorade-a minut pre kraja utakmice. Covek je imao roze kosulju posle toga!

Milan Al

pre 15 godina

Michael Jordan #23 je #1 i to je sinoc potvrdjeno. Kapa dole.

Boston je bukvalno neuporedivo bolja ekipa, sa neuporedivo boljom taktikom. APSOLUTNO ZASLUZENO, ne shvatite moj komentar uvredljivim po Boston.
ALI, malo (vise) mi je muka Americkog razmisljanja. Da li vam se cini malo PRETERANO teatralna pobeda Bostona...
Naime da rezimiramo. Boston prethodnih godina ne moze da se sabere, gledanost prosle godine nikada manja, Brajant trazi trejd, dogadjaju se trejdovi i to vrlo cudni. Od jednom Boston ima para da dovede 2 superultramega zvezde i jos 2-3 vrlo kvalitetna i skupa igraca klupe. Brajanta ubedjuju da ostane i od pocetka sezone ga kandiduju za MVP-a. Odpocinje kampanja (dosadna i uporna kao za izbore) BIG TREE, na kraju sezone, KB#24 biva pripreman za ovakvo nesto dodeljivanjem MVP nagrade, tj cim je dobio MVP slozicete se da nam je bas svima proslo kroz glavu prvo satisfakcija, sto zbog godina unazad, sto za nesto tipa "decko dobar si ti, al' uzmi sto ti se nudi i cuti vise". Da je sam mogao da izme finale, nije naravno i tu nema rasprave, jos 1 dokaz je i sweep-ovanje Klivlenda. Znaci 2 superstara+solidna klupa, minimalno, 1 superstar nikako (to se odnosi i na Michalela). Naime, stvoren je mit o Michaelu, igracu koga je americki narod do poslednjeg VOLEO. Da je kojim slucajem Kobi uzeo ovu seriju, rasturio bi taj mit, a to nije dobro iz vise razloga kao sto je npr, najbolji sportista svih vremena, neskolovan (Jordan univerzitet, KB srednja), silovatelj, teske naravi... Ne bi bio dobar uzor klincima, jednostavno nije "po propisu". Pa i sami Ameri (velika vecina) ga ne prihvataju najbolje. A i nikada nije ni bio nesto posebno obozavan od strane NBA (pa cak ni kod sudija nesto preterano-pogledajte koracajuceg Jamesa). Ova utakmica nije sigurno odigrana bez urgiranja "velikih". Amerikanci su zeleli Boston na tronu, dobili su i to im je servirano na kakav nacin! S druge strane, srecni su sto je Kobi dobio po nosu, opet na teatralan nacin. On je bio bad gay u ovoj seriji, a Ameri vole HAPPY END. Pogledajte samo utakmicu br 3 i 5 s kojom strascu je igrao, a prakticno su bile psiholoski najteze za igrati, a odigrao ih je i te kako i ako statistika to ne govori. Ja imam 23 godine i pravi i stari sam navijac LAL i KB#8/24, za kojeg sam navijao s istom strascu kao za "nas" Sacramento. Ljudi koji su sadasnji Boston uporedili sa Chelsea su napravili fantasticno poredjenje, a ovo nije original Boston. Mozda nadju i kes da dovedu onog luzera McGrady-a sledece sezone. Ocigledno je Boston utociste "velikim igrackim luzerima". Titulu je jedini zasluzio Rej. Bez saigraca, Pol Pirs nije nikakav faktor. U maltene istoj poziciji su bili po pitanju saigraca i Kobe i Pirs, pa smo videli ko je solo dokle dogurao. Zasluzen MVP finala, ali nista bez ENORMNE podrske. Pozdrav @realnom! Svaka cast.

wlado

pre 15 godina

nisam bio u pravu, mislio sam da lakersi imaju snage za 3:3, sve u svemu cestitam bostonu na tituli, i ne mogu da verujem da je kobe tako silovao sut u finalu, imao je prosek 32%?

djole orindj

pre 15 godina

pre nego sto nagrnu deca,pljuvaci i ostali koji pisu postove, da samo ubacim jednu ponadanu opservaciju. kad je boston prosli put bio prvak situacija u svetu je bila mnogo prijatnija no danas sto je. posle toga, kad su stigli prljavci iz detroita, muvaci iz drzave usamljene zvezde u dva navrata i prijatelji dzeka nikolsona-sve je nekako otislo do ...(izaberi svako sta ce da procita)
dakle, meni je bas drago sto opet zivim u svetu gde su boston seltiksi prvaci nba. nek bi bilo i bolje nego prosli put. svima vama sad evo www nazad, pa nek krene navijanje.

Milan Al

pre 15 godina

Michael Jordan #23 je #1 i to je sinoc potvrdjeno. Kapa dole.

Boston je bukvalno neuporedivo bolja ekipa, sa neuporedivo boljom taktikom. APSOLUTNO ZASLUZENO, ne shvatite moj komentar uvredljivim po Boston.
ALI, malo (vise) mi je muka Americkog razmisljanja. Da li vam se cini malo PRETERANO teatralna pobeda Bostona...
Naime da rezimiramo. Boston prethodnih godina ne moze da se sabere, gledanost prosle godine nikada manja, Brajant trazi trejd, dogadjaju se trejdovi i to vrlo cudni. Od jednom Boston ima para da dovede 2 superultramega zvezde i jos 2-3 vrlo kvalitetna i skupa igraca klupe. Brajanta ubedjuju da ostane i od pocetka sezone ga kandiduju za MVP-a. Odpocinje kampanja (dosadna i uporna kao za izbore) BIG TREE, na kraju sezone, KB#24 biva pripreman za ovakvo nesto dodeljivanjem MVP nagrade, tj cim je dobio MVP slozicete se da nam je bas svima proslo kroz glavu prvo satisfakcija, sto zbog godina unazad, sto za nesto tipa "decko dobar si ti, al' uzmi sto ti se nudi i cuti vise". Da je sam mogao da izme finale, nije naravno i tu nema rasprave, jos 1 dokaz je i sweep-ovanje Klivlenda. Znaci 2 superstara+solidna klupa, minimalno, 1 superstar nikako (to se odnosi i na Michalela). Naime, stvoren je mit o Michaelu, igracu koga je americki narod do poslednjeg VOLEO. Da je kojim slucajem Kobi uzeo ovu seriju, rasturio bi taj mit, a to nije dobro iz vise razloga kao sto je npr, najbolji sportista svih vremena, neskolovan (Jordan univerzitet, KB srednja), silovatelj, teske naravi... Ne bi bio dobar uzor klincima, jednostavno nije "po propisu". Pa i sami Ameri (velika vecina) ga ne prihvataju najbolje. A i nikada nije ni bio nesto posebno obozavan od strane NBA (pa cak ni kod sudija nesto preterano-pogledajte koracajuceg Jamesa). Ova utakmica nije sigurno odigrana bez urgiranja "velikih". Amerikanci su zeleli Boston na tronu, dobili su i to im je servirano na kakav nacin! S druge strane, srecni su sto je Kobi dobio po nosu, opet na teatralan nacin. On je bio bad gay u ovoj seriji, a Ameri vole HAPPY END. Pogledajte samo utakmicu br 3 i 5 s kojom strascu je igrao, a prakticno su bile psiholoski najteze za igrati, a odigrao ih je i te kako i ako statistika to ne govori. Ja imam 23 godine i pravi i stari sam navijac LAL i KB#8/24, za kojeg sam navijao s istom strascu kao za "nas" Sacramento. Ljudi koji su sadasnji Boston uporedili sa Chelsea su napravili fantasticno poredjenje, a ovo nije original Boston. Mozda nadju i kes da dovedu onog luzera McGrady-a sledece sezone. Ocigledno je Boston utociste "velikim igrackim luzerima". Titulu je jedini zasluzio Rej. Bez saigraca, Pol Pirs nije nikakav faktor. U maltene istoj poziciji su bili po pitanju saigraca i Kobe i Pirs, pa smo videli ko je solo dokle dogurao. Zasluzen MVP finala, ali nista bez ENORMNE podrske. Pozdrav @realnom! Svaka cast.

r2d2

pre 15 godina

Ooooooooou... what a night

Kakvo gaženje, uništavanje i ponižavanje Lakersa !!!! Boston je sasvim zasluženo osvojio titulu. Pobediti 39 razlike u 6. meču velikog finala, to je velika stvar za Celticse i velika blamaža Lakersa.
Boston je pucao iz svih oružja – šta reći za Alenovih 9-7 trojke , Garnet 18-10 iz igre i 14 skokova; Rondo se u nekim trenutcima malo ispucavao ali i imao sjajnih 6 ukradenih lopti i 7 asistencija; Posey 1-1 za dva i 3-3 za tri... Sve je sinoć u Celticsima funkcionisalo kako treba.
Sa druge strane Lakersi .... tuga... Kobe silovao do besvesti 22-7 šut i 4 izgubljene lopte – pravi MVP, jošako uzmeš u obzir da je (čini mi se) imao na početku utakmice šut 5-4, a posle toga 17-3... Odom katastrofa, Radman u nekim trenutcima kao da se igra ligaški deo sezone... Klupa Lakersa i nije bila toliko loša, ali ajde ti šutni pored Kobija... Kada sam na kraju video da su istakli Odoma kao najboljeg u Lakersima sa 8-2 šutem iz igre, smejao sam se.
I onda neka neko poredi Kobija sa Majklom!? Niti je Jordan imao puno bolje saigrače, niti je imao slabije protivnike pa koliko ima titula. Jordan je bio najbolji kada je bilo najvažnije, Kobijev MVP ligaškog dela više je zasluga dugogodišnjih dobrih igara. Kobi jednostavno „doesn't got what it takes“ i čovek ne spada u onu malu i probranu grupu rođenih šampiona.
Sa druge strane Garnet je pokazao da je zaslužio prsten i da je prelazak u Boston bio njegov najbolji potez u karijeri. Za Alena se sumnjalo da će pružiti neku partiju večeras pošto je bio vidno utučen jer mu je sin bolestan...

Sve u svemu SVAKA ČAST BOSTON CELTICSIMA

crle

pre 15 godina

Pozdrav!

Boston je izbrisao Lakerse. Evo komentara nekog novinara koji govori sve:
The Kobe-MJ thing ... done. Over. Jordan never would have let that happen in the Finals. Ever. Under any circumstances. Nobody is ever allowed to bring this up again.
Zamislite da MJ izgubi u finalu a osvojio MVP sezone i to sa 40 razlike?
Nezamislivo!!!
Kobe je dokazao da mu Shack doneo titulu.
Cestitke Piercu za zasluzeni MVP finala i za one banane brajantu...
Boston !!!!

Tiga

pre 15 godina

Citao sam clanak napisan na nba. com o tome kako je publika skandirala "TI NISI MJ", mislim da ce ovo skandiranje mnooogo uticati na psihu Brajanta. Mozda ce uticati lose, mozda dobro. Ili ce da "pukne" i izgubi killer instinkt i bude potpuno neprepoznatljiv u ostatku sezona (sto je veca verovatnoca) ili ce da ako proradi sve kako treba sa Bajnumom, Bryant iz osvete i inata ici na titulu svake sezone, mislim iz sve snage. On je sada prakticno u ulozi Rokija Balboe iz ne znam kog dela kada gubi mec za titulu, zato sto je bio sit i prehvaljen (najbolji na svetu, pa najbolji na svetu). On mozda jeste, samo slozicete se podcenio je protivnika (Rondo cist primer), sve meceve je docekao hladan, a opet sa druge strane ni Fil nije pokazao znake da zeli tu titulu. Stekao sam utisak u par navrata da je NE zeli. Brajant mora da uzme titulu u daljoj karijri ako misli da obezbedi mesto u vecnoj listi najboljih. Imace veliki, veliki izazov. PA OPET, realno nije imao s kime konkretno da uzvrati udarac. Em su igrali bez centra (Gasol nije pravi centar, a i previse je fizicki slab, Turiaf takodje, a i da je centar, nema sta on da trazi protiv ovakvih ekipa). Realnu pomoc ima samo u Odomu i Fiseru, tj oni su odveli uz Bryanta LAL do finala. Odom jeste najbolji all-around igrac za svoju(e) pozicije u ligi, ali on se gurao sa centrima, jurio Garneta, Perkinsa, Brauna, a od svih je daleko fizicki slabiji+mora da otvori kontru. A to tako ne ide. Gasol je nerazuman. Farmar je strastven i po meni pravo mlado pojacanje LAL-a, Vujacic je precenjen. Ariza je ok, ali LAL ne bi bili LAL da se ne povredjuju all the time. Bajnum-a cemo nadam se videti u izdanju u kakvom smo ga vidjali pre povrede, ali moraju se napraviti korene izmene na poziciji na kojoj igraju Walton i Radman. Jednostavno moraju dovesti jos nekog jakog momka, jer bez toga ne ide (pogledajte Boston, imali su ih tuce). Danas se igra takva kosarka da bez masivnih i masnih centara ne ide. Mislim da borba nije bila ravnopravna na papiru, ali Boze moj. Mada s druge strane mnooogo je izgledao ovaj mec kao sredjivanje losih momaka (LAL) u filmovima (tezak put, ali pravda je zadovoljena evil Bryant is humiliated, yeahhh). Zato je i americko rvanje i jedini sport u americi koji je od vremena postojanja u uzlaznoj putanji. Udese negog kecera da bude los, da kida zivce publici, puno vremena, ALI kada ga udese dobri momci i to dobro, publici lepo i spavaju mirnije. Sve mi je licilo na to.

Sasha

pre 15 godina

Oko gluposti se svađate - kobe trenutno JESTE najbolji košarkaš na svetu, Boston JESTE zaslužio titulu (bolji TIM), MJ je i dalje najveći svih vremena. To je to, čestitke Bostonu a Kobe će nas i dalje oduševljavati potezima.

Tomcat

pre 15 godina

@Milan AI
Ne znam prosto kako da pocnem da replikujem na tvoj komentar. Vidi se da si ulozio dosta truda pisajuci ga, steta samo sto u njemu nema nikakve logike. Nego, da pocnem ipak ...

Sad su Celticsi kao uzeli titulu zbog zavere od strane NBA? Njihovo osvajanje titule nema nikakve veze sa tim sto imaju bolje igrace? Ili bolji tim? Ili sto igraju mnogo bolju odbranu nego Lakersi (za koje je pitanje da li je uopste i igraju)? U pravu si ti, sve je to velika zavera ...

Pitas se takodje otkud tolike pare Bostonu ... Ne znam da li si upoznat sa cinjenicom da se u NBA ne placa obestecenje za dovodjenje igraca. Istina, Garnett i Allen su dosli u Boston (sa svojim ogromnim platama), ali je isto tako veliki broj igraca napustio klub. Ako se ne varam, Celticsi su i dalje u okviru salary capa, mada i ne moraju da budu. Ako vlasnik Bostona zeli da placa luxury tax (kao sto recimo vec godinama rade Knicksi), niko mu to nece zabraniti. A sto se tice igraca sa klupe, jedino Posey ima malo skuplji ugovor (4 miliona), svi ostali igraju za minimum.

I da se osvrnem na zadnji deo tvog komentara ... Po tebi su Pierce, Garnett i ostali luzeri. A sta tek onda reci za Bryanta, koji je izgubio od tih luzera? On je mega luzer?Kazes da Pierce nije nikakav faktor bez saigraca; zanima me samo koji to igrac jeste?
Uostalom, Bryant je po imenima (Odom, Gasol, Fisher, ...) imao bolju podrsku nego Pierce (luzeri Garnett i Allen); kako li je samo onda "uspeo" da izgubi od Celticsa? A da, zaboravio sam, sve je to deo velike zavere protiv Bryanta i Lakersa ... Nista logicnije od zavere NBA protiv Los Angelesa, jednog od svojih najvecih trzista ...

mladen

pre 15 godina

Nema ih sada nesto pristalice lejkersa da cestitaju!! Jeste da je Brajant dobar igrac ali de ces batice na Pirsa, da ne spominjem tek KG. I da nabrojimo jos jednom te momke...

0 - Leon Powe
9 - Rajon Rondo
11 - Glen Davis
13 - Gabe Pruitt
28 - Sam Cassell
41 - James Posey
42 - Tony Allen
43 - Kendrick Perkins
44 - Brian Scalabrine
50 - Eddie House
66 - Scot Pollard
93 - P.J. Brown

i najubolje za kraj...

20 - Ray Allen
34 - Paul Pierce iiiiii
5 - Kevin Garnett

HeWhoMustNotBeNamed

pre 15 godina

Zavrsila se eto jos jedna NBA sezona...za mene kao velikog navijaca Lejkersa i Kobija Brajanta,pa moze se reci tuzan kraj...ne,nemojte me pogresno razumeti,veliko finale je ogroman uspeh,jer da je neko pre pocetka sezone to prognozirao,ja bih rekao nema sanse...
Nakon dve neverovatne individualne sezone Brajanta,u kojima se i definitivno izdigao iznad ostatka lige,potvrdivsi reputaciju najtalentovanijeg i najboljeg kosarkasa na svetu,obarjuci veliki broj rekorda(znam sad ce hejteri da kazu,to je najobicnija komercijala,da se privuku gledaoci..sto nema veze s mozgom),ali ispadanja u prvoj rundi plej-ofa protiv objektivno dosta bolje ekipe Finiksa,najavljivane su velike promene u LAL proslog leta.
Uglavnom Kobi je trazio da ode,procenivsi da ne moze da igra ozbiljniju ulogu u plej-ofu sa ovakvim timom...navijaci su ocekivali veliki trejd blokbaster u vidu all-star krilnog centra,i pominjane su 3 opcije:Garnet,Gasol i Dzermejn O'Nil.Od svega toga nista nije bilo,i ja sam opet ocekivao maximum prvu rundu(znaci nije tacno da se znalo za finale Boston-LAL vec 1. novembra,jer tad Lejkersi nisu izgledali ovako jako kao sada).
Medjutim razvoj sjajnog Endrjua Bajnama(Dragan BGD je vec tada tvrdio da je on statisticki najkorisniji,a ne Kobi,he,he),Kobijeva nesto timski orijentisanija igra(tu uglavnom podrazumevam manji broj suteva),odlicna sezona Odoma,povratak Fishera starome jatu(joj kad se samo setim onog balvana Smusa Parkera...pih),i Lejkersi pruzaju sjajne partije u novembru,decembu i prvoj polovini januara...a onda teska povreda Bajnama,i priznajem da sam tada mislio da nema nista od ozbiljnijeg rezultata ni ove godine..naravno nakon toga ide fenomenalni trejd sa Gasolom(inace igrac koga bas gotivim),sve ostalo je poznato.
Elem,hocu da kazem da sam se pre pocetke plej-ofa potajno nadao tituli,ali opet nisam bio siguran ni da cemo proci Denver u prvoj rundi(osma ekipa Zapada sa skorom 50-32,to dovoljno govori o snazi nikad jaceg Zapada ove sezone,mada generalno od odlaska Jordana 98. Zapad je uvek bio jaci od Istoka po broju kvalitetnijih ekipa).Sve posle toga je islo kao po loju:sweep protiv Denvera,rutinska pobeda od 4:2 protiv odlicne Jute,razbijanje meni omrazenog San Antonija sa 4:1,i taman kad sam se ponadao tituli,kad sam skontao da je tu nadohvat ruke,kad ono-truba.
A nadanje sam zasnivao na ne bas sjajnim i ubedljivim partijama Seltiksa u plej-ofu.Oni jesu bili najbolji i najubedljiviji tim u ligaskom delu,pogtovu u prvom delu sezone,ali mozda su trebali da ispadnu jos od Atlante u prvoj rundi.Jedva prodjose,i tad sam mislio da Detroit osvaja Istok.Zatim,mrcvarenje s osrednjim Klivlendom takodje u sedam utakmica,ali bas mrcvarenje,pogotovu na gostujucem terenu.Gledao sam utakmice protiv Atlante i Kavsa,Boston totalno bezidejan u napadu,Rej Alen u tim serijama izgubljen,maltene po 5 poena postize,Garnet ugura svojih 17 poena i 11 skokova,sto cini citav zivot,ali nedovoljno da se prelomi mec...uopste ti mecevi su bili odvratni za gledanje(to je cak konstatovala i legendarana trojka sa OBN-a).Sve nesto na snagu,cvrstinu,silovanje,nigde neke akcije i poteza,nigde leprsavosti.
S druge strane Lejkersi se transformisali u najatraktivniju ekipu,dosta lepa kosarka,efikasna ,leprsava,Kobi kao predvodnik...
Generalno,finale je odlucila sjajna odbrana Bostona(ove godine su preuzeli od Detroita epitet najbolje odbrambene ekipe u ligi)prevodjena Garnetom,kome su ove sezone brojke malo opale stastisticki,sto je i normalno kad pored sebe ima jos dve zvezde.Lejkersi su izgledali isuvise mekano,olako su ispustli vodjstva od 20 razlike,lose su branili pick&roll Seltiksa,pogotovu Pirsa.Kobi je imao izuzetno malo prostora za prodiranje,slabo je iznudjivao faulove,vise sutirao spolja,ali ne moze se reci da je silovao,jer sutnuti 22 puta iz igre nije silovanje,silovanje je kad je sutirao po 35-40 puta iz igre sto mu se ranije cesto znalo desiti.To sto je pogodio 7 pokusaja to je druga stvar,pa u trecoj utakmici Pirs je sutirao 14-2 a Garnet 21-6,tako da nemojte pisati gluposti ako niste gledali utakmice.
Odom je bio izgubljen u prve tri utakmice serije,Gasol je odigrao solidno,ali ne mogu se oteti utisku da je ipak mogao da pruzi vise.Pirs odlican,ali i cuvari vise nego smesni:Radmanovic,Volton,Vujacic,preko Kobija je to islo znatno teze.
Uglavnom,NBA liga moze biti zadovoljna:Boston se vratio na velika vrata.Bil Rasel i ostale legende Bostona su zadovoljne,s ponosom gledaju ovu generaciju i prisecaju se vremena kad su harali parketima,2 all-star igraca(Pirs i Alen) i jedan superstar(Garnet)su konacno osvojili prvi prsten(samo da pitam Kobijeve hejtere koji tvrde da je titule Lejkersima donosio Shaq a ne Kobi,ko je sada Seltiksima doneo titulu?,jesu li Alen i Garnet sada mali od palube,a Pirs glavni baja,ili obrnuto?,ne titule su osvojili i Garnet i Pirs i Alen,kao sto su ih osvojili i Shaq i Kobi).
Lejkersi takodje mogu biti zadovoljni:Kobi je napokon MVP(price o nagradi za zivotno delo su obican nonsens,covek je to apsolutno zaslluzio),imaju napokon tim sampionskog kalibra,mladji su od Seltiksa,imaju jos prostora za napredak u iscekivanju oporavka Bajnama...
Uglavnom,uvek uz Kobija i Lejkerse,u odnosu na prethodne tri,ova sezona je bila kao iz snova!Cestitke Bostonu na pomalo isforsiranoj tituli,i nadam se da ce Kobi uspeti da do kraja karijere uzme bar jos jedan prsten!

NNN

pre 15 godina

Cestitke Bostonu na tituli.
Cestitke i Radmanu sto je bio 4. Srbin u NBA finalu ( uz Divca, Milicica i eventualno Pavlovica).Posto vidim da razni, hm..., pljuju Radmanovica ( indoktrinirani onim hejterima sa OBNa, koji, mozda po nalogu, moraju da ga pljuju, ipak hvala i OBNu na penosima NBA), zelim samo da skrenem paznju na par relevantnih cinjenica.
1) Lenovo stats ( +/- )koja pokazuje koliko je TIM bio poena u + ili u - kada je odredjeni igrac ( ili kombinacija igraca ) na parketu: Radmanovic +20 ukupno u svih 6 utakmica finalne serije ( npr. Bryant -39 ), sto ce reci da dok je Radman bio u igri LAL je pravio razliku, kad bi izasao ( najcesce zbog prelako dosudjenih faulova ) Boston ih je satirao.
2)jedino je Radmanovic, koliko toliko, pristojno cuvao Pirsa. npr. u 5. utakmici, kada je Pirs ubacio 38 poena, ubacio je samo 7 ( SEDAM ), dok ga je cuvao Radmanovic ( mada su oni nesrecnici sa OBNa pricali kako "Pirs traumira Radmanovica" i slicne gluposti, mozda ne kapirajuci da im pustaju 3 puta reprizu jednog istog kosa :)). Kada bi "tatin sin" ili drug clan najbolje odbrambene petorke preuzimali Pirsa ovaj bi unistavao Lejkerse.
Pirs je bio i odlican u odbrani na Kobiju ( za razliku od Kobija na njemu ), pa je pokazao ko je pravi MVP! (mada su mi obojica nesimpaticni)
Mislim da je Alen sa 7 trojki oborio rekord NBA finala (1992. G1 MJ 6 za poluvreme).
Pozdrav svim ljubiteljima kosarke!

katarza

pre 15 godina

kakvo finale...kakvo stvaranje istorije...uzivanje...a iz srbije nijedna TV kuca ne prenosi!!!! tijanicu ocu mojih 400 din da platis da gledam NBA sledece sezone!!!

Zubi The King

pre 15 godina

i nije Los Andjelos nego Los Andjeles...
i nije Kej Dzej nego Kej Dzi...
Jeste culi bosanci?
He got game...Ray Allen the Best!!!

wlado

pre 15 godina

nisam bio u pravu, mislio sam da lakersi imaju snage za 3:3, sve u svemu cestitam bostonu na tituli, i ne mogu da verujem da je kobe tako silovao sut u finalu, imao je prosek 32%?

kb24

pre 15 godina

Zasto Kobe nije silio protiv Utah,Spursa,Denvera?Zato sto je Gasol davao 20-25 poena uz odlican procenat,Odom bio odlican kao i Fisher i Vujacic a sad u finalu nista nisu mogli-Kobe nije morao sutirati toliko ali realno jedino neka njegova luda serija je mogla spasiti L.A.Lakersi su uradili dovoljno za ovu sezonuP.S.Bas je zanimljivo kako sad svi vole Boston a mogu misliti da li ste prosle sezone navijali za njih.I jos jedna stvar-koliko je Shaq osvojio titula bez Kobea i Wadea,koliko je Ginnobili osvojio titula bez Parkera i Duncana,Billups bez Hamiltona,Jordan bez Pippena,Pierce bez Allena i Garneta??????-niti jednu-tako da prica da Kobe nije mogao bez Shaqa je zalosna-pa niko je ne moze sam osvojiti.

Lazarus

pre 15 godina

Da li se ono Vlada Radmanović qurchio pre početka serije da je on zadužen za čuvanje Pirsa i da, maltene, od njega (Radmanovića) zavisi da li će Lejkersi do titule ili ne??

Punisher

pre 15 godina

Sada su ekstremno srecni: HEJTERI, O'neal, Michael, LeBron, komentatori sa ONB-a, @crle, Stiv Nesh, Toronto reptorsi, @Dragan BG, Charls Barkley i malo Boston.

ISTINA BOLI

pre 15 godina

Porediti Kobija sa "ISTINOM" je,u najmanju ruku,smesno.To je otprilike kao kad bi neko,od ovih mladih "strucnjaka"sa ovg foruma,rekao da je Rakocevic bolji igrac od Bodiroge.Svi znamo,iako neki odbijaju da to prihvate iz kojekakvih subjektivnih razloga,na koga bi se kladili u trenucima kad se odlucuje utakmica.A ovo finale je izgledalo kao kad bi danasnja Taukeramika,koja je jedva prosla i Partizan,igrala protiv Panatanaikosa iz najacih dana sa Bodirigom i Rebracom.Jezerasi,jednostavno,nisu imali nikakve sanse od samog pocetka serije.Naravno,i u pravu su oni koji to kazu,da je u profesionalnom sportu u igri i hiljade drugih stvari i sitnica,ali na kraju se sve ipak svodi na to ko ima vece srce i to je ono sto svi mogu da vide,mada neki to nece da priznaju.Pozdrav svim pravim(ISTINITIM)kosarkasima,onim koji su to i dusom i telom!

Milan Al

pre 15 godina

@ Tomcat, za pocetak prevedi sta si sada rekao/replikovao?
1. Nelogicno je sto su se igraci koji gotovo nista konkretno nisu uradili u svojim karijerama, organizovali bas u Bostonu i bas u trenutku ogromnog pada rejtinga same NBA. Pa reciomo, mogli su da se organizuju u Sijetlu, tim koji je voljen od strane Amera, a i ima uspesnu istoriju, za male pare okupe se "okupljeni", pa po tituli. Pokusacu da budem sto jasniji, posto vidim da ljudi citaju izmedju redova. Situacija koja je zadesila NBA je situacija privatne zurke. Znate vec, palnirate finu atmosferu, odaberete muziku, probrano drustvo, ali u praksi ne funkcionise. Onda se latite radikalnih promena, tipa menjanje muzike, pristupa, prica, sve samo da pokusate da zadrzite drustvo i da se lepo provedete, sto je vrlo logicno i ISPRAVNO. NBA je to ucinila. Odlucili su se za najsigurniji potez, a to je ozivljavanje starog rivaliteta. Mislite da oni ne citaju komentare (ne mislim na B92), slanje komentara je besplatno i na taj nacin se najlakse i najsigurnije ispituje javno mnjenje, zelje mase itd. I ja sam srecan zbog tih promena, kao i gotovo svi ljubitelji kosarke. Pravi potez. Mene su naterali da dolazim u 2h izujutrua i da odem ranije sa apsolventske veceri da bih pogledao uzivo utakmicu (cisto da napomenem da se u zivotu nisam kladio).
2. Bilo je sigurne finansijske pomoci od strane lige Bostonu, zato sto su godinama unazad Seltiksi bili prava truba, sto su cak i njihovi najverniji navijaci potvrdili. A sa takvim pristupom ne ide ni enormna zarada. Opet opravdano iz gore pomenutog.
3. Da, jesu, bilo je potrebno da se sastanu trojica buducih clanova kuce slavnih + da imaju stvarno iskusnu klupu po pitanju play-off-a da bi mogli da se docepaju "jedne". Svaka cast, koliko se secam na pocetku teksta sam napisao da ne umanjujem uspeh Bostona i da su neuporedivo bolja ekipa. Slozicete se, odnos snaga se video posle utakmice broj 1. Voleo bih da vidim napacenog McGradija u Bostonu, pravo je mesto za njega.
Jos jedna stvar, moja sestra zivi u NY vise od 2 godine, otac mi je ziveo u Chikagu od 89' do 91' i za to vreme su konstatovali da su Ameri strasno sentimentalni! (happy endings i ostala sr..a), enormno podlozni manipulaciji do mere da bi pomislili da su price o Bas-Celiku stvarne, jedini je problem sto ako ukapiraju da nesto tu ne stima, ne prastaju i to vrlo karakteristicno. Oni jednostavno nikada nece preci preko Kobijevog ispada sa onom devojkom, a i sto je kao takav (bio) ogromna pretnja da ugrozi status MJ-a. A i da ne govorimo o tome da su bas svi (apsolutno svi) vrhunski sportovi manipulisani. Cisto za sve lozace MJ-a, kladionice i politika postoje mnogo vise od 100godina unazad. MJ je bio ponos Amerike, a oni svoje ljude (koji vrede naravno) cuvaju, maze i paze iz razloga sto Ameri i nemaju prakticno istoriju i svaki doprinos pravog Amerikanca se strasno postuje (Linkoln). Sada ga postuju sto ostavlja milioncice po kazinima.
P.S. Kobe nece biti na mentalnom nivou MJ-a nikada iz razloga sto je ovaj prvi obrazovan i ucen da bude strpljiv i promocuran, dok se tek sada vidi taj veliki kiks odluke da odmah ode na draft umesto da zavrsi fakultet. Ljudi nista bez obrazovanja.

Fan of basetball

pre 15 godina

Kakav komentar koji je ostavio Milan Al!!!!
Jedan od najboljih koje sam ikada procitao, ako ne i najbolji!!!!
Svaka cast!!!
A ono sto je mene odusevilo je to sto je KB24 sa ovom ekipom stigao do finala NBA lige, ej sa ovom ekipom u kojoj igraju jedan Volton,Radmanovic, Turiaf, Farmar, Mbenga...
Zaista sjajan uspeh za Lakers-e i sa jos jednim-dva pojacanja u ekipi i povratkom Bynama( sa kojim bi Lakers-i, da je igrao, sigurno osvojili prsten) osvajaju prsten!
Zivi bili pa videli!!!

Zoran

pre 15 godina

@anonymus
Vec si poznat kao neznalica,nisu Gasol i Odom bili ocajni.Oni su igrali odbranu,a da Gasol i Odom nisu igrali odbranu,ne bi Garnet ili Dankan na nekim utakmicama bili losi.Svi su primetili kako je Pirs drzao Brajanta a takodje i Rondo.Koga je Kobi drzao,koga je cuvao i od koga je sacuvao kos.U ofanzivi je bio relativno dobar a sta je radio u odbrani.Koga je uspeo da zadrzi.Nikog.Procitaj sta je napisao Andra(Boston je dobio na odbrani) i to je tacno.Kao sto su San Antonio i detroit osvajali titule.Nema titule bez jake odbrane.
@Fan of the basketball
Ti si samo Brajantov fan nemas ti pojma s basketom.Lejkersi su sa Bajnamom najbolji tim NBA a bez njega tu negde.Neka se zamene Kobi i Lebron,ovi Lejkersi bi sa Lebronom pocistli sve timove.Pored Lebrona koliko bi samo lopti dobili Gasol,Odom,Fisher Vujacic i ostali,pa to bi bilo prasenje.
@NOH
Jos jedna glupa teorija kazes da je deveti tim sa Zapada bolji od prvog sa Istoka a prvi sa Istoka isprasio prvog sa Zapada.Znas li ti sta pises.Prvi tim Istoka jedva pobedio cetvrti tim Istoka(Klivlend) ali zato je isprasio prvi tim Zapada,Lejkerse.Mucni glavom pre nego sto pises.
@boki92
Ako Boston ima Garneta,Pirsa i Alena,Lejkersi imaju Brajanta,
Gasola i Odoma.Ti se sam palis na zakucavanja,trojke i neke komplikovane suteve,tako se ne igra u finalu.Za finale treba i pamet koju Pirs ima i Brajant nema.

Zoran - Johanezburg

pre 15 godina

Zgazili su ih k'o plitak potok!
Dok je Kobe ubacivao trojke (u prvoj cetvrtini), jos je bilo i izjednaceno. Boston je majstorski nastavio, najvise me je odusevio ruki Rondo. Svuda ga je bilo!
Radman nije zasluzio da bude u startnoj petorci, vec trecu utakmicu zaredom je najveca rupa u odbrani. Ovog puta je zakazao i Sasa Vujacic, Odom se nije video, Gasol isto.
Nemoguce je pobediti ovako jak Boston i sa mnogo jacim timom nego sto je to bio LAL nocas.
Super tekma, fenomenalna atmosfera, najveca shega je bila Pirsovo polivanje trenera Bostona Doka Riversa punom kantom Gatorade-a minut pre kraja utakmice. Covek je imao roze kosulju posle toga!

Mistake

pre 15 godina

@Milan Al
Krivo mi je sto si zaslepljen navijackom strascu pa pogresno rasudjujes. Dobra su ti zapazanja za teatralnost Amerikanaca ali to je to. Kampanje se vode, stvara se atmosfera za titulu i za mvp-ija, ali tu je kraj. Nema namestanja i pozadinskih radnji kao kod nas...
Drugo dzordan je i dalje za 2 nijanse bolji od brajanta iako ih obojicu obozavam, bas kao Medzika, Dankana, Sheka itd. Brajant ce naravno imati sansu da se dokaze is stvori vecitu dilemu ko je bolji.
Trece boston je jednostavno bolja ekipa i sa boljom odbranom sto je jako bitno. Dovedjenje odlicnih igraca su dobri potezi uprave. Finansijski je sve cisto, nema tu nikakve teorije zavere, a ne zaboravi pored pirsa, alena, garneta, tu je rondo jako bitan za ovaj sistem igre, narocito u odbrani koja je izuzetno fleksibilna i pokretljiva, kao i gomila odlicnih epizodista. U Lejkersima su nasuprot cak i Odom i Gasol donekle "epizodisti", ostali igraci kao da su se uplasili finala.
Cetvrto- Pirs jedan od najpotcenjenijih igraca lige. On je treci igrac lige u igri 1 na 1, i mozda najbolji igrac 4te cetvrtine (tako kaze statistika za poslednjih 6-7 godina). Nikada ne bezi od lopte i uvek preuzima odgovornost ali ne siluje za razliku od Brajanta, jer ima dovoljno kvaliteta oko sebe tako da ne mora . Pirs je GLAVNI i NAJBOLJI igrac Bostona, Garnet je verovatno kljucni igrac. Alen jeste zvezda ali ne i ultramegasuperstar, mesto njega je mogao i neki drugi suter tu da bude.
I ja sam navijao za LA, mada sam podjednako srecan zbog Bostona jer su jednostavno bolji tim.
Finale je ipak bilo malo ispod mojih ocekivanja.

Sasa The Grobar

pre 15 godina

Izuvanje!!! Nista manje nisam ni ocekivao i mnogo mi je drago. Muka mi je od nafuranih jezerascica i onog sebicnjaka Kobe-a.
Titula je u pravim rukama, priznajem, iako nisam navijac Bostona. Ipak su ljudi imali naj rezultate ove sezone.
Nadam se da ce Rocketsi dogodine ovako, mada...

marko

pre 15 godina

Michael Jordan je ipak najbolji. Kobe nema harizmu, niti ce je ikad imati. Sve i da je uzeo prsten, nista to ne bi promenilo. Boston je uzeo titulu zasluzeno.

anonymus

pre 15 godina

Prosle sezone nisam poznavao niti jednog navijaca Bostona a sada ne poznajem ni jednog covjeka koji ne navija za njih.Svi se sada sile Boston,Pierce,Allen-svi ih vole-svi ti isti ljudi si isto govorili i za Kobea dok je osvajao titule a jos neki pominju i MJ-a.Boston je zasluzeno pobjedio-i tek se sada pokazalo koliko je Kobe prejaaaak,Gasol protiv Garnetta ne moze nista,Odom ocajAN,Radmanovic i Fisher takodje i Kobe ih je odveo do finala gdje realno nije mogao sam protiv odlicne odbrane Celticsa ali dovoljno su oni ucinili za ovu godinu.Sa Bajnumom sljedece godine Lakersi grade dinastiju.KOBE MVP

Robi (NE KOBI)

pre 15 godina

POL PIERCE je ove sezone batalio svakog ko je hteo da mu stane na crtu! Kobiju je zveknuo 10 banana! Sad moze da ideu Brazil da ih bere za platu!

Zotran

pre 15 godina

Brajant je u prva dva minuta imao 3 od 3 sut a zatim 4-19 sto govori koliko je bio efikasan.Uzas,zabelezio je PRVU I JEDINU ASISTENCIJU u 43.minutu.Da nije kad vise nije bilo vazno dao 7 poena bio bi najgori igrac utakmice a ovako je samo medju najgorim.Lejkersi nemaju igru i zato nemaju tim iako imaju odlicne pojedince.Boston 49 a Lejkersi 29 skokova,Boston 33 a Lejkersi 16 asistencija,cuj Odom najbolji asistent sa 5.
Boston 7 izgubljenih,Lejkersi 19,Boston 18 a Lejkersi samo 4 ukradene lopte.Lejkersi samo 64 suta na kos,Boston 87.Kod Lejkersa bez Brajanta sut iz igre blizu 50%,Brajant oko 32%,u polju Brajant 3 skoka i po 1 asistencija i kradja dakle ucinak skoro 0.Kobe se ne razlikuje od M.J.-a osim sto su kod M.J.-a vijuge vijugave a kod Kobija,prave.

boki92

pre 15 godina

Sta je bre hejteri, sta hocete od Kobija? Mozda nije bolji od Dzordana, pa sta sad. Da niste vi mozda bolji od njega kad tako pricate? Ostavite coveka na miru vise, on je najbolji kosarkas na svetu i ni MJ ne bi mogao sa ovim timom Lejkersa protiv Bostona? Kao Kobi sutirao 7/22, pa normalno kad niko sem njega nije ni igrao i za ocekivati je da promasi neke suteve ali nije imao podrsku od saigraca. Jos kad onaj tutumrak Mirza sa OBN-a kaze da Kobi ne moze bez Seka prosto mi se smeje, pa ni Sek ne bi osvojio one 3 titule bez Kobija. Sledece sezone kada se vrati Bajnam Lejkersi ce odrati Boston?
I za kraj, KOBI JE NAJBOLJI IGRAC NA SVETU i mozete pricati sta hocete

Zoran

pre 15 godina

@boki92
Daj mali smiri se,ako si 92.godiste ti nisi ni gledao M.J.-a.Sta ti komentarises nekom nesto porucujes.Sta lupetas "Kobi nema podrsku".Kakvu podrsku.Ako zeli da sutira neka prepusti loptu drugom beku.On je uzme od svog kosa vodi do suta za tri poena i na sve nacine hoce da sutira.Po 15-20 sekundi traje taj njegov napad jer trazi poziciju za sut,ostale igrace uopste ne gleda.Tako je bilo bar sinoc.Kad istice napad ili sutira nerezonski ili nekom uvali loptu 2 sekunde pre kraja napada.Nije daleko od pameti da on vise voli da postigne mnogo koseva iako njegov tim gubi.Gledao sam ga kad Lejkersi bez njega igraju dobro,pa on je tuzan.
Ako hoces titulu moras da se podredis Lejkresima,jer kad vise volis svoj ucinak od ucinka cele ekipe,tu nema leba.Titulu MVP-a ove godine su mu poklonili(to mu je tek prva) iako su Kris Pol i Lebron Dzejms imali znatno bolji ucinak od njega.Poklonili su mu jer je usao u tridesetu i nikad je vise nece osvojiti,mislili su Dzejms je vec ima a za Pola ima vremena.Tebe ja razumem ako si 92.godiste,tek te prosao pubertet,a ti shvati i nas koji znamo te godine kada mislis da je "tvoj" bend najbolji na svetu.Posle dve godine za njega kazes FUJ.
Bilo bi dobro da B92 anketira neke trenere koji su gledali doigravanje,da oni kazu svoj utisak.

realno *W

pre 15 godina

@ tomcat slažem se sa tobom po pitanju komentara @ Milana Al

Uopšte ne razumem toliko komplikovanje. Ispade kako se u suštini finale nije ni moralo igrati...
Uvek će jedna od dve ekipe biti favorizovana u nekim granicama, ali nisu te "veze" postigle 131 poen umesto igrača Bostona, nisu te veze naterale Lakerse da prime tako sramotan broj koševa...

čisto lupetanje

Nebojša

pre 15 godina

Ovaj trenutak sam čekao od '86! Svaka čast na tituli, konačno je neko pokazao značaj tima. Celtic pride is back! Šteta što Red nije doživeo ovu titulu, ali sam siguran da slavi uz cigaru i šampanjac negde gore.

Pierce je loše šutirao, ali 10 asistencija i 131 poen tima govore nešto o njegovoj igri noćas, jedna od njegovih boljih partija u ovom play-offu. Garnett i Allen... razbiše.

Uzgred, LA Lakers nemaju tim. Mislim da je Kobe bolji od Jordana u svemu sem u odbrani - prvenstveno zato što igrači odbranu uče na collegeu gde ovaj nije došao ni do ulaznih vrata. Koliko znam sa početka sezone 1997/98, Bullsi su bez Pippena izgledali isto kao Lakersi noćas: neupotrebljivo. Čak su poniženi od slabog Bostona u prvoj utamici sezone te godine. A da nije Phila Jacksona, ni Jordan ni Kobe ne bi nikada omirisali titulu, kao što nijedan drugi individualac nije. Nisu ni Jordan ni Kobe uzimali titule samostalno, već teškim radom ostalih igrača koji su pokrivali njihove mane. Phil je tu odigrao ulogu kakvu nijedan trener nije. LeBron James i Paul Pierce su za obojicu izmislili košarku. Da ne govorim o Birdu, Magicu, Oscaru... to je potpuno druga sfera igre.

dibbler

pre 15 godina

znaci, koliko gluposti na jednom mjestu to nije normalno...

milan koji ima teorije zavjere, a ne zna sta je salary cap...

majstori koji uporedjuju MJa i kobea...

meni je cak kobea malo zao, on jeste najbolji igrac lige, ali nije sa glavom bas najbolje. procitajte knjigu last season phila jacksona da vidite kakav je to bolesnik...zato i ne moze uzet titulu, ako ne misli da malo saradjuje sa ekipom.

a ovi sto kazu "svi sad navijate za boston, dje ste bili prosle godine"...ne radi se o bostonu, radi se o tome da su igraci koji su se toliko trudili i umirali u toku karijere, na kraju sve podredili timu i skoro savrsenoj odbrani, ZAISTA zasluzili da svi navijaju za njih...

i titulu niko nije sam uzeo niti je moze uzeti, i to je davno poznato...

Brkajlo

pre 15 godina

Milane, dobro ti pricas, verovatno je da tu ima necega, ipak je to drugi najveci cirkus, posle F1. Ali je i mnogo lep.
Ali je jasno, koliko god to bilo potencirano od strane mnogih, neosporno je da su u Bostonu svi bili podredjeni timu, izbrisali licne sujete i pokazali da znaju da igraju kao tim, pravu kombinaciju kada je to potrebno. I to je to, malo su bili klimavi pred kraj regularnog dela i pomalo nesigurni pocetkom play offa ali su pokazali da za godinu dana postadose vise nego cvrsta i pouzdana ekipa, zato svaka cast za boston. I to je to.
I naravno da se pokazalo da Kobas i Lebron ne mogu biti MJ, niko skoro nece biti, wade je bio blizu ali sta vredi kada nije od "jakog materijala". Ako nista morao sam onda navijati za Jordana i Bullse, sto je kulminiralo kosem juti u zadnjih 8 desetinki. Nigde to ne bi bilo moguce ali kod Jordana da.
I naravno, jedan je Magic, igrac ekipa, bez obzira na igracki kvalitet, vazna je harizma i efekat drzanja ekipe na okupu, jedino sam tada voleo Lakerse. Pre i kasnije - puki fabrikat.
Never fear, Magic's here :)

Istina

pre 15 godina

Auerbach moze, tamo gore, da zapali jos jednu cigaru.

Drago mi je zbog kapitena, godinama gledam coveka kako se trudi, ali nema sa kime da igra. KG i Allen manje-vise, dosli su ove sezone (mada mi je Allen drag, onako uglavnom smiren i bez mnogo geto fazona).

Impresivno je da su u sinocnoj istorijskoj utakmici, Posey i House uzastopnim trojkama bili ti koji su "odlepili" Boston na +12, i nakon toga povratka vise nije bilo.

Lepo, ali jako lepo je bilo sinoc biti navijac Bostona. Fenomenalan tim, odbrana bez greske (agresivna, na pravom mestu, pa opet apsolutno nema potrebe da se analizira sudjenje), i na kraju, zasto ne reci - fenomenalna publika u Gardenu.

Pustite ljudi (Milane i jos poneki) teorije zavere, i slicno. Kosarka kao i svaki drugi sport nije pitanje zivota ili smrti, mada smo sinoc ipak prisustvovali jednom "ubistvu" na parketu.

Mistake

pre 15 godina

Milane Al

Opet dobre obzervacije, koje i mi ostali naravno vidimo, ali totalno pogresni zakljucci. Najbitnije je da je NBA liga to kako ti pricas funkcionise zadnjih 30ak godina. Ali nema te pozadniske akcije o kojoj pricas.
NBA je vec godinama 50 sport 50 soubiznis i to nije tajna. Al se ta komercijalnost postize na druge nacine a ne onako kako ti mislis. Lobiranja ima na sve starne , ali nema finansijske pomoci ...
Drugo ono sto ti zameram je to sto se bas ne razumes bas u kosraku, mada mozda i gresim. Igrace koje si nabrojao nisu "luzeri", vec sampionski igraci u luzerskim ekipama. A luzer je onaj igrac koji u "sampionskoj" ekipi ne uradi nista. Iako obozavam Kobija i smatram da je najbolji igrac danasnjice mislim da Pirs ima 2x "znas vec sta " od Kobija (mada ni Kobiju ne manjakaju :)). Pa on je sam svojim sutevima i "povratnickim" serijama , resio isto toliko utakmica kao Kobi ali u neuporedivo slabijem timu. Pa samo premotaj Indijanapolis i seti se njegove serije u drugom poluvremenu , na utakmici protiv nas. Tada su pred kraj zbog selektorske politike "zajednistva" prestali da mu bacaju lopte , a on sirio ruke sam negde na trojkama. Stojim pri stavu da nikada ne bi dobili utakmicu da su mu bacili jos koju loptu.
Godine igranja u gubitnickim timovima poljuljale su sampouzdanje trojci Bostona, to se videlo u prvom i drugom kolu plejofa. Kad su to prebrodili shvatili su ponovo "ko su i sta su" i u laganom tempu pregazili Detroit i Lejkrse.

Opet bi se osvrnuo: dobra sezona, prvenstveno zbog ludog zapada i povratka bostona, plejof vrlo skroman. Najbolja (najzanimljivija) serija bila je izmedju Bostona i Klivlenda, a ona je bila vrlo defanzivna i ruzna , ali makar maltene u svakoj utakmici neizvesna.

andro

pre 15 godina

Razlozi zbog cega je Boston osvojio titulu:
1. povrede su ih zaobisle u plej-ofu i sezoni mada su im igraci velike trojke zasli u godine; manje povrede (Rondo, Perkins, Pirsova "povreda" kolena) nisu uticale jer su drugi igraci zadatka obavili posao (Posey, House, Powe pre svega)
2. orijentacija ka defanzivnoj igri i cvrstini
3. pravljenje kostura tima na vreme (preko leta), orijentisanog ka plej-ofu (dodavanje pravih veterana, pre svega Posey, House)
4. Igraci van velike trojke su veoma uspesno koristili prostor koji im je ostavljala odbrana protivnika i svi su imali dobrih rola (Perkins, Rondo, Posey, House, Babyface, Powe); takodje su svi dobri odbrambeni igraci i timski orijentisani
Sledece sezone Boston ce se vratiti u skoro istom sastavu (verovatno ce da potrose mle na Posey-a i probati Housea da vrate za veteranski minimum) a kako ce da prodju zavisice pre svega od povreda.
Razlozi zbog cega LAL nije osvojio titulu:
1. povreda jednog od kljucnih igraca (Bynum) - kljucnih pre svega za cvrstinu u reketu
2. prekompozicija tima u sred sezone - preko leta nisu imali aspiracije ka tituli tako da nisu doveli odgovarajuce veterane (sem Fishera koji im je stvarno bio sjajno pojacanje)
3. orijenatcija ka ofanzivi - puno mekanih igraca
4. glavna zvezda nije timski orijentisan igrac; prisustvo drugih slicnih igraca (Radmanovic na primer)
5. problemi na SF poziciji (za tu poziciju im treba suter da bi sirio odbranu protivnika i Radmanovic je trebao da bude taj igrac; na zalost po lejkerse svemirski banana kadet na boardu ima mali kosarkaski IQ)
Lejkersi imaju dovoljno "municije" da sa par dobrih trejdova budu mnogo ozbiljniji kandidati za titulu - treba ocekivati da ce da trejduju koga god mogu (bar dvojicu) od Odoma, Radmanovica, Waltona i Arize, da ce probati da produze Vujacica i Turaifa samo ako ne dovedu odgovarajuce veterane na tim pozicijama kroz trejdove ili drugacije.
Pa da gledamo reprizu finala sledece godine ...

realan

pre 15 godina

sta sam reko da ce biti boston prvak od pocetka pleofa , lejkersi su cirkus i bice puna ruka posla za FBI kako je to finale gledas turiafa vujacica farmera itd znatel ko igh drzi kobi itd jesamli govorio da ce kobi pasti na sex skadaklu i pao je na 18 nekom, bruka i sramota sve namesteno, ja sam od poccetka pleofa govorio neke stvari ali neke su me omlozivali i govorili realan ovo ono sve je realan pogodio za vas je umro drazen bruce le dragan mance za mene nije umrlisu od podmetnute nesrece nisu umrli od prirodne nesrece za vas je medik obolio od AIDS ZA MENE NIJE NEGO GA SLOKOLONI ITD SVE ISMILSLJENO DA SE NEBI DECA LOZILE NA ZVEZDE

andro

pre 15 godina

Kobe jeste bio jedan od najboljih igraca u NBA prosle sezone, ali je MVP titulu dobio prilicno nezasluzeno - na racun Garneta. Svakako je vise zasluzio MVP titulu od LeBrona ili Pola (njih dvojica tek treba da nauce sta je timska igra, muka me uhvati kada krenu da igraju 1 na 5 obicno u poslednjoj cetvrtini). Boston je imao stvarno fantasticnu sezonu i to treba postovati (moram priznati da sam bio medju skepticima proslog leta) i osnovni razlog za to je Garnet i ono sto je on doneo timu (usredsredjenost i fokus u toku preduge regularne sezone gde su igrali sve vreme kao da je plej-of, stavljanje akcenta na timsku igru i na defanzivu) sto je recept za titulu. Garnetova podredjenost timu i ne jurenje za individualnom statistikom je ono sto je Bostonu donelo pobede a njemu nije MVP titulu (na zalost). Boston od ove godine me je podsecao na San Antonio iz predhodnih godina - 3 zvezde u timu (Dankan/Ginobili/Parker ili Garnet/Pirs/Alen) na slicnim pozicijama i ostalo igraci zadatka, forsiranje defanzive, timski duh gde se uvek igra ono sto je najbolje za tim. Neverovatno je prijatan osecaj kada takav tim sa ispravnim odnosom prema igri (timski sport umesto soua za zabavljanje kretena) uzme titulu na kraju.
E sad, kada bi u Lejkerse stavili Wade (zdravog) umesto Kobea, da li bi oni bili imalo slabiji? Ja mislim da ne bi. I da li bi Boston bio slabiji kada bi umesto Garneta stavili Dankana? Odgovor je opet isti.
Ova sezona nije nista promenila sto se tice najboljeg igraca danasnjice - to je i dalje Dankan sa Sekom na drugom mestu. I Kobe je svakako na toj listi prilicno visoko (zasluzeno) ali da potsetim sve koji vole bez argumenata da proglasavaju nekoga najboljim igracem sta se pika kod toga:
1. titule + MVP nagrade finala i plej-ofa + najbolji igrac tima u regularnoj sezoni kada je uzeta titula (recimo kada su Lejkersi uzimali titule 2000-2002 sva 3 puta je Sek bio MVP finala i najbolji igrac svog tima u regularnoj sezoni); broj titula sam po sebi ne znaci nista inace bi Horry bio najbolji u ligi; bitno je naravno kakvu ulogu u timu igrac ima kada se uzme titula (Kobe je u vreme kada je LAL uzimao titule bio nesto kao Pipen u vreme kada je Cikago uzimao titule)
2-100. prazno
101. nagrade za regularni deo sezone (MVP titula) - OK Kobe sada ima jednu (nezasluzenu ali dobro); toliko ima i Ajverson i Novicki a Nes dve (nikada nisu uzeli titulu pa to nije mnogo bitno)
Verovali ili ne broj postignutih poena na jednoj utakmici je po vaznosti tu negde kao izgled LeBronovih noktiju - to je onaj show deo NBA koji se ne pika kada se bira najbolji igrac danasnjice.
A proglasavanja za najboljeg svih vremena bi mogla malo vise paznje da obrate na malo dalju proslost - nije istorija NBA pocela od Dzordanove ere. Na tu listu ne moze ni da udje neko ko nikada nije bio MVP finala pa naravno Kobea i nema na njoj. A i on nema sta da trazi (niti ce ikada da ima) u drustvu sa Raselom, Cembrlenom, Birdom, Medzikom, Jordanom osim ako im treba neko da nosi peskire / kupuje krofne.

Vatafak

pre 15 godina

Ko bude ikada poredio Brayanta sa MJ, zreo je za ludnicu. Nikakvi pregledi, direktno u gumenu sobu. Jednom je Drazen Petrovic postigao preko 100 poena protiv juniora Olimpije. Desavalo se to na nacin da su mu namestali svaki napad samo radi nekakvog "rekorda". Utakmicu sam gledao uzivo, i verujte, cak ni u stampi nije bilo hvalospeva o "podvigu" DP. Da me neko ne razume pogr3esno, DP je bio i ostace zapamcen kao genijalan igrac...samo mu ti "rekordi" nisu bili potrebni. Bolje je ono nekoliko puta po 60 protiv Reala ili slicnih protivnika u Kupu Sampiona. Kobe je nesreca za Lakerse. Da nije bilo Shaqa, nikada Lakersi sa Kobeom ne bi videli titulu. Covek koji siluje, koji uvek mora da je u centru paznje, nema mesta u timu koji bi pretendovao za titulu. Neko rece da je Boston klub "luzera". Kevin Garnett luzer? Gumena soba, momentalno. KG je PO MOM I MISLJENJU ogromnog broja kosarkaskih znalaca, jedan od najvecih kosarkasa ikad rodjenih. I to rece decko sa 23 godine koji "prati" kosarku "odvajkada". Doda decko, kako Boston lici na Chelsea, hehehehe, skupicemo ubuduce samo Irce, a oni su poznati po rasturanju u kosarci. Mislim, kako ih rasturaju, ako uopste poznaju pravila te igre. Celtic je tradicionalno ime, i nisu razliciti ni od jednog sportskog kolektiva, koji kupujuci igrace zeli da ostvari sportski i finasijski uspeh. Najbolja ekipa u NBA je osvojila prsten. Boston je NAJBOLJA EKIPA 2008 u NBA.

djole orindj

pre 15 godina

pre nego sto nagrnu deca,pljuvaci i ostali koji pisu postove, da samo ubacim jednu ponadanu opservaciju. kad je boston prosli put bio prvak situacija u svetu je bila mnogo prijatnija no danas sto je. posle toga, kad su stigli prljavci iz detroita, muvaci iz drzave usamljene zvezde u dva navrata i prijatelji dzeka nikolsona-sve je nekako otislo do ...(izaberi svako sta ce da procita)
dakle, meni je bas drago sto opet zivim u svetu gde su boston seltiksi prvaci nba. nek bi bilo i bolje nego prosli put. svima vama sad evo www nazad, pa nek krene navijanje.

zavera, cia, djura, ilija...

pre 15 godina

ma pusti ga Tomcat, covek je prso ko lajsna, treba ga pustiti da se izjada i izlupa koliko mu dusa hoce... ko gubi ima pravo da se ljuti... mozda i da lupa...

anonymus

pre 15 godina

@ zoran
Sta si navalio na Phila-isti taj covjek je izjavio da je Kobe najtalentovaniji igrac kojeg je ikad trenirao.A ti malo razmisljaj-tim ima 12 igraca,Kobe je jedan od tih 12,on je u 3 utakmici imao podrsku samo Vujacica i Lakersi su pobjedili a da ne govorim o citavoj sezoni gdje je Kobe sam donosio pobjede-Kobe nije bio neraspolozen u finalu-jednostavno nije imao dovoljno prostora-da je neko od ostalih igraca privlacio paznju na sebe Kobe bi svoje odradio a ovako 2-3 igraca su bila na njemu a ostatak tima to opet nije uspio iskoristiti.KOBE MVP(Najkorisniji igrac sezone-samo u slucaju da ne znas)

milos

pre 15 godina

Nocas nije bilo toliko zanimljivo tj. bilo je razbijanje "Jezerdzija" koji 2 blage veze nisu imali.Konacno se ostvarilo i to da je Pol Pirs MVP finala a mnogi su mi se smejali kad sam ja to rekao na pocetku ove serije.Svi su tada rekli"Lejkersi pobedjuju 4-2" ili tako nesto ali je Boston pokazao da je bilja ekipa.Ipak 39 razlike nije nikakvo merilo jer je ono sinoc bilo tuzno vece Lejkersa.Pol Pirs je najbolji>>Yeah

Bojan Zr

pre 15 godina

Sasvim zasluzeno!Seltiksi imaju najbolju ekipu,cim uprava Bostona odresi "kesu" odma titula!Bio sam 100% siguran na pocetku sezone da ce Boston osvojiti titulu!

banja luka star

pre 15 godina

Poslije ovog rezultata nadam se da vise nikada necu procitati poredjenje precjenjenog Kobea sa Michaelom Jordanom.Bryantovim navijacima preporucujem da pogledaju snimke Jordanovih utakmica u dresu Bullsa da vide prije svega njegovu igru u odbrani pa neka onda pricaju kakav je Kobe igrac.Kobe ne bi mogao zaustaviti Piercea i Allena da mu od toga zivot zavisi...Sada svi govore da Lakersi trebaju dovesti pravu zvijezdu za narednu sezonu,ali upravo u tome je i najveci problem.Sebicni Kobe nije u stanju da prihvati prisustvo igraca koji bi imao jednaka ovlastenja u igri kao i on.Zato je i otjerao Shaqa od sebe iako bez njega nikada ne bi osvojio prsten.

Marko

pre 15 godina

@ Milan Al
Zavist i sujeta su cudo.Pierce nije faktor,McGrady luzer...Sta sve covek nece ovde procitati.Imas 23 a vec ne znas o cemu pricas,al razumem te verovatno si Vujoseviceva skola.Celtics rules!!

gugle

pre 15 godina

Boston je doveo najbolje igrace a nije stvorio tim, kao sto to rade Lejkersi. Po tome Boston podseca na FK Real sa Bekamom, Zidanom, Figom itd. Ipak su mi drazi timovi koji su stvarani u okviru kluba, a ne samo sastavljeni od vec formiranih zvezda.

dux nobis 76

pre 15 godina

kakva sezona,prvo red sox u baseballu;pa celticsi posle dve decenije koje su pojeli s kakavci;steta samo za patriotse \forever boston

Istina

pre 15 godina

Milane, meni stvarno nije jasno o cemu ti pricas. Kakav ogroman pad rejtinga NBA? Pa pojavom LeBrona rejting je samo poboljsan (a u medjuvremenu nijedna velika zvezda nije napustila ligu).

O kakvom Sijetlu govoris? Kakva uspesna istorija? Jedna titula bese? Koliko je to Sijetl voljen od strane Amerikanaca? Da li se meni to pricinjava, ili ti stvarno poredis popularnost Bostona sa popularnoscu Sijetla. Haj'te molim vas.

A pazi ovo, kazes: "za male pare okupe se "okupljeni". Zasto za male pare? Nema veze sa realnoscu.

Sto se okupljanja "okupljenih" tice, bilo je okupljanja i u Los Andjelesu, samo se to tebi ne pominje, a evo podseticu te - Kobe Bryant, Shaquile O'Neal, Gary Payton, Karl Malone. Pa eto, nije funkcionisalo.

Ti umanjujes uspeh Bostona, hteo ti to da priznas ili ne. A to "trebalo je da okupe trojicu" da bi osvojili titulu je isto kao kada bi umanjivao titule Cikaga, jer su imali Dzordana - imali, pa sta. Za titulu su potrebni i dobri igraci.

marko

pre 15 godina

A ucemu je to Kobe bolji od MJ? U procentu suta sigurno nije, u skok sutu nije, u pregledu igre nije, u fizickim predizpozicijama nije, u racionalnosti nije, a o odbrani da ne pricamo... I Jordan je jednu titulu uzeo a da Pipen nije igrao cele sezone(menjao ga Kukoc)...

wooyche

pre 15 godina

@ Komentar broj 72 marko

To što si rekao da Pipen nije igrao te sezone a da je MJ uzeo titulu sam jednostavno nije istina. Istina je da je to u pitanju sezona 1997/98, da je Pipen stvarno bio povređen 35 utakmica u ligaškom delu, da zbog njegovog neigranja Čikago nije u regularnom delu bio prvi i igrao je u finalu sa Jutom koja je bila domaćin. U tom finalu i poslednjoj Čikagovoj tituli Pipen je veliki doprinos dao igrajući neverovatnu odbranu. To je istina, a ko hoće da proveri neka se iscima po netu sigurno može da naće te podatke.

arsene

pre 15 godina

Zbog mojih godina mnogo duze pratim NBA od ovde prisutne dece i mogu reci da znam minimum 50 boljih igraca od gore pomenutog hamburgera.

wlado

pre 15 godina

da razjasnimo nesto ovde,

uz svo duzno postovanje kobe-a bryant-a, za kojeg mislim da je drugi najbolji igrac moderne istorije,IPAK:

one tri titule LA su doneli obojica zajedno i kobe i shaq, ali posto vidim da ima milion komentara kako ovaj ne bi mogao bez ovog, ja sam mislio da je jasno da je ipak shaq doprineo vise tim titulama, evo vam jedan jedini dokaz

sl. godine presao je u miami i osvojio NBA.....

za to vreme kobe-u se podigla statistika, ali tim je bio zivi ocaj...

tomatomic

pre 15 godina

pa i bilo je krajnje vreme da se vrate na sampionski put,jos od vremena Birda,Perisa i ostalih nisu imali dobar tim i drago mi je da su se vratili na put stare slave i mislim da cu da se vratim da navijam za njih jer ipak mislim da su oni uvek bili ispred Lejkersa bez obzira sto i Lejkersi imaju svoje ime.....

Vokas

pre 15 godina

@Milan AI
Decko ne lupaj gluposti o teorijama zavere, Ray-Ray i KG su pristali da igraju za manje pare nego sto zasluzuju. Upravo iz razloga sto nisu imali ni jednu titulu do sada a zeljni su je bili itekako.
Boston zasluzeno, Kobi jos jednom dokazuje da isuvise siluje i da nije dovoljno dobar da sam odvede ekipu do titule..

KG

pre 15 godina

Milane brate prestani da fantaziras i pricas gluposti.Celticsi ne bi bili u onoliko kategorija vodeci u ligi tokom regularne sezone da je sve to moglo da bude namestaljka.Kljucna rec je srce i odricanje,koje tvoj dragi kobi nema i nikada nece biti spreman da se odrekne svojih statistika zarad dobitka tima.Citave sezone su i Garnett i Allen i Pierce drasticno smanjili broj suteva i naravno nisu imali sanse da dobiju MVP nagradu pored kobija.Ali evo pogledaj samo njegove statistike,svaku utakmicu covek potrosi vise lopti na sut nego ostatak startera zajedno.I jos jedna stvar je SALARY CAP,toga niti bilo cega slicnog ima u svetu fudbala tako da ne mozes da pricas gluposti.Mogu Celticsi (ili bilo ko drugi)da imaju najbogatije sponzore i stotine miliona dolara i to im je sve dzaba.NBA liga svakom timu da odredjeni limit koji je za svaki tim identican i zbir svih plata igraca ne moze da prelazi taj iznos odnosno Salary Cap.Za Garnetta su dali 7 igraca,a posto je Minesota vec izgubila nadu da oko Garnetta mogu da stvore dinastiju/fransizu i osvoje nesto prihvatili su trejd u kojem bilo ukljuceno dobrih perspektivnih igraca sto im je buducnost.Znam sta pricam jer sam gledao apsolutno svaki minut regularne sezone Celticsa i vidi se revolucija u odbrani koju je doneo Garnett sa sobom.Kobe bez Shaqa nikada nece moci da osvoji nista sem MVP nagradu

peronimo

pre 15 godina

Zaslužena pobeda Seltiksa!!!
Lepo ih je videti posle toliko godina opet na šampionskoj poziciji!
A inače slažem se da je samo jedan Michael Jordan! Briant nek ide da kopa....

NOH

pre 15 godina

Jadno. Ekipa iz zapadne konferencije je zasluzila da osvoji prvenstvo. Deveta ekipa sa zapada je bolja od cetvrte ekipe sa istoka. Glup je sistem takmicenja. Ekipe iz iste divizije igraju medjusobno cetiri puta tokom sezone. Dolazimo do toga da je Nju Orleans igrao cetiri puta protiv San Antonia, Dalasa, Hjustona i loseg Memfisa, a prvak Boston protiv Toronta, Filadelfije, Nju Dzerzija i Nju Jorka. Ekipe igraju 52 utakmice sa ekipama iz iste konferencije i 30 sa ekipama iz suprotne. Zakljucak je da ekipe iz zapadne konferencije igraju teze utakmice tokom cele sezone pa su samim tim i umorniji.

Atlanta koja je devetnaesta ekipa u NBA-u (koja pritom tokom sezone ima laksi raspored, a losiji su od jedanaeste ekipe sa zapada) je izgubila sa 4:3 u seriji sa najboljom ekipom. Niko me ne moze ubediti da je Boston zasluzio naslov.

Tri utakmice su zasluzeno dobili u finalu, ali su u drugoj utakmici sudije unistile LAL. Boston 38 slobodnih bacanja, LAL 10. Zanima me od kada to ekipa koja igra najbolju odbranu pravi toliko manje faulova od ekipe koja igra solidnu odbranu. Pa najbolje odbrambene ekipe se najvise biju sto je posebno iskazano u NBA-u gde se ne sviraju mnogi faulovi, koji bi u Evropi bili svirani. Samo se nadam da se neci naci oni koji ce da mi pametuju o 39 razlike posto svi znaju da to nije realan odnos snaga. I da ne podnosim LAL jos od vremena kada su na kradju dobijali Sakremento. Posto ce svi pomisliti da sam njihov fan. Samo iznosim svoje misljenje.

Nadam se da sledece godine Nju Orleans osvaja titulu, ako ih sudije opet ne pokradu. Pa ljudi su protiv San Antonija u sestoj utakmici Nju Orleansu svirali tri faula u napadu na pocetku trece cetvrtine kada se utakmica lomila, plus faul Vesta u odbrani, koji nije postojao. Mislim da mu je to bio cetvrti faul sto je direktno uticalo na nastavak utakmice. Ne svidja mi se to sto u NBA-u sudije sve vise poprimaju oblike nasih sudija. Ove godine ocigledno nije bilo u interesu da Nju Orleans mozda i osvoji titulu, da je prosao San Antonio.

Razanka Stip M.K.

pre 15 godina

@KG
Kada si vec spomenuo SALARY CAP i taj limit koji postiji u NBA trebalo je da kazes da se taj limit moze prekoracati placanjem poreza na luksuzu ili za svaki prekoracani iznos se placa porez samoj ligi.Bilo je i ove godine neke ekipe koji su prekoracali SALARY CAP kao recimo NJ.Niksi koji to rade vec godinama ili Dalas koji gotovo redovno je iznat SALARY CAPA i nihovi vlasnici placaju dodatni porez samoj ligi,tako da i ovde ipak vlada pomalo princip bogate i siromasne mada se u NBA ne moze reci siromasne,bolji bi bilo reci oni koji nebi hteli puno da potrose ili stedliviji.

KGPPRA

pre 15 godina

Svaka cast!
Tako se igra moderna kosarka.Najbolji u sezoni,najbolji na kraju.Sta reci posle 131-92?:)
Brajant neka sanja i dalje da je Dzordan,a svi oni koji su imali prilike da gledaju Dzordana znaju koliko vezbe treba Brajantu da bi postao jedan Garnet,a ne Dzordan!
Ziveli Celticsi!

anonymus

pre 15 godina

@ zoran

Ti si sad kao nba ekspert.Nisam ja rekao da je Kobe bio ekstra u finalu-daleko od toga.Ali u mecevima protiv Utah,Denvera i Spursa Kobe se mogao osloniti na ostatak tima,Gasol je igrao odlicno,Odom pogotovo i tako i svi ostali.Tako je i Kobe dobijao vise prostora i mogao je preuzeti kada je bilo potrebno a sada Boston je maksimalno suzio odbranu,Kobe-ja su lagano udvajali zbog toga sto ostatak tima nije nista mogao pogoditi-pa Gasol je imao vise poena u 2 meca protiv Denvera nego u citavoj seriji protiv Bostona.I pricas tu nesto za LeBrona-tek se tu vidi kako ne znas nista o kosarci-taj covjek da nema snagu ne bi ni u grckoj 2.ligi mogao igrati
@ wlado
Shaq otisao od Kobea i osvojio titulu ali sa Wade-om koji je tu sezonu odigrao odlicno-to je isto da je Kobe igrao s Duncanom pa bi vidjeli sto ne i osvojio ali poslje Shaqa on je igrao sa Butlerom,AtkinsomMihmom...

Zoran

pre 15 godina

@anonymus
Malo sto si neznalica jos si i bezobrazan.Sta Kobi treba da se osloni na tim a tim ne njega ne mora.Covek kad uhvati loptu ko da mu je tata dao kad se rodio.
Procitaj sta je napisao "dibber" verujem da ima knjigu Fila Dzeksona i verujem da u njoj pise,naravno na jedan drugi nacin da je Kobi,mentol.
Kao i ti.

smor_ebn

pre 15 godina

konacno da i Garnet nesto uradi...covek je bre ziva legenda,zasluzio je....a tek RA#20,kokav sut,a THE TRUTH....ma mame su....jos jednom svaka cast....
P.S.jos da Paca izgubi veceras u Vrscu,pa da uzmemo 7 titulu u PIONIRU....

VERYNICE

pre 15 godina

E konacno da docekam i ovo,zasluzena pobeda i posle svega ova trojica dobise titulu!!!Kakva igra Garneta, i Alena to je strasnooooooo!!!

o.lj.k.

pre 15 godina

Milan Al

Ne slazem se sa tvojim komentarom, ali uopste. Ne vidim nista lose u tome sto je Boston resio da napravi tim za titulu i ja im cestitam na tome sto su uspeli, jer nije to bas lako... Zar bas Chelsea nije to dokazao svih ovih godina, dovodili su koga su hteli, pa opet nisu osvojili Champions league. Poredjenje Bostona i Chelsea je neukusno po bilo kom osnovu, tradicija Celticsa je nesto cemu se tezi i o cemu se sanja.
Igrama tokom cele sezone su titulu apsolutno zasluzili. Pierce je, voleo ga neko ili ne, postao zastitni znak Bostona poslednjih godina, igrac oko koga se sve vrtelo. U sezoni kada je za saigraca imao Walkera, nagovestio je mogucnosti, posle toga, dugo je bio bez pomoci, ove godine su se sklopile kockice. Mislim da su i KG i Ray svojim igrackim karijerama zasluzili prsten, tu prevashodno mislim na KG-a, koga smatram najboljim igracem NBA lige vec duzi niz godina.

Morgoroth

pre 15 godina

Sinoc su Celtics-i demonstrirali Lakersima kako se igra kosarka. Ono je bila cista brutalnost. Svaka cast Velikom trojcu a i ostaliam igracima sa klupe koji su povukli kada je bilo najpotrebnije. Kako je Pirce rekao na kraju: 'sledece sezone titula ostaje u Bostonu'. Nadama se tom ishodu. Lakersi srednja zalost bila mi ih je muka gledati i Brayant je bio MVP regularnog dela sezone. Tu titulu su vise zasluzili Garnett zbog omera Bostona u dve sezone i razlike u pobedama, Chris Paul koji je bio najbolji playmaker lige i gurao Hornetse, a pogotovo James koji je imao bolju statistiku u svim segmentima od Brayanta. MVP zasluzeno u rukama vec sad ikone Bostona velikog PAUL PIERCE-a. SVAKA VAM CAST

boki92

pre 15 godina

@Zoran
Tacno je da nisam puno gledao MJ ali ja njegovu igru nisam ni komentarisao.
Od malena pratim Lejkerse i ove sezone sam gledao gotovo sve utakmice, Kobi mi je omiljeni igrac i to nije brend, on ce uvek biti za mene najbolji kao sto je za tebe mozda MJ.
Nemam nameru da se raspravljam sa tobom oko toga da li je Kobi odigrao dobru ovu utakmicu ali je cinjenica da je ove sezone igrao mnogo vise timski nego bilo koje druge.
I dalje smatram da nije imao dovoljnu podrsku mada je mozda on za to kriv jer nije dovoljno razigravao saigrace. Sada je Pirs kao neki igrac, pa sa Alenom i Garnetom samo budala ne bi osvojila titulu.
Kobi is the best

cengi pfc conoplja

pre 15 godina

nesto bas i nisam zapaljen za tu nba ligu ili asocijaciju kako joj je pravi naziv,ali sam je ovaj put odgledao jer gotivim donekle te SELTIKSE u toj maratonskoj igri bez granica,po meni sasvim zasluzeno su uzeli prsten bez ikakve dileme. A i bilo je vreme 22 godine posta moralo im se prosreciti. pozz iz Conoplje.

Milan Al

pre 15 godina

Michael Jordan #23 je #1 i to je sinoc potvrdjeno. Kapa dole.

Boston je bukvalno neuporedivo bolja ekipa, sa neuporedivo boljom taktikom. APSOLUTNO ZASLUZENO, ne shvatite moj komentar uvredljivim po Boston.
ALI, malo (vise) mi je muka Americkog razmisljanja. Da li vam se cini malo PRETERANO teatralna pobeda Bostona...
Naime da rezimiramo. Boston prethodnih godina ne moze da se sabere, gledanost prosle godine nikada manja, Brajant trazi trejd, dogadjaju se trejdovi i to vrlo cudni. Od jednom Boston ima para da dovede 2 superultramega zvezde i jos 2-3 vrlo kvalitetna i skupa igraca klupe. Brajanta ubedjuju da ostane i od pocetka sezone ga kandiduju za MVP-a. Odpocinje kampanja (dosadna i uporna kao za izbore) BIG TREE, na kraju sezone, KB#24 biva pripreman za ovakvo nesto dodeljivanjem MVP nagrade, tj cim je dobio MVP slozicete se da nam je bas svima proslo kroz glavu prvo satisfakcija, sto zbog godina unazad, sto za nesto tipa "decko dobar si ti, al' uzmi sto ti se nudi i cuti vise". Da je sam mogao da izme finale, nije naravno i tu nema rasprave, jos 1 dokaz je i sweep-ovanje Klivlenda. Znaci 2 superstara+solidna klupa, minimalno, 1 superstar nikako (to se odnosi i na Michalela). Naime, stvoren je mit o Michaelu, igracu koga je americki narod do poslednjeg VOLEO. Da je kojim slucajem Kobi uzeo ovu seriju, rasturio bi taj mit, a to nije dobro iz vise razloga kao sto je npr, najbolji sportista svih vremena, neskolovan (Jordan univerzitet, KB srednja), silovatelj, teske naravi... Ne bi bio dobar uzor klincima, jednostavno nije "po propisu". Pa i sami Ameri (velika vecina) ga ne prihvataju najbolje. A i nikada nije ni bio nesto posebno obozavan od strane NBA (pa cak ni kod sudija nesto preterano-pogledajte koracajuceg Jamesa). Ova utakmica nije sigurno odigrana bez urgiranja "velikih". Amerikanci su zeleli Boston na tronu, dobili su i to im je servirano na kakav nacin! S druge strane, srecni su sto je Kobi dobio po nosu, opet na teatralan nacin. On je bio bad gay u ovoj seriji, a Ameri vole HAPPY END. Pogledajte samo utakmicu br 3 i 5 s kojom strascu je igrao, a prakticno su bile psiholoski najteze za igrati, a odigrao ih je i te kako i ako statistika to ne govori. Ja imam 23 godine i pravi i stari sam navijac LAL i KB#8/24, za kojeg sam navijao s istom strascu kao za "nas" Sacramento. Ljudi koji su sadasnji Boston uporedili sa Chelsea su napravili fantasticno poredjenje, a ovo nije original Boston. Mozda nadju i kes da dovedu onog luzera McGrady-a sledece sezone. Ocigledno je Boston utociste "velikim igrackim luzerima". Titulu je jedini zasluzio Rej. Bez saigraca, Pol Pirs nije nikakav faktor. U maltene istoj poziciji su bili po pitanju saigraca i Kobe i Pirs, pa smo videli ko je solo dokle dogurao. Zasluzen MVP finala, ali nista bez ENORMNE podrske. Pozdrav @realnom! Svaka cast.

Sasa The Grobar

pre 15 godina

Izuvanje!!! Nista manje nisam ni ocekivao i mnogo mi je drago. Muka mi je od nafuranih jezerascica i onog sebicnjaka Kobe-a.
Titula je u pravim rukama, priznajem, iako nisam navijac Bostona. Ipak su ljudi imali naj rezultate ove sezone.
Nadam se da ce Rocketsi dogodine ovako, mada...

r2d2

pre 15 godina

Ooooooooou... what a night

Kakvo gaženje, uništavanje i ponižavanje Lakersa !!!! Boston je sasvim zasluženo osvojio titulu. Pobediti 39 razlike u 6. meču velikog finala, to je velika stvar za Celticse i velika blamaža Lakersa.
Boston je pucao iz svih oružja – šta reći za Alenovih 9-7 trojke , Garnet 18-10 iz igre i 14 skokova; Rondo se u nekim trenutcima malo ispucavao ali i imao sjajnih 6 ukradenih lopti i 7 asistencija; Posey 1-1 za dva i 3-3 za tri... Sve je sinoć u Celticsima funkcionisalo kako treba.
Sa druge strane Lakersi .... tuga... Kobe silovao do besvesti 22-7 šut i 4 izgubljene lopte – pravi MVP, jošako uzmeš u obzir da je (čini mi se) imao na početku utakmice šut 5-4, a posle toga 17-3... Odom katastrofa, Radman u nekim trenutcima kao da se igra ligaški deo sezone... Klupa Lakersa i nije bila toliko loša, ali ajde ti šutni pored Kobija... Kada sam na kraju video da su istakli Odoma kao najboljeg u Lakersima sa 8-2 šutem iz igre, smejao sam se.
I onda neka neko poredi Kobija sa Majklom!? Niti je Jordan imao puno bolje saigrače, niti je imao slabije protivnike pa koliko ima titula. Jordan je bio najbolji kada je bilo najvažnije, Kobijev MVP ligaškog dela više je zasluga dugogodišnjih dobrih igara. Kobi jednostavno „doesn't got what it takes“ i čovek ne spada u onu malu i probranu grupu rođenih šampiona.
Sa druge strane Garnet je pokazao da je zaslužio prsten i da je prelazak u Boston bio njegov najbolji potez u karijeri. Za Alena se sumnjalo da će pružiti neku partiju večeras pošto je bio vidno utučen jer mu je sin bolestan...

Sve u svemu SVAKA ČAST BOSTON CELTICSIMA

mladen

pre 15 godina

Nema ih sada nesto pristalice lejkersa da cestitaju!! Jeste da je Brajant dobar igrac ali de ces batice na Pirsa, da ne spominjem tek KG. I da nabrojimo jos jednom te momke...

0 - Leon Powe
9 - Rajon Rondo
11 - Glen Davis
13 - Gabe Pruitt
28 - Sam Cassell
41 - James Posey
42 - Tony Allen
43 - Kendrick Perkins
44 - Brian Scalabrine
50 - Eddie House
66 - Scot Pollard
93 - P.J. Brown

i najubolje za kraj...

20 - Ray Allen
34 - Paul Pierce iiiiii
5 - Kevin Garnett

Marko

pre 15 godina

@ Milan Al
Zavist i sujeta su cudo.Pierce nije faktor,McGrady luzer...Sta sve covek nece ovde procitati.Imas 23 a vec ne znas o cemu pricas,al razumem te verovatno si Vujoseviceva skola.Celtics rules!!

crle

pre 15 godina

Pozdrav!

Boston je izbrisao Lakerse. Evo komentara nekog novinara koji govori sve:
The Kobe-MJ thing ... done. Over. Jordan never would have let that happen in the Finals. Ever. Under any circumstances. Nobody is ever allowed to bring this up again.
Zamislite da MJ izgubi u finalu a osvojio MVP sezone i to sa 40 razlike?
Nezamislivo!!!
Kobe je dokazao da mu Shack doneo titulu.
Cestitke Piercu za zasluzeni MVP finala i za one banane brajantu...
Boston !!!!

djole orindj

pre 15 godina

pre nego sto nagrnu deca,pljuvaci i ostali koji pisu postove, da samo ubacim jednu ponadanu opservaciju. kad je boston prosli put bio prvak situacija u svetu je bila mnogo prijatnija no danas sto je. posle toga, kad su stigli prljavci iz detroita, muvaci iz drzave usamljene zvezde u dva navrata i prijatelji dzeka nikolsona-sve je nekako otislo do ...(izaberi svako sta ce da procita)
dakle, meni je bas drago sto opet zivim u svetu gde su boston seltiksi prvaci nba. nek bi bilo i bolje nego prosli put. svima vama sad evo www nazad, pa nek krene navijanje.

marko

pre 15 godina

Michael Jordan je ipak najbolji. Kobe nema harizmu, niti ce je ikad imati. Sve i da je uzeo prsten, nista to ne bi promenilo. Boston je uzeo titulu zasluzeno.

ISTINA BOLI

pre 15 godina

Porediti Kobija sa "ISTINOM" je,u najmanju ruku,smesno.To je otprilike kao kad bi neko,od ovih mladih "strucnjaka"sa ovg foruma,rekao da je Rakocevic bolji igrac od Bodiroge.Svi znamo,iako neki odbijaju da to prihvate iz kojekakvih subjektivnih razloga,na koga bi se kladili u trenucima kad se odlucuje utakmica.A ovo finale je izgledalo kao kad bi danasnja Taukeramika,koja je jedva prosla i Partizan,igrala protiv Panatanaikosa iz najacih dana sa Bodirigom i Rebracom.Jezerasi,jednostavno,nisu imali nikakve sanse od samog pocetka serije.Naravno,i u pravu su oni koji to kazu,da je u profesionalnom sportu u igri i hiljade drugih stvari i sitnica,ali na kraju se sve ipak svodi na to ko ima vece srce i to je ono sto svi mogu da vide,mada neki to nece da priznaju.Pozdrav svim pravim(ISTINITIM)kosarkasima,onim koji su to i dusom i telom!

HeWhoMustNotBeNamed

pre 15 godina

Zavrsila se eto jos jedna NBA sezona...za mene kao velikog navijaca Lejkersa i Kobija Brajanta,pa moze se reci tuzan kraj...ne,nemojte me pogresno razumeti,veliko finale je ogroman uspeh,jer da je neko pre pocetka sezone to prognozirao,ja bih rekao nema sanse...
Nakon dve neverovatne individualne sezone Brajanta,u kojima se i definitivno izdigao iznad ostatka lige,potvrdivsi reputaciju najtalentovanijeg i najboljeg kosarkasa na svetu,obarjuci veliki broj rekorda(znam sad ce hejteri da kazu,to je najobicnija komercijala,da se privuku gledaoci..sto nema veze s mozgom),ali ispadanja u prvoj rundi plej-ofa protiv objektivno dosta bolje ekipe Finiksa,najavljivane su velike promene u LAL proslog leta.
Uglavnom Kobi je trazio da ode,procenivsi da ne moze da igra ozbiljniju ulogu u plej-ofu sa ovakvim timom...navijaci su ocekivali veliki trejd blokbaster u vidu all-star krilnog centra,i pominjane su 3 opcije:Garnet,Gasol i Dzermejn O'Nil.Od svega toga nista nije bilo,i ja sam opet ocekivao maximum prvu rundu(znaci nije tacno da se znalo za finale Boston-LAL vec 1. novembra,jer tad Lejkersi nisu izgledali ovako jako kao sada).
Medjutim razvoj sjajnog Endrjua Bajnama(Dragan BGD je vec tada tvrdio da je on statisticki najkorisniji,a ne Kobi,he,he),Kobijeva nesto timski orijentisanija igra(tu uglavnom podrazumevam manji broj suteva),odlicna sezona Odoma,povratak Fishera starome jatu(joj kad se samo setim onog balvana Smusa Parkera...pih),i Lejkersi pruzaju sjajne partije u novembru,decembu i prvoj polovini januara...a onda teska povreda Bajnama,i priznajem da sam tada mislio da nema nista od ozbiljnijeg rezultata ni ove godine..naravno nakon toga ide fenomenalni trejd sa Gasolom(inace igrac koga bas gotivim),sve ostalo je poznato.
Elem,hocu da kazem da sam se pre pocetke plej-ofa potajno nadao tituli,ali opet nisam bio siguran ni da cemo proci Denver u prvoj rundi(osma ekipa Zapada sa skorom 50-32,to dovoljno govori o snazi nikad jaceg Zapada ove sezone,mada generalno od odlaska Jordana 98. Zapad je uvek bio jaci od Istoka po broju kvalitetnijih ekipa).Sve posle toga je islo kao po loju:sweep protiv Denvera,rutinska pobeda od 4:2 protiv odlicne Jute,razbijanje meni omrazenog San Antonija sa 4:1,i taman kad sam se ponadao tituli,kad sam skontao da je tu nadohvat ruke,kad ono-truba.
A nadanje sam zasnivao na ne bas sjajnim i ubedljivim partijama Seltiksa u plej-ofu.Oni jesu bili najbolji i najubedljiviji tim u ligaskom delu,pogtovu u prvom delu sezone,ali mozda su trebali da ispadnu jos od Atlante u prvoj rundi.Jedva prodjose,i tad sam mislio da Detroit osvaja Istok.Zatim,mrcvarenje s osrednjim Klivlendom takodje u sedam utakmica,ali bas mrcvarenje,pogotovu na gostujucem terenu.Gledao sam utakmice protiv Atlante i Kavsa,Boston totalno bezidejan u napadu,Rej Alen u tim serijama izgubljen,maltene po 5 poena postize,Garnet ugura svojih 17 poena i 11 skokova,sto cini citav zivot,ali nedovoljno da se prelomi mec...uopste ti mecevi su bili odvratni za gledanje(to je cak konstatovala i legendarana trojka sa OBN-a).Sve nesto na snagu,cvrstinu,silovanje,nigde neke akcije i poteza,nigde leprsavosti.
S druge strane Lejkersi se transformisali u najatraktivniju ekipu,dosta lepa kosarka,efikasna ,leprsava,Kobi kao predvodnik...
Generalno,finale je odlucila sjajna odbrana Bostona(ove godine su preuzeli od Detroita epitet najbolje odbrambene ekipe u ligi)prevodjena Garnetom,kome su ove sezone brojke malo opale stastisticki,sto je i normalno kad pored sebe ima jos dve zvezde.Lejkersi su izgledali isuvise mekano,olako su ispustli vodjstva od 20 razlike,lose su branili pick&roll Seltiksa,pogotovu Pirsa.Kobi je imao izuzetno malo prostora za prodiranje,slabo je iznudjivao faulove,vise sutirao spolja,ali ne moze se reci da je silovao,jer sutnuti 22 puta iz igre nije silovanje,silovanje je kad je sutirao po 35-40 puta iz igre sto mu se ranije cesto znalo desiti.To sto je pogodio 7 pokusaja to je druga stvar,pa u trecoj utakmici Pirs je sutirao 14-2 a Garnet 21-6,tako da nemojte pisati gluposti ako niste gledali utakmice.
Odom je bio izgubljen u prve tri utakmice serije,Gasol je odigrao solidno,ali ne mogu se oteti utisku da je ipak mogao da pruzi vise.Pirs odlican,ali i cuvari vise nego smesni:Radmanovic,Volton,Vujacic,preko Kobija je to islo znatno teze.
Uglavnom,NBA liga moze biti zadovoljna:Boston se vratio na velika vrata.Bil Rasel i ostale legende Bostona su zadovoljne,s ponosom gledaju ovu generaciju i prisecaju se vremena kad su harali parketima,2 all-star igraca(Pirs i Alen) i jedan superstar(Garnet)su konacno osvojili prvi prsten(samo da pitam Kobijeve hejtere koji tvrde da je titule Lejkersima donosio Shaq a ne Kobi,ko je sada Seltiksima doneo titulu?,jesu li Alen i Garnet sada mali od palube,a Pirs glavni baja,ili obrnuto?,ne titule su osvojili i Garnet i Pirs i Alen,kao sto su ih osvojili i Shaq i Kobi).
Lejkersi takodje mogu biti zadovoljni:Kobi je napokon MVP(price o nagradi za zivotno delo su obican nonsens,covek je to apsolutno zaslluzio),imaju napokon tim sampionskog kalibra,mladji su od Seltiksa,imaju jos prostora za napredak u iscekivanju oporavka Bajnama...
Uglavnom,uvek uz Kobija i Lejkerse,u odnosu na prethodne tri,ova sezona je bila kao iz snova!Cestitke Bostonu na pomalo isforsiranoj tituli,i nadam se da ce Kobi uspeti da do kraja karijere uzme bar jos jedan prsten!

Zoran

pre 15 godina

@anonymus
Vec si poznat kao neznalica,nisu Gasol i Odom bili ocajni.Oni su igrali odbranu,a da Gasol i Odom nisu igrali odbranu,ne bi Garnet ili Dankan na nekim utakmicama bili losi.Svi su primetili kako je Pirs drzao Brajanta a takodje i Rondo.Koga je Kobi drzao,koga je cuvao i od koga je sacuvao kos.U ofanzivi je bio relativno dobar a sta je radio u odbrani.Koga je uspeo da zadrzi.Nikog.Procitaj sta je napisao Andra(Boston je dobio na odbrani) i to je tacno.Kao sto su San Antonio i detroit osvajali titule.Nema titule bez jake odbrane.
@Fan of the basketball
Ti si samo Brajantov fan nemas ti pojma s basketom.Lejkersi su sa Bajnamom najbolji tim NBA a bez njega tu negde.Neka se zamene Kobi i Lebron,ovi Lejkersi bi sa Lebronom pocistli sve timove.Pored Lebrona koliko bi samo lopti dobili Gasol,Odom,Fisher Vujacic i ostali,pa to bi bilo prasenje.
@NOH
Jos jedna glupa teorija kazes da je deveti tim sa Zapada bolji od prvog sa Istoka a prvi sa Istoka isprasio prvog sa Zapada.Znas li ti sta pises.Prvi tim Istoka jedva pobedio cetvrti tim Istoka(Klivlend) ali zato je isprasio prvi tim Zapada,Lejkerse.Mucni glavom pre nego sto pises.
@boki92
Ako Boston ima Garneta,Pirsa i Alena,Lejkersi imaju Brajanta,
Gasola i Odoma.Ti se sam palis na zakucavanja,trojke i neke komplikovane suteve,tako se ne igra u finalu.Za finale treba i pamet koju Pirs ima i Brajant nema.

Zoran - Johanezburg

pre 15 godina

Zgazili su ih k'o plitak potok!
Dok je Kobe ubacivao trojke (u prvoj cetvrtini), jos je bilo i izjednaceno. Boston je majstorski nastavio, najvise me je odusevio ruki Rondo. Svuda ga je bilo!
Radman nije zasluzio da bude u startnoj petorci, vec trecu utakmicu zaredom je najveca rupa u odbrani. Ovog puta je zakazao i Sasa Vujacic, Odom se nije video, Gasol isto.
Nemoguce je pobediti ovako jak Boston i sa mnogo jacim timom nego sto je to bio LAL nocas.
Super tekma, fenomenalna atmosfera, najveca shega je bila Pirsovo polivanje trenera Bostona Doka Riversa punom kantom Gatorade-a minut pre kraja utakmice. Covek je imao roze kosulju posle toga!

Bojan Zr

pre 15 godina

Sasvim zasluzeno!Seltiksi imaju najbolju ekipu,cim uprava Bostona odresi "kesu" odma titula!Bio sam 100% siguran na pocetku sezone da ce Boston osvojiti titulu!

Robi (NE KOBI)

pre 15 godina

POL PIERCE je ove sezone batalio svakog ko je hteo da mu stane na crtu! Kobiju je zveknuo 10 banana! Sad moze da ideu Brazil da ih bere za platu!

Vokas

pre 15 godina

@Milan AI
Decko ne lupaj gluposti o teorijama zavere, Ray-Ray i KG su pristali da igraju za manje pare nego sto zasluzuju. Upravo iz razloga sto nisu imali ni jednu titulu do sada a zeljni su je bili itekako.
Boston zasluzeno, Kobi jos jednom dokazuje da isuvise siluje i da nije dovoljno dobar da sam odvede ekipu do titule..

anonymus

pre 15 godina

Prosle sezone nisam poznavao niti jednog navijaca Bostona a sada ne poznajem ni jednog covjeka koji ne navija za njih.Svi se sada sile Boston,Pierce,Allen-svi ih vole-svi ti isti ljudi si isto govorili i za Kobea dok je osvajao titule a jos neki pominju i MJ-a.Boston je zasluzeno pobjedio-i tek se sada pokazalo koliko je Kobe prejaaaak,Gasol protiv Garnetta ne moze nista,Odom ocajAN,Radmanovic i Fisher takodje i Kobe ih je odveo do finala gdje realno nije mogao sam protiv odlicne odbrane Celticsa ali dovoljno su oni ucinili za ovu godinu.Sa Bajnumom sljedece godine Lakersi grade dinastiju.KOBE MVP

kb24

pre 15 godina

Zasto Kobe nije silio protiv Utah,Spursa,Denvera?Zato sto je Gasol davao 20-25 poena uz odlican procenat,Odom bio odlican kao i Fisher i Vujacic a sad u finalu nista nisu mogli-Kobe nije morao sutirati toliko ali realno jedino neka njegova luda serija je mogla spasiti L.A.Lakersi su uradili dovoljno za ovu sezonuP.S.Bas je zanimljivo kako sad svi vole Boston a mogu misliti da li ste prosle sezone navijali za njih.I jos jedna stvar-koliko je Shaq osvojio titula bez Kobea i Wadea,koliko je Ginnobili osvojio titula bez Parkera i Duncana,Billups bez Hamiltona,Jordan bez Pippena,Pierce bez Allena i Garneta??????-niti jednu-tako da prica da Kobe nije mogao bez Shaqa je zalosna-pa niko je ne moze sam osvojiti.

wlado

pre 15 godina

nisam bio u pravu, mislio sam da lakersi imaju snage za 3:3, sve u svemu cestitam bostonu na tituli, i ne mogu da verujem da je kobe tako silovao sut u finalu, imao je prosek 32%?

Tiga

pre 15 godina

Citao sam clanak napisan na nba. com o tome kako je publika skandirala "TI NISI MJ", mislim da ce ovo skandiranje mnooogo uticati na psihu Brajanta. Mozda ce uticati lose, mozda dobro. Ili ce da "pukne" i izgubi killer instinkt i bude potpuno neprepoznatljiv u ostatku sezona (sto je veca verovatnoca) ili ce da ako proradi sve kako treba sa Bajnumom, Bryant iz osvete i inata ici na titulu svake sezone, mislim iz sve snage. On je sada prakticno u ulozi Rokija Balboe iz ne znam kog dela kada gubi mec za titulu, zato sto je bio sit i prehvaljen (najbolji na svetu, pa najbolji na svetu). On mozda jeste, samo slozicete se podcenio je protivnika (Rondo cist primer), sve meceve je docekao hladan, a opet sa druge strane ni Fil nije pokazao znake da zeli tu titulu. Stekao sam utisak u par navrata da je NE zeli. Brajant mora da uzme titulu u daljoj karijri ako misli da obezbedi mesto u vecnoj listi najboljih. Imace veliki, veliki izazov. PA OPET, realno nije imao s kime konkretno da uzvrati udarac. Em su igrali bez centra (Gasol nije pravi centar, a i previse je fizicki slab, Turiaf takodje, a i da je centar, nema sta on da trazi protiv ovakvih ekipa). Realnu pomoc ima samo u Odomu i Fiseru, tj oni su odveli uz Bryanta LAL do finala. Odom jeste najbolji all-around igrac za svoju(e) pozicije u ligi, ali on se gurao sa centrima, jurio Garneta, Perkinsa, Brauna, a od svih je daleko fizicki slabiji+mora da otvori kontru. A to tako ne ide. Gasol je nerazuman. Farmar je strastven i po meni pravo mlado pojacanje LAL-a, Vujacic je precenjen. Ariza je ok, ali LAL ne bi bili LAL da se ne povredjuju all the time. Bajnum-a cemo nadam se videti u izdanju u kakvom smo ga vidjali pre povrede, ali moraju se napraviti korene izmene na poziciji na kojoj igraju Walton i Radman. Jednostavno moraju dovesti jos nekog jakog momka, jer bez toga ne ide (pogledajte Boston, imali su ih tuce). Danas se igra takva kosarka da bez masivnih i masnih centara ne ide. Mislim da borba nije bila ravnopravna na papiru, ali Boze moj. Mada s druge strane mnooogo je izgledao ovaj mec kao sredjivanje losih momaka (LAL) u filmovima (tezak put, ali pravda je zadovoljena evil Bryant is humiliated, yeahhh). Zato je i americko rvanje i jedini sport u americi koji je od vremena postojanja u uzlaznoj putanji. Udese negog kecera da bude los, da kida zivce publici, puno vremena, ALI kada ga udese dobri momci i to dobro, publici lepo i spavaju mirnije. Sve mi je licilo na to.

katarza

pre 15 godina

kakvo finale...kakvo stvaranje istorije...uzivanje...a iz srbije nijedna TV kuca ne prenosi!!!! tijanicu ocu mojih 400 din da platis da gledam NBA sledece sezone!!!

tomatomic

pre 15 godina

pa i bilo je krajnje vreme da se vrate na sampionski put,jos od vremena Birda,Perisa i ostalih nisu imali dobar tim i drago mi je da su se vratili na put stare slave i mislim da cu da se vratim da navijam za njih jer ipak mislim da su oni uvek bili ispred Lejkersa bez obzira sto i Lejkersi imaju svoje ime.....

milos

pre 15 godina

Nocas nije bilo toliko zanimljivo tj. bilo je razbijanje "Jezerdzija" koji 2 blage veze nisu imali.Konacno se ostvarilo i to da je Pol Pirs MVP finala a mnogi su mi se smejali kad sam ja to rekao na pocetku ove serije.Svi su tada rekli"Lejkersi pobedjuju 4-2" ili tako nesto ali je Boston pokazao da je bilja ekipa.Ipak 39 razlike nije nikakvo merilo jer je ono sinoc bilo tuzno vece Lejkersa.Pol Pirs je najbolji>>Yeah

smor_ebn

pre 15 godina

konacno da i Garnet nesto uradi...covek je bre ziva legenda,zasluzio je....a tek RA#20,kokav sut,a THE TRUTH....ma mame su....jos jednom svaka cast....
P.S.jos da Paca izgubi veceras u Vrscu,pa da uzmemo 7 titulu u PIONIRU....

VERYNICE

pre 15 godina

E konacno da docekam i ovo,zasluzena pobeda i posle svega ova trojica dobise titulu!!!Kakva igra Garneta, i Alena to je strasnooooooo!!!

o.lj.k.

pre 15 godina

Milan Al

Ne slazem se sa tvojim komentarom, ali uopste. Ne vidim nista lose u tome sto je Boston resio da napravi tim za titulu i ja im cestitam na tome sto su uspeli, jer nije to bas lako... Zar bas Chelsea nije to dokazao svih ovih godina, dovodili su koga su hteli, pa opet nisu osvojili Champions league. Poredjenje Bostona i Chelsea je neukusno po bilo kom osnovu, tradicija Celticsa je nesto cemu se tezi i o cemu se sanja.
Igrama tokom cele sezone su titulu apsolutno zasluzili. Pierce je, voleo ga neko ili ne, postao zastitni znak Bostona poslednjih godina, igrac oko koga se sve vrtelo. U sezoni kada je za saigraca imao Walkera, nagovestio je mogucnosti, posle toga, dugo je bio bez pomoci, ove godine su se sklopile kockice. Mislim da su i KG i Ray svojim igrackim karijerama zasluzili prsten, tu prevashodno mislim na KG-a, koga smatram najboljim igracem NBA lige vec duzi niz godina.

boki92

pre 15 godina

Sta je bre hejteri, sta hocete od Kobija? Mozda nije bolji od Dzordana, pa sta sad. Da niste vi mozda bolji od njega kad tako pricate? Ostavite coveka na miru vise, on je najbolji kosarkas na svetu i ni MJ ne bi mogao sa ovim timom Lejkersa protiv Bostona? Kao Kobi sutirao 7/22, pa normalno kad niko sem njega nije ni igrao i za ocekivati je da promasi neke suteve ali nije imao podrsku od saigraca. Jos kad onaj tutumrak Mirza sa OBN-a kaze da Kobi ne moze bez Seka prosto mi se smeje, pa ni Sek ne bi osvojio one 3 titule bez Kobija. Sledece sezone kada se vrati Bajnam Lejkersi ce odrati Boston?
I za kraj, KOBI JE NAJBOLJI IGRAC NA SVETU i mozete pricati sta hocete

Tomcat

pre 15 godina

@Milan AI
Ne znam prosto kako da pocnem da replikujem na tvoj komentar. Vidi se da si ulozio dosta truda pisajuci ga, steta samo sto u njemu nema nikakve logike. Nego, da pocnem ipak ...

Sad su Celticsi kao uzeli titulu zbog zavere od strane NBA? Njihovo osvajanje titule nema nikakve veze sa tim sto imaju bolje igrace? Ili bolji tim? Ili sto igraju mnogo bolju odbranu nego Lakersi (za koje je pitanje da li je uopste i igraju)? U pravu si ti, sve je to velika zavera ...

Pitas se takodje otkud tolike pare Bostonu ... Ne znam da li si upoznat sa cinjenicom da se u NBA ne placa obestecenje za dovodjenje igraca. Istina, Garnett i Allen su dosli u Boston (sa svojim ogromnim platama), ali je isto tako veliki broj igraca napustio klub. Ako se ne varam, Celticsi su i dalje u okviru salary capa, mada i ne moraju da budu. Ako vlasnik Bostona zeli da placa luxury tax (kao sto recimo vec godinama rade Knicksi), niko mu to nece zabraniti. A sto se tice igraca sa klupe, jedino Posey ima malo skuplji ugovor (4 miliona), svi ostali igraju za minimum.

I da se osvrnem na zadnji deo tvog komentara ... Po tebi su Pierce, Garnett i ostali luzeri. A sta tek onda reci za Bryanta, koji je izgubio od tih luzera? On je mega luzer?Kazes da Pierce nije nikakav faktor bez saigraca; zanima me samo koji to igrac jeste?
Uostalom, Bryant je po imenima (Odom, Gasol, Fisher, ...) imao bolju podrsku nego Pierce (luzeri Garnett i Allen); kako li je samo onda "uspeo" da izgubi od Celticsa? A da, zaboravio sam, sve je to deo velike zavere protiv Bryanta i Lakersa ... Nista logicnije od zavere NBA protiv Los Angelesa, jednog od svojih najvecih trzista ...

Zubi The King

pre 15 godina

i nije Los Andjelos nego Los Andjeles...
i nije Kej Dzej nego Kej Dzi...
Jeste culi bosanci?
He got game...Ray Allen the Best!!!

KGPPRA

pre 15 godina

Svaka cast!
Tako se igra moderna kosarka.Najbolji u sezoni,najbolji na kraju.Sta reci posle 131-92?:)
Brajant neka sanja i dalje da je Dzordan,a svi oni koji su imali prilike da gledaju Dzordana znaju koliko vezbe treba Brajantu da bi postao jedan Garnet,a ne Dzordan!
Ziveli Celticsi!

boki92

pre 15 godina

@Zoran
Tacno je da nisam puno gledao MJ ali ja njegovu igru nisam ni komentarisao.
Od malena pratim Lejkerse i ove sezone sam gledao gotovo sve utakmice, Kobi mi je omiljeni igrac i to nije brend, on ce uvek biti za mene najbolji kao sto je za tebe mozda MJ.
Nemam nameru da se raspravljam sa tobom oko toga da li je Kobi odigrao dobru ovu utakmicu ali je cinjenica da je ove sezone igrao mnogo vise timski nego bilo koje druge.
I dalje smatram da nije imao dovoljnu podrsku mada je mozda on za to kriv jer nije dovoljno razigravao saigrace. Sada je Pirs kao neki igrac, pa sa Alenom i Garnetom samo budala ne bi osvojila titulu.
Kobi is the best

Vatafak

pre 15 godina

Ko bude ikada poredio Brayanta sa MJ, zreo je za ludnicu. Nikakvi pregledi, direktno u gumenu sobu. Jednom je Drazen Petrovic postigao preko 100 poena protiv juniora Olimpije. Desavalo se to na nacin da su mu namestali svaki napad samo radi nekakvog "rekorda". Utakmicu sam gledao uzivo, i verujte, cak ni u stampi nije bilo hvalospeva o "podvigu" DP. Da me neko ne razume pogr3esno, DP je bio i ostace zapamcen kao genijalan igrac...samo mu ti "rekordi" nisu bili potrebni. Bolje je ono nekoliko puta po 60 protiv Reala ili slicnih protivnika u Kupu Sampiona. Kobe je nesreca za Lakerse. Da nije bilo Shaqa, nikada Lakersi sa Kobeom ne bi videli titulu. Covek koji siluje, koji uvek mora da je u centru paznje, nema mesta u timu koji bi pretendovao za titulu. Neko rece da je Boston klub "luzera". Kevin Garnett luzer? Gumena soba, momentalno. KG je PO MOM I MISLJENJU ogromnog broja kosarkaskih znalaca, jedan od najvecih kosarkasa ikad rodjenih. I to rece decko sa 23 godine koji "prati" kosarku "odvajkada". Doda decko, kako Boston lici na Chelsea, hehehehe, skupicemo ubuduce samo Irce, a oni su poznati po rasturanju u kosarci. Mislim, kako ih rasturaju, ako uopste poznaju pravila te igre. Celtic je tradicionalno ime, i nisu razliciti ni od jednog sportskog kolektiva, koji kupujuci igrace zeli da ostvari sportski i finasijski uspeh. Najbolja ekipa u NBA je osvojila prsten. Boston je NAJBOLJA EKIPA 2008 u NBA.

anonymus

pre 15 godina

@ zoran
Sta si navalio na Phila-isti taj covjek je izjavio da je Kobe najtalentovaniji igrac kojeg je ikad trenirao.A ti malo razmisljaj-tim ima 12 igraca,Kobe je jedan od tih 12,on je u 3 utakmici imao podrsku samo Vujacica i Lakersi su pobjedili a da ne govorim o citavoj sezoni gdje je Kobe sam donosio pobjede-Kobe nije bio neraspolozen u finalu-jednostavno nije imao dovoljno prostora-da je neko od ostalih igraca privlacio paznju na sebe Kobe bi svoje odradio a ovako 2-3 igraca su bila na njemu a ostatak tima to opet nije uspio iskoristiti.KOBE MVP(Najkorisniji igrac sezone-samo u slucaju da ne znas)

Punisher

pre 15 godina

Sada su ekstremno srecni: HEJTERI, O'neal, Michael, LeBron, komentatori sa ONB-a, @crle, Stiv Nesh, Toronto reptorsi, @Dragan BG, Charls Barkley i malo Boston.

NNN

pre 15 godina

Cestitke Bostonu na tituli.
Cestitke i Radmanu sto je bio 4. Srbin u NBA finalu ( uz Divca, Milicica i eventualno Pavlovica).Posto vidim da razni, hm..., pljuju Radmanovica ( indoktrinirani onim hejterima sa OBNa, koji, mozda po nalogu, moraju da ga pljuju, ipak hvala i OBNu na penosima NBA), zelim samo da skrenem paznju na par relevantnih cinjenica.
1) Lenovo stats ( +/- )koja pokazuje koliko je TIM bio poena u + ili u - kada je odredjeni igrac ( ili kombinacija igraca ) na parketu: Radmanovic +20 ukupno u svih 6 utakmica finalne serije ( npr. Bryant -39 ), sto ce reci da dok je Radman bio u igri LAL je pravio razliku, kad bi izasao ( najcesce zbog prelako dosudjenih faulova ) Boston ih je satirao.
2)jedino je Radmanovic, koliko toliko, pristojno cuvao Pirsa. npr. u 5. utakmici, kada je Pirs ubacio 38 poena, ubacio je samo 7 ( SEDAM ), dok ga je cuvao Radmanovic ( mada su oni nesrecnici sa OBNa pricali kako "Pirs traumira Radmanovica" i slicne gluposti, mozda ne kapirajuci da im pustaju 3 puta reprizu jednog istog kosa :)). Kada bi "tatin sin" ili drug clan najbolje odbrambene petorke preuzimali Pirsa ovaj bi unistavao Lejkerse.
Pirs je bio i odlican u odbrani na Kobiju ( za razliku od Kobija na njemu ), pa je pokazao ko je pravi MVP! (mada su mi obojica nesimpaticni)
Mislim da je Alen sa 7 trojki oborio rekord NBA finala (1992. G1 MJ 6 za poluvreme).
Pozdrav svim ljubiteljima kosarke!

Lazarus

pre 15 godina

Da li se ono Vlada Radmanović qurchio pre početka serije da je on zadužen za čuvanje Pirsa i da, maltene, od njega (Radmanovića) zavisi da li će Lejkersi do titule ili ne??

Brkajlo

pre 15 godina

Milane, dobro ti pricas, verovatno je da tu ima necega, ipak je to drugi najveci cirkus, posle F1. Ali je i mnogo lep.
Ali je jasno, koliko god to bilo potencirano od strane mnogih, neosporno je da su u Bostonu svi bili podredjeni timu, izbrisali licne sujete i pokazali da znaju da igraju kao tim, pravu kombinaciju kada je to potrebno. I to je to, malo su bili klimavi pred kraj regularnog dela i pomalo nesigurni pocetkom play offa ali su pokazali da za godinu dana postadose vise nego cvrsta i pouzdana ekipa, zato svaka cast za boston. I to je to.
I naravno da se pokazalo da Kobas i Lebron ne mogu biti MJ, niko skoro nece biti, wade je bio blizu ali sta vredi kada nije od "jakog materijala". Ako nista morao sam onda navijati za Jordana i Bullse, sto je kulminiralo kosem juti u zadnjih 8 desetinki. Nigde to ne bi bilo moguce ali kod Jordana da.
I naravno, jedan je Magic, igrac ekipa, bez obzira na igracki kvalitet, vazna je harizma i efekat drzanja ekipe na okupu, jedino sam tada voleo Lakerse. Pre i kasnije - puki fabrikat.
Never fear, Magic's here :)

Morgoroth

pre 15 godina

Sinoc su Celtics-i demonstrirali Lakersima kako se igra kosarka. Ono je bila cista brutalnost. Svaka cast Velikom trojcu a i ostaliam igracima sa klupe koji su povukli kada je bilo najpotrebnije. Kako je Pirce rekao na kraju: 'sledece sezone titula ostaje u Bostonu'. Nadama se tom ishodu. Lakersi srednja zalost bila mi ih je muka gledati i Brayant je bio MVP regularnog dela sezone. Tu titulu su vise zasluzili Garnett zbog omera Bostona u dve sezone i razlike u pobedama, Chris Paul koji je bio najbolji playmaker lige i gurao Hornetse, a pogotovo James koji je imao bolju statistiku u svim segmentima od Brayanta. MVP zasluzeno u rukama vec sad ikone Bostona velikog PAUL PIERCE-a. SVAKA VAM CAST

Zotran

pre 15 godina

Brajant je u prva dva minuta imao 3 od 3 sut a zatim 4-19 sto govori koliko je bio efikasan.Uzas,zabelezio je PRVU I JEDINU ASISTENCIJU u 43.minutu.Da nije kad vise nije bilo vazno dao 7 poena bio bi najgori igrac utakmice a ovako je samo medju najgorim.Lejkersi nemaju igru i zato nemaju tim iako imaju odlicne pojedince.Boston 49 a Lejkersi 29 skokova,Boston 33 a Lejkersi 16 asistencija,cuj Odom najbolji asistent sa 5.
Boston 7 izgubljenih,Lejkersi 19,Boston 18 a Lejkersi samo 4 ukradene lopte.Lejkersi samo 64 suta na kos,Boston 87.Kod Lejkersa bez Brajanta sut iz igre blizu 50%,Brajant oko 32%,u polju Brajant 3 skoka i po 1 asistencija i kradja dakle ucinak skoro 0.Kobe se ne razlikuje od M.J.-a osim sto su kod M.J.-a vijuge vijugave a kod Kobija,prave.

KG

pre 15 godina

Milane brate prestani da fantaziras i pricas gluposti.Celticsi ne bi bili u onoliko kategorija vodeci u ligi tokom regularne sezone da je sve to moglo da bude namestaljka.Kljucna rec je srce i odricanje,koje tvoj dragi kobi nema i nikada nece biti spreman da se odrekne svojih statistika zarad dobitka tima.Citave sezone su i Garnett i Allen i Pierce drasticno smanjili broj suteva i naravno nisu imali sanse da dobiju MVP nagradu pored kobija.Ali evo pogledaj samo njegove statistike,svaku utakmicu covek potrosi vise lopti na sut nego ostatak startera zajedno.I jos jedna stvar je SALARY CAP,toga niti bilo cega slicnog ima u svetu fudbala tako da ne mozes da pricas gluposti.Mogu Celticsi (ili bilo ko drugi)da imaju najbogatije sponzore i stotine miliona dolara i to im je sve dzaba.NBA liga svakom timu da odredjeni limit koji je za svaki tim identican i zbir svih plata igraca ne moze da prelazi taj iznos odnosno Salary Cap.Za Garnetta su dali 7 igraca,a posto je Minesota vec izgubila nadu da oko Garnetta mogu da stvore dinastiju/fransizu i osvoje nesto prihvatili su trejd u kojem bilo ukljuceno dobrih perspektivnih igraca sto im je buducnost.Znam sta pricam jer sam gledao apsolutno svaki minut regularne sezone Celticsa i vidi se revolucija u odbrani koju je doneo Garnett sa sobom.Kobe bez Shaqa nikada nece moci da osvoji nista sem MVP nagradu

Mistake

pre 15 godina

@Milan Al
Krivo mi je sto si zaslepljen navijackom strascu pa pogresno rasudjujes. Dobra su ti zapazanja za teatralnost Amerikanaca ali to je to. Kampanje se vode, stvara se atmosfera za titulu i za mvp-ija, ali tu je kraj. Nema namestanja i pozadinskih radnji kao kod nas...
Drugo dzordan je i dalje za 2 nijanse bolji od brajanta iako ih obojicu obozavam, bas kao Medzika, Dankana, Sheka itd. Brajant ce naravno imati sansu da se dokaze is stvori vecitu dilemu ko je bolji.
Trece boston je jednostavno bolja ekipa i sa boljom odbranom sto je jako bitno. Dovedjenje odlicnih igraca su dobri potezi uprave. Finansijski je sve cisto, nema tu nikakve teorije zavere, a ne zaboravi pored pirsa, alena, garneta, tu je rondo jako bitan za ovaj sistem igre, narocito u odbrani koja je izuzetno fleksibilna i pokretljiva, kao i gomila odlicnih epizodista. U Lejkersima su nasuprot cak i Odom i Gasol donekle "epizodisti", ostali igraci kao da su se uplasili finala.
Cetvrto- Pirs jedan od najpotcenjenijih igraca lige. On je treci igrac lige u igri 1 na 1, i mozda najbolji igrac 4te cetvrtine (tako kaze statistika za poslednjih 6-7 godina). Nikada ne bezi od lopte i uvek preuzima odgovornost ali ne siluje za razliku od Brajanta, jer ima dovoljno kvaliteta oko sebe tako da ne mora . Pirs je GLAVNI i NAJBOLJI igrac Bostona, Garnet je verovatno kljucni igrac. Alen jeste zvezda ali ne i ultramegasuperstar, mesto njega je mogao i neki drugi suter tu da bude.
I ja sam navijao za LA, mada sam podjednako srecan zbog Bostona jer su jednostavno bolji tim.
Finale je ipak bilo malo ispod mojih ocekivanja.

zavera, cia, djura, ilija...

pre 15 godina

ma pusti ga Tomcat, covek je prso ko lajsna, treba ga pustiti da se izjada i izlupa koliko mu dusa hoce... ko gubi ima pravo da se ljuti... mozda i da lupa...

banja luka star

pre 15 godina

Poslije ovog rezultata nadam se da vise nikada necu procitati poredjenje precjenjenog Kobea sa Michaelom Jordanom.Bryantovim navijacima preporucujem da pogledaju snimke Jordanovih utakmica u dresu Bullsa da vide prije svega njegovu igru u odbrani pa neka onda pricaju kakav je Kobe igrac.Kobe ne bi mogao zaustaviti Piercea i Allena da mu od toga zivot zavisi...Sada svi govore da Lakersi trebaju dovesti pravu zvijezdu za narednu sezonu,ali upravo u tome je i najveci problem.Sebicni Kobe nije u stanju da prihvati prisustvo igraca koji bi imao jednaka ovlastenja u igri kao i on.Zato je i otjerao Shaqa od sebe iako bez njega nikada ne bi osvojio prsten.

Zoran

pre 15 godina

@boki92
Daj mali smiri se,ako si 92.godiste ti nisi ni gledao M.J.-a.Sta ti komentarises nekom nesto porucujes.Sta lupetas "Kobi nema podrsku".Kakvu podrsku.Ako zeli da sutira neka prepusti loptu drugom beku.On je uzme od svog kosa vodi do suta za tri poena i na sve nacine hoce da sutira.Po 15-20 sekundi traje taj njegov napad jer trazi poziciju za sut,ostale igrace uopste ne gleda.Tako je bilo bar sinoc.Kad istice napad ili sutira nerezonski ili nekom uvali loptu 2 sekunde pre kraja napada.Nije daleko od pameti da on vise voli da postigne mnogo koseva iako njegov tim gubi.Gledao sam ga kad Lejkersi bez njega igraju dobro,pa on je tuzan.
Ako hoces titulu moras da se podredis Lejkresima,jer kad vise volis svoj ucinak od ucinka cele ekipe,tu nema leba.Titulu MVP-a ove godine su mu poklonili(to mu je tek prva) iako su Kris Pol i Lebron Dzejms imali znatno bolji ucinak od njega.Poklonili su mu jer je usao u tridesetu i nikad je vise nece osvojiti,mislili su Dzejms je vec ima a za Pola ima vremena.Tebe ja razumem ako si 92.godiste,tek te prosao pubertet,a ti shvati i nas koji znamo te godine kada mislis da je "tvoj" bend najbolji na svetu.Posle dve godine za njega kazes FUJ.
Bilo bi dobro da B92 anketira neke trenere koji su gledali doigravanje,da oni kazu svoj utisak.

realno *W

pre 15 godina

@ tomcat slažem se sa tobom po pitanju komentara @ Milana Al

Uopšte ne razumem toliko komplikovanje. Ispade kako se u suštini finale nije ni moralo igrati...
Uvek će jedna od dve ekipe biti favorizovana u nekim granicama, ali nisu te "veze" postigle 131 poen umesto igrača Bostona, nisu te veze naterale Lakerse da prime tako sramotan broj koševa...

čisto lupetanje

peronimo

pre 15 godina

Zaslužena pobeda Seltiksa!!!
Lepo ih je videti posle toliko godina opet na šampionskoj poziciji!
A inače slažem se da je samo jedan Michael Jordan! Briant nek ide da kopa....

Fan of basetball

pre 15 godina

Kakav komentar koji je ostavio Milan Al!!!!
Jedan od najboljih koje sam ikada procitao, ako ne i najbolji!!!!
Svaka cast!!!
A ono sto je mene odusevilo je to sto je KB24 sa ovom ekipom stigao do finala NBA lige, ej sa ovom ekipom u kojoj igraju jedan Volton,Radmanovic, Turiaf, Farmar, Mbenga...
Zaista sjajan uspeh za Lakers-e i sa jos jednim-dva pojacanja u ekipi i povratkom Bynama( sa kojim bi Lakers-i, da je igrao, sigurno osvojili prsten) osvajaju prsten!
Zivi bili pa videli!!!

gugle

pre 15 godina

Boston je doveo najbolje igrace a nije stvorio tim, kao sto to rade Lejkersi. Po tome Boston podseca na FK Real sa Bekamom, Zidanom, Figom itd. Ipak su mi drazi timovi koji su stvarani u okviru kluba, a ne samo sastavljeni od vec formiranih zvezda.

dux nobis 76

pre 15 godina

kakva sezona,prvo red sox u baseballu;pa celticsi posle dve decenije koje su pojeli s kakavci;steta samo za patriotse \forever boston

Istina

pre 15 godina

Auerbach moze, tamo gore, da zapali jos jednu cigaru.

Drago mi je zbog kapitena, godinama gledam coveka kako se trudi, ali nema sa kime da igra. KG i Allen manje-vise, dosli su ove sezone (mada mi je Allen drag, onako uglavnom smiren i bez mnogo geto fazona).

Impresivno je da su u sinocnoj istorijskoj utakmici, Posey i House uzastopnim trojkama bili ti koji su "odlepili" Boston na +12, i nakon toga povratka vise nije bilo.

Lepo, ali jako lepo je bilo sinoc biti navijac Bostona. Fenomenalan tim, odbrana bez greske (agresivna, na pravom mestu, pa opet apsolutno nema potrebe da se analizira sudjenje), i na kraju, zasto ne reci - fenomenalna publika u Gardenu.

Pustite ljudi (Milane i jos poneki) teorije zavere, i slicno. Kosarka kao i svaki drugi sport nije pitanje zivota ili smrti, mada smo sinoc ipak prisustvovali jednom "ubistvu" na parketu.

NOH

pre 15 godina

Jadno. Ekipa iz zapadne konferencije je zasluzila da osvoji prvenstvo. Deveta ekipa sa zapada je bolja od cetvrte ekipe sa istoka. Glup je sistem takmicenja. Ekipe iz iste divizije igraju medjusobno cetiri puta tokom sezone. Dolazimo do toga da je Nju Orleans igrao cetiri puta protiv San Antonia, Dalasa, Hjustona i loseg Memfisa, a prvak Boston protiv Toronta, Filadelfije, Nju Dzerzija i Nju Jorka. Ekipe igraju 52 utakmice sa ekipama iz iste konferencije i 30 sa ekipama iz suprotne. Zakljucak je da ekipe iz zapadne konferencije igraju teze utakmice tokom cele sezone pa su samim tim i umorniji.

Atlanta koja je devetnaesta ekipa u NBA-u (koja pritom tokom sezone ima laksi raspored, a losiji su od jedanaeste ekipe sa zapada) je izgubila sa 4:3 u seriji sa najboljom ekipom. Niko me ne moze ubediti da je Boston zasluzio naslov.

Tri utakmice su zasluzeno dobili u finalu, ali su u drugoj utakmici sudije unistile LAL. Boston 38 slobodnih bacanja, LAL 10. Zanima me od kada to ekipa koja igra najbolju odbranu pravi toliko manje faulova od ekipe koja igra solidnu odbranu. Pa najbolje odbrambene ekipe se najvise biju sto je posebno iskazano u NBA-u gde se ne sviraju mnogi faulovi, koji bi u Evropi bili svirani. Samo se nadam da se neci naci oni koji ce da mi pametuju o 39 razlike posto svi znaju da to nije realan odnos snaga. I da ne podnosim LAL jos od vremena kada su na kradju dobijali Sakremento. Posto ce svi pomisliti da sam njihov fan. Samo iznosim svoje misljenje.

Nadam se da sledece godine Nju Orleans osvaja titulu, ako ih sudije opet ne pokradu. Pa ljudi su protiv San Antonija u sestoj utakmici Nju Orleansu svirali tri faula u napadu na pocetku trece cetvrtine kada se utakmica lomila, plus faul Vesta u odbrani, koji nije postojao. Mislim da mu je to bio cetvrti faul sto je direktno uticalo na nastavak utakmice. Ne svidja mi se to sto u NBA-u sudije sve vise poprimaju oblike nasih sudija. Ove godine ocigledno nije bilo u interesu da Nju Orleans mozda i osvoji titulu, da je prosao San Antonio.

Milan Al

pre 15 godina

@ Tomcat, za pocetak prevedi sta si sada rekao/replikovao?
1. Nelogicno je sto su se igraci koji gotovo nista konkretno nisu uradili u svojim karijerama, organizovali bas u Bostonu i bas u trenutku ogromnog pada rejtinga same NBA. Pa reciomo, mogli su da se organizuju u Sijetlu, tim koji je voljen od strane Amera, a i ima uspesnu istoriju, za male pare okupe se "okupljeni", pa po tituli. Pokusacu da budem sto jasniji, posto vidim da ljudi citaju izmedju redova. Situacija koja je zadesila NBA je situacija privatne zurke. Znate vec, palnirate finu atmosferu, odaberete muziku, probrano drustvo, ali u praksi ne funkcionise. Onda se latite radikalnih promena, tipa menjanje muzike, pristupa, prica, sve samo da pokusate da zadrzite drustvo i da se lepo provedete, sto je vrlo logicno i ISPRAVNO. NBA je to ucinila. Odlucili su se za najsigurniji potez, a to je ozivljavanje starog rivaliteta. Mislite da oni ne citaju komentare (ne mislim na B92), slanje komentara je besplatno i na taj nacin se najlakse i najsigurnije ispituje javno mnjenje, zelje mase itd. I ja sam srecan zbog tih promena, kao i gotovo svi ljubitelji kosarke. Pravi potez. Mene su naterali da dolazim u 2h izujutrua i da odem ranije sa apsolventske veceri da bih pogledao uzivo utakmicu (cisto da napomenem da se u zivotu nisam kladio).
2. Bilo je sigurne finansijske pomoci od strane lige Bostonu, zato sto su godinama unazad Seltiksi bili prava truba, sto su cak i njihovi najverniji navijaci potvrdili. A sa takvim pristupom ne ide ni enormna zarada. Opet opravdano iz gore pomenutog.
3. Da, jesu, bilo je potrebno da se sastanu trojica buducih clanova kuce slavnih + da imaju stvarno iskusnu klupu po pitanju play-off-a da bi mogli da se docepaju "jedne". Svaka cast, koliko se secam na pocetku teksta sam napisao da ne umanjujem uspeh Bostona i da su neuporedivo bolja ekipa. Slozicete se, odnos snaga se video posle utakmice broj 1. Voleo bih da vidim napacenog McGradija u Bostonu, pravo je mesto za njega.
Jos jedna stvar, moja sestra zivi u NY vise od 2 godine, otac mi je ziveo u Chikagu od 89' do 91' i za to vreme su konstatovali da su Ameri strasno sentimentalni! (happy endings i ostala sr..a), enormno podlozni manipulaciji do mere da bi pomislili da su price o Bas-Celiku stvarne, jedini je problem sto ako ukapiraju da nesto tu ne stima, ne prastaju i to vrlo karakteristicno. Oni jednostavno nikada nece preci preko Kobijevog ispada sa onom devojkom, a i sto je kao takav (bio) ogromna pretnja da ugrozi status MJ-a. A i da ne govorimo o tome da su bas svi (apsolutno svi) vrhunski sportovi manipulisani. Cisto za sve lozace MJ-a, kladionice i politika postoje mnogo vise od 100godina unazad. MJ je bio ponos Amerike, a oni svoje ljude (koji vrede naravno) cuvaju, maze i paze iz razloga sto Ameri i nemaju prakticno istoriju i svaki doprinos pravog Amerikanca se strasno postuje (Linkoln). Sada ga postuju sto ostavlja milioncice po kazinima.
P.S. Kobe nece biti na mentalnom nivou MJ-a nikada iz razloga sto je ovaj prvi obrazovan i ucen da bude strpljiv i promocuran, dok se tek sada vidi taj veliki kiks odluke da odmah ode na draft umesto da zavrsi fakultet. Ljudi nista bez obrazovanja.

Sasha

pre 15 godina

Oko gluposti se svađate - kobe trenutno JESTE najbolji košarkaš na svetu, Boston JESTE zaslužio titulu (bolji TIM), MJ je i dalje najveći svih vremena. To je to, čestitke Bostonu a Kobe će nas i dalje oduševljavati potezima.

Razanka Stip M.K.

pre 15 godina

@KG
Kada si vec spomenuo SALARY CAP i taj limit koji postiji u NBA trebalo je da kazes da se taj limit moze prekoracati placanjem poreza na luksuzu ili za svaki prekoracani iznos se placa porez samoj ligi.Bilo je i ove godine neke ekipe koji su prekoracali SALARY CAP kao recimo NJ.Niksi koji to rade vec godinama ili Dalas koji gotovo redovno je iznat SALARY CAPA i nihovi vlasnici placaju dodatni porez samoj ligi,tako da i ovde ipak vlada pomalo princip bogate i siromasne mada se u NBA ne moze reci siromasne,bolji bi bilo reci oni koji nebi hteli puno da potrose ili stedliviji.

Istina

pre 15 godina

Milane, meni stvarno nije jasno o cemu ti pricas. Kakav ogroman pad rejtinga NBA? Pa pojavom LeBrona rejting je samo poboljsan (a u medjuvremenu nijedna velika zvezda nije napustila ligu).

O kakvom Sijetlu govoris? Kakva uspesna istorija? Jedna titula bese? Koliko je to Sijetl voljen od strane Amerikanaca? Da li se meni to pricinjava, ili ti stvarno poredis popularnost Bostona sa popularnoscu Sijetla. Haj'te molim vas.

A pazi ovo, kazes: "za male pare okupe se "okupljeni". Zasto za male pare? Nema veze sa realnoscu.

Sto se okupljanja "okupljenih" tice, bilo je okupljanja i u Los Andjelesu, samo se to tebi ne pominje, a evo podseticu te - Kobe Bryant, Shaquile O'Neal, Gary Payton, Karl Malone. Pa eto, nije funkcionisalo.

Ti umanjujes uspeh Bostona, hteo ti to da priznas ili ne. A to "trebalo je da okupe trojicu" da bi osvojili titulu je isto kao kada bi umanjivao titule Cikaga, jer su imali Dzordana - imali, pa sta. Za titulu su potrebni i dobri igraci.

Mistake

pre 15 godina

Milane Al

Opet dobre obzervacije, koje i mi ostali naravno vidimo, ali totalno pogresni zakljucci. Najbitnije je da je NBA liga to kako ti pricas funkcionise zadnjih 30ak godina. Ali nema te pozadniske akcije o kojoj pricas.
NBA je vec godinama 50 sport 50 soubiznis i to nije tajna. Al se ta komercijalnost postize na druge nacine a ne onako kako ti mislis. Lobiranja ima na sve starne , ali nema finansijske pomoci ...
Drugo ono sto ti zameram je to sto se bas ne razumes bas u kosraku, mada mozda i gresim. Igrace koje si nabrojao nisu "luzeri", vec sampionski igraci u luzerskim ekipama. A luzer je onaj igrac koji u "sampionskoj" ekipi ne uradi nista. Iako obozavam Kobija i smatram da je najbolji igrac danasnjice mislim da Pirs ima 2x "znas vec sta " od Kobija (mada ni Kobiju ne manjakaju :)). Pa on je sam svojim sutevima i "povratnickim" serijama , resio isto toliko utakmica kao Kobi ali u neuporedivo slabijem timu. Pa samo premotaj Indijanapolis i seti se njegove serije u drugom poluvremenu , na utakmici protiv nas. Tada su pred kraj zbog selektorske politike "zajednistva" prestali da mu bacaju lopte , a on sirio ruke sam negde na trojkama. Stojim pri stavu da nikada ne bi dobili utakmicu da su mu bacili jos koju loptu.
Godine igranja u gubitnickim timovima poljuljale su sampouzdanje trojci Bostona, to se videlo u prvom i drugom kolu plejofa. Kad su to prebrodili shvatili su ponovo "ko su i sta su" i u laganom tempu pregazili Detroit i Lejkrse.

Opet bi se osvrnuo: dobra sezona, prvenstveno zbog ludog zapada i povratka bostona, plejof vrlo skroman. Najbolja (najzanimljivija) serija bila je izmedju Bostona i Klivlenda, a ona je bila vrlo defanzivna i ruzna , ali makar maltene u svakoj utakmici neizvesna.

Nebojša

pre 15 godina

Ovaj trenutak sam čekao od '86! Svaka čast na tituli, konačno je neko pokazao značaj tima. Celtic pride is back! Šteta što Red nije doživeo ovu titulu, ali sam siguran da slavi uz cigaru i šampanjac negde gore.

Pierce je loše šutirao, ali 10 asistencija i 131 poen tima govore nešto o njegovoj igri noćas, jedna od njegovih boljih partija u ovom play-offu. Garnett i Allen... razbiše.

Uzgred, LA Lakers nemaju tim. Mislim da je Kobe bolji od Jordana u svemu sem u odbrani - prvenstveno zato što igrači odbranu uče na collegeu gde ovaj nije došao ni do ulaznih vrata. Koliko znam sa početka sezone 1997/98, Bullsi su bez Pippena izgledali isto kao Lakersi noćas: neupotrebljivo. Čak su poniženi od slabog Bostona u prvoj utamici sezone te godine. A da nije Phila Jacksona, ni Jordan ni Kobe ne bi nikada omirisali titulu, kao što nijedan drugi individualac nije. Nisu ni Jordan ni Kobe uzimali titule samostalno, već teškim radom ostalih igrača koji su pokrivali njihove mane. Phil je tu odigrao ulogu kakvu nijedan trener nije. LeBron James i Paul Pierce su za obojicu izmislili košarku. Da ne govorim o Birdu, Magicu, Oscaru... to je potpuno druga sfera igre.

marko

pre 15 godina

A ucemu je to Kobe bolji od MJ? U procentu suta sigurno nije, u skok sutu nije, u pregledu igre nije, u fizickim predizpozicijama nije, u racionalnosti nije, a o odbrani da ne pricamo... I Jordan je jednu titulu uzeo a da Pipen nije igrao cele sezone(menjao ga Kukoc)...

andro

pre 15 godina

Razlozi zbog cega je Boston osvojio titulu:
1. povrede su ih zaobisle u plej-ofu i sezoni mada su im igraci velike trojke zasli u godine; manje povrede (Rondo, Perkins, Pirsova "povreda" kolena) nisu uticale jer su drugi igraci zadatka obavili posao (Posey, House, Powe pre svega)
2. orijentacija ka defanzivnoj igri i cvrstini
3. pravljenje kostura tima na vreme (preko leta), orijentisanog ka plej-ofu (dodavanje pravih veterana, pre svega Posey, House)
4. Igraci van velike trojke su veoma uspesno koristili prostor koji im je ostavljala odbrana protivnika i svi su imali dobrih rola (Perkins, Rondo, Posey, House, Babyface, Powe); takodje su svi dobri odbrambeni igraci i timski orijentisani
Sledece sezone Boston ce se vratiti u skoro istom sastavu (verovatno ce da potrose mle na Posey-a i probati Housea da vrate za veteranski minimum) a kako ce da prodju zavisice pre svega od povreda.
Razlozi zbog cega LAL nije osvojio titulu:
1. povreda jednog od kljucnih igraca (Bynum) - kljucnih pre svega za cvrstinu u reketu
2. prekompozicija tima u sred sezone - preko leta nisu imali aspiracije ka tituli tako da nisu doveli odgovarajuce veterane (sem Fishera koji im je stvarno bio sjajno pojacanje)
3. orijenatcija ka ofanzivi - puno mekanih igraca
4. glavna zvezda nije timski orijentisan igrac; prisustvo drugih slicnih igraca (Radmanovic na primer)
5. problemi na SF poziciji (za tu poziciju im treba suter da bi sirio odbranu protivnika i Radmanovic je trebao da bude taj igrac; na zalost po lejkerse svemirski banana kadet na boardu ima mali kosarkaski IQ)
Lejkersi imaju dovoljno "municije" da sa par dobrih trejdova budu mnogo ozbiljniji kandidati za titulu - treba ocekivati da ce da trejduju koga god mogu (bar dvojicu) od Odoma, Radmanovica, Waltona i Arize, da ce probati da produze Vujacica i Turaifa samo ako ne dovedu odgovarajuce veterane na tim pozicijama kroz trejdove ili drugacije.
Pa da gledamo reprizu finala sledece godine ...

realan

pre 15 godina

sta sam reko da ce biti boston prvak od pocetka pleofa , lejkersi su cirkus i bice puna ruka posla za FBI kako je to finale gledas turiafa vujacica farmera itd znatel ko igh drzi kobi itd jesamli govorio da ce kobi pasti na sex skadaklu i pao je na 18 nekom, bruka i sramota sve namesteno, ja sam od poccetka pleofa govorio neke stvari ali neke su me omlozivali i govorili realan ovo ono sve je realan pogodio za vas je umro drazen bruce le dragan mance za mene nije umrlisu od podmetnute nesrece nisu umrli od prirodne nesrece za vas je medik obolio od AIDS ZA MENE NIJE NEGO GA SLOKOLONI ITD SVE ISMILSLJENO DA SE NEBI DECA LOZILE NA ZVEZDE

wooyche

pre 15 godina

@ Komentar broj 72 marko

To što si rekao da Pipen nije igrao te sezone a da je MJ uzeo titulu sam jednostavno nije istina. Istina je da je to u pitanju sezona 1997/98, da je Pipen stvarno bio povređen 35 utakmica u ligaškom delu, da zbog njegovog neigranja Čikago nije u regularnom delu bio prvi i igrao je u finalu sa Jutom koja je bila domaćin. U tom finalu i poslednjoj Čikagovoj tituli Pipen je veliki doprinos dao igrajući neverovatnu odbranu. To je istina, a ko hoće da proveri neka se iscima po netu sigurno može da naće te podatke.

andro

pre 15 godina

Kobe jeste bio jedan od najboljih igraca u NBA prosle sezone, ali je MVP titulu dobio prilicno nezasluzeno - na racun Garneta. Svakako je vise zasluzio MVP titulu od LeBrona ili Pola (njih dvojica tek treba da nauce sta je timska igra, muka me uhvati kada krenu da igraju 1 na 5 obicno u poslednjoj cetvrtini). Boston je imao stvarno fantasticnu sezonu i to treba postovati (moram priznati da sam bio medju skepticima proslog leta) i osnovni razlog za to je Garnet i ono sto je on doneo timu (usredsredjenost i fokus u toku preduge regularne sezone gde su igrali sve vreme kao da je plej-of, stavljanje akcenta na timsku igru i na defanzivu) sto je recept za titulu. Garnetova podredjenost timu i ne jurenje za individualnom statistikom je ono sto je Bostonu donelo pobede a njemu nije MVP titulu (na zalost). Boston od ove godine me je podsecao na San Antonio iz predhodnih godina - 3 zvezde u timu (Dankan/Ginobili/Parker ili Garnet/Pirs/Alen) na slicnim pozicijama i ostalo igraci zadatka, forsiranje defanzive, timski duh gde se uvek igra ono sto je najbolje za tim. Neverovatno je prijatan osecaj kada takav tim sa ispravnim odnosom prema igri (timski sport umesto soua za zabavljanje kretena) uzme titulu na kraju.
E sad, kada bi u Lejkerse stavili Wade (zdravog) umesto Kobea, da li bi oni bili imalo slabiji? Ja mislim da ne bi. I da li bi Boston bio slabiji kada bi umesto Garneta stavili Dankana? Odgovor je opet isti.
Ova sezona nije nista promenila sto se tice najboljeg igraca danasnjice - to je i dalje Dankan sa Sekom na drugom mestu. I Kobe je svakako na toj listi prilicno visoko (zasluzeno) ali da potsetim sve koji vole bez argumenata da proglasavaju nekoga najboljim igracem sta se pika kod toga:
1. titule + MVP nagrade finala i plej-ofa + najbolji igrac tima u regularnoj sezoni kada je uzeta titula (recimo kada su Lejkersi uzimali titule 2000-2002 sva 3 puta je Sek bio MVP finala i najbolji igrac svog tima u regularnoj sezoni); broj titula sam po sebi ne znaci nista inace bi Horry bio najbolji u ligi; bitno je naravno kakvu ulogu u timu igrac ima kada se uzme titula (Kobe je u vreme kada je LAL uzimao titule bio nesto kao Pipen u vreme kada je Cikago uzimao titule)
2-100. prazno
101. nagrade za regularni deo sezone (MVP titula) - OK Kobe sada ima jednu (nezasluzenu ali dobro); toliko ima i Ajverson i Novicki a Nes dve (nikada nisu uzeli titulu pa to nije mnogo bitno)
Verovali ili ne broj postignutih poena na jednoj utakmici je po vaznosti tu negde kao izgled LeBronovih noktiju - to je onaj show deo NBA koji se ne pika kada se bira najbolji igrac danasnjice.
A proglasavanja za najboljeg svih vremena bi mogla malo vise paznje da obrate na malo dalju proslost - nije istorija NBA pocela od Dzordanove ere. Na tu listu ne moze ni da udje neko ko nikada nije bio MVP finala pa naravno Kobea i nema na njoj. A i on nema sta da trazi (niti ce ikada da ima) u drustvu sa Raselom, Cembrlenom, Birdom, Medzikom, Jordanom osim ako im treba neko da nosi peskire / kupuje krofne.

arsene

pre 15 godina

Zbog mojih godina mnogo duze pratim NBA od ovde prisutne dece i mogu reci da znam minimum 50 boljih igraca od gore pomenutog hamburgera.

wlado

pre 15 godina

da razjasnimo nesto ovde,

uz svo duzno postovanje kobe-a bryant-a, za kojeg mislim da je drugi najbolji igrac moderne istorije,IPAK:

one tri titule LA su doneli obojica zajedno i kobe i shaq, ali posto vidim da ima milion komentara kako ovaj ne bi mogao bez ovog, ja sam mislio da je jasno da je ipak shaq doprineo vise tim titulama, evo vam jedan jedini dokaz

sl. godine presao je u miami i osvojio NBA.....

za to vreme kobe-u se podigla statistika, ali tim je bio zivi ocaj...

anonymus

pre 15 godina

@ zoran

Ti si sad kao nba ekspert.Nisam ja rekao da je Kobe bio ekstra u finalu-daleko od toga.Ali u mecevima protiv Utah,Denvera i Spursa Kobe se mogao osloniti na ostatak tima,Gasol je igrao odlicno,Odom pogotovo i tako i svi ostali.Tako je i Kobe dobijao vise prostora i mogao je preuzeti kada je bilo potrebno a sada Boston je maksimalno suzio odbranu,Kobe-ja su lagano udvajali zbog toga sto ostatak tima nije nista mogao pogoditi-pa Gasol je imao vise poena u 2 meca protiv Denvera nego u citavoj seriji protiv Bostona.I pricas tu nesto za LeBrona-tek se tu vidi kako ne znas nista o kosarci-taj covjek da nema snagu ne bi ni u grckoj 2.ligi mogao igrati
@ wlado
Shaq otisao od Kobea i osvojio titulu ali sa Wade-om koji je tu sezonu odigrao odlicno-to je isto da je Kobe igrao s Duncanom pa bi vidjeli sto ne i osvojio ali poslje Shaqa on je igrao sa Butlerom,AtkinsomMihmom...

dibbler

pre 15 godina

znaci, koliko gluposti na jednom mjestu to nije normalno...

milan koji ima teorije zavjere, a ne zna sta je salary cap...

majstori koji uporedjuju MJa i kobea...

meni je cak kobea malo zao, on jeste najbolji igrac lige, ali nije sa glavom bas najbolje. procitajte knjigu last season phila jacksona da vidite kakav je to bolesnik...zato i ne moze uzet titulu, ako ne misli da malo saradjuje sa ekipom.

a ovi sto kazu "svi sad navijate za boston, dje ste bili prosle godine"...ne radi se o bostonu, radi se o tome da su igraci koji su se toliko trudili i umirali u toku karijere, na kraju sve podredili timu i skoro savrsenoj odbrani, ZAISTA zasluzili da svi navijaju za njih...

i titulu niko nije sam uzeo niti je moze uzeti, i to je davno poznato...

Zoran

pre 15 godina

@anonymus
Malo sto si neznalica jos si i bezobrazan.Sta Kobi treba da se osloni na tim a tim ne njega ne mora.Covek kad uhvati loptu ko da mu je tata dao kad se rodio.
Procitaj sta je napisao "dibber" verujem da ima knjigu Fila Dzeksona i verujem da u njoj pise,naravno na jedan drugi nacin da je Kobi,mentol.
Kao i ti.

cengi pfc conoplja

pre 15 godina

nesto bas i nisam zapaljen za tu nba ligu ili asocijaciju kako joj je pravi naziv,ali sam je ovaj put odgledao jer gotivim donekle te SELTIKSE u toj maratonskoj igri bez granica,po meni sasvim zasluzeno su uzeli prsten bez ikakve dileme. A i bilo je vreme 22 godine posta moralo im se prosreciti. pozz iz Conoplje.