Sreda, 11.06.2008.

12:33

Uhapšen Stojan Župljanin

Haški begunac Stojan Župljanin uhapšen je u 12.30, potvrdili su predstavnici Tužilaštva za ratne zločine. B92 saznaje da je uhapšen u stanu u Pančevu.

Izvor: B92

Uhapšen Stojan Župljanin IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

Tima

pre 15 godina

Kakvi prastari fazoni kojima se nasi vlastodrsci i dalje sluze u komunikaciji sa zrelim, evropskim politickim igracima ( na stranu nas gradjane koje vec uobicajeno tretiraju kao marvu) .Pa bar su citavo to hapsenje mogli da odrade sa vise stila, da ne bude tako ocigledno da je sve to samo stvar promisljenog tajminga.

denke

pre 15 godina

Dobro je sto su ga uhapsili, ali ne znam da li ce Evropi ikada biti dosta da bi nas primili u Evropsku uniju , na njima je da se pokazu !

Pancevka

pre 15 godina

Ovaj... pa i one krupnije zverke su nekoliko puta trazili u Pancevu. A ima i mnogo tzv. sumnjivih policijskih akcija cak i preko dana, navodno zbog nekakvih opljackanih benzinskih pumpi, a o njima posle ni slovca cak ni u lokalnim novinama... Zar je tako prosto?
Dajte vec jednom sredite i to. Em nam uvalili zagadjenje, em sad i ovo...

Otvorenih Ociju

pre 15 godina

Ahahahahahahaha, ne mogu da verujem. Tribunal od samog pocetka tvdi kao i ostatak Evrope da su svi zlocinci na dohvat ruke Srpskim Vlastima. Ovi takodje na to odmahuju glavom, a kad se pojavi prepreka oni isporuce po jednog. Svima, apsolutno je svima to jasno i zaista me cudi kako ih nije sramota. Oli Ren je jasno rekao da je Evropa umorna od slicnih fazona Srpskih Vlasti. Na zalost garnitura unutar DBa, je veoma ogranicena i funkcionise po nekom starom principu i misli da mogu ovakve fazone da prodaju svima, ahahahaha, kako ste samo pateticni. Ali Evropa je neizbezna i kad tad cete ih predati sve, kad tad ce svi dosijei biti otvoreni i kad tad cete biti sklonjeni. Verujem da pratite i ove komentare a kamoli da neznate gde su Ratni Zlocinci, kad bi samo znali koliko je to samo komicno. Mi sad svi treba da vam apludiramo, kako da ne. Sve sto ste i sto cete uraditi u narednih tri godine bi mogli odmah danas ali zasto, kad je bolje cuvati interese pojedinaca kojima prija da Srbija ne bude u EU dok oni sire svoja carstva. Jedva cekam EU, da gledam kako ce vas tretirati Korporacije jer ste to i zazluzili.

Grujica

pre 15 godina

Srbija mora da se oslobodi osumnjicenih za ratne zlocine nad civilnim stanovnistvom. I da povrati slavu junaka koji su se uvek borili protiv jacih od sebe.

Mislilac

pre 15 godina

Zanima me kakvu ce kaznu da dobije ovaj u čijem su ga stanu našli? Možda pomaganje i sakrivanje osumnjičenih za najgore zločine nije krivično delo u Srbiji. Mislite o tome...

Mika iz Evrope

pre 15 godina

Ako nisu krivi zasto se kriju? Herojstvo je i predati se, pa nek brane svoju "nevinost" u Hagu. Zasto drze u zatocenistvu citav srpski narod. JA mislim da to nije junastvo vec kukavicluk.

teoreticar

pre 15 godina

Ovde neko rece prodajemo nase heroje iz svoje zemlje. Prvo Zupljanin nije gradjanin i drzavljanin Srbije. To je isto kao da je Srbin u Americi americki drzavljanin. Drugo kakav heroj. Za ono sto mu se sudi. On da je heroj ne bi maltretirao svoju porodicu i sedam miliona Srba drzao u sahu

j o k e r

pre 15 godina

znaci - sve se moze kad se hoce...??!pre dva dana holandija i belgija su odbile da potpisu ssp!?...ovih dana "sps i ds" ubrzano potpisuju koalicione papire za novu ("za evropu") vladu srbije!?...juce je "vec"uhapsen zupljanin haska pobegulja i stari pandur b i h!?..odmah su objavljena "evropska zadovoljstva ovom "brzom i superprofesionalnom"akcijom..!!!...?..sutra ce to mozda biti karadzic...mladic...ili...mozda ipak zbog utiska-po redu!?- prvo goran hadzic!!??..ma sve se moze kad se hoce...samo da ovi stvarno hoce - vec jednom ?...kad se mora-nije tesko-ha???!...

Katica

pre 15 godina

U Srbiji je sve POLITIKA, pa i kad hapsite haške optuženike i to je u funkciji neke politike, političkog trenutka! Ne raduje me hapšenje Župljanina baš danas, kao što me ne raduje što se sud u Požarevcu baš juče, posle 7 god, setio da donese presudu (tj. oslobodi Marka!). Brine me i agresivno izveštavanje oko Župljaninovog, hapšenja!!! Ipak bi vest dana br.1 trebala da bude da je konstituisana skupšina Srbije. Hapšenje Župljanina i presuda Marku Miloševiću – baš sada – su POSLEDNJI TRZAJI VLASTI KOJA GUBI MOĆ i koja ŽELI DA SPREČI da DS i SPS formiraju vladu!!! Ko zna kakve će još smicalice nelustriran DB da smisli!

Milenko

pre 15 godina

Pa jel vredelo cekati sve ove godine?! Jer vredelo ubistva premijera Djindjica?! Optuzeni ce stici do Hag-a, a ubice su vec na robiji... Naravno da nije vredelo, i ko je pametan shvatice.... Ko nije....

Homer

pre 15 godina

Priča oko Haga se mora pre ili kasnije završiti jer od toga zavisi sudbina ove zemlje... Hag je gorka pilula koju moramo progutati ali ne moramo bar da se radujemo jer taj isti tribunal je pokazao koliko je dvoličan tako što je oslobodio jednog Nasera Orića i Ramuša Haradinaja.

Pesimista

pre 15 godina

Sve je to lepo, ali proci ce jos narednih 20 godina dok se ne uhapsi sledeci, a cini mi se da je ovaj Zupljanin sitna riba u odnosu na Karadzica i Mladica. Na zalost mislim da ovu dvojicu niko nece (citaj "ne sme") da takne, tako da cemo jos 100 godina da ne-saradjujemo sa Hagom...

D. Jovanovic

pre 15 godina

Fantasticna vest! Nakon one odvratne jucerasnje vesti o Marku Milosevicu, drago mi je da se nesto pozitivno dogodilo.

Ko je sledeci? Ja garantujem da je ovo hapsenje malo potreslo ovu preostalu trojcu, i ako vec nisu napustili Srbiju, spremaju se.

U svakom slucaju, Evropo, cekaj nas!

sale

pre 15 godina

Slazem se potpuno i dodajem da bi bilo VEOMA dobro kada bi ih bukvalno danas ili sutra sve pohapsili, zajedno poslali u Hag i zavrsili zauvek sa tim periodom. Posle 7 dana bi vec svi menjali teme i to bi se zaboravilo. DOSTA VISE! NAPRED SRBIJO!

JohnyNS

pre 15 godina

Mi Srbi smo extra naivan narod. Verovatno zbog toga sto srpska politicka elita luta, a pomalo i laze. Dakle nikakvi srpski heroji nisu u pitanju (da jesu herojstvo bi bar jos jednom potvrdili svojom predajom ). Ovako ostaje slika Srba kao aljkavog naroda, ako ih pustis nece puno raditi ali ce jako vikati, ako ih stisnes cutace, ali ce sve ispuniti (setite se Slobodana Milosevica koji se pred srbima ponosio svojim srpstvom, a pred svetom je izazivao gadjenje). gospoda haski optuzenici imaju da odu u Hag, jer oni su nebitni, a posto su bili nedorasli vremenu u kome su se nenadano nasli na polozajimam a nisu se odrekli prilika u kojima su bili, sada je vreme da odgovaraju jer braco, mozes da lazes familiju, ali nemoj da lazes civilizaciju! ajmo u Hag...

Nemanja

pre 15 godina

Ovaj je bio u okolni BG, a oni najtrazeniji su u samom centru! Sto blize vatri, to bolje.
Jedino ne verujem da je Karadzic u Srbiji i njega zaista ne znam da li ce uspeti da nadju. Mozda ako zavire u neku crkvu :)

Mirjana Tejic

pre 15 godina

Ovo je jedna od zaista retkih vesti koja mi je poslednjih dana ulepsala zivot u ovoj zemlji Srbijici prepunoj nacionalizma, klerofasizma, homofobije i drugih balkansko-patrijahalnih decjih bolesti u prakticiranju demokratije na samo nama znan nacin... Tempirano ili ne, ali izvedeno dobro... Jos kada bismo opet na izbore... E, onda bi ugodjaj bio potpun... Pa da vidimo ledja nekima koji/e su davno trebali/e da podlegnu carima Zakona o lustraciji... Ovako, mnogo su isti...

Krle

pre 15 godina

Kakav smo mi to narod kad heroje
i deo svoje zemlje, svoje istorije prodajemo za vizne olaksice, sporazume, kredite???
Dok taj isti tribunal oslobadja hrvate, muslimane, albance koji su ubijali i mucili nase zene, decu, oceve, sestre i bracu i koje u njihovim zemljama kuju u zvezde, mi nase kujemo u okove!
Kakav smo mi to narod?!?

vlada

pre 15 godina

ako je uslov da jedna zemlja sa 8000000000 ljudi krene dalje,onda ne shvatam par nekakvih mozgova koji celu naciju sputavaju u tome. ovo je svakako dobra vest. da kojim slucajem mene traze,sam bih otisao i oslobodio svoj narod.

Beogradjanin

pre 15 godina

Ovo je sjajna vest. Divan dan za nasu zemlju. Ovo nije iskrenost prema svetu i EU, ovo je iskrenost prema nama samima. Svaka cast svima koji su ucestvovali u hapsenju, ulepsali su Srbiji dan!

dragan

pre 15 godina

... 90% posto Srbije ce osuti drvlje i kamenje na Dacica i zute, jer ne znaju u cijim je rukama BIA i ko hapsi i odvodi u Hag, Zupljanin koletaralna steta prljave politike i smestanja malom Ivici.

Sax

pre 15 godina

Kada god se Kostunici ljulja fotelja i kada izgleda da je u bezizlaznoj situaciji, ON iznenadi kao sahista koji zrtvuje figuru. Ovo je potez kojim bi SPS trebalo da odustane od bilo kakvih pregovora sa DS.

Slobodan

pre 15 godina

Sad je, kao, uhvaćen, pa iz toga sledi zaključak da "radimo ozbiljno, a godinama se tapka u mestu i još nisu identifikovani jataci u administraciji koji su Goranu Hadžiću dojavili za prispeće optužnice. U čitavom poslu okupila se ekipa nesposobnih, i oportunista, koje svako ko nešto zna vuče za nos, na štetu države Srbije. Treba odmah otpustiti ekipu koja uz sva sredstva nije u stanju da čoveka locira toliko vremena. Ko sad može da tvrdi da bilo ko od traženih nije u Srbiji, kad odjednom izranjaju.

Ivan

pre 15 godina

Evo potvrde da se zna gde su svi, ali da nase vlasti dobacuju samo kad zagusti. Tako je i hapsenje Milosevica pocelo vece pre isteka ultimatuma, poslat u Hag dan pre isteka ultimatuma. Ne svidja mi se takva politika. Haski sud postoji da bi nam dao sansu da se odreknemo zlocina pocinjenih u nase ime, a ne zato da bi mi trgovali sa medjunarodnom zajednicom. Sigurno da cu uvek pohvaliti privodjenje pravdi bilo kod zlocinca, pa bio to Srbin, Hrvat, Avganistanac... ali hajde da to radimo zato sto su zlocinci, e ne zato sto nam neko stavlja taj namet na glavu.
Hvala!

Zile

pre 15 godina

Srbija je nekada i Karadjordjevu glavu slala Turcima zato sto je morala, ali se niko tome nije radovao. Inace, ne govorim o krivicno-pravnoj (AKO je neko cinio zlocine mora u zatvor) vec o politickoj dimenziji.

jovan

pre 15 godina

Konacno se klupko odmotava.
Moram priznati da je nase rukovodstvo genialno.
Cim Holandija zapreti da nece dati zeleno svetlo za SSP,preko dana BIA i MUP-a uhapse jednog od najtrazenijih Haskih beguca.
Dakle ispostavilo se da Haski tribunal ne laze,i da je u pravu da se i ostala trojica nalaze na teritoriji Srbije.
Mislim da ce ostala trojica ili da se dobrovoljno predaju,ili ce da ih policija uhapsi,ali ne odmah vec do kraja godine.
Kao sto se vidi na nama je da zavrsimo konacno saradnju sa Haskim tribunalom,i da ta prica bude zavrsena za sva vremena,
Eto Holandiji signal da ipak promeni stav i da ipak preda parlamentu sporazum na retifikaciju.

bezimena

pre 15 godina

Pronadjen u Pančevu!? Pančevo je Srbija ili Holandjani lažu, šta kaže Rasim Lj. na ovo?:))) Ajmo ajde, još malo napora pa da se kolektivno dezinfikujemo i krenemo u svet čisti i doterani!

Milan

pre 15 godina

Neki ce sada opet da kukaju kako nam evropa uslovljava i da nam komanduju itd. Nas srba ima na hiljade koji bi bili spremni da odu dobrovoljno kao zamena za Hag umesto tih "rodoljuba" za dobrobit svoga naroda. Da li je Hag nepristrasan, objektivan, dali sudi samo srbima sve to ja bitno ali ne sme da bude razlog da citav narod zbog toga trpi posebno ako i sami znamo da ima razloga zasto ih traze.
Zivela evropska Srbija!

Vizionar

pre 15 godina

Mastam o danu kada cu da se ulogujem na ovaj sajt i da zateknem istu ovakvu vest, ali sa slikama Gorana ili Ratka (nije bitno kojim redosledom)

Vincent Stefanovic

pre 15 godina

Imam 2 komentara na ovu vest
Prvo, ne mislim da je ovo bio naj srecniji trenutak za to a evo i zasto:
1. Hollandija kritikuje srbiju za ne-saradju, a mi sutra dan uhapsimo jednog od njih.
Znaci, Hollandija je u pravu i treba vrsiti jos veci pritisak na Beograd.
2. ZES i SPS treba da se dogovore oko stabilne vlade. Nisam siguran koliko ce ovo pomoci.
Drugo, zao mi je da neki ljudi jos uvek misle da su Mladic i ostali prijatelji i heroji Srpskog naroda.
Kada volis nekoga (a svaki vojnik voli svoju domovinu, cak vise se zaklinje da ce zivot dati za nju) speman si da das sve od sebe. Koji otac, majka, brat, sestra nije speman da da svoj zivot da spasi porodicu?
Ukoliko su heroji onda neka idu u Hag da spasu srbiju.
Mrko mi je i tesko da uzimam Seselja kao primer ali niko ne moze reci da je on uzeo ceo narod za taoce radi licne slobode. Mi smo socijalna bica i kolektiv primuje nad jedincem. Sam nisi nista. Drugi te cine covekom.

baki

pre 15 godina

Људи моји чему се радујете?Испоруци српског меса Хагу? Мислите да ће нас сада Европа оберучке прихватити? Нису они глупи па да не виде да је то прозирна политика Тадића и ДС.

Nađa

pre 15 godina

Ako ova vest znači da smo krenuli da okončamo sa ovim problemom onda je to super, ali ako je to hapšenje prouzrokovano dnevnopolitičkim potrebama nekih političkih moćnika onda nam je zadovoljstvo kratkog daha. Sama vest o hapšenju pokazuje da se može kad se hoće i da priče kako izveštaj Haškog tužitelja nije realan gube na značenju i krajnje je vreme da okončamo svoje obaveze. Očekujem da SPS ne pravi smetnje pri izvršenju obaveza prema Hagu jer su ih oni kad su apsolutno vladali ovom zemljom prihvatili, jedino bih volela da znam da li je ovo hapšenje redovan postupak ili neka Koštunicina ujdurma kako bi pokrenuo kvazi patriotske snage da mu povrate ulogu glavnog u politici šta sledi dalje.

Aryan

pre 15 godina

Posto se zna ko drzi MUP i BIA pitam se jel to Kostunica zeli da zabiberi izrucenje ako ZES i SPS formiraju vladu, pa kao SPS ne moze pristati na izrucenje jer se nije dobrovoljno predao? Sta god da je, to je njegovo maslo, i to debelo proracunato. Znaci Zapad sad ima apsolutno pravo da tvrdi da su svi otuzeni u Srbiji. Da se ne lazemo vise.

Mihajlo

pre 15 godina

E pa nadam se da ce se General Mladic pre ubiti nego dopustiti da mu 100000 % veci zlocinci od njeg sude.
Shvatam ja da su oni uradili neke lose stvari a li pobogu zar s u samo Srbi bili krivi u ratu??
Pa ko meni ubi 3 clana uze porodice i ko mene istera iz svog doma??

Anti SPS.

pre 15 godina

Ne volim,ali...
Danima je Dacic vukao za nos Kostunicu i Nikolica.
Sada sa sa ovim Zupljaninom...
Pa kada je ubedio Milosevica da se preda.
Volio bih da me neko uveri da krivo razmisljam.

EU...

pre 15 godina

Eto ga...znaci nisu ludi oni iz Haaga, kada kazu da se skrivaju u Srbiji jedini bjegunci jos...

Ajde Srbijo i gradjani njeni jos 3 takva i nema vise Haaga u sadasnjem vremenu nego samo kao proslost...

Ovo je nova nada!!

Dejan

pre 15 godina

Odlicna vest. Izgleda da je buduca nova vlada pravila prvi korak. Sada su preostala jos trojica. Mada sam ubedjen da ako postoji politicka volja, oni ce ubrzo biti predati Hagu. Jer policija i BIA znaju gde se oni nalaze.

Super vest za Srbiju, za medjunarodno pravo i za B i H.

marsa

pre 15 godina

Hag -- Holandski ministar spoljnih poslova kaže da neće predati parlamentu na ratifikaciju SSP između Srbije i EU dok se ne bude video napredak u saradnji s Hagom.
To je vest od juce.
Kad vidi cuda Zupljanin danas vec uhapsen. Verovatno Karadzica i Mladica cuvaju za kraj da bi trgovina jos malo potrajala. Ma nismo znali da znate.

Tihi

pre 15 godina

Jes, sad su ga uhapsili. Kao BIA radi na hapsenju begunaca.
Sve to je u cilju onemogucavanja SEZ-a da napravi vladu sa SPS-om. Zna BIA gde se ko tacno nalazi. Kad treba sve ce da uradi sta joj se naredi.

Realni

pre 15 godina

Tako je!!! Da li smo to docekali dan kada drzavni aparati funkcionisu bez obzira ko je u vladi, da li je tehnicka ili ne kao i da li smo pred izborima...

žangaben

pre 15 godina

Da li je moguće, da je tandem Koštunica-Nikitović namignuo svojim ljudima iz BIA i MUP, da "žrtvuju" Župljanina, kako bi se SPS doveo u delikatnu situaciju pred odlukom da se priklone Tadiću?

Branko

pre 15 godina

Bravo za DS! Uhapsiti sve haske optuzenike pre izglasavanja vlade SPS:om tako da ovi posle ne mogu da gundjaju o "haskoj nepravdi" i da prete padom vlade. Ovako, i vuk sit i ovce na broju ;)

masa

pre 15 godina

Sve se moze kad se hoce! Nadam se da ce uskoro i ostatak optuzenika zavrsiti tamo gde im je i mesto, a nas konacno osloboditi tog haskog tereta!

Lala

pre 15 godina

Hag -- Holandski ministar spoljnih poslova kaže da neće predati parlamentu na ratifikaciju SSP između Srbije i EU dok se ne bude video napredak u saradnji s Hagom.

ko kec na desetku :)))) ovo je ludilo...pa shto nam Holandjani nisu ranije rekli shta im treba :))))

vinska musica

pre 15 godina

Znaci, BIA vise nije u rukama DSS. DS ima vremana do formiranja vlade da uhapsi i ovu trojicu, Marko je vec pomilovan pa SPS moze mirno u vladu. Kakva papazjanija, da nije zalosno bilo bi smesno. Godinama blefiramo evropu, natezemo se medjusobno i sve resavamo u zadnjem trenutku. DOKLE!

mario

pre 15 godina

Pa jel nije gosp.Ljaljić tvrdio da nisu na dohvat ruke,a ovaj uhapšen pored Beograda.
Što se tiče Holandije oni traže onog glavnog ovaj je sitna riba ljepo je njihov ministar rekao kada Mladić bude u Haagu onda SSP.

Vendetta

pre 15 godina

Kakva slucajnost! Mozda DSS, u cijim su rukama i policija i BIA, zeli da se ovim hapsenjem priblizimo potpisivanju SSP-a, a mozda zele da postave poneku prepreku u pregovorima o formiranju vlade izmedju DS-a i SPS-a? Ja znam kako meni ovo izgleda. Ono sto mene interesuje je da li su ostali "begunci" svesni ko ih krije i kako ih koristi za potkusurivanje?

bato

pre 15 godina

...Amerika je pocela stotine ratova od II svetskog rata, pobila na stotine hiljada neducnih civila (i dece) da na kraju niko nije zaglavio bilo kakvog zatvora.

Zlobni.

pre 15 godina

Pocelo je klupko da se odmotava, mozda od onih nizih, ali pocelo je.
Nije bio daleko, tu nadomak Beograda; i ostali nisu dalje.
Efikasan je ovaj Ren.

Bacvanin

pre 15 godina

Izuzetno mi je drago da su ga uhvatili, mada mi je zao sto se sam nije predao i dostojanstveno snosio odgfovornosti za svoja dela. Svako ko prekrsi zakon, mora da snosi konzekvence za to. Zao mi je da ostali optuzenici nisu tamo gde im je mesto, jer bi nas to lisilo mnogih problema, i napokon bi poceo proces pomiranje izmedju naroda bivse SFRJ. Jedino sto ne mogu da shvatim, jeste kako bih ja, ko jos nije odsluzio vojni rok, i sutra budem otisao u jednu kasarnu da sluzim "otadzbini", kako da imam poverenja u oficire Vojske Republike Srbije, kada nekolicina njih nema dovoljno hrebrosti i odgovornosti da izadje pred sud.
Kako god, drago mi je da ce sovek, ko se tereti takvim zlocinima kakvima se tereti, morati da odgovara za njih, nebitno gde, ali ce morati da odgovara.
Nadajmo se da ce biti jos ovako lepih vesti!

Marko

pre 15 godina

Jako dobar signal... Od prethodnih Vlada se puno ocekivalo, malo su dale... Od ove nista ne ocekujem, ali ako se ovako nastavi, izgleda da ce se "osmeh ponovo nositi narednih sezona"... Hapsi i ostale... Kada vec ide avion za Hag... :-)))

Sasha

pre 15 godina

E kad bi sada u naletu dali i ovu preostalu trojicu. Nismo mi te srece. Sada ce Tadic da napravi vladu sa socijalistima i do pada te vlade niko vise nece biti isporucen. I to je fakat.

Izgleda da je neko odlucio da je dovoljno da se izruci samo jedan a da se mrcvarenje celokupnog nastavi. Dokle? Videcemo.

Nikola

pre 15 godina

A, u Srbiji je bio? Naši su ga našli? Neverovatno! Znači čim se namiriše da se menja klima oko Vlade, i da oni koji sad 'vedre i oblače nad Srbijom' više neće biti u igri, onda se radi svoj posao. Za sve što u ovoj zemlji ne funkcioniše krivi su političari. I sudstvo i policija pre nego što započnu neki posao moraju da bace pogled prema Vladi, pa ako klimnu potvrdno, onda može.

saki

pre 15 godina

Ma sve je to super, ali jednog lepog dana sve ce nam se to obiti o glavu jer ce u istorijskim spisima ostati upisano da su srbi krivi za sve (pogledajte presude okrivljenih srba i ostalih pace vam biti jasno!). Mi nikad negledamo unapred a morali bi,pa nismo mi bas toliko losi...ili se ja varam.ne prihvatam cinjenicu da ce neko kad bude pricao sa mojom decom i unucima biti u pravu kada kaze da smo mi genocidan narod i da smo mi krivi za ratove koji su se desavali! ne bi smeli to da dozvolimo, nikako!

comentateur

pre 15 godina

sve na kasicicu, jednog po jednog, kad bas prigusti.... sledeci je, pretpostavljam, hadzic. toliko je ocigledno da kalkulisu i da mogu da ih po'apse sve kad god hoce ali problijem je sto drzava ne kontrolise citavu vojsku i bezbednosnu agenciju koja je leglo zla i kriminala.

benny

pre 15 godina

Gle četiri gusara
Bes u njima vri
Jedan puko od muke
Ostalo ih tri

Tri ljuta gusara
A protiv njih ja
Jednog sam zviznuo
Ostala su dva

Dva ljuta gusara
A pogled im ledan
Jedan se okliznuo
Još ostao jedan

Jedan ljuti gusar
Postao je medan
Prosto se istopio
Ostao nijedan

U svakom pogledu
Posla me je strava
Sad je sve u redu
Može da se spava

Jagodinac

pre 15 godina

E, tako se saradjuje sa Haskim tribunalom. A ovo ostalo je nebitno. To je vest koja ce svakog Srbina Evropejca obradovati. Pa neka se sad dokazuje da li je kriv ili ne... vazno je da je on uhapsen.

kaktus

pre 15 godina

Tek sada kada je jasno da je Kostunica izgubio vlast, odgovorni se usudjuju da hapse haske optuzenike. Sada je valjda i pticicama na grani jasno da je Kostunica taj koji je svo ovo vreme sprecavao hapsenja?

Еврослептик

pre 15 godina

Баш ме занима како ће СПС сада да уђе у владу која ће испоручивати оптужене Хагу...

suvavecera

pre 15 godina

"Danas oko 11 i 30 uhapšen je u okolini Sarajeva Atif Dudaković, optužen pred haškim tribunalom za spaljivanje više srpskih sela u bivšoj Republici Srpskoj Krajini. Takođe, kasnije danas, se očekuje nastavak ponovljenih suđenja Naseru Oriću, Ramušu Haradinaju, Rahimu Ademiju, Agimu Čekuu, Hašimu Tačiju i mnogim drugima optuženim za zločine nad srpskim civilima". Nažalost, ovakvu vest još neću videti, ni ovde, niti bilo gde. Važno je da smo sad još bliže ulasku u Evropsku uniju. Malo sutra...

hm

pre 15 godina

Nadam se da se svi slazemo da je bilo potrebno samo da se donese odluka o hapsenju.
Iz toga samo proizlazi pitanje:
Ko je doneo tako vaznu odluku, ako nemamo Vladu?
To je svakako politicka odluka, pa me interesuje, da li to znaci da sluzba (BIA, DB...) i dalje vodi vazan deo politike u Srbiji?

jovanović

pre 15 godina

Ja ovu vest ne mogu da ne tumačim u kontekstu pregovora o vladi. I, šta sad ovo znači ? Socijalisti hoće u Evropu i ne prave pitanje oko Haga; neformirana vlada već počela da radi ? Ili ? Nije mi baš jasno.

ja

pre 15 godina

ma dajte bre, jel moguce da ovde neki misle da je drzava konacno pocela da radi nesto konkretno? pa kad bi im to bilo u bilo kakvom interesu i preostala trojica bi kolko sutra bila u hagu. jel vi stvarno mislite da politicari i ostali funkcioneri ne znaju gde se kriju mladic i ekipa i da nisu znali gde je zupljanin? svi ce oni kad tad otici u hag, samo se gledaju pravo vreme i trenutak koji najvise odgovaraju vlasti...

M@gic

pre 15 godina

Hvala Bogu. Jedan manje. Još ovu trojicu da uhvate i da se haaška priča završi jednom za uvek. Dojadila mi je već. Osam godina slušam jedno te isto. Hoću da zaboravim da taj grad, Haag, uopšte postoji na kugli zemaljskoj i da konačno budemo normalna evropska zemlja.

Aleksandra

pre 15 godina

Ako je ovo tacna vest, fantastican tajming i odgovor Holandiji, na danasnju vest da nece ratifikovati SSP sa Srbijom do potpune saradnje sa Haskim tribunalom.
Jos samo da mi ratifikujemo sa Palmom SSP i Evropo, evo nas!

jegood

pre 15 godina

Ne, ne znaju gde se nalaze preostali Haški begunci. Da postoji volja, mogli bi da ih uhapse (tajne službe) dok si rekao 'keks', kao npr. ovog Župljanina.

M@gic

pre 15 godina

Hvala Bogu. Jedan manje. Još ovu trojicu da uhvate i da se haaška priča završi jednom za uvek. Dojadila mi je već. Osam godina slušam jedno te isto. Hoću da zaboravim da taj grad, Haag, uopšte postoji na kugli zemaljskoj i da konačno budemo normalna evropska zemlja.

benny

pre 15 godina

Gle četiri gusara
Bes u njima vri
Jedan puko od muke
Ostalo ih tri

Tri ljuta gusara
A protiv njih ja
Jednog sam zviznuo
Ostala su dva

Dva ljuta gusara
A pogled im ledan
Jedan se okliznuo
Još ostao jedan

Jedan ljuti gusar
Postao je medan
Prosto se istopio
Ostao nijedan

U svakom pogledu
Posla me je strava
Sad je sve u redu
Može da se spava

Aleksandra

pre 15 godina

Ako je ovo tacna vest, fantastican tajming i odgovor Holandiji, na danasnju vest da nece ratifikovati SSP sa Srbijom do potpune saradnje sa Haskim tribunalom.
Jos samo da mi ratifikujemo sa Palmom SSP i Evropo, evo nas!

jegood

pre 15 godina

Ne, ne znaju gde se nalaze preostali Haški begunci. Da postoji volja, mogli bi da ih uhapse (tajne službe) dok si rekao 'keks', kao npr. ovog Župljanina.

suvavecera

pre 15 godina

"Danas oko 11 i 30 uhapšen je u okolini Sarajeva Atif Dudaković, optužen pred haškim tribunalom za spaljivanje više srpskih sela u bivšoj Republici Srpskoj Krajini. Takođe, kasnije danas, se očekuje nastavak ponovljenih suđenja Naseru Oriću, Ramušu Haradinaju, Rahimu Ademiju, Agimu Čekuu, Hašimu Tačiju i mnogim drugima optuženim za zločine nad srpskim civilima". Nažalost, ovakvu vest još neću videti, ni ovde, niti bilo gde. Važno je da smo sad još bliže ulasku u Evropsku uniju. Malo sutra...

žangaben

pre 15 godina

Da li je moguće, da je tandem Koštunica-Nikitović namignuo svojim ljudima iz BIA i MUP, da "žrtvuju" Župljanina, kako bi se SPS doveo u delikatnu situaciju pred odlukom da se priklone Tadiću?

Mihajlo

pre 15 godina

E pa nadam se da ce se General Mladic pre ubiti nego dopustiti da mu 100000 % veci zlocinci od njeg sude.
Shvatam ja da su oni uradili neke lose stvari a li pobogu zar s u samo Srbi bili krivi u ratu??
Pa ko meni ubi 3 clana uze porodice i ko mene istera iz svog doma??

bato

pre 15 godina

...Amerika je pocela stotine ratova od II svetskog rata, pobila na stotine hiljada neducnih civila (i dece) da na kraju niko nije zaglavio bilo kakvog zatvora.

Jagodinac

pre 15 godina

E, tako se saradjuje sa Haskim tribunalom. A ovo ostalo je nebitno. To je vest koja ce svakog Srbina Evropejca obradovati. Pa neka se sad dokazuje da li je kriv ili ne... vazno je da je on uhapsen.

Zlobni.

pre 15 godina

Pocelo je klupko da se odmotava, mozda od onih nizih, ali pocelo je.
Nije bio daleko, tu nadomak Beograda; i ostali nisu dalje.
Efikasan je ovaj Ren.

Aryan

pre 15 godina

Posto se zna ko drzi MUP i BIA pitam se jel to Kostunica zeli da zabiberi izrucenje ako ZES i SPS formiraju vladu, pa kao SPS ne moze pristati na izrucenje jer se nije dobrovoljno predao? Sta god da je, to je njegovo maslo, i to debelo proracunato. Znaci Zapad sad ima apsolutno pravo da tvrdi da su svi otuzeni u Srbiji. Da se ne lazemo vise.

Krle

pre 15 godina

Kakav smo mi to narod kad heroje
i deo svoje zemlje, svoje istorije prodajemo za vizne olaksice, sporazume, kredite???
Dok taj isti tribunal oslobadja hrvate, muslimane, albance koji su ubijali i mucili nase zene, decu, oceve, sestre i bracu i koje u njihovim zemljama kuju u zvezde, mi nase kujemo u okove!
Kakav smo mi to narod?!?

saki

pre 15 godina

Ma sve je to super, ali jednog lepog dana sve ce nam se to obiti o glavu jer ce u istorijskim spisima ostati upisano da su srbi krivi za sve (pogledajte presude okrivljenih srba i ostalih pace vam biti jasno!). Mi nikad negledamo unapred a morali bi,pa nismo mi bas toliko losi...ili se ja varam.ne prihvatam cinjenicu da ce neko kad bude pricao sa mojom decom i unucima biti u pravu kada kaze da smo mi genocidan narod i da smo mi krivi za ratove koji su se desavali! ne bi smeli to da dozvolimo, nikako!

comentateur

pre 15 godina

sve na kasicicu, jednog po jednog, kad bas prigusti.... sledeci je, pretpostavljam, hadzic. toliko je ocigledno da kalkulisu i da mogu da ih po'apse sve kad god hoce ali problijem je sto drzava ne kontrolise citavu vojsku i bezbednosnu agenciju koja je leglo zla i kriminala.

Realni

pre 15 godina

Tako je!!! Da li smo to docekali dan kada drzavni aparati funkcionisu bez obzira ko je u vladi, da li je tehnicka ili ne kao i da li smo pred izborima...

EU...

pre 15 godina

Eto ga...znaci nisu ludi oni iz Haaga, kada kazu da se skrivaju u Srbiji jedini bjegunci jos...

Ajde Srbijo i gradjani njeni jos 3 takva i nema vise Haaga u sadasnjem vremenu nego samo kao proslost...

Ovo je nova nada!!

Еврослептик

pre 15 godina

Баш ме занима како ће СПС сада да уђе у владу која ће испоручивати оптужене Хагу...

marsa

pre 15 godina

Hag -- Holandski ministar spoljnih poslova kaže da neće predati parlamentu na ratifikaciju SSP između Srbije i EU dok se ne bude video napredak u saradnji s Hagom.
To je vest od juce.
Kad vidi cuda Zupljanin danas vec uhapsen. Verovatno Karadzica i Mladica cuvaju za kraj da bi trgovina jos malo potrajala. Ma nismo znali da znate.

Marko

pre 15 godina

Jako dobar signal... Od prethodnih Vlada se puno ocekivalo, malo su dale... Od ove nista ne ocekujem, ali ako se ovako nastavi, izgleda da ce se "osmeh ponovo nositi narednih sezona"... Hapsi i ostale... Kada vec ide avion za Hag... :-)))

baki

pre 15 godina

Људи моји чему се радујете?Испоруци српског меса Хагу? Мислите да ће нас сада Европа оберучке прихватити? Нису они глупи па да не виде да је то прозирна политика Тадића и ДС.

kaktus

pre 15 godina

Tek sada kada je jasno da je Kostunica izgubio vlast, odgovorni se usudjuju da hapse haske optuzenike. Sada je valjda i pticicama na grani jasno da je Kostunica taj koji je svo ovo vreme sprecavao hapsenja?

Sax

pre 15 godina

Kada god se Kostunici ljulja fotelja i kada izgleda da je u bezizlaznoj situaciji, ON iznenadi kao sahista koji zrtvuje figuru. Ovo je potez kojim bi SPS trebalo da odustane od bilo kakvih pregovora sa DS.

Tihi

pre 15 godina

Jes, sad su ga uhapsili. Kao BIA radi na hapsenju begunaca.
Sve to je u cilju onemogucavanja SEZ-a da napravi vladu sa SPS-om. Zna BIA gde se ko tacno nalazi. Kad treba sve ce da uradi sta joj se naredi.

Dejan

pre 15 godina

Odlicna vest. Izgleda da je buduca nova vlada pravila prvi korak. Sada su preostala jos trojica. Mada sam ubedjen da ako postoji politicka volja, oni ce ubrzo biti predati Hagu. Jer policija i BIA znaju gde se oni nalaze.

Super vest za Srbiju, za medjunarodno pravo i za B i H.

Bacvanin

pre 15 godina

Izuzetno mi je drago da su ga uhvatili, mada mi je zao sto se sam nije predao i dostojanstveno snosio odgfovornosti za svoja dela. Svako ko prekrsi zakon, mora da snosi konzekvence za to. Zao mi je da ostali optuzenici nisu tamo gde im je mesto, jer bi nas to lisilo mnogih problema, i napokon bi poceo proces pomiranje izmedju naroda bivse SFRJ. Jedino sto ne mogu da shvatim, jeste kako bih ja, ko jos nije odsluzio vojni rok, i sutra budem otisao u jednu kasarnu da sluzim "otadzbini", kako da imam poverenja u oficire Vojske Republike Srbije, kada nekolicina njih nema dovoljno hrebrosti i odgovornosti da izadje pred sud.
Kako god, drago mi je da ce sovek, ko se tereti takvim zlocinima kakvima se tereti, morati da odgovara za njih, nebitno gde, ali ce morati da odgovara.
Nadajmo se da ce biti jos ovako lepih vesti!

hm

pre 15 godina

Nadam se da se svi slazemo da je bilo potrebno samo da se donese odluka o hapsenju.
Iz toga samo proizlazi pitanje:
Ko je doneo tako vaznu odluku, ako nemamo Vladu?
To je svakako politicka odluka, pa me interesuje, da li to znaci da sluzba (BIA, DB...) i dalje vodi vazan deo politike u Srbiji?

Lala

pre 15 godina

Hag -- Holandski ministar spoljnih poslova kaže da neće predati parlamentu na ratifikaciju SSP između Srbije i EU dok se ne bude video napredak u saradnji s Hagom.

ko kec na desetku :)))) ovo je ludilo...pa shto nam Holandjani nisu ranije rekli shta im treba :))))

mario

pre 15 godina

Pa jel nije gosp.Ljaljić tvrdio da nisu na dohvat ruke,a ovaj uhapšen pored Beograda.
Što se tiče Holandije oni traže onog glavnog ovaj je sitna riba ljepo je njihov ministar rekao kada Mladić bude u Haagu onda SSP.

Mirjana Tejic

pre 15 godina

Ovo je jedna od zaista retkih vesti koja mi je poslednjih dana ulepsala zivot u ovoj zemlji Srbijici prepunoj nacionalizma, klerofasizma, homofobije i drugih balkansko-patrijahalnih decjih bolesti u prakticiranju demokratije na samo nama znan nacin... Tempirano ili ne, ali izvedeno dobro... Jos kada bismo opet na izbore... E, onda bi ugodjaj bio potpun... Pa da vidimo ledja nekima koji/e su davno trebali/e da podlegnu carima Zakona o lustraciji... Ovako, mnogo su isti...

Vizionar

pre 15 godina

Mastam o danu kada cu da se ulogujem na ovaj sajt i da zateknem istu ovakvu vest, ali sa slikama Gorana ili Ratka (nije bitno kojim redosledom)

JohnyNS

pre 15 godina

Mi Srbi smo extra naivan narod. Verovatno zbog toga sto srpska politicka elita luta, a pomalo i laze. Dakle nikakvi srpski heroji nisu u pitanju (da jesu herojstvo bi bar jos jednom potvrdili svojom predajom ). Ovako ostaje slika Srba kao aljkavog naroda, ako ih pustis nece puno raditi ali ce jako vikati, ako ih stisnes cutace, ali ce sve ispuniti (setite se Slobodana Milosevica koji se pred srbima ponosio svojim srpstvom, a pred svetom je izazivao gadjenje). gospoda haski optuzenici imaju da odu u Hag, jer oni su nebitni, a posto su bili nedorasli vremenu u kome su se nenadano nasli na polozajimam a nisu se odrekli prilika u kojima su bili, sada je vreme da odgovaraju jer braco, mozes da lazes familiju, ali nemoj da lazes civilizaciju! ajmo u Hag...

sale

pre 15 godina

Slazem se potpuno i dodajem da bi bilo VEOMA dobro kada bi ih bukvalno danas ili sutra sve pohapsili, zajedno poslali u Hag i zavrsili zauvek sa tim periodom. Posle 7 dana bi vec svi menjali teme i to bi se zaboravilo. DOSTA VISE! NAPRED SRBIJO!

Beogradjanin

pre 15 godina

Ovo je sjajna vest. Divan dan za nasu zemlju. Ovo nije iskrenost prema svetu i EU, ovo je iskrenost prema nama samima. Svaka cast svima koji su ucestvovali u hapsenju, ulepsali su Srbiji dan!

vinska musica

pre 15 godina

Znaci, BIA vise nije u rukama DSS. DS ima vremana do formiranja vlade da uhapsi i ovu trojicu, Marko je vec pomilovan pa SPS moze mirno u vladu. Kakva papazjanija, da nije zalosno bilo bi smesno. Godinama blefiramo evropu, natezemo se medjusobno i sve resavamo u zadnjem trenutku. DOKLE!

Ivan

pre 15 godina

Evo potvrde da se zna gde su svi, ali da nase vlasti dobacuju samo kad zagusti. Tako je i hapsenje Milosevica pocelo vece pre isteka ultimatuma, poslat u Hag dan pre isteka ultimatuma. Ne svidja mi se takva politika. Haski sud postoji da bi nam dao sansu da se odreknemo zlocina pocinjenih u nase ime, a ne zato da bi mi trgovali sa medjunarodnom zajednicom. Sigurno da cu uvek pohvaliti privodjenje pravdi bilo kod zlocinca, pa bio to Srbin, Hrvat, Avganistanac... ali hajde da to radimo zato sto su zlocinci, e ne zato sto nam neko stavlja taj namet na glavu.
Hvala!

Nemanja

pre 15 godina

Ovaj je bio u okolni BG, a oni najtrazeniji su u samom centru! Sto blize vatri, to bolje.
Jedino ne verujem da je Karadzic u Srbiji i njega zaista ne znam da li ce uspeti da nadju. Mozda ako zavire u neku crkvu :)

Vincent Stefanovic

pre 15 godina

Imam 2 komentara na ovu vest
Prvo, ne mislim da je ovo bio naj srecniji trenutak za to a evo i zasto:
1. Hollandija kritikuje srbiju za ne-saradju, a mi sutra dan uhapsimo jednog od njih.
Znaci, Hollandija je u pravu i treba vrsiti jos veci pritisak na Beograd.
2. ZES i SPS treba da se dogovore oko stabilne vlade. Nisam siguran koliko ce ovo pomoci.
Drugo, zao mi je da neki ljudi jos uvek misle da su Mladic i ostali prijatelji i heroji Srpskog naroda.
Kada volis nekoga (a svaki vojnik voli svoju domovinu, cak vise se zaklinje da ce zivot dati za nju) speman si da das sve od sebe. Koji otac, majka, brat, sestra nije speman da da svoj zivot da spasi porodicu?
Ukoliko su heroji onda neka idu u Hag da spasu srbiju.
Mrko mi je i tesko da uzimam Seselja kao primer ali niko ne moze reci da je on uzeo ceo narod za taoce radi licne slobode. Mi smo socijalna bica i kolektiv primuje nad jedincem. Sam nisi nista. Drugi te cine covekom.

Vendetta

pre 15 godina

Kakva slucajnost! Mozda DSS, u cijim su rukama i policija i BIA, zeli da se ovim hapsenjem priblizimo potpisivanju SSP-a, a mozda zele da postave poneku prepreku u pregovorima o formiranju vlade izmedju DS-a i SPS-a? Ja znam kako meni ovo izgleda. Ono sto mene interesuje je da li su ostali "begunci" svesni ko ih krije i kako ih koristi za potkusurivanje?

vlada

pre 15 godina

ako je uslov da jedna zemlja sa 8000000000 ljudi krene dalje,onda ne shvatam par nekakvih mozgova koji celu naciju sputavaju u tome. ovo je svakako dobra vest. da kojim slucajem mene traze,sam bih otisao i oslobodio svoj narod.

Mika iz Evrope

pre 15 godina

Ako nisu krivi zasto se kriju? Herojstvo je i predati se, pa nek brane svoju "nevinost" u Hagu. Zasto drze u zatocenistvu citav srpski narod. JA mislim da to nije junastvo vec kukavicluk.

Zile

pre 15 godina

Srbija je nekada i Karadjordjevu glavu slala Turcima zato sto je morala, ali se niko tome nije radovao. Inace, ne govorim o krivicno-pravnoj (AKO je neko cinio zlocine mora u zatvor) vec o politickoj dimenziji.

Milan

pre 15 godina

Neki ce sada opet da kukaju kako nam evropa uslovljava i da nam komanduju itd. Nas srba ima na hiljade koji bi bili spremni da odu dobrovoljno kao zamena za Hag umesto tih "rodoljuba" za dobrobit svoga naroda. Da li je Hag nepristrasan, objektivan, dali sudi samo srbima sve to ja bitno ali ne sme da bude razlog da citav narod zbog toga trpi posebno ako i sami znamo da ima razloga zasto ih traze.
Zivela evropska Srbija!

ja

pre 15 godina

ma dajte bre, jel moguce da ovde neki misle da je drzava konacno pocela da radi nesto konkretno? pa kad bi im to bilo u bilo kakvom interesu i preostala trojica bi kolko sutra bila u hagu. jel vi stvarno mislite da politicari i ostali funkcioneri ne znaju gde se kriju mladic i ekipa i da nisu znali gde je zupljanin? svi ce oni kad tad otici u hag, samo se gledaju pravo vreme i trenutak koji najvise odgovaraju vlasti...

jovan

pre 15 godina

Konacno se klupko odmotava.
Moram priznati da je nase rukovodstvo genialno.
Cim Holandija zapreti da nece dati zeleno svetlo za SSP,preko dana BIA i MUP-a uhapse jednog od najtrazenijih Haskih beguca.
Dakle ispostavilo se da Haski tribunal ne laze,i da je u pravu da se i ostala trojica nalaze na teritoriji Srbije.
Mislim da ce ostala trojica ili da se dobrovoljno predaju,ili ce da ih policija uhapsi,ali ne odmah vec do kraja godine.
Kao sto se vidi na nama je da zavrsimo konacno saradnju sa Haskim tribunalom,i da ta prica bude zavrsena za sva vremena,
Eto Holandiji signal da ipak promeni stav i da ipak preda parlamentu sporazum na retifikaciju.

Branko

pre 15 godina

Bravo za DS! Uhapsiti sve haske optuzenike pre izglasavanja vlade SPS:om tako da ovi posle ne mogu da gundjaju o "haskoj nepravdi" i da prete padom vlade. Ovako, i vuk sit i ovce na broju ;)

bezimena

pre 15 godina

Pronadjen u Pančevu!? Pančevo je Srbija ili Holandjani lažu, šta kaže Rasim Lj. na ovo?:))) Ajmo ajde, još malo napora pa da se kolektivno dezinfikujemo i krenemo u svet čisti i doterani!

Nikola

pre 15 godina

A, u Srbiji je bio? Naši su ga našli? Neverovatno! Znači čim se namiriše da se menja klima oko Vlade, i da oni koji sad 'vedre i oblače nad Srbijom' više neće biti u igri, onda se radi svoj posao. Za sve što u ovoj zemlji ne funkcioniše krivi su političari. I sudstvo i policija pre nego što započnu neki posao moraju da bace pogled prema Vladi, pa ako klimnu potvrdno, onda može.

jovanović

pre 15 godina

Ja ovu vest ne mogu da ne tumačim u kontekstu pregovora o vladi. I, šta sad ovo znači ? Socijalisti hoće u Evropu i ne prave pitanje oko Haga; neformirana vlada već počela da radi ? Ili ? Nije mi baš jasno.

D. Jovanovic

pre 15 godina

Fantasticna vest! Nakon one odvratne jucerasnje vesti o Marku Milosevicu, drago mi je da se nesto pozitivno dogodilo.

Ko je sledeci? Ja garantujem da je ovo hapsenje malo potreslo ovu preostalu trojcu, i ako vec nisu napustili Srbiju, spremaju se.

U svakom slucaju, Evropo, cekaj nas!

Slobodan

pre 15 godina

Sad je, kao, uhvaćen, pa iz toga sledi zaključak da "radimo ozbiljno, a godinama se tapka u mestu i još nisu identifikovani jataci u administraciji koji su Goranu Hadžiću dojavili za prispeće optužnice. U čitavom poslu okupila se ekipa nesposobnih, i oportunista, koje svako ko nešto zna vuče za nos, na štetu države Srbije. Treba odmah otpustiti ekipu koja uz sva sredstva nije u stanju da čoveka locira toliko vremena. Ko sad može da tvrdi da bilo ko od traženih nije u Srbiji, kad odjednom izranjaju.

Pesimista

pre 15 godina

Sve je to lepo, ali proci ce jos narednih 20 godina dok se ne uhapsi sledeci, a cini mi se da je ovaj Zupljanin sitna riba u odnosu na Karadzica i Mladica. Na zalost mislim da ovu dvojicu niko nece (citaj "ne sme") da takne, tako da cemo jos 100 godina da ne-saradjujemo sa Hagom...

dragan

pre 15 godina

... 90% posto Srbije ce osuti drvlje i kamenje na Dacica i zute, jer ne znaju u cijim je rukama BIA i ko hapsi i odvodi u Hag, Zupljanin koletaralna steta prljave politike i smestanja malom Ivici.

Sasha

pre 15 godina

E kad bi sada u naletu dali i ovu preostalu trojicu. Nismo mi te srece. Sada ce Tadic da napravi vladu sa socijalistima i do pada te vlade niko vise nece biti isporucen. I to je fakat.

Izgleda da je neko odlucio da je dovoljno da se izruci samo jedan a da se mrcvarenje celokupnog nastavi. Dokle? Videcemo.

masa

pre 15 godina

Sve se moze kad se hoce! Nadam se da ce uskoro i ostatak optuzenika zavrsiti tamo gde im je i mesto, a nas konacno osloboditi tog haskog tereta!

Nađa

pre 15 godina

Ako ova vest znači da smo krenuli da okončamo sa ovim problemom onda je to super, ali ako je to hapšenje prouzrokovano dnevnopolitičkim potrebama nekih političkih moćnika onda nam je zadovoljstvo kratkog daha. Sama vest o hapšenju pokazuje da se može kad se hoće i da priče kako izveštaj Haškog tužitelja nije realan gube na značenju i krajnje je vreme da okončamo svoje obaveze. Očekujem da SPS ne pravi smetnje pri izvršenju obaveza prema Hagu jer su ih oni kad su apsolutno vladali ovom zemljom prihvatili, jedino bih volela da znam da li je ovo hapšenje redovan postupak ili neka Koštunicina ujdurma kako bi pokrenuo kvazi patriotske snage da mu povrate ulogu glavnog u politici šta sledi dalje.

teoreticar

pre 15 godina

Ovde neko rece prodajemo nase heroje iz svoje zemlje. Prvo Zupljanin nije gradjanin i drzavljanin Srbije. To je isto kao da je Srbin u Americi americki drzavljanin. Drugo kakav heroj. Za ono sto mu se sudi. On da je heroj ne bi maltretirao svoju porodicu i sedam miliona Srba drzao u sahu

Anti SPS.

pre 15 godina

Ne volim,ali...
Danima je Dacic vukao za nos Kostunicu i Nikolica.
Sada sa sa ovim Zupljaninom...
Pa kada je ubedio Milosevica da se preda.
Volio bih da me neko uveri da krivo razmisljam.

Homer

pre 15 godina

Priča oko Haga se mora pre ili kasnije završiti jer od toga zavisi sudbina ove zemlje... Hag je gorka pilula koju moramo progutati ali ne moramo bar da se radujemo jer taj isti tribunal je pokazao koliko je dvoličan tako što je oslobodio jednog Nasera Orića i Ramuša Haradinaja.

j o k e r

pre 15 godina

znaci - sve se moze kad se hoce...??!pre dva dana holandija i belgija su odbile da potpisu ssp!?...ovih dana "sps i ds" ubrzano potpisuju koalicione papire za novu ("za evropu") vladu srbije!?...juce je "vec"uhapsen zupljanin haska pobegulja i stari pandur b i h!?..odmah su objavljena "evropska zadovoljstva ovom "brzom i superprofesionalnom"akcijom..!!!...?..sutra ce to mozda biti karadzic...mladic...ili...mozda ipak zbog utiska-po redu!?- prvo goran hadzic!!??..ma sve se moze kad se hoce...samo da ovi stvarno hoce - vec jednom ?...kad se mora-nije tesko-ha???!...

Milenko

pre 15 godina

Pa jel vredelo cekati sve ove godine?! Jer vredelo ubistva premijera Djindjica?! Optuzeni ce stici do Hag-a, a ubice su vec na robiji... Naravno da nije vredelo, i ko je pametan shvatice.... Ko nije....

Katica

pre 15 godina

U Srbiji je sve POLITIKA, pa i kad hapsite haške optuženike i to je u funkciji neke politike, političkog trenutka! Ne raduje me hapšenje Župljanina baš danas, kao što me ne raduje što se sud u Požarevcu baš juče, posle 7 god, setio da donese presudu (tj. oslobodi Marka!). Brine me i agresivno izveštavanje oko Župljaninovog, hapšenja!!! Ipak bi vest dana br.1 trebala da bude da je konstituisana skupšina Srbije. Hapšenje Župljanina i presuda Marku Miloševiću – baš sada – su POSLEDNJI TRZAJI VLASTI KOJA GUBI MOĆ i koja ŽELI DA SPREČI da DS i SPS formiraju vladu!!! Ko zna kakve će još smicalice nelustriran DB da smisli!

Mislilac

pre 15 godina

Zanima me kakvu ce kaznu da dobije ovaj u čijem su ga stanu našli? Možda pomaganje i sakrivanje osumnjičenih za najgore zločine nije krivično delo u Srbiji. Mislite o tome...

Otvorenih Ociju

pre 15 godina

Ahahahahahahaha, ne mogu da verujem. Tribunal od samog pocetka tvdi kao i ostatak Evrope da su svi zlocinci na dohvat ruke Srpskim Vlastima. Ovi takodje na to odmahuju glavom, a kad se pojavi prepreka oni isporuce po jednog. Svima, apsolutno je svima to jasno i zaista me cudi kako ih nije sramota. Oli Ren je jasno rekao da je Evropa umorna od slicnih fazona Srpskih Vlasti. Na zalost garnitura unutar DBa, je veoma ogranicena i funkcionise po nekom starom principu i misli da mogu ovakve fazone da prodaju svima, ahahahaha, kako ste samo pateticni. Ali Evropa je neizbezna i kad tad cete ih predati sve, kad tad ce svi dosijei biti otvoreni i kad tad cete biti sklonjeni. Verujem da pratite i ove komentare a kamoli da neznate gde su Ratni Zlocinci, kad bi samo znali koliko je to samo komicno. Mi sad svi treba da vam apludiramo, kako da ne. Sve sto ste i sto cete uraditi u narednih tri godine bi mogli odmah danas ali zasto, kad je bolje cuvati interese pojedinaca kojima prija da Srbija ne bude u EU dok oni sire svoja carstva. Jedva cekam EU, da gledam kako ce vas tretirati Korporacije jer ste to i zazluzili.

Grujica

pre 15 godina

Srbija mora da se oslobodi osumnjicenih za ratne zlocine nad civilnim stanovnistvom. I da povrati slavu junaka koji su se uvek borili protiv jacih od sebe.

denke

pre 15 godina

Dobro je sto su ga uhapsili, ali ne znam da li ce Evropi ikada biti dosta da bi nas primili u Evropsku uniju , na njima je da se pokazu !

Pancevka

pre 15 godina

Ovaj... pa i one krupnije zverke su nekoliko puta trazili u Pancevu. A ima i mnogo tzv. sumnjivih policijskih akcija cak i preko dana, navodno zbog nekakvih opljackanih benzinskih pumpi, a o njima posle ni slovca cak ni u lokalnim novinama... Zar je tako prosto?
Dajte vec jednom sredite i to. Em nam uvalili zagadjenje, em sad i ovo...

Tima

pre 15 godina

Kakvi prastari fazoni kojima se nasi vlastodrsci i dalje sluze u komunikaciji sa zrelim, evropskim politickim igracima ( na stranu nas gradjane koje vec uobicajeno tretiraju kao marvu) .Pa bar su citavo to hapsenje mogli da odrade sa vise stila, da ne bude tako ocigledno da je sve to samo stvar promisljenog tajminga.

Aleksandra

pre 15 godina

Ako je ovo tacna vest, fantastican tajming i odgovor Holandiji, na danasnju vest da nece ratifikovati SSP sa Srbijom do potpune saradnje sa Haskim tribunalom.
Jos samo da mi ratifikujemo sa Palmom SSP i Evropo, evo nas!

suvavecera

pre 15 godina

"Danas oko 11 i 30 uhapšen je u okolini Sarajeva Atif Dudaković, optužen pred haškim tribunalom za spaljivanje više srpskih sela u bivšoj Republici Srpskoj Krajini. Takođe, kasnije danas, se očekuje nastavak ponovljenih suđenja Naseru Oriću, Ramušu Haradinaju, Rahimu Ademiju, Agimu Čekuu, Hašimu Tačiju i mnogim drugima optuženim za zločine nad srpskim civilima". Nažalost, ovakvu vest još neću videti, ni ovde, niti bilo gde. Važno je da smo sad još bliže ulasku u Evropsku uniju. Malo sutra...

Mihajlo

pre 15 godina

E pa nadam se da ce se General Mladic pre ubiti nego dopustiti da mu 100000 % veci zlocinci od njeg sude.
Shvatam ja da su oni uradili neke lose stvari a li pobogu zar s u samo Srbi bili krivi u ratu??
Pa ko meni ubi 3 clana uze porodice i ko mene istera iz svog doma??

M@gic

pre 15 godina

Hvala Bogu. Jedan manje. Još ovu trojicu da uhvate i da se haaška priča završi jednom za uvek. Dojadila mi je već. Osam godina slušam jedno te isto. Hoću da zaboravim da taj grad, Haag, uopšte postoji na kugli zemaljskoj i da konačno budemo normalna evropska zemlja.

Krle

pre 15 godina

Kakav smo mi to narod kad heroje
i deo svoje zemlje, svoje istorije prodajemo za vizne olaksice, sporazume, kredite???
Dok taj isti tribunal oslobadja hrvate, muslimane, albance koji su ubijali i mucili nase zene, decu, oceve, sestre i bracu i koje u njihovim zemljama kuju u zvezde, mi nase kujemo u okove!
Kakav smo mi to narod?!?

baki

pre 15 godina

Људи моји чему се радујете?Испоруци српског меса Хагу? Мислите да ће нас сада Европа оберучке прихватити? Нису они глупи па да не виде да је то прозирна политика Тадића и ДС.

jegood

pre 15 godina

Ne, ne znaju gde se nalaze preostali Haški begunci. Da postoji volja, mogli bi da ih uhapse (tajne službe) dok si rekao 'keks', kao npr. ovog Župljanina.

bato

pre 15 godina

...Amerika je pocela stotine ratova od II svetskog rata, pobila na stotine hiljada neducnih civila (i dece) da na kraju niko nije zaglavio bilo kakvog zatvora.

Jagodinac

pre 15 godina

E, tako se saradjuje sa Haskim tribunalom. A ovo ostalo je nebitno. To je vest koja ce svakog Srbina Evropejca obradovati. Pa neka se sad dokazuje da li je kriv ili ne... vazno je da je on uhapsen.

benny

pre 15 godina

Gle četiri gusara
Bes u njima vri
Jedan puko od muke
Ostalo ih tri

Tri ljuta gusara
A protiv njih ja
Jednog sam zviznuo
Ostala su dva

Dva ljuta gusara
A pogled im ledan
Jedan se okliznuo
Još ostao jedan

Jedan ljuti gusar
Postao je medan
Prosto se istopio
Ostao nijedan

U svakom pogledu
Posla me je strava
Sad je sve u redu
Može da se spava

Zlobni.

pre 15 godina

Pocelo je klupko da se odmotava, mozda od onih nizih, ali pocelo je.
Nije bio daleko, tu nadomak Beograda; i ostali nisu dalje.
Efikasan je ovaj Ren.

Bacvanin

pre 15 godina

Izuzetno mi je drago da su ga uhvatili, mada mi je zao sto se sam nije predao i dostojanstveno snosio odgfovornosti za svoja dela. Svako ko prekrsi zakon, mora da snosi konzekvence za to. Zao mi je da ostali optuzenici nisu tamo gde im je mesto, jer bi nas to lisilo mnogih problema, i napokon bi poceo proces pomiranje izmedju naroda bivse SFRJ. Jedino sto ne mogu da shvatim, jeste kako bih ja, ko jos nije odsluzio vojni rok, i sutra budem otisao u jednu kasarnu da sluzim "otadzbini", kako da imam poverenja u oficire Vojske Republike Srbije, kada nekolicina njih nema dovoljno hrebrosti i odgovornosti da izadje pred sud.
Kako god, drago mi je da ce sovek, ko se tereti takvim zlocinima kakvima se tereti, morati da odgovara za njih, nebitno gde, ali ce morati da odgovara.
Nadajmo se da ce biti jos ovako lepih vesti!

Mislilac

pre 15 godina

Zanima me kakvu ce kaznu da dobije ovaj u čijem su ga stanu našli? Možda pomaganje i sakrivanje osumnjičenih za najgore zločine nije krivično delo u Srbiji. Mislite o tome...

Marko

pre 15 godina

Jako dobar signal... Od prethodnih Vlada se puno ocekivalo, malo su dale... Od ove nista ne ocekujem, ali ako se ovako nastavi, izgleda da ce se "osmeh ponovo nositi narednih sezona"... Hapsi i ostale... Kada vec ide avion za Hag... :-)))

comentateur

pre 15 godina

sve na kasicicu, jednog po jednog, kad bas prigusti.... sledeci je, pretpostavljam, hadzic. toliko je ocigledno da kalkulisu i da mogu da ih po'apse sve kad god hoce ali problijem je sto drzava ne kontrolise citavu vojsku i bezbednosnu agenciju koja je leglo zla i kriminala.

Vizionar

pre 15 godina

Mastam o danu kada cu da se ulogujem na ovaj sajt i da zateknem istu ovakvu vest, ali sa slikama Gorana ili Ratka (nije bitno kojim redosledom)

Aryan

pre 15 godina

Posto se zna ko drzi MUP i BIA pitam se jel to Kostunica zeli da zabiberi izrucenje ako ZES i SPS formiraju vladu, pa kao SPS ne moze pristati na izrucenje jer se nije dobrovoljno predao? Sta god da je, to je njegovo maslo, i to debelo proracunato. Znaci Zapad sad ima apsolutno pravo da tvrdi da su svi otuzeni u Srbiji. Da se ne lazemo vise.

Realni

pre 15 godina

Tako je!!! Da li smo to docekali dan kada drzavni aparati funkcionisu bez obzira ko je u vladi, da li je tehnicka ili ne kao i da li smo pred izborima...

saki

pre 15 godina

Ma sve je to super, ali jednog lepog dana sve ce nam se to obiti o glavu jer ce u istorijskim spisima ostati upisano da su srbi krivi za sve (pogledajte presude okrivljenih srba i ostalih pace vam biti jasno!). Mi nikad negledamo unapred a morali bi,pa nismo mi bas toliko losi...ili se ja varam.ne prihvatam cinjenicu da ce neko kad bude pricao sa mojom decom i unucima biti u pravu kada kaze da smo mi genocidan narod i da smo mi krivi za ratove koji su se desavali! ne bi smeli to da dozvolimo, nikako!

teoreticar

pre 15 godina

Ovde neko rece prodajemo nase heroje iz svoje zemlje. Prvo Zupljanin nije gradjanin i drzavljanin Srbije. To je isto kao da je Srbin u Americi americki drzavljanin. Drugo kakav heroj. Za ono sto mu se sudi. On da je heroj ne bi maltretirao svoju porodicu i sedam miliona Srba drzao u sahu

Dejan

pre 15 godina

Odlicna vest. Izgleda da je buduca nova vlada pravila prvi korak. Sada su preostala jos trojica. Mada sam ubedjen da ako postoji politicka volja, oni ce ubrzo biti predati Hagu. Jer policija i BIA znaju gde se oni nalaze.

Super vest za Srbiju, za medjunarodno pravo i za B i H.

Mirjana Tejic

pre 15 godina

Ovo je jedna od zaista retkih vesti koja mi je poslednjih dana ulepsala zivot u ovoj zemlji Srbijici prepunoj nacionalizma, klerofasizma, homofobije i drugih balkansko-patrijahalnih decjih bolesti u prakticiranju demokratije na samo nama znan nacin... Tempirano ili ne, ali izvedeno dobro... Jos kada bismo opet na izbore... E, onda bi ugodjaj bio potpun... Pa da vidimo ledja nekima koji/e su davno trebali/e da podlegnu carima Zakona o lustraciji... Ovako, mnogo su isti...

EU...

pre 15 godina

Eto ga...znaci nisu ludi oni iz Haaga, kada kazu da se skrivaju u Srbiji jedini bjegunci jos...

Ajde Srbijo i gradjani njeni jos 3 takva i nema vise Haaga u sadasnjem vremenu nego samo kao proslost...

Ovo je nova nada!!

D. Jovanovic

pre 15 godina

Fantasticna vest! Nakon one odvratne jucerasnje vesti o Marku Milosevicu, drago mi je da se nesto pozitivno dogodilo.

Ko je sledeci? Ja garantujem da je ovo hapsenje malo potreslo ovu preostalu trojcu, i ako vec nisu napustili Srbiju, spremaju se.

U svakom slucaju, Evropo, cekaj nas!

Tihi

pre 15 godina

Jes, sad su ga uhapsili. Kao BIA radi na hapsenju begunaca.
Sve to je u cilju onemogucavanja SEZ-a da napravi vladu sa SPS-om. Zna BIA gde se ko tacno nalazi. Kad treba sve ce da uradi sta joj se naredi.

JohnyNS

pre 15 godina

Mi Srbi smo extra naivan narod. Verovatno zbog toga sto srpska politicka elita luta, a pomalo i laze. Dakle nikakvi srpski heroji nisu u pitanju (da jesu herojstvo bi bar jos jednom potvrdili svojom predajom ). Ovako ostaje slika Srba kao aljkavog naroda, ako ih pustis nece puno raditi ali ce jako vikati, ako ih stisnes cutace, ali ce sve ispuniti (setite se Slobodana Milosevica koji se pred srbima ponosio svojim srpstvom, a pred svetom je izazivao gadjenje). gospoda haski optuzenici imaju da odu u Hag, jer oni su nebitni, a posto su bili nedorasli vremenu u kome su se nenadano nasli na polozajimam a nisu se odrekli prilika u kojima su bili, sada je vreme da odgovaraju jer braco, mozes da lazes familiju, ali nemoj da lazes civilizaciju! ajmo u Hag...

masa

pre 15 godina

Sve se moze kad se hoce! Nadam se da ce uskoro i ostatak optuzenika zavrsiti tamo gde im je i mesto, a nas konacno osloboditi tog haskog tereta!

sale

pre 15 godina

Slazem se potpuno i dodajem da bi bilo VEOMA dobro kada bi ih bukvalno danas ili sutra sve pohapsili, zajedno poslali u Hag i zavrsili zauvek sa tim periodom. Posle 7 dana bi vec svi menjali teme i to bi se zaboravilo. DOSTA VISE! NAPRED SRBIJO!

žangaben

pre 15 godina

Da li je moguće, da je tandem Koštunica-Nikitović namignuo svojim ljudima iz BIA i MUP, da "žrtvuju" Župljanina, kako bi se SPS doveo u delikatnu situaciju pred odlukom da se priklone Tadiću?

jovan

pre 15 godina

Konacno se klupko odmotava.
Moram priznati da je nase rukovodstvo genialno.
Cim Holandija zapreti da nece dati zeleno svetlo za SSP,preko dana BIA i MUP-a uhapse jednog od najtrazenijih Haskih beguca.
Dakle ispostavilo se da Haski tribunal ne laze,i da je u pravu da se i ostala trojica nalaze na teritoriji Srbije.
Mislim da ce ostala trojica ili da se dobrovoljno predaju,ili ce da ih policija uhapsi,ali ne odmah vec do kraja godine.
Kao sto se vidi na nama je da zavrsimo konacno saradnju sa Haskim tribunalom,i da ta prica bude zavrsena za sva vremena,
Eto Holandiji signal da ipak promeni stav i da ipak preda parlamentu sporazum na retifikaciju.

Zile

pre 15 godina

Srbija je nekada i Karadjordjevu glavu slala Turcima zato sto je morala, ali se niko tome nije radovao. Inace, ne govorim o krivicno-pravnoj (AKO je neko cinio zlocine mora u zatvor) vec o politickoj dimenziji.

Beogradjanin

pre 15 godina

Ovo je sjajna vest. Divan dan za nasu zemlju. Ovo nije iskrenost prema svetu i EU, ovo je iskrenost prema nama samima. Svaka cast svima koji su ucestvovali u hapsenju, ulepsali su Srbiji dan!

Nemanja

pre 15 godina

Ovaj je bio u okolni BG, a oni najtrazeniji su u samom centru! Sto blize vatri, to bolje.
Jedino ne verujem da je Karadzic u Srbiji i njega zaista ne znam da li ce uspeti da nadju. Mozda ako zavire u neku crkvu :)

j o k e r

pre 15 godina

znaci - sve se moze kad se hoce...??!pre dva dana holandija i belgija su odbile da potpisu ssp!?...ovih dana "sps i ds" ubrzano potpisuju koalicione papire za novu ("za evropu") vladu srbije!?...juce je "vec"uhapsen zupljanin haska pobegulja i stari pandur b i h!?..odmah su objavljena "evropska zadovoljstva ovom "brzom i superprofesionalnom"akcijom..!!!...?..sutra ce to mozda biti karadzic...mladic...ili...mozda ipak zbog utiska-po redu!?- prvo goran hadzic!!??..ma sve se moze kad se hoce...samo da ovi stvarno hoce - vec jednom ?...kad se mora-nije tesko-ha???!...

Mika iz Evrope

pre 15 godina

Ako nisu krivi zasto se kriju? Herojstvo je i predati se, pa nek brane svoju "nevinost" u Hagu. Zasto drze u zatocenistvu citav srpski narod. JA mislim da to nije junastvo vec kukavicluk.

marsa

pre 15 godina

Hag -- Holandski ministar spoljnih poslova kaže da neće predati parlamentu na ratifikaciju SSP između Srbije i EU dok se ne bude video napredak u saradnji s Hagom.
To je vest od juce.
Kad vidi cuda Zupljanin danas vec uhapsen. Verovatno Karadzica i Mladica cuvaju za kraj da bi trgovina jos malo potrajala. Ma nismo znali da znate.

Lala

pre 15 godina

Hag -- Holandski ministar spoljnih poslova kaže da neće predati parlamentu na ratifikaciju SSP između Srbije i EU dok se ne bude video napredak u saradnji s Hagom.

ko kec na desetku :)))) ovo je ludilo...pa shto nam Holandjani nisu ranije rekli shta im treba :))))

kaktus

pre 15 godina

Tek sada kada je jasno da je Kostunica izgubio vlast, odgovorni se usudjuju da hapse haske optuzenike. Sada je valjda i pticicama na grani jasno da je Kostunica taj koji je svo ovo vreme sprecavao hapsenja?

Grujica

pre 15 godina

Srbija mora da se oslobodi osumnjicenih za ratne zlocine nad civilnim stanovnistvom. I da povrati slavu junaka koji su se uvek borili protiv jacih od sebe.

Еврослептик

pre 15 godina

Баш ме занима како ће СПС сада да уђе у владу која ће испоручивати оптужене Хагу...

Sasha

pre 15 godina

E kad bi sada u naletu dali i ovu preostalu trojicu. Nismo mi te srece. Sada ce Tadic da napravi vladu sa socijalistima i do pada te vlade niko vise nece biti isporucen. I to je fakat.

Izgleda da je neko odlucio da je dovoljno da se izruci samo jedan a da se mrcvarenje celokupnog nastavi. Dokle? Videcemo.

Anti SPS.

pre 15 godina

Ne volim,ali...
Danima je Dacic vukao za nos Kostunicu i Nikolica.
Sada sa sa ovim Zupljaninom...
Pa kada je ubedio Milosevica da se preda.
Volio bih da me neko uveri da krivo razmisljam.

Vincent Stefanovic

pre 15 godina

Imam 2 komentara na ovu vest
Prvo, ne mislim da je ovo bio naj srecniji trenutak za to a evo i zasto:
1. Hollandija kritikuje srbiju za ne-saradju, a mi sutra dan uhapsimo jednog od njih.
Znaci, Hollandija je u pravu i treba vrsiti jos veci pritisak na Beograd.
2. ZES i SPS treba da se dogovore oko stabilne vlade. Nisam siguran koliko ce ovo pomoci.
Drugo, zao mi je da neki ljudi jos uvek misle da su Mladic i ostali prijatelji i heroji Srpskog naroda.
Kada volis nekoga (a svaki vojnik voli svoju domovinu, cak vise se zaklinje da ce zivot dati za nju) speman si da das sve od sebe. Koji otac, majka, brat, sestra nije speman da da svoj zivot da spasi porodicu?
Ukoliko su heroji onda neka idu u Hag da spasu srbiju.
Mrko mi je i tesko da uzimam Seselja kao primer ali niko ne moze reci da je on uzeo ceo narod za taoce radi licne slobode. Mi smo socijalna bica i kolektiv primuje nad jedincem. Sam nisi nista. Drugi te cine covekom.

vlada

pre 15 godina

ako je uslov da jedna zemlja sa 8000000000 ljudi krene dalje,onda ne shvatam par nekakvih mozgova koji celu naciju sputavaju u tome. ovo je svakako dobra vest. da kojim slucajem mene traze,sam bih otisao i oslobodio svoj narod.

Homer

pre 15 godina

Priča oko Haga se mora pre ili kasnije završiti jer od toga zavisi sudbina ove zemlje... Hag je gorka pilula koju moramo progutati ali ne moramo bar da se radujemo jer taj isti tribunal je pokazao koliko je dvoličan tako što je oslobodio jednog Nasera Orića i Ramuša Haradinaja.

denke

pre 15 godina

Dobro je sto su ga uhapsili, ali ne znam da li ce Evropi ikada biti dosta da bi nas primili u Evropsku uniju , na njima je da se pokazu !

Katica

pre 15 godina

U Srbiji je sve POLITIKA, pa i kad hapsite haške optuženike i to je u funkciji neke politike, političkog trenutka! Ne raduje me hapšenje Župljanina baš danas, kao što me ne raduje što se sud u Požarevcu baš juče, posle 7 god, setio da donese presudu (tj. oslobodi Marka!). Brine me i agresivno izveštavanje oko Župljaninovog, hapšenja!!! Ipak bi vest dana br.1 trebala da bude da je konstituisana skupšina Srbije. Hapšenje Župljanina i presuda Marku Miloševiću – baš sada – su POSLEDNJI TRZAJI VLASTI KOJA GUBI MOĆ i koja ŽELI DA SPREČI da DS i SPS formiraju vladu!!! Ko zna kakve će još smicalice nelustriran DB da smisli!

Nikola

pre 15 godina

A, u Srbiji je bio? Naši su ga našli? Neverovatno! Znači čim se namiriše da se menja klima oko Vlade, i da oni koji sad 'vedre i oblače nad Srbijom' više neće biti u igri, onda se radi svoj posao. Za sve što u ovoj zemlji ne funkcioniše krivi su političari. I sudstvo i policija pre nego što započnu neki posao moraju da bace pogled prema Vladi, pa ako klimnu potvrdno, onda može.

Vendetta

pre 15 godina

Kakva slucajnost! Mozda DSS, u cijim su rukama i policija i BIA, zeli da se ovim hapsenjem priblizimo potpisivanju SSP-a, a mozda zele da postave poneku prepreku u pregovorima o formiranju vlade izmedju DS-a i SPS-a? Ja znam kako meni ovo izgleda. Ono sto mene interesuje je da li su ostali "begunci" svesni ko ih krije i kako ih koristi za potkusurivanje?

Branko

pre 15 godina

Bravo za DS! Uhapsiti sve haske optuzenike pre izglasavanja vlade SPS:om tako da ovi posle ne mogu da gundjaju o "haskoj nepravdi" i da prete padom vlade. Ovako, i vuk sit i ovce na broju ;)

Milenko

pre 15 godina

Pa jel vredelo cekati sve ove godine?! Jer vredelo ubistva premijera Djindjica?! Optuzeni ce stici do Hag-a, a ubice su vec na robiji... Naravno da nije vredelo, i ko je pametan shvatice.... Ko nije....

Pancevka

pre 15 godina

Ovaj... pa i one krupnije zverke su nekoliko puta trazili u Pancevu. A ima i mnogo tzv. sumnjivih policijskih akcija cak i preko dana, navodno zbog nekakvih opljackanih benzinskih pumpi, a o njima posle ni slovca cak ni u lokalnim novinama... Zar je tako prosto?
Dajte vec jednom sredite i to. Em nam uvalili zagadjenje, em sad i ovo...

hm

pre 15 godina

Nadam se da se svi slazemo da je bilo potrebno samo da se donese odluka o hapsenju.
Iz toga samo proizlazi pitanje:
Ko je doneo tako vaznu odluku, ako nemamo Vladu?
To je svakako politicka odluka, pa me interesuje, da li to znaci da sluzba (BIA, DB...) i dalje vodi vazan deo politike u Srbiji?

mario

pre 15 godina

Pa jel nije gosp.Ljaljić tvrdio da nisu na dohvat ruke,a ovaj uhapšen pored Beograda.
Što se tiče Holandije oni traže onog glavnog ovaj je sitna riba ljepo je njihov ministar rekao kada Mladić bude u Haagu onda SSP.

vinska musica

pre 15 godina

Znaci, BIA vise nije u rukama DSS. DS ima vremana do formiranja vlade da uhapsi i ovu trojicu, Marko je vec pomilovan pa SPS moze mirno u vladu. Kakva papazjanija, da nije zalosno bilo bi smesno. Godinama blefiramo evropu, natezemo se medjusobno i sve resavamo u zadnjem trenutku. DOKLE!

Sax

pre 15 godina

Kada god se Kostunici ljulja fotelja i kada izgleda da je u bezizlaznoj situaciji, ON iznenadi kao sahista koji zrtvuje figuru. Ovo je potez kojim bi SPS trebalo da odustane od bilo kakvih pregovora sa DS.

Milan

pre 15 godina

Neki ce sada opet da kukaju kako nam evropa uslovljava i da nam komanduju itd. Nas srba ima na hiljade koji bi bili spremni da odu dobrovoljno kao zamena za Hag umesto tih "rodoljuba" za dobrobit svoga naroda. Da li je Hag nepristrasan, objektivan, dali sudi samo srbima sve to ja bitno ali ne sme da bude razlog da citav narod zbog toga trpi posebno ako i sami znamo da ima razloga zasto ih traze.
Zivela evropska Srbija!

bezimena

pre 15 godina

Pronadjen u Pančevu!? Pančevo je Srbija ili Holandjani lažu, šta kaže Rasim Lj. na ovo?:))) Ajmo ajde, još malo napora pa da se kolektivno dezinfikujemo i krenemo u svet čisti i doterani!

Otvorenih Ociju

pre 15 godina

Ahahahahahahaha, ne mogu da verujem. Tribunal od samog pocetka tvdi kao i ostatak Evrope da su svi zlocinci na dohvat ruke Srpskim Vlastima. Ovi takodje na to odmahuju glavom, a kad se pojavi prepreka oni isporuce po jednog. Svima, apsolutno je svima to jasno i zaista me cudi kako ih nije sramota. Oli Ren je jasno rekao da je Evropa umorna od slicnih fazona Srpskih Vlasti. Na zalost garnitura unutar DBa, je veoma ogranicena i funkcionise po nekom starom principu i misli da mogu ovakve fazone da prodaju svima, ahahahaha, kako ste samo pateticni. Ali Evropa je neizbezna i kad tad cete ih predati sve, kad tad ce svi dosijei biti otvoreni i kad tad cete biti sklonjeni. Verujem da pratite i ove komentare a kamoli da neznate gde su Ratni Zlocinci, kad bi samo znali koliko je to samo komicno. Mi sad svi treba da vam apludiramo, kako da ne. Sve sto ste i sto cete uraditi u narednih tri godine bi mogli odmah danas ali zasto, kad je bolje cuvati interese pojedinaca kojima prija da Srbija ne bude u EU dok oni sire svoja carstva. Jedva cekam EU, da gledam kako ce vas tretirati Korporacije jer ste to i zazluzili.

ja

pre 15 godina

ma dajte bre, jel moguce da ovde neki misle da je drzava konacno pocela da radi nesto konkretno? pa kad bi im to bilo u bilo kakvom interesu i preostala trojica bi kolko sutra bila u hagu. jel vi stvarno mislite da politicari i ostali funkcioneri ne znaju gde se kriju mladic i ekipa i da nisu znali gde je zupljanin? svi ce oni kad tad otici u hag, samo se gledaju pravo vreme i trenutak koji najvise odgovaraju vlasti...

Ivan

pre 15 godina

Evo potvrde da se zna gde su svi, ali da nase vlasti dobacuju samo kad zagusti. Tako je i hapsenje Milosevica pocelo vece pre isteka ultimatuma, poslat u Hag dan pre isteka ultimatuma. Ne svidja mi se takva politika. Haski sud postoji da bi nam dao sansu da se odreknemo zlocina pocinjenih u nase ime, a ne zato da bi mi trgovali sa medjunarodnom zajednicom. Sigurno da cu uvek pohvaliti privodjenje pravdi bilo kod zlocinca, pa bio to Srbin, Hrvat, Avganistanac... ali hajde da to radimo zato sto su zlocinci, e ne zato sto nam neko stavlja taj namet na glavu.
Hvala!

Nađa

pre 15 godina

Ako ova vest znači da smo krenuli da okončamo sa ovim problemom onda je to super, ali ako je to hapšenje prouzrokovano dnevnopolitičkim potrebama nekih političkih moćnika onda nam je zadovoljstvo kratkog daha. Sama vest o hapšenju pokazuje da se može kad se hoće i da priče kako izveštaj Haškog tužitelja nije realan gube na značenju i krajnje je vreme da okončamo svoje obaveze. Očekujem da SPS ne pravi smetnje pri izvršenju obaveza prema Hagu jer su ih oni kad su apsolutno vladali ovom zemljom prihvatili, jedino bih volela da znam da li je ovo hapšenje redovan postupak ili neka Koštunicina ujdurma kako bi pokrenuo kvazi patriotske snage da mu povrate ulogu glavnog u politici šta sledi dalje.

Slobodan

pre 15 godina

Sad je, kao, uhvaćen, pa iz toga sledi zaključak da "radimo ozbiljno, a godinama se tapka u mestu i još nisu identifikovani jataci u administraciji koji su Goranu Hadžiću dojavili za prispeće optužnice. U čitavom poslu okupila se ekipa nesposobnih, i oportunista, koje svako ko nešto zna vuče za nos, na štetu države Srbije. Treba odmah otpustiti ekipu koja uz sva sredstva nije u stanju da čoveka locira toliko vremena. Ko sad može da tvrdi da bilo ko od traženih nije u Srbiji, kad odjednom izranjaju.

Pesimista

pre 15 godina

Sve je to lepo, ali proci ce jos narednih 20 godina dok se ne uhapsi sledeci, a cini mi se da je ovaj Zupljanin sitna riba u odnosu na Karadzica i Mladica. Na zalost mislim da ovu dvojicu niko nece (citaj "ne sme") da takne, tako da cemo jos 100 godina da ne-saradjujemo sa Hagom...

jovanović

pre 15 godina

Ja ovu vest ne mogu da ne tumačim u kontekstu pregovora o vladi. I, šta sad ovo znači ? Socijalisti hoće u Evropu i ne prave pitanje oko Haga; neformirana vlada već počela da radi ? Ili ? Nije mi baš jasno.

dragan

pre 15 godina

... 90% posto Srbije ce osuti drvlje i kamenje na Dacica i zute, jer ne znaju u cijim je rukama BIA i ko hapsi i odvodi u Hag, Zupljanin koletaralna steta prljave politike i smestanja malom Ivici.

Tima

pre 15 godina

Kakvi prastari fazoni kojima se nasi vlastodrsci i dalje sluze u komunikaciji sa zrelim, evropskim politickim igracima ( na stranu nas gradjane koje vec uobicajeno tretiraju kao marvu) .Pa bar su citavo to hapsenje mogli da odrade sa vise stila, da ne bude tako ocigledno da je sve to samo stvar promisljenog tajminga.