Ponedeljak, 09.06.2008.

08:11

Blic: SPS povećava ulog

List Blic poziva se na izvor iz vrha SPS-a, koji navodi da je lider socijalista Ivica Dačić povećao zahteve i da traži mesto premijera u budućoj vladi.

Izvor: B92

Blic: SPS poveæava ulog IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 15 godina

Dva Srbina, tri partije. Ova stara izreka govori sve. Nama su uvek licni interesi bili iznad svega. Znaci nije vazno ko ce biti predsednik. Mnogo je vaznije da se podanici Srbije dozovu pameti. A tu, izgleda, spasa nema. Laku noc.

Socijalista

pre 15 godina

Mislim da je gosp. Dacic Ivica pravi covek za premijera Srbije. Ima karakter, posten je i pametan, mislim da takvog politicara nema u DS-u. Zelim vam sve najbolje u radu u buducoj vladi, pokazite svima kako ce izgledati Srbija kada je vode socijalisti. Siguran sam da nam dolaze lepsa vremena!!!

sanja

pre 15 godina

Dacic tvrdi pazar. Trazi ono sto i sam zna da ne moze da dobije i onda otvara mogucnost i alibi da napravi koaliciju sa SRS i DSS. Kada bi to DS uradio izgubio bi barem 50% biraca i sledeci izbori bi imali izlaznost oko 30% Mogu da dobiju ministarstvo vera i dijaspore i omladinu i sport i ajde jos Mrka za kapitalne investicije i to je sve

tanja

pre 15 godina

KOJE MINISTARSTVO CE DOBITI PALMA, bivsi Arkanov prijatelj. Samo da podsetim prekosutra se navrsava sedam godina od ubistva novinara Milana Pantic u Jagodini. Ko je u toj maloj varosici bio tako mocan i mogao onemoguciti rad policije, istraznih organa?

šefica

pre 15 godina

Ali, zašto bi o bilo kome/čemu imali kritički osvrt, ili ne daj Bože takvih drastičnih mera, nekoga isključivali iz Partije?????!!!!! Pa, SPS se ni ne misli da je ikad grešio, niti da je (i dalje )'crni djavo', već sam 'beli andjeo, koji nudi spasonosno rešenje!!! Mislim, stvaaarnooo. I, jeste, već sam čin pregovarenja sa njima osećam kao svojevrsno poniženje, a od tog sporta sam se baš umorila!

movement

pre 15 godina

mislim da u svakoj soluciji slijedi da vam ministar kulture bude Palma. Možda dovede u Srbiju Mocarta i Betovena - na Ušće na koncert....takva vam je cijela politika - svi vam obećavaju nemoguće (ok je to, svuda se to u svijetu radi tako - ali ovi vaši baš pretjeraše; ne znam samo kako će vam poslije objasniti đe vam je kosovo a bojim se i pored kosova, mislite li da će vam štogod biti bolje u EU, moći ćete putovati bez viza samo što nećete imati s čim i sl....)

optimista

pre 15 godina

hahahahahhahahah :) :) :)
Ova komedija prevazilazi i Nusiceve...
Predlazem da Dacicu daju mesto premijera, Nikolicu ministarstvo odbrane, za predsednika nek dovedu Seselja iz Haga, porodici Milosevic nek razdele ostala ministarstva, Vucicu inostrane poslove...
...a nama (narodu) umesto onih 1000evra, najbolje po jedno mesto na novom groblju!
Rusija nam se smesi, fali nam jos Cernobil i da se ova farsa jednom za svagda zavrsi jer nama nema pomoci.

munze konza

pre 15 godina

Politika je čudo. Dačić je požurio da formira (beo)gradsku vladu kako bi i ona bila deo paketa za pregovore: ja ću vama da dam Beograd, a vi meni premijersko mesto.

Novi izbori ne bi "demokratama" doneli ničega dobrog posle ovog sa SPS. Iz njih bi samo "deda i unuk" profitirali. Palma je dobio što mu treba i nema šta više ni da dobije ni da izgubi. ... I nardnjaci bi, pošto su sve izgubili, dobili novu šansu za ucenjivanje.

munze konza

pre 15 godina

Ja predlažem da svaka parlamentarna stranka napravi svoju vladu, a da se za njihov zajednički rad formira koordinaciono telo na čijem čelu bi svaka stranka dala po jednog svog člana. Na nivou ministarstava bih formirao resorne kancelarije u kojima bi, opet, svaka parlamentarna stranka dala po jednog člnana. Na čelu tih kancelarija bi bio savet koji bi činili svi članovi, a predsedavanje bi bilo na mesec dana, rotacijom.

Funkcionalnost ovakve vlade bi bila zagarantovana (ništa manja nego sada), a vladali bi večito.

bezimena

pre 15 godina

Bolje novi izbori sada nego iduće godine, reprize su postale dosadne (prošle godine je na isti način kombi stranka ucenjivala) ali to vaška obaška, ono što je nenadoknadivo je trka s vremenom kojeg mi više nemamo!

S

pre 15 godina

Iz prasine i taloga sa dna bureta, gospoda bi na premijersko mesto. Meni ne dopire do mozga da je SPS na korak od vlasti. Svega ovo ne bi bilo da je Pera zavrsio zapoceto 5. i 6. oktobra.

sasa jokic

pre 15 godina

Ako vec govorimo o stabilnoj Vladi, i gutanju zaba, pa onda je pametnije napraviti Vladu sa radikalima, uz uslov da se odreknu Seselja, i da prihvate manje bitna ministarstva. Tomi i Vucicu je muka od Seselja i to je javna tajna. To bi im bio idealan izgovor da ga skinu sa grbace,a sigurno je da nose manje odgovornosti od SPS-a za propast Srbije! Obzirom da su svesni da nemaju kadar da rukovode drzavom, odgovaralo bi im i da statiraju u Vladi, i odgovornost prepuste DS-u. Ta Vlada bi imala velike sanse za dva mandata, koji su neophodni da bi se stvari dugorocno dovele u red!Ako vec govorimo o nacionalnom pomirenju onda to pomirenje treba da bude izmedju dve najvece stranke. Pa zar nije i pokojni Djindjic govorio da najvecu zabu moras prvu da progutas?! Meni se dize kosa na glavi zbog pomirenja sa SPS-om, pa u toj partiji sede Borka Vucic, Mihalj Kertes, Baki Andjelkovic, Skundric, Suvakovic, znaci ljudi koji su nas pljackali decenijama, dok su se u pozadini gajili mladi kadrovi, Dacic, Bajatovic, Antic....U SRS-u je najaveci problem Seselj, i njihova demagogija, koju je lakse progutati od ratova u bivsoj Jugoslaviji, hiper inflacija, ubistava, i svega sto je bilo u port foliu SPS-a!

Jablan

pre 15 godina

"Mirno spavaj nano sve je zakljucano"
Sve je ovo u interesu vasem i za vas postovani biraci.
Vrlo vazno ko je premijer, vazno da smo mi u Evropi.
Jablan

iva

pre 15 godina

Znam da nije bajno daleko je od toga,ali to je politika. Cesto rivali stupaju u saveznistva kad pritreba. Pa evo i na Kosovu je partija pok. Rugove usla u koaliciju sa suparnickom Tacijevom. Sto se tice neke druge opcije, najbolje je da budu novi izbori jer ako bi SRS-DSS sa SPS-om formirali Vladu to ne samo da ne bi kratko trajalo(ne znam po cemu neki misle da bi kratko trajalo) nego bi bio najcrnji horor film.

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

Dakle,SVE ZA VLAST!
Prvo juce ona neverovatna i uvredljiva izjava Tadica o zajednickom bolu... Zasto se, uopste iko zanosi da ce buduca vlast biti i za milimetar bolja za Srbiju od prethodne sa Kostunjavim?! Pa, sustinski, na isti nacin su se pijacno nadmetali nedeljama, mesecima oko fotelja. Da li se dogodila dugo i predugo potrebna lustracija? Naravno da nije. Bilteni poput Kurira i drugih su efikasno odradili posao-otupili i minorizovali ponizene tokom devedesetih, a podgrejali i ohrabrili zloslutni krvavi primitivizam. Nego, gde je u celoj prici DS? Niste ni vi primetili da je svo vreme na vlasti. I bice opet. I ponovo ce da se uortaci sa ljigavom prevarom tzv. nac. jedinstva, ovaj put sa SPSom. I, kao tripujete se da ce jednog dana doci stvari na svoje mesto, da ce krvnici devedesetih da idu na odavno zasluzene robije, da ce ober- lopovima biti oduzeto pokradeno, da ce da se stvari konacno nazovu pravim imenom i da se jasno zna sta valja, a sta ne. Ne, rece covek da imamo zajednicku bol.... Ja nemam.
Jedan je odavno trebao biti sprecen da bilo sta istorijski znacajno obavlja, vaznije od sefa banke, a drugi je trebao da ziv ubire zdrave plodove progresivnog i reformatorskog odnosa prema budjavoj sredini. I da zivimo kao neki tzv.normalan svet. Ne, Dacic ce biti premijer. Mene je stid.

Radenko

pre 15 godina

Blic je glasilo blisko DS-u, ne moramo da žmurimo pred tim, tako da priče o Ivici kao premijeru vidim kao pripreme javnog mnjena na velike ustupke koje će SPS dobiti, a koje će se opravdati time da treba da budemo srećni što ZES ipak ima premijera.

spartak

pre 15 godina

Mislim, da bi bilo najbolje da DS, odmah, napravi vladu sa radikalima, tako bi imali stabilnu vecinu.
I nakon toga, izbori nam vise nece biti potrebni. I ovako nam vise ne trebaju, vise ne postoji bilo kakva razlika izmedju politickih opcija. Sto kazu: Para vrti, gde burgija nece...

tanja

pre 15 godina

Bitan je Premijer, neko ko ce da vuce. On je glavni i to nikako ne moze da bude Dacic. Ne razumem cega se DS boji? Bitna je BIA i Ministarstvo prosvete. Ako se te tri stvari ne formiraju iz redova DS-a, ova vlada ce biti kratkotrajna. Dosta sa ulizivanjem, nema mere. Ako nece ne moraju. Tajkuni su uzeli dovoljno, nece valjda i zivote (kao sloba)

stefke

pre 15 godina

Od dva zla biramo manje zlo. Meni je svejedno samo da ne gledam Kostunicu na mestu premijera jos 4 godina smucio se covek i sv. Petru

Figaro

pre 15 godina

Iako mi se prevrće želudac na samu pomisao pravljenja vlade sa SPS-om,to je neizbežno i što kaže Čanak bolje on danas da je pravi nego sutra njegov sin.
Samo da što pre vidim leđa Koštunici, Iliću i njihovim prašinarima!

skeptik

pre 15 godina

Stvari su sada jasnije:stanje 125:125,pola Srbije za, pola protiv ,a i od onih koji su "za" jedan deo je protiv, ali ne suviše glasno! Šta sad!? Novi izbori-bezveze (rezultat će biti sličan), beskrajni "pregovori" pa nestabilna većina-već viđeno.. Rešenje-svim strankama neko ministarstvo (jačim jača ministarstva), premijer klizni, svakoj stranci po nekoliko meseci(izračunati,shodno dobitku na izborima), kolektivno rukovođenje.. to smo nekad već imali i pokazalo se loše ali ne manje loše od ovoga što sada imamo. Svakoj stranci komad kolača i svi srećni i zadovoljni, svi neka na nekom nivou budu vlast ili opzicija i eto sreće 4 godine. Evropa neka lepo da novce i neka se ne petlja puno u naše unutrašnje stvari.Kapitalizam je ionako nehuman.Savremeni srpski političar-puno zuji,malo meda daje! A narod-pa sam je tražio....

Zak- shurak

pre 15 godina

nema sanse da dobiju premijera, niti unutrasnje poslove... isto ko sto tadic mora mene da sokira onim sto prica, da bi mi posle izgledalo da u stvari i nije strasno to sto se desilo, mora i dacic svojima i to mnogo vise... svidjalo se meni ili ne sve ovo (a nikako mi nije prva preferenca), opasno je tadic odigro ovaj put!

mrCo

pre 15 godina

Najbolje bi bilo postaviti Krkobabica za premijera. On bi najvise tu uradio. A sto se tice SPSa, pa sta, necemo sada da budemo zlopamtila - bilo pa proslo. Eh, ko se vise toga seca. A bilo je i ratno stanje i nepravedne i nicim izazvane sankcije pa jos inflacija. Treba ih razumeti. A posto SPS i DS imaju "istu ideologiju" i posto su to dve "autenticne stranke" onda stvarno ne vidim problem. U to ime vas pozdravljam. Ziveli!

Nada

pre 15 godina

U celosti se slažem sa iskrenošću Nenada Čanka (utisak nedelje ). Dobro se sećam predloga kao učesnik političkih zbivanja devedesetih da radikalnu stranku treba zabraniti, a sada vidimo zašto.

Sta jos.

pre 15 godina

Oliver Dulic kaze da vlada traje ceo mandat.
Ponekad se desava da macka i pas zive zajedno,ali nikad nisi siguran sta ce donet sledeci trenutak.

Prevodilac I

pre 15 godina

Pa ajde bre jednom sa reci na delo!
Publika sedi i ceka. Sudija Tadic ce da da znak za pocetak utakmice, koja je vrlo vazna za plasman u EU.
Svi mi cekamo da se zatresu mreze. Gol ili autogol, pobediti ili izgubiti nama je svejedno.
Samo gospodo politicari neka ne bude vise nereseno! Od toliko neresenih utakmica nam je svima zlo postalo.

krle

pre 15 godina

SPS više nije tako jak igrač kao što je bio na početku pregovora, budući da više nije tas na vagi. Naime, DSS i radikali sada nemaju 126 poslanika ni u jednoj varijanti, jer su ih definitivno napustili Palma i Bošnjaci. To praktično znači da će se formirati vlada ZES+SPS+manjine ili će biti novi izbori. Treće opcije nema. Zbog toga ne bi trebalo prihvatati bilo kakva uslovljavanja SPS jer oni blefiraju-na nove izbore im se ne ide i svesni su da će svakako ići u koaliciju sa ZES, pa sada pokušavaju da izvuku iz pregovora što više mogu.

jovan

pre 15 godina

Daj boze da se vec jednom napravi vlada.
Zbogom Radikali,DSS,i Nova Srbija.
Premijera samo ako predlozi Boris Tadic.
Bez obzira na pomirenje, bilo bi krajnje noodgovorno da Ivica Dacic bude premijer.
Pozdrav Jovan

Rajko Cvetkovic

pre 15 godina

Svakome je svoja muka najveca, svakome je svoj bol najveci ... Boris je to samo konstatovao, nije uporedjivao niti se moze uporediti, ja nemam nikakve bolove zbog Milosevica, ali Djindjica nikada necu preboleti. Ne mogu ocekivati od Dacica da misli i oseca kao ja.
Potpisujem sve sto je Canak rekao, pitanje je buducnosti, grozna proslost se nikad nece zaboraviti, a SPS neka se pere jedno 15 godina, pa cemo ih onda proceniti.

solaris

pre 15 godina

"Kako god se predstavljala, ta stranka se nije reformisala, ocenio je Čanak."
Kako sada nije reformisan. Juce jeste danas nije. Sta se ovde desava? Komedija

Setio se

pre 15 godina

Setio sam se Aligrudića kako je pre godinu dana objašnjavao zašto je DSS glasao za Nikolića u skupštini. E pa hvala Bogu da ti politikanti, koji uvek imaju objašnjenje za svoje podle postupke, više neće imati nikakve šanse da mute.

Johnny

pre 15 godina

A, zašto nije moguće ?
Kad je mogao Koštunica da ucenjuje, a što ne bi i Ivica...
SPS da nas "vadi", e moj Tadiću, još ću da se rasplačem što i oni tuguju za Predsednikom.

Đorđe

pre 15 godina

E samo bi falilo da nam Dačić bude premijer, ljudi ja od srama pred samim sobom ne bih mogao više ni u ogledalu da se pogledam.Posle svih onih godina guljenja asfalta od 09.marta do 05.oktobra i sada ovo da se desi... još uz podršku DS-a,...
Kakva bi to prevara bila BORISE!!!!

baba ganush

pre 15 godina

Tvrdoglavost nije odlika politicara. Ko udje u politiku mora da snizi svoje kriterijume zarad boljitka drzave i njenih gradjana. Kada bi se svako drzao svojih principa nijedna vlada se ne bi formirala. Kad bi Canak bio principijelan do kraja onda ne bi ulazio u koalicija sa DS-om kada se pogledaju stavovi o Kosovu.

Pera Mika Laza

pre 15 godina

Moja supruga i ja kao glasaci DS-a, zivimo u zajednici sa mojim roditeljima, inace glasacima SPS-a vec 12 godina. Dakle 3 puna mandata bez vecih problema i trzavica. Kad celjad nije besna, ni kuca nije tesna. Oni su meni oprostili sto su me tukli kao malog, a ja sam njima oprostio sto sam ih redovno dzepario i jednom pao na popravni.

dusan

pre 15 godina

hajde realno da posmatramo stvari kakve jesu, predsednistvo ima pravo da razgovara, pregovara sa ds,
pa ako su tacne vase informacije, sledi sledece, dacic podrzi ds u skupstini, stavljajuci skoro go sps pred svrsen cin, na go sps dacic prodje ili padne, za sada odnos snaga u go sps je protiv koalicije sa ds.

Nat

pre 15 godina

Pa ovo je stvarno bezobrazluk! A da oni sami formiraju vladu i da ih Boris podrzi!? I da se Dacicu, za svaki slucaj, dodeli Nobelova nagrada + Oskar i Beovizija. I neko manje tropsko ostrvo u vlasnistvo...A Vucela na celu TV, Mirica da presedava skupstinom, a Borka Narodnom bankom!Kertes, razume se, na carini! ZA TO NISMO GLASALI!!! DINKICU, TI JEDINI, IZGLEDA, IMAS JOS UVEK NEKE PRINCIPE - NE DOPUSTI DA DS DOTAKNE DNO!!!!

dr

pre 15 godina

Molim vas sedite i dogovorite se već jednom narodu je dosta izbora i vašeg prepucavanja, umorni smo od svega, dokle više vaše borbe za fotelje.

Toleranti (Pecanac)

pre 15 godina

Ako SPS dobije mesto premijera sve ce biti kao sto je bio mozda jos gore (zbog Saradnje s`Hagom). Moj predlog: ako bude 125:125 onda novi izbori ili ZES+LDP+Manjina (privremeno max 2 meseci) kao Opozicija. Pozdrav iz Berlina.

I had a dream (nightmare)

pre 15 godina

Sinoć sam sanjao Šutanovca kako objavljuje da će iduća vlada biti formirana sa Radikalima sa obrazloženjem da je Srbiji potrebna stabilna vlada. Živi bili pa videli ako im umre pater familias za koju godinu eto nama pomirenja.

Emocije na stranu, mislim da DS zna šta radi. Suština nije u simbolici nego u tome da vlada odradi deo posla za prijem Srbije u EU. Za ovaj cilj vredi žrtvovati sve.

Dejan

pre 15 godina

DS ce mozda napraviti koaliciju sa SPS-om i oformiti novu Vladu ali ce zbog stvaranja ove koalicije na sledecim izborima izgubiti podrsku koju je do sada imao.
Svi oni koji su istinski voleli i postovali Zorana Djindjica preko ovoga nikada nece preci.....

savaII

pre 15 godina

Ukoliko DS uzme mesto ministra policije, a SPS ministra za privredu i privatizaciju to je uredu.

U obrnutom slucaju prevarili su birace i jedni i drugi. To vec znamo kako se zavrsava.

Sofija

pre 15 godina

Ako mora da se guta zaba, NE MORA , ZABA KRASTACA, da Dacic bude premijer, dobili su vec infuziju, saradnjom sa ZES-om, na ponovljenim izborima NE BI PRESLI CENZUS, Vladom sa T.Nikolicem i Kostunicom Dr. Vojislavom, za koji mesec, na ponovljenim izborima, NE IMALO SMISLA NI DA TROSE NOVAC ZA KAMPANJU.... ”Još uvek nismo srušili most koji nas povezuje sa katastrofalnom prošlošću, još uvek je moguć pad unazad. Balkan je još uvek pun razornih potencijala.,”Zoran Djindjic.

verica

pre 15 godina

Shta ako SPS odluci da je bolje vrabac u ruci SRS DSS SPS, nego golub na grani SPS DS, nekako mi je neprijatno jer se uvek stavlja koalicija SPS DS a ne ZES.
prijatno

Milka Radic Valjevo

pre 15 godina

Nemogu da verujem da bi Dacic, posle svega sta smo prosli pristao da bude uz Tadica, sta god da je uslov, nismo mi glasali za to.
izgubljeno poverenje

misha

pre 15 godina

Izgleda da Dačić traži mesto premijera u nadi da će tako izdejstvovati mesto u bezbednosnim strukturama. Znači da ćemo opet ostati uskraćeni za reformu tih mračnih službi. Gospodo iz DSa, dajte im sve samo im to ne dajte. Pa zar ne vidite da je to izvor svih zala u Srbiji, te službe su ubile Zorana, od te službe su pobegli svi koji su mogli da pobegnu. Ili Vi možda i niste prava adresa kojoj bi trebalo da se obratim. Možda ste Vi sanitarnim otklonom doživeli neku vrstu katarze pa sada znate nešto što mi ne znamo. Jedno je sigurno: samo u Srbiji nikad nije napravljen otklon od gluposti.

kokolo

pre 15 godina

pa da im ne bude muka ! sada traze i mesto premijera, treba imati i obraza za to. bolje da idemo na nove izbore !
brzo su zaboravili 90-te godine, tadasnja obecanja, ratove, siromastvo, itd. sada bi da vode drzavu!
ne razumem ni penzionere (sa kim su se udruzili), oni su bili izigrani vise puta sa njihove strane. ako im se svidja sps-vrteska neka im je.
resenje....NOVI IZBORI

zikica

pre 15 godina

Plasim se samo da Tadic nema vecinu u glavnom odboru sps-a,kao sto nas upozoravaju iz sps-a, sta ako Dacic krene sa DS, a onda ga smeni njegova partija.
realno

Pera Mika Laza

pre 15 godina

Moja supruga i ja kao glasaci DS-a, zivimo u zajednici sa mojim roditeljima, inace glasacima SPS-a vec 12 godina. Dakle 3 puna mandata bez vecih problema i trzavica. Kad celjad nije besna, ni kuca nije tesna. Oni su meni oprostili sto su me tukli kao malog, a ja sam njima oprostio sto sam ih redovno dzepario i jednom pao na popravni.

Đorđe

pre 15 godina

E samo bi falilo da nam Dačić bude premijer, ljudi ja od srama pred samim sobom ne bih mogao više ni u ogledalu da se pogledam.Posle svih onih godina guljenja asfalta od 09.marta do 05.oktobra i sada ovo da se desi... još uz podršku DS-a,...
Kakva bi to prevara bila BORISE!!!!

misha

pre 15 godina

Izgleda da Dačić traži mesto premijera u nadi da će tako izdejstvovati mesto u bezbednosnim strukturama. Znači da ćemo opet ostati uskraćeni za reformu tih mračnih službi. Gospodo iz DSa, dajte im sve samo im to ne dajte. Pa zar ne vidite da je to izvor svih zala u Srbiji, te službe su ubile Zorana, od te službe su pobegli svi koji su mogli da pobegnu. Ili Vi možda i niste prava adresa kojoj bi trebalo da se obratim. Možda ste Vi sanitarnim otklonom doživeli neku vrstu katarze pa sada znate nešto što mi ne znamo. Jedno je sigurno: samo u Srbiji nikad nije napravljen otklon od gluposti.

Sofija

pre 15 godina

Ako mora da se guta zaba, NE MORA , ZABA KRASTACA, da Dacic bude premijer, dobili su vec infuziju, saradnjom sa ZES-om, na ponovljenim izborima NE BI PRESLI CENZUS, Vladom sa T.Nikolicem i Kostunicom Dr. Vojislavom, za koji mesec, na ponovljenim izborima, NE IMALO SMISLA NI DA TROSE NOVAC ZA KAMPANJU.... ”Još uvek nismo srušili most koji nas povezuje sa katastrofalnom prošlošću, još uvek je moguć pad unazad. Balkan je još uvek pun razornih potencijala.,”Zoran Djindjic.

Dejan

pre 15 godina

DS ce mozda napraviti koaliciju sa SPS-om i oformiti novu Vladu ali ce zbog stvaranja ove koalicije na sledecim izborima izgubiti podrsku koju je do sada imao.
Svi oni koji su istinski voleli i postovali Zorana Djindjica preko ovoga nikada nece preci.....

krle

pre 15 godina

SPS više nije tako jak igrač kao što je bio na početku pregovora, budući da više nije tas na vagi. Naime, DSS i radikali sada nemaju 126 poslanika ni u jednoj varijanti, jer su ih definitivno napustili Palma i Bošnjaci. To praktično znači da će se formirati vlada ZES+SPS+manjine ili će biti novi izbori. Treće opcije nema. Zbog toga ne bi trebalo prihvatati bilo kakva uslovljavanja SPS jer oni blefiraju-na nove izbore im se ne ide i svesni su da će svakako ići u koaliciju sa ZES, pa sada pokušavaju da izvuku iz pregovora što više mogu.

I had a dream (nightmare)

pre 15 godina

Sinoć sam sanjao Šutanovca kako objavljuje da će iduća vlada biti formirana sa Radikalima sa obrazloženjem da je Srbiji potrebna stabilna vlada. Živi bili pa videli ako im umre pater familias za koju godinu eto nama pomirenja.

Emocije na stranu, mislim da DS zna šta radi. Suština nije u simbolici nego u tome da vlada odradi deo posla za prijem Srbije u EU. Za ovaj cilj vredi žrtvovati sve.

Nat

pre 15 godina

Pa ovo je stvarno bezobrazluk! A da oni sami formiraju vladu i da ih Boris podrzi!? I da se Dacicu, za svaki slucaj, dodeli Nobelova nagrada + Oskar i Beovizija. I neko manje tropsko ostrvo u vlasnistvo...A Vucela na celu TV, Mirica da presedava skupstinom, a Borka Narodnom bankom!Kertes, razume se, na carini! ZA TO NISMO GLASALI!!! DINKICU, TI JEDINI, IZGLEDA, IMAS JOS UVEK NEKE PRINCIPE - NE DOPUSTI DA DS DOTAKNE DNO!!!!

jovan

pre 15 godina

Daj boze da se vec jednom napravi vlada.
Zbogom Radikali,DSS,i Nova Srbija.
Premijera samo ako predlozi Boris Tadic.
Bez obzira na pomirenje, bilo bi krajnje noodgovorno da Ivica Dacic bude premijer.
Pozdrav Jovan

solaris

pre 15 godina

"Kako god se predstavljala, ta stranka se nije reformisala, ocenio je Čanak."
Kako sada nije reformisan. Juce jeste danas nije. Sta se ovde desava? Komedija

kokolo

pre 15 godina

pa da im ne bude muka ! sada traze i mesto premijera, treba imati i obraza za to. bolje da idemo na nove izbore !
brzo su zaboravili 90-te godine, tadasnja obecanja, ratove, siromastvo, itd. sada bi da vode drzavu!
ne razumem ni penzionere (sa kim su se udruzili), oni su bili izigrani vise puta sa njihove strane. ako im se svidja sps-vrteska neka im je.
resenje....NOVI IZBORI

Rajko Cvetkovic

pre 15 godina

Svakome je svoja muka najveca, svakome je svoj bol najveci ... Boris je to samo konstatovao, nije uporedjivao niti se moze uporediti, ja nemam nikakve bolove zbog Milosevica, ali Djindjica nikada necu preboleti. Ne mogu ocekivati od Dacica da misli i oseca kao ja.
Potpisujem sve sto je Canak rekao, pitanje je buducnosti, grozna proslost se nikad nece zaboraviti, a SPS neka se pere jedno 15 godina, pa cemo ih onda proceniti.

Toleranti (Pecanac)

pre 15 godina

Ako SPS dobije mesto premijera sve ce biti kao sto je bio mozda jos gore (zbog Saradnje s`Hagom). Moj predlog: ako bude 125:125 onda novi izbori ili ZES+LDP+Manjina (privremeno max 2 meseci) kao Opozicija. Pozdrav iz Berlina.

Prevodilac I

pre 15 godina

Pa ajde bre jednom sa reci na delo!
Publika sedi i ceka. Sudija Tadic ce da da znak za pocetak utakmice, koja je vrlo vazna za plasman u EU.
Svi mi cekamo da se zatresu mreze. Gol ili autogol, pobediti ili izgubiti nama je svejedno.
Samo gospodo politicari neka ne bude vise nereseno! Od toliko neresenih utakmica nam je svima zlo postalo.

spartak

pre 15 godina

Mislim, da bi bilo najbolje da DS, odmah, napravi vladu sa radikalima, tako bi imali stabilnu vecinu.
I nakon toga, izbori nam vise nece biti potrebni. I ovako nam vise ne trebaju, vise ne postoji bilo kakva razlika izmedju politickih opcija. Sto kazu: Para vrti, gde burgija nece...

Milka Radic Valjevo

pre 15 godina

Nemogu da verujem da bi Dacic, posle svega sta smo prosli pristao da bude uz Tadica, sta god da je uslov, nismo mi glasali za to.
izgubljeno poverenje

Nada

pre 15 godina

U celosti se slažem sa iskrenošću Nenada Čanka (utisak nedelje ). Dobro se sećam predloga kao učesnik političkih zbivanja devedesetih da radikalnu stranku treba zabraniti, a sada vidimo zašto.

Radenko

pre 15 godina

Blic je glasilo blisko DS-u, ne moramo da žmurimo pred tim, tako da priče o Ivici kao premijeru vidim kao pripreme javnog mnjena na velike ustupke koje će SPS dobiti, a koje će se opravdati time da treba da budemo srećni što ZES ipak ima premijera.

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

Dakle,SVE ZA VLAST!
Prvo juce ona neverovatna i uvredljiva izjava Tadica o zajednickom bolu... Zasto se, uopste iko zanosi da ce buduca vlast biti i za milimetar bolja za Srbiju od prethodne sa Kostunjavim?! Pa, sustinski, na isti nacin su se pijacno nadmetali nedeljama, mesecima oko fotelja. Da li se dogodila dugo i predugo potrebna lustracija? Naravno da nije. Bilteni poput Kurira i drugih su efikasno odradili posao-otupili i minorizovali ponizene tokom devedesetih, a podgrejali i ohrabrili zloslutni krvavi primitivizam. Nego, gde je u celoj prici DS? Niste ni vi primetili da je svo vreme na vlasti. I bice opet. I ponovo ce da se uortaci sa ljigavom prevarom tzv. nac. jedinstva, ovaj put sa SPSom. I, kao tripujete se da ce jednog dana doci stvari na svoje mesto, da ce krvnici devedesetih da idu na odavno zasluzene robije, da ce ober- lopovima biti oduzeto pokradeno, da ce da se stvari konacno nazovu pravim imenom i da se jasno zna sta valja, a sta ne. Ne, rece covek da imamo zajednicku bol.... Ja nemam.
Jedan je odavno trebao biti sprecen da bilo sta istorijski znacajno obavlja, vaznije od sefa banke, a drugi je trebao da ziv ubire zdrave plodove progresivnog i reformatorskog odnosa prema budjavoj sredini. I da zivimo kao neki tzv.normalan svet. Ne, Dacic ce biti premijer. Mene je stid.

mrCo

pre 15 godina

Najbolje bi bilo postaviti Krkobabica za premijera. On bi najvise tu uradio. A sto se tice SPSa, pa sta, necemo sada da budemo zlopamtila - bilo pa proslo. Eh, ko se vise toga seca. A bilo je i ratno stanje i nepravedne i nicim izazvane sankcije pa jos inflacija. Treba ih razumeti. A posto SPS i DS imaju "istu ideologiju" i posto su to dve "autenticne stranke" onda stvarno ne vidim problem. U to ime vas pozdravljam. Ziveli!

Johnny

pre 15 godina

A, zašto nije moguće ?
Kad je mogao Koštunica da ucenjuje, a što ne bi i Ivica...
SPS da nas "vadi", e moj Tadiću, još ću da se rasplačem što i oni tuguju za Predsednikom.

munze konza

pre 15 godina

Ja predlažem da svaka parlamentarna stranka napravi svoju vladu, a da se za njihov zajednički rad formira koordinaciono telo na čijem čelu bi svaka stranka dala po jednog svog člana. Na nivou ministarstava bih formirao resorne kancelarije u kojima bi, opet, svaka parlamentarna stranka dala po jednog člnana. Na čelu tih kancelarija bi bio savet koji bi činili svi članovi, a predsedavanje bi bilo na mesec dana, rotacijom.

Funkcionalnost ovakve vlade bi bila zagarantovana (ništa manja nego sada), a vladali bi večito.

optimista

pre 15 godina

hahahahahhahahah :) :) :)
Ova komedija prevazilazi i Nusiceve...
Predlazem da Dacicu daju mesto premijera, Nikolicu ministarstvo odbrane, za predsednika nek dovedu Seselja iz Haga, porodici Milosevic nek razdele ostala ministarstva, Vucicu inostrane poslove...
...a nama (narodu) umesto onih 1000evra, najbolje po jedno mesto na novom groblju!
Rusija nam se smesi, fali nam jos Cernobil i da se ova farsa jednom za svagda zavrsi jer nama nema pomoci.

tanja

pre 15 godina

KOJE MINISTARSTVO CE DOBITI PALMA, bivsi Arkanov prijatelj. Samo da podsetim prekosutra se navrsava sedam godina od ubistva novinara Milana Pantic u Jagodini. Ko je u toj maloj varosici bio tako mocan i mogao onemoguciti rad policije, istraznih organa?

savaII

pre 15 godina

Ukoliko DS uzme mesto ministra policije, a SPS ministra za privredu i privatizaciju to je uredu.

U obrnutom slucaju prevarili su birace i jedni i drugi. To vec znamo kako se zavrsava.

Setio se

pre 15 godina

Setio sam se Aligrudića kako je pre godinu dana objašnjavao zašto je DSS glasao za Nikolića u skupštini. E pa hvala Bogu da ti politikanti, koji uvek imaju objašnjenje za svoje podle postupke, više neće imati nikakve šanse da mute.

baba ganush

pre 15 godina

Tvrdoglavost nije odlika politicara. Ko udje u politiku mora da snizi svoje kriterijume zarad boljitka drzave i njenih gradjana. Kada bi se svako drzao svojih principa nijedna vlada se ne bi formirala. Kad bi Canak bio principijelan do kraja onda ne bi ulazio u koalicija sa DS-om kada se pogledaju stavovi o Kosovu.

Figaro

pre 15 godina

Iako mi se prevrće želudac na samu pomisao pravljenja vlade sa SPS-om,to je neizbežno i što kaže Čanak bolje on danas da je pravi nego sutra njegov sin.
Samo da što pre vidim leđa Koštunici, Iliću i njihovim prašinarima!

zikica

pre 15 godina

Plasim se samo da Tadic nema vecinu u glavnom odboru sps-a,kao sto nas upozoravaju iz sps-a, sta ako Dacic krene sa DS, a onda ga smeni njegova partija.
realno

Zak- shurak

pre 15 godina

nema sanse da dobiju premijera, niti unutrasnje poslove... isto ko sto tadic mora mene da sokira onim sto prica, da bi mi posle izgledalo da u stvari i nije strasno to sto se desilo, mora i dacic svojima i to mnogo vise... svidjalo se meni ili ne sve ovo (a nikako mi nije prva preferenca), opasno je tadic odigro ovaj put!

Jablan

pre 15 godina

"Mirno spavaj nano sve je zakljucano"
Sve je ovo u interesu vasem i za vas postovani biraci.
Vrlo vazno ko je premijer, vazno da smo mi u Evropi.
Jablan

skeptik

pre 15 godina

Stvari su sada jasnije:stanje 125:125,pola Srbije za, pola protiv ,a i od onih koji su "za" jedan deo je protiv, ali ne suviše glasno! Šta sad!? Novi izbori-bezveze (rezultat će biti sličan), beskrajni "pregovori" pa nestabilna većina-već viđeno.. Rešenje-svim strankama neko ministarstvo (jačim jača ministarstva), premijer klizni, svakoj stranci po nekoliko meseci(izračunati,shodno dobitku na izborima), kolektivno rukovođenje.. to smo nekad već imali i pokazalo se loše ali ne manje loše od ovoga što sada imamo. Svakoj stranci komad kolača i svi srećni i zadovoljni, svi neka na nekom nivou budu vlast ili opzicija i eto sreće 4 godine. Evropa neka lepo da novce i neka se ne petlja puno u naše unutrašnje stvari.Kapitalizam je ionako nehuman.Savremeni srpski političar-puno zuji,malo meda daje! A narod-pa sam je tražio....

tanja

pre 15 godina

Bitan je Premijer, neko ko ce da vuce. On je glavni i to nikako ne moze da bude Dacic. Ne razumem cega se DS boji? Bitna je BIA i Ministarstvo prosvete. Ako se te tri stvari ne formiraju iz redova DS-a, ova vlada ce biti kratkotrajna. Dosta sa ulizivanjem, nema mere. Ako nece ne moraju. Tajkuni su uzeli dovoljno, nece valjda i zivote (kao sloba)

S

pre 15 godina

Iz prasine i taloga sa dna bureta, gospoda bi na premijersko mesto. Meni ne dopire do mozga da je SPS na korak od vlasti. Svega ovo ne bi bilo da je Pera zavrsio zapoceto 5. i 6. oktobra.

verica

pre 15 godina

Shta ako SPS odluci da je bolje vrabac u ruci SRS DSS SPS, nego golub na grani SPS DS, nekako mi je neprijatno jer se uvek stavlja koalicija SPS DS a ne ZES.
prijatno

stefke

pre 15 godina

Od dva zla biramo manje zlo. Meni je svejedno samo da ne gledam Kostunicu na mestu premijera jos 4 godina smucio se covek i sv. Petru

Sta jos.

pre 15 godina

Oliver Dulic kaze da vlada traje ceo mandat.
Ponekad se desava da macka i pas zive zajedno,ali nikad nisi siguran sta ce donet sledeci trenutak.

movement

pre 15 godina

mislim da u svakoj soluciji slijedi da vam ministar kulture bude Palma. Možda dovede u Srbiju Mocarta i Betovena - na Ušće na koncert....takva vam je cijela politika - svi vam obećavaju nemoguće (ok je to, svuda se to u svijetu radi tako - ali ovi vaši baš pretjeraše; ne znam samo kako će vam poslije objasniti đe vam je kosovo a bojim se i pored kosova, mislite li da će vam štogod biti bolje u EU, moći ćete putovati bez viza samo što nećete imati s čim i sl....)

dusan

pre 15 godina

hajde realno da posmatramo stvari kakve jesu, predsednistvo ima pravo da razgovara, pregovara sa ds,
pa ako su tacne vase informacije, sledi sledece, dacic podrzi ds u skupstini, stavljajuci skoro go sps pred svrsen cin, na go sps dacic prodje ili padne, za sada odnos snaga u go sps je protiv koalicije sa ds.

dr

pre 15 godina

Molim vas sedite i dogovorite se već jednom narodu je dosta izbora i vašeg prepucavanja, umorni smo od svega, dokle više vaše borbe za fotelje.

sasa jokic

pre 15 godina

Ako vec govorimo o stabilnoj Vladi, i gutanju zaba, pa onda je pametnije napraviti Vladu sa radikalima, uz uslov da se odreknu Seselja, i da prihvate manje bitna ministarstva. Tomi i Vucicu je muka od Seselja i to je javna tajna. To bi im bio idealan izgovor da ga skinu sa grbace,a sigurno je da nose manje odgovornosti od SPS-a za propast Srbije! Obzirom da su svesni da nemaju kadar da rukovode drzavom, odgovaralo bi im i da statiraju u Vladi, i odgovornost prepuste DS-u. Ta Vlada bi imala velike sanse za dva mandata, koji su neophodni da bi se stvari dugorocno dovele u red!Ako vec govorimo o nacionalnom pomirenju onda to pomirenje treba da bude izmedju dve najvece stranke. Pa zar nije i pokojni Djindjic govorio da najvecu zabu moras prvu da progutas?! Meni se dize kosa na glavi zbog pomirenja sa SPS-om, pa u toj partiji sede Borka Vucic, Mihalj Kertes, Baki Andjelkovic, Skundric, Suvakovic, znaci ljudi koji su nas pljackali decenijama, dok su se u pozadini gajili mladi kadrovi, Dacic, Bajatovic, Antic....U SRS-u je najaveci problem Seselj, i njihova demagogija, koju je lakse progutati od ratova u bivsoj Jugoslaviji, hiper inflacija, ubistava, i svega sto je bilo u port foliu SPS-a!

iva

pre 15 godina

Znam da nije bajno daleko je od toga,ali to je politika. Cesto rivali stupaju u saveznistva kad pritreba. Pa evo i na Kosovu je partija pok. Rugove usla u koaliciju sa suparnickom Tacijevom. Sto se tice neke druge opcije, najbolje je da budu novi izbori jer ako bi SRS-DSS sa SPS-om formirali Vladu to ne samo da ne bi kratko trajalo(ne znam po cemu neki misle da bi kratko trajalo) nego bi bio najcrnji horor film.

munze konza

pre 15 godina

Politika je čudo. Dačić je požurio da formira (beo)gradsku vladu kako bi i ona bila deo paketa za pregovore: ja ću vama da dam Beograd, a vi meni premijersko mesto.

Novi izbori ne bi "demokratama" doneli ničega dobrog posle ovog sa SPS. Iz njih bi samo "deda i unuk" profitirali. Palma je dobio što mu treba i nema šta više ni da dobije ni da izgubi. ... I nardnjaci bi, pošto su sve izgubili, dobili novu šansu za ucenjivanje.

bezimena

pre 15 godina

Bolje novi izbori sada nego iduće godine, reprize su postale dosadne (prošle godine je na isti način kombi stranka ucenjivala) ali to vaška obaška, ono što je nenadoknadivo je trka s vremenom kojeg mi više nemamo!

šefica

pre 15 godina

Ali, zašto bi o bilo kome/čemu imali kritički osvrt, ili ne daj Bože takvih drastičnih mera, nekoga isključivali iz Partije?????!!!!! Pa, SPS se ni ne misli da je ikad grešio, niti da je (i dalje )'crni djavo', već sam 'beli andjeo, koji nudi spasonosno rešenje!!! Mislim, stvaaarnooo. I, jeste, već sam čin pregovarenja sa njima osećam kao svojevrsno poniženje, a od tog sporta sam se baš umorila!

Socijalista

pre 15 godina

Mislim da je gosp. Dacic Ivica pravi covek za premijera Srbije. Ima karakter, posten je i pametan, mislim da takvog politicara nema u DS-u. Zelim vam sve najbolje u radu u buducoj vladi, pokazite svima kako ce izgledati Srbija kada je vode socijalisti. Siguran sam da nam dolaze lepsa vremena!!!

sanja

pre 15 godina

Dacic tvrdi pazar. Trazi ono sto i sam zna da ne moze da dobije i onda otvara mogucnost i alibi da napravi koaliciju sa SRS i DSS. Kada bi to DS uradio izgubio bi barem 50% biraca i sledeci izbori bi imali izlaznost oko 30% Mogu da dobiju ministarstvo vera i dijaspore i omladinu i sport i ajde jos Mrka za kapitalne investicije i to je sve

Zoran

pre 15 godina

Dva Srbina, tri partije. Ova stara izreka govori sve. Nama su uvek licni interesi bili iznad svega. Znaci nije vazno ko ce biti predsednik. Mnogo je vaznije da se podanici Srbije dozovu pameti. A tu, izgleda, spasa nema. Laku noc.

Pera Mika Laza

pre 15 godina

Moja supruga i ja kao glasaci DS-a, zivimo u zajednici sa mojim roditeljima, inace glasacima SPS-a vec 12 godina. Dakle 3 puna mandata bez vecih problema i trzavica. Kad celjad nije besna, ni kuca nije tesna. Oni su meni oprostili sto su me tukli kao malog, a ja sam njima oprostio sto sam ih redovno dzepario i jednom pao na popravni.

I had a dream (nightmare)

pre 15 godina

Sinoć sam sanjao Šutanovca kako objavljuje da će iduća vlada biti formirana sa Radikalima sa obrazloženjem da je Srbiji potrebna stabilna vlada. Živi bili pa videli ako im umre pater familias za koju godinu eto nama pomirenja.

Emocije na stranu, mislim da DS zna šta radi. Suština nije u simbolici nego u tome da vlada odradi deo posla za prijem Srbije u EU. Za ovaj cilj vredi žrtvovati sve.

Toleranti (Pecanac)

pre 15 godina

Ako SPS dobije mesto premijera sve ce biti kao sto je bio mozda jos gore (zbog Saradnje s`Hagom). Moj predlog: ako bude 125:125 onda novi izbori ili ZES+LDP+Manjina (privremeno max 2 meseci) kao Opozicija. Pozdrav iz Berlina.

misha

pre 15 godina

Izgleda da Dačić traži mesto premijera u nadi da će tako izdejstvovati mesto u bezbednosnim strukturama. Znači da ćemo opet ostati uskraćeni za reformu tih mračnih službi. Gospodo iz DSa, dajte im sve samo im to ne dajte. Pa zar ne vidite da je to izvor svih zala u Srbiji, te službe su ubile Zorana, od te službe su pobegli svi koji su mogli da pobegnu. Ili Vi možda i niste prava adresa kojoj bi trebalo da se obratim. Možda ste Vi sanitarnim otklonom doživeli neku vrstu katarze pa sada znate nešto što mi ne znamo. Jedno je sigurno: samo u Srbiji nikad nije napravljen otklon od gluposti.

Rajko Cvetkovic

pre 15 godina

Svakome je svoja muka najveca, svakome je svoj bol najveci ... Boris je to samo konstatovao, nije uporedjivao niti se moze uporediti, ja nemam nikakve bolove zbog Milosevica, ali Djindjica nikada necu preboleti. Ne mogu ocekivati od Dacica da misli i oseca kao ja.
Potpisujem sve sto je Canak rekao, pitanje je buducnosti, grozna proslost se nikad nece zaboraviti, a SPS neka se pere jedno 15 godina, pa cemo ih onda proceniti.

Figaro

pre 15 godina

Iako mi se prevrće želudac na samu pomisao pravljenja vlade sa SPS-om,to je neizbežno i što kaže Čanak bolje on danas da je pravi nego sutra njegov sin.
Samo da što pre vidim leđa Koštunici, Iliću i njihovim prašinarima!

Sofija

pre 15 godina

Ako mora da se guta zaba, NE MORA , ZABA KRASTACA, da Dacic bude premijer, dobili su vec infuziju, saradnjom sa ZES-om, na ponovljenim izborima NE BI PRESLI CENZUS, Vladom sa T.Nikolicem i Kostunicom Dr. Vojislavom, za koji mesec, na ponovljenim izborima, NE IMALO SMISLA NI DA TROSE NOVAC ZA KAMPANJU.... ”Još uvek nismo srušili most koji nas povezuje sa katastrofalnom prošlošću, još uvek je moguć pad unazad. Balkan je još uvek pun razornih potencijala.,”Zoran Djindjic.

Milka Radic Valjevo

pre 15 godina

Nemogu da verujem da bi Dacic, posle svega sta smo prosli pristao da bude uz Tadica, sta god da je uslov, nismo mi glasali za to.
izgubljeno poverenje

Nat

pre 15 godina

Pa ovo je stvarno bezobrazluk! A da oni sami formiraju vladu i da ih Boris podrzi!? I da se Dacicu, za svaki slucaj, dodeli Nobelova nagrada + Oskar i Beovizija. I neko manje tropsko ostrvo u vlasnistvo...A Vucela na celu TV, Mirica da presedava skupstinom, a Borka Narodnom bankom!Kertes, razume se, na carini! ZA TO NISMO GLASALI!!! DINKICU, TI JEDINI, IZGLEDA, IMAS JOS UVEK NEKE PRINCIPE - NE DOPUSTI DA DS DOTAKNE DNO!!!!

solaris

pre 15 godina

"Kako god se predstavljala, ta stranka se nije reformisala, ocenio je Čanak."
Kako sada nije reformisan. Juce jeste danas nije. Sta se ovde desava? Komedija

kokolo

pre 15 godina

pa da im ne bude muka ! sada traze i mesto premijera, treba imati i obraza za to. bolje da idemo na nove izbore !
brzo su zaboravili 90-te godine, tadasnja obecanja, ratove, siromastvo, itd. sada bi da vode drzavu!
ne razumem ni penzionere (sa kim su se udruzili), oni su bili izigrani vise puta sa njihove strane. ako im se svidja sps-vrteska neka im je.
resenje....NOVI IZBORI

Setio se

pre 15 godina

Setio sam se Aligrudića kako je pre godinu dana objašnjavao zašto je DSS glasao za Nikolića u skupštini. E pa hvala Bogu da ti politikanti, koji uvek imaju objašnjenje za svoje podle postupke, više neće imati nikakve šanse da mute.

Prevodilac I

pre 15 godina

Pa ajde bre jednom sa reci na delo!
Publika sedi i ceka. Sudija Tadic ce da da znak za pocetak utakmice, koja je vrlo vazna za plasman u EU.
Svi mi cekamo da se zatresu mreze. Gol ili autogol, pobediti ili izgubiti nama je svejedno.
Samo gospodo politicari neka ne bude vise nereseno! Od toliko neresenih utakmica nam je svima zlo postalo.

jovan

pre 15 godina

Daj boze da se vec jednom napravi vlada.
Zbogom Radikali,DSS,i Nova Srbija.
Premijera samo ako predlozi Boris Tadic.
Bez obzira na pomirenje, bilo bi krajnje noodgovorno da Ivica Dacic bude premijer.
Pozdrav Jovan

krle

pre 15 godina

SPS više nije tako jak igrač kao što je bio na početku pregovora, budući da više nije tas na vagi. Naime, DSS i radikali sada nemaju 126 poslanika ni u jednoj varijanti, jer su ih definitivno napustili Palma i Bošnjaci. To praktično znači da će se formirati vlada ZES+SPS+manjine ili će biti novi izbori. Treće opcije nema. Zbog toga ne bi trebalo prihvatati bilo kakva uslovljavanja SPS jer oni blefiraju-na nove izbore im se ne ide i svesni su da će svakako ići u koaliciju sa ZES, pa sada pokušavaju da izvuku iz pregovora što više mogu.

Dejan

pre 15 godina

DS ce mozda napraviti koaliciju sa SPS-om i oformiti novu Vladu ali ce zbog stvaranja ove koalicije na sledecim izborima izgubiti podrsku koju je do sada imao.
Svi oni koji su istinski voleli i postovali Zorana Djindjica preko ovoga nikada nece preci.....

Nada

pre 15 godina

U celosti se slažem sa iskrenošću Nenada Čanka (utisak nedelje ). Dobro se sećam predloga kao učesnik političkih zbivanja devedesetih da radikalnu stranku treba zabraniti, a sada vidimo zašto.

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

Dakle,SVE ZA VLAST!
Prvo juce ona neverovatna i uvredljiva izjava Tadica o zajednickom bolu... Zasto se, uopste iko zanosi da ce buduca vlast biti i za milimetar bolja za Srbiju od prethodne sa Kostunjavim?! Pa, sustinski, na isti nacin su se pijacno nadmetali nedeljama, mesecima oko fotelja. Da li se dogodila dugo i predugo potrebna lustracija? Naravno da nije. Bilteni poput Kurira i drugih su efikasno odradili posao-otupili i minorizovali ponizene tokom devedesetih, a podgrejali i ohrabrili zloslutni krvavi primitivizam. Nego, gde je u celoj prici DS? Niste ni vi primetili da je svo vreme na vlasti. I bice opet. I ponovo ce da se uortaci sa ljigavom prevarom tzv. nac. jedinstva, ovaj put sa SPSom. I, kao tripujete se da ce jednog dana doci stvari na svoje mesto, da ce krvnici devedesetih da idu na odavno zasluzene robije, da ce ober- lopovima biti oduzeto pokradeno, da ce da se stvari konacno nazovu pravim imenom i da se jasno zna sta valja, a sta ne. Ne, rece covek da imamo zajednicku bol.... Ja nemam.
Jedan je odavno trebao biti sprecen da bilo sta istorijski znacajno obavlja, vaznije od sefa banke, a drugi je trebao da ziv ubire zdrave plodove progresivnog i reformatorskog odnosa prema budjavoj sredini. I da zivimo kao neki tzv.normalan svet. Ne, Dacic ce biti premijer. Mene je stid.

Johnny

pre 15 godina

A, zašto nije moguće ?
Kad je mogao Koštunica da ucenjuje, a što ne bi i Ivica...
SPS da nas "vadi", e moj Tadiću, još ću da se rasplačem što i oni tuguju za Predsednikom.

dr

pre 15 godina

Molim vas sedite i dogovorite se već jednom narodu je dosta izbora i vašeg prepucavanja, umorni smo od svega, dokle više vaše borbe za fotelje.

Đorđe

pre 15 godina

E samo bi falilo da nam Dačić bude premijer, ljudi ja od srama pred samim sobom ne bih mogao više ni u ogledalu da se pogledam.Posle svih onih godina guljenja asfalta od 09.marta do 05.oktobra i sada ovo da se desi... još uz podršku DS-a,...
Kakva bi to prevara bila BORISE!!!!

Zak- shurak

pre 15 godina

nema sanse da dobiju premijera, niti unutrasnje poslove... isto ko sto tadic mora mene da sokira onim sto prica, da bi mi posle izgledalo da u stvari i nije strasno to sto se desilo, mora i dacic svojima i to mnogo vise... svidjalo se meni ili ne sve ovo (a nikako mi nije prva preferenca), opasno je tadic odigro ovaj put!

skeptik

pre 15 godina

Stvari su sada jasnije:stanje 125:125,pola Srbije za, pola protiv ,a i od onih koji su "za" jedan deo je protiv, ali ne suviše glasno! Šta sad!? Novi izbori-bezveze (rezultat će biti sličan), beskrajni "pregovori" pa nestabilna većina-već viđeno.. Rešenje-svim strankama neko ministarstvo (jačim jača ministarstva), premijer klizni, svakoj stranci po nekoliko meseci(izračunati,shodno dobitku na izborima), kolektivno rukovođenje.. to smo nekad već imali i pokazalo se loše ali ne manje loše od ovoga što sada imamo. Svakoj stranci komad kolača i svi srećni i zadovoljni, svi neka na nekom nivou budu vlast ili opzicija i eto sreće 4 godine. Evropa neka lepo da novce i neka se ne petlja puno u naše unutrašnje stvari.Kapitalizam je ionako nehuman.Savremeni srpski političar-puno zuji,malo meda daje! A narod-pa sam je tražio....

stefke

pre 15 godina

Od dva zla biramo manje zlo. Meni je svejedno samo da ne gledam Kostunicu na mestu premijera jos 4 godina smucio se covek i sv. Petru

Radenko

pre 15 godina

Blic je glasilo blisko DS-u, ne moramo da žmurimo pred tim, tako da priče o Ivici kao premijeru vidim kao pripreme javnog mnjena na velike ustupke koje će SPS dobiti, a koje će se opravdati time da treba da budemo srećni što ZES ipak ima premijera.

Socijalista

pre 15 godina

Mislim da je gosp. Dacic Ivica pravi covek za premijera Srbije. Ima karakter, posten je i pametan, mislim da takvog politicara nema u DS-u. Zelim vam sve najbolje u radu u buducoj vladi, pokazite svima kako ce izgledati Srbija kada je vode socijalisti. Siguran sam da nam dolaze lepsa vremena!!!

savaII

pre 15 godina

Ukoliko DS uzme mesto ministra policije, a SPS ministra za privredu i privatizaciju to je uredu.

U obrnutom slucaju prevarili su birace i jedni i drugi. To vec znamo kako se zavrsava.

baba ganush

pre 15 godina

Tvrdoglavost nije odlika politicara. Ko udje u politiku mora da snizi svoje kriterijume zarad boljitka drzave i njenih gradjana. Kada bi se svako drzao svojih principa nijedna vlada se ne bi formirala. Kad bi Canak bio principijelan do kraja onda ne bi ulazio u koalicija sa DS-om kada se pogledaju stavovi o Kosovu.

mrCo

pre 15 godina

Najbolje bi bilo postaviti Krkobabica za premijera. On bi najvise tu uradio. A sto se tice SPSa, pa sta, necemo sada da budemo zlopamtila - bilo pa proslo. Eh, ko se vise toga seca. A bilo je i ratno stanje i nepravedne i nicim izazvane sankcije pa jos inflacija. Treba ih razumeti. A posto SPS i DS imaju "istu ideologiju" i posto su to dve "autenticne stranke" onda stvarno ne vidim problem. U to ime vas pozdravljam. Ziveli!

Sta jos.

pre 15 godina

Oliver Dulic kaze da vlada traje ceo mandat.
Ponekad se desava da macka i pas zive zajedno,ali nikad nisi siguran sta ce donet sledeci trenutak.

tanja

pre 15 godina

Bitan je Premijer, neko ko ce da vuce. On je glavni i to nikako ne moze da bude Dacic. Ne razumem cega se DS boji? Bitna je BIA i Ministarstvo prosvete. Ako se te tri stvari ne formiraju iz redova DS-a, ova vlada ce biti kratkotrajna. Dosta sa ulizivanjem, nema mere. Ako nece ne moraju. Tajkuni su uzeli dovoljno, nece valjda i zivote (kao sloba)

spartak

pre 15 godina

Mislim, da bi bilo najbolje da DS, odmah, napravi vladu sa radikalima, tako bi imali stabilnu vecinu.
I nakon toga, izbori nam vise nece biti potrebni. I ovako nam vise ne trebaju, vise ne postoji bilo kakva razlika izmedju politickih opcija. Sto kazu: Para vrti, gde burgija nece...

munze konza

pre 15 godina

Ja predlažem da svaka parlamentarna stranka napravi svoju vladu, a da se za njihov zajednički rad formira koordinaciono telo na čijem čelu bi svaka stranka dala po jednog svog člana. Na nivou ministarstava bih formirao resorne kancelarije u kojima bi, opet, svaka parlamentarna stranka dala po jednog člnana. Na čelu tih kancelarija bi bio savet koji bi činili svi članovi, a predsedavanje bi bilo na mesec dana, rotacijom.

Funkcionalnost ovakve vlade bi bila zagarantovana (ništa manja nego sada), a vladali bi večito.

movement

pre 15 godina

mislim da u svakoj soluciji slijedi da vam ministar kulture bude Palma. Možda dovede u Srbiju Mocarta i Betovena - na Ušće na koncert....takva vam je cijela politika - svi vam obećavaju nemoguće (ok je to, svuda se to u svijetu radi tako - ali ovi vaši baš pretjeraše; ne znam samo kako će vam poslije objasniti đe vam je kosovo a bojim se i pored kosova, mislite li da će vam štogod biti bolje u EU, moći ćete putovati bez viza samo što nećete imati s čim i sl....)

zikica

pre 15 godina

Plasim se samo da Tadic nema vecinu u glavnom odboru sps-a,kao sto nas upozoravaju iz sps-a, sta ako Dacic krene sa DS, a onda ga smeni njegova partija.
realno

verica

pre 15 godina

Shta ako SPS odluci da je bolje vrabac u ruci SRS DSS SPS, nego golub na grani SPS DS, nekako mi je neprijatno jer se uvek stavlja koalicija SPS DS a ne ZES.
prijatno

dusan

pre 15 godina

hajde realno da posmatramo stvari kakve jesu, predsednistvo ima pravo da razgovara, pregovara sa ds,
pa ako su tacne vase informacije, sledi sledece, dacic podrzi ds u skupstini, stavljajuci skoro go sps pred svrsen cin, na go sps dacic prodje ili padne, za sada odnos snaga u go sps je protiv koalicije sa ds.

iva

pre 15 godina

Znam da nije bajno daleko je od toga,ali to je politika. Cesto rivali stupaju u saveznistva kad pritreba. Pa evo i na Kosovu je partija pok. Rugove usla u koaliciju sa suparnickom Tacijevom. Sto se tice neke druge opcije, najbolje je da budu novi izbori jer ako bi SRS-DSS sa SPS-om formirali Vladu to ne samo da ne bi kratko trajalo(ne znam po cemu neki misle da bi kratko trajalo) nego bi bio najcrnji horor film.

bezimena

pre 15 godina

Bolje novi izbori sada nego iduće godine, reprize su postale dosadne (prošle godine je na isti način kombi stranka ucenjivala) ali to vaška obaška, ono što je nenadoknadivo je trka s vremenom kojeg mi više nemamo!

S

pre 15 godina

Iz prasine i taloga sa dna bureta, gospoda bi na premijersko mesto. Meni ne dopire do mozga da je SPS na korak od vlasti. Svega ovo ne bi bilo da je Pera zavrsio zapoceto 5. i 6. oktobra.

Jablan

pre 15 godina

"Mirno spavaj nano sve je zakljucano"
Sve je ovo u interesu vasem i za vas postovani biraci.
Vrlo vazno ko je premijer, vazno da smo mi u Evropi.
Jablan

sasa jokic

pre 15 godina

Ako vec govorimo o stabilnoj Vladi, i gutanju zaba, pa onda je pametnije napraviti Vladu sa radikalima, uz uslov da se odreknu Seselja, i da prihvate manje bitna ministarstva. Tomi i Vucicu je muka od Seselja i to je javna tajna. To bi im bio idealan izgovor da ga skinu sa grbace,a sigurno je da nose manje odgovornosti od SPS-a za propast Srbije! Obzirom da su svesni da nemaju kadar da rukovode drzavom, odgovaralo bi im i da statiraju u Vladi, i odgovornost prepuste DS-u. Ta Vlada bi imala velike sanse za dva mandata, koji su neophodni da bi se stvari dugorocno dovele u red!Ako vec govorimo o nacionalnom pomirenju onda to pomirenje treba da bude izmedju dve najvece stranke. Pa zar nije i pokojni Djindjic govorio da najvecu zabu moras prvu da progutas?! Meni se dize kosa na glavi zbog pomirenja sa SPS-om, pa u toj partiji sede Borka Vucic, Mihalj Kertes, Baki Andjelkovic, Skundric, Suvakovic, znaci ljudi koji su nas pljackali decenijama, dok su se u pozadini gajili mladi kadrovi, Dacic, Bajatovic, Antic....U SRS-u je najaveci problem Seselj, i njihova demagogija, koju je lakse progutati od ratova u bivsoj Jugoslaviji, hiper inflacija, ubistava, i svega sto je bilo u port foliu SPS-a!

munze konza

pre 15 godina

Politika je čudo. Dačić je požurio da formira (beo)gradsku vladu kako bi i ona bila deo paketa za pregovore: ja ću vama da dam Beograd, a vi meni premijersko mesto.

Novi izbori ne bi "demokratama" doneli ničega dobrog posle ovog sa SPS. Iz njih bi samo "deda i unuk" profitirali. Palma je dobio što mu treba i nema šta više ni da dobije ni da izgubi. ... I nardnjaci bi, pošto su sve izgubili, dobili novu šansu za ucenjivanje.

optimista

pre 15 godina

hahahahahhahahah :) :) :)
Ova komedija prevazilazi i Nusiceve...
Predlazem da Dacicu daju mesto premijera, Nikolicu ministarstvo odbrane, za predsednika nek dovedu Seselja iz Haga, porodici Milosevic nek razdele ostala ministarstva, Vucicu inostrane poslove...
...a nama (narodu) umesto onih 1000evra, najbolje po jedno mesto na novom groblju!
Rusija nam se smesi, fali nam jos Cernobil i da se ova farsa jednom za svagda zavrsi jer nama nema pomoci.

šefica

pre 15 godina

Ali, zašto bi o bilo kome/čemu imali kritički osvrt, ili ne daj Bože takvih drastičnih mera, nekoga isključivali iz Partije?????!!!!! Pa, SPS se ni ne misli da je ikad grešio, niti da je (i dalje )'crni djavo', već sam 'beli andjeo, koji nudi spasonosno rešenje!!! Mislim, stvaaarnooo. I, jeste, već sam čin pregovarenja sa njima osećam kao svojevrsno poniženje, a od tog sporta sam se baš umorila!

sanja

pre 15 godina

Dacic tvrdi pazar. Trazi ono sto i sam zna da ne moze da dobije i onda otvara mogucnost i alibi da napravi koaliciju sa SRS i DSS. Kada bi to DS uradio izgubio bi barem 50% biraca i sledeci izbori bi imali izlaznost oko 30% Mogu da dobiju ministarstvo vera i dijaspore i omladinu i sport i ajde jos Mrka za kapitalne investicije i to je sve

tanja

pre 15 godina

KOJE MINISTARSTVO CE DOBITI PALMA, bivsi Arkanov prijatelj. Samo da podsetim prekosutra se navrsava sedam godina od ubistva novinara Milana Pantic u Jagodini. Ko je u toj maloj varosici bio tako mocan i mogao onemoguciti rad policije, istraznih organa?

Zoran

pre 15 godina

Dva Srbina, tri partije. Ova stara izreka govori sve. Nama su uvek licni interesi bili iznad svega. Znaci nije vazno ko ce biti predsednik. Mnogo je vaznije da se podanici Srbije dozovu pameti. A tu, izgleda, spasa nema. Laku noc.