Petak, 30.05.2008.

09:48

Lejkersi u velikom finalu

Izvor: B92

Lejkersi u velikom finalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

MICKEY

pre 15 godina

Ma da je Kobe naj igrač svih vremena je preterana. Kobe je strava, ali jedan je MJ. Evo i pravog objašnjenja. Ekipe (od 80-tih) još od pre Džordanovske ere uzimaju titulu jedino onda ako imaju dominantnog centra. Tradiciju je jedino prekinuo Džordan, jedini lik koji je mogao bez dominantnog centra da dovede ekipu do titule. I posle Džordana situacija se po ovom pitanju nije menjala: Houston je imao Hakeem-a, Spursi Admirala Robinsona, Lakersi Sheq-a, Detroit Wallace-a,...
Brajant bez centra u ekipi je i dalje strava ali bez Gasola ili neke dominantne 4 ili 5 nema titule!
p.s. MJ rules!

Mladen

pre 15 godina

@gavrilo
Na hiljade svetskih strucnjaka ocenilo je da je Jordan najbolji svih vremena.Misljenje jednog Gavrila u odnosu na njih nije ni zrno peska na celoj Jadranskoj obali.Odustani od ocena necega o cemu nemas pojma i razmisljas na nivou predskolske ustanove.

marko kraljevic

pre 15 godina

citam svi znaju nba a ni negledaju je nemaju de gledosam sinoc utakmicu la i sa navijosam za lejkerse zbog radmanovica SRBINA IZ BOSNE i vujacica srbina iz slovenije naravno zbog dobrih igraca lejkersa na tnt ju preko kompjutera da kazem da lejkersi imaju dobrog iskusnog trenera phila jeksona
i znase sta ko radi u timu kobije kompletan igrac i u odbrani i napadi gasol je zaduzen da hvata lopte u napadu vise nesuta trice ko i prije u memfisu od njegase ocekuje 16 do 20 pojena 10 12 skokova u napadu i od odoma slicno fiser je tu sa iskustvom za dobru odbranu i dvjetri trice inace lejkersisu uradili velku stvar stosuga doveli nazad u los andeles i otpustili smusa parkera radmanovic u timu igra veliku ulogu nesutira mnogo solidan u odbrani i napadu posto ima brayant odom i gasol za postizanje koseva desetak pojena i plus klupa vujacic kojice naslediti fisera jos malo u startnoj postavi j farmar ,walton ,turijaf ,arizaprosle godine su otisli iz lejkersa brajan cook i evasns i parker i ove godine kweme braun i carligton a doveden gasol pravi potez uprave i mislim dasu favoriti u finalu protiv bostona a san antoniju je ovo zadnje finale zapada bowen ostarijo kljucni igrac i dankan 32 33 godine pley of zapada puna kapa za njih sledece godine .

bohor

pre 15 godina

Hakim Olajdyuvon, Dejvid Robinson, Patrik Juing, Dikembe Mutombo, Denis Rodman, Carls Barkli, Karl Meloun, Alonzo Morning...to su centri cijih imena se ne moram prisecati kada pomislim na NBA, za razliku od danasnjih aktivnih kosarkasa. U ono se vreme se igralo ipak mnogo cvrsce, mada je tacno i to da se igralo i brze, sa mnogo vise poena nego danas, narocito na zapadnoj obali. Ipak, na Dzordanu je igrana jaca odbrana nego danas na Brajantu iz prostog razloga sto se devedesetih nije sve sviralo.

Luka

pre 15 godina

neko rece finale kao nekada!
ma ovaj nba je smesan, takozvani supersar-ovi se ispucavaju i posle sakupe 30 poena a trener i saigraci trpe njihove gluposti! lepse je gledati nasu juniorsku ligu nego nba!

GMan

pre 15 godina

Dobar je Kobi samo malo smara. Nemojte mi reci da je zanimljivo gledati jednog igraca kako dribla, vodi, sutira, sudi, trenira, skuplja lopte, pere kopacke i ostri skije.

Dobar je mali samo ga je malo dosadno gledati. Timska igra Lejkersa 0. Da nema Gasola bila bi -0.

Oduvek je bio sebican, zbog toga je i bio u skobu sa ONilom.

aca

pre 15 godina

valjao sam se od smeha kad je Vujacic pogodio onu trojku u predposlednjoj sekundi a sparsi gledaju "sta?" a komentator se pita da li trebaju da priznaju poene.

Od uvek sam mislio da se utakmica igra do poslednje sekunde!

NNN

pre 15 godina

malo individualne play off (a to je jedino bitno) statistike .
poeni: MJ 33.4 - KB 24.2
( uz bolji procenat MJ-a za 1, 2 i 3 poena!)
skokovi: MJ 6.4 - KB 6.1
asistencije: MJ 5.7 - KB 4.6
ukradene lopte: MJ 2.1 -KB 1.3
blokade: MJ 0.9 - KB 0.7
A sto je jos vaznije Jordan je bolji timski igrac, i u njegovo vreme se igrala JACA odbrana!
...tako da Kobisti oladite!(zamislite da vama neko kaze da je LeBron najbolji igrac danasnjice).

Crle

pre 15 godina

Anonimus,
volim i ja Kobija ali Wade je sam doneo titulu. 4 - 0 za seltikse. A sto se tice MJa 69 u play offu i to seltiksima. Ma smesno poredjenje , secas se all stara 98 kad ga je slao po burek.

Boki

pre 15 godina

Ljudi, jedan je MJ! Tačka.

P.S. Svaka čast Brajantu, stvarno sjajan igrač. Sa još par titula por rukom (kao što rekoše, ove prethodne su osvojene uz VELIKU Šekovu pomoć) i možda će i ovo poredjenje imati smisla. Do tad..neka vežba :D

Andrya

pre 15 godina

Jao brate koji bre Wade,decko je ekstra igrac,ali uporedjivati ga sa Kobstekom je suludo,Kobe je ubedljivo najbolji igrac NBA poslednjih 7,8 godina,to je vise nego cinjenica!

....

pre 15 godina

Svaka cast i Brajantu i Dzejmsu,ali je Vejd najbolji igrac koji se pojavio posle Dzordana!
Ko to ne vidi,veze sa basketom nema.
Toliko.

Andrya

pre 15 godina

Jesam li rekao da ce ih Lakers-i oduvati.Sta su se sad svi primili na Bryant-a,pa on ovako igra zadnjih 10 godina,odavno se znalo da je on jedini Jordan-ov naslednik,naravno i moj omiljeni igrac.

NAVIJAČ iz SLOVENIJE

pre 15 godina

ma KOBI je CAR.....

jeste li videli koliko "grubih" prekršaja je bilo nad njim a ON MIRAN kao da ništa nije bilo

anonymus

pre 15 godina

@ crle komentar 36

E stvarno je smjesan ovaj tvoj post-pa Kobe ce igrati jos minimalno 6-7 godina,a ako vec govoris o tim nagradama pravo je smjesno i to ce se svi sloziti da kobe nije dobio ni jednu titulu Mvp finala a tri godine on i Shaq su osvajali i u najmanju ruku podjednake su im zasluge
najbolje petorke -kobe zaostaje 5 za MJ i tu ce ga stici kao i defanzivne petorke a stvarno si stavio neke glupe statistike kao ona poeni na all-star mecu a eto Kobe je dao 81 poen a Jordan???I Jordan je oko sebe imao 2 velike zvjezde a Kobe je imao Shaqa a ove godine nema ni jednu-mozda su Gasol ili Odom nesto bolji od ostalih ali ni blizu ranga Pipena ili Rodmana

anonymus

pre 15 godina

U komentaru 34. spominje se da je Kobe trazio trejd pa zbog toga nije trebao biti MVP(ne vidim tu logiku)
Mislim da je rano porediti Kobe-a i MJ bez obzira ko je bolji jer Kobe je jos aktivan igrac i ima barem jos 5 godina igre na samo njemu sopstvenom visokom nivou.
Mislim da i pored toga sto Lakersi imaju solidan tim smjesno ga je porediti sa Jordanovim Bullsima pa onda vidite koliko prostora je imao MJ a koliko Kobe
I za kraj jedan naslov iz novina kada je Kobe dao 81 poen Raptorsima:KOBE IS LIKE MIKE-ONLY BETTER

gliga

pre 15 godina

Pejca

Znas li ti frajeru ko je Jordan i koliko prstena ima u kakvu je ekipu igrao,ne kazem da je Bryant los igrac ali on ne moze da igra dok nema jos minimum tri zvezde pored njega ,sto prosle godine nije doveo LA do finala kad je otisao Shaq,nego nisu usli ni u play-off.

Miroslav

pre 15 godina

# Gospodo, postoji konzervativna idealizacija mladoti i tendencija da proslost izgleda lepse nego sto relano jeste bila, ali cinjenica je da je Kobi Bin Brajant najbolji, natalentovaniji igrac svih vremena.

(sasa vujacic, 30. maj 2008 14:56)

............................

Ti ipak nemožeš da sagledaš sve aspekte današnjeg sport pa i NBA.
Jesu igrači fizički Jači, ali su Tahnički Dosta slabiji,
Centri kao što su Hakim, Juing i Zli Zo Morning, Barkli ili Rodman takvih nema DANAS već dugo vremena.

Hakimov Fade-away šut NIKO nije mogao da brani, Tehnika Vrhunska, Rad nogu idealan + visina 216
Takvog Centra neće biti skoro , a sigurno ga nebi mogli ni čuvati ovi današnji.
Juing veoma sličan sa Hakimom.
Barkli i Rodman sa 2.00m vrhunski skakači sa po 15-18 rpg.
Rodmana ni Šek nije mogao da UGURA pod kOŠ!!!!
Dali danas postoji Letvorka koja je blizu Karlu Malone-u ??... nema je ni na vidiku ..

I veličina igrača je u tome KOLIKO NJEGOVI SAIGRAČI POSTAJU BOLJI PORED NJEGA ..

MJ i Bulls-i su imali 72-10 skor to je i danas najbolji skor u NBA i neće ga skoro skinuti

Kobe i svemu kopira Majkla. Šta misliš zašto ?

Svi oni su bili vrhunski jer su voleli i razumeli košarku ... a ovi danas uglavnom samo misle na MILIONE ... tako da ima nedostaje ono osnovno ... MOTIV.

Drago mi je zbog Kobe-a, ali ipak MJ je MJ.

Zar misliš da bi Fil Jackson mogao nešto drugo da kaže osim da ne Kobe naj igrač koga je trenirao ?

pavle

pre 15 godina

@chris eubank87
Ok za komentar ali ti igrachi koje si nabrojao su trenutno nishta, jedino Bowen i Ilgauskas i dalje igraju zapazzenu ulogu ostali zajedno nemaju po 48 minuta.Pa wallace-a su Bulls-i jedva chekali da trampe jer ga placaju tolike pare a nishta ne mozze da uradi. Ostali su toliko marginalni likovi u nba trenutno da nemaju apsolutno nikakav znachaj.

eEE

pre 15 godina

Ufff...dobro je...najdosadniji tim u ligi, na San Antonio naravno mislim, je izbacen...ovo obecava zanimljiviju finalnu seriju, a ne kao proslog leta... zanima me sta ce Loshmi reci na ovaj rezultat.

crle

pre 15 godina

Veliki pozdrav za omladinu!

NBA pratim od 88 godine i nisam prestao do dan danas. Michael Jordan je najbolji igrac kosarke koji je ikad igrao.
6 prvak nba / kobe 3
5 MVP / Kobe 1
6 MVP finala / Kobe 0
3 MVP all star / Kobe 2
11 najbolja petorka/ Kobe 6
9 odbranbena petorka / Kobe 5
10 najbolji strelac lige/ kobe 2
1 najbolji odbranbeni igrac / kobe 0
3 najbolji kradljivac / kobe 0
karijera poeni po mecu 30.1/ kobe 25
najvise poena u sezoni pomecu 37.1 / Kobe 35.4]
N
all star 20.2/ kobe 18.0
play off karijera poena po mecu 33.4/ kobe 24.2
play off najbolja sezona 43.7/kobe 32.8

Mislim da ih ne treba uporedjivati jer jer je MJ idol ovom momku.

Nema sanse da osvoji titulu i to je je njegova slabost. Shack je njemu dao one titule.

banja luka star

pre 15 godina

Sada svi odjednom Kobea dizu u nebesa i zaboravljaju njegov zahtjev za trejdom na pocetku sezone i svadju koju je zapoceo sa Andrew Bynumom.Po meni pravi MVP ove sezone je trebao biti Chris Paul.Zasto?Zato sto je taj momak ispodprosjecnu ekipu Hornetsa doveo nadomak finala zapada predhodno pobjedivsi odlicni Dallas.Ova ekipa LA Lakersa cak iz bez Kobea bi vjerovatno usla u playoff a bas me interesuje da li bi Bryant napravio takav uspjeh da igra u Hornetsima kao Chris Paul.Pau Gasol je najbolji europski igrac u NBA(uz Nowitzkog)a svi znamo kakva je bila igra LA Lakersa Prije njegovog dolaska u tim.Covjek je osvojio titulu svjetskog sampiona sa Spanijom!To Kobeu sa njegovim egoizmom i konstantnim isticanjem samog sebe u prvi plan sigurno nikada ne bi uspjelo!
A pogotovo necu da trosim vrijeme na one sto misle da je Kobe bolji od Dzordana...Samo da spomenem da je Dzordan osvojio titulu koledz sampiona Amerike i zlatnu olimpijsku medalju uz sve ostalo po cemu je ispred Kobea u timskoj i pojedinacnoj kategoriji.

Edward

pre 15 godina

Lakers'i su ove godine i zasluzili da doguraju ovako daleko. Spurs'i nisu bas imali najbolju sezonu, narocito kada se uporedi sa predhodnim. Ipak, dobro su prosli. Finale Konference se tesko moze okarakterisati kao neuspeh, narocito kada jedan tim ne briljira tokom regularnog dela sezone (mada SAS jeste imao seriju pobeda, moda ne kao Houston, ali gde li su Rockets'i?...nisu ni prvu rundu prosli...mozda to samo pokazuje koliko su sve te serije irelevantne osim za obaranja nekih rekorda i impresjonijranje statisticara...tim koji igra konstantno dobro celo vreme je mnogo bolji nego onaj koji "pozira" i redja 22 pobede...imati 8:2 ili 14:3 u zadnjih 10 to jest 17 utakmica je bolje nego imati jednom 22:0 a onda 4:6 u sledecih 10). Na Istoku, mislim da u slucaju pobede Detroit'a u vecerasnjoj utakmici (a mislim da ce tako verovatno i biti, jer Celtics'i mozda zele da zavrse eto i ovu trecu seriju u 7 mecu (mozda se osecaju sigurnije nakon tolikih pobeda kod kuce) i to naravno u njihovoj dvorani i mozda se krunisu titulom Prvaka Istoka...) moguca je neka neizvesnost u mecu#7, jer ako pogledamo malo u proslost, 2005 su Pistons'i pobedili u 7 utakmici u Miami'uju kada je favorizovani Heat imao isto prednost domaceg terena i bio tokom cele godine najavljivan kao buduci/potencijalni sampionski tim, a to naravno zbog dolazka O'Neal'a i otkrica D. Wade'a (mada Shaq jeste bio povredjen u tom PlayOff'u). Ipak, neka prvo dobije DET mec#6. pozdrav.

realan

pre 15 godina

pozdrav kako ste znalo se da ce lejkersi biti u finalu a uzece ih boston u 7 kod kuce i bici prvak boston , 2 stvar govorite koce biti prvak evrope u fudbalu sad u junu izvinjavam se sto skrecem sa teme znas ko rusija , 3 govorite o kobiju i onim zvezdama prije 1998 nemojte kobija usporedivati sa onim zvezdama to je razlika isto nebo i zemlja ,prije 1998 mogo si uzivati u kosarci a sad te uspavaju kobi sutira 15 /30 gde to ima sve mu se nastimalo da prode itd nemoj te molivas,4 dali vi znate ko drzi NBA usa kosu vlasnici itd sve sto sam reko tako je bilo boston ce biti prvak i to je namesteno umri korupcijo

KOSTA1703

pre 15 godina

Razlicita vremena i razlicite igrace je sasvim bezvezno porediti.
Slazem se da je odbrana devedesetih bila jaca nego danas, ali su danas igraci fizicki mnogo jaci.....A ako vec bilo sta poredite, onda je moguce reci da je NBA devedesetih bila nesto jaca, ali ipak veoma slaba u odnosu na osamdesete, malo slabija u odnosu na generaciju Rasela, Cemberlena i komp...
Mada je to opet samo stvar ukusa.

MJ

pre 15 godina

kad ce da ukapiraju da oni mogu da dobiju nekog boljeg samo ako manu da 20+ koseva... lakersi sampioni
(nikola, 30. maj 2008 11:14)
Da se razumemo Duncan je kralj koji je izmislio timsku igru i za Manu-a i za vaseg Kobe-a.
SAS sledece godine sampion a ove BS,Lakersi pucaju sigurno.
I samo jos nesto,ko ste bre vi da kazete da je institucija poput MJ nezasluzeno najbolji igrac u istoriji NBA i svetske kosarke?
Smesni ste sa Kobe-om

sasa vujacic

pre 15 godina

Gospodo, postoji konzervativna idealizacija mladoti i tendencija da proslost izgleda lepse nego sto relano jeste bila, ali cinjenica je da je Kobi Bin Brajant najbolji, natalentovaniji igrac svih vremena.
1. Statistika kaze da se pocetkom devedesetih postizalo po 10+ poena po utakmici u proseku nego danas. Jasno je da je Dzordan bio fizicki dominantan u odnosu na igrace koji su ga cuvali (on kaze da je Dzo Frinkin DUmars bio najbolji branic), nije bilo zone i Dzordanu sudije nikada ne bi dozvolile da sutira 11 bacanja u 5 utakmica finala konferencije. Kobi, za razliku od Dzordana i njegove kosarkaske braca Seka i LeBrona, dominira i kada igra nije prilagodjenja njemu.
2. Pitajte FIlipa Dzeksona i on ce vam reci da je Kobi najbolji igrac kog je trenirao.
3. Igra napreduje, tehnicki i takitcki, igraci su brzi i snazniji i Kobi Bin Brajant jeste najbolji igrac koji je ikad igrao kosarku. To je isitna, a ostalo je konzervativisticki eskapizam.

lakerman

pre 15 godina

Volim LAL vishe od bilo chega,ali treba biti objektivan...preteshka je rech da je Kobe najbolji igrach svih vremena,bez uvrede...chak mi se chini da je i odbrana na JOrdanu bila daleko jacha,setimo se samo BadBoys Pistonsa,ili NY Knicksa u vreme kraja 80-tih i 90-tih....Kobe zaista igra fenomenalno,postao je PRAVI lider,vidi se da je i atmosfera u ekipi odlichna,nadam se da ce sve to na kraju znachiti i O'Brajenov trofej...da budem iskren,u novembru mi je blize bilo finale SAS-DP...pozdrav

Bojan

pre 15 godina

Pre ove dve pobede LA napisah da ce LA osvojiti Prsten s 80% sansi.Boston ima samo jednog velikog igraca zna se Garneta i nema sanse protiv ovakvih LA.
@Pejca
Kobi jos ima da igra najmanje sest godina te ga ne bih poredio sa M.J.em.Ocigledno nisi gledao Majkla cim ga tako lako otpisujes.LA danas igraju kao Phoenix pre dve godine ono u sezoni kad im je islo hocu reci lepo.
@Milojko
Jeste Kobi igrao sjajno kao i Gasol.Znas treba neko da obezbedi lopte za tolike suteve a 19 skokova 4 blokade i 5 asistencija.

slavko_bl

pre 15 godina

veliki ozdrav svim ljubiteljima kosarke, narocito ovim djecacima sto basket gledaju odnedavno...
malo neozbljno je reci da se sada igra bolja odbrana, ja kao bivsi kosarkaski sudija mogu komotno reci da je odbrana nekad, narocito u MJ-evo vrijeme bila daleko, daleko tvrdja!
takodje primjedba da je Kobe najbolji igrac svih vremena ne stoji...nisam gledao WIlt Chamberlaina, ali jesam velikog MJ!! nijedan igrac ne moze da se poredi sa Jordanom to treba svima da bude jasno!

nadam se Detroit u finalu

beog

pre 15 godina

_milosh;

"sad odjednom ti lakersi koji u proteklih par sezona su bili cisceni u play-off sa istim tim timom,ili cak nisu ni ulazili u play-off haraju nba"

Odkud ti to da su Lejkersi
sa istim timom???
Gledao sam ih skoro sve
utakmice ove sezone,,kao i
Hornetse,,nadao se da mogu
do mozda finala zapada,,a
kad dobise* Gasola,,gotovo
sam bio siguran,,da mogu do KRAJA!!!

Gasol je fenomenalan,,a
krase ga mudrost na terenu,,
i,,izgara na terenu,,gladan*
titula!!!

Raduje sta i Radmanovic
dobiva, sve zapazeniju ulogu,,zadnje dvije utakmice,
odigrao po 30_tak min,,sinoc
i zadnjih 4 minute!!!

Komentatori hvale Dzeksona,
sta je sutere(Fishera,Vujacica
i Radmanovica)u tim odlucujucim trenutcima,,drzao
na terenu!!!
Nera,
,nazalost nece Lejkersi imati
prednost domaceg terena,,ni
ako Detroit udje u finale,,
jer je Detroit imao, cini mi se dvije pobjede vise u regularnom djelu sezone!!!

I,,ko ono rece da se znalo
u Nov,,ko ce u finale,,pitam
ga zasto Lejkersi potrosise
pare na Gasola,,ako im je
finale bilo osigurano,,eee
i ja da ponovim,,ja sam znao*
da ce Lejkersi u finale,,nadam
se i osvojiti prsten*,,kad
dobise* Gasola!!!
Eee i naravno,, sa ovako FENOMENALNIM Brajantom!!!
Pozdrav za sve!!!

DOA 4 RAM

pre 15 godina

@ pejca
Decace maleni odbrana u vreme Cika Jordana ne da je bila JACA, nego ne moze da se poredi, dovoljno je samo reci da je igrao za vreme pravih Bad Boysa iz Detroita a ko je ikad gledao kako su oni igrali odbranu znaju o cemu pricam.
P.S. A za Kobea se slazem da je najbolji igrac danasnjice i jedini koji moze da se meri sa Jordanom.

Miroslav

pre 15 godina

(neki ce reci Jordan je najveci, ali on je igrao u drugim vremenima, kada odbrana nije bila ovoliko jaka, i bice uvek nedoumica Bryant ili Jordan,
(Pejca, 30. maj 2008 10:16)

***************************

Odličan je KOBE, ali ima jedno ali, a to ali je MJ.
Prvo Kobe je 4 godine ranije počeo NBA karijeru, a tek sada stasava u pravog LIDERA
Drugo da nije bilo Šeka nebi KObe imao nijedan prsten do sada
Treće tek ako budu šampioni ove godine KOBE će postati VELIKI
Četvrto neznam koliko imaš godina ali sigurno ne puno kada kažeš da su Bad Boys-i iz Detroita da Lembirom, Rodmanom, Ajzejom, Rikom MAhornom igrali laganu odbranu . Odbrana koju su oni igrali i Danas bi osvajala NBA Prstenove.
pa gde su BUllsi protiv Soniksa i Gery Pejtona i Šona Kempa & CO ili Protiv Jute i Mail Mana, Stoktona i Hornaseka ili Niksa sa Juingom ...
TAkve dominacije i rivaliteta koji je onda postojao danas nema .. danas je previše KOmercijale i PARA i opticaju pa je to ipak devalviralo celu NBA.

sheriff

pre 15 godina

@ to se znalo, realno i slični

Ajde mi molim te reci rezultate evropskog prvenstva u fudbalu, da ne gubim vreme gledajući to pošto moram da spremam ispite za jun.

Ray Allen

pre 15 godina

Opet preokret, imali su Spursi prednost u pocetku... Brajant zver, a Radman ubo prelomnu trojku za preokret na 61-60 za SA..

Cekamo vas u finalu..

chris eubank87

pre 15 godina

@Pejca
Ti se druze izgleda ne razumjes u kosarku ili NBA ligu pratis od ove sezone ako stvarno mislis da se sada igra jaca odbrana nego u vrijeme Michaela Jordana.Prvo,u njegovo vrijeme je bilo sedam-osam centara vrhunske klase,NBA legendi koji su izabrani medju 50 najboljih centara svih vremena dok danas vrhunski centar u NBA ne postoji!Minga razbije 20 cm nizi Boozer,Howard ne moze dati ni 10 poena a O'Neal-ova karijera je na isteku.Druga stvar,danas je zabranjeno nasloniti ruku na igraca dok pivotira ili dribla sto u ogromnoj mjeri otezava igru u odbrani na najboljim NBA bekovima.Treca stvar,o kvalitetu kosarke 90-ih i sada najbolje govori cinjenica da prilican broj igraca iz tog vremena koji je i danas aktivan igraju veliku ulogu u svojim ekipama i uveliko doprinose njihovim uspjesima kao Stackhouse,Smith,Mutombo,Ilgauskas,Bowen,Wallace...

Lockd[3]wn

pre 15 godina

@ Pejca... Ej pejco odakle si ti?>??? Shta pricas bre, pa ne kazem da je KobE vrhunski igrac, ali mislim da se u Jordanovo vreme igrala daleko tvrdja odbrana ( i daleko bolja )!!! DWADE ruleZZ

Milosh

pre 15 godina

Apelujem na bilo koju TV stanicu, najbolje B92, da obezbedi prenose Velikog finala NBA lige. Ko god bio bice mnogo dobar basket! Jos ako bude Lejkersi protiv Seltiksa to ce tek biti uzivanje i ponovni prolazak kroz istoriju. Apelujem jos jednom, obezbedite prenose Finala, to ce sigurno biti najgledaniji deo programa.

Emir

pre 15 godina

Pejca, slazem se sa tobom. Predivan je osecaj ziveti uz kosarku najveceg kosarkasa Brajanta. Covek je lud, ustvari on nije covek..
Neverovatna utakmica.
GO Lakers!

Djuka

pre 15 godina

@Pejca
Malo si pogresio, u Jordanovo vreme odbrana je bila JACA, nije kao danas kad igrac ne sme ni da hand check-uje igraca, a da to ne bude faul, i fauliranje je bilo mnogo zesce 90-ih...Jedno moraju ljudi da shvate, Bryant je najbolji igrac NBA, ali nije dovoljno dobar kao Jordan...

pogrebnik from niš

pre 15 godina

@Pejca
Nisi ti onda gledao NBA u to vreme,MJ je KEVA!
Bravo za Kobija i drugare,mada mi nista manje nisu dragi ni BS(ako prodju),bice VUNENO!

Baki

pre 15 godina

@ to se znalo

Posto si znao, pretpostavljam da si prvog novembra ulozio celu ustedjevinu na to i da se sada radujes jer ces u roku od 4 dana biti mnogo bogatiji. Javi i nama ostalima kad se nesto bude znalo. Hvala.

Nera

pre 15 godina

Pa ovo je nevjerovatno, fenomenalno, ja sam presretan. Samo ne želim da čujem komentare tipa kako su Lakersi uz sudijsku pomoć dosli do finala, jos ako Boston uđe u finale biće onih priča kako je sve isforsirano, namjesteno i sl. Mislim to mogu reći samo osobe koje ove godine nisu pogledale ni jednu pllay off utakmicu. Šta hoću da kažem? Lakersi 100% zasluzeno u finalu ko god ih je gledao složiće se. Sto se tiče istoka tu stvarno ne znam ko bi mogao biti, ali sam siguran da se igra sedma odlučujuća utakmica. Mozda bi vise volio da Detroit bude u finalu jer će tada Lakersi imati prednost domaćeg parketa, ali ne bi bilo lose da bude Boston posto su oni tako izmoreni, pogotovo velika trojka, imam osjećaj da neće moći potrčati u finalu.
I jos nesto KOBE BRYANT je za mene najbolji kosarkas svih vremena, apsolutno me ne zanima poređenje s Jordanom i ko je bolji od njih dvojice. Jednostavno meni je Kobe najbolji, najdrazi i to je to!! Velika sreća za sve koji su imali priliku da gledaju tog kosarkaskog genijalca, i san mi je da ga jednom gledam uzivo u Staples Centru!! Toliko od mene

Dzordz

pre 15 godina

Kobe je Car retko vidjen. Sam je pobedio ekipu punu zvezda. Stvarno je zasluzio MVP titulu i u regularnom delu sezone i u play off-u. Ko je pratio ovu zadnju utakmicu mora se sloziti da je cinio prava cuda, i sa distance, i nevidjene ulaze u reket, apsolutno je pokazao sve elemente pravog sampiona. Cak ni triple-double Dankana nije mogao spreciti poraz SA Spears-a. Ustvari u svim utakmicama u play-off-u je Kobe imao fantastican ucinak i perfektnu igru.

Pejca

pre 15 godina

Lakers-i u finalu, kakva pobeda protiv aktuelnog sampiona, auuuuuuu, vratiti se posle -17 i pobediti, zaista svaka cast...
SHOW TIME IS RETURN!!!
Kakva igra Bryanta, znaci neverovatno, definitivno nije sa ove planete...
Samo zelim da se zahvalim Bogu sto sam imao da ispratim celu karijeru najveceg igraca ikada Kobe Bryant-a (neki ce reci Jordan je najveci, ali on je igrao u drugim vremenima, kada odbrana nije bila ovoliko jaka, i bice uvek nedoumica Bryant ili Jordan, dok su svi ostali miljama ispod njih dvojice)...
Hvala ti Boze...

Milojko

pre 15 godina

I ode mocni San Antonio u penziju, poslao ga tamo Kobi dozvolivsi im samo jednu pobedu u seriji, cisto da ne bude bruka. Covek ih je opet sam pobedio, tj. prelomio i to u velikom stilu, kad je bilo najvaznije.
Uprkos 30 suteva i dalje preko 50% suta, sta vise ni jednom u celoj seriji nije bio ispod, rekose neki ovde sutirace 6 od 24, lepo je to kad se ljudi nadaju, al jedno je nada, a drugo realnost, a to je da je Kobi Brajant ubedljivo najbolji igrac danasnjice. Svaka cast i Gasolu na skokovima, veceras je konacno igrao hrabrije.
Sad sledi spektakl...

Djuka

pre 15 godina

@Pejca
Malo si pogresio, u Jordanovo vreme odbrana je bila JACA, nije kao danas kad igrac ne sme ni da hand check-uje igraca, a da to ne bude faul, i fauliranje je bilo mnogo zesce 90-ih...Jedno moraju ljudi da shvate, Bryant je najbolji igrac NBA, ali nije dovoljno dobar kao Jordan...

Baki

pre 15 godina

@ to se znalo

Posto si znao, pretpostavljam da si prvog novembra ulozio celu ustedjevinu na to i da se sada radujes jer ces u roku od 4 dana biti mnogo bogatiji. Javi i nama ostalima kad se nesto bude znalo. Hvala.

Miroslav

pre 15 godina

(neki ce reci Jordan je najveci, ali on je igrao u drugim vremenima, kada odbrana nije bila ovoliko jaka, i bice uvek nedoumica Bryant ili Jordan,
(Pejca, 30. maj 2008 10:16)

***************************

Odličan je KOBE, ali ima jedno ali, a to ali je MJ.
Prvo Kobe je 4 godine ranije počeo NBA karijeru, a tek sada stasava u pravog LIDERA
Drugo da nije bilo Šeka nebi KObe imao nijedan prsten do sada
Treće tek ako budu šampioni ove godine KOBE će postati VELIKI
Četvrto neznam koliko imaš godina ali sigurno ne puno kada kažeš da su Bad Boys-i iz Detroita da Lembirom, Rodmanom, Ajzejom, Rikom MAhornom igrali laganu odbranu . Odbrana koju su oni igrali i Danas bi osvajala NBA Prstenove.
pa gde su BUllsi protiv Soniksa i Gery Pejtona i Šona Kempa & CO ili Protiv Jute i Mail Mana, Stoktona i Hornaseka ili Niksa sa Juingom ...
TAkve dominacije i rivaliteta koji je onda postojao danas nema .. danas je previše KOmercijale i PARA i opticaju pa je to ipak devalviralo celu NBA.

sheriff

pre 15 godina

@ to se znalo, realno i slični

Ajde mi molim te reci rezultate evropskog prvenstva u fudbalu, da ne gubim vreme gledajući to pošto moram da spremam ispite za jun.

chris eubank87

pre 15 godina

@Pejca
Ti se druze izgleda ne razumjes u kosarku ili NBA ligu pratis od ove sezone ako stvarno mislis da se sada igra jaca odbrana nego u vrijeme Michaela Jordana.Prvo,u njegovo vrijeme je bilo sedam-osam centara vrhunske klase,NBA legendi koji su izabrani medju 50 najboljih centara svih vremena dok danas vrhunski centar u NBA ne postoji!Minga razbije 20 cm nizi Boozer,Howard ne moze dati ni 10 poena a O'Neal-ova karijera je na isteku.Druga stvar,danas je zabranjeno nasloniti ruku na igraca dok pivotira ili dribla sto u ogromnoj mjeri otezava igru u odbrani na najboljim NBA bekovima.Treca stvar,o kvalitetu kosarke 90-ih i sada najbolje govori cinjenica da prilican broj igraca iz tog vremena koji je i danas aktivan igraju veliku ulogu u svojim ekipama i uveliko doprinose njihovim uspjesima kao Stackhouse,Smith,Mutombo,Ilgauskas,Bowen,Wallace...

slavko_bl

pre 15 godina

veliki ozdrav svim ljubiteljima kosarke, narocito ovim djecacima sto basket gledaju odnedavno...
malo neozbljno je reci da se sada igra bolja odbrana, ja kao bivsi kosarkaski sudija mogu komotno reci da je odbrana nekad, narocito u MJ-evo vrijeme bila daleko, daleko tvrdja!
takodje primjedba da je Kobe najbolji igrac svih vremena ne stoji...nisam gledao WIlt Chamberlaina, ali jesam velikog MJ!! nijedan igrac ne moze da se poredi sa Jordanom to treba svima da bude jasno!

nadam se Detroit u finalu

Milosh

pre 15 godina

Apelujem na bilo koju TV stanicu, najbolje B92, da obezbedi prenose Velikog finala NBA lige. Ko god bio bice mnogo dobar basket! Jos ako bude Lejkersi protiv Seltiksa to ce tek biti uzivanje i ponovni prolazak kroz istoriju. Apelujem jos jednom, obezbedite prenose Finala, to ce sigurno biti najgledaniji deo programa.

Pejca

pre 15 godina

Lakers-i u finalu, kakva pobeda protiv aktuelnog sampiona, auuuuuuu, vratiti se posle -17 i pobediti, zaista svaka cast...
SHOW TIME IS RETURN!!!
Kakva igra Bryanta, znaci neverovatno, definitivno nije sa ove planete...
Samo zelim da se zahvalim Bogu sto sam imao da ispratim celu karijeru najveceg igraca ikada Kobe Bryant-a (neki ce reci Jordan je najveci, ali on je igrao u drugim vremenima, kada odbrana nije bila ovoliko jaka, i bice uvek nedoumica Bryant ili Jordan, dok su svi ostali miljama ispod njih dvojice)...
Hvala ti Boze...

DOA 4 RAM

pre 15 godina

@ pejca
Decace maleni odbrana u vreme Cika Jordana ne da je bila JACA, nego ne moze da se poredi, dovoljno je samo reci da je igrao za vreme pravih Bad Boysa iz Detroita a ko je ikad gledao kako su oni igrali odbranu znaju o cemu pricam.
P.S. A za Kobea se slazem da je najbolji igrac danasnjice i jedini koji moze da se meri sa Jordanom.

Lockd[3]wn

pre 15 godina

@ Pejca... Ej pejco odakle si ti?>??? Shta pricas bre, pa ne kazem da je KobE vrhunski igrac, ali mislim da se u Jordanovo vreme igrala daleko tvrdja odbrana ( i daleko bolja )!!! DWADE ruleZZ

Nera

pre 15 godina

Pa ovo je nevjerovatno, fenomenalno, ja sam presretan. Samo ne želim da čujem komentare tipa kako su Lakersi uz sudijsku pomoć dosli do finala, jos ako Boston uđe u finale biće onih priča kako je sve isforsirano, namjesteno i sl. Mislim to mogu reći samo osobe koje ove godine nisu pogledale ni jednu pllay off utakmicu. Šta hoću da kažem? Lakersi 100% zasluzeno u finalu ko god ih je gledao složiće se. Sto se tiče istoka tu stvarno ne znam ko bi mogao biti, ali sam siguran da se igra sedma odlučujuća utakmica. Mozda bi vise volio da Detroit bude u finalu jer će tada Lakersi imati prednost domaćeg parketa, ali ne bi bilo lose da bude Boston posto su oni tako izmoreni, pogotovo velika trojka, imam osjećaj da neće moći potrčati u finalu.
I jos nesto KOBE BRYANT je za mene najbolji kosarkas svih vremena, apsolutno me ne zanima poređenje s Jordanom i ko je bolji od njih dvojice. Jednostavno meni je Kobe najbolji, najdrazi i to je to!! Velika sreća za sve koji su imali priliku da gledaju tog kosarkaskog genijalca, i san mi je da ga jednom gledam uzivo u Staples Centru!! Toliko od mene

crle

pre 15 godina

Veliki pozdrav za omladinu!

NBA pratim od 88 godine i nisam prestao do dan danas. Michael Jordan je najbolji igrac kosarke koji je ikad igrao.
6 prvak nba / kobe 3
5 MVP / Kobe 1
6 MVP finala / Kobe 0
3 MVP all star / Kobe 2
11 najbolja petorka/ Kobe 6
9 odbranbena petorka / Kobe 5
10 najbolji strelac lige/ kobe 2
1 najbolji odbranbeni igrac / kobe 0
3 najbolji kradljivac / kobe 0
karijera poeni po mecu 30.1/ kobe 25
najvise poena u sezoni pomecu 37.1 / Kobe 35.4]
N
all star 20.2/ kobe 18.0
play off karijera poena po mecu 33.4/ kobe 24.2
play off najbolja sezona 43.7/kobe 32.8

Mislim da ih ne treba uporedjivati jer jer je MJ idol ovom momku.

Nema sanse da osvoji titulu i to je je njegova slabost. Shack je njemu dao one titule.

pogrebnik from niš

pre 15 godina

@Pejca
Nisi ti onda gledao NBA u to vreme,MJ je KEVA!
Bravo za Kobija i drugare,mada mi nista manje nisu dragi ni BS(ako prodju),bice VUNENO!

sasa vujacic

pre 15 godina

Gospodo, postoji konzervativna idealizacija mladoti i tendencija da proslost izgleda lepse nego sto relano jeste bila, ali cinjenica je da je Kobi Bin Brajant najbolji, natalentovaniji igrac svih vremena.
1. Statistika kaze da se pocetkom devedesetih postizalo po 10+ poena po utakmici u proseku nego danas. Jasno je da je Dzordan bio fizicki dominantan u odnosu na igrace koji su ga cuvali (on kaze da je Dzo Frinkin DUmars bio najbolji branic), nije bilo zone i Dzordanu sudije nikada ne bi dozvolile da sutira 11 bacanja u 5 utakmica finala konferencije. Kobi, za razliku od Dzordana i njegove kosarkaske braca Seka i LeBrona, dominira i kada igra nije prilagodjenja njemu.
2. Pitajte FIlipa Dzeksona i on ce vam reci da je Kobi najbolji igrac kog je trenirao.
3. Igra napreduje, tehnicki i takitcki, igraci su brzi i snazniji i Kobi Bin Brajant jeste najbolji igrac koji je ikad igrao kosarku. To je isitna, a ostalo je konzervativisticki eskapizam.

banja luka star

pre 15 godina

Sada svi odjednom Kobea dizu u nebesa i zaboravljaju njegov zahtjev za trejdom na pocetku sezone i svadju koju je zapoceo sa Andrew Bynumom.Po meni pravi MVP ove sezone je trebao biti Chris Paul.Zasto?Zato sto je taj momak ispodprosjecnu ekipu Hornetsa doveo nadomak finala zapada predhodno pobjedivsi odlicni Dallas.Ova ekipa LA Lakersa cak iz bez Kobea bi vjerovatno usla u playoff a bas me interesuje da li bi Bryant napravio takav uspjeh da igra u Hornetsima kao Chris Paul.Pau Gasol je najbolji europski igrac u NBA(uz Nowitzkog)a svi znamo kakva je bila igra LA Lakersa Prije njegovog dolaska u tim.Covjek je osvojio titulu svjetskog sampiona sa Spanijom!To Kobeu sa njegovim egoizmom i konstantnim isticanjem samog sebe u prvi plan sigurno nikada ne bi uspjelo!
A pogotovo necu da trosim vrijeme na one sto misle da je Kobe bolji od Dzordana...Samo da spomenem da je Dzordan osvojio titulu koledz sampiona Amerike i zlatnu olimpijsku medalju uz sve ostalo po cemu je ispred Kobea u timskoj i pojedinacnoj kategoriji.

Miroslav

pre 15 godina

# Gospodo, postoji konzervativna idealizacija mladoti i tendencija da proslost izgleda lepse nego sto relano jeste bila, ali cinjenica je da je Kobi Bin Brajant najbolji, natalentovaniji igrac svih vremena.

(sasa vujacic, 30. maj 2008 14:56)

............................

Ti ipak nemožeš da sagledaš sve aspekte današnjeg sport pa i NBA.
Jesu igrači fizički Jači, ali su Tahnički Dosta slabiji,
Centri kao što su Hakim, Juing i Zli Zo Morning, Barkli ili Rodman takvih nema DANAS već dugo vremena.

Hakimov Fade-away šut NIKO nije mogao da brani, Tehnika Vrhunska, Rad nogu idealan + visina 216
Takvog Centra neće biti skoro , a sigurno ga nebi mogli ni čuvati ovi današnji.
Juing veoma sličan sa Hakimom.
Barkli i Rodman sa 2.00m vrhunski skakači sa po 15-18 rpg.
Rodmana ni Šek nije mogao da UGURA pod kOŠ!!!!
Dali danas postoji Letvorka koja je blizu Karlu Malone-u ??... nema je ni na vidiku ..

I veličina igrača je u tome KOLIKO NJEGOVI SAIGRAČI POSTAJU BOLJI PORED NJEGA ..

MJ i Bulls-i su imali 72-10 skor to je i danas najbolji skor u NBA i neće ga skoro skinuti

Kobe i svemu kopira Majkla. Šta misliš zašto ?

Svi oni su bili vrhunski jer su voleli i razumeli košarku ... a ovi danas uglavnom samo misle na MILIONE ... tako da ima nedostaje ono osnovno ... MOTIV.

Drago mi je zbog Kobe-a, ali ipak MJ je MJ.

Zar misliš da bi Fil Jackson mogao nešto drugo da kaže osim da ne Kobe naj igrač koga je trenirao ?

gliga

pre 15 godina

Pejca

Znas li ti frajeru ko je Jordan i koliko prstena ima u kakvu je ekipu igrao,ne kazem da je Bryant los igrac ali on ne moze da igra dok nema jos minimum tri zvezde pored njega ,sto prosle godine nije doveo LA do finala kad je otisao Shaq,nego nisu usli ni u play-off.

Milojko

pre 15 godina

I ode mocni San Antonio u penziju, poslao ga tamo Kobi dozvolivsi im samo jednu pobedu u seriji, cisto da ne bude bruka. Covek ih je opet sam pobedio, tj. prelomio i to u velikom stilu, kad je bilo najvaznije.
Uprkos 30 suteva i dalje preko 50% suta, sta vise ni jednom u celoj seriji nije bio ispod, rekose neki ovde sutirace 6 od 24, lepo je to kad se ljudi nadaju, al jedno je nada, a drugo realnost, a to je da je Kobi Brajant ubedljivo najbolji igrac danasnjice. Svaka cast i Gasolu na skokovima, veceras je konacno igrao hrabrije.
Sad sledi spektakl...

beog

pre 15 godina

_milosh;

"sad odjednom ti lakersi koji u proteklih par sezona su bili cisceni u play-off sa istim tim timom,ili cak nisu ni ulazili u play-off haraju nba"

Odkud ti to da su Lejkersi
sa istim timom???
Gledao sam ih skoro sve
utakmice ove sezone,,kao i
Hornetse,,nadao se da mogu
do mozda finala zapada,,a
kad dobise* Gasola,,gotovo
sam bio siguran,,da mogu do KRAJA!!!

Gasol je fenomenalan,,a
krase ga mudrost na terenu,,
i,,izgara na terenu,,gladan*
titula!!!

Raduje sta i Radmanovic
dobiva, sve zapazeniju ulogu,,zadnje dvije utakmice,
odigrao po 30_tak min,,sinoc
i zadnjih 4 minute!!!

Komentatori hvale Dzeksona,
sta je sutere(Fishera,Vujacica
i Radmanovica)u tim odlucujucim trenutcima,,drzao
na terenu!!!
Nera,
,nazalost nece Lejkersi imati
prednost domaceg terena,,ni
ako Detroit udje u finale,,
jer je Detroit imao, cini mi se dvije pobjede vise u regularnom djelu sezone!!!

I,,ko ono rece da se znalo
u Nov,,ko ce u finale,,pitam
ga zasto Lejkersi potrosise
pare na Gasola,,ako im je
finale bilo osigurano,,eee
i ja da ponovim,,ja sam znao*
da ce Lejkersi u finale,,nadam
se i osvojiti prsten*,,kad
dobise* Gasola!!!
Eee i naravno,, sa ovako FENOMENALNIM Brajantom!!!
Pozdrav za sve!!!

lakerman

pre 15 godina

Volim LAL vishe od bilo chega,ali treba biti objektivan...preteshka je rech da je Kobe najbolji igrach svih vremena,bez uvrede...chak mi se chini da je i odbrana na JOrdanu bila daleko jacha,setimo se samo BadBoys Pistonsa,ili NY Knicksa u vreme kraja 80-tih i 90-tih....Kobe zaista igra fenomenalno,postao je PRAVI lider,vidi se da je i atmosfera u ekipi odlichna,nadam se da ce sve to na kraju znachiti i O'Brajenov trofej...da budem iskren,u novembru mi je blize bilo finale SAS-DP...pozdrav

KOSTA1703

pre 15 godina

Razlicita vremena i razlicite igrace je sasvim bezvezno porediti.
Slazem se da je odbrana devedesetih bila jaca nego danas, ali su danas igraci fizicki mnogo jaci.....A ako vec bilo sta poredite, onda je moguce reci da je NBA devedesetih bila nesto jaca, ali ipak veoma slaba u odnosu na osamdesete, malo slabija u odnosu na generaciju Rasela, Cemberlena i komp...
Mada je to opet samo stvar ukusa.

MJ

pre 15 godina

kad ce da ukapiraju da oni mogu da dobiju nekog boljeg samo ako manu da 20+ koseva... lakersi sampioni
(nikola, 30. maj 2008 11:14)
Da se razumemo Duncan je kralj koji je izmislio timsku igru i za Manu-a i za vaseg Kobe-a.
SAS sledece godine sampion a ove BS,Lakersi pucaju sigurno.
I samo jos nesto,ko ste bre vi da kazete da je institucija poput MJ nezasluzeno najbolji igrac u istoriji NBA i svetske kosarke?
Smesni ste sa Kobe-om

Dzordz

pre 15 godina

Kobe je Car retko vidjen. Sam je pobedio ekipu punu zvezda. Stvarno je zasluzio MVP titulu i u regularnom delu sezone i u play off-u. Ko je pratio ovu zadnju utakmicu mora se sloziti da je cinio prava cuda, i sa distance, i nevidjene ulaze u reket, apsolutno je pokazao sve elemente pravog sampiona. Cak ni triple-double Dankana nije mogao spreciti poraz SA Spears-a. Ustvari u svim utakmicama u play-off-u je Kobe imao fantastican ucinak i perfektnu igru.

Ray Allen

pre 15 godina

Opet preokret, imali su Spursi prednost u pocetku... Brajant zver, a Radman ubo prelomnu trojku za preokret na 61-60 za SA..

Cekamo vas u finalu..

Mladen

pre 15 godina

@gavrilo
Na hiljade svetskih strucnjaka ocenilo je da je Jordan najbolji svih vremena.Misljenje jednog Gavrila u odnosu na njih nije ni zrno peska na celoj Jadranskoj obali.Odustani od ocena necega o cemu nemas pojma i razmisljas na nivou predskolske ustanove.

eEE

pre 15 godina

Ufff...dobro je...najdosadniji tim u ligi, na San Antonio naravno mislim, je izbacen...ovo obecava zanimljiviju finalnu seriju, a ne kao proslog leta... zanima me sta ce Loshmi reci na ovaj rezultat.

anonymus

pre 15 godina

U komentaru 34. spominje se da je Kobe trazio trejd pa zbog toga nije trebao biti MVP(ne vidim tu logiku)
Mislim da je rano porediti Kobe-a i MJ bez obzira ko je bolji jer Kobe je jos aktivan igrac i ima barem jos 5 godina igre na samo njemu sopstvenom visokom nivou.
Mislim da i pored toga sto Lakersi imaju solidan tim smjesno ga je porediti sa Jordanovim Bullsima pa onda vidite koliko prostora je imao MJ a koliko Kobe
I za kraj jedan naslov iz novina kada je Kobe dao 81 poen Raptorsima:KOBE IS LIKE MIKE-ONLY BETTER

anonymus

pre 15 godina

@ crle komentar 36

E stvarno je smjesan ovaj tvoj post-pa Kobe ce igrati jos minimalno 6-7 godina,a ako vec govoris o tim nagradama pravo je smjesno i to ce se svi sloziti da kobe nije dobio ni jednu titulu Mvp finala a tri godine on i Shaq su osvajali i u najmanju ruku podjednake su im zasluge
najbolje petorke -kobe zaostaje 5 za MJ i tu ce ga stici kao i defanzivne petorke a stvarno si stavio neke glupe statistike kao ona poeni na all-star mecu a eto Kobe je dao 81 poen a Jordan???I Jordan je oko sebe imao 2 velike zvjezde a Kobe je imao Shaqa a ove godine nema ni jednu-mozda su Gasol ili Odom nesto bolji od ostalih ali ni blizu ranga Pipena ili Rodmana

....

pre 15 godina

Svaka cast i Brajantu i Dzejmsu,ali je Vejd najbolji igrac koji se pojavio posle Dzordana!
Ko to ne vidi,veze sa basketom nema.
Toliko.

GMan

pre 15 godina

Dobar je Kobi samo malo smara. Nemojte mi reci da je zanimljivo gledati jednog igraca kako dribla, vodi, sutira, sudi, trenira, skuplja lopte, pere kopacke i ostri skije.

Dobar je mali samo ga je malo dosadno gledati. Timska igra Lejkersa 0. Da nema Gasola bila bi -0.

Oduvek je bio sebican, zbog toga je i bio u skobu sa ONilom.

NAVIJAČ iz SLOVENIJE

pre 15 godina

ma KOBI je CAR.....

jeste li videli koliko "grubih" prekršaja je bilo nad njim a ON MIRAN kao da ništa nije bilo

Boki

pre 15 godina

Ljudi, jedan je MJ! Tačka.

P.S. Svaka čast Brajantu, stvarno sjajan igrač. Sa još par titula por rukom (kao što rekoše, ove prethodne su osvojene uz VELIKU Šekovu pomoć) i možda će i ovo poredjenje imati smisla. Do tad..neka vežba :D

Bojan

pre 15 godina

Pre ove dve pobede LA napisah da ce LA osvojiti Prsten s 80% sansi.Boston ima samo jednog velikog igraca zna se Garneta i nema sanse protiv ovakvih LA.
@Pejca
Kobi jos ima da igra najmanje sest godina te ga ne bih poredio sa M.J.em.Ocigledno nisi gledao Majkla cim ga tako lako otpisujes.LA danas igraju kao Phoenix pre dve godine ono u sezoni kad im je islo hocu reci lepo.
@Milojko
Jeste Kobi igrao sjajno kao i Gasol.Znas treba neko da obezbedi lopte za tolike suteve a 19 skokova 4 blokade i 5 asistencija.

Luka

pre 15 godina

neko rece finale kao nekada!
ma ovaj nba je smesan, takozvani supersar-ovi se ispucavaju i posle sakupe 30 poena a trener i saigraci trpe njihove gluposti! lepse je gledati nasu juniorsku ligu nego nba!

Emir

pre 15 godina

Pejca, slazem se sa tobom. Predivan je osecaj ziveti uz kosarku najveceg kosarkasa Brajanta. Covek je lud, ustvari on nije covek..
Neverovatna utakmica.
GO Lakers!

bohor

pre 15 godina

Hakim Olajdyuvon, Dejvid Robinson, Patrik Juing, Dikembe Mutombo, Denis Rodman, Carls Barkli, Karl Meloun, Alonzo Morning...to su centri cijih imena se ne moram prisecati kada pomislim na NBA, za razliku od danasnjih aktivnih kosarkasa. U ono se vreme se igralo ipak mnogo cvrsce, mada je tacno i to da se igralo i brze, sa mnogo vise poena nego danas, narocito na zapadnoj obali. Ipak, na Dzordanu je igrana jaca odbrana nego danas na Brajantu iz prostog razloga sto se devedesetih nije sve sviralo.

realan

pre 15 godina

pozdrav kako ste znalo se da ce lejkersi biti u finalu a uzece ih boston u 7 kod kuce i bici prvak boston , 2 stvar govorite koce biti prvak evrope u fudbalu sad u junu izvinjavam se sto skrecem sa teme znas ko rusija , 3 govorite o kobiju i onim zvezdama prije 1998 nemojte kobija usporedivati sa onim zvezdama to je razlika isto nebo i zemlja ,prije 1998 mogo si uzivati u kosarci a sad te uspavaju kobi sutira 15 /30 gde to ima sve mu se nastimalo da prode itd nemoj te molivas,4 dali vi znate ko drzi NBA usa kosu vlasnici itd sve sto sam reko tako je bilo boston ce biti prvak i to je namesteno umri korupcijo

Edward

pre 15 godina

Lakers'i su ove godine i zasluzili da doguraju ovako daleko. Spurs'i nisu bas imali najbolju sezonu, narocito kada se uporedi sa predhodnim. Ipak, dobro su prosli. Finale Konference se tesko moze okarakterisati kao neuspeh, narocito kada jedan tim ne briljira tokom regularnog dela sezone (mada SAS jeste imao seriju pobeda, moda ne kao Houston, ali gde li su Rockets'i?...nisu ni prvu rundu prosli...mozda to samo pokazuje koliko su sve te serije irelevantne osim za obaranja nekih rekorda i impresjonijranje statisticara...tim koji igra konstantno dobro celo vreme je mnogo bolji nego onaj koji "pozira" i redja 22 pobede...imati 8:2 ili 14:3 u zadnjih 10 to jest 17 utakmica je bolje nego imati jednom 22:0 a onda 4:6 u sledecih 10). Na Istoku, mislim da u slucaju pobede Detroit'a u vecerasnjoj utakmici (a mislim da ce tako verovatno i biti, jer Celtics'i mozda zele da zavrse eto i ovu trecu seriju u 7 mecu (mozda se osecaju sigurnije nakon tolikih pobeda kod kuce) i to naravno u njihovoj dvorani i mozda se krunisu titulom Prvaka Istoka...) moguca je neka neizvesnost u mecu#7, jer ako pogledamo malo u proslost, 2005 su Pistons'i pobedili u 7 utakmici u Miami'uju kada je favorizovani Heat imao isto prednost domaceg terena i bio tokom cele godine najavljivan kao buduci/potencijalni sampionski tim, a to naravno zbog dolazka O'Neal'a i otkrica D. Wade'a (mada Shaq jeste bio povredjen u tom PlayOff'u). Ipak, neka prvo dobije DET mec#6. pozdrav.

Andrya

pre 15 godina

Jesam li rekao da ce ih Lakers-i oduvati.Sta su se sad svi primili na Bryant-a,pa on ovako igra zadnjih 10 godina,odavno se znalo da je on jedini Jordan-ov naslednik,naravno i moj omiljeni igrac.

Andrya

pre 15 godina

Jao brate koji bre Wade,decko je ekstra igrac,ali uporedjivati ga sa Kobstekom je suludo,Kobe je ubedljivo najbolji igrac NBA poslednjih 7,8 godina,to je vise nego cinjenica!

Crle

pre 15 godina

Anonimus,
volim i ja Kobija ali Wade je sam doneo titulu. 4 - 0 za seltikse. A sto se tice MJa 69 u play offu i to seltiksima. Ma smesno poredjenje , secas se all stara 98 kad ga je slao po burek.

marko kraljevic

pre 15 godina

citam svi znaju nba a ni negledaju je nemaju de gledosam sinoc utakmicu la i sa navijosam za lejkerse zbog radmanovica SRBINA IZ BOSNE i vujacica srbina iz slovenije naravno zbog dobrih igraca lejkersa na tnt ju preko kompjutera da kazem da lejkersi imaju dobrog iskusnog trenera phila jeksona
i znase sta ko radi u timu kobije kompletan igrac i u odbrani i napadi gasol je zaduzen da hvata lopte u napadu vise nesuta trice ko i prije u memfisu od njegase ocekuje 16 do 20 pojena 10 12 skokova u napadu i od odoma slicno fiser je tu sa iskustvom za dobru odbranu i dvjetri trice inace lejkersisu uradili velku stvar stosuga doveli nazad u los andeles i otpustili smusa parkera radmanovic u timu igra veliku ulogu nesutira mnogo solidan u odbrani i napadu posto ima brayant odom i gasol za postizanje koseva desetak pojena i plus klupa vujacic kojice naslediti fisera jos malo u startnoj postavi j farmar ,walton ,turijaf ,arizaprosle godine su otisli iz lejkersa brajan cook i evasns i parker i ove godine kweme braun i carligton a doveden gasol pravi potez uprave i mislim dasu favoriti u finalu protiv bostona a san antoniju je ovo zadnje finale zapada bowen ostarijo kljucni igrac i dankan 32 33 godine pley of zapada puna kapa za njih sledece godine .

MICKEY

pre 15 godina

Ma da je Kobe naj igrač svih vremena je preterana. Kobe je strava, ali jedan je MJ. Evo i pravog objašnjenja. Ekipe (od 80-tih) još od pre Džordanovske ere uzimaju titulu jedino onda ako imaju dominantnog centra. Tradiciju je jedino prekinuo Džordan, jedini lik koji je mogao bez dominantnog centra da dovede ekipu do titule. I posle Džordana situacija se po ovom pitanju nije menjala: Houston je imao Hakeem-a, Spursi Admirala Robinsona, Lakersi Sheq-a, Detroit Wallace-a,...
Brajant bez centra u ekipi je i dalje strava ali bez Gasola ili neke dominantne 4 ili 5 nema titule!
p.s. MJ rules!

NNN

pre 15 godina

malo individualne play off (a to je jedino bitno) statistike .
poeni: MJ 33.4 - KB 24.2
( uz bolji procenat MJ-a za 1, 2 i 3 poena!)
skokovi: MJ 6.4 - KB 6.1
asistencije: MJ 5.7 - KB 4.6
ukradene lopte: MJ 2.1 -KB 1.3
blokade: MJ 0.9 - KB 0.7
A sto je jos vaznije Jordan je bolji timski igrac, i u njegovo vreme se igrala JACA odbrana!
...tako da Kobisti oladite!(zamislite da vama neko kaze da je LeBron najbolji igrac danasnjice).

aca

pre 15 godina

valjao sam se od smeha kad je Vujacic pogodio onu trojku u predposlednjoj sekundi a sparsi gledaju "sta?" a komentator se pita da li trebaju da priznaju poene.

Od uvek sam mislio da se utakmica igra do poslednje sekunde!

pavle

pre 15 godina

@chris eubank87
Ok za komentar ali ti igrachi koje si nabrojao su trenutno nishta, jedino Bowen i Ilgauskas i dalje igraju zapazzenu ulogu ostali zajedno nemaju po 48 minuta.Pa wallace-a su Bulls-i jedva chekali da trampe jer ga placaju tolike pare a nishta ne mozze da uradi. Ostali su toliko marginalni likovi u nba trenutno da nemaju apsolutno nikakav znachaj.

Pejca

pre 15 godina

Lakers-i u finalu, kakva pobeda protiv aktuelnog sampiona, auuuuuuu, vratiti se posle -17 i pobediti, zaista svaka cast...
SHOW TIME IS RETURN!!!
Kakva igra Bryanta, znaci neverovatno, definitivno nije sa ove planete...
Samo zelim da se zahvalim Bogu sto sam imao da ispratim celu karijeru najveceg igraca ikada Kobe Bryant-a (neki ce reci Jordan je najveci, ali on je igrao u drugim vremenima, kada odbrana nije bila ovoliko jaka, i bice uvek nedoumica Bryant ili Jordan, dok su svi ostali miljama ispod njih dvojice)...
Hvala ti Boze...

Emir

pre 15 godina

Pejca, slazem se sa tobom. Predivan je osecaj ziveti uz kosarku najveceg kosarkasa Brajanta. Covek je lud, ustvari on nije covek..
Neverovatna utakmica.
GO Lakers!

sasa vujacic

pre 15 godina

Gospodo, postoji konzervativna idealizacija mladoti i tendencija da proslost izgleda lepse nego sto relano jeste bila, ali cinjenica je da je Kobi Bin Brajant najbolji, natalentovaniji igrac svih vremena.
1. Statistika kaze da se pocetkom devedesetih postizalo po 10+ poena po utakmici u proseku nego danas. Jasno je da je Dzordan bio fizicki dominantan u odnosu na igrace koji su ga cuvali (on kaze da je Dzo Frinkin DUmars bio najbolji branic), nije bilo zone i Dzordanu sudije nikada ne bi dozvolile da sutira 11 bacanja u 5 utakmica finala konferencije. Kobi, za razliku od Dzordana i njegove kosarkaske braca Seka i LeBrona, dominira i kada igra nije prilagodjenja njemu.
2. Pitajte FIlipa Dzeksona i on ce vam reci da je Kobi najbolji igrac kog je trenirao.
3. Igra napreduje, tehnicki i takitcki, igraci su brzi i snazniji i Kobi Bin Brajant jeste najbolji igrac koji je ikad igrao kosarku. To je isitna, a ostalo je konzervativisticki eskapizam.

....

pre 15 godina

Svaka cast i Brajantu i Dzejmsu,ali je Vejd najbolji igrac koji se pojavio posle Dzordana!
Ko to ne vidi,veze sa basketom nema.
Toliko.

Nera

pre 15 godina

Pa ovo je nevjerovatno, fenomenalno, ja sam presretan. Samo ne želim da čujem komentare tipa kako su Lakersi uz sudijsku pomoć dosli do finala, jos ako Boston uđe u finale biće onih priča kako je sve isforsirano, namjesteno i sl. Mislim to mogu reći samo osobe koje ove godine nisu pogledale ni jednu pllay off utakmicu. Šta hoću da kažem? Lakersi 100% zasluzeno u finalu ko god ih je gledao složiće se. Sto se tiče istoka tu stvarno ne znam ko bi mogao biti, ali sam siguran da se igra sedma odlučujuća utakmica. Mozda bi vise volio da Detroit bude u finalu jer će tada Lakersi imati prednost domaćeg parketa, ali ne bi bilo lose da bude Boston posto su oni tako izmoreni, pogotovo velika trojka, imam osjećaj da neće moći potrčati u finalu.
I jos nesto KOBE BRYANT je za mene najbolji kosarkas svih vremena, apsolutno me ne zanima poređenje s Jordanom i ko je bolji od njih dvojice. Jednostavno meni je Kobe najbolji, najdrazi i to je to!! Velika sreća za sve koji su imali priliku da gledaju tog kosarkaskog genijalca, i san mi je da ga jednom gledam uzivo u Staples Centru!! Toliko od mene

Djuka

pre 15 godina

@Pejca
Malo si pogresio, u Jordanovo vreme odbrana je bila JACA, nije kao danas kad igrac ne sme ni da hand check-uje igraca, a da to ne bude faul, i fauliranje je bilo mnogo zesce 90-ih...Jedno moraju ljudi da shvate, Bryant je najbolji igrac NBA, ali nije dovoljno dobar kao Jordan...

MJ

pre 15 godina

kad ce da ukapiraju da oni mogu da dobiju nekog boljeg samo ako manu da 20+ koseva... lakersi sampioni
(nikola, 30. maj 2008 11:14)
Da se razumemo Duncan je kralj koji je izmislio timsku igru i za Manu-a i za vaseg Kobe-a.
SAS sledece godine sampion a ove BS,Lakersi pucaju sigurno.
I samo jos nesto,ko ste bre vi da kazete da je institucija poput MJ nezasluzeno najbolji igrac u istoriji NBA i svetske kosarke?
Smesni ste sa Kobe-om

pavle

pre 15 godina

@chris eubank87
Ok za komentar ali ti igrachi koje si nabrojao su trenutno nishta, jedino Bowen i Ilgauskas i dalje igraju zapazzenu ulogu ostali zajedno nemaju po 48 minuta.Pa wallace-a su Bulls-i jedva chekali da trampe jer ga placaju tolike pare a nishta ne mozze da uradi. Ostali su toliko marginalni likovi u nba trenutno da nemaju apsolutno nikakav znachaj.

Milojko

pre 15 godina

I ode mocni San Antonio u penziju, poslao ga tamo Kobi dozvolivsi im samo jednu pobedu u seriji, cisto da ne bude bruka. Covek ih je opet sam pobedio, tj. prelomio i to u velikom stilu, kad je bilo najvaznije.
Uprkos 30 suteva i dalje preko 50% suta, sta vise ni jednom u celoj seriji nije bio ispod, rekose neki ovde sutirace 6 od 24, lepo je to kad se ljudi nadaju, al jedno je nada, a drugo realnost, a to je da je Kobi Brajant ubedljivo najbolji igrac danasnjice. Svaka cast i Gasolu na skokovima, veceras je konacno igrao hrabrije.
Sad sledi spektakl...

anonymus

pre 15 godina

@ crle komentar 36

E stvarno je smjesan ovaj tvoj post-pa Kobe ce igrati jos minimalno 6-7 godina,a ako vec govoris o tim nagradama pravo je smjesno i to ce se svi sloziti da kobe nije dobio ni jednu titulu Mvp finala a tri godine on i Shaq su osvajali i u najmanju ruku podjednake su im zasluge
najbolje petorke -kobe zaostaje 5 za MJ i tu ce ga stici kao i defanzivne petorke a stvarno si stavio neke glupe statistike kao ona poeni na all-star mecu a eto Kobe je dao 81 poen a Jordan???I Jordan je oko sebe imao 2 velike zvjezde a Kobe je imao Shaqa a ove godine nema ni jednu-mozda su Gasol ili Odom nesto bolji od ostalih ali ni blizu ranga Pipena ili Rodmana

Boki

pre 15 godina

Ljudi, jedan je MJ! Tačka.

P.S. Svaka čast Brajantu, stvarno sjajan igrač. Sa još par titula por rukom (kao što rekoše, ove prethodne su osvojene uz VELIKU Šekovu pomoć) i možda će i ovo poredjenje imati smisla. Do tad..neka vežba :D

Dzordz

pre 15 godina

Kobe je Car retko vidjen. Sam je pobedio ekipu punu zvezda. Stvarno je zasluzio MVP titulu i u regularnom delu sezone i u play off-u. Ko je pratio ovu zadnju utakmicu mora se sloziti da je cinio prava cuda, i sa distance, i nevidjene ulaze u reket, apsolutno je pokazao sve elemente pravog sampiona. Cak ni triple-double Dankana nije mogao spreciti poraz SA Spears-a. Ustvari u svim utakmicama u play-off-u je Kobe imao fantastican ucinak i perfektnu igru.

MICKEY

pre 15 godina

Ma da je Kobe naj igrač svih vremena je preterana. Kobe je strava, ali jedan je MJ. Evo i pravog objašnjenja. Ekipe (od 80-tih) još od pre Džordanovske ere uzimaju titulu jedino onda ako imaju dominantnog centra. Tradiciju je jedino prekinuo Džordan, jedini lik koji je mogao bez dominantnog centra da dovede ekipu do titule. I posle Džordana situacija se po ovom pitanju nije menjala: Houston je imao Hakeem-a, Spursi Admirala Robinsona, Lakersi Sheq-a, Detroit Wallace-a,...
Brajant bez centra u ekipi je i dalje strava ali bez Gasola ili neke dominantne 4 ili 5 nema titule!
p.s. MJ rules!

Lockd[3]wn

pre 15 godina

@ Pejca... Ej pejco odakle si ti?>??? Shta pricas bre, pa ne kazem da je KobE vrhunski igrac, ali mislim da se u Jordanovo vreme igrala daleko tvrdja odbrana ( i daleko bolja )!!! DWADE ruleZZ

sheriff

pre 15 godina

@ to se znalo, realno i slični

Ajde mi molim te reci rezultate evropskog prvenstva u fudbalu, da ne gubim vreme gledajući to pošto moram da spremam ispite za jun.

realan

pre 15 godina

pozdrav kako ste znalo se da ce lejkersi biti u finalu a uzece ih boston u 7 kod kuce i bici prvak boston , 2 stvar govorite koce biti prvak evrope u fudbalu sad u junu izvinjavam se sto skrecem sa teme znas ko rusija , 3 govorite o kobiju i onim zvezdama prije 1998 nemojte kobija usporedivati sa onim zvezdama to je razlika isto nebo i zemlja ,prije 1998 mogo si uzivati u kosarci a sad te uspavaju kobi sutira 15 /30 gde to ima sve mu se nastimalo da prode itd nemoj te molivas,4 dali vi znate ko drzi NBA usa kosu vlasnici itd sve sto sam reko tako je bilo boston ce biti prvak i to je namesteno umri korupcijo

Edward

pre 15 godina

Lakers'i su ove godine i zasluzili da doguraju ovako daleko. Spurs'i nisu bas imali najbolju sezonu, narocito kada se uporedi sa predhodnim. Ipak, dobro su prosli. Finale Konference se tesko moze okarakterisati kao neuspeh, narocito kada jedan tim ne briljira tokom regularnog dela sezone (mada SAS jeste imao seriju pobeda, moda ne kao Houston, ali gde li su Rockets'i?...nisu ni prvu rundu prosli...mozda to samo pokazuje koliko su sve te serije irelevantne osim za obaranja nekih rekorda i impresjonijranje statisticara...tim koji igra konstantno dobro celo vreme je mnogo bolji nego onaj koji "pozira" i redja 22 pobede...imati 8:2 ili 14:3 u zadnjih 10 to jest 17 utakmica je bolje nego imati jednom 22:0 a onda 4:6 u sledecih 10). Na Istoku, mislim da u slucaju pobede Detroit'a u vecerasnjoj utakmici (a mislim da ce tako verovatno i biti, jer Celtics'i mozda zele da zavrse eto i ovu trecu seriju u 7 mecu (mozda se osecaju sigurnije nakon tolikih pobeda kod kuce) i to naravno u njihovoj dvorani i mozda se krunisu titulom Prvaka Istoka...) moguca je neka neizvesnost u mecu#7, jer ako pogledamo malo u proslost, 2005 su Pistons'i pobedili u 7 utakmici u Miami'uju kada je favorizovani Heat imao isto prednost domaceg terena i bio tokom cele godine najavljivan kao buduci/potencijalni sampionski tim, a to naravno zbog dolazka O'Neal'a i otkrica D. Wade'a (mada Shaq jeste bio povredjen u tom PlayOff'u). Ipak, neka prvo dobije DET mec#6. pozdrav.

crle

pre 15 godina

Veliki pozdrav za omladinu!

NBA pratim od 88 godine i nisam prestao do dan danas. Michael Jordan je najbolji igrac kosarke koji je ikad igrao.
6 prvak nba / kobe 3
5 MVP / Kobe 1
6 MVP finala / Kobe 0
3 MVP all star / Kobe 2
11 najbolja petorka/ Kobe 6
9 odbranbena petorka / Kobe 5
10 najbolji strelac lige/ kobe 2
1 najbolji odbranbeni igrac / kobe 0
3 najbolji kradljivac / kobe 0
karijera poeni po mecu 30.1/ kobe 25
najvise poena u sezoni pomecu 37.1 / Kobe 35.4]
N
all star 20.2/ kobe 18.0
play off karijera poena po mecu 33.4/ kobe 24.2
play off najbolja sezona 43.7/kobe 32.8

Mislim da ih ne treba uporedjivati jer jer je MJ idol ovom momku.

Nema sanse da osvoji titulu i to je je njegova slabost. Shack je njemu dao one titule.

NAVIJAČ iz SLOVENIJE

pre 15 godina

ma KOBI je CAR.....

jeste li videli koliko "grubih" prekršaja je bilo nad njim a ON MIRAN kao da ništa nije bilo

GMan

pre 15 godina

Dobar je Kobi samo malo smara. Nemojte mi reci da je zanimljivo gledati jednog igraca kako dribla, vodi, sutira, sudi, trenira, skuplja lopte, pere kopacke i ostri skije.

Dobar je mali samo ga je malo dosadno gledati. Timska igra Lejkersa 0. Da nema Gasola bila bi -0.

Oduvek je bio sebican, zbog toga je i bio u skobu sa ONilom.

pogrebnik from niš

pre 15 godina

@Pejca
Nisi ti onda gledao NBA u to vreme,MJ je KEVA!
Bravo za Kobija i drugare,mada mi nista manje nisu dragi ni BS(ako prodju),bice VUNENO!

Baki

pre 15 godina

@ to se znalo

Posto si znao, pretpostavljam da si prvog novembra ulozio celu ustedjevinu na to i da se sada radujes jer ces u roku od 4 dana biti mnogo bogatiji. Javi i nama ostalima kad se nesto bude znalo. Hvala.

Ray Allen

pre 15 godina

Opet preokret, imali su Spursi prednost u pocetku... Brajant zver, a Radman ubo prelomnu trojku za preokret na 61-60 za SA..

Cekamo vas u finalu..

chris eubank87

pre 15 godina

@Pejca
Ti se druze izgleda ne razumjes u kosarku ili NBA ligu pratis od ove sezone ako stvarno mislis da se sada igra jaca odbrana nego u vrijeme Michaela Jordana.Prvo,u njegovo vrijeme je bilo sedam-osam centara vrhunske klase,NBA legendi koji su izabrani medju 50 najboljih centara svih vremena dok danas vrhunski centar u NBA ne postoji!Minga razbije 20 cm nizi Boozer,Howard ne moze dati ni 10 poena a O'Neal-ova karijera je na isteku.Druga stvar,danas je zabranjeno nasloniti ruku na igraca dok pivotira ili dribla sto u ogromnoj mjeri otezava igru u odbrani na najboljim NBA bekovima.Treca stvar,o kvalitetu kosarke 90-ih i sada najbolje govori cinjenica da prilican broj igraca iz tog vremena koji je i danas aktivan igraju veliku ulogu u svojim ekipama i uveliko doprinose njihovim uspjesima kao Stackhouse,Smith,Mutombo,Ilgauskas,Bowen,Wallace...

Milosh

pre 15 godina

Apelujem na bilo koju TV stanicu, najbolje B92, da obezbedi prenose Velikog finala NBA lige. Ko god bio bice mnogo dobar basket! Jos ako bude Lejkersi protiv Seltiksa to ce tek biti uzivanje i ponovni prolazak kroz istoriju. Apelujem jos jednom, obezbedite prenose Finala, to ce sigurno biti najgledaniji deo programa.

Miroslav

pre 15 godina

(neki ce reci Jordan je najveci, ali on je igrao u drugim vremenima, kada odbrana nije bila ovoliko jaka, i bice uvek nedoumica Bryant ili Jordan,
(Pejca, 30. maj 2008 10:16)

***************************

Odličan je KOBE, ali ima jedno ali, a to ali je MJ.
Prvo Kobe je 4 godine ranije počeo NBA karijeru, a tek sada stasava u pravog LIDERA
Drugo da nije bilo Šeka nebi KObe imao nijedan prsten do sada
Treće tek ako budu šampioni ove godine KOBE će postati VELIKI
Četvrto neznam koliko imaš godina ali sigurno ne puno kada kažeš da su Bad Boys-i iz Detroita da Lembirom, Rodmanom, Ajzejom, Rikom MAhornom igrali laganu odbranu . Odbrana koju su oni igrali i Danas bi osvajala NBA Prstenove.
pa gde su BUllsi protiv Soniksa i Gery Pejtona i Šona Kempa & CO ili Protiv Jute i Mail Mana, Stoktona i Hornaseka ili Niksa sa Juingom ...
TAkve dominacije i rivaliteta koji je onda postojao danas nema .. danas je previše KOmercijale i PARA i opticaju pa je to ipak devalviralo celu NBA.

DOA 4 RAM

pre 15 godina

@ pejca
Decace maleni odbrana u vreme Cika Jordana ne da je bila JACA, nego ne moze da se poredi, dovoljno je samo reci da je igrao za vreme pravih Bad Boysa iz Detroita a ko je ikad gledao kako su oni igrali odbranu znaju o cemu pricam.
P.S. A za Kobea se slazem da je najbolji igrac danasnjice i jedini koji moze da se meri sa Jordanom.

slavko_bl

pre 15 godina

veliki ozdrav svim ljubiteljima kosarke, narocito ovim djecacima sto basket gledaju odnedavno...
malo neozbljno je reci da se sada igra bolja odbrana, ja kao bivsi kosarkaski sudija mogu komotno reci da je odbrana nekad, narocito u MJ-evo vrijeme bila daleko, daleko tvrdja!
takodje primjedba da je Kobe najbolji igrac svih vremena ne stoji...nisam gledao WIlt Chamberlaina, ali jesam velikog MJ!! nijedan igrac ne moze da se poredi sa Jordanom to treba svima da bude jasno!

nadam se Detroit u finalu

beog

pre 15 godina

_milosh;

"sad odjednom ti lakersi koji u proteklih par sezona su bili cisceni u play-off sa istim tim timom,ili cak nisu ni ulazili u play-off haraju nba"

Odkud ti to da su Lejkersi
sa istim timom???
Gledao sam ih skoro sve
utakmice ove sezone,,kao i
Hornetse,,nadao se da mogu
do mozda finala zapada,,a
kad dobise* Gasola,,gotovo
sam bio siguran,,da mogu do KRAJA!!!

Gasol je fenomenalan,,a
krase ga mudrost na terenu,,
i,,izgara na terenu,,gladan*
titula!!!

Raduje sta i Radmanovic
dobiva, sve zapazeniju ulogu,,zadnje dvije utakmice,
odigrao po 30_tak min,,sinoc
i zadnjih 4 minute!!!

Komentatori hvale Dzeksona,
sta je sutere(Fishera,Vujacica
i Radmanovica)u tim odlucujucim trenutcima,,drzao
na terenu!!!
Nera,
,nazalost nece Lejkersi imati
prednost domaceg terena,,ni
ako Detroit udje u finale,,
jer je Detroit imao, cini mi se dvije pobjede vise u regularnom djelu sezone!!!

I,,ko ono rece da se znalo
u Nov,,ko ce u finale,,pitam
ga zasto Lejkersi potrosise
pare na Gasola,,ako im je
finale bilo osigurano,,eee
i ja da ponovim,,ja sam znao*
da ce Lejkersi u finale,,nadam
se i osvojiti prsten*,,kad
dobise* Gasola!!!
Eee i naravno,, sa ovako FENOMENALNIM Brajantom!!!
Pozdrav za sve!!!

Bojan

pre 15 godina

Pre ove dve pobede LA napisah da ce LA osvojiti Prsten s 80% sansi.Boston ima samo jednog velikog igraca zna se Garneta i nema sanse protiv ovakvih LA.
@Pejca
Kobi jos ima da igra najmanje sest godina te ga ne bih poredio sa M.J.em.Ocigledno nisi gledao Majkla cim ga tako lako otpisujes.LA danas igraju kao Phoenix pre dve godine ono u sezoni kad im je islo hocu reci lepo.
@Milojko
Jeste Kobi igrao sjajno kao i Gasol.Znas treba neko da obezbedi lopte za tolike suteve a 19 skokova 4 blokade i 5 asistencija.

lakerman

pre 15 godina

Volim LAL vishe od bilo chega,ali treba biti objektivan...preteshka je rech da je Kobe najbolji igrach svih vremena,bez uvrede...chak mi se chini da je i odbrana na JOrdanu bila daleko jacha,setimo se samo BadBoys Pistonsa,ili NY Knicksa u vreme kraja 80-tih i 90-tih....Kobe zaista igra fenomenalno,postao je PRAVI lider,vidi se da je i atmosfera u ekipi odlichna,nadam se da ce sve to na kraju znachiti i O'Brajenov trofej...da budem iskren,u novembru mi je blize bilo finale SAS-DP...pozdrav

KOSTA1703

pre 15 godina

Razlicita vremena i razlicite igrace je sasvim bezvezno porediti.
Slazem se da je odbrana devedesetih bila jaca nego danas, ali su danas igraci fizicki mnogo jaci.....A ako vec bilo sta poredite, onda je moguce reci da je NBA devedesetih bila nesto jaca, ali ipak veoma slaba u odnosu na osamdesete, malo slabija u odnosu na generaciju Rasela, Cemberlena i komp...
Mada je to opet samo stvar ukusa.

eEE

pre 15 godina

Ufff...dobro je...najdosadniji tim u ligi, na San Antonio naravno mislim, je izbacen...ovo obecava zanimljiviju finalnu seriju, a ne kao proslog leta... zanima me sta ce Loshmi reci na ovaj rezultat.

banja luka star

pre 15 godina

Sada svi odjednom Kobea dizu u nebesa i zaboravljaju njegov zahtjev za trejdom na pocetku sezone i svadju koju je zapoceo sa Andrew Bynumom.Po meni pravi MVP ove sezone je trebao biti Chris Paul.Zasto?Zato sto je taj momak ispodprosjecnu ekipu Hornetsa doveo nadomak finala zapada predhodno pobjedivsi odlicni Dallas.Ova ekipa LA Lakersa cak iz bez Kobea bi vjerovatno usla u playoff a bas me interesuje da li bi Bryant napravio takav uspjeh da igra u Hornetsima kao Chris Paul.Pau Gasol je najbolji europski igrac u NBA(uz Nowitzkog)a svi znamo kakva je bila igra LA Lakersa Prije njegovog dolaska u tim.Covjek je osvojio titulu svjetskog sampiona sa Spanijom!To Kobeu sa njegovim egoizmom i konstantnim isticanjem samog sebe u prvi plan sigurno nikada ne bi uspjelo!
A pogotovo necu da trosim vrijeme na one sto misle da je Kobe bolji od Dzordana...Samo da spomenem da je Dzordan osvojio titulu koledz sampiona Amerike i zlatnu olimpijsku medalju uz sve ostalo po cemu je ispred Kobea u timskoj i pojedinacnoj kategoriji.

gliga

pre 15 godina

Pejca

Znas li ti frajeru ko je Jordan i koliko prstena ima u kakvu je ekipu igrao,ne kazem da je Bryant los igrac ali on ne moze da igra dok nema jos minimum tri zvezde pored njega ,sto prosle godine nije doveo LA do finala kad je otisao Shaq,nego nisu usli ni u play-off.

anonymus

pre 15 godina

U komentaru 34. spominje se da je Kobe trazio trejd pa zbog toga nije trebao biti MVP(ne vidim tu logiku)
Mislim da je rano porediti Kobe-a i MJ bez obzira ko je bolji jer Kobe je jos aktivan igrac i ima barem jos 5 godina igre na samo njemu sopstvenom visokom nivou.
Mislim da i pored toga sto Lakersi imaju solidan tim smjesno ga je porediti sa Jordanovim Bullsima pa onda vidite koliko prostora je imao MJ a koliko Kobe
I za kraj jedan naslov iz novina kada je Kobe dao 81 poen Raptorsima:KOBE IS LIKE MIKE-ONLY BETTER

Miroslav

pre 15 godina

# Gospodo, postoji konzervativna idealizacija mladoti i tendencija da proslost izgleda lepse nego sto relano jeste bila, ali cinjenica je da je Kobi Bin Brajant najbolji, natalentovaniji igrac svih vremena.

(sasa vujacic, 30. maj 2008 14:56)

............................

Ti ipak nemožeš da sagledaš sve aspekte današnjeg sport pa i NBA.
Jesu igrači fizički Jači, ali su Tahnički Dosta slabiji,
Centri kao što su Hakim, Juing i Zli Zo Morning, Barkli ili Rodman takvih nema DANAS već dugo vremena.

Hakimov Fade-away šut NIKO nije mogao da brani, Tehnika Vrhunska, Rad nogu idealan + visina 216
Takvog Centra neće biti skoro , a sigurno ga nebi mogli ni čuvati ovi današnji.
Juing veoma sličan sa Hakimom.
Barkli i Rodman sa 2.00m vrhunski skakači sa po 15-18 rpg.
Rodmana ni Šek nije mogao da UGURA pod kOŠ!!!!
Dali danas postoji Letvorka koja je blizu Karlu Malone-u ??... nema je ni na vidiku ..

I veličina igrača je u tome KOLIKO NJEGOVI SAIGRAČI POSTAJU BOLJI PORED NJEGA ..

MJ i Bulls-i su imali 72-10 skor to je i danas najbolji skor u NBA i neće ga skoro skinuti

Kobe i svemu kopira Majkla. Šta misliš zašto ?

Svi oni su bili vrhunski jer su voleli i razumeli košarku ... a ovi danas uglavnom samo misle na MILIONE ... tako da ima nedostaje ono osnovno ... MOTIV.

Drago mi je zbog Kobe-a, ali ipak MJ je MJ.

Zar misliš da bi Fil Jackson mogao nešto drugo da kaže osim da ne Kobe naj igrač koga je trenirao ?

Andrya

pre 15 godina

Jesam li rekao da ce ih Lakers-i oduvati.Sta su se sad svi primili na Bryant-a,pa on ovako igra zadnjih 10 godina,odavno se znalo da je on jedini Jordan-ov naslednik,naravno i moj omiljeni igrac.

Andrya

pre 15 godina

Jao brate koji bre Wade,decko je ekstra igrac,ali uporedjivati ga sa Kobstekom je suludo,Kobe je ubedljivo najbolji igrac NBA poslednjih 7,8 godina,to je vise nego cinjenica!

NNN

pre 15 godina

malo individualne play off (a to je jedino bitno) statistike .
poeni: MJ 33.4 - KB 24.2
( uz bolji procenat MJ-a za 1, 2 i 3 poena!)
skokovi: MJ 6.4 - KB 6.1
asistencije: MJ 5.7 - KB 4.6
ukradene lopte: MJ 2.1 -KB 1.3
blokade: MJ 0.9 - KB 0.7
A sto je jos vaznije Jordan je bolji timski igrac, i u njegovo vreme se igrala JACA odbrana!
...tako da Kobisti oladite!(zamislite da vama neko kaze da je LeBron najbolji igrac danasnjice).

Crle

pre 15 godina

Anonimus,
volim i ja Kobija ali Wade je sam doneo titulu. 4 - 0 za seltikse. A sto se tice MJa 69 u play offu i to seltiksima. Ma smesno poredjenje , secas se all stara 98 kad ga je slao po burek.

aca

pre 15 godina

valjao sam se od smeha kad je Vujacic pogodio onu trojku u predposlednjoj sekundi a sparsi gledaju "sta?" a komentator se pita da li trebaju da priznaju poene.

Od uvek sam mislio da se utakmica igra do poslednje sekunde!

Luka

pre 15 godina

neko rece finale kao nekada!
ma ovaj nba je smesan, takozvani supersar-ovi se ispucavaju i posle sakupe 30 poena a trener i saigraci trpe njihove gluposti! lepse je gledati nasu juniorsku ligu nego nba!

bohor

pre 15 godina

Hakim Olajdyuvon, Dejvid Robinson, Patrik Juing, Dikembe Mutombo, Denis Rodman, Carls Barkli, Karl Meloun, Alonzo Morning...to su centri cijih imena se ne moram prisecati kada pomislim na NBA, za razliku od danasnjih aktivnih kosarkasa. U ono se vreme se igralo ipak mnogo cvrsce, mada je tacno i to da se igralo i brze, sa mnogo vise poena nego danas, narocito na zapadnoj obali. Ipak, na Dzordanu je igrana jaca odbrana nego danas na Brajantu iz prostog razloga sto se devedesetih nije sve sviralo.

marko kraljevic

pre 15 godina

citam svi znaju nba a ni negledaju je nemaju de gledosam sinoc utakmicu la i sa navijosam za lejkerse zbog radmanovica SRBINA IZ BOSNE i vujacica srbina iz slovenije naravno zbog dobrih igraca lejkersa na tnt ju preko kompjutera da kazem da lejkersi imaju dobrog iskusnog trenera phila jeksona
i znase sta ko radi u timu kobije kompletan igrac i u odbrani i napadi gasol je zaduzen da hvata lopte u napadu vise nesuta trice ko i prije u memfisu od njegase ocekuje 16 do 20 pojena 10 12 skokova u napadu i od odoma slicno fiser je tu sa iskustvom za dobru odbranu i dvjetri trice inace lejkersisu uradili velku stvar stosuga doveli nazad u los andeles i otpustili smusa parkera radmanovic u timu igra veliku ulogu nesutira mnogo solidan u odbrani i napadu posto ima brayant odom i gasol za postizanje koseva desetak pojena i plus klupa vujacic kojice naslediti fisera jos malo u startnoj postavi j farmar ,walton ,turijaf ,arizaprosle godine su otisli iz lejkersa brajan cook i evasns i parker i ove godine kweme braun i carligton a doveden gasol pravi potez uprave i mislim dasu favoriti u finalu protiv bostona a san antoniju je ovo zadnje finale zapada bowen ostarijo kljucni igrac i dankan 32 33 godine pley of zapada puna kapa za njih sledece godine .

Mladen

pre 15 godina

@gavrilo
Na hiljade svetskih strucnjaka ocenilo je da je Jordan najbolji svih vremena.Misljenje jednog Gavrila u odnosu na njih nije ni zrno peska na celoj Jadranskoj obali.Odustani od ocena necega o cemu nemas pojma i razmisljas na nivou predskolske ustanove.