Utorak, 27.05.2008.

19:03

DSS, koalicije i stav o SSP-u

Stav Demokratske stranke Srbije o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji glavna je tema i za vreme pregovora o formiranju vlade.

Izvor: B92

DSS, koalicije i stav o SSP-u IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Ivana

pre 15 godina

Dokle ce ovaj pion Mire Markovic vise da igra neku ulogu i da lupeta o Judama, izdajnicima i slicno. Idi covece, leci se i pusti normalne ljude na miru da zive!

mr.bibi

pre 15 godina

e doktore dokle više praznih priča?
odluči se već jednom, ili hoćeš ili nećeš..........
zavlačiš ovaj narod 8 godina, umorni smo od tebe, umorni.................
na šta si sve spreman da ostaneš na vlasti? opet da nam vratiš zločince na scenu...
Sramota naziva "demokratska ss"

Kompromis

pre 15 godina

Ma pristaće oni na bilo koji uslov samo da zadrže funkcije.

Ja bih voleo da formiraju vladu. Takva će trajati najviše par meseci, onda ponovo na izbore da ih narod potuče do nogu. Vojvodina je pokazala kako se za kratko vreme broj glasača može frapantno promeniti i kako evropska opcija zaista ima podršku naroda.

Biljana

pre 15 godina

Ne zna se ko je gori Ivica ili Marica, ups Kostunica. I Daciceve izjave da je za EU su lazne. Mali Sloba je jako mutan igrac i muka mi je od njega i DSS...

Dejan

pre 15 godina

Mislim da je svima vec jasno da ce sada Kostunica pristati da se taj sporazum sa EU ratifikuje ali njegova stranka nece glasati u skupstini jer za podrsku je dovoljan samo Palma koji ce i podrzati.Ovo ostali ce samo nemo da gledaju i pravice se kao da se nista ne dogadja.Prevrtljivci su to veliki...

ist meta isto odstojanje

pre 15 godina

Trazili ste, gledajte!
Pajte uostalom pristalice DSS-a sta misle o pojedinim stvarima, pa covek vidi ga su morali na glavacke da se okrenu tokom petnest godina i nevidjenu logicku gimnastiku da urade ne bi li zadrzali razum. Naravno mnogi su od toga odustali pa se i DSS stoga gasi a ekipa koje je poslom vezana za vlast, funkcije, stranke, sta njih covek da pita, kad je sve jasno i svodi se na licni interes. Ista meta isto odstojanje kao i devedsetih samo su sad neki drugi usli u staru pricu.

doslednost

pre 15 godina

Voleo bih da neko jednom citira barem deo onog sto je ds pre izbora i ranije pricao o sps i o devedesetim pa da uporedim ko pravi vece kompromise.a sto se tice demokratskih obicaja nisam dosada video da niko ni posle 2 nedelje od izbora na kojima je osvojio najvise glasova nije istakao kandidata za premijera ili ja i to stvar tekuceg postizbornog pijacarenja!

Zoran SM

pre 15 godina

He pa ne kontam uopšte taj DS, pred sebe malog Ivicu oćeš ok, nećeš novi izbori i gotovo. Da već jednom počistimo te nepravedno nazvane "narodnjake".

Marko_O

pre 15 godina

Ja mislim da oni SPS ,SRS i Kostunica idu na to da vrate stari rezim na vlast ,vidite zahtev Mrkonjica za porodicu Milosevic, pa da se pusti Milanovic,pa kao nisu prave ubice Djindjica Legija itd.Kostunicina retorika o izdajnicima koji su za SSP. Evo videcete i sami. I uradice to vratice stari rezim i opet ce to propasti ,ali ovog puta kad propadne nece se vise vracati.
Jedino mi je tu nelogicno u celoj stvari kako to da je SPS za SSP ,ali kaze Kostunica ubedice ih argumentima da budu protiv toga ,znaci od izdajnika napravice od njih patriote sa njegovim argumentima.

Dejan

pre 15 godina

Ono izglasavanje ustava u gluvo doba noci vraca se Tadicu kao bumerang.Cini mi se da su Palma i penzosi voljni na koaliciju sa Tadicem ali je i novi ustav ostavio strankama mogucnost da raspolazu mandatima.Drugim recima,bez obzira sta mislili Palma i Krkobabic,mandati su kod Dacica

perica

pre 15 godina

Pozdravljam DSS ali stare clanove(bez preletaca iz JULa )i pitam ih cime su kupljeni da se ovako ponasaju i dozvoljavaju da aveti koji su unistili moju mladost napadaju buducnost moje dece.
Molim "patriote"da nas vise ne brane.

Nikola

pre 15 godina

DSS ce napraviti sporazum sa SPS po kome se DSS nece mesati u ratifikaciju sporazuma u parlamentu. Naravno pro-evropske partije ce glasati za ratifikaciju potpomognute sa SPS i JS. Eto toliko od predizborne halabuke DSS-a oko SSP. DSS izgleda samo DS smatra smrtnim neprijateljem i ne prezaju ni od cega da bi bili protiv njih.
No, ja ipak mislim da u slucaju tog scenarija pro-evropske partije ne bi trebale da glasaju za ratifikaciju sporazuma. Iako bi to bilo u suprotnosti sa nacelima ZES-a, taj potez bi ipak doveo do skorasnjeg pada eventualne vlade SRS-DSS-SPS.

misa

pre 15 godina

Ha ha ! DSS spreman za kompromis ?
DSS zeli po svaku cenu da formira vladu sa SRS i SPS. Sad ne govore o ponistenju, vec da ce DSS glasati protiv Sporazuma. Zato ce ponuditi SPS-u
« slobodu » da glasaju za Sporazum u palamentu, formalno.
DSS zna, da Evropa trazi potpunu saradnju sa tribunalom u Haag-u, a do toga nece doci i tako ce se Srbija naci u cor-sokaku.
E Vojo, ko te ne zna skupo bi te platio

bitic

pre 15 godina

Zaista smo umorni oko tog SSP, formiranja vlade i prljavih politickih igara. Krajnje je vreme da se jednom prestane. Sto se SSP tice dajem predlog buducoj vladi, da pripremi referendum po tom pitanju. Za jedno takvo vazo pitaje mora da se direktno pitaju biraci.

Intelektualac

pre 15 godina

Koliko je dosledan doktor pravnih nauka i prezime bi promenio, samo da ne izgubi kontrolu nad BIA i MUP .
Verovatno zbog toga i ne moze da spava, a i kako bi spavao?
Nesto ga ta nesanica oko gubitka BIA jako puno muci , mora da ima velikih razloga da se bori po svaku cenu.
Pitam li se pitam koji li je to razlog?
Saznacemo ga vrlo brzo u svakom slucaju.
U to ime ziveli.

Dragan

pre 15 godina

„Нико нема овлашћење ове државе и овога народа да потписује било какве споразуме са ЕУ док се претходно не разреши да ли ЕУ сматра Србију целовитом државом”Не,ове одлучне речи нису изговорили Војислав Коштуница или Слободан Самарџић у јеку предизборне полемике са Борисом Тадићем око (не)потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању. Ово су речи Ивице Дачића од уторка 29. априла ове године, изречене поводом најаве да ће тог дана Борис Тадић у Бриселу потписати ССП. Једва пола сата пре почетка бриселске представе, РТС је пренео Дачићеву изјаву Танјугу да „СПС сматра да уколико данас буде потписан ССП, то може бити само споразум појединца или одређене политичке групације, наводећи да ће нови сазив парламента и нова Влада Србије покренути нове разговоре са ЕУ, разрешити питање да ли ЕУ Србију сматра целовитом државом и поништити све делове овог споразума који то доводе у питање”
Истом приликом, Дачић је подсетио да је велики број европских држава већ једнострано признао независност Косова и Метохије и упозорио да би, по његовом мишљењу, „Србија требало да уђе у ЕУ, али не по цену да се придруживањем ЕУ заправо плати цена и фактички прихвати, директно или индиректно, независност Косова и Метохије”.

bt

pre 15 godina

Dobro, da li je nekome jasno o čemu se ovde radi? DS tvrdi kako je Koštunica izgubio na izborima zbog loše politike, u koju spada upravo "obmanjivanje naroda" da je potpisivanje SSP izdajnički čin. Znači, da Koštunica nije "obmanjivao narod", DSS bi dobio mnogo više glasova i tako odmah imao većinu sa SRS. Znači, Koštunica je učinio maksimalnu uslugu DS, izgubio najviše što je mogao, ali DS ni to nije dovoljno da formira vladu. Interesantno?!?

Shomi

pre 15 godina

Evo, gdin Vojislav DR Kostunica jos jednom pokazuje koliko je dosledan sebi i svojim izjavama i koliko ga je uhvatila "sila" koja mu ne dozvoljava da sidje sa premijerske pozicije

H.K.Anderson

pre 15 godina

Meni Kostunica sve vise i vise ,u svemu lichi na Miljana Miljanica,a Vama?Miljanic je unazadio i upropastio fudbal bivse drzave a Kostunica se veoma veoma trudi da upropasti jos vise nego Miljanic.Nazalost izgleda da ima poprilicno uspjeha u tim svojim nastojanjima.

tanja

pre 15 godina

A ja se secam da je g-din Kostunica rekao da ce svakog utorka da se obraca narodu, a ne kao Slobodan Milosevic.....
jednom u 100 godina. Cisto da znamo sta misli.
Ocigledno, njegovo misljenje je zakukuljeno, a daje sebi za pravo da misli, a potom i postupa umesto nas.

Hvala, ne treba!!!

nesha

pre 15 godina

od izjave date u oktobru 2000-te da ce * ...biti na funkciji predsednika veoma kratko vreme , najduze godinu i po ...* gospodin Kostunica me neprekidno zadivljuje svojom - doslednoscu .

Boban

pre 15 godina

A SPS je kao naivan i ne zna da će Koštunica sve i da ratifikuje sporazum na svaki način gledati da ga sabotira, da otežava i blokira saradnju sa Hagom, konstantno vređa i provocira EU itd. U svakom slučaju, stručniji ljudi su u proevropskim strankama, kadar koji bi mogao sa SRS i DSS da dospe na vlast bi napravio cirkus od zemlje (i više nego dosada), i socijalisti bi potonuli zajedno sa njima.

Zašto socijalistima treba toliko vremena da se odluče? Da li im je ovo samo neki politički marketing u ovakvom trenutku da se eto i o njima priča i da se oni nešto pitaju? Izgleda da su svi već zaboravili na Kosovo i samo se priča o formiranju vlade i da li je Ivica raspoložen da pregovara danas.

nesha

pre 15 godina

od izjave date u oktobru 2000-te da ce * ...biti na funkciji predsednika veoma kratko vreme , najduze godinu i po ...* gospodin Kostunica me neprekidno zadivljuje svojom - doslednoscu .

Dragan

pre 15 godina

„Нико нема овлашћење ове државе и овога народа да потписује било какве споразуме са ЕУ док се претходно не разреши да ли ЕУ сматра Србију целовитом државом”Не,ове одлучне речи нису изговорили Војислав Коштуница или Слободан Самарџић у јеку предизборне полемике са Борисом Тадићем око (не)потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању. Ово су речи Ивице Дачића од уторка 29. априла ове године, изречене поводом најаве да ће тог дана Борис Тадић у Бриселу потписати ССП. Једва пола сата пре почетка бриселске представе, РТС је пренео Дачићеву изјаву Танјугу да „СПС сматра да уколико данас буде потписан ССП, то може бити само споразум појединца или одређене политичке групације, наводећи да ће нови сазив парламента и нова Влада Србије покренути нове разговоре са ЕУ, разрешити питање да ли ЕУ Србију сматра целовитом државом и поништити све делове овог споразума који то доводе у питање”
Истом приликом, Дачић је подсетио да је велики број европских држава већ једнострано признао независност Косова и Метохије и упозорио да би, по његовом мишљењу, „Србија требало да уђе у ЕУ, али не по цену да се придруживањем ЕУ заправо плати цена и фактички прихвати, директно или индиректно, независност Косова и Метохије”.

tanja

pre 15 godina

A ja se secam da je g-din Kostunica rekao da ce svakog utorka da se obraca narodu, a ne kao Slobodan Milosevic.....
jednom u 100 godina. Cisto da znamo sta misli.
Ocigledno, njegovo misljenje je zakukuljeno, a daje sebi za pravo da misli, a potom i postupa umesto nas.

Hvala, ne treba!!!

H.K.Anderson

pre 15 godina

Meni Kostunica sve vise i vise ,u svemu lichi na Miljana Miljanica,a Vama?Miljanic je unazadio i upropastio fudbal bivse drzave a Kostunica se veoma veoma trudi da upropasti jos vise nego Miljanic.Nazalost izgleda da ima poprilicno uspjeha u tim svojim nastojanjima.

Boban

pre 15 godina

A SPS je kao naivan i ne zna da će Koštunica sve i da ratifikuje sporazum na svaki način gledati da ga sabotira, da otežava i blokira saradnju sa Hagom, konstantno vređa i provocira EU itd. U svakom slučaju, stručniji ljudi su u proevropskim strankama, kadar koji bi mogao sa SRS i DSS da dospe na vlast bi napravio cirkus od zemlje (i više nego dosada), i socijalisti bi potonuli zajedno sa njima.

Zašto socijalistima treba toliko vremena da se odluče? Da li im je ovo samo neki politički marketing u ovakvom trenutku da se eto i o njima priča i da se oni nešto pitaju? Izgleda da su svi već zaboravili na Kosovo i samo se priča o formiranju vlade i da li je Ivica raspoložen da pregovara danas.

perica

pre 15 godina

Pozdravljam DSS ali stare clanove(bez preletaca iz JULa )i pitam ih cime su kupljeni da se ovako ponasaju i dozvoljavaju da aveti koji su unistili moju mladost napadaju buducnost moje dece.
Molim "patriote"da nas vise ne brane.

Shomi

pre 15 godina

Evo, gdin Vojislav DR Kostunica jos jednom pokazuje koliko je dosledan sebi i svojim izjavama i koliko ga je uhvatila "sila" koja mu ne dozvoljava da sidje sa premijerske pozicije

Intelektualac

pre 15 godina

Koliko je dosledan doktor pravnih nauka i prezime bi promenio, samo da ne izgubi kontrolu nad BIA i MUP .
Verovatno zbog toga i ne moze da spava, a i kako bi spavao?
Nesto ga ta nesanica oko gubitka BIA jako puno muci , mora da ima velikih razloga da se bori po svaku cenu.
Pitam li se pitam koji li je to razlog?
Saznacemo ga vrlo brzo u svakom slucaju.
U to ime ziveli.

bt

pre 15 godina

Dobro, da li je nekome jasno o čemu se ovde radi? DS tvrdi kako je Koštunica izgubio na izborima zbog loše politike, u koju spada upravo "obmanjivanje naroda" da je potpisivanje SSP izdajnički čin. Znači, da Koštunica nije "obmanjivao narod", DSS bi dobio mnogo više glasova i tako odmah imao većinu sa SRS. Znači, Koštunica je učinio maksimalnu uslugu DS, izgubio najviše što je mogao, ali DS ni to nije dovoljno da formira vladu. Interesantno?!?

bitic

pre 15 godina

Zaista smo umorni oko tog SSP, formiranja vlade i prljavih politickih igara. Krajnje je vreme da se jednom prestane. Sto se SSP tice dajem predlog buducoj vladi, da pripremi referendum po tom pitanju. Za jedno takvo vazo pitaje mora da se direktno pitaju biraci.

misa

pre 15 godina

Ha ha ! DSS spreman za kompromis ?
DSS zeli po svaku cenu da formira vladu sa SRS i SPS. Sad ne govore o ponistenju, vec da ce DSS glasati protiv Sporazuma. Zato ce ponuditi SPS-u
« slobodu » da glasaju za Sporazum u palamentu, formalno.
DSS zna, da Evropa trazi potpunu saradnju sa tribunalom u Haag-u, a do toga nece doci i tako ce se Srbija naci u cor-sokaku.
E Vojo, ko te ne zna skupo bi te platio

Nikola

pre 15 godina

DSS ce napraviti sporazum sa SPS po kome se DSS nece mesati u ratifikaciju sporazuma u parlamentu. Naravno pro-evropske partije ce glasati za ratifikaciju potpomognute sa SPS i JS. Eto toliko od predizborne halabuke DSS-a oko SSP. DSS izgleda samo DS smatra smrtnim neprijateljem i ne prezaju ni od cega da bi bili protiv njih.
No, ja ipak mislim da u slucaju tog scenarija pro-evropske partije ne bi trebale da glasaju za ratifikaciju sporazuma. Iako bi to bilo u suprotnosti sa nacelima ZES-a, taj potez bi ipak doveo do skorasnjeg pada eventualne vlade SRS-DSS-SPS.

Dejan

pre 15 godina

Ono izglasavanje ustava u gluvo doba noci vraca se Tadicu kao bumerang.Cini mi se da su Palma i penzosi voljni na koaliciju sa Tadicem ali je i novi ustav ostavio strankama mogucnost da raspolazu mandatima.Drugim recima,bez obzira sta mislili Palma i Krkobabic,mandati su kod Dacica

Ivana

pre 15 godina

Dokle ce ovaj pion Mire Markovic vise da igra neku ulogu i da lupeta o Judama, izdajnicima i slicno. Idi covece, leci se i pusti normalne ljude na miru da zive!

Marko_O

pre 15 godina

Ja mislim da oni SPS ,SRS i Kostunica idu na to da vrate stari rezim na vlast ,vidite zahtev Mrkonjica za porodicu Milosevic, pa da se pusti Milanovic,pa kao nisu prave ubice Djindjica Legija itd.Kostunicina retorika o izdajnicima koji su za SSP. Evo videcete i sami. I uradice to vratice stari rezim i opet ce to propasti ,ali ovog puta kad propadne nece se vise vracati.
Jedino mi je tu nelogicno u celoj stvari kako to da je SPS za SSP ,ali kaze Kostunica ubedice ih argumentima da budu protiv toga ,znaci od izdajnika napravice od njih patriote sa njegovim argumentima.

Zoran SM

pre 15 godina

He pa ne kontam uopšte taj DS, pred sebe malog Ivicu oćeš ok, nećeš novi izbori i gotovo. Da već jednom počistimo te nepravedno nazvane "narodnjake".

doslednost

pre 15 godina

Voleo bih da neko jednom citira barem deo onog sto je ds pre izbora i ranije pricao o sps i o devedesetim pa da uporedim ko pravi vece kompromise.a sto se tice demokratskih obicaja nisam dosada video da niko ni posle 2 nedelje od izbora na kojima je osvojio najvise glasova nije istakao kandidata za premijera ili ja i to stvar tekuceg postizbornog pijacarenja!

ist meta isto odstojanje

pre 15 godina

Trazili ste, gledajte!
Pajte uostalom pristalice DSS-a sta misle o pojedinim stvarima, pa covek vidi ga su morali na glavacke da se okrenu tokom petnest godina i nevidjenu logicku gimnastiku da urade ne bi li zadrzali razum. Naravno mnogi su od toga odustali pa se i DSS stoga gasi a ekipa koje je poslom vezana za vlast, funkcije, stranke, sta njih covek da pita, kad je sve jasno i svodi se na licni interes. Ista meta isto odstojanje kao i devedsetih samo su sad neki drugi usli u staru pricu.

Dejan

pre 15 godina

Mislim da je svima vec jasno da ce sada Kostunica pristati da se taj sporazum sa EU ratifikuje ali njegova stranka nece glasati u skupstini jer za podrsku je dovoljan samo Palma koji ce i podrzati.Ovo ostali ce samo nemo da gledaju i pravice se kao da se nista ne dogadja.Prevrtljivci su to veliki...

Biljana

pre 15 godina

Ne zna se ko je gori Ivica ili Marica, ups Kostunica. I Daciceve izjave da je za EU su lazne. Mali Sloba je jako mutan igrac i muka mi je od njega i DSS...

Kompromis

pre 15 godina

Ma pristaće oni na bilo koji uslov samo da zadrže funkcije.

Ja bih voleo da formiraju vladu. Takva će trajati najviše par meseci, onda ponovo na izbore da ih narod potuče do nogu. Vojvodina je pokazala kako se za kratko vreme broj glasača može frapantno promeniti i kako evropska opcija zaista ima podršku naroda.

mr.bibi

pre 15 godina

e doktore dokle više praznih priča?
odluči se već jednom, ili hoćeš ili nećeš..........
zavlačiš ovaj narod 8 godina, umorni smo od tebe, umorni.................
na šta si sve spreman da ostaneš na vlasti? opet da nam vratiš zločince na scenu...
Sramota naziva "demokratska ss"

H.K.Anderson

pre 15 godina

Meni Kostunica sve vise i vise ,u svemu lichi na Miljana Miljanica,a Vama?Miljanic je unazadio i upropastio fudbal bivse drzave a Kostunica se veoma veoma trudi da upropasti jos vise nego Miljanic.Nazalost izgleda da ima poprilicno uspjeha u tim svojim nastojanjima.

Boban

pre 15 godina

A SPS je kao naivan i ne zna da će Koštunica sve i da ratifikuje sporazum na svaki način gledati da ga sabotira, da otežava i blokira saradnju sa Hagom, konstantno vređa i provocira EU itd. U svakom slučaju, stručniji ljudi su u proevropskim strankama, kadar koji bi mogao sa SRS i DSS da dospe na vlast bi napravio cirkus od zemlje (i više nego dosada), i socijalisti bi potonuli zajedno sa njima.

Zašto socijalistima treba toliko vremena da se odluče? Da li im je ovo samo neki politički marketing u ovakvom trenutku da se eto i o njima priča i da se oni nešto pitaju? Izgleda da su svi već zaboravili na Kosovo i samo se priča o formiranju vlade i da li je Ivica raspoložen da pregovara danas.

bt

pre 15 godina

Dobro, da li je nekome jasno o čemu se ovde radi? DS tvrdi kako je Koštunica izgubio na izborima zbog loše politike, u koju spada upravo "obmanjivanje naroda" da je potpisivanje SSP izdajnički čin. Znači, da Koštunica nije "obmanjivao narod", DSS bi dobio mnogo više glasova i tako odmah imao većinu sa SRS. Znači, Koštunica je učinio maksimalnu uslugu DS, izgubio najviše što je mogao, ali DS ni to nije dovoljno da formira vladu. Interesantno?!?

bitic

pre 15 godina

Zaista smo umorni oko tog SSP, formiranja vlade i prljavih politickih igara. Krajnje je vreme da se jednom prestane. Sto se SSP tice dajem predlog buducoj vladi, da pripremi referendum po tom pitanju. Za jedno takvo vazo pitaje mora da se direktno pitaju biraci.

Nikola

pre 15 godina

DSS ce napraviti sporazum sa SPS po kome se DSS nece mesati u ratifikaciju sporazuma u parlamentu. Naravno pro-evropske partije ce glasati za ratifikaciju potpomognute sa SPS i JS. Eto toliko od predizborne halabuke DSS-a oko SSP. DSS izgleda samo DS smatra smrtnim neprijateljem i ne prezaju ni od cega da bi bili protiv njih.
No, ja ipak mislim da u slucaju tog scenarija pro-evropske partije ne bi trebale da glasaju za ratifikaciju sporazuma. Iako bi to bilo u suprotnosti sa nacelima ZES-a, taj potez bi ipak doveo do skorasnjeg pada eventualne vlade SRS-DSS-SPS.

nesha

pre 15 godina

od izjave date u oktobru 2000-te da ce * ...biti na funkciji predsednika veoma kratko vreme , najduze godinu i po ...* gospodin Kostunica me neprekidno zadivljuje svojom - doslednoscu .

Intelektualac

pre 15 godina

Koliko je dosledan doktor pravnih nauka i prezime bi promenio, samo da ne izgubi kontrolu nad BIA i MUP .
Verovatno zbog toga i ne moze da spava, a i kako bi spavao?
Nesto ga ta nesanica oko gubitka BIA jako puno muci , mora da ima velikih razloga da se bori po svaku cenu.
Pitam li se pitam koji li je to razlog?
Saznacemo ga vrlo brzo u svakom slucaju.
U to ime ziveli.

perica

pre 15 godina

Pozdravljam DSS ali stare clanove(bez preletaca iz JULa )i pitam ih cime su kupljeni da se ovako ponasaju i dozvoljavaju da aveti koji su unistili moju mladost napadaju buducnost moje dece.
Molim "patriote"da nas vise ne brane.

Dejan

pre 15 godina

Ono izglasavanje ustava u gluvo doba noci vraca se Tadicu kao bumerang.Cini mi se da su Palma i penzosi voljni na koaliciju sa Tadicem ali je i novi ustav ostavio strankama mogucnost da raspolazu mandatima.Drugim recima,bez obzira sta mislili Palma i Krkobabic,mandati su kod Dacica

Shomi

pre 15 godina

Evo, gdin Vojislav DR Kostunica jos jednom pokazuje koliko je dosledan sebi i svojim izjavama i koliko ga je uhvatila "sila" koja mu ne dozvoljava da sidje sa premijerske pozicije

Dragan

pre 15 godina

„Нико нема овлашћење ове државе и овога народа да потписује било какве споразуме са ЕУ док се претходно не разреши да ли ЕУ сматра Србију целовитом државом”Не,ове одлучне речи нису изговорили Војислав Коштуница или Слободан Самарџић у јеку предизборне полемике са Борисом Тадићем око (не)потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању. Ово су речи Ивице Дачића од уторка 29. априла ове године, изречене поводом најаве да ће тог дана Борис Тадић у Бриселу потписати ССП. Једва пола сата пре почетка бриселске представе, РТС је пренео Дачићеву изјаву Танјугу да „СПС сматра да уколико данас буде потписан ССП, то може бити само споразум појединца или одређене политичке групације, наводећи да ће нови сазив парламента и нова Влада Србије покренути нове разговоре са ЕУ, разрешити питање да ли ЕУ Србију сматра целовитом државом и поништити све делове овог споразума који то доводе у питање”
Истом приликом, Дачић је подсетио да је велики број европских држава већ једнострано признао независност Косова и Метохије и упозорио да би, по његовом мишљењу, „Србија требало да уђе у ЕУ, али не по цену да се придруживањем ЕУ заправо плати цена и фактички прихвати, директно или индиректно, независност Косова и Метохије”.

misa

pre 15 godina

Ha ha ! DSS spreman za kompromis ?
DSS zeli po svaku cenu da formira vladu sa SRS i SPS. Sad ne govore o ponistenju, vec da ce DSS glasati protiv Sporazuma. Zato ce ponuditi SPS-u
« slobodu » da glasaju za Sporazum u palamentu, formalno.
DSS zna, da Evropa trazi potpunu saradnju sa tribunalom u Haag-u, a do toga nece doci i tako ce se Srbija naci u cor-sokaku.
E Vojo, ko te ne zna skupo bi te platio

tanja

pre 15 godina

A ja se secam da je g-din Kostunica rekao da ce svakog utorka da se obraca narodu, a ne kao Slobodan Milosevic.....
jednom u 100 godina. Cisto da znamo sta misli.
Ocigledno, njegovo misljenje je zakukuljeno, a daje sebi za pravo da misli, a potom i postupa umesto nas.

Hvala, ne treba!!!

Marko_O

pre 15 godina

Ja mislim da oni SPS ,SRS i Kostunica idu na to da vrate stari rezim na vlast ,vidite zahtev Mrkonjica za porodicu Milosevic, pa da se pusti Milanovic,pa kao nisu prave ubice Djindjica Legija itd.Kostunicina retorika o izdajnicima koji su za SSP. Evo videcete i sami. I uradice to vratice stari rezim i opet ce to propasti ,ali ovog puta kad propadne nece se vise vracati.
Jedino mi je tu nelogicno u celoj stvari kako to da je SPS za SSP ,ali kaze Kostunica ubedice ih argumentima da budu protiv toga ,znaci od izdajnika napravice od njih patriote sa njegovim argumentima.

Zoran SM

pre 15 godina

He pa ne kontam uopšte taj DS, pred sebe malog Ivicu oćeš ok, nećeš novi izbori i gotovo. Da već jednom počistimo te nepravedno nazvane "narodnjake".

doslednost

pre 15 godina

Voleo bih da neko jednom citira barem deo onog sto je ds pre izbora i ranije pricao o sps i o devedesetim pa da uporedim ko pravi vece kompromise.a sto se tice demokratskih obicaja nisam dosada video da niko ni posle 2 nedelje od izbora na kojima je osvojio najvise glasova nije istakao kandidata za premijera ili ja i to stvar tekuceg postizbornog pijacarenja!

ist meta isto odstojanje

pre 15 godina

Trazili ste, gledajte!
Pajte uostalom pristalice DSS-a sta misle o pojedinim stvarima, pa covek vidi ga su morali na glavacke da se okrenu tokom petnest godina i nevidjenu logicku gimnastiku da urade ne bi li zadrzali razum. Naravno mnogi su od toga odustali pa se i DSS stoga gasi a ekipa koje je poslom vezana za vlast, funkcije, stranke, sta njih covek da pita, kad je sve jasno i svodi se na licni interes. Ista meta isto odstojanje kao i devedsetih samo su sad neki drugi usli u staru pricu.

Dejan

pre 15 godina

Mislim da je svima vec jasno da ce sada Kostunica pristati da se taj sporazum sa EU ratifikuje ali njegova stranka nece glasati u skupstini jer za podrsku je dovoljan samo Palma koji ce i podrzati.Ovo ostali ce samo nemo da gledaju i pravice se kao da se nista ne dogadja.Prevrtljivci su to veliki...

Biljana

pre 15 godina

Ne zna se ko je gori Ivica ili Marica, ups Kostunica. I Daciceve izjave da je za EU su lazne. Mali Sloba je jako mutan igrac i muka mi je od njega i DSS...

Kompromis

pre 15 godina

Ma pristaće oni na bilo koji uslov samo da zadrže funkcije.

Ja bih voleo da formiraju vladu. Takva će trajati najviše par meseci, onda ponovo na izbore da ih narod potuče do nogu. Vojvodina je pokazala kako se za kratko vreme broj glasača može frapantno promeniti i kako evropska opcija zaista ima podršku naroda.

Ivana

pre 15 godina

Dokle ce ovaj pion Mire Markovic vise da igra neku ulogu i da lupeta o Judama, izdajnicima i slicno. Idi covece, leci se i pusti normalne ljude na miru da zive!

mr.bibi

pre 15 godina

e doktore dokle više praznih priča?
odluči se već jednom, ili hoćeš ili nećeš..........
zavlačiš ovaj narod 8 godina, umorni smo od tebe, umorni.................
na šta si sve spreman da ostaneš na vlasti? opet da nam vratiš zločince na scenu...
Sramota naziva "demokratska ss"