Ponedeljak, 19.05.2008.

07:20

JS: Bez Evrope nema koalicije

Ukoliko bude poništen Sporazum sa EU, Jedinstvena Srbija neće ulaziti u koaliciju sa DSS-om i NS-om, izjavio je za B92 predsednik te stranke Dragan Marković.

Izvor: B92

JS: Bez Evrope nema koalicije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

dusanka

pre 15 godina

a sta tu da se kaze sta tu ima novo sem sto se Ivica necka t.j. ko da vise cinte bice njegov i to je to.Ej, bre narode osvestite se ko taj Palma , on je bre covek na zemlji ,on hoce investicije , kintu i za sebe i malo za onu Jagodinu .Pametniji je od svih politicara i svaka cast Palmi. Mi smo glasali za Europe i necemo dati nikome da nam to oduzme. Svi moramo da mislimo na decu i bolji zivot i to je to.
Europe je najbolji izbor .

Koga vise lazu

pre 15 godina

Prokleti da su, pa oni nas vise unistise nego NATO bombe. Idite bre negde daleko, sto dalje od nase lepe Srbije. Vi najmanje imate prava da koristite rec PATRIOT, jer oigledno napogresan nacin shvatate ovu rec patriote, a svi ostali koji nemisle kao vi gubitnici(DSS) su "idioti i maloumni", ali mislim da imaju adekvatniji prevod ove reci. Koje Vase Kosovo?! Nemojte bar nama s' Kosova da solite pamet. O relaciji Kosovo - DSS, pricace generacije u negativnom smislu. Platicete ovom postenom narodu koji srcem zivi na Kosovu za sve nepravde koje ste nam ucinili, a narocito za privilegije koje ste dali svojim poltronima na severnom delu Kosova i koji su Bog i batina. A narocito Samardzic i njegovi poltroncici koje imate po Kosovu. Pa Milosevic ispade malo dete za vas. Ne znam kako vi to zamisljate da cuvate Kosovo, ako budete na vlasti, pa vi cete i ovo malo sto nas je ostalo da proterate, pre Albanaca. Vazno je da imate sever Kosova, pitajte Jaksica i M. Ivanovica, kada su poslenji put presli most i otisli da obidju nas u tzv. enklavama. Dusebriznici nasi. Sacuvaj nas Boze svih pomenutih u ovom tekstu i ne pomenutih koji su "uvek ne informisani". Predpostavljam da nisu informiani i koliki broj Srba zivi u unutrasnjosti Kosova, a koliko u severnom delu Kosova. A Tadicu Vi imate za zadatak da kompletan Pristinski univerzitet premestite u Gracanici, Strpcu, Priluzju. Tamo da se studira, a ne u Mitrovici. Da glavna kancelarija Koordinacionog centra bude u Gracanici ili okolini. Pa kada budu morali da dolaze neka traze pratnju UNMIKa, KFORA, kao sto smo mi skoro 10 godina jurili KFOR da nam da pretnju da odemo od sela do sela, iz Gracanice do Mitrovice. U kamione su nas tovarili kao stoku, pa ko udje, uso je. E, vi cete da nas sacuvate na Kosovu, nas samo Bog cuva.

GOXI

pre 15 godina

Jako interesantan tekst. Posebno mi je interesantan deo
Naši stavovi iz kampanje su potpuno jasni. Ali, mi ćemo o svim detaljima ili budućim zahtevima, kada to neko od koalicionih partnera bude izneo, razgovarati. Ostavljamo mogućnost da to bude tema", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare.
Ha, ha ima dosta tema za razgovor ali mi smo sasvim jasni bice kako mi kazemo...
E sada mi se vec cini da je PALMA dobitna komibnacija... jedino da ne trazi Cecu za ministra kulture... kakav cirkus..

ALEKSANDAR

pre 15 godina

Samo novi izbori....da napokon pukne Kostunica i njegovi manipulatori, pa da dobijemo zdravu vladu DS-LDP, i da napokon Srbija krene pravim putem!!!

Ivan Tepavac

pre 15 godina

Gospodin Palma je jasno rekao da nece u koaliciju DSS i SRS bez ratifikacije ugovora sa evropom. S druge strane DSS jasno kaze da nema nista od ratifikacije tog sporazuma. Dolazimo do zaključka da koalicija nije moguća između te dve strane. Gospodin Palma bih trebao da se okrene koaliciji oko DS-a, Srbija nema vremena za odugovlačenje dogovora za novu vladu.Videćemo šta će biti.

nislija

pre 15 godina

Meni nesto mnogo dugo traje pauza u pregovorima narodnjaka, radikala i socijalista. Ili se Dacic mnogo umorio u Moskvi ili im je pukla kombinacija za pravljenje vlade. Nadam se da je ovo drugo inace.....

Zbunjen

pre 15 godina

Čemu uopšte ova polemika oko (ne)poništavanja SSP-a? Pa potpuno je jasno da ako vladu fomiraju SRS/DSS/SPS od Evrope i integracija nema ništa, bez obzira šta ko mislio i želeo! Ko je to napolju toliko željan da ulaže u državu gde je vlast sasvim jasno definisana? Bio formalno na snazi SSP ili bio on poništen, od investicija i zakonske reforme nema ništa i to mora jasno da se kaže. Ako socijalisti zaista jednom u životu razmišljaju o interesima države i njenih građana i ako im je iole stalo da se makar delimično oslobode balasta prošlosti, onda im mora biti jasno na koji način se njihov socijalni program i evropske integracije jedino mogu realizovati! A otezanje i trgovina je nešto logično i očekivano u političkom životu.
Naravno, imam razumevanja za sve koji se zgražavaju od mogućnosti da ih SPS vodi ka Evropi, ali ništa manje frapantna činjenica nije ni ova "izdaja" i promena dresova DSS-a. Sramota i tragedija kako nas je sve VK vukao za nos! Zato mislim da običan čovek samo mora da gleda u svoj novčanik i da po tome prosudi da li mu je bolje ili lošije (o stepenu građanskih sloboda neću), dok je sve ostalo mlaćenje prazne slame.
Dakle, ako je to ona čuvena žaba koju ovaj put valja progutati da bi nam sutra bilo bolje, ja sam definitivno za! Nadam se da u SPS-u ima dovoljno osvešćenih ljudi jer im je ovo sjajna, ali i jedina prilika slične prirode koja će im se ukazati...

neshonni

pre 15 godina

U ovakvoj zemlji sa ovakvim politicarima izgleda da je jedino resenje kojim se mogu prevazici goruca pitanja - referendum. Retrogradne snage na cijem celu je sada DSS hoce da poniste SSP sa EU, dakle nesto sto je za Srbiju svakako korisno gledajuci iz ugla svakog ko je sacuvao zdravu pamet u ovoj zemlji. Pa eto referendum je nacin da se istrazivanja javnog mnjenja o privrzenosti naseg naroda EU sprovedu u delo i zapecate usta pametnjakovicimapatrijotima. Ako ipak poniste SSP spremite se na demonstracije, duze i istrajnije od onih 96/97...

Trske

pre 15 godina

Nedaj Palmoje da nas izigraju ... Celo pomoravlje te nevoli bas ali smo skoro svi za SSP. Mi hocemo u Jevropu bre jer smo velikom vecinom vec tamo. Ako te neslusaju penzioneri i oni drugu daj im sutku i pridruzi se DS koaliciji. Pozz i Cuprije.

Crnac

pre 15 godina

Bez obzira na obrazovanost Palma deluje kao praktican covek i prema tome on zeli da radi u interesu svoje zemlje. A interes zemlje je svakako ratifikacija SSP kao i generalno nastavak evropskih integracija

cira

pre 15 godina

Kad bi stranke razmisljale o drzavi, narodu, resenje bi se lako naslo. Svi znaju resnje, samo je vazno da li razmisljaju o narodu, drzavi, ili o sebi

Branko

pre 15 godina

Ova prica ZES-a meni nista nije jasna. DSS+NS su na vlasti vec 5 godina. Za tih 5 godina Srbija se primakla na jedan korak do EU. DSS, NS, G17 uz podrsku SPS-a pohapsili su sve sto su mogli i poslali u Hag. Kako moze onda da se kaze da DSS nije proevropski, a DS je superproevropska, a da prstom nije mrdnula oko EU poslednjih 5 godina. Sada pricaju da ce Kostunica raspiskati devizne rezerve koje je on i napravio, unistiti zemlju koju je zadnjih 5 godina gradio, smesno. Dosta vise "referendumskih" izbora i plasenja kojekakvim "samoizolacijama", "sankcijama", "povratka u `90-te", vec na crtu i reci ko je sta uradio, a tu je DSS+NS najjaci ma koliko se neki trudili da to ospore.
Najbolje za Srbiju bi bilo da Vladu naprave SRS,DSS i SPS uz ratifikaciju SSP. S tim bi izbili jednu, jedinu kartu DS-u iz ruku na osnovu koje i dobijaju ovoliko glasova (glasajte za mene jer ce oni unistiti Srbiju).

Vlada

pre 15 godina

To samo u lepoj nam Srbiji moze, da neko ko osvoji 11%, posle 2 mandata naravno nepotpuna, bude opet premijer.. katastrofa, ali nema nista od toga, a iako bude nece biti duze od 6-12 meseci..

Milan

pre 15 godina

Ajde Kostunicu nekako da razumem da iz stare mrznje protiv svega sto iz Djindjicevog staklenika izlazi nema snage da se iskobelja ali mladog i pametnog Mladenovica nikako ne mogu da razumem. Pa on treba da zna da kao potencionalni naslednik u DSS-u treba vec danas da se brine o tome da oni u buduce predju 5% a da ne govorim o mladima u toj stranci da li ce uvek biti spremni da stoje pred zidom Evrope.

Dejan

pre 15 godina

Pa ovaj Palma kakav da je, on je za Kostunicu glas razuma. Cak i PUPS non-stop ponavlja da su za evro-integracije, ne znam samo kakav je njihov dogovor sa SPS sto se tice mandata. Na kraju dolazimo i do Cede koji je osvojio manje nego sto je ocekivao a napadao je sve pa sada niko nece s njim

Nesha

pre 15 godina

DSS ne osluskuje sta narod misli. Nekada je to radio i zato su bili popularniji od DS-a. DS nije imao dovoljno razmumevanja da je nacionalizam jako prisutan kod nas. Sada kada okretanje ka Evropi ima sve vise pristalica DSS umesto da blago zaokrene svoju politiku i time obezbedi neko svoje mesto na politickoj scenu u buducnosti oni unistavaju sami sebe. Ovakvi rezultati izbora su bili idealna prilika za reformisanje stranke, dolazak na celo partije nekog od kandidata otvorenijeg ka Evropi tipa Aleksandra Popovica. Ovako se pretvorise u lidersku partiju a takve vise nemaju prodju u Srbiji kao pre. Cak je i SRS to shvatio iako je njima znatno teze da se oslobode takvih stvari.

aniksy

pre 15 godina

A secate li se onog prorocanstva da ce Srba ostati toliko da ce moci da se sakriju pod jedan orah!!! Veliki su orasi u Srbiji!!! Ali da cemo morati da se sakrijemo ispod Palme... e to stvarno nisam mogla da predvidim!!!!

Milan

pre 15 godina

Da li su DS i SPS isti ili nisu nije momentalno bitno, bitno je da su oni sansa da se proevropska politika sprovede a da zivimo u demokratiji treba da je i praktikujemo. Pogledajte u svetu kada se stvarno radi o dobrobiti svoje drzave i svog naroda mora biti sve moguce, ali kada se radi samo o zelji biti na vlasti onda se ponasa kao DSS.

Ko bese ko?

pre 15 godina

Palma da li to bese onaj Palma sto je sa Arkana bio sta?Da li smo pre nekoliko godina sve i svasta pricali o Palmi? Kako bre moze SPS biti proevropska snaga? Ili bolje da kazem kako moze Palma biti u Vladi. Ili bolje da vas podsetim 90 godina ko je kriv za sve??? SPS ili?? Koga smo rusili 2000 godine?? SPS NIKADA nemoze biti pravi partner od DS....

Muzicar

pre 15 godina

To je isti onaj Palma kako ga vec zovu kome je Ceca najbolji pevac i kome samo sopen nije dosao da svira na kolena. Koja katastrofa

oliver

pre 15 godina

Zasto se uopste pregovara sa sps-om ako sps nije vlasnik mandata pups-a i js-a, tj.ako oni sami raspolazu svojim mandatima!? Dovoljno je otcepiti PUPS i eto vecine, cak ni Palma nije potreban. 102 DS + 13 LDP + 5 PUPS + 4 Madjari + 2 Bosnjaci + 1 Albanac = 127.To je jedina mogucnost da se izbegne rehabilitacija SPS-a.

aniksy

pre 15 godina

Neko da ja priupitam i gospodina Nikolica: Hoce li to Srbija imati vladu u egzilu? Pozdravite mi Predsednika, druze zamenice!!! P.S. I recite drugarici Mici da stavi kafu i donese vinjak! Nek iskljuci i telefon da nas niko ne uznemirava!!!

Milisav

pre 15 godina

Na jednoj strani imate stav jednog Leona Kohena, profesora sa Oxforda i profesora Samardzica kome je specijalnost Evropska Unija, koji je takav da smatra da zbog Kosova Srbija, ako se mora treba da stopira proces integracija u EU. A sa druge strane imamo visokoumnog Palmu, zvanog Betoven, koji misli suprotno. I raja ko raja se opredeljuje za Palmu. Se mi se vise cini da je Palma u stvari prototip srpskog europejca.

Pesimist

pre 15 godina

Ljudi, ne nadajte se nicem boljem od vlade DS/DSS/SPS. Doduse, to jo grozno, ali od DS-a ne ovekujte nista bolje. Tadicu i dalje samo treba vlast u kojoj ne zavisio od LDP ni trunku. A onda ce na miru da nastavi sa planom chika Dobrice.

Posmatrac

pre 15 godina

Da li bi mogla u obzir doci ova varijanta, da se DSS i SRS uzdrze od ponistavanja SSPa dok ne privole SPS i partnere u koaliciju, a zatim po sastavljanju vlade da ne preduzimaju nista po pitanju saradnje sa haskim tribunalom sta ce neizbezno naterati EU da sama proglasi suspenziju SSPa kako su insistirali Belgija i Holandija. Uostalom sva tri moguca koaliciona partnera su protiv saradnje sa Hagom.

Boki Despotovac

pre 15 godina

E to će da bude baš proevropska vlada sa Palmom i SPS-om.DS je moj glas izgubila i neće ga vratiti sve dok su ovi ljudi u vrhu stranke...

bezimena

pre 15 godina

Rekoh već...Palma jesÿ da nije dr,mr,fr...ali zna šta je realnost, kako doći do para i kako ih dobro upotrebiti. Ako je on imao koristi od toga ok jer je i cela Jagodina. Da nam je Srbija upola k´o Jagodina....

milos petrovic

pre 15 godina

Dragane Markovicu imas loptu u ruci 3 sekunde do kraja, treba nam trojka za pobedu. Svi gledamo u Tebe. Posalji Srbiju u Evropu, a sebe u legendu!!!!!!!

Mirko

pre 15 godina

Ds obecao da nece ponistavati Sporazum ako dodje do koalicije...treba li drugi dokaz koliko je Kosovo vazno Kostunici
- Kosovo ce ocas zamjeniti za vlast....

Saša037

pre 15 godina

Kilave su sve priče koje se vrte... Jer su svi apsolutno isti. Pa, cilj bavljenja politikom u Srbiji (a i svuda na svetu, da neko ne pomisli da je drugde bolje) je lično bogaćenje, a ne opšte dobro. Jedino su ovde političari alaviji i hoće više za kraće vreme. Retki su idealisti u politici koji su došli na vlast i radili ono što je opšti interes. Razlog? Demokratija je samo demagogija, a ne i stvarni princip. Rešenje za Srbiju? Potpuno novi ljudi, potpuno nove priče - sa ovima (i jednima, i drugima i trećima,...) nema vajde.

raja

pre 15 godina

Pa ova Palmina izjava je prekretnica u politickom zivotu Srbije... DS/LDP/manjine + Palma sa njegova 3 mandata = 126 mandata.... i eto prave proevropske vlade! Palmi daju neko "Ministarstvo za Jagodinu i gradnju puteva", njemu super, a nama jos bolje!

Iz moje tastature u bozije usi!

rad oslobadja

pre 15 godina

Dakle DSS je toliko prevrtljiva stranka da su gori i od radikala!
Sve ali bas sve bi dali da ostanu na vlasti. Uradili su to i prosle godine kada Toma Nikolic bio predsednkk skupstine. Mozda ce im uspeti i ovog puta da opstanu ali na sledecim izborima imace manje glasova i od Seceroskog.
Samo da prezivimo do njih...

Душан

pre 15 godina

Господине Марковићу, молим вас, напустите коалицију са СПС-ом, и ако можете повуците и пензионере са собом и почните разговоре са проевропском страном... То је једино решење које је добро за Србију! Једино...

No pass!aran

pre 15 godina

Demokrate - ne sa SPS-om. Dosta trulih kompromisa. Ukoliko napravite ovu koaliciju na iducim izborima radikali (sa Kostunicom i njegovom Ruskom demokratskom strankom) pobediše sami. To što sada izgleda kao spas je mnogo duzi put u ponor. Ostanite dosledni kao sto je bio pok. Djindjic i pustite ih da probuse sopstveni camac. Znam da ce to ici preko nasih ledja, ali ako im date alibi onda delite njihovu krivicu (koja je neizmerna) i nece vise biti nikoga ko se na taj nacin nije uprljao. Ja sam glasao za LDP na ovim izborima, inace sam bio tradicionalni glasac DS-a, upravo zbog sklonosti Borisa Tadica da popusta i moj glas daje Vojislavu Kostunici. Da sam hteo sam bih za njega glasao. No mene za razliku od Borisa nije prevario. Mozda deluje kao tezi put, ali i to cemo izdrzati ali da ih nakon toga posaljemo u istoriju (neke i u zatvor) i rascistimo sa tim likovima. Ako im date alibi Srbija ce doveka ostati jadna i nikakva.

Jovan Pavlovic

pre 15 godina

Setimo se procedure i folklora oko izbora pape u Rimu: svako neuspelo glasanje je propraceno pustanjem crnog dima kroz vatikanski dimnjak, dok se izbor pape saopstava pustanjem belog dima, a jedan od kardinala na balkonu uzvikne: "Habemus papam!".
Evropske snage u Srbiji bi, dakle, mogle da uzviknu: "Habemus Palmam!"
Vrstu i boju dima bi svako mogao da odredjuje us skladu sa odnosom politickih (i drugih) snaga...

Ogio

pre 15 godina

Nazalost, mislim da je Palma samo delimicno svestan da mu zarada zavisi vecinom od Evrope. Voleo bih da ga pitam kako zeli u evropu samo ratifikovanjem SSP? Voleo bih da znam da li je svestan da ratifikovanje ne znaci nista ako njegovi potencijalni koalicioni partneri dodju na vlast i obistine makar deo svojih predizbornih obecanja (tipa - apsolutne ne saradnje sa Hagom).
Djilas je u stilu sahovskog velemajstora razotkrio pravo lice DSS-a u samo par minuta pomenute emisije. U lice je Samardzicu rekao, ono sto su na zalost trebali da im javno kazu pred izbore - da su prevaranti, lazovi, i u krajnjem slucaju lopovi koji su pokrali izbornu volju glasaca. Sumnjam da bi sa jasnim stavom stranke o sudbini zemlje DSS mogao da predje cenzus. Mada i ovako je to mrtva stranka sto se iz ovih postizbornih dana moze naslutiti. I pored zelje DS-a o mogucoj koaliciji sa SPS-om, i pored naseg shvatanja realnosti da su nam oni trenutno jedina nada, nadam se da ce na sledecim izborima Dacic deliti sudbinu Kostunice!

zee

pre 15 godina

mozda covek ne zna ko su betoven i sopen ili kada su ziveli ali zna ono sto je nama sada najbitnije. sta sam docekao? da palma brani progresivne i pro-evropske stavove

Vladimir

pre 15 godina

Palma ce u vladu samo ako DSS odustane od svog jedinog stava (ponistavanje SSP-a).
TO znaci da ce Palma u koaliciju samo ako se DSS ponasa kao DS.
Znaci, ako Palma udje u vladu sa SRS i DSS, onda ce ta vlada da opstane samo ako bude radila ono za sta se DS zalagao na izborima a to je SSP. Nije to ni tako lose resenje, ali se vrlo lako moze desiti da nas eto Kostunica i Nikolic uvedu u EU, a da pri tome nisu nista uradili da do toga dodje.
Stojim samo iza jednog, a to je bilo jasno i pre samih izbora, da nema sanse da DSS i SRS ikada poniste SSP, bez obzira sta Mladenovic prica (primetite da ovi iskusniji DSS-ovci ipak izbegavaju da potenciraju to ponistavanje SSP-a)
Mislim da je ovo uvod u koaliciju DS-SPS, samo jos da se BIA nekako iskljuci iz price.

RadeSavic

pre 15 godina

Jos ima nade i valjda je svima jasno da ce se formirati stabilna vlada koja ce trajati 4 god. Naravno evropska. Za cetiri godine mozemo da budemo na vratima EU i da resimo vecinu nasih problema. U toj vladi pored DS, G17, i ostalih ima mesta i za Mrkonjica i Dacica i Krkobabica. Pravo nacionalno pomirenje.

I ne vidim drugu mogucnost nego da premijer bude Mirko Cvetkovic. Sadasnji ministar finansija je pravo i jedino resenje. Odmeren, mudar, strucan i posten. Zna posao, bavi se njime dobro i to je pokazao. A posebno je bitno sto je nezavisan i nikome nista ne duguje, a evropski je orjentisan. On i Boris nas zajedno mogu izvesti iz ove krize.

Misa

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam u cemu je problem sa ovim izborima. Radikali su dugo pobedjivali na izborima, ali nisu imali potrebnu vecinu da budu u vlasti. Sada je DS pobedio na izborima, ali nema potrebnu vecinu, i nece biti u vlasti, pa sta. Zar je toliki problem da se sidje sa vlasti. A zaplasivanje sankcijama je za malu decu, posebno ako dobijem naftovod. Prosta stvar. Ne treba politicari da uvlace narod u pricu ko je za a ko protiv. Pravila postoje i treba ih postovati.

ana

pre 15 godina

Palma, progledaj, molim Te. Mangupi hoce da Te preveslaju i da skupstina ne usvoji Zakon o ratifikaciji SSP. Bez ratifikacije nema muzike. Spasavaj, covece!

vlada

pre 15 godina

Stvarno me zabrinjavaju poneki komentari koji opravdavaju DSS/SRS koaliciju na vlasti, pod nacelom demokratije i slicno. Jeste, mozda oforme koaliciju, ali se treba boriti protiv svim silama. Oni su sustinski u manjini (maloj, ali jesu), to se pokazalo na predsednickim izborima, kao i na parlamentarnim. Hitlerova nacional-socijalisticka stranka je dosla na vlast demokratskim putem. Da su se tada dobri ljudi pobunili i odbranili stanoviste da ne smeju nedemokratske stranke doci na vlast CAK NI demokratskim putem, ne bi poginuli milioni ljudi. Jednostavno, ne smemo dozvoliti da ovakav SRS (Seselj) dodju na vlast NIKAD! Pogledajte linkove na internet stranici SRS-a, i sve ce vam biti jasno.
Btw, pre 2 dana se navrsilo 8 godina od direktne odluke tadasnjeg ministra informisanja Vucica, koju je potpisao tadasnji potpredsednik vlade Seselj, za nasilno gasenje programa Studija B oruzanom policijskom akcijom. Svega 8 (OSAM) godina je proslo. Zar je toliko kratko pamcenje gradjana ove zemlje???

milos

pre 15 godina

Postoji resenje da svi prodju u crveno-crno-plavoj koaliciji. Ako dovoljan broj poslanika(palmini i dr) glasaju za ratifikovanje sporazuma sa EU ,onda ce svi da budu dosledni svojim izjavama. Pa i Solana koji nema nista protiv da SPS bude na vlasti. I tako ce se svi zaglaviti u procepu do sledecih izbora, a to ce biti uskoro jer kako bi od crnog moglo postati belo.

Optimista

pre 15 godina

Sustina izbora i post izbornih koalicija u Srbiji je da koja god koalicija da se napravi treba da radi batina (batina je iz raja izasla). Tuzna smo mi zemlja kada o nasoj sudbini odlucuju Nacional Socijalisti i covek kome Betoven i Sopen nisu svirali samo zbog toga sto je kada su oni bili popularni bio mali. Otklon od pokojnog Milosevica i njegove Nacional Socijalisticke partije izgleda da vise ne postoji. Bas me interesuje kako ce to da objasne drugovi iz DS-a i LDP-a svojim biracima. Za DSS se vec zna da je totalno zastranio(otisao RADIKALNO DESNO) tako da koalicija njegove partije sa Nacional Soijalistickom Partijom uopste ne iznenadjuje. Smatram da cak i da se stvori koalicija desnog bloka ne bi trajala duze od godinu dana. U svakom slucaju obe koalicije su stetne za narod (to su oni koji vam daju plate) da bi ste upravljali ovom firmom koja se zove Srbija . ZIVEO SRPSKI NAROD
Na sledecim izborima cu glasati za sebe.

novosadjanin

pre 15 godina

Samo jedan komentar o utisku nedelje:na pitanje Samardzicu da li ce potvrditi SSP,odgovor je bio NE ZNAM!?Da nije zalosno bilo bi smesno.Cini mi se da je kompas DSS-a potuno poludeo i da oni vise ne samo da ne znaju sta pricaju, vec ne znaju ni sta da misle dok ne pitaju svoje mentore i prirodne partnere iz SRS-a. Nadam se da je ovo konacan kraj jedne politike koja otvoreno kaze svojim biracima da je lagala u predizbornoj kampanji i koja omalovazava svoje ionako malobrojne pristalice.Kostunica,POSTENO...pa ko koga z....e!

Mario

pre 15 godina

U normalnim parlamentarnim demokracijama pravo prvenstva da satavi Vladu ima stranka ili koalicija koja je pojedinačno ostvarila najbolji rezultat na parlamentarnim izborima ALI ako takva stranka ili koalicija nema KOALICIJSKOG POTENCIJALA,sto mi se čini da je u Srbiji slučaj trenutno sa koalicijom okupljenom oko DS-a,pravo na sastavljanje Vlade ima stranka ili koalicija koja je osvojila drugo mjesto po broju osvojenih glasova na izborima,u ovom slučaju u Srbiji Srpska radikalna stranka...i to su pravila PARLAMENTARNE DEMOKRACIJE i to je u krajnjem slučaju "volja naroda" jer su SRS,DSS-NS,i SPS s jednim ili više glasova VEĆINA U PARLAMENTU,a to što su građani u Srbiji relativnom većinom ipak birali neokonzervativne stranke da vladaju Srbijom je pitanje za neke malo obuhvatnije analize!Uostalom tko god sastavio Vladu očekuju ga ogromni problemi koji stoje pred Srbijom i budučnosti njenih građana...kretali se prema europskim integracijama ili prema izolaciji...ja Vam preporučujem ipak težak put reformi i prilagodbi Europi, od puta u neizvjesnosti izolacije u toj istoj Europi, kojoj geografski pripadate!!

Slovenec

pre 15 godina

Pratim dogadjanja oko vaših izbora pa imam jedno pitanje. Zar nije programski najprirodnija vladna koalicija SRS-DSS-SPS? Znam, vratit će to Srbiju nazad, ali mislim da ta vlada neće biti dugog veka. Vidimo se ljeti u Beogradu. Pozdrav od Slovenca!

prevodilac

pre 15 godina

Ne shvatam kako Palmi moze da bude dovoljno da se SSP ne stavi na dnevni red sednice Parlamenta. Pa zar nije cilj da on bude RATIFIKOVAN u parlamentu, a ne da se pravimo da ne postoji i da ga ne razmatramo sledece 4 godine, do novih izbora!

luka c.

pre 15 godina

nešto mi nije jasno, dakle js je protiv poništenja ssp sa eu, a sps je protiv bilo kakve suradnje sa haškim sudom i tu imaju jači stav i od radikala i koštunice koji bi hag jednostavno ignorirali. ako znamo da nema primjene sporazuma dok nema suradnje sa hagom onda mozemo zaključiti da je koalicija sps-js za potpunu neprimjenu ssp.

Marko exNS

pre 15 godina

Zimus smo imali kuknjavu zbog "Nato-drzave", a evo, i momci se vracaju sa konsultacija sa terena, pa mozemo da ocekujemo jos jednu "Scheveningen-drzavu". Koja je ovo luzerska ekipa, kompletno.

ana

pre 15 godina

Moram da priznam da ne razumem. Za bilo koje mesto da konkurisete trazice Vam uverenje da niste krivicno gonjeni niti kaznjavani. SPS pregovara sa strankom ciji je predsednik visestruko krivicno godnjen i kaznjavan i pretenduje da bude premijer u senci, a po povratku iz Haga da bude aktuelni premijer. Sto to rade DSS i SRS ocigledno je - to im je jedini nacin prvima da ostanu na vlasti, drugima da dodju na vlast. Zasto to radi SPS - pitanje je sad?

Toni Manero

pre 15 godina

Ova zemlja ima buducnost samo ako se konacno podeli na pravu desnicu i pravu levicu.
Da se zauzme dobar pravac (Evropa) pa ko je bolji, taj neka vlada.
U slucaju nastavka kohabitcije (sto tajkunima najvise odgovara) Srbija sigurno NEMA buducnost.
A gradjanski sukobi nisu iskljuceni...
Pamet u glavu, rasplet je blizu. Birajte tajkuni ili Srbija.

Ps. DSS_ovci koji ne mogu da svare Seselj - Nikolicev sporazum, neka se sele u druge partije. Njihova agonija NE SME biti i agonija cele Srbije!

Ivana

pre 15 godina

Ljudi, odavno nije vazno sta ko od (vecine) politicara govori. Vazan je samo smer u kojem ova zemlja ide, a to da u svim strankama ima raznih, pa to nije nista novo...
Jedan deo mene govori, pa hajde, neka se konacno pokazu u svojoj nesposobnosti (SRS-DSS-SPS), ali drugi deo kaze ne, nema vise cene ni jedan minut skretanja sa kursa, pa makar to znacilo da cujem kako delimo istu ideologiju...

Dušan

pre 15 godina

Tadić je otvoreno, pre izbora, rekao da su dobrodošli svi koji prihvataju principe ZES. Jasno je da te principe ne prihvataju SRS i DSS/NS, ostaje da se vidi SPS, i što reče Dinkić jutros, ako hoće OK, a ako neće, oni su sa njima i idemo žestoko na sve njih.
Ipak je Srbiju spaslo što je EU ponudila SSP, jer da nije bilo toga:
1. proevropske snage bi dobile manje glasova
2. retrogradnim snagama bi bilo mnogo lakše da se dogovore
3. čak i u slučaju da moramo u opoziciju, to će mnogo kraće trajati, jer ćemo imati mnogo žešće argumente (radnici Zastave dođu da obiđu Koštunicu itd.)

milan 77

pre 15 godina

ja ne razumem zasto se toliko trzate oko utiska nedelje i gostiju u studiju i sta su izjavili.gledao sam emisiju i nikako mi nije jasno sta ds pokusava sa upornim isticanjem kako je dss prevario svoje glasace.zasto je tadic izborne veceri zatvorio sva vrata za razgovore sa dss izjavama.kostunica ga je sacekao pa i on dao komentar na izbore ovako umesto da imamo vladi ds-dss u pricu ulaze stranke koje su po narodnoj ni luk jele ni luk mirisale i daje im se na vaznosti.ovo je mozda i od strane tadica i od strane kostunice klasican srpski inat.ja licno mislim da ima jos vremena za dogovor ove dve strane ali samo ako ds prestane sa bombastim izjavama na racun dss i racunanje njihovog rezultata.a ova tri gosta su totalno nebitni i u sustini ce biti na kraju kako novac kaze po starom dobrom srpskom obicaju

Kome treba ime u ovoj zemlji

pre 15 godina

Sta je rekao Ilic, sta misli Ivica a sta kaze Tadic...Kako vas sve nije sramota? Zatvoreni u svoje partijske krugove ne vidite kako narod zivi, ne vidite da malo fali da narod izadje na ulice i dodje do gradjanskog rata. Demagogija i samo demagogija, ceo dan i svaki dan. Nista konkretno, nista ozbiljno i nista za dobrobit gradjana od cije grbace zivite. A narod ko narod..iznuren i obogaljen od Milosevica, psihicki unisten od post-Milosevicevskih obecanja i raja koji "nas samo sto nije zadesio" i uplasen od radikalskih zlotvora. Ti "nasi" vlastoljupci ne vide kuda svet ide...ne vidi Gospodin Samardzic da je u toku prosle nedelje samo u Kini poginulo preko 50,000 ljudi. Ne zna Samardzic da izrazi saucesce, ponudi pomoc, bilo sta da izjavi narodu kako se i on i njegova stranka saosecaju sa narodom Kine. A od tih istih Kineza ce sutra traziti da ne priznaju Kosovo, da se bore za "nasu stvar". Kakvo licemerje, kakva nesposobnost.
Zao mi te je Srbijo...

Travis Bickle

pre 15 godina

SSP sa stanovista medjunarodnog javnog prava i ne moze da se ponisti, jer su potpisi na njemu validni. On moze samo da se potvrdi ili ne potvrdi (ratifikuje). Ukoliko se potvrdi u parlamentu, postoji mogucnost ispitivanja njegove ustavnosti, ali ne pre ratifikacije. Ustavni sud je taj koji ga moze ponistiti a Skupstina ga moze samo potvrditi ili odbaciti ali ne i ponistiti. Otuda, politicko "ponistavanje" mozete pravno citati kao odbijanje ratifikacije ili ne stavljanje u skupstinsku proceduru. Pravo ponistavanje moze da uradi Ustavni sud posle njegove ratifikacije.

Boris

pre 15 godina

Zlo se ujedinjuje u Srbji, jer vide da im je ovo poslednja šansa da nešto urade povodom dolaska na vlast. Retrogradne snage se polomiše da se ujedine inače, DS nas uvodi u EU, sve kreće na bolje i njima ćao đaci, pada im rejting i gotovo sa praznim pričama. Ja se mnogo plašim da se Tadiću ne desi isto što i Đinđiću... Gledam ga posle izbora, ulazi u auto ispred DS-a, gužva, narod se tiska, alo bre! Ko je tu šef obezbeđenja??? Kako mogu da dozvole da predsednik države uleti u gužvu, da ga tapšu po ramenu, pipkaju... ko može tu da iskontroliše situaciju? Jer ako neko zaključi da mu neodgovara kurs koji je DS zauzeo, roknuće i njega, to bar u ovoj zemlji nije problem. Uopšte ne shvatam naivno one plakate sa Punišom Račićem i nazivanje izdajnikom. Ko god da se bavi predsednikovim obezbeđenjem morao bi da ponovo uradi analizu rizika i proceni opasnost trenutne situacije. Ni malo nije naivna situacija, jer ovi nazadnjaci se dave (Toma oće da Kostunica bude premijer, Šešelj odobrava, Dačić ide kod Mire u Moskvu, moreeee, mnoogo se tu kuva i ništa mi se ne dopada)!

Pogled iz dijaspore

pre 15 godina

AKO Dacic ima zdravi nagon za samoodrzanjem i gleda dalje nego na 2-3 godine u buducnost, te naravno ako od tajkuna i BIA nije ucenjen, pristupice koaliciji sa DSom. Ovo sve izgleda kao tvrdjenje pazara. Ne znam samo zasto je Tadic izgubio zivce. DS je dobitnik u svakom slucaju, narocito na duze staze.

krle

pre 15 godina

Za razliku od DSS-a koji ''tokom kampanje uopšte nije razmišljao sa kim če u koaliciju posle izbora'', Tadić je više puta jasno izjavio da će sarađivati sa svima koji pristanu na poznatih 5 principa. Čuo sam ga jednom da je rekao da bi mogao i sa radikalima, pod uslovom da prihvate te principe jer bi to automatski značilo da su odustali od dotadašnje politike. Naravno da se radiklai nikada neće promeniti, ali to je bio hipotetički odgovor na hipotetičko pitanje novinara. Isto važi i za socijaliste, DSS, LDP i ostale-jasno i glasno je rečeno da su svi dobrodošli ukoliko se slože sa politikom DS-a. Prema tome, sve je bilo jasno i transparentno, a ako se neko sada žali što DS i SPS pregovaraju, tvrdeći da je iznenađen i da to nije očekivao, onda to znači da uopšte nije pratio izbornu kampanju. Ja lično podržavam svako nastojanje da se napravi proevropska vlada, pa makar i sa SPS. Ako je i Čeda uvideo da je to jedini način u ovom trenutku da Srbija kredne napred, stvarno ne vidim u čemu je problem. Zaključak je da je DS stranka koja ne laže svoje birače, uvek kaže da je spremna na kompromise i velika odricanja zarad napretka Srbije, dok DSS, poput njenog vođe, večito govori neistine i zamazuje oči narodu.

caca

pre 15 godina

Trećina posla? A sto dižete onolku larmu, sazivate spektakularne konferencije za štampu, ludilo ledilo..a tek ste trećinu odradili...Stvarno ste...A i ovi iz DS ...Čekaju rezultate drugog kruga pokrajinskih izbora, pa ce tek onda da trguju sa Vojvodjanskim glasovima! E moje demokrate, nisu lale glupe, al su blesave...ako ovako nastavite da nipodaštavate glas Vojvodine i Novog Sada, da nas gurate u kraj zarad vaše Vlade sa SPS-om u pokušaju...nemojte se iznenaditi ako budemo u ovom krugu glasali za Radikale! Bar da znamo koje kuče nas je ujelo...a ne ovako...Hrani kuče da te ujede...tvoje rođeno kuče!

Nele

pre 15 godina

Ko je gledao "Utisak" imao je opet priliku da cuje onu staru Mihajlovovu "to je tako pricano u kampanji", povodom prozivanja od strane Djilasa da su narodnjaci u kampanji ponavljali da ce odmah ponistiti SSP. Pa ja sam taman pomislio da se neistinama "u zaru izborne trke" bavi samo Mihajlov kad ono, profesor, dr, mr i sta li je vec, me demantovao.

Zak Shurak

pre 15 godina

nema nista od vlade SRS/DSS/SPS- ili vlada sa ZeS/ SPS ili novi izbori, a na tim cemo da ih obrisemo ko gumicom! a evo i zasto:
1. koliko god nam ovaj peting sa SPS- om bio gadan, on moze da znaci samo vise glasova LDP- u, sto nije ni lose. rejting Tadicu nece pasti- zato sto nije on u pitanju nego ono sto nam njegova politicka opcija u ovom trenutku obezbedjuje, jel...
2. SRS- oni propadaju i to bog otac nece da promeni, specijalno ak one formiraju vladu, ko sto nece...
3. DSS/NS- gotovi su, posle ovog razgolicivanje posle izbora- nema vise nikakve dileme da od patriotske price nema nista i da se radi o zastiti jedne interesne grupe, debeovaca, haskog lobija i tajkuncina.
4. SPS-u jedina buducnost lezi u koaliciji sa ZeS, u inom slucaju nestaju zanavijek, zajedno sa koalicionim partnerima.

ja mislim da necemo imati posebnih problema!

Doca

pre 15 godina

Gospodine Samardzicu, zahvaljujuci vama i vasom sposobnoscu za savetovanje predsednika SRJ Slobodana Milosevica izgubili smo Kosovo i Metohiju, a savete koje ste delili Kostunici dr Vojislavu su direktno dovele do toga da se Crna Gora odvoji od Srbije! Tako da Vas najljubaznije molim nemojte vise ako za Boga znate! Dosta je bilo!
SAMARDZICU NE DAMO TI SRBIJU!!!
I jos nesto da ti kazem, tebi i svima koji ipak veruju da cete uspeti da formirate vladu, NECETE odgovorno tvrdim necete uspeti i jos nesto da te razocaram Kostunica dr Vojislav nece nikada vise biti premijer ove zemlje Srbije, ali ni ti neces nikada vise biti Ministar ili neciji savetnik!!!
Za evropsku Srbiju!!!!!!!!!!!!

silver bullet

pre 15 godina

Profesor Samardzic NE ZNA da li ce nova vlada odobriti SSP ili ne?! Alo, ljudi! To je razlog zasto je oborena prethodna vlada, zasto je Kostunica "izgubio poverenje" u svoje koalicione partnere, zasto su oni nazivani Judama i izdajicama. I umesto da sad Samardzic kaze: "To je nas uslov, da SSP bude odmah ponisten, ili mi necemo u novu vladu", on pljuje po sebi i kaze: "To smo rekli u zaru predizborne kampanje"! Znaci, ako DS to uradi, on prodaje Kosovo, ali ako SRS i SPS ipak odobre SSP, to moze da prodje jer su oni provereni borci za Srbiju. Pa, sramota! Sujeta i gola borba za vlast!

Milan

pre 15 godina

SSP nece biti ponisten ali nece ni biti na dnevnom redu u parlamentu, a ja mislio da Palma nije naivan.
Cudime da Veljo koji nigde ne prisustvuje i nema iskustva u pregovaranju (samo u ogovaranju) sa socijalistima jedini zna da je sve gotovo.

Davitelj

pre 15 godina

Neocekivana pobeda Borisa Tadica, na predsednickim izborima u Srbiji, i put ka EU,bili su alarmantni signal, za sve koji su iza toboznjeg kostunicinog "demokratskog" sigurno vladali i kontrolisali prilike u Srbiji, drzeci je podalje od svih"opasnosti"koje su ih vrebale olicene u mogucnosti priblizavanja putu u EU i otkrivanja pravih ubica Djindjica.Iznenadjujuca/za njih/ pobeda Tadica,otvorila je put ka Eu i istini o atentatu,a jedini nacin da se tome stane na put po svaku cenu,bilo je izazivanje sveopsteg politickog meteza i iskonstruisana kriza Vlade.Koji je interes Srbije i njenih gradjana, da Srbija kao jedina drzava, javno stane na stranu zlocina, a samim time i nasuprot svim srpskim zrtvama,nije tesko utvrditi.Time se Srbija najsigurnije drzi u samoizolaciji, i pod kontrolom snaga, koje iz senke vladaju njome.Najveci njihov neprijatelj je otvaranje Srbije, jer bi rusenjem tog bunkera, na svetlost dana, izasla istina o svim zocinjenjima prema sopstvenom narodu i Srbiji.Samo u Srbiji, nije utvrdjivana krivica za nacionalnu,teritorijalnu,ekonomsku i moralnu propast drzave.Srbiji se nude mesije i spasioci, a ne utvrdjivanje odgovornosti za zlocinjenje.Zestoka ofanziva protivu kretanja Srbije i njenih gradjana ka luci spasa sa planom potpunog sloma i polticke eliminacije masovnog narodnog pokreta ka civilizaciji personifikovanog u "liku" i "delu" Borisa Tadica potpuno je ista ofanzivi istih snaga na pok.Djindjica, i dolaze sa istog mesta, preko istih ljudi.Kostunica je oborio Vladu, smatrajuci da je njegov politicki stav o vaznim pitanjima ima neprikosnovenu podrsku gradjana Srbije za razliku od Tadicevog.Na proveri ta dva dijametralno suprotna stava Vise od 1 100 000 je dalo podrsku stavu Borisa Tadica.Kostunicin stav je plebiscitno gotovo u potpunosti odbacen.Ovo si bili izbori izmedju ta dva politicka stava,stava predsednika Vlade i predsednika drzave.Sve je jasno posle izbora.Potpuno je druga stvar kostunicina postizborna matematicka kombinatorika, da uz pomoc drugih politickih stranaka izvrsi reanimaciju licnog politickog stava koji su gradjani odbacili i da isti nametne silom puke kombinatorike.Demokratija podrazumeva i pravilo zastite vecinske volje gradjana.Izbore je izazvao Kostunica, tvrdeci da njegova politika,zastupa vecinsko raspolozenje gradjanja i trazio proveru njegove politike, koja je dozivela potpuni izborni fijasko.Bilo bi mnogo toga jasnije u svemu ako bi Kostunica mogao razlozno objasniti barem nekoliko njegovih poteza koji su izazvali veliku nedoumicu u Srbiji.Iz kog razloga mu je preca bila sudbina gonjenih u akciji "Sablja" od uspeha same akcije u otkrivanju istine?Zasto mu je ocuvanje ratnih zlocinaca bilo prece od ocuvanja Kosova?/Jedno sa drugim je u koliziji./I na kraju zasto mu je sve to prece od sudbine gradjana Srbije i njihove dece???!

duh koji hoda

pre 15 godina

ovaj lik je profesor?

cega?

demagogije?

na kom faksu da znam da dete ne saljem tamo da studira, ako je ovaj ministar, ko zna kakvi su drugi?

Intelektualac

pre 15 godina

Jeste trecina posla obavljena.
Trideset procenata stanovnistva tacno zna ko stoji iza podrske pobuni crvenih beretki koja je dovela do tragicnog 12. marta 2003.
Druga trecina stanovnistva upravo sada spoznaje tu cinjenicu i ogoljenu borbu grupacije ljudi koja stoji iza politicke pozadine ubistva premijera za opstanak po svaku cenu a vlasti.
Ostalo je jos 30 procenata posla da se zavrsi.
U to ime ziveli.

Maja_V

pre 15 godina

Dobra stvar ovih izbora se sto su konacno ogolili sustinu bitisanja malih naroda kao sto je srpski.
Od suvereniteta NEMA nista (niti je ikada bilo).
Treba konacno da se dogovorimo kod kog gazde je trava zelenija i da na toj livadi i OSTANEMO neko vreme.
I nije neka teska mudrost.

dusan

pre 15 godina

pa dobro ilicu, ti pre neki dan izjavi da te ministarsko mesto ne interesuje, da se povlacis iz "visoke" politike??!?!?
sigurno te je neko molio da ostanes i pomognes u ovom teskom i turbulentnom trenutku. ipak su tvoje sposobnosti od nemerljivog znacaja za ovu drzavu. nije se lako odreci takvog kadra.

mira

pre 15 godina

Ja mislim da smo mi previse emotivni kad su u pitanju politicari i politicke stranke koje podrzavamo. Pratimo svaku rec koju izgovore i po pravilu smo uvredjeni, iznevereni, prevareni kao da se radi o licnim odnosima. Oni su samo ljudi poput nas koji mozda iskreno veruju da (neki manje, neki vise) cine najbolje sto mogu za Srbiju. Sa distance posmatraca je vrlo komotno biti pametan ali neka se svako zapita iskreno sta bi on licno ucinio u datoj situaciji. Kad te zivot postavi pred izbor izmedju dva zla ne verujem da je mudro odabrati vece iz principijelnih razloga i pogotovo ne kad treba prehraniti porodicu. Uostalom mi smo takav narod da bismo politicarima jos vise zamerali jalovu principijelnost koja bi dozvolila da propadamo. Mene ne zanimaju previse potezi koje ce da vuku Tadic ili Dacic u celoj ovoj prici, oni su dobro placeni da se dovijaju i traze resenja. Ono sto mene zanima su rezultati i ako nam bude makar malo bolje imace i dalje moj glas.
Jos samo jedan kratak komentar i moja poruka Srbima sa Kosova: Ne uzdajte se vise u politicare iz ostatka Srbije. Organizujte se sto bolje mozete medju sobom i RAZGOVARAJTE sa Albancima. Pogledajte koliko je vremena proslo od proglasenja nezavisnosti Kosova a Kostunicina ekipa (isto vazi i za radikale) je bila u stanju samo da dize halabuku i izaziva sukobe sa onima sa kojima vi treba da zivite.

Bob Sent Kler

pre 15 godina

Gledam ga nesto sinoc na Utisku, i moram da kazem da je jadno i bedno kad te jedan profesor fakulteta onako slepo pokusava da ubedi u nesto sto se kosi sa zdravim razumom. Od Tome to mozes da ocekujes, covek i nije bio neki djak.
Kad ste neke face zasto niste smeli da kazete s kim cete u koaliciju pre izbora, pa da vidimo da li bi i 11% imali.
Najbednije je kada je rekao da mozda i nece da poniste SSP, jer to su oni rekli zarad predizborne kampanje. WOW! Profesore? Doktore? PhD? Vlada se oko toga navodno raspade, a vi ga sad necete ponistiti. Sta vam to govori narode Srbije? Samo im je stalo da budu na vlasti, makar i sa onima ciji je sef u jednom politickom trenutku video njihovog sefa kao jednu od dve "kurve" pored Del Ponteove.
I ja trebam dete da posaljem da ga ti nesto naucis na fakultetu?
Samo sam iz jednog razloga za ulazak u EU, a to je sto maramo da uradimo sta nam narede, nema vrdanja.
Koliko god da "mrze" Srbiju, niko ne moze da je upropasti vise od nas samih.

Putnik

pre 15 godina

Pakujem kofere i više se nikada ne vraćam u ovu prokletu zemlju!
Bog nam je poslao četiri jahača apokalipse (Voja, Velja, Toma, Aca) ranije nego što smo se nadali! Valjda je ona oluja od sinoć samo upozorenje pred apokalipsu koja nač očekuje...
Ipak ću ovaj put to stradanje gledati sa neke sigurnije i lepše destinacije!

npb

pre 15 godina

Ja bih voleo da čujem šta misle Aleksandar Popović i Vladeta Janković. U najmanju ruku je tužno što je glavni savetnik VK ovaj Samardžić. Praksa je pokazala svuda u svetu da nije dobro kad priču vode isključivo knjiški tipovi - realnost je negde drugde.

Nijazi Kuqi

pre 15 godina

Politicka tehnologija koju nudi Samardzic, zastarelija je i od one koja je doskora primenjivana u Srbiji a koja je ovu zemlju dovela u stanje da ne zna gde se nalazi, gde joj je mesto, sta joj treba ciniti, kuda ide i sta je ceka.

Milan

pre 15 godina

Slažem se sa gospodinom Đilasom u vezi sa tim da DSS nije hteo da kaže da li će u koaliciju sa radikalima (mada su svi to znali jer je to bila javna tajna) ali kladim se da nijedan glasač DS nije mogao ni u najluđim noćnim morama da pretpostavi da će posle izbora predsednik izjaviti da su DS i SPS iste stranke:) Da li ste vi time što ste to prećutali pre izbora isto prevarili svoje glasače?!?
PS. Ukoliko SPS napravi vladu sa radikalima i DSS-om da li će vam i dalje biti tako dragi kao posle izbora:)))

Ivan

pre 15 godina

Poruka za Djilasa: napravite istraživanje javnog mnenja - pitajte glasače DSS-a da li su pre izbora mislili da je moguća koalicija SRS-DSS; i pitajte glasače DS-a da li su pre izbora verovali da je moguća koalicija DS-SPS.

A onda izadjite i recite ko je to prevario svoje glasače.

veza

pre 15 godina

Sta "ljepse" danas nijesam cuo od vijesti koju je rekao Veljko Ilic.Kostunica novi stari premijer,Nikolic predsednik Parlamenta,a Dacic potpredsednik vlade.Ljudi imali veceg poraza od toga da covjek koji ima 8% biraca bude premijer,e to nema nigde...To moze samo u Srbiju.Ti radikali su velike kukavice,oni se plase Demokrata,a vidjece sta ce im uraditi Kostunica.Uostalom taj Nikolic je jednom bio predsjednik parlamenta i to pet dana,sada ce biti jednu mjesec dana.Jadna je ta drzava u kojoj je premijer sa 8% posto osvojenih glasova.I taj Veljko se time dici.Treba da se stidi rijeci da boljeg nema.Jok nema ni boljeg ministra kapitalnih investicija od njega.Ostaje jos samo da bude ministar dvije godine i da zavrsi svoju kliniku u selu.JOJ zemljo potoni i ja sa tobom.

DUSAN RAKIC

pre 15 godina

Ovo je smesno,a ja sa svoje dvoje dece vise nemam model da opstanem ovde u ovom sistemu,imam 29 godina,a poceo sam da pijem bromazepam od 3mg ujutro ,ovog jutra sam shvatio da moram preuzeti stvar u svoje ruke,radicu na sebi ,a prvenstveno na iseljenju iz ovog sistema.
Ovo pitanje koje sledi upucujem Vojislavu Kostunici,posto ga licno smatram odgovornim za scenario koji namerava da sprovede: izolacija Srbije zarad zelje da ostane na vlasti i ogromne zarade koju ce ostvariti pojedini tajkuni koji ga potrzavajuci,tako sto cenam u nasem getu prodavati neke stvari po tri puta skupljoj ceni u odnosu na realnu!!!!!!!!

P.S.Kostunici bi uputio pitanje kako ja da zivim u drzavi gde su moji troskovi;
16000 dinara stanarina
4500 dinara struja
4400 dinara vrtic
4500 dinara merkator pika kartica
7500 dinara rata kredita
700 dinara kablovska
2000 dinara dva mobilna telefona
3900 dinara grejanje+komunalije
35000 dinara hrana za mesec dana
KAKO JA DA ZARADIM TAJ NOVAC BEZ STRANIH INVESTICIJA I U OVOM SISTEMU ,A ZAMISLITE DA JOS TREBA DA NAPRAVIM JOS KOJEG SINA I DA GA ODGAJAM DA BI ONI IMALI KOGA DA POSALJU U JOS JEDAN RAT KOJI JE UNAPRED IZGUBLJEN!!!
TREBAJU MI ODGOVORI NA OVA PITANJA!?

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

"Trećina posla".
Uklapa se Samardžiću. Ne morate da nastavljate. Srbija je ionako trećina države u svakom smislu.

Nepristrasna

pre 15 godina

Možda je i dobro što se ovo dešava, ljudi. Svi smo već znali šta se krije iza njihovih maski, i kakve se to zakulisne igre igraju. Neka, samo neka se oni nameštaju. Sami sebi kopaju rupu iz koje nikada više neće izaći.

zoran

pre 15 godina

Surova realnost koja nije ni prekidana od 90 tih. samo smo se uljuljkivali zadnjih 8 god. Pustili su nas da se malo radujemo, ali cum su im stvari izmakle kontroli pokazali su svoje pravo lice.

Ivana

pre 15 godina

U danasnjem Dnevniku intervju s Goranom Jesicem - SPS i DS dele istu ideologiju...ne bih vam preporucila da citate...jer cete se osecati ponizeno i pobedjeno kao juce kad ste gladali Djilasa u Utisku. Svasta smo prosli poslednjih godina, ali nisam ni sanjala da cemo dotaci dno na ovoj dubini. Nisu krivi samardzici,dacici, i ostali zlikovci, krivi smo mi jer smo dozvolili da nam ubiju Djindjica a ovo sto je ostalo je...ista ideologija - sve je dozvoljeno u ime vlasti i sve je dozvoljeno da ostanes na vlasti.

Sudija Kolina

pre 15 godina

Na desnom krilu Vucic do Nikolica, ovaj vraca do Kostunice koji brzim prodorom prebacuje "loptu" na levu stranu do, cini mi se Dacica, kakva igram kakav vez!! Nasuprot njima, Djilas po levom krilu u defanzivi Tadic na golu ali je Dacic neomoljiv, ponovo prebacuje loptu do Palme, ali ovaj vraca "loptu" nazad do Krkobabica, kakva igra! Kakvi igraci! Publika je na nogama ali pogotka i dalje nema... I tako, dragi moji (biraci), sve u krug do konacnog unistenja..publike!

Miloshke

pre 15 godina

Ja se prijavljujem da me usvoji ministar Samardžić. Pristajem da idem na studije u Beč ili Lion, ne mora u Švajcarsku. Takođe, u skladu sa tim, prihvatam da branim Kosovo svim srcem...iz inostranstva. Možda čak i dođem lično ovde da ubeđujem ljude da je "tamo" loše. U tu svrhu ću se i krstiti, da bih mogao da s punim pravom posećujem molebane.
A kada budemo izgubili sve, ja ću lično nositi Bedž, po ulicama Evrope, u inat zlim velikim silama, koje su htele da nas nateraju da pođemo sa njima, ali kojima smo se mi junački odupreli.

Josip Vasilj

pre 15 godina

Od stajanja u mjestu poslije 2000. god, mnogo gora je vlada SRS/DSS/NS/SPS, jer Milošević u liku Vojislava Kostunice, Mira iz Moskve, Šeselj iz Haga, vraćaju ovu zemlju u rane devedesete, na početak krvave priče...

Max Cohen

pre 15 godina

Ne,g.Samardzicu,pogresna formulacija...JOS TRECINA POSLA NIJE GOTOVA...
-1/3 je bila kad ste savetovali Milosevica,izgubili Kosovo(pardon predali ga dobrovoljno)
-2/3 Kostunicu,otisla Crna Gora
-3/3...u kojoj cemo izgubiti i ovo malo zemlje sto imamo zahvaljujuci Vasoj nesposobnosti...

mrgud

pre 15 godina

Ma šta pričali političari, mislim da se nova Vlada neće formirati skoro, jer ima tu podosta pazara da se utvrdi. Drugo, mislim da će se sigurno formirati nekakva Vlada, jer Koštunici prvome ne odgovaraju novi izbori, na kojima će da padne još niže jer je zavlačio narod da će u koaliciju sa SRS-om. I treće, ubeđen sam da pored cele priče SPS ide sa DS-om jer nisu oni gupi pa da ne vide šta sve dobijaju time. Ovo sada samo dižu sebi cenu.

Dragan

pre 15 godina

Кад каже трећина, као да ми одбројава време пред смртну казну.
Ваљда ова наша победа неће бити Пирова победа...

poreski obveznik

pre 15 godina

A sada FOTELJE...
Samo nemojte ih puno razvlačiti i kidati jer je to državna imovina koju mi, obična raja, plaćamo porezom iz svojih džepova.

steva

pre 15 godina

Da nije tužno,bilo bi smešno.Koštunjavi mora da bude neki predsednik,pa makar i sa ovom malom podrškom u narodu.Sad su pale maske,biće novi izbori brže nego mislimo,a onda dss i velja nema šanse da predju cenzus.Treba da ih je sramota,čekaju da Šešelj odobri,da Koštunjavi može da ostane premijer.

Vladan

pre 15 godina

Kakav izraz savršene ležernosti dok izgovara sijaset reči koje će i definitivno zapečatiti naše sudbine.Još jednom postavljam pitanje sam sebi- DA LI ĆE PREMIJER SRBIJE BITI PUTIN ILI MIŠKOVIĆ?Kada se spomene prvopomenuti takav prijatan izraz lica se pojavljuje kod gospodina Samardžića da je to neverovatno.Građani spremimo se na povratak devedesetih.Znate nije problem kada vas neko maltretira i ukalupljuje u neka svoja viđenja i ideje. Problem je svako od nas ko prihvati takvo nametanje.Priroda nas SRBA je očigledno i jedino takva.Navikli smo da se ponosimo GLUPOŠĆU-SAMOŽIVOŠĆU-INAĆENJEM.Počinjem da verujem da ličimo na magarca koji stane na sred pruge i zbog nekog svog ćefa čeka da bude zgažen.Gospodine Samartdžiću kladim se u 33,3% da će te vi totalno dokosuriti ovaj narod.Ma kakvi 100% smo gotovi.A i šta će mo u EU ?Mnogo je lepše uzeti žutu štampu i pročitati kako se Miškovićev sin u svojoj jahti od 200 metara proveo na krstarenju.A još lepše je kada Samardžić svoje sinove uključi iz Brisela u nacionalni dnevnik A MI IH SLUŠAMO KAKO SE TAMO ZLOPATE !!

DUSAN RAKIC

pre 15 godina

Ovo je smesno,a ja sa svoje dvoje dece vise nemam model da opstanem ovde u ovom sistemu,imam 29 godina,a poceo sam da pijem bromazepam od 3mg ujutro ,ovog jutra sam shvatio da moram preuzeti stvar u svoje ruke,radicu na sebi ,a prvenstveno na iseljenju iz ovog sistema.
Ovo pitanje koje sledi upucujem Vojislavu Kostunici,posto ga licno smatram odgovornim za scenario koji namerava da sprovede: izolacija Srbije zarad zelje da ostane na vlasti i ogromne zarade koju ce ostvariti pojedini tajkuni koji ga potrzavajuci,tako sto cenam u nasem getu prodavati neke stvari po tri puta skupljoj ceni u odnosu na realnu!!!!!!!!

P.S.Kostunici bi uputio pitanje kako ja da zivim u drzavi gde su moji troskovi;
16000 dinara stanarina
4500 dinara struja
4400 dinara vrtic
4500 dinara merkator pika kartica
7500 dinara rata kredita
700 dinara kablovska
2000 dinara dva mobilna telefona
3900 dinara grejanje+komunalije
35000 dinara hrana za mesec dana
KAKO JA DA ZARADIM TAJ NOVAC BEZ STRANIH INVESTICIJA I U OVOM SISTEMU ,A ZAMISLITE DA JOS TREBA DA NAPRAVIM JOS KOJEG SINA I DA GA ODGAJAM DA BI ONI IMALI KOGA DA POSALJU U JOS JEDAN RAT KOJI JE UNAPRED IZGUBLJEN!!!
TREBAJU MI ODGOVORI NA OVA PITANJA!?

Max Cohen

pre 15 godina

Ne,g.Samardzicu,pogresna formulacija...JOS TRECINA POSLA NIJE GOTOVA...
-1/3 je bila kad ste savetovali Milosevica,izgubili Kosovo(pardon predali ga dobrovoljno)
-2/3 Kostunicu,otisla Crna Gora
-3/3...u kojoj cemo izgubiti i ovo malo zemlje sto imamo zahvaljujuci Vasoj nesposobnosti...

Miloshke

pre 15 godina

Ja se prijavljujem da me usvoji ministar Samardžić. Pristajem da idem na studije u Beč ili Lion, ne mora u Švajcarsku. Takođe, u skladu sa tim, prihvatam da branim Kosovo svim srcem...iz inostranstva. Možda čak i dođem lično ovde da ubeđujem ljude da je "tamo" loše. U tu svrhu ću se i krstiti, da bih mogao da s punim pravom posećujem molebane.
A kada budemo izgubili sve, ja ću lično nositi Bedž, po ulicama Evrope, u inat zlim velikim silama, koje su htele da nas nateraju da pođemo sa njima, ali kojima smo se mi junački odupreli.

Vladan

pre 15 godina

Kakav izraz savršene ležernosti dok izgovara sijaset reči koje će i definitivno zapečatiti naše sudbine.Još jednom postavljam pitanje sam sebi- DA LI ĆE PREMIJER SRBIJE BITI PUTIN ILI MIŠKOVIĆ?Kada se spomene prvopomenuti takav prijatan izraz lica se pojavljuje kod gospodina Samardžića da je to neverovatno.Građani spremimo se na povratak devedesetih.Znate nije problem kada vas neko maltretira i ukalupljuje u neka svoja viđenja i ideje. Problem je svako od nas ko prihvati takvo nametanje.Priroda nas SRBA je očigledno i jedino takva.Navikli smo da se ponosimo GLUPOŠĆU-SAMOŽIVOŠĆU-INAĆENJEM.Počinjem da verujem da ličimo na magarca koji stane na sred pruge i zbog nekog svog ćefa čeka da bude zgažen.Gospodine Samartdžiću kladim se u 33,3% da će te vi totalno dokosuriti ovaj narod.Ma kakvi 100% smo gotovi.A i šta će mo u EU ?Mnogo je lepše uzeti žutu štampu i pročitati kako se Miškovićev sin u svojoj jahti od 200 metara proveo na krstarenju.A još lepše je kada Samardžić svoje sinove uključi iz Brisela u nacionalni dnevnik A MI IH SLUŠAMO KAKO SE TAMO ZLOPATE !!

steva

pre 15 godina

Da nije tužno,bilo bi smešno.Koštunjavi mora da bude neki predsednik,pa makar i sa ovom malom podrškom u narodu.Sad su pale maske,biće novi izbori brže nego mislimo,a onda dss i velja nema šanse da predju cenzus.Treba da ih je sramota,čekaju da Šešelj odobri,da Koštunjavi može da ostane premijer.

Bob Sent Kler

pre 15 godina

Gledam ga nesto sinoc na Utisku, i moram da kazem da je jadno i bedno kad te jedan profesor fakulteta onako slepo pokusava da ubedi u nesto sto se kosi sa zdravim razumom. Od Tome to mozes da ocekujes, covek i nije bio neki djak.
Kad ste neke face zasto niste smeli da kazete s kim cete u koaliciju pre izbora, pa da vidimo da li bi i 11% imali.
Najbednije je kada je rekao da mozda i nece da poniste SSP, jer to su oni rekli zarad predizborne kampanje. WOW! Profesore? Doktore? PhD? Vlada se oko toga navodno raspade, a vi ga sad necete ponistiti. Sta vam to govori narode Srbije? Samo im je stalo da budu na vlasti, makar i sa onima ciji je sef u jednom politickom trenutku video njihovog sefa kao jednu od dve "kurve" pored Del Ponteove.
I ja trebam dete da posaljem da ga ti nesto naucis na fakultetu?
Samo sam iz jednog razloga za ulazak u EU, a to je sto maramo da uradimo sta nam narede, nema vrdanja.
Koliko god da "mrze" Srbiju, niko ne moze da je upropasti vise od nas samih.

Sudija Kolina

pre 15 godina

Na desnom krilu Vucic do Nikolica, ovaj vraca do Kostunice koji brzim prodorom prebacuje "loptu" na levu stranu do, cini mi se Dacica, kakva igram kakav vez!! Nasuprot njima, Djilas po levom krilu u defanzivi Tadic na golu ali je Dacic neomoljiv, ponovo prebacuje loptu do Palme, ali ovaj vraca "loptu" nazad do Krkobabica, kakva igra! Kakvi igraci! Publika je na nogama ali pogotka i dalje nema... I tako, dragi moji (biraci), sve u krug do konacnog unistenja..publike!

Josip Vasilj

pre 15 godina

Od stajanja u mjestu poslije 2000. god, mnogo gora je vlada SRS/DSS/NS/SPS, jer Milošević u liku Vojislava Kostunice, Mira iz Moskve, Šeselj iz Haga, vraćaju ovu zemlju u rane devedesete, na početak krvave priče...

Ivan

pre 15 godina

Poruka za Djilasa: napravite istraživanje javnog mnenja - pitajte glasače DSS-a da li su pre izbora mislili da je moguća koalicija SRS-DSS; i pitajte glasače DS-a da li su pre izbora verovali da je moguća koalicija DS-SPS.

A onda izadjite i recite ko je to prevario svoje glasače.

silver bullet

pre 15 godina

Profesor Samardzic NE ZNA da li ce nova vlada odobriti SSP ili ne?! Alo, ljudi! To je razlog zasto je oborena prethodna vlada, zasto je Kostunica "izgubio poverenje" u svoje koalicione partnere, zasto su oni nazivani Judama i izdajicama. I umesto da sad Samardzic kaze: "To je nas uslov, da SSP bude odmah ponisten, ili mi necemo u novu vladu", on pljuje po sebi i kaze: "To smo rekli u zaru predizborne kampanje"! Znaci, ako DS to uradi, on prodaje Kosovo, ali ako SRS i SPS ipak odobre SSP, to moze da prodje jer su oni provereni borci za Srbiju. Pa, sramota! Sujeta i gola borba za vlast!

krle

pre 15 godina

Za razliku od DSS-a koji ''tokom kampanje uopšte nije razmišljao sa kim če u koaliciju posle izbora'', Tadić je više puta jasno izjavio da će sarađivati sa svima koji pristanu na poznatih 5 principa. Čuo sam ga jednom da je rekao da bi mogao i sa radikalima, pod uslovom da prihvate te principe jer bi to automatski značilo da su odustali od dotadašnje politike. Naravno da se radiklai nikada neće promeniti, ali to je bio hipotetički odgovor na hipotetičko pitanje novinara. Isto važi i za socijaliste, DSS, LDP i ostale-jasno i glasno je rečeno da su svi dobrodošli ukoliko se slože sa politikom DS-a. Prema tome, sve je bilo jasno i transparentno, a ako se neko sada žali što DS i SPS pregovaraju, tvrdeći da je iznenađen i da to nije očekivao, onda to znači da uopšte nije pratio izbornu kampanju. Ja lično podržavam svako nastojanje da se napravi proevropska vlada, pa makar i sa SPS. Ako je i Čeda uvideo da je to jedini način u ovom trenutku da Srbija kredne napred, stvarno ne vidim u čemu je problem. Zaključak je da je DS stranka koja ne laže svoje birače, uvek kaže da je spremna na kompromise i velika odricanja zarad napretka Srbije, dok DSS, poput njenog vođe, večito govori neistine i zamazuje oči narodu.

Davitelj

pre 15 godina

Neocekivana pobeda Borisa Tadica, na predsednickim izborima u Srbiji, i put ka EU,bili su alarmantni signal, za sve koji su iza toboznjeg kostunicinog "demokratskog" sigurno vladali i kontrolisali prilike u Srbiji, drzeci je podalje od svih"opasnosti"koje su ih vrebale olicene u mogucnosti priblizavanja putu u EU i otkrivanja pravih ubica Djindjica.Iznenadjujuca/za njih/ pobeda Tadica,otvorila je put ka Eu i istini o atentatu,a jedini nacin da se tome stane na put po svaku cenu,bilo je izazivanje sveopsteg politickog meteza i iskonstruisana kriza Vlade.Koji je interes Srbije i njenih gradjana, da Srbija kao jedina drzava, javno stane na stranu zlocina, a samim time i nasuprot svim srpskim zrtvama,nije tesko utvrditi.Time se Srbija najsigurnije drzi u samoizolaciji, i pod kontrolom snaga, koje iz senke vladaju njome.Najveci njihov neprijatelj je otvaranje Srbije, jer bi rusenjem tog bunkera, na svetlost dana, izasla istina o svim zocinjenjima prema sopstvenom narodu i Srbiji.Samo u Srbiji, nije utvrdjivana krivica za nacionalnu,teritorijalnu,ekonomsku i moralnu propast drzave.Srbiji se nude mesije i spasioci, a ne utvrdjivanje odgovornosti za zlocinjenje.Zestoka ofanziva protivu kretanja Srbije i njenih gradjana ka luci spasa sa planom potpunog sloma i polticke eliminacije masovnog narodnog pokreta ka civilizaciji personifikovanog u "liku" i "delu" Borisa Tadica potpuno je ista ofanzivi istih snaga na pok.Djindjica, i dolaze sa istog mesta, preko istih ljudi.Kostunica je oborio Vladu, smatrajuci da je njegov politicki stav o vaznim pitanjima ima neprikosnovenu podrsku gradjana Srbije za razliku od Tadicevog.Na proveri ta dva dijametralno suprotna stava Vise od 1 100 000 je dalo podrsku stavu Borisa Tadica.Kostunicin stav je plebiscitno gotovo u potpunosti odbacen.Ovo si bili izbori izmedju ta dva politicka stava,stava predsednika Vlade i predsednika drzave.Sve je jasno posle izbora.Potpuno je druga stvar kostunicina postizborna matematicka kombinatorika, da uz pomoc drugih politickih stranaka izvrsi reanimaciju licnog politickog stava koji su gradjani odbacili i da isti nametne silom puke kombinatorike.Demokratija podrazumeva i pravilo zastite vecinske volje gradjana.Izbore je izazvao Kostunica, tvrdeci da njegova politika,zastupa vecinsko raspolozenje gradjanja i trazio proveru njegove politike, koja je dozivela potpuni izborni fijasko.Bilo bi mnogo toga jasnije u svemu ako bi Kostunica mogao razlozno objasniti barem nekoliko njegovih poteza koji su izazvali veliku nedoumicu u Srbiji.Iz kog razloga mu je preca bila sudbina gonjenih u akciji "Sablja" od uspeha same akcije u otkrivanju istine?Zasto mu je ocuvanje ratnih zlocinaca bilo prece od ocuvanja Kosova?/Jedno sa drugim je u koliziji./I na kraju zasto mu je sve to prece od sudbine gradjana Srbije i njihove dece???!

Dragan

pre 15 godina

Кад каже трећина, као да ми одбројава време пред смртну казну.
Ваљда ова наша победа неће бити Пирова победа...

Putnik

pre 15 godina

Pakujem kofere i više se nikada ne vraćam u ovu prokletu zemlju!
Bog nam je poslao četiri jahača apokalipse (Voja, Velja, Toma, Aca) ranije nego što smo se nadali! Valjda je ona oluja od sinoć samo upozorenje pred apokalipsu koja nač očekuje...
Ipak ću ovaj put to stradanje gledati sa neke sigurnije i lepše destinacije!

Ivana

pre 15 godina

U danasnjem Dnevniku intervju s Goranom Jesicem - SPS i DS dele istu ideologiju...ne bih vam preporucila da citate...jer cete se osecati ponizeno i pobedjeno kao juce kad ste gladali Djilasa u Utisku. Svasta smo prosli poslednjih godina, ali nisam ni sanjala da cemo dotaci dno na ovoj dubini. Nisu krivi samardzici,dacici, i ostali zlikovci, krivi smo mi jer smo dozvolili da nam ubiju Djindjica a ovo sto je ostalo je...ista ideologija - sve je dozvoljeno u ime vlasti i sve je dozvoljeno da ostanes na vlasti.

duh koji hoda

pre 15 godina

ovaj lik je profesor?

cega?

demagogije?

na kom faksu da znam da dete ne saljem tamo da studira, ako je ovaj ministar, ko zna kakvi su drugi?

Milan

pre 15 godina

Slažem se sa gospodinom Đilasom u vezi sa tim da DSS nije hteo da kaže da li će u koaliciju sa radikalima (mada su svi to znali jer je to bila javna tajna) ali kladim se da nijedan glasač DS nije mogao ni u najluđim noćnim morama da pretpostavi da će posle izbora predsednik izjaviti da su DS i SPS iste stranke:) Da li ste vi time što ste to prećutali pre izbora isto prevarili svoje glasače?!?
PS. Ukoliko SPS napravi vladu sa radikalima i DSS-om da li će vam i dalje biti tako dragi kao posle izbora:)))

dusan

pre 15 godina

pa dobro ilicu, ti pre neki dan izjavi da te ministarsko mesto ne interesuje, da se povlacis iz "visoke" politike??!?!?
sigurno te je neko molio da ostanes i pomognes u ovom teskom i turbulentnom trenutku. ipak su tvoje sposobnosti od nemerljivog znacaja za ovu drzavu. nije se lako odreci takvog kadra.

npb

pre 15 godina

Ja bih voleo da čujem šta misle Aleksandar Popović i Vladeta Janković. U najmanju ruku je tužno što je glavni savetnik VK ovaj Samardžić. Praksa je pokazala svuda u svetu da nije dobro kad priču vode isključivo knjiški tipovi - realnost je negde drugde.

raja

pre 15 godina

Pa ova Palmina izjava je prekretnica u politickom zivotu Srbije... DS/LDP/manjine + Palma sa njegova 3 mandata = 126 mandata.... i eto prave proevropske vlade! Palmi daju neko "Ministarstvo za Jagodinu i gradnju puteva", njemu super, a nama jos bolje!

Iz moje tastature u bozije usi!

veza

pre 15 godina

Sta "ljepse" danas nijesam cuo od vijesti koju je rekao Veljko Ilic.Kostunica novi stari premijer,Nikolic predsednik Parlamenta,a Dacic potpredsednik vlade.Ljudi imali veceg poraza od toga da covjek koji ima 8% biraca bude premijer,e to nema nigde...To moze samo u Srbiju.Ti radikali su velike kukavice,oni se plase Demokrata,a vidjece sta ce im uraditi Kostunica.Uostalom taj Nikolic je jednom bio predsjednik parlamenta i to pet dana,sada ce biti jednu mjesec dana.Jadna je ta drzava u kojoj je premijer sa 8% posto osvojenih glasova.I taj Veljko se time dici.Treba da se stidi rijeci da boljeg nema.Jok nema ni boljeg ministra kapitalnih investicija od njega.Ostaje jos samo da bude ministar dvije godine i da zavrsi svoju kliniku u selu.JOJ zemljo potoni i ja sa tobom.

mrgud

pre 15 godina

Ma šta pričali političari, mislim da se nova Vlada neće formirati skoro, jer ima tu podosta pazara da se utvrdi. Drugo, mislim da će se sigurno formirati nekakva Vlada, jer Koštunici prvome ne odgovaraju novi izbori, na kojima će da padne još niže jer je zavlačio narod da će u koaliciju sa SRS-om. I treće, ubeđen sam da pored cele priče SPS ide sa DS-om jer nisu oni gupi pa da ne vide šta sve dobijaju time. Ovo sada samo dižu sebi cenu.

Doca

pre 15 godina

Gospodine Samardzicu, zahvaljujuci vama i vasom sposobnoscu za savetovanje predsednika SRJ Slobodana Milosevica izgubili smo Kosovo i Metohiju, a savete koje ste delili Kostunici dr Vojislavu su direktno dovele do toga da se Crna Gora odvoji od Srbije! Tako da Vas najljubaznije molim nemojte vise ako za Boga znate! Dosta je bilo!
SAMARDZICU NE DAMO TI SRBIJU!!!
I jos nesto da ti kazem, tebi i svima koji ipak veruju da cete uspeti da formirate vladu, NECETE odgovorno tvrdim necete uspeti i jos nesto da te razocaram Kostunica dr Vojislav nece nikada vise biti premijer ove zemlje Srbije, ali ni ti neces nikada vise biti Ministar ili neciji savetnik!!!
Za evropsku Srbiju!!!!!!!!!!!!

Zak Shurak

pre 15 godina

nema nista od vlade SRS/DSS/SPS- ili vlada sa ZeS/ SPS ili novi izbori, a na tim cemo da ih obrisemo ko gumicom! a evo i zasto:
1. koliko god nam ovaj peting sa SPS- om bio gadan, on moze da znaci samo vise glasova LDP- u, sto nije ni lose. rejting Tadicu nece pasti- zato sto nije on u pitanju nego ono sto nam njegova politicka opcija u ovom trenutku obezbedjuje, jel...
2. SRS- oni propadaju i to bog otac nece da promeni, specijalno ak one formiraju vladu, ko sto nece...
3. DSS/NS- gotovi su, posle ovog razgolicivanje posle izbora- nema vise nikakve dileme da od patriotske price nema nista i da se radi o zastiti jedne interesne grupe, debeovaca, haskog lobija i tajkuncina.
4. SPS-u jedina buducnost lezi u koaliciji sa ZeS, u inom slucaju nestaju zanavijek, zajedno sa koalicionim partnerima.

ja mislim da necemo imati posebnih problema!

Intelektualac

pre 15 godina

Jeste trecina posla obavljena.
Trideset procenata stanovnistva tacno zna ko stoji iza podrske pobuni crvenih beretki koja je dovela do tragicnog 12. marta 2003.
Druga trecina stanovnistva upravo sada spoznaje tu cinjenicu i ogoljenu borbu grupacije ljudi koja stoji iza politicke pozadine ubistva premijera za opstanak po svaku cenu a vlasti.
Ostalo je jos 30 procenata posla da se zavrsi.
U to ime ziveli.

Boris

pre 15 godina

Zlo se ujedinjuje u Srbji, jer vide da im je ovo poslednja šansa da nešto urade povodom dolaska na vlast. Retrogradne snage se polomiše da se ujedine inače, DS nas uvodi u EU, sve kreće na bolje i njima ćao đaci, pada im rejting i gotovo sa praznim pričama. Ja se mnogo plašim da se Tadiću ne desi isto što i Đinđiću... Gledam ga posle izbora, ulazi u auto ispred DS-a, gužva, narod se tiska, alo bre! Ko je tu šef obezbeđenja??? Kako mogu da dozvole da predsednik države uleti u gužvu, da ga tapšu po ramenu, pipkaju... ko može tu da iskontroliše situaciju? Jer ako neko zaključi da mu neodgovara kurs koji je DS zauzeo, roknuće i njega, to bar u ovoj zemlji nije problem. Uopšte ne shvatam naivno one plakate sa Punišom Račićem i nazivanje izdajnikom. Ko god da se bavi predsednikovim obezbeđenjem morao bi da ponovo uradi analizu rizika i proceni opasnost trenutne situacije. Ni malo nije naivna situacija, jer ovi nazadnjaci se dave (Toma oće da Kostunica bude premijer, Šešelj odobrava, Dačić ide kod Mire u Moskvu, moreeee, mnoogo se tu kuva i ništa mi se ne dopada)!

milos petrovic

pre 15 godina

Dragane Markovicu imas loptu u ruci 3 sekunde do kraja, treba nam trojka za pobedu. Svi gledamo u Tebe. Posalji Srbiju u Evropu, a sebe u legendu!!!!!!!

poreski obveznik

pre 15 godina

A sada FOTELJE...
Samo nemojte ih puno razvlačiti i kidati jer je to državna imovina koju mi, obična raja, plaćamo porezom iz svojih džepova.

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

"Trećina posla".
Uklapa se Samardžiću. Ne morate da nastavljate. Srbija je ionako trećina države u svakom smislu.

Kome treba ime u ovoj zemlji

pre 15 godina

Sta je rekao Ilic, sta misli Ivica a sta kaze Tadic...Kako vas sve nije sramota? Zatvoreni u svoje partijske krugove ne vidite kako narod zivi, ne vidite da malo fali da narod izadje na ulice i dodje do gradjanskog rata. Demagogija i samo demagogija, ceo dan i svaki dan. Nista konkretno, nista ozbiljno i nista za dobrobit gradjana od cije grbace zivite. A narod ko narod..iznuren i obogaljen od Milosevica, psihicki unisten od post-Milosevicevskih obecanja i raja koji "nas samo sto nije zadesio" i uplasen od radikalskih zlotvora. Ti "nasi" vlastoljupci ne vide kuda svet ide...ne vidi Gospodin Samardzic da je u toku prosle nedelje samo u Kini poginulo preko 50,000 ljudi. Ne zna Samardzic da izrazi saucesce, ponudi pomoc, bilo sta da izjavi narodu kako se i on i njegova stranka saosecaju sa narodom Kine. A od tih istih Kineza ce sutra traziti da ne priznaju Kosovo, da se bore za "nasu stvar". Kakvo licemerje, kakva nesposobnost.
Zao mi te je Srbijo...

Pogled iz dijaspore

pre 15 godina

AKO Dacic ima zdravi nagon za samoodrzanjem i gleda dalje nego na 2-3 godine u buducnost, te naravno ako od tajkuna i BIA nije ucenjen, pristupice koaliciji sa DSom. Ovo sve izgleda kao tvrdjenje pazara. Ne znam samo zasto je Tadic izgubio zivce. DS je dobitnik u svakom slucaju, narocito na duze staze.

Koga vise lazu

pre 15 godina

Prokleti da su, pa oni nas vise unistise nego NATO bombe. Idite bre negde daleko, sto dalje od nase lepe Srbije. Vi najmanje imate prava da koristite rec PATRIOT, jer oigledno napogresan nacin shvatate ovu rec patriote, a svi ostali koji nemisle kao vi gubitnici(DSS) su "idioti i maloumni", ali mislim da imaju adekvatniji prevod ove reci. Koje Vase Kosovo?! Nemojte bar nama s' Kosova da solite pamet. O relaciji Kosovo - DSS, pricace generacije u negativnom smislu. Platicete ovom postenom narodu koji srcem zivi na Kosovu za sve nepravde koje ste nam ucinili, a narocito za privilegije koje ste dali svojim poltronima na severnom delu Kosova i koji su Bog i batina. A narocito Samardzic i njegovi poltroncici koje imate po Kosovu. Pa Milosevic ispade malo dete za vas. Ne znam kako vi to zamisljate da cuvate Kosovo, ako budete na vlasti, pa vi cete i ovo malo sto nas je ostalo da proterate, pre Albanaca. Vazno je da imate sever Kosova, pitajte Jaksica i M. Ivanovica, kada su poslenji put presli most i otisli da obidju nas u tzv. enklavama. Dusebriznici nasi. Sacuvaj nas Boze svih pomenutih u ovom tekstu i ne pomenutih koji su "uvek ne informisani". Predpostavljam da nisu informiani i koliki broj Srba zivi u unutrasnjosti Kosova, a koliko u severnom delu Kosova. A Tadicu Vi imate za zadatak da kompletan Pristinski univerzitet premestite u Gracanici, Strpcu, Priluzju. Tamo da se studira, a ne u Mitrovici. Da glavna kancelarija Koordinacionog centra bude u Gracanici ili okolini. Pa kada budu morali da dolaze neka traze pratnju UNMIKa, KFORA, kao sto smo mi skoro 10 godina jurili KFOR da nam da pretnju da odemo od sela do sela, iz Gracanice do Mitrovice. U kamione su nas tovarili kao stoku, pa ko udje, uso je. E, vi cete da nas sacuvate na Kosovu, nas samo Bog cuva.

Dušan

pre 15 godina

Tadić je otvoreno, pre izbora, rekao da su dobrodošli svi koji prihvataju principe ZES. Jasno je da te principe ne prihvataju SRS i DSS/NS, ostaje da se vidi SPS, i što reče Dinkić jutros, ako hoće OK, a ako neće, oni su sa njima i idemo žestoko na sve njih.
Ipak je Srbiju spaslo što je EU ponudila SSP, jer da nije bilo toga:
1. proevropske snage bi dobile manje glasova
2. retrogradnim snagama bi bilo mnogo lakše da se dogovore
3. čak i u slučaju da moramo u opoziciju, to će mnogo kraće trajati, jer ćemo imati mnogo žešće argumente (radnici Zastave dođu da obiđu Koštunicu itd.)

Nepristrasna

pre 15 godina

Možda je i dobro što se ovo dešava, ljudi. Svi smo već znali šta se krije iza njihovih maski, i kakve se to zakulisne igre igraju. Neka, samo neka se oni nameštaju. Sami sebi kopaju rupu iz koje nikada više neće izaći.

Maja_V

pre 15 godina

Dobra stvar ovih izbora se sto su konacno ogolili sustinu bitisanja malih naroda kao sto je srpski.
Od suvereniteta NEMA nista (niti je ikada bilo).
Treba konacno da se dogovorimo kod kog gazde je trava zelenija i da na toj livadi i OSTANEMO neko vreme.
I nije neka teska mudrost.

zoran

pre 15 godina

Surova realnost koja nije ni prekidana od 90 tih. samo smo se uljuljkivali zadnjih 8 god. Pustili su nas da se malo radujemo, ali cum su im stvari izmakle kontroli pokazali su svoje pravo lice.

novosadjanin

pre 15 godina

Samo jedan komentar o utisku nedelje:na pitanje Samardzicu da li ce potvrditi SSP,odgovor je bio NE ZNAM!?Da nije zalosno bilo bi smesno.Cini mi se da je kompas DSS-a potuno poludeo i da oni vise ne samo da ne znaju sta pricaju, vec ne znaju ni sta da misle dok ne pitaju svoje mentore i prirodne partnere iz SRS-a. Nadam se da je ovo konacan kraj jedne politike koja otvoreno kaze svojim biracima da je lagala u predizbornoj kampanji i koja omalovazava svoje ionako malobrojne pristalice.Kostunica,POSTENO...pa ko koga z....e!

mira

pre 15 godina

Ja mislim da smo mi previse emotivni kad su u pitanju politicari i politicke stranke koje podrzavamo. Pratimo svaku rec koju izgovore i po pravilu smo uvredjeni, iznevereni, prevareni kao da se radi o licnim odnosima. Oni su samo ljudi poput nas koji mozda iskreno veruju da (neki manje, neki vise) cine najbolje sto mogu za Srbiju. Sa distance posmatraca je vrlo komotno biti pametan ali neka se svako zapita iskreno sta bi on licno ucinio u datoj situaciji. Kad te zivot postavi pred izbor izmedju dva zla ne verujem da je mudro odabrati vece iz principijelnih razloga i pogotovo ne kad treba prehraniti porodicu. Uostalom mi smo takav narod da bismo politicarima jos vise zamerali jalovu principijelnost koja bi dozvolila da propadamo. Mene ne zanimaju previse potezi koje ce da vuku Tadic ili Dacic u celoj ovoj prici, oni su dobro placeni da se dovijaju i traze resenja. Ono sto mene zanima su rezultati i ako nam bude makar malo bolje imace i dalje moj glas.
Jos samo jedan kratak komentar i moja poruka Srbima sa Kosova: Ne uzdajte se vise u politicare iz ostatka Srbije. Organizujte se sto bolje mozete medju sobom i RAZGOVARAJTE sa Albancima. Pogledajte koliko je vremena proslo od proglasenja nezavisnosti Kosova a Kostunicina ekipa (isto vazi i za radikale) je bila u stanju samo da dize halabuku i izaziva sukobe sa onima sa kojima vi treba da zivite.

Душан

pre 15 godina

Господине Марковићу, молим вас, напустите коалицију са СПС-ом, и ако можете повуците и пензионере са собом и почните разговоре са проевропском страном... То је једино решење које је добро за Србију! Једино...

vlada

pre 15 godina

Stvarno me zabrinjavaju poneki komentari koji opravdavaju DSS/SRS koaliciju na vlasti, pod nacelom demokratije i slicno. Jeste, mozda oforme koaliciju, ali se treba boriti protiv svim silama. Oni su sustinski u manjini (maloj, ali jesu), to se pokazalo na predsednickim izborima, kao i na parlamentarnim. Hitlerova nacional-socijalisticka stranka je dosla na vlast demokratskim putem. Da su se tada dobri ljudi pobunili i odbranili stanoviste da ne smeju nedemokratske stranke doci na vlast CAK NI demokratskim putem, ne bi poginuli milioni ljudi. Jednostavno, ne smemo dozvoliti da ovakav SRS (Seselj) dodju na vlast NIKAD! Pogledajte linkove na internet stranici SRS-a, i sve ce vam biti jasno.
Btw, pre 2 dana se navrsilo 8 godina od direktne odluke tadasnjeg ministra informisanja Vucica, koju je potpisao tadasnji potpredsednik vlade Seselj, za nasilno gasenje programa Studija B oruzanom policijskom akcijom. Svega 8 (OSAM) godina je proslo. Zar je toliko kratko pamcenje gradjana ove zemlje???

Nijazi Kuqi

pre 15 godina

Politicka tehnologija koju nudi Samardzic, zastarelija je i od one koja je doskora primenjivana u Srbiji a koja je ovu zemlju dovela u stanje da ne zna gde se nalazi, gde joj je mesto, sta joj treba ciniti, kuda ide i sta je ceka.

zee

pre 15 godina

mozda covek ne zna ko su betoven i sopen ili kada su ziveli ali zna ono sto je nama sada najbitnije. sta sam docekao? da palma brani progresivne i pro-evropske stavove

Nele

pre 15 godina

Ko je gledao "Utisak" imao je opet priliku da cuje onu staru Mihajlovovu "to je tako pricano u kampanji", povodom prozivanja od strane Djilasa da su narodnjaci u kampanji ponavljali da ce odmah ponistiti SSP. Pa ja sam taman pomislio da se neistinama "u zaru izborne trke" bavi samo Mihajlov kad ono, profesor, dr, mr i sta li je vec, me demantovao.

Ivana

pre 15 godina

Ljudi, odavno nije vazno sta ko od (vecine) politicara govori. Vazan je samo smer u kojem ova zemlja ide, a to da u svim strankama ima raznih, pa to nije nista novo...
Jedan deo mene govori, pa hajde, neka se konacno pokazu u svojoj nesposobnosti (SRS-DSS-SPS), ali drugi deo kaze ne, nema vise cene ni jedan minut skretanja sa kursa, pa makar to znacilo da cujem kako delimo istu ideologiju...

ana

pre 15 godina

Palma, progledaj, molim Te. Mangupi hoce da Te preveslaju i da skupstina ne usvoji Zakon o ratifikaciji SSP. Bez ratifikacije nema muzike. Spasavaj, covece!

Milan

pre 15 godina

SSP nece biti ponisten ali nece ni biti na dnevnom redu u parlamentu, a ja mislio da Palma nije naivan.
Cudime da Veljo koji nigde ne prisustvuje i nema iskustva u pregovaranju (samo u ogovaranju) sa socijalistima jedini zna da je sve gotovo.

bezimena

pre 15 godina

Rekoh već...Palma jesÿ da nije dr,mr,fr...ali zna šta je realnost, kako doći do para i kako ih dobro upotrebiti. Ako je on imao koristi od toga ok jer je i cela Jagodina. Da nam je Srbija upola k´o Jagodina....

Misa

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam u cemu je problem sa ovim izborima. Radikali su dugo pobedjivali na izborima, ali nisu imali potrebnu vecinu da budu u vlasti. Sada je DS pobedio na izborima, ali nema potrebnu vecinu, i nece biti u vlasti, pa sta. Zar je toliki problem da se sidje sa vlasti. A zaplasivanje sankcijama je za malu decu, posebno ako dobijem naftovod. Prosta stvar. Ne treba politicari da uvlace narod u pricu ko je za a ko protiv. Pravila postoje i treba ih postovati.

Milisav

pre 15 godina

Na jednoj strani imate stav jednog Leona Kohena, profesora sa Oxforda i profesora Samardzica kome je specijalnost Evropska Unija, koji je takav da smatra da zbog Kosova Srbija, ako se mora treba da stopira proces integracija u EU. A sa druge strane imamo visokoumnog Palmu, zvanog Betoven, koji misli suprotno. I raja ko raja se opredeljuje za Palmu. Se mi se vise cini da je Palma u stvari prototip srpskog europejca.

Marko exNS

pre 15 godina

Zimus smo imali kuknjavu zbog "Nato-drzave", a evo, i momci se vracaju sa konsultacija sa terena, pa mozemo da ocekujemo jos jednu "Scheveningen-drzavu". Koja je ovo luzerska ekipa, kompletno.

Jovan Pavlovic

pre 15 godina

Setimo se procedure i folklora oko izbora pape u Rimu: svako neuspelo glasanje je propraceno pustanjem crnog dima kroz vatikanski dimnjak, dok se izbor pape saopstava pustanjem belog dima, a jedan od kardinala na balkonu uzvikne: "Habemus papam!".
Evropske snage u Srbiji bi, dakle, mogle da uzviknu: "Habemus Palmam!"
Vrstu i boju dima bi svako mogao da odredjuje us skladu sa odnosom politickih (i drugih) snaga...

prevodilac

pre 15 godina

Ne shvatam kako Palmi moze da bude dovoljno da se SSP ne stavi na dnevni red sednice Parlamenta. Pa zar nije cilj da on bude RATIFIKOVAN u parlamentu, a ne da se pravimo da ne postoji i da ga ne razmatramo sledece 4 godine, do novih izbora!

Dejan

pre 15 godina

Pa ovaj Palma kakav da je, on je za Kostunicu glas razuma. Cak i PUPS non-stop ponavlja da su za evro-integracije, ne znam samo kakav je njihov dogovor sa SPS sto se tice mandata. Na kraju dolazimo i do Cede koji je osvojio manje nego sto je ocekivao a napadao je sve pa sada niko nece s njim

Travis Bickle

pre 15 godina

SSP sa stanovista medjunarodnog javnog prava i ne moze da se ponisti, jer su potpisi na njemu validni. On moze samo da se potvrdi ili ne potvrdi (ratifikuje). Ukoliko se potvrdi u parlamentu, postoji mogucnost ispitivanja njegove ustavnosti, ali ne pre ratifikacije. Ustavni sud je taj koji ga moze ponistiti a Skupstina ga moze samo potvrditi ili odbaciti ali ne i ponistiti. Otuda, politicko "ponistavanje" mozete pravno citati kao odbijanje ratifikacije ili ne stavljanje u skupstinsku proceduru. Pravo ponistavanje moze da uradi Ustavni sud posle njegove ratifikacije.

Mario

pre 15 godina

U normalnim parlamentarnim demokracijama pravo prvenstva da satavi Vladu ima stranka ili koalicija koja je pojedinačno ostvarila najbolji rezultat na parlamentarnim izborima ALI ako takva stranka ili koalicija nema KOALICIJSKOG POTENCIJALA,sto mi se čini da je u Srbiji slučaj trenutno sa koalicijom okupljenom oko DS-a,pravo na sastavljanje Vlade ima stranka ili koalicija koja je osvojila drugo mjesto po broju osvojenih glasova na izborima,u ovom slučaju u Srbiji Srpska radikalna stranka...i to su pravila PARLAMENTARNE DEMOKRACIJE i to je u krajnjem slučaju "volja naroda" jer su SRS,DSS-NS,i SPS s jednim ili više glasova VEĆINA U PARLAMENTU,a to što su građani u Srbiji relativnom većinom ipak birali neokonzervativne stranke da vladaju Srbijom je pitanje za neke malo obuhvatnije analize!Uostalom tko god sastavio Vladu očekuju ga ogromni problemi koji stoje pred Srbijom i budučnosti njenih građana...kretali se prema europskim integracijama ili prema izolaciji...ja Vam preporučujem ipak težak put reformi i prilagodbi Europi, od puta u neizvjesnosti izolacije u toj istoj Europi, kojoj geografski pripadate!!

aniksy

pre 15 godina

A secate li se onog prorocanstva da ce Srba ostati toliko da ce moci da se sakriju pod jedan orah!!! Veliki su orasi u Srbiji!!! Ali da cemo morati da se sakrijemo ispod Palme... e to stvarno nisam mogla da predvidim!!!!

Toni Manero

pre 15 godina

Ova zemlja ima buducnost samo ako se konacno podeli na pravu desnicu i pravu levicu.
Da se zauzme dobar pravac (Evropa) pa ko je bolji, taj neka vlada.
U slucaju nastavka kohabitcije (sto tajkunima najvise odgovara) Srbija sigurno NEMA buducnost.
A gradjanski sukobi nisu iskljuceni...
Pamet u glavu, rasplet je blizu. Birajte tajkuni ili Srbija.

Ps. DSS_ovci koji ne mogu da svare Seselj - Nikolicev sporazum, neka se sele u druge partije. Njihova agonija NE SME biti i agonija cele Srbije!

Vladimir

pre 15 godina

Palma ce u vladu samo ako DSS odustane od svog jedinog stava (ponistavanje SSP-a).
TO znaci da ce Palma u koaliciju samo ako se DSS ponasa kao DS.
Znaci, ako Palma udje u vladu sa SRS i DSS, onda ce ta vlada da opstane samo ako bude radila ono za sta se DS zalagao na izborima a to je SSP. Nije to ni tako lose resenje, ali se vrlo lako moze desiti da nas eto Kostunica i Nikolic uvedu u EU, a da pri tome nisu nista uradili da do toga dodje.
Stojim samo iza jednog, a to je bilo jasno i pre samih izbora, da nema sanse da DSS i SRS ikada poniste SSP, bez obzira sta Mladenovic prica (primetite da ovi iskusniji DSS-ovci ipak izbegavaju da potenciraju to ponistavanje SSP-a)
Mislim da je ovo uvod u koaliciju DS-SPS, samo jos da se BIA nekako iskljuci iz price.

Branko

pre 15 godina

Ova prica ZES-a meni nista nije jasna. DSS+NS su na vlasti vec 5 godina. Za tih 5 godina Srbija se primakla na jedan korak do EU. DSS, NS, G17 uz podrsku SPS-a pohapsili su sve sto su mogli i poslali u Hag. Kako moze onda da se kaze da DSS nije proevropski, a DS je superproevropska, a da prstom nije mrdnula oko EU poslednjih 5 godina. Sada pricaju da ce Kostunica raspiskati devizne rezerve koje je on i napravio, unistiti zemlju koju je zadnjih 5 godina gradio, smesno. Dosta vise "referendumskih" izbora i plasenja kojekakvim "samoizolacijama", "sankcijama", "povratka u `90-te", vec na crtu i reci ko je sta uradio, a tu je DSS+NS najjaci ma koliko se neki trudili da to ospore.
Najbolje za Srbiju bi bilo da Vladu naprave SRS,DSS i SPS uz ratifikaciju SSP. S tim bi izbili jednu, jedinu kartu DS-u iz ruku na osnovu koje i dobijaju ovoliko glasova (glasajte za mene jer ce oni unistiti Srbiju).

caca

pre 15 godina

Trećina posla? A sto dižete onolku larmu, sazivate spektakularne konferencije za štampu, ludilo ledilo..a tek ste trećinu odradili...Stvarno ste...A i ovi iz DS ...Čekaju rezultate drugog kruga pokrajinskih izbora, pa ce tek onda da trguju sa Vojvodjanskim glasovima! E moje demokrate, nisu lale glupe, al su blesave...ako ovako nastavite da nipodaštavate glas Vojvodine i Novog Sada, da nas gurate u kraj zarad vaše Vlade sa SPS-om u pokušaju...nemojte se iznenaditi ako budemo u ovom krugu glasali za Radikale! Bar da znamo koje kuče nas je ujelo...a ne ovako...Hrani kuče da te ujede...tvoje rođeno kuče!

Mirko

pre 15 godina

Ds obecao da nece ponistavati Sporazum ako dodje do koalicije...treba li drugi dokaz koliko je Kosovo vazno Kostunici
- Kosovo ce ocas zamjeniti za vlast....

oliver

pre 15 godina

Zasto se uopste pregovara sa sps-om ako sps nije vlasnik mandata pups-a i js-a, tj.ako oni sami raspolazu svojim mandatima!? Dovoljno je otcepiti PUPS i eto vecine, cak ni Palma nije potreban. 102 DS + 13 LDP + 5 PUPS + 4 Madjari + 2 Bosnjaci + 1 Albanac = 127.To je jedina mogucnost da se izbegne rehabilitacija SPS-a.

RadeSavic

pre 15 godina

Jos ima nade i valjda je svima jasno da ce se formirati stabilna vlada koja ce trajati 4 god. Naravno evropska. Za cetiri godine mozemo da budemo na vratima EU i da resimo vecinu nasih problema. U toj vladi pored DS, G17, i ostalih ima mesta i za Mrkonjica i Dacica i Krkobabica. Pravo nacionalno pomirenje.

I ne vidim drugu mogucnost nego da premijer bude Mirko Cvetkovic. Sadasnji ministar finansija je pravo i jedino resenje. Odmeren, mudar, strucan i posten. Zna posao, bavi se njime dobro i to je pokazao. A posebno je bitno sto je nezavisan i nikome nista ne duguje, a evropski je orjentisan. On i Boris nas zajedno mogu izvesti iz ove krize.

Ogio

pre 15 godina

Nazalost, mislim da je Palma samo delimicno svestan da mu zarada zavisi vecinom od Evrope. Voleo bih da ga pitam kako zeli u evropu samo ratifikovanjem SSP? Voleo bih da znam da li je svestan da ratifikovanje ne znaci nista ako njegovi potencijalni koalicioni partneri dodju na vlast i obistine makar deo svojih predizbornih obecanja (tipa - apsolutne ne saradnje sa Hagom).
Djilas je u stilu sahovskog velemajstora razotkrio pravo lice DSS-a u samo par minuta pomenute emisije. U lice je Samardzicu rekao, ono sto su na zalost trebali da im javno kazu pred izbore - da su prevaranti, lazovi, i u krajnjem slucaju lopovi koji su pokrali izbornu volju glasaca. Sumnjam da bi sa jasnim stavom stranke o sudbini zemlje DSS mogao da predje cenzus. Mada i ovako je to mrtva stranka sto se iz ovih postizbornih dana moze naslutiti. I pored zelje DS-a o mogucoj koaliciji sa SPS-om, i pored naseg shvatanja realnosti da su nam oni trenutno jedina nada, nadam se da ce na sledecim izborima Dacic deliti sudbinu Kostunice!

rad oslobadja

pre 15 godina

Dakle DSS je toliko prevrtljiva stranka da su gori i od radikala!
Sve ali bas sve bi dali da ostanu na vlasti. Uradili su to i prosle godine kada Toma Nikolic bio predsednkk skupstine. Mozda ce im uspeti i ovog puta da opstanu ali na sledecim izborima imace manje glasova i od Seceroskog.
Samo da prezivimo do njih...

aniksy

pre 15 godina

Neko da ja priupitam i gospodina Nikolica: Hoce li to Srbija imati vladu u egzilu? Pozdravite mi Predsednika, druze zamenice!!! P.S. I recite drugarici Mici da stavi kafu i donese vinjak! Nek iskljuci i telefon da nas niko ne uznemirava!!!

Zbunjen

pre 15 godina

Čemu uopšte ova polemika oko (ne)poništavanja SSP-a? Pa potpuno je jasno da ako vladu fomiraju SRS/DSS/SPS od Evrope i integracija nema ništa, bez obzira šta ko mislio i želeo! Ko je to napolju toliko željan da ulaže u državu gde je vlast sasvim jasno definisana? Bio formalno na snazi SSP ili bio on poništen, od investicija i zakonske reforme nema ništa i to mora jasno da se kaže. Ako socijalisti zaista jednom u životu razmišljaju o interesima države i njenih građana i ako im je iole stalo da se makar delimično oslobode balasta prošlosti, onda im mora biti jasno na koji način se njihov socijalni program i evropske integracije jedino mogu realizovati! A otezanje i trgovina je nešto logično i očekivano u političkom životu.
Naravno, imam razumevanja za sve koji se zgražavaju od mogućnosti da ih SPS vodi ka Evropi, ali ništa manje frapantna činjenica nije ni ova "izdaja" i promena dresova DSS-a. Sramota i tragedija kako nas je sve VK vukao za nos! Zato mislim da običan čovek samo mora da gleda u svoj novčanik i da po tome prosudi da li mu je bolje ili lošije (o stepenu građanskih sloboda neću), dok je sve ostalo mlaćenje prazne slame.
Dakle, ako je to ona čuvena žaba koju ovaj put valja progutati da bi nam sutra bilo bolje, ja sam definitivno za! Nadam se da u SPS-u ima dovoljno osvešćenih ljudi jer im je ovo sjajna, ali i jedina prilika slične prirode koja će im se ukazati...

Pesimist

pre 15 godina

Ljudi, ne nadajte se nicem boljem od vlade DS/DSS/SPS. Doduse, to jo grozno, ali od DS-a ne ovekujte nista bolje. Tadicu i dalje samo treba vlast u kojoj ne zavisio od LDP ni trunku. A onda ce na miru da nastavi sa planom chika Dobrice.

Milan

pre 15 godina

Da li su DS i SPS isti ili nisu nije momentalno bitno, bitno je da su oni sansa da se proevropska politika sprovede a da zivimo u demokratiji treba da je i praktikujemo. Pogledajte u svetu kada se stvarno radi o dobrobiti svoje drzave i svog naroda mora biti sve moguce, ali kada se radi samo o zelji biti na vlasti onda se ponasa kao DSS.

ana

pre 15 godina

Moram da priznam da ne razumem. Za bilo koje mesto da konkurisete trazice Vam uverenje da niste krivicno gonjeni niti kaznjavani. SPS pregovara sa strankom ciji je predsednik visestruko krivicno godnjen i kaznjavan i pretenduje da bude premijer u senci, a po povratku iz Haga da bude aktuelni premijer. Sto to rade DSS i SRS ocigledno je - to im je jedini nacin prvima da ostanu na vlasti, drugima da dodju na vlast. Zasto to radi SPS - pitanje je sad?

Trske

pre 15 godina

Nedaj Palmoje da nas izigraju ... Celo pomoravlje te nevoli bas ali smo skoro svi za SSP. Mi hocemo u Jevropu bre jer smo velikom vecinom vec tamo. Ako te neslusaju penzioneri i oni drugu daj im sutku i pridruzi se DS koaliciji. Pozz i Cuprije.

ALEKSANDAR

pre 15 godina

Samo novi izbori....da napokon pukne Kostunica i njegovi manipulatori, pa da dobijemo zdravu vladu DS-LDP, i da napokon Srbija krene pravim putem!!!

No pass!aran

pre 15 godina

Demokrate - ne sa SPS-om. Dosta trulih kompromisa. Ukoliko napravite ovu koaliciju na iducim izborima radikali (sa Kostunicom i njegovom Ruskom demokratskom strankom) pobediše sami. To što sada izgleda kao spas je mnogo duzi put u ponor. Ostanite dosledni kao sto je bio pok. Djindjic i pustite ih da probuse sopstveni camac. Znam da ce to ici preko nasih ledja, ali ako im date alibi onda delite njihovu krivicu (koja je neizmerna) i nece vise biti nikoga ko se na taj nacin nije uprljao. Ja sam glasao za LDP na ovim izborima, inace sam bio tradicionalni glasac DS-a, upravo zbog sklonosti Borisa Tadica da popusta i moj glas daje Vojislavu Kostunici. Da sam hteo sam bih za njega glasao. No mene za razliku od Borisa nije prevario. Mozda deluje kao tezi put, ali i to cemo izdrzati ali da ih nakon toga posaljemo u istoriju (neke i u zatvor) i rascistimo sa tim likovima. Ako im date alibi Srbija ce doveka ostati jadna i nikakva.

Muzicar

pre 15 godina

To je isti onaj Palma kako ga vec zovu kome je Ceca najbolji pevac i kome samo sopen nije dosao da svira na kolena. Koja katastrofa

Vlada

pre 15 godina

To samo u lepoj nam Srbiji moze, da neko ko osvoji 11%, posle 2 mandata naravno nepotpuna, bude opet premijer.. katastrofa, ali nema nista od toga, a iako bude nece biti duze od 6-12 meseci..

Slovenec

pre 15 godina

Pratim dogadjanja oko vaših izbora pa imam jedno pitanje. Zar nije programski najprirodnija vladna koalicija SRS-DSS-SPS? Znam, vratit će to Srbiju nazad, ali mislim da ta vlada neće biti dugog veka. Vidimo se ljeti u Beogradu. Pozdrav od Slovenca!

milan 77

pre 15 godina

ja ne razumem zasto se toliko trzate oko utiska nedelje i gostiju u studiju i sta su izjavili.gledao sam emisiju i nikako mi nije jasno sta ds pokusava sa upornim isticanjem kako je dss prevario svoje glasace.zasto je tadic izborne veceri zatvorio sva vrata za razgovore sa dss izjavama.kostunica ga je sacekao pa i on dao komentar na izbore ovako umesto da imamo vladi ds-dss u pricu ulaze stranke koje su po narodnoj ni luk jele ni luk mirisale i daje im se na vaznosti.ovo je mozda i od strane tadica i od strane kostunice klasican srpski inat.ja licno mislim da ima jos vremena za dogovor ove dve strane ali samo ako ds prestane sa bombastim izjavama na racun dss i racunanje njihovog rezultata.a ova tri gosta su totalno nebitni i u sustini ce biti na kraju kako novac kaze po starom dobrom srpskom obicaju

cira

pre 15 godina

Kad bi stranke razmisljale o drzavi, narodu, resenje bi se lako naslo. Svi znaju resnje, samo je vazno da li razmisljaju o narodu, drzavi, ili o sebi

luka c.

pre 15 godina

nešto mi nije jasno, dakle js je protiv poništenja ssp sa eu, a sps je protiv bilo kakve suradnje sa haškim sudom i tu imaju jači stav i od radikala i koštunice koji bi hag jednostavno ignorirali. ako znamo da nema primjene sporazuma dok nema suradnje sa hagom onda mozemo zaključiti da je koalicija sps-js za potpunu neprimjenu ssp.

Saša037

pre 15 godina

Kilave su sve priče koje se vrte... Jer su svi apsolutno isti. Pa, cilj bavljenja politikom u Srbiji (a i svuda na svetu, da neko ne pomisli da je drugde bolje) je lično bogaćenje, a ne opšte dobro. Jedino su ovde političari alaviji i hoće više za kraće vreme. Retki su idealisti u politici koji su došli na vlast i radili ono što je opšti interes. Razlog? Demokratija je samo demagogija, a ne i stvarni princip. Rešenje za Srbiju? Potpuno novi ljudi, potpuno nove priče - sa ovima (i jednima, i drugima i trećima,...) nema vajde.

Crnac

pre 15 godina

Bez obzira na obrazovanost Palma deluje kao praktican covek i prema tome on zeli da radi u interesu svoje zemlje. A interes zemlje je svakako ratifikacija SSP kao i generalno nastavak evropskih integracija

Boki Despotovac

pre 15 godina

E to će da bude baš proevropska vlada sa Palmom i SPS-om.DS je moj glas izgubila i neće ga vratiti sve dok su ovi ljudi u vrhu stranke...

Nesha

pre 15 godina

DSS ne osluskuje sta narod misli. Nekada je to radio i zato su bili popularniji od DS-a. DS nije imao dovoljno razmumevanja da je nacionalizam jako prisutan kod nas. Sada kada okretanje ka Evropi ima sve vise pristalica DSS umesto da blago zaokrene svoju politiku i time obezbedi neko svoje mesto na politickoj scenu u buducnosti oni unistavaju sami sebe. Ovakvi rezultati izbora su bili idealna prilika za reformisanje stranke, dolazak na celo partije nekog od kandidata otvorenijeg ka Evropi tipa Aleksandra Popovica. Ovako se pretvorise u lidersku partiju a takve vise nemaju prodju u Srbiji kao pre. Cak je i SRS to shvatio iako je njima znatno teze da se oslobode takvih stvari.

nislija

pre 15 godina

Meni nesto mnogo dugo traje pauza u pregovorima narodnjaka, radikala i socijalista. Ili se Dacic mnogo umorio u Moskvi ili im je pukla kombinacija za pravljenje vlade. Nadam se da je ovo drugo inace.....

Optimista

pre 15 godina

Sustina izbora i post izbornih koalicija u Srbiji je da koja god koalicija da se napravi treba da radi batina (batina je iz raja izasla). Tuzna smo mi zemlja kada o nasoj sudbini odlucuju Nacional Socijalisti i covek kome Betoven i Sopen nisu svirali samo zbog toga sto je kada su oni bili popularni bio mali. Otklon od pokojnog Milosevica i njegove Nacional Socijalisticke partije izgleda da vise ne postoji. Bas me interesuje kako ce to da objasne drugovi iz DS-a i LDP-a svojim biracima. Za DSS se vec zna da je totalno zastranio(otisao RADIKALNO DESNO) tako da koalicija njegove partije sa Nacional Soijalistickom Partijom uopste ne iznenadjuje. Smatram da cak i da se stvori koalicija desnog bloka ne bi trajala duze od godinu dana. U svakom slucaju obe koalicije su stetne za narod (to su oni koji vam daju plate) da bi ste upravljali ovom firmom koja se zove Srbija . ZIVEO SRPSKI NAROD
Na sledecim izborima cu glasati za sebe.

neshonni

pre 15 godina

U ovakvoj zemlji sa ovakvim politicarima izgleda da je jedino resenje kojim se mogu prevazici goruca pitanja - referendum. Retrogradne snage na cijem celu je sada DSS hoce da poniste SSP sa EU, dakle nesto sto je za Srbiju svakako korisno gledajuci iz ugla svakog ko je sacuvao zdravu pamet u ovoj zemlji. Pa eto referendum je nacin da se istrazivanja javnog mnjenja o privrzenosti naseg naroda EU sprovedu u delo i zapecate usta pametnjakovicimapatrijotima. Ako ipak poniste SSP spremite se na demonstracije, duze i istrajnije od onih 96/97...

Posmatrac

pre 15 godina

Da li bi mogla u obzir doci ova varijanta, da se DSS i SRS uzdrze od ponistavanja SSPa dok ne privole SPS i partnere u koaliciju, a zatim po sastavljanju vlade da ne preduzimaju nista po pitanju saradnje sa haskim tribunalom sta ce neizbezno naterati EU da sama proglasi suspenziju SSPa kako su insistirali Belgija i Holandija. Uostalom sva tri moguca koaliciona partnera su protiv saradnje sa Hagom.

Milan

pre 15 godina

Ajde Kostunicu nekako da razumem da iz stare mrznje protiv svega sto iz Djindjicevog staklenika izlazi nema snage da se iskobelja ali mladog i pametnog Mladenovica nikako ne mogu da razumem. Pa on treba da zna da kao potencionalni naslednik u DSS-u treba vec danas da se brine o tome da oni u buduce predju 5% a da ne govorim o mladima u toj stranci da li ce uvek biti spremni da stoje pred zidom Evrope.

Ko bese ko?

pre 15 godina

Palma da li to bese onaj Palma sto je sa Arkana bio sta?Da li smo pre nekoliko godina sve i svasta pricali o Palmi? Kako bre moze SPS biti proevropska snaga? Ili bolje da kazem kako moze Palma biti u Vladi. Ili bolje da vas podsetim 90 godina ko je kriv za sve??? SPS ili?? Koga smo rusili 2000 godine?? SPS NIKADA nemoze biti pravi partner od DS....

Ivan Tepavac

pre 15 godina

Gospodin Palma je jasno rekao da nece u koaliciju DSS i SRS bez ratifikacije ugovora sa evropom. S druge strane DSS jasno kaze da nema nista od ratifikacije tog sporazuma. Dolazimo do zaključka da koalicija nije moguća između te dve strane. Gospodin Palma bih trebao da se okrene koaliciji oko DS-a, Srbija nema vremena za odugovlačenje dogovora za novu vladu.Videćemo šta će biti.

dusanka

pre 15 godina

a sta tu da se kaze sta tu ima novo sem sto se Ivica necka t.j. ko da vise cinte bice njegov i to je to.Ej, bre narode osvestite se ko taj Palma , on je bre covek na zemlji ,on hoce investicije , kintu i za sebe i malo za onu Jagodinu .Pametniji je od svih politicara i svaka cast Palmi. Mi smo glasali za Europe i necemo dati nikome da nam to oduzme. Svi moramo da mislimo na decu i bolji zivot i to je to.
Europe je najbolji izbor .

milos

pre 15 godina

Postoji resenje da svi prodju u crveno-crno-plavoj koaliciji. Ako dovoljan broj poslanika(palmini i dr) glasaju za ratifikovanje sporazuma sa EU ,onda ce svi da budu dosledni svojim izjavama. Pa i Solana koji nema nista protiv da SPS bude na vlasti. I tako ce se svi zaglaviti u procepu do sledecih izbora, a to ce biti uskoro jer kako bi od crnog moglo postati belo.

GOXI

pre 15 godina

Jako interesantan tekst. Posebno mi je interesantan deo
Naši stavovi iz kampanje su potpuno jasni. Ali, mi ćemo o svim detaljima ili budućim zahtevima, kada to neko od koalicionih partnera bude izneo, razgovarati. Ostavljamo mogućnost da to bude tema", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare.
Ha, ha ima dosta tema za razgovor ali mi smo sasvim jasni bice kako mi kazemo...
E sada mi se vec cini da je PALMA dobitna komibnacija... jedino da ne trazi Cecu za ministra kulture... kakav cirkus..

DUSAN RAKIC

pre 15 godina

Ovo je smesno,a ja sa svoje dvoje dece vise nemam model da opstanem ovde u ovom sistemu,imam 29 godina,a poceo sam da pijem bromazepam od 3mg ujutro ,ovog jutra sam shvatio da moram preuzeti stvar u svoje ruke,radicu na sebi ,a prvenstveno na iseljenju iz ovog sistema.
Ovo pitanje koje sledi upucujem Vojislavu Kostunici,posto ga licno smatram odgovornim za scenario koji namerava da sprovede: izolacija Srbije zarad zelje da ostane na vlasti i ogromne zarade koju ce ostvariti pojedini tajkuni koji ga potrzavajuci,tako sto cenam u nasem getu prodavati neke stvari po tri puta skupljoj ceni u odnosu na realnu!!!!!!!!

P.S.Kostunici bi uputio pitanje kako ja da zivim u drzavi gde su moji troskovi;
16000 dinara stanarina
4500 dinara struja
4400 dinara vrtic
4500 dinara merkator pika kartica
7500 dinara rata kredita
700 dinara kablovska
2000 dinara dva mobilna telefona
3900 dinara grejanje+komunalije
35000 dinara hrana za mesec dana
KAKO JA DA ZARADIM TAJ NOVAC BEZ STRANIH INVESTICIJA I U OVOM SISTEMU ,A ZAMISLITE DA JOS TREBA DA NAPRAVIM JOS KOJEG SINA I DA GA ODGAJAM DA BI ONI IMALI KOGA DA POSALJU U JOS JEDAN RAT KOJI JE UNAPRED IZGUBLJEN!!!
TREBAJU MI ODGOVORI NA OVA PITANJA!?

Josip Vasilj

pre 15 godina

Od stajanja u mjestu poslije 2000. god, mnogo gora je vlada SRS/DSS/NS/SPS, jer Milošević u liku Vojislava Kostunice, Mira iz Moskve, Šeselj iz Haga, vraćaju ovu zemlju u rane devedesete, na početak krvave priče...

Max Cohen

pre 15 godina

Ne,g.Samardzicu,pogresna formulacija...JOS TRECINA POSLA NIJE GOTOVA...
-1/3 je bila kad ste savetovali Milosevica,izgubili Kosovo(pardon predali ga dobrovoljno)
-2/3 Kostunicu,otisla Crna Gora
-3/3...u kojoj cemo izgubiti i ovo malo zemlje sto imamo zahvaljujuci Vasoj nesposobnosti...

Vladan

pre 15 godina

Kakav izraz savršene ležernosti dok izgovara sijaset reči koje će i definitivno zapečatiti naše sudbine.Još jednom postavljam pitanje sam sebi- DA LI ĆE PREMIJER SRBIJE BITI PUTIN ILI MIŠKOVIĆ?Kada se spomene prvopomenuti takav prijatan izraz lica se pojavljuje kod gospodina Samardžića da je to neverovatno.Građani spremimo se na povratak devedesetih.Znate nije problem kada vas neko maltretira i ukalupljuje u neka svoja viđenja i ideje. Problem je svako od nas ko prihvati takvo nametanje.Priroda nas SRBA je očigledno i jedino takva.Navikli smo da se ponosimo GLUPOŠĆU-SAMOŽIVOŠĆU-INAĆENJEM.Počinjem da verujem da ličimo na magarca koji stane na sred pruge i zbog nekog svog ćefa čeka da bude zgažen.Gospodine Samartdžiću kladim se u 33,3% da će te vi totalno dokosuriti ovaj narod.Ma kakvi 100% smo gotovi.A i šta će mo u EU ?Mnogo je lepše uzeti žutu štampu i pročitati kako se Miškovićev sin u svojoj jahti od 200 metara proveo na krstarenju.A još lepše je kada Samardžić svoje sinove uključi iz Brisela u nacionalni dnevnik A MI IH SLUŠAMO KAKO SE TAMO ZLOPATE !!

Ivan

pre 15 godina

Poruka za Djilasa: napravite istraživanje javnog mnenja - pitajte glasače DSS-a da li su pre izbora mislili da je moguća koalicija SRS-DSS; i pitajte glasače DS-a da li su pre izbora verovali da je moguća koalicija DS-SPS.

A onda izadjite i recite ko je to prevario svoje glasače.

Putnik

pre 15 godina

Pakujem kofere i više se nikada ne vraćam u ovu prokletu zemlju!
Bog nam je poslao četiri jahača apokalipse (Voja, Velja, Toma, Aca) ranije nego što smo se nadali! Valjda je ona oluja od sinoć samo upozorenje pred apokalipsu koja nač očekuje...
Ipak ću ovaj put to stradanje gledati sa neke sigurnije i lepše destinacije!

steva

pre 15 godina

Da nije tužno,bilo bi smešno.Koštunjavi mora da bude neki predsednik,pa makar i sa ovom malom podrškom u narodu.Sad su pale maske,biće novi izbori brže nego mislimo,a onda dss i velja nema šanse da predju cenzus.Treba da ih je sramota,čekaju da Šešelj odobri,da Koštunjavi može da ostane premijer.

Branko

pre 15 godina

Ova prica ZES-a meni nista nije jasna. DSS+NS su na vlasti vec 5 godina. Za tih 5 godina Srbija se primakla na jedan korak do EU. DSS, NS, G17 uz podrsku SPS-a pohapsili su sve sto su mogli i poslali u Hag. Kako moze onda da se kaze da DSS nije proevropski, a DS je superproevropska, a da prstom nije mrdnula oko EU poslednjih 5 godina. Sada pricaju da ce Kostunica raspiskati devizne rezerve koje je on i napravio, unistiti zemlju koju je zadnjih 5 godina gradio, smesno. Dosta vise "referendumskih" izbora i plasenja kojekakvim "samoizolacijama", "sankcijama", "povratka u `90-te", vec na crtu i reci ko je sta uradio, a tu je DSS+NS najjaci ma koliko se neki trudili da to ospore.
Najbolje za Srbiju bi bilo da Vladu naprave SRS,DSS i SPS uz ratifikaciju SSP. S tim bi izbili jednu, jedinu kartu DS-u iz ruku na osnovu koje i dobijaju ovoliko glasova (glasajte za mene jer ce oni unistiti Srbiju).

Dragan

pre 15 godina

Кад каже трећина, као да ми одбројава време пред смртну казну.
Ваљда ова наша победа неће бити Пирова победа...

Ivana

pre 15 godina

U danasnjem Dnevniku intervju s Goranom Jesicem - SPS i DS dele istu ideologiju...ne bih vam preporucila da citate...jer cete se osecati ponizeno i pobedjeno kao juce kad ste gladali Djilasa u Utisku. Svasta smo prosli poslednjih godina, ali nisam ni sanjala da cemo dotaci dno na ovoj dubini. Nisu krivi samardzici,dacici, i ostali zlikovci, krivi smo mi jer smo dozvolili da nam ubiju Djindjica a ovo sto je ostalo je...ista ideologija - sve je dozvoljeno u ime vlasti i sve je dozvoljeno da ostanes na vlasti.

mrgud

pre 15 godina

Ma šta pričali političari, mislim da se nova Vlada neće formirati skoro, jer ima tu podosta pazara da se utvrdi. Drugo, mislim da će se sigurno formirati nekakva Vlada, jer Koštunici prvome ne odgovaraju novi izbori, na kojima će da padne još niže jer je zavlačio narod da će u koaliciju sa SRS-om. I treće, ubeđen sam da pored cele priče SPS ide sa DS-om jer nisu oni gupi pa da ne vide šta sve dobijaju time. Ovo sada samo dižu sebi cenu.

Misa

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam u cemu je problem sa ovim izborima. Radikali su dugo pobedjivali na izborima, ali nisu imali potrebnu vecinu da budu u vlasti. Sada je DS pobedio na izborima, ali nema potrebnu vecinu, i nece biti u vlasti, pa sta. Zar je toliki problem da se sidje sa vlasti. A zaplasivanje sankcijama je za malu decu, posebno ako dobijem naftovod. Prosta stvar. Ne treba politicari da uvlace narod u pricu ko je za a ko protiv. Pravila postoje i treba ih postovati.

milan 77

pre 15 godina

ja ne razumem zasto se toliko trzate oko utiska nedelje i gostiju u studiju i sta su izjavili.gledao sam emisiju i nikako mi nije jasno sta ds pokusava sa upornim isticanjem kako je dss prevario svoje glasace.zasto je tadic izborne veceri zatvorio sva vrata za razgovore sa dss izjavama.kostunica ga je sacekao pa i on dao komentar na izbore ovako umesto da imamo vladi ds-dss u pricu ulaze stranke koje su po narodnoj ni luk jele ni luk mirisale i daje im se na vaznosti.ovo je mozda i od strane tadica i od strane kostunice klasican srpski inat.ja licno mislim da ima jos vremena za dogovor ove dve strane ali samo ako ds prestane sa bombastim izjavama na racun dss i racunanje njihovog rezultata.a ova tri gosta su totalno nebitni i u sustini ce biti na kraju kako novac kaze po starom dobrom srpskom obicaju

Miloshke

pre 15 godina

Ja se prijavljujem da me usvoji ministar Samardžić. Pristajem da idem na studije u Beč ili Lion, ne mora u Švajcarsku. Takođe, u skladu sa tim, prihvatam da branim Kosovo svim srcem...iz inostranstva. Možda čak i dođem lično ovde da ubeđujem ljude da je "tamo" loše. U tu svrhu ću se i krstiti, da bih mogao da s punim pravom posećujem molebane.
A kada budemo izgubili sve, ja ću lično nositi Bedž, po ulicama Evrope, u inat zlim velikim silama, koje su htele da nas nateraju da pođemo sa njima, ali kojima smo se mi junački odupreli.

Bob Sent Kler

pre 15 godina

Gledam ga nesto sinoc na Utisku, i moram da kazem da je jadno i bedno kad te jedan profesor fakulteta onako slepo pokusava da ubedi u nesto sto se kosi sa zdravim razumom. Od Tome to mozes da ocekujes, covek i nije bio neki djak.
Kad ste neke face zasto niste smeli da kazete s kim cete u koaliciju pre izbora, pa da vidimo da li bi i 11% imali.
Najbednije je kada je rekao da mozda i nece da poniste SSP, jer to su oni rekli zarad predizborne kampanje. WOW! Profesore? Doktore? PhD? Vlada se oko toga navodno raspade, a vi ga sad necete ponistiti. Sta vam to govori narode Srbije? Samo im je stalo da budu na vlasti, makar i sa onima ciji je sef u jednom politickom trenutku video njihovog sefa kao jednu od dve "kurve" pored Del Ponteove.
I ja trebam dete da posaljem da ga ti nesto naucis na fakultetu?
Samo sam iz jednog razloga za ulazak u EU, a to je sto maramo da uradimo sta nam narede, nema vrdanja.
Koliko god da "mrze" Srbiju, niko ne moze da je upropasti vise od nas samih.

Milan

pre 15 godina

Slažem se sa gospodinom Đilasom u vezi sa tim da DSS nije hteo da kaže da li će u koaliciju sa radikalima (mada su svi to znali jer je to bila javna tajna) ali kladim se da nijedan glasač DS nije mogao ni u najluđim noćnim morama da pretpostavi da će posle izbora predsednik izjaviti da su DS i SPS iste stranke:) Da li ste vi time što ste to prećutali pre izbora isto prevarili svoje glasače?!?
PS. Ukoliko SPS napravi vladu sa radikalima i DSS-om da li će vam i dalje biti tako dragi kao posle izbora:)))

krle

pre 15 godina

Za razliku od DSS-a koji ''tokom kampanje uopšte nije razmišljao sa kim če u koaliciju posle izbora'', Tadić je više puta jasno izjavio da će sarađivati sa svima koji pristanu na poznatih 5 principa. Čuo sam ga jednom da je rekao da bi mogao i sa radikalima, pod uslovom da prihvate te principe jer bi to automatski značilo da su odustali od dotadašnje politike. Naravno da se radiklai nikada neće promeniti, ali to je bio hipotetički odgovor na hipotetičko pitanje novinara. Isto važi i za socijaliste, DSS, LDP i ostale-jasno i glasno je rečeno da su svi dobrodošli ukoliko se slože sa politikom DS-a. Prema tome, sve je bilo jasno i transparentno, a ako se neko sada žali što DS i SPS pregovaraju, tvrdeći da je iznenađen i da to nije očekivao, onda to znači da uopšte nije pratio izbornu kampanju. Ja lično podržavam svako nastojanje da se napravi proevropska vlada, pa makar i sa SPS. Ako je i Čeda uvideo da je to jedini način u ovom trenutku da Srbija kredne napred, stvarno ne vidim u čemu je problem. Zaključak je da je DS stranka koja ne laže svoje birače, uvek kaže da je spremna na kompromise i velika odricanja zarad napretka Srbije, dok DSS, poput njenog vođe, večito govori neistine i zamazuje oči narodu.

Kome treba ime u ovoj zemlji

pre 15 godina

Sta je rekao Ilic, sta misli Ivica a sta kaze Tadic...Kako vas sve nije sramota? Zatvoreni u svoje partijske krugove ne vidite kako narod zivi, ne vidite da malo fali da narod izadje na ulice i dodje do gradjanskog rata. Demagogija i samo demagogija, ceo dan i svaki dan. Nista konkretno, nista ozbiljno i nista za dobrobit gradjana od cije grbace zivite. A narod ko narod..iznuren i obogaljen od Milosevica, psihicki unisten od post-Milosevicevskih obecanja i raja koji "nas samo sto nije zadesio" i uplasen od radikalskih zlotvora. Ti "nasi" vlastoljupci ne vide kuda svet ide...ne vidi Gospodin Samardzic da je u toku prosle nedelje samo u Kini poginulo preko 50,000 ljudi. Ne zna Samardzic da izrazi saucesce, ponudi pomoc, bilo sta da izjavi narodu kako se i on i njegova stranka saosecaju sa narodom Kine. A od tih istih Kineza ce sutra traziti da ne priznaju Kosovo, da se bore za "nasu stvar". Kakvo licemerje, kakva nesposobnost.
Zao mi te je Srbijo...

Sudija Kolina

pre 15 godina

Na desnom krilu Vucic do Nikolica, ovaj vraca do Kostunice koji brzim prodorom prebacuje "loptu" na levu stranu do, cini mi se Dacica, kakva igram kakav vez!! Nasuprot njima, Djilas po levom krilu u defanzivi Tadic na golu ali je Dacic neomoljiv, ponovo prebacuje loptu do Palme, ali ovaj vraca "loptu" nazad do Krkobabica, kakva igra! Kakvi igraci! Publika je na nogama ali pogotka i dalje nema... I tako, dragi moji (biraci), sve u krug do konacnog unistenja..publike!

Davitelj

pre 15 godina

Neocekivana pobeda Borisa Tadica, na predsednickim izborima u Srbiji, i put ka EU,bili su alarmantni signal, za sve koji su iza toboznjeg kostunicinog "demokratskog" sigurno vladali i kontrolisali prilike u Srbiji, drzeci je podalje od svih"opasnosti"koje su ih vrebale olicene u mogucnosti priblizavanja putu u EU i otkrivanja pravih ubica Djindjica.Iznenadjujuca/za njih/ pobeda Tadica,otvorila je put ka Eu i istini o atentatu,a jedini nacin da se tome stane na put po svaku cenu,bilo je izazivanje sveopsteg politickog meteza i iskonstruisana kriza Vlade.Koji je interes Srbije i njenih gradjana, da Srbija kao jedina drzava, javno stane na stranu zlocina, a samim time i nasuprot svim srpskim zrtvama,nije tesko utvrditi.Time se Srbija najsigurnije drzi u samoizolaciji, i pod kontrolom snaga, koje iz senke vladaju njome.Najveci njihov neprijatelj je otvaranje Srbije, jer bi rusenjem tog bunkera, na svetlost dana, izasla istina o svim zocinjenjima prema sopstvenom narodu i Srbiji.Samo u Srbiji, nije utvrdjivana krivica za nacionalnu,teritorijalnu,ekonomsku i moralnu propast drzave.Srbiji se nude mesije i spasioci, a ne utvrdjivanje odgovornosti za zlocinjenje.Zestoka ofanziva protivu kretanja Srbije i njenih gradjana ka luci spasa sa planom potpunog sloma i polticke eliminacije masovnog narodnog pokreta ka civilizaciji personifikovanog u "liku" i "delu" Borisa Tadica potpuno je ista ofanzivi istih snaga na pok.Djindjica, i dolaze sa istog mesta, preko istih ljudi.Kostunica je oborio Vladu, smatrajuci da je njegov politicki stav o vaznim pitanjima ima neprikosnovenu podrsku gradjana Srbije za razliku od Tadicevog.Na proveri ta dva dijametralno suprotna stava Vise od 1 100 000 je dalo podrsku stavu Borisa Tadica.Kostunicin stav je plebiscitno gotovo u potpunosti odbacen.Ovo si bili izbori izmedju ta dva politicka stava,stava predsednika Vlade i predsednika drzave.Sve je jasno posle izbora.Potpuno je druga stvar kostunicina postizborna matematicka kombinatorika, da uz pomoc drugih politickih stranaka izvrsi reanimaciju licnog politickog stava koji su gradjani odbacili i da isti nametne silom puke kombinatorike.Demokratija podrazumeva i pravilo zastite vecinske volje gradjana.Izbore je izazvao Kostunica, tvrdeci da njegova politika,zastupa vecinsko raspolozenje gradjanja i trazio proveru njegove politike, koja je dozivela potpuni izborni fijasko.Bilo bi mnogo toga jasnije u svemu ako bi Kostunica mogao razlozno objasniti barem nekoliko njegovih poteza koji su izazvali veliku nedoumicu u Srbiji.Iz kog razloga mu je preca bila sudbina gonjenih u akciji "Sablja" od uspeha same akcije u otkrivanju istine?Zasto mu je ocuvanje ratnih zlocinaca bilo prece od ocuvanja Kosova?/Jedno sa drugim je u koliziji./I na kraju zasto mu je sve to prece od sudbine gradjana Srbije i njihove dece???!

Boris

pre 15 godina

Zlo se ujedinjuje u Srbji, jer vide da im je ovo poslednja šansa da nešto urade povodom dolaska na vlast. Retrogradne snage se polomiše da se ujedine inače, DS nas uvodi u EU, sve kreće na bolje i njima ćao đaci, pada im rejting i gotovo sa praznim pričama. Ja se mnogo plašim da se Tadiću ne desi isto što i Đinđiću... Gledam ga posle izbora, ulazi u auto ispred DS-a, gužva, narod se tiska, alo bre! Ko je tu šef obezbeđenja??? Kako mogu da dozvole da predsednik države uleti u gužvu, da ga tapšu po ramenu, pipkaju... ko može tu da iskontroliše situaciju? Jer ako neko zaključi da mu neodgovara kurs koji je DS zauzeo, roknuće i njega, to bar u ovoj zemlji nije problem. Uopšte ne shvatam naivno one plakate sa Punišom Račićem i nazivanje izdajnikom. Ko god da se bavi predsednikovim obezbeđenjem morao bi da ponovo uradi analizu rizika i proceni opasnost trenutne situacije. Ni malo nije naivna situacija, jer ovi nazadnjaci se dave (Toma oće da Kostunica bude premijer, Šešelj odobrava, Dačić ide kod Mire u Moskvu, moreeee, mnoogo se tu kuva i ništa mi se ne dopada)!

poreski obveznik

pre 15 godina

A sada FOTELJE...
Samo nemojte ih puno razvlačiti i kidati jer je to državna imovina koju mi, obična raja, plaćamo porezom iz svojih džepova.

Pogled iz dijaspore

pre 15 godina

AKO Dacic ima zdravi nagon za samoodrzanjem i gleda dalje nego na 2-3 godine u buducnost, te naravno ako od tajkuna i BIA nije ucenjen, pristupice koaliciji sa DSom. Ovo sve izgleda kao tvrdjenje pazara. Ne znam samo zasto je Tadic izgubio zivce. DS je dobitnik u svakom slucaju, narocito na duze staze.

Doca

pre 15 godina

Gospodine Samardzicu, zahvaljujuci vama i vasom sposobnoscu za savetovanje predsednika SRJ Slobodana Milosevica izgubili smo Kosovo i Metohiju, a savete koje ste delili Kostunici dr Vojislavu su direktno dovele do toga da se Crna Gora odvoji od Srbije! Tako da Vas najljubaznije molim nemojte vise ako za Boga znate! Dosta je bilo!
SAMARDZICU NE DAMO TI SRBIJU!!!
I jos nesto da ti kazem, tebi i svima koji ipak veruju da cete uspeti da formirate vladu, NECETE odgovorno tvrdim necete uspeti i jos nesto da te razocaram Kostunica dr Vojislav nece nikada vise biti premijer ove zemlje Srbije, ali ni ti neces nikada vise biti Ministar ili neciji savetnik!!!
Za evropsku Srbiju!!!!!!!!!!!!

mira

pre 15 godina

Ja mislim da smo mi previse emotivni kad su u pitanju politicari i politicke stranke koje podrzavamo. Pratimo svaku rec koju izgovore i po pravilu smo uvredjeni, iznevereni, prevareni kao da se radi o licnim odnosima. Oni su samo ljudi poput nas koji mozda iskreno veruju da (neki manje, neki vise) cine najbolje sto mogu za Srbiju. Sa distance posmatraca je vrlo komotno biti pametan ali neka se svako zapita iskreno sta bi on licno ucinio u datoj situaciji. Kad te zivot postavi pred izbor izmedju dva zla ne verujem da je mudro odabrati vece iz principijelnih razloga i pogotovo ne kad treba prehraniti porodicu. Uostalom mi smo takav narod da bismo politicarima jos vise zamerali jalovu principijelnost koja bi dozvolila da propadamo. Mene ne zanimaju previse potezi koje ce da vuku Tadic ili Dacic u celoj ovoj prici, oni su dobro placeni da se dovijaju i traze resenja. Ono sto mene zanima su rezultati i ako nam bude makar malo bolje imace i dalje moj glas.
Jos samo jedan kratak komentar i moja poruka Srbima sa Kosova: Ne uzdajte se vise u politicare iz ostatka Srbije. Organizujte se sto bolje mozete medju sobom i RAZGOVARAJTE sa Albancima. Pogledajte koliko je vremena proslo od proglasenja nezavisnosti Kosova a Kostunicina ekipa (isto vazi i za radikale) je bila u stanju samo da dize halabuku i izaziva sukobe sa onima sa kojima vi treba da zivite.

caca

pre 15 godina

Trećina posla? A sto dižete onolku larmu, sazivate spektakularne konferencije za štampu, ludilo ledilo..a tek ste trećinu odradili...Stvarno ste...A i ovi iz DS ...Čekaju rezultate drugog kruga pokrajinskih izbora, pa ce tek onda da trguju sa Vojvodjanskim glasovima! E moje demokrate, nisu lale glupe, al su blesave...ako ovako nastavite da nipodaštavate glas Vojvodine i Novog Sada, da nas gurate u kraj zarad vaše Vlade sa SPS-om u pokušaju...nemojte se iznenaditi ako budemo u ovom krugu glasali za Radikale! Bar da znamo koje kuče nas je ujelo...a ne ovako...Hrani kuče da te ujede...tvoje rođeno kuče!

Zak Shurak

pre 15 godina

nema nista od vlade SRS/DSS/SPS- ili vlada sa ZeS/ SPS ili novi izbori, a na tim cemo da ih obrisemo ko gumicom! a evo i zasto:
1. koliko god nam ovaj peting sa SPS- om bio gadan, on moze da znaci samo vise glasova LDP- u, sto nije ni lose. rejting Tadicu nece pasti- zato sto nije on u pitanju nego ono sto nam njegova politicka opcija u ovom trenutku obezbedjuje, jel...
2. SRS- oni propadaju i to bog otac nece da promeni, specijalno ak one formiraju vladu, ko sto nece...
3. DSS/NS- gotovi su, posle ovog razgolicivanje posle izbora- nema vise nikakve dileme da od patriotske price nema nista i da se radi o zastiti jedne interesne grupe, debeovaca, haskog lobija i tajkuncina.
4. SPS-u jedina buducnost lezi u koaliciji sa ZeS, u inom slucaju nestaju zanavijek, zajedno sa koalicionim partnerima.

ja mislim da necemo imati posebnih problema!

Slovenec

pre 15 godina

Pratim dogadjanja oko vaših izbora pa imam jedno pitanje. Zar nije programski najprirodnija vladna koalicija SRS-DSS-SPS? Znam, vratit će to Srbiju nazad, ali mislim da ta vlada neće biti dugog veka. Vidimo se ljeti u Beogradu. Pozdrav od Slovenca!

Boki Despotovac

pre 15 godina

E to će da bude baš proevropska vlada sa Palmom i SPS-om.DS je moj glas izgubila i neće ga vratiti sve dok su ovi ljudi u vrhu stranke...

Nijazi Kuqi

pre 15 godina

Politicka tehnologija koju nudi Samardzic, zastarelija je i od one koja je doskora primenjivana u Srbiji a koja je ovu zemlju dovela u stanje da ne zna gde se nalazi, gde joj je mesto, sta joj treba ciniti, kuda ide i sta je ceka.

Intelektualac

pre 15 godina

Jeste trecina posla obavljena.
Trideset procenata stanovnistva tacno zna ko stoji iza podrske pobuni crvenih beretki koja je dovela do tragicnog 12. marta 2003.
Druga trecina stanovnistva upravo sada spoznaje tu cinjenicu i ogoljenu borbu grupacije ljudi koja stoji iza politicke pozadine ubistva premijera za opstanak po svaku cenu a vlasti.
Ostalo je jos 30 procenata posla da se zavrsi.
U to ime ziveli.

silver bullet

pre 15 godina

Profesor Samardzic NE ZNA da li ce nova vlada odobriti SSP ili ne?! Alo, ljudi! To je razlog zasto je oborena prethodna vlada, zasto je Kostunica "izgubio poverenje" u svoje koalicione partnere, zasto su oni nazivani Judama i izdajicama. I umesto da sad Samardzic kaze: "To je nas uslov, da SSP bude odmah ponisten, ili mi necemo u novu vladu", on pljuje po sebi i kaze: "To smo rekli u zaru predizborne kampanje"! Znaci, ako DS to uradi, on prodaje Kosovo, ali ako SRS i SPS ipak odobre SSP, to moze da prodje jer su oni provereni borci za Srbiju. Pa, sramota! Sujeta i gola borba za vlast!

Nesha

pre 15 godina

DSS ne osluskuje sta narod misli. Nekada je to radio i zato su bili popularniji od DS-a. DS nije imao dovoljno razmumevanja da je nacionalizam jako prisutan kod nas. Sada kada okretanje ka Evropi ima sve vise pristalica DSS umesto da blago zaokrene svoju politiku i time obezbedi neko svoje mesto na politickoj scenu u buducnosti oni unistavaju sami sebe. Ovakvi rezultati izbora su bili idealna prilika za reformisanje stranke, dolazak na celo partije nekog od kandidata otvorenijeg ka Evropi tipa Aleksandra Popovica. Ovako se pretvorise u lidersku partiju a takve vise nemaju prodju u Srbiji kao pre. Cak je i SRS to shvatio iako je njima znatno teze da se oslobode takvih stvari.

veza

pre 15 godina

Sta "ljepse" danas nijesam cuo od vijesti koju je rekao Veljko Ilic.Kostunica novi stari premijer,Nikolic predsednik Parlamenta,a Dacic potpredsednik vlade.Ljudi imali veceg poraza od toga da covjek koji ima 8% biraca bude premijer,e to nema nigde...To moze samo u Srbiju.Ti radikali su velike kukavice,oni se plase Demokrata,a vidjece sta ce im uraditi Kostunica.Uostalom taj Nikolic je jednom bio predsjednik parlamenta i to pet dana,sada ce biti jednu mjesec dana.Jadna je ta drzava u kojoj je premijer sa 8% posto osvojenih glasova.I taj Veljko se time dici.Treba da se stidi rijeci da boljeg nema.Jok nema ni boljeg ministra kapitalnih investicija od njega.Ostaje jos samo da bude ministar dvije godine i da zavrsi svoju kliniku u selu.JOJ zemljo potoni i ja sa tobom.

Ko bese ko?

pre 15 godina

Palma da li to bese onaj Palma sto je sa Arkana bio sta?Da li smo pre nekoliko godina sve i svasta pricali o Palmi? Kako bre moze SPS biti proevropska snaga? Ili bolje da kazem kako moze Palma biti u Vladi. Ili bolje da vas podsetim 90 godina ko je kriv za sve??? SPS ili?? Koga smo rusili 2000 godine?? SPS NIKADA nemoze biti pravi partner od DS....

duh koji hoda

pre 15 godina

ovaj lik je profesor?

cega?

demagogije?

na kom faksu da znam da dete ne saljem tamo da studira, ako je ovaj ministar, ko zna kakvi su drugi?

Milan

pre 15 godina

SSP nece biti ponisten ali nece ni biti na dnevnom redu u parlamentu, a ja mislio da Palma nije naivan.
Cudime da Veljo koji nigde ne prisustvuje i nema iskustva u pregovaranju (samo u ogovaranju) sa socijalistima jedini zna da je sve gotovo.

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

"Trećina posla".
Uklapa se Samardžiću. Ne morate da nastavljate. Srbija je ionako trećina države u svakom smislu.

Nepristrasna

pre 15 godina

Možda je i dobro što se ovo dešava, ljudi. Svi smo već znali šta se krije iza njihovih maski, i kakve se to zakulisne igre igraju. Neka, samo neka se oni nameštaju. Sami sebi kopaju rupu iz koje nikada više neće izaći.

Maja_V

pre 15 godina

Dobra stvar ovih izbora se sto su konacno ogolili sustinu bitisanja malih naroda kao sto je srpski.
Od suvereniteta NEMA nista (niti je ikada bilo).
Treba konacno da se dogovorimo kod kog gazde je trava zelenija i da na toj livadi i OSTANEMO neko vreme.
I nije neka teska mudrost.

luka c.

pre 15 godina

nešto mi nije jasno, dakle js je protiv poništenja ssp sa eu, a sps je protiv bilo kakve suradnje sa haškim sudom i tu imaju jači stav i od radikala i koštunice koji bi hag jednostavno ignorirali. ako znamo da nema primjene sporazuma dok nema suradnje sa hagom onda mozemo zaključiti da je koalicija sps-js za potpunu neprimjenu ssp.

vlada

pre 15 godina

Stvarno me zabrinjavaju poneki komentari koji opravdavaju DSS/SRS koaliciju na vlasti, pod nacelom demokratije i slicno. Jeste, mozda oforme koaliciju, ali se treba boriti protiv svim silama. Oni su sustinski u manjini (maloj, ali jesu), to se pokazalo na predsednickim izborima, kao i na parlamentarnim. Hitlerova nacional-socijalisticka stranka je dosla na vlast demokratskim putem. Da su se tada dobri ljudi pobunili i odbranili stanoviste da ne smeju nedemokratske stranke doci na vlast CAK NI demokratskim putem, ne bi poginuli milioni ljudi. Jednostavno, ne smemo dozvoliti da ovakav SRS (Seselj) dodju na vlast NIKAD! Pogledajte linkove na internet stranici SRS-a, i sve ce vam biti jasno.
Btw, pre 2 dana se navrsilo 8 godina od direktne odluke tadasnjeg ministra informisanja Vucica, koju je potpisao tadasnji potpredsednik vlade Seselj, za nasilno gasenje programa Studija B oruzanom policijskom akcijom. Svega 8 (OSAM) godina je proslo. Zar je toliko kratko pamcenje gradjana ove zemlje???

RadeSavic

pre 15 godina

Jos ima nade i valjda je svima jasno da ce se formirati stabilna vlada koja ce trajati 4 god. Naravno evropska. Za cetiri godine mozemo da budemo na vratima EU i da resimo vecinu nasih problema. U toj vladi pored DS, G17, i ostalih ima mesta i za Mrkonjica i Dacica i Krkobabica. Pravo nacionalno pomirenje.

I ne vidim drugu mogucnost nego da premijer bude Mirko Cvetkovic. Sadasnji ministar finansija je pravo i jedino resenje. Odmeren, mudar, strucan i posten. Zna posao, bavi se njime dobro i to je pokazao. A posebno je bitno sto je nezavisan i nikome nista ne duguje, a evropski je orjentisan. On i Boris nas zajedno mogu izvesti iz ove krize.

raja

pre 15 godina

Pa ova Palmina izjava je prekretnica u politickom zivotu Srbije... DS/LDP/manjine + Palma sa njegova 3 mandata = 126 mandata.... i eto prave proevropske vlade! Palmi daju neko "Ministarstvo za Jagodinu i gradnju puteva", njemu super, a nama jos bolje!

Iz moje tastature u bozije usi!

No pass!aran

pre 15 godina

Demokrate - ne sa SPS-om. Dosta trulih kompromisa. Ukoliko napravite ovu koaliciju na iducim izborima radikali (sa Kostunicom i njegovom Ruskom demokratskom strankom) pobediše sami. To što sada izgleda kao spas je mnogo duzi put u ponor. Ostanite dosledni kao sto je bio pok. Djindjic i pustite ih da probuse sopstveni camac. Znam da ce to ici preko nasih ledja, ali ako im date alibi onda delite njihovu krivicu (koja je neizmerna) i nece vise biti nikoga ko se na taj nacin nije uprljao. Ja sam glasao za LDP na ovim izborima, inace sam bio tradicionalni glasac DS-a, upravo zbog sklonosti Borisa Tadica da popusta i moj glas daje Vojislavu Kostunici. Da sam hteo sam bih za njega glasao. No mene za razliku od Borisa nije prevario. Mozda deluje kao tezi put, ali i to cemo izdrzati ali da ih nakon toga posaljemo u istoriju (neke i u zatvor) i rascistimo sa tim likovima. Ako im date alibi Srbija ce doveka ostati jadna i nikakva.

Pesimist

pre 15 godina

Ljudi, ne nadajte se nicem boljem od vlade DS/DSS/SPS. Doduse, to jo grozno, ali od DS-a ne ovekujte nista bolje. Tadicu i dalje samo treba vlast u kojoj ne zavisio od LDP ni trunku. A onda ce na miru da nastavi sa planom chika Dobrice.

Milan

pre 15 godina

Ajde Kostunicu nekako da razumem da iz stare mrznje protiv svega sto iz Djindjicevog staklenika izlazi nema snage da se iskobelja ali mladog i pametnog Mladenovica nikako ne mogu da razumem. Pa on treba da zna da kao potencionalni naslednik u DSS-u treba vec danas da se brine o tome da oni u buduce predju 5% a da ne govorim o mladima u toj stranci da li ce uvek biti spremni da stoje pred zidom Evrope.

npb

pre 15 godina

Ja bih voleo da čujem šta misle Aleksandar Popović i Vladeta Janković. U najmanju ruku je tužno što je glavni savetnik VK ovaj Samardžić. Praksa je pokazala svuda u svetu da nije dobro kad priču vode isključivo knjiški tipovi - realnost je negde drugde.

Marko exNS

pre 15 godina

Zimus smo imali kuknjavu zbog "Nato-drzave", a evo, i momci se vracaju sa konsultacija sa terena, pa mozemo da ocekujemo jos jednu "Scheveningen-drzavu". Koja je ovo luzerska ekipa, kompletno.

Dušan

pre 15 godina

Tadić je otvoreno, pre izbora, rekao da su dobrodošli svi koji prihvataju principe ZES. Jasno je da te principe ne prihvataju SRS i DSS/NS, ostaje da se vidi SPS, i što reče Dinkić jutros, ako hoće OK, a ako neće, oni su sa njima i idemo žestoko na sve njih.
Ipak je Srbiju spaslo što je EU ponudila SSP, jer da nije bilo toga:
1. proevropske snage bi dobile manje glasova
2. retrogradnim snagama bi bilo mnogo lakše da se dogovore
3. čak i u slučaju da moramo u opoziciju, to će mnogo kraće trajati, jer ćemo imati mnogo žešće argumente (radnici Zastave dođu da obiđu Koštunicu itd.)

Optimista

pre 15 godina

Sustina izbora i post izbornih koalicija u Srbiji je da koja god koalicija da se napravi treba da radi batina (batina je iz raja izasla). Tuzna smo mi zemlja kada o nasoj sudbini odlucuju Nacional Socijalisti i covek kome Betoven i Sopen nisu svirali samo zbog toga sto je kada su oni bili popularni bio mali. Otklon od pokojnog Milosevica i njegove Nacional Socijalisticke partije izgleda da vise ne postoji. Bas me interesuje kako ce to da objasne drugovi iz DS-a i LDP-a svojim biracima. Za DSS se vec zna da je totalno zastranio(otisao RADIKALNO DESNO) tako da koalicija njegove partije sa Nacional Soijalistickom Partijom uopste ne iznenadjuje. Smatram da cak i da se stvori koalicija desnog bloka ne bi trajala duze od godinu dana. U svakom slucaju obe koalicije su stetne za narod (to su oni koji vam daju plate) da bi ste upravljali ovom firmom koja se zove Srbija . ZIVEO SRPSKI NAROD
Na sledecim izborima cu glasati za sebe.

ana

pre 15 godina

Palma, progledaj, molim Te. Mangupi hoce da Te preveslaju i da skupstina ne usvoji Zakon o ratifikaciji SSP. Bez ratifikacije nema muzike. Spasavaj, covece!

Vladimir

pre 15 godina

Palma ce u vladu samo ako DSS odustane od svog jedinog stava (ponistavanje SSP-a).
TO znaci da ce Palma u koaliciju samo ako se DSS ponasa kao DS.
Znaci, ako Palma udje u vladu sa SRS i DSS, onda ce ta vlada da opstane samo ako bude radila ono za sta se DS zalagao na izborima a to je SSP. Nije to ni tako lose resenje, ali se vrlo lako moze desiti da nas eto Kostunica i Nikolic uvedu u EU, a da pri tome nisu nista uradili da do toga dodje.
Stojim samo iza jednog, a to je bilo jasno i pre samih izbora, da nema sanse da DSS i SRS ikada poniste SSP, bez obzira sta Mladenovic prica (primetite da ovi iskusniji DSS-ovci ipak izbegavaju da potenciraju to ponistavanje SSP-a)
Mislim da je ovo uvod u koaliciju DS-SPS, samo jos da se BIA nekako iskljuci iz price.

Душан

pre 15 godina

Господине Марковићу, молим вас, напустите коалицију са СПС-ом, и ако можете повуците и пензионере са собом и почните разговоре са проевропском страном... То је једино решење које је добро за Србију! Једино...

milos petrovic

pre 15 godina

Dragane Markovicu imas loptu u ruci 3 sekunde do kraja, treba nam trojka za pobedu. Svi gledamo u Tebe. Posalji Srbiju u Evropu, a sebe u legendu!!!!!!!

zoran

pre 15 godina

Surova realnost koja nije ni prekidana od 90 tih. samo smo se uljuljkivali zadnjih 8 god. Pustili su nas da se malo radujemo, ali cum su im stvari izmakle kontroli pokazali su svoje pravo lice.

dusan

pre 15 godina

pa dobro ilicu, ti pre neki dan izjavi da te ministarsko mesto ne interesuje, da se povlacis iz "visoke" politike??!?!?
sigurno te je neko molio da ostanes i pomognes u ovom teskom i turbulentnom trenutku. ipak su tvoje sposobnosti od nemerljivog znacaja za ovu drzavu. nije se lako odreci takvog kadra.

Travis Bickle

pre 15 godina

SSP sa stanovista medjunarodnog javnog prava i ne moze da se ponisti, jer su potpisi na njemu validni. On moze samo da se potvrdi ili ne potvrdi (ratifikuje). Ukoliko se potvrdi u parlamentu, postoji mogucnost ispitivanja njegove ustavnosti, ali ne pre ratifikacije. Ustavni sud je taj koji ga moze ponistiti a Skupstina ga moze samo potvrditi ili odbaciti ali ne i ponistiti. Otuda, politicko "ponistavanje" mozete pravno citati kao odbijanje ratifikacije ili ne stavljanje u skupstinsku proceduru. Pravo ponistavanje moze da uradi Ustavni sud posle njegove ratifikacije.

Ivana

pre 15 godina

Ljudi, odavno nije vazno sta ko od (vecine) politicara govori. Vazan je samo smer u kojem ova zemlja ide, a to da u svim strankama ima raznih, pa to nije nista novo...
Jedan deo mene govori, pa hajde, neka se konacno pokazu u svojoj nesposobnosti (SRS-DSS-SPS), ali drugi deo kaze ne, nema vise cene ni jedan minut skretanja sa kursa, pa makar to znacilo da cujem kako delimo istu ideologiju...

Toni Manero

pre 15 godina

Ova zemlja ima buducnost samo ako se konacno podeli na pravu desnicu i pravu levicu.
Da se zauzme dobar pravac (Evropa) pa ko je bolji, taj neka vlada.
U slucaju nastavka kohabitcije (sto tajkunima najvise odgovara) Srbija sigurno NEMA buducnost.
A gradjanski sukobi nisu iskljuceni...
Pamet u glavu, rasplet je blizu. Birajte tajkuni ili Srbija.

Ps. DSS_ovci koji ne mogu da svare Seselj - Nikolicev sporazum, neka se sele u druge partije. Njihova agonija NE SME biti i agonija cele Srbije!

ana

pre 15 godina

Moram da priznam da ne razumem. Za bilo koje mesto da konkurisete trazice Vam uverenje da niste krivicno gonjeni niti kaznjavani. SPS pregovara sa strankom ciji je predsednik visestruko krivicno godnjen i kaznjavan i pretenduje da bude premijer u senci, a po povratku iz Haga da bude aktuelni premijer. Sto to rade DSS i SRS ocigledno je - to im je jedini nacin prvima da ostanu na vlasti, drugima da dodju na vlast. Zasto to radi SPS - pitanje je sad?

Mario

pre 15 godina

U normalnim parlamentarnim demokracijama pravo prvenstva da satavi Vladu ima stranka ili koalicija koja je pojedinačno ostvarila najbolji rezultat na parlamentarnim izborima ALI ako takva stranka ili koalicija nema KOALICIJSKOG POTENCIJALA,sto mi se čini da je u Srbiji slučaj trenutno sa koalicijom okupljenom oko DS-a,pravo na sastavljanje Vlade ima stranka ili koalicija koja je osvojila drugo mjesto po broju osvojenih glasova na izborima,u ovom slučaju u Srbiji Srpska radikalna stranka...i to su pravila PARLAMENTARNE DEMOKRACIJE i to je u krajnjem slučaju "volja naroda" jer su SRS,DSS-NS,i SPS s jednim ili više glasova VEĆINA U PARLAMENTU,a to što su građani u Srbiji relativnom većinom ipak birali neokonzervativne stranke da vladaju Srbijom je pitanje za neke malo obuhvatnije analize!Uostalom tko god sastavio Vladu očekuju ga ogromni problemi koji stoje pred Srbijom i budučnosti njenih građana...kretali se prema europskim integracijama ili prema izolaciji...ja Vam preporučujem ipak težak put reformi i prilagodbi Europi, od puta u neizvjesnosti izolacije u toj istoj Europi, kojoj geografski pripadate!!

milos

pre 15 godina

Postoji resenje da svi prodju u crveno-crno-plavoj koaliciji. Ako dovoljan broj poslanika(palmini i dr) glasaju za ratifikovanje sporazuma sa EU ,onda ce svi da budu dosledni svojim izjavama. Pa i Solana koji nema nista protiv da SPS bude na vlasti. I tako ce se svi zaglaviti u procepu do sledecih izbora, a to ce biti uskoro jer kako bi od crnog moglo postati belo.

Ogio

pre 15 godina

Nazalost, mislim da je Palma samo delimicno svestan da mu zarada zavisi vecinom od Evrope. Voleo bih da ga pitam kako zeli u evropu samo ratifikovanjem SSP? Voleo bih da znam da li je svestan da ratifikovanje ne znaci nista ako njegovi potencijalni koalicioni partneri dodju na vlast i obistine makar deo svojih predizbornih obecanja (tipa - apsolutne ne saradnje sa Hagom).
Djilas je u stilu sahovskog velemajstora razotkrio pravo lice DSS-a u samo par minuta pomenute emisije. U lice je Samardzicu rekao, ono sto su na zalost trebali da im javno kazu pred izbore - da su prevaranti, lazovi, i u krajnjem slucaju lopovi koji su pokrali izbornu volju glasaca. Sumnjam da bi sa jasnim stavom stranke o sudbini zemlje DSS mogao da predje cenzus. Mada i ovako je to mrtva stranka sto se iz ovih postizbornih dana moze naslutiti. I pored zelje DS-a o mogucoj koaliciji sa SPS-om, i pored naseg shvatanja realnosti da su nam oni trenutno jedina nada, nadam se da ce na sledecim izborima Dacic deliti sudbinu Kostunice!

zee

pre 15 godina

mozda covek ne zna ko su betoven i sopen ili kada su ziveli ali zna ono sto je nama sada najbitnije. sta sam docekao? da palma brani progresivne i pro-evropske stavove

aniksy

pre 15 godina

Neko da ja priupitam i gospodina Nikolica: Hoce li to Srbija imati vladu u egzilu? Pozdravite mi Predsednika, druze zamenice!!! P.S. I recite drugarici Mici da stavi kafu i donese vinjak! Nek iskljuci i telefon da nas niko ne uznemirava!!!

Milan

pre 15 godina

Da li su DS i SPS isti ili nisu nije momentalno bitno, bitno je da su oni sansa da se proevropska politika sprovede a da zivimo u demokratiji treba da je i praktikujemo. Pogledajte u svetu kada se stvarno radi o dobrobiti svoje drzave i svog naroda mora biti sve moguce, ali kada se radi samo o zelji biti na vlasti onda se ponasa kao DSS.

Milisav

pre 15 godina

Na jednoj strani imate stav jednog Leona Kohena, profesora sa Oxforda i profesora Samardzica kome je specijalnost Evropska Unija, koji je takav da smatra da zbog Kosova Srbija, ako se mora treba da stopira proces integracija u EU. A sa druge strane imamo visokoumnog Palmu, zvanog Betoven, koji misli suprotno. I raja ko raja se opredeljuje za Palmu. Se mi se vise cini da je Palma u stvari prototip srpskog europejca.

aniksy

pre 15 godina

A secate li se onog prorocanstva da ce Srba ostati toliko da ce moci da se sakriju pod jedan orah!!! Veliki su orasi u Srbiji!!! Ali da cemo morati da se sakrijemo ispod Palme... e to stvarno nisam mogla da predvidim!!!!

Zbunjen

pre 15 godina

Čemu uopšte ova polemika oko (ne)poništavanja SSP-a? Pa potpuno je jasno da ako vladu fomiraju SRS/DSS/SPS od Evrope i integracija nema ništa, bez obzira šta ko mislio i želeo! Ko je to napolju toliko željan da ulaže u državu gde je vlast sasvim jasno definisana? Bio formalno na snazi SSP ili bio on poništen, od investicija i zakonske reforme nema ništa i to mora jasno da se kaže. Ako socijalisti zaista jednom u životu razmišljaju o interesima države i njenih građana i ako im je iole stalo da se makar delimično oslobode balasta prošlosti, onda im mora biti jasno na koji način se njihov socijalni program i evropske integracije jedino mogu realizovati! A otezanje i trgovina je nešto logično i očekivano u političkom životu.
Naravno, imam razumevanja za sve koji se zgražavaju od mogućnosti da ih SPS vodi ka Evropi, ali ništa manje frapantna činjenica nije ni ova "izdaja" i promena dresova DSS-a. Sramota i tragedija kako nas je sve VK vukao za nos! Zato mislim da običan čovek samo mora da gleda u svoj novčanik i da po tome prosudi da li mu je bolje ili lošije (o stepenu građanskih sloboda neću), dok je sve ostalo mlaćenje prazne slame.
Dakle, ako je to ona čuvena žaba koju ovaj put valja progutati da bi nam sutra bilo bolje, ja sam definitivno za! Nadam se da u SPS-u ima dovoljno osvešćenih ljudi jer im je ovo sjajna, ali i jedina prilika slične prirode koja će im se ukazati...

GOXI

pre 15 godina

Jako interesantan tekst. Posebno mi je interesantan deo
Naši stavovi iz kampanje su potpuno jasni. Ali, mi ćemo o svim detaljima ili budućim zahtevima, kada to neko od koalicionih partnera bude izneo, razgovarati. Ostavljamo mogućnost da to bude tema", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare.
Ha, ha ima dosta tema za razgovor ali mi smo sasvim jasni bice kako mi kazemo...
E sada mi se vec cini da je PALMA dobitna komibnacija... jedino da ne trazi Cecu za ministra kulture... kakav cirkus..

Nele

pre 15 godina

Ko je gledao "Utisak" imao je opet priliku da cuje onu staru Mihajlovovu "to je tako pricano u kampanji", povodom prozivanja od strane Djilasa da su narodnjaci u kampanji ponavljali da ce odmah ponistiti SSP. Pa ja sam taman pomislio da se neistinama "u zaru izborne trke" bavi samo Mihajlov kad ono, profesor, dr, mr i sta li je vec, me demantovao.

Koga vise lazu

pre 15 godina

Prokleti da su, pa oni nas vise unistise nego NATO bombe. Idite bre negde daleko, sto dalje od nase lepe Srbije. Vi najmanje imate prava da koristite rec PATRIOT, jer oigledno napogresan nacin shvatate ovu rec patriote, a svi ostali koji nemisle kao vi gubitnici(DSS) su "idioti i maloumni", ali mislim da imaju adekvatniji prevod ove reci. Koje Vase Kosovo?! Nemojte bar nama s' Kosova da solite pamet. O relaciji Kosovo - DSS, pricace generacije u negativnom smislu. Platicete ovom postenom narodu koji srcem zivi na Kosovu za sve nepravde koje ste nam ucinili, a narocito za privilegije koje ste dali svojim poltronima na severnom delu Kosova i koji su Bog i batina. A narocito Samardzic i njegovi poltroncici koje imate po Kosovu. Pa Milosevic ispade malo dete za vas. Ne znam kako vi to zamisljate da cuvate Kosovo, ako budete na vlasti, pa vi cete i ovo malo sto nas je ostalo da proterate, pre Albanaca. Vazno je da imate sever Kosova, pitajte Jaksica i M. Ivanovica, kada su poslenji put presli most i otisli da obidju nas u tzv. enklavama. Dusebriznici nasi. Sacuvaj nas Boze svih pomenutih u ovom tekstu i ne pomenutih koji su "uvek ne informisani". Predpostavljam da nisu informiani i koliki broj Srba zivi u unutrasnjosti Kosova, a koliko u severnom delu Kosova. A Tadicu Vi imate za zadatak da kompletan Pristinski univerzitet premestite u Gracanici, Strpcu, Priluzju. Tamo da se studira, a ne u Mitrovici. Da glavna kancelarija Koordinacionog centra bude u Gracanici ili okolini. Pa kada budu morali da dolaze neka traze pratnju UNMIKa, KFORA, kao sto smo mi skoro 10 godina jurili KFOR da nam da pretnju da odemo od sela do sela, iz Gracanice do Mitrovice. U kamione su nas tovarili kao stoku, pa ko udje, uso je. E, vi cete da nas sacuvate na Kosovu, nas samo Bog cuva.

novosadjanin

pre 15 godina

Samo jedan komentar o utisku nedelje:na pitanje Samardzicu da li ce potvrditi SSP,odgovor je bio NE ZNAM!?Da nije zalosno bilo bi smesno.Cini mi se da je kompas DSS-a potuno poludeo i da oni vise ne samo da ne znaju sta pricaju, vec ne znaju ni sta da misle dok ne pitaju svoje mentore i prirodne partnere iz SRS-a. Nadam se da je ovo konacan kraj jedne politike koja otvoreno kaze svojim biracima da je lagala u predizbornoj kampanji i koja omalovazava svoje ionako malobrojne pristalice.Kostunica,POSTENO...pa ko koga z....e!

prevodilac

pre 15 godina

Ne shvatam kako Palmi moze da bude dovoljno da se SSP ne stavi na dnevni red sednice Parlamenta. Pa zar nije cilj da on bude RATIFIKOVAN u parlamentu, a ne da se pravimo da ne postoji i da ga ne razmatramo sledece 4 godine, do novih izbora!

rad oslobadja

pre 15 godina

Dakle DSS je toliko prevrtljiva stranka da su gori i od radikala!
Sve ali bas sve bi dali da ostanu na vlasti. Uradili su to i prosle godine kada Toma Nikolic bio predsednkk skupstine. Mozda ce im uspeti i ovog puta da opstanu ali na sledecim izborima imace manje glasova i od Seceroskog.
Samo da prezivimo do njih...

Mirko

pre 15 godina

Ds obecao da nece ponistavati Sporazum ako dodje do koalicije...treba li drugi dokaz koliko je Kosovo vazno Kostunici
- Kosovo ce ocas zamjeniti za vlast....

Jovan Pavlovic

pre 15 godina

Setimo se procedure i folklora oko izbora pape u Rimu: svako neuspelo glasanje je propraceno pustanjem crnog dima kroz vatikanski dimnjak, dok se izbor pape saopstava pustanjem belog dima, a jedan od kardinala na balkonu uzvikne: "Habemus papam!".
Evropske snage u Srbiji bi, dakle, mogle da uzviknu: "Habemus Palmam!"
Vrstu i boju dima bi svako mogao da odredjuje us skladu sa odnosom politickih (i drugih) snaga...

Saša037

pre 15 godina

Kilave su sve priče koje se vrte... Jer su svi apsolutno isti. Pa, cilj bavljenja politikom u Srbiji (a i svuda na svetu, da neko ne pomisli da je drugde bolje) je lično bogaćenje, a ne opšte dobro. Jedino su ovde političari alaviji i hoće više za kraće vreme. Retki su idealisti u politici koji su došli na vlast i radili ono što je opšti interes. Razlog? Demokratija je samo demagogija, a ne i stvarni princip. Rešenje za Srbiju? Potpuno novi ljudi, potpuno nove priče - sa ovima (i jednima, i drugima i trećima,...) nema vajde.

bezimena

pre 15 godina

Rekoh već...Palma jesÿ da nije dr,mr,fr...ali zna šta je realnost, kako doći do para i kako ih dobro upotrebiti. Ako je on imao koristi od toga ok jer je i cela Jagodina. Da nam je Srbija upola k´o Jagodina....

Posmatrac

pre 15 godina

Da li bi mogla u obzir doci ova varijanta, da se DSS i SRS uzdrze od ponistavanja SSPa dok ne privole SPS i partnere u koaliciju, a zatim po sastavljanju vlade da ne preduzimaju nista po pitanju saradnje sa haskim tribunalom sta ce neizbezno naterati EU da sama proglasi suspenziju SSPa kako su insistirali Belgija i Holandija. Uostalom sva tri moguca koaliciona partnera su protiv saradnje sa Hagom.

Muzicar

pre 15 godina

To je isti onaj Palma kako ga vec zovu kome je Ceca najbolji pevac i kome samo sopen nije dosao da svira na kolena. Koja katastrofa

oliver

pre 15 godina

Zasto se uopste pregovara sa sps-om ako sps nije vlasnik mandata pups-a i js-a, tj.ako oni sami raspolazu svojim mandatima!? Dovoljno je otcepiti PUPS i eto vecine, cak ni Palma nije potreban. 102 DS + 13 LDP + 5 PUPS + 4 Madjari + 2 Bosnjaci + 1 Albanac = 127.To je jedina mogucnost da se izbegne rehabilitacija SPS-a.

Dejan

pre 15 godina

Pa ovaj Palma kakav da je, on je za Kostunicu glas razuma. Cak i PUPS non-stop ponavlja da su za evro-integracije, ne znam samo kakav je njihov dogovor sa SPS sto se tice mandata. Na kraju dolazimo i do Cede koji je osvojio manje nego sto je ocekivao a napadao je sve pa sada niko nece s njim

Vlada

pre 15 godina

To samo u lepoj nam Srbiji moze, da neko ko osvoji 11%, posle 2 mandata naravno nepotpuna, bude opet premijer.. katastrofa, ali nema nista od toga, a iako bude nece biti duze od 6-12 meseci..

Trske

pre 15 godina

Nedaj Palmoje da nas izigraju ... Celo pomoravlje te nevoli bas ali smo skoro svi za SSP. Mi hocemo u Jevropu bre jer smo velikom vecinom vec tamo. Ako te neslusaju penzioneri i oni drugu daj im sutku i pridruzi se DS koaliciji. Pozz i Cuprije.

cira

pre 15 godina

Kad bi stranke razmisljale o drzavi, narodu, resenje bi se lako naslo. Svi znaju resnje, samo je vazno da li razmisljaju o narodu, drzavi, ili o sebi

Crnac

pre 15 godina

Bez obzira na obrazovanost Palma deluje kao praktican covek i prema tome on zeli da radi u interesu svoje zemlje. A interes zemlje je svakako ratifikacija SSP kao i generalno nastavak evropskih integracija

neshonni

pre 15 godina

U ovakvoj zemlji sa ovakvim politicarima izgleda da je jedino resenje kojim se mogu prevazici goruca pitanja - referendum. Retrogradne snage na cijem celu je sada DSS hoce da poniste SSP sa EU, dakle nesto sto je za Srbiju svakako korisno gledajuci iz ugla svakog ko je sacuvao zdravu pamet u ovoj zemlji. Pa eto referendum je nacin da se istrazivanja javnog mnjenja o privrzenosti naseg naroda EU sprovedu u delo i zapecate usta pametnjakovicimapatrijotima. Ako ipak poniste SSP spremite se na demonstracije, duze i istrajnije od onih 96/97...

nislija

pre 15 godina

Meni nesto mnogo dugo traje pauza u pregovorima narodnjaka, radikala i socijalista. Ili se Dacic mnogo umorio u Moskvi ili im je pukla kombinacija za pravljenje vlade. Nadam se da je ovo drugo inace.....

Ivan Tepavac

pre 15 godina

Gospodin Palma je jasno rekao da nece u koaliciju DSS i SRS bez ratifikacije ugovora sa evropom. S druge strane DSS jasno kaze da nema nista od ratifikacije tog sporazuma. Dolazimo do zaključka da koalicija nije moguća između te dve strane. Gospodin Palma bih trebao da se okrene koaliciji oko DS-a, Srbija nema vremena za odugovlačenje dogovora za novu vladu.Videćemo šta će biti.

ALEKSANDAR

pre 15 godina

Samo novi izbori....da napokon pukne Kostunica i njegovi manipulatori, pa da dobijemo zdravu vladu DS-LDP, i da napokon Srbija krene pravim putem!!!

dusanka

pre 15 godina

a sta tu da se kaze sta tu ima novo sem sto se Ivica necka t.j. ko da vise cinte bice njegov i to je to.Ej, bre narode osvestite se ko taj Palma , on je bre covek na zemlji ,on hoce investicije , kintu i za sebe i malo za onu Jagodinu .Pametniji je od svih politicara i svaka cast Palmi. Mi smo glasali za Europe i necemo dati nikome da nam to oduzme. Svi moramo da mislimo na decu i bolji zivot i to je to.
Europe je najbolji izbor .