Petak, 16.05.2008.

15:50

Koštunica: Poštujemo volju građana

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica izjavio je da samo 126 narodnih poslanika mogu predstavljati većinu koja izražava volju građana.

Izvor: Beta

Koštunica: Poštujemo volju graðana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

brahms

pre 15 godina

Vojo opet dobio izbore,tezi zadatak je izvrsen.Sad ostaje samo mala sitnica - povratak Kosova.Samo sredite NATO i to je to...
A onda je svizac zamotao cokoladu...

Nada

pre 15 godina

Znali smo 2000 godine da je K0oštunica nesiguran partner demokratske opcije i da je bio gotovo nateran da se kandiduje za personu koja će pobediti Miloševića . E sada nam se to sveti , sada je Koštunica najveći srpski izdajnik sa maglom u glavi, patriota koji bi da žrtvuje Srbiju.Dali mu je kKosovo zaista kompulzivna opsesija ili su u pitanju skretanja ka majci Rusiji, mržnja u pravcu evropskih izdajnika , izgleda da je sve ovo zajedno. Teško nama , osećam preveliki strah od ishoda.

binem se

pre 15 godina

Neznam sta sa gos. Kostunicom nije u redu ali iz dana u dan me sve vise plasi. Mislim da smo na sigurnom putu bez povratka ako on ponovo postane premijer.

Posteno

pre 15 godina

Naravno da se postuje volja gradjana. Bilo je jasno kakva je politika Dacica, Kostunice i Tome vezano za Kosovo. Svi oni koji su glasali za njih pojedinacno glasali su za jedan te isti politicki stav prema Kosovu. Pa i ptice su na grani znali da je ovo vrlo moguc epilog.

milan

pre 15 godina

Pa zar vamljudi nije jasno da su sve partije koje se okupljaju oko tzv. narodnjacke koalicije iz istog jezgra potekle, Slobine DB. Naerno je to godina tako radjeno da budu podeljene u vise partija samo da bi odvlacile glasove proevropskim snagama u Srbiji. Tako je bilo i 90-tih, ko god je dao glas Kostunici i radikalima kao da ga je dao Milosevicu, a tako je i sad. sa ovakvim izbornim rezultatom narod Srbije Zasluzuje da pati narednih 20 godina. Cinjenica je da Kostunica kontrolise centre moci i da moze da neutralise kog hoce u Srbiji.

Panta

pre 15 godina

verujte, slutilo mi je da je Tadic napravio tragicnu gresku po dva pitanja. Prvo, stalno je u borbi oko Kosova iskljucivao primenu vojne opcije sto je ohrabrilo sve otimace Kosova da ce lako i bez pola muke da to i obave. Ja ne kazem da je trebao reci i da ce je primeniti, ali je trebao cutati. Poznata je ona narodna da ne pijete aspirin pre nego vas glava zaboli. Istu je gresku napravio i po drugoj stvari koju posebno izdvajam. Naime, u otvorenoj ekalaciji sukoba sa Kostunicom on je nastupao prpotentno i sa pozicija funkcije, sto je tqkodje nedopustivo, jer kao sef drzave na to nema pravo i morao je kada je izabran da svoju funkciju u stranci preda nekom od saradnika. narocito je nedopustivo njegovo stalno drsko ponavljanje da Kostunica vise nikad nece biti premijer i da on o tome odlucuje, sto je apsolutno apoliticno i van pametisto pokazuje da covek nije razmisljao ni do sutra a kamo li do prekosutra. Verovatno,on je racunao da je koalicija koju je skrpio trijumfalisticka a ne samo pobednicka, ali se prevario. Ona jeste pobednicka ali ne i trijumfalisticka. Takodje, u politici je morao racunati i na matematiku, kako bi Englezi rekli "aftermath". Rekao bih, Tadic je pobednik veliki gubitnik i to je istina koju ce morati progutati.
Na kraju krajeva, nikad se ne zna i to u svakom pogledu! I nikaj nije bilo da nekaj nije bilo sto rece veliki hrvatski pisac Miroslav Krleza.

bogi

pre 15 godina

Matematika je, za sada stvarno na strani Koštunice, i najverovatnije će oforiti vladu i posle isteka mandata nestati sa političke scene. Sve mi je jedno ko će biti na vlasti, a na kraju krajeva ako i sa ovima bude bolje svima nama DOBRO JE. Medjutim u to ne verujem. Tačno Koštunica će nestati sa političke scene ili će još koji put uspeti pomoću ucena, laži i šta ti ja znam čega ostati na vlasti ali ja ne mogu više da gubim od života . NE MOOOOOOGUUUU

Don Quijote

pre 15 godina

Pa postovana gospodo moja draga, demokratija je vladavina demosa, to jest naroda. To jest vecine.
Kada je SRS, koju ja licno ne volim, bila najglasanija stranka u srpskom narodu, pravljene su koalicije u kojima je ucestvovala i DS i time je spreceno bilo da najglasanija stranka formira vladu. Tada vam to nije smetalo. Sada kada ste vi u toj poziciji, pozivate se na pravdu i postenje.
ovo je samo jos jedan dokaz da DS i njeni sledbenici nemaju ni "D" od demokratije i da su u svojoj sustini samo Titovi drugovi pioniri i drugarice napupele pionirke koji su malo poodrasli ali su zadrzali onaj stari mentalni sklop.

anchi

pre 15 godina

neverovatan covek ovaj Kostunica! pravi se tosa...cuj postuje volju gradjana, a ne postuje volju svojih clanova!
danima se pitam zasto se Aca Popovic nije nalazio na sastancima koji su vodjeni sa SRS oko formiranja vlasti u BG...prvi dan nisu ni dali objasnjenje zasto nije prisustvovao, drugi dan rekose da ima zdravstvenih problema, onaj portparol DSS govori narodu i gradjanima da su na Go DSS zajedno sa glasom Popovica dogovorili podrsku Vucicu za gradonacelnika a glede danas izjave Ace Popovica koji kaze da pored funkcija on ima i drugi zivot u kome sada uziva! E pa ja imam pitanje i za gospodina Kostunicu i gospodina Mladenovica, zasto govorite neistine i zasto javno ne kazete narodu da se vas kandidat za gradonacelnika verovatno gnusa mogucnosti da sa radikalima suruje te zbog toga sada uziva u drugom zivotu koji ima pored funkcija, i zasto na osnovu toga ne kazete istinu i priznate da ste zloupotrebili i lik i delo gospodina Popovica u vasoj predizbornoj kampanji, jer gospodin kostunica, deklarisani legalista, mora da se suoci sa istinom i izbornom voljom gradjana zato sto su glasaci DSS u Beogradu svoj glas dali gospodinu Popovicu. Ako izostanci gospodina Popovica sa tih dogovora sa SRS, i ova njegova izjava potvrdjuju da se on distancira od Kostunicine odluke da pravi vlast sa radikalima u Beogradu, onda to znaci da ti glasovi koje je dobio gosn Popovic u Beogradu, ne pripadaju DSS!Znaci da gospodin Kostunica ipak manipulise izbornom voljom gradjana u Beogradu! Mozda je u pravnom i legalistickom smislu u redu da se tako postupa, ali to ne abolira kostunicu da je rec o teskoj prevari gradjana Beograda koju je izvrsio iako je to mozda i pravno i legalno, sigurno nije LEGITIMNO!Gospodine Popovicu, ako sam pravilno protumacila vas izostanke i vasu izjavu, vi ste jedan retko castan i posten covek u ovoj Srbiji!

Bojan Zdravkovic

pre 15 godina

Takodje je u demokratskom duhu da neko,ko pre godinu dana dobije nekih 15% a sada 11% trazi mesto premijera.Tesim se, mogu da rade sta hoce, ali bezobrazluk se placa. Zbog bezobrazluka sam skoro izgubio pravo glasa.

dajte narodu odgovor

pre 15 godina

Zašto se ne oglasi i onaj deo DSS-a koji je protiv koalicije sa SRS-om?
Da li to znači da ćemo uskoro imati nove izbore?

Mirko San Francisco

pre 15 godina

Matematika ti je druze Kostunica jaka strana. Vazno je da ti nisi gladan, a ko pita narod. Mogu brate oni ponovo da svercuju benzin, cigare, kafu, i farmerke. Vrlo vazno.
...
Razmisli, da li ce to ponovo da rade ljudi, ili nece?
Mirko

The Blue

pre 15 godina

Da postujete volju gradjana ODAVNO bi bili u politickoj penziji.
Da postujete svoje birace, pre izbora bi ste im saopstili da HOCETE u koaliciju sa radikalima.
Da postujete Predsednika Srbije i gradjane koji su ga VECINSKI odabrali ne bi ste ga oslovljavali izdajnikom...
Da postujete SVET oko sebe ne bi gorele ambasade, pljackala strana predstavnistva i lomila imovina STRANACA koji ovde uposljavaju na DESETINE hiljada NASIH ljudi.

Igor

pre 15 godina

Ovo je dobra stvar za Srbiju. Konacno se zna ko je sa kim i to je dobar pocetak. Narodnjaci,SRS+SPS na jednoj strani i Demokratski blok na drugoj strani. I naravno, ko u ovom rasporedu ima vecinu treba i da vlada. A demokrate treba da imaju dostojanstva i ne placu kao mala deca za foteljom vec idite u opoziciju podignute glave, konsolidujte svoje redove i cekajte nove izbore. Ja mislim licno da nema nista lose kad se promeni vlast, to moze samo dobro da bude za Srbiju. Niko nije savrsen, niko nije nezamenjljiv, to je demokratija....inace nisam clan ni jedne stranke.

boban,nis

pre 15 godina

Zasto li se taj covek uopste bavio politikom kad je na kraju postao radikal.Kazu sve zavisi od SPS-a.Ne,sve zavisi od DSS-a i od njihovog preobrazenja u radikale.Tu je Tadic potpuno u pravu.Oni su krivi za sve.

Vanja

pre 15 godina

Postajem pakosna, ali moram da kazem, zelim gosopodinu Kostunici da formira Vladu sa SRS i SPS i da u tom mandatu konacno ode Kosovo kao sto je otisla i Crna Gora, gospodine Kostunica, te da sve to padne vama na breme a DS da ostane cist!

pacac

pre 15 godina

126 poslanika je definitivno demokratski princip. Samo mi nije jasno, kako je demokratski pricip da manji partner u vlasti ima premijera? Neke to objasni Kostunica.... ili je to problem onih koji mu to dozvole.

Apstinent

pre 15 godina

A gde je sad Vojina prica o legalnosti i LEGITIMITETU? Ako se i desi "crveno - crna" koalicija, bar neka pusti Tomu za premijera, da bi svi oni koji su glasali za DSS bar vide da su glas dali radikalima. A garantujem da u onih 11% ima bar polovina proevropski nastrojenih gradjana, koji su podlegli kampanji i laznim pricama o Kosovu i ssp - u. Zato predlazem da Toma bude premijer (kad vec ne moze predsednik) pa da na narednim izborima ova "crveno - crna" koalicija ne dobije ni 5% zajedno. Nadam se da gresim, ali oni nista dobro nece doneti narodu u Srbiji, kao sto sam ubedjen da ce ova njihova prica o granicama i suverenitetu jos vise podeliti ovu napacenu zemlju.

zorica

pre 15 godina

O cemu prica ovaj covek, Kostunica dr Vojislav? O kakvoj volji gradjana? Za sta? Kakav je racio te politike? Cime misle da sacuvaju Kosovo ako nas uniste, odvoje od izvora zdravlja, kulture i prosperiteta, i kao zemlju i kao narod?
Davne '78. su nas vodili na Kosovo, u cuveni ekskurzijski obilazak manastira. Divni manastiri, nasih predaka delo, mir i svecana tisina. Imali smo 12 godina i osim u zidinama manastira, na svakom drugom mestu se osecali kao da hodamo po jajima: svud smo spustali glas, nastavnici su bili zabrinuti, gledali su nas oni nepoverljivi ljudi s belim kapicama kao da smo s Marsa. I nepozeljni. Tako smo se i osecali i jedva cekali da se vratimo u Srbiju. Pa mi ni manastiri nisu bili razlog da volim to parce zemlje. A onda dogodine s roditeljima u Italiju, sloboda, zamor, moj jezik koga se ne stidim i koji se mesa s drugim lepim jezicima, leprsave haljine, hladne limenke, pesma na trgovima, veseli Rim, namrsteni Mojsije, umilna Firenca sa jos umilnijim Davidom... Bez vize, bez straha, bez sumnje da sam prihvacena takva kakva jesam. Evropa je moje prirodno staniste, Mikelandjelo je moj kao i zaduzbine nasih kraljeva, kao i moj Beograd. Kako Kostunica dr Vojislav misli da vrati Kosovo na kojem decenijama zive ljudi koji nam nisu skloni, tako sto ce za njega trampiti Evropu koja nam je uvek bila sklona? Koju volimo, uprkos packama? Nikad se u Evropi nisam tako lose osecala kao na tada Kosovu, a onda je to i formalno bila jos srpska zemlja. I to nece promeniti niko drugi do Evropa sama, ne Kostunica, ne Rusija. "Go to a nunnery", rece Hamlet u ljutnji i ocaju. A zasto je ovaj covek ljut? Zato sto ga necemo? I sto necemo da se odreknemo zivota i buducnosti u ime slavne proslosti? Za mene su Beograd i Srbija bili i bice Evropa, a on i radikali samo ostaci osmanlijskog mentaliteta: zrtvovati druge za svoju velicinu i vlastodrzacke ambicije. Svilen gajtan.

Marko_O

pre 15 godina

Kostunica je bio predsednik vlade 2 puta u dva mandata,ne znam kako bi mogao i 3 put ,ne znam kako je to u ustavu definisano,ali mi je glupo da on sad sam sebe namece uz pomoc crveno crne koalicije .

Figaro

pre 15 godina

Ja ne znam zašto se mi toliko nerviramo oko pravljenja vlade.Nek SPS pravi vladu sa radikalima i narodnjacima ako hoće,to je njihova stvar.
Samo znam da neće dugo trajati i to socijalisti vrlo dobro znaju.

Miki EU

pre 15 godina

Kostunice,jos jedna manipulacija,tko zna koja po redu,sa gradjanima Srbije.U demokratskom svijetu volja gradjana se manifestira prema programu one stranke kojoj su dali najvise glasova.To ne podrazumjeva da ta stranka mora uvijek dobiti preko pedeset odsto glasova da bi volja bila nedvosmislena.Druga stvar bi bila,gospodine legalisto,da su radikali,narodnjaci i socijalisti,kao koalicija,sa istim,ovaj puta antievropskim programom(smijesna je tvrdnja da mozete postavljati uvjete EU,sustina je da ste vi protiv EU)usli u izbore i kao koalicija dobili izbore.Onda nitko ne bi mogao osporavati vasu opciju kao volju naroda.Volio bih vidjeti vase lice,makar i formirali vladu,ako Sporazum prodje ratifikaciju.To je prava opasnost za vas,jer poslije toga vase ostajanje na vlasti,poslije svih lazi o Sporazumu,bilo bi cisto licemjerje.Uostalom,ukoliko ste toliko sigurni u svoju opciju za boljitak Srbije,kako tvrdite,predlozite tajno glasanje u Skupstini,pa neka vasi i protivnicki poslanici,slobodno i po svojoj savjesti,odluce o ratifikaciji.I sami znate kakav bi rezultat bio i zbog svega toga,vi volju gradjana niste nikada postovali niti cete postovati.Srbi slozno u EU,radi se o vama i buducnosti vase djece.

mediawatchdog

pre 15 godina

Jedina prava izborna volja gradjana je da gopodin K. nestane sa politicke scene. To izgleda samo njemu nije jasno. Onoliki DSSovi glasovi su ocigledno morali da prelete ZESu, inace kako tumace onaj procenat?

Urbaniak

pre 15 godina

Ukoliko se obnovi crveno-crna koalicija, Srbija vise nece biti u blatu, pretvorice se u pepeo.
Usledice masovna bezanija preko granice na nivou one vidjene 90-tih kada sam i ja sam otisao. I tada je naravno postovana narodna volja.
Kad bolje razmislim, pa Srbiji realno preti opasnost od gradjanskog rata.
Nismo ni prvi ni poslednji narod na planeti koji je nestao sa lice zemlje, a to nam se desava uveliko.

đokista

pre 15 godina

Razmišljao sam da li da pošaljem komentar ili ne, ali moja sestra misli da "nije srpski ćutati" pa eto ipak... Da li vi, poštovana gospodo koja ste poslali vaše komentare, zaista mislite da K.dr V. daje i pet para za vaše mišljenje. Ovo je još uvek Srbija i takvi teško tonu . Činjenica je da bi takva faca vrlo rado žrtvovala sve nas radi svog ličnog samozadovoljstva. Ne zanima njega Kosovo, ne zanimaju ga ljudi, ne zanima ga ništa drugo osim njega samog. To je "čovek" koji najviše voli svoje ogledalo i misli da je taj kog u njemu vidi pametan. Ko još može, uz sebe, da drži lika kakav je V.I.? Zato vam, poštovana gospodo istomišljenici kažem, sačekajte da ovi "narodnjaci" formiraju vladu (ako je formiraju!) pa cemo opet na ulicu. Takva populacija razume samo zviždaljke i lonce jer 99,9% njih ne zna sva slova. Manite pisanje!

Svetozar

pre 15 godina

Nazalost, Srbija ce zauvek ostati talac necije politike (Tito, Sloba, Voja 1. , Voja 2. ...).
Ne razumem narod! Pa vise od 50% glasaca je glasalo za crnu listu i sta se sada svi tu busaju sto oni hoce da formiraju Vladu.
Samo se setite reci Gagija Jovanovica iz filma Profesionalac : Nije Sloba kriv, mi smo krivi, mi smo g....!

Aca_USA

pre 15 godina

Ovo je najbolje sto se moze desiti demokraski orjentisanim ljudima u Srbiji. Ono sto treba da nas zabrine je da licna netrpeljivost i borba za vlast po svaku cenu jaca od deklarisane programske orjentacije demokratskih partija. Ja ni posle 15+ godina ne mogu da vidim razliku u partijskim programima DS i DSS; da dodamo tome i nijanse LDP, G-17, Gradjanskog saveza). DSS pokazuje da mu nije mrsko da ide sa partijama koje imaju diametralno suprotni pogled na mnoga pitanja.
Radikali zasluzuju da vladaju kao najveca politicka partija u Srbiji. Licno bih voleo da vidim kako ce to Radikali "sacuvati" Kosovo i oziveti privredu.
DS ce biti bolje da bude jedno vreme u opoziciji i da konsoliduje demokratkse snage. Verujem da ima veliki broj simpatizera DSS koji nece preci preko saveza sa SRS ili SPS. Ja razumem zelju za vlast ali preko nekih moralnih nacela se ne moze preci.

Aleksandar

pre 15 godina

Ljudi! Palujte kofere dok su granice jos otvorene.Nemate vremena da cekate,imate decu koju treba da izvedete na put.Ostavite same politicare da vladaju sami sebi.

Dejan

pre 15 godina

... Dakle, bolje ih je i pustiti da formiraju vladu. Svi oni su zeljni jos vlasti, Kostunjavi bi trazio najvise, nije mu Toma kao sto ga je pustio Tadic. To ce brzo da se raspadne posto je sve vestacko. A onda bi " drugovi, komunisti, partizani, radikali i ostali " svi glasali za DS, koja je jedina ostala dosledna svojih principa i u normalnoj koaliciji. Sad kad bi ponovili izbore ( ih sto nece ), ne bi kostunjavi, grobar, i ostali osvojili svi zajedno ni 10 % glasaca. Ali nismo mi te srece. Trebalo bi B92 da pokrene na svom sajtu glasanje tipa " sta gradjani misle o koalicijama "pa onda to objave u svojim vestima. pa da vidimo. Napred za Borisa, Mladjana i Cedu.....

silver bullet

pre 15 godina

Kostunica je podsetio da "saglasno osnovnim načelima demokratije i saglasno Ustavu Srbije samo 126 narodnih poslanika mogu predstavljati legitimnu većinu koja izražava volju građana Srbije. Kraj citata. Nadam se da ce to reci i kad SPS/manjine/ZES budu imali 130 poslanika u parlamentu i legitimnu vladu.

aleksandar

pre 15 godina

Pa kostunica napravi referendum da vidimo ko je za koju koaliciju ,Tadic je pre izbora napravio koaliciju a ti si nas( tvoje glasace) ubedjivo da neces sa radiklima sram te bilo da smo znali ni cenzus ne bi presao nikad vise za dss

ehhh

pre 15 godina

Otisao bih ja,ali ovo je moja kuca. Moram da ostanem da se borim! Znam da sam time sebi zapecatio sudbinu! Srbija je zemlja bezakonja i nepostenja i uvek ce to i biti.
Ja pozivam sve ljude orijentisane ka Evropi da izadjemo na ulice i iskazemo svoje nezadovoljstvo!

mile_r

pre 15 godina

Mozda je ovo prvi put,od kada je na vlasti,da Kostunica kaze istinu.A istina je da u demokraciji vecina odlucuje,pa to se svidjalo nekome ili ne.Samo je zalosno da ce jedan takav covek,koji nema poverenje ni 1/10-ine gradjana ponovo voditi ovu zemlju.Cija krivica....svih onih koji vole da zive u mraku,kojima ne smeta nezaposlenost,siromastvo,socijalna beda,lopovluk i nesigurnost.
Mozda sve nije gotovo,jer ovo je mozda jedina i poslednja prilika za SPS da se vrati u evropsku socijalisticku familiju a to sigurno nece sa Kostunicom.I ako vole svoj narod,ako znaju da okrenu ledja proslosti,da pokazu gde je izlaz iz tunela,od svih stranaka mogu najvise da dobiju.Nije Evropa zlato,zivim na zapadu,ali bez Evrope nema investicija,nema posla,nema lepseg zivota,nema buducnosti.Ipak,ona je najbolje zlo sto moze da nam se dogodi.
I na kraju,bilo koja vlada moze da se srusi,ali samo na miran i demokratski nacin.Bilo koje nasilje ili pretnja,dokaz su slabosti onog koji krene tim putem.

Zabrinuti, Holandija

pre 15 godina

Zasto kukate zbog Voje doktora Kostunice? On se samo sluzi svim politickim sredstvima makar to Srbiji donelo nove redove za benzin, ulje , cekanje na plate i izolaciju od sveta.Morali ste gospodo demokrate da predpostavite sve poteze gubitnika sa srpske desnice.Meni samo jos preostaje da se spremam na ponovo slanje pomoci familiji.

Ljubica

pre 15 godina

Citam danima vesti,i sve vise i vise osecam kao mi se grlo steze a dusa jeca.
Osecam da ja ovde kao pripadnik omladine nemam sta da trazim,da za mene ovde nema buducnosti.Zivim kao u zatvoru,dok moji vrsnjaci putuju svetom,kampuju,upoznaju se druze..a sta ja ovde da radim... Zar da ceo zivot zivim kao podstanar,sklapam kraj sa krajem i tracim svoju mladost i godine... Samo zbog glupe politike i ljudi koji zele samo vlast.
Ne! Ja se gubim odavde,bolje sutra cu potraziti negde drugde,ovde je sve izgubljeno.

Vanja

pre 15 godina

Nazalost, Kostunica je u pravu, izborna volja gradjana ce biti ispostovana kod onih koji sakupe 126 poslanika. Meni je nezamislivo da oni budu u vladi, da recimo premijer bude Toma Nikolic, Covek sa srednjom skolom na premijerskom mestu, strasno, ili opet Kostunica,to je vece zlo od manjeg u kome bi na vlasti bio DS sa SPS, mada mi je i to nezamislivo, Dacic kao predsednik skupstine ili premijer , ma sta bilo.... ali stvarno ne rezumem Tadice kada govori o prekrajanju izborne volje gradjana ako DSS sa radikalima i SPS formiraju vecinu, kao da se to ne bi desilo iako bi DS formirao Vladu sa SPS. Isto tako ne razumem tu vrlo nerazumnu pricu o legitimnim i demokratskim sredstvima kojim ce spreciti formiranje vlade sa radikalima?!Da li neko moze da objasni koja su to legitimna i demokratska sredstva i nacini???Osecam se kao potpuni ignorant kada slusam i njega i Jeremica koji to objasnjava recima da su ovi izbori imali referendumski karakter i da se narod u vecini izjasnio za listu Evropske Srbije?! Ovih 17 godina sam apsolvirala politicku trgovinu i cinjenicu da kao birac nemam kontrolu svog glasa, a sada sam se suocila sa cinjenicom da glasajuci za DS ustvari uvodim SPS u vladu, zbog cega ce svi moji sledeci glasovi biti upuceni nekim malim partijama, madjarima, albancima kome god, ali ne onima koji ce moj glas zloupotrebiti za uvodjenje i odrzavanje SPS ili radikala u vlasti, mada to sada i nije teme. Ako su ovi izbori bili referendumski, gospodine Jeremicu, i da je narod bio u vecini za evropsku Srbiju, mi danas ne bi strepeli od mogucnosti da radikali, DSS i SPS a formiraju vladu.Elem, ako bi Vlada koju bi formirao DS i SPS, po vasem misljenju prihvatljivija, dozvolite za mene je to mozda samo malo manje zlo, ali nikako ni to nije prihvatljivo. Kao glasac DS, osecam se prevereno i bez obzira na blisku cinjenicu da bi ta vlada sa radikalima trosila sredstva deviznih rezervi kao sto je to najavljivala Jorgovanka i propasti Srbije kojoj smo blizi nego ikad sa takvom vladom, zrtvovala bih svojih i 10 godina, kao i detinjstvo moje cerke koja bi zajedno sa mnom mnogo losije zivela sa takvom Vlascu, samo da se DS ne kompromituje i ne uvede u vlast SPS.

Maja

pre 15 godina

Dajem predlog da DSS, a kako bi koalicija bila jos cvrsca, promeni ime u RSS. To ionako vise odgovara stvarnosti. 'Naslov' DSS je 'promasena tema'.

dzigi

pre 15 godina

cinjenice su cinjenice. i uopste mi nije jasno zasto je tadic dao povoda da ga kostunica sa pravom proziva. treba da prizna poraz i sta je tu. idemo dalje... ko ima baterijsku nek je upali u predstojecem mraku.. ko nema.... svecu i ... i da cekamo da svane... nadam se da nece za to trebati 4 godine

paja

pre 15 godina

Надам се да ћете дозволити и некоме коме се аргументи г. Коштунице чине логичним и оправданим да то и овим путем каже? Ако ЗЕС после свега у финишу преговарања успе да састави већину од минимум 126 посланика - опет у реду! Зар је потребно толико злобе и једа сипати на политичког противника? Онима који најављују да ће у случају састављања "народњачке" коалиције напустити Србију, желим као неко са скоро 40 година живота у Зап. Европи да кажем: Ако добијете визе, легалан боравак и дозволе за рад, остаје још увек проблем признавања евентуалних диплома, налажење посла и онда оно најгоре, што вам се неће допасти: озбиљан и тежак рад, уз малу плату (јер сте странац) и тешко разочарење када откријете да не тече мед и млеко и не падају печене шеве са неба и да вас нико неће дочекати раширених руку.

Milorad

pre 15 godina

Ljudi, covek ima pravo. Ne vidim kojem delu ove izjave V.K. se moze zameriti. Ja licno sam negde izmedju DS and LDP u smislu politicke orjentacije ali cinjenica da DS koalicija ima vecinu glasova ne znaci da ona moze da formira vladu. Nadam se da ce Tadic postovati proceduru sto se toga tice. Ja licno mislim da je bolje da ZES ide u opoziciju nego da suruje sa onim Dacicem. Ali, naravno, to je samo moje skromno misljenje (* moja egzistencija nije ugrozena neulaznjem Srbije u Evropu sto znaci da ja treba jos manje da se pitam (ne zivim u Srbiji)).

Vlasta

pre 15 godina

Ima jedan "mali" problem kod g. Kostunice, a koji on nikako ne uvidja: politicari ODGOVARAJU narodu za svoja dela. G. Kostunica ne treba da misli da ce ga to pitanje odgovornosti zaobici. Ono ce doci na red kad-tad, sto kasnije to gore po samog g. Kostunicu.

rammstein

pre 15 godina

Gospodine Kostunica moja volja je da srbija udje sto pre u EU,da Srbija bude normalna zemlja,da imam normalnu platu od koje cu moci ziveti i od koje cu moci putovati po Evropi,da posetim Europa park,da posetim Diznilend,da posetim grad svetlosti Pariz,ocu bre da budem slobodan i da zivim puunim plucima i da se radujem zivotu.To ja gospodine Kostunice zelim,a to sto ja zelim Vi se ne zalazete za to,Vi se zalazete za izolaciju i propast Srbije.Prema tome za moju volju kao i volju miliona gradjana Srbije Vi se ne zalazete.Vi i kompanija oko Vas,se zalazete samo za Vase premijersko mesto za koje ste spremni i preko leseva da gazite i da zrtvujete nasu bolju buducnost i buducnost nase dece.
Za dobro svih nas,koji smo zeljni boljeg zivota i slobode,povucite se, Srbija i gradjani ce Vam biti zahvalni na tome.

Rade

pre 15 godina

Mene sada stvarno zanima : ko je u ovoj situaciji Juda. Ali ništa zato. Pristali smo ( neki se sada kaju) na tu demagogiju, sada treba da istrpimo. Au, pa ovaj će da bude duže od Miloševića. Treba da priznamo da nas je preveo žedne preko vode, malo i uz pomoć Tadića.

milan

pre 15 godina

E ovako, Kostunica je vrlo mudar politicar, i zna vrlo dobro kako da barata sa svojim mini-procentom. Tadic je vodio politiku DS od pocetka ove godine kao da je hteo da je upropasti. Nikad nije imao onu stvar, pa da napravi rez kada treba. Naravno, bas iz tog razloga u vreme Djindjica niko nije ni znao ko je taj Tadic. Zeleo sam proevropsku vladu vise nego ista, cvrsto verujem da nam je jedini izlaz u EU sa kojim god predsednikom ili vladom. Ali molim vas, samo jedno pitanje: SPS ODLUCUJE?? IVICA DACIC se nesto pita???? NUDI MU SE VICE_PREMIJERSKO MESTO?????? Ja za to nisam glasao!!!!! TADICU razocarao si me za ceo zivot (ne znam koliko se vec zutih kartona dobio od mene, ali ovo je definitvno crveni!!). A ti Cedo, budes li nastavio da pricas kako ces da pomognes Tadicu da se zagrli sa SPS-om, i ti ces da mi ugasis i to malo svetla koje imam.
Ljudi, pola Srbije hoce SRS, DSS i SPS u vladi, i to je to. Na zalost. Njihova koalicija je jaca i stabilnija od nase, zdravo. Laki noc djaci, vidimo se za koju godinu, nadam se da cete malo da se opametite 'evropljani', i da cete ovog puta stvarno da radite za drzavu, a ne za fotelje.

Dragana

pre 15 godina

Jeste neko je glasao i za DSS. Ali VECINA SRBIJE je izrazila zelju i volju da krene putem EU, a nesto se ne secam da je to program o kojem DSS prica. Narod bira ono sto zeli, a ne vi koji pokusavate da se dogovorite izmedju sebe sta je za koga dobro.
I nesto pominjete Kosovo? Pregovore? Pregovore koje DSS i radikali znaju da vode su agresivni i mogu samo da pomognu jos vise Albancima sa Kosova da potvrde da je politika koju Srbija vodi agresivna. Onda su jos blize cilju koji su inace vec ostvarili i to u radikalskoj vladi sa Milosevicem.
I da dobijete vladu, kladim se da cete opstati, na tegove, godinu dana. Ali zato cete uspeti da vratite Srbiju 15 godina unazad sa vasim vladanjem. To je ono sto mene najvise plasi.

efodix

pre 15 godina

Iskreno se slazem s vecinom vas ovdje koji mislite da ce nova vlada koju Kostunica zagovara biti vrlo losa za Srbiju, pa i za regiju, ali nazalost brojke su vam takve kakve jesu. Jedino cemu se mozete nadati je da ce Nikolic ublaziti svoju retoriku kad dodje na vlast. Slicno je bilo ovdje sa Sanaderom i HDZ-om. Dok je bio u oporbi je pozivao na rusenje vlade i prekid suradnje s Haagom, a cim je doso na vlast je poslao Gotovinu u Haag i posjetio pravoslavnu crkvu u Zagrebu...Iako, ruku na srce, u ovom trenutku ipak samo mogu reci da mi je drago da sam s ove strane Drine.

Anci

pre 15 godina

Ovaj covek ne da vlast pa to ti je! Gubitnik! Sta hoce vise?! Nikad nije ni trebao da bude premijer! On je GRESKA! I to velika! Kad bolje razmislim nikada se od radikala nije ni razlikovao, od samog pocetka oni su isti!

(Vlast)a

pre 15 godina

Ovaj covek mase nacelima a ne pravdom i istinom onda kad mu to odgovara.Volju gradjana mogu da reprezentuju oni koji imaju najvise glasova i oni treba da budu inicijatori aranzmana u kome se trazi zbir od 126 i vise glasova.Mislim da je nemoralno i drsko sto se javlja osoba kojoj je jasno receno,i sa leva i desna,da nam se sklanja s ociju,da ne moramo da izlazimo i rusimo ga na ulicu.Malo morala i postenja,za pocetak,nikako ne bi smetalo da se dodje do razumnog i pravednog resenja,cak i ako ono znaci da je Toma Nikolic premijer,a potpuna nepravda i kolaps da to mesto bude ponudjeno najgorem premijeru u zadnjih osam godina.

Cvele

pre 15 godina

DSS bez Velje ne bi imala ni 5%glasova,a Kostunica je sa tolikom podrskom gradjana,vec 8 godina premijer,koji je unazadio Srbiju i institucije u njoj.I takav covek nam soli pamet o volji gradjana.Strasno,da se bez trunke stida pozivaju na volju gradjana.Prosto osecam mucninu u stomaku,na svaku njegovu izgovorenu rec.

Milos

pre 15 godina

Kostunica je nazalost u pravu.Sigurno da vecinu cine SRS+DSS+SPS,znaci da je to volja gradjana.E sad sto neki nisu izlazili da glasaju u nadi "lako cemo"...I mislim da nema coveka u Srbiji koji nije mogao da pretpostavi da ce koalicija biti SRS-DSS/NS,tako da ne verujem da glasaci Kostunice nisu znali sa kim ce u koaliciju.

Nemanja

pre 15 godina

Poredjenje ovogodišnjih i prošlogodišnjih izbora jasno pokazuje da je Evropska strana (ZES+LDP+manjine) preotela čitavih 17 mandata od ostalih (SRS+DSS+SPS+Palma). Uprkos Kosovu, zbog kojeg su svi očekivali da će na talasu nacionalizma SRS i DSS prosto pomesti sve pred sobom. Iako im nedostaju 3 mandata da dostignu magičnih 126, evropske stranke su ipak odnjele ubjedljivu pobjedu.

Nikola

pre 15 godina

A zasto gospoda iz DSS-a nisu PRE izbora nikad potvrdili da ce u koaliciju sa radikalima? E, zbog toga se oni na ovakav nacin direktno protive volji jednog dela svojih biraca.

sinisa

pre 15 godina

Volja gradjana na predhodna 2 izbora za predsednika je jasna.Tadic je pobedio Nikolica.A to sto DSS,SRS i SPS mogu da formiraju vladu ne znaci da su svi glasaci ovih stranaka za to.Pravac u kome se krece zemlja se odredju je na prdsednickim izborima jer se tu gradjani jasno opredeljuju za jednu ili drugu opciju!

Milan

pre 15 godina

Umesto da gradjani krive Tadica sto je morao sa drugima da pravi vlast, trebali bi da pogeldaju na sebe i da razmisle kome oni i ljudi oko njih daju glas.

"Nije tajna da ja nisam bio u vecini. I nije tajna da sam ja retko kad u ovoj zemlji bio u vecini, i nemojte da me zbog toga krivite." -Dr. Zoran Djindjic

Tadic je morao kao i Djindjic da se "igra" sa Kostunicom i svima ostalima u vlasti jer sami nisu imali vecinu. To je cinjenica i nemojmo da izvrcemo stvai.

Majka

pre 15 godina

I opet će on kao uljez, sve se pozivajući na narodnu volju i demokratiju, da se umigolji u vlast šlepajući se iako bi posle rezultata izbora trebao da se totalno povuče - nažalost - izgubili su, a pobedili

Prevodilac

pre 15 godina

Svejedno koju vladu dobijemo, ona treba da zraci i siri optimizam, da ga prenosi na gradjane i da stvara osecaj sigurnosti.
Samo je jedno sigurno: Babarogu-vladu koja ce nas prepadati, ili Baba-Jagu-vladu koja ce nam samo crno predskazivati gradjani (biraci) niti su birali, niti je zele.
Ali pogledajte politicke pretendente za novu vladu: Sve sami misticni predskazivaci crnog vremena u crnoj rupi!

Đorđe

pre 15 godina

"DSS čvrsto stoji iza svojih odluka i mi smo jasno javnost obavestili o našem izboru sa kim ćemo razgovarati o budućim koalicijama i o formiranju nove vlasti", kaže Mladenović. Sve što su pričali u predizbornoj kampanji bilo je da će o koalicijama razgovarati posle izbora. Stvarno ne mogu da verujem da sad daju ovakve izjave. Niko iz DSS-a nikad nije JASNO obavestio javnost o bilo čemu.
I još kaže da jasno stoje iza svojih odluka. Da li ste gospodine Mladenoviću jasno stajali iza odluke kada ste prošle godine glasali da Tomislav Nikolić bude predsednik skupštine, a samo dva dana posle glasali protiv njega?
Gospodo NEOBAVEŠTENI, ako niste znali zajedno sa Veljom ste dobili 10% glasova i godinama beležite tendenciju pada i izborna volja građana svakako nije da Koštunica ostane premijer. I molim vas nemojte više da pričate kako stojite iza svojih odluka i kako jasno obaveštavate o vašim budućim koracima, jer ste vi sinonim za sve suprotno od toga.

Mikro

pre 15 godina

A sta cemo sa izbornom voljom onih koji su glasali za SPS (stari komunisti i partizani) koje hvata jeza od radikala, kao i onih koji su glasali za DSS, ne glasajuci za mogucu postizbornu koaliciju DSS-SRS, a ima i takvih?

Igor S

pre 15 godina

Ovi iz DSS-a su ispali najvece @#%& ikada. Prvo su, na predhodnim izborima, rekli da ne moze jedna stranka da ima i predsednika i premijera, pa su dobili mesto premijera, ali zato kada je doslo glasanje za predsednika, nisu podrzali Tadica. Da ne pricam o tome da se ne pita DSS ko ce biti predsednik Srbije, nego gradjani Srbije. Drugo, tokom cele kampanje za ove izbore su pricali kako mogu u vladu i sa SRS i sa DS, pa su 15min nakon rezultata rekli da su razlike izmedju DS i DSS nepremostive i time zeznuli sve glasace DSS koji su se nadali ulasku u EU. Trece, sada je naprasno SSP moguce podrzati. Cak i izjavljuju da sporazum nisu ni procitali, ali su zato celu kampanju zasnovali na pljuvanju DS, posto su oni, eto, tim potpisivanjem izdali Kosovo. Nemam reci za DSS i stvarno ne mogu da verujem da neko jos uvek glasa za njih. Ako ste za EU, glasajte za DS, a ako ne, onda za SRS. Nadam se da ce DSS, zajedno sa Kosunicom i Ilicem sto pre nestati sa politicke scene Srbije. Svaka Vam cast DSS-ovci. E to se zove izdaja Srbije. Svaka cast, bar ste mi olaksali dilemu da li da idem, ili da ostanem u Srbiji. Cao...

Vendetta

pre 15 godina

Šta li odlazeći kaže da li će se izbor premijera takođe voditi prema izboru građana, odnosno broju glasova koje je osvojila određena stranka?

Cex

pre 15 godina

"Mladenović je rekao da bi koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, Srpska radikalna stranka, koalicija Socijalističke partije Srbije, PUPS i JS, sa Bošnjačkom listom u republičkom parlamentu imala stabilnu većinu od 130 poslanika."
Ova izjava je običan blef. Teško da će Bošnjačka lista, PUPS i JS gledati i ćutati kako sve u Srbiji propada kao devedesetih dok se nazadnjaci bave samo Kosovom i obračunom sa DS-om. Njihova većina je vrlo labilna i može se održavati samo diktaturom, koja nema šanse više da prođe u Srbiji. Prema tome, oni nemaju stabilnu većinu i Tadić bi to morao da iskoristi kao argument i zauzme tvrđi stav prema SPS-u u predstojećim pregovorima.

Siri dalje

pre 15 godina

Kostunice, ovu bitku ces izgubiti jer se nemas zasto boriti. Kosovo je otislo i to dobro znas i ti i tvoji malobrojni glasaci. Boris se samo za fotelju, a sa druge strane za protivnike imas Nas koji smo za Evropu, i imamo cilj za koji cemo se boriti.

Prevodilac

pre 15 godina

Intesantno da gospoda iz DSS to nisu rekla pre izbora, nego posle. Pre izbora su pricali kako narod treba da glasa za njih, a oni ce posle da vide s kim ce. Bruka! Da li su svi DSS glasaci znali za pakt Voje sa Vojom i kako se sad osecaju?

h1ghwaymen

pre 15 godina

Izgleda da vrli nam predsednik ne zaostaje preterano sa sludjenim izjavama od odlazeceg nam premijera.
Njegovi napadi na mogucu parlamentarnu vecinu koja ne ukljucuje DS, su krajnje neutemeljeni ni u cemu.
Padaju optuzbe da narod nije glasao za tu "anti-evropsku" opciju, a s druge strane i ne gleda da oni koji su glasali za DS, sigurno nisu zeleli da vide SPS u vlasti!
Dakle, ko napravi vecinu, to je volja naroda. Sve ostalo su price za laku noc.

GOXI

pre 15 godina

Cista matematika, sistemom provere dodjete do cinjenica i istine. To sto se meni ne svidja ne menja zbir i cinjenicno stanje. Mogu ja da lupam u serpe, duvam u pistaljku 2+2 ce uvek biti 4

Gorki List

pre 15 godina

Sve ide napred sem Srbija. Kostunica ovde sve lepo kaze ali nam zemlja ode u propast. Steta i za socijaliste ali ipak smo mi jedna zemlja desnicara kada mogu partije s leva da prave koaliciju sa partijama s desna....ode nam zemlja u propast.

Davitelj

pre 15 godina

Jos cetiri godine,slobode za organizatore ubistva Djindica, i masovne ubice."Kosovo je Srbija"pretocice se u deseterac i vecnu zalopojku,koju cemo pevusiti sa Kalemegdana,gledajuci na Zemun,najblizi nam grad EU.

markos

pre 15 godina

Mada nije bitno ko sam ja moram da podjem od sebe jer drugu stajnu tacku nemam. Glasao sam posle ko zna koliko godina i to iz jednog jedinog razloga, a to je da Kostunica ne bude ponovo premijer. Ma koliko da mi se ta ideja ne svidja ako su pravila igre poznata pre utakmice, pa zasto ona ne bi vazila i u toku, a i posle iste? Ako ovaj narod tako zeli tako ce i biti i dzaba je da gledamo kroz ruzicaste naocari i da naglas ocajavamo. Setimo se da je Toma Nikolic odmah cestitao Tadicu pobedu i to kako tesnu pobedu. Ako zelite da ih pobedite moracete da budete bolji od njih, a nikako suprotno.

Draga

pre 15 godina

Bojim se da će doći do toga da će gradjani morati da vam pojašnjavaju šta je bila njihova izborna volja i da je to jedini način da se vi političari već jednom prestanete igrati sa našim životima. Sram vas bilo sve zajedno.

vladimir

pre 15 godina

Glasao sam za Tadicev blok, ali Kostunica je u pravu. Srbi su vecinom glasali za stranke ciji prioritet nije ulazak u EU. Iskali ste, evo vam ga. Zelim vam svima mnogo srece sa Putinom i Lukasenkom.

Pex London

pre 15 godina

A sto lepo ne sacekate belu shengen listu pa da narod koji ne zeli da zivi po vasim "demokratskim" principima moze da imigrira kao sto smo mi to uradili pocetkom devedesetih.Tada smo prepoznali kuda Srbiju vode ljudi koji su danas u Hagu i Moskvi(gde su isli Dacic i Nikolic).
Ostalo je jos mnogo onih koji bi da zive od svog znanja i rada.Pustite ih da nam se pridruze i imacete jos stabilniju vecinu na svim nivoima

dosta mi ga je

pre 15 godina

Tako nam i treba, da nas ovaj covek j**e u zdrav mozak. Tako je radio zadnjih nekoliko a vidim da ce tako da nastavi i dalje. On je vrhunac politicke demagogije. Da covek pukne od muke. I sada bih samo pitao one koji nisu hteli da glasaju iz "visih" ciljeva sta imaju da izjave na ovo...

Marko

pre 15 godina

Ako se bas tako lepo slazete zasto izjave daju samo K. dr V. i AM? Sto ne izadje Aleksandar Popovic i ne kaze da mu je drazi Vucic od Djilasa ili Vladeta Jankovic da kaze kako je Lidija Vukicevic pravi kandidat za ministarku kulture i da je ona bard naseg glumista a Voja Brajovic trecerazredni epizodista,... Zanima me da li se K. dr V. zapita sta bi mu na primer Pekic rekao na ovo?

Ne zamarajte neznanjem

pre 15 godina

Koštunica nije sposoban, radikali jesu devetnaesti vek, aki ni vi niste bolji kad napadate Koštunicu i kad nešto tačno kaže. Naravno da su pobednici jedino ono koji imaju 126 poslanika. Nažalost, to je demokratija, koja, kao što vidite, nije savršena, ali još ništa bolje nije izmišljeno. Pitajte se vi zašto radikali dobijaju toliko glasova? Pre osam godina pali su na 23 mandata, a onda su uvek bili iznad 80, danas imaju 78 i opet su kao stranka najjači. To je bruka ove zemlje i njenih birača. Da li su svi demokratski birači glasali? Nisu. Zato dosta krokodilskih suza.

Boris

pre 15 godina

Vojislav Kostunica i politika koju on reprezentuje je veliki poraz Srbije. Kada je onaj koji je smeo da nas pogleda u oci dosao na vlast istog momenta postalo je jasno da ce kao trojanski konj u redovima demokratske Srbije unazaditi sve napore da se ova zemlja poboljsa.
Nadam se da ce njegova dugogodisnja pogubna vladavina biti okoncana ove godine!
Nikada se neponovilo!!!

yuga

pre 15 godina

Jeste da je licemerna izjava g.Kostunice ali prvi put se slazem sa njim ( puj puj, ne ponovilo se). Matematika je jasna i ako oni formiraju vladu (ne daj boze) to je 100 posto demokratski.

Duna

pre 15 godina

Da Kostunice svaki glas je jednak, samo sto je Tadic dobio malo vise glasova od tebe.Da si obavestio glasace da ces sa Seseljom u koaliciju razlika bi bila malo veca.Do izbora si ti uvek bio neobavesten a za izbore nisi obavestio glasace ko je tvoja "ljubav" za fotelju u zgradi vlade.

Rad oslobadja

pre 15 godina

Cinjenica je da je izborno telo polarizovano i to se najbolje videlo na predsednickim izborima.
Medjutim koalicija oko DS je sakupila mnoooooogo vise glasova nego koalicija bivseg premijera. Za pametnog politicar bi to bilo dovoljno, rekao bi lepo 'ljudi pogresio sam, bacio sam zemlju u velike nepotrebne troskove oko izbora, ja se povlacim iz politike jer nisam u stanju da realno sagledam situaciju u zemlji'.
Medjutim DSS-NS su daleko od realnosti i pameti, koaliciju sa SRS su mogli da formiraju i bez izbora i da ustede drzavi velike pare.
To je realnost a ne filozofiranje propalih politicara iz DSS-NS.

Ivan

pre 15 godina

Problem jeste u tome sto je meni pre izbora moja baka govorila da je Kostunica pravi demokrata, i da nece nikako da napravi koaliciju sa radikalima. Ima jos par ljudi koje poznajem a koji su glasali za DSS a imaju veliki otklon prema SRS-u. Problem je u tome sto ljudi jos uvek veruju u onog Kostinicu od 5. oktobra 2000. godine. Upozoravao sam ih da to nije taj Kostunica, i da on nije nosioc te ideje, ali oni su me pravili ludim... Tako da se ja ipak slazem sa Tadicem da je volja gradjana bila evropska Srbija! Pa ajde Kostunica djene-djene, ali ja sam Ilica smatrao jastrebom demokratije a on postade veci radikal od samih radikala...
hvala!

Miroslav Tosic

pre 15 godina

Bez obzira na moja osecanja i politicka opredeljenja (koja su naravno na DS/LDP strani), stvaranje koalicija je legitimna stvar i bilo koja kombinacija veca od 125 poslanika je opcija koju su gradjani Srbije odabrali i koja se mora postovati.
Miroslav

Aleksandar

pre 15 godina

Tadić treba da se kloni konstrukcija koje nisu tačne. Narod je sada na izborima kaznio Koštunicu jer je izmišljao neku "potpisanu nezavisnost Kosova" i sl. Narod nije glup. Narodna volja je 126+ poslanika i to je to! Niko nema pravo da to ospori (pa ni da preti iako je to možda samo propaganda). Inače, ja sam glasač DS-a i mislim da je bolje da se dozvoli Koštunici da napravi vladu sa radikalima i da potpuno uništi i sebe i radikale i socijaliste. Pa lepo, da na sledećim izborima dobijemo apsolutnu većinu (koji bi mislim bili vrlo brzo).

mirx

pre 15 godina

Pravi politicar je ovo mogao i predvideti,gospodine Tadicu.Ovo je cena Vaseg visegodisnjeg poigravanja sa Kostunicom, koju ce platiti gradjani ove zemlje. Izgleda da jos niste shvatili da ste Vi gospodine Tadicu najveci gubitnik na ovim izborima, a naravno i gradjani.

Marko

pre 15 godina

Ako se bas tako lepo slazete zasto izjave daju samo K. dr V. i AM? Sto ne izadje Aleksandar Popovic i ne kaze da mu je drazi Vucic od Djilasa ili Vladeta Jankovic da kaze kako je Lidija Vukicevic pravi kandidat za ministarku kulture i da je ona bard naseg glumista a Voja Brajovic trecerazredni epizodista,... Zanima me da li se K. dr V. zapita sta bi mu na primer Pekic rekao na ovo?

mirx

pre 15 godina

Pravi politicar je ovo mogao i predvideti,gospodine Tadicu.Ovo je cena Vaseg visegodisnjeg poigravanja sa Kostunicom, koju ce platiti gradjani ove zemlje. Izgleda da jos niste shvatili da ste Vi gospodine Tadicu najveci gubitnik na ovim izborima, a naravno i gradjani.

Rad oslobadja

pre 15 godina

Cinjenica je da je izborno telo polarizovano i to se najbolje videlo na predsednickim izborima.
Medjutim koalicija oko DS je sakupila mnoooooogo vise glasova nego koalicija bivseg premijera. Za pametnog politicar bi to bilo dovoljno, rekao bi lepo 'ljudi pogresio sam, bacio sam zemlju u velike nepotrebne troskove oko izbora, ja se povlacim iz politike jer nisam u stanju da realno sagledam situaciju u zemlji'.
Medjutim DSS-NS su daleko od realnosti i pameti, koaliciju sa SRS su mogli da formiraju i bez izbora i da ustede drzavi velike pare.
To je realnost a ne filozofiranje propalih politicara iz DSS-NS.

Pex London

pre 15 godina

A sto lepo ne sacekate belu shengen listu pa da narod koji ne zeli da zivi po vasim "demokratskim" principima moze da imigrira kao sto smo mi to uradili pocetkom devedesetih.Tada smo prepoznali kuda Srbiju vode ljudi koji su danas u Hagu i Moskvi(gde su isli Dacic i Nikolic).
Ostalo je jos mnogo onih koji bi da zive od svog znanja i rada.Pustite ih da nam se pridruze i imacete jos stabilniju vecinu na svim nivoima

GOXI

pre 15 godina

Cista matematika, sistemom provere dodjete do cinjenica i istine. To sto se meni ne svidja ne menja zbir i cinjenicno stanje. Mogu ja da lupam u serpe, duvam u pistaljku 2+2 ce uvek biti 4

Anci

pre 15 godina

Ovaj covek ne da vlast pa to ti je! Gubitnik! Sta hoce vise?! Nikad nije ni trebao da bude premijer! On je GRESKA! I to velika! Kad bolje razmislim nikada se od radikala nije ni razlikovao, od samog pocetka oni su isti!

Cvele

pre 15 godina

DSS bez Velje ne bi imala ni 5%glasova,a Kostunica je sa tolikom podrskom gradjana,vec 8 godina premijer,koji je unazadio Srbiju i institucije u njoj.I takav covek nam soli pamet o volji gradjana.Strasno,da se bez trunke stida pozivaju na volju gradjana.Prosto osecam mucninu u stomaku,na svaku njegovu izgovorenu rec.

vladimir

pre 15 godina

Glasao sam za Tadicev blok, ali Kostunica je u pravu. Srbi su vecinom glasali za stranke ciji prioritet nije ulazak u EU. Iskali ste, evo vam ga. Zelim vam svima mnogo srece sa Putinom i Lukasenkom.

Prevodilac

pre 15 godina

Intesantno da gospoda iz DSS to nisu rekla pre izbora, nego posle. Pre izbora su pricali kako narod treba da glasa za njih, a oni ce posle da vide s kim ce. Bruka! Da li su svi DSS glasaci znali za pakt Voje sa Vojom i kako se sad osecaju?

(Vlast)a

pre 15 godina

Ovaj covek mase nacelima a ne pravdom i istinom onda kad mu to odgovara.Volju gradjana mogu da reprezentuju oni koji imaju najvise glasova i oni treba da budu inicijatori aranzmana u kome se trazi zbir od 126 i vise glasova.Mislim da je nemoralno i drsko sto se javlja osoba kojoj je jasno receno,i sa leva i desna,da nam se sklanja s ociju,da ne moramo da izlazimo i rusimo ga na ulicu.Malo morala i postenja,za pocetak,nikako ne bi smetalo da se dodje do razumnog i pravednog resenja,cak i ako ono znaci da je Toma Nikolic premijer,a potpuna nepravda i kolaps da to mesto bude ponudjeno najgorem premijeru u zadnjih osam godina.

Aleksandar

pre 15 godina

Tadić treba da se kloni konstrukcija koje nisu tačne. Narod je sada na izborima kaznio Koštunicu jer je izmišljao neku "potpisanu nezavisnost Kosova" i sl. Narod nije glup. Narodna volja je 126+ poslanika i to je to! Niko nema pravo da to ospori (pa ni da preti iako je to možda samo propaganda). Inače, ja sam glasač DS-a i mislim da je bolje da se dozvoli Koštunici da napravi vladu sa radikalima i da potpuno uništi i sebe i radikale i socijaliste. Pa lepo, da na sledećim izborima dobijemo apsolutnu većinu (koji bi mislim bili vrlo brzo).

Davitelj

pre 15 godina

Jos cetiri godine,slobode za organizatore ubistva Djindica, i masovne ubice."Kosovo je Srbija"pretocice se u deseterac i vecnu zalopojku,koju cemo pevusiti sa Kalemegdana,gledajuci na Zemun,najblizi nam grad EU.

Majka

pre 15 godina

I opet će on kao uljez, sve se pozivajući na narodnu volju i demokratiju, da se umigolji u vlast šlepajući se iako bi posle rezultata izbora trebao da se totalno povuče - nažalost - izgubili su, a pobedili

Milos

pre 15 godina

Kostunica je nazalost u pravu.Sigurno da vecinu cine SRS+DSS+SPS,znaci da je to volja gradjana.E sad sto neki nisu izlazili da glasaju u nadi "lako cemo"...I mislim da nema coveka u Srbiji koji nije mogao da pretpostavi da ce koalicija biti SRS-DSS/NS,tako da ne verujem da glasaci Kostunice nisu znali sa kim ce u koaliciju.

Draga

pre 15 godina

Bojim se da će doći do toga da će gradjani morati da vam pojašnjavaju šta je bila njihova izborna volja i da je to jedini način da se vi političari već jednom prestanete igrati sa našim životima. Sram vas bilo sve zajedno.

Boris

pre 15 godina

Vojislav Kostunica i politika koju on reprezentuje je veliki poraz Srbije. Kada je onaj koji je smeo da nas pogleda u oci dosao na vlast istog momenta postalo je jasno da ce kao trojanski konj u redovima demokratske Srbije unazaditi sve napore da se ova zemlja poboljsa.
Nadam se da ce njegova dugogodisnja pogubna vladavina biti okoncana ove godine!
Nikada se neponovilo!!!

dosta mi ga je

pre 15 godina

Tako nam i treba, da nas ovaj covek j**e u zdrav mozak. Tako je radio zadnjih nekoliko a vidim da ce tako da nastavi i dalje. On je vrhunac politicke demagogije. Da covek pukne od muke. I sada bih samo pitao one koji nisu hteli da glasaju iz "visih" ciljeva sta imaju da izjave na ovo...

Milan

pre 15 godina

Umesto da gradjani krive Tadica sto je morao sa drugima da pravi vlast, trebali bi da pogeldaju na sebe i da razmisle kome oni i ljudi oko njih daju glas.

"Nije tajna da ja nisam bio u vecini. I nije tajna da sam ja retko kad u ovoj zemlji bio u vecini, i nemojte da me zbog toga krivite." -Dr. Zoran Djindjic

Tadic je morao kao i Djindjic da se "igra" sa Kostunicom i svima ostalima u vlasti jer sami nisu imali vecinu. To je cinjenica i nemojmo da izvrcemo stvai.

Cex

pre 15 godina

"Mladenović je rekao da bi koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, Srpska radikalna stranka, koalicija Socijalističke partije Srbije, PUPS i JS, sa Bošnjačkom listom u republičkom parlamentu imala stabilnu većinu od 130 poslanika."
Ova izjava je običan blef. Teško da će Bošnjačka lista, PUPS i JS gledati i ćutati kako sve u Srbiji propada kao devedesetih dok se nazadnjaci bave samo Kosovom i obračunom sa DS-om. Njihova većina je vrlo labilna i može se održavati samo diktaturom, koja nema šanse više da prođe u Srbiji. Prema tome, oni nemaju stabilnu većinu i Tadić bi to morao da iskoristi kao argument i zauzme tvrđi stav prema SPS-u u predstojećim pregovorima.

Nemanja

pre 15 godina

Poredjenje ovogodišnjih i prošlogodišnjih izbora jasno pokazuje da je Evropska strana (ZES+LDP+manjine) preotela čitavih 17 mandata od ostalih (SRS+DSS+SPS+Palma). Uprkos Kosovu, zbog kojeg su svi očekivali da će na talasu nacionalizma SRS i DSS prosto pomesti sve pred sobom. Iako im nedostaju 3 mandata da dostignu magičnih 126, evropske stranke su ipak odnjele ubjedljivu pobjedu.

đokista

pre 15 godina

Razmišljao sam da li da pošaljem komentar ili ne, ali moja sestra misli da "nije srpski ćutati" pa eto ipak... Da li vi, poštovana gospodo koja ste poslali vaše komentare, zaista mislite da K.dr V. daje i pet para za vaše mišljenje. Ovo je još uvek Srbija i takvi teško tonu . Činjenica je da bi takva faca vrlo rado žrtvovala sve nas radi svog ličnog samozadovoljstva. Ne zanima njega Kosovo, ne zanimaju ga ljudi, ne zanima ga ništa drugo osim njega samog. To je "čovek" koji najviše voli svoje ogledalo i misli da je taj kog u njemu vidi pametan. Ko još može, uz sebe, da drži lika kakav je V.I.? Zato vam, poštovana gospodo istomišljenici kažem, sačekajte da ovi "narodnjaci" formiraju vladu (ako je formiraju!) pa cemo opet na ulicu. Takva populacija razume samo zviždaljke i lonce jer 99,9% njih ne zna sva slova. Manite pisanje!

Vendetta

pre 15 godina

Šta li odlazeći kaže da li će se izbor premijera takođe voditi prema izboru građana, odnosno broju glasova koje je osvojila određena stranka?

Siri dalje

pre 15 godina

Kostunice, ovu bitku ces izgubiti jer se nemas zasto boriti. Kosovo je otislo i to dobro znas i ti i tvoji malobrojni glasaci. Boris se samo za fotelju, a sa druge strane za protivnike imas Nas koji smo za Evropu, i imamo cilj za koji cemo se boriti.

Igor S

pre 15 godina

Ovi iz DSS-a su ispali najvece @#%& ikada. Prvo su, na predhodnim izborima, rekli da ne moze jedna stranka da ima i predsednika i premijera, pa su dobili mesto premijera, ali zato kada je doslo glasanje za predsednika, nisu podrzali Tadica. Da ne pricam o tome da se ne pita DSS ko ce biti predsednik Srbije, nego gradjani Srbije. Drugo, tokom cele kampanje za ove izbore su pricali kako mogu u vladu i sa SRS i sa DS, pa su 15min nakon rezultata rekli da su razlike izmedju DS i DSS nepremostive i time zeznuli sve glasace DSS koji su se nadali ulasku u EU. Trece, sada je naprasno SSP moguce podrzati. Cak i izjavljuju da sporazum nisu ni procitali, ali su zato celu kampanju zasnovali na pljuvanju DS, posto su oni, eto, tim potpisivanjem izdali Kosovo. Nemam reci za DSS i stvarno ne mogu da verujem da neko jos uvek glasa za njih. Ako ste za EU, glasajte za DS, a ako ne, onda za SRS. Nadam se da ce DSS, zajedno sa Kosunicom i Ilicem sto pre nestati sa politicke scene Srbije. Svaka Vam cast DSS-ovci. E to se zove izdaja Srbije. Svaka cast, bar ste mi olaksali dilemu da li da idem, ili da ostanem u Srbiji. Cao...

Mikro

pre 15 godina

A sta cemo sa izbornom voljom onih koji su glasali za SPS (stari komunisti i partizani) koje hvata jeza od radikala, kao i onih koji su glasali za DSS, ne glasajuci za mogucu postizbornu koaliciju DSS-SRS, a ima i takvih?

zorica

pre 15 godina

O cemu prica ovaj covek, Kostunica dr Vojislav? O kakvoj volji gradjana? Za sta? Kakav je racio te politike? Cime misle da sacuvaju Kosovo ako nas uniste, odvoje od izvora zdravlja, kulture i prosperiteta, i kao zemlju i kao narod?
Davne '78. su nas vodili na Kosovo, u cuveni ekskurzijski obilazak manastira. Divni manastiri, nasih predaka delo, mir i svecana tisina. Imali smo 12 godina i osim u zidinama manastira, na svakom drugom mestu se osecali kao da hodamo po jajima: svud smo spustali glas, nastavnici su bili zabrinuti, gledali su nas oni nepoverljivi ljudi s belim kapicama kao da smo s Marsa. I nepozeljni. Tako smo se i osecali i jedva cekali da se vratimo u Srbiju. Pa mi ni manastiri nisu bili razlog da volim to parce zemlje. A onda dogodine s roditeljima u Italiju, sloboda, zamor, moj jezik koga se ne stidim i koji se mesa s drugim lepim jezicima, leprsave haljine, hladne limenke, pesma na trgovima, veseli Rim, namrsteni Mojsije, umilna Firenca sa jos umilnijim Davidom... Bez vize, bez straha, bez sumnje da sam prihvacena takva kakva jesam. Evropa je moje prirodno staniste, Mikelandjelo je moj kao i zaduzbine nasih kraljeva, kao i moj Beograd. Kako Kostunica dr Vojislav misli da vrati Kosovo na kojem decenijama zive ljudi koji nam nisu skloni, tako sto ce za njega trampiti Evropu koja nam je uvek bila sklona? Koju volimo, uprkos packama? Nikad se u Evropi nisam tako lose osecala kao na tada Kosovu, a onda je to i formalno bila jos srpska zemlja. I to nece promeniti niko drugi do Evropa sama, ne Kostunica, ne Rusija. "Go to a nunnery", rece Hamlet u ljutnji i ocaju. A zasto je ovaj covek ljut? Zato sto ga necemo? I sto necemo da se odreknemo zivota i buducnosti u ime slavne proslosti? Za mene su Beograd i Srbija bili i bice Evropa, a on i radikali samo ostaci osmanlijskog mentaliteta: zrtvovati druge za svoju velicinu i vlastodrzacke ambicije. Svilen gajtan.

Prevodilac

pre 15 godina

Svejedno koju vladu dobijemo, ona treba da zraci i siri optimizam, da ga prenosi na gradjane i da stvara osecaj sigurnosti.
Samo je jedno sigurno: Babarogu-vladu koja ce nas prepadati, ili Baba-Jagu-vladu koja ce nam samo crno predskazivati gradjani (biraci) niti su birali, niti je zele.
Ali pogledajte politicke pretendente za novu vladu: Sve sami misticni predskazivaci crnog vremena u crnoj rupi!

Duna

pre 15 godina

Da Kostunice svaki glas je jednak, samo sto je Tadic dobio malo vise glasova od tebe.Da si obavestio glasace da ces sa Seseljom u koaliciju razlika bi bila malo veca.Do izbora si ti uvek bio neobavesten a za izbore nisi obavestio glasace ko je tvoja "ljubav" za fotelju u zgradi vlade.

Ne zamarajte neznanjem

pre 15 godina

Koštunica nije sposoban, radikali jesu devetnaesti vek, aki ni vi niste bolji kad napadate Koštunicu i kad nešto tačno kaže. Naravno da su pobednici jedino ono koji imaju 126 poslanika. Nažalost, to je demokratija, koja, kao što vidite, nije savršena, ali još ništa bolje nije izmišljeno. Pitajte se vi zašto radikali dobijaju toliko glasova? Pre osam godina pali su na 23 mandata, a onda su uvek bili iznad 80, danas imaju 78 i opet su kao stranka najjači. To je bruka ove zemlje i njenih birača. Da li su svi demokratski birači glasali? Nisu. Zato dosta krokodilskih suza.

Miroslav Tosic

pre 15 godina

Bez obzira na moja osecanja i politicka opredeljenja (koja su naravno na DS/LDP strani), stvaranje koalicija je legitimna stvar i bilo koja kombinacija veca od 125 poslanika je opcija koju su gradjani Srbije odabrali i koja se mora postovati.
Miroslav

Nikola

pre 15 godina

A zasto gospoda iz DSS-a nisu PRE izbora nikad potvrdili da ce u koaliciju sa radikalima? E, zbog toga se oni na ovakav nacin direktno protive volji jednog dela svojih biraca.

paja

pre 15 godina

Надам се да ћете дозволити и некоме коме се аргументи г. Коштунице чине логичним и оправданим да то и овим путем каже? Ако ЗЕС после свега у финишу преговарања успе да састави већину од минимум 126 посланика - опет у реду! Зар је потребно толико злобе и једа сипати на политичког противника? Онима који најављују да ће у случају састављања "народњачке" коалиције напустити Србију, желим као неко са скоро 40 година живота у Зап. Европи да кажем: Ако добијете визе, легалан боравак и дозволе за рад, остаје још увек проблем признавања евентуалних диплома, налажење посла и онда оно најгоре, што вам се неће допасти: озбиљан и тежак рад, уз малу плату (јер сте странац) и тешко разочарење када откријете да не тече мед и млеко и не падају печене шеве са неба и да вас нико неће дочекати раширених руку.

Vanja

pre 15 godina

Postajem pakosna, ali moram da kazem, zelim gosopodinu Kostunici da formira Vladu sa SRS i SPS i da u tom mandatu konacno ode Kosovo kao sto je otisla i Crna Gora, gospodine Kostunica, te da sve to padne vama na breme a DS da ostane cist!

aleksandar

pre 15 godina

Pa kostunica napravi referendum da vidimo ko je za koju koaliciju ,Tadic je pre izbora napravio koaliciju a ti si nas( tvoje glasace) ubedjivo da neces sa radiklima sram te bilo da smo znali ni cenzus ne bi presao nikad vise za dss

ehhh

pre 15 godina

Otisao bih ja,ali ovo je moja kuca. Moram da ostanem da se borim! Znam da sam time sebi zapecatio sudbinu! Srbija je zemlja bezakonja i nepostenja i uvek ce to i biti.
Ja pozivam sve ljude orijentisane ka Evropi da izadjemo na ulice i iskazemo svoje nezadovoljstvo!

sinisa

pre 15 godina

Volja gradjana na predhodna 2 izbora za predsednika je jasna.Tadic je pobedio Nikolica.A to sto DSS,SRS i SPS mogu da formiraju vladu ne znaci da su svi glasaci ovih stranaka za to.Pravac u kome se krece zemlja se odredju je na prdsednickim izborima jer se tu gradjani jasno opredeljuju za jednu ili drugu opciju!

Vanja

pre 15 godina

Nazalost, Kostunica je u pravu, izborna volja gradjana ce biti ispostovana kod onih koji sakupe 126 poslanika. Meni je nezamislivo da oni budu u vladi, da recimo premijer bude Toma Nikolic, Covek sa srednjom skolom na premijerskom mestu, strasno, ili opet Kostunica,to je vece zlo od manjeg u kome bi na vlasti bio DS sa SPS, mada mi je i to nezamislivo, Dacic kao predsednik skupstine ili premijer , ma sta bilo.... ali stvarno ne rezumem Tadice kada govori o prekrajanju izborne volje gradjana ako DSS sa radikalima i SPS formiraju vecinu, kao da se to ne bi desilo iako bi DS formirao Vladu sa SPS. Isto tako ne razumem tu vrlo nerazumnu pricu o legitimnim i demokratskim sredstvima kojim ce spreciti formiranje vlade sa radikalima?!Da li neko moze da objasni koja su to legitimna i demokratska sredstva i nacini???Osecam se kao potpuni ignorant kada slusam i njega i Jeremica koji to objasnjava recima da su ovi izbori imali referendumski karakter i da se narod u vecini izjasnio za listu Evropske Srbije?! Ovih 17 godina sam apsolvirala politicku trgovinu i cinjenicu da kao birac nemam kontrolu svog glasa, a sada sam se suocila sa cinjenicom da glasajuci za DS ustvari uvodim SPS u vladu, zbog cega ce svi moji sledeci glasovi biti upuceni nekim malim partijama, madjarima, albancima kome god, ali ne onima koji ce moj glas zloupotrebiti za uvodjenje i odrzavanje SPS ili radikala u vlasti, mada to sada i nije teme. Ako su ovi izbori bili referendumski, gospodine Jeremicu, i da je narod bio u vecini za evropsku Srbiju, mi danas ne bi strepeli od mogucnosti da radikali, DSS i SPS a formiraju vladu.Elem, ako bi Vlada koju bi formirao DS i SPS, po vasem misljenju prihvatljivija, dozvolite za mene je to mozda samo malo manje zlo, ali nikako ni to nije prihvatljivo. Kao glasac DS, osecam se prevereno i bez obzira na blisku cinjenicu da bi ta vlada sa radikalima trosila sredstva deviznih rezervi kao sto je to najavljivala Jorgovanka i propasti Srbije kojoj smo blizi nego ikad sa takvom vladom, zrtvovala bih svojih i 10 godina, kao i detinjstvo moje cerke koja bi zajedno sa mnom mnogo losije zivela sa takvom Vlascu, samo da se DS ne kompromituje i ne uvede u vlast SPS.

Milorad

pre 15 godina

Ljudi, covek ima pravo. Ne vidim kojem delu ove izjave V.K. se moze zameriti. Ja licno sam negde izmedju DS and LDP u smislu politicke orjentacije ali cinjenica da DS koalicija ima vecinu glasova ne znaci da ona moze da formira vladu. Nadam se da ce Tadic postovati proceduru sto se toga tice. Ja licno mislim da je bolje da ZES ide u opoziciju nego da suruje sa onim Dacicem. Ali, naravno, to je samo moje skromno misljenje (* moja egzistencija nije ugrozena neulaznjem Srbije u Evropu sto znaci da ja treba jos manje da se pitam (ne zivim u Srbiji)).

Gorki List

pre 15 godina

Sve ide napred sem Srbija. Kostunica ovde sve lepo kaze ali nam zemlja ode u propast. Steta i za socijaliste ali ipak smo mi jedna zemlja desnicara kada mogu partije s leva da prave koaliciju sa partijama s desna....ode nam zemlja u propast.

Vlasta

pre 15 godina

Ima jedan "mali" problem kod g. Kostunice, a koji on nikako ne uvidja: politicari ODGOVARAJU narodu za svoja dela. G. Kostunica ne treba da misli da ce ga to pitanje odgovornosti zaobici. Ono ce doci na red kad-tad, sto kasnije to gore po samog g. Kostunicu.

Ivan

pre 15 godina

Problem jeste u tome sto je meni pre izbora moja baka govorila da je Kostunica pravi demokrata, i da nece nikako da napravi koaliciju sa radikalima. Ima jos par ljudi koje poznajem a koji su glasali za DSS a imaju veliki otklon prema SRS-u. Problem je u tome sto ljudi jos uvek veruju u onog Kostinicu od 5. oktobra 2000. godine. Upozoravao sam ih da to nije taj Kostunica, i da on nije nosioc te ideje, ali oni su me pravili ludim... Tako da se ja ipak slazem sa Tadicem da je volja gradjana bila evropska Srbija! Pa ajde Kostunica djene-djene, ali ja sam Ilica smatrao jastrebom demokratije a on postade veci radikal od samih radikala...
hvala!

yuga

pre 15 godina

Jeste da je licemerna izjava g.Kostunice ali prvi put se slazem sa njim ( puj puj, ne ponovilo se). Matematika je jasna i ako oni formiraju vladu (ne daj boze) to je 100 posto demokratski.

Aca_USA

pre 15 godina

Ovo je najbolje sto se moze desiti demokraski orjentisanim ljudima u Srbiji. Ono sto treba da nas zabrine je da licna netrpeljivost i borba za vlast po svaku cenu jaca od deklarisane programske orjentacije demokratskih partija. Ja ni posle 15+ godina ne mogu da vidim razliku u partijskim programima DS i DSS; da dodamo tome i nijanse LDP, G-17, Gradjanskog saveza). DSS pokazuje da mu nije mrsko da ide sa partijama koje imaju diametralno suprotni pogled na mnoga pitanja.
Radikali zasluzuju da vladaju kao najveca politicka partija u Srbiji. Licno bih voleo da vidim kako ce to Radikali "sacuvati" Kosovo i oziveti privredu.
DS ce biti bolje da bude jedno vreme u opoziciji i da konsoliduje demokratkse snage. Verujem da ima veliki broj simpatizera DSS koji nece preci preko saveza sa SRS ili SPS. Ja razumem zelju za vlast ali preko nekih moralnih nacela se ne moze preci.

The Blue

pre 15 godina

Da postujete volju gradjana ODAVNO bi bili u politickoj penziji.
Da postujete svoje birace, pre izbora bi ste im saopstili da HOCETE u koaliciju sa radikalima.
Da postujete Predsednika Srbije i gradjane koji su ga VECINSKI odabrali ne bi ste ga oslovljavali izdajnikom...
Da postujete SVET oko sebe ne bi gorele ambasade, pljackala strana predstavnistva i lomila imovina STRANACA koji ovde uposljavaju na DESETINE hiljada NASIH ljudi.

h1ghwaymen

pre 15 godina

Izgleda da vrli nam predsednik ne zaostaje preterano sa sludjenim izjavama od odlazeceg nam premijera.
Njegovi napadi na mogucu parlamentarnu vecinu koja ne ukljucuje DS, su krajnje neutemeljeni ni u cemu.
Padaju optuzbe da narod nije glasao za tu "anti-evropsku" opciju, a s druge strane i ne gleda da oni koji su glasali za DS, sigurno nisu zeleli da vide SPS u vlasti!
Dakle, ko napravi vecinu, to je volja naroda. Sve ostalo su price za laku noc.

milan

pre 15 godina

E ovako, Kostunica je vrlo mudar politicar, i zna vrlo dobro kako da barata sa svojim mini-procentom. Tadic je vodio politiku DS od pocetka ove godine kao da je hteo da je upropasti. Nikad nije imao onu stvar, pa da napravi rez kada treba. Naravno, bas iz tog razloga u vreme Djindjica niko nije ni znao ko je taj Tadic. Zeleo sam proevropsku vladu vise nego ista, cvrsto verujem da nam je jedini izlaz u EU sa kojim god predsednikom ili vladom. Ali molim vas, samo jedno pitanje: SPS ODLUCUJE?? IVICA DACIC se nesto pita???? NUDI MU SE VICE_PREMIJERSKO MESTO?????? Ja za to nisam glasao!!!!! TADICU razocarao si me za ceo zivot (ne znam koliko se vec zutih kartona dobio od mene, ali ovo je definitvno crveni!!). A ti Cedo, budes li nastavio da pricas kako ces da pomognes Tadicu da se zagrli sa SPS-om, i ti ces da mi ugasis i to malo svetla koje imam.
Ljudi, pola Srbije hoce SRS, DSS i SPS u vladi, i to je to. Na zalost. Njihova koalicija je jaca i stabilnija od nase, zdravo. Laki noc djaci, vidimo se za koju godinu, nadam se da cete malo da se opametite 'evropljani', i da cete ovog puta stvarno da radite za drzavu, a ne za fotelje.

Zabrinuti, Holandija

pre 15 godina

Zasto kukate zbog Voje doktora Kostunice? On se samo sluzi svim politickim sredstvima makar to Srbiji donelo nove redove za benzin, ulje , cekanje na plate i izolaciju od sveta.Morali ste gospodo demokrate da predpostavite sve poteze gubitnika sa srpske desnice.Meni samo jos preostaje da se spremam na ponovo slanje pomoci familiji.

Mirko San Francisco

pre 15 godina

Matematika ti je druze Kostunica jaka strana. Vazno je da ti nisi gladan, a ko pita narod. Mogu brate oni ponovo da svercuju benzin, cigare, kafu, i farmerke. Vrlo vazno.
...
Razmisli, da li ce to ponovo da rade ljudi, ili nece?
Mirko

rammstein

pre 15 godina

Gospodine Kostunica moja volja je da srbija udje sto pre u EU,da Srbija bude normalna zemlja,da imam normalnu platu od koje cu moci ziveti i od koje cu moci putovati po Evropi,da posetim Europa park,da posetim Diznilend,da posetim grad svetlosti Pariz,ocu bre da budem slobodan i da zivim puunim plucima i da se radujem zivotu.To ja gospodine Kostunice zelim,a to sto ja zelim Vi se ne zalazete za to,Vi se zalazete za izolaciju i propast Srbije.Prema tome za moju volju kao i volju miliona gradjana Srbije Vi se ne zalazete.Vi i kompanija oko Vas,se zalazete samo za Vase premijersko mesto za koje ste spremni i preko leseva da gazite i da zrtvujete nasu bolju buducnost i buducnost nase dece.
Za dobro svih nas,koji smo zeljni boljeg zivota i slobode,povucite se, Srbija i gradjani ce Vam biti zahvalni na tome.

Svetozar

pre 15 godina

Nazalost, Srbija ce zauvek ostati talac necije politike (Tito, Sloba, Voja 1. , Voja 2. ...).
Ne razumem narod! Pa vise od 50% glasaca je glasalo za crnu listu i sta se sada svi tu busaju sto oni hoce da formiraju Vladu.
Samo se setite reci Gagija Jovanovica iz filma Profesionalac : Nije Sloba kriv, mi smo krivi, mi smo g....!

pacac

pre 15 godina

126 poslanika je definitivno demokratski princip. Samo mi nije jasno, kako je demokratski pricip da manji partner u vlasti ima premijera? Neke to objasni Kostunica.... ili je to problem onih koji mu to dozvole.

Đorđe

pre 15 godina

"DSS čvrsto stoji iza svojih odluka i mi smo jasno javnost obavestili o našem izboru sa kim ćemo razgovarati o budućim koalicijama i o formiranju nove vlasti", kaže Mladenović. Sve što su pričali u predizbornoj kampanji bilo je da će o koalicijama razgovarati posle izbora. Stvarno ne mogu da verujem da sad daju ovakve izjave. Niko iz DSS-a nikad nije JASNO obavestio javnost o bilo čemu.
I još kaže da jasno stoje iza svojih odluka. Da li ste gospodine Mladenoviću jasno stajali iza odluke kada ste prošle godine glasali da Tomislav Nikolić bude predsednik skupštine, a samo dva dana posle glasali protiv njega?
Gospodo NEOBAVEŠTENI, ako niste znali zajedno sa Veljom ste dobili 10% glasova i godinama beležite tendenciju pada i izborna volja građana svakako nije da Koštunica ostane premijer. I molim vas nemojte više da pričate kako stojite iza svojih odluka i kako jasno obaveštavate o vašim budućim koracima, jer ste vi sinonim za sve suprotno od toga.

Urbaniak

pre 15 godina

Ukoliko se obnovi crveno-crna koalicija, Srbija vise nece biti u blatu, pretvorice se u pepeo.
Usledice masovna bezanija preko granice na nivou one vidjene 90-tih kada sam i ja sam otisao. I tada je naravno postovana narodna volja.
Kad bolje razmislim, pa Srbiji realno preti opasnost od gradjanskog rata.
Nismo ni prvi ni poslednji narod na planeti koji je nestao sa lice zemlje, a to nam se desava uveliko.

markos

pre 15 godina

Mada nije bitno ko sam ja moram da podjem od sebe jer drugu stajnu tacku nemam. Glasao sam posle ko zna koliko godina i to iz jednog jedinog razloga, a to je da Kostunica ne bude ponovo premijer. Ma koliko da mi se ta ideja ne svidja ako su pravila igre poznata pre utakmice, pa zasto ona ne bi vazila i u toku, a i posle iste? Ako ovaj narod tako zeli tako ce i biti i dzaba je da gledamo kroz ruzicaste naocari i da naglas ocajavamo. Setimo se da je Toma Nikolic odmah cestitao Tadicu pobedu i to kako tesnu pobedu. Ako zelite da ih pobedite moracete da budete bolji od njih, a nikako suprotno.

mediawatchdog

pre 15 godina

Jedina prava izborna volja gradjana je da gopodin K. nestane sa politicke scene. To izgleda samo njemu nije jasno. Onoliki DSSovi glasovi su ocigledno morali da prelete ZESu, inace kako tumace onaj procenat?

dzigi

pre 15 godina

cinjenice su cinjenice. i uopste mi nije jasno zasto je tadic dao povoda da ga kostunica sa pravom proziva. treba da prizna poraz i sta je tu. idemo dalje... ko ima baterijsku nek je upali u predstojecem mraku.. ko nema.... svecu i ... i da cekamo da svane... nadam se da nece za to trebati 4 godine

silver bullet

pre 15 godina

Kostunica je podsetio da "saglasno osnovnim načelima demokratije i saglasno Ustavu Srbije samo 126 narodnih poslanika mogu predstavljati legitimnu većinu koja izražava volju građana Srbije. Kraj citata. Nadam se da ce to reci i kad SPS/manjine/ZES budu imali 130 poslanika u parlamentu i legitimnu vladu.

Miki EU

pre 15 godina

Kostunice,jos jedna manipulacija,tko zna koja po redu,sa gradjanima Srbije.U demokratskom svijetu volja gradjana se manifestira prema programu one stranke kojoj su dali najvise glasova.To ne podrazumjeva da ta stranka mora uvijek dobiti preko pedeset odsto glasova da bi volja bila nedvosmislena.Druga stvar bi bila,gospodine legalisto,da su radikali,narodnjaci i socijalisti,kao koalicija,sa istim,ovaj puta antievropskim programom(smijesna je tvrdnja da mozete postavljati uvjete EU,sustina je da ste vi protiv EU)usli u izbore i kao koalicija dobili izbore.Onda nitko ne bi mogao osporavati vasu opciju kao volju naroda.Volio bih vidjeti vase lice,makar i formirali vladu,ako Sporazum prodje ratifikaciju.To je prava opasnost za vas,jer poslije toga vase ostajanje na vlasti,poslije svih lazi o Sporazumu,bilo bi cisto licemjerje.Uostalom,ukoliko ste toliko sigurni u svoju opciju za boljitak Srbije,kako tvrdite,predlozite tajno glasanje u Skupstini,pa neka vasi i protivnicki poslanici,slobodno i po svojoj savjesti,odluce o ratifikaciji.I sami znate kakav bi rezultat bio i zbog svega toga,vi volju gradjana niste nikada postovali niti cete postovati.Srbi slozno u EU,radi se o vama i buducnosti vase djece.

boban,nis

pre 15 godina

Zasto li se taj covek uopste bavio politikom kad je na kraju postao radikal.Kazu sve zavisi od SPS-a.Ne,sve zavisi od DSS-a i od njihovog preobrazenja u radikale.Tu je Tadic potpuno u pravu.Oni su krivi za sve.

Dragana

pre 15 godina

Jeste neko je glasao i za DSS. Ali VECINA SRBIJE je izrazila zelju i volju da krene putem EU, a nesto se ne secam da je to program o kojem DSS prica. Narod bira ono sto zeli, a ne vi koji pokusavate da se dogovorite izmedju sebe sta je za koga dobro.
I nesto pominjete Kosovo? Pregovore? Pregovore koje DSS i radikali znaju da vode su agresivni i mogu samo da pomognu jos vise Albancima sa Kosova da potvrde da je politika koju Srbija vodi agresivna. Onda su jos blize cilju koji su inace vec ostvarili i to u radikalskoj vladi sa Milosevicem.
I da dobijete vladu, kladim se da cete opstati, na tegove, godinu dana. Ali zato cete uspeti da vratite Srbiju 15 godina unazad sa vasim vladanjem. To je ono sto mene najvise plasi.

Ljubica

pre 15 godina

Citam danima vesti,i sve vise i vise osecam kao mi se grlo steze a dusa jeca.
Osecam da ja ovde kao pripadnik omladine nemam sta da trazim,da za mene ovde nema buducnosti.Zivim kao u zatvoru,dok moji vrsnjaci putuju svetom,kampuju,upoznaju se druze..a sta ja ovde da radim... Zar da ceo zivot zivim kao podstanar,sklapam kraj sa krajem i tracim svoju mladost i godine... Samo zbog glupe politike i ljudi koji zele samo vlast.
Ne! Ja se gubim odavde,bolje sutra cu potraziti negde drugde,ovde je sve izgubljeno.

Figaro

pre 15 godina

Ja ne znam zašto se mi toliko nerviramo oko pravljenja vlade.Nek SPS pravi vladu sa radikalima i narodnjacima ako hoće,to je njihova stvar.
Samo znam da neće dugo trajati i to socijalisti vrlo dobro znaju.

Dejan

pre 15 godina

... Dakle, bolje ih je i pustiti da formiraju vladu. Svi oni su zeljni jos vlasti, Kostunjavi bi trazio najvise, nije mu Toma kao sto ga je pustio Tadic. To ce brzo da se raspadne posto je sve vestacko. A onda bi " drugovi, komunisti, partizani, radikali i ostali " svi glasali za DS, koja je jedina ostala dosledna svojih principa i u normalnoj koaliciji. Sad kad bi ponovili izbore ( ih sto nece ), ne bi kostunjavi, grobar, i ostali osvojili svi zajedno ni 10 % glasaca. Ali nismo mi te srece. Trebalo bi B92 da pokrene na svom sajtu glasanje tipa " sta gradjani misle o koalicijama "pa onda to objave u svojim vestima. pa da vidimo. Napred za Borisa, Mladjana i Cedu.....

Maja

pre 15 godina

Dajem predlog da DSS, a kako bi koalicija bila jos cvrsca, promeni ime u RSS. To ionako vise odgovara stvarnosti. 'Naslov' DSS je 'promasena tema'.

dajte narodu odgovor

pre 15 godina

Zašto se ne oglasi i onaj deo DSS-a koji je protiv koalicije sa SRS-om?
Da li to znači da ćemo uskoro imati nove izbore?

anchi

pre 15 godina

neverovatan covek ovaj Kostunica! pravi se tosa...cuj postuje volju gradjana, a ne postuje volju svojih clanova!
danima se pitam zasto se Aca Popovic nije nalazio na sastancima koji su vodjeni sa SRS oko formiranja vlasti u BG...prvi dan nisu ni dali objasnjenje zasto nije prisustvovao, drugi dan rekose da ima zdravstvenih problema, onaj portparol DSS govori narodu i gradjanima da su na Go DSS zajedno sa glasom Popovica dogovorili podrsku Vucicu za gradonacelnika a glede danas izjave Ace Popovica koji kaze da pored funkcija on ima i drugi zivot u kome sada uziva! E pa ja imam pitanje i za gospodina Kostunicu i gospodina Mladenovica, zasto govorite neistine i zasto javno ne kazete narodu da se vas kandidat za gradonacelnika verovatno gnusa mogucnosti da sa radikalima suruje te zbog toga sada uziva u drugom zivotu koji ima pored funkcija, i zasto na osnovu toga ne kazete istinu i priznate da ste zloupotrebili i lik i delo gospodina Popovica u vasoj predizbornoj kampanji, jer gospodin kostunica, deklarisani legalista, mora da se suoci sa istinom i izbornom voljom gradjana zato sto su glasaci DSS u Beogradu svoj glas dali gospodinu Popovicu. Ako izostanci gospodina Popovica sa tih dogovora sa SRS, i ova njegova izjava potvrdjuju da se on distancira od Kostunicine odluke da pravi vlast sa radikalima u Beogradu, onda to znaci da ti glasovi koje je dobio gosn Popovic u Beogradu, ne pripadaju DSS!Znaci da gospodin Kostunica ipak manipulise izbornom voljom gradjana u Beogradu! Mozda je u pravnom i legalistickom smislu u redu da se tako postupa, ali to ne abolira kostunicu da je rec o teskoj prevari gradjana Beograda koju je izvrsio iako je to mozda i pravno i legalno, sigurno nije LEGITIMNO!Gospodine Popovicu, ako sam pravilno protumacila vas izostanke i vasu izjavu, vi ste jedan retko castan i posten covek u ovoj Srbiji!

Aleksandar

pre 15 godina

Ljudi! Palujte kofere dok su granice jos otvorene.Nemate vremena da cekate,imate decu koju treba da izvedete na put.Ostavite same politicare da vladaju sami sebi.

mile_r

pre 15 godina

Mozda je ovo prvi put,od kada je na vlasti,da Kostunica kaze istinu.A istina je da u demokraciji vecina odlucuje,pa to se svidjalo nekome ili ne.Samo je zalosno da ce jedan takav covek,koji nema poverenje ni 1/10-ine gradjana ponovo voditi ovu zemlju.Cija krivica....svih onih koji vole da zive u mraku,kojima ne smeta nezaposlenost,siromastvo,socijalna beda,lopovluk i nesigurnost.
Mozda sve nije gotovo,jer ovo je mozda jedina i poslednja prilika za SPS da se vrati u evropsku socijalisticku familiju a to sigurno nece sa Kostunicom.I ako vole svoj narod,ako znaju da okrenu ledja proslosti,da pokazu gde je izlaz iz tunela,od svih stranaka mogu najvise da dobiju.Nije Evropa zlato,zivim na zapadu,ali bez Evrope nema investicija,nema posla,nema lepseg zivota,nema buducnosti.Ipak,ona je najbolje zlo sto moze da nam se dogodi.
I na kraju,bilo koja vlada moze da se srusi,ali samo na miran i demokratski nacin.Bilo koje nasilje ili pretnja,dokaz su slabosti onog koji krene tim putem.

Igor

pre 15 godina

Ovo je dobra stvar za Srbiju. Konacno se zna ko je sa kim i to je dobar pocetak. Narodnjaci,SRS+SPS na jednoj strani i Demokratski blok na drugoj strani. I naravno, ko u ovom rasporedu ima vecinu treba i da vlada. A demokrate treba da imaju dostojanstva i ne placu kao mala deca za foteljom vec idite u opoziciju podignute glave, konsolidujte svoje redove i cekajte nove izbore. Ja mislim licno da nema nista lose kad se promeni vlast, to moze samo dobro da bude za Srbiju. Niko nije savrsen, niko nije nezamenjljiv, to je demokratija....inace nisam clan ni jedne stranke.

efodix

pre 15 godina

Iskreno se slazem s vecinom vas ovdje koji mislite da ce nova vlada koju Kostunica zagovara biti vrlo losa za Srbiju, pa i za regiju, ali nazalost brojke su vam takve kakve jesu. Jedino cemu se mozete nadati je da ce Nikolic ublaziti svoju retoriku kad dodje na vlast. Slicno je bilo ovdje sa Sanaderom i HDZ-om. Dok je bio u oporbi je pozivao na rusenje vlade i prekid suradnje s Haagom, a cim je doso na vlast je poslao Gotovinu u Haag i posjetio pravoslavnu crkvu u Zagrebu...Iako, ruku na srce, u ovom trenutku ipak samo mogu reci da mi je drago da sam s ove strane Drine.

Apstinent

pre 15 godina

A gde je sad Vojina prica o legalnosti i LEGITIMITETU? Ako se i desi "crveno - crna" koalicija, bar neka pusti Tomu za premijera, da bi svi oni koji su glasali za DSS bar vide da su glas dali radikalima. A garantujem da u onih 11% ima bar polovina proevropski nastrojenih gradjana, koji su podlegli kampanji i laznim pricama o Kosovu i ssp - u. Zato predlazem da Toma bude premijer (kad vec ne moze predsednik) pa da na narednim izborima ova "crveno - crna" koalicija ne dobije ni 5% zajedno. Nadam se da gresim, ali oni nista dobro nece doneti narodu u Srbiji, kao sto sam ubedjen da ce ova njihova prica o granicama i suverenitetu jos vise podeliti ovu napacenu zemlju.

Bojan Zdravkovic

pre 15 godina

Takodje je u demokratskom duhu da neko,ko pre godinu dana dobije nekih 15% a sada 11% trazi mesto premijera.Tesim se, mogu da rade sta hoce, ali bezobrazluk se placa. Zbog bezobrazluka sam skoro izgubio pravo glasa.

Nada

pre 15 godina

Znali smo 2000 godine da je K0oštunica nesiguran partner demokratske opcije i da je bio gotovo nateran da se kandiduje za personu koja će pobediti Miloševića . E sada nam se to sveti , sada je Koštunica najveći srpski izdajnik sa maglom u glavi, patriota koji bi da žrtvuje Srbiju.Dali mu je kKosovo zaista kompulzivna opsesija ili su u pitanju skretanja ka majci Rusiji, mržnja u pravcu evropskih izdajnika , izgleda da je sve ovo zajedno. Teško nama , osećam preveliki strah od ishoda.

Rade

pre 15 godina

Mene sada stvarno zanima : ko je u ovoj situaciji Juda. Ali ništa zato. Pristali smo ( neki se sada kaju) na tu demagogiju, sada treba da istrpimo. Au, pa ovaj će da bude duže od Miloševića. Treba da priznamo da nas je preveo žedne preko vode, malo i uz pomoć Tadića.

milan

pre 15 godina

Pa zar vamljudi nije jasno da su sve partije koje se okupljaju oko tzv. narodnjacke koalicije iz istog jezgra potekle, Slobine DB. Naerno je to godina tako radjeno da budu podeljene u vise partija samo da bi odvlacile glasove proevropskim snagama u Srbiji. Tako je bilo i 90-tih, ko god je dao glas Kostunici i radikalima kao da ga je dao Milosevicu, a tako je i sad. sa ovakvim izbornim rezultatom narod Srbije Zasluzuje da pati narednih 20 godina. Cinjenica je da Kostunica kontrolise centre moci i da moze da neutralise kog hoce u Srbiji.

binem se

pre 15 godina

Neznam sta sa gos. Kostunicom nije u redu ali iz dana u dan me sve vise plasi. Mislim da smo na sigurnom putu bez povratka ako on ponovo postane premijer.

Marko_O

pre 15 godina

Kostunica je bio predsednik vlade 2 puta u dva mandata,ne znam kako bi mogao i 3 put ,ne znam kako je to u ustavu definisano,ali mi je glupo da on sad sam sebe namece uz pomoc crveno crne koalicije .

Don Quijote

pre 15 godina

Pa postovana gospodo moja draga, demokratija je vladavina demosa, to jest naroda. To jest vecine.
Kada je SRS, koju ja licno ne volim, bila najglasanija stranka u srpskom narodu, pravljene su koalicije u kojima je ucestvovala i DS i time je spreceno bilo da najglasanija stranka formira vladu. Tada vam to nije smetalo. Sada kada ste vi u toj poziciji, pozivate se na pravdu i postenje.
ovo je samo jos jedan dokaz da DS i njeni sledbenici nemaju ni "D" od demokratije i da su u svojoj sustini samo Titovi drugovi pioniri i drugarice napupele pionirke koji su malo poodrasli ali su zadrzali onaj stari mentalni sklop.

bogi

pre 15 godina

Matematika je, za sada stvarno na strani Koštunice, i najverovatnije će oforiti vladu i posle isteka mandata nestati sa političke scene. Sve mi je jedno ko će biti na vlasti, a na kraju krajeva ako i sa ovima bude bolje svima nama DOBRO JE. Medjutim u to ne verujem. Tačno Koštunica će nestati sa političke scene ili će još koji put uspeti pomoću ucena, laži i šta ti ja znam čega ostati na vlasti ali ja ne mogu više da gubim od života . NE MOOOOOOGUUUU

Posteno

pre 15 godina

Naravno da se postuje volja gradjana. Bilo je jasno kakva je politika Dacica, Kostunice i Tome vezano za Kosovo. Svi oni koji su glasali za njih pojedinacno glasali su za jedan te isti politicki stav prema Kosovu. Pa i ptice su na grani znali da je ovo vrlo moguc epilog.

Panta

pre 15 godina

verujte, slutilo mi je da je Tadic napravio tragicnu gresku po dva pitanja. Prvo, stalno je u borbi oko Kosova iskljucivao primenu vojne opcije sto je ohrabrilo sve otimace Kosova da ce lako i bez pola muke da to i obave. Ja ne kazem da je trebao reci i da ce je primeniti, ali je trebao cutati. Poznata je ona narodna da ne pijete aspirin pre nego vas glava zaboli. Istu je gresku napravio i po drugoj stvari koju posebno izdvajam. Naime, u otvorenoj ekalaciji sukoba sa Kostunicom on je nastupao prpotentno i sa pozicija funkcije, sto je tqkodje nedopustivo, jer kao sef drzave na to nema pravo i morao je kada je izabran da svoju funkciju u stranci preda nekom od saradnika. narocito je nedopustivo njegovo stalno drsko ponavljanje da Kostunica vise nikad nece biti premijer i da on o tome odlucuje, sto je apsolutno apoliticno i van pametisto pokazuje da covek nije razmisljao ni do sutra a kamo li do prekosutra. Verovatno,on je racunao da je koalicija koju je skrpio trijumfalisticka a ne samo pobednicka, ali se prevario. Ona jeste pobednicka ali ne i trijumfalisticka. Takodje, u politici je morao racunati i na matematiku, kako bi Englezi rekli "aftermath". Rekao bih, Tadic je pobednik veliki gubitnik i to je istina koju ce morati progutati.
Na kraju krajeva, nikad se ne zna i to u svakom pogledu! I nikaj nije bilo da nekaj nije bilo sto rece veliki hrvatski pisac Miroslav Krleza.

brahms

pre 15 godina

Vojo opet dobio izbore,tezi zadatak je izvrsen.Sad ostaje samo mala sitnica - povratak Kosova.Samo sredite NATO i to je to...
A onda je svizac zamotao cokoladu...

mirx

pre 15 godina

Pravi politicar je ovo mogao i predvideti,gospodine Tadicu.Ovo je cena Vaseg visegodisnjeg poigravanja sa Kostunicom, koju ce platiti gradjani ove zemlje. Izgleda da jos niste shvatili da ste Vi gospodine Tadicu najveci gubitnik na ovim izborima, a naravno i gradjani.

(Vlast)a

pre 15 godina

Ovaj covek mase nacelima a ne pravdom i istinom onda kad mu to odgovara.Volju gradjana mogu da reprezentuju oni koji imaju najvise glasova i oni treba da budu inicijatori aranzmana u kome se trazi zbir od 126 i vise glasova.Mislim da je nemoralno i drsko sto se javlja osoba kojoj je jasno receno,i sa leva i desna,da nam se sklanja s ociju,da ne moramo da izlazimo i rusimo ga na ulicu.Malo morala i postenja,za pocetak,nikako ne bi smetalo da se dodje do razumnog i pravednog resenja,cak i ako ono znaci da je Toma Nikolic premijer,a potpuna nepravda i kolaps da to mesto bude ponudjeno najgorem premijeru u zadnjih osam godina.

Anci

pre 15 godina

Ovaj covek ne da vlast pa to ti je! Gubitnik! Sta hoce vise?! Nikad nije ni trebao da bude premijer! On je GRESKA! I to velika! Kad bolje razmislim nikada se od radikala nije ni razlikovao, od samog pocetka oni su isti!

Rad oslobadja

pre 15 godina

Cinjenica je da je izborno telo polarizovano i to se najbolje videlo na predsednickim izborima.
Medjutim koalicija oko DS je sakupila mnoooooogo vise glasova nego koalicija bivseg premijera. Za pametnog politicar bi to bilo dovoljno, rekao bi lepo 'ljudi pogresio sam, bacio sam zemlju u velike nepotrebne troskove oko izbora, ja se povlacim iz politike jer nisam u stanju da realno sagledam situaciju u zemlji'.
Medjutim DSS-NS su daleko od realnosti i pameti, koaliciju sa SRS su mogli da formiraju i bez izbora i da ustede drzavi velike pare.
To je realnost a ne filozofiranje propalih politicara iz DSS-NS.

Aleksandar

pre 15 godina

Ljudi! Palujte kofere dok su granice jos otvorene.Nemate vremena da cekate,imate decu koju treba da izvedete na put.Ostavite same politicare da vladaju sami sebi.

Marko

pre 15 godina

Ako se bas tako lepo slazete zasto izjave daju samo K. dr V. i AM? Sto ne izadje Aleksandar Popovic i ne kaze da mu je drazi Vucic od Djilasa ili Vladeta Jankovic da kaze kako je Lidija Vukicevic pravi kandidat za ministarku kulture i da je ona bard naseg glumista a Voja Brajovic trecerazredni epizodista,... Zanima me da li se K. dr V. zapita sta bi mu na primer Pekic rekao na ovo?

Majka

pre 15 godina

I opet će on kao uljez, sve se pozivajući na narodnu volju i demokratiju, da se umigolji u vlast šlepajući se iako bi posle rezultata izbora trebao da se totalno povuče - nažalost - izgubili su, a pobedili

aleksandar

pre 15 godina

Pa kostunica napravi referendum da vidimo ko je za koju koaliciju ,Tadic je pre izbora napravio koaliciju a ti si nas( tvoje glasace) ubedjivo da neces sa radiklima sram te bilo da smo znali ni cenzus ne bi presao nikad vise za dss

Pex London

pre 15 godina

A sto lepo ne sacekate belu shengen listu pa da narod koji ne zeli da zivi po vasim "demokratskim" principima moze da imigrira kao sto smo mi to uradili pocetkom devedesetih.Tada smo prepoznali kuda Srbiju vode ljudi koji su danas u Hagu i Moskvi(gde su isli Dacic i Nikolic).
Ostalo je jos mnogo onih koji bi da zive od svog znanja i rada.Pustite ih da nam se pridruze i imacete jos stabilniju vecinu na svim nivoima

Cvele

pre 15 godina

DSS bez Velje ne bi imala ni 5%glasova,a Kostunica je sa tolikom podrskom gradjana,vec 8 godina premijer,koji je unazadio Srbiju i institucije u njoj.I takav covek nam soli pamet o volji gradjana.Strasno,da se bez trunke stida pozivaju na volju gradjana.Prosto osecam mucninu u stomaku,na svaku njegovu izgovorenu rec.

rammstein

pre 15 godina

Gospodine Kostunica moja volja je da srbija udje sto pre u EU,da Srbija bude normalna zemlja,da imam normalnu platu od koje cu moci ziveti i od koje cu moci putovati po Evropi,da posetim Europa park,da posetim Diznilend,da posetim grad svetlosti Pariz,ocu bre da budem slobodan i da zivim puunim plucima i da se radujem zivotu.To ja gospodine Kostunice zelim,a to sto ja zelim Vi se ne zalazete za to,Vi se zalazete za izolaciju i propast Srbije.Prema tome za moju volju kao i volju miliona gradjana Srbije Vi se ne zalazete.Vi i kompanija oko Vas,se zalazete samo za Vase premijersko mesto za koje ste spremni i preko leseva da gazite i da zrtvujete nasu bolju buducnost i buducnost nase dece.
Za dobro svih nas,koji smo zeljni boljeg zivota i slobode,povucite se, Srbija i gradjani ce Vam biti zahvalni na tome.

Vendetta

pre 15 godina

Šta li odlazeći kaže da li će se izbor premijera takođe voditi prema izboru građana, odnosno broju glasova koje je osvojila određena stranka?

Nemanja

pre 15 godina

Poredjenje ovogodišnjih i prošlogodišnjih izbora jasno pokazuje da je Evropska strana (ZES+LDP+manjine) preotela čitavih 17 mandata od ostalih (SRS+DSS+SPS+Palma). Uprkos Kosovu, zbog kojeg su svi očekivali da će na talasu nacionalizma SRS i DSS prosto pomesti sve pred sobom. Iako im nedostaju 3 mandata da dostignu magičnih 126, evropske stranke su ipak odnjele ubjedljivu pobjedu.

Vanja

pre 15 godina

Postajem pakosna, ali moram da kazem, zelim gosopodinu Kostunici da formira Vladu sa SRS i SPS i da u tom mandatu konacno ode Kosovo kao sto je otisla i Crna Gora, gospodine Kostunica, te da sve to padne vama na breme a DS da ostane cist!

Boris

pre 15 godina

Vojislav Kostunica i politika koju on reprezentuje je veliki poraz Srbije. Kada je onaj koji je smeo da nas pogleda u oci dosao na vlast istog momenta postalo je jasno da ce kao trojanski konj u redovima demokratske Srbije unazaditi sve napore da se ova zemlja poboljsa.
Nadam se da ce njegova dugogodisnja pogubna vladavina biti okoncana ove godine!
Nikada se neponovilo!!!

Ne zamarajte neznanjem

pre 15 godina

Koštunica nije sposoban, radikali jesu devetnaesti vek, aki ni vi niste bolji kad napadate Koštunicu i kad nešto tačno kaže. Naravno da su pobednici jedino ono koji imaju 126 poslanika. Nažalost, to je demokratija, koja, kao što vidite, nije savršena, ali još ništa bolje nije izmišljeno. Pitajte se vi zašto radikali dobijaju toliko glasova? Pre osam godina pali su na 23 mandata, a onda su uvek bili iznad 80, danas imaju 78 i opet su kao stranka najjači. To je bruka ove zemlje i njenih birača. Da li su svi demokratski birači glasali? Nisu. Zato dosta krokodilskih suza.

mediawatchdog

pre 15 godina

Jedina prava izborna volja gradjana je da gopodin K. nestane sa politicke scene. To izgleda samo njemu nije jasno. Onoliki DSSovi glasovi su ocigledno morali da prelete ZESu, inace kako tumace onaj procenat?

Mirko San Francisco

pre 15 godina

Matematika ti je druze Kostunica jaka strana. Vazno je da ti nisi gladan, a ko pita narod. Mogu brate oni ponovo da svercuju benzin, cigare, kafu, i farmerke. Vrlo vazno.
...
Razmisli, da li ce to ponovo da rade ljudi, ili nece?
Mirko

dajte narodu odgovor

pre 15 godina

Zašto se ne oglasi i onaj deo DSS-a koji je protiv koalicije sa SRS-om?
Da li to znači da ćemo uskoro imati nove izbore?

GOXI

pre 15 godina

Cista matematika, sistemom provere dodjete do cinjenica i istine. To sto se meni ne svidja ne menja zbir i cinjenicno stanje. Mogu ja da lupam u serpe, duvam u pistaljku 2+2 ce uvek biti 4

Maja

pre 15 godina

Dajem predlog da DSS, a kako bi koalicija bila jos cvrsca, promeni ime u RSS. To ionako vise odgovara stvarnosti. 'Naslov' DSS je 'promasena tema'.

boban,nis

pre 15 godina

Zasto li se taj covek uopste bavio politikom kad je na kraju postao radikal.Kazu sve zavisi od SPS-a.Ne,sve zavisi od DSS-a i od njihovog preobrazenja u radikale.Tu je Tadic potpuno u pravu.Oni su krivi za sve.

Prevodilac

pre 15 godina

Intesantno da gospoda iz DSS to nisu rekla pre izbora, nego posle. Pre izbora su pricali kako narod treba da glasa za njih, a oni ce posle da vide s kim ce. Bruka! Da li su svi DSS glasaci znali za pakt Voje sa Vojom i kako se sad osecaju?

Aleksandar

pre 15 godina

Tadić treba da se kloni konstrukcija koje nisu tačne. Narod je sada na izborima kaznio Koštunicu jer je izmišljao neku "potpisanu nezavisnost Kosova" i sl. Narod nije glup. Narodna volja je 126+ poslanika i to je to! Niko nema pravo da to ospori (pa ni da preti iako je to možda samo propaganda). Inače, ja sam glasač DS-a i mislim da je bolje da se dozvoli Koštunici da napravi vladu sa radikalima i da potpuno uništi i sebe i radikale i socijaliste. Pa lepo, da na sledećim izborima dobijemo apsolutnu većinu (koji bi mislim bili vrlo brzo).

dosta mi ga je

pre 15 godina

Tako nam i treba, da nas ovaj covek j**e u zdrav mozak. Tako je radio zadnjih nekoliko a vidim da ce tako da nastavi i dalje. On je vrhunac politicke demagogije. Da covek pukne od muke. I sada bih samo pitao one koji nisu hteli da glasaju iz "visih" ciljeva sta imaju da izjave na ovo...

Draga

pre 15 godina

Bojim se da će doći do toga da će gradjani morati da vam pojašnjavaju šta je bila njihova izborna volja i da je to jedini način da se vi političari već jednom prestanete igrati sa našim životima. Sram vas bilo sve zajedno.

sinisa

pre 15 godina

Volja gradjana na predhodna 2 izbora za predsednika je jasna.Tadic je pobedio Nikolica.A to sto DSS,SRS i SPS mogu da formiraju vladu ne znaci da su svi glasaci ovih stranaka za to.Pravac u kome se krece zemlja se odredju je na prdsednickim izborima jer se tu gradjani jasno opredeljuju za jednu ili drugu opciju!

Siri dalje

pre 15 godina

Kostunice, ovu bitku ces izgubiti jer se nemas zasto boriti. Kosovo je otislo i to dobro znas i ti i tvoji malobrojni glasaci. Boris se samo za fotelju, a sa druge strane za protivnike imas Nas koji smo za Evropu, i imamo cilj za koji cemo se boriti.

paja

pre 15 godina

Надам се да ћете дозволити и некоме коме се аргументи г. Коштунице чине логичним и оправданим да то и овим путем каже? Ако ЗЕС после свега у финишу преговарања успе да састави већину од минимум 126 посланика - опет у реду! Зар је потребно толико злобе и једа сипати на политичког противника? Онима који најављују да ће у случају састављања "народњачке" коалиције напустити Србију, желим као неко са скоро 40 година живота у Зап. Европи да кажем: Ако добијете визе, легалан боравак и дозволе за рад, остаје још увек проблем признавања евентуалних диплома, налажење посла и онда оно најгоре, што вам се неће допасти: озбиљан и тежак рад, уз малу плату (јер сте странац) и тешко разочарење када откријете да не тече мед и млеко и не падају печене шеве са неба и да вас нико неће дочекати раширених руку.

Svetozar

pre 15 godina

Nazalost, Srbija ce zauvek ostati talac necije politike (Tito, Sloba, Voja 1. , Voja 2. ...).
Ne razumem narod! Pa vise od 50% glasaca je glasalo za crnu listu i sta se sada svi tu busaju sto oni hoce da formiraju Vladu.
Samo se setite reci Gagija Jovanovica iz filma Profesionalac : Nije Sloba kriv, mi smo krivi, mi smo g....!

Bojan Zdravkovic

pre 15 godina

Takodje je u demokratskom duhu da neko,ko pre godinu dana dobije nekih 15% a sada 11% trazi mesto premijera.Tesim se, mogu da rade sta hoce, ali bezobrazluk se placa. Zbog bezobrazluka sam skoro izgubio pravo glasa.

Cex

pre 15 godina

"Mladenović je rekao da bi koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, Srpska radikalna stranka, koalicija Socijalističke partije Srbije, PUPS i JS, sa Bošnjačkom listom u republičkom parlamentu imala stabilnu većinu od 130 poslanika."
Ova izjava je običan blef. Teško da će Bošnjačka lista, PUPS i JS gledati i ćutati kako sve u Srbiji propada kao devedesetih dok se nazadnjaci bave samo Kosovom i obračunom sa DS-om. Njihova većina je vrlo labilna i može se održavati samo diktaturom, koja nema šanse više da prođe u Srbiji. Prema tome, oni nemaju stabilnu većinu i Tadić bi to morao da iskoristi kao argument i zauzme tvrđi stav prema SPS-u u predstojećim pregovorima.

vladimir

pre 15 godina

Glasao sam za Tadicev blok, ali Kostunica je u pravu. Srbi su vecinom glasali za stranke ciji prioritet nije ulazak u EU. Iskali ste, evo vam ga. Zelim vam svima mnogo srece sa Putinom i Lukasenkom.

Nikola

pre 15 godina

A zasto gospoda iz DSS-a nisu PRE izbora nikad potvrdili da ce u koaliciju sa radikalima? E, zbog toga se oni na ovakav nacin direktno protive volji jednog dela svojih biraca.

yuga

pre 15 godina

Jeste da je licemerna izjava g.Kostunice ali prvi put se slazem sa njim ( puj puj, ne ponovilo se). Matematika je jasna i ako oni formiraju vladu (ne daj boze) to je 100 posto demokratski.

Zabrinuti, Holandija

pre 15 godina

Zasto kukate zbog Voje doktora Kostunice? On se samo sluzi svim politickim sredstvima makar to Srbiji donelo nove redove za benzin, ulje , cekanje na plate i izolaciju od sveta.Morali ste gospodo demokrate da predpostavite sve poteze gubitnika sa srpske desnice.Meni samo jos preostaje da se spremam na ponovo slanje pomoci familiji.

đokista

pre 15 godina

Razmišljao sam da li da pošaljem komentar ili ne, ali moja sestra misli da "nije srpski ćutati" pa eto ipak... Da li vi, poštovana gospodo koja ste poslali vaše komentare, zaista mislite da K.dr V. daje i pet para za vaše mišljenje. Ovo je još uvek Srbija i takvi teško tonu . Činjenica je da bi takva faca vrlo rado žrtvovala sve nas radi svog ličnog samozadovoljstva. Ne zanima njega Kosovo, ne zanimaju ga ljudi, ne zanima ga ništa drugo osim njega samog. To je "čovek" koji najviše voli svoje ogledalo i misli da je taj kog u njemu vidi pametan. Ko još može, uz sebe, da drži lika kakav je V.I.? Zato vam, poštovana gospodo istomišljenici kažem, sačekajte da ovi "narodnjaci" formiraju vladu (ako je formiraju!) pa cemo opet na ulicu. Takva populacija razume samo zviždaljke i lonce jer 99,9% njih ne zna sva slova. Manite pisanje!

Ljubica

pre 15 godina

Citam danima vesti,i sve vise i vise osecam kao mi se grlo steze a dusa jeca.
Osecam da ja ovde kao pripadnik omladine nemam sta da trazim,da za mene ovde nema buducnosti.Zivim kao u zatvoru,dok moji vrsnjaci putuju svetom,kampuju,upoznaju se druze..a sta ja ovde da radim... Zar da ceo zivot zivim kao podstanar,sklapam kraj sa krajem i tracim svoju mladost i godine... Samo zbog glupe politike i ljudi koji zele samo vlast.
Ne! Ja se gubim odavde,bolje sutra cu potraziti negde drugde,ovde je sve izgubljeno.

Vlasta

pre 15 godina

Ima jedan "mali" problem kod g. Kostunice, a koji on nikako ne uvidja: politicari ODGOVARAJU narodu za svoja dela. G. Kostunica ne treba da misli da ce ga to pitanje odgovornosti zaobici. Ono ce doci na red kad-tad, sto kasnije to gore po samog g. Kostunicu.

pacac

pre 15 godina

126 poslanika je definitivno demokratski princip. Samo mi nije jasno, kako je demokratski pricip da manji partner u vlasti ima premijera? Neke to objasni Kostunica.... ili je to problem onih koji mu to dozvole.

Milos

pre 15 godina

Kostunica je nazalost u pravu.Sigurno da vecinu cine SRS+DSS+SPS,znaci da je to volja gradjana.E sad sto neki nisu izlazili da glasaju u nadi "lako cemo"...I mislim da nema coveka u Srbiji koji nije mogao da pretpostavi da ce koalicija biti SRS-DSS/NS,tako da ne verujem da glasaci Kostunice nisu znali sa kim ce u koaliciju.

Gorki List

pre 15 godina

Sve ide napred sem Srbija. Kostunica ovde sve lepo kaze ali nam zemlja ode u propast. Steta i za socijaliste ali ipak smo mi jedna zemlja desnicara kada mogu partije s leva da prave koaliciju sa partijama s desna....ode nam zemlja u propast.

Davitelj

pre 15 godina

Jos cetiri godine,slobode za organizatore ubistva Djindica, i masovne ubice."Kosovo je Srbija"pretocice se u deseterac i vecnu zalopojku,koju cemo pevusiti sa Kalemegdana,gledajuci na Zemun,najblizi nam grad EU.

Duna

pre 15 godina

Da Kostunice svaki glas je jednak, samo sto je Tadic dobio malo vise glasova od tebe.Da si obavestio glasace da ces sa Seseljom u koaliciju razlika bi bila malo veca.Do izbora si ti uvek bio neobavesten a za izbore nisi obavestio glasace ko je tvoja "ljubav" za fotelju u zgradi vlade.

Igor S

pre 15 godina

Ovi iz DSS-a su ispali najvece @#%& ikada. Prvo su, na predhodnim izborima, rekli da ne moze jedna stranka da ima i predsednika i premijera, pa su dobili mesto premijera, ali zato kada je doslo glasanje za predsednika, nisu podrzali Tadica. Da ne pricam o tome da se ne pita DSS ko ce biti predsednik Srbije, nego gradjani Srbije. Drugo, tokom cele kampanje za ove izbore su pricali kako mogu u vladu i sa SRS i sa DS, pa su 15min nakon rezultata rekli da su razlike izmedju DS i DSS nepremostive i time zeznuli sve glasace DSS koji su se nadali ulasku u EU. Trece, sada je naprasno SSP moguce podrzati. Cak i izjavljuju da sporazum nisu ni procitali, ali su zato celu kampanju zasnovali na pljuvanju DS, posto su oni, eto, tim potpisivanjem izdali Kosovo. Nemam reci za DSS i stvarno ne mogu da verujem da neko jos uvek glasa za njih. Ako ste za EU, glasajte za DS, a ako ne, onda za SRS. Nadam se da ce DSS, zajedno sa Kosunicom i Ilicem sto pre nestati sa politicke scene Srbije. Svaka Vam cast DSS-ovci. E to se zove izdaja Srbije. Svaka cast, bar ste mi olaksali dilemu da li da idem, ili da ostanem u Srbiji. Cao...

Aca_USA

pre 15 godina

Ovo je najbolje sto se moze desiti demokraski orjentisanim ljudima u Srbiji. Ono sto treba da nas zabrine je da licna netrpeljivost i borba za vlast po svaku cenu jaca od deklarisane programske orjentacije demokratskih partija. Ja ni posle 15+ godina ne mogu da vidim razliku u partijskim programima DS i DSS; da dodamo tome i nijanse LDP, G-17, Gradjanskog saveza). DSS pokazuje da mu nije mrsko da ide sa partijama koje imaju diametralno suprotni pogled na mnoga pitanja.
Radikali zasluzuju da vladaju kao najveca politicka partija u Srbiji. Licno bih voleo da vidim kako ce to Radikali "sacuvati" Kosovo i oziveti privredu.
DS ce biti bolje da bude jedno vreme u opoziciji i da konsoliduje demokratkse snage. Verujem da ima veliki broj simpatizera DSS koji nece preci preko saveza sa SRS ili SPS. Ja razumem zelju za vlast ali preko nekih moralnih nacela se ne moze preci.

Miki EU

pre 15 godina

Kostunice,jos jedna manipulacija,tko zna koja po redu,sa gradjanima Srbije.U demokratskom svijetu volja gradjana se manifestira prema programu one stranke kojoj su dali najvise glasova.To ne podrazumjeva da ta stranka mora uvijek dobiti preko pedeset odsto glasova da bi volja bila nedvosmislena.Druga stvar bi bila,gospodine legalisto,da su radikali,narodnjaci i socijalisti,kao koalicija,sa istim,ovaj puta antievropskim programom(smijesna je tvrdnja da mozete postavljati uvjete EU,sustina je da ste vi protiv EU)usli u izbore i kao koalicija dobili izbore.Onda nitko ne bi mogao osporavati vasu opciju kao volju naroda.Volio bih vidjeti vase lice,makar i formirali vladu,ako Sporazum prodje ratifikaciju.To je prava opasnost za vas,jer poslije toga vase ostajanje na vlasti,poslije svih lazi o Sporazumu,bilo bi cisto licemjerje.Uostalom,ukoliko ste toliko sigurni u svoju opciju za boljitak Srbije,kako tvrdite,predlozite tajno glasanje u Skupstini,pa neka vasi i protivnicki poslanici,slobodno i po svojoj savjesti,odluce o ratifikaciji.I sami znate kakav bi rezultat bio i zbog svega toga,vi volju gradjana niste nikada postovali niti cete postovati.Srbi slozno u EU,radi se o vama i buducnosti vase djece.

Apstinent

pre 15 godina

A gde je sad Vojina prica o legalnosti i LEGITIMITETU? Ako se i desi "crveno - crna" koalicija, bar neka pusti Tomu za premijera, da bi svi oni koji su glasali za DSS bar vide da su glas dali radikalima. A garantujem da u onih 11% ima bar polovina proevropski nastrojenih gradjana, koji su podlegli kampanji i laznim pricama o Kosovu i ssp - u. Zato predlazem da Toma bude premijer (kad vec ne moze predsednik) pa da na narednim izborima ova "crveno - crna" koalicija ne dobije ni 5% zajedno. Nadam se da gresim, ali oni nista dobro nece doneti narodu u Srbiji, kao sto sam ubedjen da ce ova njihova prica o granicama i suverenitetu jos vise podeliti ovu napacenu zemlju.

anchi

pre 15 godina

neverovatan covek ovaj Kostunica! pravi se tosa...cuj postuje volju gradjana, a ne postuje volju svojih clanova!
danima se pitam zasto se Aca Popovic nije nalazio na sastancima koji su vodjeni sa SRS oko formiranja vlasti u BG...prvi dan nisu ni dali objasnjenje zasto nije prisustvovao, drugi dan rekose da ima zdravstvenih problema, onaj portparol DSS govori narodu i gradjanima da su na Go DSS zajedno sa glasom Popovica dogovorili podrsku Vucicu za gradonacelnika a glede danas izjave Ace Popovica koji kaze da pored funkcija on ima i drugi zivot u kome sada uziva! E pa ja imam pitanje i za gospodina Kostunicu i gospodina Mladenovica, zasto govorite neistine i zasto javno ne kazete narodu da se vas kandidat za gradonacelnika verovatno gnusa mogucnosti da sa radikalima suruje te zbog toga sada uziva u drugom zivotu koji ima pored funkcija, i zasto na osnovu toga ne kazete istinu i priznate da ste zloupotrebili i lik i delo gospodina Popovica u vasoj predizbornoj kampanji, jer gospodin kostunica, deklarisani legalista, mora da se suoci sa istinom i izbornom voljom gradjana zato sto su glasaci DSS u Beogradu svoj glas dali gospodinu Popovicu. Ako izostanci gospodina Popovica sa tih dogovora sa SRS, i ova njegova izjava potvrdjuju da se on distancira od Kostunicine odluke da pravi vlast sa radikalima u Beogradu, onda to znaci da ti glasovi koje je dobio gosn Popovic u Beogradu, ne pripadaju DSS!Znaci da gospodin Kostunica ipak manipulise izbornom voljom gradjana u Beogradu! Mozda je u pravnom i legalistickom smislu u redu da se tako postupa, ali to ne abolira kostunicu da je rec o teskoj prevari gradjana Beograda koju je izvrsio iako je to mozda i pravno i legalno, sigurno nije LEGITIMNO!Gospodine Popovicu, ako sam pravilno protumacila vas izostanke i vasu izjavu, vi ste jedan retko castan i posten covek u ovoj Srbiji!

Mikro

pre 15 godina

A sta cemo sa izbornom voljom onih koji su glasali za SPS (stari komunisti i partizani) koje hvata jeza od radikala, kao i onih koji su glasali za DSS, ne glasajuci za mogucu postizbornu koaliciju DSS-SRS, a ima i takvih?

h1ghwaymen

pre 15 godina

Izgleda da vrli nam predsednik ne zaostaje preterano sa sludjenim izjavama od odlazeceg nam premijera.
Njegovi napadi na mogucu parlamentarnu vecinu koja ne ukljucuje DS, su krajnje neutemeljeni ni u cemu.
Padaju optuzbe da narod nije glasao za tu "anti-evropsku" opciju, a s druge strane i ne gleda da oni koji su glasali za DS, sigurno nisu zeleli da vide SPS u vlasti!
Dakle, ko napravi vecinu, to je volja naroda. Sve ostalo su price za laku noc.

Miroslav Tosic

pre 15 godina

Bez obzira na moja osecanja i politicka opredeljenja (koja su naravno na DS/LDP strani), stvaranje koalicija je legitimna stvar i bilo koja kombinacija veca od 125 poslanika je opcija koju su gradjani Srbije odabrali i koja se mora postovati.
Miroslav

ehhh

pre 15 godina

Otisao bih ja,ali ovo je moja kuca. Moram da ostanem da se borim! Znam da sam time sebi zapecatio sudbinu! Srbija je zemlja bezakonja i nepostenja i uvek ce to i biti.
Ja pozivam sve ljude orijentisane ka Evropi da izadjemo na ulice i iskazemo svoje nezadovoljstvo!

Prevodilac

pre 15 godina

Svejedno koju vladu dobijemo, ona treba da zraci i siri optimizam, da ga prenosi na gradjane i da stvara osecaj sigurnosti.
Samo je jedno sigurno: Babarogu-vladu koja ce nas prepadati, ili Baba-Jagu-vladu koja ce nam samo crno predskazivati gradjani (biraci) niti su birali, niti je zele.
Ali pogledajte politicke pretendente za novu vladu: Sve sami misticni predskazivaci crnog vremena u crnoj rupi!

Ivan

pre 15 godina

Problem jeste u tome sto je meni pre izbora moja baka govorila da je Kostunica pravi demokrata, i da nece nikako da napravi koaliciju sa radikalima. Ima jos par ljudi koje poznajem a koji su glasali za DSS a imaju veliki otklon prema SRS-u. Problem je u tome sto ljudi jos uvek veruju u onog Kostinicu od 5. oktobra 2000. godine. Upozoravao sam ih da to nije taj Kostunica, i da on nije nosioc te ideje, ali oni su me pravili ludim... Tako da se ja ipak slazem sa Tadicem da je volja gradjana bila evropska Srbija! Pa ajde Kostunica djene-djene, ali ja sam Ilica smatrao jastrebom demokratije a on postade veci radikal od samih radikala...
hvala!

Urbaniak

pre 15 godina

Ukoliko se obnovi crveno-crna koalicija, Srbija vise nece biti u blatu, pretvorice se u pepeo.
Usledice masovna bezanija preko granice na nivou one vidjene 90-tih kada sam i ja sam otisao. I tada je naravno postovana narodna volja.
Kad bolje razmislim, pa Srbiji realno preti opasnost od gradjanskog rata.
Nismo ni prvi ni poslednji narod na planeti koji je nestao sa lice zemlje, a to nam se desava uveliko.

Dragana

pre 15 godina

Jeste neko je glasao i za DSS. Ali VECINA SRBIJE je izrazila zelju i volju da krene putem EU, a nesto se ne secam da je to program o kojem DSS prica. Narod bira ono sto zeli, a ne vi koji pokusavate da se dogovorite izmedju sebe sta je za koga dobro.
I nesto pominjete Kosovo? Pregovore? Pregovore koje DSS i radikali znaju da vode su agresivni i mogu samo da pomognu jos vise Albancima sa Kosova da potvrde da je politika koju Srbija vodi agresivna. Onda su jos blize cilju koji su inace vec ostvarili i to u radikalskoj vladi sa Milosevicem.
I da dobijete vladu, kladim se da cete opstati, na tegove, godinu dana. Ali zato cete uspeti da vratite Srbiju 15 godina unazad sa vasim vladanjem. To je ono sto mene najvise plasi.

Rade

pre 15 godina

Mene sada stvarno zanima : ko je u ovoj situaciji Juda. Ali ništa zato. Pristali smo ( neki se sada kaju) na tu demagogiju, sada treba da istrpimo. Au, pa ovaj će da bude duže od Miloševića. Treba da priznamo da nas je preveo žedne preko vode, malo i uz pomoć Tadića.

Dejan

pre 15 godina

... Dakle, bolje ih je i pustiti da formiraju vladu. Svi oni su zeljni jos vlasti, Kostunjavi bi trazio najvise, nije mu Toma kao sto ga je pustio Tadic. To ce brzo da se raspadne posto je sve vestacko. A onda bi " drugovi, komunisti, partizani, radikali i ostali " svi glasali za DS, koja je jedina ostala dosledna svojih principa i u normalnoj koaliciji. Sad kad bi ponovili izbore ( ih sto nece ), ne bi kostunjavi, grobar, i ostali osvojili svi zajedno ni 10 % glasaca. Ali nismo mi te srece. Trebalo bi B92 da pokrene na svom sajtu glasanje tipa " sta gradjani misle o koalicijama "pa onda to objave u svojim vestima. pa da vidimo. Napred za Borisa, Mladjana i Cedu.....

zorica

pre 15 godina

O cemu prica ovaj covek, Kostunica dr Vojislav? O kakvoj volji gradjana? Za sta? Kakav je racio te politike? Cime misle da sacuvaju Kosovo ako nas uniste, odvoje od izvora zdravlja, kulture i prosperiteta, i kao zemlju i kao narod?
Davne '78. su nas vodili na Kosovo, u cuveni ekskurzijski obilazak manastira. Divni manastiri, nasih predaka delo, mir i svecana tisina. Imali smo 12 godina i osim u zidinama manastira, na svakom drugom mestu se osecali kao da hodamo po jajima: svud smo spustali glas, nastavnici su bili zabrinuti, gledali su nas oni nepoverljivi ljudi s belim kapicama kao da smo s Marsa. I nepozeljni. Tako smo se i osecali i jedva cekali da se vratimo u Srbiju. Pa mi ni manastiri nisu bili razlog da volim to parce zemlje. A onda dogodine s roditeljima u Italiju, sloboda, zamor, moj jezik koga se ne stidim i koji se mesa s drugim lepim jezicima, leprsave haljine, hladne limenke, pesma na trgovima, veseli Rim, namrsteni Mojsije, umilna Firenca sa jos umilnijim Davidom... Bez vize, bez straha, bez sumnje da sam prihvacena takva kakva jesam. Evropa je moje prirodno staniste, Mikelandjelo je moj kao i zaduzbine nasih kraljeva, kao i moj Beograd. Kako Kostunica dr Vojislav misli da vrati Kosovo na kojem decenijama zive ljudi koji nam nisu skloni, tako sto ce za njega trampiti Evropu koja nam je uvek bila sklona? Koju volimo, uprkos packama? Nikad se u Evropi nisam tako lose osecala kao na tada Kosovu, a onda je to i formalno bila jos srpska zemlja. I to nece promeniti niko drugi do Evropa sama, ne Kostunica, ne Rusija. "Go to a nunnery", rece Hamlet u ljutnji i ocaju. A zasto je ovaj covek ljut? Zato sto ga necemo? I sto necemo da se odreknemo zivota i buducnosti u ime slavne proslosti? Za mene su Beograd i Srbija bili i bice Evropa, a on i radikali samo ostaci osmanlijskog mentaliteta: zrtvovati druge za svoju velicinu i vlastodrzacke ambicije. Svilen gajtan.

The Blue

pre 15 godina

Da postujete volju gradjana ODAVNO bi bili u politickoj penziji.
Da postujete svoje birace, pre izbora bi ste im saopstili da HOCETE u koaliciju sa radikalima.
Da postujete Predsednika Srbije i gradjane koji su ga VECINSKI odabrali ne bi ste ga oslovljavali izdajnikom...
Da postujete SVET oko sebe ne bi gorele ambasade, pljackala strana predstavnistva i lomila imovina STRANACA koji ovde uposljavaju na DESETINE hiljada NASIH ljudi.

Milan

pre 15 godina

Umesto da gradjani krive Tadica sto je morao sa drugima da pravi vlast, trebali bi da pogeldaju na sebe i da razmisle kome oni i ljudi oko njih daju glas.

"Nije tajna da ja nisam bio u vecini. I nije tajna da sam ja retko kad u ovoj zemlji bio u vecini, i nemojte da me zbog toga krivite." -Dr. Zoran Djindjic

Tadic je morao kao i Djindjic da se "igra" sa Kostunicom i svima ostalima u vlasti jer sami nisu imali vecinu. To je cinjenica i nemojmo da izvrcemo stvai.

Vanja

pre 15 godina

Nazalost, Kostunica je u pravu, izborna volja gradjana ce biti ispostovana kod onih koji sakupe 126 poslanika. Meni je nezamislivo da oni budu u vladi, da recimo premijer bude Toma Nikolic, Covek sa srednjom skolom na premijerskom mestu, strasno, ili opet Kostunica,to je vece zlo od manjeg u kome bi na vlasti bio DS sa SPS, mada mi je i to nezamislivo, Dacic kao predsednik skupstine ili premijer , ma sta bilo.... ali stvarno ne rezumem Tadice kada govori o prekrajanju izborne volje gradjana ako DSS sa radikalima i SPS formiraju vecinu, kao da se to ne bi desilo iako bi DS formirao Vladu sa SPS. Isto tako ne razumem tu vrlo nerazumnu pricu o legitimnim i demokratskim sredstvima kojim ce spreciti formiranje vlade sa radikalima?!Da li neko moze da objasni koja su to legitimna i demokratska sredstva i nacini???Osecam se kao potpuni ignorant kada slusam i njega i Jeremica koji to objasnjava recima da su ovi izbori imali referendumski karakter i da se narod u vecini izjasnio za listu Evropske Srbije?! Ovih 17 godina sam apsolvirala politicku trgovinu i cinjenicu da kao birac nemam kontrolu svog glasa, a sada sam se suocila sa cinjenicom da glasajuci za DS ustvari uvodim SPS u vladu, zbog cega ce svi moji sledeci glasovi biti upuceni nekim malim partijama, madjarima, albancima kome god, ali ne onima koji ce moj glas zloupotrebiti za uvodjenje i odrzavanje SPS ili radikala u vlasti, mada to sada i nije teme. Ako su ovi izbori bili referendumski, gospodine Jeremicu, i da je narod bio u vecini za evropsku Srbiju, mi danas ne bi strepeli od mogucnosti da radikali, DSS i SPS a formiraju vladu.Elem, ako bi Vlada koju bi formirao DS i SPS, po vasem misljenju prihvatljivija, dozvolite za mene je to mozda samo malo manje zlo, ali nikako ni to nije prihvatljivo. Kao glasac DS, osecam se prevereno i bez obzira na blisku cinjenicu da bi ta vlada sa radikalima trosila sredstva deviznih rezervi kao sto je to najavljivala Jorgovanka i propasti Srbije kojoj smo blizi nego ikad sa takvom vladom, zrtvovala bih svojih i 10 godina, kao i detinjstvo moje cerke koja bi zajedno sa mnom mnogo losije zivela sa takvom Vlascu, samo da se DS ne kompromituje i ne uvede u vlast SPS.

Figaro

pre 15 godina

Ja ne znam zašto se mi toliko nerviramo oko pravljenja vlade.Nek SPS pravi vladu sa radikalima i narodnjacima ako hoće,to je njihova stvar.
Samo znam da neće dugo trajati i to socijalisti vrlo dobro znaju.

efodix

pre 15 godina

Iskreno se slazem s vecinom vas ovdje koji mislite da ce nova vlada koju Kostunica zagovara biti vrlo losa za Srbiju, pa i za regiju, ali nazalost brojke su vam takve kakve jesu. Jedino cemu se mozete nadati je da ce Nikolic ublaziti svoju retoriku kad dodje na vlast. Slicno je bilo ovdje sa Sanaderom i HDZ-om. Dok je bio u oporbi je pozivao na rusenje vlade i prekid suradnje s Haagom, a cim je doso na vlast je poslao Gotovinu u Haag i posjetio pravoslavnu crkvu u Zagrebu...Iako, ruku na srce, u ovom trenutku ipak samo mogu reci da mi je drago da sam s ove strane Drine.

mile_r

pre 15 godina

Mozda je ovo prvi put,od kada je na vlasti,da Kostunica kaze istinu.A istina je da u demokraciji vecina odlucuje,pa to se svidjalo nekome ili ne.Samo je zalosno da ce jedan takav covek,koji nema poverenje ni 1/10-ine gradjana ponovo voditi ovu zemlju.Cija krivica....svih onih koji vole da zive u mraku,kojima ne smeta nezaposlenost,siromastvo,socijalna beda,lopovluk i nesigurnost.
Mozda sve nije gotovo,jer ovo je mozda jedina i poslednja prilika za SPS da se vrati u evropsku socijalisticku familiju a to sigurno nece sa Kostunicom.I ako vole svoj narod,ako znaju da okrenu ledja proslosti,da pokazu gde je izlaz iz tunela,od svih stranaka mogu najvise da dobiju.Nije Evropa zlato,zivim na zapadu,ali bez Evrope nema investicija,nema posla,nema lepseg zivota,nema buducnosti.Ipak,ona je najbolje zlo sto moze da nam se dogodi.
I na kraju,bilo koja vlada moze da se srusi,ali samo na miran i demokratski nacin.Bilo koje nasilje ili pretnja,dokaz su slabosti onog koji krene tim putem.

Marko_O

pre 15 godina

Kostunica je bio predsednik vlade 2 puta u dva mandata,ne znam kako bi mogao i 3 put ,ne znam kako je to u ustavu definisano,ali mi je glupo da on sad sam sebe namece uz pomoc crveno crne koalicije .

Igor

pre 15 godina

Ovo je dobra stvar za Srbiju. Konacno se zna ko je sa kim i to je dobar pocetak. Narodnjaci,SRS+SPS na jednoj strani i Demokratski blok na drugoj strani. I naravno, ko u ovom rasporedu ima vecinu treba i da vlada. A demokrate treba da imaju dostojanstva i ne placu kao mala deca za foteljom vec idite u opoziciju podignute glave, konsolidujte svoje redove i cekajte nove izbore. Ja mislim licno da nema nista lose kad se promeni vlast, to moze samo dobro da bude za Srbiju. Niko nije savrsen, niko nije nezamenjljiv, to je demokratija....inace nisam clan ni jedne stranke.

Đorđe

pre 15 godina

"DSS čvrsto stoji iza svojih odluka i mi smo jasno javnost obavestili o našem izboru sa kim ćemo razgovarati o budućim koalicijama i o formiranju nove vlasti", kaže Mladenović. Sve što su pričali u predizbornoj kampanji bilo je da će o koalicijama razgovarati posle izbora. Stvarno ne mogu da verujem da sad daju ovakve izjave. Niko iz DSS-a nikad nije JASNO obavestio javnost o bilo čemu.
I još kaže da jasno stoje iza svojih odluka. Da li ste gospodine Mladenoviću jasno stajali iza odluke kada ste prošle godine glasali da Tomislav Nikolić bude predsednik skupštine, a samo dva dana posle glasali protiv njega?
Gospodo NEOBAVEŠTENI, ako niste znali zajedno sa Veljom ste dobili 10% glasova i godinama beležite tendenciju pada i izborna volja građana svakako nije da Koštunica ostane premijer. I molim vas nemojte više da pričate kako stojite iza svojih odluka i kako jasno obaveštavate o vašim budućim koracima, jer ste vi sinonim za sve suprotno od toga.

milan

pre 15 godina

E ovako, Kostunica je vrlo mudar politicar, i zna vrlo dobro kako da barata sa svojim mini-procentom. Tadic je vodio politiku DS od pocetka ove godine kao da je hteo da je upropasti. Nikad nije imao onu stvar, pa da napravi rez kada treba. Naravno, bas iz tog razloga u vreme Djindjica niko nije ni znao ko je taj Tadic. Zeleo sam proevropsku vladu vise nego ista, cvrsto verujem da nam je jedini izlaz u EU sa kojim god predsednikom ili vladom. Ali molim vas, samo jedno pitanje: SPS ODLUCUJE?? IVICA DACIC se nesto pita???? NUDI MU SE VICE_PREMIJERSKO MESTO?????? Ja za to nisam glasao!!!!! TADICU razocarao si me za ceo zivot (ne znam koliko se vec zutih kartona dobio od mene, ali ovo je definitvno crveni!!). A ti Cedo, budes li nastavio da pricas kako ces da pomognes Tadicu da se zagrli sa SPS-om, i ti ces da mi ugasis i to malo svetla koje imam.
Ljudi, pola Srbije hoce SRS, DSS i SPS u vladi, i to je to. Na zalost. Njihova koalicija je jaca i stabilnija od nase, zdravo. Laki noc djaci, vidimo se za koju godinu, nadam se da cete malo da se opametite 'evropljani', i da cete ovog puta stvarno da radite za drzavu, a ne za fotelje.

Milorad

pre 15 godina

Ljudi, covek ima pravo. Ne vidim kojem delu ove izjave V.K. se moze zameriti. Ja licno sam negde izmedju DS and LDP u smislu politicke orjentacije ali cinjenica da DS koalicija ima vecinu glasova ne znaci da ona moze da formira vladu. Nadam se da ce Tadic postovati proceduru sto se toga tice. Ja licno mislim da je bolje da ZES ide u opoziciju nego da suruje sa onim Dacicem. Ali, naravno, to je samo moje skromno misljenje (* moja egzistencija nije ugrozena neulaznjem Srbije u Evropu sto znaci da ja treba jos manje da se pitam (ne zivim u Srbiji)).

dzigi

pre 15 godina

cinjenice su cinjenice. i uopste mi nije jasno zasto je tadic dao povoda da ga kostunica sa pravom proziva. treba da prizna poraz i sta je tu. idemo dalje... ko ima baterijsku nek je upali u predstojecem mraku.. ko nema.... svecu i ... i da cekamo da svane... nadam se da nece za to trebati 4 godine

markos

pre 15 godina

Mada nije bitno ko sam ja moram da podjem od sebe jer drugu stajnu tacku nemam. Glasao sam posle ko zna koliko godina i to iz jednog jedinog razloga, a to je da Kostunica ne bude ponovo premijer. Ma koliko da mi se ta ideja ne svidja ako su pravila igre poznata pre utakmice, pa zasto ona ne bi vazila i u toku, a i posle iste? Ako ovaj narod tako zeli tako ce i biti i dzaba je da gledamo kroz ruzicaste naocari i da naglas ocajavamo. Setimo se da je Toma Nikolic odmah cestitao Tadicu pobedu i to kako tesnu pobedu. Ako zelite da ih pobedite moracete da budete bolji od njih, a nikako suprotno.

silver bullet

pre 15 godina

Kostunica je podsetio da "saglasno osnovnim načelima demokratije i saglasno Ustavu Srbije samo 126 narodnih poslanika mogu predstavljati legitimnu većinu koja izražava volju građana Srbije. Kraj citata. Nadam se da ce to reci i kad SPS/manjine/ZES budu imali 130 poslanika u parlamentu i legitimnu vladu.

Don Quijote

pre 15 godina

Pa postovana gospodo moja draga, demokratija je vladavina demosa, to jest naroda. To jest vecine.
Kada je SRS, koju ja licno ne volim, bila najglasanija stranka u srpskom narodu, pravljene su koalicije u kojima je ucestvovala i DS i time je spreceno bilo da najglasanija stranka formira vladu. Tada vam to nije smetalo. Sada kada ste vi u toj poziciji, pozivate se na pravdu i postenje.
ovo je samo jos jedan dokaz da DS i njeni sledbenici nemaju ni "D" od demokratije i da su u svojoj sustini samo Titovi drugovi pioniri i drugarice napupele pionirke koji su malo poodrasli ali su zadrzali onaj stari mentalni sklop.

bogi

pre 15 godina

Matematika je, za sada stvarno na strani Koštunice, i najverovatnije će oforiti vladu i posle isteka mandata nestati sa političke scene. Sve mi je jedno ko će biti na vlasti, a na kraju krajeva ako i sa ovima bude bolje svima nama DOBRO JE. Medjutim u to ne verujem. Tačno Koštunica će nestati sa političke scene ili će još koji put uspeti pomoću ucena, laži i šta ti ja znam čega ostati na vlasti ali ja ne mogu više da gubim od života . NE MOOOOOOGUUUU

Panta

pre 15 godina

verujte, slutilo mi je da je Tadic napravio tragicnu gresku po dva pitanja. Prvo, stalno je u borbi oko Kosova iskljucivao primenu vojne opcije sto je ohrabrilo sve otimace Kosova da ce lako i bez pola muke da to i obave. Ja ne kazem da je trebao reci i da ce je primeniti, ali je trebao cutati. Poznata je ona narodna da ne pijete aspirin pre nego vas glava zaboli. Istu je gresku napravio i po drugoj stvari koju posebno izdvajam. Naime, u otvorenoj ekalaciji sukoba sa Kostunicom on je nastupao prpotentno i sa pozicija funkcije, sto je tqkodje nedopustivo, jer kao sef drzave na to nema pravo i morao je kada je izabran da svoju funkciju u stranci preda nekom od saradnika. narocito je nedopustivo njegovo stalno drsko ponavljanje da Kostunica vise nikad nece biti premijer i da on o tome odlucuje, sto je apsolutno apoliticno i van pametisto pokazuje da covek nije razmisljao ni do sutra a kamo li do prekosutra. Verovatno,on je racunao da je koalicija koju je skrpio trijumfalisticka a ne samo pobednicka, ali se prevario. Ona jeste pobednicka ali ne i trijumfalisticka. Takodje, u politici je morao racunati i na matematiku, kako bi Englezi rekli "aftermath". Rekao bih, Tadic je pobednik veliki gubitnik i to je istina koju ce morati progutati.
Na kraju krajeva, nikad se ne zna i to u svakom pogledu! I nikaj nije bilo da nekaj nije bilo sto rece veliki hrvatski pisac Miroslav Krleza.

milan

pre 15 godina

Pa zar vamljudi nije jasno da su sve partije koje se okupljaju oko tzv. narodnjacke koalicije iz istog jezgra potekle, Slobine DB. Naerno je to godina tako radjeno da budu podeljene u vise partija samo da bi odvlacile glasove proevropskim snagama u Srbiji. Tako je bilo i 90-tih, ko god je dao glas Kostunici i radikalima kao da ga je dao Milosevicu, a tako je i sad. sa ovakvim izbornim rezultatom narod Srbije Zasluzuje da pati narednih 20 godina. Cinjenica je da Kostunica kontrolise centre moci i da moze da neutralise kog hoce u Srbiji.

Posteno

pre 15 godina

Naravno da se postuje volja gradjana. Bilo je jasno kakva je politika Dacica, Kostunice i Tome vezano za Kosovo. Svi oni koji su glasali za njih pojedinacno glasali su za jedan te isti politicki stav prema Kosovu. Pa i ptice su na grani znali da je ovo vrlo moguc epilog.

binem se

pre 15 godina

Neznam sta sa gos. Kostunicom nije u redu ali iz dana u dan me sve vise plasi. Mislim da smo na sigurnom putu bez povratka ako on ponovo postane premijer.

Nada

pre 15 godina

Znali smo 2000 godine da je K0oštunica nesiguran partner demokratske opcije i da je bio gotovo nateran da se kandiduje za personu koja će pobediti Miloševića . E sada nam se to sveti , sada je Koštunica najveći srpski izdajnik sa maglom u glavi, patriota koji bi da žrtvuje Srbiju.Dali mu je kKosovo zaista kompulzivna opsesija ili su u pitanju skretanja ka majci Rusiji, mržnja u pravcu evropskih izdajnika , izgleda da je sve ovo zajedno. Teško nama , osećam preveliki strah od ishoda.

brahms

pre 15 godina

Vojo opet dobio izbore,tezi zadatak je izvrsen.Sad ostaje samo mala sitnica - povratak Kosova.Samo sredite NATO i to je to...
A onda je svizac zamotao cokoladu...