Subota, 03.05.2008.

09:29

Tadić: Srbija u EU, stabilan Balkan

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio na samitu lidera regiona da se Srbija nikada neće odreći svog integriteta, kao što se ne odriče ni ulaska u EU.

Izvor: B92

Tadiæ: Srbija u EU, stabilan Balkan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

dragan vidosevic

pre 16 godina

bravo i samo naprijed, Hrvat sam ali mi je drago da je Srbija krenula evropskim putem. gos. Tadicu svaka cast! dosta nam je vise milosevica,tadica,kostunica,tudjmana,susaka,djapica itd.itd. vrijeme je da zaboravimo i oprostimo jer oprost je naj veca moc covijeka, treba da mislimo na buducnost, nasu i nase dijece zato naorijed gosp. Tadicu i gosp.Sanader. pozdrav svim ljudima dobre volje!

Mare

pre 16 godina

Jesam za ulazak u EU, zelim da za par godina budem gradjanin EU, ali ova prica oko EU me stvarno vise zamara. Ljudi pa to je isto kao ona propaganda posle II svetskog rata kada su komunisti govorili kako sovjetske krave daju više mleka nego one sa zapada, ili ono nama je teško sada jer pre rata nije bilo ničega a onda su došli Nemci i uništili sve. Ne mogu da verujem da naši političari i funkcioneri na ovaj način vrše propagandu. Time ovom napaćenom narodu samo dižu pritisak i teraju ih da glasaju emocijama, a ne razumom. Mi u EU nećemo ući pa sve i da izručimo sve ove koje nam traže, dok ne ispunimo JEDINE uslove za ulazak u EU- a to su ekonomski. Pa EU nije udruženje zemalja za pomoć nerazvijenim područjima nego partnerstvo u kome bi trebalo da su svi približno ekonomski jaki i stabilni, a ne da imaju državu u stanju kao našem, pa da im se okačimo o fondove i muzemo ih praveći ih budalama. Kao i mi u njima i oni u nama vide interes, i to pre svega ekonomski, a ne prijatelje kojima jedva čekaju da pomognu. Stvarno mi je više dosta tih priča o EU, i sve me više bacaju u razmišljanje da li je ta EU jedna organizacija koja zahteva toliki publicitet. Pa i sam EU je u problemima. Zamišljena da bude protivteža SAD i bivšem SSSR pretvorila se u utopijski san o ujedinjenu Evrope, a pri tom je vode političari opšte prakse kao i kod nas, tipa Solane, Rena, Barosa i sl. Umesto da budu nezavisni imaju članice koje više slušaju šta im se kaže iz Vašingtona nego iz Brisela. Pa pogledajte Češku koja je instalirala štit i celu EU dovela u sukob sa Rusijom, sa kojom Nemačka, Frnacuska i ostale zemlje žele saradnju. I mi dok budemo plesali po taktu drugih njima nećemo biti zanimljivi. Daj da izvučemo što možemo više od te unije, budemo sa njima partneri, eventualno članovi, a ne da ovde širimo propagandu kojoj bi se i u Briselu smejali. Pa nama nisu uzori Bugarska i Rumunija, to su zemlje čiji su građani večito loše, pa i sada loše žive, mi smo takav standard imali i 90-ih mi treba da se ugledamo na Austriju, Italiju, Irsku, Češku, a ne na neke zemlje koje su primljene iz razloga trgovine sa članstvom između SAD i EU. Naravno i u tu EU treba ući kao i svaka druga zemlja, celoviti i bez pritisaka kojih je do sada bilo nebrojeno.

M. Stefanovic

pre 16 godina

Ako je Tadic patriot, onda je pitanje, sta je to patriot? Razmatrajuci to pitanje, niz godina, zakljucujem, da patriot idiot, koji bezobzirno na svoj zivot, zeli da zivi zivot svoga mrtvog oca. Poreklo je latinsko, patre-otac od cega je i onaj izvorni koren "Patriciani". Geografski, mi smo u evropi kao i sve druge evropske zemlje; Nece nas valjda potamaniti, ako ne potpisemo, kako bi prosirili "Lebensraum". Ovde se radi o politici i nametanju volje jacih nad nejacima, kakva je to buducnost i cemu se to mi toliko veselimo? Oprostite na pitanju, stvari su u magli i pomrcini, pred pomracenje.

dax

pre 16 godina

Tadic je ovom izjavom podsetio koliko nije ozbiljan drzavnik. Kao prvo da i un prizna kosovo kao nezavisnu drzavu srbija ne sme. i za neku socijalu dati kosovo koje ima velike zalihe ruda to se neisplati. Evropa nema alternativu to moze da prica maloj deci .samo nas narod nema alternativu pa glasa za neke poput vas. za tu evropu sam se borio pre osam godina i ako sam ima neki minimalac. Sad vasim uspesima nemam ni taj minimalac. i sad uzivam kopajuci na 30 .l.

Sara

pre 16 godina

"EU je najveći mirovni projekat u istoriji čovečanstva. EU štiti identitet pojedinačnih naroda, a istovremeno obezbeđuje ekonomski prosperitet za sve građane. To su tri razloga zbog čega ostajemo privrženi evropskom putu Srbije koji nema alternativu"
OVO je sustina svega i uzasno mi je zao sto veliki deo Srbije to nikada nece razumeti.
Svaka cast piscu govora, samo na ovom pasusu!

agim

pre 16 godina

Srbiji jeste mesto u evropi, Tadic jeste patriota i dobar politicar(sreca sto ga imate) ali jedno sto ne treba spominjati vise a to je bitka za kosovo. On zna vrlo dobro da kosovo je zavrsena prica ali zbog pritisaka sa strane mora to spominjati. Sto rece jedan ovde ,ne zvimo sto godina, korostimo nas zivot onako kako treba bez svadja, da se krecemo bez granica, kuda hocemo i gde hocemo pa onda ljudsko bice ce se sam brinuti za svoj zivot i gde mu je najbolje ce odluciti da ostane.
Ajde ziveli.

ripley

pre 16 godina

"Srbija ima i pravo i obavezu da na miran način brani vlastiti integritet i identitet i istovremeno puno pravo da osigura svoju evropsku budućnost". On je rekao da je reč o dva strateška i legitimna državna cilja, koji su apsolutno neodvojivi jedan od drugog."
Do juce su to bila dva odvojena procesa?!
Sto ne paze malo ti koji pisu govore...

Mirsada

pre 16 godina

Ako gospodin Tadic zeli da se neki zvanicnici pridrzavaju Rezolucije 1244 Vijeca sigurnosti OUN-a bi on trebao postati primjer postovanja tih obveza te isporuciti narusioce Rezolucija 819, 824 i 836 koji su Srebrenicu proglasili "Sigurnom zonom UN-a". Dok god Srbija stiti zlocince genocida i samim time i njihovo djelo, od svijeta ne moze ocekivati da ispostuje svoje obveze prema Srbiji. Kako dreknes u sumu, takav je i eho!

MR.BIBI

pre 16 godina

tako je gospodine predsedniče...
tako treba sa se predstavlja Srbija u Europi i u svetu....
a ne kako to čine samozvani patrioti,bivši premijeri i razni "magistri"..
moj glas za Srbiju u Europi

Milos Milosavljevic

pre 16 godina

Neznam koliko puta treba da ih pobedimo na kojekakvim izborima da bi prestali da sabotiraju brzi razvoj i evropske integracije ove napacene zemlje. Nadam se da ce 11. maja konacno shvatiti da nisu potrebni ovoj zemlji i pustiti nas da pozivimo koju godinu ko sav normalan svet u 21. veku.

nemanja

pre 16 godina

Nase integracije u EU se diverziraju sa vise strana.Ima dosta snaga u Srbiji koji su protiv tih integracija ali ne treba zatvarati oci ni na jasne znakove zemalja koje nas ne zele u EU.Mene evo vec zabrinjava podrska Rusije za nase integracije

Srna

pre 16 godina

"To je naš prvi ugovorni odnos s Evropskom unijom i mislim da je to važan korak, ne samo za građane Srbije, već za sve zemlje jugoistočne Evrope. On doprinosi ekonomskom razvoju i političkoj stabilnosti, uspostavljanju zajedničkih standarda. To znači da Srbija nastavlja svoj evropski put, ali i da ne odustaje od odbrane svog integriteta", rekao je Tadić". Ovako razmislja i radi pravi politicar koji je sposoban da vodi Srbiju ka boljoj buducnosti.

Visnja

pre 16 godina

Tadic je srpski patriota i to je pokazao vise puta. Znam da je nekim zao sto nije ekstremni nacionalista i lazov i sto se ne izivljava na pojedincima samo zato sto im se razlikuje nacionalna pripadnost, ali, sve ima svoju cenu. Evo, recimo radikali, oni su "istinski patriote" jer su vise puta kroz istoriju pokazali da su spremni da prebiju neistomisljenike (politicke i nacionalne). Ali, zato je Toma Nikolic 5 puta dobio "NE" od naroda na izborima. A sprema mu se i 6-i.

Sara

pre 16 godina

Kada je reč o Evropskoj uniji, Tadić je rekao da "Srbija smatra značajnom činjenicom potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju". Naravno da je znacajna cinjenica, ali to je samo pocetak ka potpunom ulasku u EU. A, nadam se da ce to biti sto pre.

Maki

pre 16 godina

11. Maja je krajnje vreme da odlucimo hocemo li u Evropu ili ne. Ali, mislim da su gradjani Srbije dovoljno svesni i znaju da je put ka Evropi jedini i pravi put za njih i da ce to i pokazati u nedelju 11. Maja.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Celoj Evropi, Evropskoj Uniji, Balkanu i samoj Srbiji je u interesu da Srbija sto pre udje u EU. Nazalost, zvanicnoj Americi vise odgovara da Srbija i dalje bude "pravi cir", okrenut Rusiji i ostaloj "crvenoj pravoslavnoj braci", sa svih strana okruzen neprijateljskim NATO-paktom. Amerikancima odgovara novi "hladni rat" sa Rusima, da bi podstakli posustalu privredu, pri cemu vec godinama koriste pojedine srpske politicare da to ostvare. Najsmesnije i paradoksalno je da im u tome pomazu bas oni, koji se non-stop bune protiv americke politike?! Pocevsi od pok. Milosevica, Seselja, Mire Markovic, pa do Tome Nikolica, Velje Ilica i Kostunice.
Evropa, EU i Balkan moraju prvenstveno stititi svoje interese, pa tek onda americke. Zato u sledecih nekoliko dana treba da daju punu javnu podrsku proevropskim snagama, da bi pobedili na Izborima.
Neka nam je Bog na pomoci. Ali, Bog pomaze samo hrabre, pravedne i istrajne. Od price nema nikakve koristi, ako se ne ode na biracko mesto, uzme olovka i zaokruzi SRBIJA U EVROPSKOJ UNIJI.
Boza Bogdanovic, Bor

Bojan

pre 16 godina

Srbija u EU, Kosovo u EU, Vojvodina u EU, Sandzak u EU - stabilnost i prisajedinjenje EU drzava na Balkanu nema alternativu.EU nema alternativu, sve drugo ima alternativu. Hvala ti predsjednice, sad znam za koga necu glasati.

Katana

pre 16 godina

E tako govori stalozen miran i pozitivan politicar o mnogo teskim pitanjima jezikom kulture,razumevanja a opet sa druge strane ostro i razumljivo,ne spominjuci nikakve vojske,pretnje i ucene.Takvi su nam od uvek trebali kamo srece da ih imamo jos mnogo takvih!!!

Igor MKD

pre 16 godina

MKD je od 1991 takoreci molila Srbije da obelezi granicu kako sto je uradila sa Bugarske,Grcke i Albanije , ali ona je namerno ostavljala taj problem otvoreni i neresen.Sada tehnicki Srbija nije u mogucnosti da to obavi.Da kazem da sada granica sa KiM je utvrdjena isto onako kako je dogovorena sa Srbije pre neke godine i ona se samo definise,neznam u cemu je problem.Mozda Srbija nemoze bez problema,

Milan

pre 16 godina

Postavio bih kratko pitanje. Dokle ce nasi predstavnici drzave, a ima ih prilicno, koji mogu i moraju da postave pitanje postovanja nase zemlje u spoljnopolitickim odnosima. Ovo nije prvi put da se zemlje bivse SFRJ odnose na ignorantski odnos prema nama a da nekad nemaju na to pravo. Izgleda da su makedonci zaboravili Fond za razvoj nerazvijenih i zajam za Skoplje da ostale ne spominjem. Stvarno je nekorektno sa njihove strane. Bilo je i drugih ispada kao sto je spomenik u Kumanovu i na Kajmakcalanu. U oba slucaja makedonaca kao boraca nije bilo a u Drugom svetskom ratu kao boraca je bilo i italijana koji su bili zarobljenici pa ih to niko nije mogao naterati. A koliko su nas samo oglobili u sankcijama to samo neke sluzbe sa njihove i nase strane znaju. Da ponovim. PRETERALI SU.

srbija u eu ali ne svercom...

pre 16 godina

da, srbija treba da udje u EU ali onda kada ispuni uslove. zivim na zapadu i citan dnevnu stampu u kojoj primerice komentatori nisu bas odusevljeni zadnjon odlukon da eu popusti prema srbiji i potpise sporazum o stabilizaciji jer jednostavno nije ispunila uslove. osobno smatram da se srbija ne treba svercati na ovakav nacin u eu jer interes srbije nije da udje u eu nesredjena nego kao sredjena drzava !

pozdrav iz stockholma

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Celoj Evropi, Evropskoj Uniji, Balkanu i samoj Srbiji je u interesu da Srbija sto pre udje u EU. Nazalost, zvanicnoj Americi vise odgovara da Srbija i dalje bude "pravi cir", okrenut Rusiji i ostaloj "crvenoj pravoslavnoj braci", sa svih strana okruzen neprijateljskim NATO-paktom. Amerikancima odgovara novi "hladni rat" sa Rusima, da bi podstakli posustalu privredu, pri cemu vec godinama koriste pojedine srpske politicare da to ostvare. Najsmesnije i paradoksalno je da im u tome pomazu bas oni, koji se non-stop bune protiv americke politike?! Pocevsi od pok. Milosevica, Seselja, Mire Markovic, pa do Tome Nikolica, Velje Ilica i Kostunice.
Evropa, EU i Balkan moraju prvenstveno stititi svoje interese, pa tek onda americke. Zato u sledecih nekoliko dana treba da daju punu javnu podrsku proevropskim snagama, da bi pobedili na Izborima.
Neka nam je Bog na pomoci. Ali, Bog pomaze samo hrabre, pravedne i istrajne. Od price nema nikakve koristi, ako se ne ode na biracko mesto, uzme olovka i zaokruzi SRBIJA U EVROPSKOJ UNIJI.
Boza Bogdanovic, Bor

Katana

pre 16 godina

E tako govori stalozen miran i pozitivan politicar o mnogo teskim pitanjima jezikom kulture,razumevanja a opet sa druge strane ostro i razumljivo,ne spominjuci nikakve vojske,pretnje i ucene.Takvi su nam od uvek trebali kamo srece da ih imamo jos mnogo takvih!!!

srbija u eu ali ne svercom...

pre 16 godina

da, srbija treba da udje u EU ali onda kada ispuni uslove. zivim na zapadu i citan dnevnu stampu u kojoj primerice komentatori nisu bas odusevljeni zadnjon odlukon da eu popusti prema srbiji i potpise sporazum o stabilizaciji jer jednostavno nije ispunila uslove. osobno smatram da se srbija ne treba svercati na ovakav nacin u eu jer interes srbije nije da udje u eu nesredjena nego kao sredjena drzava !

pozdrav iz stockholma

Bojan

pre 16 godina

Srbija u EU, Kosovo u EU, Vojvodina u EU, Sandzak u EU - stabilnost i prisajedinjenje EU drzava na Balkanu nema alternativu.EU nema alternativu, sve drugo ima alternativu. Hvala ti predsjednice, sad znam za koga necu glasati.

Visnja

pre 16 godina

Tadic je srpski patriota i to je pokazao vise puta. Znam da je nekim zao sto nije ekstremni nacionalista i lazov i sto se ne izivljava na pojedincima samo zato sto im se razlikuje nacionalna pripadnost, ali, sve ima svoju cenu. Evo, recimo radikali, oni su "istinski patriote" jer su vise puta kroz istoriju pokazali da su spremni da prebiju neistomisljenike (politicke i nacionalne). Ali, zato je Toma Nikolic 5 puta dobio "NE" od naroda na izborima. A sprema mu se i 6-i.

Igor MKD

pre 16 godina

MKD je od 1991 takoreci molila Srbije da obelezi granicu kako sto je uradila sa Bugarske,Grcke i Albanije , ali ona je namerno ostavljala taj problem otvoreni i neresen.Sada tehnicki Srbija nije u mogucnosti da to obavi.Da kazem da sada granica sa KiM je utvrdjena isto onako kako je dogovorena sa Srbije pre neke godine i ona se samo definise,neznam u cemu je problem.Mozda Srbija nemoze bez problema,

Milan

pre 16 godina

Postavio bih kratko pitanje. Dokle ce nasi predstavnici drzave, a ima ih prilicno, koji mogu i moraju da postave pitanje postovanja nase zemlje u spoljnopolitickim odnosima. Ovo nije prvi put da se zemlje bivse SFRJ odnose na ignorantski odnos prema nama a da nekad nemaju na to pravo. Izgleda da su makedonci zaboravili Fond za razvoj nerazvijenih i zajam za Skoplje da ostale ne spominjem. Stvarno je nekorektno sa njihove strane. Bilo je i drugih ispada kao sto je spomenik u Kumanovu i na Kajmakcalanu. U oba slucaja makedonaca kao boraca nije bilo a u Drugom svetskom ratu kao boraca je bilo i italijana koji su bili zarobljenici pa ih to niko nije mogao naterati. A koliko su nas samo oglobili u sankcijama to samo neke sluzbe sa njihove i nase strane znaju. Da ponovim. PRETERALI SU.

Srna

pre 16 godina

"To je naš prvi ugovorni odnos s Evropskom unijom i mislim da je to važan korak, ne samo za građane Srbije, već za sve zemlje jugoistočne Evrope. On doprinosi ekonomskom razvoju i političkoj stabilnosti, uspostavljanju zajedničkih standarda. To znači da Srbija nastavlja svoj evropski put, ali i da ne odustaje od odbrane svog integriteta", rekao je Tadić". Ovako razmislja i radi pravi politicar koji je sposoban da vodi Srbiju ka boljoj buducnosti.

Maki

pre 16 godina

11. Maja je krajnje vreme da odlucimo hocemo li u Evropu ili ne. Ali, mislim da su gradjani Srbije dovoljno svesni i znaju da je put ka Evropi jedini i pravi put za njih i da ce to i pokazati u nedelju 11. Maja.

Milos Milosavljevic

pre 16 godina

Neznam koliko puta treba da ih pobedimo na kojekakvim izborima da bi prestali da sabotiraju brzi razvoj i evropske integracije ove napacene zemlje. Nadam se da ce 11. maja konacno shvatiti da nisu potrebni ovoj zemlji i pustiti nas da pozivimo koju godinu ko sav normalan svet u 21. veku.

Sara

pre 16 godina

Kada je reč o Evropskoj uniji, Tadić je rekao da "Srbija smatra značajnom činjenicom potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju". Naravno da je znacajna cinjenica, ali to je samo pocetak ka potpunom ulasku u EU. A, nadam se da ce to biti sto pre.

Mirsada

pre 16 godina

Ako gospodin Tadic zeli da se neki zvanicnici pridrzavaju Rezolucije 1244 Vijeca sigurnosti OUN-a bi on trebao postati primjer postovanja tih obveza te isporuciti narusioce Rezolucija 819, 824 i 836 koji su Srebrenicu proglasili "Sigurnom zonom UN-a". Dok god Srbija stiti zlocince genocida i samim time i njihovo djelo, od svijeta ne moze ocekivati da ispostuje svoje obveze prema Srbiji. Kako dreknes u sumu, takav je i eho!

MR.BIBI

pre 16 godina

tako je gospodine predsedniče...
tako treba sa se predstavlja Srbija u Europi i u svetu....
a ne kako to čine samozvani patrioti,bivši premijeri i razni "magistri"..
moj glas za Srbiju u Europi

agim

pre 16 godina

Srbiji jeste mesto u evropi, Tadic jeste patriota i dobar politicar(sreca sto ga imate) ali jedno sto ne treba spominjati vise a to je bitka za kosovo. On zna vrlo dobro da kosovo je zavrsena prica ali zbog pritisaka sa strane mora to spominjati. Sto rece jedan ovde ,ne zvimo sto godina, korostimo nas zivot onako kako treba bez svadja, da se krecemo bez granica, kuda hocemo i gde hocemo pa onda ljudsko bice ce se sam brinuti za svoj zivot i gde mu je najbolje ce odluciti da ostane.
Ajde ziveli.

nemanja

pre 16 godina

Nase integracije u EU se diverziraju sa vise strana.Ima dosta snaga u Srbiji koji su protiv tih integracija ali ne treba zatvarati oci ni na jasne znakove zemalja koje nas ne zele u EU.Mene evo vec zabrinjava podrska Rusije za nase integracije

M. Stefanovic

pre 16 godina

Ako je Tadic patriot, onda je pitanje, sta je to patriot? Razmatrajuci to pitanje, niz godina, zakljucujem, da patriot idiot, koji bezobzirno na svoj zivot, zeli da zivi zivot svoga mrtvog oca. Poreklo je latinsko, patre-otac od cega je i onaj izvorni koren "Patriciani". Geografski, mi smo u evropi kao i sve druge evropske zemlje; Nece nas valjda potamaniti, ako ne potpisemo, kako bi prosirili "Lebensraum". Ovde se radi o politici i nametanju volje jacih nad nejacima, kakva je to buducnost i cemu se to mi toliko veselimo? Oprostite na pitanju, stvari su u magli i pomrcini, pred pomracenje.

Mare

pre 16 godina

Jesam za ulazak u EU, zelim da za par godina budem gradjanin EU, ali ova prica oko EU me stvarno vise zamara. Ljudi pa to je isto kao ona propaganda posle II svetskog rata kada su komunisti govorili kako sovjetske krave daju više mleka nego one sa zapada, ili ono nama je teško sada jer pre rata nije bilo ničega a onda su došli Nemci i uništili sve. Ne mogu da verujem da naši političari i funkcioneri na ovaj način vrše propagandu. Time ovom napaćenom narodu samo dižu pritisak i teraju ih da glasaju emocijama, a ne razumom. Mi u EU nećemo ući pa sve i da izručimo sve ove koje nam traže, dok ne ispunimo JEDINE uslove za ulazak u EU- a to su ekonomski. Pa EU nije udruženje zemalja za pomoć nerazvijenim područjima nego partnerstvo u kome bi trebalo da su svi približno ekonomski jaki i stabilni, a ne da imaju državu u stanju kao našem, pa da im se okačimo o fondove i muzemo ih praveći ih budalama. Kao i mi u njima i oni u nama vide interes, i to pre svega ekonomski, a ne prijatelje kojima jedva čekaju da pomognu. Stvarno mi je više dosta tih priča o EU, i sve me više bacaju u razmišljanje da li je ta EU jedna organizacija koja zahteva toliki publicitet. Pa i sam EU je u problemima. Zamišljena da bude protivteža SAD i bivšem SSSR pretvorila se u utopijski san o ujedinjenu Evrope, a pri tom je vode političari opšte prakse kao i kod nas, tipa Solane, Rena, Barosa i sl. Umesto da budu nezavisni imaju članice koje više slušaju šta im se kaže iz Vašingtona nego iz Brisela. Pa pogledajte Češku koja je instalirala štit i celu EU dovela u sukob sa Rusijom, sa kojom Nemačka, Frnacuska i ostale zemlje žele saradnju. I mi dok budemo plesali po taktu drugih njima nećemo biti zanimljivi. Daj da izvučemo što možemo više od te unije, budemo sa njima partneri, eventualno članovi, a ne da ovde širimo propagandu kojoj bi se i u Briselu smejali. Pa nama nisu uzori Bugarska i Rumunija, to su zemlje čiji su građani večito loše, pa i sada loše žive, mi smo takav standard imali i 90-ih mi treba da se ugledamo na Austriju, Italiju, Irsku, Češku, a ne na neke zemlje koje su primljene iz razloga trgovine sa članstvom između SAD i EU. Naravno i u tu EU treba ući kao i svaka druga zemlja, celoviti i bez pritisaka kojih je do sada bilo nebrojeno.

Sara

pre 16 godina

"EU je najveći mirovni projekat u istoriji čovečanstva. EU štiti identitet pojedinačnih naroda, a istovremeno obezbeđuje ekonomski prosperitet za sve građane. To su tri razloga zbog čega ostajemo privrženi evropskom putu Srbije koji nema alternativu"
OVO je sustina svega i uzasno mi je zao sto veliki deo Srbije to nikada nece razumeti.
Svaka cast piscu govora, samo na ovom pasusu!

dax

pre 16 godina

Tadic je ovom izjavom podsetio koliko nije ozbiljan drzavnik. Kao prvo da i un prizna kosovo kao nezavisnu drzavu srbija ne sme. i za neku socijalu dati kosovo koje ima velike zalihe ruda to se neisplati. Evropa nema alternativu to moze da prica maloj deci .samo nas narod nema alternativu pa glasa za neke poput vas. za tu evropu sam se borio pre osam godina i ako sam ima neki minimalac. Sad vasim uspesima nemam ni taj minimalac. i sad uzivam kopajuci na 30 .l.

dragan vidosevic

pre 16 godina

bravo i samo naprijed, Hrvat sam ali mi je drago da je Srbija krenula evropskim putem. gos. Tadicu svaka cast! dosta nam je vise milosevica,tadica,kostunica,tudjmana,susaka,djapica itd.itd. vrijeme je da zaboravimo i oprostimo jer oprost je naj veca moc covijeka, treba da mislimo na buducnost, nasu i nase dijece zato naorijed gosp. Tadicu i gosp.Sanader. pozdrav svim ljudima dobre volje!

ripley

pre 16 godina

"Srbija ima i pravo i obavezu da na miran način brani vlastiti integritet i identitet i istovremeno puno pravo da osigura svoju evropsku budućnost". On je rekao da je reč o dva strateška i legitimna državna cilja, koji su apsolutno neodvojivi jedan od drugog."
Do juce su to bila dva odvojena procesa?!
Sto ne paze malo ti koji pisu govore...

Bojan

pre 16 godina

Srbija u EU, Kosovo u EU, Vojvodina u EU, Sandzak u EU - stabilnost i prisajedinjenje EU drzava na Balkanu nema alternativu.EU nema alternativu, sve drugo ima alternativu. Hvala ti predsjednice, sad znam za koga necu glasati.

srbija u eu ali ne svercom...

pre 16 godina

da, srbija treba da udje u EU ali onda kada ispuni uslove. zivim na zapadu i citan dnevnu stampu u kojoj primerice komentatori nisu bas odusevljeni zadnjon odlukon da eu popusti prema srbiji i potpise sporazum o stabilizaciji jer jednostavno nije ispunila uslove. osobno smatram da se srbija ne treba svercati na ovakav nacin u eu jer interes srbije nije da udje u eu nesredjena nego kao sredjena drzava !

pozdrav iz stockholma

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Celoj Evropi, Evropskoj Uniji, Balkanu i samoj Srbiji je u interesu da Srbija sto pre udje u EU. Nazalost, zvanicnoj Americi vise odgovara da Srbija i dalje bude "pravi cir", okrenut Rusiji i ostaloj "crvenoj pravoslavnoj braci", sa svih strana okruzen neprijateljskim NATO-paktom. Amerikancima odgovara novi "hladni rat" sa Rusima, da bi podstakli posustalu privredu, pri cemu vec godinama koriste pojedine srpske politicare da to ostvare. Najsmesnije i paradoksalno je da im u tome pomazu bas oni, koji se non-stop bune protiv americke politike?! Pocevsi od pok. Milosevica, Seselja, Mire Markovic, pa do Tome Nikolica, Velje Ilica i Kostunice.
Evropa, EU i Balkan moraju prvenstveno stititi svoje interese, pa tek onda americke. Zato u sledecih nekoliko dana treba da daju punu javnu podrsku proevropskim snagama, da bi pobedili na Izborima.
Neka nam je Bog na pomoci. Ali, Bog pomaze samo hrabre, pravedne i istrajne. Od price nema nikakve koristi, ako se ne ode na biracko mesto, uzme olovka i zaokruzi SRBIJA U EVROPSKOJ UNIJI.
Boza Bogdanovic, Bor

Igor MKD

pre 16 godina

MKD je od 1991 takoreci molila Srbije da obelezi granicu kako sto je uradila sa Bugarske,Grcke i Albanije , ali ona je namerno ostavljala taj problem otvoreni i neresen.Sada tehnicki Srbija nije u mogucnosti da to obavi.Da kazem da sada granica sa KiM je utvrdjena isto onako kako je dogovorena sa Srbije pre neke godine i ona se samo definise,neznam u cemu je problem.Mozda Srbija nemoze bez problema,

Milan

pre 16 godina

Postavio bih kratko pitanje. Dokle ce nasi predstavnici drzave, a ima ih prilicno, koji mogu i moraju da postave pitanje postovanja nase zemlje u spoljnopolitickim odnosima. Ovo nije prvi put da se zemlje bivse SFRJ odnose na ignorantski odnos prema nama a da nekad nemaju na to pravo. Izgleda da su makedonci zaboravili Fond za razvoj nerazvijenih i zajam za Skoplje da ostale ne spominjem. Stvarno je nekorektno sa njihove strane. Bilo je i drugih ispada kao sto je spomenik u Kumanovu i na Kajmakcalanu. U oba slucaja makedonaca kao boraca nije bilo a u Drugom svetskom ratu kao boraca je bilo i italijana koji su bili zarobljenici pa ih to niko nije mogao naterati. A koliko su nas samo oglobili u sankcijama to samo neke sluzbe sa njihove i nase strane znaju. Da ponovim. PRETERALI SU.

Katana

pre 16 godina

E tako govori stalozen miran i pozitivan politicar o mnogo teskim pitanjima jezikom kulture,razumevanja a opet sa druge strane ostro i razumljivo,ne spominjuci nikakve vojske,pretnje i ucene.Takvi su nam od uvek trebali kamo srece da ih imamo jos mnogo takvih!!!

Mirsada

pre 16 godina

Ako gospodin Tadic zeli da se neki zvanicnici pridrzavaju Rezolucije 1244 Vijeca sigurnosti OUN-a bi on trebao postati primjer postovanja tih obveza te isporuciti narusioce Rezolucija 819, 824 i 836 koji su Srebrenicu proglasili "Sigurnom zonom UN-a". Dok god Srbija stiti zlocince genocida i samim time i njihovo djelo, od svijeta ne moze ocekivati da ispostuje svoje obveze prema Srbiji. Kako dreknes u sumu, takav je i eho!

Maki

pre 16 godina

11. Maja je krajnje vreme da odlucimo hocemo li u Evropu ili ne. Ali, mislim da su gradjani Srbije dovoljno svesni i znaju da je put ka Evropi jedini i pravi put za njih i da ce to i pokazati u nedelju 11. Maja.

Srna

pre 16 godina

"To je naš prvi ugovorni odnos s Evropskom unijom i mislim da je to važan korak, ne samo za građane Srbije, već za sve zemlje jugoistočne Evrope. On doprinosi ekonomskom razvoju i političkoj stabilnosti, uspostavljanju zajedničkih standarda. To znači da Srbija nastavlja svoj evropski put, ali i da ne odustaje od odbrane svog integriteta", rekao je Tadić". Ovako razmislja i radi pravi politicar koji je sposoban da vodi Srbiju ka boljoj buducnosti.

nemanja

pre 16 godina

Nase integracije u EU se diverziraju sa vise strana.Ima dosta snaga u Srbiji koji su protiv tih integracija ali ne treba zatvarati oci ni na jasne znakove zemalja koje nas ne zele u EU.Mene evo vec zabrinjava podrska Rusije za nase integracije

Visnja

pre 16 godina

Tadic je srpski patriota i to je pokazao vise puta. Znam da je nekim zao sto nije ekstremni nacionalista i lazov i sto se ne izivljava na pojedincima samo zato sto im se razlikuje nacionalna pripadnost, ali, sve ima svoju cenu. Evo, recimo radikali, oni su "istinski patriote" jer su vise puta kroz istoriju pokazali da su spremni da prebiju neistomisljenike (politicke i nacionalne). Ali, zato je Toma Nikolic 5 puta dobio "NE" od naroda na izborima. A sprema mu se i 6-i.

M. Stefanovic

pre 16 godina

Ako je Tadic patriot, onda je pitanje, sta je to patriot? Razmatrajuci to pitanje, niz godina, zakljucujem, da patriot idiot, koji bezobzirno na svoj zivot, zeli da zivi zivot svoga mrtvog oca. Poreklo je latinsko, patre-otac od cega je i onaj izvorni koren "Patriciani". Geografski, mi smo u evropi kao i sve druge evropske zemlje; Nece nas valjda potamaniti, ako ne potpisemo, kako bi prosirili "Lebensraum". Ovde se radi o politici i nametanju volje jacih nad nejacima, kakva je to buducnost i cemu se to mi toliko veselimo? Oprostite na pitanju, stvari su u magli i pomrcini, pred pomracenje.

ripley

pre 16 godina

"Srbija ima i pravo i obavezu da na miran način brani vlastiti integritet i identitet i istovremeno puno pravo da osigura svoju evropsku budućnost". On je rekao da je reč o dva strateška i legitimna državna cilja, koji su apsolutno neodvojivi jedan od drugog."
Do juce su to bila dva odvojena procesa?!
Sto ne paze malo ti koji pisu govore...

Milos Milosavljevic

pre 16 godina

Neznam koliko puta treba da ih pobedimo na kojekakvim izborima da bi prestali da sabotiraju brzi razvoj i evropske integracije ove napacene zemlje. Nadam se da ce 11. maja konacno shvatiti da nisu potrebni ovoj zemlji i pustiti nas da pozivimo koju godinu ko sav normalan svet u 21. veku.

dax

pre 16 godina

Tadic je ovom izjavom podsetio koliko nije ozbiljan drzavnik. Kao prvo da i un prizna kosovo kao nezavisnu drzavu srbija ne sme. i za neku socijalu dati kosovo koje ima velike zalihe ruda to se neisplati. Evropa nema alternativu to moze da prica maloj deci .samo nas narod nema alternativu pa glasa za neke poput vas. za tu evropu sam se borio pre osam godina i ako sam ima neki minimalac. Sad vasim uspesima nemam ni taj minimalac. i sad uzivam kopajuci na 30 .l.

Sara

pre 16 godina

Kada je reč o Evropskoj uniji, Tadić je rekao da "Srbija smatra značajnom činjenicom potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju". Naravno da je znacajna cinjenica, ali to je samo pocetak ka potpunom ulasku u EU. A, nadam se da ce to biti sto pre.

MR.BIBI

pre 16 godina

tako je gospodine predsedniče...
tako treba sa se predstavlja Srbija u Europi i u svetu....
a ne kako to čine samozvani patrioti,bivši premijeri i razni "magistri"..
moj glas za Srbiju u Europi

Sara

pre 16 godina

"EU je najveći mirovni projekat u istoriji čovečanstva. EU štiti identitet pojedinačnih naroda, a istovremeno obezbeđuje ekonomski prosperitet za sve građane. To su tri razloga zbog čega ostajemo privrženi evropskom putu Srbije koji nema alternativu"
OVO je sustina svega i uzasno mi je zao sto veliki deo Srbije to nikada nece razumeti.
Svaka cast piscu govora, samo na ovom pasusu!

Mare

pre 16 godina

Jesam za ulazak u EU, zelim da za par godina budem gradjanin EU, ali ova prica oko EU me stvarno vise zamara. Ljudi pa to je isto kao ona propaganda posle II svetskog rata kada su komunisti govorili kako sovjetske krave daju više mleka nego one sa zapada, ili ono nama je teško sada jer pre rata nije bilo ničega a onda su došli Nemci i uništili sve. Ne mogu da verujem da naši političari i funkcioneri na ovaj način vrše propagandu. Time ovom napaćenom narodu samo dižu pritisak i teraju ih da glasaju emocijama, a ne razumom. Mi u EU nećemo ući pa sve i da izručimo sve ove koje nam traže, dok ne ispunimo JEDINE uslove za ulazak u EU- a to su ekonomski. Pa EU nije udruženje zemalja za pomoć nerazvijenim područjima nego partnerstvo u kome bi trebalo da su svi približno ekonomski jaki i stabilni, a ne da imaju državu u stanju kao našem, pa da im se okačimo o fondove i muzemo ih praveći ih budalama. Kao i mi u njima i oni u nama vide interes, i to pre svega ekonomski, a ne prijatelje kojima jedva čekaju da pomognu. Stvarno mi je više dosta tih priča o EU, i sve me više bacaju u razmišljanje da li je ta EU jedna organizacija koja zahteva toliki publicitet. Pa i sam EU je u problemima. Zamišljena da bude protivteža SAD i bivšem SSSR pretvorila se u utopijski san o ujedinjenu Evrope, a pri tom je vode političari opšte prakse kao i kod nas, tipa Solane, Rena, Barosa i sl. Umesto da budu nezavisni imaju članice koje više slušaju šta im se kaže iz Vašingtona nego iz Brisela. Pa pogledajte Češku koja je instalirala štit i celu EU dovela u sukob sa Rusijom, sa kojom Nemačka, Frnacuska i ostale zemlje žele saradnju. I mi dok budemo plesali po taktu drugih njima nećemo biti zanimljivi. Daj da izvučemo što možemo više od te unije, budemo sa njima partneri, eventualno članovi, a ne da ovde širimo propagandu kojoj bi se i u Briselu smejali. Pa nama nisu uzori Bugarska i Rumunija, to su zemlje čiji su građani večito loše, pa i sada loše žive, mi smo takav standard imali i 90-ih mi treba da se ugledamo na Austriju, Italiju, Irsku, Češku, a ne na neke zemlje koje su primljene iz razloga trgovine sa članstvom između SAD i EU. Naravno i u tu EU treba ući kao i svaka druga zemlja, celoviti i bez pritisaka kojih je do sada bilo nebrojeno.

agim

pre 16 godina

Srbiji jeste mesto u evropi, Tadic jeste patriota i dobar politicar(sreca sto ga imate) ali jedno sto ne treba spominjati vise a to je bitka za kosovo. On zna vrlo dobro da kosovo je zavrsena prica ali zbog pritisaka sa strane mora to spominjati. Sto rece jedan ovde ,ne zvimo sto godina, korostimo nas zivot onako kako treba bez svadja, da se krecemo bez granica, kuda hocemo i gde hocemo pa onda ljudsko bice ce se sam brinuti za svoj zivot i gde mu je najbolje ce odluciti da ostane.
Ajde ziveli.

dragan vidosevic

pre 16 godina

bravo i samo naprijed, Hrvat sam ali mi je drago da je Srbija krenula evropskim putem. gos. Tadicu svaka cast! dosta nam je vise milosevica,tadica,kostunica,tudjmana,susaka,djapica itd.itd. vrijeme je da zaboravimo i oprostimo jer oprost je naj veca moc covijeka, treba da mislimo na buducnost, nasu i nase dijece zato naorijed gosp. Tadicu i gosp.Sanader. pozdrav svim ljudima dobre volje!