Četvrtak, 17.04.2008.

12:28

"Poštujemo svakog ko veruje u boga"

Tomislav Nikolić kaže da SRS poštuje svakog građanina Srbije koji veruje u boga, bez obzira na to u kom hramu mu se obraća ili kako ga naziva.

Izvor: B92

"Poštujemo svakog ko veruje u boga" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Rotkvarijanac

pre 16 godina

У чему је, онда, разлика између комуниста, некада и Томе, данас? Комунисти су, некада, ПРОГОНИЛИ оне који верују у Бога, а данас то Тома ради према атеистима. Зар је за њега "права вредност" додељивање стана од скоро 200 кв.м. у време НАЈЦРЊЕ кризе наше државе? Уосталом, они који верују у васкрснуће мртвих и претварање воде у вино треба озбиљно да преиспитају своје животне ставове.

dusan

pre 16 godina

da li postujete i one koji ne veruju u boga?
da li vi mislite da svojim izjavama i ponasanjem odajete ljude koji veruju u boga?
koje su to prave srpske vrednosti?
da li to znaci da oni koji nisu srbi moraju da usvoje te vrednosti, ili su to neke apsolutne vrednosti, koje bi morao svako da usvoji, ukoliko zeli da ga smatraju ljudskim bicem?
ovoliko gluposti, isticanja razlika i podvojenosti u jednom kratkom intervjuu nisam skoro video, a sve u cilju prikazivanja srs kao neke moderne stranke.
zao mi je gospodo (u stvari i nije), ne moze se pobeci od korena - vuk dlaku menja...
ove samo treba pustiti da pricaju. za one koje misle svojom glavom, ovako nesto je dovoljno da shvate s' kom imaju posla.
onim drugima ionako nema pomoci - ljudska glupost je bezgranicna...

srbin,
ali ne po duznosti, vec po poreklu

lala

pre 16 godina

Sve u svrhu marketinske kampanje.
Pokusava na sve nacine da dobije sve glasove u Srbiji.
Ljudi, pa to uopste nije tako lose.
Nadavace se covek ko zna koliko i ko zna kakvih obecenja, koje naravno nece moci da ispuni.
Cak iako se desi neka koalicija SRS-DSS i ostali njihovi siguran sam da to nece dugo trajati.
Vrlo brzo ce se radikali ispuvati kao balon ako dodju na vlast.

Baksuz

pre 16 godina

Tomislav Nikolic je likovao posle ubistva Zorana Djindjica i javno izjavio da mu nije zao sto je legalno izabran premijer stradao na taj nacin. Da li to znaci da su to te srpske i hriscanske vrednosti za koje se zalaze on i njegova stranka?

Dojcin Plavsic

pre 16 godina

To sto je izjavio da postuje svakog ko veruje u boga ne znaci da ne postuje i one koji ne veruju u boga. U tome nije problem, vec u tome sto se ovakva izjave uopste daju u predizbornoj kampanji. Populizam i prazne price par ekselans.

niko bitan

pre 16 godina

A "logična" posledica ovakve tvrdnje bi valjda bila, po dolasku radikala na vlast, da se formiraju spec jedinice i komisije, koje bi procenjivale ko je verujući, a ko ne... Ko je "podoban", ako ne, ko je "pravi Srbin", a ko je... Svakako bi obred krštenja, kao i mali doprinos crkvi bio od ključnog značaja....

A šta bi onda sa onima za koje se ustanovi da ne veruju?
Prevaspitavanje?
Ili neko drugo rešenje...za one tvrdokorne?

Lepo neko reče, istorija se, zaista, ponavlja....:(.

rammstein

pre 16 godina

Ja verujem u boga,ali ne verujem vama radikalima.
Tomislave zaboravio si reci jos ovo: Da cete postovati i sve one, koji se budu slagali sa vasom parolom Karadzic i Mladic nikad u Hag, koji ce ih uzdizati do herojstva, koji ce se ponositi zlocinom u Srebrenici, koji misle da treba, Seselja za predsednika Srbije ili premijera, koji ce dobrovoljno ici ili slati svoju decu da ginu kao glineni golubovi za rad vaseg interesa,koji ne zele u Evropu, koji ne zele dobro ovoj zemlji i svom narodu,one koji se budu zalagali da se ova zemlja vrati u samoizolaciju,da cveta kriminal,korupcija,ubistva,otmice,
ucene i jos puno stvari,jer vasa radikalska politika
se zasniva na jos mnogo vecim idealima i parolama. A sve nas koji se ne budemo slagali sa vama i vasom politikom isterati,proterati iz Srbije,da biste vi gospodine Nikolicu napravili
ljude sa pravim srpskim vrednostima ili u prevodu ljude sa pravim radikalskim vrednostima,nije vama gospodine Nikolicu stalo do srpskih vrednosti,vec do radikalskih vrednosti.

Mashinovodja

pre 16 godina

Eh, Tomo, Tomo... Zbog takvih kao ti ja sam postao ateista. Tokom 90-ih godina, na praktičnom primeru SRS-ovaca i SPS-ovaca, došao sam do zaključka da ako negde i postoji neko Biće koje je čista Pravda, Ljubav i Milosrđe, kao što popovi pričaju, ono nikako ne bi trpelo na licu Zemlje spodobe kao što si ti i tebi slični. A pošto vas trpi (a kao što vidimo, čak i nagrađuje vas vrlo solidnim životom), ergo to Biće ili ne postoji, ili je sasvim diglo ruke od nas i bavi se pametnijim stvarima. Kako god da bilo, nema svrhe verovati u Njega, kad dozvoljava da Ga potpuno nekažnjeno uzimate u usta ti i tvoji.

Radule

pre 16 godina

Na osnovu ovih Tomsonovih katarzičkih izjava, a poznavajući radikalce, mogu da zaključim - ili se on sam nije spasao "sekti, raznih kultova, narkomanije i svih pošasti zapadnog sveta koji su zahvatili našu decu" ili je žešći demagog...
Zamolio bih ga da mi objasni šta podrazumeva pod srpskim tj. osnovnim ljudskim vrednostima, jer na osnovu dosadašnjeg zborenja, a naročito delanja, radikala sam shvatio da su srpske vrednosti po radikalima: genocid nad muslimanima, klanje Hrvata zarđalim kašikama, hladnjače, proterivanje građana Srbije u matične države, istočne granice Srbije kod Tokija a zapadne na liniji Krlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica, traktori i izbeglice, popovi-mitraljesci, ubijanje i zastrašivanje svedoka i neistomišljenika, obračun sa medijima, inflacija, benzin u flašama, prazni rafovi, penzionerski ručak iz kontejnera, kriminal, korupcija, dizelaši, turbo-folk, Topčider, Legija, Milanović, paljenje ambasada, ruska gubernija Srbija... a u njih će se posle uklopiti i evropske vrednosti. Izvini Tomsone, ali to se ne uklapa u moj sistem vrednosti!

Andrej

pre 16 godina

...a sta bi on ateiste na kolac nabijao?
ili ih bacao u jame po batajnici kao onomad?
neverovatno.
netolerancija ne sme biti tolerisana!

Rade

pre 16 godina

Zasto sad odjednom i koliko dugo.Jer u 90-im vam je obicaj bio,ko nije bio pravoslavne vere njih ste iz Srbije proterivali. Gde su vam Hrvati iz Vojvodine ili poslasticari i pekari Albanci sirom Srbije.

Sasha

pre 16 godina

Konacno da Toma progovori onako kako se ocekuje od jednog pravog Srpskog radikala. Jedino mu nije valjala ona recenica na kraju o prihvatanju Evropskih vrednosti. Mislim sta mi imamo da prihvatamo Evropske vrednosti, pa valjda ce oni prihvatati nase!

Slobodan

pre 16 godina

Ja sam Budista i ne verujem u boga, vec u zakon uzroka i posledice. Mene radikali ne postuju....?! Vidi se da se u religije (a i politiku) razumeju ko Mara...

Petar Srdanovic

pre 16 godina

Kako se u psihologiji naziva situacija kad neko stalno istice neku "vrlinu"? Kao npr. sto Vucic stalno istice da postuje Rome ("bukvalno kao i Srbe"), a evo sad i Nikolic za veru, kao da je to nesto posebno, sto treba da se istakne.

supermarket

pre 16 godina

najzanimljivije su ipak "poshasti zapada". U ovoj kratkoj vesti sublimirana je citava ideologija SRS-a, identicna ideologiji SKJ iz 50-tih (umesto crkva, citaj:partija, umesto srbin: komunista, i to je to)

Pedja

pre 16 godina

"...poštuje svakog građanina Srbije koji veruje u boga, bez obzira na to u kom hramu mu se obraća ili kako ga naziva."

Tako isto rade i masoni.

Cane

pre 16 godina

Evo primera vrednosti koje neguju Radikali - nama su na fakultetu danas javno pretili da kada oni dodju sada na vlast da smo gotovi. Svi smo bili u soku.

Demosten

pre 16 godina

Znači, Nikolić ne poštuje ateiste, Budiste i mnogobošce. Lepo je znati kako on deli ljude na one koje treba poštovati i druge. A možda drugi i nisu ljudi, po njegovoj definiciji?

Kale

pre 16 godina

"Slatka" je ova prica o borbi protiv narkomanije i tako to, samo, postoji tu jedan "manje sladak" deo, a to je cinjenica da su svi ti poroci, protiv kojih se ovaj covek navodno bori, svoju "renesansu" doziveli upravo u njegovoj vladavini.

jovana

pre 16 godina

Tu smo, dakle. Tomislav Nikolic postuje nekoga. Kakve budalastine. Kao sto postuje i smrt pokojnog premijera, i kao sto poziva na linc stranackih (i nacionalnih) neistomisljenika.

Ivica

pre 16 godina

Ja sam ateista, ali gledajuci po standardima bilo koje velike religije, nisam ni blizu "gresnik" poput vecine politicara, narocito radikala... I iskreno mi je drago da me takvi ljudi ne postuju!

filip zeleznik

pre 16 godina

Da, ali deca se ne vracaju na put samo slatkim recima i pricicama, vec je neophodno institucionalizovati jedan sistem koji bi radio na tome. To nas opet vraca na Evropu i evropski model, koji se, za sada, pokazao kao najefikasniji. A vi ga tako lako odbacujete.

Darko

pre 16 godina

A šta sa nama koji smo ateisti i ne verujemo u crkvu i boga?
I, molim vas, kakve su to ljudske-srpske vrednosti?
Ja sam oduvek verovao u to da vrednosti nemaju nacionalno obeležje.

H.K.Anderson

pre 16 godina

Nikolicu,otidji malo u Sarajevo,popij pice u nekom kaficu i naci ces poprilicno onih koji se odlicno sjecaju tvog sefa iz Haaga ,doktora ONO I DSZ ( za neupucene Opstenarodne odbrane i drustvene samozastite) kako je gorko plakao kada mu je odbijen zahtev za prijem u toliko mrski ATEISTICKI SKJ (za neupucune Savez Komunista Jugoslavije).Kasnije je tvoj sef ipak nasao nacina da se domogne vlasti,istao kao i ti mada naravno ne one koja vise nije na djelu.Moj Tomo briga tebe i slicne za Bogom,Vas jedino zanima da vi budete bogovi i da se igrate bogova.

Alek

pre 16 godina

Sta reci... Osim sto ne bira reci u blacenju i pljuvanju svojih politickih neistomisljenika, Nikolic ne preza i od toga da ovaj narod "magarci". Pa, ipak nije tako davno bilo vreme u kojem je ovaj covek, na najgori moguci nacin, prokockao poverenje naroda.

marina,bg

pre 16 godina

Gospodine Nikolicu, svim pravim vrednostima decu uce roditelji, kao sto sam ja svog sina, a ne daleko bilo SRS jer su nam kriterijumi na srecu razliciti.Deca o kojoj Vi pricate su verovatno deca Vasih glasaca koji su od pravih vrednosti odavno operisani.

Cuvar osmeha

pre 16 godina

Da radikali zaista veruju u Boga ne bi se sluzili naprljavijim sredstvima u politickom zivotu - lagali, krali, besomucno pljuvali svoje protivnike, pozivali na ubistva, itd itd. Nazalost ljudi padaju na ovakvu retoriku tj. kao ovi su posteni, vidi veruju u Boga, a ostali antihristi, izdajnici...

(Vlast)a

pre 16 godina

Ne zanima me da li verujete u boga,zanima me da li lazete,da li ubijate ili podsticete druge da to cine,da li kradete tudje,makar se to zvalo koriscenje ili nekako drugacije,da li vas zanima tudje seksualno opredeljenje,ali zmurite nad pedofilijom u bozije ime,kad nesrecu ljudi koji su ostali bez doma koristite da ih deljenjem tudjeg vezete za sebe(sto je mozda i ucena),kad pomazete one koji su pocinili zlocin u Srebrenici,kad podsticete govor mrznje(protiv ubijenog premijera,ljudi druge vere i nacije-Krasic je vasa velika uzdanica i dalje)...Naravno da ovo nije sve,naravno da su za duboko zaljenje dobri ljudi koji glasaju za vas,ali vi ste za sud i osudu.Da je ovde i jednog dana bila pravna drzava,vi ne bi bili kandidati na izborima i ne bi izgovarali ovakve frazetine koje nisu mnogo bolje od onog hleba za par dinara.
I nemojte boga stavljati u usta iz jednog,za hriscane vaznog razloga:vi se boga ne bojite a ljudi ne stidite.Svi ste vi veliki vernici i hriscani taman koliki je i Seselj i njegov duhovni brat Filaret!

covek=srbin

pre 16 godina

da vratimo decu osnovnim ljudskim vrednostima - srpskim vrednostima rece Nikolic i ostade ziv pri poseti evangelistickoj slovackoj crkvi. Mislim koji je to amaterizam ne mogu da verujem. Ne moze on dalje od sebe i Seselja, jer on nastavlja staru pricu samo upakovano malo lepse, samo da bi dosao na vlast. Eto to je vrsta slobode i postovanja koje on obecava manjinama. Budite ljudi, odnosno Srbi, i nista vam se nece desiti.

Zoran

pre 16 godina

...i u Slovačkoj evangelističkoj crkvenoj opštini u mestu Boljevci, rekao... "Jedan od osnovnih ciljeva koji imamo je da vratimo decu srpskim vrednostima... Šta ne štima?

Pravoslavna dzamahirija

pre 16 godina

Hehe, ovaj bi odlicno prosao na izborima u Iranu. Sto se lepo tamo ne preseli zajedno sa svojim istomisljenicima? I njima lepo daleko od Evrope a i nama, daleko od njih.

GuC

pre 16 godina

Zato ne postuje one koji misle svojom glavom i ne gledaju u nebo kad resavaju probleme.
Osim toga, vasa dela govore, sto se nas tice bolje je da custis! Setimo se izjava o Djindjicevoj smrti, o ubistvu Curuvije...da, bas zanimljivo i hriscanski postujete nase zivote.
Ua lazljivci i prodavaci magle.

Milan

pre 16 godina

Najgore je kad ovi DB-ovci i KOS radnici svi do 1990 bili najveci ateisti i clanovi raznih sveza komunista bace crvene clanske knjizice i okrenu se religiji, zaista nema nista gore od toga. Nema vecih ateista od Mire Markovic i Slobodana Milosevca a oni bili sa njima u koaliciji, nema veceg licemerja od ovih iz SRS.

gago

pre 16 godina

SRS postuje svakog gradanina Srbije koji veruje u boga kaze Tomislav Nikolic.Da li sam Nikolic postuje?Za postovanje trebas prvo uciti KUR,an.Dosta samo da cita Al-Alaq (96).Citaj u ime Gospodara tvoga koji stvara(1)- 19)

vlada

pre 16 godina

Pa naravno, covek sa vaseg bedza se prvi zalagao za postovanje svakog ko veruje u boga, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost. Samo neke je, cisto iz ljubavi i postovanja, spominjao u kontekstu zardjale kasike. A i Ratko Mladic po kome bi, ako se SRS pita, jedan lep beogradski bulevar dobio ime je takodje bio poznat po sirenju verske i nacionalne ravnopravnosti. Koji ste vi licemeri...

Pravoslavna dzamahirija

pre 16 godina

Hehe, ovaj bi odlicno prosao na izborima u Iranu. Sto se lepo tamo ne preseli zajedno sa svojim istomisljenicima? I njima lepo daleko od Evrope a i nama, daleko od njih.

covek=srbin

pre 16 godina

da vratimo decu osnovnim ljudskim vrednostima - srpskim vrednostima rece Nikolic i ostade ziv pri poseti evangelistickoj slovackoj crkvi. Mislim koji je to amaterizam ne mogu da verujem. Ne moze on dalje od sebe i Seselja, jer on nastavlja staru pricu samo upakovano malo lepse, samo da bi dosao na vlast. Eto to je vrsta slobode i postovanja koje on obecava manjinama. Budite ljudi, odnosno Srbi, i nista vam se nece desiti.

vlada

pre 16 godina

Pa naravno, covek sa vaseg bedza se prvi zalagao za postovanje svakog ko veruje u boga, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost. Samo neke je, cisto iz ljubavi i postovanja, spominjao u kontekstu zardjale kasike. A i Ratko Mladic po kome bi, ako se SRS pita, jedan lep beogradski bulevar dobio ime je takodje bio poznat po sirenju verske i nacionalne ravnopravnosti. Koji ste vi licemeri...

GuC

pre 16 godina

Zato ne postuje one koji misle svojom glavom i ne gledaju u nebo kad resavaju probleme.
Osim toga, vasa dela govore, sto se nas tice bolje je da custis! Setimo se izjava o Djindjicevoj smrti, o ubistvu Curuvije...da, bas zanimljivo i hriscanski postujete nase zivote.
Ua lazljivci i prodavaci magle.

Darko

pre 16 godina

A šta sa nama koji smo ateisti i ne verujemo u crkvu i boga?
I, molim vas, kakve su to ljudske-srpske vrednosti?
Ja sam oduvek verovao u to da vrednosti nemaju nacionalno obeležje.

Milan

pre 16 godina

Najgore je kad ovi DB-ovci i KOS radnici svi do 1990 bili najveci ateisti i clanovi raznih sveza komunista bace crvene clanske knjizice i okrenu se religiji, zaista nema nista gore od toga. Nema vecih ateista od Mire Markovic i Slobodana Milosevca a oni bili sa njima u koaliciji, nema veceg licemerja od ovih iz SRS.

Zoran

pre 16 godina

...i u Slovačkoj evangelističkoj crkvenoj opštini u mestu Boljevci, rekao... "Jedan od osnovnih ciljeva koji imamo je da vratimo decu srpskim vrednostima... Šta ne štima?

H.K.Anderson

pre 16 godina

Nikolicu,otidji malo u Sarajevo,popij pice u nekom kaficu i naci ces poprilicno onih koji se odlicno sjecaju tvog sefa iz Haaga ,doktora ONO I DSZ ( za neupucene Opstenarodne odbrane i drustvene samozastite) kako je gorko plakao kada mu je odbijen zahtev za prijem u toliko mrski ATEISTICKI SKJ (za neupucune Savez Komunista Jugoslavije).Kasnije je tvoj sef ipak nasao nacina da se domogne vlasti,istao kao i ti mada naravno ne one koja vise nije na djelu.Moj Tomo briga tebe i slicne za Bogom,Vas jedino zanima da vi budete bogovi i da se igrate bogova.

Ivica

pre 16 godina

Ja sam ateista, ali gledajuci po standardima bilo koje velike religije, nisam ni blizu "gresnik" poput vecine politicara, narocito radikala... I iskreno mi je drago da me takvi ljudi ne postuju!

(Vlast)a

pre 16 godina

Ne zanima me da li verujete u boga,zanima me da li lazete,da li ubijate ili podsticete druge da to cine,da li kradete tudje,makar se to zvalo koriscenje ili nekako drugacije,da li vas zanima tudje seksualno opredeljenje,ali zmurite nad pedofilijom u bozije ime,kad nesrecu ljudi koji su ostali bez doma koristite da ih deljenjem tudjeg vezete za sebe(sto je mozda i ucena),kad pomazete one koji su pocinili zlocin u Srebrenici,kad podsticete govor mrznje(protiv ubijenog premijera,ljudi druge vere i nacije-Krasic je vasa velika uzdanica i dalje)...Naravno da ovo nije sve,naravno da su za duboko zaljenje dobri ljudi koji glasaju za vas,ali vi ste za sud i osudu.Da je ovde i jednog dana bila pravna drzava,vi ne bi bili kandidati na izborima i ne bi izgovarali ovakve frazetine koje nisu mnogo bolje od onog hleba za par dinara.
I nemojte boga stavljati u usta iz jednog,za hriscane vaznog razloga:vi se boga ne bojite a ljudi ne stidite.Svi ste vi veliki vernici i hriscani taman koliki je i Seselj i njegov duhovni brat Filaret!

Kale

pre 16 godina

"Slatka" je ova prica o borbi protiv narkomanije i tako to, samo, postoji tu jedan "manje sladak" deo, a to je cinjenica da su svi ti poroci, protiv kojih se ovaj covek navodno bori, svoju "renesansu" doziveli upravo u njegovoj vladavini.

Cuvar osmeha

pre 16 godina

Da radikali zaista veruju u Boga ne bi se sluzili naprljavijim sredstvima u politickom zivotu - lagali, krali, besomucno pljuvali svoje protivnike, pozivali na ubistva, itd itd. Nazalost ljudi padaju na ovakvu retoriku tj. kao ovi su posteni, vidi veruju u Boga, a ostali antihristi, izdajnici...

Radule

pre 16 godina

Na osnovu ovih Tomsonovih katarzičkih izjava, a poznavajući radikalce, mogu da zaključim - ili se on sam nije spasao "sekti, raznih kultova, narkomanije i svih pošasti zapadnog sveta koji su zahvatili našu decu" ili je žešći demagog...
Zamolio bih ga da mi objasni šta podrazumeva pod srpskim tj. osnovnim ljudskim vrednostima, jer na osnovu dosadašnjeg zborenja, a naročito delanja, radikala sam shvatio da su srpske vrednosti po radikalima: genocid nad muslimanima, klanje Hrvata zarđalim kašikama, hladnjače, proterivanje građana Srbije u matične države, istočne granice Srbije kod Tokija a zapadne na liniji Krlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica, traktori i izbeglice, popovi-mitraljesci, ubijanje i zastrašivanje svedoka i neistomišljenika, obračun sa medijima, inflacija, benzin u flašama, prazni rafovi, penzionerski ručak iz kontejnera, kriminal, korupcija, dizelaši, turbo-folk, Topčider, Legija, Milanović, paljenje ambasada, ruska gubernija Srbija... a u njih će se posle uklopiti i evropske vrednosti. Izvini Tomsone, ali to se ne uklapa u moj sistem vrednosti!

marina,bg

pre 16 godina

Gospodine Nikolicu, svim pravim vrednostima decu uce roditelji, kao sto sam ja svog sina, a ne daleko bilo SRS jer su nam kriterijumi na srecu razliciti.Deca o kojoj Vi pricate su verovatno deca Vasih glasaca koji su od pravih vrednosti odavno operisani.

Mashinovodja

pre 16 godina

Eh, Tomo, Tomo... Zbog takvih kao ti ja sam postao ateista. Tokom 90-ih godina, na praktičnom primeru SRS-ovaca i SPS-ovaca, došao sam do zaključka da ako negde i postoji neko Biće koje je čista Pravda, Ljubav i Milosrđe, kao što popovi pričaju, ono nikako ne bi trpelo na licu Zemlje spodobe kao što si ti i tebi slični. A pošto vas trpi (a kao što vidimo, čak i nagrađuje vas vrlo solidnim životom), ergo to Biće ili ne postoji, ili je sasvim diglo ruke od nas i bavi se pametnijim stvarima. Kako god da bilo, nema svrhe verovati u Njega, kad dozvoljava da Ga potpuno nekažnjeno uzimate u usta ti i tvoji.

Andrej

pre 16 godina

...a sta bi on ateiste na kolac nabijao?
ili ih bacao u jame po batajnici kao onomad?
neverovatno.
netolerancija ne sme biti tolerisana!

Demosten

pre 16 godina

Znači, Nikolić ne poštuje ateiste, Budiste i mnogobošce. Lepo je znati kako on deli ljude na one koje treba poštovati i druge. A možda drugi i nisu ljudi, po njegovoj definiciji?

jovana

pre 16 godina

Tu smo, dakle. Tomislav Nikolic postuje nekoga. Kakve budalastine. Kao sto postuje i smrt pokojnog premijera, i kao sto poziva na linc stranackih (i nacionalnih) neistomisljenika.

Cane

pre 16 godina

Evo primera vrednosti koje neguju Radikali - nama su na fakultetu danas javno pretili da kada oni dodju sada na vlast da smo gotovi. Svi smo bili u soku.

rammstein

pre 16 godina

Ja verujem u boga,ali ne verujem vama radikalima.
Tomislave zaboravio si reci jos ovo: Da cete postovati i sve one, koji se budu slagali sa vasom parolom Karadzic i Mladic nikad u Hag, koji ce ih uzdizati do herojstva, koji ce se ponositi zlocinom u Srebrenici, koji misle da treba, Seselja za predsednika Srbije ili premijera, koji ce dobrovoljno ici ili slati svoju decu da ginu kao glineni golubovi za rad vaseg interesa,koji ne zele u Evropu, koji ne zele dobro ovoj zemlji i svom narodu,one koji se budu zalagali da se ova zemlja vrati u samoizolaciju,da cveta kriminal,korupcija,ubistva,otmice,
ucene i jos puno stvari,jer vasa radikalska politika
se zasniva na jos mnogo vecim idealima i parolama. A sve nas koji se ne budemo slagali sa vama i vasom politikom isterati,proterati iz Srbije,da biste vi gospodine Nikolicu napravili
ljude sa pravim srpskim vrednostima ili u prevodu ljude sa pravim radikalskim vrednostima,nije vama gospodine Nikolicu stalo do srpskih vrednosti,vec do radikalskih vrednosti.

supermarket

pre 16 godina

najzanimljivije su ipak "poshasti zapada". U ovoj kratkoj vesti sublimirana je citava ideologija SRS-a, identicna ideologiji SKJ iz 50-tih (umesto crkva, citaj:partija, umesto srbin: komunista, i to je to)

Rade

pre 16 godina

Zasto sad odjednom i koliko dugo.Jer u 90-im vam je obicaj bio,ko nije bio pravoslavne vere njih ste iz Srbije proterivali. Gde su vam Hrvati iz Vojvodine ili poslasticari i pekari Albanci sirom Srbije.

gago

pre 16 godina

SRS postuje svakog gradanina Srbije koji veruje u boga kaze Tomislav Nikolic.Da li sam Nikolic postuje?Za postovanje trebas prvo uciti KUR,an.Dosta samo da cita Al-Alaq (96).Citaj u ime Gospodara tvoga koji stvara(1)- 19)

Petar Srdanovic

pre 16 godina

Kako se u psihologiji naziva situacija kad neko stalno istice neku "vrlinu"? Kao npr. sto Vucic stalno istice da postuje Rome ("bukvalno kao i Srbe"), a evo sad i Nikolic za veru, kao da je to nesto posebno, sto treba da se istakne.

Slobodan

pre 16 godina

Ja sam Budista i ne verujem u boga, vec u zakon uzroka i posledice. Mene radikali ne postuju....?! Vidi se da se u religije (a i politiku) razumeju ko Mara...

Alek

pre 16 godina

Sta reci... Osim sto ne bira reci u blacenju i pljuvanju svojih politickih neistomisljenika, Nikolic ne preza i od toga da ovaj narod "magarci". Pa, ipak nije tako davno bilo vreme u kojem je ovaj covek, na najgori moguci nacin, prokockao poverenje naroda.

niko bitan

pre 16 godina

A "logična" posledica ovakve tvrdnje bi valjda bila, po dolasku radikala na vlast, da se formiraju spec jedinice i komisije, koje bi procenjivale ko je verujući, a ko ne... Ko je "podoban", ako ne, ko je "pravi Srbin", a ko je... Svakako bi obred krštenja, kao i mali doprinos crkvi bio od ključnog značaja....

A šta bi onda sa onima za koje se ustanovi da ne veruju?
Prevaspitavanje?
Ili neko drugo rešenje...za one tvrdokorne?

Lepo neko reče, istorija se, zaista, ponavlja....:(.

Baksuz

pre 16 godina

Tomislav Nikolic je likovao posle ubistva Zorana Djindjica i javno izjavio da mu nije zao sto je legalno izabran premijer stradao na taj nacin. Da li to znaci da su to te srpske i hriscanske vrednosti za koje se zalaze on i njegova stranka?

filip zeleznik

pre 16 godina

Da, ali deca se ne vracaju na put samo slatkim recima i pricicama, vec je neophodno institucionalizovati jedan sistem koji bi radio na tome. To nas opet vraca na Evropu i evropski model, koji se, za sada, pokazao kao najefikasniji. A vi ga tako lako odbacujete.

Sasha

pre 16 godina

Konacno da Toma progovori onako kako se ocekuje od jednog pravog Srpskog radikala. Jedino mu nije valjala ona recenica na kraju o prihvatanju Evropskih vrednosti. Mislim sta mi imamo da prihvatamo Evropske vrednosti, pa valjda ce oni prihvatati nase!

Pedja

pre 16 godina

"...poštuje svakog građanina Srbije koji veruje u boga, bez obzira na to u kom hramu mu se obraća ili kako ga naziva."

Tako isto rade i masoni.

Dojcin Plavsic

pre 16 godina

To sto je izjavio da postuje svakog ko veruje u boga ne znaci da ne postuje i one koji ne veruju u boga. U tome nije problem, vec u tome sto se ovakva izjave uopste daju u predizbornoj kampanji. Populizam i prazne price par ekselans.

lala

pre 16 godina

Sve u svrhu marketinske kampanje.
Pokusava na sve nacine da dobije sve glasove u Srbiji.
Ljudi, pa to uopste nije tako lose.
Nadavace se covek ko zna koliko i ko zna kakvih obecenja, koje naravno nece moci da ispuni.
Cak iako se desi neka koalicija SRS-DSS i ostali njihovi siguran sam da to nece dugo trajati.
Vrlo brzo ce se radikali ispuvati kao balon ako dodju na vlast.

dusan

pre 16 godina

da li postujete i one koji ne veruju u boga?
da li vi mislite da svojim izjavama i ponasanjem odajete ljude koji veruju u boga?
koje su to prave srpske vrednosti?
da li to znaci da oni koji nisu srbi moraju da usvoje te vrednosti, ili su to neke apsolutne vrednosti, koje bi morao svako da usvoji, ukoliko zeli da ga smatraju ljudskim bicem?
ovoliko gluposti, isticanja razlika i podvojenosti u jednom kratkom intervjuu nisam skoro video, a sve u cilju prikazivanja srs kao neke moderne stranke.
zao mi je gospodo (u stvari i nije), ne moze se pobeci od korena - vuk dlaku menja...
ove samo treba pustiti da pricaju. za one koje misle svojom glavom, ovako nesto je dovoljno da shvate s' kom imaju posla.
onim drugima ionako nema pomoci - ljudska glupost je bezgranicna...

srbin,
ali ne po duznosti, vec po poreklu

Rotkvarijanac

pre 16 godina

У чему је, онда, разлика између комуниста, некада и Томе, данас? Комунисти су, некада, ПРОГОНИЛИ оне који верују у Бога, а данас то Тома ради према атеистима. Зар је за њега "права вредност" додељивање стана од скоро 200 кв.м. у време НАЈЦРЊЕ кризе наше државе? Уосталом, они који верују у васкрснуће мртвих и претварање воде у вино треба озбиљно да преиспитају своје животне ставове.

gago

pre 16 godina

SRS postuje svakog gradanina Srbije koji veruje u boga kaze Tomislav Nikolic.Da li sam Nikolic postuje?Za postovanje trebas prvo uciti KUR,an.Dosta samo da cita Al-Alaq (96).Citaj u ime Gospodara tvoga koji stvara(1)- 19)

Pravoslavna dzamahirija

pre 16 godina

Hehe, ovaj bi odlicno prosao na izborima u Iranu. Sto se lepo tamo ne preseli zajedno sa svojim istomisljenicima? I njima lepo daleko od Evrope a i nama, daleko od njih.

Cuvar osmeha

pre 16 godina

Da radikali zaista veruju u Boga ne bi se sluzili naprljavijim sredstvima u politickom zivotu - lagali, krali, besomucno pljuvali svoje protivnike, pozivali na ubistva, itd itd. Nazalost ljudi padaju na ovakvu retoriku tj. kao ovi su posteni, vidi veruju u Boga, a ostali antihristi, izdajnici...

Sasha

pre 16 godina

Konacno da Toma progovori onako kako se ocekuje od jednog pravog Srpskog radikala. Jedino mu nije valjala ona recenica na kraju o prihvatanju Evropskih vrednosti. Mislim sta mi imamo da prihvatamo Evropske vrednosti, pa valjda ce oni prihvatati nase!

(Vlast)a

pre 16 godina

Ne zanima me da li verujete u boga,zanima me da li lazete,da li ubijate ili podsticete druge da to cine,da li kradete tudje,makar se to zvalo koriscenje ili nekako drugacije,da li vas zanima tudje seksualno opredeljenje,ali zmurite nad pedofilijom u bozije ime,kad nesrecu ljudi koji su ostali bez doma koristite da ih deljenjem tudjeg vezete za sebe(sto je mozda i ucena),kad pomazete one koji su pocinili zlocin u Srebrenici,kad podsticete govor mrznje(protiv ubijenog premijera,ljudi druge vere i nacije-Krasic je vasa velika uzdanica i dalje)...Naravno da ovo nije sve,naravno da su za duboko zaljenje dobri ljudi koji glasaju za vas,ali vi ste za sud i osudu.Da je ovde i jednog dana bila pravna drzava,vi ne bi bili kandidati na izborima i ne bi izgovarali ovakve frazetine koje nisu mnogo bolje od onog hleba za par dinara.
I nemojte boga stavljati u usta iz jednog,za hriscane vaznog razloga:vi se boga ne bojite a ljudi ne stidite.Svi ste vi veliki vernici i hriscani taman koliki je i Seselj i njegov duhovni brat Filaret!

Pedja

pre 16 godina

"...poštuje svakog građanina Srbije koji veruje u boga, bez obzira na to u kom hramu mu se obraća ili kako ga naziva."

Tako isto rade i masoni.

Radule

pre 16 godina

Na osnovu ovih Tomsonovih katarzičkih izjava, a poznavajući radikalce, mogu da zaključim - ili se on sam nije spasao "sekti, raznih kultova, narkomanije i svih pošasti zapadnog sveta koji su zahvatili našu decu" ili je žešći demagog...
Zamolio bih ga da mi objasni šta podrazumeva pod srpskim tj. osnovnim ljudskim vrednostima, jer na osnovu dosadašnjeg zborenja, a naročito delanja, radikala sam shvatio da su srpske vrednosti po radikalima: genocid nad muslimanima, klanje Hrvata zarđalim kašikama, hladnjače, proterivanje građana Srbije u matične države, istočne granice Srbije kod Tokija a zapadne na liniji Krlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica, traktori i izbeglice, popovi-mitraljesci, ubijanje i zastrašivanje svedoka i neistomišljenika, obračun sa medijima, inflacija, benzin u flašama, prazni rafovi, penzionerski ručak iz kontejnera, kriminal, korupcija, dizelaši, turbo-folk, Topčider, Legija, Milanović, paljenje ambasada, ruska gubernija Srbija... a u njih će se posle uklopiti i evropske vrednosti. Izvini Tomsone, ali to se ne uklapa u moj sistem vrednosti!

rammstein

pre 16 godina

Ja verujem u boga,ali ne verujem vama radikalima.
Tomislave zaboravio si reci jos ovo: Da cete postovati i sve one, koji se budu slagali sa vasom parolom Karadzic i Mladic nikad u Hag, koji ce ih uzdizati do herojstva, koji ce se ponositi zlocinom u Srebrenici, koji misle da treba, Seselja za predsednika Srbije ili premijera, koji ce dobrovoljno ici ili slati svoju decu da ginu kao glineni golubovi za rad vaseg interesa,koji ne zele u Evropu, koji ne zele dobro ovoj zemlji i svom narodu,one koji se budu zalagali da se ova zemlja vrati u samoizolaciju,da cveta kriminal,korupcija,ubistva,otmice,
ucene i jos puno stvari,jer vasa radikalska politika
se zasniva na jos mnogo vecim idealima i parolama. A sve nas koji se ne budemo slagali sa vama i vasom politikom isterati,proterati iz Srbije,da biste vi gospodine Nikolicu napravili
ljude sa pravim srpskim vrednostima ili u prevodu ljude sa pravim radikalskim vrednostima,nije vama gospodine Nikolicu stalo do srpskih vrednosti,vec do radikalskih vrednosti.

GuC

pre 16 godina

Zato ne postuje one koji misle svojom glavom i ne gledaju u nebo kad resavaju probleme.
Osim toga, vasa dela govore, sto se nas tice bolje je da custis! Setimo se izjava o Djindjicevoj smrti, o ubistvu Curuvije...da, bas zanimljivo i hriscanski postujete nase zivote.
Ua lazljivci i prodavaci magle.

Dojcin Plavsic

pre 16 godina

To sto je izjavio da postuje svakog ko veruje u boga ne znaci da ne postuje i one koji ne veruju u boga. U tome nije problem, vec u tome sto se ovakva izjave uopste daju u predizbornoj kampanji. Populizam i prazne price par ekselans.

covek=srbin

pre 16 godina

da vratimo decu osnovnim ljudskim vrednostima - srpskim vrednostima rece Nikolic i ostade ziv pri poseti evangelistickoj slovackoj crkvi. Mislim koji je to amaterizam ne mogu da verujem. Ne moze on dalje od sebe i Seselja, jer on nastavlja staru pricu samo upakovano malo lepse, samo da bi dosao na vlast. Eto to je vrsta slobode i postovanja koje on obecava manjinama. Budite ljudi, odnosno Srbi, i nista vam se nece desiti.

vlada

pre 16 godina

Pa naravno, covek sa vaseg bedza se prvi zalagao za postovanje svakog ko veruje u boga, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost. Samo neke je, cisto iz ljubavi i postovanja, spominjao u kontekstu zardjale kasike. A i Ratko Mladic po kome bi, ako se SRS pita, jedan lep beogradski bulevar dobio ime je takodje bio poznat po sirenju verske i nacionalne ravnopravnosti. Koji ste vi licemeri...

Zoran

pre 16 godina

...i u Slovačkoj evangelističkoj crkvenoj opštini u mestu Boljevci, rekao... "Jedan od osnovnih ciljeva koji imamo je da vratimo decu srpskim vrednostima... Šta ne štima?

Milan

pre 16 godina

Najgore je kad ovi DB-ovci i KOS radnici svi do 1990 bili najveci ateisti i clanovi raznih sveza komunista bace crvene clanske knjizice i okrenu se religiji, zaista nema nista gore od toga. Nema vecih ateista od Mire Markovic i Slobodana Milosevca a oni bili sa njima u koaliciji, nema veceg licemerja od ovih iz SRS.

Darko

pre 16 godina

A šta sa nama koji smo ateisti i ne verujemo u crkvu i boga?
I, molim vas, kakve su to ljudske-srpske vrednosti?
Ja sam oduvek verovao u to da vrednosti nemaju nacionalno obeležje.

marina,bg

pre 16 godina

Gospodine Nikolicu, svim pravim vrednostima decu uce roditelji, kao sto sam ja svog sina, a ne daleko bilo SRS jer su nam kriterijumi na srecu razliciti.Deca o kojoj Vi pricate su verovatno deca Vasih glasaca koji su od pravih vrednosti odavno operisani.

Demosten

pre 16 godina

Znači, Nikolić ne poštuje ateiste, Budiste i mnogobošce. Lepo je znati kako on deli ljude na one koje treba poštovati i druge. A možda drugi i nisu ljudi, po njegovoj definiciji?

H.K.Anderson

pre 16 godina

Nikolicu,otidji malo u Sarajevo,popij pice u nekom kaficu i naci ces poprilicno onih koji se odlicno sjecaju tvog sefa iz Haaga ,doktora ONO I DSZ ( za neupucene Opstenarodne odbrane i drustvene samozastite) kako je gorko plakao kada mu je odbijen zahtev za prijem u toliko mrski ATEISTICKI SKJ (za neupucune Savez Komunista Jugoslavije).Kasnije je tvoj sef ipak nasao nacina da se domogne vlasti,istao kao i ti mada naravno ne one koja vise nije na djelu.Moj Tomo briga tebe i slicne za Bogom,Vas jedino zanima da vi budete bogovi i da se igrate bogova.

jovana

pre 16 godina

Tu smo, dakle. Tomislav Nikolic postuje nekoga. Kakve budalastine. Kao sto postuje i smrt pokojnog premijera, i kao sto poziva na linc stranackih (i nacionalnih) neistomisljenika.

Kale

pre 16 godina

"Slatka" je ova prica o borbi protiv narkomanije i tako to, samo, postoji tu jedan "manje sladak" deo, a to je cinjenica da su svi ti poroci, protiv kojih se ovaj covek navodno bori, svoju "renesansu" doziveli upravo u njegovoj vladavini.

Alek

pre 16 godina

Sta reci... Osim sto ne bira reci u blacenju i pljuvanju svojih politickih neistomisljenika, Nikolic ne preza i od toga da ovaj narod "magarci". Pa, ipak nije tako davno bilo vreme u kojem je ovaj covek, na najgori moguci nacin, prokockao poverenje naroda.

filip zeleznik

pre 16 godina

Da, ali deca se ne vracaju na put samo slatkim recima i pricicama, vec je neophodno institucionalizovati jedan sistem koji bi radio na tome. To nas opet vraca na Evropu i evropski model, koji se, za sada, pokazao kao najefikasniji. A vi ga tako lako odbacujete.

Ivica

pre 16 godina

Ja sam ateista, ali gledajuci po standardima bilo koje velike religije, nisam ni blizu "gresnik" poput vecine politicara, narocito radikala... I iskreno mi je drago da me takvi ljudi ne postuju!

Cane

pre 16 godina

Evo primera vrednosti koje neguju Radikali - nama su na fakultetu danas javno pretili da kada oni dodju sada na vlast da smo gotovi. Svi smo bili u soku.

supermarket

pre 16 godina

najzanimljivije su ipak "poshasti zapada". U ovoj kratkoj vesti sublimirana je citava ideologija SRS-a, identicna ideologiji SKJ iz 50-tih (umesto crkva, citaj:partija, umesto srbin: komunista, i to je to)

Petar Srdanovic

pre 16 godina

Kako se u psihologiji naziva situacija kad neko stalno istice neku "vrlinu"? Kao npr. sto Vucic stalno istice da postuje Rome ("bukvalno kao i Srbe"), a evo sad i Nikolic za veru, kao da je to nesto posebno, sto treba da se istakne.

Andrej

pre 16 godina

...a sta bi on ateiste na kolac nabijao?
ili ih bacao u jame po batajnici kao onomad?
neverovatno.
netolerancija ne sme biti tolerisana!

Slobodan

pre 16 godina

Ja sam Budista i ne verujem u boga, vec u zakon uzroka i posledice. Mene radikali ne postuju....?! Vidi se da se u religije (a i politiku) razumeju ko Mara...

Rade

pre 16 godina

Zasto sad odjednom i koliko dugo.Jer u 90-im vam je obicaj bio,ko nije bio pravoslavne vere njih ste iz Srbije proterivali. Gde su vam Hrvati iz Vojvodine ili poslasticari i pekari Albanci sirom Srbije.

Mashinovodja

pre 16 godina

Eh, Tomo, Tomo... Zbog takvih kao ti ja sam postao ateista. Tokom 90-ih godina, na praktičnom primeru SRS-ovaca i SPS-ovaca, došao sam do zaključka da ako negde i postoji neko Biće koje je čista Pravda, Ljubav i Milosrđe, kao što popovi pričaju, ono nikako ne bi trpelo na licu Zemlje spodobe kao što si ti i tebi slični. A pošto vas trpi (a kao što vidimo, čak i nagrađuje vas vrlo solidnim životom), ergo to Biće ili ne postoji, ili je sasvim diglo ruke od nas i bavi se pametnijim stvarima. Kako god da bilo, nema svrhe verovati u Njega, kad dozvoljava da Ga potpuno nekažnjeno uzimate u usta ti i tvoji.

niko bitan

pre 16 godina

A "logična" posledica ovakve tvrdnje bi valjda bila, po dolasku radikala na vlast, da se formiraju spec jedinice i komisije, koje bi procenjivale ko je verujući, a ko ne... Ko je "podoban", ako ne, ko je "pravi Srbin", a ko je... Svakako bi obred krštenja, kao i mali doprinos crkvi bio od ključnog značaja....

A šta bi onda sa onima za koje se ustanovi da ne veruju?
Prevaspitavanje?
Ili neko drugo rešenje...za one tvrdokorne?

Lepo neko reče, istorija se, zaista, ponavlja....:(.

Baksuz

pre 16 godina

Tomislav Nikolic je likovao posle ubistva Zorana Djindjica i javno izjavio da mu nije zao sto je legalno izabran premijer stradao na taj nacin. Da li to znaci da su to te srpske i hriscanske vrednosti za koje se zalaze on i njegova stranka?

lala

pre 16 godina

Sve u svrhu marketinske kampanje.
Pokusava na sve nacine da dobije sve glasove u Srbiji.
Ljudi, pa to uopste nije tako lose.
Nadavace se covek ko zna koliko i ko zna kakvih obecenja, koje naravno nece moci da ispuni.
Cak iako se desi neka koalicija SRS-DSS i ostali njihovi siguran sam da to nece dugo trajati.
Vrlo brzo ce se radikali ispuvati kao balon ako dodju na vlast.

dusan

pre 16 godina

da li postujete i one koji ne veruju u boga?
da li vi mislite da svojim izjavama i ponasanjem odajete ljude koji veruju u boga?
koje su to prave srpske vrednosti?
da li to znaci da oni koji nisu srbi moraju da usvoje te vrednosti, ili su to neke apsolutne vrednosti, koje bi morao svako da usvoji, ukoliko zeli da ga smatraju ljudskim bicem?
ovoliko gluposti, isticanja razlika i podvojenosti u jednom kratkom intervjuu nisam skoro video, a sve u cilju prikazivanja srs kao neke moderne stranke.
zao mi je gospodo (u stvari i nije), ne moze se pobeci od korena - vuk dlaku menja...
ove samo treba pustiti da pricaju. za one koje misle svojom glavom, ovako nesto je dovoljno da shvate s' kom imaju posla.
onim drugima ionako nema pomoci - ljudska glupost je bezgranicna...

srbin,
ali ne po duznosti, vec po poreklu

Rotkvarijanac

pre 16 godina

У чему је, онда, разлика између комуниста, некада и Томе, данас? Комунисти су, некада, ПРОГОНИЛИ оне који верују у Бога, а данас то Тома ради према атеистима. Зар је за њега "права вредност" додељивање стана од скоро 200 кв.м. у време НАЈЦРЊЕ кризе наше државе? Уосталом, они који верују у васкрснуће мртвих и претварање воде у вино треба озбиљно да преиспитају своје животне ставове.