Sreda, 16.04.2008.

12:54

DSS: Ne sa onima koji krše Ustav

Lider DSS-a Vojislav Koštunica poručio je da ta stranka ne može sarađivati sa strankama koje ne priznaju Ustav Srbije i koje prave pasoše Vojvodine.

Izvor: Tanjug

DSS: Ne sa onima koji krše Ustav IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Cvele

pre 16 godina

"taj sporazum obavezuje iskljucivo tu koaliciju"kaze on.Kamo srece ,kad bi obavezivao i nas koji glasamo za tu koaliciju,a vase glasace da obavezuju blagodeti,koje vi pruzate.

hannover43

pre 16 godina

Dosta vise laganja gospodo iz DSS-s.Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju nigde ne govori o tome da bi njegovo potpisivanje znacilo priznavanje samostalnosti Kosova.A posto DSS strucnjaci nikako neznaju kako taj sporazum izgleda,bio sam na stranici Vlade Srbije,ciji je prdsednik sasvim slucajno gospod.Kostunica iz DSS-a,i tu nasao taj sporazum koji je svakome pristupan.Izvadio sam taj famozni CLAN 135 koji po njima priznaje nezavisno Kosovo.Izvolite citajte:
-------------------------
Члан 135
Овај Споразум се примењује, с једне стране, на територије на које се примењују уговори којима се оснивају Европска заједница и Европска заједница за атомску енергију и у складу са условима утврђеним тим уговорима и на територију Србије, с друге стране.
Овај Споразум се не примењује на Косову које је тренутно под међународном управом у складу са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 од 10. јуна 1999. године. Ово не доводи у питање садашњи статус Косова нити одређивање његовог коначног положаја према истој Резолуцији.
--------------------------
Molim vas lepo DSS i radikali gde je taj pristanak samostalnom Kosovu????????

(Vlast)a

pre 16 godina

U ovoj situaciji,interes NATO-a i g.Solane je i moj interes.Interes DSS-a i njegovog portparola uz Velju Ilica nije interes nikog razumnog u ovoj zemlji ali jeste jedne bivse velesile ciji su oni eksponenti kao i nekad clanovi KPJ.

Kaća

pre 16 godina

Ako "kozaci" tipa Mladenovića, Vučića nastave da vode Srbiju ono što će se desiti je i te kako povezano sa NATO. Budući da politika koju zastupaju (POLITIKA RUSKIH GEOSTRATEGA!) Srbiju koristi kao teritoriju koja treba da neprestalno destabilizuje EU i da izaziva NATO i Zapad, a to će dovesti vrlo brzo do NOVOG BOMBARDOVANJA NATO! I tako sve dok naša zemlja potpuno ne nestane kao što se to desilo Hazarima (koje je carsa Rusija koristila na isti način na koji danas Putinova Rusija koristi Srbiju)! E dosta mi je “trovača” i izdajnika srpskih državnih interesa ( a naši interesi su da budemo deo EU i NATO-a)!!!

Sanja

pre 16 godina

Solana je Spanac, a zaboravljamo da oni nisu priznali nezavisnost Kosova. Ili je sad i Solana izdajnik svoje zemlje pa radi suprotno stavu Spanije?!

Kapitalni investitor

pre 16 godina

Dobar je fazon ovo sto rade ovi iz DSS-a. Mudro! Znaju da NATO ima veoma malu podrsku u narodu - 20 - 25% se zalaze za pristupanje, pa onda stalno forsiraju pricu NATO drzava, NATO sporazum i slicne stvari.
A ustvari, NATO-u je Kosovo zadnja rupa na svirali. Smanjili su za duplo prisustvo od 99-e godine, a osim toga i Rusi imaju pravo u svakom trenutku da razmeste po celom Kosovu 10000 vojnika, a sve po rezoluciji 1244. Kako bi se onda to zvala NATO drzava. Bila NATO-Ruska drzava :)))
Pa tako i ovaj sporazum nema veze sa NATO-om. Mudro, nema sta, ali ipak providno

Gorica Zrenjanin

pre 16 godina

Gradjani Srbije moraju da znaju da NATO ne moze nista da tumaci i priznaje neku drzavu i da EU ne funkcionise kao necije privatno vlasnistvo, gubernija, kao sto Kostunica zamislja vlast i tako se i ponasa. Nije to Solanin sporazum, vec Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju Evropskoj Uniji!

ika

pre 16 godina

Kome se DSS obraca na ovakav nacin? To je nepostovanje nase inteligencije! Misle da su sad mnogo pametni i ovom jadnom narodu otkrili neke velike istine... Tuzno. Na svu srecu, sad ce izbori i takva retorika vise nece moci da prodje. Zna se sta je demokratija, a ovo svakako nije!

Zoran

pre 16 godina

Ovaj gospodin Mladenovic je glasnogovornik tehnickog Premijera Republike Srbije, i po tome treba da se drzi protokola i civilizovanog ponasanja i izjasnjavanja. Kao prvo "SSP" je Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU, Vi gospodo iz DSS-a ste ucestvovali u pregovorima oko tog sporazuma i Vlada je jednoglasno usvojila taj sorazum i sada je krajnje neodgovorno i nepristojno taj Sporazum nazivati " Solaninim sporazumom". Gospodo Vi imate pravo da sada odbijete taj sporazum, ali nemate pravo da medjunarodne sporazume prekrstavate kako Vama to za predizbornu kampanju odgovara. Ovo daje vrlo ruznu sliku svetu o nasoj Drzavi Republici Srbiji, mislite malo i na ovu jadnu drzavu. Znate jedno je sigurno, meni je sasvim svejedno ako Vi nebudete u vlasti, ali mi nije svejedno ako mi se drzava izgubi sa politicke scene Evrope.

Igor

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da minorna politicka stranka koja ce zajedno sa onim... iz Cacka dobiti u vrh glave 8%, moze da ide protiv svog vlastitog naroda i to sve zbog jeftinih politickih poena, sprecavati potpisivanje SSP je cisto guranje zemlje u duboku izolaciju. A to oni i zele, da bi nas onda privukli Rusiji, kojoj smo vec poklonili NIS, a izgleda da se sprema i poklanjanje EPS-a,a posle verovatno i JAT-a. E to nas ceka ako vladu naprave nazadne snage{dss, srs i sps}.

Cane

pre 16 godina

Ovi mladi narastaji DSS/NS-a su mi se ogadili vise nego ondasnji JUL-ovci i SPS-ovci. Da li oni zaista smatraju gradjane Srbije ovcama?!? Hellooo mi znamo da citamo, a vase pogresne interpretacije sporazuma su smesne. Jedva cekam 11.maj da vam vidim ledja konacno.

Koca

pre 16 godina

"Ludilo u paklu droga"... Ovakve konstrukcije o "izdajnistvu" nismo imali ni za vreme Tita, niti Milosevica... I onda dodje Kostunica, dr. Voja i asistent mu Mladenovic, da nam objasne i prosvetle nas s kim zapravo potpisujemo SSP, ko je Solana, a ko patriota...

marija s.

pre 16 godina

Mladenovic ponovo nije savladao lekciju - sad NATO kao organizacija moze nesto da tumaci i odlucuje o postojanju bilo koje drzave kao subjekta?! Njemu treba zabraniti da predvodi bilo koga! Pa oni ni ne mogu da nas vode u Evropu, taman i kad bi hteli - s obzirom na to da uopste ne razumeju strukturu ovih organizacija, ko zna kome bi i poslali zahtev za clanstvo!

Nale

pre 16 godina

Meni stvarno nije jasno odakle "vade" ove Kostunicine pulene?! Gde li ih pronalaze?! Sledeci konkurs moramo sabotirati, slusati Mladenovica znaci vredjanje zdravog razuma!

tea

pre 16 godina

Tadic i Djelic su odgovorni narodu koji je glasao i izabrao ih - oni ce obavezati Srbiju i mi cemo rado prihvatiti takvu obavezu i uciniti sve da spasemo ovu nasu jadnu zemlju koju namucise ljudi poput vas! Napred u Evropu!

Leni

pre 16 godina

Kakvu to funkciju Mladenovic ima kad je dosao do tako "pouzdanih informacija" da cak zna da ce Canak nesto potpisati? Da li je moguce da misle da ce takvim izjavama uplasiti narod? Kao, Canak je neko zlo, on ne voli Srbiju pa ce onda on potpisati nesto sto nije dobro. Kako mali Perica zamislja da se vodi politika...

Brankica

pre 16 godina

Pa Mladenoviću, ja uopšte ne vidim problem, ako se vi ne slažete sa tim da Gospodin Djelić potpiše taj sporazum, a on ga ipak potpiše, jer ima legalno ovlašćenje Vlade, a predsednik te Vlade je čovek i lider vaše stranke, onda vi lepo ako budete na vlasti u novom sazivu Skupštine i budete u novoj Vladi taj sporazum poništite. Ne vidim zbog čega ste onda u panici. Drugo niste nikada tokom ove kampanje spomenuli da je sporazum parafiran takav kakav jeste uz odobrenje vašeg predsednika stranke tj. vojislava koštunice, a vi kao i vaš predsednik, koji je po struci pravnik čovek, znate da Ugovor koji je jednom parafiran takav kakav jeste ne može više da se menja, zato mi nije jasno šta se to promenilo u vašim glavama od momenta kad ste odobrili parafiranje sporazuma a sada ga nazivate Solaninim. Vrlo ste čudne zverke vi iz nacionalističkih stranaka. Čudo ste vi od likova.

Sladjana

pre 16 godina

U sporazumu o kojem se danima priča, Kosovo se pominje u dva stava i to da njime upravljaju međunarodne snage u skladu sa Rezolucijom 1244! Molim vas da svaki dan to objavljujete kada ovakve izjave daju Mladenović i ostali. Kakav je on baron i trovač!

Ctrl

pre 16 godina

Prestanite vise da "plasite" narod takvim pricama. I dokle mislite da u kampanji koristite Kosovo, skupljajuci tako "poene"-glasove za 11. Maj? Nemojte misliti da je vecina nasih gradjana tako prosta, pa da ne vidi odredjene stvari.

Patriota

pre 16 godina

Gospodine Mladenovicu , bolje bi vam bilo da gledate kako da ispeglate KGB-ov sporazum o prodaji NIS-a .
Usredsredite se na to , jer dobro znate koje je to krivicno delo.
A za potpis sa EU ne brinite , to vec nije vasa stvar , nemate kapaciteta vi za te stvari.

draganzr

pre 16 godina

ovaj zutokljunac iz kostunicinog hora samo peva i to vrlo falsh jednu te istu pesmu. nadam se da ce za manje od mesec dana ovaj luzer nestati sa malih ekrana.

Miroslav I

pre 16 godina

Da ovi iz DSS-a konstantno izmisljaju i izvrcu cinjenice, poznato nam je odavno. Ali njihov stil izrazavanja se spustio na nivo baba tarabarki, koje se po ceo dan preko taraba svadjaju a rucak zagoreva.

Figaro

pre 16 godina

Izvin'te molim vas,a vaš stav o nepotpisivanju sporazuma,VAS kojih ima 5-6%,treba da obavezuje čitavu državu?!?
Pa,vas je stvarno zahvatila histerija i paranoja od gubitka vlasti.

Davitelj

pre 16 godina

Ako Vi gospodine nevrujete "pricama"da je Kosovo nezavisno dodjite do Merdara i uvericete se da je tu kraj Srbije. Nekosta mnogo a poucno za mnoge...

bugzy

pre 16 godina

Alo ! Kosovo jeste nezavisno, a Srbiji treba SSP kao uputstvo šta, gde, kad i kako jer smo se već i suviše puta pokazali kao narod potpuno nesposobnim da sami sebe organizujemo i dovedemo u red!

Misa Pavlovic

pre 16 godina

Dosta bre vise trebunjanja, neka Tadic i Djelic potpisu SSP sto pre. Ako DSS i SRS ne ratifikuju SSP u skupstini oni iskljucivo na sebe preuzimaju odgovornost za posledice. Tada ce im biti mnogo teze da se bave zamenom teza, oni ce biti krivi za eventuelnu propast Srbije.

Grdelička klisura

pre 16 godina

Mladi Koštuničin glasnogovornik opet u Srbiji oživljava maligne oblike destruktivnog i otudjenog populizma praveći podele na mondijaliste (izdajnike) i nacionalpatriote (nacionaldemokrate). Reklo bi se, gospodine Mladenoviću, da su te Vaše tendencije više imitacija i paravan za korupciju i regresiju pre nego izraz stvarnih dilema oko istorijskih puteva nacije.

Sladjana

pre 16 godina

U sporazumu o kojem se danima priča, Kosovo se pominje u dva stava i to da njime upravljaju međunarodne snage u skladu sa Rezolucijom 1244! Molim vas da svaki dan to objavljujete kada ovakve izjave daju Mladenović i ostali. Kakav je on baron i trovač!

Figaro

pre 16 godina

Izvin'te molim vas,a vaš stav o nepotpisivanju sporazuma,VAS kojih ima 5-6%,treba da obavezuje čitavu državu?!?
Pa,vas je stvarno zahvatila histerija i paranoja od gubitka vlasti.

draganzr

pre 16 godina

ovaj zutokljunac iz kostunicinog hora samo peva i to vrlo falsh jednu te istu pesmu. nadam se da ce za manje od mesec dana ovaj luzer nestati sa malih ekrana.

Patriota

pre 16 godina

Gospodine Mladenovicu , bolje bi vam bilo da gledate kako da ispeglate KGB-ov sporazum o prodaji NIS-a .
Usredsredite se na to , jer dobro znate koje je to krivicno delo.
A za potpis sa EU ne brinite , to vec nije vasa stvar , nemate kapaciteta vi za te stvari.

Davitelj

pre 16 godina

Ako Vi gospodine nevrujete "pricama"da je Kosovo nezavisno dodjite do Merdara i uvericete se da je tu kraj Srbije. Nekosta mnogo a poucno za mnoge...

Sanja

pre 16 godina

Solana je Spanac, a zaboravljamo da oni nisu priznali nezavisnost Kosova. Ili je sad i Solana izdajnik svoje zemlje pa radi suprotno stavu Spanije?!

Ctrl

pre 16 godina

Prestanite vise da "plasite" narod takvim pricama. I dokle mislite da u kampanji koristite Kosovo, skupljajuci tako "poene"-glasove za 11. Maj? Nemojte misliti da je vecina nasih gradjana tako prosta, pa da ne vidi odredjene stvari.

Grdelička klisura

pre 16 godina

Mladi Koštuničin glasnogovornik opet u Srbiji oživljava maligne oblike destruktivnog i otudjenog populizma praveći podele na mondijaliste (izdajnike) i nacionalpatriote (nacionaldemokrate). Reklo bi se, gospodine Mladenoviću, da su te Vaše tendencije više imitacija i paravan za korupciju i regresiju pre nego izraz stvarnih dilema oko istorijskih puteva nacije.

bugzy

pre 16 godina

Alo ! Kosovo jeste nezavisno, a Srbiji treba SSP kao uputstvo šta, gde, kad i kako jer smo se već i suviše puta pokazali kao narod potpuno nesposobnim da sami sebe organizujemo i dovedemo u red!

Misa Pavlovic

pre 16 godina

Dosta bre vise trebunjanja, neka Tadic i Djelic potpisu SSP sto pre. Ako DSS i SRS ne ratifikuju SSP u skupstini oni iskljucivo na sebe preuzimaju odgovornost za posledice. Tada ce im biti mnogo teze da se bave zamenom teza, oni ce biti krivi za eventuelnu propast Srbije.

Gorica Zrenjanin

pre 16 godina

Gradjani Srbije moraju da znaju da NATO ne moze nista da tumaci i priznaje neku drzavu i da EU ne funkcionise kao necije privatno vlasnistvo, gubernija, kao sto Kostunica zamislja vlast i tako se i ponasa. Nije to Solanin sporazum, vec Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju Evropskoj Uniji!

Nale

pre 16 godina

Meni stvarno nije jasno odakle "vade" ove Kostunicine pulene?! Gde li ih pronalaze?! Sledeci konkurs moramo sabotirati, slusati Mladenovica znaci vredjanje zdravog razuma!

Brankica

pre 16 godina

Pa Mladenoviću, ja uopšte ne vidim problem, ako se vi ne slažete sa tim da Gospodin Djelić potpiše taj sporazum, a on ga ipak potpiše, jer ima legalno ovlašćenje Vlade, a predsednik te Vlade je čovek i lider vaše stranke, onda vi lepo ako budete na vlasti u novom sazivu Skupštine i budete u novoj Vladi taj sporazum poništite. Ne vidim zbog čega ste onda u panici. Drugo niste nikada tokom ove kampanje spomenuli da je sporazum parafiran takav kakav jeste uz odobrenje vašeg predsednika stranke tj. vojislava koštunice, a vi kao i vaš predsednik, koji je po struci pravnik čovek, znate da Ugovor koji je jednom parafiran takav kakav jeste ne može više da se menja, zato mi nije jasno šta se to promenilo u vašim glavama od momenta kad ste odobrili parafiranje sporazuma a sada ga nazivate Solaninim. Vrlo ste čudne zverke vi iz nacionalističkih stranaka. Čudo ste vi od likova.

Koca

pre 16 godina

"Ludilo u paklu droga"... Ovakve konstrukcije o "izdajnistvu" nismo imali ni za vreme Tita, niti Milosevica... I onda dodje Kostunica, dr. Voja i asistent mu Mladenovic, da nam objasne i prosvetle nas s kim zapravo potpisujemo SSP, ko je Solana, a ko patriota...

Cane

pre 16 godina

Ovi mladi narastaji DSS/NS-a su mi se ogadili vise nego ondasnji JUL-ovci i SPS-ovci. Da li oni zaista smatraju gradjane Srbije ovcama?!? Hellooo mi znamo da citamo, a vase pogresne interpretacije sporazuma su smesne. Jedva cekam 11.maj da vam vidim ledja konacno.

ika

pre 16 godina

Kome se DSS obraca na ovakav nacin? To je nepostovanje nase inteligencije! Misle da su sad mnogo pametni i ovom jadnom narodu otkrili neke velike istine... Tuzno. Na svu srecu, sad ce izbori i takva retorika vise nece moci da prodje. Zna se sta je demokratija, a ovo svakako nije!

Leni

pre 16 godina

Kakvu to funkciju Mladenovic ima kad je dosao do tako "pouzdanih informacija" da cak zna da ce Canak nesto potpisati? Da li je moguce da misle da ce takvim izjavama uplasiti narod? Kao, Canak je neko zlo, on ne voli Srbiju pa ce onda on potpisati nesto sto nije dobro. Kako mali Perica zamislja da se vodi politika...

Miroslav I

pre 16 godina

Da ovi iz DSS-a konstantno izmisljaju i izvrcu cinjenice, poznato nam je odavno. Ali njihov stil izrazavanja se spustio na nivo baba tarabarki, koje se po ceo dan preko taraba svadjaju a rucak zagoreva.

Igor

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da minorna politicka stranka koja ce zajedno sa onim... iz Cacka dobiti u vrh glave 8%, moze da ide protiv svog vlastitog naroda i to sve zbog jeftinih politickih poena, sprecavati potpisivanje SSP je cisto guranje zemlje u duboku izolaciju. A to oni i zele, da bi nas onda privukli Rusiji, kojoj smo vec poklonili NIS, a izgleda da se sprema i poklanjanje EPS-a,a posle verovatno i JAT-a. E to nas ceka ako vladu naprave nazadne snage{dss, srs i sps}.

tea

pre 16 godina

Tadic i Djelic su odgovorni narodu koji je glasao i izabrao ih - oni ce obavezati Srbiju i mi cemo rado prihvatiti takvu obavezu i uciniti sve da spasemo ovu nasu jadnu zemlju koju namucise ljudi poput vas! Napred u Evropu!

Kapitalni investitor

pre 16 godina

Dobar je fazon ovo sto rade ovi iz DSS-a. Mudro! Znaju da NATO ima veoma malu podrsku u narodu - 20 - 25% se zalaze za pristupanje, pa onda stalno forsiraju pricu NATO drzava, NATO sporazum i slicne stvari.
A ustvari, NATO-u je Kosovo zadnja rupa na svirali. Smanjili su za duplo prisustvo od 99-e godine, a osim toga i Rusi imaju pravo u svakom trenutku da razmeste po celom Kosovu 10000 vojnika, a sve po rezoluciji 1244. Kako bi se onda to zvala NATO drzava. Bila NATO-Ruska drzava :)))
Pa tako i ovaj sporazum nema veze sa NATO-om. Mudro, nema sta, ali ipak providno

Kaća

pre 16 godina

Ako "kozaci" tipa Mladenovića, Vučića nastave da vode Srbiju ono što će se desiti je i te kako povezano sa NATO. Budući da politika koju zastupaju (POLITIKA RUSKIH GEOSTRATEGA!) Srbiju koristi kao teritoriju koja treba da neprestalno destabilizuje EU i da izaziva NATO i Zapad, a to će dovesti vrlo brzo do NOVOG BOMBARDOVANJA NATO! I tako sve dok naša zemlja potpuno ne nestane kao što se to desilo Hazarima (koje je carsa Rusija koristila na isti način na koji danas Putinova Rusija koristi Srbiju)! E dosta mi je “trovača” i izdajnika srpskih državnih interesa ( a naši interesi su da budemo deo EU i NATO-a)!!!

hannover43

pre 16 godina

Dosta vise laganja gospodo iz DSS-s.Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju nigde ne govori o tome da bi njegovo potpisivanje znacilo priznavanje samostalnosti Kosova.A posto DSS strucnjaci nikako neznaju kako taj sporazum izgleda,bio sam na stranici Vlade Srbije,ciji je prdsednik sasvim slucajno gospod.Kostunica iz DSS-a,i tu nasao taj sporazum koji je svakome pristupan.Izvadio sam taj famozni CLAN 135 koji po njima priznaje nezavisno Kosovo.Izvolite citajte:
-------------------------
Члан 135
Овај Споразум се примењује, с једне стране, на територије на које се примењују уговори којима се оснивају Европска заједница и Европска заједница за атомску енергију и у складу са условима утврђеним тим уговорима и на територију Србије, с друге стране.
Овај Споразум се не примењује на Косову које је тренутно под међународном управом у складу са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 од 10. јуна 1999. године. Ово не доводи у питање садашњи статус Косова нити одређивање његовог коначног положаја према истој Резолуцији.
--------------------------
Molim vas lepo DSS i radikali gde je taj pristanak samostalnom Kosovu????????

marija s.

pre 16 godina

Mladenovic ponovo nije savladao lekciju - sad NATO kao organizacija moze nesto da tumaci i odlucuje o postojanju bilo koje drzave kao subjekta?! Njemu treba zabraniti da predvodi bilo koga! Pa oni ni ne mogu da nas vode u Evropu, taman i kad bi hteli - s obzirom na to da uopste ne razumeju strukturu ovih organizacija, ko zna kome bi i poslali zahtev za clanstvo!

Zoran

pre 16 godina

Ovaj gospodin Mladenovic je glasnogovornik tehnickog Premijera Republike Srbije, i po tome treba da se drzi protokola i civilizovanog ponasanja i izjasnjavanja. Kao prvo "SSP" je Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU, Vi gospodo iz DSS-a ste ucestvovali u pregovorima oko tog sporazuma i Vlada je jednoglasno usvojila taj sorazum i sada je krajnje neodgovorno i nepristojno taj Sporazum nazivati " Solaninim sporazumom". Gospodo Vi imate pravo da sada odbijete taj sporazum, ali nemate pravo da medjunarodne sporazume prekrstavate kako Vama to za predizbornu kampanju odgovara. Ovo daje vrlo ruznu sliku svetu o nasoj Drzavi Republici Srbiji, mislite malo i na ovu jadnu drzavu. Znate jedno je sigurno, meni je sasvim svejedno ako Vi nebudete u vlasti, ali mi nije svejedno ako mi se drzava izgubi sa politicke scene Evrope.

(Vlast)a

pre 16 godina

U ovoj situaciji,interes NATO-a i g.Solane je i moj interes.Interes DSS-a i njegovog portparola uz Velju Ilica nije interes nikog razumnog u ovoj zemlji ali jeste jedne bivse velesile ciji su oni eksponenti kao i nekad clanovi KPJ.

Cvele

pre 16 godina

"taj sporazum obavezuje iskljucivo tu koaliciju"kaze on.Kamo srece ,kad bi obavezivao i nas koji glasamo za tu koaliciju,a vase glasace da obavezuju blagodeti,koje vi pruzate.

Sladjana

pre 16 godina

U sporazumu o kojem se danima priča, Kosovo se pominje u dva stava i to da njime upravljaju međunarodne snage u skladu sa Rezolucijom 1244! Molim vas da svaki dan to objavljujete kada ovakve izjave daju Mladenović i ostali. Kakav je on baron i trovač!

Ctrl

pre 16 godina

Prestanite vise da "plasite" narod takvim pricama. I dokle mislite da u kampanji koristite Kosovo, skupljajuci tako "poene"-glasove za 11. Maj? Nemojte misliti da je vecina nasih gradjana tako prosta, pa da ne vidi odredjene stvari.

Figaro

pre 16 godina

Izvin'te molim vas,a vaš stav o nepotpisivanju sporazuma,VAS kojih ima 5-6%,treba da obavezuje čitavu državu?!?
Pa,vas je stvarno zahvatila histerija i paranoja od gubitka vlasti.

draganzr

pre 16 godina

ovaj zutokljunac iz kostunicinog hora samo peva i to vrlo falsh jednu te istu pesmu. nadam se da ce za manje od mesec dana ovaj luzer nestati sa malih ekrana.

Patriota

pre 16 godina

Gospodine Mladenovicu , bolje bi vam bilo da gledate kako da ispeglate KGB-ov sporazum o prodaji NIS-a .
Usredsredite se na to , jer dobro znate koje je to krivicno delo.
A za potpis sa EU ne brinite , to vec nije vasa stvar , nemate kapaciteta vi za te stvari.

Misa Pavlovic

pre 16 godina

Dosta bre vise trebunjanja, neka Tadic i Djelic potpisu SSP sto pre. Ako DSS i SRS ne ratifikuju SSP u skupstini oni iskljucivo na sebe preuzimaju odgovornost za posledice. Tada ce im biti mnogo teze da se bave zamenom teza, oni ce biti krivi za eventuelnu propast Srbije.

Grdelička klisura

pre 16 godina

Mladi Koštuničin glasnogovornik opet u Srbiji oživljava maligne oblike destruktivnog i otudjenog populizma praveći podele na mondijaliste (izdajnike) i nacionalpatriote (nacionaldemokrate). Reklo bi se, gospodine Mladenoviću, da su te Vaše tendencije više imitacija i paravan za korupciju i regresiju pre nego izraz stvarnih dilema oko istorijskih puteva nacije.

Davitelj

pre 16 godina

Ako Vi gospodine nevrujete "pricama"da je Kosovo nezavisno dodjite do Merdara i uvericete se da je tu kraj Srbije. Nekosta mnogo a poucno za mnoge...

Nale

pre 16 godina

Meni stvarno nije jasno odakle "vade" ove Kostunicine pulene?! Gde li ih pronalaze?! Sledeci konkurs moramo sabotirati, slusati Mladenovica znaci vredjanje zdravog razuma!

Koca

pre 16 godina

"Ludilo u paklu droga"... Ovakve konstrukcije o "izdajnistvu" nismo imali ni za vreme Tita, niti Milosevica... I onda dodje Kostunica, dr. Voja i asistent mu Mladenovic, da nam objasne i prosvetle nas s kim zapravo potpisujemo SSP, ko je Solana, a ko patriota...

ika

pre 16 godina

Kome se DSS obraca na ovakav nacin? To je nepostovanje nase inteligencije! Misle da su sad mnogo pametni i ovom jadnom narodu otkrili neke velike istine... Tuzno. Na svu srecu, sad ce izbori i takva retorika vise nece moci da prodje. Zna se sta je demokratija, a ovo svakako nije!

Leni

pre 16 godina

Kakvu to funkciju Mladenovic ima kad je dosao do tako "pouzdanih informacija" da cak zna da ce Canak nesto potpisati? Da li je moguce da misle da ce takvim izjavama uplasiti narod? Kao, Canak je neko zlo, on ne voli Srbiju pa ce onda on potpisati nesto sto nije dobro. Kako mali Perica zamislja da se vodi politika...

Cane

pre 16 godina

Ovi mladi narastaji DSS/NS-a su mi se ogadili vise nego ondasnji JUL-ovci i SPS-ovci. Da li oni zaista smatraju gradjane Srbije ovcama?!? Hellooo mi znamo da citamo, a vase pogresne interpretacije sporazuma su smesne. Jedva cekam 11.maj da vam vidim ledja konacno.

Miroslav I

pre 16 godina

Da ovi iz DSS-a konstantno izmisljaju i izvrcu cinjenice, poznato nam je odavno. Ali njihov stil izrazavanja se spustio na nivo baba tarabarki, koje se po ceo dan preko taraba svadjaju a rucak zagoreva.

bugzy

pre 16 godina

Alo ! Kosovo jeste nezavisno, a Srbiji treba SSP kao uputstvo šta, gde, kad i kako jer smo se već i suviše puta pokazali kao narod potpuno nesposobnim da sami sebe organizujemo i dovedemo u red!

Brankica

pre 16 godina

Pa Mladenoviću, ja uopšte ne vidim problem, ako se vi ne slažete sa tim da Gospodin Djelić potpiše taj sporazum, a on ga ipak potpiše, jer ima legalno ovlašćenje Vlade, a predsednik te Vlade je čovek i lider vaše stranke, onda vi lepo ako budete na vlasti u novom sazivu Skupštine i budete u novoj Vladi taj sporazum poništite. Ne vidim zbog čega ste onda u panici. Drugo niste nikada tokom ove kampanje spomenuli da je sporazum parafiran takav kakav jeste uz odobrenje vašeg predsednika stranke tj. vojislava koštunice, a vi kao i vaš predsednik, koji je po struci pravnik čovek, znate da Ugovor koji je jednom parafiran takav kakav jeste ne može više da se menja, zato mi nije jasno šta se to promenilo u vašim glavama od momenta kad ste odobrili parafiranje sporazuma a sada ga nazivate Solaninim. Vrlo ste čudne zverke vi iz nacionalističkih stranaka. Čudo ste vi od likova.

Igor

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da minorna politicka stranka koja ce zajedno sa onim... iz Cacka dobiti u vrh glave 8%, moze da ide protiv svog vlastitog naroda i to sve zbog jeftinih politickih poena, sprecavati potpisivanje SSP je cisto guranje zemlje u duboku izolaciju. A to oni i zele, da bi nas onda privukli Rusiji, kojoj smo vec poklonili NIS, a izgleda da se sprema i poklanjanje EPS-a,a posle verovatno i JAT-a. E to nas ceka ako vladu naprave nazadne snage{dss, srs i sps}.

marija s.

pre 16 godina

Mladenovic ponovo nije savladao lekciju - sad NATO kao organizacija moze nesto da tumaci i odlucuje o postojanju bilo koje drzave kao subjekta?! Njemu treba zabraniti da predvodi bilo koga! Pa oni ni ne mogu da nas vode u Evropu, taman i kad bi hteli - s obzirom na to da uopste ne razumeju strukturu ovih organizacija, ko zna kome bi i poslali zahtev za clanstvo!

Gorica Zrenjanin

pre 16 godina

Gradjani Srbije moraju da znaju da NATO ne moze nista da tumaci i priznaje neku drzavu i da EU ne funkcionise kao necije privatno vlasnistvo, gubernija, kao sto Kostunica zamislja vlast i tako se i ponasa. Nije to Solanin sporazum, vec Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju Evropskoj Uniji!

Sanja

pre 16 godina

Solana je Spanac, a zaboravljamo da oni nisu priznali nezavisnost Kosova. Ili je sad i Solana izdajnik svoje zemlje pa radi suprotno stavu Spanije?!

tea

pre 16 godina

Tadic i Djelic su odgovorni narodu koji je glasao i izabrao ih - oni ce obavezati Srbiju i mi cemo rado prihvatiti takvu obavezu i uciniti sve da spasemo ovu nasu jadnu zemlju koju namucise ljudi poput vas! Napred u Evropu!

Zoran

pre 16 godina

Ovaj gospodin Mladenovic je glasnogovornik tehnickog Premijera Republike Srbije, i po tome treba da se drzi protokola i civilizovanog ponasanja i izjasnjavanja. Kao prvo "SSP" je Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU, Vi gospodo iz DSS-a ste ucestvovali u pregovorima oko tog sporazuma i Vlada je jednoglasno usvojila taj sorazum i sada je krajnje neodgovorno i nepristojno taj Sporazum nazivati " Solaninim sporazumom". Gospodo Vi imate pravo da sada odbijete taj sporazum, ali nemate pravo da medjunarodne sporazume prekrstavate kako Vama to za predizbornu kampanju odgovara. Ovo daje vrlo ruznu sliku svetu o nasoj Drzavi Republici Srbiji, mislite malo i na ovu jadnu drzavu. Znate jedno je sigurno, meni je sasvim svejedno ako Vi nebudete u vlasti, ali mi nije svejedno ako mi se drzava izgubi sa politicke scene Evrope.

hannover43

pre 16 godina

Dosta vise laganja gospodo iz DSS-s.Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju nigde ne govori o tome da bi njegovo potpisivanje znacilo priznavanje samostalnosti Kosova.A posto DSS strucnjaci nikako neznaju kako taj sporazum izgleda,bio sam na stranici Vlade Srbije,ciji je prdsednik sasvim slucajno gospod.Kostunica iz DSS-a,i tu nasao taj sporazum koji je svakome pristupan.Izvadio sam taj famozni CLAN 135 koji po njima priznaje nezavisno Kosovo.Izvolite citajte:
-------------------------
Члан 135
Овај Споразум се примењује, с једне стране, на територије на које се примењују уговори којима се оснивају Европска заједница и Европска заједница за атомску енергију и у складу са условима утврђеним тим уговорима и на територију Србије, с друге стране.
Овај Споразум се не примењује на Косову које је тренутно под међународном управом у складу са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 од 10. јуна 1999. године. Ово не доводи у питање садашњи статус Косова нити одређивање његовог коначног положаја према истој Резолуцији.
--------------------------
Molim vas lepo DSS i radikali gde je taj pristanak samostalnom Kosovu????????

Cvele

pre 16 godina

"taj sporazum obavezuje iskljucivo tu koaliciju"kaze on.Kamo srece ,kad bi obavezivao i nas koji glasamo za tu koaliciju,a vase glasace da obavezuju blagodeti,koje vi pruzate.

Kapitalni investitor

pre 16 godina

Dobar je fazon ovo sto rade ovi iz DSS-a. Mudro! Znaju da NATO ima veoma malu podrsku u narodu - 20 - 25% se zalaze za pristupanje, pa onda stalno forsiraju pricu NATO drzava, NATO sporazum i slicne stvari.
A ustvari, NATO-u je Kosovo zadnja rupa na svirali. Smanjili su za duplo prisustvo od 99-e godine, a osim toga i Rusi imaju pravo u svakom trenutku da razmeste po celom Kosovu 10000 vojnika, a sve po rezoluciji 1244. Kako bi se onda to zvala NATO drzava. Bila NATO-Ruska drzava :)))
Pa tako i ovaj sporazum nema veze sa NATO-om. Mudro, nema sta, ali ipak providno

Kaća

pre 16 godina

Ako "kozaci" tipa Mladenovića, Vučića nastave da vode Srbiju ono što će se desiti je i te kako povezano sa NATO. Budući da politika koju zastupaju (POLITIKA RUSKIH GEOSTRATEGA!) Srbiju koristi kao teritoriju koja treba da neprestalno destabilizuje EU i da izaziva NATO i Zapad, a to će dovesti vrlo brzo do NOVOG BOMBARDOVANJA NATO! I tako sve dok naša zemlja potpuno ne nestane kao što se to desilo Hazarima (koje je carsa Rusija koristila na isti način na koji danas Putinova Rusija koristi Srbiju)! E dosta mi je “trovača” i izdajnika srpskih državnih interesa ( a naši interesi su da budemo deo EU i NATO-a)!!!

(Vlast)a

pre 16 godina

U ovoj situaciji,interes NATO-a i g.Solane je i moj interes.Interes DSS-a i njegovog portparola uz Velju Ilica nije interes nikog razumnog u ovoj zemlji ali jeste jedne bivse velesile ciji su oni eksponenti kao i nekad clanovi KPJ.