Subota, 15.03.2008.

14:08

LSV i SPO pregovaraju sa DS-om

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpski pokret obnove potvrdili da pregovaraju sa DS-om o predizbornoj koaliciji.

Izvor: B92

LSV i SPO pregovaraju sa DS-om IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Lala

pre 16 godina

Ukoliko se ne napravi velika proevropska koalicija (DS,G17,SDP,SVM,LSV,LDP,cak i SPO) ne mogu se izbori dobiti. Na predsedničkim je bilo gusto, iako tad nije postojao veliki anomozitet prema EU, sada, posle nezavisnosti, ne postoji nikakve šanse da se će proevropske stranke u više kolone dobiti više od 50%!

Baron

pre 16 godina

SPO od 2000. godine konstantno na svakim izborima dobija 120.000 do 130.000 hiljada glasova. Kolika je razlika bila na prethodnim izborima? Upravo toliko. Svaki glas je vazan. Vuk je imao gafova, ali ne vidim da je Canak imao manje. Samo se manje prica o tome. Licno nemam nista protiv da u jednom frontu vidim DS, G17, LSV, LDP, SPO i manjine. Pa Vuk Draskovic je kao ministar spoljnih poslova izvojevao predsedavanje Savetom Evrope, usli smo u Partnerstvo za mir, covek se vatreno zalagao za hapsenje haskih optuzenika, dobijao hvale od Karle del Ponte... Preterano se tom coveku gledaju samo i iskljucivo greske. Smatram da je uz sve mane Vuk jedan sasvim ok lik na politickoj sceni Srbije.
Uzgred, nisam clan SPO-a, iz Novog Sada sam. Uglavnom sigurni glasac LSV-a.

Milan Zivanovic

pre 16 godina

Najbolje bi bilo izaći na izbore sa jedinstvenom listom Zajedno u Evropu. Odličan predizborni potez bi bio i predstavljanje vlade koja bi taj posao izvršila. Pored stranackih stručnjaka i lidera tu svakako treba da ima mesta i za ličnosti koje su ranijih godina pokazale svoje izrazito proevropsko stanovište, ali su se zbog ometanja od strane DSS-a povukle iz političkog života. Tu pre svega mislim na Labusa, koji bi trebao da bude premijer te vlade. Većinu vlade treba da čine članovi DS-a, ali obavezno treba naći mesta za Bebu, Vuka, Čedu, Čanka....Napr.
Predsednik vlade Labus,
potpresednik Djelić,
sekretar Djilas,
mip Vuk Draković,(Jermić za ministra Srbije u OUN)
mup Beba,
prosveta Ana Pešikan,
finansija Cvetković,
odbrane Šutanovac,
pravde Petrovic,
sporta Divac...
...
Ako hoćete da sastavim celu vladu onda, da budem ja premijer.
Obavezno i naći bar dva ministarska mesta za nacionalne manjine. Ići na izmirenje Ljajića i Ugljanina.
Sa dobrom vladom pre izbora, ljudi znaju za koga glasaju, a i učesnici u izborima, pre izbora otvorenih karata saopštavaju svoje namere. Posle izbora nema varanja i lova u mutnom. Zajedno za Evropu.

vojislava

pre 16 godina

Dans u centru Novog Sada dele se leci. Neke nove stranke. Daju mi listić,a ja pitam čija je to stranka. A oni: odvojili se od LDP-a: Naglas sam pitala" Kada ste pre stigli": Ne mogu da verujem šta se u ovoj zemlji dešava.Kao da je prošao cunami. Kao da ne živimo u stvarnoj zemlji. A onda se setim Premijera (velikim slovom jer je to zaslužio) Đinđić,naravno,je sve one silne okupio. I koštali su ga života. Zašto ga se ne sete kada počnu da se cepaju, kada se kolebaju, kada su kategorični na opštu štetu. A to što brinu samo za sebe, o tome da i ne govorim. Mi ni ne znamo koga smo izgubili i gde smo ostali. Na margini života.

Ljb

pre 16 godina

U dosadasnjem visestranackom politickom burnom zivotu i DS i SPO imaju svoje "grehe", ali stvarno u ovom vaznom periodu treba to zaboraviti, kako ne bi bacili vise od 100.000 glasova SPO-a koji mogu odluciti pobedu.

Dr Jackyll

pre 16 godina

Zasto vracati SPO iz mrtvih? To stvarno nije jasno, zbog njegovih 2% glasaca? Zasto davati SPO-u poslanike? Da bi sutra trgovali mandatima i "pretrcavali" na drugu stranu? Da Vuk ode kod kuma Seselja, ili Velje, kada ga neko uceni ili naljuti? Sa SPO u koaliciji DS sigurno gubi glasove... Zasto bih ja glasao za povratak SPO iz mrtvih, nisam primetio da su nekom nedostajali...

Vera

pre 16 godina

Danas sam na Radio Indeksu slusala intervju sa Vukoma Draskovicem. Covek je obrazlagao kako misli da vrati Kosovo pod suverenitet Srbije i pri to izgovarao takve nebuloze i besmislice, da nisam znala da li da placem ili da se smejem. Ako je DS resila da sa njima pregovara uo koaliciji, to znaci da su sasvim izgubili kompas i to ce ih skupo kostati na predstojecim izborima.

Slavica

pre 16 godina

"Zoran Djindjic u Brazilu, dogodine u egzilu.
Bezi Batic, bezi Ceda,
u Srbiji bice reda...
...Tamo daleko gde sreca sija
Tamo je Srbija, a ne Djindjija"
Ovo je saopstenje SPO iz 2002.
I sad oni treba da idu u koaliciju sa DS.
Pa nemojte, molim vas...

DIKI

pre 16 godina

Da stvari postavimo na svoje mesto.SPO je jedna od najstarijih stranka u Srbiji i spada u takozvane bazične stranke,što znači da ima stabilne temelje za razliku od drugih stranka koje karakterišu veliki brzi usponi sa istim takvim i padovima od kojih se nikada nisu mogle oporaviti. Kada su temelji zdravi onda je i zgradu teško srušiti...To što SPO trenutno ima samo 130.000 sigurnih glasača koji će uvek biti uz SPO bez obzira na trenutna politička pomeranja na nivou Srbije je veliki plus za tu stranku s obzirom na već viđene udružene pokušaje svih takozvanih velikih stranka da se SPO putem marginalizovanja u medijima totalno ugasi.Ubeđen sam da bi SPO na prestojećim izborima, ukoliko izađe na njih sam bez koalicionog partnera,prešao cenzus a sve to zbog toga što su sve stranke koje su participirale prethodni saziv Skupštine počele da gube razočarane glasače i simpatizere zbog svog neslavnog učinka u poslednje 2 godine.U prilog tome mogu da kažem da je SPO u poelednjih 20-ak dana počeo da dobija značajan priliv članstva kako onih koji nisu bili članovi ni jedne stranke tako i onih razočaranih koji su istupili iz gore navedenih stranaka.Bez obzira da li će SPO dogovoriti neku od koalicija i bez obzira kako će proći na sledećim izborima SPO će uvek postojati sve dok bude parlamentarizma u Srbiji.
P.S.SPO je jedna od retkih stranaka koja ima svoje odbore bukvalno u svakoj mesnoj zajednici u Srbiji.To su Vam temelji SPO-a.Apropo ovoga, imate primer stranke Bogoljuba Karića koja je na jednom od prethodnih izbora imala čak blzu 20% glasača da bi se u sledećem periodu skoro ugasila.

MLADEN PROFESOR

pre 16 godina

ako su pametni izaci ce u najvise tri kolone... jedna bi bila DS, G17+, LSV, SPO Ljajiceva stranka. Druga kolona bi bila LDP koji garant prelaze cenzus jer svi mladji uglavnom glasaju za LDP. Treca kolona bi bila stranke manjina. Gospodo ako ne skupite 50.1% svi se povucite iz politickog zivota. Mene bi bilo sramota da me pobede Voja, Velja i Toma. Obnovljeni DOS do POBEDE!!!

milic

pre 16 godina

Siroka koalicija oko DS sada je neophodna da bi se stvorila referendumska atmosfera kao na predsednickim izborima, a i da se ne bi desilo da SPO, LSV, G17 ne prodju cenzus, pa da se ti glasovi preliju i SRS i DSS/NS. Sada je vise nego ikad potrebno da se zaborave sujete i razlike i da se svi koji su protiv vracanja u proslost i 90te ujedine i zajedno sa strankama manjima osvoje 126 poslanika.
Dovoljan motiv za to je da pomislimo na buducu vladu bez Kostunice i Velje u njoj!

korisno

pre 16 godina

U svim postkomunistickim zemljama "desnica" je bila ta koja je (cesto cak i "nekriticki") bila ta koja je insistirala na potpunom raskidu sa prosloscu i bila ta koja je vukla "bez alternative" ka EU i NATO svoj narod i drzavu. Samo kod nas je ta desnica glavna brana svemu ovome (tako je to kada ti trenutno najjace desne stranke formira tajna policija nasledjena iz doba komunizma), a jedina desna stranka koja je kod nas spremna da gura u tom pravcu ne moze trenutno da prodje ni 5%ni cenzus. Tih njihovih 3-4 posto ipak nije zanemarljivo za evropski blok jer se radi o tradicionalno disciplinovanom birackom telu (jezgru preostalom od nekadasnje stare slave) i u SPO konkretnom slucaju procenti na papiru znace isto sto i u praksi, a mozda je od toga i bitnija njihova koliko-toliko sacuvana jaka infrastruktura u centralnoj Srbiji za predstojecu jako tesku kampanju i prilicno dobra "zvaka" protiv radikalske i narodnjacke demagogije jer gadja isto biracko telo. Ne slazem se sa nasim vajnim analiticarima koji tvrde da se politicki sistem u Srbiji stabilizuje i normalizuje i ide ka u svetu rasprostranjenom "bipolarnom" (sa dve dominantne stranke) jer nema tu nikakve normalnosti kada ti je jedan od dva noseca politicka stuba nesto sto u normalnom svetu ne moze da predje cenzus i dok je nama ovako jake SRS (i sve sto ona predstavlja)nikada mi istinski necemo biti Evropa pa makar se uclanili u EU. SPO naravno vise nema sanse da se ikada nametne kao dominantna snaga na nasoj desnici (kao 90ih) ali njegovo totalno upokojavanje je bilo losa vest za Srbiju (zbog "kvaliteta" njihove SRS i DSS/NS alternative) i bilo bi dobro ako se ovo sa njihovim "povampirenjem" realizuje jer tih njihovih 3-4 posto direktno uzeti od "narodnjaka" bice jako korisni za DS u pogledu sansi da formiraju narednu vladu, a dugorocno mogli bi da odigraju pozitivnu ulogu nakakvog kvasca u nuznoj totalnoj dekompoziciji stanja na srpskoj desnici, jer sadasnji izolacionizam/autizam DSS u odnosu na Evropu i Ameriku, i SRS koja bi protiv zapada bukvalno da vodi krstaski rat - za Srbiju moze imati samo katastrofalne posledice.

Ivan Raković

pre 16 godina

Moram da priznam da mi je misterija taj SPO.
Ta stranka je nacinila toliko strašnih grešaka u svojoj istoriji da je prosto čudno da još više postoji. Ali to je njen problem. Međutim postupci te partije koji su se ticali svih nas, a upereni protiv razvoja demokratskog društva u Srbiji ( od rušenja Zorana Đinđića kao prvog demokratskog gradonačelnika Beograda, izdaja DOS-a 5. oktobra, direktna podrška Velji Iliću protiv Borisa Tadića) trebaju da budu naš problem. Nije mi jasno da se pregovara sa njom. Zar ne bi bilo bolje da ta stranka ode u političku istoriju pa neka njena dela (i istoričari) govore o njoj (pozitivno ili negativno). Mislim da bi to delovalo blagotvorno na razvoj našeg političkog sistema činjenica da nisu sve partije sa 'beskonačnim vekom trajanja' i da svako snosi posledice svog delovanja.

ilija

pre 16 godina

DS pregovara sa SPO!?
Gospodo iz DS da li ste zaboravili sta su sve Vuk i Danica Draskovic govorili o Zoranu Djindjicu?
Da li ste zaboravili Danicine kolumne u "Nacionalu"?
Da li ste zaboravili tekstove u "Srpskoj reci" gde je za Zorana pisano da je mafijas i da ce biti ubijen u mafijaskom obracunu?
Da li ste zaboravili da je Vuk Draskovic bio ministar u prosloj kostunicinoj Vladi?
Da li ste zaista zaboravili sve ovo?
Uzmete li SPO u koaliciju nikada vise necete dobiti moj glas, jer cete time pljunuti na Zorana!

Ziheras

pre 16 godina

Jedno je sigurno i ocigledno-Tadic pravi predizborne koalicije samo sa onima koji su na listi podobnih DSS-a.Prema tome,nista od zajednicke liste sa G17,LSV,LDP.Jasno je da DS ostavlja prostor za ponovnu vladu sa Kostunicom.

aca

pre 16 godina

"Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjić

milan

pre 16 godina

LSV donosi dobru odluku da na republicke izbore ide u koaliciji sa DS.Mislim da je na nivou Vojvodine i lokala Ligi bolje da nastupi samostalno i da tako unutar Vojvodine profilise sve specificnosti.U Vojvodini je sve jasno.Na vlasti ce biti koalicija DS,LSV,G17 i SVM.Republika je znak pitanja i treba biti veoma oprezan sa predizbornim radnjama.

marko

pre 16 godina

Cudna je koalicija LSV i DS, i mislim da Cankovi glasaci to prepoznaju. Canak je bio jedan od najglasnijih protiv Ustava, a sad odjednom to je put ka decentralizaciji Srbije i vecoj autonomiji Vojvodine. I ne treba Demokrate nikog da oderu na izborima, nisu izbori sportska utakmica kako to misli Boris Tadic. Neko je pred drugi krug predsednickih izbora rekao, kakog god predsednika Srbija da izabere, takvog je i zasluzila. Ne treba mi da oderemo radikale jer su oni nase komsije sa drugacijom idejom kako treba upravljati Srbijom. To je demokratija. Predstojeci parlamentarni izbori su prilika da svaki gradjanin glasa za svoju politiku, i da pokusa da obezbedi da njegov glas udje u Vladu, ali onu u kojoj ce se zastupati politika za koju je glasao. Kada politicari imaju sluha za poruku koju su njima na izborima poslali gradjani onda ne moze da se dogodi da umesto Djelica bude Kostunica. Tako se brani demokratija. Nazalost, izgleda da je Demokratska stranka to zaboravila, zarad upravnih odbora. Jedva cekam 11.maj!

Boban

pre 16 godina

Ovo je dobar razvoj dogadjaja - setite se da su spo i 'koalicija za toleranciju' oboje prosli ispod cenzusa, sto znaci da su njihovi glasovi raspodeljeni medju strankama koje jesu presle cenzus, pa je tako deo pripao i radikalima. Ako se ovaj put ti glasovi pretoce u mandate, to znaci manje poslanika za grobara, i neka vrsta kontrole za ds, jer se moze ocekivati da im lsv i spo nece dati podrsku da npr. postave kostunicu za premijera ili tako neke suicidalne poteze.

Dragan

pre 16 godina

Da li iko veruej da ce se ova koalicija zaista(naravno ne mislim na rat,vec na ozbiljna diplomatska sredstva)a ne samo verbalno boriti za Kosovo?

dsf

pre 16 godina

Mislim da će DS imati više štete ako pravi koalicije sa ovim minornim strankama(LSV,LDP,SPO)Moje je mišljenje da se treba fokusirati na preostale glasače DSS-a,Nove Srbije..

Biljana

pre 16 godina

Mislim da je dobro da se i LSV prikljuci DS na listi. Setite se da je Canak podrzao Tadica na predsednickim i to mu je pomoglo, jednim delom, da dobije te izbore.

Mrki

pre 16 godina

Dakle DS pregovara i sa SPO. Mislim da DS definitivno ima sanse za uspeh na izborima jer ko god mene stravicno nervira taj nekako uvek pobedjuje na izborima. A Tadic i ovaj njegov DS su poceli da me nerviraju vise cak od Kostunice i radikala.

marko,nis

pre 16 godina

Canak treba sa LDP. Delu birackog tela DS Canak ce smetati a sa njim u koaliciji LDP ce biti znatno iznad cenzusa , sto ce biti veoma znacajno za poruku gradjanima da ideja totalnog raskida sa politikom genocida postala realnost. Najveci dobitnik bice demokratija u ovoj zemlji.

marko,nis

pre 16 godina

Canak treba sa LDP. Delu birackog tela DS Canak ce smetati a sa njim u koaliciji LDP ce biti znatno iznad cenzusa , sto ce biti veoma znacajno za poruku gradjanima da ideja totalnog raskida sa politikom genocida postala realnost. Najveci dobitnik bice demokratija u ovoj zemlji.

Mrki

pre 16 godina

Dakle DS pregovara i sa SPO. Mislim da DS definitivno ima sanse za uspeh na izborima jer ko god mene stravicno nervira taj nekako uvek pobedjuje na izborima. A Tadic i ovaj njegov DS su poceli da me nerviraju vise cak od Kostunice i radikala.

marko

pre 16 godina

Cudna je koalicija LSV i DS, i mislim da Cankovi glasaci to prepoznaju. Canak je bio jedan od najglasnijih protiv Ustava, a sad odjednom to je put ka decentralizaciji Srbije i vecoj autonomiji Vojvodine. I ne treba Demokrate nikog da oderu na izborima, nisu izbori sportska utakmica kako to misli Boris Tadic. Neko je pred drugi krug predsednickih izbora rekao, kakog god predsednika Srbija da izabere, takvog je i zasluzila. Ne treba mi da oderemo radikale jer su oni nase komsije sa drugacijom idejom kako treba upravljati Srbijom. To je demokratija. Predstojeci parlamentarni izbori su prilika da svaki gradjanin glasa za svoju politiku, i da pokusa da obezbedi da njegov glas udje u Vladu, ali onu u kojoj ce se zastupati politika za koju je glasao. Kada politicari imaju sluha za poruku koju su njima na izborima poslali gradjani onda ne moze da se dogodi da umesto Djelica bude Kostunica. Tako se brani demokratija. Nazalost, izgleda da je Demokratska stranka to zaboravila, zarad upravnih odbora. Jedva cekam 11.maj!

ilija

pre 16 godina

DS pregovara sa SPO!?
Gospodo iz DS da li ste zaboravili sta su sve Vuk i Danica Draskovic govorili o Zoranu Djindjicu?
Da li ste zaboravili Danicine kolumne u "Nacionalu"?
Da li ste zaboravili tekstove u "Srpskoj reci" gde je za Zorana pisano da je mafijas i da ce biti ubijen u mafijaskom obracunu?
Da li ste zaboravili da je Vuk Draskovic bio ministar u prosloj kostunicinoj Vladi?
Da li ste zaista zaboravili sve ovo?
Uzmete li SPO u koaliciju nikada vise necete dobiti moj glas, jer cete time pljunuti na Zorana!

korisno

pre 16 godina

U svim postkomunistickim zemljama "desnica" je bila ta koja je (cesto cak i "nekriticki") bila ta koja je insistirala na potpunom raskidu sa prosloscu i bila ta koja je vukla "bez alternative" ka EU i NATO svoj narod i drzavu. Samo kod nas je ta desnica glavna brana svemu ovome (tako je to kada ti trenutno najjace desne stranke formira tajna policija nasledjena iz doba komunizma), a jedina desna stranka koja je kod nas spremna da gura u tom pravcu ne moze trenutno da prodje ni 5%ni cenzus. Tih njihovih 3-4 posto ipak nije zanemarljivo za evropski blok jer se radi o tradicionalno disciplinovanom birackom telu (jezgru preostalom od nekadasnje stare slave) i u SPO konkretnom slucaju procenti na papiru znace isto sto i u praksi, a mozda je od toga i bitnija njihova koliko-toliko sacuvana jaka infrastruktura u centralnoj Srbiji za predstojecu jako tesku kampanju i prilicno dobra "zvaka" protiv radikalske i narodnjacke demagogije jer gadja isto biracko telo. Ne slazem se sa nasim vajnim analiticarima koji tvrde da se politicki sistem u Srbiji stabilizuje i normalizuje i ide ka u svetu rasprostranjenom "bipolarnom" (sa dve dominantne stranke) jer nema tu nikakve normalnosti kada ti je jedan od dva noseca politicka stuba nesto sto u normalnom svetu ne moze da predje cenzus i dok je nama ovako jake SRS (i sve sto ona predstavlja)nikada mi istinski necemo biti Evropa pa makar se uclanili u EU. SPO naravno vise nema sanse da se ikada nametne kao dominantna snaga na nasoj desnici (kao 90ih) ali njegovo totalno upokojavanje je bilo losa vest za Srbiju (zbog "kvaliteta" njihove SRS i DSS/NS alternative) i bilo bi dobro ako se ovo sa njihovim "povampirenjem" realizuje jer tih njihovih 3-4 posto direktno uzeti od "narodnjaka" bice jako korisni za DS u pogledu sansi da formiraju narednu vladu, a dugorocno mogli bi da odigraju pozitivnu ulogu nakakvog kvasca u nuznoj totalnoj dekompoziciji stanja na srpskoj desnici, jer sadasnji izolacionizam/autizam DSS u odnosu na Evropu i Ameriku, i SRS koja bi protiv zapada bukvalno da vodi krstaski rat - za Srbiju moze imati samo katastrofalne posledice.

Ziheras

pre 16 godina

Jedno je sigurno i ocigledno-Tadic pravi predizborne koalicije samo sa onima koji su na listi podobnih DSS-a.Prema tome,nista od zajednicke liste sa G17,LSV,LDP.Jasno je da DS ostavlja prostor za ponovnu vladu sa Kostunicom.

dsf

pre 16 godina

Mislim da će DS imati više štete ako pravi koalicije sa ovim minornim strankama(LSV,LDP,SPO)Moje je mišljenje da se treba fokusirati na preostale glasače DSS-a,Nove Srbije..

Ivan Raković

pre 16 godina

Moram da priznam da mi je misterija taj SPO.
Ta stranka je nacinila toliko strašnih grešaka u svojoj istoriji da je prosto čudno da još više postoji. Ali to je njen problem. Međutim postupci te partije koji su se ticali svih nas, a upereni protiv razvoja demokratskog društva u Srbiji ( od rušenja Zorana Đinđića kao prvog demokratskog gradonačelnika Beograda, izdaja DOS-a 5. oktobra, direktna podrška Velji Iliću protiv Borisa Tadića) trebaju da budu naš problem. Nije mi jasno da se pregovara sa njom. Zar ne bi bilo bolje da ta stranka ode u političku istoriju pa neka njena dela (i istoričari) govore o njoj (pozitivno ili negativno). Mislim da bi to delovalo blagotvorno na razvoj našeg političkog sistema činjenica da nisu sve partije sa 'beskonačnim vekom trajanja' i da svako snosi posledice svog delovanja.

Boban

pre 16 godina

Ovo je dobar razvoj dogadjaja - setite se da su spo i 'koalicija za toleranciju' oboje prosli ispod cenzusa, sto znaci da su njihovi glasovi raspodeljeni medju strankama koje jesu presle cenzus, pa je tako deo pripao i radikalima. Ako se ovaj put ti glasovi pretoce u mandate, to znaci manje poslanika za grobara, i neka vrsta kontrole za ds, jer se moze ocekivati da im lsv i spo nece dati podrsku da npr. postave kostunicu za premijera ili tako neke suicidalne poteze.

Slavica

pre 16 godina

"Zoran Djindjic u Brazilu, dogodine u egzilu.
Bezi Batic, bezi Ceda,
u Srbiji bice reda...
...Tamo daleko gde sreca sija
Tamo je Srbija, a ne Djindjija"
Ovo je saopstenje SPO iz 2002.
I sad oni treba da idu u koaliciju sa DS.
Pa nemojte, molim vas...

MLADEN PROFESOR

pre 16 godina

ako su pametni izaci ce u najvise tri kolone... jedna bi bila DS, G17+, LSV, SPO Ljajiceva stranka. Druga kolona bi bila LDP koji garant prelaze cenzus jer svi mladji uglavnom glasaju za LDP. Treca kolona bi bila stranke manjina. Gospodo ako ne skupite 50.1% svi se povucite iz politickog zivota. Mene bi bilo sramota da me pobede Voja, Velja i Toma. Obnovljeni DOS do POBEDE!!!

Biljana

pre 16 godina

Mislim da je dobro da se i LSV prikljuci DS na listi. Setite se da je Canak podrzao Tadica na predsednickim i to mu je pomoglo, jednim delom, da dobije te izbore.

Dragan

pre 16 godina

Da li iko veruej da ce se ova koalicija zaista(naravno ne mislim na rat,vec na ozbiljna diplomatska sredstva)a ne samo verbalno boriti za Kosovo?

milic

pre 16 godina

Siroka koalicija oko DS sada je neophodna da bi se stvorila referendumska atmosfera kao na predsednickim izborima, a i da se ne bi desilo da SPO, LSV, G17 ne prodju cenzus, pa da se ti glasovi preliju i SRS i DSS/NS. Sada je vise nego ikad potrebno da se zaborave sujete i razlike i da se svi koji su protiv vracanja u proslost i 90te ujedine i zajedno sa strankama manjima osvoje 126 poslanika.
Dovoljan motiv za to je da pomislimo na buducu vladu bez Kostunice i Velje u njoj!

milan

pre 16 godina

LSV donosi dobru odluku da na republicke izbore ide u koaliciji sa DS.Mislim da je na nivou Vojvodine i lokala Ligi bolje da nastupi samostalno i da tako unutar Vojvodine profilise sve specificnosti.U Vojvodini je sve jasno.Na vlasti ce biti koalicija DS,LSV,G17 i SVM.Republika je znak pitanja i treba biti veoma oprezan sa predizbornim radnjama.

aca

pre 16 godina

"Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjić

Baron

pre 16 godina

SPO od 2000. godine konstantno na svakim izborima dobija 120.000 do 130.000 hiljada glasova. Kolika je razlika bila na prethodnim izborima? Upravo toliko. Svaki glas je vazan. Vuk je imao gafova, ali ne vidim da je Canak imao manje. Samo se manje prica o tome. Licno nemam nista protiv da u jednom frontu vidim DS, G17, LSV, LDP, SPO i manjine. Pa Vuk Draskovic je kao ministar spoljnih poslova izvojevao predsedavanje Savetom Evrope, usli smo u Partnerstvo za mir, covek se vatreno zalagao za hapsenje haskih optuzenika, dobijao hvale od Karle del Ponte... Preterano se tom coveku gledaju samo i iskljucivo greske. Smatram da je uz sve mane Vuk jedan sasvim ok lik na politickoj sceni Srbije.
Uzgred, nisam clan SPO-a, iz Novog Sada sam. Uglavnom sigurni glasac LSV-a.

Ljb

pre 16 godina

U dosadasnjem visestranackom politickom burnom zivotu i DS i SPO imaju svoje "grehe", ali stvarno u ovom vaznom periodu treba to zaboraviti, kako ne bi bacili vise od 100.000 glasova SPO-a koji mogu odluciti pobedu.

Dr Jackyll

pre 16 godina

Zasto vracati SPO iz mrtvih? To stvarno nije jasno, zbog njegovih 2% glasaca? Zasto davati SPO-u poslanike? Da bi sutra trgovali mandatima i "pretrcavali" na drugu stranu? Da Vuk ode kod kuma Seselja, ili Velje, kada ga neko uceni ili naljuti? Sa SPO u koaliciji DS sigurno gubi glasove... Zasto bih ja glasao za povratak SPO iz mrtvih, nisam primetio da su nekom nedostajali...

Vera

pre 16 godina

Danas sam na Radio Indeksu slusala intervju sa Vukoma Draskovicem. Covek je obrazlagao kako misli da vrati Kosovo pod suverenitet Srbije i pri to izgovarao takve nebuloze i besmislice, da nisam znala da li da placem ili da se smejem. Ako je DS resila da sa njima pregovara uo koaliciji, to znaci da su sasvim izgubili kompas i to ce ih skupo kostati na predstojecim izborima.

DIKI

pre 16 godina

Da stvari postavimo na svoje mesto.SPO je jedna od najstarijih stranka u Srbiji i spada u takozvane bazične stranke,što znači da ima stabilne temelje za razliku od drugih stranka koje karakterišu veliki brzi usponi sa istim takvim i padovima od kojih se nikada nisu mogle oporaviti. Kada su temelji zdravi onda je i zgradu teško srušiti...To što SPO trenutno ima samo 130.000 sigurnih glasača koji će uvek biti uz SPO bez obzira na trenutna politička pomeranja na nivou Srbije je veliki plus za tu stranku s obzirom na već viđene udružene pokušaje svih takozvanih velikih stranka da se SPO putem marginalizovanja u medijima totalno ugasi.Ubeđen sam da bi SPO na prestojećim izborima, ukoliko izađe na njih sam bez koalicionog partnera,prešao cenzus a sve to zbog toga što su sve stranke koje su participirale prethodni saziv Skupštine počele da gube razočarane glasače i simpatizere zbog svog neslavnog učinka u poslednje 2 godine.U prilog tome mogu da kažem da je SPO u poelednjih 20-ak dana počeo da dobija značajan priliv članstva kako onih koji nisu bili članovi ni jedne stranke tako i onih razočaranih koji su istupili iz gore navedenih stranaka.Bez obzira da li će SPO dogovoriti neku od koalicija i bez obzira kako će proći na sledećim izborima SPO će uvek postojati sve dok bude parlamentarizma u Srbiji.
P.S.SPO je jedna od retkih stranaka koja ima svoje odbore bukvalno u svakoj mesnoj zajednici u Srbiji.To su Vam temelji SPO-a.Apropo ovoga, imate primer stranke Bogoljuba Karića koja je na jednom od prethodnih izbora imala čak blzu 20% glasača da bi se u sledećem periodu skoro ugasila.

Milan Zivanovic

pre 16 godina

Najbolje bi bilo izaći na izbore sa jedinstvenom listom Zajedno u Evropu. Odličan predizborni potez bi bio i predstavljanje vlade koja bi taj posao izvršila. Pored stranackih stručnjaka i lidera tu svakako treba da ima mesta i za ličnosti koje su ranijih godina pokazale svoje izrazito proevropsko stanovište, ali su se zbog ometanja od strane DSS-a povukle iz političkog života. Tu pre svega mislim na Labusa, koji bi trebao da bude premijer te vlade. Većinu vlade treba da čine članovi DS-a, ali obavezno treba naći mesta za Bebu, Vuka, Čedu, Čanka....Napr.
Predsednik vlade Labus,
potpresednik Djelić,
sekretar Djilas,
mip Vuk Draković,(Jermić za ministra Srbije u OUN)
mup Beba,
prosveta Ana Pešikan,
finansija Cvetković,
odbrane Šutanovac,
pravde Petrovic,
sporta Divac...
...
Ako hoćete da sastavim celu vladu onda, da budem ja premijer.
Obavezno i naći bar dva ministarska mesta za nacionalne manjine. Ići na izmirenje Ljajića i Ugljanina.
Sa dobrom vladom pre izbora, ljudi znaju za koga glasaju, a i učesnici u izborima, pre izbora otvorenih karata saopštavaju svoje namere. Posle izbora nema varanja i lova u mutnom. Zajedno za Evropu.

vojislava

pre 16 godina

Dans u centru Novog Sada dele se leci. Neke nove stranke. Daju mi listić,a ja pitam čija je to stranka. A oni: odvojili se od LDP-a: Naglas sam pitala" Kada ste pre stigli": Ne mogu da verujem šta se u ovoj zemlji dešava.Kao da je prošao cunami. Kao da ne živimo u stvarnoj zemlji. A onda se setim Premijera (velikim slovom jer je to zaslužio) Đinđić,naravno,je sve one silne okupio. I koštali su ga života. Zašto ga se ne sete kada počnu da se cepaju, kada se kolebaju, kada su kategorični na opštu štetu. A to što brinu samo za sebe, o tome da i ne govorim. Mi ni ne znamo koga smo izgubili i gde smo ostali. Na margini života.

Lala

pre 16 godina

Ukoliko se ne napravi velika proevropska koalicija (DS,G17,SDP,SVM,LSV,LDP,cak i SPO) ne mogu se izbori dobiti. Na predsedničkim je bilo gusto, iako tad nije postojao veliki anomozitet prema EU, sada, posle nezavisnosti, ne postoji nikakve šanse da se će proevropske stranke u više kolone dobiti više od 50%!

ilija

pre 16 godina

DS pregovara sa SPO!?
Gospodo iz DS da li ste zaboravili sta su sve Vuk i Danica Draskovic govorili o Zoranu Djindjicu?
Da li ste zaboravili Danicine kolumne u "Nacionalu"?
Da li ste zaboravili tekstove u "Srpskoj reci" gde je za Zorana pisano da je mafijas i da ce biti ubijen u mafijaskom obracunu?
Da li ste zaboravili da je Vuk Draskovic bio ministar u prosloj kostunicinoj Vladi?
Da li ste zaista zaboravili sve ovo?
Uzmete li SPO u koaliciju nikada vise necete dobiti moj glas, jer cete time pljunuti na Zorana!

Mrki

pre 16 godina

Dakle DS pregovara i sa SPO. Mislim da DS definitivno ima sanse za uspeh na izborima jer ko god mene stravicno nervira taj nekako uvek pobedjuje na izborima. A Tadic i ovaj njegov DS su poceli da me nerviraju vise cak od Kostunice i radikala.

dsf

pre 16 godina

Mislim da će DS imati više štete ako pravi koalicije sa ovim minornim strankama(LSV,LDP,SPO)Moje je mišljenje da se treba fokusirati na preostale glasače DSS-a,Nove Srbije..

Dragan

pre 16 godina

Da li iko veruej da ce se ova koalicija zaista(naravno ne mislim na rat,vec na ozbiljna diplomatska sredstva)a ne samo verbalno boriti za Kosovo?

marko,nis

pre 16 godina

Canak treba sa LDP. Delu birackog tela DS Canak ce smetati a sa njim u koaliciji LDP ce biti znatno iznad cenzusa , sto ce biti veoma znacajno za poruku gradjanima da ideja totalnog raskida sa politikom genocida postala realnost. Najveci dobitnik bice demokratija u ovoj zemlji.

Ivan Raković

pre 16 godina

Moram da priznam da mi je misterija taj SPO.
Ta stranka je nacinila toliko strašnih grešaka u svojoj istoriji da je prosto čudno da još više postoji. Ali to je njen problem. Međutim postupci te partije koji su se ticali svih nas, a upereni protiv razvoja demokratskog društva u Srbiji ( od rušenja Zorana Đinđića kao prvog demokratskog gradonačelnika Beograda, izdaja DOS-a 5. oktobra, direktna podrška Velji Iliću protiv Borisa Tadića) trebaju da budu naš problem. Nije mi jasno da se pregovara sa njom. Zar ne bi bilo bolje da ta stranka ode u političku istoriju pa neka njena dela (i istoričari) govore o njoj (pozitivno ili negativno). Mislim da bi to delovalo blagotvorno na razvoj našeg političkog sistema činjenica da nisu sve partije sa 'beskonačnim vekom trajanja' i da svako snosi posledice svog delovanja.

Biljana

pre 16 godina

Mislim da je dobro da se i LSV prikljuci DS na listi. Setite se da je Canak podrzao Tadica na predsednickim i to mu je pomoglo, jednim delom, da dobije te izbore.

marko

pre 16 godina

Cudna je koalicija LSV i DS, i mislim da Cankovi glasaci to prepoznaju. Canak je bio jedan od najglasnijih protiv Ustava, a sad odjednom to je put ka decentralizaciji Srbije i vecoj autonomiji Vojvodine. I ne treba Demokrate nikog da oderu na izborima, nisu izbori sportska utakmica kako to misli Boris Tadic. Neko je pred drugi krug predsednickih izbora rekao, kakog god predsednika Srbija da izabere, takvog je i zasluzila. Ne treba mi da oderemo radikale jer su oni nase komsije sa drugacijom idejom kako treba upravljati Srbijom. To je demokratija. Predstojeci parlamentarni izbori su prilika da svaki gradjanin glasa za svoju politiku, i da pokusa da obezbedi da njegov glas udje u Vladu, ali onu u kojoj ce se zastupati politika za koju je glasao. Kada politicari imaju sluha za poruku koju su njima na izborima poslali gradjani onda ne moze da se dogodi da umesto Djelica bude Kostunica. Tako se brani demokratija. Nazalost, izgleda da je Demokratska stranka to zaboravila, zarad upravnih odbora. Jedva cekam 11.maj!

Ziheras

pre 16 godina

Jedno je sigurno i ocigledno-Tadic pravi predizborne koalicije samo sa onima koji su na listi podobnih DSS-a.Prema tome,nista od zajednicke liste sa G17,LSV,LDP.Jasno je da DS ostavlja prostor za ponovnu vladu sa Kostunicom.

Boban

pre 16 godina

Ovo je dobar razvoj dogadjaja - setite se da su spo i 'koalicija za toleranciju' oboje prosli ispod cenzusa, sto znaci da su njihovi glasovi raspodeljeni medju strankama koje jesu presle cenzus, pa je tako deo pripao i radikalima. Ako se ovaj put ti glasovi pretoce u mandate, to znaci manje poslanika za grobara, i neka vrsta kontrole za ds, jer se moze ocekivati da im lsv i spo nece dati podrsku da npr. postave kostunicu za premijera ili tako neke suicidalne poteze.

milan

pre 16 godina

LSV donosi dobru odluku da na republicke izbore ide u koaliciji sa DS.Mislim da je na nivou Vojvodine i lokala Ligi bolje da nastupi samostalno i da tako unutar Vojvodine profilise sve specificnosti.U Vojvodini je sve jasno.Na vlasti ce biti koalicija DS,LSV,G17 i SVM.Republika je znak pitanja i treba biti veoma oprezan sa predizbornim radnjama.

Slavica

pre 16 godina

"Zoran Djindjic u Brazilu, dogodine u egzilu.
Bezi Batic, bezi Ceda,
u Srbiji bice reda...
...Tamo daleko gde sreca sija
Tamo je Srbija, a ne Djindjija"
Ovo je saopstenje SPO iz 2002.
I sad oni treba da idu u koaliciju sa DS.
Pa nemojte, molim vas...

milic

pre 16 godina

Siroka koalicija oko DS sada je neophodna da bi se stvorila referendumska atmosfera kao na predsednickim izborima, a i da se ne bi desilo da SPO, LSV, G17 ne prodju cenzus, pa da se ti glasovi preliju i SRS i DSS/NS. Sada je vise nego ikad potrebno da se zaborave sujete i razlike i da se svi koji su protiv vracanja u proslost i 90te ujedine i zajedno sa strankama manjima osvoje 126 poslanika.
Dovoljan motiv za to je da pomislimo na buducu vladu bez Kostunice i Velje u njoj!

Lala

pre 16 godina

Ukoliko se ne napravi velika proevropska koalicija (DS,G17,SDP,SVM,LSV,LDP,cak i SPO) ne mogu se izbori dobiti. Na predsedničkim je bilo gusto, iako tad nije postojao veliki anomozitet prema EU, sada, posle nezavisnosti, ne postoji nikakve šanse da se će proevropske stranke u više kolone dobiti više od 50%!

korisno

pre 16 godina

U svim postkomunistickim zemljama "desnica" je bila ta koja je (cesto cak i "nekriticki") bila ta koja je insistirala na potpunom raskidu sa prosloscu i bila ta koja je vukla "bez alternative" ka EU i NATO svoj narod i drzavu. Samo kod nas je ta desnica glavna brana svemu ovome (tako je to kada ti trenutno najjace desne stranke formira tajna policija nasledjena iz doba komunizma), a jedina desna stranka koja je kod nas spremna da gura u tom pravcu ne moze trenutno da prodje ni 5%ni cenzus. Tih njihovih 3-4 posto ipak nije zanemarljivo za evropski blok jer se radi o tradicionalno disciplinovanom birackom telu (jezgru preostalom od nekadasnje stare slave) i u SPO konkretnom slucaju procenti na papiru znace isto sto i u praksi, a mozda je od toga i bitnija njihova koliko-toliko sacuvana jaka infrastruktura u centralnoj Srbiji za predstojecu jako tesku kampanju i prilicno dobra "zvaka" protiv radikalske i narodnjacke demagogije jer gadja isto biracko telo. Ne slazem se sa nasim vajnim analiticarima koji tvrde da se politicki sistem u Srbiji stabilizuje i normalizuje i ide ka u svetu rasprostranjenom "bipolarnom" (sa dve dominantne stranke) jer nema tu nikakve normalnosti kada ti je jedan od dva noseca politicka stuba nesto sto u normalnom svetu ne moze da predje cenzus i dok je nama ovako jake SRS (i sve sto ona predstavlja)nikada mi istinski necemo biti Evropa pa makar se uclanili u EU. SPO naravno vise nema sanse da se ikada nametne kao dominantna snaga na nasoj desnici (kao 90ih) ali njegovo totalno upokojavanje je bilo losa vest za Srbiju (zbog "kvaliteta" njihove SRS i DSS/NS alternative) i bilo bi dobro ako se ovo sa njihovim "povampirenjem" realizuje jer tih njihovih 3-4 posto direktno uzeti od "narodnjaka" bice jako korisni za DS u pogledu sansi da formiraju narednu vladu, a dugorocno mogli bi da odigraju pozitivnu ulogu nakakvog kvasca u nuznoj totalnoj dekompoziciji stanja na srpskoj desnici, jer sadasnji izolacionizam/autizam DSS u odnosu na Evropu i Ameriku, i SRS koja bi protiv zapada bukvalno da vodi krstaski rat - za Srbiju moze imati samo katastrofalne posledice.

aca

pre 16 godina

"Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjić

MLADEN PROFESOR

pre 16 godina

ako su pametni izaci ce u najvise tri kolone... jedna bi bila DS, G17+, LSV, SPO Ljajiceva stranka. Druga kolona bi bila LDP koji garant prelaze cenzus jer svi mladji uglavnom glasaju za LDP. Treca kolona bi bila stranke manjina. Gospodo ako ne skupite 50.1% svi se povucite iz politickog zivota. Mene bi bilo sramota da me pobede Voja, Velja i Toma. Obnovljeni DOS do POBEDE!!!

Dr Jackyll

pre 16 godina

Zasto vracati SPO iz mrtvih? To stvarno nije jasno, zbog njegovih 2% glasaca? Zasto davati SPO-u poslanike? Da bi sutra trgovali mandatima i "pretrcavali" na drugu stranu? Da Vuk ode kod kuma Seselja, ili Velje, kada ga neko uceni ili naljuti? Sa SPO u koaliciji DS sigurno gubi glasove... Zasto bih ja glasao za povratak SPO iz mrtvih, nisam primetio da su nekom nedostajali...

Vera

pre 16 godina

Danas sam na Radio Indeksu slusala intervju sa Vukoma Draskovicem. Covek je obrazlagao kako misli da vrati Kosovo pod suverenitet Srbije i pri to izgovarao takve nebuloze i besmislice, da nisam znala da li da placem ili da se smejem. Ako je DS resila da sa njima pregovara uo koaliciji, to znaci da su sasvim izgubili kompas i to ce ih skupo kostati na predstojecim izborima.

Ljb

pre 16 godina

U dosadasnjem visestranackom politickom burnom zivotu i DS i SPO imaju svoje "grehe", ali stvarno u ovom vaznom periodu treba to zaboraviti, kako ne bi bacili vise od 100.000 glasova SPO-a koji mogu odluciti pobedu.

vojislava

pre 16 godina

Dans u centru Novog Sada dele se leci. Neke nove stranke. Daju mi listić,a ja pitam čija je to stranka. A oni: odvojili se od LDP-a: Naglas sam pitala" Kada ste pre stigli": Ne mogu da verujem šta se u ovoj zemlji dešava.Kao da je prošao cunami. Kao da ne živimo u stvarnoj zemlji. A onda se setim Premijera (velikim slovom jer je to zaslužio) Đinđić,naravno,je sve one silne okupio. I koštali su ga života. Zašto ga se ne sete kada počnu da se cepaju, kada se kolebaju, kada su kategorični na opštu štetu. A to što brinu samo za sebe, o tome da i ne govorim. Mi ni ne znamo koga smo izgubili i gde smo ostali. Na margini života.

DIKI

pre 16 godina

Da stvari postavimo na svoje mesto.SPO je jedna od najstarijih stranka u Srbiji i spada u takozvane bazične stranke,što znači da ima stabilne temelje za razliku od drugih stranka koje karakterišu veliki brzi usponi sa istim takvim i padovima od kojih se nikada nisu mogle oporaviti. Kada su temelji zdravi onda je i zgradu teško srušiti...To što SPO trenutno ima samo 130.000 sigurnih glasača koji će uvek biti uz SPO bez obzira na trenutna politička pomeranja na nivou Srbije je veliki plus za tu stranku s obzirom na već viđene udružene pokušaje svih takozvanih velikih stranka da se SPO putem marginalizovanja u medijima totalno ugasi.Ubeđen sam da bi SPO na prestojećim izborima, ukoliko izađe na njih sam bez koalicionog partnera,prešao cenzus a sve to zbog toga što su sve stranke koje su participirale prethodni saziv Skupštine počele da gube razočarane glasače i simpatizere zbog svog neslavnog učinka u poslednje 2 godine.U prilog tome mogu da kažem da je SPO u poelednjih 20-ak dana počeo da dobija značajan priliv članstva kako onih koji nisu bili članovi ni jedne stranke tako i onih razočaranih koji su istupili iz gore navedenih stranaka.Bez obzira da li će SPO dogovoriti neku od koalicija i bez obzira kako će proći na sledećim izborima SPO će uvek postojati sve dok bude parlamentarizma u Srbiji.
P.S.SPO je jedna od retkih stranaka koja ima svoje odbore bukvalno u svakoj mesnoj zajednici u Srbiji.To su Vam temelji SPO-a.Apropo ovoga, imate primer stranke Bogoljuba Karića koja je na jednom od prethodnih izbora imala čak blzu 20% glasača da bi se u sledećem periodu skoro ugasila.

Milan Zivanovic

pre 16 godina

Najbolje bi bilo izaći na izbore sa jedinstvenom listom Zajedno u Evropu. Odličan predizborni potez bi bio i predstavljanje vlade koja bi taj posao izvršila. Pored stranackih stručnjaka i lidera tu svakako treba da ima mesta i za ličnosti koje su ranijih godina pokazale svoje izrazito proevropsko stanovište, ali su se zbog ometanja od strane DSS-a povukle iz političkog života. Tu pre svega mislim na Labusa, koji bi trebao da bude premijer te vlade. Većinu vlade treba da čine članovi DS-a, ali obavezno treba naći mesta za Bebu, Vuka, Čedu, Čanka....Napr.
Predsednik vlade Labus,
potpresednik Djelić,
sekretar Djilas,
mip Vuk Draković,(Jermić za ministra Srbije u OUN)
mup Beba,
prosveta Ana Pešikan,
finansija Cvetković,
odbrane Šutanovac,
pravde Petrovic,
sporta Divac...
...
Ako hoćete da sastavim celu vladu onda, da budem ja premijer.
Obavezno i naći bar dva ministarska mesta za nacionalne manjine. Ići na izmirenje Ljajića i Ugljanina.
Sa dobrom vladom pre izbora, ljudi znaju za koga glasaju, a i učesnici u izborima, pre izbora otvorenih karata saopštavaju svoje namere. Posle izbora nema varanja i lova u mutnom. Zajedno za Evropu.

Baron

pre 16 godina

SPO od 2000. godine konstantno na svakim izborima dobija 120.000 do 130.000 hiljada glasova. Kolika je razlika bila na prethodnim izborima? Upravo toliko. Svaki glas je vazan. Vuk je imao gafova, ali ne vidim da je Canak imao manje. Samo se manje prica o tome. Licno nemam nista protiv da u jednom frontu vidim DS, G17, LSV, LDP, SPO i manjine. Pa Vuk Draskovic je kao ministar spoljnih poslova izvojevao predsedavanje Savetom Evrope, usli smo u Partnerstvo za mir, covek se vatreno zalagao za hapsenje haskih optuzenika, dobijao hvale od Karle del Ponte... Preterano se tom coveku gledaju samo i iskljucivo greske. Smatram da je uz sve mane Vuk jedan sasvim ok lik na politickoj sceni Srbije.
Uzgred, nisam clan SPO-a, iz Novog Sada sam. Uglavnom sigurni glasac LSV-a.