Petak, 14.03.2008.

08:52

Tadić: Koštunica neće biti premijer

Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio da u vladi DS Vojislav Koštunica neće biti premijer.

Izvor: Beta

Tadiæ: Koštunica neæe biti premijer IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

zorica

pre 16 godina

Pa kako stvari stoje Koštunica u budućoj vladi biti premijer neće,nadam se jer Toma mu je otvoreno rekao da isti treba da bude iz stranke koja ima većinu glasača,a molim se Bogu da to ne budu SRS,jer onda vise nećemo braniti Kosovo već Beograd.
Predsednik ne bi trebao da bude isključiv po pitanju LDP, jer svi oni i mi moramo stati na jednu stranu ako mislimo da biološki opstanemo.
Mada primećujem pojavu male doze pomirljivosti kod BT prema LDP i to je dobro za evrointegracije,lično imam jako loše mižljenje o svima njima ali mislim jedino u Evropi mi možemo daopstanemo.Razumem i njegovu izjavu da đemo da branimo Kosovo i tralala,jer ne može on otvoreno ređi Kosovo je njihovo.Jasno mi svim diplomatskim sredstvima treba da ga branimo ako smo ozbiljna država, a sa druge strane EU i
USA nam čine uslugu da se rešimo istog jer vekovima se ne snalazimo sa Albancima i ne možemo da izadjemo na kraj,a učeni smo a su oni i sda malte ne na plaemenskom nivou organizacije,i pošto samine možemo da rešimo taj problem eto oni nam ga rešavaju.Mnogi đe pogrešno protumačiti ove reči,ali ja jesam Srpkinja i mislim i da sam nacionalista ali sam mislim realna.Mi smo dozvolili činjenjem i nečinjenjem sve što se saKosovom dogodilo.Stvarni i najveći problem Srbije je bela kuga i zato hajde da se prebrojimo da glasamo a evropske integracije pa da radimo i pravimo decu da nam opet tamo neki Alčbanci, Amerikanci itd. ne bi bili krivi.Zato nam je svki glas za Evropsku Srbiju bitan,zato G 17,LDP,SPO,stranke manjina ne tražite previše a vi iz DS im ne nudite premalo ako zaista mislite dobro ljudima koji žive u Srbiji,a onda da Mlađa napravi program stimulacije rađanja ne samo najugroženijih
već i srednjeg sloja,koji je aktuelom politikom podsticaja rađanja diskriminisan,jer samo najugroženiji imaju pravo na dečji dodatak,što je za većinu srednjeg sloja mizerno i nerealna cena koštanja podizanja deteta,a nama trebaju deca da za 10 do 15 godina ne uvozimo radnu snagu iz Albanije i Kosova ako nbas do tada i oni ne preteknu u ekonomskom razvoju.Samo sve stranke takozvane evropske orijentacije zajedno možemo na izborima nadglasati neodgovorno i u neku ruku nerealnim stvarima zavedeno biračko telo(a nekada sam glasala za Koštunjavog ~ nikad više).A sada u ovoj predizbornoj trci naši razni tajkuni uvećavaju svoj "inače mali kapital" pošto je berza pala 50%,a sad ćemo da prodajemo i akcije iz privatizacionog registra a fala Bogu naši tajkuni nemaju para,pitam se da lki sve ovo nije njihov dogovor sa našim strankama raznim?I ajde kad se prebrojimo da radimo i da se inspekcije aktiviraju radne,komunalne i druge da se zaštiti naš radnik,tj. da se poštuje zakon i da političari ne pričaju o nezaposlenosti,korupciji i tim stvarima i navode neke smešne cifre jer ja verujem da su oni upućeni u stvarno stanje stvari neprijavljenosti radnika,prijave na minimalac,prekovremenog rada,otpuštanja trudnica i drugo.Glasajmo za Srbiju u Evropi,da i to uradimo pa da radimo i rađamo decu,a Vi Borise i Mlađo i Čedo i Vuče i Nenade procenite kako treba da idete na izbore a da ne gubite glasove za Evropu.

Nindza

pre 16 godina

DSS, SRS, NS i LDP jesu ekstremi na domacoj sceni, sto nam ne treba. Sto se Kosova tice, EU je dala precutno resenje, koje je glasilo ovako nekako: Kosovo ce moci u EU iako nije clanica UN. Kome u Srbiji nije jasno sta to znaci, evo objasnjenja: to znaci da ni Srbija nece morati da prizna Kosovo da bi usla u EU. Ovo su uradili da bi nasli kakav-takav izlaz iz agonije. Zato je svako "junacenje" Kostunice i ishitreno "prihvatanje realnosti" od strane Cede podjednako stetno za zemlju. Uostalom, ako dostignemo ekonomski nivo da mozemo da budemo clanica unije, ako drzava bude funkcionisala na najbolji moguci nacin i JEDINI problem bude Kosovo-onda i ne moramo da budemo clanica EU. Nije ni Norveska.

Vladimir

pre 16 godina

Mislim da je jasno da DSS-u treba onemoguciti ulazak u vladu a to nece biti moguce glasanjem za DS. S obzirom da ce G17 izaci na izbore sa DS-om u koaliciji i njih mozemo eliminisati jer ce se DS opet potruditi da u ime G17 pregovara sa DSS-om o novoj vladi. Znaci jedini nacin je glasanje za koaliciju oko LDP-a. Na ovaj nacin Kostunica sigurno nece ni krociti u zgradu Vlade.

Ana Jovanovic

pre 16 godina

Kostunica do sad ni jednom nije zasluzio da bude Premijer,pogotovo nakon poslednjih parlamentarnih izbora.Trebalo je da stranka koja osvoji najvise glasova ima mesto premijera,a on je hteo to mesto i njemu nisu bili bitni glasovi.On to mesto ne zasluzuje!Mislim da i sad pretenduje na to kad se udruzi sa radikalima.Ne daj Boze da nam se to desi!Podseca me na Milosevica!Neeeee!

tomkarlo

pre 16 godina

Da li smo mi u Srbiji osuđeni na brzo zaboravljanje. Ni godinu dana nam nije trebalo da zaboravimo koliko je teško sastaviti vladu kada nemaš dovoljnu podršku u parlamentu. Zar se ne sećamo koliko nam je bila strana mogućnost da dopustimo da se SRS i DSS dogovore oko vlade. Da, verovatno je tada bilo "najbolje" da pustimo da se VK i TN dogovore i obrazuju vladu. Šta bi se tada desilo, ne smem ni da pomislim. A što se tiče sadašnje situacije ona će zavisiti od toga koliko mi simpatizeri DS, G17+, LDP, LSV, SPO, manjinskih stranaka budemo strpljivi i odradimo posao kako treba, a to znači većinski (najmanje 140 poslanika) i bilo bi mnogo lepo da se DSS malo odmori kao i SPO.

Goran

pre 16 godina

Parafrazirao bih Lakija (Maratonci trče poslednji krug): Andrija, ako si glup, nisi gluv. Boris je rekao da Koštunica neće biti premijer u vladi DS-a.

nikola

pre 16 godina

Ahaaaaaaa, naravno da "nece"! ma daaajj...na osnovu skorasnjeg iskustva moze da se izvuce jedan drugi zakljucak...ali dobro, ja za DS necu ni glasati, ako sto nisam ni prosle godine, tako da se necu osecati izneverenim, a drugi neka razmisle o tome...ako im je dobro, onda nista!

podeli i vladaj

pre 16 godina

Po izjavama Vucica, SRS se posle nekoliko posnih godina zazelela vladavine. Pokazao je popustljivost, kad se tako pocne, tako se lakse i nastavlja. Pitanje je: na sta je jos spreman SRS, ako ni sira koalicija SRS-NS-DSS-SPS ne bude dovoljna ? Toma je 2007. godine izjavio, da je SRS spremna na koaliciju jedino sa manjinskim strankama. Ako ponude SRS-NS-DSS Vojvodini sve sto su obecali Kosovskim albancima (to su voljni da ponude za AP), koje bi druge partije iz Vojvodine bile spremne da se prikljuce takvoj vladi?

Dejvid

pre 16 godina

Nikako Tadic da se udalji od teze da ce u EU Srbija uci sa Kosovom. Pitam ga sa kojom Kosovom, valjda misli sa Republikom Kosovom. Onda nije iskren sa svojim biracima, jer Republika Kosovo i Republika Srbija, uci ce u EU sa posebnim odlukama EU tj odvojeno ali tamo bice zajedno kao svi ostali. Tadicu budi iskren i priznaj javno ono sto priznajes potajno. Kosovo je definitivno samostalna drzava pod nadzorom EU tj protrktorat EU do ulaska u EU. sto znaci nije Srbija.

Dussan

pre 16 godina

Boris Tadic nije dobio onih 200.000 glasova vise na izborima na lepe oci, vec zato sto su mnogi simpatizeri LDP-a izasli i pruzili mu sansu (i pored svega). Zato bi bilo dobro da pazi sta prica i ne gura bezobrazno LDP
u isti kos sa narodnjackom koalicijom, pravdajuci svoju kohabitaciju sa njima.

MAJ-a

pre 16 godina

Pitanje svih pitanja beše KOSOVO. Sad kad ga više nema (a nema ga) sad su IZBORI... Premijer... "To su sve same gluposti, kakva zavera?"

Vojislav

pre 16 godina

Na prestojecim izborima DS i SRS nece osvojiti dovoljno glasova da samostalno formiraju Vladu. I jedni i drugi molice KOSTUNICU da im se pridruzi. Mozda Kostunica neci biti premijer ali ce zato "narodnjaci" sa 10% glasova imati vecinu ministara u Vladi.

Strahota

pre 16 godina

G-dine Predsednice,

To sto poredite NS i LDP, je stvarno nizak udarac (koji cemo mi istrpeti). Ako neko u ovoj zemlji ima jasnu viziju kuda Srbija treba da ide to je LDP. Probajte da se setite zasto je i nastala frakcija u Vasoj stranci?! Zasto je Ceda sa ljudima koji imaju jasnu viziju napustio DS i osnovao svoju stranku. Procitajte, preslusajte govore LDP-a pa cete jasno i glasno videti ko zeli da ova Srbija krene pravim putem.

Molim Vas, pogledajte za ovih 10 meseci sta su Vasi ministri uradili po ministarstvima, koliko su puta uzeli procenat i namestali poslove, od evropskih integracija ni u jdnom ministarstvu ne vidim pomak. Posto je kampanja pocela, ne zelim da iznosim neke cinjenice, da ne kazete da igram prljavo. Ali rado cemo Vam pruziti uvid u mahinacije Vasih ministara i saradnika, koji iza Vase politike rade samo u interesu svog dzepa (citaj: partije).

Za kraj, samo se iskreno nadam da ovog puta necete izigrati narod i opet puniditi VK da bude ministar.

Boki

pre 16 godina

Tadić je na vrlo lep način rekao zašto neće u predizbornu koaliciju sa LDP-om, ali pravi razlog je druge prirode. Koalicija sa LDP-om bi mu sigurno oduzela više glasova nego što bi donela (ja prvi ne bih glasao za takvu koaliciju). Ovi izbori se u svakom slučaju karakterišu prvom realnom mogućnošću ulaska LDP-a u vladu (ako svi zajedno nakupe 50+1), vrlo verovatnim povratkom Vuka Draškovića (koji će uspeti sigurno da Velju preotme deo glasača, to uostalom i jesu bivši SPO birači) i vrlo mogućim ispaljivanjem Koštunice od strane Velje, kad ovaj provali da ga VK vuče na dno. Očekuje nas vrlo neizvesna utakmica i jedina dobitna kombinacija jeste ona sa 3 demokratske kolone. U prvoj bi bio DS+Rasim ,
drugoj G17+ i SPO (ako se dogovore to bi bilo idealno)
i trećoj LDP+LSV.
Takođe će glasovi manjina sigurno biti tas na vagi. Ono što je najvažnije, je da ni jedna od ove 3 kolone ne ostane ispod cenzusa, jer je u tom slučaju sve gotovo i imamo SRS+DSS naredne 4 godine na vlasti

Sokrates

pre 16 godina

TREBA PRVO SKOCITI PA RECI "HOP" Toliko o Tadicu i Kostunici , Ja za sebe znam da cu birati stranku koja mi otvoreno kaze "Kosovo je izgubljeno", jer sam u tom slucaju SIGURAN da NE LAZU !!!

Srdja84

pre 16 godina

Kako bre vi ljudi ne kapirate da samo takva prica "i Kosovo i Evropa" moze Tadicu da donese glasove. Pa zar vi stvarno mislite da bi on dobio 2.3 miliona glasova u drugom krugu da je rekao-priznacemo nezavisno Kosovo? Ako tako mislite onda ste u velikoj zabludi.
To sto Ceda prica da ce odma priznati nezavisno Kosovo je odlicno, ali on zato i ima samo oko 6% glasova. Ovaj narod, zeli da sacuva bar nadu da ce Kosovo ponovo biti deo Srbije.

U svakom slucaju ja cu na ovim izborima po ko zna koji put glasati za manje zlo, a to je DS, ali ovo je verovatno poslednji put da im pruzam sansu da nesto urade...

Gradjanin

pre 16 godina

Tadicu, Tadicu... Ako budes napravio opet koaliciju sa DSS-om, bice Kostunica premijer i jos ces da mu das sve sta hoce. Ukoliko se odlucis opet na takav korak, Srbija moze da se pozdravi sa ubrzanim razvojem i sa evrointegracijama.

Rade

pre 16 godina

Ovo je treći put da Tadić priča lepe priče. Ko hoće da mu veruje nek veruje. Nije se desilo da se obistinilo njegovo obećanje. A što se tiče Koštunice, kladim se da će opet biti premijer jer radikali nemaju drugog a koštunica je lukav. To smo već videli.

vladimir obradovic

pre 16 godina

Da li je moguce da ovaj covek kao "predvodnik"demokratskih snaga na predstojecim,da kazem,presudnim izborima,i dalje ostavlja prostor za V.Kostunicu.
Znaci,po Tadicu,Kostunica sada nece biti premijer,nego ce imati vecinu kljucnih ministarstava.Porazavajuce.
Nije mi samo jasno kako niko iz clanstva DS-a ne digne glas protiv takve anti-evropske politike demokratske stranke.A,sto se biraca DS-a tice,mislim da ce na ovim izborima oni kazniti ovakvu politiku Borisa Tadica.
Iskreno mi je zao DS-a i posledica koje ce trpeti zbog ovakve politike Borisa Tadica.Nema tu vise nikakve nade i prostora da se on promeni,sto ce izazvati,naravno,i velike posledice za Srbiju.

Sale

pre 16 godina

Pa gde ima da stranka sa 2-3 puta manje birača postavlja čoveka za premijera?? PA jel to normlano?? Nije ni čudo kako je zemlja loše vođena. Kada imate premijera koji je manjinac onda on i sprovodi politiku manjine na držanvom nivou. To je bar jasno. U normalnoj zemlji ako dve stranke imaju većinu onda se minisatrska mesta podele odprilike po % glasova u toj većini. U tom slučaju dss(ukoliko uopšte i pređu cenzus) bi imalo najviše 5-6 ministara (što je vrlo galantno) i to je to. Ako Tadić postavi bilo koga za premijera, onda je on načisto lud i ja više ne glasam za njih. Za koga drugog ne znam ali DS nikako. Lepo psotavite čvrst stav i budite jasni, ukoliko ste uošte u stanju da to uradite. Mafijaši se moraju potrpati u zatvor, DB se mora očistiti kao i vrh vojske. Na mesta treba postaviti stručnjake a ne lojalnije stranaka i ljude sa sumnjivom prošlošću.
BY BY DSS...pokazali ste koliko ste pokvareni i da vam srce u stvari leži kod Šešelja i njegovih zarđalih kašika.

lose nam se pise...

pre 16 godina

G. Tadicu!

Ko god da Vas je posavetovao da se udaljite od LDP-a - sad pred ove vazne izbore - veoma Vas je lose posavetovao.


Da li je to jos uvek DS?

Bucko razmisljam

pre 16 godina

Gosp. Tadicu Da vas podsetim ! da je gosp. Kostunica hteo vi bi ste jos uvek imali premijera Kostunicu i bili biste zadovoljni da Srbija ima KAKVU TAKVU Vladu. I Vi nama solite pamet da Kostunica nece biti Premijer u novoj Vladi a sdruge strane nam objasnjavate SVI koji promene misljenje dobro su DOSLI ! sto uprosteno znaci : Trazite od Kostunice da bi ponovo bio u Vladi da samo negde Izjavi kako se eto malo promenio i HOP eto ga ponovo sa Vama. Nista Vi ne GARANTUJETE Nazalost ! Za Meni je jaka LDP jedina Garancija da Kostunica odlazi u PENZIJU ako pobede demokratske snage u Srbiji sto im od SVEG SRCA ZELIM !

razocarana iz pazara

pre 16 godina

Tadicu, tadicu, zar su za tebe isti Voja, Velja i Ceda. Strasno. Znam jedno da vecina u Pazaru ce glasati za Cedu jar si nas razocarao, sa svim i svacim a narocito sa IZ. Nikada vise nas glas. DS ide brzinom kornjace prema EU, a Kostunica brzinom puza, zalosno

komsija opet.

pre 16 godina

Prema njegovim rečima, u tom poduhvatu ne mogu učestvovati stranke koje u drugom krugu predsedničkih izbora nisu dale podršku opciji očuvanju Kosova. Tadic je u pravu kao politicar. Ne mozes da dobijes ako ne lazes. On indirektno kaze Liberalima da pobeda je vise vazna nego istina. Cim Srpski Narod jos uvek je sklon lepim snovima, onda zasto da i ne pricamo o Kosovu pod Srbijom, sugerise on. To je bolno za nas Albance, ali hej, to je kljuc za pobedu u predstojecim izborima. Te, napred, samo napred za pobedu dok narod ne razmislja drugacije. Svi glavni akteri Srbije su za cuvanje "lazi", ali istina spava u detajima....

Georg

pre 16 godina

Jeste, ovi na vlasti nisu ni blizu onakvima kakvima smo se nadali, jeste, sporije je islo nego sto je moglo, jeste, opet su nas stavili u poziciju da za njih glasamo iz vise nego opravdanog straha od Radikala. Ali takodje je tacno da su Radikali ti koji su sa Slobom zajedno razlupali ovu zemlju, tacno je da su oni izgubili Kosovo, tacno je da su nas ekonomski toliko unazadili da ce vam svaki ozbiljan ekonomista reci da je nemoguce zemlju vratiti na normalni ekonomski nivo za krace vreme od onog koje je njima trebalo da nas unesrece. A na razbijanju ove zemlje radili su predugo. Zato, i ako je Tadic mlakonja, Ceda politikant, treba glasati za goli opstanak i perspektivu. Dza ili bu, PAMET U GLAVU!!!

Gradjancica

pre 16 godina

Kostunica nece biti premijer ali ce biti: ili podpedsednik za evropske (ne)integracije ili ministar policije...
Pa, vec neko vreme se kali, jer posle Jococa, direktno, komanduje istom.
VK i TB su se sve dogovorili a ovo je samo farsa! Dok je njih dvojce (radikali nisu toliko opasni, mada izgledaju zlokobno) ni jedna Djindjiceva ideja ni vizija, nece imati nikakvu sansu.
LDP jos manje.
Za VK i BT - nema pomoci!

Ritter

pre 16 godina

Samo vi mudrujte, investitori su cekali proslu godinu da napravite vladu, pa ce da cekaju jos i ovu godinu, najmanje do leta, ali vama se nigde ne zuri...

Srbin

pre 16 godina

Sta reci, ko ce da formira vladu zar je to njima bitno,pa oni vise vole fotelje od svih nas skupa.
Tadicu,pa sam znas da si se provukao kroz iglene usi na ovim izborima, zar mislis da ces da imas dosta glasova da pobedis koaliciju vampira SRS,DSS,SPS.
Nazalost mnogo ste vremena izgubili uzalud od 2000 do danas , a mislim da je kasno sada da trazis od naroda da vas podrzi jer kad god smo vas podrzali u ovih 8 godina vi ste nas na kraju izigrali na ovaj ili onaj nacin.Nemate vi Djindjiceve harizme i vizije ni jedan gram.Slava mu.
Ma kako god vama izgledalo to ali radikali sa svakim vasim svadjanjem izlaze sve jaci, a sada ce da vam uzmu vlast i mi odosmo ponovo u mrak.
Ja to ne volim i do sada sam vas uvek podrzavao i podrzavacu vas i dalje mada nisam siguran da cemo ovaj put da izborimo pobedu.
Potrosili ste previse kredita vladate sa kusurom.

srpski centralizmi

pre 16 godina

znate sta je jedan od problema srpske politike: centralizam. Beogradski centralizam je oterao sve republike bivse yu, sad se izivljava jos nad vojvodinom i uzom srbijom. partijski centralizam podstice jednoumlje i me dozvoljava unutar partijske diskusije. mislim sta ima tadic da kaze kako on nece dati ovo ili ono. pa on ima dvoju funkciju kao predsednik republike pre svega, pa i ako je predsednik stranke valjda ima i nekih drugih koji bi sta rekli a da ne pitaju njega. to pokazuje stepen zrelosti demokratije u srbiji. u becu se srpskim politickim strankama izdaju knjige, nazalost u srbiji to nije tema.

Gorki

pre 16 godina

Evropska Unija ne prima države - buduće članice u svoju Uniju sve dok imaju neke teritorijalne sporove sa zemljama iz okruženja. Jedan od osnovnih uslova za učanjenje je upravo rešavanje tih sporova. Iz ovog proizilazi, gledano očima nekih članova Umije, da Srbija MORA da reši svoj "teritorijalni spor" sa Kosovom kako bi posltala njen član a što praktično znači priznanje Kosova. Pitanje za Demokratsku stranku Borisa Tadića je: "Da li će Srbija priznati Kosovo kao nezavisnu državu da bi ušla u Evropsku Uniju?" Ako je odgovor "DA" onda vas nema u vladi a ako je odgovor "NE" onda vas opet nema u vladi.

Vladimir Jovanovic

pre 16 godina

Od kad znam za sebe, sa celom porodicom glasam za DS jer smatram da samo ozbiljni, proevropski i iznad svega staloženi ljudi trebaju da vode ovu zemlju. DS je tu sliku uspevao da održi sve ovo vreme samo zato što se nisam redovno podsećao istorije. Posle ovih Tadićevih izjava, pogotovo u Utisku nedelje, prosto mi nije jasno zbog čega im je LDP trn u oku? Pa ako hoće da izgleda nepopustljivo (na žalost kasno se setio), to je trebalo da primeni na DSS i NS, a ne na ljude koji treba da mu budu najveći saveznici! Sa ovim što radi, samo gubi glasove jer ne zna da tumači dobro istraživanja javnog mnjenja. Ako njegovi glasači kažu "Pokaži da imaš kičmu čoveče!", to ne znači da treba bukvalno, odjednom i svima da govori "NE!" i da svima crta "crvene linije". To nisu odlike mudre politike!

Posle jučerašnjeg Insajdera sam shvatio da je DS preterano popustljiv pred lošim stvarima koje nam se dešavaju. Od sada moj glas ide samo radiklanom LDP-u jer je očigledno ekstrem potreban da bi se u ovoj zemlji stvari dovele u red. Ne volim Čedu, ali ću na ovim izborima glasati za njega!

Iva

pre 16 godina

Cek, cek, da vidim da li sam dobro razumela. Kada Tadic kaze "Kostunica nece biti premijer u vladi DS-a" da li to znaci da on ne iskljucuje mogucnost ponovne koalicije sa DSS-om? Molim da me neko ispravi, jer ne mogu da verujem da moze i da se usudi da na to pomisli!

Matija Gubec

pre 16 godina

Najpre godinama doprinosi skretanju ka ovom slepom koloseku u koji su nas doveli zajedno sa DSS i SRS, a onda se iznenada seti da Koštunica neće biti premijer. Kakve veze ima ko će biti premijer kada je narod doveden (ponovo) na rub ekonomske propasti, a ono malo građanske svesti i sekularnog stanja svesti koje je do 2003 postignuto, uspešno neutralisano zajedničkom akcijom i Tadića i Koštunice. da li možda misli da će svi oni mladi koje su Koštunica i Nikolić uspešno pretvarali u aveti devedestih, sada naglo da se promene samo stoga što će Tadić da odredi premijera iz svog poslušničkog tabora? Tužno je što se njega to u stvari i ne dotiče. Odavno je prestao da živi u realnom svetu. Kusturica i Bečković (i Dobrica i Akademici i...) su podjednako i Koštuničini i Tadićevi. Razlika je samo što se Tadić pred svake izbore "razbudi", ali sve manje i manje - što su mu glasači sve više i više Miloševićevsko - Koštuničine provenijencije. Kad tad će da u celosti da se prometne u njihovog klon-hibrida.

Bojan

pre 16 godina

Ja se svakako slazem sa Tadicem da Srbija mora u EU i da mora da se zaustavi ponovna izolacija zemlje ali Kosovo je izgubljeno i tacka. Gubitak KiM je nazalost krivica Srbije i politike koja se vodila. Ta greska mora da se prizna.

Biljana

pre 16 godina

Nikolic je mozda po prvi put otvoreno priznao da zeli koaliciju sa DSS. Prema tome, jasno je da, kao sto kaze Tadic, uvek je postojala pretnja da bi Kostunica mogao sa SRS u Vladu. Zato je Tadic nazalost morao da podlegne ucenama DSS i postavi Kostunicu za premijera, i na taj nacin spreci dolazak SRS na vlast. A uvek je bolje spreciti nego leciti. Ali se nadam da drugi put zaista Kostunica vise nece biti premijer, to bi bilo apsurdno!
I nije mi jasno zasto su pristalice LDP uznemirene otkad je Tadic rekao da nece sa LDP. Pa, svaka stranka ima pravo da sama odlucuje s kim hoce i sa kim nece praviti postizborne koalicije. Nema tu ljutnje i podizanja nosa, politika nisu emocije.

Lela

pre 16 godina

Neodlucnost, nedoslednost, demagogija - sve ce to skupo kostati DS na predstojecim izborima. Tadic ni sam ne veruje u ono sto prica, pa ne moze da se ispetlja iz te svoje floskule "I Evropa i Kosovo". Ali ne samo sto ce to skupo kostati DS, jos je gore sto ce to skupo kostati celu Srbiju. Zorane, kad bi samo mogao da vidis sta ti rade naslednici! Ali, valjda nismo bolje zasluzili, takvi kakvi jesmo, pljuvali smo Djindjica dok je bio ziv, sad kukamo za njim. I treba da kukamo, jadna li nam majka.

Suncica

pre 16 godina

Ljudi moji zašto ovi ljudi dobijaju plate i sve privilegije ove države? Neka navedu jedan dobar razglog za to? Muka mi je od svih njih zajedno! Ispašta narod do maja, pa opet od maja... i tako do novih izbora... Šta ćemo dobiti novim izborima? Minimalna promena u broju mesta njihovih fotelja u skupštini i to je sve... a to ko će biti premijer? Pa bilo bi lepo da ga promenimo jer nije mi televizija kriva što "mora da prikazuje" te mutne face iz dana u dan... Kada bi samo stali svi zajedno i rekli "Dragi narode Srbije, izgubili smo bitku". To je politika ove Srbije, već se priča o tome ko će biti premijer a ne kako da se poboljša život ovom narodu!

igorbn

pre 16 godina

Realnost: Boris je dobio najvise glasova na predsednickim izborima, upravo parolom ,,i Kosovo i Evropa''! Ocigledno je to vecini populacije bliska ideja! Prema tome, da bi dosao u mogucnost da posle izbora formira vladu bez DSS-a, a sa LDP-o, G17 i drugima, sa takvom, uslovno receno populistickom politikom, mora nastaviti! Sta vrede ideje ako nemas priliku da ih realizues? Ljudi, Vi zivite u Srbiji, Srbiji koja, nazalost, nikada vecinski nije bastinila ideje liberalizma - to je realnost! Boris je dobronameran, realan, pragmatican i, bas zbog toga, pomalo neiskren!

Josip Vasilj

pre 16 godina

Ne znam tko će biti budući premijer, ali sam nažalost siguran da neće biti kao Đinđić, a Srbiji u ovoj situaciji može pomoći samo takav…

KIgor

pre 16 godina

Teško da drugi treba da se koriguju i menjaju stavove. Da vi predsedniče niste dali mesto premijera Koštunici i da DS sledi politiku Zorana Đinđića ne bi bili ovde gde smo.

ae

pre 16 godina

eto ti ga sad, hop u EU sa integrisanim kosovom! pa u cemu onda nije vise postojalo jedinstvo u vladi. cak su i dss, veljini i tomini pricali da su za ulazak u eu al da eto imaju samo taj mali kosovski uslov.

Sasa

pre 16 godina

Kakav blef. Tvrdi da Kostunica nece biti premijer, a onda zavrsava recima "Mi jesmo za očuvanje Kosova i uveren sam da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU", rekao je Tadić. Gospodine Tadicu, pa ovo je politika Kostunice, nema smisla da kradete tudje parole. Uzgred budi receno ovo znaci da Srbija nikad nece uci u EU - hvala sto ste to priznali.

NS

pre 16 godina

Mislim da se juce desila krucijalna stvar u poslednje vreme - i Toma i Boris su rekli da Kosatunica nece biti premijer u njihovim vladama. Premijer ce otici u zasluzenu penziju i moci ce da se posveti svom naucnom radu i uredjivanju svoje partije. Mi cemo imati dosta posla, ako zaista budeme zeleli da budemo kao sav normalan svet, a ne kao ruska gubernija, da napravimo veliko prolecno spremanje i izbacimo sve sto se nakupilo kao mulj narocito u poslednjih godinu dana, dakle ne gine nam ribanje, ciscenje, promena ljudi, promena fotelja i sl. Mi to ljudi moramo i mozemo. Samo da se Boris ne predomisli....

nikola druzijanic

pre 16 godina

Ej, on ce da kaze da je Ceda neodlucan! Sramota.. Tadic kaze da nije on vlasnik glasova koje je dobio na izborima, a optuzuje Cedu da je bio neodlucan kada je rekao to isto. Glasaci LDP-a nisu ovce, svi su sami znali za koga i da li treba da glasaju.. Sa gorcinom priznajem da se ipak ne kajem sto sam glasao za njega, ali mu vise nista ne verujem. Da podsetim samo da Djelic nije premijer, da je Jocic i dalje ministar, da je Bulatovic i dalje na celu BIA-e, da i dalje ne idemo ka Evropi, da i dalje Tadic ne namerava da se odlucno zauzme za jasnu opciju..

Najvise ga boli sto nikada nece imati podrsku u DS-u kao Djindjic, i svestan je da je predsednik DS-a samo zato sto nemaju nikog popularnijeg. Na ne sasvim regularnim stranackim izborima nije dozvolio Zivkovicu ni da udje u glavni odbor, a taj copek je bar toliko zasluzio.. Ne bi bilo lose da dodje do smene rukovodstva u DS-u, to bi promenilo mnoge stvari. Jer, kako god da se okrene, samo od DS-a zavisi sudbina ove zemlje. A Tadic toga kao da nije svestan.

Vlada

pre 16 godina

Sve vas koji mislite da je Kostunica slab igrac i da je sve zavisilo od Tadica, samo podsecanje da je i Djindjic imao isti problem sa kojim se borio 3 godine i na kraju postao zrtva te borbe.

Kostunica je vrlo opasan protivnik i za dobrobit Srbije mora se ukloniti sa scene, ali to nikako nece biti lako. Zato strpljenje i mudrost, pa glasajte za bilo koju demokratsku opciju, samo izadjite i glasajte.

Po meni, Dulic bi bio pravi izbor za premijera.

Aleksandra

pre 16 godina

Vidi se iz Tadicevog komentara da racuna i na G17 i na LDP, samo sto ne bi bilo dobro da LDP nastupa zajedno sa DSom u predizbornoj koaliciji, jer ima isuvise nacionalista u Srbiji i ljudi koji se identifikuju sa pitanjem Kosova (pogotovo bivsi DSS glasaci), koji za LDP nikada ne bi glasali. Isto tako ima i puno razocaranih DS glasaca, koji ce lakse glasati samo za koaliciju oko LDPa.
Mislim da je DS u potpunosti svestan te cinjenice, jer inace ne bi govorili da ne sme ni jedan proevropski glas da bude izgubljen.
A ove packe na racun LDPa, mislim da su sve bledje i bledje i vise namenjene glasacima nego LDPu (koji je by the way takodje drasticno ublazio retoriku na racun DSa). Ne smeju vise jedini prirodni saveznici, a to su DS, G17 i LDP medjusobrno da se optuzuju! Nadam se da su to konacno naucili!
ZAJEDNO DO POBEDE!

Sarajlija

pre 16 godina

EU ce primiti Bosnu, Srbiju, Kosovo, Crnu Goru, Albaniju I Makedoniju u isto vrijeme I to samo nakon sto izciste medjusobne odnose…
Ta prica da ce srbija nakon ulazka u EU braniti Kosovo je besmislena, to je vise nego neodgovorno, to je laz.

Srbija je pred teskim trenutkom jer se evropa gradi i time de fakto izoluje srbiju koja joj se nebi priblizivala. S’druge strane, nema priblizivanja EU bez postepenog prihvatanja kosovske nadmecene stvarnosti i konacnog priznanja te stvarnosti.

Na tu stvarnost (koja nam bas i ne ostavlja veliki izbor) trebaju realisticni odgovori :
- Svidjalo se ne svidjalo, Kostunica je glasno i jasno dao svoj odgovor i strategiju
- Tadicev odgovor se jos uvijek ceka (prazna prica se ne pika)…
Taj covjek je previse mekan da bi se suprostavio Kostunici ka osto je previse i mekan da bi se jasno obratio Sbiji…Sta se dakle moze od takog covjeka ocekivati u pregovorima sa EU ?

Jelena

pre 16 godina

1. Ja se izbezumim kad procitam kako Tadic izjavljuje da Kostunica nece biti premijer. Pa jel uopste moguce da ga on jos uvek uzima u obzir za potencijalnog koalicionog partnera?! Posle svih ovih godina cimatanja i maltretiranja?! Ma kakav premijer, ne sme da bude ni ministar vera, kakav DSS uopste u vladi, jel nam treba opet da za sest meseci ucenjuju i prete padom vlade?

2. Ja sam osmislila strategiju glasanja u maju, cisto da bi mi savest bila mirna. Dakle, ni slucajno ne glasam za DS - i to prvi put u glasackom zivotu koji traje vec 16 godina. Glas depozitujem u LDP banku, pa, ako je Tadic pametan i hoce da pravi post-izbornu koaliciju sa LDP-om, odlicno, znaci dala sam glas pro-evropskoj vladi, imace i DS koristi od mog glasa. Ako slucajno Tadic zeli da se opet igra sa Kostunicom i DSS-om, e onda mi je bar savest cista, jer necu doprineti daljem maltretiranju Srbije.

The Blue

pre 16 godina

Kasno je sada za tu priču gospodine Predsedniče.
Ds kome sam svih ovih godina poklanjao poverenje se pretvorio u stranku koja gotovo da više nema nikakvih dodirnih tačaka sa Zoranom Đinđićem, na moje veliko razočarenje.

jylland

pre 16 godina

Evo hocu da Vam poverujem predsednice ,ali poslednji put.I hocu da mislim da ces naci pameti da se udruzis sa svim proevropskim snagama ,jer ako odbijes Cedu,i ne udruzis se sa njim bar posle izbora ,bices najveci gubitnik a onda cu biti sigurna da ovom narodu i zemlji ne zelis dobro.

Jessy

pre 16 godina

Jeste li to vidoviti ?
Mislite da T. Nikolić to neće hteti?
Ili se nadate da to VI nećete hteti? Da li to treba da shvatimo da se vezujete za DSS u svakom slučaju? Moj glas sigurno nećete dobiti, pa vezali se za DSS ili ne.

SaleBG

pre 16 godina

Umesto komentara najtoplije preporucujem blog Aleksandra T. sa naslovom "Poslednje predavanje Zorana Djindjica". Procitajte i uverite se koliko je to i danas aktuelno i odlucite vec sada za sta ce te da glasate 11.maja.

dusan

pre 16 godina

bbc:
Najveći stranački blok u Evropskom parlamentu, Evropska narodna stranka, koji okuplja partije desnog centra, suspendovala je status posmatrača Demokratske stranke Srbije.
Evropskoj narodnoj stranci inače, pripadaju i vladajuća Demohrišćanska stranka iz Nemačke i partija francuskog predsednika Nikole Sarkozija.
doris pak: "U potpunosti razumem da svaki Srbin ima problem sa nezavisnošću Kosova. To, međutim, ne znači da Koštunica treba da se ponaša onako kako se ponaša. Optužio je Evropsku uniju na neprihvatljiv način i ponašao se veoma čudno kada je podržao radikalsku skupštinsku rezoluciju kojom su ovi hteli da prekinu se veze sa Evropskom unijom. To je potpuno u suprotnosti sa stavom Evropske narodne stranke i zato mislim da je naša odluka potpuno ispravna".
evo, sa covekom i njegovom partijom, koji uzivaju ovakav ugled u evropi tadic razmislja da pravi vladu, ali da vk ne bude premijer.
hvala ti borise!!!!!! bas si mu rekao...
...a i nama...

Deki BGD

pre 16 godina

Ljudi, moramo jedno da shvatimo. Tadić i Koštunica se čuju svaki dan telefonom i dogovaraju kako zajednički da nastupaju ujavnosti.

Superhik

pre 16 godina

Mogu da primetim samo jednu stvar, a to je da Tadic moze da ima neki stav o buducoj vladi, s kim hoce, s kim nece... Medjutim konacnu odluku s kim ce DS u vladu (naravno ako bude u situaciji da formira vladu) nece donositi sam Tadic nego ceo DS, tj. skupstina DS-a...

Građanin na pragu EU

pre 16 godina

To što Vi g-dine predsedniče radite je čisto obmanjivanje javnosti, jer ni sami ne znate ishod budućih izbora. Za sve ovo vreme izgobljeno do sada snosite odgovornost podjednako kao i kočničar Koštunica. Više je nego jasno šta većina naroda u Srbiji želi, a to je integracija Srbije u EU (bez i sa Kosovom), a rekao bih i više bez, jer je i malom detetu već odavno jasno da ono nije više naše. Naravno, ne treba odustajati od borbe demokratskim sredstvima, ali to je put od jedno 100 godina. U međuvremenu narod želi da se razvija, gradi zemlju i umnožava. U protivnom nam preti biološki nestanak. Podržavajući kohabitacijom retrogradne snage, a među kojima je konačno VEĆINI jasno da je to Koštunica, postavljam pitanje koliko imate uopšte hrabrosti i da li uopšte imate da se suprostavite gubitničkoj politici. Nema više vremena za filozofiranje nego očekujemo HRABROG VOĐU koji će odlučnije da se suprostavi i da nas povede u EU. Ipak, ne zaboravite pokojni premijer g-din Đinđić je sa mnogo manjim i komplikovanijim koalcionim kapacitetom uspešno i snažno poveo Srbiju ka EU. Snosite istorijsku odgovornost, a za tako nešto od Vas se očekuje nadljudski napor a i žrtva. Većina u Srbiji će verovatno ponovo glasati za DS i koalciju, ali ako ovu priliku propustite bićete zapamćen kao "promašen" političar. Ipak, želim Vam kao i do sada sreće, uspeha, zdravlja, ali i VIŠE HRABROSTI!!!

XXX

pre 16 godina

Tadcu, ti si taj koji je godinama kohabitirao s Kostunicom nakon Djindjicevog ubistva. Mislis da smo svi glupi i ludi? Ne podcenjuj narod, Tadicu! I budi srecan ako ovog puta tvoja tzv "DS" predje uopste prag zahvaljujuci surovanju s Kostunicm, Ilicem i slicnima.

Igor

pre 16 godina

Gospodine Tadicu,pa jel vi mislite da je Jovanovic ustao u 9h i izasao na biraliste da bi glasao za Tomislava Nikolica?Gospodine predsednice ja vas molim kao Boga da prestanete da govorite vise protiv Cedomira Jovanovica da prestanete da ga pljujete i da umanjujete njegovu ulogu u demokratizaciji Srbije time necete nista postici ionako mnogo ljudi koji su clanovi vase partije oseca se iznevereno sa vase strane i alternativu vidi u LDP-u jer oni govore ono sto zaista misle bez obzira kome se zamerili u Srbiji.Predsednice ja bih najvise voleo da DS osvoji samostalno 126 poslanickih mesta u parlamentu i da sama formira vladu ali to nije moguce predsednice ili vi znate nesto sto mi vasi glasaci neznamo?I ovako ce biti tesko formirati demokratsku vladu ako u tome uspemo bice to kroz iglene usi a vi i dalje omalovazavate jednu proevropsku partiju koja sa njenih 6-7 posto glasova moze biti odlucujuci tas na vagi,nemojte se predsednice igrati sa zemljom i narodom jer vi cete biti predsednik ko god da pobedi 11 maja a sta mi obican svet da radimo ako dodju retrogradne snage na vlast,sta mi da radimo predsednice,jel opet da cekamo 15 godina na neki novi 5 oktobar jer ako oni zasednu na vlast nema vise demokratije,nema vise postenih izbora moracemo izbornu volju ponovo braniti na ulicama i placati je ljudskim zivotima!!!Apelujem na vas da se urazumite i da LDP ne stavljate u isti kos sa DSS-om i SRS-om molim vas. DS-G17-LDP-SDP-LSV-MADJARI-ALBANCI-HRVATI i samo tako mozemo ocekivati nasu pobedu i bolju buducnost za mene, vas,moje dete,vase dete,sve nase gradjane i sto je najbitnije bolju buducnost za svu nasu decu!Pozdrav gospodinu predsedniku!!!

Ivana

pre 16 godina

Znamo mi da on nece biti premijer vise nikada, on je svoje odsvirao, a mnogi su igrali. Tema je ko ce doci i koga dovesti, ceo sistem je problematican, a dok se vi smislite kako i sta ode nama voz, samo konkretne odluke mogu da pokrenu Srbiju sada ili bar zaustave ovaj sprint prema devedesetim. Ne terajte inat jedni drugima vise ljudi Boziji, tu ste prvaci i mi to znamo, ajde sada pokazite nam nesto sto ne znamo, ali se svi duboko nadamo da postoji negde u vama!

Sladjana

pre 16 godina

Očekujem da će ispuniti obećanje ovaj put bez trulih kompromisa. I još nešto, očekujem i to da G17 sa Dinkićem na čelu izađe sam na izbore pa neka posle prave koaliciju, a ne zajedno, tako da posle ne bude ucenjivanja.

Figaro

pre 16 godina

Šta to znači Koštunica neće biti premijer u vladi DS-a?Da li to znači da je DSS-NS potencijalni partner DS-u u novoj vladi?Ja vas molim gospodine predsedniče,nemojte se igrati sa osećanjima naroda.Pa ovi su se jasno odredili u kom pravcu žele da Srbija ide.
Nikada više sa njima pa čak iako proevropski blok ne osvoji većinu!

Kolateralna šteta

pre 16 godina

Ja ću kad sve saberem i oduzmem glasati za DS. Ne za Radikale, LDP, DSS-NS, LSV itd. Razlog za to je što delim njihov stav o EU integracijama i jačanju Srbije, što smatram da nezavisno Kosovo nikad ali slovima nikad ne treba priznati. Sad je situacija po nas i naš stav nepovoljna, ali PANTA REI mi treba da opstanemo i dočekamo promene koje će po naš stav biti povoljnije i tad to svim silama iskoristiti.
Kao što je pok. premijer Đinđić govorio ne treba se (ako sam ga dobro razumeo) opterećivati prošlošću, već treba gledati u budućnost sa stavom da će sutra biti još bolje nego danas, a ne samo kukati nad svojom sudbinom.
"Budućnost nije ničim određena ona se stvara i planira već sada."

INTELEKTUALAC

pre 16 godina

Mene Gospodine Tadicu ne mozete prevariti , a dobro je da i vecina gradjana to vidi .
Vi ste taj koji je vratio Kostunicu u igru posle proslih izbora , i dozvolio mu da ponovo bude premijer i da izgubimo 2 godine cele, da drzava stoji.
Tu demagogiju pricajte drugima , nama intelektualcia nemojte.
Usput Vi ste taj koji je na zahtev Kostunice i UDBE ocistio DS od naprednih politicara i struja koje bi vodile brze Srbiju u EU.
Vi ste takodje taj koji skoro i da ne pominje ime Zorana Djindjica , sem kad mora.
Vi ste taj koji se takodje okruzio poslusnicima u stranci , gde nema nijedne napredne ideje.
Ipak mnogi ljudi ce glasati za Vas , jer je DS ipak manje zlo od DSS-a.
Sva sreca da se na politickoj sceni nalazi mlada partija koja Vam je trn u oku , ali partija koja ce u bliskoj buducnosti znatno uticati na rad buduce Vlade srbije , hteli Vi to ili ne.

Calypso

pre 16 godina

Ovoga puta ličite na Koštunicu, polako uslovljavate sa kim biste hteli, te ovo može, te ovo ne bi moglo. Izgubili ste, g.Tadiću i moj glas ovoga puta. Ovih dana, gledajući Đinđića, čak i ovako tužnim povodom, mogli smo da vidimo ko je jedini njegov pravi naslednik, ko je spreman da prihvati odgovornost, ko je spreman da kaže pravu istinu, i ko je, na kraju, pravi naslednik Đinđićeve vizije ove napaćene zemlje. Da li ste ga zato izbacili iz DS? I da li se bojite da vas ne istisne, ako stupite u koaliciju, sa položaja u stranci? Ovo nije ona DS koju je Đinđić ostavio. Na žalost. I na tugu.

Boris

pre 16 godina

Nikada vise necu za Tadica da glasam.Neka mi samo objasni:kako EU i Kosovo pa cu opet biti za njega.Koliko se ja razumem u pravo pro moramo da priznamo granice susednih drzava , jer je to prvi i osnovni princip.Dakle KAKO ?

dusan

pre 16 godina

Naravno da mora da prica `i Evropa i Kosovo`. Svi koji primenjuju razmisljanja `kruga dvojke` na celu Srbiju jako grese. Nacionalisti su i napravili dilemu `Evropa ili Kosovo` da bi stvorili konfuziju kod onih koji zele i jedno i drugo (njih uopste nije malo). Time nacionalisti pokusavaju da odbiju jedan deo biraca od evropskih integracija. A onda se LDP `upeca` i brze-bolje kaze `mi smo za Evropu, a Kosovo je izgubljeno` - TO JE ONO STO NACIONALISTI I ZELE DA CUJU OD PROEVROPSKIH STRANAKA. Moraju svi da shvate da mi moramo da dobijemo vecinu, a to necemo moci ako pricamo ono sto odgovara nacionalistima.

Oprezan

pre 16 godina

Ma da gospodine predsednice,200 i kusur hiljada glasova LDP-a ce vam i onako pasti sa neba.Cuvajte se ishitrenih izjava jer je i Milosevic mislio da "autsajderi" iz OTPORA ne mogu mnogo.

slobodan

pre 16 godina

Ma najvažnije je da se nikako ne ulazi u kombinacije sa LDP-om, to su vrhunski dušmani, svi ostali mogu, DSS naročito, samo se čuvajte LDP-a.
Jadno gospodine, jadno.

DV

pre 16 godina

Nekoliko komentara(odgovora) za g. Tadica: 1. Posle visegodisnje "kohabitacije" u poslednjih par dana odbija saradnju sa onima koji vode Srbiju u izolaciju i sve tako dok traje predizborna kampanja! 2. Izjednacuje(tendenciozno) DSS,NS i LDP!!! 3. Gospodin predsednik misli samo izbornom rezulatu DS-a ne o "proevropskom bloku" i odgovarajucoj vladi sto vodi ka ubedljivom porazu od "narodnjackog bloka"! 4.Jeftino koketiranje sa nacionalistima tipa "ocuvanje Kosova" samo zaludjuje ljude i otezava im da se otarase nacionalistickog i sovinistickog balasta koji udaljava Srbiju od Evrope i sveta i vraca je u 1389! 5. Gospodine Tadicu, Vi ste PREDSEDNIK svih gradjana Srbije i nije ni MUDRO ni MORALNO da ucestvujete u predizbonoj kampanji! Ako se povucete iz kampanje uveren sam da ce te biti mnogo popularniji i omiljeniji nego do sada a i DS ce ostvariti bolji izborni rezultat!

draganzr

pre 16 godina

ovakvim stavom gospodin tadic najavljuje da ce ds da nastavi sa svojom politikom kamikaza, da sve ostale partije moraju da se menjaju i uskladjuju prema ds-u koji svoje greske negira, a prvenstveno su oni odgovorni za pad vlade postavivsi kostunicu za premijera, ucestvovajuci na donosenju sramnog ustava, stiteci tajkune i njihov monopolisticku poziciju na trzistima u srbiji, ... lazuci narod da je kosovo i dalje deo srbije radi osvajanja sto vise glasova. demokratska inteligencija odavno ne zivi u redovima ds-a. nadam se da ce to uvideti i gradjani ove zemlje. na svu srecu postoje neke politicke partije koje su ipak puno "odlucnije" kada se govori o evropi, i realnije kada je u pitanju kosovo.

Dragan

pre 16 godina

Do ulaska u EU će mnogo vode proteći Dunavom... Ovo je 2007. a ne 2015 ili 1389. Trebaju nam investicije i ekonomski rast da bi se podigli iz blata, ili se u njega vraćamo. A premijeru pod kojim ostadosmo i bez Crne Gore i bez Kosova, kome je samo gola vlast na pameti, njemu će istorija suditi kad već redovni sudovi ne smeju.

Sasa Golubovic

pre 16 godina

Sta ce biti kada za ulaz u EU bude uslov da Srbija mora da prizna Kosovo? Sta onda ? Kako ces ispuniti i EU i Kosovo u Srbiji? Sta ce biti kada daju uslov Mladica pa onda u EU? Sta ce biti kada daju uslov da svim Nemcima i Madjarima vratimo zemlju iz Vojvodine pa tek onda u EU ????

zeljkoc

pre 16 godina

Samo neki novi,dobro sastavljen(!)"DOS" predvodjen predsenikom Tadicem,koji se nece za koji dan posvadjati moze da nas spase radikalske agonije SRS-DSS-NS.Daj boze da nam bar jednom,posle ubistva Zorana Djindjica,neko konacno opameti i krene da vodi ovu drzavu tamo gde je on zeleo.Njemu u cast,a nama za konacni "boljitak"...

konacno

pre 16 godina

O, da li je moguce da je nas predsednik konacno shvatio ko nas je sve vreme vukao nazad i sa kim nema buducnosti!A sada,molim Vas,za dobro svih nas -otresite ga se vec jednom-da se pusi!Tako da mu vise nikad ne padne na pamet da se bavi politikom,a kamoli da vodi drzavu-dok je jos imamo!

(Vlast)a

pre 16 godina

Na proslim izborima sam glasala za vas,ne zato sto se mnogo slazem sa vasom politikom nego zbog obecanja da ce Djelic a ne Kostunica biti premijer.Vi ste i mene i hiljade drugih prevarili zbog...truta!!!Vasa politika oko Kosova mi nije jasna:kako mozete braniti nesto sto nije vase?!Kad branite tudje,to se zove agresija i otimacina,a ja ni svojim malim glasom ne zelim da ucestvujem u tome.

Jelena

pre 16 godina

Niti Tadic veruje da ce se Kosovo integrisati, niti Kostunica zeli u EU! Dakle svaki nas maze u vezi jednog dela floskule "I Evropa i Kosovo"! U Evropu cemo odvojeno (i Kosovo i Srbija) a onda granica vise nece biti, a nece biti ni tema za lokalnu demagogiju i odrzavanje na vlasi!!!

Goran

pre 16 godina

Kao što reče neko pre mene. Kasno?!!!
A što se tiče koalicija, više će DS dobiti glasova, ako sama ide na izbore, suprotno izgubiće i one koji su glasali i koji bi glasali.

nikola_b

pre 16 godina

"Vojislav Koštunica neće biti premijer" ,bili ste sigurni da nece predloziti raspustanje vlade i skupstine , al vas je iznenadio kao i sebe samog ! U demokratskom bloku nepostoji osoba koja moze da mu se suprostavi i preotme mu mesto premijera !Postoji mala sansa da se to izbegne ,a to je okupljanje svih demokratskih stranki po jednu kapu ako predsednik Tadic to uspe onda bi moglo da se desi da Kostunjavi nebude premijer vlade , ako vam izborni rezultat i formiranje vlade zavisio od DSS(kao prosle godine )Kostunjavi je predsednik vlade, ucene ,neobavestenost ....itd!

Dejan, FFM

pre 16 godina

Možda bi bilo najbolje da Boris Tadić unapred napiše konvertiranu ostvaku. KO gazi svoje reči, taj najbolje pismeno da osigura verodostojnost. U slučaju da se ipak odluči drugačije za "državotvornu" politiku Koštuinice neko bi mogao samo da otvori taj koverat i da reši "dilemu". Neodgovornih političara je u Srbiji dosta, a DS-u "neodlučni" lideri ne trebaju. Boris Tadić misli da verovatno niko nije gledao "Utisak nedelje", gde se on i dalje "trudio" da drži Koštunicu u svoje redove. Građani, ali i članovi DS-a su zaslužili lično izvinjenje! Državnički bi bila ostavka Borisa Tadića na mesto šefa DS-a! Mogao bi ipak "odlučno" da zadrži omiljenu fotelju Predsednika Srbije, da pije privatne kafice sa Tomom i da sasvim "nevino" gleda u oči članove porodice Điđić.

Ivan

pre 16 godina

Samo malo podsecanje da je na pocetku predizborne kampanje za proslogodisnje izbore od Tadica i DS Djelic bio najavljen kao novi premijer. Na svakom mitingu je predstavljan kao "novi premijer Srbije, Djelic". Tvrdili su oni to celu predizbornu kampanju pa i par meseci posle dok na kraju nije Kostunica dobio sta je hteo. Zato ne bih bas da odmah verujem u ove reci Tadica. Sve zavisi kako se raspodeli biracko telo i mislim da ce Kostunice i te kako biti u igri.

matori

pre 16 godina

Tadiću, odmah se pogledaj u najbližem ogledalu! Ako se na drugoj strani ukaže lik bivšeg premijera, to je znak da se HITNO mora intervenisati na stavu koji glasi "da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU".
Naime, Kosovo je sada jedna druga država, a ko ima teritorijalne pretenzije prema susedima, ne može u EU.
Tu je još jedan veoma opasan stav, kojim se LDP stavlja u istu ravan sa DSS-NS. Bojim se da Srbija preko tog stava (koji je oličenje nadmenosti, omalovažavanja i uobrazilje o svojoj veličini), lako može da padne u najcrnji mrak - crnji od 90-tih. Svi naši napori i želje za napredak će propasti ako uvaženi gospodin TADIĆ ne bude malo korigovao svoj stav.
Podsećam gosp. Predsednika da u drugom krugu predsedničkih izbora, mnogi su izašli da glasaju PROTIV Nikolića, a ne ZA Tadića...
Pa kad već bude tog ogledala za ogledanje, moglo bi se sa samim sobom malo popričati o tome šta je u stvari PRIMARNI cilj...?

IgorBL

pre 16 godina

Eh, da je ovako mislio pre godinu dana...
Ali jos uvek moze da popravi stav o zajednickom nastupu sa ostalima, pre svega LDP-om, jer u suprotnom, mislim da gubi izbore.

Vojislav

pre 16 godina

Nakon one divne emisije na B-92 o pokojnom premijeru dr Zoranu Đinđiću, zaista ne mogu da se otmem utisku o tome koliko smo njegovom smrću izgubili. Sve više sam ubeđen da je gospodin Koštunica sa svojom svitom zalutao u politiku i da je zbog toga Srbija na dnu Evropske porodice država. No kako je to lepo rekao gospodin Đinđić, koga sam imao časta da lično upoznam, moramo se u Srbiji svi menjati na bolje i to svakodnevno ukoliko hoćemo da ostvarimo postavljeni cilj i postanemo članovi evropske porodice, koja će se takođe menjati na bolje.

Mashinovodja

pre 16 godina

A zašto Tadić sad oseća potrebu da naglasi da Koštunica NEĆE biti premijer? Da li je - najzad - shvatio ko je i šta je Koštunica? Da li se to on konačno probudio iz duboke kohabitacione hibernacije?
Ako jeste, dobro je, ipak je bolje ikad nego nikad. Još samo da nam objasni kako on misli da praktično izvede operaciju "i Evropa i Kosovo", pa da nas sunce ogreje.

Zorka

pre 16 godina

Predsednik Tadic rece:
"Mi jesmo za očuvanje Kosova i uveren sam da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU".
Ovo isto prica i Kostunica. U cemu je onda problem?

Milan

pre 16 godina

E moj Borise! Dozvoljavao si mu da radi sta hoce nekoliko poslednjih godina, a sada kada on neće sa tobom ti mu saopštavaš da nećeš ni ti sa njim. Patetično! A što je najgore u celoj stvari, uspeo si da Koštunica izgleda kao čovek od inicijative pored tebe.
Zato ja već na dva glasanja ne glasam za DS.
A sto se tiče LDP-a - pa nije LDP odbio da te podrži jer su neodlučni, već upravo zbog tvoje neodlučnosti i dvoličnosti. Molićeš ti Čedu da uđe u koaliciju!

iva

pre 16 godina

zashto se ldp-u prebacuje da je neodluchan kada se zna koja je najneodluchnija stranka u srbiji u proteklih par godina i ko nije mogao da donese odluku da li da se suprotstavi DSS-u ili ne.

i sa kojim pravom tadic tvrdi da kostunica nece biti premijer, kada je u vladi u kojoj vecinu ima DS kostunici dao premijersko mesto i sva vazna ministarstva. zasto predsednik misli da cemo mu ponovo dati priliku da bismo to proveli. mi nemamo vremena za gubljenje.

Iskren i pomalo zbunjen

pre 16 godina

Gospodine predsedniče, moja porodica i ja smo glasali za Vas. I 2004. i na proteklim predsedničkim izborima. Nameravamo da opet Vama damo svoju poodršku na predstojećim izorima.

Ali, šta se to dešava s Vama?
Prvo nam kažete da će jedino Srbija integrisana u EU moći da spreči da Kosovo postane članica EU, jer bi mi imali pravo veta. Nekoliko dana kasnije, u današnjem intervjuu Vi kažete "Mi jesmo za očuvanje Kosova i uveren sam da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU".

Gospodine predsedniče, izuzetno Vas uvažavam i sasvim izvesno ćete dobiti podršku mene i moje porodice, ali nemojte da vređate našu inteligenciju. Nismo ni maloumni, ni nerealni.
Vaša izjava koju sam citirao je potpuno nerealna, čak obmanjujuća.

Od Vas očekujem da zaštitite interes Srbije i pravo na evropsku budućnost. Ako je podela Kosova rešenje, dajte da pregovaramo o tome i da zatvorimo to, već 25 godina goruće pitanje i taj nepresušni izvor nestabilnosti.

Zato Vas najiskrenije molim ovom prilikom da ne dajete obećanja koja ne možete da ispunite a koja se tiču zajedničkog ulaska Srbije i Kosova u EU kao jedne celovite države. To je nemoguće.

I Vi to znate.

Danijela

pre 16 godina

"Mi jesmo za očuvanje Kosova i uveren sam da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU". Znači nikako. Jel ovde neko nas pravi ludim. A LDP nije jasno podržao evropske integracije. Pa jedino oni i verglaju non-stop o tome.Dakle stvarno...

Kiz

pre 16 godina

Ma da sve mu verujem. Samo što se, na žalost, pokazalo na predsedničkim i prošlim parlamentarnim izborima da ipak ima mnogo više onih koji više vole da čuju ono što im se svidja, nego da razmisle da li to što čuju ima imalo veze sa činjeničnim stanjem.

jelena

pre 16 godina

Ma da sve ti verujem.Sinoc me insajder samo podsetio sta si mu sve do sada tolerisao.Zasto sada odjednom ne bi?Pa ljudi moji nije kriv Kostunica,Tadic mu je ocigledno sve to i dozvolio.Ne?

Johnzy

pre 16 godina

Da je Tadic ovakav stav imao pre kohabitacije, pa kasnije i pre formiranja bivse vlade, ne bismo mislili o tome da li ce radikali uspeti da formiraju vladu jer sam siguran da bi DS imao vecu podrsku. Ovako, za eventualnu vladu Radikala i narodnjaka mozemo da zahvalimo i DS izmedju ostalih. Neka nam je pamet i Bog u pomoc Srbi!

igor

pre 16 godina

Tadic jasno i nedvosmisleno najvljuje koaliciju tri bloka ako budu usepla da sakupe 126 poslanickih mesta:

ds+sdp+neke manine
g17+spo+sdpo (ne zaboravite da dinkic mozda i sam moze do 5%,sa 100000 glasova spo to ce bez muke postici)
ldp+lsv+neke manjine

Jedno je jasno sigurno,ako neka od demokratskih opcija omane i e predje cenzus,ne gine nam srs-dss vlada.

dusan

pre 16 godina

nadam se da je ovo politicka igra - prica se jedo, a radi sasvim drugo. stavljati ldp u isti kos sa dss i ns, je smesno i izvinite gospodine predsednice i bezobrazno. ponasate se kao uvredjeno dete, a u isto vreme pricate o tome kako stranacki interesi ne bi trebalo da preovladaju; a sta je sa povredjenim sujetama pojedinaca?
ako mislite da cete ovoga puta dobiti 2,3m glasova, grdno se varate. ako mislite da ce svi glasati samo za ds, jer cete ih plasiti baukom srs, grdno se varate. ako mislite da vam ne trebaju cankovi glasaci iz vojvodine, grdno se varate. ako mislite da vam ne treba cedinih 6 rastucih %, grdno se varate.
uostalom, izbori su tu iza coska. mnogi koji su glasali za vas na poslednjim izborima su bili razocarani vasom neodlucnoscu, cutanjem i nesposobnoscu da se stvari nazovu pravim imenom. verujte mi, glasaci nece ponoviti istu gresku. mozda ce vas to spustiti na zemlju. na zalost, to moze da spusti na zemlju, tj. pod zemlju nase puste zelje o napretku i evropi. ako ne pobede demokrate, evropo dovinjenja...
pominje tadic da u vladi ds-a kostunica nece biti premijer... znaci razmisljaju o jos jednoj vladi sa njima... to da vk nece biti premijer, nisam bas siguran jer je tako bilo i prosli put, pa je dss dobio sve sto je zeleo - mesto premijera + policiju i db. da ne bude tadicu i ovaj put da ste vi odgovorna stranka, da narodu treba stabilnost i da mu je vi nudite.
12. marta smo imali priliku da se jos jednom podsetimo (ko je zaboravio; ja nisam) ko je bio covek koji je srbiji pokazao kuda treba ici. na nasu veliku zalost vi i drugi koji ste sada na vlasti niste sposobni da zavrsite ono sto je zoran djindjic poceo.
tadicu bi bolje bilo da sedne i da se dogovori sa cedom, cankom i ostalima; vidim da se sa mladjom i rasimom vec dogovorio. ne moraju da nastupaju zajedno, neka ide svako za sebe, ali da svi upute jasnu poruku da se na ovim izborima opet borimo protiv mraka i izolacije, tj. koalicije srs, ns, dss i sps (poredjao sam ih po jacini; doduse dss i sps su u mrtvoj trci, a uostalom i politika im je skoro ista, tako da redosled nije ni bitan)

Sajo

pre 16 godina

Gospodin predsednik se vara ako misli da mi,bar neki,zaboravljamo da je sve ove godine bio piun VK,da je dozvolio da mu VK vodi i kadrovsku politiku stranke nakon njegovog ustolicenja za presednika DS,da je VK sve ove godine koristio DS kao svoju stranku i radio,odnosno ne radio,sta je hteo.Smem da se kladim da je i Tadic iz istih struktura kao i VK,samo se malo uplasio da bas otvoreno izoluje Srbiju,uplasio se svojih clanova,mada u principu baca istu prasinu narodu u oci kao i narodnjaci,povlaci ambasadore,svadja se,pomaze Srbe na KIM na isti nacin kao sto ih je Milosevic pomagao u hrvatskoj i bosni.Kao prica samo sa KIM Srbija u EU,to automatski znaci ne u EU,zar on misli da smo bas svi blesavi.Evo sada nece sa LDP u koaliciju,izjednacavaju ci ih sa narodnjacima,mada pametni znaju da jedino sto vredi u srbiji je LDP+Canak+Zoran Zivkovic+jos po neko...i on naravno nece s njima u koaliciju jer se boji demokratske kontrole i ne trpi pametnije od sebe.Nazalost mogu da se kladim da i posle ovih izbora i ako pobedi DS,G17+,ce se nastaviti agonija Srbije i ona ce trajati sve dok se ne okrenemo evropskim vrednostima i istini,i ne priznamo,da smo mi albance s kosova maltretirali i to sistematski od strane drzave i to od pojave S.Milosevica pa na ovamo,da smo ih za vreme nato bombi ubijali i proterivali kao zivotinje,da smo njihovim lesevima punili kamione i bacali ih po dunavu,da smo njihovim lesevima punili razne policiske poligone i tajna groblja....Sve dok Srbija to ne svati i sve dok Srbija ne izrodi politicara koji ce im to javno reci,i koji ce otici na kosovo u zvanicnu posetu susednoj drzavi,i istinski se potruditi da se poprave odnosi i izgrade novi na novim vrednostima....Dosta vise demagogije pobogu nismo deca...kao sto rece Canak,,,ja nisam slep i vidim da je kim nezavisno....

ZeljkoBG

pre 16 godina

Taman posla da Kostunica bude opet premijer. Doslo je vreme da i Velimir Ilic ili Aleksandar Vucic dodju na red taman da dovrse haos koji je Kostunica zapoceo.
Sarkazam na stranu, pitanje premijera je od izuzetne vaznosti i nadajmo se da nam se nece ponoviti jos neki Kostunica.
Sve u svemu Djelica za premijera!

barba

pre 16 godina

Dovoljno je da jedna clanica EU ultimativno zatrazi priznanje nezavisnosti Kosova kao uslov za ulazak u EU i da to bude linija koju ne mozemo preci. Kao sto sada samo zbog Holandije ne mozemo potisati SSP. Vec nekoliko drzava je najavilo da ce traziti priznanje Kosova od strane Srbije da bi podrzali njen ulazak u EU. Sve u svemu, Tadic je sebi nametnuo nemogucu misiju.

Aleksander

pre 16 godina

E moj Tadicu, stavljas u isti kos Velju Ilica i Cedomira Jovanovica. Takvom politikom moci ces da nastavis da krckas svoj besmisleni mandat nakon sto vodjenje zemlje preuzmu radikali i Kostunica. Ali ne brinem se ja za tebe, nego za milione gradjana kojima unistavas buducnost zbog sopstvene gordisti i narcizma.

Milan

pre 16 godina

E moj Borise! Dozvoljavao si mu da radi sta hoce nekoliko poslednjih godina, a sada kada on neće sa tobom ti mu saopštavaš da nećeš ni ti sa njim. Patetično! A što je najgore u celoj stvari, uspeo si da Koštunica izgleda kao čovek od inicijative pored tebe.
Zato ja već na dva glasanja ne glasam za DS.
A sto se tiče LDP-a - pa nije LDP odbio da te podrži jer su neodlučni, već upravo zbog tvoje neodlučnosti i dvoličnosti. Molićeš ti Čedu da uđe u koaliciju!

jelena

pre 16 godina

Ma da sve ti verujem.Sinoc me insajder samo podsetio sta si mu sve do sada tolerisao.Zasto sada odjednom ne bi?Pa ljudi moji nije kriv Kostunica,Tadic mu je ocigledno sve to i dozvolio.Ne?

Zorka

pre 16 godina

Predsednik Tadic rece:
"Mi jesmo za očuvanje Kosova i uveren sam da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU".
Ovo isto prica i Kostunica. U cemu je onda problem?

Danijela

pre 16 godina

"Mi jesmo za očuvanje Kosova i uveren sam da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU". Znači nikako. Jel ovde neko nas pravi ludim. A LDP nije jasno podržao evropske integracije. Pa jedino oni i verglaju non-stop o tome.Dakle stvarno...

Iskren i pomalo zbunjen

pre 16 godina

Gospodine predsedniče, moja porodica i ja smo glasali za Vas. I 2004. i na proteklim predsedničkim izborima. Nameravamo da opet Vama damo svoju poodršku na predstojećim izorima.

Ali, šta se to dešava s Vama?
Prvo nam kažete da će jedino Srbija integrisana u EU moći da spreči da Kosovo postane članica EU, jer bi mi imali pravo veta. Nekoliko dana kasnije, u današnjem intervjuu Vi kažete "Mi jesmo za očuvanje Kosova i uveren sam da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU".

Gospodine predsedniče, izuzetno Vas uvažavam i sasvim izvesno ćete dobiti podršku mene i moje porodice, ali nemojte da vređate našu inteligenciju. Nismo ni maloumni, ni nerealni.
Vaša izjava koju sam citirao je potpuno nerealna, čak obmanjujuća.

Od Vas očekujem da zaštitite interes Srbije i pravo na evropsku budućnost. Ako je podela Kosova rešenje, dajte da pregovaramo o tome i da zatvorimo to, već 25 godina goruće pitanje i taj nepresušni izvor nestabilnosti.

Zato Vas najiskrenije molim ovom prilikom da ne dajete obećanja koja ne možete da ispunite a koja se tiču zajedničkog ulaska Srbije i Kosova u EU kao jedne celovite države. To je nemoguće.

I Vi to znate.

Aleksander

pre 16 godina

E moj Tadicu, stavljas u isti kos Velju Ilica i Cedomira Jovanovica. Takvom politikom moci ces da nastavis da krckas svoj besmisleni mandat nakon sto vodjenje zemlje preuzmu radikali i Kostunica. Ali ne brinem se ja za tebe, nego za milione gradjana kojima unistavas buducnost zbog sopstvene gordisti i narcizma.

slobodan

pre 16 godina

Ma najvažnije je da se nikako ne ulazi u kombinacije sa LDP-om, to su vrhunski dušmani, svi ostali mogu, DSS naročito, samo se čuvajte LDP-a.
Jadno gospodine, jadno.

(Vlast)a

pre 16 godina

Na proslim izborima sam glasala za vas,ne zato sto se mnogo slazem sa vasom politikom nego zbog obecanja da ce Djelic a ne Kostunica biti premijer.Vi ste i mene i hiljade drugih prevarili zbog...truta!!!Vasa politika oko Kosova mi nije jasna:kako mozete braniti nesto sto nije vase?!Kad branite tudje,to se zove agresija i otimacina,a ja ni svojim malim glasom ne zelim da ucestvujem u tome.

iva

pre 16 godina

zashto se ldp-u prebacuje da je neodluchan kada se zna koja je najneodluchnija stranka u srbiji u proteklih par godina i ko nije mogao da donese odluku da li da se suprotstavi DSS-u ili ne.

i sa kojim pravom tadic tvrdi da kostunica nece biti premijer, kada je u vladi u kojoj vecinu ima DS kostunici dao premijersko mesto i sva vazna ministarstva. zasto predsednik misli da cemo mu ponovo dati priliku da bismo to proveli. mi nemamo vremena za gubljenje.

barba

pre 16 godina

Dovoljno je da jedna clanica EU ultimativno zatrazi priznanje nezavisnosti Kosova kao uslov za ulazak u EU i da to bude linija koju ne mozemo preci. Kao sto sada samo zbog Holandije ne mozemo potisati SSP. Vec nekoliko drzava je najavilo da ce traziti priznanje Kosova od strane Srbije da bi podrzali njen ulazak u EU. Sve u svemu, Tadic je sebi nametnuo nemogucu misiju.

Oprezan

pre 16 godina

Ma da gospodine predsednice,200 i kusur hiljada glasova LDP-a ce vam i onako pasti sa neba.Cuvajte se ishitrenih izjava jer je i Milosevic mislio da "autsajderi" iz OTPORA ne mogu mnogo.

IgorBL

pre 16 godina

Eh, da je ovako mislio pre godinu dana...
Ali jos uvek moze da popravi stav o zajednickom nastupu sa ostalima, pre svega LDP-om, jer u suprotnom, mislim da gubi izbore.

Jelena

pre 16 godina

Niti Tadic veruje da ce se Kosovo integrisati, niti Kostunica zeli u EU! Dakle svaki nas maze u vezi jednog dela floskule "I Evropa i Kosovo"! U Evropu cemo odvojeno (i Kosovo i Srbija) a onda granica vise nece biti, a nece biti ni tema za lokalnu demagogiju i odrzavanje na vlasi!!!

Ivan

pre 16 godina

Samo malo podsecanje da je na pocetku predizborne kampanje za proslogodisnje izbore od Tadica i DS Djelic bio najavljen kao novi premijer. Na svakom mitingu je predstavljan kao "novi premijer Srbije, Djelic". Tvrdili su oni to celu predizbornu kampanju pa i par meseci posle dok na kraju nije Kostunica dobio sta je hteo. Zato ne bih bas da odmah verujem u ove reci Tadica. Sve zavisi kako se raspodeli biracko telo i mislim da ce Kostunice i te kako biti u igri.

Calypso

pre 16 godina

Ovoga puta ličite na Koštunicu, polako uslovljavate sa kim biste hteli, te ovo može, te ovo ne bi moglo. Izgubili ste, g.Tadiću i moj glas ovoga puta. Ovih dana, gledajući Đinđića, čak i ovako tužnim povodom, mogli smo da vidimo ko je jedini njegov pravi naslednik, ko je spreman da prihvati odgovornost, ko je spreman da kaže pravu istinu, i ko je, na kraju, pravi naslednik Đinđićeve vizije ove napaćene zemlje. Da li ste ga zato izbacili iz DS? I da li se bojite da vas ne istisne, ako stupite u koaliciju, sa položaja u stranci? Ovo nije ona DS koju je Đinđić ostavio. Na žalost. I na tugu.

Mashinovodja

pre 16 godina

A zašto Tadić sad oseća potrebu da naglasi da Koštunica NEĆE biti premijer? Da li je - najzad - shvatio ko je i šta je Koštunica? Da li se to on konačno probudio iz duboke kohabitacione hibernacije?
Ako jeste, dobro je, ipak je bolje ikad nego nikad. Još samo da nam objasni kako on misli da praktično izvede operaciju "i Evropa i Kosovo", pa da nas sunce ogreje.

Jelena

pre 16 godina

1. Ja se izbezumim kad procitam kako Tadic izjavljuje da Kostunica nece biti premijer. Pa jel uopste moguce da ga on jos uvek uzima u obzir za potencijalnog koalicionog partnera?! Posle svih ovih godina cimatanja i maltretiranja?! Ma kakav premijer, ne sme da bude ni ministar vera, kakav DSS uopste u vladi, jel nam treba opet da za sest meseci ucenjuju i prete padom vlade?

2. Ja sam osmislila strategiju glasanja u maju, cisto da bi mi savest bila mirna. Dakle, ni slucajno ne glasam za DS - i to prvi put u glasackom zivotu koji traje vec 16 godina. Glas depozitujem u LDP banku, pa, ako je Tadic pametan i hoce da pravi post-izbornu koaliciju sa LDP-om, odlicno, znaci dala sam glas pro-evropskoj vladi, imace i DS koristi od mog glasa. Ako slucajno Tadic zeli da se opet igra sa Kostunicom i DSS-om, e onda mi je bar savest cista, jer necu doprineti daljem maltretiranju Srbije.

dusan

pre 16 godina

nadam se da je ovo politicka igra - prica se jedo, a radi sasvim drugo. stavljati ldp u isti kos sa dss i ns, je smesno i izvinite gospodine predsednice i bezobrazno. ponasate se kao uvredjeno dete, a u isto vreme pricate o tome kako stranacki interesi ne bi trebalo da preovladaju; a sta je sa povredjenim sujetama pojedinaca?
ako mislite da cete ovoga puta dobiti 2,3m glasova, grdno se varate. ako mislite da ce svi glasati samo za ds, jer cete ih plasiti baukom srs, grdno se varate. ako mislite da vam ne trebaju cankovi glasaci iz vojvodine, grdno se varate. ako mislite da vam ne treba cedinih 6 rastucih %, grdno se varate.
uostalom, izbori su tu iza coska. mnogi koji su glasali za vas na poslednjim izborima su bili razocarani vasom neodlucnoscu, cutanjem i nesposobnoscu da se stvari nazovu pravim imenom. verujte mi, glasaci nece ponoviti istu gresku. mozda ce vas to spustiti na zemlju. na zalost, to moze da spusti na zemlju, tj. pod zemlju nase puste zelje o napretku i evropi. ako ne pobede demokrate, evropo dovinjenja...
pominje tadic da u vladi ds-a kostunica nece biti premijer... znaci razmisljaju o jos jednoj vladi sa njima... to da vk nece biti premijer, nisam bas siguran jer je tako bilo i prosli put, pa je dss dobio sve sto je zeleo - mesto premijera + policiju i db. da ne bude tadicu i ovaj put da ste vi odgovorna stranka, da narodu treba stabilnost i da mu je vi nudite.
12. marta smo imali priliku da se jos jednom podsetimo (ko je zaboravio; ja nisam) ko je bio covek koji je srbiji pokazao kuda treba ici. na nasu veliku zalost vi i drugi koji ste sada na vlasti niste sposobni da zavrsite ono sto je zoran djindjic poceo.
tadicu bi bolje bilo da sedne i da se dogovori sa cedom, cankom i ostalima; vidim da se sa mladjom i rasimom vec dogovorio. ne moraju da nastupaju zajedno, neka ide svako za sebe, ali da svi upute jasnu poruku da se na ovim izborima opet borimo protiv mraka i izolacije, tj. koalicije srs, ns, dss i sps (poredjao sam ih po jacini; doduse dss i sps su u mrtvoj trci, a uostalom i politika im je skoro ista, tako da redosled nije ni bitan)

dusan

pre 16 godina

bbc:
Najveći stranački blok u Evropskom parlamentu, Evropska narodna stranka, koji okuplja partije desnog centra, suspendovala je status posmatrača Demokratske stranke Srbije.
Evropskoj narodnoj stranci inače, pripadaju i vladajuća Demohrišćanska stranka iz Nemačke i partija francuskog predsednika Nikole Sarkozija.
doris pak: "U potpunosti razumem da svaki Srbin ima problem sa nezavisnošću Kosova. To, međutim, ne znači da Koštunica treba da se ponaša onako kako se ponaša. Optužio je Evropsku uniju na neprihvatljiv način i ponašao se veoma čudno kada je podržao radikalsku skupštinsku rezoluciju kojom su ovi hteli da prekinu se veze sa Evropskom unijom. To je potpuno u suprotnosti sa stavom Evropske narodne stranke i zato mislim da je naša odluka potpuno ispravna".
evo, sa covekom i njegovom partijom, koji uzivaju ovakav ugled u evropi tadic razmislja da pravi vladu, ali da vk ne bude premijer.
hvala ti borise!!!!!! bas si mu rekao...
...a i nama...

matori

pre 16 godina

Tadiću, odmah se pogledaj u najbližem ogledalu! Ako se na drugoj strani ukaže lik bivšeg premijera, to je znak da se HITNO mora intervenisati na stavu koji glasi "da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU".
Naime, Kosovo je sada jedna druga država, a ko ima teritorijalne pretenzije prema susedima, ne može u EU.
Tu je još jedan veoma opasan stav, kojim se LDP stavlja u istu ravan sa DSS-NS. Bojim se da Srbija preko tog stava (koji je oličenje nadmenosti, omalovažavanja i uobrazilje o svojoj veličini), lako može da padne u najcrnji mrak - crnji od 90-tih. Svi naši napori i želje za napredak će propasti ako uvaženi gospodin TADIĆ ne bude malo korigovao svoj stav.
Podsećam gosp. Predsednika da u drugom krugu predsedničkih izbora, mnogi su izašli da glasaju PROTIV Nikolića, a ne ZA Tadića...
Pa kad već bude tog ogledala za ogledanje, moglo bi se sa samim sobom malo popričati o tome šta je u stvari PRIMARNI cilj...?

Sajo

pre 16 godina

Gospodin predsednik se vara ako misli da mi,bar neki,zaboravljamo da je sve ove godine bio piun VK,da je dozvolio da mu VK vodi i kadrovsku politiku stranke nakon njegovog ustolicenja za presednika DS,da je VK sve ove godine koristio DS kao svoju stranku i radio,odnosno ne radio,sta je hteo.Smem da se kladim da je i Tadic iz istih struktura kao i VK,samo se malo uplasio da bas otvoreno izoluje Srbiju,uplasio se svojih clanova,mada u principu baca istu prasinu narodu u oci kao i narodnjaci,povlaci ambasadore,svadja se,pomaze Srbe na KIM na isti nacin kao sto ih je Milosevic pomagao u hrvatskoj i bosni.Kao prica samo sa KIM Srbija u EU,to automatski znaci ne u EU,zar on misli da smo bas svi blesavi.Evo sada nece sa LDP u koaliciju,izjednacavaju ci ih sa narodnjacima,mada pametni znaju da jedino sto vredi u srbiji je LDP+Canak+Zoran Zivkovic+jos po neko...i on naravno nece s njima u koaliciju jer se boji demokratske kontrole i ne trpi pametnije od sebe.Nazalost mogu da se kladim da i posle ovih izbora i ako pobedi DS,G17+,ce se nastaviti agonija Srbije i ona ce trajati sve dok se ne okrenemo evropskim vrednostima i istini,i ne priznamo,da smo mi albance s kosova maltretirali i to sistematski od strane drzave i to od pojave S.Milosevica pa na ovamo,da smo ih za vreme nato bombi ubijali i proterivali kao zivotinje,da smo njihovim lesevima punili kamione i bacali ih po dunavu,da smo njihovim lesevima punili razne policiske poligone i tajna groblja....Sve dok Srbija to ne svati i sve dok Srbija ne izrodi politicara koji ce im to javno reci,i koji ce otici na kosovo u zvanicnu posetu susednoj drzavi,i istinski se potruditi da se poprave odnosi i izgrade novi na novim vrednostima....Dosta vise demagogije pobogu nismo deca...kao sto rece Canak,,,ja nisam slep i vidim da je kim nezavisno....

Sasa Golubovic

pre 16 godina

Sta ce biti kada za ulaz u EU bude uslov da Srbija mora da prizna Kosovo? Sta onda ? Kako ces ispuniti i EU i Kosovo u Srbiji? Sta ce biti kada daju uslov Mladica pa onda u EU? Sta ce biti kada daju uslov da svim Nemcima i Madjarima vratimo zemlju iz Vojvodine pa tek onda u EU ????

Sasa

pre 16 godina

Kakav blef. Tvrdi da Kostunica nece biti premijer, a onda zavrsava recima "Mi jesmo za očuvanje Kosova i uveren sam da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU", rekao je Tadić. Gospodine Tadicu, pa ovo je politika Kostunice, nema smisla da kradete tudje parole. Uzgred budi receno ovo znaci da Srbija nikad nece uci u EU - hvala sto ste to priznali.

XXX

pre 16 godina

Tadcu, ti si taj koji je godinama kohabitirao s Kostunicom nakon Djindjicevog ubistva. Mislis da smo svi glupi i ludi? Ne podcenjuj narod, Tadicu! I budi srecan ako ovog puta tvoja tzv "DS" predje uopste prag zahvaljujuci surovanju s Kostunicm, Ilicem i slicnima.

nikola druzijanic

pre 16 godina

Ej, on ce da kaze da je Ceda neodlucan! Sramota.. Tadic kaze da nije on vlasnik glasova koje je dobio na izborima, a optuzuje Cedu da je bio neodlucan kada je rekao to isto. Glasaci LDP-a nisu ovce, svi su sami znali za koga i da li treba da glasaju.. Sa gorcinom priznajem da se ipak ne kajem sto sam glasao za njega, ali mu vise nista ne verujem. Da podsetim samo da Djelic nije premijer, da je Jocic i dalje ministar, da je Bulatovic i dalje na celu BIA-e, da i dalje ne idemo ka Evropi, da i dalje Tadic ne namerava da se odlucno zauzme za jasnu opciju..

Najvise ga boli sto nikada nece imati podrsku u DS-u kao Djindjic, i svestan je da je predsednik DS-a samo zato sto nemaju nikog popularnijeg. Na ne sasvim regularnim stranackim izborima nije dozvolio Zivkovicu ni da udje u glavni odbor, a taj copek je bar toliko zasluzio.. Ne bi bilo lose da dodje do smene rukovodstva u DS-u, to bi promenilo mnoge stvari. Jer, kako god da se okrene, samo od DS-a zavisi sudbina ove zemlje. A Tadic toga kao da nije svestan.

Johnzy

pre 16 godina

Da je Tadic ovakav stav imao pre kohabitacije, pa kasnije i pre formiranja bivse vlade, ne bismo mislili o tome da li ce radikali uspeti da formiraju vladu jer sam siguran da bi DS imao vecu podrsku. Ovako, za eventualnu vladu Radikala i narodnjaka mozemo da zahvalimo i DS izmedju ostalih. Neka nam je pamet i Bog u pomoc Srbi!

Vojislav

pre 16 godina

Nakon one divne emisije na B-92 o pokojnom premijeru dr Zoranu Đinđiću, zaista ne mogu da se otmem utisku o tome koliko smo njegovom smrću izgubili. Sve više sam ubeđen da je gospodin Koštunica sa svojom svitom zalutao u politiku i da je zbog toga Srbija na dnu Evropske porodice država. No kako je to lepo rekao gospodin Đinđić, koga sam imao časta da lično upoznam, moramo se u Srbiji svi menjati na bolje i to svakodnevno ukoliko hoćemo da ostvarimo postavljeni cilj i postanemo članovi evropske porodice, koja će se takođe menjati na bolje.

INTELEKTUALAC

pre 16 godina

Mene Gospodine Tadicu ne mozete prevariti , a dobro je da i vecina gradjana to vidi .
Vi ste taj koji je vratio Kostunicu u igru posle proslih izbora , i dozvolio mu da ponovo bude premijer i da izgubimo 2 godine cele, da drzava stoji.
Tu demagogiju pricajte drugima , nama intelektualcia nemojte.
Usput Vi ste taj koji je na zahtev Kostunice i UDBE ocistio DS od naprednih politicara i struja koje bi vodile brze Srbiju u EU.
Vi ste takodje taj koji skoro i da ne pominje ime Zorana Djindjica , sem kad mora.
Vi ste taj koji se takodje okruzio poslusnicima u stranci , gde nema nijedne napredne ideje.
Ipak mnogi ljudi ce glasati za Vas , jer je DS ipak manje zlo od DSS-a.
Sva sreca da se na politickoj sceni nalazi mlada partija koja Vam je trn u oku , ali partija koja ce u bliskoj buducnosti znatno uticati na rad buduce Vlade srbije , hteli Vi to ili ne.

Deki BGD

pre 16 godina

Ljudi, moramo jedno da shvatimo. Tadić i Koštunica se čuju svaki dan telefonom i dogovaraju kako zajednički da nastupaju ujavnosti.

Dragan

pre 16 godina

Do ulaska u EU će mnogo vode proteći Dunavom... Ovo je 2007. a ne 2015 ili 1389. Trebaju nam investicije i ekonomski rast da bi se podigli iz blata, ili se u njega vraćamo. A premijeru pod kojim ostadosmo i bez Crne Gore i bez Kosova, kome je samo gola vlast na pameti, njemu će istorija suditi kad već redovni sudovi ne smeju.

Igor

pre 16 godina

Gospodine Tadicu,pa jel vi mislite da je Jovanovic ustao u 9h i izasao na biraliste da bi glasao za Tomislava Nikolica?Gospodine predsednice ja vas molim kao Boga da prestanete da govorite vise protiv Cedomira Jovanovica da prestanete da ga pljujete i da umanjujete njegovu ulogu u demokratizaciji Srbije time necete nista postici ionako mnogo ljudi koji su clanovi vase partije oseca se iznevereno sa vase strane i alternativu vidi u LDP-u jer oni govore ono sto zaista misle bez obzira kome se zamerili u Srbiji.Predsednice ja bih najvise voleo da DS osvoji samostalno 126 poslanickih mesta u parlamentu i da sama formira vladu ali to nije moguce predsednice ili vi znate nesto sto mi vasi glasaci neznamo?I ovako ce biti tesko formirati demokratsku vladu ako u tome uspemo bice to kroz iglene usi a vi i dalje omalovazavate jednu proevropsku partiju koja sa njenih 6-7 posto glasova moze biti odlucujuci tas na vagi,nemojte se predsednice igrati sa zemljom i narodom jer vi cete biti predsednik ko god da pobedi 11 maja a sta mi obican svet da radimo ako dodju retrogradne snage na vlast,sta mi da radimo predsednice,jel opet da cekamo 15 godina na neki novi 5 oktobar jer ako oni zasednu na vlast nema vise demokratije,nema vise postenih izbora moracemo izbornu volju ponovo braniti na ulicama i placati je ljudskim zivotima!!!Apelujem na vas da se urazumite i da LDP ne stavljate u isti kos sa DSS-om i SRS-om molim vas. DS-G17-LDP-SDP-LSV-MADJARI-ALBANCI-HRVATI i samo tako mozemo ocekivati nasu pobedu i bolju buducnost za mene, vas,moje dete,vase dete,sve nase gradjane i sto je najbitnije bolju buducnost za svu nasu decu!Pozdrav gospodinu predsedniku!!!

Sokrates

pre 16 godina

TREBA PRVO SKOCITI PA RECI "HOP" Toliko o Tadicu i Kostunici , Ja za sebe znam da cu birati stranku koja mi otvoreno kaze "Kosovo je izgubljeno", jer sam u tom slucaju SIGURAN da NE LAZU !!!

draganzr

pre 16 godina

ovakvim stavom gospodin tadic najavljuje da ce ds da nastavi sa svojom politikom kamikaza, da sve ostale partije moraju da se menjaju i uskladjuju prema ds-u koji svoje greske negira, a prvenstveno su oni odgovorni za pad vlade postavivsi kostunicu za premijera, ucestvovajuci na donosenju sramnog ustava, stiteci tajkune i njihov monopolisticku poziciju na trzistima u srbiji, ... lazuci narod da je kosovo i dalje deo srbije radi osvajanja sto vise glasova. demokratska inteligencija odavno ne zivi u redovima ds-a. nadam se da ce to uvideti i gradjani ove zemlje. na svu srecu postoje neke politicke partije koje su ipak puno "odlucnije" kada se govori o evropi, i realnije kada je u pitanju kosovo.

ZeljkoBG

pre 16 godina

Taman posla da Kostunica bude opet premijer. Doslo je vreme da i Velimir Ilic ili Aleksandar Vucic dodju na red taman da dovrse haos koji je Kostunica zapoceo.
Sarkazam na stranu, pitanje premijera je od izuzetne vaznosti i nadajmo se da nam se nece ponoviti jos neki Kostunica.
Sve u svemu Djelica za premijera!

Boris

pre 16 godina

Nikada vise necu za Tadica da glasam.Neka mi samo objasni:kako EU i Kosovo pa cu opet biti za njega.Koliko se ja razumem u pravo pro moramo da priznamo granice susednih drzava , jer je to prvi i osnovni princip.Dakle KAKO ?

konacno

pre 16 godina

O, da li je moguce da je nas predsednik konacno shvatio ko nas je sve vreme vukao nazad i sa kim nema buducnosti!A sada,molim Vas,za dobro svih nas -otresite ga se vec jednom-da se pusi!Tako da mu vise nikad ne padne na pamet da se bavi politikom,a kamoli da vodi drzavu-dok je jos imamo!

DV

pre 16 godina

Nekoliko komentara(odgovora) za g. Tadica: 1. Posle visegodisnje "kohabitacije" u poslednjih par dana odbija saradnju sa onima koji vode Srbiju u izolaciju i sve tako dok traje predizborna kampanja! 2. Izjednacuje(tendenciozno) DSS,NS i LDP!!! 3. Gospodin predsednik misli samo izbornom rezulatu DS-a ne o "proevropskom bloku" i odgovarajucoj vladi sto vodi ka ubedljivom porazu od "narodnjackog bloka"! 4.Jeftino koketiranje sa nacionalistima tipa "ocuvanje Kosova" samo zaludjuje ljude i otezava im da se otarase nacionalistickog i sovinistickog balasta koji udaljava Srbiju od Evrope i sveta i vraca je u 1389! 5. Gospodine Tadicu, Vi ste PREDSEDNIK svih gradjana Srbije i nije ni MUDRO ni MORALNO da ucestvujete u predizbonoj kampanji! Ako se povucete iz kampanje uveren sam da ce te biti mnogo popularniji i omiljeniji nego do sada a i DS ce ostvariti bolji izborni rezultat!

lose nam se pise...

pre 16 godina

G. Tadicu!

Ko god da Vas je posavetovao da se udaljite od LDP-a - sad pred ove vazne izbore - veoma Vas je lose posavetovao.


Da li je to jos uvek DS?

Figaro

pre 16 godina

Šta to znači Koštunica neće biti premijer u vladi DS-a?Da li to znači da je DSS-NS potencijalni partner DS-u u novoj vladi?Ja vas molim gospodine predsedniče,nemojte se igrati sa osećanjima naroda.Pa ovi su se jasno odredili u kom pravcu žele da Srbija ide.
Nikada više sa njima pa čak iako proevropski blok ne osvoji većinu!

razocarana iz pazara

pre 16 godina

Tadicu, tadicu, zar su za tebe isti Voja, Velja i Ceda. Strasno. Znam jedno da vecina u Pazaru ce glasati za Cedu jar si nas razocarao, sa svim i svacim a narocito sa IZ. Nikada vise nas glas. DS ide brzinom kornjace prema EU, a Kostunica brzinom puza, zalosno

igor

pre 16 godina

Tadic jasno i nedvosmisleno najvljuje koaliciju tri bloka ako budu usepla da sakupe 126 poslanickih mesta:

ds+sdp+neke manine
g17+spo+sdpo (ne zaboravite da dinkic mozda i sam moze do 5%,sa 100000 glasova spo to ce bez muke postici)
ldp+lsv+neke manjine

Jedno je jasno sigurno,ako neka od demokratskih opcija omane i e predje cenzus,ne gine nam srs-dss vlada.

Aleksandra

pre 16 godina

Vidi se iz Tadicevog komentara da racuna i na G17 i na LDP, samo sto ne bi bilo dobro da LDP nastupa zajedno sa DSom u predizbornoj koaliciji, jer ima isuvise nacionalista u Srbiji i ljudi koji se identifikuju sa pitanjem Kosova (pogotovo bivsi DSS glasaci), koji za LDP nikada ne bi glasali. Isto tako ima i puno razocaranih DS glasaca, koji ce lakse glasati samo za koaliciju oko LDPa.
Mislim da je DS u potpunosti svestan te cinjenice, jer inace ne bi govorili da ne sme ni jedan proevropski glas da bude izgubljen.
A ove packe na racun LDPa, mislim da su sve bledje i bledje i vise namenjene glasacima nego LDPu (koji je by the way takodje drasticno ublazio retoriku na racun DSa). Ne smeju vise jedini prirodni saveznici, a to su DS, G17 i LDP medjusobrno da se optuzuju! Nadam se da su to konacno naucili!
ZAJEDNO DO POBEDE!

Vladimir Jovanovic

pre 16 godina

Od kad znam za sebe, sa celom porodicom glasam za DS jer smatram da samo ozbiljni, proevropski i iznad svega staloženi ljudi trebaju da vode ovu zemlju. DS je tu sliku uspevao da održi sve ovo vreme samo zato što se nisam redovno podsećao istorije. Posle ovih Tadićevih izjava, pogotovo u Utisku nedelje, prosto mi nije jasno zbog čega im je LDP trn u oku? Pa ako hoće da izgleda nepopustljivo (na žalost kasno se setio), to je trebalo da primeni na DSS i NS, a ne na ljude koji treba da mu budu najveći saveznici! Sa ovim što radi, samo gubi glasove jer ne zna da tumači dobro istraživanja javnog mnjenja. Ako njegovi glasači kažu "Pokaži da imaš kičmu čoveče!", to ne znači da treba bukvalno, odjednom i svima da govori "NE!" i da svima crta "crvene linije". To nisu odlike mudre politike!

Posle jučerašnjeg Insajdera sam shvatio da je DS preterano popustljiv pred lošim stvarima koje nam se dešavaju. Od sada moj glas ide samo radiklanom LDP-u jer je očigledno ekstrem potreban da bi se u ovoj zemlji stvari dovele u red. Ne volim Čedu, ali ću na ovim izborima glasati za njega!

Dejan, FFM

pre 16 godina

Možda bi bilo najbolje da Boris Tadić unapred napiše konvertiranu ostvaku. KO gazi svoje reči, taj najbolje pismeno da osigura verodostojnost. U slučaju da se ipak odluči drugačije za "državotvornu" politiku Koštuinice neko bi mogao samo da otvori taj koverat i da reši "dilemu". Neodgovornih političara je u Srbiji dosta, a DS-u "neodlučni" lideri ne trebaju. Boris Tadić misli da verovatno niko nije gledao "Utisak nedelje", gde se on i dalje "trudio" da drži Koštunicu u svoje redove. Građani, ali i članovi DS-a su zaslužili lično izvinjenje! Državnički bi bila ostavka Borisa Tadića na mesto šefa DS-a! Mogao bi ipak "odlučno" da zadrži omiljenu fotelju Predsednika Srbije, da pije privatne kafice sa Tomom i da sasvim "nevino" gleda u oči članove porodice Điđić.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Ne znam tko će biti budući premijer, ali sam nažalost siguran da neće biti kao Đinđić, a Srbiji u ovoj situaciji može pomoći samo takav…

The Blue

pre 16 godina

Kasno je sada za tu priču gospodine Predsedniče.
Ds kome sam svih ovih godina poklanjao poverenje se pretvorio u stranku koja gotovo da više nema nikakvih dodirnih tačaka sa Zoranom Đinđićem, na moje veliko razočarenje.

Bucko razmisljam

pre 16 godina

Gosp. Tadicu Da vas podsetim ! da je gosp. Kostunica hteo vi bi ste jos uvek imali premijera Kostunicu i bili biste zadovoljni da Srbija ima KAKVU TAKVU Vladu. I Vi nama solite pamet da Kostunica nece biti Premijer u novoj Vladi a sdruge strane nam objasnjavate SVI koji promene misljenje dobro su DOSLI ! sto uprosteno znaci : Trazite od Kostunice da bi ponovo bio u Vladi da samo negde Izjavi kako se eto malo promenio i HOP eto ga ponovo sa Vama. Nista Vi ne GARANTUJETE Nazalost ! Za Meni je jaka LDP jedina Garancija da Kostunica odlazi u PENZIJU ako pobede demokratske snage u Srbiji sto im od SVEG SRCA ZELIM !

Dussan

pre 16 godina

Boris Tadic nije dobio onih 200.000 glasova vise na izborima na lepe oci, vec zato sto su mnogi simpatizeri LDP-a izasli i pruzili mu sansu (i pored svega). Zato bi bilo dobro da pazi sta prica i ne gura bezobrazno LDP
u isti kos sa narodnjackom koalicijom, pravdajuci svoju kohabitaciju sa njima.

Strahota

pre 16 godina

G-dine Predsednice,

To sto poredite NS i LDP, je stvarno nizak udarac (koji cemo mi istrpeti). Ako neko u ovoj zemlji ima jasnu viziju kuda Srbija treba da ide to je LDP. Probajte da se setite zasto je i nastala frakcija u Vasoj stranci?! Zasto je Ceda sa ljudima koji imaju jasnu viziju napustio DS i osnovao svoju stranku. Procitajte, preslusajte govore LDP-a pa cete jasno i glasno videti ko zeli da ova Srbija krene pravim putem.

Molim Vas, pogledajte za ovih 10 meseci sta su Vasi ministri uradili po ministarstvima, koliko su puta uzeli procenat i namestali poslove, od evropskih integracija ni u jdnom ministarstvu ne vidim pomak. Posto je kampanja pocela, ne zelim da iznosim neke cinjenice, da ne kazete da igram prljavo. Ali rado cemo Vam pruziti uvid u mahinacije Vasih ministara i saradnika, koji iza Vase politike rade samo u interesu svog dzepa (citaj: partije).

Za kraj, samo se iskreno nadam da ovog puta necete izigrati narod i opet puniditi VK da bude ministar.

Kiz

pre 16 godina

Ma da sve mu verujem. Samo što se, na žalost, pokazalo na predsedničkim i prošlim parlamentarnim izborima da ipak ima mnogo više onih koji više vole da čuju ono što im se svidja, nego da razmisle da li to što čuju ima imalo veze sa činjeničnim stanjem.

jylland

pre 16 godina

Evo hocu da Vam poverujem predsednice ,ali poslednji put.I hocu da mislim da ces naci pameti da se udruzis sa svim proevropskim snagama ,jer ako odbijes Cedu,i ne udruzis se sa njim bar posle izbora ,bices najveci gubitnik a onda cu biti sigurna da ovom narodu i zemlji ne zelis dobro.

Iva

pre 16 godina

Cek, cek, da vidim da li sam dobro razumela. Kada Tadic kaze "Kostunica nece biti premijer u vladi DS-a" da li to znaci da on ne iskljucuje mogucnost ponovne koalicije sa DSS-om? Molim da me neko ispravi, jer ne mogu da verujem da moze i da se usudi da na to pomisli!

Vlada

pre 16 godina

Sve vas koji mislite da je Kostunica slab igrac i da je sve zavisilo od Tadica, samo podsecanje da je i Djindjic imao isti problem sa kojim se borio 3 godine i na kraju postao zrtva te borbe.

Kostunica je vrlo opasan protivnik i za dobrobit Srbije mora se ukloniti sa scene, ali to nikako nece biti lako. Zato strpljenje i mudrost, pa glasajte za bilo koju demokratsku opciju, samo izadjite i glasajte.

Po meni, Dulic bi bio pravi izbor za premijera.

KIgor

pre 16 godina

Teško da drugi treba da se koriguju i menjaju stavove. Da vi predsedniče niste dali mesto premijera Koštunici i da DS sledi politiku Zorana Đinđića ne bi bili ovde gde smo.

Kolateralna šteta

pre 16 godina

Ja ću kad sve saberem i oduzmem glasati za DS. Ne za Radikale, LDP, DSS-NS, LSV itd. Razlog za to je što delim njihov stav o EU integracijama i jačanju Srbije, što smatram da nezavisno Kosovo nikad ali slovima nikad ne treba priznati. Sad je situacija po nas i naš stav nepovoljna, ali PANTA REI mi treba da opstanemo i dočekamo promene koje će po naš stav biti povoljnije i tad to svim silama iskoristiti.
Kao što je pok. premijer Đinđić govorio ne treba se (ako sam ga dobro razumeo) opterećivati prošlošću, već treba gledati u budućnost sa stavom da će sutra biti još bolje nego danas, a ne samo kukati nad svojom sudbinom.
"Budućnost nije ničim određena ona se stvara i planira već sada."

zeljkoc

pre 16 godina

Samo neki novi,dobro sastavljen(!)"DOS" predvodjen predsenikom Tadicem,koji se nece za koji dan posvadjati moze da nas spase radikalske agonije SRS-DSS-NS.Daj boze da nam bar jednom,posle ubistva Zorana Djindjica,neko konacno opameti i krene da vodi ovu drzavu tamo gde je on zeleo.Njemu u cast,a nama za konacni "boljitak"...

nikola_b

pre 16 godina

"Vojislav Koštunica neće biti premijer" ,bili ste sigurni da nece predloziti raspustanje vlade i skupstine , al vas je iznenadio kao i sebe samog ! U demokratskom bloku nepostoji osoba koja moze da mu se suprostavi i preotme mu mesto premijera !Postoji mala sansa da se to izbegne ,a to je okupljanje svih demokratskih stranki po jednu kapu ako predsednik Tadic to uspe onda bi moglo da se desi da Kostunjavi nebude premijer vlade , ako vam izborni rezultat i formiranje vlade zavisio od DSS(kao prosle godine )Kostunjavi je predsednik vlade, ucene ,neobavestenost ....itd!

Goran

pre 16 godina

Kao što reče neko pre mene. Kasno?!!!
A što se tiče koalicija, više će DS dobiti glasova, ako sama ide na izbore, suprotno izgubiće i one koji su glasali i koji bi glasali.

Bojan

pre 16 godina

Ja se svakako slazem sa Tadicem da Srbija mora u EU i da mora da se zaustavi ponovna izolacija zemlje ali Kosovo je izgubljeno i tacka. Gubitak KiM je nazalost krivica Srbije i politike koja se vodila. Ta greska mora da se prizna.

dusan

pre 16 godina

Naravno da mora da prica `i Evropa i Kosovo`. Svi koji primenjuju razmisljanja `kruga dvojke` na celu Srbiju jako grese. Nacionalisti su i napravili dilemu `Evropa ili Kosovo` da bi stvorili konfuziju kod onih koji zele i jedno i drugo (njih uopste nije malo). Time nacionalisti pokusavaju da odbiju jedan deo biraca od evropskih integracija. A onda se LDP `upeca` i brze-bolje kaze `mi smo za Evropu, a Kosovo je izgubljeno` - TO JE ONO STO NACIONALISTI I ZELE DA CUJU OD PROEVROPSKIH STRANAKA. Moraju svi da shvate da mi moramo da dobijemo vecinu, a to necemo moci ako pricamo ono sto odgovara nacionalistima.

Jessy

pre 16 godina

Jeste li to vidoviti ?
Mislite da T. Nikolić to neće hteti?
Ili se nadate da to VI nećete hteti? Da li to treba da shvatimo da se vezujete za DSS u svakom slučaju? Moj glas sigurno nećete dobiti, pa vezali se za DSS ili ne.

Lela

pre 16 godina

Neodlucnost, nedoslednost, demagogija - sve ce to skupo kostati DS na predstojecim izborima. Tadic ni sam ne veruje u ono sto prica, pa ne moze da se ispetlja iz te svoje floskule "I Evropa i Kosovo". Ali ne samo sto ce to skupo kostati DS, jos je gore sto ce to skupo kostati celu Srbiju. Zorane, kad bi samo mogao da vidis sta ti rade naslednici! Ali, valjda nismo bolje zasluzili, takvi kakvi jesmo, pljuvali smo Djindjica dok je bio ziv, sad kukamo za njim. I treba da kukamo, jadna li nam majka.

vladimir obradovic

pre 16 godina

Da li je moguce da ovaj covek kao "predvodnik"demokratskih snaga na predstojecim,da kazem,presudnim izborima,i dalje ostavlja prostor za V.Kostunicu.
Znaci,po Tadicu,Kostunica sada nece biti premijer,nego ce imati vecinu kljucnih ministarstava.Porazavajuce.
Nije mi samo jasno kako niko iz clanstva DS-a ne digne glas protiv takve anti-evropske politike demokratske stranke.A,sto se biraca DS-a tice,mislim da ce na ovim izborima oni kazniti ovakvu politiku Borisa Tadica.
Iskreno mi je zao DS-a i posledica koje ce trpeti zbog ovakve politike Borisa Tadica.Nema tu vise nikakve nade i prostora da se on promeni,sto ce izazvati,naravno,i velike posledice za Srbiju.

SaleBG

pre 16 godina

Umesto komentara najtoplije preporucujem blog Aleksandra T. sa naslovom "Poslednje predavanje Zorana Djindjica". Procitajte i uverite se koliko je to i danas aktuelno i odlucite vec sada za sta ce te da glasate 11.maja.

Matija Gubec

pre 16 godina

Najpre godinama doprinosi skretanju ka ovom slepom koloseku u koji su nas doveli zajedno sa DSS i SRS, a onda se iznenada seti da Koštunica neće biti premijer. Kakve veze ima ko će biti premijer kada je narod doveden (ponovo) na rub ekonomske propasti, a ono malo građanske svesti i sekularnog stanja svesti koje je do 2003 postignuto, uspešno neutralisano zajedničkom akcijom i Tadića i Koštunice. da li možda misli da će svi oni mladi koje su Koštunica i Nikolić uspešno pretvarali u aveti devedestih, sada naglo da se promene samo stoga što će Tadić da odredi premijera iz svog poslušničkog tabora? Tužno je što se njega to u stvari i ne dotiče. Odavno je prestao da živi u realnom svetu. Kusturica i Bečković (i Dobrica i Akademici i...) su podjednako i Koštuničini i Tadićevi. Razlika je samo što se Tadić pred svake izbore "razbudi", ali sve manje i manje - što su mu glasači sve više i više Miloševićevsko - Koštuničine provenijencije. Kad tad će da u celosti da se prometne u njihovog klon-hibrida.

Suncica

pre 16 godina

Ljudi moji zašto ovi ljudi dobijaju plate i sve privilegije ove države? Neka navedu jedan dobar razglog za to? Muka mi je od svih njih zajedno! Ispašta narod do maja, pa opet od maja... i tako do novih izbora... Šta ćemo dobiti novim izborima? Minimalna promena u broju mesta njihovih fotelja u skupštini i to je sve... a to ko će biti premijer? Pa bilo bi lepo da ga promenimo jer nije mi televizija kriva što "mora da prikazuje" te mutne face iz dana u dan... Kada bi samo stali svi zajedno i rekli "Dragi narode Srbije, izgubili smo bitku". To je politika ove Srbije, već se priča o tome ko će biti premijer a ne kako da se poboljša život ovom narodu!

ae

pre 16 godina

eto ti ga sad, hop u EU sa integrisanim kosovom! pa u cemu onda nije vise postojalo jedinstvo u vladi. cak su i dss, veljini i tomini pricali da su za ulazak u eu al da eto imaju samo taj mali kosovski uslov.

Gradjancica

pre 16 godina

Kostunica nece biti premijer ali ce biti: ili podpedsednik za evropske (ne)integracije ili ministar policije...
Pa, vec neko vreme se kali, jer posle Jococa, direktno, komanduje istom.
VK i TB su se sve dogovorili a ovo je samo farsa! Dok je njih dvojce (radikali nisu toliko opasni, mada izgledaju zlokobno) ni jedna Djindjiceva ideja ni vizija, nece imati nikakvu sansu.
LDP jos manje.
Za VK i BT - nema pomoci!

Sarajlija

pre 16 godina

EU ce primiti Bosnu, Srbiju, Kosovo, Crnu Goru, Albaniju I Makedoniju u isto vrijeme I to samo nakon sto izciste medjusobne odnose…
Ta prica da ce srbija nakon ulazka u EU braniti Kosovo je besmislena, to je vise nego neodgovorno, to je laz.

Srbija je pred teskim trenutkom jer se evropa gradi i time de fakto izoluje srbiju koja joj se nebi priblizivala. S’druge strane, nema priblizivanja EU bez postepenog prihvatanja kosovske nadmecene stvarnosti i konacnog priznanja te stvarnosti.

Na tu stvarnost (koja nam bas i ne ostavlja veliki izbor) trebaju realisticni odgovori :
- Svidjalo se ne svidjalo, Kostunica je glasno i jasno dao svoj odgovor i strategiju
- Tadicev odgovor se jos uvijek ceka (prazna prica se ne pika)…
Taj covjek je previse mekan da bi se suprostavio Kostunici ka osto je previse i mekan da bi se jasno obratio Sbiji…Sta se dakle moze od takog covjeka ocekivati u pregovorima sa EU ?

Gorki

pre 16 godina

Evropska Unija ne prima države - buduće članice u svoju Uniju sve dok imaju neke teritorijalne sporove sa zemljama iz okruženja. Jedan od osnovnih uslova za učanjenje je upravo rešavanje tih sporova. Iz ovog proizilazi, gledano očima nekih članova Umije, da Srbija MORA da reši svoj "teritorijalni spor" sa Kosovom kako bi posltala njen član a što praktično znači priznanje Kosova. Pitanje za Demokratsku stranku Borisa Tadića je: "Da li će Srbija priznati Kosovo kao nezavisnu državu da bi ušla u Evropsku Uniju?" Ako je odgovor "DA" onda vas nema u vladi a ako je odgovor "NE" onda vas opet nema u vladi.

Ivana

pre 16 godina

Znamo mi da on nece biti premijer vise nikada, on je svoje odsvirao, a mnogi su igrali. Tema je ko ce doci i koga dovesti, ceo sistem je problematican, a dok se vi smislite kako i sta ode nama voz, samo konkretne odluke mogu da pokrenu Srbiju sada ili bar zaustave ovaj sprint prema devedesetim. Ne terajte inat jedni drugima vise ljudi Boziji, tu ste prvaci i mi to znamo, ajde sada pokazite nam nesto sto ne znamo, ali se svi duboko nadamo da postoji negde u vama!

igorbn

pre 16 godina

Realnost: Boris je dobio najvise glasova na predsednickim izborima, upravo parolom ,,i Kosovo i Evropa''! Ocigledno je to vecini populacije bliska ideja! Prema tome, da bi dosao u mogucnost da posle izbora formira vladu bez DSS-a, a sa LDP-o, G17 i drugima, sa takvom, uslovno receno populistickom politikom, mora nastaviti! Sta vrede ideje ako nemas priliku da ih realizues? Ljudi, Vi zivite u Srbiji, Srbiji koja, nazalost, nikada vecinski nije bastinila ideje liberalizma - to je realnost! Boris je dobronameran, realan, pragmatican i, bas zbog toga, pomalo neiskren!

Sladjana

pre 16 godina

Očekujem da će ispuniti obećanje ovaj put bez trulih kompromisa. I još nešto, očekujem i to da G17 sa Dinkićem na čelu izađe sam na izbore pa neka posle prave koaliciju, a ne zajedno, tako da posle ne bude ucenjivanja.

srpski centralizmi

pre 16 godina

znate sta je jedan od problema srpske politike: centralizam. Beogradski centralizam je oterao sve republike bivse yu, sad se izivljava jos nad vojvodinom i uzom srbijom. partijski centralizam podstice jednoumlje i me dozvoljava unutar partijske diskusije. mislim sta ima tadic da kaze kako on nece dati ovo ili ono. pa on ima dvoju funkciju kao predsednik republike pre svega, pa i ako je predsednik stranke valjda ima i nekih drugih koji bi sta rekli a da ne pitaju njega. to pokazuje stepen zrelosti demokratije u srbiji. u becu se srpskim politickim strankama izdaju knjige, nazalost u srbiji to nije tema.

Sale

pre 16 godina

Pa gde ima da stranka sa 2-3 puta manje birača postavlja čoveka za premijera?? PA jel to normlano?? Nije ni čudo kako je zemlja loše vođena. Kada imate premijera koji je manjinac onda on i sprovodi politiku manjine na držanvom nivou. To je bar jasno. U normalnoj zemlji ako dve stranke imaju većinu onda se minisatrska mesta podele odprilike po % glasova u toj većini. U tom slučaju dss(ukoliko uopšte i pređu cenzus) bi imalo najviše 5-6 ministara (što je vrlo galantno) i to je to. Ako Tadić postavi bilo koga za premijera, onda je on načisto lud i ja više ne glasam za njih. Za koga drugog ne znam ali DS nikako. Lepo psotavite čvrst stav i budite jasni, ukoliko ste uošte u stanju da to uradite. Mafijaši se moraju potrpati u zatvor, DB se mora očistiti kao i vrh vojske. Na mesta treba postaviti stručnjake a ne lojalnije stranaka i ljude sa sumnjivom prošlošću.
BY BY DSS...pokazali ste koliko ste pokvareni i da vam srce u stvari leži kod Šešelja i njegovih zarđalih kašika.

Građanin na pragu EU

pre 16 godina

To što Vi g-dine predsedniče radite je čisto obmanjivanje javnosti, jer ni sami ne znate ishod budućih izbora. Za sve ovo vreme izgobljeno do sada snosite odgovornost podjednako kao i kočničar Koštunica. Više je nego jasno šta većina naroda u Srbiji želi, a to je integracija Srbije u EU (bez i sa Kosovom), a rekao bih i više bez, jer je i malom detetu već odavno jasno da ono nije više naše. Naravno, ne treba odustajati od borbe demokratskim sredstvima, ali to je put od jedno 100 godina. U međuvremenu narod želi da se razvija, gradi zemlju i umnožava. U protivnom nam preti biološki nestanak. Podržavajući kohabitacijom retrogradne snage, a među kojima je konačno VEĆINI jasno da je to Koštunica, postavljam pitanje koliko imate uopšte hrabrosti i da li uopšte imate da se suprostavite gubitničkoj politici. Nema više vremena za filozofiranje nego očekujemo HRABROG VOĐU koji će odlučnije da se suprostavi i da nas povede u EU. Ipak, ne zaboravite pokojni premijer g-din Đinđić je sa mnogo manjim i komplikovanijim koalcionim kapacitetom uspešno i snažno poveo Srbiju ka EU. Snosite istorijsku odgovornost, a za tako nešto od Vas se očekuje nadljudski napor a i žrtva. Većina u Srbiji će verovatno ponovo glasati za DS i koalciju, ali ako ovu priliku propustite bićete zapamćen kao "promašen" političar. Ipak, želim Vam kao i do sada sreće, uspeha, zdravlja, ali i VIŠE HRABROSTI!!!

Superhik

pre 16 godina

Mogu da primetim samo jednu stvar, a to je da Tadic moze da ima neki stav o buducoj vladi, s kim hoce, s kim nece... Medjutim konacnu odluku s kim ce DS u vladu (naravno ako bude u situaciji da formira vladu) nece donositi sam Tadic nego ceo DS, tj. skupstina DS-a...

komsija opet.

pre 16 godina

Prema njegovim rečima, u tom poduhvatu ne mogu učestvovati stranke koje u drugom krugu predsedničkih izbora nisu dale podršku opciji očuvanju Kosova. Tadic je u pravu kao politicar. Ne mozes da dobijes ako ne lazes. On indirektno kaze Liberalima da pobeda je vise vazna nego istina. Cim Srpski Narod jos uvek je sklon lepim snovima, onda zasto da i ne pricamo o Kosovu pod Srbijom, sugerise on. To je bolno za nas Albance, ali hej, to je kljuc za pobedu u predstojecim izborima. Te, napred, samo napred za pobedu dok narod ne razmislja drugacije. Svi glavni akteri Srbije su za cuvanje "lazi", ali istina spava u detajima....

Boki

pre 16 godina

Tadić je na vrlo lep način rekao zašto neće u predizbornu koaliciju sa LDP-om, ali pravi razlog je druge prirode. Koalicija sa LDP-om bi mu sigurno oduzela više glasova nego što bi donela (ja prvi ne bih glasao za takvu koaliciju). Ovi izbori se u svakom slučaju karakterišu prvom realnom mogućnošću ulaska LDP-a u vladu (ako svi zajedno nakupe 50+1), vrlo verovatnim povratkom Vuka Draškovića (koji će uspeti sigurno da Velju preotme deo glasača, to uostalom i jesu bivši SPO birači) i vrlo mogućim ispaljivanjem Koštunice od strane Velje, kad ovaj provali da ga VK vuče na dno. Očekuje nas vrlo neizvesna utakmica i jedina dobitna kombinacija jeste ona sa 3 demokratske kolone. U prvoj bi bio DS+Rasim ,
drugoj G17+ i SPO (ako se dogovore to bi bilo idealno)
i trećoj LDP+LSV.
Takođe će glasovi manjina sigurno biti tas na vagi. Ono što je najvažnije, je da ni jedna od ove 3 kolone ne ostane ispod cenzusa, jer je u tom slučaju sve gotovo i imamo SRS+DSS naredne 4 godine na vlasti

Dejvid

pre 16 godina

Nikako Tadic da se udalji od teze da ce u EU Srbija uci sa Kosovom. Pitam ga sa kojom Kosovom, valjda misli sa Republikom Kosovom. Onda nije iskren sa svojim biracima, jer Republika Kosovo i Republika Srbija, uci ce u EU sa posebnim odlukama EU tj odvojeno ali tamo bice zajedno kao svi ostali. Tadicu budi iskren i priznaj javno ono sto priznajes potajno. Kosovo je definitivno samostalna drzava pod nadzorom EU tj protrktorat EU do ulaska u EU. sto znaci nije Srbija.

Biljana

pre 16 godina

Nikolic je mozda po prvi put otvoreno priznao da zeli koaliciju sa DSS. Prema tome, jasno je da, kao sto kaze Tadic, uvek je postojala pretnja da bi Kostunica mogao sa SRS u Vladu. Zato je Tadic nazalost morao da podlegne ucenama DSS i postavi Kostunicu za premijera, i na taj nacin spreci dolazak SRS na vlast. A uvek je bolje spreciti nego leciti. Ali se nadam da drugi put zaista Kostunica vise nece biti premijer, to bi bilo apsurdno!
I nije mi jasno zasto su pristalice LDP uznemirene otkad je Tadic rekao da nece sa LDP. Pa, svaka stranka ima pravo da sama odlucuje s kim hoce i sa kim nece praviti postizborne koalicije. Nema tu ljutnje i podizanja nosa, politika nisu emocije.

Rade

pre 16 godina

Ovo je treći put da Tadić priča lepe priče. Ko hoće da mu veruje nek veruje. Nije se desilo da se obistinilo njegovo obećanje. A što se tiče Koštunice, kladim se da će opet biti premijer jer radikali nemaju drugog a koštunica je lukav. To smo već videli.

Vojislav

pre 16 godina

Na prestojecim izborima DS i SRS nece osvojiti dovoljno glasova da samostalno formiraju Vladu. I jedni i drugi molice KOSTUNICU da im se pridruzi. Mozda Kostunica neci biti premijer ali ce zato "narodnjaci" sa 10% glasova imati vecinu ministara u Vladi.

NS

pre 16 godina

Mislim da se juce desila krucijalna stvar u poslednje vreme - i Toma i Boris su rekli da Kosatunica nece biti premijer u njihovim vladama. Premijer ce otici u zasluzenu penziju i moci ce da se posveti svom naucnom radu i uredjivanju svoje partije. Mi cemo imati dosta posla, ako zaista budeme zeleli da budemo kao sav normalan svet, a ne kao ruska gubernija, da napravimo veliko prolecno spremanje i izbacimo sve sto se nakupilo kao mulj narocito u poslednjih godinu dana, dakle ne gine nam ribanje, ciscenje, promena ljudi, promena fotelja i sl. Mi to ljudi moramo i mozemo. Samo da se Boris ne predomisli....

Ritter

pre 16 godina

Samo vi mudrujte, investitori su cekali proslu godinu da napravite vladu, pa ce da cekaju jos i ovu godinu, najmanje do leta, ali vama se nigde ne zuri...

Vladimir

pre 16 godina

Mislim da je jasno da DSS-u treba onemoguciti ulazak u vladu a to nece biti moguce glasanjem za DS. S obzirom da ce G17 izaci na izbore sa DS-om u koaliciji i njih mozemo eliminisati jer ce se DS opet potruditi da u ime G17 pregovara sa DSS-om o novoj vladi. Znaci jedini nacin je glasanje za koaliciju oko LDP-a. Na ovaj nacin Kostunica sigurno nece ni krociti u zgradu Vlade.

Georg

pre 16 godina

Jeste, ovi na vlasti nisu ni blizu onakvima kakvima smo se nadali, jeste, sporije je islo nego sto je moglo, jeste, opet su nas stavili u poziciju da za njih glasamo iz vise nego opravdanog straha od Radikala. Ali takodje je tacno da su Radikali ti koji su sa Slobom zajedno razlupali ovu zemlju, tacno je da su oni izgubili Kosovo, tacno je da su nas ekonomski toliko unazadili da ce vam svaki ozbiljan ekonomista reci da je nemoguce zemlju vratiti na normalni ekonomski nivo za krace vreme od onog koje je njima trebalo da nas unesrece. A na razbijanju ove zemlje radili su predugo. Zato, i ako je Tadic mlakonja, Ceda politikant, treba glasati za goli opstanak i perspektivu. Dza ili bu, PAMET U GLAVU!!!

Srbin

pre 16 godina

Sta reci, ko ce da formira vladu zar je to njima bitno,pa oni vise vole fotelje od svih nas skupa.
Tadicu,pa sam znas da si se provukao kroz iglene usi na ovim izborima, zar mislis da ces da imas dosta glasova da pobedis koaliciju vampira SRS,DSS,SPS.
Nazalost mnogo ste vremena izgubili uzalud od 2000 do danas , a mislim da je kasno sada da trazis od naroda da vas podrzi jer kad god smo vas podrzali u ovih 8 godina vi ste nas na kraju izigrali na ovaj ili onaj nacin.Nemate vi Djindjiceve harizme i vizije ni jedan gram.Slava mu.
Ma kako god vama izgledalo to ali radikali sa svakim vasim svadjanjem izlaze sve jaci, a sada ce da vam uzmu vlast i mi odosmo ponovo u mrak.
Ja to ne volim i do sada sam vas uvek podrzavao i podrzavacu vas i dalje mada nisam siguran da cemo ovaj put da izborimo pobedu.
Potrosili ste previse kredita vladate sa kusurom.

Gradjanin

pre 16 godina

Tadicu, Tadicu... Ako budes napravio opet koaliciju sa DSS-om, bice Kostunica premijer i jos ces da mu das sve sta hoce. Ukoliko se odlucis opet na takav korak, Srbija moze da se pozdravi sa ubrzanim razvojem i sa evrointegracijama.

Srdja84

pre 16 godina

Kako bre vi ljudi ne kapirate da samo takva prica "i Kosovo i Evropa" moze Tadicu da donese glasove. Pa zar vi stvarno mislite da bi on dobio 2.3 miliona glasova u drugom krugu da je rekao-priznacemo nezavisno Kosovo? Ako tako mislite onda ste u velikoj zabludi.
To sto Ceda prica da ce odma priznati nezavisno Kosovo je odlicno, ali on zato i ima samo oko 6% glasova. Ovaj narod, zeli da sacuva bar nadu da ce Kosovo ponovo biti deo Srbije.

U svakom slucaju ja cu na ovim izborima po ko zna koji put glasati za manje zlo, a to je DS, ali ovo je verovatno poslednji put da im pruzam sansu da nesto urade...

MAJ-a

pre 16 godina

Pitanje svih pitanja beše KOSOVO. Sad kad ga više nema (a nema ga) sad su IZBORI... Premijer... "To su sve same gluposti, kakva zavera?"

nikola

pre 16 godina

Ahaaaaaaa, naravno da "nece"! ma daaajj...na osnovu skorasnjeg iskustva moze da se izvuce jedan drugi zakljucak...ali dobro, ja za DS necu ni glasati, ako sto nisam ni prosle godine, tako da se necu osecati izneverenim, a drugi neka razmisle o tome...ako im je dobro, onda nista!

Goran

pre 16 godina

Parafrazirao bih Lakija (Maratonci trče poslednji krug): Andrija, ako si glup, nisi gluv. Boris je rekao da Koštunica neće biti premijer u vladi DS-a.

Ana Jovanovic

pre 16 godina

Kostunica do sad ni jednom nije zasluzio da bude Premijer,pogotovo nakon poslednjih parlamentarnih izbora.Trebalo je da stranka koja osvoji najvise glasova ima mesto premijera,a on je hteo to mesto i njemu nisu bili bitni glasovi.On to mesto ne zasluzuje!Mislim da i sad pretenduje na to kad se udruzi sa radikalima.Ne daj Boze da nam se to desi!Podseca me na Milosevica!Neeeee!

tomkarlo

pre 16 godina

Da li smo mi u Srbiji osuđeni na brzo zaboravljanje. Ni godinu dana nam nije trebalo da zaboravimo koliko je teško sastaviti vladu kada nemaš dovoljnu podršku u parlamentu. Zar se ne sećamo koliko nam je bila strana mogućnost da dopustimo da se SRS i DSS dogovore oko vlade. Da, verovatno je tada bilo "najbolje" da pustimo da se VK i TN dogovore i obrazuju vladu. Šta bi se tada desilo, ne smem ni da pomislim. A što se tiče sadašnje situacije ona će zavisiti od toga koliko mi simpatizeri DS, G17+, LDP, LSV, SPO, manjinskih stranaka budemo strpljivi i odradimo posao kako treba, a to znači većinski (najmanje 140 poslanika) i bilo bi mnogo lepo da se DSS malo odmori kao i SPO.

podeli i vladaj

pre 16 godina

Po izjavama Vucica, SRS se posle nekoliko posnih godina zazelela vladavine. Pokazao je popustljivost, kad se tako pocne, tako se lakse i nastavlja. Pitanje je: na sta je jos spreman SRS, ako ni sira koalicija SRS-NS-DSS-SPS ne bude dovoljna ? Toma je 2007. godine izjavio, da je SRS spremna na koaliciju jedino sa manjinskim strankama. Ako ponude SRS-NS-DSS Vojvodini sve sto su obecali Kosovskim albancima (to su voljni da ponude za AP), koje bi druge partije iz Vojvodine bile spremne da se prikljuce takvoj vladi?

zorica

pre 16 godina

Pa kako stvari stoje Koštunica u budućoj vladi biti premijer neće,nadam se jer Toma mu je otvoreno rekao da isti treba da bude iz stranke koja ima većinu glasača,a molim se Bogu da to ne budu SRS,jer onda vise nećemo braniti Kosovo već Beograd.
Predsednik ne bi trebao da bude isključiv po pitanju LDP, jer svi oni i mi moramo stati na jednu stranu ako mislimo da biološki opstanemo.
Mada primećujem pojavu male doze pomirljivosti kod BT prema LDP i to je dobro za evrointegracije,lično imam jako loše mižljenje o svima njima ali mislim jedino u Evropi mi možemo daopstanemo.Razumem i njegovu izjavu da đemo da branimo Kosovo i tralala,jer ne može on otvoreno ređi Kosovo je njihovo.Jasno mi svim diplomatskim sredstvima treba da ga branimo ako smo ozbiljna država, a sa druge strane EU i
USA nam čine uslugu da se rešimo istog jer vekovima se ne snalazimo sa Albancima i ne možemo da izadjemo na kraj,a učeni smo a su oni i sda malte ne na plaemenskom nivou organizacije,i pošto samine možemo da rešimo taj problem eto oni nam ga rešavaju.Mnogi đe pogrešno protumačiti ove reči,ali ja jesam Srpkinja i mislim i da sam nacionalista ali sam mislim realna.Mi smo dozvolili činjenjem i nečinjenjem sve što se saKosovom dogodilo.Stvarni i najveći problem Srbije je bela kuga i zato hajde da se prebrojimo da glasamo a evropske integracije pa da radimo i pravimo decu da nam opet tamo neki Alčbanci, Amerikanci itd. ne bi bili krivi.Zato nam je svki glas za Evropsku Srbiju bitan,zato G 17,LDP,SPO,stranke manjina ne tražite previše a vi iz DS im ne nudite premalo ako zaista mislite dobro ljudima koji žive u Srbiji,a onda da Mlađa napravi program stimulacije rađanja ne samo najugroženijih
već i srednjeg sloja,koji je aktuelom politikom podsticaja rađanja diskriminisan,jer samo najugroženiji imaju pravo na dečji dodatak,što je za većinu srednjeg sloja mizerno i nerealna cena koštanja podizanja deteta,a nama trebaju deca da za 10 do 15 godina ne uvozimo radnu snagu iz Albanije i Kosova ako nbas do tada i oni ne preteknu u ekonomskom razvoju.Samo sve stranke takozvane evropske orijentacije zajedno možemo na izborima nadglasati neodgovorno i u neku ruku nerealnim stvarima zavedeno biračko telo(a nekada sam glasala za Koštunjavog ~ nikad više).A sada u ovoj predizbornoj trci naši razni tajkuni uvećavaju svoj "inače mali kapital" pošto je berza pala 50%,a sad ćemo da prodajemo i akcije iz privatizacionog registra a fala Bogu naši tajkuni nemaju para,pitam se da lki sve ovo nije njihov dogovor sa našim strankama raznim?I ajde kad se prebrojimo da radimo i da se inspekcije aktiviraju radne,komunalne i druge da se zaštiti naš radnik,tj. da se poštuje zakon i da političari ne pričaju o nezaposlenosti,korupciji i tim stvarima i navode neke smešne cifre jer ja verujem da su oni upućeni u stvarno stanje stvari neprijavljenosti radnika,prijave na minimalac,prekovremenog rada,otpuštanja trudnica i drugo.Glasajmo za Srbiju u Evropi,da i to uradimo pa da radimo i rađamo decu,a Vi Borise i Mlađo i Čedo i Vuče i Nenade procenite kako treba da idete na izbore a da ne gubite glasove za Evropu.

Nindza

pre 16 godina

DSS, SRS, NS i LDP jesu ekstremi na domacoj sceni, sto nam ne treba. Sto se Kosova tice, EU je dala precutno resenje, koje je glasilo ovako nekako: Kosovo ce moci u EU iako nije clanica UN. Kome u Srbiji nije jasno sta to znaci, evo objasnjenja: to znaci da ni Srbija nece morati da prizna Kosovo da bi usla u EU. Ovo su uradili da bi nasli kakav-takav izlaz iz agonije. Zato je svako "junacenje" Kostunice i ishitreno "prihvatanje realnosti" od strane Cede podjednako stetno za zemlju. Uostalom, ako dostignemo ekonomski nivo da mozemo da budemo clanica unije, ako drzava bude funkcionisala na najbolji moguci nacin i JEDINI problem bude Kosovo-onda i ne moramo da budemo clanica EU. Nije ni Norveska.

jelena

pre 16 godina

Ma da sve ti verujem.Sinoc me insajder samo podsetio sta si mu sve do sada tolerisao.Zasto sada odjednom ne bi?Pa ljudi moji nije kriv Kostunica,Tadic mu je ocigledno sve to i dozvolio.Ne?

Zorka

pre 16 godina

Predsednik Tadic rece:
"Mi jesmo za očuvanje Kosova i uveren sam da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU".
Ovo isto prica i Kostunica. U cemu je onda problem?

Kolateralna šteta

pre 16 godina

Ja ću kad sve saberem i oduzmem glasati za DS. Ne za Radikale, LDP, DSS-NS, LSV itd. Razlog za to je što delim njihov stav o EU integracijama i jačanju Srbije, što smatram da nezavisno Kosovo nikad ali slovima nikad ne treba priznati. Sad je situacija po nas i naš stav nepovoljna, ali PANTA REI mi treba da opstanemo i dočekamo promene koje će po naš stav biti povoljnije i tad to svim silama iskoristiti.
Kao što je pok. premijer Đinđić govorio ne treba se (ako sam ga dobro razumeo) opterećivati prošlošću, već treba gledati u budućnost sa stavom da će sutra biti još bolje nego danas, a ne samo kukati nad svojom sudbinom.
"Budućnost nije ničim određena ona se stvara i planira već sada."

Milan

pre 16 godina

E moj Borise! Dozvoljavao si mu da radi sta hoce nekoliko poslednjih godina, a sada kada on neće sa tobom ti mu saopštavaš da nećeš ni ti sa njim. Patetično! A što je najgore u celoj stvari, uspeo si da Koštunica izgleda kao čovek od inicijative pored tebe.
Zato ja već na dva glasanja ne glasam za DS.
A sto se tiče LDP-a - pa nije LDP odbio da te podrži jer su neodlučni, već upravo zbog tvoje neodlučnosti i dvoličnosti. Molićeš ti Čedu da uđe u koaliciju!

slobodan

pre 16 godina

Ma najvažnije je da se nikako ne ulazi u kombinacije sa LDP-om, to su vrhunski dušmani, svi ostali mogu, DSS naročito, samo se čuvajte LDP-a.
Jadno gospodine, jadno.

IgorBL

pre 16 godina

Eh, da je ovako mislio pre godinu dana...
Ali jos uvek moze da popravi stav o zajednickom nastupu sa ostalima, pre svega LDP-om, jer u suprotnom, mislim da gubi izbore.

Danijela

pre 16 godina

"Mi jesmo za očuvanje Kosova i uveren sam da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU". Znači nikako. Jel ovde neko nas pravi ludim. A LDP nije jasno podržao evropske integracije. Pa jedino oni i verglaju non-stop o tome.Dakle stvarno...

Iskren i pomalo zbunjen

pre 16 godina

Gospodine predsedniče, moja porodica i ja smo glasali za Vas. I 2004. i na proteklim predsedničkim izborima. Nameravamo da opet Vama damo svoju poodršku na predstojećim izorima.

Ali, šta se to dešava s Vama?
Prvo nam kažete da će jedino Srbija integrisana u EU moći da spreči da Kosovo postane članica EU, jer bi mi imali pravo veta. Nekoliko dana kasnije, u današnjem intervjuu Vi kažete "Mi jesmo za očuvanje Kosova i uveren sam da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU".

Gospodine predsedniče, izuzetno Vas uvažavam i sasvim izvesno ćete dobiti podršku mene i moje porodice, ali nemojte da vređate našu inteligenciju. Nismo ni maloumni, ni nerealni.
Vaša izjava koju sam citirao je potpuno nerealna, čak obmanjujuća.

Od Vas očekujem da zaštitite interes Srbije i pravo na evropsku budućnost. Ako je podela Kosova rešenje, dajte da pregovaramo o tome i da zatvorimo to, već 25 godina goruće pitanje i taj nepresušni izvor nestabilnosti.

Zato Vas najiskrenije molim ovom prilikom da ne dajete obećanja koja ne možete da ispunite a koja se tiču zajedničkog ulaska Srbije i Kosova u EU kao jedne celovite države. To je nemoguće.

I Vi to znate.

Aleksander

pre 16 godina

E moj Tadicu, stavljas u isti kos Velju Ilica i Cedomira Jovanovica. Takvom politikom moci ces da nastavis da krckas svoj besmisleni mandat nakon sto vodjenje zemlje preuzmu radikali i Kostunica. Ali ne brinem se ja za tebe, nego za milione gradjana kojima unistavas buducnost zbog sopstvene gordisti i narcizma.

konacno

pre 16 godina

O, da li je moguce da je nas predsednik konacno shvatio ko nas je sve vreme vukao nazad i sa kim nema buducnosti!A sada,molim Vas,za dobro svih nas -otresite ga se vec jednom-da se pusi!Tako da mu vise nikad ne padne na pamet da se bavi politikom,a kamoli da vodi drzavu-dok je jos imamo!

ZeljkoBG

pre 16 godina

Taman posla da Kostunica bude opet premijer. Doslo je vreme da i Velimir Ilic ili Aleksandar Vucic dodju na red taman da dovrse haos koji je Kostunica zapoceo.
Sarkazam na stranu, pitanje premijera je od izuzetne vaznosti i nadajmo se da nam se nece ponoviti jos neki Kostunica.
Sve u svemu Djelica za premijera!

dusan

pre 16 godina

nadam se da je ovo politicka igra - prica se jedo, a radi sasvim drugo. stavljati ldp u isti kos sa dss i ns, je smesno i izvinite gospodine predsednice i bezobrazno. ponasate se kao uvredjeno dete, a u isto vreme pricate o tome kako stranacki interesi ne bi trebalo da preovladaju; a sta je sa povredjenim sujetama pojedinaca?
ako mislite da cete ovoga puta dobiti 2,3m glasova, grdno se varate. ako mislite da ce svi glasati samo za ds, jer cete ih plasiti baukom srs, grdno se varate. ako mislite da vam ne trebaju cankovi glasaci iz vojvodine, grdno se varate. ako mislite da vam ne treba cedinih 6 rastucih %, grdno se varate.
uostalom, izbori su tu iza coska. mnogi koji su glasali za vas na poslednjim izborima su bili razocarani vasom neodlucnoscu, cutanjem i nesposobnoscu da se stvari nazovu pravim imenom. verujte mi, glasaci nece ponoviti istu gresku. mozda ce vas to spustiti na zemlju. na zalost, to moze da spusti na zemlju, tj. pod zemlju nase puste zelje o napretku i evropi. ako ne pobede demokrate, evropo dovinjenja...
pominje tadic da u vladi ds-a kostunica nece biti premijer... znaci razmisljaju o jos jednoj vladi sa njima... to da vk nece biti premijer, nisam bas siguran jer je tako bilo i prosli put, pa je dss dobio sve sto je zeleo - mesto premijera + policiju i db. da ne bude tadicu i ovaj put da ste vi odgovorna stranka, da narodu treba stabilnost i da mu je vi nudite.
12. marta smo imali priliku da se jos jednom podsetimo (ko je zaboravio; ja nisam) ko je bio covek koji je srbiji pokazao kuda treba ici. na nasu veliku zalost vi i drugi koji ste sada na vlasti niste sposobni da zavrsite ono sto je zoran djindjic poceo.
tadicu bi bolje bilo da sedne i da se dogovori sa cedom, cankom i ostalima; vidim da se sa mladjom i rasimom vec dogovorio. ne moraju da nastupaju zajedno, neka ide svako za sebe, ali da svi upute jasnu poruku da se na ovim izborima opet borimo protiv mraka i izolacije, tj. koalicije srs, ns, dss i sps (poredjao sam ih po jacini; doduse dss i sps su u mrtvoj trci, a uostalom i politika im je skoro ista, tako da redosled nije ni bitan)

zeljkoc

pre 16 godina

Samo neki novi,dobro sastavljen(!)"DOS" predvodjen predsenikom Tadicem,koji se nece za koji dan posvadjati moze da nas spase radikalske agonije SRS-DSS-NS.Daj boze da nam bar jednom,posle ubistva Zorana Djindjica,neko konacno opameti i krene da vodi ovu drzavu tamo gde je on zeleo.Njemu u cast,a nama za konacni "boljitak"...

Sasa Golubovic

pre 16 godina

Sta ce biti kada za ulaz u EU bude uslov da Srbija mora da prizna Kosovo? Sta onda ? Kako ces ispuniti i EU i Kosovo u Srbiji? Sta ce biti kada daju uslov Mladica pa onda u EU? Sta ce biti kada daju uslov da svim Nemcima i Madjarima vratimo zemlju iz Vojvodine pa tek onda u EU ????

Sladjana

pre 16 godina

Očekujem da će ispuniti obećanje ovaj put bez trulih kompromisa. I još nešto, očekujem i to da G17 sa Dinkićem na čelu izađe sam na izbore pa neka posle prave koaliciju, a ne zajedno, tako da posle ne bude ucenjivanja.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Ne znam tko će biti budući premijer, ali sam nažalost siguran da neće biti kao Đinđić, a Srbiji u ovoj situaciji može pomoći samo takav…

Biljana

pre 16 godina

Nikolic je mozda po prvi put otvoreno priznao da zeli koaliciju sa DSS. Prema tome, jasno je da, kao sto kaze Tadic, uvek je postojala pretnja da bi Kostunica mogao sa SRS u Vladu. Zato je Tadic nazalost morao da podlegne ucenama DSS i postavi Kostunicu za premijera, i na taj nacin spreci dolazak SRS na vlast. A uvek je bolje spreciti nego leciti. Ali se nadam da drugi put zaista Kostunica vise nece biti premijer, to bi bilo apsurdno!
I nije mi jasno zasto su pristalice LDP uznemirene otkad je Tadic rekao da nece sa LDP. Pa, svaka stranka ima pravo da sama odlucuje s kim hoce i sa kim nece praviti postizborne koalicije. Nema tu ljutnje i podizanja nosa, politika nisu emocije.

Mashinovodja

pre 16 godina

A zašto Tadić sad oseća potrebu da naglasi da Koštunica NEĆE biti premijer? Da li je - najzad - shvatio ko je i šta je Koštunica? Da li se to on konačno probudio iz duboke kohabitacione hibernacije?
Ako jeste, dobro je, ipak je bolje ikad nego nikad. Još samo da nam objasni kako on misli da praktično izvede operaciju "i Evropa i Kosovo", pa da nas sunce ogreje.

Deki BGD

pre 16 godina

Ljudi, moramo jedno da shvatimo. Tadić i Koštunica se čuju svaki dan telefonom i dogovaraju kako zajednički da nastupaju ujavnosti.

dusan

pre 16 godina

Naravno da mora da prica `i Evropa i Kosovo`. Svi koji primenjuju razmisljanja `kruga dvojke` na celu Srbiju jako grese. Nacionalisti su i napravili dilemu `Evropa ili Kosovo` da bi stvorili konfuziju kod onih koji zele i jedno i drugo (njih uopste nije malo). Time nacionalisti pokusavaju da odbiju jedan deo biraca od evropskih integracija. A onda se LDP `upeca` i brze-bolje kaze `mi smo za Evropu, a Kosovo je izgubljeno` - TO JE ONO STO NACIONALISTI I ZELE DA CUJU OD PROEVROPSKIH STRANAKA. Moraju svi da shvate da mi moramo da dobijemo vecinu, a to necemo moci ako pricamo ono sto odgovara nacionalistima.

igorbn

pre 16 godina

Realnost: Boris je dobio najvise glasova na predsednickim izborima, upravo parolom ,,i Kosovo i Evropa''! Ocigledno je to vecini populacije bliska ideja! Prema tome, da bi dosao u mogucnost da posle izbora formira vladu bez DSS-a, a sa LDP-o, G17 i drugima, sa takvom, uslovno receno populistickom politikom, mora nastaviti! Sta vrede ideje ako nemas priliku da ih realizues? Ljudi, Vi zivite u Srbiji, Srbiji koja, nazalost, nikada vecinski nije bastinila ideje liberalizma - to je realnost! Boris je dobronameran, realan, pragmatican i, bas zbog toga, pomalo neiskren!

Nindza

pre 16 godina

DSS, SRS, NS i LDP jesu ekstremi na domacoj sceni, sto nam ne treba. Sto se Kosova tice, EU je dala precutno resenje, koje je glasilo ovako nekako: Kosovo ce moci u EU iako nije clanica UN. Kome u Srbiji nije jasno sta to znaci, evo objasnjenja: to znaci da ni Srbija nece morati da prizna Kosovo da bi usla u EU. Ovo su uradili da bi nasli kakav-takav izlaz iz agonije. Zato je svako "junacenje" Kostunice i ishitreno "prihvatanje realnosti" od strane Cede podjednako stetno za zemlju. Uostalom, ako dostignemo ekonomski nivo da mozemo da budemo clanica unije, ako drzava bude funkcionisala na najbolji moguci nacin i JEDINI problem bude Kosovo-onda i ne moramo da budemo clanica EU. Nije ni Norveska.

(Vlast)a

pre 16 godina

Na proslim izborima sam glasala za vas,ne zato sto se mnogo slazem sa vasom politikom nego zbog obecanja da ce Djelic a ne Kostunica biti premijer.Vi ste i mene i hiljade drugih prevarili zbog...truta!!!Vasa politika oko Kosova mi nije jasna:kako mozete braniti nesto sto nije vase?!Kad branite tudje,to se zove agresija i otimacina,a ja ni svojim malim glasom ne zelim da ucestvujem u tome.

Vlada

pre 16 godina

Sve vas koji mislite da je Kostunica slab igrac i da je sve zavisilo od Tadica, samo podsecanje da je i Djindjic imao isti problem sa kojim se borio 3 godine i na kraju postao zrtva te borbe.

Kostunica je vrlo opasan protivnik i za dobrobit Srbije mora se ukloniti sa scene, ali to nikako nece biti lako. Zato strpljenje i mudrost, pa glasajte za bilo koju demokratsku opciju, samo izadjite i glasajte.

Po meni, Dulic bi bio pravi izbor za premijera.

Jelena

pre 16 godina

Niti Tadic veruje da ce se Kosovo integrisati, niti Kostunica zeli u EU! Dakle svaki nas maze u vezi jednog dela floskule "I Evropa i Kosovo"! U Evropu cemo odvojeno (i Kosovo i Srbija) a onda granica vise nece biti, a nece biti ni tema za lokalnu demagogiju i odrzavanje na vlasi!!!

iva

pre 16 godina

zashto se ldp-u prebacuje da je neodluchan kada se zna koja je najneodluchnija stranka u srbiji u proteklih par godina i ko nije mogao da donese odluku da li da se suprotstavi DSS-u ili ne.

i sa kojim pravom tadic tvrdi da kostunica nece biti premijer, kada je u vladi u kojoj vecinu ima DS kostunici dao premijersko mesto i sva vazna ministarstva. zasto predsednik misli da cemo mu ponovo dati priliku da bismo to proveli. mi nemamo vremena za gubljenje.

matori

pre 16 godina

Tadiću, odmah se pogledaj u najbližem ogledalu! Ako se na drugoj strani ukaže lik bivšeg premijera, to je znak da se HITNO mora intervenisati na stavu koji glasi "da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU".
Naime, Kosovo je sada jedna druga država, a ko ima teritorijalne pretenzije prema susedima, ne može u EU.
Tu je još jedan veoma opasan stav, kojim se LDP stavlja u istu ravan sa DSS-NS. Bojim se da Srbija preko tog stava (koji je oličenje nadmenosti, omalovažavanja i uobrazilje o svojoj veličini), lako može da padne u najcrnji mrak - crnji od 90-tih. Svi naši napori i želje za napredak će propasti ako uvaženi gospodin TADIĆ ne bude malo korigovao svoj stav.
Podsećam gosp. Predsednika da u drugom krugu predsedničkih izbora, mnogi su izašli da glasaju PROTIV Nikolića, a ne ZA Tadića...
Pa kad već bude tog ogledala za ogledanje, moglo bi se sa samim sobom malo popričati o tome šta je u stvari PRIMARNI cilj...?

Johnzy

pre 16 godina

Da je Tadic ovakav stav imao pre kohabitacije, pa kasnije i pre formiranja bivse vlade, ne bismo mislili o tome da li ce radikali uspeti da formiraju vladu jer sam siguran da bi DS imao vecu podrsku. Ovako, za eventualnu vladu Radikala i narodnjaka mozemo da zahvalimo i DS izmedju ostalih. Neka nam je pamet i Bog u pomoc Srbi!

Goran

pre 16 godina

Kao što reče neko pre mene. Kasno?!!!
A što se tiče koalicija, više će DS dobiti glasova, ako sama ide na izbore, suprotno izgubiće i one koji su glasali i koji bi glasali.

Boris

pre 16 godina

Nikada vise necu za Tadica da glasam.Neka mi samo objasni:kako EU i Kosovo pa cu opet biti za njega.Koliko se ja razumem u pravo pro moramo da priznamo granice susednih drzava , jer je to prvi i osnovni princip.Dakle KAKO ?

Ivan

pre 16 godina

Samo malo podsecanje da je na pocetku predizborne kampanje za proslogodisnje izbore od Tadica i DS Djelic bio najavljen kao novi premijer. Na svakom mitingu je predstavljan kao "novi premijer Srbije, Djelic". Tvrdili su oni to celu predizbornu kampanju pa i par meseci posle dok na kraju nije Kostunica dobio sta je hteo. Zato ne bih bas da odmah verujem u ove reci Tadica. Sve zavisi kako se raspodeli biracko telo i mislim da ce Kostunice i te kako biti u igri.

Vojislav

pre 16 godina

Nakon one divne emisije na B-92 o pokojnom premijeru dr Zoranu Đinđiću, zaista ne mogu da se otmem utisku o tome koliko smo njegovom smrću izgubili. Sve više sam ubeđen da je gospodin Koštunica sa svojom svitom zalutao u politiku i da je zbog toga Srbija na dnu Evropske porodice država. No kako je to lepo rekao gospodin Đinđić, koga sam imao časta da lično upoznam, moramo se u Srbiji svi menjati na bolje i to svakodnevno ukoliko hoćemo da ostvarimo postavljeni cilj i postanemo članovi evropske porodice, koja će se takođe menjati na bolje.

Dejan, FFM

pre 16 godina

Možda bi bilo najbolje da Boris Tadić unapred napiše konvertiranu ostvaku. KO gazi svoje reči, taj najbolje pismeno da osigura verodostojnost. U slučaju da se ipak odluči drugačije za "državotvornu" politiku Koštuinice neko bi mogao samo da otvori taj koverat i da reši "dilemu". Neodgovornih političara je u Srbiji dosta, a DS-u "neodlučni" lideri ne trebaju. Boris Tadić misli da verovatno niko nije gledao "Utisak nedelje", gde se on i dalje "trudio" da drži Koštunicu u svoje redove. Građani, ali i članovi DS-a su zaslužili lično izvinjenje! Državnički bi bila ostavka Borisa Tadića na mesto šefa DS-a! Mogao bi ipak "odlučno" da zadrži omiljenu fotelju Predsednika Srbije, da pije privatne kafice sa Tomom i da sasvim "nevino" gleda u oči članove porodice Điđić.

Oprezan

pre 16 godina

Ma da gospodine predsednice,200 i kusur hiljada glasova LDP-a ce vam i onako pasti sa neba.Cuvajte se ishitrenih izjava jer je i Milosevic mislio da "autsajderi" iz OTPORA ne mogu mnogo.

Calypso

pre 16 godina

Ovoga puta ličite na Koštunicu, polako uslovljavate sa kim biste hteli, te ovo može, te ovo ne bi moglo. Izgubili ste, g.Tadiću i moj glas ovoga puta. Ovih dana, gledajući Đinđića, čak i ovako tužnim povodom, mogli smo da vidimo ko je jedini njegov pravi naslednik, ko je spreman da prihvati odgovornost, ko je spreman da kaže pravu istinu, i ko je, na kraju, pravi naslednik Đinđićeve vizije ove napaćene zemlje. Da li ste ga zato izbacili iz DS? I da li se bojite da vas ne istisne, ako stupite u koaliciju, sa položaja u stranci? Ovo nije ona DS koju je Đinđić ostavio. Na žalost. I na tugu.

Bojan

pre 16 godina

Ja se svakako slazem sa Tadicem da Srbija mora u EU i da mora da se zaustavi ponovna izolacija zemlje ali Kosovo je izgubljeno i tacka. Gubitak KiM je nazalost krivica Srbije i politike koja se vodila. Ta greska mora da se prizna.

Igor

pre 16 godina

Gospodine Tadicu,pa jel vi mislite da je Jovanovic ustao u 9h i izasao na biraliste da bi glasao za Tomislava Nikolica?Gospodine predsednice ja vas molim kao Boga da prestanete da govorite vise protiv Cedomira Jovanovica da prestanete da ga pljujete i da umanjujete njegovu ulogu u demokratizaciji Srbije time necete nista postici ionako mnogo ljudi koji su clanovi vase partije oseca se iznevereno sa vase strane i alternativu vidi u LDP-u jer oni govore ono sto zaista misle bez obzira kome se zamerili u Srbiji.Predsednice ja bih najvise voleo da DS osvoji samostalno 126 poslanickih mesta u parlamentu i da sama formira vladu ali to nije moguce predsednice ili vi znate nesto sto mi vasi glasaci neznamo?I ovako ce biti tesko formirati demokratsku vladu ako u tome uspemo bice to kroz iglene usi a vi i dalje omalovazavate jednu proevropsku partiju koja sa njenih 6-7 posto glasova moze biti odlucujuci tas na vagi,nemojte se predsednice igrati sa zemljom i narodom jer vi cete biti predsednik ko god da pobedi 11 maja a sta mi obican svet da radimo ako dodju retrogradne snage na vlast,sta mi da radimo predsednice,jel opet da cekamo 15 godina na neki novi 5 oktobar jer ako oni zasednu na vlast nema vise demokratije,nema vise postenih izbora moracemo izbornu volju ponovo braniti na ulicama i placati je ljudskim zivotima!!!Apelujem na vas da se urazumite i da LDP ne stavljate u isti kos sa DSS-om i SRS-om molim vas. DS-G17-LDP-SDP-LSV-MADJARI-ALBANCI-HRVATI i samo tako mozemo ocekivati nasu pobedu i bolju buducnost za mene, vas,moje dete,vase dete,sve nase gradjane i sto je najbitnije bolju buducnost za svu nasu decu!Pozdrav gospodinu predsedniku!!!

INTELEKTUALAC

pre 16 godina

Mene Gospodine Tadicu ne mozete prevariti , a dobro je da i vecina gradjana to vidi .
Vi ste taj koji je vratio Kostunicu u igru posle proslih izbora , i dozvolio mu da ponovo bude premijer i da izgubimo 2 godine cele, da drzava stoji.
Tu demagogiju pricajte drugima , nama intelektualcia nemojte.
Usput Vi ste taj koji je na zahtev Kostunice i UDBE ocistio DS od naprednih politicara i struja koje bi vodile brze Srbiju u EU.
Vi ste takodje taj koji skoro i da ne pominje ime Zorana Djindjica , sem kad mora.
Vi ste taj koji se takodje okruzio poslusnicima u stranci , gde nema nijedne napredne ideje.
Ipak mnogi ljudi ce glasati za Vas , jer je DS ipak manje zlo od DSS-a.
Sva sreca da se na politickoj sceni nalazi mlada partija koja Vam je trn u oku , ali partija koja ce u bliskoj buducnosti znatno uticati na rad buduce Vlade srbije , hteli Vi to ili ne.

Sasa

pre 16 godina

Kakav blef. Tvrdi da Kostunica nece biti premijer, a onda zavrsava recima "Mi jesmo za očuvanje Kosova i uveren sam da samo integrisani sa Kosovom možemo da uđemo u EU", rekao je Tadić. Gospodine Tadicu, pa ovo je politika Kostunice, nema smisla da kradete tudje parole. Uzgred budi receno ovo znaci da Srbija nikad nece uci u EU - hvala sto ste to priznali.

KIgor

pre 16 godina

Teško da drugi treba da se koriguju i menjaju stavove. Da vi predsedniče niste dali mesto premijera Koštunici i da DS sledi politiku Zorana Đinđića ne bi bili ovde gde smo.

NS

pre 16 godina

Mislim da se juce desila krucijalna stvar u poslednje vreme - i Toma i Boris su rekli da Kosatunica nece biti premijer u njihovim vladama. Premijer ce otici u zasluzenu penziju i moci ce da se posveti svom naucnom radu i uredjivanju svoje partije. Mi cemo imati dosta posla, ako zaista budeme zeleli da budemo kao sav normalan svet, a ne kao ruska gubernija, da napravimo veliko prolecno spremanje i izbacimo sve sto se nakupilo kao mulj narocito u poslednjih godinu dana, dakle ne gine nam ribanje, ciscenje, promena ljudi, promena fotelja i sl. Mi to ljudi moramo i mozemo. Samo da se Boris ne predomisli....

Srbin

pre 16 godina

Sta reci, ko ce da formira vladu zar je to njima bitno,pa oni vise vole fotelje od svih nas skupa.
Tadicu,pa sam znas da si se provukao kroz iglene usi na ovim izborima, zar mislis da ces da imas dosta glasova da pobedis koaliciju vampira SRS,DSS,SPS.
Nazalost mnogo ste vremena izgubili uzalud od 2000 do danas , a mislim da je kasno sada da trazis od naroda da vas podrzi jer kad god smo vas podrzali u ovih 8 godina vi ste nas na kraju izigrali na ovaj ili onaj nacin.Nemate vi Djindjiceve harizme i vizije ni jedan gram.Slava mu.
Ma kako god vama izgledalo to ali radikali sa svakim vasim svadjanjem izlaze sve jaci, a sada ce da vam uzmu vlast i mi odosmo ponovo u mrak.
Ja to ne volim i do sada sam vas uvek podrzavao i podrzavacu vas i dalje mada nisam siguran da cemo ovaj put da izborimo pobedu.
Potrosili ste previse kredita vladate sa kusurom.

Ana Jovanovic

pre 16 godina

Kostunica do sad ni jednom nije zasluzio da bude Premijer,pogotovo nakon poslednjih parlamentarnih izbora.Trebalo je da stranka koja osvoji najvise glasova ima mesto premijera,a on je hteo to mesto i njemu nisu bili bitni glasovi.On to mesto ne zasluzuje!Mislim da i sad pretenduje na to kad se udruzi sa radikalima.Ne daj Boze da nam se to desi!Podseca me na Milosevica!Neeeee!

nikola_b

pre 16 godina

"Vojislav Koštunica neće biti premijer" ,bili ste sigurni da nece predloziti raspustanje vlade i skupstine , al vas je iznenadio kao i sebe samog ! U demokratskom bloku nepostoji osoba koja moze da mu se suprostavi i preotme mu mesto premijera !Postoji mala sansa da se to izbegne ,a to je okupljanje svih demokratskih stranki po jednu kapu ako predsednik Tadic to uspe onda bi moglo da se desi da Kostunjavi nebude premijer vlade , ako vam izborni rezultat i formiranje vlade zavisio od DSS(kao prosle godine )Kostunjavi je predsednik vlade, ucene ,neobavestenost ....itd!

Dragan

pre 16 godina

Do ulaska u EU će mnogo vode proteći Dunavom... Ovo je 2007. a ne 2015 ili 1389. Trebaju nam investicije i ekonomski rast da bi se podigli iz blata, ili se u njega vraćamo. A premijeru pod kojim ostadosmo i bez Crne Gore i bez Kosova, kome je samo gola vlast na pameti, njemu će istorija suditi kad već redovni sudovi ne smeju.

dusan

pre 16 godina

bbc:
Najveći stranački blok u Evropskom parlamentu, Evropska narodna stranka, koji okuplja partije desnog centra, suspendovala je status posmatrača Demokratske stranke Srbije.
Evropskoj narodnoj stranci inače, pripadaju i vladajuća Demohrišćanska stranka iz Nemačke i partija francuskog predsednika Nikole Sarkozija.
doris pak: "U potpunosti razumem da svaki Srbin ima problem sa nezavisnošću Kosova. To, međutim, ne znači da Koštunica treba da se ponaša onako kako se ponaša. Optužio je Evropsku uniju na neprihvatljiv način i ponašao se veoma čudno kada je podržao radikalsku skupštinsku rezoluciju kojom su ovi hteli da prekinu se veze sa Evropskom unijom. To je potpuno u suprotnosti sa stavom Evropske narodne stranke i zato mislim da je naša odluka potpuno ispravna".
evo, sa covekom i njegovom partijom, koji uzivaju ovakav ugled u evropi tadic razmislja da pravi vladu, ali da vk ne bude premijer.
hvala ti borise!!!!!! bas si mu rekao...
...a i nama...

XXX

pre 16 godina

Tadcu, ti si taj koji je godinama kohabitirao s Kostunicom nakon Djindjicevog ubistva. Mislis da smo svi glupi i ludi? Ne podcenjuj narod, Tadicu! I budi srecan ako ovog puta tvoja tzv "DS" predje uopste prag zahvaljujuci surovanju s Kostunicm, Ilicem i slicnima.

draganzr

pre 16 godina

ovakvim stavom gospodin tadic najavljuje da ce ds da nastavi sa svojom politikom kamikaza, da sve ostale partije moraju da se menjaju i uskladjuju prema ds-u koji svoje greske negira, a prvenstveno su oni odgovorni za pad vlade postavivsi kostunicu za premijera, ucestvovajuci na donosenju sramnog ustava, stiteci tajkune i njihov monopolisticku poziciju na trzistima u srbiji, ... lazuci narod da je kosovo i dalje deo srbije radi osvajanja sto vise glasova. demokratska inteligencija odavno ne zivi u redovima ds-a. nadam se da ce to uvideti i gradjani ove zemlje. na svu srecu postoje neke politicke partije koje su ipak puno "odlucnije" kada se govori o evropi, i realnije kada je u pitanju kosovo.

Superhik

pre 16 godina

Mogu da primetim samo jednu stvar, a to je da Tadic moze da ima neki stav o buducoj vladi, s kim hoce, s kim nece... Medjutim konacnu odluku s kim ce DS u vladu (naravno ako bude u situaciji da formira vladu) nece donositi sam Tadic nego ceo DS, tj. skupstina DS-a...

SaleBG

pre 16 godina

Umesto komentara najtoplije preporucujem blog Aleksandra T. sa naslovom "Poslednje predavanje Zorana Djindjica". Procitajte i uverite se koliko je to i danas aktuelno i odlucite vec sada za sta ce te da glasate 11.maja.

nikola druzijanic

pre 16 godina

Ej, on ce da kaze da je Ceda neodlucan! Sramota.. Tadic kaze da nije on vlasnik glasova koje je dobio na izborima, a optuzuje Cedu da je bio neodlucan kada je rekao to isto. Glasaci LDP-a nisu ovce, svi su sami znali za koga i da li treba da glasaju.. Sa gorcinom priznajem da se ipak ne kajem sto sam glasao za njega, ali mu vise nista ne verujem. Da podsetim samo da Djelic nije premijer, da je Jocic i dalje ministar, da je Bulatovic i dalje na celu BIA-e, da i dalje ne idemo ka Evropi, da i dalje Tadic ne namerava da se odlucno zauzme za jasnu opciju..

Najvise ga boli sto nikada nece imati podrsku u DS-u kao Djindjic, i svestan je da je predsednik DS-a samo zato sto nemaju nikog popularnijeg. Na ne sasvim regularnim stranackim izborima nije dozvolio Zivkovicu ni da udje u glavni odbor, a taj copek je bar toliko zasluzio.. Ne bi bilo lose da dodje do smene rukovodstva u DS-u, to bi promenilo mnoge stvari. Jer, kako god da se okrene, samo od DS-a zavisi sudbina ove zemlje. A Tadic toga kao da nije svestan.

Jelena

pre 16 godina

1. Ja se izbezumim kad procitam kako Tadic izjavljuje da Kostunica nece biti premijer. Pa jel uopste moguce da ga on jos uvek uzima u obzir za potencijalnog koalicionog partnera?! Posle svih ovih godina cimatanja i maltretiranja?! Ma kakav premijer, ne sme da bude ni ministar vera, kakav DSS uopste u vladi, jel nam treba opet da za sest meseci ucenjuju i prete padom vlade?

2. Ja sam osmislila strategiju glasanja u maju, cisto da bi mi savest bila mirna. Dakle, ni slucajno ne glasam za DS - i to prvi put u glasackom zivotu koji traje vec 16 godina. Glas depozitujem u LDP banku, pa, ako je Tadic pametan i hoce da pravi post-izbornu koaliciju sa LDP-om, odlicno, znaci dala sam glas pro-evropskoj vladi, imace i DS koristi od mog glasa. Ako slucajno Tadic zeli da se opet igra sa Kostunicom i DSS-om, e onda mi je bar savest cista, jer necu doprineti daljem maltretiranju Srbije.

jylland

pre 16 godina

Evo hocu da Vam poverujem predsednice ,ali poslednji put.I hocu da mislim da ces naci pameti da se udruzis sa svim proevropskim snagama ,jer ako odbijes Cedu,i ne udruzis se sa njim bar posle izbora ,bices najveci gubitnik a onda cu biti sigurna da ovom narodu i zemlji ne zelis dobro.

Vladimir Jovanovic

pre 16 godina

Od kad znam za sebe, sa celom porodicom glasam za DS jer smatram da samo ozbiljni, proevropski i iznad svega staloženi ljudi trebaju da vode ovu zemlju. DS je tu sliku uspevao da održi sve ovo vreme samo zato što se nisam redovno podsećao istorije. Posle ovih Tadićevih izjava, pogotovo u Utisku nedelje, prosto mi nije jasno zbog čega im je LDP trn u oku? Pa ako hoće da izgleda nepopustljivo (na žalost kasno se setio), to je trebalo da primeni na DSS i NS, a ne na ljude koji treba da mu budu najveći saveznici! Sa ovim što radi, samo gubi glasove jer ne zna da tumači dobro istraživanja javnog mnjenja. Ako njegovi glasači kažu "Pokaži da imaš kičmu čoveče!", to ne znači da treba bukvalno, odjednom i svima da govori "NE!" i da svima crta "crvene linije". To nisu odlike mudre politike!

Posle jučerašnjeg Insajdera sam shvatio da je DS preterano popustljiv pred lošim stvarima koje nam se dešavaju. Od sada moj glas ide samo radiklanom LDP-u jer je očigledno ekstrem potreban da bi se u ovoj zemlji stvari dovele u red. Ne volim Čedu, ali ću na ovim izborima glasati za njega!

Sale

pre 16 godina

Pa gde ima da stranka sa 2-3 puta manje birača postavlja čoveka za premijera?? PA jel to normlano?? Nije ni čudo kako je zemlja loše vođena. Kada imate premijera koji je manjinac onda on i sprovodi politiku manjine na držanvom nivou. To je bar jasno. U normalnoj zemlji ako dve stranke imaju većinu onda se minisatrska mesta podele odprilike po % glasova u toj većini. U tom slučaju dss(ukoliko uopšte i pređu cenzus) bi imalo najviše 5-6 ministara (što je vrlo galantno) i to je to. Ako Tadić postavi bilo koga za premijera, onda je on načisto lud i ja više ne glasam za njih. Za koga drugog ne znam ali DS nikako. Lepo psotavite čvrst stav i budite jasni, ukoliko ste uošte u stanju da to uradite. Mafijaši se moraju potrpati u zatvor, DB se mora očistiti kao i vrh vojske. Na mesta treba postaviti stručnjake a ne lojalnije stranaka i ljude sa sumnjivom prošlošću.
BY BY DSS...pokazali ste koliko ste pokvareni i da vam srce u stvari leži kod Šešelja i njegovih zarđalih kašika.

Strahota

pre 16 godina

G-dine Predsednice,

To sto poredite NS i LDP, je stvarno nizak udarac (koji cemo mi istrpeti). Ako neko u ovoj zemlji ima jasnu viziju kuda Srbija treba da ide to je LDP. Probajte da se setite zasto je i nastala frakcija u Vasoj stranci?! Zasto je Ceda sa ljudima koji imaju jasnu viziju napustio DS i osnovao svoju stranku. Procitajte, preslusajte govore LDP-a pa cete jasno i glasno videti ko zeli da ova Srbija krene pravim putem.

Molim Vas, pogledajte za ovih 10 meseci sta su Vasi ministri uradili po ministarstvima, koliko su puta uzeli procenat i namestali poslove, od evropskih integracija ni u jdnom ministarstvu ne vidim pomak. Posto je kampanja pocela, ne zelim da iznosim neke cinjenice, da ne kazete da igram prljavo. Ali rado cemo Vam pruziti uvid u mahinacije Vasih ministara i saradnika, koji iza Vase politike rade samo u interesu svog dzepa (citaj: partije).

Za kraj, samo se iskreno nadam da ovog puta necete izigrati narod i opet puniditi VK da bude ministar.

igor

pre 16 godina

Tadic jasno i nedvosmisleno najvljuje koaliciju tri bloka ako budu usepla da sakupe 126 poslanickih mesta:

ds+sdp+neke manine
g17+spo+sdpo (ne zaboravite da dinkic mozda i sam moze do 5%,sa 100000 glasova spo to ce bez muke postici)
ldp+lsv+neke manjine

Jedno je jasno sigurno,ako neka od demokratskih opcija omane i e predje cenzus,ne gine nam srs-dss vlada.

Sajo

pre 16 godina

Gospodin predsednik se vara ako misli da mi,bar neki,zaboravljamo da je sve ove godine bio piun VK,da je dozvolio da mu VK vodi i kadrovsku politiku stranke nakon njegovog ustolicenja za presednika DS,da je VK sve ove godine koristio DS kao svoju stranku i radio,odnosno ne radio,sta je hteo.Smem da se kladim da je i Tadic iz istih struktura kao i VK,samo se malo uplasio da bas otvoreno izoluje Srbiju,uplasio se svojih clanova,mada u principu baca istu prasinu narodu u oci kao i narodnjaci,povlaci ambasadore,svadja se,pomaze Srbe na KIM na isti nacin kao sto ih je Milosevic pomagao u hrvatskoj i bosni.Kao prica samo sa KIM Srbija u EU,to automatski znaci ne u EU,zar on misli da smo bas svi blesavi.Evo sada nece sa LDP u koaliciju,izjednacavaju ci ih sa narodnjacima,mada pametni znaju da jedino sto vredi u srbiji je LDP+Canak+Zoran Zivkovic+jos po neko...i on naravno nece s njima u koaliciju jer se boji demokratske kontrole i ne trpi pametnije od sebe.Nazalost mogu da se kladim da i posle ovih izbora i ako pobedi DS,G17+,ce se nastaviti agonija Srbije i ona ce trajati sve dok se ne okrenemo evropskim vrednostima i istini,i ne priznamo,da smo mi albance s kosova maltretirali i to sistematski od strane drzave i to od pojave S.Milosevica pa na ovamo,da smo ih za vreme nato bombi ubijali i proterivali kao zivotinje,da smo njihovim lesevima punili kamione i bacali ih po dunavu,da smo njihovim lesevima punili razne policiske poligone i tajna groblja....Sve dok Srbija to ne svati i sve dok Srbija ne izrodi politicara koji ce im to javno reci,i koji ce otici na kosovo u zvanicnu posetu susednoj drzavi,i istinski se potruditi da se poprave odnosi i izgrade novi na novim vrednostima....Dosta vise demagogije pobogu nismo deca...kao sto rece Canak,,,ja nisam slep i vidim da je kim nezavisno....

Kiz

pre 16 godina

Ma da sve mu verujem. Samo što se, na žalost, pokazalo na predsedničkim i prošlim parlamentarnim izborima da ipak ima mnogo više onih koji više vole da čuju ono što im se svidja, nego da razmisle da li to što čuju ima imalo veze sa činjeničnim stanjem.

Figaro

pre 16 godina

Šta to znači Koštunica neće biti premijer u vladi DS-a?Da li to znači da je DSS-NS potencijalni partner DS-u u novoj vladi?Ja vas molim gospodine predsedniče,nemojte se igrati sa osećanjima naroda.Pa ovi su se jasno odredili u kom pravcu žele da Srbija ide.
Nikada više sa njima pa čak iako proevropski blok ne osvoji većinu!

Građanin na pragu EU

pre 16 godina

To što Vi g-dine predsedniče radite je čisto obmanjivanje javnosti, jer ni sami ne znate ishod budućih izbora. Za sve ovo vreme izgobljeno do sada snosite odgovornost podjednako kao i kočničar Koštunica. Više je nego jasno šta većina naroda u Srbiji želi, a to je integracija Srbije u EU (bez i sa Kosovom), a rekao bih i više bez, jer je i malom detetu već odavno jasno da ono nije više naše. Naravno, ne treba odustajati od borbe demokratskim sredstvima, ali to je put od jedno 100 godina. U međuvremenu narod želi da se razvija, gradi zemlju i umnožava. U protivnom nam preti biološki nestanak. Podržavajući kohabitacijom retrogradne snage, a među kojima je konačno VEĆINI jasno da je to Koštunica, postavljam pitanje koliko imate uopšte hrabrosti i da li uopšte imate da se suprostavite gubitničkoj politici. Nema više vremena za filozofiranje nego očekujemo HRABROG VOĐU koji će odlučnije da se suprostavi i da nas povede u EU. Ipak, ne zaboravite pokojni premijer g-din Đinđić je sa mnogo manjim i komplikovanijim koalcionim kapacitetom uspešno i snažno poveo Srbiju ka EU. Snosite istorijsku odgovornost, a za tako nešto od Vas se očekuje nadljudski napor a i žrtva. Većina u Srbiji će verovatno ponovo glasati za DS i koalciju, ali ako ovu priliku propustite bićete zapamćen kao "promašen" političar. Ipak, želim Vam kao i do sada sreće, uspeha, zdravlja, ali i VIŠE HRABROSTI!!!

Jessy

pre 16 godina

Jeste li to vidoviti ?
Mislite da T. Nikolić to neće hteti?
Ili se nadate da to VI nećete hteti? Da li to treba da shvatimo da se vezujete za DSS u svakom slučaju? Moj glas sigurno nećete dobiti, pa vezali se za DSS ili ne.

Sarajlija

pre 16 godina

EU ce primiti Bosnu, Srbiju, Kosovo, Crnu Goru, Albaniju I Makedoniju u isto vrijeme I to samo nakon sto izciste medjusobne odnose…
Ta prica da ce srbija nakon ulazka u EU braniti Kosovo je besmislena, to je vise nego neodgovorno, to je laz.

Srbija je pred teskim trenutkom jer se evropa gradi i time de fakto izoluje srbiju koja joj se nebi priblizivala. S’druge strane, nema priblizivanja EU bez postepenog prihvatanja kosovske nadmecene stvarnosti i konacnog priznanja te stvarnosti.

Na tu stvarnost (koja nam bas i ne ostavlja veliki izbor) trebaju realisticni odgovori :
- Svidjalo se ne svidjalo, Kostunica je glasno i jasno dao svoj odgovor i strategiju
- Tadicev odgovor se jos uvijek ceka (prazna prica se ne pika)…
Taj covjek je previse mekan da bi se suprostavio Kostunici ka osto je previse i mekan da bi se jasno obratio Sbiji…Sta se dakle moze od takog covjeka ocekivati u pregovorima sa EU ?

srpski centralizmi

pre 16 godina

znate sta je jedan od problema srpske politike: centralizam. Beogradski centralizam je oterao sve republike bivse yu, sad se izivljava jos nad vojvodinom i uzom srbijom. partijski centralizam podstice jednoumlje i me dozvoljava unutar partijske diskusije. mislim sta ima tadic da kaze kako on nece dati ovo ili ono. pa on ima dvoju funkciju kao predsednik republike pre svega, pa i ako je predsednik stranke valjda ima i nekih drugih koji bi sta rekli a da ne pitaju njega. to pokazuje stepen zrelosti demokratije u srbiji. u becu se srpskim politickim strankama izdaju knjige, nazalost u srbiji to nije tema.

Gradjancica

pre 16 godina

Kostunica nece biti premijer ali ce biti: ili podpedsednik za evropske (ne)integracije ili ministar policije...
Pa, vec neko vreme se kali, jer posle Jococa, direktno, komanduje istom.
VK i TB su se sve dogovorili a ovo je samo farsa! Dok je njih dvojce (radikali nisu toliko opasni, mada izgledaju zlokobno) ni jedna Djindjiceva ideja ni vizija, nece imati nikakvu sansu.
LDP jos manje.
Za VK i BT - nema pomoci!

Srdja84

pre 16 godina

Kako bre vi ljudi ne kapirate da samo takva prica "i Kosovo i Evropa" moze Tadicu da donese glasove. Pa zar vi stvarno mislite da bi on dobio 2.3 miliona glasova u drugom krugu da je rekao-priznacemo nezavisno Kosovo? Ako tako mislite onda ste u velikoj zabludi.
To sto Ceda prica da ce odma priznati nezavisno Kosovo je odlicno, ali on zato i ima samo oko 6% glasova. Ovaj narod, zeli da sacuva bar nadu da ce Kosovo ponovo biti deo Srbije.

U svakom slucaju ja cu na ovim izborima po ko zna koji put glasati za manje zlo, a to je DS, ali ovo je verovatno poslednji put da im pruzam sansu da nesto urade...

Dussan

pre 16 godina

Boris Tadic nije dobio onih 200.000 glasova vise na izborima na lepe oci, vec zato sto su mnogi simpatizeri LDP-a izasli i pruzili mu sansu (i pored svega). Zato bi bilo dobro da pazi sta prica i ne gura bezobrazno LDP
u isti kos sa narodnjackom koalicijom, pravdajuci svoju kohabitaciju sa njima.

Dejvid

pre 16 godina

Nikako Tadic da se udalji od teze da ce u EU Srbija uci sa Kosovom. Pitam ga sa kojom Kosovom, valjda misli sa Republikom Kosovom. Onda nije iskren sa svojim biracima, jer Republika Kosovo i Republika Srbija, uci ce u EU sa posebnim odlukama EU tj odvojeno ali tamo bice zajedno kao svi ostali. Tadicu budi iskren i priznaj javno ono sto priznajes potajno. Kosovo je definitivno samostalna drzava pod nadzorom EU tj protrktorat EU do ulaska u EU. sto znaci nije Srbija.

barba

pre 16 godina

Dovoljno je da jedna clanica EU ultimativno zatrazi priznanje nezavisnosti Kosova kao uslov za ulazak u EU i da to bude linija koju ne mozemo preci. Kao sto sada samo zbog Holandije ne mozemo potisati SSP. Vec nekoliko drzava je najavilo da ce traziti priznanje Kosova od strane Srbije da bi podrzali njen ulazak u EU. Sve u svemu, Tadic je sebi nametnuo nemogucu misiju.

Ivana

pre 16 godina

Znamo mi da on nece biti premijer vise nikada, on je svoje odsvirao, a mnogi su igrali. Tema je ko ce doci i koga dovesti, ceo sistem je problematican, a dok se vi smislite kako i sta ode nama voz, samo konkretne odluke mogu da pokrenu Srbiju sada ili bar zaustave ovaj sprint prema devedesetim. Ne terajte inat jedni drugima vise ljudi Boziji, tu ste prvaci i mi to znamo, ajde sada pokazite nam nesto sto ne znamo, ali se svi duboko nadamo da postoji negde u vama!

DV

pre 16 godina

Nekoliko komentara(odgovora) za g. Tadica: 1. Posle visegodisnje "kohabitacije" u poslednjih par dana odbija saradnju sa onima koji vode Srbiju u izolaciju i sve tako dok traje predizborna kampanja! 2. Izjednacuje(tendenciozno) DSS,NS i LDP!!! 3. Gospodin predsednik misli samo izbornom rezulatu DS-a ne o "proevropskom bloku" i odgovarajucoj vladi sto vodi ka ubedljivom porazu od "narodnjackog bloka"! 4.Jeftino koketiranje sa nacionalistima tipa "ocuvanje Kosova" samo zaludjuje ljude i otezava im da se otarase nacionalistickog i sovinistickog balasta koji udaljava Srbiju od Evrope i sveta i vraca je u 1389! 5. Gospodine Tadicu, Vi ste PREDSEDNIK svih gradjana Srbije i nije ni MUDRO ni MORALNO da ucestvujete u predizbonoj kampanji! Ako se povucete iz kampanje uveren sam da ce te biti mnogo popularniji i omiljeniji nego do sada a i DS ce ostvariti bolji izborni rezultat!

The Blue

pre 16 godina

Kasno je sada za tu priču gospodine Predsedniče.
Ds kome sam svih ovih godina poklanjao poverenje se pretvorio u stranku koja gotovo da više nema nikakvih dodirnih tačaka sa Zoranom Đinđićem, na moje veliko razočarenje.

ae

pre 16 godina

eto ti ga sad, hop u EU sa integrisanim kosovom! pa u cemu onda nije vise postojalo jedinstvo u vladi. cak su i dss, veljini i tomini pricali da su za ulazak u eu al da eto imaju samo taj mali kosovski uslov.

Aleksandra

pre 16 godina

Vidi se iz Tadicevog komentara da racuna i na G17 i na LDP, samo sto ne bi bilo dobro da LDP nastupa zajedno sa DSom u predizbornoj koaliciji, jer ima isuvise nacionalista u Srbiji i ljudi koji se identifikuju sa pitanjem Kosova (pogotovo bivsi DSS glasaci), koji za LDP nikada ne bi glasali. Isto tako ima i puno razocaranih DS glasaca, koji ce lakse glasati samo za koaliciju oko LDPa.
Mislim da je DS u potpunosti svestan te cinjenice, jer inace ne bi govorili da ne sme ni jedan proevropski glas da bude izgubljen.
A ove packe na racun LDPa, mislim da su sve bledje i bledje i vise namenjene glasacima nego LDPu (koji je by the way takodje drasticno ublazio retoriku na racun DSa). Ne smeju vise jedini prirodni saveznici, a to su DS, G17 i LDP medjusobrno da se optuzuju! Nadam se da su to konacno naucili!
ZAJEDNO DO POBEDE!

Lela

pre 16 godina

Neodlucnost, nedoslednost, demagogija - sve ce to skupo kostati DS na predstojecim izborima. Tadic ni sam ne veruje u ono sto prica, pa ne moze da se ispetlja iz te svoje floskule "I Evropa i Kosovo". Ali ne samo sto ce to skupo kostati DS, jos je gore sto ce to skupo kostati celu Srbiju. Zorane, kad bi samo mogao da vidis sta ti rade naslednici! Ali, valjda nismo bolje zasluzili, takvi kakvi jesmo, pljuvali smo Djindjica dok je bio ziv, sad kukamo za njim. I treba da kukamo, jadna li nam majka.

Matija Gubec

pre 16 godina

Najpre godinama doprinosi skretanju ka ovom slepom koloseku u koji su nas doveli zajedno sa DSS i SRS, a onda se iznenada seti da Koštunica neće biti premijer. Kakve veze ima ko će biti premijer kada je narod doveden (ponovo) na rub ekonomske propasti, a ono malo građanske svesti i sekularnog stanja svesti koje je do 2003 postignuto, uspešno neutralisano zajedničkom akcijom i Tadića i Koštunice. da li možda misli da će svi oni mladi koje su Koštunica i Nikolić uspešno pretvarali u aveti devedestih, sada naglo da se promene samo stoga što će Tadić da odredi premijera iz svog poslušničkog tabora? Tužno je što se njega to u stvari i ne dotiče. Odavno je prestao da živi u realnom svetu. Kusturica i Bečković (i Dobrica i Akademici i...) su podjednako i Koštuničini i Tadićevi. Razlika je samo što se Tadić pred svake izbore "razbudi", ali sve manje i manje - što su mu glasači sve više i više Miloševićevsko - Koštuničine provenijencije. Kad tad će da u celosti da se prometne u njihovog klon-hibrida.

Suncica

pre 16 godina

Ljudi moji zašto ovi ljudi dobijaju plate i sve privilegije ove države? Neka navedu jedan dobar razglog za to? Muka mi je od svih njih zajedno! Ispašta narod do maja, pa opet od maja... i tako do novih izbora... Šta ćemo dobiti novim izborima? Minimalna promena u broju mesta njihovih fotelja u skupštini i to je sve... a to ko će biti premijer? Pa bilo bi lepo da ga promenimo jer nije mi televizija kriva što "mora da prikazuje" te mutne face iz dana u dan... Kada bi samo stali svi zajedno i rekli "Dragi narode Srbije, izgubili smo bitku". To je politika ove Srbije, već se priča o tome ko će biti premijer a ne kako da se poboljša život ovom narodu!

Iva

pre 16 godina

Cek, cek, da vidim da li sam dobro razumela. Kada Tadic kaze "Kostunica nece biti premijer u vladi DS-a" da li to znaci da on ne iskljucuje mogucnost ponovne koalicije sa DSS-om? Molim da me neko ispravi, jer ne mogu da verujem da moze i da se usudi da na to pomisli!

razocarana iz pazara

pre 16 godina

Tadicu, tadicu, zar su za tebe isti Voja, Velja i Ceda. Strasno. Znam jedno da vecina u Pazaru ce glasati za Cedu jar si nas razocarao, sa svim i svacim a narocito sa IZ. Nikada vise nas glas. DS ide brzinom kornjace prema EU, a Kostunica brzinom puza, zalosno

komsija opet.

pre 16 godina

Prema njegovim rečima, u tom poduhvatu ne mogu učestvovati stranke koje u drugom krugu predsedničkih izbora nisu dale podršku opciji očuvanju Kosova. Tadic je u pravu kao politicar. Ne mozes da dobijes ako ne lazes. On indirektno kaze Liberalima da pobeda je vise vazna nego istina. Cim Srpski Narod jos uvek je sklon lepim snovima, onda zasto da i ne pricamo o Kosovu pod Srbijom, sugerise on. To je bolno za nas Albance, ali hej, to je kljuc za pobedu u predstojecim izborima. Te, napred, samo napred za pobedu dok narod ne razmislja drugacije. Svi glavni akteri Srbije su za cuvanje "lazi", ali istina spava u detajima....

Gorki

pre 16 godina

Evropska Unija ne prima države - buduće članice u svoju Uniju sve dok imaju neke teritorijalne sporove sa zemljama iz okruženja. Jedan od osnovnih uslova za učanjenje je upravo rešavanje tih sporova. Iz ovog proizilazi, gledano očima nekih članova Umije, da Srbija MORA da reši svoj "teritorijalni spor" sa Kosovom kako bi posltala njen član a što praktično znači priznanje Kosova. Pitanje za Demokratsku stranku Borisa Tadića je: "Da li će Srbija priznati Kosovo kao nezavisnu državu da bi ušla u Evropsku Uniju?" Ako je odgovor "DA" onda vas nema u vladi a ako je odgovor "NE" onda vas opet nema u vladi.

Georg

pre 16 godina

Jeste, ovi na vlasti nisu ni blizu onakvima kakvima smo se nadali, jeste, sporije je islo nego sto je moglo, jeste, opet su nas stavili u poziciju da za njih glasamo iz vise nego opravdanog straha od Radikala. Ali takodje je tacno da su Radikali ti koji su sa Slobom zajedno razlupali ovu zemlju, tacno je da su oni izgubili Kosovo, tacno je da su nas ekonomski toliko unazadili da ce vam svaki ozbiljan ekonomista reci da je nemoguce zemlju vratiti na normalni ekonomski nivo za krace vreme od onog koje je njima trebalo da nas unesrece. A na razbijanju ove zemlje radili su predugo. Zato, i ako je Tadic mlakonja, Ceda politikant, treba glasati za goli opstanak i perspektivu. Dza ili bu, PAMET U GLAVU!!!

Ritter

pre 16 godina

Samo vi mudrujte, investitori su cekali proslu godinu da napravite vladu, pa ce da cekaju jos i ovu godinu, najmanje do leta, ali vama se nigde ne zuri...

Rade

pre 16 godina

Ovo je treći put da Tadić priča lepe priče. Ko hoće da mu veruje nek veruje. Nije se desilo da se obistinilo njegovo obećanje. A što se tiče Koštunice, kladim se da će opet biti premijer jer radikali nemaju drugog a koštunica je lukav. To smo već videli.

Sokrates

pre 16 godina

TREBA PRVO SKOCITI PA RECI "HOP" Toliko o Tadicu i Kostunici , Ja za sebe znam da cu birati stranku koja mi otvoreno kaze "Kosovo je izgubljeno", jer sam u tom slucaju SIGURAN da NE LAZU !!!

lose nam se pise...

pre 16 godina

G. Tadicu!

Ko god da Vas je posavetovao da se udaljite od LDP-a - sad pred ove vazne izbore - veoma Vas je lose posavetovao.


Da li je to jos uvek DS?

Gradjanin

pre 16 godina

Tadicu, Tadicu... Ako budes napravio opet koaliciju sa DSS-om, bice Kostunica premijer i jos ces da mu das sve sta hoce. Ukoliko se odlucis opet na takav korak, Srbija moze da se pozdravi sa ubrzanim razvojem i sa evrointegracijama.

Bucko razmisljam

pre 16 godina

Gosp. Tadicu Da vas podsetim ! da je gosp. Kostunica hteo vi bi ste jos uvek imali premijera Kostunicu i bili biste zadovoljni da Srbija ima KAKVU TAKVU Vladu. I Vi nama solite pamet da Kostunica nece biti Premijer u novoj Vladi a sdruge strane nam objasnjavate SVI koji promene misljenje dobro su DOSLI ! sto uprosteno znaci : Trazite od Kostunice da bi ponovo bio u Vladi da samo negde Izjavi kako se eto malo promenio i HOP eto ga ponovo sa Vama. Nista Vi ne GARANTUJETE Nazalost ! Za Meni je jaka LDP jedina Garancija da Kostunica odlazi u PENZIJU ako pobede demokratske snage u Srbiji sto im od SVEG SRCA ZELIM !

vladimir obradovic

pre 16 godina

Da li je moguce da ovaj covek kao "predvodnik"demokratskih snaga na predstojecim,da kazem,presudnim izborima,i dalje ostavlja prostor za V.Kostunicu.
Znaci,po Tadicu,Kostunica sada nece biti premijer,nego ce imati vecinu kljucnih ministarstava.Porazavajuce.
Nije mi samo jasno kako niko iz clanstva DS-a ne digne glas protiv takve anti-evropske politike demokratske stranke.A,sto se biraca DS-a tice,mislim da ce na ovim izborima oni kazniti ovakvu politiku Borisa Tadica.
Iskreno mi je zao DS-a i posledica koje ce trpeti zbog ovakve politike Borisa Tadica.Nema tu vise nikakve nade i prostora da se on promeni,sto ce izazvati,naravno,i velike posledice za Srbiju.

Boki

pre 16 godina

Tadić je na vrlo lep način rekao zašto neće u predizbornu koaliciju sa LDP-om, ali pravi razlog je druge prirode. Koalicija sa LDP-om bi mu sigurno oduzela više glasova nego što bi donela (ja prvi ne bih glasao za takvu koaliciju). Ovi izbori se u svakom slučaju karakterišu prvom realnom mogućnošću ulaska LDP-a u vladu (ako svi zajedno nakupe 50+1), vrlo verovatnim povratkom Vuka Draškovića (koji će uspeti sigurno da Velju preotme deo glasača, to uostalom i jesu bivši SPO birači) i vrlo mogućim ispaljivanjem Koštunice od strane Velje, kad ovaj provali da ga VK vuče na dno. Očekuje nas vrlo neizvesna utakmica i jedina dobitna kombinacija jeste ona sa 3 demokratske kolone. U prvoj bi bio DS+Rasim ,
drugoj G17+ i SPO (ako se dogovore to bi bilo idealno)
i trećoj LDP+LSV.
Takođe će glasovi manjina sigurno biti tas na vagi. Ono što je najvažnije, je da ni jedna od ove 3 kolone ne ostane ispod cenzusa, jer je u tom slučaju sve gotovo i imamo SRS+DSS naredne 4 godine na vlasti

MAJ-a

pre 16 godina

Pitanje svih pitanja beše KOSOVO. Sad kad ga više nema (a nema ga) sad su IZBORI... Premijer... "To su sve same gluposti, kakva zavera?"

Vojislav

pre 16 godina

Na prestojecim izborima DS i SRS nece osvojiti dovoljno glasova da samostalno formiraju Vladu. I jedni i drugi molice KOSTUNICU da im se pridruzi. Mozda Kostunica neci biti premijer ali ce zato "narodnjaci" sa 10% glasova imati vecinu ministara u Vladi.

podeli i vladaj

pre 16 godina

Po izjavama Vucica, SRS se posle nekoliko posnih godina zazelela vladavine. Pokazao je popustljivost, kad se tako pocne, tako se lakse i nastavlja. Pitanje je: na sta je jos spreman SRS, ako ni sira koalicija SRS-NS-DSS-SPS ne bude dovoljna ? Toma je 2007. godine izjavio, da je SRS spremna na koaliciju jedino sa manjinskim strankama. Ako ponude SRS-NS-DSS Vojvodini sve sto su obecali Kosovskim albancima (to su voljni da ponude za AP), koje bi druge partije iz Vojvodine bile spremne da se prikljuce takvoj vladi?

nikola

pre 16 godina

Ahaaaaaaa, naravno da "nece"! ma daaajj...na osnovu skorasnjeg iskustva moze da se izvuce jedan drugi zakljucak...ali dobro, ja za DS necu ni glasati, ako sto nisam ni prosle godine, tako da se necu osecati izneverenim, a drugi neka razmisle o tome...ako im je dobro, onda nista!

Goran

pre 16 godina

Parafrazirao bih Lakija (Maratonci trče poslednji krug): Andrija, ako si glup, nisi gluv. Boris je rekao da Koštunica neće biti premijer u vladi DS-a.

Vladimir

pre 16 godina

Mislim da je jasno da DSS-u treba onemoguciti ulazak u vladu a to nece biti moguce glasanjem za DS. S obzirom da ce G17 izaci na izbore sa DS-om u koaliciji i njih mozemo eliminisati jer ce se DS opet potruditi da u ime G17 pregovara sa DSS-om o novoj vladi. Znaci jedini nacin je glasanje za koaliciju oko LDP-a. Na ovaj nacin Kostunica sigurno nece ni krociti u zgradu Vlade.

tomkarlo

pre 16 godina

Da li smo mi u Srbiji osuđeni na brzo zaboravljanje. Ni godinu dana nam nije trebalo da zaboravimo koliko je teško sastaviti vladu kada nemaš dovoljnu podršku u parlamentu. Zar se ne sećamo koliko nam je bila strana mogućnost da dopustimo da se SRS i DSS dogovore oko vlade. Da, verovatno je tada bilo "najbolje" da pustimo da se VK i TN dogovore i obrazuju vladu. Šta bi se tada desilo, ne smem ni da pomislim. A što se tiče sadašnje situacije ona će zavisiti od toga koliko mi simpatizeri DS, G17+, LDP, LSV, SPO, manjinskih stranaka budemo strpljivi i odradimo posao kako treba, a to znači većinski (najmanje 140 poslanika) i bilo bi mnogo lepo da se DSS malo odmori kao i SPO.

zorica

pre 16 godina

Pa kako stvari stoje Koštunica u budućoj vladi biti premijer neće,nadam se jer Toma mu je otvoreno rekao da isti treba da bude iz stranke koja ima većinu glasača,a molim se Bogu da to ne budu SRS,jer onda vise nećemo braniti Kosovo već Beograd.
Predsednik ne bi trebao da bude isključiv po pitanju LDP, jer svi oni i mi moramo stati na jednu stranu ako mislimo da biološki opstanemo.
Mada primećujem pojavu male doze pomirljivosti kod BT prema LDP i to je dobro za evrointegracije,lično imam jako loše mižljenje o svima njima ali mislim jedino u Evropi mi možemo daopstanemo.Razumem i njegovu izjavu da đemo da branimo Kosovo i tralala,jer ne može on otvoreno ređi Kosovo je njihovo.Jasno mi svim diplomatskim sredstvima treba da ga branimo ako smo ozbiljna država, a sa druge strane EU i
USA nam čine uslugu da se rešimo istog jer vekovima se ne snalazimo sa Albancima i ne možemo da izadjemo na kraj,a učeni smo a su oni i sda malte ne na plaemenskom nivou organizacije,i pošto samine možemo da rešimo taj problem eto oni nam ga rešavaju.Mnogi đe pogrešno protumačiti ove reči,ali ja jesam Srpkinja i mislim i da sam nacionalista ali sam mislim realna.Mi smo dozvolili činjenjem i nečinjenjem sve što se saKosovom dogodilo.Stvarni i najveći problem Srbije je bela kuga i zato hajde da se prebrojimo da glasamo a evropske integracije pa da radimo i pravimo decu da nam opet tamo neki Alčbanci, Amerikanci itd. ne bi bili krivi.Zato nam je svki glas za Evropsku Srbiju bitan,zato G 17,LDP,SPO,stranke manjina ne tražite previše a vi iz DS im ne nudite premalo ako zaista mislite dobro ljudima koji žive u Srbiji,a onda da Mlađa napravi program stimulacije rađanja ne samo najugroženijih
već i srednjeg sloja,koji je aktuelom politikom podsticaja rađanja diskriminisan,jer samo najugroženiji imaju pravo na dečji dodatak,što je za većinu srednjeg sloja mizerno i nerealna cena koštanja podizanja deteta,a nama trebaju deca da za 10 do 15 godina ne uvozimo radnu snagu iz Albanije i Kosova ako nbas do tada i oni ne preteknu u ekonomskom razvoju.Samo sve stranke takozvane evropske orijentacije zajedno možemo na izborima nadglasati neodgovorno i u neku ruku nerealnim stvarima zavedeno biračko telo(a nekada sam glasala za Koštunjavog ~ nikad više).A sada u ovoj predizbornoj trci naši razni tajkuni uvećavaju svoj "inače mali kapital" pošto je berza pala 50%,a sad ćemo da prodajemo i akcije iz privatizacionog registra a fala Bogu naši tajkuni nemaju para,pitam se da lki sve ovo nije njihov dogovor sa našim strankama raznim?I ajde kad se prebrojimo da radimo i da se inspekcije aktiviraju radne,komunalne i druge da se zaštiti naš radnik,tj. da se poštuje zakon i da političari ne pričaju o nezaposlenosti,korupciji i tim stvarima i navode neke smešne cifre jer ja verujem da su oni upućeni u stvarno stanje stvari neprijavljenosti radnika,prijave na minimalac,prekovremenog rada,otpuštanja trudnica i drugo.Glasajmo za Srbiju u Evropi,da i to uradimo pa da radimo i rađamo decu,a Vi Borise i Mlađo i Čedo i Vuče i Nenade procenite kako treba da idete na izbore a da ne gubite glasove za Evropu.