Četvrtak, 13.03.2008.

13:25

SRS: Koštunica neće biti premijer

Nudimo DSS-u da posle izbora zajedno napravimo vladu, ali Koštunica ne može da očekuje mesto premijera, kaže Tomislav Nikolić.

Izvor: B92

SRS: Koštunica neæe biti premijer IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Strucnjak

pre 16 godina

E pa dragi moji mladi i pametni sunarodnici, ucite engleski iz sve snage ovih dana. Ako ste kojim slucajem Diplomirani Inzenjeri Gradjevine, ovde u zapadnoj Kanadi ima gomila posla za vas. Umesto da gledate te lopine i demagoge kako vam konstantno upropastavaju sadasnjost i buducnost, uradite nesto korisno za sebe i prosetajte se do kanadske ambasade. Upravo sam se vratio iz Australije, i tamo je dosta slicna situacija... Ja sam isto uradio 1994, kada nisam prihvatio cinjenicu da mi Mirko Marjanovic bude Predsednik Vlade. I nikada se nisam pokajao... Sama pomisao da mi grobar bude Predsednik Vlade, a Vucic Ministar Unutrasnjih Poslova bi bila dovoljna da pokupim prnje i udaljim se iz Srbije u nepoznatom pravcu jednom zauvek...

matori

pre 16 godina

... postavljam nekoliko praktičnih pitanja, jer se može očekivati da od odgovora zavisi koji će tabor biti uspešniji, onaj za EU ili onaj za Mrak. Koliko sam danas čuo, već počinju i ozbiljne dileme na tu temu!
1. Ako se uporno istraje na tezi "Kosovo je Srbija", tada u biračke spiskove treba uneti i sve građane sa Kosova i Metohije (prema popisu iz 1991.godine, bilo ih je oko 2 miliona), a ne samo srbe koji tamo žive.
2. Ako je Kosovo nezavisna država (a de facto - jeste, i to ne zavisi od toga da li se mi sa time slažemo ili ne!), da bi tamo mogli da se održe izbori, Srbija bi trebala da ima makar svoje konzularno predstavništvo i/ili dozvolu tamošnjih vlasti (na primer: UNMIK-a, saglasno rezoluciji 1244, koja se kod nas toliko često poteže).
3. Može li neko da objasni (i to ne sa pozicija demagogije i jevtinih političkih fraza), koji je status Srba koji su zatečeni na Kosovu:
-a) da li oni stranci (sa državljanstvom Srbije), i kao takvi imaju samo privremeno pravo boravka - kao u bilo kojoj drugoj stranoj državi,
-b) da li su možda turisti iz Srbije, koji se u trenutki izbora nalaze u inostranstvu,
-c) da li su državljani nove države (Republika Kosovo), te nemaju pravo glasa u Srbiji (i ja sam morao da dokazujem svoje državljanstvo u Srbiji, mada se od rođenja nisam ni pomerio van nje, pa mi je to pravo dopalo "po mestu rođenja").
Bilo bi korisno da neko malo i o ovim stvarima porazmisli, a ne samo o tome ko će koju fotelju da žulja narednih par godina.

tutumrak

pre 16 godina

Moram da cistiram Dj, Balasevica: Neko to od gore vidi sve,igra se, postavi na svoje mesto svako dobro, ZLO jos pre...
Radikalno legalno nas ocekuje ako se ne uzmemo u pamet!

GLASAČ

pre 16 godina

Mislim da se u ovakcvoj situaciji tj. mogućnost da zemljom vlada stranka-čovek koji se bori da prođe cenzus jedino rešenje da se uvede dvo partijski sistem (kao u SAD,Engleskoj,) ili da se poveća cenzus. Pa neka vlada onaj ko ima stvarnu podršku.

Rade

pre 16 godina

Kladim se , da ako radikali dobiju izbore Koštunica postaje premijer. Pa koga će radikali da postave? Oni se plaše vlasti. Postaviće sve Koštuničine ministre koji su i sada a oni-radikali će iz pozadine upravljati. Kladim se.

GORAN

pre 16 godina

Kada bi onih 2.300.000 glasača izašlo na izbore i ponovilo izbor 0d 3.2.2008. godine , mislim da bi ove kalkulacije Koštunice i njegovih analitičara , savetnika tj. da se vlada Srbijom sa manje od 5% podrške bi pale u vodu ,
a Srbija bi dobila šansu da dovrši posao počet 5.Oktobra.2000 godine,a zakočen 12.Marta.2003 godine.
Najmanje što možemo da učinimo da 11.Maja.2008 izađemo na izbore i da sprečimo crnu-crnju-najcrnju koaliciju da nam definitivno živote učine ........ !!!
Mogu da mislim čime bi se to uglavnom bavila ta vlada , ona bi verovatno ceo svoj mandat trošila u polemisanju sa svetom o međunarodnom pravu,situaciji na Kubi,poklanjala bi javna preduzećima rusima u zamenu za njihovu "ljubav",za svaki problem bi se krivili ili SAD ili EU.

sasa

pre 16 godina

Konacno jedan od dva velika problema Srbije ce biti resen. Ako pobede DS i proevropski blok onda to znaci - da bi oni pobedili Evropa prije izbora u Srbiji mora da potpise sporazum o pridruzivanju ako to ne ucini nista od vlade sa DS na celu. Ako pobijede radikali eto istjerivanja na cistac svih malverzacija i kradja i mnogi ministri ako ne pobjegnu preko granice ce sigurno zavrsiti u zatvoru.

V. Trifunovic

pre 16 godina

Radikali guraju Kostunicu u narucje DS-a. Ustvari, oni i ne zele vlast, jer ne znaju kako da postupe prema Kosovu (osim u pukoj retorici) ili EU. Njima trenutno najbolje pasuje trenutna opoziciona situacija.

Boban

pre 16 godina

Pitanje za legalistu i grobara:

1 - Kosovo je Srbija
2 - prema tome, svi gradjani tamo su nasi gradjani
3 - da li albanci imaju pravo glasa?

Mozda bi cak kosovare moglo nagovoriti da pristanu da se izjasne kao nasi gradjani i da glasaju na sledecim izborima, koliko da ne dovedemo ova dva "zombija" na vlast.

VanMorrison

pre 16 godina

Ja sam odavno shvatio da radikali u stvari ne žele vlast već udobnu poziciju u opoziciji. Tačnije, ono što oni žele je što više vlasti na lokalu jer tu se vrte pare svakodnevno a mogu uvek da se vade na izvršnu vlast. Prosto ko pasulj, u tom pravcu i idu ove izjave o Koštunici kao i to da im je nosilac liste Šešelj što je potpuno suludo.

Vule

pre 16 godina

Kavav novi poraz ili kakva nova ponizenja bi mogla Kostunicu da dovedu do zakljucka da je SUVISAN ama bas u svakoj kombinaciji, pa cak i na dnu golog dna? Sta li sada sprema pred kraj svoje predstave?

domaci izdajnik

pre 16 godina

Halo Nikolicu, prikoci malo, pitaj svoje clanstvo da li hoce Kostunicu ? Da li imas uopste nameru da cujes glas clanstva, ili mislis da su toliki majmuni da ne moras ni da ih pitas sa kim ces u koaliciju?

Disappointed A.

pre 16 godina

Kada smo prvi put dobili sansu da se priblizimo Evropi (pad komunizma, pocetak devedesetih), imali smo "pametnija" posla - da ratujemo sa onima sa kojima smo do juce ziveli...kada smo drugi put dobili sansu, ubijaju jedinog coveka koji je mogao da nam omoguci taj put ka Evropi...sad kada treci put imamo sansu, Nikolic i Kostunica (verovatno sledeci vladajuci duet) ce dati sve od sebe da se granice prema Evropi zapecate i da padnemo u Putinov zagrljaj.
A negde 2018. (cenim da bi se tada srpski narod ponovo mogao opametiti), svrgnucemo tu desetogodisnju vlast radikala i narodnjaka...i onda cekati jos nekih pet godina da dobijemo novu, cetvrtu sansu, kada bi mogli da pocnu pregovori koji su zaustavljeni zbog Nikolica i Kostunice te davne 2008.

Dakle, braco Srbi, vidimo se negde u 2023....da nastavimo te pregovore o pridruzivanju i stabilizaciji.

Georg

pre 16 godina

Tačno Koštunjavi više neće biti premijer. Premijer će biti Šešelj, potpredsednik Koštunjavi, ministar inozemnih dela Vučić, ministar vojske Mladić, načelnik generalštaba Delić, guverner NB Lidija Vikičević itd.

Miloš

pre 16 godina

Vrlo, vrlo lukavo! Toma Nikolić već počinje da radi u korist svoje štete, kako se ne bi desilo da radikali moraju da fomiraju vladu, nego da sve ostane kao što je bilo. Njima je bolje da ostanu u večitoj opoziciji i oni samo glume da se bore za vlast. Zato on, kao, ističe snagu radikala, ali istovremeno gura Koštunicu u zagrljaj DS izjavom da sa radikalima ne može da bude i neće biti premijer. Premijersko mesto koje mu Toma ne da, Boris će vrlo rado i spremno dati Koštunjavom kao i do sada i eto nama ponovo koalicije „proevropskih“ snaga i iste dosadašnje priče ispočetka, a pošteni radikali opet žrtve, itd.,itd., itd....

maka

pre 16 godina

Ovog Nikolica kad covek vidi na TV on kao neka zalosna vrba! Idi bre covece sa Kostunjavim pa se izolujte negde sami, pustite ovaj narod da zivi normalno.

Mane

pre 16 godina

Naravno da nisam za radikale i Kostunjavog ali mi je drago kad Toma keze da Kostunjavi zaboravi na premijersko mesto...Bravo Tomo,treba Kostunjavog malo spustiti pa nije mu Srbija dedovina pa ima tapiju na premijersko mesto..Ali na kraju mislim da ce ovoga puta Djelic ipak stici do premijerske fotelje sto bi za nas obicne smrtnike bio jedini spas.

Kapitalni investitor

pre 16 godina

Nudimo DSS-u da posle izbora zajedno napravimo vladu, ali Koštunica ne može da očekuje mesto premijera, kaže Tomislav Nikolić.
E tako se razgovara sa DSS-om :)

Milica Bg

pre 16 godina

Kome su radikali prihvatljivi taj bi odmah sebi mogao da pljucne u lice. A ako je toboze ucestvovao u 5. oktobru, onda dva puta...

djuro

pre 16 godina

Vidim da je T. Nikolic neupucen u to kako radi "koalicija" s V. Kostunicom. Prvo ce mu biti predoceno pet principa, od kojih ce najvazniji biti da ako imas veci u skupstini (ili sefa u Hagu, ili gradonacelnika u Beogradu/N.Sadu/gde god radikali osvoje vlast, ili vec cega se sete), ne mozes imati premijera, to jest, *nije fer da preuzmes odgovornost za funkciju premijera*. Onda ce obecati da ako ga pustis da bude premijer, on ce te podrzati u predsednickim izborima. Onda ce zahtevati da V. Ilic bude ministar za nesto vrlo unosno. Na kraju, i najvaznije, tri meseca ce se natezati i diskretno pretiti da ce da ode da napravi vladu sa DS-om ako ne bude premijer.
Ako si naivan kao Tadic, popustices mu. Ako nisi, imacemo jos jedan ili dva kruga izbora u kojima ce DSS potpuno propasti (eto prilike da radikali urade nesto korisno za Srbiju) a izbori postati ono sto su odavno trebali da budu: odluka za otvaranje prema zapadu ili dalju samoizolaciju: DS protiv SRS bez smutljivaca izmedju.

Radmila Mirkovic

pre 16 godina

Ne dao dragi Bog da vi pravite Vladu, ali ako do tog zla dodje,garanantujem vam da ce vam bas Kostunica biti premijer.
On nikad nije imao dovoljno glasova za pristojan razgovor, ali ga to nije ometalo da ucenama dobije mesto premijera.
Uzmimo na primer tako zalosnu sliku izbornih rezultata da proevropski blok nema dovoljnu vecinu, a da je naravno nemaju ni SRS, onda bi na scenu izasao DOKTOR i ne bi se zastideo da zatrazi mesto premijera.
Taj covek je zaista doktor za dugotrajno vladanje, kakav Makijaveli!

laura

pre 16 godina

"I narodnjačka kolacija šalje signale da su radikali prihvatljivi u postizbornim koalicijama, uz obrazloženje da se mora poštovati izborna volja naroda" - bilo bi lepo da su to isto mislili i o izbornoj volji na predhodnim parlamentarnim izborima u odnosu na DS.

vladimirrr

pre 16 godina

najverovatnije kostunica ni u nocnim morama nije mogao da zamisli da ce radikali biti sa njim ali mu nece dati premijersko mesto. mozda ministar VERE ili MITOVA I LEGENDI, a mozda i zamenik tome ili vucica?? tu je i velja koji ce ga ladno ostaviti i nagoditi se sa radikalima!

slobodan

pre 16 godina

Ostaje samo da se nadamo da u Srbiji ipak ima ljudi koji ne podležu radikalsko-dss-sps demagogiji i koji nemaju suicidnih nagona, mislim neka se upropašćavaju sami, zašto i nas uvlače u to.

ptica stroka

pre 16 godina

Ja mislim da se Seki strasno sada nervira jer sedi u Hagu a ne moze sam da bude prisutan za ovaj zavrsni cin ludila u Srbiji. Nema smisla da prodje bez njega. Ili mozda ludilo tek pocinje?

Raven

pre 16 godina

Ja se samo pitam KAKO NEKO MOZE UOPSTE DA POVERUJE U OVAKVE IZJAVE! Ja se stvarno pitam sta je to sto obicnog coveka natera da poveruje? Nemam pojma da li je to intelekt ili televizija ali se nadam zarad ove dece koja dolaze sada na svet da nece ova politika mraka koja je nasu mladost pojela da pojede i mladost ove nove generacije...

Ivan

pre 16 godina

Mislim da ce najveca neizvesnost ovih izbora biti da li ce SRS preci ili ne tih 50% i sama formirati vladu. Moramo biti realni i priznati da se sa svakim novim izborima oni sve vise priblizavaju toj cifri dok su svi ostali daleko od toga.

mikica 75

pre 16 godina

"Slično nas je savetovao i predsednik stranke Vojislav Šešelj, kome je interes Srbije ispred stranačkih" Je li to onaj isti Šešelj što je u svom političkom testamentu zavetovao radikale da nikada ne ulaze u koaliciju sa DSS-om. Ni ne čudi da je promenio ploču kada mu je Vojislav Koštunica iz zahvalnosti što je radikal Škrbić iz Apatina dao kvorum za usvajanje Zakona o radu 2005 godine, platio odbranu iz budžetskih sredstava. Stari su to drugari.

Sasha

pre 16 godina

"Ako nas je Koštunica u decembru upozoravao da nije vreme za predsedničke izbore, a kosovska nezavisnost još nije bila proglašena, kako nam sada predlaže parlamentarne, kada je kosmetska nezavisnost proglašena i treba se boriti protiv nje", upitao je Nikolić.
Toliko o Kostunicinoj principijelnoj politici. Cak i Toma to priznaje iako mu ide na vodenicu.

Pavle

pre 16 godina

DSS i radikali u vlasti a Srbija moze da se pozdravi sa napretkom i pripremi za dugu i tesku izolaciju i utapanje u mitove koji ce je unazaditi jos koju deceniju.

Duša

pre 16 godina

Za radikale je Kosovo alibi za saradnju sa DSS-om. Vlast u Srbiji je čudo. Sa druge strane još dve stranke (DSS i NS) najavljuju takođe saradnju zbog Kosova sa crnim đavolom. Znači sve u svemu "REALNO I LEGALNO".

draganm

pre 16 godina

koliko ovaj covek ima poremecen odnos sa stvarnoscu mozete videti iz njegove sledece izjave:
" To je bacanje prašine u oči biračima. Oni na taj način žele da skrenu pažnju s mnogo važnijih problema, a to je da smo za sedam godina njihove vlasti postali mnogo siromašnija zemlja nego pre 2000. godine, rekao je Nikolić. " ili se on to opet samo malo salio? setimo se redova za hleb, mleko ulje ... plata od po par maraka, kasnjenje penzija, restrikcije struja, hladnih radijatora preko zime, benzina u kanistrima pored puta ...

Zabrinut

pre 16 godina

Izgleda da Nikolić pokušava da preuzme vlast u stranci od Šešelja. Kakva DSS i EU kada je Šešelj lepo rekao da nema ulaska u EU i saradnje sa DSS i to ni pod razno. Zato je i Maja Gojković napustila SRS jer se skreće sa Šešeljevog puta.

Mica

pre 16 godina

Tomislav Nikolic "brine" o nacionalnom interesu Srba skoro dve decenije. A teritorija na kojoj zive Srbi je sve manja i manja, Radikalska vlast ce biti poslednja vlast u Srbiji. Posle radikala dolazi EULEKS.

Mica

pre 16 godina

Tomislav Nikolic "brine" o nacionalnom interesu Srba skoro dve decenije. A teritorija na kojoj zive Srbi je sve manja i manja, Radikalska vlast ce biti poslednja vlast u Srbiji. Posle radikala dolazi EULEKS.

draganm

pre 16 godina

koliko ovaj covek ima poremecen odnos sa stvarnoscu mozete videti iz njegove sledece izjave:
" To je bacanje prašine u oči biračima. Oni na taj način žele da skrenu pažnju s mnogo važnijih problema, a to je da smo za sedam godina njihove vlasti postali mnogo siromašnija zemlja nego pre 2000. godine, rekao je Nikolić. " ili se on to opet samo malo salio? setimo se redova za hleb, mleko ulje ... plata od po par maraka, kasnjenje penzija, restrikcije struja, hladnih radijatora preko zime, benzina u kanistrima pored puta ...

ptica stroka

pre 16 godina

Ja mislim da se Seki strasno sada nervira jer sedi u Hagu a ne moze sam da bude prisutan za ovaj zavrsni cin ludila u Srbiji. Nema smisla da prodje bez njega. Ili mozda ludilo tek pocinje?

maka

pre 16 godina

Ovog Nikolica kad covek vidi na TV on kao neka zalosna vrba! Idi bre covece sa Kostunjavim pa se izolujte negde sami, pustite ovaj narod da zivi normalno.

Zabrinut

pre 16 godina

Izgleda da Nikolić pokušava da preuzme vlast u stranci od Šešelja. Kakva DSS i EU kada je Šešelj lepo rekao da nema ulaska u EU i saradnje sa DSS i to ni pod razno. Zato je i Maja Gojković napustila SRS jer se skreće sa Šešeljevog puta.

Ivan

pre 16 godina

Mislim da ce najveca neizvesnost ovih izbora biti da li ce SRS preci ili ne tih 50% i sama formirati vladu. Moramo biti realni i priznati da se sa svakim novim izborima oni sve vise priblizavaju toj cifri dok su svi ostali daleko od toga.

Duša

pre 16 godina

Za radikale je Kosovo alibi za saradnju sa DSS-om. Vlast u Srbiji je čudo. Sa druge strane još dve stranke (DSS i NS) najavljuju takođe saradnju zbog Kosova sa crnim đavolom. Znači sve u svemu "REALNO I LEGALNO".

slobodan

pre 16 godina

Ostaje samo da se nadamo da u Srbiji ipak ima ljudi koji ne podležu radikalsko-dss-sps demagogiji i koji nemaju suicidnih nagona, mislim neka se upropašćavaju sami, zašto i nas uvlače u to.

Raven

pre 16 godina

Ja se samo pitam KAKO NEKO MOZE UOPSTE DA POVERUJE U OVAKVE IZJAVE! Ja se stvarno pitam sta je to sto obicnog coveka natera da poveruje? Nemam pojma da li je to intelekt ili televizija ali se nadam zarad ove dece koja dolaze sada na svet da nece ova politika mraka koja je nasu mladost pojela da pojede i mladost ove nove generacije...

mikica 75

pre 16 godina

"Slično nas je savetovao i predsednik stranke Vojislav Šešelj, kome je interes Srbije ispred stranačkih" Je li to onaj isti Šešelj što je u svom političkom testamentu zavetovao radikale da nikada ne ulaze u koaliciju sa DSS-om. Ni ne čudi da je promenio ploču kada mu je Vojislav Koštunica iz zahvalnosti što je radikal Škrbić iz Apatina dao kvorum za usvajanje Zakona o radu 2005 godine, platio odbranu iz budžetskih sredstava. Stari su to drugari.

Pavle

pre 16 godina

DSS i radikali u vlasti a Srbija moze da se pozdravi sa napretkom i pripremi za dugu i tesku izolaciju i utapanje u mitove koji ce je unazaditi jos koju deceniju.

vladimirrr

pre 16 godina

najverovatnije kostunica ni u nocnim morama nije mogao da zamisli da ce radikali biti sa njim ali mu nece dati premijersko mesto. mozda ministar VERE ili MITOVA I LEGENDI, a mozda i zamenik tome ili vucica?? tu je i velja koji ce ga ladno ostaviti i nagoditi se sa radikalima!

Kapitalni investitor

pre 16 godina

Nudimo DSS-u da posle izbora zajedno napravimo vladu, ali Koštunica ne može da očekuje mesto premijera, kaže Tomislav Nikolić.
E tako se razgovara sa DSS-om :)

djuro

pre 16 godina

Vidim da je T. Nikolic neupucen u to kako radi "koalicija" s V. Kostunicom. Prvo ce mu biti predoceno pet principa, od kojih ce najvazniji biti da ako imas veci u skupstini (ili sefa u Hagu, ili gradonacelnika u Beogradu/N.Sadu/gde god radikali osvoje vlast, ili vec cega se sete), ne mozes imati premijera, to jest, *nije fer da preuzmes odgovornost za funkciju premijera*. Onda ce obecati da ako ga pustis da bude premijer, on ce te podrzati u predsednickim izborima. Onda ce zahtevati da V. Ilic bude ministar za nesto vrlo unosno. Na kraju, i najvaznije, tri meseca ce se natezati i diskretno pretiti da ce da ode da napravi vladu sa DS-om ako ne bude premijer.
Ako si naivan kao Tadic, popustices mu. Ako nisi, imacemo jos jedan ili dva kruga izbora u kojima ce DSS potpuno propasti (eto prilike da radikali urade nesto korisno za Srbiju) a izbori postati ono sto su odavno trebali da budu: odluka za otvaranje prema zapadu ili dalju samoizolaciju: DS protiv SRS bez smutljivaca izmedju.

Sasha

pre 16 godina

"Ako nas je Koštunica u decembru upozoravao da nije vreme za predsedničke izbore, a kosovska nezavisnost još nije bila proglašena, kako nam sada predlaže parlamentarne, kada je kosmetska nezavisnost proglašena i treba se boriti protiv nje", upitao je Nikolić.
Toliko o Kostunicinoj principijelnoj politici. Cak i Toma to priznaje iako mu ide na vodenicu.

Milica Bg

pre 16 godina

Kome su radikali prihvatljivi taj bi odmah sebi mogao da pljucne u lice. A ako je toboze ucestvovao u 5. oktobru, onda dva puta...

Radmila Mirkovic

pre 16 godina

Ne dao dragi Bog da vi pravite Vladu, ali ako do tog zla dodje,garanantujem vam da ce vam bas Kostunica biti premijer.
On nikad nije imao dovoljno glasova za pristojan razgovor, ali ga to nije ometalo da ucenama dobije mesto premijera.
Uzmimo na primer tako zalosnu sliku izbornih rezultata da proevropski blok nema dovoljnu vecinu, a da je naravno nemaju ni SRS, onda bi na scenu izasao DOKTOR i ne bi se zastideo da zatrazi mesto premijera.
Taj covek je zaista doktor za dugotrajno vladanje, kakav Makijaveli!

Miloš

pre 16 godina

Vrlo, vrlo lukavo! Toma Nikolić već počinje da radi u korist svoje štete, kako se ne bi desilo da radikali moraju da fomiraju vladu, nego da sve ostane kao što je bilo. Njima je bolje da ostanu u večitoj opoziciji i oni samo glume da se bore za vlast. Zato on, kao, ističe snagu radikala, ali istovremeno gura Koštunicu u zagrljaj DS izjavom da sa radikalima ne može da bude i neće biti premijer. Premijersko mesto koje mu Toma ne da, Boris će vrlo rado i spremno dati Koštunjavom kao i do sada i eto nama ponovo koalicije „proevropskih“ snaga i iste dosadašnje priče ispočetka, a pošteni radikali opet žrtve, itd.,itd., itd....

Georg

pre 16 godina

Tačno Koštunjavi više neće biti premijer. Premijer će biti Šešelj, potpredsednik Koštunjavi, ministar inozemnih dela Vučić, ministar vojske Mladić, načelnik generalštaba Delić, guverner NB Lidija Vikičević itd.

laura

pre 16 godina

"I narodnjačka kolacija šalje signale da su radikali prihvatljivi u postizbornim koalicijama, uz obrazloženje da se mora poštovati izborna volja naroda" - bilo bi lepo da su to isto mislili i o izbornoj volji na predhodnim parlamentarnim izborima u odnosu na DS.

VanMorrison

pre 16 godina

Ja sam odavno shvatio da radikali u stvari ne žele vlast već udobnu poziciju u opoziciji. Tačnije, ono što oni žele je što više vlasti na lokalu jer tu se vrte pare svakodnevno a mogu uvek da se vade na izvršnu vlast. Prosto ko pasulj, u tom pravcu i idu ove izjave o Koštunici kao i to da im je nosilac liste Šešelj što je potpuno suludo.

Mane

pre 16 godina

Naravno da nisam za radikale i Kostunjavog ali mi je drago kad Toma keze da Kostunjavi zaboravi na premijersko mesto...Bravo Tomo,treba Kostunjavog malo spustiti pa nije mu Srbija dedovina pa ima tapiju na premijersko mesto..Ali na kraju mislim da ce ovoga puta Djelic ipak stici do premijerske fotelje sto bi za nas obicne smrtnike bio jedini spas.

V. Trifunovic

pre 16 godina

Radikali guraju Kostunicu u narucje DS-a. Ustvari, oni i ne zele vlast, jer ne znaju kako da postupe prema Kosovu (osim u pukoj retorici) ili EU. Njima trenutno najbolje pasuje trenutna opoziciona situacija.

Boban

pre 16 godina

Pitanje za legalistu i grobara:

1 - Kosovo je Srbija
2 - prema tome, svi gradjani tamo su nasi gradjani
3 - da li albanci imaju pravo glasa?

Mozda bi cak kosovare moglo nagovoriti da pristanu da se izjasne kao nasi gradjani i da glasaju na sledecim izborima, koliko da ne dovedemo ova dva "zombija" na vlast.

GORAN

pre 16 godina

Kada bi onih 2.300.000 glasača izašlo na izbore i ponovilo izbor 0d 3.2.2008. godine , mislim da bi ove kalkulacije Koštunice i njegovih analitičara , savetnika tj. da se vlada Srbijom sa manje od 5% podrške bi pale u vodu ,
a Srbija bi dobila šansu da dovrši posao počet 5.Oktobra.2000 godine,a zakočen 12.Marta.2003 godine.
Najmanje što možemo da učinimo da 11.Maja.2008 izađemo na izbore i da sprečimo crnu-crnju-najcrnju koaliciju da nam definitivno živote učine ........ !!!
Mogu da mislim čime bi se to uglavnom bavila ta vlada , ona bi verovatno ceo svoj mandat trošila u polemisanju sa svetom o međunarodnom pravu,situaciji na Kubi,poklanjala bi javna preduzećima rusima u zamenu za njihovu "ljubav",za svaki problem bi se krivili ili SAD ili EU.

Disappointed A.

pre 16 godina

Kada smo prvi put dobili sansu da se priblizimo Evropi (pad komunizma, pocetak devedesetih), imali smo "pametnija" posla - da ratujemo sa onima sa kojima smo do juce ziveli...kada smo drugi put dobili sansu, ubijaju jedinog coveka koji je mogao da nam omoguci taj put ka Evropi...sad kada treci put imamo sansu, Nikolic i Kostunica (verovatno sledeci vladajuci duet) ce dati sve od sebe da se granice prema Evropi zapecate i da padnemo u Putinov zagrljaj.
A negde 2018. (cenim da bi se tada srpski narod ponovo mogao opametiti), svrgnucemo tu desetogodisnju vlast radikala i narodnjaka...i onda cekati jos nekih pet godina da dobijemo novu, cetvrtu sansu, kada bi mogli da pocnu pregovori koji su zaustavljeni zbog Nikolica i Kostunice te davne 2008.

Dakle, braco Srbi, vidimo se negde u 2023....da nastavimo te pregovore o pridruzivanju i stabilizaciji.

Vule

pre 16 godina

Kavav novi poraz ili kakva nova ponizenja bi mogla Kostunicu da dovedu do zakljucka da je SUVISAN ama bas u svakoj kombinaciji, pa cak i na dnu golog dna? Sta li sada sprema pred kraj svoje predstave?

domaci izdajnik

pre 16 godina

Halo Nikolicu, prikoci malo, pitaj svoje clanstvo da li hoce Kostunicu ? Da li imas uopste nameru da cujes glas clanstva, ili mislis da su toliki majmuni da ne moras ni da ih pitas sa kim ces u koaliciju?

matori

pre 16 godina

... postavljam nekoliko praktičnih pitanja, jer se može očekivati da od odgovora zavisi koji će tabor biti uspešniji, onaj za EU ili onaj za Mrak. Koliko sam danas čuo, već počinju i ozbiljne dileme na tu temu!
1. Ako se uporno istraje na tezi "Kosovo je Srbija", tada u biračke spiskove treba uneti i sve građane sa Kosova i Metohije (prema popisu iz 1991.godine, bilo ih je oko 2 miliona), a ne samo srbe koji tamo žive.
2. Ako je Kosovo nezavisna država (a de facto - jeste, i to ne zavisi od toga da li se mi sa time slažemo ili ne!), da bi tamo mogli da se održe izbori, Srbija bi trebala da ima makar svoje konzularno predstavništvo i/ili dozvolu tamošnjih vlasti (na primer: UNMIK-a, saglasno rezoluciji 1244, koja se kod nas toliko često poteže).
3. Može li neko da objasni (i to ne sa pozicija demagogije i jevtinih političkih fraza), koji je status Srba koji su zatečeni na Kosovu:
-a) da li oni stranci (sa državljanstvom Srbije), i kao takvi imaju samo privremeno pravo boravka - kao u bilo kojoj drugoj stranoj državi,
-b) da li su možda turisti iz Srbije, koji se u trenutki izbora nalaze u inostranstvu,
-c) da li su državljani nove države (Republika Kosovo), te nemaju pravo glasa u Srbiji (i ja sam morao da dokazujem svoje državljanstvo u Srbiji, mada se od rođenja nisam ni pomerio van nje, pa mi je to pravo dopalo "po mestu rođenja").
Bilo bi korisno da neko malo i o ovim stvarima porazmisli, a ne samo o tome ko će koju fotelju da žulja narednih par godina.

Rade

pre 16 godina

Kladim se , da ako radikali dobiju izbore Koštunica postaje premijer. Pa koga će radikali da postave? Oni se plaše vlasti. Postaviće sve Koštuničine ministre koji su i sada a oni-radikali će iz pozadine upravljati. Kladim se.

sasa

pre 16 godina

Konacno jedan od dva velika problema Srbije ce biti resen. Ako pobede DS i proevropski blok onda to znaci - da bi oni pobedili Evropa prije izbora u Srbiji mora da potpise sporazum o pridruzivanju ako to ne ucini nista od vlade sa DS na celu. Ako pobijede radikali eto istjerivanja na cistac svih malverzacija i kradja i mnogi ministri ako ne pobjegnu preko granice ce sigurno zavrsiti u zatvoru.

tutumrak

pre 16 godina

Moram da cistiram Dj, Balasevica: Neko to od gore vidi sve,igra se, postavi na svoje mesto svako dobro, ZLO jos pre...
Radikalno legalno nas ocekuje ako se ne uzmemo u pamet!

GLASAČ

pre 16 godina

Mislim da se u ovakcvoj situaciji tj. mogućnost da zemljom vlada stranka-čovek koji se bori da prođe cenzus jedino rešenje da se uvede dvo partijski sistem (kao u SAD,Engleskoj,) ili da se poveća cenzus. Pa neka vlada onaj ko ima stvarnu podršku.

Strucnjak

pre 16 godina

E pa dragi moji mladi i pametni sunarodnici, ucite engleski iz sve snage ovih dana. Ako ste kojim slucajem Diplomirani Inzenjeri Gradjevine, ovde u zapadnoj Kanadi ima gomila posla za vas. Umesto da gledate te lopine i demagoge kako vam konstantno upropastavaju sadasnjost i buducnost, uradite nesto korisno za sebe i prosetajte se do kanadske ambasade. Upravo sam se vratio iz Australije, i tamo je dosta slicna situacija... Ja sam isto uradio 1994, kada nisam prihvatio cinjenicu da mi Mirko Marjanovic bude Predsednik Vlade. I nikada se nisam pokajao... Sama pomisao da mi grobar bude Predsednik Vlade, a Vucic Ministar Unutrasnjih Poslova bi bila dovoljna da pokupim prnje i udaljim se iz Srbije u nepoznatom pravcu jednom zauvek...

Mica

pre 16 godina

Tomislav Nikolic "brine" o nacionalnom interesu Srba skoro dve decenije. A teritorija na kojoj zive Srbi je sve manja i manja, Radikalska vlast ce biti poslednja vlast u Srbiji. Posle radikala dolazi EULEKS.

Zabrinut

pre 16 godina

Izgleda da Nikolić pokušava da preuzme vlast u stranci od Šešelja. Kakva DSS i EU kada je Šešelj lepo rekao da nema ulaska u EU i saradnje sa DSS i to ni pod razno. Zato je i Maja Gojković napustila SRS jer se skreće sa Šešeljevog puta.

draganm

pre 16 godina

koliko ovaj covek ima poremecen odnos sa stvarnoscu mozete videti iz njegove sledece izjave:
" To je bacanje prašine u oči biračima. Oni na taj način žele da skrenu pažnju s mnogo važnijih problema, a to je da smo za sedam godina njihove vlasti postali mnogo siromašnija zemlja nego pre 2000. godine, rekao je Nikolić. " ili se on to opet samo malo salio? setimo se redova za hleb, mleko ulje ... plata od po par maraka, kasnjenje penzija, restrikcije struja, hladnih radijatora preko zime, benzina u kanistrima pored puta ...

Ivan

pre 16 godina

Mislim da ce najveca neizvesnost ovih izbora biti da li ce SRS preci ili ne tih 50% i sama formirati vladu. Moramo biti realni i priznati da se sa svakim novim izborima oni sve vise priblizavaju toj cifri dok su svi ostali daleko od toga.

Pavle

pre 16 godina

DSS i radikali u vlasti a Srbija moze da se pozdravi sa napretkom i pripremi za dugu i tesku izolaciju i utapanje u mitove koji ce je unazaditi jos koju deceniju.

Duša

pre 16 godina

Za radikale je Kosovo alibi za saradnju sa DSS-om. Vlast u Srbiji je čudo. Sa druge strane još dve stranke (DSS i NS) najavljuju takođe saradnju zbog Kosova sa crnim đavolom. Znači sve u svemu "REALNO I LEGALNO".

mikica 75

pre 16 godina

"Slično nas je savetovao i predsednik stranke Vojislav Šešelj, kome je interes Srbije ispred stranačkih" Je li to onaj isti Šešelj što je u svom političkom testamentu zavetovao radikale da nikada ne ulaze u koaliciju sa DSS-om. Ni ne čudi da je promenio ploču kada mu je Vojislav Koštunica iz zahvalnosti što je radikal Škrbić iz Apatina dao kvorum za usvajanje Zakona o radu 2005 godine, platio odbranu iz budžetskih sredstava. Stari su to drugari.

slobodan

pre 16 godina

Ostaje samo da se nadamo da u Srbiji ipak ima ljudi koji ne podležu radikalsko-dss-sps demagogiji i koji nemaju suicidnih nagona, mislim neka se upropašćavaju sami, zašto i nas uvlače u to.

Sasha

pre 16 godina

"Ako nas je Koštunica u decembru upozoravao da nije vreme za predsedničke izbore, a kosovska nezavisnost još nije bila proglašena, kako nam sada predlaže parlamentarne, kada je kosmetska nezavisnost proglašena i treba se boriti protiv nje", upitao je Nikolić.
Toliko o Kostunicinoj principijelnoj politici. Cak i Toma to priznaje iako mu ide na vodenicu.

GORAN

pre 16 godina

Kada bi onih 2.300.000 glasača izašlo na izbore i ponovilo izbor 0d 3.2.2008. godine , mislim da bi ove kalkulacije Koštunice i njegovih analitičara , savetnika tj. da se vlada Srbijom sa manje od 5% podrške bi pale u vodu ,
a Srbija bi dobila šansu da dovrši posao počet 5.Oktobra.2000 godine,a zakočen 12.Marta.2003 godine.
Najmanje što možemo da učinimo da 11.Maja.2008 izađemo na izbore i da sprečimo crnu-crnju-najcrnju koaliciju da nam definitivno živote učine ........ !!!
Mogu da mislim čime bi se to uglavnom bavila ta vlada , ona bi verovatno ceo svoj mandat trošila u polemisanju sa svetom o međunarodnom pravu,situaciji na Kubi,poklanjala bi javna preduzećima rusima u zamenu za njihovu "ljubav",za svaki problem bi se krivili ili SAD ili EU.

Raven

pre 16 godina

Ja se samo pitam KAKO NEKO MOZE UOPSTE DA POVERUJE U OVAKVE IZJAVE! Ja se stvarno pitam sta je to sto obicnog coveka natera da poveruje? Nemam pojma da li je to intelekt ili televizija ali se nadam zarad ove dece koja dolaze sada na svet da nece ova politika mraka koja je nasu mladost pojela da pojede i mladost ove nove generacije...

maka

pre 16 godina

Ovog Nikolica kad covek vidi na TV on kao neka zalosna vrba! Idi bre covece sa Kostunjavim pa se izolujte negde sami, pustite ovaj narod da zivi normalno.

Vule

pre 16 godina

Kavav novi poraz ili kakva nova ponizenja bi mogla Kostunicu da dovedu do zakljucka da je SUVISAN ama bas u svakoj kombinaciji, pa cak i na dnu golog dna? Sta li sada sprema pred kraj svoje predstave?

ptica stroka

pre 16 godina

Ja mislim da se Seki strasno sada nervira jer sedi u Hagu a ne moze sam da bude prisutan za ovaj zavrsni cin ludila u Srbiji. Nema smisla da prodje bez njega. Ili mozda ludilo tek pocinje?

sasa

pre 16 godina

Konacno jedan od dva velika problema Srbije ce biti resen. Ako pobede DS i proevropski blok onda to znaci - da bi oni pobedili Evropa prije izbora u Srbiji mora da potpise sporazum o pridruzivanju ako to ne ucini nista od vlade sa DS na celu. Ako pobijede radikali eto istjerivanja na cistac svih malverzacija i kradja i mnogi ministri ako ne pobjegnu preko granice ce sigurno zavrsiti u zatvoru.

matori

pre 16 godina

... postavljam nekoliko praktičnih pitanja, jer se može očekivati da od odgovora zavisi koji će tabor biti uspešniji, onaj za EU ili onaj za Mrak. Koliko sam danas čuo, već počinju i ozbiljne dileme na tu temu!
1. Ako se uporno istraje na tezi "Kosovo je Srbija", tada u biračke spiskove treba uneti i sve građane sa Kosova i Metohije (prema popisu iz 1991.godine, bilo ih je oko 2 miliona), a ne samo srbe koji tamo žive.
2. Ako je Kosovo nezavisna država (a de facto - jeste, i to ne zavisi od toga da li se mi sa time slažemo ili ne!), da bi tamo mogli da se održe izbori, Srbija bi trebala da ima makar svoje konzularno predstavništvo i/ili dozvolu tamošnjih vlasti (na primer: UNMIK-a, saglasno rezoluciji 1244, koja se kod nas toliko često poteže).
3. Može li neko da objasni (i to ne sa pozicija demagogije i jevtinih političkih fraza), koji je status Srba koji su zatečeni na Kosovu:
-a) da li oni stranci (sa državljanstvom Srbije), i kao takvi imaju samo privremeno pravo boravka - kao u bilo kojoj drugoj stranoj državi,
-b) da li su možda turisti iz Srbije, koji se u trenutki izbora nalaze u inostranstvu,
-c) da li su državljani nove države (Republika Kosovo), te nemaju pravo glasa u Srbiji (i ja sam morao da dokazujem svoje državljanstvo u Srbiji, mada se od rođenja nisam ni pomerio van nje, pa mi je to pravo dopalo "po mestu rođenja").
Bilo bi korisno da neko malo i o ovim stvarima porazmisli, a ne samo o tome ko će koju fotelju da žulja narednih par godina.

vladimirrr

pre 16 godina

najverovatnije kostunica ni u nocnim morama nije mogao da zamisli da ce radikali biti sa njim ali mu nece dati premijersko mesto. mozda ministar VERE ili MITOVA I LEGENDI, a mozda i zamenik tome ili vucica?? tu je i velja koji ce ga ladno ostaviti i nagoditi se sa radikalima!

Boban

pre 16 godina

Pitanje za legalistu i grobara:

1 - Kosovo je Srbija
2 - prema tome, svi gradjani tamo su nasi gradjani
3 - da li albanci imaju pravo glasa?

Mozda bi cak kosovare moglo nagovoriti da pristanu da se izjasne kao nasi gradjani i da glasaju na sledecim izborima, koliko da ne dovedemo ova dva "zombija" na vlast.

Miloš

pre 16 godina

Vrlo, vrlo lukavo! Toma Nikolić već počinje da radi u korist svoje štete, kako se ne bi desilo da radikali moraju da fomiraju vladu, nego da sve ostane kao što je bilo. Njima je bolje da ostanu u večitoj opoziciji i oni samo glume da se bore za vlast. Zato on, kao, ističe snagu radikala, ali istovremeno gura Koštunicu u zagrljaj DS izjavom da sa radikalima ne može da bude i neće biti premijer. Premijersko mesto koje mu Toma ne da, Boris će vrlo rado i spremno dati Koštunjavom kao i do sada i eto nama ponovo koalicije „proevropskih“ snaga i iste dosadašnje priče ispočetka, a pošteni radikali opet žrtve, itd.,itd., itd....

Radmila Mirkovic

pre 16 godina

Ne dao dragi Bog da vi pravite Vladu, ali ako do tog zla dodje,garanantujem vam da ce vam bas Kostunica biti premijer.
On nikad nije imao dovoljno glasova za pristojan razgovor, ali ga to nije ometalo da ucenama dobije mesto premijera.
Uzmimo na primer tako zalosnu sliku izbornih rezultata da proevropski blok nema dovoljnu vecinu, a da je naravno nemaju ni SRS, onda bi na scenu izasao DOKTOR i ne bi se zastideo da zatrazi mesto premijera.
Taj covek je zaista doktor za dugotrajno vladanje, kakav Makijaveli!

djuro

pre 16 godina

Vidim da je T. Nikolic neupucen u to kako radi "koalicija" s V. Kostunicom. Prvo ce mu biti predoceno pet principa, od kojih ce najvazniji biti da ako imas veci u skupstini (ili sefa u Hagu, ili gradonacelnika u Beogradu/N.Sadu/gde god radikali osvoje vlast, ili vec cega se sete), ne mozes imati premijera, to jest, *nije fer da preuzmes odgovornost za funkciju premijera*. Onda ce obecati da ako ga pustis da bude premijer, on ce te podrzati u predsednickim izborima. Onda ce zahtevati da V. Ilic bude ministar za nesto vrlo unosno. Na kraju, i najvaznije, tri meseca ce se natezati i diskretno pretiti da ce da ode da napravi vladu sa DS-om ako ne bude premijer.
Ako si naivan kao Tadic, popustices mu. Ako nisi, imacemo jos jedan ili dva kruga izbora u kojima ce DSS potpuno propasti (eto prilike da radikali urade nesto korisno za Srbiju) a izbori postati ono sto su odavno trebali da budu: odluka za otvaranje prema zapadu ili dalju samoizolaciju: DS protiv SRS bez smutljivaca izmedju.

Mane

pre 16 godina

Naravno da nisam za radikale i Kostunjavog ali mi je drago kad Toma keze da Kostunjavi zaboravi na premijersko mesto...Bravo Tomo,treba Kostunjavog malo spustiti pa nije mu Srbija dedovina pa ima tapiju na premijersko mesto..Ali na kraju mislim da ce ovoga puta Djelic ipak stici do premijerske fotelje sto bi za nas obicne smrtnike bio jedini spas.

Georg

pre 16 godina

Tačno Koštunjavi više neće biti premijer. Premijer će biti Šešelj, potpredsednik Koštunjavi, ministar inozemnih dela Vučić, ministar vojske Mladić, načelnik generalštaba Delić, guverner NB Lidija Vikičević itd.

Disappointed A.

pre 16 godina

Kada smo prvi put dobili sansu da se priblizimo Evropi (pad komunizma, pocetak devedesetih), imali smo "pametnija" posla - da ratujemo sa onima sa kojima smo do juce ziveli...kada smo drugi put dobili sansu, ubijaju jedinog coveka koji je mogao da nam omoguci taj put ka Evropi...sad kada treci put imamo sansu, Nikolic i Kostunica (verovatno sledeci vladajuci duet) ce dati sve od sebe da se granice prema Evropi zapecate i da padnemo u Putinov zagrljaj.
A negde 2018. (cenim da bi se tada srpski narod ponovo mogao opametiti), svrgnucemo tu desetogodisnju vlast radikala i narodnjaka...i onda cekati jos nekih pet godina da dobijemo novu, cetvrtu sansu, kada bi mogli da pocnu pregovori koji su zaustavljeni zbog Nikolica i Kostunice te davne 2008.

Dakle, braco Srbi, vidimo se negde u 2023....da nastavimo te pregovore o pridruzivanju i stabilizaciji.

laura

pre 16 godina

"I narodnjačka kolacija šalje signale da su radikali prihvatljivi u postizbornim koalicijama, uz obrazloženje da se mora poštovati izborna volja naroda" - bilo bi lepo da su to isto mislili i o izbornoj volji na predhodnim parlamentarnim izborima u odnosu na DS.

Kapitalni investitor

pre 16 godina

Nudimo DSS-u da posle izbora zajedno napravimo vladu, ali Koštunica ne može da očekuje mesto premijera, kaže Tomislav Nikolić.
E tako se razgovara sa DSS-om :)

Milica Bg

pre 16 godina

Kome su radikali prihvatljivi taj bi odmah sebi mogao da pljucne u lice. A ako je toboze ucestvovao u 5. oktobru, onda dva puta...

domaci izdajnik

pre 16 godina

Halo Nikolicu, prikoci malo, pitaj svoje clanstvo da li hoce Kostunicu ? Da li imas uopste nameru da cujes glas clanstva, ili mislis da su toliki majmuni da ne moras ni da ih pitas sa kim ces u koaliciju?

V. Trifunovic

pre 16 godina

Radikali guraju Kostunicu u narucje DS-a. Ustvari, oni i ne zele vlast, jer ne znaju kako da postupe prema Kosovu (osim u pukoj retorici) ili EU. Njima trenutno najbolje pasuje trenutna opoziciona situacija.

VanMorrison

pre 16 godina

Ja sam odavno shvatio da radikali u stvari ne žele vlast već udobnu poziciju u opoziciji. Tačnije, ono što oni žele je što više vlasti na lokalu jer tu se vrte pare svakodnevno a mogu uvek da se vade na izvršnu vlast. Prosto ko pasulj, u tom pravcu i idu ove izjave o Koštunici kao i to da im je nosilac liste Šešelj što je potpuno suludo.

GLASAČ

pre 16 godina

Mislim da se u ovakcvoj situaciji tj. mogućnost da zemljom vlada stranka-čovek koji se bori da prođe cenzus jedino rešenje da se uvede dvo partijski sistem (kao u SAD,Engleskoj,) ili da se poveća cenzus. Pa neka vlada onaj ko ima stvarnu podršku.

Rade

pre 16 godina

Kladim se , da ako radikali dobiju izbore Koštunica postaje premijer. Pa koga će radikali da postave? Oni se plaše vlasti. Postaviće sve Koštuničine ministre koji su i sada a oni-radikali će iz pozadine upravljati. Kladim se.

tutumrak

pre 16 godina

Moram da cistiram Dj, Balasevica: Neko to od gore vidi sve,igra se, postavi na svoje mesto svako dobro, ZLO jos pre...
Radikalno legalno nas ocekuje ako se ne uzmemo u pamet!

Strucnjak

pre 16 godina

E pa dragi moji mladi i pametni sunarodnici, ucite engleski iz sve snage ovih dana. Ako ste kojim slucajem Diplomirani Inzenjeri Gradjevine, ovde u zapadnoj Kanadi ima gomila posla za vas. Umesto da gledate te lopine i demagoge kako vam konstantno upropastavaju sadasnjost i buducnost, uradite nesto korisno za sebe i prosetajte se do kanadske ambasade. Upravo sam se vratio iz Australije, i tamo je dosta slicna situacija... Ja sam isto uradio 1994, kada nisam prihvatio cinjenicu da mi Mirko Marjanovic bude Predsednik Vlade. I nikada se nisam pokajao... Sama pomisao da mi grobar bude Predsednik Vlade, a Vucic Ministar Unutrasnjih Poslova bi bila dovoljna da pokupim prnje i udaljim se iz Srbije u nepoznatom pravcu jednom zauvek...