Utorak, 26.02.2008.

16:40

"Samoizolacija je loše rešenje"

Izjava premijera Srbije da ne treba normalizovati odnose sa državama koje priznaju nezavisnost Kosova, naišla je na kritike.

Izvor: B92

"Samoizolacija je loše rešenje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

ledenibreg

pre 16 godina

Treba da se radi onako kako zeli vecina naroda...jel su vecina Srba ustali da protestuju? Ne daju Kosovo? Ako jeste , treba onda da se radi sve sto moze da se sacuva Kosovo u Srbiji,po svaku cenu... ako hoce ljudi da ratuju, onda i to...ali sve lepo da se dokumentarise!
I onda kada budu padale bombe i kada pocnu da kukaju jaojao potpisi sporazum, onda da se onako perverzno tera do kraja...izvinite,tako ste hteli...

Ja

pre 16 godina

Privatni poduzetnici iz sveta neka slobodno ulazu kod nas pa cemo mi kad nam se digne to da polupamo i opljackamo zajedno sa Veljom i Vojom na celu to inace nema veza sa njima samo sa njihovim Vladama.Ojhaa!!

golman

pre 16 godina

Velja kaze, ekonomija nema veze sa politikom. Drzava se raspada a investitori sa zapada ulazu zar ne? ha ha :-) Evo primera,
Kuba, Zimbabve bivsa Jugoslavija.
Napred Veljo!

Marko_kg

pre 16 godina

Jao,pa ne znam bre sta je gore...
Da li smo mi pametni? Ne znam ni to...
Znam da opcija o raspisivanju novih izbora ne pije vodu narocito u ovim nacionalistickim danima...Onaj (necu mu ni ime spomenuti) je spreman na koaliciju sa SRS i SPS...
Sa druge strane ovo sto sada rade to je dno dna! Pa Sloba nas je ... na fin nacin...Ovo je bre bezobrazluk! Gospodine Tadicu samo cu reci 'pozovi me kad ti trebam ja'....
Jezim se od pomisli sta se moze desiti...

TechnoKrat

pre 16 godina

Od momenta kad je Milosevic oterao Stambolica sa politicke scene (kasnije ga i likvidirao) Srbija ide u samoizolaciju. Odnosi sa komsijama teski, pa gori, pa jos gori. Jer, "oni nas mrze, pa i mi njih mozemo malo da mrzimo".

SANU je dala veliki "doprinos" samoizolaciji. Tako da je samoizolacija postala akademski planirana. Srpski narod je (na zalost, velikom vecinom) poslusao (bez)umne ideje i savete svojih akademika i politicara i doveden je u najtezi polozaj koji se moze zamisliti.

Domanovicu, napisao si lepu, kratku i jednostavnu pricu - "Vodja". E, po tom sablonu se "ponasamo" godinama. I pojma nemamo kad cemo doci do one stranice kad cemo konacno biti svesni da su nam vodje kao u prici koju si napisao.

Vojvodjanin realista

pre 16 godina

Slazem se sa gosp. Dimitrijevicem. Razlog zasto je Srbija izgubila sve svoje stvarne i diplomatske ratove je u tome sto Srbija svoju spoljnu politiku kreira za unutrasnju upotrebu, a ne za Ameriku i EU. Albanci, Hrvati i svi ostali su radili bas suprotno i uspeli u svojim namerama.

ivan

pre 16 godina

Samoizolacija je lose resenje za nas, ali nije uopste lose resenje za DSS. Ako se iole normalizuje situacija u zemlji oni ce da ispadnu iz igre za vlast, a da ne pominjemo sto ce mnogi Kostunicini "savetnici" da ostanu bez prilike da muvaju u mutnom i tako se enormno bogate. Normalno da to njima ne odgovara

Knez Rasputin

pre 16 godina

neprovjereni postulat da je demokratija (u izvornom znacenju vladavina naroda),i njen sjevernoatlanski model, jedini prihvatljiv drustveni oblik postojanja na ovim prostorima, mogao bi bezrezervne mlade demokrate-entuziaste kostati gorkih iskustava. Uostalom, ta "vladavina naroda", ili pravo svakog punoljetnog gradjanina da bira svoje predstavnike u vlasti, vec u Srbiji postoji. Oni koji se zalazu za "slobodno drustvo" i slobodno trziste rado previdjaju da je rezultat takvih opredjeljenja cesto stvaranje ostrih socijalnih razlika izmedju siromasne mase naroda i bogatih pojedinaca, gdje vrlo cesto narodne mase postaju industrijsko roblje kapitalom korumpirane tehnokratske manjine, i globalnog kapitala.

B92 se zalaze za poslovno orijentisanu Srbiju bez ideoloskih okvira. Radikali se zalazu za zatvorenu ali principijelnu vanjsku politiku.
Niko ne govori o socijalnoj politici. Niko o alternativnoj ekonomiji koja ne bi po svaku cijenu bila korporacijska, dakle eksploatatorska, vec okrenuta dobrobiti cjelokupnog srpskog naroda. Zasto bi cijeli srpski narod podrzavao megalomanske apetite manjine ako ta manjina pokazuje da nema volju da savjesno i principijelno brani suverenitet zemlje? Slazem se da Albanci sa Kosova imaju pravo na unutrasnje samoopredjeljene, ali ne i da imaju pravo na vanjsku politiku.

lea

pre 16 godina

Kome je do izolacoje od politicara nek ide na pusto ostrvo, pa nek se izoluje do mile volje.Ovako, sebi su uzeli diplomatsku ulogu, a narod mame na ulicu. Dokle? Dok ne vrate Kosovo, a sami kazu decenijama moze da traje ta borba - i dotle cemo mi da zevamo po ulici, a oni ce da nas svojom "diplomatijom" jos i izoluju.Pomozite Srbima i u Srbiji i na Kosovu - zato smo vas birali, a ne da zevamo po ulici. A studenti iz Mitrovice, bolje bi im bilo da uce za ispitni rok nego sto se bave smisljanjem idijotskih "performansa" u 12.44. To moze da bude simpaticno jedanput, ali svaki dan? I dokle? "Performanse" ne prave Srbi u enklavama, izbeglice u Srbiji, pa i Srbi iz Srbije, - oni su uplaseni, gladni i nemaju vremena za gluposti.

lea

pre 16 godina

Kako jos da budemo mimo sveta (citaj izolovani?)- sa bedzevima. Super - sad imamo radikalske bedzeve, DSS-ove (samo oni vole Srbiju?), jos i ostale partije da uvedu svoje, pa lepo na ulici (ionako nas stalno tamo zovu da iskazemo NJIHOVO misljenje)pa da se odmah i "demokratski" obracunamo,kako?- lako!, po bedzu se Srbin poznaje - sta misli!A sta cemo sa onima koji nemaju nikakav bedz? Njih u zatvor - mora neko da bude kriv za sve ovo. Kakve gluposti, umesto da svako radi svoj posao (ako ga ima)!

Marko_O

pre 16 godina

Vojo Kostunice stavi opste ispred licnog.Svi znamo da nisi ti kriv u vezi Kosova ,a ni predsednik Tadic.Jednostavno zalazite se da podizete ugled zemlje i doprinosite ekonomskom boljitku gradjana tako cete najbolje braniti Kosovo.Sve drugo je kocka.

Arsa

pre 16 godina

"Ministar ekonomije i regionalnog razvoja i lider G17 plus Mlađan Dinkić Koštuničinu ideju vidi samo kao vid diplomatskog pritiska." A ja to vidim kao vid samopritiska odnosno pritiska na nas! "Treba odvojiti ekonomski deo od političkog. U ekonomskom delu, gde govorimo o bankama i firmama, nema nikakvih problema, niti će ih biti", objasnio je Velimir Ilić. u prevodu, gde god ima para i za mene, ne pravim pitanje! Cesto se pitam dal sam zasto se nisam rodio u nekoj drugoj zemlji, verovatno sam se u proslom zivotu zamerio licno bogu kad mi drzavu vode Velja i Voja!

madjar

pre 16 godina

Dobro ljudi, sve je to OK, vlada i DSS ne radi dobro, Treba raspisati nove izbore i to je mozda OK. Ko ce da pobedi na tim izborima, ko ce da formira vladu. Opet radikali, DSS, i socijalisti, jel to resenje?

gnevnik

pre 16 godina

Činilo mi se da je o temi otkidanja 15 % teritorije već sve rečeno.Ali me je razmišljanje jednog prijatelja našlo nespremnu i nateralo na razmišljanje.
Ideja je "Evropa prizna nezavisno Kosovo i time što su “pročišćeni”, Srbi postaju dobrodošli u elitni klub, a Kosovu (Albancima) se ista stvar “obeća”, ali prethodno moraju štošta da ispoštuju, a onda će, kao i Turci, biti na duuugoj listi čekanja".
Znam da bi Kundera za optimizam rekao da miriše na glupost, ali davljenik se i za slamku hvata.

milan m.

pre 16 godina

kostunica je propao politicki. ovo radi samo zbog svoje koristi, posto na sledecim izborima dobija manje od 5%. tadicu i djelicu vreme je za izbore. ujedinjujte se sa ldp i svima koji su za evropu.

Hijavata

pre 16 godina

Nemojte da ste naivni, kako moze da se razdvoji politicko pitanje od ekonomskog? Ozbiljni investitori ne zele da ulazu u zemlju koja je u vecitom politickom limbu, bez zdravog sudskog sistema i sa korupcijom na sve strane. A o tim stvarima kod nas vise niko i ne prica. Nego samo Kosovo, Kosovo, Kosovo.

Ja

pre 16 godina

I ja mislim da je ovo samo izjava za unutrašnju upotrebu. Koštunica je zapravo rekao da ćemo mi odlučno da se mrštimo, dok na ekonomskom planu očekujem da i dalje idemo sve bliže Evropi. A jako bih voleo da nam ukinu vize, pa bih sve ove budalaštine lakše podneo uz kafu u Beču ili Parizu jednom mesečno.

Maja

pre 16 godina

Imamo li mi uopste vladu ili je to konglomerat likova na'vatanih s koca i konopca?Jedan odvali glupost, drugi ga demantuje,jedan prekida saradnju sa Zapadom, drugi nastavlja, jedan placa kosovski dug, drugi ne...Najbolje od svega je sto od strane Kostunice nista vise ne moze da iznenadi.Medjutim, Boris Tadic...Ah, ko to bese?

Zarija

pre 16 godina

Hm, to nije zvanicni stav Vlade. Pa kada remijer izjavi nesto, zar to ne govori u ime Vlade, ili mozda u ime neke NVO? Mada zasto da me cudi ova izava, kada su sve dosadasnje premijerove izjave takve...NAdam se da se samo necemo vratiti u 90-te... Nadam se...

Čitač

pre 16 godina

Džaba ste krečili ....
Kad majstor Voja uzme sprej pa našara takve izjave Srbija će biti ponovo onakva kao 90-tih.
Dokle bre više, pa zar je moguće da smo sve ovo zaslužili?

Mica

pre 16 godina

Postoje politicari u Srbiji koji su definivno nacionalne stetocine. Kako ekonomski slaba i izolavana Srbija sa brojnim socijalnim problemima moze biti jaka? Kako takva Srbija moze braniti nacionalni interes? Politicko neslaganje uz odredjenu vrstu protesta je normalno, prema drzavama koje Kosovo priznaju, ali sve drugo sto slabi Srbiju nije normalno. Kosovska nezavisnos je cinjenica i nepovratan proces. Ne treba posebna pamet da bi se to shvatilo. Steta je velika. Drzava je manja. Mnogo pogreski je nacinjeno u vezi Kosova i u daljoj i u bliskijoj proslosti. Sta danje ciniti? Ekonomski ojacati Srbiju. Podici standard zivota u Srbiji. Povecati natalitet. Potrebno je za rad ostvarivanja pomenutih ciljeva udruziti se i sa onim drzasvama koje nam nisi po volji, samo ako Srbija od togas moze imati korist. Ako ne zelimo granicu sa Kosovom, onda je Evropska buducnost Srbije JEDINO resenje.

Kakva je ovo vlada?

pre 16 godina

Predsednik vlade nesto kaze a potpredsednik vlade kaze da to nije zvanican stav vlade. Koliko tu vredi rec predsednika vlade? I kakav je to predsednik koji daje izjave cije vrednosti njegovi potpredsednici negiraju? Ili koliko tu vredi cela vlada? Ima li igde u svetu vlada koja se ovako ponasa?

Jovan

pre 16 godina

Stav Kostunice je potpuno na mestu, ali je problem sto mu stavljaju u usta ono sto nije rekao. Pod normalizacijom odnosa se misli da iz zemalja iz kojih su povuceni ambasadori nece se vracati u te zemlje, a ne da se prekidaju dipl. odnosi niti da se firmama iz tih zemalja zabrani rad!

v

pre 16 godina

Hitno raspisati referendum sa pitanjem: "Da li zelite da Srbija nastavi put ka EU"
Posle referenduma ocekujem ostavku premijera i jednog broja ministara.

opet ja

pre 16 godina

Sta ste zapenili ljudi, odnosi sa tim zemljama su samo simbolicno na nizem nivou. Sve je ostalo isto. Pa ne moze premijer da izjavi da je svejedno da li neka zemlja prizna Kosovo ili ne.

Boris

pre 16 godina

Neverovatno je, ali u Srbiji i istinito, da garnitura sa ni 4% podrske medju glasacima, donosi krupne odluke koje sve vise unazadjuju ovu zelju i udaljavaju je od civilizacije. DS umesto da iskoristi prednost koju je do nedavno imao da osvoji, mozda i vecinu u parlamentu, dopusta da sve vise tone zajedno sa DSS-om, i da pri tome za sobom vuce i celu zemlju. Zaista mi nije jasno sta se dogadja u njihovim glavama. Zar je moguce da su se svi udruzili da sto pre upropaste ovu zemlju, i da postanemo (bedna) ruska provincija...Izgleda da im vise nije ni bitno sto je vecina gradjana za zapadni standard i nacin zivota, sto nam rusi vredjaju pokojnog premijera kao i sve nas koji smo bili u zalosti tih dana...

Ima li razauma?!

pre 16 godina

Na potpuno tačnu izjavu mudrog Vojina Dimitrijevića: "Cela naša spoljna politika je okrenuta samo ka našem narodu..." samo bih dodao na ove tri tačke:
"...i njegovom sluđivanju, unazađivanju, zaglupljivanju, obmanjivanju, dezorijentisanju i manipulisanju sa ciljem opstanka na vlasti." To je danas recept opstanka na vlasti Vojislava Koštunice.

vladimirrr

pre 16 godina

pa valjda premijer smatra da smo mi ,narocito njegovi, nebeski narod pa mozemo da zivimi u mitovima I OD MITA!!! znaci spoljna politika za unutrasnje potrebe! vrlo ozbiljni i drzavnicki potezi.....

Pravnik

pre 16 godina

Ovo što Koštunica dr Vojislav u kontinuitetu čini,iskazano je,između ostalog,i ovom najnovijom izjavom.
Jasna orijentacija na samoizolaciju i uvođenje "mekog" vanrednog stanja je želja ovog,očigledno prošlog političira,da što duže ostane na vlasti.U tom cilju,u stanju je da se udruži sa radikalima i zbog toga njegove izjave,a bogami i delanje,postaju radikalniji od radikalskih.Tako se on njima preporučuje,jer sada on govori ono što radikali misle i čini ono što bi oni činili na vlasti.
Zbog svega toga taj čovek je veoma opasan po budućnost ove zemlje.
Slobodnomisleći građani vodite računa o tome!Jednom mu se mora reći:DOSTA,te ga skloniti od mogućnosti da verbalno i delima nanosi dalju štetu ovom narodu. Jer,ako se to ne uradi,kada đavo odnese šalu,biće kasno.

Zeljko

pre 16 godina

Izjave premijera me uopste ne iznenadjuju i potpuno su mi ocekivane. Ono sto mi je interesantno koliko i sta sve DS moze da proguta ne bi li ostao na vlasti.

Duksi

pre 16 godina

Kostunica i njegovi istomisljenici treba vec jednom da shvate da je to nasa stvarnost.Sve vise i vise zemalja se priznavati Kosovo a mi bi trebali da porazmislimo kome i dokle cemo terati inat.Sa tim necemo postici nista.Sa takvim inacenjem padacemo u sve vecu i vecu izolaciju.

Razumenko

pre 16 godina

Ako je u Vladi Srbije u toku nekakvo takmicenje u sto glupljim izjavama onda premijer Kostunica ima najvise izgleda da ubedljivo pobedi.

Zabrinut

pre 16 godina

Sad se tek vidi koliko nam u politici nedostaju istinski inteligentni ljudi. :(
Ako je ova, hm, 'ideja' najveći domet Kostuničinog doktorskog mozga i ako je ona osnova paklenog, ultratajnog, 'Akcionog plana', usudiću se da budem malko skeptičan glede rezultata...

AntiFašista

pre 16 godina

Ja stvarno ne razumem sta sve treba da se desi da bi se DS osvestio sta nam se dogadja i sa kim su u vladi!
Ta pricha i kosovo i EU nepije vodu i VK nikada nece pristati na EU!!! Samo je trazio opravdanje da to kaze javno, a ispod zita radi temeljno na tome od 5. oktobra 2000. OVO JE POSLEDNJI TRENUTAK DA SE DS OKRENE SVOJIM IZVORNIM VREDNOSTIMA.

Zorica

pre 16 godina

Mislim da nema potrebe da nas premijer vise vuce nazad svojim nacionalistickim i sovinistickim izjavama.On malo govori ali kad progovori, biseri izlecu na sve strane.

Koviljka

pre 16 godina

Samoizolacija nije dobra stvar, ali demokratska struja nece moci jos dugo da izdrzi u uverenju da je rec o samoizolaciji, jer realnost je jaca. A realnost je vec svima jasna da je rec o EU izolaciji Srbije. Srbija kako god da radi ili da radila...dobila je jednu ogromnu minus nulu od EU. Sto pre prihvatimo realnost, to ce nam biti lakse i bolje. Dinkic i ostali treba da se zapitaju gde je ta granica! Bolje da je skapiraju sto pre...jer Srbija je nije presla, vec ju je presla EU podrzavajuci najvece kriminalce pod pritiskom SAD-a i krseci osnovno temelje Evropske Unije. Kako bi rekli....u lazi su kratke noge...pa tako i ovaj pokusaj stvaranja nekoga u Srbiji ko je kriv, a sakrivanje EU...nece proci.

Donnie Brasco

pre 16 godina

"Gospodine" Predsednice Vlade Srbije, ukoliko je Vama toliko stalo do nenormalnih odnosa i samoizolacije, ja Vas NAJLEPSE molim da odete u neki od srpskih srednjovekovnih manastira i tamo prvo postanete iskusenik. Ukoliko uspete da prodjete tu fazu postacete monah i onda lepo mozete da uzivate u svoj lepoti samoizolacije u nekoj vlaznoj i memljivoj sobi prepunoj srpske duhovnosti. Svako bira svoj put i zato NEMOJTE nas da vucete putem mraka i smrti. A Srbija je ipak izabrala put ka EVROPI. Putuj igumane i ne brini za manastir, jer mi cemo se snaci i bez tebe!!!

Mashinovodja

pre 16 godina

"...Direktor Beogradskog centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević smatra da Koštuničina ideja utemeljena na mitovima, a ne na realnosti..."
Učtiv način da se kaže da je u pitanju teška budalaština koja nema veze s mozgom. A to dovoljno potvrđuje i činjenica da prvi put čak niko iz DSS-a se ne usuđuje da se odmah javno oduševljava pameću svoga šefa.

ja

pre 16 godina

Lepo je rekao g-din Vojin Dimitrijević...sve je već rekao, ne bih da se ponavljam...samo...narod je već umoran. Neka se tom istom zbunjenom i umornom narodu obrati taj premijer...ili neko, bar?...Ljudi, ovo je stvarno ludnica...a problemi se množe...a DS...odavno me je već razočarao.

BoKi

pre 16 godina

Pa Voja i hoce da nas zatvori - da bi nas imao samo za sebe i da bi mogao da radi šta hoće. Zna on da time ne bi rešio "novonastalu situaciju sa Kosovom". Nego neće da kaže. Njemu je bolje što "situacija" duže traje. "Situacija" je jedino što mu je ostalo.

Nele

pre 16 godina

Neka Kostunica kvari odnose sa kucnim prijateljima koliko hoce ali kada su odnosi Srbije sa ostalim drzavama u pitanju morao bi sve da ucini da zadrzi dobre odnose. Ako smatra da ce neko iz tih zemalja, s kojima bi on prekinuo diplomatsku komunikaciju, da se nasekira grdno se vara. Iskreno se nadam da nece da ostvari svoj (pakleni) akcioni plan da se posvadja sa svima okolo.

Ima li razuma?!

pre 16 godina

Dodao bih da je, do prvih narednih parlamentarnih izbora, ovo ključna stvar na kojoj treba insistirati svaki put kada se Koštunica drzne da obmani i sludi unutrašnju i međunarodnu javnost.
"IZJAVA VOJISLAVA KOŠTUNICE NE PREDSTAVLJA ZVANIČAN STAV VLADE SRBIJE."
Iako će svaki dan Vlada morati da se ograđuje i izvinjava, bolje neka do izbora bude tako nego da smo i mi i ceo svet u debeloj zabludi da je ovo zvaničan stav države.

Max Cohen

pre 16 godina

Boze,da li ste svi Vi u Vladi kolektivno u transu ili sta je u pitanju?
Sta Kostunica jos treba da uradi,kakvu brljotinu,pa da shvatite da je Djavo odneo salu?
Alo,DS?...da li se cujemo?
Akcija,hitno!Ovaj je spreman na sve.nemojte posle kad izjavi da objavljuje rat ili ko zna sta da se hvatate za glavu.Nece samo on biti kriv,Gospodo zajedno ste u Vladi. Prst na celo! Maximillian

Sasko Velkovski

pre 16 godina

Slicnost izmedju Kostunice i americkih politicara je, prosto, napadna. I on i oni rado koriste rec "nikada", zaboravljajuci da Nikada, u realnosti, ne postoji. Sve je Nekada. Kada dva ovna zapnu na brvnu, u provaliju ce zavrsiti slabiji, makar bio u pravu. Pametniji mora da popusti, makar ludi vladali, a od jaceg se ne moze traziti da bude pametan. Cak i kada ludi vladaju, pametni mora da rade tako da im ludi sto manje smetaju.

Max Cohen

pre 16 godina

Boze,da li ste svi Vi u Vladi kolektivno u transu ili sta je u pitanju?
Sta Kostunica jos treba da uradi,kakvu brljotinu,pa da shvatite da je Djavo odneo salu?
Alo,DS?...da li se cujemo?
Akcija,hitno!Ovaj je spreman na sve.nemojte posle kad izjavi da objavljuje rat ili ko zna sta da se hvatate za glavu.Nece samo on biti kriv,Gospodo zajedno ste u Vladi. Prst na celo! Maximillian

Ima li razauma?!

pre 16 godina

Na potpuno tačnu izjavu mudrog Vojina Dimitrijevića: "Cela naša spoljna politika je okrenuta samo ka našem narodu..." samo bih dodao na ove tri tačke:
"...i njegovom sluđivanju, unazađivanju, zaglupljivanju, obmanjivanju, dezorijentisanju i manipulisanju sa ciljem opstanka na vlasti." To je danas recept opstanka na vlasti Vojislava Koštunice.

Mashinovodja

pre 16 godina

"...Direktor Beogradskog centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević smatra da Koštuničina ideja utemeljena na mitovima, a ne na realnosti..."
Učtiv način da se kaže da je u pitanju teška budalaština koja nema veze s mozgom. A to dovoljno potvrđuje i činjenica da prvi put čak niko iz DSS-a se ne usuđuje da se odmah javno oduševljava pameću svoga šefa.

Razumenko

pre 16 godina

Ako je u Vladi Srbije u toku nekakvo takmicenje u sto glupljim izjavama onda premijer Kostunica ima najvise izgleda da ubedljivo pobedi.

Donnie Brasco

pre 16 godina

"Gospodine" Predsednice Vlade Srbije, ukoliko je Vama toliko stalo do nenormalnih odnosa i samoizolacije, ja Vas NAJLEPSE molim da odete u neki od srpskih srednjovekovnih manastira i tamo prvo postanete iskusenik. Ukoliko uspete da prodjete tu fazu postacete monah i onda lepo mozete da uzivate u svoj lepoti samoizolacije u nekoj vlaznoj i memljivoj sobi prepunoj srpske duhovnosti. Svako bira svoj put i zato NEMOJTE nas da vucete putem mraka i smrti. A Srbija je ipak izabrala put ka EVROPI. Putuj igumane i ne brini za manastir, jer mi cemo se snaci i bez tebe!!!

Zorica

pre 16 godina

Mislim da nema potrebe da nas premijer vise vuce nazad svojim nacionalistickim i sovinistickim izjavama.On malo govori ali kad progovori, biseri izlecu na sve strane.

Sasko Velkovski

pre 16 godina

Slicnost izmedju Kostunice i americkih politicara je, prosto, napadna. I on i oni rado koriste rec "nikada", zaboravljajuci da Nikada, u realnosti, ne postoji. Sve je Nekada. Kada dva ovna zapnu na brvnu, u provaliju ce zavrsiti slabiji, makar bio u pravu. Pametniji mora da popusti, makar ludi vladali, a od jaceg se ne moze traziti da bude pametan. Cak i kada ludi vladaju, pametni mora da rade tako da im ludi sto manje smetaju.

BoKi

pre 16 godina

Pa Voja i hoce da nas zatvori - da bi nas imao samo za sebe i da bi mogao da radi šta hoće. Zna on da time ne bi rešio "novonastalu situaciju sa Kosovom". Nego neće da kaže. Njemu je bolje što "situacija" duže traje. "Situacija" je jedino što mu je ostalo.

v

pre 16 godina

Hitno raspisati referendum sa pitanjem: "Da li zelite da Srbija nastavi put ka EU"
Posle referenduma ocekujem ostavku premijera i jednog broja ministara.

Zabrinut

pre 16 godina

Sad se tek vidi koliko nam u politici nedostaju istinski inteligentni ljudi. :(
Ako je ova, hm, 'ideja' najveći domet Kostuničinog doktorskog mozga i ako je ona osnova paklenog, ultratajnog, 'Akcionog plana', usudiću se da budem malko skeptičan glede rezultata...

Čitač

pre 16 godina

Džaba ste krečili ....
Kad majstor Voja uzme sprej pa našara takve izjave Srbija će biti ponovo onakva kao 90-tih.
Dokle bre više, pa zar je moguće da smo sve ovo zaslužili?

AntiFašista

pre 16 godina

Ja stvarno ne razumem sta sve treba da se desi da bi se DS osvestio sta nam se dogadja i sa kim su u vladi!
Ta pricha i kosovo i EU nepije vodu i VK nikada nece pristati na EU!!! Samo je trazio opravdanje da to kaze javno, a ispod zita radi temeljno na tome od 5. oktobra 2000. OVO JE POSLEDNJI TRENUTAK DA SE DS OKRENE SVOJIM IZVORNIM VREDNOSTIMA.

Ima li razuma?!

pre 16 godina

Dodao bih da je, do prvih narednih parlamentarnih izbora, ovo ključna stvar na kojoj treba insistirati svaki put kada se Koštunica drzne da obmani i sludi unutrašnju i međunarodnu javnost.
"IZJAVA VOJISLAVA KOŠTUNICE NE PREDSTAVLJA ZVANIČAN STAV VLADE SRBIJE."
Iako će svaki dan Vlada morati da se ograđuje i izvinjava, bolje neka do izbora bude tako nego da smo i mi i ceo svet u debeloj zabludi da je ovo zvaničan stav države.

Pravnik

pre 16 godina

Ovo što Koštunica dr Vojislav u kontinuitetu čini,iskazano je,između ostalog,i ovom najnovijom izjavom.
Jasna orijentacija na samoizolaciju i uvođenje "mekog" vanrednog stanja je želja ovog,očigledno prošlog političira,da što duže ostane na vlasti.U tom cilju,u stanju je da se udruži sa radikalima i zbog toga njegove izjave,a bogami i delanje,postaju radikalniji od radikalskih.Tako se on njima preporučuje,jer sada on govori ono što radikali misle i čini ono što bi oni činili na vlasti.
Zbog svega toga taj čovek je veoma opasan po budućnost ove zemlje.
Slobodnomisleći građani vodite računa o tome!Jednom mu se mora reći:DOSTA,te ga skloniti od mogućnosti da verbalno i delima nanosi dalju štetu ovom narodu. Jer,ako se to ne uradi,kada đavo odnese šalu,biće kasno.

Kakva je ovo vlada?

pre 16 godina

Predsednik vlade nesto kaze a potpredsednik vlade kaze da to nije zvanican stav vlade. Koliko tu vredi rec predsednika vlade? I kakav je to predsednik koji daje izjave cije vrednosti njegovi potpredsednici negiraju? Ili koliko tu vredi cela vlada? Ima li igde u svetu vlada koja se ovako ponasa?

Nele

pre 16 godina

Neka Kostunica kvari odnose sa kucnim prijateljima koliko hoce ali kada su odnosi Srbije sa ostalim drzavama u pitanju morao bi sve da ucini da zadrzi dobre odnose. Ako smatra da ce neko iz tih zemalja, s kojima bi on prekinuo diplomatsku komunikaciju, da se nasekira grdno se vara. Iskreno se nadam da nece da ostvari svoj (pakleni) akcioni plan da se posvadja sa svima okolo.

vladimirrr

pre 16 godina

pa valjda premijer smatra da smo mi ,narocito njegovi, nebeski narod pa mozemo da zivimi u mitovima I OD MITA!!! znaci spoljna politika za unutrasnje potrebe! vrlo ozbiljni i drzavnicki potezi.....

Duksi

pre 16 godina

Kostunica i njegovi istomisljenici treba vec jednom da shvate da je to nasa stvarnost.Sve vise i vise zemalja se priznavati Kosovo a mi bi trebali da porazmislimo kome i dokle cemo terati inat.Sa tim necemo postici nista.Sa takvim inacenjem padacemo u sve vecu i vecu izolaciju.

ja

pre 16 godina

Lepo je rekao g-din Vojin Dimitrijević...sve je već rekao, ne bih da se ponavljam...samo...narod je već umoran. Neka se tom istom zbunjenom i umornom narodu obrati taj premijer...ili neko, bar?...Ljudi, ovo je stvarno ludnica...a problemi se množe...a DS...odavno me je već razočarao.

Zeljko

pre 16 godina

Izjave premijera me uopste ne iznenadjuju i potpuno su mi ocekivane. Ono sto mi je interesantno koliko i sta sve DS moze da proguta ne bi li ostao na vlasti.

Maja

pre 16 godina

Imamo li mi uopste vladu ili je to konglomerat likova na'vatanih s koca i konopca?Jedan odvali glupost, drugi ga demantuje,jedan prekida saradnju sa Zapadom, drugi nastavlja, jedan placa kosovski dug, drugi ne...Najbolje od svega je sto od strane Kostunice nista vise ne moze da iznenadi.Medjutim, Boris Tadic...Ah, ko to bese?

Koviljka

pre 16 godina

Samoizolacija nije dobra stvar, ali demokratska struja nece moci jos dugo da izdrzi u uverenju da je rec o samoizolaciji, jer realnost je jaca. A realnost je vec svima jasna da je rec o EU izolaciji Srbije. Srbija kako god da radi ili da radila...dobila je jednu ogromnu minus nulu od EU. Sto pre prihvatimo realnost, to ce nam biti lakse i bolje. Dinkic i ostali treba da se zapitaju gde je ta granica! Bolje da je skapiraju sto pre...jer Srbija je nije presla, vec ju je presla EU podrzavajuci najvece kriminalce pod pritiskom SAD-a i krseci osnovno temelje Evropske Unije. Kako bi rekli....u lazi su kratke noge...pa tako i ovaj pokusaj stvaranja nekoga u Srbiji ko je kriv, a sakrivanje EU...nece proci.

Mica

pre 16 godina

Postoje politicari u Srbiji koji su definivno nacionalne stetocine. Kako ekonomski slaba i izolavana Srbija sa brojnim socijalnim problemima moze biti jaka? Kako takva Srbija moze braniti nacionalni interes? Politicko neslaganje uz odredjenu vrstu protesta je normalno, prema drzavama koje Kosovo priznaju, ali sve drugo sto slabi Srbiju nije normalno. Kosovska nezavisnos je cinjenica i nepovratan proces. Ne treba posebna pamet da bi se to shvatilo. Steta je velika. Drzava je manja. Mnogo pogreski je nacinjeno u vezi Kosova i u daljoj i u bliskijoj proslosti. Sta danje ciniti? Ekonomski ojacati Srbiju. Podici standard zivota u Srbiji. Povecati natalitet. Potrebno je za rad ostvarivanja pomenutih ciljeva udruziti se i sa onim drzasvama koje nam nisi po volji, samo ako Srbija od togas moze imati korist. Ako ne zelimo granicu sa Kosovom, onda je Evropska buducnost Srbije JEDINO resenje.

opet ja

pre 16 godina

Sta ste zapenili ljudi, odnosi sa tim zemljama su samo simbolicno na nizem nivou. Sve je ostalo isto. Pa ne moze premijer da izjavi da je svejedno da li neka zemlja prizna Kosovo ili ne.

milan m.

pre 16 godina

kostunica je propao politicki. ovo radi samo zbog svoje koristi, posto na sledecim izborima dobija manje od 5%. tadicu i djelicu vreme je za izbore. ujedinjujte se sa ldp i svima koji su za evropu.

Arsa

pre 16 godina

"Ministar ekonomije i regionalnog razvoja i lider G17 plus Mlađan Dinkić Koštuničinu ideju vidi samo kao vid diplomatskog pritiska." A ja to vidim kao vid samopritiska odnosno pritiska na nas! "Treba odvojiti ekonomski deo od političkog. U ekonomskom delu, gde govorimo o bankama i firmama, nema nikakvih problema, niti će ih biti", objasnio je Velimir Ilić. u prevodu, gde god ima para i za mene, ne pravim pitanje! Cesto se pitam dal sam zasto se nisam rodio u nekoj drugoj zemlji, verovatno sam se u proslom zivotu zamerio licno bogu kad mi drzavu vode Velja i Voja!

Boris

pre 16 godina

Neverovatno je, ali u Srbiji i istinito, da garnitura sa ni 4% podrske medju glasacima, donosi krupne odluke koje sve vise unazadjuju ovu zelju i udaljavaju je od civilizacije. DS umesto da iskoristi prednost koju je do nedavno imao da osvoji, mozda i vecinu u parlamentu, dopusta da sve vise tone zajedno sa DSS-om, i da pri tome za sobom vuce i celu zemlju. Zaista mi nije jasno sta se dogadja u njihovim glavama. Zar je moguce da su se svi udruzili da sto pre upropaste ovu zemlju, i da postanemo (bedna) ruska provincija...Izgleda da im vise nije ni bitno sto je vecina gradjana za zapadni standard i nacin zivota, sto nam rusi vredjaju pokojnog premijera kao i sve nas koji smo bili u zalosti tih dana...

Jovan

pre 16 godina

Stav Kostunice je potpuno na mestu, ali je problem sto mu stavljaju u usta ono sto nije rekao. Pod normalizacijom odnosa se misli da iz zemalja iz kojih su povuceni ambasadori nece se vracati u te zemlje, a ne da se prekidaju dipl. odnosi niti da se firmama iz tih zemalja zabrani rad!

Hijavata

pre 16 godina

Nemojte da ste naivni, kako moze da se razdvoji politicko pitanje od ekonomskog? Ozbiljni investitori ne zele da ulazu u zemlju koja je u vecitom politickom limbu, bez zdravog sudskog sistema i sa korupcijom na sve strane. A o tim stvarima kod nas vise niko i ne prica. Nego samo Kosovo, Kosovo, Kosovo.

Zarija

pre 16 godina

Hm, to nije zvanicni stav Vlade. Pa kada remijer izjavi nesto, zar to ne govori u ime Vlade, ili mozda u ime neke NVO? Mada zasto da me cudi ova izava, kada su sve dosadasnje premijerove izjave takve...NAdam se da se samo necemo vratiti u 90-te... Nadam se...

gnevnik

pre 16 godina

Činilo mi se da je o temi otkidanja 15 % teritorije već sve rečeno.Ali me je razmišljanje jednog prijatelja našlo nespremnu i nateralo na razmišljanje.
Ideja je "Evropa prizna nezavisno Kosovo i time što su “pročišćeni”, Srbi postaju dobrodošli u elitni klub, a Kosovu (Albancima) se ista stvar “obeća”, ali prethodno moraju štošta da ispoštuju, a onda će, kao i Turci, biti na duuugoj listi čekanja".
Znam da bi Kundera za optimizam rekao da miriše na glupost, ali davljenik se i za slamku hvata.

madjar

pre 16 godina

Dobro ljudi, sve je to OK, vlada i DSS ne radi dobro, Treba raspisati nove izbore i to je mozda OK. Ko ce da pobedi na tim izborima, ko ce da formira vladu. Opet radikali, DSS, i socijalisti, jel to resenje?

golman

pre 16 godina

Velja kaze, ekonomija nema veze sa politikom. Drzava se raspada a investitori sa zapada ulazu zar ne? ha ha :-) Evo primera,
Kuba, Zimbabve bivsa Jugoslavija.
Napred Veljo!

Ja

pre 16 godina

I ja mislim da je ovo samo izjava za unutrašnju upotrebu. Koštunica je zapravo rekao da ćemo mi odlučno da se mrštimo, dok na ekonomskom planu očekujem da i dalje idemo sve bliže Evropi. A jako bih voleo da nam ukinu vize, pa bih sve ove budalaštine lakše podneo uz kafu u Beču ili Parizu jednom mesečno.

lea

pre 16 godina

Kome je do izolacoje od politicara nek ide na pusto ostrvo, pa nek se izoluje do mile volje.Ovako, sebi su uzeli diplomatsku ulogu, a narod mame na ulicu. Dokle? Dok ne vrate Kosovo, a sami kazu decenijama moze da traje ta borba - i dotle cemo mi da zevamo po ulici, a oni ce da nas svojom "diplomatijom" jos i izoluju.Pomozite Srbima i u Srbiji i na Kosovu - zato smo vas birali, a ne da zevamo po ulici. A studenti iz Mitrovice, bolje bi im bilo da uce za ispitni rok nego sto se bave smisljanjem idijotskih "performansa" u 12.44. To moze da bude simpaticno jedanput, ali svaki dan? I dokle? "Performanse" ne prave Srbi u enklavama, izbeglice u Srbiji, pa i Srbi iz Srbije, - oni su uplaseni, gladni i nemaju vremena za gluposti.

lea

pre 16 godina

Kako jos da budemo mimo sveta (citaj izolovani?)- sa bedzevima. Super - sad imamo radikalske bedzeve, DSS-ove (samo oni vole Srbiju?), jos i ostale partije da uvedu svoje, pa lepo na ulici (ionako nas stalno tamo zovu da iskazemo NJIHOVO misljenje)pa da se odmah i "demokratski" obracunamo,kako?- lako!, po bedzu se Srbin poznaje - sta misli!A sta cemo sa onima koji nemaju nikakav bedz? Njih u zatvor - mora neko da bude kriv za sve ovo. Kakve gluposti, umesto da svako radi svoj posao (ako ga ima)!

TechnoKrat

pre 16 godina

Od momenta kad je Milosevic oterao Stambolica sa politicke scene (kasnije ga i likvidirao) Srbija ide u samoizolaciju. Odnosi sa komsijama teski, pa gori, pa jos gori. Jer, "oni nas mrze, pa i mi njih mozemo malo da mrzimo".

SANU je dala veliki "doprinos" samoizolaciji. Tako da je samoizolacija postala akademski planirana. Srpski narod je (na zalost, velikom vecinom) poslusao (bez)umne ideje i savete svojih akademika i politicara i doveden je u najtezi polozaj koji se moze zamisliti.

Domanovicu, napisao si lepu, kratku i jednostavnu pricu - "Vodja". E, po tom sablonu se "ponasamo" godinama. I pojma nemamo kad cemo doci do one stranice kad cemo konacno biti svesni da su nam vodje kao u prici koju si napisao.

Vojvodjanin realista

pre 16 godina

Slazem se sa gosp. Dimitrijevicem. Razlog zasto je Srbija izgubila sve svoje stvarne i diplomatske ratove je u tome sto Srbija svoju spoljnu politiku kreira za unutrasnju upotrebu, a ne za Ameriku i EU. Albanci, Hrvati i svi ostali su radili bas suprotno i uspeli u svojim namerama.

Ja

pre 16 godina

Privatni poduzetnici iz sveta neka slobodno ulazu kod nas pa cemo mi kad nam se digne to da polupamo i opljackamo zajedno sa Veljom i Vojom na celu to inace nema veza sa njima samo sa njihovim Vladama.Ojhaa!!

Knez Rasputin

pre 16 godina

neprovjereni postulat da je demokratija (u izvornom znacenju vladavina naroda),i njen sjevernoatlanski model, jedini prihvatljiv drustveni oblik postojanja na ovim prostorima, mogao bi bezrezervne mlade demokrate-entuziaste kostati gorkih iskustava. Uostalom, ta "vladavina naroda", ili pravo svakog punoljetnog gradjanina da bira svoje predstavnike u vlasti, vec u Srbiji postoji. Oni koji se zalazu za "slobodno drustvo" i slobodno trziste rado previdjaju da je rezultat takvih opredjeljenja cesto stvaranje ostrih socijalnih razlika izmedju siromasne mase naroda i bogatih pojedinaca, gdje vrlo cesto narodne mase postaju industrijsko roblje kapitalom korumpirane tehnokratske manjine, i globalnog kapitala.

B92 se zalaze za poslovno orijentisanu Srbiju bez ideoloskih okvira. Radikali se zalazu za zatvorenu ali principijelnu vanjsku politiku.
Niko ne govori o socijalnoj politici. Niko o alternativnoj ekonomiji koja ne bi po svaku cijenu bila korporacijska, dakle eksploatatorska, vec okrenuta dobrobiti cjelokupnog srpskog naroda. Zasto bi cijeli srpski narod podrzavao megalomanske apetite manjine ako ta manjina pokazuje da nema volju da savjesno i principijelno brani suverenitet zemlje? Slazem se da Albanci sa Kosova imaju pravo na unutrasnje samoopredjeljene, ali ne i da imaju pravo na vanjsku politiku.

Marko_O

pre 16 godina

Vojo Kostunice stavi opste ispred licnog.Svi znamo da nisi ti kriv u vezi Kosova ,a ni predsednik Tadic.Jednostavno zalazite se da podizete ugled zemlje i doprinosite ekonomskom boljitku gradjana tako cete najbolje braniti Kosovo.Sve drugo je kocka.

ivan

pre 16 godina

Samoizolacija je lose resenje za nas, ali nije uopste lose resenje za DSS. Ako se iole normalizuje situacija u zemlji oni ce da ispadnu iz igre za vlast, a da ne pominjemo sto ce mnogi Kostunicini "savetnici" da ostanu bez prilike da muvaju u mutnom i tako se enormno bogate. Normalno da to njima ne odgovara

Marko_kg

pre 16 godina

Jao,pa ne znam bre sta je gore...
Da li smo mi pametni? Ne znam ni to...
Znam da opcija o raspisivanju novih izbora ne pije vodu narocito u ovim nacionalistickim danima...Onaj (necu mu ni ime spomenuti) je spreman na koaliciju sa SRS i SPS...
Sa druge strane ovo sto sada rade to je dno dna! Pa Sloba nas je ... na fin nacin...Ovo je bre bezobrazluk! Gospodine Tadicu samo cu reci 'pozovi me kad ti trebam ja'....
Jezim se od pomisli sta se moze desiti...

ledenibreg

pre 16 godina

Treba da se radi onako kako zeli vecina naroda...jel su vecina Srba ustali da protestuju? Ne daju Kosovo? Ako jeste , treba onda da se radi sve sto moze da se sacuva Kosovo u Srbiji,po svaku cenu... ako hoce ljudi da ratuju, onda i to...ali sve lepo da se dokumentarise!
I onda kada budu padale bombe i kada pocnu da kukaju jaojao potpisi sporazum, onda da se onako perverzno tera do kraja...izvinite,tako ste hteli...

Koviljka

pre 16 godina

Samoizolacija nije dobra stvar, ali demokratska struja nece moci jos dugo da izdrzi u uverenju da je rec o samoizolaciji, jer realnost je jaca. A realnost je vec svima jasna da je rec o EU izolaciji Srbije. Srbija kako god da radi ili da radila...dobila je jednu ogromnu minus nulu od EU. Sto pre prihvatimo realnost, to ce nam biti lakse i bolje. Dinkic i ostali treba da se zapitaju gde je ta granica! Bolje da je skapiraju sto pre...jer Srbija je nije presla, vec ju je presla EU podrzavajuci najvece kriminalce pod pritiskom SAD-a i krseci osnovno temelje Evropske Unije. Kako bi rekli....u lazi su kratke noge...pa tako i ovaj pokusaj stvaranja nekoga u Srbiji ko je kriv, a sakrivanje EU...nece proci.

Jovan

pre 16 godina

Stav Kostunice je potpuno na mestu, ali je problem sto mu stavljaju u usta ono sto nije rekao. Pod normalizacijom odnosa se misli da iz zemalja iz kojih su povuceni ambasadori nece se vracati u te zemlje, a ne da se prekidaju dipl. odnosi niti da se firmama iz tih zemalja zabrani rad!

Max Cohen

pre 16 godina

Boze,da li ste svi Vi u Vladi kolektivno u transu ili sta je u pitanju?
Sta Kostunica jos treba da uradi,kakvu brljotinu,pa da shvatite da je Djavo odneo salu?
Alo,DS?...da li se cujemo?
Akcija,hitno!Ovaj je spreman na sve.nemojte posle kad izjavi da objavljuje rat ili ko zna sta da se hvatate za glavu.Nece samo on biti kriv,Gospodo zajedno ste u Vladi. Prst na celo! Maximillian

Mashinovodja

pre 16 godina

"...Direktor Beogradskog centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević smatra da Koštuničina ideja utemeljena na mitovima, a ne na realnosti..."
Učtiv način da se kaže da je u pitanju teška budalaština koja nema veze s mozgom. A to dovoljno potvrđuje i činjenica da prvi put čak niko iz DSS-a se ne usuđuje da se odmah javno oduševljava pameću svoga šefa.

Razumenko

pre 16 godina

Ako je u Vladi Srbije u toku nekakvo takmicenje u sto glupljim izjavama onda premijer Kostunica ima najvise izgleda da ubedljivo pobedi.

Donnie Brasco

pre 16 godina

"Gospodine" Predsednice Vlade Srbije, ukoliko je Vama toliko stalo do nenormalnih odnosa i samoizolacije, ja Vas NAJLEPSE molim da odete u neki od srpskih srednjovekovnih manastira i tamo prvo postanete iskusenik. Ukoliko uspete da prodjete tu fazu postacete monah i onda lepo mozete da uzivate u svoj lepoti samoizolacije u nekoj vlaznoj i memljivoj sobi prepunoj srpske duhovnosti. Svako bira svoj put i zato NEMOJTE nas da vucete putem mraka i smrti. A Srbija je ipak izabrala put ka EVROPI. Putuj igumane i ne brini za manastir, jer mi cemo se snaci i bez tebe!!!

Ima li razauma?!

pre 16 godina

Na potpuno tačnu izjavu mudrog Vojina Dimitrijevića: "Cela naša spoljna politika je okrenuta samo ka našem narodu..." samo bih dodao na ove tri tačke:
"...i njegovom sluđivanju, unazađivanju, zaglupljivanju, obmanjivanju, dezorijentisanju i manipulisanju sa ciljem opstanka na vlasti." To je danas recept opstanka na vlasti Vojislava Koštunice.

AntiFašista

pre 16 godina

Ja stvarno ne razumem sta sve treba da se desi da bi se DS osvestio sta nam se dogadja i sa kim su u vladi!
Ta pricha i kosovo i EU nepije vodu i VK nikada nece pristati na EU!!! Samo je trazio opravdanje da to kaze javno, a ispod zita radi temeljno na tome od 5. oktobra 2000. OVO JE POSLEDNJI TRENUTAK DA SE DS OKRENE SVOJIM IZVORNIM VREDNOSTIMA.

vladimirrr

pre 16 godina

pa valjda premijer smatra da smo mi ,narocito njegovi, nebeski narod pa mozemo da zivimi u mitovima I OD MITA!!! znaci spoljna politika za unutrasnje potrebe! vrlo ozbiljni i drzavnicki potezi.....

Zabrinut

pre 16 godina

Sad se tek vidi koliko nam u politici nedostaju istinski inteligentni ljudi. :(
Ako je ova, hm, 'ideja' najveći domet Kostuničinog doktorskog mozga i ako je ona osnova paklenog, ultratajnog, 'Akcionog plana', usudiću se da budem malko skeptičan glede rezultata...

Nele

pre 16 godina

Neka Kostunica kvari odnose sa kucnim prijateljima koliko hoce ali kada su odnosi Srbije sa ostalim drzavama u pitanju morao bi sve da ucini da zadrzi dobre odnose. Ako smatra da ce neko iz tih zemalja, s kojima bi on prekinuo diplomatsku komunikaciju, da se nasekira grdno se vara. Iskreno se nadam da nece da ostvari svoj (pakleni) akcioni plan da se posvadja sa svima okolo.

BoKi

pre 16 godina

Pa Voja i hoce da nas zatvori - da bi nas imao samo za sebe i da bi mogao da radi šta hoće. Zna on da time ne bi rešio "novonastalu situaciju sa Kosovom". Nego neće da kaže. Njemu je bolje što "situacija" duže traje. "Situacija" je jedino što mu je ostalo.

Sasko Velkovski

pre 16 godina

Slicnost izmedju Kostunice i americkih politicara je, prosto, napadna. I on i oni rado koriste rec "nikada", zaboravljajuci da Nikada, u realnosti, ne postoji. Sve je Nekada. Kada dva ovna zapnu na brvnu, u provaliju ce zavrsiti slabiji, makar bio u pravu. Pametniji mora da popusti, makar ludi vladali, a od jaceg se ne moze traziti da bude pametan. Cak i kada ludi vladaju, pametni mora da rade tako da im ludi sto manje smetaju.

Zorica

pre 16 godina

Mislim da nema potrebe da nas premijer vise vuce nazad svojim nacionalistickim i sovinistickim izjavama.On malo govori ali kad progovori, biseri izlecu na sve strane.

Ima li razuma?!

pre 16 godina

Dodao bih da je, do prvih narednih parlamentarnih izbora, ovo ključna stvar na kojoj treba insistirati svaki put kada se Koštunica drzne da obmani i sludi unutrašnju i međunarodnu javnost.
"IZJAVA VOJISLAVA KOŠTUNICE NE PREDSTAVLJA ZVANIČAN STAV VLADE SRBIJE."
Iako će svaki dan Vlada morati da se ograđuje i izvinjava, bolje neka do izbora bude tako nego da smo i mi i ceo svet u debeloj zabludi da je ovo zvaničan stav države.

Ja

pre 16 godina

I ja mislim da je ovo samo izjava za unutrašnju upotrebu. Koštunica je zapravo rekao da ćemo mi odlučno da se mrštimo, dok na ekonomskom planu očekujem da i dalje idemo sve bliže Evropi. A jako bih voleo da nam ukinu vize, pa bih sve ove budalaštine lakše podneo uz kafu u Beču ili Parizu jednom mesečno.

madjar

pre 16 godina

Dobro ljudi, sve je to OK, vlada i DSS ne radi dobro, Treba raspisati nove izbore i to je mozda OK. Ko ce da pobedi na tim izborima, ko ce da formira vladu. Opet radikali, DSS, i socijalisti, jel to resenje?

Pravnik

pre 16 godina

Ovo što Koštunica dr Vojislav u kontinuitetu čini,iskazano je,između ostalog,i ovom najnovijom izjavom.
Jasna orijentacija na samoizolaciju i uvođenje "mekog" vanrednog stanja je želja ovog,očigledno prošlog političira,da što duže ostane na vlasti.U tom cilju,u stanju je da se udruži sa radikalima i zbog toga njegove izjave,a bogami i delanje,postaju radikalniji od radikalskih.Tako se on njima preporučuje,jer sada on govori ono što radikali misle i čini ono što bi oni činili na vlasti.
Zbog svega toga taj čovek je veoma opasan po budućnost ove zemlje.
Slobodnomisleći građani vodite računa o tome!Jednom mu se mora reći:DOSTA,te ga skloniti od mogućnosti da verbalno i delima nanosi dalju štetu ovom narodu. Jer,ako se to ne uradi,kada đavo odnese šalu,biće kasno.

opet ja

pre 16 godina

Sta ste zapenili ljudi, odnosi sa tim zemljama su samo simbolicno na nizem nivou. Sve je ostalo isto. Pa ne moze premijer da izjavi da je svejedno da li neka zemlja prizna Kosovo ili ne.

Zarija

pre 16 godina

Hm, to nije zvanicni stav Vlade. Pa kada remijer izjavi nesto, zar to ne govori u ime Vlade, ili mozda u ime neke NVO? Mada zasto da me cudi ova izava, kada su sve dosadasnje premijerove izjave takve...NAdam se da se samo necemo vratiti u 90-te... Nadam se...

gnevnik

pre 16 godina

Činilo mi se da je o temi otkidanja 15 % teritorije već sve rečeno.Ali me je razmišljanje jednog prijatelja našlo nespremnu i nateralo na razmišljanje.
Ideja je "Evropa prizna nezavisno Kosovo i time što su “pročišćeni”, Srbi postaju dobrodošli u elitni klub, a Kosovu (Albancima) se ista stvar “obeća”, ali prethodno moraju štošta da ispoštuju, a onda će, kao i Turci, biti na duuugoj listi čekanja".
Znam da bi Kundera za optimizam rekao da miriše na glupost, ali davljenik se i za slamku hvata.

Duksi

pre 16 godina

Kostunica i njegovi istomisljenici treba vec jednom da shvate da je to nasa stvarnost.Sve vise i vise zemalja se priznavati Kosovo a mi bi trebali da porazmislimo kome i dokle cemo terati inat.Sa tim necemo postici nista.Sa takvim inacenjem padacemo u sve vecu i vecu izolaciju.

Boris

pre 16 godina

Neverovatno je, ali u Srbiji i istinito, da garnitura sa ni 4% podrske medju glasacima, donosi krupne odluke koje sve vise unazadjuju ovu zelju i udaljavaju je od civilizacije. DS umesto da iskoristi prednost koju je do nedavno imao da osvoji, mozda i vecinu u parlamentu, dopusta da sve vise tone zajedno sa DSS-om, i da pri tome za sobom vuce i celu zemlju. Zaista mi nije jasno sta se dogadja u njihovim glavama. Zar je moguce da su se svi udruzili da sto pre upropaste ovu zemlju, i da postanemo (bedna) ruska provincija...Izgleda da im vise nije ni bitno sto je vecina gradjana za zapadni standard i nacin zivota, sto nam rusi vredjaju pokojnog premijera kao i sve nas koji smo bili u zalosti tih dana...

Čitač

pre 16 godina

Džaba ste krečili ....
Kad majstor Voja uzme sprej pa našara takve izjave Srbija će biti ponovo onakva kao 90-tih.
Dokle bre više, pa zar je moguće da smo sve ovo zaslužili?

milan m.

pre 16 godina

kostunica je propao politicki. ovo radi samo zbog svoje koristi, posto na sledecim izborima dobija manje od 5%. tadicu i djelicu vreme je za izbore. ujedinjujte se sa ldp i svima koji su za evropu.

Zeljko

pre 16 godina

Izjave premijera me uopste ne iznenadjuju i potpuno su mi ocekivane. Ono sto mi je interesantno koliko i sta sve DS moze da proguta ne bi li ostao na vlasti.

ja

pre 16 godina

Lepo je rekao g-din Vojin Dimitrijević...sve je već rekao, ne bih da se ponavljam...samo...narod je već umoran. Neka se tom istom zbunjenom i umornom narodu obrati taj premijer...ili neko, bar?...Ljudi, ovo je stvarno ludnica...a problemi se množe...a DS...odavno me je već razočarao.

Mica

pre 16 godina

Postoje politicari u Srbiji koji su definivno nacionalne stetocine. Kako ekonomski slaba i izolavana Srbija sa brojnim socijalnim problemima moze biti jaka? Kako takva Srbija moze braniti nacionalni interes? Politicko neslaganje uz odredjenu vrstu protesta je normalno, prema drzavama koje Kosovo priznaju, ali sve drugo sto slabi Srbiju nije normalno. Kosovska nezavisnos je cinjenica i nepovratan proces. Ne treba posebna pamet da bi se to shvatilo. Steta je velika. Drzava je manja. Mnogo pogreski je nacinjeno u vezi Kosova i u daljoj i u bliskijoj proslosti. Sta danje ciniti? Ekonomski ojacati Srbiju. Podici standard zivota u Srbiji. Povecati natalitet. Potrebno je za rad ostvarivanja pomenutih ciljeva udruziti se i sa onim drzasvama koje nam nisi po volji, samo ako Srbija od togas moze imati korist. Ako ne zelimo granicu sa Kosovom, onda je Evropska buducnost Srbije JEDINO resenje.

v

pre 16 godina

Hitno raspisati referendum sa pitanjem: "Da li zelite da Srbija nastavi put ka EU"
Posle referenduma ocekujem ostavku premijera i jednog broja ministara.

Hijavata

pre 16 godina

Nemojte da ste naivni, kako moze da se razdvoji politicko pitanje od ekonomskog? Ozbiljni investitori ne zele da ulazu u zemlju koja je u vecitom politickom limbu, bez zdravog sudskog sistema i sa korupcijom na sve strane. A o tim stvarima kod nas vise niko i ne prica. Nego samo Kosovo, Kosovo, Kosovo.

Kakva je ovo vlada?

pre 16 godina

Predsednik vlade nesto kaze a potpredsednik vlade kaze da to nije zvanican stav vlade. Koliko tu vredi rec predsednika vlade? I kakav je to predsednik koji daje izjave cije vrednosti njegovi potpredsednici negiraju? Ili koliko tu vredi cela vlada? Ima li igde u svetu vlada koja se ovako ponasa?

Maja

pre 16 godina

Imamo li mi uopste vladu ili je to konglomerat likova na'vatanih s koca i konopca?Jedan odvali glupost, drugi ga demantuje,jedan prekida saradnju sa Zapadom, drugi nastavlja, jedan placa kosovski dug, drugi ne...Najbolje od svega je sto od strane Kostunice nista vise ne moze da iznenadi.Medjutim, Boris Tadic...Ah, ko to bese?

Arsa

pre 16 godina

"Ministar ekonomije i regionalnog razvoja i lider G17 plus Mlađan Dinkić Koštuničinu ideju vidi samo kao vid diplomatskog pritiska." A ja to vidim kao vid samopritiska odnosno pritiska na nas! "Treba odvojiti ekonomski deo od političkog. U ekonomskom delu, gde govorimo o bankama i firmama, nema nikakvih problema, niti će ih biti", objasnio je Velimir Ilić. u prevodu, gde god ima para i za mene, ne pravim pitanje! Cesto se pitam dal sam zasto se nisam rodio u nekoj drugoj zemlji, verovatno sam se u proslom zivotu zamerio licno bogu kad mi drzavu vode Velja i Voja!

lea

pre 16 godina

Kome je do izolacoje od politicara nek ide na pusto ostrvo, pa nek se izoluje do mile volje.Ovako, sebi su uzeli diplomatsku ulogu, a narod mame na ulicu. Dokle? Dok ne vrate Kosovo, a sami kazu decenijama moze da traje ta borba - i dotle cemo mi da zevamo po ulici, a oni ce da nas svojom "diplomatijom" jos i izoluju.Pomozite Srbima i u Srbiji i na Kosovu - zato smo vas birali, a ne da zevamo po ulici. A studenti iz Mitrovice, bolje bi im bilo da uce za ispitni rok nego sto se bave smisljanjem idijotskih "performansa" u 12.44. To moze da bude simpaticno jedanput, ali svaki dan? I dokle? "Performanse" ne prave Srbi u enklavama, izbeglice u Srbiji, pa i Srbi iz Srbije, - oni su uplaseni, gladni i nemaju vremena za gluposti.

Knez Rasputin

pre 16 godina

neprovjereni postulat da je demokratija (u izvornom znacenju vladavina naroda),i njen sjevernoatlanski model, jedini prihvatljiv drustveni oblik postojanja na ovim prostorima, mogao bi bezrezervne mlade demokrate-entuziaste kostati gorkih iskustava. Uostalom, ta "vladavina naroda", ili pravo svakog punoljetnog gradjanina da bira svoje predstavnike u vlasti, vec u Srbiji postoji. Oni koji se zalazu za "slobodno drustvo" i slobodno trziste rado previdjaju da je rezultat takvih opredjeljenja cesto stvaranje ostrih socijalnih razlika izmedju siromasne mase naroda i bogatih pojedinaca, gdje vrlo cesto narodne mase postaju industrijsko roblje kapitalom korumpirane tehnokratske manjine, i globalnog kapitala.

B92 se zalaze za poslovno orijentisanu Srbiju bez ideoloskih okvira. Radikali se zalazu za zatvorenu ali principijelnu vanjsku politiku.
Niko ne govori o socijalnoj politici. Niko o alternativnoj ekonomiji koja ne bi po svaku cijenu bila korporacijska, dakle eksploatatorska, vec okrenuta dobrobiti cjelokupnog srpskog naroda. Zasto bi cijeli srpski narod podrzavao megalomanske apetite manjine ako ta manjina pokazuje da nema volju da savjesno i principijelno brani suverenitet zemlje? Slazem se da Albanci sa Kosova imaju pravo na unutrasnje samoopredjeljene, ali ne i da imaju pravo na vanjsku politiku.

Marko_O

pre 16 godina

Vojo Kostunice stavi opste ispred licnog.Svi znamo da nisi ti kriv u vezi Kosova ,a ni predsednik Tadic.Jednostavno zalazite se da podizete ugled zemlje i doprinosite ekonomskom boljitku gradjana tako cete najbolje braniti Kosovo.Sve drugo je kocka.

lea

pre 16 godina

Kako jos da budemo mimo sveta (citaj izolovani?)- sa bedzevima. Super - sad imamo radikalske bedzeve, DSS-ove (samo oni vole Srbiju?), jos i ostale partije da uvedu svoje, pa lepo na ulici (ionako nas stalno tamo zovu da iskazemo NJIHOVO misljenje)pa da se odmah i "demokratski" obracunamo,kako?- lako!, po bedzu se Srbin poznaje - sta misli!A sta cemo sa onima koji nemaju nikakav bedz? Njih u zatvor - mora neko da bude kriv za sve ovo. Kakve gluposti, umesto da svako radi svoj posao (ako ga ima)!

Vojvodjanin realista

pre 16 godina

Slazem se sa gosp. Dimitrijevicem. Razlog zasto je Srbija izgubila sve svoje stvarne i diplomatske ratove je u tome sto Srbija svoju spoljnu politiku kreira za unutrasnju upotrebu, a ne za Ameriku i EU. Albanci, Hrvati i svi ostali su radili bas suprotno i uspeli u svojim namerama.

ivan

pre 16 godina

Samoizolacija je lose resenje za nas, ali nije uopste lose resenje za DSS. Ako se iole normalizuje situacija u zemlji oni ce da ispadnu iz igre za vlast, a da ne pominjemo sto ce mnogi Kostunicini "savetnici" da ostanu bez prilike da muvaju u mutnom i tako se enormno bogate. Normalno da to njima ne odgovara

TechnoKrat

pre 16 godina

Od momenta kad je Milosevic oterao Stambolica sa politicke scene (kasnije ga i likvidirao) Srbija ide u samoizolaciju. Odnosi sa komsijama teski, pa gori, pa jos gori. Jer, "oni nas mrze, pa i mi njih mozemo malo da mrzimo".

SANU je dala veliki "doprinos" samoizolaciji. Tako da je samoizolacija postala akademski planirana. Srpski narod je (na zalost, velikom vecinom) poslusao (bez)umne ideje i savete svojih akademika i politicara i doveden je u najtezi polozaj koji se moze zamisliti.

Domanovicu, napisao si lepu, kratku i jednostavnu pricu - "Vodja". E, po tom sablonu se "ponasamo" godinama. I pojma nemamo kad cemo doci do one stranice kad cemo konacno biti svesni da su nam vodje kao u prici koju si napisao.

Marko_kg

pre 16 godina

Jao,pa ne znam bre sta je gore...
Da li smo mi pametni? Ne znam ni to...
Znam da opcija o raspisivanju novih izbora ne pije vodu narocito u ovim nacionalistickim danima...Onaj (necu mu ni ime spomenuti) je spreman na koaliciju sa SRS i SPS...
Sa druge strane ovo sto sada rade to je dno dna! Pa Sloba nas je ... na fin nacin...Ovo je bre bezobrazluk! Gospodine Tadicu samo cu reci 'pozovi me kad ti trebam ja'....
Jezim se od pomisli sta se moze desiti...

golman

pre 16 godina

Velja kaze, ekonomija nema veze sa politikom. Drzava se raspada a investitori sa zapada ulazu zar ne? ha ha :-) Evo primera,
Kuba, Zimbabve bivsa Jugoslavija.
Napred Veljo!

Ja

pre 16 godina

Privatni poduzetnici iz sveta neka slobodno ulazu kod nas pa cemo mi kad nam se digne to da polupamo i opljackamo zajedno sa Veljom i Vojom na celu to inace nema veza sa njima samo sa njihovim Vladama.Ojhaa!!

ledenibreg

pre 16 godina

Treba da se radi onako kako zeli vecina naroda...jel su vecina Srba ustali da protestuju? Ne daju Kosovo? Ako jeste , treba onda da se radi sve sto moze da se sacuva Kosovo u Srbiji,po svaku cenu... ako hoce ljudi da ratuju, onda i to...ali sve lepo da se dokumentarise!
I onda kada budu padale bombe i kada pocnu da kukaju jaojao potpisi sporazum, onda da se onako perverzno tera do kraja...izvinite,tako ste hteli...