Utorak, 26.02.2008.

07:27

Medvedev: Gasovod podrška Srbiji

Priključivanje Srbije gasovodu predstavlja element podrške Rusije Srbiji zbog kosovskog problema, izjavio je Dmitrij Medvedev.

Izvor: B92

Medvedev: Gasovod podrška Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

cobra

pre 16 godina

daj nek mi neko objasni sto nas toliko veze sa rusijom kad citav svijet bjezi od nje vidite da nas koriste na svaki nacin ,i sad kao oni hoce na nam pomognu oko kosova ,pa to su mogli vec 8 godina uradit a ne sad kad je sve gotovo.

nebojša

pre 16 godina

Sada će stručnjaci da uvedu
ponovo obračunski dolar u trgovini sa Rusima,kao pre 20 godina da bi zaobišli ameriku.
onda će srbija da ima suficit u trgovini i sama će sebi da plaća taj suficit što se u prevodu zove "Topčider opet radi"
ko god može treba da pokuša da ode odavde u normalan svet
najbolje na druge kontinente ...

Maja_V

pre 16 godina

Bugarska je zestoko pregovarala i uspela je, da protok gasa sa 17 milijardi kubnih metara podigne na 30!
Usla je u EU i postala je glavno cvoriste plus dobija i onaj drugi(zapadni) gasovod.
KAPACITET OD 10.MILIJARDI KUBNIH METARA GASA JE JEDVA DOVOLJAN ZA POTREBE SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE.
Cifre govore sve, glavna lova je otisla negde drugde ...gde je sigurno.
Ovo je najveca izdaja srpskih interesa u zadnjih xx godina.
DA li ce da prodje bez ikakve reakcije?
DA li smo zaista postali mali misevi, kako nas je onda nazvao Nemanja Kusturica?

Besna

pre 16 godina

O ovome su sanjali Sloba i Mira samo su imali peh što je u njihovo vreme Rusija pokušavla da krene demokratskim putem. Ali sad nam je opet KGB u funkciji, Tadić i Koštunica ostvaruju Mirin san. Au demokrate, pa niste se valjda svi tako dobro utalili da na ovo pristajete! Imate li, ili nemate, više članova nego što je upravnih odbora, konsalting firmi za privatizaciju, direktora javnih preduzeća, markentiških agencija, ministarskih i poslaničkih mesta i ostalih prilika da se maznu pare, kad pristajete na ovo?

Dejan

pre 16 godina

Ala ga ovi mazu oci. Autoput ? Pa eno s Madjarima se isto dogovaraju. Nesto mi govori da ce to biti nedovrseni poluautoput. Sto bi s onim pravim autoputom kada smo kod toga ?!?! A ovo sa vizama to je valjda da lakse ruske patriote dodju braniti srpske interese na Kosovo. Ukinuti vize za Ruse je opasna stvar. Mnogo je sirotinje koja ce pokusati preko Srbije da udje u EU. Tim postupkom Srbija nece tako skoro docekati ukidanje viza... Bojim se da se Srbija pretvara u Kubu, samo se nadam da sam u krivu.

sasa jokic

pre 16 godina

"Taj novinar je budala!", vrlo diplomatski od strane g.Medvedeva. Da li mu je to bila preporuka za rad na drzavnoj TV? Voleo bi' da Vlada objavi ko ce biti u privrednoj delegaciji. Predpostavljam gomila lopova iz insajdera, kao i obicno. Da li je predvidjena poseta porodici Milosevic? Jedno je sigurno poseta Night Flight-u cuvenom moskovskom klubu za muskarce je garantovana, jedino je pitanje o cijem trosku!

pera

pre 16 godina

Nikad neću oprostiti Američkim vlastima što su nas gurnuli u Ruski zagrljaj. Izgleda da je Srbija sjajno mesto za dalju Rusko-Američku konfrontaciju. A mi ćemo se dozvati pameti kad počnu da pucaju kosti od Ruskog zagrljaja.

Necu da budem RUS!!!!

pre 16 godina

Dajte ljudi, ja ovo svaki dan ne mogu vise da citam i da vise gledam kako nam zemlja polako ali sigurno postaje RUSKA GUBERNIJA. Ovi iz DSS zele sa SRS da naprave Srbiju da ima vec sada KOLONIJONALNI status prema Rusiji. Na njihovoj javnoj TV napadaju Djindjica, i traze da se Srbija obracuna sa svim EVROPSKIM naprednim strujama u nasoj zemlji. Moramo svi stati sada kao jedan, svi mi koji zelimo EU, i bolju ekonomsku buducnost. DSS se okrenuo Rusiji, sto znaci Kuba, Severna Koreja, Belorusija, Iran, Sirija.... a ja bi zeleo da legalistu neko obavesti zasto su sve zemlje koje su bile pod ruskom okupacinom cizmom pobegli od Rusa. Neka pitaju Rumune, Bugare, Cehe...zasto niko nije hteo da ostane sa Rusima, a tu nas DSS vodi. Ljudi, probudite se dok nije kasno.

Zoki

pre 16 godina

Necuveno!NIS se poklanja Rusima i to od strane visokih DSS funkcionera:Dejana Mihajlova,Srdjana Bosnjakovica,Aleksandra Popovica i to od politicke partije koja sada -i vec duze vremena ima vrlo ogranicenu podrsku.Gde je ovde DS koja nije bila u stanju ni da ustolici svoje kadrove za koje sam ubedjen da su sigurno vise evropski orjentisani od kadrova iz DSS-a.A gospodin SRDJAN Bosnjakovic se predstavlja kao Generalni Direktor NIS-a a on to vise nije jer je u medjuvremenu presaltovan na mesto Predsednika upravnog odbora!!!Gde je tu onaj drugi deo vlade-cemu uopste izbori kad ovih dana po svim pitanjima na svim medijima ja samo mogu da pratim ministre iz DSS-a koji su se razleteli trasirajuci put nazad u devedesete....Ako se pod hitno ne zavrsi ovo cutanje ministara iz onog drugog dela vlade i to ne samo pricama vec i konkretnim delovanjem -tesko nama!Kostunica je tako dobio krila da bi sada bio spreman da nas totalno unisti-cini mi se i radikali bi ovde delovali umerenije i pametnije.Jedino resenje vidim u sto skorijem odrzavanju izbora na svim nivoima gde bi se nadam se izvrsila dodatna diferenciracija na proevropske i one druge pa ko pobedi neka kreira dalje svoju politiku u punom mandatu.

sto mu gromova!

pre 16 godina

Samo gledam sta se desava i dolazim do jedinstvanog zakljucka - da je ova vlada nesto najodvratnije sto je Srbija iznedrila. Pa, sta je bre sa ovima iz DS-a? Vrana im mozak popila, ili su svi toliko korumpirani da ih DB drzi na nisanu i ucenjuje kako stigne? Hmmm, pre ce biti ovo drugo.
Nego, da li se neko seca kako su galamili kada je trebalo tapnuti NIS Rusima, i to za dzabe? Naravno, tu pricu su pokrili pricom o gasovodu kapaciteta "bar 30 milijardi kubika godisnje", bice to magistralni gasovod i slicna trabunjanja. Sad ispade 10 milijardi? Ma, znao sam da ce se to desiti, muljanje, sibicarenje, razbojnistvo. Ovde ljudi ne kapiraju, manje je bitno kakvu cenu postignes, najbitnije je ko je kupac. Sa dobrim kupcem, dolazi i dobar i pouzdan SISTEM, a to je upravo ono sto je Srbiji najpotrebnije, SISTEM! Kada se u startu ovako mulja, jasno je sta ce biti tek kasnije. Nikada mi taj gasovod necemo videti, a i ako dodje malo gasa u Srbiju, to ce biti neki krak, patrljak, a nikako magistralni tok od koga cemo ubirati profit od taksi, (rece Velja 200 miliona eura godisnje). Zasto, bre, svaki put treba da lupimo glavom o zid da bi shvatili da gresimo? Pa zar nije dovoljno sto su svi pobegli od Rusa i njihovog sistema, a mi im trcimo u zagrljaj? Ma, sahranice nas ove "patrijote".

Oni dolaze!

pre 16 godina

Ovo je super za vize!!! Sad kad krenu da nam dolaze ruski "biznismeni" i "umetnice"!!! Umesto s Evropom mi ukidamo vize s Azijom! Em ne mozes napolje, em ti jos i Rusi dolaze kad im se prohte! Pa to ni zemlje lagera nisu dozvoljavale da im Rusi rade!

Josip Vasilj

pre 16 godina

Usmenom oporukom Slobodana Miloševića, njegova porodica i uži krug njegovih prijatelja, naslijedili su Srbiju. Budući da svi oni imaju povjerenja samo u Rusiju, normalno je da brigu oko nasljedstva prepuštaju Rusiji.. Koštunica samo oporuku milog mu predsjednika i želje njegovih nasljednika, provodi u djelo…

Мина

pre 16 godina

Можете ли да замислите колико је коштао статус Милошевићевих у Русији?! Можете ли да замислите колико је поштено зарађеног капитала тим поводом уложено у развој Русије? Мислим да је онај инцидент некако израз тога..."Пахнет..", што би се рекло на руском ("Заудара")на Милошевићеве.

Milan

pre 16 godina

Ne mogu da verujem u ovu stvarnost. Pa ni Tito nije dozvolio patronat Rusije. Ko je dao mandat premijeru & co da nam zatvaraju granice i sklapaju dogovore - ugovore sa Rusijom. Ovo je referendumsko pitanje. Kada ce nas gradjane da pitaju sta zelimo? Bice opet 5. oktobar, ali nadam se, odnosno siguran sam da ovog puta nece biti: "nece biti revansizma...". Borise, izadji iz ilegale i uradi nesto. NATO snage i komisija EU ce kad-tad otici sa Kosova, ali Rusija nikad nece otici odavde. Pogledajte samo ko su ruski saveznici: Severna Koreja, Belorusija, Iran i ko jos? Srbija - lepo drustvo.....

blue rider

pre 16 godina

Upucujem pitanja svima, a posebno patriotskim snagama :

Koliko je Rusija dala donacija Srbiji od 2000-te do sada? I molim Vas, uporedite to sa davanjima Japana, EU i USA. Kazace se samo.

Kako izgleda trgovinska razmena sa Rusijom? Kakvi su nam rezultati?

Znacajno pitanje: Zasto je lista proizvoda koje mozemo bez carine izvoziti u Rusiju osakacena za bitne, strateske proizvode dok ta ista lista sa nase strane nije ni izbliza tako restriktivna?

Sve u svemu, mi od Rusa nista nismo dobili do sada, samo su nam otimali, a tako ce i da nastave.

Pozdrav

Dragana

pre 16 godina

A da li će nam u sledečoj delegaciji iz Moskve doći i uvaženi ruski akademik Mirjana Marković i istaknuti ruski privrednici Marko i Branislav Milošević?

Dragana

pre 16 godina

"Taj novinar je budala i on neće više biti na ruskoj televiziji" - toliko o Ruskoj demokratiji. Bila sam juče na uglu Slavije i Bulevara JNA, medju gradjanima koji su držali sliku Djindjića dok je prolazio Tadić sa ruskom delegacijom. Sigurno su nas videli, ali je slaba nada da se predsednik bar malo postideo. Izjave ruskih zvaničnika, koje niko nije javno čuo ne znaće ništa. Baš me briga da li su nešto rekli ili nisu rekli Tadiću i Jeremiću, hoću JAVNO ogradjivanje od ovakve izjave. Da li će naša privredna delegacija razgovarati i sa Mirom Marković i Markom Miloševićem u Moskvi? Bolje bi im bilo da odu u Češku, Madjarsku, Bugrasku, Rumuniju...da im tamo objasne kako to izgleda kad vas Rusija "štiti"

Bojan Todorović

pre 16 godina

Tako je braćo ! Sad ili nikad ! Zato je i napravljena ovolika galama da bi nam se zapušila usta dok se prave dugoročni privatno-državni aranžmani. Srećan put delegacijo. Pozdravite Miru i Marka....

Milan

pre 16 godina

I sta kaze gosp. Lavrov da ce Konstantin Sjomin biti otpusten ili sta? To bi bilo najmanje sto bi trebalo da mu se dogodi. Izjava Medvedeva da to nije zvanicni (a kakav je nezvanicni) stav Moskve barem malo ublazava ali i otvara pitanja.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Poklonili smo im NIS za "saku dolara". Ako im poklonimo EPS i RTB takodje za "saku dolara", tu ce biti kraj nasoj propasti. Kada se udruze srpski i ruski tajkuni, bice: SPASAVAJ SE, KO MOZE!!! Vece cene, manje plate i penzije, vize prema drzavama EU i totalna izolacija. Cetvrti oktobar je na vidiku.
Boza Bogdanovic, Bor

Dragana

pre 16 godina

A da li će nam u sledečoj delegaciji iz Moskve doći i uvaženi ruski akademik Mirjana Marković i istaknuti ruski privrednici Marko i Branislav Milošević?

Bojan Todorović

pre 16 godina

Tako je braćo ! Sad ili nikad ! Zato je i napravljena ovolika galama da bi nam se zapušila usta dok se prave dugoročni privatno-državni aranžmani. Srećan put delegacijo. Pozdravite Miru i Marka....

blue rider

pre 16 godina

Upucujem pitanja svima, a posebno patriotskim snagama :

Koliko je Rusija dala donacija Srbiji od 2000-te do sada? I molim Vas, uporedite to sa davanjima Japana, EU i USA. Kazace se samo.

Kako izgleda trgovinska razmena sa Rusijom? Kakvi su nam rezultati?

Znacajno pitanje: Zasto je lista proizvoda koje mozemo bez carine izvoziti u Rusiju osakacena za bitne, strateske proizvode dok ta ista lista sa nase strane nije ni izbliza tako restriktivna?

Sve u svemu, mi od Rusa nista nismo dobili do sada, samo su nam otimali, a tako ce i da nastave.

Pozdrav

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Poklonili smo im NIS za "saku dolara". Ako im poklonimo EPS i RTB takodje za "saku dolara", tu ce biti kraj nasoj propasti. Kada se udruze srpski i ruski tajkuni, bice: SPASAVAJ SE, KO MOZE!!! Vece cene, manje plate i penzije, vize prema drzavama EU i totalna izolacija. Cetvrti oktobar je na vidiku.
Boza Bogdanovic, Bor

Josip Vasilj

pre 16 godina

Usmenom oporukom Slobodana Miloševića, njegova porodica i uži krug njegovih prijatelja, naslijedili su Srbiju. Budući da svi oni imaju povjerenja samo u Rusiju, normalno je da brigu oko nasljedstva prepuštaju Rusiji.. Koštunica samo oporuku milog mu predsjednika i želje njegovih nasljednika, provodi u djelo…

Dragana

pre 16 godina

"Taj novinar je budala i on neće više biti na ruskoj televiziji" - toliko o Ruskoj demokratiji. Bila sam juče na uglu Slavije i Bulevara JNA, medju gradjanima koji su držali sliku Djindjića dok je prolazio Tadić sa ruskom delegacijom. Sigurno su nas videli, ali je slaba nada da se predsednik bar malo postideo. Izjave ruskih zvaničnika, koje niko nije javno čuo ne znaće ništa. Baš me briga da li su nešto rekli ili nisu rekli Tadiću i Jeremiću, hoću JAVNO ogradjivanje od ovakve izjave. Da li će naša privredna delegacija razgovarati i sa Mirom Marković i Markom Miloševićem u Moskvi? Bolje bi im bilo da odu u Češku, Madjarsku, Bugrasku, Rumuniju...da im tamo objasne kako to izgleda kad vas Rusija "štiti"

Oni dolaze!

pre 16 godina

Ovo je super za vize!!! Sad kad krenu da nam dolaze ruski "biznismeni" i "umetnice"!!! Umesto s Evropom mi ukidamo vize s Azijom! Em ne mozes napolje, em ti jos i Rusi dolaze kad im se prohte! Pa to ni zemlje lagera nisu dozvoljavale da im Rusi rade!

sto mu gromova!

pre 16 godina

Samo gledam sta se desava i dolazim do jedinstvanog zakljucka - da je ova vlada nesto najodvratnije sto je Srbija iznedrila. Pa, sta je bre sa ovima iz DS-a? Vrana im mozak popila, ili su svi toliko korumpirani da ih DB drzi na nisanu i ucenjuje kako stigne? Hmmm, pre ce biti ovo drugo.
Nego, da li se neko seca kako su galamili kada je trebalo tapnuti NIS Rusima, i to za dzabe? Naravno, tu pricu su pokrili pricom o gasovodu kapaciteta "bar 30 milijardi kubika godisnje", bice to magistralni gasovod i slicna trabunjanja. Sad ispade 10 milijardi? Ma, znao sam da ce se to desiti, muljanje, sibicarenje, razbojnistvo. Ovde ljudi ne kapiraju, manje je bitno kakvu cenu postignes, najbitnije je ko je kupac. Sa dobrim kupcem, dolazi i dobar i pouzdan SISTEM, a to je upravo ono sto je Srbiji najpotrebnije, SISTEM! Kada se u startu ovako mulja, jasno je sta ce biti tek kasnije. Nikada mi taj gasovod necemo videti, a i ako dodje malo gasa u Srbiju, to ce biti neki krak, patrljak, a nikako magistralni tok od koga cemo ubirati profit od taksi, (rece Velja 200 miliona eura godisnje). Zasto, bre, svaki put treba da lupimo glavom o zid da bi shvatili da gresimo? Pa zar nije dovoljno sto su svi pobegli od Rusa i njihovog sistema, a mi im trcimo u zagrljaj? Ma, sahranice nas ove "patrijote".

Necu da budem RUS!!!!

pre 16 godina

Dajte ljudi, ja ovo svaki dan ne mogu vise da citam i da vise gledam kako nam zemlja polako ali sigurno postaje RUSKA GUBERNIJA. Ovi iz DSS zele sa SRS da naprave Srbiju da ima vec sada KOLONIJONALNI status prema Rusiji. Na njihovoj javnoj TV napadaju Djindjica, i traze da se Srbija obracuna sa svim EVROPSKIM naprednim strujama u nasoj zemlji. Moramo svi stati sada kao jedan, svi mi koji zelimo EU, i bolju ekonomsku buducnost. DSS se okrenuo Rusiji, sto znaci Kuba, Severna Koreja, Belorusija, Iran, Sirija.... a ja bi zeleo da legalistu neko obavesti zasto su sve zemlje koje su bile pod ruskom okupacinom cizmom pobegli od Rusa. Neka pitaju Rumune, Bugare, Cehe...zasto niko nije hteo da ostane sa Rusima, a tu nas DSS vodi. Ljudi, probudite se dok nije kasno.

Maja_V

pre 16 godina

Bugarska je zestoko pregovarala i uspela je, da protok gasa sa 17 milijardi kubnih metara podigne na 30!
Usla je u EU i postala je glavno cvoriste plus dobija i onaj drugi(zapadni) gasovod.
KAPACITET OD 10.MILIJARDI KUBNIH METARA GASA JE JEDVA DOVOLJAN ZA POTREBE SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE.
Cifre govore sve, glavna lova je otisla negde drugde ...gde je sigurno.
Ovo je najveca izdaja srpskih interesa u zadnjih xx godina.
DA li ce da prodje bez ikakve reakcije?
DA li smo zaista postali mali misevi, kako nas je onda nazvao Nemanja Kusturica?

Milan

pre 16 godina

Ne mogu da verujem u ovu stvarnost. Pa ni Tito nije dozvolio patronat Rusije. Ko je dao mandat premijeru & co da nam zatvaraju granice i sklapaju dogovore - ugovore sa Rusijom. Ovo je referendumsko pitanje. Kada ce nas gradjane da pitaju sta zelimo? Bice opet 5. oktobar, ali nadam se, odnosno siguran sam da ovog puta nece biti: "nece biti revansizma...". Borise, izadji iz ilegale i uradi nesto. NATO snage i komisija EU ce kad-tad otici sa Kosova, ali Rusija nikad nece otici odavde. Pogledajte samo ko su ruski saveznici: Severna Koreja, Belorusija, Iran i ko jos? Srbija - lepo drustvo.....

Мина

pre 16 godina

Можете ли да замислите колико је коштао статус Милошевићевих у Русији?! Можете ли да замислите колико је поштено зарађеног капитала тим поводом уложено у развој Русије? Мислим да је онај инцидент некако израз тога..."Пахнет..", што би се рекло на руском ("Заудара")на Милошевићеве.

pera

pre 16 godina

Nikad neću oprostiti Američkim vlastima što su nas gurnuli u Ruski zagrljaj. Izgleda da je Srbija sjajno mesto za dalju Rusko-Američku konfrontaciju. A mi ćemo se dozvati pameti kad počnu da pucaju kosti od Ruskog zagrljaja.

Zoki

pre 16 godina

Necuveno!NIS se poklanja Rusima i to od strane visokih DSS funkcionera:Dejana Mihajlova,Srdjana Bosnjakovica,Aleksandra Popovica i to od politicke partije koja sada -i vec duze vremena ima vrlo ogranicenu podrsku.Gde je ovde DS koja nije bila u stanju ni da ustolici svoje kadrove za koje sam ubedjen da su sigurno vise evropski orjentisani od kadrova iz DSS-a.A gospodin SRDJAN Bosnjakovic se predstavlja kao Generalni Direktor NIS-a a on to vise nije jer je u medjuvremenu presaltovan na mesto Predsednika upravnog odbora!!!Gde je tu onaj drugi deo vlade-cemu uopste izbori kad ovih dana po svim pitanjima na svim medijima ja samo mogu da pratim ministre iz DSS-a koji su se razleteli trasirajuci put nazad u devedesete....Ako se pod hitno ne zavrsi ovo cutanje ministara iz onog drugog dela vlade i to ne samo pricama vec i konkretnim delovanjem -tesko nama!Kostunica je tako dobio krila da bi sada bio spreman da nas totalno unisti-cini mi se i radikali bi ovde delovali umerenije i pametnije.Jedino resenje vidim u sto skorijem odrzavanju izbora na svim nivoima gde bi se nadam se izvrsila dodatna diferenciracija na proevropske i one druge pa ko pobedi neka kreira dalje svoju politiku u punom mandatu.

Besna

pre 16 godina

O ovome su sanjali Sloba i Mira samo su imali peh što je u njihovo vreme Rusija pokušavla da krene demokratskim putem. Ali sad nam je opet KGB u funkciji, Tadić i Koštunica ostvaruju Mirin san. Au demokrate, pa niste se valjda svi tako dobro utalili da na ovo pristajete! Imate li, ili nemate, više članova nego što je upravnih odbora, konsalting firmi za privatizaciju, direktora javnih preduzeća, markentiških agencija, ministarskih i poslaničkih mesta i ostalih prilika da se maznu pare, kad pristajete na ovo?

Dejan

pre 16 godina

Ala ga ovi mazu oci. Autoput ? Pa eno s Madjarima se isto dogovaraju. Nesto mi govori da ce to biti nedovrseni poluautoput. Sto bi s onim pravim autoputom kada smo kod toga ?!?! A ovo sa vizama to je valjda da lakse ruske patriote dodju braniti srpske interese na Kosovo. Ukinuti vize za Ruse je opasna stvar. Mnogo je sirotinje koja ce pokusati preko Srbije da udje u EU. Tim postupkom Srbija nece tako skoro docekati ukidanje viza... Bojim se da se Srbija pretvara u Kubu, samo se nadam da sam u krivu.

cobra

pre 16 godina

daj nek mi neko objasni sto nas toliko veze sa rusijom kad citav svijet bjezi od nje vidite da nas koriste na svaki nacin ,i sad kao oni hoce na nam pomognu oko kosova ,pa to su mogli vec 8 godina uradit a ne sad kad je sve gotovo.

nebojša

pre 16 godina

Sada će stručnjaci da uvedu
ponovo obračunski dolar u trgovini sa Rusima,kao pre 20 godina da bi zaobišli ameriku.
onda će srbija da ima suficit u trgovini i sama će sebi da plaća taj suficit što se u prevodu zove "Topčider opet radi"
ko god može treba da pokuša da ode odavde u normalan svet
najbolje na druge kontinente ...

sasa jokic

pre 16 godina

"Taj novinar je budala!", vrlo diplomatski od strane g.Medvedeva. Da li mu je to bila preporuka za rad na drzavnoj TV? Voleo bi' da Vlada objavi ko ce biti u privrednoj delegaciji. Predpostavljam gomila lopova iz insajdera, kao i obicno. Da li je predvidjena poseta porodici Milosevic? Jedno je sigurno poseta Night Flight-u cuvenom moskovskom klubu za muskarce je garantovana, jedino je pitanje o cijem trosku!

Milan

pre 16 godina

I sta kaze gosp. Lavrov da ce Konstantin Sjomin biti otpusten ili sta? To bi bilo najmanje sto bi trebalo da mu se dogodi. Izjava Medvedeva da to nije zvanicni (a kakav je nezvanicni) stav Moskve barem malo ublazava ali i otvara pitanja.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Poklonili smo im NIS za "saku dolara". Ako im poklonimo EPS i RTB takodje za "saku dolara", tu ce biti kraj nasoj propasti. Kada se udruze srpski i ruski tajkuni, bice: SPASAVAJ SE, KO MOZE!!! Vece cene, manje plate i penzije, vize prema drzavama EU i totalna izolacija. Cetvrti oktobar je na vidiku.
Boza Bogdanovic, Bor

pera

pre 16 godina

Nikad neću oprostiti Američkim vlastima što su nas gurnuli u Ruski zagrljaj. Izgleda da je Srbija sjajno mesto za dalju Rusko-Američku konfrontaciju. A mi ćemo se dozvati pameti kad počnu da pucaju kosti od Ruskog zagrljaja.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Usmenom oporukom Slobodana Miloševića, njegova porodica i uži krug njegovih prijatelja, naslijedili su Srbiju. Budući da svi oni imaju povjerenja samo u Rusiju, normalno je da brigu oko nasljedstva prepuštaju Rusiji.. Koštunica samo oporuku milog mu predsjednika i želje njegovih nasljednika, provodi u djelo…

Dragana

pre 16 godina

"Taj novinar je budala i on neće više biti na ruskoj televiziji" - toliko o Ruskoj demokratiji. Bila sam juče na uglu Slavije i Bulevara JNA, medju gradjanima koji su držali sliku Djindjića dok je prolazio Tadić sa ruskom delegacijom. Sigurno su nas videli, ali je slaba nada da se predsednik bar malo postideo. Izjave ruskih zvaničnika, koje niko nije javno čuo ne znaće ništa. Baš me briga da li su nešto rekli ili nisu rekli Tadiću i Jeremiću, hoću JAVNO ogradjivanje od ovakve izjave. Da li će naša privredna delegacija razgovarati i sa Mirom Marković i Markom Miloševićem u Moskvi? Bolje bi im bilo da odu u Češku, Madjarsku, Bugrasku, Rumuniju...da im tamo objasne kako to izgleda kad vas Rusija "štiti"

Dragana

pre 16 godina

A da li će nam u sledečoj delegaciji iz Moskve doći i uvaženi ruski akademik Mirjana Marković i istaknuti ruski privrednici Marko i Branislav Milošević?

Bojan Todorović

pre 16 godina

Tako je braćo ! Sad ili nikad ! Zato je i napravljena ovolika galama da bi nam se zapušila usta dok se prave dugoročni privatno-državni aranžmani. Srećan put delegacijo. Pozdravite Miru i Marka....

blue rider

pre 16 godina

Upucujem pitanja svima, a posebno patriotskim snagama :

Koliko je Rusija dala donacija Srbiji od 2000-te do sada? I molim Vas, uporedite to sa davanjima Japana, EU i USA. Kazace se samo.

Kako izgleda trgovinska razmena sa Rusijom? Kakvi su nam rezultati?

Znacajno pitanje: Zasto je lista proizvoda koje mozemo bez carine izvoziti u Rusiju osakacena za bitne, strateske proizvode dok ta ista lista sa nase strane nije ni izbliza tako restriktivna?

Sve u svemu, mi od Rusa nista nismo dobili do sada, samo su nam otimali, a tako ce i da nastave.

Pozdrav

Milan

pre 16 godina

I sta kaze gosp. Lavrov da ce Konstantin Sjomin biti otpusten ili sta? To bi bilo najmanje sto bi trebalo da mu se dogodi. Izjava Medvedeva da to nije zvanicni (a kakav je nezvanicni) stav Moskve barem malo ublazava ali i otvara pitanja.

Oni dolaze!

pre 16 godina

Ovo je super za vize!!! Sad kad krenu da nam dolaze ruski "biznismeni" i "umetnice"!!! Umesto s Evropom mi ukidamo vize s Azijom! Em ne mozes napolje, em ti jos i Rusi dolaze kad im se prohte! Pa to ni zemlje lagera nisu dozvoljavale da im Rusi rade!

Necu da budem RUS!!!!

pre 16 godina

Dajte ljudi, ja ovo svaki dan ne mogu vise da citam i da vise gledam kako nam zemlja polako ali sigurno postaje RUSKA GUBERNIJA. Ovi iz DSS zele sa SRS da naprave Srbiju da ima vec sada KOLONIJONALNI status prema Rusiji. Na njihovoj javnoj TV napadaju Djindjica, i traze da se Srbija obracuna sa svim EVROPSKIM naprednim strujama u nasoj zemlji. Moramo svi stati sada kao jedan, svi mi koji zelimo EU, i bolju ekonomsku buducnost. DSS se okrenuo Rusiji, sto znaci Kuba, Severna Koreja, Belorusija, Iran, Sirija.... a ja bi zeleo da legalistu neko obavesti zasto su sve zemlje koje su bile pod ruskom okupacinom cizmom pobegli od Rusa. Neka pitaju Rumune, Bugare, Cehe...zasto niko nije hteo da ostane sa Rusima, a tu nas DSS vodi. Ljudi, probudite se dok nije kasno.

Besna

pre 16 godina

O ovome su sanjali Sloba i Mira samo su imali peh što je u njihovo vreme Rusija pokušavla da krene demokratskim putem. Ali sad nam je opet KGB u funkciji, Tadić i Koštunica ostvaruju Mirin san. Au demokrate, pa niste se valjda svi tako dobro utalili da na ovo pristajete! Imate li, ili nemate, više članova nego što je upravnih odbora, konsalting firmi za privatizaciju, direktora javnih preduzeća, markentiških agencija, ministarskih i poslaničkih mesta i ostalih prilika da se maznu pare, kad pristajete na ovo?

Мина

pre 16 godina

Можете ли да замислите колико је коштао статус Милошевићевих у Русији?! Можете ли да замислите колико је поштено зарађеног капитала тим поводом уложено у развој Русије? Мислим да је онај инцидент некако израз тога..."Пахнет..", што би се рекло на руском ("Заудара")на Милошевићеве.

Zoki

pre 16 godina

Necuveno!NIS se poklanja Rusima i to od strane visokih DSS funkcionera:Dejana Mihajlova,Srdjana Bosnjakovica,Aleksandra Popovica i to od politicke partije koja sada -i vec duze vremena ima vrlo ogranicenu podrsku.Gde je ovde DS koja nije bila u stanju ni da ustolici svoje kadrove za koje sam ubedjen da su sigurno vise evropski orjentisani od kadrova iz DSS-a.A gospodin SRDJAN Bosnjakovic se predstavlja kao Generalni Direktor NIS-a a on to vise nije jer je u medjuvremenu presaltovan na mesto Predsednika upravnog odbora!!!Gde je tu onaj drugi deo vlade-cemu uopste izbori kad ovih dana po svim pitanjima na svim medijima ja samo mogu da pratim ministre iz DSS-a koji su se razleteli trasirajuci put nazad u devedesete....Ako se pod hitno ne zavrsi ovo cutanje ministara iz onog drugog dela vlade i to ne samo pricama vec i konkretnim delovanjem -tesko nama!Kostunica je tako dobio krila da bi sada bio spreman da nas totalno unisti-cini mi se i radikali bi ovde delovali umerenije i pametnije.Jedino resenje vidim u sto skorijem odrzavanju izbora na svim nivoima gde bi se nadam se izvrsila dodatna diferenciracija na proevropske i one druge pa ko pobedi neka kreira dalje svoju politiku u punom mandatu.

Milan

pre 16 godina

Ne mogu da verujem u ovu stvarnost. Pa ni Tito nije dozvolio patronat Rusije. Ko je dao mandat premijeru & co da nam zatvaraju granice i sklapaju dogovore - ugovore sa Rusijom. Ovo je referendumsko pitanje. Kada ce nas gradjane da pitaju sta zelimo? Bice opet 5. oktobar, ali nadam se, odnosno siguran sam da ovog puta nece biti: "nece biti revansizma...". Borise, izadji iz ilegale i uradi nesto. NATO snage i komisija EU ce kad-tad otici sa Kosova, ali Rusija nikad nece otici odavde. Pogledajte samo ko su ruski saveznici: Severna Koreja, Belorusija, Iran i ko jos? Srbija - lepo drustvo.....

sto mu gromova!

pre 16 godina

Samo gledam sta se desava i dolazim do jedinstvanog zakljucka - da je ova vlada nesto najodvratnije sto je Srbija iznedrila. Pa, sta je bre sa ovima iz DS-a? Vrana im mozak popila, ili su svi toliko korumpirani da ih DB drzi na nisanu i ucenjuje kako stigne? Hmmm, pre ce biti ovo drugo.
Nego, da li se neko seca kako su galamili kada je trebalo tapnuti NIS Rusima, i to za dzabe? Naravno, tu pricu su pokrili pricom o gasovodu kapaciteta "bar 30 milijardi kubika godisnje", bice to magistralni gasovod i slicna trabunjanja. Sad ispade 10 milijardi? Ma, znao sam da ce se to desiti, muljanje, sibicarenje, razbojnistvo. Ovde ljudi ne kapiraju, manje je bitno kakvu cenu postignes, najbitnije je ko je kupac. Sa dobrim kupcem, dolazi i dobar i pouzdan SISTEM, a to je upravo ono sto je Srbiji najpotrebnije, SISTEM! Kada se u startu ovako mulja, jasno je sta ce biti tek kasnije. Nikada mi taj gasovod necemo videti, a i ako dodje malo gasa u Srbiju, to ce biti neki krak, patrljak, a nikako magistralni tok od koga cemo ubirati profit od taksi, (rece Velja 200 miliona eura godisnje). Zasto, bre, svaki put treba da lupimo glavom o zid da bi shvatili da gresimo? Pa zar nije dovoljno sto su svi pobegli od Rusa i njihovog sistema, a mi im trcimo u zagrljaj? Ma, sahranice nas ove "patrijote".

sasa jokic

pre 16 godina

"Taj novinar je budala!", vrlo diplomatski od strane g.Medvedeva. Da li mu je to bila preporuka za rad na drzavnoj TV? Voleo bi' da Vlada objavi ko ce biti u privrednoj delegaciji. Predpostavljam gomila lopova iz insajdera, kao i obicno. Da li je predvidjena poseta porodici Milosevic? Jedno je sigurno poseta Night Flight-u cuvenom moskovskom klubu za muskarce je garantovana, jedino je pitanje o cijem trosku!

Maja_V

pre 16 godina

Bugarska je zestoko pregovarala i uspela je, da protok gasa sa 17 milijardi kubnih metara podigne na 30!
Usla je u EU i postala je glavno cvoriste plus dobija i onaj drugi(zapadni) gasovod.
KAPACITET OD 10.MILIJARDI KUBNIH METARA GASA JE JEDVA DOVOLJAN ZA POTREBE SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE.
Cifre govore sve, glavna lova je otisla negde drugde ...gde je sigurno.
Ovo je najveca izdaja srpskih interesa u zadnjih xx godina.
DA li ce da prodje bez ikakve reakcije?
DA li smo zaista postali mali misevi, kako nas je onda nazvao Nemanja Kusturica?

Dejan

pre 16 godina

Ala ga ovi mazu oci. Autoput ? Pa eno s Madjarima se isto dogovaraju. Nesto mi govori da ce to biti nedovrseni poluautoput. Sto bi s onim pravim autoputom kada smo kod toga ?!?! A ovo sa vizama to je valjda da lakse ruske patriote dodju braniti srpske interese na Kosovo. Ukinuti vize za Ruse je opasna stvar. Mnogo je sirotinje koja ce pokusati preko Srbije da udje u EU. Tim postupkom Srbija nece tako skoro docekati ukidanje viza... Bojim se da se Srbija pretvara u Kubu, samo se nadam da sam u krivu.

nebojša

pre 16 godina

Sada će stručnjaci da uvedu
ponovo obračunski dolar u trgovini sa Rusima,kao pre 20 godina da bi zaobišli ameriku.
onda će srbija da ima suficit u trgovini i sama će sebi da plaća taj suficit što se u prevodu zove "Topčider opet radi"
ko god može treba da pokuša da ode odavde u normalan svet
najbolje na druge kontinente ...

cobra

pre 16 godina

daj nek mi neko objasni sto nas toliko veze sa rusijom kad citav svijet bjezi od nje vidite da nas koriste na svaki nacin ,i sad kao oni hoce na nam pomognu oko kosova ,pa to su mogli vec 8 godina uradit a ne sad kad je sve gotovo.