Ponedeljak, 18.02.2008.

07:22

Tadić u UN: Poništiti nezavisnost

Boris Tadić zatražio od Saveta bezbednosti UN da "hitno poništi jednostrani i protivpravni akt otcepljenja Kosova".

Izvor: B92

Tadiæ u UN: Poništiti nezavisnost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Boris B.

pre 16 godina

Apsulutno smesno i ne moguce, a danas je UN odbio zahtev Srbije da ponisti nezavisnost Kosova.Za moj pojam cela Srbija SPAVA NA USIMA,a Tadic tako i tako !!

Servus

pre 16 godina

"ko upravo sada zari i pali na Kosovu i ko pali Albanske zastave?" Na to ne mora Tadic da odgovara, mogu i ja: pale revoltirani i razocarani Srbi, sa istim i cak vecim pravom, od Albanaca koji su palili ne samo zastave Srbije, zemlje kojoj su pripadali, vec i crkve i manastire. A SRBI ne pripadaju Albaniji, a ni Kosovo, koliko ja znam?
Nasilje je bilo i kada Albanci ubijali Srbe. E sad se situacija okrece, menjaju se uloge. Sada ce najverovatnije Srbi da napadaju, i da se bore za nezavisnost, a Albanci ce da vide kako je to...Bojim se da je ovo tek pocelo.

milan

pre 16 godina

Nikada nisam video tu kolicinu mrznje prema nekome kao u ocima britanskog ambasadora za vreme njegovog izlaganja i shvatio da nam predstoje grozna iskusenja!

dalmataetnickiociscen

pre 16 godina

Cudna smo mi nacija, stvarno. Uvik kontra sile, to smo mi, i to placamo. Zapadnjaci vide to i zato nas gaze jer vide da ne mogu vladati nama. Napravili smo tolika s*anja i to placamo sad, drugi su isto radili samo ne placaju to jos. Mi smo stara krscanska civilizacija koja je izgubila dodir sa krscanstvom. Treba nam Kosovo zbog manastira i crkava a kad bi ga slucajno dobili vrlo malo nas bi otisli tamo da vide zasto smo se borili. Molimo boga da nas navede na pravi put, to je sve sto Srbi mogu sad uciniti. Bozja pomozi!

REALNOST

pre 16 godina

17.2.2008. reč, pravo i pravda izgubili su svaki smisao.Evropa nikako da shvati da je njen najveći neprijatelj upravo Amerika.Ništa se ne događa na tlu S.A.D.Najbliže Evropske destinacije su od Amerike 9,10 i više hiljada kilometara.Nisu Amerikanci nikakvi prijatelji Albancima.Naprotiv,interes svega ovoga je jak dolar,a slab euro.Slaba Evropa jednako jaka Amerika.I to je ta matematika.Što prije Evropljani shvate ovu činjenicu biće bolje i po njih i sam Evropski kontinent.

Dzontra grobar

pre 16 godina

Sad sam video konferenciju za stampu generalnog sekretara UN Ban Ki Muna, gde ga je jedan novinar direktno pitao da li je priznanje Kosova legalno ili ilegalno, na sta je ovaj drsko odgovorio, da on nije tu da bi rekao je li legalno ili ne, i ljutito napustio konferenciju. Neverovatno ko sve tamo radi i kakav je cirkus u stvari ta UN. Ban Ki Mun je covek bez morala i autoriteta. Valjda su ga zbog tih "kvaliteta" Amerikanci tu i postavili.

Dejan PZ

pre 16 godina

Ljudi, hocemo li ikad da pitamo sebe zasto nam se ovo desava, ili da se pitam kako su poginula preko 10.000 Albanaca u toku 98-99 (samo nemojte mi reci da su zbog NATO bombi). Da smo tada bili kriticni na Slobu i njegovu politiku kao sto smo kriticni prema Amerima i drugima, sigurno i Albanci (bar ne 100%) ne bi bili za nezvisnost? Ali nama je odgovaralo tako, pogotovu nama sto smo ziveli tamo! E pa zbogom.

Dušan

pre 16 godina

EU i SAD adminstracija nisu ništa do gomila licemjera i najčešće ljudi bez ikakvih skrupula. Ne vodi ih ništa drugo do žeđ za moći i novcem.
Ako smo svjesni toga, spasa nam ima.

kosovka

pre 16 godina

sada,kad je konacno stavljena tacka na pricu o Kosovu,osecam se prazno i tuzno.jos 1999. mi je bilo jasno da smo Kosovo izgubili (napustili) zauvek.medjutim,nisam mogla ni da predpostavim da ce mi biti toliko tesko.Ipak mislim da je to bilo neminovno.Treba stisati strasti i ici dalje.Ne zelim da Srbija ponovo bude nestabilna i ratno huskacka zemlja.Zelim lepsu buducnost za nas i nasu decu.I naravno,Tadicu svaka cast.Sve ovo je jako tuzno ali istinito.

Dragan

pre 16 godina

Nadam se da je sada svima jasno za sta se zalaze EU. Ostaje da se odgovori na jedno pitanje: da li cemo prodati zemlju, cast, obraz , dostojanstvo zarad ukidanja viza i vece plate? Mislim da je sada jasno da je sistem vrednosti potpuno posvecen novcu i interesu. Oni nemaju ni casti ni postenja. Pitanje je da li smo i mi takvi, i koliko smo spremni nisko da padnemo zarad par eura? Vreme je da se okonca ovo licemerje. Treba jasno reci: da li smo za to da udjemo u EU nakon sveg ovog gazenja i ponizavanja? Ili smo nacija imbecila koja nista ne ume sama da uradi?

Dembabadem

pre 16 godina

Srpske politicke snage,bez obzira kojoj partiji pripadaju,kad je rec o Kosovu 90% su iste,brinu se za Srpsko i toboz nealbansko stanovnistvo na Kosovu a Albance predstavljaju na najgori moguci nacin. P g.Tadicu objasnite vi nama Kosovskim Albancima,ustvari, ko upravo sada zari i pali na Kosovu i ko pali Albanske zastave?Recite mi molim vas kako to mozete da izjavite u SB UN da je MZ nagradila nasilje ne Kosovu?Pa to nije tacno g.Tadicu jer je naprotiv MZ kaznila i kazni one koji su pravili nasilje na Kosovu,upravo zbog toga danas smo nezavisna drzava.Za kraj,jedno je sigurno,sta god pokusala Srbija da nametne 3 Svetski rat,sigurno nece uspeti sarenim lazima koje slusamo decenijama.

Oskar

pre 16 godina

Tadic: "ako se jednoj maloj, miroljubivoj i demokratskoj zemlji u Evropi, članici UN nelegalno i protiv njene volje oduzima deo teritorije". O kojoj zemlji pricate gospodine predsednice? Svajcarska? Norveska? Island? Posto se ja kao kroz maglu secam nekih ratova, a ratovi najcesce nisu miroljubivi! Pre bih rekao da oduzimaju teritoriju jednoj maloj, ratobornoj i jedva demokratskoj drzavi.

ja

pre 16 godina

Kao sto je tokom 2005e godine americki predstavnik u UN Jon Bolton rekao: "Takva stvar kao Ujedinjene Nacije ne postoje. Postoji samo medjunarodna zajednica koju moze predvoditi samo jedina preostala supersila, a to su SAD."

Tako je sada i tako ce biti u buduce.

http://www.youtube.com/watch?v=VOINBs8eOdk

Nesha

pre 16 godina

Prekasno, Borise.

Iskreno, bilo bi korisnije da si izasao na ulice grada Beograda i zaustavio siledzije tvog koalicionog partnera i onoga sa kojim ces praviti miting u cetvrtak u Beogradu.

"Mozete od akvarijuma napraviti supu, ali od supe ne mozete napraviti akvarijum. Ribe su skuvane, gotovo je!"

Priznajte poraz, napravite plan kako da krenemo dalje a ne natrag.

Stefan

pre 16 godina

Svaka cast predsedniku Tadicu na govoru. Mada se plasim da to mnogima u SB bas i nije mnogo znacilo! Kosovo je ostislo, okrenimo se EU! Pozdrav

Jovan

pre 16 godina

UN su uvek bile mrtve, one su mrtve i rodjene. Svetom vlada ravnoteza straha. Kad ravnoteze nema ostaje jednostrana sila. Sila ima potrebu da se lepo obuce da ne bi izgledala toliko zastrasujuce. Zato ona odeva na sebe humanizam, borbu za ljudska prava, demokratiju kao iluziju jednakosti... Danas smo mi zrtve, ali prezivecemo. Moramo samo zapamtiti i prenositi na pokoljenja ko nam je ovih dana sta radio... i dobro i lose...

Ivan

pre 16 godina

Da...jeste lepo govorio. I tacno je da je kasno, ali je ipak dobro sto je bio tamo i sto je govorio. To nece promeniti nista kod onih zemalja koje su ionako imale nameru da priznaju Kosovo ali negde tamo u podsvesti ce znati da krse sve sto se prekrsiti moze. Mada...nesto nisam siguran. Oni jednostavno imaju obraz kao opanak. Cast, moral...??
Nema toga. Na kraju...dobro je i zbog toga sto je svet saznao da su UN smejurija od organizacije. Nije da se to i ranije nije znalo. Ali ovo mo dodje kao definitivna potvrda.

Влада

pre 16 godina

О, како ми је мука, како не могу да опишем шта осећам... Председнику Тадићу свака част на достојанственом наступу (у оба обраћања) и добрим живцима. Требало је издржати лупетања одвратних лицемера који нам сецкају државу а при томе председнику те исте земље желе добродошлицу (у реду, постоји и дипломатски бон-тон) и уверавају нас у своје пријатељство и добре намере! Нисам ни очекивао ништа друго, УН су одавно испостава САД која по потреби служи да да легитимитет неким потезима светског силника. Пријатељи из два светска рата? Да није жалосно смејао бих се. Добри смо само када треба да гинемо уместо њих. А Европа, ако има једног паметног човека, нека добро стави прст на чело па размисли шта им демон преко Атлантика спрема. Одгураше нас у загрљај Русији и Кини, против којих немам ништа, напротив, али како ћемо после јаких речи (оправданих) нашег вођства сарађивати са Западом?
Дај Боже да се негде у Србији већ родио нови Никола Пашић...

koscvet

pre 16 godina

Mislim da zemlje koje otvoreno podrzavaju ovaj protiv pravni akt i koje se stavljaju iznad zakona ujedinih nacija preuzimaju na sebe odgovornost za uvodjenje anarhije i nezakonja u medju drzavnim odnosima. Nepostovanje zakona ujedinjenih nacija koji bi trebao da bude iznad svih zakona, dovodi u pitanje i smisao postojanja ove organizacije. Kao sto je i bombardovanje Srbije bilo izvrseno mimo zakona ujedinjenih nacija tako je i ovaj akt otimanja Kosova od Srbije protivpravan. Znaci smisao postojanja UN organizacije je nelogican i od danas sve zemlje koje su pregazile principe ujedinjenih nacija treba da priznaju da nepostuju organizaciju ujedinjenih nacija i da za njih ona vise nepostoji.

ocaj iz NY

pre 16 godina

Dakle - ovako bi nekako izgledala situacija u NEw York-u: albanci od juce slave, skupljaju se po Astoriji sa albanskim zastavama, pevaju itd., a mi? Sta radimo mi Srbi? Nista. Pismo nasem konzulatu da se organizuje miran protest je ostalo bez odgovora. Zar nemamo mi prava da izrazimo svoj protest kao sto albanci imaju prava da slave? A nije da nas nema ovde. Narocito kad se organizuje neki prijem u tom istom konzulatu. Da li nam tako i treba?

Nes

pre 16 godina

Tuzni dani za SRbiju, Jos tuzniji za svetski poredak. USA odlucije o svemu - silom.Ne treba da vas cudi odluke UN. Podrzale su raspad Yugoslavije, povukli se i mirno posmatrali Hrvatske akcije u Krajini i Slavoniji, bombardovali Srbe u BiH, Bombardovali Srbiju da bi zastitili teroristicku OVK (ubistva policajaca,civila to je terorizam). Nadam se samo da ce sad posto su USA napravili svoju drzavu na balkanu, KPS i veterane OVK angazovati na branjenju demokratije u Iraku i Avganistanu. Taski dani za Srbe Pozdrav Nes

vladimir

pre 16 godina

Boris Tadic odlazi u New York na sednicu SB u ovom "istorijskom trenutku za Srbiju" a ispraca ga i savetuje Srdjan Saper. ja zaista ne razumeme zasto se ovi nasi politicari guraju da igraju neke istorijske uloge kada tome nisu dorasli ?
da li neko vidi tandem Tadic & Saper
ili pak, jos gore, Kostunica & Ilic, kao tandem koji ce uraditi bilo sta vazno u istoriji ?
ja sumnjam.

Nada

pre 16 godina

ZNACI li to da terba da se LEGITIMISE (samo) ODUZIMANJE TERITORIJE SRBIJI? Jer, "Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ki Mun Ban rekao je da je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN i dalje pravni okvir za Kosovo", a "Šest evropskih zemalja i SAD ocenilo je sinoć da Savet bezbednosti ne može da se složi o daljim koracima oko Kosova i da je plan o NADZIRANOJ NEZAVISNOSTI jedino dostupno rešenje za stabilnost i bezbednost regiona..., ali smo ODLUCNI da preuzmemo odgovornost kroz Evropsku uniju i NATO". Dakle ako Albanci ne dobiju deo Srbije, stabilnost i bezbednost regiona je ugrozena (valjda od od ono malo preostalih, RAZORUZANIH Srba u getoima)!

Marko

pre 16 godina

Srbija bi trebala da trazi ukidanje UN!
UN vise nema nikakvu funkciju u svetu te nema razloga ni da postoji.
Mislim da bismo trebali krenuti u siroku , pre svega medijski agresivnu , kampanju ukidanja UN i koristiti se Kosovom i bombardovanjem iz 1999. kao argumentom.
UN nemaju vise nikakvo moralno pravo ni da postoje , a kamoli da donose neke odluke.

Iceman

pre 16 godina

Srbija bi sada zajedno sa Rusijom trebala da pozove sve narode koji traze nezavisnost, a imaju vecinu na odredjenoj teritoriji, da proglase nezavisnost i da ih Srbija prizna. Treba podrzati Irsku, Baskiju, R. Srpsku, osetiju i sve druge koji traze nezavisnost jer je pravni okvir isti. Kosovo je otislo i nema povratka, a nama ostaje samo da kukamo.

Ana

pre 16 godina

Ne moze ni SB da se dogovori mesecima, i u EU postoje oprecna misljenja, pa ipak Kosovo je proglasilo nezavisnost...Kao sto rece voditelj CNN sinoc, Kosovo ce da se konsultuje sa Vasingtonom oko svega, kao sto se i do sada konsultovao (citaj; kao sto ih je i do sada slusao)...I kakav uticaj imaju ovde UN i EU? O cemu mi pricamo? Pa Britanija, jedna od velikih sila tokom cele istorije, danas nije nista vise od marionete SAD. Kazu da sva velika carstva propadnu...Na zalost, mislim da mi necemo doziveti pad SAD...

natasha

pre 16 godina

"Generalni sekretar UN Ki Mun Ban rekao je da je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN i dalje pravni okvir za Kosovo".
Uz ovakvu izjavu Gen. sekretara imamo na delu nesto sto se moze nazvati pravnom sizofrenijom. Mozda mi, zbog nasih osecanja, nismo ni u stanju da razumemo kakav je haos ovim nasiljem napravljen.

Georg

pre 16 godina

SB neće doneti nikakav zaključak. Sve će ostati kao i do sada samo će nama ostaviti mogućnost da se samoizolujemo od ostatka sveta.

svi (ni)su isti

pre 16 godina

"Šest evropskih zemalja i SAD ocenilo je sinoć da Savet bezbednosti ne može da se složi o daljim koracima oko Kosova" i onda su, bez odluke SB-a, usvojili svoje resenje, bas ono oko koga nisu mogli da se sloze! Zar nije sustina SB-a da se tamo clanice DOGOVORE oko necega, a ne da NAMECU svoje resenje? A onda kazu kako smo Kosovo izgubili zbog Slobe, a na to su cekali 100 godina. Mnogo su vidoviti ovi Albanci, kako su toliko pre njegovog rodjenja vec znali da se Sloba da uprska stvar bas 1999 godine? Znaci li to, da kad bi Srbija imala nuklearno naoruzanje, onda bi SB mogao da se slozi oko statusa Kosova? Zasto se onda cude sto Iran ne popusta, nego i dalje razvija nuklearnu tehnologiju, za civilne namene (da brani svoje civile, naravno).

ja

pre 16 godina

Zgodno! Da li je iko primjetio da ovim činom SB postaje od izvršnog savjetodavni organ. Znači ako odluka SB nije po volji (ili se ne može donijeti) po volji zapada, rješenje je u sili. Čemu onda služe UN osim da ta birokratija troši ogromna novčana sredstva sama na sebe. Baš me interesuje koju će verbalnu akrobatiku da izvede generalni sekretar. Hoće li biti barem dostojna one koju je njegov prethodnik demonstrirao 1999. kada nije osudio bombardovanje jedne suverene i mežunarodne priznate dražave. Sjeća li se iko 30-tih godina i Lige naroda. Možda prisustvujemo istorijskom trenutku gašenja međunarodnog prava, UN-a, OEBS-a i mnogih drugih međunarodnih principa.

Nikola Kobac

pre 16 godina

Najbolje je ovako: Kad ne mogu da se slože onda je onako kako kaže Amerika! Naravno, kome je stalo da se u SB slože po kosovskom pitanju. Bili su složni kad je Srbiju trebalo bombardovati!

Canadian

pre 16 godina

Kako to sada da nijedna drzava nije podržala zahtev za poništenje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova? Zar ne rekose Rusi da su sa njima Kina, Indija i Brazil - zar nisu oni u Savetu Bezbednosti??

ja

pre 16 godina

Zgodno! Da li je iko primjetio da ovim činom SB postaje od izvršnog savjetodavni organ. Znači ako odluka SB nije po volji (ili se ne može donijeti) po volji zapada, rješenje je u sili. Čemu onda služe UN osim da ta birokratija troši ogromna novčana sredstva sama na sebe. Baš me interesuje koju će verbalnu akrobatiku da izvede generalni sekretar. Hoće li biti barem dostojna one koju je njegov prethodnik demonstrirao 1999. kada nije osudio bombardovanje jedne suverene i mežunarodne priznate dražave. Sjeća li se iko 30-tih godina i Lige naroda. Možda prisustvujemo istorijskom trenutku gašenja međunarodnog prava, UN-a, OEBS-a i mnogih drugih međunarodnih principa.

svi (ni)su isti

pre 16 godina

"Šest evropskih zemalja i SAD ocenilo je sinoć da Savet bezbednosti ne može da se složi o daljim koracima oko Kosova" i onda su, bez odluke SB-a, usvojili svoje resenje, bas ono oko koga nisu mogli da se sloze! Zar nije sustina SB-a da se tamo clanice DOGOVORE oko necega, a ne da NAMECU svoje resenje? A onda kazu kako smo Kosovo izgubili zbog Slobe, a na to su cekali 100 godina. Mnogo su vidoviti ovi Albanci, kako su toliko pre njegovog rodjenja vec znali da se Sloba da uprska stvar bas 1999 godine? Znaci li to, da kad bi Srbija imala nuklearno naoruzanje, onda bi SB mogao da se slozi oko statusa Kosova? Zasto se onda cude sto Iran ne popusta, nego i dalje razvija nuklearnu tehnologiju, za civilne namene (da brani svoje civile, naravno).

Nikola Kobac

pre 16 godina

Najbolje je ovako: Kad ne mogu da se slože onda je onako kako kaže Amerika! Naravno, kome je stalo da se u SB slože po kosovskom pitanju. Bili su složni kad je Srbiju trebalo bombardovati!

Marko

pre 16 godina

Srbija bi trebala da trazi ukidanje UN!
UN vise nema nikakvu funkciju u svetu te nema razloga ni da postoji.
Mislim da bismo trebali krenuti u siroku , pre svega medijski agresivnu , kampanju ukidanja UN i koristiti se Kosovom i bombardovanjem iz 1999. kao argumentom.
UN nemaju vise nikakvo moralno pravo ni da postoje , a kamoli da donose neke odluke.

Iceman

pre 16 godina

Srbija bi sada zajedno sa Rusijom trebala da pozove sve narode koji traze nezavisnost, a imaju vecinu na odredjenoj teritoriji, da proglase nezavisnost i da ih Srbija prizna. Treba podrzati Irsku, Baskiju, R. Srpsku, osetiju i sve druge koji traze nezavisnost jer je pravni okvir isti. Kosovo je otislo i nema povratka, a nama ostaje samo da kukamo.

Canadian

pre 16 godina

Kako to sada da nijedna drzava nije podržala zahtev za poništenje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova? Zar ne rekose Rusi da su sa njima Kina, Indija i Brazil - zar nisu oni u Savetu Bezbednosti??

vladimir

pre 16 godina

Boris Tadic odlazi u New York na sednicu SB u ovom "istorijskom trenutku za Srbiju" a ispraca ga i savetuje Srdjan Saper. ja zaista ne razumeme zasto se ovi nasi politicari guraju da igraju neke istorijske uloge kada tome nisu dorasli ?
da li neko vidi tandem Tadic & Saper
ili pak, jos gore, Kostunica & Ilic, kao tandem koji ce uraditi bilo sta vazno u istoriji ?
ja sumnjam.

natasha

pre 16 godina

"Generalni sekretar UN Ki Mun Ban rekao je da je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN i dalje pravni okvir za Kosovo".
Uz ovakvu izjavu Gen. sekretara imamo na delu nesto sto se moze nazvati pravnom sizofrenijom. Mozda mi, zbog nasih osecanja, nismo ni u stanju da razumemo kakav je haos ovim nasiljem napravljen.

Nes

pre 16 godina

Tuzni dani za SRbiju, Jos tuzniji za svetski poredak. USA odlucije o svemu - silom.Ne treba da vas cudi odluke UN. Podrzale su raspad Yugoslavije, povukli se i mirno posmatrali Hrvatske akcije u Krajini i Slavoniji, bombardovali Srbe u BiH, Bombardovali Srbiju da bi zastitili teroristicku OVK (ubistva policajaca,civila to je terorizam). Nadam se samo da ce sad posto su USA napravili svoju drzavu na balkanu, KPS i veterane OVK angazovati na branjenju demokratije u Iraku i Avganistanu. Taski dani za Srbe Pozdrav Nes

Ana

pre 16 godina

Ne moze ni SB da se dogovori mesecima, i u EU postoje oprecna misljenja, pa ipak Kosovo je proglasilo nezavisnost...Kao sto rece voditelj CNN sinoc, Kosovo ce da se konsultuje sa Vasingtonom oko svega, kao sto se i do sada konsultovao (citaj; kao sto ih je i do sada slusao)...I kakav uticaj imaju ovde UN i EU? O cemu mi pricamo? Pa Britanija, jedna od velikih sila tokom cele istorije, danas nije nista vise od marionete SAD. Kazu da sva velika carstva propadnu...Na zalost, mislim da mi necemo doziveti pad SAD...

Nada

pre 16 godina

ZNACI li to da terba da se LEGITIMISE (samo) ODUZIMANJE TERITORIJE SRBIJI? Jer, "Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ki Mun Ban rekao je da je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN i dalje pravni okvir za Kosovo", a "Šest evropskih zemalja i SAD ocenilo je sinoć da Savet bezbednosti ne može da se složi o daljim koracima oko Kosova i da je plan o NADZIRANOJ NEZAVISNOSTI jedino dostupno rešenje za stabilnost i bezbednost regiona..., ali smo ODLUCNI da preuzmemo odgovornost kroz Evropsku uniju i NATO". Dakle ako Albanci ne dobiju deo Srbije, stabilnost i bezbednost regiona je ugrozena (valjda od od ono malo preostalih, RAZORUZANIH Srba u getoima)!

Nesha

pre 16 godina

Prekasno, Borise.

Iskreno, bilo bi korisnije da si izasao na ulice grada Beograda i zaustavio siledzije tvog koalicionog partnera i onoga sa kojim ces praviti miting u cetvrtak u Beogradu.

"Mozete od akvarijuma napraviti supu, ali od supe ne mozete napraviti akvarijum. Ribe su skuvane, gotovo je!"

Priznajte poraz, napravite plan kako da krenemo dalje a ne natrag.

Georg

pre 16 godina

SB neće doneti nikakav zaključak. Sve će ostati kao i do sada samo će nama ostaviti mogućnost da se samoizolujemo od ostatka sveta.

Влада

pre 16 godina

О, како ми је мука, како не могу да опишем шта осећам... Председнику Тадићу свака част на достојанственом наступу (у оба обраћања) и добрим живцима. Требало је издржати лупетања одвратних лицемера који нам сецкају државу а при томе председнику те исте земље желе добродошлицу (у реду, постоји и дипломатски бон-тон) и уверавају нас у своје пријатељство и добре намере! Нисам ни очекивао ништа друго, УН су одавно испостава САД која по потреби служи да да легитимитет неким потезима светског силника. Пријатељи из два светска рата? Да није жалосно смејао бих се. Добри смо само када треба да гинемо уместо њих. А Европа, ако има једног паметног човека, нека добро стави прст на чело па размисли шта им демон преко Атлантика спрема. Одгураше нас у загрљај Русији и Кини, против којих немам ништа, напротив, али како ћемо после јаких речи (оправданих) нашег вођства сарађивати са Западом?
Дај Боже да се негде у Србији већ родио нови Никола Пашић...

Dejan PZ

pre 16 godina

Ljudi, hocemo li ikad da pitamo sebe zasto nam se ovo desava, ili da se pitam kako su poginula preko 10.000 Albanaca u toku 98-99 (samo nemojte mi reci da su zbog NATO bombi). Da smo tada bili kriticni na Slobu i njegovu politiku kao sto smo kriticni prema Amerima i drugima, sigurno i Albanci (bar ne 100%) ne bi bili za nezvisnost? Ali nama je odgovaralo tako, pogotovu nama sto smo ziveli tamo! E pa zbogom.

Stefan

pre 16 godina

Svaka cast predsedniku Tadicu na govoru. Mada se plasim da to mnogima u SB bas i nije mnogo znacilo! Kosovo je ostislo, okrenimo se EU! Pozdrav

Ivan

pre 16 godina

Da...jeste lepo govorio. I tacno je da je kasno, ali je ipak dobro sto je bio tamo i sto je govorio. To nece promeniti nista kod onih zemalja koje su ionako imale nameru da priznaju Kosovo ali negde tamo u podsvesti ce znati da krse sve sto se prekrsiti moze. Mada...nesto nisam siguran. Oni jednostavno imaju obraz kao opanak. Cast, moral...??
Nema toga. Na kraju...dobro je i zbog toga sto je svet saznao da su UN smejurija od organizacije. Nije da se to i ranije nije znalo. Ali ovo mo dodje kao definitivna potvrda.

ocaj iz NY

pre 16 godina

Dakle - ovako bi nekako izgledala situacija u NEw York-u: albanci od juce slave, skupljaju se po Astoriji sa albanskim zastavama, pevaju itd., a mi? Sta radimo mi Srbi? Nista. Pismo nasem konzulatu da se organizuje miran protest je ostalo bez odgovora. Zar nemamo mi prava da izrazimo svoj protest kao sto albanci imaju prava da slave? A nije da nas nema ovde. Narocito kad se organizuje neki prijem u tom istom konzulatu. Da li nam tako i treba?

Jovan

pre 16 godina

UN su uvek bile mrtve, one su mrtve i rodjene. Svetom vlada ravnoteza straha. Kad ravnoteze nema ostaje jednostrana sila. Sila ima potrebu da se lepo obuce da ne bi izgledala toliko zastrasujuce. Zato ona odeva na sebe humanizam, borbu za ljudska prava, demokratiju kao iluziju jednakosti... Danas smo mi zrtve, ali prezivecemo. Moramo samo zapamtiti i prenositi na pokoljenja ko nam je ovih dana sta radio... i dobro i lose...

koscvet

pre 16 godina

Mislim da zemlje koje otvoreno podrzavaju ovaj protiv pravni akt i koje se stavljaju iznad zakona ujedinih nacija preuzimaju na sebe odgovornost za uvodjenje anarhije i nezakonja u medju drzavnim odnosima. Nepostovanje zakona ujedinjenih nacija koji bi trebao da bude iznad svih zakona, dovodi u pitanje i smisao postojanja ove organizacije. Kao sto je i bombardovanje Srbije bilo izvrseno mimo zakona ujedinjenih nacija tako je i ovaj akt otimanja Kosova od Srbije protivpravan. Znaci smisao postojanja UN organizacije je nelogican i od danas sve zemlje koje su pregazile principe ujedinjenih nacija treba da priznaju da nepostuju organizaciju ujedinjenih nacija i da za njih ona vise nepostoji.

Oskar

pre 16 godina

Tadic: "ako se jednoj maloj, miroljubivoj i demokratskoj zemlji u Evropi, članici UN nelegalno i protiv njene volje oduzima deo teritorije". O kojoj zemlji pricate gospodine predsednice? Svajcarska? Norveska? Island? Posto se ja kao kroz maglu secam nekih ratova, a ratovi najcesce nisu miroljubivi! Pre bih rekao da oduzimaju teritoriju jednoj maloj, ratobornoj i jedva demokratskoj drzavi.

Dembabadem

pre 16 godina

Srpske politicke snage,bez obzira kojoj partiji pripadaju,kad je rec o Kosovu 90% su iste,brinu se za Srpsko i toboz nealbansko stanovnistvo na Kosovu a Albance predstavljaju na najgori moguci nacin. P g.Tadicu objasnite vi nama Kosovskim Albancima,ustvari, ko upravo sada zari i pali na Kosovu i ko pali Albanske zastave?Recite mi molim vas kako to mozete da izjavite u SB UN da je MZ nagradila nasilje ne Kosovu?Pa to nije tacno g.Tadicu jer je naprotiv MZ kaznila i kazni one koji su pravili nasilje na Kosovu,upravo zbog toga danas smo nezavisna drzava.Za kraj,jedno je sigurno,sta god pokusala Srbija da nametne 3 Svetski rat,sigurno nece uspeti sarenim lazima koje slusamo decenijama.

Dragan

pre 16 godina

Nadam se da je sada svima jasno za sta se zalaze EU. Ostaje da se odgovori na jedno pitanje: da li cemo prodati zemlju, cast, obraz , dostojanstvo zarad ukidanja viza i vece plate? Mislim da je sada jasno da je sistem vrednosti potpuno posvecen novcu i interesu. Oni nemaju ni casti ni postenja. Pitanje je da li smo i mi takvi, i koliko smo spremni nisko da padnemo zarad par eura? Vreme je da se okonca ovo licemerje. Treba jasno reci: da li smo za to da udjemo u EU nakon sveg ovog gazenja i ponizavanja? Ili smo nacija imbecila koja nista ne ume sama da uradi?

Dzontra grobar

pre 16 godina

Sad sam video konferenciju za stampu generalnog sekretara UN Ban Ki Muna, gde ga je jedan novinar direktno pitao da li je priznanje Kosova legalno ili ilegalno, na sta je ovaj drsko odgovorio, da on nije tu da bi rekao je li legalno ili ne, i ljutito napustio konferenciju. Neverovatno ko sve tamo radi i kakav je cirkus u stvari ta UN. Ban Ki Mun je covek bez morala i autoriteta. Valjda su ga zbog tih "kvaliteta" Amerikanci tu i postavili.

kosovka

pre 16 godina

sada,kad je konacno stavljena tacka na pricu o Kosovu,osecam se prazno i tuzno.jos 1999. mi je bilo jasno da smo Kosovo izgubili (napustili) zauvek.medjutim,nisam mogla ni da predpostavim da ce mi biti toliko tesko.Ipak mislim da je to bilo neminovno.Treba stisati strasti i ici dalje.Ne zelim da Srbija ponovo bude nestabilna i ratno huskacka zemlja.Zelim lepsu buducnost za nas i nasu decu.I naravno,Tadicu svaka cast.Sve ovo je jako tuzno ali istinito.

milan

pre 16 godina

Nikada nisam video tu kolicinu mrznje prema nekome kao u ocima britanskog ambasadora za vreme njegovog izlaganja i shvatio da nam predstoje grozna iskusenja!

REALNOST

pre 16 godina

17.2.2008. reč, pravo i pravda izgubili su svaki smisao.Evropa nikako da shvati da je njen najveći neprijatelj upravo Amerika.Ništa se ne događa na tlu S.A.D.Najbliže Evropske destinacije su od Amerike 9,10 i više hiljada kilometara.Nisu Amerikanci nikakvi prijatelji Albancima.Naprotiv,interes svega ovoga je jak dolar,a slab euro.Slaba Evropa jednako jaka Amerika.I to je ta matematika.Što prije Evropljani shvate ovu činjenicu biće bolje i po njih i sam Evropski kontinent.

Boris B.

pre 16 godina

Apsulutno smesno i ne moguce, a danas je UN odbio zahtev Srbije da ponisti nezavisnost Kosova.Za moj pojam cela Srbija SPAVA NA USIMA,a Tadic tako i tako !!

Dušan

pre 16 godina

EU i SAD adminstracija nisu ništa do gomila licemjera i najčešće ljudi bez ikakvih skrupula. Ne vodi ih ništa drugo do žeđ za moći i novcem.
Ako smo svjesni toga, spasa nam ima.

ja

pre 16 godina

Kao sto je tokom 2005e godine americki predstavnik u UN Jon Bolton rekao: "Takva stvar kao Ujedinjene Nacije ne postoje. Postoji samo medjunarodna zajednica koju moze predvoditi samo jedina preostala supersila, a to su SAD."

Tako je sada i tako ce biti u buduce.

http://www.youtube.com/watch?v=VOINBs8eOdk

dalmataetnickiociscen

pre 16 godina

Cudna smo mi nacija, stvarno. Uvik kontra sile, to smo mi, i to placamo. Zapadnjaci vide to i zato nas gaze jer vide da ne mogu vladati nama. Napravili smo tolika s*anja i to placamo sad, drugi su isto radili samo ne placaju to jos. Mi smo stara krscanska civilizacija koja je izgubila dodir sa krscanstvom. Treba nam Kosovo zbog manastira i crkava a kad bi ga slucajno dobili vrlo malo nas bi otisli tamo da vide zasto smo se borili. Molimo boga da nas navede na pravi put, to je sve sto Srbi mogu sad uciniti. Bozja pomozi!

Servus

pre 16 godina

"ko upravo sada zari i pali na Kosovu i ko pali Albanske zastave?" Na to ne mora Tadic da odgovara, mogu i ja: pale revoltirani i razocarani Srbi, sa istim i cak vecim pravom, od Albanaca koji su palili ne samo zastave Srbije, zemlje kojoj su pripadali, vec i crkve i manastire. A SRBI ne pripadaju Albaniji, a ni Kosovo, koliko ja znam?
Nasilje je bilo i kada Albanci ubijali Srbe. E sad se situacija okrece, menjaju se uloge. Sada ce najverovatnije Srbi da napadaju, i da se bore za nezavisnost, a Albanci ce da vide kako je to...Bojim se da je ovo tek pocelo.

ja

pre 16 godina

Zgodno! Da li je iko primjetio da ovim činom SB postaje od izvršnog savjetodavni organ. Znači ako odluka SB nije po volji (ili se ne može donijeti) po volji zapada, rješenje je u sili. Čemu onda služe UN osim da ta birokratija troši ogromna novčana sredstva sama na sebe. Baš me interesuje koju će verbalnu akrobatiku da izvede generalni sekretar. Hoće li biti barem dostojna one koju je njegov prethodnik demonstrirao 1999. kada nije osudio bombardovanje jedne suverene i mežunarodne priznate dražave. Sjeća li se iko 30-tih godina i Lige naroda. Možda prisustvujemo istorijskom trenutku gašenja međunarodnog prava, UN-a, OEBS-a i mnogih drugih međunarodnih principa.

svi (ni)su isti

pre 16 godina

"Šest evropskih zemalja i SAD ocenilo je sinoć da Savet bezbednosti ne može da se složi o daljim koracima oko Kosova" i onda su, bez odluke SB-a, usvojili svoje resenje, bas ono oko koga nisu mogli da se sloze! Zar nije sustina SB-a da se tamo clanice DOGOVORE oko necega, a ne da NAMECU svoje resenje? A onda kazu kako smo Kosovo izgubili zbog Slobe, a na to su cekali 100 godina. Mnogo su vidoviti ovi Albanci, kako su toliko pre njegovog rodjenja vec znali da se Sloba da uprska stvar bas 1999 godine? Znaci li to, da kad bi Srbija imala nuklearno naoruzanje, onda bi SB mogao da se slozi oko statusa Kosova? Zasto se onda cude sto Iran ne popusta, nego i dalje razvija nuklearnu tehnologiju, za civilne namene (da brani svoje civile, naravno).

Nesha

pre 16 godina

Prekasno, Borise.

Iskreno, bilo bi korisnije da si izasao na ulice grada Beograda i zaustavio siledzije tvog koalicionog partnera i onoga sa kojim ces praviti miting u cetvrtak u Beogradu.

"Mozete od akvarijuma napraviti supu, ali od supe ne mozete napraviti akvarijum. Ribe su skuvane, gotovo je!"

Priznajte poraz, napravite plan kako da krenemo dalje a ne natrag.

Iceman

pre 16 godina

Srbija bi sada zajedno sa Rusijom trebala da pozove sve narode koji traze nezavisnost, a imaju vecinu na odredjenoj teritoriji, da proglase nezavisnost i da ih Srbija prizna. Treba podrzati Irsku, Baskiju, R. Srpsku, osetiju i sve druge koji traze nezavisnost jer je pravni okvir isti. Kosovo je otislo i nema povratka, a nama ostaje samo da kukamo.

Stefan

pre 16 godina

Svaka cast predsedniku Tadicu na govoru. Mada se plasim da to mnogima u SB bas i nije mnogo znacilo! Kosovo je ostislo, okrenimo se EU! Pozdrav

Marko

pre 16 godina

Srbija bi trebala da trazi ukidanje UN!
UN vise nema nikakvu funkciju u svetu te nema razloga ni da postoji.
Mislim da bismo trebali krenuti u siroku , pre svega medijski agresivnu , kampanju ukidanja UN i koristiti se Kosovom i bombardovanjem iz 1999. kao argumentom.
UN nemaju vise nikakvo moralno pravo ni da postoje , a kamoli da donose neke odluke.

Nes

pre 16 godina

Tuzni dani za SRbiju, Jos tuzniji za svetski poredak. USA odlucije o svemu - silom.Ne treba da vas cudi odluke UN. Podrzale su raspad Yugoslavije, povukli se i mirno posmatrali Hrvatske akcije u Krajini i Slavoniji, bombardovali Srbe u BiH, Bombardovali Srbiju da bi zastitili teroristicku OVK (ubistva policajaca,civila to je terorizam). Nadam se samo da ce sad posto su USA napravili svoju drzavu na balkanu, KPS i veterane OVK angazovati na branjenju demokratije u Iraku i Avganistanu. Taski dani za Srbe Pozdrav Nes

Nikola Kobac

pre 16 godina

Najbolje je ovako: Kad ne mogu da se slože onda je onako kako kaže Amerika! Naravno, kome je stalo da se u SB slože po kosovskom pitanju. Bili su složni kad je Srbiju trebalo bombardovati!

Georg

pre 16 godina

SB neće doneti nikakav zaključak. Sve će ostati kao i do sada samo će nama ostaviti mogućnost da se samoizolujemo od ostatka sveta.

vladimir

pre 16 godina

Boris Tadic odlazi u New York na sednicu SB u ovom "istorijskom trenutku za Srbiju" a ispraca ga i savetuje Srdjan Saper. ja zaista ne razumeme zasto se ovi nasi politicari guraju da igraju neke istorijske uloge kada tome nisu dorasli ?
da li neko vidi tandem Tadic & Saper
ili pak, jos gore, Kostunica & Ilic, kao tandem koji ce uraditi bilo sta vazno u istoriji ?
ja sumnjam.

Dragan

pre 16 godina

Nadam se da je sada svima jasno za sta se zalaze EU. Ostaje da se odgovori na jedno pitanje: da li cemo prodati zemlju, cast, obraz , dostojanstvo zarad ukidanja viza i vece plate? Mislim da je sada jasno da je sistem vrednosti potpuno posvecen novcu i interesu. Oni nemaju ni casti ni postenja. Pitanje je da li smo i mi takvi, i koliko smo spremni nisko da padnemo zarad par eura? Vreme je da se okonca ovo licemerje. Treba jasno reci: da li smo za to da udjemo u EU nakon sveg ovog gazenja i ponizavanja? Ili smo nacija imbecila koja nista ne ume sama da uradi?

Ana

pre 16 godina

Ne moze ni SB da se dogovori mesecima, i u EU postoje oprecna misljenja, pa ipak Kosovo je proglasilo nezavisnost...Kao sto rece voditelj CNN sinoc, Kosovo ce da se konsultuje sa Vasingtonom oko svega, kao sto se i do sada konsultovao (citaj; kao sto ih je i do sada slusao)...I kakav uticaj imaju ovde UN i EU? O cemu mi pricamo? Pa Britanija, jedna od velikih sila tokom cele istorije, danas nije nista vise od marionete SAD. Kazu da sva velika carstva propadnu...Na zalost, mislim da mi necemo doziveti pad SAD...

natasha

pre 16 godina

"Generalni sekretar UN Ki Mun Ban rekao je da je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN i dalje pravni okvir za Kosovo".
Uz ovakvu izjavu Gen. sekretara imamo na delu nesto sto se moze nazvati pravnom sizofrenijom. Mozda mi, zbog nasih osecanja, nismo ni u stanju da razumemo kakav je haos ovim nasiljem napravljen.

Nada

pre 16 godina

ZNACI li to da terba da se LEGITIMISE (samo) ODUZIMANJE TERITORIJE SRBIJI? Jer, "Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ki Mun Ban rekao je da je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN i dalje pravni okvir za Kosovo", a "Šest evropskih zemalja i SAD ocenilo je sinoć da Savet bezbednosti ne može da se složi o daljim koracima oko Kosova i da je plan o NADZIRANOJ NEZAVISNOSTI jedino dostupno rešenje za stabilnost i bezbednost regiona..., ali smo ODLUCNI da preuzmemo odgovornost kroz Evropsku uniju i NATO". Dakle ako Albanci ne dobiju deo Srbije, stabilnost i bezbednost regiona je ugrozena (valjda od od ono malo preostalih, RAZORUZANIH Srba u getoima)!

Canadian

pre 16 godina

Kako to sada da nijedna drzava nije podržala zahtev za poništenje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova? Zar ne rekose Rusi da su sa njima Kina, Indija i Brazil - zar nisu oni u Savetu Bezbednosti??

Влада

pre 16 godina

О, како ми је мука, како не могу да опишем шта осећам... Председнику Тадићу свака част на достојанственом наступу (у оба обраћања) и добрим живцима. Требало је издржати лупетања одвратних лицемера који нам сецкају државу а при томе председнику те исте земље желе добродошлицу (у реду, постоји и дипломатски бон-тон) и уверавају нас у своје пријатељство и добре намере! Нисам ни очекивао ништа друго, УН су одавно испостава САД која по потреби служи да да легитимитет неким потезима светског силника. Пријатељи из два светска рата? Да није жалосно смејао бих се. Добри смо само када треба да гинемо уместо њих. А Европа, ако има једног паметног човека, нека добро стави прст на чело па размисли шта им демон преко Атлантика спрема. Одгураше нас у загрљај Русији и Кини, против којих немам ништа, напротив, али како ћемо после јаких речи (оправданих) нашег вођства сарађивати са Западом?
Дај Боже да се негде у Србији већ родио нови Никола Пашић...

milan

pre 16 godina

Nikada nisam video tu kolicinu mrznje prema nekome kao u ocima britanskog ambasadora za vreme njegovog izlaganja i shvatio da nam predstoje grozna iskusenja!

Oskar

pre 16 godina

Tadic: "ako se jednoj maloj, miroljubivoj i demokratskoj zemlji u Evropi, članici UN nelegalno i protiv njene volje oduzima deo teritorije". O kojoj zemlji pricate gospodine predsednice? Svajcarska? Norveska? Island? Posto se ja kao kroz maglu secam nekih ratova, a ratovi najcesce nisu miroljubivi! Pre bih rekao da oduzimaju teritoriju jednoj maloj, ratobornoj i jedva demokratskoj drzavi.

Dembabadem

pre 16 godina

Srpske politicke snage,bez obzira kojoj partiji pripadaju,kad je rec o Kosovu 90% su iste,brinu se za Srpsko i toboz nealbansko stanovnistvo na Kosovu a Albance predstavljaju na najgori moguci nacin. P g.Tadicu objasnite vi nama Kosovskim Albancima,ustvari, ko upravo sada zari i pali na Kosovu i ko pali Albanske zastave?Recite mi molim vas kako to mozete da izjavite u SB UN da je MZ nagradila nasilje ne Kosovu?Pa to nije tacno g.Tadicu jer je naprotiv MZ kaznila i kazni one koji su pravili nasilje na Kosovu,upravo zbog toga danas smo nezavisna drzava.Za kraj,jedno je sigurno,sta god pokusala Srbija da nametne 3 Svetski rat,sigurno nece uspeti sarenim lazima koje slusamo decenijama.

kosovka

pre 16 godina

sada,kad je konacno stavljena tacka na pricu o Kosovu,osecam se prazno i tuzno.jos 1999. mi je bilo jasno da smo Kosovo izgubili (napustili) zauvek.medjutim,nisam mogla ni da predpostavim da ce mi biti toliko tesko.Ipak mislim da je to bilo neminovno.Treba stisati strasti i ici dalje.Ne zelim da Srbija ponovo bude nestabilna i ratno huskacka zemlja.Zelim lepsu buducnost za nas i nasu decu.I naravno,Tadicu svaka cast.Sve ovo je jako tuzno ali istinito.

Dušan

pre 16 godina

EU i SAD adminstracija nisu ništa do gomila licemjera i najčešće ljudi bez ikakvih skrupula. Ne vodi ih ništa drugo do žeđ za moći i novcem.
Ako smo svjesni toga, spasa nam ima.

Dzontra grobar

pre 16 godina

Sad sam video konferenciju za stampu generalnog sekretara UN Ban Ki Muna, gde ga je jedan novinar direktno pitao da li je priznanje Kosova legalno ili ilegalno, na sta je ovaj drsko odgovorio, da on nije tu da bi rekao je li legalno ili ne, i ljutito napustio konferenciju. Neverovatno ko sve tamo radi i kakav je cirkus u stvari ta UN. Ban Ki Mun je covek bez morala i autoriteta. Valjda su ga zbog tih "kvaliteta" Amerikanci tu i postavili.

REALNOST

pre 16 godina

17.2.2008. reč, pravo i pravda izgubili su svaki smisao.Evropa nikako da shvati da je njen najveći neprijatelj upravo Amerika.Ništa se ne događa na tlu S.A.D.Najbliže Evropske destinacije su od Amerike 9,10 i više hiljada kilometara.Nisu Amerikanci nikakvi prijatelji Albancima.Naprotiv,interes svega ovoga je jak dolar,a slab euro.Slaba Evropa jednako jaka Amerika.I to je ta matematika.Što prije Evropljani shvate ovu činjenicu biće bolje i po njih i sam Evropski kontinent.

Ivan

pre 16 godina

Da...jeste lepo govorio. I tacno je da je kasno, ali je ipak dobro sto je bio tamo i sto je govorio. To nece promeniti nista kod onih zemalja koje su ionako imale nameru da priznaju Kosovo ali negde tamo u podsvesti ce znati da krse sve sto se prekrsiti moze. Mada...nesto nisam siguran. Oni jednostavno imaju obraz kao opanak. Cast, moral...??
Nema toga. Na kraju...dobro je i zbog toga sto je svet saznao da su UN smejurija od organizacije. Nije da se to i ranije nije znalo. Ali ovo mo dodje kao definitivna potvrda.

Jovan

pre 16 godina

UN su uvek bile mrtve, one su mrtve i rodjene. Svetom vlada ravnoteza straha. Kad ravnoteze nema ostaje jednostrana sila. Sila ima potrebu da se lepo obuce da ne bi izgledala toliko zastrasujuce. Zato ona odeva na sebe humanizam, borbu za ljudska prava, demokratiju kao iluziju jednakosti... Danas smo mi zrtve, ali prezivecemo. Moramo samo zapamtiti i prenositi na pokoljenja ko nam je ovih dana sta radio... i dobro i lose...

Dejan PZ

pre 16 godina

Ljudi, hocemo li ikad da pitamo sebe zasto nam se ovo desava, ili da se pitam kako su poginula preko 10.000 Albanaca u toku 98-99 (samo nemojte mi reci da su zbog NATO bombi). Da smo tada bili kriticni na Slobu i njegovu politiku kao sto smo kriticni prema Amerima i drugima, sigurno i Albanci (bar ne 100%) ne bi bili za nezvisnost? Ali nama je odgovaralo tako, pogotovu nama sto smo ziveli tamo! E pa zbogom.

ocaj iz NY

pre 16 godina

Dakle - ovako bi nekako izgledala situacija u NEw York-u: albanci od juce slave, skupljaju se po Astoriji sa albanskim zastavama, pevaju itd., a mi? Sta radimo mi Srbi? Nista. Pismo nasem konzulatu da se organizuje miran protest je ostalo bez odgovora. Zar nemamo mi prava da izrazimo svoj protest kao sto albanci imaju prava da slave? A nije da nas nema ovde. Narocito kad se organizuje neki prijem u tom istom konzulatu. Da li nam tako i treba?

koscvet

pre 16 godina

Mislim da zemlje koje otvoreno podrzavaju ovaj protiv pravni akt i koje se stavljaju iznad zakona ujedinih nacija preuzimaju na sebe odgovornost za uvodjenje anarhije i nezakonja u medju drzavnim odnosima. Nepostovanje zakona ujedinjenih nacija koji bi trebao da bude iznad svih zakona, dovodi u pitanje i smisao postojanja ove organizacije. Kao sto je i bombardovanje Srbije bilo izvrseno mimo zakona ujedinjenih nacija tako je i ovaj akt otimanja Kosova od Srbije protivpravan. Znaci smisao postojanja UN organizacije je nelogican i od danas sve zemlje koje su pregazile principe ujedinjenih nacija treba da priznaju da nepostuju organizaciju ujedinjenih nacija i da za njih ona vise nepostoji.

ja

pre 16 godina

Kao sto je tokom 2005e godine americki predstavnik u UN Jon Bolton rekao: "Takva stvar kao Ujedinjene Nacije ne postoje. Postoji samo medjunarodna zajednica koju moze predvoditi samo jedina preostala supersila, a to su SAD."

Tako je sada i tako ce biti u buduce.

http://www.youtube.com/watch?v=VOINBs8eOdk

dalmataetnickiociscen

pre 16 godina

Cudna smo mi nacija, stvarno. Uvik kontra sile, to smo mi, i to placamo. Zapadnjaci vide to i zato nas gaze jer vide da ne mogu vladati nama. Napravili smo tolika s*anja i to placamo sad, drugi su isto radili samo ne placaju to jos. Mi smo stara krscanska civilizacija koja je izgubila dodir sa krscanstvom. Treba nam Kosovo zbog manastira i crkava a kad bi ga slucajno dobili vrlo malo nas bi otisli tamo da vide zasto smo se borili. Molimo boga da nas navede na pravi put, to je sve sto Srbi mogu sad uciniti. Bozja pomozi!

Servus

pre 16 godina

"ko upravo sada zari i pali na Kosovu i ko pali Albanske zastave?" Na to ne mora Tadic da odgovara, mogu i ja: pale revoltirani i razocarani Srbi, sa istim i cak vecim pravom, od Albanaca koji su palili ne samo zastave Srbije, zemlje kojoj su pripadali, vec i crkve i manastire. A SRBI ne pripadaju Albaniji, a ni Kosovo, koliko ja znam?
Nasilje je bilo i kada Albanci ubijali Srbe. E sad se situacija okrece, menjaju se uloge. Sada ce najverovatnije Srbi da napadaju, i da se bore za nezavisnost, a Albanci ce da vide kako je to...Bojim se da je ovo tek pocelo.

Boris B.

pre 16 godina

Apsulutno smesno i ne moguce, a danas je UN odbio zahtev Srbije da ponisti nezavisnost Kosova.Za moj pojam cela Srbija SPAVA NA USIMA,a Tadic tako i tako !!