Petak, 15.02.2008.

13:11

Poznat scenario za nedelju

Sve agencije objavile su večeras scenario jednostranog proglašavanja kosovske nezavisnosti. Deklaracija će biti usvojena u nedelju.

Izvor: B92

Poznat scenario za nedelju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

milvoki

pre 16 godina

Poznato je da sela u Srbiji odumiru, ostaju prazna domaćinstva, koja niko neće da kupi, čak ni za najmanje pare. Eto prilike našoj državi da pokaže kako se brine o Srbima sa Kosova. Neka lepo odkupi sva imanja koja su ostala prazna (neka čak neće morati ni da kupuje) i podeli tom narodu dole. Tako pošto smo zaštitili naš narod, onda i da mu omogićimo da normalno živi, a to znači okrenuti se Evropi. Dopustiti narodu da može da radi i da proda, da kupi i da putuje, jednostavno da normano ŽIVI.

Bole

pre 16 godina

NAPOKON! 'ajde vise proglasavajte to. Ne mogu da cekam sa otvaranjem sampanjca. Ako ste gledali nekad film "Ratom protiv istine", braco Srbi, i veselili se, evo sta nam sada nasi dss-ovci priredjuju. Dali su narodu hleda i igara. Kosovo pa Kosovo pa opet Kosovo a sta je da ostalim desavanjima u zemlji? Niko vise ne pominje Horgos-Pozega autoput? Da li je zakonski bilo da se Gaspromu da NIS? Sta je sa studentskim problemom dipl-master? Da li Misko imam monopol? Gde sada kriju Mladica? Sta je Jocic pricao sa Legiom? EU integracije?... i jos niz pitanja. Cao Kosovo!! Kako si doslo tako si i otislo! Mi smo ga oteli 1346. Bilo je nase do 1389. pa jugoslovensko (SFRJ) a ne nase tek 1918. do 1987. kada ga je SANU pripojio nama. To je to. Saga je zavrsena. Ko misli suprotno nek se seli dole da dokaze da je Kosovo nase.

A sada

pre 16 godina

Dobro ok uradice kako je i planirano. A mi cemo ostati i bez EU. Slazem se da je od njih licemerno sto nam oduzimaju deo zemlje ali Srbija zaista nema alternativu nego put evroatalnskih standarda. Mnogo mi nesto polazemo na taj ponos ali uvek na pogresan nacin. Manimo se ponosa ovde su u pitanju novci i zivoti nasi. Strane investicije stoje zbog ove papazjanije oko sporazuma sa evropom a bez njih Srbija nece ojacati i zauzeti kakvu takvu poziciju na svetskoj sceni. Ne zaboravite da se sada vode ratovi za naftu a za jedno 10-ak godina vodice se za vodu. Nije lako preci prego toga ali u EU sa ili bez Kosova zato sto nema drugog izbora da valja.

Ramadan

pre 16 godina

Pozvao bih sve moje bivse komsije sa kosova da popijemo kafu za nezavisnost zajedno nema rata idemo svi u evropu puno srece kolo se okrece.

Ranko

pre 16 godina

Што се тиче прича да се од независности не живи, те да ће, чим се прогласи независност, на Косову испливати на врх други проблеми, морам рећи да ми је због тога драго: то ће само показати да Албанци имају храброст да се са тим проблемима суоче. А ако код нас, и после те независности, и даље будемо причали о Косову, а не о проблемима које ова власт упорно гура под тепих (а толико их је, да је тепих сад већ на врх брда ђубрета), онда ћемо само показати колико смо глупи и неспособни. Надам се да ће Србија, за своје добро, независност Косова искористити као прилику да разреши један проблем. Можда то решење није најбоље, али је решење - боље нисмо успели да нађемо. Као такво, отвара нове могућности и место за решавање других проблема. Надам се да ћемо те проблеме решити мудро.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Ova bitka za Kosovo nije blic krig. Ova bitka za Kosovo predodređena je da bude Staljingradska bitka. Duga i iscrpljujuća. Neizvesna, do samog kraja. Bitka u kojoj pobediti može samo onaj mudriji, strpljiviji, spremniji, posvećeniji, samo onaj koji više veruje, samo onaj koji više želi, samo onaj koji ne zaboravlja

Da se razumemo, ova bitka za Kosovo nije pitanje meseca, godine, decenije. Ovo je, dobar vam stojim, vekovna bitka. Bitka koja se dobija u porodici, u vrtiću, u školi, na fakultetu, u fabrici, na njivi, na berzi... Bitka za Kosovo jeste bitka za jaku, bogatu, moćnu Srbiju. Srbiju koja će imati dovoljno snage da se, jednog dana, vrati na Prokletije. Ovo je bitka koju mogu dobiti naši unuci i praunuci. Ovo je bitka za očuvanje srpske nacije. Ako to odmah danas ne shvatimo, izgubićemo mnogo više od 15 odsto teritorije!

Istina je, ljudi moji, istina je da Srbija ne može da izgubi Kosovo! Osim ako sama ne pristane na to. Istina je da smo mi danas u neuporedivo boljoj situaciji od one u kojoj smo bili 1998. i 1999. Jer, Srbija danas više nije slobistička, prokažena, „poslednja komunistička diktatura u Evropi". Srbija danas jeste evropska demokratija koja poštuje međunarodno pravo i jedino što traži jeste to da i drugi poštuju isto to pravo. Svi argumenti slobodnog sveta su na našoj strani i ne postoji ni jedan jedini legalan razlog za otimanje Kosmeta.

Ali, sila boga ne moli. Svetskim silnicima se može. Oni će već naredne nedelje priznati albansku kvazidržavu na srpskoj teritoriji. Ipak, to i takvo Kosovo nikada neće dobiti svoju stolicu u UN, to i takvo Kosovo nikada neće priznati Rusija, Kina, Indija, Španija, Kipar, Srbija...

Kosovo tako postaje zavetna srpska zemlja. Mi, jedni drugima, moramo sada i ovde dati zavet da se nikada i ni pod kojim uslovima nećemo odreći Kosmeta. Svi mi već sada moramo početi da učimo svoju decu da je Kosovo Srbija i da će zauvek ostati Srbija. Ako tako uradimo, ako se nikad ne odreknemo Kosmeta, onda će ono jednog dana, za 20, 50 ili 100 godina, zaista ponovo biti naše.

Jevreji su se hiljadama godina pozdravljali sa „Dogodine u Jerusalimu". I dočekali su. Hajte da se mi Srbi pozdravljamo sa: „Dogodine u Prištini". I dočekaćemo.

DRAGAN R: SRBSKA

pre 16 godina

Mene kao srbina je naprosto sramota kako pojedini srbi ako mogu daji nzovem SRBIMA tako lako se odricu naseg kosova i metohije,ali ima SRBA KOJI CE ICI DA RATUJU AKO BUDE TREBALO ZA NASU SVETU ZEMLJU,tako su ti isti braca SRBI iz Beograda okretali ledja Srbima u Krajini i nama u R.SRBSKOJ kao sto danas okrecu ledja Srbima na Kosovu.

tepabgd

pre 16 godina

I ja bih pozdravio gospodu iz kruga dvojke. Sigurno su dobili ložu za nedelju u Pristini.I samo da zamolim gosp.Čanka,ako nije problem da iskulira malo,mnogo ce nam biti odjednom...

Halfrabit

pre 16 godina

Sta cemo mi Srbi ciniti , popustiti lil se tuci , ni jedno ni dugo ne valja.
Jedno stoji , Srbiji predstoji vreme burnog raspleta ciji ce tok narod i s jedne i s druge strane osetiti samo kroz zlo.
Tako je vreme doslo da ce stvari morati da budu jasnije , Srbija i Kosovo nikada nece funkcionisati kao dve nezavisne drzave cak ni za nekoliko generacija ,ipak zivot mora da pobedi , po zemlji hodamo a ne po nebu koje vedro izgleda samo ako se mozemo nadati boljem.
Bilo bi najgore sada reagovati burno i sa mnogo emocija sto bi nas kostalo decenijskog nazadovanja, ipak je zivot samo jedan i ne treba ga uludo bacati za ideale koji se ne mogu ostvariti.

skandinavac

pre 16 godina

Pa koliko sam shvatio to je nadgledana nezavisnost u pocetku bila kao varijanta .kako sad potpuna nezavisnost..ko sad ovdje laze koga..i zasto ma sve je ovo cirkus kolorado cini mi se...treba se okrenuti onome od cega se zivi ..ne zivi se od proslosti..kratak je zivot.nema se vremenaa..

Slavko

pre 16 godina

Samo cu vam reci ovo: Neka se svi stide koji jedva cekaju da se scenario oko Kosova zavrsi samo zato sto ne moze da slusa vise price o pregovorima, otcepljenju..itd.Stidite se pred Bogom koji vas gleda!Niko nema pravo da se igra istorijom jednoga naroda!

sandra

pre 16 godina

Potpisite peticiju protiv nezavisnosti Kosova!!!

http://www.thepetitionsite.com/1/petition-gegen-die-anerkennung-kosovo-als-staat
- goes to EU
http://www.thepetitionsite.com/petition/905791187 - to BUSH

Aca

pre 16 godina

"Veoma, veoma smo srećni, to se stvarno događa", izjavio je Ahmet Ašari stanovnik Ljipljana držeći u ruci američku zastavu. "Na ovo smo čekali veoma dugo, čitav vek".

Ahmet je rekao ono sto niko drugi ne zeli vidi-Kosovo nije rezultat Srbijanske politike vec Albanske - da uzmu ono sto nije njihovo.

vu

pre 16 godina

Vecina Srba ce reci sta misli, za ulazak nase zemlje u EU ce se raspisati referendum kad dodje vreme. Ja bih samo napomenuo da se setimo u kakvom je stanju Slovenija usla u EU - "300" godina ispred naseg nivoa sada. Mi imamo: monopol, sukob interesa, strogo centralizovanu zemlju, disbalans u razvijenosti opstina u odnosu 1:40 (u Evropi max. je 1:3), korupciju do guse itd. Ove stvari su organizacionog karaktera i vrlo izlecive, ali mi to necemo. Mi da bismo usli tamo treba da evropske standarde stvorimo iznutra koliko je to moguce. I na posletku sledi prijem.

milos

pre 16 godina

Videcemo koliko dugo ce Albanci igrati shotu umotani u americke zastave. To sto su dobili je nezavisnost tacno onoliko koliko su za vreme 2. svetskog rata Mandzurija ili Nezavisna drzava Hrvatska bile nezavisne. Toliko ce trajati i "nezavisnost" Kosova. Od cega ce ziveti komsije Albanci? Predstoji im teska glavobolja nakon budjenja iz romanticnog nacionalnog sna, budjenja u zemlji bez ekonomije, kojom vlada kriminal i korupcija neshvatljivih razmera. Sto se tice Srbije, na granici sa Kosovom bice podignut berlinski zid koji ce Albanci sa Kosova teze prelaziti nego begunci iz istocnog u zapadni deo Berlina. A ako pogledamo kakve probleme ima Makedonija zbog toga sto se jedna ne preterano mocna zemlja kao sto je Grcka protivi koriscenju imena Makedonija, kakvi problemi tek cekaju Albance zbog akcija Srbije za ponistenje nelegalne nezavisnosti Kosova... Potpuno se slazem sa komentatorima koji tvrde da mi u Srbiji treba da se bavimo pametnijim stvarima - nastavicemo da obnavljamo svoju ekonomiju i ekonomskim sredstvima vraticemo i suverenitet nad Kosovom, bez ikakvog nasilja.

NeupucenKM

pre 16 godina

Tema: Poznat scenario za nedelju

Da li se Tacijevoj kancelariji mogu obratiti na srpskom ili moram da neki ubrzani tecaj albanskog?

Murinjo

pre 16 godina

Doce vreme kad ce Srbija vratiti Kosmet. Makar i posle 50 godina. Onda ce se Srbi radovati. Nikad na kugli zemaljskoj mira biti nece...

Marko

pre 16 godina

Oli Ren je sa Svetskom Bankom zakazao za jun donatorsku konferenciju za nezavisno Kosovo, vec imaju pola milijarde spremno za njih, a EU ce i dodatno ovom konferencijom da im sakupe bar milijardu... Toliko o EU. A eveeee vam i link...

http://www.eubusiness.com/news-eu/1203096724.98

Evropljani su satanisti u najmanju ruku!!!

Mike

pre 16 godina

Sada vidim zasto je USA najveca supersila. Svaka im cast.

http://www.politika.co.yu/pogledi/Miroslav-Lazanski/NEVINOST-BEZ-ZASHTITE.sr.html

revolt na delu

pre 16 godina

Tako je, neka i Makedonci priznaju nezavisnost, pa za mene vise nece biti Makedonija nego Juzna Srbija.
Ma u potpunosti podrzavam Grke....

(Vlast)a

pre 16 godina

Kome god smo pretili da ce propasti bez nas,bilo je bolje! Braco Albanci,neka vam je sa srecom:cuvajte Srbe i spomenike kulture pa cemo se videti u EU ili pre!

Nikola

pre 16 godina

Primecujem da se previse paznje posvecuje kosovskim Albancima, a jako malo Srbima, bilo da su na Kosovu ili u nekom drugom delu Srbije. Da su Albanci bili spremni da pregovaraju o sirokoj nezavisnosti, dobili bi deo kolaca, ali posto je njihov cilj uvek bio i ostao nezavisno Kosovo po svaku cenu, onda u meni nema ni trunke sazaljenja. Kosovo je problem za Srbiju, bilo da ostane u njenom sastavu ili ne, ali sam ja svakako protiv nezavisnosti jer se time krse principi, a to otvara mogucnost da i neki drugi regioni u nasoj zemlji podju putem Kosova. Zato nikada ne treba odustati od borbe za Kosovo. Time cuvamo svoj narod, veliki broj svetinja koji se tamo nalazi, kao i teritorijalni integritet i politicki suverenitet - dva pojma koji trebaju da pocnu da se koriste u prave svrhe, a ne u skupljanje politickih poena.

Veteran KFOR

pre 16 godina

"Tači nje komentarisao činjenicu da na konferenciji za novinare nije bilo prevoda na srpski jezik, iako mu je na to ukazano." - Bas je lep pocetak nove multietnicke drzave! U zurbi je zaboravljeno na Srbe...

Veran NS

pre 16 godina

Nažalost nezavisnost neće rešiti problem Kosova. Nakon euforije priznanja posle proglašenja nezavisnosti, isplivaće svi životni problemi Kosova na površinu. Isto tako ovo stanje je trenutno neodrživo jer se koristi u političke svrhe i skreće se glava građanima ove zemlje sa realnih problema bilo oni Srbi ili Albanci!

Petar

pre 16 godina

Nema pametnije stvari u ovom trenutku od Kosova. Jer, tu se sada odlucuje dali cemo ostaviti jedan deo naseg naroda na milost i nemilost njihovim dojucerasnjim muciteljima ili cemo pokazati kao i svaki veliki narod visoku patriotsku i gradjansku svest.

Lale

pre 16 godina

Pazi interesantno. Kada je Crna Gora primila u posetu kosovskog lidera, kanonada uvreda je letela sa nase strane. Kada ih Makedonija prima nikome nista. Bog me ne moze ubediti da nasima nije veca zal za Crnom Gorom nego Kosovom. Inace i mi Kosovari se uzdamo u UN i medjunarodnu zajednicu. Bilo Kosovo nase ili njihovo zapad treba da sipa lovu. Ponos balkanski a pare imperijalisticke, pa je sve ok.

srbin-kosovar

pre 16 godina

Dobice Kosovo nezavisnost jer nisu nizasta ovi sto rade u Srpskoj skupstini tj. da ne moze covek da im da na poverenje ni dve ovce a kamoli da vode celu drzavu, tako da ce Kosovo pre uci u Evropsku uniju nego Srbija,n adam se da ce i nama tj. Srbima, Romima, Gorancima i ostalima biti bolje nego da ostanemo zajedno s Srbijom jer ''Srbija'' bas nista nije ucinila za nase dobro i da nam pomogne bilo kako, valjda ce Kosovari da nam pomognu cim nije uspela nasa matica Srbija, toliko od mene....pozdrav s Kosova..

DEjan

pre 16 godina

Meni je tih albanaca na neki nacin zao... nezavisnost se ne jede, nece biti primljeni u UN. Od cega ce ziveti? Donacije? Koliko to moze da traje? Njih posle proglasenja nezavisnosti ceka surova realnost, a to je unistena ekonomija, ogromna nezaposlenost, ekonomska zavisnost od Srbije... predvidjam da ce za manje od godinu dana svi Albanci izadju na ulice Pristine i trze Tacijevu smenu. Setite se naseg odusevljenja 05.10.2000, i kasnijeg razocarenja u suocavanja sa realnoscu.

Stanko

pre 16 godina

Evo, priblizi se kraj. Ili pocetak. Pocetak novih zezanja, povlacenje ambasadora, prekidanje odnosa, sistem uvredjena mlada. Pa podrska Rusa, daleko im lepa kuca, Tito je uspeo da nas sacuva Rusa, a sad ce ovi da nas gurnu pod okrilje majcice Rusije. Samo nam to treba.
Dakle lepo bi bilo da se ovo brzo i mirno resi, da vidimo sta cemo sa tim nasim ljudima dole, ali da im pomognemo tako sto cemo da ih saslusamo sta bi oni, da izadju u Srbiju ili da podelimo Kosovo na dva dela. Pada idemo dalje. Ionako cemo se sutra naci zajedno, Kosovari i mi, u istoj Evropi bez granica. Bice opet Kosovo nase:-)
a sto se tice Kosovske skupstine, sada ce nam lapo dati lekciju kako se radi u interesu zemlje, kako se usvajaju zakoni koji omogucavaju napredak u interesu drzavne politike. Mozda bi mogli i nesto da naucimo.

Stanko

pre 16 godina

Evo, priblizi se kraj. Ili pocetak. Pocetak novih zezanja, povlacenje ambasadora, prekidanje odnosa, sistem uvredjena mlada. Pa podrska Rusa, daleko im lepa kuca, Tito je uspeo da nas sacuva Rusa, a sad ce ovi da nas gurnu pod okrilje majcice Rusije. Samo nam to treba.
Dakle lepo bi bilo da se ovo brzo i mirno resi, da vidimo sta cemo sa tim nasim ljudima dole, ali da im pomognemo tako sto cemo da ih saslusamo sta bi oni, da izadju u Srbiju ili da podelimo Kosovo na dva dela. Pada idemo dalje. Ionako cemo se sutra naci zajedno, Kosovari i mi, u istoj Evropi bez granica. Bice opet Kosovo nase:-)
a sto se tice Kosovske skupstine, sada ce nam lapo dati lekciju kako se radi u interesu zemlje, kako se usvajaju zakoni koji omogucavaju napredak u interesu drzavne politike. Mozda bi mogli i nesto da naucimo.

DEjan

pre 16 godina

Meni je tih albanaca na neki nacin zao... nezavisnost se ne jede, nece biti primljeni u UN. Od cega ce ziveti? Donacije? Koliko to moze da traje? Njih posle proglasenja nezavisnosti ceka surova realnost, a to je unistena ekonomija, ogromna nezaposlenost, ekonomska zavisnost od Srbije... predvidjam da ce za manje od godinu dana svi Albanci izadju na ulice Pristine i trze Tacijevu smenu. Setite se naseg odusevljenja 05.10.2000, i kasnijeg razocarenja u suocavanja sa realnoscu.

srbin-kosovar

pre 16 godina

Dobice Kosovo nezavisnost jer nisu nizasta ovi sto rade u Srpskoj skupstini tj. da ne moze covek da im da na poverenje ni dve ovce a kamoli da vode celu drzavu, tako da ce Kosovo pre uci u Evropsku uniju nego Srbija,n adam se da ce i nama tj. Srbima, Romima, Gorancima i ostalima biti bolje nego da ostanemo zajedno s Srbijom jer ''Srbija'' bas nista nije ucinila za nase dobro i da nam pomogne bilo kako, valjda ce Kosovari da nam pomognu cim nije uspela nasa matica Srbija, toliko od mene....pozdrav s Kosova..

(Vlast)a

pre 16 godina

Kome god smo pretili da ce propasti bez nas,bilo je bolje! Braco Albanci,neka vam je sa srecom:cuvajte Srbe i spomenike kulture pa cemo se videti u EU ili pre!

Veteran KFOR

pre 16 godina

"Tači nje komentarisao činjenicu da na konferenciji za novinare nije bilo prevoda na srpski jezik, iako mu je na to ukazano." - Bas je lep pocetak nove multietnicke drzave! U zurbi je zaboravljeno na Srbe...

revolt na delu

pre 16 godina

Tako je, neka i Makedonci priznaju nezavisnost, pa za mene vise nece biti Makedonija nego Juzna Srbija.
Ma u potpunosti podrzavam Grke....

Nikola

pre 16 godina

Primecujem da se previse paznje posvecuje kosovskim Albancima, a jako malo Srbima, bilo da su na Kosovu ili u nekom drugom delu Srbije. Da su Albanci bili spremni da pregovaraju o sirokoj nezavisnosti, dobili bi deo kolaca, ali posto je njihov cilj uvek bio i ostao nezavisno Kosovo po svaku cenu, onda u meni nema ni trunke sazaljenja. Kosovo je problem za Srbiju, bilo da ostane u njenom sastavu ili ne, ali sam ja svakako protiv nezavisnosti jer se time krse principi, a to otvara mogucnost da i neki drugi regioni u nasoj zemlji podju putem Kosova. Zato nikada ne treba odustati od borbe za Kosovo. Time cuvamo svoj narod, veliki broj svetinja koji se tamo nalazi, kao i teritorijalni integritet i politicki suverenitet - dva pojma koji trebaju da pocnu da se koriste u prave svrhe, a ne u skupljanje politickih poena.

Petar

pre 16 godina

Nema pametnije stvari u ovom trenutku od Kosova. Jer, tu se sada odlucuje dali cemo ostaviti jedan deo naseg naroda na milost i nemilost njihovim dojucerasnjim muciteljima ili cemo pokazati kao i svaki veliki narod visoku patriotsku i gradjansku svest.

Veran NS

pre 16 godina

Nažalost nezavisnost neće rešiti problem Kosova. Nakon euforije priznanja posle proglašenja nezavisnosti, isplivaće svi životni problemi Kosova na površinu. Isto tako ovo stanje je trenutno neodrživo jer se koristi u političke svrhe i skreće se glava građanima ove zemlje sa realnih problema bilo oni Srbi ili Albanci!

Lale

pre 16 godina

Pazi interesantno. Kada je Crna Gora primila u posetu kosovskog lidera, kanonada uvreda je letela sa nase strane. Kada ih Makedonija prima nikome nista. Bog me ne moze ubediti da nasima nije veca zal za Crnom Gorom nego Kosovom. Inace i mi Kosovari se uzdamo u UN i medjunarodnu zajednicu. Bilo Kosovo nase ili njihovo zapad treba da sipa lovu. Ponos balkanski a pare imperijalisticke, pa je sve ok.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Ova bitka za Kosovo nije blic krig. Ova bitka za Kosovo predodređena je da bude Staljingradska bitka. Duga i iscrpljujuća. Neizvesna, do samog kraja. Bitka u kojoj pobediti može samo onaj mudriji, strpljiviji, spremniji, posvećeniji, samo onaj koji više veruje, samo onaj koji više želi, samo onaj koji ne zaboravlja

Da se razumemo, ova bitka za Kosovo nije pitanje meseca, godine, decenije. Ovo je, dobar vam stojim, vekovna bitka. Bitka koja se dobija u porodici, u vrtiću, u školi, na fakultetu, u fabrici, na njivi, na berzi... Bitka za Kosovo jeste bitka za jaku, bogatu, moćnu Srbiju. Srbiju koja će imati dovoljno snage da se, jednog dana, vrati na Prokletije. Ovo je bitka koju mogu dobiti naši unuci i praunuci. Ovo je bitka za očuvanje srpske nacije. Ako to odmah danas ne shvatimo, izgubićemo mnogo više od 15 odsto teritorije!

Istina je, ljudi moji, istina je da Srbija ne može da izgubi Kosovo! Osim ako sama ne pristane na to. Istina je da smo mi danas u neuporedivo boljoj situaciji od one u kojoj smo bili 1998. i 1999. Jer, Srbija danas više nije slobistička, prokažena, „poslednja komunistička diktatura u Evropi". Srbija danas jeste evropska demokratija koja poštuje međunarodno pravo i jedino što traži jeste to da i drugi poštuju isto to pravo. Svi argumenti slobodnog sveta su na našoj strani i ne postoji ni jedan jedini legalan razlog za otimanje Kosmeta.

Ali, sila boga ne moli. Svetskim silnicima se može. Oni će već naredne nedelje priznati albansku kvazidržavu na srpskoj teritoriji. Ipak, to i takvo Kosovo nikada neće dobiti svoju stolicu u UN, to i takvo Kosovo nikada neće priznati Rusija, Kina, Indija, Španija, Kipar, Srbija...

Kosovo tako postaje zavetna srpska zemlja. Mi, jedni drugima, moramo sada i ovde dati zavet da se nikada i ni pod kojim uslovima nećemo odreći Kosmeta. Svi mi već sada moramo početi da učimo svoju decu da je Kosovo Srbija i da će zauvek ostati Srbija. Ako tako uradimo, ako se nikad ne odreknemo Kosmeta, onda će ono jednog dana, za 20, 50 ili 100 godina, zaista ponovo biti naše.

Jevreji su se hiljadama godina pozdravljali sa „Dogodine u Jerusalimu". I dočekali su. Hajte da se mi Srbi pozdravljamo sa: „Dogodine u Prištini". I dočekaćemo.

Ramadan

pre 16 godina

Pozvao bih sve moje bivse komsije sa kosova da popijemo kafu za nezavisnost zajedno nema rata idemo svi u evropu puno srece kolo se okrece.

Bole

pre 16 godina

NAPOKON! 'ajde vise proglasavajte to. Ne mogu da cekam sa otvaranjem sampanjca. Ako ste gledali nekad film "Ratom protiv istine", braco Srbi, i veselili se, evo sta nam sada nasi dss-ovci priredjuju. Dali su narodu hleda i igara. Kosovo pa Kosovo pa opet Kosovo a sta je da ostalim desavanjima u zemlji? Niko vise ne pominje Horgos-Pozega autoput? Da li je zakonski bilo da se Gaspromu da NIS? Sta je sa studentskim problemom dipl-master? Da li Misko imam monopol? Gde sada kriju Mladica? Sta je Jocic pricao sa Legiom? EU integracije?... i jos niz pitanja. Cao Kosovo!! Kako si doslo tako si i otislo! Mi smo ga oteli 1346. Bilo je nase do 1389. pa jugoslovensko (SFRJ) a ne nase tek 1918. do 1987. kada ga je SANU pripojio nama. To je to. Saga je zavrsena. Ko misli suprotno nek se seli dole da dokaze da je Kosovo nase.

Ranko

pre 16 godina

Што се тиче прича да се од независности не живи, те да ће, чим се прогласи независност, на Косову испливати на врх други проблеми, морам рећи да ми је због тога драго: то ће само показати да Албанци имају храброст да се са тим проблемима суоче. А ако код нас, и после те независности, и даље будемо причали о Косову, а не о проблемима које ова власт упорно гура под тепих (а толико их је, да је тепих сад већ на врх брда ђубрета), онда ћемо само показати колико смо глупи и неспособни. Надам се да ће Србија, за своје добро, независност Косова искористити као прилику да разреши један проблем. Можда то решење није најбоље, али је решење - боље нисмо успели да нађемо. Као такво, отвара нове могућности и место за решавање других проблема. Надам се да ћемо те проблеме решити мудро.

milvoki

pre 16 godina

Poznato je da sela u Srbiji odumiru, ostaju prazna domaćinstva, koja niko neće da kupi, čak ni za najmanje pare. Eto prilike našoj državi da pokaže kako se brine o Srbima sa Kosova. Neka lepo odkupi sva imanja koja su ostala prazna (neka čak neće morati ni da kupuje) i podeli tom narodu dole. Tako pošto smo zaštitili naš narod, onda i da mu omogićimo da normalno živi, a to znači okrenuti se Evropi. Dopustiti narodu da može da radi i da proda, da kupi i da putuje, jednostavno da normano ŽIVI.

vu

pre 16 godina

Vecina Srba ce reci sta misli, za ulazak nase zemlje u EU ce se raspisati referendum kad dodje vreme. Ja bih samo napomenuo da se setimo u kakvom je stanju Slovenija usla u EU - "300" godina ispred naseg nivoa sada. Mi imamo: monopol, sukob interesa, strogo centralizovanu zemlju, disbalans u razvijenosti opstina u odnosu 1:40 (u Evropi max. je 1:3), korupciju do guse itd. Ove stvari su organizacionog karaktera i vrlo izlecive, ali mi to necemo. Mi da bismo usli tamo treba da evropske standarde stvorimo iznutra koliko je to moguce. I na posletku sledi prijem.

NeupucenKM

pre 16 godina

Tema: Poznat scenario za nedelju

Da li se Tacijevoj kancelariji mogu obratiti na srpskom ili moram da neki ubrzani tecaj albanskog?

Marko

pre 16 godina

Oli Ren je sa Svetskom Bankom zakazao za jun donatorsku konferenciju za nezavisno Kosovo, vec imaju pola milijarde spremno za njih, a EU ce i dodatno ovom konferencijom da im sakupe bar milijardu... Toliko o EU. A eveeee vam i link...

http://www.eubusiness.com/news-eu/1203096724.98

Evropljani su satanisti u najmanju ruku!!!

Murinjo

pre 16 godina

Doce vreme kad ce Srbija vratiti Kosmet. Makar i posle 50 godina. Onda ce se Srbi radovati. Nikad na kugli zemaljskoj mira biti nece...

milos

pre 16 godina

Videcemo koliko dugo ce Albanci igrati shotu umotani u americke zastave. To sto su dobili je nezavisnost tacno onoliko koliko su za vreme 2. svetskog rata Mandzurija ili Nezavisna drzava Hrvatska bile nezavisne. Toliko ce trajati i "nezavisnost" Kosova. Od cega ce ziveti komsije Albanci? Predstoji im teska glavobolja nakon budjenja iz romanticnog nacionalnog sna, budjenja u zemlji bez ekonomije, kojom vlada kriminal i korupcija neshvatljivih razmera. Sto se tice Srbije, na granici sa Kosovom bice podignut berlinski zid koji ce Albanci sa Kosova teze prelaziti nego begunci iz istocnog u zapadni deo Berlina. A ako pogledamo kakve probleme ima Makedonija zbog toga sto se jedna ne preterano mocna zemlja kao sto je Grcka protivi koriscenju imena Makedonija, kakvi problemi tek cekaju Albance zbog akcija Srbije za ponistenje nelegalne nezavisnosti Kosova... Potpuno se slazem sa komentatorima koji tvrde da mi u Srbiji treba da se bavimo pametnijim stvarima - nastavicemo da obnavljamo svoju ekonomiju i ekonomskim sredstvima vraticemo i suverenitet nad Kosovom, bez ikakvog nasilja.

Mike

pre 16 godina

Sada vidim zasto je USA najveca supersila. Svaka im cast.

http://www.politika.co.yu/pogledi/Miroslav-Lazanski/NEVINOST-BEZ-ZASHTITE.sr.html

Halfrabit

pre 16 godina

Sta cemo mi Srbi ciniti , popustiti lil se tuci , ni jedno ni dugo ne valja.
Jedno stoji , Srbiji predstoji vreme burnog raspleta ciji ce tok narod i s jedne i s druge strane osetiti samo kroz zlo.
Tako je vreme doslo da ce stvari morati da budu jasnije , Srbija i Kosovo nikada nece funkcionisati kao dve nezavisne drzave cak ni za nekoliko generacija ,ipak zivot mora da pobedi , po zemlji hodamo a ne po nebu koje vedro izgleda samo ako se mozemo nadati boljem.
Bilo bi najgore sada reagovati burno i sa mnogo emocija sto bi nas kostalo decenijskog nazadovanja, ipak je zivot samo jedan i ne treba ga uludo bacati za ideale koji se ne mogu ostvariti.

tepabgd

pre 16 godina

I ja bih pozdravio gospodu iz kruga dvojke. Sigurno su dobili ložu za nedelju u Pristini.I samo da zamolim gosp.Čanka,ako nije problem da iskulira malo,mnogo ce nam biti odjednom...

Slavko

pre 16 godina

Samo cu vam reci ovo: Neka se svi stide koji jedva cekaju da se scenario oko Kosova zavrsi samo zato sto ne moze da slusa vise price o pregovorima, otcepljenju..itd.Stidite se pred Bogom koji vas gleda!Niko nema pravo da se igra istorijom jednoga naroda!

DRAGAN R: SRBSKA

pre 16 godina

Mene kao srbina je naprosto sramota kako pojedini srbi ako mogu daji nzovem SRBIMA tako lako se odricu naseg kosova i metohije,ali ima SRBA KOJI CE ICI DA RATUJU AKO BUDE TREBALO ZA NASU SVETU ZEMLJU,tako su ti isti braca SRBI iz Beograda okretali ledja Srbima u Krajini i nama u R.SRBSKOJ kao sto danas okrecu ledja Srbima na Kosovu.

skandinavac

pre 16 godina

Pa koliko sam shvatio to je nadgledana nezavisnost u pocetku bila kao varijanta .kako sad potpuna nezavisnost..ko sad ovdje laze koga..i zasto ma sve je ovo cirkus kolorado cini mi se...treba se okrenuti onome od cega se zivi ..ne zivi se od proslosti..kratak je zivot.nema se vremenaa..

sandra

pre 16 godina

Potpisite peticiju protiv nezavisnosti Kosova!!!

http://www.thepetitionsite.com/1/petition-gegen-die-anerkennung-kosovo-als-staat
- goes to EU
http://www.thepetitionsite.com/petition/905791187 - to BUSH

Aca

pre 16 godina

"Veoma, veoma smo srećni, to se stvarno događa", izjavio je Ahmet Ašari stanovnik Ljipljana držeći u ruci američku zastavu. "Na ovo smo čekali veoma dugo, čitav vek".

Ahmet je rekao ono sto niko drugi ne zeli vidi-Kosovo nije rezultat Srbijanske politike vec Albanske - da uzmu ono sto nije njihovo.

A sada

pre 16 godina

Dobro ok uradice kako je i planirano. A mi cemo ostati i bez EU. Slazem se da je od njih licemerno sto nam oduzimaju deo zemlje ali Srbija zaista nema alternativu nego put evroatalnskih standarda. Mnogo mi nesto polazemo na taj ponos ali uvek na pogresan nacin. Manimo se ponosa ovde su u pitanju novci i zivoti nasi. Strane investicije stoje zbog ove papazjanije oko sporazuma sa evropom a bez njih Srbija nece ojacati i zauzeti kakvu takvu poziciju na svetskoj sceni. Ne zaboravite da se sada vode ratovi za naftu a za jedno 10-ak godina vodice se za vodu. Nije lako preci prego toga ali u EU sa ili bez Kosova zato sto nema drugog izbora da valja.

Stanko

pre 16 godina

Evo, priblizi se kraj. Ili pocetak. Pocetak novih zezanja, povlacenje ambasadora, prekidanje odnosa, sistem uvredjena mlada. Pa podrska Rusa, daleko im lepa kuca, Tito je uspeo da nas sacuva Rusa, a sad ce ovi da nas gurnu pod okrilje majcice Rusije. Samo nam to treba.
Dakle lepo bi bilo da se ovo brzo i mirno resi, da vidimo sta cemo sa tim nasim ljudima dole, ali da im pomognemo tako sto cemo da ih saslusamo sta bi oni, da izadju u Srbiju ili da podelimo Kosovo na dva dela. Pada idemo dalje. Ionako cemo se sutra naci zajedno, Kosovari i mi, u istoj Evropi bez granica. Bice opet Kosovo nase:-)
a sto se tice Kosovske skupstine, sada ce nam lapo dati lekciju kako se radi u interesu zemlje, kako se usvajaju zakoni koji omogucavaju napredak u interesu drzavne politike. Mozda bi mogli i nesto da naucimo.

(Vlast)a

pre 16 godina

Kome god smo pretili da ce propasti bez nas,bilo je bolje! Braco Albanci,neka vam je sa srecom:cuvajte Srbe i spomenike kulture pa cemo se videti u EU ili pre!

Petar

pre 16 godina

Nema pametnije stvari u ovom trenutku od Kosova. Jer, tu se sada odlucuje dali cemo ostaviti jedan deo naseg naroda na milost i nemilost njihovim dojucerasnjim muciteljima ili cemo pokazati kao i svaki veliki narod visoku patriotsku i gradjansku svest.

DEjan

pre 16 godina

Meni je tih albanaca na neki nacin zao... nezavisnost se ne jede, nece biti primljeni u UN. Od cega ce ziveti? Donacije? Koliko to moze da traje? Njih posle proglasenja nezavisnosti ceka surova realnost, a to je unistena ekonomija, ogromna nezaposlenost, ekonomska zavisnost od Srbije... predvidjam da ce za manje od godinu dana svi Albanci izadju na ulice Pristine i trze Tacijevu smenu. Setite se naseg odusevljenja 05.10.2000, i kasnijeg razocarenja u suocavanja sa realnoscu.

srbin-kosovar

pre 16 godina

Dobice Kosovo nezavisnost jer nisu nizasta ovi sto rade u Srpskoj skupstini tj. da ne moze covek da im da na poverenje ni dve ovce a kamoli da vode celu drzavu, tako da ce Kosovo pre uci u Evropsku uniju nego Srbija,n adam se da ce i nama tj. Srbima, Romima, Gorancima i ostalima biti bolje nego da ostanemo zajedno s Srbijom jer ''Srbija'' bas nista nije ucinila za nase dobro i da nam pomogne bilo kako, valjda ce Kosovari da nam pomognu cim nije uspela nasa matica Srbija, toliko od mene....pozdrav s Kosova..

revolt na delu

pre 16 godina

Tako je, neka i Makedonci priznaju nezavisnost, pa za mene vise nece biti Makedonija nego Juzna Srbija.
Ma u potpunosti podrzavam Grke....

Nikola

pre 16 godina

Primecujem da se previse paznje posvecuje kosovskim Albancima, a jako malo Srbima, bilo da su na Kosovu ili u nekom drugom delu Srbije. Da su Albanci bili spremni da pregovaraju o sirokoj nezavisnosti, dobili bi deo kolaca, ali posto je njihov cilj uvek bio i ostao nezavisno Kosovo po svaku cenu, onda u meni nema ni trunke sazaljenja. Kosovo je problem za Srbiju, bilo da ostane u njenom sastavu ili ne, ali sam ja svakako protiv nezavisnosti jer se time krse principi, a to otvara mogucnost da i neki drugi regioni u nasoj zemlji podju putem Kosova. Zato nikada ne treba odustati od borbe za Kosovo. Time cuvamo svoj narod, veliki broj svetinja koji se tamo nalazi, kao i teritorijalni integritet i politicki suverenitet - dva pojma koji trebaju da pocnu da se koriste u prave svrhe, a ne u skupljanje politickih poena.

Lale

pre 16 godina

Pazi interesantno. Kada je Crna Gora primila u posetu kosovskog lidera, kanonada uvreda je letela sa nase strane. Kada ih Makedonija prima nikome nista. Bog me ne moze ubediti da nasima nije veca zal za Crnom Gorom nego Kosovom. Inace i mi Kosovari se uzdamo u UN i medjunarodnu zajednicu. Bilo Kosovo nase ili njihovo zapad treba da sipa lovu. Ponos balkanski a pare imperijalisticke, pa je sve ok.

Veteran KFOR

pre 16 godina

"Tači nje komentarisao činjenicu da na konferenciji za novinare nije bilo prevoda na srpski jezik, iako mu je na to ukazano." - Bas je lep pocetak nove multietnicke drzave! U zurbi je zaboravljeno na Srbe...

Veran NS

pre 16 godina

Nažalost nezavisnost neće rešiti problem Kosova. Nakon euforije priznanja posle proglašenja nezavisnosti, isplivaće svi životni problemi Kosova na površinu. Isto tako ovo stanje je trenutno neodrživo jer se koristi u političke svrhe i skreće se glava građanima ove zemlje sa realnih problema bilo oni Srbi ili Albanci!

Bole

pre 16 godina

NAPOKON! 'ajde vise proglasavajte to. Ne mogu da cekam sa otvaranjem sampanjca. Ako ste gledali nekad film "Ratom protiv istine", braco Srbi, i veselili se, evo sta nam sada nasi dss-ovci priredjuju. Dali su narodu hleda i igara. Kosovo pa Kosovo pa opet Kosovo a sta je da ostalim desavanjima u zemlji? Niko vise ne pominje Horgos-Pozega autoput? Da li je zakonski bilo da se Gaspromu da NIS? Sta je sa studentskim problemom dipl-master? Da li Misko imam monopol? Gde sada kriju Mladica? Sta je Jocic pricao sa Legiom? EU integracije?... i jos niz pitanja. Cao Kosovo!! Kako si doslo tako si i otislo! Mi smo ga oteli 1346. Bilo je nase do 1389. pa jugoslovensko (SFRJ) a ne nase tek 1918. do 1987. kada ga je SANU pripojio nama. To je to. Saga je zavrsena. Ko misli suprotno nek se seli dole da dokaze da je Kosovo nase.

vu

pre 16 godina

Vecina Srba ce reci sta misli, za ulazak nase zemlje u EU ce se raspisati referendum kad dodje vreme. Ja bih samo napomenuo da se setimo u kakvom je stanju Slovenija usla u EU - "300" godina ispred naseg nivoa sada. Mi imamo: monopol, sukob interesa, strogo centralizovanu zemlju, disbalans u razvijenosti opstina u odnosu 1:40 (u Evropi max. je 1:3), korupciju do guse itd. Ove stvari su organizacionog karaktera i vrlo izlecive, ali mi to necemo. Mi da bismo usli tamo treba da evropske standarde stvorimo iznutra koliko je to moguce. I na posletku sledi prijem.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Ova bitka za Kosovo nije blic krig. Ova bitka za Kosovo predodređena je da bude Staljingradska bitka. Duga i iscrpljujuća. Neizvesna, do samog kraja. Bitka u kojoj pobediti može samo onaj mudriji, strpljiviji, spremniji, posvećeniji, samo onaj koji više veruje, samo onaj koji više želi, samo onaj koji ne zaboravlja

Da se razumemo, ova bitka za Kosovo nije pitanje meseca, godine, decenije. Ovo je, dobar vam stojim, vekovna bitka. Bitka koja se dobija u porodici, u vrtiću, u školi, na fakultetu, u fabrici, na njivi, na berzi... Bitka za Kosovo jeste bitka za jaku, bogatu, moćnu Srbiju. Srbiju koja će imati dovoljno snage da se, jednog dana, vrati na Prokletije. Ovo je bitka koju mogu dobiti naši unuci i praunuci. Ovo je bitka za očuvanje srpske nacije. Ako to odmah danas ne shvatimo, izgubićemo mnogo više od 15 odsto teritorije!

Istina je, ljudi moji, istina je da Srbija ne može da izgubi Kosovo! Osim ako sama ne pristane na to. Istina je da smo mi danas u neuporedivo boljoj situaciji od one u kojoj smo bili 1998. i 1999. Jer, Srbija danas više nije slobistička, prokažena, „poslednja komunistička diktatura u Evropi". Srbija danas jeste evropska demokratija koja poštuje međunarodno pravo i jedino što traži jeste to da i drugi poštuju isto to pravo. Svi argumenti slobodnog sveta su na našoj strani i ne postoji ni jedan jedini legalan razlog za otimanje Kosmeta.

Ali, sila boga ne moli. Svetskim silnicima se može. Oni će već naredne nedelje priznati albansku kvazidržavu na srpskoj teritoriji. Ipak, to i takvo Kosovo nikada neće dobiti svoju stolicu u UN, to i takvo Kosovo nikada neće priznati Rusija, Kina, Indija, Španija, Kipar, Srbija...

Kosovo tako postaje zavetna srpska zemlja. Mi, jedni drugima, moramo sada i ovde dati zavet da se nikada i ni pod kojim uslovima nećemo odreći Kosmeta. Svi mi već sada moramo početi da učimo svoju decu da je Kosovo Srbija i da će zauvek ostati Srbija. Ako tako uradimo, ako se nikad ne odreknemo Kosmeta, onda će ono jednog dana, za 20, 50 ili 100 godina, zaista ponovo biti naše.

Jevreji su se hiljadama godina pozdravljali sa „Dogodine u Jerusalimu". I dočekali su. Hajte da se mi Srbi pozdravljamo sa: „Dogodine u Prištini". I dočekaćemo.

NeupucenKM

pre 16 godina

Tema: Poznat scenario za nedelju

Da li se Tacijevoj kancelariji mogu obratiti na srpskom ili moram da neki ubrzani tecaj albanskog?

Marko

pre 16 godina

Oli Ren je sa Svetskom Bankom zakazao za jun donatorsku konferenciju za nezavisno Kosovo, vec imaju pola milijarde spremno za njih, a EU ce i dodatno ovom konferencijom da im sakupe bar milijardu... Toliko o EU. A eveeee vam i link...

http://www.eubusiness.com/news-eu/1203096724.98

Evropljani su satanisti u najmanju ruku!!!

Murinjo

pre 16 godina

Doce vreme kad ce Srbija vratiti Kosmet. Makar i posle 50 godina. Onda ce se Srbi radovati. Nikad na kugli zemaljskoj mira biti nece...

milos

pre 16 godina

Videcemo koliko dugo ce Albanci igrati shotu umotani u americke zastave. To sto su dobili je nezavisnost tacno onoliko koliko su za vreme 2. svetskog rata Mandzurija ili Nezavisna drzava Hrvatska bile nezavisne. Toliko ce trajati i "nezavisnost" Kosova. Od cega ce ziveti komsije Albanci? Predstoji im teska glavobolja nakon budjenja iz romanticnog nacionalnog sna, budjenja u zemlji bez ekonomije, kojom vlada kriminal i korupcija neshvatljivih razmera. Sto se tice Srbije, na granici sa Kosovom bice podignut berlinski zid koji ce Albanci sa Kosova teze prelaziti nego begunci iz istocnog u zapadni deo Berlina. A ako pogledamo kakve probleme ima Makedonija zbog toga sto se jedna ne preterano mocna zemlja kao sto je Grcka protivi koriscenju imena Makedonija, kakvi problemi tek cekaju Albance zbog akcija Srbije za ponistenje nelegalne nezavisnosti Kosova... Potpuno se slazem sa komentatorima koji tvrde da mi u Srbiji treba da se bavimo pametnijim stvarima - nastavicemo da obnavljamo svoju ekonomiju i ekonomskim sredstvima vraticemo i suverenitet nad Kosovom, bez ikakvog nasilja.

Mike

pre 16 godina

Sada vidim zasto je USA najveca supersila. Svaka im cast.

http://www.politika.co.yu/pogledi/Miroslav-Lazanski/NEVINOST-BEZ-ZASHTITE.sr.html

Halfrabit

pre 16 godina

Sta cemo mi Srbi ciniti , popustiti lil se tuci , ni jedno ni dugo ne valja.
Jedno stoji , Srbiji predstoji vreme burnog raspleta ciji ce tok narod i s jedne i s druge strane osetiti samo kroz zlo.
Tako je vreme doslo da ce stvari morati da budu jasnije , Srbija i Kosovo nikada nece funkcionisati kao dve nezavisne drzave cak ni za nekoliko generacija ,ipak zivot mora da pobedi , po zemlji hodamo a ne po nebu koje vedro izgleda samo ako se mozemo nadati boljem.
Bilo bi najgore sada reagovati burno i sa mnogo emocija sto bi nas kostalo decenijskog nazadovanja, ipak je zivot samo jedan i ne treba ga uludo bacati za ideale koji se ne mogu ostvariti.

tepabgd

pre 16 godina

I ja bih pozdravio gospodu iz kruga dvojke. Sigurno su dobili ložu za nedelju u Pristini.I samo da zamolim gosp.Čanka,ako nije problem da iskulira malo,mnogo ce nam biti odjednom...

Slavko

pre 16 godina

Samo cu vam reci ovo: Neka se svi stide koji jedva cekaju da se scenario oko Kosova zavrsi samo zato sto ne moze da slusa vise price o pregovorima, otcepljenju..itd.Stidite se pred Bogom koji vas gleda!Niko nema pravo da se igra istorijom jednoga naroda!

DRAGAN R: SRBSKA

pre 16 godina

Mene kao srbina je naprosto sramota kako pojedini srbi ako mogu daji nzovem SRBIMA tako lako se odricu naseg kosova i metohije,ali ima SRBA KOJI CE ICI DA RATUJU AKO BUDE TREBALO ZA NASU SVETU ZEMLJU,tako su ti isti braca SRBI iz Beograda okretali ledja Srbima u Krajini i nama u R.SRBSKOJ kao sto danas okrecu ledja Srbima na Kosovu.

skandinavac

pre 16 godina

Pa koliko sam shvatio to je nadgledana nezavisnost u pocetku bila kao varijanta .kako sad potpuna nezavisnost..ko sad ovdje laze koga..i zasto ma sve je ovo cirkus kolorado cini mi se...treba se okrenuti onome od cega se zivi ..ne zivi se od proslosti..kratak je zivot.nema se vremenaa..

sandra

pre 16 godina

Potpisite peticiju protiv nezavisnosti Kosova!!!

http://www.thepetitionsite.com/1/petition-gegen-die-anerkennung-kosovo-als-staat
- goes to EU
http://www.thepetitionsite.com/petition/905791187 - to BUSH

Aca

pre 16 godina

"Veoma, veoma smo srećni, to se stvarno događa", izjavio je Ahmet Ašari stanovnik Ljipljana držeći u ruci američku zastavu. "Na ovo smo čekali veoma dugo, čitav vek".

Ahmet je rekao ono sto niko drugi ne zeli vidi-Kosovo nije rezultat Srbijanske politike vec Albanske - da uzmu ono sto nije njihovo.

Ranko

pre 16 godina

Што се тиче прича да се од независности не живи, те да ће, чим се прогласи независност, на Косову испливати на врх други проблеми, морам рећи да ми је због тога драго: то ће само показати да Албанци имају храброст да се са тим проблемима суоче. А ако код нас, и после те независности, и даље будемо причали о Косову, а не о проблемима које ова власт упорно гура под тепих (а толико их је, да је тепих сад већ на врх брда ђубрета), онда ћемо само показати колико смо глупи и неспособни. Надам се да ће Србија, за своје добро, независност Косова искористити као прилику да разреши један проблем. Можда то решење није најбоље, али је решење - боље нисмо успели да нађемо. Као такво, отвара нове могућности и место за решавање других проблема. Надам се да ћемо те проблеме решити мудро.

Ramadan

pre 16 godina

Pozvao bih sve moje bivse komsije sa kosova da popijemo kafu za nezavisnost zajedno nema rata idemo svi u evropu puno srece kolo se okrece.

A sada

pre 16 godina

Dobro ok uradice kako je i planirano. A mi cemo ostati i bez EU. Slazem se da je od njih licemerno sto nam oduzimaju deo zemlje ali Srbija zaista nema alternativu nego put evroatalnskih standarda. Mnogo mi nesto polazemo na taj ponos ali uvek na pogresan nacin. Manimo se ponosa ovde su u pitanju novci i zivoti nasi. Strane investicije stoje zbog ove papazjanije oko sporazuma sa evropom a bez njih Srbija nece ojacati i zauzeti kakvu takvu poziciju na svetskoj sceni. Ne zaboravite da se sada vode ratovi za naftu a za jedno 10-ak godina vodice se za vodu. Nije lako preci prego toga ali u EU sa ili bez Kosova zato sto nema drugog izbora da valja.

milvoki

pre 16 godina

Poznato je da sela u Srbiji odumiru, ostaju prazna domaćinstva, koja niko neće da kupi, čak ni za najmanje pare. Eto prilike našoj državi da pokaže kako se brine o Srbima sa Kosova. Neka lepo odkupi sva imanja koja su ostala prazna (neka čak neće morati ni da kupuje) i podeli tom narodu dole. Tako pošto smo zaštitili naš narod, onda i da mu omogićimo da normalno živi, a to znači okrenuti se Evropi. Dopustiti narodu da može da radi i da proda, da kupi i da putuje, jednostavno da normano ŽIVI.