Četvrtak, 31.01.2008.

09:21

"Pobeda Nikolića pogubna za Srbiju"

Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da bi za Srbiju bilo pogubno ako bi na izborima pobedio kandidat SRS-a Tomislav Nikolić.

Izvor: Beta

"Pobeda Nikoliæa pogubna za Srbiju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Željko

pre 16 godina

Jasno je svima zašto Dodik pruža podršku Borisu Tadiću.
Znate li ko trenutno u Bosni i Hercegovini vodi totalitarnu radikalsku politiku umotanu socijademokratskim plaštom i kriminalnom ideologijom - upravo Milorad Dodik.
Podrška Dodika Tadiću je prije svega u cilju prikupljanja tzv. radikalskih glasova građana Srbije, glasača DSS-a i NS-a.
Samo bi Tadić trebao da pripazi s tim "radikalskim" glasovima da mu ne ponestane onih demokratskih, jer se uvijek treba opredijeliti za jedno od toga, a zna se da igra na dva fronta rijetko kad donosi rezultate.

vlada

pre 16 godina

Sve je covek resio u federaciji pa je dosao nama da soli pamet,gledaj zemljace u svoje dvoriste,pored ovakvih prijatelja kao sto je Dodik neprijatelji nam nisu ni potrebni!!!!!!!!!!!!!!!

Bojchilo

pre 16 godina

Ovde u Spaniji tranzicija posle Frankove diktature je trajala 25 godina i to uz veliku pomoc zapadnih zemalja medjutim korupcija na nekim nivoima jos uvek nije iskorenjena a mi u Srbiji hocemo preko noci da zivimo bolje! E pa ne moze tako brzo i treba raditi vise a ne kukati kako nijedna vlast ne valja. Moramo priznati da je mnogo stvari popravljeno i da se zivi sve bolje i bolje.

Bitic

pre 16 godina

"Pobeda Nikolića pogubna za Srbiju"??? Kaze godpofin Dodik, koji se ukljucio u najprljaviju predizbornu kampanju koja je ikada vodjena u Srbiji. Parole: Srbija ide u iziolaciju, ako pobedi Nikolic, Pobeda Nikolica je pogubna sa Srbiju, Osvajamo evropu zajedno i mnogo drgugih budalastina ima na pretek. A istina je sasvim drugcije. Bilo ko da opobedi, Nikolic ili Tadic, nista se spektakulrno nece se desiti. Gospoda evropejci moraju da prihvate onog predsednika koga ce birati gradjani, ako se deklarisu vec kao demokrate. Demokrati moraju da prihvate rezultate demokratskih izbora zar ne? Gradjani-biraci ne trebaju do slusaju parole ni od izbornog staba Nikolica ni Tadica a pogotovo evropske suflere. Neka glasa svako prema svojim merilama i shvatanjima. Za to se i organizuju izbori.

egzit

pre 16 godina

RS mozda i nije tako losa destinacija za egzil, po najvise zbog toga sto je SRS-RS tacno na mesto koje i zasluzuje posmatrano naravno u procentima. Sa ovakvim premijerom, nasa bratska Republika Srpska moze postati posle 03.02. srpski Tajvan.

DzoniSix

pre 16 godina

Kao u sahu, onaj ko gleda sa strane cesto vidi bolje. Dodik je sasvim u pravu kad otvoreno podrzava Tadica i svaka mu cast na tome.
Ako Hrvati iz BiH mogu direktno da glasaju na izborima u Hrvatskoj, onda i Srbi iz BiH imaju pravo i obavezu da bar kazu svoje misljenje.

Milan

pre 16 godina

Nadjite samo jednu zemlju koja je u zadnjih pa mozemo reci 18 god. imala konstantno toliku gomilu problema. Danas posle toliko godina opet (jos uvek) Kosovo, Mladic, opozicija takva kakva je suvise jaka, greske ili neminovnosti tranzicije, uslovljavanje evropske unije, koalicioni partner koji ide kroz politiku ucenjivanjem i na kraju (i ako jos nije) ubise nam najvrednije sto Srbija ikad imala, Zorana. Kako u ovoj situaciji sve zadovoljiti kada jedni traze ovo a drugi traze ono. Sto je ciniti ici u evropu bez Kosova pa vecina nas nebi htela (inace bi Cedo imao vise glasova), a ako se Kosova odreknemo puca vlada itd.
Ja mislim da u ovoj zemlji onaj koji hoce da bude predsednik sada u ovom momentu mora da ima puno hrabrosti ili da tako misli i govori kao onaj sinoc koji bi rado da bude predsednik.
Hvala gospodinu Dodiku on je jedini rekao ono radikalima sto je puno nas samo mislilo a politicari iz uctivosti nisu smeli da kazu.
Posle sinocne emisije svako ko ima usi i oci moze samo jedno da zakljuci:
Birajte drzavnika za predsednika, dajte svoj glas Borisu Tadicu!

glasac

pre 16 godina

Naravno da bi bilo pogubno. Tamo gde su radikali branili srpske interese, tamo Srba vise nema. Sto nas vise brane i cuvaju nama sve gore i sve nas je manje. Ljudi su mozda zaboravili sta nam sve desavalo devedesetih dok su radikali branili sve sto je srpsko. Da bi se setili pogledajte kratak film na http://www.nijegotovo.com/

Bane V.

pre 16 godina

E stvarno mi je vise dosta da slusam radikale kako dusebriznicki patetisu milijardu puta ponavljajuci frazu da je narod u Srbiji gladan. Ne, nije gladan jer se gladni ne voze kolima da po ulicama ne moze vise da se prodje i to sve po jedan u svakim kolima. Ne nije gladan jer su kladionice prepune. Ne nije gladan jer pogledajte samo kolike su premije na igrama na srecu....
Ali jeste nesto drugo: Narod i to narocito onaj deo koji najvise kuka je lenj da lenji ne moze biti. Samo kuka i ceka da mu neko drugi resi probleme i da mu jos da para bez rada i truda. Otuda i nije cudo da u ovoj zemlji skoro dva miliona takvih nesrecnika glasa za radikale koji su perjanice takvog poimanja sveta (ali im vodje ipak nisu toliko glupe da sebe ne obezbede za nekoliko generacija unapred). Jadna nam majka sa tim likovima demagoskim.

Bekim

pre 16 godina

Ne mislim da je pobeda Nikolica pogubna po Srbiju. Ne moze jedan covek da promeni stvari na bolje ili na gore. Da li ce reakcija EU na njegovu eventualnu pobedu biti ovakva ili onakva to je sasviim drugo pitanje. Ako ce EU kazniti Srbiju ako pobedi Nikolic, to onda samo govori o stepenu demokraticnosti i predrasudama te iste EU.

sedmica

pre 16 godina

Uvek mi se dopadao gosp. Dodik, ima ono ..sto mnogi nemaju, da kazu istinu, pa i ako boli. Svaka cast, svaka Vam je na mestu i svaka Vasa rec ima tezinu.
Kratko i jasno Srbija NEMA VREMENA , ni minut a kamoli 4 godine.

Vera

pre 16 godina

Nije Tadić manje zlo, on nije zlo uopšte. Kako može on da bude ikakvo zlo za ovu zemlju, kad ga je ceo svet odabrao za saradnju? Osim toga, on je idealan za funkciju predsednika: kulturan, obrazovan, ima fine manire, šarmantan je, elokventan, predstavlja demokratsku opciju... Šta još treba? Naravno da nije idealan, ali ne treba zauzimati isključiv stav kad je politika u pitanju: svi političari stalno balansiraju zbog koalicionih partnera, a u tom balansiranju se vrlo često i okliznu. To je normalno.

Slušam Peru Lukovića na radiju pre neki dan. Jeste, duhovit je, pametan je, ima stav. Ali, pitaću ga šta će da bude sa njim i njegovim "malim svetom" ako Toma pobedi.

Dodiku svaka čast što je ovako jasan. I Srpska je shvatila, samo Srbija još nije.

Aleksandra

pre 16 godina

Jedna od mojih omiljenih gluposti radikala je kada pokušavaju da objasne zašto je danas upadljivo bolja situacija nego 1999, i kažu:
"Pa čovečanstvo je napredovalo!"

Dobro im je Dušan Petrović iz DS-a odgovorio: "Čovečanstvo je napredovalo i od 1990. do 2000. dok mi baš i nismo."

A tek ono kada SRS priča kako u Srbiji "uveliko" vlada "glad," a onda seku tortu od 100 kila na centralnoj otadžbinskoj upravi...

Pavle

pre 16 godina

Mile Dodik je apsolutno u pravu. Uzgred budi receno, bilo bi korisno da televizije u Srbiji malo kopaju po svojoj arhivi i objave snimak govora Tomislava Nikolica u Skupstini Srbije pocetkom jula 1997. kada je Biljana Plavsic smenila Karadziceve ljude u MUP RS. Sa Skupstinske govore, Nikolic je tada siktao: "Sklanjajte je". To je bio patetican napad na zenu koja je imala hrabrosti da pocne da se obracunava sa mafijom i zlocincima u sopstvenim redovima koji su ozbiljno pretili da uniste drzavu. I sada isti taj Nikolic ima obraza da odgovara na Dodikova potpuno opravdana upozorenja gradjanima Srbije, time sto govori da Dodik nema pravo da se mesa u "unutrasnje" stvari Srbije? Bas dosledno, nego sta!

Freya021

pre 16 godina

Iskreno se nadam da ce 3.februara narod izabrati Tadica, manje zlo...u protivnom kao sto je rekao Vlada u svom komentaru i ja pakujem kofere dete i kuce pod ruku i napolje odavde, 15 godina pod Milosevicevom cizmom i jos 5 pod radikalskom omcom bilo bi stvarno previse. Sad sam u samom centru NS imala priliku da vidim "reklamiranje" i pozivanje da se zaokruzi br.1 na izborima, tip u kolima sa sve razglasom kao ono kad predstavljaju "dosao je cirkus u vas grad" uzasno, strasno...Ponizavajuce bi mi bilo da sa svojim detetom zivim u Radikalskoj Srbiji

bluez

pre 16 godina

Vrlo hrabra odluka jednog drzavnika da izadje sa ovakvom ocenom. Dodik je i do sada uvek bio politicar na svom mestu, ali ovo nesto sto samo veliki politicari mogu sebi da priuste. A on je dovoljano siguran u sebe i svoj rad da se ne boji da kaze ono sto smatra istinom.

Hvala na podrsci Srbiji.

Dusko

pre 16 godina

Treba SAMO pogledati u proslost, a gledati i u buducnost. Nikolic i njegov SRS su proslost, a Tadic i ostale (prave)demokratske partije su buducnost Srbije. Kad kazem prave partije mislim, na partije koje u ovom sudbonosnom trenutku podrzavaju Tadica na ovim izborima, mislim na DS,G17plus i druge. Radujem se sto na ovim izborima imamo jasnu sliku, koje gde, koje sa kim, ko je ko i verujem da na sledecim izborima gradjani ce znati ko zastupa koje principe. Vidimo se u EU!!! Pozdrav

Maka

pre 16 godina

Molimo se Bogu da gradjani Srbije pametno daju svoj glas, u suprotnom ode sve dodjavola!!! Mislim da radikalima treba da bude jasno da ne zeli Srbija njihove lazi i prevare. Sto se tice Dodika covek je potpuno u pravu.

Darko

pre 16 godina

Srbija jos uvijek placa cijenu Miloseviceve ostavstine.Ukoliko Nikolic pobijedi Srbija bi mogla da placa visoku cijenu zbog Nikoliceve ostavstine.Sljedeca vlada bi svijetu mogla opet dokazivati kako nije nasljednik Nikoliceve politike,kako ce provesti demokratske reforme,urediti dobrosusjedne odnose,mozda ce morati dati autonomiju muslimanima na Sandzaku,ubijeđivati zapad da su za EU integracije,moliti za ukidanje viza.....Hoce li biti losi deja vu?

Fredi

pre 16 godina

Neverovatno kakve dileme imate srbi. U prošlih 20 godina bili ste previše samopouzdani i ponosni. Malo više pragmatizma bi bilo dobro! Sad je posledna šansa da se izvučete iz ovog govna. Ako ste tako pametan narod ajde da vidimo kako čete ovo pregurati. Na svakom koraku vidim kako se smijete i kritizirate Sloveniju i njene političare i privredu - ali kad pogledate celo sliku, gdje ste vi sada i s kim se bavite? Smatram, da je prava reč pragmatizam i tvrd rad, svaki sad i svaki dan. Sa što manje pričanja i politike. Budite dobro! Pozdrav i SLO!

jug

pre 16 godina

Da.Medjutim, svima da bude jasno - ne bi se sada pribojavali radikala da se kroz tranziciju razmisljalo o socijalnim problemima.Nece Nikolic da pobedi ni na temu Kosovo ni na temu evropskeintegracije ili neintegracije.I Rusija je tu nevazna.Vec je narod gladan a jos vise od toga UPLASEN za svoje sutra u egzistencijalno finansijskom smislu.Nekakva socijalna pomoc ljudima koji nemaju ni para ni posao ni perspektivu a ne Dinkic,banke i kravate.

Bože pravde

pre 16 godina

Ja živim u Hrvatskoj, Srbin sam, pravoslavac, u Srbiju dolazim često i Srbija mi je u srcu bez obzira što sam rođen ovdje i želim joj sve najbolje... Jučer sam pratio preko satelita TV dvoboj Tadić vs. Nikolić...i šta reći, prosto mi je nevjerojatno da Nikolić, skupa sa svojim radikalima i onim Šešeljom na čelu, ima podršku i do 2 miliona ljudi!!! Alo, ljudi, pa jel vi vidite ko vam kani biti predsjednik!!! Pa taj čovjek nema ni trunke kulture, ne zna da priča o svojim projektima za budućnost (ako ih uopće i ima), ne zna da kaže ni jednu suvislu rečenicu o temi rasprave, već čitavo vrijeme smišlja kako će da kaže da 'bivši' predsjednik Tadić laže, da nema mozga u glavi, kako je 90-ih zapravo bilo bolje, al to narod ne ne zna, a da ne spominjem njihovo viđenje svijeta, da cijeli svijet ima nešto protiv Srbije tj. zavidni su joj i SAD, Njemačka, Francuska, V. Britanija itd...na čemu??? Pa ako takav čovjek ima toliku podršku, onda se već pitam i za vaše zdravlje, dragi moji Srbi!!!

laloški

pre 16 godina

Izbori 2004; "Izađite na izbore da ne pobedi Toma". Od 2004 do 2008 Tadić sa Tomom piše klerofašistički ustav a zatim namešta referendum. Izbori 2008; "Izađite na izbore da ne pobedi Toma". Ako opet pobedi Tadić onda sledi - Izbori 2012; "Izađite na izbore da ne pobedi Toma"...

vlada

pre 16 godina

Ne bih voleo da na izborima pobedi Nikolic, ali ako pobedi ja sigurno odoh odavde zauvek, ne zbog njega, vec zbog ljudi koji su za njega glasali. Zamislite, skoro svaki drugi covek sa kojim svakodnevno pricate, radite, srecete na ulici je ‘’radikal’’, tj. poistovecuje se sa njihovim idejama. Za mene je to strasno, jer sam sada ubedjen da se ljudi ne menjaju ( na bolje) tako lako i brzo. Vec sam jednom otisao, ali sam se vratio naivno misleci da se situacija i ljudi u Srbiji menjaju na bolje. Mislim da vise necu napraviti takvu gresku, jer zivot je isuvise kratak a vec sam dosta toga propustio. Jednostavno, ja ovde ne pripadam.

Poslednji voz...

pre 16 godina

Građani Srbije imaju veliku šansu da izaberu Borisa Tadića za predsednika, a on će imati poslednju priliku da se reši Voje Koštunice za sva vremena. U suprotnom to će biti Pirova pobeda. O Nikoliću neću da trošim reči jer je ovo početak njegovog kraja.

Branislav

pre 16 godina

Gde god su vladali, ostavljali su pustoš za sobom. Stoga se pitam da li Srbija ima vremena da sledećih pet godina simulira život vežbajući s radikalima, da bi sledećih dvadeset popravljala štetu od njihove vladavine"!
N e m a v r e m e n a !!!

Cane

pre 16 godina

Bravo gospodine Dodik, svaka vam je na mestu. Srpski narod mora da shvati da predsednicki kandidat SRS moze ovu zemlju da povede samo u potpunu izolaciju. On nema podrsku cak ni Srba koji zive u Bosni i Hrvatskoj. Pa sta onda dalje da pricamo. SRS nema prijatelje nigde (eventualno Severna Koreja i Avganistan), svuda uglavnom neprijatelje zasta su sami krivi zbog politike koju su vodili. I na koji nacin onda Toma Nikolic misli da nam donese bolji zivot?

Dejan

pre 16 godina

Stvarno mi nije jasno zasto se Dodik mesa u unutrasnje stvari Srbije? Kakav je on faktor da sta ce i kada da se desi. Pametnije bi mu bilo da pokusa da gleda svoja posla i da pomogne svom napacenom narodu u Republici Srpskoj. Po mom misljenju Srbija nema perspektivu ni sa jednim ni sa drugim kandidatom. Tadic je vec 3,5 godine na vlasti i nije uradio nista pametno. Isto sto sada slusamo slusali smo i na proslim kampanjama, da li smo osetilinesto od toga sto je obecavano? NISMO jer nista nije ni uradjeno. Ko kaze da nema korupcije, laze ima je na svakom cosku. Izgleda da je prokletstvo Srpskog naroda da ko god dodje na vlast samo gleda kako da sto vise para obezbedi sebi i svojim politickim istomisljenicima. Da li ce ikada ovde da dodje na vlast neko ko ce da kaze dosta je bilo kradje i prevara, ajde sada malo da radimo.
Nije to nista strasno, rad nije ubio coveka , a pomaze i mentalno.
Za Nikolica necu nista da komentarisem jer mi niko ne garantuje da nece biti isto ili slicno ko s ovima sada tako da uzdaje se u se i u svoje kljuse.
Ono sto sam zaradis pokusaj da sacuvas za sebe i svoju porodicu od raznoraznih poreza, reketasa i ostalih neradnika i lopova.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Dodik je u pravu. U demokratskoj Srbiji je zavladala prava panika. Peti oktobar bi otisao u proslost i Mira Markovic bi konacno pobedila. Medjutim, to isto ne misle Kostunica, Velja Ilic, Vuk Draskovic i ostali lideri iz nekoliko "demokratskih" stranaka, koji ne pruzaju javnu podrsku Tadicu u ovom presudnom trenutku.
Boza Bogdanovic, Bor

Miomir

pre 16 godina

Posle jucerasnjeg dvoboja na rts,verujem da je svima jasno za koga treba da se glasa,Nikolic je bio katastrofalan,totalno nepripremljen (verovatno mu je poseta Rusiji bila vaznija,nego priprema za duel sa Tadicem).
Jadna nam je Srbija sa Nikolicem.

Mile

pre 16 godina

Bas tako kako kaze Dodik, Srbija nema pravo na nove eksperimente.U svojim eksperimentisanjima smo izgubili toliko mnogo godina,da su nas znacajno prestigli svi oni koji su bili iza nas.Danas Evropa zivi,a mi se kaljuzdramo u blatu koje smo sami umesili.Najmanje 20 gudina stagniramo.Treba li jos toliko, da bi smo osamuceni bauljali trazeci pravila zivota.Nikolic je i u TV duelu pokazao da ne zna sta hoce i da ne zna sta znaci narodu i drzavi ponuditi program za period u kome zeli predsednikovati.To njegovo istupanje je bilo toliko sirovo,bezidejno,zamarajuce,da se treba upitati moze li se drzava voditi kao porodica od nekoliko clanova,sto posebno potencira.Boris ga je potukao za sedam kopalja.NARODE MOJ DRAGI,SRBIJA NEMA PRAVO NA EKSPERIMENTE.VREME NAS GAZI.

Šengen je Srbija!

pre 16 godina

Poruke su jasne i nedvosmislene. Ovi izbori su još jedan veliki IQ test srpskog naroda. Hajde da vidimo da li su ponavljači nešto naučili.

Šengen je Srbija!

pre 16 godina

Poruke su jasne i nedvosmislene. Ovi izbori su još jedan veliki IQ test srpskog naroda. Hajde da vidimo da li su ponavljači nešto naučili.

Bože pravde

pre 16 godina

Ja živim u Hrvatskoj, Srbin sam, pravoslavac, u Srbiju dolazim često i Srbija mi je u srcu bez obzira što sam rođen ovdje i želim joj sve najbolje... Jučer sam pratio preko satelita TV dvoboj Tadić vs. Nikolić...i šta reći, prosto mi je nevjerojatno da Nikolić, skupa sa svojim radikalima i onim Šešeljom na čelu, ima podršku i do 2 miliona ljudi!!! Alo, ljudi, pa jel vi vidite ko vam kani biti predsjednik!!! Pa taj čovjek nema ni trunke kulture, ne zna da priča o svojim projektima za budućnost (ako ih uopće i ima), ne zna da kaže ni jednu suvislu rečenicu o temi rasprave, već čitavo vrijeme smišlja kako će da kaže da 'bivši' predsjednik Tadić laže, da nema mozga u glavi, kako je 90-ih zapravo bilo bolje, al to narod ne ne zna, a da ne spominjem njihovo viđenje svijeta, da cijeli svijet ima nešto protiv Srbije tj. zavidni su joj i SAD, Njemačka, Francuska, V. Britanija itd...na čemu??? Pa ako takav čovjek ima toliku podršku, onda se već pitam i za vaše zdravlje, dragi moji Srbi!!!

Poslednji voz...

pre 16 godina

Građani Srbije imaju veliku šansu da izaberu Borisa Tadića za predsednika, a on će imati poslednju priliku da se reši Voje Koštunice za sva vremena. U suprotnom to će biti Pirova pobeda. O Nikoliću neću da trošim reči jer je ovo početak njegovog kraja.

Dejan

pre 16 godina

Stvarno mi nije jasno zasto se Dodik mesa u unutrasnje stvari Srbije? Kakav je on faktor da sta ce i kada da se desi. Pametnije bi mu bilo da pokusa da gleda svoja posla i da pomogne svom napacenom narodu u Republici Srpskoj. Po mom misljenju Srbija nema perspektivu ni sa jednim ni sa drugim kandidatom. Tadic je vec 3,5 godine na vlasti i nije uradio nista pametno. Isto sto sada slusamo slusali smo i na proslim kampanjama, da li smo osetilinesto od toga sto je obecavano? NISMO jer nista nije ni uradjeno. Ko kaze da nema korupcije, laze ima je na svakom cosku. Izgleda da je prokletstvo Srpskog naroda da ko god dodje na vlast samo gleda kako da sto vise para obezbedi sebi i svojim politickim istomisljenicima. Da li ce ikada ovde da dodje na vlast neko ko ce da kaze dosta je bilo kradje i prevara, ajde sada malo da radimo.
Nije to nista strasno, rad nije ubio coveka , a pomaze i mentalno.
Za Nikolica necu nista da komentarisem jer mi niko ne garantuje da nece biti isto ili slicno ko s ovima sada tako da uzdaje se u se i u svoje kljuse.
Ono sto sam zaradis pokusaj da sacuvas za sebe i svoju porodicu od raznoraznih poreza, reketasa i ostalih neradnika i lopova.

vlada

pre 16 godina

Ne bih voleo da na izborima pobedi Nikolic, ali ako pobedi ja sigurno odoh odavde zauvek, ne zbog njega, vec zbog ljudi koji su za njega glasali. Zamislite, skoro svaki drugi covek sa kojim svakodnevno pricate, radite, srecete na ulici je ‘’radikal’’, tj. poistovecuje se sa njihovim idejama. Za mene je to strasno, jer sam sada ubedjen da se ljudi ne menjaju ( na bolje) tako lako i brzo. Vec sam jednom otisao, ali sam se vratio naivno misleci da se situacija i ljudi u Srbiji menjaju na bolje. Mislim da vise necu napraviti takvu gresku, jer zivot je isuvise kratak a vec sam dosta toga propustio. Jednostavno, ja ovde ne pripadam.

Mile

pre 16 godina

Bas tako kako kaze Dodik, Srbija nema pravo na nove eksperimente.U svojim eksperimentisanjima smo izgubili toliko mnogo godina,da su nas znacajno prestigli svi oni koji su bili iza nas.Danas Evropa zivi,a mi se kaljuzdramo u blatu koje smo sami umesili.Najmanje 20 gudina stagniramo.Treba li jos toliko, da bi smo osamuceni bauljali trazeci pravila zivota.Nikolic je i u TV duelu pokazao da ne zna sta hoce i da ne zna sta znaci narodu i drzavi ponuditi program za period u kome zeli predsednikovati.To njegovo istupanje je bilo toliko sirovo,bezidejno,zamarajuce,da se treba upitati moze li se drzava voditi kao porodica od nekoliko clanova,sto posebno potencira.Boris ga je potukao za sedam kopalja.NARODE MOJ DRAGI,SRBIJA NEMA PRAVO NA EKSPERIMENTE.VREME NAS GAZI.

Fredi

pre 16 godina

Neverovatno kakve dileme imate srbi. U prošlih 20 godina bili ste previše samopouzdani i ponosni. Malo više pragmatizma bi bilo dobro! Sad je posledna šansa da se izvučete iz ovog govna. Ako ste tako pametan narod ajde da vidimo kako čete ovo pregurati. Na svakom koraku vidim kako se smijete i kritizirate Sloveniju i njene političare i privredu - ali kad pogledate celo sliku, gdje ste vi sada i s kim se bavite? Smatram, da je prava reč pragmatizam i tvrd rad, svaki sad i svaki dan. Sa što manje pričanja i politike. Budite dobro! Pozdrav i SLO!

Miomir

pre 16 godina

Posle jucerasnjeg dvoboja na rts,verujem da je svima jasno za koga treba da se glasa,Nikolic je bio katastrofalan,totalno nepripremljen (verovatno mu je poseta Rusiji bila vaznija,nego priprema za duel sa Tadicem).
Jadna nam je Srbija sa Nikolicem.

laloški

pre 16 godina

Izbori 2004; "Izađite na izbore da ne pobedi Toma". Od 2004 do 2008 Tadić sa Tomom piše klerofašistički ustav a zatim namešta referendum. Izbori 2008; "Izađite na izbore da ne pobedi Toma". Ako opet pobedi Tadić onda sledi - Izbori 2012; "Izađite na izbore da ne pobedi Toma"...

Branislav

pre 16 godina

Gde god su vladali, ostavljali su pustoš za sobom. Stoga se pitam da li Srbija ima vremena da sledećih pet godina simulira život vežbajući s radikalima, da bi sledećih dvadeset popravljala štetu od njihove vladavine"!
N e m a v r e m e n a !!!

jug

pre 16 godina

Da.Medjutim, svima da bude jasno - ne bi se sada pribojavali radikala da se kroz tranziciju razmisljalo o socijalnim problemima.Nece Nikolic da pobedi ni na temu Kosovo ni na temu evropskeintegracije ili neintegracije.I Rusija je tu nevazna.Vec je narod gladan a jos vise od toga UPLASEN za svoje sutra u egzistencijalno finansijskom smislu.Nekakva socijalna pomoc ljudima koji nemaju ni para ni posao ni perspektivu a ne Dinkic,banke i kravate.

Cane

pre 16 godina

Bravo gospodine Dodik, svaka vam je na mestu. Srpski narod mora da shvati da predsednicki kandidat SRS moze ovu zemlju da povede samo u potpunu izolaciju. On nema podrsku cak ni Srba koji zive u Bosni i Hrvatskoj. Pa sta onda dalje da pricamo. SRS nema prijatelje nigde (eventualno Severna Koreja i Avganistan), svuda uglavnom neprijatelje zasta su sami krivi zbog politike koju su vodili. I na koji nacin onda Toma Nikolic misli da nam donese bolji zivot?

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Dodik je u pravu. U demokratskoj Srbiji je zavladala prava panika. Peti oktobar bi otisao u proslost i Mira Markovic bi konacno pobedila. Medjutim, to isto ne misle Kostunica, Velja Ilic, Vuk Draskovic i ostali lideri iz nekoliko "demokratskih" stranaka, koji ne pruzaju javnu podrsku Tadicu u ovom presudnom trenutku.
Boza Bogdanovic, Bor

bluez

pre 16 godina

Vrlo hrabra odluka jednog drzavnika da izadje sa ovakvom ocenom. Dodik je i do sada uvek bio politicar na svom mestu, ali ovo nesto sto samo veliki politicari mogu sebi da priuste. A on je dovoljano siguran u sebe i svoj rad da se ne boji da kaze ono sto smatra istinom.

Hvala na podrsci Srbiji.

Darko

pre 16 godina

Srbija jos uvijek placa cijenu Miloseviceve ostavstine.Ukoliko Nikolic pobijedi Srbija bi mogla da placa visoku cijenu zbog Nikoliceve ostavstine.Sljedeca vlada bi svijetu mogla opet dokazivati kako nije nasljednik Nikoliceve politike,kako ce provesti demokratske reforme,urediti dobrosusjedne odnose,mozda ce morati dati autonomiju muslimanima na Sandzaku,ubijeđivati zapad da su za EU integracije,moliti za ukidanje viza.....Hoce li biti losi deja vu?

Vera

pre 16 godina

Nije Tadić manje zlo, on nije zlo uopšte. Kako može on da bude ikakvo zlo za ovu zemlju, kad ga je ceo svet odabrao za saradnju? Osim toga, on je idealan za funkciju predsednika: kulturan, obrazovan, ima fine manire, šarmantan je, elokventan, predstavlja demokratsku opciju... Šta još treba? Naravno da nije idealan, ali ne treba zauzimati isključiv stav kad je politika u pitanju: svi političari stalno balansiraju zbog koalicionih partnera, a u tom balansiranju se vrlo često i okliznu. To je normalno.

Slušam Peru Lukovića na radiju pre neki dan. Jeste, duhovit je, pametan je, ima stav. Ali, pitaću ga šta će da bude sa njim i njegovim "malim svetom" ako Toma pobedi.

Dodiku svaka čast što je ovako jasan. I Srpska je shvatila, samo Srbija još nije.

Freya021

pre 16 godina

Iskreno se nadam da ce 3.februara narod izabrati Tadica, manje zlo...u protivnom kao sto je rekao Vlada u svom komentaru i ja pakujem kofere dete i kuce pod ruku i napolje odavde, 15 godina pod Milosevicevom cizmom i jos 5 pod radikalskom omcom bilo bi stvarno previse. Sad sam u samom centru NS imala priliku da vidim "reklamiranje" i pozivanje da se zaokruzi br.1 na izborima, tip u kolima sa sve razglasom kao ono kad predstavljaju "dosao je cirkus u vas grad" uzasno, strasno...Ponizavajuce bi mi bilo da sa svojim detetom zivim u Radikalskoj Srbiji

sedmica

pre 16 godina

Uvek mi se dopadao gosp. Dodik, ima ono ..sto mnogi nemaju, da kazu istinu, pa i ako boli. Svaka cast, svaka Vam je na mestu i svaka Vasa rec ima tezinu.
Kratko i jasno Srbija NEMA VREMENA , ni minut a kamoli 4 godine.

Bitic

pre 16 godina

"Pobeda Nikolića pogubna za Srbiju"??? Kaze godpofin Dodik, koji se ukljucio u najprljaviju predizbornu kampanju koja je ikada vodjena u Srbiji. Parole: Srbija ide u iziolaciju, ako pobedi Nikolic, Pobeda Nikolica je pogubna sa Srbiju, Osvajamo evropu zajedno i mnogo drgugih budalastina ima na pretek. A istina je sasvim drugcije. Bilo ko da opobedi, Nikolic ili Tadic, nista se spektakulrno nece se desiti. Gospoda evropejci moraju da prihvate onog predsednika koga ce birati gradjani, ako se deklarisu vec kao demokrate. Demokrati moraju da prihvate rezultate demokratskih izbora zar ne? Gradjani-biraci ne trebaju do slusaju parole ni od izbornog staba Nikolica ni Tadica a pogotovo evropske suflere. Neka glasa svako prema svojim merilama i shvatanjima. Za to se i organizuju izbori.

Maka

pre 16 godina

Molimo se Bogu da gradjani Srbije pametno daju svoj glas, u suprotnom ode sve dodjavola!!! Mislim da radikalima treba da bude jasno da ne zeli Srbija njihove lazi i prevare. Sto se tice Dodika covek je potpuno u pravu.

Aleksandra

pre 16 godina

Jedna od mojih omiljenih gluposti radikala je kada pokušavaju da objasne zašto je danas upadljivo bolja situacija nego 1999, i kažu:
"Pa čovečanstvo je napredovalo!"

Dobro im je Dušan Petrović iz DS-a odgovorio: "Čovečanstvo je napredovalo i od 1990. do 2000. dok mi baš i nismo."

A tek ono kada SRS priča kako u Srbiji "uveliko" vlada "glad," a onda seku tortu od 100 kila na centralnoj otadžbinskoj upravi...

Bane V.

pre 16 godina

E stvarno mi je vise dosta da slusam radikale kako dusebriznicki patetisu milijardu puta ponavljajuci frazu da je narod u Srbiji gladan. Ne, nije gladan jer se gladni ne voze kolima da po ulicama ne moze vise da se prodje i to sve po jedan u svakim kolima. Ne nije gladan jer su kladionice prepune. Ne nije gladan jer pogledajte samo kolike su premije na igrama na srecu....
Ali jeste nesto drugo: Narod i to narocito onaj deo koji najvise kuka je lenj da lenji ne moze biti. Samo kuka i ceka da mu neko drugi resi probleme i da mu jos da para bez rada i truda. Otuda i nije cudo da u ovoj zemlji skoro dva miliona takvih nesrecnika glasa za radikale koji su perjanice takvog poimanja sveta (ali im vodje ipak nisu toliko glupe da sebe ne obezbede za nekoliko generacija unapred). Jadna nam majka sa tim likovima demagoskim.

Pavle

pre 16 godina

Mile Dodik je apsolutno u pravu. Uzgred budi receno, bilo bi korisno da televizije u Srbiji malo kopaju po svojoj arhivi i objave snimak govora Tomislava Nikolica u Skupstini Srbije pocetkom jula 1997. kada je Biljana Plavsic smenila Karadziceve ljude u MUP RS. Sa Skupstinske govore, Nikolic je tada siktao: "Sklanjajte je". To je bio patetican napad na zenu koja je imala hrabrosti da pocne da se obracunava sa mafijom i zlocincima u sopstvenim redovima koji su ozbiljno pretili da uniste drzavu. I sada isti taj Nikolic ima obraza da odgovara na Dodikova potpuno opravdana upozorenja gradjanima Srbije, time sto govori da Dodik nema pravo da se mesa u "unutrasnje" stvari Srbije? Bas dosledno, nego sta!

glasac

pre 16 godina

Naravno da bi bilo pogubno. Tamo gde su radikali branili srpske interese, tamo Srba vise nema. Sto nas vise brane i cuvaju nama sve gore i sve nas je manje. Ljudi su mozda zaboravili sta nam sve desavalo devedesetih dok su radikali branili sve sto je srpsko. Da bi se setili pogledajte kratak film na http://www.nijegotovo.com/

Bekim

pre 16 godina

Ne mislim da je pobeda Nikolica pogubna po Srbiju. Ne moze jedan covek da promeni stvari na bolje ili na gore. Da li ce reakcija EU na njegovu eventualnu pobedu biti ovakva ili onakva to je sasviim drugo pitanje. Ako ce EU kazniti Srbiju ako pobedi Nikolic, to onda samo govori o stepenu demokraticnosti i predrasudama te iste EU.

Dusko

pre 16 godina

Treba SAMO pogledati u proslost, a gledati i u buducnost. Nikolic i njegov SRS su proslost, a Tadic i ostale (prave)demokratske partije su buducnost Srbije. Kad kazem prave partije mislim, na partije koje u ovom sudbonosnom trenutku podrzavaju Tadica na ovim izborima, mislim na DS,G17plus i druge. Radujem se sto na ovim izborima imamo jasnu sliku, koje gde, koje sa kim, ko je ko i verujem da na sledecim izborima gradjani ce znati ko zastupa koje principe. Vidimo se u EU!!! Pozdrav

egzit

pre 16 godina

RS mozda i nije tako losa destinacija za egzil, po najvise zbog toga sto je SRS-RS tacno na mesto koje i zasluzuje posmatrano naravno u procentima. Sa ovakvim premijerom, nasa bratska Republika Srpska moze postati posle 03.02. srpski Tajvan.

Milan

pre 16 godina

Nadjite samo jednu zemlju koja je u zadnjih pa mozemo reci 18 god. imala konstantno toliku gomilu problema. Danas posle toliko godina opet (jos uvek) Kosovo, Mladic, opozicija takva kakva je suvise jaka, greske ili neminovnosti tranzicije, uslovljavanje evropske unije, koalicioni partner koji ide kroz politiku ucenjivanjem i na kraju (i ako jos nije) ubise nam najvrednije sto Srbija ikad imala, Zorana. Kako u ovoj situaciji sve zadovoljiti kada jedni traze ovo a drugi traze ono. Sto je ciniti ici u evropu bez Kosova pa vecina nas nebi htela (inace bi Cedo imao vise glasova), a ako se Kosova odreknemo puca vlada itd.
Ja mislim da u ovoj zemlji onaj koji hoce da bude predsednik sada u ovom momentu mora da ima puno hrabrosti ili da tako misli i govori kao onaj sinoc koji bi rado da bude predsednik.
Hvala gospodinu Dodiku on je jedini rekao ono radikalima sto je puno nas samo mislilo a politicari iz uctivosti nisu smeli da kazu.
Posle sinocne emisije svako ko ima usi i oci moze samo jedno da zakljuci:
Birajte drzavnika za predsednika, dajte svoj glas Borisu Tadicu!

Bojchilo

pre 16 godina

Ovde u Spaniji tranzicija posle Frankove diktature je trajala 25 godina i to uz veliku pomoc zapadnih zemalja medjutim korupcija na nekim nivoima jos uvek nije iskorenjena a mi u Srbiji hocemo preko noci da zivimo bolje! E pa ne moze tako brzo i treba raditi vise a ne kukati kako nijedna vlast ne valja. Moramo priznati da je mnogo stvari popravljeno i da se zivi sve bolje i bolje.

DzoniSix

pre 16 godina

Kao u sahu, onaj ko gleda sa strane cesto vidi bolje. Dodik je sasvim u pravu kad otvoreno podrzava Tadica i svaka mu cast na tome.
Ako Hrvati iz BiH mogu direktno da glasaju na izborima u Hrvatskoj, onda i Srbi iz BiH imaju pravo i obavezu da bar kazu svoje misljenje.

vlada

pre 16 godina

Sve je covek resio u federaciji pa je dosao nama da soli pamet,gledaj zemljace u svoje dvoriste,pored ovakvih prijatelja kao sto je Dodik neprijatelji nam nisu ni potrebni!!!!!!!!!!!!!!!

Željko

pre 16 godina

Jasno je svima zašto Dodik pruža podršku Borisu Tadiću.
Znate li ko trenutno u Bosni i Hercegovini vodi totalitarnu radikalsku politiku umotanu socijademokratskim plaštom i kriminalnom ideologijom - upravo Milorad Dodik.
Podrška Dodika Tadiću je prije svega u cilju prikupljanja tzv. radikalskih glasova građana Srbije, glasača DSS-a i NS-a.
Samo bi Tadić trebao da pripazi s tim "radikalskim" glasovima da mu ne ponestane onih demokratskih, jer se uvijek treba opredijeliti za jedno od toga, a zna se da igra na dva fronta rijetko kad donosi rezultate.

Dejan

pre 16 godina

Stvarno mi nije jasno zasto se Dodik mesa u unutrasnje stvari Srbije? Kakav je on faktor da sta ce i kada da se desi. Pametnije bi mu bilo da pokusa da gleda svoja posla i da pomogne svom napacenom narodu u Republici Srpskoj. Po mom misljenju Srbija nema perspektivu ni sa jednim ni sa drugim kandidatom. Tadic je vec 3,5 godine na vlasti i nije uradio nista pametno. Isto sto sada slusamo slusali smo i na proslim kampanjama, da li smo osetilinesto od toga sto je obecavano? NISMO jer nista nije ni uradjeno. Ko kaze da nema korupcije, laze ima je na svakom cosku. Izgleda da je prokletstvo Srpskog naroda da ko god dodje na vlast samo gleda kako da sto vise para obezbedi sebi i svojim politickim istomisljenicima. Da li ce ikada ovde da dodje na vlast neko ko ce da kaze dosta je bilo kradje i prevara, ajde sada malo da radimo.
Nije to nista strasno, rad nije ubio coveka , a pomaze i mentalno.
Za Nikolica necu nista da komentarisem jer mi niko ne garantuje da nece biti isto ili slicno ko s ovima sada tako da uzdaje se u se i u svoje kljuse.
Ono sto sam zaradis pokusaj da sacuvas za sebe i svoju porodicu od raznoraznih poreza, reketasa i ostalih neradnika i lopova.

Šengen je Srbija!

pre 16 godina

Poruke su jasne i nedvosmislene. Ovi izbori su još jedan veliki IQ test srpskog naroda. Hajde da vidimo da li su ponavljači nešto naučili.

Bože pravde

pre 16 godina

Ja živim u Hrvatskoj, Srbin sam, pravoslavac, u Srbiju dolazim često i Srbija mi je u srcu bez obzira što sam rođen ovdje i želim joj sve najbolje... Jučer sam pratio preko satelita TV dvoboj Tadić vs. Nikolić...i šta reći, prosto mi je nevjerojatno da Nikolić, skupa sa svojim radikalima i onim Šešeljom na čelu, ima podršku i do 2 miliona ljudi!!! Alo, ljudi, pa jel vi vidite ko vam kani biti predsjednik!!! Pa taj čovjek nema ni trunke kulture, ne zna da priča o svojim projektima za budućnost (ako ih uopće i ima), ne zna da kaže ni jednu suvislu rečenicu o temi rasprave, već čitavo vrijeme smišlja kako će da kaže da 'bivši' predsjednik Tadić laže, da nema mozga u glavi, kako je 90-ih zapravo bilo bolje, al to narod ne ne zna, a da ne spominjem njihovo viđenje svijeta, da cijeli svijet ima nešto protiv Srbije tj. zavidni su joj i SAD, Njemačka, Francuska, V. Britanija itd...na čemu??? Pa ako takav čovjek ima toliku podršku, onda se već pitam i za vaše zdravlje, dragi moji Srbi!!!

laloški

pre 16 godina

Izbori 2004; "Izađite na izbore da ne pobedi Toma". Od 2004 do 2008 Tadić sa Tomom piše klerofašistički ustav a zatim namešta referendum. Izbori 2008; "Izađite na izbore da ne pobedi Toma". Ako opet pobedi Tadić onda sledi - Izbori 2012; "Izađite na izbore da ne pobedi Toma"...

Poslednji voz...

pre 16 godina

Građani Srbije imaju veliku šansu da izaberu Borisa Tadića za predsednika, a on će imati poslednju priliku da se reši Voje Koštunice za sva vremena. U suprotnom to će biti Pirova pobeda. O Nikoliću neću da trošim reči jer je ovo početak njegovog kraja.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Dodik je u pravu. U demokratskoj Srbiji je zavladala prava panika. Peti oktobar bi otisao u proslost i Mira Markovic bi konacno pobedila. Medjutim, to isto ne misle Kostunica, Velja Ilic, Vuk Draskovic i ostali lideri iz nekoliko "demokratskih" stranaka, koji ne pruzaju javnu podrsku Tadicu u ovom presudnom trenutku.
Boza Bogdanovic, Bor

Miomir

pre 16 godina

Posle jucerasnjeg dvoboja na rts,verujem da je svima jasno za koga treba da se glasa,Nikolic je bio katastrofalan,totalno nepripremljen (verovatno mu je poseta Rusiji bila vaznija,nego priprema za duel sa Tadicem).
Jadna nam je Srbija sa Nikolicem.

vlada

pre 16 godina

Ne bih voleo da na izborima pobedi Nikolic, ali ako pobedi ja sigurno odoh odavde zauvek, ne zbog njega, vec zbog ljudi koji su za njega glasali. Zamislite, skoro svaki drugi covek sa kojim svakodnevno pricate, radite, srecete na ulici je ‘’radikal’’, tj. poistovecuje se sa njihovim idejama. Za mene je to strasno, jer sam sada ubedjen da se ljudi ne menjaju ( na bolje) tako lako i brzo. Vec sam jednom otisao, ali sam se vratio naivno misleci da se situacija i ljudi u Srbiji menjaju na bolje. Mislim da vise necu napraviti takvu gresku, jer zivot je isuvise kratak a vec sam dosta toga propustio. Jednostavno, ja ovde ne pripadam.

Mile

pre 16 godina

Bas tako kako kaze Dodik, Srbija nema pravo na nove eksperimente.U svojim eksperimentisanjima smo izgubili toliko mnogo godina,da su nas znacajno prestigli svi oni koji su bili iza nas.Danas Evropa zivi,a mi se kaljuzdramo u blatu koje smo sami umesili.Najmanje 20 gudina stagniramo.Treba li jos toliko, da bi smo osamuceni bauljali trazeci pravila zivota.Nikolic je i u TV duelu pokazao da ne zna sta hoce i da ne zna sta znaci narodu i drzavi ponuditi program za period u kome zeli predsednikovati.To njegovo istupanje je bilo toliko sirovo,bezidejno,zamarajuce,da se treba upitati moze li se drzava voditi kao porodica od nekoliko clanova,sto posebno potencira.Boris ga je potukao za sedam kopalja.NARODE MOJ DRAGI,SRBIJA NEMA PRAVO NA EKSPERIMENTE.VREME NAS GAZI.

Branislav

pre 16 godina

Gde god su vladali, ostavljali su pustoš za sobom. Stoga se pitam da li Srbija ima vremena da sledećih pet godina simulira život vežbajući s radikalima, da bi sledećih dvadeset popravljala štetu od njihove vladavine"!
N e m a v r e m e n a !!!

Cane

pre 16 godina

Bravo gospodine Dodik, svaka vam je na mestu. Srpski narod mora da shvati da predsednicki kandidat SRS moze ovu zemlju da povede samo u potpunu izolaciju. On nema podrsku cak ni Srba koji zive u Bosni i Hrvatskoj. Pa sta onda dalje da pricamo. SRS nema prijatelje nigde (eventualno Severna Koreja i Avganistan), svuda uglavnom neprijatelje zasta su sami krivi zbog politike koju su vodili. I na koji nacin onda Toma Nikolic misli da nam donese bolji zivot?

jug

pre 16 godina

Da.Medjutim, svima da bude jasno - ne bi se sada pribojavali radikala da se kroz tranziciju razmisljalo o socijalnim problemima.Nece Nikolic da pobedi ni na temu Kosovo ni na temu evropskeintegracije ili neintegracije.I Rusija je tu nevazna.Vec je narod gladan a jos vise od toga UPLASEN za svoje sutra u egzistencijalno finansijskom smislu.Nekakva socijalna pomoc ljudima koji nemaju ni para ni posao ni perspektivu a ne Dinkic,banke i kravate.

Bekim

pre 16 godina

Ne mislim da je pobeda Nikolica pogubna po Srbiju. Ne moze jedan covek da promeni stvari na bolje ili na gore. Da li ce reakcija EU na njegovu eventualnu pobedu biti ovakva ili onakva to je sasviim drugo pitanje. Ako ce EU kazniti Srbiju ako pobedi Nikolic, to onda samo govori o stepenu demokraticnosti i predrasudama te iste EU.

Maka

pre 16 godina

Molimo se Bogu da gradjani Srbije pametno daju svoj glas, u suprotnom ode sve dodjavola!!! Mislim da radikalima treba da bude jasno da ne zeli Srbija njihove lazi i prevare. Sto se tice Dodika covek je potpuno u pravu.

Fredi

pre 16 godina

Neverovatno kakve dileme imate srbi. U prošlih 20 godina bili ste previše samopouzdani i ponosni. Malo više pragmatizma bi bilo dobro! Sad je posledna šansa da se izvučete iz ovog govna. Ako ste tako pametan narod ajde da vidimo kako čete ovo pregurati. Na svakom koraku vidim kako se smijete i kritizirate Sloveniju i njene političare i privredu - ali kad pogledate celo sliku, gdje ste vi sada i s kim se bavite? Smatram, da je prava reč pragmatizam i tvrd rad, svaki sad i svaki dan. Sa što manje pričanja i politike. Budite dobro! Pozdrav i SLO!

Darko

pre 16 godina

Srbija jos uvijek placa cijenu Miloseviceve ostavstine.Ukoliko Nikolic pobijedi Srbija bi mogla da placa visoku cijenu zbog Nikoliceve ostavstine.Sljedeca vlada bi svijetu mogla opet dokazivati kako nije nasljednik Nikoliceve politike,kako ce provesti demokratske reforme,urediti dobrosusjedne odnose,mozda ce morati dati autonomiju muslimanima na Sandzaku,ubijeđivati zapad da su za EU integracije,moliti za ukidanje viza.....Hoce li biti losi deja vu?

Freya021

pre 16 godina

Iskreno se nadam da ce 3.februara narod izabrati Tadica, manje zlo...u protivnom kao sto je rekao Vlada u svom komentaru i ja pakujem kofere dete i kuce pod ruku i napolje odavde, 15 godina pod Milosevicevom cizmom i jos 5 pod radikalskom omcom bilo bi stvarno previse. Sad sam u samom centru NS imala priliku da vidim "reklamiranje" i pozivanje da se zaokruzi br.1 na izborima, tip u kolima sa sve razglasom kao ono kad predstavljaju "dosao je cirkus u vas grad" uzasno, strasno...Ponizavajuce bi mi bilo da sa svojim detetom zivim u Radikalskoj Srbiji

DzoniSix

pre 16 godina

Kao u sahu, onaj ko gleda sa strane cesto vidi bolje. Dodik je sasvim u pravu kad otvoreno podrzava Tadica i svaka mu cast na tome.
Ako Hrvati iz BiH mogu direktno da glasaju na izborima u Hrvatskoj, onda i Srbi iz BiH imaju pravo i obavezu da bar kazu svoje misljenje.

Dusko

pre 16 godina

Treba SAMO pogledati u proslost, a gledati i u buducnost. Nikolic i njegov SRS su proslost, a Tadic i ostale (prave)demokratske partije su buducnost Srbije. Kad kazem prave partije mislim, na partije koje u ovom sudbonosnom trenutku podrzavaju Tadica na ovim izborima, mislim na DS,G17plus i druge. Radujem se sto na ovim izborima imamo jasnu sliku, koje gde, koje sa kim, ko je ko i verujem da na sledecim izborima gradjani ce znati ko zastupa koje principe. Vidimo se u EU!!! Pozdrav

Bitic

pre 16 godina

"Pobeda Nikolića pogubna za Srbiju"??? Kaze godpofin Dodik, koji se ukljucio u najprljaviju predizbornu kampanju koja je ikada vodjena u Srbiji. Parole: Srbija ide u iziolaciju, ako pobedi Nikolic, Pobeda Nikolica je pogubna sa Srbiju, Osvajamo evropu zajedno i mnogo drgugih budalastina ima na pretek. A istina je sasvim drugcije. Bilo ko da opobedi, Nikolic ili Tadic, nista se spektakulrno nece se desiti. Gospoda evropejci moraju da prihvate onog predsednika koga ce birati gradjani, ako se deklarisu vec kao demokrate. Demokrati moraju da prihvate rezultate demokratskih izbora zar ne? Gradjani-biraci ne trebaju do slusaju parole ni od izbornog staba Nikolica ni Tadica a pogotovo evropske suflere. Neka glasa svako prema svojim merilama i shvatanjima. Za to se i organizuju izbori.

Bane V.

pre 16 godina

E stvarno mi je vise dosta da slusam radikale kako dusebriznicki patetisu milijardu puta ponavljajuci frazu da je narod u Srbiji gladan. Ne, nije gladan jer se gladni ne voze kolima da po ulicama ne moze vise da se prodje i to sve po jedan u svakim kolima. Ne nije gladan jer su kladionice prepune. Ne nije gladan jer pogledajte samo kolike su premije na igrama na srecu....
Ali jeste nesto drugo: Narod i to narocito onaj deo koji najvise kuka je lenj da lenji ne moze biti. Samo kuka i ceka da mu neko drugi resi probleme i da mu jos da para bez rada i truda. Otuda i nije cudo da u ovoj zemlji skoro dva miliona takvih nesrecnika glasa za radikale koji su perjanice takvog poimanja sveta (ali im vodje ipak nisu toliko glupe da sebe ne obezbede za nekoliko generacija unapred). Jadna nam majka sa tim likovima demagoskim.

bluez

pre 16 godina

Vrlo hrabra odluka jednog drzavnika da izadje sa ovakvom ocenom. Dodik je i do sada uvek bio politicar na svom mestu, ali ovo nesto sto samo veliki politicari mogu sebi da priuste. A on je dovoljano siguran u sebe i svoj rad da se ne boji da kaze ono sto smatra istinom.

Hvala na podrsci Srbiji.

sedmica

pre 16 godina

Uvek mi se dopadao gosp. Dodik, ima ono ..sto mnogi nemaju, da kazu istinu, pa i ako boli. Svaka cast, svaka Vam je na mestu i svaka Vasa rec ima tezinu.
Kratko i jasno Srbija NEMA VREMENA , ni minut a kamoli 4 godine.

egzit

pre 16 godina

RS mozda i nije tako losa destinacija za egzil, po najvise zbog toga sto je SRS-RS tacno na mesto koje i zasluzuje posmatrano naravno u procentima. Sa ovakvim premijerom, nasa bratska Republika Srpska moze postati posle 03.02. srpski Tajvan.

vlada

pre 16 godina

Sve je covek resio u federaciji pa je dosao nama da soli pamet,gledaj zemljace u svoje dvoriste,pored ovakvih prijatelja kao sto je Dodik neprijatelji nam nisu ni potrebni!!!!!!!!!!!!!!!

Aleksandra

pre 16 godina

Jedna od mojih omiljenih gluposti radikala je kada pokušavaju da objasne zašto je danas upadljivo bolja situacija nego 1999, i kažu:
"Pa čovečanstvo je napredovalo!"

Dobro im je Dušan Petrović iz DS-a odgovorio: "Čovečanstvo je napredovalo i od 1990. do 2000. dok mi baš i nismo."

A tek ono kada SRS priča kako u Srbiji "uveliko" vlada "glad," a onda seku tortu od 100 kila na centralnoj otadžbinskoj upravi...

Pavle

pre 16 godina

Mile Dodik je apsolutno u pravu. Uzgred budi receno, bilo bi korisno da televizije u Srbiji malo kopaju po svojoj arhivi i objave snimak govora Tomislava Nikolica u Skupstini Srbije pocetkom jula 1997. kada je Biljana Plavsic smenila Karadziceve ljude u MUP RS. Sa Skupstinske govore, Nikolic je tada siktao: "Sklanjajte je". To je bio patetican napad na zenu koja je imala hrabrosti da pocne da se obracunava sa mafijom i zlocincima u sopstvenim redovima koji su ozbiljno pretili da uniste drzavu. I sada isti taj Nikolic ima obraza da odgovara na Dodikova potpuno opravdana upozorenja gradjanima Srbije, time sto govori da Dodik nema pravo da se mesa u "unutrasnje" stvari Srbije? Bas dosledno, nego sta!

Vera

pre 16 godina

Nije Tadić manje zlo, on nije zlo uopšte. Kako može on da bude ikakvo zlo za ovu zemlju, kad ga je ceo svet odabrao za saradnju? Osim toga, on je idealan za funkciju predsednika: kulturan, obrazovan, ima fine manire, šarmantan je, elokventan, predstavlja demokratsku opciju... Šta još treba? Naravno da nije idealan, ali ne treba zauzimati isključiv stav kad je politika u pitanju: svi političari stalno balansiraju zbog koalicionih partnera, a u tom balansiranju se vrlo često i okliznu. To je normalno.

Slušam Peru Lukovića na radiju pre neki dan. Jeste, duhovit je, pametan je, ima stav. Ali, pitaću ga šta će da bude sa njim i njegovim "malim svetom" ako Toma pobedi.

Dodiku svaka čast što je ovako jasan. I Srpska je shvatila, samo Srbija još nije.

Milan

pre 16 godina

Nadjite samo jednu zemlju koja je u zadnjih pa mozemo reci 18 god. imala konstantno toliku gomilu problema. Danas posle toliko godina opet (jos uvek) Kosovo, Mladic, opozicija takva kakva je suvise jaka, greske ili neminovnosti tranzicije, uslovljavanje evropske unije, koalicioni partner koji ide kroz politiku ucenjivanjem i na kraju (i ako jos nije) ubise nam najvrednije sto Srbija ikad imala, Zorana. Kako u ovoj situaciji sve zadovoljiti kada jedni traze ovo a drugi traze ono. Sto je ciniti ici u evropu bez Kosova pa vecina nas nebi htela (inace bi Cedo imao vise glasova), a ako se Kosova odreknemo puca vlada itd.
Ja mislim da u ovoj zemlji onaj koji hoce da bude predsednik sada u ovom momentu mora da ima puno hrabrosti ili da tako misli i govori kao onaj sinoc koji bi rado da bude predsednik.
Hvala gospodinu Dodiku on je jedini rekao ono radikalima sto je puno nas samo mislilo a politicari iz uctivosti nisu smeli da kazu.
Posle sinocne emisije svako ko ima usi i oci moze samo jedno da zakljuci:
Birajte drzavnika za predsednika, dajte svoj glas Borisu Tadicu!

glasac

pre 16 godina

Naravno da bi bilo pogubno. Tamo gde su radikali branili srpske interese, tamo Srba vise nema. Sto nas vise brane i cuvaju nama sve gore i sve nas je manje. Ljudi su mozda zaboravili sta nam sve desavalo devedesetih dok su radikali branili sve sto je srpsko. Da bi se setili pogledajte kratak film na http://www.nijegotovo.com/

Bojchilo

pre 16 godina

Ovde u Spaniji tranzicija posle Frankove diktature je trajala 25 godina i to uz veliku pomoc zapadnih zemalja medjutim korupcija na nekim nivoima jos uvek nije iskorenjena a mi u Srbiji hocemo preko noci da zivimo bolje! E pa ne moze tako brzo i treba raditi vise a ne kukati kako nijedna vlast ne valja. Moramo priznati da je mnogo stvari popravljeno i da se zivi sve bolje i bolje.

Željko

pre 16 godina

Jasno je svima zašto Dodik pruža podršku Borisu Tadiću.
Znate li ko trenutno u Bosni i Hercegovini vodi totalitarnu radikalsku politiku umotanu socijademokratskim plaštom i kriminalnom ideologijom - upravo Milorad Dodik.
Podrška Dodika Tadiću je prije svega u cilju prikupljanja tzv. radikalskih glasova građana Srbije, glasača DSS-a i NS-a.
Samo bi Tadić trebao da pripazi s tim "radikalskim" glasovima da mu ne ponestane onih demokratskih, jer se uvijek treba opredijeliti za jedno od toga, a zna se da igra na dva fronta rijetko kad donosi rezultate.