Sreda, 30.01.2008.

09:23

Bez podrške koalicije DSS-NS

Lideri "narodnjačke koalicijie" saopštili da u drugom krugu predsedničkih izbora 3. februara neće podržati nijednog kandidata.

Izvor: B92

Bez podrške koalicije DSS-NS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

111 Komentari

Sortiraj po:

posmatram i mislim

pre 16 godina

Znali smo svi da ce Kostunica ovako postupiti i ja smatram da je za Tadica to i bolje, ali zar jedan premijer SME da dopusti sebi da izjavi kako nije razmisljao o izborima i da li ce na njih izaci! Alo, pa to je gradjanska duznost koju ON MORA da ispuni.Moze ubaciti i prazan listic, ali mora svojim primerom pokazati osnove demokratije i podrzati pravo svakog gradjana da glasa.Covek je definitivno pokazao da u svojoj mrznji prema DS zaboravlja na osnovne obaveze.Ovom izjavom je posredno rekao da je opet neobavesten! Da nije tuzno, bilo bi smesno.SRAMOTA!

Sasa Jovanovic

pre 16 godina

Pukli ste Vojo i Veljo...
Samo zavidite Tadicu sto je uspeo da posle ubistav Djindjica povrati uticaj DS-a. Svi ste ko lesinari docekali da Zorana nema i prosperirali od njegove smrti pa vam sad smeta kad vam nestaju netragom glasaci... Pa...u lazi su kratke noge...

veza

pre 16 godina

Ovaj Voja i Velja nijesu nista novo rekli.Oni upravo samo dosledno sprovode svoju politiku koja vuce odavno.Oni jednostavno ne vole ni Tadica ni DS.Nikada ih nijesam cuo da nesto lose kazu za Nikolica ili Seselja,dok za Tadica pricaju svasta,a u tome posebno prednjaci Velja.Ja ne znam koji to glasaci glasaju za Velju.Vjerujte da taj covjek ima samo jezik i nista vise.Tadic ce pobijediti i bez njih,ali Srbija treba da zna da Kostunica i Velja vise vole Nikolica i Seselja nego Tadica.Znate zasto ,sto vise zna od njih.Tadic ce i onako pobijediti u to ne sumnjam,jer Velja (kao i Marsicanin prije nekoliko godina)su dobili glasova koliko Tadic u jednom Srbijanskom gradicu sam.Pitam se kada ce u Srbiji konacno sazreti ljudska svijest da tim nacionalnim liderima koji mrze sve sto nije Srpsko ,kazati DOSTA i okrenuti se normalnom zivotu.

makarije

pre 16 godina

Izjava Tunjavog premijera je ono što je Srbija čekala mesecima , godinama i to od 12 marta 2003.g.Sad je sve jasno ,razdvojilo se žito od kukolja , maske su pale i znamo ko podržava,prikriva otkrivanje političke pozadine atentata na Z.Đinđića. Neće pružiti podršku Tadiću tobož zbog ne izjašnjavanja na njihov predlog, a ako pobedi DS kandidat prvo i osnovno srušiti vladu i raspisati parlamentarne izbore ,uzeti DS većinu i ukloniti Tunjavog štetočinu i kvazimoralistu demagoga zauvek iz politike!!
Glas za Tadića -glas za Srbiju u Evropi ,bez viza ,za slobodu,za ŽIVOT!!!!!

milos

pre 16 godina

Da ponovim jedan svoj komentar: SELO GORI A BABA SE CESLJA!
Kakav se primer daje gradjanima? Da budu uzdrzani odnosno da ne izadju na izbore, pa da SRS i DS podele megdan! Gradjani uzmite stvar u svoje ruke i oduvajte te male stranke!

misha

pre 16 godina

Najbolje bi bilo da je VK podržao BT, pa posle izbora da ga ucenjuje i dalje kako bez njegovih glasova ne bi nikad pobedio, zato je vrlo važno da sada BOris Tadić pobedi i tako otrese sebi sa grbače VK i VI. Ako on to uopšte može i hoće. Ako neće i ne može onda ništa.

Timotije

pre 16 godina

Mislilac je ponovo nedvosmislen i rekao je NE drugom krugu.Ni za jednog ni za drugog…. znači za sebe!Narod bi narodnjački rekao:“Neka, ko ga ..be!“.Ali njemu se to ne može reći, pošto drug gospodin nije običan svet.On je predsednik partije koja nije sama sebe dovela na vlast, već je na vlast došla glasovima naroda, koji bi sada psovao ili bi mozada činio i gore stvari.A Mislilac to zna i zna da narod ne može sebe da ..be, pa mirno može da apstinira i da dozvoli pobedu onome za koga nije!

Sramotno

pre 16 godina

Voja nikom neće dati podršku, ali će gledati kako zna i ume da se uglavi u bilo koju novu vlast. Mislim da je ovaj lik kod mene odavno izgubio svaku mrvu kredibiliteta, a ove najnovije izjave samo to još više potvrđuju.

miki torlak

pre 16 godina

E, Kostunice, e socijalisti i ostali u vlasti na bilo koji nacin...Dosta vise sa kombinatorikama, dokle ste nas njima doveli? Naravno da moja porodica izlazi na izbore, naravno da podrzava Tadica. Nisam clan DS, nedaj Boze G17 ili neke druge stranke iz tog bloka ali Toma!... ne, ne i ne. Borise, kakav si takav si ali sad boljeg nemamo. Uradi bar nesto od onog sto govoris u kampanji i posle 3.februara. Zato sto je malo uradjeno u predhodnom sedmogodisnjem periodu vlasti, potroseno mnogo para, zato radikali imaju ovakvu podrsku. Nenormalnu.

hisham arazi

pre 16 godina

i naravno da im je kostunjavi opet podvalio, ali se zato ministar jeremic brze bolje potrudio da kaze kako to nema nikakvog uticaja na koaliciju...po devizi samo dok je nama vlasti, nista drugo nije vazno

05.10.2000.

pre 16 godina

Ljudi došao je novi peti oktobar, glasajmo! Nećemo valjda dozvoliti da Toma pobedi i da nam dovede hrabrog generala koji je hrabro izdao naredbu da se napadne "izdajnički narod u Beogradu 5. Oktobra", i koji je još hrabrije povukao vojsku sa Kosova 1999. god, kao i da Toma Legiju pusti iz zatvora i vrati ga u JSO kao komadanta da vrši "herojska dela" sa celom jedinicom širom našeg Beograda. Čedo, nije svejedno da li je Legija u zatvoru ili na slobodi, kao i ko je general. Razmislimo o posledicama sada - kasnije se ne možemo više kajati. Glasajmo za Tadica!!!

Mladen

pre 16 godina

Mislim da je Kostunica pokazao ko je i sta je. Mislim da je potpisao kraj DSS-a.. a to sam jedva cekao!
Tadicu drzim fige u nedelju!!!

darkfactory

pre 16 godina

Najbolje da ni jedna stranka nije podržala Tadića,čak bolje da ga nije podržala ni DS posle ovako ružene kampanje,mislim da bi Boris sigurno dobio izbore kao nezavisni kandidat.Dobiće moj glas,ali iskreno ne znam šta misle ovi u DS-u i kako su mogli da dozvole da Nikolić ima bolju kampanju.

Dejan S.

pre 16 godina

Poštovani prijatelji iz DSS-a i NS-a. Neću da Vam vređam lidere, ali moram da Vam kažem da ste vi na potezu. U nedelju razlika u broju glasova u korist Borisa Tadića će pokazati da li ste sa nama ili želite avet prošlosti da vratite i uništite ovo što smo zajedno postigli. Nisam siguran da se mnogo Vas slaže sa idejom da Srbija odustane od Evropske perspektive, ako ovi pošalju neku misiju na Kosovo. Zar stvarno neko veruje da će Kosovo biti sačuvano ako Srbija ne uđe u EU? Zar stvarno neko može da poveruje da je sadašnji i budući predsednik Srbije mogao da uništi perspektivu nas i naše dece da bi dobio podršku ove dvojice. Očekujem da ćemo svi ZAJEDNO, svi koji smo 9. marta sa hrabrim Vukom jurišali, tri meseca 96. i 97. demonstrirali, 24. septembra i 5. oktobra srušili miloševića, kao i svi oni koji su se kasnije priključili demokratskoj ideji Srbije izaći kao jedan i glasati za spas demokratije. Nije bitno kojoj stranci pripadamo važno je da verujemo u budućnost i da nedamo da nas vrate u prošlost. Ostavimo sujete naših lidera i stranačke interese po strani 3. februara, samo nas ZAJEDNO ima dovoljno.

*bane*

pre 16 godina

* Nije dobio podršku DSS-a i to je za Borisa i plus i minus !! (+) Valjda je napokon shvatio sa kim se u kolu drži za ruke , a negativno je, što nije razgovarao sa ČEDOM , koji je bog, za Velju i Koštunicu zajedno !! Sad posle ovog TV duela, videlo se da je Boris loše pripremljen, jer je izgovarao fraze koje koristi zadnjih nedelju dana , non-stop !!! Ako je toliko pominjao Šešelja , zar nije mogao, da bar jednom, pomene pokojnog premijera Đinđića !! Taj Đinđić je zaslužio da se "država zove po njemu" , a Oni mu jedva ime ulice dali, stide se ime da mu pomenu , sram ih bilo !! Život je zakon , zato što je Čeda zakon i bolje bi bilo, da je slušao Ćedomira, da ga je pitao za savet kako da se bori sa Nikolićem u TV duelu ! Strašno sam razočaran sa Borisom Tadićem , a jedva sam , sam sebe ubedio da izađem na izbore i glasam za njega !! Ovo me ne stavlja u dilemu , jer Borisu stvarno treba pomoć, jer su Radikali na ozbiljnom putu da osvoje predsedničku poziciju , što sa pozicijom premijera , donosi krah ove države, koju svi neizmerno volimo , ali ćemo morati da se pomirimo da ćemo na neki način ostati bez nje !!

Vlada 021

pre 16 godina

Ovo je neverovatno.Ali o tome kakvi su Koštunica i Velja,Tadić je trebao da razmišlja kada je dogovarao Vladu,ako je Tadić iznenađen i nemože da pređe preko ovoga uvek može da izađe(DS) iz Vlade R.Srbije u kojoj je sa tim istim Veljom i Koštunicom koji ga ne podržavaju.

zve

pre 16 godina

Mozda je ovako i bolje, ionako politiku DSS-a kroje bivši radikali i SPS koji su pobegli od zasluženih kazni posle 5. oktobra. Sam Voja im je potpisivao i tražio antidatirane datume na članskim kartama. Kao oni rušili režim. Rado bi oni videli Tomu za predsednika. Šta si Vojo napravio od jedne demokratske partije. Bolje je da promenis ime u RSS ( radikalna stranka Srbije ). Tužno i ružno

sasa

pre 16 godina

Sjano Kostunjavi,sad se vidi ko si i sta si, ti i tvoji puleni Samardzici, Sormazi, Velje...Napokon su se karte otvorile na stolu!
E sad prijatelji iz LDP-a napred da izglasamo Borisa, ubedjen sam da ce odmah nakon izbora razbucati vladu i raspisati izbore. Nemojte biti sujetni, veci je poraz ono drugo nego da se podrzi Tadic.
Napred u EU!

Zlatko

pre 16 godina

Ovo nisu samo izbori za predsednika,nego i izbor puta kojim mi zelimo da idemo.Hocemo li medju zemlje koje zive normalan zivot,koje ne gledaju u novcanik kada im dodje konobar da naplati pice ili cemo biti rupa u zlatnom tepihu kao sto rece Toma Nikolic. To sto pojedini lideri nisu podrzali Borisa Tadica to samo pokazuje njihovu politicku nezrelost i spremnost da prihvate ono sto je najbolje resenje za srbiju.Od kostunice i velje nisam nista drugo ni ocekivao ali od LDP-a bogami i nisam.Sjedne strane je i ruzno to sto sada radi Ceda,ogovara kucu u kojoj je do juce bio a sa druge strane mozda je to Boris i zasluzio udvaranjem onima koji zajedno imaju 7% glasova.

Miki

pre 16 godina

Znaju i Velja i Kostunjavi da su propali pa cenim Tadica sto im ne trazi podrsku! A nama je lako da izaberemo, to je kao da stojis pored izvora bistre vode a pored njega zamucena bara! Odakle bi normalan covek popio vode??

Putnik zaludnik

pre 16 godina

Samo se vi ljudi palite. Sve su vas izigrali, i napravili nista drugo nego prostu glasacku masinu. DSS nije podrzao Tadica, ni SPS nije podrzao Tadica, ni LDP nije podrzao Tadica... A cemu onda svi ovi tajni sastanci po opstinama na osnovu direktiva iz Beograda izmedju lokalnih partijskih vrhuski. Aktivisti SPS-a, DSS-a i LDP-a idu od kuce do kuce i agituju za Tadica. Da li bi clanovi LDP-a glasali za Tadica da znaju da ga je Kostunica podrzao? Naravno da ne bi. Da li bi Veljini glasali za Tadica da znaju da ga je Ceda podrzao? Naravno da ne bi... Ovako Tadic je dobio podrsku od svih i to snaznu, al da se raja ne doseti da je jos jednom izigrana i izmanipulisana. LDP-ovci glasacete zajedno sa SPS-ovcima i DSS-ovcima za isto!! I obrnuto. I Milosevic bi vam zavideo na ovakvim prljavim igrama. Znam da nece objaviti ovaj komentar, ali ja sam premro od straha u kakvoj zemlji zivim. Bezim sa porodicom u Eritreju, i tamo je veca sloboda nego ovde...

Vitomir

pre 16 godina

Ko stvarno hoće da vodi u Evropu od danas više ne može da računa na Koštunicu i Selju. Oni su se jasno svrstali protiv Evrope i nema nikakve potreba da ih se propira drugačijim tumačenjima. Njihova formula nije ništa drugo nego kratka međufaza koja vodi u avanturu s Nikolićem. Koštunici je potrebno što više saučesnik a uradio bi isto što i Nikolić samo je ustrašen. Selja pokazuje gde stvarno pripada. Za njega je 5. oktobar bila očigledno samo lična osveta Miloševiću koji ga je maltretirao jer je uzimao više nego što je smeo.

Sashko

pre 16 godina

Sto bi rekao Micko u "Nacionalnom parku Srbija" - e tacno sam znao! :-) Pola sata po zavrsetku prvog kruga rekao sam da Kostunica ni mrtav nece jasno i glasno podrzati Tadica i bio sam u pravu. Strasno je da covek cija partija ima podrsku jednocifrenog procenta srpskih biraca moze da ima toliki uticaj na drzavnu politiku. Nadam se da ce ovo konacno biti kraj kocnicara i oportunista iz DSS-a ciji je najveci deo clanstva potekao iz SPS pobegulja 2000. godine. Aman dosta bre vise!!!

realan

pre 16 godina

ja kao simpatizer DSS, ici cu da glasam za Tadica ! Suludo od takvih izjava od Kostunice i (da ne govorim) doticnog gospodina Ilica

Zoran

pre 16 godina

Metilljavo i ljigavo do kraja. Nemaju svoje ja, samo zele da ostanu na vrhu bilo sa bogom ili sa djavolom. pridruzice se onome ko pobedi. Ili se plase se da pokazu svoje prvo lice ili ga nemaju il imaju vise lica, po potrebi.
Jos jednom ljigavi su i truli.

Janković

pre 16 godina

Nažalost Koštunica svojim postupcima i dalje vodi svoju stranku u sunovrat i najverovatnije da na sledećim izborima neće predstavljati ništa poput Srpskog pokreta obnove

Pedja

pre 16 godina

Šta je sve moralo da krene naopako od 5. oktobra 2000. god. pa da bi opet Srbija odlučivala izmedju Dobra i Zla? Odprilike sve što je moglo, i ovo sad. Ljudi ja se bojim za sve nas! Pozdrav.

RayBan70

pre 16 godina

Prvo sam bio izuzetno iznerviran, a onda sam posle malcice mozganja shvatio da je odluka da ne podrze Tadica NAJBOLJA stvar za Srbiju, koju je "vrli nam premijer" mogao da ucini! Em je napokon otkrio svoje pravo lice, em je sebi i "ozbiljnoj partiji" koalicionog partnera otvorio direktan put u nestajanje sa politicke scene Srbije!!! Divota, zaista prava divota! Da vise ne gledamo prenemaganje, bahatost, politiku zasnovanu na uceni drugih....
A u nedelju SVI na izbore, da izaberemo bolji zivot svojoj deci u evropskoj Srbiji!
P.S. Nadam se samo da ce posle ovih izbora Tadic imati dovoljno hrabrosti da rasturi Vladu, da raspise nove parlamentarne izbore, da se jednom za svagda resimo DSS-NS koalicije.

Aleksa

pre 16 godina

Kostunica je jos jednom i verovatno poslednji put pokazao koliko nema ni malo slifa za politiku. Pre samo par godina njegova stranka je bila vodeca a sada su dosli na margine politickog zivota u Srbiji. Tek se sada vidi koliko mu je Djindjic znacio i da njega nije bilo Voja bi jos uvek radio kao profesor. Iskreno se nadam pobedi demokrata!!!

steva

pre 16 godina

Sad ste pokazali vaše pravo lice. Na prvim izborima vaši glasači će se podeliti između DSa i SRS, i nećete preći ni cenzus, što ste i zaslužili.

Vera

pre 16 godina

Zasto uopste postoji drugi krug i zasto davati podrske kandidatima? Zar ne treba citava Srbija da glasa po svojoj volji? Tako izabran predsednik bio bi PRAVI Predsednik Srbije.

Tomas

pre 16 godina

Ovo je do sada najbolji potez Borisa Tadica: konacno ce se, valjda, stvoriti SAMO dve stranke, pa ce jedna uvek biti na poziciji, a druga u opoziciji. A ne, kao sada, da desetak malih gramzivaca koristi svaku priliku da svojim sitnisom od glasova uvek nekoga ucenjuje! Na stetu svih. Bravo, Borise!!!

Shox

pre 16 godina

Mislim, Kostunica ovim stavom je samo potvrdio ono sto znamo o njemu - sto bi narod rekao, "niti smrdi, niti mirise". Podrzao bi Tadica, ali eto nece jer....Kostunice, molim Boga svi da na sledecim izborima, lokalnim i parlamentarnim ne dobijete ni 5% glasova, jer ne zasluzujete da vodite ovu zemlju, ni ovaj narod, a sto je najgore vodite ovu zemlju a imate podrsku sada vec sigurno samo 9% gradjana. Ziveli.

Gradimir Stefanovic

pre 16 godina

Kada god se nesto trampimo smatramo da nas je druga strana izradila. Zato neka DS krene stopama SRS i obezbedi sama sebi vecinu. U pocetku je tesko, ali kao sto vidimo, SRS je posle nekog vremena (ovakve ili onakve kampanje) stigla na korak do pobede.

Milan

pre 16 godina

Cudim se odluci Vojislava Kostunice da ne podrzi Tadica. Sa Tadicem koji pobedi uz njegovu podrsku, Kostunica bi mogao mirne duse da ostane premijer, njegova stranka bi zadrzala svoj najveci potencijal, a to je neogranicena mogucnost ucenjivanja koalicionih partnera u vladi. Bez njegove podrske Tadicu, sve gore navedeno se gubi, odnosno smanjuje na mnogo manju meru. Ukoliko ne daj Boze, Toma pobedi, Kostunica ce biti oduvan sa mesta premijera, jer nije (zvanicno) podrzao Tomu, pa ovaj nema razlog da ga drzi na tako vaznoj funkciji. Sve u svemu ovo je samo ubrzavanje politickog kraja DSS.

Milan Novi Sad

pre 16 godina

Sada je Koštunica jasno pokazao koga u stvari podržava! Nadam se da će taj skriveni radikal posle ovih izbora izgubiti moć, pa više neće moći da ucenjuje i da će zauvek otići sa političke scene. Neka ode kao primeran gradjanin da živi na Kosovo, ako mu je već toliko stalo do njega.

Denis

pre 16 godina

Odlično!!! Ovo je najbolja odluka narodnjaka otkad postoje! Bolje bi bilo jedino da su dorektno podržali Nikolića.
Čestitke Tadiću što je izdržao da im ne popusti. Naravno, ja se i dalje nadam da će Tadić da pobedi. Da se razumemo, i ja ću da sedim na ruci na utrne pre odlaska na biračka mesto, i zapušiću nos, ali, ko zna, ako Tadić ovako nastavi, možda sledeći put ne budem morao baš i nos da zapušim. A za koju godinu ni na ruci da sedim...

salens

pre 16 godina

Odlicno sto ne podrzavate Tadica! Sad bih voleo da se odmah raspisu i parlamentarni izbori pa da ukinemo te mizerne stranke kao sto su DSS, NS, SPS i ostali...

mek

pre 16 godina

Konacno Kostunica odlazi u proslost. Tadic ce da dobije i bez njegove podrske. Osam godina je kocio SRBIJU. Mislim da je DS otkacio prikolicu i prebacio u vecu brzinu, a prikolica zavrsava na nekom otpadu.

around

pre 16 godina

Naravno, sacekace kraj izbora da bi podrzao onoga ko pobedi. Treba zadrzati vlast po svaku cenu zbog naroda, jer znaju oni bolje od naroda sta tom narodu treba. Sam cin ne izlaska na izbore govori o ovom coveku za koju je opciju.

M.R.

pre 16 godina

A: Gospodine, saznao sam neverovatnu vest, u nedelju su izbori!
B: Izbori? Kakvi izbori?
A: Ne znam, valjda predsednicki.
B: Auh. Imamo li kandidata?
A: Nisam cuo nista.. Cini mi se da ne.
B: U bre. Daj onda da podrzimo jednog, da znaju ljudi da nam nije svejedno. Ko su kandidati?
A: Pa, iskreno, nemamo pojma.
B: A onda nista, ajde da iskuliramo.

sveta

pre 16 godina

E hvala vam narodnjaci. Ucinili ste uslugu nama koji necemo radikala. Izvrsili ste politicko samoubistvo, ohrabrili glasace LDP-a, apstinente i manjine. Svaka cast. A sada se gubite iz nasih zivota!!!

JELENA

pre 16 godina

Jedna stvar me zanima: dokle misle lideri politickih stranaka da su ljudi koji ih podrzavaju i ustvari "ovce"? Daju sebi da za pravo da diktiraju kodekse ponasanja i razmisljanja. Biraci ma koje partije imaju pravo da razmisle svojom glavom i procene da li to sto im "lider" nalaze ima bilo kakve veze sa razumom. Vreme je da ostavimo direkcije iza sebe jer one vode u jednoumlje. Razmislite svojom glavom! Ovde se radi o buducnosti nase dece! Zasluzuju bolje!

sasa

pre 16 godina

Ovo je Kostunicino "hvala" na svemu sto je Djindjic i DS svojevremeno ucinio kako bi promovisao njegovu minornu stranku doveo Kostunicu na celo drzave, a u interesu drzavnih interesa. Obradovala me je vijest o odluci DSS i Nove Srbije da ne podrzi Tadica. Napokon stvari dolaze na svoje mjesto. Nece vise DSS i Velja moci da vladaju sudbinon naroda sa svojih 5% glasova. Oslobadjanje od balasta DSS i Nove Srbije, i jedno odlucno NE bolesnim kompromisima je (na duge staze) vaznije i od pobjede na izborima. Odlicna Vijest!!!

mg85

pre 16 godina

Pazite, u Novom Sadu prvi je bio Tadic, pa naravno, grobar, pa Ceda, pa Mrkonjic (i njegovo ime vise vredi od tomine, pa zato njega i pisem velikim pocetnim slovom), pa Pastor (madjarska koalicija) sa nekih 2,5%, pa tek Tada velja, sa oko 2%!! U Vojvodini Pastor osvojio 7%, velja 2%! Drugim recima on u nasoj lepoj Vojvodini NE POSTOJI!!!!

Velja

pre 16 godina

Konacno. Sada se zna ko je sta na politickoj sceni Srbije. Tadicu evo prilike da se oslobodis nesposobnjakovica i vratis na poziciju od pre godinu dana. Kostunice hvala na neobavestenosti da ces posle sledeceih parlamentarnih izbora doziveti sudbinu SPO i VD. Tadicu pobedi u nedelju, posle rasturi Vladu i raspisi izbore za Skupstinu.

Cile

pre 16 godina

Fenomenalna vest. Bravo Kostunice. Od sveg srca se nadam da ce ovo znaciti tvoj odlazak sa mesta koje nipocemu ne zasluzujes: niti poverenjem koje uzivas u narodu, niti politikom kakvu vodis. Vise bih voleo da Tadic napravi koaliciju sa Radikalima nego sa Veljom i sa tobom. Ideoloski, izmedju vas i radikala nema nikakve razlike. Formalno, puno. Jer iza njih je stao srpski narod, a iza vas ne. Neka se onda suceljavaju dve realne Srbije, ali bez vas koji jedino imate mandat da ljustite opozicione klupe.

Aleksandar

pre 16 godina

Da budem iskren, bolje je ovako...navijao sam da tako bude. DSS-u i NS-u zelim sto brzi NESTANAK sa politicke scene Srbije, sto im sigurno sledi nakon ovih izbora. Da se otarasimo te korozije jednom zauvek. Boris ce sigurno uspeti, cak TVRDIM da ce mnogo bolje proci bez podrske Kostunjavog. Ovo je inace veliki podstrek za glasace LDP-a da pomognu Borisu. E, onda se nadam pravom pomirenju DS-a i LDP-a (da se ohlade usijane glave u obe partije), pa da lepo nastavimo tamo gde smo stali 2003.

sanja

pre 16 godina

Bravo majstori. Pokazalo ste svoje lice. Na sledecim bilo kojim izborima borice te se za cenzus. Trebalo bi rasturiti vladu i novi izbori. Sada sesti princip ne vazi. Dosta je bilo ucenjivanja

Srbin koji želi da živi normalno

pre 16 godina

Šta je bre sa ovim čovekom, kakvo Kosovo, kakvi principi, ma ovde se radi o tome da li ćemo da budemo kao sav normalan svet ili ćemo da isčeznemo kao i sve one životinjske vrste koje su iščezle usled nemogućnosti da se prilagode! Nadam se da je ovim potezom zapečatio svoju, a i sudbinu svoje nakaradne partije!

djole

pre 16 godina

Ovaj covek je kameleon. Strasno koliko je njemu fotelja bitna da mu je svejedno ko ce biti predsednik. Ali neka, neko to od gore vidi sve. Hrabro na izbore!!! BORI SE!!!

Gordan

pre 16 godina

Onaj princip iz koalicije "Vi nama premijera, mi vama podrsku za Predsednika" kako to bese, koji je to princip? Peincip "deveta rupa na svirali" ocigledno. Toliko o koalicionom sporazumu, pa i o ovoj "najnovijoj dopuni" koju Tadic nije hteo da prihvati, pa se, eto, avaj, Voja teska srca morao odluciti da mu uskrati podrsku......OK PREBROJACEMO SE U NEDELJU.

Ђорђе

pre 16 godina

Мислим да је ово почетак краја Коштунице и његових сабораца. Крај ће уследити после парламентарних избора.

sasa

pre 16 godina

Ponovo smo dobili sansu da napravimo stvarni preokret u politici, i oslobodimo se sljama DSS-a i Nove Srbije.
Sad Tadic treba da stisne i da NE PRIHVATI KOMPROMIS i podrsku DSSa i Nove Srbije i da ih eliminise sa politicke scene. U suprotnom cemo biti taoci Kostunice i njegovih fikcija sledecih ko zna koliko godina.

Dragan

pre 16 godina

Ovo netraženje ničije podrške od strane g. Borisa Tadića, i njegov pokušaj direktne komunikacije sa biračkim telom, uz jasno (mada nekima nikada nije jasno) izgovoren predlog narodu kako se treba u narednim godinama voditi politika na unutrašnjem i spoljnom planu, je stvarno, najpozitivniji mogući pristup ovim izborima. Prijatno sam iznenađen ovakvim tokom stvari. Biraj narode, šta sebi želiš: nazad u devedesete i bačeno prethodnih 7 hodina muka na putu ka civilizaciji 21. veka, ili nastavak puta ka Evropi, ma on bio po nekima i sporiji od želja.
Da i ja bih voleo Evropu sad, ali pošteno kad u sebe pogledam, nisam još spreman, premalo sam se promenio, još sam licemer i poluneradnik i pomalo lopov (makar krao poslodavcu sat dva rada tj nerada)... Još se gadim na ŽABU, mada znam da ću morati da je progutam, ali ne danas please!

Cale

pre 16 godina

Evo ovako. Ne zivim u Srbiji vec 15 godina ali pazljivo pratim sta se desava. Od danas, bez obzira na rezultate ovih izbora, dizem ruke i ne citam vesti iz Srbije. Ako u Srbiji pola naroda podrazava Tomu, ako predsedniku vlade, koja sebe naziva demokratskom, trebaju dve nedelje da uvidi razliku izmedju Tome i Borisa i jos hoce da ucenjuje za svoju podrsku, ako Ceda kaze da se glasa po sopstvenom uverenju, ako bas niko nece da objasni koje su posledice, ako se ponasaju kao da su ovi izbori u Bugarskoj, pa sto ja time da se zamajavam i u radno vreme prevrcem po internetu?

igor

pre 16 godina

Nova Srbija ozbiljna partija!? Nista gluplje od ovog nisam cuo odavno. Da u redovima NS i DSS postoji i malo iskrenosti oni bi podrzali Tadica vec 21. januara, jer na takav nacin treba da funkcionise jedna kaolicija {naravno ako su koalicioni partneri iskreni medjusobno}, a ovako Tadicu se postavljaju razni uslovi, koji generalno ne vode nicemu. A meni se cini da ovakvo ponasanje narodnjacke koalicije vodi mozda ka stvaranju buduce kaolicije sa radikalima i socijalistima, a posto znamo da je kaolicija DSS, NS, SPS, SRS, na vlasti u nekim nasim gradovima, onda sve to navodi na zakljucak da i ta koalicija za njih nije tabu tema. Zbog toga je izuzetno vazno da Boris Tadic pobedi na nedeljnim izborima, jer u suprotnom Srbija ce biti u velikim problemima, a Voja i Velja ce se vec nekako snaci, budite uverni u to.

Milan

pre 16 godina

Veljo i Kostunice ako ne verujete Tadicu onda mu nemojte dati podrsku ali ako mu verujete (za prvo nema razloga) onda svi redom za njega bez daljih diskusija. Koju drugu alternativu imate? Da pustite birace da sami odluce smanji ce izlazak, da im Nikolica preporucite je i vas gubitak, znaci ostaje samo jedno: svi na izbore za buducnost i demokratiju.

ExRastaman

pre 16 godina

Konferencija u 17:30?! Čemu žurba, predizborna tišina počinje u ponoć? Još razmislite, ipak vi ovoj zemlji želite prosperitet kao niko, ne bi bilo u redu da prerano donesete odluku. Bilo bi to politički nezrelo, jel da?! Ipak, kako god odlučite vaš princip da ne može iz iste stranke da budu i predsednik i premijer doći će do punog izražaja.

dragan

pre 16 godina

"Ne možemo svoje glasove dati tek tako, pa osnovni red je da ih neko zatraži, jer mi smo ozbiljna partija".
Kako ste vi stvarno "ozbiljna legalisticka stranka", koja strucno gubi i prodaje sve, mislim da mi ostali treba da vam se lepo zahvalimo i kazemo NE HVALA da bi bili sigurno da cemo pobediti. S vamo je jedino sigurno a to su devedesete.

Tihomir

pre 16 godina

Likovi padaju u katatoniju: "... on će razmisliti pa onda MOŽDA pozvati birače da glasaju po svojoj savesti". U Srbiji Ilića i Koštunice moguće je, dakle, i pozivanje da se ne glasa po savesti, nego po diktatu nečeg drugog! A tek ovo mantranje "mi smo ozbiljna partija"... Koja komedija...

Mirko

pre 16 godina

Ja sam glasao za Velju u prvom krugu, a u drugom glasam za Tadica bez obzira na sve. Jednostavno ne mogu da glasam za radikale koji su devedesetih pretili fizickim unistenju Ilica i njegovoj porodici

Radule

pre 16 godina

Mislim da je Velja prelomio još 20. januara: "Očekujem da će Tadić da izgubi izbore, zato što se ponašao nekorektno i sa tim njegovim trkačima vodio je jednu borbu, koja je bila odvratna. Sam je odabrao termin, sam je tražio izbore i sam se ponašao kako se ponašao. To je bruka i sramota za državu Srbiju... Ja sam učestvovao u izborima. Ovo su najodvratniji izbori koji su postojali. Tadić je sam odabrao termin, sam je tražio izbore i sam se ponašao kako se ponašao. To je bruka i sramota za državu Srbiju. Kampanja DS-a bila je prljava, da mi je bilo muka da učestvujem.Oni su se ponašali siledžijski u izbornoj kampanji. Milošević je bio mala beba u odnosu na ponašanje DS-a."
Da ga nisam svojim ušima čuo, zakleo bih se da je ovo izgovorio, u najmanju ruku, gensek Vučić...

Simens

pre 16 godina

Ako Velja podrzi Borisa Tadica,onda bi za njega trebalo da glasaju i svi oni koji su sprecavali odrzavanje tribine "Pescanika" u Arandjelovcu. Ja sa tim ljudima nemam nikakve slicnosti i sigurno necu glasati za Tadica.

Nele

pre 16 godina

Meni se licno jako svidja ovakvo ponasanje Velje i Kostunice. To je siguran put da uskoro ispadnu iz politicke igre. Kao da im nije jasno da je Velja prosle nedelje dobio 7% glasova zajedno sa DSS i jos nekoliko slicnih stranaka. Kaze, niko mu nije trazio podrsku. Pa ni meni niko nije trazio podrsku ali cu, u nedelju, medju prvima izaci da dam svoj glas da mi dete bolje zivi u drzavi ciji predsednik zeli iskrenu saradnju sa Evropom. Velji i slicnima naravno ne odgovara zivot u Evropi jer se tamo ne bi snalsli i jer se tamo bahato ponasanje kaznjava a u najmanju ruku ne prolazi. Siguran sam da i kod njega i kod Kostunjavog ima mnogo ljudi koji misli svojom glavom i kojima ne treba savet.

Šta bre ?

pre 16 godina

"Ne možemo svoje glasove dati tek tako, pa osnovni red je da ih neko zatraži, jer mi smo ozbiljna partija".
Ne draga gospodjo vi treba da podržite stranku koja vam je po programu najbliža, a ne onu koja vas "iscima" za glasove!

Branko

pre 16 godina

Ako ste spremni da slusate svoje lidere pa da bojkotujete ove izborre pa onda nema svrhe da zivite.Da li ste za Cedu,Velju ili nekog petog nije vazno,vazno je da mislite svojom glavom i da izadjete u nedelju i da glasate za sebe,za vase prijatelje,za nas mlade i sve nas u Evropi.Ja mislim da je drsko sa Veljine i Kostunicine strane sto ucenjuju Tadica,a isto to vazi i za Cedu i za Pastora.Vi odlucite i dajte glas,pa necete se kajati a ti politicari ce uvek biti povlasceni u odnosu na vas ako se desi nesto sto nama obicnim ljudima moze naskoditi....

Laszlo

pre 16 godina

Svakom gradjaninu koji zeli da Srbija krene napred ka Evropi i daljoj demokratizaciji je jasno da svoj glas mora dati Borisu Tadicu. Nisu mi samo jasni lideri nekih partija (NS i LDP) koji i pored katastrofalnih rezultata na izborima nalaze za shodno da ucnjuju Borisa Tadica i da mu postavljaju uslove za svoju podrsku umesto da ananliziraju razloge svog izbornog debakla. Boris Tadic ne trazi podrsku od stranaka i njihovih lidera vec od demokratski opredeljenih gradjana i to je valjda svima jasno.

Mirjana

pre 16 godina

Ovo sa Velimirom Ilicem i "narodnjackom koalicijom" podseca me na lose djake i ponavljace u skoli.Za njih je uvek bilo vremena ,razumevanja,prilika koje nisu davane drugima,povladjivanja i odlaganja rokova.Ti isti ponavljaci i losi djaci dobijali su najbolje poslove i razne privilegije,bas kao sto ministar Ilic vlada na osnovu minimalnog broja glasova.

Lazica

pre 16 godina

Jasno je da su Koštunici i Velji sopstvene fotelje i stranački interes VAŽNIJE od interesa Srbije. Kraj karijere. Tužan, ali zaslužen.

BEOGRADJANIN

pre 16 godina

Ne mora ni da prelama.
Pa ko njega ista pita , i ne treba da ga pita.
Jednostavno covek sa seljackom filozofijom misli da je mnogo pametan pa ce na sitno da podvaljuje.
A mozda su i njemu podvalili da sve ono ispotpise oko koncecije za autoput i oko NIS-a Cime je ugorozio vitalne interese zemlje prepustajuci vecinski paket NIS-a stranoj drzavi ,a za to ce neka nova prava Vlada prelomiti pa ce sve potpisnike na sud za tesko krivicno delo , i njega kao jednog od potpisnika...

raspolozen_016

pre 16 godina

Najbolje za Ilica je da raspise tender, pa ko vise ponudi !
Najbolje za Tadica je da ga Ilic i Kostunica ne podrze, jer ce izgubiti 5,5% LDP-ovih glasaca !

Milenko

pre 16 godina

Zatražio podršku za izbor PREDSEDNIKA, dobio uslov vezan za VLADU. Odbio, a vi kažete da je osnovni red da odgovori na vaš predlog. Pa odgovorio je, razumete li srpski!? Daj da izaberemo predsednika, pa ćemo onda pričati o vladi. Ili ćete se i o jednom i o drugom lakše dogovoriti sa Tomom?

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Postoji nekoliko Velimira Ilica, pa se nikad ne zna koji je od njih u pitanju. Prvi je gradjevinski inzenjer i vlasnik solidne privatne firme. Drugi je Ilic iz vremena Milosevica, cesti posetilac i donator manastira i crkava, tipican SPO-ovac. Treci i najvazniji je onaj Velimir Ilic koji je odveo 10.000 Cacana Petog oktobra u Beograd. To je isforsirano u slobodnim medijima i rezultat su milion ljudi na ulicama Beograda. Min. Ilic je vec sasvim druga prica. Bahat i nevaspitan u intervjuima sa novinarima, a odlican rukovodilac Ministarstva kapitalnih investicija, koji je vise puteva asfaltirao po Srbiji nego svi prethodnici u dve decenije.
Bivsi SPO-ovac Ilic je pre nekoliko godina isforsirao ozloglasenog SPS-ovca Smiljka Kostica u Nisu do mesta gradonacelnika i time konacno otvorio karte. Nova Srbija ce se ubrzo posle ovih Izbora razbiti u nekoliko frakcija, od krajnje desnice do krajnje levice, a Velimir Ilic, kao pragmatican politicar premazan sa sto boja, prici ce jacem - pobedniku na Izborima. Kada bi bio siguran ko je od njih dvojice (Tadic ili Nikolic), vec bi mu pruzio javnu podrsku.
Boza Bogdanovic, Bor

Darko

pre 16 godina

Da preskocim opis Velje i njegovih bisera posto nam je vec poznat. Nije mi jasno sledece: kakav je to politicar (i to kandidat za predsednika) koji ne mozes da se odluci izmedju dva dijametralno razlicita kursa, politike, razmisljanja (ili sta vec). Pa valjda je on vec imao neki svoj plan i program koji je trebao u naslovu da ima "klauzulu" desnicarski ili demokratski ?

mirko

pre 16 godina

Bez obzira na ishod izbora, trebalo bi da padne vlada, jer DS netreba da bude u koalicji sa partnerima koji ovim putem precutno podrzavaju Nikolica. A to Tadic treba i da kaze, dobio bi vise glasova.

Nikola

pre 16 godina

Mogu da primetim samo jedno a to je da DS i Boris Tadic nisu trazili podrski ni od koga a svi se utrkuju da ih ucene za eventualnu podrsku (Velja, LDP, Pastor) Nije mi samo jasno odakle tim ljudima ideja da Boris Tadic uopste zeli tu njihovu podrsku s obzirom na rezultate koje su postigli na izborima. DS-u i Tadicu dakle ne treba podrska raznih partija i njihovoh lidera vec podrska ljudi koji misle svojom glavom i kojima niko ne mora da kaze za koga da glasaju.

Ana

pre 16 godina

Partija je preozbiljna kao i njen lider. Treba ih neko zamoliti da se ne lome. Onaj ko ima dilemu Tadić ili Nikolić, a istovremeno se smatra najzaslužnijim za 05. oktobar, bolje da ne "prelomi", sve je jasno. Potpuno isto važi i za DSS, da se ne ponavljam. Dosta je pozorišta, da su sigurni da će T. N. dobiti brzo bi oni "prelomili", srcem za Srbiju! Ovako ih džep veže za stranu kojoj ne pripadaju srcem, samo džep i fotelja, to je valjda sad jasno i onima koji su sumnjali.

M

pre 16 godina

Za Tadica je veliki plus sto nema podrsku tog nekulturnog coveka. Sa druge strane, ako vecina Srba zeli da glasa za takve ljude kao sto su Nikolic, Seselj i Ilic takvu ce i zemlju imati. U devedesete cemo se vratiti lakse nego sto mnogi misle, jer se od njih jos nismo ni oporavili.

Vojislav

pre 16 godina

Kako covek sada da izadje pred svoje birace i kaze sledece 'Postovane dame i gospodje, kao sto znate ja sam prosao u prvom krugu kao bos po trnju, nadajuci se da ce se protivkandidat zaustaviti u tom trnju koje sam ja namerno postavio. Obzirom da je on ipak imao mnoooooogo vise glasova od mene ja moram da vam preporucim da glasate za Borisa Tadica.'
Pa kad bi to rekao Velja Ilic ja mislim da bi posle toga bilo mnogo toga mirnije u srpskoj politici.

Bojan

pre 16 godina

Mi smo ozbiljna partija, sa 7% podrske njihovom kandidatu, pri cemu je u Vojvodini ima 2%. Pa ta koalicija postaje regionalna i gubi pravo da vodi drzavnu politiku. Oni su ozbiljna partija, kakva neozbiljna izjava. Veliki pozdrav!

draganm

pre 16 godina

da ste ozbiljna partija dobili bi vise glasova u prvom krugu. a ovako zajedno sa kostunjavim ispod 8 %. na sledecim parlamentarnim izborima necete proci cenzus. eto koliko ste ozbiljna politicka stranka.
a ovo neckanje samo ukazuje da vama nije mesto u koaliciji sa ds-om. sramota.

Noki

pre 16 godina

Kakav je mentalni sklop i koliko "vrede" glasaci Velimira Ilica (VK), govori podatak da ni jedan od predsednickih kandidata do sada nije zatrazio njihovu podrsku. Niko ne zeli sa Veljom da tikve sadi... Prosto je za nepoverovati da postoji 300 000 ljudi koji se indetifikuju sa politikom i vrednostima koje predstavalja gospodin Ilic.

Noki

pre 16 godina

Kakav je mentalni sklop i koliko "vrede" glasaci Velimira Ilica (VK), govori podatak da ni jedan od predsednickih kandidata do sada nije zatrazio njihovu podrsku. Niko ne zeli sa Veljom da tikve sadi... Prosto je za nepoverovati da postoji 300 000 ljudi koji se indetifikuju sa politikom i vrednostima koje predstavalja gospodin Ilic.

M

pre 16 godina

Za Tadica je veliki plus sto nema podrsku tog nekulturnog coveka. Sa druge strane, ako vecina Srba zeli da glasa za takve ljude kao sto su Nikolic, Seselj i Ilic takvu ce i zemlju imati. U devedesete cemo se vratiti lakse nego sto mnogi misle, jer se od njih jos nismo ni oporavili.

raspolozen_016

pre 16 godina

Najbolje za Ilica je da raspise tender, pa ko vise ponudi !
Najbolje za Tadica je da ga Ilic i Kostunica ne podrze, jer ce izgubiti 5,5% LDP-ovih glasaca !

Cale

pre 16 godina

Evo ovako. Ne zivim u Srbiji vec 15 godina ali pazljivo pratim sta se desava. Od danas, bez obzira na rezultate ovih izbora, dizem ruke i ne citam vesti iz Srbije. Ako u Srbiji pola naroda podrazava Tomu, ako predsedniku vlade, koja sebe naziva demokratskom, trebaju dve nedelje da uvidi razliku izmedju Tome i Borisa i jos hoce da ucenjuje za svoju podrsku, ako Ceda kaze da se glasa po sopstvenom uverenju, ako bas niko nece da objasni koje su posledice, ako se ponasaju kao da su ovi izbori u Bugarskoj, pa sto ja time da se zamajavam i u radno vreme prevrcem po internetu?

Bojan

pre 16 godina

Mi smo ozbiljna partija, sa 7% podrske njihovom kandidatu, pri cemu je u Vojvodini ima 2%. Pa ta koalicija postaje regionalna i gubi pravo da vodi drzavnu politiku. Oni su ozbiljna partija, kakva neozbiljna izjava. Veliki pozdrav!

Ana

pre 16 godina

Partija je preozbiljna kao i njen lider. Treba ih neko zamoliti da se ne lome. Onaj ko ima dilemu Tadić ili Nikolić, a istovremeno se smatra najzaslužnijim za 05. oktobar, bolje da ne "prelomi", sve je jasno. Potpuno isto važi i za DSS, da se ne ponavljam. Dosta je pozorišta, da su sigurni da će T. N. dobiti brzo bi oni "prelomili", srcem za Srbiju! Ovako ih džep veže za stranu kojoj ne pripadaju srcem, samo džep i fotelja, to je valjda sad jasno i onima koji su sumnjali.

draganm

pre 16 godina

da ste ozbiljna partija dobili bi vise glasova u prvom krugu. a ovako zajedno sa kostunjavim ispod 8 %. na sledecim parlamentarnim izborima necete proci cenzus. eto koliko ste ozbiljna politicka stranka.
a ovo neckanje samo ukazuje da vama nije mesto u koaliciji sa ds-om. sramota.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Postoji nekoliko Velimira Ilica, pa se nikad ne zna koji je od njih u pitanju. Prvi je gradjevinski inzenjer i vlasnik solidne privatne firme. Drugi je Ilic iz vremena Milosevica, cesti posetilac i donator manastira i crkava, tipican SPO-ovac. Treci i najvazniji je onaj Velimir Ilic koji je odveo 10.000 Cacana Petog oktobra u Beograd. To je isforsirano u slobodnim medijima i rezultat su milion ljudi na ulicama Beograda. Min. Ilic je vec sasvim druga prica. Bahat i nevaspitan u intervjuima sa novinarima, a odlican rukovodilac Ministarstva kapitalnih investicija, koji je vise puteva asfaltirao po Srbiji nego svi prethodnici u dve decenije.
Bivsi SPO-ovac Ilic je pre nekoliko godina isforsirao ozloglasenog SPS-ovca Smiljka Kostica u Nisu do mesta gradonacelnika i time konacno otvorio karte. Nova Srbija ce se ubrzo posle ovih Izbora razbiti u nekoliko frakcija, od krajnje desnice do krajnje levice, a Velimir Ilic, kao pragmatican politicar premazan sa sto boja, prici ce jacem - pobedniku na Izborima. Kada bi bio siguran ko je od njih dvojice (Tadic ili Nikolic), vec bi mu pruzio javnu podrsku.
Boza Bogdanovic, Bor

sveta

pre 16 godina

E hvala vam narodnjaci. Ucinili ste uslugu nama koji necemo radikala. Izvrsili ste politicko samoubistvo, ohrabrili glasace LDP-a, apstinente i manjine. Svaka cast. A sada se gubite iz nasih zivota!!!

Branko

pre 16 godina

Ako ste spremni da slusate svoje lidere pa da bojkotujete ove izborre pa onda nema svrhe da zivite.Da li ste za Cedu,Velju ili nekog petog nije vazno,vazno je da mislite svojom glavom i da izadjete u nedelju i da glasate za sebe,za vase prijatelje,za nas mlade i sve nas u Evropi.Ja mislim da je drsko sa Veljine i Kostunicine strane sto ucenjuju Tadica,a isto to vazi i za Cedu i za Pastora.Vi odlucite i dajte glas,pa necete se kajati a ti politicari ce uvek biti povlasceni u odnosu na vas ako se desi nesto sto nama obicnim ljudima moze naskoditi....

Darko

pre 16 godina

Da preskocim opis Velje i njegovih bisera posto nam je vec poznat. Nije mi jasno sledece: kakav je to politicar (i to kandidat za predsednika) koji ne mozes da se odluci izmedju dva dijametralno razlicita kursa, politike, razmisljanja (ili sta vec). Pa valjda je on vec imao neki svoj plan i program koji je trebao u naslovu da ima "klauzulu" desnicarski ili demokratski ?

Nele

pre 16 godina

Meni se licno jako svidja ovakvo ponasanje Velje i Kostunice. To je siguran put da uskoro ispadnu iz politicke igre. Kao da im nije jasno da je Velja prosle nedelje dobio 7% glasova zajedno sa DSS i jos nekoliko slicnih stranaka. Kaze, niko mu nije trazio podrsku. Pa ni meni niko nije trazio podrsku ali cu, u nedelju, medju prvima izaci da dam svoj glas da mi dete bolje zivi u drzavi ciji predsednik zeli iskrenu saradnju sa Evropom. Velji i slicnima naravno ne odgovara zivot u Evropi jer se tamo ne bi snalsli i jer se tamo bahato ponasanje kaznjava a u najmanju ruku ne prolazi. Siguran sam da i kod njega i kod Kostunjavog ima mnogo ljudi koji misli svojom glavom i kojima ne treba savet.

Lazica

pre 16 godina

Jasno je da su Koštunici i Velji sopstvene fotelje i stranački interes VAŽNIJE od interesa Srbije. Kraj karijere. Tužan, ali zaslužen.

Milenko

pre 16 godina

Zatražio podršku za izbor PREDSEDNIKA, dobio uslov vezan za VLADU. Odbio, a vi kažete da je osnovni red da odgovori na vaš predlog. Pa odgovorio je, razumete li srpski!? Daj da izaberemo predsednika, pa ćemo onda pričati o vladi. Ili ćete se i o jednom i o drugom lakše dogovoriti sa Tomom?

mek

pre 16 godina

Konacno Kostunica odlazi u proslost. Tadic ce da dobije i bez njegove podrske. Osam godina je kocio SRBIJU. Mislim da je DS otkacio prikolicu i prebacio u vecu brzinu, a prikolica zavrsava na nekom otpadu.

mirko

pre 16 godina

Bez obzira na ishod izbora, trebalo bi da padne vlada, jer DS netreba da bude u koalicji sa partnerima koji ovim putem precutno podrzavaju Nikolica. A to Tadic treba i da kaze, dobio bi vise glasova.

Nikola

pre 16 godina

Mogu da primetim samo jedno a to je da DS i Boris Tadic nisu trazili podrski ni od koga a svi se utrkuju da ih ucene za eventualnu podrsku (Velja, LDP, Pastor) Nije mi samo jasno odakle tim ljudima ideja da Boris Tadic uopste zeli tu njihovu podrsku s obzirom na rezultate koje su postigli na izborima. DS-u i Tadicu dakle ne treba podrska raznih partija i njihovoh lidera vec podrska ljudi koji misle svojom glavom i kojima niko ne mora da kaze za koga da glasaju.

mg85

pre 16 godina

Pazite, u Novom Sadu prvi je bio Tadic, pa naravno, grobar, pa Ceda, pa Mrkonjic (i njegovo ime vise vredi od tomine, pa zato njega i pisem velikim pocetnim slovom), pa Pastor (madjarska koalicija) sa nekih 2,5%, pa tek Tada velja, sa oko 2%!! U Vojvodini Pastor osvojio 7%, velja 2%! Drugim recima on u nasoj lepoj Vojvodini NE POSTOJI!!!!

sasa

pre 16 godina

Ovo je Kostunicino "hvala" na svemu sto je Djindjic i DS svojevremeno ucinio kako bi promovisao njegovu minornu stranku doveo Kostunicu na celo drzave, a u interesu drzavnih interesa. Obradovala me je vijest o odluci DSS i Nove Srbije da ne podrzi Tadica. Napokon stvari dolaze na svoje mjesto. Nece vise DSS i Velja moci da vladaju sudbinon naroda sa svojih 5% glasova. Oslobadjanje od balasta DSS i Nove Srbije, i jedno odlucno NE bolesnim kompromisima je (na duge staze) vaznije i od pobjede na izborima. Odlicna Vijest!!!

Vojislav

pre 16 godina

Kako covek sada da izadje pred svoje birace i kaze sledece 'Postovane dame i gospodje, kao sto znate ja sam prosao u prvom krugu kao bos po trnju, nadajuci se da ce se protivkandidat zaustaviti u tom trnju koje sam ja namerno postavio. Obzirom da je on ipak imao mnoooooogo vise glasova od mene ja moram da vam preporucim da glasate za Borisa Tadica.'
Pa kad bi to rekao Velja Ilic ja mislim da bi posle toga bilo mnogo toga mirnije u srpskoj politici.

sasa

pre 16 godina

Ponovo smo dobili sansu da napravimo stvarni preokret u politici, i oslobodimo se sljama DSS-a i Nove Srbije.
Sad Tadic treba da stisne i da NE PRIHVATI KOMPROMIS i podrsku DSSa i Nove Srbije i da ih eliminise sa politicke scene. U suprotnom cemo biti taoci Kostunice i njegovih fikcija sledecih ko zna koliko godina.

Ђорђе

pre 16 godina

Мислим да је ово почетак краја Коштунице и његових сабораца. Крај ће уследити после парламентарних избора.

Gordan

pre 16 godina

Onaj princip iz koalicije "Vi nama premijera, mi vama podrsku za Predsednika" kako to bese, koji je to princip? Peincip "deveta rupa na svirali" ocigledno. Toliko o koalicionom sporazumu, pa i o ovoj "najnovijoj dopuni" koju Tadic nije hteo da prihvati, pa se, eto, avaj, Voja teska srca morao odluciti da mu uskrati podrsku......OK PREBROJACEMO SE U NEDELJU.

Radule

pre 16 godina

Mislim da je Velja prelomio još 20. januara: "Očekujem da će Tadić da izgubi izbore, zato što se ponašao nekorektno i sa tim njegovim trkačima vodio je jednu borbu, koja je bila odvratna. Sam je odabrao termin, sam je tražio izbore i sam se ponašao kako se ponašao. To je bruka i sramota za državu Srbiju... Ja sam učestvovao u izborima. Ovo su najodvratniji izbori koji su postojali. Tadić je sam odabrao termin, sam je tražio izbore i sam se ponašao kako se ponašao. To je bruka i sramota za državu Srbiju. Kampanja DS-a bila je prljava, da mi je bilo muka da učestvujem.Oni su se ponašali siledžijski u izbornoj kampanji. Milošević je bio mala beba u odnosu na ponašanje DS-a."
Da ga nisam svojim ušima čuo, zakleo bih se da je ovo izgovorio, u najmanju ruku, gensek Vučić...

M.R.

pre 16 godina

A: Gospodine, saznao sam neverovatnu vest, u nedelju su izbori!
B: Izbori? Kakvi izbori?
A: Ne znam, valjda predsednicki.
B: Auh. Imamo li kandidata?
A: Nisam cuo nista.. Cini mi se da ne.
B: U bre. Daj onda da podrzimo jednog, da znaju ljudi da nam nije svejedno. Ko su kandidati?
A: Pa, iskreno, nemamo pojma.
B: A onda nista, ajde da iskuliramo.

Srbin koji želi da živi normalno

pre 16 godina

Šta je bre sa ovim čovekom, kakvo Kosovo, kakvi principi, ma ovde se radi o tome da li ćemo da budemo kao sav normalan svet ili ćemo da isčeznemo kao i sve one životinjske vrste koje su iščezle usled nemogućnosti da se prilagode! Nadam se da je ovim potezom zapečatio svoju, a i sudbinu svoje nakaradne partije!

Dragan

pre 16 godina

Ovo netraženje ničije podrške od strane g. Borisa Tadića, i njegov pokušaj direktne komunikacije sa biračkim telom, uz jasno (mada nekima nikada nije jasno) izgovoren predlog narodu kako se treba u narednim godinama voditi politika na unutrašnjem i spoljnom planu, je stvarno, najpozitivniji mogući pristup ovim izborima. Prijatno sam iznenađen ovakvim tokom stvari. Biraj narode, šta sebi želiš: nazad u devedesete i bačeno prethodnih 7 hodina muka na putu ka civilizaciji 21. veka, ili nastavak puta ka Evropi, ma on bio po nekima i sporiji od želja.
Da i ja bih voleo Evropu sad, ali pošteno kad u sebe pogledam, nisam još spreman, premalo sam se promenio, još sam licemer i poluneradnik i pomalo lopov (makar krao poslodavcu sat dva rada tj nerada)... Još se gadim na ŽABU, mada znam da ću morati da je progutam, ali ne danas please!

Mirko

pre 16 godina

Ja sam glasao za Velju u prvom krugu, a u drugom glasam za Tadica bez obzira na sve. Jednostavno ne mogu da glasam za radikale koji su devedesetih pretili fizickim unistenju Ilica i njegovoj porodici

BEOGRADJANIN

pre 16 godina

Ne mora ni da prelama.
Pa ko njega ista pita , i ne treba da ga pita.
Jednostavno covek sa seljackom filozofijom misli da je mnogo pametan pa ce na sitno da podvaljuje.
A mozda su i njemu podvalili da sve ono ispotpise oko koncecije za autoput i oko NIS-a Cime je ugorozio vitalne interese zemlje prepustajuci vecinski paket NIS-a stranoj drzavi ,a za to ce neka nova prava Vlada prelomiti pa ce sve potpisnike na sud za tesko krivicno delo , i njega kao jednog od potpisnika...

sanja

pre 16 godina

Bravo majstori. Pokazalo ste svoje lice. Na sledecim bilo kojim izborima borice te se za cenzus. Trebalo bi rasturiti vladu i novi izbori. Sada sesti princip ne vazi. Dosta je bilo ucenjivanja

salens

pre 16 godina

Odlicno sto ne podrzavate Tadica! Sad bih voleo da se odmah raspisu i parlamentarni izbori pa da ukinemo te mizerne stranke kao sto su DSS, NS, SPS i ostali...

Shox

pre 16 godina

Mislim, Kostunica ovim stavom je samo potvrdio ono sto znamo o njemu - sto bi narod rekao, "niti smrdi, niti mirise". Podrzao bi Tadica, ali eto nece jer....Kostunice, molim Boga svi da na sledecim izborima, lokalnim i parlamentarnim ne dobijete ni 5% glasova, jer ne zasluzujete da vodite ovu zemlju, ni ovaj narod, a sto je najgore vodite ovu zemlju a imate podrsku sada vec sigurno samo 9% gradjana. Ziveli.

Mirjana

pre 16 godina

Ovo sa Velimirom Ilicem i "narodnjackom koalicijom" podseca me na lose djake i ponavljace u skoli.Za njih je uvek bilo vremena ,razumevanja,prilika koje nisu davane drugima,povladjivanja i odlaganja rokova.Ti isti ponavljaci i losi djaci dobijali su najbolje poslove i razne privilegije,bas kao sto ministar Ilic vlada na osnovu minimalnog broja glasova.

Aleksandar

pre 16 godina

Da budem iskren, bolje je ovako...navijao sam da tako bude. DSS-u i NS-u zelim sto brzi NESTANAK sa politicke scene Srbije, sto im sigurno sledi nakon ovih izbora. Da se otarasimo te korozije jednom zauvek. Boris ce sigurno uspeti, cak TVRDIM da ce mnogo bolje proci bez podrske Kostunjavog. Ovo je inace veliki podstrek za glasace LDP-a da pomognu Borisu. E, onda se nadam pravom pomirenju DS-a i LDP-a (da se ohlade usijane glave u obe partije), pa da lepo nastavimo tamo gde smo stali 2003.

Milan Novi Sad

pre 16 godina

Sada je Koštunica jasno pokazao koga u stvari podržava! Nadam se da će taj skriveni radikal posle ovih izbora izgubiti moć, pa više neće moći da ucenjuje i da će zauvek otići sa političke scene. Neka ode kao primeran gradjanin da živi na Kosovo, ako mu je već toliko stalo do njega.

djole

pre 16 godina

Ovaj covek je kameleon. Strasno koliko je njemu fotelja bitna da mu je svejedno ko ce biti predsednik. Ali neka, neko to od gore vidi sve. Hrabro na izbore!!! BORI SE!!!

Cile

pre 16 godina

Fenomenalna vest. Bravo Kostunice. Od sveg srca se nadam da ce ovo znaciti tvoj odlazak sa mesta koje nipocemu ne zasluzujes: niti poverenjem koje uzivas u narodu, niti politikom kakvu vodis. Vise bih voleo da Tadic napravi koaliciju sa Radikalima nego sa Veljom i sa tobom. Ideoloski, izmedju vas i radikala nema nikakve razlike. Formalno, puno. Jer iza njih je stao srpski narod, a iza vas ne. Neka se onda suceljavaju dve realne Srbije, ali bez vas koji jedino imate mandat da ljustite opozicione klupe.

Velja

pre 16 godina

Konacno. Sada se zna ko je sta na politickoj sceni Srbije. Tadicu evo prilike da se oslobodis nesposobnjakovica i vratis na poziciju od pre godinu dana. Kostunice hvala na neobavestenosti da ces posle sledeceih parlamentarnih izbora doziveti sudbinu SPO i VD. Tadicu pobedi u nedelju, posle rasturi Vladu i raspisi izbore za Skupstinu.

Laszlo

pre 16 godina

Svakom gradjaninu koji zeli da Srbija krene napred ka Evropi i daljoj demokratizaciji je jasno da svoj glas mora dati Borisu Tadicu. Nisu mi samo jasni lideri nekih partija (NS i LDP) koji i pored katastrofalnih rezultata na izborima nalaze za shodno da ucnjuju Borisa Tadica i da mu postavljaju uslove za svoju podrsku umesto da ananliziraju razloge svog izbornog debakla. Boris Tadic ne trazi podrsku od stranaka i njihovih lidera vec od demokratski opredeljenih gradjana i to je valjda svima jasno.

steva

pre 16 godina

Sad ste pokazali vaše pravo lice. Na prvim izborima vaši glasači će se podeliti između DSa i SRS, i nećete preći ni cenzus, što ste i zaslužili.

Šta bre ?

pre 16 godina

"Ne možemo svoje glasove dati tek tako, pa osnovni red je da ih neko zatraži, jer mi smo ozbiljna partija".
Ne draga gospodjo vi treba da podržite stranku koja vam je po programu najbliža, a ne onu koja vas "iscima" za glasove!

RayBan70

pre 16 godina

Prvo sam bio izuzetno iznerviran, a onda sam posle malcice mozganja shvatio da je odluka da ne podrze Tadica NAJBOLJA stvar za Srbiju, koju je "vrli nam premijer" mogao da ucini! Em je napokon otkrio svoje pravo lice, em je sebi i "ozbiljnoj partiji" koalicionog partnera otvorio direktan put u nestajanje sa politicke scene Srbije!!! Divota, zaista prava divota! Da vise ne gledamo prenemaganje, bahatost, politiku zasnovanu na uceni drugih....
A u nedelju SVI na izbore, da izaberemo bolji zivot svojoj deci u evropskoj Srbiji!
P.S. Nadam se samo da ce posle ovih izbora Tadic imati dovoljno hrabrosti da rasturi Vladu, da raspise nove parlamentarne izbore, da se jednom za svagda resimo DSS-NS koalicije.

Tihomir

pre 16 godina

Likovi padaju u katatoniju: "... on će razmisliti pa onda MOŽDA pozvati birače da glasaju po svojoj savesti". U Srbiji Ilića i Koštunice moguće je, dakle, i pozivanje da se ne glasa po savesti, nego po diktatu nečeg drugog! A tek ovo mantranje "mi smo ozbiljna partija"... Koja komedija...

Tomas

pre 16 godina

Ovo je do sada najbolji potez Borisa Tadica: konacno ce se, valjda, stvoriti SAMO dve stranke, pa ce jedna uvek biti na poziciji, a druga u opoziciji. A ne, kao sada, da desetak malih gramzivaca koristi svaku priliku da svojim sitnisom od glasova uvek nekoga ucenjuje! Na stetu svih. Bravo, Borise!!!

JELENA

pre 16 godina

Jedna stvar me zanima: dokle misle lideri politickih stranaka da su ljudi koji ih podrzavaju i ustvari "ovce"? Daju sebi da za pravo da diktiraju kodekse ponasanja i razmisljanja. Biraci ma koje partije imaju pravo da razmisle svojom glavom i procene da li to sto im "lider" nalaze ima bilo kakve veze sa razumom. Vreme je da ostavimo direkcije iza sebe jer one vode u jednoumlje. Razmislite svojom glavom! Ovde se radi o buducnosti nase dece! Zasluzuju bolje!

Milan

pre 16 godina

Cudim se odluci Vojislava Kostunice da ne podrzi Tadica. Sa Tadicem koji pobedi uz njegovu podrsku, Kostunica bi mogao mirne duse da ostane premijer, njegova stranka bi zadrzala svoj najveci potencijal, a to je neogranicena mogucnost ucenjivanja koalicionih partnera u vladi. Bez njegove podrske Tadicu, sve gore navedeno se gubi, odnosno smanjuje na mnogo manju meru. Ukoliko ne daj Boze, Toma pobedi, Kostunica ce biti oduvan sa mesta premijera, jer nije (zvanicno) podrzao Tomu, pa ovaj nema razlog da ga drzi na tako vaznoj funkciji. Sve u svemu ovo je samo ubrzavanje politickog kraja DSS.

Denis

pre 16 godina

Odlično!!! Ovo je najbolja odluka narodnjaka otkad postoje! Bolje bi bilo jedino da su dorektno podržali Nikolića.
Čestitke Tadiću što je izdržao da im ne popusti. Naravno, ja se i dalje nadam da će Tadić da pobedi. Da se razumemo, i ja ću da sedim na ruci na utrne pre odlaska na biračka mesto, i zapušiću nos, ali, ko zna, ako Tadić ovako nastavi, možda sledeći put ne budem morao baš i nos da zapušim. A za koju godinu ni na ruci da sedim...

Aleksa

pre 16 godina

Kostunica je jos jednom i verovatno poslednji put pokazao koliko nema ni malo slifa za politiku. Pre samo par godina njegova stranka je bila vodeca a sada su dosli na margine politickog zivota u Srbiji. Tek se sada vidi koliko mu je Djindjic znacio i da njega nije bilo Voja bi jos uvek radio kao profesor. Iskreno se nadam pobedi demokrata!!!

Simens

pre 16 godina

Ako Velja podrzi Borisa Tadica,onda bi za njega trebalo da glasaju i svi oni koji su sprecavali odrzavanje tribine "Pescanika" u Arandjelovcu. Ja sa tim ljudima nemam nikakve slicnosti i sigurno necu glasati za Tadica.

ExRastaman

pre 16 godina

Konferencija u 17:30?! Čemu žurba, predizborna tišina počinje u ponoć? Još razmislite, ipak vi ovoj zemlji želite prosperitet kao niko, ne bi bilo u redu da prerano donesete odluku. Bilo bi to politički nezrelo, jel da?! Ipak, kako god odlučite vaš princip da ne može iz iste stranke da budu i predsednik i premijer doći će do punog izražaja.

igor

pre 16 godina

Nova Srbija ozbiljna partija!? Nista gluplje od ovog nisam cuo odavno. Da u redovima NS i DSS postoji i malo iskrenosti oni bi podrzali Tadica vec 21. januara, jer na takav nacin treba da funkcionise jedna kaolicija {naravno ako su koalicioni partneri iskreni medjusobno}, a ovako Tadicu se postavljaju razni uslovi, koji generalno ne vode nicemu. A meni se cini da ovakvo ponasanje narodnjacke koalicije vodi mozda ka stvaranju buduce kaolicije sa radikalima i socijalistima, a posto znamo da je kaolicija DSS, NS, SPS, SRS, na vlasti u nekim nasim gradovima, onda sve to navodi na zakljucak da i ta koalicija za njih nije tabu tema. Zbog toga je izuzetno vazno da Boris Tadic pobedi na nedeljnim izborima, jer u suprotnom Srbija ce biti u velikim problemima, a Voja i Velja ce se vec nekako snaci, budite uverni u to.

around

pre 16 godina

Naravno, sacekace kraj izbora da bi podrzao onoga ko pobedi. Treba zadrzati vlast po svaku cenu zbog naroda, jer znaju oni bolje od naroda sta tom narodu treba. Sam cin ne izlaska na izbore govori o ovom coveku za koju je opciju.

Pedja

pre 16 godina

Šta je sve moralo da krene naopako od 5. oktobra 2000. god. pa da bi opet Srbija odlučivala izmedju Dobra i Zla? Odprilike sve što je moglo, i ovo sad. Ljudi ja se bojim za sve nas! Pozdrav.

Putnik zaludnik

pre 16 godina

Samo se vi ljudi palite. Sve su vas izigrali, i napravili nista drugo nego prostu glasacku masinu. DSS nije podrzao Tadica, ni SPS nije podrzao Tadica, ni LDP nije podrzao Tadica... A cemu onda svi ovi tajni sastanci po opstinama na osnovu direktiva iz Beograda izmedju lokalnih partijskih vrhuski. Aktivisti SPS-a, DSS-a i LDP-a idu od kuce do kuce i agituju za Tadica. Da li bi clanovi LDP-a glasali za Tadica da znaju da ga je Kostunica podrzao? Naravno da ne bi. Da li bi Veljini glasali za Tadica da znaju da ga je Ceda podrzao? Naravno da ne bi... Ovako Tadic je dobio podrsku od svih i to snaznu, al da se raja ne doseti da je jos jednom izigrana i izmanipulisana. LDP-ovci glasacete zajedno sa SPS-ovcima i DSS-ovcima za isto!! I obrnuto. I Milosevic bi vam zavideo na ovakvim prljavim igrama. Znam da nece objaviti ovaj komentar, ali ja sam premro od straha u kakvoj zemlji zivim. Bezim sa porodicom u Eritreju, i tamo je veca sloboda nego ovde...

dragan

pre 16 godina

"Ne možemo svoje glasove dati tek tako, pa osnovni red je da ih neko zatraži, jer mi smo ozbiljna partija".
Kako ste vi stvarno "ozbiljna legalisticka stranka", koja strucno gubi i prodaje sve, mislim da mi ostali treba da vam se lepo zahvalimo i kazemo NE HVALA da bi bili sigurno da cemo pobediti. S vamo je jedino sigurno a to su devedesete.

Milan

pre 16 godina

Veljo i Kostunice ako ne verujete Tadicu onda mu nemojte dati podrsku ali ako mu verujete (za prvo nema razloga) onda svi redom za njega bez daljih diskusija. Koju drugu alternativu imate? Da pustite birace da sami odluce smanji ce izlazak, da im Nikolica preporucite je i vas gubitak, znaci ostaje samo jedno: svi na izbore za buducnost i demokratiju.

realan

pre 16 godina

ja kao simpatizer DSS, ici cu da glasam za Tadica ! Suludo od takvih izjava od Kostunice i (da ne govorim) doticnog gospodina Ilica

Mladen

pre 16 godina

Mislim da je Kostunica pokazao ko je i sta je. Mislim da je potpisao kraj DSS-a.. a to sam jedva cekao!
Tadicu drzim fige u nedelju!!!

05.10.2000.

pre 16 godina

Ljudi došao je novi peti oktobar, glasajmo! Nećemo valjda dozvoliti da Toma pobedi i da nam dovede hrabrog generala koji je hrabro izdao naredbu da se napadne "izdajnički narod u Beogradu 5. Oktobra", i koji je još hrabrije povukao vojsku sa Kosova 1999. god, kao i da Toma Legiju pusti iz zatvora i vrati ga u JSO kao komadanta da vrši "herojska dela" sa celom jedinicom širom našeg Beograda. Čedo, nije svejedno da li je Legija u zatvoru ili na slobodi, kao i ko je general. Razmislimo o posledicama sada - kasnije se ne možemo više kajati. Glasajmo za Tadica!!!

posmatram i mislim

pre 16 godina

Znali smo svi da ce Kostunica ovako postupiti i ja smatram da je za Tadica to i bolje, ali zar jedan premijer SME da dopusti sebi da izjavi kako nije razmisljao o izborima i da li ce na njih izaci! Alo, pa to je gradjanska duznost koju ON MORA da ispuni.Moze ubaciti i prazan listic, ali mora svojim primerom pokazati osnove demokratije i podrzati pravo svakog gradjana da glasa.Covek je definitivno pokazao da u svojoj mrznji prema DS zaboravlja na osnovne obaveze.Ovom izjavom je posredno rekao da je opet neobavesten! Da nije tuzno, bilo bi smesno.SRAMOTA!

Gradimir Stefanovic

pre 16 godina

Kada god se nesto trampimo smatramo da nas je druga strana izradila. Zato neka DS krene stopama SRS i obezbedi sama sebi vecinu. U pocetku je tesko, ali kao sto vidimo, SRS je posle nekog vremena (ovakve ili onakve kampanje) stigla na korak do pobede.

Vera

pre 16 godina

Zasto uopste postoji drugi krug i zasto davati podrske kandidatima? Zar ne treba citava Srbija da glasa po svojoj volji? Tako izabran predsednik bio bi PRAVI Predsednik Srbije.

milos

pre 16 godina

Da ponovim jedan svoj komentar: SELO GORI A BABA SE CESLJA!
Kakav se primer daje gradjanima? Da budu uzdrzani odnosno da ne izadju na izbore, pa da SRS i DS podele megdan! Gradjani uzmite stvar u svoje ruke i oduvajte te male stranke!

makarije

pre 16 godina

Izjava Tunjavog premijera je ono što je Srbija čekala mesecima , godinama i to od 12 marta 2003.g.Sad je sve jasno ,razdvojilo se žito od kukolja , maske su pale i znamo ko podržava,prikriva otkrivanje političke pozadine atentata na Z.Đinđića. Neće pružiti podršku Tadiću tobož zbog ne izjašnjavanja na njihov predlog, a ako pobedi DS kandidat prvo i osnovno srušiti vladu i raspisati parlamentarne izbore ,uzeti DS većinu i ukloniti Tunjavog štetočinu i kvazimoralistu demagoga zauvek iz politike!!
Glas za Tadića -glas za Srbiju u Evropi ,bez viza ,za slobodu,za ŽIVOT!!!!!

sasa

pre 16 godina

Sjano Kostunjavi,sad se vidi ko si i sta si, ti i tvoji puleni Samardzici, Sormazi, Velje...Napokon su se karte otvorile na stolu!
E sad prijatelji iz LDP-a napred da izglasamo Borisa, ubedjen sam da ce odmah nakon izbora razbucati vladu i raspisati izbore. Nemojte biti sujetni, veci je poraz ono drugo nego da se podrzi Tadic.
Napred u EU!

Sashko

pre 16 godina

Sto bi rekao Micko u "Nacionalnom parku Srbija" - e tacno sam znao! :-) Pola sata po zavrsetku prvog kruga rekao sam da Kostunica ni mrtav nece jasno i glasno podrzati Tadica i bio sam u pravu. Strasno je da covek cija partija ima podrsku jednocifrenog procenta srpskih biraca moze da ima toliki uticaj na drzavnu politiku. Nadam se da ce ovo konacno biti kraj kocnicara i oportunista iz DSS-a ciji je najveci deo clanstva potekao iz SPS pobegulja 2000. godine. Aman dosta bre vise!!!

Dejan S.

pre 16 godina

Poštovani prijatelji iz DSS-a i NS-a. Neću da Vam vređam lidere, ali moram da Vam kažem da ste vi na potezu. U nedelju razlika u broju glasova u korist Borisa Tadića će pokazati da li ste sa nama ili želite avet prošlosti da vratite i uništite ovo što smo zajedno postigli. Nisam siguran da se mnogo Vas slaže sa idejom da Srbija odustane od Evropske perspektive, ako ovi pošalju neku misiju na Kosovo. Zar stvarno neko veruje da će Kosovo biti sačuvano ako Srbija ne uđe u EU? Zar stvarno neko može da poveruje da je sadašnji i budući predsednik Srbije mogao da uništi perspektivu nas i naše dece da bi dobio podršku ove dvojice. Očekujem da ćemo svi ZAJEDNO, svi koji smo 9. marta sa hrabrim Vukom jurišali, tri meseca 96. i 97. demonstrirali, 24. septembra i 5. oktobra srušili miloševića, kao i svi oni koji su se kasnije priključili demokratskoj ideji Srbije izaći kao jedan i glasati za spas demokratije. Nije bitno kojoj stranci pripadamo važno je da verujemo u budućnost i da nedamo da nas vrate u prošlost. Ostavimo sujete naših lidera i stranačke interese po strani 3. februara, samo nas ZAJEDNO ima dovoljno.

Janković

pre 16 godina

Nažalost Koštunica svojim postupcima i dalje vodi svoju stranku u sunovrat i najverovatnije da na sledećim izborima neće predstavljati ništa poput Srpskog pokreta obnove

veza

pre 16 godina

Ovaj Voja i Velja nijesu nista novo rekli.Oni upravo samo dosledno sprovode svoju politiku koja vuce odavno.Oni jednostavno ne vole ni Tadica ni DS.Nikada ih nijesam cuo da nesto lose kazu za Nikolica ili Seselja,dok za Tadica pricaju svasta,a u tome posebno prednjaci Velja.Ja ne znam koji to glasaci glasaju za Velju.Vjerujte da taj covjek ima samo jezik i nista vise.Tadic ce pobijediti i bez njih,ali Srbija treba da zna da Kostunica i Velja vise vole Nikolica i Seselja nego Tadica.Znate zasto ,sto vise zna od njih.Tadic ce i onako pobijediti u to ne sumnjam,jer Velja (kao i Marsicanin prije nekoliko godina)su dobili glasova koliko Tadic u jednom Srbijanskom gradicu sam.Pitam se kada ce u Srbiji konacno sazreti ljudska svijest da tim nacionalnim liderima koji mrze sve sto nije Srpsko ,kazati DOSTA i okrenuti se normalnom zivotu.

*bane*

pre 16 godina

* Nije dobio podršku DSS-a i to je za Borisa i plus i minus !! (+) Valjda je napokon shvatio sa kim se u kolu drži za ruke , a negativno je, što nije razgovarao sa ČEDOM , koji je bog, za Velju i Koštunicu zajedno !! Sad posle ovog TV duela, videlo se da je Boris loše pripremljen, jer je izgovarao fraze koje koristi zadnjih nedelju dana , non-stop !!! Ako je toliko pominjao Šešelja , zar nije mogao, da bar jednom, pomene pokojnog premijera Đinđića !! Taj Đinđić je zaslužio da se "država zove po njemu" , a Oni mu jedva ime ulice dali, stide se ime da mu pomenu , sram ih bilo !! Život je zakon , zato što je Čeda zakon i bolje bi bilo, da je slušao Ćedomira, da ga je pitao za savet kako da se bori sa Nikolićem u TV duelu ! Strašno sam razočaran sa Borisom Tadićem , a jedva sam , sam sebe ubedio da izađem na izbore i glasam za njega !! Ovo me ne stavlja u dilemu , jer Borisu stvarno treba pomoć, jer su Radikali na ozbiljnom putu da osvoje predsedničku poziciju , što sa pozicijom premijera , donosi krah ove države, koju svi neizmerno volimo , ali ćemo morati da se pomirimo da ćemo na neki način ostati bez nje !!

Miki

pre 16 godina

Znaju i Velja i Kostunjavi da su propali pa cenim Tadica sto im ne trazi podrsku! A nama je lako da izaberemo, to je kao da stojis pored izvora bistre vode a pored njega zamucena bara! Odakle bi normalan covek popio vode??

Vitomir

pre 16 godina

Ko stvarno hoće da vodi u Evropu od danas više ne može da računa na Koštunicu i Selju. Oni su se jasno svrstali protiv Evrope i nema nikakve potreba da ih se propira drugačijim tumačenjima. Njihova formula nije ništa drugo nego kratka međufaza koja vodi u avanturu s Nikolićem. Koštunici je potrebno što više saučesnik a uradio bi isto što i Nikolić samo je ustrašen. Selja pokazuje gde stvarno pripada. Za njega je 5. oktobar bila očigledno samo lična osveta Miloševiću koji ga je maltretirao jer je uzimao više nego što je smeo.

Sasa Jovanovic

pre 16 godina

Pukli ste Vojo i Veljo...
Samo zavidite Tadicu sto je uspeo da posle ubistav Djindjica povrati uticaj DS-a. Svi ste ko lesinari docekali da Zorana nema i prosperirali od njegove smrti pa vam sad smeta kad vam nestaju netragom glasaci... Pa...u lazi su kratke noge...

zve

pre 16 godina

Mozda je ovako i bolje, ionako politiku DSS-a kroje bivši radikali i SPS koji su pobegli od zasluženih kazni posle 5. oktobra. Sam Voja im je potpisivao i tražio antidatirane datume na članskim kartama. Kao oni rušili režim. Rado bi oni videli Tomu za predsednika. Šta si Vojo napravio od jedne demokratske partije. Bolje je da promenis ime u RSS ( radikalna stranka Srbije ). Tužno i ružno

Zoran

pre 16 godina

Metilljavo i ljigavo do kraja. Nemaju svoje ja, samo zele da ostanu na vrhu bilo sa bogom ili sa djavolom. pridruzice se onome ko pobedi. Ili se plase se da pokazu svoje prvo lice ili ga nemaju il imaju vise lica, po potrebi.
Jos jednom ljigavi su i truli.

Vlada 021

pre 16 godina

Ovo je neverovatno.Ali o tome kakvi su Koštunica i Velja,Tadić je trebao da razmišlja kada je dogovarao Vladu,ako je Tadić iznenađen i nemože da pređe preko ovoga uvek može da izađe(DS) iz Vlade R.Srbije u kojoj je sa tim istim Veljom i Koštunicom koji ga ne podržavaju.

misha

pre 16 godina

Najbolje bi bilo da je VK podržao BT, pa posle izbora da ga ucenjuje i dalje kako bez njegovih glasova ne bi nikad pobedio, zato je vrlo važno da sada BOris Tadić pobedi i tako otrese sebi sa grbače VK i VI. Ako on to uopšte može i hoće. Ako neće i ne može onda ništa.

Zlatko

pre 16 godina

Ovo nisu samo izbori za predsednika,nego i izbor puta kojim mi zelimo da idemo.Hocemo li medju zemlje koje zive normalan zivot,koje ne gledaju u novcanik kada im dodje konobar da naplati pice ili cemo biti rupa u zlatnom tepihu kao sto rece Toma Nikolic. To sto pojedini lideri nisu podrzali Borisa Tadica to samo pokazuje njihovu politicku nezrelost i spremnost da prihvate ono sto je najbolje resenje za srbiju.Od kostunice i velje nisam nista drugo ni ocekivao ali od LDP-a bogami i nisam.Sjedne strane je i ruzno to sto sada radi Ceda,ogovara kucu u kojoj je do juce bio a sa druge strane mozda je to Boris i zasluzio udvaranjem onima koji zajedno imaju 7% glasova.

Sramotno

pre 16 godina

Voja nikom neće dati podršku, ali će gledati kako zna i ume da se uglavi u bilo koju novu vlast. Mislim da je ovaj lik kod mene odavno izgubio svaku mrvu kredibiliteta, a ove najnovije izjave samo to još više potvrđuju.

miki torlak

pre 16 godina

E, Kostunice, e socijalisti i ostali u vlasti na bilo koji nacin...Dosta vise sa kombinatorikama, dokle ste nas njima doveli? Naravno da moja porodica izlazi na izbore, naravno da podrzava Tadica. Nisam clan DS, nedaj Boze G17 ili neke druge stranke iz tog bloka ali Toma!... ne, ne i ne. Borise, kakav si takav si ali sad boljeg nemamo. Uradi bar nesto od onog sto govoris u kampanji i posle 3.februara. Zato sto je malo uradjeno u predhodnom sedmogodisnjem periodu vlasti, potroseno mnogo para, zato radikali imaju ovakvu podrsku. Nenormalnu.

hisham arazi

pre 16 godina

i naravno da im je kostunjavi opet podvalio, ali se zato ministar jeremic brze bolje potrudio da kaze kako to nema nikakvog uticaja na koaliciju...po devizi samo dok je nama vlasti, nista drugo nije vazno

darkfactory

pre 16 godina

Najbolje da ni jedna stranka nije podržala Tadića,čak bolje da ga nije podržala ni DS posle ovako ružene kampanje,mislim da bi Boris sigurno dobio izbore kao nezavisni kandidat.Dobiće moj glas,ali iskreno ne znam šta misle ovi u DS-u i kako su mogli da dozvole da Nikolić ima bolju kampanju.

Timotije

pre 16 godina

Mislilac je ponovo nedvosmislen i rekao je NE drugom krugu.Ni za jednog ni za drugog…. znači za sebe!Narod bi narodnjački rekao:“Neka, ko ga ..be!“.Ali njemu se to ne može reći, pošto drug gospodin nije običan svet.On je predsednik partije koja nije sama sebe dovela na vlast, već je na vlast došla glasovima naroda, koji bi sada psovao ili bi mozada činio i gore stvari.A Mislilac to zna i zna da narod ne može sebe da ..be, pa mirno može da apstinira i da dozvoli pobedu onome za koga nije!

Simens

pre 16 godina

Ako Velja podrzi Borisa Tadica,onda bi za njega trebalo da glasaju i svi oni koji su sprecavali odrzavanje tribine "Pescanika" u Arandjelovcu. Ja sa tim ljudima nemam nikakve slicnosti i sigurno necu glasati za Tadica.

Noki

pre 16 godina

Kakav je mentalni sklop i koliko "vrede" glasaci Velimira Ilica (VK), govori podatak da ni jedan od predsednickih kandidata do sada nije zatrazio njihovu podrsku. Niko ne zeli sa Veljom da tikve sadi... Prosto je za nepoverovati da postoji 300 000 ljudi koji se indetifikuju sa politikom i vrednostima koje predstavalja gospodin Ilic.

Bojan

pre 16 godina

Mi smo ozbiljna partija, sa 7% podrske njihovom kandidatu, pri cemu je u Vojvodini ima 2%. Pa ta koalicija postaje regionalna i gubi pravo da vodi drzavnu politiku. Oni su ozbiljna partija, kakva neozbiljna izjava. Veliki pozdrav!

raspolozen_016

pre 16 godina

Najbolje za Ilica je da raspise tender, pa ko vise ponudi !
Najbolje za Tadica je da ga Ilic i Kostunica ne podrze, jer ce izgubiti 5,5% LDP-ovih glasaca !

Vojislav

pre 16 godina

Kako covek sada da izadje pred svoje birace i kaze sledece 'Postovane dame i gospodje, kao sto znate ja sam prosao u prvom krugu kao bos po trnju, nadajuci se da ce se protivkandidat zaustaviti u tom trnju koje sam ja namerno postavio. Obzirom da je on ipak imao mnoooooogo vise glasova od mene ja moram da vam preporucim da glasate za Borisa Tadica.'
Pa kad bi to rekao Velja Ilic ja mislim da bi posle toga bilo mnogo toga mirnije u srpskoj politici.

draganm

pre 16 godina

da ste ozbiljna partija dobili bi vise glasova u prvom krugu. a ovako zajedno sa kostunjavim ispod 8 %. na sledecim parlamentarnim izborima necete proci cenzus. eto koliko ste ozbiljna politicka stranka.
a ovo neckanje samo ukazuje da vama nije mesto u koaliciji sa ds-om. sramota.

M

pre 16 godina

Za Tadica je veliki plus sto nema podrsku tog nekulturnog coveka. Sa druge strane, ako vecina Srba zeli da glasa za takve ljude kao sto su Nikolic, Seselj i Ilic takvu ce i zemlju imati. U devedesete cemo se vratiti lakse nego sto mnogi misle, jer se od njih jos nismo ni oporavili.

Laszlo

pre 16 godina

Svakom gradjaninu koji zeli da Srbija krene napred ka Evropi i daljoj demokratizaciji je jasno da svoj glas mora dati Borisu Tadicu. Nisu mi samo jasni lideri nekih partija (NS i LDP) koji i pored katastrofalnih rezultata na izborima nalaze za shodno da ucnjuju Borisa Tadica i da mu postavljaju uslove za svoju podrsku umesto da ananliziraju razloge svog izbornog debakla. Boris Tadic ne trazi podrsku od stranaka i njihovih lidera vec od demokratski opredeljenih gradjana i to je valjda svima jasno.

Mirko

pre 16 godina

Ja sam glasao za Velju u prvom krugu, a u drugom glasam za Tadica bez obzira na sve. Jednostavno ne mogu da glasam za radikale koji su devedesetih pretili fizickim unistenju Ilica i njegovoj porodici

mg85

pre 16 godina

Pazite, u Novom Sadu prvi je bio Tadic, pa naravno, grobar, pa Ceda, pa Mrkonjic (i njegovo ime vise vredi od tomine, pa zato njega i pisem velikim pocetnim slovom), pa Pastor (madjarska koalicija) sa nekih 2,5%, pa tek Tada velja, sa oko 2%!! U Vojvodini Pastor osvojio 7%, velja 2%! Drugim recima on u nasoj lepoj Vojvodini NE POSTOJI!!!!

Branko

pre 16 godina

Ako ste spremni da slusate svoje lidere pa da bojkotujete ove izborre pa onda nema svrhe da zivite.Da li ste za Cedu,Velju ili nekog petog nije vazno,vazno je da mislite svojom glavom i da izadjete u nedelju i da glasate za sebe,za vase prijatelje,za nas mlade i sve nas u Evropi.Ja mislim da je drsko sa Veljine i Kostunicine strane sto ucenjuju Tadica,a isto to vazi i za Cedu i za Pastora.Vi odlucite i dajte glas,pa necete se kajati a ti politicari ce uvek biti povlasceni u odnosu na vas ako se desi nesto sto nama obicnim ljudima moze naskoditi....

Radule

pre 16 godina

Mislim da je Velja prelomio još 20. januara: "Očekujem da će Tadić da izgubi izbore, zato što se ponašao nekorektno i sa tim njegovim trkačima vodio je jednu borbu, koja je bila odvratna. Sam je odabrao termin, sam je tražio izbore i sam se ponašao kako se ponašao. To je bruka i sramota za državu Srbiju... Ja sam učestvovao u izborima. Ovo su najodvratniji izbori koji su postojali. Tadić je sam odabrao termin, sam je tražio izbore i sam se ponašao kako se ponašao. To je bruka i sramota za državu Srbiju. Kampanja DS-a bila je prljava, da mi je bilo muka da učestvujem.Oni su se ponašali siledžijski u izbornoj kampanji. Milošević je bio mala beba u odnosu na ponašanje DS-a."
Da ga nisam svojim ušima čuo, zakleo bih se da je ovo izgovorio, u najmanju ruku, gensek Vučić...

Lazica

pre 16 godina

Jasno je da su Koštunici i Velji sopstvene fotelje i stranački interes VAŽNIJE od interesa Srbije. Kraj karijere. Tužan, ali zaslužen.

Milenko

pre 16 godina

Zatražio podršku za izbor PREDSEDNIKA, dobio uslov vezan za VLADU. Odbio, a vi kažete da je osnovni red da odgovori na vaš predlog. Pa odgovorio je, razumete li srpski!? Daj da izaberemo predsednika, pa ćemo onda pričati o vladi. Ili ćete se i o jednom i o drugom lakše dogovoriti sa Tomom?

Nele

pre 16 godina

Meni se licno jako svidja ovakvo ponasanje Velje i Kostunice. To je siguran put da uskoro ispadnu iz politicke igre. Kao da im nije jasno da je Velja prosle nedelje dobio 7% glasova zajedno sa DSS i jos nekoliko slicnih stranaka. Kaze, niko mu nije trazio podrsku. Pa ni meni niko nije trazio podrsku ali cu, u nedelju, medju prvima izaci da dam svoj glas da mi dete bolje zivi u drzavi ciji predsednik zeli iskrenu saradnju sa Evropom. Velji i slicnima naravno ne odgovara zivot u Evropi jer se tamo ne bi snalsli i jer se tamo bahato ponasanje kaznjava a u najmanju ruku ne prolazi. Siguran sam da i kod njega i kod Kostunjavog ima mnogo ljudi koji misli svojom glavom i kojima ne treba savet.

M.R.

pre 16 godina

A: Gospodine, saznao sam neverovatnu vest, u nedelju su izbori!
B: Izbori? Kakvi izbori?
A: Ne znam, valjda predsednicki.
B: Auh. Imamo li kandidata?
A: Nisam cuo nista.. Cini mi se da ne.
B: U bre. Daj onda da podrzimo jednog, da znaju ljudi da nam nije svejedno. Ko su kandidati?
A: Pa, iskreno, nemamo pojma.
B: A onda nista, ajde da iskuliramo.

sasa

pre 16 godina

Ovo je Kostunicino "hvala" na svemu sto je Djindjic i DS svojevremeno ucinio kako bi promovisao njegovu minornu stranku doveo Kostunicu na celo drzave, a u interesu drzavnih interesa. Obradovala me je vijest o odluci DSS i Nove Srbije da ne podrzi Tadica. Napokon stvari dolaze na svoje mjesto. Nece vise DSS i Velja moci da vladaju sudbinon naroda sa svojih 5% glasova. Oslobadjanje od balasta DSS i Nove Srbije, i jedno odlucno NE bolesnim kompromisima je (na duge staze) vaznije i od pobjede na izborima. Odlicna Vijest!!!

dragan

pre 16 godina

"Ne možemo svoje glasove dati tek tako, pa osnovni red je da ih neko zatraži, jer mi smo ozbiljna partija".
Kako ste vi stvarno "ozbiljna legalisticka stranka", koja strucno gubi i prodaje sve, mislim da mi ostali treba da vam se lepo zahvalimo i kazemo NE HVALA da bi bili sigurno da cemo pobediti. S vamo je jedino sigurno a to su devedesete.

Velja

pre 16 godina

Konacno. Sada se zna ko je sta na politickoj sceni Srbije. Tadicu evo prilike da se oslobodis nesposobnjakovica i vratis na poziciju od pre godinu dana. Kostunice hvala na neobavestenosti da ces posle sledeceih parlamentarnih izbora doziveti sudbinu SPO i VD. Tadicu pobedi u nedelju, posle rasturi Vladu i raspisi izbore za Skupstinu.

mek

pre 16 godina

Konacno Kostunica odlazi u proslost. Tadic ce da dobije i bez njegove podrske. Osam godina je kocio SRBIJU. Mislim da je DS otkacio prikolicu i prebacio u vecu brzinu, a prikolica zavrsava na nekom otpadu.

Ana

pre 16 godina

Partija je preozbiljna kao i njen lider. Treba ih neko zamoliti da se ne lome. Onaj ko ima dilemu Tadić ili Nikolić, a istovremeno se smatra najzaslužnijim za 05. oktobar, bolje da ne "prelomi", sve je jasno. Potpuno isto važi i za DSS, da se ne ponavljam. Dosta je pozorišta, da su sigurni da će T. N. dobiti brzo bi oni "prelomili", srcem za Srbiju! Ovako ih džep veže za stranu kojoj ne pripadaju srcem, samo džep i fotelja, to je valjda sad jasno i onima koji su sumnjali.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Postoji nekoliko Velimira Ilica, pa se nikad ne zna koji je od njih u pitanju. Prvi je gradjevinski inzenjer i vlasnik solidne privatne firme. Drugi je Ilic iz vremena Milosevica, cesti posetilac i donator manastira i crkava, tipican SPO-ovac. Treci i najvazniji je onaj Velimir Ilic koji je odveo 10.000 Cacana Petog oktobra u Beograd. To je isforsirano u slobodnim medijima i rezultat su milion ljudi na ulicama Beograda. Min. Ilic je vec sasvim druga prica. Bahat i nevaspitan u intervjuima sa novinarima, a odlican rukovodilac Ministarstva kapitalnih investicija, koji je vise puteva asfaltirao po Srbiji nego svi prethodnici u dve decenije.
Bivsi SPO-ovac Ilic je pre nekoliko godina isforsirao ozloglasenog SPS-ovca Smiljka Kostica u Nisu do mesta gradonacelnika i time konacno otvorio karte. Nova Srbija ce se ubrzo posle ovih Izbora razbiti u nekoliko frakcija, od krajnje desnice do krajnje levice, a Velimir Ilic, kao pragmatican politicar premazan sa sto boja, prici ce jacem - pobedniku na Izborima. Kada bi bio siguran ko je od njih dvojice (Tadic ili Nikolic), vec bi mu pruzio javnu podrsku.
Boza Bogdanovic, Bor

sasa

pre 16 godina

Ponovo smo dobili sansu da napravimo stvarni preokret u politici, i oslobodimo se sljama DSS-a i Nove Srbije.
Sad Tadic treba da stisne i da NE PRIHVATI KOMPROMIS i podrsku DSSa i Nove Srbije i da ih eliminise sa politicke scene. U suprotnom cemo biti taoci Kostunice i njegovih fikcija sledecih ko zna koliko godina.

sanja

pre 16 godina

Bravo majstori. Pokazalo ste svoje lice. Na sledecim bilo kojim izborima borice te se za cenzus. Trebalo bi rasturiti vladu i novi izbori. Sada sesti princip ne vazi. Dosta je bilo ucenjivanja

BEOGRADJANIN

pre 16 godina

Ne mora ni da prelama.
Pa ko njega ista pita , i ne treba da ga pita.
Jednostavno covek sa seljackom filozofijom misli da je mnogo pametan pa ce na sitno da podvaljuje.
A mozda su i njemu podvalili da sve ono ispotpise oko koncecije za autoput i oko NIS-a Cime je ugorozio vitalne interese zemlje prepustajuci vecinski paket NIS-a stranoj drzavi ,a za to ce neka nova prava Vlada prelomiti pa ce sve potpisnike na sud za tesko krivicno delo , i njega kao jednog od potpisnika...

mirko

pre 16 godina

Bez obzira na ishod izbora, trebalo bi da padne vlada, jer DS netreba da bude u koalicji sa partnerima koji ovim putem precutno podrzavaju Nikolica. A to Tadic treba i da kaze, dobio bi vise glasova.

Nikola

pre 16 godina

Mogu da primetim samo jedno a to je da DS i Boris Tadic nisu trazili podrski ni od koga a svi se utrkuju da ih ucene za eventualnu podrsku (Velja, LDP, Pastor) Nije mi samo jasno odakle tim ljudima ideja da Boris Tadic uopste zeli tu njihovu podrsku s obzirom na rezultate koje su postigli na izborima. DS-u i Tadicu dakle ne treba podrska raznih partija i njihovoh lidera vec podrska ljudi koji misle svojom glavom i kojima niko ne mora da kaze za koga da glasaju.

Mirjana

pre 16 godina

Ovo sa Velimirom Ilicem i "narodnjackom koalicijom" podseca me na lose djake i ponavljace u skoli.Za njih je uvek bilo vremena ,razumevanja,prilika koje nisu davane drugima,povladjivanja i odlaganja rokova.Ti isti ponavljaci i losi djaci dobijali su najbolje poslove i razne privilegije,bas kao sto ministar Ilic vlada na osnovu minimalnog broja glasova.

Tihomir

pre 16 godina

Likovi padaju u katatoniju: "... on će razmisliti pa onda MOŽDA pozvati birače da glasaju po svojoj savesti". U Srbiji Ilića i Koštunice moguće je, dakle, i pozivanje da se ne glasa po savesti, nego po diktatu nečeg drugog! A tek ovo mantranje "mi smo ozbiljna partija"... Koja komedija...

JELENA

pre 16 godina

Jedna stvar me zanima: dokle misle lideri politickih stranaka da su ljudi koji ih podrzavaju i ustvari "ovce"? Daju sebi da za pravo da diktiraju kodekse ponasanja i razmisljanja. Biraci ma koje partije imaju pravo da razmisle svojom glavom i procene da li to sto im "lider" nalaze ima bilo kakve veze sa razumom. Vreme je da ostavimo direkcije iza sebe jer one vode u jednoumlje. Razmislite svojom glavom! Ovde se radi o buducnosti nase dece! Zasluzuju bolje!

sveta

pre 16 godina

E hvala vam narodnjaci. Ucinili ste uslugu nama koji necemo radikala. Izvrsili ste politicko samoubistvo, ohrabrili glasace LDP-a, apstinente i manjine. Svaka cast. A sada se gubite iz nasih zivota!!!

Srbin koji želi da živi normalno

pre 16 godina

Šta je bre sa ovim čovekom, kakvo Kosovo, kakvi principi, ma ovde se radi o tome da li ćemo da budemo kao sav normalan svet ili ćemo da isčeznemo kao i sve one životinjske vrste koje su iščezle usled nemogućnosti da se prilagode! Nadam se da je ovim potezom zapečatio svoju, a i sudbinu svoje nakaradne partije!

Aleksandar

pre 16 godina

Da budem iskren, bolje je ovako...navijao sam da tako bude. DSS-u i NS-u zelim sto brzi NESTANAK sa politicke scene Srbije, sto im sigurno sledi nakon ovih izbora. Da se otarasimo te korozije jednom zauvek. Boris ce sigurno uspeti, cak TVRDIM da ce mnogo bolje proci bez podrske Kostunjavog. Ovo je inace veliki podstrek za glasace LDP-a da pomognu Borisu. E, onda se nadam pravom pomirenju DS-a i LDP-a (da se ohlade usijane glave u obe partije), pa da lepo nastavimo tamo gde smo stali 2003.

igor

pre 16 godina

Nova Srbija ozbiljna partija!? Nista gluplje od ovog nisam cuo odavno. Da u redovima NS i DSS postoji i malo iskrenosti oni bi podrzali Tadica vec 21. januara, jer na takav nacin treba da funkcionise jedna kaolicija {naravno ako su koalicioni partneri iskreni medjusobno}, a ovako Tadicu se postavljaju razni uslovi, koji generalno ne vode nicemu. A meni se cini da ovakvo ponasanje narodnjacke koalicije vodi mozda ka stvaranju buduce kaolicije sa radikalima i socijalistima, a posto znamo da je kaolicija DSS, NS, SPS, SRS, na vlasti u nekim nasim gradovima, onda sve to navodi na zakljucak da i ta koalicija za njih nije tabu tema. Zbog toga je izuzetno vazno da Boris Tadic pobedi na nedeljnim izborima, jer u suprotnom Srbija ce biti u velikim problemima, a Voja i Velja ce se vec nekako snaci, budite uverni u to.

Dragan

pre 16 godina

Ovo netraženje ničije podrške od strane g. Borisa Tadića, i njegov pokušaj direktne komunikacije sa biračkim telom, uz jasno (mada nekima nikada nije jasno) izgovoren predlog narodu kako se treba u narednim godinama voditi politika na unutrašnjem i spoljnom planu, je stvarno, najpozitivniji mogući pristup ovim izborima. Prijatno sam iznenađen ovakvim tokom stvari. Biraj narode, šta sebi želiš: nazad u devedesete i bačeno prethodnih 7 hodina muka na putu ka civilizaciji 21. veka, ili nastavak puta ka Evropi, ma on bio po nekima i sporiji od želja.
Da i ja bih voleo Evropu sad, ali pošteno kad u sebe pogledam, nisam još spreman, premalo sam se promenio, još sam licemer i poluneradnik i pomalo lopov (makar krao poslodavcu sat dva rada tj nerada)... Još se gadim na ŽABU, mada znam da ću morati da je progutam, ali ne danas please!

Cale

pre 16 godina

Evo ovako. Ne zivim u Srbiji vec 15 godina ali pazljivo pratim sta se desava. Od danas, bez obzira na rezultate ovih izbora, dizem ruke i ne citam vesti iz Srbije. Ako u Srbiji pola naroda podrazava Tomu, ako predsedniku vlade, koja sebe naziva demokratskom, trebaju dve nedelje da uvidi razliku izmedju Tome i Borisa i jos hoce da ucenjuje za svoju podrsku, ako Ceda kaze da se glasa po sopstvenom uverenju, ako bas niko nece da objasni koje su posledice, ako se ponasaju kao da su ovi izbori u Bugarskoj, pa sto ja time da se zamajavam i u radno vreme prevrcem po internetu?

Gordan

pre 16 godina

Onaj princip iz koalicije "Vi nama premijera, mi vama podrsku za Predsednika" kako to bese, koji je to princip? Peincip "deveta rupa na svirali" ocigledno. Toliko o koalicionom sporazumu, pa i o ovoj "najnovijoj dopuni" koju Tadic nije hteo da prihvati, pa se, eto, avaj, Voja teska srca morao odluciti da mu uskrati podrsku......OK PREBROJACEMO SE U NEDELJU.

Cile

pre 16 godina

Fenomenalna vest. Bravo Kostunice. Od sveg srca se nadam da ce ovo znaciti tvoj odlazak sa mesta koje nipocemu ne zasluzujes: niti poverenjem koje uzivas u narodu, niti politikom kakvu vodis. Vise bih voleo da Tadic napravi koaliciju sa Radikalima nego sa Veljom i sa tobom. Ideoloski, izmedju vas i radikala nema nikakve razlike. Formalno, puno. Jer iza njih je stao srpski narod, a iza vas ne. Neka se onda suceljavaju dve realne Srbije, ali bez vas koji jedino imate mandat da ljustite opozicione klupe.

Ђорђе

pre 16 godina

Мислим да је ово почетак краја Коштунице и његових сабораца. Крај ће уследити после парламентарних избора.

Shox

pre 16 godina

Mislim, Kostunica ovim stavom je samo potvrdio ono sto znamo o njemu - sto bi narod rekao, "niti smrdi, niti mirise". Podrzao bi Tadica, ali eto nece jer....Kostunice, molim Boga svi da na sledecim izborima, lokalnim i parlamentarnim ne dobijete ni 5% glasova, jer ne zasluzujete da vodite ovu zemlju, ni ovaj narod, a sto je najgore vodite ovu zemlju a imate podrsku sada vec sigurno samo 9% gradjana. Ziveli.

Darko

pre 16 godina

Da preskocim opis Velje i njegovih bisera posto nam je vec poznat. Nije mi jasno sledece: kakav je to politicar (i to kandidat za predsednika) koji ne mozes da se odluci izmedju dva dijametralno razlicita kursa, politike, razmisljanja (ili sta vec). Pa valjda je on vec imao neki svoj plan i program koji je trebao u naslovu da ima "klauzulu" desnicarski ili demokratski ?

Šta bre ?

pre 16 godina

"Ne možemo svoje glasove dati tek tako, pa osnovni red je da ih neko zatraži, jer mi smo ozbiljna partija".
Ne draga gospodjo vi treba da podržite stranku koja vam je po programu najbliža, a ne onu koja vas "iscima" za glasove!

djole

pre 16 godina

Ovaj covek je kameleon. Strasno koliko je njemu fotelja bitna da mu je svejedno ko ce biti predsednik. Ali neka, neko to od gore vidi sve. Hrabro na izbore!!! BORI SE!!!

Tomas

pre 16 godina

Ovo je do sada najbolji potez Borisa Tadica: konacno ce se, valjda, stvoriti SAMO dve stranke, pa ce jedna uvek biti na poziciji, a druga u opoziciji. A ne, kao sada, da desetak malih gramzivaca koristi svaku priliku da svojim sitnisom od glasova uvek nekoga ucenjuje! Na stetu svih. Bravo, Borise!!!

Gradimir Stefanovic

pre 16 godina

Kada god se nesto trampimo smatramo da nas je druga strana izradila. Zato neka DS krene stopama SRS i obezbedi sama sebi vecinu. U pocetku je tesko, ali kao sto vidimo, SRS je posle nekog vremena (ovakve ili onakve kampanje) stigla na korak do pobede.

ExRastaman

pre 16 godina

Konferencija u 17:30?! Čemu žurba, predizborna tišina počinje u ponoć? Još razmislite, ipak vi ovoj zemlji želite prosperitet kao niko, ne bi bilo u redu da prerano donesete odluku. Bilo bi to politički nezrelo, jel da?! Ipak, kako god odlučite vaš princip da ne može iz iste stranke da budu i predsednik i premijer doći će do punog izražaja.

Milan

pre 16 godina

Veljo i Kostunice ako ne verujete Tadicu onda mu nemojte dati podrsku ali ako mu verujete (za prvo nema razloga) onda svi redom za njega bez daljih diskusija. Koju drugu alternativu imate? Da pustite birace da sami odluce smanji ce izlazak, da im Nikolica preporucite je i vas gubitak, znaci ostaje samo jedno: svi na izbore za buducnost i demokratiju.

around

pre 16 godina

Naravno, sacekace kraj izbora da bi podrzao onoga ko pobedi. Treba zadrzati vlast po svaku cenu zbog naroda, jer znaju oni bolje od naroda sta tom narodu treba. Sam cin ne izlaska na izbore govori o ovom coveku za koju je opciju.

Milan Novi Sad

pre 16 godina

Sada je Koštunica jasno pokazao koga u stvari podržava! Nadam se da će taj skriveni radikal posle ovih izbora izgubiti moć, pa više neće moći da ucenjuje i da će zauvek otići sa političke scene. Neka ode kao primeran gradjanin da živi na Kosovo, ako mu je već toliko stalo do njega.

Denis

pre 16 godina

Odlično!!! Ovo je najbolja odluka narodnjaka otkad postoje! Bolje bi bilo jedino da su dorektno podržali Nikolića.
Čestitke Tadiću što je izdržao da im ne popusti. Naravno, ja se i dalje nadam da će Tadić da pobedi. Da se razumemo, i ja ću da sedim na ruci na utrne pre odlaska na biračka mesto, i zapušiću nos, ali, ko zna, ako Tadić ovako nastavi, možda sledeći put ne budem morao baš i nos da zapušim. A za koju godinu ni na ruci da sedim...

Milan

pre 16 godina

Cudim se odluci Vojislava Kostunice da ne podrzi Tadica. Sa Tadicem koji pobedi uz njegovu podrsku, Kostunica bi mogao mirne duse da ostane premijer, njegova stranka bi zadrzala svoj najveci potencijal, a to je neogranicena mogucnost ucenjivanja koalicionih partnera u vladi. Bez njegove podrske Tadicu, sve gore navedeno se gubi, odnosno smanjuje na mnogo manju meru. Ukoliko ne daj Boze, Toma pobedi, Kostunica ce biti oduvan sa mesta premijera, jer nije (zvanicno) podrzao Tomu, pa ovaj nema razlog da ga drzi na tako vaznoj funkciji. Sve u svemu ovo je samo ubrzavanje politickog kraja DSS.

salens

pre 16 godina

Odlicno sto ne podrzavate Tadica! Sad bih voleo da se odmah raspisu i parlamentarni izbori pa da ukinemo te mizerne stranke kao sto su DSS, NS, SPS i ostali...

Vera

pre 16 godina

Zasto uopste postoji drugi krug i zasto davati podrske kandidatima? Zar ne treba citava Srbija da glasa po svojoj volji? Tako izabran predsednik bio bi PRAVI Predsednik Srbije.

Aleksa

pre 16 godina

Kostunica je jos jednom i verovatno poslednji put pokazao koliko nema ni malo slifa za politiku. Pre samo par godina njegova stranka je bila vodeca a sada su dosli na margine politickog zivota u Srbiji. Tek se sada vidi koliko mu je Djindjic znacio i da njega nije bilo Voja bi jos uvek radio kao profesor. Iskreno se nadam pobedi demokrata!!!

darkfactory

pre 16 godina

Najbolje da ni jedna stranka nije podržala Tadića,čak bolje da ga nije podržala ni DS posle ovako ružene kampanje,mislim da bi Boris sigurno dobio izbore kao nezavisni kandidat.Dobiće moj glas,ali iskreno ne znam šta misle ovi u DS-u i kako su mogli da dozvole da Nikolić ima bolju kampanju.

steva

pre 16 godina

Sad ste pokazali vaše pravo lice. Na prvim izborima vaši glasači će se podeliti između DSa i SRS, i nećete preći ni cenzus, što ste i zaslužili.

RayBan70

pre 16 godina

Prvo sam bio izuzetno iznerviran, a onda sam posle malcice mozganja shvatio da je odluka da ne podrze Tadica NAJBOLJA stvar za Srbiju, koju je "vrli nam premijer" mogao da ucini! Em je napokon otkrio svoje pravo lice, em je sebi i "ozbiljnoj partiji" koalicionog partnera otvorio direktan put u nestajanje sa politicke scene Srbije!!! Divota, zaista prava divota! Da vise ne gledamo prenemaganje, bahatost, politiku zasnovanu na uceni drugih....
A u nedelju SVI na izbore, da izaberemo bolji zivot svojoj deci u evropskoj Srbiji!
P.S. Nadam se samo da ce posle ovih izbora Tadic imati dovoljno hrabrosti da rasturi Vladu, da raspise nove parlamentarne izbore, da se jednom za svagda resimo DSS-NS koalicije.

Pedja

pre 16 godina

Šta je sve moralo da krene naopako od 5. oktobra 2000. god. pa da bi opet Srbija odlučivala izmedju Dobra i Zla? Odprilike sve što je moglo, i ovo sad. Ljudi ja se bojim za sve nas! Pozdrav.

Putnik zaludnik

pre 16 godina

Samo se vi ljudi palite. Sve su vas izigrali, i napravili nista drugo nego prostu glasacku masinu. DSS nije podrzao Tadica, ni SPS nije podrzao Tadica, ni LDP nije podrzao Tadica... A cemu onda svi ovi tajni sastanci po opstinama na osnovu direktiva iz Beograda izmedju lokalnih partijskih vrhuski. Aktivisti SPS-a, DSS-a i LDP-a idu od kuce do kuce i agituju za Tadica. Da li bi clanovi LDP-a glasali za Tadica da znaju da ga je Kostunica podrzao? Naravno da ne bi. Da li bi Veljini glasali za Tadica da znaju da ga je Ceda podrzao? Naravno da ne bi... Ovako Tadic je dobio podrsku od svih i to snaznu, al da se raja ne doseti da je jos jednom izigrana i izmanipulisana. LDP-ovci glasacete zajedno sa SPS-ovcima i DSS-ovcima za isto!! I obrnuto. I Milosevic bi vam zavideo na ovakvim prljavim igrama. Znam da nece objaviti ovaj komentar, ali ja sam premro od straha u kakvoj zemlji zivim. Bezim sa porodicom u Eritreju, i tamo je veca sloboda nego ovde...

*bane*

pre 16 godina

* Nije dobio podršku DSS-a i to je za Borisa i plus i minus !! (+) Valjda je napokon shvatio sa kim se u kolu drži za ruke , a negativno je, što nije razgovarao sa ČEDOM , koji je bog, za Velju i Koštunicu zajedno !! Sad posle ovog TV duela, videlo se da je Boris loše pripremljen, jer je izgovarao fraze koje koristi zadnjih nedelju dana , non-stop !!! Ako je toliko pominjao Šešelja , zar nije mogao, da bar jednom, pomene pokojnog premijera Đinđića !! Taj Đinđić je zaslužio da se "država zove po njemu" , a Oni mu jedva ime ulice dali, stide se ime da mu pomenu , sram ih bilo !! Život je zakon , zato što je Čeda zakon i bolje bi bilo, da je slušao Ćedomira, da ga je pitao za savet kako da se bori sa Nikolićem u TV duelu ! Strašno sam razočaran sa Borisom Tadićem , a jedva sam , sam sebe ubedio da izađem na izbore i glasam za njega !! Ovo me ne stavlja u dilemu , jer Borisu stvarno treba pomoć, jer su Radikali na ozbiljnom putu da osvoje predsedničku poziciju , što sa pozicijom premijera , donosi krah ove države, koju svi neizmerno volimo , ali ćemo morati da se pomirimo da ćemo na neki način ostati bez nje !!

realan

pre 16 godina

ja kao simpatizer DSS, ici cu da glasam za Tadica ! Suludo od takvih izjava od Kostunice i (da ne govorim) doticnog gospodina Ilica

Dejan S.

pre 16 godina

Poštovani prijatelji iz DSS-a i NS-a. Neću da Vam vređam lidere, ali moram da Vam kažem da ste vi na potezu. U nedelju razlika u broju glasova u korist Borisa Tadića će pokazati da li ste sa nama ili želite avet prošlosti da vratite i uništite ovo što smo zajedno postigli. Nisam siguran da se mnogo Vas slaže sa idejom da Srbija odustane od Evropske perspektive, ako ovi pošalju neku misiju na Kosovo. Zar stvarno neko veruje da će Kosovo biti sačuvano ako Srbija ne uđe u EU? Zar stvarno neko može da poveruje da je sadašnji i budući predsednik Srbije mogao da uništi perspektivu nas i naše dece da bi dobio podršku ove dvojice. Očekujem da ćemo svi ZAJEDNO, svi koji smo 9. marta sa hrabrim Vukom jurišali, tri meseca 96. i 97. demonstrirali, 24. septembra i 5. oktobra srušili miloševića, kao i svi oni koji su se kasnije priključili demokratskoj ideji Srbije izaći kao jedan i glasati za spas demokratije. Nije bitno kojoj stranci pripadamo važno je da verujemo u budućnost i da nedamo da nas vrate u prošlost. Ostavimo sujete naših lidera i stranačke interese po strani 3. februara, samo nas ZAJEDNO ima dovoljno.

posmatram i mislim

pre 16 godina

Znali smo svi da ce Kostunica ovako postupiti i ja smatram da je za Tadica to i bolje, ali zar jedan premijer SME da dopusti sebi da izjavi kako nije razmisljao o izborima i da li ce na njih izaci! Alo, pa to je gradjanska duznost koju ON MORA da ispuni.Moze ubaciti i prazan listic, ali mora svojim primerom pokazati osnove demokratije i podrzati pravo svakog gradjana da glasa.Covek je definitivno pokazao da u svojoj mrznji prema DS zaboravlja na osnovne obaveze.Ovom izjavom je posredno rekao da je opet neobavesten! Da nije tuzno, bilo bi smesno.SRAMOTA!

sasa

pre 16 godina

Sjano Kostunjavi,sad se vidi ko si i sta si, ti i tvoji puleni Samardzici, Sormazi, Velje...Napokon su se karte otvorile na stolu!
E sad prijatelji iz LDP-a napred da izglasamo Borisa, ubedjen sam da ce odmah nakon izbora razbucati vladu i raspisati izbore. Nemojte biti sujetni, veci je poraz ono drugo nego da se podrzi Tadic.
Napred u EU!

zve

pre 16 godina

Mozda je ovako i bolje, ionako politiku DSS-a kroje bivši radikali i SPS koji su pobegli od zasluženih kazni posle 5. oktobra. Sam Voja im je potpisivao i tražio antidatirane datume na članskim kartama. Kao oni rušili režim. Rado bi oni videli Tomu za predsednika. Šta si Vojo napravio od jedne demokratske partije. Bolje je da promenis ime u RSS ( radikalna stranka Srbije ). Tužno i ružno

Vlada 021

pre 16 godina

Ovo je neverovatno.Ali o tome kakvi su Koštunica i Velja,Tadić je trebao da razmišlja kada je dogovarao Vladu,ako je Tadić iznenađen i nemože da pređe preko ovoga uvek može da izađe(DS) iz Vlade R.Srbije u kojoj je sa tim istim Veljom i Koštunicom koji ga ne podržavaju.

Sashko

pre 16 godina

Sto bi rekao Micko u "Nacionalnom parku Srbija" - e tacno sam znao! :-) Pola sata po zavrsetku prvog kruga rekao sam da Kostunica ni mrtav nece jasno i glasno podrzati Tadica i bio sam u pravu. Strasno je da covek cija partija ima podrsku jednocifrenog procenta srpskih biraca moze da ima toliki uticaj na drzavnu politiku. Nadam se da ce ovo konacno biti kraj kocnicara i oportunista iz DSS-a ciji je najveci deo clanstva potekao iz SPS pobegulja 2000. godine. Aman dosta bre vise!!!

Miki

pre 16 godina

Znaju i Velja i Kostunjavi da su propali pa cenim Tadica sto im ne trazi podrsku! A nama je lako da izaberemo, to je kao da stojis pored izvora bistre vode a pored njega zamucena bara! Odakle bi normalan covek popio vode??

Zoran

pre 16 godina

Metilljavo i ljigavo do kraja. Nemaju svoje ja, samo zele da ostanu na vrhu bilo sa bogom ili sa djavolom. pridruzice se onome ko pobedi. Ili se plase se da pokazu svoje prvo lice ili ga nemaju il imaju vise lica, po potrebi.
Jos jednom ljigavi su i truli.

Zlatko

pre 16 godina

Ovo nisu samo izbori za predsednika,nego i izbor puta kojim mi zelimo da idemo.Hocemo li medju zemlje koje zive normalan zivot,koje ne gledaju u novcanik kada im dodje konobar da naplati pice ili cemo biti rupa u zlatnom tepihu kao sto rece Toma Nikolic. To sto pojedini lideri nisu podrzali Borisa Tadica to samo pokazuje njihovu politicku nezrelost i spremnost da prihvate ono sto je najbolje resenje za srbiju.Od kostunice i velje nisam nista drugo ni ocekivao ali od LDP-a bogami i nisam.Sjedne strane je i ruzno to sto sada radi Ceda,ogovara kucu u kojoj je do juce bio a sa druge strane mozda je to Boris i zasluzio udvaranjem onima koji zajedno imaju 7% glasova.

Vitomir

pre 16 godina

Ko stvarno hoće da vodi u Evropu od danas više ne može da računa na Koštunicu i Selju. Oni su se jasno svrstali protiv Evrope i nema nikakve potreba da ih se propira drugačijim tumačenjima. Njihova formula nije ništa drugo nego kratka međufaza koja vodi u avanturu s Nikolićem. Koštunici je potrebno što više saučesnik a uradio bi isto što i Nikolić samo je ustrašen. Selja pokazuje gde stvarno pripada. Za njega je 5. oktobar bila očigledno samo lična osveta Miloševiću koji ga je maltretirao jer je uzimao više nego što je smeo.

Janković

pre 16 godina

Nažalost Koštunica svojim postupcima i dalje vodi svoju stranku u sunovrat i najverovatnije da na sledećim izborima neće predstavljati ništa poput Srpskog pokreta obnove

Mladen

pre 16 godina

Mislim da je Kostunica pokazao ko je i sta je. Mislim da je potpisao kraj DSS-a.. a to sam jedva cekao!
Tadicu drzim fige u nedelju!!!

05.10.2000.

pre 16 godina

Ljudi došao je novi peti oktobar, glasajmo! Nećemo valjda dozvoliti da Toma pobedi i da nam dovede hrabrog generala koji je hrabro izdao naredbu da se napadne "izdajnički narod u Beogradu 5. Oktobra", i koji je još hrabrije povukao vojsku sa Kosova 1999. god, kao i da Toma Legiju pusti iz zatvora i vrati ga u JSO kao komadanta da vrši "herojska dela" sa celom jedinicom širom našeg Beograda. Čedo, nije svejedno da li je Legija u zatvoru ili na slobodi, kao i ko je general. Razmislimo o posledicama sada - kasnije se ne možemo više kajati. Glasajmo za Tadica!!!

miki torlak

pre 16 godina

E, Kostunice, e socijalisti i ostali u vlasti na bilo koji nacin...Dosta vise sa kombinatorikama, dokle ste nas njima doveli? Naravno da moja porodica izlazi na izbore, naravno da podrzava Tadica. Nisam clan DS, nedaj Boze G17 ili neke druge stranke iz tog bloka ali Toma!... ne, ne i ne. Borise, kakav si takav si ali sad boljeg nemamo. Uradi bar nesto od onog sto govoris u kampanji i posle 3.februara. Zato sto je malo uradjeno u predhodnom sedmogodisnjem periodu vlasti, potroseno mnogo para, zato radikali imaju ovakvu podrsku. Nenormalnu.

misha

pre 16 godina

Najbolje bi bilo da je VK podržao BT, pa posle izbora da ga ucenjuje i dalje kako bez njegovih glasova ne bi nikad pobedio, zato je vrlo važno da sada BOris Tadić pobedi i tako otrese sebi sa grbače VK i VI. Ako on to uopšte može i hoće. Ako neće i ne može onda ništa.

Sramotno

pre 16 godina

Voja nikom neće dati podršku, ali će gledati kako zna i ume da se uglavi u bilo koju novu vlast. Mislim da je ovaj lik kod mene odavno izgubio svaku mrvu kredibiliteta, a ove najnovije izjave samo to još više potvrđuju.

Timotije

pre 16 godina

Mislilac je ponovo nedvosmislen i rekao je NE drugom krugu.Ni za jednog ni za drugog…. znači za sebe!Narod bi narodnjački rekao:“Neka, ko ga ..be!“.Ali njemu se to ne može reći, pošto drug gospodin nije običan svet.On je predsednik partije koja nije sama sebe dovela na vlast, već je na vlast došla glasovima naroda, koji bi sada psovao ili bi mozada činio i gore stvari.A Mislilac to zna i zna da narod ne može sebe da ..be, pa mirno može da apstinira i da dozvoli pobedu onome za koga nije!

hisham arazi

pre 16 godina

i naravno da im je kostunjavi opet podvalio, ali se zato ministar jeremic brze bolje potrudio da kaze kako to nema nikakvog uticaja na koaliciju...po devizi samo dok je nama vlasti, nista drugo nije vazno

milos

pre 16 godina

Da ponovim jedan svoj komentar: SELO GORI A BABA SE CESLJA!
Kakav se primer daje gradjanima? Da budu uzdrzani odnosno da ne izadju na izbore, pa da SRS i DS podele megdan! Gradjani uzmite stvar u svoje ruke i oduvajte te male stranke!

veza

pre 16 godina

Ovaj Voja i Velja nijesu nista novo rekli.Oni upravo samo dosledno sprovode svoju politiku koja vuce odavno.Oni jednostavno ne vole ni Tadica ni DS.Nikada ih nijesam cuo da nesto lose kazu za Nikolica ili Seselja,dok za Tadica pricaju svasta,a u tome posebno prednjaci Velja.Ja ne znam koji to glasaci glasaju za Velju.Vjerujte da taj covjek ima samo jezik i nista vise.Tadic ce pobijediti i bez njih,ali Srbija treba da zna da Kostunica i Velja vise vole Nikolica i Seselja nego Tadica.Znate zasto ,sto vise zna od njih.Tadic ce i onako pobijediti u to ne sumnjam,jer Velja (kao i Marsicanin prije nekoliko godina)su dobili glasova koliko Tadic u jednom Srbijanskom gradicu sam.Pitam se kada ce u Srbiji konacno sazreti ljudska svijest da tim nacionalnim liderima koji mrze sve sto nije Srpsko ,kazati DOSTA i okrenuti se normalnom zivotu.

makarije

pre 16 godina

Izjava Tunjavog premijera je ono što je Srbija čekala mesecima , godinama i to od 12 marta 2003.g.Sad je sve jasno ,razdvojilo se žito od kukolja , maske su pale i znamo ko podržava,prikriva otkrivanje političke pozadine atentata na Z.Đinđića. Neće pružiti podršku Tadiću tobož zbog ne izjašnjavanja na njihov predlog, a ako pobedi DS kandidat prvo i osnovno srušiti vladu i raspisati parlamentarne izbore ,uzeti DS većinu i ukloniti Tunjavog štetočinu i kvazimoralistu demagoga zauvek iz politike!!
Glas za Tadića -glas za Srbiju u Evropi ,bez viza ,za slobodu,za ŽIVOT!!!!!

Sasa Jovanovic

pre 16 godina

Pukli ste Vojo i Veljo...
Samo zavidite Tadicu sto je uspeo da posle ubistav Djindjica povrati uticaj DS-a. Svi ste ko lesinari docekali da Zorana nema i prosperirali od njegove smrti pa vam sad smeta kad vam nestaju netragom glasaci... Pa...u lazi su kratke noge...