Utorak, 15.01.2008.

10:40

DS: Putin podržava Tadića

<a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&amp;mm=01&amp;dd=14&amp;nav_id=280472" class="text-link" target= "_blank">Pismo Vladimira Putina </a>Borisu Tadiću u Demokratskoj stranci tumače kao podršku njihovom kandidatu na predsedničkim izborima.

Izvor: B92

DS: Putin podržava Tadiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 16 godina

Naravno da Srbija mora da bude deo Evrope, mi jesmo Evropa i Evropska unija mora da bude nas cilj, a ne da se izolujemo od svih.

rade

pre 16 godina

Dilas je potpuno upravu, ovde se odlucuje o tome da li ce Srbija ziveti normalno ili cemo dozvoliti da nas pojedinci vode u propast.

gradjanin bg

pre 16 godina

Mislim da bi čestitka (podrška) Putina predsedničkom kanidatu u nekoj ozbiljnoj zemlji bila auto-gol. Nama to deluje kao nešto Bog zna šta ali to je u stvari priprema da Srbija postane krajnje podanička prema Rusiji. Da li treba da podsećam da Putin podržava i predsednika Belorusije Lukašenka, koji je jedan od poslednjih diktatora u svetu. Mislim da će vreme jednog dana pokazati da su i ruske službe imale svoju ulogu u 12. martu 2003 god. Živi bili pa videli.

jovan

pre 16 godina

mislim da je gospodin djilas potpuno u pravu. Voleo bih da svi razumeju taj stav i pomognu sebi i drugima. Pobedom borisa tadica srbija ce nastaviti demokratskim putem koji vodi do boljeg zivota, vece stabilnosti i definitivno srecnijeg i normalnijeg zivota. U pitanju je zivot svih nas. Ovaj narod je pametan i shvatice i stoga verujem u pobedu Borisa Tadica. Pozdrav svima

Olja

pre 16 godina

Biraj Tadica - izabraces Kostunicu, biraj Tomu - izabraces Kostunicu. Biraj Velju izabraces Kostunicu. Biraj Mrkonjica izabraces Kostunicu. Covek se lepo obezbedio za svaku slucajnost, a mi mislimo kao idemo na izbore za Srbiju u Evropi...svasta.

Nemanja

pre 16 godina

Boris je dobio podrsku od Putina. SUPERISKA, samo da li mu je neko dao podrsku iz EU, nesto nisam informisan. Ili sam mozda prespavao kada je Moskva postala sediste EU?

Plankton

pre 16 godina

Referendum?! Da li ste za Koštunicu ili ste za Koštunicu?! Fala lepo! Rezultat Nikolićeve i Tadićeve, tj. Koštuničine (tj. Miloševićeve) politike je isti, samo je razlika u brzini ostvarivanja istog. Kako stvari trenutno stoje Srbija je sklona padu, pa ću radije pasti sa Nikolićem brzo, nego da se mrcvarim sa Tadićem. Što pre padnemo brže ćemo se podići. Što reče Điki: Ako moraš da progutaš žabu, nemoj mnogo da je gledaš - progutaj je odmah! Ako Tadić ispravi kičmu i DS opet bude DS, a ne DS(S), onda će dobiti moj glas 3. februara. Od njega zavisi...

zastave

pre 16 godina

Ofirao se Putin pred demokratskim biracima u Srbiji i javno ukazao kuda Tadic vodi Srbiju. Samo su se njih dvojica preracunali, jer stanovnistvu Srbije ne odgovara trenutna situacija (kao sto to odgovara Rusiji) u kojoj je recimo BDP najmanji u regionu i to sto jos nismo potpisali SSP sa EU. Dajte gosn. Putinu, te nije ovo Srbiji prvi put da bira Tadica. Dobro smo se svi prepoznali, sada mozemo da razmisljamo.

Vadikavno bolje

pre 16 godina

Normalno - kad treba da se Rusima u zamenu za pomoć oko Kosmeta proda NIS preko reda, onda "Ua Rusi, gubernija, vraćanje na staro". Kad Putin pošalje razglednicu, onda "to je dokaz neverovatno dobre saradnje". Izuzetno mi je drago što nisam političar, te ne moram da danas pljujem, a sutra to i da poližem. I jeste referendum - da li ćemo u bratski zagrljaj sa otimačima Kosmeta ili sa državom koja nas (barem javno, i makar i iz svojih interesa) iz sve snage podržava? Jako teška odluka - Sibir ili Gvantanamo? Ja glasam za Srbiju!

vaspezijan

pre 16 godina

Ama ljudi, ja nisam clan nijedne stranke, ali ovde mora da se igra pametno a ne iz inata. Ako boris udje u drugi krug glasam za njega. Ako ceda udje u drugi krug za njega. Samo da ne dodju radikali na vlast, ako dodju ko zna kada cemo njih skinuti sa vlasti. Ovde nije rec ni o miskovicu ni o kostunici, ovde je rec o nasoj buducnosti.

Nikolaa

pre 16 godina

nego sta nego je referendum. Svako ko ne podrži Tadica, direktno ili indirektno daje glas grobaru. Pa razmislite malo da li ce Srbija sa Tomom imati bilo kakvu perspektivu. 20. i 3. se odlucuje, nemojte posle da bude nismo znali...

Nikola

pre 16 godina

Koliko god se ne slazem sa odredjenim postupcima Borisa Tadica, smatram da je on ipak najbolje resenje za predsednika. Mislim da je vecina onih ustupaka Kostunici ipak imalo za cilj jacanje DSS-a i slabljenje radikala. Dakle, verujem da postoji dogovor izmedju DS i DSS jos od pocetka 21. veka o namernom priblizavanju stavova DSS-a i SRS-a radi prelivanja glasova i postepenog uvodjenja radikalnog naroda u demokratske tokove. U stvari zelim da verujem u to, jer bi to ipak bilo koliko-toliko povoljno objasnjenje izvesnih iracionalnih postupaka DS-a.

Goran

pre 16 godina

Alternative na ovom "referendumu" su: hocemo li nastaviti evrointegracije ili cemo neko vreme da čamimo pa posle da nastavimo evrointegracije. Ne, nema realne i dobre alternative EU.

L

pre 16 godina

Gospodin Đilas ima pravo, naravno da je ovo referendum! Pa svima nam je jasna razlika između ovih dveju politika. Ne mogu da razumem da neko neće da izađe na izbore i da mu je svejedno da li će da živi u zemlji koja će biti u izolaciji ili u zemlji koja je u Evropi, koja koristi sve povlastce članstva u EU i u jednoj stabilnoj zemlji, koja mu pruža sigurnost i mogućnost da živi kao sav normalan svet! Apsurdno je i razmišljati uopšte koja je politika ispravna, mislim da nam je to sasvim jasno, barem ljudima koji hoće da žive bolje!

jovan

pre 16 godina

Ministar Djilas je u pravu kada kaze da je Srbija na referendumu..Svaki glas je u stvari odluka gradjana da li su za jaku i stabilnu evropsku Srbiju ili za politiku povratka u mracne i pogubne 90-te..nadam se da se narod opametio i da nece nikad vise dozvoliti da se vrati ta samoubilacka politika iz proslosti za koju placamo vec decenijama..

surcinac

pre 16 godina

Djilas je u pravu!!! Mnogo se plasim ovih izbora! Plasim se da moj narod ne izabere povratak u devedesete! Mislim da je ovo najbitniji izbor u skoroj istoriji Srbije!

Marija

pre 16 godina

Tuzno je da i danas toliko godina nakon pada crveno-crne koalicije mi moramo ponovo da pravimo izbor izmedju napred ili nazad...Pogotovo sto je opcija nazad nikada ociglednija...

Demokrata,BG

pre 16 godina

Slazem se sa gospodinom Djilasom...Ovi izbori se i mogu karakterisati kao referendum, jer gradjani ne biraju samo licnost, odnosno predsednika, u pitanju je izbor izmedju coveka koga ceni ceo svet, pa i najuticajnija licnost, nama vecito drage Rusije, pogotovo bivsim rezimima SPS-u i SRS-u, koji su se oduvek kleli u Ruse...Dakle predsednik Tadic nam izmedju ostalog, garantuje dobre odnose i sa istokom i sa zapadom...i politike Tomislava Nikolica koji pominje upravo te Ruse, ali zaboravlja da je sadasnja Rusija proevropski orijentisana i da se na njenom celu vise ne nalaze rumeni i neozbiljni politicari...dakle, ovo i jeste referendum, a ja sam naveo samo jedan primer ko gde vodi ..postovanje drugim kandidatima,ali ce se trka ipak svesti na 2 imena i nadam se da necete dozvoliti da pobedi politika ratovanja i izolacije.

Milos

pre 16 godina

Kako li nije sramota ovog Dusana Petrovica da obrazlaze stavove Putina i od cestitke rodjendana pravi predizbornu kampanju. Samo drzavi nanosi stetu zarad jeftinih poena kojima nista ne postize. Btw, da li je neko iz EU cestitao Tadicu rodjendan?

V

pre 16 godina

Prvi krug izgleda izaziva neverovatan strah ne za sudbinu Srbije, jer mnogima u tzv. strukturama vlasti ide u prilog izolacija zemlje, već jasnije slike neodlučnima o tome koliko je hrabrih spremno da i pored represije pokaže osmeh, optimizam, mudrost, lepotu ove države.
U normalnom društvu bio bi to duel Tadić - Jovanović, bez otrovnih medija i kvazielite u naručju turbo-folka.
Ovako, prvi krug nikakao ne može biti referendumski. Bojim se da nekima i iz DS-a to ne izazove pomalo čudne ideje.

Život je zakon, a ishod uvek od nas zavisi.

Satir

pre 16 godina

Đilas je sasvim u pravu, ali u predizbornim kampanjama, obećanjima i optužbama se toliko preteruje, da je biračko telo potpuno dezinformisano. U takvoj situacijiNarod se ne opredeljuje po stavovima već prema ličnostima i njihovom nastupu. Iz tog razloga i rezultati izbora cesto nemaju nikakve logike sa postignutim rezultatima!

gradjanin bg

pre 16 godina

G-dine Djilas, odakle Vam pravo da pokušavate da Tadića i Nikolića (Koštunicu) predstavite kao dva dijametralno suprotna puta Srbije? Setimo se da ste sa SRS-om i DSS-om zdušno podržavali usvajanje ustava i žmurili na krađe koje su se tada dešavale. U koaliciji ste sa onima koji su Tomu Nikolića izabrali za predsednika skupštine Srbije. Koliko juče ste zajedno sa SRS-om i DSS-om u Skupštini Srbije usvajali rezoluciju o osudi američkih ekonomskih sankcija Kubi. Primera ima koliko god hoćete. Znam da mislite da narod u Srbiji ima kratko pamćenje, ali budite uvereni da je demokratski orjentisano biračko telo Srbije veoma svesno postupaka g-dina Tadića i DS-a i da će ovaj put znati za to da vas kazni.

Vojislav Todorović

pre 16 godina

Čista demagogija. Da je u pitanju referendum sa samo 2 opcije, Tadić i Nikolić, jasno je kao dan da bi pobedio Nikolić. Tadić ima šanse tek u 2 krugu, u kome ja iz principa neću učestvovati, jer ne vidim suštinske razlike između ova dva Koštuničina kandidata. S druge strane, ne bi bilo loše raspisati referendum oko "dileme" u koju nas je ubacio Koštunica. Bilo bi vrlo interesantno čuti odgovor na referendumsko pitanje koje bi glasilo: "Da li ste za ulazak Srbije u Evropu i pored činjenice da je Evropa priznala nezavisno Kosovo i poslala svoju misiju u tu zemlju?" Ubeđen sam da bi natpolovični odgovor bio DA, jer bez obzira na sve, ne vidim da Srbija ima alternativu po pitanju ulaska u Evropsku uniju.

NO PASARAN!

pre 16 godina

Nije to referendum pa čak ni izbori već sa zajedničkim ciljem oglumljene uloge dobrog i lošeg policajca (Tadića i Nikolića) koji time na svima poznat način pokušavaju da iznude ono što žele od nas "osumljučenih" a to mnogi još uvek ne shvataju. E pa "osumljičeni" moji, ne dajte se prevariti. I jedan i drugi su policajci i cilj im je isti. Isto su dobri ili isto loši, kako već više volite, a samo radi ostvarenja cilja podele uloge. Budite ponovno naivni pa zbog straha od "lošeg" policajca priklonite "dobrom" policajcu. Kada taj "dobar" od vas izvuče ono što su obojica plaćeni da izvuku onda će zagrljeni baš kao u vreme pisanja ustava i referenduma da proslavljaju dobro odrađenu prevaru a vi ćete lupati glavom o zid.

ivan

pre 16 godina

Podseticu samo da je Tadic izmedju ostalog u predizbornoj kampanji 2004. obilazio ljude oko ambasada, i rekao da, ako on pobedi, vise nece biti redova ispred istih. U medjuvremenu smo progutali radikalski ustav s njegovom podrskom, i jos mnogo stosta, sve pod maskom trulog kompromisa, a ustvari se on bas lepo slaze s narodnjacima. Retorika mu je sve bliza radikalima. Oni su bar dosledni. U prvom krugu ce se to sigurno odraziti na rezultatima, jer se tada jos uvek glasa za. Borise- prodao si nas za komociju trulog slaganja.

aleksandar

pre 16 godina

Bas obrnuto gospodine Djilas!Ovo su prvi predsednicki izbori na kojima cu glasati "za",a ne protiv",jer ovoga puta imam svog kandidata gospodine Djilas.To je Ceda Jovanovic!

Petar Rajacic

pre 16 godina

Ako funkcioneri DS'a smatraju da cemo se po ko zna koji put opredeljivati po sistemu "nedaj boze da dodju Radikali", mislim da grese.
Ne-efikasnost Vlade, galopirajuca korupcija, disonantni tonovi iz Vlade o odnosu prema EU, NATO,itd. kao i neprestani utisak da politiku Vlade resava manjinski partner, ne ide u prilog primedbi Ministra Djilasa da je Srbija pred referendumom. Neka se funkcioneri DS malo pozabave efikasnoscu sluzbi i institucija u kojima vrse vlast a manje plasenjem raje Radikalima, pa mozda i dobiju moj glas. Dug su put presli bivsi pobunjenici, iz dzempera do Armani odela, u prekratkom roku.

ilija bakic

pre 16 godina

Slazem se sa gospodinom Djilasom da je u pitanju referendum: Za ili protiv Miskovica, za ili protiv demagogije, za ili protiv laznog patriotizma.
Referendum, na kom su i Nikolic i Tadic na istoj strani. Obojica branioci Miskovica, obojic demagozi i obojica lazne patiote!
Obojica u politicku penziju, da nestane laznog i nametnutog dualizma!
Ilija Bakic!

Milos Bgd

pre 16 godina

Slazem se da su ovi izbori svojevrstan referendum, ali ih prvenstveno treba vrlo ozbiljno shvatiti i izaci na glasanje.Samo velika izlaznost garantuje pobedu gosp. Tadica, izlaskom na glasanje sami odlucujemo o svojoj sudbini a neizlaskom prepustamo da to neko ucini umesto nas!

Neocortex

pre 16 godina

Ma kakav referendum. Cela sustina ovih izbora je da li ce blagoglagoljivi Toma uspeti da obmane lakoverne gradjane da ovoga puta glasaju za njega.
Sto je najgore ima sanse. Posle toga tesko nama, a lakoverni se nece ni secati koga su glasali...

Natalija

pre 16 godina

Ne mogu da shvatim koliko teško je shvatiti ovako jednostavnu stvar, pa zamislite kako će nas ceo svet gledati ako nam pobedi Radikalski kandidat!

environmentalist

pre 16 godina

Potpuno se slazem sa gospodinom Djilasom, a Vi koji tako ne mislite posle cete da kukate ali bice kasno! Jedina stvar koja bi ostala ista u slucaju pobede Tome, su tajkuni ili bolje receno tajkun koji drzi 90% prodavnica u Srbiji i koji nece propasti ukoliko se zemlja izoluje, vec naprotiv, diktirace cene jer ce njegovi prodajni objekti biti snabdeveni preko ilegalnih kanala ali ce zato narod dotaci dno! Ako Vam se to svidja, samo napred nemojte da glasate!

miša r

pre 16 godina

Radi se o kandidatima koji imaju iste stavove o većini stvari a Koštunica i Tadić takođe se slažu, pa onda nema razlike između trojice ključnih aktera političke scene.Đilas prosipa demagogiju.

Dejan Ns

pre 16 godina

Najbitniji referendum do sada, kažu da nikad neizvesnije nije bilo, a po meni odluka je nikad lakša, ili ćemo da nastavimo da guramo Srbiju ka Evropi i da na leto putujemo bez viza ili ćemo svi da kupimo farmerke upašemo u njih Guči trenerku i da se mrštimo jedni drugima ako pobedi Toma Nikolić !!!

pitanja

pre 16 godina

A zasto su izbori 20. januara referendum? Valjda su takvi u drugom krugu,koga ce gotovo sigurno biti?
Ili se ovde skriva sustina stvari - da se ne dozvoli da makar u prvom krugu,gradjani glasaju prema svojim stvarnim politickim opredeljenjima.Da li neko ima veci strah od prvog,nego drugog kruga? Da ce se tada videti njegova stvarna podrske u birackom telu,kada se ne glasa protiv nekoga,vec,za nekoga?

urke

pre 16 godina

prvo, bas zato sto vlada "sprovodi tadicevu politiku" nema nikakve sanse da glasam za tadica. drugo, posto "sa koalicijom nece biti nista" ako dss ne podrzi tadica, takodje nema nikakve sanse da glasam za tadica. glas za tadica je glas za kostunicinu politiku inata, opstrukcije reformi i udaljavanje od civilizovanog sveta.

gofsi

pre 16 godina

Ova priča je već viđena.Da li je moguće koristiti u svim vremenima i da li se veruje da nam je pamćenje oslabilo?
"Sve je isto samo njega nema"

jasno pitanje !?

pre 16 godina

Formalno, G-din Djilas je mozda i u pravu, ali tek ako se odrzi REFERENDUM, moze se tako i nazvati i biti verodostojan odraz volje gradjana. Nemojmo, po ko zna koji put da 'tumacimo' i 'pojasnjavamo' stvari ! Znam da mnogi i nece izaci na izbore zbog neodgovarajucih kandidata, pa ...

urke

pre 16 godina

prvo, bas zato sto vlada "sprovodi tadicevu politiku" nema nikakve sanse da glasam za tadica. drugo, posto "sa koalicijom nece biti nista" ako dss ne podrzi tadica, takodje nema nikakve sanse da glasam za tadica. glas za tadica je glas za kostunicinu politiku inata, opstrukcije reformi i udaljavanje od civilizovanog sveta.

ilija bakic

pre 16 godina

Slazem se sa gospodinom Djilasom da je u pitanju referendum: Za ili protiv Miskovica, za ili protiv demagogije, za ili protiv laznog patriotizma.
Referendum, na kom su i Nikolic i Tadic na istoj strani. Obojica branioci Miskovica, obojic demagozi i obojica lazne patiote!
Obojica u politicku penziju, da nestane laznog i nametnutog dualizma!
Ilija Bakic!

aleksandar

pre 16 godina

Bas obrnuto gospodine Djilas!Ovo su prvi predsednicki izbori na kojima cu glasati "za",a ne protiv",jer ovoga puta imam svog kandidata gospodine Djilas.To je Ceda Jovanovic!

Dejan Ns

pre 16 godina

Najbitniji referendum do sada, kažu da nikad neizvesnije nije bilo, a po meni odluka je nikad lakša, ili ćemo da nastavimo da guramo Srbiju ka Evropi i da na leto putujemo bez viza ili ćemo svi da kupimo farmerke upašemo u njih Guči trenerku i da se mrštimo jedni drugima ako pobedi Toma Nikolić !!!

miša r

pre 16 godina

Radi se o kandidatima koji imaju iste stavove o većini stvari a Koštunica i Tadić takođe se slažu, pa onda nema razlike između trojice ključnih aktera političke scene.Đilas prosipa demagogiju.

gofsi

pre 16 godina

Ova priča je već viđena.Da li je moguće koristiti u svim vremenima i da li se veruje da nam je pamćenje oslabilo?
"Sve je isto samo njega nema"

ivan

pre 16 godina

Podseticu samo da je Tadic izmedju ostalog u predizbornoj kampanji 2004. obilazio ljude oko ambasada, i rekao da, ako on pobedi, vise nece biti redova ispred istih. U medjuvremenu smo progutali radikalski ustav s njegovom podrskom, i jos mnogo stosta, sve pod maskom trulog kompromisa, a ustvari se on bas lepo slaze s narodnjacima. Retorika mu je sve bliza radikalima. Oni su bar dosledni. U prvom krugu ce se to sigurno odraziti na rezultatima, jer se tada jos uvek glasa za. Borise- prodao si nas za komociju trulog slaganja.

Vojislav Todorović

pre 16 godina

Čista demagogija. Da je u pitanju referendum sa samo 2 opcije, Tadić i Nikolić, jasno je kao dan da bi pobedio Nikolić. Tadić ima šanse tek u 2 krugu, u kome ja iz principa neću učestvovati, jer ne vidim suštinske razlike između ova dva Koštuničina kandidata. S druge strane, ne bi bilo loše raspisati referendum oko "dileme" u koju nas je ubacio Koštunica. Bilo bi vrlo interesantno čuti odgovor na referendumsko pitanje koje bi glasilo: "Da li ste za ulazak Srbije u Evropu i pored činjenice da je Evropa priznala nezavisno Kosovo i poslala svoju misiju u tu zemlju?" Ubeđen sam da bi natpolovični odgovor bio DA, jer bez obzira na sve, ne vidim da Srbija ima alternativu po pitanju ulaska u Evropsku uniju.

Petar Rajacic

pre 16 godina

Ako funkcioneri DS'a smatraju da cemo se po ko zna koji put opredeljivati po sistemu "nedaj boze da dodju Radikali", mislim da grese.
Ne-efikasnost Vlade, galopirajuca korupcija, disonantni tonovi iz Vlade o odnosu prema EU, NATO,itd. kao i neprestani utisak da politiku Vlade resava manjinski partner, ne ide u prilog primedbi Ministra Djilasa da je Srbija pred referendumom. Neka se funkcioneri DS malo pozabave efikasnoscu sluzbi i institucija u kojima vrse vlast a manje plasenjem raje Radikalima, pa mozda i dobiju moj glas. Dug su put presli bivsi pobunjenici, iz dzempera do Armani odela, u prekratkom roku.

V

pre 16 godina

Prvi krug izgleda izaziva neverovatan strah ne za sudbinu Srbije, jer mnogima u tzv. strukturama vlasti ide u prilog izolacija zemlje, već jasnije slike neodlučnima o tome koliko je hrabrih spremno da i pored represije pokaže osmeh, optimizam, mudrost, lepotu ove države.
U normalnom društvu bio bi to duel Tadić - Jovanović, bez otrovnih medija i kvazielite u naručju turbo-folka.
Ovako, prvi krug nikakao ne može biti referendumski. Bojim se da nekima i iz DS-a to ne izazove pomalo čudne ideje.

Život je zakon, a ishod uvek od nas zavisi.

pitanja

pre 16 godina

A zasto su izbori 20. januara referendum? Valjda su takvi u drugom krugu,koga ce gotovo sigurno biti?
Ili se ovde skriva sustina stvari - da se ne dozvoli da makar u prvom krugu,gradjani glasaju prema svojim stvarnim politickim opredeljenjima.Da li neko ima veci strah od prvog,nego drugog kruga? Da ce se tada videti njegova stvarna podrske u birackom telu,kada se ne glasa protiv nekoga,vec,za nekoga?

gradjanin bg

pre 16 godina

G-dine Djilas, odakle Vam pravo da pokušavate da Tadića i Nikolića (Koštunicu) predstavite kao dva dijametralno suprotna puta Srbije? Setimo se da ste sa SRS-om i DSS-om zdušno podržavali usvajanje ustava i žmurili na krađe koje su se tada dešavale. U koaliciji ste sa onima koji su Tomu Nikolića izabrali za predsednika skupštine Srbije. Koliko juče ste zajedno sa SRS-om i DSS-om u Skupštini Srbije usvajali rezoluciju o osudi američkih ekonomskih sankcija Kubi. Primera ima koliko god hoćete. Znam da mislite da narod u Srbiji ima kratko pamćenje, ali budite uvereni da je demokratski orjentisano biračko telo Srbije veoma svesno postupaka g-dina Tadića i DS-a i da će ovaj put znati za to da vas kazni.

Milos

pre 16 godina

Kako li nije sramota ovog Dusana Petrovica da obrazlaze stavove Putina i od cestitke rodjendana pravi predizbornu kampanju. Samo drzavi nanosi stetu zarad jeftinih poena kojima nista ne postize. Btw, da li je neko iz EU cestitao Tadicu rodjendan?

NO PASARAN!

pre 16 godina

Nije to referendum pa čak ni izbori već sa zajedničkim ciljem oglumljene uloge dobrog i lošeg policajca (Tadića i Nikolića) koji time na svima poznat način pokušavaju da iznude ono što žele od nas "osumljučenih" a to mnogi još uvek ne shvataju. E pa "osumljičeni" moji, ne dajte se prevariti. I jedan i drugi su policajci i cilj im je isti. Isto su dobri ili isto loši, kako već više volite, a samo radi ostvarenja cilja podele uloge. Budite ponovno naivni pa zbog straha od "lošeg" policajca priklonite "dobrom" policajcu. Kada taj "dobar" od vas izvuče ono što su obojica plaćeni da izvuku onda će zagrljeni baš kao u vreme pisanja ustava i referenduma da proslavljaju dobro odrađenu prevaru a vi ćete lupati glavom o zid.

jasno pitanje !?

pre 16 godina

Formalno, G-din Djilas je mozda i u pravu, ali tek ako se odrzi REFERENDUM, moze se tako i nazvati i biti verodostojan odraz volje gradjana. Nemojmo, po ko zna koji put da 'tumacimo' i 'pojasnjavamo' stvari ! Znam da mnogi i nece izaci na izbore zbog neodgovarajucih kandidata, pa ...

Neocortex

pre 16 godina

Ma kakav referendum. Cela sustina ovih izbora je da li ce blagoglagoljivi Toma uspeti da obmane lakoverne gradjane da ovoga puta glasaju za njega.
Sto je najgore ima sanse. Posle toga tesko nama, a lakoverni se nece ni secati koga su glasali...

Plankton

pre 16 godina

Referendum?! Da li ste za Koštunicu ili ste za Koštunicu?! Fala lepo! Rezultat Nikolićeve i Tadićeve, tj. Koštuničine (tj. Miloševićeve) politike je isti, samo je razlika u brzini ostvarivanja istog. Kako stvari trenutno stoje Srbija je sklona padu, pa ću radije pasti sa Nikolićem brzo, nego da se mrcvarim sa Tadićem. Što pre padnemo brže ćemo se podići. Što reče Điki: Ako moraš da progutaš žabu, nemoj mnogo da je gledaš - progutaj je odmah! Ako Tadić ispravi kičmu i DS opet bude DS, a ne DS(S), onda će dobiti moj glas 3. februara. Od njega zavisi...

Natalija

pre 16 godina

Ne mogu da shvatim koliko teško je shvatiti ovako jednostavnu stvar, pa zamislite kako će nas ceo svet gledati ako nam pobedi Radikalski kandidat!

Olja

pre 16 godina

Biraj Tadica - izabraces Kostunicu, biraj Tomu - izabraces Kostunicu. Biraj Velju izabraces Kostunicu. Biraj Mrkonjica izabraces Kostunicu. Covek se lepo obezbedio za svaku slucajnost, a mi mislimo kao idemo na izbore za Srbiju u Evropi...svasta.

environmentalist

pre 16 godina

Potpuno se slazem sa gospodinom Djilasom, a Vi koji tako ne mislite posle cete da kukate ali bice kasno! Jedina stvar koja bi ostala ista u slucaju pobede Tome, su tajkuni ili bolje receno tajkun koji drzi 90% prodavnica u Srbiji i koji nece propasti ukoliko se zemlja izoluje, vec naprotiv, diktirace cene jer ce njegovi prodajni objekti biti snabdeveni preko ilegalnih kanala ali ce zato narod dotaci dno! Ako Vam se to svidja, samo napred nemojte da glasate!

Nemanja

pre 16 godina

Boris je dobio podrsku od Putina. SUPERISKA, samo da li mu je neko dao podrsku iz EU, nesto nisam informisan. Ili sam mozda prespavao kada je Moskva postala sediste EU?

Marija

pre 16 godina

Tuzno je da i danas toliko godina nakon pada crveno-crne koalicije mi moramo ponovo da pravimo izbor izmedju napred ili nazad...Pogotovo sto je opcija nazad nikada ociglednija...

surcinac

pre 16 godina

Djilas je u pravu!!! Mnogo se plasim ovih izbora! Plasim se da moj narod ne izabere povratak u devedesete! Mislim da je ovo najbitniji izbor u skoroj istoriji Srbije!

zastave

pre 16 godina

Ofirao se Putin pred demokratskim biracima u Srbiji i javno ukazao kuda Tadic vodi Srbiju. Samo su se njih dvojica preracunali, jer stanovnistvu Srbije ne odgovara trenutna situacija (kao sto to odgovara Rusiji) u kojoj je recimo BDP najmanji u regionu i to sto jos nismo potpisali SSP sa EU. Dajte gosn. Putinu, te nije ovo Srbiji prvi put da bira Tadica. Dobro smo se svi prepoznali, sada mozemo da razmisljamo.

vaspezijan

pre 16 godina

Ama ljudi, ja nisam clan nijedne stranke, ali ovde mora da se igra pametno a ne iz inata. Ako boris udje u drugi krug glasam za njega. Ako ceda udje u drugi krug za njega. Samo da ne dodju radikali na vlast, ako dodju ko zna kada cemo njih skinuti sa vlasti. Ovde nije rec ni o miskovicu ni o kostunici, ovde je rec o nasoj buducnosti.

Milos Bgd

pre 16 godina

Slazem se da su ovi izbori svojevrstan referendum, ali ih prvenstveno treba vrlo ozbiljno shvatiti i izaci na glasanje.Samo velika izlaznost garantuje pobedu gosp. Tadica, izlaskom na glasanje sami odlucujemo o svojoj sudbini a neizlaskom prepustamo da to neko ucini umesto nas!

Demokrata,BG

pre 16 godina

Slazem se sa gospodinom Djilasom...Ovi izbori se i mogu karakterisati kao referendum, jer gradjani ne biraju samo licnost, odnosno predsednika, u pitanju je izbor izmedju coveka koga ceni ceo svet, pa i najuticajnija licnost, nama vecito drage Rusije, pogotovo bivsim rezimima SPS-u i SRS-u, koji su se oduvek kleli u Ruse...Dakle predsednik Tadic nam izmedju ostalog, garantuje dobre odnose i sa istokom i sa zapadom...i politike Tomislava Nikolica koji pominje upravo te Ruse, ali zaboravlja da je sadasnja Rusija proevropski orijentisana i da se na njenom celu vise ne nalaze rumeni i neozbiljni politicari...dakle, ovo i jeste referendum, a ja sam naveo samo jedan primer ko gde vodi ..postovanje drugim kandidatima,ali ce se trka ipak svesti na 2 imena i nadam se da necete dozvoliti da pobedi politika ratovanja i izolacije.

L

pre 16 godina

Gospodin Đilas ima pravo, naravno da je ovo referendum! Pa svima nam je jasna razlika između ovih dveju politika. Ne mogu da razumem da neko neće da izađe na izbore i da mu je svejedno da li će da živi u zemlji koja će biti u izolaciji ili u zemlji koja je u Evropi, koja koristi sve povlastce članstva u EU i u jednoj stabilnoj zemlji, koja mu pruža sigurnost i mogućnost da živi kao sav normalan svet! Apsurdno je i razmišljati uopšte koja je politika ispravna, mislim da nam je to sasvim jasno, barem ljudima koji hoće da žive bolje!

Vadikavno bolje

pre 16 godina

Normalno - kad treba da se Rusima u zamenu za pomoć oko Kosmeta proda NIS preko reda, onda "Ua Rusi, gubernija, vraćanje na staro". Kad Putin pošalje razglednicu, onda "to je dokaz neverovatno dobre saradnje". Izuzetno mi je drago što nisam političar, te ne moram da danas pljujem, a sutra to i da poližem. I jeste referendum - da li ćemo u bratski zagrljaj sa otimačima Kosmeta ili sa državom koja nas (barem javno, i makar i iz svojih interesa) iz sve snage podržava? Jako teška odluka - Sibir ili Gvantanamo? Ja glasam za Srbiju!

jovan

pre 16 godina

Ministar Djilas je u pravu kada kaze da je Srbija na referendumu..Svaki glas je u stvari odluka gradjana da li su za jaku i stabilnu evropsku Srbiju ili za politiku povratka u mracne i pogubne 90-te..nadam se da se narod opametio i da nece nikad vise dozvoliti da se vrati ta samoubilacka politika iz proslosti za koju placamo vec decenijama..

Nikolaa

pre 16 godina

nego sta nego je referendum. Svako ko ne podrži Tadica, direktno ili indirektno daje glas grobaru. Pa razmislite malo da li ce Srbija sa Tomom imati bilo kakvu perspektivu. 20. i 3. se odlucuje, nemojte posle da bude nismo znali...

Nikola

pre 16 godina

Koliko god se ne slazem sa odredjenim postupcima Borisa Tadica, smatram da je on ipak najbolje resenje za predsednika. Mislim da je vecina onih ustupaka Kostunici ipak imalo za cilj jacanje DSS-a i slabljenje radikala. Dakle, verujem da postoji dogovor izmedju DS i DSS jos od pocetka 21. veka o namernom priblizavanju stavova DSS-a i SRS-a radi prelivanja glasova i postepenog uvodjenja radikalnog naroda u demokratske tokove. U stvari zelim da verujem u to, jer bi to ipak bilo koliko-toliko povoljno objasnjenje izvesnih iracionalnih postupaka DS-a.

Goran

pre 16 godina

Alternative na ovom "referendumu" su: hocemo li nastaviti evrointegracije ili cemo neko vreme da čamimo pa posle da nastavimo evrointegracije. Ne, nema realne i dobre alternative EU.

gradjanin bg

pre 16 godina

Mislim da bi čestitka (podrška) Putina predsedničkom kanidatu u nekoj ozbiljnoj zemlji bila auto-gol. Nama to deluje kao nešto Bog zna šta ali to je u stvari priprema da Srbija postane krajnje podanička prema Rusiji. Da li treba da podsećam da Putin podržava i predsednika Belorusije Lukašenka, koji je jedan od poslednjih diktatora u svetu. Mislim da će vreme jednog dana pokazati da su i ruske službe imale svoju ulogu u 12. martu 2003 god. Živi bili pa videli.

jovan

pre 16 godina

mislim da je gospodin djilas potpuno u pravu. Voleo bih da svi razumeju taj stav i pomognu sebi i drugima. Pobedom borisa tadica srbija ce nastaviti demokratskim putem koji vodi do boljeg zivota, vece stabilnosti i definitivno srecnijeg i normalnijeg zivota. U pitanju je zivot svih nas. Ovaj narod je pametan i shvatice i stoga verujem u pobedu Borisa Tadica. Pozdrav svima

Nikola

pre 16 godina

Naravno da Srbija mora da bude deo Evrope, mi jesmo Evropa i Evropska unija mora da bude nas cilj, a ne da se izolujemo od svih.

Satir

pre 16 godina

Đilas je sasvim u pravu, ali u predizbornim kampanjama, obećanjima i optužbama se toliko preteruje, da je biračko telo potpuno dezinformisano. U takvoj situacijiNarod se ne opredeljuje po stavovima već prema ličnostima i njihovom nastupu. Iz tog razloga i rezultati izbora cesto nemaju nikakve logike sa postignutim rezultatima!

rade

pre 16 godina

Dilas je potpuno upravu, ovde se odlucuje o tome da li ce Srbija ziveti normalno ili cemo dozvoliti da nas pojedinci vode u propast.

urke

pre 16 godina

prvo, bas zato sto vlada "sprovodi tadicevu politiku" nema nikakve sanse da glasam za tadica. drugo, posto "sa koalicijom nece biti nista" ako dss ne podrzi tadica, takodje nema nikakve sanse da glasam za tadica. glas za tadica je glas za kostunicinu politiku inata, opstrukcije reformi i udaljavanje od civilizovanog sveta.

Dejan Ns

pre 16 godina

Najbitniji referendum do sada, kažu da nikad neizvesnije nije bilo, a po meni odluka je nikad lakša, ili ćemo da nastavimo da guramo Srbiju ka Evropi i da na leto putujemo bez viza ili ćemo svi da kupimo farmerke upašemo u njih Guči trenerku i da se mrštimo jedni drugima ako pobedi Toma Nikolić !!!

ilija bakic

pre 16 godina

Slazem se sa gospodinom Djilasom da je u pitanju referendum: Za ili protiv Miskovica, za ili protiv demagogije, za ili protiv laznog patriotizma.
Referendum, na kom su i Nikolic i Tadic na istoj strani. Obojica branioci Miskovica, obojic demagozi i obojica lazne patiote!
Obojica u politicku penziju, da nestane laznog i nametnutog dualizma!
Ilija Bakic!

aleksandar

pre 16 godina

Bas obrnuto gospodine Djilas!Ovo su prvi predsednicki izbori na kojima cu glasati "za",a ne protiv",jer ovoga puta imam svog kandidata gospodine Djilas.To je Ceda Jovanovic!

environmentalist

pre 16 godina

Potpuno se slazem sa gospodinom Djilasom, a Vi koji tako ne mislite posle cete da kukate ali bice kasno! Jedina stvar koja bi ostala ista u slucaju pobede Tome, su tajkuni ili bolje receno tajkun koji drzi 90% prodavnica u Srbiji i koji nece propasti ukoliko se zemlja izoluje, vec naprotiv, diktirace cene jer ce njegovi prodajni objekti biti snabdeveni preko ilegalnih kanala ali ce zato narod dotaci dno! Ako Vam se to svidja, samo napred nemojte da glasate!

Natalija

pre 16 godina

Ne mogu da shvatim koliko teško je shvatiti ovako jednostavnu stvar, pa zamislite kako će nas ceo svet gledati ako nam pobedi Radikalski kandidat!

gofsi

pre 16 godina

Ova priča je već viđena.Da li je moguće koristiti u svim vremenima i da li se veruje da nam je pamćenje oslabilo?
"Sve je isto samo njega nema"

miša r

pre 16 godina

Radi se o kandidatima koji imaju iste stavove o većini stvari a Koštunica i Tadić takođe se slažu, pa onda nema razlike između trojice ključnih aktera političke scene.Đilas prosipa demagogiju.

Milos Bgd

pre 16 godina

Slazem se da su ovi izbori svojevrstan referendum, ali ih prvenstveno treba vrlo ozbiljno shvatiti i izaci na glasanje.Samo velika izlaznost garantuje pobedu gosp. Tadica, izlaskom na glasanje sami odlucujemo o svojoj sudbini a neizlaskom prepustamo da to neko ucini umesto nas!

Milos

pre 16 godina

Kako li nije sramota ovog Dusana Petrovica da obrazlaze stavove Putina i od cestitke rodjendana pravi predizbornu kampanju. Samo drzavi nanosi stetu zarad jeftinih poena kojima nista ne postize. Btw, da li je neko iz EU cestitao Tadicu rodjendan?

Neocortex

pre 16 godina

Ma kakav referendum. Cela sustina ovih izbora je da li ce blagoglagoljivi Toma uspeti da obmane lakoverne gradjane da ovoga puta glasaju za njega.
Sto je najgore ima sanse. Posle toga tesko nama, a lakoverni se nece ni secati koga su glasali...

Petar Rajacic

pre 16 godina

Ako funkcioneri DS'a smatraju da cemo se po ko zna koji put opredeljivati po sistemu "nedaj boze da dodju Radikali", mislim da grese.
Ne-efikasnost Vlade, galopirajuca korupcija, disonantni tonovi iz Vlade o odnosu prema EU, NATO,itd. kao i neprestani utisak da politiku Vlade resava manjinski partner, ne ide u prilog primedbi Ministra Djilasa da je Srbija pred referendumom. Neka se funkcioneri DS malo pozabave efikasnoscu sluzbi i institucija u kojima vrse vlast a manje plasenjem raje Radikalima, pa mozda i dobiju moj glas. Dug su put presli bivsi pobunjenici, iz dzempera do Armani odela, u prekratkom roku.

Satir

pre 16 godina

Đilas je sasvim u pravu, ali u predizbornim kampanjama, obećanjima i optužbama se toliko preteruje, da je biračko telo potpuno dezinformisano. U takvoj situacijiNarod se ne opredeljuje po stavovima već prema ličnostima i njihovom nastupu. Iz tog razloga i rezultati izbora cesto nemaju nikakve logike sa postignutim rezultatima!

surcinac

pre 16 godina

Djilas je u pravu!!! Mnogo se plasim ovih izbora! Plasim se da moj narod ne izabere povratak u devedesete! Mislim da je ovo najbitniji izbor u skoroj istoriji Srbije!

L

pre 16 godina

Gospodin Đilas ima pravo, naravno da je ovo referendum! Pa svima nam je jasna razlika između ovih dveju politika. Ne mogu da razumem da neko neće da izađe na izbore i da mu je svejedno da li će da živi u zemlji koja će biti u izolaciji ili u zemlji koja je u Evropi, koja koristi sve povlastce članstva u EU i u jednoj stabilnoj zemlji, koja mu pruža sigurnost i mogućnost da živi kao sav normalan svet! Apsurdno je i razmišljati uopšte koja je politika ispravna, mislim da nam je to sasvim jasno, barem ljudima koji hoće da žive bolje!

jasno pitanje !?

pre 16 godina

Formalno, G-din Djilas je mozda i u pravu, ali tek ako se odrzi REFERENDUM, moze se tako i nazvati i biti verodostojan odraz volje gradjana. Nemojmo, po ko zna koji put da 'tumacimo' i 'pojasnjavamo' stvari ! Znam da mnogi i nece izaci na izbore zbog neodgovarajucih kandidata, pa ...

pitanja

pre 16 godina

A zasto su izbori 20. januara referendum? Valjda su takvi u drugom krugu,koga ce gotovo sigurno biti?
Ili se ovde skriva sustina stvari - da se ne dozvoli da makar u prvom krugu,gradjani glasaju prema svojim stvarnim politickim opredeljenjima.Da li neko ima veci strah od prvog,nego drugog kruga? Da ce se tada videti njegova stvarna podrske u birackom telu,kada se ne glasa protiv nekoga,vec,za nekoga?

Vojislav Todorović

pre 16 godina

Čista demagogija. Da je u pitanju referendum sa samo 2 opcije, Tadić i Nikolić, jasno je kao dan da bi pobedio Nikolić. Tadić ima šanse tek u 2 krugu, u kome ja iz principa neću učestvovati, jer ne vidim suštinske razlike između ova dva Koštuničina kandidata. S druge strane, ne bi bilo loše raspisati referendum oko "dileme" u koju nas je ubacio Koštunica. Bilo bi vrlo interesantno čuti odgovor na referendumsko pitanje koje bi glasilo: "Da li ste za ulazak Srbije u Evropu i pored činjenice da je Evropa priznala nezavisno Kosovo i poslala svoju misiju u tu zemlju?" Ubeđen sam da bi natpolovični odgovor bio DA, jer bez obzira na sve, ne vidim da Srbija ima alternativu po pitanju ulaska u Evropsku uniju.

ivan

pre 16 godina

Podseticu samo da je Tadic izmedju ostalog u predizbornoj kampanji 2004. obilazio ljude oko ambasada, i rekao da, ako on pobedi, vise nece biti redova ispred istih. U medjuvremenu smo progutali radikalski ustav s njegovom podrskom, i jos mnogo stosta, sve pod maskom trulog kompromisa, a ustvari se on bas lepo slaze s narodnjacima. Retorika mu je sve bliza radikalima. Oni su bar dosledni. U prvom krugu ce se to sigurno odraziti na rezultatima, jer se tada jos uvek glasa za. Borise- prodao si nas za komociju trulog slaganja.

gradjanin bg

pre 16 godina

G-dine Djilas, odakle Vam pravo da pokušavate da Tadića i Nikolića (Koštunicu) predstavite kao dva dijametralno suprotna puta Srbije? Setimo se da ste sa SRS-om i DSS-om zdušno podržavali usvajanje ustava i žmurili na krađe koje su se tada dešavale. U koaliciji ste sa onima koji su Tomu Nikolića izabrali za predsednika skupštine Srbije. Koliko juče ste zajedno sa SRS-om i DSS-om u Skupštini Srbije usvajali rezoluciju o osudi američkih ekonomskih sankcija Kubi. Primera ima koliko god hoćete. Znam da mislite da narod u Srbiji ima kratko pamćenje, ali budite uvereni da je demokratski orjentisano biračko telo Srbije veoma svesno postupaka g-dina Tadića i DS-a i da će ovaj put znati za to da vas kazni.

V

pre 16 godina

Prvi krug izgleda izaziva neverovatan strah ne za sudbinu Srbije, jer mnogima u tzv. strukturama vlasti ide u prilog izolacija zemlje, već jasnije slike neodlučnima o tome koliko je hrabrih spremno da i pored represije pokaže osmeh, optimizam, mudrost, lepotu ove države.
U normalnom društvu bio bi to duel Tadić - Jovanović, bez otrovnih medija i kvazielite u naručju turbo-folka.
Ovako, prvi krug nikakao ne može biti referendumski. Bojim se da nekima i iz DS-a to ne izazove pomalo čudne ideje.

Život je zakon, a ishod uvek od nas zavisi.

Demokrata,BG

pre 16 godina

Slazem se sa gospodinom Djilasom...Ovi izbori se i mogu karakterisati kao referendum, jer gradjani ne biraju samo licnost, odnosno predsednika, u pitanju je izbor izmedju coveka koga ceni ceo svet, pa i najuticajnija licnost, nama vecito drage Rusije, pogotovo bivsim rezimima SPS-u i SRS-u, koji su se oduvek kleli u Ruse...Dakle predsednik Tadic nam izmedju ostalog, garantuje dobre odnose i sa istokom i sa zapadom...i politike Tomislava Nikolica koji pominje upravo te Ruse, ali zaboravlja da je sadasnja Rusija proevropski orijentisana i da se na njenom celu vise ne nalaze rumeni i neozbiljni politicari...dakle, ovo i jeste referendum, a ja sam naveo samo jedan primer ko gde vodi ..postovanje drugim kandidatima,ali ce se trka ipak svesti na 2 imena i nadam se da necete dozvoliti da pobedi politika ratovanja i izolacije.

Marija

pre 16 godina

Tuzno je da i danas toliko godina nakon pada crveno-crne koalicije mi moramo ponovo da pravimo izbor izmedju napred ili nazad...Pogotovo sto je opcija nazad nikada ociglednija...

jovan

pre 16 godina

mislim da je gospodin djilas potpuno u pravu. Voleo bih da svi razumeju taj stav i pomognu sebi i drugima. Pobedom borisa tadica srbija ce nastaviti demokratskim putem koji vodi do boljeg zivota, vece stabilnosti i definitivno srecnijeg i normalnijeg zivota. U pitanju je zivot svih nas. Ovaj narod je pametan i shvatice i stoga verujem u pobedu Borisa Tadica. Pozdrav svima

NO PASARAN!

pre 16 godina

Nije to referendum pa čak ni izbori već sa zajedničkim ciljem oglumljene uloge dobrog i lošeg policajca (Tadića i Nikolića) koji time na svima poznat način pokušavaju da iznude ono što žele od nas "osumljučenih" a to mnogi još uvek ne shvataju. E pa "osumljičeni" moji, ne dajte se prevariti. I jedan i drugi su policajci i cilj im je isti. Isto su dobri ili isto loši, kako već više volite, a samo radi ostvarenja cilja podele uloge. Budite ponovno naivni pa zbog straha od "lošeg" policajca priklonite "dobrom" policajcu. Kada taj "dobar" od vas izvuče ono što su obojica plaćeni da izvuku onda će zagrljeni baš kao u vreme pisanja ustava i referenduma da proslavljaju dobro odrađenu prevaru a vi ćete lupati glavom o zid.

jovan

pre 16 godina

Ministar Djilas je u pravu kada kaze da je Srbija na referendumu..Svaki glas je u stvari odluka gradjana da li su za jaku i stabilnu evropsku Srbiju ili za politiku povratka u mracne i pogubne 90-te..nadam se da se narod opametio i da nece nikad vise dozvoliti da se vrati ta samoubilacka politika iz proslosti za koju placamo vec decenijama..

Nikolaa

pre 16 godina

nego sta nego je referendum. Svako ko ne podrži Tadica, direktno ili indirektno daje glas grobaru. Pa razmislite malo da li ce Srbija sa Tomom imati bilo kakvu perspektivu. 20. i 3. se odlucuje, nemojte posle da bude nismo znali...

Goran

pre 16 godina

Alternative na ovom "referendumu" su: hocemo li nastaviti evrointegracije ili cemo neko vreme da čamimo pa posle da nastavimo evrointegracije. Ne, nema realne i dobre alternative EU.

vaspezijan

pre 16 godina

Ama ljudi, ja nisam clan nijedne stranke, ali ovde mora da se igra pametno a ne iz inata. Ako boris udje u drugi krug glasam za njega. Ako ceda udje u drugi krug za njega. Samo da ne dodju radikali na vlast, ako dodju ko zna kada cemo njih skinuti sa vlasti. Ovde nije rec ni o miskovicu ni o kostunici, ovde je rec o nasoj buducnosti.

Nikola

pre 16 godina

Koliko god se ne slazem sa odredjenim postupcima Borisa Tadica, smatram da je on ipak najbolje resenje za predsednika. Mislim da je vecina onih ustupaka Kostunici ipak imalo za cilj jacanje DSS-a i slabljenje radikala. Dakle, verujem da postoji dogovor izmedju DS i DSS jos od pocetka 21. veka o namernom priblizavanju stavova DSS-a i SRS-a radi prelivanja glasova i postepenog uvodjenja radikalnog naroda u demokratske tokove. U stvari zelim da verujem u to, jer bi to ipak bilo koliko-toliko povoljno objasnjenje izvesnih iracionalnih postupaka DS-a.

Plankton

pre 16 godina

Referendum?! Da li ste za Koštunicu ili ste za Koštunicu?! Fala lepo! Rezultat Nikolićeve i Tadićeve, tj. Koštuničine (tj. Miloševićeve) politike je isti, samo je razlika u brzini ostvarivanja istog. Kako stvari trenutno stoje Srbija je sklona padu, pa ću radije pasti sa Nikolićem brzo, nego da se mrcvarim sa Tadićem. Što pre padnemo brže ćemo se podići. Što reče Điki: Ako moraš da progutaš žabu, nemoj mnogo da je gledaš - progutaj je odmah! Ako Tadić ispravi kičmu i DS opet bude DS, a ne DS(S), onda će dobiti moj glas 3. februara. Od njega zavisi...

Vadikavno bolje

pre 16 godina

Normalno - kad treba da se Rusima u zamenu za pomoć oko Kosmeta proda NIS preko reda, onda "Ua Rusi, gubernija, vraćanje na staro". Kad Putin pošalje razglednicu, onda "to je dokaz neverovatno dobre saradnje". Izuzetno mi je drago što nisam političar, te ne moram da danas pljujem, a sutra to i da poližem. I jeste referendum - da li ćemo u bratski zagrljaj sa otimačima Kosmeta ili sa državom koja nas (barem javno, i makar i iz svojih interesa) iz sve snage podržava? Jako teška odluka - Sibir ili Gvantanamo? Ja glasam za Srbiju!

Nemanja

pre 16 godina

Boris je dobio podrsku od Putina. SUPERISKA, samo da li mu je neko dao podrsku iz EU, nesto nisam informisan. Ili sam mozda prespavao kada je Moskva postala sediste EU?

zastave

pre 16 godina

Ofirao se Putin pred demokratskim biracima u Srbiji i javno ukazao kuda Tadic vodi Srbiju. Samo su se njih dvojica preracunali, jer stanovnistvu Srbije ne odgovara trenutna situacija (kao sto to odgovara Rusiji) u kojoj je recimo BDP najmanji u regionu i to sto jos nismo potpisali SSP sa EU. Dajte gosn. Putinu, te nije ovo Srbiji prvi put da bira Tadica. Dobro smo se svi prepoznali, sada mozemo da razmisljamo.

Olja

pre 16 godina

Biraj Tadica - izabraces Kostunicu, biraj Tomu - izabraces Kostunicu. Biraj Velju izabraces Kostunicu. Biraj Mrkonjica izabraces Kostunicu. Covek se lepo obezbedio za svaku slucajnost, a mi mislimo kao idemo na izbore za Srbiju u Evropi...svasta.

gradjanin bg

pre 16 godina

Mislim da bi čestitka (podrška) Putina predsedničkom kanidatu u nekoj ozbiljnoj zemlji bila auto-gol. Nama to deluje kao nešto Bog zna šta ali to je u stvari priprema da Srbija postane krajnje podanička prema Rusiji. Da li treba da podsećam da Putin podržava i predsednika Belorusije Lukašenka, koji je jedan od poslednjih diktatora u svetu. Mislim da će vreme jednog dana pokazati da su i ruske službe imale svoju ulogu u 12. martu 2003 god. Živi bili pa videli.

Nikola

pre 16 godina

Naravno da Srbija mora da bude deo Evrope, mi jesmo Evropa i Evropska unija mora da bude nas cilj, a ne da se izolujemo od svih.

rade

pre 16 godina

Dilas je potpuno upravu, ovde se odlucuje o tome da li ce Srbija ziveti normalno ili cemo dozvoliti da nas pojedinci vode u propast.