Četvrtak, 27.12.2007.

09:45

Dobre igre Stojakovića i Jarića

Izvor: B92

Dobre igre Stojakoviæa i Jariæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Nemanja Delija

pre 16 godina

@andro
Ako Finiksu nesto nije potrebno onda je to sigurno centar.Odakle ti to da Amare nije dobar odbrambeni igrac?
Gde si to izvuko leba ti?Mislim da je u tom segmentu igre sasvim zadovoljavajuci i da moze da se nosi sa svakim centrom u NBA u odbrani,a kamoli u napadu.Trenutno je jedan od najboljih centara u NBA ako ne i najbolji.Zasto bi ga trejdovali?O cemu pricas?
Koga bi ti doveo umesto Amarea?
Svidela mi se i tvoja analiza lejkersa,sta im je sve potrebno,a pogotovo mi se svideo onaj deo da im Kid nije potreban :)
Covece Kid bi bio potreban svakoj ekipi,a pogotovo Lejkersima koji gotovo da ni nemaju klasicnog pleja.Fiser je ok igrac ali vise mu dodje kao odlicna podrska nekom dobrom pleju(poput Kida).Ako racunas Farmara onda je to stvarno smesno.

Nemanja Delija

pre 16 godina

@Dragan,BGD
Prvo nemoj da vredjas coveka.
Drugo nemoj nikog da umalovazavas.Covek nigde nije pogresio da bi mu se podsmevao,a i da jeste,zadnji koji bi trebao da mu se smeje si ti,tebi su Jasaitis i Jasikevicijus jedan isti igrac.Onda Dugari i Riberi i jos mnogi biseri kad bi poceo da pisem o njima bio bi mi komentar dugacak 5 kilometara.Ali to su gluposti kada ih uporedim sa osnovom tvog razmisljanja.
Da je bolesno da se glasa za Stojakovica ne bi ga ni stavili na listu(iskreno nisam ni ja glasao za njega ali je covek bio 2X na all-staru i zasluzuje postovanje).Kako onda mozes da kazes da je bolesno glasati za njega?Covek ima pravo da glasa za koga zeli.Neces sigurno ti da odredjujes za koga ce ljudi da glasaju.
Pre bi se reklo da je bolesno tvoje misljenje o vodjenju statistike,ti stavljas eff48(koju si ti modifikovao,prepravio listu,zasto nisi ostavio onako kako pise na sajtu?) ispred glavne,kompletne statistike na sajtu koja je i zvanicna.Pre bi se reklo da je bolesno ako neko kaze da je Karlos Buzer najkorisniji igrac lige.
Ja bi' postovao to tvoje misljenje da ti stvarno tako mislis ali ti samo prkosis.Taj tvoj prkos i kontriranje prelaze granicu normalnog i postaju bolesne,zabrinjavajuce.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Slusaj ovog Patka Dachu,kaze da hvali normalno razmisljanje i da glasa za Pedju za All Stars.
"Normalno razmisljanje" je kada za All Stars glasas za igraca koji ove sezone ima prosecno 14,3 poena, 3,3 skoka i 1,3 asistenciju po utakmici! To nije normalno,to je bolesno.I jos kaze kako veruje da ce Pedja igrati na All Stars,iako ni u Hornetsima nije medju 3 najbolja igraca.
Da da Dacho,slaba je konkurencija,tu su samo:Dankan,Novicki,Buzer,Odom,Merion,Karmelo,Djinobili,Al
Dzeferson,Kirilenko,Dzos Hauard,Al Herington,dva sjajna momka Djuran i Gey i sad ce da stave Pedju na krilo.
Dacho,rekao si da vec godinu dana imas kompjuter i da ga od tada upotrebljavas.Jebiga,
trebalo je prvo da naucis kako se upotrebljva mozak,pa tek onda kompjuter.

Dacha from Nish city

pre 16 godina

@ urbanBG-PDX

Pozdrav za tebe i sve pohvale na normalnom razmisljanju.

Ja cesto glasam za Pedju i Krleta (iskreno za Krleta glasam samo zato sto je nas) a uveren sam da ce Pedja nastupati na NBA ALL-STAR 2008

Pozdrav fanovima NBA !

Bojan

pre 16 godina

@urbanBG-PDX
Da Pedja mozda nije zasluzio
igranje na All Stars????????
Ma daj bre,ispod proseka je
lige.Sta kazes,da se ugledamo
na Hrvate!!!!! Sto se ne bismo
ugledali na Svedjane???
Kakav All Stars,Pedja nije
ni za petorku Hornetsa.

Nemanja,Delija

pre 16 godina

@Nemanja,Delija
Efikasnost(efficiency-Eff u NBA)ne postoji dugo,ali su sve evropske i svetske lige preuzele taj sistem racunanja,
kao i sve ostalo iz NBA lige.
U medjuvremenu,kao kvalitetna nadgradnja,uvedena je kategorija Eff 48m. U prevodu za Nemanju i neke druge koji to ne znaju,ali se ne prave vazni kao Nemanja,Eff 48m je:
Najtacnije obracunavanje efikasnosti kosarkasa,odnosno,
deljenje sa VREMENOM PROVEDENIM NA PARKETU.
Naprimer,ako u fudbalu jedan igrac za 90 minuta da 1 gol,a drugi da 1 gol a igra jedno poluvreme,prosecno inteligentni gibon bi shvatio da je ovaj drugi EFIKASNIJI.
U NBA ligi Brajant je ispred Bajnuma gledajuci ukupni skor,
ali tu se krije jedna zamka za naivne zvercice.Bajnum je prosecno po mecu, 9 minuta manje od Brajanta.Tako Kobi za 37 minuta pravi 25,11 Eff,
a Bajnum za 29 minuta 21,04.
ALI u istom vremenskom periodu,Bajnum pravi 34,84,a
Kobi 32,56.Drugim recima po minutu Bajnum ima Eff oko
+0,727 a Brajant oko +678.
Evo naprimer Kembi je protiv Milvokija imao cak 10 blokada,
ALI za samo 30 minuta igre.To nije isto kao 10 blokada za 45 minuta.

urbanBG-PDX

pre 16 godina

Jos nije ni All-Star odigran a vec se prica o play-offs. Polako ljudi, ove sezone je All-Star Weekend u New Orleans. Pedja Stojakovic ce biti domacin, hajde da glasamo za njega svaki dan da bi se pojavio na mecu!
Glasajte za Pedju!

PS: Sramota je da ima Srba koji tako lose govore o sunarodnicima. Pogledajte na index.hr (http://www.index.hr/sport/clanak/sloan-pomilovao-giriceka/369313.aspx) kako Hrvati stite svog Giriceka.

Arsen

pre 16 godina

@box, pa sada moram i tebi pojedinacno da odgovorim. Tj. Prvo da te pitam da li i ti uopste gledas utakmice bostona, a ako ne gledas na nba.com mozes opusteno statistiku da pratis posle svake njihove utakmice, oni uopste ne forsiraju ovaj trio (garnett, allen, pierce) cesto puta gledam minutazu garnetovu ona ne predje recimo 28-30min. a i solidno se substituisu. Allen recimo u rotaciji igra i pg da bi i rondoa menjali, mada to retko cine, jer je rezerva rondou house solidan igrac, koji ima dobar sut za tri poena, iskreno su najtanji na poziciji pf, ali do februara ce ako zatreba dovesti i na toj poziciji nekog igraca da bude zamena garnettu (tj. da imaju vise mogucnosti u rotaciji visokih igraca) Boston ima zaista extra tim, a i rivers ih jako dobro vodi i pravi te jako potrebne izmene kako ih ne bi forsirao bez razloga, ono sto je mozda i najbitnije u celoj ovoj prici je to kako oni naprave veliku razliku u ranom delu utakmice i onda superstarovi i ne moraju da ulaze da se umaraju nego to odrade do kraja rezervisti, e jedino bi im povrede nekoga od pomenutih igraca tesko pale ali da ne baksuziram, pa to moze svakom timu da se desi, jer jednostavno receno sezona je krajnje iscrpljujuca

andro

pre 16 godina

Ne moze posle 25-30 meceva da se kaze da ce Boston ili San Antonio da se prosetaju do velikog finala: sezona je duga, treba odrzati konzistentnost igre, povrede su moguce, trejdovi su moguci, plej-of je nesto sasvim drugacije od regularne sezone. Istina je da su ova dva tima jako fino ukomponovana i da verovatno nemaju potrebe da rade trejdove (recimo da bi Bostonu dobro dosao jos jedan veteran kada krenu buyouti u februaru i to je sve).
Sa druge strane glavni konkurenti ce gotovo sigurno da odrade neke trejdove (mislim na Detroit, Feniks i Lejkerse pre svega, mozda i na Dalas).
Detroit se jako dobro pozicionirao pred februarski deadline posle trejda Mohameda (imaju 9M$ u isticucim ugovorima igraca koje manje vise ne koriste Brezec, Hunter, Herrmann, Murray + imaju mladog igraca Amir Johnsona za koga nemaju minute jer jos nije spreman - nije jos nakljukan steroidima dovoljno, jedva ima 95 kila - koji moze da bude dobar trade asset). Ono sto od njih ocekujem je da dovedu jednog igraca-veterana na PF/C poziciji da produze Wallace-McDyess-Maxiell rotaciju (recimo Joe Smith iz Cikaga ili Magloire iz Nju Dzersija bi bili lepi dodaci), kao i jednog beka-veterana da pojacaju klupu (Stuckey i Afflalo su projekti a ne igraci rotacije kandidata za titulu (Jaric je definitivno idealan ovde; ukoliko njega dovedu Hunter i njegova cuvena "on-ball defence" im nije vise potrebna a verovatno ni trenutno nezadovoljni Murray) .
Lekersi su takodje fino pozicionirani za trejd - Brownov isticuci ugovor (a i cinjenica da im ne treba uz Bynuma, Turiafa, Mihma) je najbolje sto imaju. Imaju i preveliki broj igraca od kojih je najmanje jedan (tj. Radmanovic, bez obzira sto nemaju sutere za 3 poena na SF-PF pozicijama) nepotreban. Od njih ocekujem da naprave trejd samo za vrhunskog igraca, solidnih igraca za rotaciju vec imaju dovoljno. Ne deluje mi da im treba Kidd (mada kada se covek seti proslog plej-ofa ...), na toj poziciji su dovoljno dobri. Pozicije gde su najtanji su SF i PF (uz nedostatak suta za 3 poena na tim pozicijama - Odom ima katastrofa %, Walton nije sjajan takodje, a Ariza ne sutira za 3 - to su u stvari pokusali da rese Radmanovicem, ne previse uspesno, mada jeste najbolji suter za 3 kod njih). Problem koji imaju je sto se Odom ne uklapa previse dobro sa Kobeom (obojica monopolizuju loptu; neko kao Merion ko igra prakticno bez lopte bi im bio mnogo bolji). Jako bi im prijao i SF sa dobrim sutem za 3 (ko je rekao Peja).
Feniks je trenutno tim u problemima (sto se ne vidi toliko iz skora, vise iz toga sto ih protivnicki centri pune na svakom mecu, tj. odbrana obruca im je nula, a to bas nije zdravo za plej-of). Oni imaju ozbiljne salary cap probleme, tako da su im izbori suzeni: da trejduju Meriona (uglavnom iz salary cap razloga), ili Amarea (i nadju centra koji zna da igra odbranu), ili da upakuju Banksa sa pikom iz prve runde i produze rotaciju jednim igracem (mogu da probaju da trejduju i Diawoa, ali nije bas najpametnije trejdovati igraca kada mu je cena niska).
Sve u svemu, do plej-ofa je sve moguce, npr. da Boston uniste povrede ili da ih stigne umor a da druge ekipe podignu formu za plej-of. Ako se setimo cuvenog trejda Detroita za R.Wallassa, moguce je trejdom u sred sezone ukomponovati tim za titulu.

Box

pre 16 godina

Ne slazem se sa Arsenom i Milanom da Seltiksi mogu do titule ove sezone (a bogami ni narednih sezona). Bar dve ekipe su mnogo jace: Sparsi i Pistonsi, a tesko mogu da se nose i sa Mevsima, Sansima i Kavalirsima. Da kojim slucajem "zeleni" igraju na Zapadu njihov skor bi bio mnogo skromniji. Po meni, njihov glavni problem je tanka klupa, koja ce usloviti preterano umaranje "velike trojke" tokom regularnog dela sezone (mozda cak i povrede) kao i cinjenica da Rondo nije vrhunski plejmejker, mada za sada igra sasvim solidno, ali sumnjam da ce u plejofu nastaviti sa takvim partijama.

Miki

pre 16 godina

Bravo Kiza,sve sto si rekao je tacno. Jos samo da Stojakovic shavti sta je to i da odigra nekad musku utakmicu a ne da ceka sut za tri poena.

Sale_Bcn

pre 16 godina

Za Milana_NS
Rekao bih da je Boston najprijatnije iznenadjenje ove sezone ako to uopste moze da se kaze za jednu ekipu koja poseduje sjajan skup igraca od ove godine,Mislim da ce do kraja sezone ostati neprikosnoveni na istoku i da bi bez vecih problema trebali da stignu i do velikog finala gde ce ih cekati najverovatnije San Antonio,Phoenix ili Dallas...
Ono sto gura ovu ekipu Bostona pored neospornog kvaliteta koji poseduju jeste i ogromna zelja Garneta Pirca i Alena da se domognu do titule jer u svojim dosadasnjim karijerama nisu bili ni blizu toga a sada konacno(i vec u poznim godinama) osecaju da mogu da osvoje najsjajniji prsten i time krunisu svoje kosarkaske zivote.....

Goran

pre 16 godina

Svi igraci koji igraju i NBA su veoma dobri, ali biti dobar medju njima nije bas lako.Stojakovic ima svoje mjesto, ako ga ne budu mucile povrede on se u prosjeku moze drzati oko 20 poena po utakmici sto je odlicno. Jaric se popravlja. Milicic je imao dosta sansi ali je samo 1 utakmicu odigrao dobro. U nba se sanse ne dobivaju lako. On svoje sanse da bude nesto vise od clana ekipe nije opravdao, po svoj prilici i nece. Radmanovic ima samo sut i kad sut stane onda katastrofa, ali u NBA trebaju i takve igrace. Pavlovic kao i Milicic svoje sanse da se nametne kao starter nije do sada iskoristio, a da li ce ostaje da vidimo. Ipak ako se svi ovi momci odazovu pozivu selektora Ivkovica mislim da opet mozemo da se nadamo boliji rezultatima , mozda cak i medaljama. Sretno

Arsen

pre 16 godina

ti brate kazes da neko prokomentarise kako igra boston pa mi smo vec uveliko komentarisali bostonovu igru i ja sam ostavio pregrst komentara na njihovu igru, ja uopste ne znam da li si ti gledao neku utakmicu bostona, ja sam ih odgledao 12 ove sezone.... pa sta reci ponovicu opet sjajni intividualci maximalno podredjeni kolektivu plus mladi igraci poput rondoa koji su osetili sigurnost uz ove starije i pruzaju partije iznad ocekivanja. Mada to i ne treba da buni jer kada nekoga kao sto je kevin garnet udvojite a cesto se desavalo verujte mi i da ga utrajaju on covek baci extra pas vani, sta drugo ocekivati nego pogotke, odbrana je na fenomenalnom nivou. Deluju mi kao chicago bullsi iz onih dana kada su sa jordanom osvajali titule

milos

pre 16 godina

Cini mi se da je neko rekao da je Camby precenjen igrac.
Covek je masina, moze jedini da ravnopravno igra 1 na 1 sa Howardom ispod kosa.
Volim takve duele,secate li se Oneal vs Wallace

A sto se tice Bostona,ja sam ocekivao njihovu odlicnu igru u napadu ali je ispalo obrnuto.Izgleda da je dolazak Allena i Garneta motivisao Pearca pa je i on poceo da igra na nivou (vise mu lopte ne udaraju u glavu vec se trudi i da uhvati koju).Rondo igra mnogo bolje, ekipa moze i na njega da osloni, a uz Garneta snazni Perkins gospodari u svom reketu.
Ono sto ih koci jeste to da su upravo Garnet i Rondo ti koji vade ekipu kada se ova dvojica ispucavaju, pa zato mislim da ce ih neko iznenaditi u playoff-u i posteno izbaciti, a ja tipujem da ce to biti Spursi,Pistonsi ili Magicsi.
Nemojte me pogresno shvatiti ali mislim da Phoenix ipak nema tu snagu i odbranu pod kosem da bi dogurali dalje nego prosle sezone.

Nemanja Delija

pre 16 godina

Konacno i da nasi odigraju na nivou.Moze se reci da se na pravi nacin vracaju posle kratkih pauza(povreda).
Jedino mi nije jasno zasto Milicic ponovo dobija sansu na kasicicu.
I dalje sam ubedjen da bi on i Gasol za koju godinu cini najbolji centarski tandem u ligi.Mozda nesto poput Dankana i Robinsona nekada.
Cini mi se da su mnogo jaci kada igraju u tandemu to su i rezultati dokazivali.Kada je Milicic iole dobijao sansu Memfis je mnogo bolje igrao i sto je bitnije dobijao utakmice.Ne kazem da bi sa njim bili prvaci ali mnogo im je bolje islo.
Evo DraganeBGD novinar je rekao verovatno samo zbog tebe APSOLUTNO NAJBOLJI JE BIO KRIS POL.Jesi li sad zadovoljan?
Da ne bi bilo vise onog tvog "bolji od najboljeg je bio najbolji itd".
Dosadio si i Bogu i narodu vise.

Milan_Ns

pre 16 godina

Ovde na sajtu ima dosta ljudi koji lepo analiziraju nba kosarku, pa bih zamolio sve dokone da iznesu svoje misljenje o Bostonu i njegovoj igri!!!! Pozdrav iz NS

dex

pre 16 godina

DSF PRENOSI I HIGHLIGHTS-i:

Četvrtak., 27. Dez.,u 17.30:
Dallas Mavericks vs. Utah Jazz
Highlights

Petak, 28. Dez., u 17.30:
Cleveland Cavaliers vs. Dallas Mavericks
Highlights

Subota, 29. Dez.,u 18.55:
Atlanta Hawks vs. Dallas Mavericks
LIVE

Nedelja, 30. Dez.,u 15.30:
Boston Celtics vs. Utah Jazz
Highlights

Ponedeljak, 31. Dez.,u 19.55:
Orlando Magic vs. Chicago Bulls
LIVE

Kiza

pre 16 godina

Za pare koje dobijaju igrajuci u NBA, a igrajuci po sistemu toplo hladno, morali bi mnoooogo ozbiljnije da pristupe pojmovima forma, kondicija, motivacija.
Mnogi su nakon potpisivanja solidnih ugovora jednostavno izgubili zelju i sammo otaljavaju possao.
Nema vise heroja kao sto je bio Jordan, Pipen, Medzik, Bird, Tomas...
Mozda Kobe jos zaustavlja dah gledaocima... Ostali prosek ili ispod proseka.

Kiza

pre 16 godina

Za pare koje dobijaju igrajuci u NBA, a igrajuci po sistemu toplo hladno, morali bi mnoooogo ozbiljnije da pristupe pojmovima forma, kondicija, motivacija.
Mnogi su nakon potpisivanja solidnih ugovora jednostavno izgubili zelju i sammo otaljavaju possao.
Nema vise heroja kao sto je bio Jordan, Pipen, Medzik, Bird, Tomas...
Mozda Kobe jos zaustavlja dah gledaocima... Ostali prosek ili ispod proseka.

dex

pre 16 godina

DSF PRENOSI I HIGHLIGHTS-i:

Četvrtak., 27. Dez.,u 17.30:
Dallas Mavericks vs. Utah Jazz
Highlights

Petak, 28. Dez., u 17.30:
Cleveland Cavaliers vs. Dallas Mavericks
Highlights

Subota, 29. Dez.,u 18.55:
Atlanta Hawks vs. Dallas Mavericks
LIVE

Nedelja, 30. Dez.,u 15.30:
Boston Celtics vs. Utah Jazz
Highlights

Ponedeljak, 31. Dez.,u 19.55:
Orlando Magic vs. Chicago Bulls
LIVE

Nemanja Delija

pre 16 godina

Konacno i da nasi odigraju na nivou.Moze se reci da se na pravi nacin vracaju posle kratkih pauza(povreda).
Jedino mi nije jasno zasto Milicic ponovo dobija sansu na kasicicu.
I dalje sam ubedjen da bi on i Gasol za koju godinu cini najbolji centarski tandem u ligi.Mozda nesto poput Dankana i Robinsona nekada.
Cini mi se da su mnogo jaci kada igraju u tandemu to su i rezultati dokazivali.Kada je Milicic iole dobijao sansu Memfis je mnogo bolje igrao i sto je bitnije dobijao utakmice.Ne kazem da bi sa njim bili prvaci ali mnogo im je bolje islo.
Evo DraganeBGD novinar je rekao verovatno samo zbog tebe APSOLUTNO NAJBOLJI JE BIO KRIS POL.Jesi li sad zadovoljan?
Da ne bi bilo vise onog tvog "bolji od najboljeg je bio najbolji itd".
Dosadio si i Bogu i narodu vise.

andro

pre 16 godina

Ne moze posle 25-30 meceva da se kaze da ce Boston ili San Antonio da se prosetaju do velikog finala: sezona je duga, treba odrzati konzistentnost igre, povrede su moguce, trejdovi su moguci, plej-of je nesto sasvim drugacije od regularne sezone. Istina je da su ova dva tima jako fino ukomponovana i da verovatno nemaju potrebe da rade trejdove (recimo da bi Bostonu dobro dosao jos jedan veteran kada krenu buyouti u februaru i to je sve).
Sa druge strane glavni konkurenti ce gotovo sigurno da odrade neke trejdove (mislim na Detroit, Feniks i Lejkerse pre svega, mozda i na Dalas).
Detroit se jako dobro pozicionirao pred februarski deadline posle trejda Mohameda (imaju 9M$ u isticucim ugovorima igraca koje manje vise ne koriste Brezec, Hunter, Herrmann, Murray + imaju mladog igraca Amir Johnsona za koga nemaju minute jer jos nije spreman - nije jos nakljukan steroidima dovoljno, jedva ima 95 kila - koji moze da bude dobar trade asset). Ono sto od njih ocekujem je da dovedu jednog igraca-veterana na PF/C poziciji da produze Wallace-McDyess-Maxiell rotaciju (recimo Joe Smith iz Cikaga ili Magloire iz Nju Dzersija bi bili lepi dodaci), kao i jednog beka-veterana da pojacaju klupu (Stuckey i Afflalo su projekti a ne igraci rotacije kandidata za titulu (Jaric je definitivno idealan ovde; ukoliko njega dovedu Hunter i njegova cuvena "on-ball defence" im nije vise potrebna a verovatno ni trenutno nezadovoljni Murray) .
Lekersi su takodje fino pozicionirani za trejd - Brownov isticuci ugovor (a i cinjenica da im ne treba uz Bynuma, Turiafa, Mihma) je najbolje sto imaju. Imaju i preveliki broj igraca od kojih je najmanje jedan (tj. Radmanovic, bez obzira sto nemaju sutere za 3 poena na SF-PF pozicijama) nepotreban. Od njih ocekujem da naprave trejd samo za vrhunskog igraca, solidnih igraca za rotaciju vec imaju dovoljno. Ne deluje mi da im treba Kidd (mada kada se covek seti proslog plej-ofa ...), na toj poziciji su dovoljno dobri. Pozicije gde su najtanji su SF i PF (uz nedostatak suta za 3 poena na tim pozicijama - Odom ima katastrofa %, Walton nije sjajan takodje, a Ariza ne sutira za 3 - to su u stvari pokusali da rese Radmanovicem, ne previse uspesno, mada jeste najbolji suter za 3 kod njih). Problem koji imaju je sto se Odom ne uklapa previse dobro sa Kobeom (obojica monopolizuju loptu; neko kao Merion ko igra prakticno bez lopte bi im bio mnogo bolji). Jako bi im prijao i SF sa dobrim sutem za 3 (ko je rekao Peja).
Feniks je trenutno tim u problemima (sto se ne vidi toliko iz skora, vise iz toga sto ih protivnicki centri pune na svakom mecu, tj. odbrana obruca im je nula, a to bas nije zdravo za plej-of). Oni imaju ozbiljne salary cap probleme, tako da su im izbori suzeni: da trejduju Meriona (uglavnom iz salary cap razloga), ili Amarea (i nadju centra koji zna da igra odbranu), ili da upakuju Banksa sa pikom iz prve runde i produze rotaciju jednim igracem (mogu da probaju da trejduju i Diawoa, ali nije bas najpametnije trejdovati igraca kada mu je cena niska).
Sve u svemu, do plej-ofa je sve moguce, npr. da Boston uniste povrede ili da ih stigne umor a da druge ekipe podignu formu za plej-of. Ako se setimo cuvenog trejda Detroita za R.Wallassa, moguce je trejdom u sred sezone ukomponovati tim za titulu.

Goran

pre 16 godina

Svi igraci koji igraju i NBA su veoma dobri, ali biti dobar medju njima nije bas lako.Stojakovic ima svoje mjesto, ako ga ne budu mucile povrede on se u prosjeku moze drzati oko 20 poena po utakmici sto je odlicno. Jaric se popravlja. Milicic je imao dosta sansi ali je samo 1 utakmicu odigrao dobro. U nba se sanse ne dobivaju lako. On svoje sanse da bude nesto vise od clana ekipe nije opravdao, po svoj prilici i nece. Radmanovic ima samo sut i kad sut stane onda katastrofa, ali u NBA trebaju i takve igrace. Pavlovic kao i Milicic svoje sanse da se nametne kao starter nije do sada iskoristio, a da li ce ostaje da vidimo. Ipak ako se svi ovi momci odazovu pozivu selektora Ivkovica mislim da opet mozemo da se nadamo boliji rezultatima , mozda cak i medaljama. Sretno

Dacha from Nish city

pre 16 godina

@ urbanBG-PDX

Pozdrav za tebe i sve pohvale na normalnom razmisljanju.

Ja cesto glasam za Pedju i Krleta (iskreno za Krleta glasam samo zato sto je nas) a uveren sam da ce Pedja nastupati na NBA ALL-STAR 2008

Pozdrav fanovima NBA !

Milan_Ns

pre 16 godina

Ovde na sajtu ima dosta ljudi koji lepo analiziraju nba kosarku, pa bih zamolio sve dokone da iznesu svoje misljenje o Bostonu i njegovoj igri!!!! Pozdrav iz NS

milos

pre 16 godina

Cini mi se da je neko rekao da je Camby precenjen igrac.
Covek je masina, moze jedini da ravnopravno igra 1 na 1 sa Howardom ispod kosa.
Volim takve duele,secate li se Oneal vs Wallace

A sto se tice Bostona,ja sam ocekivao njihovu odlicnu igru u napadu ali je ispalo obrnuto.Izgleda da je dolazak Allena i Garneta motivisao Pearca pa je i on poceo da igra na nivou (vise mu lopte ne udaraju u glavu vec se trudi i da uhvati koju).Rondo igra mnogo bolje, ekipa moze i na njega da osloni, a uz Garneta snazni Perkins gospodari u svom reketu.
Ono sto ih koci jeste to da su upravo Garnet i Rondo ti koji vade ekipu kada se ova dvojica ispucavaju, pa zato mislim da ce ih neko iznenaditi u playoff-u i posteno izbaciti, a ja tipujem da ce to biti Spursi,Pistonsi ili Magicsi.
Nemojte me pogresno shvatiti ali mislim da Phoenix ipak nema tu snagu i odbranu pod kosem da bi dogurali dalje nego prosle sezone.

Nemanja Delija

pre 16 godina

@Dragan,BGD
Prvo nemoj da vredjas coveka.
Drugo nemoj nikog da umalovazavas.Covek nigde nije pogresio da bi mu se podsmevao,a i da jeste,zadnji koji bi trebao da mu se smeje si ti,tebi su Jasaitis i Jasikevicijus jedan isti igrac.Onda Dugari i Riberi i jos mnogi biseri kad bi poceo da pisem o njima bio bi mi komentar dugacak 5 kilometara.Ali to su gluposti kada ih uporedim sa osnovom tvog razmisljanja.
Da je bolesno da se glasa za Stojakovica ne bi ga ni stavili na listu(iskreno nisam ni ja glasao za njega ali je covek bio 2X na all-staru i zasluzuje postovanje).Kako onda mozes da kazes da je bolesno glasati za njega?Covek ima pravo da glasa za koga zeli.Neces sigurno ti da odredjujes za koga ce ljudi da glasaju.
Pre bi se reklo da je bolesno tvoje misljenje o vodjenju statistike,ti stavljas eff48(koju si ti modifikovao,prepravio listu,zasto nisi ostavio onako kako pise na sajtu?) ispred glavne,kompletne statistike na sajtu koja je i zvanicna.Pre bi se reklo da je bolesno ako neko kaze da je Karlos Buzer najkorisniji igrac lige.
Ja bi' postovao to tvoje misljenje da ti stvarno tako mislis ali ti samo prkosis.Taj tvoj prkos i kontriranje prelaze granicu normalnog i postaju bolesne,zabrinjavajuce.

Sale_Bcn

pre 16 godina

Za Milana_NS
Rekao bih da je Boston najprijatnije iznenadjenje ove sezone ako to uopste moze da se kaze za jednu ekipu koja poseduje sjajan skup igraca od ove godine,Mislim da ce do kraja sezone ostati neprikosnoveni na istoku i da bi bez vecih problema trebali da stignu i do velikog finala gde ce ih cekati najverovatnije San Antonio,Phoenix ili Dallas...
Ono sto gura ovu ekipu Bostona pored neospornog kvaliteta koji poseduju jeste i ogromna zelja Garneta Pirca i Alena da se domognu do titule jer u svojim dosadasnjim karijerama nisu bili ni blizu toga a sada konacno(i vec u poznim godinama) osecaju da mogu da osvoje najsjajniji prsten i time krunisu svoje kosarkaske zivote.....

Box

pre 16 godina

Ne slazem se sa Arsenom i Milanom da Seltiksi mogu do titule ove sezone (a bogami ni narednih sezona). Bar dve ekipe su mnogo jace: Sparsi i Pistonsi, a tesko mogu da se nose i sa Mevsima, Sansima i Kavalirsima. Da kojim slucajem "zeleni" igraju na Zapadu njihov skor bi bio mnogo skromniji. Po meni, njihov glavni problem je tanka klupa, koja ce usloviti preterano umaranje "velike trojke" tokom regularnog dela sezone (mozda cak i povrede) kao i cinjenica da Rondo nije vrhunski plejmejker, mada za sada igra sasvim solidno, ali sumnjam da ce u plejofu nastaviti sa takvim partijama.

urbanBG-PDX

pre 16 godina

Jos nije ni All-Star odigran a vec se prica o play-offs. Polako ljudi, ove sezone je All-Star Weekend u New Orleans. Pedja Stojakovic ce biti domacin, hajde da glasamo za njega svaki dan da bi se pojavio na mecu!
Glasajte za Pedju!

PS: Sramota je da ima Srba koji tako lose govore o sunarodnicima. Pogledajte na index.hr (http://www.index.hr/sport/clanak/sloan-pomilovao-giriceka/369313.aspx) kako Hrvati stite svog Giriceka.

Nemanja,Delija

pre 16 godina

@Nemanja,Delija
Efikasnost(efficiency-Eff u NBA)ne postoji dugo,ali su sve evropske i svetske lige preuzele taj sistem racunanja,
kao i sve ostalo iz NBA lige.
U medjuvremenu,kao kvalitetna nadgradnja,uvedena je kategorija Eff 48m. U prevodu za Nemanju i neke druge koji to ne znaju,ali se ne prave vazni kao Nemanja,Eff 48m je:
Najtacnije obracunavanje efikasnosti kosarkasa,odnosno,
deljenje sa VREMENOM PROVEDENIM NA PARKETU.
Naprimer,ako u fudbalu jedan igrac za 90 minuta da 1 gol,a drugi da 1 gol a igra jedno poluvreme,prosecno inteligentni gibon bi shvatio da je ovaj drugi EFIKASNIJI.
U NBA ligi Brajant je ispred Bajnuma gledajuci ukupni skor,
ali tu se krije jedna zamka za naivne zvercice.Bajnum je prosecno po mecu, 9 minuta manje od Brajanta.Tako Kobi za 37 minuta pravi 25,11 Eff,
a Bajnum za 29 minuta 21,04.
ALI u istom vremenskom periodu,Bajnum pravi 34,84,a
Kobi 32,56.Drugim recima po minutu Bajnum ima Eff oko
+0,727 a Brajant oko +678.
Evo naprimer Kembi je protiv Milvokija imao cak 10 blokada,
ALI za samo 30 minuta igre.To nije isto kao 10 blokada za 45 minuta.

Bojan

pre 16 godina

@urbanBG-PDX
Da Pedja mozda nije zasluzio
igranje na All Stars????????
Ma daj bre,ispod proseka je
lige.Sta kazes,da se ugledamo
na Hrvate!!!!! Sto se ne bismo
ugledali na Svedjane???
Kakav All Stars,Pedja nije
ni za petorku Hornetsa.

Arsen

pre 16 godina

ti brate kazes da neko prokomentarise kako igra boston pa mi smo vec uveliko komentarisali bostonovu igru i ja sam ostavio pregrst komentara na njihovu igru, ja uopste ne znam da li si ti gledao neku utakmicu bostona, ja sam ih odgledao 12 ove sezone.... pa sta reci ponovicu opet sjajni intividualci maximalno podredjeni kolektivu plus mladi igraci poput rondoa koji su osetili sigurnost uz ove starije i pruzaju partije iznad ocekivanja. Mada to i ne treba da buni jer kada nekoga kao sto je kevin garnet udvojite a cesto se desavalo verujte mi i da ga utrajaju on covek baci extra pas vani, sta drugo ocekivati nego pogotke, odbrana je na fenomenalnom nivou. Deluju mi kao chicago bullsi iz onih dana kada su sa jordanom osvajali titule

Miki

pre 16 godina

Bravo Kiza,sve sto si rekao je tacno. Jos samo da Stojakovic shavti sta je to i da odigra nekad musku utakmicu a ne da ceka sut za tri poena.

Arsen

pre 16 godina

@box, pa sada moram i tebi pojedinacno da odgovorim. Tj. Prvo da te pitam da li i ti uopste gledas utakmice bostona, a ako ne gledas na nba.com mozes opusteno statistiku da pratis posle svake njihove utakmice, oni uopste ne forsiraju ovaj trio (garnett, allen, pierce) cesto puta gledam minutazu garnetovu ona ne predje recimo 28-30min. a i solidno se substituisu. Allen recimo u rotaciji igra i pg da bi i rondoa menjali, mada to retko cine, jer je rezerva rondou house solidan igrac, koji ima dobar sut za tri poena, iskreno su najtanji na poziciji pf, ali do februara ce ako zatreba dovesti i na toj poziciji nekog igraca da bude zamena garnettu (tj. da imaju vise mogucnosti u rotaciji visokih igraca) Boston ima zaista extra tim, a i rivers ih jako dobro vodi i pravi te jako potrebne izmene kako ih ne bi forsirao bez razloga, ono sto je mozda i najbitnije u celoj ovoj prici je to kako oni naprave veliku razliku u ranom delu utakmice i onda superstarovi i ne moraju da ulaze da se umaraju nego to odrade do kraja rezervisti, e jedino bi im povrede nekoga od pomenutih igraca tesko pale ali da ne baksuziram, pa to moze svakom timu da se desi, jer jednostavno receno sezona je krajnje iscrpljujuca

Dragan,BGD

pre 16 godina

Slusaj ovog Patka Dachu,kaze da hvali normalno razmisljanje i da glasa za Pedju za All Stars.
"Normalno razmisljanje" je kada za All Stars glasas za igraca koji ove sezone ima prosecno 14,3 poena, 3,3 skoka i 1,3 asistenciju po utakmici! To nije normalno,to je bolesno.I jos kaze kako veruje da ce Pedja igrati na All Stars,iako ni u Hornetsima nije medju 3 najbolja igraca.
Da da Dacho,slaba je konkurencija,tu su samo:Dankan,Novicki,Buzer,Odom,Merion,Karmelo,Djinobili,Al
Dzeferson,Kirilenko,Dzos Hauard,Al Herington,dva sjajna momka Djuran i Gey i sad ce da stave Pedju na krilo.
Dacho,rekao si da vec godinu dana imas kompjuter i da ga od tada upotrebljavas.Jebiga,
trebalo je prvo da naucis kako se upotrebljva mozak,pa tek onda kompjuter.

Nemanja Delija

pre 16 godina

@andro
Ako Finiksu nesto nije potrebno onda je to sigurno centar.Odakle ti to da Amare nije dobar odbrambeni igrac?
Gde si to izvuko leba ti?Mislim da je u tom segmentu igre sasvim zadovoljavajuci i da moze da se nosi sa svakim centrom u NBA u odbrani,a kamoli u napadu.Trenutno je jedan od najboljih centara u NBA ako ne i najbolji.Zasto bi ga trejdovali?O cemu pricas?
Koga bi ti doveo umesto Amarea?
Svidela mi se i tvoja analiza lejkersa,sta im je sve potrebno,a pogotovo mi se svideo onaj deo da im Kid nije potreban :)
Covece Kid bi bio potreban svakoj ekipi,a pogotovo Lejkersima koji gotovo da ni nemaju klasicnog pleja.Fiser je ok igrac ali vise mu dodje kao odlicna podrska nekom dobrom pleju(poput Kida).Ako racunas Farmara onda je to stvarno smesno.

Nemanja Delija

pre 16 godina

Konacno i da nasi odigraju na nivou.Moze se reci da se na pravi nacin vracaju posle kratkih pauza(povreda).
Jedino mi nije jasno zasto Milicic ponovo dobija sansu na kasicicu.
I dalje sam ubedjen da bi on i Gasol za koju godinu cini najbolji centarski tandem u ligi.Mozda nesto poput Dankana i Robinsona nekada.
Cini mi se da su mnogo jaci kada igraju u tandemu to su i rezultati dokazivali.Kada je Milicic iole dobijao sansu Memfis je mnogo bolje igrao i sto je bitnije dobijao utakmice.Ne kazem da bi sa njim bili prvaci ali mnogo im je bolje islo.
Evo DraganeBGD novinar je rekao verovatno samo zbog tebe APSOLUTNO NAJBOLJI JE BIO KRIS POL.Jesi li sad zadovoljan?
Da ne bi bilo vise onog tvog "bolji od najboljeg je bio najbolji itd".
Dosadio si i Bogu i narodu vise.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Slusaj ovog Patka Dachu,kaze da hvali normalno razmisljanje i da glasa za Pedju za All Stars.
"Normalno razmisljanje" je kada za All Stars glasas za igraca koji ove sezone ima prosecno 14,3 poena, 3,3 skoka i 1,3 asistenciju po utakmici! To nije normalno,to je bolesno.I jos kaze kako veruje da ce Pedja igrati na All Stars,iako ni u Hornetsima nije medju 3 najbolja igraca.
Da da Dacho,slaba je konkurencija,tu su samo:Dankan,Novicki,Buzer,Odom,Merion,Karmelo,Djinobili,Al
Dzeferson,Kirilenko,Dzos Hauard,Al Herington,dva sjajna momka Djuran i Gey i sad ce da stave Pedju na krilo.
Dacho,rekao si da vec godinu dana imas kompjuter i da ga od tada upotrebljavas.Jebiga,
trebalo je prvo da naucis kako se upotrebljva mozak,pa tek onda kompjuter.

Kiza

pre 16 godina

Za pare koje dobijaju igrajuci u NBA, a igrajuci po sistemu toplo hladno, morali bi mnoooogo ozbiljnije da pristupe pojmovima forma, kondicija, motivacija.
Mnogi su nakon potpisivanja solidnih ugovora jednostavno izgubili zelju i sammo otaljavaju possao.
Nema vise heroja kao sto je bio Jordan, Pipen, Medzik, Bird, Tomas...
Mozda Kobe jos zaustavlja dah gledaocima... Ostali prosek ili ispod proseka.

Bojan

pre 16 godina

@urbanBG-PDX
Da Pedja mozda nije zasluzio
igranje na All Stars????????
Ma daj bre,ispod proseka je
lige.Sta kazes,da se ugledamo
na Hrvate!!!!! Sto se ne bismo
ugledali na Svedjane???
Kakav All Stars,Pedja nije
ni za petorku Hornetsa.

Milan_Ns

pre 16 godina

Ovde na sajtu ima dosta ljudi koji lepo analiziraju nba kosarku, pa bih zamolio sve dokone da iznesu svoje misljenje o Bostonu i njegovoj igri!!!! Pozdrav iz NS

milos

pre 16 godina

Cini mi se da je neko rekao da je Camby precenjen igrac.
Covek je masina, moze jedini da ravnopravno igra 1 na 1 sa Howardom ispod kosa.
Volim takve duele,secate li se Oneal vs Wallace

A sto se tice Bostona,ja sam ocekivao njihovu odlicnu igru u napadu ali je ispalo obrnuto.Izgleda da je dolazak Allena i Garneta motivisao Pearca pa je i on poceo da igra na nivou (vise mu lopte ne udaraju u glavu vec se trudi i da uhvati koju).Rondo igra mnogo bolje, ekipa moze i na njega da osloni, a uz Garneta snazni Perkins gospodari u svom reketu.
Ono sto ih koci jeste to da su upravo Garnet i Rondo ti koji vade ekipu kada se ova dvojica ispucavaju, pa zato mislim da ce ih neko iznenaditi u playoff-u i posteno izbaciti, a ja tipujem da ce to biti Spursi,Pistonsi ili Magicsi.
Nemojte me pogresno shvatiti ali mislim da Phoenix ipak nema tu snagu i odbranu pod kosem da bi dogurali dalje nego prosle sezone.

andro

pre 16 godina

Ne moze posle 25-30 meceva da se kaze da ce Boston ili San Antonio da se prosetaju do velikog finala: sezona je duga, treba odrzati konzistentnost igre, povrede su moguce, trejdovi su moguci, plej-of je nesto sasvim drugacije od regularne sezone. Istina je da su ova dva tima jako fino ukomponovana i da verovatno nemaju potrebe da rade trejdove (recimo da bi Bostonu dobro dosao jos jedan veteran kada krenu buyouti u februaru i to je sve).
Sa druge strane glavni konkurenti ce gotovo sigurno da odrade neke trejdove (mislim na Detroit, Feniks i Lejkerse pre svega, mozda i na Dalas).
Detroit se jako dobro pozicionirao pred februarski deadline posle trejda Mohameda (imaju 9M$ u isticucim ugovorima igraca koje manje vise ne koriste Brezec, Hunter, Herrmann, Murray + imaju mladog igraca Amir Johnsona za koga nemaju minute jer jos nije spreman - nije jos nakljukan steroidima dovoljno, jedva ima 95 kila - koji moze da bude dobar trade asset). Ono sto od njih ocekujem je da dovedu jednog igraca-veterana na PF/C poziciji da produze Wallace-McDyess-Maxiell rotaciju (recimo Joe Smith iz Cikaga ili Magloire iz Nju Dzersija bi bili lepi dodaci), kao i jednog beka-veterana da pojacaju klupu (Stuckey i Afflalo su projekti a ne igraci rotacije kandidata za titulu (Jaric je definitivno idealan ovde; ukoliko njega dovedu Hunter i njegova cuvena "on-ball defence" im nije vise potrebna a verovatno ni trenutno nezadovoljni Murray) .
Lekersi su takodje fino pozicionirani za trejd - Brownov isticuci ugovor (a i cinjenica da im ne treba uz Bynuma, Turiafa, Mihma) je najbolje sto imaju. Imaju i preveliki broj igraca od kojih je najmanje jedan (tj. Radmanovic, bez obzira sto nemaju sutere za 3 poena na SF-PF pozicijama) nepotreban. Od njih ocekujem da naprave trejd samo za vrhunskog igraca, solidnih igraca za rotaciju vec imaju dovoljno. Ne deluje mi da im treba Kidd (mada kada se covek seti proslog plej-ofa ...), na toj poziciji su dovoljno dobri. Pozicije gde su najtanji su SF i PF (uz nedostatak suta za 3 poena na tim pozicijama - Odom ima katastrofa %, Walton nije sjajan takodje, a Ariza ne sutira za 3 - to su u stvari pokusali da rese Radmanovicem, ne previse uspesno, mada jeste najbolji suter za 3 kod njih). Problem koji imaju je sto se Odom ne uklapa previse dobro sa Kobeom (obojica monopolizuju loptu; neko kao Merion ko igra prakticno bez lopte bi im bio mnogo bolji). Jako bi im prijao i SF sa dobrim sutem za 3 (ko je rekao Peja).
Feniks je trenutno tim u problemima (sto se ne vidi toliko iz skora, vise iz toga sto ih protivnicki centri pune na svakom mecu, tj. odbrana obruca im je nula, a to bas nije zdravo za plej-of). Oni imaju ozbiljne salary cap probleme, tako da su im izbori suzeni: da trejduju Meriona (uglavnom iz salary cap razloga), ili Amarea (i nadju centra koji zna da igra odbranu), ili da upakuju Banksa sa pikom iz prve runde i produze rotaciju jednim igracem (mogu da probaju da trejduju i Diawoa, ali nije bas najpametnije trejdovati igraca kada mu je cena niska).
Sve u svemu, do plej-ofa je sve moguce, npr. da Boston uniste povrede ili da ih stigne umor a da druge ekipe podignu formu za plej-of. Ako se setimo cuvenog trejda Detroita za R.Wallassa, moguce je trejdom u sred sezone ukomponovati tim za titulu.

urbanBG-PDX

pre 16 godina

Jos nije ni All-Star odigran a vec se prica o play-offs. Polako ljudi, ove sezone je All-Star Weekend u New Orleans. Pedja Stojakovic ce biti domacin, hajde da glasamo za njega svaki dan da bi se pojavio na mecu!
Glasajte za Pedju!

PS: Sramota je da ima Srba koji tako lose govore o sunarodnicima. Pogledajte na index.hr (http://www.index.hr/sport/clanak/sloan-pomilovao-giriceka/369313.aspx) kako Hrvati stite svog Giriceka.

Nemanja,Delija

pre 16 godina

@Nemanja,Delija
Efikasnost(efficiency-Eff u NBA)ne postoji dugo,ali su sve evropske i svetske lige preuzele taj sistem racunanja,
kao i sve ostalo iz NBA lige.
U medjuvremenu,kao kvalitetna nadgradnja,uvedena je kategorija Eff 48m. U prevodu za Nemanju i neke druge koji to ne znaju,ali se ne prave vazni kao Nemanja,Eff 48m je:
Najtacnije obracunavanje efikasnosti kosarkasa,odnosno,
deljenje sa VREMENOM PROVEDENIM NA PARKETU.
Naprimer,ako u fudbalu jedan igrac za 90 minuta da 1 gol,a drugi da 1 gol a igra jedno poluvreme,prosecno inteligentni gibon bi shvatio da je ovaj drugi EFIKASNIJI.
U NBA ligi Brajant je ispred Bajnuma gledajuci ukupni skor,
ali tu se krije jedna zamka za naivne zvercice.Bajnum je prosecno po mecu, 9 minuta manje od Brajanta.Tako Kobi za 37 minuta pravi 25,11 Eff,
a Bajnum za 29 minuta 21,04.
ALI u istom vremenskom periodu,Bajnum pravi 34,84,a
Kobi 32,56.Drugim recima po minutu Bajnum ima Eff oko
+0,727 a Brajant oko +678.
Evo naprimer Kembi je protiv Milvokija imao cak 10 blokada,
ALI za samo 30 minuta igre.To nije isto kao 10 blokada za 45 minuta.

Nemanja Delija

pre 16 godina

@Dragan,BGD
Prvo nemoj da vredjas coveka.
Drugo nemoj nikog da umalovazavas.Covek nigde nije pogresio da bi mu se podsmevao,a i da jeste,zadnji koji bi trebao da mu se smeje si ti,tebi su Jasaitis i Jasikevicijus jedan isti igrac.Onda Dugari i Riberi i jos mnogi biseri kad bi poceo da pisem o njima bio bi mi komentar dugacak 5 kilometara.Ali to su gluposti kada ih uporedim sa osnovom tvog razmisljanja.
Da je bolesno da se glasa za Stojakovica ne bi ga ni stavili na listu(iskreno nisam ni ja glasao za njega ali je covek bio 2X na all-staru i zasluzuje postovanje).Kako onda mozes da kazes da je bolesno glasati za njega?Covek ima pravo da glasa za koga zeli.Neces sigurno ti da odredjujes za koga ce ljudi da glasaju.
Pre bi se reklo da je bolesno tvoje misljenje o vodjenju statistike,ti stavljas eff48(koju si ti modifikovao,prepravio listu,zasto nisi ostavio onako kako pise na sajtu?) ispred glavne,kompletne statistike na sajtu koja je i zvanicna.Pre bi se reklo da je bolesno ako neko kaze da je Karlos Buzer najkorisniji igrac lige.
Ja bi' postovao to tvoje misljenje da ti stvarno tako mislis ali ti samo prkosis.Taj tvoj prkos i kontriranje prelaze granicu normalnog i postaju bolesne,zabrinjavajuce.

dex

pre 16 godina

DSF PRENOSI I HIGHLIGHTS-i:

Četvrtak., 27. Dez.,u 17.30:
Dallas Mavericks vs. Utah Jazz
Highlights

Petak, 28. Dez., u 17.30:
Cleveland Cavaliers vs. Dallas Mavericks
Highlights

Subota, 29. Dez.,u 18.55:
Atlanta Hawks vs. Dallas Mavericks
LIVE

Nedelja, 30. Dez.,u 15.30:
Boston Celtics vs. Utah Jazz
Highlights

Ponedeljak, 31. Dez.,u 19.55:
Orlando Magic vs. Chicago Bulls
LIVE

Goran

pre 16 godina

Svi igraci koji igraju i NBA su veoma dobri, ali biti dobar medju njima nije bas lako.Stojakovic ima svoje mjesto, ako ga ne budu mucile povrede on se u prosjeku moze drzati oko 20 poena po utakmici sto je odlicno. Jaric se popravlja. Milicic je imao dosta sansi ali je samo 1 utakmicu odigrao dobro. U nba se sanse ne dobivaju lako. On svoje sanse da bude nesto vise od clana ekipe nije opravdao, po svoj prilici i nece. Radmanovic ima samo sut i kad sut stane onda katastrofa, ali u NBA trebaju i takve igrace. Pavlovic kao i Milicic svoje sanse da se nametne kao starter nije do sada iskoristio, a da li ce ostaje da vidimo. Ipak ako se svi ovi momci odazovu pozivu selektora Ivkovica mislim da opet mozemo da se nadamo boliji rezultatima , mozda cak i medaljama. Sretno

Arsen

pre 16 godina

ti brate kazes da neko prokomentarise kako igra boston pa mi smo vec uveliko komentarisali bostonovu igru i ja sam ostavio pregrst komentara na njihovu igru, ja uopste ne znam da li si ti gledao neku utakmicu bostona, ja sam ih odgledao 12 ove sezone.... pa sta reci ponovicu opet sjajni intividualci maximalno podredjeni kolektivu plus mladi igraci poput rondoa koji su osetili sigurnost uz ove starije i pruzaju partije iznad ocekivanja. Mada to i ne treba da buni jer kada nekoga kao sto je kevin garnet udvojite a cesto se desavalo verujte mi i da ga utrajaju on covek baci extra pas vani, sta drugo ocekivati nego pogotke, odbrana je na fenomenalnom nivou. Deluju mi kao chicago bullsi iz onih dana kada su sa jordanom osvajali titule

Sale_Bcn

pre 16 godina

Za Milana_NS
Rekao bih da je Boston najprijatnije iznenadjenje ove sezone ako to uopste moze da se kaze za jednu ekipu koja poseduje sjajan skup igraca od ove godine,Mislim da ce do kraja sezone ostati neprikosnoveni na istoku i da bi bez vecih problema trebali da stignu i do velikog finala gde ce ih cekati najverovatnije San Antonio,Phoenix ili Dallas...
Ono sto gura ovu ekipu Bostona pored neospornog kvaliteta koji poseduju jeste i ogromna zelja Garneta Pirca i Alena da se domognu do titule jer u svojim dosadasnjim karijerama nisu bili ni blizu toga a sada konacno(i vec u poznim godinama) osecaju da mogu da osvoje najsjajniji prsten i time krunisu svoje kosarkaske zivote.....

Miki

pre 16 godina

Bravo Kiza,sve sto si rekao je tacno. Jos samo da Stojakovic shavti sta je to i da odigra nekad musku utakmicu a ne da ceka sut za tri poena.

Box

pre 16 godina

Ne slazem se sa Arsenom i Milanom da Seltiksi mogu do titule ove sezone (a bogami ni narednih sezona). Bar dve ekipe su mnogo jace: Sparsi i Pistonsi, a tesko mogu da se nose i sa Mevsima, Sansima i Kavalirsima. Da kojim slucajem "zeleni" igraju na Zapadu njihov skor bi bio mnogo skromniji. Po meni, njihov glavni problem je tanka klupa, koja ce usloviti preterano umaranje "velike trojke" tokom regularnog dela sezone (mozda cak i povrede) kao i cinjenica da Rondo nije vrhunski plejmejker, mada za sada igra sasvim solidno, ali sumnjam da ce u plejofu nastaviti sa takvim partijama.

Arsen

pre 16 godina

@box, pa sada moram i tebi pojedinacno da odgovorim. Tj. Prvo da te pitam da li i ti uopste gledas utakmice bostona, a ako ne gledas na nba.com mozes opusteno statistiku da pratis posle svake njihove utakmice, oni uopste ne forsiraju ovaj trio (garnett, allen, pierce) cesto puta gledam minutazu garnetovu ona ne predje recimo 28-30min. a i solidno se substituisu. Allen recimo u rotaciji igra i pg da bi i rondoa menjali, mada to retko cine, jer je rezerva rondou house solidan igrac, koji ima dobar sut za tri poena, iskreno su najtanji na poziciji pf, ali do februara ce ako zatreba dovesti i na toj poziciji nekog igraca da bude zamena garnettu (tj. da imaju vise mogucnosti u rotaciji visokih igraca) Boston ima zaista extra tim, a i rivers ih jako dobro vodi i pravi te jako potrebne izmene kako ih ne bi forsirao bez razloga, ono sto je mozda i najbitnije u celoj ovoj prici je to kako oni naprave veliku razliku u ranom delu utakmice i onda superstarovi i ne moraju da ulaze da se umaraju nego to odrade do kraja rezervisti, e jedino bi im povrede nekoga od pomenutih igraca tesko pale ali da ne baksuziram, pa to moze svakom timu da se desi, jer jednostavno receno sezona je krajnje iscrpljujuca

Dacha from Nish city

pre 16 godina

@ urbanBG-PDX

Pozdrav za tebe i sve pohvale na normalnom razmisljanju.

Ja cesto glasam za Pedju i Krleta (iskreno za Krleta glasam samo zato sto je nas) a uveren sam da ce Pedja nastupati na NBA ALL-STAR 2008

Pozdrav fanovima NBA !

Nemanja Delija

pre 16 godina

@andro
Ako Finiksu nesto nije potrebno onda je to sigurno centar.Odakle ti to da Amare nije dobar odbrambeni igrac?
Gde si to izvuko leba ti?Mislim da je u tom segmentu igre sasvim zadovoljavajuci i da moze da se nosi sa svakim centrom u NBA u odbrani,a kamoli u napadu.Trenutno je jedan od najboljih centara u NBA ako ne i najbolji.Zasto bi ga trejdovali?O cemu pricas?
Koga bi ti doveo umesto Amarea?
Svidela mi se i tvoja analiza lejkersa,sta im je sve potrebno,a pogotovo mi se svideo onaj deo da im Kid nije potreban :)
Covece Kid bi bio potreban svakoj ekipi,a pogotovo Lejkersima koji gotovo da ni nemaju klasicnog pleja.Fiser je ok igrac ali vise mu dodje kao odlicna podrska nekom dobrom pleju(poput Kida).Ako racunas Farmara onda je to stvarno smesno.