Četvrtak, 13.12.2007.

13:07

DSS: Povući odluku o izborima

DSS i Nova Srbija smatraju da je raspisivanje izbora kršenje koalicionog sporazuma, dok DS smatra da to nije slučaj.

Izvor: FoNet

DSS: Povuæi odluku o izborima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Cabe

pre 16 godina

Sta je Vojo?!? Frka?!? Na stolu je sigurno sledeci scenario: Boris i Oli su se dogovorili da zadaju konacni udarac "Neobavestenom" i zbrisu ga sa politicke scene jednom za sva vremena.

vule

pre 16 godina

e, kad sam video ko ce sve da bojkotuje izbore i da kuka, resio sam da posle 20-ak godina iskoristim svoje ustavno pravo i izadjem da glasam

Milovan S Nikolić

pre 16 godina

Dosta je bilo manipulisanja i nasilnog vodjenja države.
Izbori nam trebaju jer nam se prelila čaša od političkog terora sadašnjeg trijumvirata na čelu sa Aligrudićima.
Milovan S Nikolić Sombor

cypress

pre 16 godina

pa jeste , i posle slobe - voja . pa dokle više on , jel njega neko obavestio da je njegova stranka jedva prešla cenzus i koga u opšte briga šta on priča.

JOKER

pre 16 godina

hahaha! kako su odmah svi 'vampiri' skocili, dotrcali zeljni krvi!!??..aligrudic (jer njegov gazda opet nema pojma sta se dogadja...ili mozda nema misljenje!?..), dacic, nikolic, ilic, "palma", sve "cvet praistorijske" srbije, sve veci srbi od svih ostalih i svi u trci za svoje nakrivljene, uvaljane u paucinu "zakupljene" fotelje! bice sjajno ako narod i pored jako suzenog izbora ovoga puta izadje na biralista i bar jednom ozbiljno kaze i pokaze, sta zeli i sta ocekuje od onih koji ce ih voditi od ovih izbora nadalje i naravno, do nogu potuce ove spodobe proslosti!!!...e srce bi mi bilo na mestu, kao da se 6. oktobar 2000-te dogodio kad je i trebalo da se dogodi, na vreme i bez zakasnjenja od ovih dugih, mrznjom i nerazumevanjem punih neproduktivnih i mucnih 7 godina!

nono

pre 16 godina

Gospoda "legijalisti" bi trebalo da znaju da reč "odnosno" u zakonima znači "i" ili "ili". U konkretnom slučaju ne može da znači "i", pošto je prvi uslov striktno vezan za datum (31. decembar), pa ako se do tog nepromenjivog uslova ne ispuni drugi uslov zakon uopšte nije moguće sprovesti. Uostalom, kako bi oni ispoštovali zakon kada je datum stupanja na snagu poslednjeg iz seta zakona 1. januar. Znači da su Koštunica i njegovi direktno za kršenje Ustavnog zakona, pošto isti u njihovom tumačenju nije moguće sprovesti. Proizilazi da su izbori za predsednika Republike mogli da budu raspisani onog trenutka kada je Narodna skupština izglasala da Zakon o vojsci stupa na snagu 1. januara, pošto je tom odredbom jasno određeno da reč "odnosno" u Ustavnom zakonu, da bi isti bio doslovno sproveden, ne može značiti "i", već samo "ili". Ko je koga "prešao" neka vide zainteresovani, ali svaka drugačija odluka Predsednika Narodne skupštine bila bi nezakonita.

Chikanski

pre 16 godina

Kakva drskost. DSS tretira DS kao nekakvo dete. Ne mogu da zamislim koja bi to bruka bila da se sad DS povuče. Zato samo napred. Samo tako možete dobiti birače. A za koju godinu DSS će biti samo ružna prošlost.

Zorica

pre 16 godina

Strepnja mi je veca nego nada, sta ce strucne sluzbe vlade (novi pseudonim Kostunice) sledece da urade, hehe.
Al' smislice ledeni novo zezanje, u to ne sumnjam. Uzgred, ali ozbiljno, mogao bi Premijer da se nacrta u Skupstini, jer prica se o budzetu ili je suvise zauzet umivanjem Milosevica i Seselja koji su izgubili Kosovo '99?

Lale

pre 16 godina

Ma nema tu neke filosofije. Voja hoce da je komandat ove drzave kako god to bilo i tacka. Nema uporiste u narodu, zapad ga mnogo ne ceni, ali sta ga briga? On ce svaki trik da iskoristi da ostane na vlasti. Na casnu rec morbidniji mi je od Milosevica.

Strahinja Vlajovic

pre 16 godina

Kostunica, Velja i Palma mogu slobodno da bojkotuju izbore, a ja se kladim da ce i pored njihovog bojkota izlaznost biti veca od one na pokradenom referendumu za njihov ustav.

Mirjana

pre 16 godina

Izbori se moraju odrzati i Boris Tadic vise ne sme dozvoliti da ga Kostunica ucenjuje, pa i po cenu podrske za predsednicku funkciju. Pitanje je opstanka DS-a, jer bez obzira na korumpiranosti vrha DS-a to je jos uvek jedina progresivna opcija koja vodi ka savremenom svetu. Ako Tadic sada popusti rizikuje da urusi DS. Jos na proslim izborima bivsi glasaci DS-a poceli su da daju svoje glasove LDP-u.

Đorđe

pre 16 godina

Naravno, DSS bi po svaku cenu da se stvore okolnosti da Toma pobedi na izborima, a to bi po njegovoj proceni bilo lakše ako izbori budu posle odluke saveta bezbednosti o kosovu, čak bi tada i otvoreno podržali Tomu kao kandidata, jer eto imaju razlog. U tome je cela igranka, ko još nije shvatio da su SRS, SPS, DSS i NS jedan blok, taj onda nije shvatio ništa. Nažalost, mnogo ima onih koji imaju pravo glasa, a ne razumeju šta se dešava u unutrašnjoj i spoljnoj politici, takvi će nam zapržiti čorbu i možda nas ponovo vratiti u 90-te.

Maja_V

pre 16 godina

Da razjasnimo...Podelili su javna preduzeca, ambasadore i verovatno usvajaju budzet-ZAJEDNO. Mislim, da li ima zaista toliko naivnih da nasednu na ovaj trecerazredni igrokaz, lokalnog amaterskog pozorista, zvanog - vlada Srbije!

Ludvig Van Šopen

pre 16 godina

Meni se čini da je nesporazum Tadića i Palme (pardon Koštunice) dogovoren da bi Tadić uzeo više Čedinih glasova u prvom krugu.

Goran

pre 16 godina

Jos samo 6 dana do tog famoznog 19. decembra. Mislite da ce DSS posle tog datuma uciniti nesto spektakularno, ili ce izmisliti neki drugi datum i neku drugu svetu stvar zbog koje ne treba raditi nista drugo? Zivi bili pa videli ... doduse, bili smo zivi i prethodnih 15 godina, gledali, pa nam sve to opet nista ne znaci. Srbin voli da ponavlja greske, jer je ponavljanje majka ucenja, a posto smo okarakterisani kao losi ucenici, potrebno nam je sto vise ponavljanja. Gresite ljudi, sto vise, bicemo pametniji!

Novosadjanka

pre 16 godina

Zamislite tu propast koja se juce desila,Velja i Palma nas nece pocastiti svojim prisustvom na listi predsednickih kandidata,a DSS se buni sto je DS konacno uradio nesto po svom.Ovo je najpametnija stvar koju sam cula proteklih mesec dana.Bravo DSu!!!

Milan

pre 16 godina

Zasto su na internet strani od DSS ukinuli mogucnost Kontakta? Nisu im odgovarali komentari biraca ili ne mogu podneti istinu.
Zasto se DSS buni zbog raspisivanja izbora? Zato sto moraju prije da se opredele sa kim ce sesti u fotelju DS ili SRS.

ECC

pre 16 godina

Ni slučajno, izbori treba da se održe pa da vidimo da li Srbija želi retrogradne ili napredne snage. Ova vlada koja je brak iz interesa inače nema nikakvu budućnost a sa njom ni Srbija. Ili ćemo dobiti pro-evropsku vladu ili nazadne četnike zavisi od građana Srbije.Imamo izbor na nama je da odlučimo.

dragan

pre 16 godina

DS ne sme sad da odstupi ni milimetar.Nema popustanja.A Kostunica neka ide lepo u Hilandar pa neka tamo masta o Slobinim nedosanjanim snovima...Velja,Drvo i ostala banda da zavrse u zatvoru...i idemo dalje...jer zaista,zivot je zakon!

Vlada

pre 16 godina

Izvesno je da će DSS i ekipa oko njih bojkotovati izbore, ali je jasno da su oni samo tražili izgovor za taj potez jer nemaju kandidata još od onog nesrećnog Maršićanina. Da Koštunica ima čoveka koji ima podršku u javnosti kao Tadić i Nikolić i da misli da ima bilo kakve šanse da pobedi, sam bi tražio da se raspišu izbori i govorio drugima kako beže od izbora, kako "neće da se izmere" kao što su to govorili DSS-ovci kad je Koštunica bio bez funkcije i sa ogromnom popularnošću. Nisam mogao da ih slušam koliko su trubili o izborima. Danas beži od izbora ko đavo od krsta. A sad će još jednom prodati kosovsku demagogiju zbog dnevnih interesa. Pa mi ćemo imati predsednika, otišlo Kosovo ili ne, a dok ne dođe sledeći predsednik, aktuelan je ovaj, koji će zastupati Srbiju, pošto to njih kao muči, šta će biti ako tad proglase nezavisnost. I ne znam kako ih nije sramota, daju premijera, smatraju sebe državotvornom strankom, a nemaju ni jednog kvalitetnog čoveka za najvažnije funkcije. Verovatno se plaše da bi Čeda mogao da osvoji više glasova od njihovog kandidata, što je vrlo realno. To je jedina istina, kakvo Kosovo, ustavni zakoni, bla, bla, trć, truć... Ali oni bacu kosku javnosti, i sad će da se vode rasprave, da li je ustav prekršen, da li su potrebni sad izbori, a neće biti medija koji će jasno kazati da su oni KUKAVICE koje NE SMEJU da izađu na izbore, jer ih narod NEĆE.

Pr agencija

pre 16 godina

Pored stare zelje da odlucuje o svemu, bude corba u svakoj mirodjiji i odlaze sve sto moze do unedogled, ovoga puta Vojislava Kostunicu uhvatila je i frka od rezultata izbora. Ako podrzi Velju, izgubice tesno od Cede Jovanovica. Ako ga ne podrzi, izgubice ubedljivo. A to vec ne valja. Najbolje je ne izaci na izbore i sacuvati se sramote. A ja bih tako voleo da se licno gospodin Kostunica Vojislav kandiduje...Uz dobru kampanju, ima sanse za jako cetvrto mesto....

Loodilo

pre 16 godina

Prvo čega sam se setio je postavljanje A. Tijanića na mesto direktora RTSa, a na predlog DSSa.
AT nije ispunjavao uslove za to mesto, za koje je neophodna fakultetska diploma, ali to DSSu tada nije bilo važno. Posle su promenili pravilnik RTSa, i iz njega izbacili uslov o fakultetskoj diplomi kao neophodnom uslovu. Naglašavam - nakon postavljanja AT za direktora.

Molim lepo, zakoni JESU usvojeni, i stupiće na snagu za par dana. Ali, pošto DSSu ne odgovaraju izbori (neće da podrže Tadića, i neće da se brukaju debaklom svog kandidata) izigravaju poštovaoce zakona.
Ko ih do sada nije pročitao taj je slep.

SaleBG

pre 16 godina

Sad kad je graknula koalicija Doktor, Magistar & Drvo(nije bukva), nema druge nego da se odluka ponisti. Ako treba, da se izbori i ukinu!
Medjutim znajuci nepopustljivost marketinske agencije koja ima predsednika skupstine i predsednika drzave, do toga "sigurno" nece doci. Mislim, ako treba, nema potrebe...tj, kad postanemo nezavisna ruska gubernija moze Duma da nam postavi razrednog.

Goran

pre 16 godina

Ako je " celovitost države je ugrožena" jedan od razloga da se ne raspišu izbori, onda je ovo zaista poslednji momenat. Posle 19.12.07, znajući kvalitet pregovora o Kosovu, celovitost države će biti ugrožena i to verovatno zauvek. To je, verovatno, glavni razlog za žurbu DS-a. Znaju da će, kada nam ovi uzmu Kosovo, to biti glavni razlog za permanento, "malo" vanredno stanje u državi i da će to DSS-u vrlo odgovarati zbog nedostatka "ličnosti" u partiji.

Mirko

pre 16 godina

Ma najbolje bi bilo da se saceka 19. pa da prodju praznici,pa da prodje zima,pa onda da na opste iznenadjenje celokupne svetske javnosti Kosovo proglasi nezavisnost,a mi onda malo da se igramo vanrednog stanja,a dok je igranka nema izbora ....a za to vreme da radimo biznis i da Velja izgradi jos jedan bazen....Zato svi na izbore i pamet u glavu!

nEUrosceptic

pre 16 godina

Jednom za svagda: Ustavni zakon nije prekrsen. Clan Zakona koga i Vlada i sudija Ustavnog suda pogresno tumace postavljen je alternativno, u smislu da rec ODNOSNO dozvoljava da se izbori raspisu ILI kad set zakona stupi na snagu, ILI kad ih raspise predsednik Skupstine, s tim sto on to mora da uradi do 31.12.2007. Vrlo jednostavno. Svako drugacije tumacenje je tendenciozno, zlonamerno i licemerno. Nadam se da kolega Aligrudic cita komentare, mozda nesto i nauci.

Pedja

pre 16 godina

Legijalistima iz d- ss- a je izgleda odzvonilo. Glasace ce im preuzeti nista bolji radikali. Barem nam premijer vise nece biti dorcolski dousnik.

Jankovic M.

pre 16 godina

Po DSS nama u Srbiji vise i ne trebaju nikakvi izbori.Oni bi izgleda da sede dozivotno u foteljama koje su, ukjlucujuci i Kostunicinu premijersku, dobili ne voljom naroda nego (preteranom)spremnoscu DS na kohabitaciju.Sto bi rekao narod,bas im se osladilo.

Beogradjanin

pre 16 godina

Razlozi protiv raspisivanja ovih izbora u ovom trenutku,a moglo se sacekati jer je ustavni rok do 31.decembra
1.Nije donet budzet,mogla je uslediti opstrukcija u parlamentu i ostali bi bez budzeta!
2.Nije prosla rasprava u SB o Kosovu da se vidi da li je ugrozena teritotijalna celovitost,sto pise u predjasnje dogovoru da ce se razmatrati pri raspisivanju izbora
3.Nije usvojena skupstinska deklaracija o Kosovu,posle sednice Saveta bezbednosti,a cije bi usvajanje na ovaj nacin moglo biti ugrozeno
4.Izgleda da je prekrsen i sam ustavni zakon jer neophodni zakoni nisu stupili na snagu.
I moje pitanje tadicu i DS-u za kraj zasto se sve ovo nije uradilo,a potom se raspisali i predsednicki izbori,naravno kraja decembra,kada je i ustavni rok?

Predrag

pre 16 godina

To je to. Jedini nacin da DSS/NS, zadrze glasove svojih biraca, a da ova zemlja ima funkcionalnog i svetski prihvacenog predsednika jeste da bojkotuje izbore. Velika vecina glasaca iz "demokratskog bloka" ce, i bez poziva DSS-a, glasati za Tadica. Posle izbora predsednika, zivot tece dalje i to je ta racunica.
Oli Ren najavljuje resenje statusa na prolece i tako izlazi Tadicu u susret.

Veljko

pre 16 godina

Ma da,kako da ne.Treba povuci odluku o izborima a ne treba ih ponovo raspisati nikako pre 2035. godine.Za svo to vreme Kostunica sa svojih 10% glasova treba da bude premijer.

Pera Pisar

pre 16 godina

"Izbore za predsednika Republike raspisaće predsednik Narodne skupštine, do 31. decembra 2007. godine, odnosno najkasnije u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu poslednjeg od zakona kojima se uređuju položaj i izbori za predsednika Republike, odbrana i Vojska Srbije, spoljni poslovi i službe bezbednosti". Ja ni O od osam ne vidim ovde.

Brankica

pre 16 godina

Ma nemam ja ništa protiv i da se raspišu izbori na svim nivoima, samo napred pa to se i htelo. Ko nije to do sada shvatio ima problem. E vala ovog puta ćemo se sigurno rešiti Voje i Velje. Samo napred. Život je zakon.

sasa

pre 16 godina

Ja mislim da bi bilo najbolje da Kostunica i Velja bojkotuju sve izbore od sada, pa na dalje i u buduce, i ovako niko nece primetiti da su ih bojkotovali.

igor

pre 16 godina

Meni nije jasno sta vise hoce ta minorna politicka partija koja nema ni 10% podrske u narodu,a drzi mesto premijera. Svaka cast Oliveru Dulicu na raspisivanju izbora,a samozvani narodnjaci neka bojkutuju izbore, ili neka podrze Tomislava Nikolica,a ja sam ubedjen da ce i pored toga Boris Tadic pobediti na izborima, a onda treba raspisati i parlamentarne izbore,a na njima samozvane narodnjake narod treba da posalje na djubriste istorije, gde im je odavno i mesto

vaspezijan

pre 16 godina

Hahahah, sta ovi DSS-ovci nece sve da smisle. Prvo kazu nismo se tako dogovorili, pa onda (da ispadne kao oni su ustavna stranka) da povuku odluku o izborima. E premijeru i ti ces takav da odbranis kosovo. Ipak mislim da se moze bez njihovi 6, 7 posto glasova.

raspolozen_016

pre 16 godina

Cini mi se da je ovo jos jedna pozorisna predstava u reziji Jovice Stanisica, gde glavne uloge tumace Vojislav Kostunica i Boris Tadic, a sporedne Mladjan Dinkic i Velimir Ilic.

Veljko

pre 16 godina

Ma da,kako da ne.Treba povuci odluku o izborima a ne treba ih ponovo raspisati nikako pre 2035. godine.Za svo to vreme Kostunica sa svojih 10% glasova treba da bude premijer.

Vlada

pre 16 godina

Izvesno je da će DSS i ekipa oko njih bojkotovati izbore, ali je jasno da su oni samo tražili izgovor za taj potez jer nemaju kandidata još od onog nesrećnog Maršićanina. Da Koštunica ima čoveka koji ima podršku u javnosti kao Tadić i Nikolić i da misli da ima bilo kakve šanse da pobedi, sam bi tražio da se raspišu izbori i govorio drugima kako beže od izbora, kako "neće da se izmere" kao što su to govorili DSS-ovci kad je Koštunica bio bez funkcije i sa ogromnom popularnošću. Nisam mogao da ih slušam koliko su trubili o izborima. Danas beži od izbora ko đavo od krsta. A sad će još jednom prodati kosovsku demagogiju zbog dnevnih interesa. Pa mi ćemo imati predsednika, otišlo Kosovo ili ne, a dok ne dođe sledeći predsednik, aktuelan je ovaj, koji će zastupati Srbiju, pošto to njih kao muči, šta će biti ako tad proglase nezavisnost. I ne znam kako ih nije sramota, daju premijera, smatraju sebe državotvornom strankom, a nemaju ni jednog kvalitetnog čoveka za najvažnije funkcije. Verovatno se plaše da bi Čeda mogao da osvoji više glasova od njihovog kandidata, što je vrlo realno. To je jedina istina, kakvo Kosovo, ustavni zakoni, bla, bla, trć, truć... Ali oni bacu kosku javnosti, i sad će da se vode rasprave, da li je ustav prekršen, da li su potrebni sad izbori, a neće biti medija koji će jasno kazati da su oni KUKAVICE koje NE SMEJU da izađu na izbore, jer ih narod NEĆE.

Jankovic M.

pre 16 godina

Po DSS nama u Srbiji vise i ne trebaju nikakvi izbori.Oni bi izgleda da sede dozivotno u foteljama koje su, ukjlucujuci i Kostunicinu premijersku, dobili ne voljom naroda nego (preteranom)spremnoscu DS na kohabitaciju.Sto bi rekao narod,bas im se osladilo.

raspolozen_016

pre 16 godina

Cini mi se da je ovo jos jedna pozorisna predstava u reziji Jovice Stanisica, gde glavne uloge tumace Vojislav Kostunica i Boris Tadic, a sporedne Mladjan Dinkic i Velimir Ilic.

sasa

pre 16 godina

Ja mislim da bi bilo najbolje da Kostunica i Velja bojkotuju sve izbore od sada, pa na dalje i u buduce, i ovako niko nece primetiti da su ih bojkotovali.

Mirko

pre 16 godina

Ma najbolje bi bilo da se saceka 19. pa da prodju praznici,pa da prodje zima,pa onda da na opste iznenadjenje celokupne svetske javnosti Kosovo proglasi nezavisnost,a mi onda malo da se igramo vanrednog stanja,a dok je igranka nema izbora ....a za to vreme da radimo biznis i da Velja izgradi jos jedan bazen....Zato svi na izbore i pamet u glavu!

igor

pre 16 godina

Meni nije jasno sta vise hoce ta minorna politicka partija koja nema ni 10% podrske u narodu,a drzi mesto premijera. Svaka cast Oliveru Dulicu na raspisivanju izbora,a samozvani narodnjaci neka bojkutuju izbore, ili neka podrze Tomislava Nikolica,a ja sam ubedjen da ce i pored toga Boris Tadic pobediti na izborima, a onda treba raspisati i parlamentarne izbore,a na njima samozvane narodnjake narod treba da posalje na djubriste istorije, gde im je odavno i mesto

dragan

pre 16 godina

DS ne sme sad da odstupi ni milimetar.Nema popustanja.A Kostunica neka ide lepo u Hilandar pa neka tamo masta o Slobinim nedosanjanim snovima...Velja,Drvo i ostala banda da zavrse u zatvoru...i idemo dalje...jer zaista,zivot je zakon!

Brankica

pre 16 godina

Ma nemam ja ništa protiv i da se raspišu izbori na svim nivoima, samo napred pa to se i htelo. Ko nije to do sada shvatio ima problem. E vala ovog puta ćemo se sigurno rešiti Voje i Velje. Samo napred. Život je zakon.

Loodilo

pre 16 godina

Prvo čega sam se setio je postavljanje A. Tijanića na mesto direktora RTSa, a na predlog DSSa.
AT nije ispunjavao uslove za to mesto, za koje je neophodna fakultetska diploma, ali to DSSu tada nije bilo važno. Posle su promenili pravilnik RTSa, i iz njega izbacili uslov o fakultetskoj diplomi kao neophodnom uslovu. Naglašavam - nakon postavljanja AT za direktora.

Molim lepo, zakoni JESU usvojeni, i stupiće na snagu za par dana. Ali, pošto DSSu ne odgovaraju izbori (neće da podrže Tadića, i neće da se brukaju debaklom svog kandidata) izigravaju poštovaoce zakona.
Ko ih do sada nije pročitao taj je slep.

vaspezijan

pre 16 godina

Hahahah, sta ovi DSS-ovci nece sve da smisle. Prvo kazu nismo se tako dogovorili, pa onda (da ispadne kao oni su ustavna stranka) da povuku odluku o izborima. E premijeru i ti ces takav da odbranis kosovo. Ipak mislim da se moze bez njihovi 6, 7 posto glasova.

Pr agencija

pre 16 godina

Pored stare zelje da odlucuje o svemu, bude corba u svakoj mirodjiji i odlaze sve sto moze do unedogled, ovoga puta Vojislava Kostunicu uhvatila je i frka od rezultata izbora. Ako podrzi Velju, izgubice tesno od Cede Jovanovica. Ako ga ne podrzi, izgubice ubedljivo. A to vec ne valja. Najbolje je ne izaci na izbore i sacuvati se sramote. A ja bih tako voleo da se licno gospodin Kostunica Vojislav kandiduje...Uz dobru kampanju, ima sanse za jako cetvrto mesto....

SaleBG

pre 16 godina

Sad kad je graknula koalicija Doktor, Magistar & Drvo(nije bukva), nema druge nego da se odluka ponisti. Ako treba, da se izbori i ukinu!
Medjutim znajuci nepopustljivost marketinske agencije koja ima predsednika skupstine i predsednika drzave, do toga "sigurno" nece doci. Mislim, ako treba, nema potrebe...tj, kad postanemo nezavisna ruska gubernija moze Duma da nam postavi razrednog.

Ludvig Van Šopen

pre 16 godina

Meni se čini da je nesporazum Tadića i Palme (pardon Koštunice) dogovoren da bi Tadić uzeo više Čedinih glasova u prvom krugu.

Pera Pisar

pre 16 godina

"Izbore za predsednika Republike raspisaće predsednik Narodne skupštine, do 31. decembra 2007. godine, odnosno najkasnije u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu poslednjeg od zakona kojima se uređuju položaj i izbori za predsednika Republike, odbrana i Vojska Srbije, spoljni poslovi i službe bezbednosti". Ja ni O od osam ne vidim ovde.

ECC

pre 16 godina

Ni slučajno, izbori treba da se održe pa da vidimo da li Srbija želi retrogradne ili napredne snage. Ova vlada koja je brak iz interesa inače nema nikakvu budućnost a sa njom ni Srbija. Ili ćemo dobiti pro-evropsku vladu ili nazadne četnike zavisi od građana Srbije.Imamo izbor na nama je da odlučimo.

Pedja

pre 16 godina

Legijalistima iz d- ss- a je izgleda odzvonilo. Glasace ce im preuzeti nista bolji radikali. Barem nam premijer vise nece biti dorcolski dousnik.

Novosadjanka

pre 16 godina

Zamislite tu propast koja se juce desila,Velja i Palma nas nece pocastiti svojim prisustvom na listi predsednickih kandidata,a DSS se buni sto je DS konacno uradio nesto po svom.Ovo je najpametnija stvar koju sam cula proteklih mesec dana.Bravo DSu!!!

nEUrosceptic

pre 16 godina

Jednom za svagda: Ustavni zakon nije prekrsen. Clan Zakona koga i Vlada i sudija Ustavnog suda pogresno tumace postavljen je alternativno, u smislu da rec ODNOSNO dozvoljava da se izbori raspisu ILI kad set zakona stupi na snagu, ILI kad ih raspise predsednik Skupstine, s tim sto on to mora da uradi do 31.12.2007. Vrlo jednostavno. Svako drugacije tumacenje je tendenciozno, zlonamerno i licemerno. Nadam se da kolega Aligrudic cita komentare, mozda nesto i nauci.

Lale

pre 16 godina

Ma nema tu neke filosofije. Voja hoce da je komandat ove drzave kako god to bilo i tacka. Nema uporiste u narodu, zapad ga mnogo ne ceni, ali sta ga briga? On ce svaki trik da iskoristi da ostane na vlasti. Na casnu rec morbidniji mi je od Milosevica.

Đorđe

pre 16 godina

Naravno, DSS bi po svaku cenu da se stvore okolnosti da Toma pobedi na izborima, a to bi po njegovoj proceni bilo lakše ako izbori budu posle odluke saveta bezbednosti o kosovu, čak bi tada i otvoreno podržali Tomu kao kandidata, jer eto imaju razlog. U tome je cela igranka, ko još nije shvatio da su SRS, SPS, DSS i NS jedan blok, taj onda nije shvatio ništa. Nažalost, mnogo ima onih koji imaju pravo glasa, a ne razumeju šta se dešava u unutrašnjoj i spoljnoj politici, takvi će nam zapržiti čorbu i možda nas ponovo vratiti u 90-te.

Predrag

pre 16 godina

To je to. Jedini nacin da DSS/NS, zadrze glasove svojih biraca, a da ova zemlja ima funkcionalnog i svetski prihvacenog predsednika jeste da bojkotuje izbore. Velika vecina glasaca iz "demokratskog bloka" ce, i bez poziva DSS-a, glasati za Tadica. Posle izbora predsednika, zivot tece dalje i to je ta racunica.
Oli Ren najavljuje resenje statusa na prolece i tako izlazi Tadicu u susret.

Goran

pre 16 godina

Jos samo 6 dana do tog famoznog 19. decembra. Mislite da ce DSS posle tog datuma uciniti nesto spektakularno, ili ce izmisliti neki drugi datum i neku drugu svetu stvar zbog koje ne treba raditi nista drugo? Zivi bili pa videli ... doduse, bili smo zivi i prethodnih 15 godina, gledali, pa nam sve to opet nista ne znaci. Srbin voli da ponavlja greske, jer je ponavljanje majka ucenja, a posto smo okarakterisani kao losi ucenici, potrebno nam je sto vise ponavljanja. Gresite ljudi, sto vise, bicemo pametniji!

Mirjana

pre 16 godina

Izbori se moraju odrzati i Boris Tadic vise ne sme dozvoliti da ga Kostunica ucenjuje, pa i po cenu podrske za predsednicku funkciju. Pitanje je opstanka DS-a, jer bez obzira na korumpiranosti vrha DS-a to je jos uvek jedina progresivna opcija koja vodi ka savremenom svetu. Ako Tadic sada popusti rizikuje da urusi DS. Jos na proslim izborima bivsi glasaci DS-a poceli su da daju svoje glasove LDP-u.

Goran

pre 16 godina

Ako je " celovitost države je ugrožena" jedan od razloga da se ne raspišu izbori, onda je ovo zaista poslednji momenat. Posle 19.12.07, znajući kvalitet pregovora o Kosovu, celovitost države će biti ugrožena i to verovatno zauvek. To je, verovatno, glavni razlog za žurbu DS-a. Znaju da će, kada nam ovi uzmu Kosovo, to biti glavni razlog za permanento, "malo" vanredno stanje u državi i da će to DSS-u vrlo odgovarati zbog nedostatka "ličnosti" u partiji.

Milan

pre 16 godina

Zasto su na internet strani od DSS ukinuli mogucnost Kontakta? Nisu im odgovarali komentari biraca ili ne mogu podneti istinu.
Zasto se DSS buni zbog raspisivanja izbora? Zato sto moraju prije da se opredele sa kim ce sesti u fotelju DS ili SRS.

JOKER

pre 16 godina

hahaha! kako su odmah svi 'vampiri' skocili, dotrcali zeljni krvi!!??..aligrudic (jer njegov gazda opet nema pojma sta se dogadja...ili mozda nema misljenje!?..), dacic, nikolic, ilic, "palma", sve "cvet praistorijske" srbije, sve veci srbi od svih ostalih i svi u trci za svoje nakrivljene, uvaljane u paucinu "zakupljene" fotelje! bice sjajno ako narod i pored jako suzenog izbora ovoga puta izadje na biralista i bar jednom ozbiljno kaze i pokaze, sta zeli i sta ocekuje od onih koji ce ih voditi od ovih izbora nadalje i naravno, do nogu potuce ove spodobe proslosti!!!...e srce bi mi bilo na mestu, kao da se 6. oktobar 2000-te dogodio kad je i trebalo da se dogodi, na vreme i bez zakasnjenja od ovih dugih, mrznjom i nerazumevanjem punih neproduktivnih i mucnih 7 godina!

Beogradjanin

pre 16 godina

Razlozi protiv raspisivanja ovih izbora u ovom trenutku,a moglo se sacekati jer je ustavni rok do 31.decembra
1.Nije donet budzet,mogla je uslediti opstrukcija u parlamentu i ostali bi bez budzeta!
2.Nije prosla rasprava u SB o Kosovu da se vidi da li je ugrozena teritotijalna celovitost,sto pise u predjasnje dogovoru da ce se razmatrati pri raspisivanju izbora
3.Nije usvojena skupstinska deklaracija o Kosovu,posle sednice Saveta bezbednosti,a cije bi usvajanje na ovaj nacin moglo biti ugrozeno
4.Izgleda da je prekrsen i sam ustavni zakon jer neophodni zakoni nisu stupili na snagu.
I moje pitanje tadicu i DS-u za kraj zasto se sve ovo nije uradilo,a potom se raspisali i predsednicki izbori,naravno kraja decembra,kada je i ustavni rok?

Maja_V

pre 16 godina

Da razjasnimo...Podelili su javna preduzeca, ambasadore i verovatno usvajaju budzet-ZAJEDNO. Mislim, da li ima zaista toliko naivnih da nasednu na ovaj trecerazredni igrokaz, lokalnog amaterskog pozorista, zvanog - vlada Srbije!

Strahinja Vlajovic

pre 16 godina

Kostunica, Velja i Palma mogu slobodno da bojkotuju izbore, a ja se kladim da ce i pored njihovog bojkota izlaznost biti veca od one na pokradenom referendumu za njihov ustav.

Zorica

pre 16 godina

Strepnja mi je veca nego nada, sta ce strucne sluzbe vlade (novi pseudonim Kostunice) sledece da urade, hehe.
Al' smislice ledeni novo zezanje, u to ne sumnjam. Uzgred, ali ozbiljno, mogao bi Premijer da se nacrta u Skupstini, jer prica se o budzetu ili je suvise zauzet umivanjem Milosevica i Seselja koji su izgubili Kosovo '99?

Chikanski

pre 16 godina

Kakva drskost. DSS tretira DS kao nekakvo dete. Ne mogu da zamislim koja bi to bruka bila da se sad DS povuče. Zato samo napred. Samo tako možete dobiti birače. A za koju godinu DSS će biti samo ružna prošlost.

nono

pre 16 godina

Gospoda "legijalisti" bi trebalo da znaju da reč "odnosno" u zakonima znači "i" ili "ili". U konkretnom slučaju ne može da znači "i", pošto je prvi uslov striktno vezan za datum (31. decembar), pa ako se do tog nepromenjivog uslova ne ispuni drugi uslov zakon uopšte nije moguće sprovesti. Uostalom, kako bi oni ispoštovali zakon kada je datum stupanja na snagu poslednjeg iz seta zakona 1. januar. Znači da su Koštunica i njegovi direktno za kršenje Ustavnog zakona, pošto isti u njihovom tumačenju nije moguće sprovesti. Proizilazi da su izbori za predsednika Republike mogli da budu raspisani onog trenutka kada je Narodna skupština izglasala da Zakon o vojsci stupa na snagu 1. januara, pošto je tom odredbom jasno određeno da reč "odnosno" u Ustavnom zakonu, da bi isti bio doslovno sproveden, ne može značiti "i", već samo "ili". Ko je koga "prešao" neka vide zainteresovani, ali svaka drugačija odluka Predsednika Narodne skupštine bila bi nezakonita.

vule

pre 16 godina

e, kad sam video ko ce sve da bojkotuje izbore i da kuka, resio sam da posle 20-ak godina iskoristim svoje ustavno pravo i izadjem da glasam

Milovan S Nikolić

pre 16 godina

Dosta je bilo manipulisanja i nasilnog vodjenja države.
Izbori nam trebaju jer nam se prelila čaša od političkog terora sadašnjeg trijumvirata na čelu sa Aligrudićima.
Milovan S Nikolić Sombor

cypress

pre 16 godina

pa jeste , i posle slobe - voja . pa dokle više on , jel njega neko obavestio da je njegova stranka jedva prešla cenzus i koga u opšte briga šta on priča.

Cabe

pre 16 godina

Sta je Vojo?!? Frka?!? Na stolu je sigurno sledeci scenario: Boris i Oli su se dogovorili da zadaju konacni udarac "Neobavestenom" i zbrisu ga sa politicke scene jednom za sva vremena.

Beogradjanin

pre 16 godina

Razlozi protiv raspisivanja ovih izbora u ovom trenutku,a moglo se sacekati jer je ustavni rok do 31.decembra
1.Nije donet budzet,mogla je uslediti opstrukcija u parlamentu i ostali bi bez budzeta!
2.Nije prosla rasprava u SB o Kosovu da se vidi da li je ugrozena teritotijalna celovitost,sto pise u predjasnje dogovoru da ce se razmatrati pri raspisivanju izbora
3.Nije usvojena skupstinska deklaracija o Kosovu,posle sednice Saveta bezbednosti,a cije bi usvajanje na ovaj nacin moglo biti ugrozeno
4.Izgleda da je prekrsen i sam ustavni zakon jer neophodni zakoni nisu stupili na snagu.
I moje pitanje tadicu i DS-u za kraj zasto se sve ovo nije uradilo,a potom se raspisali i predsednicki izbori,naravno kraja decembra,kada je i ustavni rok?

Veljko

pre 16 godina

Ma da,kako da ne.Treba povuci odluku o izborima a ne treba ih ponovo raspisati nikako pre 2035. godine.Za svo to vreme Kostunica sa svojih 10% glasova treba da bude premijer.

Jankovic M.

pre 16 godina

Po DSS nama u Srbiji vise i ne trebaju nikakvi izbori.Oni bi izgleda da sede dozivotno u foteljama koje su, ukjlucujuci i Kostunicinu premijersku, dobili ne voljom naroda nego (preteranom)spremnoscu DS na kohabitaciju.Sto bi rekao narod,bas im se osladilo.

sasa

pre 16 godina

Ja mislim da bi bilo najbolje da Kostunica i Velja bojkotuju sve izbore od sada, pa na dalje i u buduce, i ovako niko nece primetiti da su ih bojkotovali.

Predrag

pre 16 godina

To je to. Jedini nacin da DSS/NS, zadrze glasove svojih biraca, a da ova zemlja ima funkcionalnog i svetski prihvacenog predsednika jeste da bojkotuje izbore. Velika vecina glasaca iz "demokratskog bloka" ce, i bez poziva DSS-a, glasati za Tadica. Posle izbora predsednika, zivot tece dalje i to je ta racunica.
Oli Ren najavljuje resenje statusa na prolece i tako izlazi Tadicu u susret.

Pera Pisar

pre 16 godina

"Izbore za predsednika Republike raspisaće predsednik Narodne skupštine, do 31. decembra 2007. godine, odnosno najkasnije u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu poslednjeg od zakona kojima se uređuju položaj i izbori za predsednika Republike, odbrana i Vojska Srbije, spoljni poslovi i službe bezbednosti". Ja ni O od osam ne vidim ovde.

raspolozen_016

pre 16 godina

Cini mi se da je ovo jos jedna pozorisna predstava u reziji Jovice Stanisica, gde glavne uloge tumace Vojislav Kostunica i Boris Tadic, a sporedne Mladjan Dinkic i Velimir Ilic.

vaspezijan

pre 16 godina

Hahahah, sta ovi DSS-ovci nece sve da smisle. Prvo kazu nismo se tako dogovorili, pa onda (da ispadne kao oni su ustavna stranka) da povuku odluku o izborima. E premijeru i ti ces takav da odbranis kosovo. Ipak mislim da se moze bez njihovi 6, 7 posto glasova.

igor

pre 16 godina

Meni nije jasno sta vise hoce ta minorna politicka partija koja nema ni 10% podrske u narodu,a drzi mesto premijera. Svaka cast Oliveru Dulicu na raspisivanju izbora,a samozvani narodnjaci neka bojkutuju izbore, ili neka podrze Tomislava Nikolica,a ja sam ubedjen da ce i pored toga Boris Tadic pobediti na izborima, a onda treba raspisati i parlamentarne izbore,a na njima samozvane narodnjake narod treba da posalje na djubriste istorije, gde im je odavno i mesto

Brankica

pre 16 godina

Ma nemam ja ništa protiv i da se raspišu izbori na svim nivoima, samo napred pa to se i htelo. Ko nije to do sada shvatio ima problem. E vala ovog puta ćemo se sigurno rešiti Voje i Velje. Samo napred. Život je zakon.

SaleBG

pre 16 godina

Sad kad je graknula koalicija Doktor, Magistar & Drvo(nije bukva), nema druge nego da se odluka ponisti. Ako treba, da se izbori i ukinu!
Medjutim znajuci nepopustljivost marketinske agencije koja ima predsednika skupstine i predsednika drzave, do toga "sigurno" nece doci. Mislim, ako treba, nema potrebe...tj, kad postanemo nezavisna ruska gubernija moze Duma da nam postavi razrednog.

dragan

pre 16 godina

DS ne sme sad da odstupi ni milimetar.Nema popustanja.A Kostunica neka ide lepo u Hilandar pa neka tamo masta o Slobinim nedosanjanim snovima...Velja,Drvo i ostala banda da zavrse u zatvoru...i idemo dalje...jer zaista,zivot je zakon!

Goran

pre 16 godina

Ako je " celovitost države je ugrožena" jedan od razloga da se ne raspišu izbori, onda je ovo zaista poslednji momenat. Posle 19.12.07, znajući kvalitet pregovora o Kosovu, celovitost države će biti ugrožena i to verovatno zauvek. To je, verovatno, glavni razlog za žurbu DS-a. Znaju da će, kada nam ovi uzmu Kosovo, to biti glavni razlog za permanento, "malo" vanredno stanje u državi i da će to DSS-u vrlo odgovarati zbog nedostatka "ličnosti" u partiji.

Loodilo

pre 16 godina

Prvo čega sam se setio je postavljanje A. Tijanića na mesto direktora RTSa, a na predlog DSSa.
AT nije ispunjavao uslove za to mesto, za koje je neophodna fakultetska diploma, ali to DSSu tada nije bilo važno. Posle su promenili pravilnik RTSa, i iz njega izbacili uslov o fakultetskoj diplomi kao neophodnom uslovu. Naglašavam - nakon postavljanja AT za direktora.

Molim lepo, zakoni JESU usvojeni, i stupiće na snagu za par dana. Ali, pošto DSSu ne odgovaraju izbori (neće da podrže Tadića, i neće da se brukaju debaklom svog kandidata) izigravaju poštovaoce zakona.
Ko ih do sada nije pročitao taj je slep.

Pedja

pre 16 godina

Legijalistima iz d- ss- a je izgleda odzvonilo. Glasace ce im preuzeti nista bolji radikali. Barem nam premijer vise nece biti dorcolski dousnik.

Novosadjanka

pre 16 godina

Zamislite tu propast koja se juce desila,Velja i Palma nas nece pocastiti svojim prisustvom na listi predsednickih kandidata,a DSS se buni sto je DS konacno uradio nesto po svom.Ovo je najpametnija stvar koju sam cula proteklih mesec dana.Bravo DSu!!!

Lale

pre 16 godina

Ma nema tu neke filosofije. Voja hoce da je komandat ove drzave kako god to bilo i tacka. Nema uporiste u narodu, zapad ga mnogo ne ceni, ali sta ga briga? On ce svaki trik da iskoristi da ostane na vlasti. Na casnu rec morbidniji mi je od Milosevica.

Vlada

pre 16 godina

Izvesno je da će DSS i ekipa oko njih bojkotovati izbore, ali je jasno da su oni samo tražili izgovor za taj potez jer nemaju kandidata još od onog nesrećnog Maršićanina. Da Koštunica ima čoveka koji ima podršku u javnosti kao Tadić i Nikolić i da misli da ima bilo kakve šanse da pobedi, sam bi tražio da se raspišu izbori i govorio drugima kako beže od izbora, kako "neće da se izmere" kao što su to govorili DSS-ovci kad je Koštunica bio bez funkcije i sa ogromnom popularnošću. Nisam mogao da ih slušam koliko su trubili o izborima. Danas beži od izbora ko đavo od krsta. A sad će još jednom prodati kosovsku demagogiju zbog dnevnih interesa. Pa mi ćemo imati predsednika, otišlo Kosovo ili ne, a dok ne dođe sledeći predsednik, aktuelan je ovaj, koji će zastupati Srbiju, pošto to njih kao muči, šta će biti ako tad proglase nezavisnost. I ne znam kako ih nije sramota, daju premijera, smatraju sebe državotvornom strankom, a nemaju ni jednog kvalitetnog čoveka za najvažnije funkcije. Verovatno se plaše da bi Čeda mogao da osvoji više glasova od njihovog kandidata, što je vrlo realno. To je jedina istina, kakvo Kosovo, ustavni zakoni, bla, bla, trć, truć... Ali oni bacu kosku javnosti, i sad će da se vode rasprave, da li je ustav prekršen, da li su potrebni sad izbori, a neće biti medija koji će jasno kazati da su oni KUKAVICE koje NE SMEJU da izađu na izbore, jer ih narod NEĆE.

ECC

pre 16 godina

Ni slučajno, izbori treba da se održe pa da vidimo da li Srbija želi retrogradne ili napredne snage. Ova vlada koja je brak iz interesa inače nema nikakvu budućnost a sa njom ni Srbija. Ili ćemo dobiti pro-evropsku vladu ili nazadne četnike zavisi od građana Srbije.Imamo izbor na nama je da odlučimo.

Mirko

pre 16 godina

Ma najbolje bi bilo da se saceka 19. pa da prodju praznici,pa da prodje zima,pa onda da na opste iznenadjenje celokupne svetske javnosti Kosovo proglasi nezavisnost,a mi onda malo da se igramo vanrednog stanja,a dok je igranka nema izbora ....a za to vreme da radimo biznis i da Velja izgradi jos jedan bazen....Zato svi na izbore i pamet u glavu!

Pr agencija

pre 16 godina

Pored stare zelje da odlucuje o svemu, bude corba u svakoj mirodjiji i odlaze sve sto moze do unedogled, ovoga puta Vojislava Kostunicu uhvatila je i frka od rezultata izbora. Ako podrzi Velju, izgubice tesno od Cede Jovanovica. Ako ga ne podrzi, izgubice ubedljivo. A to vec ne valja. Najbolje je ne izaci na izbore i sacuvati se sramote. A ja bih tako voleo da se licno gospodin Kostunica Vojislav kandiduje...Uz dobru kampanju, ima sanse za jako cetvrto mesto....

nEUrosceptic

pre 16 godina

Jednom za svagda: Ustavni zakon nije prekrsen. Clan Zakona koga i Vlada i sudija Ustavnog suda pogresno tumace postavljen je alternativno, u smislu da rec ODNOSNO dozvoljava da se izbori raspisu ILI kad set zakona stupi na snagu, ILI kad ih raspise predsednik Skupstine, s tim sto on to mora da uradi do 31.12.2007. Vrlo jednostavno. Svako drugacije tumacenje je tendenciozno, zlonamerno i licemerno. Nadam se da kolega Aligrudic cita komentare, mozda nesto i nauci.

Goran

pre 16 godina

Jos samo 6 dana do tog famoznog 19. decembra. Mislite da ce DSS posle tog datuma uciniti nesto spektakularno, ili ce izmisliti neki drugi datum i neku drugu svetu stvar zbog koje ne treba raditi nista drugo? Zivi bili pa videli ... doduse, bili smo zivi i prethodnih 15 godina, gledali, pa nam sve to opet nista ne znaci. Srbin voli da ponavlja greske, jer je ponavljanje majka ucenja, a posto smo okarakterisani kao losi ucenici, potrebno nam je sto vise ponavljanja. Gresite ljudi, sto vise, bicemo pametniji!

Ludvig Van Šopen

pre 16 godina

Meni se čini da je nesporazum Tadića i Palme (pardon Koštunice) dogovoren da bi Tadić uzeo više Čedinih glasova u prvom krugu.

Milan

pre 16 godina

Zasto su na internet strani od DSS ukinuli mogucnost Kontakta? Nisu im odgovarali komentari biraca ili ne mogu podneti istinu.
Zasto se DSS buni zbog raspisivanja izbora? Zato sto moraju prije da se opredele sa kim ce sesti u fotelju DS ili SRS.

Maja_V

pre 16 godina

Da razjasnimo...Podelili su javna preduzeca, ambasadore i verovatno usvajaju budzet-ZAJEDNO. Mislim, da li ima zaista toliko naivnih da nasednu na ovaj trecerazredni igrokaz, lokalnog amaterskog pozorista, zvanog - vlada Srbije!

Đorđe

pre 16 godina

Naravno, DSS bi po svaku cenu da se stvore okolnosti da Toma pobedi na izborima, a to bi po njegovoj proceni bilo lakše ako izbori budu posle odluke saveta bezbednosti o kosovu, čak bi tada i otvoreno podržali Tomu kao kandidata, jer eto imaju razlog. U tome je cela igranka, ko još nije shvatio da su SRS, SPS, DSS i NS jedan blok, taj onda nije shvatio ništa. Nažalost, mnogo ima onih koji imaju pravo glasa, a ne razumeju šta se dešava u unutrašnjoj i spoljnoj politici, takvi će nam zapržiti čorbu i možda nas ponovo vratiti u 90-te.

Strahinja Vlajovic

pre 16 godina

Kostunica, Velja i Palma mogu slobodno da bojkotuju izbore, a ja se kladim da ce i pored njihovog bojkota izlaznost biti veca od one na pokradenom referendumu za njihov ustav.

Mirjana

pre 16 godina

Izbori se moraju odrzati i Boris Tadic vise ne sme dozvoliti da ga Kostunica ucenjuje, pa i po cenu podrske za predsednicku funkciju. Pitanje je opstanka DS-a, jer bez obzira na korumpiranosti vrha DS-a to je jos uvek jedina progresivna opcija koja vodi ka savremenom svetu. Ako Tadic sada popusti rizikuje da urusi DS. Jos na proslim izborima bivsi glasaci DS-a poceli su da daju svoje glasove LDP-u.

Zorica

pre 16 godina

Strepnja mi je veca nego nada, sta ce strucne sluzbe vlade (novi pseudonim Kostunice) sledece da urade, hehe.
Al' smislice ledeni novo zezanje, u to ne sumnjam. Uzgred, ali ozbiljno, mogao bi Premijer da se nacrta u Skupstini, jer prica se o budzetu ili je suvise zauzet umivanjem Milosevica i Seselja koji su izgubili Kosovo '99?

Chikanski

pre 16 godina

Kakva drskost. DSS tretira DS kao nekakvo dete. Ne mogu da zamislim koja bi to bruka bila da se sad DS povuče. Zato samo napred. Samo tako možete dobiti birače. A za koju godinu DSS će biti samo ružna prošlost.

nono

pre 16 godina

Gospoda "legijalisti" bi trebalo da znaju da reč "odnosno" u zakonima znači "i" ili "ili". U konkretnom slučaju ne može da znači "i", pošto je prvi uslov striktno vezan za datum (31. decembar), pa ako se do tog nepromenjivog uslova ne ispuni drugi uslov zakon uopšte nije moguće sprovesti. Uostalom, kako bi oni ispoštovali zakon kada je datum stupanja na snagu poslednjeg iz seta zakona 1. januar. Znači da su Koštunica i njegovi direktno za kršenje Ustavnog zakona, pošto isti u njihovom tumačenju nije moguće sprovesti. Proizilazi da su izbori za predsednika Republike mogli da budu raspisani onog trenutka kada je Narodna skupština izglasala da Zakon o vojsci stupa na snagu 1. januara, pošto je tom odredbom jasno određeno da reč "odnosno" u Ustavnom zakonu, da bi isti bio doslovno sproveden, ne može značiti "i", već samo "ili". Ko je koga "prešao" neka vide zainteresovani, ali svaka drugačija odluka Predsednika Narodne skupštine bila bi nezakonita.

JOKER

pre 16 godina

hahaha! kako su odmah svi 'vampiri' skocili, dotrcali zeljni krvi!!??..aligrudic (jer njegov gazda opet nema pojma sta se dogadja...ili mozda nema misljenje!?..), dacic, nikolic, ilic, "palma", sve "cvet praistorijske" srbije, sve veci srbi od svih ostalih i svi u trci za svoje nakrivljene, uvaljane u paucinu "zakupljene" fotelje! bice sjajno ako narod i pored jako suzenog izbora ovoga puta izadje na biralista i bar jednom ozbiljno kaze i pokaze, sta zeli i sta ocekuje od onih koji ce ih voditi od ovih izbora nadalje i naravno, do nogu potuce ove spodobe proslosti!!!...e srce bi mi bilo na mestu, kao da se 6. oktobar 2000-te dogodio kad je i trebalo da se dogodi, na vreme i bez zakasnjenja od ovih dugih, mrznjom i nerazumevanjem punih neproduktivnih i mucnih 7 godina!

cypress

pre 16 godina

pa jeste , i posle slobe - voja . pa dokle više on , jel njega neko obavestio da je njegova stranka jedva prešla cenzus i koga u opšte briga šta on priča.

Milovan S Nikolić

pre 16 godina

Dosta je bilo manipulisanja i nasilnog vodjenja države.
Izbori nam trebaju jer nam se prelila čaša od političkog terora sadašnjeg trijumvirata na čelu sa Aligrudićima.
Milovan S Nikolić Sombor

vule

pre 16 godina

e, kad sam video ko ce sve da bojkotuje izbore i da kuka, resio sam da posle 20-ak godina iskoristim svoje ustavno pravo i izadjem da glasam

Cabe

pre 16 godina

Sta je Vojo?!? Frka?!? Na stolu je sigurno sledeci scenario: Boris i Oli su se dogovorili da zadaju konacni udarac "Neobavestenom" i zbrisu ga sa politicke scene jednom za sva vremena.