Petak, 30.11.2007.

15:35

B92.net najbolji informativni sajt

Izvor: B92

B92.net najbolji informativni sajt IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

Dragan Krstic - krdr

pre 16 godina

1) Nijedan sajt u cijoj izradi sam ucestvovao, ucestvujem ili pripada firmi u kojoj radim nije ucestvovao niti je bio prijavljen za ucestvovanje. Sa te strane tvrdim da sam ne pristrastan.
2) U svojim komentarima sam naveo sta zameram sajtovima dobitnicima, kao profesionalac i sa dobrom namerom. Redovno posecujem b92.net, kao trenutno najbolji i najsveubuhvatniji izvor vesti na na srpskom jeziku. To ne menja cinjenicu da je naslovna strana b92.net preopterecena reklama i da je poneki put tesko doci do vesti.
Ni jedan moj komentar nije bio uvredljiv niti sam koristio uvredljive reci, za razliku od drugih komentatora.
3) Svi moji komentari zasnovani su na savetima firme "Keith Craggs" za koje sam saznao iz rubrike "Tehnopolis". Svake nedelje obradjuju jedan ili vise sajtova i navode, uglavnom, lose primere. Najcesci problem koji navode je los engleski ili mesanje domaceg i stranog jezika. O problemu loseg stanja srpskog jezika na .yu domenu, i sam sam vise puta pisao.
4) Zamerke na regularnost izbora nisam izneo ja, vec vise posetilaca. U vasem komentaru niste se osvrnuli ni na jedan od tih komentara. Predstavnike b92 sam svesno pozvao da ostave komentar, sa zeljom i da se "cuje druga strana".
Iskreno verujem u dobru nameru organizatora, (samim tim i b92) i podrzavam ovakve dogadjaje. Otrganizatori moraju da budu svesni da ce proci jos nekoliko godina dok festival ne bude postvljen na zdrave noge. S' obzirom da u Srbiji cesto imam mahinacija prilikom raznih izbora, tendera i festivala, normalna je zabrinutost za regularnost ovog dogadjaja. b92 se vise puta istakao u borbi za rasvetljavanje ovakvih slucajeva.
5) Nemam utisak da je ovo medjunarodni festival. Svi sajtovi su vezani za Srbiju, zato i stoji komentar za cirilicu. Cirilica je nebitna za kvalitet sajta. Bitno je: sadrzaj, dizajn koji je u sluzbi sadrzaja, korisnicko iskustvo, invetivnost, prepoznatljivost i drustveni uticaj.
6) Podsecam i na ove recenice sa b92.net:
Važna napomena:
Preporucujemo da tekstove na ovim stranicama shvatite kao poziv na razmenu mišljenja i iskustava. Mi samo otvaramo teme, a svi zajedno ih razvijamo. Kliknite ovde i pošaljite vaše predloge tema kao i same tekstove.
I ja pozivam da moje komntare shvatite kao poziv na razmenu misljenja. Svim posetiocima b92.net i meni je stalo do razvoja interneta u Srbiji, a razvoj se oduvek zasnivao na unapredjivanju postojeceg.
Unapredjenje pocinje ispravljanjem gresaka.

master

pre 16 godina

(krdr, 2. decembar 2007 23:56) - odgovor na ovaj komentar.
Prvo mislim da je ovo rec osobe koje je izgubila na takmicenju i deluje mi malo pateticno. Ja sam obican posetilac i glasac :) ali se nebi slozio u potpunosti sa ovim komentarom, pogotovo kada je rec o nekoj cirilici , engleskom itd.... Zasto bi sajt morao da bude na cirilici na medjunarodnom festivalu da bi pobedio - ASPOLUTNO nevidim razloga, i zasto volite da pljujete velike sajtove koji imaju najvecu posecenost u zemlji kada ih sami posecujete. Pored toga kako mogu da se uporede recimo B92 i naslovi net. B92 je pravi izvor vesti u ogromnim kolicinama, a naslovi obicna kopija google vesti koja preuzima sa drugih izvora!?!!! postoji jos dosta zamerki na pomenuti komentar, al da nebudem opsiran. Mislim da je ovo dobar pokusaj da se nesto desi u nasoj zemlji a mi kao Srbi moramo uvek sve da OMALOVAZIMO i da kazem oda to nevalja i da je namesteno!! i jos nesto, malo je gupo da ovakve komentare daje osoba koje je SIGURNO izgubila u trci za neku nagradu, prvestveno mislim da to nije fer sa njegove strane, svako ima pravo na svoje misljenje, ja to podrzavam ali je ruzno da se sada napadaju ljudi...mislim bilo,proslo bice opet. A i kod nas nepostoji puno pravih i dobrih sajtova, tako da bi vole oda cuejm vase misljenje ko bi trebao da bude pobednik...

krdr

pre 16 godina

Sad sam pogledao humanost org. Medijiski partner je b92, a najvise tekstova je postavio Dejan Bizinger. Upitanju je obican blog uradjen u wordpress-u. I ovaj sajt mesa srpski i engleski.

ae

pre 16 godina

e bas mnogo mi se ovde dopadaju ovi krdr komentari. recimo i da nagrada za 92 uopste nije sporna ali malo je ste neprijatno to sto je direktor b92.net na bilo koji nacin upleten u taj nis festival kao albatros u naftnu mrlju a pitanje je dal bi ziri uopste uspeo primetiti i humanost da je drugacije bilo. cudno je i sto recimo kod glasova publike za informativni sajt do produzetaka vodila kvirija sa 20.14% prema 5.77% za b92, da bi na kraju volsebno pobedio infostud sa 2.42% a 92 proglasen odmah prvi do njega iako ti procenti i dan danas nisu izmenjeni na sajtu. al u kakvoj zemlji zivimo nisam drugo ni ocekivao.

krdr

pre 16 godina

1. b92 je jedan od najsveobuhvatnijih, mozda i najpopularniji, itd... Polako postaje prenatrpan reklama. Skoro vise od 50% sadrzaja (u kb) su reklame. Veliki problem b92 je sto ako zelis da nadjes vest od juce, treba ti cetiri klika - minimum i to na info strani. 6 na biz. Manje reklama, vece polje za komentar bilo bi dobro
2. telenor.co.yu - funkcionalnost u pokusaju, sadrzaj je u potpunosti marketinski = nejasan.
3.myexit NIJE zabavni sajt. To je "social networking" smisljen kao deo marketinske kampanje za EXIT.
4.belgrade-jazzfes.org mi se svidja. Interesantnog dizajna, ima dzez filing, lepo je organizovan i lako se dolazi do informacija. Cudi me da ovde nije pobedio rastko.co.yu jer,
5. rastko.org.yu nije edukativni sajt. Nema namenu edukativnog sajt. To je riznica srpske kulture. Kao kad bi Miroslavljevo Jevandjelje dobilo nagradu za najbolji udzbenik.
6.nbs Joj, onolika gomila linkova, hiljadu vesti,... lose organizovan, autor je pokusao da priblizi instituciju, ali i da se priblizi ekonomskim strucnjacima. Propao pokusaj. Pri tom, sajt uopste ne lici na sajt jedne centralne banke.
7. Srpski deo je pun engleskih reci, sto je jako ne profesionalno. "Ana animated journey" je naivno, i ovaj sajt pati organizacionih problema, i dizajnerskih i logickih. Uz malo truda, mogao bi da dobije mnogo na kvalitetu.
8. b92.net/sport je mnogo bolji izbor od srbijasport.com. Narocito sto je prenatrpan.
9. ima samo dve mane: mnogo kb da se skine dok dodjes do filma, i za sad ima samo jedan film.
10. Dizajnerski bi trebao da bude bolje resen. Koliko znam, skoro je prodat hrvatima, pa ga to diskvalifikuje.
11. dizajnzona - pored ES-a? Ma daj...
12. Tjuner, na engleskom, prevelik "tag cloud" koji je neefikasan, nema nigde help ili uputsvo, i to 9 godina nakon pojave gugla... Ako je i eksperiment, onda je propao. Nije mi jasno kome je namenjen. Srbima? Radio Despotovac... Uff... Grozno...
13. Indjija, verovacu na rec, mada je gomila banera sa obe strane uvek lose resenje.

Generalno, sajtovi pate od lose organizacije sadrzaja, i po dubini i na samim stranama. Nijedan sajt nije na cirilici, a na nekim sajtovima primaran je engleski, iako su namenjeni srpskom trzistu. Pored takvih gresaka, to sto su dizajnerski ne invetivni, nema veze.

Vlaja

pre 16 godina

Hejteri i pljuvaci, dosadni ste vise...dajte neki predlog a ne samo da napadate. Ili je to jedini nacin da pokazete da postojite?

Gildor

pre 16 godina

Što se tiče informativnih sajtova u Srbiji,B92 nema konkurenciju,ni najmanju,pa je zato i najbolji.
Nemojte me pogrešno razumeti,svaki put kada švrćkam po netu,prvo pogledam B92,pa onda dalje,ali......
-Loš update vesti,pogotovo sportskih,kako neko reče
-Nedelja kao da ne postoji
-Nepregledan
-Šaren
-Sve više pop-up prozora
I još ponešto,ali mi sada ne pada na pamet.
Pamet u glavu i da ostanete najbolji.
Čestitam i puno sreće

nije nego

pre 16 godina

Sajt je izuzetno ruzan i veoma lose dizajniran, a o informacijsko karakteru...ajde da se malo smejemo. Ustvari, tu i nema nekog dizajna, tako da povlacim rec bar sto se toga tice.

Renato

pre 16 godina

Uz sve duzno postovanje sajtu B92, mislim da je sve ovo farsa... npr. www.srbovanje.com je imalo preko 30% glasova u podrucju zabave, a pobedio je neki exit (sa koliko procenata glasova???), koji doduse bas i ne funkcionise. Kao bile neke fancy dodele nagrada po izboru zirija i citalaca... Ko je sa srbovanja dobio poziv ili nagradu? Ovo je samo primer. Hvala. I cisto sumnjam da nije bilo internih dogovora tipa, ja za tebe, ti za mene. Razocaran. P.S. Nadam se da cete objaviti ovaj moj komentar. Jos jednom hvala.

vlada

pre 16 godina

Evo, da se ne uskratim za misljenje, sta ja kazem za b92 sajt: najveca ekipa, ozbiljna organizacije, skoro real time update sto se tice vaznih vesti, bogatstvo sadrzaja...dakle najozbiljnije u srbiji i to vec duze vreme, tako da je nerealno da bilo ko drugi osvoji to priznanje. cini mi se da se sajt ovakav kakav je problizio nekom svom zenitu ui da mu treba reorganizacija. a iskreno, voleo bi da ih neko prestigne u skorije vreme jer ce tako korisnici biti u dobitku ali tesko nazirem ko bi to mogao biti...

brache

pre 16 godina

Sajt jeste dobar,ali bio je i bolji.Vesti su dosta spore narocito sportske.Postave se oko 11 h prepodne i ne menjaju se do sutra u isto vreme.

wlado

pre 16 godina

ako vam se dopada, uzivajte jos malo, posto nece biti free jos dugo....

ako ste primetili pocelo je sa onim popup reklamama, na koje morate da kliknete da bi ih maknuli...

Prijatelj

pre 16 godina

Stvarno vam je sajt interesantan i sadrzi dosta zanimljivih rubrika i informacija. Veoma se cesto na njega ukljucujem, a pored navedenog, ima i jednu drugu dobru stranu - na njemu saznam sta nam neprijatelji misle, a preko kriterijuma vasih moderatora koje tekstove pustaju, vidim kakav je odnos administracije SAD prema Srbima i Srbiji.

bez obzira

pre 16 godina

Sajt je RUZAN i glomazan, lose koncipiran, a ako je informativam e onda svaka cast. Pre bi se reklo da je veoma obojen, i to ruzno.

zbunjen

pre 16 godina

Nisam jos pregledao sve pobednike ali imam neke komentare nakon objave rezultata.

B92.net nalazi se i na spisku partnera i onih koji su podrzali wfest. Nije mi jasno kako je to moguce. Tacno da u pravilima pise da clanovi zirija ne mogu glasati za svoje projekte. Ali direktor B92.net kao clan zirija mogao je na primer da glasa za mapesrbije.com koji je u sastavu b92.net ( http://mape.b92.net/ ).

Glasanje preko weba je bilo u najmanju ruku smesno. Sajtovi koji su se prvi prijavili ostali su na poslednjim stranama. A poslednji prijavljeni bili su na prvoj strani celo vreme glasanja. Cak je bilo i takvih problema da glasovi nisu odlazili tamo gde je trebalo. Kliknete na jednom sajtu da glasate, a on upise glas drugom! Tako je u pocetku glasanje bilo preusmeravano (izmedju ostalog) na http://www.zdravkocolic-fanklub.com. Interesantno, taj sajt je na kraju i pobedio. O ovome mozete procitati i na forumima. A ti postovi su pisani mnogo PRE proglasenja, a ne naknadno - da ne bude zabune.

kile

pre 16 godina

Jeste bio u ziriju ali procitaj pravaila na sajtu www.wfest.org o sukobu interesa, organizator je imao uvid ko kako glasa tako da niko nije mogao da glasa za projekte sa kojima je u vezi. Ostaje mi samo tuzan zakljucak da je namera malopredjasnjeg komentara maliciozna.

bez obzira

pre 16 godina

Sajt je RUZAN i glomazan, lose koncipiran, a ako je informativam e onda svaka cast. Pre bi se reklo da je veoma obojen, i to ruzno.

zbunjen

pre 16 godina

Nisam jos pregledao sve pobednike ali imam neke komentare nakon objave rezultata.

B92.net nalazi se i na spisku partnera i onih koji su podrzali wfest. Nije mi jasno kako je to moguce. Tacno da u pravilima pise da clanovi zirija ne mogu glasati za svoje projekte. Ali direktor B92.net kao clan zirija mogao je na primer da glasa za mapesrbije.com koji je u sastavu b92.net ( http://mape.b92.net/ ).

Glasanje preko weba je bilo u najmanju ruku smesno. Sajtovi koji su se prvi prijavili ostali su na poslednjim stranama. A poslednji prijavljeni bili su na prvoj strani celo vreme glasanja. Cak je bilo i takvih problema da glasovi nisu odlazili tamo gde je trebalo. Kliknete na jednom sajtu da glasate, a on upise glas drugom! Tako je u pocetku glasanje bilo preusmeravano (izmedju ostalog) na http://www.zdravkocolic-fanklub.com. Interesantno, taj sajt je na kraju i pobedio. O ovome mozete procitati i na forumima. A ti postovi su pisani mnogo PRE proglasenja, a ne naknadno - da ne bude zabune.

kile

pre 16 godina

Jeste bio u ziriju ali procitaj pravaila na sajtu www.wfest.org o sukobu interesa, organizator je imao uvid ko kako glasa tako da niko nije mogao da glasa za projekte sa kojima je u vezi. Ostaje mi samo tuzan zakljucak da je namera malopredjasnjeg komentara maliciozna.

Prijatelj

pre 16 godina

Stvarno vam je sajt interesantan i sadrzi dosta zanimljivih rubrika i informacija. Veoma se cesto na njega ukljucujem, a pored navedenog, ima i jednu drugu dobru stranu - na njemu saznam sta nam neprijatelji misle, a preko kriterijuma vasih moderatora koje tekstove pustaju, vidim kakav je odnos administracije SAD prema Srbima i Srbiji.

krdr

pre 16 godina

1. b92 je jedan od najsveobuhvatnijih, mozda i najpopularniji, itd... Polako postaje prenatrpan reklama. Skoro vise od 50% sadrzaja (u kb) su reklame. Veliki problem b92 je sto ako zelis da nadjes vest od juce, treba ti cetiri klika - minimum i to na info strani. 6 na biz. Manje reklama, vece polje za komentar bilo bi dobro
2. telenor.co.yu - funkcionalnost u pokusaju, sadrzaj je u potpunosti marketinski = nejasan.
3.myexit NIJE zabavni sajt. To je "social networking" smisljen kao deo marketinske kampanje za EXIT.
4.belgrade-jazzfes.org mi se svidja. Interesantnog dizajna, ima dzez filing, lepo je organizovan i lako se dolazi do informacija. Cudi me da ovde nije pobedio rastko.co.yu jer,
5. rastko.org.yu nije edukativni sajt. Nema namenu edukativnog sajt. To je riznica srpske kulture. Kao kad bi Miroslavljevo Jevandjelje dobilo nagradu za najbolji udzbenik.
6.nbs Joj, onolika gomila linkova, hiljadu vesti,... lose organizovan, autor je pokusao da priblizi instituciju, ali i da se priblizi ekonomskim strucnjacima. Propao pokusaj. Pri tom, sajt uopste ne lici na sajt jedne centralne banke.
7. Srpski deo je pun engleskih reci, sto je jako ne profesionalno. "Ana animated journey" je naivno, i ovaj sajt pati organizacionih problema, i dizajnerskih i logickih. Uz malo truda, mogao bi da dobije mnogo na kvalitetu.
8. b92.net/sport je mnogo bolji izbor od srbijasport.com. Narocito sto je prenatrpan.
9. ima samo dve mane: mnogo kb da se skine dok dodjes do filma, i za sad ima samo jedan film.
10. Dizajnerski bi trebao da bude bolje resen. Koliko znam, skoro je prodat hrvatima, pa ga to diskvalifikuje.
11. dizajnzona - pored ES-a? Ma daj...
12. Tjuner, na engleskom, prevelik "tag cloud" koji je neefikasan, nema nigde help ili uputsvo, i to 9 godina nakon pojave gugla... Ako je i eksperiment, onda je propao. Nije mi jasno kome je namenjen. Srbima? Radio Despotovac... Uff... Grozno...
13. Indjija, verovacu na rec, mada je gomila banera sa obe strane uvek lose resenje.

Generalno, sajtovi pate od lose organizacije sadrzaja, i po dubini i na samim stranama. Nijedan sajt nije na cirilici, a na nekim sajtovima primaran je engleski, iako su namenjeni srpskom trzistu. Pored takvih gresaka, to sto su dizajnerski ne invetivni, nema veze.

brache

pre 16 godina

Sajt jeste dobar,ali bio je i bolji.Vesti su dosta spore narocito sportske.Postave se oko 11 h prepodne i ne menjaju se do sutra u isto vreme.

Dragan Krstic - krdr

pre 16 godina

1) Nijedan sajt u cijoj izradi sam ucestvovao, ucestvujem ili pripada firmi u kojoj radim nije ucestvovao niti je bio prijavljen za ucestvovanje. Sa te strane tvrdim da sam ne pristrastan.
2) U svojim komentarima sam naveo sta zameram sajtovima dobitnicima, kao profesionalac i sa dobrom namerom. Redovno posecujem b92.net, kao trenutno najbolji i najsveubuhvatniji izvor vesti na na srpskom jeziku. To ne menja cinjenicu da je naslovna strana b92.net preopterecena reklama i da je poneki put tesko doci do vesti.
Ni jedan moj komentar nije bio uvredljiv niti sam koristio uvredljive reci, za razliku od drugih komentatora.
3) Svi moji komentari zasnovani su na savetima firme "Keith Craggs" za koje sam saznao iz rubrike "Tehnopolis". Svake nedelje obradjuju jedan ili vise sajtova i navode, uglavnom, lose primere. Najcesci problem koji navode je los engleski ili mesanje domaceg i stranog jezika. O problemu loseg stanja srpskog jezika na .yu domenu, i sam sam vise puta pisao.
4) Zamerke na regularnost izbora nisam izneo ja, vec vise posetilaca. U vasem komentaru niste se osvrnuli ni na jedan od tih komentara. Predstavnike b92 sam svesno pozvao da ostave komentar, sa zeljom i da se "cuje druga strana".
Iskreno verujem u dobru nameru organizatora, (samim tim i b92) i podrzavam ovakve dogadjaje. Otrganizatori moraju da budu svesni da ce proci jos nekoliko godina dok festival ne bude postvljen na zdrave noge. S' obzirom da u Srbiji cesto imam mahinacija prilikom raznih izbora, tendera i festivala, normalna je zabrinutost za regularnost ovog dogadjaja. b92 se vise puta istakao u borbi za rasvetljavanje ovakvih slucajeva.
5) Nemam utisak da je ovo medjunarodni festival. Svi sajtovi su vezani za Srbiju, zato i stoji komentar za cirilicu. Cirilica je nebitna za kvalitet sajta. Bitno je: sadrzaj, dizajn koji je u sluzbi sadrzaja, korisnicko iskustvo, invetivnost, prepoznatljivost i drustveni uticaj.
6) Podsecam i na ove recenice sa b92.net:
Važna napomena:
Preporucujemo da tekstove na ovim stranicama shvatite kao poziv na razmenu mišljenja i iskustava. Mi samo otvaramo teme, a svi zajedno ih razvijamo. Kliknite ovde i pošaljite vaše predloge tema kao i same tekstove.
I ja pozivam da moje komntare shvatite kao poziv na razmenu misljenja. Svim posetiocima b92.net i meni je stalo do razvoja interneta u Srbiji, a razvoj se oduvek zasnivao na unapredjivanju postojeceg.
Unapredjenje pocinje ispravljanjem gresaka.

Renato

pre 16 godina

Uz sve duzno postovanje sajtu B92, mislim da je sve ovo farsa... npr. www.srbovanje.com je imalo preko 30% glasova u podrucju zabave, a pobedio je neki exit (sa koliko procenata glasova???), koji doduse bas i ne funkcionise. Kao bile neke fancy dodele nagrada po izboru zirija i citalaca... Ko je sa srbovanja dobio poziv ili nagradu? Ovo je samo primer. Hvala. I cisto sumnjam da nije bilo internih dogovora tipa, ja za tebe, ti za mene. Razocaran. P.S. Nadam se da cete objaviti ovaj moj komentar. Jos jednom hvala.

wlado

pre 16 godina

ako vam se dopada, uzivajte jos malo, posto nece biti free jos dugo....

ako ste primetili pocelo je sa onim popup reklamama, na koje morate da kliknete da bi ih maknuli...

vlada

pre 16 godina

Evo, da se ne uskratim za misljenje, sta ja kazem za b92 sajt: najveca ekipa, ozbiljna organizacije, skoro real time update sto se tice vaznih vesti, bogatstvo sadrzaja...dakle najozbiljnije u srbiji i to vec duze vreme, tako da je nerealno da bilo ko drugi osvoji to priznanje. cini mi se da se sajt ovakav kakav je problizio nekom svom zenitu ui da mu treba reorganizacija. a iskreno, voleo bi da ih neko prestigne u skorije vreme jer ce tako korisnici biti u dobitku ali tesko nazirem ko bi to mogao biti...

nije nego

pre 16 godina

Sajt je izuzetno ruzan i veoma lose dizajniran, a o informacijsko karakteru...ajde da se malo smejemo. Ustvari, tu i nema nekog dizajna, tako da povlacim rec bar sto se toga tice.

Gildor

pre 16 godina

Što se tiče informativnih sajtova u Srbiji,B92 nema konkurenciju,ni najmanju,pa je zato i najbolji.
Nemojte me pogrešno razumeti,svaki put kada švrćkam po netu,prvo pogledam B92,pa onda dalje,ali......
-Loš update vesti,pogotovo sportskih,kako neko reče
-Nedelja kao da ne postoji
-Nepregledan
-Šaren
-Sve više pop-up prozora
I još ponešto,ali mi sada ne pada na pamet.
Pamet u glavu i da ostanete najbolji.
Čestitam i puno sreće

krdr

pre 16 godina

Sad sam pogledao humanost org. Medijiski partner je b92, a najvise tekstova je postavio Dejan Bizinger. Upitanju je obican blog uradjen u wordpress-u. I ovaj sajt mesa srpski i engleski.

Vlaja

pre 16 godina

Hejteri i pljuvaci, dosadni ste vise...dajte neki predlog a ne samo da napadate. Ili je to jedini nacin da pokazete da postojite?

ae

pre 16 godina

e bas mnogo mi se ovde dopadaju ovi krdr komentari. recimo i da nagrada za 92 uopste nije sporna ali malo je ste neprijatno to sto je direktor b92.net na bilo koji nacin upleten u taj nis festival kao albatros u naftnu mrlju a pitanje je dal bi ziri uopste uspeo primetiti i humanost da je drugacije bilo. cudno je i sto recimo kod glasova publike za informativni sajt do produzetaka vodila kvirija sa 20.14% prema 5.77% za b92, da bi na kraju volsebno pobedio infostud sa 2.42% a 92 proglasen odmah prvi do njega iako ti procenti i dan danas nisu izmenjeni na sajtu. al u kakvoj zemlji zivimo nisam drugo ni ocekivao.

master

pre 16 godina

(krdr, 2. decembar 2007 23:56) - odgovor na ovaj komentar.
Prvo mislim da je ovo rec osobe koje je izgubila na takmicenju i deluje mi malo pateticno. Ja sam obican posetilac i glasac :) ali se nebi slozio u potpunosti sa ovim komentarom, pogotovo kada je rec o nekoj cirilici , engleskom itd.... Zasto bi sajt morao da bude na cirilici na medjunarodnom festivalu da bi pobedio - ASPOLUTNO nevidim razloga, i zasto volite da pljujete velike sajtove koji imaju najvecu posecenost u zemlji kada ih sami posecujete. Pored toga kako mogu da se uporede recimo B92 i naslovi net. B92 je pravi izvor vesti u ogromnim kolicinama, a naslovi obicna kopija google vesti koja preuzima sa drugih izvora!?!!! postoji jos dosta zamerki na pomenuti komentar, al da nebudem opsiran. Mislim da je ovo dobar pokusaj da se nesto desi u nasoj zemlji a mi kao Srbi moramo uvek sve da OMALOVAZIMO i da kazem oda to nevalja i da je namesteno!! i jos nesto, malo je gupo da ovakve komentare daje osoba koje je SIGURNO izgubila u trci za neku nagradu, prvestveno mislim da to nije fer sa njegove strane, svako ima pravo na svoje misljenje, ja to podrzavam ali je ruzno da se sada napadaju ljudi...mislim bilo,proslo bice opet. A i kod nas nepostoji puno pravih i dobrih sajtova, tako da bi vole oda cuejm vase misljenje ko bi trebao da bude pobednik...

bez obzira

pre 16 godina

Sajt je RUZAN i glomazan, lose koncipiran, a ako je informativam e onda svaka cast. Pre bi se reklo da je veoma obojen, i to ruzno.

kile

pre 16 godina

Jeste bio u ziriju ali procitaj pravaila na sajtu www.wfest.org o sukobu interesa, organizator je imao uvid ko kako glasa tako da niko nije mogao da glasa za projekte sa kojima je u vezi. Ostaje mi samo tuzan zakljucak da je namera malopredjasnjeg komentara maliciozna.

Prijatelj

pre 16 godina

Stvarno vam je sajt interesantan i sadrzi dosta zanimljivih rubrika i informacija. Veoma se cesto na njega ukljucujem, a pored navedenog, ima i jednu drugu dobru stranu - na njemu saznam sta nam neprijatelji misle, a preko kriterijuma vasih moderatora koje tekstove pustaju, vidim kakav je odnos administracije SAD prema Srbima i Srbiji.

Vlaja

pre 16 godina

Hejteri i pljuvaci, dosadni ste vise...dajte neki predlog a ne samo da napadate. Ili je to jedini nacin da pokazete da postojite?

vlada

pre 16 godina

Evo, da se ne uskratim za misljenje, sta ja kazem za b92 sajt: najveca ekipa, ozbiljna organizacije, skoro real time update sto se tice vaznih vesti, bogatstvo sadrzaja...dakle najozbiljnije u srbiji i to vec duze vreme, tako da je nerealno da bilo ko drugi osvoji to priznanje. cini mi se da se sajt ovakav kakav je problizio nekom svom zenitu ui da mu treba reorganizacija. a iskreno, voleo bi da ih neko prestigne u skorije vreme jer ce tako korisnici biti u dobitku ali tesko nazirem ko bi to mogao biti...

zbunjen

pre 16 godina

Nisam jos pregledao sve pobednike ali imam neke komentare nakon objave rezultata.

B92.net nalazi se i na spisku partnera i onih koji su podrzali wfest. Nije mi jasno kako je to moguce. Tacno da u pravilima pise da clanovi zirija ne mogu glasati za svoje projekte. Ali direktor B92.net kao clan zirija mogao je na primer da glasa za mapesrbije.com koji je u sastavu b92.net ( http://mape.b92.net/ ).

Glasanje preko weba je bilo u najmanju ruku smesno. Sajtovi koji su se prvi prijavili ostali su na poslednjim stranama. A poslednji prijavljeni bili su na prvoj strani celo vreme glasanja. Cak je bilo i takvih problema da glasovi nisu odlazili tamo gde je trebalo. Kliknete na jednom sajtu da glasate, a on upise glas drugom! Tako je u pocetku glasanje bilo preusmeravano (izmedju ostalog) na http://www.zdravkocolic-fanklub.com. Interesantno, taj sajt je na kraju i pobedio. O ovome mozete procitati i na forumima. A ti postovi su pisani mnogo PRE proglasenja, a ne naknadno - da ne bude zabune.

wlado

pre 16 godina

ako vam se dopada, uzivajte jos malo, posto nece biti free jos dugo....

ako ste primetili pocelo je sa onim popup reklamama, na koje morate da kliknete da bi ih maknuli...

brache

pre 16 godina

Sajt jeste dobar,ali bio je i bolji.Vesti su dosta spore narocito sportske.Postave se oko 11 h prepodne i ne menjaju se do sutra u isto vreme.

Renato

pre 16 godina

Uz sve duzno postovanje sajtu B92, mislim da je sve ovo farsa... npr. www.srbovanje.com je imalo preko 30% glasova u podrucju zabave, a pobedio je neki exit (sa koliko procenata glasova???), koji doduse bas i ne funkcionise. Kao bile neke fancy dodele nagrada po izboru zirija i citalaca... Ko je sa srbovanja dobio poziv ili nagradu? Ovo je samo primer. Hvala. I cisto sumnjam da nije bilo internih dogovora tipa, ja za tebe, ti za mene. Razocaran. P.S. Nadam se da cete objaviti ovaj moj komentar. Jos jednom hvala.

nije nego

pre 16 godina

Sajt je izuzetno ruzan i veoma lose dizajniran, a o informacijsko karakteru...ajde da se malo smejemo. Ustvari, tu i nema nekog dizajna, tako da povlacim rec bar sto se toga tice.

Gildor

pre 16 godina

Što se tiče informativnih sajtova u Srbiji,B92 nema konkurenciju,ni najmanju,pa je zato i najbolji.
Nemojte me pogrešno razumeti,svaki put kada švrćkam po netu,prvo pogledam B92,pa onda dalje,ali......
-Loš update vesti,pogotovo sportskih,kako neko reče
-Nedelja kao da ne postoji
-Nepregledan
-Šaren
-Sve više pop-up prozora
I još ponešto,ali mi sada ne pada na pamet.
Pamet u glavu i da ostanete najbolji.
Čestitam i puno sreće

krdr

pre 16 godina

1. b92 je jedan od najsveobuhvatnijih, mozda i najpopularniji, itd... Polako postaje prenatrpan reklama. Skoro vise od 50% sadrzaja (u kb) su reklame. Veliki problem b92 je sto ako zelis da nadjes vest od juce, treba ti cetiri klika - minimum i to na info strani. 6 na biz. Manje reklama, vece polje za komentar bilo bi dobro
2. telenor.co.yu - funkcionalnost u pokusaju, sadrzaj je u potpunosti marketinski = nejasan.
3.myexit NIJE zabavni sajt. To je "social networking" smisljen kao deo marketinske kampanje za EXIT.
4.belgrade-jazzfes.org mi se svidja. Interesantnog dizajna, ima dzez filing, lepo je organizovan i lako se dolazi do informacija. Cudi me da ovde nije pobedio rastko.co.yu jer,
5. rastko.org.yu nije edukativni sajt. Nema namenu edukativnog sajt. To je riznica srpske kulture. Kao kad bi Miroslavljevo Jevandjelje dobilo nagradu za najbolji udzbenik.
6.nbs Joj, onolika gomila linkova, hiljadu vesti,... lose organizovan, autor je pokusao da priblizi instituciju, ali i da se priblizi ekonomskim strucnjacima. Propao pokusaj. Pri tom, sajt uopste ne lici na sajt jedne centralne banke.
7. Srpski deo je pun engleskih reci, sto je jako ne profesionalno. "Ana animated journey" je naivno, i ovaj sajt pati organizacionih problema, i dizajnerskih i logickih. Uz malo truda, mogao bi da dobije mnogo na kvalitetu.
8. b92.net/sport je mnogo bolji izbor od srbijasport.com. Narocito sto je prenatrpan.
9. ima samo dve mane: mnogo kb da se skine dok dodjes do filma, i za sad ima samo jedan film.
10. Dizajnerski bi trebao da bude bolje resen. Koliko znam, skoro je prodat hrvatima, pa ga to diskvalifikuje.
11. dizajnzona - pored ES-a? Ma daj...
12. Tjuner, na engleskom, prevelik "tag cloud" koji je neefikasan, nema nigde help ili uputsvo, i to 9 godina nakon pojave gugla... Ako je i eksperiment, onda je propao. Nije mi jasno kome je namenjen. Srbima? Radio Despotovac... Uff... Grozno...
13. Indjija, verovacu na rec, mada je gomila banera sa obe strane uvek lose resenje.

Generalno, sajtovi pate od lose organizacije sadrzaja, i po dubini i na samim stranama. Nijedan sajt nije na cirilici, a na nekim sajtovima primaran je engleski, iako su namenjeni srpskom trzistu. Pored takvih gresaka, to sto su dizajnerski ne invetivni, nema veze.

ae

pre 16 godina

e bas mnogo mi se ovde dopadaju ovi krdr komentari. recimo i da nagrada za 92 uopste nije sporna ali malo je ste neprijatno to sto je direktor b92.net na bilo koji nacin upleten u taj nis festival kao albatros u naftnu mrlju a pitanje je dal bi ziri uopste uspeo primetiti i humanost da je drugacije bilo. cudno je i sto recimo kod glasova publike za informativni sajt do produzetaka vodila kvirija sa 20.14% prema 5.77% za b92, da bi na kraju volsebno pobedio infostud sa 2.42% a 92 proglasen odmah prvi do njega iako ti procenti i dan danas nisu izmenjeni na sajtu. al u kakvoj zemlji zivimo nisam drugo ni ocekivao.

krdr

pre 16 godina

Sad sam pogledao humanost org. Medijiski partner je b92, a najvise tekstova je postavio Dejan Bizinger. Upitanju je obican blog uradjen u wordpress-u. I ovaj sajt mesa srpski i engleski.

master

pre 16 godina

(krdr, 2. decembar 2007 23:56) - odgovor na ovaj komentar.
Prvo mislim da je ovo rec osobe koje je izgubila na takmicenju i deluje mi malo pateticno. Ja sam obican posetilac i glasac :) ali se nebi slozio u potpunosti sa ovim komentarom, pogotovo kada je rec o nekoj cirilici , engleskom itd.... Zasto bi sajt morao da bude na cirilici na medjunarodnom festivalu da bi pobedio - ASPOLUTNO nevidim razloga, i zasto volite da pljujete velike sajtove koji imaju najvecu posecenost u zemlji kada ih sami posecujete. Pored toga kako mogu da se uporede recimo B92 i naslovi net. B92 je pravi izvor vesti u ogromnim kolicinama, a naslovi obicna kopija google vesti koja preuzima sa drugih izvora!?!!! postoji jos dosta zamerki na pomenuti komentar, al da nebudem opsiran. Mislim da je ovo dobar pokusaj da se nesto desi u nasoj zemlji a mi kao Srbi moramo uvek sve da OMALOVAZIMO i da kazem oda to nevalja i da je namesteno!! i jos nesto, malo je gupo da ovakve komentare daje osoba koje je SIGURNO izgubila u trci za neku nagradu, prvestveno mislim da to nije fer sa njegove strane, svako ima pravo na svoje misljenje, ja to podrzavam ali je ruzno da se sada napadaju ljudi...mislim bilo,proslo bice opet. A i kod nas nepostoji puno pravih i dobrih sajtova, tako da bi vole oda cuejm vase misljenje ko bi trebao da bude pobednik...

Dragan Krstic - krdr

pre 16 godina

1) Nijedan sajt u cijoj izradi sam ucestvovao, ucestvujem ili pripada firmi u kojoj radim nije ucestvovao niti je bio prijavljen za ucestvovanje. Sa te strane tvrdim da sam ne pristrastan.
2) U svojim komentarima sam naveo sta zameram sajtovima dobitnicima, kao profesionalac i sa dobrom namerom. Redovno posecujem b92.net, kao trenutno najbolji i najsveubuhvatniji izvor vesti na na srpskom jeziku. To ne menja cinjenicu da je naslovna strana b92.net preopterecena reklama i da je poneki put tesko doci do vesti.
Ni jedan moj komentar nije bio uvredljiv niti sam koristio uvredljive reci, za razliku od drugih komentatora.
3) Svi moji komentari zasnovani su na savetima firme "Keith Craggs" za koje sam saznao iz rubrike "Tehnopolis". Svake nedelje obradjuju jedan ili vise sajtova i navode, uglavnom, lose primere. Najcesci problem koji navode je los engleski ili mesanje domaceg i stranog jezika. O problemu loseg stanja srpskog jezika na .yu domenu, i sam sam vise puta pisao.
4) Zamerke na regularnost izbora nisam izneo ja, vec vise posetilaca. U vasem komentaru niste se osvrnuli ni na jedan od tih komentara. Predstavnike b92 sam svesno pozvao da ostave komentar, sa zeljom i da se "cuje druga strana".
Iskreno verujem u dobru nameru organizatora, (samim tim i b92) i podrzavam ovakve dogadjaje. Otrganizatori moraju da budu svesni da ce proci jos nekoliko godina dok festival ne bude postvljen na zdrave noge. S' obzirom da u Srbiji cesto imam mahinacija prilikom raznih izbora, tendera i festivala, normalna je zabrinutost za regularnost ovog dogadjaja. b92 se vise puta istakao u borbi za rasvetljavanje ovakvih slucajeva.
5) Nemam utisak da je ovo medjunarodni festival. Svi sajtovi su vezani za Srbiju, zato i stoji komentar za cirilicu. Cirilica je nebitna za kvalitet sajta. Bitno je: sadrzaj, dizajn koji je u sluzbi sadrzaja, korisnicko iskustvo, invetivnost, prepoznatljivost i drustveni uticaj.
6) Podsecam i na ove recenice sa b92.net:
Važna napomena:
Preporucujemo da tekstove na ovim stranicama shvatite kao poziv na razmenu mišljenja i iskustava. Mi samo otvaramo teme, a svi zajedno ih razvijamo. Kliknite ovde i pošaljite vaše predloge tema kao i same tekstove.
I ja pozivam da moje komntare shvatite kao poziv na razmenu misljenja. Svim posetiocima b92.net i meni je stalo do razvoja interneta u Srbiji, a razvoj se oduvek zasnivao na unapredjivanju postojeceg.
Unapredjenje pocinje ispravljanjem gresaka.