Sreda, 17.10.2007.

07:36

Sahranjen Toše Proeski

Makedonski pevač Toše Proeski sahranjen je danas u svom rodnom mestu Kruševu nešto posle 14 časova, uz najviše državne i crkvene počasti.

Izvor: B92

Sahranjen Toše Proeski IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

166 Komentari

Sortiraj po:

Tea,Sara i Anja

pre 16 godina

Ne postojat zborovi so koi mozeme da ja opisema tagata koja ni ja predizvika. Gospod treba da znae deka Makedonija go izgubi sonceto na znameto. Zasekogas ke ostanes vo nasite srca. Pocivaj vo mir golem coveku.

ALDINA

pre 16 godina

ne znam šta da kaem, jednostavno se zapitam imali boga, jer da ga ima ti bi bio živ. Gdje ste takozvani mnogobrojni vidovnjaci što ga neupozoriste. TI NAM TOŠE POČIVAJ U MIRU MEĐU ANĐELIMA, SAUČEŠĆE PORODICI PROESKI, ADRIJANI I CIJELOJ MAKEDONIJI I SVIMA KOJI SU TOŠU VOLJELI

Sanja

pre 16 godina

Nema rijeci kojom se moze iskazati tuga za nasim dragim Tosetom... Predobar momak zaista i ako je iko zasluzio zivot to je Tose. Poslije Tita ovo je prvi covjek za kojim se toliko zali i tuguje.

Aleksandra

pre 16 godina

Smrt Toseta me je pogodila isto kao da mi je neko od najblizih otisao na vecni put. Toliko mislim na njega da prosto jedva zaspim, a ujutru kad se probudim, prvo na sta pomislim, to je ON! Naj iskrenije saucesce njegovima i SVIMA koji ga vole...

Ruzica

pre 16 godina

Samo si dva dana stariji od mog sina, zalim te kao da si moj. Pocivaj u miru andjele i neka ti je laka zemlja. Saucesce tvojima najamilim Ruzica iz Wuppertala.

cuki

pre 16 godina

U trenutku kada se od njega ocekivalo da osvoji svet, da pokaze svetu kakva civiliza-cija zivi na balkanu, stize nevjerovatna informacija koja je pogodila svakog coveka na ovom prostoru. Zaborav za njega i njegov zivot nepostoji, ne moze se naci uteha, a bol u ovim momentima je ogromna. Pjevao je nama, pokazao nam je kako treba voleti iskreno, bio drug svakome. Vjecna mu slava.

ana

pre 16 godina

...ne moze se reci u par redova koliko je bilo njegovo stvaralastvo...prvenstveno kao covekoljublje...ostace nam u dusi zajdi-zajdi!

Natasa Radulovic

pre 16 godina

Boze,
daj mi hrabrosti da prihvatim,
mudrosti da shvatim
i snage da prebolim!!!
Mladosti nevina, zasto??? Neka te andjeli na krilima cuvaju. Pocivaj u miru i neka ti je vecna slava.

nela

pre 16 godina

jos uvek je tuga u mom srcu..bol ne prestaje..
zar je Bogu ponestalo Andjela pa je uzeo i tebe...
sad pjevas Andjelima Andjele...a mi tugujemo..:(((

azra

pre 16 godina

MAKEDONIJA, SRBIJA, BOSNA , HRVATSKA I SVE ZEMLJE U REGIONU ODNOSNO CIJELA EVROPA PLACE , UGASIO SE ZIVOT BALKANSKOG ELVIS PRISLIJA , TUGA , BOL I SUZE , SUZE MLADIH I STARIJIH SARAJLIJA ISPRED DOMA MLADIH I PALJENJE SVJECA DOKAZ SU DA SAMO DOBROTA IMA SVOJU VRIJEDNOST A TO JE IMAO TOSE PROESKI U STVARI ON JE IMAO SVE ON JE RODJEN TAKAV A TAKVI KAO STO JE ON RADJA SE SAMO JEDAN U 1OO GODINA, JA I MOJ SIN KOJI IMA 12 GODIN I MOJ MUZ NIKADA GA NECEMO ZABORAVITI, POCIVAJ U MIRU TOSEf

Biljana (tržič-SLo)

pre 16 godina

Žao mi je nenormalno uopšte ne mogu da dođem sebi, na svake pet minuta plačem.Bio je i uvjek če biti u mom srcu i u mojim mislima.Nikako ne mogu da shvatim da ga (fizički)nema više.Nikada ga neču zaboraviti.Svaka mu čast!!! Ništa loše o njemu sve samo dobro.Svaku zvjezdu koju pogledam znam da si jedna od njih ti i da čuvaš sve nas.A što baš ti koji si ja mislim najviše vjerovao u boga? SLAVA I HVALA TI TOŠE !!!!!

jelena

pre 16 godina

Vec dva dana pokusavam da se saberem...i ubedjujem sebe da to nije stvarnost i cekam da svakog momenta neko izadje na tv i kaze ..ljudi greska.....greeeska...Danas sam dosla sa posla i ukljucila tv i pocela je tvoja pesma ...pratim te...i osmehnula sam se... tu si..dobro si...i onda me savladala tuga i suze....Nas mili Tose ti si nas aladin sa zacarnom lampom....bog uvek bira najbolje....cuvamo te od zaborava.Pocivaj u miru andjele najbolji, cuvaj nas,vidimo se jednog dana..

MIRJANA

pre 16 godina

MILI,nadam se da si sada na boljem mijestu i da ce te tamo Bog cuvati kad vec nije onog prokletog 16.10...POCIVAJ U MIRU ANDJELE...VOLIM TE TODORE...VEZAO SI ME ZA SEBE PJESMAMA ZAUVIJEK!!!

Violeta

pre 16 godina

Toše, zlato moje, ti si anđeo, duša, ti si tuga najveća. Srce mi je slomljeno, sve to nije smelo da se desi. Zašto si otišao kad smo te svi toliko voleli, nikada nećeš znati koliku bol si nam naneo. Dugo će knedla stajati u grlu i suze naviriti iz očiju, svaki put kad tvoj glas dopre do ušiju i kad god vidim tvoje umiljate oči. Kad bi samo mogli da vratimo dane unazad i ovo vreme bez tebe odbacimo kao ružan san, kad bi neko rekao da sve to nije istina. Toše, tvoje je srce najveće, tvoje oči su najumiljatije i zato je moja tuga neizmerna, kako živeti dalje sa knedlom u grlu i suzama u očima, kako se radovati novom danu, tuga je večna. Počivaj u miru tugo maja najveća, u mom srcu ćeš živeti zauvek.

sanela

pre 16 godina

zatvorise se zauvijek oci mile,nikad vise dragi osmijeh,ode jedna mladost,jedan pupoljak u cvatu,bio si sinonim za humanost,ljubav,postovanje,ujedinio si cijelu bivsu jugu i to dovoljno govori kakav si covjek.....
zbogom andjele,dusa me moja boli jos uvijek ne mogu da vjerujem....
iskreno saucesce roditeljima i porodici proeski kao i cijeloj Makedoniji a ujedno i svim ljudima koji su te voljeli i cijenili
zbogom milo moje
sanela iz Holandije

Lana,Göteborg

pre 16 godina

Sklopile se najiskrenije,najlepse,najmilije oci... Otvori ih samo jos jednom,duso precista... Koliko si samo radosti uneo u nasa srca,toliko je sada tuge u nama... Vecna ti slava VELIKI COVECE!

Sandra

pre 16 godina

U Mojsijevoj veri ili ti Jevrejstvu se kaze da samo pravedni umiru u snu!!!
Drago dete ne treba ni dve reci o tebi reci dovoljan je bio samo jedan pogled da covek vidi koliko si pravedan bio, cak i previse mio i drag da bi ziveo na ovom prokletom svetu, zao mi je samo sto nista i niko ne moze nikad reci ili uciniti da utesi tvoje najmilije.
Pocivaj u miru Todore (Tose) Proeski!!!

Aleksandra-Paracin

pre 16 godina

...oba oka sklopi dobri andjele,nek oproste mi tvoje decje godine...NEKE TUGE NIKAD SE NE PREBOLE...Pocivaj u miru,Tose...

Marija

pre 16 godina

Na nasu veliku zalost prerano si otisao, ali Bog zna zasto te je pozvao k sebi,sigurno si mu vise potreban nego nama. Neka ti je vecna slava, pocivaj u miru andjele.

Aleksandra

pre 16 godina

Toše, živećeš večno u našim srcima! Večna ti Slava i Hvala za svu tvoju radost koju si znao da podeliš sa nama.
Saučešće porodici od porodice Kuk.

Lidija I Vasko

pre 16 godina

Tose Te Sakame najmil nas i najubav angele.Kje zivees vo nasite srca vecno i kje go prodolzime tvojot pat.neka ti e vecna slava golem coveku. pocivaj vo mir.

Mina

pre 16 godina

Gospode sigurno sme ti zgreshile previshe sto vaka ne kaznuvash...Kako mozeshe da go zemesh ANGELOT nash, SONCETO na Makedonija? Prosti ni TOSHE sto ti ja plati cenata na nashata mizerija.

Svetlana

pre 16 godina

Evo ni posle dva dana jos uvek ne mogu da verujem da ga stvarno nema... Ovo je prvi put da sam plakala zbog nekoga koga licno ne poznajem... Dragi Tose pocivaj u miru i neka te andjeli cuvaju.

Peace

pre 16 godina

Bog da, bog uzima. Tose iako veoma mlad odradio je svoji zadatak prema boga i pokazao nam put dalje. A to je, uspeo je opet bar na trenutak da priblizi sve narode balkana.

semir

pre 16 godina

ej neka mi neko objasni ako moze ja jos ne mogu da vjerujem da se to desilo samo mogu reci neka pociva u miru i nekaga cuvaju andjeli jer je i on jedan andjel

anastasija Cakic Belorusija

pre 16 godina

ne znam sto da kazem!..bas je zao.sok.neverovanje u stvarnost.ne znala sam ga.ali bih sa vremenom..ali vec nije vazno..sve vec nije vazno..i nece ove usne nikoga vise ljubiti,i nece ove ruke nikoga vise grljiti,i ne rodi se njegova deca..zalim zajedno sa mnogima.mir tebi,DRAGI!dusa boli

Vesna T.

pre 16 godina

Tose zlato moe,nikogas nema da gi zaboravam momentite pominati so tebe...bese predobar za tebe ova da ti se sluci...zosto tebe?ZOSTOOO?Seuste ne mozam da veruvam i ne sakam da veruvam deka ne si poveke so nas.Zasekogas ke ostanes vo moeto srce kako i vo srcata na site nas.Sekoj sto te poznavase vistinski znaese deka si dobar,nesebicen i human covek,i taka ke ostane zasekogas.Vecno ke go cuvam spomenot za tebe i denovite pominati zaedno...angel moj.

jelena

pre 16 godina

To jutro kad su nam sopstili tu stravicnu vest nastao je muk, srca su lupala ludacki i dah je stao.Srce si nam iscupao,sve je stalo i sve je besmisleno.Ne zalim da prihvatim da te nema, da vise necemo slusati tvoj mio glas...Izgubili smo prijatelja i jedino sto vredi u ovoj nenormalnoj drzavi.Bio si predstavnik morala,cistote i dobrote.Veliko postovanje tvojim roditeljima jer su napisali poslednje stranice o vaspitanju.LJUDINO, DOBRI COVECE,ANDJELE NAS,DRUZE,BRATE..... POCIVAJ U MIRU ANDJELE....CUVAMO TE OD ZABORAVA.. ZAUVEK CES OSTATI U NASIM SRCIMA
VOLI TE CELA SRBIJA POSLEDNJE ZBOGOM SVETINJO

sarajevo

pre 16 godina

Hvala ti za sve sto si bio! Otisao je simbol medjureligijske i medjunacionalne ljubavi...
Najiskrenije saucesce porodici i svima koji su ga voljeli.
Pocivaj u miru i neka ti je vjecna slava, andjele :(

Elton

pre 16 godina

Toshe legendo pocivaj vo mir. Neka Bog se smilova na tvojata dusha...i sekogas neka ja cuva blisku do sebe kako sto nie ke te cuvame blisku do nasite srca...

Rakocevic

pre 16 godina

Kada te je Bog poslao na zemlju imao je plan da preko tebe projektuje ljubav, radost, dobrotu...za to su bili potrebni najbolji andjeli...izabrao je tebe. A ti si mu se oduzio...uneo si radost u napacene domove sa ovih prostora...dobrota ti je drugo ime...ljubav si pevao. Samo on zna zasto si mu bio potreban...Pocivaj u miru ANDJELE nas! Porodica Rakocevic

jana

pre 16 godina

nasata prokolnata zemja sekogas gi gubi najdobrite, a tose ne bese eden toj bese najdobriot. Tose zasekogas ke te sakame i pamtime bidejki bese nasata zvezda, nasiot otvoren prozorec kon svetot, nasata nadez, najdobroto sto se slucilo vo Makedonija...sega koga te nema svativme kolku ni znacis i kolku te sakame...zatoa nie ke svetime kako mali zvezdicki za tebe, ke mu pokazeme na svetot koj bese ti...iako beznadezni nie ke te cuvame kako najubaviot angel sto postoel! nikogas nekoj kako tebe...

Lidija

pre 16 godina

Kada si dolazio na svijet, svi oko tebe su se smijali, a ti si plakao...sada, kad si nas napustio, uchinio si tako da svi mi plachemo, a ti nam shaljes najljepshi osmijeh sa Neba. Pochivaj u miru, Ti...Bozhiji sine.

vesna

pre 16 godina

Tragedija...Momenat koji je obavio velom tuge mnoga srca, pa i moje. Moglo bi mnogo da se kaze, ali ni jedna rec ne moze da promeni stvarnost, niti da utesi povredjene duse. Bio je deo nasih zivota, jer nas je tesio svojim pesmama, glasom i osmehom-dobrotom koja je zracila iz njegovog pogleda. Izgubili smo prijatelja i to je momenat koji nas cini tuznim ali ga necemo zaboraviti, jer ono sta je ostavio za sobom trajace i odjekivati u nasim srcima i nasoj svesti.

Katarina Savic

pre 16 godina

Sada tek vidim da su te i drugi ljudi isto tako videli, bio si stvarno nesto posebno. Slusala sam te na tvom prvom koncertu u Sava Centru, kada si podelio sa nama radost svog prvog velikog uspeha. Osvajao si svojim andjeoskim osmehom. Izgledalo je kao da je velika buducnost pred tobom. Jedan deo u mome srcu uvek ce nedostajati zbog tebe...

zeljka..banjaluka

pre 16 godina

Zasijalo makedonsko sunce i odmah zašlo. Sve se skupilo u tom anđelu - radost, dobrota, pesma i večito balkansko prokletstvo da sve što je lepo kratko traje. Ono što je za osam godina poklonio ljudima Balkana, neće uspeti niko drugi. Pesmom i dobrotom ujedinio je zemlju koja se raspala u ratovima. Počivaj u miru, presvetli Toše.

Darko

pre 16 godina

Gospod daje, Gospod i uzima. Slava Gospodu i hvala sto nam je dao Tošu makar na ovako kratko. Osvetlio si nam živote, Toše. Neka te Gospod primi u večnu radost.

Danijela

pre 16 godina

Jos uvek ne mogu da poverujem, sve se nadam da je ruzan san iz koga cu se probuditi, i videti da sam samo sanjala. Ali ne, ipak je istina.. Zasto? Nije fer, nije pravedno. Ne mogu i ne zelim da se pomirim sa tom cinjenicom, sa cinjenicom da ga vise nema.

Mima

pre 16 godina

Neverica i bes. Zasto? Bol u srcima mnogih ljudi dovoljno govori da su i duh i emocija ovog coveka stizali u sva ta srca. Velika je sada tuga.

Branka

pre 16 godina

dragi naš Toše...uvijek ces biti u nasim srcima i putem svojih prekrasnih pjesama kojima ces nas uvijek uveseljavati...puno te volimo.

Marko Kreckovic

pre 16 godina

Kada sam ga prvi put video i cuo na festivalu "Suncane Skale" bilo mi je jasno da ce ovaj momak ostaviti dubok trag na muzickoj sceni Balkana. Kada sam ga upoznao, radio sa njim godinama, objavio mu tri CD-a u ime BK Sounda ukljucujuci i njegov debi album SINOT BOZJI, shvatio sam da je Tose retko kvalitan i skroman covek koji jednostavno ne pripada estradnom svetu da ne kazem sljamu. Pored Zdravka Colica uvek sam ga izdvajao kao jedinog pevaca koji je ujedno i veliki covek. Mnogi su culi kako peva na koncertima, TV-u itd ali mali broj ljudi je imao cast da sedi sa njim u jutarnjim casovima za kafanskim stolim i cuje kako ova ljudina peva. To nikada nisam u zivotu doziveo. Ti si bio najveci pevac koga sam ikada cuo u zivotu. Hvala ti za sve lepe trenutke koje si pruzio ovom napacenom narodu. Ostaces besmrtan.

Giant

pre 16 godina

Do juče mi je bilo nezamislivo da uopšte razgovaram o opusu pok.Tošeta, da uopšte gledam RTV Pink, DM Sat, i slične medije, a večeras grcam u suzama slušajući i gledajući Zajdi, Zajdi i ostale numere, i stalno ponavljam: Veliki Greh od Boga što je ovaj dečko nastradao...Zaista nepravda, ogromna nepravda....Divni maniri, human iznad svega, posvećen porodici, svojim korenima, svom narodu! 'al ti vera momčino! Grehota...

Igor - Skoplje

pre 16 godina

I veceras je Tose okupio 20.000 ljudi na gradskom stadionu u Skoplju. Igrao se fudbalski mec za kvalifikacija Makedonija - Andora. Makedonija je pobedila 3-0. Svi su drzali slike Toseta i izvikivali njegovo ime. Ovaj se mec igrao u njegovo ime. Svaki fudbaler koji je dao gol trcao je do velikog portreta Toseta i ljubio je njegovu sliku.... Ova pobeda Makedonije je poslednji dar za Toseta ovog tuznog dana zalosti u nasoj zemlji.... A, kad je zavrsio natprevar pustam Pink i opet gledam kako Tose peva Zajdi, zajdi... I opet suze same teku.

jasmina

pre 16 godina

Toliko si pesama podario nama,sad ja jednu u ime svih ljudi kojima su tuga i neverica u srcu,darujem jednu tebi:
Pevaj sada andjelima,
kad nama vise neces moci,
ali kad se tvoja pesma cuje,
ti ces tada opet doci.
Idi sada tiho s Bogom,
tesko nam je reci zbogom,
pevaj sada andjelima,
eh...nas Tose blago njima.
Pocivaj u miru...dobri,dragi Tose...

Radoslav

pre 16 godina

Anđele moj mili, da li znaš kako je samo teško disati bez tvojih veselih, toplih okica? Bez tebe ovo je sasvim drugi svet. Nije mi ostalo nimalo snage, samo bezbroj suza, bezbroj suza za tobom. Nikad više tvoga osmeha i nikad više tebe, moj Toše...

Teodora

pre 16 godina

Sta god da se dogodilo, da li je vozac zaspao ili je "samo" nepostovao saobracajne propise, NEBitNO JE, NISTA nam ne moze vratiti Toseta,a to je najzalosnije.Velika je tuga, zalost...steta! Tako mlad, tako dobar,a sudbina NAM ga oduzela :'(

MAJAL

pre 16 godina

Cvrsto verujem da se smesis na nebu medju andjelima.
I Bog bira k sebi najbolje..
Svi te volimo Tose.
Saucesce tvojim najmilijima

Ksenija

pre 16 godina

Ti si bio Andjeo koji je setao po zemlji.
Nisam mogla da zamislim da ce me vest o pogibiji neke poznate licnosti tako potresti.
Bio si vise od coveka.
Pocivaj u miru, Andjele

dael_zg

pre 16 godina

Netko je vec napisao da je otisao princ balkanske muzike, netko drugi da je on istinski Mali princ iz bajke... oboje je tocno! Ima, mislim, poruku i za sve nas. Ljubav, emocija, prastanje... Dovoljno je vidjeti da je on jedina svejugoslavenska zvijezda od raspada Jugoslavije, da je cak i u Hrvatskoj (a u nase medije tesko udje netko iz ex YU osim ako nije iz BIH) bio najprodavaniji pjevac zaredom zadnje 2 godine, da su jucer sve hrvatske televizije pocinjale informativne emisije s ovom vijescu... Sto bi tek bilo da je pozivio! Pocivao u miru, dragi Tose! Makedonija - zemlja sunca, dobila je jos jednu zvijezdu na nebu, kako rece premijer, Makedonci s pravom ste ponosni na njega! Moja sucut!

Adriana Jeremic

pre 16 godina

Suvise je bolno pisati...Nisam verovala da andjeli postoje, ali sam sada sigurna da postoji jedan najlepsi andjeo koji ce zauvek ziveti i postojati u mom i srcu svih ljudi na Balkanu.Neka ti je laka zemlja i pocivaj u miru...

jelena

pre 16 godina

ne mogu da verujem da je takav momak otisao prerano. tose,volimo te svi a pogotovo jedna jelena iz lazarevca. spavaj andjele najlepsi!!!

Draga.S

pre 16 godina

Slava Ti Tose ! Za sve one koji zele da upale svecu za Toseta to ucine na http://www.gratefulness.org/candles/candles.cfm?l=eng&gi=tose
klikne se na svecu koja ne gori , ispisite poslednji pozdrav Tosetu .Slava mu!

Marjan Prilep

pre 16 godina

Pitam se da li bog uvek uzima za sebe ono najbolje dok je jos uvek cisto i neiskvareno u ovom materijalnom svetu!?A TOSE JE BIO BAS TAKAV!!!!!
SLAVA MU!!!!
:(

vlatko

pre 16 godina

neka mu bog da pokoj duse bio je zaista ne veliki , najveliki pevac na balkanu nedostaja ce nama bog ga je uzeo prerano samo ne znam zasto bog usima najvrednije slava mu
TOSE MI TE VOLIMO OSTACES U NAMA ZAUVEK

Ninna-Holandija

pre 16 godina

Nije normalno da nekoga koga nisam licno znala niti ga nazalost uzivo vidjela,ovoliko osjecam, zalim, placem!Neopisiv je osjecjaj tuge u meni.Trebat ce mi dugo vremena da povjerujem u ovu surovu istinu!Gledam tvoje slike, slusam tvoju muziku,i sve dok sam ziva, zivjeces i TI u meni.I upoznat cemo se ti i ja sigurno jednog dana!!!
"Pratim Te"

drazen

pre 16 godina

Tose brate pocivaj u miru i neka ti je laka zemlja,ostaces u nasim srcima zauvjek!!!Bio si andjeo i bog te uzeo zbog tvoje dobrote i humanitarnosti cjela RS te oplakuje!!!LAKA TI ZEMLJA

marko

pre 16 godina

ovo je tako zalosno...poslednji intervju 15.10.2007 u kome mu kazu,jao kako je tose zgodan ,kako ce tek izgledati za deset godina?!?!
strasno tuga bozija..pogledajte intervju http://www.kanal5.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=16&tabid=199

Dragana

pre 16 godina

pogledajte ovaj sajt i njegov poslednji intervju na kraju kada mu novinarka kaze "cuvaj se" i sakam te...Uzasno je tesko...

http://www.kanal5.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=26

Mima

pre 16 godina

Nebo je dobilo još jednog andjela, a svet izgubio jedno veliko srce, dobru dušu i fenomenalnog pevača. Neka te andjeli čuvaju i sa tobom pevaju tvoje najlepše pesme, baš kao što ćemo i mi to činiti u sećanje na tebe.
Počivaj u miru Toše

srdjan78

pre 16 godina

Danas place cela Makedonija,jer je izgubila svog najveceg ambasadora,a Balkan i ostalo covecanstvo izgubilo je najveceg muzickog talenta! Moje sucesce porodici Toseta Proeskog i celoj Makedoniji! Neka mu je Vecna slava...

tanja

pre 16 godina

strasno...pa cak i u izboru zivota i smrti i Bog uzima andjele, a on to jeste i ostace. Ne postoje reci samo secanja, a ja se secam ....konferencija za stampu kad je Tose predstavljao Makedoniju i pevao andjeoski...i tako pevaci ponesto pricaju, predstavljaju se , a on uzima mikrofon i peva, prolama se glas boga, a onda aplauzi... i sad se najezim kad cujem taj glas i to secanje. Pocivaj mirno, svi su sa tobom i tvojom mamom i nasim bolom ANDJELE Balkana, dobro dete OSMEHA SRECE i ove jezive tuge. Cuvamo te od zaborava...i opet zasto bas ti sa samo 26 godina, zasto?

Aleksandra CH

pre 16 godina

Andjele,najlepse oci,najcistija dusa,ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da te nema....osecam kao da sam izgubila dragog clana porodice....sve sto bih jos htela da kazem,svodi se na isto...tuzna sam,beskrajno tuzna...nikada te necu zaboraviti,tvoj vedri decacki osmeh,pun topline,tvoje veliko srce,u kome je bilo mesta za sve dobre ljude....pocivaj u miru andjele nas....

Kolaric Gordana

pre 16 godina

Tek kada se neko upokoji u Gospodu vidimo kakav je covek bio. Molim se Gospodu za pokoj duse u raju a porodici najiskrenije saucesce i utehu od Boga.

marko

pre 16 godina

njegove pesme su besmrtne i vecne i uspomena na njega nikada nece umreti. on je za ljubitelje zabavne muzike isto sto i toma zdravkovic za narodnjake. neka mu je vecna slava i hvala mu sto je postojao!

Marija

pre 16 godina

Od juče gutam knedle, naviru suze na oči u talasima, neprospavana noć iza mene, osećaj praznine... Dragi naš dečko, Ti si sigurno negde uz Gospoda, a nama ćeš nedostajati večno...Slava i spokoj.

Dejan

pre 16 godina

Svi makedonski nacionalni i lokalni tv mediji direktno su prenosili sahranu kakva do sada nije zapazena na ovim prostorima. I kad je pretsednik Makedonije Boris Trajkovski poginuo u Mostaru 2004. godine bila je ista atmosfera, ali ovo je bilo vise od zalosno. Nikada nisam video toliko muskarci da placu, da lipaju, da viču na sav glas. Medju poznatima su bili Tijana Dapcevic, njena sestra Tamara Todevska, Martin Vucic, Vlado Janevski, Aki Rahimovski, Toni Cetinski, Jasar Ahmedovski koji isto tako je iz Prilepa, a paznju je privukla i Ceca Raznatovic koja je plakala na glasu. Dosla je sa veliko privatno obezbedjenje. Prisustvovao je sav diplomatski kor.Imalo je oko 30.000 ljudi. Danas u Makedoniji sve zastave su bili na pola koplje. Skole ne rade, ambasade su zatvorene. Sve stoji. Taksisti tacno u 13 casova oglasili se sa svojim sirenima. Slicno su uradili i skopske motordzije. Kazu da ovakvo nesto nije bilo jos od vreme Tita. Tada poslednji put je plakao celi Balkan. I danas posle 27 godina opet place celi Balkan. SLAVA MU.

sanela

pre 16 godina

sve se nadam da je to nije istina, Toše je bio neko koga je odstupao od okoline i okuruženja, jednostavno bio je neko poseban i zauvijek ce ostati u našim srcima! Volim te Toše i naka ti je lahka zemlja, tvoja sanela.

Nadežda

pre 16 godina

Danas u 13h tvoja sahrana DRAGI TOŠE. Neverica, muk, nisam verovala da ću ponovo da izgovorim Jugoslavija, ali čitajući komentare vidim da cela Juga tuguje. Moje saučešće porodici Proeski, bratskoj Makedoniji, a ti Toše znaj da će se tvoj moćan glas i tvoje pesme slušati na svim prostorima ove nesrećne zemlje i NEKA TE BOG ČUVA jer ti si bio i to ćeš i ostati NAJVEĆI DRAGULJ medju nama-LJUDINO NAŠA!

mg85

pre 16 godina

Neko je jednom rekao: kad se rodis svi se oko tebe raduju a ti places. Zivi takav zivot, da kada umres, smejes se, a svi oko tebe placu...Hvala ti Tose za sve lepe pesme, koje te prave besmrtnim i koje su tvom prekratkom zivotu dali smisla! Ti si sada vec na mnogo boljem mestu, i pevas sa andjelima!

Marija Islamovski

pre 16 godina

Zao mi je zbog prerane smrti Toseta i zelela bih da izjavim saucesce, njegovoj porodici i celoj Makedoniji, jer bio je stvarno veliki covek, sa divnim pesmama i divnim osmehom! Pocivaj u miru dragi Tose i neka te Andjeli cuvaju.
Neka ti je laka zemlja.

cuvar vatre

pre 16 godina

Otisao je jako vedar i pozitivan lik, kakvi nam trebaju u ovim trenucima! njegov osmeh je hipnotisao, njegova pojava odusevljavala mnoge...Veliki zive vecno! Slava ti

maja

pre 16 godina

Tose...reci ne postoje da se opise bol i neverica. Otisao si, ali znaj da ces ziveti kroz svoje pesme i ljude koji te obozavaju. ZAUVEK...ZBOGOM, GENERACIJO MOJA! VOLIMO TE...

Milan

pre 16 godina

Jedna ogromna greska bogova, koji nisu sacuvali onoga kojega su obdarili vrlinom, talentom i darom za plemenita dela. A kada bogovi grese nama ostaje samo da placemo.

sklena

pre 16 godina

Imam cerku koja obodzava Toseta, godinama ga slusamo, svako putovanje (BGD-SK proveli smo s njegovim CD-om u kolima, i....i sega koga te nema vise, koga ne si pomegju nas, neka ti e lesna nasata makedonska zemja, i najiskreno socustvo na najbliskite i na moite makedonci i na site onie koj go slusaa i ke go slusaat, marina.

Milena

pre 16 godina

Ne mogu jos da prihvatim tu strasnu vest. Pa zasto on, tako dobar, plemenit, pozitivan a iznad svega talentovan mladic? U mom okruzenju su svi pogodjeni njegovom smrcu. Pa tek je na pocetku zivota bio. Iskreno saucesce njegovoj porodici i citavoj Makedoniji. Ja ga nikada necu zaboraviti! A tako sam se nadala da ce mozda jednom imati koncert ovde u Subotici ili u Novom Sadu... Slava mu!

Jovana

pre 16 godina

Tragedija...zao mi je zbog njegove porodice, prijatelja, u krajnjem slucaju, i zbog drzave koju je predstavljao na najlepsi moguci nacin...ali mi je najvise zao zbog njegove mladosti.

Katarina

pre 16 godina

Anđele... Da li je moguće? Volela bih da mi neko kaže da ovo nije istina, da ćeš se vratiti. Tvoj predivni osmeh nikad neće biti zaboravljen. Pratim te od prvog koncerta u Beogradu. Ostavio si predivan utisak na mene. Hvala ti za sve! Neka te anđeli čuvaju, jer najveći anđeo si bio ti!

Martina

pre 16 godina

Ne znam sta da kazem osim da je ovo jedan od najtezih dana u mom zivotu. Ti si bio najsvetlija zvijezda na ovim prostorima, najljepsi andjeo sa najljepsim osmijehom koji je zracio samo pozitivnu energiju. Placemo od momenta kada smo culi ovu vijest a ako jos uvijek ne vjerujemo da vise nikada necemo cuti i osjetiti ljubav i toplimu kojom si zracio. Neka ti je vjecna slava i hvala ti za sve lijepe trenutke koje si unosio u nase domove. Moje iskreno saucesce porodici Proeski. Svi tugujemo zajedno sa vama i osjecamo vasu bol. ZIVOT JE SAMO TRENUTAK A DJELA SU VJECNOST. POCIVAJ U MIRU SA ANDJELIMA VOLJENI TOSE. Martina NY

prolaznik

pre 16 godina

Čovjek koga oplakuje Ljubljana, Maribor, Zagreb, Split, Banja Luka, Sarajevo, Mostar, Beograd, Novi Sad, Priština, Podgorica, Budva, Skoplje, Bitola...sve govori...

Djole

pre 16 godina

Ja znam da na ovome svetu on nije jedini koji je tako rano otisao, ali je nekako Nas i zato molim sve vas koji ste ga slusali, voleli, obozavali pa cak i sve vas koji to niste da mu danas na dan njegove sahrane odamo postu i to na jedan jedini jos preostali nacin, jednim velikim necujnim aplauzom, a koji ce on ja sam ubedjen da cuje, kao i juce dok smo mu tapsali preko svih mogucih sajtova na ovoj planeti. Dragi Tose HVALA ti jos jednom za sve prelepe trenutke.

Kristina

pre 16 godina

Toše, bio si prava zvezda, pravi anđeo, i dalje si to, samo si sada na nebu, sa zvezdama i anđelima. Bog uzima najbolje, ocigledno...Uvek ćes ostati u našim srcima, nikada nećemo zaboraviti tvoje sjajno srce i pesme, i dalje ćemo te slušati...Volimo te Toše!

Aneta London

pre 16 godina

Pocivaj vo mir dobar coveku i neka ti e lesna zemjata nasa makedonska. Najiskreno socustvo do semejstvoto Proeski i site dobronamerni luge vo mojata zemja

Helena

pre 16 godina

Danas mislim da je Bog kada je odlucio da ovog andjela povede sa sobom i uzme sebi odabrao najljepsi moguci suncan dan i uzeo ga je u snu. Da nista ne osjeti... Da ne zaplace...Mi na to ne mozemo uticati, rijeke suza koje lijem ga nece vratiti, ali ako je za utjehu on nista nije osjetio, spavao je spokojno kao sto cini se to i sada radi. I danas je suncan dan...Uvijek ces biti u nasem srcu i uvijek ces zivjeti kroz pjesme koje cemo slusati.

daffodil

pre 16 godina

Imam bebu od godinu dana kojoj sam, u želji da je zaštitim od loših uticaja, kiča i šunda koji je svuda prisutan, još od ranije puštala muziku koju peva, izmedju ostalih, i Toše Proeski. Danas ona obožava takve zvuke i ja sam na to ponosna. Ona je tek beba, ali intuitivno oseti kad sam tužna ili kada plačem pa se uznemiri. Zbog nje krijem tugu i, evo, razmišljam koliko bi svet bio lepše mesto za buduće mlade naraštaje da ima više ovakvih kakav je bio Toše. Pokoj mu duši.

Vera

pre 16 godina

Jos uvek nemogu da verujem da te nema. Tvoja muzika je bila muzika za usi a tvoje lice andjela. Pocivaj u miru. Saucesce porodici Proeski.

Ana

pre 16 godina

???????, ?????????, ??? ?
???, ?? ???? ?? ???????, ??
????? ?? ???????! ????? ??
??, ??????? ? ?????! ??? ??
?? ??? ?? ????? ???? ?????,
??????? ??? ?? ??? ???????,
?? ?? ?????? ??? ???? ????
???, ?? ?? ????? ??? ???????
?? ?? ???????. ?????? ?? ??
???? ? ?????: ???? ????? ???
??? ???? ?? ?? ?????? ??????
?, ?? ?? ??? ??????? ? ??????
?????????.???? ?? ?? ?? ????
????? ????????, ??? ???? ?? ??
?? ????? ?????. ?? ???? ?? ????
????? ???? ?? ?????? ?????????
??, ? ??????? ?????.????? ?? ??
???? ???? ???? ????? ??????, ??
????? ?????!??????, ?????? ??!
???, ???????

Munira

pre 16 godina

Nek mu je rahmet dusi. Tacno me presijeklo kada sam cula. Tako mlad i dobar umjetnik. Zao mi je. Podsjeti me na smrtni slucaj dvojice clanova Crvene Jabuke od prije dvadeset godina kod Mostara. Velika zalost za muzicki svijet koji je izgubio velikog covjeka. Steta. Jos uvijek ne mogu vjerovati. Neka mu je rahmet dusi i saljem moju iskrenu sucut njegovoj familiji i njegovim fanovima.

Maja K.

pre 16 godina

Otisao je Mali princ muzike. "Pao je tiho kao sto pada drvo." Nadam se da je na svojoj planeti nasao svoju ruzu pod staklenim zvonom.

Ana

pre 16 godina

Strašno, tragedija, šta reći, ne mogu da verujem, ne želim da verujem! Takav glas, talenat i osmeh! Žao mi je što te nisam čula uživo, mislila sam da ima vremena, da mi klinci još malo porastu, pa da idemo svi zajedno da te slušamo. Stalno mi se vrti u glavi: bože zašto baš ti? Neko ko je toliko verovao, ko je bio skroman i toliko POZITIVAN. Znam da si ti tamo negde nasmejan, ali nama je ovde mnogo teško. Ne mogu ni zamisliti kako je tvojim najmilijima, a posebno majci. Nećeš ti živeti duže samo deset godina, živećeš večno! Zbogom, čujemo se! Ana iz Beograda

Ana Jovicevic

pre 16 godina

I Bog bira koga će! Anđele sve si imao, glas, stas, osmeh i duh. "Samo" ti je život oduzet! Večno ćeš živeti u srcima mnogih Beograđana, dok će tvoja pesma zauvek biti slušana. Počivaj u miru! Ana Jovićević, Beograd

Brankica-Island

pre 16 godina

U nasoj kuci, od juce gore svece, za pokoj tvoje duse, Tose. Tvoj osmeh neprestano lebdi...Iako i dalje ne mogu da prihvatim. neka te andjeli cuvaju! Najiskrenije saucesce tvojoj porodici. Brankica i Pedja

miki

pre 16 godina

Kad vec govorimo o prilozima u stranim medijima, WRG FM (World Radio Geneva) je imao prilog u trajanju od sigurno desetak minuta o nasem Tosetu... i njegovoj velicini na Balkanu, i nadasve ljudskim osobinama ovog velikog coveka. Vrlo je neobicno da se na ovoj (engleskoj) radio stanici posvecuje toliko paznje dogadjajima van engleskog govornog podrucja i lokalnih desavanja u Zenevi, sto samo govori o njegovoj velicini. Autor mi nece zameriti, ali sigurno znam da danas Bitola, Maribor, Rijeka, Niksic, Zenica, Bor... i svaki covek, i svaki dom... zali dusom svom, za nasim Toseom. Hvala ti Tose, i iskreno saucesce porodici i prijateljskom narodu Makedonije. Poslednji pozdrav, miki

Maja

pre 16 godina

Zaista mi je zao! Uvek je u meni budio samo lepa osecanja, pa cak i sada kada ga gledam i slusam kako peva imam osmeh na licu i tugu u dusi. POCIVAJ U MIRU!

Crna Gora, Zdravko

pre 16 godina

Molim te budi veseo kao sto si znao, tamo gdje budes isao. Da nas gledas koliko te volimo i osmijehni nam se danas jos jednom molim te! Kako bi nam olaksao ovaj neprebolivi bol. Tuguje citava Crna Gora za tobom. Moje saucesce porodici Proeski i budite hrabri kao sto je on bio.

igor

pre 16 godina

Veliki tragedija. Jedan mlad i uspesan zivot je unisten. I posle mi neko govori o postojanju Boga i neke zemaljske pravde.
Saucesce njegovoj porodici

blaza

pre 16 godina

I u UK su javili na vestima o Tosi i pustili deo pesme Zajdi Zajdi. RIP Tose, ako gledas odozgo sigurno se smejes onim tvojim osmehom. Sleep with the angels...

Helena

pre 16 godina

Danas mislim da je Bog kada je odlucio da ovog andjela povede sa sobom i uzme sebi odabrao najljepsi moguci suncan dan i uzeo ga je u snu. Da nista ne osjeti... Da ne zaplace...Mi na to ne mozemo uticati, rijeke suza koje lijem ga nece vratiti, ali ako je za utjehu on nista nije osjetio, spavao je spokojno kao sto cini se to i sada radi. I danas je suncan dan...Uvijek ces biti u nasem srcu i uvijek ces zivjeti kroz pjesme koje cemo slusati.

blaza

pre 16 godina

I u UK su javili na vestima o Tosi i pustili deo pesme Zajdi Zajdi. RIP Tose, ako gledas odozgo sigurno se smejes onim tvojim osmehom. Sleep with the angels...

Dejan

pre 16 godina

Svi makedonski nacionalni i lokalni tv mediji direktno su prenosili sahranu kakva do sada nije zapazena na ovim prostorima. I kad je pretsednik Makedonije Boris Trajkovski poginuo u Mostaru 2004. godine bila je ista atmosfera, ali ovo je bilo vise od zalosno. Nikada nisam video toliko muskarci da placu, da lipaju, da viču na sav glas. Medju poznatima su bili Tijana Dapcevic, njena sestra Tamara Todevska, Martin Vucic, Vlado Janevski, Aki Rahimovski, Toni Cetinski, Jasar Ahmedovski koji isto tako je iz Prilepa, a paznju je privukla i Ceca Raznatovic koja je plakala na glasu. Dosla je sa veliko privatno obezbedjenje. Prisustvovao je sav diplomatski kor.Imalo je oko 30.000 ljudi. Danas u Makedoniji sve zastave su bili na pola koplje. Skole ne rade, ambasade su zatvorene. Sve stoji. Taksisti tacno u 13 casova oglasili se sa svojim sirenima. Slicno su uradili i skopske motordzije. Kazu da ovakvo nesto nije bilo jos od vreme Tita. Tada poslednji put je plakao celi Balkan. I danas posle 27 godina opet place celi Balkan. SLAVA MU.

prolaznik

pre 16 godina

Čovjek koga oplakuje Ljubljana, Maribor, Zagreb, Split, Banja Luka, Sarajevo, Mostar, Beograd, Novi Sad, Priština, Podgorica, Budva, Skoplje, Bitola...sve govori...

miki

pre 16 godina

Kad vec govorimo o prilozima u stranim medijima, WRG FM (World Radio Geneva) je imao prilog u trajanju od sigurno desetak minuta o nasem Tosetu... i njegovoj velicini na Balkanu, i nadasve ljudskim osobinama ovog velikog coveka. Vrlo je neobicno da se na ovoj (engleskoj) radio stanici posvecuje toliko paznje dogadjajima van engleskog govornog podrucja i lokalnih desavanja u Zenevi, sto samo govori o njegovoj velicini. Autor mi nece zameriti, ali sigurno znam da danas Bitola, Maribor, Rijeka, Niksic, Zenica, Bor... i svaki covek, i svaki dom... zali dusom svom, za nasim Toseom. Hvala ti Tose, i iskreno saucesce porodici i prijateljskom narodu Makedonije. Poslednji pozdrav, miki

daffodil

pre 16 godina

Imam bebu od godinu dana kojoj sam, u želji da je zaštitim od loših uticaja, kiča i šunda koji je svuda prisutan, još od ranije puštala muziku koju peva, izmedju ostalih, i Toše Proeski. Danas ona obožava takve zvuke i ja sam na to ponosna. Ona je tek beba, ali intuitivno oseti kad sam tužna ili kada plačem pa se uznemiri. Zbog nje krijem tugu i, evo, razmišljam koliko bi svet bio lepše mesto za buduće mlade naraštaje da ima više ovakvih kakav je bio Toše. Pokoj mu duši.

igor

pre 16 godina

Veliki tragedija. Jedan mlad i uspesan zivot je unisten. I posle mi neko govori o postojanju Boga i neke zemaljske pravde.
Saucesce njegovoj porodici

mg85

pre 16 godina

Neko je jednom rekao: kad se rodis svi se oko tebe raduju a ti places. Zivi takav zivot, da kada umres, smejes se, a svi oko tebe placu...Hvala ti Tose za sve lepe pesme, koje te prave besmrtnim i koje su tvom prekratkom zivotu dali smisla! Ti si sada vec na mnogo boljem mestu, i pevas sa andjelima!

Igor - Skoplje

pre 16 godina

I veceras je Tose okupio 20.000 ljudi na gradskom stadionu u Skoplju. Igrao se fudbalski mec za kvalifikacija Makedonija - Andora. Makedonija je pobedila 3-0. Svi su drzali slike Toseta i izvikivali njegovo ime. Ovaj se mec igrao u njegovo ime. Svaki fudbaler koji je dao gol trcao je do velikog portreta Toseta i ljubio je njegovu sliku.... Ova pobeda Makedonije je poslednji dar za Toseta ovog tuznog dana zalosti u nasoj zemlji.... A, kad je zavrsio natprevar pustam Pink i opet gledam kako Tose peva Zajdi, zajdi... I opet suze same teku.

Crna Gora, Zdravko

pre 16 godina

Molim te budi veseo kao sto si znao, tamo gdje budes isao. Da nas gledas koliko te volimo i osmijehni nam se danas jos jednom molim te! Kako bi nam olaksao ovaj neprebolivi bol. Tuguje citava Crna Gora za tobom. Moje saucesce porodici Proeski i budite hrabri kao sto je on bio.

Ana

pre 16 godina

Strašno, tragedija, šta reći, ne mogu da verujem, ne želim da verujem! Takav glas, talenat i osmeh! Žao mi je što te nisam čula uživo, mislila sam da ima vremena, da mi klinci još malo porastu, pa da idemo svi zajedno da te slušamo. Stalno mi se vrti u glavi: bože zašto baš ti? Neko ko je toliko verovao, ko je bio skroman i toliko POZITIVAN. Znam da si ti tamo negde nasmejan, ali nama je ovde mnogo teško. Ne mogu ni zamisliti kako je tvojim najmilijima, a posebno majci. Nećeš ti živeti duže samo deset godina, živećeš večno! Zbogom, čujemo se! Ana iz Beograda

Milan

pre 16 godina

Jedna ogromna greska bogova, koji nisu sacuvali onoga kojega su obdarili vrlinom, talentom i darom za plemenita dela. A kada bogovi grese nama ostaje samo da placemo.

Ana

pre 16 godina

???????, ?????????, ??? ?
???, ?? ???? ?? ???????, ??
????? ?? ???????! ????? ??
??, ??????? ? ?????! ??? ??
?? ??? ?? ????? ???? ?????,
??????? ??? ?? ??? ???????,
?? ?? ?????? ??? ???? ????
???, ?? ?? ????? ??? ???????
?? ?? ???????. ?????? ?? ??
???? ? ?????: ???? ????? ???
??? ???? ?? ?? ?????? ??????
?, ?? ?? ??? ??????? ? ??????
?????????.???? ?? ?? ?? ????
????? ????????, ??? ???? ?? ??
?? ????? ?????. ?? ???? ?? ????
????? ???? ?? ?????? ?????????
??, ? ??????? ?????.????? ?? ??
???? ???? ???? ????? ??????, ??
????? ?????!??????, ?????? ??!
???, ???????

dael_zg

pre 16 godina

Netko je vec napisao da je otisao princ balkanske muzike, netko drugi da je on istinski Mali princ iz bajke... oboje je tocno! Ima, mislim, poruku i za sve nas. Ljubav, emocija, prastanje... Dovoljno je vidjeti da je on jedina svejugoslavenska zvijezda od raspada Jugoslavije, da je cak i u Hrvatskoj (a u nase medije tesko udje netko iz ex YU osim ako nije iz BIH) bio najprodavaniji pjevac zaredom zadnje 2 godine, da su jucer sve hrvatske televizije pocinjale informativne emisije s ovom vijescu... Sto bi tek bilo da je pozivio! Pocivao u miru, dragi Tose! Makedonija - zemlja sunca, dobila je jos jednu zvijezdu na nebu, kako rece premijer, Makedonci s pravom ste ponosni na njega! Moja sucut!

Maja K.

pre 16 godina

Otisao je Mali princ muzike. "Pao je tiho kao sto pada drvo." Nadam se da je na svojoj planeti nasao svoju ruzu pod staklenim zvonom.

Brankica-Island

pre 16 godina

U nasoj kuci, od juce gore svece, za pokoj tvoje duse, Tose. Tvoj osmeh neprestano lebdi...Iako i dalje ne mogu da prihvatim. neka te andjeli cuvaju! Najiskrenije saucesce tvojoj porodici. Brankica i Pedja

Nadežda

pre 16 godina

Danas u 13h tvoja sahrana DRAGI TOŠE. Neverica, muk, nisam verovala da ću ponovo da izgovorim Jugoslavija, ali čitajući komentare vidim da cela Juga tuguje. Moje saučešće porodici Proeski, bratskoj Makedoniji, a ti Toše znaj da će se tvoj moćan glas i tvoje pesme slušati na svim prostorima ove nesrećne zemlje i NEKA TE BOG ČUVA jer ti si bio i to ćeš i ostati NAJVEĆI DRAGULJ medju nama-LJUDINO NAŠA!

Giant

pre 16 godina

Do juče mi je bilo nezamislivo da uopšte razgovaram o opusu pok.Tošeta, da uopšte gledam RTV Pink, DM Sat, i slične medije, a večeras grcam u suzama slušajući i gledajući Zajdi, Zajdi i ostale numere, i stalno ponavljam: Veliki Greh od Boga što je ovaj dečko nastradao...Zaista nepravda, ogromna nepravda....Divni maniri, human iznad svega, posvećen porodici, svojim korenima, svom narodu! 'al ti vera momčino! Grehota...

jasmina

pre 16 godina

Toliko si pesama podario nama,sad ja jednu u ime svih ljudi kojima su tuga i neverica u srcu,darujem jednu tebi:
Pevaj sada andjelima,
kad nama vise neces moci,
ali kad se tvoja pesma cuje,
ti ces tada opet doci.
Idi sada tiho s Bogom,
tesko nam je reci zbogom,
pevaj sada andjelima,
eh...nas Tose blago njima.
Pocivaj u miru...dobri,dragi Tose...

Rakocevic

pre 16 godina

Kada te je Bog poslao na zemlju imao je plan da preko tebe projektuje ljubav, radost, dobrotu...za to su bili potrebni najbolji andjeli...izabrao je tebe. A ti si mu se oduzio...uneo si radost u napacene domove sa ovih prostora...dobrota ti je drugo ime...ljubav si pevao. Samo on zna zasto si mu bio potreban...Pocivaj u miru ANDJELE nas! Porodica Rakocevic

Munira

pre 16 godina

Nek mu je rahmet dusi. Tacno me presijeklo kada sam cula. Tako mlad i dobar umjetnik. Zao mi je. Podsjeti me na smrtni slucaj dvojice clanova Crvene Jabuke od prije dvadeset godina kod Mostara. Velika zalost za muzicki svijet koji je izgubio velikog covjeka. Steta. Jos uvijek ne mogu vjerovati. Neka mu je rahmet dusi i saljem moju iskrenu sucut njegovoj familiji i njegovim fanovima.

Marko Kreckovic

pre 16 godina

Kada sam ga prvi put video i cuo na festivalu "Suncane Skale" bilo mi je jasno da ce ovaj momak ostaviti dubok trag na muzickoj sceni Balkana. Kada sam ga upoznao, radio sa njim godinama, objavio mu tri CD-a u ime BK Sounda ukljucujuci i njegov debi album SINOT BOZJI, shvatio sam da je Tose retko kvalitan i skroman covek koji jednostavno ne pripada estradnom svetu da ne kazem sljamu. Pored Zdravka Colica uvek sam ga izdvajao kao jedinog pevaca koji je ujedno i veliki covek. Mnogi su culi kako peva na koncertima, TV-u itd ali mali broj ljudi je imao cast da sedi sa njim u jutarnjim casovima za kafanskim stolim i cuje kako ova ljudina peva. To nikada nisam u zivotu doziveo. Ti si bio najveci pevac koga sam ikada cuo u zivotu. Hvala ti za sve lepe trenutke koje si pruzio ovom napacenom narodu. Ostaces besmrtan.

jelena

pre 16 godina

To jutro kad su nam sopstili tu stravicnu vest nastao je muk, srca su lupala ludacki i dah je stao.Srce si nam iscupao,sve je stalo i sve je besmisleno.Ne zalim da prihvatim da te nema, da vise necemo slusati tvoj mio glas...Izgubili smo prijatelja i jedino sto vredi u ovoj nenormalnoj drzavi.Bio si predstavnik morala,cistote i dobrote.Veliko postovanje tvojim roditeljima jer su napisali poslednje stranice o vaspitanju.LJUDINO, DOBRI COVECE,ANDJELE NAS,DRUZE,BRATE..... POCIVAJ U MIRU ANDJELE....CUVAMO TE OD ZABORAVA.. ZAUVEK CES OSTATI U NASIM SRCIMA
VOLI TE CELA SRBIJA POSLEDNJE ZBOGOM SVETINJO

Ana Jovicevic

pre 16 godina

I Bog bira koga će! Anđele sve si imao, glas, stas, osmeh i duh. "Samo" ti je život oduzet! Večno ćeš živeti u srcima mnogih Beograđana, dok će tvoja pesma zauvek biti slušana. Počivaj u miru! Ana Jovićević, Beograd

Djole

pre 16 godina

Ja znam da na ovome svetu on nije jedini koji je tako rano otisao, ali je nekako Nas i zato molim sve vas koji ste ga slusali, voleli, obozavali pa cak i sve vas koji to niste da mu danas na dan njegove sahrane odamo postu i to na jedan jedini jos preostali nacin, jednim velikim necujnim aplauzom, a koji ce on ja sam ubedjen da cuje, kao i juce dok smo mu tapsali preko svih mogucih sajtova na ovoj planeti. Dragi Tose HVALA ti jos jednom za sve prelepe trenutke.

sklena

pre 16 godina

Imam cerku koja obodzava Toseta, godinama ga slusamo, svako putovanje (BGD-SK proveli smo s njegovim CD-om u kolima, i....i sega koga te nema vise, koga ne si pomegju nas, neka ti e lesna nasata makedonska zemja, i najiskreno socustvo na najbliskite i na moite makedonci i na site onie koj go slusaa i ke go slusaat, marina.

Aneta London

pre 16 godina

Pocivaj vo mir dobar coveku i neka ti e lesna zemjata nasa makedonska. Najiskreno socustvo do semejstvoto Proeski i site dobronamerni luge vo mojata zemja

Aleksandra CH

pre 16 godina

Andjele,najlepse oci,najcistija dusa,ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da te nema....osecam kao da sam izgubila dragog clana porodice....sve sto bih jos htela da kazem,svodi se na isto...tuzna sam,beskrajno tuzna...nikada te necu zaboraviti,tvoj vedri decacki osmeh,pun topline,tvoje veliko srce,u kome je bilo mesta za sve dobre ljude....pocivaj u miru andjele nas....

Teodora

pre 16 godina

Sta god da se dogodilo, da li je vozac zaspao ili je "samo" nepostovao saobracajne propise, NEBitNO JE, NISTA nam ne moze vratiti Toseta,a to je najzalosnije.Velika je tuga, zalost...steta! Tako mlad, tako dobar,a sudbina NAM ga oduzela :'(

Milena

pre 16 godina

Ne mogu jos da prihvatim tu strasnu vest. Pa zasto on, tako dobar, plemenit, pozitivan a iznad svega talentovan mladic? U mom okruzenju su svi pogodjeni njegovom smrcu. Pa tek je na pocetku zivota bio. Iskreno saucesce njegovoj porodici i citavoj Makedoniji. Ja ga nikada necu zaboraviti! A tako sam se nadala da ce mozda jednom imati koncert ovde u Subotici ili u Novom Sadu... Slava mu!

tanja

pre 16 godina

strasno...pa cak i u izboru zivota i smrti i Bog uzima andjele, a on to jeste i ostace. Ne postoje reci samo secanja, a ja se secam ....konferencija za stampu kad je Tose predstavljao Makedoniju i pevao andjeoski...i tako pevaci ponesto pricaju, predstavljaju se , a on uzima mikrofon i peva, prolama se glas boga, a onda aplauzi... i sad se najezim kad cujem taj glas i to secanje. Pocivaj mirno, svi su sa tobom i tvojom mamom i nasim bolom ANDJELE Balkana, dobro dete OSMEHA SRECE i ove jezive tuge. Cuvamo te od zaborava...i opet zasto bas ti sa samo 26 godina, zasto?

marko

pre 16 godina

ovo je tako zalosno...poslednji intervju 15.10.2007 u kome mu kazu,jao kako je tose zgodan ,kako ce tek izgledati za deset godina?!?!
strasno tuga bozija..pogledajte intervju http://www.kanal5.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=16&tabid=199

Jovana

pre 16 godina

Tragedija...zao mi je zbog njegove porodice, prijatelja, u krajnjem slucaju, i zbog drzave koju je predstavljao na najlepsi moguci nacin...ali mi je najvise zao zbog njegove mladosti.

Martina

pre 16 godina

Ne znam sta da kazem osim da je ovo jedan od najtezih dana u mom zivotu. Ti si bio najsvetlija zvijezda na ovim prostorima, najljepsi andjeo sa najljepsim osmijehom koji je zracio samo pozitivnu energiju. Placemo od momenta kada smo culi ovu vijest a ako jos uvijek ne vjerujemo da vise nikada necemo cuti i osjetiti ljubav i toplimu kojom si zracio. Neka ti je vjecna slava i hvala ti za sve lijepe trenutke koje si unosio u nase domove. Moje iskreno saucesce porodici Proeski. Svi tugujemo zajedno sa vama i osjecamo vasu bol. ZIVOT JE SAMO TRENUTAK A DJELA SU VJECNOST. POCIVAJ U MIRU SA ANDJELIMA VOLJENI TOSE. Martina NY

maja

pre 16 godina

Tose...reci ne postoje da se opise bol i neverica. Otisao si, ali znaj da ces ziveti kroz svoje pesme i ljude koji te obozavaju. ZAUVEK...ZBOGOM, GENERACIJO MOJA! VOLIMO TE...

marko

pre 16 godina

njegove pesme su besmrtne i vecne i uspomena na njega nikada nece umreti. on je za ljubitelje zabavne muzike isto sto i toma zdravkovic za narodnjake. neka mu je vecna slava i hvala mu sto je postojao!

jelena

pre 16 godina

ne mogu da verujem da je takav momak otisao prerano. tose,volimo te svi a pogotovo jedna jelena iz lazarevca. spavaj andjele najlepsi!!!

Adriana Jeremic

pre 16 godina

Suvise je bolno pisati...Nisam verovala da andjeli postoje, ali sam sada sigurna da postoji jedan najlepsi andjeo koji ce zauvek ziveti i postojati u mom i srcu svih ljudi na Balkanu.Neka ti je laka zemlja i pocivaj u miru...

zeljka..banjaluka

pre 16 godina

Zasijalo makedonsko sunce i odmah zašlo. Sve se skupilo u tom anđelu - radost, dobrota, pesma i večito balkansko prokletstvo da sve što je lepo kratko traje. Ono što je za osam godina poklonio ljudima Balkana, neće uspeti niko drugi. Pesmom i dobrotom ujedinio je zemlju koja se raspala u ratovima. Počivaj u miru, presvetli Toše.

jana

pre 16 godina

nasata prokolnata zemja sekogas gi gubi najdobrite, a tose ne bese eden toj bese najdobriot. Tose zasekogas ke te sakame i pamtime bidejki bese nasata zvezda, nasiot otvoren prozorec kon svetot, nasata nadez, najdobroto sto se slucilo vo Makedonija...sega koga te nema svativme kolku ni znacis i kolku te sakame...zatoa nie ke svetime kako mali zvezdicki za tebe, ke mu pokazeme na svetot koj bese ti...iako beznadezni nie ke te cuvame kako najubaviot angel sto postoel! nikogas nekoj kako tebe...

Maja

pre 16 godina

Zaista mi je zao! Uvek je u meni budio samo lepa osecanja, pa cak i sada kada ga gledam i slusam kako peva imam osmeh na licu i tugu u dusi. POCIVAJ U MIRU!

Vera

pre 16 godina

Jos uvek nemogu da verujem da te nema. Tvoja muzika je bila muzika za usi a tvoje lice andjela. Pocivaj u miru. Saucesce porodici Proeski.

Katarina

pre 16 godina

Anđele... Da li je moguće? Volela bih da mi neko kaže da ovo nije istina, da ćeš se vratiti. Tvoj predivni osmeh nikad neće biti zaboravljen. Pratim te od prvog koncerta u Beogradu. Ostavio si predivan utisak na mene. Hvala ti za sve! Neka te anđeli čuvaju, jer najveći anđeo si bio ti!

cuvar vatre

pre 16 godina

Otisao je jako vedar i pozitivan lik, kakvi nam trebaju u ovim trenucima! njegov osmeh je hipnotisao, njegova pojava odusevljavala mnoge...Veliki zive vecno! Slava ti

Marija

pre 16 godina

Od juče gutam knedle, naviru suze na oči u talasima, neprospavana noć iza mene, osećaj praznine... Dragi naš dečko, Ti si sigurno negde uz Gospoda, a nama ćeš nedostajati večno...Slava i spokoj.

Ninna-Holandija

pre 16 godina

Nije normalno da nekoga koga nisam licno znala niti ga nazalost uzivo vidjela,ovoliko osjecam, zalim, placem!Neopisiv je osjecjaj tuge u meni.Trebat ce mi dugo vremena da povjerujem u ovu surovu istinu!Gledam tvoje slike, slusam tvoju muziku,i sve dok sam ziva, zivjeces i TI u meni.I upoznat cemo se ti i ja sigurno jednog dana!!!
"Pratim Te"

Radoslav

pre 16 godina

Anđele moj mili, da li znaš kako je samo teško disati bez tvojih veselih, toplih okica? Bez tebe ovo je sasvim drugi svet. Nije mi ostalo nimalo snage, samo bezbroj suza, bezbroj suza za tobom. Nikad više tvoga osmeha i nikad više tebe, moj Toše...

MAJAL

pre 16 godina

Cvrsto verujem da se smesis na nebu medju andjelima.
I Bog bira k sebi najbolje..
Svi te volimo Tose.
Saucesce tvojim najmilijima

Mima

pre 16 godina

Nebo je dobilo još jednog andjela, a svet izgubio jedno veliko srce, dobru dušu i fenomenalnog pevača. Neka te andjeli čuvaju i sa tobom pevaju tvoje najlepše pesme, baš kao što ćemo i mi to činiti u sećanje na tebe.
Počivaj u miru Toše

Katarina Savic

pre 16 godina

Sada tek vidim da su te i drugi ljudi isto tako videli, bio si stvarno nesto posebno. Slusala sam te na tvom prvom koncertu u Sava Centru, kada si podelio sa nama radost svog prvog velikog uspeha. Osvajao si svojim andjeoskim osmehom. Izgledalo je kao da je velika buducnost pred tobom. Jedan deo u mome srcu uvek ce nedostajati zbog tebe...

Lidija

pre 16 godina

Kada si dolazio na svijet, svi oko tebe su se smijali, a ti si plakao...sada, kad si nas napustio, uchinio si tako da svi mi plachemo, a ti nam shaljes najljepshi osmijeh sa Neba. Pochivaj u miru, Ti...Bozhiji sine.

Sandra

pre 16 godina

U Mojsijevoj veri ili ti Jevrejstvu se kaze da samo pravedni umiru u snu!!!
Drago dete ne treba ni dve reci o tebi reci dovoljan je bio samo jedan pogled da covek vidi koliko si pravedan bio, cak i previse mio i drag da bi ziveo na ovom prokletom svetu, zao mi je samo sto nista i niko ne moze nikad reci ili uciniti da utesi tvoje najmilije.
Pocivaj u miru Todore (Tose) Proeski!!!

Aleksandra

pre 16 godina

Smrt Toseta me je pogodila isto kao da mi je neko od najblizih otisao na vecni put. Toliko mislim na njega da prosto jedva zaspim, a ujutru kad se probudim, prvo na sta pomislim, to je ON! Naj iskrenije saucesce njegovima i SVIMA koji ga vole...

Tea,Sara i Anja

pre 16 godina

Ne postojat zborovi so koi mozeme da ja opisema tagata koja ni ja predizvika. Gospod treba da znae deka Makedonija go izgubi sonceto na znameto. Zasekogas ke ostanes vo nasite srca. Pocivaj vo mir golem coveku.

Kristina

pre 16 godina

Toše, bio si prava zvezda, pravi anđeo, i dalje si to, samo si sada na nebu, sa zvezdama i anđelima. Bog uzima najbolje, ocigledno...Uvek ćes ostati u našim srcima, nikada nećemo zaboraviti tvoje sjajno srce i pesme, i dalje ćemo te slušati...Volimo te Toše!

Marija Islamovski

pre 16 godina

Zao mi je zbog prerane smrti Toseta i zelela bih da izjavim saucesce, njegovoj porodici i celoj Makedoniji, jer bio je stvarno veliki covek, sa divnim pesmama i divnim osmehom! Pocivaj u miru dragi Tose i neka te Andjeli cuvaju.
Neka ti je laka zemlja.

Kolaric Gordana

pre 16 godina

Tek kada se neko upokoji u Gospodu vidimo kakav je covek bio. Molim se Gospodu za pokoj duse u raju a porodici najiskrenije saucesce i utehu od Boga.

Dragana

pre 16 godina

pogledajte ovaj sajt i njegov poslednji intervju na kraju kada mu novinarka kaze "cuvaj se" i sakam te...Uzasno je tesko...

http://www.kanal5.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=26

srdjan78

pre 16 godina

Danas place cela Makedonija,jer je izgubila svog najveceg ambasadora,a Balkan i ostalo covecanstvo izgubilo je najveceg muzickog talenta! Moje sucesce porodici Toseta Proeskog i celoj Makedoniji! Neka mu je Vecna slava...

Draga.S

pre 16 godina

Slava Ti Tose ! Za sve one koji zele da upale svecu za Toseta to ucine na http://www.gratefulness.org/candles/candles.cfm?l=eng&gi=tose
klikne se na svecu koja ne gori , ispisite poslednji pozdrav Tosetu .Slava mu!

Marjan Prilep

pre 16 godina

Pitam se da li bog uvek uzima za sebe ono najbolje dok je jos uvek cisto i neiskvareno u ovom materijalnom svetu!?A TOSE JE BIO BAS TAKAV!!!!!
SLAVA MU!!!!
:(

drazen

pre 16 godina

Tose brate pocivaj u miru i neka ti je laka zemlja,ostaces u nasim srcima zauvjek!!!Bio si andjeo i bog te uzeo zbog tvoje dobrote i humanitarnosti cjela RS te oplakuje!!!LAKA TI ZEMLJA

Ksenija

pre 16 godina

Ti si bio Andjeo koji je setao po zemlji.
Nisam mogla da zamislim da ce me vest o pogibiji neke poznate licnosti tako potresti.
Bio si vise od coveka.
Pocivaj u miru, Andjele

vesna

pre 16 godina

Tragedija...Momenat koji je obavio velom tuge mnoga srca, pa i moje. Moglo bi mnogo da se kaze, ali ni jedna rec ne moze da promeni stvarnost, niti da utesi povredjene duse. Bio je deo nasih zivota, jer nas je tesio svojim pesmama, glasom i osmehom-dobrotom koja je zracila iz njegovog pogleda. Izgubili smo prijatelja i to je momenat koji nas cini tuznim ali ga necemo zaboraviti, jer ono sta je ostavio za sobom trajace i odjekivati u nasim srcima i nasoj svesti.

anastasija Cakic Belorusija

pre 16 godina

ne znam sto da kazem!..bas je zao.sok.neverovanje u stvarnost.ne znala sam ga.ali bih sa vremenom..ali vec nije vazno..sve vec nije vazno..i nece ove usne nikoga vise ljubiti,i nece ove ruke nikoga vise grljiti,i ne rodi se njegova deca..zalim zajedno sa mnogima.mir tebi,DRAGI!dusa boli

Lana,Göteborg

pre 16 godina

Sklopile se najiskrenije,najlepse,najmilije oci... Otvori ih samo jos jednom,duso precista... Koliko si samo radosti uneo u nasa srca,toliko je sada tuge u nama... Vecna ti slava VELIKI COVECE!

sanela

pre 16 godina

sve se nadam da je to nije istina, Toše je bio neko koga je odstupao od okoline i okuruženja, jednostavno bio je neko poseban i zauvijek ce ostati u našim srcima! Volim te Toše i naka ti je lahka zemlja, tvoja sanela.

vlatko

pre 16 godina

neka mu bog da pokoj duse bio je zaista ne veliki , najveliki pevac na balkanu nedostaja ce nama bog ga je uzeo prerano samo ne znam zasto bog usima najvrednije slava mu
TOSE MI TE VOLIMO OSTACES U NAMA ZAUVEK

Branka

pre 16 godina

dragi naš Toše...uvijek ces biti u nasim srcima i putem svojih prekrasnih pjesama kojima ces nas uvijek uveseljavati...puno te volimo.

sarajevo

pre 16 godina

Hvala ti za sve sto si bio! Otisao je simbol medjureligijske i medjunacionalne ljubavi...
Najiskrenije saucesce porodici i svima koji su ga voljeli.
Pocivaj u miru i neka ti je vjecna slava, andjele :(

cuki

pre 16 godina

U trenutku kada se od njega ocekivalo da osvoji svet, da pokaze svetu kakva civiliza-cija zivi na balkanu, stize nevjerovatna informacija koja je pogodila svakog coveka na ovom prostoru. Zaborav za njega i njegov zivot nepostoji, ne moze se naci uteha, a bol u ovim momentima je ogromna. Pjevao je nama, pokazao nam je kako treba voleti iskreno, bio drug svakome. Vjecna mu slava.

ALDINA

pre 16 godina

ne znam šta da kaem, jednostavno se zapitam imali boga, jer da ga ima ti bi bio živ. Gdje ste takozvani mnogobrojni vidovnjaci što ga neupozoriste. TI NAM TOŠE POČIVAJ U MIRU MEĐU ANĐELIMA, SAUČEŠĆE PORODICI PROESKI, ADRIJANI I CIJELOJ MAKEDONIJI I SVIMA KOJI SU TOŠU VOLJELI

Darko

pre 16 godina

Gospod daje, Gospod i uzima. Slava Gospodu i hvala sto nam je dao Tošu makar na ovako kratko. Osvetlio si nam živote, Toše. Neka te Gospod primi u večnu radost.

Elton

pre 16 godina

Toshe legendo pocivaj vo mir. Neka Bog se smilova na tvojata dusha...i sekogas neka ja cuva blisku do sebe kako sto nie ke te cuvame blisku do nasite srca...

Vesna T.

pre 16 godina

Tose zlato moe,nikogas nema da gi zaboravam momentite pominati so tebe...bese predobar za tebe ova da ti se sluci...zosto tebe?ZOSTOOO?Seuste ne mozam da veruvam i ne sakam da veruvam deka ne si poveke so nas.Zasekogas ke ostanes vo moeto srce kako i vo srcata na site nas.Sekoj sto te poznavase vistinski znaese deka si dobar,nesebicen i human covek,i taka ke ostane zasekogas.Vecno ke go cuvam spomenot za tebe i denovite pominati zaedno...angel moj.

Mina

pre 16 godina

Gospode sigurno sme ti zgreshile previshe sto vaka ne kaznuvash...Kako mozeshe da go zemesh ANGELOT nash, SONCETO na Makedonija? Prosti ni TOSHE sto ti ja plati cenata na nashata mizerija.

Lidija I Vasko

pre 16 godina

Tose Te Sakame najmil nas i najubav angele.Kje zivees vo nasite srca vecno i kje go prodolzime tvojot pat.neka ti e vecna slava golem coveku. pocivaj vo mir.

Violeta

pre 16 godina

Toše, zlato moje, ti si anđeo, duša, ti si tuga najveća. Srce mi je slomljeno, sve to nije smelo da se desi. Zašto si otišao kad smo te svi toliko voleli, nikada nećeš znati koliku bol si nam naneo. Dugo će knedla stajati u grlu i suze naviriti iz očiju, svaki put kad tvoj glas dopre do ušiju i kad god vidim tvoje umiljate oči. Kad bi samo mogli da vratimo dane unazad i ovo vreme bez tebe odbacimo kao ružan san, kad bi neko rekao da sve to nije istina. Toše, tvoje je srce najveće, tvoje oči su najumiljatije i zato je moja tuga neizmerna, kako živeti dalje sa knedlom u grlu i suzama u očima, kako se radovati novom danu, tuga je večna. Počivaj u miru tugo maja najveća, u mom srcu ćeš živeti zauvek.

jelena

pre 16 godina

Vec dva dana pokusavam da se saberem...i ubedjujem sebe da to nije stvarnost i cekam da svakog momenta neko izadje na tv i kaze ..ljudi greska.....greeeska...Danas sam dosla sa posla i ukljucila tv i pocela je tvoja pesma ...pratim te...i osmehnula sam se... tu si..dobro si...i onda me savladala tuga i suze....Nas mili Tose ti si nas aladin sa zacarnom lampom....bog uvek bira najbolje....cuvamo te od zaborava.Pocivaj u miru andjele najbolji, cuvaj nas,vidimo se jednog dana..

Natasa Radulovic

pre 16 godina

Boze,
daj mi hrabrosti da prihvatim,
mudrosti da shvatim
i snage da prebolim!!!
Mladosti nevina, zasto??? Neka te andjeli na krilima cuvaju. Pocivaj u miru i neka ti je vecna slava.

Ruzica

pre 16 godina

Samo si dva dana stariji od mog sina, zalim te kao da si moj. Pocivaj u miru andjele i neka ti je laka zemlja. Saucesce tvojima najamilim Ruzica iz Wuppertala.

Mima

pre 16 godina

Neverica i bes. Zasto? Bol u srcima mnogih ljudi dovoljno govori da su i duh i emocija ovog coveka stizali u sva ta srca. Velika je sada tuga.

Danijela

pre 16 godina

Jos uvek ne mogu da poverujem, sve se nadam da je ruzan san iz koga cu se probuditi, i videti da sam samo sanjala. Ali ne, ipak je istina.. Zasto? Nije fer, nije pravedno. Ne mogu i ne zelim da se pomirim sa tom cinjenicom, sa cinjenicom da ga vise nema.

semir

pre 16 godina

ej neka mi neko objasni ako moze ja jos ne mogu da vjerujem da se to desilo samo mogu reci neka pociva u miru i nekaga cuvaju andjeli jer je i on jedan andjel

Svetlana

pre 16 godina

Evo ni posle dva dana jos uvek ne mogu da verujem da ga stvarno nema... Ovo je prvi put da sam plakala zbog nekoga koga licno ne poznajem... Dragi Tose pocivaj u miru i neka te andjeli cuvaju.

sanela

pre 16 godina

zatvorise se zauvijek oci mile,nikad vise dragi osmijeh,ode jedna mladost,jedan pupoljak u cvatu,bio si sinonim za humanost,ljubav,postovanje,ujedinio si cijelu bivsu jugu i to dovoljno govori kakav si covjek.....
zbogom andjele,dusa me moja boli jos uvijek ne mogu da vjerujem....
iskreno saucesce roditeljima i porodici proeski kao i cijeloj Makedoniji a ujedno i svim ljudima koji su te voljeli i cijenili
zbogom milo moje
sanela iz Holandije

Biljana (tržič-SLo)

pre 16 godina

Žao mi je nenormalno uopšte ne mogu da dođem sebi, na svake pet minuta plačem.Bio je i uvjek če biti u mom srcu i u mojim mislima.Nikako ne mogu da shvatim da ga (fizički)nema više.Nikada ga neču zaboraviti.Svaka mu čast!!! Ništa loše o njemu sve samo dobro.Svaku zvjezdu koju pogledam znam da si jedna od njih ti i da čuvaš sve nas.A što baš ti koji si ja mislim najviše vjerovao u boga? SLAVA I HVALA TI TOŠE !!!!!

azra

pre 16 godina

MAKEDONIJA, SRBIJA, BOSNA , HRVATSKA I SVE ZEMLJE U REGIONU ODNOSNO CIJELA EVROPA PLACE , UGASIO SE ZIVOT BALKANSKOG ELVIS PRISLIJA , TUGA , BOL I SUZE , SUZE MLADIH I STARIJIH SARAJLIJA ISPRED DOMA MLADIH I PALJENJE SVJECA DOKAZ SU DA SAMO DOBROTA IMA SVOJU VRIJEDNOST A TO JE IMAO TOSE PROESKI U STVARI ON JE IMAO SVE ON JE RODJEN TAKAV A TAKVI KAO STO JE ON RADJA SE SAMO JEDAN U 1OO GODINA, JA I MOJ SIN KOJI IMA 12 GODIN I MOJ MUZ NIKADA GA NECEMO ZABORAVITI, POCIVAJ U MIRU TOSEf

ana

pre 16 godina

...ne moze se reci u par redova koliko je bilo njegovo stvaralastvo...prvenstveno kao covekoljublje...ostace nam u dusi zajdi-zajdi!

Peace

pre 16 godina

Bog da, bog uzima. Tose iako veoma mlad odradio je svoji zadatak prema boga i pokazao nam put dalje. A to je, uspeo je opet bar na trenutak da priblizi sve narode balkana.

Aleksandra

pre 16 godina

Toše, živećeš večno u našim srcima! Večna ti Slava i Hvala za svu tvoju radost koju si znao da podeliš sa nama.
Saučešće porodici od porodice Kuk.

Marija

pre 16 godina

Na nasu veliku zalost prerano si otisao, ali Bog zna zasto te je pozvao k sebi,sigurno si mu vise potreban nego nama. Neka ti je vecna slava, pocivaj u miru andjele.

Aleksandra-Paracin

pre 16 godina

...oba oka sklopi dobri andjele,nek oproste mi tvoje decje godine...NEKE TUGE NIKAD SE NE PREBOLE...Pocivaj u miru,Tose...

MIRJANA

pre 16 godina

MILI,nadam se da si sada na boljem mijestu i da ce te tamo Bog cuvati kad vec nije onog prokletog 16.10...POCIVAJ U MIRU ANDJELE...VOLIM TE TODORE...VEZAO SI ME ZA SEBE PJESMAMA ZAUVIJEK!!!

nela

pre 16 godina

jos uvek je tuga u mom srcu..bol ne prestaje..
zar je Bogu ponestalo Andjela pa je uzeo i tebe...
sad pjevas Andjelima Andjele...a mi tugujemo..:(((

Sanja

pre 16 godina

Nema rijeci kojom se moze iskazati tuga za nasim dragim Tosetom... Predobar momak zaista i ako je iko zasluzio zivot to je Tose. Poslije Tita ovo je prvi covjek za kojim se toliko zali i tuguje.

Ana

pre 16 godina

???????, ?????????, ??? ?
???, ?? ???? ?? ???????, ??
????? ?? ???????! ????? ??
??, ??????? ? ?????! ??? ??
?? ??? ?? ????? ???? ?????,
??????? ??? ?? ??? ???????,
?? ?? ?????? ??? ???? ????
???, ?? ?? ????? ??? ???????
?? ?? ???????. ?????? ?? ??
???? ? ?????: ???? ????? ???
??? ???? ?? ?? ?????? ??????
?, ?? ?? ??? ??????? ? ??????
?????????.???? ?? ?? ?? ????
????? ????????, ??? ???? ?? ??
?? ????? ?????. ?? ???? ?? ????
????? ???? ?? ?????? ?????????
??, ? ??????? ?????.????? ?? ??
???? ???? ???? ????? ??????, ??
????? ?????!??????, ?????? ??!
???, ???????

igor

pre 16 godina

Veliki tragedija. Jedan mlad i uspesan zivot je unisten. I posle mi neko govori o postojanju Boga i neke zemaljske pravde.
Saucesce njegovoj porodici

Maja

pre 16 godina

Zaista mi je zao! Uvek je u meni budio samo lepa osecanja, pa cak i sada kada ga gledam i slusam kako peva imam osmeh na licu i tugu u dusi. POCIVAJ U MIRU!

Crna Gora, Zdravko

pre 16 godina

Molim te budi veseo kao sto si znao, tamo gdje budes isao. Da nas gledas koliko te volimo i osmijehni nam se danas jos jednom molim te! Kako bi nam olaksao ovaj neprebolivi bol. Tuguje citava Crna Gora za tobom. Moje saucesce porodici Proeski i budite hrabri kao sto je on bio.

Brankica-Island

pre 16 godina

U nasoj kuci, od juce gore svece, za pokoj tvoje duse, Tose. Tvoj osmeh neprestano lebdi...Iako i dalje ne mogu da prihvatim. neka te andjeli cuvaju! Najiskrenije saucesce tvojoj porodici. Brankica i Pedja

Milan

pre 16 godina

Jedna ogromna greska bogova, koji nisu sacuvali onoga kojega su obdarili vrlinom, talentom i darom za plemenita dela. A kada bogovi grese nama ostaje samo da placemo.

blaza

pre 16 godina

I u UK su javili na vestima o Tosi i pustili deo pesme Zajdi Zajdi. RIP Tose, ako gledas odozgo sigurno se smejes onim tvojim osmehom. Sleep with the angels...

miki

pre 16 godina

Kad vec govorimo o prilozima u stranim medijima, WRG FM (World Radio Geneva) je imao prilog u trajanju od sigurno desetak minuta o nasem Tosetu... i njegovoj velicini na Balkanu, i nadasve ljudskim osobinama ovog velikog coveka. Vrlo je neobicno da se na ovoj (engleskoj) radio stanici posvecuje toliko paznje dogadjajima van engleskog govornog podrucja i lokalnih desavanja u Zenevi, sto samo govori o njegovoj velicini. Autor mi nece zameriti, ali sigurno znam da danas Bitola, Maribor, Rijeka, Niksic, Zenica, Bor... i svaki covek, i svaki dom... zali dusom svom, za nasim Toseom. Hvala ti Tose, i iskreno saucesce porodici i prijateljskom narodu Makedonije. Poslednji pozdrav, miki

Helena

pre 16 godina

Danas mislim da je Bog kada je odlucio da ovog andjela povede sa sobom i uzme sebi odabrao najljepsi moguci suncan dan i uzeo ga je u snu. Da nista ne osjeti... Da ne zaplace...Mi na to ne mozemo uticati, rijeke suza koje lijem ga nece vratiti, ali ako je za utjehu on nista nije osjetio, spavao je spokojno kao sto cini se to i sada radi. I danas je suncan dan...Uvijek ces biti u nasem srcu i uvijek ces zivjeti kroz pjesme koje cemo slusati.

Ninna-Holandija

pre 16 godina

Nije normalno da nekoga koga nisam licno znala niti ga nazalost uzivo vidjela,ovoliko osjecam, zalim, placem!Neopisiv je osjecjaj tuge u meni.Trebat ce mi dugo vremena da povjerujem u ovu surovu istinu!Gledam tvoje slike, slusam tvoju muziku,i sve dok sam ziva, zivjeces i TI u meni.I upoznat cemo se ti i ja sigurno jednog dana!!!
"Pratim Te"

Marjan Prilep

pre 16 godina

Pitam se da li bog uvek uzima za sebe ono najbolje dok je jos uvek cisto i neiskvareno u ovom materijalnom svetu!?A TOSE JE BIO BAS TAKAV!!!!!
SLAVA MU!!!!
:(

dael_zg

pre 16 godina

Netko je vec napisao da je otisao princ balkanske muzike, netko drugi da je on istinski Mali princ iz bajke... oboje je tocno! Ima, mislim, poruku i za sve nas. Ljubav, emocija, prastanje... Dovoljno je vidjeti da je on jedina svejugoslavenska zvijezda od raspada Jugoslavije, da je cak i u Hrvatskoj (a u nase medije tesko udje netko iz ex YU osim ako nije iz BIH) bio najprodavaniji pjevac zaredom zadnje 2 godine, da su jucer sve hrvatske televizije pocinjale informativne emisije s ovom vijescu... Sto bi tek bilo da je pozivio! Pocivao u miru, dragi Tose! Makedonija - zemlja sunca, dobila je jos jednu zvijezdu na nebu, kako rece premijer, Makedonci s pravom ste ponosni na njega! Moja sucut!

Adriana Jeremic

pre 16 godina

Suvise je bolno pisati...Nisam verovala da andjeli postoje, ali sam sada sigurna da postoji jedan najlepsi andjeo koji ce zauvek ziveti i postojati u mom i srcu svih ljudi na Balkanu.Neka ti je laka zemlja i pocivaj u miru...

jelena

pre 16 godina

To jutro kad su nam sopstili tu stravicnu vest nastao je muk, srca su lupala ludacki i dah je stao.Srce si nam iscupao,sve je stalo i sve je besmisleno.Ne zalim da prihvatim da te nema, da vise necemo slusati tvoj mio glas...Izgubili smo prijatelja i jedino sto vredi u ovoj nenormalnoj drzavi.Bio si predstavnik morala,cistote i dobrote.Veliko postovanje tvojim roditeljima jer su napisali poslednje stranice o vaspitanju.LJUDINO, DOBRI COVECE,ANDJELE NAS,DRUZE,BRATE..... POCIVAJ U MIRU ANDJELE....CUVAMO TE OD ZABORAVA.. ZAUVEK CES OSTATI U NASIM SRCIMA
VOLI TE CELA SRBIJA POSLEDNJE ZBOGOM SVETINJO

Ana Jovicevic

pre 16 godina

I Bog bira koga će! Anđele sve si imao, glas, stas, osmeh i duh. "Samo" ti je život oduzet! Večno ćeš živeti u srcima mnogih Beograđana, dok će tvoja pesma zauvek biti slušana. Počivaj u miru! Ana Jovićević, Beograd

Vera

pre 16 godina

Jos uvek nemogu da verujem da te nema. Tvoja muzika je bila muzika za usi a tvoje lice andjela. Pocivaj u miru. Saucesce porodici Proeski.

Maja K.

pre 16 godina

Otisao je Mali princ muzike. "Pao je tiho kao sto pada drvo." Nadam se da je na svojoj planeti nasao svoju ruzu pod staklenim zvonom.

daffodil

pre 16 godina

Imam bebu od godinu dana kojoj sam, u želji da je zaštitim od loših uticaja, kiča i šunda koji je svuda prisutan, još od ranije puštala muziku koju peva, izmedju ostalih, i Toše Proeski. Danas ona obožava takve zvuke i ja sam na to ponosna. Ona je tek beba, ali intuitivno oseti kad sam tužna ili kada plačem pa se uznemiri. Zbog nje krijem tugu i, evo, razmišljam koliko bi svet bio lepše mesto za buduće mlade naraštaje da ima više ovakvih kakav je bio Toše. Pokoj mu duši.

Ana

pre 16 godina

Strašno, tragedija, šta reći, ne mogu da verujem, ne želim da verujem! Takav glas, talenat i osmeh! Žao mi je što te nisam čula uživo, mislila sam da ima vremena, da mi klinci još malo porastu, pa da idemo svi zajedno da te slušamo. Stalno mi se vrti u glavi: bože zašto baš ti? Neko ko je toliko verovao, ko je bio skroman i toliko POZITIVAN. Znam da si ti tamo negde nasmejan, ali nama je ovde mnogo teško. Ne mogu ni zamisliti kako je tvojim najmilijima, a posebno majci. Nećeš ti živeti duže samo deset godina, živećeš večno! Zbogom, čujemo se! Ana iz Beograda

Munira

pre 16 godina

Nek mu je rahmet dusi. Tacno me presijeklo kada sam cula. Tako mlad i dobar umjetnik. Zao mi je. Podsjeti me na smrtni slucaj dvojice clanova Crvene Jabuke od prije dvadeset godina kod Mostara. Velika zalost za muzicki svijet koji je izgubio velikog covjeka. Steta. Jos uvijek ne mogu vjerovati. Neka mu je rahmet dusi i saljem moju iskrenu sucut njegovoj familiji i njegovim fanovima.

Aneta London

pre 16 godina

Pocivaj vo mir dobar coveku i neka ti e lesna zemjata nasa makedonska. Najiskreno socustvo do semejstvoto Proeski i site dobronamerni luge vo mojata zemja

prolaznik

pre 16 godina

Čovjek koga oplakuje Ljubljana, Maribor, Zagreb, Split, Banja Luka, Sarajevo, Mostar, Beograd, Novi Sad, Priština, Podgorica, Budva, Skoplje, Bitola...sve govori...

Kristina

pre 16 godina

Toše, bio si prava zvezda, pravi anđeo, i dalje si to, samo si sada na nebu, sa zvezdama i anđelima. Bog uzima najbolje, ocigledno...Uvek ćes ostati u našim srcima, nikada nećemo zaboraviti tvoje sjajno srce i pesme, i dalje ćemo te slušati...Volimo te Toše!

Djole

pre 16 godina

Ja znam da na ovome svetu on nije jedini koji je tako rano otisao, ali je nekako Nas i zato molim sve vas koji ste ga slusali, voleli, obozavali pa cak i sve vas koji to niste da mu danas na dan njegove sahrane odamo postu i to na jedan jedini jos preostali nacin, jednim velikim necujnim aplauzom, a koji ce on ja sam ubedjen da cuje, kao i juce dok smo mu tapsali preko svih mogucih sajtova na ovoj planeti. Dragi Tose HVALA ti jos jednom za sve prelepe trenutke.

Katarina

pre 16 godina

Anđele... Da li je moguće? Volela bih da mi neko kaže da ovo nije istina, da ćeš se vratiti. Tvoj predivni osmeh nikad neće biti zaboravljen. Pratim te od prvog koncerta u Beogradu. Ostavio si predivan utisak na mene. Hvala ti za sve! Neka te anđeli čuvaju, jer najveći anđeo si bio ti!

sklena

pre 16 godina

Imam cerku koja obodzava Toseta, godinama ga slusamo, svako putovanje (BGD-SK proveli smo s njegovim CD-om u kolima, i....i sega koga te nema vise, koga ne si pomegju nas, neka ti e lesna nasata makedonska zemja, i najiskreno socustvo na najbliskite i na moite makedonci i na site onie koj go slusaa i ke go slusaat, marina.

cuvar vatre

pre 16 godina

Otisao je jako vedar i pozitivan lik, kakvi nam trebaju u ovim trenucima! njegov osmeh je hipnotisao, njegova pojava odusevljavala mnoge...Veliki zive vecno! Slava ti

Marija Islamovski

pre 16 godina

Zao mi je zbog prerane smrti Toseta i zelela bih da izjavim saucesce, njegovoj porodici i celoj Makedoniji, jer bio je stvarno veliki covek, sa divnim pesmama i divnim osmehom! Pocivaj u miru dragi Tose i neka te Andjeli cuvaju.
Neka ti je laka zemlja.

Jovana

pre 16 godina

Tragedija...zao mi je zbog njegove porodice, prijatelja, u krajnjem slucaju, i zbog drzave koju je predstavljao na najlepsi moguci nacin...ali mi je najvise zao zbog njegove mladosti.

Milena

pre 16 godina

Ne mogu jos da prihvatim tu strasnu vest. Pa zasto on, tako dobar, plemenit, pozitivan a iznad svega talentovan mladic? U mom okruzenju su svi pogodjeni njegovom smrcu. Pa tek je na pocetku zivota bio. Iskreno saucesce njegovoj porodici i citavoj Makedoniji. Ja ga nikada necu zaboraviti! A tako sam se nadala da ce mozda jednom imati koncert ovde u Subotici ili u Novom Sadu... Slava mu!

Martina

pre 16 godina

Ne znam sta da kazem osim da je ovo jedan od najtezih dana u mom zivotu. Ti si bio najsvetlija zvijezda na ovim prostorima, najljepsi andjeo sa najljepsim osmijehom koji je zracio samo pozitivnu energiju. Placemo od momenta kada smo culi ovu vijest a ako jos uvijek ne vjerujemo da vise nikada necemo cuti i osjetiti ljubav i toplimu kojom si zracio. Neka ti je vjecna slava i hvala ti za sve lijepe trenutke koje si unosio u nase domove. Moje iskreno saucesce porodici Proeski. Svi tugujemo zajedno sa vama i osjecamo vasu bol. ZIVOT JE SAMO TRENUTAK A DJELA SU VJECNOST. POCIVAJ U MIRU SA ANDJELIMA VOLJENI TOSE. Martina NY

maja

pre 16 godina

Tose...reci ne postoje da se opise bol i neverica. Otisao si, ali znaj da ces ziveti kroz svoje pesme i ljude koji te obozavaju. ZAUVEK...ZBOGOM, GENERACIJO MOJA! VOLIMO TE...

Nadežda

pre 16 godina

Danas u 13h tvoja sahrana DRAGI TOŠE. Neverica, muk, nisam verovala da ću ponovo da izgovorim Jugoslavija, ali čitajući komentare vidim da cela Juga tuguje. Moje saučešće porodici Proeski, bratskoj Makedoniji, a ti Toše znaj da će se tvoj moćan glas i tvoje pesme slušati na svim prostorima ove nesrećne zemlje i NEKA TE BOG ČUVA jer ti si bio i to ćeš i ostati NAJVEĆI DRAGULJ medju nama-LJUDINO NAŠA!

Dejan

pre 16 godina

Svi makedonski nacionalni i lokalni tv mediji direktno su prenosili sahranu kakva do sada nije zapazena na ovim prostorima. I kad je pretsednik Makedonije Boris Trajkovski poginuo u Mostaru 2004. godine bila je ista atmosfera, ali ovo je bilo vise od zalosno. Nikada nisam video toliko muskarci da placu, da lipaju, da viču na sav glas. Medju poznatima su bili Tijana Dapcevic, njena sestra Tamara Todevska, Martin Vucic, Vlado Janevski, Aki Rahimovski, Toni Cetinski, Jasar Ahmedovski koji isto tako je iz Prilepa, a paznju je privukla i Ceca Raznatovic koja je plakala na glasu. Dosla je sa veliko privatno obezbedjenje. Prisustvovao je sav diplomatski kor.Imalo je oko 30.000 ljudi. Danas u Makedoniji sve zastave su bili na pola koplje. Skole ne rade, ambasade su zatvorene. Sve stoji. Taksisti tacno u 13 casova oglasili se sa svojim sirenima. Slicno su uradili i skopske motordzije. Kazu da ovakvo nesto nije bilo jos od vreme Tita. Tada poslednji put je plakao celi Balkan. I danas posle 27 godina opet place celi Balkan. SLAVA MU.

mg85

pre 16 godina

Neko je jednom rekao: kad se rodis svi se oko tebe raduju a ti places. Zivi takav zivot, da kada umres, smejes se, a svi oko tebe placu...Hvala ti Tose za sve lepe pesme, koje te prave besmrtnim i koje su tvom prekratkom zivotu dali smisla! Ti si sada vec na mnogo boljem mestu, i pevas sa andjelima!

marko

pre 16 godina

njegove pesme su besmrtne i vecne i uspomena na njega nikada nece umreti. on je za ljubitelje zabavne muzike isto sto i toma zdravkovic za narodnjake. neka mu je vecna slava i hvala mu sto je postojao!

Marija

pre 16 godina

Od juče gutam knedle, naviru suze na oči u talasima, neprospavana noć iza mene, osećaj praznine... Dragi naš dečko, Ti si sigurno negde uz Gospoda, a nama ćeš nedostajati večno...Slava i spokoj.

Kolaric Gordana

pre 16 godina

Tek kada se neko upokoji u Gospodu vidimo kakav je covek bio. Molim se Gospodu za pokoj duse u raju a porodici najiskrenije saucesce i utehu od Boga.

sanela

pre 16 godina

sve se nadam da je to nije istina, Toše je bio neko koga je odstupao od okoline i okuruženja, jednostavno bio je neko poseban i zauvijek ce ostati u našim srcima! Volim te Toše i naka ti je lahka zemlja, tvoja sanela.

tanja

pre 16 godina

strasno...pa cak i u izboru zivota i smrti i Bog uzima andjele, a on to jeste i ostace. Ne postoje reci samo secanja, a ja se secam ....konferencija za stampu kad je Tose predstavljao Makedoniju i pevao andjeoski...i tako pevaci ponesto pricaju, predstavljaju se , a on uzima mikrofon i peva, prolama se glas boga, a onda aplauzi... i sad se najezim kad cujem taj glas i to secanje. Pocivaj mirno, svi su sa tobom i tvojom mamom i nasim bolom ANDJELE Balkana, dobro dete OSMEHA SRECE i ove jezive tuge. Cuvamo te od zaborava...i opet zasto bas ti sa samo 26 godina, zasto?

Aleksandra CH

pre 16 godina

Andjele,najlepse oci,najcistija dusa,ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da te nema....osecam kao da sam izgubila dragog clana porodice....sve sto bih jos htela da kazem,svodi se na isto...tuzna sam,beskrajno tuzna...nikada te necu zaboraviti,tvoj vedri decacki osmeh,pun topline,tvoje veliko srce,u kome je bilo mesta za sve dobre ljude....pocivaj u miru andjele nas....

Dragana

pre 16 godina

pogledajte ovaj sajt i njegov poslednji intervju na kraju kada mu novinarka kaze "cuvaj se" i sakam te...Uzasno je tesko...

http://www.kanal5.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=26

srdjan78

pre 16 godina

Danas place cela Makedonija,jer je izgubila svog najveceg ambasadora,a Balkan i ostalo covecanstvo izgubilo je najveceg muzickog talenta! Moje sucesce porodici Toseta Proeskog i celoj Makedoniji! Neka mu je Vecna slava...

Mima

pre 16 godina

Nebo je dobilo još jednog andjela, a svet izgubio jedno veliko srce, dobru dušu i fenomenalnog pevača. Neka te andjeli čuvaju i sa tobom pevaju tvoje najlepše pesme, baš kao što ćemo i mi to činiti u sećanje na tebe.
Počivaj u miru Toše

vlatko

pre 16 godina

neka mu bog da pokoj duse bio je zaista ne veliki , najveliki pevac na balkanu nedostaja ce nama bog ga je uzeo prerano samo ne znam zasto bog usima najvrednije slava mu
TOSE MI TE VOLIMO OSTACES U NAMA ZAUVEK

Draga.S

pre 16 godina

Slava Ti Tose ! Za sve one koji zele da upale svecu za Toseta to ucine na http://www.gratefulness.org/candles/candles.cfm?l=eng&gi=tose
klikne se na svecu koja ne gori , ispisite poslednji pozdrav Tosetu .Slava mu!

drazen

pre 16 godina

Tose brate pocivaj u miru i neka ti je laka zemlja,ostaces u nasim srcima zauvjek!!!Bio si andjeo i bog te uzeo zbog tvoje dobrote i humanitarnosti cjela RS te oplakuje!!!LAKA TI ZEMLJA

marko

pre 16 godina

ovo je tako zalosno...poslednji intervju 15.10.2007 u kome mu kazu,jao kako je tose zgodan ,kako ce tek izgledati za deset godina?!?!
strasno tuga bozija..pogledajte intervju http://www.kanal5.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=16&tabid=199

jelena

pre 16 godina

ne mogu da verujem da je takav momak otisao prerano. tose,volimo te svi a pogotovo jedna jelena iz lazarevca. spavaj andjele najlepsi!!!

jasmina

pre 16 godina

Toliko si pesama podario nama,sad ja jednu u ime svih ljudi kojima su tuga i neverica u srcu,darujem jednu tebi:
Pevaj sada andjelima,
kad nama vise neces moci,
ali kad se tvoja pesma cuje,
ti ces tada opet doci.
Idi sada tiho s Bogom,
tesko nam je reci zbogom,
pevaj sada andjelima,
eh...nas Tose blago njima.
Pocivaj u miru...dobri,dragi Tose...

Radoslav

pre 16 godina

Anđele moj mili, da li znaš kako je samo teško disati bez tvojih veselih, toplih okica? Bez tebe ovo je sasvim drugi svet. Nije mi ostalo nimalo snage, samo bezbroj suza, bezbroj suza za tobom. Nikad više tvoga osmeha i nikad više tebe, moj Toše...

Ksenija

pre 16 godina

Ti si bio Andjeo koji je setao po zemlji.
Nisam mogla da zamislim da ce me vest o pogibiji neke poznate licnosti tako potresti.
Bio si vise od coveka.
Pocivaj u miru, Andjele

Teodora

pre 16 godina

Sta god da se dogodilo, da li je vozac zaspao ili je "samo" nepostovao saobracajne propise, NEBitNO JE, NISTA nam ne moze vratiti Toseta,a to je najzalosnije.Velika je tuga, zalost...steta! Tako mlad, tako dobar,a sudbina NAM ga oduzela :'(

MAJAL

pre 16 godina

Cvrsto verujem da se smesis na nebu medju andjelima.
I Bog bira k sebi najbolje..
Svi te volimo Tose.
Saucesce tvojim najmilijima

Igor - Skoplje

pre 16 godina

I veceras je Tose okupio 20.000 ljudi na gradskom stadionu u Skoplju. Igrao se fudbalski mec za kvalifikacija Makedonija - Andora. Makedonija je pobedila 3-0. Svi su drzali slike Toseta i izvikivali njegovo ime. Ovaj se mec igrao u njegovo ime. Svaki fudbaler koji je dao gol trcao je do velikog portreta Toseta i ljubio je njegovu sliku.... Ova pobeda Makedonije je poslednji dar za Toseta ovog tuznog dana zalosti u nasoj zemlji.... A, kad je zavrsio natprevar pustam Pink i opet gledam kako Tose peva Zajdi, zajdi... I opet suze same teku.

Giant

pre 16 godina

Do juče mi je bilo nezamislivo da uopšte razgovaram o opusu pok.Tošeta, da uopšte gledam RTV Pink, DM Sat, i slične medije, a večeras grcam u suzama slušajući i gledajući Zajdi, Zajdi i ostale numere, i stalno ponavljam: Veliki Greh od Boga što je ovaj dečko nastradao...Zaista nepravda, ogromna nepravda....Divni maniri, human iznad svega, posvećen porodici, svojim korenima, svom narodu! 'al ti vera momčino! Grehota...

Marko Kreckovic

pre 16 godina

Kada sam ga prvi put video i cuo na festivalu "Suncane Skale" bilo mi je jasno da ce ovaj momak ostaviti dubok trag na muzickoj sceni Balkana. Kada sam ga upoznao, radio sa njim godinama, objavio mu tri CD-a u ime BK Sounda ukljucujuci i njegov debi album SINOT BOZJI, shvatio sam da je Tose retko kvalitan i skroman covek koji jednostavno ne pripada estradnom svetu da ne kazem sljamu. Pored Zdravka Colica uvek sam ga izdvajao kao jedinog pevaca koji je ujedno i veliki covek. Mnogi su culi kako peva na koncertima, TV-u itd ali mali broj ljudi je imao cast da sedi sa njim u jutarnjim casovima za kafanskim stolim i cuje kako ova ljudina peva. To nikada nisam u zivotu doziveo. Ti si bio najveci pevac koga sam ikada cuo u zivotu. Hvala ti za sve lepe trenutke koje si pruzio ovom napacenom narodu. Ostaces besmrtan.

Branka

pre 16 godina

dragi naš Toše...uvijek ces biti u nasim srcima i putem svojih prekrasnih pjesama kojima ces nas uvijek uveseljavati...puno te volimo.

Mima

pre 16 godina

Neverica i bes. Zasto? Bol u srcima mnogih ljudi dovoljno govori da su i duh i emocija ovog coveka stizali u sva ta srca. Velika je sada tuga.

Danijela

pre 16 godina

Jos uvek ne mogu da poverujem, sve se nadam da je ruzan san iz koga cu se probuditi, i videti da sam samo sanjala. Ali ne, ipak je istina.. Zasto? Nije fer, nije pravedno. Ne mogu i ne zelim da se pomirim sa tom cinjenicom, sa cinjenicom da ga vise nema.

Darko

pre 16 godina

Gospod daje, Gospod i uzima. Slava Gospodu i hvala sto nam je dao Tošu makar na ovako kratko. Osvetlio si nam živote, Toše. Neka te Gospod primi u večnu radost.

zeljka..banjaluka

pre 16 godina

Zasijalo makedonsko sunce i odmah zašlo. Sve se skupilo u tom anđelu - radost, dobrota, pesma i večito balkansko prokletstvo da sve što je lepo kratko traje. Ono što je za osam godina poklonio ljudima Balkana, neće uspeti niko drugi. Pesmom i dobrotom ujedinio je zemlju koja se raspala u ratovima. Počivaj u miru, presvetli Toše.

Katarina Savic

pre 16 godina

Sada tek vidim da su te i drugi ljudi isto tako videli, bio si stvarno nesto posebno. Slusala sam te na tvom prvom koncertu u Sava Centru, kada si podelio sa nama radost svog prvog velikog uspeha. Osvajao si svojim andjeoskim osmehom. Izgledalo je kao da je velika buducnost pred tobom. Jedan deo u mome srcu uvek ce nedostajati zbog tebe...

vesna

pre 16 godina

Tragedija...Momenat koji je obavio velom tuge mnoga srca, pa i moje. Moglo bi mnogo da se kaze, ali ni jedna rec ne moze da promeni stvarnost, niti da utesi povredjene duse. Bio je deo nasih zivota, jer nas je tesio svojim pesmama, glasom i osmehom-dobrotom koja je zracila iz njegovog pogleda. Izgubili smo prijatelja i to je momenat koji nas cini tuznim ali ga necemo zaboraviti, jer ono sta je ostavio za sobom trajace i odjekivati u nasim srcima i nasoj svesti.

Lidija

pre 16 godina

Kada si dolazio na svijet, svi oko tebe su se smijali, a ti si plakao...sada, kad si nas napustio, uchinio si tako da svi mi plachemo, a ti nam shaljes najljepshi osmijeh sa Neba. Pochivaj u miru, Ti...Bozhiji sine.

jana

pre 16 godina

nasata prokolnata zemja sekogas gi gubi najdobrite, a tose ne bese eden toj bese najdobriot. Tose zasekogas ke te sakame i pamtime bidejki bese nasata zvezda, nasiot otvoren prozorec kon svetot, nasata nadez, najdobroto sto se slucilo vo Makedonija...sega koga te nema svativme kolku ni znacis i kolku te sakame...zatoa nie ke svetime kako mali zvezdicki za tebe, ke mu pokazeme na svetot koj bese ti...iako beznadezni nie ke te cuvame kako najubaviot angel sto postoel! nikogas nekoj kako tebe...

Rakocevic

pre 16 godina

Kada te je Bog poslao na zemlju imao je plan da preko tebe projektuje ljubav, radost, dobrotu...za to su bili potrebni najbolji andjeli...izabrao je tebe. A ti si mu se oduzio...uneo si radost u napacene domove sa ovih prostora...dobrota ti je drugo ime...ljubav si pevao. Samo on zna zasto si mu bio potreban...Pocivaj u miru ANDJELE nas! Porodica Rakocevic

Elton

pre 16 godina

Toshe legendo pocivaj vo mir. Neka Bog se smilova na tvojata dusha...i sekogas neka ja cuva blisku do sebe kako sto nie ke te cuvame blisku do nasite srca...

sarajevo

pre 16 godina

Hvala ti za sve sto si bio! Otisao je simbol medjureligijske i medjunacionalne ljubavi...
Najiskrenije saucesce porodici i svima koji su ga voljeli.
Pocivaj u miru i neka ti je vjecna slava, andjele :(

Vesna T.

pre 16 godina

Tose zlato moe,nikogas nema da gi zaboravam momentite pominati so tebe...bese predobar za tebe ova da ti se sluci...zosto tebe?ZOSTOOO?Seuste ne mozam da veruvam i ne sakam da veruvam deka ne si poveke so nas.Zasekogas ke ostanes vo moeto srce kako i vo srcata na site nas.Sekoj sto te poznavase vistinski znaese deka si dobar,nesebicen i human covek,i taka ke ostane zasekogas.Vecno ke go cuvam spomenot za tebe i denovite pominati zaedno...angel moj.

anastasija Cakic Belorusija

pre 16 godina

ne znam sto da kazem!..bas je zao.sok.neverovanje u stvarnost.ne znala sam ga.ali bih sa vremenom..ali vec nije vazno..sve vec nije vazno..i nece ove usne nikoga vise ljubiti,i nece ove ruke nikoga vise grljiti,i ne rodi se njegova deca..zalim zajedno sa mnogima.mir tebi,DRAGI!dusa boli

semir

pre 16 godina

ej neka mi neko objasni ako moze ja jos ne mogu da vjerujem da se to desilo samo mogu reci neka pociva u miru i nekaga cuvaju andjeli jer je i on jedan andjel

Peace

pre 16 godina

Bog da, bog uzima. Tose iako veoma mlad odradio je svoji zadatak prema boga i pokazao nam put dalje. A to je, uspeo je opet bar na trenutak da priblizi sve narode balkana.

Svetlana

pre 16 godina

Evo ni posle dva dana jos uvek ne mogu da verujem da ga stvarno nema... Ovo je prvi put da sam plakala zbog nekoga koga licno ne poznajem... Dragi Tose pocivaj u miru i neka te andjeli cuvaju.

Mina

pre 16 godina

Gospode sigurno sme ti zgreshile previshe sto vaka ne kaznuvash...Kako mozeshe da go zemesh ANGELOT nash, SONCETO na Makedonija? Prosti ni TOSHE sto ti ja plati cenata na nashata mizerija.

Lidija I Vasko

pre 16 godina

Tose Te Sakame najmil nas i najubav angele.Kje zivees vo nasite srca vecno i kje go prodolzime tvojot pat.neka ti e vecna slava golem coveku. pocivaj vo mir.

Aleksandra

pre 16 godina

Toše, živećeš večno u našim srcima! Večna ti Slava i Hvala za svu tvoju radost koju si znao da podeliš sa nama.
Saučešće porodici od porodice Kuk.

Marija

pre 16 godina

Na nasu veliku zalost prerano si otisao, ali Bog zna zasto te je pozvao k sebi,sigurno si mu vise potreban nego nama. Neka ti je vecna slava, pocivaj u miru andjele.

Aleksandra-Paracin

pre 16 godina

...oba oka sklopi dobri andjele,nek oproste mi tvoje decje godine...NEKE TUGE NIKAD SE NE PREBOLE...Pocivaj u miru,Tose...

Sandra

pre 16 godina

U Mojsijevoj veri ili ti Jevrejstvu se kaze da samo pravedni umiru u snu!!!
Drago dete ne treba ni dve reci o tebi reci dovoljan je bio samo jedan pogled da covek vidi koliko si pravedan bio, cak i previse mio i drag da bi ziveo na ovom prokletom svetu, zao mi je samo sto nista i niko ne moze nikad reci ili uciniti da utesi tvoje najmilije.
Pocivaj u miru Todore (Tose) Proeski!!!

Lana,Göteborg

pre 16 godina

Sklopile se najiskrenije,najlepse,najmilije oci... Otvori ih samo jos jednom,duso precista... Koliko si samo radosti uneo u nasa srca,toliko je sada tuge u nama... Vecna ti slava VELIKI COVECE!

sanela

pre 16 godina

zatvorise se zauvijek oci mile,nikad vise dragi osmijeh,ode jedna mladost,jedan pupoljak u cvatu,bio si sinonim za humanost,ljubav,postovanje,ujedinio si cijelu bivsu jugu i to dovoljno govori kakav si covjek.....
zbogom andjele,dusa me moja boli jos uvijek ne mogu da vjerujem....
iskreno saucesce roditeljima i porodici proeski kao i cijeloj Makedoniji a ujedno i svim ljudima koji su te voljeli i cijenili
zbogom milo moje
sanela iz Holandije

Violeta

pre 16 godina

Toše, zlato moje, ti si anđeo, duša, ti si tuga najveća. Srce mi je slomljeno, sve to nije smelo da se desi. Zašto si otišao kad smo te svi toliko voleli, nikada nećeš znati koliku bol si nam naneo. Dugo će knedla stajati u grlu i suze naviriti iz očiju, svaki put kad tvoj glas dopre do ušiju i kad god vidim tvoje umiljate oči. Kad bi samo mogli da vratimo dane unazad i ovo vreme bez tebe odbacimo kao ružan san, kad bi neko rekao da sve to nije istina. Toše, tvoje je srce najveće, tvoje oči su najumiljatije i zato je moja tuga neizmerna, kako živeti dalje sa knedlom u grlu i suzama u očima, kako se radovati novom danu, tuga je večna. Počivaj u miru tugo maja najveća, u mom srcu ćeš živeti zauvek.

MIRJANA

pre 16 godina

MILI,nadam se da si sada na boljem mijestu i da ce te tamo Bog cuvati kad vec nije onog prokletog 16.10...POCIVAJ U MIRU ANDJELE...VOLIM TE TODORE...VEZAO SI ME ZA SEBE PJESMAMA ZAUVIJEK!!!

jelena

pre 16 godina

Vec dva dana pokusavam da se saberem...i ubedjujem sebe da to nije stvarnost i cekam da svakog momenta neko izadje na tv i kaze ..ljudi greska.....greeeska...Danas sam dosla sa posla i ukljucila tv i pocela je tvoja pesma ...pratim te...i osmehnula sam se... tu si..dobro si...i onda me savladala tuga i suze....Nas mili Tose ti si nas aladin sa zacarnom lampom....bog uvek bira najbolje....cuvamo te od zaborava.Pocivaj u miru andjele najbolji, cuvaj nas,vidimo se jednog dana..

Biljana (tržič-SLo)

pre 16 godina

Žao mi je nenormalno uopšte ne mogu da dođem sebi, na svake pet minuta plačem.Bio je i uvjek če biti u mom srcu i u mojim mislima.Nikako ne mogu da shvatim da ga (fizički)nema više.Nikada ga neču zaboraviti.Svaka mu čast!!! Ništa loše o njemu sve samo dobro.Svaku zvjezdu koju pogledam znam da si jedna od njih ti i da čuvaš sve nas.A što baš ti koji si ja mislim najviše vjerovao u boga? SLAVA I HVALA TI TOŠE !!!!!

azra

pre 16 godina

MAKEDONIJA, SRBIJA, BOSNA , HRVATSKA I SVE ZEMLJE U REGIONU ODNOSNO CIJELA EVROPA PLACE , UGASIO SE ZIVOT BALKANSKOG ELVIS PRISLIJA , TUGA , BOL I SUZE , SUZE MLADIH I STARIJIH SARAJLIJA ISPRED DOMA MLADIH I PALJENJE SVJECA DOKAZ SU DA SAMO DOBROTA IMA SVOJU VRIJEDNOST A TO JE IMAO TOSE PROESKI U STVARI ON JE IMAO SVE ON JE RODJEN TAKAV A TAKVI KAO STO JE ON RADJA SE SAMO JEDAN U 1OO GODINA, JA I MOJ SIN KOJI IMA 12 GODIN I MOJ MUZ NIKADA GA NECEMO ZABORAVITI, POCIVAJ U MIRU TOSEf

nela

pre 16 godina

jos uvek je tuga u mom srcu..bol ne prestaje..
zar je Bogu ponestalo Andjela pa je uzeo i tebe...
sad pjevas Andjelima Andjele...a mi tugujemo..:(((

Natasa Radulovic

pre 16 godina

Boze,
daj mi hrabrosti da prihvatim,
mudrosti da shvatim
i snage da prebolim!!!
Mladosti nevina, zasto??? Neka te andjeli na krilima cuvaju. Pocivaj u miru i neka ti je vecna slava.

ana

pre 16 godina

...ne moze se reci u par redova koliko je bilo njegovo stvaralastvo...prvenstveno kao covekoljublje...ostace nam u dusi zajdi-zajdi!

cuki

pre 16 godina

U trenutku kada se od njega ocekivalo da osvoji svet, da pokaze svetu kakva civiliza-cija zivi na balkanu, stize nevjerovatna informacija koja je pogodila svakog coveka na ovom prostoru. Zaborav za njega i njegov zivot nepostoji, ne moze se naci uteha, a bol u ovim momentima je ogromna. Pjevao je nama, pokazao nam je kako treba voleti iskreno, bio drug svakome. Vjecna mu slava.

Ruzica

pre 16 godina

Samo si dva dana stariji od mog sina, zalim te kao da si moj. Pocivaj u miru andjele i neka ti je laka zemlja. Saucesce tvojima najamilim Ruzica iz Wuppertala.

Aleksandra

pre 16 godina

Smrt Toseta me je pogodila isto kao da mi je neko od najblizih otisao na vecni put. Toliko mislim na njega da prosto jedva zaspim, a ujutru kad se probudim, prvo na sta pomislim, to je ON! Naj iskrenije saucesce njegovima i SVIMA koji ga vole...

Sanja

pre 16 godina

Nema rijeci kojom se moze iskazati tuga za nasim dragim Tosetom... Predobar momak zaista i ako je iko zasluzio zivot to je Tose. Poslije Tita ovo je prvi covjek za kojim se toliko zali i tuguje.

ALDINA

pre 16 godina

ne znam šta da kaem, jednostavno se zapitam imali boga, jer da ga ima ti bi bio živ. Gdje ste takozvani mnogobrojni vidovnjaci što ga neupozoriste. TI NAM TOŠE POČIVAJ U MIRU MEĐU ANĐELIMA, SAUČEŠĆE PORODICI PROESKI, ADRIJANI I CIJELOJ MAKEDONIJI I SVIMA KOJI SU TOŠU VOLJELI

Tea,Sara i Anja

pre 16 godina

Ne postojat zborovi so koi mozeme da ja opisema tagata koja ni ja predizvika. Gospod treba da znae deka Makedonija go izgubi sonceto na znameto. Zasekogas ke ostanes vo nasite srca. Pocivaj vo mir golem coveku.