Nedelja, 14.10.2007.

10:57

Koštunica protiv izbora u 2007.

DSS na VIII skupštini stranke izabrao predsednika i potpredsednike, usvojen novi program po kojem je DSS protiv pristupanja NATO.

Izvor: Beta

Koštunica protiv izbora u 2007. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

normalan

pre 16 godina

Razumem sve one koji imaju primedbe, one koji nikako ne odobravaju ovo šta Koštunica radi ali to nikako nije sekta. Ne bih sada ni da branim sektaštvo, ali pojava koja sebe naziva DSS je mnogo ozbiljnija i opasnije od bilo kakve sekte. A tek ako ta pojava ima fix-ideje o svojoj tobože državotvornosti, patriotizmu i tome slično, onda mi kao država i kao narod i nacija, a kao i društvo imamo zaista ogroman problem. Na prekretnici smo istorijskoj, a istovremeno na rubu provalije. Koštunica smelo pokušava da kaže da krenemo napred... Šta znači to da će poništiti odluku o nezavisnosti Kosova. Šta znači to da ne treba izbora da bude? Šta znači to da godinama pokušava da nam ukuca u mozak svoju matricu po kojoj živi... I ja čeka izbore. Moramo svi izaći na izbore i kao svojevremeno protiv Miloševića, ovoga puta eliminisati politički Koštunicu. Vidimo da njegovi politički protivnici nisu sposobni da ga sklone, iako kao nisu zadovoljni njime. Ne vrede nam mnogo komentari. Izbori, jer dogod Koštunica bude neki politički faktor Srbija ne ide nikud, samo gubi vreme. Sedam godina ništa ne radimo i nikud ne idemo zbog Kosova, a sada kad je taj problem na pragu da se reši, on govori da će Srbija poništiti nezavisnost. Može Srbija i da poništava i da ne poništava, međutim, to u stvarnom svetu, onom koji je jedini realan i zbog kojeg postoje posledice na život svakog pojedinca, znači nešto drugo. Prvo, sa stanovišta statusa, to ne znači ništa za Kosovo, a kad je reč o srpskoj strani, to samo znači, i potvrđuje, i svedoči i garantuje, da mi nikakvu politiku rešavanja tog pitanja nismo imali, niti imamo, niti ćemo imati...sramno, porazno, izdajnički, štetno, katastrofalno!

zozon

pre 16 godina

Ne mogu da verujem sta nam se desava! Gradjani ove nase Srbijice, vodite racuna na sledecim izborima. Ovaj covek ocigledno zivi u nekoj drugoj dimenziji!

Milutin

pre 16 godina

Ironija je sto se izbori pomeraju navodno zbog specificnog momenta u vezi odredjivanja statusa Kosova, kao da ce se do marta 2008. pitanje Kosova resiti. Naprotiv, jedini sigurno mirnan period, jos uvek kanalisan pregovorima i iscekivanjem izvestaja trojke, ce biti kraj ove godine i prvi mesec sledece. Manipulasanje drzavnim pitanjima zarad rezultata na sledecim izborima, najpre govori da je stranka svesna svojeg realno slabog rejtinga, koji na kratke staze moze ovako da "napinje", ali na duze staze ovakvi potezi nagovestavaju poraz politike, odlazak u krajnosti i dalje, ozbiljnije zrtvovanje naroda i drzave.

Dzimi

pre 16 godina

Vojo ne mogu Evropke integracije bez NATO-a i tacka. Dosta bre sa njegovom smesnom politikom. Odlucno protiv DSS-a i njihovih nesposobnih funkcionera.

Dragan M.

pre 16 godina

Bice kako "Voja" kaze...E, sad, da li je to dobro ili ne, pokazace vreme. Ako pogledamo unazad i pokusamo dati ocenu o Srbiji pod vodjstvo Kostunice, objektivno gledano, Srbija jeste napredovala. I dalje ide u dobrom smeru. Da li je to moglo brze, bolje, dalje? Verovatno. Pitanje je sta je ostatak "pucanstva" cinio da pripomogne taj proces ili ga ubrza? Za vecinu je izgleda mnogo lakse prisesti, namestiti se udobno i kritikovati, sve cekajuci da nesto padne s neba pa jos se pozivati na pok. Djindjica, o ironije, koji je uporno govorio da bi svi morali da se menjamo i pokrecemo umesto sto sedimo pasivno i cekamo! Nije li pomalo komicno videti da jedan "sporovozni" Kostunica ima inicijativu u odnosu na svoje oponente i kriticare? Sta nam to govori o njima?

Ja

pre 16 godina

Vreme je da se uzme olovka u ruke i da se Voja otera sa ovog mesta na koje je zaseo i sa koga se do sada nije skoro nijednom oglasio, sem sada, kada se izabrao za precednika. Nisu ovi njegovi iz DSS mutavi, izabrali su ga jer vide da mu se drma fotelja, pa će ga pustiti da propadne grandiozno, a oni će, dok mogu, još malo da drpaju. I, molim, nemojte biti ljuti na Tadića jer on sa ovoliko podrške koliko ste mu dali, taman toliko i može da uradi. Ako hoćete da uradi više, glasajte više za njega.

Nislijka

pre 16 godina

Dokle vise menjanje zakona radi opstanka pojedinaca. Izbori sto pre i Tadicu sto pre u EU. Glasace Srbija za buducnost svoje dece.

Dojcin Plavsic

pre 16 godina

Koliko hitova za samo jedan govor:
“Protiv smo clanstva u NATO iako nas oni bas i nemaju u vidu”
“Ne damo Kosovo jer nas samo zanimaju Srbi tamo”
“Ako je nesto protiv zakona, promenicemo zakon”
“Jedini sam kandidat za predsednika jerbo sam mnogo demokratican”
“Kljucna pretpostavka je ekonomski napredak koji cemo ostvariti ne znam ni sam kako”
“Postacemo lideri u energetici tako sto cemo ostvariti stratesku saradnju sa Rusijom. Neko rece tender? Sta je to?”
“Kljuc je borba protiv korupcije. Velja? Kakve veze on ima?”

joker

pre 16 godina

!!!???"Premijer Srbije rekao je da će u svakom slučaju DSS, kao izrazito legalistička stranka, insistirati na poštovanju Ustavnog zakona, ili će se, ako se to pokaže neophodnim, zalagati za njegovu izmenu.....!!!???!!!???"
da nije ocigledno tragicno,bezobrazno,potuljeno ali i pokvareno-bilo bi smesno....i to nam je rekao legalisgta vodja legalisticke partije koji je zadnjih 7 godina iskoristio iskljucivo da nas vrati tamo gde nas je"pozarevljanina"drzao skoro 20 godina,kao i da sebe nagradi predsednickom foteljom zadnje jugoslavije,scg-a,pa premijerskom foteljom drzave srbije u dva mandata...!?...i sada posto mu se priblizava ja se nadam odlazak u istoriju,sada se zubima drzi za vetar koji ce ga oduvati...jer kosovo je vec davno izgubljeno slicnom "nacionalnom,ljutom,prepotentnom i primitivnom"- politikom!!!!

Nespavac

pre 16 godina

Pa g.Legalista bi najvise voleo da izbora vise nikada nebude jer on na izborima nema podrsku biraca, a ako slucajno do izbora dodje pod pritiskom medjunarodne zajednice on ima keca u rukavu ( SRS ) da nas plasi pa onda i bez podrske biraca eto njega opet na vlasti. Oj ha! Nigde nema takve zemlje.

Sokrat

pre 16 godina

Ovu formulu bi trebalo da primeni i Bush i tako sve dok traje kriza u i Iraku i rat protiv terorizma zaustavi svake izbore u SAD e ne bi li se kncentrisale snage za itvrsenje vaznih nacionalnih zadataka.

sergej

pre 16 godina

Godinama nakon 5.oktobra taj čovek nas je zamajavao tobožnjim legalizmom. Sad,kada je pustio korenje ispod fotelje, ne mari za Ustavni zakon, a nejgov ministar (policije) izlazak na izbore poredi sa "zabavom". sad Kosovo Kostunica brani od neodgovornog naroda ,koji moze na izborima da glasa za nekog manjeg patriotu. Svaka cast!

sone

pre 16 godina

moj komentar je poslednji u nizu negativnih:koji su ovo likovi da sa 16%glasova u srbiji sa sve palmom,veljom i ostalim narodnjacima pitaju se(e moj tadicu i ds)kao oni su legalisti i postuju ustav dosta bre i kosova kojeg nema i ostalih gluposti hajdemo vec jednom napred zar hocete ponovo oktobar u decembru

tibulo

pre 16 godina

Molba. Moli se Voja da nas ostavi na miru, da glasamo jer na to imamo pravo.
U protivnom, Moli se Voja da sam izadje na izbore, odnosno da pita narod dali ga hoce?
Ja ga prvi : NECU!!!

Laibach

pre 16 godina

Ne tako davno napisah...
DSS
D-Drustvo
S-Slobinih
S-Sledbenika
...update posle ovoga...
D-Drustvo
S-Staljinovih
S-Sledbenika
...na vreme pobegoh ja odatle...Laibach aus Moskau

stone

pre 16 godina

Ako promena ustavnog zakona bude usvojena, sledeći je na redu zakon o vanrednom stanju... to je tako logično.
Skloni se Vojo, da se probudim iz ovog ludog fantazma.

Bole

pre 16 godina

O Boze! Sloba je bio malo dete. Ovi iz dss-a su opasniji nego ikada. Radikali su postali ne zanimljivi od kada su ovi poceli sa ovom retorikom. ko nas vodi... jadni mi.
a sto se tice borbe protiv narko dilera i njima slicnih mogu da vam kazem da licno mogu da svedocim da policija u jednom beogradskom naselju zna ko su dileri i kriminalci i znaju sta rade ali ne smeju da ih diraju, kako bi jedna od policajaca meni izjavio: "nemamo naredjenje odozgo da bilo sta radimo". tuzna tugo. a nisam jedini koji moze da tacno uputi na takve likove samo sto nikoga to ne zanima. a sto se tice tih narko dilera samo bih im poslao iz poreske uprave, uz pratnju poliicije, nekoga da utvrdi odakle im imovina toju poseduju. odakle lokalnom "zestokom" mladicu, koji je vec duze vreme poznat policiji, koji ima 32 godine novi golf, novi bmw 645 i ferari, stan od 85 m2 i ostale zezalice (imovina u stanu moze slobodno da se zanemari). Jel to borba protiv kriminala? Sram ih bio!!! bivsi delikventi i njohovi jataci bradonje... :-(

Demosten

pre 16 godina

Izjavio je Vojislav Koštunica i da se Crna Gora neće otcepiti, kad ono - iznenađenje! I toliko je bio uvređen da nije imenovao ambasadora.

Nele

pre 16 godina

Vodja sekte zvane DSS Vojislav Kostunica nam je, svojevremeno, na glavu seo sa Ustavom, da se donese pa da se donese. Onda je izdejstvovsao da referendum traje neverovatna dva dana (plus noc i sat na promenu vremena) da bi posle svega taj Ustav tumacio kako mu je kad odgovaralo. Tako mu i sad ne odgovaraju izbori i on ne postuje Ustav. On je Srbiju tako unazadio da je sasvim nebitno da li ce izbori biti odmah ili za nekoliko meseci. Ja sam siguran u jedno: da cu, a nadam se i svi oni koji misle svojom glavom, na tim izborima glasati protiv njega i njegove DSS.

Katran

pre 16 godina

Znaci,Srbija mora da se odrekne demokratije i Ustava da bi usredsredila svu svoju snagu i aktivirala sve svoje potencijale kako bi principijelno obezbedila evropske integracije u Rusiju zarad Srba na Kosovu,odnosno opstanka DSS-a na vlasti(iliti slobodi)?!

Nemanja

pre 16 godina

Demokratski, nema sta! Od 1992. do danas, jedini kandidat za predsednika DSS bio i ostao - Sv. Voja Neobavesteni, koji, naravno, sam postavlja svoje zamenike. Cak je I Milosevic prepustao Jovicu da mu malo vodi stranku. Sto se tice jedine teme za koju je VK kompetentan, a to je Kosovo, Kosovo i samo Kosovo(jer on nista drugo i ne zna), pitam se kako ce DSS dalje bivstvovati na politickoj sceni Srbije, kada im se iz ruku izbije jedini adut. Stranka tunjavih, neobavestenih i sujetnih, ali zato "vlasnih". Glasajte za koga hocete, ovaj ce nam sedeti na vlasti do svoje smrti. Zivela Srbija!

Milosav Jovandić

pre 16 godina

Gospodin Koštunica zaboravlj da bi kao premijer Srbije trebao da povede računa za što normalnijim životom ne samo Srba sa Kosova, nego i Albanaca(ako je Kosovo deo Srbije) zatim i nas ostalih gradjana Srbije.

Sava Savic

pre 16 godina

DSS na celu sa gosp. Kostunicom je jedina stranka na politickoj sceni Srbije koja u sebi objedinjuje ono sto je meni ( a nadam se i mnogim drugima )vazno: demokratske drustvene promene , demokratski sistem ali i ocuvanje nacionalnog i kulturnog identiteta Srbije kao jedne od vodecih zemalja na Balkanu. Svoju demokraticnost i drzavnost ova stranka kao i Vojislav Kostunica pokazali su nebrojeno puta a dovoljno je reci da je pocetkom 2007 bio izvesan gubitak KiM a da to nije ostvareno ( a nadam se nece ni biti ). Jasno je da je u ovom trenutku najvazniji zadatak svih politickih snaga u Srbiji sprecavanje oduzimanja teritorije KiM kao i definisanje odnosa Srbije prema NATO kao agresoru koji je ratom protiv Srbije ( sada se to jasno vidi ) imao za cilj ne "oslobodjenje nevinih Albanaca" nego instaliranje svojih vojnih snaga na teritoriji Srbije kao prve "vojne uprave" ikada stvorene na tlu Evrope.Sa takvim savezom i takvom organizacijom koja ima nameru da drzi deo teritorije pod "svojom " okupacijom Srbija nema sta da trazi. Ukoliko se odnos NATO ( a znamo ko ga vodi ) promeni u odnosu na drzavnost Srbije to ce i mogucnost saradnje biti moguca. Sto se tice energetskog sektora zalaganje za sto bolju saradnju sa Rusijom omogucice Srbiji lidersku poziciju na Balkanu u tom sektoru a samim tim jer se radi o strateskom sektoru svake privrede i lidersku poziciju na drugim poljima. Zato sve najbolje DSS-u i koaliciji sa DS i G17+ , Vladi Srbije i jos mnogo truda ,umerenosti , posvecenosti, napora i znanja da Srbija postane zemlja kojom cemo se svi ponositi.

deda Marko

pre 16 godina

U pravu je Voja,srbi nisu za NATO-udruzivanje,a nisu ni za Evropu!Srbi su za Rusiju,Belorusiju itd.Sa ovim zemljama su po svemu slicne pa i iste, da nabrojim? Ne , drugi put!!!

PACTKO

pre 16 godina

Neka Vojo, sačekaćemo mi i taj mart 2008, a ako treba i avgust, pa ćemo se videti na izborima. I zahvalićemo se za "očuvanje" Kosova, za "brzo" uključivanje u EU, za očijukanje sa radikalima i klerofašizmom, za koaliciju sa drumskim banditom Velimirom Ilićem, za rehabilitaciju JUL-ovaca i Miloševićevih aparatčika i tajkuna, i za sve "lepo" što si doneo Srbiji

Nenad

pre 16 godina

DSS opet legitimno ucenjuje DS oko izbora. Samo sve ima kraja a ja cekam da vidim kada ce DS reci da im je dosta i da li ce uopste bilo sta reci.

Pedja

pre 16 godina

Predlazem ovoj udbaskoj podruznici da Voju proglase za dozivotnog predsednika. Ionako drugacije za njegovog zivota nece biti. Naravno da mu se da i dozivotno pravo da sam bira potpredesednike.

PACTKO

pre 16 godina

Neka Vojo, sačekaćemo mi i taj mart 2008, a ako treba i avgust, pa ćemo se videti na izborima. I zahvalićemo se za "očuvanje" Kosova, za "brzo" uključivanje u EU, za očijukanje sa radikalima i klerofašizmom, za koaliciju sa drumskim banditom Velimirom Ilićem, za rehabilitaciju JUL-ovaca i Miloševićevih aparatčika i tajkuna, i za sve "lepo" što si doneo Srbiji

Pedja

pre 16 godina

Predlazem ovoj udbaskoj podruznici da Voju proglase za dozivotnog predsednika. Ionako drugacije za njegovog zivota nece biti. Naravno da mu se da i dozivotno pravo da sam bira potpredesednike.

Nele

pre 16 godina

Vodja sekte zvane DSS Vojislav Kostunica nam je, svojevremeno, na glavu seo sa Ustavom, da se donese pa da se donese. Onda je izdejstvovsao da referendum traje neverovatna dva dana (plus noc i sat na promenu vremena) da bi posle svega taj Ustav tumacio kako mu je kad odgovaralo. Tako mu i sad ne odgovaraju izbori i on ne postuje Ustav. On je Srbiju tako unazadio da je sasvim nebitno da li ce izbori biti odmah ili za nekoliko meseci. Ja sam siguran u jedno: da cu, a nadam se i svi oni koji misle svojom glavom, na tim izborima glasati protiv njega i njegove DSS.

Bole

pre 16 godina

O Boze! Sloba je bio malo dete. Ovi iz dss-a su opasniji nego ikada. Radikali su postali ne zanimljivi od kada su ovi poceli sa ovom retorikom. ko nas vodi... jadni mi.
a sto se tice borbe protiv narko dilera i njima slicnih mogu da vam kazem da licno mogu da svedocim da policija u jednom beogradskom naselju zna ko su dileri i kriminalci i znaju sta rade ali ne smeju da ih diraju, kako bi jedna od policajaca meni izjavio: "nemamo naredjenje odozgo da bilo sta radimo". tuzna tugo. a nisam jedini koji moze da tacno uputi na takve likove samo sto nikoga to ne zanima. a sto se tice tih narko dilera samo bih im poslao iz poreske uprave, uz pratnju poliicije, nekoga da utvrdi odakle im imovina toju poseduju. odakle lokalnom "zestokom" mladicu, koji je vec duze vreme poznat policiji, koji ima 32 godine novi golf, novi bmw 645 i ferari, stan od 85 m2 i ostale zezalice (imovina u stanu moze slobodno da se zanemari). Jel to borba protiv kriminala? Sram ih bio!!! bivsi delikventi i njohovi jataci bradonje... :-(

Nemanja

pre 16 godina

Demokratski, nema sta! Od 1992. do danas, jedini kandidat za predsednika DSS bio i ostao - Sv. Voja Neobavesteni, koji, naravno, sam postavlja svoje zamenike. Cak je I Milosevic prepustao Jovicu da mu malo vodi stranku. Sto se tice jedine teme za koju je VK kompetentan, a to je Kosovo, Kosovo i samo Kosovo(jer on nista drugo i ne zna), pitam se kako ce DSS dalje bivstvovati na politickoj sceni Srbije, kada im se iz ruku izbije jedini adut. Stranka tunjavih, neobavestenih i sujetnih, ali zato "vlasnih". Glasajte za koga hocete, ovaj ce nam sedeti na vlasti do svoje smrti. Zivela Srbija!

Nenad

pre 16 godina

DSS opet legitimno ucenjuje DS oko izbora. Samo sve ima kraja a ja cekam da vidim kada ce DS reci da im je dosta i da li ce uopste bilo sta reci.

Katran

pre 16 godina

Znaci,Srbija mora da se odrekne demokratije i Ustava da bi usredsredila svu svoju snagu i aktivirala sve svoje potencijale kako bi principijelno obezbedila evropske integracije u Rusiju zarad Srba na Kosovu,odnosno opstanka DSS-a na vlasti(iliti slobodi)?!

Dojcin Plavsic

pre 16 godina

Koliko hitova za samo jedan govor:
“Protiv smo clanstva u NATO iako nas oni bas i nemaju u vidu”
“Ne damo Kosovo jer nas samo zanimaju Srbi tamo”
“Ako je nesto protiv zakona, promenicemo zakon”
“Jedini sam kandidat za predsednika jerbo sam mnogo demokratican”
“Kljucna pretpostavka je ekonomski napredak koji cemo ostvariti ne znam ni sam kako”
“Postacemo lideri u energetici tako sto cemo ostvariti stratesku saradnju sa Rusijom. Neko rece tender? Sta je to?”
“Kljuc je borba protiv korupcije. Velja? Kakve veze on ima?”

Milosav Jovandić

pre 16 godina

Gospodin Koštunica zaboravlj da bi kao premijer Srbije trebao da povede računa za što normalnijim životom ne samo Srba sa Kosova, nego i Albanaca(ako je Kosovo deo Srbije) zatim i nas ostalih gradjana Srbije.

Demosten

pre 16 godina

Izjavio je Vojislav Koštunica i da se Crna Gora neće otcepiti, kad ono - iznenađenje! I toliko je bio uvređen da nije imenovao ambasadora.

Laibach

pre 16 godina

Ne tako davno napisah...
DSS
D-Drustvo
S-Slobinih
S-Sledbenika
...update posle ovoga...
D-Drustvo
S-Staljinovih
S-Sledbenika
...na vreme pobegoh ja odatle...Laibach aus Moskau

deda Marko

pre 16 godina

U pravu je Voja,srbi nisu za NATO-udruzivanje,a nisu ni za Evropu!Srbi su za Rusiju,Belorusiju itd.Sa ovim zemljama su po svemu slicne pa i iste, da nabrojim? Ne , drugi put!!!

Sava Savic

pre 16 godina

DSS na celu sa gosp. Kostunicom je jedina stranka na politickoj sceni Srbije koja u sebi objedinjuje ono sto je meni ( a nadam se i mnogim drugima )vazno: demokratske drustvene promene , demokratski sistem ali i ocuvanje nacionalnog i kulturnog identiteta Srbije kao jedne od vodecih zemalja na Balkanu. Svoju demokraticnost i drzavnost ova stranka kao i Vojislav Kostunica pokazali su nebrojeno puta a dovoljno je reci da je pocetkom 2007 bio izvesan gubitak KiM a da to nije ostvareno ( a nadam se nece ni biti ). Jasno je da je u ovom trenutku najvazniji zadatak svih politickih snaga u Srbiji sprecavanje oduzimanja teritorije KiM kao i definisanje odnosa Srbije prema NATO kao agresoru koji je ratom protiv Srbije ( sada se to jasno vidi ) imao za cilj ne "oslobodjenje nevinih Albanaca" nego instaliranje svojih vojnih snaga na teritoriji Srbije kao prve "vojne uprave" ikada stvorene na tlu Evrope.Sa takvim savezom i takvom organizacijom koja ima nameru da drzi deo teritorije pod "svojom " okupacijom Srbija nema sta da trazi. Ukoliko se odnos NATO ( a znamo ko ga vodi ) promeni u odnosu na drzavnost Srbije to ce i mogucnost saradnje biti moguca. Sto se tice energetskog sektora zalaganje za sto bolju saradnju sa Rusijom omogucice Srbiji lidersku poziciju na Balkanu u tom sektoru a samim tim jer se radi o strateskom sektoru svake privrede i lidersku poziciju na drugim poljima. Zato sve najbolje DSS-u i koaliciji sa DS i G17+ , Vladi Srbije i jos mnogo truda ,umerenosti , posvecenosti, napora i znanja da Srbija postane zemlja kojom cemo se svi ponositi.

tibulo

pre 16 godina

Molba. Moli se Voja da nas ostavi na miru, da glasamo jer na to imamo pravo.
U protivnom, Moli se Voja da sam izadje na izbore, odnosno da pita narod dali ga hoce?
Ja ga prvi : NECU!!!

stone

pre 16 godina

Ako promena ustavnog zakona bude usvojena, sledeći je na redu zakon o vanrednom stanju... to je tako logično.
Skloni se Vojo, da se probudim iz ovog ludog fantazma.

Nespavac

pre 16 godina

Pa g.Legalista bi najvise voleo da izbora vise nikada nebude jer on na izborima nema podrsku biraca, a ako slucajno do izbora dodje pod pritiskom medjunarodne zajednice on ima keca u rukavu ( SRS ) da nas plasi pa onda i bez podrske biraca eto njega opet na vlasti. Oj ha! Nigde nema takve zemlje.

sone

pre 16 godina

moj komentar je poslednji u nizu negativnih:koji su ovo likovi da sa 16%glasova u srbiji sa sve palmom,veljom i ostalim narodnjacima pitaju se(e moj tadicu i ds)kao oni su legalisti i postuju ustav dosta bre i kosova kojeg nema i ostalih gluposti hajdemo vec jednom napred zar hocete ponovo oktobar u decembru

joker

pre 16 godina

!!!???"Premijer Srbije rekao je da će u svakom slučaju DSS, kao izrazito legalistička stranka, insistirati na poštovanju Ustavnog zakona, ili će se, ako se to pokaže neophodnim, zalagati za njegovu izmenu.....!!!???!!!???"
da nije ocigledno tragicno,bezobrazno,potuljeno ali i pokvareno-bilo bi smesno....i to nam je rekao legalisgta vodja legalisticke partije koji je zadnjih 7 godina iskoristio iskljucivo da nas vrati tamo gde nas je"pozarevljanina"drzao skoro 20 godina,kao i da sebe nagradi predsednickom foteljom zadnje jugoslavije,scg-a,pa premijerskom foteljom drzave srbije u dva mandata...!?...i sada posto mu se priblizava ja se nadam odlazak u istoriju,sada se zubima drzi za vetar koji ce ga oduvati...jer kosovo je vec davno izgubljeno slicnom "nacionalnom,ljutom,prepotentnom i primitivnom"- politikom!!!!

Sokrat

pre 16 godina

Ovu formulu bi trebalo da primeni i Bush i tako sve dok traje kriza u i Iraku i rat protiv terorizma zaustavi svake izbore u SAD e ne bi li se kncentrisale snage za itvrsenje vaznih nacionalnih zadataka.

sergej

pre 16 godina

Godinama nakon 5.oktobra taj čovek nas je zamajavao tobožnjim legalizmom. Sad,kada je pustio korenje ispod fotelje, ne mari za Ustavni zakon, a nejgov ministar (policije) izlazak na izbore poredi sa "zabavom". sad Kosovo Kostunica brani od neodgovornog naroda ,koji moze na izborima da glasa za nekog manjeg patriotu. Svaka cast!

zozon

pre 16 godina

Ne mogu da verujem sta nam se desava! Gradjani ove nase Srbijice, vodite racuna na sledecim izborima. Ovaj covek ocigledno zivi u nekoj drugoj dimenziji!

normalan

pre 16 godina

Razumem sve one koji imaju primedbe, one koji nikako ne odobravaju ovo šta Koštunica radi ali to nikako nije sekta. Ne bih sada ni da branim sektaštvo, ali pojava koja sebe naziva DSS je mnogo ozbiljnija i opasnije od bilo kakve sekte. A tek ako ta pojava ima fix-ideje o svojoj tobože državotvornosti, patriotizmu i tome slično, onda mi kao država i kao narod i nacija, a kao i društvo imamo zaista ogroman problem. Na prekretnici smo istorijskoj, a istovremeno na rubu provalije. Koštunica smelo pokušava da kaže da krenemo napred... Šta znači to da će poništiti odluku o nezavisnosti Kosova. Šta znači to da ne treba izbora da bude? Šta znači to da godinama pokušava da nam ukuca u mozak svoju matricu po kojoj živi... I ja čeka izbore. Moramo svi izaći na izbore i kao svojevremeno protiv Miloševića, ovoga puta eliminisati politički Koštunicu. Vidimo da njegovi politički protivnici nisu sposobni da ga sklone, iako kao nisu zadovoljni njime. Ne vrede nam mnogo komentari. Izbori, jer dogod Koštunica bude neki politički faktor Srbija ne ide nikud, samo gubi vreme. Sedam godina ništa ne radimo i nikud ne idemo zbog Kosova, a sada kad je taj problem na pragu da se reši, on govori da će Srbija poništiti nezavisnost. Može Srbija i da poništava i da ne poništava, međutim, to u stvarnom svetu, onom koji je jedini realan i zbog kojeg postoje posledice na život svakog pojedinca, znači nešto drugo. Prvo, sa stanovišta statusa, to ne znači ništa za Kosovo, a kad je reč o srpskoj strani, to samo znači, i potvrđuje, i svedoči i garantuje, da mi nikakvu politiku rešavanja tog pitanja nismo imali, niti imamo, niti ćemo imati...sramno, porazno, izdajnički, štetno, katastrofalno!

Nislijka

pre 16 godina

Dokle vise menjanje zakona radi opstanka pojedinaca. Izbori sto pre i Tadicu sto pre u EU. Glasace Srbija za buducnost svoje dece.

Dzimi

pre 16 godina

Vojo ne mogu Evropke integracije bez NATO-a i tacka. Dosta bre sa njegovom smesnom politikom. Odlucno protiv DSS-a i njihovih nesposobnih funkcionera.

Dragan M.

pre 16 godina

Bice kako "Voja" kaze...E, sad, da li je to dobro ili ne, pokazace vreme. Ako pogledamo unazad i pokusamo dati ocenu o Srbiji pod vodjstvo Kostunice, objektivno gledano, Srbija jeste napredovala. I dalje ide u dobrom smeru. Da li je to moglo brze, bolje, dalje? Verovatno. Pitanje je sta je ostatak "pucanstva" cinio da pripomogne taj proces ili ga ubrza? Za vecinu je izgleda mnogo lakse prisesti, namestiti se udobno i kritikovati, sve cekajuci da nesto padne s neba pa jos se pozivati na pok. Djindjica, o ironije, koji je uporno govorio da bi svi morali da se menjamo i pokrecemo umesto sto sedimo pasivno i cekamo! Nije li pomalo komicno videti da jedan "sporovozni" Kostunica ima inicijativu u odnosu na svoje oponente i kriticare? Sta nam to govori o njima?

Ja

pre 16 godina

Vreme je da se uzme olovka u ruke i da se Voja otera sa ovog mesta na koje je zaseo i sa koga se do sada nije skoro nijednom oglasio, sem sada, kada se izabrao za precednika. Nisu ovi njegovi iz DSS mutavi, izabrali su ga jer vide da mu se drma fotelja, pa će ga pustiti da propadne grandiozno, a oni će, dok mogu, još malo da drpaju. I, molim, nemojte biti ljuti na Tadića jer on sa ovoliko podrške koliko ste mu dali, taman toliko i može da uradi. Ako hoćete da uradi više, glasajte više za njega.

Milutin

pre 16 godina

Ironija je sto se izbori pomeraju navodno zbog specificnog momenta u vezi odredjivanja statusa Kosova, kao da ce se do marta 2008. pitanje Kosova resiti. Naprotiv, jedini sigurno mirnan period, jos uvek kanalisan pregovorima i iscekivanjem izvestaja trojke, ce biti kraj ove godine i prvi mesec sledece. Manipulasanje drzavnim pitanjima zarad rezultata na sledecim izborima, najpre govori da je stranka svesna svojeg realno slabog rejtinga, koji na kratke staze moze ovako da "napinje", ali na duze staze ovakvi potezi nagovestavaju poraz politike, odlazak u krajnosti i dalje, ozbiljnije zrtvovanje naroda i drzave.

Sava Savic

pre 16 godina

DSS na celu sa gosp. Kostunicom je jedina stranka na politickoj sceni Srbije koja u sebi objedinjuje ono sto je meni ( a nadam se i mnogim drugima )vazno: demokratske drustvene promene , demokratski sistem ali i ocuvanje nacionalnog i kulturnog identiteta Srbije kao jedne od vodecih zemalja na Balkanu. Svoju demokraticnost i drzavnost ova stranka kao i Vojislav Kostunica pokazali su nebrojeno puta a dovoljno je reci da je pocetkom 2007 bio izvesan gubitak KiM a da to nije ostvareno ( a nadam se nece ni biti ). Jasno je da je u ovom trenutku najvazniji zadatak svih politickih snaga u Srbiji sprecavanje oduzimanja teritorije KiM kao i definisanje odnosa Srbije prema NATO kao agresoru koji je ratom protiv Srbije ( sada se to jasno vidi ) imao za cilj ne "oslobodjenje nevinih Albanaca" nego instaliranje svojih vojnih snaga na teritoriji Srbije kao prve "vojne uprave" ikada stvorene na tlu Evrope.Sa takvim savezom i takvom organizacijom koja ima nameru da drzi deo teritorije pod "svojom " okupacijom Srbija nema sta da trazi. Ukoliko se odnos NATO ( a znamo ko ga vodi ) promeni u odnosu na drzavnost Srbije to ce i mogucnost saradnje biti moguca. Sto se tice energetskog sektora zalaganje za sto bolju saradnju sa Rusijom omogucice Srbiji lidersku poziciju na Balkanu u tom sektoru a samim tim jer se radi o strateskom sektoru svake privrede i lidersku poziciju na drugim poljima. Zato sve najbolje DSS-u i koaliciji sa DS i G17+ , Vladi Srbije i jos mnogo truda ,umerenosti , posvecenosti, napora i znanja da Srbija postane zemlja kojom cemo se svi ponositi.

Pedja

pre 16 godina

Predlazem ovoj udbaskoj podruznici da Voju proglase za dozivotnog predsednika. Ionako drugacije za njegovog zivota nece biti. Naravno da mu se da i dozivotno pravo da sam bira potpredesednike.

deda Marko

pre 16 godina

U pravu je Voja,srbi nisu za NATO-udruzivanje,a nisu ni za Evropu!Srbi su za Rusiju,Belorusiju itd.Sa ovim zemljama su po svemu slicne pa i iste, da nabrojim? Ne , drugi put!!!

Katran

pre 16 godina

Znaci,Srbija mora da se odrekne demokratije i Ustava da bi usredsredila svu svoju snagu i aktivirala sve svoje potencijale kako bi principijelno obezbedila evropske integracije u Rusiju zarad Srba na Kosovu,odnosno opstanka DSS-a na vlasti(iliti slobodi)?!

Nenad

pre 16 godina

DSS opet legitimno ucenjuje DS oko izbora. Samo sve ima kraja a ja cekam da vidim kada ce DS reci da im je dosta i da li ce uopste bilo sta reci.

PACTKO

pre 16 godina

Neka Vojo, sačekaćemo mi i taj mart 2008, a ako treba i avgust, pa ćemo se videti na izborima. I zahvalićemo se za "očuvanje" Kosova, za "brzo" uključivanje u EU, za očijukanje sa radikalima i klerofašizmom, za koaliciju sa drumskim banditom Velimirom Ilićem, za rehabilitaciju JUL-ovaca i Miloševićevih aparatčika i tajkuna, i za sve "lepo" što si doneo Srbiji

Nele

pre 16 godina

Vodja sekte zvane DSS Vojislav Kostunica nam je, svojevremeno, na glavu seo sa Ustavom, da se donese pa da se donese. Onda je izdejstvovsao da referendum traje neverovatna dva dana (plus noc i sat na promenu vremena) da bi posle svega taj Ustav tumacio kako mu je kad odgovaralo. Tako mu i sad ne odgovaraju izbori i on ne postuje Ustav. On je Srbiju tako unazadio da je sasvim nebitno da li ce izbori biti odmah ili za nekoliko meseci. Ja sam siguran u jedno: da cu, a nadam se i svi oni koji misle svojom glavom, na tim izborima glasati protiv njega i njegove DSS.

Nemanja

pre 16 godina

Demokratski, nema sta! Od 1992. do danas, jedini kandidat za predsednika DSS bio i ostao - Sv. Voja Neobavesteni, koji, naravno, sam postavlja svoje zamenike. Cak je I Milosevic prepustao Jovicu da mu malo vodi stranku. Sto se tice jedine teme za koju je VK kompetentan, a to je Kosovo, Kosovo i samo Kosovo(jer on nista drugo i ne zna), pitam se kako ce DSS dalje bivstvovati na politickoj sceni Srbije, kada im se iz ruku izbije jedini adut. Stranka tunjavih, neobavestenih i sujetnih, ali zato "vlasnih". Glasajte za koga hocete, ovaj ce nam sedeti na vlasti do svoje smrti. Zivela Srbija!

Bole

pre 16 godina

O Boze! Sloba je bio malo dete. Ovi iz dss-a su opasniji nego ikada. Radikali su postali ne zanimljivi od kada su ovi poceli sa ovom retorikom. ko nas vodi... jadni mi.
a sto se tice borbe protiv narko dilera i njima slicnih mogu da vam kazem da licno mogu da svedocim da policija u jednom beogradskom naselju zna ko su dileri i kriminalci i znaju sta rade ali ne smeju da ih diraju, kako bi jedna od policajaca meni izjavio: "nemamo naredjenje odozgo da bilo sta radimo". tuzna tugo. a nisam jedini koji moze da tacno uputi na takve likove samo sto nikoga to ne zanima. a sto se tice tih narko dilera samo bih im poslao iz poreske uprave, uz pratnju poliicije, nekoga da utvrdi odakle im imovina toju poseduju. odakle lokalnom "zestokom" mladicu, koji je vec duze vreme poznat policiji, koji ima 32 godine novi golf, novi bmw 645 i ferari, stan od 85 m2 i ostale zezalice (imovina u stanu moze slobodno da se zanemari). Jel to borba protiv kriminala? Sram ih bio!!! bivsi delikventi i njohovi jataci bradonje... :-(

Laibach

pre 16 godina

Ne tako davno napisah...
DSS
D-Drustvo
S-Slobinih
S-Sledbenika
...update posle ovoga...
D-Drustvo
S-Staljinovih
S-Sledbenika
...na vreme pobegoh ja odatle...Laibach aus Moskau

stone

pre 16 godina

Ako promena ustavnog zakona bude usvojena, sledeći je na redu zakon o vanrednom stanju... to je tako logično.
Skloni se Vojo, da se probudim iz ovog ludog fantazma.

Demosten

pre 16 godina

Izjavio je Vojislav Koštunica i da se Crna Gora neće otcepiti, kad ono - iznenađenje! I toliko je bio uvređen da nije imenovao ambasadora.

tibulo

pre 16 godina

Molba. Moli se Voja da nas ostavi na miru, da glasamo jer na to imamo pravo.
U protivnom, Moli se Voja da sam izadje na izbore, odnosno da pita narod dali ga hoce?
Ja ga prvi : NECU!!!

Nespavac

pre 16 godina

Pa g.Legalista bi najvise voleo da izbora vise nikada nebude jer on na izborima nema podrsku biraca, a ako slucajno do izbora dodje pod pritiskom medjunarodne zajednice on ima keca u rukavu ( SRS ) da nas plasi pa onda i bez podrske biraca eto njega opet na vlasti. Oj ha! Nigde nema takve zemlje.

Sokrat

pre 16 godina

Ovu formulu bi trebalo da primeni i Bush i tako sve dok traje kriza u i Iraku i rat protiv terorizma zaustavi svake izbore u SAD e ne bi li se kncentrisale snage za itvrsenje vaznih nacionalnih zadataka.

sone

pre 16 godina

moj komentar je poslednji u nizu negativnih:koji su ovo likovi da sa 16%glasova u srbiji sa sve palmom,veljom i ostalim narodnjacima pitaju se(e moj tadicu i ds)kao oni su legalisti i postuju ustav dosta bre i kosova kojeg nema i ostalih gluposti hajdemo vec jednom napred zar hocete ponovo oktobar u decembru

sergej

pre 16 godina

Godinama nakon 5.oktobra taj čovek nas je zamajavao tobožnjim legalizmom. Sad,kada je pustio korenje ispod fotelje, ne mari za Ustavni zakon, a nejgov ministar (policije) izlazak na izbore poredi sa "zabavom". sad Kosovo Kostunica brani od neodgovornog naroda ,koji moze na izborima da glasa za nekog manjeg patriotu. Svaka cast!

joker

pre 16 godina

!!!???"Premijer Srbije rekao je da će u svakom slučaju DSS, kao izrazito legalistička stranka, insistirati na poštovanju Ustavnog zakona, ili će se, ako se to pokaže neophodnim, zalagati za njegovu izmenu.....!!!???!!!???"
da nije ocigledno tragicno,bezobrazno,potuljeno ali i pokvareno-bilo bi smesno....i to nam je rekao legalisgta vodja legalisticke partije koji je zadnjih 7 godina iskoristio iskljucivo da nas vrati tamo gde nas je"pozarevljanina"drzao skoro 20 godina,kao i da sebe nagradi predsednickom foteljom zadnje jugoslavije,scg-a,pa premijerskom foteljom drzave srbije u dva mandata...!?...i sada posto mu se priblizava ja se nadam odlazak u istoriju,sada se zubima drzi za vetar koji ce ga oduvati...jer kosovo je vec davno izgubljeno slicnom "nacionalnom,ljutom,prepotentnom i primitivnom"- politikom!!!!

Milosav Jovandić

pre 16 godina

Gospodin Koštunica zaboravlj da bi kao premijer Srbije trebao da povede računa za što normalnijim životom ne samo Srba sa Kosova, nego i Albanaca(ako je Kosovo deo Srbije) zatim i nas ostalih gradjana Srbije.

Dojcin Plavsic

pre 16 godina

Koliko hitova za samo jedan govor:
“Protiv smo clanstva u NATO iako nas oni bas i nemaju u vidu”
“Ne damo Kosovo jer nas samo zanimaju Srbi tamo”
“Ako je nesto protiv zakona, promenicemo zakon”
“Jedini sam kandidat za predsednika jerbo sam mnogo demokratican”
“Kljucna pretpostavka je ekonomski napredak koji cemo ostvariti ne znam ni sam kako”
“Postacemo lideri u energetici tako sto cemo ostvariti stratesku saradnju sa Rusijom. Neko rece tender? Sta je to?”
“Kljuc je borba protiv korupcije. Velja? Kakve veze on ima?”

Ja

pre 16 godina

Vreme je da se uzme olovka u ruke i da se Voja otera sa ovog mesta na koje je zaseo i sa koga se do sada nije skoro nijednom oglasio, sem sada, kada se izabrao za precednika. Nisu ovi njegovi iz DSS mutavi, izabrali su ga jer vide da mu se drma fotelja, pa će ga pustiti da propadne grandiozno, a oni će, dok mogu, još malo da drpaju. I, molim, nemojte biti ljuti na Tadića jer on sa ovoliko podrške koliko ste mu dali, taman toliko i može da uradi. Ako hoćete da uradi više, glasajte više za njega.

Dzimi

pre 16 godina

Vojo ne mogu Evropke integracije bez NATO-a i tacka. Dosta bre sa njegovom smesnom politikom. Odlucno protiv DSS-a i njihovih nesposobnih funkcionera.

normalan

pre 16 godina

Razumem sve one koji imaju primedbe, one koji nikako ne odobravaju ovo šta Koštunica radi ali to nikako nije sekta. Ne bih sada ni da branim sektaštvo, ali pojava koja sebe naziva DSS je mnogo ozbiljnija i opasnije od bilo kakve sekte. A tek ako ta pojava ima fix-ideje o svojoj tobože državotvornosti, patriotizmu i tome slično, onda mi kao država i kao narod i nacija, a kao i društvo imamo zaista ogroman problem. Na prekretnici smo istorijskoj, a istovremeno na rubu provalije. Koštunica smelo pokušava da kaže da krenemo napred... Šta znači to da će poništiti odluku o nezavisnosti Kosova. Šta znači to da ne treba izbora da bude? Šta znači to da godinama pokušava da nam ukuca u mozak svoju matricu po kojoj živi... I ja čeka izbore. Moramo svi izaći na izbore i kao svojevremeno protiv Miloševića, ovoga puta eliminisati politički Koštunicu. Vidimo da njegovi politički protivnici nisu sposobni da ga sklone, iako kao nisu zadovoljni njime. Ne vrede nam mnogo komentari. Izbori, jer dogod Koštunica bude neki politički faktor Srbija ne ide nikud, samo gubi vreme. Sedam godina ništa ne radimo i nikud ne idemo zbog Kosova, a sada kad je taj problem na pragu da se reši, on govori da će Srbija poništiti nezavisnost. Može Srbija i da poništava i da ne poništava, međutim, to u stvarnom svetu, onom koji je jedini realan i zbog kojeg postoje posledice na život svakog pojedinca, znači nešto drugo. Prvo, sa stanovišta statusa, to ne znači ništa za Kosovo, a kad je reč o srpskoj strani, to samo znači, i potvrđuje, i svedoči i garantuje, da mi nikakvu politiku rešavanja tog pitanja nismo imali, niti imamo, niti ćemo imati...sramno, porazno, izdajnički, štetno, katastrofalno!

Nislijka

pre 16 godina

Dokle vise menjanje zakona radi opstanka pojedinaca. Izbori sto pre i Tadicu sto pre u EU. Glasace Srbija za buducnost svoje dece.

Dragan M.

pre 16 godina

Bice kako "Voja" kaze...E, sad, da li je to dobro ili ne, pokazace vreme. Ako pogledamo unazad i pokusamo dati ocenu o Srbiji pod vodjstvo Kostunice, objektivno gledano, Srbija jeste napredovala. I dalje ide u dobrom smeru. Da li je to moglo brze, bolje, dalje? Verovatno. Pitanje je sta je ostatak "pucanstva" cinio da pripomogne taj proces ili ga ubrza? Za vecinu je izgleda mnogo lakse prisesti, namestiti se udobno i kritikovati, sve cekajuci da nesto padne s neba pa jos se pozivati na pok. Djindjica, o ironije, koji je uporno govorio da bi svi morali da se menjamo i pokrecemo umesto sto sedimo pasivno i cekamo! Nije li pomalo komicno videti da jedan "sporovozni" Kostunica ima inicijativu u odnosu na svoje oponente i kriticare? Sta nam to govori o njima?

Milutin

pre 16 godina

Ironija je sto se izbori pomeraju navodno zbog specificnog momenta u vezi odredjivanja statusa Kosova, kao da ce se do marta 2008. pitanje Kosova resiti. Naprotiv, jedini sigurno mirnan period, jos uvek kanalisan pregovorima i iscekivanjem izvestaja trojke, ce biti kraj ove godine i prvi mesec sledece. Manipulasanje drzavnim pitanjima zarad rezultata na sledecim izborima, najpre govori da je stranka svesna svojeg realno slabog rejtinga, koji na kratke staze moze ovako da "napinje", ali na duze staze ovakvi potezi nagovestavaju poraz politike, odlazak u krajnosti i dalje, ozbiljnije zrtvovanje naroda i drzave.

zozon

pre 16 godina

Ne mogu da verujem sta nam se desava! Gradjani ove nase Srbijice, vodite racuna na sledecim izborima. Ovaj covek ocigledno zivi u nekoj drugoj dimenziji!