Petak, 14.09.2007.

09:29

Preti pad Vlade?

Tačno četiri meseca od formiranja Vlade Srbije prvi put se iz same vlade pojavila najava da bi ta koalicija ubrzo mogla i pasti.

Izvor: B92

Preti pad Vlade? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Dragan M

pre 16 godina

DS nije u nikakvoj klopci! Ne zavaravaj se, narode. Sećam se, hvala Bogu još se sećam, eto nisam prosečan srbenda, do pre manje od godinu dana pričali su da je bolje biti principijelan i na pravom putu pa makar i opozicija.
Pa eto, kiselo grožđe je dobilo slasti! DS sa prerušenim radikalima na vlasti!!! Principi ostaše budala a pare će u njihove džepove. A narodu opet jad, čemer i beda. Možda i novi mart 1999.

Cukori

pre 16 godina

I opet i opet i tako u beskonacno dok narod ne shvati da demokratija nije za Srbiju a da narod vise i ne zanima ko je na vlasti. A onda - Zivela Diktatura.

tranzicija svesti

pre 16 godina

... Bilo ko u Srbiji ko je spreman da otvori oci vidi da je pravljenje bilo kakvog dogovora sa DSS-om odn. Kostunicom iluzorno (to su cak i radikali osetili na svojoj kozi). Ipak postavlja se pitanje alternative ali ne vise one, cini mi se, izlizane o SRS-ovoj Srbiji nego bilo kakve moguce. Nakon izbora se pokazalo da je konzervativna i polukonzervativna (?) Srbija u vecini i to su "rekli" biraci a ne neko drugi. Ukoliko ova Vlada padne i dodje do izbora jedina stvar koja moze da pokaze zrelost Srbije i njenih gradjana su rezultati koji daju vecinu "normalnoj" Srbiji u punom smislu te reci (DS,G17 i LDP). Kritike i komentari, ne samo na ovom mestu nego uopste, koje ne predlazu nijedno konkretno resenje su siguran sam samo kritizerstvo i prazna prica. Najlakse je biti uman daleko od odgovornosti i bilo kakve konsekvence ali s druge strane da je Srbija, i njena Vlada, odavno spremna za ozbiljan remont to je neosporno.

milos

pre 16 godina

Navikli smo na ovu "micu-trakalicu" igru. Hoce li ovaj narod dobiti bar miran zivot ako ne moze da zivi u blagostanju? Valjda ce se svi stranacki apetiti jednom zasititi, pa da krenemo sa mrtve tacke. Evo, sedma je godina obecanih promena!

Alexa

pre 16 godina

Ko je ovim frikovima iz DSS-a rekao da će se kriza završiti do proleća? Šta, da neće dotle da ostvare kontolu i apsorbuju Kosovo u administrativni sistem Srbije? Ako i onda bude kriza, da li ćemo odložiti izbore do 2024?

Dr Arslanagic

pre 16 godina

Neka padne sve sto je padu sklono. Na zalost, mislim da ova vlada nece pasti. DS ce OPET da uradi sve sto DSS bude trazila. Pod jedan, zato sto su nesposobni za bilo kakvo donosenje odluka, pod dva, zato sto DS misli da im jedino Kostunica moze omoguciti opstanak na vlasti. E sad, sto Srbija zbog ovog protivprirodnog bluda politickih partija polako klizi u diktaturu... e to je vec drugo.

S

pre 16 godina

Propast i sukobi u vladi su bili ocigledni jos pre njenog formiranja. E sad, sta ce na kraju ispasti: koalicija DSS, SRS, SPS sa vecinom na jednoj i DS sa manjinom na drugoj strani..."Sve je isto samo njega nema".

miki

pre 16 godina

Pašće, naravno. A onda će novi izbori i nova prljava kampanja. Pa onda tromesečno pogadjanje oko nove vlade koja će na kraju opet biti ista - veliki poslovi bi se izgubili, silna javna preduzeća, itd, nije to mala stvar. Mi ćemo kao ovce gledati i dalje, primajući se na priče oko demokratije i evropskom putu, s jedne strane, i patriotizmu i legalizmu, s druge. Moral, naravno niko ne pominje. Za to vreme ode i Kosovo i Evropa i privreda i Ustavni sud. Biće na kraju priče koja bi druga vlada mogla da bude, i opet, i opet, i to nas čeka beskonačno. Ne znam da li još postoji stranka joga-letača, mislim da bi na eventualnim izborima imala šansu.

Samo napred

pre 16 godina

Svo ono briljantno glasacko telo koje je Milosevica drzalo vise od decenije na vlasti sto je dovelo do raspada Srbije, sada se pregrupisalo u DSS, NS, SRS i SPS. DS je u klopci jer nema dovoljno glasova, a ostatak demokratskih stranaka nemocan. Zato smo siromasni, zato cemo ostati bez Kosova (a ako potraju i Vojvodine u buducnosti), zato nas ostatak sveta prezire i tretira kao narod koji je zaostao i okrenut od svoje buducnosti, zato nemamo cemu da se nadamo, zato gubimo vreme baveci se glupostima... A, da, j*** se njima zbog toga. Skapirali su da nama nema pomoci.

zen

pre 16 godina

Ocenivši izjavu ministra Ljajića "pomalo neozbiljnom", Šormaz je rekao da "hipotetički govoreći, ako bi vlada pala, skupštinska većina može da napravi novu vladu bez novih izbora". Ili ti svaka ptica svome jatu leti.

Proci ce njihovo...

pre 16 godina

Pala Vlada ili ne,
proci ce njihovo...
samo cemo svi biti jos par godina stariji, tanjih zivaca i praznijih (ili punijih) dzepova...

Pataren

pre 16 godina

Kao i pre sastavljanja Vlade i danas mislim da je svaka koalicija sa Kostunicom setnja po ostrili brijaca. Sa njim se kompromis ne da postici. Jednostavno, sujeta i "niski" interesi, pa neka sve drugo propadne.

boka

pre 16 godina

Hocete izbore da bi ste se osigurali,da mozete jos 4 godine da crpite narodne pare,zuri Vam se,jer kada proglase nezavisnost nista od toga!

Zoky

pre 16 godina

Zar vladu nebira narod,a koliko znam to smo mi??? pa hajde onda da kazemo svim ovim dzabalebarosima u skupstini sta mislimo o njima i da nanjemo konacno nekoga ko ce posteno da zastupa interese gradjana!!!!!!!

Vojislav

pre 16 godina

To bi za Srbiju bilo lepo i korisno u procesu demokratizacije države. Kada građani počnu da razmišljaju svojom glavom i kada shvate koje stranke treba isključiti sa političke scene tada će i stranke koje ostanu drugačije da se ponašaju. Samo im oduzmite novac videćete ko će se baviti politikom. Ovo je lakrdija i samovolja beskrupoloznih i samozvanih političkih moćnika. Zbog svega toga sam da padne Vlada.

Aleksandar

pre 16 godina

Sta da padne kad je nema svako radi po svom i za sebe od odredjivanja cena preko plata do investicija do prodaje sve dok ima para kad nestane svi ce da se razbeze po svojim selima

Dejan

pre 16 godina

Pa dobro. Prvo je Vlada 'oformljena' u zadnji cas. Onda se otislo na godisnje odmore, a sada kada su se vratili govori se o padu Vlade. Meni vise nista nije jasno. Zapravo ja to ne mogu niti shvatiti...
Mislim da bi Cohen imao materijala za nastavak Borata.

nenad

pre 16 godina

očekujem pad vlade oko 1 decembra. tako, istorijski gledano, NIKO neče biti odgovoran kada kosovo proglasi nezavisnost. pardon - narod će biti odgovoran, on je žrtveni jarac svake vlasti.

posmatrac

pre 16 godina

Da je ova vlada sve bliza padu,vide cak i oni koje ne interesuje politika.Nemoguca je vlada u kojoj jedan vredja Crnu Goru,a drugi se zbog toga izvinjava,ili ona u kojoj je jedan za clanstvo u NATO,a drugi kategoricki protiv.
To nisu prirodne razlike unutar koalicione vlade,vec sustinska razmimoilazenja oko pravca razvoja Srbije.

veza

pre 16 godina

Ja ne znam ni kako je ova vlada i formirana kada je razlika ugledanjima buducnosti Srbije drasticno velika.Naime dok jedni iz vlade imaju zaista Evropski put ,drugi imaju sasvim drugi suprotan.Tu prije svega vidim ogromne razlike izmedju DSS i NS sa jedne strane i DS i G17+ sa druge strane.Ovi prvi su dobili premijera zahvaljujuci Tadicu i DS kako bi to boze spasio Srbiju od radikala,a Kostunica to jedva docekao i stalno ucenjiva.To isto i sada radi kada hoce da prolongira Predsjednicke izbore kako bi cekao rasplet oko Kosova.Kosovo je izgubio Milosevic,a sada njegov naslednik pokusava da ga vrati.To zaista nece moci.Moje je misljenje da ce u Srbiji biti izbora i predsjednickih i parlamentarnih i to ubrzo i neka se vec jednom vidi ko je gdje i da vise nema skrivanja i oblacenja u neka providna odela.

Jaro King

pre 16 godina

Ovo je katastrofa, ova vlada je kvalitetna inspiracija za najcrnji horor film, a Kostunica nas trcecim korakom vraca u rane devedesete. Spremajmo pasose, mi koji nismo na vreme utekli. I nece se narod osvestiti od radikala, narod ce opet javno da poludi i opet ce da ponavlja iste greske od pre 15 godina. I narod nikad nece nauciti...

marko

pre 16 godina

Voleo bi da znam ako padne ova vlada koja ce to da je nasledi. Ovi sto prizivaju pad iste bolje da se prizovu malo pameti i da shvate da trenutno se ne vidi da postoji bolje resenje. Tj. postoji ali ono nema vecinu, a ovo drugo koje ima vecinu je povratak na stare dane. Katastroficari dosta.

Alan Ford

pre 16 godina

I treba da padne. U ovoj Vladi glavnu reč vodi stranka koja se sada nalazi na 7-8% podrške u biračkom telu. Koštunici nije dovoljno što je od Ministrastva policije napravio zabran u koji ne može niko ni da prismrdi, nego očigledno preuzima kontrolu i nad spoljnim poslovima. Podrška Tadiću na predsedničkim izborima koju će MOŽDA dobiti od DSS i NS će skupom koštati Demokratsku stranku. Uzgred, mislim da bi Tadić ostvario bolji rezltat bez podrške stranaka iz nesrećne koalicije koja danas vlada Srbijom.
P.S.
Zar se nisu još u maju dogovorili da Bulatović bude na čelu UDBE samo mesec dana?

Nesalomivi

pre 16 godina

Ljajiću iz tvojih usta u božije uši. Ova papazjanija od kvazi-stručnjaka i kvazi-koalicionih partnera vodi računa jedino o sebi, svojim džepovima i svojim dnevnim političkim interesima. Žao mi je samo što će posle njih doći još grđi i gori - radikali, ali neka. Ovom narodu i treba šok terapija da se osvesti.

Glas razuma

pre 16 godina

Vlada Srbije bi mogla pasti, ne po pitanju Kosova i Metohije, jer nezavisnost Kosova i Metohije nam lebdi iznad glave nekih 7 godina, već zbog izbora (čitaj podele novaca).

Nesalomivi

pre 16 godina

Ljajiću iz tvojih usta u božije uši. Ova papazjanija od kvazi-stručnjaka i kvazi-koalicionih partnera vodi računa jedino o sebi, svojim džepovima i svojim dnevnim političkim interesima. Žao mi je samo što će posle njih doći još grđi i gori - radikali, ali neka. Ovom narodu i treba šok terapija da se osvesti.

Jaro King

pre 16 godina

Ovo je katastrofa, ova vlada je kvalitetna inspiracija za najcrnji horor film, a Kostunica nas trcecim korakom vraca u rane devedesete. Spremajmo pasose, mi koji nismo na vreme utekli. I nece se narod osvestiti od radikala, narod ce opet javno da poludi i opet ce da ponavlja iste greske od pre 15 godina. I narod nikad nece nauciti...

Glas razuma

pre 16 godina

Vlada Srbije bi mogla pasti, ne po pitanju Kosova i Metohije, jer nezavisnost Kosova i Metohije nam lebdi iznad glave nekih 7 godina, već zbog izbora (čitaj podele novaca).

posmatrac

pre 16 godina

Da je ova vlada sve bliza padu,vide cak i oni koje ne interesuje politika.Nemoguca je vlada u kojoj jedan vredja Crnu Goru,a drugi se zbog toga izvinjava,ili ona u kojoj je jedan za clanstvo u NATO,a drugi kategoricki protiv.
To nisu prirodne razlike unutar koalicione vlade,vec sustinska razmimoilazenja oko pravca razvoja Srbije.

Alan Ford

pre 16 godina

I treba da padne. U ovoj Vladi glavnu reč vodi stranka koja se sada nalazi na 7-8% podrške u biračkom telu. Koštunici nije dovoljno što je od Ministrastva policije napravio zabran u koji ne može niko ni da prismrdi, nego očigledno preuzima kontrolu i nad spoljnim poslovima. Podrška Tadiću na predsedničkim izborima koju će MOŽDA dobiti od DSS i NS će skupom koštati Demokratsku stranku. Uzgred, mislim da bi Tadić ostvario bolji rezltat bez podrške stranaka iz nesrećne koalicije koja danas vlada Srbijom.
P.S.
Zar se nisu još u maju dogovorili da Bulatović bude na čelu UDBE samo mesec dana?

Samo napred

pre 16 godina

Svo ono briljantno glasacko telo koje je Milosevica drzalo vise od decenije na vlasti sto je dovelo do raspada Srbije, sada se pregrupisalo u DSS, NS, SRS i SPS. DS je u klopci jer nema dovoljno glasova, a ostatak demokratskih stranaka nemocan. Zato smo siromasni, zato cemo ostati bez Kosova (a ako potraju i Vojvodine u buducnosti), zato nas ostatak sveta prezire i tretira kao narod koji je zaostao i okrenut od svoje buducnosti, zato nemamo cemu da se nadamo, zato gubimo vreme baveci se glupostima... A, da, j*** se njima zbog toga. Skapirali su da nama nema pomoci.

marko

pre 16 godina

Voleo bi da znam ako padne ova vlada koja ce to da je nasledi. Ovi sto prizivaju pad iste bolje da se prizovu malo pameti i da shvate da trenutno se ne vidi da postoji bolje resenje. Tj. postoji ali ono nema vecinu, a ovo drugo koje ima vecinu je povratak na stare dane. Katastroficari dosta.

nenad

pre 16 godina

očekujem pad vlade oko 1 decembra. tako, istorijski gledano, NIKO neče biti odgovoran kada kosovo proglasi nezavisnost. pardon - narod će biti odgovoran, on je žrtveni jarac svake vlasti.

Vojislav

pre 16 godina

To bi za Srbiju bilo lepo i korisno u procesu demokratizacije države. Kada građani počnu da razmišljaju svojom glavom i kada shvate koje stranke treba isključiti sa političke scene tada će i stranke koje ostanu drugačije da se ponašaju. Samo im oduzmite novac videćete ko će se baviti politikom. Ovo je lakrdija i samovolja beskrupoloznih i samozvanih političkih moćnika. Zbog svega toga sam da padne Vlada.

Pataren

pre 16 godina

Kao i pre sastavljanja Vlade i danas mislim da je svaka koalicija sa Kostunicom setnja po ostrili brijaca. Sa njim se kompromis ne da postici. Jednostavno, sujeta i "niski" interesi, pa neka sve drugo propadne.

veza

pre 16 godina

Ja ne znam ni kako je ova vlada i formirana kada je razlika ugledanjima buducnosti Srbije drasticno velika.Naime dok jedni iz vlade imaju zaista Evropski put ,drugi imaju sasvim drugi suprotan.Tu prije svega vidim ogromne razlike izmedju DSS i NS sa jedne strane i DS i G17+ sa druge strane.Ovi prvi su dobili premijera zahvaljujuci Tadicu i DS kako bi to boze spasio Srbiju od radikala,a Kostunica to jedva docekao i stalno ucenjiva.To isto i sada radi kada hoce da prolongira Predsjednicke izbore kako bi cekao rasplet oko Kosova.Kosovo je izgubio Milosevic,a sada njegov naslednik pokusava da ga vrati.To zaista nece moci.Moje je misljenje da ce u Srbiji biti izbora i predsjednickih i parlamentarnih i to ubrzo i neka se vec jednom vidi ko je gdje i da vise nema skrivanja i oblacenja u neka providna odela.

Dejan

pre 16 godina

Pa dobro. Prvo je Vlada 'oformljena' u zadnji cas. Onda se otislo na godisnje odmore, a sada kada su se vratili govori se o padu Vlade. Meni vise nista nije jasno. Zapravo ja to ne mogu niti shvatiti...
Mislim da bi Cohen imao materijala za nastavak Borata.

zen

pre 16 godina

Ocenivši izjavu ministra Ljajića "pomalo neozbiljnom", Šormaz je rekao da "hipotetički govoreći, ako bi vlada pala, skupštinska većina može da napravi novu vladu bez novih izbora". Ili ti svaka ptica svome jatu leti.

Proci ce njihovo...

pre 16 godina

Pala Vlada ili ne,
proci ce njihovo...
samo cemo svi biti jos par godina stariji, tanjih zivaca i praznijih (ili punijih) dzepova...

Aleksandar

pre 16 godina

Sta da padne kad je nema svako radi po svom i za sebe od odredjivanja cena preko plata do investicija do prodaje sve dok ima para kad nestane svi ce da se razbeze po svojim selima

Zoky

pre 16 godina

Zar vladu nebira narod,a koliko znam to smo mi??? pa hajde onda da kazemo svim ovim dzabalebarosima u skupstini sta mislimo o njima i da nanjemo konacno nekoga ko ce posteno da zastupa interese gradjana!!!!!!!

S

pre 16 godina

Propast i sukobi u vladi su bili ocigledni jos pre njenog formiranja. E sad, sta ce na kraju ispasti: koalicija DSS, SRS, SPS sa vecinom na jednoj i DS sa manjinom na drugoj strani..."Sve je isto samo njega nema".

miki

pre 16 godina

Pašće, naravno. A onda će novi izbori i nova prljava kampanja. Pa onda tromesečno pogadjanje oko nove vlade koja će na kraju opet biti ista - veliki poslovi bi se izgubili, silna javna preduzeća, itd, nije to mala stvar. Mi ćemo kao ovce gledati i dalje, primajući se na priče oko demokratije i evropskom putu, s jedne strane, i patriotizmu i legalizmu, s druge. Moral, naravno niko ne pominje. Za to vreme ode i Kosovo i Evropa i privreda i Ustavni sud. Biće na kraju priče koja bi druga vlada mogla da bude, i opet, i opet, i to nas čeka beskonačno. Ne znam da li još postoji stranka joga-letača, mislim da bi na eventualnim izborima imala šansu.

boka

pre 16 godina

Hocete izbore da bi ste se osigurali,da mozete jos 4 godine da crpite narodne pare,zuri Vam se,jer kada proglase nezavisnost nista od toga!

milos

pre 16 godina

Navikli smo na ovu "micu-trakalicu" igru. Hoce li ovaj narod dobiti bar miran zivot ako ne moze da zivi u blagostanju? Valjda ce se svi stranacki apetiti jednom zasititi, pa da krenemo sa mrtve tacke. Evo, sedma je godina obecanih promena!

Cukori

pre 16 godina

I opet i opet i tako u beskonacno dok narod ne shvati da demokratija nije za Srbiju a da narod vise i ne zanima ko je na vlasti. A onda - Zivela Diktatura.

Dragan M

pre 16 godina

DS nije u nikakvoj klopci! Ne zavaravaj se, narode. Sećam se, hvala Bogu još se sećam, eto nisam prosečan srbenda, do pre manje od godinu dana pričali su da je bolje biti principijelan i na pravom putu pa makar i opozicija.
Pa eto, kiselo grožđe je dobilo slasti! DS sa prerušenim radikalima na vlasti!!! Principi ostaše budala a pare će u njihove džepove. A narodu opet jad, čemer i beda. Možda i novi mart 1999.

Alexa

pre 16 godina

Ko je ovim frikovima iz DSS-a rekao da će se kriza završiti do proleća? Šta, da neće dotle da ostvare kontolu i apsorbuju Kosovo u administrativni sistem Srbije? Ako i onda bude kriza, da li ćemo odložiti izbore do 2024?

tranzicija svesti

pre 16 godina

... Bilo ko u Srbiji ko je spreman da otvori oci vidi da je pravljenje bilo kakvog dogovora sa DSS-om odn. Kostunicom iluzorno (to su cak i radikali osetili na svojoj kozi). Ipak postavlja se pitanje alternative ali ne vise one, cini mi se, izlizane o SRS-ovoj Srbiji nego bilo kakve moguce. Nakon izbora se pokazalo da je konzervativna i polukonzervativna (?) Srbija u vecini i to su "rekli" biraci a ne neko drugi. Ukoliko ova Vlada padne i dodje do izbora jedina stvar koja moze da pokaze zrelost Srbije i njenih gradjana su rezultati koji daju vecinu "normalnoj" Srbiji u punom smislu te reci (DS,G17 i LDP). Kritike i komentari, ne samo na ovom mestu nego uopste, koje ne predlazu nijedno konkretno resenje su siguran sam samo kritizerstvo i prazna prica. Najlakse je biti uman daleko od odgovornosti i bilo kakve konsekvence ali s druge strane da je Srbija, i njena Vlada, odavno spremna za ozbiljan remont to je neosporno.

Dr Arslanagic

pre 16 godina

Neka padne sve sto je padu sklono. Na zalost, mislim da ova vlada nece pasti. DS ce OPET da uradi sve sto DSS bude trazila. Pod jedan, zato sto su nesposobni za bilo kakvo donosenje odluka, pod dva, zato sto DS misli da im jedino Kostunica moze omoguciti opstanak na vlasti. E sad, sto Srbija zbog ovog protivprirodnog bluda politickih partija polako klizi u diktaturu... e to je vec drugo.

marko

pre 16 godina

Voleo bi da znam ako padne ova vlada koja ce to da je nasledi. Ovi sto prizivaju pad iste bolje da se prizovu malo pameti i da shvate da trenutno se ne vidi da postoji bolje resenje. Tj. postoji ali ono nema vecinu, a ovo drugo koje ima vecinu je povratak na stare dane. Katastroficari dosta.

Jaro King

pre 16 godina

Ovo je katastrofa, ova vlada je kvalitetna inspiracija za najcrnji horor film, a Kostunica nas trcecim korakom vraca u rane devedesete. Spremajmo pasose, mi koji nismo na vreme utekli. I nece se narod osvestiti od radikala, narod ce opet javno da poludi i opet ce da ponavlja iste greske od pre 15 godina. I narod nikad nece nauciti...

Nesalomivi

pre 16 godina

Ljajiću iz tvojih usta u božije uši. Ova papazjanija od kvazi-stručnjaka i kvazi-koalicionih partnera vodi računa jedino o sebi, svojim džepovima i svojim dnevnim političkim interesima. Žao mi je samo što će posle njih doći još grđi i gori - radikali, ali neka. Ovom narodu i treba šok terapija da se osvesti.

boka

pre 16 godina

Hocete izbore da bi ste se osigurali,da mozete jos 4 godine da crpite narodne pare,zuri Vam se,jer kada proglase nezavisnost nista od toga!

Alan Ford

pre 16 godina

I treba da padne. U ovoj Vladi glavnu reč vodi stranka koja se sada nalazi na 7-8% podrške u biračkom telu. Koštunici nije dovoljno što je od Ministrastva policije napravio zabran u koji ne može niko ni da prismrdi, nego očigledno preuzima kontrolu i nad spoljnim poslovima. Podrška Tadiću na predsedničkim izborima koju će MOŽDA dobiti od DSS i NS će skupom koštati Demokratsku stranku. Uzgred, mislim da bi Tadić ostvario bolji rezltat bez podrške stranaka iz nesrećne koalicije koja danas vlada Srbijom.
P.S.
Zar se nisu još u maju dogovorili da Bulatović bude na čelu UDBE samo mesec dana?

veza

pre 16 godina

Ja ne znam ni kako je ova vlada i formirana kada je razlika ugledanjima buducnosti Srbije drasticno velika.Naime dok jedni iz vlade imaju zaista Evropski put ,drugi imaju sasvim drugi suprotan.Tu prije svega vidim ogromne razlike izmedju DSS i NS sa jedne strane i DS i G17+ sa druge strane.Ovi prvi su dobili premijera zahvaljujuci Tadicu i DS kako bi to boze spasio Srbiju od radikala,a Kostunica to jedva docekao i stalno ucenjiva.To isto i sada radi kada hoce da prolongira Predsjednicke izbore kako bi cekao rasplet oko Kosova.Kosovo je izgubio Milosevic,a sada njegov naslednik pokusava da ga vrati.To zaista nece moci.Moje je misljenje da ce u Srbiji biti izbora i predsjednickih i parlamentarnih i to ubrzo i neka se vec jednom vidi ko je gdje i da vise nema skrivanja i oblacenja u neka providna odela.

posmatrac

pre 16 godina

Da je ova vlada sve bliza padu,vide cak i oni koje ne interesuje politika.Nemoguca je vlada u kojoj jedan vredja Crnu Goru,a drugi se zbog toga izvinjava,ili ona u kojoj je jedan za clanstvo u NATO,a drugi kategoricki protiv.
To nisu prirodne razlike unutar koalicione vlade,vec sustinska razmimoilazenja oko pravca razvoja Srbije.

Pataren

pre 16 godina

Kao i pre sastavljanja Vlade i danas mislim da je svaka koalicija sa Kostunicom setnja po ostrili brijaca. Sa njim se kompromis ne da postici. Jednostavno, sujeta i "niski" interesi, pa neka sve drugo propadne.

Glas razuma

pre 16 godina

Vlada Srbije bi mogla pasti, ne po pitanju Kosova i Metohije, jer nezavisnost Kosova i Metohije nam lebdi iznad glave nekih 7 godina, već zbog izbora (čitaj podele novaca).

nenad

pre 16 godina

očekujem pad vlade oko 1 decembra. tako, istorijski gledano, NIKO neče biti odgovoran kada kosovo proglasi nezavisnost. pardon - narod će biti odgovoran, on je žrtveni jarac svake vlasti.

Aleksandar

pre 16 godina

Sta da padne kad je nema svako radi po svom i za sebe od odredjivanja cena preko plata do investicija do prodaje sve dok ima para kad nestane svi ce da se razbeze po svojim selima

Zoky

pre 16 godina

Zar vladu nebira narod,a koliko znam to smo mi??? pa hajde onda da kazemo svim ovim dzabalebarosima u skupstini sta mislimo o njima i da nanjemo konacno nekoga ko ce posteno da zastupa interese gradjana!!!!!!!

Vojislav

pre 16 godina

To bi za Srbiju bilo lepo i korisno u procesu demokratizacije države. Kada građani počnu da razmišljaju svojom glavom i kada shvate koje stranke treba isključiti sa političke scene tada će i stranke koje ostanu drugačije da se ponašaju. Samo im oduzmite novac videćete ko će se baviti politikom. Ovo je lakrdija i samovolja beskrupoloznih i samozvanih političkih moćnika. Zbog svega toga sam da padne Vlada.

zen

pre 16 godina

Ocenivši izjavu ministra Ljajića "pomalo neozbiljnom", Šormaz je rekao da "hipotetički govoreći, ako bi vlada pala, skupštinska većina može da napravi novu vladu bez novih izbora". Ili ti svaka ptica svome jatu leti.

Proci ce njihovo...

pre 16 godina

Pala Vlada ili ne,
proci ce njihovo...
samo cemo svi biti jos par godina stariji, tanjih zivaca i praznijih (ili punijih) dzepova...

Samo napred

pre 16 godina

Svo ono briljantno glasacko telo koje je Milosevica drzalo vise od decenije na vlasti sto je dovelo do raspada Srbije, sada se pregrupisalo u DSS, NS, SRS i SPS. DS je u klopci jer nema dovoljno glasova, a ostatak demokratskih stranaka nemocan. Zato smo siromasni, zato cemo ostati bez Kosova (a ako potraju i Vojvodine u buducnosti), zato nas ostatak sveta prezire i tretira kao narod koji je zaostao i okrenut od svoje buducnosti, zato nemamo cemu da se nadamo, zato gubimo vreme baveci se glupostima... A, da, j*** se njima zbog toga. Skapirali su da nama nema pomoci.

S

pre 16 godina

Propast i sukobi u vladi su bili ocigledni jos pre njenog formiranja. E sad, sta ce na kraju ispasti: koalicija DSS, SRS, SPS sa vecinom na jednoj i DS sa manjinom na drugoj strani..."Sve je isto samo njega nema".

Dr Arslanagic

pre 16 godina

Neka padne sve sto je padu sklono. Na zalost, mislim da ova vlada nece pasti. DS ce OPET da uradi sve sto DSS bude trazila. Pod jedan, zato sto su nesposobni za bilo kakvo donosenje odluka, pod dva, zato sto DS misli da im jedino Kostunica moze omoguciti opstanak na vlasti. E sad, sto Srbija zbog ovog protivprirodnog bluda politickih partija polako klizi u diktaturu... e to je vec drugo.

Cukori

pre 16 godina

I opet i opet i tako u beskonacno dok narod ne shvati da demokratija nije za Srbiju a da narod vise i ne zanima ko je na vlasti. A onda - Zivela Diktatura.

tranzicija svesti

pre 16 godina

... Bilo ko u Srbiji ko je spreman da otvori oci vidi da je pravljenje bilo kakvog dogovora sa DSS-om odn. Kostunicom iluzorno (to su cak i radikali osetili na svojoj kozi). Ipak postavlja se pitanje alternative ali ne vise one, cini mi se, izlizane o SRS-ovoj Srbiji nego bilo kakve moguce. Nakon izbora se pokazalo da je konzervativna i polukonzervativna (?) Srbija u vecini i to su "rekli" biraci a ne neko drugi. Ukoliko ova Vlada padne i dodje do izbora jedina stvar koja moze da pokaze zrelost Srbije i njenih gradjana su rezultati koji daju vecinu "normalnoj" Srbiji u punom smislu te reci (DS,G17 i LDP). Kritike i komentari, ne samo na ovom mestu nego uopste, koje ne predlazu nijedno konkretno resenje su siguran sam samo kritizerstvo i prazna prica. Najlakse je biti uman daleko od odgovornosti i bilo kakve konsekvence ali s druge strane da je Srbija, i njena Vlada, odavno spremna za ozbiljan remont to je neosporno.

Dejan

pre 16 godina

Pa dobro. Prvo je Vlada 'oformljena' u zadnji cas. Onda se otislo na godisnje odmore, a sada kada su se vratili govori se o padu Vlade. Meni vise nista nije jasno. Zapravo ja to ne mogu niti shvatiti...
Mislim da bi Cohen imao materijala za nastavak Borata.

miki

pre 16 godina

Pašće, naravno. A onda će novi izbori i nova prljava kampanja. Pa onda tromesečno pogadjanje oko nove vlade koja će na kraju opet biti ista - veliki poslovi bi se izgubili, silna javna preduzeća, itd, nije to mala stvar. Mi ćemo kao ovce gledati i dalje, primajući se na priče oko demokratije i evropskom putu, s jedne strane, i patriotizmu i legalizmu, s druge. Moral, naravno niko ne pominje. Za to vreme ode i Kosovo i Evropa i privreda i Ustavni sud. Biće na kraju priče koja bi druga vlada mogla da bude, i opet, i opet, i to nas čeka beskonačno. Ne znam da li još postoji stranka joga-letača, mislim da bi na eventualnim izborima imala šansu.

Alexa

pre 16 godina

Ko je ovim frikovima iz DSS-a rekao da će se kriza završiti do proleća? Šta, da neće dotle da ostvare kontolu i apsorbuju Kosovo u administrativni sistem Srbije? Ako i onda bude kriza, da li ćemo odložiti izbore do 2024?

milos

pre 16 godina

Navikli smo na ovu "micu-trakalicu" igru. Hoce li ovaj narod dobiti bar miran zivot ako ne moze da zivi u blagostanju? Valjda ce se svi stranacki apetiti jednom zasititi, pa da krenemo sa mrtve tacke. Evo, sedma je godina obecanih promena!

Dragan M

pre 16 godina

DS nije u nikakvoj klopci! Ne zavaravaj se, narode. Sećam se, hvala Bogu još se sećam, eto nisam prosečan srbenda, do pre manje od godinu dana pričali su da je bolje biti principijelan i na pravom putu pa makar i opozicija.
Pa eto, kiselo grožđe je dobilo slasti! DS sa prerušenim radikalima na vlasti!!! Principi ostaše budala a pare će u njihove džepove. A narodu opet jad, čemer i beda. Možda i novi mart 1999.