Nedelja, 19.08.2007.

12:02

I Popović protiv "NATO države"

Nastavlja se niz političara iz DSS-a i okruženja premijera Vojislava Koštunice koji kritikuju politiku NATO i SAD na Kosovu.

Izvor: Beta

I Popoviæ protiv "NATO države" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

PAKI

pre 16 godina

Jedeini moguci i pravi put Srbije i Srpskog naroda je put u Evropu i Evropsku Uniju a samim tim i Nato .Nemozemo opet raditi tako kako smo mi najpametniji a sve ostale susedne drzave (vec clanice EU i buduce clanice)to nisu.Vec smo skoro okruzeni Drzavama Evropske Unije ciji cemo deo i sami uskoro postati .Kosovo je izuzetno vazna tema i stvar za koju se i dalje moramo boriti svim mogucim i legalnim demokratskim sredstvima. Buducnost Srbije nazalost ma koliko to bolelo nelezi sigurno u buducnosti Kosova vec u boljem i lepsem zivotu onih 10.000.000 Srba i ostalih naroda i nacionalnih manjina u samoj Srbiji.Jedna izolovana okruzena Srbija 90, Godina nam sigurno netreba, nama Treba Demokratska Srbija otvorena Evropi a kroz nju i Svetu. Zbog toga netreba razmisljati o izjavama pojedinih clanova DSS ,one nemaju snagu jacinu i karakter da bi mogle namuceni Srpski narod voditi tamo gde mu sada nije mesto.

Justina

pre 16 godina

Sve mi se cini da ovakve izjave nemaju mnogo veze sa Kosovom, kao sto su pojedini analiticari izjavili, vec da je to za unutrasnju upotrebu i ima veze sa predstojecim predsednickim i lokalnim izborima. Izgleda da nisu svesni koliko ovakve izjave idu na nasu stetu kad je u pitanju ulazak Srbije u NATO i EU.

npb

pre 16 godina

Srbija je u Partnestvu za mir, predvorju NATO-a. Srbija će postati NATO država. Osim ako smo neobavešteni da je državna politika u međuvremenu promenjena. Ili smo neobavešteni da članstvo u Partnerstvu u stvari nema veze sa NATO-om. Okreni obrni, možda bi ova retorika i prošla da nam ne donosi veliku štetu napolju.

David

pre 16 godina

Pored NATO-drzava, privatnih drzava oduzimanja 15% teritorije, cepanja jedne demokratske (malo morgen) drzave, voleo bi da cujem nesto konkretno a da se tice ponovne integracije Kosova u Srbiju, kako, na koji nacin, kako s ekonomijom, odbranom, poverenjem, pomirenjem? Kako Kostunica misli to da izvede i na taj nacim privoli Albance koji sada ne zele da zive s nama. Sve sto se desava jeste nepravda do nekle, i u takvom geo-politickom kontekstu zivimo, ignorisati taj kontekst je vise nego kontra produktivno jer Srbija samo vice o nekim principima koji postoje i uvek su postojali samo na papiru, to shvata i moja baba u Tunguziji. Nikoga to ne interesuje tamo gde odluke o tome mogu biti pravljene. Cinjenice su da je medjunarodna zajednica zabrljala na Kosovu, mi smo vise nego zabrljali, Albanci se prave ludi u celom sosu, a mi lupamo gluposti, dok ljudi na Kosovu nemaju sta da jedu i iscekuju neku utopiju. Dakle mene interesuje kad ce neko ovde da postane konstruktivan? i Zasto mediji i javnost ne postavljaju prava pitanja koja se ticu ljudskih zivota sada i ovde? Zasto niko ne pita kako to Srbija misli da resi pitanje reintegracije? Kako ce to Kosovo da bude realno stabilno ako postane nezavisno itd. Jednostavno ne razumem zasto to niko ne pita. Demagogija i ovo zamajavanje me uopste ne interesuje a kladim se ni ostatak nase javnosti.

All. Prishtina

pre 16 godina

Neverovatno, pa za sta vi gradjani Srbije placate te vase politicare ( doduse ni nasi nisu bolji ). Pa oni u proteklih 5 godina bukvalno nista nisu ponudili kada je u pitanju konacno resenje za Kosovo. Svi do jednog u horu ponavljaju ono sto im gazda VK naredi. Samo se vi i dalje inatite sa celim svetom.

Srba

pre 16 godina

Jos jedan patriota. Kako lice , ko jaje jejetu. Njima je krajnji domet rezolucija 1244, po kojoj de 200000 Srba napustilo Kosovo.Sad bi da se vraca po istoj rezoluciji . Vole bih da na celu kolone za povratak vidim Prorokovica. On je mlad i skolovan covek, verovatno vican ratovanju.

mama mia

pre 16 godina

Ciju decu misle da salju na Kosovo DSS-ovci? Pa ni oni sami ne mogu da kroce na tlo Kosova bez blinidranih automobila i u pratnji do zuba naoruzanih vojnika - stranaca koji su na Kosovu za debele pare tamo. Bas briga Kostunicu za nasu decu iz Srbije, on svoju decu nema. Jos samo da im Pahomije odrzi lekcije iz morala.
Sprecite ove nesposobnjakovice ca prizivaju krv i rat.

vesna

pre 16 godina

Ovaj horski verbalni atak politicara iz DSS-a na politiku SAD neodoljivo podseca na horsko arlaukanje Milosevica i njegovih partijskih satelita iz 90-tih. Znamo sta je iz toga izaslo.

Ako se neko ne seca, ima sve te "gluposti" koje su skupo kostale srpski narod lepo sacuvane na jednom mestu, u "Nije srpski lupati"

19-ogodisnjak, sabac

pre 16 godina

mozda dobijaju poene ko se vise dodvori preCedniku, ko vise puta ponovi njegovu savrsenu misao. evo i ja cu: 'srbija i njeni ponosni, dostojanstveni gradjani ne smeju ni po koju cenu dozvoliti stvaranje nato-drzave na kosovu!! eto, uh kako se lepo osecam

Chukanski

pre 16 godina

Šteta što se taj čovek nalazi u tako jednoj nazadnjačkoj partiji. On naprosto tamo ne pripada. Ali ga oni verovatno pritiskaju da provere koliko je lojalan. Zato i njegov odgovor nije tako direktan. Ja bih mu preporučio da što pre napusti tu partiju, jer on je mlad i pametan čovek i pred njim je budućnost. Za njegovu partiju nema budućnosti, ili ako grešim - onda teško Srbiji.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Uopste me ne cudi stav ministra Aleksandra Popovica. Proveo je nekoliko godina u Moskvi, a u poslednje tri godine brzopotezno je politicki napredovao, kao proruski i anti-americki orijentisani DSS-ovac. U Boru se pretpostavlja da je on kadar prof. dr Cede Knezevica, (kuma cuvenog Sainovica i bivseg pom. min. energetike mr Prstica). Raka Knezevic (Cedin brat i tast bivseg potpreds. DSS dr Obrena Joksimovica) je sve do 1982. godine bio nacelnik borskog SUP-a, pa vam je jasno o kakvim ljudima se radi.
U DSS-ovoj kadrovskoj politici nema nikakvih slucajnosti. Namerno je izabran dr Popovic za ministra energetike i rudarstva. Ruski tajkuni (Deripaska i ostali) su veoma zainteresovani za "kupovinu" RTB-a, EPS-a i NIS-a, koji zajedno cine najmanje 70% srpske privrede. Zato DSS cvrsto drzi to Ministarstvo u svojim rukama, a verujem da Mira Markovic nema nista protiv.
S postovanjem.
Boza Bogdanovic, dipl. ing. iz opljackanog, otrovanog i ozracenog Bora

Lion

pre 16 godina

Ovi ucestali napadi na SAD i izjave srpskih zvanicnika o NATO drzhavi u sushtini se mogu interpretirati tako da je Srbija osokoljena poslednjim diplomatskim uspesima blokirajuci status Kosova preko SB i osecha da je sad pravo vreme za josh vishe i znachajnih "pobeda "; ili naprotiv: Srbiji je definitvno stavljeno do znanja da ovo zadnje kupljenje vremena zapravo je samo "pirova pobeda" jer ce SAD i EU posle 10 decembra jednostrano priznati nezavisnu drzhavu Kosova, sa ili bez saglasnosti Rusije i SB i tu nema nikakvih promena u stavu istih bez obzira na "pregovore" koji ce se voditi i za koje svi unapred znaju da ce biti neuspeshni.
Ovoj zadnjoj tezi ide u prilog i danashnja izjava Viznera da ce SAD posle 10 decembra jednostrano priznati nezavisno Kosovo, tako da izjave Simica, Popovica , Samardjica i drugih oko NATO drzhave su samo za unutrashnje politicke potrebe DSS-a za srpske izbore i nishta vishe.

dada.su

pre 16 godina

Javila se posle Jocica jos jedna DSS pcelica.Zasto pricaju kada ih niko nista i nije pitao.
Srbiji se stvarno desio odliv mozgova kada ovakvi dobijaju priliku da vode drzavu.

Don Emilio

pre 16 godina

Gluposti...Ko nas posle ovakvih izjava moze uzimati za ozbiljno? Svete, resi nam vec jednom pitanje Kosova! Ovi nasi su ne ozbiljni!

Hermiona

pre 16 godina

Neko mora da tvrdi pazar. To je toliko ocigledno da bode oci. Ostalo je samo da istorija zabelezi ko se kako drzao povodom Kosova. A posto su DSS politicari neinventivni, oni svi koriste jednu te istu formulaciju.Sledecih 20 godina u Srbiji bez Kosova trubice da su oni bili protiv stvaranja NATO drzave i od toga ce da zive. Jalovost je glavna odlika DSSovaca od koje oni vrlo uspesno politicki profitiraju jer ovaj narod navikao da cuti i trpi.

Zorana Z. Mihajlović Milanović

pre 16 godina

Uz dužno poštovanje gdji N.Kolundžiji, volela bih da čujem jasan stav g.Tadića, ili svih ostalih najviših funkcionera DS. Za sada ih nema.
Ili stav proizlazi iz delovanja samih ministara DS u Vladi RS, koji se zalažu za ne oduzimanja KiM, kao i za stopiranje Ahtisarijevog plana.
Ako je to tako, onda je izjava N.Kolundžije tome suprotstavljena.
Dakle, pitanje je - GDE JE JASAN STAV?

Миломир

pre 16 godina

Познајући наше политичаре и њихову способност да они сами предложе или иницирају нешто, поводом броја изјава које имају за тему права Србије на повратак одређеног броја војника и полицајаца на КиМ у складу са резолуцијом 1244, сигурно је да им је неко утицајан у СБ то сугерисао с обећањем да ће стати иза тога.
Видећемо даљи развој ситуације.

Bozic

pre 16 godina

Ovo podse3ca na razradjivanje teza druga Tita.Tito napise pismo a onda ga svi ritualno ponavljaju i razglabaju do iznemoglosti.DSS u osnovi funkcionise kao SKJ(jedan vodja i to dozivotni)pa cik neka neko propusti da Vodjinu ideju javno ne pomene.Drug Voja poput njegovog velikog prethodnika ima plitke ideje,prva je bila 15% teritorije(zgodno nekako mu dodje kao trgovinska marza i lako se pamti).Sad je drug Voja smislio NATO-drzavu(kao li se samo tome dosetio).Cini mi se da jedino Bubalo nije ponovio ovu mantru,ali morace....ako misli da ostane ministar.

Darko Maksimović

pre 16 godina

"Stara vremena" nisu u svemu loša, kao što DS i LDP i još neki pokušavaju često da aludiraju. I nije dovoljno reći "retorika Miloševićevog vremena" da bi nešto pametno rekao, potrebno je argumentovati svoje mišljenje, a upravo etiketiranje "starim vremenima", "komunističkom vladavinom", itd. je retorika koja vodi u neslaganje. U ovom slučaju otvorene izjave DSS-a su potpuno tačne, iako ne i preporučljive ako vode u otvoreno neprijateljstvo. Možda bi trebali više da uče od svojih neprijatelja (anglo-*) o "zakukuljenim" odgovorima, komentarima itd., ali neke stvari je nekad ipak neophodno jasno i otvoreno reći. Pogotovu kad su tačne 100%

Bozic

pre 16 godina

Ovo podse3ca na razradjivanje teza druga Tita.Tito napise pismo a onda ga svi ritualno ponavljaju i razglabaju do iznemoglosti.DSS u osnovi funkcionise kao SKJ(jedan vodja i to dozivotni)pa cik neka neko propusti da Vodjinu ideju javno ne pomene.Drug Voja poput njegovog velikog prethodnika ima plitke ideje,prva je bila 15% teritorije(zgodno nekako mu dodje kao trgovinska marza i lako se pamti).Sad je drug Voja smislio NATO-drzavu(kao li se samo tome dosetio).Cini mi se da jedino Bubalo nije ponovio ovu mantru,ali morace....ako misli da ostane ministar.

Darko Maksimović

pre 16 godina

"Stara vremena" nisu u svemu loša, kao što DS i LDP i još neki pokušavaju često da aludiraju. I nije dovoljno reći "retorika Miloševićevog vremena" da bi nešto pametno rekao, potrebno je argumentovati svoje mišljenje, a upravo etiketiranje "starim vremenima", "komunističkom vladavinom", itd. je retorika koja vodi u neslaganje. U ovom slučaju otvorene izjave DSS-a su potpuno tačne, iako ne i preporučljive ako vode u otvoreno neprijateljstvo. Možda bi trebali više da uče od svojih neprijatelja (anglo-*) o "zakukuljenim" odgovorima, komentarima itd., ali neke stvari je nekad ipak neophodno jasno i otvoreno reći. Pogotovu kad su tačne 100%

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Uopste me ne cudi stav ministra Aleksandra Popovica. Proveo je nekoliko godina u Moskvi, a u poslednje tri godine brzopotezno je politicki napredovao, kao proruski i anti-americki orijentisani DSS-ovac. U Boru se pretpostavlja da je on kadar prof. dr Cede Knezevica, (kuma cuvenog Sainovica i bivseg pom. min. energetike mr Prstica). Raka Knezevic (Cedin brat i tast bivseg potpreds. DSS dr Obrena Joksimovica) je sve do 1982. godine bio nacelnik borskog SUP-a, pa vam je jasno o kakvim ljudima se radi.
U DSS-ovoj kadrovskoj politici nema nikakvih slucajnosti. Namerno je izabran dr Popovic za ministra energetike i rudarstva. Ruski tajkuni (Deripaska i ostali) su veoma zainteresovani za "kupovinu" RTB-a, EPS-a i NIS-a, koji zajedno cine najmanje 70% srpske privrede. Zato DSS cvrsto drzi to Ministarstvo u svojim rukama, a verujem da Mira Markovic nema nista protiv.
S postovanjem.
Boza Bogdanovic, dipl. ing. iz opljackanog, otrovanog i ozracenog Bora

dada.su

pre 16 godina

Javila se posle Jocica jos jedna DSS pcelica.Zasto pricaju kada ih niko nista i nije pitao.
Srbiji se stvarno desio odliv mozgova kada ovakvi dobijaju priliku da vode drzavu.

Hermiona

pre 16 godina

Neko mora da tvrdi pazar. To je toliko ocigledno da bode oci. Ostalo je samo da istorija zabelezi ko se kako drzao povodom Kosova. A posto su DSS politicari neinventivni, oni svi koriste jednu te istu formulaciju.Sledecih 20 godina u Srbiji bez Kosova trubice da su oni bili protiv stvaranja NATO drzave i od toga ce da zive. Jalovost je glavna odlika DSSovaca od koje oni vrlo uspesno politicki profitiraju jer ovaj narod navikao da cuti i trpi.

Don Emilio

pre 16 godina

Gluposti...Ko nas posle ovakvih izjava moze uzimati za ozbiljno? Svete, resi nam vec jednom pitanje Kosova! Ovi nasi su ne ozbiljni!

Lion

pre 16 godina

Ovi ucestali napadi na SAD i izjave srpskih zvanicnika o NATO drzhavi u sushtini se mogu interpretirati tako da je Srbija osokoljena poslednjim diplomatskim uspesima blokirajuci status Kosova preko SB i osecha da je sad pravo vreme za josh vishe i znachajnih "pobeda "; ili naprotiv: Srbiji je definitvno stavljeno do znanja da ovo zadnje kupljenje vremena zapravo je samo "pirova pobeda" jer ce SAD i EU posle 10 decembra jednostrano priznati nezavisnu drzhavu Kosova, sa ili bez saglasnosti Rusije i SB i tu nema nikakvih promena u stavu istih bez obzira na "pregovore" koji ce se voditi i za koje svi unapred znaju da ce biti neuspeshni.
Ovoj zadnjoj tezi ide u prilog i danashnja izjava Viznera da ce SAD posle 10 decembra jednostrano priznati nezavisno Kosovo, tako da izjave Simica, Popovica , Samardjica i drugih oko NATO drzhave su samo za unutrashnje politicke potrebe DSS-a za srpske izbore i nishta vishe.

Zorana Z. Mihajlović Milanović

pre 16 godina

Uz dužno poštovanje gdji N.Kolundžiji, volela bih da čujem jasan stav g.Tadića, ili svih ostalih najviših funkcionera DS. Za sada ih nema.
Ili stav proizlazi iz delovanja samih ministara DS u Vladi RS, koji se zalažu za ne oduzimanja KiM, kao i za stopiranje Ahtisarijevog plana.
Ako je to tako, onda je izjava N.Kolundžije tome suprotstavljena.
Dakle, pitanje je - GDE JE JASAN STAV?

vesna

pre 16 godina

Ovaj horski verbalni atak politicara iz DSS-a na politiku SAD neodoljivo podseca na horsko arlaukanje Milosevica i njegovih partijskih satelita iz 90-tih. Znamo sta je iz toga izaslo.

Ako se neko ne seca, ima sve te "gluposti" koje su skupo kostale srpski narod lepo sacuvane na jednom mestu, u "Nije srpski lupati"

mama mia

pre 16 godina

Ciju decu misle da salju na Kosovo DSS-ovci? Pa ni oni sami ne mogu da kroce na tlo Kosova bez blinidranih automobila i u pratnji do zuba naoruzanih vojnika - stranaca koji su na Kosovu za debele pare tamo. Bas briga Kostunicu za nasu decu iz Srbije, on svoju decu nema. Jos samo da im Pahomije odrzi lekcije iz morala.
Sprecite ove nesposobnjakovice ca prizivaju krv i rat.

All. Prishtina

pre 16 godina

Neverovatno, pa za sta vi gradjani Srbije placate te vase politicare ( doduse ni nasi nisu bolji ). Pa oni u proteklih 5 godina bukvalno nista nisu ponudili kada je u pitanju konacno resenje za Kosovo. Svi do jednog u horu ponavljaju ono sto im gazda VK naredi. Samo se vi i dalje inatite sa celim svetom.

Миломир

pre 16 godina

Познајући наше политичаре и њихову способност да они сами предложе или иницирају нешто, поводом броја изјава које имају за тему права Србије на повратак одређеног броја војника и полицајаца на КиМ у складу са резолуцијом 1244, сигурно је да им је неко утицајан у СБ то сугерисао с обећањем да ће стати иза тога.
Видећемо даљи развој ситуације.

Srba

pre 16 godina

Jos jedan patriota. Kako lice , ko jaje jejetu. Njima je krajnji domet rezolucija 1244, po kojoj de 200000 Srba napustilo Kosovo.Sad bi da se vraca po istoj rezoluciji . Vole bih da na celu kolone za povratak vidim Prorokovica. On je mlad i skolovan covek, verovatno vican ratovanju.

David

pre 16 godina

Pored NATO-drzava, privatnih drzava oduzimanja 15% teritorije, cepanja jedne demokratske (malo morgen) drzave, voleo bi da cujem nesto konkretno a da se tice ponovne integracije Kosova u Srbiju, kako, na koji nacin, kako s ekonomijom, odbranom, poverenjem, pomirenjem? Kako Kostunica misli to da izvede i na taj nacim privoli Albance koji sada ne zele da zive s nama. Sve sto se desava jeste nepravda do nekle, i u takvom geo-politickom kontekstu zivimo, ignorisati taj kontekst je vise nego kontra produktivno jer Srbija samo vice o nekim principima koji postoje i uvek su postojali samo na papiru, to shvata i moja baba u Tunguziji. Nikoga to ne interesuje tamo gde odluke o tome mogu biti pravljene. Cinjenice su da je medjunarodna zajednica zabrljala na Kosovu, mi smo vise nego zabrljali, Albanci se prave ludi u celom sosu, a mi lupamo gluposti, dok ljudi na Kosovu nemaju sta da jedu i iscekuju neku utopiju. Dakle mene interesuje kad ce neko ovde da postane konstruktivan? i Zasto mediji i javnost ne postavljaju prava pitanja koja se ticu ljudskih zivota sada i ovde? Zasto niko ne pita kako to Srbija misli da resi pitanje reintegracije? Kako ce to Kosovo da bude realno stabilno ako postane nezavisno itd. Jednostavno ne razumem zasto to niko ne pita. Demagogija i ovo zamajavanje me uopste ne interesuje a kladim se ni ostatak nase javnosti.

Chukanski

pre 16 godina

Šteta što se taj čovek nalazi u tako jednoj nazadnjačkoj partiji. On naprosto tamo ne pripada. Ali ga oni verovatno pritiskaju da provere koliko je lojalan. Zato i njegov odgovor nije tako direktan. Ja bih mu preporučio da što pre napusti tu partiju, jer on je mlad i pametan čovek i pred njim je budućnost. Za njegovu partiju nema budućnosti, ili ako grešim - onda teško Srbiji.

npb

pre 16 godina

Srbija je u Partnestvu za mir, predvorju NATO-a. Srbija će postati NATO država. Osim ako smo neobavešteni da je državna politika u međuvremenu promenjena. Ili smo neobavešteni da članstvo u Partnerstvu u stvari nema veze sa NATO-om. Okreni obrni, možda bi ova retorika i prošla da nam ne donosi veliku štetu napolju.

Justina

pre 16 godina

Sve mi se cini da ovakve izjave nemaju mnogo veze sa Kosovom, kao sto su pojedini analiticari izjavili, vec da je to za unutrasnju upotrebu i ima veze sa predstojecim predsednickim i lokalnim izborima. Izgleda da nisu svesni koliko ovakve izjave idu na nasu stetu kad je u pitanju ulazak Srbije u NATO i EU.

19-ogodisnjak, sabac

pre 16 godina

mozda dobijaju poene ko se vise dodvori preCedniku, ko vise puta ponovi njegovu savrsenu misao. evo i ja cu: 'srbija i njeni ponosni, dostojanstveni gradjani ne smeju ni po koju cenu dozvoliti stvaranje nato-drzave na kosovu!! eto, uh kako se lepo osecam

PAKI

pre 16 godina

Jedeini moguci i pravi put Srbije i Srpskog naroda je put u Evropu i Evropsku Uniju a samim tim i Nato .Nemozemo opet raditi tako kako smo mi najpametniji a sve ostale susedne drzave (vec clanice EU i buduce clanice)to nisu.Vec smo skoro okruzeni Drzavama Evropske Unije ciji cemo deo i sami uskoro postati .Kosovo je izuzetno vazna tema i stvar za koju se i dalje moramo boriti svim mogucim i legalnim demokratskim sredstvima. Buducnost Srbije nazalost ma koliko to bolelo nelezi sigurno u buducnosti Kosova vec u boljem i lepsem zivotu onih 10.000.000 Srba i ostalih naroda i nacionalnih manjina u samoj Srbiji.Jedna izolovana okruzena Srbija 90, Godina nam sigurno netreba, nama Treba Demokratska Srbija otvorena Evropi a kroz nju i Svetu. Zbog toga netreba razmisljati o izjavama pojedinih clanova DSS ,one nemaju snagu jacinu i karakter da bi mogle namuceni Srpski narod voditi tamo gde mu sada nije mesto.

Lion

pre 16 godina

Ovi ucestali napadi na SAD i izjave srpskih zvanicnika o NATO drzhavi u sushtini se mogu interpretirati tako da je Srbija osokoljena poslednjim diplomatskim uspesima blokirajuci status Kosova preko SB i osecha da je sad pravo vreme za josh vishe i znachajnih "pobeda "; ili naprotiv: Srbiji je definitvno stavljeno do znanja da ovo zadnje kupljenje vremena zapravo je samo "pirova pobeda" jer ce SAD i EU posle 10 decembra jednostrano priznati nezavisnu drzhavu Kosova, sa ili bez saglasnosti Rusije i SB i tu nema nikakvih promena u stavu istih bez obzira na "pregovore" koji ce se voditi i za koje svi unapred znaju da ce biti neuspeshni.
Ovoj zadnjoj tezi ide u prilog i danashnja izjava Viznera da ce SAD posle 10 decembra jednostrano priznati nezavisno Kosovo, tako da izjave Simica, Popovica , Samardjica i drugih oko NATO drzhave su samo za unutrashnje politicke potrebe DSS-a za srpske izbore i nishta vishe.

Don Emilio

pre 16 godina

Gluposti...Ko nas posle ovakvih izjava moze uzimati za ozbiljno? Svete, resi nam vec jednom pitanje Kosova! Ovi nasi su ne ozbiljni!

Bozic

pre 16 godina

Ovo podse3ca na razradjivanje teza druga Tita.Tito napise pismo a onda ga svi ritualno ponavljaju i razglabaju do iznemoglosti.DSS u osnovi funkcionise kao SKJ(jedan vodja i to dozivotni)pa cik neka neko propusti da Vodjinu ideju javno ne pomene.Drug Voja poput njegovog velikog prethodnika ima plitke ideje,prva je bila 15% teritorije(zgodno nekako mu dodje kao trgovinska marza i lako se pamti).Sad je drug Voja smislio NATO-drzavu(kao li se samo tome dosetio).Cini mi se da jedino Bubalo nije ponovio ovu mantru,ali morace....ako misli da ostane ministar.

vesna

pre 16 godina

Ovaj horski verbalni atak politicara iz DSS-a na politiku SAD neodoljivo podseca na horsko arlaukanje Milosevica i njegovih partijskih satelita iz 90-tih. Znamo sta je iz toga izaslo.

Ako se neko ne seca, ima sve te "gluposti" koje su skupo kostale srpski narod lepo sacuvane na jednom mestu, u "Nije srpski lupati"

mama mia

pre 16 godina

Ciju decu misle da salju na Kosovo DSS-ovci? Pa ni oni sami ne mogu da kroce na tlo Kosova bez blinidranih automobila i u pratnji do zuba naoruzanih vojnika - stranaca koji su na Kosovu za debele pare tamo. Bas briga Kostunicu za nasu decu iz Srbije, on svoju decu nema. Jos samo da im Pahomije odrzi lekcije iz morala.
Sprecite ove nesposobnjakovice ca prizivaju krv i rat.

Darko Maksimović

pre 16 godina

"Stara vremena" nisu u svemu loša, kao što DS i LDP i još neki pokušavaju često da aludiraju. I nije dovoljno reći "retorika Miloševićevog vremena" da bi nešto pametno rekao, potrebno je argumentovati svoje mišljenje, a upravo etiketiranje "starim vremenima", "komunističkom vladavinom", itd. je retorika koja vodi u neslaganje. U ovom slučaju otvorene izjave DSS-a su potpuno tačne, iako ne i preporučljive ako vode u otvoreno neprijateljstvo. Možda bi trebali više da uče od svojih neprijatelja (anglo-*) o "zakukuljenim" odgovorima, komentarima itd., ali neke stvari je nekad ipak neophodno jasno i otvoreno reći. Pogotovu kad su tačne 100%

dada.su

pre 16 godina

Javila se posle Jocica jos jedna DSS pcelica.Zasto pricaju kada ih niko nista i nije pitao.
Srbiji se stvarno desio odliv mozgova kada ovakvi dobijaju priliku da vode drzavu.

Chukanski

pre 16 godina

Šteta što se taj čovek nalazi u tako jednoj nazadnjačkoj partiji. On naprosto tamo ne pripada. Ali ga oni verovatno pritiskaju da provere koliko je lojalan. Zato i njegov odgovor nije tako direktan. Ja bih mu preporučio da što pre napusti tu partiju, jer on je mlad i pametan čovek i pred njim je budućnost. Za njegovu partiju nema budućnosti, ili ako grešim - onda teško Srbiji.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Uopste me ne cudi stav ministra Aleksandra Popovica. Proveo je nekoliko godina u Moskvi, a u poslednje tri godine brzopotezno je politicki napredovao, kao proruski i anti-americki orijentisani DSS-ovac. U Boru se pretpostavlja da je on kadar prof. dr Cede Knezevica, (kuma cuvenog Sainovica i bivseg pom. min. energetike mr Prstica). Raka Knezevic (Cedin brat i tast bivseg potpreds. DSS dr Obrena Joksimovica) je sve do 1982. godine bio nacelnik borskog SUP-a, pa vam je jasno o kakvim ljudima se radi.
U DSS-ovoj kadrovskoj politici nema nikakvih slucajnosti. Namerno je izabran dr Popovic za ministra energetike i rudarstva. Ruski tajkuni (Deripaska i ostali) su veoma zainteresovani za "kupovinu" RTB-a, EPS-a i NIS-a, koji zajedno cine najmanje 70% srpske privrede. Zato DSS cvrsto drzi to Ministarstvo u svojim rukama, a verujem da Mira Markovic nema nista protiv.
S postovanjem.
Boza Bogdanovic, dipl. ing. iz opljackanog, otrovanog i ozracenog Bora

Srba

pre 16 godina

Jos jedan patriota. Kako lice , ko jaje jejetu. Njima je krajnji domet rezolucija 1244, po kojoj de 200000 Srba napustilo Kosovo.Sad bi da se vraca po istoj rezoluciji . Vole bih da na celu kolone za povratak vidim Prorokovica. On je mlad i skolovan covek, verovatno vican ratovanju.

All. Prishtina

pre 16 godina

Neverovatno, pa za sta vi gradjani Srbije placate te vase politicare ( doduse ni nasi nisu bolji ). Pa oni u proteklih 5 godina bukvalno nista nisu ponudili kada je u pitanju konacno resenje za Kosovo. Svi do jednog u horu ponavljaju ono sto im gazda VK naredi. Samo se vi i dalje inatite sa celim svetom.

Hermiona

pre 16 godina

Neko mora da tvrdi pazar. To je toliko ocigledno da bode oci. Ostalo je samo da istorija zabelezi ko se kako drzao povodom Kosova. A posto su DSS politicari neinventivni, oni svi koriste jednu te istu formulaciju.Sledecih 20 godina u Srbiji bez Kosova trubice da su oni bili protiv stvaranja NATO drzave i od toga ce da zive. Jalovost je glavna odlika DSSovaca od koje oni vrlo uspesno politicki profitiraju jer ovaj narod navikao da cuti i trpi.

19-ogodisnjak, sabac

pre 16 godina

mozda dobijaju poene ko se vise dodvori preCedniku, ko vise puta ponovi njegovu savrsenu misao. evo i ja cu: 'srbija i njeni ponosni, dostojanstveni gradjani ne smeju ni po koju cenu dozvoliti stvaranje nato-drzave na kosovu!! eto, uh kako se lepo osecam

David

pre 16 godina

Pored NATO-drzava, privatnih drzava oduzimanja 15% teritorije, cepanja jedne demokratske (malo morgen) drzave, voleo bi da cujem nesto konkretno a da se tice ponovne integracije Kosova u Srbiju, kako, na koji nacin, kako s ekonomijom, odbranom, poverenjem, pomirenjem? Kako Kostunica misli to da izvede i na taj nacim privoli Albance koji sada ne zele da zive s nama. Sve sto se desava jeste nepravda do nekle, i u takvom geo-politickom kontekstu zivimo, ignorisati taj kontekst je vise nego kontra produktivno jer Srbija samo vice o nekim principima koji postoje i uvek su postojali samo na papiru, to shvata i moja baba u Tunguziji. Nikoga to ne interesuje tamo gde odluke o tome mogu biti pravljene. Cinjenice su da je medjunarodna zajednica zabrljala na Kosovu, mi smo vise nego zabrljali, Albanci se prave ludi u celom sosu, a mi lupamo gluposti, dok ljudi na Kosovu nemaju sta da jedu i iscekuju neku utopiju. Dakle mene interesuje kad ce neko ovde da postane konstruktivan? i Zasto mediji i javnost ne postavljaju prava pitanja koja se ticu ljudskih zivota sada i ovde? Zasto niko ne pita kako to Srbija misli da resi pitanje reintegracije? Kako ce to Kosovo da bude realno stabilno ako postane nezavisno itd. Jednostavno ne razumem zasto to niko ne pita. Demagogija i ovo zamajavanje me uopste ne interesuje a kladim se ni ostatak nase javnosti.

npb

pre 16 godina

Srbija je u Partnestvu za mir, predvorju NATO-a. Srbija će postati NATO država. Osim ako smo neobavešteni da je državna politika u međuvremenu promenjena. Ili smo neobavešteni da članstvo u Partnerstvu u stvari nema veze sa NATO-om. Okreni obrni, možda bi ova retorika i prošla da nam ne donosi veliku štetu napolju.

Миломир

pre 16 godina

Познајући наше политичаре и њихову способност да они сами предложе или иницирају нешто, поводом броја изјава које имају за тему права Србије на повратак одређеног броја војника и полицајаца на КиМ у складу са резолуцијом 1244, сигурно је да им је неко утицајан у СБ то сугерисао с обећањем да ће стати иза тога.
Видећемо даљи развој ситуације.

Justina

pre 16 godina

Sve mi se cini da ovakve izjave nemaju mnogo veze sa Kosovom, kao sto su pojedini analiticari izjavili, vec da je to za unutrasnju upotrebu i ima veze sa predstojecim predsednickim i lokalnim izborima. Izgleda da nisu svesni koliko ovakve izjave idu na nasu stetu kad je u pitanju ulazak Srbije u NATO i EU.

Zorana Z. Mihajlović Milanović

pre 16 godina

Uz dužno poštovanje gdji N.Kolundžiji, volela bih da čujem jasan stav g.Tadića, ili svih ostalih najviših funkcionera DS. Za sada ih nema.
Ili stav proizlazi iz delovanja samih ministara DS u Vladi RS, koji se zalažu za ne oduzimanja KiM, kao i za stopiranje Ahtisarijevog plana.
Ako je to tako, onda je izjava N.Kolundžije tome suprotstavljena.
Dakle, pitanje je - GDE JE JASAN STAV?

PAKI

pre 16 godina

Jedeini moguci i pravi put Srbije i Srpskog naroda je put u Evropu i Evropsku Uniju a samim tim i Nato .Nemozemo opet raditi tako kako smo mi najpametniji a sve ostale susedne drzave (vec clanice EU i buduce clanice)to nisu.Vec smo skoro okruzeni Drzavama Evropske Unije ciji cemo deo i sami uskoro postati .Kosovo je izuzetno vazna tema i stvar za koju se i dalje moramo boriti svim mogucim i legalnim demokratskim sredstvima. Buducnost Srbije nazalost ma koliko to bolelo nelezi sigurno u buducnosti Kosova vec u boljem i lepsem zivotu onih 10.000.000 Srba i ostalih naroda i nacionalnih manjina u samoj Srbiji.Jedna izolovana okruzena Srbija 90, Godina nam sigurno netreba, nama Treba Demokratska Srbija otvorena Evropi a kroz nju i Svetu. Zbog toga netreba razmisljati o izjavama pojedinih clanova DSS ,one nemaju snagu jacinu i karakter da bi mogle namuceni Srpski narod voditi tamo gde mu sada nije mesto.