Nedelja, 15.07.2007.

20:51

Srbija šampion Evrope!

Izvor: Ðorðe Lazareviæ

Srbija šampion Evrope! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

160 Komentari

Sortiraj po:

Milanche

pre 16 godina

Svaka cast majstori!! Samo napred i u a repku i isto tako da igrate za koju ogdinu u A repki da ponovimo one rezultate!! Kraljevi!!!
Teo novi Papalukas!! NEverovatan igrac!!!

Oombah

pre 16 godina

Čudno samo kako nijedan medij ne spominje činjenicu da je zastava okrenuta naopako i da nije bilo himne. Ali još jednom, nema veze, nadoknadićemo. Ali ne kažem da se ne treba žaliti nadležnima, jer smo se tako ponašali oduvek, u fazonu "nema veze, ma pusti, bitno da smo mi svoje odradili i pobedili". Takvo ponašanje nas je koštalo rata početkom 90-ih i Kosova, jer smo dozvoljavali Hrvatima i Albancima da nas driblaju, a onda kad vrag odnese šalu, mi se prenemo i hoćemo u rat da raščistimo račune. To se rešava na početku, da svi vide ko si i šta si, da ne daš na sebe. Posle si ti u boljoj poziciji i odlučuješ o svojoj sudbini i imaš više poštovanja.

Oombah

pre 16 godina

Ne bih se u potpunosti složio sa time da je Tepić korisniji od Tripkovića. Obojica su na svoj način korisni, a pokazali su da su u ključnim momentima i velikim utakmicama sjajni, pogotovu Tripković. Jedna od naših velikih mana trenutno je onaj zlotvor i pametnjaković pročitao-sam-toliko-knjiga-da-su-mi-svi-mali-i-glupi Vujošević kome se pripisuje stvaranje košarkaša, dok im on samo umanjuje kvalitet, pogotovu dovođenjem osrednjih igrača kao što su Božić, Kecman, Drobnjak, pa i Kamings, a za prethodne sezone i da ne pominjem. On je sve te kvalitetne igrače imao i ima, ali ih ne stvara, već ih čak i usporava, jer pogledajte koliko lopti ide na starce, a koliko na te mlade talentovane koji stvarno mogu da nešto sa njom urade. Što se mene tiče, Perović nikada neće biti neki igrač, najverovatnije će se vratiti iz Amerike da ima u Evropi po 10 poena i 5 skokova, jer onoliki čovek da se ponaša kao devojčica pod košem i da ispusti loptu čim ga pipneš po rukama je neverovatno. Dakle, Vujoševića napolje, da se i sudije i klubovi i liga malo odmore od pritisaka morona, pa da idemo dalje. I da, to je čovek koji se odrekao Paunića, doduše dobio je Tepića, ali imati obojicu bi bilo sjajno, ali je njemu ipak bilo bitnije da vrati "odbrambenog" Kecmana. Neverovatno!

Zeks

pre 16 godina

PORED B92, IZRAZITO CENIM IZVESTAJE NA HRVATSKOM "sportnet.hr". JAKO SU OBJEKTIVNI I STRUCNI. EVO REZUMEA NAKON TURNIRA U SLOVENIJI:

Hrvatska rasipala ugled, Srbija potvrdila kvalitetu

Ako već ljudi koji su zaduženi za hrvatsku košarku neće podvući crtu ispod Europskog prvenstva za košarkaše do 20 godina, Sportnet.hr hoće. Tko ne voli duge tekstove, neće mu se svidjeti, a mi ćemo Vam prikazati najbolje pojedince, najatraktivnije poteze i zanimljivosti s prvenstva u Novoj Gorici i Goriziji, kao i pogled u budućnost...
Hrvatska:
Poslovica o prvim mačićima koji se bacaju u vodi ne vrijedi u slučaju mlade hrvatske reprezentacije. Pripreme su prošle u negativnom tonu, na kraju je i izbornik Goran Caktaš priznao da nisu imali dovoljno pravih pripremnih utakmica te da je najjači turnir u Turskoj došao prekasno. U Turskoj je najteže pao poraz od, pokazat će se kasnije, novih/starih prvaka Europe, koji su očitali košarkašku lekciju hrvatskim košarkašima, a nadovezali su se i Rusi, kao i domaćin Turska.
Što se tiče sastava momčadi Hrvatske kritici tu nema previše mjesta. Ante Tomić je potvrdio kako se radi o najkompletnijem hrvatskom igraču, kako u košarkaškom svjetlu, tako i u profesionalnom, odnosno u dijelu momčadskog duha svlačionice. Iza njega se svrstao Marin Han, koji se nakon rastanka sa Splitom "vratio iz mrtvih". Han je bio igrač koji je pokazivao najviše želje, kako u obrani, tako i u napadu.

Ante Tomić nije mogao sam (Nikola Movrić)

Kao najveći potencijal se izdvojio šibenski razigravač Luka Petković, koji osim playmakerskog načina razmišljanja ima i stav "gazde na terenu". Kasno otkrivanje talenta je stavilo Petkovića u položaj da slijedeće sezone mora napraviti nekoliko stepenica, kako u fizičkom dijelu, tako i u taktičkom, da bi se smatrao legitimnim reprezentativnim potencijalom.
Sve ostalo je tu negdje, ali ne nudi previše nade za priključenje seniorskoj reprezentaciji u dogledno vrijeme. Zoran Vrkić ima atletsku građu i napadački pristup, ali obrana i momčadska igra traži puno napretka. Luka Drezga je po izborniku donosio puno mira i dodatnu napadačku opciju, ali je previše obrambeno "lutao". Puno više se trebalo vremena i prostora posvetiti Ivanu Papcu. Brz za krilnog centra s dobrim vanjskim šutem i mogućnošću popravka zbog velikog raspona ruku, Papac je mogao napraviti više.
Centarski dvojac Franko Filipović i Filip Vukičević je pokazao da mogu i znaju. Filipović je pokušavao sam kada je vidio da nema organizirane igre u napadu, dok je Vukičević, unatoč "haklerskim" potezima na terenu, pokazao da ima odličnu suradnju s drugim centrima i mogućnost otvaranja reketa.
Glavna razočaranja su Ivan Siriščević i Josip Blajić. Može se govoriti o mladosti i potencijalu, ali splitski šuter je potpuno izvan ritma utakmica, dok sinjski razigravač ima problema sa svakom vrstom pritiska pri prenošenju lopte. Franjo Bubalo je pao u drugi plan i nije previše pokazao da bi se mogao okarakterizirati njegov nastup u Sloveniji i Italiji. Nino Vlaić je imao nekoliko blistavih trenutaka, ali i perioda nesnalaženja na terenu, tako da se može govoriti o potencijalu, koji treba puno minuta na parketu i pravu ruku vodilju.
I to je to. Hrvatska raspolaže s talentom, tu nema sumnje. Nije to generacija Ukića, Tomasa i drugih, ali dečki su mogli više. Logički se postavlja pitanje zašto to više nije došlo? Ne može se niti sve svaliti na leđa izbornika Caktaša, iako je sinjski trener previše lutao u traženju startne petorke. U jednom susretu je u prvih 12 minuta izmijenio tri organizatora igre, da bi poslije naporne utakmice s Italijom startna petorka na terenu provela 13 minuta. Kod minus četiri protiv Italije, Drezga je imao dodatno slobodno bacanje, a hrvatska klupa je pozvala minutu odmora. Bacanje je promašeno, a Italija je serijom 8:0 zatvorila susret. Za koga je bila minuta odmora?
Hrvatska nije imala tranzicijsku igru, bekovi nisu imali potrebne kretnje za otvaranje kvalitetnih kontra napada, u obrani nije bilo agresivnog pristupa vanjskom šutu protivnika, koji je odlučio utakmicu s Bugarskom. Vrlo malo se igrala zonska obrana, a u napadu na takvu postavku protivnika nije bilo elementarnih stvari. I možemo tako praktički unedogled.
Nikome nije u interesu blatiti hrvatsku reprezentaciju, ali loše stvari se moraju popraviti. Kako će se popraviti bez kritike? Odlazak u Novu Goricu smo pokušali iskoristiti za konstruktivnu kritiku jer ukoliko se nastavi po sadašnjoj stazi, cilj je neizbježan, a to je litica nakon koje hrvatska reprezentativna košarka doživljava strmoglavi pad. Zašto se od tako jednostavne i zanimljive igre mora praviti filozofija? Kako se može dogoditi da stručni stožer iznenadi Španjolska, kasnije srebrna ekipa, koja je u svakoj mladoj selekciji favorit za jednu od medalja? Već 12 godina mlade hrvatske reprezentacije nemaju pravi sistem rada i napretka i takva praksa mora prestati.
Srbija:
Reprezentacija koja je u Novu Goricu i Goriziju došla obraniti zlato uspjela je to učiniti uz ocjenu vrlo dobar plus. Naravno, pravu peticu je odnio poraz od Slovenije, ali pokazat će se kasnije, kako je umjesto petice došlo zlato oko vrata. Motor momčadi i organizator igre je Miloš Teodosić. Napadački dio je skoro besprijekoran, a u svakom potezu se vidi škola FMP-a. Skoro svaka odluka ima svoje zašto i svoje zato, osim kada krene u pokušaju atraktivnih dodavanja, koje završavaju najčešće u rukama protivnika.
Osim dirigiranja igrom i razigravanja, kako bekovske, tako i centarske linije, Teodosić ima odliku go-to guya u odlučujućim trenucima. Rijetke su bile situacije da je Srbiji trebao koš, a da trica iz bloka ili ulaz, nisu došli iz ruku Teodosića. Kada nije bilo Teodosića, najveći dio odgovornosti je preuzimao Dragan Labović, koji je pao u posljednja dva susreta na prvenstvu. Srpski centar ima sve što europska košarka traži. Razmišljanje i šut vanjskog igrača, masu, visinu i snalažljivost u reketu. FMP u dvojcu Teodosić-Labović ima veliki potencijal, a dodatan plus je Vlada Vukoičić na klupi.
Rijetko kad je 34-godišnji stručnjak donio krivu odluku tijekom susreta. Posložio je momčad u kojoj postoji hijerarhija, zna se tko je prva, tko druga opcija. Radilice su Štimac i Đurković, centri koji znaju svoj posao i obavit će ga odlično. Ostalo ih nemojte tražiti. I takvi igrači, popularno zvani "vodonoše" naprave veliki dio posla, a u tu grupu zasigurno spada i Stefan Nikolić, razigravač koji će prenijeti loptu i postaviti akciju. Oni rade za igrače tipa Dragovića, koji kada želi može biti ponajbolji bek/krilo u mlađim kategorijama. Kada želi.
Vukoičić je u svojoj postavci reprezentacije veliku ulogu dao Milenko Tepić, a ovaj mu je to vratio kvalitetnim partijama u posljednjim utakmicama na prvenstvu. U Partizanu je potencijal mladog beka došao u sjenu "mašinerije", dok je u Sloveniji pokazao kako nije zaboravio pogoditi veliku većinu otvorenih šuteva, atraktivno prodrijeti ispod koša ili naći otvorenog suigrača. Početna uspavanost se definitivno može "pokriti" priključivanjem reprezentaciji samo dva dana prije odlaska na prvenstvo.
Ako mislite da preostala četiri igrača nisu važna, niste vidjeli minutu odmora pred kraj susreta s Litvom kod plus 20, kada Vukoičić upravo igračima s klupe pruža priliku i bez dlake na jeziku objašnjava u čemu griješe i kako biti bolji. I tu je Srbija najbolja, ima stručni stožer od četiri trenera, koji u svakom trenutku kontroliraju situaciju na parketu i klupi. Niti jednom se nije dogodilo da izbornik povuče igrača iz igre, a da ne uzme tablu i ne nacrta u čemu je pogriješio.
Koga oko ne propušta:
Krenut ćemo pojedinačno po poretku. Španjolska je dovela pravu momčad na prvenstvo i to se pokazalo od prve do zadnje minute. Dokaz, kako igrači ne moraju igrati u prvoj ligi da bi se postigao rezultat je srebrna medalja oko vrata Pau Ribasa, prvog čovjeka Španjolske. Uvijek dvoznamenkast, Ribas je pokazao kako izgleda pravi moderni bek. Mršavi Marc Fernandez je pokazao talent i mogućnost brzog odlučivanja u napadu, dok je ispod koševa jedina snaga Xavier Rey, španjolska verzija Emilija Kovačića.
Domaćin Italija u svojim redovima ima Luigija Da Tomea, talent o kojem se priča od malih nogu. Najbolji talijanski igrač ima visinu krila/krilnog centra i brzinu beka, uz pristojan šut. Kada je njegov dan zabit će 26 poena, kao u borbi za broncu, ali ako ga ne ide, "prodat" će utakmicu. Ne može se ne vidjeti niti omaleni razigravač Piazza, dok je Tomassini na najboljem putu da postane vrsni šuter.
Četvrto mjesto je zauzela Rusija, odnosno Aleksej Šved. Moskovski Khimki ima dragulja u svojim redovima i ukoliko uspiju obrambeno nadograditi napadačku velesilu, dobit će mega zvijezdu. Osim mirnoće u ključnim trenucima, Šved se ne libi i dodati suigračima. Ipak, svjestan je vlastite kvalitete i može riješiti "1 na 1" ili brzim ulazom (i najčešće zakucavanjem) ili vanjskim šutom, koji je na vrlo visokoj razini. Šeleketo bi mogao postati vrlo dobar šuter s kvalitetnom obranom, a centar Vorončević je podcrtan u bilježnicama mnogih skauta. Uvijek se nađe na skoku, odlično se snalazi u reketu i tehnički je potkovan.
Teško je Sloveniju bilo izostaviti iz polufinala nakon prvih pet pobjeda, ali su im se protiv Rusije "ruke skratile". Jure Močnik nije mogao vrtjeti čuvara kao u dotadašnjim susretima, Jaka Klobučar nije imao šuterski dan, a u obrani je brzo skupio osobne pogreške. Osim dvojice bekova, Slovenija ima pravu snagu u Emiru Preldžiću, koji će ili dobiti ili izgubiti utakmicu te Gašparu Vidmaru, koji je već sad u vrhu NLB lige na centarskim pozicijama.
Od ostatka društva s Europskog prvenstva vrijedi izdvojiti Omrija Casspija, Izraelca koji može "probiti" svaku obranu, ali se još uvijek igra košarke. Na centarskim pozicijama je dominantan bio Turčin Oguz Savas, koji ima leđnu igru prema košu i dobro zatvaranje skoka te Povilas Butkevicius, atraktivni Litavac, koji je skočan i brz, ali nedovoljno snažan za NBA centra. Bugarin Chavdar Kostov je potencijal na vanjskim pozicijama, kao i turski razigravač Mehmet Yagmur.
Vidjeti i ne zaboraviti:
Osim mlade reprezentacije Slovenija je predstavila i mlade cheerleadersice, prave nasljednice već legendarnih Zmajčica. Litavac Butkevicius je protiv Slovenije pokazao kako se zakucava bez respekta, tako da je osim prekršaja dobio i zadovoljstvo slanja domaćeg reprezentativca u zaštitnu ogradu. Turčin Yagmur je blokirao nekoliko desetaka višeg Francuza u posljednjoj sekundi pri šutu za pobjedu, a Ante Tomić je iza leđa bez gledanja proigrao Filipovića za lagano polaganje.
Top 5:
Titulu MVP-a prvenstva je potpuno zasluženo odnio Miloš Teodosić, koji je i organizator igre u najboljoj petorci turnira. Na poziciji beka-šutera je Aleksej Šved, dok krilnu poziciju drži Luigi Da Tome. Najbolji krilni centar prvenstva je Dragan Labović, a centarski dvojac upotpunjava Xavier Rey.
Bilo je lijepo, ali brzo je prošlo i zato se nadamo kako će Europsko prvenstvo slijedeće godine, osim bolje organizacije od talijanske, ponuditi kvalitetniju Hrvatsku i reprizu odličnih utakmica tijekom više od tjedan dana.16.07.2007 Bruno Blumenschein

Иве

pre 16 godina

Одлична идеја. Сљедећи пут да водимо оркестар (трубачки најбоље) да кад узмемо злато отпраши "Боже правде" и ако треба "Марш на Дрину" приде...а они нек се играју Цд-ова и чуда...без нас

nikola

pre 16 godina

bravo legende svaka cast!
i onda dodju razni strucnjaci da mi pricaju kako ovde vise ne rastu sampioni vise kako nam je kosarka u prpasti kako nema tu igraca vise svetskog kalibra! svaka cast momci a sad pravo u a tim ali bar se odazivajte i obradujte nas jos vise svaka cast!

Дејан Топаловић

pre 16 godina

Момци, нема много ту да се коментарише, све сте рекли на терену. Честитка свима али два момка су одскочили и понудили се Моки оним што је нашу кошарку увек красило луцидношћу па чак генијалношћу. Теодосић и Тепић су дефинитивно наследници Салета Ђорђевића и Дејана Бодироге, прави уметници на терену, они који виде на терену и оно што је другима недоступно. Начин на који они играју има у себи и уметности и стабилности и вица и храбрости и дрскости и привидне једноставности. Момци, само наставите тако и не продајте душу менаџерском подземљу. Чувајте се и осталих пошасти савремене кошарке: упале крајника, кампова, каријеса, возачких испита, уједа комараца, повреда на одморима, гарантованих минутажа. А остало ће доћи само по себи.

risto

pre 16 godina

Stvarno fantastičan uspjeh jedne izvanredne generacije. Na ovaj način generacija '87. je kompletirala triplu krunu, osvojili su U16, U18 i U20 i dokazali da su u ovom godištu neprikosnoveni u Evropi. Međutim, treba biti realan i reći da neće svi oni postati vrhunski košarkaši u seniorskoj konkurenciji. Teodosić je skoro pa već vrhunski igrač i uvjeren sam ubjedljivo najbolji plej Srbije, nadam se da će i Slavnić doći do sličnog zaključka. Kada je u elementu Teov genije daje ''višu'' dimenziju basketu, onu koju smo već skoro zaboravili, dimenziju lepršavosti, ljepote i nevjerovatne lakoće igranja. Svaka čast, majstore!!! Tepić je takođe već formiran igrač, zlata vrijedan za svaku ekipu, mislim da je dosta bolji i korisniji od Tripkovića. Labović i Dragović znaju dosta i biće odlični košarkaši, nijesam baš siguran da će biti vrhunski. Paunić je takođe vrlo zanimljiv, odličan odbrambeni igrač (zašto ga se Dule tako lako odrekao?), Đurković i Štimac veliki borci, siguran sam da će biti odlični timski igrači, ali sam skoro toliko siguran da neće biti vrhunski. Ali za generaciju '87. je dovoljno da da samo dva odlična igrača i to je za srpsku košarku fantastično. Tepić i Teo su već odlični igrači, uz šansu da im se pridruže Aleksandrov, Labović i Dragović. I šta ćete više? Nadam se da neće smetati ako dodam da je mala Crna Gora u velikom stilu osvojila B Prvenstvo Evrope, u polufinalu su savladali Finsku sa 30 razlike, a u finalu Ukrajinu sa 21, čime su pokazali da im je mjesto u eliti, gdje će igrati već slijedeće godine. Evo malo spekulacije bez loše namjere. Prethodne dvije titule su osvojile zajedno Srbija i Crna Gora, sada su osvojili titule u različitim konkurencijama, njihov međusobni meč bi odlučio ko je trenutno bolji. Vjerujem da bi Srbija bila favorit, ali meč bi bio sve samo ne nezanimljiv. Podsjetiću da je prije dvadesetak dana odigrana utakmica ove dvije ekipe u Železniku i da je bilo 13 razlike za Crnu Goru. Za Srbiju nije igrao Tepić, a za Crnu Goru Mijatović, igrač koji je dao značajan doprinos prošlim uspjesima ekipe SCG. Tako bi možda započeo jedan zdravi sportski rivalitet dvije, pomalo i košarkaške, nacije. Uostalom, već slijedeće godine će doći do pravih takmičarskih okršaja i već se unaprijed radujem dobroj košarci. Pozdrav za sve ljubitelje najljepše igre na svijetu...

Doni

pre 16 godina

KAKVO JE SRBIJA CUDO!!
Ponizavaju,pljuju,vredjaju,ismevavaju i IPAK SMO BOLJI OD SVIH NJIH svaka cast momcima ALI ovo nije jedini uspeh SRBIJE OVE GODINE!Tenis,Basket,Evrovizija itd itd.....Zavera jel?Eto koliko znaci igrati za SVOJU ZEMLJU I HIMNU!!BRAVO

Igor

pre 16 godina

Pod hitno ove igrače prevesti u prvi tim zajedno sa trenerom i celim stručnim štabom.Od matorih zadržati samo Krstića kada se oporavi a ostalo na čelu sa trenerom rasterati.
još kada bi se neko od naših pravih asova prihvatio obaveze rukovođenja savezom i imamo se čemu nadati.
Ako ovi zlatni momci dođu u ruke sadašnjim grobarima košarke upropastiće ih.

Тихомир

pre 16 godina

Тепић, Теодосић, Вујанић, Ракочевић, Александров, Богдановић, Крстић, Миличић, Лабовић....!!!

sarajlija

pre 16 godina

Ja ne znam sto se ovdje javljaju ljudi iz entiteta i proslavljaju pobjedu reprezentacije srbije kao da je njihova a sa njom nemaju nista. Okanite se i navijajte za BiH vasu domovinu.

goran

pre 16 godina

Prvo - svaka čast momcima! Drugo - dobro da Slovenci nisu dobili medalju, pošto su prepotentni otkad su nas dobili prvu utakmicu (živim u sloveniji) koja nije značila ništa osim prestiža. Iako sama igra me nije oduševila - fali pravi centar, previše izgubljenih lopti i katastrofalna slobodna bacanja. Rivali u tom godištu su nam nikakvi - ali to je njihov problem, ne naš. Klasu smo iznad svih.

tihi

pre 16 godina

Odlicno. Sad svi u Novi Sad da srusimo Spens i pomognemo juniorima da naprave sto veci uspeh na Svetskom prvenstvu. Ovog leta 2/2. Dva takmicenja, dva zlata.

Cestitke treneru Vukoicicu, koji je vec strucnjak ekstra kvaliteta, celoj ekipi i strucnom stabu. Zaista, prelepa vest.

Oombah

pre 16 godina

Tako se igra za Srbiju. Njih nekoliko iz Tripkovića, Miličića, Aleksandrova, Stefana Markovića, Pavlovića treba da budu u A timu, pa neka se i obrukaju. Bolje je staviti talenat u tim, pa da očekuješ ili propast ili čudo, a ne mediokritete koji mogu samo toliko da urade da se ne obrukaju. Ovi momci su pokazali pravi stav u poslednjih nekoliko godina, i vidi se da će takav stav imati i ubuduće. Imaju našu punu podršku i možda se vidimo ispred skupštine na kraju leta... Ne bi me uopšte iznanadilo, samo ako Moka bude dozvolio da napokon počnemo ponovo da igramo vic košarku, a ne navodno "jaku odbranu" što je obično podrazumevalo sporo kretanje ili nekretanje igrača u napadu ili tranziciji, a pogotovu kontranapadu. Imam dobar predosećaj u vezi njih ovog leta i tako bismo svi trebali da razmišljamo, čak i ako se vrate bez medalje ili dobrog plasmana. A za zastavu i himnu nema veze, vijoriće se i pevaće se u Beogradu i ostatku Srbije.

friùl

pre 16 godina

znate li da su prognoze bile srbija - jos neko (italija, spanija, rusija...)u finalu, ma srbija fiksna.svi nas respektuju, samo ne mi sami sebe. iskreno se nadam da cemo ih ovako gledati za koju godinu u seniorskoj konkurenciji. zato kss pamet u glavu.

judah

pre 16 godina

Браво момци, а сад, чувајте се менаџера.

Како нико не помиње скандал са изостанком химне на крају, треба ли Србија да води и свој оркестар за сваки случај?! Или можда није "Политички Коректно" да се жалимо?!

Zeks

pre 16 godina

@ (K, 14. jul 2007 23:40)
EVO STA SI TI JUCE NAPISAO:
aHA, DA, DA, Spanci samo cekaju da izgube od nas. Ovo sa Italijom je bila puka sreca!
E SAD SAM JA NA REDU: SRAM TE BILO! SMESAN SI SAM SEBI.

Dragan

pre 16 godina

Bravo momci,nazalost Amerikanci su nasli recept za nasu kosarku kupe najbolje a onda im ne daju da igraju ni za NBA a kamoli za nasu A selekciju

Александар

pre 16 godina

Све честитке момцима!!! А што се тиче химне, зашто да нас други поштују кад ми сами себе не поштујемо. ЗАШТО ИГРАЈУ У ПЛАВИМ ДРЕСОВИМА??? Национална боја Србије је ЦРВЕНА!!!

pera ns

pre 16 godina

Ne može nam niko ništa jači smo i od sudbine,
mogu samo da nas mrze oni koji nas ne vole.
SRBIJA!!!!!!
SRBIJA!!!!!
SRBIJA!!!!
SRBIJA!!!
SRBIJA!!
SRBIJA!
SRBIJA

Peja, Makedionija

pre 16 godina

"Posmatrac iz daleka"
Ma KOSTUNICA je vec promenio nick! I sad pise kao: bravo majstori, carevi, ljudine...znam ja takve!!!
Al zbog takvih je pobeda jos sladja!!!
POZDRAV IZ MKD

Kosmoss

pre 16 godina

svaka cast..sve najbolje o pobjedniku.ali cinimi se da kosarka je izgubila na interesovanju na zapadu,,malo ko to jos igra..sad je nesto drugo u #modi# LOVA..a tu toga nema u evropi..formula1 pokeri,tenis,golf.komjuteri..
nemislim minimizirati uspjeh ali cinjenica je to ..jer kazem vam tamo gde u pare nas nema,,,,na zalost

Markosi

pre 16 godina

Ako nastavi ovako da napreduje, Teodosić će biti novi Dražen. Što se A tima tiče, Moka bi trebalo da se zahvali svim nabeđenim zvezdama i da uz nekoliko pravih lavova (Miličić, Jarić, Gurović) povede ove momke makar bili i poslednji

Sokrates

pre 16 godina

Fantasticno.Ova generacija je potvrdila da je Srbija i dalje zemlja kosarke.Srbija ne treba da brine za buducnost.Nigdje na svjetu nema vise talenata u odnosu na ukupan broj stanovnika.Mnogi iz ove uspjesne generacije ce postati uzdanice velikih evropskih i svjetskih timova.Nikad ne smiju zaboraviti i obaveze prema svojoj zemlji .Svjedoci smo kukavickog otkaza brojnih asova za predstojece seniorsko EP koji su brzo zaboravili gdje su nacinili prve korake i koliko je drustvo u njihovu karijeru ulozilo.Umjesto da bezbrizno idemo na evropsko prvenstvo u Spaniji i da uzmemo medalju Slavnic ide sa c - garniturom koja objektivno nema sta da trazi.Boze sacuvaj Srbiju od takvih "patriota".Ostaje mi da se nadam da ce se nesto u pozitivnom pravcu promjeniti.
Iskrene cestitke za osvojeno EP.
Pozdrav

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Cestitke igracima i strucnom stabu.

Citajuci komentare vidim da se opet uzletelo do neba i da se gubi kontakt sa realnoscu. Pise se o vladavini medju seniorima o 12 mega zvezda itd. Pa nece kosarku medju seniorima da igra samo godiste '87 vec su tu i stariji i mladji. Starija godista su nam poprilicno unistena a mladja tek treba da nam dodju. Ovo je samo velika nada za sve nas koji volimo kosarku da ce se krenuti ka medaljama. Od generacije '81 smo redovno terorisali Evropu ali su svi oni, neki pre a neki zakljucno sa U20 nestajali sa scene ili ostajali nedoreceni igraci. Treba biti oprezan i mudar. Pored svega toga treba biti i realan. Pise se o 12 mega zvezda a to jednostavno nije tacno. Odigrali smo sa 8 igraca (od toga je S.Nikolic bio epizodista) a ostala cetvroica su samo popunila broj. Od 7 igraca sa vecom minutazom jasno je da dvojica mogu da postanu ekstra igracine (Tepic i Teodosic) a dvojica bi mogli da postanu igracine (Labovic i Dragovic). Tu je i Paunic koji moze biti ono sto je Bojan Popovic, odlican igrac ali pre svega borben i pozrtvovan. Dva centra Stimac i Djurkovic imace veliki problem u seniorskoj konkurenciji (za reprezentaciju). U klubu i u ovom uzrastu sa njihovom visinom mogu da igraju "5" ali za seniorsku reprezentaciju je to jednostavno nedovoljno. Spori su i loseg suta sa distance za "4" a niski su za "5". Oni su jednostavno borci i radnici i treba da postoje takvi igraci (koji obavljaju "prljave" poslove)ali da bi bili u "A" reprezentaciji treba da postanu igraci tipa Zoran Savic a da li ce videcemo.

Slavnic se plasi neuspeha pa je zato pozvao i "veterane" (neki su prihvatili neki odbili) ali ovo je bio pravi trenutak za apsolutno podmladjivanje. Ne sumnjam u kvalitete Gurovica, Jarica i ostalih koji su rodjeni '80 i pre ali za Spaniju je trebalo sastaviti sledeci spisak i zavisno od odaziva dopunjavati ih mladjima

plej: B.Popovic, Teodosic, S.Markovic
bek: Pavlovic, Tripkovic, Tepic, Cvetkovic
krilo: Aleksandrov, Dragovic, Bogdanovic, Keselj
k-c: Erceg, Labovic, T.Dragicevic, Savanovic
centri: Krstic, Milicic, Perovic, Ilic

Nadam se u perspektivi napretku Macvana i Muslija i jos nekoliko igraca i to je uglavnom to.

P.S. Tepica ne bih mucio na pleju nije on za to i treba ga voditi stazama Danilovica. Moze da prenese loptu ponekad ali ne da igra pleja. Teodosic moze da bude plej ali to jos nije jer previse lako gubi lopte i gresi. Velika je nada ali je jos daleko od ekstra pleja.

P.P.S. I centri su problem ukoliko se desi da otkazu Krstic i ovaj dvojac '85 (Milicic i Perovic). Ilic nije bas neki kalibar, '86 i '87 nema centre a ovi mladji tek treba da se dokazu. Raduljica ima vec godina ali mi bas ne uliva poverenje a sa Marjanovicem mora dosta da se radi. Obojica imaju zavidnu visinu tako da im treba posvetiti maksimalnu paznju.

glupi zmaj

pre 16 godina

Veoma lepo i veoma sigurno. Davno bese kada sam u seniorskoj reprezentaciji video toliko kontri koliko sam imao prilike da vidim u ove dve utakmice mladih za koje smo imali prenos.To je prepoznatljiv stil kosarke sa ovih prostora. Svaka cast momcima.
E sad, jedan apel sponzorima: VI STO STE POSTENO STKLI SVOJ KAPITAL A JOS VISE VI KOJI STE DO NEGA DOSLI POMOCU SREDSTAVA IZ PRIMARNE EMISIJE, SVERCA, MONOPOLA I NECEG DRUGOG (da ne spominjem ruzne reci) SADA DOBROVOLJNO DA SPONZORISETE NASE KLUBOVE I POPRAVITE IM BUDZET DA SE OVA DECA NEBI POTUCALA PO BELOM SVETU UNOVCAVAJUCI SVOJ KVALITET I VISEGODISNJI RAD TRPECI RAZNE UCENE PO PITANJU IGRANJA ZA REPREZENTACIJU. AKO TO NE URADITE TRAZICEMO OD DRZAVE DA VAM NAPLATI SPORTSKI EXTRA-PROFIT.
Cika Bozo citas li ti sport na B92!?

Svima ajd zdravo a sampionima jos jednom sve cestitke.

"panterka"

pre 16 godina

MILOS TEODOSIC,MILENKO TEPIC,DRAGAN LABOVIC,MARKO DJURKOVIC,NIKOLA DRAGOVIC,VLADIMIR STIMAC,STEFAN NIKOLIC,IVAN PAUNIC,MAKSIM KOVACEVIC,UROS NIKOLIC,NENAD ZIVCEVIC i BRANKO JEREMINOV - PRVACI EVROPE,LJUDI!!! Ocekivana stvar,ali ja sam tako srecnaaa.. Jos su PANTERI u prvoj petorci,jupiii,ali to je manje bitno,bitno je da smo najjaci u Evropi celoj,bre! E,ljudi,mora da bude docek,mora! LUTKICE,HOCETE NA ODMOR U SPANIJU OD 3-16 SEPTEMBRA? Vodite i trenera,naravno.. Odoh ja na terasu jos malo da cirkam sad.. TRADICIJA SE NASTAVLJA....

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

Francuzi su pred polufinale Roland Garosa od nase ambasade u parizu trazili nasu Himnu i Zastavu.
Za raszliku od italijana i Slovenaca koji su se pokazali koliko su mali.
Gledajuci organizatore mogao bih reci : EU - ne hvala.
Siguran sam da se to nama nebi desilo pa da i Albanija osvoji titulu.
Za "KOSTUNICE" i ostale negativce koji su prognozirali dvadesetak razlike za Spaniju (i jedva cekali), osecam potrebu da ih utesim do neke sledece prilike. Mozda ce biti dvadesetak razlike u bodjanju..
Savet onome koji jedva ceka da nas Spanci pobede sa dvadesetak razlike : promeni Nik, nisi uopste cool!!!

ronalmy

pre 16 godina

Teodosic lifts Serbia to title!!!!Gde ste sad dezurni pljuvaci?!Divac i slicni..Nadam se da ste se sada uverili u kvalitet celog tima,a narocito GENIJA TEODOSICA! `ocemo li im napraviti docek?Zasluzili su..

shark

pre 16 godina

Apelujem na sve mlade kosarkase da prestanu da terorisu Evropu i sve ostale jer je kosarka postala dosadna jer niko ne moze da nas pobedi!Zivela Srbija!!

PS:Organizatori iako nisu pustili nasu himnu zna se da smo ih pobedili u polufinalu i
neka uzivaju sa trecim mestom.

VladaNS

pre 16 godina

opet bolji za klasu.ne bih mrdo sa postolja dok ne odsvira himna!makar morali da dovode kompletnu filharmoniju!bravo bravo bravo....

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

Iznenadjuje los plasman Litvanije, Francuske i Grcke.
Mislim da samo u USA i SRBIJI izvor genijalnih kosarkasa ne presusuje. I neaka nama to tako bude jos narednih stotinak godina. Daj Boze.

Stefan

pre 16 godina

Peja, Makedonija,
Pa zar ne vidis komentare?Ima puno takvih komentara stvarno mi je krivo zbog toga.Ljudi budite Srbi uzivajte dok mozete a kada dodju problemi tada mislite o njima.
HIMNA.......
To je bruka i sada vi vidite kakva je ova evropa.Da se ja pitam pre bih prihvatio Kosovo nego ovu Evropu.Da je bilo ko pobedio bilo bi jos te kako himne ali nema veze.Da li neko zna gde se sledece evropsko prvenstvo odrzava?

zvezdanko

pre 16 godina

Браво момци,ѕа све осим злата за нас би био неуспех..Јер они који знају кошарку знају да ми у тој генерацији 1987. могли смо послати две екипе и обе би играле у финалу..То је реалност...а стварност је да у Шпанију на ЕП 2007 нисмо у могућности да пошаљемо ни 12 ИГРАЧА...Зашто..Зато што од милиона долара нико не може ни да види Шпанију..Химну и заставу је могло и руководство да понесе ,по да пркосећи свима пустимо играчима на касетофон или вокмен да барем осете тај угођај...Ово је критизерство а стварност је да смо прваци Европе до 20.година.Штета само што ће ФИБА укинути ово такмичење. ЈОШ ЈЕДНОМ БРАВО, и питање када стижете у Београд.....

Nishlija78

pre 16 godina

Recept za uspeh seniorske reprezentacije.Ovaj sastav,plus onaj iz Izmira prosle godine plus Milicic i Pavlovic i niko vise.I eto nas za 2,3,4 godine na mestu koje nam u ovom sportu definitivno pripada.Cek da se prisetimo kako to bese...Kosarka je igra izmedju dva obruca,u kojoj je cilj ubaciti loptu kroz obruc i u kojoj uvek na kraju pobede Srbi!!!

sokolovi

pre 16 godina

Samo i vest da je Crna Gora u finalu B prvenstva dobila Ukrajinu 89-68. Bravo sokolovi, sledece godine Srbija i Crna Gora , ali ne kao jedan vec kao dvoje finalista.

sone zvornik

pre 16 godina

Sad treba odmah poceti sa smenom generacija,i ove mladice poslati u Spaniju,pa da oni pocnu nabijati komplekse Spancima,ma vec su poceli.

Pa sta vam je ljudi,pa Slovenci nam nisu pustili himnu u Kranju,kad su vaterpolisti pokorili evropu,nista novo,to je samo dokaz koliko EUROPA postuje Srbe ili momke koji je pokore.

ljubicica

pre 16 godina

Nije potrebno biti prorok,da bi videlo stanje u nasoj kosarci za par godina.Kazem par,ili vec koliko je potrebno da u nasoj A selekciji dodju na red Labovic,Tripkovic,Teodosic...Mladost i zelja,uspesnija od iskustva.Nereka pojava kod nas.Kao i u fudbalu.Dok mladi osvajaju,A selekcije brinu o tome kome je do odmora,kome ,je do igranja.Motiv,zelja,jedinsvo na terenu,sve zajedno do jos jednog zlata u nizu,niti prvog,a nadamo se ne i poslednjeg...Hvala izabranicima Vlade Lukoicica,u nadi da ce zlatnu groznicu uspesno preneti i na starije pulene. Himnu cete slusati u beogradu,organizaciji na cast. . . Sampionima hala,puno spece u narednoj sezoni.

ljubisa

pre 16 godina

BRAVO MOMCI,BRAVO SRBIJA...teodosic,tepic,dragovic,labovic u A tim...slavnicu zovi dragovica kao nagrada za njegovoj igri na EP...SJAJNA GENERACIJA,ne treba dozvoliti da ona propadne,kada je u pitanju reprezentacija...

Kraljevo

pre 16 godina

Lep uspeh. Jos jedna potvrda da je nasa skola najjaca. Ipak, postoji razlog zasto u seniorskoj konkurenciji se ne ostvaruju uspesi. Ovi mladi igraci su kreatori igre u svojim klubovima, jer zbog manjka novca ne mozemo da zadrzimo iskusnije. Zato oni imaju manje vremena za treninge na kojima mogu da unaprede individualni kvalitet. Veci broj jakih utakmica nasih mladih igraca je razlog sto smo bolji od drugih. Voleo bih da barem dvojica-trojica dostignu ekstra klasu kada budu seniori. Sve u svemu, ne treba brinuti za nas basket, samo se treba bolje organizovati. Naravno, i zadovoljstvo nas u Kraljevu jer 3 medalje stizu na Ibarski kej - Pejic, Varagic i Zivcevic (ako nije otisao iz Sloge).

Lepa:)

pre 16 godina

Maki, NAJBOLJI SI!!! Svaka cast na osvojenom zlatu!!!! Puno smo te pozelele i jedva cekamo da se vratis!!! VOLIMO TE I LJUBIMO NAJVISE NA SVETU CELOM:*:*:*:*:*:***:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:**:*:*

Peja, Makedonija

pre 16 godina

Slazem se sa komentarima da moze kasnije da im lova udari u glavu. I generacija rakocevica '98 bila omladinski prvak evrope sa ubedljivih 27 razlike u finalu protiv slovenije, a sam Rakocevic dao 37 koseva! a gde su oni sad? Rakocevic se odmara od umorne sezone!!!
Daj boze da gresimo i da ovi njih potpuno zasene i da nas demantuju!
Ovo sam napisao jos juce, posle polufinala, al mi nisu objavili: ekipa koja posle toliko gresaka i izgubljenih lopti ubedljivo dobije, to nije ekipa- to je EKIPCINA!!!!
POZDRAV SVIM PRAVIM NAVIJACIMA I LJUBITELJIMA SPORTA

zoki

pre 16 godina

bravo za momke, stvarno se igraju kosarke, ova dva meca sto sam gledao su pokazala da smo za klasu bolji od talijana i spanaca, svaka cast jos jednom

Marce

pre 16 godina

Svima koje citaju ove komentarepredlazem da bace pogled na http://www.fibaeurope-u20men.com/en/
Momcima svaka cast i samo napred u nove pobede

simona

pre 16 godina

Svaka cast momcima i strucnom stabu! Ponovo su pokazali da su najbolji!!!!
Nadam se da se oni koji su rekli da srpska kosarka nema buducnost kaju...
Samo napred momci!!!
SAMPIONI, SAMPIONI!!!!!!!!
P.S: Bruka za himnu i zastavu, stvarno nema smisla!

Goran

pre 16 godina

Bravo momci........
samo ste trebali onako smekerski nakon tih nevidjenih propusta organizatora da ostavite te njihove bijedne medalje na postolju i ponosno napustite tu njihovu stalu....
Dovoljne su vam pobjede u velikom stilu a vas ne mogu da kupe tim sitnim zlatom,imacete vi toga za izvoz..........
Jos jedno veliko bravo srBskim orlovima........

milanpg

pre 16 godina

eto,pa mi SRBI smo cudo. bas mi je drgo sto ste nama srbima u CG podarili jos jednu veliku radost, a mi cemo i dalje navijati za nasu zemlju za SRBIJU!!!!SCG.....

BRAVO

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORI!!!Pokazali smo svima da smo bez premca,tako se igra!Svaka cast!Au,kakav je Teodosic igrac,bruka...BRAVO SRBIJA!!!!

darkooo

pre 16 godina

BRAVO MOMCI.STVARNO STE BUDUCNOST NASA PODSECATE ME NA SAMPIONSKU GENERACIJU 2001/2002 samo tako nastavite..ovima iz Italije izgleda jos ostala himna hej sloveni...

Slovenci?

pre 16 godina

Komentator na RTV Slo je rekao, da je ekipa koja organizuje i finale U italijanskoj Gorici slovenačka. Znači naša braća propustila zastavu i himnu!
Bruka i sramota za oba organizatora!
Ali šta ćeš oni su fini gospodini a mi horde srpskih nekulturnih barbara...Pa daaa...

Slavko

pre 16 godina

Nisam ni sumnjao u momke.
NEVEROVATNA igra. Nadam se da kad budu u NBA i ostalim bogatim klubovima neće zaboraviti ovaj dečački podvig. Ovde imamo 5-6 potencijalnih basket-legendi.
Nisu ni Španci bili naivni.

Valjevac

pre 16 godina

Ogromna i iz srca upucena cestitak igracima i strucnom stabu na izvanrednoj igri, ponasanju i vise nego zasluzenom triujmfu na EP-u.Ovo je veliki poddsticaj za posrnuli kosarkaski sport i nada da imamo momke koji sutra (vec na EP u Spaniji) treba da budu ubaceni u vatru bitke najbolje selekcije. Sa izrazenim pobednickim mentaliotetom, Teodosic, Dragovic, Djurkovic, Tepic, Stimas, paunic i ostali, su velina nada nase kosarke. Mporam da priznam da nisam mogao da gledam vec poznate face parazita-cinovnika iz KSS.a tiupa Bojica, Gavrilovica i Varajica, koji ce sada lupati na sva zvona o toboz iskonstruisanoj krizi srpske kosarke pokusavajuci da opet prljav ves gurnu pod tepih. Njih treeba pod hitno skinuti da bi ovi momci bili liseni prisustva stetaocina i kocnicara.

Aleksandar

pre 16 godina

Iskreno , da sam na Mokinom mestu ja bih barem petoricu iz ovog sastava poslao u prvi tim, ionako su pripremljeniji od prvotimaca iz seniorskog sastava, a osim toga bolje je stvarati tako prvi tim koji ce u dogledno vreme imati velike uspehe nego se "muciti" sa ovim zvezdama

Trener

pre 16 godina

A sada da ih vaspitaju Bodiroga, Djordjevic,Danilovic i ostali a ne menadzeri i opet cemo dominirati svetskom kosarkom.

ZIVELA SRBIJA

krajisnik

pre 16 godina

NE TREBA BRINUTI ZA SMJENU GENERACIJE, SVA PRIZNANJA NASIM MOMCIMA ALI NEKA JE CAST ORGANIZATORIMA ZA HIMNU JER TESKO JE PRIZNATI PORAZ A POGOTOVU AKO SE KOMBINIRA SA RECIDIVOM PROSLOSTI. ALI MI SMO NAJBOLJI I SRBIJA SE VOLI. BRAVO ZLATNIM MOMCIMA.
SRRRBIIIIJA DO GORICE...

Banex

pre 16 godina

Cekajte ljudi sta ste se napalili !!!Dok malo osete NBA ligu i namirisu dolare otkacice nas ladno. Neko rece dimamo perspektivu za buducnost. Pa imamo mi i sad tim za evropskog i svetskog sampiona ali nece momci da igraju. Ne treba im reprezentacija. Ja bih najvise voleo da oni mene demantuju (igrom naravno ) ali daj Boze......

Vlada

pre 16 godina

Evo ispravke velikog propusta organizatora:

Bože pravde, ti što spase
od propasti dosad nas,
čuj i odsad naše glase
i od sad nam budi spas

Moćnom rukom vodi, brani
budućnosti srpske brod,
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Složi srpsku braću dragu
na svak dičan slavan rad
sloga biće poraz vragu
a najjači srpstvu grad.

Nek na srpskoj blista grani
bratske sloge znatan plod
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Nek na srpsko vedro čelo
tvog ne padne gneva grom
Blagoslovi Srbu selo polje
Njivu, grad i dom!

Kad nastupe borbe dani
k pobedi mu vodi hod
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Iz mračnoga sinu groba
srpske slave novi sjaj
nastalo je novo doba
Novu sreću, Bože daj!

Otadžbinu srpsku brani
pet vekovne borbe plod
Bože spasi, Bože brani
moli ti se srpski rod!

Зналац

pre 16 godina

Теодосића у А тим, одмах. Вукоичића за селектора А тима. Апсолутно смо доминантни, чак смо се пред крај и неозбиљно поигравали. Браво Срби. Умете да играте, а умете и да бијете (поздрав за комшије). СРБИЈА!!! За пар година поново ћемо бити доминантни у Европи и свету.

srbija

pre 16 godina

DOKAZALI STE DA SRBIJA U KOSARCI NEMOZE DA PROPADNE I HVALAVAM ZA TO.
PS:NISU NAM PUSTILI HIMNU JER IM JE INTERNET SPOR PA JE SLABO SKIDAO HIMNU ALI U BUDUCE NEKA ZNAJU DA PRVO TREBA DA SE NABAVI SRPSKA HIMNA PA TEK DRUGE. STA RECI OSIM HVALA.
SRBIJA

NAVIJAČ iz SLOVENIJE

pre 16 godina

HVALA SLOVENCIMA ŠTO SU IMALI PRENOS

P.S. da nije bilo Đurkovića i Tepića ko zna kad bi UHVATILI LOPTU i kad bi dali KOŠ

Jerry

pre 16 godina

U Evropi nista novo!!!
Ako se dobro seca, jedan od komentara nasih suseda na onu tucu na pripremnoj utakmici je bio "da cemo se videti na evropskom prvenstvi da cenam vratiti za poraz"
I gle cuda vratise na,ali kad se probudio on decko i dalje igra SONY.
Napred momci samo tako, i ne mogu da verujem kako bar u ovakvim situacijama njihove starije kolege ne mogu da sgledaju na mladje kolege,tako je u kosarci, fudbalu,...
ma momci samo vi gazite i ne zabroavite sta znaci predstavljati svoju zemlju

Uvredjen Srbin

pre 16 godina

Očekujem da naša Vlada uputi zvaničnu notu Italijanima i traži Izvinjenje zbog HIMNE.
U slučaju da se ne izvine preispitati dalje odnose sa tom državom.

Pedja

pre 16 godina

Sjajno,najsjajnije.
Mozda se strucnjaci nece sloziti sa mojim komentarom ali moram da priznam da Vam ostale selekcije nisu bile ni do kolena.
Tako ste ih sve hladno potukli uz sjajnu podrsku strucnog tima,da je svaki dalji komentar suvisan.
Cekamo Vas na balkonu...
A sad idite,proslavite pobedu,popite bre po jednu sljivovicu i za nas .
Voli Vas Vas Pedja.

3MAJ

pre 16 godina

Ovo je generacija koja ce i u seniorskoj konkurenciji nastaviti svoju superiornost i cinice kostur drzavnog tima koji ce nam doneti jos mnogo evropskih, svetskih i olimpijskih zlata!

Zivi bili pa videli!

superhik

pre 16 godina

Svaka cast momci, Teodosic, Tepic, Dragovic i Labovic odmah u A reprezentaciju, neka se kale posto od rezultata verovatno nema nista.Cudi me samo sto je Vukoicic dozvolio onakvu neozbiljnost u zadnja 2 minuta.Ipak sve cestitke, ima nade za srpsku kosarku, sledeca promena vladajuce garniture ce doneti boljitak i rezultate.

BRAVO SAMPIONI

pre 16 godina

SVAKA CAST MAJSTORI SVIMA CESTITAM BORILI SU SE LAVSKI.I TEODOSIC MVP CESTITAM.MALA ZEMLJA A PUNA MEDALJA I PEHARA.ZAR NIJE DOVOLJNO FUDBAL SREBRO,KOSARKA ZLATO,JUNIORKE ZLATO.STA VISE RECI.SVAKA CAST .

seljak iz Srbije

pre 16 godina

SVE CESTITKE SRBIJI!

Ali ta Evropa je ponovo pokazala prema nama svoje pravo lice. Takvu sramotu mozemo samo od njh ocekivati. Najboljih himnu nisu pustili. Zar misle da su nas time ponizili. Pa, nisu! Pokazali su samo svoje licemerstvo, nadmenost, i bes u nemoci! SRAMOTA. Ocekujem komentare onih koji nas Srbe omalovazavaju kao nevaspitane.
Dal' su Srbi krivi i sada zato sto su najbolji?
JOS JEDNOM, BRAVO SRBI!!!

Zoran

pre 16 godina

Svaka čast momci!!!
Organizatorima 0 (nula) za organizaciju.
Mogu da zamislim šta bi se desilo Srbiji, da se u Srbiji ne emituje Italijanska himna npr.
Ali u razvijenoj "Evropi" je sve moguće, pa i ovo.

koklop

pre 16 godina

ovo volim da vidim,pa ovako treba da bude na svakom prvenstvu(juniorsko,seniorsko...) i da dokazujemo da smo u kosarci neprikosnoveni!!!ja se nadam da je kriza SENIORSKE ekipe gotova i da ce nasa reprezentacija nastaviti da osvaja medalje!!!!!!!

republika srpska

pre 16 godina

Hvala ti Milose Veliki mnogo si obradovao nas u Republici Srpskoj Srbiji i Srpskoj Crnoj Gori. Ustvari orlici hvala vam svima. Sto je Labovic zastavu okrenuo naopako vjerovatno za Rusiju?

VladaS

pre 16 godina

Ocekivano, bravo i HVALA

PS. BRUKA za organizatore na kraju. Mozda su spremili spansku himnu, ali su zaboravili da je SRBIJA drugi ucesnik finala

Dejan_M

pre 16 godina

Jos kad bi se stariji kosarkasi opametili, da se malo ugledaju na ove nase mlade nade, mogli bi i oni nesto osvojiti, ali njima je novac preci...

Dušan

pre 16 godina

Čestitke iz Slovenije. Da osvojiš naslov prvaka Evrope nije dovoljno, da imaš dobru reprezentaciju (kao Slovenija), več treba imati i nešto u gačama (kao vaši momci). Nadam se da če ovi vaši momci još dugo ostati na okupu i da če sa ovakvim žarom nastupati za svoju zemlju i kad budu među seniorima odnosno kad budu igrali u velikim Evropskim i NBA klubovima.

Caki Delija Mb

pre 16 godina

E gledam ovde u Mb prenos ali nema šanse da doživim pobedu na pravi način sa Slovenačkim komentatorom, alal vera momci, ma pola njih prebaciti u "A" tim direktno!
A javnioi servis ukinuti što pre,pa ovde ne pamtim da sam gledao jednu utakmicu ili neku značajniju stvar preko satelitskog programa, trenutno je na RTS- u Zona Zamfirova, pa da li su oni normalni???? Kome se bre plaća i zašta, da nas zaje...a???
Još jednom čestitke mladim junacima!
Pozdrav!

relja

pre 16 godina

Cestitka igracima ali i treneru Vukoicicu kao i svim trenerima koji su ucestvovali u selektiranju ove po svemu izuzetne generacije koja se moze usporediti sa slavnom generacijom iz Bormija. Buducnost kosarke u Srbiji je blistava.Javljam se iz dalekog Toronta i ovde cemo znati da proslavimo zlato. Bravo momci i ZIVELA SRBIJA.

Jordan23

pre 16 godina

SVAKA CAST CAREVI!!!OVAKO SE BORI ZA SVOJU ZEMLJU I GRB NA DRESU!!!SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kimi

pre 16 godina

Bravo momci!!!

A za himnu da ih tuzimo!!!
Sa nama se zajebavaju, da se ovako desi nekoj drugoj reprezentaciji mnogo bi veca frka bila!!!

jos jednom SVAKA CAST MOMCI!!!

Milan

pre 16 godina

Kakvi su kompleksasi oni talijani ! Nema veze, bili su mali , sada su mali a bice jos manji ! VOLIM MAJKU SRBIJU !
pozdrav za Vladu

Evo ispravke velikog propusta organizatora:

Bože pravde, ti što spase
od propasti dosad nas,
čuj i odsad naše glase
i od sad nam budi spas

Moćnom rukom vodi, brani
budućnosti srpske brod,
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Složi srpsku braću dragu
na svak dičan slavan rad
sloga biće poraz vragu
a najjači srpstvu grad.

Nek na srpskoj blista grani
bratske sloge znatan plod
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Nek na srpsko vedro čelo
tvog ne padne gneva grom
Blagoslovi Srbu selo polje
Njivu, grad i dom!

Kad nastupe borbe dani
k pobedi mu vodi hod
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Iz mračnoga sinu groba
srpske slave novi sjaj
nastalo je novo doba
Novu sreću, Bože daj!

Otadžbinu srpsku brani
pet vekovne borbe plod
Bože spasi, Bože brani
moli ti se srpski rod!

trener

pre 16 godina

SAMPIONI!!!!!!

Ali bez obzira na pobedu, ne sme se dozvoliti onakvo glupiranje i olako gubljene lopti u trenutcima kada se utakmica treba rutinski privesti kraju! Sada se opet postavlja pitanje, u kakve ce ljude ovi klinci izrasti...I da li ce se sutra odazvati "A" timu...A ne kao ovi sada!

Jos jednom, SVAKA CAST SAMPIONI!!!
P.S. Sramota za zabare!!! Hocemo himnu!!!

Mare

pre 16 godina

Momci svaka cast!
Organizatori ubijte se!Em ste nam zastavu okrenuli naopako, em nam niste pustili himnu, em ja sad moram ici napolje da trazim daljinski!

the navijac

pre 16 godina

Izgleda da nam nije neki problem da sastavimo mladu ekipu i osvojimo evropsko prvenstovo. Problem nastaje kad se ti igraci prodaju i novac im udari u glavu...

... a bolje je bar ovako!

Vlada

pre 16 godina

Evo ispravke velikog propusta organizatora:

Bože pravde, ti što spase
od propasti dosad nas,
čuj i odsad naše glase
i od sad nam budi spas

Moćnom rukom vodi, brani
budućnosti srpske brod,
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Složi srpsku braću dragu
na svak dičan slavan rad
sloga biće poraz vragu
a najjači srpstvu grad.

Nek na srpskoj blista grani
bratske sloge znatan plod
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Nek na srpsko vedro čelo
tvog ne padne gneva grom
Blagoslovi Srbu selo polje
Njivu, grad i dom!

Kad nastupe borbe dani
k pobedi mu vodi hod
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Iz mračnoga sinu groba
srpske slave novi sjaj
nastalo je novo doba
Novu sreću, Bože daj!

Otadžbinu srpsku brani
pet vekovne borbe plod
Bože spasi, Bože brani
moli ti se srpski rod!

seljak iz Srbije

pre 16 godina

SVE CESTITKE SRBIJI!

Ali ta Evropa je ponovo pokazala prema nama svoje pravo lice. Takvu sramotu mozemo samo od njh ocekivati. Najboljih himnu nisu pustili. Zar misle da su nas time ponizili. Pa, nisu! Pokazali su samo svoje licemerstvo, nadmenost, i bes u nemoci! SRAMOTA. Ocekujem komentare onih koji nas Srbe omalovazavaju kao nevaspitane.
Dal' su Srbi krivi i sada zato sto su najbolji?
JOS JEDNOM, BRAVO SRBI!!!

Mare

pre 16 godina

Momci svaka cast!
Organizatori ubijte se!Em ste nam zastavu okrenuli naopako, em nam niste pustili himnu, em ja sad moram ici napolje da trazim daljinski!

Trener

pre 16 godina

A sada da ih vaspitaju Bodiroga, Djordjevic,Danilovic i ostali a ne menadzeri i opet cemo dominirati svetskom kosarkom.

ZIVELA SRBIJA

kimi

pre 16 godina

Bravo momci!!!

A za himnu da ih tuzimo!!!
Sa nama se zajebavaju, da se ovako desi nekoj drugoj reprezentaciji mnogo bi veca frka bila!!!

jos jednom SVAKA CAST MOMCI!!!

Jerry

pre 16 godina

U Evropi nista novo!!!
Ako se dobro seca, jedan od komentara nasih suseda na onu tucu na pripremnoj utakmici je bio "da cemo se videti na evropskom prvenstvi da cenam vratiti za poraz"
I gle cuda vratise na,ali kad se probudio on decko i dalje igra SONY.
Napred momci samo tako, i ne mogu da verujem kako bar u ovakvim situacijama njihove starije kolege ne mogu da sgledaju na mladje kolege,tako je u kosarci, fudbalu,...
ma momci samo vi gazite i ne zabroavite sta znaci predstavljati svoju zemlju

Uvredjen Srbin

pre 16 godina

Očekujem da naša Vlada uputi zvaničnu notu Italijanima i traži Izvinjenje zbog HIMNE.
U slučaju da se ne izvine preispitati dalje odnose sa tom državom.

Dušan

pre 16 godina

Čestitke iz Slovenije. Da osvojiš naslov prvaka Evrope nije dovoljno, da imaš dobru reprezentaciju (kao Slovenija), več treba imati i nešto u gačama (kao vaši momci). Nadam se da če ovi vaši momci još dugo ostati na okupu i da če sa ovakvim žarom nastupati za svoju zemlju i kad budu među seniorima odnosno kad budu igrali u velikim Evropskim i NBA klubovima.

Milan

pre 16 godina

Kakvi su kompleksasi oni talijani ! Nema veze, bili su mali , sada su mali a bice jos manji ! VOLIM MAJKU SRBIJU !
pozdrav za Vladu

Evo ispravke velikog propusta organizatora:

Bože pravde, ti što spase
od propasti dosad nas,
čuj i odsad naše glase
i od sad nam budi spas

Moćnom rukom vodi, brani
budućnosti srpske brod,
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Složi srpsku braću dragu
na svak dičan slavan rad
sloga biće poraz vragu
a najjači srpstvu grad.

Nek na srpskoj blista grani
bratske sloge znatan plod
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Nek na srpsko vedro čelo
tvog ne padne gneva grom
Blagoslovi Srbu selo polje
Njivu, grad i dom!

Kad nastupe borbe dani
k pobedi mu vodi hod
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Iz mračnoga sinu groba
srpske slave novi sjaj
nastalo je novo doba
Novu sreću, Bože daj!

Otadžbinu srpsku brani
pet vekovne borbe plod
Bože spasi, Bože brani
moli ti se srpski rod!

republika srpska

pre 16 godina

Hvala ti Milose Veliki mnogo si obradovao nas u Republici Srpskoj Srbiji i Srpskoj Crnoj Gori. Ustvari orlici hvala vam svima. Sto je Labovic zastavu okrenuo naopako vjerovatno za Rusiju?

Caki Delija Mb

pre 16 godina

E gledam ovde u Mb prenos ali nema šanse da doživim pobedu na pravi način sa Slovenačkim komentatorom, alal vera momci, ma pola njih prebaciti u "A" tim direktno!
A javnioi servis ukinuti što pre,pa ovde ne pamtim da sam gledao jednu utakmicu ili neku značajniju stvar preko satelitskog programa, trenutno je na RTS- u Zona Zamfirova, pa da li su oni normalni???? Kome se bre plaća i zašta, da nas zaje...a???
Još jednom čestitke mladim junacima!
Pozdrav!

Zoran

pre 16 godina

Svaka čast momci!!!
Organizatorima 0 (nula) za organizaciju.
Mogu da zamislim šta bi se desilo Srbiji, da se u Srbiji ne emituje Italijanska himna npr.
Ali u razvijenoj "Evropi" je sve moguće, pa i ovo.

BRAVO SAMPIONI

pre 16 godina

SVAKA CAST MAJSTORI SVIMA CESTITAM BORILI SU SE LAVSKI.I TEODOSIC MVP CESTITAM.MALA ZEMLJA A PUNA MEDALJA I PEHARA.ZAR NIJE DOVOLJNO FUDBAL SREBRO,KOSARKA ZLATO,JUNIORKE ZLATO.STA VISE RECI.SVAKA CAST .

srbija

pre 16 godina

DOKAZALI STE DA SRBIJA U KOSARCI NEMOZE DA PROPADNE I HVALAVAM ZA TO.
PS:NISU NAM PUSTILI HIMNU JER IM JE INTERNET SPOR PA JE SLABO SKIDAO HIMNU ALI U BUDUCE NEKA ZNAJU DA PRVO TREBA DA SE NABAVI SRPSKA HIMNA PA TEK DRUGE. STA RECI OSIM HVALA.
SRBIJA

3MAJ

pre 16 godina

Ovo je generacija koja ce i u seniorskoj konkurenciji nastaviti svoju superiornost i cinice kostur drzavnog tima koji ce nam doneti jos mnogo evropskih, svetskih i olimpijskih zlata!

Zivi bili pa videli!

Зналац

pre 16 godina

Теодосића у А тим, одмах. Вукоичића за селектора А тима. Апсолутно смо доминантни, чак смо се пред крај и неозбиљно поигравали. Браво Срби. Умете да играте, а умете и да бијете (поздрав за комшије). СРБИЈА!!! За пар година поново ћемо бити доминантни у Европи и свету.

milanpg

pre 16 godina

eto,pa mi SRBI smo cudo. bas mi je drgo sto ste nama srbima u CG podarili jos jednu veliku radost, a mi cemo i dalje navijati za nasu zemlju za SRBIJU!!!!SCG.....

VladaS

pre 16 godina

Ocekivano, bravo i HVALA

PS. BRUKA za organizatore na kraju. Mozda su spremili spansku himnu, ali su zaboravili da je SRBIJA drugi ucesnik finala

Banex

pre 16 godina

Cekajte ljudi sta ste se napalili !!!Dok malo osete NBA ligu i namirisu dolare otkacice nas ladno. Neko rece dimamo perspektivu za buducnost. Pa imamo mi i sad tim za evropskog i svetskog sampiona ali nece momci da igraju. Ne treba im reprezentacija. Ja bih najvise voleo da oni mene demantuju (igrom naravno ) ali daj Boze......

superhik

pre 16 godina

Svaka cast momci, Teodosic, Tepic, Dragovic i Labovic odmah u A reprezentaciju, neka se kale posto od rezultata verovatno nema nista.Cudi me samo sto je Vukoicic dozvolio onakvu neozbiljnost u zadnja 2 minuta.Ipak sve cestitke, ima nade za srpsku kosarku, sledeca promena vladajuce garniture ce doneti boljitak i rezultate.

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

Francuzi su pred polufinale Roland Garosa od nase ambasade u parizu trazili nasu Himnu i Zastavu.
Za raszliku od italijana i Slovenaca koji su se pokazali koliko su mali.
Gledajuci organizatore mogao bih reci : EU - ne hvala.
Siguran sam da se to nama nebi desilo pa da i Albanija osvoji titulu.
Za "KOSTUNICE" i ostale negativce koji su prognozirali dvadesetak razlike za Spaniju (i jedva cekali), osecam potrebu da ih utesim do neke sledece prilike. Mozda ce biti dvadesetak razlike u bodjanju..
Savet onome koji jedva ceka da nas Spanci pobede sa dvadesetak razlike : promeni Nik, nisi uopste cool!!!

koklop

pre 16 godina

ovo volim da vidim,pa ovako treba da bude na svakom prvenstvu(juniorsko,seniorsko...) i da dokazujemo da smo u kosarci neprikosnoveni!!!ja se nadam da je kriza SENIORSKE ekipe gotova i da ce nasa reprezentacija nastaviti da osvaja medalje!!!!!!!

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Cestitke igracima i strucnom stabu.

Citajuci komentare vidim da se opet uzletelo do neba i da se gubi kontakt sa realnoscu. Pise se o vladavini medju seniorima o 12 mega zvezda itd. Pa nece kosarku medju seniorima da igra samo godiste '87 vec su tu i stariji i mladji. Starija godista su nam poprilicno unistena a mladja tek treba da nam dodju. Ovo je samo velika nada za sve nas koji volimo kosarku da ce se krenuti ka medaljama. Od generacije '81 smo redovno terorisali Evropu ali su svi oni, neki pre a neki zakljucno sa U20 nestajali sa scene ili ostajali nedoreceni igraci. Treba biti oprezan i mudar. Pored svega toga treba biti i realan. Pise se o 12 mega zvezda a to jednostavno nije tacno. Odigrali smo sa 8 igraca (od toga je S.Nikolic bio epizodista) a ostala cetvroica su samo popunila broj. Od 7 igraca sa vecom minutazom jasno je da dvojica mogu da postanu ekstra igracine (Tepic i Teodosic) a dvojica bi mogli da postanu igracine (Labovic i Dragovic). Tu je i Paunic koji moze biti ono sto je Bojan Popovic, odlican igrac ali pre svega borben i pozrtvovan. Dva centra Stimac i Djurkovic imace veliki problem u seniorskoj konkurenciji (za reprezentaciju). U klubu i u ovom uzrastu sa njihovom visinom mogu da igraju "5" ali za seniorsku reprezentaciju je to jednostavno nedovoljno. Spori su i loseg suta sa distance za "4" a niski su za "5". Oni su jednostavno borci i radnici i treba da postoje takvi igraci (koji obavljaju "prljave" poslove)ali da bi bili u "A" reprezentaciji treba da postanu igraci tipa Zoran Savic a da li ce videcemo.

Slavnic se plasi neuspeha pa je zato pozvao i "veterane" (neki su prihvatili neki odbili) ali ovo je bio pravi trenutak za apsolutno podmladjivanje. Ne sumnjam u kvalitete Gurovica, Jarica i ostalih koji su rodjeni '80 i pre ali za Spaniju je trebalo sastaviti sledeci spisak i zavisno od odaziva dopunjavati ih mladjima

plej: B.Popovic, Teodosic, S.Markovic
bek: Pavlovic, Tripkovic, Tepic, Cvetkovic
krilo: Aleksandrov, Dragovic, Bogdanovic, Keselj
k-c: Erceg, Labovic, T.Dragicevic, Savanovic
centri: Krstic, Milicic, Perovic, Ilic

Nadam se u perspektivi napretku Macvana i Muslija i jos nekoliko igraca i to je uglavnom to.

P.S. Tepica ne bih mucio na pleju nije on za to i treba ga voditi stazama Danilovica. Moze da prenese loptu ponekad ali ne da igra pleja. Teodosic moze da bude plej ali to jos nije jer previse lako gubi lopte i gresi. Velika je nada ali je jos daleko od ekstra pleja.

P.P.S. I centri su problem ukoliko se desi da otkazu Krstic i ovaj dvojac '85 (Milicic i Perovic). Ilic nije bas neki kalibar, '86 i '87 nema centre a ovi mladji tek treba da se dokazu. Raduljica ima vec godina ali mi bas ne uliva poverenje a sa Marjanovicem mora dosta da se radi. Obojica imaju zavidnu visinu tako da im treba posvetiti maksimalnu paznju.

NAVIJAČ iz SLOVENIJE

pre 16 godina

HVALA SLOVENCIMA ŠTO SU IMALI PRENOS

P.S. da nije bilo Đurkovića i Tepića ko zna kad bi UHVATILI LOPTU i kad bi dali KOŠ

krajisnik

pre 16 godina

NE TREBA BRINUTI ZA SMJENU GENERACIJE, SVA PRIZNANJA NASIM MOMCIMA ALI NEKA JE CAST ORGANIZATORIMA ZA HIMNU JER TESKO JE PRIZNATI PORAZ A POGOTOVU AKO SE KOMBINIRA SA RECIDIVOM PROSLOSTI. ALI MI SMO NAJBOLJI I SRBIJA SE VOLI. BRAVO ZLATNIM MOMCIMA.
SRRRBIIIIJA DO GORICE...

Pedja

pre 16 godina

Sjajno,najsjajnije.
Mozda se strucnjaci nece sloziti sa mojim komentarom ali moram da priznam da Vam ostale selekcije nisu bile ni do kolena.
Tako ste ih sve hladno potukli uz sjajnu podrsku strucnog tima,da je svaki dalji komentar suvisan.
Cekamo Vas na balkonu...
A sad idite,proslavite pobedu,popite bre po jednu sljivovicu i za nas .
Voli Vas Vas Pedja.

Slovenci?

pre 16 godina

Komentator na RTV Slo je rekao, da je ekipa koja organizuje i finale U italijanskoj Gorici slovenačka. Znači naša braća propustila zastavu i himnu!
Bruka i sramota za oba organizatora!
Ali šta ćeš oni su fini gospodini a mi horde srpskih nekulturnih barbara...Pa daaa...

Александар

pre 16 godina

Све честитке момцима!!! А што се тиче химне, зашто да нас други поштују кад ми сами себе не поштујемо. ЗАШТО ИГРАЈУ У ПЛАВИМ ДРЕСОВИМА??? Национална боја Србије је ЦРВЕНА!!!

trener

pre 16 godina

SAMPIONI!!!!!!

Ali bez obzira na pobedu, ne sme se dozvoliti onakvo glupiranje i olako gubljene lopti u trenutcima kada se utakmica treba rutinski privesti kraju! Sada se opet postavlja pitanje, u kakve ce ljude ovi klinci izrasti...I da li ce se sutra odazvati "A" timu...A ne kao ovi sada!

Jos jednom, SVAKA CAST SAMPIONI!!!
P.S. Sramota za zabare!!! Hocemo himnu!!!

Zeks

pre 16 godina

@ (K, 14. jul 2007 23:40)
EVO STA SI TI JUCE NAPISAO:
aHA, DA, DA, Spanci samo cekaju da izgube od nas. Ovo sa Italijom je bila puka sreca!
E SAD SAM JA NA REDU: SRAM TE BILO! SMESAN SI SAM SEBI.

Zeks

pre 16 godina

PORED B92, IZRAZITO CENIM IZVESTAJE NA HRVATSKOM "sportnet.hr". JAKO SU OBJEKTIVNI I STRUCNI. EVO REZUMEA NAKON TURNIRA U SLOVENIJI:

Hrvatska rasipala ugled, Srbija potvrdila kvalitetu

Ako već ljudi koji su zaduženi za hrvatsku košarku neće podvući crtu ispod Europskog prvenstva za košarkaše do 20 godina, Sportnet.hr hoće. Tko ne voli duge tekstove, neće mu se svidjeti, a mi ćemo Vam prikazati najbolje pojedince, najatraktivnije poteze i zanimljivosti s prvenstva u Novoj Gorici i Goriziji, kao i pogled u budućnost...
Hrvatska:
Poslovica o prvim mačićima koji se bacaju u vodi ne vrijedi u slučaju mlade hrvatske reprezentacije. Pripreme su prošle u negativnom tonu, na kraju je i izbornik Goran Caktaš priznao da nisu imali dovoljno pravih pripremnih utakmica te da je najjači turnir u Turskoj došao prekasno. U Turskoj je najteže pao poraz od, pokazat će se kasnije, novih/starih prvaka Europe, koji su očitali košarkašku lekciju hrvatskim košarkašima, a nadovezali su se i Rusi, kao i domaćin Turska.
Što se tiče sastava momčadi Hrvatske kritici tu nema previše mjesta. Ante Tomić je potvrdio kako se radi o najkompletnijem hrvatskom igraču, kako u košarkaškom svjetlu, tako i u profesionalnom, odnosno u dijelu momčadskog duha svlačionice. Iza njega se svrstao Marin Han, koji se nakon rastanka sa Splitom "vratio iz mrtvih". Han je bio igrač koji je pokazivao najviše želje, kako u obrani, tako i u napadu.

Ante Tomić nije mogao sam (Nikola Movrić)

Kao najveći potencijal se izdvojio šibenski razigravač Luka Petković, koji osim playmakerskog načina razmišljanja ima i stav "gazde na terenu". Kasno otkrivanje talenta je stavilo Petkovića u položaj da slijedeće sezone mora napraviti nekoliko stepenica, kako u fizičkom dijelu, tako i u taktičkom, da bi se smatrao legitimnim reprezentativnim potencijalom.
Sve ostalo je tu negdje, ali ne nudi previše nade za priključenje seniorskoj reprezentaciji u dogledno vrijeme. Zoran Vrkić ima atletsku građu i napadački pristup, ali obrana i momčadska igra traži puno napretka. Luka Drezga je po izborniku donosio puno mira i dodatnu napadačku opciju, ali je previše obrambeno "lutao". Puno više se trebalo vremena i prostora posvetiti Ivanu Papcu. Brz za krilnog centra s dobrim vanjskim šutem i mogućnošću popravka zbog velikog raspona ruku, Papac je mogao napraviti više.
Centarski dvojac Franko Filipović i Filip Vukičević je pokazao da mogu i znaju. Filipović je pokušavao sam kada je vidio da nema organizirane igre u napadu, dok je Vukičević, unatoč "haklerskim" potezima na terenu, pokazao da ima odličnu suradnju s drugim centrima i mogućnost otvaranja reketa.
Glavna razočaranja su Ivan Siriščević i Josip Blajić. Može se govoriti o mladosti i potencijalu, ali splitski šuter je potpuno izvan ritma utakmica, dok sinjski razigravač ima problema sa svakom vrstom pritiska pri prenošenju lopte. Franjo Bubalo je pao u drugi plan i nije previše pokazao da bi se mogao okarakterizirati njegov nastup u Sloveniji i Italiji. Nino Vlaić je imao nekoliko blistavih trenutaka, ali i perioda nesnalaženja na terenu, tako da se može govoriti o potencijalu, koji treba puno minuta na parketu i pravu ruku vodilju.
I to je to. Hrvatska raspolaže s talentom, tu nema sumnje. Nije to generacija Ukića, Tomasa i drugih, ali dečki su mogli više. Logički se postavlja pitanje zašto to više nije došlo? Ne može se niti sve svaliti na leđa izbornika Caktaša, iako je sinjski trener previše lutao u traženju startne petorke. U jednom susretu je u prvih 12 minuta izmijenio tri organizatora igre, da bi poslije naporne utakmice s Italijom startna petorka na terenu provela 13 minuta. Kod minus četiri protiv Italije, Drezga je imao dodatno slobodno bacanje, a hrvatska klupa je pozvala minutu odmora. Bacanje je promašeno, a Italija je serijom 8:0 zatvorila susret. Za koga je bila minuta odmora?
Hrvatska nije imala tranzicijsku igru, bekovi nisu imali potrebne kretnje za otvaranje kvalitetnih kontra napada, u obrani nije bilo agresivnog pristupa vanjskom šutu protivnika, koji je odlučio utakmicu s Bugarskom. Vrlo malo se igrala zonska obrana, a u napadu na takvu postavku protivnika nije bilo elementarnih stvari. I možemo tako praktički unedogled.
Nikome nije u interesu blatiti hrvatsku reprezentaciju, ali loše stvari se moraju popraviti. Kako će se popraviti bez kritike? Odlazak u Novu Goricu smo pokušali iskoristiti za konstruktivnu kritiku jer ukoliko se nastavi po sadašnjoj stazi, cilj je neizbježan, a to je litica nakon koje hrvatska reprezentativna košarka doživljava strmoglavi pad. Zašto se od tako jednostavne i zanimljive igre mora praviti filozofija? Kako se može dogoditi da stručni stožer iznenadi Španjolska, kasnije srebrna ekipa, koja je u svakoj mladoj selekciji favorit za jednu od medalja? Već 12 godina mlade hrvatske reprezentacije nemaju pravi sistem rada i napretka i takva praksa mora prestati.
Srbija:
Reprezentacija koja je u Novu Goricu i Goriziju došla obraniti zlato uspjela je to učiniti uz ocjenu vrlo dobar plus. Naravno, pravu peticu je odnio poraz od Slovenije, ali pokazat će se kasnije, kako je umjesto petice došlo zlato oko vrata. Motor momčadi i organizator igre je Miloš Teodosić. Napadački dio je skoro besprijekoran, a u svakom potezu se vidi škola FMP-a. Skoro svaka odluka ima svoje zašto i svoje zato, osim kada krene u pokušaju atraktivnih dodavanja, koje završavaju najčešće u rukama protivnika.
Osim dirigiranja igrom i razigravanja, kako bekovske, tako i centarske linije, Teodosić ima odliku go-to guya u odlučujućim trenucima. Rijetke su bile situacije da je Srbiji trebao koš, a da trica iz bloka ili ulaz, nisu došli iz ruku Teodosića. Kada nije bilo Teodosića, najveći dio odgovornosti je preuzimao Dragan Labović, koji je pao u posljednja dva susreta na prvenstvu. Srpski centar ima sve što europska košarka traži. Razmišljanje i šut vanjskog igrača, masu, visinu i snalažljivost u reketu. FMP u dvojcu Teodosić-Labović ima veliki potencijal, a dodatan plus je Vlada Vukoičić na klupi.
Rijetko kad je 34-godišnji stručnjak donio krivu odluku tijekom susreta. Posložio je momčad u kojoj postoji hijerarhija, zna se tko je prva, tko druga opcija. Radilice su Štimac i Đurković, centri koji znaju svoj posao i obavit će ga odlično. Ostalo ih nemojte tražiti. I takvi igrači, popularno zvani "vodonoše" naprave veliki dio posla, a u tu grupu zasigurno spada i Stefan Nikolić, razigravač koji će prenijeti loptu i postaviti akciju. Oni rade za igrače tipa Dragovića, koji kada želi može biti ponajbolji bek/krilo u mlađim kategorijama. Kada želi.
Vukoičić je u svojoj postavci reprezentacije veliku ulogu dao Milenko Tepić, a ovaj mu je to vratio kvalitetnim partijama u posljednjim utakmicama na prvenstvu. U Partizanu je potencijal mladog beka došao u sjenu "mašinerije", dok je u Sloveniji pokazao kako nije zaboravio pogoditi veliku većinu otvorenih šuteva, atraktivno prodrijeti ispod koša ili naći otvorenog suigrača. Početna uspavanost se definitivno može "pokriti" priključivanjem reprezentaciji samo dva dana prije odlaska na prvenstvo.
Ako mislite da preostala četiri igrača nisu važna, niste vidjeli minutu odmora pred kraj susreta s Litvom kod plus 20, kada Vukoičić upravo igračima s klupe pruža priliku i bez dlake na jeziku objašnjava u čemu griješe i kako biti bolji. I tu je Srbija najbolja, ima stručni stožer od četiri trenera, koji u svakom trenutku kontroliraju situaciju na parketu i klupi. Niti jednom se nije dogodilo da izbornik povuče igrača iz igre, a da ne uzme tablu i ne nacrta u čemu je pogriješio.
Koga oko ne propušta:
Krenut ćemo pojedinačno po poretku. Španjolska je dovela pravu momčad na prvenstvo i to se pokazalo od prve do zadnje minute. Dokaz, kako igrači ne moraju igrati u prvoj ligi da bi se postigao rezultat je srebrna medalja oko vrata Pau Ribasa, prvog čovjeka Španjolske. Uvijek dvoznamenkast, Ribas je pokazao kako izgleda pravi moderni bek. Mršavi Marc Fernandez je pokazao talent i mogućnost brzog odlučivanja u napadu, dok je ispod koševa jedina snaga Xavier Rey, španjolska verzija Emilija Kovačića.
Domaćin Italija u svojim redovima ima Luigija Da Tomea, talent o kojem se priča od malih nogu. Najbolji talijanski igrač ima visinu krila/krilnog centra i brzinu beka, uz pristojan šut. Kada je njegov dan zabit će 26 poena, kao u borbi za broncu, ali ako ga ne ide, "prodat" će utakmicu. Ne može se ne vidjeti niti omaleni razigravač Piazza, dok je Tomassini na najboljem putu da postane vrsni šuter.
Četvrto mjesto je zauzela Rusija, odnosno Aleksej Šved. Moskovski Khimki ima dragulja u svojim redovima i ukoliko uspiju obrambeno nadograditi napadačku velesilu, dobit će mega zvijezdu. Osim mirnoće u ključnim trenucima, Šved se ne libi i dodati suigračima. Ipak, svjestan je vlastite kvalitete i može riješiti "1 na 1" ili brzim ulazom (i najčešće zakucavanjem) ili vanjskim šutom, koji je na vrlo visokoj razini. Šeleketo bi mogao postati vrlo dobar šuter s kvalitetnom obranom, a centar Vorončević je podcrtan u bilježnicama mnogih skauta. Uvijek se nađe na skoku, odlično se snalazi u reketu i tehnički je potkovan.
Teško je Sloveniju bilo izostaviti iz polufinala nakon prvih pet pobjeda, ali su im se protiv Rusije "ruke skratile". Jure Močnik nije mogao vrtjeti čuvara kao u dotadašnjim susretima, Jaka Klobučar nije imao šuterski dan, a u obrani je brzo skupio osobne pogreške. Osim dvojice bekova, Slovenija ima pravu snagu u Emiru Preldžiću, koji će ili dobiti ili izgubiti utakmicu te Gašparu Vidmaru, koji je već sad u vrhu NLB lige na centarskim pozicijama.
Od ostatka društva s Europskog prvenstva vrijedi izdvojiti Omrija Casspija, Izraelca koji može "probiti" svaku obranu, ali se još uvijek igra košarke. Na centarskim pozicijama je dominantan bio Turčin Oguz Savas, koji ima leđnu igru prema košu i dobro zatvaranje skoka te Povilas Butkevicius, atraktivni Litavac, koji je skočan i brz, ali nedovoljno snažan za NBA centra. Bugarin Chavdar Kostov je potencijal na vanjskim pozicijama, kao i turski razigravač Mehmet Yagmur.
Vidjeti i ne zaboraviti:
Osim mlade reprezentacije Slovenija je predstavila i mlade cheerleadersice, prave nasljednice već legendarnih Zmajčica. Litavac Butkevicius je protiv Slovenije pokazao kako se zakucava bez respekta, tako da je osim prekršaja dobio i zadovoljstvo slanja domaćeg reprezentativca u zaštitnu ogradu. Turčin Yagmur je blokirao nekoliko desetaka višeg Francuza u posljednjoj sekundi pri šutu za pobjedu, a Ante Tomić je iza leđa bez gledanja proigrao Filipovića za lagano polaganje.
Top 5:
Titulu MVP-a prvenstva je potpuno zasluženo odnio Miloš Teodosić, koji je i organizator igre u najboljoj petorci turnira. Na poziciji beka-šutera je Aleksej Šved, dok krilnu poziciju drži Luigi Da Tome. Najbolji krilni centar prvenstva je Dragan Labović, a centarski dvojac upotpunjava Xavier Rey.
Bilo je lijepo, ali brzo je prošlo i zato se nadamo kako će Europsko prvenstvo slijedeće godine, osim bolje organizacije od talijanske, ponuditi kvalitetniju Hrvatsku i reprizu odličnih utakmica tijekom više od tjedan dana.16.07.2007 Bruno Blumenschein

relja

pre 16 godina

Cestitka igracima ali i treneru Vukoicicu kao i svim trenerima koji su ucestvovali u selektiranju ove po svemu izuzetne generacije koja se moze usporediti sa slavnom generacijom iz Bormija. Buducnost kosarke u Srbiji je blistava.Javljam se iz dalekog Toronta i ovde cemo znati da proslavimo zlato. Bravo momci i ZIVELA SRBIJA.

Goran

pre 16 godina

Bravo momci........
samo ste trebali onako smekerski nakon tih nevidjenih propusta organizatora da ostavite te njihove bijedne medalje na postolju i ponosno napustite tu njihovu stalu....
Dovoljne su vam pobjede u velikom stilu a vas ne mogu da kupe tim sitnim zlatom,imacete vi toga za izvoz..........
Jos jedno veliko bravo srBskim orlovima........

Peja, Makedionija

pre 16 godina

"Posmatrac iz daleka"
Ma KOSTUNICA je vec promenio nick! I sad pise kao: bravo majstori, carevi, ljudine...znam ja takve!!!
Al zbog takvih je pobeda jos sladja!!!
POZDRAV IZ MKD

Jordan23

pre 16 godina

SVAKA CAST CAREVI!!!OVAKO SE BORI ZA SVOJU ZEMLJU I GRB NA DRESU!!!SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Valjevac

pre 16 godina

Ogromna i iz srca upucena cestitak igracima i strucnom stabu na izvanrednoj igri, ponasanju i vise nego zasluzenom triujmfu na EP-u.Ovo je veliki poddsticaj za posrnuli kosarkaski sport i nada da imamo momke koji sutra (vec na EP u Spaniji) treba da budu ubaceni u vatru bitke najbolje selekcije. Sa izrazenim pobednickim mentaliotetom, Teodosic, Dragovic, Djurkovic, Tepic, Stimas, paunic i ostali, su velina nada nase kosarke. Mporam da priznam da nisam mogao da gledam vec poznate face parazita-cinovnika iz KSS.a tiupa Bojica, Gavrilovica i Varajica, koji ce sada lupati na sva zvona o toboz iskonstruisanoj krizi srpske kosarke pokusavajuci da opet prljav ves gurnu pod tepih. Njih treeba pod hitno skinuti da bi ovi momci bili liseni prisustva stetaocina i kocnicara.

Nishlija78

pre 16 godina

Recept za uspeh seniorske reprezentacije.Ovaj sastav,plus onaj iz Izmira prosle godine plus Milicic i Pavlovic i niko vise.I eto nas za 2,3,4 godine na mestu koje nam u ovom sportu definitivno pripada.Cek da se prisetimo kako to bese...Kosarka je igra izmedju dva obruca,u kojoj je cilj ubaciti loptu kroz obruc i u kojoj uvek na kraju pobede Srbi!!!

Stefan

pre 16 godina

Peja, Makedonija,
Pa zar ne vidis komentare?Ima puno takvih komentara stvarno mi je krivo zbog toga.Ljudi budite Srbi uzivajte dok mozete a kada dodju problemi tada mislite o njima.
HIMNA.......
To je bruka i sada vi vidite kakva je ova evropa.Da se ja pitam pre bih prihvatio Kosovo nego ovu Evropu.Da je bilo ko pobedio bilo bi jos te kako himne ali nema veze.Da li neko zna gde se sledece evropsko prvenstvo odrzava?

ronalmy

pre 16 godina

Teodosic lifts Serbia to title!!!!Gde ste sad dezurni pljuvaci?!Divac i slicni..Nadam se da ste se sada uverili u kvalitet celog tima,a narocito GENIJA TEODOSICA! `ocemo li im napraviti docek?Zasluzili su..

VladaNS

pre 16 godina

opet bolji za klasu.ne bih mrdo sa postolja dok ne odsvira himna!makar morali da dovode kompletnu filharmoniju!bravo bravo bravo....

Dragan

pre 16 godina

Bravo momci,nazalost Amerikanci su nasli recept za nasu kosarku kupe najbolje a onda im ne daju da igraju ni za NBA a kamoli za nasu A selekciju

Dejan_M

pre 16 godina

Jos kad bi se stariji kosarkasi opametili, da se malo ugledaju na ove nase mlade nade, mogli bi i oni nesto osvojiti, ali njima je novac preci...

Aleksandar

pre 16 godina

Iskreno , da sam na Mokinom mestu ja bih barem petoricu iz ovog sastava poslao u prvi tim, ionako su pripremljeniji od prvotimaca iz seniorskog sastava, a osim toga bolje je stvarati tako prvi tim koji ce u dogledno vreme imati velike uspehe nego se "muciti" sa ovim zvezdama

sokolovi

pre 16 godina

Samo i vest da je Crna Gora u finalu B prvenstva dobila Ukrajinu 89-68. Bravo sokolovi, sledece godine Srbija i Crna Gora , ali ne kao jedan vec kao dvoje finalista.

zvezdanko

pre 16 godina

Браво момци,ѕа све осим злата за нас би био неуспех..Јер они који знају кошарку знају да ми у тој генерацији 1987. могли смо послати две екипе и обе би играле у финалу..То је реалност...а стварност је да у Шпанију на ЕП 2007 нисмо у могућности да пошаљемо ни 12 ИГРАЧА...Зашто..Зато што од милиона долара нико не може ни да види Шпанију..Химну и заставу је могло и руководство да понесе ,по да пркосећи свима пустимо играчима на касетофон или вокмен да барем осете тај угођај...Ово је критизерство а стварност је да смо прваци Европе до 20.година.Штета само што ће ФИБА укинути ово такмичење. ЈОШ ЈЕДНОМ БРАВО, и питање када стижете у Београд.....

shark

pre 16 godina

Apelujem na sve mlade kosarkase da prestanu da terorisu Evropu i sve ostale jer je kosarka postala dosadna jer niko ne moze da nas pobedi!Zivela Srbija!!

PS:Organizatori iako nisu pustili nasu himnu zna se da smo ih pobedili u polufinalu i
neka uzivaju sa trecim mestom.

risto

pre 16 godina

Stvarno fantastičan uspjeh jedne izvanredne generacije. Na ovaj način generacija '87. je kompletirala triplu krunu, osvojili su U16, U18 i U20 i dokazali da su u ovom godištu neprikosnoveni u Evropi. Međutim, treba biti realan i reći da neće svi oni postati vrhunski košarkaši u seniorskoj konkurenciji. Teodosić je skoro pa već vrhunski igrač i uvjeren sam ubjedljivo najbolji plej Srbije, nadam se da će i Slavnić doći do sličnog zaključka. Kada je u elementu Teov genije daje ''višu'' dimenziju basketu, onu koju smo već skoro zaboravili, dimenziju lepršavosti, ljepote i nevjerovatne lakoće igranja. Svaka čast, majstore!!! Tepić je takođe već formiran igrač, zlata vrijedan za svaku ekipu, mislim da je dosta bolji i korisniji od Tripkovića. Labović i Dragović znaju dosta i biće odlični košarkaši, nijesam baš siguran da će biti vrhunski. Paunić je takođe vrlo zanimljiv, odličan odbrambeni igrač (zašto ga se Dule tako lako odrekao?), Đurković i Štimac veliki borci, siguran sam da će biti odlični timski igrači, ali sam skoro toliko siguran da neće biti vrhunski. Ali za generaciju '87. je dovoljno da da samo dva odlična igrača i to je za srpsku košarku fantastično. Tepić i Teo su već odlični igrači, uz šansu da im se pridruže Aleksandrov, Labović i Dragović. I šta ćete više? Nadam se da neće smetati ako dodam da je mala Crna Gora u velikom stilu osvojila B Prvenstvo Evrope, u polufinalu su savladali Finsku sa 30 razlike, a u finalu Ukrajinu sa 21, čime su pokazali da im je mjesto u eliti, gdje će igrati već slijedeće godine. Evo malo spekulacije bez loše namjere. Prethodne dvije titule su osvojile zajedno Srbija i Crna Gora, sada su osvojili titule u različitim konkurencijama, njihov međusobni meč bi odlučio ko je trenutno bolji. Vjerujem da bi Srbija bila favorit, ali meč bi bio sve samo ne nezanimljiv. Podsjetiću da je prije dvadesetak dana odigrana utakmica ove dvije ekipe u Železniku i da je bilo 13 razlike za Crnu Goru. Za Srbiju nije igrao Tepić, a za Crnu Goru Mijatović, igrač koji je dao značajan doprinos prošlim uspjesima ekipe SCG. Tako bi možda započeo jedan zdravi sportski rivalitet dvije, pomalo i košarkaške, nacije. Uostalom, već slijedeće godine će doći do pravih takmičarskih okršaja i već se unaprijed radujem dobroj košarci. Pozdrav za sve ljubitelje najljepše igre na svijetu...

Lepa:)

pre 16 godina

Maki, NAJBOLJI SI!!! Svaka cast na osvojenom zlatu!!!! Puno smo te pozelele i jedva cekamo da se vratis!!! VOLIMO TE I LJUBIMO NAJVISE NA SVETU CELOM:*:*:*:*:*:***:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:**:*:*

Peja, Makedonija

pre 16 godina

Slazem se sa komentarima da moze kasnije da im lova udari u glavu. I generacija rakocevica '98 bila omladinski prvak evrope sa ubedljivih 27 razlike u finalu protiv slovenije, a sam Rakocevic dao 37 koseva! a gde su oni sad? Rakocevic se odmara od umorne sezone!!!
Daj boze da gresimo i da ovi njih potpuno zasene i da nas demantuju!
Ovo sam napisao jos juce, posle polufinala, al mi nisu objavili: ekipa koja posle toliko gresaka i izgubljenih lopti ubedljivo dobije, to nije ekipa- to je EKIPCINA!!!!
POZDRAV SVIM PRAVIM NAVIJACIMA I LJUBITELJIMA SPORTA

sone zvornik

pre 16 godina

Sad treba odmah poceti sa smenom generacija,i ove mladice poslati u Spaniju,pa da oni pocnu nabijati komplekse Spancima,ma vec su poceli.

Pa sta vam je ljudi,pa Slovenci nam nisu pustili himnu u Kranju,kad su vaterpolisti pokorili evropu,nista novo,to je samo dokaz koliko EUROPA postuje Srbe ili momke koji je pokore.

pera ns

pre 16 godina

Ne može nam niko ništa jači smo i od sudbine,
mogu samo da nas mrze oni koji nas ne vole.
SRBIJA!!!!!!
SRBIJA!!!!!
SRBIJA!!!!
SRBIJA!!!
SRBIJA!!
SRBIJA!
SRBIJA

Дејан Топаловић

pre 16 godina

Момци, нема много ту да се коментарише, све сте рекли на терену. Честитка свима али два момка су одскочили и понудили се Моки оним што је нашу кошарку увек красило луцидношћу па чак генијалношћу. Теодосић и Тепић су дефинитивно наследници Салета Ђорђевића и Дејана Бодироге, прави уметници на терену, они који виде на терену и оно што је другима недоступно. Начин на који они играју има у себи и уметности и стабилности и вица и храбрости и дрскости и привидне једноставности. Момци, само наставите тако и не продајте душу менаџерском подземљу. Чувајте се и осталих пошасти савремене кошарке: упале крајника, кампова, каријеса, возачких испита, уједа комараца, повреда на одморима, гарантованих минутажа. А остало ће доћи само по себи.

the navijac

pre 16 godina

Izgleda da nam nije neki problem da sastavimo mladu ekipu i osvojimo evropsko prvenstovo. Problem nastaje kad se ti igraci prodaju i novac im udari u glavu...

... a bolje je bar ovako!

BRAVO

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORI!!!Pokazali smo svima da smo bez premca,tako se igra!Svaka cast!Au,kakav je Teodosic igrac,bruka...BRAVO SRBIJA!!!!

darkooo

pre 16 godina

BRAVO MOMCI.STVARNO STE BUDUCNOST NASA PODSECATE ME NA SAMPIONSKU GENERACIJU 2001/2002 samo tako nastavite..ovima iz Italije izgleda jos ostala himna hej sloveni...

Marce

pre 16 godina

Svima koje citaju ove komentarepredlazem da bace pogled na http://www.fibaeurope-u20men.com/en/
Momcima svaka cast i samo napred u nove pobede

ljubisa

pre 16 godina

BRAVO MOMCI,BRAVO SRBIJA...teodosic,tepic,dragovic,labovic u A tim...slavnicu zovi dragovica kao nagrada za njegovoj igri na EP...SJAJNA GENERACIJA,ne treba dozvoliti da ona propadne,kada je u pitanju reprezentacija...

Kraljevo

pre 16 godina

Lep uspeh. Jos jedna potvrda da je nasa skola najjaca. Ipak, postoji razlog zasto u seniorskoj konkurenciji se ne ostvaruju uspesi. Ovi mladi igraci su kreatori igre u svojim klubovima, jer zbog manjka novca ne mozemo da zadrzimo iskusnije. Zato oni imaju manje vremena za treninge na kojima mogu da unaprede individualni kvalitet. Veci broj jakih utakmica nasih mladih igraca je razlog sto smo bolji od drugih. Voleo bih da barem dvojica-trojica dostignu ekstra klasu kada budu seniori. Sve u svemu, ne treba brinuti za nas basket, samo se treba bolje organizovati. Naravno, i zadovoljstvo nas u Kraljevu jer 3 medalje stizu na Ibarski kej - Pejic, Varagic i Zivcevic (ako nije otisao iz Sloge).

ljubicica

pre 16 godina

Nije potrebno biti prorok,da bi videlo stanje u nasoj kosarci za par godina.Kazem par,ili vec koliko je potrebno da u nasoj A selekciji dodju na red Labovic,Tripkovic,Teodosic...Mladost i zelja,uspesnija od iskustva.Nereka pojava kod nas.Kao i u fudbalu.Dok mladi osvajaju,A selekcije brinu o tome kome je do odmora,kome ,je do igranja.Motiv,zelja,jedinsvo na terenu,sve zajedno do jos jednog zlata u nizu,niti prvog,a nadamo se ne i poslednjeg...Hvala izabranicima Vlade Lukoicica,u nadi da ce zlatnu groznicu uspesno preneti i na starije pulene. Himnu cete slusati u beogradu,organizaciji na cast. . . Sampionima hala,puno spece u narednoj sezoni.

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

Iznenadjuje los plasman Litvanije, Francuske i Grcke.
Mislim da samo u USA i SRBIJI izvor genijalnih kosarkasa ne presusuje. I neaka nama to tako bude jos narednih stotinak godina. Daj Boze.

friùl

pre 16 godina

znate li da su prognoze bile srbija - jos neko (italija, spanija, rusija...)u finalu, ma srbija fiksna.svi nas respektuju, samo ne mi sami sebe. iskreno se nadam da cemo ih ovako gledati za koju godinu u seniorskoj konkurenciji. zato kss pamet u glavu.

judah

pre 16 godina

Браво момци, а сад, чувајте се менаџера.

Како нико не помиње скандал са изостанком химне на крају, треба ли Србија да води и свој оркестар за сваки случај?! Или можда није "Политички Коректно" да се жалимо?!

Oombah

pre 16 godina

Čudno samo kako nijedan medij ne spominje činjenicu da je zastava okrenuta naopako i da nije bilo himne. Ali još jednom, nema veze, nadoknadićemo. Ali ne kažem da se ne treba žaliti nadležnima, jer smo se tako ponašali oduvek, u fazonu "nema veze, ma pusti, bitno da smo mi svoje odradili i pobedili". Takvo ponašanje nas je koštalo rata početkom 90-ih i Kosova, jer smo dozvoljavali Hrvatima i Albancima da nas driblaju, a onda kad vrag odnese šalu, mi se prenemo i hoćemo u rat da raščistimo račune. To se rešava na početku, da svi vide ko si i šta si, da ne daš na sebe. Posle si ti u boljoj poziciji i odlučuješ o svojoj sudbini i imaš više poštovanja.

simona

pre 16 godina

Svaka cast momcima i strucnom stabu! Ponovo su pokazali da su najbolji!!!!
Nadam se da se oni koji su rekli da srpska kosarka nema buducnost kaju...
Samo napred momci!!!
SAMPIONI, SAMPIONI!!!!!!!!
P.S: Bruka za himnu i zastavu, stvarno nema smisla!

Slavko

pre 16 godina

Nisam ni sumnjao u momke.
NEVEROVATNA igra. Nadam se da kad budu u NBA i ostalim bogatim klubovima neće zaboraviti ovaj dečački podvig. Ovde imamo 5-6 potencijalnih basket-legendi.
Nisu ni Španci bili naivni.

"panterka"

pre 16 godina

MILOS TEODOSIC,MILENKO TEPIC,DRAGAN LABOVIC,MARKO DJURKOVIC,NIKOLA DRAGOVIC,VLADIMIR STIMAC,STEFAN NIKOLIC,IVAN PAUNIC,MAKSIM KOVACEVIC,UROS NIKOLIC,NENAD ZIVCEVIC i BRANKO JEREMINOV - PRVACI EVROPE,LJUDI!!! Ocekivana stvar,ali ja sam tako srecnaaa.. Jos su PANTERI u prvoj petorci,jupiii,ali to je manje bitno,bitno je da smo najjaci u Evropi celoj,bre! E,ljudi,mora da bude docek,mora! LUTKICE,HOCETE NA ODMOR U SPANIJU OD 3-16 SEPTEMBRA? Vodite i trenera,naravno.. Odoh ja na terasu jos malo da cirkam sad.. TRADICIJA SE NASTAVLJA....

glupi zmaj

pre 16 godina

Veoma lepo i veoma sigurno. Davno bese kada sam u seniorskoj reprezentaciji video toliko kontri koliko sam imao prilike da vidim u ove dve utakmice mladih za koje smo imali prenos.To je prepoznatljiv stil kosarke sa ovih prostora. Svaka cast momcima.
E sad, jedan apel sponzorima: VI STO STE POSTENO STKLI SVOJ KAPITAL A JOS VISE VI KOJI STE DO NEGA DOSLI POMOCU SREDSTAVA IZ PRIMARNE EMISIJE, SVERCA, MONOPOLA I NECEG DRUGOG (da ne spominjem ruzne reci) SADA DOBROVOLJNO DA SPONZORISETE NASE KLUBOVE I POPRAVITE IM BUDZET DA SE OVA DECA NEBI POTUCALA PO BELOM SVETU UNOVCAVAJUCI SVOJ KVALITET I VISEGODISNJI RAD TRPECI RAZNE UCENE PO PITANJU IGRANJA ZA REPREZENTACIJU. AKO TO NE URADITE TRAZICEMO OD DRZAVE DA VAM NAPLATI SPORTSKI EXTRA-PROFIT.
Cika Bozo citas li ti sport na B92!?

Svima ajd zdravo a sampionima jos jednom sve cestitke.

Markosi

pre 16 godina

Ako nastavi ovako da napreduje, Teodosić će biti novi Dražen. Što se A tima tiče, Moka bi trebalo da se zahvali svim nabeđenim zvezdama i da uz nekoliko pravih lavova (Miličić, Jarić, Gurović) povede ove momke makar bili i poslednji

Sokrates

pre 16 godina

Fantasticno.Ova generacija je potvrdila da je Srbija i dalje zemlja kosarke.Srbija ne treba da brine za buducnost.Nigdje na svjetu nema vise talenata u odnosu na ukupan broj stanovnika.Mnogi iz ove uspjesne generacije ce postati uzdanice velikih evropskih i svjetskih timova.Nikad ne smiju zaboraviti i obaveze prema svojoj zemlji .Svjedoci smo kukavickog otkaza brojnih asova za predstojece seniorsko EP koji su brzo zaboravili gdje su nacinili prve korake i koliko je drustvo u njihovu karijeru ulozilo.Umjesto da bezbrizno idemo na evropsko prvenstvo u Spaniji i da uzmemo medalju Slavnic ide sa c - garniturom koja objektivno nema sta da trazi.Boze sacuvaj Srbiju od takvih "patriota".Ostaje mi da se nadam da ce se nesto u pozitivnom pravcu promjeniti.
Iskrene cestitke za osvojeno EP.
Pozdrav

Oombah

pre 16 godina

Tako se igra za Srbiju. Njih nekoliko iz Tripkovića, Miličića, Aleksandrova, Stefana Markovića, Pavlovića treba da budu u A timu, pa neka se i obrukaju. Bolje je staviti talenat u tim, pa da očekuješ ili propast ili čudo, a ne mediokritete koji mogu samo toliko da urade da se ne obrukaju. Ovi momci su pokazali pravi stav u poslednjih nekoliko godina, i vidi se da će takav stav imati i ubuduće. Imaju našu punu podršku i možda se vidimo ispred skupštine na kraju leta... Ne bi me uopšte iznanadilo, samo ako Moka bude dozvolio da napokon počnemo ponovo da igramo vic košarku, a ne navodno "jaku odbranu" što je obično podrazumevalo sporo kretanje ili nekretanje igrača u napadu ili tranziciji, a pogotovu kontranapadu. Imam dobar predosećaj u vezi njih ovog leta i tako bismo svi trebali da razmišljamo, čak i ako se vrate bez medalje ili dobrog plasmana. A za zastavu i himnu nema veze, vijoriće se i pevaće se u Beogradu i ostatku Srbije.

goran

pre 16 godina

Prvo - svaka čast momcima! Drugo - dobro da Slovenci nisu dobili medalju, pošto su prepotentni otkad su nas dobili prvu utakmicu (živim u sloveniji) koja nije značila ništa osim prestiža. Iako sama igra me nije oduševila - fali pravi centar, previše izgubljenih lopti i katastrofalna slobodna bacanja. Rivali u tom godištu su nam nikakvi - ali to je njihov problem, ne naš. Klasu smo iznad svih.

tihi

pre 16 godina

Odlicno. Sad svi u Novi Sad da srusimo Spens i pomognemo juniorima da naprave sto veci uspeh na Svetskom prvenstvu. Ovog leta 2/2. Dva takmicenja, dva zlata.

Cestitke treneru Vukoicicu, koji je vec strucnjak ekstra kvaliteta, celoj ekipi i strucnom stabu. Zaista, prelepa vest.

Иве

pre 16 godina

Одлична идеја. Сљедећи пут да водимо оркестар (трубачки најбоље) да кад узмемо злато отпраши "Боже правде" и ако треба "Марш на Дрину" приде...а они нек се играју Цд-ова и чуда...без нас

zoki

pre 16 godina

bravo za momke, stvarno se igraju kosarke, ova dva meca sto sam gledao su pokazala da smo za klasu bolji od talijana i spanaca, svaka cast jos jednom

Тихомир

pre 16 godina

Тепић, Теодосић, Вујанић, Ракочевић, Александров, Богдановић, Крстић, Миличић, Лабовић....!!!

Doni

pre 16 godina

KAKVO JE SRBIJA CUDO!!
Ponizavaju,pljuju,vredjaju,ismevavaju i IPAK SMO BOLJI OD SVIH NJIH svaka cast momcima ALI ovo nije jedini uspeh SRBIJE OVE GODINE!Tenis,Basket,Evrovizija itd itd.....Zavera jel?Eto koliko znaci igrati za SVOJU ZEMLJU I HIMNU!!BRAVO

Milanche

pre 16 godina

Svaka cast majstori!! Samo napred i u a repku i isto tako da igrate za koju ogdinu u A repki da ponovimo one rezultate!! Kraljevi!!!
Teo novi Papalukas!! NEverovatan igrac!!!

Igor

pre 16 godina

Pod hitno ove igrače prevesti u prvi tim zajedno sa trenerom i celim stručnim štabom.Od matorih zadržati samo Krstića kada se oporavi a ostalo na čelu sa trenerom rasterati.
još kada bi se neko od naših pravih asova prihvatio obaveze rukovođenja savezom i imamo se čemu nadati.
Ako ovi zlatni momci dođu u ruke sadašnjim grobarima košarke upropastiće ih.

nikola

pre 16 godina

bravo legende svaka cast!
i onda dodju razni strucnjaci da mi pricaju kako ovde vise ne rastu sampioni vise kako nam je kosarka u prpasti kako nema tu igraca vise svetskog kalibra! svaka cast momci a sad pravo u a tim ali bar se odazivajte i obradujte nas jos vise svaka cast!

Oombah

pre 16 godina

Ne bih se u potpunosti složio sa time da je Tepić korisniji od Tripkovića. Obojica su na svoj način korisni, a pokazali su da su u ključnim momentima i velikim utakmicama sjajni, pogotovu Tripković. Jedna od naših velikih mana trenutno je onaj zlotvor i pametnjaković pročitao-sam-toliko-knjiga-da-su-mi-svi-mali-i-glupi Vujošević kome se pripisuje stvaranje košarkaša, dok im on samo umanjuje kvalitet, pogotovu dovođenjem osrednjih igrača kao što su Božić, Kecman, Drobnjak, pa i Kamings, a za prethodne sezone i da ne pominjem. On je sve te kvalitetne igrače imao i ima, ali ih ne stvara, već ih čak i usporava, jer pogledajte koliko lopti ide na starce, a koliko na te mlade talentovane koji stvarno mogu da nešto sa njom urade. Što se mene tiče, Perović nikada neće biti neki igrač, najverovatnije će se vratiti iz Amerike da ima u Evropi po 10 poena i 5 skokova, jer onoliki čovek da se ponaša kao devojčica pod košem i da ispusti loptu čim ga pipneš po rukama je neverovatno. Dakle, Vujoševića napolje, da se i sudije i klubovi i liga malo odmore od pritisaka morona, pa da idemo dalje. I da, to je čovek koji se odrekao Paunića, doduše dobio je Tepića, ali imati obojicu bi bilo sjajno, ali je njemu ipak bilo bitnije da vrati "odbrambenog" Kecmana. Neverovatno!

Kosmoss

pre 16 godina

svaka cast..sve najbolje o pobjedniku.ali cinimi se da kosarka je izgubila na interesovanju na zapadu,,malo ko to jos igra..sad je nesto drugo u #modi# LOVA..a tu toga nema u evropi..formula1 pokeri,tenis,golf.komjuteri..
nemislim minimizirati uspjeh ali cinjenica je to ..jer kazem vam tamo gde u pare nas nema,,,,na zalost

sarajlija

pre 16 godina

Ja ne znam sto se ovdje javljaju ljudi iz entiteta i proslavljaju pobjedu reprezentacije srbije kao da je njihova a sa njom nemaju nista. Okanite se i navijajte za BiH vasu domovinu.

sarajlija

pre 16 godina

Ja ne znam sto se ovdje javljaju ljudi iz entiteta i proslavljaju pobjedu reprezentacije srbije kao da je njihova a sa njom nemaju nista. Okanite se i navijajte za BiH vasu domovinu.

Vlada

pre 16 godina

Evo ispravke velikog propusta organizatora:

Bože pravde, ti što spase
od propasti dosad nas,
čuj i odsad naše glase
i od sad nam budi spas

Moćnom rukom vodi, brani
budućnosti srpske brod,
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Složi srpsku braću dragu
na svak dičan slavan rad
sloga biće poraz vragu
a najjači srpstvu grad.

Nek na srpskoj blista grani
bratske sloge znatan plod
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Nek na srpsko vedro čelo
tvog ne padne gneva grom
Blagoslovi Srbu selo polje
Njivu, grad i dom!

Kad nastupe borbe dani
k pobedi mu vodi hod
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Iz mračnoga sinu groba
srpske slave novi sjaj
nastalo je novo doba
Novu sreću, Bože daj!

Otadžbinu srpsku brani
pet vekovne borbe plod
Bože spasi, Bože brani
moli ti se srpski rod!

republika srpska

pre 16 godina

Hvala ti Milose Veliki mnogo si obradovao nas u Republici Srpskoj Srbiji i Srpskoj Crnoj Gori. Ustvari orlici hvala vam svima. Sto je Labovic zastavu okrenuo naopako vjerovatno za Rusiju?

NAVIJAČ iz SLOVENIJE

pre 16 godina

HVALA SLOVENCIMA ŠTO SU IMALI PRENOS

P.S. da nije bilo Đurkovića i Tepića ko zna kad bi UHVATILI LOPTU i kad bi dali KOŠ

Александар

pre 16 godina

Све честитке момцима!!! А што се тиче химне, зашто да нас други поштују кад ми сами себе не поштујемо. ЗАШТО ИГРАЈУ У ПЛАВИМ ДРЕСОВИМА??? Национална боја Србије је ЦРВЕНА!!!

srbija

pre 16 godina

DOKAZALI STE DA SRBIJA U KOSARCI NEMOZE DA PROPADNE I HVALAVAM ZA TO.
PS:NISU NAM PUSTILI HIMNU JER IM JE INTERNET SPOR PA JE SLABO SKIDAO HIMNU ALI U BUDUCE NEKA ZNAJU DA PRVO TREBA DA SE NABAVI SRPSKA HIMNA PA TEK DRUGE. STA RECI OSIM HVALA.
SRBIJA

seljak iz Srbije

pre 16 godina

SVE CESTITKE SRBIJI!

Ali ta Evropa je ponovo pokazala prema nama svoje pravo lice. Takvu sramotu mozemo samo od njh ocekivati. Najboljih himnu nisu pustili. Zar misle da su nas time ponizili. Pa, nisu! Pokazali su samo svoje licemerstvo, nadmenost, i bes u nemoci! SRAMOTA. Ocekujem komentare onih koji nas Srbe omalovazavaju kao nevaspitane.
Dal' su Srbi krivi i sada zato sto su najbolji?
JOS JEDNOM, BRAVO SRBI!!!

Milan

pre 16 godina

Kakvi su kompleksasi oni talijani ! Nema veze, bili su mali , sada su mali a bice jos manji ! VOLIM MAJKU SRBIJU !
pozdrav za Vladu

Evo ispravke velikog propusta organizatora:

Bože pravde, ti što spase
od propasti dosad nas,
čuj i odsad naše glase
i od sad nam budi spas

Moćnom rukom vodi, brani
budućnosti srpske brod,
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Složi srpsku braću dragu
na svak dičan slavan rad
sloga biće poraz vragu
a najjači srpstvu grad.

Nek na srpskoj blista grani
bratske sloge znatan plod
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Nek na srpsko vedro čelo
tvog ne padne gneva grom
Blagoslovi Srbu selo polje
Njivu, grad i dom!

Kad nastupe borbe dani
k pobedi mu vodi hod
Bože spasi, Bože hrani
srpske zemlje, srpski rod!

Iz mračnoga sinu groba
srpske slave novi sjaj
nastalo je novo doba
Novu sreću, Bože daj!

Otadžbinu srpsku brani
pet vekovne borbe plod
Bože spasi, Bože brani
moli ti se srpski rod!

Banex

pre 16 godina

Cekajte ljudi sta ste se napalili !!!Dok malo osete NBA ligu i namirisu dolare otkacice nas ladno. Neko rece dimamo perspektivu za buducnost. Pa imamo mi i sad tim za evropskog i svetskog sampiona ali nece momci da igraju. Ne treba im reprezentacija. Ja bih najvise voleo da oni mene demantuju (igrom naravno ) ali daj Boze......

Jerry

pre 16 godina

U Evropi nista novo!!!
Ako se dobro seca, jedan od komentara nasih suseda na onu tucu na pripremnoj utakmici je bio "da cemo se videti na evropskom prvenstvi da cenam vratiti za poraz"
I gle cuda vratise na,ali kad se probudio on decko i dalje igra SONY.
Napred momci samo tako, i ne mogu da verujem kako bar u ovakvim situacijama njihove starije kolege ne mogu da sgledaju na mladje kolege,tako je u kosarci, fudbalu,...
ma momci samo vi gazite i ne zabroavite sta znaci predstavljati svoju zemlju

BRAVO SAMPIONI

pre 16 godina

SVAKA CAST MAJSTORI SVIMA CESTITAM BORILI SU SE LAVSKI.I TEODOSIC MVP CESTITAM.MALA ZEMLJA A PUNA MEDALJA I PEHARA.ZAR NIJE DOVOLJNO FUDBAL SREBRO,KOSARKA ZLATO,JUNIORKE ZLATO.STA VISE RECI.SVAKA CAST .

trener

pre 16 godina

SAMPIONI!!!!!!

Ali bez obzira na pobedu, ne sme se dozvoliti onakvo glupiranje i olako gubljene lopti u trenutcima kada se utakmica treba rutinski privesti kraju! Sada se opet postavlja pitanje, u kakve ce ljude ovi klinci izrasti...I da li ce se sutra odazvati "A" timu...A ne kao ovi sada!

Jos jednom, SVAKA CAST SAMPIONI!!!
P.S. Sramota za zabare!!! Hocemo himnu!!!

Dušan

pre 16 godina

Čestitke iz Slovenije. Da osvojiš naslov prvaka Evrope nije dovoljno, da imaš dobru reprezentaciju (kao Slovenija), več treba imati i nešto u gačama (kao vaši momci). Nadam se da če ovi vaši momci još dugo ostati na okupu i da če sa ovakvim žarom nastupati za svoju zemlju i kad budu među seniorima odnosno kad budu igrali u velikim Evropskim i NBA klubovima.

Valjevac

pre 16 godina

Ogromna i iz srca upucena cestitak igracima i strucnom stabu na izvanrednoj igri, ponasanju i vise nego zasluzenom triujmfu na EP-u.Ovo je veliki poddsticaj za posrnuli kosarkaski sport i nada da imamo momke koji sutra (vec na EP u Spaniji) treba da budu ubaceni u vatru bitke najbolje selekcije. Sa izrazenim pobednickim mentaliotetom, Teodosic, Dragovic, Djurkovic, Tepic, Stimas, paunic i ostali, su velina nada nase kosarke. Mporam da priznam da nisam mogao da gledam vec poznate face parazita-cinovnika iz KSS.a tiupa Bojica, Gavrilovica i Varajica, koji ce sada lupati na sva zvona o toboz iskonstruisanoj krizi srpske kosarke pokusavajuci da opet prljav ves gurnu pod tepih. Njih treeba pod hitno skinuti da bi ovi momci bili liseni prisustva stetaocina i kocnicara.

sokolovi

pre 16 godina

Samo i vest da je Crna Gora u finalu B prvenstva dobila Ukrajinu 89-68. Bravo sokolovi, sledece godine Srbija i Crna Gora , ali ne kao jedan vec kao dvoje finalista.

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

Iznenadjuje los plasman Litvanije, Francuske i Grcke.
Mislim da samo u USA i SRBIJI izvor genijalnih kosarkasa ne presusuje. I neaka nama to tako bude jos narednih stotinak godina. Daj Boze.

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Cestitke igracima i strucnom stabu.

Citajuci komentare vidim da se opet uzletelo do neba i da se gubi kontakt sa realnoscu. Pise se o vladavini medju seniorima o 12 mega zvezda itd. Pa nece kosarku medju seniorima da igra samo godiste '87 vec su tu i stariji i mladji. Starija godista su nam poprilicno unistena a mladja tek treba da nam dodju. Ovo je samo velika nada za sve nas koji volimo kosarku da ce se krenuti ka medaljama. Od generacije '81 smo redovno terorisali Evropu ali su svi oni, neki pre a neki zakljucno sa U20 nestajali sa scene ili ostajali nedoreceni igraci. Treba biti oprezan i mudar. Pored svega toga treba biti i realan. Pise se o 12 mega zvezda a to jednostavno nije tacno. Odigrali smo sa 8 igraca (od toga je S.Nikolic bio epizodista) a ostala cetvroica su samo popunila broj. Od 7 igraca sa vecom minutazom jasno je da dvojica mogu da postanu ekstra igracine (Tepic i Teodosic) a dvojica bi mogli da postanu igracine (Labovic i Dragovic). Tu je i Paunic koji moze biti ono sto je Bojan Popovic, odlican igrac ali pre svega borben i pozrtvovan. Dva centra Stimac i Djurkovic imace veliki problem u seniorskoj konkurenciji (za reprezentaciju). U klubu i u ovom uzrastu sa njihovom visinom mogu da igraju "5" ali za seniorsku reprezentaciju je to jednostavno nedovoljno. Spori su i loseg suta sa distance za "4" a niski su za "5". Oni su jednostavno borci i radnici i treba da postoje takvi igraci (koji obavljaju "prljave" poslove)ali da bi bili u "A" reprezentaciji treba da postanu igraci tipa Zoran Savic a da li ce videcemo.

Slavnic se plasi neuspeha pa je zato pozvao i "veterane" (neki su prihvatili neki odbili) ali ovo je bio pravi trenutak za apsolutno podmladjivanje. Ne sumnjam u kvalitete Gurovica, Jarica i ostalih koji su rodjeni '80 i pre ali za Spaniju je trebalo sastaviti sledeci spisak i zavisno od odaziva dopunjavati ih mladjima

plej: B.Popovic, Teodosic, S.Markovic
bek: Pavlovic, Tripkovic, Tepic, Cvetkovic
krilo: Aleksandrov, Dragovic, Bogdanovic, Keselj
k-c: Erceg, Labovic, T.Dragicevic, Savanovic
centri: Krstic, Milicic, Perovic, Ilic

Nadam se u perspektivi napretku Macvana i Muslija i jos nekoliko igraca i to je uglavnom to.

P.S. Tepica ne bih mucio na pleju nije on za to i treba ga voditi stazama Danilovica. Moze da prenese loptu ponekad ali ne da igra pleja. Teodosic moze da bude plej ali to jos nije jer previse lako gubi lopte i gresi. Velika je nada ali je jos daleko od ekstra pleja.

P.P.S. I centri su problem ukoliko se desi da otkazu Krstic i ovaj dvojac '85 (Milicic i Perovic). Ilic nije bas neki kalibar, '86 i '87 nema centre a ovi mladji tek treba da se dokazu. Raduljica ima vec godina ali mi bas ne uliva poverenje a sa Marjanovicem mora dosta da se radi. Obojica imaju zavidnu visinu tako da im treba posvetiti maksimalnu paznju.

pera ns

pre 16 godina

Ne može nam niko ništa jači smo i od sudbine,
mogu samo da nas mrze oni koji nas ne vole.
SRBIJA!!!!!!
SRBIJA!!!!!
SRBIJA!!!!
SRBIJA!!!
SRBIJA!!
SRBIJA!
SRBIJA

Kosmoss

pre 16 godina

svaka cast..sve najbolje o pobjedniku.ali cinimi se da kosarka je izgubila na interesovanju na zapadu,,malo ko to jos igra..sad je nesto drugo u #modi# LOVA..a tu toga nema u evropi..formula1 pokeri,tenis,golf.komjuteri..
nemislim minimizirati uspjeh ali cinjenica je to ..jer kazem vam tamo gde u pare nas nema,,,,na zalost

Igor

pre 16 godina

Pod hitno ove igrače prevesti u prvi tim zajedno sa trenerom i celim stručnim štabom.Od matorih zadržati samo Krstića kada se oporavi a ostalo na čelu sa trenerom rasterati.
još kada bi se neko od naših pravih asova prihvatio obaveze rukovođenja savezom i imamo se čemu nadati.
Ako ovi zlatni momci dođu u ruke sadašnjim grobarima košarke upropastiće ih.

Тихомир

pre 16 godina

Тепић, Теодосић, Вујанић, Ракочевић, Александров, Богдановић, Крстић, Миличић, Лабовић....!!!

risto

pre 16 godina

Stvarno fantastičan uspjeh jedne izvanredne generacije. Na ovaj način generacija '87. je kompletirala triplu krunu, osvojili su U16, U18 i U20 i dokazali da su u ovom godištu neprikosnoveni u Evropi. Međutim, treba biti realan i reći da neće svi oni postati vrhunski košarkaši u seniorskoj konkurenciji. Teodosić je skoro pa već vrhunski igrač i uvjeren sam ubjedljivo najbolji plej Srbije, nadam se da će i Slavnić doći do sličnog zaključka. Kada je u elementu Teov genije daje ''višu'' dimenziju basketu, onu koju smo već skoro zaboravili, dimenziju lepršavosti, ljepote i nevjerovatne lakoće igranja. Svaka čast, majstore!!! Tepić je takođe već formiran igrač, zlata vrijedan za svaku ekipu, mislim da je dosta bolji i korisniji od Tripkovića. Labović i Dragović znaju dosta i biće odlični košarkaši, nijesam baš siguran da će biti vrhunski. Paunić je takođe vrlo zanimljiv, odličan odbrambeni igrač (zašto ga se Dule tako lako odrekao?), Đurković i Štimac veliki borci, siguran sam da će biti odlični timski igrači, ali sam skoro toliko siguran da neće biti vrhunski. Ali za generaciju '87. je dovoljno da da samo dva odlična igrača i to je za srpsku košarku fantastično. Tepić i Teo su već odlični igrači, uz šansu da im se pridruže Aleksandrov, Labović i Dragović. I šta ćete više? Nadam se da neće smetati ako dodam da je mala Crna Gora u velikom stilu osvojila B Prvenstvo Evrope, u polufinalu su savladali Finsku sa 30 razlike, a u finalu Ukrajinu sa 21, čime su pokazali da im je mjesto u eliti, gdje će igrati već slijedeće godine. Evo malo spekulacije bez loše namjere. Prethodne dvije titule su osvojile zajedno Srbija i Crna Gora, sada su osvojili titule u različitim konkurencijama, njihov međusobni meč bi odlučio ko je trenutno bolji. Vjerujem da bi Srbija bila favorit, ali meč bi bio sve samo ne nezanimljiv. Podsjetiću da je prije dvadesetak dana odigrana utakmica ove dvije ekipe u Železniku i da je bilo 13 razlike za Crnu Goru. Za Srbiju nije igrao Tepić, a za Crnu Goru Mijatović, igrač koji je dao značajan doprinos prošlim uspjesima ekipe SCG. Tako bi možda započeo jedan zdravi sportski rivalitet dvije, pomalo i košarkaške, nacije. Uostalom, već slijedeće godine će doći do pravih takmičarskih okršaja i već se unaprijed radujem dobroj košarci. Pozdrav za sve ljubitelje najljepše igre na svijetu...

Milanche

pre 16 godina

Svaka cast majstori!! Samo napred i u a repku i isto tako da igrate za koju ogdinu u A repki da ponovimo one rezultate!! Kraljevi!!!
Teo novi Papalukas!! NEverovatan igrac!!!

Trener

pre 16 godina

A sada da ih vaspitaju Bodiroga, Djordjevic,Danilovic i ostali a ne menadzeri i opet cemo dominirati svetskom kosarkom.

ZIVELA SRBIJA

koklop

pre 16 godina

ovo volim da vidim,pa ovako treba da bude na svakom prvenstvu(juniorsko,seniorsko...) i da dokazujemo da smo u kosarci neprikosnoveni!!!ja se nadam da je kriza SENIORSKE ekipe gotova i da ce nasa reprezentacija nastaviti da osvaja medalje!!!!!!!

Caki Delija Mb

pre 16 godina

E gledam ovde u Mb prenos ali nema šanse da doživim pobedu na pravi način sa Slovenačkim komentatorom, alal vera momci, ma pola njih prebaciti u "A" tim direktno!
A javnioi servis ukinuti što pre,pa ovde ne pamtim da sam gledao jednu utakmicu ili neku značajniju stvar preko satelitskog programa, trenutno je na RTS- u Zona Zamfirova, pa da li su oni normalni???? Kome se bre plaća i zašta, da nas zaje...a???
Još jednom čestitke mladim junacima!
Pozdrav!

kimi

pre 16 godina

Bravo momci!!!

A za himnu da ih tuzimo!!!
Sa nama se zajebavaju, da se ovako desi nekoj drugoj reprezentaciji mnogo bi veca frka bila!!!

jos jednom SVAKA CAST MOMCI!!!

3MAJ

pre 16 godina

Ovo je generacija koja ce i u seniorskoj konkurenciji nastaviti svoju superiornost i cinice kostur drzavnog tima koji ce nam doneti jos mnogo evropskih, svetskih i olimpijskih zlata!

Zivi bili pa videli!

VladaS

pre 16 godina

Ocekivano, bravo i HVALA

PS. BRUKA za organizatore na kraju. Mozda su spremili spansku himnu, ali su zaboravili da je SRBIJA drugi ucesnik finala

Zoran

pre 16 godina

Svaka čast momci!!!
Organizatorima 0 (nula) za organizaciju.
Mogu da zamislim šta bi se desilo Srbiji, da se u Srbiji ne emituje Italijanska himna npr.
Ali u razvijenoj "Evropi" je sve moguće, pa i ovo.

relja

pre 16 godina

Cestitka igracima ali i treneru Vukoicicu kao i svim trenerima koji su ucestvovali u selektiranju ove po svemu izuzetne generacije koja se moze usporediti sa slavnom generacijom iz Bormija. Buducnost kosarke u Srbiji je blistava.Javljam se iz dalekog Toronta i ovde cemo znati da proslavimo zlato. Bravo momci i ZIVELA SRBIJA.

krajisnik

pre 16 godina

NE TREBA BRINUTI ZA SMJENU GENERACIJE, SVA PRIZNANJA NASIM MOMCIMA ALI NEKA JE CAST ORGANIZATORIMA ZA HIMNU JER TESKO JE PRIZNATI PORAZ A POGOTOVU AKO SE KOMBINIRA SA RECIDIVOM PROSLOSTI. ALI MI SMO NAJBOLJI I SRBIJA SE VOLI. BRAVO ZLATNIM MOMCIMA.
SRRRBIIIIJA DO GORICE...

Mare

pre 16 godina

Momci svaka cast!
Organizatori ubijte se!Em ste nam zastavu okrenuli naopako, em nam niste pustili himnu, em ja sad moram ici napolje da trazim daljinski!

Dejan_M

pre 16 godina

Jos kad bi se stariji kosarkasi opametili, da se malo ugledaju na ove nase mlade nade, mogli bi i oni nesto osvojiti, ali njima je novac preci...

Jordan23

pre 16 godina

SVAKA CAST CAREVI!!!OVAKO SE BORI ZA SVOJU ZEMLJU I GRB NA DRESU!!!SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Зналац

pre 16 godina

Теодосића у А тим, одмах. Вукоичића за селектора А тима. Апсолутно смо доминантни, чак смо се пред крај и неозбиљно поигравали. Браво Срби. Умете да играте, а умете и да бијете (поздрав за комшије). СРБИЈА!!! За пар година поново ћемо бити доминантни у Европи и свету.

Uvredjen Srbin

pre 16 godina

Očekujem da naša Vlada uputi zvaničnu notu Italijanima i traži Izvinjenje zbog HIMNE.
U slučaju da se ne izvine preispitati dalje odnose sa tom državom.

the navijac

pre 16 godina

Izgleda da nam nije neki problem da sastavimo mladu ekipu i osvojimo evropsko prvenstovo. Problem nastaje kad se ti igraci prodaju i novac im udari u glavu...

... a bolje je bar ovako!

superhik

pre 16 godina

Svaka cast momci, Teodosic, Tepic, Dragovic i Labovic odmah u A reprezentaciju, neka se kale posto od rezultata verovatno nema nista.Cudi me samo sto je Vukoicic dozvolio onakvu neozbiljnost u zadnja 2 minuta.Ipak sve cestitke, ima nade za srpsku kosarku, sledeca promena vladajuce garniture ce doneti boljitak i rezultate.

Pedja

pre 16 godina

Sjajno,najsjajnije.
Mozda se strucnjaci nece sloziti sa mojim komentarom ali moram da priznam da Vam ostale selekcije nisu bile ni do kolena.
Tako ste ih sve hladno potukli uz sjajnu podrsku strucnog tima,da je svaki dalji komentar suvisan.
Cekamo Vas na balkonu...
A sad idite,proslavite pobedu,popite bre po jednu sljivovicu i za nas .
Voli Vas Vas Pedja.

Slovenci?

pre 16 godina

Komentator na RTV Slo je rekao, da je ekipa koja organizuje i finale U italijanskoj Gorici slovenačka. Znači naša braća propustila zastavu i himnu!
Bruka i sramota za oba organizatora!
Ali šta ćeš oni su fini gospodini a mi horde srpskih nekulturnih barbara...Pa daaa...

Aleksandar

pre 16 godina

Iskreno , da sam na Mokinom mestu ja bih barem petoricu iz ovog sastava poslao u prvi tim, ionako su pripremljeniji od prvotimaca iz seniorskog sastava, a osim toga bolje je stvarati tako prvi tim koji ce u dogledno vreme imati velike uspehe nego se "muciti" sa ovim zvezdama

simona

pre 16 godina

Svaka cast momcima i strucnom stabu! Ponovo su pokazali da su najbolji!!!!
Nadam se da se oni koji su rekli da srpska kosarka nema buducnost kaju...
Samo napred momci!!!
SAMPIONI, SAMPIONI!!!!!!!!
P.S: Bruka za himnu i zastavu, stvarno nema smisla!

milanpg

pre 16 godina

eto,pa mi SRBI smo cudo. bas mi je drgo sto ste nama srbima u CG podarili jos jednu veliku radost, a mi cemo i dalje navijati za nasu zemlju za SRBIJU!!!!SCG.....

Slavko

pre 16 godina

Nisam ni sumnjao u momke.
NEVEROVATNA igra. Nadam se da kad budu u NBA i ostalim bogatim klubovima neće zaboraviti ovaj dečački podvig. Ovde imamo 5-6 potencijalnih basket-legendi.
Nisu ni Španci bili naivni.

BRAVO

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORI!!!Pokazali smo svima da smo bez premca,tako se igra!Svaka cast!Au,kakav je Teodosic igrac,bruka...BRAVO SRBIJA!!!!

darkooo

pre 16 godina

BRAVO MOMCI.STVARNO STE BUDUCNOST NASA PODSECATE ME NA SAMPIONSKU GENERACIJU 2001/2002 samo tako nastavite..ovima iz Italije izgleda jos ostala himna hej sloveni...

Marce

pre 16 godina

Svima koje citaju ove komentarepredlazem da bace pogled na http://www.fibaeurope-u20men.com/en/
Momcima svaka cast i samo napred u nove pobede

Goran

pre 16 godina

Bravo momci........
samo ste trebali onako smekerski nakon tih nevidjenih propusta organizatora da ostavite te njihove bijedne medalje na postolju i ponosno napustite tu njihovu stalu....
Dovoljne su vam pobjede u velikom stilu a vas ne mogu da kupe tim sitnim zlatom,imacete vi toga za izvoz..........
Jos jedno veliko bravo srBskim orlovima........

zoki

pre 16 godina

bravo za momke, stvarno se igraju kosarke, ova dva meca sto sam gledao su pokazala da smo za klasu bolji od talijana i spanaca, svaka cast jos jednom

Lepa:)

pre 16 godina

Maki, NAJBOLJI SI!!! Svaka cast na osvojenom zlatu!!!! Puno smo te pozelele i jedva cekamo da se vratis!!! VOLIMO TE I LJUBIMO NAJVISE NA SVETU CELOM:*:*:*:*:*:***:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:**:*:*

ljubisa

pre 16 godina

BRAVO MOMCI,BRAVO SRBIJA...teodosic,tepic,dragovic,labovic u A tim...slavnicu zovi dragovica kao nagrada za njegovoj igri na EP...SJAJNA GENERACIJA,ne treba dozvoliti da ona propadne,kada je u pitanju reprezentacija...

Peja, Makedonija

pre 16 godina

Slazem se sa komentarima da moze kasnije da im lova udari u glavu. I generacija rakocevica '98 bila omladinski prvak evrope sa ubedljivih 27 razlike u finalu protiv slovenije, a sam Rakocevic dao 37 koseva! a gde su oni sad? Rakocevic se odmara od umorne sezone!!!
Daj boze da gresimo i da ovi njih potpuno zasene i da nas demantuju!
Ovo sam napisao jos juce, posle polufinala, al mi nisu objavili: ekipa koja posle toliko gresaka i izgubljenih lopti ubedljivo dobije, to nije ekipa- to je EKIPCINA!!!!
POZDRAV SVIM PRAVIM NAVIJACIMA I LJUBITELJIMA SPORTA

Kraljevo

pre 16 godina

Lep uspeh. Jos jedna potvrda da je nasa skola najjaca. Ipak, postoji razlog zasto u seniorskoj konkurenciji se ne ostvaruju uspesi. Ovi mladi igraci su kreatori igre u svojim klubovima, jer zbog manjka novca ne mozemo da zadrzimo iskusnije. Zato oni imaju manje vremena za treninge na kojima mogu da unaprede individualni kvalitet. Veci broj jakih utakmica nasih mladih igraca je razlog sto smo bolji od drugih. Voleo bih da barem dvojica-trojica dostignu ekstra klasu kada budu seniori. Sve u svemu, ne treba brinuti za nas basket, samo se treba bolje organizovati. Naravno, i zadovoljstvo nas u Kraljevu jer 3 medalje stizu na Ibarski kej - Pejic, Varagic i Zivcevic (ako nije otisao iz Sloge).

ljubicica

pre 16 godina

Nije potrebno biti prorok,da bi videlo stanje u nasoj kosarci za par godina.Kazem par,ili vec koliko je potrebno da u nasoj A selekciji dodju na red Labovic,Tripkovic,Teodosic...Mladost i zelja,uspesnija od iskustva.Nereka pojava kod nas.Kao i u fudbalu.Dok mladi osvajaju,A selekcije brinu o tome kome je do odmora,kome ,je do igranja.Motiv,zelja,jedinsvo na terenu,sve zajedno do jos jednog zlata u nizu,niti prvog,a nadamo se ne i poslednjeg...Hvala izabranicima Vlade Lukoicica,u nadi da ce zlatnu groznicu uspesno preneti i na starije pulene. Himnu cete slusati u beogradu,organizaciji na cast. . . Sampionima hala,puno spece u narednoj sezoni.

zvezdanko

pre 16 godina

Браво момци,ѕа све осим злата за нас би био неуспех..Јер они који знају кошарку знају да ми у тој генерацији 1987. могли смо послати две екипе и обе би играле у финалу..То је реалност...а стварност је да у Шпанију на ЕП 2007 нисмо у могућности да пошаљемо ни 12 ИГРАЧА...Зашто..Зато што од милиона долара нико не може ни да види Шпанију..Химну и заставу је могло и руководство да понесе ,по да пркосећи свима пустимо играчима на касетофон или вокмен да барем осете тај угођај...Ово је критизерство а стварност је да смо прваци Европе до 20.година.Штета само што ће ФИБА укинути ово такмичење. ЈОШ ЈЕДНОМ БРАВО, и питање када стижете у Београд.....

Nishlija78

pre 16 godina

Recept za uspeh seniorske reprezentacije.Ovaj sastav,plus onaj iz Izmira prosle godine plus Milicic i Pavlovic i niko vise.I eto nas za 2,3,4 godine na mestu koje nam u ovom sportu definitivno pripada.Cek da se prisetimo kako to bese...Kosarka je igra izmedju dva obruca,u kojoj je cilj ubaciti loptu kroz obruc i u kojoj uvek na kraju pobede Srbi!!!

Stefan

pre 16 godina

Peja, Makedonija,
Pa zar ne vidis komentare?Ima puno takvih komentara stvarno mi je krivo zbog toga.Ljudi budite Srbi uzivajte dok mozete a kada dodju problemi tada mislite o njima.
HIMNA.......
To je bruka i sada vi vidite kakva je ova evropa.Da se ja pitam pre bih prihvatio Kosovo nego ovu Evropu.Da je bilo ko pobedio bilo bi jos te kako himne ali nema veze.Da li neko zna gde se sledece evropsko prvenstvo odrzava?

sone zvornik

pre 16 godina

Sad treba odmah poceti sa smenom generacija,i ove mladice poslati u Spaniju,pa da oni pocnu nabijati komplekse Spancima,ma vec su poceli.

Pa sta vam je ljudi,pa Slovenci nam nisu pustili himnu u Kranju,kad su vaterpolisti pokorili evropu,nista novo,to je samo dokaz koliko EUROPA postuje Srbe ili momke koji je pokore.

shark

pre 16 godina

Apelujem na sve mlade kosarkase da prestanu da terorisu Evropu i sve ostale jer je kosarka postala dosadna jer niko ne moze da nas pobedi!Zivela Srbija!!

PS:Organizatori iako nisu pustili nasu himnu zna se da smo ih pobedili u polufinalu i
neka uzivaju sa trecim mestom.

ronalmy

pre 16 godina

Teodosic lifts Serbia to title!!!!Gde ste sad dezurni pljuvaci?!Divac i slicni..Nadam se da ste se sada uverili u kvalitet celog tima,a narocito GENIJA TEODOSICA! `ocemo li im napraviti docek?Zasluzili su..

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

Francuzi su pred polufinale Roland Garosa od nase ambasade u parizu trazili nasu Himnu i Zastavu.
Za raszliku od italijana i Slovenaca koji su se pokazali koliko su mali.
Gledajuci organizatore mogao bih reci : EU - ne hvala.
Siguran sam da se to nama nebi desilo pa da i Albanija osvoji titulu.
Za "KOSTUNICE" i ostale negativce koji su prognozirali dvadesetak razlike za Spaniju (i jedva cekali), osecam potrebu da ih utesim do neke sledece prilike. Mozda ce biti dvadesetak razlike u bodjanju..
Savet onome koji jedva ceka da nas Spanci pobede sa dvadesetak razlike : promeni Nik, nisi uopste cool!!!

VladaNS

pre 16 godina

opet bolji za klasu.ne bih mrdo sa postolja dok ne odsvira himna!makar morali da dovode kompletnu filharmoniju!bravo bravo bravo....

"panterka"

pre 16 godina

MILOS TEODOSIC,MILENKO TEPIC,DRAGAN LABOVIC,MARKO DJURKOVIC,NIKOLA DRAGOVIC,VLADIMIR STIMAC,STEFAN NIKOLIC,IVAN PAUNIC,MAKSIM KOVACEVIC,UROS NIKOLIC,NENAD ZIVCEVIC i BRANKO JEREMINOV - PRVACI EVROPE,LJUDI!!! Ocekivana stvar,ali ja sam tako srecnaaa.. Jos su PANTERI u prvoj petorci,jupiii,ali to je manje bitno,bitno je da smo najjaci u Evropi celoj,bre! E,ljudi,mora da bude docek,mora! LUTKICE,HOCETE NA ODMOR U SPANIJU OD 3-16 SEPTEMBRA? Vodite i trenera,naravno.. Odoh ja na terasu jos malo da cirkam sad.. TRADICIJA SE NASTAVLJA....

glupi zmaj

pre 16 godina

Veoma lepo i veoma sigurno. Davno bese kada sam u seniorskoj reprezentaciji video toliko kontri koliko sam imao prilike da vidim u ove dve utakmice mladih za koje smo imali prenos.To je prepoznatljiv stil kosarke sa ovih prostora. Svaka cast momcima.
E sad, jedan apel sponzorima: VI STO STE POSTENO STKLI SVOJ KAPITAL A JOS VISE VI KOJI STE DO NEGA DOSLI POMOCU SREDSTAVA IZ PRIMARNE EMISIJE, SVERCA, MONOPOLA I NECEG DRUGOG (da ne spominjem ruzne reci) SADA DOBROVOLJNO DA SPONZORISETE NASE KLUBOVE I POPRAVITE IM BUDZET DA SE OVA DECA NEBI POTUCALA PO BELOM SVETU UNOVCAVAJUCI SVOJ KVALITET I VISEGODISNJI RAD TRPECI RAZNE UCENE PO PITANJU IGRANJA ZA REPREZENTACIJU. AKO TO NE URADITE TRAZICEMO OD DRZAVE DA VAM NAPLATI SPORTSKI EXTRA-PROFIT.
Cika Bozo citas li ti sport na B92!?

Svima ajd zdravo a sampionima jos jednom sve cestitke.

Markosi

pre 16 godina

Ako nastavi ovako da napreduje, Teodosić će biti novi Dražen. Što se A tima tiče, Moka bi trebalo da se zahvali svim nabeđenim zvezdama i da uz nekoliko pravih lavova (Miličić, Jarić, Gurović) povede ove momke makar bili i poslednji

Sokrates

pre 16 godina

Fantasticno.Ova generacija je potvrdila da je Srbija i dalje zemlja kosarke.Srbija ne treba da brine za buducnost.Nigdje na svjetu nema vise talenata u odnosu na ukupan broj stanovnika.Mnogi iz ove uspjesne generacije ce postati uzdanice velikih evropskih i svjetskih timova.Nikad ne smiju zaboraviti i obaveze prema svojoj zemlji .Svjedoci smo kukavickog otkaza brojnih asova za predstojece seniorsko EP koji su brzo zaboravili gdje su nacinili prve korake i koliko je drustvo u njihovu karijeru ulozilo.Umjesto da bezbrizno idemo na evropsko prvenstvo u Spaniji i da uzmemo medalju Slavnic ide sa c - garniturom koja objektivno nema sta da trazi.Boze sacuvaj Srbiju od takvih "patriota".Ostaje mi da se nadam da ce se nesto u pozitivnom pravcu promjeniti.
Iskrene cestitke za osvojeno EP.
Pozdrav

Zeks

pre 16 godina

@ (K, 14. jul 2007 23:40)
EVO STA SI TI JUCE NAPISAO:
aHA, DA, DA, Spanci samo cekaju da izgube od nas. Ovo sa Italijom je bila puka sreca!
E SAD SAM JA NA REDU: SRAM TE BILO! SMESAN SI SAM SEBI.

Peja, Makedionija

pre 16 godina

"Posmatrac iz daleka"
Ma KOSTUNICA je vec promenio nick! I sad pise kao: bravo majstori, carevi, ljudine...znam ja takve!!!
Al zbog takvih je pobeda jos sladja!!!
POZDRAV IZ MKD

Dragan

pre 16 godina

Bravo momci,nazalost Amerikanci su nasli recept za nasu kosarku kupe najbolje a onda im ne daju da igraju ni za NBA a kamoli za nasu A selekciju

friùl

pre 16 godina

znate li da su prognoze bile srbija - jos neko (italija, spanija, rusija...)u finalu, ma srbija fiksna.svi nas respektuju, samo ne mi sami sebe. iskreno se nadam da cemo ih ovako gledati za koju godinu u seniorskoj konkurenciji. zato kss pamet u glavu.

judah

pre 16 godina

Браво момци, а сад, чувајте се менаџера.

Како нико не помиње скандал са изостанком химне на крају, треба ли Србија да води и свој оркестар за сваки случај?! Или можда није "Политички Коректно" да се жалимо?!

Oombah

pre 16 godina

Tako se igra za Srbiju. Njih nekoliko iz Tripkovića, Miličića, Aleksandrova, Stefana Markovića, Pavlovića treba da budu u A timu, pa neka se i obrukaju. Bolje je staviti talenat u tim, pa da očekuješ ili propast ili čudo, a ne mediokritete koji mogu samo toliko da urade da se ne obrukaju. Ovi momci su pokazali pravi stav u poslednjih nekoliko godina, i vidi se da će takav stav imati i ubuduće. Imaju našu punu podršku i možda se vidimo ispred skupštine na kraju leta... Ne bi me uopšte iznanadilo, samo ako Moka bude dozvolio da napokon počnemo ponovo da igramo vic košarku, a ne navodno "jaku odbranu" što je obično podrazumevalo sporo kretanje ili nekretanje igrača u napadu ili tranziciji, a pogotovu kontranapadu. Imam dobar predosećaj u vezi njih ovog leta i tako bismo svi trebali da razmišljamo, čak i ako se vrate bez medalje ili dobrog plasmana. A za zastavu i himnu nema veze, vijoriće se i pevaće se u Beogradu i ostatku Srbije.

goran

pre 16 godina

Prvo - svaka čast momcima! Drugo - dobro da Slovenci nisu dobili medalju, pošto su prepotentni otkad su nas dobili prvu utakmicu (živim u sloveniji) koja nije značila ništa osim prestiža. Iako sama igra me nije oduševila - fali pravi centar, previše izgubljenih lopti i katastrofalna slobodna bacanja. Rivali u tom godištu su nam nikakvi - ali to je njihov problem, ne naš. Klasu smo iznad svih.

tihi

pre 16 godina

Odlicno. Sad svi u Novi Sad da srusimo Spens i pomognemo juniorima da naprave sto veci uspeh na Svetskom prvenstvu. Ovog leta 2/2. Dva takmicenja, dva zlata.

Cestitke treneru Vukoicicu, koji je vec strucnjak ekstra kvaliteta, celoj ekipi i strucnom stabu. Zaista, prelepa vest.

nikola

pre 16 godina

bravo legende svaka cast!
i onda dodju razni strucnjaci da mi pricaju kako ovde vise ne rastu sampioni vise kako nam je kosarka u prpasti kako nema tu igraca vise svetskog kalibra! svaka cast momci a sad pravo u a tim ali bar se odazivajte i obradujte nas jos vise svaka cast!

Дејан Топаловић

pre 16 godina

Момци, нема много ту да се коментарише, све сте рекли на терену. Честитка свима али два момка су одскочили и понудили се Моки оним што је нашу кошарку увек красило луцидношћу па чак генијалношћу. Теодосић и Тепић су дефинитивно наследници Салета Ђорђевића и Дејана Бодироге, прави уметници на терену, они који виде на терену и оно што је другима недоступно. Начин на који они играју има у себи и уметности и стабилности и вица и храбрости и дрскости и привидне једноставности. Момци, само наставите тако и не продајте душу менаџерском подземљу. Чувајте се и осталих пошасти савремене кошарке: упале крајника, кампова, каријеса, возачких испита, уједа комараца, повреда на одморима, гарантованих минутажа. А остало ће доћи само по себи.

Doni

pre 16 godina

KAKVO JE SRBIJA CUDO!!
Ponizavaju,pljuju,vredjaju,ismevavaju i IPAK SMO BOLJI OD SVIH NJIH svaka cast momcima ALI ovo nije jedini uspeh SRBIJE OVE GODINE!Tenis,Basket,Evrovizija itd itd.....Zavera jel?Eto koliko znaci igrati za SVOJU ZEMLJU I HIMNU!!BRAVO

Иве

pre 16 godina

Одлична идеја. Сљедећи пут да водимо оркестар (трубачки најбоље) да кад узмемо злато отпраши "Боже правде" и ако треба "Марш на Дрину" приде...а они нек се играју Цд-ова и чуда...без нас

Zeks

pre 16 godina

PORED B92, IZRAZITO CENIM IZVESTAJE NA HRVATSKOM "sportnet.hr". JAKO SU OBJEKTIVNI I STRUCNI. EVO REZUMEA NAKON TURNIRA U SLOVENIJI:

Hrvatska rasipala ugled, Srbija potvrdila kvalitetu

Ako već ljudi koji su zaduženi za hrvatsku košarku neće podvući crtu ispod Europskog prvenstva za košarkaše do 20 godina, Sportnet.hr hoće. Tko ne voli duge tekstove, neće mu se svidjeti, a mi ćemo Vam prikazati najbolje pojedince, najatraktivnije poteze i zanimljivosti s prvenstva u Novoj Gorici i Goriziji, kao i pogled u budućnost...
Hrvatska:
Poslovica o prvim mačićima koji se bacaju u vodi ne vrijedi u slučaju mlade hrvatske reprezentacije. Pripreme su prošle u negativnom tonu, na kraju je i izbornik Goran Caktaš priznao da nisu imali dovoljno pravih pripremnih utakmica te da je najjači turnir u Turskoj došao prekasno. U Turskoj je najteže pao poraz od, pokazat će se kasnije, novih/starih prvaka Europe, koji su očitali košarkašku lekciju hrvatskim košarkašima, a nadovezali su se i Rusi, kao i domaćin Turska.
Što se tiče sastava momčadi Hrvatske kritici tu nema previše mjesta. Ante Tomić je potvrdio kako se radi o najkompletnijem hrvatskom igraču, kako u košarkaškom svjetlu, tako i u profesionalnom, odnosno u dijelu momčadskog duha svlačionice. Iza njega se svrstao Marin Han, koji se nakon rastanka sa Splitom "vratio iz mrtvih". Han je bio igrač koji je pokazivao najviše želje, kako u obrani, tako i u napadu.

Ante Tomić nije mogao sam (Nikola Movrić)

Kao najveći potencijal se izdvojio šibenski razigravač Luka Petković, koji osim playmakerskog načina razmišljanja ima i stav "gazde na terenu". Kasno otkrivanje talenta je stavilo Petkovića u položaj da slijedeće sezone mora napraviti nekoliko stepenica, kako u fizičkom dijelu, tako i u taktičkom, da bi se smatrao legitimnim reprezentativnim potencijalom.
Sve ostalo je tu negdje, ali ne nudi previše nade za priključenje seniorskoj reprezentaciji u dogledno vrijeme. Zoran Vrkić ima atletsku građu i napadački pristup, ali obrana i momčadska igra traži puno napretka. Luka Drezga je po izborniku donosio puno mira i dodatnu napadačku opciju, ali je previše obrambeno "lutao". Puno više se trebalo vremena i prostora posvetiti Ivanu Papcu. Brz za krilnog centra s dobrim vanjskim šutem i mogućnošću popravka zbog velikog raspona ruku, Papac je mogao napraviti više.
Centarski dvojac Franko Filipović i Filip Vukičević je pokazao da mogu i znaju. Filipović je pokušavao sam kada je vidio da nema organizirane igre u napadu, dok je Vukičević, unatoč "haklerskim" potezima na terenu, pokazao da ima odličnu suradnju s drugim centrima i mogućnost otvaranja reketa.
Glavna razočaranja su Ivan Siriščević i Josip Blajić. Može se govoriti o mladosti i potencijalu, ali splitski šuter je potpuno izvan ritma utakmica, dok sinjski razigravač ima problema sa svakom vrstom pritiska pri prenošenju lopte. Franjo Bubalo je pao u drugi plan i nije previše pokazao da bi se mogao okarakterizirati njegov nastup u Sloveniji i Italiji. Nino Vlaić je imao nekoliko blistavih trenutaka, ali i perioda nesnalaženja na terenu, tako da se može govoriti o potencijalu, koji treba puno minuta na parketu i pravu ruku vodilju.
I to je to. Hrvatska raspolaže s talentom, tu nema sumnje. Nije to generacija Ukića, Tomasa i drugih, ali dečki su mogli više. Logički se postavlja pitanje zašto to više nije došlo? Ne može se niti sve svaliti na leđa izbornika Caktaša, iako je sinjski trener previše lutao u traženju startne petorke. U jednom susretu je u prvih 12 minuta izmijenio tri organizatora igre, da bi poslije naporne utakmice s Italijom startna petorka na terenu provela 13 minuta. Kod minus četiri protiv Italije, Drezga je imao dodatno slobodno bacanje, a hrvatska klupa je pozvala minutu odmora. Bacanje je promašeno, a Italija je serijom 8:0 zatvorila susret. Za koga je bila minuta odmora?
Hrvatska nije imala tranzicijsku igru, bekovi nisu imali potrebne kretnje za otvaranje kvalitetnih kontra napada, u obrani nije bilo agresivnog pristupa vanjskom šutu protivnika, koji je odlučio utakmicu s Bugarskom. Vrlo malo se igrala zonska obrana, a u napadu na takvu postavku protivnika nije bilo elementarnih stvari. I možemo tako praktički unedogled.
Nikome nije u interesu blatiti hrvatsku reprezentaciju, ali loše stvari se moraju popraviti. Kako će se popraviti bez kritike? Odlazak u Novu Goricu smo pokušali iskoristiti za konstruktivnu kritiku jer ukoliko se nastavi po sadašnjoj stazi, cilj je neizbježan, a to je litica nakon koje hrvatska reprezentativna košarka doživljava strmoglavi pad. Zašto se od tako jednostavne i zanimljive igre mora praviti filozofija? Kako se može dogoditi da stručni stožer iznenadi Španjolska, kasnije srebrna ekipa, koja je u svakoj mladoj selekciji favorit za jednu od medalja? Već 12 godina mlade hrvatske reprezentacije nemaju pravi sistem rada i napretka i takva praksa mora prestati.
Srbija:
Reprezentacija koja je u Novu Goricu i Goriziju došla obraniti zlato uspjela je to učiniti uz ocjenu vrlo dobar plus. Naravno, pravu peticu je odnio poraz od Slovenije, ali pokazat će se kasnije, kako je umjesto petice došlo zlato oko vrata. Motor momčadi i organizator igre je Miloš Teodosić. Napadački dio je skoro besprijekoran, a u svakom potezu se vidi škola FMP-a. Skoro svaka odluka ima svoje zašto i svoje zato, osim kada krene u pokušaju atraktivnih dodavanja, koje završavaju najčešće u rukama protivnika.
Osim dirigiranja igrom i razigravanja, kako bekovske, tako i centarske linije, Teodosić ima odliku go-to guya u odlučujućim trenucima. Rijetke su bile situacije da je Srbiji trebao koš, a da trica iz bloka ili ulaz, nisu došli iz ruku Teodosića. Kada nije bilo Teodosića, najveći dio odgovornosti je preuzimao Dragan Labović, koji je pao u posljednja dva susreta na prvenstvu. Srpski centar ima sve što europska košarka traži. Razmišljanje i šut vanjskog igrača, masu, visinu i snalažljivost u reketu. FMP u dvojcu Teodosić-Labović ima veliki potencijal, a dodatan plus je Vlada Vukoičić na klupi.
Rijetko kad je 34-godišnji stručnjak donio krivu odluku tijekom susreta. Posložio je momčad u kojoj postoji hijerarhija, zna se tko je prva, tko druga opcija. Radilice su Štimac i Đurković, centri koji znaju svoj posao i obavit će ga odlično. Ostalo ih nemojte tražiti. I takvi igrači, popularno zvani "vodonoše" naprave veliki dio posla, a u tu grupu zasigurno spada i Stefan Nikolić, razigravač koji će prenijeti loptu i postaviti akciju. Oni rade za igrače tipa Dragovića, koji kada želi može biti ponajbolji bek/krilo u mlađim kategorijama. Kada želi.
Vukoičić je u svojoj postavci reprezentacije veliku ulogu dao Milenko Tepić, a ovaj mu je to vratio kvalitetnim partijama u posljednjim utakmicama na prvenstvu. U Partizanu je potencijal mladog beka došao u sjenu "mašinerije", dok je u Sloveniji pokazao kako nije zaboravio pogoditi veliku većinu otvorenih šuteva, atraktivno prodrijeti ispod koša ili naći otvorenog suigrača. Početna uspavanost se definitivno može "pokriti" priključivanjem reprezentaciji samo dva dana prije odlaska na prvenstvo.
Ako mislite da preostala četiri igrača nisu važna, niste vidjeli minutu odmora pred kraj susreta s Litvom kod plus 20, kada Vukoičić upravo igračima s klupe pruža priliku i bez dlake na jeziku objašnjava u čemu griješe i kako biti bolji. I tu je Srbija najbolja, ima stručni stožer od četiri trenera, koji u svakom trenutku kontroliraju situaciju na parketu i klupi. Niti jednom se nije dogodilo da izbornik povuče igrača iz igre, a da ne uzme tablu i ne nacrta u čemu je pogriješio.
Koga oko ne propušta:
Krenut ćemo pojedinačno po poretku. Španjolska je dovela pravu momčad na prvenstvo i to se pokazalo od prve do zadnje minute. Dokaz, kako igrači ne moraju igrati u prvoj ligi da bi se postigao rezultat je srebrna medalja oko vrata Pau Ribasa, prvog čovjeka Španjolske. Uvijek dvoznamenkast, Ribas je pokazao kako izgleda pravi moderni bek. Mršavi Marc Fernandez je pokazao talent i mogućnost brzog odlučivanja u napadu, dok je ispod koševa jedina snaga Xavier Rey, španjolska verzija Emilija Kovačića.
Domaćin Italija u svojim redovima ima Luigija Da Tomea, talent o kojem se priča od malih nogu. Najbolji talijanski igrač ima visinu krila/krilnog centra i brzinu beka, uz pristojan šut. Kada je njegov dan zabit će 26 poena, kao u borbi za broncu, ali ako ga ne ide, "prodat" će utakmicu. Ne može se ne vidjeti niti omaleni razigravač Piazza, dok je Tomassini na najboljem putu da postane vrsni šuter.
Četvrto mjesto je zauzela Rusija, odnosno Aleksej Šved. Moskovski Khimki ima dragulja u svojim redovima i ukoliko uspiju obrambeno nadograditi napadačku velesilu, dobit će mega zvijezdu. Osim mirnoće u ključnim trenucima, Šved se ne libi i dodati suigračima. Ipak, svjestan je vlastite kvalitete i može riješiti "1 na 1" ili brzim ulazom (i najčešće zakucavanjem) ili vanjskim šutom, koji je na vrlo visokoj razini. Šeleketo bi mogao postati vrlo dobar šuter s kvalitetnom obranom, a centar Vorončević je podcrtan u bilježnicama mnogih skauta. Uvijek se nađe na skoku, odlično se snalazi u reketu i tehnički je potkovan.
Teško je Sloveniju bilo izostaviti iz polufinala nakon prvih pet pobjeda, ali su im se protiv Rusije "ruke skratile". Jure Močnik nije mogao vrtjeti čuvara kao u dotadašnjim susretima, Jaka Klobučar nije imao šuterski dan, a u obrani je brzo skupio osobne pogreške. Osim dvojice bekova, Slovenija ima pravu snagu u Emiru Preldžiću, koji će ili dobiti ili izgubiti utakmicu te Gašparu Vidmaru, koji je već sad u vrhu NLB lige na centarskim pozicijama.
Od ostatka društva s Europskog prvenstva vrijedi izdvojiti Omrija Casspija, Izraelca koji može "probiti" svaku obranu, ali se još uvijek igra košarke. Na centarskim pozicijama je dominantan bio Turčin Oguz Savas, koji ima leđnu igru prema košu i dobro zatvaranje skoka te Povilas Butkevicius, atraktivni Litavac, koji je skočan i brz, ali nedovoljno snažan za NBA centra. Bugarin Chavdar Kostov je potencijal na vanjskim pozicijama, kao i turski razigravač Mehmet Yagmur.
Vidjeti i ne zaboraviti:
Osim mlade reprezentacije Slovenija je predstavila i mlade cheerleadersice, prave nasljednice već legendarnih Zmajčica. Litavac Butkevicius je protiv Slovenije pokazao kako se zakucava bez respekta, tako da je osim prekršaja dobio i zadovoljstvo slanja domaćeg reprezentativca u zaštitnu ogradu. Turčin Yagmur je blokirao nekoliko desetaka višeg Francuza u posljednjoj sekundi pri šutu za pobjedu, a Ante Tomić je iza leđa bez gledanja proigrao Filipovića za lagano polaganje.
Top 5:
Titulu MVP-a prvenstva je potpuno zasluženo odnio Miloš Teodosić, koji je i organizator igre u najboljoj petorci turnira. Na poziciji beka-šutera je Aleksej Šved, dok krilnu poziciju drži Luigi Da Tome. Najbolji krilni centar prvenstva je Dragan Labović, a centarski dvojac upotpunjava Xavier Rey.
Bilo je lijepo, ali brzo je prošlo i zato se nadamo kako će Europsko prvenstvo slijedeće godine, osim bolje organizacije od talijanske, ponuditi kvalitetniju Hrvatsku i reprizu odličnih utakmica tijekom više od tjedan dana.16.07.2007 Bruno Blumenschein

Oombah

pre 16 godina

Ne bih se u potpunosti složio sa time da je Tepić korisniji od Tripkovića. Obojica su na svoj način korisni, a pokazali su da su u ključnim momentima i velikim utakmicama sjajni, pogotovu Tripković. Jedna od naših velikih mana trenutno je onaj zlotvor i pametnjaković pročitao-sam-toliko-knjiga-da-su-mi-svi-mali-i-glupi Vujošević kome se pripisuje stvaranje košarkaša, dok im on samo umanjuje kvalitet, pogotovu dovođenjem osrednjih igrača kao što su Božić, Kecman, Drobnjak, pa i Kamings, a za prethodne sezone i da ne pominjem. On je sve te kvalitetne igrače imao i ima, ali ih ne stvara, već ih čak i usporava, jer pogledajte koliko lopti ide na starce, a koliko na te mlade talentovane koji stvarno mogu da nešto sa njom urade. Što se mene tiče, Perović nikada neće biti neki igrač, najverovatnije će se vratiti iz Amerike da ima u Evropi po 10 poena i 5 skokova, jer onoliki čovek da se ponaša kao devojčica pod košem i da ispusti loptu čim ga pipneš po rukama je neverovatno. Dakle, Vujoševića napolje, da se i sudije i klubovi i liga malo odmore od pritisaka morona, pa da idemo dalje. I da, to je čovek koji se odrekao Paunića, doduše dobio je Tepića, ali imati obojicu bi bilo sjajno, ali je njemu ipak bilo bitnije da vrati "odbrambenog" Kecmana. Neverovatno!

Oombah

pre 16 godina

Čudno samo kako nijedan medij ne spominje činjenicu da je zastava okrenuta naopako i da nije bilo himne. Ali još jednom, nema veze, nadoknadićemo. Ali ne kažem da se ne treba žaliti nadležnima, jer smo se tako ponašali oduvek, u fazonu "nema veze, ma pusti, bitno da smo mi svoje odradili i pobedili". Takvo ponašanje nas je koštalo rata početkom 90-ih i Kosova, jer smo dozvoljavali Hrvatima i Albancima da nas driblaju, a onda kad vrag odnese šalu, mi se prenemo i hoćemo u rat da raščistimo račune. To se rešava na početku, da svi vide ko si i šta si, da ne daš na sebe. Posle si ti u boljoj poziciji i odlučuješ o svojoj sudbini i imaš više poštovanja.