Nedelja, 15.07.2007.

10:19

Kosovo: UN o predlogu, EU u potrazi

Članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija razmatraće sutra novi predlog rezolucije o Kosovu.

Izvor: B92

Kosovo: UN o predlogu, EU u potrazi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Zlaja NL

pre 16 godina

Jasno je da Srbija nece Kosovo izgubiti legalnim putem. Znaci to se jedino moze desiti nasilno od strane pojedinih zemalja (NATO. Da li Srbija ima plan za ovakvu opciju? Mislim da ga jos nema a trebala bi sto pre da pocne da ga pravi. Ovde mislim pre svega na snage bezbednosti Republike Srbije koje bi trebalo da zastite sve Srbiji lojalne gradjane na KIM (na samo Srbe). Ali istovremeno da da do znanja onima koji bi nasilno da razbijaju Srbiju da to nece bas lako ici. Izjave nasih politicara tipa 'boricemo se svim mirnim sredstvima', 'razmotricemo nase odnose sa zemljama koje...' itd ne pomazu bas puno na odvracanju od rasturanja Srbije.

Dasa

pre 16 godina

Samo nas velike sile gledaju dok ne urade svoje a to ce ubrzo doci, nece pitati nikoga nista jer su zaglibili sa obecanjima koje ce po svaku cenu odrzati a na kraju ce i majka rusija da se ponasa u stilu mi smo se potrudili-videli ste ali ne mozemo protiv celog sveta i staviti tacku na sve.Ponude sa obiju strana su takve kakve su i ne trebaju nikakvog komentara a pogotovo od svih uvazenih posetilaca najboljeg sajta na kome se prepucavamo oko svega i svacega, sve je ovo ok i tako i treba da bude. Sta mislite kako ce dve drzave funkcionisati jedna pored druge jer, sve je pitanje vremena i ova agonija je za velike sile zavrsena vec 1999 godine a posle ove farse Kosovo i Srbija ce biti najbolji ekonomski partneri na balkanu i sire.Pozdrav svima

Bora

pre 16 godina

Jednostrano proglasenje nezavisnosti nikako ne moze da bude opcija. Ono prestavlja krsenje zakona i protagonisti ovakvog resenja treba da budu predmet sudskog gonjenja. Zalosno je da svetski politicari nisu izasli u javnost s takvom formulacijom da bi svima onima koji zele da nametnu protiv zakonito resenje na ovaj nacin, rekli da ce biti krivicno gonjeni ako pocnu primenu ovog resenja.

PACTKO

pre 16 godina

Pa ako se EU protivi "daljoj balkanizaciji Balkana" onda neka ne zastupa prekrajanje teritorije jedne suverene balkanske države po etničkom ključu. Neka da perspektivu i jednom i drugom narodu za ubrzano uključivanje u EU, i ako se normalno radi i živi niko neće ni razmišljati o povlačenju novih granica.

mala

pre 16 godina

Sta je sa realizacijom plana "A", razoruzanje OVK, povratak izbjeglica i imovine, odgovornost "frustriranih"ubica , vladavine prava i obezbjedjenje slobodnog kretanja itd? Zasto to MZ nije ispunila? Sada se ponovo preti srbima novim izbjeglicama. Neka MZ prvo uradi ono zbog cega je i dosla, a ne da manjinsko nacionalno drustvo zivi u getima i da im se i dalje preti.

Dejan

pre 16 godina

Znaci ako se politicki predstavnici jedne etnicke zajednice osecaju frustrirano treba da dobiju drzavu. Gospodine Dodik preporucio bih vam da se i vi na sastancima sa predstavnicima medjunarodne zajednice osecate frustrirano. To je najbolji put da se dobije drzava.
Tacno je da Milan Ivanovic i Marko Jaksic ne govore u ime svih Srba sa Kosova, ali isto tako postoji i daleko veci broj Albanaca koji se zalazu za za jednicki zaivot sa Srbima u Srbiji.
Ukoliko KFOR nije u stanju da zastiti prava manjinskih zajednica na Kosovu, neka ide s Kosova a na njegovo mesto neka dodju oni koji to mogu da urade. Status Kosova je resen Ustavom Srbije i rezolucijom 1244 i onjemu ne treba ni da se razgovara….

Горан

pre 16 godina

"Srbija već ima mnogo izbeglica. Da li želite još?"

Докле ће више "међународна заједница" да нам прети ратовима и избеглицама?

Peter Tosh

pre 16 godina

Са којим правом овај господин прети Србији новим избеглицама? Требао би за оволико времена да научи да се силом не добија ништа. Поновни преговори све док албанска страна не схвати да од независности нема ништа и да једино могу добити аутономију. И да се коначно успостави ВЛАДАВИНА ПРАВА на Космету, да злочинци одговарају исто као и свуда у региону. . .

MIST-er

pre 16 godina

Ne znam kako nas Srbe vide MZ, ali očito je da nas ne poznaje. Krajem godine su kod nas izbori za predsednika i lokalni izbori. Ako MZ nastavi sa ovakvom politikom šta mislite ko će biti predsednik Srbije - Toma Nikolić!!!
A naši političari bi trebalo da sednu svi za isti sto i da se dogovore uz pomoć eksperata kako da nastupe u kojoj od situacija koje sugeriše MZ, a ne da se javno prepucavaju i bore za glasove birača. Ono što nam je rekao Zapad mnogo puta bilo je da naši političari nastupaju sa polovičnim ili nokakvim rešenjima problematičnih situacija. Kao deca kad zapnu da im se nešto da, a šta će sa tim nemaju ni ideju niti mogućnosti.
Gospodo Političari, sednite sa ekspertima razradie ideju i ponudite je MZ-u pa ako i to ne prihvate onda će Vas Narod pratiti!!!

makro

pre 16 godina

Ali...da albanci su uvek sve resavali mirnim putem pa ce i sada..ma da! dobar vic!
naravno da Srbija odbija sve planove MZ kada su oni svi isti, odnosno svi nude nezavisno kosovo. a MZ misli da ako ponudi dovoljan broj puta isto resenje a Srbija to odbije da ce onda Srbiju da proglasi ne konstruktivnom!

Filip

pre 16 godina

Takozvana Medjunarodna zajednica bi da na silu pod nekim pretnjama stvore nezavisno Kosovo. Nista time ne postizu, Rusiju interesuje medjunarodno pravo i povelja UN a to oko frusrtiranosti uopste ih i ne dotice. Svako pa i najmanje nasilje najvise ce stetiti Albancima, to i oni znaju, pa dosta je bilo blefiranja.

silja

pre 16 godina

"Vise od autonomije manje od nezavisnosti", "nadgledana nezavisnost", "nepredvidjena mogucnost"... Jadni su Srbija i Kosovo sa ovakvim resenjima :/

svi (ni)su isti

pre 16 godina

"Srbija već ima mnogo izbeglica. Da li želite još?" Ne. Zato i ne damo Kosovo. Ako Kosovo dobije nezavisnost, jasno je da ce Srbi otici. Njihova situacija je i sada bedna, kad "Kosovari" glume finocu da bi dobili nezavisnost, moze se samo zamisliti kakva ce biti kad Albanci dobiju nezavisnost i pocnu da se i zvanicno ponasaju kao bahati gospodari.

Djuradj

pre 16 godina

Nema plana A,B,C...Tu ste i imate mandat UN-a.ukoliko vam se ne svidja,mozete da odete.Sto vas je strah Albanaca,to licna stvar Unmika i Kfora.Uporedite se sa vasima u Iraku i Avganistanu i videcete da ste kao u nekom letovalistu.

Dejan

pre 16 godina

Znaci ako se politicki predstavnici jedne etnicke zajednice osecaju frustrirano treba da dobiju drzavu. Gospodine Dodik preporucio bih vam da se i vi na sastancima sa predstavnicima medjunarodne zajednice osecate frustrirano. To je najbolji put da se dobije drzava.
Tacno je da Milan Ivanovic i Marko Jaksic ne govore u ime svih Srba sa Kosova, ali isto tako postoji i daleko veci broj Albanaca koji se zalazu za za jednicki zaivot sa Srbima u Srbiji.
Ukoliko KFOR nije u stanju da zastiti prava manjinskih zajednica na Kosovu, neka ide s Kosova a na njegovo mesto neka dodju oni koji to mogu da urade. Status Kosova je resen Ustavom Srbije i rezolucijom 1244 i onjemu ne treba ni da se razgovara….

zabrinuti, Holandija

pre 16 godina

Ovaj g.Ivanko sugerise mladim Srbima da na Kosovu nastoje da traze zaposlenje namesto sto slusaju Beograd.
Zasto se sami Albanci tamo ne zaposle? O kakvoj ekonomskoj buducnosti na Kosovu je rec?
Nezaposlenost na Kosovu i Metohiji najveca je u Evropi!!

Marko

pre 16 godina

Albanci nikada nece moci da obezbede sigurnost Srba na Kosovu i Metohiji,jer je nemoguce da neko ko ih je do juce proterivao i ubijao,sutra pocne da se radikalno drugacije ponasa,neko ce reci da je to proces i da za to je potrebno bvreme,a sta za to vreme da rade Srbi,da strahuju da ih neko nece ubiti?
isto bi bilo i da je situacija drugacija,odnosno kad bi Srbija povratila situaciju pre 99',sta mislite sta bi se desilo sa albancima???
ZATO PODELA!A zatim zid da se napravi od 10 metara visine i kraj!

All. Prishtina

pre 16 godina

Devet godina od zavrsetka rata na Kosovu Srbija uporno odbija sve sto MZ nudi kao resenje za Kosovo. Devet godina se srpska politicka elita samo zadovoljava odbijanjem svega sto MZ nudi a da pritom ni malim prstom nije mrdnula da MZ pokaze sta to Srbija nudi, koji je njen plan da reintegrise Kosovo u svom sastavu. Od pocetka raspada SFRJ , Srbija je uvek obstruisala sve dogovore. Vreme je isteklo i Kosovu se mora definisati status sa ili bez pristanka Srbije. Ocito Srbija igra na kartu nemira na Kosovu. Cilj joj je da odugovlacenjem isprovocira nemire. Siguran sam da Albanci nece podleci, i da ce mirno uz pomoc MZ ostvariti ono sto je realno i pravedno resenje , a to je NEZAVISNOST.

Tosha

pre 16 godina

G.din Ivanko pita da li zelimo jos izbeglica? Ne, zelimo da vi vec jednom pocnete da radite ono zbog cega ste tamo a to je da obezbedite povratak izbeglicama i da obezbedite svima bezbedan zivot. Ako to niste u stanju, povucite se. Koliko sam vas razumeo ako Kosovo ne dobije nezavisnost koju Albanci i vi zelite, Srbi ce poumirati od gladi i biti primorani da izbegnu u Srbiju? Jadni vi, ne mozete da izdrzite pritisak isfrustriranih Albanaca pa ste poceli da delite sa njima frustracije

stratus

pre 16 godina

Naravno da se Albanci sa Kosova osecaju isfrustrirano, ali sami su krivi. Zasto dozvoljavaju svojim politicarima da im daju nerealne izjave?
"Naravno, mi imamo plan nepredviđene mogućnosti." Ovakva izjava samo pokazuje nemoc onih koji se zalazu za nezavisnost. Gospodo, nema nezavisnosti u SB UN! Ostaju vam samo nelegalni putevi, no to vama ionako nije strano...

Tosha

pre 16 godina

G.din Ivanko pita da li zelimo jos izbeglica? Ne, zelimo da vi vec jednom pocnete da radite ono zbog cega ste tamo a to je da obezbedite povratak izbeglicama i da obezbedite svima bezbedan zivot. Ako to niste u stanju, povucite se. Koliko sam vas razumeo ako Kosovo ne dobije nezavisnost koju Albanci i vi zelite, Srbi ce poumirati od gladi i biti primorani da izbegnu u Srbiju? Jadni vi, ne mozete da izdrzite pritisak isfrustriranih Albanaca pa ste poceli da delite sa njima frustracije

svi (ni)su isti

pre 16 godina

"Srbija već ima mnogo izbeglica. Da li želite još?" Ne. Zato i ne damo Kosovo. Ako Kosovo dobije nezavisnost, jasno je da ce Srbi otici. Njihova situacija je i sada bedna, kad "Kosovari" glume finocu da bi dobili nezavisnost, moze se samo zamisliti kakva ce biti kad Albanci dobiju nezavisnost i pocnu da se i zvanicno ponasaju kao bahati gospodari.

stratus

pre 16 godina

Naravno da se Albanci sa Kosova osecaju isfrustrirano, ali sami su krivi. Zasto dozvoljavaju svojim politicarima da im daju nerealne izjave?
"Naravno, mi imamo plan nepredviđene mogućnosti." Ovakva izjava samo pokazuje nemoc onih koji se zalazu za nezavisnost. Gospodo, nema nezavisnosti u SB UN! Ostaju vam samo nelegalni putevi, no to vama ionako nije strano...

Djuradj

pre 16 godina

Nema plana A,B,C...Tu ste i imate mandat UN-a.ukoliko vam se ne svidja,mozete da odete.Sto vas je strah Albanaca,to licna stvar Unmika i Kfora.Uporedite se sa vasima u Iraku i Avganistanu i videcete da ste kao u nekom letovalistu.

All. Prishtina

pre 16 godina

Devet godina od zavrsetka rata na Kosovu Srbija uporno odbija sve sto MZ nudi kao resenje za Kosovo. Devet godina se srpska politicka elita samo zadovoljava odbijanjem svega sto MZ nudi a da pritom ni malim prstom nije mrdnula da MZ pokaze sta to Srbija nudi, koji je njen plan da reintegrise Kosovo u svom sastavu. Od pocetka raspada SFRJ , Srbija je uvek obstruisala sve dogovore. Vreme je isteklo i Kosovu se mora definisati status sa ili bez pristanka Srbije. Ocito Srbija igra na kartu nemira na Kosovu. Cilj joj je da odugovlacenjem isprovocira nemire. Siguran sam da Albanci nece podleci, i da ce mirno uz pomoc MZ ostvariti ono sto je realno i pravedno resenje , a to je NEZAVISNOST.

Marko

pre 16 godina

Albanci nikada nece moci da obezbede sigurnost Srba na Kosovu i Metohiji,jer je nemoguce da neko ko ih je do juce proterivao i ubijao,sutra pocne da se radikalno drugacije ponasa,neko ce reci da je to proces i da za to je potrebno bvreme,a sta za to vreme da rade Srbi,da strahuju da ih neko nece ubiti?
isto bi bilo i da je situacija drugacija,odnosno kad bi Srbija povratila situaciju pre 99',sta mislite sta bi se desilo sa albancima???
ZATO PODELA!A zatim zid da se napravi od 10 metara visine i kraj!

Горан

pre 16 godina

"Srbija već ima mnogo izbeglica. Da li želite još?"

Докле ће више "међународна заједница" да нам прети ратовима и избеглицама?

Dejan

pre 16 godina

Znaci ako se politicki predstavnici jedne etnicke zajednice osecaju frustrirano treba da dobiju drzavu. Gospodine Dodik preporucio bih vam da se i vi na sastancima sa predstavnicima medjunarodne zajednice osecate frustrirano. To je najbolji put da se dobije drzava.
Tacno je da Milan Ivanovic i Marko Jaksic ne govore u ime svih Srba sa Kosova, ali isto tako postoji i daleko veci broj Albanaca koji se zalazu za za jednicki zaivot sa Srbima u Srbiji.
Ukoliko KFOR nije u stanju da zastiti prava manjinskih zajednica na Kosovu, neka ide s Kosova a na njegovo mesto neka dodju oni koji to mogu da urade. Status Kosova je resen Ustavom Srbije i rezolucijom 1244 i onjemu ne treba ni da se razgovara….

zabrinuti, Holandija

pre 16 godina

Ovaj g.Ivanko sugerise mladim Srbima da na Kosovu nastoje da traze zaposlenje namesto sto slusaju Beograd.
Zasto se sami Albanci tamo ne zaposle? O kakvoj ekonomskoj buducnosti na Kosovu je rec?
Nezaposlenost na Kosovu i Metohiji najveca je u Evropi!!

Peter Tosh

pre 16 godina

Са којим правом овај господин прети Србији новим избеглицама? Требао би за оволико времена да научи да се силом не добија ништа. Поновни преговори све док албанска страна не схвати да од независности нема ништа и да једино могу добити аутономију. И да се коначно успостави ВЛАДАВИНА ПРАВА на Космету, да злочинци одговарају исто као и свуда у региону. . .

mala

pre 16 godina

Sta je sa realizacijom plana "A", razoruzanje OVK, povratak izbjeglica i imovine, odgovornost "frustriranih"ubica , vladavine prava i obezbjedjenje slobodnog kretanja itd? Zasto to MZ nije ispunila? Sada se ponovo preti srbima novim izbjeglicama. Neka MZ prvo uradi ono zbog cega je i dosla, a ne da manjinsko nacionalno drustvo zivi u getima i da im se i dalje preti.

Filip

pre 16 godina

Takozvana Medjunarodna zajednica bi da na silu pod nekim pretnjama stvore nezavisno Kosovo. Nista time ne postizu, Rusiju interesuje medjunarodno pravo i povelja UN a to oko frusrtiranosti uopste ih i ne dotice. Svako pa i najmanje nasilje najvise ce stetiti Albancima, to i oni znaju, pa dosta je bilo blefiranja.

makro

pre 16 godina

Ali...da albanci su uvek sve resavali mirnim putem pa ce i sada..ma da! dobar vic!
naravno da Srbija odbija sve planove MZ kada su oni svi isti, odnosno svi nude nezavisno kosovo. a MZ misli da ako ponudi dovoljan broj puta isto resenje a Srbija to odbije da ce onda Srbiju da proglasi ne konstruktivnom!

Dejan

pre 16 godina

Znaci ako se politicki predstavnici jedne etnicke zajednice osecaju frustrirano treba da dobiju drzavu. Gospodine Dodik preporucio bih vam da se i vi na sastancima sa predstavnicima medjunarodne zajednice osecate frustrirano. To je najbolji put da se dobije drzava.
Tacno je da Milan Ivanovic i Marko Jaksic ne govore u ime svih Srba sa Kosova, ali isto tako postoji i daleko veci broj Albanaca koji se zalazu za za jednicki zaivot sa Srbima u Srbiji.
Ukoliko KFOR nije u stanju da zastiti prava manjinskih zajednica na Kosovu, neka ide s Kosova a na njegovo mesto neka dodju oni koji to mogu da urade. Status Kosova je resen Ustavom Srbije i rezolucijom 1244 i onjemu ne treba ni da se razgovara….

PACTKO

pre 16 godina

Pa ako se EU protivi "daljoj balkanizaciji Balkana" onda neka ne zastupa prekrajanje teritorije jedne suverene balkanske države po etničkom ključu. Neka da perspektivu i jednom i drugom narodu za ubrzano uključivanje u EU, i ako se normalno radi i živi niko neće ni razmišljati o povlačenju novih granica.

MIST-er

pre 16 godina

Ne znam kako nas Srbe vide MZ, ali očito je da nas ne poznaje. Krajem godine su kod nas izbori za predsednika i lokalni izbori. Ako MZ nastavi sa ovakvom politikom šta mislite ko će biti predsednik Srbije - Toma Nikolić!!!
A naši političari bi trebalo da sednu svi za isti sto i da se dogovore uz pomoć eksperata kako da nastupe u kojoj od situacija koje sugeriše MZ, a ne da se javno prepucavaju i bore za glasove birača. Ono što nam je rekao Zapad mnogo puta bilo je da naši političari nastupaju sa polovičnim ili nokakvim rešenjima problematičnih situacija. Kao deca kad zapnu da im se nešto da, a šta će sa tim nemaju ni ideju niti mogućnosti.
Gospodo Političari, sednite sa ekspertima razradie ideju i ponudite je MZ-u pa ako i to ne prihvate onda će Vas Narod pratiti!!!

silja

pre 16 godina

"Vise od autonomije manje od nezavisnosti", "nadgledana nezavisnost", "nepredvidjena mogucnost"... Jadni su Srbija i Kosovo sa ovakvim resenjima :/

Bora

pre 16 godina

Jednostrano proglasenje nezavisnosti nikako ne moze da bude opcija. Ono prestavlja krsenje zakona i protagonisti ovakvog resenja treba da budu predmet sudskog gonjenja. Zalosno je da svetski politicari nisu izasli u javnost s takvom formulacijom da bi svima onima koji zele da nametnu protiv zakonito resenje na ovaj nacin, rekli da ce biti krivicno gonjeni ako pocnu primenu ovog resenja.

Zlaja NL

pre 16 godina

Jasno je da Srbija nece Kosovo izgubiti legalnim putem. Znaci to se jedino moze desiti nasilno od strane pojedinih zemalja (NATO. Da li Srbija ima plan za ovakvu opciju? Mislim da ga jos nema a trebala bi sto pre da pocne da ga pravi. Ovde mislim pre svega na snage bezbednosti Republike Srbije koje bi trebalo da zastite sve Srbiji lojalne gradjane na KIM (na samo Srbe). Ali istovremeno da da do znanja onima koji bi nasilno da razbijaju Srbiju da to nece bas lako ici. Izjave nasih politicara tipa 'boricemo se svim mirnim sredstvima', 'razmotricemo nase odnose sa zemljama koje...' itd ne pomazu bas puno na odvracanju od rasturanja Srbije.

Dasa

pre 16 godina

Samo nas velike sile gledaju dok ne urade svoje a to ce ubrzo doci, nece pitati nikoga nista jer su zaglibili sa obecanjima koje ce po svaku cenu odrzati a na kraju ce i majka rusija da se ponasa u stilu mi smo se potrudili-videli ste ali ne mozemo protiv celog sveta i staviti tacku na sve.Ponude sa obiju strana su takve kakve su i ne trebaju nikakvog komentara a pogotovo od svih uvazenih posetilaca najboljeg sajta na kome se prepucavamo oko svega i svacega, sve je ovo ok i tako i treba da bude. Sta mislite kako ce dve drzave funkcionisati jedna pored druge jer, sve je pitanje vremena i ova agonija je za velike sile zavrsena vec 1999 godine a posle ove farse Kosovo i Srbija ce biti najbolji ekonomski partneri na balkanu i sire.Pozdrav svima

All. Prishtina

pre 16 godina

Devet godina od zavrsetka rata na Kosovu Srbija uporno odbija sve sto MZ nudi kao resenje za Kosovo. Devet godina se srpska politicka elita samo zadovoljava odbijanjem svega sto MZ nudi a da pritom ni malim prstom nije mrdnula da MZ pokaze sta to Srbija nudi, koji je njen plan da reintegrise Kosovo u svom sastavu. Od pocetka raspada SFRJ , Srbija je uvek obstruisala sve dogovore. Vreme je isteklo i Kosovu se mora definisati status sa ili bez pristanka Srbije. Ocito Srbija igra na kartu nemira na Kosovu. Cilj joj je da odugovlacenjem isprovocira nemire. Siguran sam da Albanci nece podleci, i da ce mirno uz pomoc MZ ostvariti ono sto je realno i pravedno resenje , a to je NEZAVISNOST.

Marko

pre 16 godina

Albanci nikada nece moci da obezbede sigurnost Srba na Kosovu i Metohiji,jer je nemoguce da neko ko ih je do juce proterivao i ubijao,sutra pocne da se radikalno drugacije ponasa,neko ce reci da je to proces i da za to je potrebno bvreme,a sta za to vreme da rade Srbi,da strahuju da ih neko nece ubiti?
isto bi bilo i da je situacija drugacija,odnosno kad bi Srbija povratila situaciju pre 99',sta mislite sta bi se desilo sa albancima???
ZATO PODELA!A zatim zid da se napravi od 10 metara visine i kraj!

stratus

pre 16 godina

Naravno da se Albanci sa Kosova osecaju isfrustrirano, ali sami su krivi. Zasto dozvoljavaju svojim politicarima da im daju nerealne izjave?
"Naravno, mi imamo plan nepredviđene mogućnosti." Ovakva izjava samo pokazuje nemoc onih koji se zalazu za nezavisnost. Gospodo, nema nezavisnosti u SB UN! Ostaju vam samo nelegalni putevi, no to vama ionako nije strano...

Djuradj

pre 16 godina

Nema plana A,B,C...Tu ste i imate mandat UN-a.ukoliko vam se ne svidja,mozete da odete.Sto vas je strah Albanaca,to licna stvar Unmika i Kfora.Uporedite se sa vasima u Iraku i Avganistanu i videcete da ste kao u nekom letovalistu.

svi (ni)su isti

pre 16 godina

"Srbija već ima mnogo izbeglica. Da li želite još?" Ne. Zato i ne damo Kosovo. Ako Kosovo dobije nezavisnost, jasno je da ce Srbi otici. Njihova situacija je i sada bedna, kad "Kosovari" glume finocu da bi dobili nezavisnost, moze se samo zamisliti kakva ce biti kad Albanci dobiju nezavisnost i pocnu da se i zvanicno ponasaju kao bahati gospodari.

Tosha

pre 16 godina

G.din Ivanko pita da li zelimo jos izbeglica? Ne, zelimo da vi vec jednom pocnete da radite ono zbog cega ste tamo a to je da obezbedite povratak izbeglicama i da obezbedite svima bezbedan zivot. Ako to niste u stanju, povucite se. Koliko sam vas razumeo ako Kosovo ne dobije nezavisnost koju Albanci i vi zelite, Srbi ce poumirati od gladi i biti primorani da izbegnu u Srbiju? Jadni vi, ne mozete da izdrzite pritisak isfrustriranih Albanaca pa ste poceli da delite sa njima frustracije

Dejan

pre 16 godina

Znaci ako se politicki predstavnici jedne etnicke zajednice osecaju frustrirano treba da dobiju drzavu. Gospodine Dodik preporucio bih vam da se i vi na sastancima sa predstavnicima medjunarodne zajednice osecate frustrirano. To je najbolji put da se dobije drzava.
Tacno je da Milan Ivanovic i Marko Jaksic ne govore u ime svih Srba sa Kosova, ali isto tako postoji i daleko veci broj Albanaca koji se zalazu za za jednicki zaivot sa Srbima u Srbiji.
Ukoliko KFOR nije u stanju da zastiti prava manjinskih zajednica na Kosovu, neka ide s Kosova a na njegovo mesto neka dodju oni koji to mogu da urade. Status Kosova je resen Ustavom Srbije i rezolucijom 1244 i onjemu ne treba ni da se razgovara….

zabrinuti, Holandija

pre 16 godina

Ovaj g.Ivanko sugerise mladim Srbima da na Kosovu nastoje da traze zaposlenje namesto sto slusaju Beograd.
Zasto se sami Albanci tamo ne zaposle? O kakvoj ekonomskoj buducnosti na Kosovu je rec?
Nezaposlenost na Kosovu i Metohiji najveca je u Evropi!!

silja

pre 16 godina

"Vise od autonomije manje od nezavisnosti", "nadgledana nezavisnost", "nepredvidjena mogucnost"... Jadni su Srbija i Kosovo sa ovakvim resenjima :/

Filip

pre 16 godina

Takozvana Medjunarodna zajednica bi da na silu pod nekim pretnjama stvore nezavisno Kosovo. Nista time ne postizu, Rusiju interesuje medjunarodno pravo i povelja UN a to oko frusrtiranosti uopste ih i ne dotice. Svako pa i najmanje nasilje najvise ce stetiti Albancima, to i oni znaju, pa dosta je bilo blefiranja.

Горан

pre 16 godina

"Srbija već ima mnogo izbeglica. Da li želite još?"

Докле ће више "међународна заједница" да нам прети ратовима и избеглицама?

Peter Tosh

pre 16 godina

Са којим правом овај господин прети Србији новим избеглицама? Требао би за оволико времена да научи да се силом не добија ништа. Поновни преговори све док албанска страна не схвати да од независности нема ништа и да једино могу добити аутономију. И да се коначно успостави ВЛАДАВИНА ПРАВА на Космету, да злочинци одговарају исто као и свуда у региону. . .

Bora

pre 16 godina

Jednostrano proglasenje nezavisnosti nikako ne moze da bude opcija. Ono prestavlja krsenje zakona i protagonisti ovakvog resenja treba da budu predmet sudskog gonjenja. Zalosno je da svetski politicari nisu izasli u javnost s takvom formulacijom da bi svima onima koji zele da nametnu protiv zakonito resenje na ovaj nacin, rekli da ce biti krivicno gonjeni ako pocnu primenu ovog resenja.

Dejan

pre 16 godina

Znaci ako se politicki predstavnici jedne etnicke zajednice osecaju frustrirano treba da dobiju drzavu. Gospodine Dodik preporucio bih vam da se i vi na sastancima sa predstavnicima medjunarodne zajednice osecate frustrirano. To je najbolji put da se dobije drzava.
Tacno je da Milan Ivanovic i Marko Jaksic ne govore u ime svih Srba sa Kosova, ali isto tako postoji i daleko veci broj Albanaca koji se zalazu za za jednicki zaivot sa Srbima u Srbiji.
Ukoliko KFOR nije u stanju da zastiti prava manjinskih zajednica na Kosovu, neka ide s Kosova a na njegovo mesto neka dodju oni koji to mogu da urade. Status Kosova je resen Ustavom Srbije i rezolucijom 1244 i onjemu ne treba ni da se razgovara….

makro

pre 16 godina

Ali...da albanci su uvek sve resavali mirnim putem pa ce i sada..ma da! dobar vic!
naravno da Srbija odbija sve planove MZ kada su oni svi isti, odnosno svi nude nezavisno kosovo. a MZ misli da ako ponudi dovoljan broj puta isto resenje a Srbija to odbije da ce onda Srbiju da proglasi ne konstruktivnom!

mala

pre 16 godina

Sta je sa realizacijom plana "A", razoruzanje OVK, povratak izbjeglica i imovine, odgovornost "frustriranih"ubica , vladavine prava i obezbjedjenje slobodnog kretanja itd? Zasto to MZ nije ispunila? Sada se ponovo preti srbima novim izbjeglicama. Neka MZ prvo uradi ono zbog cega je i dosla, a ne da manjinsko nacionalno drustvo zivi u getima i da im se i dalje preti.

PACTKO

pre 16 godina

Pa ako se EU protivi "daljoj balkanizaciji Balkana" onda neka ne zastupa prekrajanje teritorije jedne suverene balkanske države po etničkom ključu. Neka da perspektivu i jednom i drugom narodu za ubrzano uključivanje u EU, i ako se normalno radi i živi niko neće ni razmišljati o povlačenju novih granica.

MIST-er

pre 16 godina

Ne znam kako nas Srbe vide MZ, ali očito je da nas ne poznaje. Krajem godine su kod nas izbori za predsednika i lokalni izbori. Ako MZ nastavi sa ovakvom politikom šta mislite ko će biti predsednik Srbije - Toma Nikolić!!!
A naši političari bi trebalo da sednu svi za isti sto i da se dogovore uz pomoć eksperata kako da nastupe u kojoj od situacija koje sugeriše MZ, a ne da se javno prepucavaju i bore za glasove birača. Ono što nam je rekao Zapad mnogo puta bilo je da naši političari nastupaju sa polovičnim ili nokakvim rešenjima problematičnih situacija. Kao deca kad zapnu da im se nešto da, a šta će sa tim nemaju ni ideju niti mogućnosti.
Gospodo Političari, sednite sa ekspertima razradie ideju i ponudite je MZ-u pa ako i to ne prihvate onda će Vas Narod pratiti!!!

Zlaja NL

pre 16 godina

Jasno je da Srbija nece Kosovo izgubiti legalnim putem. Znaci to se jedino moze desiti nasilno od strane pojedinih zemalja (NATO. Da li Srbija ima plan za ovakvu opciju? Mislim da ga jos nema a trebala bi sto pre da pocne da ga pravi. Ovde mislim pre svega na snage bezbednosti Republike Srbije koje bi trebalo da zastite sve Srbiji lojalne gradjane na KIM (na samo Srbe). Ali istovremeno da da do znanja onima koji bi nasilno da razbijaju Srbiju da to nece bas lako ici. Izjave nasih politicara tipa 'boricemo se svim mirnim sredstvima', 'razmotricemo nase odnose sa zemljama koje...' itd ne pomazu bas puno na odvracanju od rasturanja Srbije.

Dasa

pre 16 godina

Samo nas velike sile gledaju dok ne urade svoje a to ce ubrzo doci, nece pitati nikoga nista jer su zaglibili sa obecanjima koje ce po svaku cenu odrzati a na kraju ce i majka rusija da se ponasa u stilu mi smo se potrudili-videli ste ali ne mozemo protiv celog sveta i staviti tacku na sve.Ponude sa obiju strana su takve kakve su i ne trebaju nikakvog komentara a pogotovo od svih uvazenih posetilaca najboljeg sajta na kome se prepucavamo oko svega i svacega, sve je ovo ok i tako i treba da bude. Sta mislite kako ce dve drzave funkcionisati jedna pored druge jer, sve je pitanje vremena i ova agonija je za velike sile zavrsena vec 1999 godine a posle ove farse Kosovo i Srbija ce biti najbolji ekonomski partneri na balkanu i sire.Pozdrav svima