Utorak, 12.06.2007.

18:12

Odlazak Gospodina Bodiroge

Izvor: Vujièin Igor

Odlazak Gospodina Bodiroge IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

vladimir

pre 16 godina

dejan je Kralj!!!!!!!!!
Mnogo mi je zao sto je zavrsio igracku karijeru. Kao kinac sam obozavao da ga gledam i bio mi je veliki idol dok sam trenirao kosarku!!! ZElim mu sve najbolje i nadam se da ce nakon okoncane karijere izabrati pravi put

tomo

pre 16 godina

hvala majstore za sve one trenutke radosti i sreće koje si nam podario za ovih petnaestak godina.malo je tako velikih igrača među ljudima i tako velikih ljudi među košarkašima. još jednom HVALA i da si nam živ i zdrav.

Godonlyknows

pre 16 godina

Baš sam iznenađen Bodiroginim odlaskom. Bio je igrač kojeg sam volio mrziti jer je uvijek igrao protiv klubova za koje sam navijao. Imao je poseban šut kojem sam se često smijao, ali još češće je i šut i njegov vlasnik mene znao ostaviti uplakanog. Zaslužio je veliko poštovanje i svaka mu čast, žao mi je što prekida karijeru. Pozdrav iz Zagreba

Nebojsa Hadzi Tonic

pre 16 godina

Recimo ovako, mada znam da to on ne bi uradio...
Gubimo jedan razlike protiv Hrvata u finalu svetskog prvenstva, Bodiroga uzima loptu na desetak sekundi do kraja i krece da resi utakmicu. U poslednjim sekundama resi da loptu umesto ka kosu sutne nogom na trubinu. Ne samo da bu nebi zamerio vec bi mu i aplaudirao. E, toliko nas je zaduzio.
Neka je vecna sramota jarica, rakocevica, radmanovica i ostale sto mu nisu omogucili sa se oprosti kako dolikuje na EP2005.
Igrac sa dva srca i tri mozga, genije.
Ono malo radosti sto sam imao u mracnim godinama svoga detinjstva bilo je zbog tebe i uspeha koje si nam doneo.
Trazim neku drugu rec jer HVALA jednostavno nije dovoljno...

bajko_torrente

pre 16 godina

Odlaskom Bodiroge otisla je i reprenzetativna kosarka.Nas najvec igrac svih vremena jer kada je trebalo on je uzimao loptu i odlucivao utakmice,svi to pamtimo.Ipak su iza i Djordjevic i Danilovic.Malo je jedna Arena da mu priredi oprostajnu utakmicu!Steta za njegov odlazak:(.ostace u srcima svih pravih ljubitelja kosarke,jedini je ispao pametan i nije igrao za Par ili CZ,nikada se nije nikome zamjerio.Najveci i najbolji.Treba da ima pravi oprostaj u BGD

Postovalac

pre 16 godina

Док се модеран спорт све више препушта гладијаторству и намештаљкама, прича о ненаметљивом јунаку, који је елегантним и неустрашивим потезима будио радост у нашим најтмурнијим данима, све више звучи као бајка. За разлику од Супермена и Спајдермена наш Бодирога је стваран.

MG

pre 16 godina

Utakmica Panatanaikos Barselona u Atini. Bodiroga igra za Barselonu. Sala ispunjena natpisima "Bodiroga vrati se", "Bodiroga Zauvek zelen"... Nekoliko zastava i banera sa njegovim likom...

Fanaticno navijanje... Barsa pobedjuje dvocivfrenom razlikom. Bodi Bond daje dvocifreni broj poena protivniku. Nekoliko poslednjih minuta utakmice cela sala skandira njegovo ime, bez obzira na rezultat i njegov ucinak. Kad postigne kos ovacije ... kao da nije protivnik ... i nije.

Na kraju tekme jedini ostaje na terenu da otpozdravi publiku. Prilazi grupa navijaca, podizu mu ruke i ljube ga. Suze...

Uvek kada pomislim na ovu scenu krenu i meni.

Trebinjac

pre 16 godina

Jedno VELIKO hvala za sve nezaboravne trenutke VELIKOM igracu i covjeku, NAJVECEM!!!Ovih dana kamp u Trebinju traje...vjerujem, znam, da ce biti odlican...i sad se najezim kad se sjetim proslogodisnjeg otvaranja...VELIKO, OGROMNO, HVALA majstoru jos jednom!!!

Nindza

pre 16 godina

...i pored svega, seta medju nomalnim svetom, sa svojom porodicom, u obicnom marketu u Radovicima, u redu sa ostalim ljudima. Mozete misliti kako sam se oecao kad sam skontao da stoji tik iza mene u tom redu, u pomenutom marketu. Sreca pa imam dobru dozu autokontrole, pa nisam spopadao coveka za autograme i slicno...Zaista je vanserijska osoba, i zaista ne znam kada ce se ponoviti takav igrac. Secam se, Divac i Stojakovic su bili odlicni protiv Amera 2002, ali u finalu je presudio Bodiroga, koji je odjednom poceo da pogadja trojke ko blesav (sto nije njegov fah inace). Ono je zaista bilo neverovatno.

Dr. Benvej

pre 16 godina

U kosarci obicno igra tim.Tim pobedjuje,gubi,gradi napad na centra,gradi poziciju za sut za tri poena svojim najboljim suterima,igra kolektivnu odbranu gde se zna ko skace a ko gradi skok itd.Ali u zivotu kao i u kosarci pored truda ponekad dodje izazov za koji je potrebno nesto vise od truda,pa nesto transcedentno-"magijski",kada imas sve u svojim rukama i shvatis-nije bitna pobeda bitno je dati sve od sebe-biti potpuno koncentrisan i posvecen a istovremeno u trenutku se rasteretiti i nasmejati i uvideti lepotu izazova i dokazivanja sebi,i potvrdjivanja sebe kao normalnog coveka,a ne kao iskvarenog zeljnog moci i pobede nad okolinom.Dejan Bodiroga nikad za sebe nece misliti da je veliki smeker i da je "Bog",to je u suprotnosti sa njegovim bicem,i zasto ne reci:sa njegovom verom.Gledao sam Dzordana,i nije svoju ekipu nikad izvlacio iz tako bezizlaznih situacija kao sto je Bodiroga nas u nekoliko navrata,i zato cu svima reci:kad sam ja poceo da gledam kosarku igrao je Bodiroga.I posle cu spomenuti Dzordana.I zato Dejane puno zdravlja,srece i svega dobroga tvojoj porodici i tebi.

P.S. Nadam se da ces sto vise raditi sa decom,i preneti im svoje znanje,vaspitanje i zivotnu filozofiju.

expert

pre 16 godina

U svakom slucaju povlaci se veliki igrac, koji verovatno ima mesta medju desetak najboljih srpskih kosarkasa svih vremena.
Igrac nevidjene tehnike, odlicnog pregleda igre i sigurne ruke kada je najpotrebnije. Prosto je neverovatno u kojoj je meri uspevao da tehnikom nadoknadi cinjenicu da je bio uzasno spor. Reprezentaciju je zaduzio kao retko ko, steta sto nije odabrao pravi trenutak za povlacenje, vec je dozvolio da mu Argentinci lupaju banane u Atini 2004. kao nekom pocetniku.
Sve u svemu, veliki igrac, kakvog necemo imati narednih 20 godina!

Rudy_KV

pre 16 godina

Hvala Vam, Gospodine BODIROGA, na svemu sto ste uradili za ovaj narod.
Dokazali ste da ste veliki covek, pravi patriota i najbolji kosarkas koga sam imao cast da gledam.
Vama i Vasoj porodici zelim sve najbolje.
Hvala jos jednom.

Ognjen

pre 16 godina

Jao ljudi, morao sam jos jednom da se oglasim. Pun Youtube tribute snimaka! Italijani, Grci, Spanci. Covek stvarno da uziva, mlad kosarkas da uci. Sve najlepse sto se moze videti u kosarci. Drazenova finta suta posle driblinga, fadeway sutevi kao da ih je Jordan pravio, rolinge nisam nikad video da je neko tako divno koristio (mozda Sasa Obradovic), asistencije u Larijevom stilu, kontre kao Medzikove, dodavanja iza ledja i bez gledanja. Pa krosover dribling sa zadnjom promenom. To ne izgleda nekako brzo izvedeno, a opet direktni cuvar ostane zbunjen. Ma kakva zakucavanja, najlepse je videti kad neko zaludi protivnika onako velemajstorski. A sta reci za onu prednju promenu, igracu koji ga cuva jednostavno lomi ledja. Ne mogu dan danas da provalim fintu (da li desnom rukom baci loptu na desnu stranu pa je onda brzo levom vrati), to tako bozanstveno izgleda. K'o god se ikad lozio na basket se najezi. Bre, cudesno! Ja tako nesto nisam vidjao, kazu matori da je Kica imao slicnu fintu. Pa Bodi je bio PROFESOR kosarke! Ovo sto sam video je ekvivalentno igri Maradone ili Pelea u fudbalu. Ovako se igralo nekad u staroj Jugoslaviji, samo sto je Dejan imao osobine i znanje petorice vrhunskih igraca iz stare lige. Covek 2,04 visok a onakva koordinacija sa loptom. Uzasno je tesko sa takvom visinom, a i tezinom, spustati se u stav, kako lopta ne bi bila vodjena previsoko, a kamoli je onako voditi. Ono se vezba godinama. Nema tu samo talenta jedinstvenog, tu je bio prisutan ogroman rad. Milioni sati vezbanja. Kakav je Dejan igracina bio, tek sad vidim! Poslao sam mail ovim administrativcima u KSS sa zahtevom za organizaciju oprostajne utakmice, daj boze da se nesto desi. Niko da se oglasi vec deset dana povodom odlaska ovakvog igraca, stvarno sramota.

Dejan je jedan i jedinstven!

Danilovic ne gresi

pre 16 godina

Ja sam inace, kao sto se moze videti po niku, zagovornik teorije da je Danilovic nesto najbolje sto je nasa kosarka stvorila.Drzacu se i dalje svoga ali moram da primetim da je Bodiroga bio desna ruka neprikosnovenog na mnogim takmicenjima. Negde je bio i broj jedan. Od mene zaludjenog ovo je najveci moguci kompliment. Svaka cast Dejane i hvala na divnim trenucima!

Ognjen

pre 16 godina

Dejan je neobican igrac u svakom pogledu. Igrao je strasno jednostavno, sto je najteze u kosarci. Primer koliko je bitno razmisljanje u igri, i kontraprimer svima koji misle da je kosarka sport jakih i brzih ljudi. Da parafraziram Larija Birda, u utakmici protiv Argentine bio je to Bog maskiran kao Dejan Bodiroga. Mislim da nikad niko nije uradio to sto je uradio on - bukvalno je ukrao titulu Argentincima. Najteze dobijena titula ikad za neku reprezentaciju sa ovih prostora, a iskljucivo zbog njega. Nikoga nije bilo na parketu, i onda ona trojka. Kao da ste oziveli coveka na samrti - a to moze samo neko sa nadnaravnom moci. Zbog svega ovoga, a i zbog ponasanja koje je potpuno atipicno za velike igrace sa ovih prostora, cini mi se da je u kategoriji samoj za sebe. Sve najbolje u daljem zivotu, Dejane i svaka cast, lepo je nazivati se tvojim zemljakom!

Igor

pre 16 godina

Zašlo je sunce naše košarke.
Nadam se da će jednog dana se pojaviti pravi naslednici Bodiroge,Đorđevića,Danilovića i svih ostalih,kao i da će ponovo dostići njihove profesionalne i ljudske visine.
Njihovi sadašnji naslednici su zaradili pare na slavi prethodnika.
Dejane hvala i želim tebi i tvojoj porodici sve najbolje u životu.
P.S.Nadam se da će ekipa u kojoj je igrao jednog dana doći i spasiti našu košarku od propasti i rasterati sve koji sada imaju veze sa KSS.

Gaga

pre 16 godina

Cast je biti svedok vremena u kome si Ti igrao!!!! Takav covek i takav sportista se retko kada radja!

HVALA ZA SVE, iako jedno hvala ne moze da se meri sa onim sto si Ti nama doneo!!!

Sve najbolje!

vuki

pre 16 godina

Poslednji iz plejade naših velikana. Primer kako se radi, igra, preuzima odgovornost u najtežim trenucima, raduje uspesima...
Majstore hvala ti na svemu!
ps.Hvala i mILOS-u za divan komentar.

milan

pre 16 godina

Nista. Zelim samo puno srece, zdravlja i napretka i na dalje u zivotu mada sam siguran da osoba poput Bodiroge moze samo da uspe u cemu god da se na dalje bavi.
I naravno, puno HVALA!!!
I za prvu cicu koju sam smuvao gledajuci finale u Atlanti protiv drim tima, i za dane kad ste nas gomilu skoro bukvalno vracali u zivot i govorili vasim jezikom da nade ima, i za one dane kad sam gubio zdravlje, razum, kad su mi pucale glasne zice urlajuci od radosti zbog vasih - nasih uspeh,za one godine provedene u pokusaju da skinem neki od super inteligentnih driblinga.... Ma ne znam. Hvala ti Dejane sto si covek. Sto si normalan. I sto pokazujes da neko normalan ovde moze da uspe svojim radom, posteno.

Sve najbolje!

patriota

pre 16 godina

Sta reci osim zahvaliti se nasem kosarkaskom Bogu Bodirogi za sve sto je uradio za Srpsku kosarku i navijace!Covjek koji je uvijek bio tu za reprezentaciju,covjek koji je srce ostavio u reprezentaciji i koji nas je toliko puta obradovao!

goran BN

pre 16 godina

Pročitavši sve ove komentare, moram da kažem da nikad do sada vidio da toliko ljudi napiše nešto na jednu temu, a sadržaj isti. Potpuno. Knedla mi stoji u grlu i na putu sam da zaplačem baš kao i posle Indijanapolisa i one tekme sa nevjerovatnim Argentincima, samo što tada nisam plakao već ronio suze, mada mi to stvarno nije svojstveno. Mislim da sva njegova karijera koliko god bogata, može da se prepriča sa zadnjih nekoliko minuta te utakmice. Jedan čovjek je pobijedio fantastičnu ekipu. Sjećam se da je trener Argentinaca posle te utakmice, iako su vodili 7 razlike minut i po do kraja, rekao: "nije nam bilo spasa, Bodiroga se razigrao". Još jednu stvar bih napomenuo sa početka njegove karijere. Igrao je tada za Stefanel, imao je 19 godina,trener je bio Bogdan Tanjević,igralo se finale italijanskog kupa, čini mi se. Rezultat je bio neriješen, do kraja je bilo 10-ak sekundi. Sam je uzeo loptu i krenuo ka košu. Šta se dalje desilo mislim da znate i sami.
Kao što neko reče prije mene, hvala Gospodine Bodiroga.

Goxynho

pre 16 godina

Hvala, Legendo...
Za sve...
Mnogo lepih trenutaka, mnogo ostvarenih snova...

Decko iz Trebinja koji je dokazao da je sve moguce...

Sve najbolje...

Nenad

pre 16 godina

Kad sam kao mali mog strica pitao: ko je bio naš najbolji igrač, on je bez razmišljanja rekao - Krešo. Kao obrazloženje on bi samo prstom potapšao slepoočnicu i tiho rekao - mozak... Inače gledao je sve naše zlatne kosarkaše. Ja sam od njega kao Partizanovca i Čačanina očekivao da kaže Kićan... Njega je mnogo poštovao kao igrača, ali ne preterano kao čoveka. Praja je bio i ostao igrač koji mu je referenca za najistančaniji šut ikada, Moka za pregled i organizaciju igre (slično kao i Kićan što se ljudskih kvaliteta tiče), ali samo za jednog ide prst na glavu.
E sad, i za Kreša su se pričale neke ružne priče za vreme rata, ali kako ih uzeti za ozbiljno kad je s one strane pričano da je Branko Kockica poginuo u četnicima... Ružno vreme.

Poenta moje duge priče je: kad me moja deca budu pitala ko je najbolji koga sam gledao, samo će jedan biti na vrhu. Samo će jedan zaslužiti da bude - mozak... Bodiroga, mozak! I srce! I najveća duša hrišćanska!
Zaista sam zahvalan Bogu što sam bio svedok čitave karijere jednog momka, čije ime devojčice iz mog razreda, sada već davne 95. nisu umele da izgovore, a sada kada odlazi za njega znaju i deca širom sveta, i cela Evropa, i novinari TNT-a, i Šon Merion, i Pol Pirs, i Ričard Džeferson, i (nadam se uskoro) Kuća Slavnih. Mislim, neće on nikad juriti tu kuću, ali ako iko treba da bude zapisan u košarkaškom svetu, on je taj.

Veliku scenu napušta igrač koji nikad nije zakucavao (a mogao je, gledao sam treninge), sem ono jednom 99. protiv Italijana u polufinalu EP kada je kreirao preokret i pokušao da napali ostale da zaigraju bolje. Na nesreću nije izdržao sam do kraja, jer je najviše uticaja izvršio na Saleta Đorđevića, koji je nažalost bio u odelu i na tribinama, povređen... Nikada nije ispucavao trojke, a mogao je. Šutirao ih je samo kada je bilo neophodno. I pogađao. Šutirao je poslednje napade. I 2002. protiv Španije u grupi promašio! Ja nisam mogao da verujem da je lopta izašla posle njegovog rutinskog šuta od table. Sećam se njegovog lica. Ni on nije verovao. Ali sam video odlučnost, i video da je svestan da će to vratiti do kraja turnira. I kako ga je vratio! Bam, trojke… Bum, ulazi… Sećam se da je Pol Pirs ostao zbunjen dugo posle utakmice, konstatujući da nikad niko nije sporije prolazio pored njega a da mu nije mogao ništa. Niko nije umeo da gradi loptu kao on.
Zahvalan sam i što je bio zimus u Pioniru i što sam ga gledao uživo. Koji car! Kako ga respektuju i naši navijači (dobro to je i normalno, mada su mu neki drugi dok je igrao za PAO svašta skandirali, ali u ovoj priči nema mesta vulgarnostima), i naši igrači, i njegov trener tadašnji, i pogotovo njegovi saigrači! Stvarno CAR!

Veliki pozdrav najvećem koga sam gledao, ali ovo nije njemu upućeno. Njemu ne treba neko da priča da je najbolji. On zna šta je uradio, a hvalospevi mu ne trebaju. Isuviše je gospodin da bi mu trebali. Ovo je upućeno nama koji smo ga gledali da se ne zaboravi, i onima koji su bili suviše mali da razumeju.
Deco: Dejan Bodiroga – Mozak…

Bodiroga genije!

pre 16 godina

Klanjamo ti se svi!!!
Ne umem da se izrazim povodom svega vezanog za Bodu, nas genije!!
Svaka cast majstore za sve sto si uradio!

iskreno

pre 16 godina

Bodiroga mi je ulepsao detinjstvo. Zao mi je mladjih generacija sto se nemaju na koga ugledati- svi prirodno nadareni poput Bodiroge propadaju zbog kompleksa u glavi. Sto neko rece, bio je predstavnik timske igre, evropske kosarke koja veze nema sa americkom. Polemika o tome koji je stil lepsi za gledanje je individualna stvar, ali jedno stoji - treba nam u ovim vremenima taj timski duh, ta vrlina poniznosti pred kolektivom uz veru da ces biti prepoznat onda kada je to najbitnije - kada svemu lepom dodje kraj. Slava ti Dejane

PFC Knjaz

pre 16 godina

Dejane, hvala ti za sve radosti koje si nam doneo. Ostaje zal samo sto nisi i u Beogradu osvojio evropsko prvenstvo i sto karijeru nisi zavrsio u Partizanu.
Nadam se da ces organizovati oprostajnu utakmicu u Areni. To bi bio spektakl...
Mi imamo naseg Boga...

pravnik velicanstveni

pre 16 godina

E kad bi Deki bar hteo da se bavi politikom, koliko nama trebaju na bilo kom od vaznijih mesta ovakvi zdravi i posteni ljudi.Samo bez iluzija oni lupezi bi ga odmah sapleli.

Cosic i Bodiroga

pre 16 godina

Da, jedan je Dejan Bodiroga, kao sto je jedan bio i Kresimir Cosic! Zato je veoma lepo sto se sad, kad Bodiroga okoncava svoju blistavu igracku karijeru, uz njegovo ime spominje i ime drugog velikog gospodina medju kosarkasima, Cosicevo ime! Lucidni u igri, dostojanstveni u zivotu, ljudi koji nisu podlegali kliseima, nego su stvarali kosarkasku istoriju - takvi su bili Cosic i Bodiroga, i tesko da uz njih moze stati jos neko ime! Po cisto kosarkaskonm ucinku da, ali po ukupnim ljudskim vrednostima sigurno ne. Hvala, Dejane! Kresimire, rado te se secamo, steta sto nisi medju nama! Mnogo nam nedostaju ljudi poput tebe!

Mixob Bgd

pre 16 godina

Tuzan sam bio dok sam gledao utakmicu Rima-Sijena, jer nisu italijani zasluzili da ga isprate, da mu aplaudiraju...to je trebalo da se desi u Beogradu, ili Grckoj, gde je njegov trag najdublji...

ZZ tenk

pre 16 godina

sAMO 30 KOMENTARA?! MALO JE BRE LJUDI.
Ovaj covek je zasluzio da bude bar ministar sporta. Da vodi drzavu. Mnogo puta me je obradovao i hvala mu. Sve najbolje u zivotu mu zelim.

MickeyMouse

pre 16 godina

Овако сам плакао, вероватно, кад сам се родио, па сад...
Срећно ти било, мајсторе!

Goran

pre 16 godina

Uz duzno postovanje Dejana Bodiroge u nekoliko komentara je navedeno da odlazi clan prve petorke iz 95. Istine radi, treba naglasiti da Bodiroga nije bio clan prve petorke iz 1995. To su bili Djordjevic, Danilovic, Savic, Divac i Paspalj. Bodiroga je tada bio izuzetno vazan sesti igrac. Podsecanja radi, tada je sedmi po minutazi bio Sasa Obradovic i tih 7 igraca su izvukli celo prvenstvo sa svojim plecima.

Milosh

pre 16 godina

...Da pogledas i kazes sinu:
Evo sine na ovog ciku mozes da se ugledas po mnogim stvarima...
E to mislim o Dejanu Bodirogi.
Veliki pozdrav Velikom coveku...

MM

pre 16 godina

Da nije bilo Bodiroge mnoge medelje ne bismo osvojili. Vodio je reprezentaciju na pravi nacin i uvek je bio najbolji u najtezim trenucima.
Jedan je Dejan Bodiroga.

Zarko

pre 16 godina

Svaka pohvala za jednu blistavu karijeru igraca,a pre svega i coveka za primer i mladjim,ali i starijim.
Cini mi se da cemo tek biti svesni kakve smo igrace imali,kako vreme bude odmicalo,jer je pitanje kad ce ovi nasi mladji igraci poceti sa osvajanjima titula.
Zto je bitno da se sto pre ukljuci u nas savez.
Ziv bio majstore jos sto godina!

Samir, Sarajevo

pre 16 godina

@ B92
Gospodin se uz ime Dejana Bodiroge pise velikim slovom, bez obzira na gramaticka pravila...

Kao sarajlija zelio bih da dodam da je jedan od najzasluznijih za njegov kosarkaski (a vjerujem i ljudski) razvoj bio i veliki Bosa Tanjevic, njegov prvi trener na velikoj sceni (Stefanel)...

Relja

pre 16 godina

Dejan, Vlade, Sale i drugari su nam doneli radost kad nam je bilo najteze i doprineli su da se kao nacija opet osecamo ponosno. Oni, kao i jos nekoliko velikih sportista (jos vecih ljudi), su nas predstavljali u boljem svetlu od bilo koga.
O Dekiju i njegovim kosarkaskim sposobnostima ne treba ni trositi reci, jer trofeji sami govore.
Tipicni je predstavnik inteligentne, timske, evropske skole kosarke, koji nije pristao da se proda "potrosackoj tvorevini" kakva je NBA. Ostaje samo zal sto nije zaigrao za Partizan na kraju svoje karijere, kao sto je ranije najavljivao, mada bi to mozda bilo i previse...
VELIKO HVALA MAJSTORE!
ZELIM TI PUNO SRECE U ZIVOTU I NASTAVKU KARIJERE, SA NADOM DA CE TVOJE "DELO" UTICATI NA "NEKE NOVE KLINCE"

Vojo

pre 16 godina

Hteo sam da pisem o njemu,ali me je Milos zeznuo.Nemam sta da dodam,osim kosarkasi,manite se americkih geto velicina i ugledajte se na BODIROGU,to je recept za uspeh u sportu,a i u zivotu.Bodirozi hvala za sve.

Nikola

pre 16 godina

proslo je vec toliko vremena Rim mu je vec ponudio nesto a Beograd nista jos im jew i rekao da bira izmedju Rima i Beograda a ovi nasi nista

Ranko

pre 16 godina

Шта рећи након свега. Велики спортиста, велики човек, велики играч. Он је имао тај тако редак Божији дар да му се рука не тресе онда кад се свима тресе, у последњем нападу. Никад нећу да заборавим 1998. годину и светско првенство у Атини кад су он и Ребрача уз помоћ пријатеља освојили свет. То првенство ми је остало урезано у сећање и никад га нећу заборавити. Победа против Грка у групи 14 разлике у последњем колу где смо победом изборили прво место у групи, а да смо изгубили били би 4. у групи а Грци први. Међутим сви момци су одиграли сјајно пред 20000 грчких навијача. Четвртфинале је било тешко али смо добили Аргентину 8 раѕлике. И онда спектакл у полуфиналу опет Грци напаљени. Опет преко 20000 лудих навијача али опет победа Југославије и то након продужетка. Публика је дословно побеснела. Финале против Руса губимо цели меч али на крају кад највише треба два другара решавају утакмицу. Не заборављам онај скок у нападу Ребраче након промашеног слободног бацања Топића и оно вечно котрљање лопте по обручу, али наравно ушла је за 4 разлике пар секунди до краја. На крају 64:62 за најбоље. Атина заувек. Бодирога и Ребрача заувек. Никад се то више неће поновити зато вечна слава и хвала екипи Атина 98 и осталим које су купиле медаље. Никад више, али нема везе битно је да смо икад били, а то нам је омогућио изнад свих Бог Дејан Бодирога. Слава му. Колико је био велики показаће тек наредне године када наши велики таленти буду освајали тек нека седма и девета места, а добри су кошаркаши. Тешко је пријатељи бити први и у свом месту а камоли првак СВЕТА еј. Поздрав.

extrem

pre 16 godina

Ovo je tezak trenutak za svakog Srbina! Dugo pratim kosarku i za mene je Bodiroga najbolji igrac kojeg sam imao prilike da gledam! Care, hvala ti za sve sto si ucinio za Srpsku kosarku! Ako ikada budem imao priliku da te sretnem poklonicu ti se licno! P.S. Hvala mILOSU za divan komentar o Dejenu Bodirogi!
Pozdrav..

Marko Bursac

pre 16 godina

Dejane znao sam da ces biti veliki igrac, kad si nas sve preslisao na novosadskom kampu, ali nisam znao da ces postati jos veci covek ljudina. Sa velikom radoscu sam pratio sve tvoje uspehe i bio ponosan sto sam imao priliku da igram sa tobom na kampu kada jos niko nije znao za tebe. Tada smo imali 14 godina sada nam je 34 i neverovatna je slicnost sto obojica imamo sina koji se zove Nikola samo sto moj Nikola ima 6 godina. Mozda ce se i oni sresti na nekim od kampova i ostaviti lep utisak jedan na drugog kao sto si ti ostavio na mene. Na kraju puno cestitki na ostvarenim uspesima uz zelje da tebi i familiji Bog podari zdravlje i slogu.

ljubitelj kosarke

pre 16 godina

Tesko da cemo skoro imati ponovo jednu ovakvu velicinu u kosarci, velicinu u svakom pogledu ne samo kosarkasku poput predsednika nekih klubova ovde. Na moju veliku zalost, iako sam se godinama nadao da ce moj sin jednog dana da se bavi kosarkom vise uopste nisam siguran da li zelim da odrasta u tom okruzenju.

mILOS

pre 16 godina

Mislim da je ovo dovoljno reci.
Indianopolis 2002 godina,Sale Djordjevic u studiju RTS-a pred finalnu utakmicu sa Argentinom na pitanje novinara
"Kako mislite da Argetinci treba da cuvaju naseg najboljeg igraca Stojakovica odgovara"
"smeh,Pa nije on nas najbolji igrac!!!"

"Novinar iznenadjen upita,pa ko je onda nas najbolji igrac?"

Sale Nacionale odgovara
"Pa zar to nije lako da se zakljuci,Pogledajte na koga ide lopta kad je najteze,To je odlika pravog vodje i najboljeg igraca..."

JEDNOM RECJU TO JE BIO DEJAN BODIROGA!!!!!

Secam se 95 godine,jedan klinac od 21 godine je bio u pocetnoj petorci mozda najbolje generacije nase kosarke!!

Tada je za mene bio anonimus,ali to je bio inteligentan igrac,vredan radnik...

Secam se da je jedan od Najboljih sudija u zadnjih 20 godina u Evropi gospodin PICILKAS izjavio

"U svojoj prebogatoj karijeri sudije nikada nisam video inteligentnijeg i boljeg igraca od BODIROGE,Uvek sam mu se Divio"

Imacu sta da pricam svojoj deci,ko je bio BODI BOND!!!

Prigovarali su mu da je spor,ali ja se secam od 95,96,97,98 godina,svaka kontra nase repke je izgledala tako sto je on bio jedan od brzih,imam sve utakmice snimljene pa znam!!!

kasnije mu brzina nije bila jaca strana,ali ona cuvena finta sa kojom je zadivio ceo svet kad je kao malu decu iscimao cuvenog LEBRONA DZEJMSA u ARENI,FINLIJA 2002 godine,OBERTA i mnoge druge...

On bi trebao da snimi film i napise knjigu kako igrati 1-1.

Nikada nisam voleo igrace koji su davali 30 poena po utakmici,uvek sam voleo one kojih je zaista malo,a to su oni na koje ide lopta kad je najteze

Kao primer iz Vaterpola uzimam VLADU VUJASINOVICA,iako je Sapic najbolji strelac evrope,zna se na koga ide lopta kad je najteze....

Mogao je da igra na pozicijama 1-4,i to uspesno

KRALJU!!!!!!!!
ZAPLAKACU,MAJKE MI!!!!!

AKO SE ZA NJEGA NE BUDE ORGANIZOVAO OPROSTAJNI MEC U ARENI ONDA SVI IZ KSS DAJTE OSTAVKE

DRAGO MI JE STO NIJE OTISAO U NBA,PARE SU SAMO NUSPRODUKT KOSARKE A NE GLAVNA MOTIVACIJA

E MOJ STOJAKOVICU,RADMANOVICU,JARICU

MOZDA CETE ZARADITI VISE OD BODIROGE ALI IMA STVARI KOJE SE NE KUPUJU NOVCEM!!!

ZA 20 GODINA KAD NEKO VIDI BODIROGU NA ULICI KLICACE MU I POZDRAVITI GA KAO DA JE BOG,A OSTALE NASHE ZVEZDE CE BITI JAKO NEBITNE...

STIV NESH JE IZJAVIO OVE GODINE NA UTAKMICI KAD JE BILA TURNEJA NBA KLUBOVA PO EVROPI DA NIKADA NIJE VIDEO BOLJEG IGRACA,REKAO JE "STETA STO NIJE OTISHAO U NBA"...


PATRIOTA,UVEK JE IGRAO ZA REPKU,NIJE TRAZIO IZGOVORE ,NIJE IMAO SLOBODN ALETA I GODISNJE ODMORE,OSVOJIO JE SVE STO SE MOZE OSVOJITI

IGRAO JE NA 3 OLIMPISKE IGRE,NOSIO NASHU ZASTAVU NA OTVARANJU OLIMPIJADE U ATINI 2004 GODINE

NIJE MU TA CAST POKLONJENA,ON JE NJU ZASLUZIO

OSVOJIO 2 SVETSKA PRVENSTVA,
BIO MVP 98 GODINE, A 2002 STA RECI NEGO SVAKA CAST!!!

96 GODINE JE IMAO SAMO 22 GODINE,IGRAO JE FINALE SA AMERIMA,SECAM SE KAKO JE PAR PUTA LOMIO KARL MELOUN-A KOJI JE TADA BIO NA VRHUNCU KARIJERE....

JOJ STA BI SVE MOGAO DA NAPISHEM

ODLAZI POSLEDNJI HEROJ CUVENE PETORKE IZ ATINE 95 GODINE!!!

LJUDI,NEMOJTE PRESTATI DA GOVORITE SVOJOJ DECI KAKVOG SMO IGRACA IMALI!!!!!

SVA SRECA STO IMA SINA,DAJ BOZE DA JE NASLEDIO TALENAT

Petar

pre 16 godina

Hvala mu na svemu što je kao igrač a još više, kao ličnost, podario gledaocima, deci... Bilo je istinsko uživanje gledati ga.PetarPan

ciga grobar

pre 16 godina

pred ovakim čojekom
čoek nema šta nida doda
nego morbit samo
skidam kapu
šešir
šubaru
i šaikaču

zaboravljeni remporter ciga grobar
diskusuje ai kunmentarise od košarkaškim legendama
slica mesta toes
iz separeja u rumunjskoi kavani
kod gazda mijaila

mILOS

pre 16 godina

Mislim da je ovo dovoljno reci.
Indianopolis 2002 godina,Sale Djordjevic u studiju RTS-a pred finalnu utakmicu sa Argentinom na pitanje novinara
"Kako mislite da Argetinci treba da cuvaju naseg najboljeg igraca Stojakovica odgovara"
"smeh,Pa nije on nas najbolji igrac!!!"

"Novinar iznenadjen upita,pa ko je onda nas najbolji igrac?"

Sale Nacionale odgovara
"Pa zar to nije lako da se zakljuci,Pogledajte na koga ide lopta kad je najteze,To je odlika pravog vodje i najboljeg igraca..."

JEDNOM RECJU TO JE BIO DEJAN BODIROGA!!!!!

Secam se 95 godine,jedan klinac od 21 godine je bio u pocetnoj petorci mozda najbolje generacije nase kosarke!!

Tada je za mene bio anonimus,ali to je bio inteligentan igrac,vredan radnik...

Secam se da je jedan od Najboljih sudija u zadnjih 20 godina u Evropi gospodin PICILKAS izjavio

"U svojoj prebogatoj karijeri sudije nikada nisam video inteligentnijeg i boljeg igraca od BODIROGE,Uvek sam mu se Divio"

Imacu sta da pricam svojoj deci,ko je bio BODI BOND!!!

Prigovarali su mu da je spor,ali ja se secam od 95,96,97,98 godina,svaka kontra nase repke je izgledala tako sto je on bio jedan od brzih,imam sve utakmice snimljene pa znam!!!

kasnije mu brzina nije bila jaca strana,ali ona cuvena finta sa kojom je zadivio ceo svet kad je kao malu decu iscimao cuvenog LEBRONA DZEJMSA u ARENI,FINLIJA 2002 godine,OBERTA i mnoge druge...

On bi trebao da snimi film i napise knjigu kako igrati 1-1.

Nikada nisam voleo igrace koji su davali 30 poena po utakmici,uvek sam voleo one kojih je zaista malo,a to su oni na koje ide lopta kad je najteze

Kao primer iz Vaterpola uzimam VLADU VUJASINOVICA,iako je Sapic najbolji strelac evrope,zna se na koga ide lopta kad je najteze....

Mogao je da igra na pozicijama 1-4,i to uspesno

KRALJU!!!!!!!!
ZAPLAKACU,MAJKE MI!!!!!

AKO SE ZA NJEGA NE BUDE ORGANIZOVAO OPROSTAJNI MEC U ARENI ONDA SVI IZ KSS DAJTE OSTAVKE

DRAGO MI JE STO NIJE OTISAO U NBA,PARE SU SAMO NUSPRODUKT KOSARKE A NE GLAVNA MOTIVACIJA

E MOJ STOJAKOVICU,RADMANOVICU,JARICU

MOZDA CETE ZARADITI VISE OD BODIROGE ALI IMA STVARI KOJE SE NE KUPUJU NOVCEM!!!

ZA 20 GODINA KAD NEKO VIDI BODIROGU NA ULICI KLICACE MU I POZDRAVITI GA KAO DA JE BOG,A OSTALE NASHE ZVEZDE CE BITI JAKO NEBITNE...

STIV NESH JE IZJAVIO OVE GODINE NA UTAKMICI KAD JE BILA TURNEJA NBA KLUBOVA PO EVROPI DA NIKADA NIJE VIDEO BOLJEG IGRACA,REKAO JE "STETA STO NIJE OTISHAO U NBA"...


PATRIOTA,UVEK JE IGRAO ZA REPKU,NIJE TRAZIO IZGOVORE ,NIJE IMAO SLOBODN ALETA I GODISNJE ODMORE,OSVOJIO JE SVE STO SE MOZE OSVOJITI

IGRAO JE NA 3 OLIMPISKE IGRE,NOSIO NASHU ZASTAVU NA OTVARANJU OLIMPIJADE U ATINI 2004 GODINE

NIJE MU TA CAST POKLONJENA,ON JE NJU ZASLUZIO

OSVOJIO 2 SVETSKA PRVENSTVA,
BIO MVP 98 GODINE, A 2002 STA RECI NEGO SVAKA CAST!!!

96 GODINE JE IMAO SAMO 22 GODINE,IGRAO JE FINALE SA AMERIMA,SECAM SE KAKO JE PAR PUTA LOMIO KARL MELOUN-A KOJI JE TADA BIO NA VRHUNCU KARIJERE....

JOJ STA BI SVE MOGAO DA NAPISHEM

ODLAZI POSLEDNJI HEROJ CUVENE PETORKE IZ ATINE 95 GODINE!!!

LJUDI,NEMOJTE PRESTATI DA GOVORITE SVOJOJ DECI KAKVOG SMO IGRACA IMALI!!!!!

SVA SRECA STO IMA SINA,DAJ BOZE DA JE NASLEDIO TALENAT

Ranko

pre 16 godina

Шта рећи након свега. Велики спортиста, велики човек, велики играч. Он је имао тај тако редак Божији дар да му се рука не тресе онда кад се свима тресе, у последњем нападу. Никад нећу да заборавим 1998. годину и светско првенство у Атини кад су он и Ребрача уз помоћ пријатеља освојили свет. То првенство ми је остало урезано у сећање и никад га нећу заборавити. Победа против Грка у групи 14 разлике у последњем колу где смо победом изборили прво место у групи, а да смо изгубили били би 4. у групи а Грци први. Међутим сви момци су одиграли сјајно пред 20000 грчких навијача. Четвртфинале је било тешко али смо добили Аргентину 8 раѕлике. И онда спектакл у полуфиналу опет Грци напаљени. Опет преко 20000 лудих навијача али опет победа Југославије и то након продужетка. Публика је дословно побеснела. Финале против Руса губимо цели меч али на крају кад највише треба два другара решавају утакмицу. Не заборављам онај скок у нападу Ребраче након промашеног слободног бацања Топића и оно вечно котрљање лопте по обручу, али наравно ушла је за 4 разлике пар секунди до краја. На крају 64:62 за најбоље. Атина заувек. Бодирога и Ребрача заувек. Никад се то више неће поновити зато вечна слава и хвала екипи Атина 98 и осталим које су купиле медаље. Никад више, али нема везе битно је да смо икад били, а то нам је омогућио изнад свих Бог Дејан Бодирога. Слава му. Колико је био велики показаће тек наредне године када наши велики таленти буду освајали тек нека седма и девета места, а добри су кошаркаши. Тешко је пријатељи бити први и у свом месту а камоли првак СВЕТА еј. Поздрав.

Nenad

pre 16 godina

Kad sam kao mali mog strica pitao: ko je bio naš najbolji igrač, on je bez razmišljanja rekao - Krešo. Kao obrazloženje on bi samo prstom potapšao slepoočnicu i tiho rekao - mozak... Inače gledao je sve naše zlatne kosarkaše. Ja sam od njega kao Partizanovca i Čačanina očekivao da kaže Kićan... Njega je mnogo poštovao kao igrača, ali ne preterano kao čoveka. Praja je bio i ostao igrač koji mu je referenca za najistančaniji šut ikada, Moka za pregled i organizaciju igre (slično kao i Kićan što se ljudskih kvaliteta tiče), ali samo za jednog ide prst na glavu.
E sad, i za Kreša su se pričale neke ružne priče za vreme rata, ali kako ih uzeti za ozbiljno kad je s one strane pričano da je Branko Kockica poginuo u četnicima... Ružno vreme.

Poenta moje duge priče je: kad me moja deca budu pitala ko je najbolji koga sam gledao, samo će jedan biti na vrhu. Samo će jedan zaslužiti da bude - mozak... Bodiroga, mozak! I srce! I najveća duša hrišćanska!
Zaista sam zahvalan Bogu što sam bio svedok čitave karijere jednog momka, čije ime devojčice iz mog razreda, sada već davne 95. nisu umele da izgovore, a sada kada odlazi za njega znaju i deca širom sveta, i cela Evropa, i novinari TNT-a, i Šon Merion, i Pol Pirs, i Ričard Džeferson, i (nadam se uskoro) Kuća Slavnih. Mislim, neće on nikad juriti tu kuću, ali ako iko treba da bude zapisan u košarkaškom svetu, on je taj.

Veliku scenu napušta igrač koji nikad nije zakucavao (a mogao je, gledao sam treninge), sem ono jednom 99. protiv Italijana u polufinalu EP kada je kreirao preokret i pokušao da napali ostale da zaigraju bolje. Na nesreću nije izdržao sam do kraja, jer je najviše uticaja izvršio na Saleta Đorđevića, koji je nažalost bio u odelu i na tribinama, povređen... Nikada nije ispucavao trojke, a mogao je. Šutirao ih je samo kada je bilo neophodno. I pogađao. Šutirao je poslednje napade. I 2002. protiv Španije u grupi promašio! Ja nisam mogao da verujem da je lopta izašla posle njegovog rutinskog šuta od table. Sećam se njegovog lica. Ni on nije verovao. Ali sam video odlučnost, i video da je svestan da će to vratiti do kraja turnira. I kako ga je vratio! Bam, trojke… Bum, ulazi… Sećam se da je Pol Pirs ostao zbunjen dugo posle utakmice, konstatujući da nikad niko nije sporije prolazio pored njega a da mu nije mogao ništa. Niko nije umeo da gradi loptu kao on.
Zahvalan sam i što je bio zimus u Pioniru i što sam ga gledao uživo. Koji car! Kako ga respektuju i naši navijači (dobro to je i normalno, mada su mu neki drugi dok je igrao za PAO svašta skandirali, ali u ovoj priči nema mesta vulgarnostima), i naši igrači, i njegov trener tadašnji, i pogotovo njegovi saigrači! Stvarno CAR!

Veliki pozdrav najvećem koga sam gledao, ali ovo nije njemu upućeno. Njemu ne treba neko da priča da je najbolji. On zna šta je uradio, a hvalospevi mu ne trebaju. Isuviše je gospodin da bi mu trebali. Ovo je upućeno nama koji smo ga gledali da se ne zaboravi, i onima koji su bili suviše mali da razumeju.
Deco: Dejan Bodiroga – Mozak…

ciga grobar

pre 16 godina

pred ovakim čojekom
čoek nema šta nida doda
nego morbit samo
skidam kapu
šešir
šubaru
i šaikaču

zaboravljeni remporter ciga grobar
diskusuje ai kunmentarise od košarkaškim legendama
slica mesta toes
iz separeja u rumunjskoi kavani
kod gazda mijaila

Vojo

pre 16 godina

Hteo sam da pisem o njemu,ali me je Milos zeznuo.Nemam sta da dodam,osim kosarkasi,manite se americkih geto velicina i ugledajte se na BODIROGU,to je recept za uspeh u sportu,a i u zivotu.Bodirozi hvala za sve.

Samir, Sarajevo

pre 16 godina

@ B92
Gospodin se uz ime Dejana Bodiroge pise velikim slovom, bez obzira na gramaticka pravila...

Kao sarajlija zelio bih da dodam da je jedan od najzasluznijih za njegov kosarkaski (a vjerujem i ljudski) razvoj bio i veliki Bosa Tanjevic, njegov prvi trener na velikoj sceni (Stefanel)...

extrem

pre 16 godina

Ovo je tezak trenutak za svakog Srbina! Dugo pratim kosarku i za mene je Bodiroga najbolji igrac kojeg sam imao prilike da gledam! Care, hvala ti za sve sto si ucinio za Srpsku kosarku! Ako ikada budem imao priliku da te sretnem poklonicu ti se licno! P.S. Hvala mILOSU za divan komentar o Dejenu Bodirogi!
Pozdrav..

Petar

pre 16 godina

Hvala mu na svemu što je kao igrač a još više, kao ličnost, podario gledaocima, deci... Bilo je istinsko uživanje gledati ga.PetarPan

Marko Bursac

pre 16 godina

Dejane znao sam da ces biti veliki igrac, kad si nas sve preslisao na novosadskom kampu, ali nisam znao da ces postati jos veci covek ljudina. Sa velikom radoscu sam pratio sve tvoje uspehe i bio ponosan sto sam imao priliku da igram sa tobom na kampu kada jos niko nije znao za tebe. Tada smo imali 14 godina sada nam je 34 i neverovatna je slicnost sto obojica imamo sina koji se zove Nikola samo sto moj Nikola ima 6 godina. Mozda ce se i oni sresti na nekim od kampova i ostaviti lep utisak jedan na drugog kao sto si ti ostavio na mene. Na kraju puno cestitki na ostvarenim uspesima uz zelje da tebi i familiji Bog podari zdravlje i slogu.

goran BN

pre 16 godina

Pročitavši sve ove komentare, moram da kažem da nikad do sada vidio da toliko ljudi napiše nešto na jednu temu, a sadržaj isti. Potpuno. Knedla mi stoji u grlu i na putu sam da zaplačem baš kao i posle Indijanapolisa i one tekme sa nevjerovatnim Argentincima, samo što tada nisam plakao već ronio suze, mada mi to stvarno nije svojstveno. Mislim da sva njegova karijera koliko god bogata, može da se prepriča sa zadnjih nekoliko minuta te utakmice. Jedan čovjek je pobijedio fantastičnu ekipu. Sjećam se da je trener Argentinaca posle te utakmice, iako su vodili 7 razlike minut i po do kraja, rekao: "nije nam bilo spasa, Bodiroga se razigrao". Još jednu stvar bih napomenuo sa početka njegove karijere. Igrao je tada za Stefanel, imao je 19 godina,trener je bio Bogdan Tanjević,igralo se finale italijanskog kupa, čini mi se. Rezultat je bio neriješen, do kraja je bilo 10-ak sekundi. Sam je uzeo loptu i krenuo ka košu. Šta se dalje desilo mislim da znate i sami.
Kao što neko reče prije mene, hvala Gospodine Bodiroga.

Milosh

pre 16 godina

...Da pogledas i kazes sinu:
Evo sine na ovog ciku mozes da se ugledas po mnogim stvarima...
E to mislim o Dejanu Bodirogi.
Veliki pozdrav Velikom coveku...

milan

pre 16 godina

Nista. Zelim samo puno srece, zdravlja i napretka i na dalje u zivotu mada sam siguran da osoba poput Bodiroge moze samo da uspe u cemu god da se na dalje bavi.
I naravno, puno HVALA!!!
I za prvu cicu koju sam smuvao gledajuci finale u Atlanti protiv drim tima, i za dane kad ste nas gomilu skoro bukvalno vracali u zivot i govorili vasim jezikom da nade ima, i za one dane kad sam gubio zdravlje, razum, kad su mi pucale glasne zice urlajuci od radosti zbog vasih - nasih uspeh,za one godine provedene u pokusaju da skinem neki od super inteligentnih driblinga.... Ma ne znam. Hvala ti Dejane sto si covek. Sto si normalan. I sto pokazujes da neko normalan ovde moze da uspe svojim radom, posteno.

Sve najbolje!

Ognjen

pre 16 godina

Dejan je neobican igrac u svakom pogledu. Igrao je strasno jednostavno, sto je najteze u kosarci. Primer koliko je bitno razmisljanje u igri, i kontraprimer svima koji misle da je kosarka sport jakih i brzih ljudi. Da parafraziram Larija Birda, u utakmici protiv Argentine bio je to Bog maskiran kao Dejan Bodiroga. Mislim da nikad niko nije uradio to sto je uradio on - bukvalno je ukrao titulu Argentincima. Najteze dobijena titula ikad za neku reprezentaciju sa ovih prostora, a iskljucivo zbog njega. Nikoga nije bilo na parketu, i onda ona trojka. Kao da ste oziveli coveka na samrti - a to moze samo neko sa nadnaravnom moci. Zbog svega ovoga, a i zbog ponasanja koje je potpuno atipicno za velike igrace sa ovih prostora, cini mi se da je u kategoriji samoj za sebe. Sve najbolje u daljem zivotu, Dejane i svaka cast, lepo je nazivati se tvojim zemljakom!

Ognjen

pre 16 godina

Jao ljudi, morao sam jos jednom da se oglasim. Pun Youtube tribute snimaka! Italijani, Grci, Spanci. Covek stvarno da uziva, mlad kosarkas da uci. Sve najlepse sto se moze videti u kosarci. Drazenova finta suta posle driblinga, fadeway sutevi kao da ih je Jordan pravio, rolinge nisam nikad video da je neko tako divno koristio (mozda Sasa Obradovic), asistencije u Larijevom stilu, kontre kao Medzikove, dodavanja iza ledja i bez gledanja. Pa krosover dribling sa zadnjom promenom. To ne izgleda nekako brzo izvedeno, a opet direktni cuvar ostane zbunjen. Ma kakva zakucavanja, najlepse je videti kad neko zaludi protivnika onako velemajstorski. A sta reci za onu prednju promenu, igracu koji ga cuva jednostavno lomi ledja. Ne mogu dan danas da provalim fintu (da li desnom rukom baci loptu na desnu stranu pa je onda brzo levom vrati), to tako bozanstveno izgleda. K'o god se ikad lozio na basket se najezi. Bre, cudesno! Ja tako nesto nisam vidjao, kazu matori da je Kica imao slicnu fintu. Pa Bodi je bio PROFESOR kosarke! Ovo sto sam video je ekvivalentno igri Maradone ili Pelea u fudbalu. Ovako se igralo nekad u staroj Jugoslaviji, samo sto je Dejan imao osobine i znanje petorice vrhunskih igraca iz stare lige. Covek 2,04 visok a onakva koordinacija sa loptom. Uzasno je tesko sa takvom visinom, a i tezinom, spustati se u stav, kako lopta ne bi bila vodjena previsoko, a kamoli je onako voditi. Ono se vezba godinama. Nema tu samo talenta jedinstvenog, tu je bio prisutan ogroman rad. Milioni sati vezbanja. Kakav je Dejan igracina bio, tek sad vidim! Poslao sam mail ovim administrativcima u KSS sa zahtevom za organizaciju oprostajne utakmice, daj boze da se nesto desi. Niko da se oglasi vec deset dana povodom odlaska ovakvog igraca, stvarno sramota.

Dejan je jedan i jedinstven!

ljubitelj kosarke

pre 16 godina

Tesko da cemo skoro imati ponovo jednu ovakvu velicinu u kosarci, velicinu u svakom pogledu ne samo kosarkasku poput predsednika nekih klubova ovde. Na moju veliku zalost, iako sam se godinama nadao da ce moj sin jednog dana da se bavi kosarkom vise uopste nisam siguran da li zelim da odrasta u tom okruzenju.

Cosic i Bodiroga

pre 16 godina

Da, jedan je Dejan Bodiroga, kao sto je jedan bio i Kresimir Cosic! Zato je veoma lepo sto se sad, kad Bodiroga okoncava svoju blistavu igracku karijeru, uz njegovo ime spominje i ime drugog velikog gospodina medju kosarkasima, Cosicevo ime! Lucidni u igri, dostojanstveni u zivotu, ljudi koji nisu podlegali kliseima, nego su stvarali kosarkasku istoriju - takvi su bili Cosic i Bodiroga, i tesko da uz njih moze stati jos neko ime! Po cisto kosarkaskonm ucinku da, ali po ukupnim ljudskim vrednostima sigurno ne. Hvala, Dejane! Kresimire, rado te se secamo, steta sto nisi medju nama! Mnogo nam nedostaju ljudi poput tebe!

MG

pre 16 godina

Utakmica Panatanaikos Barselona u Atini. Bodiroga igra za Barselonu. Sala ispunjena natpisima "Bodiroga vrati se", "Bodiroga Zauvek zelen"... Nekoliko zastava i banera sa njegovim likom...

Fanaticno navijanje... Barsa pobedjuje dvocivfrenom razlikom. Bodi Bond daje dvocifreni broj poena protivniku. Nekoliko poslednjih minuta utakmice cela sala skandira njegovo ime, bez obzira na rezultat i njegov ucinak. Kad postigne kos ovacije ... kao da nije protivnik ... i nije.

Na kraju tekme jedini ostaje na terenu da otpozdravi publiku. Prilazi grupa navijaca, podizu mu ruke i ljube ga. Suze...

Uvek kada pomislim na ovu scenu krenu i meni.

MickeyMouse

pre 16 godina

Овако сам плакао, вероватно, кад сам се родио, па сад...
Срећно ти било, мајсторе!

iskreno

pre 16 godina

Bodiroga mi je ulepsao detinjstvo. Zao mi je mladjih generacija sto se nemaju na koga ugledati- svi prirodno nadareni poput Bodiroge propadaju zbog kompleksa u glavi. Sto neko rece, bio je predstavnik timske igre, evropske kosarke koja veze nema sa americkom. Polemika o tome koji je stil lepsi za gledanje je individualna stvar, ali jedno stoji - treba nam u ovim vremenima taj timski duh, ta vrlina poniznosti pred kolektivom uz veru da ces biti prepoznat onda kada je to najbitnije - kada svemu lepom dodje kraj. Slava ti Dejane

Relja

pre 16 godina

Dejan, Vlade, Sale i drugari su nam doneli radost kad nam je bilo najteze i doprineli su da se kao nacija opet osecamo ponosno. Oni, kao i jos nekoliko velikih sportista (jos vecih ljudi), su nas predstavljali u boljem svetlu od bilo koga.
O Dekiju i njegovim kosarkaskim sposobnostima ne treba ni trositi reci, jer trofeji sami govore.
Tipicni je predstavnik inteligentne, timske, evropske skole kosarke, koji nije pristao da se proda "potrosackoj tvorevini" kakva je NBA. Ostaje samo zal sto nije zaigrao za Partizan na kraju svoje karijere, kao sto je ranije najavljivao, mada bi to mozda bilo i previse...
VELIKO HVALA MAJSTORE!
ZELIM TI PUNO SRECE U ZIVOTU I NASTAVKU KARIJERE, SA NADOM DA CE TVOJE "DELO" UTICATI NA "NEKE NOVE KLINCE"

MM

pre 16 godina

Da nije bilo Bodiroge mnoge medelje ne bismo osvojili. Vodio je reprezentaciju na pravi nacin i uvek je bio najbolji u najtezim trenucima.
Jedan je Dejan Bodiroga.

Goran

pre 16 godina

Uz duzno postovanje Dejana Bodiroge u nekoliko komentara je navedeno da odlazi clan prve petorke iz 95. Istine radi, treba naglasiti da Bodiroga nije bio clan prve petorke iz 1995. To su bili Djordjevic, Danilovic, Savic, Divac i Paspalj. Bodiroga je tada bio izuzetno vazan sesti igrac. Podsecanja radi, tada je sedmi po minutazi bio Sasa Obradovic i tih 7 igraca su izvukli celo prvenstvo sa svojim plecima.

ZZ tenk

pre 16 godina

sAMO 30 KOMENTARA?! MALO JE BRE LJUDI.
Ovaj covek je zasluzio da bude bar ministar sporta. Da vodi drzavu. Mnogo puta me je obradovao i hvala mu. Sve najbolje u zivotu mu zelim.

Mixob Bgd

pre 16 godina

Tuzan sam bio dok sam gledao utakmicu Rima-Sijena, jer nisu italijani zasluzili da ga isprate, da mu aplaudiraju...to je trebalo da se desi u Beogradu, ili Grckoj, gde je njegov trag najdublji...

Goxynho

pre 16 godina

Hvala, Legendo...
Za sve...
Mnogo lepih trenutaka, mnogo ostvarenih snova...

Decko iz Trebinja koji je dokazao da je sve moguce...

Sve najbolje...

patriota

pre 16 godina

Sta reci osim zahvaliti se nasem kosarkaskom Bogu Bodirogi za sve sto je uradio za Srpsku kosarku i navijace!Covjek koji je uvijek bio tu za reprezentaciju,covjek koji je srce ostavio u reprezentaciji i koji nas je toliko puta obradovao!

Gaga

pre 16 godina

Cast je biti svedok vremena u kome si Ti igrao!!!! Takav covek i takav sportista se retko kada radja!

HVALA ZA SVE, iako jedno hvala ne moze da se meri sa onim sto si Ti nama doneo!!!

Sve najbolje!

Nikola

pre 16 godina

proslo je vec toliko vremena Rim mu je vec ponudio nesto a Beograd nista jos im jew i rekao da bira izmedju Rima i Beograda a ovi nasi nista

Zarko

pre 16 godina

Svaka pohvala za jednu blistavu karijeru igraca,a pre svega i coveka za primer i mladjim,ali i starijim.
Cini mi se da cemo tek biti svesni kakve smo igrace imali,kako vreme bude odmicalo,jer je pitanje kad ce ovi nasi mladji igraci poceti sa osvajanjima titula.
Zto je bitno da se sto pre ukljuci u nas savez.
Ziv bio majstore jos sto godina!

PFC Knjaz

pre 16 godina

Dejane, hvala ti za sve radosti koje si nam doneo. Ostaje zal samo sto nisi i u Beogradu osvojio evropsko prvenstvo i sto karijeru nisi zavrsio u Partizanu.
Nadam se da ces organizovati oprostajnu utakmicu u Areni. To bi bio spektakl...
Mi imamo naseg Boga...

Bodiroga genije!

pre 16 godina

Klanjamo ti se svi!!!
Ne umem da se izrazim povodom svega vezanog za Bodu, nas genije!!
Svaka cast majstore za sve sto si uradio!

vuki

pre 16 godina

Poslednji iz plejade naših velikana. Primer kako se radi, igra, preuzima odgovornost u najtežim trenucima, raduje uspesima...
Majstore hvala ti na svemu!
ps.Hvala i mILOS-u za divan komentar.

Igor

pre 16 godina

Zašlo je sunce naše košarke.
Nadam se da će jednog dana se pojaviti pravi naslednici Bodiroge,Đorđevića,Danilovića i svih ostalih,kao i da će ponovo dostići njihove profesionalne i ljudske visine.
Njihovi sadašnji naslednici su zaradili pare na slavi prethodnika.
Dejane hvala i želim tebi i tvojoj porodici sve najbolje u životu.
P.S.Nadam se da će ekipa u kojoj je igrao jednog dana doći i spasiti našu košarku od propasti i rasterati sve koji sada imaju veze sa KSS.

Postovalac

pre 16 godina

Док се модеран спорт све више препушта гладијаторству и намештаљкама, прича о ненаметљивом јунаку, који је елегантним и неустрашивим потезима будио радост у нашим најтмурнијим данима, све више звучи као бајка. За разлику од Супермена и Спајдермена наш Бодирога је стваран.

Godonlyknows

pre 16 godina

Baš sam iznenađen Bodiroginim odlaskom. Bio je igrač kojeg sam volio mrziti jer je uvijek igrao protiv klubova za koje sam navijao. Imao je poseban šut kojem sam se često smijao, ali još češće je i šut i njegov vlasnik mene znao ostaviti uplakanog. Zaslužio je veliko poštovanje i svaka mu čast, žao mi je što prekida karijeru. Pozdrav iz Zagreba

pravnik velicanstveni

pre 16 godina

E kad bi Deki bar hteo da se bavi politikom, koliko nama trebaju na bilo kom od vaznijih mesta ovakvi zdravi i posteni ljudi.Samo bez iluzija oni lupezi bi ga odmah sapleli.

Danilovic ne gresi

pre 16 godina

Ja sam inace, kao sto se moze videti po niku, zagovornik teorije da je Danilovic nesto najbolje sto je nasa kosarka stvorila.Drzacu se i dalje svoga ali moram da primetim da je Bodiroga bio desna ruka neprikosnovenog na mnogim takmicenjima. Negde je bio i broj jedan. Od mene zaludjenog ovo je najveci moguci kompliment. Svaka cast Dejane i hvala na divnim trenucima!

Rudy_KV

pre 16 godina

Hvala Vam, Gospodine BODIROGA, na svemu sto ste uradili za ovaj narod.
Dokazali ste da ste veliki covek, pravi patriota i najbolji kosarkas koga sam imao cast da gledam.
Vama i Vasoj porodici zelim sve najbolje.
Hvala jos jednom.

Dr. Benvej

pre 16 godina

U kosarci obicno igra tim.Tim pobedjuje,gubi,gradi napad na centra,gradi poziciju za sut za tri poena svojim najboljim suterima,igra kolektivnu odbranu gde se zna ko skace a ko gradi skok itd.Ali u zivotu kao i u kosarci pored truda ponekad dodje izazov za koji je potrebno nesto vise od truda,pa nesto transcedentno-"magijski",kada imas sve u svojim rukama i shvatis-nije bitna pobeda bitno je dati sve od sebe-biti potpuno koncentrisan i posvecen a istovremeno u trenutku se rasteretiti i nasmejati i uvideti lepotu izazova i dokazivanja sebi,i potvrdjivanja sebe kao normalnog coveka,a ne kao iskvarenog zeljnog moci i pobede nad okolinom.Dejan Bodiroga nikad za sebe nece misliti da je veliki smeker i da je "Bog",to je u suprotnosti sa njegovim bicem,i zasto ne reci:sa njegovom verom.Gledao sam Dzordana,i nije svoju ekipu nikad izvlacio iz tako bezizlaznih situacija kao sto je Bodiroga nas u nekoliko navrata,i zato cu svima reci:kad sam ja poceo da gledam kosarku igrao je Bodiroga.I posle cu spomenuti Dzordana.I zato Dejane puno zdravlja,srece i svega dobroga tvojoj porodici i tebi.

P.S. Nadam se da ces sto vise raditi sa decom,i preneti im svoje znanje,vaspitanje i zivotnu filozofiju.

Nindza

pre 16 godina

...i pored svega, seta medju nomalnim svetom, sa svojom porodicom, u obicnom marketu u Radovicima, u redu sa ostalim ljudima. Mozete misliti kako sam se oecao kad sam skontao da stoji tik iza mene u tom redu, u pomenutom marketu. Sreca pa imam dobru dozu autokontrole, pa nisam spopadao coveka za autograme i slicno...Zaista je vanserijska osoba, i zaista ne znam kada ce se ponoviti takav igrac. Secam se, Divac i Stojakovic su bili odlicni protiv Amera 2002, ali u finalu je presudio Bodiroga, koji je odjednom poceo da pogadja trojke ko blesav (sto nije njegov fah inace). Ono je zaista bilo neverovatno.

bajko_torrente

pre 16 godina

Odlaskom Bodiroge otisla je i reprenzetativna kosarka.Nas najvec igrac svih vremena jer kada je trebalo on je uzimao loptu i odlucivao utakmice,svi to pamtimo.Ipak su iza i Djordjevic i Danilovic.Malo je jedna Arena da mu priredi oprostajnu utakmicu!Steta za njegov odlazak:(.ostace u srcima svih pravih ljubitelja kosarke,jedini je ispao pametan i nije igrao za Par ili CZ,nikada se nije nikome zamjerio.Najveci i najbolji.Treba da ima pravi oprostaj u BGD

Nebojsa Hadzi Tonic

pre 16 godina

Recimo ovako, mada znam da to on ne bi uradio...
Gubimo jedan razlike protiv Hrvata u finalu svetskog prvenstva, Bodiroga uzima loptu na desetak sekundi do kraja i krece da resi utakmicu. U poslednjim sekundama resi da loptu umesto ka kosu sutne nogom na trubinu. Ne samo da bu nebi zamerio vec bi mu i aplaudirao. E, toliko nas je zaduzio.
Neka je vecna sramota jarica, rakocevica, radmanovica i ostale sto mu nisu omogucili sa se oprosti kako dolikuje na EP2005.
Igrac sa dva srca i tri mozga, genije.
Ono malo radosti sto sam imao u mracnim godinama svoga detinjstva bilo je zbog tebe i uspeha koje si nam doneo.
Trazim neku drugu rec jer HVALA jednostavno nije dovoljno...

Trebinjac

pre 16 godina

Jedno VELIKO hvala za sve nezaboravne trenutke VELIKOM igracu i covjeku, NAJVECEM!!!Ovih dana kamp u Trebinju traje...vjerujem, znam, da ce biti odlican...i sad se najezim kad se sjetim proslogodisnjeg otvaranja...VELIKO, OGROMNO, HVALA majstoru jos jednom!!!

expert

pre 16 godina

U svakom slucaju povlaci se veliki igrac, koji verovatno ima mesta medju desetak najboljih srpskih kosarkasa svih vremena.
Igrac nevidjene tehnike, odlicnog pregleda igre i sigurne ruke kada je najpotrebnije. Prosto je neverovatno u kojoj je meri uspevao da tehnikom nadoknadi cinjenicu da je bio uzasno spor. Reprezentaciju je zaduzio kao retko ko, steta sto nije odabrao pravi trenutak za povlacenje, vec je dozvolio da mu Argentinci lupaju banane u Atini 2004. kao nekom pocetniku.
Sve u svemu, veliki igrac, kakvog necemo imati narednih 20 godina!

tomo

pre 16 godina

hvala majstore za sve one trenutke radosti i sreće koje si nam podario za ovih petnaestak godina.malo je tako velikih igrača među ljudima i tako velikih ljudi među košarkašima. još jednom HVALA i da si nam živ i zdrav.

vladimir

pre 16 godina

dejan je Kralj!!!!!!!!!
Mnogo mi je zao sto je zavrsio igracku karijeru. Kao kinac sam obozavao da ga gledam i bio mi je veliki idol dok sam trenirao kosarku!!! ZElim mu sve najbolje i nadam se da ce nakon okoncane karijere izabrati pravi put

ciga grobar

pre 16 godina

pred ovakim čojekom
čoek nema šta nida doda
nego morbit samo
skidam kapu
šešir
šubaru
i šaikaču

zaboravljeni remporter ciga grobar
diskusuje ai kunmentarise od košarkaškim legendama
slica mesta toes
iz separeja u rumunjskoi kavani
kod gazda mijaila

Samir, Sarajevo

pre 16 godina

@ B92
Gospodin se uz ime Dejana Bodiroge pise velikim slovom, bez obzira na gramaticka pravila...

Kao sarajlija zelio bih da dodam da je jedan od najzasluznijih za njegov kosarkaski (a vjerujem i ljudski) razvoj bio i veliki Bosa Tanjevic, njegov prvi trener na velikoj sceni (Stefanel)...

Petar

pre 16 godina

Hvala mu na svemu što je kao igrač a još više, kao ličnost, podario gledaocima, deci... Bilo je istinsko uživanje gledati ga.PetarPan

mILOS

pre 16 godina

Mislim da je ovo dovoljno reci.
Indianopolis 2002 godina,Sale Djordjevic u studiju RTS-a pred finalnu utakmicu sa Argentinom na pitanje novinara
"Kako mislite da Argetinci treba da cuvaju naseg najboljeg igraca Stojakovica odgovara"
"smeh,Pa nije on nas najbolji igrac!!!"

"Novinar iznenadjen upita,pa ko je onda nas najbolji igrac?"

Sale Nacionale odgovara
"Pa zar to nije lako da se zakljuci,Pogledajte na koga ide lopta kad je najteze,To je odlika pravog vodje i najboljeg igraca..."

JEDNOM RECJU TO JE BIO DEJAN BODIROGA!!!!!

Secam se 95 godine,jedan klinac od 21 godine je bio u pocetnoj petorci mozda najbolje generacije nase kosarke!!

Tada je za mene bio anonimus,ali to je bio inteligentan igrac,vredan radnik...

Secam se da je jedan od Najboljih sudija u zadnjih 20 godina u Evropi gospodin PICILKAS izjavio

"U svojoj prebogatoj karijeri sudije nikada nisam video inteligentnijeg i boljeg igraca od BODIROGE,Uvek sam mu se Divio"

Imacu sta da pricam svojoj deci,ko je bio BODI BOND!!!

Prigovarali su mu da je spor,ali ja se secam od 95,96,97,98 godina,svaka kontra nase repke je izgledala tako sto je on bio jedan od brzih,imam sve utakmice snimljene pa znam!!!

kasnije mu brzina nije bila jaca strana,ali ona cuvena finta sa kojom je zadivio ceo svet kad je kao malu decu iscimao cuvenog LEBRONA DZEJMSA u ARENI,FINLIJA 2002 godine,OBERTA i mnoge druge...

On bi trebao da snimi film i napise knjigu kako igrati 1-1.

Nikada nisam voleo igrace koji su davali 30 poena po utakmici,uvek sam voleo one kojih je zaista malo,a to su oni na koje ide lopta kad je najteze

Kao primer iz Vaterpola uzimam VLADU VUJASINOVICA,iako je Sapic najbolji strelac evrope,zna se na koga ide lopta kad je najteze....

Mogao je da igra na pozicijama 1-4,i to uspesno

KRALJU!!!!!!!!
ZAPLAKACU,MAJKE MI!!!!!

AKO SE ZA NJEGA NE BUDE ORGANIZOVAO OPROSTAJNI MEC U ARENI ONDA SVI IZ KSS DAJTE OSTAVKE

DRAGO MI JE STO NIJE OTISAO U NBA,PARE SU SAMO NUSPRODUKT KOSARKE A NE GLAVNA MOTIVACIJA

E MOJ STOJAKOVICU,RADMANOVICU,JARICU

MOZDA CETE ZARADITI VISE OD BODIROGE ALI IMA STVARI KOJE SE NE KUPUJU NOVCEM!!!

ZA 20 GODINA KAD NEKO VIDI BODIROGU NA ULICI KLICACE MU I POZDRAVITI GA KAO DA JE BOG,A OSTALE NASHE ZVEZDE CE BITI JAKO NEBITNE...

STIV NESH JE IZJAVIO OVE GODINE NA UTAKMICI KAD JE BILA TURNEJA NBA KLUBOVA PO EVROPI DA NIKADA NIJE VIDEO BOLJEG IGRACA,REKAO JE "STETA STO NIJE OTISHAO U NBA"...


PATRIOTA,UVEK JE IGRAO ZA REPKU,NIJE TRAZIO IZGOVORE ,NIJE IMAO SLOBODN ALETA I GODISNJE ODMORE,OSVOJIO JE SVE STO SE MOZE OSVOJITI

IGRAO JE NA 3 OLIMPISKE IGRE,NOSIO NASHU ZASTAVU NA OTVARANJU OLIMPIJADE U ATINI 2004 GODINE

NIJE MU TA CAST POKLONJENA,ON JE NJU ZASLUZIO

OSVOJIO 2 SVETSKA PRVENSTVA,
BIO MVP 98 GODINE, A 2002 STA RECI NEGO SVAKA CAST!!!

96 GODINE JE IMAO SAMO 22 GODINE,IGRAO JE FINALE SA AMERIMA,SECAM SE KAKO JE PAR PUTA LOMIO KARL MELOUN-A KOJI JE TADA BIO NA VRHUNCU KARIJERE....

JOJ STA BI SVE MOGAO DA NAPISHEM

ODLAZI POSLEDNJI HEROJ CUVENE PETORKE IZ ATINE 95 GODINE!!!

LJUDI,NEMOJTE PRESTATI DA GOVORITE SVOJOJ DECI KAKVOG SMO IGRACA IMALI!!!!!

SVA SRECA STO IMA SINA,DAJ BOZE DA JE NASLEDIO TALENAT

ljubitelj kosarke

pre 16 godina

Tesko da cemo skoro imati ponovo jednu ovakvu velicinu u kosarci, velicinu u svakom pogledu ne samo kosarkasku poput predsednika nekih klubova ovde. Na moju veliku zalost, iako sam se godinama nadao da ce moj sin jednog dana da se bavi kosarkom vise uopste nisam siguran da li zelim da odrasta u tom okruzenju.

Nikola

pre 16 godina

proslo je vec toliko vremena Rim mu je vec ponudio nesto a Beograd nista jos im jew i rekao da bira izmedju Rima i Beograda a ovi nasi nista

Goran

pre 16 godina

Uz duzno postovanje Dejana Bodiroge u nekoliko komentara je navedeno da odlazi clan prve petorke iz 95. Istine radi, treba naglasiti da Bodiroga nije bio clan prve petorke iz 1995. To su bili Djordjevic, Danilovic, Savic, Divac i Paspalj. Bodiroga je tada bio izuzetno vazan sesti igrac. Podsecanja radi, tada je sedmi po minutazi bio Sasa Obradovic i tih 7 igraca su izvukli celo prvenstvo sa svojim plecima.

pravnik velicanstveni

pre 16 godina

E kad bi Deki bar hteo da se bavi politikom, koliko nama trebaju na bilo kom od vaznijih mesta ovakvi zdravi i posteni ljudi.Samo bez iluzija oni lupezi bi ga odmah sapleli.

Ranko

pre 16 godina

Шта рећи након свега. Велики спортиста, велики човек, велики играч. Он је имао тај тако редак Божији дар да му се рука не тресе онда кад се свима тресе, у последњем нападу. Никад нећу да заборавим 1998. годину и светско првенство у Атини кад су он и Ребрача уз помоћ пријатеља освојили свет. То првенство ми је остало урезано у сећање и никад га нећу заборавити. Победа против Грка у групи 14 разлике у последњем колу где смо победом изборили прво место у групи, а да смо изгубили били би 4. у групи а Грци први. Међутим сви момци су одиграли сјајно пред 20000 грчких навијача. Четвртфинале је било тешко али смо добили Аргентину 8 раѕлике. И онда спектакл у полуфиналу опет Грци напаљени. Опет преко 20000 лудих навијача али опет победа Југославије и то након продужетка. Публика је дословно побеснела. Финале против Руса губимо цели меч али на крају кад највише треба два другара решавају утакмицу. Не заборављам онај скок у нападу Ребраче након промашеног слободног бацања Топића и оно вечно котрљање лопте по обручу, али наравно ушла је за 4 разлике пар секунди до краја. На крају 64:62 за најбоље. Атина заувек. Бодирога и Ребрача заувек. Никад се то више неће поновити зато вечна слава и хвала екипи Атина 98 и осталим које су купиле медаље. Никад више, али нема везе битно је да смо икад били, а то нам је омогућио изнад свих Бог Дејан Бодирога. Слава му. Колико је био велики показаће тек наредне године када наши велики таленти буду освајали тек нека седма и девета места, а добри су кошаркаши. Тешко је пријатељи бити први и у свом месту а камоли првак СВЕТА еј. Поздрав.

extrem

pre 16 godina

Ovo je tezak trenutak za svakog Srbina! Dugo pratim kosarku i za mene je Bodiroga najbolji igrac kojeg sam imao prilike da gledam! Care, hvala ti za sve sto si ucinio za Srpsku kosarku! Ako ikada budem imao priliku da te sretnem poklonicu ti se licno! P.S. Hvala mILOSU za divan komentar o Dejenu Bodirogi!
Pozdrav..

Marko Bursac

pre 16 godina

Dejane znao sam da ces biti veliki igrac, kad si nas sve preslisao na novosadskom kampu, ali nisam znao da ces postati jos veci covek ljudina. Sa velikom radoscu sam pratio sve tvoje uspehe i bio ponosan sto sam imao priliku da igram sa tobom na kampu kada jos niko nije znao za tebe. Tada smo imali 14 godina sada nam je 34 i neverovatna je slicnost sto obojica imamo sina koji se zove Nikola samo sto moj Nikola ima 6 godina. Mozda ce se i oni sresti na nekim od kampova i ostaviti lep utisak jedan na drugog kao sto si ti ostavio na mene. Na kraju puno cestitki na ostvarenim uspesima uz zelje da tebi i familiji Bog podari zdravlje i slogu.

Vojo

pre 16 godina

Hteo sam da pisem o njemu,ali me je Milos zeznuo.Nemam sta da dodam,osim kosarkasi,manite se americkih geto velicina i ugledajte se na BODIROGU,to je recept za uspeh u sportu,a i u zivotu.Bodirozi hvala za sve.

Relja

pre 16 godina

Dejan, Vlade, Sale i drugari su nam doneli radost kad nam je bilo najteze i doprineli su da se kao nacija opet osecamo ponosno. Oni, kao i jos nekoliko velikih sportista (jos vecih ljudi), su nas predstavljali u boljem svetlu od bilo koga.
O Dekiju i njegovim kosarkaskim sposobnostima ne treba ni trositi reci, jer trofeji sami govore.
Tipicni je predstavnik inteligentne, timske, evropske skole kosarke, koji nije pristao da se proda "potrosackoj tvorevini" kakva je NBA. Ostaje samo zal sto nije zaigrao za Partizan na kraju svoje karijere, kao sto je ranije najavljivao, mada bi to mozda bilo i previse...
VELIKO HVALA MAJSTORE!
ZELIM TI PUNO SRECE U ZIVOTU I NASTAVKU KARIJERE, SA NADOM DA CE TVOJE "DELO" UTICATI NA "NEKE NOVE KLINCE"

Zarko

pre 16 godina

Svaka pohvala za jednu blistavu karijeru igraca,a pre svega i coveka za primer i mladjim,ali i starijim.
Cini mi se da cemo tek biti svesni kakve smo igrace imali,kako vreme bude odmicalo,jer je pitanje kad ce ovi nasi mladji igraci poceti sa osvajanjima titula.
Zto je bitno da se sto pre ukljuci u nas savez.
Ziv bio majstore jos sto godina!

MM

pre 16 godina

Da nije bilo Bodiroge mnoge medelje ne bismo osvojili. Vodio je reprezentaciju na pravi nacin i uvek je bio najbolji u najtezim trenucima.
Jedan je Dejan Bodiroga.

Milosh

pre 16 godina

...Da pogledas i kazes sinu:
Evo sine na ovog ciku mozes da se ugledas po mnogim stvarima...
E to mislim o Dejanu Bodirogi.
Veliki pozdrav Velikom coveku...

MickeyMouse

pre 16 godina

Овако сам плакао, вероватно, кад сам се родио, па сад...
Срећно ти било, мајсторе!

ZZ tenk

pre 16 godina

sAMO 30 KOMENTARA?! MALO JE BRE LJUDI.
Ovaj covek je zasluzio da bude bar ministar sporta. Da vodi drzavu. Mnogo puta me je obradovao i hvala mu. Sve najbolje u zivotu mu zelim.

Mixob Bgd

pre 16 godina

Tuzan sam bio dok sam gledao utakmicu Rima-Sijena, jer nisu italijani zasluzili da ga isprate, da mu aplaudiraju...to je trebalo da se desi u Beogradu, ili Grckoj, gde je njegov trag najdublji...

Cosic i Bodiroga

pre 16 godina

Da, jedan je Dejan Bodiroga, kao sto je jedan bio i Kresimir Cosic! Zato je veoma lepo sto se sad, kad Bodiroga okoncava svoju blistavu igracku karijeru, uz njegovo ime spominje i ime drugog velikog gospodina medju kosarkasima, Cosicevo ime! Lucidni u igri, dostojanstveni u zivotu, ljudi koji nisu podlegali kliseima, nego su stvarali kosarkasku istoriju - takvi su bili Cosic i Bodiroga, i tesko da uz njih moze stati jos neko ime! Po cisto kosarkaskonm ucinku da, ali po ukupnim ljudskim vrednostima sigurno ne. Hvala, Dejane! Kresimire, rado te se secamo, steta sto nisi medju nama! Mnogo nam nedostaju ljudi poput tebe!

PFC Knjaz

pre 16 godina

Dejane, hvala ti za sve radosti koje si nam doneo. Ostaje zal samo sto nisi i u Beogradu osvojio evropsko prvenstvo i sto karijeru nisi zavrsio u Partizanu.
Nadam se da ces organizovati oprostajnu utakmicu u Areni. To bi bio spektakl...
Mi imamo naseg Boga...

iskreno

pre 16 godina

Bodiroga mi je ulepsao detinjstvo. Zao mi je mladjih generacija sto se nemaju na koga ugledati- svi prirodno nadareni poput Bodiroge propadaju zbog kompleksa u glavi. Sto neko rece, bio je predstavnik timske igre, evropske kosarke koja veze nema sa americkom. Polemika o tome koji je stil lepsi za gledanje je individualna stvar, ali jedno stoji - treba nam u ovim vremenima taj timski duh, ta vrlina poniznosti pred kolektivom uz veru da ces biti prepoznat onda kada je to najbitnije - kada svemu lepom dodje kraj. Slava ti Dejane

Bodiroga genije!

pre 16 godina

Klanjamo ti se svi!!!
Ne umem da se izrazim povodom svega vezanog za Bodu, nas genije!!
Svaka cast majstore za sve sto si uradio!

Nenad

pre 16 godina

Kad sam kao mali mog strica pitao: ko je bio naš najbolji igrač, on je bez razmišljanja rekao - Krešo. Kao obrazloženje on bi samo prstom potapšao slepoočnicu i tiho rekao - mozak... Inače gledao je sve naše zlatne kosarkaše. Ja sam od njega kao Partizanovca i Čačanina očekivao da kaže Kićan... Njega je mnogo poštovao kao igrača, ali ne preterano kao čoveka. Praja je bio i ostao igrač koji mu je referenca za najistančaniji šut ikada, Moka za pregled i organizaciju igre (slično kao i Kićan što se ljudskih kvaliteta tiče), ali samo za jednog ide prst na glavu.
E sad, i za Kreša su se pričale neke ružne priče za vreme rata, ali kako ih uzeti za ozbiljno kad je s one strane pričano da je Branko Kockica poginuo u četnicima... Ružno vreme.

Poenta moje duge priče je: kad me moja deca budu pitala ko je najbolji koga sam gledao, samo će jedan biti na vrhu. Samo će jedan zaslužiti da bude - mozak... Bodiroga, mozak! I srce! I najveća duša hrišćanska!
Zaista sam zahvalan Bogu što sam bio svedok čitave karijere jednog momka, čije ime devojčice iz mog razreda, sada već davne 95. nisu umele da izgovore, a sada kada odlazi za njega znaju i deca širom sveta, i cela Evropa, i novinari TNT-a, i Šon Merion, i Pol Pirs, i Ričard Džeferson, i (nadam se uskoro) Kuća Slavnih. Mislim, neće on nikad juriti tu kuću, ali ako iko treba da bude zapisan u košarkaškom svetu, on je taj.

Veliku scenu napušta igrač koji nikad nije zakucavao (a mogao je, gledao sam treninge), sem ono jednom 99. protiv Italijana u polufinalu EP kada je kreirao preokret i pokušao da napali ostale da zaigraju bolje. Na nesreću nije izdržao sam do kraja, jer je najviše uticaja izvršio na Saleta Đorđevića, koji je nažalost bio u odelu i na tribinama, povređen... Nikada nije ispucavao trojke, a mogao je. Šutirao ih je samo kada je bilo neophodno. I pogađao. Šutirao je poslednje napade. I 2002. protiv Španije u grupi promašio! Ja nisam mogao da verujem da je lopta izašla posle njegovog rutinskog šuta od table. Sećam se njegovog lica. Ni on nije verovao. Ali sam video odlučnost, i video da je svestan da će to vratiti do kraja turnira. I kako ga je vratio! Bam, trojke… Bum, ulazi… Sećam se da je Pol Pirs ostao zbunjen dugo posle utakmice, konstatujući da nikad niko nije sporije prolazio pored njega a da mu nije mogao ništa. Niko nije umeo da gradi loptu kao on.
Zahvalan sam i što je bio zimus u Pioniru i što sam ga gledao uživo. Koji car! Kako ga respektuju i naši navijači (dobro to je i normalno, mada su mu neki drugi dok je igrao za PAO svašta skandirali, ali u ovoj priči nema mesta vulgarnostima), i naši igrači, i njegov trener tadašnji, i pogotovo njegovi saigrači! Stvarno CAR!

Veliki pozdrav najvećem koga sam gledao, ali ovo nije njemu upućeno. Njemu ne treba neko da priča da je najbolji. On zna šta je uradio, a hvalospevi mu ne trebaju. Isuviše je gospodin da bi mu trebali. Ovo je upućeno nama koji smo ga gledali da se ne zaboravi, i onima koji su bili suviše mali da razumeju.
Deco: Dejan Bodiroga – Mozak…

Goxynho

pre 16 godina

Hvala, Legendo...
Za sve...
Mnogo lepih trenutaka, mnogo ostvarenih snova...

Decko iz Trebinja koji je dokazao da je sve moguce...

Sve najbolje...

goran BN

pre 16 godina

Pročitavši sve ove komentare, moram da kažem da nikad do sada vidio da toliko ljudi napiše nešto na jednu temu, a sadržaj isti. Potpuno. Knedla mi stoji u grlu i na putu sam da zaplačem baš kao i posle Indijanapolisa i one tekme sa nevjerovatnim Argentincima, samo što tada nisam plakao već ronio suze, mada mi to stvarno nije svojstveno. Mislim da sva njegova karijera koliko god bogata, može da se prepriča sa zadnjih nekoliko minuta te utakmice. Jedan čovjek je pobijedio fantastičnu ekipu. Sjećam se da je trener Argentinaca posle te utakmice, iako su vodili 7 razlike minut i po do kraja, rekao: "nije nam bilo spasa, Bodiroga se razigrao". Još jednu stvar bih napomenuo sa početka njegove karijere. Igrao je tada za Stefanel, imao je 19 godina,trener je bio Bogdan Tanjević,igralo se finale italijanskog kupa, čini mi se. Rezultat je bio neriješen, do kraja je bilo 10-ak sekundi. Sam je uzeo loptu i krenuo ka košu. Šta se dalje desilo mislim da znate i sami.
Kao što neko reče prije mene, hvala Gospodine Bodiroga.

patriota

pre 16 godina

Sta reci osim zahvaliti se nasem kosarkaskom Bogu Bodirogi za sve sto je uradio za Srpsku kosarku i navijace!Covjek koji je uvijek bio tu za reprezentaciju,covjek koji je srce ostavio u reprezentaciji i koji nas je toliko puta obradovao!

milan

pre 16 godina

Nista. Zelim samo puno srece, zdravlja i napretka i na dalje u zivotu mada sam siguran da osoba poput Bodiroge moze samo da uspe u cemu god da se na dalje bavi.
I naravno, puno HVALA!!!
I za prvu cicu koju sam smuvao gledajuci finale u Atlanti protiv drim tima, i za dane kad ste nas gomilu skoro bukvalno vracali u zivot i govorili vasim jezikom da nade ima, i za one dane kad sam gubio zdravlje, razum, kad su mi pucale glasne zice urlajuci od radosti zbog vasih - nasih uspeh,za one godine provedene u pokusaju da skinem neki od super inteligentnih driblinga.... Ma ne znam. Hvala ti Dejane sto si covek. Sto si normalan. I sto pokazujes da neko normalan ovde moze da uspe svojim radom, posteno.

Sve najbolje!

vuki

pre 16 godina

Poslednji iz plejade naših velikana. Primer kako se radi, igra, preuzima odgovornost u najtežim trenucima, raduje uspesima...
Majstore hvala ti na svemu!
ps.Hvala i mILOS-u za divan komentar.

Gaga

pre 16 godina

Cast je biti svedok vremena u kome si Ti igrao!!!! Takav covek i takav sportista se retko kada radja!

HVALA ZA SVE, iako jedno hvala ne moze da se meri sa onim sto si Ti nama doneo!!!

Sve najbolje!

Igor

pre 16 godina

Zašlo je sunce naše košarke.
Nadam se da će jednog dana se pojaviti pravi naslednici Bodiroge,Đorđevića,Danilovića i svih ostalih,kao i da će ponovo dostići njihove profesionalne i ljudske visine.
Njihovi sadašnji naslednici su zaradili pare na slavi prethodnika.
Dejane hvala i želim tebi i tvojoj porodici sve najbolje u životu.
P.S.Nadam se da će ekipa u kojoj je igrao jednog dana doći i spasiti našu košarku od propasti i rasterati sve koji sada imaju veze sa KSS.

Ognjen

pre 16 godina

Dejan je neobican igrac u svakom pogledu. Igrao je strasno jednostavno, sto je najteze u kosarci. Primer koliko je bitno razmisljanje u igri, i kontraprimer svima koji misle da je kosarka sport jakih i brzih ljudi. Da parafraziram Larija Birda, u utakmici protiv Argentine bio je to Bog maskiran kao Dejan Bodiroga. Mislim da nikad niko nije uradio to sto je uradio on - bukvalno je ukrao titulu Argentincima. Najteze dobijena titula ikad za neku reprezentaciju sa ovih prostora, a iskljucivo zbog njega. Nikoga nije bilo na parketu, i onda ona trojka. Kao da ste oziveli coveka na samrti - a to moze samo neko sa nadnaravnom moci. Zbog svega ovoga, a i zbog ponasanja koje je potpuno atipicno za velike igrace sa ovih prostora, cini mi se da je u kategoriji samoj za sebe. Sve najbolje u daljem zivotu, Dejane i svaka cast, lepo je nazivati se tvojim zemljakom!

Danilovic ne gresi

pre 16 godina

Ja sam inace, kao sto se moze videti po niku, zagovornik teorije da je Danilovic nesto najbolje sto je nasa kosarka stvorila.Drzacu se i dalje svoga ali moram da primetim da je Bodiroga bio desna ruka neprikosnovenog na mnogim takmicenjima. Negde je bio i broj jedan. Od mene zaludjenog ovo je najveci moguci kompliment. Svaka cast Dejane i hvala na divnim trenucima!

Ognjen

pre 16 godina

Jao ljudi, morao sam jos jednom da se oglasim. Pun Youtube tribute snimaka! Italijani, Grci, Spanci. Covek stvarno da uziva, mlad kosarkas da uci. Sve najlepse sto se moze videti u kosarci. Drazenova finta suta posle driblinga, fadeway sutevi kao da ih je Jordan pravio, rolinge nisam nikad video da je neko tako divno koristio (mozda Sasa Obradovic), asistencije u Larijevom stilu, kontre kao Medzikove, dodavanja iza ledja i bez gledanja. Pa krosover dribling sa zadnjom promenom. To ne izgleda nekako brzo izvedeno, a opet direktni cuvar ostane zbunjen. Ma kakva zakucavanja, najlepse je videti kad neko zaludi protivnika onako velemajstorski. A sta reci za onu prednju promenu, igracu koji ga cuva jednostavno lomi ledja. Ne mogu dan danas da provalim fintu (da li desnom rukom baci loptu na desnu stranu pa je onda brzo levom vrati), to tako bozanstveno izgleda. K'o god se ikad lozio na basket se najezi. Bre, cudesno! Ja tako nesto nisam vidjao, kazu matori da je Kica imao slicnu fintu. Pa Bodi je bio PROFESOR kosarke! Ovo sto sam video je ekvivalentno igri Maradone ili Pelea u fudbalu. Ovako se igralo nekad u staroj Jugoslaviji, samo sto je Dejan imao osobine i znanje petorice vrhunskih igraca iz stare lige. Covek 2,04 visok a onakva koordinacija sa loptom. Uzasno je tesko sa takvom visinom, a i tezinom, spustati se u stav, kako lopta ne bi bila vodjena previsoko, a kamoli je onako voditi. Ono se vezba godinama. Nema tu samo talenta jedinstvenog, tu je bio prisutan ogroman rad. Milioni sati vezbanja. Kakav je Dejan igracina bio, tek sad vidim! Poslao sam mail ovim administrativcima u KSS sa zahtevom za organizaciju oprostajne utakmice, daj boze da se nesto desi. Niko da se oglasi vec deset dana povodom odlaska ovakvog igraca, stvarno sramota.

Dejan je jedan i jedinstven!

Rudy_KV

pre 16 godina

Hvala Vam, Gospodine BODIROGA, na svemu sto ste uradili za ovaj narod.
Dokazali ste da ste veliki covek, pravi patriota i najbolji kosarkas koga sam imao cast da gledam.
Vama i Vasoj porodici zelim sve najbolje.
Hvala jos jednom.

expert

pre 16 godina

U svakom slucaju povlaci se veliki igrac, koji verovatno ima mesta medju desetak najboljih srpskih kosarkasa svih vremena.
Igrac nevidjene tehnike, odlicnog pregleda igre i sigurne ruke kada je najpotrebnije. Prosto je neverovatno u kojoj je meri uspevao da tehnikom nadoknadi cinjenicu da je bio uzasno spor. Reprezentaciju je zaduzio kao retko ko, steta sto nije odabrao pravi trenutak za povlacenje, vec je dozvolio da mu Argentinci lupaju banane u Atini 2004. kao nekom pocetniku.
Sve u svemu, veliki igrac, kakvog necemo imati narednih 20 godina!

Dr. Benvej

pre 16 godina

U kosarci obicno igra tim.Tim pobedjuje,gubi,gradi napad na centra,gradi poziciju za sut za tri poena svojim najboljim suterima,igra kolektivnu odbranu gde se zna ko skace a ko gradi skok itd.Ali u zivotu kao i u kosarci pored truda ponekad dodje izazov za koji je potrebno nesto vise od truda,pa nesto transcedentno-"magijski",kada imas sve u svojim rukama i shvatis-nije bitna pobeda bitno je dati sve od sebe-biti potpuno koncentrisan i posvecen a istovremeno u trenutku se rasteretiti i nasmejati i uvideti lepotu izazova i dokazivanja sebi,i potvrdjivanja sebe kao normalnog coveka,a ne kao iskvarenog zeljnog moci i pobede nad okolinom.Dejan Bodiroga nikad za sebe nece misliti da je veliki smeker i da je "Bog",to je u suprotnosti sa njegovim bicem,i zasto ne reci:sa njegovom verom.Gledao sam Dzordana,i nije svoju ekipu nikad izvlacio iz tako bezizlaznih situacija kao sto je Bodiroga nas u nekoliko navrata,i zato cu svima reci:kad sam ja poceo da gledam kosarku igrao je Bodiroga.I posle cu spomenuti Dzordana.I zato Dejane puno zdravlja,srece i svega dobroga tvojoj porodici i tebi.

P.S. Nadam se da ces sto vise raditi sa decom,i preneti im svoje znanje,vaspitanje i zivotnu filozofiju.

Nindza

pre 16 godina

...i pored svega, seta medju nomalnim svetom, sa svojom porodicom, u obicnom marketu u Radovicima, u redu sa ostalim ljudima. Mozete misliti kako sam se oecao kad sam skontao da stoji tik iza mene u tom redu, u pomenutom marketu. Sreca pa imam dobru dozu autokontrole, pa nisam spopadao coveka za autograme i slicno...Zaista je vanserijska osoba, i zaista ne znam kada ce se ponoviti takav igrac. Secam se, Divac i Stojakovic su bili odlicni protiv Amera 2002, ali u finalu je presudio Bodiroga, koji je odjednom poceo da pogadja trojke ko blesav (sto nije njegov fah inace). Ono je zaista bilo neverovatno.

Trebinjac

pre 16 godina

Jedno VELIKO hvala za sve nezaboravne trenutke VELIKOM igracu i covjeku, NAJVECEM!!!Ovih dana kamp u Trebinju traje...vjerujem, znam, da ce biti odlican...i sad se najezim kad se sjetim proslogodisnjeg otvaranja...VELIKO, OGROMNO, HVALA majstoru jos jednom!!!

MG

pre 16 godina

Utakmica Panatanaikos Barselona u Atini. Bodiroga igra za Barselonu. Sala ispunjena natpisima "Bodiroga vrati se", "Bodiroga Zauvek zelen"... Nekoliko zastava i banera sa njegovim likom...

Fanaticno navijanje... Barsa pobedjuje dvocivfrenom razlikom. Bodi Bond daje dvocifreni broj poena protivniku. Nekoliko poslednjih minuta utakmice cela sala skandira njegovo ime, bez obzira na rezultat i njegov ucinak. Kad postigne kos ovacije ... kao da nije protivnik ... i nije.

Na kraju tekme jedini ostaje na terenu da otpozdravi publiku. Prilazi grupa navijaca, podizu mu ruke i ljube ga. Suze...

Uvek kada pomislim na ovu scenu krenu i meni.

Postovalac

pre 16 godina

Док се модеран спорт све више препушта гладијаторству и намештаљкама, прича о ненаметљивом јунаку, који је елегантним и неустрашивим потезима будио радост у нашим најтмурнијим данима, све више звучи као бајка. За разлику од Супермена и Спајдермена наш Бодирога је стваран.

bajko_torrente

pre 16 godina

Odlaskom Bodiroge otisla je i reprenzetativna kosarka.Nas najvec igrac svih vremena jer kada je trebalo on je uzimao loptu i odlucivao utakmice,svi to pamtimo.Ipak su iza i Djordjevic i Danilovic.Malo je jedna Arena da mu priredi oprostajnu utakmicu!Steta za njegov odlazak:(.ostace u srcima svih pravih ljubitelja kosarke,jedini je ispao pametan i nije igrao za Par ili CZ,nikada se nije nikome zamjerio.Najveci i najbolji.Treba da ima pravi oprostaj u BGD

Nebojsa Hadzi Tonic

pre 16 godina

Recimo ovako, mada znam da to on ne bi uradio...
Gubimo jedan razlike protiv Hrvata u finalu svetskog prvenstva, Bodiroga uzima loptu na desetak sekundi do kraja i krece da resi utakmicu. U poslednjim sekundama resi da loptu umesto ka kosu sutne nogom na trubinu. Ne samo da bu nebi zamerio vec bi mu i aplaudirao. E, toliko nas je zaduzio.
Neka je vecna sramota jarica, rakocevica, radmanovica i ostale sto mu nisu omogucili sa se oprosti kako dolikuje na EP2005.
Igrac sa dva srca i tri mozga, genije.
Ono malo radosti sto sam imao u mracnim godinama svoga detinjstva bilo je zbog tebe i uspeha koje si nam doneo.
Trazim neku drugu rec jer HVALA jednostavno nije dovoljno...

Godonlyknows

pre 16 godina

Baš sam iznenađen Bodiroginim odlaskom. Bio je igrač kojeg sam volio mrziti jer je uvijek igrao protiv klubova za koje sam navijao. Imao je poseban šut kojem sam se često smijao, ali još češće je i šut i njegov vlasnik mene znao ostaviti uplakanog. Zaslužio je veliko poštovanje i svaka mu čast, žao mi je što prekida karijeru. Pozdrav iz Zagreba

tomo

pre 16 godina

hvala majstore za sve one trenutke radosti i sreće koje si nam podario za ovih petnaestak godina.malo je tako velikih igrača među ljudima i tako velikih ljudi među košarkašima. još jednom HVALA i da si nam živ i zdrav.

vladimir

pre 16 godina

dejan je Kralj!!!!!!!!!
Mnogo mi je zao sto je zavrsio igracku karijeru. Kao kinac sam obozavao da ga gledam i bio mi je veliki idol dok sam trenirao kosarku!!! ZElim mu sve najbolje i nadam se da ce nakon okoncane karijere izabrati pravi put