Utorak, 03.04.2007.

07:59

Bez dogovora u Skupštini

Konsultacije stranaka u Skupštini nisu uspele, Srbija ni skoro dva i po meseca od izbora nema konstituisanu Skupštinu.

Izvor: B92

Bez dogovora u Skupštini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Andrea

pre 17 godina

Do kada cemo cekati? Dok DSS ne pokaze malo dobre volje i prestane da koci pregovore o skupstini... Da nema Demokratske stranke, odavno bi se vratili u devedesete... Da li ste gledali insider u ponedeljak? Sta kazete na sve to? Tesko mi je da razdvojim Milosevicevo od Kostunicinog vremena? Da li smo zato ziveli godinama na ulici, pokusavajuci da izborimo to da se ne kradu glasovi? I sada sta? Opet neko ne zeli da slusa nasu volju... Ma daj...

sale

pre 17 godina

Tuzna smo mi zemlja kad moramo da zavisimo od toga da li ce Kostunicino okruzenje da smisli jos koji princip ne bi li obezbedili sebi jos fotelja. Ima li veceg paradoksa od toga da zena koja je direktno odgovorna za iznosenje vise od 4-5 milijardi maraka iz nase zemlje(svi znamo u cijim dzepovima su zavrsile te pare) i totalnim unistavanjem srpske privrede i ekonomije,danas ta ista zena predsedava Skupstinskim parlamentom. Lepa poruka Srbije za svet u 2007. godini. Sa jedne strane imamo predlog DS-a o privremenom predsedniku koji je podrzao G17 i LDP, dok ga DSS odbija (sto negde i nije cudno jer je njihova partija dobila na masovnosti onog trenutka kad se JUL raspao i vise puta su do sada pokazali i dokazali da se sa Milosevicevim ljudima mnogo bolje snalaze i prave dogovore).

LDusan

pre 17 godina

Ovo odugovlacenje od strane DSS-a samo vodi do novih izbora koji nisu nikome korisni. Kostunica ce biti glavni krivac ako do toga dodje.

Stojan

pre 17 godina

Razumem staranje za DS-a za “interese naroda” i cenim strpljivost partije kojoj su građani dali ubedljiv mandat da bude okosnica nove vlade kao i spiritus movens njenog formiranja ali, ipak, zameram DS-u što se ne ponaša agresivnije u pozitivnom smislu naterujući partnere na ubrzanje pregovora od mojih oni beže kao đavo od krsta.

Milos Ilic

pre 17 godina

Pa valjda je vise svima jasno da DS koci pregovore i samo mi nije jasno do kada che da praktikuju takvu politiku i pomeraju metu.
DSS je pokazao da mozze sa svima da se dogovori osim sa DS zbog njihovog narcisiodnog i megalomanskog ponassanja.
Tadic ili Kostunica premijer.

Ester

pre 17 godina

Znate sta,,,To je kao da ja imam 1000 dinara u dzepu,a onda vi dodjete i raspravljate godinama o tome da li cu ih potrositi za cokoladu ili zvake.Alo bre ,ne dam,to je moje,i ko ste vi da odredjujete gde ce MOJE pare da idu,,,Ko razume shvatice...

Zlatko

pre 17 godina

Ma, makar pristali da se odreknemo i toplog obroka nema nove Vlade bar ne one prave i prosperitetne jer Đelić dopušta i participiranje u Vladi kolicije oko Čede Jovanovića mada za sada nije važno šta kaže LDP jer će njihov doprinos moći da bude značajan tek kad Demokratska stranka preuzme najznačajnije resore u izvršnoj vlasti u čemu će, siguran sam, biti ostvarena saradnja sa koalicijom okupljenom oko Jovanovića.

Cvija

pre 17 godina

Ne odstupajte demokrate - oni to i čekaju jer sasvim logično, naravno po rezonima naših političara - ako se dve najveće demokratske stranke budu držale svojih osnovnih programskih opredeljenja i obećanja datih tokom predizborne kampanje, vlada sačinjena od DS-a i DSS-a je nemoguća te sam lično skloniji da stranka sa najvuše glasova odredi premijera i pokuša okupljanje prosperitetnih snaga a, ako to ne uspe, budu raspisani novi izbori na kojima će DS sigurno ubedljivo trijumfovati.

Lazar

pre 17 godina

Razumem državničku odgovornost Demokratske stranke i predsenika Srbije mada mada sam siguran da je uvođenje novih “principa” za formiranje Vlade samo je još jedan od brojnih dokaza da kod nas politika funkcioniše na osnovu ucena i ličnih ambicija bez obzira na iskazane interese naroda u čemu je do sada prednjačila DSS a sada im se, na moje veliko čuđenje, pridružuje i G17 plus, što je samo još jedan argument da su i oni podlegli pomenutim antipolitičkim principima što, svakako, našu ukupnu političku scenu a naročito njenu demokratsku opciju čini sve deplasiranojom.

Ivan

pre 17 godina

"Slobo vrati se!" vicu iz DSSa sve glasnije. Svima ce oni verovati i SPSu i SRSu i Palmi samo ne DSu. Sve bi oni dali i pustili bi da Toma bude premijer i da Borka Vucic vodi Skupstinu samo da kako god mogu izbegnu DS, ali da na njih svale krivicu zbog toga, jel boze moj hteli bi oni sa DSom uz male uslove, ali eto Tadic nece na to da pristane.

Goxy Markovic

pre 17 godina

Ljudi, ajde da se selimo iz ove zemlje u kojoj puzevi i kornjace vladaju! Pa nama treba formula ljudi, da bi do 2020 stigli Evropu! Imala je pravo CIA! Sramota DSS nece ni najobicniju skupstinsku sednicu da dopusti, gore nego u Slobino doba!

stefan

pre 17 godina

Naravno, mnogo je logičnije da se sve prvo lepo izdogovara, i obezbede DSS ovske fotelje, pa makar za to trebalo 6 meseci, nego da počnu da se rešavaju neki problemi. Da nema DS, sve bi tako lepo i lako bilo dogovoreno, i bila bi nam "srećna" nova 1991. godina...

Veljko

pre 17 godina

Ni posle ovog nepodnošljivog odlaganja, ne sumnjam u dobre namere demokrata ali, ubeđen sam, oni će ponovo “zakočiti” jer “podela vlasti” kao osnovni princip u našoj unutrašnjoj i spoljnoj politici sasvim je neprimeren kretanjima demokratskog sveta jer se više uopšte ne radi o respektovanju volje građana, što bi bilo normalno, već se svodi na ogoljenu borbu za fotelje i vlast što svedoči o degutantnoj amoralnosti političara koji ne respektuju lične kvalitete ljudi već se tvrdoglavo zalažu za “svoje” na određenim mestima otkrivajući da su motivisani isključivo interesom a ne dobrobitima naroda.

Tijana

pre 17 godina

Boze mili cuda velikoga... DSS opet nesto koci, koci, koci...nista novo! Umesto da se lepo sklone, i kazu "Evo izvolite napravitre manjinsku vladu DS, G17+ i LDP, a mi cemo vas podrzavati, pa da vidimo sta cete da uradite"... ali NE to bi bilo previse casno za gospodina tehnickog premijera!

t & o

pre 17 godina

Pa valjda je vise svima jasno da DSS koci pregovore i ,da nema DS-a, Srbija se nebi ni izvukla iz Miloseviceve vladavine.Samo mi nije jasno do kada ce DSS da praktikuje takvu politiku,a izgleda da nece popustiti jer su im ucene i fotelje vaznije od sopstvenog naroda!!!

Markiz De Sad

pre 17 godina

Pa ovo sto radi DSS stvarno nije u redu. Opet nesto koce, kad god pogledam vesti, uvek ista prica, DSS samo nesto koci. Oni ocigledno zele apsolutnu vlast ali im na tom putu stoji DS sa 50% vise osvojenih glasova na izborima, i to ih malo buni, pa ne znaju kako to drugacije da prebrode nego da vrse opstrukciju na sve moguce nacine.

Ognjen

pre 17 godina

Evo odgovora na pitanja koja očekujemo mesecima - nikada se oni neće dogovoriti ovakvi kakvi su jer, na primer, gospodin Ilić zbog hitnog hapšenja usled krađa ako neko drugi dođe na vlast, očigledno je i nakon ovog prologniranja, ne može ni da zamisli vladu na čijem čelu se nebi nalazio Koštunica što jeste većinski stav njegove koalicije ali se samo pitam, ako njeni funkcioneri budu krivi za neuspeh pregovora oko konstituisanja izvršne vlasti, kako će reagovati članstvo a ja sam lično ubeđen da ćemo se prepoloviti- pošto sam i ja glasao za “narodnjačku” opciju.

Srki

pre 17 godina

Dragi moji, ocigledno je da je vecina stranaka u Srbiji zaboravila svrhu svog postojanja. Koliko je meni poznato stranke trebaju da sluze volji naroda, a ne narod da sluzi volji jednog coveka- Kostunici.Sve ovo me vise podseca na uvertiru Milosicevog rezima. Ne shvatam cemu sluze izbori i kako je moguce da jedna stranka, koja samostalno jedva da bi prosla cenzus pokusava da nametne svoju volju vecini. Iskreno ne bi me iznenadilo da celnici DSS sklope koaliciju sa radikalima,jer sve ovo sto se desava ukazuje na cinjenicu da su na sve spremni, cak i na najnize udarce.

Kole Nis

pre 17 godina

Očigledno da se DSS dodvorava radikalima pa bi vlada po svaku cenu bila POLITIČKI HARIKIRI predsednika Tadića lično Demokratske stranke koja je je jednina sposobna da prihvati odgovornost a oni- kakva podela odgovornosti- reč je samo o borbi za stečene i neke nove pozicije i privilegije jer ko se to kod nas toliko jagmio za odgovornost – da je tako dogovorili bi se za tri dana.

Sale

pre 17 godina

Ovo su već sudbonosna pitanja za čitavu državu jer DSS i narodnjaci nisa kim ne mogu da se dogovore oko bilo čega pa nikako ne dolaze u obzir opet neki dogovori sa minornim strankama u očekivanju da suprotna strana popusi- ne lipši magarče do zelene trave- Tadić bi odmah morao da ponudi mandat Đeliću pa, ako ovaj ne uspe da formira Vladu, normalni su u političkom životu novi izbori na kojima će Demokratska stranka utvrditi svoju poziciju lidera u prosperitetnom bloku stranaka ma koliko ih opstalo na političkoj sceni.

Joka

pre 17 godina

Pa ja stvarno ne razumem zasto pored toliko trenutno neresivih problema, ne mozemo da imamo bar ZAKONITO privremeno finansiranje iz budzeta? DS je jedina stranka koja istinski insistira na tome, i zeli jos danas da zakaze sednicu, dok DSS naravno opstruira kao i u proteklih par meseci! Mislim da je normalna, logicna i zakonita stvar da ukoliko nemamo vladu da je parlament taj koji treba da vrsi kontrolu, sto je jos jedna od cinjenica koju DSS osporava sa naravno nekim glupim izgovorima! Ne znam da li je Kostunica svestan da svojim ponasanjem sebe dovodi u poziciju da ga narod poistovecuje sa Milosevicem za koga mozemo reci, da je u nekim sitiacijama bar dokazao da je dosledan svojih predloga i zakona! Veoma je diskutabilno pitanje ko je od njih dvojice veci-manji legaista. Mislim da narod vise ne zeli da se okrece unazad i da gleda u proslost, ali ni buducnost nije bas melem za oci, neminovno je da su gradjani i glasaci ogorceni na Kostunicu.Sigurna sam da bi mnogo sad voleli da mogu da vrate vreme i da na dan izbora zaokruze bukvalno bilo sta osim DSS-a! Narod je najveca zrtva ove situacije, on je poslednji na listi prioriteta, a to najvise pogadja omladinu koja jos uvek ima perspektivu i ambiciju. Posle se pitaju zasto dolaza do odliva mladih mozgova, zasto drzava gubi kadrove...Iz svega ovoga mozemo da zakljucimo da nam samo malo fali za povratak u devedesete i da je DS jedini koji se bori protiv nove tiranije!

Filip

pre 17 godina

Zar ovo znači da smo veoma daleko dogovoru o novoj Vladi ili samo jedan od bezbrojnih “nastavaka pregovora” a razlog za odlaganje pravih dogovora DSS-a sa DS-om je krajnje neubedljiv jer se pomenuti razgovori, ako su već neophodni, mogu obaviti za samo jedan dan pa će pre biti da partija nesposobnog premijera Koštunice kupuje vreme kako bi u javnosti, putem svojih glasnogovornika, imala što više prostora da opanjkava sve kadrove demokrata i tako im “izmiče tepijh ispod nogu”. Prljavo, makar i kad je politika u pitanju.

Pavle

pre 17 godina

Pa nije valjada, gospodo iz DS da ste podlegli ucenama jer G 17 može da izgubi i ono što je stekao zahvaljujući parama potrošenim u kampanji čije će se poreklo tek ispitivati. Jeste , uopšte gledano, politički veliki rizik za male stranke neformiranje nove Vlade ali upravo se te partije najmanje pitaju jer je lopta u dvorištu “velikih” koji ne uspevaju da se ne dogovore pa time i spreče efektuiranje volje građana izražene na izborima koji su dali glasove i manjim strankama očigledno nezadovoljni programima “kapitalaca”.

Millan

pre 17 godina

Selo gori a baba se češlja. Kako inače tumačiti stav da nema stava dok se Voja ne vrati iz Amerike? Ili npr.stav da ista stranka ne sme imati predsednika i premijera. A što ne bi mogla da ima predsednika države i predsednika Skupštine? I to ne privremeno, kako DS trenutno predlaže.
Tako bi za dan bila rešena kriza oko nelegalnog statusa finansiranja budžeta, oko predsednika parlamenta, a možda i oko formiranja vlade. Ali ne može... Dok se on ne vrati. Pa nek selo izgori.

M.B

pre 17 godina

DSS nas krupnim koracima vraca u Milosevicevo vreme. Zar je Borka Vucic prihvatljivija od Milene Milosevic na mestu predsednice Skupstine??? Njihovo nepoverenje prema DSu je samo odraz njihovog nepostenja i odsustva stvarne zelje o dogovoru o buducoj Vladi.

tornado

pre 17 godina

Pragmatizam DSS-a je zapravo sebična neodgovornost. Inače bi se poštovali neki principi:
1) kad se formira Vlada onda i premijer i ministri i sve kompletno po DSS-u ne ide u paketu jer su ta pitanja suviše bitna da bi bila u paketu rešavana,
2) kad treba izabrati Predsednika Skupštine to ide u paketu s Vladom iz neobjašnjivih razloga.
Pravi cilj koji objašnjava ovu vrludavost u stavovima jedne od demokratskih (samo po nazivu?) stranaka je odugovlačenje u konstituisanju Vlade. Ipak ti ima još neki Bor da se proda, neke koncesije za autoput da se donesu i još svakakvih uredbi izmisliti. Naravno da bih i ja odugovlačio kada bih hteo još neke mutne stvari da uradim...
I dalje mislim da su svi potezi DSS jedna velika predizborna kampanja. Zašto bi bila doneta Uredba o privremenom finansiranju kad Vlada može da se sastavi za par dana (naravno ako neko ne zateže)? Zato što će izbori biti u septembru.

Sone

pre 17 godina

Standardno DSS-ovsko ponasanje: Svi zele da iskomplikuju stvari osim njih. Sada im je kriv DS koji je predlozio da se zakonskim putem ispravi brljotina ove vlade. Ocigledno je da nece da priznaju gresku, a time teraju ovu zemlju u propast.

Milorad Đapić

pre 17 godina

Ima jedan sasvim nebitan detalj u čitavoj ovoj tužnoj priči: POJEDINAC i njegova (za političare) sasvim nebitna sudbina. Zapanjujući je nivo bešćutnosti tzv. (lažne) političke elite!

Kiklop

pre 17 godina

DSS ponovo koci pregovore. Neprestano negiraju da je DS osvojila milion glasova i da je logicno da diktira tempo.Da nije DSa odavno bi Toma Nikolic , Vucic, Ivica i ekipa harali Srbijom kao u stara dobra vremena.

jovan

pre 17 godina

Kako je pocelo uskoro vise nece moci da se izabere ni ko ce da bude portir na vratima skupstine bez cvrstog koalicionog sporazuma. Sada se "drzavnik" ceka da se vidi sta dalje. Samo sto izgleda da je najvece pitanje za drzavnika kako uzeti jos malo kinte od gradjana, kako podeliti stanove i kako rasprodati i ovo malo sto je ostalo dok se moze...a ne sta uraditi sa Kosovom, kako zavrsiti saradnju sa Hagom i kako se pribliziti Evropskoj uniji. Ma odradice prvo Rusi i albanski separatisti predvodjeni Cedom Jovanovicem ( citat Andrija Mladenovic ), a ostatak strani placenici i domaci izdajnici. Nema razuma bojim se, a ni zelje za dogovorom u nasoj "najvecoj drzavotvornoj stranci"...Izgleda da nam je opet blizu crveno-crna koalicija.

gazga Čeda

pre 17 godina

Maske počinju da padaju! kohabitacija konačno počinje da uzima svoj danak i onome ko je izmislio. mi građani taj danak plaćamo od trenutka patentiranja iste! izgleda da niko u ds-u nema petlje da stisne zube i uradi sanitarni otklon prema politici kohabitacije, jer to njeni birači traže. da ne kažem da imaju dug prema čoveku kome su oteli život ljudi sa kojima se kohabitira. spo je platio cenu svoje kohabitacije sa sps-om, bojim se da se to ne desi i ds-u. činjenica je da je dobar deo glasača razočaran postignutim. to što je stranka na zadnjim izborima bolje prošla nego na prethodnim nije posledica neke bog zna kakve politike ds-s, već isključivo glupe politike dss-a, pa su ljudi glasali protiv toga. naravno, kao demokrata po opredeljenju ne bih voleo da do toga dođe, ali mi se čini da će nekakvu cenu nečinjenja morati da plate. a na sve to je ldp upozoravao, ali nije imao ko da sluša. kohabitatori su u ldp-u gledali neprijatelja, a glavni neprijatelj uživa u kohabitaciji!

Anchy

pre 17 godina

Cuveni legalisti pa stalno nesto muvaju mimo zakona.DSS opet koci pregovore i stvara situaciju devedesetih.Da nema DS odavno bi se mi vratili u doba Milosevica.

Draža

pre 17 godina

Neuočavanje ko je od DS i DSS odgovoran za neformiranje Vlade je posledica intelektualne lenjosti.
Upravo masovna intelektualna lenjost kod građana Srbije daje snagu Koštunici da istraje u ucenama i primora ostale da popuštanjem nadoknade izborni neuspeh DSS-a.

VaK47

pre 17 godina

Cekaju da im se domacin vrati iz posete UN pa da onda odluce da nece da se dogovaraju. Da je Tadic samo malo promucurnijii, odavno bi NEKOME dao mandat (ne kostunici naravno). Pa ako Vojito nece da pristane na dogovor, onda novi izbori i gotovo. Pre tri meseca zivot nije mogao da ceka, a sada tri meseca ne mogu da se dogovore oko stvari koja je veoma jednostavna u sustini. A uz to se i razbacuju parama i krse zakone.
Mandatar odmah, ili novi izbori!

Lana

pre 17 godina

Ne, mi zaista nismo nizasta! I onda se cude zasto mladi idu i dalje. E, i ja im porucujem da ce ici jos brze. Ja sa svoje dvoje dece cekam vizu za Kanadu i ne mogu da docekam dan kada ce mi se konacno bpruziti sansa da normalno zivimo. Pa, jel VI mislite da je to bilo mnogo? Ali, niste u stanju ni vladu da sastavite, a kamoli da nam pruzite sansu za bilo sta drugo. Uostalom,stalno nam obecavaju, i ova zemlja izgleda cela kao neka farsa. Sve je neka laz, naka dovijanja, i sem novijih autobusa u gspu, ne vidim da je bilo sta bolje od vrmena kada je nama gospodario onaj Drugi. I treba da vas bude sramota sto bukvalno terate ljude da idu odavde, jer ovde stvarno nema sanse za jedan najnormalniji zivot.I pitam se ko ce to izaci na nove izbore, sem radikala? Ja sigurno necu i nadam se da do tada vise necu ni biti ovde.

opet ja

pre 17 godina

Ja zaista ne mogu da razumem toliki bezobrazluk. Svi pominju narod kao osnovno telo za koje se radi a vec je toliko ocigledno da je isti taj narod zapravo poslednji na listi prioriteta. Ne mogu da razumem, koliko god se trudio i bio optimista, da su toliko neodgovorni i neozbiljni. To prevazilazi sve granice maste i jednostavno nikakva rec ne moze opisati takvo ponasanje. Znaci ne postoji ali ni najmanja trunka postovanja osnovnih ljudskih prava, uskracuju nam se prva i osnaovna prava a to je da pre svega zivimo u drzavi. Srbija je zapravo jedna ogromna ledina, amorfna teritorija na kojoj zive napusteni ljudi bez ikakvog reda i zakona. Ovako nije bilo ni u srednjem veku cini mi se ali citajuci sve ove komentare po sajtu zaista vise ne vidim da je moguce bilo sta reci a ne ponovoti po milioniti put i opisati isto ogrcenje koje karakterise nas sve kojima je stalo do toga da se ova drzava oseca bolje. Takvu bezosecajnost, bezobrazluk, aroganciju, prepotentnost drzavnika nisam nigde video.

Mashinovodja

pre 17 godina

Ovi paraziti se više od dva meseca razvlače i prodaju nam tu nekakve silne principe, ali vlade nema pa nema. Ali čim se završio mart, svi su se oni uredno pojavli na skupštinskoj blagajni i pružili ručicu da bi dobili ono što su "zaradili". A šta su to u prošlih mesec dana uradili za nas da bi opravdali tu svoju "zaradu"? Pitam se samo da li je bar jednog od tih parazita i štetočina bilo sramota, makar za jednu milisekundu?

Umetnica

pre 17 godina

Milošević je bio kudikamo veći legalista od Koštunice: naime, Milošević je donosio zakone po sopstvenom nahođenju, i onda postupao u skladu sa tim zakonima. Dok danas, veliki "legalista" Koštunica krši sve postojeće zakone. Biće da je izazivanje krize i nestabilnosti u zemlji "218. princip" i da je to u državnom "interesu".
Ne postoji strana sa kojom je teže uspostaviti dogovor nego DSS, jer DSS ne želi bilo kakav konstruktivan ishod. Iz (218-og) principa.

Darko

pre 17 godina

Algrudić ne veruje budućim koalicionim partnerima-sada je valjda i vrapcima na grani jasno da nema ništa ni od dogovora niti od Vlade pa, predsedniče Tadiću, ako izlaz iz ovog ćorsokaka vodi u PROVALIJU- hoćete li preuzeti i odgovornost da narod na to blagovremeno upozorite ili će te nas, što, naravno, od Vas ne očekujem, pustiti da se masovno stropoštamo u nju zbog sumnjivih ambicija kriminalizovanih moćnika.

Milutin

pre 17 godina

Što se tiče DS-a i posebno predsednika Tadića- razumem njihovu i njegovu brigu za narod koji ga je izabrao za predsednika ali pre “žrtvovanja” mora se podsetiti da G 17 plus žuri da realizuje svoj “šesti princip” – totalna besmiclica i politička podvala- DSS ne samo da nije podržao Tadića nego je RASTURIO Skupštinu kada je to njima odgovaralo nemajući ni u primislima išta od podele odgovornosti za tadašnje probleme kojih, kao što je opšte poznato, nama nikada nisu manjkali a ukoliko dođe do novih izbora, biće neminovno ukrupnjavanje naše političke scene što je, uz sve manjkavosti funkcionisanja države bez prave Vlade, jedan pozitivan proces u kome će građani imati pravo da se opredele između naprednih, demokratskih snaga i konzervativnivni dekadenata među koje će, svakako, biti svrstan Koštunicina DSS.

Sava Savic

pre 17 godina

Sta je gospodo DS - nije bas lako nasankati DSS kao sto ste lepo nasankavali SPO godinama ? Nema zezanja morate nesto i da stvarno ucinite a ne samo da mutite vodu . Da vidimo mi taj konacan dogovor a ne na parce pa posle prica - eto sta da se radi nismo mogli drugacije . Potpuno podrzavam reci gosp. Aligrudica - u ova dva i kusur meseca NISAM cuo ni video NIJEDAN POSTEN razlog ili obrazlozenje iz DS ZASTO se ne napravi kompromis kad vec mora .Ovde postoji samo jedan problem - DS i nezajazljiva glad mladih ( ?! ) politicara DS za vlascu i pozicijama . Sve drugo su budalastine i propaganda istih.

jovan

pre 17 godina

Dragi moji poslanici. Juce sam bio do Ruskog Generalnog Konzulata u Geteborgu, da bih dobio vizu za turisticko putovanje u Moskvu i San Petersburg. Podneo sam na uvid pasos Savezne Republike Jugoslavije(dakle pasos drzave koja uopste ne postoji), i na moje veliko zaprepascenje covek koji radi na salteru za odobravanje viza mi kaze doslovce: Gospodine ja ne mogu da primim vas pasos zbog toga sto na koricama od pasosa pise Savezna Republika Jugoslavija (u pitanju je pasos sa plavim koricama) i da je takav pasos po meni nevazeci. Da ste doneli na uvid pasos iz bilo koje novonastale drzave iz bivse SFRJ bilo bi sasvim okej.
Ja sam pokusao na neki nacin da objasnim coveku da moja drzava Srbija jos uvek nije izdala novi pasos na kome pise Republika Srbija, i da jos uvek vazi pasos SRJ. Da napomenem dragi moji poslanici bez obzira iz koje partije dolazite da ja u tom pasosu imam trajnu boravisnu Svedsku dozvolu.
Kontaktirao sam i nasu ambasadu u Stokholmu i konzulat u Malme, da bi oni na bilo koji nacin pomogli meni da resim spor sa bracom Rusima, medjutim ni to nije pomoglo. Ruski Generalni Konzulat je zahtevao od mene, da Srpska ambasada izda meni dopis u kome ce da pise da je plavi pasos SRJ jos uvek vazeci.
Pitam se? Da li cu mozda istu sudbinu doziveti i kada sletim na aerodrom Nikola Tesla, odnosno da pretpostavim da ce mi Srpski policajac reci: Izvinite Gospodine ali vi sa ovim pasosom ne mozete uci na teritoriji Republike Srbije jer pasos koji vi imate u ruci ne vazi.
Gospodo poslanici? Budite pametni i uradite konacno nesto dobro za onaj nas jadni narod koji zivi dole. Dosta je vise svadga i prepucavanja izmedgu stranaka koji sacinjavaju demokratski blok, napravite samo jedan korak napred i sastavite vladu, jer stvarno je velika sramota da Srbija ni posle skoro 2 meseca i 15 dana nema vladu,a da ova tehnicka vlada koja je u ostavci krsi drasticno zakon i ustav.
Dragi moji poslanici. Da li znate da je Poljska dobila prosle nedelje pomoc od ostalih clanica EU-a hiljadu i osamsto milijarde Svedskih kruna do 2013 godine za modernizaciju zeleznice puteva i infra strukture. Eto gospodo draga sta mi gubimo sto nismo clanice EU-a.
Veliki pozdrav za citaoce sajta B92 i vama u redakciji od DR.Jovana Vuckovica iz Svedske.

bojkotas

pre 17 godina

S obzirom ko nam je sve usao u parlament, ili da se drugacije izrazim, od parlamenta koji je sastavljen od raznoraznih bivsih vlastodrzaca raznih rezima, dakle bez ijednog novog lica ili nove ideje, nista drugo se i nije moglo ocekivati. Da su iole valjali ne bi postali bivsi. U Srbiji u ovom trenutku ne postoji ni jedan dobar, dosledan politicar. Mi na delu u skupstini imamo 250 lovaca na pozicije i licno bogacenje i promociju i dok je stanje takvo ja cu nastaviti da bojkotujem sve izbore i politicke aktivnosti.

blue rider

pre 17 godina

Mislim da je i Sloba vise postovao neke stvari od sadasnjih mu naslednika sto rece Misha Brkic.
Da li oni zaista ocekuju da ce ikada motivisati ljude da izadju na biralista kada je svakom jasno da u Srbiji glas nema ama bas nikakvo znacenje. Samo da podsetim: demos cratein = vladavina naroda.

GA2

pre 17 godina

Ovi se jako dobro zezaju za naše pare. Celog života firma u kojoj radim izdvaja, najmanje još jednu moju platu za raznorazne poreze, doprinose, takse... Umesto da bar deo tih para ide meni, njima se finansiraju gospoda koja mesecima sastanče (uglavnom utorkom). Da smo zemlja kao što nismo, neko je trebao da ih zaključa i pusti tek kad se dogovore, a oni ako hoće nek sede tako mesecima. Ako ogladne neka naruče pici da im donesu.
Nisam propustio ni jedne demonstracije od '91. Tukla me je milicija, pljuvao sam i JUL i SPS i Radikale, bio mobilisan, pobedio NATO, naučio da razlikujem najmanje 10 vrsti suzavca..., a sad, sad želim da Radikali dođu na vlast. To bi bilo odlično, jer bi i oni koji sporo kapiraju shvatili koliki su oni hohštapleri, a DSS bi se vratio na okvire pre petog oktobra ili prestao da postoji.

mila

pre 17 godina

Samo naivni su mogli da poveruju da sa DSS moze da se postigne bilo kakav dogovor. Tadic treba da da mandat SRS pa ce svi videti kako ce im Kostunica brzo potrcati u zagrljaj.

pg

pre 17 godina

Srbija neprekidno ponavlja da hoće da pregovara sa Albancima i da traži kompromisno rešenje, a ovamo glavni akteri ne mogu ni poslije više od dva mjeseca od izbora da formiraju skupštinu i vladu. To je stvarno sramota! Obije strane ulaze u cijelu priču sa maksimalističkim zahtjevima, kao da uopšte ne žele da se dogovore. Zamislite tako jednu zelju koja se zove Srbija, sa tolikim problemima, koji dovode u pitanje fizički opstanak nacije (pogledajte samo prirodni priraštaj i njegovu distribuciju na cijeloj teritoriji), a njeni političari se svađaju oko toga kojem klanu treba da pripadne neka državna funkcija. SRAMNO!!!

Sladjana

pre 17 godina

Oni su izgubili kompas i ne žele da se dogovore, a žrtve takvog ponašanja su gradjani koji su svoju dužnost ispunili izlaskom na izbore u velikom broju. Bruka je i to što istom predsedava Borka Vučić koja je ojadila ovu državu. Mogu samo da zamislim šta svet misli o nama, verovatno da smo "brod ludaka" i niko neće da ulaže u Srbiju jer mi smo propala investicija svi zajedno!

jovan

pre 17 godina

Dragi moji poslanici. Juce sam bio do Ruskog Generalnog Konzulata u Geteborgu, da bih dobio vizu za turisticko putovanje u Moskvu i San Petersburg. Podneo sam na uvid pasos Savezne Republike Jugoslavije(dakle pasos drzave koja uopste ne postoji), i na moje veliko zaprepascenje covek koji radi na salteru za odobravanje viza mi kaze doslovce: Gospodine ja ne mogu da primim vas pasos zbog toga sto na koricama od pasosa pise Savezna Republika Jugoslavija (u pitanju je pasos sa plavim koricama) i da je takav pasos po meni nevazeci. Da ste doneli na uvid pasos iz bilo koje novonastale drzave iz bivse SFRJ bilo bi sasvim okej.
Ja sam pokusao na neki nacin da objasnim coveku da moja drzava Srbija jos uvek nije izdala novi pasos na kome pise Republika Srbija, i da jos uvek vazi pasos SRJ. Da napomenem dragi moji poslanici bez obzira iz koje partije dolazite da ja u tom pasosu imam trajnu boravisnu Svedsku dozvolu.
Kontaktirao sam i nasu ambasadu u Stokholmu i konzulat u Malme, da bi oni na bilo koji nacin pomogli meni da resim spor sa bracom Rusima, medjutim ni to nije pomoglo. Ruski Generalni Konzulat je zahtevao od mene, da Srpska ambasada izda meni dopis u kome ce da pise da je plavi pasos SRJ jos uvek vazeci.
Pitam se? Da li cu mozda istu sudbinu doziveti i kada sletim na aerodrom Nikola Tesla, odnosno da pretpostavim da ce mi Srpski policajac reci: Izvinite Gospodine ali vi sa ovim pasosom ne mozete uci na teritoriji Republike Srbije jer pasos koji vi imate u ruci ne vazi.
Gospodo poslanici? Budite pametni i uradite konacno nesto dobro za onaj nas jadni narod koji zivi dole. Dosta je vise svadga i prepucavanja izmedgu stranaka koji sacinjavaju demokratski blok, napravite samo jedan korak napred i sastavite vladu, jer stvarno je velika sramota da Srbija ni posle skoro 2 meseca i 15 dana nema vladu,a da ova tehnicka vlada koja je u ostavci krsi drasticno zakon i ustav.
Dragi moji poslanici. Da li znate da je Poljska dobila prosle nedelje pomoc od ostalih clanica EU-a hiljadu i osamsto milijarde Svedskih kruna do 2013 godine za modernizaciju zeleznice puteva i infra strukture. Eto gospodo draga sta mi gubimo sto nismo clanice EU-a.
Veliki pozdrav za citaoce sajta B92 i vama u redakciji od DR.Jovana Vuckovica iz Svedske.

GA2

pre 17 godina

Ovi se jako dobro zezaju za naše pare. Celog života firma u kojoj radim izdvaja, najmanje još jednu moju platu za raznorazne poreze, doprinose, takse... Umesto da bar deo tih para ide meni, njima se finansiraju gospoda koja mesecima sastanče (uglavnom utorkom). Da smo zemlja kao što nismo, neko je trebao da ih zaključa i pusti tek kad se dogovore, a oni ako hoće nek sede tako mesecima. Ako ogladne neka naruče pici da im donesu.
Nisam propustio ni jedne demonstracije od '91. Tukla me je milicija, pljuvao sam i JUL i SPS i Radikale, bio mobilisan, pobedio NATO, naučio da razlikujem najmanje 10 vrsti suzavca..., a sad, sad želim da Radikali dođu na vlast. To bi bilo odlično, jer bi i oni koji sporo kapiraju shvatili koliki su oni hohštapleri, a DSS bi se vratio na okvire pre petog oktobra ili prestao da postoji.

Milutin

pre 17 godina

Što se tiče DS-a i posebno predsednika Tadića- razumem njihovu i njegovu brigu za narod koji ga je izabrao za predsednika ali pre “žrtvovanja” mora se podsetiti da G 17 plus žuri da realizuje svoj “šesti princip” – totalna besmiclica i politička podvala- DSS ne samo da nije podržao Tadića nego je RASTURIO Skupštinu kada je to njima odgovaralo nemajući ni u primislima išta od podele odgovornosti za tadašnje probleme kojih, kao što je opšte poznato, nama nikada nisu manjkali a ukoliko dođe do novih izbora, biće neminovno ukrupnjavanje naše političke scene što je, uz sve manjkavosti funkcionisanja države bez prave Vlade, jedan pozitivan proces u kome će građani imati pravo da se opredele između naprednih, demokratskih snaga i konzervativnivni dekadenata među koje će, svakako, biti svrstan Koštunicina DSS.

Sladjana

pre 17 godina

Oni su izgubili kompas i ne žele da se dogovore, a žrtve takvog ponašanja su gradjani koji su svoju dužnost ispunili izlaskom na izbore u velikom broju. Bruka je i to što istom predsedava Borka Vučić koja je ojadila ovu državu. Mogu samo da zamislim šta svet misli o nama, verovatno da smo "brod ludaka" i niko neće da ulaže u Srbiju jer mi smo propala investicija svi zajedno!

Darko

pre 17 godina

Algrudić ne veruje budućim koalicionim partnerima-sada je valjda i vrapcima na grani jasno da nema ništa ni od dogovora niti od Vlade pa, predsedniče Tadiću, ako izlaz iz ovog ćorsokaka vodi u PROVALIJU- hoćete li preuzeti i odgovornost da narod na to blagovremeno upozorite ili će te nas, što, naravno, od Vas ne očekujem, pustiti da se masovno stropoštamo u nju zbog sumnjivih ambicija kriminalizovanih moćnika.

Kole Nis

pre 17 godina

Očigledno da se DSS dodvorava radikalima pa bi vlada po svaku cenu bila POLITIČKI HARIKIRI predsednika Tadića lično Demokratske stranke koja je je jednina sposobna da prihvati odgovornost a oni- kakva podela odgovornosti- reč je samo o borbi za stečene i neke nove pozicije i privilegije jer ko se to kod nas toliko jagmio za odgovornost – da je tako dogovorili bi se za tri dana.

Ognjen

pre 17 godina

Evo odgovora na pitanja koja očekujemo mesecima - nikada se oni neće dogovoriti ovakvi kakvi su jer, na primer, gospodin Ilić zbog hitnog hapšenja usled krađa ako neko drugi dođe na vlast, očigledno je i nakon ovog prologniranja, ne može ni da zamisli vladu na čijem čelu se nebi nalazio Koštunica što jeste većinski stav njegove koalicije ali se samo pitam, ako njeni funkcioneri budu krivi za neuspeh pregovora oko konstituisanja izvršne vlasti, kako će reagovati članstvo a ja sam lično ubeđen da ćemo se prepoloviti- pošto sam i ja glasao za “narodnjačku” opciju.

Pavle

pre 17 godina

Pa nije valjada, gospodo iz DS da ste podlegli ucenama jer G 17 može da izgubi i ono što je stekao zahvaljujući parama potrošenim u kampanji čije će se poreklo tek ispitivati. Jeste , uopšte gledano, politički veliki rizik za male stranke neformiranje nove Vlade ali upravo se te partije najmanje pitaju jer je lopta u dvorištu “velikih” koji ne uspevaju da se ne dogovore pa time i spreče efektuiranje volje građana izražene na izborima koji su dali glasove i manjim strankama očigledno nezadovoljni programima “kapitalaca”.

Veljko

pre 17 godina

Ni posle ovog nepodnošljivog odlaganja, ne sumnjam u dobre namere demokrata ali, ubeđen sam, oni će ponovo “zakočiti” jer “podela vlasti” kao osnovni princip u našoj unutrašnjoj i spoljnoj politici sasvim je neprimeren kretanjima demokratskog sveta jer se više uopšte ne radi o respektovanju volje građana, što bi bilo normalno, već se svodi na ogoljenu borbu za fotelje i vlast što svedoči o degutantnoj amoralnosti političara koji ne respektuju lične kvalitete ljudi već se tvrdoglavo zalažu za “svoje” na određenim mestima otkrivajući da su motivisani isključivo interesom a ne dobrobitima naroda.

Ivan

pre 17 godina

"Slobo vrati se!" vicu iz DSSa sve glasnije. Svima ce oni verovati i SPSu i SRSu i Palmi samo ne DSu. Sve bi oni dali i pustili bi da Toma bude premijer i da Borka Vucic vodi Skupstinu samo da kako god mogu izbegnu DS, ali da na njih svale krivicu zbog toga, jel boze moj hteli bi oni sa DSom uz male uslove, ali eto Tadic nece na to da pristane.

Umetnica

pre 17 godina

Milošević je bio kudikamo veći legalista od Koštunice: naime, Milošević je donosio zakone po sopstvenom nahođenju, i onda postupao u skladu sa tim zakonima. Dok danas, veliki "legalista" Koštunica krši sve postojeće zakone. Biće da je izazivanje krize i nestabilnosti u zemlji "218. princip" i da je to u državnom "interesu".
Ne postoji strana sa kojom je teže uspostaviti dogovor nego DSS, jer DSS ne želi bilo kakav konstruktivan ishod. Iz (218-og) principa.

Filip

pre 17 godina

Zar ovo znači da smo veoma daleko dogovoru o novoj Vladi ili samo jedan od bezbrojnih “nastavaka pregovora” a razlog za odlaganje pravih dogovora DSS-a sa DS-om je krajnje neubedljiv jer se pomenuti razgovori, ako su već neophodni, mogu obaviti za samo jedan dan pa će pre biti da partija nesposobnog premijera Koštunice kupuje vreme kako bi u javnosti, putem svojih glasnogovornika, imala što više prostora da opanjkava sve kadrove demokrata i tako im “izmiče tepijh ispod nogu”. Prljavo, makar i kad je politika u pitanju.

Lazar

pre 17 godina

Razumem državničku odgovornost Demokratske stranke i predsenika Srbije mada mada sam siguran da je uvođenje novih “principa” za formiranje Vlade samo je još jedan od brojnih dokaza da kod nas politika funkcioniše na osnovu ucena i ličnih ambicija bez obzira na iskazane interese naroda u čemu je do sada prednjačila DSS a sada im se, na moje veliko čuđenje, pridružuje i G17 plus, što je samo još jedan argument da su i oni podlegli pomenutim antipolitičkim principima što, svakako, našu ukupnu političku scenu a naročito njenu demokratsku opciju čini sve deplasiranojom.

Zlatko

pre 17 godina

Ma, makar pristali da se odreknemo i toplog obroka nema nove Vlade bar ne one prave i prosperitetne jer Đelić dopušta i participiranje u Vladi kolicije oko Čede Jovanovića mada za sada nije važno šta kaže LDP jer će njihov doprinos moći da bude značajan tek kad Demokratska stranka preuzme najznačajnije resore u izvršnoj vlasti u čemu će, siguran sam, biti ostvarena saradnja sa koalicijom okupljenom oko Jovanovića.

Cvija

pre 17 godina

Ne odstupajte demokrate - oni to i čekaju jer sasvim logično, naravno po rezonima naših političara - ako se dve najveće demokratske stranke budu držale svojih osnovnih programskih opredeljenja i obećanja datih tokom predizborne kampanje, vlada sačinjena od DS-a i DSS-a je nemoguća te sam lično skloniji da stranka sa najvuše glasova odredi premijera i pokuša okupljanje prosperitetnih snaga a, ako to ne uspe, budu raspisani novi izbori na kojima će DS sigurno ubedljivo trijumfovati.

mila

pre 17 godina

Samo naivni su mogli da poveruju da sa DSS moze da se postigne bilo kakav dogovor. Tadic treba da da mandat SRS pa ce svi videti kako ce im Kostunica brzo potrcati u zagrljaj.

Mashinovodja

pre 17 godina

Ovi paraziti se više od dva meseca razvlače i prodaju nam tu nekakve silne principe, ali vlade nema pa nema. Ali čim se završio mart, svi su se oni uredno pojavli na skupštinskoj blagajni i pružili ručicu da bi dobili ono što su "zaradili". A šta su to u prošlih mesec dana uradili za nas da bi opravdali tu svoju "zaradu"? Pitam se samo da li je bar jednog od tih parazita i štetočina bilo sramota, makar za jednu milisekundu?

pg

pre 17 godina

Srbija neprekidno ponavlja da hoće da pregovara sa Albancima i da traži kompromisno rešenje, a ovamo glavni akteri ne mogu ni poslije više od dva mjeseca od izbora da formiraju skupštinu i vladu. To je stvarno sramota! Obije strane ulaze u cijelu priču sa maksimalističkim zahtjevima, kao da uopšte ne žele da se dogovore. Zamislite tako jednu zelju koja se zove Srbija, sa tolikim problemima, koji dovode u pitanje fizički opstanak nacije (pogledajte samo prirodni priraštaj i njegovu distribuciju na cijeloj teritoriji), a njeni političari se svađaju oko toga kojem klanu treba da pripadne neka državna funkcija. SRAMNO!!!

Sava Savic

pre 17 godina

Sta je gospodo DS - nije bas lako nasankati DSS kao sto ste lepo nasankavali SPO godinama ? Nema zezanja morate nesto i da stvarno ucinite a ne samo da mutite vodu . Da vidimo mi taj konacan dogovor a ne na parce pa posle prica - eto sta da se radi nismo mogli drugacije . Potpuno podrzavam reci gosp. Aligrudica - u ova dva i kusur meseca NISAM cuo ni video NIJEDAN POSTEN razlog ili obrazlozenje iz DS ZASTO se ne napravi kompromis kad vec mora .Ovde postoji samo jedan problem - DS i nezajazljiva glad mladih ( ?! ) politicara DS za vlascu i pozicijama . Sve drugo su budalastine i propaganda istih.

opet ja

pre 17 godina

Ja zaista ne mogu da razumem toliki bezobrazluk. Svi pominju narod kao osnovno telo za koje se radi a vec je toliko ocigledno da je isti taj narod zapravo poslednji na listi prioriteta. Ne mogu da razumem, koliko god se trudio i bio optimista, da su toliko neodgovorni i neozbiljni. To prevazilazi sve granice maste i jednostavno nikakva rec ne moze opisati takvo ponasanje. Znaci ne postoji ali ni najmanja trunka postovanja osnovnih ljudskih prava, uskracuju nam se prva i osnaovna prava a to je da pre svega zivimo u drzavi. Srbija je zapravo jedna ogromna ledina, amorfna teritorija na kojoj zive napusteni ljudi bez ikakvog reda i zakona. Ovako nije bilo ni u srednjem veku cini mi se ali citajuci sve ove komentare po sajtu zaista vise ne vidim da je moguce bilo sta reci a ne ponovoti po milioniti put i opisati isto ogrcenje koje karakterise nas sve kojima je stalo do toga da se ova drzava oseca bolje. Takvu bezosecajnost, bezobrazluk, aroganciju, prepotentnost drzavnika nisam nigde video.

Lana

pre 17 godina

Ne, mi zaista nismo nizasta! I onda se cude zasto mladi idu i dalje. E, i ja im porucujem da ce ici jos brze. Ja sa svoje dvoje dece cekam vizu za Kanadu i ne mogu da docekam dan kada ce mi se konacno bpruziti sansa da normalno zivimo. Pa, jel VI mislite da je to bilo mnogo? Ali, niste u stanju ni vladu da sastavite, a kamoli da nam pruzite sansu za bilo sta drugo. Uostalom,stalno nam obecavaju, i ova zemlja izgleda cela kao neka farsa. Sve je neka laz, naka dovijanja, i sem novijih autobusa u gspu, ne vidim da je bilo sta bolje od vrmena kada je nama gospodario onaj Drugi. I treba da vas bude sramota sto bukvalno terate ljude da idu odavde, jer ovde stvarno nema sanse za jedan najnormalniji zivot.I pitam se ko ce to izaci na nove izbore, sem radikala? Ja sigurno necu i nadam se da do tada vise necu ni biti ovde.

Draža

pre 17 godina

Neuočavanje ko je od DS i DSS odgovoran za neformiranje Vlade je posledica intelektualne lenjosti.
Upravo masovna intelektualna lenjost kod građana Srbije daje snagu Koštunici da istraje u ucenama i primora ostale da popuštanjem nadoknade izborni neuspeh DSS-a.

blue rider

pre 17 godina

Mislim da je i Sloba vise postovao neke stvari od sadasnjih mu naslednika sto rece Misha Brkic.
Da li oni zaista ocekuju da ce ikada motivisati ljude da izadju na biralista kada je svakom jasno da u Srbiji glas nema ama bas nikakvo znacenje. Samo da podsetim: demos cratein = vladavina naroda.

VaK47

pre 17 godina

Cekaju da im se domacin vrati iz posete UN pa da onda odluce da nece da se dogovaraju. Da je Tadic samo malo promucurnijii, odavno bi NEKOME dao mandat (ne kostunici naravno). Pa ako Vojito nece da pristane na dogovor, onda novi izbori i gotovo. Pre tri meseca zivot nije mogao da ceka, a sada tri meseca ne mogu da se dogovore oko stvari koja je veoma jednostavna u sustini. A uz to se i razbacuju parama i krse zakone.
Mandatar odmah, ili novi izbori!

gazga Čeda

pre 17 godina

Maske počinju da padaju! kohabitacija konačno počinje da uzima svoj danak i onome ko je izmislio. mi građani taj danak plaćamo od trenutka patentiranja iste! izgleda da niko u ds-u nema petlje da stisne zube i uradi sanitarni otklon prema politici kohabitacije, jer to njeni birači traže. da ne kažem da imaju dug prema čoveku kome su oteli život ljudi sa kojima se kohabitira. spo je platio cenu svoje kohabitacije sa sps-om, bojim se da se to ne desi i ds-u. činjenica je da je dobar deo glasača razočaran postignutim. to što je stranka na zadnjim izborima bolje prošla nego na prethodnim nije posledica neke bog zna kakve politike ds-s, već isključivo glupe politike dss-a, pa su ljudi glasali protiv toga. naravno, kao demokrata po opredeljenju ne bih voleo da do toga dođe, ali mi se čini da će nekakvu cenu nečinjenja morati da plate. a na sve to je ldp upozoravao, ali nije imao ko da sluša. kohabitatori su u ldp-u gledali neprijatelja, a glavni neprijatelj uživa u kohabitaciji!

Anchy

pre 17 godina

Cuveni legalisti pa stalno nesto muvaju mimo zakona.DSS opet koci pregovore i stvara situaciju devedesetih.Da nema DS odavno bi se mi vratili u doba Milosevica.

bojkotas

pre 17 godina

S obzirom ko nam je sve usao u parlament, ili da se drugacije izrazim, od parlamenta koji je sastavljen od raznoraznih bivsih vlastodrzaca raznih rezima, dakle bez ijednog novog lica ili nove ideje, nista drugo se i nije moglo ocekivati. Da su iole valjali ne bi postali bivsi. U Srbiji u ovom trenutku ne postoji ni jedan dobar, dosledan politicar. Mi na delu u skupstini imamo 250 lovaca na pozicije i licno bogacenje i promociju i dok je stanje takvo ja cu nastaviti da bojkotujem sve izbore i politicke aktivnosti.

Kiklop

pre 17 godina

DSS ponovo koci pregovore. Neprestano negiraju da je DS osvojila milion glasova i da je logicno da diktira tempo.Da nije DSa odavno bi Toma Nikolic , Vucic, Ivica i ekipa harali Srbijom kao u stara dobra vremena.

tornado

pre 17 godina

Pragmatizam DSS-a je zapravo sebična neodgovornost. Inače bi se poštovali neki principi:
1) kad se formira Vlada onda i premijer i ministri i sve kompletno po DSS-u ne ide u paketu jer su ta pitanja suviše bitna da bi bila u paketu rešavana,
2) kad treba izabrati Predsednika Skupštine to ide u paketu s Vladom iz neobjašnjivih razloga.
Pravi cilj koji objašnjava ovu vrludavost u stavovima jedne od demokratskih (samo po nazivu?) stranaka je odugovlačenje u konstituisanju Vlade. Ipak ti ima još neki Bor da se proda, neke koncesije za autoput da se donesu i još svakakvih uredbi izmisliti. Naravno da bih i ja odugovlačio kada bih hteo još neke mutne stvari da uradim...
I dalje mislim da su svi potezi DSS jedna velika predizborna kampanja. Zašto bi bila doneta Uredba o privremenom finansiranju kad Vlada može da se sastavi za par dana (naravno ako neko ne zateže)? Zato što će izbori biti u septembru.

M.B

pre 17 godina

DSS nas krupnim koracima vraca u Milosevicevo vreme. Zar je Borka Vucic prihvatljivija od Milene Milosevic na mestu predsednice Skupstine??? Njihovo nepoverenje prema DSu je samo odraz njihovog nepostenja i odsustva stvarne zelje o dogovoru o buducoj Vladi.

Millan

pre 17 godina

Selo gori a baba se češlja. Kako inače tumačiti stav da nema stava dok se Voja ne vrati iz Amerike? Ili npr.stav da ista stranka ne sme imati predsednika i premijera. A što ne bi mogla da ima predsednika države i predsednika Skupštine? I to ne privremeno, kako DS trenutno predlaže.
Tako bi za dan bila rešena kriza oko nelegalnog statusa finansiranja budžeta, oko predsednika parlamenta, a možda i oko formiranja vlade. Ali ne može... Dok se on ne vrati. Pa nek selo izgori.

Joka

pre 17 godina

Pa ja stvarno ne razumem zasto pored toliko trenutno neresivih problema, ne mozemo da imamo bar ZAKONITO privremeno finansiranje iz budzeta? DS je jedina stranka koja istinski insistira na tome, i zeli jos danas da zakaze sednicu, dok DSS naravno opstruira kao i u proteklih par meseci! Mislim da je normalna, logicna i zakonita stvar da ukoliko nemamo vladu da je parlament taj koji treba da vrsi kontrolu, sto je jos jedna od cinjenica koju DSS osporava sa naravno nekim glupim izgovorima! Ne znam da li je Kostunica svestan da svojim ponasanjem sebe dovodi u poziciju da ga narod poistovecuje sa Milosevicem za koga mozemo reci, da je u nekim sitiacijama bar dokazao da je dosledan svojih predloga i zakona! Veoma je diskutabilno pitanje ko je od njih dvojice veci-manji legaista. Mislim da narod vise ne zeli da se okrece unazad i da gleda u proslost, ali ni buducnost nije bas melem za oci, neminovno je da su gradjani i glasaci ogorceni na Kostunicu.Sigurna sam da bi mnogo sad voleli da mogu da vrate vreme i da na dan izbora zaokruze bukvalno bilo sta osim DSS-a! Narod je najveca zrtva ove situacije, on je poslednji na listi prioriteta, a to najvise pogadja omladinu koja jos uvek ima perspektivu i ambiciju. Posle se pitaju zasto dolaza do odliva mladih mozgova, zasto drzava gubi kadrove...Iz svega ovoga mozemo da zakljucimo da nam samo malo fali za povratak u devedesete i da je DS jedini koji se bori protiv nove tiranije!

jovan

pre 17 godina

Kako je pocelo uskoro vise nece moci da se izabere ni ko ce da bude portir na vratima skupstine bez cvrstog koalicionog sporazuma. Sada se "drzavnik" ceka da se vidi sta dalje. Samo sto izgleda da je najvece pitanje za drzavnika kako uzeti jos malo kinte od gradjana, kako podeliti stanove i kako rasprodati i ovo malo sto je ostalo dok se moze...a ne sta uraditi sa Kosovom, kako zavrsiti saradnju sa Hagom i kako se pribliziti Evropskoj uniji. Ma odradice prvo Rusi i albanski separatisti predvodjeni Cedom Jovanovicem ( citat Andrija Mladenovic ), a ostatak strani placenici i domaci izdajnici. Nema razuma bojim se, a ni zelje za dogovorom u nasoj "najvecoj drzavotvornoj stranci"...Izgleda da nam je opet blizu crveno-crna koalicija.

Sone

pre 17 godina

Standardno DSS-ovsko ponasanje: Svi zele da iskomplikuju stvari osim njih. Sada im je kriv DS koji je predlozio da se zakonskim putem ispravi brljotina ove vlade. Ocigledno je da nece da priznaju gresku, a time teraju ovu zemlju u propast.

Milorad Đapić

pre 17 godina

Ima jedan sasvim nebitan detalj u čitavoj ovoj tužnoj priči: POJEDINAC i njegova (za političare) sasvim nebitna sudbina. Zapanjujući je nivo bešćutnosti tzv. (lažne) političke elite!

Srki

pre 17 godina

Dragi moji, ocigledno je da je vecina stranaka u Srbiji zaboravila svrhu svog postojanja. Koliko je meni poznato stranke trebaju da sluze volji naroda, a ne narod da sluzi volji jednog coveka- Kostunici.Sve ovo me vise podseca na uvertiru Milosicevog rezima. Ne shvatam cemu sluze izbori i kako je moguce da jedna stranka, koja samostalno jedva da bi prosla cenzus pokusava da nametne svoju volju vecini. Iskreno ne bi me iznenadilo da celnici DSS sklope koaliciju sa radikalima,jer sve ovo sto se desava ukazuje na cinjenicu da su na sve spremni, cak i na najnize udarce.

Sale

pre 17 godina

Ovo su već sudbonosna pitanja za čitavu državu jer DSS i narodnjaci nisa kim ne mogu da se dogovore oko bilo čega pa nikako ne dolaze u obzir opet neki dogovori sa minornim strankama u očekivanju da suprotna strana popusi- ne lipši magarče do zelene trave- Tadić bi odmah morao da ponudi mandat Đeliću pa, ako ovaj ne uspe da formira Vladu, normalni su u političkom životu novi izbori na kojima će Demokratska stranka utvrditi svoju poziciju lidera u prosperitetnom bloku stranaka ma koliko ih opstalo na političkoj sceni.

Markiz De Sad

pre 17 godina

Pa ovo sto radi DSS stvarno nije u redu. Opet nesto koce, kad god pogledam vesti, uvek ista prica, DSS samo nesto koci. Oni ocigledno zele apsolutnu vlast ali im na tom putu stoji DS sa 50% vise osvojenih glasova na izborima, i to ih malo buni, pa ne znaju kako to drugacije da prebrode nego da vrse opstrukciju na sve moguce nacine.

Tijana

pre 17 godina

Boze mili cuda velikoga... DSS opet nesto koci, koci, koci...nista novo! Umesto da se lepo sklone, i kazu "Evo izvolite napravitre manjinsku vladu DS, G17+ i LDP, a mi cemo vas podrzavati, pa da vidimo sta cete da uradite"... ali NE to bi bilo previse casno za gospodina tehnickog premijera!

Ester

pre 17 godina

Znate sta,,,To je kao da ja imam 1000 dinara u dzepu,a onda vi dodjete i raspravljate godinama o tome da li cu ih potrositi za cokoladu ili zvake.Alo bre ,ne dam,to je moje,i ko ste vi da odredjujete gde ce MOJE pare da idu,,,Ko razume shvatice...

Milos Ilic

pre 17 godina

Pa valjda je vise svima jasno da DS koci pregovore i samo mi nije jasno do kada che da praktikuju takvu politiku i pomeraju metu.
DSS je pokazao da mozze sa svima da se dogovori osim sa DS zbog njihovog narcisiodnog i megalomanskog ponassanja.
Tadic ili Kostunica premijer.

Goxy Markovic

pre 17 godina

Ljudi, ajde da se selimo iz ove zemlje u kojoj puzevi i kornjace vladaju! Pa nama treba formula ljudi, da bi do 2020 stigli Evropu! Imala je pravo CIA! Sramota DSS nece ni najobicniju skupstinsku sednicu da dopusti, gore nego u Slobino doba!

stefan

pre 17 godina

Naravno, mnogo je logičnije da se sve prvo lepo izdogovara, i obezbede DSS ovske fotelje, pa makar za to trebalo 6 meseci, nego da počnu da se rešavaju neki problemi. Da nema DS, sve bi tako lepo i lako bilo dogovoreno, i bila bi nam "srećna" nova 1991. godina...

t & o

pre 17 godina

Pa valjda je vise svima jasno da DSS koci pregovore i ,da nema DS-a, Srbija se nebi ni izvukla iz Miloseviceve vladavine.Samo mi nije jasno do kada ce DSS da praktikuje takvu politiku,a izgleda da nece popustiti jer su im ucene i fotelje vaznije od sopstvenog naroda!!!

Stojan

pre 17 godina

Razumem staranje za DS-a za “interese naroda” i cenim strpljivost partije kojoj su građani dali ubedljiv mandat da bude okosnica nove vlade kao i spiritus movens njenog formiranja ali, ipak, zameram DS-u što se ne ponaša agresivnije u pozitivnom smislu naterujući partnere na ubrzanje pregovora od mojih oni beže kao đavo od krsta.

LDusan

pre 17 godina

Ovo odugovlacenje od strane DSS-a samo vodi do novih izbora koji nisu nikome korisni. Kostunica ce biti glavni krivac ako do toga dodje.

Andrea

pre 17 godina

Do kada cemo cekati? Dok DSS ne pokaze malo dobre volje i prestane da koci pregovore o skupstini... Da nema Demokratske stranke, odavno bi se vratili u devedesete... Da li ste gledali insider u ponedeljak? Sta kazete na sve to? Tesko mi je da razdvojim Milosevicevo od Kostunicinog vremena? Da li smo zato ziveli godinama na ulici, pokusavajuci da izborimo to da se ne kradu glasovi? I sada sta? Opet neko ne zeli da slusa nasu volju... Ma daj...

sale

pre 17 godina

Tuzna smo mi zemlja kad moramo da zavisimo od toga da li ce Kostunicino okruzenje da smisli jos koji princip ne bi li obezbedili sebi jos fotelja. Ima li veceg paradoksa od toga da zena koja je direktno odgovorna za iznosenje vise od 4-5 milijardi maraka iz nase zemlje(svi znamo u cijim dzepovima su zavrsile te pare) i totalnim unistavanjem srpske privrede i ekonomije,danas ta ista zena predsedava Skupstinskim parlamentom. Lepa poruka Srbije za svet u 2007. godini. Sa jedne strane imamo predlog DS-a o privremenom predsedniku koji je podrzao G17 i LDP, dok ga DSS odbija (sto negde i nije cudno jer je njihova partija dobila na masovnosti onog trenutka kad se JUL raspao i vise puta su do sada pokazali i dokazali da se sa Milosevicevim ljudima mnogo bolje snalaze i prave dogovore).

Sava Savic

pre 17 godina

Sta je gospodo DS - nije bas lako nasankati DSS kao sto ste lepo nasankavali SPO godinama ? Nema zezanja morate nesto i da stvarno ucinite a ne samo da mutite vodu . Da vidimo mi taj konacan dogovor a ne na parce pa posle prica - eto sta da se radi nismo mogli drugacije . Potpuno podrzavam reci gosp. Aligrudica - u ova dva i kusur meseca NISAM cuo ni video NIJEDAN POSTEN razlog ili obrazlozenje iz DS ZASTO se ne napravi kompromis kad vec mora .Ovde postoji samo jedan problem - DS i nezajazljiva glad mladih ( ?! ) politicara DS za vlascu i pozicijama . Sve drugo su budalastine i propaganda istih.

bojkotas

pre 17 godina

S obzirom ko nam je sve usao u parlament, ili da se drugacije izrazim, od parlamenta koji je sastavljen od raznoraznih bivsih vlastodrzaca raznih rezima, dakle bez ijednog novog lica ili nove ideje, nista drugo se i nije moglo ocekivati. Da su iole valjali ne bi postali bivsi. U Srbiji u ovom trenutku ne postoji ni jedan dobar, dosledan politicar. Mi na delu u skupstini imamo 250 lovaca na pozicije i licno bogacenje i promociju i dok je stanje takvo ja cu nastaviti da bojkotujem sve izbore i politicke aktivnosti.

mila

pre 17 godina

Samo naivni su mogli da poveruju da sa DSS moze da se postigne bilo kakav dogovor. Tadic treba da da mandat SRS pa ce svi videti kako ce im Kostunica brzo potrcati u zagrljaj.

Darko

pre 17 godina

Algrudić ne veruje budućim koalicionim partnerima-sada je valjda i vrapcima na grani jasno da nema ništa ni od dogovora niti od Vlade pa, predsedniče Tadiću, ako izlaz iz ovog ćorsokaka vodi u PROVALIJU- hoćete li preuzeti i odgovornost da narod na to blagovremeno upozorite ili će te nas, što, naravno, od Vas ne očekujem, pustiti da se masovno stropoštamo u nju zbog sumnjivih ambicija kriminalizovanih moćnika.

jovan

pre 17 godina

Kako je pocelo uskoro vise nece moci da se izabere ni ko ce da bude portir na vratima skupstine bez cvrstog koalicionog sporazuma. Sada se "drzavnik" ceka da se vidi sta dalje. Samo sto izgleda da je najvece pitanje za drzavnika kako uzeti jos malo kinte od gradjana, kako podeliti stanove i kako rasprodati i ovo malo sto je ostalo dok se moze...a ne sta uraditi sa Kosovom, kako zavrsiti saradnju sa Hagom i kako se pribliziti Evropskoj uniji. Ma odradice prvo Rusi i albanski separatisti predvodjeni Cedom Jovanovicem ( citat Andrija Mladenovic ), a ostatak strani placenici i domaci izdajnici. Nema razuma bojim se, a ni zelje za dogovorom u nasoj "najvecoj drzavotvornoj stranci"...Izgleda da nam je opet blizu crveno-crna koalicija.

Umetnica

pre 17 godina

Milošević je bio kudikamo veći legalista od Koštunice: naime, Milošević je donosio zakone po sopstvenom nahođenju, i onda postupao u skladu sa tim zakonima. Dok danas, veliki "legalista" Koštunica krši sve postojeće zakone. Biće da je izazivanje krize i nestabilnosti u zemlji "218. princip" i da je to u državnom "interesu".
Ne postoji strana sa kojom je teže uspostaviti dogovor nego DSS, jer DSS ne želi bilo kakav konstruktivan ishod. Iz (218-og) principa.

Draža

pre 17 godina

Neuočavanje ko je od DS i DSS odgovoran za neformiranje Vlade je posledica intelektualne lenjosti.
Upravo masovna intelektualna lenjost kod građana Srbije daje snagu Koštunici da istraje u ucenama i primora ostale da popuštanjem nadoknade izborni neuspeh DSS-a.

Milos Ilic

pre 17 godina

Pa valjda je vise svima jasno da DS koci pregovore i samo mi nije jasno do kada che da praktikuju takvu politiku i pomeraju metu.
DSS je pokazao da mozze sa svima da se dogovori osim sa DS zbog njihovog narcisiodnog i megalomanskog ponassanja.
Tadic ili Kostunica premijer.

Sladjana

pre 17 godina

Oni su izgubili kompas i ne žele da se dogovore, a žrtve takvog ponašanja su gradjani koji su svoju dužnost ispunili izlaskom na izbore u velikom broju. Bruka je i to što istom predsedava Borka Vučić koja je ojadila ovu državu. Mogu samo da zamislim šta svet misli o nama, verovatno da smo "brod ludaka" i niko neće da ulaže u Srbiju jer mi smo propala investicija svi zajedno!

blue rider

pre 17 godina

Mislim da je i Sloba vise postovao neke stvari od sadasnjih mu naslednika sto rece Misha Brkic.
Da li oni zaista ocekuju da ce ikada motivisati ljude da izadju na biralista kada je svakom jasno da u Srbiji glas nema ama bas nikakvo znacenje. Samo da podsetim: demos cratein = vladavina naroda.

jovan

pre 17 godina

Dragi moji poslanici. Juce sam bio do Ruskog Generalnog Konzulata u Geteborgu, da bih dobio vizu za turisticko putovanje u Moskvu i San Petersburg. Podneo sam na uvid pasos Savezne Republike Jugoslavije(dakle pasos drzave koja uopste ne postoji), i na moje veliko zaprepascenje covek koji radi na salteru za odobravanje viza mi kaze doslovce: Gospodine ja ne mogu da primim vas pasos zbog toga sto na koricama od pasosa pise Savezna Republika Jugoslavija (u pitanju je pasos sa plavim koricama) i da je takav pasos po meni nevazeci. Da ste doneli na uvid pasos iz bilo koje novonastale drzave iz bivse SFRJ bilo bi sasvim okej.
Ja sam pokusao na neki nacin da objasnim coveku da moja drzava Srbija jos uvek nije izdala novi pasos na kome pise Republika Srbija, i da jos uvek vazi pasos SRJ. Da napomenem dragi moji poslanici bez obzira iz koje partije dolazite da ja u tom pasosu imam trajnu boravisnu Svedsku dozvolu.
Kontaktirao sam i nasu ambasadu u Stokholmu i konzulat u Malme, da bi oni na bilo koji nacin pomogli meni da resim spor sa bracom Rusima, medjutim ni to nije pomoglo. Ruski Generalni Konzulat je zahtevao od mene, da Srpska ambasada izda meni dopis u kome ce da pise da je plavi pasos SRJ jos uvek vazeci.
Pitam se? Da li cu mozda istu sudbinu doziveti i kada sletim na aerodrom Nikola Tesla, odnosno da pretpostavim da ce mi Srpski policajac reci: Izvinite Gospodine ali vi sa ovim pasosom ne mozete uci na teritoriji Republike Srbije jer pasos koji vi imate u ruci ne vazi.
Gospodo poslanici? Budite pametni i uradite konacno nesto dobro za onaj nas jadni narod koji zivi dole. Dosta je vise svadga i prepucavanja izmedgu stranaka koji sacinjavaju demokratski blok, napravite samo jedan korak napred i sastavite vladu, jer stvarno je velika sramota da Srbija ni posle skoro 2 meseca i 15 dana nema vladu,a da ova tehnicka vlada koja je u ostavci krsi drasticno zakon i ustav.
Dragi moji poslanici. Da li znate da je Poljska dobila prosle nedelje pomoc od ostalih clanica EU-a hiljadu i osamsto milijarde Svedskih kruna do 2013 godine za modernizaciju zeleznice puteva i infra strukture. Eto gospodo draga sta mi gubimo sto nismo clanice EU-a.
Veliki pozdrav za citaoce sajta B92 i vama u redakciji od DR.Jovana Vuckovica iz Svedske.

Milutin

pre 17 godina

Što se tiče DS-a i posebno predsednika Tadića- razumem njihovu i njegovu brigu za narod koji ga je izabrao za predsednika ali pre “žrtvovanja” mora se podsetiti da G 17 plus žuri da realizuje svoj “šesti princip” – totalna besmiclica i politička podvala- DSS ne samo da nije podržao Tadića nego je RASTURIO Skupštinu kada je to njima odgovaralo nemajući ni u primislima išta od podele odgovornosti za tadašnje probleme kojih, kao što je opšte poznato, nama nikada nisu manjkali a ukoliko dođe do novih izbora, biće neminovno ukrupnjavanje naše političke scene što je, uz sve manjkavosti funkcionisanja države bez prave Vlade, jedan pozitivan proces u kome će građani imati pravo da se opredele između naprednih, demokratskih snaga i konzervativnivni dekadenata među koje će, svakako, biti svrstan Koštunicina DSS.

VaK47

pre 17 godina

Cekaju da im se domacin vrati iz posete UN pa da onda odluce da nece da se dogovaraju. Da je Tadic samo malo promucurnijii, odavno bi NEKOME dao mandat (ne kostunici naravno). Pa ako Vojito nece da pristane na dogovor, onda novi izbori i gotovo. Pre tri meseca zivot nije mogao da ceka, a sada tri meseca ne mogu da se dogovore oko stvari koja je veoma jednostavna u sustini. A uz to se i razbacuju parama i krse zakone.
Mandatar odmah, ili novi izbori!

Anchy

pre 17 godina

Cuveni legalisti pa stalno nesto muvaju mimo zakona.DSS opet koci pregovore i stvara situaciju devedesetih.Da nema DS odavno bi se mi vratili u doba Milosevica.

pg

pre 17 godina

Srbija neprekidno ponavlja da hoće da pregovara sa Albancima i da traži kompromisno rešenje, a ovamo glavni akteri ne mogu ni poslije više od dva mjeseca od izbora da formiraju skupštinu i vladu. To je stvarno sramota! Obije strane ulaze u cijelu priču sa maksimalističkim zahtjevima, kao da uopšte ne žele da se dogovore. Zamislite tako jednu zelju koja se zove Srbija, sa tolikim problemima, koji dovode u pitanje fizički opstanak nacije (pogledajte samo prirodni priraštaj i njegovu distribuciju na cijeloj teritoriji), a njeni političari se svađaju oko toga kojem klanu treba da pripadne neka državna funkcija. SRAMNO!!!

gazga Čeda

pre 17 godina

Maske počinju da padaju! kohabitacija konačno počinje da uzima svoj danak i onome ko je izmislio. mi građani taj danak plaćamo od trenutka patentiranja iste! izgleda da niko u ds-u nema petlje da stisne zube i uradi sanitarni otklon prema politici kohabitacije, jer to njeni birači traže. da ne kažem da imaju dug prema čoveku kome su oteli život ljudi sa kojima se kohabitira. spo je platio cenu svoje kohabitacije sa sps-om, bojim se da se to ne desi i ds-u. činjenica je da je dobar deo glasača razočaran postignutim. to što je stranka na zadnjim izborima bolje prošla nego na prethodnim nije posledica neke bog zna kakve politike ds-s, već isključivo glupe politike dss-a, pa su ljudi glasali protiv toga. naravno, kao demokrata po opredeljenju ne bih voleo da do toga dođe, ali mi se čini da će nekakvu cenu nečinjenja morati da plate. a na sve to je ldp upozoravao, ali nije imao ko da sluša. kohabitatori su u ldp-u gledali neprijatelja, a glavni neprijatelj uživa u kohabitaciji!

Kiklop

pre 17 godina

DSS ponovo koci pregovore. Neprestano negiraju da je DS osvojila milion glasova i da je logicno da diktira tempo.Da nije DSa odavno bi Toma Nikolic , Vucic, Ivica i ekipa harali Srbijom kao u stara dobra vremena.

Pavle

pre 17 godina

Pa nije valjada, gospodo iz DS da ste podlegli ucenama jer G 17 može da izgubi i ono što je stekao zahvaljujući parama potrošenim u kampanji čije će se poreklo tek ispitivati. Jeste , uopšte gledano, politički veliki rizik za male stranke neformiranje nove Vlade ali upravo se te partije najmanje pitaju jer je lopta u dvorištu “velikih” koji ne uspevaju da se ne dogovore pa time i spreče efektuiranje volje građana izražene na izborima koji su dali glasove i manjim strankama očigledno nezadovoljni programima “kapitalaca”.

t & o

pre 17 godina

Pa valjda je vise svima jasno da DSS koci pregovore i ,da nema DS-a, Srbija se nebi ni izvukla iz Miloseviceve vladavine.Samo mi nije jasno do kada ce DSS da praktikuje takvu politiku,a izgleda da nece popustiti jer su im ucene i fotelje vaznije od sopstvenog naroda!!!

GA2

pre 17 godina

Ovi se jako dobro zezaju za naše pare. Celog života firma u kojoj radim izdvaja, najmanje još jednu moju platu za raznorazne poreze, doprinose, takse... Umesto da bar deo tih para ide meni, njima se finansiraju gospoda koja mesecima sastanče (uglavnom utorkom). Da smo zemlja kao što nismo, neko je trebao da ih zaključa i pusti tek kad se dogovore, a oni ako hoće nek sede tako mesecima. Ako ogladne neka naruče pici da im donesu.
Nisam propustio ni jedne demonstracije od '91. Tukla me je milicija, pljuvao sam i JUL i SPS i Radikale, bio mobilisan, pobedio NATO, naučio da razlikujem najmanje 10 vrsti suzavca..., a sad, sad želim da Radikali dođu na vlast. To bi bilo odlično, jer bi i oni koji sporo kapiraju shvatili koliki su oni hohštapleri, a DSS bi se vratio na okvire pre petog oktobra ili prestao da postoji.

opet ja

pre 17 godina

Ja zaista ne mogu da razumem toliki bezobrazluk. Svi pominju narod kao osnovno telo za koje se radi a vec je toliko ocigledno da je isti taj narod zapravo poslednji na listi prioriteta. Ne mogu da razumem, koliko god se trudio i bio optimista, da su toliko neodgovorni i neozbiljni. To prevazilazi sve granice maste i jednostavno nikakva rec ne moze opisati takvo ponasanje. Znaci ne postoji ali ni najmanja trunka postovanja osnovnih ljudskih prava, uskracuju nam se prva i osnaovna prava a to je da pre svega zivimo u drzavi. Srbija je zapravo jedna ogromna ledina, amorfna teritorija na kojoj zive napusteni ljudi bez ikakvog reda i zakona. Ovako nije bilo ni u srednjem veku cini mi se ali citajuci sve ove komentare po sajtu zaista vise ne vidim da je moguce bilo sta reci a ne ponovoti po milioniti put i opisati isto ogrcenje koje karakterise nas sve kojima je stalo do toga da se ova drzava oseca bolje. Takvu bezosecajnost, bezobrazluk, aroganciju, prepotentnost drzavnika nisam nigde video.

Lana

pre 17 godina

Ne, mi zaista nismo nizasta! I onda se cude zasto mladi idu i dalje. E, i ja im porucujem da ce ici jos brze. Ja sa svoje dvoje dece cekam vizu za Kanadu i ne mogu da docekam dan kada ce mi se konacno bpruziti sansa da normalno zivimo. Pa, jel VI mislite da je to bilo mnogo? Ali, niste u stanju ni vladu da sastavite, a kamoli da nam pruzite sansu za bilo sta drugo. Uostalom,stalno nam obecavaju, i ova zemlja izgleda cela kao neka farsa. Sve je neka laz, naka dovijanja, i sem novijih autobusa u gspu, ne vidim da je bilo sta bolje od vrmena kada je nama gospodario onaj Drugi. I treba da vas bude sramota sto bukvalno terate ljude da idu odavde, jer ovde stvarno nema sanse za jedan najnormalniji zivot.I pitam se ko ce to izaci na nove izbore, sem radikala? Ja sigurno necu i nadam se da do tada vise necu ni biti ovde.

Mashinovodja

pre 17 godina

Ovi paraziti se više od dva meseca razvlače i prodaju nam tu nekakve silne principe, ali vlade nema pa nema. Ali čim se završio mart, svi su se oni uredno pojavli na skupštinskoj blagajni i pružili ručicu da bi dobili ono što su "zaradili". A šta su to u prošlih mesec dana uradili za nas da bi opravdali tu svoju "zaradu"? Pitam se samo da li je bar jednog od tih parazita i štetočina bilo sramota, makar za jednu milisekundu?

tornado

pre 17 godina

Pragmatizam DSS-a je zapravo sebična neodgovornost. Inače bi se poštovali neki principi:
1) kad se formira Vlada onda i premijer i ministri i sve kompletno po DSS-u ne ide u paketu jer su ta pitanja suviše bitna da bi bila u paketu rešavana,
2) kad treba izabrati Predsednika Skupštine to ide u paketu s Vladom iz neobjašnjivih razloga.
Pravi cilj koji objašnjava ovu vrludavost u stavovima jedne od demokratskih (samo po nazivu?) stranaka je odugovlačenje u konstituisanju Vlade. Ipak ti ima još neki Bor da se proda, neke koncesije za autoput da se donesu i još svakakvih uredbi izmisliti. Naravno da bih i ja odugovlačio kada bih hteo još neke mutne stvari da uradim...
I dalje mislim da su svi potezi DSS jedna velika predizborna kampanja. Zašto bi bila doneta Uredba o privremenom finansiranju kad Vlada može da se sastavi za par dana (naravno ako neko ne zateže)? Zato što će izbori biti u septembru.

M.B

pre 17 godina

DSS nas krupnim koracima vraca u Milosevicevo vreme. Zar je Borka Vucic prihvatljivija od Milene Milosevic na mestu predsednice Skupstine??? Njihovo nepoverenje prema DSu je samo odraz njihovog nepostenja i odsustva stvarne zelje o dogovoru o buducoj Vladi.

Millan

pre 17 godina

Selo gori a baba se češlja. Kako inače tumačiti stav da nema stava dok se Voja ne vrati iz Amerike? Ili npr.stav da ista stranka ne sme imati predsednika i premijera. A što ne bi mogla da ima predsednika države i predsednika Skupštine? I to ne privremeno, kako DS trenutno predlaže.
Tako bi za dan bila rešena kriza oko nelegalnog statusa finansiranja budžeta, oko predsednika parlamenta, a možda i oko formiranja vlade. Ali ne može... Dok se on ne vrati. Pa nek selo izgori.

Sone

pre 17 godina

Standardno DSS-ovsko ponasanje: Svi zele da iskomplikuju stvari osim njih. Sada im je kriv DS koji je predlozio da se zakonskim putem ispravi brljotina ove vlade. Ocigledno je da nece da priznaju gresku, a time teraju ovu zemlju u propast.

Milorad Đapić

pre 17 godina

Ima jedan sasvim nebitan detalj u čitavoj ovoj tužnoj priči: POJEDINAC i njegova (za političare) sasvim nebitna sudbina. Zapanjujući je nivo bešćutnosti tzv. (lažne) političke elite!

Srki

pre 17 godina

Dragi moji, ocigledno je da je vecina stranaka u Srbiji zaboravila svrhu svog postojanja. Koliko je meni poznato stranke trebaju da sluze volji naroda, a ne narod da sluzi volji jednog coveka- Kostunici.Sve ovo me vise podseca na uvertiru Milosicevog rezima. Ne shvatam cemu sluze izbori i kako je moguce da jedna stranka, koja samostalno jedva da bi prosla cenzus pokusava da nametne svoju volju vecini. Iskreno ne bi me iznenadilo da celnici DSS sklope koaliciju sa radikalima,jer sve ovo sto se desava ukazuje na cinjenicu da su na sve spremni, cak i na najnize udarce.

Kole Nis

pre 17 godina

Očigledno da se DSS dodvorava radikalima pa bi vlada po svaku cenu bila POLITIČKI HARIKIRI predsednika Tadića lično Demokratske stranke koja je je jednina sposobna da prihvati odgovornost a oni- kakva podela odgovornosti- reč je samo o borbi za stečene i neke nove pozicije i privilegije jer ko se to kod nas toliko jagmio za odgovornost – da je tako dogovorili bi se za tri dana.

Joka

pre 17 godina

Pa ja stvarno ne razumem zasto pored toliko trenutno neresivih problema, ne mozemo da imamo bar ZAKONITO privremeno finansiranje iz budzeta? DS je jedina stranka koja istinski insistira na tome, i zeli jos danas da zakaze sednicu, dok DSS naravno opstruira kao i u proteklih par meseci! Mislim da je normalna, logicna i zakonita stvar da ukoliko nemamo vladu da je parlament taj koji treba da vrsi kontrolu, sto je jos jedna od cinjenica koju DSS osporava sa naravno nekim glupim izgovorima! Ne znam da li je Kostunica svestan da svojim ponasanjem sebe dovodi u poziciju da ga narod poistovecuje sa Milosevicem za koga mozemo reci, da je u nekim sitiacijama bar dokazao da je dosledan svojih predloga i zakona! Veoma je diskutabilno pitanje ko je od njih dvojice veci-manji legaista. Mislim da narod vise ne zeli da se okrece unazad i da gleda u proslost, ali ni buducnost nije bas melem za oci, neminovno je da su gradjani i glasaci ogorceni na Kostunicu.Sigurna sam da bi mnogo sad voleli da mogu da vrate vreme i da na dan izbora zaokruze bukvalno bilo sta osim DSS-a! Narod je najveca zrtva ove situacije, on je poslednji na listi prioriteta, a to najvise pogadja omladinu koja jos uvek ima perspektivu i ambiciju. Posle se pitaju zasto dolaza do odliva mladih mozgova, zasto drzava gubi kadrove...Iz svega ovoga mozemo da zakljucimo da nam samo malo fali za povratak u devedesete i da je DS jedini koji se bori protiv nove tiranije!

Sale

pre 17 godina

Ovo su već sudbonosna pitanja za čitavu državu jer DSS i narodnjaci nisa kim ne mogu da se dogovore oko bilo čega pa nikako ne dolaze u obzir opet neki dogovori sa minornim strankama u očekivanju da suprotna strana popusi- ne lipši magarče do zelene trave- Tadić bi odmah morao da ponudi mandat Đeliću pa, ako ovaj ne uspe da formira Vladu, normalni su u političkom životu novi izbori na kojima će Demokratska stranka utvrditi svoju poziciju lidera u prosperitetnom bloku stranaka ma koliko ih opstalo na političkoj sceni.

Filip

pre 17 godina

Zar ovo znači da smo veoma daleko dogovoru o novoj Vladi ili samo jedan od bezbrojnih “nastavaka pregovora” a razlog za odlaganje pravih dogovora DSS-a sa DS-om je krajnje neubedljiv jer se pomenuti razgovori, ako su već neophodni, mogu obaviti za samo jedan dan pa će pre biti da partija nesposobnog premijera Koštunice kupuje vreme kako bi u javnosti, putem svojih glasnogovornika, imala što više prostora da opanjkava sve kadrove demokrata i tako im “izmiče tepijh ispod nogu”. Prljavo, makar i kad je politika u pitanju.

Lazar

pre 17 godina

Razumem državničku odgovornost Demokratske stranke i predsenika Srbije mada mada sam siguran da je uvođenje novih “principa” za formiranje Vlade samo je još jedan od brojnih dokaza da kod nas politika funkcioniše na osnovu ucena i ličnih ambicija bez obzira na iskazane interese naroda u čemu je do sada prednjačila DSS a sada im se, na moje veliko čuđenje, pridružuje i G17 plus, što je samo još jedan argument da su i oni podlegli pomenutim antipolitičkim principima što, svakako, našu ukupnu političku scenu a naročito njenu demokratsku opciju čini sve deplasiranojom.

Veljko

pre 17 godina

Ni posle ovog nepodnošljivog odlaganja, ne sumnjam u dobre namere demokrata ali, ubeđen sam, oni će ponovo “zakočiti” jer “podela vlasti” kao osnovni princip u našoj unutrašnjoj i spoljnoj politici sasvim je neprimeren kretanjima demokratskog sveta jer se više uopšte ne radi o respektovanju volje građana, što bi bilo normalno, već se svodi na ogoljenu borbu za fotelje i vlast što svedoči o degutantnoj amoralnosti političara koji ne respektuju lične kvalitete ljudi već se tvrdoglavo zalažu za “svoje” na određenim mestima otkrivajući da su motivisani isključivo interesom a ne dobrobitima naroda.

Markiz De Sad

pre 17 godina

Pa ovo sto radi DSS stvarno nije u redu. Opet nesto koce, kad god pogledam vesti, uvek ista prica, DSS samo nesto koci. Oni ocigledno zele apsolutnu vlast ali im na tom putu stoji DS sa 50% vise osvojenih glasova na izborima, i to ih malo buni, pa ne znaju kako to drugacije da prebrode nego da vrse opstrukciju na sve moguce nacine.

Ognjen

pre 17 godina

Evo odgovora na pitanja koja očekujemo mesecima - nikada se oni neće dogovoriti ovakvi kakvi su jer, na primer, gospodin Ilić zbog hitnog hapšenja usled krađa ako neko drugi dođe na vlast, očigledno je i nakon ovog prologniranja, ne može ni da zamisli vladu na čijem čelu se nebi nalazio Koštunica što jeste većinski stav njegove koalicije ali se samo pitam, ako njeni funkcioneri budu krivi za neuspeh pregovora oko konstituisanja izvršne vlasti, kako će reagovati članstvo a ja sam lično ubeđen da ćemo se prepoloviti- pošto sam i ja glasao za “narodnjačku” opciju.

Tijana

pre 17 godina

Boze mili cuda velikoga... DSS opet nesto koci, koci, koci...nista novo! Umesto da se lepo sklone, i kazu "Evo izvolite napravitre manjinsku vladu DS, G17+ i LDP, a mi cemo vas podrzavati, pa da vidimo sta cete da uradite"... ali NE to bi bilo previse casno za gospodina tehnickog premijera!

Goxy Markovic

pre 17 godina

Ljudi, ajde da se selimo iz ove zemlje u kojoj puzevi i kornjace vladaju! Pa nama treba formula ljudi, da bi do 2020 stigli Evropu! Imala je pravo CIA! Sramota DSS nece ni najobicniju skupstinsku sednicu da dopusti, gore nego u Slobino doba!

stefan

pre 17 godina

Naravno, mnogo je logičnije da se sve prvo lepo izdogovara, i obezbede DSS ovske fotelje, pa makar za to trebalo 6 meseci, nego da počnu da se rešavaju neki problemi. Da nema DS, sve bi tako lepo i lako bilo dogovoreno, i bila bi nam "srećna" nova 1991. godina...

Ivan

pre 17 godina

"Slobo vrati se!" vicu iz DSSa sve glasnije. Svima ce oni verovati i SPSu i SRSu i Palmi samo ne DSu. Sve bi oni dali i pustili bi da Toma bude premijer i da Borka Vucic vodi Skupstinu samo da kako god mogu izbegnu DS, ali da na njih svale krivicu zbog toga, jel boze moj hteli bi oni sa DSom uz male uslove, ali eto Tadic nece na to da pristane.

Zlatko

pre 17 godina

Ma, makar pristali da se odreknemo i toplog obroka nema nove Vlade bar ne one prave i prosperitetne jer Đelić dopušta i participiranje u Vladi kolicije oko Čede Jovanovića mada za sada nije važno šta kaže LDP jer će njihov doprinos moći da bude značajan tek kad Demokratska stranka preuzme najznačajnije resore u izvršnoj vlasti u čemu će, siguran sam, biti ostvarena saradnja sa koalicijom okupljenom oko Jovanovića.

Cvija

pre 17 godina

Ne odstupajte demokrate - oni to i čekaju jer sasvim logično, naravno po rezonima naših političara - ako se dve najveće demokratske stranke budu držale svojih osnovnih programskih opredeljenja i obećanja datih tokom predizborne kampanje, vlada sačinjena od DS-a i DSS-a je nemoguća te sam lično skloniji da stranka sa najvuše glasova odredi premijera i pokuša okupljanje prosperitetnih snaga a, ako to ne uspe, budu raspisani novi izbori na kojima će DS sigurno ubedljivo trijumfovati.

Ester

pre 17 godina

Znate sta,,,To je kao da ja imam 1000 dinara u dzepu,a onda vi dodjete i raspravljate godinama o tome da li cu ih potrositi za cokoladu ili zvake.Alo bre ,ne dam,to je moje,i ko ste vi da odredjujete gde ce MOJE pare da idu,,,Ko razume shvatice...

Stojan

pre 17 godina

Razumem staranje za DS-a za “interese naroda” i cenim strpljivost partije kojoj su građani dali ubedljiv mandat da bude okosnica nove vlade kao i spiritus movens njenog formiranja ali, ipak, zameram DS-u što se ne ponaša agresivnije u pozitivnom smislu naterujući partnere na ubrzanje pregovora od mojih oni beže kao đavo od krsta.

LDusan

pre 17 godina

Ovo odugovlacenje od strane DSS-a samo vodi do novih izbora koji nisu nikome korisni. Kostunica ce biti glavni krivac ako do toga dodje.

Andrea

pre 17 godina

Do kada cemo cekati? Dok DSS ne pokaze malo dobre volje i prestane da koci pregovore o skupstini... Da nema Demokratske stranke, odavno bi se vratili u devedesete... Da li ste gledali insider u ponedeljak? Sta kazete na sve to? Tesko mi je da razdvojim Milosevicevo od Kostunicinog vremena? Da li smo zato ziveli godinama na ulici, pokusavajuci da izborimo to da se ne kradu glasovi? I sada sta? Opet neko ne zeli da slusa nasu volju... Ma daj...

sale

pre 17 godina

Tuzna smo mi zemlja kad moramo da zavisimo od toga da li ce Kostunicino okruzenje da smisli jos koji princip ne bi li obezbedili sebi jos fotelja. Ima li veceg paradoksa od toga da zena koja je direktno odgovorna za iznosenje vise od 4-5 milijardi maraka iz nase zemlje(svi znamo u cijim dzepovima su zavrsile te pare) i totalnim unistavanjem srpske privrede i ekonomije,danas ta ista zena predsedava Skupstinskim parlamentom. Lepa poruka Srbije za svet u 2007. godini. Sa jedne strane imamo predlog DS-a o privremenom predsedniku koji je podrzao G17 i LDP, dok ga DSS odbija (sto negde i nije cudno jer je njihova partija dobila na masovnosti onog trenutka kad se JUL raspao i vise puta su do sada pokazali i dokazali da se sa Milosevicevim ljudima mnogo bolje snalaze i prave dogovore).