Utorak, 27.03.2007.

11:54

Živković: DSS želi da uništi DS

Bivši premijer Srbije Zoran Živković kaže da Demokratska stranka Srbije nastoji da uništi Demokratsku stranku.

Izvor: Beta

Živkoviæ: DSS želi da uništi DS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Mia

pre 17 godina

Jaka sila ta partija koju moze da unisti druga, nastala iz nje. To su neozbiljne price. A ako je to zaista tako, i ako je DSS stvarno u stanju da unisti DS, onda je to DS i zasluzio. Licno mislim da je gosp. Zivkovic primetio da ga u posled. vreme opet zivkaju neki novinari, pa resio da iskoristi momenat za licnu promociju, bez obzira na sadrzaj svojih govorancija.

gaga

pre 17 godina

Zivkovicu u pravu si,nemoj da dozvolis da te "javno mnjenje" zamajava.DSS? Da nije to neka nasa "nebeska" demokratija pa je Srpska.Voja je tip koga svako treba i na ulici da izbegava a kamoli da bude premijer,a kamoli opet.Opet ce on na miting u Loznicu da kaze kako je ovo mafijaska drzava (a on je bio predsednik te) a zatim nakon dva dana u UN kaze kako su reforme u Srbiji uspele.Onda mu je smetao pokojni premijer a sada ce mu smetati Sutanovac (patizanski kurir-i) vec javljaju o toj novoj smetnji.Ne dajte nas ljudi!!!

Vladica

pre 17 godina

Ovao koncizno prelistavanje istorijata odnosa DSS-a i DS-a je nešto što svi pamtimo ali kao da smo zaboravili mada se odigrava “od prekjuče” – meni stvarno nije jasno kako će jedna najprosperitetnija stranka, na čijem je čelu predsednik Tadić, moći dalje sa ovakvim smutljivcima koji su se “obogatili” primitivcima poput Velje Ilića ili “Palme” a pogotovu kad je u pitanju nova Vlada.

Marko

pre 17 godina

Sasvm je tačno da je Koštinica iskoristio prvu priliku da okrene leđa onima koji su ga doveli na vlast i okrenuo se retrogradnim snagama pa je sva sreća što ga radikali nikako ne mogu da svare jer nije dovoljno “Šešeljevac” inače bi veoma brzo na sceni imali pogubnu Vladu.

sasa jokic

pre 17 godina

pa ne pitaju se Tadic i kostunica kakva ce biti vlada, nego Cosic, Tadic(stariji)Beckovic, Stanisic, Miskovic...i da ne nabrajam vise.

Mario

pre 17 godina

Kada god kriticari Vojislava Kostunice zele da ga napadnu krecu price o KOS-u, DB-u i ko zna kakvim jos sluzbama kao i price o Mladicu i Karadzicu. Pa taj isti KOS i DB su bili i za vreme mandata Zorana Zivkovica sa potpuno istim kadrovima. Ako su bile tako lose zasto ih nije menjao nego ih je tolerisao. Mladic i Karadzic su za vreme Zivkoviceve vlade imale isti status kao i sad - BEGUNCI, pa zasto ih Zivkoviceva vlada nije hvatala. Zasto. Evidentno je da su te sluzbe odgovarale isto kao sto odgovaraju i Kostunici. Evidentno da Zivkovic nije imao ili pojma gde su Mladic i Karadzic ili nije zeleo da ih hvata. Isto kao Kostunica.
Ova prica je cista demagogija.

Alex

pre 17 godina

Kostunica je los covek i los politicar. Zivkovic je samo los politicar. DSS nikada nece moci da unisti DS. Razlika izmedju ove dve stranke je enormna. Kostunica i pored svih svojih "kvaliteta" i dalje suvereno vlada DSS-om, a Zivkovic nema nikakav uticaj u DS-u.

Aleksandar

pre 17 godina

Ja sam iz Nisa i secam se kako je '96 Zivkovic diplomatski isterao DSS iz koalicije ZAJEDNO sto mu je otvorilo put da postane gradonacelink Nisa. Inace, gradonacelnik je trebalo da bude tada iz SPOa ali su se oni u svojoj stranci posvadjali. Ma sta god mislili o Zivkovicu, i ma kakve primedbe mogli da prebacimo na njegov licni racun, on je ipak bio dovoljno sposoban da iskoristi sve ono sto ima i bio je stub borbe proiv Milosevica devedesetih. Bio je savrsen da bude zamenik Djindjica, ali posle toga nije umeo da se snadje u unutarstranackoj borbi. Da li ce se vratiti u vrh DSa? Tesko mada se vidi kako on to zeli i kako bi mu jedino zadovoljavajuce mesto bilo mesto predsednika.

P

pre 17 godina

Ko je g Zivkovica terao da raspusti vladu u nevreme. Da je to uradio mesec dana nakon sablje DS bi izbrisao sve kombi stranke(G17 i DSS)sa politicke scene.

Satir

pre 17 godina

Gospodin Zivkovic je, za vreme vrsenja duznosti premijera napravio neverovatno mnogo gresaka i propusta, recimo skup predstavnika stranaka i poboljsanje komunikacije sa novinarima, Zivkovic je tada rekao svoje i posle njega niko nije govorio, da li se i sada zalaze za taj nacin vladanja?
DS ima mnogo protivnika, ali najvecu stetu toj stranci ipak je sam naneo, sto bi vec trebao prihvatiti. I ta "Sablja" kojom se toliko ponosi, gde su njeni rezultati, ili ni to nije stigao zavrsiti??

Gradjancica

pre 17 godina

Sve nade u bolje sutra su me napustile jos 2000 kada sam videla koliku kolicinu mrznje prosipaju moje kolege u ustanovi u kojoj radim, tadasnji novopeceni DSS kadar (pre toga naravno SPS). Ni jednu odluku nismo mogli da sprovedemo jer su oni odbacivali sve ono sto dolazi od "ZUTIH"! Tada sam shvatila da od istinskih promena nema nista, da je u pitanju jedna strasna ZABLUDA, koja vidim, traje i dan-danas. Ps.da nije bilo zutih, VK ne bi ni postao predsednik 2000, toliko o mrznji...

Danica

pre 17 godina

Potpuno se slažem sa njim. Ako Tadić ovako nastavi najbolje da se DS utopi u DSS (ako već i nije) i da Koštunica bude predsednik.

Alan Ford

pre 17 godina

Živković je potpuno u pravu. DSS nije nikakav deo "demokratskog bloka", već rezervna tvorevina UDBE i KOSa, stvorena s ciljem da se amortizuju demokratske reforme u Srbiji i da se ondašnja opozicija kontroliše. Jednom rečju, DSS je "osmi putnik" srpske demokratije i maligna izraslina na tom krhkom telu.

nowave

pre 17 godina

Pa i u pravu je! DSS-NS je na izborima zavrsila tek kao treca, i ako SRS i DS kao dve "prvoplasirane" stranke nisu u stanju da obezbede vecinu u parlamentu, to nikako ne moze ni DSS, samim tim nemaju nikakvog osnova da polazu prava na premijersku poziciju! Znaci izbori, pa makar i SRS pobedio, bar cemo znati na cemu smo! DS ni pod kojim uslovima ne treba da pristane na ovakve ucene. Samo trebaju da se sete kakvu je kampanju DSS vodio za prosle izbore i posle njih protiv DS i kako su tada bili neverovatno arogantni i bezobrazni! Tada im uopste nije palo na pamet da formiraju vladu sa DS, a kamoli da daju DS mesto premijera. Cak stavise, formirali su na manjisku vladu koja je opstajala zahvaljujuci podrsci SPS-a. Nema kompromisa!

Maja_V

pre 17 godina

G. Zivkovic je naravno potpuno u pravu i svako ko to ne moze da vidi ili je mnogo naivan ili je i sam ucesnik rasturanja DS jedne (nekada) najkvalitetnije stranke. Ds je bila svetionik za sve moderne i gradjanski svesne zitelje Srbije. Ona to vise nije, i ostaje nam samo zalimo za propustenim prilikama.
Ds danas pristaje da joj mandatar bude covek koji je,zloupotrebivsi poverenje ogromnog broja svojih "akcidentnih" biraca (2000), zalupio jedva odskrinuta evropska vrata, napacenoj Srbiji, gladnoj prava i pravde. To je uspeo sa samo jednom izjavom...sada vec istorijskom devetom rupom na svirali.
Istorijska`po tome sto je VK na taj nacin ubio vise muva, jednim potezom. Prvo, odmah je prokockao poverenje MZ koja je htela da nas prihvati kao kakvog-takvog partnera. Ponistio je mukom steceni imidz "demokratske- one druge Srbije". Namignuo je svim "silama mraka" (kos, DB, Mladic, bivsi rezim, jedinica...)i indirektno im stavio do znanja da je na raspolaganju. Oziveo skoro nestalu radikalnu stranku, o SPS da i ne govorima i od "zabludelih domacina" stvorio do tada nepostojece glasacko telo, istovremeno pljunuvsi na nase glasove. RAzbucavanje dos-a, unazadjivanje Srbije i ostali tragicni dogadjaji (u kojima su uvek bili-blago receno, mirodjija) su samo POSLEDICE JEDNE (NAMERNO) TEMPIRANE I "OBAVESTENE" recenice...
Na zalost, ono sto je dobro za DSS, nije dobro za prosperitet ove zemlje.... a narocito je pogubno za nekadasnjeg lidera napredne Srbije-DS.
E sad,postavlja se pitanje da li je rukovodstvo DS "slepo kod ociju", ucenjeno, SAGLASNO?! ili je kolektivno dobilo "svedski sindrom"...Kako god, modernoj Srbiji dolaze teski dani!

Stari Grad

pre 17 godina

Doticni gospodin je toliko unazadio i srozao DS, da on nema nikakvo pravo da bilo sta komentarise. Neka mesi hleb i neka se NIKAD VISE ne bavi DS-om. Neka Ceda i on trabunjaju o necem drugom. Daleko im lepa kuca!

Marko

pre 17 godina

Lako je biti general posle bitke i kritikovati nesto na sta licno nemas nikakvog uticaja. Pravo pitanje je "zasto je Zivkoviceva vlada trajalo samo par meseci". Mislim da bi trajala mnogo duze da se gospodin Zivkovic okruzio kvalitetnijim, sposobnijim i iskusnijim saradnicima, ovako, on se okruzio teskim prosekom na skoro svim pozicijama u svojoj vladi i zavrsio je onako kako je zavrsio. Posle takvog debakla mislim da je blago neumesno traziti krivca u drugome i to posle skoro cetiri godine.

Milan

pre 17 godina

Živković je politički sazreo. Uvek je bio otvoren i direktan, možda i malo previše, pa se nadam da nije daleko dan kada će javno objasniti ko mu je savetovao da se ne raspisuju vanredni izbori onda kada je Demokratska stranka mogla da osvoji apsolutnu većinu. I da zauvek razreši to klupko prošlosti koje nas još uvek davi, bez namere da popusti.
Gospodine Živkoviću, treba se boriti i dalje, završite ono što ste započeli, bar zbog onih koji su krenuli za vama, verujući vam.

Boban

pre 17 godina

Uz svo duzno postovanje, Gospodin Zivkovic se ponasa kao uvredjeno dete kada mu uzmete cokoladu. Da je njegova vlada zaista valjala ne bi potrajala samo nekoliko meseci. Gospodine Zivkovicu, veoma vas cenim kao politicara i zaista imam lepo misljenje o vama ali molim vas da prekinete lov na vestice. Ako Kostunica jos od 1992. rusi DS zasto ste ga uopste pozvali u DOS?

Zivota Starcevic

pre 17 godina

Ja upravo mislim da se od 2000. na ovamo desavalo suprotno. Jedan od primarnih politickih zadataka bivseg DOS-a bilo je ubijanje rejtinga Vojislava Kostunice. I sve vreme to je bio i ostao gotovo jedini zadatak Bebe Popovica i ostalih jurisnika. U ostalom od 2001. pa do 2003. sve sto nosi predznak DSS je proterivano sa bilo koje javne funkcije. Setimo se "sablje" kada su cak predlagali da se DSS zabrani iako sa celom pricom nema nikakve veze. Ko tu koga pokusava da unisti? Ako se ovako nastavi unistice se obe politicke partije.

Zoran

pre 17 godina

I to reče "Žika UJEDINITELJ", čovek koji od početka svog političkog delovanja(1993) tvrdi da je politička scena Srbije premala za dve Demokratske stranke i koji je od početka pokušavao sve da uništi DSS, barem u Nišu. Voleo bih da iznese podatak koliko je ljudi iz DSS-a doveo u svoje redove u vreme kada je bio gradonačelnik Niša.
Žiko, zgazilo te vreme, ipak si ti politička istorija...

Cialac

pre 17 godina

Na osnovu ovog iskaza gospodina Zivkovica sada bi svi mi trebali da stanemo na stranu ili DS ili DSS, a u pitanju je jedna te ista partija sa istim programom ali sa razlicitim imenima. To isto vazi i za Veljinu partiju, GSS, SRS, SPS. Sve su to iste partije.
Setimo se samo kako je Seselj "rusio" Milosevica pocetkom 90-ih prosloga veka.
Jedino sto mogu da verujem je to da li su Karadzic i Madic u Hagu, ili nisu. Dakle Zivkovicu oplemeni nas malo transferiranim izjavama, poput: danas je u 17. sati Mladic uspesno transferiran za den Haag.
Tacka
Dosta vise demagogije i zaludjivanja naroda.

Milosh

pre 17 godina

OK, odu na izbore i dobiju identican rezultat ili LDP ispadne pa opet moraju da se dogovaraju sa Kostunicom. I sta smo dobili? Bas nista. Ovaj Zivkovic se bas razume u politku.
Drugi scenario: LDP udje u Skupstinu kao i G17+ ali opet ne moze bez Kostunice. DS treba da bude zadovoljan jer je Kostunica dobio mesto Premijera i nista vise. A DS ima fakticku vlast. To je mnogo bolje nego da je Djelic Premijer, a DSS da ima policiju, finansije (g17+), BIA, MIP i slicno...
Dobro je sto Zivkovica vise niko ne shvata za ozbiljno.

Boban

pre 17 godina

Uz svo duzno postovanje, Gospodin Zivkovic se ponasa kao uvredjeno dete kada mu uzmete cokoladu. Da je njegova vlada zaista valjala ne bi potrajala samo nekoliko meseci. Gospodine Zivkovicu, veoma vas cenim kao politicara i zaista imam lepo misljenje o vama ali molim vas da prekinete lov na vestice. Ako Kostunica jos od 1992. rusi DS zasto ste ga uopste pozvali u DOS?

Milan

pre 17 godina

Živković je politički sazreo. Uvek je bio otvoren i direktan, možda i malo previše, pa se nadam da nije daleko dan kada će javno objasniti ko mu je savetovao da se ne raspisuju vanredni izbori onda kada je Demokratska stranka mogla da osvoji apsolutnu većinu. I da zauvek razreši to klupko prošlosti koje nas još uvek davi, bez namere da popusti.
Gospodine Živkoviću, treba se boriti i dalje, završite ono što ste započeli, bar zbog onih koji su krenuli za vama, verujući vam.

Cialac

pre 17 godina

Na osnovu ovog iskaza gospodina Zivkovica sada bi svi mi trebali da stanemo na stranu ili DS ili DSS, a u pitanju je jedna te ista partija sa istim programom ali sa razlicitim imenima. To isto vazi i za Veljinu partiju, GSS, SRS, SPS. Sve su to iste partije.
Setimo se samo kako je Seselj "rusio" Milosevica pocetkom 90-ih prosloga veka.
Jedino sto mogu da verujem je to da li su Karadzic i Madic u Hagu, ili nisu. Dakle Zivkovicu oplemeni nas malo transferiranim izjavama, poput: danas je u 17. sati Mladic uspesno transferiran za den Haag.
Tacka
Dosta vise demagogije i zaludjivanja naroda.

Zoran

pre 17 godina

I to reče "Žika UJEDINITELJ", čovek koji od početka svog političkog delovanja(1993) tvrdi da je politička scena Srbije premala za dve Demokratske stranke i koji je od početka pokušavao sve da uništi DSS, barem u Nišu. Voleo bih da iznese podatak koliko je ljudi iz DSS-a doveo u svoje redove u vreme kada je bio gradonačelnik Niša.
Žiko, zgazilo te vreme, ipak si ti politička istorija...

Stari Grad

pre 17 godina

Doticni gospodin je toliko unazadio i srozao DS, da on nema nikakvo pravo da bilo sta komentarise. Neka mesi hleb i neka se NIKAD VISE ne bavi DS-om. Neka Ceda i on trabunjaju o necem drugom. Daleko im lepa kuca!

Milosh

pre 17 godina

OK, odu na izbore i dobiju identican rezultat ili LDP ispadne pa opet moraju da se dogovaraju sa Kostunicom. I sta smo dobili? Bas nista. Ovaj Zivkovic se bas razume u politku.
Drugi scenario: LDP udje u Skupstinu kao i G17+ ali opet ne moze bez Kostunice. DS treba da bude zadovoljan jer je Kostunica dobio mesto Premijera i nista vise. A DS ima fakticku vlast. To je mnogo bolje nego da je Djelic Premijer, a DSS da ima policiju, finansije (g17+), BIA, MIP i slicno...
Dobro je sto Zivkovica vise niko ne shvata za ozbiljno.

Marko

pre 17 godina

Lako je biti general posle bitke i kritikovati nesto na sta licno nemas nikakvog uticaja. Pravo pitanje je "zasto je Zivkoviceva vlada trajalo samo par meseci". Mislim da bi trajala mnogo duze da se gospodin Zivkovic okruzio kvalitetnijim, sposobnijim i iskusnijim saradnicima, ovako, on se okruzio teskim prosekom na skoro svim pozicijama u svojoj vladi i zavrsio je onako kako je zavrsio. Posle takvog debakla mislim da je blago neumesno traziti krivca u drugome i to posle skoro cetiri godine.

Zivota Starcevic

pre 17 godina

Ja upravo mislim da se od 2000. na ovamo desavalo suprotno. Jedan od primarnih politickih zadataka bivseg DOS-a bilo je ubijanje rejtinga Vojislava Kostunice. I sve vreme to je bio i ostao gotovo jedini zadatak Bebe Popovica i ostalih jurisnika. U ostalom od 2001. pa do 2003. sve sto nosi predznak DSS je proterivano sa bilo koje javne funkcije. Setimo se "sablje" kada su cak predlagali da se DSS zabrani iako sa celom pricom nema nikakve veze. Ko tu koga pokusava da unisti? Ako se ovako nastavi unistice se obe politicke partije.

nowave

pre 17 godina

Pa i u pravu je! DSS-NS je na izborima zavrsila tek kao treca, i ako SRS i DS kao dve "prvoplasirane" stranke nisu u stanju da obezbede vecinu u parlamentu, to nikako ne moze ni DSS, samim tim nemaju nikakvog osnova da polazu prava na premijersku poziciju! Znaci izbori, pa makar i SRS pobedio, bar cemo znati na cemu smo! DS ni pod kojim uslovima ne treba da pristane na ovakve ucene. Samo trebaju da se sete kakvu je kampanju DSS vodio za prosle izbore i posle njih protiv DS i kako su tada bili neverovatno arogantni i bezobrazni! Tada im uopste nije palo na pamet da formiraju vladu sa DS, a kamoli da daju DS mesto premijera. Cak stavise, formirali su na manjisku vladu koja je opstajala zahvaljujuci podrsci SPS-a. Nema kompromisa!

Maja_V

pre 17 godina

G. Zivkovic je naravno potpuno u pravu i svako ko to ne moze da vidi ili je mnogo naivan ili je i sam ucesnik rasturanja DS jedne (nekada) najkvalitetnije stranke. Ds je bila svetionik za sve moderne i gradjanski svesne zitelje Srbije. Ona to vise nije, i ostaje nam samo zalimo za propustenim prilikama.
Ds danas pristaje da joj mandatar bude covek koji je,zloupotrebivsi poverenje ogromnog broja svojih "akcidentnih" biraca (2000), zalupio jedva odskrinuta evropska vrata, napacenoj Srbiji, gladnoj prava i pravde. To je uspeo sa samo jednom izjavom...sada vec istorijskom devetom rupom na svirali.
Istorijska`po tome sto je VK na taj nacin ubio vise muva, jednim potezom. Prvo, odmah je prokockao poverenje MZ koja je htela da nas prihvati kao kakvog-takvog partnera. Ponistio je mukom steceni imidz "demokratske- one druge Srbije". Namignuo je svim "silama mraka" (kos, DB, Mladic, bivsi rezim, jedinica...)i indirektno im stavio do znanja da je na raspolaganju. Oziveo skoro nestalu radikalnu stranku, o SPS da i ne govorima i od "zabludelih domacina" stvorio do tada nepostojece glasacko telo, istovremeno pljunuvsi na nase glasove. RAzbucavanje dos-a, unazadjivanje Srbije i ostali tragicni dogadjaji (u kojima su uvek bili-blago receno, mirodjija) su samo POSLEDICE JEDNE (NAMERNO) TEMPIRANE I "OBAVESTENE" recenice...
Na zalost, ono sto je dobro za DSS, nije dobro za prosperitet ove zemlje.... a narocito je pogubno za nekadasnjeg lidera napredne Srbije-DS.
E sad,postavlja se pitanje da li je rukovodstvo DS "slepo kod ociju", ucenjeno, SAGLASNO?! ili je kolektivno dobilo "svedski sindrom"...Kako god, modernoj Srbiji dolaze teski dani!

Alan Ford

pre 17 godina

Živković je potpuno u pravu. DSS nije nikakav deo "demokratskog bloka", već rezervna tvorevina UDBE i KOSa, stvorena s ciljem da se amortizuju demokratske reforme u Srbiji i da se ondašnja opozicija kontroliše. Jednom rečju, DSS je "osmi putnik" srpske demokratije i maligna izraslina na tom krhkom telu.

Danica

pre 17 godina

Potpuno se slažem sa njim. Ako Tadić ovako nastavi najbolje da se DS utopi u DSS (ako već i nije) i da Koštunica bude predsednik.

P

pre 17 godina

Ko je g Zivkovica terao da raspusti vladu u nevreme. Da je to uradio mesec dana nakon sablje DS bi izbrisao sve kombi stranke(G17 i DSS)sa politicke scene.

Satir

pre 17 godina

Gospodin Zivkovic je, za vreme vrsenja duznosti premijera napravio neverovatno mnogo gresaka i propusta, recimo skup predstavnika stranaka i poboljsanje komunikacije sa novinarima, Zivkovic je tada rekao svoje i posle njega niko nije govorio, da li se i sada zalaze za taj nacin vladanja?
DS ima mnogo protivnika, ali najvecu stetu toj stranci ipak je sam naneo, sto bi vec trebao prihvatiti. I ta "Sablja" kojom se toliko ponosi, gde su njeni rezultati, ili ni to nije stigao zavrsiti??

Gradjancica

pre 17 godina

Sve nade u bolje sutra su me napustile jos 2000 kada sam videla koliku kolicinu mrznje prosipaju moje kolege u ustanovi u kojoj radim, tadasnji novopeceni DSS kadar (pre toga naravno SPS). Ni jednu odluku nismo mogli da sprovedemo jer su oni odbacivali sve ono sto dolazi od "ZUTIH"! Tada sam shvatila da od istinskih promena nema nista, da je u pitanju jedna strasna ZABLUDA, koja vidim, traje i dan-danas. Ps.da nije bilo zutih, VK ne bi ni postao predsednik 2000, toliko o mrznji...

Aleksandar

pre 17 godina

Ja sam iz Nisa i secam se kako je '96 Zivkovic diplomatski isterao DSS iz koalicije ZAJEDNO sto mu je otvorilo put da postane gradonacelink Nisa. Inace, gradonacelnik je trebalo da bude tada iz SPOa ali su se oni u svojoj stranci posvadjali. Ma sta god mislili o Zivkovicu, i ma kakve primedbe mogli da prebacimo na njegov licni racun, on je ipak bio dovoljno sposoban da iskoristi sve ono sto ima i bio je stub borbe proiv Milosevica devedesetih. Bio je savrsen da bude zamenik Djindjica, ali posle toga nije umeo da se snadje u unutarstranackoj borbi. Da li ce se vratiti u vrh DSa? Tesko mada se vidi kako on to zeli i kako bi mu jedino zadovoljavajuce mesto bilo mesto predsednika.

Alex

pre 17 godina

Kostunica je los covek i los politicar. Zivkovic je samo los politicar. DSS nikada nece moci da unisti DS. Razlika izmedju ove dve stranke je enormna. Kostunica i pored svih svojih "kvaliteta" i dalje suvereno vlada DSS-om, a Zivkovic nema nikakav uticaj u DS-u.

Mario

pre 17 godina

Kada god kriticari Vojislava Kostunice zele da ga napadnu krecu price o KOS-u, DB-u i ko zna kakvim jos sluzbama kao i price o Mladicu i Karadzicu. Pa taj isti KOS i DB su bili i za vreme mandata Zorana Zivkovica sa potpuno istim kadrovima. Ako su bile tako lose zasto ih nije menjao nego ih je tolerisao. Mladic i Karadzic su za vreme Zivkoviceve vlade imale isti status kao i sad - BEGUNCI, pa zasto ih Zivkoviceva vlada nije hvatala. Zasto. Evidentno je da su te sluzbe odgovarale isto kao sto odgovaraju i Kostunici. Evidentno da Zivkovic nije imao ili pojma gde su Mladic i Karadzic ili nije zeleo da ih hvata. Isto kao Kostunica.
Ova prica je cista demagogija.

sasa jokic

pre 17 godina

pa ne pitaju se Tadic i kostunica kakva ce biti vlada, nego Cosic, Tadic(stariji)Beckovic, Stanisic, Miskovic...i da ne nabrajam vise.

Vladica

pre 17 godina

Ovao koncizno prelistavanje istorijata odnosa DSS-a i DS-a je nešto što svi pamtimo ali kao da smo zaboravili mada se odigrava “od prekjuče” – meni stvarno nije jasno kako će jedna najprosperitetnija stranka, na čijem je čelu predsednik Tadić, moći dalje sa ovakvim smutljivcima koji su se “obogatili” primitivcima poput Velje Ilića ili “Palme” a pogotovu kad je u pitanju nova Vlada.

Marko

pre 17 godina

Sasvm je tačno da je Koštinica iskoristio prvu priliku da okrene leđa onima koji su ga doveli na vlast i okrenuo se retrogradnim snagama pa je sva sreća što ga radikali nikako ne mogu da svare jer nije dovoljno “Šešeljevac” inače bi veoma brzo na sceni imali pogubnu Vladu.

gaga

pre 17 godina

Zivkovicu u pravu si,nemoj da dozvolis da te "javno mnjenje" zamajava.DSS? Da nije to neka nasa "nebeska" demokratija pa je Srpska.Voja je tip koga svako treba i na ulici da izbegava a kamoli da bude premijer,a kamoli opet.Opet ce on na miting u Loznicu da kaze kako je ovo mafijaska drzava (a on je bio predsednik te) a zatim nakon dva dana u UN kaze kako su reforme u Srbiji uspele.Onda mu je smetao pokojni premijer a sada ce mu smetati Sutanovac (patizanski kurir-i) vec javljaju o toj novoj smetnji.Ne dajte nas ljudi!!!

Mia

pre 17 godina

Jaka sila ta partija koju moze da unisti druga, nastala iz nje. To su neozbiljne price. A ako je to zaista tako, i ako je DSS stvarno u stanju da unisti DS, onda je to DS i zasluzio. Licno mislim da je gosp. Zivkovic primetio da ga u posled. vreme opet zivkaju neki novinari, pa resio da iskoristi momenat za licnu promociju, bez obzira na sadrzaj svojih govorancija.

Boban

pre 17 godina

Uz svo duzno postovanje, Gospodin Zivkovic se ponasa kao uvredjeno dete kada mu uzmete cokoladu. Da je njegova vlada zaista valjala ne bi potrajala samo nekoliko meseci. Gospodine Zivkovicu, veoma vas cenim kao politicara i zaista imam lepo misljenje o vama ali molim vas da prekinete lov na vestice. Ako Kostunica jos od 1992. rusi DS zasto ste ga uopste pozvali u DOS?

Milan

pre 17 godina

Živković je politički sazreo. Uvek je bio otvoren i direktan, možda i malo previše, pa se nadam da nije daleko dan kada će javno objasniti ko mu je savetovao da se ne raspisuju vanredni izbori onda kada je Demokratska stranka mogla da osvoji apsolutnu većinu. I da zauvek razreši to klupko prošlosti koje nas još uvek davi, bez namere da popusti.
Gospodine Živkoviću, treba se boriti i dalje, završite ono što ste započeli, bar zbog onih koji su krenuli za vama, verujući vam.

Cialac

pre 17 godina

Na osnovu ovog iskaza gospodina Zivkovica sada bi svi mi trebali da stanemo na stranu ili DS ili DSS, a u pitanju je jedna te ista partija sa istim programom ali sa razlicitim imenima. To isto vazi i za Veljinu partiju, GSS, SRS, SPS. Sve su to iste partije.
Setimo se samo kako je Seselj "rusio" Milosevica pocetkom 90-ih prosloga veka.
Jedino sto mogu da verujem je to da li su Karadzic i Madic u Hagu, ili nisu. Dakle Zivkovicu oplemeni nas malo transferiranim izjavama, poput: danas je u 17. sati Mladic uspesno transferiran za den Haag.
Tacka
Dosta vise demagogije i zaludjivanja naroda.

Zoran

pre 17 godina

I to reče "Žika UJEDINITELJ", čovek koji od početka svog političkog delovanja(1993) tvrdi da je politička scena Srbije premala za dve Demokratske stranke i koji je od početka pokušavao sve da uništi DSS, barem u Nišu. Voleo bih da iznese podatak koliko je ljudi iz DSS-a doveo u svoje redove u vreme kada je bio gradonačelnik Niša.
Žiko, zgazilo te vreme, ipak si ti politička istorija...

Stari Grad

pre 17 godina

Doticni gospodin je toliko unazadio i srozao DS, da on nema nikakvo pravo da bilo sta komentarise. Neka mesi hleb i neka se NIKAD VISE ne bavi DS-om. Neka Ceda i on trabunjaju o necem drugom. Daleko im lepa kuca!

Milosh

pre 17 godina

OK, odu na izbore i dobiju identican rezultat ili LDP ispadne pa opet moraju da se dogovaraju sa Kostunicom. I sta smo dobili? Bas nista. Ovaj Zivkovic se bas razume u politku.
Drugi scenario: LDP udje u Skupstinu kao i G17+ ali opet ne moze bez Kostunice. DS treba da bude zadovoljan jer je Kostunica dobio mesto Premijera i nista vise. A DS ima fakticku vlast. To je mnogo bolje nego da je Djelic Premijer, a DSS da ima policiju, finansije (g17+), BIA, MIP i slicno...
Dobro je sto Zivkovica vise niko ne shvata za ozbiljno.

Marko

pre 17 godina

Lako je biti general posle bitke i kritikovati nesto na sta licno nemas nikakvog uticaja. Pravo pitanje je "zasto je Zivkoviceva vlada trajalo samo par meseci". Mislim da bi trajala mnogo duze da se gospodin Zivkovic okruzio kvalitetnijim, sposobnijim i iskusnijim saradnicima, ovako, on se okruzio teskim prosekom na skoro svim pozicijama u svojoj vladi i zavrsio je onako kako je zavrsio. Posle takvog debakla mislim da je blago neumesno traziti krivca u drugome i to posle skoro cetiri godine.

Zivota Starcevic

pre 17 godina

Ja upravo mislim da se od 2000. na ovamo desavalo suprotno. Jedan od primarnih politickih zadataka bivseg DOS-a bilo je ubijanje rejtinga Vojislava Kostunice. I sve vreme to je bio i ostao gotovo jedini zadatak Bebe Popovica i ostalih jurisnika. U ostalom od 2001. pa do 2003. sve sto nosi predznak DSS je proterivano sa bilo koje javne funkcije. Setimo se "sablje" kada su cak predlagali da se DSS zabrani iako sa celom pricom nema nikakve veze. Ko tu koga pokusava da unisti? Ako se ovako nastavi unistice se obe politicke partije.

nowave

pre 17 godina

Pa i u pravu je! DSS-NS je na izborima zavrsila tek kao treca, i ako SRS i DS kao dve "prvoplasirane" stranke nisu u stanju da obezbede vecinu u parlamentu, to nikako ne moze ni DSS, samim tim nemaju nikakvog osnova da polazu prava na premijersku poziciju! Znaci izbori, pa makar i SRS pobedio, bar cemo znati na cemu smo! DS ni pod kojim uslovima ne treba da pristane na ovakve ucene. Samo trebaju da se sete kakvu je kampanju DSS vodio za prosle izbore i posle njih protiv DS i kako su tada bili neverovatno arogantni i bezobrazni! Tada im uopste nije palo na pamet da formiraju vladu sa DS, a kamoli da daju DS mesto premijera. Cak stavise, formirali su na manjisku vladu koja je opstajala zahvaljujuci podrsci SPS-a. Nema kompromisa!

Maja_V

pre 17 godina

G. Zivkovic je naravno potpuno u pravu i svako ko to ne moze da vidi ili je mnogo naivan ili je i sam ucesnik rasturanja DS jedne (nekada) najkvalitetnije stranke. Ds je bila svetionik za sve moderne i gradjanski svesne zitelje Srbije. Ona to vise nije, i ostaje nam samo zalimo za propustenim prilikama.
Ds danas pristaje da joj mandatar bude covek koji je,zloupotrebivsi poverenje ogromnog broja svojih "akcidentnih" biraca (2000), zalupio jedva odskrinuta evropska vrata, napacenoj Srbiji, gladnoj prava i pravde. To je uspeo sa samo jednom izjavom...sada vec istorijskom devetom rupom na svirali.
Istorijska`po tome sto je VK na taj nacin ubio vise muva, jednim potezom. Prvo, odmah je prokockao poverenje MZ koja je htela da nas prihvati kao kakvog-takvog partnera. Ponistio je mukom steceni imidz "demokratske- one druge Srbije". Namignuo je svim "silama mraka" (kos, DB, Mladic, bivsi rezim, jedinica...)i indirektno im stavio do znanja da je na raspolaganju. Oziveo skoro nestalu radikalnu stranku, o SPS da i ne govorima i od "zabludelih domacina" stvorio do tada nepostojece glasacko telo, istovremeno pljunuvsi na nase glasove. RAzbucavanje dos-a, unazadjivanje Srbije i ostali tragicni dogadjaji (u kojima su uvek bili-blago receno, mirodjija) su samo POSLEDICE JEDNE (NAMERNO) TEMPIRANE I "OBAVESTENE" recenice...
Na zalost, ono sto je dobro za DSS, nije dobro za prosperitet ove zemlje.... a narocito je pogubno za nekadasnjeg lidera napredne Srbije-DS.
E sad,postavlja se pitanje da li je rukovodstvo DS "slepo kod ociju", ucenjeno, SAGLASNO?! ili je kolektivno dobilo "svedski sindrom"...Kako god, modernoj Srbiji dolaze teski dani!

Alan Ford

pre 17 godina

Živković je potpuno u pravu. DSS nije nikakav deo "demokratskog bloka", već rezervna tvorevina UDBE i KOSa, stvorena s ciljem da se amortizuju demokratske reforme u Srbiji i da se ondašnja opozicija kontroliše. Jednom rečju, DSS je "osmi putnik" srpske demokratije i maligna izraslina na tom krhkom telu.

Danica

pre 17 godina

Potpuno se slažem sa njim. Ako Tadić ovako nastavi najbolje da se DS utopi u DSS (ako već i nije) i da Koštunica bude predsednik.

P

pre 17 godina

Ko je g Zivkovica terao da raspusti vladu u nevreme. Da je to uradio mesec dana nakon sablje DS bi izbrisao sve kombi stranke(G17 i DSS)sa politicke scene.

Satir

pre 17 godina

Gospodin Zivkovic je, za vreme vrsenja duznosti premijera napravio neverovatno mnogo gresaka i propusta, recimo skup predstavnika stranaka i poboljsanje komunikacije sa novinarima, Zivkovic je tada rekao svoje i posle njega niko nije govorio, da li se i sada zalaze za taj nacin vladanja?
DS ima mnogo protivnika, ali najvecu stetu toj stranci ipak je sam naneo, sto bi vec trebao prihvatiti. I ta "Sablja" kojom se toliko ponosi, gde su njeni rezultati, ili ni to nije stigao zavrsiti??

Gradjancica

pre 17 godina

Sve nade u bolje sutra su me napustile jos 2000 kada sam videla koliku kolicinu mrznje prosipaju moje kolege u ustanovi u kojoj radim, tadasnji novopeceni DSS kadar (pre toga naravno SPS). Ni jednu odluku nismo mogli da sprovedemo jer su oni odbacivali sve ono sto dolazi od "ZUTIH"! Tada sam shvatila da od istinskih promena nema nista, da je u pitanju jedna strasna ZABLUDA, koja vidim, traje i dan-danas. Ps.da nije bilo zutih, VK ne bi ni postao predsednik 2000, toliko o mrznji...

Aleksandar

pre 17 godina

Ja sam iz Nisa i secam se kako je '96 Zivkovic diplomatski isterao DSS iz koalicije ZAJEDNO sto mu je otvorilo put da postane gradonacelink Nisa. Inace, gradonacelnik je trebalo da bude tada iz SPOa ali su se oni u svojoj stranci posvadjali. Ma sta god mislili o Zivkovicu, i ma kakve primedbe mogli da prebacimo na njegov licni racun, on je ipak bio dovoljno sposoban da iskoristi sve ono sto ima i bio je stub borbe proiv Milosevica devedesetih. Bio je savrsen da bude zamenik Djindjica, ali posle toga nije umeo da se snadje u unutarstranackoj borbi. Da li ce se vratiti u vrh DSa? Tesko mada se vidi kako on to zeli i kako bi mu jedino zadovoljavajuce mesto bilo mesto predsednika.

Alex

pre 17 godina

Kostunica je los covek i los politicar. Zivkovic je samo los politicar. DSS nikada nece moci da unisti DS. Razlika izmedju ove dve stranke je enormna. Kostunica i pored svih svojih "kvaliteta" i dalje suvereno vlada DSS-om, a Zivkovic nema nikakav uticaj u DS-u.

Mario

pre 17 godina

Kada god kriticari Vojislava Kostunice zele da ga napadnu krecu price o KOS-u, DB-u i ko zna kakvim jos sluzbama kao i price o Mladicu i Karadzicu. Pa taj isti KOS i DB su bili i za vreme mandata Zorana Zivkovica sa potpuno istim kadrovima. Ako su bile tako lose zasto ih nije menjao nego ih je tolerisao. Mladic i Karadzic su za vreme Zivkoviceve vlade imale isti status kao i sad - BEGUNCI, pa zasto ih Zivkoviceva vlada nije hvatala. Zasto. Evidentno je da su te sluzbe odgovarale isto kao sto odgovaraju i Kostunici. Evidentno da Zivkovic nije imao ili pojma gde su Mladic i Karadzic ili nije zeleo da ih hvata. Isto kao Kostunica.
Ova prica je cista demagogija.

sasa jokic

pre 17 godina

pa ne pitaju se Tadic i kostunica kakva ce biti vlada, nego Cosic, Tadic(stariji)Beckovic, Stanisic, Miskovic...i da ne nabrajam vise.

Vladica

pre 17 godina

Ovao koncizno prelistavanje istorijata odnosa DSS-a i DS-a je nešto što svi pamtimo ali kao da smo zaboravili mada se odigrava “od prekjuče” – meni stvarno nije jasno kako će jedna najprosperitetnija stranka, na čijem je čelu predsednik Tadić, moći dalje sa ovakvim smutljivcima koji su se “obogatili” primitivcima poput Velje Ilića ili “Palme” a pogotovu kad je u pitanju nova Vlada.

Marko

pre 17 godina

Sasvm je tačno da je Koštinica iskoristio prvu priliku da okrene leđa onima koji su ga doveli na vlast i okrenuo se retrogradnim snagama pa je sva sreća što ga radikali nikako ne mogu da svare jer nije dovoljno “Šešeljevac” inače bi veoma brzo na sceni imali pogubnu Vladu.

gaga

pre 17 godina

Zivkovicu u pravu si,nemoj da dozvolis da te "javno mnjenje" zamajava.DSS? Da nije to neka nasa "nebeska" demokratija pa je Srpska.Voja je tip koga svako treba i na ulici da izbegava a kamoli da bude premijer,a kamoli opet.Opet ce on na miting u Loznicu da kaze kako je ovo mafijaska drzava (a on je bio predsednik te) a zatim nakon dva dana u UN kaze kako su reforme u Srbiji uspele.Onda mu je smetao pokojni premijer a sada ce mu smetati Sutanovac (patizanski kurir-i) vec javljaju o toj novoj smetnji.Ne dajte nas ljudi!!!

Mia

pre 17 godina

Jaka sila ta partija koju moze da unisti druga, nastala iz nje. To su neozbiljne price. A ako je to zaista tako, i ako je DSS stvarno u stanju da unisti DS, onda je to DS i zasluzio. Licno mislim da je gosp. Zivkovic primetio da ga u posled. vreme opet zivkaju neki novinari, pa resio da iskoristi momenat za licnu promociju, bez obzira na sadrzaj svojih govorancija.