Ponedeljak, 26.03.2007.

07:20

Međunarodno nadzirana nezavisnost

UN objavio izveštaj Martija Ahtisarija Ban Ki Munu, radi se o "nezavisnosti Kosova uz nadzor međunarodne zajednice".

Izvor: B92

Meðunarodno nadzirana nezavisnost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Nindza

pre 17 godina

Nezavisno Kosovo nije realnost. Realnost je stanje koje je bilo pre bombardovanja: albanski teroristi u kolapsu. Da nije bilo direktne intervencije NATO, teroristi bi bili razbijeni, a Albanci bi se pomirili sa cinjenicom da ne mogu podrzavati teroriste, i do sada bi vec bili blize EU, posto bi Sloba ranije bio smenjen...to je realnost. Sloba je vodio izuzetno pogresnu politiku, ali to nema veze sa teritorijalnim integritetom, i sa vecinom Srba koji su bili PROTIV njega (70%). Taj procenat bi bio i veci da su Albanci nekad izasli na izbore. Meni su zagovornici nezavisnog Kosova i pojedini domaci politicari unistili najlepse godine zivota. To vreme mora neko da mi PLATI. Zato nezavisno Kosovo nikad nece biti stabilno resenje. Ne mozes uzimati sto nije tvoje...

Voja

pre 17 godina

Ljudi moji, meni treba da mogu normalno da putujem po Evropi (i Kosovu). Zbog viza po Evropi ne mogu. Po Kosovu, hvala bogu, putujem bez problema. Ne zanima me ni srpsko ognjiste, ni srpske svetinje, ni istorija, ni... Ma sta imam ja od toga?

Hajde da ne lazemo vise sami sebe. Znamo svi da na Kosovu nema sta da trazimo. Znamo svi da ce nam resavanjem tog problema svima biti mnogo bolje. Ostavimo izjave zamracenih umova nek trunu.

I Srbijo moja, kada budes birala na sledecim izborima, ne dozvoli da te ponovo prevare oni koji su te dovde doveli. I kako neko rece "Kasno Marko na Kosovo stize".

A sto se tice Rusije, bolje oni da cute, lakse nam je bez njih!

Oskar

pre 17 godina

Da je i malo pameti, Kosovo se moglo prodati za novac koji je Srbiji jako potreban. Znalo se odavno da je nezavisnost odluka koja je donešena, znalo se da se nas neće pitati ništa. Svima je bilo jasno. I umesto da smo pre par godina uzeli 5 milijardi dolara i rešili se bede, patriote sa sinovima koji se školuju u inostranstvu bi ponovo slali sirotinju na rovove.
Svako ko hoće Kosovo, neka šalje svoju decu u borbu za njega. Zar moj sin za 15 godina isto da služi tamo kao ja, dok TV patriote navijaju za haos zbog svojih interesa.
Zaboravimo Kosovo zauvek zbog budućnosti naše dece!
Bilo, prošlo, ne ponovilo se...a posledice ovog međunarodnog silovanja pravne države će biti globalne...

Слоба Сента

pre 17 godina

@... Rадоњићко језеро, Клечка, Старо Грацко, Гораждевац,...
Тек да се не заборави какви "ПАЦИФИСТИ" добијају на поклон државу!!! Мислио сам да од Милошевићевог нема горег режима, међутим Чеку и Тачи су ме демантовали.
Пошто је правда ипак спора али достижна, од данас попут Јевреја треба да живимо и васпитавамо будућа покољења под следећим мотом: "Следеће године у Јерусалиму (Косову и Метохији)"! Само што ми нећемо сигурно чекати 2000 година. ОКРЕЋЕ СЕ КОЛО СРЕЋЕ,... И веће империје од данас водеће су пропадале. СТРПЉЕН, СПАСЕН!!!

ivan

pre 17 godina

Nezavisno Kosovo ne treba priznati sta god da se dogodi. Ovo sto radi Evropa i SAD jeste ponizavanje Srbije koja ovo nije zasluzila, ovo ne moze da zasluzi nijedna drzava. Nisu samo Srbi ubijali Albance, o ovi su ubijali Srbe. Krivica postoji na obe strane. Oni Srbi koji "daju" Kosovo Albancima nisu Srbi i treba da ih bude sramota. Ta zemlja pripada i Srbima i Albancima i treba da ostane u sastavu ove nase Srbije jer su za istu Srbi dali mnogo zivota. Ne moze Ahtisari da nadje najbolje resenje za Kosovo i Metohiju, pa on nema pojma sta se tamo dogadja, verovatno ga i ne interesuje.

Raconi

pre 17 godina

Pa normalno je da je Ahtisari ubacio rec nezavisnost u njegov izvestaj pa ce se sada Rusi buniti a ako stave veto bice okrivljeni za sve sto se desava na Kosovu i ako posle ovoliko godina demokrate sa zapada nisu mogle da urade nista sem da im se pridruze u biznisu koji cveta. Pa zar ste videli nekoga u svetu da hoce da napusti firmu koja dobro radi. Jos i kaze da Kosovo nije presedan pa kako nije kada ce postojati dve Albanske drzave u Evropi, jedna nadgledana a druga ne nadgledana tj. idealno za biznis. Sve u svemu tuzno i jadno za te napacene ljude dole a ti Srbijo spremi se da prihvatis jos nekoliko stotina hiljada izbeglica.

ja

pre 17 godina

Nije li malo kasno za diplomatsku ofenzivu? Ona nije nikakvo rjesenje vec samo odlaganje rjesenja. Iako ne razumijem sto bi to donijelo Srbiji? Situacija na Kosovu nece se mijenjati u korist Srbije iducih godina, mozda i desetljeca, upravo obratno. A i pozivanje na međunarodno pravo isto dolazi prekasno. pogotovo nakon i od onih koji su, kada su bili u poziciji to pravo primjeniti, prvi odlucili da ga pogaze. Kasno je. Za gotovo sve sto nudi "tehnicka" Vlada Srbije...

misa

pre 17 godina

poruka za sve ako se mozemo razumeti sila boga ne moli i nikad je nece razumeti i nikad je nece moliti sve je interes i nista vise. bedno ponizavajuce ali istinito

zoran, temisvar

pre 17 godina

Situacija koju Srbija danas dozivljava je ista onoj koju je Madjarska dozivela 1918-1921... A sta je usledilo u Madjarskoj zna se! Isto ce se u Srbiji dogoditi: radikali, jos jedan rat, jos jedan poraz i depresivan jedan narod! Zivi bili pa videli!

Marko, ex-NS

pre 17 godina

Nije se valjda neko iznenadio? Jer to se i ocekivalo i znalo. Uostalom, cak je i obrazlozenje Ahtisarija manje vise na mestu. A sada je drugo pitanje ko je za sve to kriv, i sta bismo mi sve zeleli, kad nebi bili to sto jesmo. 1999. je bila krajnja prekretnica, kada je posle vrlo do bola glupe akcije, valda najgluplje u toku poseldnjeg rata a mozda i srpske istorije - proglasena 'kapitulacija'. To je bio samo vrhunac Miloseviceve politike, koju je (podsetimo se samo), vecina stanovnistva podrzavala od njegovog dolaska na vlast. A koliko imam utisak, i sudeci po komentarima zadnjih meseci, i rezultatima izbora, podrzali bi je na zalost i danas. Sticajem okolnosti, kada za sve to vreme nije bilo volje da se to pitanje resi razumno, ili u korist, makar najmanju, drzave Srbije, onda je to reseno tako, ne kako smo hteli, nego kako smo zasluzili. U svakom slucaju, nadam se da ce mozda neko iz toga izvuci zakljucak, pod pretpostavkom da je razuman, inace cemo se zamajavati jos vekovima nad necim cemu ne samo da nismo bili dorasli, vec i sto je danas uzaludna prica, sto se vidi i po tome da svi od Kosova na nasoj politickoj sceni peru ruke. Kome nije jasno da je 1999. Kosovo izgubljeno, mlati praznu slamu ili nesto sicari na svoju politicku vodenicu. A drugi put kod izbora neka svako razmisli, ko je iz vlasti od nas pravio budalu zadnjih 8 godina. Da sve ostale prethodne godine neracunam.

Nezavistan

pre 17 godina

e pa sad (i oficielno) drage komsije mozemo da raspravljamo oko mnogih ekonomsko-politickih problema dveju drzavi, Kosova i Srbije.

Miki

pre 17 godina

Kosovo je nezavisno hteli mi to ili ne. Rusi ce nas ostaviti na cedilu kao i do sad. Pitanje je samo da li smo dovoljno pametni da iskoristimo situaciju za neku "trgovinu". Da sto pre skinemo crnu sliku o nama, da nas ne zaobilaze, da zivimo bolje, da putujemo kao nekada bez viza itd..

Nesrbin

pre 17 godina

Eto ti rodjendanskog poklona za 8. godisnjicu bombardovanja Srbije. Udri po Srbinu i Srbiji gdje god
mozes. Nitko nemoze i nece stititi Srbiju, osim nih samih. Sa Srbijom se sve moze raditi: bombardovati, sankcionisati, izolovati, isterivati iz svoje zelje (u Hrvatskoj, Bosni ili Srbiji) oduzimati vlastitu teritoriju, a da za to nikoga ne boli glava. Pa dokle tako sa Srbima i Srbijom? Zar su oni zbilja najgori narod na zemaljskoj kugli?
Kakav je to jedinstveni slucaj u Svetu? Sta je sa ostalim narodima i teritorijima koji se zele izdvojiti
iz ugnjetavanih drzava. Kako to, da drugi mogu odlucivati o jednoj zemlji na “demokratski nacin”
preko SB?
"Kosovo je jedinstven slučaj koji zahteva jedinstveno rešenje. On nije presedan za druge nerešene konflikte".
Zalosno, ali to sto se predpostavljalo, desilo se! Kako i sta dalje? Zna li tko naci bolje resenje?
Nesrbin, ali za Srbiju!

Milos

pre 17 godina

Sta ce biti sa Srpskim narodom koji je sada dole. Sta ce biti sa Srbima koji su na severu Kosova? Da ne pricamo o onima koji su dole na jugu u enklavama. Spremi se Srbijo za jos hiljade izbeglica...

rada

pre 17 godina

hahahahaha!!!! "diplomatska ofanziva"!!! Sad kad je sve vec reseno, sad su se setili da krecu u ofanzivu! Ma koga to oni farbaju, nesposobni su bili da se uhvate u kostac sa problemom, sad ce kao ici u ofanzivu koja naravno nece imati uspeha, i posle ce to biti dokaz onoga sto smo i onako "znali": zapad nas mrzi, ovo je urota protiv Srbije, plan velikih sila.. (i ostale teorije zavere). Nije nego!

Sait Berisha Pec

pre 17 godina

Koja ce to "diplomatska ofanziva" prikriti jednom uspesno prikrevene u Batajnici, Dunavu, Petrovom selu ili hidroelektrani Perucac? Trebalo je to ljudskim odnosom ili oni koji sada lako potezu svoju religioznost, hriscanskim osecanjima prema "bliznjem", ubediti one koji su izvodili dramu na Kosovu, da to ne rade.Spreciti, a nije spreceno. Jedan deo iz ove garniture "diplomata"
bili su i tada aktivni, jos tokom izvodjenja drame na Kosovu.I mogli su pretpostaviti kakvo ce biti Finale.
Vredjanje je zdravog razuma verovati da ce "diplomatska ofanziva" ukloniti posledice kosovske drame.

Djole

pre 17 godina

Kosovo je nezavisno ali jos nije proglaseno. Sad se radi o tome kako ga proglasiti a da se ne uvredimo. Svo ovo natezanje je koliko da se naviknemo na novu stvarnost. Ocigledno da u Srbiji nema snage ni volje da se Kosovo zadrzi inace bi zemlja vec bila u stanju pripravnosti.

Radost

pre 17 godina

Zaludan je to posao...Kosovo je izgubljeno sopstvenom krivicom,pogresnom srpskom politikom. Danas o sudbini nase "kolevke" odlucuje Amerika. Rusija ce nas iskoristiti kao AS-a,da ostvari neki svoj interes ..Basta...prodajmo ga najskuplje sto mozemo...izbora nemamo.

sala

pre 17 godina

Pa zar nisu dovoljno 100 godina, pregovora, rata, politike, genocida itd. Sad je kasno!Kasno stize Marko na Kosovo! Razgovore sa Kosovskim Albancima su trebali poceti jos 12 marta `81.

momo

pre 17 godina

Kada se prvi Srbin probudi i pruzi ruku Albancu, i kada njih dvoje krenu u ekonomske i ljudske pobede tada ce Srbiji svanuti. Do tada...mrak.

Pravda, topuz itd.

pre 17 godina

Barem su sad sve karte na stolu. Ko je verovao u medjunarodno provao i postovanje statuta UN ispao je naivcina. Znaci realnost u 2007 je, da vlada pravo jaceg, da zakon vazi iprimenjuje se samo na onima koji nemaju snage da ga ignorisu (ili nisu pod zastitom vodecih sila), i da jedna zemlja mora da se prikloni i bezuslovno "proda" nekom od vodecih blokova kako nebi bila rasparcana (ili u drugom slucaju "dobavi" nuklearno oruzje, pa i ona onda moze nesmetano da ignorise zakone pisane za one slabije, sa jeftinijim ulaznicama). Sa zaljenjem shvatam da se od srednjeg veka nije skoro nista promenilo (samo se vise nevrse opsade gradova, vec citavih zemalja - tehnologija je ipak napredovala).

Srbin

pre 17 godina

Slazem se ja da treba pokrenuti diplomatsku ofanzivu, samo mi nije jasan argument tipa "evo jos danas necemo, ali od sutra sigurno hocemo". Draga gospodo politicari, da biste uspeli u tome, trebalo je da pocnete juce, a ne sutra.

Cirkuzant

pre 17 godina

"Danas je izraženo i opredeljenje da država krene u odlučniju diplomatsku ofanzivu, koja je pomalo zakasnila, a ona se ne može izvesti u punoj meri ako se ne odrede ambasadori u određenim zemljama"
Na sta ovo lici, molim vas lepo?
Pa to je najobicnija sprdacina i sa drzavom Srbijom i sa njenom Diplomatijom i sa Kosovom i na kraju najvise sa zdravim razumom.
Pa zar Tadic i ostali nisu znali da nam fali puno ambasadora, da nam fali i Ministar spoljnih poslova i citava Vlada, i da nemamo sa kim da izvedemo tu odlucujucu "diplomatsku osmu ofanzivu" koju tako samouvereno najavljuju?
Da ne misli valjda da ce sve resiti proteziranjem svog licnog sekretara za Ministra inostranih poslova?
Srbija je bila i ostala "Zemlja cuda".

predictor

pre 17 godina

Zar nije "malo" prekasno sa diplomatskon ofanzivom najavljeno od strane srpskih "politicara"? Diplomacija je, u stvari, jos odavno nepostojeci pojam za srpske politicare, koji su, umesto, jednu punu deceniju, upotrebili svoju "vojnu moc". Kada su Albanci molili za diplomatsko resenje pitanja Kosova, srpski politicari su jednostanvo ignorisali ih. Ipak, ipak kosovski politicari su pristali na nekakave "pregovore" za buduci status Kosova, koji, svi mi ovde znamo ishod tih pregovora. I, sta sad??? NISTA, kao i do sada, ama bas NISTA. Stvari ce, hteli svi mi ili ne, same teci...

cherga

pre 17 godina

sto ne pokrenuse ranije tu "diplomatsku ofanzivu" ??? sad kao narod treba da ocekuje nesto veliko od nasih politicara ??? ispada kao da vadimo keca iz rukava ... dzabe kad mi od starta igramo sa pogresnim kartama... kecom na cetiri daske ne dobijamo nista !!!

Marko BG

pre 17 godina

Kosovo je od Srbije vec oko 8 godina "nezavisno". Ako su UN i NATO do sada "nadzirali" sta i kako se na Kosovu radi, (a Srbi i ostali nealbanci to najbolje znaju kako), sa velikim brojem vojnika, interesuje me kakav ce to nadzor biti kada se oni sa Kosova povuku.
Od same pomisli, sta posle...ledi mi se krv u zilama.
Ako Hrvatska nece da ispusti ni jednu stopu zemlje (kao Prevlaka na pr.) zasto bi mi trebali da poklanjamo nasu zemlju. Nisam nostalgican, ali treba se boriti svim mogucim diplomatskim sredstvima, pa sto se mene tice, iako je ta cena EU.
Svajcarska nije bogatija od Srbije. Oni sigurno imaju turizam ali Srbija ima prirodna blaga.
Nikome u Svajcarskoj nije stalo do EU!

Michail V Zorné

pre 17 godina

Krajnje je vreme, svaki dan je dragocen, da se Srbija osvesti i nastavi putem tamo gde pripada u Evropu! Dosta je sacica ljudi drzala 8,9 miliona srba u rezervatu, prvo Mladic pa zatim 50-tak hiljada ljudi na Kosovu. Jedino pametno resenje stoji nam ispred nosa a mi ga ne vidimo. PUSTITE KOSOVO RADI NAPRETKA SRBIJE, To bi svaki normalan i pametan covek uradio! Kosovo je davno prodato i nama nam tamo sto traziti! Zoran, KG - Stockholm

Spasa

pre 17 godina

Mozda gresim. Ali cak i da Rusi uloze veto i blokiraju novu odluku saveta bezbadnosti , ostaje na snazi rezolucija 1244. Ona je samo pokojnom Milosevicu znacila pobedu Srbije , a srpskom stanovnistvu Kosmeta donela je egzodus u Srbiju i zivotarenje u nekadasnoj pokrajini gde institucije drzave Srbije ne postoje.
Sta nam vise znaci produzenje ovakvog stanja. Verovatno je da ima onih kojima to odgovara. Vecini stanovnistva Srbije , suguran sam ne odgovara.

Spasa

pre 17 godina

Mozda gresim. Ali cak i da Rusi uloze veto i blokiraju novu odluku saveta bezbadnosti , ostaje na snazi rezolucija 1244. Ona je samo pokojnom Milosevicu znacila pobedu Srbije , a srpskom stanovnistvu Kosmeta donela je egzodus u Srbiju i zivotarenje u nekadasnoj pokrajini gde institucije drzave Srbije ne postoje.
Sta nam vise znaci produzenje ovakvog stanja. Verovatno je da ima onih kojima to odgovara. Vecini stanovnistva Srbije , suguran sam ne odgovara.

Marko BG

pre 17 godina

Kosovo je od Srbije vec oko 8 godina "nezavisno". Ako su UN i NATO do sada "nadzirali" sta i kako se na Kosovu radi, (a Srbi i ostali nealbanci to najbolje znaju kako), sa velikim brojem vojnika, interesuje me kakav ce to nadzor biti kada se oni sa Kosova povuku.
Od same pomisli, sta posle...ledi mi se krv u zilama.
Ako Hrvatska nece da ispusti ni jednu stopu zemlje (kao Prevlaka na pr.) zasto bi mi trebali da poklanjamo nasu zemlju. Nisam nostalgican, ali treba se boriti svim mogucim diplomatskim sredstvima, pa sto se mene tice, iako je ta cena EU.
Svajcarska nije bogatija od Srbije. Oni sigurno imaju turizam ali Srbija ima prirodna blaga.
Nikome u Svajcarskoj nije stalo do EU!

Michail V Zorné

pre 17 godina

Krajnje je vreme, svaki dan je dragocen, da se Srbija osvesti i nastavi putem tamo gde pripada u Evropu! Dosta je sacica ljudi drzala 8,9 miliona srba u rezervatu, prvo Mladic pa zatim 50-tak hiljada ljudi na Kosovu. Jedino pametno resenje stoji nam ispred nosa a mi ga ne vidimo. PUSTITE KOSOVO RADI NAPRETKA SRBIJE, To bi svaki normalan i pametan covek uradio! Kosovo je davno prodato i nama nam tamo sto traziti! Zoran, KG - Stockholm

cherga

pre 17 godina

sto ne pokrenuse ranije tu "diplomatsku ofanzivu" ??? sad kao narod treba da ocekuje nesto veliko od nasih politicara ??? ispada kao da vadimo keca iz rukava ... dzabe kad mi od starta igramo sa pogresnim kartama... kecom na cetiri daske ne dobijamo nista !!!

predictor

pre 17 godina

Zar nije "malo" prekasno sa diplomatskon ofanzivom najavljeno od strane srpskih "politicara"? Diplomacija je, u stvari, jos odavno nepostojeci pojam za srpske politicare, koji su, umesto, jednu punu deceniju, upotrebili svoju "vojnu moc". Kada su Albanci molili za diplomatsko resenje pitanja Kosova, srpski politicari su jednostanvo ignorisali ih. Ipak, ipak kosovski politicari su pristali na nekakave "pregovore" za buduci status Kosova, koji, svi mi ovde znamo ishod tih pregovora. I, sta sad??? NISTA, kao i do sada, ama bas NISTA. Stvari ce, hteli svi mi ili ne, same teci...

Cirkuzant

pre 17 godina

"Danas je izraženo i opredeljenje da država krene u odlučniju diplomatsku ofanzivu, koja je pomalo zakasnila, a ona se ne može izvesti u punoj meri ako se ne odrede ambasadori u određenim zemljama"
Na sta ovo lici, molim vas lepo?
Pa to je najobicnija sprdacina i sa drzavom Srbijom i sa njenom Diplomatijom i sa Kosovom i na kraju najvise sa zdravim razumom.
Pa zar Tadic i ostali nisu znali da nam fali puno ambasadora, da nam fali i Ministar spoljnih poslova i citava Vlada, i da nemamo sa kim da izvedemo tu odlucujucu "diplomatsku osmu ofanzivu" koju tako samouvereno najavljuju?
Da ne misli valjda da ce sve resiti proteziranjem svog licnog sekretara za Ministra inostranih poslova?
Srbija je bila i ostala "Zemlja cuda".

Srbin

pre 17 godina

Slazem se ja da treba pokrenuti diplomatsku ofanzivu, samo mi nije jasan argument tipa "evo jos danas necemo, ali od sutra sigurno hocemo". Draga gospodo politicari, da biste uspeli u tome, trebalo je da pocnete juce, a ne sutra.

sala

pre 17 godina

Pa zar nisu dovoljno 100 godina, pregovora, rata, politike, genocida itd. Sad je kasno!Kasno stize Marko na Kosovo! Razgovore sa Kosovskim Albancima su trebali poceti jos 12 marta `81.

Pravda, topuz itd.

pre 17 godina

Barem su sad sve karte na stolu. Ko je verovao u medjunarodno provao i postovanje statuta UN ispao je naivcina. Znaci realnost u 2007 je, da vlada pravo jaceg, da zakon vazi iprimenjuje se samo na onima koji nemaju snage da ga ignorisu (ili nisu pod zastitom vodecih sila), i da jedna zemlja mora da se prikloni i bezuslovno "proda" nekom od vodecih blokova kako nebi bila rasparcana (ili u drugom slucaju "dobavi" nuklearno oruzje, pa i ona onda moze nesmetano da ignorise zakone pisane za one slabije, sa jeftinijim ulaznicama). Sa zaljenjem shvatam da se od srednjeg veka nije skoro nista promenilo (samo se vise nevrse opsade gradova, vec citavih zemalja - tehnologija je ipak napredovala).

momo

pre 17 godina

Kada se prvi Srbin probudi i pruzi ruku Albancu, i kada njih dvoje krenu u ekonomske i ljudske pobede tada ce Srbiji svanuti. Do tada...mrak.

Radost

pre 17 godina

Zaludan je to posao...Kosovo je izgubljeno sopstvenom krivicom,pogresnom srpskom politikom. Danas o sudbini nase "kolevke" odlucuje Amerika. Rusija ce nas iskoristiti kao AS-a,da ostvari neki svoj interes ..Basta...prodajmo ga najskuplje sto mozemo...izbora nemamo.

Sait Berisha Pec

pre 17 godina

Koja ce to "diplomatska ofanziva" prikriti jednom uspesno prikrevene u Batajnici, Dunavu, Petrovom selu ili hidroelektrani Perucac? Trebalo je to ljudskim odnosom ili oni koji sada lako potezu svoju religioznost, hriscanskim osecanjima prema "bliznjem", ubediti one koji su izvodili dramu na Kosovu, da to ne rade.Spreciti, a nije spreceno. Jedan deo iz ove garniture "diplomata"
bili su i tada aktivni, jos tokom izvodjenja drame na Kosovu.I mogli su pretpostaviti kakvo ce biti Finale.
Vredjanje je zdravog razuma verovati da ce "diplomatska ofanziva" ukloniti posledice kosovske drame.

rada

pre 17 godina

hahahahaha!!!! "diplomatska ofanziva"!!! Sad kad je sve vec reseno, sad su se setili da krecu u ofanzivu! Ma koga to oni farbaju, nesposobni su bili da se uhvate u kostac sa problemom, sad ce kao ici u ofanzivu koja naravno nece imati uspeha, i posle ce to biti dokaz onoga sto smo i onako "znali": zapad nas mrzi, ovo je urota protiv Srbije, plan velikih sila.. (i ostale teorije zavere). Nije nego!

Djole

pre 17 godina

Kosovo je nezavisno ali jos nije proglaseno. Sad se radi o tome kako ga proglasiti a da se ne uvredimo. Svo ovo natezanje je koliko da se naviknemo na novu stvarnost. Ocigledno da u Srbiji nema snage ni volje da se Kosovo zadrzi inace bi zemlja vec bila u stanju pripravnosti.

Nesrbin

pre 17 godina

Eto ti rodjendanskog poklona za 8. godisnjicu bombardovanja Srbije. Udri po Srbinu i Srbiji gdje god
mozes. Nitko nemoze i nece stititi Srbiju, osim nih samih. Sa Srbijom se sve moze raditi: bombardovati, sankcionisati, izolovati, isterivati iz svoje zelje (u Hrvatskoj, Bosni ili Srbiji) oduzimati vlastitu teritoriju, a da za to nikoga ne boli glava. Pa dokle tako sa Srbima i Srbijom? Zar su oni zbilja najgori narod na zemaljskoj kugli?
Kakav je to jedinstveni slucaj u Svetu? Sta je sa ostalim narodima i teritorijima koji se zele izdvojiti
iz ugnjetavanih drzava. Kako to, da drugi mogu odlucivati o jednoj zemlji na “demokratski nacin”
preko SB?
"Kosovo je jedinstven slučaj koji zahteva jedinstveno rešenje. On nije presedan za druge nerešene konflikte".
Zalosno, ali to sto se predpostavljalo, desilo se! Kako i sta dalje? Zna li tko naci bolje resenje?
Nesrbin, ali za Srbiju!

Miki

pre 17 godina

Kosovo je nezavisno hteli mi to ili ne. Rusi ce nas ostaviti na cedilu kao i do sad. Pitanje je samo da li smo dovoljno pametni da iskoristimo situaciju za neku "trgovinu". Da sto pre skinemo crnu sliku o nama, da nas ne zaobilaze, da zivimo bolje, da putujemo kao nekada bez viza itd..

Milos

pre 17 godina

Sta ce biti sa Srpskim narodom koji je sada dole. Sta ce biti sa Srbima koji su na severu Kosova? Da ne pricamo o onima koji su dole na jugu u enklavama. Spremi se Srbijo za jos hiljade izbeglica...

Marko, ex-NS

pre 17 godina

Nije se valjda neko iznenadio? Jer to se i ocekivalo i znalo. Uostalom, cak je i obrazlozenje Ahtisarija manje vise na mestu. A sada je drugo pitanje ko je za sve to kriv, i sta bismo mi sve zeleli, kad nebi bili to sto jesmo. 1999. je bila krajnja prekretnica, kada je posle vrlo do bola glupe akcije, valda najgluplje u toku poseldnjeg rata a mozda i srpske istorije - proglasena 'kapitulacija'. To je bio samo vrhunac Miloseviceve politike, koju je (podsetimo se samo), vecina stanovnistva podrzavala od njegovog dolaska na vlast. A koliko imam utisak, i sudeci po komentarima zadnjih meseci, i rezultatima izbora, podrzali bi je na zalost i danas. Sticajem okolnosti, kada za sve to vreme nije bilo volje da se to pitanje resi razumno, ili u korist, makar najmanju, drzave Srbije, onda je to reseno tako, ne kako smo hteli, nego kako smo zasluzili. U svakom slucaju, nadam se da ce mozda neko iz toga izvuci zakljucak, pod pretpostavkom da je razuman, inace cemo se zamajavati jos vekovima nad necim cemu ne samo da nismo bili dorasli, vec i sto je danas uzaludna prica, sto se vidi i po tome da svi od Kosova na nasoj politickoj sceni peru ruke. Kome nije jasno da je 1999. Kosovo izgubljeno, mlati praznu slamu ili nesto sicari na svoju politicku vodenicu. A drugi put kod izbora neka svako razmisli, ko je iz vlasti od nas pravio budalu zadnjih 8 godina. Da sve ostale prethodne godine neracunam.

Nezavistan

pre 17 godina

e pa sad (i oficielno) drage komsije mozemo da raspravljamo oko mnogih ekonomsko-politickih problema dveju drzavi, Kosova i Srbije.

zoran, temisvar

pre 17 godina

Situacija koju Srbija danas dozivljava je ista onoj koju je Madjarska dozivela 1918-1921... A sta je usledilo u Madjarskoj zna se! Isto ce se u Srbiji dogoditi: radikali, jos jedan rat, jos jedan poraz i depresivan jedan narod! Zivi bili pa videli!

misa

pre 17 godina

poruka za sve ako se mozemo razumeti sila boga ne moli i nikad je nece razumeti i nikad je nece moliti sve je interes i nista vise. bedno ponizavajuce ali istinito

ivan

pre 17 godina

Nezavisno Kosovo ne treba priznati sta god da se dogodi. Ovo sto radi Evropa i SAD jeste ponizavanje Srbije koja ovo nije zasluzila, ovo ne moze da zasluzi nijedna drzava. Nisu samo Srbi ubijali Albance, o ovi su ubijali Srbe. Krivica postoji na obe strane. Oni Srbi koji "daju" Kosovo Albancima nisu Srbi i treba da ih bude sramota. Ta zemlja pripada i Srbima i Albancima i treba da ostane u sastavu ove nase Srbije jer su za istu Srbi dali mnogo zivota. Ne moze Ahtisari da nadje najbolje resenje za Kosovo i Metohiju, pa on nema pojma sta se tamo dogadja, verovatno ga i ne interesuje.

Raconi

pre 17 godina

Pa normalno je da je Ahtisari ubacio rec nezavisnost u njegov izvestaj pa ce se sada Rusi buniti a ako stave veto bice okrivljeni za sve sto se desava na Kosovu i ako posle ovoliko godina demokrate sa zapada nisu mogle da urade nista sem da im se pridruze u biznisu koji cveta. Pa zar ste videli nekoga u svetu da hoce da napusti firmu koja dobro radi. Jos i kaze da Kosovo nije presedan pa kako nije kada ce postojati dve Albanske drzave u Evropi, jedna nadgledana a druga ne nadgledana tj. idealno za biznis. Sve u svemu tuzno i jadno za te napacene ljude dole a ti Srbijo spremi se da prihvatis jos nekoliko stotina hiljada izbeglica.

ja

pre 17 godina

Nije li malo kasno za diplomatsku ofenzivu? Ona nije nikakvo rjesenje vec samo odlaganje rjesenja. Iako ne razumijem sto bi to donijelo Srbiji? Situacija na Kosovu nece se mijenjati u korist Srbije iducih godina, mozda i desetljeca, upravo obratno. A i pozivanje na međunarodno pravo isto dolazi prekasno. pogotovo nakon i od onih koji su, kada su bili u poziciji to pravo primjeniti, prvi odlucili da ga pogaze. Kasno je. Za gotovo sve sto nudi "tehnicka" Vlada Srbije...

Oskar

pre 17 godina

Da je i malo pameti, Kosovo se moglo prodati za novac koji je Srbiji jako potreban. Znalo se odavno da je nezavisnost odluka koja je donešena, znalo se da se nas neće pitati ništa. Svima je bilo jasno. I umesto da smo pre par godina uzeli 5 milijardi dolara i rešili se bede, patriote sa sinovima koji se školuju u inostranstvu bi ponovo slali sirotinju na rovove.
Svako ko hoće Kosovo, neka šalje svoju decu u borbu za njega. Zar moj sin za 15 godina isto da služi tamo kao ja, dok TV patriote navijaju za haos zbog svojih interesa.
Zaboravimo Kosovo zauvek zbog budućnosti naše dece!
Bilo, prošlo, ne ponovilo se...a posledice ovog međunarodnog silovanja pravne države će biti globalne...

Слоба Сента

pre 17 godina

@... Rадоњићко језеро, Клечка, Старо Грацко, Гораждевац,...
Тек да се не заборави какви "ПАЦИФИСТИ" добијају на поклон државу!!! Мислио сам да од Милошевићевог нема горег режима, међутим Чеку и Тачи су ме демантовали.
Пошто је правда ипак спора али достижна, од данас попут Јевреја треба да живимо и васпитавамо будућа покољења под следећим мотом: "Следеће године у Јерусалиму (Косову и Метохији)"! Само што ми нећемо сигурно чекати 2000 година. ОКРЕЋЕ СЕ КОЛО СРЕЋЕ,... И веће империје од данас водеће су пропадале. СТРПЉЕН, СПАСЕН!!!

Voja

pre 17 godina

Ljudi moji, meni treba da mogu normalno da putujem po Evropi (i Kosovu). Zbog viza po Evropi ne mogu. Po Kosovu, hvala bogu, putujem bez problema. Ne zanima me ni srpsko ognjiste, ni srpske svetinje, ni istorija, ni... Ma sta imam ja od toga?

Hajde da ne lazemo vise sami sebe. Znamo svi da na Kosovu nema sta da trazimo. Znamo svi da ce nam resavanjem tog problema svima biti mnogo bolje. Ostavimo izjave zamracenih umova nek trunu.

I Srbijo moja, kada budes birala na sledecim izborima, ne dozvoli da te ponovo prevare oni koji su te dovde doveli. I kako neko rece "Kasno Marko na Kosovo stize".

A sto se tice Rusije, bolje oni da cute, lakse nam je bez njih!

Nindza

pre 17 godina

Nezavisno Kosovo nije realnost. Realnost je stanje koje je bilo pre bombardovanja: albanski teroristi u kolapsu. Da nije bilo direktne intervencije NATO, teroristi bi bili razbijeni, a Albanci bi se pomirili sa cinjenicom da ne mogu podrzavati teroriste, i do sada bi vec bili blize EU, posto bi Sloba ranije bio smenjen...to je realnost. Sloba je vodio izuzetno pogresnu politiku, ali to nema veze sa teritorijalnim integritetom, i sa vecinom Srba koji su bili PROTIV njega (70%). Taj procenat bi bio i veci da su Albanci nekad izasli na izbore. Meni su zagovornici nezavisnog Kosova i pojedini domaci politicari unistili najlepse godine zivota. To vreme mora neko da mi PLATI. Zato nezavisno Kosovo nikad nece biti stabilno resenje. Ne mozes uzimati sto nije tvoje...

Spasa

pre 17 godina

Mozda gresim. Ali cak i da Rusi uloze veto i blokiraju novu odluku saveta bezbadnosti , ostaje na snazi rezolucija 1244. Ona je samo pokojnom Milosevicu znacila pobedu Srbije , a srpskom stanovnistvu Kosmeta donela je egzodus u Srbiju i zivotarenje u nekadasnoj pokrajini gde institucije drzave Srbije ne postoje.
Sta nam vise znaci produzenje ovakvog stanja. Verovatno je da ima onih kojima to odgovara. Vecini stanovnistva Srbije , suguran sam ne odgovara.

Marko BG

pre 17 godina

Kosovo je od Srbije vec oko 8 godina "nezavisno". Ako su UN i NATO do sada "nadzirali" sta i kako se na Kosovu radi, (a Srbi i ostali nealbanci to najbolje znaju kako), sa velikim brojem vojnika, interesuje me kakav ce to nadzor biti kada se oni sa Kosova povuku.
Od same pomisli, sta posle...ledi mi se krv u zilama.
Ako Hrvatska nece da ispusti ni jednu stopu zemlje (kao Prevlaka na pr.) zasto bi mi trebali da poklanjamo nasu zemlju. Nisam nostalgican, ali treba se boriti svim mogucim diplomatskim sredstvima, pa sto se mene tice, iako je ta cena EU.
Svajcarska nije bogatija od Srbije. Oni sigurno imaju turizam ali Srbija ima prirodna blaga.
Nikome u Svajcarskoj nije stalo do EU!

Michail V Zorné

pre 17 godina

Krajnje je vreme, svaki dan je dragocen, da se Srbija osvesti i nastavi putem tamo gde pripada u Evropu! Dosta je sacica ljudi drzala 8,9 miliona srba u rezervatu, prvo Mladic pa zatim 50-tak hiljada ljudi na Kosovu. Jedino pametno resenje stoji nam ispred nosa a mi ga ne vidimo. PUSTITE KOSOVO RADI NAPRETKA SRBIJE, To bi svaki normalan i pametan covek uradio! Kosovo je davno prodato i nama nam tamo sto traziti! Zoran, KG - Stockholm

cherga

pre 17 godina

sto ne pokrenuse ranije tu "diplomatsku ofanzivu" ??? sad kao narod treba da ocekuje nesto veliko od nasih politicara ??? ispada kao da vadimo keca iz rukava ... dzabe kad mi od starta igramo sa pogresnim kartama... kecom na cetiri daske ne dobijamo nista !!!

predictor

pre 17 godina

Zar nije "malo" prekasno sa diplomatskon ofanzivom najavljeno od strane srpskih "politicara"? Diplomacija je, u stvari, jos odavno nepostojeci pojam za srpske politicare, koji su, umesto, jednu punu deceniju, upotrebili svoju "vojnu moc". Kada su Albanci molili za diplomatsko resenje pitanja Kosova, srpski politicari su jednostanvo ignorisali ih. Ipak, ipak kosovski politicari su pristali na nekakave "pregovore" za buduci status Kosova, koji, svi mi ovde znamo ishod tih pregovora. I, sta sad??? NISTA, kao i do sada, ama bas NISTA. Stvari ce, hteli svi mi ili ne, same teci...

Cirkuzant

pre 17 godina

"Danas je izraženo i opredeljenje da država krene u odlučniju diplomatsku ofanzivu, koja je pomalo zakasnila, a ona se ne može izvesti u punoj meri ako se ne odrede ambasadori u određenim zemljama"
Na sta ovo lici, molim vas lepo?
Pa to je najobicnija sprdacina i sa drzavom Srbijom i sa njenom Diplomatijom i sa Kosovom i na kraju najvise sa zdravim razumom.
Pa zar Tadic i ostali nisu znali da nam fali puno ambasadora, da nam fali i Ministar spoljnih poslova i citava Vlada, i da nemamo sa kim da izvedemo tu odlucujucu "diplomatsku osmu ofanzivu" koju tako samouvereno najavljuju?
Da ne misli valjda da ce sve resiti proteziranjem svog licnog sekretara za Ministra inostranih poslova?
Srbija je bila i ostala "Zemlja cuda".

Srbin

pre 17 godina

Slazem se ja da treba pokrenuti diplomatsku ofanzivu, samo mi nije jasan argument tipa "evo jos danas necemo, ali od sutra sigurno hocemo". Draga gospodo politicari, da biste uspeli u tome, trebalo je da pocnete juce, a ne sutra.

sala

pre 17 godina

Pa zar nisu dovoljno 100 godina, pregovora, rata, politike, genocida itd. Sad je kasno!Kasno stize Marko na Kosovo! Razgovore sa Kosovskim Albancima su trebali poceti jos 12 marta `81.

Pravda, topuz itd.

pre 17 godina

Barem su sad sve karte na stolu. Ko je verovao u medjunarodno provao i postovanje statuta UN ispao je naivcina. Znaci realnost u 2007 je, da vlada pravo jaceg, da zakon vazi iprimenjuje se samo na onima koji nemaju snage da ga ignorisu (ili nisu pod zastitom vodecih sila), i da jedna zemlja mora da se prikloni i bezuslovno "proda" nekom od vodecih blokova kako nebi bila rasparcana (ili u drugom slucaju "dobavi" nuklearno oruzje, pa i ona onda moze nesmetano da ignorise zakone pisane za one slabije, sa jeftinijim ulaznicama). Sa zaljenjem shvatam da se od srednjeg veka nije skoro nista promenilo (samo se vise nevrse opsade gradova, vec citavih zemalja - tehnologija je ipak napredovala).

momo

pre 17 godina

Kada se prvi Srbin probudi i pruzi ruku Albancu, i kada njih dvoje krenu u ekonomske i ljudske pobede tada ce Srbiji svanuti. Do tada...mrak.

Radost

pre 17 godina

Zaludan je to posao...Kosovo je izgubljeno sopstvenom krivicom,pogresnom srpskom politikom. Danas o sudbini nase "kolevke" odlucuje Amerika. Rusija ce nas iskoristiti kao AS-a,da ostvari neki svoj interes ..Basta...prodajmo ga najskuplje sto mozemo...izbora nemamo.

Sait Berisha Pec

pre 17 godina

Koja ce to "diplomatska ofanziva" prikriti jednom uspesno prikrevene u Batajnici, Dunavu, Petrovom selu ili hidroelektrani Perucac? Trebalo je to ljudskim odnosom ili oni koji sada lako potezu svoju religioznost, hriscanskim osecanjima prema "bliznjem", ubediti one koji su izvodili dramu na Kosovu, da to ne rade.Spreciti, a nije spreceno. Jedan deo iz ove garniture "diplomata"
bili su i tada aktivni, jos tokom izvodjenja drame na Kosovu.I mogli su pretpostaviti kakvo ce biti Finale.
Vredjanje je zdravog razuma verovati da ce "diplomatska ofanziva" ukloniti posledice kosovske drame.

rada

pre 17 godina

hahahahaha!!!! "diplomatska ofanziva"!!! Sad kad je sve vec reseno, sad su se setili da krecu u ofanzivu! Ma koga to oni farbaju, nesposobni su bili da se uhvate u kostac sa problemom, sad ce kao ici u ofanzivu koja naravno nece imati uspeha, i posle ce to biti dokaz onoga sto smo i onako "znali": zapad nas mrzi, ovo je urota protiv Srbije, plan velikih sila.. (i ostale teorije zavere). Nije nego!

Djole

pre 17 godina

Kosovo je nezavisno ali jos nije proglaseno. Sad se radi o tome kako ga proglasiti a da se ne uvredimo. Svo ovo natezanje je koliko da se naviknemo na novu stvarnost. Ocigledno da u Srbiji nema snage ni volje da se Kosovo zadrzi inace bi zemlja vec bila u stanju pripravnosti.

Nesrbin

pre 17 godina

Eto ti rodjendanskog poklona za 8. godisnjicu bombardovanja Srbije. Udri po Srbinu i Srbiji gdje god
mozes. Nitko nemoze i nece stititi Srbiju, osim nih samih. Sa Srbijom se sve moze raditi: bombardovati, sankcionisati, izolovati, isterivati iz svoje zelje (u Hrvatskoj, Bosni ili Srbiji) oduzimati vlastitu teritoriju, a da za to nikoga ne boli glava. Pa dokle tako sa Srbima i Srbijom? Zar su oni zbilja najgori narod na zemaljskoj kugli?
Kakav je to jedinstveni slucaj u Svetu? Sta je sa ostalim narodima i teritorijima koji se zele izdvojiti
iz ugnjetavanih drzava. Kako to, da drugi mogu odlucivati o jednoj zemlji na “demokratski nacin”
preko SB?
"Kosovo je jedinstven slučaj koji zahteva jedinstveno rešenje. On nije presedan za druge nerešene konflikte".
Zalosno, ali to sto se predpostavljalo, desilo se! Kako i sta dalje? Zna li tko naci bolje resenje?
Nesrbin, ali za Srbiju!

Miki

pre 17 godina

Kosovo je nezavisno hteli mi to ili ne. Rusi ce nas ostaviti na cedilu kao i do sad. Pitanje je samo da li smo dovoljno pametni da iskoristimo situaciju za neku "trgovinu". Da sto pre skinemo crnu sliku o nama, da nas ne zaobilaze, da zivimo bolje, da putujemo kao nekada bez viza itd..

Milos

pre 17 godina

Sta ce biti sa Srpskim narodom koji je sada dole. Sta ce biti sa Srbima koji su na severu Kosova? Da ne pricamo o onima koji su dole na jugu u enklavama. Spremi se Srbijo za jos hiljade izbeglica...

Marko, ex-NS

pre 17 godina

Nije se valjda neko iznenadio? Jer to se i ocekivalo i znalo. Uostalom, cak je i obrazlozenje Ahtisarija manje vise na mestu. A sada je drugo pitanje ko je za sve to kriv, i sta bismo mi sve zeleli, kad nebi bili to sto jesmo. 1999. je bila krajnja prekretnica, kada je posle vrlo do bola glupe akcije, valda najgluplje u toku poseldnjeg rata a mozda i srpske istorije - proglasena 'kapitulacija'. To je bio samo vrhunac Miloseviceve politike, koju je (podsetimo se samo), vecina stanovnistva podrzavala od njegovog dolaska na vlast. A koliko imam utisak, i sudeci po komentarima zadnjih meseci, i rezultatima izbora, podrzali bi je na zalost i danas. Sticajem okolnosti, kada za sve to vreme nije bilo volje da se to pitanje resi razumno, ili u korist, makar najmanju, drzave Srbije, onda je to reseno tako, ne kako smo hteli, nego kako smo zasluzili. U svakom slucaju, nadam se da ce mozda neko iz toga izvuci zakljucak, pod pretpostavkom da je razuman, inace cemo se zamajavati jos vekovima nad necim cemu ne samo da nismo bili dorasli, vec i sto je danas uzaludna prica, sto se vidi i po tome da svi od Kosova na nasoj politickoj sceni peru ruke. Kome nije jasno da je 1999. Kosovo izgubljeno, mlati praznu slamu ili nesto sicari na svoju politicku vodenicu. A drugi put kod izbora neka svako razmisli, ko je iz vlasti od nas pravio budalu zadnjih 8 godina. Da sve ostale prethodne godine neracunam.

Nezavistan

pre 17 godina

e pa sad (i oficielno) drage komsije mozemo da raspravljamo oko mnogih ekonomsko-politickih problema dveju drzavi, Kosova i Srbije.

zoran, temisvar

pre 17 godina

Situacija koju Srbija danas dozivljava je ista onoj koju je Madjarska dozivela 1918-1921... A sta je usledilo u Madjarskoj zna se! Isto ce se u Srbiji dogoditi: radikali, jos jedan rat, jos jedan poraz i depresivan jedan narod! Zivi bili pa videli!

misa

pre 17 godina

poruka za sve ako se mozemo razumeti sila boga ne moli i nikad je nece razumeti i nikad je nece moliti sve je interes i nista vise. bedno ponizavajuce ali istinito

ivan

pre 17 godina

Nezavisno Kosovo ne treba priznati sta god da se dogodi. Ovo sto radi Evropa i SAD jeste ponizavanje Srbije koja ovo nije zasluzila, ovo ne moze da zasluzi nijedna drzava. Nisu samo Srbi ubijali Albance, o ovi su ubijali Srbe. Krivica postoji na obe strane. Oni Srbi koji "daju" Kosovo Albancima nisu Srbi i treba da ih bude sramota. Ta zemlja pripada i Srbima i Albancima i treba da ostane u sastavu ove nase Srbije jer su za istu Srbi dali mnogo zivota. Ne moze Ahtisari da nadje najbolje resenje za Kosovo i Metohiju, pa on nema pojma sta se tamo dogadja, verovatno ga i ne interesuje.

Raconi

pre 17 godina

Pa normalno je da je Ahtisari ubacio rec nezavisnost u njegov izvestaj pa ce se sada Rusi buniti a ako stave veto bice okrivljeni za sve sto se desava na Kosovu i ako posle ovoliko godina demokrate sa zapada nisu mogle da urade nista sem da im se pridruze u biznisu koji cveta. Pa zar ste videli nekoga u svetu da hoce da napusti firmu koja dobro radi. Jos i kaze da Kosovo nije presedan pa kako nije kada ce postojati dve Albanske drzave u Evropi, jedna nadgledana a druga ne nadgledana tj. idealno za biznis. Sve u svemu tuzno i jadno za te napacene ljude dole a ti Srbijo spremi se da prihvatis jos nekoliko stotina hiljada izbeglica.

ja

pre 17 godina

Nije li malo kasno za diplomatsku ofenzivu? Ona nije nikakvo rjesenje vec samo odlaganje rjesenja. Iako ne razumijem sto bi to donijelo Srbiji? Situacija na Kosovu nece se mijenjati u korist Srbije iducih godina, mozda i desetljeca, upravo obratno. A i pozivanje na međunarodno pravo isto dolazi prekasno. pogotovo nakon i od onih koji su, kada su bili u poziciji to pravo primjeniti, prvi odlucili da ga pogaze. Kasno je. Za gotovo sve sto nudi "tehnicka" Vlada Srbije...

Oskar

pre 17 godina

Da je i malo pameti, Kosovo se moglo prodati za novac koji je Srbiji jako potreban. Znalo se odavno da je nezavisnost odluka koja je donešena, znalo se da se nas neće pitati ništa. Svima je bilo jasno. I umesto da smo pre par godina uzeli 5 milijardi dolara i rešili se bede, patriote sa sinovima koji se školuju u inostranstvu bi ponovo slali sirotinju na rovove.
Svako ko hoće Kosovo, neka šalje svoju decu u borbu za njega. Zar moj sin za 15 godina isto da služi tamo kao ja, dok TV patriote navijaju za haos zbog svojih interesa.
Zaboravimo Kosovo zauvek zbog budućnosti naše dece!
Bilo, prošlo, ne ponovilo se...a posledice ovog međunarodnog silovanja pravne države će biti globalne...

Слоба Сента

pre 17 godina

@... Rадоњићко језеро, Клечка, Старо Грацко, Гораждевац,...
Тек да се не заборави какви "ПАЦИФИСТИ" добијају на поклон државу!!! Мислио сам да од Милошевићевог нема горег режима, међутим Чеку и Тачи су ме демантовали.
Пошто је правда ипак спора али достижна, од данас попут Јевреја треба да живимо и васпитавамо будућа покољења под следећим мотом: "Следеће године у Јерусалиму (Косову и Метохији)"! Само што ми нећемо сигурно чекати 2000 година. ОКРЕЋЕ СЕ КОЛО СРЕЋЕ,... И веће империје од данас водеће су пропадале. СТРПЉЕН, СПАСЕН!!!

Voja

pre 17 godina

Ljudi moji, meni treba da mogu normalno da putujem po Evropi (i Kosovu). Zbog viza po Evropi ne mogu. Po Kosovu, hvala bogu, putujem bez problema. Ne zanima me ni srpsko ognjiste, ni srpske svetinje, ni istorija, ni... Ma sta imam ja od toga?

Hajde da ne lazemo vise sami sebe. Znamo svi da na Kosovu nema sta da trazimo. Znamo svi da ce nam resavanjem tog problema svima biti mnogo bolje. Ostavimo izjave zamracenih umova nek trunu.

I Srbijo moja, kada budes birala na sledecim izborima, ne dozvoli da te ponovo prevare oni koji su te dovde doveli. I kako neko rece "Kasno Marko na Kosovo stize".

A sto se tice Rusije, bolje oni da cute, lakse nam je bez njih!

Nindza

pre 17 godina

Nezavisno Kosovo nije realnost. Realnost je stanje koje je bilo pre bombardovanja: albanski teroristi u kolapsu. Da nije bilo direktne intervencije NATO, teroristi bi bili razbijeni, a Albanci bi se pomirili sa cinjenicom da ne mogu podrzavati teroriste, i do sada bi vec bili blize EU, posto bi Sloba ranije bio smenjen...to je realnost. Sloba je vodio izuzetno pogresnu politiku, ali to nema veze sa teritorijalnim integritetom, i sa vecinom Srba koji su bili PROTIV njega (70%). Taj procenat bi bio i veci da su Albanci nekad izasli na izbore. Meni su zagovornici nezavisnog Kosova i pojedini domaci politicari unistili najlepse godine zivota. To vreme mora neko da mi PLATI. Zato nezavisno Kosovo nikad nece biti stabilno resenje. Ne mozes uzimati sto nije tvoje...