Petak, 09.03.2007.

22:30

LŠ: Osmorka na putu za Atinu

Izvor: B92

LŠ: Osmorka na putu za Atinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

17 Komentari

Sortiraj po:

NP

pre 17 godina

Kako neko moze da kaze da je prosla era Ronaldinha po mnogima najbeljeg fudbalera svih vremena ako neko odigra dve tri utikmice na nivou ne moze se reci da je njegova era prosla on dobro i igra kad kada primi loptu odma se za njega prilepa dva protivnicka igraca a ubrzo prilazi i treci.NJEGOVA ERA NIJE PROSLA ONA TEK DOLAZI!!!

chelsea_hooligan_pfc

pre 17 godina

Ma ljudi ove godine CHELSEA osvaja ligu sampiona!!Verovari vi ili ne!!!Mozda ne igra lep fudbal,prefinjen i tako to,ali igra cvrst,muski!Evo i Barca je pokazala svoj ples sa liverpoolom pa ih nema vise...Englezi su kraljevi fudbala(pa nije za dzabe tamo i nastao).Manchester Utd. ce biti mali problem kojeg ce Chelsea nadam se uspeti da prebrodi..Ostali timovi su ne zreli za ova dva!!
Napred C H E L S E A!!!

Nebojsa

pre 17 godina

LS:Osmorka na putu za Atinu
Ja iskreno mislim da Milan ima previse srece, ali protiv Bajerna to nece proci. Sto se tice Valensije i Celsija, bice tesno ali kada vidim da je Celsi onako prosao protiv Porta, i onog gola Robena stvarno je previse, s toga prednost dajem Valensiji. Ipak izbacila je veliki Inter! Liverpul ce proci verovatno ali ni PSV nije za podceniti. Posto sam veliki obozavalac Mancestera mislim da ce proci Romu. Sigurno!!!

Iverson

pre 17 godina

@ romanista

Odvise suvisan?
Stvarno nisam nikad cuo za ovakvu konstrukciju.Jesi li,kao romanista, nekad cuo za PLEONAZAM?
Po tebi postoji manje suvisan,ali i odvise suvisan komentar,jel' tako?
A,da nije,mozda,suvise odvisan?
I,koji deo tog ogromnog texta ti je najvise prirastao za srce?Da li znas?
Samo nemoj da mi kazes "SVE MI SE SVIDJA..."
Sem toga,niko nije rekao da je text los,nego da je (bespotrebno) glomazan.
A,ja sam samo izneo ono sa cime se ne slazem iz texta,pa i sa njegovom velicinom.Kao i drugi ljudi.
Uostalom,sa najvecim delom texta se svako normalan mora sloziti.
Ako ti se ne svidja nesto sto sam ja napisao,e,to je onda vec nesto drugo.To je onda trebalo i da kazes(napises).
Ali,cak i da to sada uradis,sa tobom SIGURNO necu polemisati.

Iverson

pre 17 godina

@ romanista

Odvise suvisan?
Stvarno nisam nikad cuo za ovakvu konstrukciju.Jesi li,kao romanista, nekad cuo za PLEONAZAM?
Po tebi postoji manje suvisan,ali i odvise suvisan komentar,jel' tako?
A,da nije,mozda,suvise odvisan?
I,koji deo tog ogromnog texta ti je najvise prirastao za srce?Da li znas?
Samo nemoj da mi kazes "SVE MI SE SVIDJA..."
Sem toga,niko nije rekao da je text los,nego da je (bespotrebno) glomazan.
A,ja sam samo izneo ono sa cime se ne slazem iz texta,pa i sa njegovom velicinom.Kao i drugi ljudi.
Uostalom,sa najvecim delom texta se svako normalan mora sloziti.
Ako ti se ne svidja nesto sto sam ja napisao,e,to je onda vec nesto drugo.To je onda trebalo i da kazes(napises).
Ali,cak i da to uradis,sa tobom SIGURNO necu polemisati.

mg85

pre 17 godina

Apsolutno se slazem sa prvim komentarom, i jos bi dodao:

Kaze: Bayern je izgubio i Ligu i kup na pocetku proleca... Kao prvo: kup su izgubili jos u decembru, izbacio ih je Aachen; a ligu ne da nisu izgubili, nego ce je osvojiti... Posle danasnjih kikseva i Schalkea i Stuttgarta, Bayern ima OGROMNU sansu da sutra postane 3 ili 2 u ligi, tj. 4 boda od lidera!!! Ako sutra pobede Verder...

A sto se tice LS, Bayern ima veliku mogucnosta da udje u polu finale. Milan igra ocajno, a Bayern sve bolje i bolje!!! Pobogu, Hitzfeld im je trener!!! Ljudi, HITZFELD!! Najveci trener u evropskom fudbalu!

p.s.: Zaboravite i Kapela, Murinha, Sir Alexa, Rajkrada...

Iverson

pre 17 godina

@ Vladimir Novakovic

Ovaj,po obimu,fudbalski "Rat i Mir" o LS koji ste nam ovde servirali,mogli ste da prepolovite.Mogli ste da nam date prikaz,odnosno da ceo text svedete na analizu samo onih 8 timova koji idu dalje.Bilo bi mnogo konciznije i konkretnije.
Puno je na ovom forumu vec napisano o Barsi i Ronaldinju,Realu,Arsenalu i ostalima,pa objektivno niste ni mogli tu nesto posebno novo da nam "priopcite".Ovo je jedna manje-vise obicna analiza svega vidjenog.
Ali,Vi ocigledno cekate zavrsetak "reprezentativnog ciklusa" mnogih igraca kako biste videli da li ce neko da se povredi,lose odigra i mozda udje u losu formu,"padne u nemilost trenera",ili mu se nesto slicno desi,kako biste imali "cistu situaciju" u analizi velike osmorke(bolje reci,petorke) koju nam najavljujete za naredni period.I,to je OK.(S tim sto ne treba zaboraviti da veliki timovi ne zavise u potpunosti od jednog ili 2 pojedinca.)
U nekim stavovima se ne mogu sloziti.
Prvo,to je neko pre mene vec napisao,o manjkavosti kvaliteta Bajerna se ne moze govoriti.Bilo u kom periodu.Oni konstantno,vec godinama,mozda i najvise od svih evropski velikih timova,odrzavaju jedan visok nivo.Mozda ne toliko u igrackom,pa ni rezultatskom smislu,nego u nivou kvaliteta i sadrzaja njihove igre.Ona je vec godinama "tu negde",nema mnogo velikih oscilacija,kao npr.kod Reala ili Barse.Cak i kad gube,oni "isto" igraju.Ponavljam,bez obzira na rezultate i igracki kadar.Drugim recima,igra im nikada ne varira npr.izmedju "totalne ofanzive" i "totalnog bunkera",kao npr.kod Liverpula.Neke od najgorih i najdosadnijih utakmica koje sam ikada gledao izmedju "Velikih timova",bilo da se radi o prvenstvu,kupu,ili medjunarodnom takmicenju,je odigrao upravo Liverpul(par puta protiv Chelsea,ranije protiv Bajerna u Minhenu,itd.).Ali,i najzanimljivijih i najdinamicnijih.(Vec sam ranije,na ovom forumu pomenuo davnu utakmicu Liverpul-Sent Etjen,da ne pominjem finale LS 2005.,a i neke druge utakmice.)Jednostavno,oni mogu,sa uglavnom istim igracima,da odigraju,bilo bunker,bilo totalnu ofanzivu,u zavisnosti od potreba.
(Neko bi rekao da je to odraz fantasticne fleksibilnosti tima.Mozda.)
Drugo,ne slazem se da Mancester "menja formaciju" u zavisnosti da li igra ostrvsku ligu ili kup,ili evro-kup.Njima je mozda trenutno najslabiji deo tima "sama sredina(centar) terena",gde igra vremesni Scholes (koga inace,veoma cenim)i jos nedokazani Carrick ili O'Shea.Zbog toga i manji posed lopte,pogotovo u utakmici protiv Liverpula.Levi i desni vezni igraci (ili obrnuto), Giggs i Ronaldo,su sasvim OK.Prvi,doduse, spada u "old species" pa ga treba malo brizljivije cuvati,dok je drugi trenutno jedan od najboljih fudbalera na svetu.Tandem spiceva Rooney-Saha je po meni mozda i najbolji takav tandem na svetu,uz onaj iz Bocce, Palermo-Palacio.Larson jeste trenutna i povremena,i to dobra, zamena za Sahu,ali Saha je buducnost MU-a.I,ne samo njega.
Dakle,govorim o funkcionisanju para spiceva kao TANDEM,a ne o pojedinacnim vrednostima igraca.Oni,koji bi mogli biti u buducnosti kao ovaj dvojac,su mozda Torres-Aguerro.S tim,sto Torresu za sada fali vise "nesebicnosti" i malo manje samozivosti.
Dakle,ta Vasa teza o 4-5-1 formaciji MU-a u Evropi,ne stoji.I Rooney,i Larsson/Saha,su spic igraci.
Upravo timova koji trenutno "posrcu" u LS se "treba cuvati".MU,Chelsea,Milan.Mozda medju njima treba traziti buduceg prvaka.Valencia,Roma,PSV,su ipak samo "provincijski"timovi,bez obzira sto su iz velikih gradova.Sto je najcesce i presudno u zavrsnicama tako velikih i jakih takmicenja kakvo je LS.
Liverpul,tesko da moze da ponovi ono od pretprosle godine,pogotovo kad naleti u polufinalu na isto tako tvrdog,cvrstog i nadasve motivisanog Chelsea.Koji,uz to ima veci pojedinacni kvalitet igraca,a isto je tako "fizicki jak".Svakako "fizicki jaci" od Barselone.Mourinho ce tu prednost sigurno znati da materijalizuje.
za Valensiju se slazem sa vama(povrede).Ali,ima jako dobro uklopljen i selektovan tim,uigran,kao i PSV.Roma mi,priznajem,nije jasna i ne mogu uopste da naslutim koliki joj je krajnji domet.Medjutim,samo Toti i puno mladih i talentovanih igraca,sumnjam da je to dovoljno za prolazak MU-a.
I,da ne ulazim vise u svet prognoza,da zavrsim sa "Bajern je za mene najveca nepoznanica".Od svih ostalih uglavnom znam sta mogu da ocekujem.Da li ce njegova standardna igra biti dovoljna da se dodje do vrha,videcemo.

stefan

pre 17 godina

ne zhelim da se upushtam u komentarisanje chlanka mada se delimichno slazhem sa prethodnim komentarom... Samo bih zeleo da naglasim da mi je drago da ste konacno poceli da pisete neke malo opsirnije clanke vezane za ligu sampiona a ne samo suvoparne preglede...

Jesteda

pre 17 godina

Taj cas je realno trajao jedno poluvreme, taman koliko i cas Reala Bajernu u Madridu. E druga je stvar kvalitet i mentalitet trenera koji te casove umeju ili ne umeju u preostalim delovima utakmice da pretvore u nesto opipljivo. A kvalitet im na papiru nije losiji od Milanovog, ali jeste od Realovog. A i vraga bi prosli da je igrao Becks koji izgleda jedini Ruudu ume da da upotrebljivu loptu. Sto se Bundeslige tice, dovoljno je napomenuti da je u 16 najboljih imala isti broj predstavnika kao i SPL i sve je receno (Serie A-3, EPL-4, Primera-3).

p.s. ne mogu da verujem da branim Real :)

Boris

pre 17 godina

Zao mi je sto Real nije prosao.
Ali ipak moram biti realan i reci da to nisu zasluzili.
po meni ostali su najbolji klubovi,inace ne bi dosli dokle su dosli.sada nema favorita to smo vidjeli u osmini finala gdje lion iznenadjujuce igubi od rome.
citao sam o tome kako je od preostalih ekipa po kvaliteti najslabiji psv.s tim se uopste ne slazem.izbaciti proslogodisnjeg finalistu svakako je za respekt,i nije ih za podcjenjivati.rafael benitez je takodje bio oprezan.
rekao je da sada nema favorita i da svako svakog moze pobjediti,i dodao da njegov tim nije ni blizu prolaska u polufinale.
od preostalih meceva svakako su interesantni dueli valensija celsi bajern milan i mancester roma.
po meni celsi ce obezbjediti
prolaz jer mislim da su kvalitetna ekipa iako u posljednje vrijeme ne igraju na razini.ali smatram da su blizi prolasku dalje.sto se tice duela bajerna i milana to ce svakako biti paklena borba na terenu.dvije vrhunske ekipe sigurno da ce nam pruziti spektakl a tu tipujem na bajernov prolaz jer ocit je napredak u njihovoj igri otkako je dosao otmar hicveld,jedino je lose sto ce ih on napustiti na kraju sezone.a sto se tice duela mancestera i rome tu tipujem na engleze iako nije za podcjeniti spaletijevu ekipu jer su dokazali da imaju kvalitet.spaleti je podigao momcad vratio im timski duh zelju za pobjedama iako sam rekao da mancester ide dalje morace oni u ovu utakmicu uci veoma ozbiljno mislim ako hoce
prolaz dalje.
sada kada je ispao real navijam za mancester jer mislim da ove sezone igraju odlicno.naprijed crveni djavoli.naprijed do atine

frik

pre 17 godina

Bayern nema kvalitet??? Zanimljivo glediste. Schweinsteiger i Lahm, najbolji tandem na SP, pa Lucio koji VLADA terenom u odbrani, a po prilici i u napadu, najbolji mladi igrac na SP Podolski, ostale da ne spominjem jer bi SVIH 11 igraca komotno mogli da se okarakterisu kao igraci svetske klase... a Real ima kvalitet? Ma nije nego... Ispade da je Bajern UPORNOSCU prosao dalje... Sve smo videli u drugoj utakmici... Odrzali su cas izvikanim "Galaktikosima :))" na koje se lozi pola planete.... A da sve bude jos smesnije, posle komentara "Kvalitet koji im je nedostajao nadomestili su upornošću (Nemci, je li), ali će im to teško biti dovoljno u okršaju sa profesionalnijim rivalom" , sledi osvrt na predstojeci mec sa Milanom, "Oba kluba pripadaju grupi istinskih velikana, imaju kvalitetne timove... Zato će dueli na San Siru i Alijanc Areni biti bespoštedna borba dva kvalitetna tima.". Cek malo, pa jel su kvalitetni ili nisu? Decide... Al kapiram to, ovde se i deca na ulici loze na Real, Barsu, Inter i njima slicne, a Nemce uglavnom omalovazavaju naveliko... Pogledajte malo Bundesligu, i skinite te predrasude da je nemacki fudbal samo upornost i trcanje...

frik

pre 17 godina

Bayern nema kvalitet??? Zanimljivo glediste. Schweinsteiger i Lahm, najbolji tandem na SP, pa Lucio koji VLADA terenom u odbrani, a po prilici i u napadu, najbolji mladi igrac na SP Podolski, ostale da ne spominjem jer bi SVIH 11 igraca komotno mogli da se okarakterisu kao igraci svetske klase... a Real ima kvalitet? Ma nije nego... Ispade da je Bajern UPORNOSCU prosao dalje... Sve smo videli u drugoj utakmici... Odrzali su cas izvikanim "Galaktikosima :))" na koje se lozi pola planete.... A da sve bude jos smesnije, posle komentara "Kvalitet koji im je nedostajao nadomestili su upornošću (Nemci, je li), ali će im to teško biti dovoljno u okršaju sa profesionalnijim rivalom" , sledi osvrt na predstojeci mec sa Milanom, "Oba kluba pripadaju grupi istinskih velikana, imaju kvalitetne timove... Zato će dueli na San Siru i Alijanc Areni biti bespoštedna borba dva kvalitetna tima.". Cek malo, pa jel su kvalitetni ili nisu? Decide... Al kapiram to, ovde se i deca na ulici loze na Real, Barsu, Inter i njima slicne, a Nemce uglavnom omalovazavaju naveliko... Pogledajte malo Bundesligu, i skinite te predrasude da je nemacki fudbal samo upornost i trcanje...

Boris

pre 17 godina

Zao mi je sto Real nije prosao.
Ali ipak moram biti realan i reci da to nisu zasluzili.
po meni ostali su najbolji klubovi,inace ne bi dosli dokle su dosli.sada nema favorita to smo vidjeli u osmini finala gdje lion iznenadjujuce igubi od rome.
citao sam o tome kako je od preostalih ekipa po kvaliteti najslabiji psv.s tim se uopste ne slazem.izbaciti proslogodisnjeg finalistu svakako je za respekt,i nije ih za podcjenjivati.rafael benitez je takodje bio oprezan.
rekao je da sada nema favorita i da svako svakog moze pobjediti,i dodao da njegov tim nije ni blizu prolaska u polufinale.
od preostalih meceva svakako su interesantni dueli valensija celsi bajern milan i mancester roma.
po meni celsi ce obezbjediti
prolaz jer mislim da su kvalitetna ekipa iako u posljednje vrijeme ne igraju na razini.ali smatram da su blizi prolasku dalje.sto se tice duela bajerna i milana to ce svakako biti paklena borba na terenu.dvije vrhunske ekipe sigurno da ce nam pruziti spektakl a tu tipujem na bajernov prolaz jer ocit je napredak u njihovoj igri otkako je dosao otmar hicveld,jedino je lose sto ce ih on napustiti na kraju sezone.a sto se tice duela mancestera i rome tu tipujem na engleze iako nije za podcjeniti spaletijevu ekipu jer su dokazali da imaju kvalitet.spaleti je podigao momcad vratio im timski duh zelju za pobjedama iako sam rekao da mancester ide dalje morace oni u ovu utakmicu uci veoma ozbiljno mislim ako hoce
prolaz dalje.
sada kada je ispao real navijam za mancester jer mislim da ove sezone igraju odlicno.naprijed crveni djavoli.naprijed do atine

Jesteda

pre 17 godina

Taj cas je realno trajao jedno poluvreme, taman koliko i cas Reala Bajernu u Madridu. E druga je stvar kvalitet i mentalitet trenera koji te casove umeju ili ne umeju u preostalim delovima utakmice da pretvore u nesto opipljivo. A kvalitet im na papiru nije losiji od Milanovog, ali jeste od Realovog. A i vraga bi prosli da je igrao Becks koji izgleda jedini Ruudu ume da da upotrebljivu loptu. Sto se Bundeslige tice, dovoljno je napomenuti da je u 16 najboljih imala isti broj predstavnika kao i SPL i sve je receno (Serie A-3, EPL-4, Primera-3).

p.s. ne mogu da verujem da branim Real :)

stefan

pre 17 godina

ne zhelim da se upushtam u komentarisanje chlanka mada se delimichno slazhem sa prethodnim komentarom... Samo bih zeleo da naglasim da mi je drago da ste konacno poceli da pisete neke malo opsirnije clanke vezane za ligu sampiona a ne samo suvoparne preglede...

Iverson

pre 17 godina

@ Vladimir Novakovic

Ovaj,po obimu,fudbalski "Rat i Mir" o LS koji ste nam ovde servirali,mogli ste da prepolovite.Mogli ste da nam date prikaz,odnosno da ceo text svedete na analizu samo onih 8 timova koji idu dalje.Bilo bi mnogo konciznije i konkretnije.
Puno je na ovom forumu vec napisano o Barsi i Ronaldinju,Realu,Arsenalu i ostalima,pa objektivno niste ni mogli tu nesto posebno novo da nam "priopcite".Ovo je jedna manje-vise obicna analiza svega vidjenog.
Ali,Vi ocigledno cekate zavrsetak "reprezentativnog ciklusa" mnogih igraca kako biste videli da li ce neko da se povredi,lose odigra i mozda udje u losu formu,"padne u nemilost trenera",ili mu se nesto slicno desi,kako biste imali "cistu situaciju" u analizi velike osmorke(bolje reci,petorke) koju nam najavljujete za naredni period.I,to je OK.(S tim sto ne treba zaboraviti da veliki timovi ne zavise u potpunosti od jednog ili 2 pojedinca.)
U nekim stavovima se ne mogu sloziti.
Prvo,to je neko pre mene vec napisao,o manjkavosti kvaliteta Bajerna se ne moze govoriti.Bilo u kom periodu.Oni konstantno,vec godinama,mozda i najvise od svih evropski velikih timova,odrzavaju jedan visok nivo.Mozda ne toliko u igrackom,pa ni rezultatskom smislu,nego u nivou kvaliteta i sadrzaja njihove igre.Ona je vec godinama "tu negde",nema mnogo velikih oscilacija,kao npr.kod Reala ili Barse.Cak i kad gube,oni "isto" igraju.Ponavljam,bez obzira na rezultate i igracki kadar.Drugim recima,igra im nikada ne varira npr.izmedju "totalne ofanzive" i "totalnog bunkera",kao npr.kod Liverpula.Neke od najgorih i najdosadnijih utakmica koje sam ikada gledao izmedju "Velikih timova",bilo da se radi o prvenstvu,kupu,ili medjunarodnom takmicenju,je odigrao upravo Liverpul(par puta protiv Chelsea,ranije protiv Bajerna u Minhenu,itd.).Ali,i najzanimljivijih i najdinamicnijih.(Vec sam ranije,na ovom forumu pomenuo davnu utakmicu Liverpul-Sent Etjen,da ne pominjem finale LS 2005.,a i neke druge utakmice.)Jednostavno,oni mogu,sa uglavnom istim igracima,da odigraju,bilo bunker,bilo totalnu ofanzivu,u zavisnosti od potreba.
(Neko bi rekao da je to odraz fantasticne fleksibilnosti tima.Mozda.)
Drugo,ne slazem se da Mancester "menja formaciju" u zavisnosti da li igra ostrvsku ligu ili kup,ili evro-kup.Njima je mozda trenutno najslabiji deo tima "sama sredina(centar) terena",gde igra vremesni Scholes (koga inace,veoma cenim)i jos nedokazani Carrick ili O'Shea.Zbog toga i manji posed lopte,pogotovo u utakmici protiv Liverpula.Levi i desni vezni igraci (ili obrnuto), Giggs i Ronaldo,su sasvim OK.Prvi,doduse, spada u "old species" pa ga treba malo brizljivije cuvati,dok je drugi trenutno jedan od najboljih fudbalera na svetu.Tandem spiceva Rooney-Saha je po meni mozda i najbolji takav tandem na svetu,uz onaj iz Bocce, Palermo-Palacio.Larson jeste trenutna i povremena,i to dobra, zamena za Sahu,ali Saha je buducnost MU-a.I,ne samo njega.
Dakle,govorim o funkcionisanju para spiceva kao TANDEM,a ne o pojedinacnim vrednostima igraca.Oni,koji bi mogli biti u buducnosti kao ovaj dvojac,su mozda Torres-Aguerro.S tim,sto Torresu za sada fali vise "nesebicnosti" i malo manje samozivosti.
Dakle,ta Vasa teza o 4-5-1 formaciji MU-a u Evropi,ne stoji.I Rooney,i Larsson/Saha,su spic igraci.
Upravo timova koji trenutno "posrcu" u LS se "treba cuvati".MU,Chelsea,Milan.Mozda medju njima treba traziti buduceg prvaka.Valencia,Roma,PSV,su ipak samo "provincijski"timovi,bez obzira sto su iz velikih gradova.Sto je najcesce i presudno u zavrsnicama tako velikih i jakih takmicenja kakvo je LS.
Liverpul,tesko da moze da ponovi ono od pretprosle godine,pogotovo kad naleti u polufinalu na isto tako tvrdog,cvrstog i nadasve motivisanog Chelsea.Koji,uz to ima veci pojedinacni kvalitet igraca,a isto je tako "fizicki jak".Svakako "fizicki jaci" od Barselone.Mourinho ce tu prednost sigurno znati da materijalizuje.
za Valensiju se slazem sa vama(povrede).Ali,ima jako dobro uklopljen i selektovan tim,uigran,kao i PSV.Roma mi,priznajem,nije jasna i ne mogu uopste da naslutim koliki joj je krajnji domet.Medjutim,samo Toti i puno mladih i talentovanih igraca,sumnjam da je to dovoljno za prolazak MU-a.
I,da ne ulazim vise u svet prognoza,da zavrsim sa "Bajern je za mene najveca nepoznanica".Od svih ostalih uglavnom znam sta mogu da ocekujem.Da li ce njegova standardna igra biti dovoljna da se dodje do vrha,videcemo.

mg85

pre 17 godina

Apsolutno se slazem sa prvim komentarom, i jos bi dodao:

Kaze: Bayern je izgubio i Ligu i kup na pocetku proleca... Kao prvo: kup su izgubili jos u decembru, izbacio ih je Aachen; a ligu ne da nisu izgubili, nego ce je osvojiti... Posle danasnjih kikseva i Schalkea i Stuttgarta, Bayern ima OGROMNU sansu da sutra postane 3 ili 2 u ligi, tj. 4 boda od lidera!!! Ako sutra pobede Verder...

A sto se tice LS, Bayern ima veliku mogucnosta da udje u polu finale. Milan igra ocajno, a Bayern sve bolje i bolje!!! Pobogu, Hitzfeld im je trener!!! Ljudi, HITZFELD!! Najveci trener u evropskom fudbalu!

p.s.: Zaboravite i Kapela, Murinha, Sir Alexa, Rajkrada...

Iverson

pre 17 godina

@ romanista

Odvise suvisan?
Stvarno nisam nikad cuo za ovakvu konstrukciju.Jesi li,kao romanista, nekad cuo za PLEONAZAM?
Po tebi postoji manje suvisan,ali i odvise suvisan komentar,jel' tako?
A,da nije,mozda,suvise odvisan?
I,koji deo tog ogromnog texta ti je najvise prirastao za srce?Da li znas?
Samo nemoj da mi kazes "SVE MI SE SVIDJA..."
Sem toga,niko nije rekao da je text los,nego da je (bespotrebno) glomazan.
A,ja sam samo izneo ono sa cime se ne slazem iz texta,pa i sa njegovom velicinom.Kao i drugi ljudi.
Uostalom,sa najvecim delom texta se svako normalan mora sloziti.
Ako ti se ne svidja nesto sto sam ja napisao,e,to je onda vec nesto drugo.To je onda trebalo i da kazes(napises).
Ali,cak i da to uradis,sa tobom SIGURNO necu polemisati.

Iverson

pre 17 godina

@ romanista

Odvise suvisan?
Stvarno nisam nikad cuo za ovakvu konstrukciju.Jesi li,kao romanista, nekad cuo za PLEONAZAM?
Po tebi postoji manje suvisan,ali i odvise suvisan komentar,jel' tako?
A,da nije,mozda,suvise odvisan?
I,koji deo tog ogromnog texta ti je najvise prirastao za srce?Da li znas?
Samo nemoj da mi kazes "SVE MI SE SVIDJA..."
Sem toga,niko nije rekao da je text los,nego da je (bespotrebno) glomazan.
A,ja sam samo izneo ono sa cime se ne slazem iz texta,pa i sa njegovom velicinom.Kao i drugi ljudi.
Uostalom,sa najvecim delom texta se svako normalan mora sloziti.
Ako ti se ne svidja nesto sto sam ja napisao,e,to je onda vec nesto drugo.To je onda trebalo i da kazes(napises).
Ali,cak i da to sada uradis,sa tobom SIGURNO necu polemisati.

Nebojsa

pre 17 godina

LS:Osmorka na putu za Atinu
Ja iskreno mislim da Milan ima previse srece, ali protiv Bajerna to nece proci. Sto se tice Valensije i Celsija, bice tesno ali kada vidim da je Celsi onako prosao protiv Porta, i onog gola Robena stvarno je previse, s toga prednost dajem Valensiji. Ipak izbacila je veliki Inter! Liverpul ce proci verovatno ali ni PSV nije za podceniti. Posto sam veliki obozavalac Mancestera mislim da ce proci Romu. Sigurno!!!

chelsea_hooligan_pfc

pre 17 godina

Ma ljudi ove godine CHELSEA osvaja ligu sampiona!!Verovari vi ili ne!!!Mozda ne igra lep fudbal,prefinjen i tako to,ali igra cvrst,muski!Evo i Barca je pokazala svoj ples sa liverpoolom pa ih nema vise...Englezi su kraljevi fudbala(pa nije za dzabe tamo i nastao).Manchester Utd. ce biti mali problem kojeg ce Chelsea nadam se uspeti da prebrodi..Ostali timovi su ne zreli za ova dva!!
Napred C H E L S E A!!!

NP

pre 17 godina

Kako neko moze da kaze da je prosla era Ronaldinha po mnogima najbeljeg fudbalera svih vremena ako neko odigra dve tri utikmice na nivou ne moze se reci da je njegova era prosla on dobro i igra kad kada primi loptu odma se za njega prilepa dva protivnicka igraca a ubrzo prilazi i treci.NJEGOVA ERA NIJE PROSLA ONA TEK DOLAZI!!!

frik

pre 17 godina

Bayern nema kvalitet??? Zanimljivo glediste. Schweinsteiger i Lahm, najbolji tandem na SP, pa Lucio koji VLADA terenom u odbrani, a po prilici i u napadu, najbolji mladi igrac na SP Podolski, ostale da ne spominjem jer bi SVIH 11 igraca komotno mogli da se okarakterisu kao igraci svetske klase... a Real ima kvalitet? Ma nije nego... Ispade da je Bajern UPORNOSCU prosao dalje... Sve smo videli u drugoj utakmici... Odrzali su cas izvikanim "Galaktikosima :))" na koje se lozi pola planete.... A da sve bude jos smesnije, posle komentara "Kvalitet koji im je nedostajao nadomestili su upornošću (Nemci, je li), ali će im to teško biti dovoljno u okršaju sa profesionalnijim rivalom" , sledi osvrt na predstojeci mec sa Milanom, "Oba kluba pripadaju grupi istinskih velikana, imaju kvalitetne timove... Zato će dueli na San Siru i Alijanc Areni biti bespoštedna borba dva kvalitetna tima.". Cek malo, pa jel su kvalitetni ili nisu? Decide... Al kapiram to, ovde se i deca na ulici loze na Real, Barsu, Inter i njima slicne, a Nemce uglavnom omalovazavaju naveliko... Pogledajte malo Bundesligu, i skinite te predrasude da je nemacki fudbal samo upornost i trcanje...

Boris

pre 17 godina

Zao mi je sto Real nije prosao.
Ali ipak moram biti realan i reci da to nisu zasluzili.
po meni ostali su najbolji klubovi,inace ne bi dosli dokle su dosli.sada nema favorita to smo vidjeli u osmini finala gdje lion iznenadjujuce igubi od rome.
citao sam o tome kako je od preostalih ekipa po kvaliteti najslabiji psv.s tim se uopste ne slazem.izbaciti proslogodisnjeg finalistu svakako je za respekt,i nije ih za podcjenjivati.rafael benitez je takodje bio oprezan.
rekao je da sada nema favorita i da svako svakog moze pobjediti,i dodao da njegov tim nije ni blizu prolaska u polufinale.
od preostalih meceva svakako su interesantni dueli valensija celsi bajern milan i mancester roma.
po meni celsi ce obezbjediti
prolaz jer mislim da su kvalitetna ekipa iako u posljednje vrijeme ne igraju na razini.ali smatram da su blizi prolasku dalje.sto se tice duela bajerna i milana to ce svakako biti paklena borba na terenu.dvije vrhunske ekipe sigurno da ce nam pruziti spektakl a tu tipujem na bajernov prolaz jer ocit je napredak u njihovoj igri otkako je dosao otmar hicveld,jedino je lose sto ce ih on napustiti na kraju sezone.a sto se tice duela mancestera i rome tu tipujem na engleze iako nije za podcjeniti spaletijevu ekipu jer su dokazali da imaju kvalitet.spaleti je podigao momcad vratio im timski duh zelju za pobjedama iako sam rekao da mancester ide dalje morace oni u ovu utakmicu uci veoma ozbiljno mislim ako hoce
prolaz dalje.
sada kada je ispao real navijam za mancester jer mislim da ove sezone igraju odlicno.naprijed crveni djavoli.naprijed do atine

Jesteda

pre 17 godina

Taj cas je realno trajao jedno poluvreme, taman koliko i cas Reala Bajernu u Madridu. E druga je stvar kvalitet i mentalitet trenera koji te casove umeju ili ne umeju u preostalim delovima utakmice da pretvore u nesto opipljivo. A kvalitet im na papiru nije losiji od Milanovog, ali jeste od Realovog. A i vraga bi prosli da je igrao Becks koji izgleda jedini Ruudu ume da da upotrebljivu loptu. Sto se Bundeslige tice, dovoljno je napomenuti da je u 16 najboljih imala isti broj predstavnika kao i SPL i sve je receno (Serie A-3, EPL-4, Primera-3).

p.s. ne mogu da verujem da branim Real :)

stefan

pre 17 godina

ne zhelim da se upushtam u komentarisanje chlanka mada se delimichno slazhem sa prethodnim komentarom... Samo bih zeleo da naglasim da mi je drago da ste konacno poceli da pisete neke malo opsirnije clanke vezane za ligu sampiona a ne samo suvoparne preglede...

Iverson

pre 17 godina

@ Vladimir Novakovic

Ovaj,po obimu,fudbalski "Rat i Mir" o LS koji ste nam ovde servirali,mogli ste da prepolovite.Mogli ste da nam date prikaz,odnosno da ceo text svedete na analizu samo onih 8 timova koji idu dalje.Bilo bi mnogo konciznije i konkretnije.
Puno je na ovom forumu vec napisano o Barsi i Ronaldinju,Realu,Arsenalu i ostalima,pa objektivno niste ni mogli tu nesto posebno novo da nam "priopcite".Ovo je jedna manje-vise obicna analiza svega vidjenog.
Ali,Vi ocigledno cekate zavrsetak "reprezentativnog ciklusa" mnogih igraca kako biste videli da li ce neko da se povredi,lose odigra i mozda udje u losu formu,"padne u nemilost trenera",ili mu se nesto slicno desi,kako biste imali "cistu situaciju" u analizi velike osmorke(bolje reci,petorke) koju nam najavljujete za naredni period.I,to je OK.(S tim sto ne treba zaboraviti da veliki timovi ne zavise u potpunosti od jednog ili 2 pojedinca.)
U nekim stavovima se ne mogu sloziti.
Prvo,to je neko pre mene vec napisao,o manjkavosti kvaliteta Bajerna se ne moze govoriti.Bilo u kom periodu.Oni konstantno,vec godinama,mozda i najvise od svih evropski velikih timova,odrzavaju jedan visok nivo.Mozda ne toliko u igrackom,pa ni rezultatskom smislu,nego u nivou kvaliteta i sadrzaja njihove igre.Ona je vec godinama "tu negde",nema mnogo velikih oscilacija,kao npr.kod Reala ili Barse.Cak i kad gube,oni "isto" igraju.Ponavljam,bez obzira na rezultate i igracki kadar.Drugim recima,igra im nikada ne varira npr.izmedju "totalne ofanzive" i "totalnog bunkera",kao npr.kod Liverpula.Neke od najgorih i najdosadnijih utakmica koje sam ikada gledao izmedju "Velikih timova",bilo da se radi o prvenstvu,kupu,ili medjunarodnom takmicenju,je odigrao upravo Liverpul(par puta protiv Chelsea,ranije protiv Bajerna u Minhenu,itd.).Ali,i najzanimljivijih i najdinamicnijih.(Vec sam ranije,na ovom forumu pomenuo davnu utakmicu Liverpul-Sent Etjen,da ne pominjem finale LS 2005.,a i neke druge utakmice.)Jednostavno,oni mogu,sa uglavnom istim igracima,da odigraju,bilo bunker,bilo totalnu ofanzivu,u zavisnosti od potreba.
(Neko bi rekao da je to odraz fantasticne fleksibilnosti tima.Mozda.)
Drugo,ne slazem se da Mancester "menja formaciju" u zavisnosti da li igra ostrvsku ligu ili kup,ili evro-kup.Njima je mozda trenutno najslabiji deo tima "sama sredina(centar) terena",gde igra vremesni Scholes (koga inace,veoma cenim)i jos nedokazani Carrick ili O'Shea.Zbog toga i manji posed lopte,pogotovo u utakmici protiv Liverpula.Levi i desni vezni igraci (ili obrnuto), Giggs i Ronaldo,su sasvim OK.Prvi,doduse, spada u "old species" pa ga treba malo brizljivije cuvati,dok je drugi trenutno jedan od najboljih fudbalera na svetu.Tandem spiceva Rooney-Saha je po meni mozda i najbolji takav tandem na svetu,uz onaj iz Bocce, Palermo-Palacio.Larson jeste trenutna i povremena,i to dobra, zamena za Sahu,ali Saha je buducnost MU-a.I,ne samo njega.
Dakle,govorim o funkcionisanju para spiceva kao TANDEM,a ne o pojedinacnim vrednostima igraca.Oni,koji bi mogli biti u buducnosti kao ovaj dvojac,su mozda Torres-Aguerro.S tim,sto Torresu za sada fali vise "nesebicnosti" i malo manje samozivosti.
Dakle,ta Vasa teza o 4-5-1 formaciji MU-a u Evropi,ne stoji.I Rooney,i Larsson/Saha,su spic igraci.
Upravo timova koji trenutno "posrcu" u LS se "treba cuvati".MU,Chelsea,Milan.Mozda medju njima treba traziti buduceg prvaka.Valencia,Roma,PSV,su ipak samo "provincijski"timovi,bez obzira sto su iz velikih gradova.Sto je najcesce i presudno u zavrsnicama tako velikih i jakih takmicenja kakvo je LS.
Liverpul,tesko da moze da ponovi ono od pretprosle godine,pogotovo kad naleti u polufinalu na isto tako tvrdog,cvrstog i nadasve motivisanog Chelsea.Koji,uz to ima veci pojedinacni kvalitet igraca,a isto je tako "fizicki jak".Svakako "fizicki jaci" od Barselone.Mourinho ce tu prednost sigurno znati da materijalizuje.
za Valensiju se slazem sa vama(povrede).Ali,ima jako dobro uklopljen i selektovan tim,uigran,kao i PSV.Roma mi,priznajem,nije jasna i ne mogu uopste da naslutim koliki joj je krajnji domet.Medjutim,samo Toti i puno mladih i talentovanih igraca,sumnjam da je to dovoljno za prolazak MU-a.
I,da ne ulazim vise u svet prognoza,da zavrsim sa "Bajern je za mene najveca nepoznanica".Od svih ostalih uglavnom znam sta mogu da ocekujem.Da li ce njegova standardna igra biti dovoljna da se dodje do vrha,videcemo.

mg85

pre 17 godina

Apsolutno se slazem sa prvim komentarom, i jos bi dodao:

Kaze: Bayern je izgubio i Ligu i kup na pocetku proleca... Kao prvo: kup su izgubili jos u decembru, izbacio ih je Aachen; a ligu ne da nisu izgubili, nego ce je osvojiti... Posle danasnjih kikseva i Schalkea i Stuttgarta, Bayern ima OGROMNU sansu da sutra postane 3 ili 2 u ligi, tj. 4 boda od lidera!!! Ako sutra pobede Verder...

A sto se tice LS, Bayern ima veliku mogucnosta da udje u polu finale. Milan igra ocajno, a Bayern sve bolje i bolje!!! Pobogu, Hitzfeld im je trener!!! Ljudi, HITZFELD!! Najveci trener u evropskom fudbalu!

p.s.: Zaboravite i Kapela, Murinha, Sir Alexa, Rajkrada...

Iverson

pre 17 godina

@ romanista

Odvise suvisan?
Stvarno nisam nikad cuo za ovakvu konstrukciju.Jesi li,kao romanista, nekad cuo za PLEONAZAM?
Po tebi postoji manje suvisan,ali i odvise suvisan komentar,jel' tako?
A,da nije,mozda,suvise odvisan?
I,koji deo tog ogromnog texta ti je najvise prirastao za srce?Da li znas?
Samo nemoj da mi kazes "SVE MI SE SVIDJA..."
Sem toga,niko nije rekao da je text los,nego da je (bespotrebno) glomazan.
A,ja sam samo izneo ono sa cime se ne slazem iz texta,pa i sa njegovom velicinom.Kao i drugi ljudi.
Uostalom,sa najvecim delom texta se svako normalan mora sloziti.
Ako ti se ne svidja nesto sto sam ja napisao,e,to je onda vec nesto drugo.To je onda trebalo i da kazes(napises).
Ali,cak i da to uradis,sa tobom SIGURNO necu polemisati.

Iverson

pre 17 godina

@ romanista

Odvise suvisan?
Stvarno nisam nikad cuo za ovakvu konstrukciju.Jesi li,kao romanista, nekad cuo za PLEONAZAM?
Po tebi postoji manje suvisan,ali i odvise suvisan komentar,jel' tako?
A,da nije,mozda,suvise odvisan?
I,koji deo tog ogromnog texta ti je najvise prirastao za srce?Da li znas?
Samo nemoj da mi kazes "SVE MI SE SVIDJA..."
Sem toga,niko nije rekao da je text los,nego da je (bespotrebno) glomazan.
A,ja sam samo izneo ono sa cime se ne slazem iz texta,pa i sa njegovom velicinom.Kao i drugi ljudi.
Uostalom,sa najvecim delom texta se svako normalan mora sloziti.
Ako ti se ne svidja nesto sto sam ja napisao,e,to je onda vec nesto drugo.To je onda trebalo i da kazes(napises).
Ali,cak i da to sada uradis,sa tobom SIGURNO necu polemisati.

Nebojsa

pre 17 godina

LS:Osmorka na putu za Atinu
Ja iskreno mislim da Milan ima previse srece, ali protiv Bajerna to nece proci. Sto se tice Valensije i Celsija, bice tesno ali kada vidim da je Celsi onako prosao protiv Porta, i onog gola Robena stvarno je previse, s toga prednost dajem Valensiji. Ipak izbacila je veliki Inter! Liverpul ce proci verovatno ali ni PSV nije za podceniti. Posto sam veliki obozavalac Mancestera mislim da ce proci Romu. Sigurno!!!

chelsea_hooligan_pfc

pre 17 godina

Ma ljudi ove godine CHELSEA osvaja ligu sampiona!!Verovari vi ili ne!!!Mozda ne igra lep fudbal,prefinjen i tako to,ali igra cvrst,muski!Evo i Barca je pokazala svoj ples sa liverpoolom pa ih nema vise...Englezi su kraljevi fudbala(pa nije za dzabe tamo i nastao).Manchester Utd. ce biti mali problem kojeg ce Chelsea nadam se uspeti da prebrodi..Ostali timovi su ne zreli za ova dva!!
Napred C H E L S E A!!!

NP

pre 17 godina

Kako neko moze da kaze da je prosla era Ronaldinha po mnogima najbeljeg fudbalera svih vremena ako neko odigra dve tri utikmice na nivou ne moze se reci da je njegova era prosla on dobro i igra kad kada primi loptu odma se za njega prilepa dva protivnicka igraca a ubrzo prilazi i treci.NJEGOVA ERA NIJE PROSLA ONA TEK DOLAZI!!!