Aktuelno

Sreda, 17.05.2023.

19:00

Rimac Nevera – oborena 23 rekorda VIDEO

Izvor: B92

Rimac Nevera – oborena 23 rekorda VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Pero

pre 11 meseci

Rimca kritikuju oni koji po cijeli dan sjede pred trgovinom i zicaju pivo,njihova pamet raste proporcionalno kolicini popijenog piva.

Srđan BL

pre 11 meseci

omniameamecumporto
Taj kreditni rejting dugujete clanstvu u EU i NATO, ali realno ste sa izuzetkom primorja zadnji ispr..ak EU. Imate egzodus radno sposobnog stanovnistva, a ozbiljan kompleks od Slovenije kao uredjene evropske drzave probavate lijeciti preko Srbije i BiH (a zapravo nista posebno bolji)...

omniameamecumporto

pre 11 meseci

Mladene ne lupetaj, bolje se pitaj koliko uplaćuje u državni proračun. Država se ovajdila od Rimca i u velikom je plusu.
Privlačenje kapitala uopće mu nije problem,tako da mora odbijati neke ponude. Nego kako vaša država, kako porezni obveznici koji rade za kikiriki na sklapanju koječega po linijama.Puni ste investicija a svrstani ste u investicijsko smeće, rejting BB+ a naš je BBB+ za tri stepenice bolji. Koga hrane vaši porezni obveznici...kome Vučić diže plaće od nameta koju država uzme od ove sirotinje koja radi na linijama.
Pusti Rimca on zapošljava stotine najboljih svjetskih inženjera iz auto industrije i nameti iz njihovih plaća dobro dođu državi.

Ivan ZG

pre 11 meseci

Iz zemlje Nevere za zemlju Yuga.
Jedina poveznica je da oba imaju 4 kotača.
Tu prestaje svaka sličnost.
Vi ste ponosni na Yuga, mi na Neveru.
Naš oborio 23 svjetska rekorda, vaš osvojio 10 medalja za najgori auto u Americi.
Iz zemlje bez ikakve industije automobila i sa 0 proizvedenih automobila do auta sa nabržim ubzanjima i 23 svjetska rekorda.
Naravno da vam je pozlilo.

Damir Dra

pre 11 meseci

čemu služe svi ti rekordi?jesu li to auti za pokazivanje rekorda,ili za vožnju?to je samo proseravanje,naravno s tuđom lovicom,jer sa svojim pimpekom je bolno mlatit po trnju.još čekam robotaksije za koje je otel lovicu iz proračuna,al nema ničeg ni u tragovima.

H20

pre 11 meseci

Koji pametnjakovic mu je dao ime nevera, pa to na spanskom znaci frizider! Ko ce da vam vozi frizider leba vam?
(Vlada, 18. maj 2023 11:39)

ne moras se bojati ,ti sigurno neces voziti ...

Pero

pre 11 meseci

Vidim da je puno nedoumica oko imena nevere.Nevera je u Hrvatskoj iznenadan,jak olujni vjetar koji nosi sve pred sobom tako da je ime sasvim prihvatljivo. Dakle ne radi se o nevjeri kao sto su nevjeran bracni drug,pas i sl.pozdrav.

omniameamecumporto

pre 11 meseci

Pa nije "lažibrada" političar pa da bude prevara. Rimac je već godinama u žiži interesa najvećih svjetskih kompanija koje ga dokapitaliziraju i istovremeno kupuju tehnologiju od njega.Rimčeva tehnologija nalazi se u gotovo svim značajnijim hiper električnim automobilima.Inaće mnogo je Neveru u fazi proizvodnje, prolazim često pored Rimca u Škorpikovoj i vidim šta se događa jer ima veliki stakleni izlog gdje mu stoje školjke i tu se vidi velika dinamika proizvodnje jer se školjke stalno izuzimaju. Inače Hrvatska je tu gdje je, za tri stepenice bolja od Srbije u kreditnom rejtingu. Vi ste još u investicijskim smeću BB+ a mi smo BBB+. Čudno, puni investicija, jeftina radna snaga ali nikako iz tog smeća. Vi kupujete novac znatno skuplje nego mi, vama su kamate nepovoljne. Guglajte Rimac SAT, reportaža koju je napravio vaš novinar pa onda komentirajte. Kampus uskoro kreće a novi još veći je u pripremi.

Kole

pre 11 meseci

Pametan je Rimac. Koristi ovaj trenutak energetske tranzicije kad svi što prave nešto na struju imaju vetar u leđa i mirno more. Kad realno pogledamo koliko vredi njegov brend i koliko auta je u stanju da proizvede i proda, dolazimo do nesklada od 90%. To vam je kao ovaj teniser Alkaras koji sa dva osvojena turnira ide na prvo mesto. Još da Mate objavi da je gej, odoše akcije 15% gore u danu.

Fakti

pre 11 meseci

Nevera za neverovati...glupo ime za sjajan auto !
(Dule Popović, 18. maj 2023 12:14) Zato jer misliš da ceo svet govori srpski a nemaš pojma šta je to "nevera."

Vozacica

pre 11 meseci

Koji pametnjakovic mu je dao ime nevera, pa to na spanskom znaci frizider! Ko ce da vam vozi frizider leba vam?
(Vlada,

Porsche Cayenne - paprika ali ja ga i dalje vozim i volim.

KKK-666

pre 11 meseci

Jel oborio i rekord prodaje....magle ? Kad će Robo Taksići po ZG hoće li u produžetak realizacije projekta na recimo 10 godina pa onda opet Rimac lažibrada pare povući za obećanje ludom radovanje ?
(Josip Knežević, 18. maj 2023 09:06)

Pa i Vucicevi leteci automobili i autobusi mijenjani za svinjske i pilece nogice od Kineza su mi nemak magloviti.

Konfeder i EU

pre 11 meseci

Jeste vala, al koliko vidim najvise ga Hrvati pljuju?!
(Gegula, 18. maj 2023 15:12) Imaš ovde "Hrvata" (ali samo po nikovima) ko u priči.. :)

Nikola Pušonja

pre 11 meseci

Podaci matičnih statističkih zavoda izraženi u evrima, Slovenija (1.480), Hrvatska (1.029) i Crna Gora (721) dok manje od proseka u Srbiji (668) imaju zaposleni u Severnoj Makedoniji (537), BiH (602), Albaniji (437) i na Kosovu (432).
Ne dozvolite da vas lažu, miljama smo daleko od Hrvata, a i oni su beda...
Pozdrav iz Zemuna!

Stingray

pre 11 meseci

Dodge Demon 170 od o do 60 mph stiže za 1.66 sekundi.
Ništa struja.
Ništa baterije.
Čist benzin sa osam cilindara u V rasporedu.

Net

pre 11 meseci

MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa.

KKK-666

pre 11 meseci

ali verujem da je Hrvatska među 10 najsiromašnijih država u EU. A mi smo toliko siromašni da idemo kod njih da radimo. Tuga ali i istina.
(Dali Salvador Aljende, 18. maj 2023 14:20)

10ta je, kad se tako gleda prilicno je lose, ali kad se gleda da je 10ta od 27 clanica onda zvuci puno bolje.

Marko Lolić

pre 11 meseci

Zahebo Mate šefa i stanicu i birtiju u dokumentu koji mu je odobren fino u ubacio kraj 2026g. ondosno početak 2027g. Tako da sa autonomnim taxijima može glumiti još par godina i trošiti lovu na računu a onda ako 2027g. novac može vratiti (iako za startupove je kamata valjda oko 15%). A to znači da je dobio kredit na 5g. bez kamata, isto kao opalio ove propalom Graypu koju su uložili milijun i pol eura pa im samo vratio novac pa se žalili a gdje su kamate:) Budite sretni što Vam vratio novac jer nije trebao, mogao je samo proglasiti bankrot.

Dunkli

pre 11 meseci

"novi hrvatski Tesla" ne zna razliku između struje i napona, a i kako bi kad je završio neki hrvatski sega/mega menadžment. A automobile je zavoleko od kad mu je ćaća, navatirani hadet+zeovac, kupio u srednjoj šlkoli nabudženog bimera. Ostalo je sve prevara.

Gegula

pre 11 meseci

Koja ljubomora na Rimca, vidim po komentarima 😂. Izgleda da mnogima smeta što Hrvatska ima najbrži automobil današnjice
(Damjan, 18. maj 2023 09:14)

Jeste vala, al koliko vidim najvise ga Hrvati pljuju?!

Zime

pre 11 meseci

Vlada..... pa za svaku reč možeš negde naći drugo značenje, Španci će sada naučit šta je hrvatska nevera. A da je auto nazvao Bura, bilo bi dobro ime, moćnije nama, samo šta se one male turističke kućice na Havajima zovu baš tako, bura.

Marija

pre 11 meseci

Koji pametnjakovic mu je dao ime nevera, pa to na spanskom znaci frizider! Ko ce da vam vozi frizider leba vam?
(Vlada, 18. maj 2023 11:39)

Kupio ga je i vozi Nico Rosberg. A ti parlaj spanski i dalje, sigurno si dobar u njemu kao i svemu u svom zavidnom zivotu.

Mili

pre 11 meseci

Marko Lolić...... svi ovi srušeni rekordi su zvanični rekordi i nije bitno na kojoj stazi su srušeni. Nirbering nije jedina staza i po ničemu se ne odvaja od drugih staza i ne izbegava se, a i svi ovi rekordi su srušeni na kružnoj stazi. Nemci su napravili taj mali autić-formulu samo da sruše rekord ali taj nije iz domene automobila i el.automobila, nego je to mala formula1 i zato je Nevera i dalje najbolja na svetu i.

Max

pre 11 meseci

@ Vlada
Smeta ti Nevera koja je dobila ime po meteoroloskoj pojavi koja se u HR tako naziva. Ne smetaju ti WW vozila tipa Passat,Bora,Scirocco...koja su dobila imena po vjetrovima? Da je Mate Rimac Srbin i da je auto nazvao košava bilo bi sve oki doki. Koga briga kako se kaze frizider na spanjolskom?

Dali Salvador Aljende

pre 11 meseci

Ove sezone je u Hrvatskoj odobreno Srbima preko 19.000 radnih dozvola, Hrvatska je za Srbe postala ono šta je Nemačka za Hrvate!
Zbog uvođenja evra i ulaska u Šengen očekuje se rast turističke zarade u RH sa 13 na 15 mlrd. E, a to znači I veće plate i naoružanja.
Savo Štrbac reče na TV da prima dve penzije, zato jer je 15g radio u Hrvatskoj i 16g u Srbiji, a hrvatska penzija mu je čak tri puta veća.
Prosečna hrvatska neto plata je 1.116 E i još raste pa Hrvatska skoro stiže prosečnu neto slovensku platu 1.240 E, a i hrvatski javni dug je pao na 68% i BDP je veći od srpskog za 7 mlrd. E.
(Medi, 18. maj 2023 11:45)

Sve je istina i sve što treba da znamo kada se mislimo da li da odemo iz Srbije? Dakle nisam dobar sa novim tehnologijama ali verujem da je Hrvatska među 10 najsiromašnijih država u EU. A mi smo toliko siromašni da idemo kod njih da radimo. Tuga ali i istina.

Pitanja za razmišljanje

pre 11 meseci

Hrvatska je među najsiromašnijim zemljama Evropske unije. Preko 20000 ljudi iz Srbije će ove godine raditi u Hrvatskoj sezonske poslove. Koliko smo tačno mi u Srbiji siromašni?

Nikola

pre 11 meseci

HAHAHA 8.26s 1/4 milje... HAHAH ovo su brojke za ulagače , vidjeli smo u Osijeku kak Nevera ide oko 9 i iznad sec na 1/4 milje i kak ju Audi dere... lažibrada i dalje lažne brojke izbacuje..
(Vadan, 18. maj 2023 12:02)

Daj link da svi vidimo! Kakav audi, Nevera dere Laferrari i Bugatti i imas snimak,a ti nekakav audi pominjes.

Nikola

pre 11 meseci

Ako je Nevera i bilo koja električna prevara toliko moćna i dobra, zašto ne sudjeluju u F1, Paris-Dakar i slične utrke izdržljivosti.
(Mate, 18. maj 2023 11:55)

Paris Dakar je reli terenskih vozila, formula 1 ima svoja oravila koje cestovni automobili ne zadovoljavaju. Sam tvoj komentar je dokaz da nemas pojma o zivotu.

Gane

pre 11 meseci

Bajo moj , kada u nazivo bilo cega stoji reci "elektricni" ili se to pominje u bilo kom kontekstu ustanes i poklonis se Nikoli Tesli. Tako da za ovo sokocalo i sve ostalo sto pokrece elektricna energija , srbi su i previse uradili.
(Markenson, 18. maj 2023 10:55)
Sta su to Srbi uradili. Mozda je uradio jedan covek koji je otisao u Ameriku i uz pomoc njhovih para svasta uradio. U Srbiju svratio jedanput. Zasto se ne ponosis svojim delima nego tudjim? Nikola Tesla nije izmislio elektricnu energiju ( izgleda da ti mislis da jeste). Srbi se pise velikim slovom.

tiktok

pre 11 meseci

Jel oborio i rekord prodaje....magle ? Kad će Robo Taksići po ZG hoće li u produžetak realizacije projekta na recimo 10 godina pa onda opet Rimac lažibrada pare povući za obećanje ludom radovanje ?
(Josip Knežević, 18. maj 2023 09:06) # Link komentara

@
Lažima obmanuo elitu svjetske automobilske industrije?
U čemu si ti uspjesan Kneževiću? U pisanju besmislenih komentara ili si zaposlio ljude i najbolji si u nečem na svijet?

Vadan

pre 11 meseci

HAHAHA 8.26s 1/4 milje... HAHAH ovo su brojke za ulagače , vidjeli smo u Osijeku kak Nevera ide oko 9 i iznad sec na 1/4 milje i kak ju Audi dere... lažibrada i dalje lažne brojke izbacuje..

Davor

pre 11 meseci

Evo ostalih rekorda:

U prvoj koloni su rezultati po mjerenju Racelogica, a u drugoj po mjerenju Dewesofta:

0-60 mph 1.74 1.74
0-100 km/h 1.82 1.81
0-200 km/h 4.42 4.42
0-300 km/h 9.23 9.22
0-400 km/h 21.32 21.31
100-200 km/h 2.59 2.59
200-300 km/h 4.81 4.79
200-250 km/h 2.00 2.00
0-100-0 km/h 4.03 3.99
0-200-0 km/h 8.85 8.86
0-300-0 km/h 15.68 15.70
0-400-0 km/h 29.94 29.93
1/4 milje 8.26 8.25
1/8 milje 5.46 5.44
1/2 milje 12.82 12.83
Milja iz mjesta 20.62 20.59
0-100 mph 3.23 3.21
0-120 mph 4.19 4.19
0-130 mph 4.74 4.75
0-250 mph 21.89 21.86
60-130 mph 2.99 2.99
0-200 mph 10.86 10.86

Nidošević

pre 11 meseci

Slijepi fanovi lažibrade HAHA Nevera će u realnim uvjetima na cesti napravit 8.26s NIKAD !! I meni je žao poltrona poput vas koji vjeruju u sve što vide na netu HAHA.

Medi

pre 11 meseci

Ove sezone je u Hrvatskoj odobreno Srbima preko 19.000 radnih dozvola, Hrvatska je za Srbe postala ono šta je Nemačka za Hrvate!
Zbog uvođenja evra i ulaska u Šengen očekuje se rast turističke zarade u RH sa 13 na 15 mlrd. E, a to znači I veće plate i naoružanja.
Savo Štrbac reče na TV da prima dve penzije, zato jer je 15g radio u Hrvatskoj i 16g u Srbiji, a hrvatska penzija mu je čak tri puta veća.
Prosečna hrvatska neto plata je 1.116 E i još raste pa Hrvatska skoro stiže prosečnu neto slovensku platu 1.240 E, a i hrvatski javni dug je pao na 68% i BDP je veći od srpskog za 7 mlrd. E.

Net

pre 11 meseci

Napokon rezult ulaska u EU i najbolja vest u RH u zadnjih 30g... SNAŽAN RAST Obrtnici i male firme potukli moćni turizam. Uprihodili deset milijardi kuna više i zaposlili 107 tisuća ljudi.

Mate

pre 11 meseci

Ako je Nevera i bilo koja električna prevara toliko moćna i dobra, zašto ne sudjeluju u F1, Paris-Dakar i slične utrke izdržljivosti.

CheCro

pre 11 meseci

Milan@ Na hrvatskom je nevera sta znaci nevrijeme koje se iznenada pojavi na moru. Znaci oluja na moru popracena munjama, grmljavinom, kisom i vitrom. Nevera oznacava orkansku snagu vitra koja potopi brodove, rusi stabla, cupa krovove kuca. Imas i neverine koji su manji i kraci. Ali kako ti mozes to znati ili kako je kad bura puse

Novi hrvatski Tesla

pre 11 meseci

Nevera je čudo, a još veće je to šta će Rimac u novom centru, kojeg završava u okolici Zagreba, radit sve vrste savremenih barerija za EU, od najmanjih do one za raznorazne robote i automobile i za one koje se pune od solarnih panela, vetrenjača... on se bogati od baterija, a i EU mu je dala 200 mil. E za fabriku baterija, a Nevera mu je samo bonus, hobi.

marko lolić

pre 11 meseci

Postoji samo jedan svijetski rekord zove se rezultat na Nürburgring čije testiranje Nevera uspješno izbjegava ili kao što se zna da je već bila tamo ali ostala je šutnja, očito rezultati su bili tako dobri da nisu za javnost. Inače rekorde na Nürburgring drže ovaj automobilčić kojeg u TRZC možeš kupiti za samo 160000 eura:) I vozi 4 ljudi i ima veći domet:) I kao bonus dobivaš veći stupanj autonomije, odnosno najveći koji na svijetu postoji. Ali inače da vidim da ljudi ponosno pokazuju kupljene Nevere diljem svijeta:)

Novi hrvatski Tesla

pre 11 meseci

Nevera i dalje ima najbolju bateriju na svetu, sa jednim punjenjem ide 650-700km, a stalno to povećavaju i kažu da nova ide do 800. Tu je razlog zašto se Rimac bogati, BATERIJE.

Baćo

pre 11 meseci

ne znam za ovu Neveru kakva je ali da ne verujem koliko glupih i zatucanih komentara na jednom mestu može da se pročita ne verujem brate.... prosto za Riplija

Hr

pre 11 meseci

Tesla S Plaid ubrzava za 2.1 sek. a kosta 120.000 evra u Nemackoj. Ide preko 300 kn/h i uz pazljivu voznju prelazi preko 600km. Rimac je egzotika od 2 miliona i to moze da se vidi samo na nekim auto skupovima.
(kole, 18. maj 2023 06:45)
@
Prije tjedan dana ja ga vidio na cesti u ZG-u. zelene boje.

Markenson

pre 11 meseci

Bajo Moj do Mojega

Bajo moj , kada u nazivo bilo cega stoji reci "elektricni" ili se to pominje u bilo kom kontekstu ustanes i poklonis se Nikoli Tesli. Tako da za ovo sokocalo i sve ostalo sto pokrece elektricna energija , srbi su i previse uradili.

Nikola

pre 11 meseci

Jel ima kakav rezultat na nekoj stazi? Samo idealni uvijeti, pravac i gas kao americki auti a kada dode zavoj i dalje idu ravno
(Miladin, 18. maj 2023 09:04)

Druskane, na brdskoj stazi Pikes Pike sa 156 zavoja drzi drugo mjesto. Prvi izgleda vise kao formula 1 nego funkcionalno auto.

Josip Knežević

pre 11 meseci

Jel oborio i rekord prodaje....magle ? Kad će Robo Taksići po ZG hoće li u produžetak realizacije projekta na recimo 10 godina pa onda opet Rimac lažibrada pare povući za obećanje ludom radovanje ?

kole

pre 1 godinu

Tesla S Plaid ubrzava za 2.1 sek. a kosta 120.000 evra u Nemackoj. Ide preko 300 kn/h i uz pazljivu voznju prelazi preko 600km. Rimac je egzotika od 2 miliona i to moze da se vidi samo na nekim auto skupovima.

CheCro

pre 11 meseci

Milan@ Na hrvatskom je nevera sta znaci nevrijeme koje se iznenada pojavi na moru. Znaci oluja na moru popracena munjama, grmljavinom, kisom i vitrom. Nevera oznacava orkansku snagu vitra koja potopi brodove, rusi stabla, cupa krovove kuca. Imas i neverine koji su manji i kraci. Ali kako ti mozes to znati ili kako je kad bura puse

Gane

pre 11 meseci

Bajo moj , kada u nazivo bilo cega stoji reci "elektricni" ili se to pominje u bilo kom kontekstu ustanes i poklonis se Nikoli Tesli. Tako da za ovo sokocalo i sve ostalo sto pokrece elektricna energija , srbi su i previse uradili.
(Markenson, 18. maj 2023 10:55)
Sta su to Srbi uradili. Mozda je uradio jedan covek koji je otisao u Ameriku i uz pomoc njhovih para svasta uradio. U Srbiju svratio jedanput. Zasto se ne ponosis svojim delima nego tudjim? Nikola Tesla nije izmislio elektricnu energiju ( izgleda da ti mislis da jeste). Srbi se pise velikim slovom.

Novi hrvatski Tesla

pre 11 meseci

Nevera je čudo, a još veće je to šta će Rimac u novom centru, kojeg završava u okolici Zagreba, radit sve vrste savremenih barerija za EU, od najmanjih do one za raznorazne robote i automobile i za one koje se pune od solarnih panela, vetrenjača... on se bogati od baterija, a i EU mu je dala 200 mil. E za fabriku baterija, a Nevera mu je samo bonus, hobi.

Novi hrvatski Tesla

pre 11 meseci

Nevera i dalje ima najbolju bateriju na svetu, sa jednim punjenjem ide 650-700km, a stalno to povećavaju i kažu da nova ide do 800. Tu je razlog zašto se Rimac bogati, BATERIJE.

tiktok

pre 11 meseci

Jel oborio i rekord prodaje....magle ? Kad će Robo Taksići po ZG hoće li u produžetak realizacije projekta na recimo 10 godina pa onda opet Rimac lažibrada pare povući za obećanje ludom radovanje ?
(Josip Knežević, 18. maj 2023 09:06) # Link komentara

@
Lažima obmanuo elitu svjetske automobilske industrije?
U čemu si ti uspjesan Kneževiću? U pisanju besmislenih komentara ili si zaposlio ljude i najbolji si u nečem na svijet?

Medi

pre 11 meseci

Ove sezone je u Hrvatskoj odobreno Srbima preko 19.000 radnih dozvola, Hrvatska je za Srbe postala ono šta je Nemačka za Hrvate!
Zbog uvođenja evra i ulaska u Šengen očekuje se rast turističke zarade u RH sa 13 na 15 mlrd. E, a to znači I veće plate i naoružanja.
Savo Štrbac reče na TV da prima dve penzije, zato jer je 15g radio u Hrvatskoj i 16g u Srbiji, a hrvatska penzija mu je čak tri puta veća.
Prosečna hrvatska neto plata je 1.116 E i još raste pa Hrvatska skoro stiže prosečnu neto slovensku platu 1.240 E, a i hrvatski javni dug je pao na 68% i BDP je veći od srpskog za 7 mlrd. E.

Nikola

pre 11 meseci

Jel ima kakav rezultat na nekoj stazi? Samo idealni uvijeti, pravac i gas kao americki auti a kada dode zavoj i dalje idu ravno
(Miladin, 18. maj 2023 09:04)

Druskane, na brdskoj stazi Pikes Pike sa 156 zavoja drzi drugo mjesto. Prvi izgleda vise kao formula 1 nego funkcionalno auto.

Net

pre 11 meseci

Napokon rezult ulaska u EU i najbolja vest u RH u zadnjih 30g... SNAŽAN RAST Obrtnici i male firme potukli moćni turizam. Uprihodili deset milijardi kuna više i zaposlili 107 tisuća ljudi.

Baćo

pre 11 meseci

ne znam za ovu Neveru kakva je ali da ne verujem koliko glupih i zatucanih komentara na jednom mestu može da se pročita ne verujem brate.... prosto za Riplija

Hr

pre 11 meseci

Tesla S Plaid ubrzava za 2.1 sek. a kosta 120.000 evra u Nemackoj. Ide preko 300 kn/h i uz pazljivu voznju prelazi preko 600km. Rimac je egzotika od 2 miliona i to moze da se vidi samo na nekim auto skupovima.
(kole, 18. maj 2023 06:45)
@
Prije tjedan dana ja ga vidio na cesti u ZG-u. zelene boje.

Nikola

pre 11 meseci

Ako je Nevera i bilo koja električna prevara toliko moćna i dobra, zašto ne sudjeluju u F1, Paris-Dakar i slične utrke izdržljivosti.
(Mate, 18. maj 2023 11:55)

Paris Dakar je reli terenskih vozila, formula 1 ima svoja oravila koje cestovni automobili ne zadovoljavaju. Sam tvoj komentar je dokaz da nemas pojma o zivotu.

Pitanja za razmišljanje

pre 11 meseci

Hrvatska je među najsiromašnijim zemljama Evropske unije. Preko 20000 ljudi iz Srbije će ove godine raditi u Hrvatskoj sezonske poslove. Koliko smo tačno mi u Srbiji siromašni?

Dali Salvador Aljende

pre 11 meseci

Ove sezone je u Hrvatskoj odobreno Srbima preko 19.000 radnih dozvola, Hrvatska je za Srbe postala ono šta je Nemačka za Hrvate!
Zbog uvođenja evra i ulaska u Šengen očekuje se rast turističke zarade u RH sa 13 na 15 mlrd. E, a to znači I veće plate i naoružanja.
Savo Štrbac reče na TV da prima dve penzije, zato jer je 15g radio u Hrvatskoj i 16g u Srbiji, a hrvatska penzija mu je čak tri puta veća.
Prosečna hrvatska neto plata je 1.116 E i još raste pa Hrvatska skoro stiže prosečnu neto slovensku platu 1.240 E, a i hrvatski javni dug je pao na 68% i BDP je veći od srpskog za 7 mlrd. E.
(Medi, 18. maj 2023 11:45)

Sve je istina i sve što treba da znamo kada se mislimo da li da odemo iz Srbije? Dakle nisam dobar sa novim tehnologijama ali verujem da je Hrvatska među 10 najsiromašnijih država u EU. A mi smo toliko siromašni da idemo kod njih da radimo. Tuga ali i istina.

Max

pre 11 meseci

@ Vlada
Smeta ti Nevera koja je dobila ime po meteoroloskoj pojavi koja se u HR tako naziva. Ne smetaju ti WW vozila tipa Passat,Bora,Scirocco...koja su dobila imena po vjetrovima? Da je Mate Rimac Srbin i da je auto nazvao košava bilo bi sve oki doki. Koga briga kako se kaze frizider na spanjolskom?

Marija

pre 11 meseci

Koji pametnjakovic mu je dao ime nevera, pa to na spanskom znaci frizider! Ko ce da vam vozi frizider leba vam?
(Vlada, 18. maj 2023 11:39)

Kupio ga je i vozi Nico Rosberg. A ti parlaj spanski i dalje, sigurno si dobar u njemu kao i svemu u svom zavidnom zivotu.

Nikola

pre 11 meseci

HAHAHA 8.26s 1/4 milje... HAHAH ovo su brojke za ulagače , vidjeli smo u Osijeku kak Nevera ide oko 9 i iznad sec na 1/4 milje i kak ju Audi dere... lažibrada i dalje lažne brojke izbacuje..
(Vadan, 18. maj 2023 12:02)

Daj link da svi vidimo! Kakav audi, Nevera dere Laferrari i Bugatti i imas snimak,a ti nekakav audi pominjes.

Davor

pre 11 meseci

Evo ostalih rekorda:

U prvoj koloni su rezultati po mjerenju Racelogica, a u drugoj po mjerenju Dewesofta:

0-60 mph 1.74 1.74
0-100 km/h 1.82 1.81
0-200 km/h 4.42 4.42
0-300 km/h 9.23 9.22
0-400 km/h 21.32 21.31
100-200 km/h 2.59 2.59
200-300 km/h 4.81 4.79
200-250 km/h 2.00 2.00
0-100-0 km/h 4.03 3.99
0-200-0 km/h 8.85 8.86
0-300-0 km/h 15.68 15.70
0-400-0 km/h 29.94 29.93
1/4 milje 8.26 8.25
1/8 milje 5.46 5.44
1/2 milje 12.82 12.83
Milja iz mjesta 20.62 20.59
0-100 mph 3.23 3.21
0-120 mph 4.19 4.19
0-130 mph 4.74 4.75
0-250 mph 21.89 21.86
60-130 mph 2.99 2.99
0-200 mph 10.86 10.86

Mili

pre 11 meseci

Marko Lolić...... svi ovi srušeni rekordi su zvanični rekordi i nije bitno na kojoj stazi su srušeni. Nirbering nije jedina staza i po ničemu se ne odvaja od drugih staza i ne izbegava se, a i svi ovi rekordi su srušeni na kružnoj stazi. Nemci su napravili taj mali autić-formulu samo da sruše rekord ali taj nije iz domene automobila i el.automobila, nego je to mala formula1 i zato je Nevera i dalje najbolja na svetu i.

Zime

pre 11 meseci

Vlada..... pa za svaku reč možeš negde naći drugo značenje, Španci će sada naučit šta je hrvatska nevera. A da je auto nazvao Bura, bilo bi dobro ime, moćnije nama, samo šta se one male turističke kućice na Havajima zovu baš tako, bura.

H20

pre 11 meseci

Koji pametnjakovic mu je dao ime nevera, pa to na spanskom znaci frizider! Ko ce da vam vozi frizider leba vam?
(Vlada, 18. maj 2023 11:39)

ne moras se bojati ,ti sigurno neces voziti ...

Gegula

pre 11 meseci

Koja ljubomora na Rimca, vidim po komentarima 😂. Izgleda da mnogima smeta što Hrvatska ima najbrži automobil današnjice
(Damjan, 18. maj 2023 09:14)

Jeste vala, al koliko vidim najvise ga Hrvati pljuju?!

Pero

pre 11 meseci

Vidim da je puno nedoumica oko imena nevere.Nevera je u Hrvatskoj iznenadan,jak olujni vjetar koji nosi sve pred sobom tako da je ime sasvim prihvatljivo. Dakle ne radi se o nevjeri kao sto su nevjeran bracni drug,pas i sl.pozdrav.

kole

pre 1 godinu

Tesla S Plaid ubrzava za 2.1 sek. a kosta 120.000 evra u Nemackoj. Ide preko 300 kn/h i uz pazljivu voznju prelazi preko 600km. Rimac je egzotika od 2 miliona i to moze da se vidi samo na nekim auto skupovima.

Net

pre 11 meseci

MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa.

Josip Knežević

pre 11 meseci

Jel oborio i rekord prodaje....magle ? Kad će Robo Taksići po ZG hoće li u produžetak realizacije projekta na recimo 10 godina pa onda opet Rimac lažibrada pare povući za obećanje ludom radovanje ?

KKK-666

pre 11 meseci

ali verujem da je Hrvatska među 10 najsiromašnijih država u EU. A mi smo toliko siromašni da idemo kod njih da radimo. Tuga ali i istina.
(Dali Salvador Aljende, 18. maj 2023 14:20)

10ta je, kad se tako gleda prilicno je lose, ali kad se gleda da je 10ta od 27 clanica onda zvuci puno bolje.

omniameamecumporto

pre 11 meseci

Pa nije "lažibrada" političar pa da bude prevara. Rimac je već godinama u žiži interesa najvećih svjetskih kompanija koje ga dokapitaliziraju i istovremeno kupuju tehnologiju od njega.Rimčeva tehnologija nalazi se u gotovo svim značajnijim hiper električnim automobilima.Inaće mnogo je Neveru u fazi proizvodnje, prolazim često pored Rimca u Škorpikovoj i vidim šta se događa jer ima veliki stakleni izlog gdje mu stoje školjke i tu se vidi velika dinamika proizvodnje jer se školjke stalno izuzimaju. Inače Hrvatska je tu gdje je, za tri stepenice bolja od Srbije u kreditnom rejtingu. Vi ste još u investicijskim smeću BB+ a mi smo BBB+. Čudno, puni investicija, jeftina radna snaga ali nikako iz tog smeća. Vi kupujete novac znatno skuplje nego mi, vama su kamate nepovoljne. Guglajte Rimac SAT, reportaža koju je napravio vaš novinar pa onda komentirajte. Kampus uskoro kreće a novi još veći je u pripremi.

Markenson

pre 11 meseci

Bajo Moj do Mojega

Bajo moj , kada u nazivo bilo cega stoji reci "elektricni" ili se to pominje u bilo kom kontekstu ustanes i poklonis se Nikoli Tesli. Tako da za ovo sokocalo i sve ostalo sto pokrece elektricna energija , srbi su i previse uradili.

Fakti

pre 11 meseci

Nevera za neverovati...glupo ime za sjajan auto !
(Dule Popović, 18. maj 2023 12:14) Zato jer misliš da ceo svet govori srpski a nemaš pojma šta je to "nevera."

Vozacica

pre 11 meseci

Koji pametnjakovic mu je dao ime nevera, pa to na spanskom znaci frizider! Ko ce da vam vozi frizider leba vam?
(Vlada,

Porsche Cayenne - paprika ali ja ga i dalje vozim i volim.

KKK-666

pre 11 meseci

Jel oborio i rekord prodaje....magle ? Kad će Robo Taksići po ZG hoće li u produžetak realizacije projekta na recimo 10 godina pa onda opet Rimac lažibrada pare povući za obećanje ludom radovanje ?
(Josip Knežević, 18. maj 2023 09:06)

Pa i Vucicevi leteci automobili i autobusi mijenjani za svinjske i pilece nogice od Kineza su mi nemak magloviti.

Mate

pre 11 meseci

Ako je Nevera i bilo koja električna prevara toliko moćna i dobra, zašto ne sudjeluju u F1, Paris-Dakar i slične utrke izdržljivosti.

marko lolić

pre 11 meseci

Postoji samo jedan svijetski rekord zove se rezultat na Nürburgring čije testiranje Nevera uspješno izbjegava ili kao što se zna da je već bila tamo ali ostala je šutnja, očito rezultati su bili tako dobri da nisu za javnost. Inače rekorde na Nürburgring drže ovaj automobilčić kojeg u TRZC možeš kupiti za samo 160000 eura:) I vozi 4 ljudi i ima veći domet:) I kao bonus dobivaš veći stupanj autonomije, odnosno najveći koji na svijetu postoji. Ali inače da vidim da ljudi ponosno pokazuju kupljene Nevere diljem svijeta:)

Vadan

pre 11 meseci

HAHAHA 8.26s 1/4 milje... HAHAH ovo su brojke za ulagače , vidjeli smo u Osijeku kak Nevera ide oko 9 i iznad sec na 1/4 milje i kak ju Audi dere... lažibrada i dalje lažne brojke izbacuje..

Nidošević

pre 11 meseci

Slijepi fanovi lažibrade HAHA Nevera će u realnim uvjetima na cesti napravit 8.26s NIKAD !! I meni je žao poltrona poput vas koji vjeruju u sve što vide na netu HAHA.

Konfeder i EU

pre 11 meseci

Jeste vala, al koliko vidim najvise ga Hrvati pljuju?!
(Gegula, 18. maj 2023 15:12) Imaš ovde "Hrvata" (ali samo po nikovima) ko u priči.. :)

Nikola Pušonja

pre 11 meseci

Podaci matičnih statističkih zavoda izraženi u evrima, Slovenija (1.480), Hrvatska (1.029) i Crna Gora (721) dok manje od proseka u Srbiji (668) imaju zaposleni u Severnoj Makedoniji (537), BiH (602), Albaniji (437) i na Kosovu (432).
Ne dozvolite da vas lažu, miljama smo daleko od Hrvata, a i oni su beda...
Pozdrav iz Zemuna!

Ivan ZG

pre 11 meseci

Iz zemlje Nevere za zemlju Yuga.
Jedina poveznica je da oba imaju 4 kotača.
Tu prestaje svaka sličnost.
Vi ste ponosni na Yuga, mi na Neveru.
Naš oborio 23 svjetska rekorda, vaš osvojio 10 medalja za najgori auto u Americi.
Iz zemlje bez ikakve industije automobila i sa 0 proizvedenih automobila do auta sa nabržim ubzanjima i 23 svjetska rekorda.
Naravno da vam je pozlilo.

omniameamecumporto

pre 11 meseci

Mladene ne lupetaj, bolje se pitaj koliko uplaćuje u državni proračun. Država se ovajdila od Rimca i u velikom je plusu.
Privlačenje kapitala uopće mu nije problem,tako da mora odbijati neke ponude. Nego kako vaša država, kako porezni obveznici koji rade za kikiriki na sklapanju koječega po linijama.Puni ste investicija a svrstani ste u investicijsko smeće, rejting BB+ a naš je BBB+ za tri stepenice bolji. Koga hrane vaši porezni obveznici...kome Vučić diže plaće od nameta koju država uzme od ove sirotinje koja radi na linijama.
Pusti Rimca on zapošljava stotine najboljih svjetskih inženjera iz auto industrije i nameti iz njihovih plaća dobro dođu državi.

Kole

pre 11 meseci

Pametan je Rimac. Koristi ovaj trenutak energetske tranzicije kad svi što prave nešto na struju imaju vetar u leđa i mirno more. Kad realno pogledamo koliko vredi njegov brend i koliko auta je u stanju da proizvede i proda, dolazimo do nesklada od 90%. To vam je kao ovaj teniser Alkaras koji sa dva osvojena turnira ide na prvo mesto. Još da Mate objavi da je gej, odoše akcije 15% gore u danu.

Damir Dra

pre 11 meseci

čemu služe svi ti rekordi?jesu li to auti za pokazivanje rekorda,ili za vožnju?to je samo proseravanje,naravno s tuđom lovicom,jer sa svojim pimpekom je bolno mlatit po trnju.još čekam robotaksije za koje je otel lovicu iz proračuna,al nema ničeg ni u tragovima.

Dunkli

pre 11 meseci

"novi hrvatski Tesla" ne zna razliku između struje i napona, a i kako bi kad je završio neki hrvatski sega/mega menadžment. A automobile je zavoleko od kad mu je ćaća, navatirani hadet+zeovac, kupio u srednjoj šlkoli nabudženog bimera. Ostalo je sve prevara.

Pero

pre 11 meseci

Rimca kritikuju oni koji po cijeli dan sjede pred trgovinom i zicaju pivo,njihova pamet raste proporcionalno kolicini popijenog piva.

Marko Lolić

pre 11 meseci

Zahebo Mate šefa i stanicu i birtiju u dokumentu koji mu je odobren fino u ubacio kraj 2026g. ondosno početak 2027g. Tako da sa autonomnim taxijima može glumiti još par godina i trošiti lovu na računu a onda ako 2027g. novac može vratiti (iako za startupove je kamata valjda oko 15%). A to znači da je dobio kredit na 5g. bez kamata, isto kao opalio ove propalom Graypu koju su uložili milijun i pol eura pa im samo vratio novac pa se žalili a gdje su kamate:) Budite sretni što Vam vratio novac jer nije trebao, mogao je samo proglasiti bankrot.

Stingray

pre 11 meseci

Dodge Demon 170 od o do 60 mph stiže za 1.66 sekundi.
Ništa struja.
Ništa baterije.
Čist benzin sa osam cilindara u V rasporedu.

Srđan BL

pre 11 meseci

omniameamecumporto
Taj kreditni rejting dugujete clanstvu u EU i NATO, ali realno ste sa izuzetkom primorja zadnji ispr..ak EU. Imate egzodus radno sposobnog stanovnistva, a ozbiljan kompleks od Slovenije kao uredjene evropske drzave probavate lijeciti preko Srbije i BiH (a zapravo nista posebno bolji)...

Josip Knežević

pre 11 meseci

Jel oborio i rekord prodaje....magle ? Kad će Robo Taksići po ZG hoće li u produžetak realizacije projekta na recimo 10 godina pa onda opet Rimac lažibrada pare povući za obećanje ludom radovanje ?

Markenson

pre 11 meseci

Bajo Moj do Mojega

Bajo moj , kada u nazivo bilo cega stoji reci "elektricni" ili se to pominje u bilo kom kontekstu ustanes i poklonis se Nikoli Tesli. Tako da za ovo sokocalo i sve ostalo sto pokrece elektricna energija , srbi su i previse uradili.

kole

pre 1 godinu

Tesla S Plaid ubrzava za 2.1 sek. a kosta 120.000 evra u Nemackoj. Ide preko 300 kn/h i uz pazljivu voznju prelazi preko 600km. Rimac je egzotika od 2 miliona i to moze da se vidi samo na nekim auto skupovima.

Nidošević

pre 11 meseci

Slijepi fanovi lažibrade HAHA Nevera će u realnim uvjetima na cesti napravit 8.26s NIKAD !! I meni je žao poltrona poput vas koji vjeruju u sve što vide na netu HAHA.

Vadan

pre 11 meseci

HAHAHA 8.26s 1/4 milje... HAHAH ovo su brojke za ulagače , vidjeli smo u Osijeku kak Nevera ide oko 9 i iznad sec na 1/4 milje i kak ju Audi dere... lažibrada i dalje lažne brojke izbacuje..

Mate

pre 11 meseci

Ako je Nevera i bilo koja električna prevara toliko moćna i dobra, zašto ne sudjeluju u F1, Paris-Dakar i slične utrke izdržljivosti.

marko lolić

pre 11 meseci

Postoji samo jedan svijetski rekord zove se rezultat na Nürburgring čije testiranje Nevera uspješno izbjegava ili kao što se zna da je već bila tamo ali ostala je šutnja, očito rezultati su bili tako dobri da nisu za javnost. Inače rekorde na Nürburgring drže ovaj automobilčić kojeg u TRZC možeš kupiti za samo 160000 eura:) I vozi 4 ljudi i ima veći domet:) I kao bonus dobivaš veći stupanj autonomije, odnosno najveći koji na svijetu postoji. Ali inače da vidim da ljudi ponosno pokazuju kupljene Nevere diljem svijeta:)

Gegula

pre 11 meseci

Koja ljubomora na Rimca, vidim po komentarima 😂. Izgleda da mnogima smeta što Hrvatska ima najbrži automobil današnjice
(Damjan, 18. maj 2023 09:14)

Jeste vala, al koliko vidim najvise ga Hrvati pljuju?!

Pitanja za razmišljanje

pre 11 meseci

Hrvatska je među najsiromašnijim zemljama Evropske unije. Preko 20000 ljudi iz Srbije će ove godine raditi u Hrvatskoj sezonske poslove. Koliko smo tačno mi u Srbiji siromašni?

Novi hrvatski Tesla

pre 11 meseci

Nevera i dalje ima najbolju bateriju na svetu, sa jednim punjenjem ide 650-700km, a stalno to povećavaju i kažu da nova ide do 800. Tu je razlog zašto se Rimac bogati, BATERIJE.

Kole

pre 11 meseci

Pametan je Rimac. Koristi ovaj trenutak energetske tranzicije kad svi što prave nešto na struju imaju vetar u leđa i mirno more. Kad realno pogledamo koliko vredi njegov brend i koliko auta je u stanju da proizvede i proda, dolazimo do nesklada od 90%. To vam je kao ovaj teniser Alkaras koji sa dva osvojena turnira ide na prvo mesto. Još da Mate objavi da je gej, odoše akcije 15% gore u danu.

Net

pre 11 meseci

Napokon rezult ulaska u EU i najbolja vest u RH u zadnjih 30g... SNAŽAN RAST Obrtnici i male firme potukli moćni turizam. Uprihodili deset milijardi kuna više i zaposlili 107 tisuća ljudi.

tiktok

pre 11 meseci

Jel oborio i rekord prodaje....magle ? Kad će Robo Taksići po ZG hoće li u produžetak realizacije projekta na recimo 10 godina pa onda opet Rimac lažibrada pare povući za obećanje ludom radovanje ?
(Josip Knežević, 18. maj 2023 09:06) # Link komentara

@
Lažima obmanuo elitu svjetske automobilske industrije?
U čemu si ti uspjesan Kneževiću? U pisanju besmislenih komentara ili si zaposlio ljude i najbolji si u nečem na svijet?

Damir Dra

pre 11 meseci

čemu služe svi ti rekordi?jesu li to auti za pokazivanje rekorda,ili za vožnju?to je samo proseravanje,naravno s tuđom lovicom,jer sa svojim pimpekom je bolno mlatit po trnju.još čekam robotaksije za koje je otel lovicu iz proračuna,al nema ničeg ni u tragovima.

Marko Lolić

pre 11 meseci

Zahebo Mate šefa i stanicu i birtiju u dokumentu koji mu je odobren fino u ubacio kraj 2026g. ondosno početak 2027g. Tako da sa autonomnim taxijima može glumiti još par godina i trošiti lovu na računu a onda ako 2027g. novac može vratiti (iako za startupove je kamata valjda oko 15%). A to znači da je dobio kredit na 5g. bez kamata, isto kao opalio ove propalom Graypu koju su uložili milijun i pol eura pa im samo vratio novac pa se žalili a gdje su kamate:) Budite sretni što Vam vratio novac jer nije trebao, mogao je samo proglasiti bankrot.

Dunkli

pre 11 meseci

"novi hrvatski Tesla" ne zna razliku između struje i napona, a i kako bi kad je završio neki hrvatski sega/mega menadžment. A automobile je zavoleko od kad mu je ćaća, navatirani hadet+zeovac, kupio u srednjoj šlkoli nabudženog bimera. Ostalo je sve prevara.

Stingray

pre 11 meseci

Dodge Demon 170 od o do 60 mph stiže za 1.66 sekundi.
Ništa struja.
Ništa baterije.
Čist benzin sa osam cilindara u V rasporedu.

Hr

pre 11 meseci

Tesla S Plaid ubrzava za 2.1 sek. a kosta 120.000 evra u Nemackoj. Ide preko 300 kn/h i uz pazljivu voznju prelazi preko 600km. Rimac je egzotika od 2 miliona i to moze da se vidi samo na nekim auto skupovima.
(kole, 18. maj 2023 06:45)
@
Prije tjedan dana ja ga vidio na cesti u ZG-u. zelene boje.

Medi

pre 11 meseci

Ove sezone je u Hrvatskoj odobreno Srbima preko 19.000 radnih dozvola, Hrvatska je za Srbe postala ono šta je Nemačka za Hrvate!
Zbog uvođenja evra i ulaska u Šengen očekuje se rast turističke zarade u RH sa 13 na 15 mlrd. E, a to znači I veće plate i naoružanja.
Savo Štrbac reče na TV da prima dve penzije, zato jer je 15g radio u Hrvatskoj i 16g u Srbiji, a hrvatska penzija mu je čak tri puta veća.
Prosečna hrvatska neto plata je 1.116 E i još raste pa Hrvatska skoro stiže prosečnu neto slovensku platu 1.240 E, a i hrvatski javni dug je pao na 68% i BDP je veći od srpskog za 7 mlrd. E.

CheCro

pre 11 meseci

Milan@ Na hrvatskom je nevera sta znaci nevrijeme koje se iznenada pojavi na moru. Znaci oluja na moru popracena munjama, grmljavinom, kisom i vitrom. Nevera oznacava orkansku snagu vitra koja potopi brodove, rusi stabla, cupa krovove kuca. Imas i neverine koji su manji i kraci. Ali kako ti mozes to znati ili kako je kad bura puse

Gane

pre 11 meseci

Bajo moj , kada u nazivo bilo cega stoji reci "elektricni" ili se to pominje u bilo kom kontekstu ustanes i poklonis se Nikoli Tesli. Tako da za ovo sokocalo i sve ostalo sto pokrece elektricna energija , srbi su i previse uradili.
(Markenson, 18. maj 2023 10:55)
Sta su to Srbi uradili. Mozda je uradio jedan covek koji je otisao u Ameriku i uz pomoc njhovih para svasta uradio. U Srbiju svratio jedanput. Zasto se ne ponosis svojim delima nego tudjim? Nikola Tesla nije izmislio elektricnu energiju ( izgleda da ti mislis da jeste). Srbi se pise velikim slovom.

Dali Salvador Aljende

pre 11 meseci

Ove sezone je u Hrvatskoj odobreno Srbima preko 19.000 radnih dozvola, Hrvatska je za Srbe postala ono šta je Nemačka za Hrvate!
Zbog uvođenja evra i ulaska u Šengen očekuje se rast turističke zarade u RH sa 13 na 15 mlrd. E, a to znači I veće plate i naoružanja.
Savo Štrbac reče na TV da prima dve penzije, zato jer je 15g radio u Hrvatskoj i 16g u Srbiji, a hrvatska penzija mu je čak tri puta veća.
Prosečna hrvatska neto plata je 1.116 E i još raste pa Hrvatska skoro stiže prosečnu neto slovensku platu 1.240 E, a i hrvatski javni dug je pao na 68% i BDP je veći od srpskog za 7 mlrd. E.
(Medi, 18. maj 2023 11:45)

Sve je istina i sve što treba da znamo kada se mislimo da li da odemo iz Srbije? Dakle nisam dobar sa novim tehnologijama ali verujem da je Hrvatska među 10 najsiromašnijih država u EU. A mi smo toliko siromašni da idemo kod njih da radimo. Tuga ali i istina.

Novi hrvatski Tesla

pre 11 meseci

Nevera je čudo, a još veće je to šta će Rimac u novom centru, kojeg završava u okolici Zagreba, radit sve vrste savremenih barerija za EU, od najmanjih do one za raznorazne robote i automobile i za one koje se pune od solarnih panela, vetrenjača... on se bogati od baterija, a i EU mu je dala 200 mil. E za fabriku baterija, a Nevera mu je samo bonus, hobi.

Davor

pre 11 meseci

Evo ostalih rekorda:

U prvoj koloni su rezultati po mjerenju Racelogica, a u drugoj po mjerenju Dewesofta:

0-60 mph 1.74 1.74
0-100 km/h 1.82 1.81
0-200 km/h 4.42 4.42
0-300 km/h 9.23 9.22
0-400 km/h 21.32 21.31
100-200 km/h 2.59 2.59
200-300 km/h 4.81 4.79
200-250 km/h 2.00 2.00
0-100-0 km/h 4.03 3.99
0-200-0 km/h 8.85 8.86
0-300-0 km/h 15.68 15.70
0-400-0 km/h 29.94 29.93
1/4 milje 8.26 8.25
1/8 milje 5.46 5.44
1/2 milje 12.82 12.83
Milja iz mjesta 20.62 20.59
0-100 mph 3.23 3.21
0-120 mph 4.19 4.19
0-130 mph 4.74 4.75
0-250 mph 21.89 21.86
60-130 mph 2.99 2.99
0-200 mph 10.86 10.86

Marija

pre 11 meseci

Koji pametnjakovic mu je dao ime nevera, pa to na spanskom znaci frizider! Ko ce da vam vozi frizider leba vam?
(Vlada, 18. maj 2023 11:39)

Kupio ga je i vozi Nico Rosberg. A ti parlaj spanski i dalje, sigurno si dobar u njemu kao i svemu u svom zavidnom zivotu.

Nikola

pre 11 meseci

Jel ima kakav rezultat na nekoj stazi? Samo idealni uvijeti, pravac i gas kao americki auti a kada dode zavoj i dalje idu ravno
(Miladin, 18. maj 2023 09:04)

Druskane, na brdskoj stazi Pikes Pike sa 156 zavoja drzi drugo mjesto. Prvi izgleda vise kao formula 1 nego funkcionalno auto.

Nikola

pre 11 meseci

HAHAHA 8.26s 1/4 milje... HAHAH ovo su brojke za ulagače , vidjeli smo u Osijeku kak Nevera ide oko 9 i iznad sec na 1/4 milje i kak ju Audi dere... lažibrada i dalje lažne brojke izbacuje..
(Vadan, 18. maj 2023 12:02)

Daj link da svi vidimo! Kakav audi, Nevera dere Laferrari i Bugatti i imas snimak,a ti nekakav audi pominjes.

Mili

pre 11 meseci

Marko Lolić...... svi ovi srušeni rekordi su zvanični rekordi i nije bitno na kojoj stazi su srušeni. Nirbering nije jedina staza i po ničemu se ne odvaja od drugih staza i ne izbegava se, a i svi ovi rekordi su srušeni na kružnoj stazi. Nemci su napravili taj mali autić-formulu samo da sruše rekord ali taj nije iz domene automobila i el.automobila, nego je to mala formula1 i zato je Nevera i dalje najbolja na svetu i.

Baćo

pre 11 meseci

ne znam za ovu Neveru kakva je ali da ne verujem koliko glupih i zatucanih komentara na jednom mestu može da se pročita ne verujem brate.... prosto za Riplija

Nikola

pre 11 meseci

Ako je Nevera i bilo koja električna prevara toliko moćna i dobra, zašto ne sudjeluju u F1, Paris-Dakar i slične utrke izdržljivosti.
(Mate, 18. maj 2023 11:55)

Paris Dakar je reli terenskih vozila, formula 1 ima svoja oravila koje cestovni automobili ne zadovoljavaju. Sam tvoj komentar je dokaz da nemas pojma o zivotu.

Max

pre 11 meseci

@ Vlada
Smeta ti Nevera koja je dobila ime po meteoroloskoj pojavi koja se u HR tako naziva. Ne smetaju ti WW vozila tipa Passat,Bora,Scirocco...koja su dobila imena po vjetrovima? Da je Mate Rimac Srbin i da je auto nazvao košava bilo bi sve oki doki. Koga briga kako se kaze frizider na spanjolskom?

omniameamecumporto

pre 11 meseci

Pa nije "lažibrada" političar pa da bude prevara. Rimac je već godinama u žiži interesa najvećih svjetskih kompanija koje ga dokapitaliziraju i istovremeno kupuju tehnologiju od njega.Rimčeva tehnologija nalazi se u gotovo svim značajnijim hiper električnim automobilima.Inaće mnogo je Neveru u fazi proizvodnje, prolazim često pored Rimca u Škorpikovoj i vidim šta se događa jer ima veliki stakleni izlog gdje mu stoje školjke i tu se vidi velika dinamika proizvodnje jer se školjke stalno izuzimaju. Inače Hrvatska je tu gdje je, za tri stepenice bolja od Srbije u kreditnom rejtingu. Vi ste još u investicijskim smeću BB+ a mi smo BBB+. Čudno, puni investicija, jeftina radna snaga ali nikako iz tog smeća. Vi kupujete novac znatno skuplje nego mi, vama su kamate nepovoljne. Guglajte Rimac SAT, reportaža koju je napravio vaš novinar pa onda komentirajte. Kampus uskoro kreće a novi još veći je u pripremi.

Ivan ZG

pre 11 meseci

Iz zemlje Nevere za zemlju Yuga.
Jedina poveznica je da oba imaju 4 kotača.
Tu prestaje svaka sličnost.
Vi ste ponosni na Yuga, mi na Neveru.
Naš oborio 23 svjetska rekorda, vaš osvojio 10 medalja za najgori auto u Americi.
Iz zemlje bez ikakve industije automobila i sa 0 proizvedenih automobila do auta sa nabržim ubzanjima i 23 svjetska rekorda.
Naravno da vam je pozlilo.

Srđan BL

pre 11 meseci

omniameamecumporto
Taj kreditni rejting dugujete clanstvu u EU i NATO, ali realno ste sa izuzetkom primorja zadnji ispr..ak EU. Imate egzodus radno sposobnog stanovnistva, a ozbiljan kompleks od Slovenije kao uredjene evropske drzave probavate lijeciti preko Srbije i BiH (a zapravo nista posebno bolji)...

Zime

pre 11 meseci

Vlada..... pa za svaku reč možeš negde naći drugo značenje, Španci će sada naučit šta je hrvatska nevera. A da je auto nazvao Bura, bilo bi dobro ime, moćnije nama, samo šta se one male turističke kućice na Havajima zovu baš tako, bura.

H20

pre 11 meseci

Koji pametnjakovic mu je dao ime nevera, pa to na spanskom znaci frizider! Ko ce da vam vozi frizider leba vam?
(Vlada, 18. maj 2023 11:39)

ne moras se bojati ,ti sigurno neces voziti ...

Nikola Pušonja

pre 11 meseci

Podaci matičnih statističkih zavoda izraženi u evrima, Slovenija (1.480), Hrvatska (1.029) i Crna Gora (721) dok manje od proseka u Srbiji (668) imaju zaposleni u Severnoj Makedoniji (537), BiH (602), Albaniji (437) i na Kosovu (432).
Ne dozvolite da vas lažu, miljama smo daleko od Hrvata, a i oni su beda...
Pozdrav iz Zemuna!

Konfeder i EU

pre 11 meseci

Jeste vala, al koliko vidim najvise ga Hrvati pljuju?!
(Gegula, 18. maj 2023 15:12) Imaš ovde "Hrvata" (ali samo po nikovima) ko u priči.. :)

Pero

pre 11 meseci

Vidim da je puno nedoumica oko imena nevere.Nevera je u Hrvatskoj iznenadan,jak olujni vjetar koji nosi sve pred sobom tako da je ime sasvim prihvatljivo. Dakle ne radi se o nevjeri kao sto su nevjeran bracni drug,pas i sl.pozdrav.

KKK-666

pre 11 meseci

Jel oborio i rekord prodaje....magle ? Kad će Robo Taksići po ZG hoće li u produžetak realizacije projekta na recimo 10 godina pa onda opet Rimac lažibrada pare povući za obećanje ludom radovanje ?
(Josip Knežević, 18. maj 2023 09:06)

Pa i Vucicevi leteci automobili i autobusi mijenjani za svinjske i pilece nogice od Kineza su mi nemak magloviti.

omniameamecumporto

pre 11 meseci

Mladene ne lupetaj, bolje se pitaj koliko uplaćuje u državni proračun. Država se ovajdila od Rimca i u velikom je plusu.
Privlačenje kapitala uopće mu nije problem,tako da mora odbijati neke ponude. Nego kako vaša država, kako porezni obveznici koji rade za kikiriki na sklapanju koječega po linijama.Puni ste investicija a svrstani ste u investicijsko smeće, rejting BB+ a naš je BBB+ za tri stepenice bolji. Koga hrane vaši porezni obveznici...kome Vučić diže plaće od nameta koju država uzme od ove sirotinje koja radi na linijama.
Pusti Rimca on zapošljava stotine najboljih svjetskih inženjera iz auto industrije i nameti iz njihovih plaća dobro dođu državi.

KKK-666

pre 11 meseci

ali verujem da je Hrvatska među 10 najsiromašnijih država u EU. A mi smo toliko siromašni da idemo kod njih da radimo. Tuga ali i istina.
(Dali Salvador Aljende, 18. maj 2023 14:20)

10ta je, kad se tako gleda prilicno je lose, ali kad se gleda da je 10ta od 27 clanica onda zvuci puno bolje.

Net

pre 11 meseci

MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa.

Vozacica

pre 11 meseci

Koji pametnjakovic mu je dao ime nevera, pa to na spanskom znaci frizider! Ko ce da vam vozi frizider leba vam?
(Vlada,

Porsche Cayenne - paprika ali ja ga i dalje vozim i volim.

Fakti

pre 11 meseci

Nevera za neverovati...glupo ime za sjajan auto !
(Dule Popović, 18. maj 2023 12:14) Zato jer misliš da ceo svet govori srpski a nemaš pojma šta je to "nevera."

Pero

pre 11 meseci

Rimca kritikuju oni koji po cijeli dan sjede pred trgovinom i zicaju pivo,njihova pamet raste proporcionalno kolicini popijenog piva.