Aktuelno

Četvrtak, 04.05.2023.

19:20

Poruka na kliju sa beogradskim tablicama usred Zagreba nasmejala mnoge: "Izvinite, mi smo..." FOTO

Izvor: Jutarnji.hr

Poruka na kliju sa beogradskim tablicama usred Zagreba nasmejala mnoge: "Izvinite, mi smo..." FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

260 Komentari

Sortiraj po:

Gustamagla

pre 1 godinu

Ja iz Zemuna, Bg table, uvek parkiran normalno, izgreban par puta...

debila svuda
(coasson, 08. maj 2023 14:29)
Pa ti si naš, tebe nećemo dirat :-)

Gustamagla

pre 1 godinu

Srbi vi o Hrvatskoj i Hrvatima pojma nemate. Tko vam puni glavu tim glupostima je prilično važno pitanje jer o tome ovisi mir na ovim prostorima. Što se ovih tu komentara tiče piše jedan da je u Splitu opasno sa ZG tablicama, da bilo je prije rata kada je igrao Dinamo Hajduk i samo onda, a vi već sto godina lupetate istu lažnu priču, kao i onu o kruhu i hlebu. Hrvatska je puna srpskih tablica, sviđalo se to vama i nama ili ne. Uništavanje srpskih auta kao neka normalna pojava je još jedan vaš opće prihvaćeni mit i tu kao i za ostale mitove, čitaj gluposti nema pomoći.
(netko sa strane, 9. maj 2023 17:22)

Ne kužim, za kaj im objašnjavaš???

netko sa strane

pre 1 godinu

Srbi vi o Hrvatskoj i Hrvatima pojma nemate. Tko vam puni glavu tim glupostima je prilično važno pitanje jer o tome ovisi mir na ovim prostorima. Što se ovih tu komentara tiče piše jedan da je u Splitu opasno sa ZG tablicama, da bilo je prije rata kada je igrao Dinamo Hajduk i samo onda, a vi već sto godina lupetate istu lažnu priču, kao i onu o kruhu i hlebu. Hrvatska je puna srpskih tablica, sviđalo se to vama i nama ili ne. Uništavanje srpskih auta kao neka normalna pojava je još jedan vaš opće prihvaćeni mit i tu kao i za ostale mitove, čitaj gluposti nema pomoći.

Kole

pre 1 godinu

U HR je moguće da doživite neprijatnost, ali sve ređe. Mlađe generacije koje ne idu u crkvu su prilično opuštene i realno sagledavju razloge ranijih sukoba. Pritom je HR ozbiljna država i brzo hapsi one koji iz tih etničkih razloga napadaju turiste. Neće danas niko da truli u zatvoru i da ima dosije kriminalca bez nekog velikog razloga. Ja ne srbujem ni u Srbiji jer ne želim da povredim nekoga ko nije Srbin, a kamoli u tuđoj državi. Dok mi je sin bio klinac igrao je onu idiotsku igricu Counter Strike i pitao me koje je oružje najbolje. Rekao sam mu; osmeh. Ne podsmeh nego obični ljudski osmeh. Danas zivi na severu EU, dosta putuje i mnogo puta me je podsetio na taj savet i koliko sam bio u pravu.

Veliki brat

pre 1 godinu

ovo je smesno? ovo je zemlja u EU gde strani turista mora da ostavi ovakvu poruku da mu ne razlupaju iznajmljeni auto.. ovo je tragicno.. sto bi rekao Ruzic, to je ta demokratija i zapadne vrednosti... zato se vise od pola sveta gadi zapada i pre saradjuje sa "diktatorima"... urusice se zapadni svet, a onda neka im je bog u pomoci...
(hmhm, 08. maj 2023 08:25)

Pa, jeste, pogledaj neku američku televiziju, ima li tamo neprekdinog reklamiranja kladionica, a znaš i sam kakva je priča sa klađenjem u SAD, zavisnicima od klađenja i sl.
Često gledam sportske prenose preko VPN-a ili Tor-a, jer nisu dostupni iz Srbije, čak su i bugarske televizije po pitanju reklama koje puštaju svetlosnim godinama ispred Srbije.

Samo u Srbiji imaš da je npr. jedna kladionica sponzor jednog kluba, druga kladionica sponzor drugog kluba, da ta dva kluba igraju utakmicu, a da se tokom utakmice neprestano vrti reklama treće kladionice.

O rijaliti programima da ne pričamo, na tom "trulom Zapadu" takvi programi su podrazumevano kodirani, a u Srbiji su deci na izvol'te uz natpis "nije za mlađe od...", kao da će to decu da spreči da gledaju takve programe.
I kao što tvrde neki političari, možda deca i ne gledaju TV, ali dele video klipove "zanimljivih detalja" iz tih rijalitija.

teška priča

pre 1 godinu

Ovom seljaku iz Čačka su Kragujevčani probušili gume jel se nije propisno parkirao, stao na pešački prelaz ili ulaz u zgradu. I odma nas čovek proglasi - Srbi najgori na svetu. Ko voli nek ide u Hrvatsku eno samo Čačane čekaju.... Kragujevčane već malo teže.
(Zvonko, 08. maj 2023 19:21)

vi kragujevčani ste bankrotirali, od vas su i grci digli ruke.

logika

pre 1 godinu

A jesi im i u italiji držao predavanje o snagama osovine, Yodo srbine?
(Rođa, 08. maj 2023 20:25)
U 2 SV.Ratu su Italijani spašavali Srbe od ustaških noževa i logora. Hvala Italijanima !

mokra čarapa

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Kreni da pevaš "Od Topole, od Topole, pa do Ravne gore..." da istestiraš nivo tolerancije lokalnog stanovništva pa nam javi da znamo ako idemo tamo.
(JoJ, 8. maj 2023 11:52)

od topole od topole, pa do motorole
svud su stražice, svud su stražice djenerala dražice,
i patrole i patrole pepa gvardiole.

neznalica

pre 1 godinu

najjači ste mi vi kvazi moralisti, niste videli dalje od Beograda a pišete gluposti... bio sam u Zagrebu više puta, pričao na srpskom akcentu, parkirao gde sam hteo, mene niko nije pogledao a auto nije ni pipnut... ne izmišljate dramu gde ne postoji

neutralni felš

pre 1 godinu

Hm...idem i ove godine u Hrvatsku na more. I niceg se ne plasim, naprotiv, jedva cekam. Savetujem i drugima da posete ovu zemlju pa da se licno uvere kako je u njoj. Da ne bude vise "pricao mi ortak a njemu brat od strica ciji je kum bio u Hrvatskoj."
(El, 08. maj 2023 11:29)

takvi što to pišu nemaju ni za izlet do srebrnog jezera, a kamoli za grčku, a hrvatska im dodje kao kiselo groždje. kobajagi ne letuju tamo iz principa, isto kao što ja ni ove godine ne putujem u tokio jer saosećam sa perl harburom :)

Milezg

pre 1 godinu

Ajgor.......i šta onda? A tebi još nije jasno, da baš sveke godine, pred početka turističke sezone, imaš istu propagandu. Slovo U, grafiti, razbijeni auti, skok u more, srpsko porodično stablo....samo da Srbi ne nose milijarde hrvatskom turizmu koji fala Bogu ima 13, a sada sa evrom i Šengenom očekuje i 15 milijardi evra. Inače, niko ne dira srpske autea koji su normalno parkirani i ljude koji gledaju svoja posla....
Ovog bi ja rabio baš zbog poruke i reči IZVINITE.

Mario

pre 1 godinu

Trebali su drugaciju poruku da okace. "Halo, iz Srbije sam, ne propustite priliku, ne dolazim cesto" trebala je poruka da glasi.
(Nikola, 8. maj 2023 19:53)

Prilicno sam siguran da i jest iz Srbije i da je u Srbiji i slikano.

popara bez leba

pre 1 godinu

Devojka mi je iz Osijeka. Otišla da odveze brata na aerodrom u Surčin i ogrebali joj auto.

Dakle?
(autoBOT, 8. maj 2023 10:29)

Dakle, slucajno su joj ogrebali auto kao sto su i meni. A odakle si ti ako ti je devojka iz Osijeka, nesto mi lepo pricas srpski.
(Nenad, 08. maj 2023 10:58)

on je iz južne koreje, učio je srpski u severnoj.

Nikola N.

pre 1 godinu

U mojoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci više od godine dana svakodnevno vidim parkiran automobil beogradskih registracija. Nisam prijetio da je imao ikakvih problema.
(I što ćemo sad?, 8. maj 2023 15:22)

Ali zato stalno posmatras auto i cudis se da je jos uvek ceo. Da li je to normalno?

trigger's broom

pre 1 godinu

Hm, dobra ideja, sad za neki dan idem u Zagreb kolima BG registracije..
(navijac, 8. maj 2023 15:41)

napiši da si iz nikaragve...
(trigger, 08. maj 2023 19:16)

na ćirilici.

Blačanin

pre 1 godinu

У ЈНА је службено писмо било латиница, језик српскохрватски, штокавска екавица.
(Јабучило, 8. maj 2023 20:13)
------
Ne mlati. Glupost nije vrlina.

neutralni felš

pre 1 godinu

Povodom ovog "smešnog" dogadjaja i ćirilice, ispričaću vam priču koja govori da su Hrvati oduvek bili ono što jesu, kako 1941 tako i danas a, da smo mi Srbi hteli da budemo neko drugi. Služio sam vojsku u mornarici na Brionima ili, Brijunima. Sve odabrano društvo. Najviše Hrvata i, poneki Srbin. Radio sam, kao administrator u komandi. Tada je komandant bio Miro Alač. Elem, dobijem, nalog da ispišem ono, uobičajeno; otvorenno, zatvoreno, komandant, radno vreme itd.itd. Sednem, odradim to ali, na ćirilici. Nisam ni slutio šta me čeka. Sutradan sam prošao "toplog zeca" jer sam morao da istrpim trkeljiasnja od svake gnjide. Znači, bio sam tipična srpska, nevaspitana ovca. Morao je neko da me nauči, da se nalazim u neprijateljskom okruženju. Da je bila drugačija situacija, mogao sam i glavu da izgubim, ne shvataajući šta se dešava. I to zbog pisma, za koje su me učili da je ravnopravno?!
(Blačanin, 8. maj 2023 09:43)

genije pisao ćirilicu na brionima. hoćeš i orden za mozak da ti dodelimo?

Obrad

pre 1 godinu

Ante prijatelju, znaš šta se dešava ne treba da se praviš blesav i naivan. Pa samo ove godine su oni vaši mali Splićani na fudbalskom turniru u Bosni ničim izazvani uzvikivali"Ubij Srbina". Deca. I šta onda da očekujemo? Imate vidljiv problem sa ksenofobijom, šovinizmom i sa fašizmom, ali opet je bolje žmiriti na jedno oko.

Nikola

pre 1 godinu

Dimi.dot.com, 8. maj 2023 20:05)

Ne znam sta se hvalis time sto nisi cise pameti. I koga briga dal si ti inao problem. Sad ako ti nisi imao problem treba da odemo tamo. A hiljade hiljade i hiljade ljudi koji su imali problem kao nisu vazni ? E jadoo.

Nikola München

pre 1 godinu

Ljudi, ne dolazite ovde, sve je puno ustaša i mrzitelja Srba! Još je i skupo. nemojte dolaziti ni na rad, plaće su male a teško se radi. I more je šporko i hladno, a auti su u opasnosti. Nema ni narodnjaka, zabranili. idite negdje drugdje i spasite živote i imovinu.
(Splićo, 8. maj 2023 16:09)

Uhhh, a ja se bas spremao da dodjem kod vas. Hvala sto si tako realno opisao situaciju kod vas.

Madre

pre 1 godinu

Eto...mojim prijateljima se u BG sa ZG tablicama nikad ništa nije dogodilo, a često su isli i jos uvijek idu. A i u ZG nerijetko vidim BG tablice, nitko se i ne obazire. Na idiota možete uvijek naletjeti,idiotizam nema nacionalnost, idiotizam je jednostavno idiotizam.

YU

pre 1 godinu

Ne znam kome je ovo i zašto je smešno. Mnogo govori o "susjedima" ali ništa lepo.
(Vojvoda Gavran, 8. maj 2023 20:11)

Pre govori o nama i našim glupostima. Idem u Hrvatsku na more od 98 i nikada mi nije ništa smetalo. Ove godine ću opet, ipak je to moja domovina, zemlja u kojoj sam se RODIO!

Јабучило

pre 1 godinu

mogao sam i glavu da izgubim, ne shvataajući šta se dešava. I to zbog pisma, za koje su me učili da je ravnopravno?!
(Blačanin, 8. maj 2023 09:43)

У ЈНА је службено писмо било латиница, језик српскохрватски, штокавска екавица.

Dimi.dot.com

pre 1 godinu

Mozda sam prvi srbin koji je jos 97 sa porodicom ljetovo u Tucepima.Kaze godpodja kod koje smo iznajmili apartman pitali me kod prijave koje ovaj???? Sedam narednih godina od tada redovno bez i jedne neprijatnosti isli ko u sopstvenu kucu Domain nas gledali ko svoje.Od tada sa malo prekida zbog drugih destinacija Makarska zadnji dvije a i ova godina je rezervisana ponovo kao kod svoje kuce.Pozdrav svim ljudima dobre volje.

neutralni felš

pre 1 godinu

Da se nismo ujedinili u kraljevinu SHS i kasnije Jugoslaviju, Hrvatska bi ostala italijanska pokrajina. Tito im ne bi pomogao da oforme državu i ne bi upropastili nas Srbe i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini.
(NN Belgrade, 08. maj 2023 19:13)

a mi bi 50 godina bili sovjetska gubernija.

Ajgor

pre 1 godinu

Ovo si mogao napisati i ti, zalijepiti i slikati, da možeš na društvenim mrežama "dokazati" na što su "spali" Hrvati.
Vjerujem da si vidio sto puta tu na portalu, kako neki Srbin glumi Hrvata i piše svakakve gluposti- protiv Srba. Ja jesam, i još ne mogu vjerovati, da netko vrijeđa sam sebe, zbog čega?
I onda ti na osnovu ovog znaš kakvi su Hrvati??
(Ante, 08. maj 2023 20:01)

Ako je tako kako kažeš, ti Ante onda lepo stavi BG table (fore radi), pa parkiraj u centru ZG.

pera

pre 1 godinu

(nesa, 8. maj 2023 12:08)

Kako neverovatno: Jasenovac,Pag,stotine jama,NDH...nigde kajanja niko kaznjen...Oluja,Bljesak,Tudjmanov tajno snimljen govor,250 000 proterano...i dalje glume gospodu ,Blajburg slavi ustase,Za dom spremni tek sad kao nesto kaznjivo...stvarno neverovatno.

Ribar

pre 1 godinu

Bili smo jednom službeno u Beogradu s hrvatskim tablicama. Netko nam je na parkiralištu probušio gumu, što smo shvatili tek u vožnji. Rezervnu nismo imali iz nekog razloga, a bilo je već kasno i skoro ništa nije radilo, pa tako ni vulkanizer na kojeg smo naišli. Ali, pozvonili smo mu na obiteljsku kuću, koja je bila u sklopu radionice, i čovjek je odmah krenuo s poslom, pokrpao nam gumu i još ništa nije htio naplatiti. Tako nas je brzo prošla ljutnja zbog probušene gume.

lennox

pre 1 godinu

pa auto je sixt rent a car,lepo pise na tablicama
(milos, 8. maj 2023 12:16)

Ne menja stvar. Njih zanima samo ono BG i samo to vide.

Ante

pre 1 godinu

"Na sta su spali ovi hrvati. Da neko mora da pise da mu ne bi polomili auto. Sramota.
(Nikola, 8. maj 2023 18:01) # Link komentara"

Prvo, na što su spali Hrvati, i koji Hrvati? I kakve veze ima bilo koji Hrvat s tim što je netko napisao? Mogao je napisati bilo što, iz sto razloga, a možda je zadnji razlog da mu ne izgrebu auto, jer šanse za to su male. Čisto sumnjam da če poruka spriječiti budalu, ili psihopatu ako naleti.

Ovo sam mogao i ja napisati na list A4, zalijepiti na auto i slikati za TiK-Tok, da bude "smješno", i da dobijem lajkova.

Ovo si mogao napisati i ti, zalijepiti i slikati, da možeš na društvenim mrežama "dokazati" na što su "spali" Hrvati.
Vjerujem da si vidio sto puta tu na portalu, kako neki Srbin glumi Hrvata i piše svakakve gluposti- protiv Srba. Ja jesam, i još ne mogu vjerovati, da netko vrijeđa sam sebe, zbog čega?
I onda ti na osnovu ovog znaš kakvi su Hrvati??

Dileya

pre 1 godinu

Ljudi dosta više mržnje !!!
(BG, 8. maj 2023 09:24)

Oni su prvi poceli, jos 1918-e. Mi tek sada polako ucimo da mrzimo kao oni, ali nekako nam ne ide od ruke. Preglupi smo cak i za to.

Duke

pre 1 godinu

U mom bloku na Novom Beogradu koji je prilicno divlji, ispred moje zgrade jako cesto su registracije Split, Zagreb, Skoplje, bosanske itd...nikom ali nikom nikad nije palo na pamet da nesto uradi.
(sasa, 8. maj 2023 10:06)

A zasto bi neko dirao automobile sa makedonskim i bosanskim tablicama? Ove druge dve, hmmm, ne znam, oko za oko, zub za zub. I ne zanima da li su ti koji su sa splitskim i ZG tablama dosli dobri hrvati ili losi i da li jesu hrvati ili nisu. I oni se to ne pitaju kad zagledaju srpske table na njihovoj teritoriji.

Rođa

pre 1 godinu

Pre neki dan sam se vratio iz Italije, kroz Hr pun gas bez stajanja. Kad smo isli svratio sam sa decom do Jasenovca, da vide ko su hrvati, mala, isklompleksirana nacija koja je bila spremna da ubije 700000 nevinih srba, jevreja i roma.
Osim tranzita i Jasenovca, nista drugo me ne zanima.
(Master Yoda, 8. maj 2023 18:30)


A jesi im i u italiji držao predavanje o snagama osovine, Yodo srbine?

Molekul

pre 1 godinu

Bio sam u vojsci u Beogradu, prosinac 1985, gardijska vojna policija, izmedu ostaloga cuvao strazu u nekom vojnom djecjem vrticu
Jedan covjek svako jutro oko sest bi nama vojnicima donio kavu, meni osobno samo jednom jer kada je cuo da sam Hrvat rekao je mojim kolegama vecinom iz Srbije da meni nema sanse da vise nosi
Eto moje iskustvo iz Srbije, ma u to vrijeme nisam imao pojma o Hrvatima, Srbima, Makedoncima i drugim nacionalnostima ali sjecam se dobro netrpeljivosti kolega Srba prema Kosovarima i Slovencima a i nama Hrvatima
Ne zelim reci da su svi Srbi isti jer imam i dosta poznanika iz tog vremena sa kojima sam ostao u kontaktu poglavito sa onima iz Beograda i Vojvodine
Ono koji su bili "nacionalisti" bili su iz juznih krajeva Srbije

Solomon

pre 1 godinu

@Solomon, 8. maj 2023 14:11

Tvojim komentarom si samo potvrdio moj komentar, ali sumnjam da ti to mozes da razumes.
(nesa, 8. maj 2023 15:50)

Bio sam učesnik ratova 90-tih i imam više prijatelja Hrvata čak i iz rata nego što ti poznaješ Hrvata.
Pozdrav i čuvaj se prejake reči.

Je li bre, kuj nas bre zavadi?

pre 1 godinu

Jao breee, ko nas bre zavadi sa bracom 'rvatima? A tako smo se bre voleli i cenili, isli jedno drugom na kafu i kavu, delili sve od hleba do kru'a, a onda dodje neko sa strane i svu tu slogu i ljubav srusi kao kulu od karata. Jao breee, aj' bre da pitamo 'rvate pa da pravimo novu Jugoslaviju? Srbi bi vec na pomen takve inicijative poceli da ridaju od srece hitajuci rasirenih ruku braci 'rvatima u zagrljaj.

Jovan

pre 1 godinu

Sad bi im tek polupao auto, zbog ove poruke, koja samo popiruje mrznju izmedju Hrvata i Srba. Bolje neka se vrate u svoju koloniju i ne pisu gluposti.

Solomon

pre 1 godinu

@Solomon, 8. maj 2023 14:11

Tvojim komentarom si samo potvrdio moj komentar, ali sumnjam da ti to mozes da razumes.
(nesa, 8. maj 2023 15:50)

Sumnjam da ti uopšte čitaš šta si napisao, jer si sve komentare okarakterisao kao mrziteljske a nisu, a tvoj koji nije istinit podržavaš, ali ne brini nisi ni prvi ni poslednji koji ne vidi sebe u ogledalu.

Solomon

pre 1 godinu

Pre par godina sam čitao tekst o Splićaninu učesniku domovinskog rata koji je bio hrvatski vojni pilot, i koji se igrom slučaja zaljubio u Beograđanku i preselio u Beograd.
Elem Splićanin je godinama vozio automobil sa splitskim tablicama i niko ga nikada u Beogradu nije oštetio osim kada je Kosovo proglasilo nezavisnost tada su ispisali 4s na atomobili.
Kada je na automobil stavio BG tablice i otišao prvi put u Split, automobil mu je izlomljen.
U policijskoj stanici su bili"strašno"potrešeni i samo što mu nisu rekli šta si tražio to si dobio, bar je to bio njegov utisak. Sada je možda bolje, Hrvati polako napreduju od Vražje Divizije, NDH i bacanja Srba u Savu, do 70-tih i bacanja BG vozila u more, Oluja a sada čak i ne diraju srpska vozila ipak će civilizacija dotaći Hrvtasku kad tad.

Sale

pre 1 godinu

Koja glupost.Teska .Koga u zagrebu briga . Ha ha , u autu su bili neki iskompleksirani srbi..
Milijun puta sam vudio srpske table. Lani nijedan slucaj , niti splitu ..
(Igor.sulic, 8. maj 2023 18:56)

hahahahha..znaci lani nijedan slucaj..ni u Splitu.. A preklani? Sta kaze statistika? Koliko 2022 koliko 2020 itd. Dzaba vam EU , dzaba vam sve..uvek ste bilio i uvek cete biti anticivilizacija i ono najgore sto je ljudski rod iznedrio.

Mantis

pre 1 godinu

I manje Hrvata na planeti pa tek onda nema problema. Amin.
(Siniša Milosavljević, 8. maj 2023 18:48)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Šuplji plagijat bez snage i svrhe, pokazuje nemoć plagijatora. cmuc

Marko

pre 1 godinu

Prvi put kada je sa svojim ZG automobilom došao kući u Beograd, taj auto je izgreban, oštećen i sve sto uz to ide. Ispred njegove zgrade u kojoj je živeo 40 godina.
(Marko, 8. maj 2023 08:46)
Ne prdi, imam gomilu prijatelja koji dolaze sa hr tablama nikada im se nista nije desilo. Dok se nama svasta desava kad smo dole.
(lol, 8. maj 2023 13:08)

Evo vidi, meni se tamo nikad ništa ružno nije desilo (uključujući parkiranje oko Maksimira za vreme utakmice), ali prihvatam da drugima jeste i da je moglo da se desi. Isto kao što se većini iz HR ovde nikada ništa ružno ne desi, ali kao što vidiš - moguće je. Ironija ove situacije je da se nije desilo nekome iz Hrvatske, već čoveku koji je u toj zgradi - ispred koje mu je auto oštećen - odrastao.

Tako i sa većinom ljudi kojima se to dešava. To nisu "četnici" i "ustaše", jer takvi iz svog sela i svog kamenjara ne mrdaju. To su ljudi koji verovatno sa ratom nemaju nikakve veze, koji imaju porodice i prijatelje u drugoj zemlji, i koji su verovatno najbolji turisti koje bilo koja od dve zemlje može poželeti. I to su poslednji koji su zaslužili da im neko izgrebe auto, ako je bilo ko zaslužio.

Bruks 021

pre 1 godinu

Branitelj
Nisam baš neki plašljiv,ali ne dolazim kod vas zbog sličnih dalabu kao što si ti.Svaka čast normalnoj većini,ali svoje pare ću trošiti gde ja hoću,a to niste vi

Ivan

pre 1 godinu

jel poenta da li ce da ti ogrebu kola ili nece?

ili je poenta koliko se mozes osecati prijatno u zemlji gde veoma dobro znas koji im je najradosniji i najvazniji nacionali praznik, a koji im je dan zalosti.

To onda vise nije do pojedinaca budala kojih moze da ima svugde...

NN Belgrade

pre 1 godinu

Da se nismo ujedinili u kraljevinu SHS i kasnije Jugoslaviju, Hrvatska bi ostala italijanska pokrajina. Tito im ne bi pomogao da oforme državu i ne bi upropastili nas Srbe i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini.

Zvonko

pre 1 godinu

Ovom seljaku iz Čačka su Kragujevčani probušili gume jel se nije propisno parkirao, stao na pešački prelaz ili ulaz u zgradu. I odma nas čovek proglasi - Srbi najgori na svetu. Ko voli nek ide u Hrvatsku eno samo Čačane čekaju.... Kragujevčane već malo teže.

Reko

pre 1 godinu

U ZG skoro svaki dan vidim automobil iz BG. Nikome se ništa nije desilo. Prije će biti da su stavili upozorenje jer se ne snalaze u vožnji desnom stranom. BG tablice se u Zagrebu odavno toleriraju, ali spora vožnja i oklijevanje ne.
(Ivanzg, 8. maj 2023 18:26)

Kao i ZG u Beogradu ili Novom Sadu. U manjim mestima je druga priča. Što manje dešavanja u gradu ili mestu to su veći nacionalisti.

The Unforgiven

pre 1 godinu

Koja glupost.Teska .Koga u zagrebu briga . Ha ha , u autu su bili neki iskompleksirani srbi..
Milijun puta sam vudio srpske table. Lani nijedan slucaj , niti splitu ..
(Igor.sulic, 8. maj 2023 18:56)
---------------------

Da, da, Srbi se u Zagrebu od svih mesta mogu osecati kao kod kuce. Ni njima ni njihovim autima se bas nista ne bi desilo.

Igor.sulic

pre 1 godinu

Koja glupost.Teska .Koga u zagrebu briga . Ha ha , u autu su bili neki iskompleksirani srbi..
Milijun puta sam vudio srpske table. Lani nijedan slucaj , niti splitu ..

Solomoin

pre 1 godinu

Ljudi, ne dolazite ovde, sve je puno ustaša i mrzitelja Srba! Još je i skupo. nemojte dolaziti ni na rad, plaće su male a teško se radi. I more je šporko i hladno, a auti su u opasnosti. Nema ni narodnjaka, zabranili. idite negdje drugdje i spasite živote i imovinu.
(Splićo, 8. maj 2023 16:09)

Sve dok polažete vence na spomenik Anti Starčeviću rasisti, antisemiti, srbofobu i duhovnom ocu Ante Pavelića ti si u pravu.

Miljan

pre 1 godinu

Povodom ovog "smešnog" dogadjaja i ćirilice, ispričaću vam priču koja govori da su Hrvati oduvek bili ono što jesu, kako 1941 tako i danas a, da smo mi Srbi hteli da budemo neko drugi. Služio sam vojsku u mornarici na Brionima ili, Brijunima. Sve odabrano društvo. Najviše Hrvata i, poneki Srbin. Radio sam, kao administrator u komandi. Tada je komandant bio Miro Alač. Elem, dobijem, nalog da ispišem ono, uobičajeno; otvorenno, zatvoreno, komandant, radno vreme itd.itd. Sednem, odradim to ali, na ćirilici. Nisam ni slutio šta me čeka. Sutradan sam prošao "toplog zeca" jer sam morao da istrpim trkeljiasnja od svake gnjide. Znači, bio sam tipična srpska, nevaspitana ovca. Morao je neko da me nauči, da se nalazim u neprijateljskom okruženju. Da je bila drugačija situacija, mogao sam i glavu da izgubim, ne shvataajući šta se dešava. I to zbog pisma, za koje su me učili da je ravnopravno?!
(Blačanin, 8. maj 2023 09:43)

Trebali su zapravo da ti izadju u susret i da ti izdaju hutnu prekomandu u Vranje ili Prizren. Koliko pamtim, sluzbeno pismo S.R Hrvatske u to vreme je bila latinica. Treba imati i gram mozga pa razumeti da bez obzira na politiku bratstva i jedinstva, niko nikad nigde nije voleo da mu neko sa strane nameće bilo šta svoje. To silovanje jednakosti je i dovelo do raspada zemlje izmedju ostalog. Mislite da Kanadjani u Engleskom delu vole da im sunarodnici iz Francuskog dela guraju instrukcije na francuskom, iako su im oba jezika “službena”? Ajde uozbiljite se.

Master Yoda

pre 1 godinu

Pre neki dan sam se vratio iz Italije, kroz Hr pun gas bez stajanja. Kad smo isli svratio sam sa decom do Jasenovca, da vide ko su hrvati, mala, isklompleksirana nacija koja je bila spremna da ubije 700000 nevinih srba, jevreja i roma.
Osim tranzita i Jasenovca, nista drugo me ne zanima.

Che

pre 1 godinu

Hrvati ne kažu izvinite već oprostite...Znači da su u autu bili Srbi. Oni koji se boje da idu u Hrvatsku nebi onda trebalo ni da idu. Ovi su se samo izblamirali.

Ivanzg

pre 1 godinu

U ZG skoro svaki dan vidim automobil iz BG. Nikome se ništa nije desilo. Prije će biti da su stavili upozorenje jer se ne snalaze u vožnji desnom stranom. BG tablice se u Zagrebu odavno toleriraju, ali spora vožnja i oklijevanje ne.

Siniša Milosavljević

pre 1 godinu

Što manje Srba u Hrvatskoj, manje problema. amen
(Mantis, 8. maj 2023 17:39) I manje Hrvata na planeti pa tek onda nema problema. Amin.

FRanc

pre 1 godinu

Prvo da tebi odgovorim. Davne 1984. godine služio sam JNA u Petrovcu na Mlavi. Dok sam bio na straži kemijskom olovkom sam na kućicu napisao svoje ime i "travanj '84" jer je cijela kućica bila ispisana imenima i mjesecom dolaska u JNA ali srpskim nazivima mjesecima. Nadobudni desetar Jovan Aleksić, inače Srbin, zbog imena travanj, a ne april, jer njemu je travanj bila ustaška riječ, me je poslao na raport kod majora Dragoljuba Đokića, inače Srbina, koji mi je zbog travnja, što je i naglasio, jer u Srbiji smo, odredio kaznu od 15 dana ribanja wc-a čučavca. A ja naivno mislio da su hrvatski i srpski jezik po cijeloj Yugi ravnopravni.

Inače ovih dana po Dubrovniku na stotine je srpskih tablica što turista a što onih koji su došli zaraditi kruh. Kod dubrovačke bolnice, gdje je do daljnjeg besplatan parking, nemoguće je naći parkirno mjesto, a osim dubrovačkih tablica dominiraju, pogađate, srpske tablice. Od bolnice do Starog grada i natrag tih nekoliko km se voze Uberom ili busom. I zamislite čuda, nikome ni ogrebotine na autu iako se zauzimaju mjesta domaćim ljudima koji idu u posjete ležećim bolesnicima. Kako to, kako to?
(Dalmatinac, 8. maj 2023 16:53)

Moj otac je 1970-71 bio vojnik u Splitu kada je Zvezda pobedila Hajduk i kada su automobili sa BG tablicama bačeni u more a on je mislio da smo svi Jugosloveni kao i moj deda koji je gledalo leševe za vreme WW-2 koji su plutali Savom od Jasenovca do Crnog mora.

Marti Misterija

pre 1 godinu

I triba tako. Neka drhte kad su kod nas došli.
(Branitelj, 8. maj 2023 17:22)

Većina ne misli tako ali jedan je dovoljan da vam uništi odmor.

Peti deo

pre 1 godinu

(Dalmatinac, 8. maj 2023 16:53)

Mogu da poverujem u vaš komentar i verujem vam. Uvek je bilo zadrtih nacionalista. Najviše u manjim gradovima i mestima. Recimo 1999 ne znam da je i jedna šiptarska poslastičarnica u Beogradu zatvorena a znam ih dve u opštinskim lokalima na izuzetnim lokacijama. Pritom se u to vreme opštinski lokal plaćao nekoliko puta manje od realne cene. Dakle mnogi bi pre bacili oko na lokal a ne na vlasnika. I danas su u tim lokalima isti zakupci ili njihovi potomci jer nisu menjali ni ime ni namenu. Teže mi je da poverujem da iko odavde ide sa srpskim tablicama na rad u Hrvatsku tim pe što sam ugostitelj i znam ih 10-ak koji godinama idu već od aprila pa se vrate krajem septembra ili oktobra zavisi od radne dozvole. A li niko ne ide svojim kolima.

Nikola

pre 1 godinu

Ali Evropljani se tamo ponašaju kao stoka to garantujem, pogotovo Nemci. Kao osvojena teritorija.
(Aleksandar 123, 08. maj 2023 13:48)

Nekad su se Srbi tako ponasali, a pare koje smo zaradili turizmom su isle u Srbiju da se rasporedjuju kome i koliko po republikama. Toga vise nema, a nas nije briga sta u svojim glavama mastaju Njemci ili Srbi. Pare cemo mi da rasporedimo kako nama pase!

nn12

pre 1 godinu

nepotrebno, jedan susjed sa BG registracijom mi se redovito parkira ispred zgrade. Nikad ništa.
No ne bih preporučio npr. parkiranje za vrijeme utakimice u krugu Maksimirskog stadiona... no sa druge strane tada su i u opasnosti ST i RI registracije...

Steve

pre 1 godinu

Zato ce "australijski" turisti sleteti u zagreb ili sarajevo
Ili ce bar napisati "oprostite" a ne "izvinite"

Ili ce iznajmiti auto iz sarajeva ili zagreba

Dejan X

pre 1 godinu

@I što ćemo sad: "U mojoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci više od godine dana svakodnevno vidim parkiran automobil beogradskih registracija. Nisam prijetio da je imao ikakvih problema." Pa dobro što nisi "prijetio"... a i zašto bi? 😉

Leskovčanin

pre 1 godinu

Radio pre 3god a radim i sada u HR. Ljudi su OK. Ljubazniji i kulturniji od nas.

Cinjenica je da smo imali krvave 90te ali od mnogih Srba starosedeoca sam čuo da ih tada niko nije dirao. Naravmo, nacionalisti i pametnjakovići su lose prošli.


Sa druge strane ovde ima toliko Srba, Bosanaca, Šiptara, Malezijaca ....da svi gledaju svoja posla. Bićemo mi ponovo "drugovi i drugarice" jer smo svi videli da smo izigrani od Zapada. Tu je i interes koji nas spaja.


Bok dećki...

Splićo

pre 1 godinu

Ljudi, ne dolazite ovde, sve je puno ustaša i mrzitelja Srba! Još je i skupo. nemojte dolaziti ni na rad, plaće su male a teško se radi. I more je šporko i hladno, a auti su u opasnosti. Nema ni narodnjaka, zabranili. idite negdje drugdje i spasite živote i imovinu.

Dalmatinac

pre 1 godinu

(Blačanin, 8. maj 2023 09:43)

Prvo da tebi odgovorim. Davne 1984. godine služio sam JNA u Petrovcu na Mlavi. Dok sam bio na straži kemijskom olovkom sam na kućicu napisao svoje ime i "travanj '84" jer je cijela kućica bila ispisana imenima i mjesecom dolaska u JNA ali srpskim nazivima mjesecima. Nadobudni desetar Jovan Aleksić, inače Srbin, zbog imena travanj, a ne april, jer njemu je travanj bila ustaška riječ, me je poslao na raport kod majora Dragoljuba Đokića, inače Srbina, koji mi je zbog travnja, što je i naglasio, jer u Srbiji smo, odredio kaznu od 15 dana ribanja wc-a čučavca. A ja naivno mislio da su hrvatski i srpski jezik po cijeloj Yugi ravnopravni.

Inače ovih dana po Dubrovniku na stotine je srpskih tablica što turista a što onih koji su došli zaraditi kruh. Kod dubrovačke bolnice, gdje je do daljnjeg besplatan parking, nemoguće je naći parkirno mjesto, a osim dubrovačkih tablica dominiraju, pogađate, srpske tablice. Od bolnice do Starog grada i natrag tih nekoliko km se voze Uberom ili busom. I zamislite čuda, nikome ni ogrebotine na autu iako se zauzimaju mjesta domaćim ljudima koji idu u posjete ležećim bolesnicima. Kako to, kako to?

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

I još nešto? Ovo se odnosi na one koji, kao papagaji, na svaku nesreću u Hrvatkoj, ponavljaju, "pa toga ima i kod nas"?! E, pa toga nema kod nas. Možda na nivou retkih ekscesa, odnosno, na nivou onoga, "verovali ili ne"? Drugo je Hrvatska. Tamo je to pravilo. Naviknite se da mržnja ne mora da se ispoljava samo kroz psovke i ponižavanje. Oni moraju da podnesu "žrtvu" jer treba da vam uzmu novac.

City Slicker

pre 1 godinu

@Kreni da pevaš "Od Topole, od Topole, pa do Ravne gore..." da istestiraš nivo tolerancije lokalnog stanovništva pa nam javi da znamo ako idemo tamo.
(JoJ, 8. maj 2023 11:52)

To ne bih radio ni u centru BG, ma ni u samoj Topoli. Bilo bi me sramota. Što bi to bilo ko pevao iz čistog mira, pogotovo u stranoj zemlji.

Kakve gluposti ovde mogu da se pročitaju, to je neverovatno!

Antikroasan

pre 1 godinu

Pre mesec i po dana su mi auto čačanskih tablica u Kragujevcu izgrebali i probušili obe zadnje gume. Toliko o EU i zapadnim vrednostima. Ako neko ne bi trebalo da se oglašava na ovu temu, to smo mi. Goreg naroda na svetu nema.
(Mikii, 08. maj 2023 11:46)

Aj ne s**i. Za to si trebao Kragujevčaninu da se parkira u dnevnu sobu. Verovatno i jesi neki bahati bilmez koji se parkira gde stigne. Ili si običan hr trol.

Јабучило

pre 1 godinu

Ja iz Zemuna, Bg table, uvek parkiran normalno, izgreban par puta...

debila svuda
(coasson, 08. maj 2023 14:29)

Ниси ми јасан. И опет ћеш тамо?

I što ćemo sad?

pre 1 godinu

U mojoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci više od godine dana svakodnevno vidim parkiran automobil beogradskih registracija. Nisam prijetio da je imao ikakvih problema.

Edgar

pre 1 godinu

Džaba kad su napisali "izvinite" po srpski a ne "oprostite" po hrvatski ?
(eu, 8. maj 2023 14:53)

I izvini i oprosti su srpske reči.
Hrvati kažu ispirka.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Halo ljudi? Mislim na vas iz Srbije?! Da ne upotrebim reči Patrijarha Pavla. Pa zar moramo da budemo baš toliki debili? Pročitah barem dvadesetak komentara, koji presrećni iznose svoje iskustvo, odnosno podatak, da njihova kola nisu izgrebana ili razbijena?! Pa zar svaki Srbin mora da dobije po glavi pa da shvati da boli? Šta još treba da vam Hrvati urade pa da shvatite? Mislim da je to pitanje postavio i jedan od hrvatskih političara? Šta treba da vam uradimo pa da shvatite da vas organski mrzimo? To što će vas primiti i trpeti tokom letnje sezone nije odlika njihove filantropije ili humanosti već momenat da vam uzmu novac. Verujte, isto vas mrze kao i one kojima su kola gurnuli u more.

Hrvatić

pre 1 godinu

Pišete gluposti, u Hrvatskoj nema mržnje prema Srbima. Dobrodošli su raditi, prodavati, kupovati, ženiti se i udavati, odmarati se i šta god hoće dok je po zakonu, kao i svi drugi ljudi. Važno da ne dolaze tenkovima, kao prošli put.

Zemljoradnik

pre 1 godinu

U subotu, pre nedelju dana sam bio u Zagrebu. Ukupno 3 dana. Bio sam parkiran u ulici koja je jedno skretanje sa Zagrebacka avenije. Siri centar ZG. Nikakav problem nisam imao. Svi ljudi sa kojima sam pricao su bili prijatni.
Jedino sam cuo sa terase jeste kada je jedan stariji covek rekao "pi**a* ti materina cacanska" kada je prolazio pored kola. Mada to mogu i da ocekujem i u Srbiji. :)
(NR, 08. maj 2023 14:53)

- To što Vi niste imali neprijatnosti tokom 3 dana u centru Zagreba (osim jednog spontanog "pi**a* ti materina čačanska”, ali eto pošto Vama ne smeta i mislite da je normalno onda da progledamo kroz prste)… nema nikakve veze sa suštinom. Niko ne kaže da će svako i uvek imati neprijatnosti. Jedan u 1000 je dovoljno ako sam taj jedan baš ja ili neko iz moje porodice. Lepa je zemlja i sve je to u redu, ali niti mene HR želi kao turistu niti ja želim u HR kao destinaciju za odmor. Odmor je odmor, opuštanje, relaksacija, a ovakve budalaštine ne želim ni u podsvesti. Idem tamo gde mogu normalno da parkiram auto bez da ga neki bolesnik izgebe, gde mogu na miru sesti u restoran i pričati “ekavicom” sa porodicom a da nas niko ne gleda popreko, tamo gde mi neće dobacivati "pi**a* ti materina čačanska”… Kome odgovara, u redu, ali ja zaobilazim kad god mogu. Neka hvala.

Vlada

pre 1 godinu

Ništa novo za Hr. Pre 5 godina smo dobili na poslu kolegu Hrvata od koga smo kasnije saznali da ima kuću u Osijeku gde mu žive roditelji i kuću u Splitu koju izdaje i koju ćemo koristiti ove godine on i njegova porodica i ja sa ženom polovinom Avgusta. On mi je preporučio da dođemo busom. Razlog je taj što je upravo taj kolega Hrvat imao oštećenje na vozilu NS tablice prošle godine kada je sređivao kuću, šteta je bila oko 4000 Eura na kraju. Apsurdno zaista ali tako je. Nisu svi ali imaš idiota zbog kojih će ti presesti odlazak tamo.

Petar

pre 1 godinu

To je sve normalan folklor, ne dramite previše.
Jel znate uopce koliko je zemalja unutar sebe ukinulo tablice sa oznakama gradova, jer su se razbiji auti iz drugih regija?
Malo manje drame za nekoliko razbijenih retrovizora i probusenih guma.

posmatrač

pre 1 godinu

Hoćemo li ikada postati normalni?
Pa šta me briga da gledam u tablice, pogotovu da nekome oštetim auto zbog nekih? Ako je došao, verovatno to ne očekuje u zemlji domaćina.

NR

pre 1 godinu

U subotu, pre nedelju dana sam bio u Zagrebu. Ukupno 3 dana. Bio sam parkiran u ulici koja je jedno skretanje sa Zagrebacka avenije. Siri centar ZG. Nikakav problem nisam imao. Svi ljudi sa kojima sam pricao su bili prijatni.
Jedino sam cuo sa terase jeste kada je jedan stariji covek rekao "pi**a* ti materina cacanska" kada je prolazio pored kola. Mada to mogu i da ocekujem i u Srbiji. :)

Poreč

pre 1 godinu

@ C i n i k
Prognoze su ti promašene. Samo u aprilu u Hrvatsku je stiglo više od 20.000 srpskih turista, od toga 60% kod nas u Istru. Garantiram da će te ovogodišnji rezultat (kada su u pitanju i turisti i sezonci iz Srbije) ostaviti bez teksta.

Solomon

pre 1 godinu

Neverovatno koloki bes, koliko mrznje, koliko agresivnih komentara,pa da li je moguce, da Srbi toliko mrze, da na kraju i samog sebe ne mogu da smisle...pa vise komentara na ovu vest nego na tragicne vesti pre par dana.
(nesa, 8. maj 2023 12:08)

To što ima dosta komentara znači da vole tu temu, a ne da su svi puni mržnje za razliku od tvog koji nema istine.

...

pre 1 godinu

...Ali Evropljani se tamo ponašaju kao stoka to garantujem, pogotovo Nemci. Kao osvojena teritorija.
(Aleksandar 123, 08. maj 2023 13:48)

Danke Deutschland?

novosadjanin

pre 1 godinu

imao sam xyz predrasuda prema hrvatskoj/hrvatima, dok sticajem okolnosti nisam poceo da radim sa njima.
u poslednjih 5 godina sam bar 50 puta bio u zg/split i nikada nikakvu neprijatnost nisam doziveo, kao ni oni u ns/bg.

sa jedne strane ekipa sa kojom radim (it) su obrazovani, visoko placeni ljudi, normalci.
ne mozes da ne vidis sa druge strane "groteskne" likove, pogane grafite, itd

po meni, isto kao i ovde kod nas, vecina je normalna, gleda svoja posla a budala svuda ima.

pozz iz ns

meki

pre 1 godinu

U poslednjih 10ak godina bar po jednom sam svracao u ZG...parkiram u centu u blizini trga Bana Jelacica I nikada ni jednu neprijatnost nosim imao...uvek samo lepi dozivljaji...
(mm, 8. maj 2023 12:50)

Zagreb ti je kao i kod nas BG, drugo stanje svesti. idi malo po zatucanijim i primitivnijim sredinama, koje su i vecina

C i n i k

pre 1 godinu

Stvarno mi nije jasno zašto Hrvati ne vole Srbe,zbilja ćudno.
(o svemu po malo, 8. maj 2023 12:31)


Meni je "cudno" sto Srbi toliko mrze hr ..?

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Stvarno mi nije jasno zašto Hrvati ne vole Srbe,zbilja ćudno.
(o svemu po malo, 8. maj 2023 12:31)
-------
Ne kaže se "ćudno" nego ČUDNO. Šiptari i muslimani kažu "ćudno" pa, ako ste jedan od njih, nemojte mi zameriti na ispravci.

Gustamagla

pre 1 godinu

Polakote, ima vremena da ti uniste auto, ako si uopste tamo gde pises, sto sumnjam..
(C i n i k, 8. maj 2023 12:09)

Cinik ti si totalno naš igrač, cilj nam je isti - da vaši ne dolaze!

Aleksandar 123

pre 1 godinu

Iskreno, bio sam na wrc u hrvatskoj sada krajem aprila. Auto je bio parkiran po livadama, na ulici gde god i nije bio oštećen i tako četiri dana. Bilo je malo natezanja da li je hleb ili kruh, ja ostao pri hlebu gospođa pri kruhu i opet sam dobio hleb. I u Karlovcu je bilo malo gledanja iz kafića u tablice i malo mrstenja ali sve je prošlo ok. Daleko od toga da ne smatram da nas ne vole i da to otvoreno pokazuju ali ima i kontra primera. Ali Evropljani se tamo ponašaju kao stoka to garantujem, pogotovo Nemci. Kao osvojena teritorija.

lol

pre 1 godinu

Ovo je sve samo ne smešno. I pre nego sto kažemo nešto, ja ću samo podeliti iskustvo svog prijatelja, Beogradjanina koji je sticajem okolnosti prošle godine otišao u Zagreb da radi za svoju firmu. Prvi put kada je sa svojim ZG automobilom došao kući u Beograd, taj auto je izgreban, oštećen i sve sto uz to ide. Ispred njegove zgrade u kojoj je živeo 40 godina.
(Marko, 8. maj 2023 08:46)
Ne prdi, imam gomilu prijatelja koji dolaze sa hr tablama nikada im se nista nije desilo. Dok se nama svasta desava kad smo dole.

car

pre 1 godinu

Jedno mi nije jasno ... ako su to sto su napisali da jesu, zasto nisu unajmili auto u Hrvatskoj i mirno spavali. Izgleda mi da i oni malo "cackaju mecku".
(janosh, 08. maj 2023 12:54)

Pa sleteli u Srbiji i uzeli renta car...

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Kreni da pevaš "Od Topole, od Topole, pa do Ravne gore..." da istestiraš nivo tolerancije lokalnog stanovništva pa nam javi da znamo ako idemo tamo.
(JoJ, 8. maj 2023 11:52)
-----
Ne mora da peva. To bi bilo isuviše opasno. Mogao bi život da izgubi. Mada, za neke ne bi ni bilo štete. Ne mora da pravi toliko "revolucionarni eksces" nego, neka ode na kiosk ili u radnju i potraži hleba? Znam mentalitet ovih, koji idu na "naše more". Dovijaju se na razne načine da, kojim slučajem ne izgovore koju tipično srpsku izreku čime bi iritirali ovu evropsku naciju. Oni koji nemaju časti i ponosa, za njih u svake pomije dobre. Ja ni u avion koji leti preko Hrvatske ne ulazim.

Mitropolit Jovan

pre 1 godinu

Najgore je kad te brani mantijas, pravi ili lazni svejedno je. Da vas nema Balkan bi bio ovozemaljski raj.
(Ibro Fergazer, 8. maj 2023 10:53)
-------
Još kad bi se Turci vratili?!

Srboljub

pre 1 godinu

Letujem već godinama u HR, austrijske tablice i austrijsko državljanstvo, nikakvih problema nisam imao, samo me malo zeza ime u pasošu ali to retko ko vidi… :D

Mestar od kuhinje

pre 1 godinu

Patkica ga pojela, zanio se ja u citanje o Hrvatima i Srbima - ili Srbima i Hrvatima, eee poredak je presudan! :-), pa mi zagorio rucak!

C i n i k

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Polakote, ima vremena da ti uniste auto, ako si uopste tamo gde pises, sto sumnjam..

nesa

pre 1 godinu

Neverovatno koloki bes, koliko mrznje, koliko agresivnih komentara,pa da li je moguce, da Srbi toliko mrze, da na kraju i samog sebe ne mogu da smisle...pa vise komentara na ovu vest nego na tragicne vesti pre par dana.

Nenad

pre 1 godinu

ovo su srbi , Australijski turisti ili Australski turisti kako se kaze u Hr... neka mi neko pismeniji objasni jesam li u pravu po pitanju Hr jezika?!
(hm, 8. maj 2023 11:41) #
Mislim da može da bude i jedno i drugo ali sasvim sigurno ne bi rekli "izvinite" već "ispričavam se" Ili tako nekako. Iz aviona se vidi da su srpskog porekla pa im ovo neće pomoći.

gagare

pre 1 godinu

Bio i u Hrvatskoj i u Albaniji sa kolima i nista... Ali prosle godine u Nea Kalikratiji zaradio sam straftu duz cele strane auta... To ne znači da vise tamo necu otici nego da moze svuda da se desi...

janosh

pre 1 godinu

Jedno mi nije jasno ... ako su to sto su napisali da jesu, zasto nisu unajmili auto u Hrvatskoj i mirno spavali. Izgleda mi da i oni malo "cackaju mecku".

Mare

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)
Ne trci pred rudu :D Tako je i moj brat. 4-5 godine sve ok, a onda prosle godine steta preko 3000 evra.

Samo jako i snazno

pre 1 godinu

Moja sestra i zet su prošle godine išli na more u HR. Kaže ona, svako jutro kada sam ustala, prvo bih pogledala kola da li su OK. Ne znam zašto ljudi idu tamo na more ako su u strahu da će im neko oštetiti kola? Nije mi jasno.
(Ana, 8. maj 2023 11:43)

Idu u hrvatsku zato sto su mazohisti. Uzivaju da budu ponizeni.

mm

pre 1 godinu

U poslednjih 10ak godina bar po jednom sam svracao u ZG...parkiram u centu u blizini trga Bana Jelacica I nikada ni jednu neprijatnost nosim imao...uvek samo lepi dozivljaji...

Ana

pre 1 godinu

Moja sestra i zet su prošle godine išli na more u HR. Kaže ona, svako jutro kada sam ustala, prvo bih pogledala kola da li su OK. Ne znam zašto ljudi idu tamo na more ako su u strahu da će im neko oštetiti kola? Nije mi jasno.

Mikii

pre 1 godinu

Pre mesec i po dana su mi auto čačanskih tablica u Kragujevcu izgrebali i probušili obe zadnje gume. Toliko o EU i zapadnim vrednostima. Ako neko ne bi trebalo da se oglašava na ovu temu, to smo mi. Goreg naroda na svetu nema.

JoJ

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Kreni da pevaš "Od Topole, od Topole, pa do Ravne gore..." da istestiraš nivo tolerancije lokalnog stanovništva pa nam javi da znamo ako idemo tamo.

@

pre 1 godinu

i nije bas smesno , znaju ljudi da se i dalje grebu , lupaju auta sa srb tablicama u hr. naravno to radi manjina ali se cesto desava...
susrecem se sa puno mladih hrvata u nemackoj i ne svidja mi se sto su veliki nacionalisti , cim se popije tu je tompson i tako te pesme , dok kod srba to isto vidim ali u glavnom kod srba iz bosne , iz srbije je retkost...

Goran

pre 1 godinu

Eto, meni su razlupali auto i nakon dva meseca kupili su mi novi. Hvala, svake godine letujem u blizini Splita, najbolji su. Vama koji trujete ostale jer nemate para za letovanje predlazem da iskljucite internet na 10 meseci i eto vam 40.000 dinara uz onaj deo sto otimate od babine penzije. Jed se ni nacionalizmom ne moze sakriti.

hm

pre 1 godinu

ovo su srbi , Australijski turisti ili Australski turisti kako se kaze u Hr... neka mi neko pismeniji objasni jesam li u pravu po pitanju Hr jezika?!

Pu1190gu

pre 1 godinu

Ja ne znam u kojem svemiru živi ovaj što je uvjeren kako u Hrvatskoj nema sezonskih radnika iz Srbije. Falkensteiner hotelska kuća u Zadru ih sama ima preko 100 ljeti. Da ne govorim o okolici. U ugostiteljstvu masovno rade Srbi, dok su u građevini uglavnom zastupljeni državljani albanije. Ali neka ti budeš uvjeren da nema ni jednoga.

El

pre 1 godinu

Hm...idem i ove godine u Hrvatsku na more. I niceg se ne plasim, naprotov, jedva cekam. Savetujem i drugima da posete ovu zamlju pa da se licno uvere kako je u njoj. Da ne bude vise "pricao mi ortak a njemu brat od strica ciji je kum bio u Hrvatskoj."

Pergamon

pre 1 godinu

To ih neko iz Beograda naložio da tamo skidaju tablice.... Pa na stotine hiljada srpskih tablica je tamo svake godine, uključujući mene. Ne znam da li se ikome išta desilo u zadnjih 10,15 godina sigurno. Možda i jeste u nekom Sinju ili nekoj zabiti gde još nisu naučili ni da pišu, poput Sinja, ali u Zagrebu to neće sigurno.
(Природни, 08. maj 2023 08:51)

Meni se dogodilo pre 4 5 godina, ne u Zg ali ne ni u kakvoj zabiti, skinuli mi samo prednju tablicu, bez ogrebotina srećom. A bio sam tamo puno puta pre i biću još puno puta, izlazio uveče i družio se s pijanima i polupijanima, i nikad nikakvo ružno iskustvo s ljudima osim eto te tablice. I neka je tom izrodu, da je bar poneo kući nego otkinuo i bacio 50ak metara dalje, našao tast posle par dana

cune

pre 1 godinu

Čovek je napisao poruku zbog stila vožnje, leva desna strana, verovatno se teže navikava. A mi u našem fazonu samo tražimo vesti koje mogu da uzburkaju srpsko-hrvatske odnose. Priče o toleranciji, ljubavi i saradnji srba i hrvata niko ni ne objavljuje, jedna zagrebana hauba je mnogo "jača" vest. Svake godine sam u svojoj kući blizu Zadra bar mesec dana. Dobri ljudi se prepoznaju ma koje vere i nacije bili.

Radijator

pre 1 godinu

Sa tablicama vojvođanskih gradova na primer uopšte ne morate da berete brigu.
(Torrente, 08. maj 2023 09:47)

Pa da.. kad je šansa da si Mađar ili Hrvat oko 70%
Zato ih i ne lome.

Šajkaš

pre 1 godinu

Ćerka mi živi u ZG vozi auto sa srpskim tablicama, evo već druga godina niko ga pipnuo nije a parkira gde stigne.
Nikad nije imala nikakvih problema.
To su sve gluposti.

Petar P

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)
Sad lutrija. Mož' da bidne al' ne mora da znači. Hrabar jesi ali nisi baš najbolje obavešten, a da jesi ne bi se baš tako junačio. Neizvesnost je čudo.

Da se ne lažemo

pre 1 godinu

Da, bas...U mom ZG gdje pale svijece za pobijenu djecu u srpskoj skoli, ljudi nemaju pametnija posla nego da grebu aute sa srpskim registracijama. Zadnjih - bar 10 god. u ZG-u je masa srpskih tablica, nisam cuo da je ikome izgreban auto. Ili su ovi Australci - Srbi koji su nakon 30 god dosli u EU, pa misle da je ovdje jos uvijek rat.

Naivcine ili podlaci

pre 1 godinu

Torrente, 8. maj 2023 09:47

Naravno da su vojvodjanske table ok jer svi misle da su u pitanju hrvati iz vojvodine. A ne zato sto misle da su Srbi iz vojvodine ok, a kao samo BG su prepotentni pa kao zato ih napadaju.
Treba istini pogledati u oci. Probaj sa sumadijskim tablama, bice isto kao i sa BG.

Nenad

pre 1 godinu

Devojka mi je iz Osijeka. Otišla da odveze brata na aerodrom u Surčin i ogrebali joj auto.

Dakle?
(autoBOT, 8. maj 2023 10:29)

Dakle, slucajno su joj ogrebali auto kao sto su i meni. A odakle si ti ako ti je devojka iz Osijeka, nesto mi lepo pricas srpski.

sasa

pre 1 godinu

U mom bloku na Novom Beogradu koji je prilicno divlji, ispred moje zgrade jako cesto su registracije Split, Zagreb, Skoplje, bosanske itd...nikom ali nikom nikad nije palo na pamet da nesto uradi.

AcA

pre 1 godinu

Pa Australija, podržava evropsku Hrvatsku, u svakom smislu?! Sada, treba neki Srbin da im razbije vetrobran, tek onako, zato što su licemeri. Znaju stanje na terenu, govore jedno a rade drugo.
(Zoran Knezevic, 8. maj 2023 08:18) Hahah ja sam to pomislio,licemerima daleko lepa kuca

ja

pre 1 godinu

Pa da.. kad je šansa da si Mađar ili Hrvat oko 70%
Zato ih i ne lome.
(Radijator, 8. maj 2023 10:47)

Samo 80 % Srba je u Vojvodini. Inace, netacno da oni ne mogu imati probleme.

Oliver

pre 1 godinu

@SC


Sta je sporno? Hocemo zapadne evre i istočne vrednosti. Gde piše da je to zabranjeno i nespojivo? Ti ces da mi repliciras da je to licemerno. A ja kazem jel licemerje krivicno delo? Naucilo smo to od vas.

Yo

pre 1 godinu

Meni jednoć davne 1997 na telefonskim informacijama u Hrvatskoj rekoše kad sam počeo rečenicu sa 'Izvinite ...' "Gospon, kod nas se samo žica izvinjava, htjeli ste reči 'oprostite', ne?" 😂

don simeone

pre 1 godinu

a zašto,zbog čega,vraćamo se normalnim vrednostima,vraćamo se životu,vraćamo se nekoj sreći.svi ćemo jednog dana umreti.zivimo slobodno i ljubite se.

Vnago

pre 1 godinu

Ne znam samo sta je smijesno u tome? Za hrvatske tablice nema problema u Srbiji, a za srpske ne od juce, nego od 70-ih.
Sveti reciprocitet.

C i n i k

pre 1 godinu

U Zadru koji je doživio rat za razliku od Zagreba u ovom trenutku ima bar 200-300 automobila s tablicama Republike Srbije, a sada dolaskom vikendaša i sezonskih radnika to će se pojačati bar duplo. Tolom idućih 5 mjeseci bar će jedan biti udaren na parkingu ili ogreban pa će se svi raspisati o nesigurnostima na Hrvatskoj obali, Ustašama i slično.
(Pu1190gu, 08. maj 2023 09:06


Iz SRB i to kolima sa SRB tablicama ne dolaze sasvim sigurno ljudi u hr sigurno ne u tolikom broju jer bi se vec pisalo o tome kao o "velikosrpskoj agresiji", iz SRB na letovanje jugosloveni dolaze pretezno u Istru, mada je i tamo nesigurno nakon nedavne besmislene zabrane koncerata samo zato jer su u pitanju bili izvodjaci iz SRB.
Drugo, taj ko i ode u hr na letovanje ide na sopstveni rizik, ja ga ne zalim uopste posto se dobro zna kolika mrznja vlada u hr prema SRB.
Na kraju, o kakvim "sezonskim" radnicima ti pises, mozda mislis na tzv Bih mada je i to pitanje, iz SRB nema nikakvih "sezonskih" radnika po hr niti za tim ima potrebe posto je deficit radnika izrazen i u SRB i to poodavno, ostao si izgleda zarobljen u vremenu i prostoru, kao i mrznji naravno..

Tak vam je to dečeci mali

pre 1 godinu

Nije žalosno,sramotno,čudno,bijedno itd.,to što su Srbi napisali na automobilu ,već to što se Srbi u Srbiji prave da ne znaju zašto...

Ibro Fergazer

pre 1 godinu

Pričao mi lik iz Splita, kaže ako si sa ZG tablicama u Splitu, verovatno će ti izgrebati auto, sa BG možeš još i da prođeš...
(Svetozar, 8. maj 2023 09:18)
------
To ti priča jer misli da si najobičnija i tipična srpska ovca, kojoj stotinu puta mogu prodati isti rog za sveću. I opet ništa neće shvatiti.
(Mitropolit Jovan

Najgore je kad te brani mantijas, pravi ili lazni svejedno je. Da vas nema Balkan bi bio ovozemaljski raj.

Milisav

pre 1 godinu

A možda ljudi samo očekuju razumevanje zbog toga što nisu navikli da voze desnom stranom i što će možda biti nespretni u saobraćaju. Ponekad baš smarate patrijote.

hrvatska je selendra

pre 1 godinu

@počelo leto....idemo trovanje

pa ništa, objasni kako su ustvari oni super svake godine kad razlupaju nekom iz srbije auto.

Obrad

pre 1 godinu

A što bi bilo žalosno? Kao da ne znate kakvi su? Manite se već jednom propale ideologije bratstva i jedinstva i prevelikih očekivanja od onih koji nas očigledno ne podnose.

Torrente

pre 1 godinu

U Zadru koji je doživio rat za razliku od Zagreba u ovom trenutku ima bar 200-300 automobila s tablicama Republike Srbije, a sada dolaskom vikendaša i sezonskih radnika to će se pojačati bar duplo. Tolom idućih 5 mjeseci bar će jedan biti udaren na parkingu ili ogreban pa će se svi raspisati o nesigurnostima na Hrvatskoj obali, Ustašama i slično.
(Pu1190gu, 8. maj 2023 09:06)

Više puta sam dolazio u Zadar sa srpskim tablicama; generalno je bezbedno imati srpske tablice osim beogradskih.
Ne kažem da bi se nešto sigurno desilo, ali one definitivno uvećavaju rizik od oštećenja vozila.

Sa tablicama vojvođanskih gradova na primer uopšte ne morate da berete brigu.

Pu1190gu

pre 1 godinu

U Zadru koji je doživio rat za razliku od Zagreba u ovom trenutku ima bar 200-300 automobila s tablicama Republike Srbije, a sada dolaskom vikendaša i sezonskih radnika to će se pojačati bar duplo. Tolom idućih 5 mjeseci bar će jedan biti udaren na parkingu ili ogreban pa će se svi raspisati o nesigurnostima na Hrvatskoj obali, Ustašama i slično.

СОС

pre 1 godinu

Као онај када је скакао у море у Хрватској и из мора викао ЈА САМ ЦРНОГОРАЦ НИСАМ СРБИН.

C i n i k

pre 1 godinu

Pa u Grčkoj to isto rade vozilima sa MK tablicama, decenijama, ništa novo
(alan ford, 08. maj 2023 09:28)


To sto pises je laz.
U GR vozaci sa SMK tablicama nisu nikad imali bilo kakvog problema niti unistenja automobila.
Tako nesto se dogadja iskljucivo po hr usled patoloske mrznje koja meni licno ni do dan danas nije jasna.
Medjutim isto tako ne razumem neke iz SRB koji tamo odlaze..

Vladimir

pre 1 godinu

Ja sam imao ovakvu situaciju pre nekoliko godina. Dosao poslovni partner iz Australije. Bili su ovde u Bg 2 dana. Zavrsili smo sve. Hoce covek sad do obidje okolne zemlje. Kada nam je rekao da hoce da uzme renta car bas smo bili u problemu sta da radimo. Desava se.

Djordje

pre 1 godinu

Kao da su stigli u dzunglu a ne glavni grad zemlje clanice EU, ovde je bog rekao laku noc, ja kad bi video ovakav papir na automobilu ZG u Beogradu mislio bi da covek nije normalan a taj Split vidim da i Hrvati zaobilaze tamo zivi izgleda neka posebna vrsta urodjenika !?

Mario

pre 1 godinu

Tako bi ovi sa zagrebačkim tablicama u Srbiji trebali napisati: Nemojte nas ubiti, mi smo turisti.
A ovo je netko napisao da se zna zašto se ne snalazi u prometu i zašto vozi sporo. Zato jer je navikao na volan na drugoj strani. To nema veze sa tablicama.

CheCro

pre 1 godinu

Hmmhmm@ Prije bi reka da ste vi usvojili te zapadne vridnosti s obzirom sta se kod vas dogada u drzavi pogotovo zadnjih tjedan dana. Blud, nemoral, droga na televiziji, zadruga, velicanje ratnih zlocinaca i kriminalcica. Gostovanje tih istih u jutarnjem programu, Kiki tukac zakinuti drzi predavanja u skoli. Naoruzani svi do zuba itd. Ali ti se sokiras registraciji i poruki nekog vjetovatno Srbina iz Australije hahah. Da nije tragicno bilo bi komicno

mrki

pre 1 godinu

ZG je ok, nikad nisam imao neprijatnosti, ali nikad, sta vise tople poglede. Sto se tice ostatak zemlje ka jugu je najzaj……je, mozes da naletis na mentola…ostrva su takodje ok.
Deo oko Osijeka itd je takodje OK.

šta je na slici, to je realnost

pre 1 godinu

Da, sigurno su australijski turisti, a ne Srbi, šta bi drugo bilo. Ono kad dođe turista iz Australije u BG, iznajmi rent-a-car, ode u ZG, ali pre toga detaljno istraži istorijat regiona, što je tipično za sve turiste odande, a onda dovoljno zna nijanse između srpskog i hrvatskog pravopisa da poruku napiše na čistom srpskom usred Zagreba.

Šta bi drugo bilo?

SC

pre 1 godinu

.... suživot, ljudska prava i tolerancija i demokratija u EU na delu ...
(S, 8. maj 2023 08:41)

Jasno, zato vas ima stotine tisuća koji žive u EU i još toliko koji idu na privremeni rad od HR pa zapadnije. Nešto ne hrlite u Rusiju, Bjelorusiju, Čečeniju... Ne odgovaraju istočne vrijednosti kad treba zaradit i stavit kruh na stol?

Vukašin

pre 1 godinu

To su Srbi, koji se stide sto su Srbi...
Najobicniji jadnici !
(krugodvojkas, 08. maj 2023 09:15)

Jel sramota stideti se?
Ja se ne svojom krivicom stidim već 30 godina

Nikola

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Sad nemojte da radite ono što inače radite autima sa BG tablama.

valpovo city

pre 1 godinu

Bas i nije smijesno,tj..zalosno da jos postoje kreteni koji ispoljavaju vlastite frustracija na tablicama automobila Srbije ili Hrvatske.

Abrakadabra

pre 1 godinu

Ovakvi problemi se lako resavaju. Ostavljati automobile sa srpskim tablicama po Zagrebu (i Hrvatskoj) i to kao mamac. Okolo postaviti vise kamera i "loviti". Kada "ulovite" nekoliko njih i javno kaznite, da vidimo ko ce jos da se usudi. Pandan tome odraditi i u Srbiji.

jeremija

pre 1 godinu

@CheCro - sva sreća pa toga kod vas nema...Ili ipak...?
Tužno je što ima takvih, koji razmišljaju da je nama ovo kazna za ne znam šta, a problem je što ovo može bilo gde da se desi. Bolesnih umova ima svuda. Nemoj da se zavaravaš da je kod vas stanje mnogo bolje. Pitanje je vremena gde i kada će sledeća tempirana bomba eksplodirati. Na našu nesreću, kod nas se već desilo. I na još veću, neopisivu nesreću, stradala su deca. Ne želim to nikome, nikada.
A tebi veliki pozdrav.

Dorcol brate Srbija, dinamita tona

pre 1 godinu

Priznaj da je potreba za autosovinizmom jaca od bilo koje primarne teme? Evo ispred moje zgrade a i radnog mesta od ZG i LJ tablica ne mogu da nadjem mesto za parkiranje i nijednom autu nikada nisam video da je falilo nesto...

Blačanin

pre 1 godinu

Mogli su makar ćirilicom napisati
(Chiko, 8. maj 2023 08:58)
----
Povodom ovog "smešnog" dogadjaja i ćirilice, ispričaću vam priču koja govori da su Hrvati oduvek bili ono što jesu, kako 1941 tako i danas a, da smo mi Srbi hteli da budemo neko drugi. Služio sam vojsku u mornarici na Brionima ili, Brijunima. Sve odabrano društvo. Najviše Hrvata i, poneki Srbin. Radio sam, kao administrator u komandi. Tada je komandant bio Miro Alač. Elem, dobijem, nalog da ispišem ono, uobičajeno; otvorenno, zatvoreno, komandant, radno vreme itd.itd. Sednem, odradim to ali, na ćirilici. Nisam ni slutio šta me čeka. Sutradan sam prošao "toplog zeca" jer sam morao da istrpim trkeljiasnja od svake gnjide. Znači, bio sam tipična srpska, nevaspitana ovca. Morao je neko da me nauči, da se nalazim u neprijateljskom okruženju. Da je bila drugačija situacija, mogao sam i glavu da izgubim, ne shvataajući šta se dešava. I to zbog pisma, za koje su me učili da je ravnopravno?!

Mitropolit Jovan

pre 1 godinu

Pričao mi lik iz Splita, kaže ako si sa ZG tablicama u Splitu, verovatno će ti izgrebati auto, sa BG možeš još i da prođeš...
(Svetozar, 8. maj 2023 09:18)
------
To ti priča jer misli da si najobičnija i tipična srpska ovca, kojoj stotinu puta mogu prodati isti rog za sveću. I opet ništa neće shvatiti.

RealanSky86

pre 1 godinu

ovo je smesno? ovo je zemlja u EU gde strani turista mora da ostavi ovakvu poruku da mu ne razlupaju iznajmljeni auto.. ovo je tragicno.. sto bi rekao Ruzic, to je ta demokratija i zapadne vrednosti... zato se vise od pola sveta gadi zapada i pre saradjuje sa "diktatorima"... urusice se zapadni svet, a onda neka im je bog u pomoci...
(hmhm, 08. maj 2023 08:25)
Vazno je da su kladionice, starlete, mafijasi, pevaljke, maltretiranje nastavnika i ucenika, domace koje gajimo

Pogan

pre 1 godinu

Ovo je sve samo ne smešno. I pre nego sto kažemo nešto, ja ću samo podeliti iskustvo svog prijatelja, Beogradjanina koji je sticajem okolnosti prošle godine otišao u Zagreb da radi za svoju firmu. Prvi put kada je sa svojim ZG automobilom došao kući u Beograd, taj auto je izgreban, oštećen i sve sto uz to ide. Ispred njegove zgrade u kojoj je živeo 40 godina.
(Marko, 08. maj 2023 08:46)

Vau Marko, to znaci da ima budala sa obe strane granice koje ostecuju automobile zbog tablica? Ko bi rekao? Fascinantno otkrice.

Inace, naravno da je natpis smesan, upravo zato sto obesmisljava tu vrstu mrznje. Kamo srece da je vise takvog humora, a manje budalcina koje su spremne na svasta, jer im je neko druge vere, drzave ili boje koze kriv za sve zivotne neuspehe.

John

pre 1 godinu

Vidim veliki moralisti u komentarima, kažeš u beogradu si sa Zg tablicama siguran kao zaštićena vrsta ? Jesi moj k…Lol, vi sprdate te : “zapadne vrednosti”, vidim ove vaše tursko ruske su odlične,

Природни

pre 1 godinu

To ih neko iz Beograda naložio da tamo skidaju tablice.... Pa na stotine hiljada srpskih tablica je tamo svake godine, uključujući mene. Ne znam da li se ikome išta desilo u zadnjih 10,15 godina sigurno. Možda i jeste u nekom Sinju ili nekoj zabiti gde još nisu naučili ni da pišu, poput Sinja, ali u Zagrebu to neće sigurno.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Pa Australija, podržava evropsku Hrvatsku, u svakom smislu?! Sada, treba neki Srbin da im razbije vetrobran, tek onako, zato što su licemeri. Znaju stanje na terenu, govore jedno a rade drugo.

pa ovo nije avokado

pre 1 godinu

Mislim da je ovo vise napisano zato sto oni voze suprotnom stranom. Tako je meni bilo uzasno stresno da vozim na Tajlandu pored uzasnog saobracaja voze i levom stranim.

hmhm

pre 1 godinu

ovo je smesno? ovo je zemlja u EU gde strani turista mora da ostavi ovakvu poruku da mu ne razlupaju iznajmljeni auto.. ovo je tragicno.. sto bi rekao Ruzic, to je ta demokratija i zapadne vrednosti... zato se vise od pola sveta gadi zapada i pre saradjuje sa "diktatorima"... urusice se zapadni svet, a onda neka im je bog u pomoci...

E?!

pre 1 godinu

Kako može da nasmeje bilo koga poruka vezano za mržnju? Postalo je normalno da se u jednoj zemlji razbijaju automobili samo zato što su registrovani i nekoj drugoj?

Marko

pre 1 godinu

Ovo je sve samo ne smešno. I pre nego sto kažemo nešto, ja ću samo podeliti iskustvo svog prijatelja, Beogradjanina koji je sticajem okolnosti prošle godine otišao u Zagreb da radi za svoju firmu. Prvi put kada je sa svojim ZG automobilom došao kući u Beograd, taj auto je izgreban, oštećen i sve sto uz to ide. Ispred njegove zgrade u kojoj je živeo 40 godina.

Јабучило

pre 1 godinu

Разлог ће ме забринути. О каквом црном смеху и одушевљењу причамо? Ово је пример да људи осећају да је српско небезбедно у Хрватској.

PefjaT

pre 1 godinu

Nije ovo za smejanje. Da neko treba da se brine za svoj auto sa svojim registarskim tablicama u tudjoj zemlji u 21. veku nema nigde nego ovde.

PefjaT

pre 1 godinu

Nije ovo za smejanje. Da neko treba da se brine za svoj auto sa svojim registarskim tablicama u tudjoj zemlji u 21. veku nema nigde nego ovde.

hmhm

pre 1 godinu

ovo je smesno? ovo je zemlja u EU gde strani turista mora da ostavi ovakvu poruku da mu ne razlupaju iznajmljeni auto.. ovo je tragicno.. sto bi rekao Ruzic, to je ta demokratija i zapadne vrednosti... zato se vise od pola sveta gadi zapada i pre saradjuje sa "diktatorima"... urusice se zapadni svet, a onda neka im je bog u pomoci...

Zemljoradnik

pre 1 godinu

U subotu, pre nedelju dana sam bio u Zagrebu. Ukupno 3 dana. Bio sam parkiran u ulici koja je jedno skretanje sa Zagrebacka avenije. Siri centar ZG. Nikakav problem nisam imao. Svi ljudi sa kojima sam pricao su bili prijatni.
Jedino sam cuo sa terase jeste kada je jedan stariji covek rekao "pi**a* ti materina cacanska" kada je prolazio pored kola. Mada to mogu i da ocekujem i u Srbiji. :)
(NR, 08. maj 2023 14:53)

- To što Vi niste imali neprijatnosti tokom 3 dana u centru Zagreba (osim jednog spontanog "pi**a* ti materina čačanska”, ali eto pošto Vama ne smeta i mislite da je normalno onda da progledamo kroz prste)… nema nikakve veze sa suštinom. Niko ne kaže da će svako i uvek imati neprijatnosti. Jedan u 1000 je dovoljno ako sam taj jedan baš ja ili neko iz moje porodice. Lepa je zemlja i sve je to u redu, ali niti mene HR želi kao turistu niti ja želim u HR kao destinaciju za odmor. Odmor je odmor, opuštanje, relaksacija, a ovakve budalaštine ne želim ni u podsvesti. Idem tamo gde mogu normalno da parkiram auto bez da ga neki bolesnik izgebe, gde mogu na miru sesti u restoran i pričati “ekavicom” sa porodicom a da nas niko ne gleda popreko, tamo gde mi neće dobacivati "pi**a* ti materina čačanska”… Kome odgovara, u redu, ali ja zaobilazim kad god mogu. Neka hvala.

Marko

pre 1 godinu

Ovo je sve samo ne smešno. I pre nego sto kažemo nešto, ja ću samo podeliti iskustvo svog prijatelja, Beogradjanina koji je sticajem okolnosti prošle godine otišao u Zagreb da radi za svoju firmu. Prvi put kada je sa svojim ZG automobilom došao kući u Beograd, taj auto je izgreban, oštećen i sve sto uz to ide. Ispred njegove zgrade u kojoj je živeo 40 godina.

СОС

pre 1 godinu

Као онај када је скакао у море у Хрватској и из мора викао ЈА САМ ЦРНОГОРАЦ НИСАМ СРБИН.

Petar P

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)
Sad lutrija. Mož' da bidne al' ne mora da znači. Hrabar jesi ali nisi baš najbolje obavešten, a da jesi ne bi se baš tako junačio. Neizvesnost je čudo.

šta je na slici, to je realnost

pre 1 godinu

Da, sigurno su australijski turisti, a ne Srbi, šta bi drugo bilo. Ono kad dođe turista iz Australije u BG, iznajmi rent-a-car, ode u ZG, ali pre toga detaljno istraži istorijat regiona, što je tipično za sve turiste odande, a onda dovoljno zna nijanse između srpskog i hrvatskog pravopisa da poruku napiše na čistom srpskom usred Zagreba.

Šta bi drugo bilo?

Blačanin

pre 1 godinu

Mogli su makar ćirilicom napisati
(Chiko, 8. maj 2023 08:58)
----
Povodom ovog "smešnog" dogadjaja i ćirilice, ispričaću vam priču koja govori da su Hrvati oduvek bili ono što jesu, kako 1941 tako i danas a, da smo mi Srbi hteli da budemo neko drugi. Služio sam vojsku u mornarici na Brionima ili, Brijunima. Sve odabrano društvo. Najviše Hrvata i, poneki Srbin. Radio sam, kao administrator u komandi. Tada je komandant bio Miro Alač. Elem, dobijem, nalog da ispišem ono, uobičajeno; otvorenno, zatvoreno, komandant, radno vreme itd.itd. Sednem, odradim to ali, na ćirilici. Nisam ni slutio šta me čeka. Sutradan sam prošao "toplog zeca" jer sam morao da istrpim trkeljiasnja od svake gnjide. Znači, bio sam tipična srpska, nevaspitana ovca. Morao je neko da me nauči, da se nalazim u neprijateljskom okruženju. Da je bila drugačija situacija, mogao sam i glavu da izgubim, ne shvataajući šta se dešava. I to zbog pisma, za koje su me učili da je ravnopravno?!

Ana

pre 1 godinu

Moja sestra i zet su prošle godine išli na more u HR. Kaže ona, svako jutro kada sam ustala, prvo bih pogledala kola da li su OK. Ne znam zašto ljudi idu tamo na more ako su u strahu da će im neko oštetiti kola? Nije mi jasno.

Dorcol brate Srbija, dinamita tona

pre 1 godinu

Priznaj da je potreba za autosovinizmom jaca od bilo koje primarne teme? Evo ispred moje zgrade a i radnog mesta od ZG i LJ tablica ne mogu da nadjem mesto za parkiranje i nijednom autu nikada nisam video da je falilo nesto...

Mitropolit Jovan

pre 1 godinu

Pričao mi lik iz Splita, kaže ako si sa ZG tablicama u Splitu, verovatno će ti izgrebati auto, sa BG možeš još i da prođeš...
(Svetozar, 8. maj 2023 09:18)
------
To ti priča jer misli da si najobičnija i tipična srpska ovca, kojoj stotinu puta mogu prodati isti rog za sveću. I opet ništa neće shvatiti.

novosadjanin

pre 1 godinu

imao sam xyz predrasuda prema hrvatskoj/hrvatima, dok sticajem okolnosti nisam poceo da radim sa njima.
u poslednjih 5 godina sam bar 50 puta bio u zg/split i nikada nikakvu neprijatnost nisam doziveo, kao ni oni u ns/bg.

sa jedne strane ekipa sa kojom radim (it) su obrazovani, visoko placeni ljudi, normalci.
ne mozes da ne vidis sa druge strane "groteskne" likove, pogane grafite, itd

po meni, isto kao i ovde kod nas, vecina je normalna, gleda svoja posla a budala svuda ima.

pozz iz ns

Mikii

pre 1 godinu

Pre mesec i po dana su mi auto čačanskih tablica u Kragujevcu izgrebali i probušili obe zadnje gume. Toliko o EU i zapadnim vrednostima. Ako neko ne bi trebalo da se oglašava na ovu temu, to smo mi. Goreg naroda na svetu nema.

RealanSky86

pre 1 godinu

ovo je smesno? ovo je zemlja u EU gde strani turista mora da ostavi ovakvu poruku da mu ne razlupaju iznajmljeni auto.. ovo je tragicno.. sto bi rekao Ruzic, to je ta demokratija i zapadne vrednosti... zato se vise od pola sveta gadi zapada i pre saradjuje sa "diktatorima"... urusice se zapadni svet, a onda neka im je bog u pomoci...
(hmhm, 08. maj 2023 08:25)
Vazno je da su kladionice, starlete, mafijasi, pevaljke, maltretiranje nastavnika i ucenika, domace koje gajimo

Abrakadabra

pre 1 godinu

Ovakvi problemi se lako resavaju. Ostavljati automobile sa srpskim tablicama po Zagrebu (i Hrvatskoj) i to kao mamac. Okolo postaviti vise kamera i "loviti". Kada "ulovite" nekoliko njih i javno kaznite, da vidimo ko ce jos da se usudi. Pandan tome odraditi i u Srbiji.

Antikroasan

pre 1 godinu

Pre mesec i po dana su mi auto čačanskih tablica u Kragujevcu izgrebali i probušili obe zadnje gume. Toliko o EU i zapadnim vrednostima. Ako neko ne bi trebalo da se oglašava na ovu temu, to smo mi. Goreg naroda na svetu nema.
(Mikii, 08. maj 2023 11:46)

Aj ne s**i. Za to si trebao Kragujevčaninu da se parkira u dnevnu sobu. Verovatno i jesi neki bahati bilmez koji se parkira gde stigne. Ili si običan hr trol.

Samo jako i snazno

pre 1 godinu

Moja sestra i zet su prošle godine išli na more u HR. Kaže ona, svako jutro kada sam ustala, prvo bih pogledala kola da li su OK. Ne znam zašto ljudi idu tamo na more ako su u strahu da će im neko oštetiti kola? Nije mi jasno.
(Ana, 8. maj 2023 11:43)

Idu u hrvatsku zato sto su mazohisti. Uzivaju da budu ponizeni.

Vlada

pre 1 godinu

Ništa novo za Hr. Pre 5 godina smo dobili na poslu kolegu Hrvata od koga smo kasnije saznali da ima kuću u Osijeku gde mu žive roditelji i kuću u Splitu koju izdaje i koju ćemo koristiti ove godine on i njegova porodica i ja sa ženom polovinom Avgusta. On mi je preporučio da dođemo busom. Razlog je taj što je upravo taj kolega Hrvat imao oštećenje na vozilu NS tablice prošle godine kada je sređivao kuću, šteta je bila oko 4000 Eura na kraju. Apsurdno zaista ali tako je. Nisu svi ali imaš idiota zbog kojih će ti presesti odlazak tamo.

Da se ne lažemo

pre 1 godinu

Da, bas...U mom ZG gdje pale svijece za pobijenu djecu u srpskoj skoli, ljudi nemaju pametnija posla nego da grebu aute sa srpskim registracijama. Zadnjih - bar 10 god. u ZG-u je masa srpskih tablica, nisam cuo da je ikome izgreban auto. Ili su ovi Australci - Srbi koji su nakon 30 god dosli u EU, pa misle da je ovdje jos uvijek rat.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Stvarno mi nije jasno zašto Hrvati ne vole Srbe,zbilja ćudno.
(o svemu po malo, 8. maj 2023 12:31)
-------
Ne kaže se "ćudno" nego ČUDNO. Šiptari i muslimani kažu "ćudno" pa, ako ste jedan od njih, nemojte mi zameriti na ispravci.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Pa Australija, podržava evropsku Hrvatsku, u svakom smislu?! Sada, treba neki Srbin da im razbije vetrobran, tek onako, zato što su licemeri. Znaju stanje na terenu, govore jedno a rade drugo.

Pu1190gu

pre 1 godinu

Ja ne znam u kojem svemiru živi ovaj što je uvjeren kako u Hrvatskoj nema sezonskih radnika iz Srbije. Falkensteiner hotelska kuća u Zadru ih sama ima preko 100 ljeti. Da ne govorim o okolici. U ugostiteljstvu masovno rade Srbi, dok su u građevini uglavnom zastupljeni državljani albanije. Ali neka ti budeš uvjeren da nema ni jednoga.

JoJ

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Kreni da pevaš "Od Topole, od Topole, pa do Ravne gore..." da istestiraš nivo tolerancije lokalnog stanovništva pa nam javi da znamo ako idemo tamo.

Master Yoda

pre 1 godinu

Pre neki dan sam se vratio iz Italije, kroz Hr pun gas bez stajanja. Kad smo isli svratio sam sa decom do Jasenovca, da vide ko su hrvati, mala, isklompleksirana nacija koja je bila spremna da ubije 700000 nevinih srba, jevreja i roma.
Osim tranzita i Jasenovca, nista drugo me ne zanima.

Pu1190gu

pre 1 godinu

U Zadru koji je doživio rat za razliku od Zagreba u ovom trenutku ima bar 200-300 automobila s tablicama Republike Srbije, a sada dolaskom vikendaša i sezonskih radnika to će se pojačati bar duplo. Tolom idućih 5 mjeseci bar će jedan biti udaren na parkingu ili ogreban pa će se svi raspisati o nesigurnostima na Hrvatskoj obali, Ustašama i slično.

SC

pre 1 godinu

.... suživot, ljudska prava i tolerancija i demokratija u EU na delu ...
(S, 8. maj 2023 08:41)

Jasno, zato vas ima stotine tisuća koji žive u EU i još toliko koji idu na privremeni rad od HR pa zapadnije. Nešto ne hrlite u Rusiju, Bjelorusiju, Čečeniju... Ne odgovaraju istočne vrijednosti kad treba zaradit i stavit kruh na stol?

CheCro

pre 1 godinu

Hmmhmm@ Prije bi reka da ste vi usvojili te zapadne vridnosti s obzirom sta se kod vas dogada u drzavi pogotovo zadnjih tjedan dana. Blud, nemoral, droga na televiziji, zadruga, velicanje ratnih zlocinaca i kriminalcica. Gostovanje tih istih u jutarnjem programu, Kiki tukac zakinuti drzi predavanja u skoli. Naoruzani svi do zuba itd. Ali ti se sokiras registraciji i poruki nekog vjetovatno Srbina iz Australije hahah. Da nije tragicno bilo bi komicno

Mare

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)
Ne trci pred rudu :D Tako je i moj brat. 4-5 godine sve ok, a onda prosle godine steta preko 3000 evra.

Obrad

pre 1 godinu

A što bi bilo žalosno? Kao da ne znate kakvi su? Manite se već jednom propale ideologije bratstva i jedinstva i prevelikih očekivanja od onih koji nas očigledno ne podnose.

Pogan

pre 1 godinu

Ovo je sve samo ne smešno. I pre nego sto kažemo nešto, ja ću samo podeliti iskustvo svog prijatelja, Beogradjanina koji je sticajem okolnosti prošle godine otišao u Zagreb da radi za svoju firmu. Prvi put kada je sa svojim ZG automobilom došao kući u Beograd, taj auto je izgreban, oštećen i sve sto uz to ide. Ispred njegove zgrade u kojoj je živeo 40 godina.
(Marko, 08. maj 2023 08:46)

Vau Marko, to znaci da ima budala sa obe strane granice koje ostecuju automobile zbog tablica? Ko bi rekao? Fascinantno otkrice.

Inace, naravno da je natpis smesan, upravo zato sto obesmisljava tu vrstu mrznje. Kamo srece da je vise takvog humora, a manje budalcina koje su spremne na svasta, jer im je neko druge vere, drzave ili boje koze kriv za sve zivotne neuspehe.

meki

pre 1 godinu

U poslednjih 10ak godina bar po jednom sam svracao u ZG...parkiram u centu u blizini trga Bana Jelacica I nikada ni jednu neprijatnost nosim imao...uvek samo lepi dozivljaji...
(mm, 8. maj 2023 12:50)

Zagreb ti je kao i kod nas BG, drugo stanje svesti. idi malo po zatucanijim i primitivnijim sredinama, koje su i vecina

Јабучило

pre 1 godinu

Разлог ће ме забринути. О каквом црном смеху и одушевљењу причамо? Ово је пример да људи осећају да је српско небезбедно у Хрватској.

Djordje

pre 1 godinu

Kao da su stigli u dzunglu a ne glavni grad zemlje clanice EU, ovde je bog rekao laku noc, ja kad bi video ovakav papir na automobilu ZG u Beogradu mislio bi da covek nije normalan a taj Split vidim da i Hrvati zaobilaze tamo zivi izgleda neka posebna vrsta urodjenika !?

John

pre 1 godinu

Vidim veliki moralisti u komentarima, kažeš u beogradu si sa Zg tablicama siguran kao zaštićena vrsta ? Jesi moj k…Lol, vi sprdate te : “zapadne vrednosti”, vidim ove vaše tursko ruske su odlične,

Splićo

pre 1 godinu

Ljudi, ne dolazite ovde, sve je puno ustaša i mrzitelja Srba! Još je i skupo. nemojte dolaziti ni na rad, plaće su male a teško se radi. I more je šporko i hladno, a auti su u opasnosti. Nema ni narodnjaka, zabranili. idite negdje drugdje i spasite živote i imovinu.

car

pre 1 godinu

Jedno mi nije jasno ... ako su to sto su napisali da jesu, zasto nisu unajmili auto u Hrvatskoj i mirno spavali. Izgleda mi da i oni malo "cackaju mecku".
(janosh, 08. maj 2023 12:54)

Pa sleteli u Srbiji i uzeli renta car...

I što ćemo sad?

pre 1 godinu

U mojoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci više od godine dana svakodnevno vidim parkiran automobil beogradskih registracija. Nisam prijetio da je imao ikakvih problema.

Šajkaš

pre 1 godinu

Ćerka mi živi u ZG vozi auto sa srpskim tablicama, evo već druga godina niko ga pipnuo nije a parkira gde stigne.
Nikad nije imala nikakvih problema.
To su sve gluposti.

Nenad

pre 1 godinu

Devojka mi je iz Osijeka. Otišla da odveze brata na aerodrom u Surčin i ogrebali joj auto.

Dakle?
(autoBOT, 8. maj 2023 10:29)

Dakle, slucajno su joj ogrebali auto kao sto su i meni. A odakle si ti ako ti je devojka iz Osijeka, nesto mi lepo pricas srpski.

Yo

pre 1 godinu

Meni jednoć davne 1997 na telefonskim informacijama u Hrvatskoj rekoše kad sam počeo rečenicu sa 'Izvinite ...' "Gospon, kod nas se samo žica izvinjava, htjeli ste reči 'oprostite', ne?" 😂

lol

pre 1 godinu

Ovo je sve samo ne smešno. I pre nego sto kažemo nešto, ja ću samo podeliti iskustvo svog prijatelja, Beogradjanina koji je sticajem okolnosti prošle godine otišao u Zagreb da radi za svoju firmu. Prvi put kada je sa svojim ZG automobilom došao kući u Beograd, taj auto je izgreban, oštećen i sve sto uz to ide. Ispred njegove zgrade u kojoj je živeo 40 godina.
(Marko, 8. maj 2023 08:46)
Ne prdi, imam gomilu prijatelja koji dolaze sa hr tablama nikada im se nista nije desilo. Dok se nama svasta desava kad smo dole.

Ibro Fergazer

pre 1 godinu

Pričao mi lik iz Splita, kaže ako si sa ZG tablicama u Splitu, verovatno će ti izgrebati auto, sa BG možeš još i da prođeš...
(Svetozar, 8. maj 2023 09:18)
------
To ti priča jer misli da si najobičnija i tipična srpska ovca, kojoj stotinu puta mogu prodati isti rog za sveću. I opet ništa neće shvatiti.
(Mitropolit Jovan

Najgore je kad te brani mantijas, pravi ili lazni svejedno je. Da vas nema Balkan bi bio ovozemaljski raj.

Dalmatinac

pre 1 godinu

(Blačanin, 8. maj 2023 09:43)

Prvo da tebi odgovorim. Davne 1984. godine služio sam JNA u Petrovcu na Mlavi. Dok sam bio na straži kemijskom olovkom sam na kućicu napisao svoje ime i "travanj '84" jer je cijela kućica bila ispisana imenima i mjesecom dolaska u JNA ali srpskim nazivima mjesecima. Nadobudni desetar Jovan Aleksić, inače Srbin, zbog imena travanj, a ne april, jer njemu je travanj bila ustaška riječ, me je poslao na raport kod majora Dragoljuba Đokića, inače Srbina, koji mi je zbog travnja, što je i naglasio, jer u Srbiji smo, odredio kaznu od 15 dana ribanja wc-a čučavca. A ja naivno mislio da su hrvatski i srpski jezik po cijeloj Yugi ravnopravni.

Inače ovih dana po Dubrovniku na stotine je srpskih tablica što turista a što onih koji su došli zaraditi kruh. Kod dubrovačke bolnice, gdje je do daljnjeg besplatan parking, nemoguće je naći parkirno mjesto, a osim dubrovačkih tablica dominiraju, pogađate, srpske tablice. Od bolnice do Starog grada i natrag tih nekoliko km se voze Uberom ili busom. I zamislite čuda, nikome ni ogrebotine na autu iako se zauzimaju mjesta domaćim ljudima koji idu u posjete ležećim bolesnicima. Kako to, kako to?

City Slicker

pre 1 godinu

@Kreni da pevaš "Od Topole, od Topole, pa do Ravne gore..." da istestiraš nivo tolerancije lokalnog stanovništva pa nam javi da znamo ako idemo tamo.
(JoJ, 8. maj 2023 11:52)

To ne bih radio ni u centru BG, ma ni u samoj Topoli. Bilo bi me sramota. Što bi to bilo ko pevao iz čistog mira, pogotovo u stranoj zemlji.

Kakve gluposti ovde mogu da se pročitaju, to je neverovatno!

Poreč

pre 1 godinu

@ C i n i k
Prognoze su ti promašene. Samo u aprilu u Hrvatsku je stiglo više od 20.000 srpskih turista, od toga 60% kod nas u Istru. Garantiram da će te ovogodišnji rezultat (kada su u pitanju i turisti i sezonci iz Srbije) ostaviti bez teksta.

E?!

pre 1 godinu

Kako može da nasmeje bilo koga poruka vezano za mržnju? Postalo je normalno da se u jednoj zemlji razbijaju automobili samo zato što su registrovani i nekoj drugoj?

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Kreni da pevaš "Od Topole, od Topole, pa do Ravne gore..." da istestiraš nivo tolerancije lokalnog stanovništva pa nam javi da znamo ako idemo tamo.
(JoJ, 8. maj 2023 11:52)
-----
Ne mora da peva. To bi bilo isuviše opasno. Mogao bi život da izgubi. Mada, za neke ne bi ni bilo štete. Ne mora da pravi toliko "revolucionarni eksces" nego, neka ode na kiosk ili u radnju i potraži hleba? Znam mentalitet ovih, koji idu na "naše more". Dovijaju se na razne načine da, kojim slučajem ne izgovore koju tipično srpsku izreku čime bi iritirali ovu evropsku naciju. Oni koji nemaju časti i ponosa, za njih u svake pomije dobre. Ja ni u avion koji leti preko Hrvatske ne ulazim.

Miljan

pre 1 godinu

Povodom ovog "smešnog" dogadjaja i ćirilice, ispričaću vam priču koja govori da su Hrvati oduvek bili ono što jesu, kako 1941 tako i danas a, da smo mi Srbi hteli da budemo neko drugi. Služio sam vojsku u mornarici na Brionima ili, Brijunima. Sve odabrano društvo. Najviše Hrvata i, poneki Srbin. Radio sam, kao administrator u komandi. Tada je komandant bio Miro Alač. Elem, dobijem, nalog da ispišem ono, uobičajeno; otvorenno, zatvoreno, komandant, radno vreme itd.itd. Sednem, odradim to ali, na ćirilici. Nisam ni slutio šta me čeka. Sutradan sam prošao "toplog zeca" jer sam morao da istrpim trkeljiasnja od svake gnjide. Znači, bio sam tipična srpska, nevaspitana ovca. Morao je neko da me nauči, da se nalazim u neprijateljskom okruženju. Da je bila drugačija situacija, mogao sam i glavu da izgubim, ne shvataajući šta se dešava. I to zbog pisma, za koje su me učili da je ravnopravno?!
(Blačanin, 8. maj 2023 09:43)

Trebali su zapravo da ti izadju u susret i da ti izdaju hutnu prekomandu u Vranje ili Prizren. Koliko pamtim, sluzbeno pismo S.R Hrvatske u to vreme je bila latinica. Treba imati i gram mozga pa razumeti da bez obzira na politiku bratstva i jedinstva, niko nikad nigde nije voleo da mu neko sa strane nameće bilo šta svoje. To silovanje jednakosti je i dovelo do raspada zemlje izmedju ostalog. Mislite da Kanadjani u Engleskom delu vole da im sunarodnici iz Francuskog dela guraju instrukcije na francuskom, iako su im oba jezika “službena”? Ajde uozbiljite se.

Siniša Milosavljević

pre 1 godinu

Što manje Srba u Hrvatskoj, manje problema. amen
(Mantis, 8. maj 2023 17:39) I manje Hrvata na planeti pa tek onda nema problema. Amin.

Dileya

pre 1 godinu

Ljudi dosta više mržnje !!!
(BG, 8. maj 2023 09:24)

Oni su prvi poceli, jos 1918-e. Mi tek sada polako ucimo da mrzimo kao oni, ali nekako nam ne ide od ruke. Preglupi smo cak i za to.

sasa

pre 1 godinu

U mom bloku na Novom Beogradu koji je prilicno divlji, ispred moje zgrade jako cesto su registracije Split, Zagreb, Skoplje, bosanske itd...nikom ali nikom nikad nije palo na pamet da nesto uradi.

@

pre 1 godinu

i nije bas smesno , znaju ljudi da se i dalje grebu , lupaju auta sa srb tablicama u hr. naravno to radi manjina ali se cesto desava...
susrecem se sa puno mladih hrvata u nemackoj i ne svidja mi se sto su veliki nacionalisti , cim se popije tu je tompson i tako te pesme , dok kod srba to isto vidim ali u glavnom kod srba iz bosne , iz srbije je retkost...

gagare

pre 1 godinu

Bio i u Hrvatskoj i u Albaniji sa kolima i nista... Ali prosle godine u Nea Kalikratiji zaradio sam straftu duz cele strane auta... To ne znači da vise tamo necu otici nego da moze svuda da se desi...

Solomon

pre 1 godinu

Neverovatno koloki bes, koliko mrznje, koliko agresivnih komentara,pa da li je moguce, da Srbi toliko mrze, da na kraju i samog sebe ne mogu da smisle...pa vise komentara na ovu vest nego na tragicne vesti pre par dana.
(nesa, 8. maj 2023 12:08)

To što ima dosta komentara znači da vole tu temu, a ne da su svi puni mržnje za razliku od tvog koji nema istine.

El

pre 1 godinu

Hm...idem i ove godine u Hrvatsku na more. I niceg se ne plasim, naprotov, jedva cekam. Savetujem i drugima da posete ovu zamlju pa da se licno uvere kako je u njoj. Da ne bude vise "pricao mi ortak a njemu brat od strica ciji je kum bio u Hrvatskoj."

pa ovo nije avokado

pre 1 godinu

Mislim da je ovo vise napisano zato sto oni voze suprotnom stranom. Tako je meni bilo uzasno stresno da vozim na Tajlandu pored uzasnog saobracaja voze i levom stranim.

Dimi.dot.com

pre 1 godinu

Mozda sam prvi srbin koji je jos 97 sa porodicom ljetovo u Tucepima.Kaze godpodja kod koje smo iznajmili apartman pitali me kod prijave koje ovaj???? Sedam narednih godina od tada redovno bez i jedne neprijatnosti isli ko u sopstvenu kucu Domain nas gledali ko svoje.Od tada sa malo prekida zbog drugih destinacija Makarska zadnji dvije a i ova godina je rezervisana ponovo kao kod svoje kuce.Pozdrav svim ljudima dobre volje.

Tak vam je to dečeci mali

pre 1 godinu

Nije žalosno,sramotno,čudno,bijedno itd.,to što su Srbi napisali na automobilu ,već to što se Srbi u Srbiji prave da ne znaju zašto...

Goran

pre 1 godinu

Eto, meni su razlupali auto i nakon dva meseca kupili su mi novi. Hvala, svake godine letujem u blizini Splita, najbolji su. Vama koji trujete ostale jer nemate para za letovanje predlazem da iskljucite internet na 10 meseci i eto vam 40.000 dinara uz onaj deo sto otimate od babine penzije. Jed se ni nacionalizmom ne moze sakriti.

Leskovčanin

pre 1 godinu

Radio pre 3god a radim i sada u HR. Ljudi su OK. Ljubazniji i kulturniji od nas.

Cinjenica je da smo imali krvave 90te ali od mnogih Srba starosedeoca sam čuo da ih tada niko nije dirao. Naravmo, nacionalisti i pametnjakovići su lose prošli.


Sa druge strane ovde ima toliko Srba, Bosanaca, Šiptara, Malezijaca ....da svi gledaju svoja posla. Bićemo mi ponovo "drugovi i drugarice" jer smo svi videli da smo izigrani od Zapada. Tu je i interes koji nas spaja.


Bok dećki...

ja

pre 1 godinu

Pa da.. kad je šansa da si Mađar ili Hrvat oko 70%
Zato ih i ne lome.
(Radijator, 8. maj 2023 10:47)

Samo 80 % Srba je u Vojvodini. Inace, netacno da oni ne mogu imati probleme.

nn12

pre 1 godinu

nepotrebno, jedan susjed sa BG registracijom mi se redovito parkira ispred zgrade. Nikad ništa.
No ne bih preporučio npr. parkiranje za vrijeme utakimice u krugu Maksimirskog stadiona... no sa druge strane tada su i u opasnosti ST i RI registracije...

Marti Misterija

pre 1 godinu

I triba tako. Neka drhte kad su kod nas došli.
(Branitelj, 8. maj 2023 17:22)

Većina ne misli tako ali jedan je dovoljan da vam uništi odmor.

hrvatska je selendra

pre 1 godinu

@počelo leto....idemo trovanje

pa ništa, objasni kako su ustvari oni super svake godine kad razlupaju nekom iz srbije auto.

Rođa

pre 1 godinu

Pre neki dan sam se vratio iz Italije, kroz Hr pun gas bez stajanja. Kad smo isli svratio sam sa decom do Jasenovca, da vide ko su hrvati, mala, isklompleksirana nacija koja je bila spremna da ubije 700000 nevinih srba, jevreja i roma.
Osim tranzita i Jasenovca, nista drugo me ne zanima.
(Master Yoda, 8. maj 2023 18:30)


A jesi im i u italiji držao predavanje o snagama osovine, Yodo srbine?

Torrente

pre 1 godinu

U Zadru koji je doživio rat za razliku od Zagreba u ovom trenutku ima bar 200-300 automobila s tablicama Republike Srbije, a sada dolaskom vikendaša i sezonskih radnika to će se pojačati bar duplo. Tolom idućih 5 mjeseci bar će jedan biti udaren na parkingu ili ogreban pa će se svi raspisati o nesigurnostima na Hrvatskoj obali, Ustašama i slično.
(Pu1190gu, 8. maj 2023 09:06)

Više puta sam dolazio u Zadar sa srpskim tablicama; generalno je bezbedno imati srpske tablice osim beogradskih.
Ne kažem da bi se nešto sigurno desilo, ali one definitivno uvećavaju rizik od oštećenja vozila.

Sa tablicama vojvođanskih gradova na primer uopšte ne morate da berete brigu.

Природни

pre 1 godinu

To ih neko iz Beograda naložio da tamo skidaju tablice.... Pa na stotine hiljada srpskih tablica je tamo svake godine, uključujući mene. Ne znam da li se ikome išta desilo u zadnjih 10,15 godina sigurno. Možda i jeste u nekom Sinju ili nekoj zabiti gde još nisu naučili ni da pišu, poput Sinja, ali u Zagrebu to neće sigurno.

Mitropolit Jovan

pre 1 godinu

Najgore je kad te brani mantijas, pravi ili lazni svejedno je. Da vas nema Balkan bi bio ovozemaljski raj.
(Ibro Fergazer, 8. maj 2023 10:53)
-------
Još kad bi se Turci vratili?!

Gustamagla

pre 1 godinu

Polakote, ima vremena da ti uniste auto, ako si uopste tamo gde pises, sto sumnjam..
(C i n i k, 8. maj 2023 12:09)

Cinik ti si totalno naš igrač, cilj nam je isti - da vaši ne dolaze!

valpovo city

pre 1 godinu

Bas i nije smijesno,tj..zalosno da jos postoje kreteni koji ispoljavaju vlastite frustracija na tablicama automobila Srbije ili Hrvatske.

Pergamon

pre 1 godinu

To ih neko iz Beograda naložio da tamo skidaju tablice.... Pa na stotine hiljada srpskih tablica je tamo svake godine, uključujući mene. Ne znam da li se ikome išta desilo u zadnjih 10,15 godina sigurno. Možda i jeste u nekom Sinju ili nekoj zabiti gde još nisu naučili ni da pišu, poput Sinja, ali u Zagrebu to neće sigurno.
(Природни, 08. maj 2023 08:51)

Meni se dogodilo pre 4 5 godina, ne u Zg ali ne ni u kakvoj zabiti, skinuli mi samo prednju tablicu, bez ogrebotina srećom. A bio sam tamo puno puta pre i biću još puno puta, izlazio uveče i družio se s pijanima i polupijanima, i nikad nikakvo ružno iskustvo s ljudima osim eto te tablice. I neka je tom izrodu, da je bar poneo kući nego otkinuo i bacio 50ak metara dalje, našao tast posle par dana

...

pre 1 godinu

...Ali Evropljani se tamo ponašaju kao stoka to garantujem, pogotovo Nemci. Kao osvojena teritorija.
(Aleksandar 123, 08. maj 2023 13:48)

Danke Deutschland?

Ante

pre 1 godinu

"Na sta su spali ovi hrvati. Da neko mora da pise da mu ne bi polomili auto. Sramota.
(Nikola, 8. maj 2023 18:01) # Link komentara"

Prvo, na što su spali Hrvati, i koji Hrvati? I kakve veze ima bilo koji Hrvat s tim što je netko napisao? Mogao je napisati bilo što, iz sto razloga, a možda je zadnji razlog da mu ne izgrebu auto, jer šanse za to su male. Čisto sumnjam da če poruka spriječiti budalu, ili psihopatu ako naleti.

Ovo sam mogao i ja napisati na list A4, zalijepiti na auto i slikati za TiK-Tok, da bude "smješno", i da dobijem lajkova.

Ovo si mogao napisati i ti, zalijepiti i slikati, da možeš na društvenim mrežama "dokazati" na što su "spali" Hrvati.
Vjerujem da si vidio sto puta tu na portalu, kako neki Srbin glumi Hrvata i piše svakakve gluposti- protiv Srba. Ja jesam, i još ne mogu vjerovati, da netko vrijeđa sam sebe, zbog čega?
I onda ti na osnovu ovog znaš kakvi su Hrvati??

Radijator

pre 1 godinu

Sa tablicama vojvođanskih gradova na primer uopšte ne morate da berete brigu.
(Torrente, 08. maj 2023 09:47)

Pa da.. kad je šansa da si Mađar ili Hrvat oko 70%
Zato ih i ne lome.

Hrvatić

pre 1 godinu

Pišete gluposti, u Hrvatskoj nema mržnje prema Srbima. Dobrodošli su raditi, prodavati, kupovati, ženiti se i udavati, odmarati se i šta god hoće dok je po zakonu, kao i svi drugi ljudi. Važno da ne dolaze tenkovima, kao prošli put.

Vukašin

pre 1 godinu

To su Srbi, koji se stide sto su Srbi...
Najobicniji jadnici !
(krugodvojkas, 08. maj 2023 09:15)

Jel sramota stideti se?
Ja se ne svojom krivicom stidim već 30 godina

Vnago

pre 1 godinu

Ne znam samo sta je smijesno u tome? Za hrvatske tablice nema problema u Srbiji, a za srpske ne od juce, nego od 70-ih.
Sveti reciprocitet.

Nenad

pre 1 godinu

ovo su srbi , Australijski turisti ili Australski turisti kako se kaze u Hr... neka mi neko pismeniji objasni jesam li u pravu po pitanju Hr jezika?!
(hm, 8. maj 2023 11:41) #
Mislim da može da bude i jedno i drugo ali sasvim sigurno ne bi rekli "izvinite" već "ispričavam se" Ili tako nekako. Iz aviona se vidi da su srpskog porekla pa im ovo neće pomoći.

jeremija

pre 1 godinu

@CheCro - sva sreća pa toga kod vas nema...Ili ipak...?
Tužno je što ima takvih, koji razmišljaju da je nama ovo kazna za ne znam šta, a problem je što ovo može bilo gde da se desi. Bolesnih umova ima svuda. Nemoj da se zavaravaš da je kod vas stanje mnogo bolje. Pitanje je vremena gde i kada će sledeća tempirana bomba eksplodirati. Na našu nesreću, kod nas se već desilo. I na još veću, neopisivu nesreću, stradala su deca. Ne želim to nikome, nikada.
A tebi veliki pozdrav.

C i n i k

pre 1 godinu

Pa u Grčkoj to isto rade vozilima sa MK tablicama, decenijama, ništa novo
(alan ford, 08. maj 2023 09:28)


To sto pises je laz.
U GR vozaci sa SMK tablicama nisu nikad imali bilo kakvog problema niti unistenja automobila.
Tako nesto se dogadja iskljucivo po hr usled patoloske mrznje koja meni licno ni do dan danas nije jasna.
Medjutim isto tako ne razumem neke iz SRB koji tamo odlaze..

C i n i k

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Polakote, ima vremena da ti uniste auto, ako si uopste tamo gde pises, sto sumnjam..

NR

pre 1 godinu

U subotu, pre nedelju dana sam bio u Zagrebu. Ukupno 3 dana. Bio sam parkiran u ulici koja je jedno skretanje sa Zagrebacka avenije. Siri centar ZG. Nikakav problem nisam imao. Svi ljudi sa kojima sam pricao su bili prijatni.
Jedino sam cuo sa terase jeste kada je jedan stariji covek rekao "pi**a* ti materina cacanska" kada je prolazio pored kola. Mada to mogu i da ocekujem i u Srbiji. :)

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

I još nešto? Ovo se odnosi na one koji, kao papagaji, na svaku nesreću u Hrvatkoj, ponavljaju, "pa toga ima i kod nas"?! E, pa toga nema kod nas. Možda na nivou retkih ekscesa, odnosno, na nivou onoga, "verovali ili ne"? Drugo je Hrvatska. Tamo je to pravilo. Naviknite se da mržnja ne mora da se ispoljava samo kroz psovke i ponižavanje. Oni moraju da podnesu "žrtvu" jer treba da vam uzmu novac.

mrki

pre 1 godinu

ZG je ok, nikad nisam imao neprijatnosti, ali nikad, sta vise tople poglede. Sto se tice ostatak zemlje ka jugu je najzaj……je, mozes da naletis na mentola…ostrva su takodje ok.
Deo oko Osijeka itd je takodje OK.

cune

pre 1 godinu

Čovek je napisao poruku zbog stila vožnje, leva desna strana, verovatno se teže navikava. A mi u našem fazonu samo tražimo vesti koje mogu da uzburkaju srpsko-hrvatske odnose. Priče o toleranciji, ljubavi i saradnji srba i hrvata niko ni ne objavljuje, jedna zagrebana hauba je mnogo "jača" vest. Svake godine sam u svojoj kući blizu Zadra bar mesec dana. Dobri ljudi se prepoznaju ma koje vere i nacije bili.

neznalica

pre 1 godinu

najjači ste mi vi kvazi moralisti, niste videli dalje od Beograda a pišete gluposti... bio sam u Zagrebu više puta, pričao na srpskom akcentu, parkirao gde sam hteo, mene niko nije pogledao a auto nije ni pipnut... ne izmišljate dramu gde ne postoji

mm

pre 1 godinu

U poslednjih 10ak godina bar po jednom sam svracao u ZG...parkiram u centu u blizini trga Bana Jelacica I nikada ni jednu neprijatnost nosim imao...uvek samo lepi dozivljaji...

Јабучило

pre 1 godinu

Ja iz Zemuna, Bg table, uvek parkiran normalno, izgreban par puta...

debila svuda
(coasson, 08. maj 2023 14:29)

Ниси ми јасан. И опет ћеш тамо?

pera

pre 1 godinu

(nesa, 8. maj 2023 12:08)

Kako neverovatno: Jasenovac,Pag,stotine jama,NDH...nigde kajanja niko kaznjen...Oluja,Bljesak,Tudjmanov tajno snimljen govor,250 000 proterano...i dalje glume gospodu ,Blajburg slavi ustase,Za dom spremni tek sad kao nesto kaznjivo...stvarno neverovatno.

Milisav

pre 1 godinu

A možda ljudi samo očekuju razumevanje zbog toga što nisu navikli da voze desnom stranom i što će možda biti nespretni u saobraćaju. Ponekad baš smarate patrijote.

Nikola N.

pre 1 godinu

U mojoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci više od godine dana svakodnevno vidim parkiran automobil beogradskih registracija. Nisam prijetio da je imao ikakvih problema.
(I što ćemo sad?, 8. maj 2023 15:22)

Ali zato stalno posmatras auto i cudis se da je jos uvek ceo. Da li je to normalno?

neutralni felš

pre 1 godinu

Da se nismo ujedinili u kraljevinu SHS i kasnije Jugoslaviju, Hrvatska bi ostala italijanska pokrajina. Tito im ne bi pomogao da oforme državu i ne bi upropastili nas Srbe i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini.
(NN Belgrade, 08. maj 2023 19:13)

a mi bi 50 godina bili sovjetska gubernija.

C i n i k

pre 1 godinu

U Zadru koji je doživio rat za razliku od Zagreba u ovom trenutku ima bar 200-300 automobila s tablicama Republike Srbije, a sada dolaskom vikendaša i sezonskih radnika to će se pojačati bar duplo. Tolom idućih 5 mjeseci bar će jedan biti udaren na parkingu ili ogreban pa će se svi raspisati o nesigurnostima na Hrvatskoj obali, Ustašama i slično.
(Pu1190gu, 08. maj 2023 09:06


Iz SRB i to kolima sa SRB tablicama ne dolaze sasvim sigurno ljudi u hr sigurno ne u tolikom broju jer bi se vec pisalo o tome kao o "velikosrpskoj agresiji", iz SRB na letovanje jugosloveni dolaze pretezno u Istru, mada je i tamo nesigurno nakon nedavne besmislene zabrane koncerata samo zato jer su u pitanju bili izvodjaci iz SRB.
Drugo, taj ko i ode u hr na letovanje ide na sopstveni rizik, ja ga ne zalim uopste posto se dobro zna kolika mrznja vlada u hr prema SRB.
Na kraju, o kakvim "sezonskim" radnicima ti pises, mozda mislis na tzv Bih mada je i to pitanje, iz SRB nema nikakvih "sezonskih" radnika po hr niti za tim ima potrebe posto je deficit radnika izrazen i u SRB i to poodavno, ostao si izgleda zarobljen u vremenu i prostoru, kao i mrznji naravno..

Che

pre 1 godinu

Hrvati ne kažu izvinite već oprostite...Znači da su u autu bili Srbi. Oni koji se boje da idu u Hrvatsku nebi onda trebalo ni da idu. Ovi su se samo izblamirali.

Igor.sulic

pre 1 godinu

Koja glupost.Teska .Koga u zagrebu briga . Ha ha , u autu su bili neki iskompleksirani srbi..
Milijun puta sam vudio srpske table. Lani nijedan slucaj , niti splitu ..

Aleksandar 123

pre 1 godinu

Iskreno, bio sam na wrc u hrvatskoj sada krajem aprila. Auto je bio parkiran po livadama, na ulici gde god i nije bio oštećen i tako četiri dana. Bilo je malo natezanja da li je hleb ili kruh, ja ostao pri hlebu gospođa pri kruhu i opet sam dobio hleb. I u Karlovcu je bilo malo gledanja iz kafića u tablice i malo mrstenja ali sve je prošlo ok. Daleko od toga da ne smatram da nas ne vole i da to otvoreno pokazuju ali ima i kontra primera. Ali Evropljani se tamo ponašaju kao stoka to garantujem, pogotovo Nemci. Kao osvojena teritorija.

nesa

pre 1 godinu

Neverovatno koloki bes, koliko mrznje, koliko agresivnih komentara,pa da li je moguce, da Srbi toliko mrze, da na kraju i samog sebe ne mogu da smisle...pa vise komentara na ovu vest nego na tragicne vesti pre par dana.

Ivanzg

pre 1 godinu

U ZG skoro svaki dan vidim automobil iz BG. Nikome se ništa nije desilo. Prije će biti da su stavili upozorenje jer se ne snalaze u vožnji desnom stranom. BG tablice se u Zagrebu odavno toleriraju, ali spora vožnja i oklijevanje ne.

Naivcine ili podlaci

pre 1 godinu

Torrente, 8. maj 2023 09:47

Naravno da su vojvodjanske table ok jer svi misle da su u pitanju hrvati iz vojvodine. A ne zato sto misle da su Srbi iz vojvodine ok, a kao samo BG su prepotentni pa kao zato ih napadaju.
Treba istini pogledati u oci. Probaj sa sumadijskim tablama, bice isto kao i sa BG.

Edgar

pre 1 godinu

Džaba kad su napisali "izvinite" po srpski a ne "oprostite" po hrvatski ?
(eu, 8. maj 2023 14:53)

I izvini i oprosti su srpske reči.
Hrvati kažu ispirka.

Madre

pre 1 godinu

Eto...mojim prijateljima se u BG sa ZG tablicama nikad ništa nije dogodilo, a često su isli i jos uvijek idu. A i u ZG nerijetko vidim BG tablice, nitko se i ne obazire. Na idiota možete uvijek naletjeti,idiotizam nema nacionalnost, idiotizam je jednostavno idiotizam.

trigger's broom

pre 1 godinu

Hm, dobra ideja, sad za neki dan idem u Zagreb kolima BG registracije..
(navijac, 8. maj 2023 15:41)

napiši da si iz nikaragve...
(trigger, 08. maj 2023 19:16)

na ćirilici.

Obrad

pre 1 godinu

Ante prijatelju, znaš šta se dešava ne treba da se praviš blesav i naivan. Pa samo ove godine su oni vaši mali Splićani na fudbalskom turniru u Bosni ničim izazvani uzvikivali"Ubij Srbina". Deca. I šta onda da očekujemo? Imate vidljiv problem sa ksenofobijom, šovinizmom i sa fašizmom, ali opet je bolje žmiriti na jedno oko.

AcA

pre 1 godinu

Pa Australija, podržava evropsku Hrvatsku, u svakom smislu?! Sada, treba neki Srbin da im razbije vetrobran, tek onako, zato što su licemeri. Znaju stanje na terenu, govore jedno a rade drugo.
(Zoran Knezevic, 8. maj 2023 08:18) Hahah ja sam to pomislio,licemerima daleko lepa kuca

posmatrač

pre 1 godinu

Hoćemo li ikada postati normalni?
Pa šta me briga da gledam u tablice, pogotovu da nekome oštetim auto zbog nekih? Ako je došao, verovatno to ne očekuje u zemlji domaćina.

popara bez leba

pre 1 godinu

Devojka mi je iz Osijeka. Otišla da odveze brata na aerodrom u Surčin i ogrebali joj auto.

Dakle?
(autoBOT, 8. maj 2023 10:29)

Dakle, slucajno su joj ogrebali auto kao sto su i meni. A odakle si ti ako ti je devojka iz Osijeka, nesto mi lepo pricas srpski.
(Nenad, 08. maj 2023 10:58)

on je iz južne koreje, učio je srpski u severnoj.

Veliki brat

pre 1 godinu

ovo je smesno? ovo je zemlja u EU gde strani turista mora da ostavi ovakvu poruku da mu ne razlupaju iznajmljeni auto.. ovo je tragicno.. sto bi rekao Ruzic, to je ta demokratija i zapadne vrednosti... zato se vise od pola sveta gadi zapada i pre saradjuje sa "diktatorima"... urusice se zapadni svet, a onda neka im je bog u pomoci...
(hmhm, 08. maj 2023 08:25)

Pa, jeste, pogledaj neku američku televiziju, ima li tamo neprekdinog reklamiranja kladionica, a znaš i sam kakva je priča sa klađenjem u SAD, zavisnicima od klađenja i sl.
Često gledam sportske prenose preko VPN-a ili Tor-a, jer nisu dostupni iz Srbije, čak su i bugarske televizije po pitanju reklama koje puštaju svetlosnim godinama ispred Srbije.

Samo u Srbiji imaš da je npr. jedna kladionica sponzor jednog kluba, druga kladionica sponzor drugog kluba, da ta dva kluba igraju utakmicu, a da se tokom utakmice neprestano vrti reklama treće kladionice.

O rijaliti programima da ne pričamo, na tom "trulom Zapadu" takvi programi su podrazumevano kodirani, a u Srbiji su deci na izvol'te uz natpis "nije za mlađe od...", kao da će to decu da spreči da gledaju takve programe.
I kao što tvrde neki političari, možda deca i ne gledaju TV, ali dele video klipove "zanimljivih detalja" iz tih rijalitija.

Mario

pre 1 godinu

Tako bi ovi sa zagrebačkim tablicama u Srbiji trebali napisati: Nemojte nas ubiti, mi smo turisti.
A ovo je netko napisao da se zna zašto se ne snalazi u prometu i zašto vozi sporo. Zato jer je navikao na volan na drugoj strani. To nema veze sa tablicama.

Nikola

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Sad nemojte da radite ono što inače radite autima sa BG tablama.

Je li bre, kuj nas bre zavadi?

pre 1 godinu

Jao breee, ko nas bre zavadi sa bracom 'rvatima? A tako smo se bre voleli i cenili, isli jedno drugom na kafu i kavu, delili sve od hleba do kru'a, a onda dodje neko sa strane i svu tu slogu i ljubav srusi kao kulu od karata. Jao breee, aj' bre da pitamo 'rvate pa da pravimo novu Jugoslaviju? Srbi bi vec na pomen takve inicijative poceli da ridaju od srece hitajuci rasirenih ruku braci 'rvatima u zagrljaj.

neutralni felš

pre 1 godinu

Povodom ovog "smešnog" dogadjaja i ćirilice, ispričaću vam priču koja govori da su Hrvati oduvek bili ono što jesu, kako 1941 tako i danas a, da smo mi Srbi hteli da budemo neko drugi. Služio sam vojsku u mornarici na Brionima ili, Brijunima. Sve odabrano društvo. Najviše Hrvata i, poneki Srbin. Radio sam, kao administrator u komandi. Tada je komandant bio Miro Alač. Elem, dobijem, nalog da ispišem ono, uobičajeno; otvorenno, zatvoreno, komandant, radno vreme itd.itd. Sednem, odradim to ali, na ćirilici. Nisam ni slutio šta me čeka. Sutradan sam prošao "toplog zeca" jer sam morao da istrpim trkeljiasnja od svake gnjide. Znači, bio sam tipična srpska, nevaspitana ovca. Morao je neko da me nauči, da se nalazim u neprijateljskom okruženju. Da je bila drugačija situacija, mogao sam i glavu da izgubim, ne shvataajući šta se dešava. I to zbog pisma, za koje su me učili da je ravnopravno?!
(Blačanin, 8. maj 2023 09:43)

genije pisao ćirilicu na brionima. hoćeš i orden za mozak da ti dodelimo?

Nikola München

pre 1 godinu

Ljudi, ne dolazite ovde, sve je puno ustaša i mrzitelja Srba! Još je i skupo. nemojte dolaziti ni na rad, plaće su male a teško se radi. I more je šporko i hladno, a auti su u opasnosti. Nema ni narodnjaka, zabranili. idite negdje drugdje i spasite živote i imovinu.
(Splićo, 8. maj 2023 16:09)

Uhhh, a ja se bas spremao da dodjem kod vas. Hvala sto si tako realno opisao situaciju kod vas.

Marko

pre 1 godinu

Prvi put kada je sa svojim ZG automobilom došao kući u Beograd, taj auto je izgreban, oštećen i sve sto uz to ide. Ispred njegove zgrade u kojoj je živeo 40 godina.
(Marko, 8. maj 2023 08:46)
Ne prdi, imam gomilu prijatelja koji dolaze sa hr tablama nikada im se nista nije desilo. Dok se nama svasta desava kad smo dole.
(lol, 8. maj 2023 13:08)

Evo vidi, meni se tamo nikad ništa ružno nije desilo (uključujući parkiranje oko Maksimira za vreme utakmice), ali prihvatam da drugima jeste i da je moglo da se desi. Isto kao što se većini iz HR ovde nikada ništa ružno ne desi, ali kao što vidiš - moguće je. Ironija ove situacije je da se nije desilo nekome iz Hrvatske, već čoveku koji je u toj zgradi - ispred koje mu je auto oštećen - odrastao.

Tako i sa većinom ljudi kojima se to dešava. To nisu "četnici" i "ustaše", jer takvi iz svog sela i svog kamenjara ne mrdaju. To su ljudi koji verovatno sa ratom nemaju nikakve veze, koji imaju porodice i prijatelje u drugoj zemlji, i koji su verovatno najbolji turisti koje bilo koja od dve zemlje može poželeti. I to su poslednji koji su zaslužili da im neko izgrebe auto, ako je bilo ko zaslužio.

Srboljub

pre 1 godinu

Letujem već godinama u HR, austrijske tablice i austrijsko državljanstvo, nikakvih problema nisam imao, samo me malo zeza ime u pasošu ali to retko ko vidi… :D

neutralni felš

pre 1 godinu

Hm...idem i ove godine u Hrvatsku na more. I niceg se ne plasim, naprotiv, jedva cekam. Savetujem i drugima da posete ovu zemlju pa da se licno uvere kako je u njoj. Da ne bude vise "pricao mi ortak a njemu brat od strica ciji je kum bio u Hrvatskoj."
(El, 08. maj 2023 11:29)

takvi što to pišu nemaju ni za izlet do srebrnog jezera, a kamoli za grčku, a hrvatska im dodje kao kiselo groždje. kobajagi ne letuju tamo iz principa, isto kao što ja ni ove godine ne putujem u tokio jer saosećam sa perl harburom :)

Petar

pre 1 godinu

To je sve normalan folklor, ne dramite previše.
Jel znate uopce koliko je zemalja unutar sebe ukinulo tablice sa oznakama gradova, jer su se razbiji auti iz drugih regija?
Malo manje drame za nekoliko razbijenih retrovizora i probusenih guma.

logika

pre 1 godinu

A jesi im i u italiji držao predavanje o snagama osovine, Yodo srbine?
(Rođa, 08. maj 2023 20:25)
U 2 SV.Ratu su Italijani spašavali Srbe od ustaških noževa i logora. Hvala Italijanima !

teška priča

pre 1 godinu

Ovom seljaku iz Čačka su Kragujevčani probušili gume jel se nije propisno parkirao, stao na pešački prelaz ili ulaz u zgradu. I odma nas čovek proglasi - Srbi najgori na svetu. Ko voli nek ide u Hrvatsku eno samo Čačane čekaju.... Kragujevčane već malo teže.
(Zvonko, 08. maj 2023 19:21)

vi kragujevčani ste bankrotirali, od vas su i grci digli ruke.

netko sa strane

pre 1 godinu

Srbi vi o Hrvatskoj i Hrvatima pojma nemate. Tko vam puni glavu tim glupostima je prilično važno pitanje jer o tome ovisi mir na ovim prostorima. Što se ovih tu komentara tiče piše jedan da je u Splitu opasno sa ZG tablicama, da bilo je prije rata kada je igrao Dinamo Hajduk i samo onda, a vi već sto godina lupetate istu lažnu priču, kao i onu o kruhu i hlebu. Hrvatska je puna srpskih tablica, sviđalo se to vama i nama ili ne. Uništavanje srpskih auta kao neka normalna pojava je još jedan vaš opće prihvaćeni mit i tu kao i za ostale mitove, čitaj gluposti nema pomoći.

hm

pre 1 godinu

ovo su srbi , Australijski turisti ili Australski turisti kako se kaze u Hr... neka mi neko pismeniji objasni jesam li u pravu po pitanju Hr jezika?!

C i n i k

pre 1 godinu

Stvarno mi nije jasno zašto Hrvati ne vole Srbe,zbilja ćudno.
(o svemu po malo, 8. maj 2023 12:31)


Meni je "cudno" sto Srbi toliko mrze hr ..?

Mario

pre 1 godinu

Trebali su drugaciju poruku da okace. "Halo, iz Srbije sam, ne propustite priliku, ne dolazim cesto" trebala je poruka da glasi.
(Nikola, 8. maj 2023 19:53)

Prilicno sam siguran da i jest iz Srbije i da je u Srbiji i slikano.

Blačanin

pre 1 godinu

У ЈНА је службено писмо било латиница, језик српскохрватски, штокавска екавица.
(Јабучило, 8. maj 2023 20:13)
------
Ne mlati. Glupost nije vrlina.

Vladimir

pre 1 godinu

Ja sam imao ovakvu situaciju pre nekoliko godina. Dosao poslovni partner iz Australije. Bili su ovde u Bg 2 dana. Zavrsili smo sve. Hoce covek sad do obidje okolne zemlje. Kada nam je rekao da hoce da uzme renta car bas smo bili u problemu sta da radimo. Desava se.

NN Belgrade

pre 1 godinu

Da se nismo ujedinili u kraljevinu SHS i kasnije Jugoslaviju, Hrvatska bi ostala italijanska pokrajina. Tito im ne bi pomogao da oforme državu i ne bi upropastili nas Srbe i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini.

Milezg

pre 1 godinu

Ajgor.......i šta onda? A tebi još nije jasno, da baš sveke godine, pred početka turističke sezone, imaš istu propagandu. Slovo U, grafiti, razbijeni auti, skok u more, srpsko porodično stablo....samo da Srbi ne nose milijarde hrvatskom turizmu koji fala Bogu ima 13, a sada sa evrom i Šengenom očekuje i 15 milijardi evra. Inače, niko ne dira srpske autea koji su normalno parkirani i ljude koji gledaju svoja posla....
Ovog bi ja rabio baš zbog poruke i reči IZVINITE.

don simeone

pre 1 godinu

a zašto,zbog čega,vraćamo se normalnim vrednostima,vraćamo se životu,vraćamo se nekoj sreći.svi ćemo jednog dana umreti.zivimo slobodno i ljubite se.

janosh

pre 1 godinu

Jedno mi nije jasno ... ako su to sto su napisali da jesu, zasto nisu unajmili auto u Hrvatskoj i mirno spavali. Izgleda mi da i oni malo "cackaju mecku".

Ajgor

pre 1 godinu

Ovo si mogao napisati i ti, zalijepiti i slikati, da možeš na društvenim mrežama "dokazati" na što su "spali" Hrvati.
Vjerujem da si vidio sto puta tu na portalu, kako neki Srbin glumi Hrvata i piše svakakve gluposti- protiv Srba. Ja jesam, i još ne mogu vjerovati, da netko vrijeđa sam sebe, zbog čega?
I onda ti na osnovu ovog znaš kakvi su Hrvati??
(Ante, 08. maj 2023 20:01)

Ako je tako kako kažeš, ti Ante onda lepo stavi BG table (fore radi), pa parkiraj u centru ZG.

Oliver

pre 1 godinu

@SC


Sta je sporno? Hocemo zapadne evre i istočne vrednosti. Gde piše da je to zabranjeno i nespojivo? Ti ces da mi repliciras da je to licemerno. A ja kazem jel licemerje krivicno delo? Naucilo smo to od vas.

Molekul

pre 1 godinu

Bio sam u vojsci u Beogradu, prosinac 1985, gardijska vojna policija, izmedu ostaloga cuvao strazu u nekom vojnom djecjem vrticu
Jedan covjek svako jutro oko sest bi nama vojnicima donio kavu, meni osobno samo jednom jer kada je cuo da sam Hrvat rekao je mojim kolegama vecinom iz Srbije da meni nema sanse da vise nosi
Eto moje iskustvo iz Srbije, ma u to vrijeme nisam imao pojma o Hrvatima, Srbima, Makedoncima i drugim nacionalnostima ali sjecam se dobro netrpeljivosti kolega Srba prema Kosovarima i Slovencima a i nama Hrvatima
Ne zelim reci da su svi Srbi isti jer imam i dosta poznanika iz tog vremena sa kojima sam ostao u kontaktu poglavito sa onima iz Beograda i Vojvodine
Ono koji su bili "nacionalisti" bili su iz juznih krajeva Srbije

Mantis

pre 1 godinu

I manje Hrvata na planeti pa tek onda nema problema. Amin.
(Siniša Milosavljević, 8. maj 2023 18:48)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Šuplji plagijat bez snage i svrhe, pokazuje nemoć plagijatora. cmuc

Ribar

pre 1 godinu

Bili smo jednom službeno u Beogradu s hrvatskim tablicama. Netko nam je na parkiralištu probušio gumu, što smo shvatili tek u vožnji. Rezervnu nismo imali iz nekog razloga, a bilo je već kasno i skoro ništa nije radilo, pa tako ni vulkanizer na kojeg smo naišli. Ali, pozvonili smo mu na obiteljsku kuću, koja je bila u sklopu radionice, i čovjek je odmah krenuo s poslom, pokrpao nam gumu i još ništa nije htio naplatiti. Tako nas je brzo prošla ljutnja zbog probušene gume.

Jovan

pre 1 godinu

Sad bi im tek polupao auto, zbog ove poruke, koja samo popiruje mrznju izmedju Hrvata i Srba. Bolje neka se vrate u svoju koloniju i ne pisu gluposti.

mokra čarapa

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Kreni da pevaš "Od Topole, od Topole, pa do Ravne gore..." da istestiraš nivo tolerancije lokalnog stanovništva pa nam javi da znamo ako idemo tamo.
(JoJ, 8. maj 2023 11:52)

od topole od topole, pa do motorole
svud su stražice, svud su stražice djenerala dražice,
i patrole i patrole pepa gvardiole.

Reko

pre 1 godinu

U ZG skoro svaki dan vidim automobil iz BG. Nikome se ništa nije desilo. Prije će biti da su stavili upozorenje jer se ne snalaze u vožnji desnom stranom. BG tablice se u Zagrebu odavno toleriraju, ali spora vožnja i oklijevanje ne.
(Ivanzg, 8. maj 2023 18:26)

Kao i ZG u Beogradu ili Novom Sadu. U manjim mestima je druga priča. Što manje dešavanja u gradu ili mestu to su veći nacionalisti.

Mestar od kuhinje

pre 1 godinu

Patkica ga pojela, zanio se ja u citanje o Hrvatima i Srbima - ili Srbima i Hrvatima, eee poredak je presudan! :-), pa mi zagorio rucak!

Sale

pre 1 godinu

Koja glupost.Teska .Koga u zagrebu briga . Ha ha , u autu su bili neki iskompleksirani srbi..
Milijun puta sam vudio srpske table. Lani nijedan slucaj , niti splitu ..
(Igor.sulic, 8. maj 2023 18:56)

hahahahha..znaci lani nijedan slucaj..ni u Splitu.. A preklani? Sta kaze statistika? Koliko 2022 koliko 2020 itd. Dzaba vam EU , dzaba vam sve..uvek ste bilio i uvek cete biti anticivilizacija i ono najgore sto je ljudski rod iznedrio.

lennox

pre 1 godinu

pa auto je sixt rent a car,lepo pise na tablicama
(milos, 8. maj 2023 12:16)

Ne menja stvar. Njih zanima samo ono BG i samo to vide.

FRanc

pre 1 godinu

Prvo da tebi odgovorim. Davne 1984. godine služio sam JNA u Petrovcu na Mlavi. Dok sam bio na straži kemijskom olovkom sam na kućicu napisao svoje ime i "travanj '84" jer je cijela kućica bila ispisana imenima i mjesecom dolaska u JNA ali srpskim nazivima mjesecima. Nadobudni desetar Jovan Aleksić, inače Srbin, zbog imena travanj, a ne april, jer njemu je travanj bila ustaška riječ, me je poslao na raport kod majora Dragoljuba Đokića, inače Srbina, koji mi je zbog travnja, što je i naglasio, jer u Srbiji smo, odredio kaznu od 15 dana ribanja wc-a čučavca. A ja naivno mislio da su hrvatski i srpski jezik po cijeloj Yugi ravnopravni.

Inače ovih dana po Dubrovniku na stotine je srpskih tablica što turista a što onih koji su došli zaraditi kruh. Kod dubrovačke bolnice, gdje je do daljnjeg besplatan parking, nemoguće je naći parkirno mjesto, a osim dubrovačkih tablica dominiraju, pogađate, srpske tablice. Od bolnice do Starog grada i natrag tih nekoliko km se voze Uberom ili busom. I zamislite čuda, nikome ni ogrebotine na autu iako se zauzimaju mjesta domaćim ljudima koji idu u posjete ležećim bolesnicima. Kako to, kako to?
(Dalmatinac, 8. maj 2023 16:53)

Moj otac je 1970-71 bio vojnik u Splitu kada je Zvezda pobedila Hajduk i kada su automobili sa BG tablicama bačeni u more a on je mislio da smo svi Jugosloveni kao i moj deda koji je gledalo leševe za vreme WW-2 koji su plutali Savom od Jasenovca do Crnog mora.

Nikola

pre 1 godinu

Dimi.dot.com, 8. maj 2023 20:05)

Ne znam sta se hvalis time sto nisi cise pameti. I koga briga dal si ti inao problem. Sad ako ti nisi imao problem treba da odemo tamo. A hiljade hiljade i hiljade ljudi koji su imali problem kao nisu vazni ? E jadoo.

Solomoin

pre 1 godinu

Ljudi, ne dolazite ovde, sve je puno ustaša i mrzitelja Srba! Još je i skupo. nemojte dolaziti ni na rad, plaće su male a teško se radi. I more je šporko i hladno, a auti su u opasnosti. Nema ni narodnjaka, zabranili. idite negdje drugdje i spasite živote i imovinu.
(Splićo, 8. maj 2023 16:09)

Sve dok polažete vence na spomenik Anti Starčeviću rasisti, antisemiti, srbofobu i duhovnom ocu Ante Pavelića ti si u pravu.

The Unforgiven

pre 1 godinu

Koja glupost.Teska .Koga u zagrebu briga . Ha ha , u autu su bili neki iskompleksirani srbi..
Milijun puta sam vudio srpske table. Lani nijedan slucaj , niti splitu ..
(Igor.sulic, 8. maj 2023 18:56)
---------------------

Da, da, Srbi se u Zagrebu od svih mesta mogu osecati kao kod kuce. Ni njima ni njihovim autima se bas nista ne bi desilo.

Јабучило

pre 1 godinu

mogao sam i glavu da izgubim, ne shvataajući šta se dešava. I to zbog pisma, za koje su me učili da je ravnopravno?!
(Blačanin, 8. maj 2023 09:43)

У ЈНА је службено писмо било латиница, језик српскохрватски, штокавска екавица.

Solomon

pre 1 godinu

Pre par godina sam čitao tekst o Splićaninu učesniku domovinskog rata koji je bio hrvatski vojni pilot, i koji se igrom slučaja zaljubio u Beograđanku i preselio u Beograd.
Elem Splićanin je godinama vozio automobil sa splitskim tablicama i niko ga nikada u Beogradu nije oštetio osim kada je Kosovo proglasilo nezavisnost tada su ispisali 4s na atomobili.
Kada je na automobil stavio BG tablice i otišao prvi put u Split, automobil mu je izlomljen.
U policijskoj stanici su bili"strašno"potrešeni i samo što mu nisu rekli šta si tražio to si dobio, bar je to bio njegov utisak. Sada je možda bolje, Hrvati polako napreduju od Vražje Divizije, NDH i bacanja Srba u Savu, do 70-tih i bacanja BG vozila u more, Oluja a sada čak i ne diraju srpska vozila ipak će civilizacija dotaći Hrvtasku kad tad.

Solomon

pre 1 godinu

@Solomon, 8. maj 2023 14:11

Tvojim komentarom si samo potvrdio moj komentar, ali sumnjam da ti to mozes da razumes.
(nesa, 8. maj 2023 15:50)

Bio sam učesnik ratova 90-tih i imam više prijatelja Hrvata čak i iz rata nego što ti poznaješ Hrvata.
Pozdrav i čuvaj se prejake reči.

Zvonko

pre 1 godinu

Ovom seljaku iz Čačka su Kragujevčani probušili gume jel se nije propisno parkirao, stao na pešački prelaz ili ulaz u zgradu. I odma nas čovek proglasi - Srbi najgori na svetu. Ko voli nek ide u Hrvatsku eno samo Čačane čekaju.... Kragujevčane već malo teže.

Duke

pre 1 godinu

U mom bloku na Novom Beogradu koji je prilicno divlji, ispred moje zgrade jako cesto su registracije Split, Zagreb, Skoplje, bosanske itd...nikom ali nikom nikad nije palo na pamet da nesto uradi.
(sasa, 8. maj 2023 10:06)

A zasto bi neko dirao automobile sa makedonskim i bosanskim tablicama? Ove druge dve, hmmm, ne znam, oko za oko, zub za zub. I ne zanima da li su ti koji su sa splitskim i ZG tablama dosli dobri hrvati ili losi i da li jesu hrvati ili nisu. I oni se to ne pitaju kad zagledaju srpske table na njihovoj teritoriji.

Nikola

pre 1 godinu

Ali Evropljani se tamo ponašaju kao stoka to garantujem, pogotovo Nemci. Kao osvojena teritorija.
(Aleksandar 123, 08. maj 2023 13:48)

Nekad su se Srbi tako ponasali, a pare koje smo zaradili turizmom su isle u Srbiju da se rasporedjuju kome i koliko po republikama. Toga vise nema, a nas nije briga sta u svojim glavama mastaju Njemci ili Srbi. Pare cemo mi da rasporedimo kako nama pase!

Bruks 021

pre 1 godinu

Branitelj
Nisam baš neki plašljiv,ali ne dolazim kod vas zbog sličnih dalabu kao što si ti.Svaka čast normalnoj većini,ali svoje pare ću trošiti gde ja hoću,a to niste vi

YU

pre 1 godinu

Ne znam kome je ovo i zašto je smešno. Mnogo govori o "susjedima" ali ništa lepo.
(Vojvoda Gavran, 8. maj 2023 20:11)

Pre govori o nama i našim glupostima. Idem u Hrvatsku na more od 98 i nikada mi nije ništa smetalo. Ove godine ću opet, ipak je to moja domovina, zemlja u kojoj sam se RODIO!

Kole

pre 1 godinu

U HR je moguće da doživite neprijatnost, ali sve ređe. Mlađe generacije koje ne idu u crkvu su prilično opuštene i realno sagledavju razloge ranijih sukoba. Pritom je HR ozbiljna država i brzo hapsi one koji iz tih etničkih razloga napadaju turiste. Neće danas niko da truli u zatvoru i da ima dosije kriminalca bez nekog velikog razloga. Ja ne srbujem ni u Srbiji jer ne želim da povredim nekoga ko nije Srbin, a kamoli u tuđoj državi. Dok mi je sin bio klinac igrao je onu idiotsku igricu Counter Strike i pitao me koje je oružje najbolje. Rekao sam mu; osmeh. Ne podsmeh nego obični ljudski osmeh. Danas zivi na severu EU, dosta putuje i mnogo puta me je podsetio na taj savet i koliko sam bio u pravu.

Steve

pre 1 godinu

Zato ce "australijski" turisti sleteti u zagreb ili sarajevo
Ili ce bar napisati "oprostite" a ne "izvinite"

Ili ce iznajmiti auto iz sarajeva ili zagreba

Ivan

pre 1 godinu

jel poenta da li ce da ti ogrebu kola ili nece?

ili je poenta koliko se mozes osecati prijatno u zemlji gde veoma dobro znas koji im je najradosniji i najvazniji nacionali praznik, a koji im je dan zalosti.

To onda vise nije do pojedinaca budala kojih moze da ima svugde...

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Halo ljudi? Mislim na vas iz Srbije?! Da ne upotrebim reči Patrijarha Pavla. Pa zar moramo da budemo baš toliki debili? Pročitah barem dvadesetak komentara, koji presrećni iznose svoje iskustvo, odnosno podatak, da njihova kola nisu izgrebana ili razbijena?! Pa zar svaki Srbin mora da dobije po glavi pa da shvati da boli? Šta još treba da vam Hrvati urade pa da shvatite? Mislim da je to pitanje postavio i jedan od hrvatskih političara? Šta treba da vam uradimo pa da shvatite da vas organski mrzimo? To što će vas primiti i trpeti tokom letnje sezone nije odlika njihove filantropije ili humanosti već momenat da vam uzmu novac. Verujte, isto vas mrze kao i one kojima su kola gurnuli u more.

Solomon

pre 1 godinu

@Solomon, 8. maj 2023 14:11

Tvojim komentarom si samo potvrdio moj komentar, ali sumnjam da ti to mozes da razumes.
(nesa, 8. maj 2023 15:50)

Sumnjam da ti uopšte čitaš šta si napisao, jer si sve komentare okarakterisao kao mrziteljske a nisu, a tvoj koji nije istinit podržavaš, ali ne brini nisi ni prvi ni poslednji koji ne vidi sebe u ogledalu.

Dejan X

pre 1 godinu

@I što ćemo sad: "U mojoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci više od godine dana svakodnevno vidim parkiran automobil beogradskih registracija. Nisam prijetio da je imao ikakvih problema." Pa dobro što nisi "prijetio"... a i zašto bi? 😉

Peti deo

pre 1 godinu

(Dalmatinac, 8. maj 2023 16:53)

Mogu da poverujem u vaš komentar i verujem vam. Uvek je bilo zadrtih nacionalista. Najviše u manjim gradovima i mestima. Recimo 1999 ne znam da je i jedna šiptarska poslastičarnica u Beogradu zatvorena a znam ih dve u opštinskim lokalima na izuzetnim lokacijama. Pritom se u to vreme opštinski lokal plaćao nekoliko puta manje od realne cene. Dakle mnogi bi pre bacili oko na lokal a ne na vlasnika. I danas su u tim lokalima isti zakupci ili njihovi potomci jer nisu menjali ni ime ni namenu. Teže mi je da poverujem da iko odavde ide sa srpskim tablicama na rad u Hrvatsku tim pe što sam ugostitelj i znam ih 10-ak koji godinama idu već od aprila pa se vrate krajem septembra ili oktobra zavisi od radne dozvole. A li niko ne ide svojim kolima.

Gustamagla

pre 1 godinu

Srbi vi o Hrvatskoj i Hrvatima pojma nemate. Tko vam puni glavu tim glupostima je prilično važno pitanje jer o tome ovisi mir na ovim prostorima. Što se ovih tu komentara tiče piše jedan da je u Splitu opasno sa ZG tablicama, da bilo je prije rata kada je igrao Dinamo Hajduk i samo onda, a vi već sto godina lupetate istu lažnu priču, kao i onu o kruhu i hlebu. Hrvatska je puna srpskih tablica, sviđalo se to vama i nama ili ne. Uništavanje srpskih auta kao neka normalna pojava je još jedan vaš opće prihvaćeni mit i tu kao i za ostale mitove, čitaj gluposti nema pomoći.
(netko sa strane, 9. maj 2023 17:22)

Ne kužim, za kaj im objašnjavaš???

Gustamagla

pre 1 godinu

Ja iz Zemuna, Bg table, uvek parkiran normalno, izgreban par puta...

debila svuda
(coasson, 08. maj 2023 14:29)
Pa ti si naš, tebe nećemo dirat :-)

Marko

pre 1 godinu

Ovo je sve samo ne smešno. I pre nego sto kažemo nešto, ja ću samo podeliti iskustvo svog prijatelja, Beogradjanina koji je sticajem okolnosti prošle godine otišao u Zagreb da radi za svoju firmu. Prvi put kada je sa svojim ZG automobilom došao kući u Beograd, taj auto je izgreban, oštećen i sve sto uz to ide. Ispred njegove zgrade u kojoj je živeo 40 godina.

pa ovo nije avokado

pre 1 godinu

Mislim da je ovo vise napisano zato sto oni voze suprotnom stranom. Tako je meni bilo uzasno stresno da vozim na Tajlandu pored uzasnog saobracaja voze i levom stranim.

hmhm

pre 1 godinu

ovo je smesno? ovo je zemlja u EU gde strani turista mora da ostavi ovakvu poruku da mu ne razlupaju iznajmljeni auto.. ovo je tragicno.. sto bi rekao Ruzic, to je ta demokratija i zapadne vrednosti... zato se vise od pola sveta gadi zapada i pre saradjuje sa "diktatorima"... urusice se zapadni svet, a onda neka im je bog u pomoci...

John

pre 1 godinu

Vidim veliki moralisti u komentarima, kažeš u beogradu si sa Zg tablicama siguran kao zaštićena vrsta ? Jesi moj k…Lol, vi sprdate te : “zapadne vrednosti”, vidim ove vaše tursko ruske su odlične,

Mikii

pre 1 godinu

Pre mesec i po dana su mi auto čačanskih tablica u Kragujevcu izgrebali i probušili obe zadnje gume. Toliko o EU i zapadnim vrednostima. Ako neko ne bi trebalo da se oglašava na ovu temu, to smo mi. Goreg naroda na svetu nema.

Природни

pre 1 godinu

To ih neko iz Beograda naložio da tamo skidaju tablice.... Pa na stotine hiljada srpskih tablica je tamo svake godine, uključujući mene. Ne znam da li se ikome išta desilo u zadnjih 10,15 godina sigurno. Možda i jeste u nekom Sinju ili nekoj zabiti gde još nisu naučili ni da pišu, poput Sinja, ali u Zagrebu to neće sigurno.

SC

pre 1 godinu

.... suživot, ljudska prava i tolerancija i demokratija u EU na delu ...
(S, 8. maj 2023 08:41)

Jasno, zato vas ima stotine tisuća koji žive u EU i još toliko koji idu na privremeni rad od HR pa zapadnije. Nešto ne hrlite u Rusiju, Bjelorusiju, Čečeniju... Ne odgovaraju istočne vrijednosti kad treba zaradit i stavit kruh na stol?

Master Yoda

pre 1 godinu

Pre neki dan sam se vratio iz Italije, kroz Hr pun gas bez stajanja. Kad smo isli svratio sam sa decom do Jasenovca, da vide ko su hrvati, mala, isklompleksirana nacija koja je bila spremna da ubije 700000 nevinih srba, jevreja i roma.
Osim tranzita i Jasenovca, nista drugo me ne zanima.

Goran

pre 1 godinu

Eto, meni su razlupali auto i nakon dva meseca kupili su mi novi. Hvala, svake godine letujem u blizini Splita, najbolji su. Vama koji trujete ostale jer nemate para za letovanje predlazem da iskljucite internet na 10 meseci i eto vam 40.000 dinara uz onaj deo sto otimate od babine penzije. Jed se ni nacionalizmom ne moze sakriti.

C i n i k

pre 1 godinu

U Zadru koji je doživio rat za razliku od Zagreba u ovom trenutku ima bar 200-300 automobila s tablicama Republike Srbije, a sada dolaskom vikendaša i sezonskih radnika to će se pojačati bar duplo. Tolom idućih 5 mjeseci bar će jedan biti udaren na parkingu ili ogreban pa će se svi raspisati o nesigurnostima na Hrvatskoj obali, Ustašama i slično.
(Pu1190gu, 08. maj 2023 09:06


Iz SRB i to kolima sa SRB tablicama ne dolaze sasvim sigurno ljudi u hr sigurno ne u tolikom broju jer bi se vec pisalo o tome kao o "velikosrpskoj agresiji", iz SRB na letovanje jugosloveni dolaze pretezno u Istru, mada je i tamo nesigurno nakon nedavne besmislene zabrane koncerata samo zato jer su u pitanju bili izvodjaci iz SRB.
Drugo, taj ko i ode u hr na letovanje ide na sopstveni rizik, ja ga ne zalim uopste posto se dobro zna kolika mrznja vlada u hr prema SRB.
Na kraju, o kakvim "sezonskim" radnicima ti pises, mozda mislis na tzv Bih mada je i to pitanje, iz SRB nema nikakvih "sezonskih" radnika po hr niti za tim ima potrebe posto je deficit radnika izrazen i u SRB i to poodavno, ostao si izgleda zarobljen u vremenu i prostoru, kao i mrznji naravno..

Ibro Fergazer

pre 1 godinu

Pričao mi lik iz Splita, kaže ako si sa ZG tablicama u Splitu, verovatno će ti izgrebati auto, sa BG možeš još i da prođeš...
(Svetozar, 8. maj 2023 09:18)
------
To ti priča jer misli da si najobičnija i tipična srpska ovca, kojoj stotinu puta mogu prodati isti rog za sveću. I opet ništa neće shvatiti.
(Mitropolit Jovan

Najgore je kad te brani mantijas, pravi ili lazni svejedno je. Da vas nema Balkan bi bio ovozemaljski raj.

NR

pre 1 godinu

U subotu, pre nedelju dana sam bio u Zagrebu. Ukupno 3 dana. Bio sam parkiran u ulici koja je jedno skretanje sa Zagrebacka avenije. Siri centar ZG. Nikakav problem nisam imao. Svi ljudi sa kojima sam pricao su bili prijatni.
Jedino sam cuo sa terase jeste kada je jedan stariji covek rekao "pi**a* ti materina cacanska" kada je prolazio pored kola. Mada to mogu i da ocekujem i u Srbiji. :)

Leskovčanin

pre 1 godinu

Radio pre 3god a radim i sada u HR. Ljudi su OK. Ljubazniji i kulturniji od nas.

Cinjenica je da smo imali krvave 90te ali od mnogih Srba starosedeoca sam čuo da ih tada niko nije dirao. Naravmo, nacionalisti i pametnjakovići su lose prošli.


Sa druge strane ovde ima toliko Srba, Bosanaca, Šiptara, Malezijaca ....da svi gledaju svoja posla. Bićemo mi ponovo "drugovi i drugarice" jer smo svi videli da smo izigrani od Zapada. Tu je i interes koji nas spaja.


Bok dećki...

CheCro

pre 1 godinu

Hmmhmm@ Prije bi reka da ste vi usvojili te zapadne vridnosti s obzirom sta se kod vas dogada u drzavi pogotovo zadnjih tjedan dana. Blud, nemoral, droga na televiziji, zadruga, velicanje ratnih zlocinaca i kriminalcica. Gostovanje tih istih u jutarnjem programu, Kiki tukac zakinuti drzi predavanja u skoli. Naoruzani svi do zuba itd. Ali ti se sokiras registraciji i poruki nekog vjetovatno Srbina iz Australije hahah. Da nije tragicno bilo bi komicno

Blačanin

pre 1 godinu

Mogli su makar ćirilicom napisati
(Chiko, 8. maj 2023 08:58)
----
Povodom ovog "smešnog" dogadjaja i ćirilice, ispričaću vam priču koja govori da su Hrvati oduvek bili ono što jesu, kako 1941 tako i danas a, da smo mi Srbi hteli da budemo neko drugi. Služio sam vojsku u mornarici na Brionima ili, Brijunima. Sve odabrano društvo. Najviše Hrvata i, poneki Srbin. Radio sam, kao administrator u komandi. Tada je komandant bio Miro Alač. Elem, dobijem, nalog da ispišem ono, uobičajeno; otvorenno, zatvoreno, komandant, radno vreme itd.itd. Sednem, odradim to ali, na ćirilici. Nisam ni slutio šta me čeka. Sutradan sam prošao "toplog zeca" jer sam morao da istrpim trkeljiasnja od svake gnjide. Znači, bio sam tipična srpska, nevaspitana ovca. Morao je neko da me nauči, da se nalazim u neprijateljskom okruženju. Da je bila drugačija situacija, mogao sam i glavu da izgubim, ne shvataajući šta se dešava. I to zbog pisma, za koje su me učili da je ravnopravno?!

El

pre 1 godinu

Hm...idem i ove godine u Hrvatsku na more. I niceg se ne plasim, naprotov, jedva cekam. Savetujem i drugima da posete ovu zamlju pa da se licno uvere kako je u njoj. Da ne bude vise "pricao mi ortak a njemu brat od strica ciji je kum bio u Hrvatskoj."

Pu1190gu

pre 1 godinu

U Zadru koji je doživio rat za razliku od Zagreba u ovom trenutku ima bar 200-300 automobila s tablicama Republike Srbije, a sada dolaskom vikendaša i sezonskih radnika to će se pojačati bar duplo. Tolom idućih 5 mjeseci bar će jedan biti udaren na parkingu ili ogreban pa će se svi raspisati o nesigurnostima na Hrvatskoj obali, Ustašama i slično.

Radijator

pre 1 godinu

Sa tablicama vojvođanskih gradova na primer uopšte ne morate da berete brigu.
(Torrente, 08. maj 2023 09:47)

Pa da.. kad je šansa da si Mađar ili Hrvat oko 70%
Zato ih i ne lome.

Igor.sulic

pre 1 godinu

Koja glupost.Teska .Koga u zagrebu briga . Ha ha , u autu su bili neki iskompleksirani srbi..
Milijun puta sam vudio srpske table. Lani nijedan slucaj , niti splitu ..

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Kreni da pevaš "Od Topole, od Topole, pa do Ravne gore..." da istestiraš nivo tolerancije lokalnog stanovništva pa nam javi da znamo ako idemo tamo.
(JoJ, 8. maj 2023 11:52)
-----
Ne mora da peva. To bi bilo isuviše opasno. Mogao bi život da izgubi. Mada, za neke ne bi ni bilo štete. Ne mora da pravi toliko "revolucionarni eksces" nego, neka ode na kiosk ili u radnju i potraži hleba? Znam mentalitet ovih, koji idu na "naše more". Dovijaju se na razne načine da, kojim slučajem ne izgovore koju tipično srpsku izreku čime bi iritirali ovu evropsku naciju. Oni koji nemaju časti i ponosa, za njih u svake pomije dobre. Ja ni u avion koji leti preko Hrvatske ne ulazim.

Mario

pre 1 godinu

Tako bi ovi sa zagrebačkim tablicama u Srbiji trebali napisati: Nemojte nas ubiti, mi smo turisti.
A ovo je netko napisao da se zna zašto se ne snalazi u prometu i zašto vozi sporo. Zato jer je navikao na volan na drugoj strani. To nema veze sa tablicama.

lol

pre 1 godinu

Ovo je sve samo ne smešno. I pre nego sto kažemo nešto, ja ću samo podeliti iskustvo svog prijatelja, Beogradjanina koji je sticajem okolnosti prošle godine otišao u Zagreb da radi za svoju firmu. Prvi put kada je sa svojim ZG automobilom došao kući u Beograd, taj auto je izgreban, oštećen i sve sto uz to ide. Ispred njegove zgrade u kojoj je živeo 40 godina.
(Marko, 8. maj 2023 08:46)
Ne prdi, imam gomilu prijatelja koji dolaze sa hr tablama nikada im se nista nije desilo. Dok se nama svasta desava kad smo dole.

Samo jako i snazno

pre 1 godinu

Moja sestra i zet su prošle godine išli na more u HR. Kaže ona, svako jutro kada sam ustala, prvo bih pogledala kola da li su OK. Ne znam zašto ljudi idu tamo na more ako su u strahu da će im neko oštetiti kola? Nije mi jasno.
(Ana, 8. maj 2023 11:43)

Idu u hrvatsku zato sto su mazohisti. Uzivaju da budu ponizeni.

C i n i k

pre 1 godinu

Stvarno mi nije jasno zašto Hrvati ne vole Srbe,zbilja ćudno.
(o svemu po malo, 8. maj 2023 12:31)


Meni je "cudno" sto Srbi toliko mrze hr ..?

Petar

pre 1 godinu

To je sve normalan folklor, ne dramite previše.
Jel znate uopce koliko je zemalja unutar sebe ukinulo tablice sa oznakama gradova, jer su se razbiji auti iz drugih regija?
Malo manje drame za nekoliko razbijenih retrovizora i probusenih guma.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Pa Australija, podržava evropsku Hrvatsku, u svakom smislu?! Sada, treba neki Srbin da im razbije vetrobran, tek onako, zato što su licemeri. Znaju stanje na terenu, govore jedno a rade drugo.

Dimi.dot.com

pre 1 godinu

Mozda sam prvi srbin koji je jos 97 sa porodicom ljetovo u Tucepima.Kaze godpodja kod koje smo iznajmili apartman pitali me kod prijave koje ovaj???? Sedam narednih godina od tada redovno bez i jedne neprijatnosti isli ko u sopstvenu kucu Domain nas gledali ko svoje.Od tada sa malo prekida zbog drugih destinacija Makarska zadnji dvije a i ova godina je rezervisana ponovo kao kod svoje kuce.Pozdrav svim ljudima dobre volje.

Dalmatinac

pre 1 godinu

(Blačanin, 8. maj 2023 09:43)

Prvo da tebi odgovorim. Davne 1984. godine služio sam JNA u Petrovcu na Mlavi. Dok sam bio na straži kemijskom olovkom sam na kućicu napisao svoje ime i "travanj '84" jer je cijela kućica bila ispisana imenima i mjesecom dolaska u JNA ali srpskim nazivima mjesecima. Nadobudni desetar Jovan Aleksić, inače Srbin, zbog imena travanj, a ne april, jer njemu je travanj bila ustaška riječ, me je poslao na raport kod majora Dragoljuba Đokića, inače Srbina, koji mi je zbog travnja, što je i naglasio, jer u Srbiji smo, odredio kaznu od 15 dana ribanja wc-a čučavca. A ja naivno mislio da su hrvatski i srpski jezik po cijeloj Yugi ravnopravni.

Inače ovih dana po Dubrovniku na stotine je srpskih tablica što turista a što onih koji su došli zaraditi kruh. Kod dubrovačke bolnice, gdje je do daljnjeg besplatan parking, nemoguće je naći parkirno mjesto, a osim dubrovačkih tablica dominiraju, pogađate, srpske tablice. Od bolnice do Starog grada i natrag tih nekoliko km se voze Uberom ili busom. I zamislite čuda, nikome ni ogrebotine na autu iako se zauzimaju mjesta domaćim ljudima koji idu u posjete ležećim bolesnicima. Kako to, kako to?

JoJ

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Kreni da pevaš "Od Topole, od Topole, pa do Ravne gore..." da istestiraš nivo tolerancije lokalnog stanovništva pa nam javi da znamo ako idemo tamo.

Mitropolit Jovan

pre 1 godinu

Pričao mi lik iz Splita, kaže ako si sa ZG tablicama u Splitu, verovatno će ti izgrebati auto, sa BG možeš još i da prođeš...
(Svetozar, 8. maj 2023 09:18)
------
To ti priča jer misli da si najobičnija i tipična srpska ovca, kojoj stotinu puta mogu prodati isti rog za sveću. I opet ništa neće shvatiti.

C i n i k

pre 1 godinu

Pa u Grčkoj to isto rade vozilima sa MK tablicama, decenijama, ništa novo
(alan ford, 08. maj 2023 09:28)


To sto pises je laz.
U GR vozaci sa SMK tablicama nisu nikad imali bilo kakvog problema niti unistenja automobila.
Tako nesto se dogadja iskljucivo po hr usled patoloske mrznje koja meni licno ni do dan danas nije jasna.
Medjutim isto tako ne razumem neke iz SRB koji tamo odlaze..

Šajkaš

pre 1 godinu

Ćerka mi živi u ZG vozi auto sa srpskim tablicama, evo već druga godina niko ga pipnuo nije a parkira gde stigne.
Nikad nije imala nikakvih problema.
To su sve gluposti.

janosh

pre 1 godinu

Jedno mi nije jasno ... ako su to sto su napisali da jesu, zasto nisu unajmili auto u Hrvatskoj i mirno spavali. Izgleda mi da i oni malo "cackaju mecku".

gagare

pre 1 godinu

Bio i u Hrvatskoj i u Albaniji sa kolima i nista... Ali prosle godine u Nea Kalikratiji zaradio sam straftu duz cele strane auta... To ne znači da vise tamo necu otici nego da moze svuda da se desi...

mm

pre 1 godinu

U poslednjih 10ak godina bar po jednom sam svracao u ZG...parkiram u centu u blizini trga Bana Jelacica I nikada ni jednu neprijatnost nosim imao...uvek samo lepi dozivljaji...

Zemljoradnik

pre 1 godinu

U subotu, pre nedelju dana sam bio u Zagrebu. Ukupno 3 dana. Bio sam parkiran u ulici koja je jedno skretanje sa Zagrebacka avenije. Siri centar ZG. Nikakav problem nisam imao. Svi ljudi sa kojima sam pricao su bili prijatni.
Jedino sam cuo sa terase jeste kada je jedan stariji covek rekao "pi**a* ti materina cacanska" kada je prolazio pored kola. Mada to mogu i da ocekujem i u Srbiji. :)
(NR, 08. maj 2023 14:53)

- To što Vi niste imali neprijatnosti tokom 3 dana u centru Zagreba (osim jednog spontanog "pi**a* ti materina čačanska”, ali eto pošto Vama ne smeta i mislite da je normalno onda da progledamo kroz prste)… nema nikakve veze sa suštinom. Niko ne kaže da će svako i uvek imati neprijatnosti. Jedan u 1000 je dovoljno ako sam taj jedan baš ja ili neko iz moje porodice. Lepa je zemlja i sve je to u redu, ali niti mene HR želi kao turistu niti ja želim u HR kao destinaciju za odmor. Odmor je odmor, opuštanje, relaksacija, a ovakve budalaštine ne želim ni u podsvesti. Idem tamo gde mogu normalno da parkiram auto bez da ga neki bolesnik izgebe, gde mogu na miru sesti u restoran i pričati “ekavicom” sa porodicom a da nas niko ne gleda popreko, tamo gde mi neće dobacivati "pi**a* ti materina čačanska”… Kome odgovara, u redu, ali ja zaobilazim kad god mogu. Neka hvala.

PefjaT

pre 1 godinu

Nije ovo za smejanje. Da neko treba da se brine za svoj auto sa svojim registarskim tablicama u tudjoj zemlji u 21. veku nema nigde nego ovde.

Petar P

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)
Sad lutrija. Mož' da bidne al' ne mora da znači. Hrabar jesi ali nisi baš najbolje obavešten, a da jesi ne bi se baš tako junačio. Neizvesnost je čudo.

Nenad

pre 1 godinu

Devojka mi je iz Osijeka. Otišla da odveze brata na aerodrom u Surčin i ogrebali joj auto.

Dakle?
(autoBOT, 8. maj 2023 10:29)

Dakle, slucajno su joj ogrebali auto kao sto su i meni. A odakle si ti ako ti je devojka iz Osijeka, nesto mi lepo pricas srpski.

Antikroasan

pre 1 godinu

Pre mesec i po dana su mi auto čačanskih tablica u Kragujevcu izgrebali i probušili obe zadnje gume. Toliko o EU i zapadnim vrednostima. Ako neko ne bi trebalo da se oglašava na ovu temu, to smo mi. Goreg naroda na svetu nema.
(Mikii, 08. maj 2023 11:46)

Aj ne s**i. Za to si trebao Kragujevčaninu da se parkira u dnevnu sobu. Verovatno i jesi neki bahati bilmez koji se parkira gde stigne. Ili si običan hr trol.

nesa

pre 1 godinu

Neverovatno koloki bes, koliko mrznje, koliko agresivnih komentara,pa da li je moguce, da Srbi toliko mrze, da na kraju i samog sebe ne mogu da smisle...pa vise komentara na ovu vest nego na tragicne vesti pre par dana.

Aleksandar 123

pre 1 godinu

Iskreno, bio sam na wrc u hrvatskoj sada krajem aprila. Auto je bio parkiran po livadama, na ulici gde god i nije bio oštećen i tako četiri dana. Bilo je malo natezanja da li je hleb ili kruh, ja ostao pri hlebu gospođa pri kruhu i opet sam dobio hleb. I u Karlovcu je bilo malo gledanja iz kafića u tablice i malo mrstenja ali sve je prošlo ok. Daleko od toga da ne smatram da nas ne vole i da to otvoreno pokazuju ali ima i kontra primera. Ali Evropljani se tamo ponašaju kao stoka to garantujem, pogotovo Nemci. Kao osvojena teritorija.

Siniša Milosavljević

pre 1 godinu

Što manje Srba u Hrvatskoj, manje problema. amen
(Mantis, 8. maj 2023 17:39) I manje Hrvata na planeti pa tek onda nema problema. Amin.

Pogan

pre 1 godinu

Ovo je sve samo ne smešno. I pre nego sto kažemo nešto, ja ću samo podeliti iskustvo svog prijatelja, Beogradjanina koji je sticajem okolnosti prošle godine otišao u Zagreb da radi za svoju firmu. Prvi put kada je sa svojim ZG automobilom došao kući u Beograd, taj auto je izgreban, oštećen i sve sto uz to ide. Ispred njegove zgrade u kojoj je živeo 40 godina.
(Marko, 08. maj 2023 08:46)

Vau Marko, to znaci da ima budala sa obe strane granice koje ostecuju automobile zbog tablica? Ko bi rekao? Fascinantno otkrice.

Inace, naravno da je natpis smesan, upravo zato sto obesmisljava tu vrstu mrznje. Kamo srece da je vise takvog humora, a manje budalcina koje su spremne na svasta, jer im je neko druge vere, drzave ili boje koze kriv za sve zivotne neuspehe.

Torrente

pre 1 godinu

U Zadru koji je doživio rat za razliku od Zagreba u ovom trenutku ima bar 200-300 automobila s tablicama Republike Srbije, a sada dolaskom vikendaša i sezonskih radnika to će se pojačati bar duplo. Tolom idućih 5 mjeseci bar će jedan biti udaren na parkingu ili ogreban pa će se svi raspisati o nesigurnostima na Hrvatskoj obali, Ustašama i slično.
(Pu1190gu, 8. maj 2023 09:06)

Više puta sam dolazio u Zadar sa srpskim tablicama; generalno je bezbedno imati srpske tablice osim beogradskih.
Ne kažem da bi se nešto sigurno desilo, ali one definitivno uvećavaju rizik od oštećenja vozila.

Sa tablicama vojvođanskih gradova na primer uopšte ne morate da berete brigu.

Hrvatić

pre 1 godinu

Pišete gluposti, u Hrvatskoj nema mržnje prema Srbima. Dobrodošli su raditi, prodavati, kupovati, ženiti se i udavati, odmarati se i šta god hoće dok je po zakonu, kao i svi drugi ljudi. Važno da ne dolaze tenkovima, kao prošli put.

RealanSky86

pre 1 godinu

ovo je smesno? ovo je zemlja u EU gde strani turista mora da ostavi ovakvu poruku da mu ne razlupaju iznajmljeni auto.. ovo je tragicno.. sto bi rekao Ruzic, to je ta demokratija i zapadne vrednosti... zato se vise od pola sveta gadi zapada i pre saradjuje sa "diktatorima"... urusice se zapadni svet, a onda neka im je bog u pomoci...
(hmhm, 08. maj 2023 08:25)
Vazno je da su kladionice, starlete, mafijasi, pevaljke, maltretiranje nastavnika i ucenika, domace koje gajimo

Miljan

pre 1 godinu

Povodom ovog "smešnog" dogadjaja i ćirilice, ispričaću vam priču koja govori da su Hrvati oduvek bili ono što jesu, kako 1941 tako i danas a, da smo mi Srbi hteli da budemo neko drugi. Služio sam vojsku u mornarici na Brionima ili, Brijunima. Sve odabrano društvo. Najviše Hrvata i, poneki Srbin. Radio sam, kao administrator u komandi. Tada je komandant bio Miro Alač. Elem, dobijem, nalog da ispišem ono, uobičajeno; otvorenno, zatvoreno, komandant, radno vreme itd.itd. Sednem, odradim to ali, na ćirilici. Nisam ni slutio šta me čeka. Sutradan sam prošao "toplog zeca" jer sam morao da istrpim trkeljiasnja od svake gnjide. Znači, bio sam tipična srpska, nevaspitana ovca. Morao je neko da me nauči, da se nalazim u neprijateljskom okruženju. Da je bila drugačija situacija, mogao sam i glavu da izgubim, ne shvataajući šta se dešava. I to zbog pisma, za koje su me učili da je ravnopravno?!
(Blačanin, 8. maj 2023 09:43)

Trebali su zapravo da ti izadju u susret i da ti izdaju hutnu prekomandu u Vranje ili Prizren. Koliko pamtim, sluzbeno pismo S.R Hrvatske u to vreme je bila latinica. Treba imati i gram mozga pa razumeti da bez obzira na politiku bratstva i jedinstva, niko nikad nigde nije voleo da mu neko sa strane nameće bilo šta svoje. To silovanje jednakosti je i dovelo do raspada zemlje izmedju ostalog. Mislite da Kanadjani u Engleskom delu vole da im sunarodnici iz Francuskog dela guraju instrukcije na francuskom, iako su im oba jezika “službena”? Ajde uozbiljite se.

Che

pre 1 godinu

Hrvati ne kažu izvinite već oprostite...Znači da su u autu bili Srbi. Oni koji se boje da idu u Hrvatsku nebi onda trebalo ni da idu. Ovi su se samo izblamirali.

Vukašin

pre 1 godinu

To su Srbi, koji se stide sto su Srbi...
Najobicniji jadnici !
(krugodvojkas, 08. maj 2023 09:15)

Jel sramota stideti se?
Ja se ne svojom krivicom stidim već 30 godina

Tak vam je to dečeci mali

pre 1 godinu

Nije žalosno,sramotno,čudno,bijedno itd.,to što su Srbi napisali na automobilu ,već to što se Srbi u Srbiji prave da ne znaju zašto...

Ana

pre 1 godinu

Moja sestra i zet su prošle godine išli na more u HR. Kaže ona, svako jutro kada sam ustala, prvo bih pogledala kola da li su OK. Ne znam zašto ljudi idu tamo na more ako su u strahu da će im neko oštetiti kola? Nije mi jasno.

novosadjanin

pre 1 godinu

imao sam xyz predrasuda prema hrvatskoj/hrvatima, dok sticajem okolnosti nisam poceo da radim sa njima.
u poslednjih 5 godina sam bar 50 puta bio u zg/split i nikada nikakvu neprijatnost nisam doziveo, kao ni oni u ns/bg.

sa jedne strane ekipa sa kojom radim (it) su obrazovani, visoko placeni ljudi, normalci.
ne mozes da ne vidis sa druge strane "groteskne" likove, pogane grafite, itd

po meni, isto kao i ovde kod nas, vecina je normalna, gleda svoja posla a budala svuda ima.

pozz iz ns

Oliver

pre 1 godinu

@SC


Sta je sporno? Hocemo zapadne evre i istočne vrednosti. Gde piše da je to zabranjeno i nespojivo? Ti ces da mi repliciras da je to licemerno. A ja kazem jel licemerje krivicno delo? Naucilo smo to od vas.

I što ćemo sad?

pre 1 godinu

U mojoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci više od godine dana svakodnevno vidim parkiran automobil beogradskih registracija. Nisam prijetio da je imao ikakvih problema.

Srboljub

pre 1 godinu

Letujem već godinama u HR, austrijske tablice i austrijsko državljanstvo, nikakvih problema nisam imao, samo me malo zeza ime u pasošu ali to retko ko vidi… :D

Solomon

pre 1 godinu

Neverovatno koloki bes, koliko mrznje, koliko agresivnih komentara,pa da li je moguce, da Srbi toliko mrze, da na kraju i samog sebe ne mogu da smisle...pa vise komentara na ovu vest nego na tragicne vesti pre par dana.
(nesa, 8. maj 2023 12:08)

To što ima dosta komentara znači da vole tu temu, a ne da su svi puni mržnje za razliku od tvog koji nema istine.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

I još nešto? Ovo se odnosi na one koji, kao papagaji, na svaku nesreću u Hrvatkoj, ponavljaju, "pa toga ima i kod nas"?! E, pa toga nema kod nas. Možda na nivou retkih ekscesa, odnosno, na nivou onoga, "verovali ili ne"? Drugo je Hrvatska. Tamo je to pravilo. Naviknite se da mržnja ne mora da se ispoljava samo kroz psovke i ponižavanje. Oni moraju da podnesu "žrtvu" jer treba da vam uzmu novac.

Da se ne lažemo

pre 1 godinu

Da, bas...U mom ZG gdje pale svijece za pobijenu djecu u srpskoj skoli, ljudi nemaju pametnija posla nego da grebu aute sa srpskim registracijama. Zadnjih - bar 10 god. u ZG-u je masa srpskih tablica, nisam cuo da je ikome izgreban auto. Ili su ovi Australci - Srbi koji su nakon 30 god dosli u EU, pa misle da je ovdje jos uvijek rat.

Dileya

pre 1 godinu

Ljudi dosta više mržnje !!!
(BG, 8. maj 2023 09:24)

Oni su prvi poceli, jos 1918-e. Mi tek sada polako ucimo da mrzimo kao oni, ali nekako nam ne ide od ruke. Preglupi smo cak i za to.

Obrad

pre 1 godinu

A što bi bilo žalosno? Kao da ne znate kakvi su? Manite se već jednom propale ideologije bratstva i jedinstva i prevelikih očekivanja od onih koji nas očigledno ne podnose.

Dorcol brate Srbija, dinamita tona

pre 1 godinu

Priznaj da je potreba za autosovinizmom jaca od bilo koje primarne teme? Evo ispred moje zgrade a i radnog mesta od ZG i LJ tablica ne mogu da nadjem mesto za parkiranje i nijednom autu nikada nisam video da je falilo nesto...

Vnago

pre 1 godinu

Ne znam samo sta je smijesno u tome? Za hrvatske tablice nema problema u Srbiji, a za srpske ne od juce, nego od 70-ih.
Sveti reciprocitet.

@

pre 1 godinu

i nije bas smesno , znaju ljudi da se i dalje grebu , lupaju auta sa srb tablicama u hr. naravno to radi manjina ali se cesto desava...
susrecem se sa puno mladih hrvata u nemackoj i ne svidja mi se sto su veliki nacionalisti , cim se popije tu je tompson i tako te pesme , dok kod srba to isto vidim ali u glavnom kod srba iz bosne , iz srbije je retkost...

C i n i k

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Polakote, ima vremena da ti uniste auto, ako si uopste tamo gde pises, sto sumnjam..

Poreč

pre 1 godinu

@ C i n i k
Prognoze su ti promašene. Samo u aprilu u Hrvatsku je stiglo više od 20.000 srpskih turista, od toga 60% kod nas u Istru. Garantiram da će te ovogodišnji rezultat (kada su u pitanju i turisti i sezonci iz Srbije) ostaviti bez teksta.

Djordje

pre 1 godinu

Kao da su stigli u dzunglu a ne glavni grad zemlje clanice EU, ovde je bog rekao laku noc, ja kad bi video ovakav papir na automobilu ZG u Beogradu mislio bi da covek nije normalan a taj Split vidim da i Hrvati zaobilaze tamo zivi izgleda neka posebna vrsta urodjenika !?

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Stvarno mi nije jasno zašto Hrvati ne vole Srbe,zbilja ćudno.
(o svemu po malo, 8. maj 2023 12:31)
-------
Ne kaže se "ćudno" nego ČUDNO. Šiptari i muslimani kažu "ćudno" pa, ako ste jedan od njih, nemojte mi zameriti na ispravci.

meki

pre 1 godinu

U poslednjih 10ak godina bar po jednom sam svracao u ZG...parkiram u centu u blizini trga Bana Jelacica I nikada ni jednu neprijatnost nosim imao...uvek samo lepi dozivljaji...
(mm, 8. maj 2023 12:50)

Zagreb ti je kao i kod nas BG, drugo stanje svesti. idi malo po zatucanijim i primitivnijim sredinama, koje su i vecina

Splićo

pre 1 godinu

Ljudi, ne dolazite ovde, sve je puno ustaša i mrzitelja Srba! Još je i skupo. nemojte dolaziti ni na rad, plaće su male a teško se radi. I more je šporko i hladno, a auti su u opasnosti. Nema ni narodnjaka, zabranili. idite negdje drugdje i spasite živote i imovinu.

Ivanzg

pre 1 godinu

U ZG skoro svaki dan vidim automobil iz BG. Nikome se ništa nije desilo. Prije će biti da su stavili upozorenje jer se ne snalaze u vožnji desnom stranom. BG tablice se u Zagrebu odavno toleriraju, ali spora vožnja i oklijevanje ne.

Mario

pre 1 godinu

Trebali su drugaciju poruku da okace. "Halo, iz Srbije sam, ne propustite priliku, ne dolazim cesto" trebala je poruka da glasi.
(Nikola, 8. maj 2023 19:53)

Prilicno sam siguran da i jest iz Srbije i da je u Srbiji i slikano.

logika

pre 1 godinu

A jesi im i u italiji držao predavanje o snagama osovine, Yodo srbine?
(Rođa, 08. maj 2023 20:25)
U 2 SV.Ratu su Italijani spašavali Srbe od ustaških noževa i logora. Hvala Italijanima !

Vlada

pre 1 godinu

Ništa novo za Hr. Pre 5 godina smo dobili na poslu kolegu Hrvata od koga smo kasnije saznali da ima kuću u Osijeku gde mu žive roditelji i kuću u Splitu koju izdaje i koju ćemo koristiti ove godine on i njegova porodica i ja sa ženom polovinom Avgusta. On mi je preporučio da dođemo busom. Razlog je taj što je upravo taj kolega Hrvat imao oštećenje na vozilu NS tablice prošle godine kada je sređivao kuću, šteta je bila oko 4000 Eura na kraju. Apsurdno zaista ali tako je. Nisu svi ali imaš idiota zbog kojih će ti presesti odlazak tamo.

neutralni felš

pre 1 godinu

Da se nismo ujedinili u kraljevinu SHS i kasnije Jugoslaviju, Hrvatska bi ostala italijanska pokrajina. Tito im ne bi pomogao da oforme državu i ne bi upropastili nas Srbe i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini.
(NN Belgrade, 08. maj 2023 19:13)

a mi bi 50 godina bili sovjetska gubernija.

Pu1190gu

pre 1 godinu

Ja ne znam u kojem svemiru živi ovaj što je uvjeren kako u Hrvatskoj nema sezonskih radnika iz Srbije. Falkensteiner hotelska kuća u Zadru ih sama ima preko 100 ljeti. Da ne govorim o okolici. U ugostiteljstvu masovno rade Srbi, dok su u građevini uglavnom zastupljeni državljani albanije. Ali neka ti budeš uvjeren da nema ni jednoga.

don simeone

pre 1 godinu

a zašto,zbog čega,vraćamo se normalnim vrednostima,vraćamo se životu,vraćamo se nekoj sreći.svi ćemo jednog dana umreti.zivimo slobodno i ljubite se.

hrvatska je selendra

pre 1 godinu

@počelo leto....idemo trovanje

pa ništa, objasni kako su ustvari oni super svake godine kad razlupaju nekom iz srbije auto.

Mare

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)
Ne trci pred rudu :D Tako je i moj brat. 4-5 godine sve ok, a onda prosle godine steta preko 3000 evra.

pera

pre 1 godinu

(nesa, 8. maj 2023 12:08)

Kako neverovatno: Jasenovac,Pag,stotine jama,NDH...nigde kajanja niko kaznjen...Oluja,Bljesak,Tudjmanov tajno snimljen govor,250 000 proterano...i dalje glume gospodu ,Blajburg slavi ustase,Za dom spremni tek sad kao nesto kaznjivo...stvarno neverovatno.

YU

pre 1 godinu

Ne znam kome je ovo i zašto je smešno. Mnogo govori o "susjedima" ali ništa lepo.
(Vojvoda Gavran, 8. maj 2023 20:11)

Pre govori o nama i našim glupostima. Idem u Hrvatsku na more od 98 i nikada mi nije ništa smetalo. Ove godine ću opet, ipak je to moja domovina, zemlja u kojoj sam se RODIO!

mrki

pre 1 godinu

ZG je ok, nikad nisam imao neprijatnosti, ali nikad, sta vise tople poglede. Sto se tice ostatak zemlje ka jugu je najzaj……je, mozes da naletis na mentola…ostrva su takodje ok.
Deo oko Osijeka itd je takodje OK.

Yo

pre 1 godinu

Meni jednoć davne 1997 na telefonskim informacijama u Hrvatskoj rekoše kad sam počeo rečenicu sa 'Izvinite ...' "Gospon, kod nas se samo žica izvinjava, htjeli ste reči 'oprostite', ne?" 😂

neutralni felš

pre 1 godinu

Hm...idem i ove godine u Hrvatsku na more. I niceg se ne plasim, naprotiv, jedva cekam. Savetujem i drugima da posete ovu zemlju pa da se licno uvere kako je u njoj. Da ne bude vise "pricao mi ortak a njemu brat od strica ciji je kum bio u Hrvatskoj."
(El, 08. maj 2023 11:29)

takvi što to pišu nemaju ni za izlet do srebrnog jezera, a kamoli za grčku, a hrvatska im dodje kao kiselo groždje. kobajagi ne letuju tamo iz principa, isto kao što ja ni ove godine ne putujem u tokio jer saosećam sa perl harburom :)

Pergamon

pre 1 godinu

To ih neko iz Beograda naložio da tamo skidaju tablice.... Pa na stotine hiljada srpskih tablica je tamo svake godine, uključujući mene. Ne znam da li se ikome išta desilo u zadnjih 10,15 godina sigurno. Možda i jeste u nekom Sinju ili nekoj zabiti gde još nisu naučili ni da pišu, poput Sinja, ali u Zagrebu to neće sigurno.
(Природни, 08. maj 2023 08:51)

Meni se dogodilo pre 4 5 godina, ne u Zg ali ne ni u kakvoj zabiti, skinuli mi samo prednju tablicu, bez ogrebotina srećom. A bio sam tamo puno puta pre i biću još puno puta, izlazio uveče i družio se s pijanima i polupijanima, i nikad nikakvo ružno iskustvo s ljudima osim eto te tablice. I neka je tom izrodu, da je bar poneo kući nego otkinuo i bacio 50ak metara dalje, našao tast posle par dana

Rođa

pre 1 godinu

Pre neki dan sam se vratio iz Italije, kroz Hr pun gas bez stajanja. Kad smo isli svratio sam sa decom do Jasenovca, da vide ko su hrvati, mala, isklompleksirana nacija koja je bila spremna da ubije 700000 nevinih srba, jevreja i roma.
Osim tranzita i Jasenovca, nista drugo me ne zanima.
(Master Yoda, 8. maj 2023 18:30)


A jesi im i u italiji držao predavanje o snagama osovine, Yodo srbine?

šta je na slici, to je realnost

pre 1 godinu

Da, sigurno su australijski turisti, a ne Srbi, šta bi drugo bilo. Ono kad dođe turista iz Australije u BG, iznajmi rent-a-car, ode u ZG, ali pre toga detaljno istraži istorijat regiona, što je tipično za sve turiste odande, a onda dovoljno zna nijanse između srpskog i hrvatskog pravopisa da poruku napiše na čistom srpskom usred Zagreba.

Šta bi drugo bilo?

cune

pre 1 godinu

Čovek je napisao poruku zbog stila vožnje, leva desna strana, verovatno se teže navikava. A mi u našem fazonu samo tražimo vesti koje mogu da uzburkaju srpsko-hrvatske odnose. Priče o toleranciji, ljubavi i saradnji srba i hrvata niko ni ne objavljuje, jedna zagrebana hauba je mnogo "jača" vest. Svake godine sam u svojoj kući blizu Zadra bar mesec dana. Dobri ljudi se prepoznaju ma koje vere i nacije bili.

Milisav

pre 1 godinu

A možda ljudi samo očekuju razumevanje zbog toga što nisu navikli da voze desnom stranom i što će možda biti nespretni u saobraćaju. Ponekad baš smarate patrijote.

...

pre 1 godinu

...Ali Evropljani se tamo ponašaju kao stoka to garantujem, pogotovo Nemci. Kao osvojena teritorija.
(Aleksandar 123, 08. maj 2023 13:48)

Danke Deutschland?

Ante

pre 1 godinu

"Na sta su spali ovi hrvati. Da neko mora da pise da mu ne bi polomili auto. Sramota.
(Nikola, 8. maj 2023 18:01) # Link komentara"

Prvo, na što su spali Hrvati, i koji Hrvati? I kakve veze ima bilo koji Hrvat s tim što je netko napisao? Mogao je napisati bilo što, iz sto razloga, a možda je zadnji razlog da mu ne izgrebu auto, jer šanse za to su male. Čisto sumnjam da če poruka spriječiti budalu, ili psihopatu ako naleti.

Ovo sam mogao i ja napisati na list A4, zalijepiti na auto i slikati za TiK-Tok, da bude "smješno", i da dobijem lajkova.

Ovo si mogao napisati i ti, zalijepiti i slikati, da možeš na društvenim mrežama "dokazati" na što su "spali" Hrvati.
Vjerujem da si vidio sto puta tu na portalu, kako neki Srbin glumi Hrvata i piše svakakve gluposti- protiv Srba. Ja jesam, i još ne mogu vjerovati, da netko vrijeđa sam sebe, zbog čega?
I onda ti na osnovu ovog znaš kakvi su Hrvati??

NN Belgrade

pre 1 godinu

Da se nismo ujedinili u kraljevinu SHS i kasnije Jugoslaviju, Hrvatska bi ostala italijanska pokrajina. Tito im ne bi pomogao da oforme državu i ne bi upropastili nas Srbe i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini.

Abrakadabra

pre 1 godinu

Ovakvi problemi se lako resavaju. Ostavljati automobile sa srpskim tablicama po Zagrebu (i Hrvatskoj) i to kao mamac. Okolo postaviti vise kamera i "loviti". Kada "ulovite" nekoliko njih i javno kaznite, da vidimo ko ce jos da se usudi. Pandan tome odraditi i u Srbiji.

sasa

pre 1 godinu

U mom bloku na Novom Beogradu koji je prilicno divlji, ispred moje zgrade jako cesto su registracije Split, Zagreb, Skoplje, bosanske itd...nikom ali nikom nikad nije palo na pamet da nesto uradi.

ja

pre 1 godinu

Pa da.. kad je šansa da si Mađar ili Hrvat oko 70%
Zato ih i ne lome.
(Radijator, 8. maj 2023 10:47)

Samo 80 % Srba je u Vojvodini. Inace, netacno da oni ne mogu imati probleme.

Edgar

pre 1 godinu

Džaba kad su napisali "izvinite" po srpski a ne "oprostite" po hrvatski ?
(eu, 8. maj 2023 14:53)

I izvini i oprosti su srpske reči.
Hrvati kažu ispirka.

neutralni felš

pre 1 godinu

Povodom ovog "smešnog" dogadjaja i ćirilice, ispričaću vam priču koja govori da su Hrvati oduvek bili ono što jesu, kako 1941 tako i danas a, da smo mi Srbi hteli da budemo neko drugi. Služio sam vojsku u mornarici na Brionima ili, Brijunima. Sve odabrano društvo. Najviše Hrvata i, poneki Srbin. Radio sam, kao administrator u komandi. Tada je komandant bio Miro Alač. Elem, dobijem, nalog da ispišem ono, uobičajeno; otvorenno, zatvoreno, komandant, radno vreme itd.itd. Sednem, odradim to ali, na ćirilici. Nisam ni slutio šta me čeka. Sutradan sam prošao "toplog zeca" jer sam morao da istrpim trkeljiasnja od svake gnjide. Znači, bio sam tipična srpska, nevaspitana ovca. Morao je neko da me nauči, da se nalazim u neprijateljskom okruženju. Da je bila drugačija situacija, mogao sam i glavu da izgubim, ne shvataajući šta se dešava. I to zbog pisma, za koje su me učili da je ravnopravno?!
(Blačanin, 8. maj 2023 09:43)

genije pisao ćirilicu na brionima. hoćeš i orden za mozak da ti dodelimo?

Naivcine ili podlaci

pre 1 godinu

Torrente, 8. maj 2023 09:47

Naravno da su vojvodjanske table ok jer svi misle da su u pitanju hrvati iz vojvodine. A ne zato sto misle da su Srbi iz vojvodine ok, a kao samo BG su prepotentni pa kao zato ih napadaju.
Treba istini pogledati u oci. Probaj sa sumadijskim tablama, bice isto kao i sa BG.

hm

pre 1 godinu

ovo su srbi , Australijski turisti ili Australski turisti kako se kaze u Hr... neka mi neko pismeniji objasni jesam li u pravu po pitanju Hr jezika?!

Mitropolit Jovan

pre 1 godinu

Najgore je kad te brani mantijas, pravi ili lazni svejedno je. Da vas nema Balkan bi bio ovozemaljski raj.
(Ibro Fergazer, 8. maj 2023 10:53)
-------
Još kad bi se Turci vratili?!

Sale

pre 1 godinu

Koja glupost.Teska .Koga u zagrebu briga . Ha ha , u autu su bili neki iskompleksirani srbi..
Milijun puta sam vudio srpske table. Lani nijedan slucaj , niti splitu ..
(Igor.sulic, 8. maj 2023 18:56)

hahahahha..znaci lani nijedan slucaj..ni u Splitu.. A preklani? Sta kaze statistika? Koliko 2022 koliko 2020 itd. Dzaba vam EU , dzaba vam sve..uvek ste bilio i uvek cete biti anticivilizacija i ono najgore sto je ljudski rod iznedrio.

Molekul

pre 1 godinu

Bio sam u vojsci u Beogradu, prosinac 1985, gardijska vojna policija, izmedu ostaloga cuvao strazu u nekom vojnom djecjem vrticu
Jedan covjek svako jutro oko sest bi nama vojnicima donio kavu, meni osobno samo jednom jer kada je cuo da sam Hrvat rekao je mojim kolegama vecinom iz Srbije da meni nema sanse da vise nosi
Eto moje iskustvo iz Srbije, ma u to vrijeme nisam imao pojma o Hrvatima, Srbima, Makedoncima i drugim nacionalnostima ali sjecam se dobro netrpeljivosti kolega Srba prema Kosovarima i Slovencima a i nama Hrvatima
Ne zelim reci da su svi Srbi isti jer imam i dosta poznanika iz tog vremena sa kojima sam ostao u kontaktu poglavito sa onima iz Beograda i Vojvodine
Ono koji su bili "nacionalisti" bili su iz juznih krajeva Srbije

neznalica

pre 1 godinu

najjači ste mi vi kvazi moralisti, niste videli dalje od Beograda a pišete gluposti... bio sam u Zagrebu više puta, pričao na srpskom akcentu, parkirao gde sam hteo, mene niko nije pogledao a auto nije ni pipnut... ne izmišljate dramu gde ne postoji

Јабучило

pre 1 godinu

Разлог ће ме забринути. О каквом црном смеху и одушевљењу причамо? Ово је пример да људи осећају да је српско небезбедно у Хрватској.

Јабучило

pre 1 godinu

Ja iz Zemuna, Bg table, uvek parkiran normalno, izgreban par puta...

debila svuda
(coasson, 08. maj 2023 14:29)

Ниси ми јасан. И опет ћеш тамо?

Duke

pre 1 godinu

U mom bloku na Novom Beogradu koji je prilicno divlji, ispred moje zgrade jako cesto su registracije Split, Zagreb, Skoplje, bosanske itd...nikom ali nikom nikad nije palo na pamet da nesto uradi.
(sasa, 8. maj 2023 10:06)

A zasto bi neko dirao automobile sa makedonskim i bosanskim tablicama? Ove druge dve, hmmm, ne znam, oko za oko, zub za zub. I ne zanima da li su ti koji su sa splitskim i ZG tablama dosli dobri hrvati ili losi i da li jesu hrvati ili nisu. I oni se to ne pitaju kad zagledaju srpske table na njihovoj teritoriji.

E?!

pre 1 godinu

Kako može da nasmeje bilo koga poruka vezano za mržnju? Postalo je normalno da se u jednoj zemlji razbijaju automobili samo zato što su registrovani i nekoj drugoj?

jeremija

pre 1 godinu

@CheCro - sva sreća pa toga kod vas nema...Ili ipak...?
Tužno je što ima takvih, koji razmišljaju da je nama ovo kazna za ne znam šta, a problem je što ovo može bilo gde da se desi. Bolesnih umova ima svuda. Nemoj da se zavaravaš da je kod vas stanje mnogo bolje. Pitanje je vremena gde i kada će sledeća tempirana bomba eksplodirati. Na našu nesreću, kod nas se već desilo. I na još veću, neopisivu nesreću, stradala su deca. Ne želim to nikome, nikada.
A tebi veliki pozdrav.

Steve

pre 1 godinu

Zato ce "australijski" turisti sleteti u zagreb ili sarajevo
Ili ce bar napisati "oprostite" a ne "izvinite"

Ili ce iznajmiti auto iz sarajeva ili zagreba

FRanc

pre 1 godinu

Prvo da tebi odgovorim. Davne 1984. godine služio sam JNA u Petrovcu na Mlavi. Dok sam bio na straži kemijskom olovkom sam na kućicu napisao svoje ime i "travanj '84" jer je cijela kućica bila ispisana imenima i mjesecom dolaska u JNA ali srpskim nazivima mjesecima. Nadobudni desetar Jovan Aleksić, inače Srbin, zbog imena travanj, a ne april, jer njemu je travanj bila ustaška riječ, me je poslao na raport kod majora Dragoljuba Đokića, inače Srbina, koji mi je zbog travnja, što je i naglasio, jer u Srbiji smo, odredio kaznu od 15 dana ribanja wc-a čučavca. A ja naivno mislio da su hrvatski i srpski jezik po cijeloj Yugi ravnopravni.

Inače ovih dana po Dubrovniku na stotine je srpskih tablica što turista a što onih koji su došli zaraditi kruh. Kod dubrovačke bolnice, gdje je do daljnjeg besplatan parking, nemoguće je naći parkirno mjesto, a osim dubrovačkih tablica dominiraju, pogađate, srpske tablice. Od bolnice do Starog grada i natrag tih nekoliko km se voze Uberom ili busom. I zamislite čuda, nikome ni ogrebotine na autu iako se zauzimaju mjesta domaćim ljudima koji idu u posjete ležećim bolesnicima. Kako to, kako to?
(Dalmatinac, 8. maj 2023 16:53)

Moj otac je 1970-71 bio vojnik u Splitu kada je Zvezda pobedila Hajduk i kada su automobili sa BG tablicama bačeni u more a on je mislio da smo svi Jugosloveni kao i moj deda koji je gledalo leševe za vreme WW-2 koji su plutali Savom od Jasenovca do Crnog mora.

teška priča

pre 1 godinu

Ovom seljaku iz Čačka su Kragujevčani probušili gume jel se nije propisno parkirao, stao na pešački prelaz ili ulaz u zgradu. I odma nas čovek proglasi - Srbi najgori na svetu. Ko voli nek ide u Hrvatsku eno samo Čačane čekaju.... Kragujevčane već malo teže.
(Zvonko, 08. maj 2023 19:21)

vi kragujevčani ste bankrotirali, od vas su i grci digli ruke.

valpovo city

pre 1 godinu

Bas i nije smijesno,tj..zalosno da jos postoje kreteni koji ispoljavaju vlastite frustracija na tablicama automobila Srbije ili Hrvatske.

СОС

pre 1 godinu

Као онај када је скакао у море у Хрватској и из мора викао ЈА САМ ЦРНОГОРАЦ НИСАМ СРБИН.

Obrad

pre 1 godinu

Ante prijatelju, znaš šta se dešava ne treba da se praviš blesav i naivan. Pa samo ove godine su oni vaši mali Splićani na fudbalskom turniru u Bosni ničim izazvani uzvikivali"Ubij Srbina". Deca. I šta onda da očekujemo? Imate vidljiv problem sa ksenofobijom, šovinizmom i sa fašizmom, ali opet je bolje žmiriti na jedno oko.

Veliki brat

pre 1 godinu

ovo je smesno? ovo je zemlja u EU gde strani turista mora da ostavi ovakvu poruku da mu ne razlupaju iznajmljeni auto.. ovo je tragicno.. sto bi rekao Ruzic, to je ta demokratija i zapadne vrednosti... zato se vise od pola sveta gadi zapada i pre saradjuje sa "diktatorima"... urusice se zapadni svet, a onda neka im je bog u pomoci...
(hmhm, 08. maj 2023 08:25)

Pa, jeste, pogledaj neku američku televiziju, ima li tamo neprekdinog reklamiranja kladionica, a znaš i sam kakva je priča sa klađenjem u SAD, zavisnicima od klađenja i sl.
Često gledam sportske prenose preko VPN-a ili Tor-a, jer nisu dostupni iz Srbije, čak su i bugarske televizije po pitanju reklama koje puštaju svetlosnim godinama ispred Srbije.

Samo u Srbiji imaš da je npr. jedna kladionica sponzor jednog kluba, druga kladionica sponzor drugog kluba, da ta dva kluba igraju utakmicu, a da se tokom utakmice neprestano vrti reklama treće kladionice.

O rijaliti programima da ne pričamo, na tom "trulom Zapadu" takvi programi su podrazumevano kodirani, a u Srbiji su deci na izvol'te uz natpis "nije za mlađe od...", kao da će to decu da spreči da gledaju takve programe.
I kao što tvrde neki političari, možda deca i ne gledaju TV, ali dele video klipove "zanimljivih detalja" iz tih rijalitija.

Vladimir

pre 1 godinu

Ja sam imao ovakvu situaciju pre nekoliko godina. Dosao poslovni partner iz Australije. Bili su ovde u Bg 2 dana. Zavrsili smo sve. Hoce covek sad do obidje okolne zemlje. Kada nam je rekao da hoce da uzme renta car bas smo bili u problemu sta da radimo. Desava se.

Nikola N.

pre 1 godinu

U mojoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci više od godine dana svakodnevno vidim parkiran automobil beogradskih registracija. Nisam prijetio da je imao ikakvih problema.
(I što ćemo sad?, 8. maj 2023 15:22)

Ali zato stalno posmatras auto i cudis se da je jos uvek ceo. Da li je to normalno?

Blačanin

pre 1 godinu

У ЈНА је службено писмо било латиница, језик српскохрватски, штокавска екавица.
(Јабучило, 8. maj 2023 20:13)
------
Ne mlati. Glupost nije vrlina.

netko sa strane

pre 1 godinu

Srbi vi o Hrvatskoj i Hrvatima pojma nemate. Tko vam puni glavu tim glupostima je prilično važno pitanje jer o tome ovisi mir na ovim prostorima. Što se ovih tu komentara tiče piše jedan da je u Splitu opasno sa ZG tablicama, da bilo je prije rata kada je igrao Dinamo Hajduk i samo onda, a vi već sto godina lupetate istu lažnu priču, kao i onu o kruhu i hlebu. Hrvatska je puna srpskih tablica, sviđalo se to vama i nama ili ne. Uništavanje srpskih auta kao neka normalna pojava je još jedan vaš opće prihvaćeni mit i tu kao i za ostale mitove, čitaj gluposti nema pomoći.

Nenad

pre 1 godinu

ovo su srbi , Australijski turisti ili Australski turisti kako se kaze u Hr... neka mi neko pismeniji objasni jesam li u pravu po pitanju Hr jezika?!
(hm, 8. maj 2023 11:41) #
Mislim da može da bude i jedno i drugo ali sasvim sigurno ne bi rekli "izvinite" već "ispričavam se" Ili tako nekako. Iz aviona se vidi da su srpskog porekla pa im ovo neće pomoći.

Gustamagla

pre 1 godinu

Polakote, ima vremena da ti uniste auto, ako si uopste tamo gde pises, sto sumnjam..
(C i n i k, 8. maj 2023 12:09)

Cinik ti si totalno naš igrač, cilj nam je isti - da vaši ne dolaze!

nn12

pre 1 godinu

nepotrebno, jedan susjed sa BG registracijom mi se redovito parkira ispred zgrade. Nikad ništa.
No ne bih preporučio npr. parkiranje za vrijeme utakimice u krugu Maksimirskog stadiona... no sa druge strane tada su i u opasnosti ST i RI registracije...

Solomon

pre 1 godinu

Pre par godina sam čitao tekst o Splićaninu učesniku domovinskog rata koji je bio hrvatski vojni pilot, i koji se igrom slučaja zaljubio u Beograđanku i preselio u Beograd.
Elem Splićanin je godinama vozio automobil sa splitskim tablicama i niko ga nikada u Beogradu nije oštetio osim kada je Kosovo proglasilo nezavisnost tada su ispisali 4s na atomobili.
Kada je na automobil stavio BG tablice i otišao prvi put u Split, automobil mu je izlomljen.
U policijskoj stanici su bili"strašno"potrešeni i samo što mu nisu rekli šta si tražio to si dobio, bar je to bio njegov utisak. Sada je možda bolje, Hrvati polako napreduju od Vražje Divizije, NDH i bacanja Srba u Savu, do 70-tih i bacanja BG vozila u more, Oluja a sada čak i ne diraju srpska vozila ipak će civilizacija dotaći Hrvtasku kad tad.

Nikola

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Sad nemojte da radite ono što inače radite autima sa BG tablama.

AcA

pre 1 godinu

Pa Australija, podržava evropsku Hrvatsku, u svakom smislu?! Sada, treba neki Srbin da im razbije vetrobran, tek onako, zato što su licemeri. Znaju stanje na terenu, govore jedno a rade drugo.
(Zoran Knezevic, 8. maj 2023 08:18) Hahah ja sam to pomislio,licemerima daleko lepa kuca

Mantis

pre 1 godinu

I manje Hrvata na planeti pa tek onda nema problema. Amin.
(Siniša Milosavljević, 8. maj 2023 18:48)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Šuplji plagijat bez snage i svrhe, pokazuje nemoć plagijatora. cmuc

City Slicker

pre 1 godinu

@Kreni da pevaš "Od Topole, od Topole, pa do Ravne gore..." da istestiraš nivo tolerancije lokalnog stanovništva pa nam javi da znamo ako idemo tamo.
(JoJ, 8. maj 2023 11:52)

To ne bih radio ni u centru BG, ma ni u samoj Topoli. Bilo bi me sramota. Što bi to bilo ko pevao iz čistog mira, pogotovo u stranoj zemlji.

Kakve gluposti ovde mogu da se pročitaju, to je neverovatno!

The Unforgiven

pre 1 godinu

Koja glupost.Teska .Koga u zagrebu briga . Ha ha , u autu su bili neki iskompleksirani srbi..
Milijun puta sam vudio srpske table. Lani nijedan slucaj , niti splitu ..
(Igor.sulic, 8. maj 2023 18:56)
---------------------

Da, da, Srbi se u Zagrebu od svih mesta mogu osecati kao kod kuce. Ni njima ni njihovim autima se bas nista ne bi desilo.

Je li bre, kuj nas bre zavadi?

pre 1 godinu

Jao breee, ko nas bre zavadi sa bracom 'rvatima? A tako smo se bre voleli i cenili, isli jedno drugom na kafu i kavu, delili sve od hleba do kru'a, a onda dodje neko sa strane i svu tu slogu i ljubav srusi kao kulu od karata. Jao breee, aj' bre da pitamo 'rvate pa da pravimo novu Jugoslaviju? Srbi bi vec na pomen takve inicijative poceli da ridaju od srece hitajuci rasirenih ruku braci 'rvatima u zagrljaj.

Ajgor

pre 1 godinu

Ovo si mogao napisati i ti, zalijepiti i slikati, da možeš na društvenim mrežama "dokazati" na što su "spali" Hrvati.
Vjerujem da si vidio sto puta tu na portalu, kako neki Srbin glumi Hrvata i piše svakakve gluposti- protiv Srba. Ja jesam, i još ne mogu vjerovati, da netko vrijeđa sam sebe, zbog čega?
I onda ti na osnovu ovog znaš kakvi su Hrvati??
(Ante, 08. maj 2023 20:01)

Ako je tako kako kažeš, ti Ante onda lepo stavi BG table (fore radi), pa parkiraj u centru ZG.

Jovan

pre 1 godinu

Sad bi im tek polupao auto, zbog ove poruke, koja samo popiruje mrznju izmedju Hrvata i Srba. Bolje neka se vrate u svoju koloniju i ne pisu gluposti.

Milezg

pre 1 godinu

Ajgor.......i šta onda? A tebi još nije jasno, da baš sveke godine, pred početka turističke sezone, imaš istu propagandu. Slovo U, grafiti, razbijeni auti, skok u more, srpsko porodično stablo....samo da Srbi ne nose milijarde hrvatskom turizmu koji fala Bogu ima 13, a sada sa evrom i Šengenom očekuje i 15 milijardi evra. Inače, niko ne dira srpske autea koji su normalno parkirani i ljude koji gledaju svoja posla....
Ovog bi ja rabio baš zbog poruke i reči IZVINITE.

Mestar od kuhinje

pre 1 godinu

Patkica ga pojela, zanio se ja u citanje o Hrvatima i Srbima - ili Srbima i Hrvatima, eee poredak je presudan! :-), pa mi zagorio rucak!

Marti Misterija

pre 1 godinu

I triba tako. Neka drhte kad su kod nas došli.
(Branitelj, 8. maj 2023 17:22)

Većina ne misli tako ali jedan je dovoljan da vam uništi odmor.

Solomoin

pre 1 godinu

Ljudi, ne dolazite ovde, sve je puno ustaša i mrzitelja Srba! Još je i skupo. nemojte dolaziti ni na rad, plaće su male a teško se radi. I more je šporko i hladno, a auti su u opasnosti. Nema ni narodnjaka, zabranili. idite negdje drugdje i spasite živote i imovinu.
(Splićo, 8. maj 2023 16:09)

Sve dok polažete vence na spomenik Anti Starčeviću rasisti, antisemiti, srbofobu i duhovnom ocu Ante Pavelića ti si u pravu.

Јабучило

pre 1 godinu

mogao sam i glavu da izgubim, ne shvataajući šta se dešava. I to zbog pisma, za koje su me učili da je ravnopravno?!
(Blačanin, 8. maj 2023 09:43)

У ЈНА је службено писмо било латиница, језик српскохрватски, штокавска екавица.

car

pre 1 godinu

Jedno mi nije jasno ... ako su to sto su napisali da jesu, zasto nisu unajmili auto u Hrvatskoj i mirno spavali. Izgleda mi da i oni malo "cackaju mecku".
(janosh, 08. maj 2023 12:54)

Pa sleteli u Srbiji i uzeli renta car...

posmatrač

pre 1 godinu

Hoćemo li ikada postati normalni?
Pa šta me briga da gledam u tablice, pogotovu da nekome oštetim auto zbog nekih? Ako je došao, verovatno to ne očekuje u zemlji domaćina.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Halo ljudi? Mislim na vas iz Srbije?! Da ne upotrebim reči Patrijarha Pavla. Pa zar moramo da budemo baš toliki debili? Pročitah barem dvadesetak komentara, koji presrećni iznose svoje iskustvo, odnosno podatak, da njihova kola nisu izgrebana ili razbijena?! Pa zar svaki Srbin mora da dobije po glavi pa da shvati da boli? Šta još treba da vam Hrvati urade pa da shvatite? Mislim da je to pitanje postavio i jedan od hrvatskih političara? Šta treba da vam uradimo pa da shvatite da vas organski mrzimo? To što će vas primiti i trpeti tokom letnje sezone nije odlika njihove filantropije ili humanosti već momenat da vam uzmu novac. Verujte, isto vas mrze kao i one kojima su kola gurnuli u more.

Marko

pre 1 godinu

Prvi put kada je sa svojim ZG automobilom došao kući u Beograd, taj auto je izgreban, oštećen i sve sto uz to ide. Ispred njegove zgrade u kojoj je živeo 40 godina.
(Marko, 8. maj 2023 08:46)
Ne prdi, imam gomilu prijatelja koji dolaze sa hr tablama nikada im se nista nije desilo. Dok se nama svasta desava kad smo dole.
(lol, 8. maj 2023 13:08)

Evo vidi, meni se tamo nikad ništa ružno nije desilo (uključujući parkiranje oko Maksimira za vreme utakmice), ali prihvatam da drugima jeste i da je moglo da se desi. Isto kao što se većini iz HR ovde nikada ništa ružno ne desi, ali kao što vidiš - moguće je. Ironija ove situacije je da se nije desilo nekome iz Hrvatske, već čoveku koji je u toj zgradi - ispred koje mu je auto oštećen - odrastao.

Tako i sa većinom ljudi kojima se to dešava. To nisu "četnici" i "ustaše", jer takvi iz svog sela i svog kamenjara ne mrdaju. To su ljudi koji verovatno sa ratom nemaju nikakve veze, koji imaju porodice i prijatelje u drugoj zemlji, i koji su verovatno najbolji turisti koje bilo koja od dve zemlje može poželeti. I to su poslednji koji su zaslužili da im neko izgrebe auto, ako je bilo ko zaslužio.

lennox

pre 1 godinu

pa auto je sixt rent a car,lepo pise na tablicama
(milos, 8. maj 2023 12:16)

Ne menja stvar. Njih zanima samo ono BG i samo to vide.

Nikola

pre 1 godinu

Dimi.dot.com, 8. maj 2023 20:05)

Ne znam sta se hvalis time sto nisi cise pameti. I koga briga dal si ti inao problem. Sad ako ti nisi imao problem treba da odemo tamo. A hiljade hiljade i hiljade ljudi koji su imali problem kao nisu vazni ? E jadoo.

Nikola München

pre 1 godinu

Ljudi, ne dolazite ovde, sve je puno ustaša i mrzitelja Srba! Još je i skupo. nemojte dolaziti ni na rad, plaće su male a teško se radi. I more je šporko i hladno, a auti su u opasnosti. Nema ni narodnjaka, zabranili. idite negdje drugdje i spasite živote i imovinu.
(Splićo, 8. maj 2023 16:09)

Uhhh, a ja se bas spremao da dodjem kod vas. Hvala sto si tako realno opisao situaciju kod vas.

mokra čarapa

pre 1 godinu

Trenutno parkiran u centru Splita, BG table naravno... i šta sad?
(počelo leto....idemo trovanje, 08. maj 2023 09:55)

Kreni da pevaš "Od Topole, od Topole, pa do Ravne gore..." da istestiraš nivo tolerancije lokalnog stanovništva pa nam javi da znamo ako idemo tamo.
(JoJ, 8. maj 2023 11:52)

od topole od topole, pa do motorole
svud su stražice, svud su stražice djenerala dražice,
i patrole i patrole pepa gvardiole.

Nikola

pre 1 godinu

Ali Evropljani se tamo ponašaju kao stoka to garantujem, pogotovo Nemci. Kao osvojena teritorija.
(Aleksandar 123, 08. maj 2023 13:48)

Nekad su se Srbi tako ponasali, a pare koje smo zaradili turizmom su isle u Srbiju da se rasporedjuju kome i koliko po republikama. Toga vise nema, a nas nije briga sta u svojim glavama mastaju Njemci ili Srbi. Pare cemo mi da rasporedimo kako nama pase!

Ivan

pre 1 godinu

jel poenta da li ce da ti ogrebu kola ili nece?

ili je poenta koliko se mozes osecati prijatno u zemlji gde veoma dobro znas koji im je najradosniji i najvazniji nacionali praznik, a koji im je dan zalosti.

To onda vise nije do pojedinaca budala kojih moze da ima svugde...

Zvonko

pre 1 godinu

Ovom seljaku iz Čačka su Kragujevčani probušili gume jel se nije propisno parkirao, stao na pešački prelaz ili ulaz u zgradu. I odma nas čovek proglasi - Srbi najgori na svetu. Ko voli nek ide u Hrvatsku eno samo Čačane čekaju.... Kragujevčane već malo teže.

popara bez leba

pre 1 godinu

Devojka mi je iz Osijeka. Otišla da odveze brata na aerodrom u Surčin i ogrebali joj auto.

Dakle?
(autoBOT, 8. maj 2023 10:29)

Dakle, slucajno su joj ogrebali auto kao sto su i meni. A odakle si ti ako ti je devojka iz Osijeka, nesto mi lepo pricas srpski.
(Nenad, 08. maj 2023 10:58)

on je iz južne koreje, učio je srpski u severnoj.

Ribar

pre 1 godinu

Bili smo jednom službeno u Beogradu s hrvatskim tablicama. Netko nam je na parkiralištu probušio gumu, što smo shvatili tek u vožnji. Rezervnu nismo imali iz nekog razloga, a bilo je već kasno i skoro ništa nije radilo, pa tako ni vulkanizer na kojeg smo naišli. Ali, pozvonili smo mu na obiteljsku kuću, koja je bila u sklopu radionice, i čovjek je odmah krenuo s poslom, pokrpao nam gumu i još ništa nije htio naplatiti. Tako nas je brzo prošla ljutnja zbog probušene gume.

Solomon

pre 1 godinu

@Solomon, 8. maj 2023 14:11

Tvojim komentarom si samo potvrdio moj komentar, ali sumnjam da ti to mozes da razumes.
(nesa, 8. maj 2023 15:50)

Bio sam učesnik ratova 90-tih i imam više prijatelja Hrvata čak i iz rata nego što ti poznaješ Hrvata.
Pozdrav i čuvaj se prejake reči.

Madre

pre 1 godinu

Eto...mojim prijateljima se u BG sa ZG tablicama nikad ništa nije dogodilo, a često su isli i jos uvijek idu. A i u ZG nerijetko vidim BG tablice, nitko se i ne obazire. Na idiota možete uvijek naletjeti,idiotizam nema nacionalnost, idiotizam je jednostavno idiotizam.

Peti deo

pre 1 godinu

(Dalmatinac, 8. maj 2023 16:53)

Mogu da poverujem u vaš komentar i verujem vam. Uvek je bilo zadrtih nacionalista. Najviše u manjim gradovima i mestima. Recimo 1999 ne znam da je i jedna šiptarska poslastičarnica u Beogradu zatvorena a znam ih dve u opštinskim lokalima na izuzetnim lokacijama. Pritom se u to vreme opštinski lokal plaćao nekoliko puta manje od realne cene. Dakle mnogi bi pre bacili oko na lokal a ne na vlasnika. I danas su u tim lokalima isti zakupci ili njihovi potomci jer nisu menjali ni ime ni namenu. Teže mi je da poverujem da iko odavde ide sa srpskim tablicama na rad u Hrvatsku tim pe što sam ugostitelj i znam ih 10-ak koji godinama idu već od aprila pa se vrate krajem septembra ili oktobra zavisi od radne dozvole. A li niko ne ide svojim kolima.

Bruks 021

pre 1 godinu

Branitelj
Nisam baš neki plašljiv,ali ne dolazim kod vas zbog sličnih dalabu kao što si ti.Svaka čast normalnoj većini,ali svoje pare ću trošiti gde ja hoću,a to niste vi

trigger's broom

pre 1 godinu

Hm, dobra ideja, sad za neki dan idem u Zagreb kolima BG registracije..
(navijac, 8. maj 2023 15:41)

napiši da si iz nikaragve...
(trigger, 08. maj 2023 19:16)

na ćirilici.

Solomon

pre 1 godinu

@Solomon, 8. maj 2023 14:11

Tvojim komentarom si samo potvrdio moj komentar, ali sumnjam da ti to mozes da razumes.
(nesa, 8. maj 2023 15:50)

Sumnjam da ti uopšte čitaš šta si napisao, jer si sve komentare okarakterisao kao mrziteljske a nisu, a tvoj koji nije istinit podržavaš, ali ne brini nisi ni prvi ni poslednji koji ne vidi sebe u ogledalu.

Reko

pre 1 godinu

U ZG skoro svaki dan vidim automobil iz BG. Nikome se ništa nije desilo. Prije će biti da su stavili upozorenje jer se ne snalaze u vožnji desnom stranom. BG tablice se u Zagrebu odavno toleriraju, ali spora vožnja i oklijevanje ne.
(Ivanzg, 8. maj 2023 18:26)

Kao i ZG u Beogradu ili Novom Sadu. U manjim mestima je druga priča. Što manje dešavanja u gradu ili mestu to su veći nacionalisti.

Gustamagla

pre 1 godinu

Srbi vi o Hrvatskoj i Hrvatima pojma nemate. Tko vam puni glavu tim glupostima je prilično važno pitanje jer o tome ovisi mir na ovim prostorima. Što se ovih tu komentara tiče piše jedan da je u Splitu opasno sa ZG tablicama, da bilo je prije rata kada je igrao Dinamo Hajduk i samo onda, a vi već sto godina lupetate istu lažnu priču, kao i onu o kruhu i hlebu. Hrvatska je puna srpskih tablica, sviđalo se to vama i nama ili ne. Uništavanje srpskih auta kao neka normalna pojava je još jedan vaš opće prihvaćeni mit i tu kao i za ostale mitove, čitaj gluposti nema pomoći.
(netko sa strane, 9. maj 2023 17:22)

Ne kužim, za kaj im objašnjavaš???

Dejan X

pre 1 godinu

@I što ćemo sad: "U mojoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci više od godine dana svakodnevno vidim parkiran automobil beogradskih registracija. Nisam prijetio da je imao ikakvih problema." Pa dobro što nisi "prijetio"... a i zašto bi? 😉

Kole

pre 1 godinu

U HR je moguće da doživite neprijatnost, ali sve ređe. Mlađe generacije koje ne idu u crkvu su prilično opuštene i realno sagledavju razloge ranijih sukoba. Pritom je HR ozbiljna država i brzo hapsi one koji iz tih etničkih razloga napadaju turiste. Neće danas niko da truli u zatvoru i da ima dosije kriminalca bez nekog velikog razloga. Ja ne srbujem ni u Srbiji jer ne želim da povredim nekoga ko nije Srbin, a kamoli u tuđoj državi. Dok mi je sin bio klinac igrao je onu idiotsku igricu Counter Strike i pitao me koje je oružje najbolje. Rekao sam mu; osmeh. Ne podsmeh nego obični ljudski osmeh. Danas zivi na severu EU, dosta putuje i mnogo puta me je podsetio na taj savet i koliko sam bio u pravu.

Gustamagla

pre 1 godinu

Ja iz Zemuna, Bg table, uvek parkiran normalno, izgreban par puta...

debila svuda
(coasson, 08. maj 2023 14:29)
Pa ti si naš, tebe nećemo dirat :-)