Četvrtak, 04.05.2023.

14:56

Užas u srednjoj školi "Ruđer Bošković": Bivša učenica izbola đaka i nastavnicu FOTO/VIDEO

Bivša učenica nožem je povredila učenika (15) i nastavnicu koja je pokušala da je spreči u tome u privatnoj školi Ruđer Bošković u Beogradu, prenose mediji.

Izvor: B92

Užas u srednjoj školi "Ruðer Boškoviæ": Bivša uèenica izbola ðaka i nastavnicu FOTO/VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

realan

pre 1 godinu

Nisu problem ni internet ni vaspitanje, vec nedostatak kazni za taj uzrast. Ako se decak ne kazni kako treba, druga deca ce dobiti ohrabrenje da rade sta im se hoce

američki model

pre 1 godinu

holivud i fino porodično vaspitanje daju rezultate
a onda država kriva jer su roditelji debili i svakakvi radjaju decu koja se mlate kako su videli u filmovima, igricama ili ajfonu

@Vagica

pre 1 godinu

@A kazu promeni kanal to je bar lako a na svim portalima glavne face kriminalci ubice i prostitutke
(poljoprivredna zadruga, 04. maj 2023 16:54)

Čitaj knjige (najbolja stvar na svetu - biblioteka, aplikacije za mobilni sa bibliotekama). Idi u pozorište/bioskope, gledaj filmove koji ti se sviđaju, šetaj napolju, druži se, bavi se sportom, gledaj u zvezde. Biraj šta ćeš, spram mogućnosti, može ti se da biraš, niko vas ne tera da buljite u tu kutiju. Informiši se koliko moraš, tako uči i decu.
Zbog svih vas koji gledate te gluposti, one se i emituju. Kriminalaca, prostitutki i sličnih je uvek bilo i uvek će biti, na vama je da NE GLEDATE, to je način pojedinca da utiče na društvo. Mali, ali ipak uticaj.
(Vagica, 4. maj 2023 17:37)

Ocigledno ne razumes. Ti citas i tebe ti kanali nece privuci cak ni slucajno, ali kada je nesto konstantno bombardovano sa svih najmocnijih medija o tome se i prica. Pricaju deca, neki pogledaju iz radoznalosti da bi bili u toku sa vrsnjacima, gledaju roditelji... uspostavljen je novi sistem vrednosti. Umesto nekog drugog sadrzaja plasira se ovaj. Ne bi ni svinje bile toliko prljave da ne rastu u blatu ali za drugo ni ne znaju i to je postalo njihovo prirodno okruzenje koje im je nametnuto. Ti si odrasla rastuci uz druge vrednosti ali to je sada sve vise retkost.

Vagica

pre 1 godinu

@A kazu promeni kanal to je bar lako a na svim portalima glavne face kriminalci ubice i prostitutke
(poljoprivredna zadruga, 04. maj 2023 16:54)

Čitaj knjige (najbolja stvar na svetu - biblioteka, aplikacije za mobilni sa bibliotekama). Idi u pozorište/bioskope, gledaj filmove koji ti se sviđaju, šetaj napolju, druži se, bavi se sportom, gledaj u zvezde. Biraj šta ćeš, spram mogućnosti, može ti se da biraš, niko vas ne tera da buljite u tu kutiju. Informiši se koliko moraš, tako uči i decu.
Zbog svih vas koji gledate te gluposti, one se i emituju. Kriminalaca, prostitutki i sličnih je uvek bilo i uvek će biti, na vama je da NE GLEDATE, to je način pojedinca da utiče na društvo. Mali, ali ipak uticaj.

Ćure

pre 1 godinu

Šamarčina kao vaspitna mera! Pa kada 7 dana bude išao/išla sa podlivima i uši zuje, ima i banderi da se javlja sa "dobar dan, kako ste?!".

Никола Полић

pre 1 godinu

Домино ефекат јучерашњег догађаја ће бити застрашујући. Убица је преко ноћи постао идол другој деци и сада би сви да копирају његов "подвиг" не би ли се "доказали" и наметнули на друштвеној лествици. Већ има нових претњи, спискова и имитација пуцњаве. Наравно, углавном ће клинци претити празним пушкама, али када се овако нешто једном догоди, више нико не може бити сигуран да ли је пушка (пиштољ) празна или пуна. Јер, ко сада после овога може бити сигуран да је све што ће уследити бити некаква безазлена шала?

Novosad

pre 1 godinu

@prevaranti
I onda dobiješ frustriranu decu, koja svoje frustracije iskaljuju na drugima, slabijima od sebe. Mnogo ste pametni svi vi komentatori koji pozivate na nasilje. Ne znam više ni jednu funkcionalnu porodicu u svojoj okolini. Svuda su nasilni roditelji, deca koja ne podnose te iste roditelje, a svoj bes iskaljuju na nastavnicima i drugovima. Nema odeljenja u školi u kojoj jedan ili dva đaka nisu žrtve, koje će kad tad pući i nauditi sebi ili drugima.

gigi

pre 1 godinu

Mene u 8 razredu daleke 1989 šamarao profesor fizičkog. Pa smo ostali normalni. A danas profesor pogleda popreko učenika i roditelji odmah ga brane i zovu advokate. Ne kažem treba i danas šamarati decu , ali da ih treba pritisnuti malo više da, počevši od roditelja pa do nastavnika/profesora. Suviše slobode imaju. Nisu pod kontrolom.

nenad

pre 1 godinu

Naravno, tu nema krivice nas (roditelja). To je kriv internet, tv, levca, truli zapad, kosta kojot i ostali domaci izdajnici i strani placenici.

Pravda nije zadovoljena.

pre 1 godinu

Pod hitno izmjene zakona,da se ovakvoj djeci monstrumima sudi kao odraslima!Zasluzuju najteze uslove,ćelije!Ovo nije naivno dijete vec ozbiljan i promišljen zločinac.

prevaranti

pre 1 godinu

Nije otvorena nikakva pandorina kutija neko lepo uhvatiti i nalemati lepo cim pokaze od malena neke znake histerije pa ce nauciti za dalje da se boji da ce dobiti opet po tamburi od roditelja kad napravi neko sranje.Ovako neboje se nikog jer mame i tate se boje jaoj nemoj mali je,znalo se pre,nisi smeo ni da pomislis na tako nesto jer ce te odrati od batina za neku glupost a kamoli da napadnes nastavnika ili da nepricam o ovom masakru.Batine ljudi,lepe dobre vaspitne batine,manite se prica da pricom treba resiti,po dupeti od malena naravno ne kao manijak,posle kazne pa da imaju neki autoritet,ovako izmacinju stolice nastavnicima ne boje se nikog.

Bojan

pre 1 godinu

Sada ce nastavnica da dobije otkaz.
Ako niste znali PO ZAKONU nastavniku je ZABRANJENO da fizicki pipne dete.
A po novom uputstvu o sprecavanju nasilja, donet nakon sto je onoj zeni smaknuta stolica, nastavnik MORA fizicki da odvoji decu ukoliko se tuku.
Srbijo prokleta si

Ivan Divcibare

pre 1 godinu

Kakve bre 2012? Mrznja u Srbiji je neprekidna od 1991. Mi, generacije roditelja danasnje dece, od kad znamo za sebe rastemo u mrznji. Prvo ratovi, potom demonstracije i ulicni nemiri, bombardovanje, pa opet demonstracije. Hronicno smo odrastali i stasali u nezdravoj sredini. I sada takvi, dajemo primere svojoj deci, kojoj se sve manje posvecujemo. A oni tako zapostavljeni, vaspitavani od takvih roditelja, i zadojeni igricama i drustvenim mrezama pucaju po savovima. Tek je ovo pocelo. Decenije ce proci dok se ne popravi, ako se i popravi. Jer je potrebno da stvorimo citavu zdravu generaciju roditelja, a to je 2 decenije, da bi oni mogli da stvaraju zdravu decu.

Sistem je kriv

pre 1 godinu

Osvrnite se oko sebe i pogledajte prvo kako se ponasaju odrasli pa ce vam biti jasno zasto deca psuju, prete, fizicki se razracunavaju... Do tad neka nastave Ruzic i svita da drze Aleksin zakon u fiokama.

samo kazem

pre 1 godinu

Od 2012 godine u Srbiji mržnja i nasilje postaju ne samo prihvatljivi nego i poželjni i nagrađeni
(33 33)

Mora da si prespavao 90te kada je pusten vrag iz boce i do danas je slobodan samo malo maskiran.

Velikan Partizan

pre 1 godinu

Sve smo mi ovo zaslužili jer je kod nas naopako sve al bukvalno sve ..
Ne zna čovjek iz koje sfere života bi krenuo a da nije krimalno, lopovski , korupcijski ili nekulturno....
Nemamo države , nemamo osjećaja, nemamo poštenja nemamo ničeg.
Svako bi se prodao za pare ...
Pametni dugo vremena šute dok ovi drugi upravljaju svime oko nas .

Maja

pre 1 godinu

Pod hitno promeniti zakon tako da i maloletna lica odgovaraju za teška krivična dela!
Onaj zločin od juče je dao vetar u leđa svakom maloletnom psihopati jer su videli da ne mogu da odgovaraju pred zakonom.

Zenon

pre 1 godinu

Klinci su tempirane bombe , a ova tragedija koja se desila je pritisnula crveno dugme. Svaki oblik nasilja mora biti sankcionisan. Bilo to verbalno, fizicko, psihicko ili pak nasilje na internetu. I kazne moraju biti stroge!

posrnuli brat

pre 1 godinu

Nema vise nazad, sta ste sejali po portalima i rijalitijima, velicajuci kriminalce i njihove potomke, polako stize na naplatu... Nekada su nam pustali Sivi dom, da ne pomislimo da tamo zavrsimo, sad je u tom terminu juzni vetar da ih stimulise da to postanu. Nije do dece, ja sam voleo da idem na selo i pravim kolibe na drvetu, jer sam gledao opstanak i obrazovni program, danas u skolu umesto pesnika dovodite kriminalce. Dete se kroz odrastanje 'programira', danasnja deca se vaspitaju telefonima, zadrugama, devedesetima, najogavnijom necenzurisanom muzikom od najranijeg doba...i na to se cutalo, cuti se, a vidim po reakcijama koje izostaju na svim nivoima drustva, cutace se i dalje... Ako ovo nije dovoljna opomena da svi moramo da stanemo, ali bukvalno, izadjemo na ulice i nesto promenimo...ubrzo ovakvi dogadjaji vise nece biti ni vest, ni sok, ni tragedija...vec samo statistika i svakodnevnica. Zelimo li da zivimo u takvom drustvu? Jel to svet koji smo stvorili svojoj deci da u njemu zive?

Solunac

pre 1 godinu

Za ovo su direktno krivi stručnjaci koji predlažu razgovore,radionice,osluškivanje deteta,edukaciju... Sve to važi samo za dobru decu a ona ispuštena reaguju samo na batine i tačka. Evo primer: Negde u beogradskom prigradskom naselju žive dva dečaka sa kojima cela škola ne može da se izbori. Organizuju nastavu posebno z njih u prusustvu obezbeđenja,ludilo. Dođu oni u posetu baki u neko selo blizu Valjeva,maltretiraju sve redom. E kad im je došla prababa,jedna ozbiljna žena, i kad je baba zštitnik otišla do prodavnice, dohvati njih čuka ,ubere koprivu pa po golom d. vrište mafijaši na telefon: vodite nas ova je luda. E ta luda bi doterala njih za nedelju dana da budu ljudi za primer.

Pantagruel

pre 1 godinu

Узрок свега овога је то што школе не штите децу од вршњачког насиља, него такве случајеве прикривају и инсистирају на помирењу. Више их брине да деца или родитељи жртава насиља не предузму неке узвратне мере него да прекину недозвољено понашање насилника. Зато и сазнамо за такве случајеве тек након што некоме дпзлогрди трпљење, па реши да "узме правду у своје руке".

Onaj koji zna

pre 1 godinu

Pa do sad smo već zaboravili šta je bilo juče. Igramo utakmicu, idemo zezanje. Šta je plan od juče, i ko je odgovoran ne znamo. Samo je važan sopstveni komfor, idemo kontiki katalozi, besmislena putovanja, trošenje tuđih para, lečenje bežanjem od kuće. Dok je toga biće i ovoga, dosta iščuđavanja.

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Svi se prave pametni i pišu ovde kako smo sve ovo zasluzili i uopšteno o stanju u našem društvu. Na voljenom zapadu se ovo dešava svakodnevno pa to ne sprečava naš narod da masovno odlazi na zapad. Ne budite licemerni, ovo moze svakom i svuda da se desi. Svako od nas samo neka proba da bar malo počisti svoje dvorište da gleda i sredjuje stvari samo u svojoj porodicu pa će nam svima biti bolje. A ne ovako uopšteno da krivimo druge, društvo, sistem i sve ostalo samo ne sebe. Ja ću konkretno da promenim neke stvari u svojoj porodici i nadam se da će svaki pojedinac nekako doprineti boljitku umesto sto se ovde paušalno optuzujemo bez konkretnik koraka.

Sale

pre 1 godinu

Ccc, šta se ovo dešava? A tako smo zdravo društvo, lišeno zapadnjačke izopačenosti, okrenuti Istoku i Rusiji kao svetioniku civilizacije, zgrade nam krase murali heroja i antifašista...

Ja

pre 1 godinu

Budi se tik tok generacija. Naša deca najvise bulje u tel ne u evropi nego u svetu. Neki nasi youtuberi imaju vise pratilaca u zemlji od 7 miliona nego jedan recimo GNR bend za koji zna 5 milijardi ljudi. Odavno ja pricam o tome, narod krezubi mi se smeje.

Velikan Partizan

pre 1 godinu

Sve smo mi ovo zaslužili jer je kod nas naopako sve al bukvalno sve ..
Ne zna čovjek iz koje sfere života bi krenuo a da nije krimalno, lopovski , korupcijski ili nekulturno....
Nemamo države , nemamo osjećaja, nemamo poštenja nemamo ničeg.
Svako bi se prodao za pare ...
Pametni dugo vremena šute dok ovi drugi upravljaju svime oko nas .

Sale

pre 1 godinu

Ccc, šta se ovo dešava? A tako smo zdravo društvo, lišeno zapadnjačke izopačenosti, okrenuti Istoku i Rusiji kao svetioniku civilizacije, zgrade nam krase murali heroja i antifašista...

Bojan

pre 1 godinu

Sada ce nastavnica da dobije otkaz.
Ako niste znali PO ZAKONU nastavniku je ZABRANJENO da fizicki pipne dete.
A po novom uputstvu o sprecavanju nasilja, donet nakon sto je onoj zeni smaknuta stolica, nastavnik MORA fizicki da odvoji decu ukoliko se tuku.
Srbijo prokleta si

prevaranti

pre 1 godinu

Nije otvorena nikakva pandorina kutija neko lepo uhvatiti i nalemati lepo cim pokaze od malena neke znake histerije pa ce nauciti za dalje da se boji da ce dobiti opet po tamburi od roditelja kad napravi neko sranje.Ovako neboje se nikog jer mame i tate se boje jaoj nemoj mali je,znalo se pre,nisi smeo ni da pomislis na tako nesto jer ce te odrati od batina za neku glupost a kamoli da napadnes nastavnika ili da nepricam o ovom masakru.Batine ljudi,lepe dobre vaspitne batine,manite se prica da pricom treba resiti,po dupeti od malena naravno ne kao manijak,posle kazne pa da imaju neki autoritet,ovako izmacinju stolice nastavnicima ne boje se nikog.

Sistem je kriv

pre 1 godinu

Osvrnite se oko sebe i pogledajte prvo kako se ponasaju odrasli pa ce vam biti jasno zasto deca psuju, prete, fizicki se razracunavaju... Do tad neka nastave Ruzic i svita da drze Aleksin zakon u fiokama.

Ja

pre 1 godinu

Budi se tik tok generacija. Naša deca najvise bulje u tel ne u evropi nego u svetu. Neki nasi youtuberi imaju vise pratilaca u zemlji od 7 miliona nego jedan recimo GNR bend za koji zna 5 milijardi ljudi. Odavno ja pricam o tome, narod krezubi mi se smeje.

nenad

pre 1 godinu

Naravno, tu nema krivice nas (roditelja). To je kriv internet, tv, levca, truli zapad, kosta kojot i ostali domaci izdajnici i strani placenici.

Pantagruel

pre 1 godinu

Узрок свега овога је то што школе не штите децу од вршњачког насиља, него такве случајеве прикривају и инсистирају на помирењу. Више их брине да деца или родитељи жртава насиља не предузму неке узвратне мере него да прекину недозвољено понашање насилника. Зато и сазнамо за такве случајеве тек након што некоме дпзлогрди трпљење, па реши да "узме правду у своје руке".

Ćure

pre 1 godinu

Šamarčina kao vaspitna mera! Pa kada 7 dana bude išao/išla sa podlivima i uši zuje, ima i banderi da se javlja sa "dobar dan, kako ste?!".

Maja

pre 1 godinu

Pod hitno promeniti zakon tako da i maloletna lica odgovaraju za teška krivična dela!
Onaj zločin od juče je dao vetar u leđa svakom maloletnom psihopati jer su videli da ne mogu da odgovaraju pred zakonom.

posrnuli brat

pre 1 godinu

Nema vise nazad, sta ste sejali po portalima i rijalitijima, velicajuci kriminalce i njihove potomke, polako stize na naplatu... Nekada su nam pustali Sivi dom, da ne pomislimo da tamo zavrsimo, sad je u tom terminu juzni vetar da ih stimulise da to postanu. Nije do dece, ja sam voleo da idem na selo i pravim kolibe na drvetu, jer sam gledao opstanak i obrazovni program, danas u skolu umesto pesnika dovodite kriminalce. Dete se kroz odrastanje 'programira', danasnja deca se vaspitaju telefonima, zadrugama, devedesetima, najogavnijom necenzurisanom muzikom od najranijeg doba...i na to se cutalo, cuti se, a vidim po reakcijama koje izostaju na svim nivoima drustva, cutace se i dalje... Ako ovo nije dovoljna opomena da svi moramo da stanemo, ali bukvalno, izadjemo na ulice i nesto promenimo...ubrzo ovakvi dogadjaji vise nece biti ni vest, ni sok, ni tragedija...vec samo statistika i svakodnevnica. Zelimo li da zivimo u takvom drustvu? Jel to svet koji smo stvorili svojoj deci da u njemu zive?

gigi

pre 1 godinu

Mene u 8 razredu daleke 1989 šamarao profesor fizičkog. Pa smo ostali normalni. A danas profesor pogleda popreko učenika i roditelji odmah ga brane i zovu advokate. Ne kažem treba i danas šamarati decu , ali da ih treba pritisnuti malo više da, počevši od roditelja pa do nastavnika/profesora. Suviše slobode imaju. Nisu pod kontrolom.

Zenon

pre 1 godinu

Klinci su tempirane bombe , a ova tragedija koja se desila je pritisnula crveno dugme. Svaki oblik nasilja mora biti sankcionisan. Bilo to verbalno, fizicko, psihicko ili pak nasilje na internetu. I kazne moraju biti stroge!

Solunac

pre 1 godinu

Za ovo su direktno krivi stručnjaci koji predlažu razgovore,radionice,osluškivanje deteta,edukaciju... Sve to važi samo za dobru decu a ona ispuštena reaguju samo na batine i tačka. Evo primer: Negde u beogradskom prigradskom naselju žive dva dečaka sa kojima cela škola ne može da se izbori. Organizuju nastavu posebno z njih u prusustvu obezbeđenja,ludilo. Dođu oni u posetu baki u neko selo blizu Valjeva,maltretiraju sve redom. E kad im je došla prababa,jedna ozbiljna žena, i kad je baba zštitnik otišla do prodavnice, dohvati njih čuka ,ubere koprivu pa po golom d. vrište mafijaši na telefon: vodite nas ova je luda. E ta luda bi doterala njih za nedelju dana da budu ljudi za primer.

Ivan Divcibare

pre 1 godinu

Kakve bre 2012? Mrznja u Srbiji je neprekidna od 1991. Mi, generacije roditelja danasnje dece, od kad znamo za sebe rastemo u mrznji. Prvo ratovi, potom demonstracije i ulicni nemiri, bombardovanje, pa opet demonstracije. Hronicno smo odrastali i stasali u nezdravoj sredini. I sada takvi, dajemo primere svojoj deci, kojoj se sve manje posvecujemo. A oni tako zapostavljeni, vaspitavani od takvih roditelja, i zadojeni igricama i drustvenim mrezama pucaju po savovima. Tek je ovo pocelo. Decenije ce proci dok se ne popravi, ako se i popravi. Jer je potrebno da stvorimo citavu zdravu generaciju roditelja, a to je 2 decenije, da bi oni mogli da stvaraju zdravu decu.

Никола Полић

pre 1 godinu

Домино ефекат јучерашњег догађаја ће бити застрашујући. Убица је преко ноћи постао идол другој деци и сада би сви да копирају његов "подвиг" не би ли се "доказали" и наметнули на друштвеној лествици. Већ има нових претњи, спискова и имитација пуцњаве. Наравно, углавном ће клинци претити празним пушкама, али када се овако нешто једном догоди, више нико не може бити сигуран да ли је пушка (пиштољ) празна или пуна. Јер, ко сада после овога може бити сигуран да је све што ће уследити бити некаква безазлена шала?

samo kazem

pre 1 godinu

Od 2012 godine u Srbiji mržnja i nasilje postaju ne samo prihvatljivi nego i poželjni i nagrađeni
(33 33)

Mora da si prespavao 90te kada je pusten vrag iz boce i do danas je slobodan samo malo maskiran.

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Svi se prave pametni i pišu ovde kako smo sve ovo zasluzili i uopšteno o stanju u našem društvu. Na voljenom zapadu se ovo dešava svakodnevno pa to ne sprečava naš narod da masovno odlazi na zapad. Ne budite licemerni, ovo moze svakom i svuda da se desi. Svako od nas samo neka proba da bar malo počisti svoje dvorište da gleda i sredjuje stvari samo u svojoj porodicu pa će nam svima biti bolje. A ne ovako uopšteno da krivimo druge, društvo, sistem i sve ostalo samo ne sebe. Ja ću konkretno da promenim neke stvari u svojoj porodici i nadam se da će svaki pojedinac nekako doprineti boljitku umesto sto se ovde paušalno optuzujemo bez konkretnik koraka.

Onaj koji zna

pre 1 godinu

Pa do sad smo već zaboravili šta je bilo juče. Igramo utakmicu, idemo zezanje. Šta je plan od juče, i ko je odgovoran ne znamo. Samo je važan sopstveni komfor, idemo kontiki katalozi, besmislena putovanja, trošenje tuđih para, lečenje bežanjem od kuće. Dok je toga biće i ovoga, dosta iščuđavanja.

Pravda nije zadovoljena.

pre 1 godinu

Pod hitno izmjene zakona,da se ovakvoj djeci monstrumima sudi kao odraslima!Zasluzuju najteze uslove,ćelije!Ovo nije naivno dijete vec ozbiljan i promišljen zločinac.

Vagica

pre 1 godinu

@A kazu promeni kanal to je bar lako a na svim portalima glavne face kriminalci ubice i prostitutke
(poljoprivredna zadruga, 04. maj 2023 16:54)

Čitaj knjige (najbolja stvar na svetu - biblioteka, aplikacije za mobilni sa bibliotekama). Idi u pozorište/bioskope, gledaj filmove koji ti se sviđaju, šetaj napolju, druži se, bavi se sportom, gledaj u zvezde. Biraj šta ćeš, spram mogućnosti, može ti se da biraš, niko vas ne tera da buljite u tu kutiju. Informiši se koliko moraš, tako uči i decu.
Zbog svih vas koji gledate te gluposti, one se i emituju. Kriminalaca, prostitutki i sličnih je uvek bilo i uvek će biti, na vama je da NE GLEDATE, to je način pojedinca da utiče na društvo. Mali, ali ipak uticaj.

@Vagica

pre 1 godinu

@A kazu promeni kanal to je bar lako a na svim portalima glavne face kriminalci ubice i prostitutke
(poljoprivredna zadruga, 04. maj 2023 16:54)

Čitaj knjige (najbolja stvar na svetu - biblioteka, aplikacije za mobilni sa bibliotekama). Idi u pozorište/bioskope, gledaj filmove koji ti se sviđaju, šetaj napolju, druži se, bavi se sportom, gledaj u zvezde. Biraj šta ćeš, spram mogućnosti, može ti se da biraš, niko vas ne tera da buljite u tu kutiju. Informiši se koliko moraš, tako uči i decu.
Zbog svih vas koji gledate te gluposti, one se i emituju. Kriminalaca, prostitutki i sličnih je uvek bilo i uvek će biti, na vama je da NE GLEDATE, to je način pojedinca da utiče na društvo. Mali, ali ipak uticaj.
(Vagica, 4. maj 2023 17:37)

Ocigledno ne razumes. Ti citas i tebe ti kanali nece privuci cak ni slucajno, ali kada je nesto konstantno bombardovano sa svih najmocnijih medija o tome se i prica. Pricaju deca, neki pogledaju iz radoznalosti da bi bili u toku sa vrsnjacima, gledaju roditelji... uspostavljen je novi sistem vrednosti. Umesto nekog drugog sadrzaja plasira se ovaj. Ne bi ni svinje bile toliko prljave da ne rastu u blatu ali za drugo ni ne znaju i to je postalo njihovo prirodno okruzenje koje im je nametnuto. Ti si odrasla rastuci uz druge vrednosti ali to je sada sve vise retkost.

Novosad

pre 1 godinu

@prevaranti
I onda dobiješ frustriranu decu, koja svoje frustracije iskaljuju na drugima, slabijima od sebe. Mnogo ste pametni svi vi komentatori koji pozivate na nasilje. Ne znam više ni jednu funkcionalnu porodicu u svojoj okolini. Svuda su nasilni roditelji, deca koja ne podnose te iste roditelje, a svoj bes iskaljuju na nastavnicima i drugovima. Nema odeljenja u školi u kojoj jedan ili dva đaka nisu žrtve, koje će kad tad pući i nauditi sebi ili drugima.

realan

pre 1 godinu

Nisu problem ni internet ni vaspitanje, vec nedostatak kazni za taj uzrast. Ako se decak ne kazni kako treba, druga deca ce dobiti ohrabrenje da rade sta im se hoce

američki model

pre 1 godinu

holivud i fino porodično vaspitanje daju rezultate
a onda država kriva jer su roditelji debili i svakakvi radjaju decu koja se mlate kako su videli u filmovima, igricama ili ajfonu

Sale

pre 1 godinu

Ccc, šta se ovo dešava? A tako smo zdravo društvo, lišeno zapadnjačke izopačenosti, okrenuti Istoku i Rusiji kao svetioniku civilizacije, zgrade nam krase murali heroja i antifašista...

Velikan Partizan

pre 1 godinu

Sve smo mi ovo zaslužili jer je kod nas naopako sve al bukvalno sve ..
Ne zna čovjek iz koje sfere života bi krenuo a da nije krimalno, lopovski , korupcijski ili nekulturno....
Nemamo države , nemamo osjećaja, nemamo poštenja nemamo ničeg.
Svako bi se prodao za pare ...
Pametni dugo vremena šute dok ovi drugi upravljaju svime oko nas .

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Svi se prave pametni i pišu ovde kako smo sve ovo zasluzili i uopšteno o stanju u našem društvu. Na voljenom zapadu se ovo dešava svakodnevno pa to ne sprečava naš narod da masovno odlazi na zapad. Ne budite licemerni, ovo moze svakom i svuda da se desi. Svako od nas samo neka proba da bar malo počisti svoje dvorište da gleda i sredjuje stvari samo u svojoj porodicu pa će nam svima biti bolje. A ne ovako uopšteno da krivimo druge, društvo, sistem i sve ostalo samo ne sebe. Ja ću konkretno da promenim neke stvari u svojoj porodici i nadam se da će svaki pojedinac nekako doprineti boljitku umesto sto se ovde paušalno optuzujemo bez konkretnik koraka.

američki model

pre 1 godinu

holivud i fino porodično vaspitanje daju rezultate
a onda država kriva jer su roditelji debili i svakakvi radjaju decu koja se mlate kako su videli u filmovima, igricama ili ajfonu

prevaranti

pre 1 godinu

Nije otvorena nikakva pandorina kutija neko lepo uhvatiti i nalemati lepo cim pokaze od malena neke znake histerije pa ce nauciti za dalje da se boji da ce dobiti opet po tamburi od roditelja kad napravi neko sranje.Ovako neboje se nikog jer mame i tate se boje jaoj nemoj mali je,znalo se pre,nisi smeo ni da pomislis na tako nesto jer ce te odrati od batina za neku glupost a kamoli da napadnes nastavnika ili da nepricam o ovom masakru.Batine ljudi,lepe dobre vaspitne batine,manite se prica da pricom treba resiti,po dupeti od malena naravno ne kao manijak,posle kazne pa da imaju neki autoritet,ovako izmacinju stolice nastavnicima ne boje se nikog.

Maja

pre 1 godinu

Pod hitno promeniti zakon tako da i maloletna lica odgovaraju za teška krivična dela!
Onaj zločin od juče je dao vetar u leđa svakom maloletnom psihopati jer su videli da ne mogu da odgovaraju pred zakonom.

nenad

pre 1 godinu

Naravno, tu nema krivice nas (roditelja). To je kriv internet, tv, levca, truli zapad, kosta kojot i ostali domaci izdajnici i strani placenici.

Pravda nije zadovoljena.

pre 1 godinu

Pod hitno izmjene zakona,da se ovakvoj djeci monstrumima sudi kao odraslima!Zasluzuju najteze uslove,ćelije!Ovo nije naivno dijete vec ozbiljan i promišljen zločinac.

Novosad

pre 1 godinu

@prevaranti
I onda dobiješ frustriranu decu, koja svoje frustracije iskaljuju na drugima, slabijima od sebe. Mnogo ste pametni svi vi komentatori koji pozivate na nasilje. Ne znam više ni jednu funkcionalnu porodicu u svojoj okolini. Svuda su nasilni roditelji, deca koja ne podnose te iste roditelje, a svoj bes iskaljuju na nastavnicima i drugovima. Nema odeljenja u školi u kojoj jedan ili dva đaka nisu žrtve, koje će kad tad pući i nauditi sebi ili drugima.

Ja

pre 1 godinu

Budi se tik tok generacija. Naša deca najvise bulje u tel ne u evropi nego u svetu. Neki nasi youtuberi imaju vise pratilaca u zemlji od 7 miliona nego jedan recimo GNR bend za koji zna 5 milijardi ljudi. Odavno ja pricam o tome, narod krezubi mi se smeje.

Ćure

pre 1 godinu

Šamarčina kao vaspitna mera! Pa kada 7 dana bude išao/išla sa podlivima i uši zuje, ima i banderi da se javlja sa "dobar dan, kako ste?!".

Onaj koji zna

pre 1 godinu

Pa do sad smo već zaboravili šta je bilo juče. Igramo utakmicu, idemo zezanje. Šta je plan od juče, i ko je odgovoran ne znamo. Samo je važan sopstveni komfor, idemo kontiki katalozi, besmislena putovanja, trošenje tuđih para, lečenje bežanjem od kuće. Dok je toga biće i ovoga, dosta iščuđavanja.

Bojan

pre 1 godinu

Sada ce nastavnica da dobije otkaz.
Ako niste znali PO ZAKONU nastavniku je ZABRANJENO da fizicki pipne dete.
A po novom uputstvu o sprecavanju nasilja, donet nakon sto je onoj zeni smaknuta stolica, nastavnik MORA fizicki da odvoji decu ukoliko se tuku.
Srbijo prokleta si

Pantagruel

pre 1 godinu

Узрок свега овога је то што школе не штите децу од вршњачког насиља, него такве случајеве прикривају и инсистирају на помирењу. Више их брине да деца или родитељи жртава насиља не предузму неке узвратне мере него да прекину недозвољено понашање насилника. Зато и сазнамо за такве случајеве тек након што некоме дпзлогрди трпљење, па реши да "узме правду у своје руке".

Ivan Divcibare

pre 1 godinu

Kakve bre 2012? Mrznja u Srbiji je neprekidna od 1991. Mi, generacije roditelja danasnje dece, od kad znamo za sebe rastemo u mrznji. Prvo ratovi, potom demonstracije i ulicni nemiri, bombardovanje, pa opet demonstracije. Hronicno smo odrastali i stasali u nezdravoj sredini. I sada takvi, dajemo primere svojoj deci, kojoj se sve manje posvecujemo. A oni tako zapostavljeni, vaspitavani od takvih roditelja, i zadojeni igricama i drustvenim mrezama pucaju po savovima. Tek je ovo pocelo. Decenije ce proci dok se ne popravi, ako se i popravi. Jer je potrebno da stvorimo citavu zdravu generaciju roditelja, a to je 2 decenije, da bi oni mogli da stvaraju zdravu decu.

gigi

pre 1 godinu

Mene u 8 razredu daleke 1989 šamarao profesor fizičkog. Pa smo ostali normalni. A danas profesor pogleda popreko učenika i roditelji odmah ga brane i zovu advokate. Ne kažem treba i danas šamarati decu , ali da ih treba pritisnuti malo više da, počevši od roditelja pa do nastavnika/profesora. Suviše slobode imaju. Nisu pod kontrolom.

Vagica

pre 1 godinu

@A kazu promeni kanal to je bar lako a na svim portalima glavne face kriminalci ubice i prostitutke
(poljoprivredna zadruga, 04. maj 2023 16:54)

Čitaj knjige (najbolja stvar na svetu - biblioteka, aplikacije za mobilni sa bibliotekama). Idi u pozorište/bioskope, gledaj filmove koji ti se sviđaju, šetaj napolju, druži se, bavi se sportom, gledaj u zvezde. Biraj šta ćeš, spram mogućnosti, može ti se da biraš, niko vas ne tera da buljite u tu kutiju. Informiši se koliko moraš, tako uči i decu.
Zbog svih vas koji gledate te gluposti, one se i emituju. Kriminalaca, prostitutki i sličnih je uvek bilo i uvek će biti, na vama je da NE GLEDATE, to je način pojedinca da utiče na društvo. Mali, ali ipak uticaj.

Solunac

pre 1 godinu

Za ovo su direktno krivi stručnjaci koji predlažu razgovore,radionice,osluškivanje deteta,edukaciju... Sve to važi samo za dobru decu a ona ispuštena reaguju samo na batine i tačka. Evo primer: Negde u beogradskom prigradskom naselju žive dva dečaka sa kojima cela škola ne može da se izbori. Organizuju nastavu posebno z njih u prusustvu obezbeđenja,ludilo. Dođu oni u posetu baki u neko selo blizu Valjeva,maltretiraju sve redom. E kad im je došla prababa,jedna ozbiljna žena, i kad je baba zštitnik otišla do prodavnice, dohvati njih čuka ,ubere koprivu pa po golom d. vrište mafijaši na telefon: vodite nas ova je luda. E ta luda bi doterala njih za nedelju dana da budu ljudi za primer.

Sistem je kriv

pre 1 godinu

Osvrnite se oko sebe i pogledajte prvo kako se ponasaju odrasli pa ce vam biti jasno zasto deca psuju, prete, fizicki se razracunavaju... Do tad neka nastave Ruzic i svita da drze Aleksin zakon u fiokama.

samo kazem

pre 1 godinu

Od 2012 godine u Srbiji mržnja i nasilje postaju ne samo prihvatljivi nego i poželjni i nagrađeni
(33 33)

Mora da si prespavao 90te kada je pusten vrag iz boce i do danas je slobodan samo malo maskiran.

@Vagica

pre 1 godinu

@A kazu promeni kanal to je bar lako a na svim portalima glavne face kriminalci ubice i prostitutke
(poljoprivredna zadruga, 04. maj 2023 16:54)

Čitaj knjige (najbolja stvar na svetu - biblioteka, aplikacije za mobilni sa bibliotekama). Idi u pozorište/bioskope, gledaj filmove koji ti se sviđaju, šetaj napolju, druži se, bavi se sportom, gledaj u zvezde. Biraj šta ćeš, spram mogućnosti, može ti se da biraš, niko vas ne tera da buljite u tu kutiju. Informiši se koliko moraš, tako uči i decu.
Zbog svih vas koji gledate te gluposti, one se i emituju. Kriminalaca, prostitutki i sličnih je uvek bilo i uvek će biti, na vama je da NE GLEDATE, to je način pojedinca da utiče na društvo. Mali, ali ipak uticaj.
(Vagica, 4. maj 2023 17:37)

Ocigledno ne razumes. Ti citas i tebe ti kanali nece privuci cak ni slucajno, ali kada je nesto konstantno bombardovano sa svih najmocnijih medija o tome se i prica. Pricaju deca, neki pogledaju iz radoznalosti da bi bili u toku sa vrsnjacima, gledaju roditelji... uspostavljen je novi sistem vrednosti. Umesto nekog drugog sadrzaja plasira se ovaj. Ne bi ni svinje bile toliko prljave da ne rastu u blatu ali za drugo ni ne znaju i to je postalo njihovo prirodno okruzenje koje im je nametnuto. Ti si odrasla rastuci uz druge vrednosti ali to je sada sve vise retkost.

realan

pre 1 godinu

Nisu problem ni internet ni vaspitanje, vec nedostatak kazni za taj uzrast. Ako se decak ne kazni kako treba, druga deca ce dobiti ohrabrenje da rade sta im se hoce

posrnuli brat

pre 1 godinu

Nema vise nazad, sta ste sejali po portalima i rijalitijima, velicajuci kriminalce i njihove potomke, polako stize na naplatu... Nekada su nam pustali Sivi dom, da ne pomislimo da tamo zavrsimo, sad je u tom terminu juzni vetar da ih stimulise da to postanu. Nije do dece, ja sam voleo da idem na selo i pravim kolibe na drvetu, jer sam gledao opstanak i obrazovni program, danas u skolu umesto pesnika dovodite kriminalce. Dete se kroz odrastanje 'programira', danasnja deca se vaspitaju telefonima, zadrugama, devedesetima, najogavnijom necenzurisanom muzikom od najranijeg doba...i na to se cutalo, cuti se, a vidim po reakcijama koje izostaju na svim nivoima drustva, cutace se i dalje... Ako ovo nije dovoljna opomena da svi moramo da stanemo, ali bukvalno, izadjemo na ulice i nesto promenimo...ubrzo ovakvi dogadjaji vise nece biti ni vest, ni sok, ni tragedija...vec samo statistika i svakodnevnica. Zelimo li da zivimo u takvom drustvu? Jel to svet koji smo stvorili svojoj deci da u njemu zive?

Никола Полић

pre 1 godinu

Домино ефекат јучерашњег догађаја ће бити застрашујући. Убица је преко ноћи постао идол другој деци и сада би сви да копирају његов "подвиг" не би ли се "доказали" и наметнули на друштвеној лествици. Већ има нових претњи, спискова и имитација пуцњаве. Наравно, углавном ће клинци претити празним пушкама, али када се овако нешто једном догоди, више нико не може бити сигуран да ли је пушка (пиштољ) празна или пуна. Јер, ко сада после овога може бити сигуран да је све што ће уследити бити некаква безазлена шала?

Zenon

pre 1 godinu

Klinci su tempirane bombe , a ova tragedija koja se desila je pritisnula crveno dugme. Svaki oblik nasilja mora biti sankcionisan. Bilo to verbalno, fizicko, psihicko ili pak nasilje na internetu. I kazne moraju biti stroge!