Aktuelno

Ponedeljak, 24.04.2023.

13:37

Za sedam dana preko 45.000 saobraćajnih prekršaja, da li ste među kažnjenima?

Izvor: Izvor: Tanjug

Za sedam dana preko 45.000 saobraæajnih prekršaja, da li ste meðu kažnjenima? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

milan

pre 1 godinu

@cosmo
Nisi ti Kopernik da otkrivaš, niti sam ja Pilipenda da idem do krajnjih granica.
Rođen sam preko Drine ,poznate su mi sve zablude jednih, drugih i trećih, imam najviši stepen u struci , ali sam tek posle formalnog školovanja shvatio da je malo ko od nas zaista i obrazovan.
Anatemišeš šumske voluntariste, a služiš se njihovom retorikom.
Put do istine nije prav i ne znači da će ona biti pristrasna prema tebi, kad je nađeš, a prihvatanje laži za istinu je poraz za sve .
Sve najbolje, takođe !

Окано

pre 1 godinu

stoli me bojko…
imam uredjaj iz svedske
a u kolima koji ako ga radar detektuje, uvek pokazuje 55km/h….
dovidjenja prijatno.
(sima solaja, 25. april 2023 08:15)

А шта ћеш ако је ограничење 40 км/ч, јел и тада показује исто 55 км?

коментатор

pre 1 godinu

Људи много бре се..те!!!
Поштуј правила државе у којој живиш, плати каѕну ако си крив!!!

П.С.објавите ми коментар

milan

pre 1 godinu

@cosmo
Za tebe je srbovanje ako se kaže da, najmanje, četiri naroda i države postoje zahvaljujući 1.2 miliona života koje je Srbija dala u WWI.
Misliš da je srbovanje što su Slovenci našli utočište u Srbiji tokom WWII.
Da li je srbovanje prihvatanje pola miliona ljudi, ne samo Srba, od 90.tih.
Pogrešno zaključujuješ upoređujući nas s drugima i stavom da su prekodrinski Srbi taoci Srbije .
Moja tetka je takve zvala polumozganima !

w

pre 1 godinu

"Mene su uslikali. Izlaz iz sela, vozio 50 kmh, već vidim znak za 80, ubrzam, kad ono skljoc!
Kazna stigla posle 4 meseca, 40 evra, platim, šta ću, moram, to je uređena država, Austrija je u pitanju."

Vidis, i Srbija je uredjena drzava. Isto tako su i mene, izlaz is sela gde nema zive duse, pre same table..jurio citavih 58 na sat. Skljoc, kazna na adresu. Ali nije to poenta. Sto neko kaze, daj da vidim statistiku... do 10% prekoracenje koliko od tih kazni. Ja nemam problem da platim moju kaznu, jeste jurio sam 58 ogranicenje 50, ali imam problem sa kamerama iz zbunja na takvim mestima, gde nije sustina kaznjavanje brze voznje ili bezbednosti, neko punjenje budzeta. Nismo mi to izmisili, to sve zemlje rade, ali ne toliko kao kod nas. Kod mene u gradu (NS), iza skole moga sina, jure non stop (Z.Zrenjanin na Limanu, iza skole).Nikad apsolutno nikad nisam video radar. Ogranicenje 30, i redovno me neko, kad vozim 40 (eto opet vozim ko manijak), preticu sa 80. Radare kod nas vecinom se postavljaju zarad punjenja budzeta, to sam 100% siguran.

Edi

pre 1 godinu

A najgore što oni to ne rade zbog bezbednosti i ostalii fora vec zato što svako saobracajno vozilo danas mora da ispuni normu.
A u Turskoj nema policije jer je sve pokriveno kamerama,pa ti se bahati ako smeš.
(...And Justice for All, 25. april 2023 10:17)

U Turskoj strance ne diraju. Mi smo tamo zasticena vrsta. Vozio sam celo vreme 170km/h od Sofije do Istanbula. Milina.

cosmo

pre 1 godinu

@Janko

Klasični odgovor, koji potvrđuje moj prijedlog dijagnoze. Bilo koji atom (samo)kritike pokreće buran odgovor da je neko drugi kriv, a ne mi sami.

Nije ni bitno, neću ja dalje u raspravu oko toga, to je uvijek Sizifov posao, naučio sam da odustanem. I da, naravno da generalizacija ne stoji narodu - to nisam ni mislio, već da je broj ljudi, koji bi ovu zemlju reanimirali daleko i odavno ispod kritične mase za neku promjenu. Oni, o kojima ja govorim, drže glavne zupčanike unazad 100 godina.

A, ako se i desi da neko, od ovih u manjini, i preuzme kormilo, dobije metak.

Žao je meni zbog toga, ali sam realan.

pajo

pre 1 godinu

Овако 10.000 за невезан појас а то пропагирају "професори" факултета који имају привилеговану државну плату од 200.000-500.000 динара месечно
(Богдан, 25. april 2023 08:36)

Za pojas bi naplacivao i 100 000. Prvi put 10000 a drugi put 100000 i svaki naredni put podizao za po 100000. Uz to bi uveo kaznu i desetak dana drustvenokorisnog rada.

Vezivanje pojasa je dve sekunde a znaci razliku izmedju zivota i smrti.

I na svaku kaznu bi napisao ovim pokusavamo da tvojoj porodici sacuvamo tebe od tvoje ludosti(ili tako nesto).

Pa ako ti ni tada nije zao da ti porodica nosi crninu, onda ko te .....

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

sad da budem ozbiljan - 80% prekršilaca je ogroman procenat...
bilo bi dobro da nam policija objavi statistiku prekoračenja brzina i to redosledom: 1-5km, 6-10, 11-20, 21-30, 31-50, 51-80, 81-100, 100+... kao i pregled ovih 7.500 "ostalih".

a plašim se da je najviše ovih iz 1-5 i 6-10km...

Janko

pre 1 godinu

@cosmo

Nekada komentar govori više o komentatoru nego o predmetu komentara. U ovom slučaju, više smo saznali o tebi nego o Srbima. Preciznije, više o tvojim ličnim kompleksima nego o srpskim. Jer srpski i ne postoje, nemoguće je generalizovati jedan ceo narod, i to još svoj. Prosto je nemoguće da nisi nikad sreo nijednog Srbina koji nema kompleks veće vrednosti (koji je usput naličje kompleksa manje vrednosti). O tome da su svi ostali krenuli napred ne vredi ni pričati. Napred gde?
A ako mene pitaš, Srbiju su ubili šumski ljudi sa petokrakom na celu koji su dosli preko reke i opljačkali je i proterali sve vredno sto nisu ubili.

Janko

pre 1 godinu

Mene su uslikali. Izlaz iz sela, vozio 50 kmh, već vidim znak za 80, ubrzam, kad ono skljoc!
Kazna stigla posle 4 meseca, 40 evra, platim, šta ću, moram, to je uređena država, Austrija je u pitanju.
E, da je Srbija bila, tu bi već kreštao o nepravdi, kažnjavanju sirotinje, punjenju budžeta, itd. Ko ne voli svoje, tuđem se raduje. Država je onakva kako se prema njoj odnosimo. Volite Srbiju i jedni druge pa će nam svima biti bolje.

...And Justice for All

pre 1 godinu

Za vikend sam vozio kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku. Na turskom autoputu ni traga od policije, ima 3 trake i moze da se vozi na tempomatu. Kroz Bugarsku tak tuk, po negde dobro obelezena patrola. Udjoh u Srbiju. Majko moja, na autoputu pred tunel pecaju radarom. Ispred svakog naseljenog mesta u civilnom automobilu sakriveni cekaju. Tuga, cemer,jad... Bagra.
(Edi, 25. april 2023 00:51)

A najgore što oni to ne rade zbog bezbednosti i ostalii fora vec zato što svako saobracajno vozilo danas mora da ispuni normu.
A u Turskoj nema policije jer je sve pokriveno kamerama,pa ti se bahati ako smeš.

Xox

pre 1 godinu

Koliko od tih kazni je napisano na mestima koje su crne tacke? E, tako vam je jasno cemu sluze kazne u Srbiji, a cemu u normalnom svetu.
U Grckoj mozes da vozis brzo koliko onaj ispred tebe, u Nemakckoj nema ogranicenja na autpoutu (negde).

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

Nisam! Nisu me kaznili! Nisam ni vozio, a automobil sam u dvorištu zatrpao hrpom lišća i trave, naravno skinuo tablice i šoferšajbnu i strpo u zamrzivač. E, pa nisam ja juče rođen da me nahvataju ko šarana.
(Bumbar, 24. april 2023 13:58)


:)) legendo...

ali na sledećoj akciji, pored sve te maskiraže, ipak samo zamaži blatom šoferku oko nalepnice... ko da plaća kedere svaki put... ili, ako imaš živinu neku...

:))) e nasmeja me lepo.

Neko

pre 1 godinu

Da, dobio sam vec poziv iz suda za prekrsaje, pritom bas pazim i vozim po ogranicenju svuda. Kapiram da sam imao prekoracenje za 3 do 4 km/h.

Hm

pre 1 godinu

Probajte da vozite 50km/h obilaznicom Zemun - Borča !
Nigde portala s preporučenom brzinom , kao uostalom i na svim ulicama u BG .
Niko ne vozi sporije od 80 ,branici kao na autoputu i saobraćaj se besprekorno odvija. Ovde je praksa pokazala da Okanović i bratija nisu u pravu .

Razmisli malo

pre 1 godinu

Nigde nije bilo naznačeno da ce 7 dana trajati ta kontrola tzv speed maraton, svuda je stajalo 24 sata.

Jel cilj prevencija ili punjenje budzeta.

Jel cilj da se upozore vozači kako ne bi vozili prebrzo, ili je cilj samo dranje, dranje, dranje.
(merenge, 24. april 2023 18:32)

Druže, ograničenje ne važi 24h ili 7 dana, ono važi stalno. Mogu da te kazne 365 dana u godini.

Ako misliš da je ograničenje negde besmisleno, ti lepo piši policiji, komitetu za saobraćaj, pokreni peticiju ili iscimaj svog odbornika ako je to ograničenje u tvojoj MZ.

Inače, ako znaš da panduri negde stalno stoje sa radarom, a opet te kazne, onda im samo daješ opravdanje da tu i dalje stoje (da ne pričamo o tome što si ispao glup).

wer

pre 1 godinu

Naravno da jesam jer ogranicenja brzine nemaju nikakvog smisla... Uhapsi me radar, srecom nije veliko prekoracenje (22km/h preko)
(Mare, 24. april 2023 18:33)

Ludilo. Ograničenja brzine nemaju smisla. I gomile pluseva. Šta, bre, nije u redu sa ovim narodom?
(123, 24. april 2023 20:36)

to ti je otprilike ogledalo gde zivis,
e'o samo jos da neko pomene kako je sasvim ok voziti malkice pijan,
pa da ga okite plusevima kao obdarenu pevaljku na svadbi..

cosmo

pre 1 godinu

@krki

Krki, od pijanog oca i najbliža djeca odu. Srbija će se svesti na beogradski pašaluk. Kompleks više vrijednosti izvan skale mjerenja.

Etnički sam rođen kao Srbin, u Bosni. Odgojen sam neutralno, ni ljevičarski, ni desničarski. Još kao tinejdžer, imao sam problem da se poistovijetim sa srbovanjem, ali da ne budem pogrešno shvaćen, ni ostale zemlje nisu ništa bolje. Samo, nemaju taj kompleks da su bolje od cijelog svijeta, kao što to ima Beograd, sa širom okolinom. I, krenule su dalje. Nas Srbija i danas drži za okovratnik, stojimo u mjestu, životi prolaze. Nemojte nas više braniti, brigom će te nas sahraniti.

Sad, u ovim godinama, nemam nikakav osjećaj ni za Srbe, ni za Bosnu, bi Balkan uopšteno. Uložio sam pamet u posao i trudim se da gledam sve široko i bez nacionalnog predznaka.

Ne znam koja je tačno glava započela to vrzino kolo srpskih kompleksa i arogantnosti, tog ponosa nad onim čega ss treba stidjeti - dinastija, Tito, SANU...ne znam koja klika je to stvorila... Nekako sam najbliži tome da je smrtnu ranu Srbiji zadao Apis, kad je Obrenoviće ubio. Možda ne bi bilo ni Plave grobnice, ni Ustaša, ni komunizma, Tita, Miloševića... ne znam...

Od te rane Srbija i dan danas umire i pitanje je dana kad će biti kraj. Nema tu povratk, unazad 100 godina, Srbi su učeni da su vredniji od drugih i da su svi protiv njih. U ovo vrijeme izvrnutih vrijednosti svugdje, ovdje se to multiplicira još više. Ne može se to ispraviti za još 100 godina, a dotad će ostati distrikt Beograd.

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

Jesam,između Crvenke i Sivca stali pored puta u nekom civilnom autu. 104 km/h a ograničenje 80 km/h. 10 000 RSD.
(Građanin, 24. april 2023 17:12)

zar to nije odavno zabranjena praksa da prave čeku u civilnom automobilu?

Bgd

pre 1 godinu

Na sta to lici sta treba niko da nevozi auto a ne menjate propise 30 god deonice puta od po 30 na sat semafori koji traju po pola sata i na kraju opet pravite guzve to je isto ko da kradete pare ljudima iz kuce pravite pare kao drzava kroz fabrike a ne otimanjem ljudima kamere koje koristite mogu da koriste iskljucivo za nezgode da se utvrdi pravo stanje stvari a ne za pravljenje problema ako hocete bezbedniji saobracaj kao drzava ugradjujte blutooth o drzavnom trosku i povezite na navigaciju i da se vozila automatski prepoznaju da nema sudara al ovo vise odgovara na foru kao radi bezbednosti ne nego kradete pare
(nikola, 25. april 2023 02:50)

Čoveče, da li si čuo za tačku, zarez, gramatiku...? Mene bi bilo sramota ovako nešto napisati.

Мишо

pre 1 godinu

казнише ме ,возио 60 у насељеном месту ,док су ми писали казну један пролете 80-90 на сат и ником ништа .

Roki

pre 1 godinu

Nisam zato sto postujem propise. Jeste nam policija svakakva, jesu neka ogranicenja nelogicna, ali takav je zakon. Najbolje bi bilo da se drzava na pravi nacin bavi onima sto voze pijani, drogirani, bez dozvole, povratnicima s prekrsajima. Onda mi ne bi smetalo da mi naplate prekoracenje od 1 km.

Богдан

pre 1 godinu

Сератори само да пуне буџет. Ако није до тога што се не наплаћује симболично у новцима а бодови да се повећају. За свако прекорачење 5 бодова, 4 прекорачења па забрана управљања 3 месеца, купи градску, међумесну или возну карту па кад се опасуљиш седи за волан. Овако 10.000 за невезан појас а то пропагирају "професори" факултета који имају привилеговану државну плату од 200.000-500.000 динара месечно

Temerinac

pre 1 godinu

Jedno je tacno ne poštuju se propisi I bahato se vozi
. Parkira se bahato ,ne poštuju se znakovi. Divlji vozači na drumovima Srbije. Policijo kažnjavaj I zavodi red u saobracaju!

vojvođanin

pre 1 godinu

Odavno je policija postala mafija.
Nema tu nikakvog plana i strtegije, samo klepaj kazne, otimaj narodu, puni svoj džep "kada se dogovorimo za crvenu-dve".

Неша

pre 1 godinu

Стално говоре о нашој безбедности, мислим глобално не само у Србији, а аутомобили све јачи и бржи. Данашњи "породични" аутомобили су бржи и јачи од спортских из 80тих. Ако се заиста толико брину нека производе аутомобиле који иду максимално 150 км/х.

Profesor Dušan

pre 1 godinu

Najviše mrzim one saobraćajce kada voziš negde , ograničenje 50km/h i naiđeš na nizbrdo auto sam ubrza na 56km/h a oni pokvareno čekaju zaustave te i kazne za prekoračenje brzine .....i to bez obzira na to što si pritisnuo kočnicu kad si video tih 56km/h neee oni te tu sekundu dve tri koje si išao 56km/h lepo slikaju radarom i kazne ....

Od takvih nema gori.

wea

pre 1 godinu

Nemam nista protiv kaznjavanja, ali problem je sto je to uglavnom sirotinja, ovi bahati sto su puni love, sa besnim kolima ne placaju nikom nista a ubedljivo najbahatiji divljaci. To me brine!
(Brada_Bg, 24. april 2023 19:04)

Moja bivsa devojka mi jednom rece na to: " Ko ti je kriv sto nisi i ti zaradio za ta besna kola. Da jesi, i ti bi mogao kao ovi, sto su ocigledno sposobniji od tebe".

nikola

pre 1 godinu

Na sta to lici sta treba niko da nevozi auto a ne menjate propise 30 god deonice puta od po 30 na sat semafori koji traju po pola sata i na kraju opet pravite guzve to je isto ko da kradete pare ljudima iz kuce pravite pare kao drzava kroz fabrike a ne otimanjem ljudima kamere koje koristite mogu da koriste iskljucivo za nezgode da se utvrdi pravo stanje stvari a ne za pravljenje problema ako hocete bezbedniji saobracaj kao drzava ugradjujte blutooth o drzavnom trosku i povezite na navigaciju i da se vozila automatski prepoznaju da nema sudara al ovo vise odgovara na foru kao radi bezbednosti ne nego kradete pare

Nikola

pre 1 godinu

Sve u svemu, trebalo bi biti strožije, kazne veće i krivična odgovornost veća !

Onaj ko je odgovoran vozač nema čega da se plaši a to što se ova druga grupacija šlepa uz obrazovan i pošten narod ,je priča za sebe....zato samo rokaj sa kaznama!

Edi

pre 1 godinu

Za vikend sam vozio kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku. Na turskom autoputu ni traga od policije, ima 3 trake i moze da se vozi na tempomatu. Kroz Bugarsku tak tuk, po negde dobro obelezena patrola. Udjoh u Srbiju. Majko moja, na autoputu pred tunel pecaju radarom. Ispred svakog naseljenog mesta u civilnom automobilu sakriveni cekaju. Tuga, cemer,jad... Bagra.

Mare

pre 1 godinu

Najcesce vozim u ogranicenju ALI obozavam da ponekad vozim 20kmh max a i manje pogotovo kad znam da cekaju.Pravim veliku guzvu iza sebe i bas me briga,vozim u okviru propisa,vezan,bez telefona potpuno ispravan auto.Zabavlja me to.

marica, kriv, razumevanje...

pre 1 godinu

kazne me ako sam prekrsio pravila platim kaznu i svi idemo i radimo svoj posao ... nista strasno, problem je kao sto su veci istakli pre mene sto su ogranicenja negde postavljane bez ikakve logike i tu je uvek radar, a tamo gde zaista ima smisla da bude radar ili makar obicna patrola istih nikad nema - primer gotovo redovno su ujutru na spustu od Zarkov ka Cukarickoj padini gde uglavnom upecaju tablice koje nisu BG jer ljudi ne znaju da su tu ali za 4 godine koliko sam vodio dete u skolu 500 metara iznad tog mesta i vracao niti jednom nisam video patrolu u reonu skole, a nije da nije bilo kritocnih situacija JER NIJE ISTO KAD NEKO VOZI 70 km/na sat gde su dve trake sa zelenom povrsinom izmedju dva pravca bez skoro icega sa strane i KAD NEKO VOZI 50 km nas sat u zoni skole iako je po zakonu prekrsaj isti - tako ma sta god oni pricali bezbednost nije prioritet prioritet je punjenje budzeta

wer

pre 1 godinu

ali kakvo epsko kmecanje balkanoida,
evo kamen da se rasplace nad 'sirotinjom koja strada'

ono, zabranis pusenje,
zabranis divljanje za volanom,
zabranis kladzu i da se bije zena,
i sta ostaje prosednom balkancu od zivota?

samo da se rokne, ili da laje po komentarima
kako ce da 'on nesto ako neko proba da ga kazni'

norge

pre 1 godinu

za preko 15 godina u norveskoj, policija me zaustavila samo jednom i to da bi propustio neki vangabaritni prevoz...
a da se vozi, vozi se svakako i svasta, love se prvo oni balvani sa dobrim prekoracenjem ova sitna boranija za par km to zaustave bas kada im je jako dosadno.
za pijandure i narkomane za volanom nemaju milosti ni najmanje.

mrk

pre 1 godinu

znam da je bila akcija prosle nedelje, na izlasku iz ns, tempomat mi na 83. pore mene lik projuri jedno 120, batica mene zaustavlja. kao prekoracili ste. reko nisam, jer 83 na cajgeru je 77-78 pravih. pokusao da se "dogovorimo", bez da mi pokaze kameru tj dokaz. reko brate pisi sta hoces, vidimo se kod sudije. samo mi je pozeleo srecan put.

iki

pre 1 godinu

U Pančevu pucaju non stop od skretanja kod pruge ka južnoj industrijskoj zoni gde je put odličan sa po 2 trake u oba pravca, 50 je smešno ograničenje. Od skora i tronožac sa turbo radarima.

Dragan

pre 1 godinu

Ne, ali zato mi se u ponoć komunalna policija nacrta ispred zgrade i piše kazne za nepropisno parkiranje. U ponoć. A na parkingu haos, stanari nemaju gde, ali koga briga, uzimaj lovu

DJ KRMAK

pre 1 godinu

@К957 - а реци нам пошто стално возиш ван Србије, како се тамо возачи понашају? Ма нема везе. Реци нам како се тамо српски возачи понашају? Јел возе пијани к’о летве и надувани и не дају жмигавац, возе као да играју руски рулет на аутопуту, не стану на пешачки, трубе на семафору? Питам за друга.

123

pre 1 godinu

Naravno da jesam jer ogranicenja brzine nemaju nikakvog smisla... Uhapsi me radar, srecom nije veliko prekoracenje (22km/h preko)
(Mare, 24. april 2023 18:33)

Ludilo. Ograničenja brzine nemaju smisla. I gomile pluseva. Šta, bre, nije u redu sa ovim narodom?

Archi

pre 1 godinu

Pa ko nam je kriv, umesto da svi lepo bojkotujemo placanje kazni...ovako mogu da nas maltretiraju za prekoracnje od 15km/h a kad ovih 45000 vozaca ne bi platilo da vidis kako bi se neko zapitao sta mu rade saobracajci po ceo dan u hladi i da li im se isplati da pecaju za kazne od 50e ilo da ih posalju da negde regulisu saobracaj, pisu kazne ovima sto se parkiraju i zaustavljaju po centru grada i blokiraju traku, da pisu kazne za nasilnicku voznju itd

kole

pre 1 godinu

Vozim prilicno bezbedno i razumno, a jedini greh mi je malo brza voznja na mestima van naselja gde nema ulica i ljudi. Nije to nikakvo divljanje i jurcanje, ali par km brze po suvom i dobrom vremenu nikoga nije dovelo u opasnost. Ovakve akcije mogu jedino jos vise da stvore nepoverenje i odijum prema policiji koja i onako nema neko poverenje naroda, jer je veliki greh kazniti nekoga zbog par km vise, dok za to vreme gledamo manijake koji jurcaju, preticu i prestrojavaju se bez migavca velikim brzinama, a nikad ne vidimo da ih neko zaustavlja. Treba prvo neutralisati krupne i opasne prekrsioce koji nas svakodnevno dovode u opasnost, a tek onda ici na sitnije prekrsaje.

gagit

pre 1 godinu

Ovo nije tačno. Alvirović je u SAT-u neki dan pitao načelnika saobraćajne policije da li je tačno da rade na normu i dobio je decidno negativan odgovor.
(Henry Lee, 24. april 2023 18:40)

Naravno da nemaju normu, ali se jos kako gledaju rezultati rada na kraju meseca. Kada na kraju meseca jedan saobracajac ima znacajno vise podnetih prijava od nekog drugog, to i te kako ima uticaja na njegovu karijeru.

Brada_Bg

pre 1 godinu

Nemam nista protiv kaznjavanja, ali problem je sto je to uglavnom sirotinja, ovi bahati sto su puni love, sa besnim kolima ne placaju nikom nista a ubedljivo najbahatiji divljaci. To me brine!

Svinjar

pre 1 godinu

Mogu samo reći da će narod pući i početi da bije policiju.
Bolje obratite pažnju na bahate mamlaze koji parkiraju gde god stignu. tri dana zaredom imam problem nepregledne raskrsnice zbog nepropisno parkiranih vozila i to u malenom Ljigu. Srećom ljudi ovde znaju čemu služi sirena pa trube jer znaju da ih vozači ne vide od nepropisno parkiranih vozila.

Moma

pre 1 godinu

Ti policajci saobracajci su postali kao pravi drumski razbojnici. Zaustavi te i daj pare, naci ce vec razlog za nesto sigurno. Samo sto je sa razbojnicima nekad moglo lagano, a ove stiti drzava. Kamere svi da nose na sebi i to je to, ako nema kameru ili nije radila, ne uvazava se to njegovo sto tvrdi i cao djaci.

Nikola

pre 1 godinu

Uobičajeno najglasniji su oni koji prave prekršaje i smeta im rad policije ,dok mnogi nikada kaznu nisu videli a voze čitav život. Kako je to moguće!

Nikola

pre 1 godinu

Nisam! Nisu me kaznili! Nisam ni vozio, a automobil sam u dvorištu zatrpao hrpom lišća i trave, naravno skinuo tablice i šoferšajbnu i strpo u zamrzivač. E, pa nisam ja juče rođen da me nahvataju ko šarana.
(Bumbar, 24. april 2023 13:58)

Ala si ti bre neki zajebani mafijoza !

Henry Lee

pre 1 godinu

@ Pa policajci rade na normu. Gazda im kaže koliko kazni moraju da napišu u toku smene i oni dok ne ispune bonus ne ulaze u stanicu.
Srbija je postala zemlja gde država pljačka narod uz pomoć policije.
(Otorinolaringolog, 24. april 2023 15:31)

Ovo nije tačno. Alvirović je u SAT-u neki dan pitao načelnika saobraćajne policije da li je tačno da rade na normu i dobio je decidno negativan odgovor.

merenge

pre 1 godinu

Nigde nije bilo naznačeno da ce 7 dana trajati ta kontrola tzv speed maraton, svuda je stajalo 24 sata.

Jel cilj prevencija ili punjenje budzeta.

Jel cilj da se upozore vozači kako ne bi vozili prebrzo, ili je cilj samo dranje, dranje, dranje.

gagit

pre 1 godinu

Obilaznica Zemun - Borca, 3 trake u jednom i 3 u drugom smeru, razdvojene ogradom, a sa leve i desne strane, njive, nigde ni jedne jedine kuce, i tu je ogranicenje 50km/h!? Naravno, radar non stop. Poenkareova ulica, obicna dvosmerna ulica, u zoni Dunav stanice, ogranicenje 50, a pored skole 30, nikada, ali nikada nema radara, a pesaka i dece koliko hocete, ljudi jurcaju na pravcu i preko 100. Zasto je to tako? S pravom se smatra da policiju ne zanima bezbednost, vec sam ubiranje novca!

Aca

pre 1 godinu

Sve ove kazne su ukupno oko 2 miliona evra. Ako je prosečna plata 500e, godišnja je oko 6 000e. Znači, sa ovih 2 miliona evra mogu da plate oko 300 radnika. Priznaćete, nije baš neka vajda... Nije da će budžet da procveta. Čak i da je 10 puta više ne bi napravilo razliku. Možda da je 100 puta više (30 000 radnika), ali za to treba oko pola miliona kazni.

keki

pre 1 godinu

Kako bi prosecan balkanski mozak mogao da razume koje su pogibne posledice ovakvok napada i otimanja? A posledica je najbitnija, aposlutno nepoverenje u sistme,drzavu i pravo,sto dugorocno dovodi do mnogo vecih problema kada narod to shvati,a shvatili su odavno. E onda nema vere niusta, jer je sve mutno,neiskreno i podlo pa kriminal i korupcija rastu. nema sramote, nema ideje, nema nicega

mr

pre 1 godinu

Прођем Немањином једно 15 пута недељно, и сваки али буквално сваки пут је више возило паркирано на путу и праве застој. Дакле причамо о зградама министарства где у сваком тренутку има барем 15-20 полицајаца. Дакле они испред свог носа нису у стању да регулишу саобраћај. Али зато почевши од 12 ноћу стоје испод мостара и заустављају возила која долазе из К.Милоша и крећу се отприлике са једно 30 на сат. Али зато они што силазе са аутопута и силазе доле према Сарајевској треба да ко зна шта и онда су и они мета. Толико о нашој бесмисленој полицији, која малтретира возаче у саобраћају, а склања се од оних који блокирају саобраћај.

KRKI

pre 1 godinu

Nije mi nikako bilo jasno kao mladjem kako je moguće da je neki Srbin recimo za odvajanje Vojvodine od Srbije,onoliki broj ostao u Sloveniji,Hrvatskoj promenili nacionalnost..ali sad mi je jasno.Ja cu da pazim na 1km/h prekoračenja a drugi ce da gaze zidaju rasprodaju rasprarcavaju prljaju zaposljavaju bez ikakve kazne.Ili ce i kasta postovati zakone koje su sami doneli ili necemo ni mi pa nek kaznjavaju do mile volje

jackiechanich88

pre 1 godinu

Nisam.. otisao sam iz srbije,na zalost. U Srbiji je cilj pisanje kazni i popunjavanje budzeta,nikome nije u planu da se nesto popravi i bolje funkcionise. Umesto da su na nekom vaznom mestu gde nastaje guzva,oni pecaju u zoni 30 nekog ko je vozio 34kmh

Otorinolaringolog

pre 1 godinu

Pa policajci rade na normu. Gazda im kaže koliko kazni moraju da napišu u toku smene i oni dok ne ispune bonus ne ulaze u stanicu.
Srbija je postala zemlja gde država pljačka narod uz pomoć policije.

Komša

pre 1 godinu

Sad za vikend na izlazu iz indjije, ako se ne varam, stoje s radarom na bukvalno 3,4 duzine automobila (15-20m) od znaka za kraj naseljenog mesta, naselje vise stotina metara pre toga vec proslo uveliko i pecaju ko se usudio da predje 50km/h, prekrsaj je ono sto narod dozvoljava da nam rade..
(cirkus, 24. april 2023 14:08) 

Takve su im zasede po manjim putevima.
Prodjes naseljeno mesto ,vec par stotina metara njive oko tebe ,na 50 metara vidiš 80 i opustiš se.
Škljoc!
Ptičica!
Deset 'iljade,kume za fotku!

mile

pre 1 godinu

mene nalovili za 1km/h jos mi pokazuje snimak, a ono sasvim drugi oblik farova i silueta vozila, bila noc... platim na licinom mestu pa idem dalje... sa kim da se navlacim i nerviram ??? nije vredno toga. sramota je jedina rec

kaboom

pre 1 godinu

a jel moze statistika o procentu prekoracenja do 10kmh, 30kmh, 50kmh., preko 50kmh brze
verovatno je 45070 tj 99 posto mahnito jurilo 53kmh na ravnom putu gde je neko bespotrebno nabo znak 50kmh ogranicenje

upokusaju

pre 1 godinu

Najjače mi je kada radar postave na Čukaričku padinu ispod podvožnjaka, baš me interesuje šta i kako se tu ugrožava?
Instagram pun brze vožnje, crna hronika takođe, a nama pišu kazne što idemo 58 umesto 50 ili 90 umesto 80, a ljudi ginu kao ludi. Gde ste tamo gde treba da vas ima?

Dule

pre 1 godinu

Otkako je policija uvela digitalne radare i kamere, vise vremena potrosim na gledanje table i uporedjivanjem brzine sa znakom, nego sto pazim na put. VOZNJA JE POSTALA UZASNO NAPORNA. E sad, verovatno ovi u policiji nisu imali toliko inteligencije da proracunaju da ce sa digitalnom strogocom zapravo narusiti bezbednost saobracaja - MANJE MOGU DA PAZIM NA PUT, VISE SAM UMORAN I OPTERECEN ZA VOLANOM, NEGO RANIJE, jer stalno moram da pogledujem na pokazivac brzine i poredim ga sa saobracajnim znakom.

Rale

pre 1 godinu

Ja se nadam da fali jedna nula kod kontrolisanih vozila (55.291), jer bi bilo ludilo i porazavajuce da je 45.074 ljudi kaznjeno. Pa to je 81.5%?!? Dakle komotno na nivou drzave da se raspise u 2 godine da svako ko ima vozacki polaze opet, po 50% svake godine.

mnemonic

pre 1 godinu

55 hiljada vozila 45 hiljada prekršaja. koliko saobraćajnih nezgoda zbog neprilagođene brzine od tih 45 hiljada? da se malo ograničenje poveća? ne? pa dobro, ionako nam je sve taman...

cirkus

pre 1 godinu

Sad za vikend na izlazu iz indjije, ako se ne varam, stoje s radarom na bukvalno 3,4 duzine automobila (15-20m) od znaka za kraj naseljenog mesta, naselje vise stotina metara pre toga vec proslo uveliko i pecaju ko se usudio da predje 50km/h, prekrsaj je ono sto narod dozvoljava da nam rade..

XXL

pre 1 godinu

Da li sam među kažnjenim? Mož' da bidne al' ne mora da znači jer ... krenem na posao mrzovoljan ne ide mi se pa sam usporio ne žurim, a i grad je brzina nekih 40-45km/h. Kad panduri zauzeli busiju u najprometnijoj ulici i čuče ćame čekajući sa radarom. Prođem 'ladno test brzine al' NE znam da l' me ovaj slikao jer sam zaboravio svetla da popalim. To sam shvatio kad sam hteo da ih ugasim.

Bumbar

pre 1 godinu

Nisam! Nisu me kaznili! Nisam ni vozio, a automobil sam u dvorištu zatrpao hrpom lišća i trave, naravno skinuo tablice i šoferšajbnu i strpo u zamrzivač. E, pa nisam ja juče rođen da me nahvataju ko šarana.

jackiechanich88

pre 1 godinu

Nisam.. otisao sam iz srbije,na zalost. U Srbiji je cilj pisanje kazni i popunjavanje budzeta,nikome nije u planu da se nesto popravi i bolje funkcionise. Umesto da su na nekom vaznom mestu gde nastaje guzva,oni pecaju u zoni 30 nekog ko je vozio 34kmh

cirkus

pre 1 godinu

Sad za vikend na izlazu iz indjije, ako se ne varam, stoje s radarom na bukvalno 3,4 duzine automobila (15-20m) od znaka za kraj naseljenog mesta, naselje vise stotina metara pre toga vec proslo uveliko i pecaju ko se usudio da predje 50km/h, prekrsaj je ono sto narod dozvoljava da nam rade..

upokusaju

pre 1 godinu

Najjače mi je kada radar postave na Čukaričku padinu ispod podvožnjaka, baš me interesuje šta i kako se tu ugrožava?
Instagram pun brze vožnje, crna hronika takođe, a nama pišu kazne što idemo 58 umesto 50 ili 90 umesto 80, a ljudi ginu kao ludi. Gde ste tamo gde treba da vas ima?

Dule

pre 1 godinu

Otkako je policija uvela digitalne radare i kamere, vise vremena potrosim na gledanje table i uporedjivanjem brzine sa znakom, nego sto pazim na put. VOZNJA JE POSTALA UZASNO NAPORNA. E sad, verovatno ovi u policiji nisu imali toliko inteligencije da proracunaju da ce sa digitalnom strogocom zapravo narusiti bezbednost saobracaja - MANJE MOGU DA PAZIM NA PUT, VISE SAM UMORAN I OPTERECEN ZA VOLANOM, NEGO RANIJE, jer stalno moram da pogledujem na pokazivac brzine i poredim ga sa saobracajnim znakom.

gagit

pre 1 godinu

Obilaznica Zemun - Borca, 3 trake u jednom i 3 u drugom smeru, razdvojene ogradom, a sa leve i desne strane, njive, nigde ni jedne jedine kuce, i tu je ogranicenje 50km/h!? Naravno, radar non stop. Poenkareova ulica, obicna dvosmerna ulica, u zoni Dunav stanice, ogranicenje 50, a pored skole 30, nikada, ali nikada nema radara, a pesaka i dece koliko hocete, ljudi jurcaju na pravcu i preko 100. Zasto je to tako? S pravom se smatra da policiju ne zanima bezbednost, vec sam ubiranje novca!

mr

pre 1 godinu

Прођем Немањином једно 15 пута недељно, и сваки али буквално сваки пут је више возило паркирано на путу и праве застој. Дакле причамо о зградама министарства где у сваком тренутку има барем 15-20 полицајаца. Дакле они испред свог носа нису у стању да регулишу саобраћај. Али зато почевши од 12 ноћу стоје испод мостара и заустављају возила која долазе из К.Милоша и крећу се отприлике са једно 30 на сат. Али зато они што силазе са аутопута и силазе доле према Сарајевској треба да ко зна шта и онда су и они мета. Толико о нашој бесмисленој полицији, која малтретира возаче у саобраћају, а склања се од оних који блокирају саобраћај.

Otorinolaringolog

pre 1 godinu

Pa policajci rade na normu. Gazda im kaže koliko kazni moraju da napišu u toku smene i oni dok ne ispune bonus ne ulaze u stanicu.
Srbija je postala zemlja gde država pljačka narod uz pomoć policije.

Brada_Bg

pre 1 godinu

Nemam nista protiv kaznjavanja, ali problem je sto je to uglavnom sirotinja, ovi bahati sto su puni love, sa besnim kolima ne placaju nikom nista a ubedljivo najbahatiji divljaci. To me brine!

kaboom

pre 1 godinu

a jel moze statistika o procentu prekoracenja do 10kmh, 30kmh, 50kmh., preko 50kmh brze
verovatno je 45070 tj 99 posto mahnito jurilo 53kmh na ravnom putu gde je neko bespotrebno nabo znak 50kmh ogranicenje

XXL

pre 1 godinu

Da li sam među kažnjenim? Mož' da bidne al' ne mora da znači jer ... krenem na posao mrzovoljan ne ide mi se pa sam usporio ne žurim, a i grad je brzina nekih 40-45km/h. Kad panduri zauzeli busiju u najprometnijoj ulici i čuče ćame čekajući sa radarom. Prođem 'ladno test brzine al' NE znam da l' me ovaj slikao jer sam zaboravio svetla da popalim. To sam shvatio kad sam hteo da ih ugasim.

KRKI

pre 1 godinu

Nije mi nikako bilo jasno kao mladjem kako je moguće da je neki Srbin recimo za odvajanje Vojvodine od Srbije,onoliki broj ostao u Sloveniji,Hrvatskoj promenili nacionalnost..ali sad mi je jasno.Ja cu da pazim na 1km/h prekoračenja a drugi ce da gaze zidaju rasprodaju rasprarcavaju prljaju zaposljavaju bez ikakve kazne.Ili ce i kasta postovati zakone koje su sami doneli ili necemo ni mi pa nek kaznjavaju do mile volje

Komša

pre 1 godinu

Sad za vikend na izlazu iz indjije, ako se ne varam, stoje s radarom na bukvalno 3,4 duzine automobila (15-20m) od znaka za kraj naseljenog mesta, naselje vise stotina metara pre toga vec proslo uveliko i pecaju ko se usudio da predje 50km/h, prekrsaj je ono sto narod dozvoljava da nam rade..
(cirkus, 24. april 2023 14:08) 

Takve su im zasede po manjim putevima.
Prodjes naseljeno mesto ,vec par stotina metara njive oko tebe ,na 50 metara vidiš 80 i opustiš se.
Škljoc!
Ptičica!
Deset 'iljade,kume za fotku!

mnemonic

pre 1 godinu

55 hiljada vozila 45 hiljada prekršaja. koliko saobraćajnih nezgoda zbog neprilagođene brzine od tih 45 hiljada? da se malo ograničenje poveća? ne? pa dobro, ionako nam je sve taman...

norge

pre 1 godinu

za preko 15 godina u norveskoj, policija me zaustavila samo jednom i to da bi propustio neki vangabaritni prevoz...
a da se vozi, vozi se svakako i svasta, love se prvo oni balvani sa dobrim prekoracenjem ova sitna boranija za par km to zaustave bas kada im je jako dosadno.
za pijandure i narkomane za volanom nemaju milosti ni najmanje.

marica, kriv, razumevanje...

pre 1 godinu

kazne me ako sam prekrsio pravila platim kaznu i svi idemo i radimo svoj posao ... nista strasno, problem je kao sto su veci istakli pre mene sto su ogranicenja negde postavljane bez ikakve logike i tu je uvek radar, a tamo gde zaista ima smisla da bude radar ili makar obicna patrola istih nikad nema - primer gotovo redovno su ujutru na spustu od Zarkov ka Cukarickoj padini gde uglavnom upecaju tablice koje nisu BG jer ljudi ne znaju da su tu ali za 4 godine koliko sam vodio dete u skolu 500 metara iznad tog mesta i vracao niti jednom nisam video patrolu u reonu skole, a nije da nije bilo kritocnih situacija JER NIJE ISTO KAD NEKO VOZI 70 km/na sat gde su dve trake sa zelenom povrsinom izmedju dva pravca bez skoro icega sa strane i KAD NEKO VOZI 50 km nas sat u zoni skole iako je po zakonu prekrsaj isti - tako ma sta god oni pricali bezbednost nije prioritet prioritet je punjenje budzeta

Svinjar

pre 1 godinu

Mogu samo reći da će narod pući i početi da bije policiju.
Bolje obratite pažnju na bahate mamlaze koji parkiraju gde god stignu. tri dana zaredom imam problem nepregledne raskrsnice zbog nepropisno parkiranih vozila i to u malenom Ljigu. Srećom ljudi ovde znaju čemu služi sirena pa trube jer znaju da ih vozači ne vide od nepropisno parkiranih vozila.

Bumbar

pre 1 godinu

Nisam! Nisu me kaznili! Nisam ni vozio, a automobil sam u dvorištu zatrpao hrpom lišća i trave, naravno skinuo tablice i šoferšajbnu i strpo u zamrzivač. E, pa nisam ja juče rođen da me nahvataju ko šarana.

mile

pre 1 godinu

mene nalovili za 1km/h jos mi pokazuje snimak, a ono sasvim drugi oblik farova i silueta vozila, bila noc... platim na licinom mestu pa idem dalje... sa kim da se navlacim i nerviram ??? nije vredno toga. sramota je jedina rec

keki

pre 1 godinu

Kako bi prosecan balkanski mozak mogao da razume koje su pogibne posledice ovakvok napada i otimanja? A posledica je najbitnija, aposlutno nepoverenje u sistme,drzavu i pravo,sto dugorocno dovodi do mnogo vecih problema kada narod to shvati,a shvatili su odavno. E onda nema vere niusta, jer je sve mutno,neiskreno i podlo pa kriminal i korupcija rastu. nema sramote, nema ideje, nema nicega

Moma

pre 1 godinu

Ti policajci saobracajci su postali kao pravi drumski razbojnici. Zaustavi te i daj pare, naci ce vec razlog za nesto sigurno. Samo sto je sa razbojnicima nekad moglo lagano, a ove stiti drzava. Kamere svi da nose na sebi i to je to, ako nema kameru ili nije radila, ne uvazava se to njegovo sto tvrdi i cao djaci.

Rale

pre 1 godinu

Ja se nadam da fali jedna nula kod kontrolisanih vozila (55.291), jer bi bilo ludilo i porazavajuce da je 45.074 ljudi kaznjeno. Pa to je 81.5%?!? Dakle komotno na nivou drzave da se raspise u 2 godine da svako ko ima vozacki polaze opet, po 50% svake godine.

merenge

pre 1 godinu

Nigde nije bilo naznačeno da ce 7 dana trajati ta kontrola tzv speed maraton, svuda je stajalo 24 sata.

Jel cilj prevencija ili punjenje budzeta.

Jel cilj da se upozore vozači kako ne bi vozili prebrzo, ili je cilj samo dranje, dranje, dranje.

wer

pre 1 godinu

ali kakvo epsko kmecanje balkanoida,
evo kamen da se rasplace nad 'sirotinjom koja strada'

ono, zabranis pusenje,
zabranis divljanje za volanom,
zabranis kladzu i da se bije zena,
i sta ostaje prosednom balkancu od zivota?

samo da se rokne, ili da laje po komentarima
kako ce da 'on nesto ako neko proba da ga kazni'

kole

pre 1 godinu

Vozim prilicno bezbedno i razumno, a jedini greh mi je malo brza voznja na mestima van naselja gde nema ulica i ljudi. Nije to nikakvo divljanje i jurcanje, ali par km brze po suvom i dobrom vremenu nikoga nije dovelo u opasnost. Ovakve akcije mogu jedino jos vise da stvore nepoverenje i odijum prema policiji koja i onako nema neko poverenje naroda, jer je veliki greh kazniti nekoga zbog par km vise, dok za to vreme gledamo manijake koji jurcaju, preticu i prestrojavaju se bez migavca velikim brzinama, a nikad ne vidimo da ih neko zaustavlja. Treba prvo neutralisati krupne i opasne prekrsioce koji nas svakodnevno dovode u opasnost, a tek onda ici na sitnije prekrsaje.

iki

pre 1 godinu

U Pančevu pucaju non stop od skretanja kod pruge ka južnoj industrijskoj zoni gde je put odličan sa po 2 trake u oba pravca, 50 je smešno ograničenje. Od skora i tronožac sa turbo radarima.

mrk

pre 1 godinu

znam da je bila akcija prosle nedelje, na izlasku iz ns, tempomat mi na 83. pore mene lik projuri jedno 120, batica mene zaustavlja. kao prekoracili ste. reko nisam, jer 83 na cajgeru je 77-78 pravih. pokusao da se "dogovorimo", bez da mi pokaze kameru tj dokaz. reko brate pisi sta hoces, vidimo se kod sudije. samo mi je pozeleo srecan put.

Dragan

pre 1 godinu

Ne, ali zato mi se u ponoć komunalna policija nacrta ispred zgrade i piše kazne za nepropisno parkiranje. U ponoć. A na parkingu haos, stanari nemaju gde, ali koga briga, uzimaj lovu

Nikola

pre 1 godinu

Nisam! Nisu me kaznili! Nisam ni vozio, a automobil sam u dvorištu zatrpao hrpom lišća i trave, naravno skinuo tablice i šoferšajbnu i strpo u zamrzivač. E, pa nisam ja juče rođen da me nahvataju ko šarana.
(Bumbar, 24. april 2023 13:58)

Ala si ti bre neki zajebani mafijoza !

gagit

pre 1 godinu

Ovo nije tačno. Alvirović je u SAT-u neki dan pitao načelnika saobraćajne policije da li je tačno da rade na normu i dobio je decidno negativan odgovor.
(Henry Lee, 24. april 2023 18:40)

Naravno da nemaju normu, ali se jos kako gledaju rezultati rada na kraju meseca. Kada na kraju meseca jedan saobracajac ima znacajno vise podnetih prijava od nekog drugog, to i te kako ima uticaja na njegovu karijeru.

Nikola

pre 1 godinu

Uobičajeno najglasniji su oni koji prave prekršaje i smeta im rad policije ,dok mnogi nikada kaznu nisu videli a voze čitav život. Kako je to moguće!

DJ KRMAK

pre 1 godinu

@К957 - а реци нам пошто стално возиш ван Србије, како се тамо возачи понашају? Ма нема везе. Реци нам како се тамо српски возачи понашају? Јел возе пијани к’о летве и надувани и не дају жмигавац, возе као да играју руски рулет на аутопуту, не стану на пешачки, трубе на семафору? Питам за друга.

Hm

pre 1 godinu

Probajte da vozite 50km/h obilaznicom Zemun - Borča !
Nigde portala s preporučenom brzinom , kao uostalom i na svim ulicama u BG .
Niko ne vozi sporije od 80 ,branici kao na autoputu i saobraćaj se besprekorno odvija. Ovde je praksa pokazala da Okanović i bratija nisu u pravu .

Edi

pre 1 godinu

Za vikend sam vozio kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku. Na turskom autoputu ni traga od policije, ima 3 trake i moze da se vozi na tempomatu. Kroz Bugarsku tak tuk, po negde dobro obelezena patrola. Udjoh u Srbiju. Majko moja, na autoputu pred tunel pecaju radarom. Ispred svakog naseljenog mesta u civilnom automobilu sakriveni cekaju. Tuga, cemer,jad... Bagra.

w

pre 1 godinu

"Mene su uslikali. Izlaz iz sela, vozio 50 kmh, već vidim znak za 80, ubrzam, kad ono skljoc!
Kazna stigla posle 4 meseca, 40 evra, platim, šta ću, moram, to je uređena država, Austrija je u pitanju."

Vidis, i Srbija je uredjena drzava. Isto tako su i mene, izlaz is sela gde nema zive duse, pre same table..jurio citavih 58 na sat. Skljoc, kazna na adresu. Ali nije to poenta. Sto neko kaze, daj da vidim statistiku... do 10% prekoracenje koliko od tih kazni. Ja nemam problem da platim moju kaznu, jeste jurio sam 58 ogranicenje 50, ali imam problem sa kamerama iz zbunja na takvim mestima, gde nije sustina kaznjavanje brze voznje ili bezbednosti, neko punjenje budzeta. Nismo mi to izmisili, to sve zemlje rade, ali ne toliko kao kod nas. Kod mene u gradu (NS), iza skole moga sina, jure non stop (Z.Zrenjanin na Limanu, iza skole).Nikad apsolutno nikad nisam video radar. Ogranicenje 30, i redovno me neko, kad vozim 40 (eto opet vozim ko manijak), preticu sa 80. Radare kod nas vecinom se postavljaju zarad punjenja budzeta, to sam 100% siguran.

cosmo

pre 1 godinu

@krki

Krki, od pijanog oca i najbliža djeca odu. Srbija će se svesti na beogradski pašaluk. Kompleks više vrijednosti izvan skale mjerenja.

Etnički sam rođen kao Srbin, u Bosni. Odgojen sam neutralno, ni ljevičarski, ni desničarski. Još kao tinejdžer, imao sam problem da se poistovijetim sa srbovanjem, ali da ne budem pogrešno shvaćen, ni ostale zemlje nisu ništa bolje. Samo, nemaju taj kompleks da su bolje od cijelog svijeta, kao što to ima Beograd, sa širom okolinom. I, krenule su dalje. Nas Srbija i danas drži za okovratnik, stojimo u mjestu, životi prolaze. Nemojte nas više braniti, brigom će te nas sahraniti.

Sad, u ovim godinama, nemam nikakav osjećaj ni za Srbe, ni za Bosnu, bi Balkan uopšteno. Uložio sam pamet u posao i trudim se da gledam sve široko i bez nacionalnog predznaka.

Ne znam koja je tačno glava započela to vrzino kolo srpskih kompleksa i arogantnosti, tog ponosa nad onim čega ss treba stidjeti - dinastija, Tito, SANU...ne znam koja klika je to stvorila... Nekako sam najbliži tome da je smrtnu ranu Srbiji zadao Apis, kad je Obrenoviće ubio. Možda ne bi bilo ni Plave grobnice, ni Ustaša, ni komunizma, Tita, Miloševića... ne znam...

Od te rane Srbija i dan danas umire i pitanje je dana kad će biti kraj. Nema tu povratk, unazad 100 godina, Srbi su učeni da su vredniji od drugih i da su svi protiv njih. U ovo vrijeme izvrnutih vrijednosti svugdje, ovdje se to multiplicira još više. Ne može se to ispraviti za još 100 godina, a dotad će ostati distrikt Beograd.

123

pre 1 godinu

Naravno da jesam jer ogranicenja brzine nemaju nikakvog smisla... Uhapsi me radar, srecom nije veliko prekoracenje (22km/h preko)
(Mare, 24. april 2023 18:33)

Ludilo. Ograničenja brzine nemaju smisla. I gomile pluseva. Šta, bre, nije u redu sa ovim narodom?

Profesor Dušan

pre 1 godinu

Najviše mrzim one saobraćajce kada voziš negde , ograničenje 50km/h i naiđeš na nizbrdo auto sam ubrza na 56km/h a oni pokvareno čekaju zaustave te i kazne za prekoračenje brzine .....i to bez obzira na to što si pritisnuo kočnicu kad si video tih 56km/h neee oni te tu sekundu dve tri koje si išao 56km/h lepo slikaju radarom i kazne ....

Od takvih nema gori.

wea

pre 1 godinu

Nemam nista protiv kaznjavanja, ali problem je sto je to uglavnom sirotinja, ovi bahati sto su puni love, sa besnim kolima ne placaju nikom nista a ubedljivo najbahatiji divljaci. To me brine!
(Brada_Bg, 24. april 2023 19:04)

Moja bivsa devojka mi jednom rece na to: " Ko ti je kriv sto nisi i ti zaradio za ta besna kola. Da jesi, i ti bi mogao kao ovi, sto su ocigledno sposobniji od tebe".

Henry Lee

pre 1 godinu

@ Pa policajci rade na normu. Gazda im kaže koliko kazni moraju da napišu u toku smene i oni dok ne ispune bonus ne ulaze u stanicu.
Srbija je postala zemlja gde država pljačka narod uz pomoć policije.
(Otorinolaringolog, 24. april 2023 15:31)

Ovo nije tačno. Alvirović je u SAT-u neki dan pitao načelnika saobraćajne policije da li je tačno da rade na normu i dobio je decidno negativan odgovor.

Неша

pre 1 godinu

Стално говоре о нашој безбедности, мислим глобално не само у Србији, а аутомобили све јачи и бржи. Данашњи "породични" аутомобили су бржи и јачи од спортских из 80тих. Ако се заиста толико брину нека производе аутомобиле који иду максимално 150 км/х.

Razmisli malo

pre 1 godinu

Nigde nije bilo naznačeno da ce 7 dana trajati ta kontrola tzv speed maraton, svuda je stajalo 24 sata.

Jel cilj prevencija ili punjenje budzeta.

Jel cilj da se upozore vozači kako ne bi vozili prebrzo, ili je cilj samo dranje, dranje, dranje.
(merenge, 24. april 2023 18:32)

Druže, ograničenje ne važi 24h ili 7 dana, ono važi stalno. Mogu da te kazne 365 dana u godini.

Ako misliš da je ograničenje negde besmisleno, ti lepo piši policiji, komitetu za saobraćaj, pokreni peticiju ili iscimaj svog odbornika ako je to ograničenje u tvojoj MZ.

Inače, ako znaš da panduri negde stalno stoje sa radarom, a opet te kazne, onda im samo daješ opravdanje da tu i dalje stoje (da ne pričamo o tome što si ispao glup).

vojvođanin

pre 1 godinu

Odavno je policija postala mafija.
Nema tu nikakvog plana i strtegije, samo klepaj kazne, otimaj narodu, puni svoj džep "kada se dogovorimo za crvenu-dve".

Archi

pre 1 godinu

Pa ko nam je kriv, umesto da svi lepo bojkotujemo placanje kazni...ovako mogu da nas maltretiraju za prekoracnje od 15km/h a kad ovih 45000 vozaca ne bi platilo da vidis kako bi se neko zapitao sta mu rade saobracajci po ceo dan u hladi i da li im se isplati da pecaju za kazne od 50e ilo da ih posalju da negde regulisu saobracaj, pisu kazne ovima sto se parkiraju i zaustavljaju po centru grada i blokiraju traku, da pisu kazne za nasilnicku voznju itd

pajo

pre 1 godinu

Овако 10.000 за невезан појас а то пропагирају "професори" факултета који имају привилеговану државну плату од 200.000-500.000 динара месечно
(Богдан, 25. april 2023 08:36)

Za pojas bi naplacivao i 100 000. Prvi put 10000 a drugi put 100000 i svaki naredni put podizao za po 100000. Uz to bi uveo kaznu i desetak dana drustvenokorisnog rada.

Vezivanje pojasa je dve sekunde a znaci razliku izmedju zivota i smrti.

I na svaku kaznu bi napisao ovim pokusavamo da tvojoj porodici sacuvamo tebe od tvoje ludosti(ili tako nesto).

Pa ako ti ni tada nije zao da ti porodica nosi crninu, onda ko te .....

Aca

pre 1 godinu

Sve ove kazne su ukupno oko 2 miliona evra. Ako je prosečna plata 500e, godišnja je oko 6 000e. Znači, sa ovih 2 miliona evra mogu da plate oko 300 radnika. Priznaćete, nije baš neka vajda... Nije da će budžet da procveta. Čak i da je 10 puta više ne bi napravilo razliku. Možda da je 100 puta više (30 000 radnika), ali za to treba oko pola miliona kazni.

Roki

pre 1 godinu

Nisam zato sto postujem propise. Jeste nam policija svakakva, jesu neka ogranicenja nelogicna, ali takav je zakon. Najbolje bi bilo da se drzava na pravi nacin bavi onima sto voze pijani, drogirani, bez dozvole, povratnicima s prekrsajima. Onda mi ne bi smetalo da mi naplate prekoracenje od 1 km.

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

sad da budem ozbiljan - 80% prekršilaca je ogroman procenat...
bilo bi dobro da nam policija objavi statistiku prekoračenja brzina i to redosledom: 1-5km, 6-10, 11-20, 21-30, 31-50, 51-80, 81-100, 100+... kao i pregled ovih 7.500 "ostalih".

a plašim se da je najviše ovih iz 1-5 i 6-10km...

...And Justice for All

pre 1 godinu

Za vikend sam vozio kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku. Na turskom autoputu ni traga od policije, ima 3 trake i moze da se vozi na tempomatu. Kroz Bugarsku tak tuk, po negde dobro obelezena patrola. Udjoh u Srbiju. Majko moja, na autoputu pred tunel pecaju radarom. Ispred svakog naseljenog mesta u civilnom automobilu sakriveni cekaju. Tuga, cemer,jad... Bagra.
(Edi, 25. april 2023 00:51)

A najgore što oni to ne rade zbog bezbednosti i ostalii fora vec zato što svako saobracajno vozilo danas mora da ispuni normu.
A u Turskoj nema policije jer je sve pokriveno kamerama,pa ti se bahati ako smeš.

Богдан

pre 1 godinu

Сератори само да пуне буџет. Ако није до тога што се не наплаћује симболично у новцима а бодови да се повећају. За свако прекорачење 5 бодова, 4 прекорачења па забрана управљања 3 месеца, купи градску, међумесну или возну карту па кад се опасуљиш седи за волан. Овако 10.000 за невезан појас а то пропагирају "професори" факултета који имају привилеговану државну плату од 200.000-500.000 динара месечно

коментатор

pre 1 godinu

Људи много бре се..те!!!
Поштуј правила државе у којој живиш, плати каѕну ако си крив!!!

П.С.објавите ми коментар

Temerinac

pre 1 godinu

Jedno je tacno ne poštuju se propisi I bahato se vozi
. Parkira se bahato ,ne poštuju se znakovi. Divlji vozači na drumovima Srbije. Policijo kažnjavaj I zavodi red u saobracaju!

milan

pre 1 godinu

@cosmo
Za tebe je srbovanje ako se kaže da, najmanje, četiri naroda i države postoje zahvaljujući 1.2 miliona života koje je Srbija dala u WWI.
Misliš da je srbovanje što su Slovenci našli utočište u Srbiji tokom WWII.
Da li je srbovanje prihvatanje pola miliona ljudi, ne samo Srba, od 90.tih.
Pogrešno zaključujuješ upoređujući nas s drugima i stavom da su prekodrinski Srbi taoci Srbije .
Moja tetka je takve zvala polumozganima !

Окано

pre 1 godinu

stoli me bojko…
imam uredjaj iz svedske
a u kolima koji ako ga radar detektuje, uvek pokazuje 55km/h….
dovidjenja prijatno.
(sima solaja, 25. april 2023 08:15)

А шта ћеш ако је ограничење 40 км/ч, јел и тада показује исто 55 км?

Xox

pre 1 godinu

Koliko od tih kazni je napisano na mestima koje su crne tacke? E, tako vam je jasno cemu sluze kazne u Srbiji, a cemu u normalnom svetu.
U Grckoj mozes da vozis brzo koliko onaj ispred tebe, u Nemakckoj nema ogranicenja na autpoutu (negde).

Mare

pre 1 godinu

Najcesce vozim u ogranicenju ALI obozavam da ponekad vozim 20kmh max a i manje pogotovo kad znam da cekaju.Pravim veliku guzvu iza sebe i bas me briga,vozim u okviru propisa,vezan,bez telefona potpuno ispravan auto.Zabavlja me to.

Janko

pre 1 godinu

@cosmo

Nekada komentar govori više o komentatoru nego o predmetu komentara. U ovom slučaju, više smo saznali o tebi nego o Srbima. Preciznije, više o tvojim ličnim kompleksima nego o srpskim. Jer srpski i ne postoje, nemoguće je generalizovati jedan ceo narod, i to još svoj. Prosto je nemoguće da nisi nikad sreo nijednog Srbina koji nema kompleks veće vrednosti (koji je usput naličje kompleksa manje vrednosti). O tome da su svi ostali krenuli napred ne vredi ni pričati. Napred gde?
A ako mene pitaš, Srbiju su ubili šumski ljudi sa petokrakom na celu koji su dosli preko reke i opljačkali je i proterali sve vredno sto nisu ubili.

nikola

pre 1 godinu

Na sta to lici sta treba niko da nevozi auto a ne menjate propise 30 god deonice puta od po 30 na sat semafori koji traju po pola sata i na kraju opet pravite guzve to je isto ko da kradete pare ljudima iz kuce pravite pare kao drzava kroz fabrike a ne otimanjem ljudima kamere koje koristite mogu da koriste iskljucivo za nezgode da se utvrdi pravo stanje stvari a ne za pravljenje problema ako hocete bezbedniji saobracaj kao drzava ugradjujte blutooth o drzavnom trosku i povezite na navigaciju i da se vozila automatski prepoznaju da nema sudara al ovo vise odgovara na foru kao radi bezbednosti ne nego kradete pare

Мишо

pre 1 godinu

казнише ме ,возио 60 у насељеном месту ,док су ми писали казну један пролете 80-90 на сат и ником ништа .

Janko

pre 1 godinu

Mene su uslikali. Izlaz iz sela, vozio 50 kmh, već vidim znak za 80, ubrzam, kad ono skljoc!
Kazna stigla posle 4 meseca, 40 evra, platim, šta ću, moram, to je uređena država, Austrija je u pitanju.
E, da je Srbija bila, tu bi već kreštao o nepravdi, kažnjavanju sirotinje, punjenju budžeta, itd. Ko ne voli svoje, tuđem se raduje. Država je onakva kako se prema njoj odnosimo. Volite Srbiju i jedni druge pa će nam svima biti bolje.

wer

pre 1 godinu

Naravno da jesam jer ogranicenja brzine nemaju nikakvog smisla... Uhapsi me radar, srecom nije veliko prekoracenje (22km/h preko)
(Mare, 24. april 2023 18:33)

Ludilo. Ograničenja brzine nemaju smisla. I gomile pluseva. Šta, bre, nije u redu sa ovim narodom?
(123, 24. april 2023 20:36)

to ti je otprilike ogledalo gde zivis,
e'o samo jos da neko pomene kako je sasvim ok voziti malkice pijan,
pa da ga okite plusevima kao obdarenu pevaljku na svadbi..

Neko

pre 1 godinu

Da, dobio sam vec poziv iz suda za prekrsaje, pritom bas pazim i vozim po ogranicenju svuda. Kapiram da sam imao prekoracenje za 3 do 4 km/h.

Edi

pre 1 godinu

A najgore što oni to ne rade zbog bezbednosti i ostalii fora vec zato što svako saobracajno vozilo danas mora da ispuni normu.
A u Turskoj nema policije jer je sve pokriveno kamerama,pa ti se bahati ako smeš.
(...And Justice for All, 25. april 2023 10:17)

U Turskoj strance ne diraju. Mi smo tamo zasticena vrsta. Vozio sam celo vreme 170km/h od Sofije do Istanbula. Milina.

cosmo

pre 1 godinu

@Janko

Klasični odgovor, koji potvrđuje moj prijedlog dijagnoze. Bilo koji atom (samo)kritike pokreće buran odgovor da je neko drugi kriv, a ne mi sami.

Nije ni bitno, neću ja dalje u raspravu oko toga, to je uvijek Sizifov posao, naučio sam da odustanem. I da, naravno da generalizacija ne stoji narodu - to nisam ni mislio, već da je broj ljudi, koji bi ovu zemlju reanimirali daleko i odavno ispod kritične mase za neku promjenu. Oni, o kojima ja govorim, drže glavne zupčanike unazad 100 godina.

A, ako se i desi da neko, od ovih u manjini, i preuzme kormilo, dobije metak.

Žao je meni zbog toga, ali sam realan.

Bgd

pre 1 godinu

Na sta to lici sta treba niko da nevozi auto a ne menjate propise 30 god deonice puta od po 30 na sat semafori koji traju po pola sata i na kraju opet pravite guzve to je isto ko da kradete pare ljudima iz kuce pravite pare kao drzava kroz fabrike a ne otimanjem ljudima kamere koje koristite mogu da koriste iskljucivo za nezgode da se utvrdi pravo stanje stvari a ne za pravljenje problema ako hocete bezbedniji saobracaj kao drzava ugradjujte blutooth o drzavnom trosku i povezite na navigaciju i da se vozila automatski prepoznaju da nema sudara al ovo vise odgovara na foru kao radi bezbednosti ne nego kradete pare
(nikola, 25. april 2023 02:50)

Čoveče, da li si čuo za tačku, zarez, gramatiku...? Mene bi bilo sramota ovako nešto napisati.

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

Jesam,između Crvenke i Sivca stali pored puta u nekom civilnom autu. 104 km/h a ograničenje 80 km/h. 10 000 RSD.
(Građanin, 24. april 2023 17:12)

zar to nije odavno zabranjena praksa da prave čeku u civilnom automobilu?

milan

pre 1 godinu

@cosmo
Nisi ti Kopernik da otkrivaš, niti sam ja Pilipenda da idem do krajnjih granica.
Rođen sam preko Drine ,poznate su mi sve zablude jednih, drugih i trećih, imam najviši stepen u struci , ali sam tek posle formalnog školovanja shvatio da je malo ko od nas zaista i obrazovan.
Anatemišeš šumske voluntariste, a služiš se njihovom retorikom.
Put do istine nije prav i ne znači da će ona biti pristrasna prema tebi, kad je nađeš, a prihvatanje laži za istinu je poraz za sve .
Sve najbolje, takođe !

Nikola

pre 1 godinu

Sve u svemu, trebalo bi biti strožije, kazne veće i krivična odgovornost veća !

Onaj ko je odgovoran vozač nema čega da se plaši a to što se ova druga grupacija šlepa uz obrazovan i pošten narod ,je priča za sebe....zato samo rokaj sa kaznama!

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

Nisam! Nisu me kaznili! Nisam ni vozio, a automobil sam u dvorištu zatrpao hrpom lišća i trave, naravno skinuo tablice i šoferšajbnu i strpo u zamrzivač. E, pa nisam ja juče rođen da me nahvataju ko šarana.
(Bumbar, 24. april 2023 13:58)


:)) legendo...

ali na sledećoj akciji, pored sve te maskiraže, ipak samo zamaži blatom šoferku oko nalepnice... ko da plaća kedere svaki put... ili, ako imaš živinu neku...

:))) e nasmeja me lepo.

Henry Lee

pre 1 godinu

@ Pa policajci rade na normu. Gazda im kaže koliko kazni moraju da napišu u toku smene i oni dok ne ispune bonus ne ulaze u stanicu.
Srbija je postala zemlja gde država pljačka narod uz pomoć policije.
(Otorinolaringolog, 24. april 2023 15:31)

Ovo nije tačno. Alvirović je u SAT-u neki dan pitao načelnika saobraćajne policije da li je tačno da rade na normu i dobio je decidno negativan odgovor.

Nikola

pre 1 godinu

Uobičajeno najglasniji su oni koji prave prekršaje i smeta im rad policije ,dok mnogi nikada kaznu nisu videli a voze čitav život. Kako je to moguće!

wer

pre 1 godinu

ali kakvo epsko kmecanje balkanoida,
evo kamen da se rasplace nad 'sirotinjom koja strada'

ono, zabranis pusenje,
zabranis divljanje za volanom,
zabranis kladzu i da se bije zena,
i sta ostaje prosednom balkancu od zivota?

samo da se rokne, ili da laje po komentarima
kako ce da 'on nesto ako neko proba da ga kazni'

Dule

pre 1 godinu

Otkako je policija uvela digitalne radare i kamere, vise vremena potrosim na gledanje table i uporedjivanjem brzine sa znakom, nego sto pazim na put. VOZNJA JE POSTALA UZASNO NAPORNA. E sad, verovatno ovi u policiji nisu imali toliko inteligencije da proracunaju da ce sa digitalnom strogocom zapravo narusiti bezbednost saobracaja - MANJE MOGU DA PAZIM NA PUT, VISE SAM UMORAN I OPTERECEN ZA VOLANOM, NEGO RANIJE, jer stalno moram da pogledujem na pokazivac brzine i poredim ga sa saobracajnim znakom.

Aca

pre 1 godinu

Sve ove kazne su ukupno oko 2 miliona evra. Ako je prosečna plata 500e, godišnja je oko 6 000e. Znači, sa ovih 2 miliona evra mogu da plate oko 300 radnika. Priznaćete, nije baš neka vajda... Nije da će budžet da procveta. Čak i da je 10 puta više ne bi napravilo razliku. Možda da je 100 puta više (30 000 radnika), ali za to treba oko pola miliona kazni.

Rale

pre 1 godinu

Ja se nadam da fali jedna nula kod kontrolisanih vozila (55.291), jer bi bilo ludilo i porazavajuce da je 45.074 ljudi kaznjeno. Pa to je 81.5%?!? Dakle komotno na nivou drzave da se raspise u 2 godine da svako ko ima vozacki polaze opet, po 50% svake godine.

cosmo

pre 1 godinu

@krki

Krki, od pijanog oca i najbliža djeca odu. Srbija će se svesti na beogradski pašaluk. Kompleks više vrijednosti izvan skale mjerenja.

Etnički sam rođen kao Srbin, u Bosni. Odgojen sam neutralno, ni ljevičarski, ni desničarski. Još kao tinejdžer, imao sam problem da se poistovijetim sa srbovanjem, ali da ne budem pogrešno shvaćen, ni ostale zemlje nisu ništa bolje. Samo, nemaju taj kompleks da su bolje od cijelog svijeta, kao što to ima Beograd, sa širom okolinom. I, krenule su dalje. Nas Srbija i danas drži za okovratnik, stojimo u mjestu, životi prolaze. Nemojte nas više braniti, brigom će te nas sahraniti.

Sad, u ovim godinama, nemam nikakav osjećaj ni za Srbe, ni za Bosnu, bi Balkan uopšteno. Uložio sam pamet u posao i trudim se da gledam sve široko i bez nacionalnog predznaka.

Ne znam koja je tačno glava započela to vrzino kolo srpskih kompleksa i arogantnosti, tog ponosa nad onim čega ss treba stidjeti - dinastija, Tito, SANU...ne znam koja klika je to stvorila... Nekako sam najbliži tome da je smrtnu ranu Srbiji zadao Apis, kad je Obrenoviće ubio. Možda ne bi bilo ni Plave grobnice, ni Ustaša, ni komunizma, Tita, Miloševića... ne znam...

Od te rane Srbija i dan danas umire i pitanje je dana kad će biti kraj. Nema tu povratk, unazad 100 godina, Srbi su učeni da su vredniji od drugih i da su svi protiv njih. U ovo vrijeme izvrnutih vrijednosti svugdje, ovdje se to multiplicira još više. Ne može se to ispraviti za još 100 godina, a dotad će ostati distrikt Beograd.

Bumbar

pre 1 godinu

Nisam! Nisu me kaznili! Nisam ni vozio, a automobil sam u dvorištu zatrpao hrpom lišća i trave, naravno skinuo tablice i šoferšajbnu i strpo u zamrzivač. E, pa nisam ja juče rođen da me nahvataju ko šarana.

jackiechanich88

pre 1 godinu

Nisam.. otisao sam iz srbije,na zalost. U Srbiji je cilj pisanje kazni i popunjavanje budzeta,nikome nije u planu da se nesto popravi i bolje funkcionise. Umesto da su na nekom vaznom mestu gde nastaje guzva,oni pecaju u zoni 30 nekog ko je vozio 34kmh

Archi

pre 1 godinu

Pa ko nam je kriv, umesto da svi lepo bojkotujemo placanje kazni...ovako mogu da nas maltretiraju za prekoracnje od 15km/h a kad ovih 45000 vozaca ne bi platilo da vidis kako bi se neko zapitao sta mu rade saobracajci po ceo dan u hladi i da li im se isplati da pecaju za kazne od 50e ilo da ih posalju da negde regulisu saobracaj, pisu kazne ovima sto se parkiraju i zaustavljaju po centru grada i blokiraju traku, da pisu kazne za nasilnicku voznju itd

mnemonic

pre 1 godinu

55 hiljada vozila 45 hiljada prekršaja. koliko saobraćajnih nezgoda zbog neprilagođene brzine od tih 45 hiljada? da se malo ograničenje poveća? ne? pa dobro, ionako nam je sve taman...

123

pre 1 godinu

Naravno da jesam jer ogranicenja brzine nemaju nikakvog smisla... Uhapsi me radar, srecom nije veliko prekoracenje (22km/h preko)
(Mare, 24. april 2023 18:33)

Ludilo. Ograničenja brzine nemaju smisla. I gomile pluseva. Šta, bre, nije u redu sa ovim narodom?

Nikola

pre 1 godinu

Sve u svemu, trebalo bi biti strožije, kazne veće i krivična odgovornost veća !

Onaj ko je odgovoran vozač nema čega da se plaši a to što se ova druga grupacija šlepa uz obrazovan i pošten narod ,je priča za sebe....zato samo rokaj sa kaznama!

keki

pre 1 godinu

Kako bi prosecan balkanski mozak mogao da razume koje su pogibne posledice ovakvok napada i otimanja? A posledica je najbitnija, aposlutno nepoverenje u sistme,drzavu i pravo,sto dugorocno dovodi do mnogo vecih problema kada narod to shvati,a shvatili su odavno. E onda nema vere niusta, jer je sve mutno,neiskreno i podlo pa kriminal i korupcija rastu. nema sramote, nema ideje, nema nicega

KRKI

pre 1 godinu

Nije mi nikako bilo jasno kao mladjem kako je moguće da je neki Srbin recimo za odvajanje Vojvodine od Srbije,onoliki broj ostao u Sloveniji,Hrvatskoj promenili nacionalnost..ali sad mi je jasno.Ja cu da pazim na 1km/h prekoračenja a drugi ce da gaze zidaju rasprodaju rasprarcavaju prljaju zaposljavaju bez ikakve kazne.Ili ce i kasta postovati zakone koje su sami doneli ili necemo ni mi pa nek kaznjavaju do mile volje

merenge

pre 1 godinu

Nigde nije bilo naznačeno da ce 7 dana trajati ta kontrola tzv speed maraton, svuda je stajalo 24 sata.

Jel cilj prevencija ili punjenje budzeta.

Jel cilj da se upozore vozači kako ne bi vozili prebrzo, ili je cilj samo dranje, dranje, dranje.

upokusaju

pre 1 godinu

Najjače mi je kada radar postave na Čukaričku padinu ispod podvožnjaka, baš me interesuje šta i kako se tu ugrožava?
Instagram pun brze vožnje, crna hronika takođe, a nama pišu kazne što idemo 58 umesto 50 ili 90 umesto 80, a ljudi ginu kao ludi. Gde ste tamo gde treba da vas ima?

DJ KRMAK

pre 1 godinu

@К957 - а реци нам пошто стално возиш ван Србије, како се тамо возачи понашају? Ма нема везе. Реци нам како се тамо српски возачи понашају? Јел возе пијани к’о летве и надувани и не дају жмигавац, возе као да играју руски рулет на аутопуту, не стану на пешачки, трубе на семафору? Питам за друга.

gagit

pre 1 godinu

Obilaznica Zemun - Borca, 3 trake u jednom i 3 u drugom smeru, razdvojene ogradom, a sa leve i desne strane, njive, nigde ni jedne jedine kuce, i tu je ogranicenje 50km/h!? Naravno, radar non stop. Poenkareova ulica, obicna dvosmerna ulica, u zoni Dunav stanice, ogranicenje 50, a pored skole 30, nikada, ali nikada nema radara, a pesaka i dece koliko hocete, ljudi jurcaju na pravcu i preko 100. Zasto je to tako? S pravom se smatra da policiju ne zanima bezbednost, vec sam ubiranje novca!

XXL

pre 1 godinu

Da li sam među kažnjenim? Mož' da bidne al' ne mora da znači jer ... krenem na posao mrzovoljan ne ide mi se pa sam usporio ne žurim, a i grad je brzina nekih 40-45km/h. Kad panduri zauzeli busiju u najprometnijoj ulici i čuče ćame čekajući sa radarom. Prođem 'ladno test brzine al' NE znam da l' me ovaj slikao jer sam zaboravio svetla da popalim. To sam shvatio kad sam hteo da ih ugasim.

cirkus

pre 1 godinu

Sad za vikend na izlazu iz indjije, ako se ne varam, stoje s radarom na bukvalno 3,4 duzine automobila (15-20m) od znaka za kraj naseljenog mesta, naselje vise stotina metara pre toga vec proslo uveliko i pecaju ko se usudio da predje 50km/h, prekrsaj je ono sto narod dozvoljava da nam rade..

mile

pre 1 godinu

mene nalovili za 1km/h jos mi pokazuje snimak, a ono sasvim drugi oblik farova i silueta vozila, bila noc... platim na licinom mestu pa idem dalje... sa kim da se navlacim i nerviram ??? nije vredno toga. sramota je jedina rec

kaboom

pre 1 godinu

a jel moze statistika o procentu prekoracenja do 10kmh, 30kmh, 50kmh., preko 50kmh brze
verovatno je 45070 tj 99 posto mahnito jurilo 53kmh na ravnom putu gde je neko bespotrebno nabo znak 50kmh ogranicenje

Otorinolaringolog

pre 1 godinu

Pa policajci rade na normu. Gazda im kaže koliko kazni moraju da napišu u toku smene i oni dok ne ispune bonus ne ulaze u stanicu.
Srbija je postala zemlja gde država pljačka narod uz pomoć policije.

mr

pre 1 godinu

Прођем Немањином једно 15 пута недељно, и сваки али буквално сваки пут је више возило паркирано на путу и праве застој. Дакле причамо о зградама министарства где у сваком тренутку има барем 15-20 полицајаца. Дакле они испред свог носа нису у стању да регулишу саобраћај. Али зато почевши од 12 ноћу стоје испод мостара и заустављају возила која долазе из К.Милоша и крећу се отприлике са једно 30 на сат. Али зато они што силазе са аутопута и силазе доле према Сарајевској треба да ко зна шта и онда су и они мета. Толико о нашој бесмисленој полицији, која малтретира возаче у саобраћају, а склања се од оних који блокирају саобраћај.

Nikola

pre 1 godinu

Nisam! Nisu me kaznili! Nisam ni vozio, a automobil sam u dvorištu zatrpao hrpom lišća i trave, naravno skinuo tablice i šoferšajbnu i strpo u zamrzivač. E, pa nisam ja juče rođen da me nahvataju ko šarana.
(Bumbar, 24. april 2023 13:58)

Ala si ti bre neki zajebani mafijoza !

Moma

pre 1 godinu

Ti policajci saobracajci su postali kao pravi drumski razbojnici. Zaustavi te i daj pare, naci ce vec razlog za nesto sigurno. Samo sto je sa razbojnicima nekad moglo lagano, a ove stiti drzava. Kamere svi da nose na sebi i to je to, ako nema kameru ili nije radila, ne uvazava se to njegovo sto tvrdi i cao djaci.

Богдан

pre 1 godinu

Сератори само да пуне буџет. Ако није до тога што се не наплаћује симболично у новцима а бодови да се повећају. За свако прекорачење 5 бодова, 4 прекорачења па забрана управљања 3 месеца, купи градску, међумесну или возну карту па кад се опасуљиш седи за волан. Овако 10.000 за невезан појас а то пропагирају "професори" факултета који имају привилеговану државну плату од 200.000-500.000 динара месечно

Janko

pre 1 godinu

Mene su uslikali. Izlaz iz sela, vozio 50 kmh, već vidim znak za 80, ubrzam, kad ono skljoc!
Kazna stigla posle 4 meseca, 40 evra, platim, šta ću, moram, to je uređena država, Austrija je u pitanju.
E, da je Srbija bila, tu bi već kreštao o nepravdi, kažnjavanju sirotinje, punjenju budžeta, itd. Ko ne voli svoje, tuđem se raduje. Država je onakva kako se prema njoj odnosimo. Volite Srbiju i jedni druge pa će nam svima biti bolje.

mrk

pre 1 godinu

znam da je bila akcija prosle nedelje, na izlasku iz ns, tempomat mi na 83. pore mene lik projuri jedno 120, batica mene zaustavlja. kao prekoracili ste. reko nisam, jer 83 na cajgeru je 77-78 pravih. pokusao da se "dogovorimo", bez da mi pokaze kameru tj dokaz. reko brate pisi sta hoces, vidimo se kod sudije. samo mi je pozeleo srecan put.

Razmisli malo

pre 1 godinu

Nigde nije bilo naznačeno da ce 7 dana trajati ta kontrola tzv speed maraton, svuda je stajalo 24 sata.

Jel cilj prevencija ili punjenje budzeta.

Jel cilj da se upozore vozači kako ne bi vozili prebrzo, ili je cilj samo dranje, dranje, dranje.
(merenge, 24. april 2023 18:32)

Druže, ograničenje ne važi 24h ili 7 dana, ono važi stalno. Mogu da te kazne 365 dana u godini.

Ako misliš da je ograničenje negde besmisleno, ti lepo piši policiji, komitetu za saobraćaj, pokreni peticiju ili iscimaj svog odbornika ako je to ograničenje u tvojoj MZ.

Inače, ako znaš da panduri negde stalno stoje sa radarom, a opet te kazne, onda im samo daješ opravdanje da tu i dalje stoje (da ne pričamo o tome što si ispao glup).

pajo

pre 1 godinu

Овако 10.000 за невезан појас а то пропагирају "професори" факултета који имају привилеговану државну плату од 200.000-500.000 динара месечно
(Богдан, 25. april 2023 08:36)

Za pojas bi naplacivao i 100 000. Prvi put 10000 a drugi put 100000 i svaki naredni put podizao za po 100000. Uz to bi uveo kaznu i desetak dana drustvenokorisnog rada.

Vezivanje pojasa je dve sekunde a znaci razliku izmedju zivota i smrti.

I na svaku kaznu bi napisao ovim pokusavamo da tvojoj porodici sacuvamo tebe od tvoje ludosti(ili tako nesto).

Pa ako ti ni tada nije zao da ti porodica nosi crninu, onda ko te .....

Edi

pre 1 godinu

A najgore što oni to ne rade zbog bezbednosti i ostalii fora vec zato što svako saobracajno vozilo danas mora da ispuni normu.
A u Turskoj nema policije jer je sve pokriveno kamerama,pa ti se bahati ako smeš.
(...And Justice for All, 25. april 2023 10:17)

U Turskoj strance ne diraju. Mi smo tamo zasticena vrsta. Vozio sam celo vreme 170km/h od Sofije do Istanbula. Milina.

Svinjar

pre 1 godinu

Mogu samo reći da će narod pući i početi da bije policiju.
Bolje obratite pažnju na bahate mamlaze koji parkiraju gde god stignu. tri dana zaredom imam problem nepregledne raskrsnice zbog nepropisno parkiranih vozila i to u malenom Ljigu. Srećom ljudi ovde znaju čemu služi sirena pa trube jer znaju da ih vozači ne vide od nepropisno parkiranih vozila.

Dragan

pre 1 godinu

Ne, ali zato mi se u ponoć komunalna policija nacrta ispred zgrade i piše kazne za nepropisno parkiranje. U ponoć. A na parkingu haos, stanari nemaju gde, ali koga briga, uzimaj lovu

nikola

pre 1 godinu

Na sta to lici sta treba niko da nevozi auto a ne menjate propise 30 god deonice puta od po 30 na sat semafori koji traju po pola sata i na kraju opet pravite guzve to je isto ko da kradete pare ljudima iz kuce pravite pare kao drzava kroz fabrike a ne otimanjem ljudima kamere koje koristite mogu da koriste iskljucivo za nezgode da se utvrdi pravo stanje stvari a ne za pravljenje problema ako hocete bezbedniji saobracaj kao drzava ugradjujte blutooth o drzavnom trosku i povezite na navigaciju i da se vozila automatski prepoznaju da nema sudara al ovo vise odgovara na foru kao radi bezbednosti ne nego kradete pare

wea

pre 1 godinu

Nemam nista protiv kaznjavanja, ali problem je sto je to uglavnom sirotinja, ovi bahati sto su puni love, sa besnim kolima ne placaju nikom nista a ubedljivo najbahatiji divljaci. To me brine!
(Brada_Bg, 24. april 2023 19:04)

Moja bivsa devojka mi jednom rece na to: " Ko ti je kriv sto nisi i ti zaradio za ta besna kola. Da jesi, i ti bi mogao kao ovi, sto su ocigledno sposobniji od tebe".

milan

pre 1 godinu

@cosmo
Za tebe je srbovanje ako se kaže da, najmanje, četiri naroda i države postoje zahvaljujući 1.2 miliona života koje je Srbija dala u WWI.
Misliš da je srbovanje što su Slovenci našli utočište u Srbiji tokom WWII.
Da li je srbovanje prihvatanje pola miliona ljudi, ne samo Srba, od 90.tih.
Pogrešno zaključujuješ upoređujući nas s drugima i stavom da su prekodrinski Srbi taoci Srbije .
Moja tetka je takve zvala polumozganima !

Komša

pre 1 godinu

Sad za vikend na izlazu iz indjije, ako se ne varam, stoje s radarom na bukvalno 3,4 duzine automobila (15-20m) od znaka za kraj naseljenog mesta, naselje vise stotina metara pre toga vec proslo uveliko i pecaju ko se usudio da predje 50km/h, prekrsaj je ono sto narod dozvoljava da nam rade..
(cirkus, 24. april 2023 14:08) 

Takve su im zasede po manjim putevima.
Prodjes naseljeno mesto ,vec par stotina metara njive oko tebe ,na 50 metara vidiš 80 i opustiš se.
Škljoc!
Ptičica!
Deset 'iljade,kume za fotku!

Brada_Bg

pre 1 godinu

Nemam nista protiv kaznjavanja, ali problem je sto je to uglavnom sirotinja, ovi bahati sto su puni love, sa besnim kolima ne placaju nikom nista a ubedljivo najbahatiji divljaci. To me brine!

kole

pre 1 godinu

Vozim prilicno bezbedno i razumno, a jedini greh mi je malo brza voznja na mestima van naselja gde nema ulica i ljudi. Nije to nikakvo divljanje i jurcanje, ali par km brze po suvom i dobrom vremenu nikoga nije dovelo u opasnost. Ovakve akcije mogu jedino jos vise da stvore nepoverenje i odijum prema policiji koja i onako nema neko poverenje naroda, jer je veliki greh kazniti nekoga zbog par km vise, dok za to vreme gledamo manijake koji jurcaju, preticu i prestrojavaju se bez migavca velikim brzinama, a nikad ne vidimo da ih neko zaustavlja. Treba prvo neutralisati krupne i opasne prekrsioce koji nas svakodnevno dovode u opasnost, a tek onda ici na sitnije prekrsaje.

norge

pre 1 godinu

za preko 15 godina u norveskoj, policija me zaustavila samo jednom i to da bi propustio neki vangabaritni prevoz...
a da se vozi, vozi se svakako i svasta, love se prvo oni balvani sa dobrim prekoracenjem ova sitna boranija za par km to zaustave bas kada im je jako dosadno.
za pijandure i narkomane za volanom nemaju milosti ni najmanje.

Mare

pre 1 godinu

Najcesce vozim u ogranicenju ALI obozavam da ponekad vozim 20kmh max a i manje pogotovo kad znam da cekaju.Pravim veliku guzvu iza sebe i bas me briga,vozim u okviru propisa,vezan,bez telefona potpuno ispravan auto.Zabavlja me to.

Edi

pre 1 godinu

Za vikend sam vozio kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku. Na turskom autoputu ni traga od policije, ima 3 trake i moze da se vozi na tempomatu. Kroz Bugarsku tak tuk, po negde dobro obelezena patrola. Udjoh u Srbiju. Majko moja, na autoputu pred tunel pecaju radarom. Ispred svakog naseljenog mesta u civilnom automobilu sakriveni cekaju. Tuga, cemer,jad... Bagra.

Temerinac

pre 1 godinu

Jedno je tacno ne poštuju se propisi I bahato se vozi
. Parkira se bahato ,ne poštuju se znakovi. Divlji vozači na drumovima Srbije. Policijo kažnjavaj I zavodi red u saobracaju!

Xox

pre 1 godinu

Koliko od tih kazni je napisano na mestima koje su crne tacke? E, tako vam je jasno cemu sluze kazne u Srbiji, a cemu u normalnom svetu.
U Grckoj mozes da vozis brzo koliko onaj ispred tebe, u Nemakckoj nema ogranicenja na autpoutu (negde).

коментатор

pre 1 godinu

Људи много бре се..те!!!
Поштуј правила државе у којој живиш, плати каѕну ако си крив!!!

П.С.објавите ми коментар

gagit

pre 1 godinu

Ovo nije tačno. Alvirović je u SAT-u neki dan pitao načelnika saobraćajne policije da li je tačno da rade na normu i dobio je decidno negativan odgovor.
(Henry Lee, 24. april 2023 18:40)

Naravno da nemaju normu, ali se jos kako gledaju rezultati rada na kraju meseca. Kada na kraju meseca jedan saobracajac ima znacajno vise podnetih prijava od nekog drugog, to i te kako ima uticaja na njegovu karijeru.

iki

pre 1 godinu

U Pančevu pucaju non stop od skretanja kod pruge ka južnoj industrijskoj zoni gde je put odličan sa po 2 trake u oba pravca, 50 je smešno ograničenje. Od skora i tronožac sa turbo radarima.

Roki

pre 1 godinu

Nisam zato sto postujem propise. Jeste nam policija svakakva, jesu neka ogranicenja nelogicna, ali takav je zakon. Najbolje bi bilo da se drzava na pravi nacin bavi onima sto voze pijani, drogirani, bez dozvole, povratnicima s prekrsajima. Onda mi ne bi smetalo da mi naplate prekoracenje od 1 km.

Janko

pre 1 godinu

@cosmo

Nekada komentar govori više o komentatoru nego o predmetu komentara. U ovom slučaju, više smo saznali o tebi nego o Srbima. Preciznije, više o tvojim ličnim kompleksima nego o srpskim. Jer srpski i ne postoje, nemoguće je generalizovati jedan ceo narod, i to još svoj. Prosto je nemoguće da nisi nikad sreo nijednog Srbina koji nema kompleks veće vrednosti (koji je usput naličje kompleksa manje vrednosti). O tome da su svi ostali krenuli napred ne vredi ni pričati. Napred gde?
A ako mene pitaš, Srbiju su ubili šumski ljudi sa petokrakom na celu koji su dosli preko reke i opljačkali je i proterali sve vredno sto nisu ubili.

cosmo

pre 1 godinu

@Janko

Klasični odgovor, koji potvrđuje moj prijedlog dijagnoze. Bilo koji atom (samo)kritike pokreće buran odgovor da je neko drugi kriv, a ne mi sami.

Nije ni bitno, neću ja dalje u raspravu oko toga, to je uvijek Sizifov posao, naučio sam da odustanem. I da, naravno da generalizacija ne stoji narodu - to nisam ni mislio, već da je broj ljudi, koji bi ovu zemlju reanimirali daleko i odavno ispod kritične mase za neku promjenu. Oni, o kojima ja govorim, drže glavne zupčanike unazad 100 godina.

A, ako se i desi da neko, od ovih u manjini, i preuzme kormilo, dobije metak.

Žao je meni zbog toga, ali sam realan.

marica, kriv, razumevanje...

pre 1 godinu

kazne me ako sam prekrsio pravila platim kaznu i svi idemo i radimo svoj posao ... nista strasno, problem je kao sto su veci istakli pre mene sto su ogranicenja negde postavljane bez ikakve logike i tu je uvek radar, a tamo gde zaista ima smisla da bude radar ili makar obicna patrola istih nikad nema - primer gotovo redovno su ujutru na spustu od Zarkov ka Cukarickoj padini gde uglavnom upecaju tablice koje nisu BG jer ljudi ne znaju da su tu ali za 4 godine koliko sam vodio dete u skolu 500 metara iznad tog mesta i vracao niti jednom nisam video patrolu u reonu skole, a nije da nije bilo kritocnih situacija JER NIJE ISTO KAD NEKO VOZI 70 km/na sat gde su dve trake sa zelenom povrsinom izmedju dva pravca bez skoro icega sa strane i KAD NEKO VOZI 50 km nas sat u zoni skole iako je po zakonu prekrsaj isti - tako ma sta god oni pricali bezbednost nije prioritet prioritet je punjenje budzeta

Неша

pre 1 godinu

Стално говоре о нашој безбедности, мислим глобално не само у Србији, а аутомобили све јачи и бржи. Данашњи "породични" аутомобили су бржи и јачи од спортских из 80тих. Ако се заиста толико брину нека производе аутомобиле који иду максимално 150 км/х.

wer

pre 1 godinu

Naravno da jesam jer ogranicenja brzine nemaju nikakvog smisla... Uhapsi me radar, srecom nije veliko prekoracenje (22km/h preko)
(Mare, 24. april 2023 18:33)

Ludilo. Ograničenja brzine nemaju smisla. I gomile pluseva. Šta, bre, nije u redu sa ovim narodom?
(123, 24. april 2023 20:36)

to ti je otprilike ogledalo gde zivis,
e'o samo jos da neko pomene kako je sasvim ok voziti malkice pijan,
pa da ga okite plusevima kao obdarenu pevaljku na svadbi..

Neko

pre 1 godinu

Da, dobio sam vec poziv iz suda za prekrsaje, pritom bas pazim i vozim po ogranicenju svuda. Kapiram da sam imao prekoracenje za 3 do 4 km/h.

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

sad da budem ozbiljan - 80% prekršilaca je ogroman procenat...
bilo bi dobro da nam policija objavi statistiku prekoračenja brzina i to redosledom: 1-5km, 6-10, 11-20, 21-30, 31-50, 51-80, 81-100, 100+... kao i pregled ovih 7.500 "ostalih".

a plašim se da je najviše ovih iz 1-5 i 6-10km...

w

pre 1 godinu

"Mene su uslikali. Izlaz iz sela, vozio 50 kmh, već vidim znak za 80, ubrzam, kad ono skljoc!
Kazna stigla posle 4 meseca, 40 evra, platim, šta ću, moram, to je uređena država, Austrija je u pitanju."

Vidis, i Srbija je uredjena drzava. Isto tako su i mene, izlaz is sela gde nema zive duse, pre same table..jurio citavih 58 na sat. Skljoc, kazna na adresu. Ali nije to poenta. Sto neko kaze, daj da vidim statistiku... do 10% prekoracenje koliko od tih kazni. Ja nemam problem da platim moju kaznu, jeste jurio sam 58 ogranicenje 50, ali imam problem sa kamerama iz zbunja na takvim mestima, gde nije sustina kaznjavanje brze voznje ili bezbednosti, neko punjenje budzeta. Nismo mi to izmisili, to sve zemlje rade, ali ne toliko kao kod nas. Kod mene u gradu (NS), iza skole moga sina, jure non stop (Z.Zrenjanin na Limanu, iza skole).Nikad apsolutno nikad nisam video radar. Ogranicenje 30, i redovno me neko, kad vozim 40 (eto opet vozim ko manijak), preticu sa 80. Radare kod nas vecinom se postavljaju zarad punjenja budzeta, to sam 100% siguran.

vojvođanin

pre 1 godinu

Odavno je policija postala mafija.
Nema tu nikakvog plana i strtegije, samo klepaj kazne, otimaj narodu, puni svoj džep "kada se dogovorimo za crvenu-dve".

Profesor Dušan

pre 1 godinu

Najviše mrzim one saobraćajce kada voziš negde , ograničenje 50km/h i naiđeš na nizbrdo auto sam ubrza na 56km/h a oni pokvareno čekaju zaustave te i kazne za prekoračenje brzine .....i to bez obzira na to što si pritisnuo kočnicu kad si video tih 56km/h neee oni te tu sekundu dve tri koje si išao 56km/h lepo slikaju radarom i kazne ....

Od takvih nema gori.

Hm

pre 1 godinu

Probajte da vozite 50km/h obilaznicom Zemun - Borča !
Nigde portala s preporučenom brzinom , kao uostalom i na svim ulicama u BG .
Niko ne vozi sporije od 80 ,branici kao na autoputu i saobraćaj se besprekorno odvija. Ovde je praksa pokazala da Okanović i bratija nisu u pravu .

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

Jesam,između Crvenke i Sivca stali pored puta u nekom civilnom autu. 104 km/h a ograničenje 80 km/h. 10 000 RSD.
(Građanin, 24. april 2023 17:12)

zar to nije odavno zabranjena praksa da prave čeku u civilnom automobilu?

Мишо

pre 1 godinu

казнише ме ,возио 60 у насељеном месту ,док су ми писали казну један пролете 80-90 на сат и ником ништа .

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

Nisam! Nisu me kaznili! Nisam ni vozio, a automobil sam u dvorištu zatrpao hrpom lišća i trave, naravno skinuo tablice i šoferšajbnu i strpo u zamrzivač. E, pa nisam ja juče rođen da me nahvataju ko šarana.
(Bumbar, 24. april 2023 13:58)


:)) legendo...

ali na sledećoj akciji, pored sve te maskiraže, ipak samo zamaži blatom šoferku oko nalepnice... ko da plaća kedere svaki put... ili, ako imaš živinu neku...

:))) e nasmeja me lepo.

...And Justice for All

pre 1 godinu

Za vikend sam vozio kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku. Na turskom autoputu ni traga od policije, ima 3 trake i moze da se vozi na tempomatu. Kroz Bugarsku tak tuk, po negde dobro obelezena patrola. Udjoh u Srbiju. Majko moja, na autoputu pred tunel pecaju radarom. Ispred svakog naseljenog mesta u civilnom automobilu sakriveni cekaju. Tuga, cemer,jad... Bagra.
(Edi, 25. april 2023 00:51)

A najgore što oni to ne rade zbog bezbednosti i ostalii fora vec zato što svako saobracajno vozilo danas mora da ispuni normu.
A u Turskoj nema policije jer je sve pokriveno kamerama,pa ti se bahati ako smeš.

Окано

pre 1 godinu

stoli me bojko…
imam uredjaj iz svedske
a u kolima koji ako ga radar detektuje, uvek pokazuje 55km/h….
dovidjenja prijatno.
(sima solaja, 25. april 2023 08:15)

А шта ћеш ако је ограничење 40 км/ч, јел и тада показује исто 55 км?

milan

pre 1 godinu

@cosmo
Nisi ti Kopernik da otkrivaš, niti sam ja Pilipenda da idem do krajnjih granica.
Rođen sam preko Drine ,poznate su mi sve zablude jednih, drugih i trećih, imam najviši stepen u struci , ali sam tek posle formalnog školovanja shvatio da je malo ko od nas zaista i obrazovan.
Anatemišeš šumske voluntariste, a služiš se njihovom retorikom.
Put do istine nije prav i ne znači da će ona biti pristrasna prema tebi, kad je nađeš, a prihvatanje laži za istinu je poraz za sve .
Sve najbolje, takođe !

Bgd

pre 1 godinu

Na sta to lici sta treba niko da nevozi auto a ne menjate propise 30 god deonice puta od po 30 na sat semafori koji traju po pola sata i na kraju opet pravite guzve to je isto ko da kradete pare ljudima iz kuce pravite pare kao drzava kroz fabrike a ne otimanjem ljudima kamere koje koristite mogu da koriste iskljucivo za nezgode da se utvrdi pravo stanje stvari a ne za pravljenje problema ako hocete bezbedniji saobracaj kao drzava ugradjujte blutooth o drzavnom trosku i povezite na navigaciju i da se vozila automatski prepoznaju da nema sudara al ovo vise odgovara na foru kao radi bezbednosti ne nego kradete pare
(nikola, 25. april 2023 02:50)

Čoveče, da li si čuo za tačku, zarez, gramatiku...? Mene bi bilo sramota ovako nešto napisati.