Petak, 09.02.2007.

07:29

Pregovori odloženi za 21. februar

Marti Ahtisari odlučio da odloži pregovore o Kosovu za 21. februar, saznaje B92. Ahtisari: ne verujem u rešenje pregovorima.

Izvor: B92

Pregovori odloženi za 21. februar IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

pata

pre 17 godina

Mene ipak strasno pogadja cinjenica da izaslanik EU cija je uloga posredovanje u pregovorima, izgovori recenicu:
"Vrlo je teško zamisliti rešenje postignuto pregovorima".
Da li to smeta jos nekome osim nama?
To je isto kao kad pekaru date testo i kazete mu da ispece hleb i on vam kaze: "Pa, ne verujem da cu ikakav hleb uspeti da ispecem od ovog testa". I onda nastavi da mulja po testu i trosi struju na pecenje. Svako normalan bi shvatio da to nije pekar, nego neko ko nema pojma sta da radi sa testom, tj. da nema 'leba od njega.
Ali u slucaju Ahtisarija, izgleda da niko ne moze da kaze otvoreno, sta je on u stvari, a sta nije.

Ozren (politikolog)

pre 17 godina

Čitam i slušam sve sta se dešava na Kosovu i oko Kosova. Da me neko pita (a ne pita me niko) prvo bih proverio volju naroda na Kosovu i Metohiji REFERENDUMOM. To što njihovi političari traže je jedno a volja naroda je drugo. Nisam siguran ni koliko ima ljudi na Kosovu i Metohiji, jer se nisu popisali već tri decenije, a svi znamo da ima uljeza iz Albanije bez validnih ličnih dokumenta tako da bi REFERENDUM bio pravi pokazatelj stanja u pokrajini i volje stanovništva. Sve ostalo je političko i politikantsko nagadjanje na koje političari u Beogradu i svetu nasedaju. I sa nekih 55,o1 odsto kao što je bilo u CG na primer, ako se ispostavi da je tako, neka idu. Ali da referendum prate medjunarodne institucije i da glasaju svi oni koji su sa Kosova, bez obzira da li su u Smederevu, Minhenu ili Prizrenu trenutno. Razmislite. Nije kasno, ako me ko pita a ne pita me niko, Ni mene ni ove naše političke nesposobnjakoviće. REFERENDUM bi uplašio mnoge zemlje u svetu jer bi mogao da bude politčki model i instrument kojem bi pribegle mnoge autonomije, kao što su Baskija, Severna Irska, Laponija, Kvebek, Osetija, Republika Srpska...
Oyren Milanović

Vido'je

pre 17 godina

Pa ovaj covek je neverovatan. On je odredjen da vodi PREGOVORE, on je odredjen da bude PREGOVARAC, pa to mu je osnovni zadatak u svemu ovome, i to mu je MANDAT, a on u to sto treba da radi - ne veruje. Pa neka se mice odatle i pusti nekoga ko veruje u ono sto mu je posao.
Pozdrav svima iz Kalifornije

Горан

pre 17 godina

Тадич, Коштуница и Драшковић за сада изваредно добро раде на питању Косова. Време ради за Државу Србију и Повељу Уједињених Нација.
Ахтисари губи контролу над процесом отимања српске територије. такође, Ахтисари губи контролу над самим собом.
Само полако, смирено и по један мали али исправан корак, саког дана. Слобода говора, владавина права и закона, ЕКОНОМИЈА, ЕКОНОМИЈА, ЕКОНОМИЈА. То ће одржати државу Србију.

Mile

pre 17 godina

Ako se ide na nezavisno Kosovo, vreme je za podelu Kosova i pripajanje Republike Srpske. Srbi nisu zivotinje da nas razbiju po torovima i onda upravljaju.

(Ne)Pravda 09.02.2007 Berlin

pre 17 godina

Sta oni jos od nas hoce? Oteli su Kosovo od Srbije i sad traze da im nasa vlada overi tu otimacinu potpisom u Becu. Oteto prokleto.

dejan

pre 17 godina

Šta bi bilo da Kosovo nekim čudom postane deo Srbije?
Da li bi albanci dobili trećinu poslanika u Parlamentu, ili bi mi samo imali veću državu?

Oblak

pre 17 godina

Da li zbilja neko misli da je bilo ko od naših političara mogao da utiče na odluku MZ? Odavno je to odlučeno, još kad se Brozova Jugoslavija raspala, a ideja o nezavisnoj Albaniji, sa Kosovom, začeta je u "Carigradskoj ligi", 1878, pa nastavljena preko "Druge prizrenske lige", sve do ove koja je nezvanično "Treća prozrenska liga". To nije samo istorija, to je budućnost.

Michael Myers

pre 17 godina

Super. Jos koji mesec i Kosovo je nezavisno. Onda vise ni jedan kec u rukavu nacionalisti i ostali zaludjenici ovog naroda nece imati, barem ne na duze staze. Onda cemo ostati sami sa sobom, pa da vidimo koliko smo spremni kao nacija da se menjamo na bolje, da krenemo ka Evropi i da ucinimo nesto sa svojim zivotima. Jedino sto je bitno sada da nasi pregovaraci sto vise ucine za Srpsku zajednicu na Kosovu, u domenu koji se tice njihovog zivota i buduceg standarda.
Jos malo, pa cemo i mi da zivimo "kao sav normalan svet". A i gradjani na Kosovu, s pretpostavkom da su pametni.

Paris

pre 17 godina

Velike sile kroje mapu sveta zbog svojih interesa kao sto su uostalom radili i kroz istoriju.Atisarija netreba optuzivati jer je on postar velikih sila i nista vise.Problem Kosova je poceo pocetkom 70-ih god.,sad nisu krivi Albanci sto su Srpski politicari kao nojevi zabijali glavu u zemlju i nisu hteli da resavaju probleme na pravi nacin.Sada nam ostaje da sa tim istim Albancima pokusamo da unapredimo (koliko se to moze) pozitivne odnose na svim poljima saradnje.Realnost je da je Kosovo izgubljeno,sve ostalo je politicka igra nasih politicara.

Milos

pre 17 godina

Svima je jasno da ce Kosovo biti nezavisno,ono oko cega se sada biju bitke je da Srbija to prihvati i na taj macin legalizuje "uspeh" MZ u trazenju "kompromisa". Nadam se da su politicari Srbije dovoljno pametni i da nece pristati na tako nesto.Jer to je jedini nacin da izgubimo sve;ako uspemo da sprecimo stvaranje privida da je sve rezultat pregovora,mozemo se nadati necemu u buducnosti,ali ako pristanemo - legalizovali smo sve lazi i gluposti koje su se vrtele na CNN-u i dalje se vrte. Bez preistanka Srbije nema stabilnog resenja i to svi znaju!!!

bokula

pre 17 godina

Ne znam da li da se smejem ili placem. ahtisarijev predlog je isto sto i postavljanje tanjira za rucak. On ce postaviti tanjire a drugi ce doneti jelo i pice.Zbog toga mi je smesno kad se nasi politicari uskomesaju na njegov plan. Pa on vrsi samo pripremu za glavno jelo. Ko njega sta pita i sta on odlucuje, pa sve je vec odluceno, sem sto nas dosadni politicari ubedjuju kao da se moze izmeniti nesto. Nazalost njihovu imamo svoj mozak koji kaze TRLA BABA LAN a dan je vec prosao.Pa , jos i ovaj snob od premijera ubedjuje javnost kako je najbolje da pregovore odradi dosadasnja garnitura.Pa kako moze pregovarati njegov tim kad on kaze da njegova vlada koja je delegirala predstavnike za pregovore nema legitimitet da primi Ahtisarija a sad odjednom ima legitimitet da vodi dalje pregovore. Pa jel on stvarno smatra da su Srbi toliko tupavi da moze da im sve prodje. Zbog takvih "mozgonja" nam se i vraca ovo sve .

Modesti

pre 17 godina

Malo je tesko sada ispravljati nesto sto je zakuvano pre 9 godina, ili mozda mnogo, mnogo pre!Mozemo da odlazemo u nedogled, bojim se da ce rezultat uvek biti isti.Visa je tu sila, dragi moji. Previse smo mali da bi nas globalni policajac pitao za misljenje.

ana

pre 17 godina

ovo pokazuje da MZ veruje Tadicu. Da Tadic nije zalegao, nista ne bi bilo jer Kostunica je vec hiljadu puta pokazao da mu ne treba verovati. Bravo za Tadica! Nisam glasala za DS jer sam verovala da su suvise popustljivi prema DSS ali sada uvidjam da Tadic moze da odigra kljucnu ulogu u ubedjivanju Kostunice da ucestvuje u pregovorima. Hteli mi to ili ne da priznamo, Kostunica je i dalje faktor.

DM

pre 17 godina

Izjava Alfreda Guzenbauera, austrijskog kancelara za BBC: "Ne sme se steći utisak da je rešenje nametnuto" (iako je nametnuto). Ajd' baš da ne udovoljimo ovako licemernom zahtevu. Neko mora da snosi odgovornost zbog ovako drastičnog kršenja međunarodnog prava i svih posledica koje će iz njega proizaći. Da to završimo pa da idemo dalje.

Apostol

pre 17 godina

Dovoljan period da državni organi naprave uvid u situaciju oko Kosova, da vide šta su nam mogućnosti, za šta ima izgleda za šta ne, i da se ponašaju primereno svom položaju u ovoj državi. Oni koji su dobili poverenje naroda za upravljanje državom imaju i odgovornost. Pozivati se na volju naroda, tražiti referendum, je polpulizam koji je negovao predsednik iz devedesetih, mada je radio kako je on hteo. Uostalom, onaj kumanovski ugovor je potpisan zato što nije bilo drugog izlaza u datoj situaciji, bez obzira što je u ovoj državi bilo onih koji su tvrdili da je NATO pred porazom, raspadom.
Valjda naši državni predstavnici neće ponovo ući u situacije koje će nam oduzeti pravo na pregovore i mogućnost izbora. Veoma malo njih u svetu misli da postoji mogućnost bilo kakvog zajedničkog života Srbije i Kosova, a medjunarodna zajednica nije pred porazom i raspadom.

Predrag H.

pre 17 godina

Bravo za Predsednika Tadica. Kad su radikali predlozili da se licno predsednik zauzme za odlaganje pregovora nisu ni sanjali da ce on to uspeti.

Protiv nacionalizma i klerikalizma

pre 17 godina

Velika greska Ahtisarija. Srpskim nacionalistima se ne sme verovati. Opet ce oni naci neki razlog za opsturkciju. U nacionalnom interesu Srbije je da se pitanje Kosova sto pre resi uz punu saradnju sa UN, EU i USA, da se zlocinci napokon kazne i da se stavi tacka na nacionalisticku proslost i krene u evropske integracije. Sve ostalo je direktno upereno protiv interesa Srbije i njenog naroda, jer vodi nazad u nacionalisticki mrak, militarizam, klerikalizam, izolaciju, sirotinju i primitivizam. Dosta je bilo.

Protiv nacionalizma i klerikalizma

pre 17 godina

Velika greska Ahtisarija. Srpskim nacionalistima se ne sme verovati. Opet ce oni naci neki razlog za opsturkciju. U nacionalnom interesu Srbije je da se pitanje Kosova sto pre resi uz punu saradnju sa UN, EU i USA, da se zlocinci napokon kazne i da se stavi tacka na nacionalisticku proslost i krene u evropske integracije. Sve ostalo je direktno upereno protiv interesa Srbije i njenog naroda, jer vodi nazad u nacionalisticki mrak, militarizam, klerikalizam, izolaciju, sirotinju i primitivizam. Dosta je bilo.

Predrag H.

pre 17 godina

Bravo za Predsednika Tadica. Kad su radikali predlozili da se licno predsednik zauzme za odlaganje pregovora nisu ni sanjali da ce on to uspeti.

Apostol

pre 17 godina

Dovoljan period da državni organi naprave uvid u situaciju oko Kosova, da vide šta su nam mogućnosti, za šta ima izgleda za šta ne, i da se ponašaju primereno svom položaju u ovoj državi. Oni koji su dobili poverenje naroda za upravljanje državom imaju i odgovornost. Pozivati se na volju naroda, tražiti referendum, je polpulizam koji je negovao predsednik iz devedesetih, mada je radio kako je on hteo. Uostalom, onaj kumanovski ugovor je potpisan zato što nije bilo drugog izlaza u datoj situaciji, bez obzira što je u ovoj državi bilo onih koji su tvrdili da je NATO pred porazom, raspadom.
Valjda naši državni predstavnici neće ponovo ući u situacije koje će nam oduzeti pravo na pregovore i mogućnost izbora. Veoma malo njih u svetu misli da postoji mogućnost bilo kakvog zajedničkog života Srbije i Kosova, a medjunarodna zajednica nije pred porazom i raspadom.

ana

pre 17 godina

ovo pokazuje da MZ veruje Tadicu. Da Tadic nije zalegao, nista ne bi bilo jer Kostunica je vec hiljadu puta pokazao da mu ne treba verovati. Bravo za Tadica! Nisam glasala za DS jer sam verovala da su suvise popustljivi prema DSS ali sada uvidjam da Tadic moze da odigra kljucnu ulogu u ubedjivanju Kostunice da ucestvuje u pregovorima. Hteli mi to ili ne da priznamo, Kostunica je i dalje faktor.

DM

pre 17 godina

Izjava Alfreda Guzenbauera, austrijskog kancelara za BBC: "Ne sme se steći utisak da je rešenje nametnuto" (iako je nametnuto). Ajd' baš da ne udovoljimo ovako licemernom zahtevu. Neko mora da snosi odgovornost zbog ovako drastičnog kršenja međunarodnog prava i svih posledica koje će iz njega proizaći. Da to završimo pa da idemo dalje.

Modesti

pre 17 godina

Malo je tesko sada ispravljati nesto sto je zakuvano pre 9 godina, ili mozda mnogo, mnogo pre!Mozemo da odlazemo u nedogled, bojim se da ce rezultat uvek biti isti.Visa je tu sila, dragi moji. Previse smo mali da bi nas globalni policajac pitao za misljenje.

Milos

pre 17 godina

Svima je jasno da ce Kosovo biti nezavisno,ono oko cega se sada biju bitke je da Srbija to prihvati i na taj macin legalizuje "uspeh" MZ u trazenju "kompromisa". Nadam se da su politicari Srbije dovoljno pametni i da nece pristati na tako nesto.Jer to je jedini nacin da izgubimo sve;ako uspemo da sprecimo stvaranje privida da je sve rezultat pregovora,mozemo se nadati necemu u buducnosti,ali ako pristanemo - legalizovali smo sve lazi i gluposti koje su se vrtele na CNN-u i dalje se vrte. Bez preistanka Srbije nema stabilnog resenja i to svi znaju!!!

bokula

pre 17 godina

Ne znam da li da se smejem ili placem. ahtisarijev predlog je isto sto i postavljanje tanjira za rucak. On ce postaviti tanjire a drugi ce doneti jelo i pice.Zbog toga mi je smesno kad se nasi politicari uskomesaju na njegov plan. Pa on vrsi samo pripremu za glavno jelo. Ko njega sta pita i sta on odlucuje, pa sve je vec odluceno, sem sto nas dosadni politicari ubedjuju kao da se moze izmeniti nesto. Nazalost njihovu imamo svoj mozak koji kaze TRLA BABA LAN a dan je vec prosao.Pa , jos i ovaj snob od premijera ubedjuje javnost kako je najbolje da pregovore odradi dosadasnja garnitura.Pa kako moze pregovarati njegov tim kad on kaze da njegova vlada koja je delegirala predstavnike za pregovore nema legitimitet da primi Ahtisarija a sad odjednom ima legitimitet da vodi dalje pregovore. Pa jel on stvarno smatra da su Srbi toliko tupavi da moze da im sve prodje. Zbog takvih "mozgonja" nam se i vraca ovo sve .

Michael Myers

pre 17 godina

Super. Jos koji mesec i Kosovo je nezavisno. Onda vise ni jedan kec u rukavu nacionalisti i ostali zaludjenici ovog naroda nece imati, barem ne na duze staze. Onda cemo ostati sami sa sobom, pa da vidimo koliko smo spremni kao nacija da se menjamo na bolje, da krenemo ka Evropi i da ucinimo nesto sa svojim zivotima. Jedino sto je bitno sada da nasi pregovaraci sto vise ucine za Srpsku zajednicu na Kosovu, u domenu koji se tice njihovog zivota i buduceg standarda.
Jos malo, pa cemo i mi da zivimo "kao sav normalan svet". A i gradjani na Kosovu, s pretpostavkom da su pametni.

Paris

pre 17 godina

Velike sile kroje mapu sveta zbog svojih interesa kao sto su uostalom radili i kroz istoriju.Atisarija netreba optuzivati jer je on postar velikih sila i nista vise.Problem Kosova je poceo pocetkom 70-ih god.,sad nisu krivi Albanci sto su Srpski politicari kao nojevi zabijali glavu u zemlju i nisu hteli da resavaju probleme na pravi nacin.Sada nam ostaje da sa tim istim Albancima pokusamo da unapredimo (koliko se to moze) pozitivne odnose na svim poljima saradnje.Realnost je da je Kosovo izgubljeno,sve ostalo je politicka igra nasih politicara.

Oblak

pre 17 godina

Da li zbilja neko misli da je bilo ko od naših političara mogao da utiče na odluku MZ? Odavno je to odlučeno, još kad se Brozova Jugoslavija raspala, a ideja o nezavisnoj Albaniji, sa Kosovom, začeta je u "Carigradskoj ligi", 1878, pa nastavljena preko "Druge prizrenske lige", sve do ove koja je nezvanično "Treća prozrenska liga". To nije samo istorija, to je budućnost.

dejan

pre 17 godina

Šta bi bilo da Kosovo nekim čudom postane deo Srbije?
Da li bi albanci dobili trećinu poslanika u Parlamentu, ili bi mi samo imali veću državu?

(Ne)Pravda 09.02.2007 Berlin

pre 17 godina

Sta oni jos od nas hoce? Oteli su Kosovo od Srbije i sad traze da im nasa vlada overi tu otimacinu potpisom u Becu. Oteto prokleto.

Горан

pre 17 godina

Тадич, Коштуница и Драшковић за сада изваредно добро раде на питању Косова. Време ради за Државу Србију и Повељу Уједињених Нација.
Ахтисари губи контролу над процесом отимања српске територије. такође, Ахтисари губи контролу над самим собом.
Само полако, смирено и по један мали али исправан корак, саког дана. Слобода говора, владавина права и закона, ЕКОНОМИЈА, ЕКОНОМИЈА, ЕКОНОМИЈА. То ће одржати државу Србију.

Mile

pre 17 godina

Ako se ide na nezavisno Kosovo, vreme je za podelu Kosova i pripajanje Republike Srpske. Srbi nisu zivotinje da nas razbiju po torovima i onda upravljaju.

Vido'je

pre 17 godina

Pa ovaj covek je neverovatan. On je odredjen da vodi PREGOVORE, on je odredjen da bude PREGOVARAC, pa to mu je osnovni zadatak u svemu ovome, i to mu je MANDAT, a on u to sto treba da radi - ne veruje. Pa neka se mice odatle i pusti nekoga ko veruje u ono sto mu je posao.
Pozdrav svima iz Kalifornije

Ozren (politikolog)

pre 17 godina

Čitam i slušam sve sta se dešava na Kosovu i oko Kosova. Da me neko pita (a ne pita me niko) prvo bih proverio volju naroda na Kosovu i Metohiji REFERENDUMOM. To što njihovi političari traže je jedno a volja naroda je drugo. Nisam siguran ni koliko ima ljudi na Kosovu i Metohiji, jer se nisu popisali već tri decenije, a svi znamo da ima uljeza iz Albanije bez validnih ličnih dokumenta tako da bi REFERENDUM bio pravi pokazatelj stanja u pokrajini i volje stanovništva. Sve ostalo je političko i politikantsko nagadjanje na koje političari u Beogradu i svetu nasedaju. I sa nekih 55,o1 odsto kao što je bilo u CG na primer, ako se ispostavi da je tako, neka idu. Ali da referendum prate medjunarodne institucije i da glasaju svi oni koji su sa Kosova, bez obzira da li su u Smederevu, Minhenu ili Prizrenu trenutno. Razmislite. Nije kasno, ako me ko pita a ne pita me niko, Ni mene ni ove naše političke nesposobnjakoviće. REFERENDUM bi uplašio mnoge zemlje u svetu jer bi mogao da bude politčki model i instrument kojem bi pribegle mnoge autonomije, kao što su Baskija, Severna Irska, Laponija, Kvebek, Osetija, Republika Srpska...
Oyren Milanović

pata

pre 17 godina

Mene ipak strasno pogadja cinjenica da izaslanik EU cija je uloga posredovanje u pregovorima, izgovori recenicu:
"Vrlo je teško zamisliti rešenje postignuto pregovorima".
Da li to smeta jos nekome osim nama?
To je isto kao kad pekaru date testo i kazete mu da ispece hleb i on vam kaze: "Pa, ne verujem da cu ikakav hleb uspeti da ispecem od ovog testa". I onda nastavi da mulja po testu i trosi struju na pecenje. Svako normalan bi shvatio da to nije pekar, nego neko ko nema pojma sta da radi sa testom, tj. da nema 'leba od njega.
Ali u slucaju Ahtisarija, izgleda da niko ne moze da kaze otvoreno, sta je on u stvari, a sta nije.

Protiv nacionalizma i klerikalizma

pre 17 godina

Velika greska Ahtisarija. Srpskim nacionalistima se ne sme verovati. Opet ce oni naci neki razlog za opsturkciju. U nacionalnom interesu Srbije je da se pitanje Kosova sto pre resi uz punu saradnju sa UN, EU i USA, da se zlocinci napokon kazne i da se stavi tacka na nacionalisticku proslost i krene u evropske integracije. Sve ostalo je direktno upereno protiv interesa Srbije i njenog naroda, jer vodi nazad u nacionalisticki mrak, militarizam, klerikalizam, izolaciju, sirotinju i primitivizam. Dosta je bilo.

Predrag H.

pre 17 godina

Bravo za Predsednika Tadica. Kad su radikali predlozili da se licno predsednik zauzme za odlaganje pregovora nisu ni sanjali da ce on to uspeti.

Apostol

pre 17 godina

Dovoljan period da državni organi naprave uvid u situaciju oko Kosova, da vide šta su nam mogućnosti, za šta ima izgleda za šta ne, i da se ponašaju primereno svom položaju u ovoj državi. Oni koji su dobili poverenje naroda za upravljanje državom imaju i odgovornost. Pozivati se na volju naroda, tražiti referendum, je polpulizam koji je negovao predsednik iz devedesetih, mada je radio kako je on hteo. Uostalom, onaj kumanovski ugovor je potpisan zato što nije bilo drugog izlaza u datoj situaciji, bez obzira što je u ovoj državi bilo onih koji su tvrdili da je NATO pred porazom, raspadom.
Valjda naši državni predstavnici neće ponovo ući u situacije koje će nam oduzeti pravo na pregovore i mogućnost izbora. Veoma malo njih u svetu misli da postoji mogućnost bilo kakvog zajedničkog života Srbije i Kosova, a medjunarodna zajednica nije pred porazom i raspadom.

ana

pre 17 godina

ovo pokazuje da MZ veruje Tadicu. Da Tadic nije zalegao, nista ne bi bilo jer Kostunica je vec hiljadu puta pokazao da mu ne treba verovati. Bravo za Tadica! Nisam glasala za DS jer sam verovala da su suvise popustljivi prema DSS ali sada uvidjam da Tadic moze da odigra kljucnu ulogu u ubedjivanju Kostunice da ucestvuje u pregovorima. Hteli mi to ili ne da priznamo, Kostunica je i dalje faktor.

DM

pre 17 godina

Izjava Alfreda Guzenbauera, austrijskog kancelara za BBC: "Ne sme se steći utisak da je rešenje nametnuto" (iako je nametnuto). Ajd' baš da ne udovoljimo ovako licemernom zahtevu. Neko mora da snosi odgovornost zbog ovako drastičnog kršenja međunarodnog prava i svih posledica koje će iz njega proizaći. Da to završimo pa da idemo dalje.

Modesti

pre 17 godina

Malo je tesko sada ispravljati nesto sto je zakuvano pre 9 godina, ili mozda mnogo, mnogo pre!Mozemo da odlazemo u nedogled, bojim se da ce rezultat uvek biti isti.Visa je tu sila, dragi moji. Previse smo mali da bi nas globalni policajac pitao za misljenje.

Milos

pre 17 godina

Svima je jasno da ce Kosovo biti nezavisno,ono oko cega se sada biju bitke je da Srbija to prihvati i na taj macin legalizuje "uspeh" MZ u trazenju "kompromisa". Nadam se da su politicari Srbije dovoljno pametni i da nece pristati na tako nesto.Jer to je jedini nacin da izgubimo sve;ako uspemo da sprecimo stvaranje privida da je sve rezultat pregovora,mozemo se nadati necemu u buducnosti,ali ako pristanemo - legalizovali smo sve lazi i gluposti koje su se vrtele na CNN-u i dalje se vrte. Bez preistanka Srbije nema stabilnog resenja i to svi znaju!!!

bokula

pre 17 godina

Ne znam da li da se smejem ili placem. ahtisarijev predlog je isto sto i postavljanje tanjira za rucak. On ce postaviti tanjire a drugi ce doneti jelo i pice.Zbog toga mi je smesno kad se nasi politicari uskomesaju na njegov plan. Pa on vrsi samo pripremu za glavno jelo. Ko njega sta pita i sta on odlucuje, pa sve je vec odluceno, sem sto nas dosadni politicari ubedjuju kao da se moze izmeniti nesto. Nazalost njihovu imamo svoj mozak koji kaze TRLA BABA LAN a dan je vec prosao.Pa , jos i ovaj snob od premijera ubedjuje javnost kako je najbolje da pregovore odradi dosadasnja garnitura.Pa kako moze pregovarati njegov tim kad on kaze da njegova vlada koja je delegirala predstavnike za pregovore nema legitimitet da primi Ahtisarija a sad odjednom ima legitimitet da vodi dalje pregovore. Pa jel on stvarno smatra da su Srbi toliko tupavi da moze da im sve prodje. Zbog takvih "mozgonja" nam se i vraca ovo sve .

Michael Myers

pre 17 godina

Super. Jos koji mesec i Kosovo je nezavisno. Onda vise ni jedan kec u rukavu nacionalisti i ostali zaludjenici ovog naroda nece imati, barem ne na duze staze. Onda cemo ostati sami sa sobom, pa da vidimo koliko smo spremni kao nacija da se menjamo na bolje, da krenemo ka Evropi i da ucinimo nesto sa svojim zivotima. Jedino sto je bitno sada da nasi pregovaraci sto vise ucine za Srpsku zajednicu na Kosovu, u domenu koji se tice njihovog zivota i buduceg standarda.
Jos malo, pa cemo i mi da zivimo "kao sav normalan svet". A i gradjani na Kosovu, s pretpostavkom da su pametni.

Paris

pre 17 godina

Velike sile kroje mapu sveta zbog svojih interesa kao sto su uostalom radili i kroz istoriju.Atisarija netreba optuzivati jer je on postar velikih sila i nista vise.Problem Kosova je poceo pocetkom 70-ih god.,sad nisu krivi Albanci sto su Srpski politicari kao nojevi zabijali glavu u zemlju i nisu hteli da resavaju probleme na pravi nacin.Sada nam ostaje da sa tim istim Albancima pokusamo da unapredimo (koliko se to moze) pozitivne odnose na svim poljima saradnje.Realnost je da je Kosovo izgubljeno,sve ostalo je politicka igra nasih politicara.

Oblak

pre 17 godina

Da li zbilja neko misli da je bilo ko od naših političara mogao da utiče na odluku MZ? Odavno je to odlučeno, još kad se Brozova Jugoslavija raspala, a ideja o nezavisnoj Albaniji, sa Kosovom, začeta je u "Carigradskoj ligi", 1878, pa nastavljena preko "Druge prizrenske lige", sve do ove koja je nezvanično "Treća prozrenska liga". To nije samo istorija, to je budućnost.

dejan

pre 17 godina

Šta bi bilo da Kosovo nekim čudom postane deo Srbije?
Da li bi albanci dobili trećinu poslanika u Parlamentu, ili bi mi samo imali veću državu?

(Ne)Pravda 09.02.2007 Berlin

pre 17 godina

Sta oni jos od nas hoce? Oteli su Kosovo od Srbije i sad traze da im nasa vlada overi tu otimacinu potpisom u Becu. Oteto prokleto.

Горан

pre 17 godina

Тадич, Коштуница и Драшковић за сада изваредно добро раде на питању Косова. Време ради за Државу Србију и Повељу Уједињених Нација.
Ахтисари губи контролу над процесом отимања српске територије. такође, Ахтисари губи контролу над самим собом.
Само полако, смирено и по један мали али исправан корак, саког дана. Слобода говора, владавина права и закона, ЕКОНОМИЈА, ЕКОНОМИЈА, ЕКОНОМИЈА. То ће одржати државу Србију.

Mile

pre 17 godina

Ako se ide na nezavisno Kosovo, vreme je za podelu Kosova i pripajanje Republike Srpske. Srbi nisu zivotinje da nas razbiju po torovima i onda upravljaju.

Vido'je

pre 17 godina

Pa ovaj covek je neverovatan. On je odredjen da vodi PREGOVORE, on je odredjen da bude PREGOVARAC, pa to mu je osnovni zadatak u svemu ovome, i to mu je MANDAT, a on u to sto treba da radi - ne veruje. Pa neka se mice odatle i pusti nekoga ko veruje u ono sto mu je posao.
Pozdrav svima iz Kalifornije

Ozren (politikolog)

pre 17 godina

Čitam i slušam sve sta se dešava na Kosovu i oko Kosova. Da me neko pita (a ne pita me niko) prvo bih proverio volju naroda na Kosovu i Metohiji REFERENDUMOM. To što njihovi političari traže je jedno a volja naroda je drugo. Nisam siguran ni koliko ima ljudi na Kosovu i Metohiji, jer se nisu popisali već tri decenije, a svi znamo da ima uljeza iz Albanije bez validnih ličnih dokumenta tako da bi REFERENDUM bio pravi pokazatelj stanja u pokrajini i volje stanovništva. Sve ostalo je političko i politikantsko nagadjanje na koje političari u Beogradu i svetu nasedaju. I sa nekih 55,o1 odsto kao što je bilo u CG na primer, ako se ispostavi da je tako, neka idu. Ali da referendum prate medjunarodne institucije i da glasaju svi oni koji su sa Kosova, bez obzira da li su u Smederevu, Minhenu ili Prizrenu trenutno. Razmislite. Nije kasno, ako me ko pita a ne pita me niko, Ni mene ni ove naše političke nesposobnjakoviće. REFERENDUM bi uplašio mnoge zemlje u svetu jer bi mogao da bude politčki model i instrument kojem bi pribegle mnoge autonomije, kao što su Baskija, Severna Irska, Laponija, Kvebek, Osetija, Republika Srpska...
Oyren Milanović

pata

pre 17 godina

Mene ipak strasno pogadja cinjenica da izaslanik EU cija je uloga posredovanje u pregovorima, izgovori recenicu:
"Vrlo je teško zamisliti rešenje postignuto pregovorima".
Da li to smeta jos nekome osim nama?
To je isto kao kad pekaru date testo i kazete mu da ispece hleb i on vam kaze: "Pa, ne verujem da cu ikakav hleb uspeti da ispecem od ovog testa". I onda nastavi da mulja po testu i trosi struju na pecenje. Svako normalan bi shvatio da to nije pekar, nego neko ko nema pojma sta da radi sa testom, tj. da nema 'leba od njega.
Ali u slucaju Ahtisarija, izgleda da niko ne moze da kaze otvoreno, sta je on u stvari, a sta nije.