Četvrtak, 08.02.2007.

11:55

Skupštinska rezolucija o Kosovu?

Vlada, DSS i SRS najavljuju da će parlamentu ponuditi na usvajanje rezoluciju o Kosovu, kao odgovor na predlog M. Ahtisarija.

Izvor: B92

Skupštinska rezolucija o Kosovu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

16 Komentari

Sortiraj po:

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Kostunica je gori od bivseg kancelara Gerharda Sredera koji je izgubio za samo 1% od Angele Merkel, ali je ostavio cast sebi i povukao se iz politike postujuci nepisana demokratska pravila. Zrelo demokratsko drustvo nece dozvoliti da licna netrpeljivost medju politicarima rivalima zasmeta funkcionisanju drzave, pogotovo ako je buducnost drzave u pitanju. Jos jedan primer: U Holandiji su ponovo pobedili hriscanski demokrati premijera Balkenendea, socijal demokrati su mimo ocekivanjima izgubili iako je njihov lider Wouter Bos javno isticao da ne pristaje na manje mesto u vladi nego premijersko tokom izborne kampanje ako ulazi u koaliciju sa rivalom Balkenendeom, od juce smo svedoci formiranja okvira holandske vlade oko kojeg je postignut sporazum, Balkenende ostaje premijer, Bos je zamenik premijera jer je jednostavno izgubio. Takodje je situacija bila delikatna pored licne netrpeljivosti ove dvojce, postoji i istorija netrpeljivosti dve stranke, ali je pregovarac za sastav zajednickog politickog programa i formiranje vlade (treca licnost) imala izuzetnu pregovaracku sposobnost i AUTORITET, sve se odvijalo nedeljama iza kulisa daleko od ociju javnosti, da bi juce zajedno (maltene zagrljeni) saopstili zajednicki politicki program u interesu Holandije i njenih gradjana. Ishod njihovih izbora je izgledao nemoguc kao i ovaj nas...U Holandiji vise ne vlada desnica vec centralna levica.
Kostunice nauci da poštuješ izbornu volju gradjana, postani demokrata ili izbrisi slovo "D" ispred imena svoje stranke.

Milos Ilic

pre 17 godina

Kostunicu za premijera. Sve drugo neche dovesti do stabilne vlade iz milion razloga. DS ima predsednika Srbije (uz podrssku DSS) i treba da ima predsednika parlamenta.
I na kraju: mrdnite se od poccetka i poccnite nessto da radite a ne da se bavite samo kombinatorikom jer chete zavrssiti kao kombi stranke i jedni i drugi i trechi.

Kiklop, Blok 70

pre 17 godina

Ispade sad da je DSS kriv za zastoj. Zar gospodin Kostres ne rece da demokratska vlada treba da se formira bez Kostunice? Zovite njega i pravite vladu.

Miskec

pre 17 godina

Ja se sećam, završne, predsedničke konvencije na Tašu, koju je organizovao DSS. Sećam se reči, kandidata DSS-a, upućenih Tadiću, sećam se reči V. Ilića, upućenih Tadiću, zaista su, to, bile reči podrške. Sećam se, da su prolazili dani isčekivanja, ne bi li DSS, posle "potopa", njihovog kandidata, u prvom krugu, dao podršku Tadiću, a onda su to učinili, ali jedva. Tačno, ne može se sa 22% imati vlast, zato DS i neće imati vlast i zato će je deliti, ali hoće premijera, zato što ima više od DSS-a.
Pitam se, može li se sa manje od 17%, zahtevati vlast, može li se sa manje od 17%, zahtevati, mesto premijera, ministra policije, ministra...
DS je učinio ustupak DSS-u, jer je Vlada Z. Živkovića, sa 17% podrčke javnosti, toj Vladi, podnela ostavku. Poslednje procene, rađene, pre usvajanja Ustava, pa setite se, govorile su da je ova Vlada imala podršku 5%, javnosti i nije imala nameru, da podnese ostavku.
Ja to zovem licemerje.

IvanS

pre 17 godina

Glavna prepreka je DSS, dok mi "odbacio tvrdnje o tome da DS pravi uslovljavanja, ali je dodao da je za tu stranku neprihvatljivo da mandatara da neka druga partija i da neki odlazeći ministri zadrže mesta na kojima su bili". Kako je za Vas gospodine Micunovicu "neprihvatljivo", to isto moze da bude neprohvatljivo i za DSS. Ako se ne slazete, trazite koalicionog partnera negde drugde, recimo u SPS-u, jer Vam to nebi bio prvi put da od SPS-a dobijate skupstinsku podrsku. Setite se podrske Baneta Ivkovica prilikom oduzimanja 45 poslanickih mandata DSS-u. Setite se podrske koju ste dobili od SRS-a i SPS-a prilikom donosenja Zakona o radu.

Q.

pre 17 godina

Postavlja se pitanje: kome bi najvise odgovarali novi izbori?

Tadic i Ceda mirno mogu da ih cekaju jer je moguce da desnicarska opcija, nakon presude u Hagu koja se ocekuje, nece znati sta ju je snaslo...

Nenad

pre 17 godina

DS iz kohabitacije prelazi u koaliciju sa neizvesnom buducnosu. Dozvolili su sebi mlak stav prema Kostunici, dogovorili se da nema napadanja i sada doveli sebe u neverovatnu situaciju - moraju da se pravdaju sto bi premijera iz njihovih redova sto je i vise nego logicno, dok DSS (madjionicari logike) pokusavaju da nam objasne kako je nezamislivo da premijer i predsednik budu iz iste stranke. E, neka Kostunica bude premijer a onda ce na sledecim izborima sve OD NAS ZAVISITI!

mama ludaca

pre 17 godina

Je l' to DS zasenjena principijelnoscu i velikom harizmom DSS-a i njenog sefa?Zasto moramo da slusamo sve to:ranije je DS morala da prodje kroz ociscenje,sto je precista i preblagoslovena Ceci najmilija stranka odlucila, sad oni odredjuju sta je prvo,a sta ne i niko nista ni da bekne?! Nije vise problem sta je ko i koliko dobio i zna li to DSS-za mene je veci problem ponasanje i DS-a i g17plus i LDP-a.
Ko vas je omadjijao i zatvorio vam usta:sveti Kostunica ili dama opasnog pogleda i slicnih namera?

Iskustvo

pre 17 godina

Da se iskreno izjadam ovde: ja sam, naime, poslusni glasac Demokratske stranke. Uredno i uporno radim sve sto treba da bi dosli na vlast, a nisam cak ni clan stranke niti ikoga znam ... Cak i kad su pozvali da se glasa za ustav isla sam i zaokruzila to DA, bilo me je sramota na praznom birackom mestu, svi drzali do sebe, samo ja nisam i to zato sto je u poslednjoj emisiji pred referendum Sutanovac rekao da ce im biti lakse da vladaju po novom ustavu. Uvek kad nisu reagovali na nesto onako kako bih ja zelela mislila sam dobro, nisam bas u prilici da izvoljevam, znaju oni zasto ili prosto nisu pazili, sta ces. E, pa sada, kad je nas 920 hiljada zajedno izjavilo da zeli DS na vlasti, ja konacno ocekujem za uzvrat da DS izbunari nekako tog zasluzenog premijera ili da digne ruke od posla uopste. I, bogami su da cenim to na sledecim izborima, ako odustanu NE DAM vise glas. I gotovo. Puk'o mi film.
Je l' se ceka DSS? Pa za to cemo se nacekati vala ...

mishko

pre 17 godina

Gospodo uzmite se u pamet da nebi prošli ko i Milošević.Narodu je pun kufer brige o njemu i Srbiji, pa će uzeti stvar u svoje ruke ali ne glasanjem već onom motkom.Izađite pred narod pa recite ova partija neće na tu i tu ponudu već je uslovljava tim i tim mestom, a ne samo mi bi a neki neće.Koliko god pokušavali sve da pripišete spoljnim faktorima i drugim strankama vidi narod da je sve borba za vlast i dalje borba za rasprodaju NISa, Elektroprivrede i drugih javnih preduzeća.Bude li novih izbora ne piše se dobro navodno evropskom bloku.

Деки

pre 17 godina

Ако се добро сећам времена кад су били преговори за формирање претходне Владе, ДС се много лошије и суровије понашао према могућим коалиционим партнерима него што се ДСС сада понаша...Да ли се сећате када је ДС учинио неки уступак ДСС-у. Ја се сећам подршке ДСС Тадићу и Богдановићу...

Nesa

pre 17 godina

Pa ne damo mandatara, ne damo ministre i cekamo DSS da nas podrzi! Kako da ne! Mislim da bi ovi iz DS-a trebalo malo da prikoce, ne moze se imati vlast u zemlji sa 22% dobijenih glasova. Vlast se mora deliti i kada to shvate onda ce i biti vlade.

Korac

pre 17 godina

Micune pa nek ode neko do DSS i obavesti Kostunicu kako je prosao na izborima i da treba da se povuce. Ako ih samo cekate necete ih nikad sacekati. Oni su jos uvek neobavesteni.

miskec

pre 17 godina

Čeka se DSS, zato, što, oni, neće dozvoliti ucene, kako reče G-đa Rašković-Ivić i neće pristati na drugog predsednika Vlade, osim Koštunice i neće pristati, na drugog ministra policije, osim Jočića, zato što su principijelni i neće dozvoliti ucene.
Čeka se DSS, zato što V. Ilić, neće dozvoliti, da u buduću Vladu, uđu, oni, koji njima ne odgovaraju, da citiram:" U novoj Vladi, nećemo dozvoliti, da ministarsko mesto zauzme, neki Pera, samo zato što se zove Pera". V. Ilić, valjda, sebe vidi u toj, novoj, Vladi.
Zato što, DSS, hoće, poštenu, ekspertsku, Vladu, bez pojedinaca, sa kriminalnom prošlošću, a ako je, već, ima, onda, neka to bude, zbog, nečeg, sitnog, trafike, recimo.
Zato što su eksperti iz DSS-a, sabrali glasove, svih, koji su glasali za njih i onih, koji nisu glasali za druge, ali ni za treće, ali jesu, za one koji su bili sa njima, pa više nisu, ali jesu za njih.
Srbija zna

petar petrovic

pre 17 godina

Jedno je sta je pozeljno, a u politici ne postoji pojam prirodnog, vec samo pojam moguceg. Zelje i mogucnosti nisu uvek u saglasju. U nasoj situaciji, to znaci da je cinjenica da je DS dobio najvise mandata u okviru demokratskog bloka, ali bez DSS nema formiranja vlade, pa tako nije u situaciji da moze nametati svaku svoju zelju kao ultimatum. ne znam koji su stavovi DSS oko mandatara, sta hoce i sta nece, ali ako DS ne moze da se odrekne mesta premijera zarad formiranja Vlade, neka onda ceka momenat kada ce biti u mogucnosti da je formira sama. Narod ce to umeti da ceni na svakim sledecim izborima. Ni jedni ni drugi, a najmanje treci nisu u situaciji da mogu da nametnu svoju volju kao iskljucivu. vise senzibiliteta ne bi bilo na odmet. Demagogija ne vodi nicemu, a posebno ne stav po kome treba poraziti svog koalicionog partnera. Zato pamet u glavu svima, jer im se moze desiti da na novim izborima LDP uzme jos vise glasaca DS-u, a da se glasovi DSS preliju radikalima. Odlucite sami!

petar petrovic

pre 17 godina

Jedno je sta je pozeljno, a u politici ne postoji pojam prirodnog, vec samo pojam moguceg. Zelje i mogucnosti nisu uvek u saglasju. U nasoj situaciji, to znaci da je cinjenica da je DS dobio najvise mandata u okviru demokratskog bloka, ali bez DSS nema formiranja vlade, pa tako nije u situaciji da moze nametati svaku svoju zelju kao ultimatum. ne znam koji su stavovi DSS oko mandatara, sta hoce i sta nece, ali ako DS ne moze da se odrekne mesta premijera zarad formiranja Vlade, neka onda ceka momenat kada ce biti u mogucnosti da je formira sama. Narod ce to umeti da ceni na svakim sledecim izborima. Ni jedni ni drugi, a najmanje treci nisu u situaciji da mogu da nametnu svoju volju kao iskljucivu. vise senzibiliteta ne bi bilo na odmet. Demagogija ne vodi nicemu, a posebno ne stav po kome treba poraziti svog koalicionog partnera. Zato pamet u glavu svima, jer im se moze desiti da na novim izborima LDP uzme jos vise glasaca DS-u, a da se glasovi DSS preliju radikalima. Odlucite sami!

miskec

pre 17 godina

Čeka se DSS, zato, što, oni, neće dozvoliti ucene, kako reče G-đa Rašković-Ivić i neće pristati na drugog predsednika Vlade, osim Koštunice i neće pristati, na drugog ministra policije, osim Jočića, zato što su principijelni i neće dozvoliti ucene.
Čeka se DSS, zato što V. Ilić, neće dozvoliti, da u buduću Vladu, uđu, oni, koji njima ne odgovaraju, da citiram:" U novoj Vladi, nećemo dozvoliti, da ministarsko mesto zauzme, neki Pera, samo zato što se zove Pera". V. Ilić, valjda, sebe vidi u toj, novoj, Vladi.
Zato što, DSS, hoće, poštenu, ekspertsku, Vladu, bez pojedinaca, sa kriminalnom prošlošću, a ako je, već, ima, onda, neka to bude, zbog, nečeg, sitnog, trafike, recimo.
Zato što su eksperti iz DSS-a, sabrali glasove, svih, koji su glasali za njih i onih, koji nisu glasali za druge, ali ni za treće, ali jesu, za one koji su bili sa njima, pa više nisu, ali jesu za njih.
Srbija zna

Korac

pre 17 godina

Micune pa nek ode neko do DSS i obavesti Kostunicu kako je prosao na izborima i da treba da se povuce. Ako ih samo cekate necete ih nikad sacekati. Oni su jos uvek neobavesteni.

Nesa

pre 17 godina

Pa ne damo mandatara, ne damo ministre i cekamo DSS da nas podrzi! Kako da ne! Mislim da bi ovi iz DS-a trebalo malo da prikoce, ne moze se imati vlast u zemlji sa 22% dobijenih glasova. Vlast se mora deliti i kada to shvate onda ce i biti vlade.

Деки

pre 17 godina

Ако се добро сећам времена кад су били преговори за формирање претходне Владе, ДС се много лошије и суровије понашао према могућим коалиционим партнерима него што се ДСС сада понаша...Да ли се сећате када је ДС учинио неки уступак ДСС-у. Ја се сећам подршке ДСС Тадићу и Богдановићу...

mishko

pre 17 godina

Gospodo uzmite se u pamet da nebi prošli ko i Milošević.Narodu je pun kufer brige o njemu i Srbiji, pa će uzeti stvar u svoje ruke ali ne glasanjem već onom motkom.Izađite pred narod pa recite ova partija neće na tu i tu ponudu već je uslovljava tim i tim mestom, a ne samo mi bi a neki neće.Koliko god pokušavali sve da pripišete spoljnim faktorima i drugim strankama vidi narod da je sve borba za vlast i dalje borba za rasprodaju NISa, Elektroprivrede i drugih javnih preduzeća.Bude li novih izbora ne piše se dobro navodno evropskom bloku.

Iskustvo

pre 17 godina

Da se iskreno izjadam ovde: ja sam, naime, poslusni glasac Demokratske stranke. Uredno i uporno radim sve sto treba da bi dosli na vlast, a nisam cak ni clan stranke niti ikoga znam ... Cak i kad su pozvali da se glasa za ustav isla sam i zaokruzila to DA, bilo me je sramota na praznom birackom mestu, svi drzali do sebe, samo ja nisam i to zato sto je u poslednjoj emisiji pred referendum Sutanovac rekao da ce im biti lakse da vladaju po novom ustavu. Uvek kad nisu reagovali na nesto onako kako bih ja zelela mislila sam dobro, nisam bas u prilici da izvoljevam, znaju oni zasto ili prosto nisu pazili, sta ces. E, pa sada, kad je nas 920 hiljada zajedno izjavilo da zeli DS na vlasti, ja konacno ocekujem za uzvrat da DS izbunari nekako tog zasluzenog premijera ili da digne ruke od posla uopste. I, bogami su da cenim to na sledecim izborima, ako odustanu NE DAM vise glas. I gotovo. Puk'o mi film.
Je l' se ceka DSS? Pa za to cemo se nacekati vala ...

Nenad

pre 17 godina

DS iz kohabitacije prelazi u koaliciju sa neizvesnom buducnosu. Dozvolili su sebi mlak stav prema Kostunici, dogovorili se da nema napadanja i sada doveli sebe u neverovatnu situaciju - moraju da se pravdaju sto bi premijera iz njihovih redova sto je i vise nego logicno, dok DSS (madjionicari logike) pokusavaju da nam objasne kako je nezamislivo da premijer i predsednik budu iz iste stranke. E, neka Kostunica bude premijer a onda ce na sledecim izborima sve OD NAS ZAVISITI!

Kiklop, Blok 70

pre 17 godina

Ispade sad da je DSS kriv za zastoj. Zar gospodin Kostres ne rece da demokratska vlada treba da se formira bez Kostunice? Zovite njega i pravite vladu.

Q.

pre 17 godina

Postavlja se pitanje: kome bi najvise odgovarali novi izbori?

Tadic i Ceda mirno mogu da ih cekaju jer je moguce da desnicarska opcija, nakon presude u Hagu koja se ocekuje, nece znati sta ju je snaslo...

mama ludaca

pre 17 godina

Je l' to DS zasenjena principijelnoscu i velikom harizmom DSS-a i njenog sefa?Zasto moramo da slusamo sve to:ranije je DS morala da prodje kroz ociscenje,sto je precista i preblagoslovena Ceci najmilija stranka odlucila, sad oni odredjuju sta je prvo,a sta ne i niko nista ni da bekne?! Nije vise problem sta je ko i koliko dobio i zna li to DSS-za mene je veci problem ponasanje i DS-a i g17plus i LDP-a.
Ko vas je omadjijao i zatvorio vam usta:sveti Kostunica ili dama opasnog pogleda i slicnih namera?

Milos Ilic

pre 17 godina

Kostunicu za premijera. Sve drugo neche dovesti do stabilne vlade iz milion razloga. DS ima predsednika Srbije (uz podrssku DSS) i treba da ima predsednika parlamenta.
I na kraju: mrdnite se od poccetka i poccnite nessto da radite a ne da se bavite samo kombinatorikom jer chete zavrssiti kao kombi stranke i jedni i drugi i trechi.

Miskec

pre 17 godina

Ja se sećam, završne, predsedničke konvencije na Tašu, koju je organizovao DSS. Sećam se reči, kandidata DSS-a, upućenih Tadiću, sećam se reči V. Ilića, upućenih Tadiću, zaista su, to, bile reči podrške. Sećam se, da su prolazili dani isčekivanja, ne bi li DSS, posle "potopa", njihovog kandidata, u prvom krugu, dao podršku Tadiću, a onda su to učinili, ali jedva. Tačno, ne može se sa 22% imati vlast, zato DS i neće imati vlast i zato će je deliti, ali hoće premijera, zato što ima više od DSS-a.
Pitam se, može li se sa manje od 17%, zahtevati vlast, može li se sa manje od 17%, zahtevati, mesto premijera, ministra policije, ministra...
DS je učinio ustupak DSS-u, jer je Vlada Z. Živkovića, sa 17% podrčke javnosti, toj Vladi, podnela ostavku. Poslednje procene, rađene, pre usvajanja Ustava, pa setite se, govorile su da je ova Vlada imala podršku 5%, javnosti i nije imala nameru, da podnese ostavku.
Ja to zovem licemerje.

IvanS

pre 17 godina

Glavna prepreka je DSS, dok mi "odbacio tvrdnje o tome da DS pravi uslovljavanja, ali je dodao da je za tu stranku neprihvatljivo da mandatara da neka druga partija i da neki odlazeći ministri zadrže mesta na kojima su bili". Kako je za Vas gospodine Micunovicu "neprihvatljivo", to isto moze da bude neprohvatljivo i za DSS. Ako se ne slazete, trazite koalicionog partnera negde drugde, recimo u SPS-u, jer Vam to nebi bio prvi put da od SPS-a dobijate skupstinsku podrsku. Setite se podrske Baneta Ivkovica prilikom oduzimanja 45 poslanickih mandata DSS-u. Setite se podrske koju ste dobili od SRS-a i SPS-a prilikom donosenja Zakona o radu.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Kostunica je gori od bivseg kancelara Gerharda Sredera koji je izgubio za samo 1% od Angele Merkel, ali je ostavio cast sebi i povukao se iz politike postujuci nepisana demokratska pravila. Zrelo demokratsko drustvo nece dozvoliti da licna netrpeljivost medju politicarima rivalima zasmeta funkcionisanju drzave, pogotovo ako je buducnost drzave u pitanju. Jos jedan primer: U Holandiji su ponovo pobedili hriscanski demokrati premijera Balkenendea, socijal demokrati su mimo ocekivanjima izgubili iako je njihov lider Wouter Bos javno isticao da ne pristaje na manje mesto u vladi nego premijersko tokom izborne kampanje ako ulazi u koaliciju sa rivalom Balkenendeom, od juce smo svedoci formiranja okvira holandske vlade oko kojeg je postignut sporazum, Balkenende ostaje premijer, Bos je zamenik premijera jer je jednostavno izgubio. Takodje je situacija bila delikatna pored licne netrpeljivosti ove dvojce, postoji i istorija netrpeljivosti dve stranke, ali je pregovarac za sastav zajednickog politickog programa i formiranje vlade (treca licnost) imala izuzetnu pregovaracku sposobnost i AUTORITET, sve se odvijalo nedeljama iza kulisa daleko od ociju javnosti, da bi juce zajedno (maltene zagrljeni) saopstili zajednicki politicki program u interesu Holandije i njenih gradjana. Ishod njihovih izbora je izgledao nemoguc kao i ovaj nas...U Holandiji vise ne vlada desnica vec centralna levica.
Kostunice nauci da poštuješ izbornu volju gradjana, postani demokrata ili izbrisi slovo "D" ispred imena svoje stranke.

petar petrovic

pre 17 godina

Jedno je sta je pozeljno, a u politici ne postoji pojam prirodnog, vec samo pojam moguceg. Zelje i mogucnosti nisu uvek u saglasju. U nasoj situaciji, to znaci da je cinjenica da je DS dobio najvise mandata u okviru demokratskog bloka, ali bez DSS nema formiranja vlade, pa tako nije u situaciji da moze nametati svaku svoju zelju kao ultimatum. ne znam koji su stavovi DSS oko mandatara, sta hoce i sta nece, ali ako DS ne moze da se odrekne mesta premijera zarad formiranja Vlade, neka onda ceka momenat kada ce biti u mogucnosti da je formira sama. Narod ce to umeti da ceni na svakim sledecim izborima. Ni jedni ni drugi, a najmanje treci nisu u situaciji da mogu da nametnu svoju volju kao iskljucivu. vise senzibiliteta ne bi bilo na odmet. Demagogija ne vodi nicemu, a posebno ne stav po kome treba poraziti svog koalicionog partnera. Zato pamet u glavu svima, jer im se moze desiti da na novim izborima LDP uzme jos vise glasaca DS-u, a da se glasovi DSS preliju radikalima. Odlucite sami!

miskec

pre 17 godina

Čeka se DSS, zato, što, oni, neće dozvoliti ucene, kako reče G-đa Rašković-Ivić i neće pristati na drugog predsednika Vlade, osim Koštunice i neće pristati, na drugog ministra policije, osim Jočića, zato što su principijelni i neće dozvoliti ucene.
Čeka se DSS, zato što V. Ilić, neće dozvoliti, da u buduću Vladu, uđu, oni, koji njima ne odgovaraju, da citiram:" U novoj Vladi, nećemo dozvoliti, da ministarsko mesto zauzme, neki Pera, samo zato što se zove Pera". V. Ilić, valjda, sebe vidi u toj, novoj, Vladi.
Zato što, DSS, hoće, poštenu, ekspertsku, Vladu, bez pojedinaca, sa kriminalnom prošlošću, a ako je, već, ima, onda, neka to bude, zbog, nečeg, sitnog, trafike, recimo.
Zato što su eksperti iz DSS-a, sabrali glasove, svih, koji su glasali za njih i onih, koji nisu glasali za druge, ali ni za treće, ali jesu, za one koji su bili sa njima, pa više nisu, ali jesu za njih.
Srbija zna

Korac

pre 17 godina

Micune pa nek ode neko do DSS i obavesti Kostunicu kako je prosao na izborima i da treba da se povuce. Ako ih samo cekate necete ih nikad sacekati. Oni su jos uvek neobavesteni.

Nesa

pre 17 godina

Pa ne damo mandatara, ne damo ministre i cekamo DSS da nas podrzi! Kako da ne! Mislim da bi ovi iz DS-a trebalo malo da prikoce, ne moze se imati vlast u zemlji sa 22% dobijenih glasova. Vlast se mora deliti i kada to shvate onda ce i biti vlade.

Деки

pre 17 godina

Ако се добро сећам времена кад су били преговори за формирање претходне Владе, ДС се много лошије и суровије понашао према могућим коалиционим партнерима него што се ДСС сада понаша...Да ли се сећате када је ДС учинио неки уступак ДСС-у. Ја се сећам подршке ДСС Тадићу и Богдановићу...

mishko

pre 17 godina

Gospodo uzmite se u pamet da nebi prošli ko i Milošević.Narodu je pun kufer brige o njemu i Srbiji, pa će uzeti stvar u svoje ruke ali ne glasanjem već onom motkom.Izađite pred narod pa recite ova partija neće na tu i tu ponudu već je uslovljava tim i tim mestom, a ne samo mi bi a neki neće.Koliko god pokušavali sve da pripišete spoljnim faktorima i drugim strankama vidi narod da je sve borba za vlast i dalje borba za rasprodaju NISa, Elektroprivrede i drugih javnih preduzeća.Bude li novih izbora ne piše se dobro navodno evropskom bloku.

Iskustvo

pre 17 godina

Da se iskreno izjadam ovde: ja sam, naime, poslusni glasac Demokratske stranke. Uredno i uporno radim sve sto treba da bi dosli na vlast, a nisam cak ni clan stranke niti ikoga znam ... Cak i kad su pozvali da se glasa za ustav isla sam i zaokruzila to DA, bilo me je sramota na praznom birackom mestu, svi drzali do sebe, samo ja nisam i to zato sto je u poslednjoj emisiji pred referendum Sutanovac rekao da ce im biti lakse da vladaju po novom ustavu. Uvek kad nisu reagovali na nesto onako kako bih ja zelela mislila sam dobro, nisam bas u prilici da izvoljevam, znaju oni zasto ili prosto nisu pazili, sta ces. E, pa sada, kad je nas 920 hiljada zajedno izjavilo da zeli DS na vlasti, ja konacno ocekujem za uzvrat da DS izbunari nekako tog zasluzenog premijera ili da digne ruke od posla uopste. I, bogami su da cenim to na sledecim izborima, ako odustanu NE DAM vise glas. I gotovo. Puk'o mi film.
Je l' se ceka DSS? Pa za to cemo se nacekati vala ...

Nenad

pre 17 godina

DS iz kohabitacije prelazi u koaliciju sa neizvesnom buducnosu. Dozvolili su sebi mlak stav prema Kostunici, dogovorili se da nema napadanja i sada doveli sebe u neverovatnu situaciju - moraju da se pravdaju sto bi premijera iz njihovih redova sto je i vise nego logicno, dok DSS (madjionicari logike) pokusavaju da nam objasne kako je nezamislivo da premijer i predsednik budu iz iste stranke. E, neka Kostunica bude premijer a onda ce na sledecim izborima sve OD NAS ZAVISITI!

Kiklop, Blok 70

pre 17 godina

Ispade sad da je DSS kriv za zastoj. Zar gospodin Kostres ne rece da demokratska vlada treba da se formira bez Kostunice? Zovite njega i pravite vladu.

Q.

pre 17 godina

Postavlja se pitanje: kome bi najvise odgovarali novi izbori?

Tadic i Ceda mirno mogu da ih cekaju jer je moguce da desnicarska opcija, nakon presude u Hagu koja se ocekuje, nece znati sta ju je snaslo...

mama ludaca

pre 17 godina

Je l' to DS zasenjena principijelnoscu i velikom harizmom DSS-a i njenog sefa?Zasto moramo da slusamo sve to:ranije je DS morala da prodje kroz ociscenje,sto je precista i preblagoslovena Ceci najmilija stranka odlucila, sad oni odredjuju sta je prvo,a sta ne i niko nista ni da bekne?! Nije vise problem sta je ko i koliko dobio i zna li to DSS-za mene je veci problem ponasanje i DS-a i g17plus i LDP-a.
Ko vas je omadjijao i zatvorio vam usta:sveti Kostunica ili dama opasnog pogleda i slicnih namera?

Milos Ilic

pre 17 godina

Kostunicu za premijera. Sve drugo neche dovesti do stabilne vlade iz milion razloga. DS ima predsednika Srbije (uz podrssku DSS) i treba da ima predsednika parlamenta.
I na kraju: mrdnite se od poccetka i poccnite nessto da radite a ne da se bavite samo kombinatorikom jer chete zavrssiti kao kombi stranke i jedni i drugi i trechi.

Miskec

pre 17 godina

Ja se sećam, završne, predsedničke konvencije na Tašu, koju je organizovao DSS. Sećam se reči, kandidata DSS-a, upućenih Tadiću, sećam se reči V. Ilića, upućenih Tadiću, zaista su, to, bile reči podrške. Sećam se, da su prolazili dani isčekivanja, ne bi li DSS, posle "potopa", njihovog kandidata, u prvom krugu, dao podršku Tadiću, a onda su to učinili, ali jedva. Tačno, ne može se sa 22% imati vlast, zato DS i neće imati vlast i zato će je deliti, ali hoće premijera, zato što ima više od DSS-a.
Pitam se, može li se sa manje od 17%, zahtevati vlast, može li se sa manje od 17%, zahtevati, mesto premijera, ministra policije, ministra...
DS je učinio ustupak DSS-u, jer je Vlada Z. Živkovića, sa 17% podrčke javnosti, toj Vladi, podnela ostavku. Poslednje procene, rađene, pre usvajanja Ustava, pa setite se, govorile su da je ova Vlada imala podršku 5%, javnosti i nije imala nameru, da podnese ostavku.
Ja to zovem licemerje.

IvanS

pre 17 godina

Glavna prepreka je DSS, dok mi "odbacio tvrdnje o tome da DS pravi uslovljavanja, ali je dodao da je za tu stranku neprihvatljivo da mandatara da neka druga partija i da neki odlazeći ministri zadrže mesta na kojima su bili". Kako je za Vas gospodine Micunovicu "neprihvatljivo", to isto moze da bude neprohvatljivo i za DSS. Ako se ne slazete, trazite koalicionog partnera negde drugde, recimo u SPS-u, jer Vam to nebi bio prvi put da od SPS-a dobijate skupstinsku podrsku. Setite se podrske Baneta Ivkovica prilikom oduzimanja 45 poslanickih mandata DSS-u. Setite se podrske koju ste dobili od SRS-a i SPS-a prilikom donosenja Zakona o radu.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Kostunica je gori od bivseg kancelara Gerharda Sredera koji je izgubio za samo 1% od Angele Merkel, ali je ostavio cast sebi i povukao se iz politike postujuci nepisana demokratska pravila. Zrelo demokratsko drustvo nece dozvoliti da licna netrpeljivost medju politicarima rivalima zasmeta funkcionisanju drzave, pogotovo ako je buducnost drzave u pitanju. Jos jedan primer: U Holandiji su ponovo pobedili hriscanski demokrati premijera Balkenendea, socijal demokrati su mimo ocekivanjima izgubili iako je njihov lider Wouter Bos javno isticao da ne pristaje na manje mesto u vladi nego premijersko tokom izborne kampanje ako ulazi u koaliciju sa rivalom Balkenendeom, od juce smo svedoci formiranja okvira holandske vlade oko kojeg je postignut sporazum, Balkenende ostaje premijer, Bos je zamenik premijera jer je jednostavno izgubio. Takodje je situacija bila delikatna pored licne netrpeljivosti ove dvojce, postoji i istorija netrpeljivosti dve stranke, ali je pregovarac za sastav zajednickog politickog programa i formiranje vlade (treca licnost) imala izuzetnu pregovaracku sposobnost i AUTORITET, sve se odvijalo nedeljama iza kulisa daleko od ociju javnosti, da bi juce zajedno (maltene zagrljeni) saopstili zajednicki politicki program u interesu Holandije i njenih gradjana. Ishod njihovih izbora je izgledao nemoguc kao i ovaj nas...U Holandiji vise ne vlada desnica vec centralna levica.
Kostunice nauci da poštuješ izbornu volju gradjana, postani demokrata ili izbrisi slovo "D" ispred imena svoje stranke.