Ponedeljak, 27.02.2023.

14:57

Otkazan koncert Lajbaha u Kijevu: Saopštenje benda izazvalo brojne kontroverze

Izvor: Tanjug

Otkazan koncert Lajbaha u Kijevu: Saopštenje benda izazvalo brojne kontroverze IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

mikica

pre 1 godinu

Laibach se preraste kad se predje dvadeset pet godina. I tad se ukapira koji su to kultur prevaranti.
A ako se ne ukapira, onda se i dalje prica kako su nekakva alternativa, neki pokret i neka cuda i nesto kobajagi vau.
Veci je faktor Dua Lipa danas nego to njihovo flertovanje sa svim i svacim. Jedino dobro od janeza su one prsate gospoje na koncertima sto lupaju u dobos i dernjaju se.

neutralni felš

pre 1 godinu

Mi smo se mlatili sa švabovima, ali nikome normalnom nebi palo na pamet da smatra delo Betovena ili Getea bezvrednim. Ukrainci su bukvalno ludi od mržnje i mogu samo da zamislim pod kakvim terorim su građani ruskog porekla. Zato bože daj snage velikoj ruskoj vosci da pobedi ovo zlo i uspostavi mir u tom regionu.
(Kole, 27. februar 2023 22:04)

Evo tipicno razmisljanje Srbina. On jako ceni Getea, ali ne zna da se ne bi pise odvojeno, a ne zajedno.Verovatno je istina da Ukrajinci ne vole ruse. Zasto bi ih voleli. Tlacili su ih bar pedeset godina kao i ostale istocnoevropljane. Srbi i ostali Jgoslveni su se od toga spasli zahvaljujuci omrzenom Titu. Normalno da sada mrze Ruse kada im ruse zemlju. Ako se ne varam i mi smo mrzeli Nato pakt koji nas je bombardovao ( a nije nas osvajao kao Rusi Ukrajince). Teritorije sa vecinskim ruskim stanovnistvom jesu istina bile pod izvesnim ukrainskim terorom jer su zelele da se odvoje od Ukrajine i prikljuce Rusiji. Ako se ne varam Srbi nisu podrzavali ideju Albanaca sa Kosova da se odvoje od Srbije i prikljuce Albaniji. U vezi poslednje komentatorove recenice. Koje zlo treba da pobedi velika ruska vojska. Kome u Rusiji i svetu su Ukrajinci ucinili zlo? I opet mozda ruskoj manjini koja je htela da da se prikljuci Rusiji. Ni jedna normalna zemlja to ne dozvoljava. Ne dozvoljava ni Srbija odvajanje dela svoje teritorije. Koji mir treba da uspostavi Rusija. Mir je postojao dok Rusi nisu poceli rat (pardon, specijalnu opetaciju).
(miki, 28. februar 2023 02:13)

što staloženiji komentar to više minusa.

Miloš

pre 1 godinu

Kad se samo setim kako su se slovenački prevarant dovlačili ovde i vređali nas na oduševljenje ove drugosrbijanske kamarile! Svi treba da im daju nogu u pedu!

Južni Susjed

pre 1 godinu

...Rusija je dozvolila nezavisnost Poljske, Ceske, Slovacke, Madjarske, Baltickih zemalja, Ukrajine itd...

(Pljuvac Svih Stilova, 27. februar 2023 16:08)

Srž svih problema je sadržano u ovoj rečenici, odakle pravo Rusiji da nekoj drugoj državi "dozvoli" neovisnost? ili da ne dozvoli, svejedno,zakon jačeg, očigledno.

in God we trust

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09)

Ako je tebi prognanstvo ok, ako je uredu zabraniti nekoga jer dovoljno "ne mrzi" onda je jasno zašto su Rusi morali da brane svoj narod u Dombasu, a i mi svoj u Kninu. Takve stavove ne možeš čuti u normalnom svetu tipa Srbija, Rusija... Rusija ne ukida Ukraince. Srpske trgovinske lance drže Hrvati (IDEA), pumpe Albanci (OMV), i niko to u Srbiji ne gleda. Komentare lepi ko hoće i niko to ne gleda. Dobro došao bar virtualno u slobodan deo sveta.

neutralni felš

pre 1 godinu

Mi smo se mlatili sa švabovima, ali nikome normalnom nebi palo na pamet da smatra delo Betovena ili Getea bezvrednim. Ukrainci su bukvalno ludi od mržnje i mogu samo da zamislim pod kakvim terorim su građani ruskog porekla. Zato bože daj snage velikoj ruskoj vosci da pobedi ovo zlo i uspostavi mir u tom regionu.
(Kole, 27. februar 2023 22:04)

daj bože da dodju i do srbije...

neutralni felš

pre 1 godinu

Rusija je dozvolila nezavisnost Poljske, Ceske, Slovacke, Madjarske, Baltickih zemalja, Ukrajine itd., a vidimo NATO samo jos nije bazu u Moskvi napravio. I onda se ovde mnogi prave blesavi kako su rusi nicim izazvani napali ni krivu ni duznu Ukrajinu. Vi ili ste prespavali prethodnih 30 godina, ili se namerno pravite blesavi.
(Pljuvac Svih Stilova, 27. februar 2023 18:04)

"rusija je dozvolila nezavisnost poljske, češke, slovacke"? i onda ti za nekog kažeš da se pravi blesav.

neutralni felš

pre 1 godinu

Verujte, niste nista pogresili... To je ionako smece od naroda... Ili mozda i jeste pogresili, trebali ste da odete, uzmete im dobru lovu, i onda kazete to sto ste mislili...
(Tor, 27. februar 2023 16:25)

"smeće od naroda"... posle se srbadija čudi što je cela evropa potajno prezire.

neutralni felš

pre 1 godinu

Potpuno razumljiva reakcija Ukrajinaca.Svi izfolirani koji zele da pokazu svoj intelektualni ego relativizuju sve.Oni bi i Hitlerov pocetak rata nazvali reakcijom na geostrateska kretanja u svetu.Ovde se radi o civilizacijskom sukobu dva sistema vrednosti.Ne bi me iznenadilo da su navedena gospoda iz Slovenije potomci nasih partizana.Takvi uzivaju blagodeti evropskih vrednosti,ali uvek imaju neko ali.Zivimo u vremenu kada neki misle da su intelektualci jer relativizuju i da je danas ponedeljak,a ljudima sa cistim stavom prebaciju iskljucivost.
(Ranko, 27. februar 2023 19:47)


kratko i jasno.

neutralni felš

pre 1 godinu

Ukrainci su sa Hitlerom napali Ruse, sad su sa Amerima opet napali Ruse prvo u Ukraini onda bi ih napali u Rusiji kao i Hitler pa nisu Rusu toliko glupi da dopuste istu foru dva puta.
(Tek onako, 27. februar 2023 16:55)

ovaj komentar ima mnogo više veze sa debelim crevom nego sa mozgom.

neutralni felš

pre 1 godinu

I bolje je tako.
Ukrajinci, jednostavno, nisu na nivou da razumeju Lajbah.
(Milan, 27. februar 2023 18:13)

zato severnokorejski podgojeni partijaši jesu...

MInistar Jović

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09) Hrvoje, nesretni hrvoje...Ljudi su osudili agresiju Rusije, ali i rekli da je rat u interesu vojno industrijskog kompleksa, i naravno došli pod udar totalitarne mašinerije. Nije dovoljno da osudiš, moraš da ponavljap isto što i oni. A vidiš, ti si jako dobro opet pokazao u čemu se mi razlikujemo i nikada, ni za milion godina, nećemo biti isti. 91 - e ste palili srpske knjige i pisce i bacali knjige iz biblioteka. MI, vidiš, nikad anismo zapalili nijednu nemačku knjigu, iako smo imali četiri rušenja i bombardovanja Beoggrada u 20 veku. Nama nikada za to nisu bili krivi Gete ili Šiler, već konkretni političari i vojnici. Hrvati imaju isto stanje svesti kao ovi u Ukrajini, kada mrziš, mrzi do rkaja, mržnja postaje sama sebi svrha.

neutralni felš

pre 1 godinu

Bravo Lajbah. Ni u Severnoj Koreji ih nisu ovako uslovljavali ali ovde imaju posla sa novom, dosada neviđenom, vrstom demokratije - totalitarnom demokratijom.
(Life is life, 27. februar 2023 16:28)

severna koreja ih je iskoristila kao pajace sa zapada koji podržavaju režim u nameri da dodatno izgladni svoj narod kako ne bi suviše razmišljao na polupun želudac.

neutralni felš

pre 1 godinu

@desperado
Да ли бисте били задовољни ако би НАТО распарчао Русију, побио све Русе, поробио их? Мислите да то није крајњи циљ запада? Мислите ли да Украина није средство Како то да на све што запад уради немате примедбу а имате на потезе које Русија прави ради сопсттвеног одржања?
(chica, 27. februar 2023 20:01)

kad smo već kod poteza, onda je i austrougarska napala srbiju zbog sopstvenog održanja isto ko rusija ukrajinu.

neutralni felš

pre 1 godinu

Da volite ruse pjevali bi u Donbasu prije 5 godina.
(Amos Dundee, 27. februar 2023 18:21)

po popisu iz 2011. u dombasu je živelo 65 odsto ukrajinaca.

neutralni felš

pre 1 godinu

Laibah je znači malo umjereniji. Na strani su Ukrajine ali vide malo šire oko ovog rata. Ali zamislite, nisu izjavili da su svi rusi zli a i da nikada ništa nisu dali ovoj civilizaciji. Znate, u početku mi je bilo žao Ukrajinaca. Biju se dva rođaka. A sada, nakon hiljada izjava kakvih čak ni nijemci 1939. nisu imali prema Jevrejima i drugima (a znamo kavi su zlikovci postali poslije), ako većina Ukrajinaca ovako misli, uopšte mi ih nije žao. Izgleda da ipak treba denacifikacija.
(nbc, 27. februar 2023 16:37)

tako je legendo, trebalo bi da obožavaju ruse premda su im porušili pola države.

excavator extraordinarie

pre 1 godinu

Nek dovedu U2.
(neven1, 27. februar 2023 20:17)

Nije moguce, Bono je nestao u Blerovoj analnoj kavitaciji gde mu se gubi svaki trag.

neutralni felš

pre 1 godinu

Za vrijeme agresije na Srj, jedan ruski bend je svirao u sred Beograda.
(Amos Dundee, 27. februar 2023 18:28)

pomoć od braće rusa, kad nam je teško pošalju nam tamburaše... hrvatima poslali kalašnjikove

Славиша Гаври ловић

pre 1 godinu

Морбидно је да се у Кијеву одржавају концерти, а на фронту истовремено гину хиљаде.

Вук Караџић

pre 1 godinu

Je li vam sada jasno zašto su Srbi obožavali i Hitlera?
(Sreta, 27. februar 2023 21:40)

ма јасно нам је него шта. митинг подршке Хитлеру шестог априла 41-е на Калемегдану је један од најважнијих догађаја у историји човечанства

Вук Караџић

pre 1 godinu

Laibach se pise. Inace, ne brukaj se izvodjenjem
zakljucaka na osnovu slika jer je ocigledno da pojma nemas o njima. Njih ni mnogo zesce baje kao DB nisu uspeli da sputaju i proglase nacistima. Inace, vredjaju se kad ih porede sa njima jer oni su iz Trbovlja. E sad nemoj da ocekujes sve da ti kazem.
(Obični čitalac, 27. februar 2023 20:01)

пише се Лајбах, неписмени Србине.

miki

pre 1 godinu

Mi smo se mlatili sa švabovima, ali nikome normalnom nebi palo na pamet da smatra delo Betovena ili Getea bezvrednim. Ukrainci su bukvalno ludi od mržnje i mogu samo da zamislim pod kakvim terorim su građani ruskog porekla. Zato bože daj snage velikoj ruskoj vosci da pobedi ovo zlo i uspostavi mir u tom regionu.
(Kole, 27. februar 2023 22:04)
Evo tipicno razmisljanje Srbina. On jako ceni Getea, ali ne zna da se ne bi pise odvojeno, a ne zajedno.Verovatno je istina da Ukrajinci ne vole ruse. Zasto bi ih voleli. Tlacili su ih bar pedeset godina kao i ostale istocnoevropljane. Srbi i ostali Jgoslveni su se od toga spasli zahvaljujuci omrzenom Titu. Normalno da sada mrze Ruse kada im ruse zemlju. Ako se ne varam i mi smo mrzeli Nato pakt koji nas je bombardovao ( a nije nas osvajao kao Rusi Ukrajince). Teritorije sa vecinskim ruskim stanovnistvom jesu istina bile pod izvesnim ukrainskim terorom jer su zelele da se odvoje od Ukrajine i prikljuce Rusiji. Ako se ne varam Srbi nisu podrzavali ideju Albanaca sa Kosova da se odvoje od Srbije i prikljuce Albaniji. U vezi poslednje komentatorove recenice. Koje zlo treba da pobedi velika ruska vojska. Kome u Rusiji i svetu su Ukrajinci ucinili zlo? I opet mozda ruskoj manjini koja je htela da da se prikljuci Rusiji. Ni jedna normalna zemlja to ne dozvoljava. Ne dozvoljava ni Srbija odvajanje dela svoje teritorije. Koji mir treba da uspostavi Rusija. Mir je postojao dok Rusi nisu poceli rat (pardon, specijalnu opetaciju).

Ljubljana

pre 1 godinu

Dok god bendovi i samoprozvani intelektualci koristi ovaj sukob da razvijaju teorije zavere i relativizuju ono sto se desava u Ukrajini, ove stvari ce se desavati. Ukrajincima ovo nije tema za diskusiju i kulturno potkusurivanje. Njima bombe padaju na glavi i ni jedan jedini stav ili misljenje ne moze da promeni cinjenicu da to dolazi sa Ruske strane. Po meni je to ogromna izdaja nakon svega sto su Ukrajinci dali Rusima. Sto se tice Ruskih zrtvi, Rusi su kolonizovali ceo Sovjetski Savez i do 2014 kada su pokusali da destabilizuju vlast uzivali su u potpuno nesmetanim pravima, i u Ukrajini i na Baltiku. Ako vas vise zanima gde se kakva muzika slusa i sta se desava sa Dostojevskim, a ne ciji zivoti su ugrozeno vi ste ozbiljno izgubljena licnost.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

(Pljuvac Svih Stilova, 27. februar 2023 18:04)


Ne pretaraju se, oni su takvi prirodno! Ali je za sve drugčijeg stava sreća što ih je najmanje 95 posto.

EU Citizen

pre 1 godinu

Ljudi kažu istinu, barem onako kako je oni vide, a bogami i ja, i to je ”kontroverzno”, odmah se ostrvile botine Damjanovog Zelenka :)) Bolje stvarno da su otkazali koncert...

Dejan X

pre 1 godinu

@Igorsulic: Igore, stara trolčino. Nije te dugo bilo ovde. Ne da smo se uželeli tvojih provokacija, ali primeti se kada fali jedan od najvećih ekstremista. Svojim komentarom si opet potvrdio da si "poštovatelj" stare, dobre ideologije tvojih predaka i nemačkih nacista. Evo sad i što se tiče fašizma u Ukrajini. Nismo ništa drugo očekivali.

Kole

pre 1 godinu

Mi smo se mlatili sa švabovima, ali nikome normalnom nebi palo na pamet da smatra delo Betovena ili Getea bezvrednim. Ukrainci su bukvalno ludi od mržnje i mogu samo da zamislim pod kakvim terorim su građani ruskog porekla. Zato bože daj snage velikoj ruskoj vosci da pobedi ovo zlo i uspostavi mir u tom regionu.

Nazovite stvari pravim imenom!

pre 1 godinu

Je li vam sada jasno zašto su Srbi obožavali i Hitlera?
(Sreta, 27. februar 2023 21:40)

Srbi obožavali Hitlera. Pa ne znam samo koji narodi su sve bacali cveće pred njegove tenkove. Mali hint: iati oni koji su imali po diviziju pred Staljingadom, iliti isti oni koji i danas podržavaju nacistički režim u Kijevu.

Brzi

pre 1 godinu

Hteli ste da im se poklonite, a oni trazili jos i da se naguzite.
I nakon svega toga jos pokušavate nacistima nešto i da objasnite.

E, braćo Slovenci ličite mi pomalo na Srbe :-)

Pera Srbin

pre 1 godinu

Tužno je koliko ljudi ne koristi Bogom dani aparat za razmišljanje. Mnogo lakše je ponavljati već izrečeno u medijima. Skidam kapu za ekipu iz Laibaha, treba imati svoj stav, a ne ponavljati mainstream poruke sa medija i društvenih mreža.

Harry

pre 1 godinu

Dokaz da muzičari imaju više mozga, da ga koriste, za razliku od evropskih političara.
(Neko iz mase, 27. februar 2023 17:03)

Naivni, ne veruj Slovencu, a posebno Lajbahu ni kad darove nose. Nema podmuklijih od njih !

chica

pre 1 godinu

@milica
Прочитај нешто о историји ратова. Немој тако медиокритетски квалигиковати и расуђивати.

chica

pre 1 godinu

@Tek onako
Управо тако. Хвала Богу да се појави неко ко је нешто прочитао за разлику од ових повтшних натофила. Никада Руди више неће дозволити да непријстељске трупе дођу на 25 километара до Москве, мада видим, многи би то желели.

chica

pre 1 godinu

@desperado
Да ли бисте били задовољни ако би НАТО распарчао Русију, побио све Русе, поробио их? Мислите да то није крајњи циљ запада? Мислите ли да Украина није средство Како то да на све што запад уради немате примедбу а имате на потезе које Русија прави ради сопсттвеног одржања?

chica

pre 1 godinu

@Драгољуб Бг
Не између Русије и САД, већ између САД и Русије. Мислим да је рат ипак последица америчке хегемоније.

ja sve znam, neću da motam kablove

pre 1 godinu

Redovno uvek potrče ovde da ostave svoj zapis oni koji nije više od 3 ganglije ukupno.

Laibach su odavno muzički irelevantni, njihov demonski humor je bio bitan 80ih i ponešto malo kasnije je izranjalo, ali na stavu im se nema šta zameriti.

Oni su kroz svoj rad provocirali ideologijom svih totalitarnih društava a najviše ih je zanimao John Heartfield (Helmut Herzfeld) koji je, za ne poverovati, bio vođa nemačkih komunista između 2 svetska rata.
Onaj krst koji su u ranoj fazi svuda furali je bio Heartfieldov krst.

Informišite se malo.

Ceda Velja

pre 1 godinu

@che To što sviraju "Marš na Drinu" nema veza sa tim da su smrde. Da nisu i da se ne prilagođavaju, a kao oni su trideset godina "avangarda", ne bi postojali toliko dugo. Nisam ih voleo ni pre trideset i više godina sa njihovim prikazom fašizma (nacizma) bez ikakve kulturne pozadine, a zbog toga ih nikad nisam smatrao vredim. Tačka.

Obični čitalac

pre 1 godinu

Lajbah - slovenačko koketiranje sa nacizmom. Nemojte tvrditi da vam nismo rekli.
(123, 27. februar 2023 19:30)

Laibach se pise. Inace, ne brukaj se izvodjenjem
zakljucaka na osnovu slika jer je ocigledno da pojma nemas o njima. Njih ni mnogo zesce baje kao DB nisu uspeli da sputaju i proglase nacistima. Inace, vredjaju se kad ih porede sa njima jer oni su iz Trbovlja. E sad nemoj da ocekujes sve da ti kazem.

ajemsasa

pre 1 godinu

"Lajbah - slovenačko koketiranje sa nacizmom. Nemojte tvrditi da vam nismo rekli.
(123, 27. februar 2023 19:30) "

Ajd', ne lupetaj, zemljače!
To je malo iznad tvog platnog razreda, nemoj da se brukaš...

zoran stokic

pre 1 godinu

Cela njihova karjera je bila praćena raznim zabranama. „Pop muzika je za ovce, a mi smo pastiri prerušeni u vukove". „Sva umetnost je podložna političkoj manipulaciji, osim one koja govori jezikom te manipulacije". „Mi...smo inženjeri ljudskih duša (Staljin 1932.)". „Mi smo fašisti onoliko koliko je Hitler bio slikar“.Više od benda, to je 'Laibach Kunst' čija je esencija – BITI radikalno dvosmislen. Laibach "stvara" iz klasične muzike, hevi, disko, tehno, slovenačke, na pr, koriste elemente iz dela Holsta, Bruknera, Orfa, Lista i Šostakovića, kao i dela bendova kao što su Kueen, Beatles i Rolling Stones. Ili, na pr, izveli su koncert „Umetnost fuge“ J. S. Baha u njegovom rodnom gradu Lajpcigu (album Laibachkunstderfuge 2008.). Naša umetnost je kažu oni "stvaranje novih orginala" - "kopija bez originala, superiornije je od istorijskog materijala od koga je nastala". Zabluda je da su mrzeli YU, naprotiv kažu "nismo mrzeli YU ili njen režim i nismo hteli da je prevaziđemo. Naprotiv: želeli smo da bude jača, bolja i efikasnija. Ali bilo je prekasno..." Hteli su zapravo više komunizma, otuda i ova njihova izjava da je agreisija Putina na Ukrajinu: "cinični proksi rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala (vojne industrije itd.)“. Kao i Marina Abramović (deca komunizma) njihovi radovi nemaju za cilj da kritikuju ili optužuju vladajuće sisteme i ideologije, već da kroz preafirmaciju prikažu njihove skrivene mehanizme koje kritika nije primetila.

Krenimo redom

pre 1 godinu

Valjda je sad, napokon, jasno i gospodi iz Lajbaha, zašto je ovaj rat izbio!? Tolika mržnja prema svemu ruskom je decenijama negovana, iako brojni rusi žive u Ukrajini, a većina stanovnika se izjašnjavala da su pravoslavne vere i da im je maternji jezik ruski. To bezumlje podsticano od NATO oportunista je moralo da pukne.
(kognitivna disonanca, 27. februar 2023 18:52)

Mešaš uzrok i posledicu.
Mržnja prema svemu ruskom počinje nakon ruskog uplitanja u ukrajinske stvari i ruskog stava da samostalna Ukrajina ne treba da postoji.

sin lovca na medvede

pre 1 godinu

Kako je moguce da vrli Evropljani i Westerijanci pripadnici gradjanske opciju u Ukrajini JEDINO I ISKLJUCIVO GOVORE SAMO O UKRAJINSKOM NARODU!
NIKO NE KAZE, GRADJANI UKRAJINE ILI NARODI UKRAJINE!
Govoreci tako o sukobu u Ukrajini Evropa & Amerika ustvari vesto izbegavaju da ukazu uzroke sukoba!

Ranko

pre 1 godinu

Potpuno razumljiva reakcija Ukrajinaca.Svi izfolirani koji zele da pokazu svoj intelektualni ego relativizuju sve.Oni bi i Hitlerov pocetak rata nazvali reakcijom na geostrateska kretanja u svetu.Ovde se radi o civilizacijskom sukobu dva sistema vrednosti.Ne bi me iznenadilo da su navedena gospoda iz Slovenije potomci nasih partizana.Takvi uzivaju blagodeti evropskih vrednosti,ali uvek imaju neko ali.Zivimo u vremenu kada neki misle da su intelektualci jer relativizuju i da je danas ponedeljak,a ljudima sa cistim stavom prebaciju iskljucivost.

Steve

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09)

Tu je delimicno koren problem sa strane kijevskog rezima
A to je da je sve rusko proganjano godinama

I to je u redu?
Vama je svasta u redu, i razne jame i Jasenovci itd itd itd.
Indoktrinacija

Drugi deo je agenda americko engleskog establismenta

T-Rex

pre 1 godinu

Jednoumlje. Ako nisu samo Rusi krivi, kriv si i ti. Rusi uopste nisu krivi za ovaj sukob. To je moje misljenje i to na osnovu informisanosti iskljucivo iz zapadnih medija. Tek od pocetka intervencije pratim i ruske izvore. UKR pratim od 1990tih.

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Kakvo ogavno pozivanje na satanizaciju rusa i Rusije. Nacisti su to isto radili sa slovenskim narodima i jevrejima.. Uporno se zaboravlja da su ZAPAD I UKRAJINA prekrsili sve potpisane sporazume sa Rusijom jos od 1990 na ovamo. Dakle, dok ste krsili dogovore, zakone i pravila, bilo vam je okej, sad kad je rus resio da vam poda preko ustiju, e sad odjednom rus je los. Kad se raspao Sovjetski Savez uslov je bio da Mosvka dozvoli nezavisnost mnogim zemljama, a za uzvrat NATO se nece siriti prema Rusiji. Rusija je dozvolila nezavisnost Poljske, Ceske, Slovacke, Madjarske, Baltickih zemalja, Ukrajine itd., a vidimo NATO samo jos nije bazu u Moskvi napravio. I onda se ovde mnogi prave blesavi kako su rusi nicim izazvani napali ni krivu ni duznu Ukrajinu. Vi ili ste prespavali prethodnih 30 godina, ili se namerno pravite blesavi.

gane

pre 1 godinu

Kao i bilo koja tema i ova je odlicna prilika da bar polovina komentatora izluci ono sto najvise voli : MRZNJU. Nije ni mnogo bitno ko se mrzi , samo da se mrzi. Istina ne sme da se mrzi Rusija i njihov pravedni osvajacki rat.

Prometej

pre 1 godinu

Nadam se da je svakom iole pristojnom i pametnom čoveku odavno jasno da je u ovom ratu neko ubacivao, ne cepanice, nego cele bukve polivao napalmom i ubacivao u vatru.
Lajbahu respekt što je izneo celu priču u javnost, al ovo je Ukrajina godinama. Svojevrsni kotao u kome se kuva sve ono najgore, mržnja prema poreklu, neonacizam, slovenska pokondirenost. Ukrajincima želim što brži poraz, za njihovo dobro i dobro celog sveta, jer nikada zlo nije ovoliko javno propagirano.

Marš na Drinu

pre 1 godinu

Ovde neki pojedinci diskutuju o Lajbahu kao da znaju o čemu pričaju.
Gospodo, malo se raspitajte o jednom od avangardnih svetskih bendova bivše SFRJ pre nego i pomislite da polemišete o njihovom stavu. Kakav crni Let 3, vi ne znate šte je zdrav politički stav muzičara dok ste ih uporedili.

Igorsulic

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.

GoranH

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09)

Niko normalan i civiliziran nikad neće proganjati umetnost, zabranjivati knjige i sl.

kognitivna disonanca

pre 1 godinu

Valjda je sad, napokon, jasno i gospodi iz Lajbaha, zašto je ovaj rat izbio!? Tolika mržnja prema svemu ruskom je decenijama negovana, iako brojni rusi žive u Ukrajini, a većina stanovnika se izjašnjavala da su pravoslavne vere i da im je maternji jezik ruski. To bezumlje podsticano od NATO oportunista je moralo da pukne.

dejan

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09)
Aha..ako si poceo da gledas vesti prosle godine. A ako si ih gledao od 2014. onda ti je jasno da sa Rusima nema zezanja inace bas zestoko nadrdljas da neces moci decenijama i decenijama samo shut da pokupish. Rusija je simbol sirove sile. Zapad je simbol podmuklosti, licemerja i bahatosti.

Rajh

pre 1 godinu

Lajbah je čisto foliranje kao imaju neki umetnički otklon a u stvari su simpatizeri totalitarizma i nacizma, pa su sad ostali razgolićenimi smešni. Čime se lud ponosi, pametan se stidi!

Helios

pre 1 godinu

Vidim da se olako zaboravlja kulturološka uloga Lajbaha u raspadu SFRJ, kao i njihovi od slovenačkog rukovodstva finansirani počeci. Lajbah su obični smradovi, sa forom koja uvek može da se interpretira i ovako i onako. I kad je trebalo... oni su dotezali "onako". A potom su dotezali... "ovako". Dođu ko elementarni test i jeftina klopka za kvazi-intelektualce. Ovde su se pokušali iskeširati, pre svega sa računicom glede dugotrajnih efekata "svirali smo u Kijevu pod bombama" u dolazećim godinama. I pognuli su se, i još i još, ali... ne i dovoljno. Pa kad su se preračunali, onda bolje ipak ne.

DragonX

pre 1 godinu

Jedina njihova greška je što nisu još više, najviše na strani ukrajine! E onda bi bili dobri! Ovako, najmanji zbak neutralnosti i objektivnosti te “kenseluje”.

Nama je ‘99 trebao makar neko da bude neutralan i odmah bih ga u nebesa dizali, dok ukrajincima treba neko 100% uz njih i 100% protiv Rusije!

neutralni felš

pre 1 godinu

Isto kao Let 3 i Lajbah je postao mejn strim bend zbog ovog rata, a nekada su prozivali bukvalno sve i prkosili bukvalno svima. Tuzno, ali sada su postali deo jednoumlja.

+MAKSIM

pre 1 godinu

Razumem Ukrajince kad mrze Ruse, ali kako se zove to kad izričito zahtevaju da SVI moraju da misle kao oni?
Pa šta bi onda tek trebalo da je ostalo od Nemačke, koja je, bez povoda, unakazila pola planete!? Šta raditi sa Amerikom, koja i dan danas seje planetarnu nesreću!?

Mike

pre 1 godinu

Zalosto je kakvih ljudi ima sa ekstremnim stavovima. I sam osudjujem rusku agresiju, ali zasto da mrzim rusku kulturu? Da bih se pokorio zahtevima ekstrimista?

B.V.

pre 1 godinu

Nisu se dovoljno duboko poklonili svetim kravama, koje jedan deo sveta nameće čitavom svetu u skladu sa interesima najjačih u toj grupaciji. Ta sveta krava je, inače, korisna i slavljena od istih pokrovitelja i tutora samo dok je u borbi sa ruskim medvedom i njene rane ih ne zanimaju sve dok mrda i pruža ikakav otpor mečki. Do zemljice crne mora naklon, inače ne važi. Došlo vreme i da se Lajbah nekome pravda, ko bi rekao da je i to moguće.

изНенад

pre 1 godinu

Неко ко уцењује друге да се определи за неку страну не може да буде добар пријатељ .

Brutal Deluxe

pre 1 godinu

Londonski Gardijan je citirao jednog od predstavnika ovog slovenačkog benda koji je rekao da je sukob u Ukrajini "cinični, posrednički rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala, posebno vojno-industrijskog kompleksa".

Živa istina. Ukrajinci su Živi dokaz činjenice da kad te neko namagarči, najteže je priznati da si namagarčen.

spooky

pre 1 godinu

Pazi to, Lajbah ce da tj nece da svira Nacijima usred Ukrajine. Nisu vise ni Naciji kao sto su nekad bili ? Jedino da ih je Putin toliko razredio da im se niti koncerta neisplati vise imati.

Čeda Velja

pre 1 godinu

Kako to da nisu osudili napad NATO na Srbiju i Crnu Goru 1999. I došli da naprave koncert u Podgorici ili Beogradu ili Novom Sadu ili Nikšiću. Obične smrde. Da su bili malo jače smrde održali bi koncert. Fujbah.

Djole Debeli

pre 1 godinu

uvlačili se ukrima, ali slabo i nedovoljno. nek su ih ukri otkačili.
baš me razočarao lajbah, cenio ih i mislio da su iznad dnevne politike i trendova, a oni ko da ih instruirao fon stoltenberg i opet korpa.

Tek onako

pre 1 godinu

Ukrainci su sa Hitlerom napali Ruse, sad su sa Amerima opet napali Ruse prvo u Ukraini onda bi ih napali u Rusiji kao i Hitler pa nisu Rusu toliko glupi da dopuste istu foru dva puta.

Dokoni

pre 1 godinu

Bravo za Lajbah, potpuno su u pravu. To je NACI metodologija "svi su krivi" i "niko ne valja"... To će se Ukraini vratiti kada izgube ovaj rat... Biće svi krivi, a nevini što ginu brzo se zaboravi...

Megatronman

pre 1 godinu

Obrnuta razmjena funkcionira jer je u Zgb. gostovao ukrajinski bend Jinjer u kojem je dominantna pjevačica Tatiana. Nažalost lošim razglasom njezin talent je ostao prigušen. Laibach su pomalo dosadni forsiranjem anarhizma i svojih radikalnih političkih stavova (kako se kaže), pošto poto. No, imaju fanove.

Bane

pre 1 godinu

Mutni su slovenci, baš mutni. Treba svi da im daju nogu u dupe pa nek se onda "koncertiraju" u sred ljubljane i neka propagiraju totalitarizam u pivnici u predgrađu Minhena!

desperado

pre 1 godinu

Ne volim ih, pamtim 90te, ni muziku, ali ovaj put se slazem sa njima. Ukrajinci moraju da se pumpaju crno - belo, ne mogu sebi da dozvole da razmisljaju o kulturi, umetnosti, filmovima i knjizevnosti sa strane onih koji ih ubijaju svakodnevno … ali mi treba da se podsetimo i razumemo da je Rusija vise nego Putin.
I on ce proci ali ruski doprinos kulturi covecanstva ostaje.

Idi begaj

pre 1 godinu

Londonski Gardijan je citirao jednog od predstavnika ovog slovenačkog benda koji je rekao da je sukob u Ukrajini "cinični, posrednički rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala, posebno vojno-industrijskog kompleksa".

Ne smeš govoriti istinu.Anglosaksonci posebno mrze istinu zarad trpanja para u džepove.Sve će pogaziti zbog para.

Tor

pre 1 godinu

Verujte, niste nista pogresili... To je ionako smece od naroda... Ili mozda i jeste pogresili, trebali ste da odete, uzmete im dobru lovu, i onda kazete to sto ste mislili...

Maestralni

pre 1 godinu

"cinični, posrednički rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala, posebno vojno-industrijskog kompleksa".

Potpuni bullshit! Ova izjava je negacija Ukrajine kao zemlje i naroda, po principu "vi, vase zelje i planovi za buducnost uopste ne postojite nego se tu rat vodi izmedju Rusije i NATO". Proizvod moskovske propagandne kuhinje. Nemaju sta da traze u Kijevu ako sire putinsku propagandu.

nbc

pre 1 godinu

Laibah je znači malo umjereniji. Na strani su Ukrajine ali vide malo šire oko ovog rata. Ali zamislite, nisu izjavili da su svi rusi zli a i da nikada ništa nisu dali ovoj civilizaciji. Znate, u početku mi je bilo žao Ukrajinaca. Biju se dva rođaka. A sada, nakon hiljada izjava kakvih čak ni nijemci 1939. nisu imali prema Jevrejima i drugima (a znamo kavi su zlikovci postali poslije), ako većina Ukrajinaca ovako misli, uopšte mi ih nije žao. Izgleda da ipak treba denacifikacija.

milica

pre 1 godinu

Naravno da nisu mogli , zato sto ruski klasici, umetnost kroz vekove nisu niti odgovorni niti krivi za sukobe. To samo pokazuje neku drugi stranu .. Lajbah su veličina i umetnost u pravom smislu te reci, ostrog stava i konkretnih ideja sa jasnim ciljem.
Da, da se razumemo i o Putunu i o Zelenskom imam isto mišljenje a to je da su potpuni idioti i kompleksasi koji žrtvuju mlade a njihov profit je u zenitu.. fuj!

Krajisnik

pre 1 godinu

Јој каква демагогија "у савременом друштву нема мјеста за рат", а НАТО чланице нема гдје нису ратовале на овај или онај начин...

Драгољуб Бг

pre 1 godinu

Svaka čast momci, ostaće zapamćeno da je javno neko to rekao:
Rat u Ukrajini zapravo jr geopolitički sukob između Rusije i SAD na Ukrajinskoj teritoriji!
Savršen opis za buduća pokoljenja...ako prežive nuklearnu krizu!?
A kao šlag na tortu opis: "cinični, posrednički rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala, posebno vojno-industrijskog kompleksa".
Svi ovo vidimo, svi ovo znamo ali ćutimo, ili nemamo mogućnost doći do main-stream medija!

Life is life

pre 1 godinu

Bravo Lajbah. Ni u Severnoj Koreji ih nisu ovako uslovljavali ali ovde imaju posla sa novom, dosada neviđenom, vrstom demokratije - totalitarnom demokratijom.

niste u toku

pre 1 godinu

"da se eksplicitno izjasne da su "svi Rusi loši i da je sva ruska umetnost bezvredna", na šta, kako kažu, nikako nisu mogli da pristanu."

Hteli da pruže podršku fašističkoj zemlji ali srećom ukapirali iz citiranog zahteva, gde su hteli da odu. Pa batalili.

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Kakvo ogavno pozivanje na satanizaciju rusa i Rusije. Nacisti su to isto radili sa slovenskim narodima i jevrejima.. Uporno se zaboravlja da su ZAPAD I UKRAJINA prekrsili sve potpisane sporazume sa Rusijom jos od 1990 na ovamo. Dakle, dok ste krsili dogovore, zakone i pravila, bilo vam je okej, sad kad je rus resio da vam poda preko ustiju, e sad odjednom rus je los. Kad se raspao Sovjetski Savez uslov je bio da Mosvka dozvoli nezavisnost mnogim zemljama, a za uzvrat NATO se nece siriti prema Rusiji. Rusija je dozvolila nezavisnost Poljske, Ceske, Slovacke, Madjarske, Baltickih zemalja, Ukrajine itd., a vidimo NATO samo jos nije bazu u Moskvi napravio. I onda se ovde mnogi prave blesavi kako su rusi nicim izazvani napali ni krivu ni duznu Ukrajinu. Vi ili ste prespavali prethodnih 30 godina, ili se namerno pravite blesavi.

Stefan

pre 1 godinu

Podržavam stav Lajbaha i potpisujem sve rečeno o sukobu velikih sila i interesa kapitala u Ukrajini, jedino se ne slažem sa poslednjim delom da u tom sukobu treba podržati Ukrajinu. Na strani dobra, ovoga puta ratuje Rusija.

CLS

pre 1 godinu

Ne sme se voleti ruska knjizevnost. Po direktivi mora sve to da se mrzi. To je osnov “demokratije”kakvu smo vec videli u 3. Rajhu a kakvu nam danas prodaju.

Brutal Deluxe

pre 1 godinu

Londonski Gardijan je citirao jednog od predstavnika ovog slovenačkog benda koji je rekao da je sukob u Ukrajini "cinični, posrednički rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala, posebno vojno-industrijskog kompleksa".

Živa istina. Ukrajinci su Živi dokaz činjenice da kad te neko namagarči, najteže je priznati da si namagarčen.

CLS

pre 1 godinu

Ne sme se voleti ruska knjizevnost. Po direktivi mora sve to da se mrzi. To je osnov “demokratije”kakvu smo vec videli u 3. Rajhu a kakvu nam danas prodaju.

Life is life

pre 1 godinu

Bravo Lajbah. Ni u Severnoj Koreji ih nisu ovako uslovljavali ali ovde imaju posla sa novom, dosada neviđenom, vrstom demokratije - totalitarnom demokratijom.

+MAKSIM

pre 1 godinu

Razumem Ukrajince kad mrze Ruse, ali kako se zove to kad izričito zahtevaju da SVI moraju da misle kao oni?
Pa šta bi onda tek trebalo da je ostalo od Nemačke, koja je, bez povoda, unakazila pola planete!? Šta raditi sa Amerikom, koja i dan danas seje planetarnu nesreću!?

Stefan

pre 1 godinu

Podržavam stav Lajbaha i potpisujem sve rečeno o sukobu velikih sila i interesa kapitala u Ukrajini, jedino se ne slažem sa poslednjim delom da u tom sukobu treba podržati Ukrajinu. Na strani dobra, ovoga puta ratuje Rusija.

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Kakvo ogavno pozivanje na satanizaciju rusa i Rusije. Nacisti su to isto radili sa slovenskim narodima i jevrejima.. Uporno se zaboravlja da su ZAPAD I UKRAJINA prekrsili sve potpisane sporazume sa Rusijom jos od 1990 na ovamo. Dakle, dok ste krsili dogovore, zakone i pravila, bilo vam je okej, sad kad je rus resio da vam poda preko ustiju, e sad odjednom rus je los. Kad se raspao Sovjetski Savez uslov je bio da Mosvka dozvoli nezavisnost mnogim zemljama, a za uzvrat NATO se nece siriti prema Rusiji. Rusija je dozvolila nezavisnost Poljske, Ceske, Slovacke, Madjarske, Baltickih zemalja, Ukrajine itd., a vidimo NATO samo jos nije bazu u Moskvi napravio. I onda se ovde mnogi prave blesavi kako su rusi nicim izazvani napali ni krivu ni duznu Ukrajinu. Vi ili ste prespavali prethodnih 30 godina, ili se namerno pravite blesavi.

Krajisnik

pre 1 godinu

Јој каква демагогија "у савременом друштву нема мјеста за рат", а НАТО чланице нема гдје нису ратовале на овај или онај начин...

Tek onako

pre 1 godinu

Ukrainci su sa Hitlerom napali Ruse, sad su sa Amerima opet napali Ruse prvo u Ukraini onda bi ih napali u Rusiji kao i Hitler pa nisu Rusu toliko glupi da dopuste istu foru dva puta.

Čeda Velja

pre 1 godinu

Kako to da nisu osudili napad NATO na Srbiju i Crnu Goru 1999. I došli da naprave koncert u Podgorici ili Beogradu ili Novom Sadu ili Nikšiću. Obične smrde. Da su bili malo jače smrde održali bi koncert. Fujbah.

Dokoni

pre 1 godinu

Bravo za Lajbah, potpuno su u pravu. To je NACI metodologija "svi su krivi" i "niko ne valja"... To će se Ukraini vratiti kada izgube ovaj rat... Biće svi krivi, a nevini što ginu brzo se zaboravi...

Steve

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09)

Tu je delimicno koren problem sa strane kijevskog rezima
A to je da je sve rusko proganjano godinama

I to je u redu?
Vama je svasta u redu, i razne jame i Jasenovci itd itd itd.
Indoktrinacija

Drugi deo je agenda americko engleskog establismenta

Pera Srbin

pre 1 godinu

Tužno je koliko ljudi ne koristi Bogom dani aparat za razmišljanje. Mnogo lakše je ponavljati već izrečeno u medijima. Skidam kapu za ekipu iz Laibaha, treba imati svoj stav, a ne ponavljati mainstream poruke sa medija i društvenih mreža.

Kole

pre 1 godinu

Mi smo se mlatili sa švabovima, ali nikome normalnom nebi palo na pamet da smatra delo Betovena ili Getea bezvrednim. Ukrainci su bukvalno ludi od mržnje i mogu samo da zamislim pod kakvim terorim su građani ruskog porekla. Zato bože daj snage velikoj ruskoj vosci da pobedi ovo zlo i uspostavi mir u tom regionu.

Mike

pre 1 godinu

Zalosto je kakvih ljudi ima sa ekstremnim stavovima. I sam osudjujem rusku agresiju, ali zasto da mrzim rusku kulturu? Da bih se pokorio zahtevima ekstrimista?

Nazovite stvari pravim imenom!

pre 1 godinu

Je li vam sada jasno zašto su Srbi obožavali i Hitlera?
(Sreta, 27. februar 2023 21:40)

Srbi obožavali Hitlera. Pa ne znam samo koji narodi su sve bacali cveće pred njegove tenkove. Mali hint: iati oni koji su imali po diviziju pred Staljingadom, iliti isti oni koji i danas podržavaju nacistički režim u Kijevu.

GoranH

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09)

Niko normalan i civiliziran nikad neće proganjati umetnost, zabranjivati knjige i sl.

Драгољуб Бг

pre 1 godinu

Svaka čast momci, ostaće zapamćeno da je javno neko to rekao:
Rat u Ukrajini zapravo jr geopolitički sukob između Rusije i SAD na Ukrajinskoj teritoriji!
Savršen opis za buduća pokoljenja...ako prežive nuklearnu krizu!?
A kao šlag na tortu opis: "cinični, posrednički rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala, posebno vojno-industrijskog kompleksa".
Svi ovo vidimo, svi ovo znamo ali ćutimo, ili nemamo mogućnost doći do main-stream medija!

изНенад

pre 1 godinu

Неко ко уцењује друге да се определи за неку страну не може да буде добар пријатељ .

spooky

pre 1 godinu

Pazi to, Lajbah ce da tj nece da svira Nacijima usred Ukrajine. Nisu vise ni Naciji kao sto su nekad bili ? Jedino da ih je Putin toliko razredio da im se niti koncerta neisplati vise imati.

T-Rex

pre 1 godinu

Jednoumlje. Ako nisu samo Rusi krivi, kriv si i ti. Rusi uopste nisu krivi za ovaj sukob. To je moje misljenje i to na osnovu informisanosti iskljucivo iz zapadnih medija. Tek od pocetka intervencije pratim i ruske izvore. UKR pratim od 1990tih.

Brzi

pre 1 godinu

Hteli ste da im se poklonite, a oni trazili jos i da se naguzite.
I nakon svega toga jos pokušavate nacistima nešto i da objasnite.

E, braćo Slovenci ličite mi pomalo na Srbe :-)

dejan

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09)
Aha..ako si poceo da gledas vesti prosle godine. A ako si ih gledao od 2014. onda ti je jasno da sa Rusima nema zezanja inace bas zestoko nadrdljas da neces moci decenijama i decenijama samo shut da pokupish. Rusija je simbol sirove sile. Zapad je simbol podmuklosti, licemerja i bahatosti.

kognitivna disonanca

pre 1 godinu

Valjda je sad, napokon, jasno i gospodi iz Lajbaha, zašto je ovaj rat izbio!? Tolika mržnja prema svemu ruskom je decenijama negovana, iako brojni rusi žive u Ukrajini, a većina stanovnika se izjašnjavala da su pravoslavne vere i da im je maternji jezik ruski. To bezumlje podsticano od NATO oportunista je moralo da pukne.

Helios

pre 1 godinu

Vidim da se olako zaboravlja kulturološka uloga Lajbaha u raspadu SFRJ, kao i njihovi od slovenačkog rukovodstva finansirani počeci. Lajbah su obični smradovi, sa forom koja uvek može da se interpretira i ovako i onako. I kad je trebalo... oni su dotezali "onako". A potom su dotezali... "ovako". Dođu ko elementarni test i jeftina klopka za kvazi-intelektualce. Ovde su se pokušali iskeširati, pre svega sa računicom glede dugotrajnih efekata "svirali smo u Kijevu pod bombama" u dolazećim godinama. I pognuli su se, i još i još, ali... ne i dovoljno. Pa kad su se preračunali, onda bolje ipak ne.

Idi begaj

pre 1 godinu

Londonski Gardijan je citirao jednog od predstavnika ovog slovenačkog benda koji je rekao da je sukob u Ukrajini "cinični, posrednički rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala, posebno vojno-industrijskog kompleksa".

Ne smeš govoriti istinu.Anglosaksonci posebno mrze istinu zarad trpanja para u džepove.Sve će pogaziti zbog para.

DragonX

pre 1 godinu

Jedina njihova greška je što nisu još više, najviše na strani ukrajine! E onda bi bili dobri! Ovako, najmanji zbak neutralnosti i objektivnosti te “kenseluje”.

Nama je ‘99 trebao makar neko da bude neutralan i odmah bih ga u nebesa dizali, dok ukrajincima treba neko 100% uz njih i 100% protiv Rusije!

nbc

pre 1 godinu

Laibah je znači malo umjereniji. Na strani su Ukrajine ali vide malo šire oko ovog rata. Ali zamislite, nisu izjavili da su svi rusi zli a i da nikada ništa nisu dali ovoj civilizaciji. Znate, u početku mi je bilo žao Ukrajinaca. Biju se dva rođaka. A sada, nakon hiljada izjava kakvih čak ni nijemci 1939. nisu imali prema Jevrejima i drugima (a znamo kavi su zlikovci postali poslije), ako većina Ukrajinaca ovako misli, uopšte mi ih nije žao. Izgleda da ipak treba denacifikacija.

ajemsasa

pre 1 godinu

"Lajbah - slovenačko koketiranje sa nacizmom. Nemojte tvrditi da vam nismo rekli.
(123, 27. februar 2023 19:30) "

Ajd', ne lupetaj, zemljače!
To je malo iznad tvog platnog razreda, nemoj da se brukaš...

Tor

pre 1 godinu

Verujte, niste nista pogresili... To je ionako smece od naroda... Ili mozda i jeste pogresili, trebali ste da odete, uzmete im dobru lovu, i onda kazete to sto ste mislili...

neutralni felš

pre 1 godinu

Isto kao Let 3 i Lajbah je postao mejn strim bend zbog ovog rata, a nekada su prozivali bukvalno sve i prkosili bukvalno svima. Tuzno, ali sada su postali deo jednoumlja.

niste u toku

pre 1 godinu

"da se eksplicitno izjasne da su "svi Rusi loši i da je sva ruska umetnost bezvredna", na šta, kako kažu, nikako nisu mogli da pristanu."

Hteli da pruže podršku fašističkoj zemlji ali srećom ukapirali iz citiranog zahteva, gde su hteli da odu. Pa batalili.

ja sve znam, neću da motam kablove

pre 1 godinu

Redovno uvek potrče ovde da ostave svoj zapis oni koji nije više od 3 ganglije ukupno.

Laibach su odavno muzički irelevantni, njihov demonski humor je bio bitan 80ih i ponešto malo kasnije je izranjalo, ali na stavu im se nema šta zameriti.

Oni su kroz svoj rad provocirali ideologijom svih totalitarnih društava a najviše ih je zanimao John Heartfield (Helmut Herzfeld) koji je, za ne poverovati, bio vođa nemačkih komunista između 2 svetska rata.
Onaj krst koji su u ranoj fazi svuda furali je bio Heartfieldov krst.

Informišite se malo.

chica

pre 1 godinu

@Драгољуб Бг
Не између Русије и САД, већ између САД и Русије. Мислим да је рат ипак последица америчке хегемоније.

Dejan X

pre 1 godinu

@Igorsulic: Igore, stara trolčino. Nije te dugo bilo ovde. Ne da smo se uželeli tvojih provokacija, ali primeti se kada fali jedan od najvećih ekstremista. Svojim komentarom si opet potvrdio da si "poštovatelj" stare, dobre ideologije tvojih predaka i nemačkih nacista. Evo sad i što se tiče fašizma u Ukrajini. Nismo ništa drugo očekivali.

Harry

pre 1 godinu

Dokaz da muzičari imaju više mozga, da ga koriste, za razliku od evropskih političara.
(Neko iz mase, 27. februar 2023 17:03)

Naivni, ne veruj Slovencu, a posebno Lajbahu ni kad darove nose. Nema podmuklijih od njih !

Marš na Drinu

pre 1 godinu

Ovde neki pojedinci diskutuju o Lajbahu kao da znaju o čemu pričaju.
Gospodo, malo se raspitajte o jednom od avangardnih svetskih bendova bivše SFRJ pre nego i pomislite da polemišete o njihovom stavu. Kakav crni Let 3, vi ne znate šte je zdrav politički stav muzičara dok ste ih uporedili.

chica

pre 1 godinu

@desperado
Да ли бисте били задовољни ако би НАТО распарчао Русију, побио све Русе, поробио их? Мислите да то није крајњи циљ запада? Мислите ли да Украина није средство Како то да на све што запад уради немате примедбу а имате на потезе које Русија прави ради сопсттвеног одржања?

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Kakvo ogavno pozivanje na satanizaciju rusa i Rusije. Nacisti su to isto radili sa slovenskim narodima i jevrejima.. Uporno se zaboravlja da su ZAPAD I UKRAJINA prekrsili sve potpisane sporazume sa Rusijom jos od 1990 na ovamo. Dakle, dok ste krsili dogovore, zakone i pravila, bilo vam je okej, sad kad je rus resio da vam poda preko ustiju, e sad odjednom rus je los. Kad se raspao Sovjetski Savez uslov je bio da Mosvka dozvoli nezavisnost mnogim zemljama, a za uzvrat NATO se nece siriti prema Rusiji. Rusija je dozvolila nezavisnost Poljske, Ceske, Slovacke, Madjarske, Baltickih zemalja, Ukrajine itd., a vidimo NATO samo jos nije bazu u Moskvi napravio. I onda se ovde mnogi prave blesavi kako su rusi nicim izazvani napali ni krivu ni duznu Ukrajinu. Vi ili ste prespavali prethodnih 30 godina, ili se namerno pravite blesavi.

B.V.

pre 1 godinu

Nisu se dovoljno duboko poklonili svetim kravama, koje jedan deo sveta nameće čitavom svetu u skladu sa interesima najjačih u toj grupaciji. Ta sveta krava je, inače, korisna i slavljena od istih pokrovitelja i tutora samo dok je u borbi sa ruskim medvedom i njene rane ih ne zanimaju sve dok mrda i pruža ikakav otpor mečki. Do zemljice crne mora naklon, inače ne važi. Došlo vreme i da se Lajbah nekome pravda, ko bi rekao da je i to moguće.

chica

pre 1 godinu

@Tek onako
Управо тако. Хвала Богу да се појави неко ко је нешто прочитао за разлику од ових повтшних натофила. Никада Руди више неће дозволити да непријстељске трупе дођу на 25 километара до Москве, мада видим, многи би то желели.

EU Citizen

pre 1 godinu

Ljudi kažu istinu, barem onako kako je oni vide, a bogami i ja, i to je ”kontroverzno”, odmah se ostrvile botine Damjanovog Zelenka :)) Bolje stvarno da su otkazali koncert...

desperado

pre 1 godinu

Ne volim ih, pamtim 90te, ni muziku, ali ovaj put se slazem sa njima. Ukrajinci moraju da se pumpaju crno - belo, ne mogu sebi da dozvole da razmisljaju o kulturi, umetnosti, filmovima i knjizevnosti sa strane onih koji ih ubijaju svakodnevno … ali mi treba da se podsetimo i razumemo da je Rusija vise nego Putin.
I on ce proci ali ruski doprinos kulturi covecanstva ostaje.

sin lovca na medvede

pre 1 godinu

Kako je moguce da vrli Evropljani i Westerijanci pripadnici gradjanske opciju u Ukrajini JEDINO I ISKLJUCIVO GOVORE SAMO O UKRAJINSKOM NARODU!
NIKO NE KAZE, GRADJANI UKRAJINE ILI NARODI UKRAJINE!
Govoreci tako o sukobu u Ukrajini Evropa & Amerika ustvari vesto izbegavaju da ukazu uzroke sukoba!

zoran stokic

pre 1 godinu

Cela njihova karjera je bila praćena raznim zabranama. „Pop muzika je za ovce, a mi smo pastiri prerušeni u vukove". „Sva umetnost je podložna političkoj manipulaciji, osim one koja govori jezikom te manipulacije". „Mi...smo inženjeri ljudskih duša (Staljin 1932.)". „Mi smo fašisti onoliko koliko je Hitler bio slikar“.Više od benda, to je 'Laibach Kunst' čija je esencija – BITI radikalno dvosmislen. Laibach "stvara" iz klasične muzike, hevi, disko, tehno, slovenačke, na pr, koriste elemente iz dela Holsta, Bruknera, Orfa, Lista i Šostakovića, kao i dela bendova kao što su Kueen, Beatles i Rolling Stones. Ili, na pr, izveli su koncert „Umetnost fuge“ J. S. Baha u njegovom rodnom gradu Lajpcigu (album Laibachkunstderfuge 2008.). Naša umetnost je kažu oni "stvaranje novih orginala" - "kopija bez originala, superiornije je od istorijskog materijala od koga je nastala". Zabluda je da su mrzeli YU, naprotiv kažu "nismo mrzeli YU ili njen režim i nismo hteli da je prevaziđemo. Naprotiv: želeli smo da bude jača, bolja i efikasnija. Ali bilo je prekasno..." Hteli su zapravo više komunizma, otuda i ova njihova izjava da je agreisija Putina na Ukrajinu: "cinični proksi rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala (vojne industrije itd.)“. Kao i Marina Abramović (deca komunizma) njihovi radovi nemaju za cilj da kritikuju ili optužuju vladajuće sisteme i ideologije, već da kroz preafirmaciju prikažu njihove skrivene mehanizme koje kritika nije primetila.

Bane

pre 1 godinu

Mutni su slovenci, baš mutni. Treba svi da im daju nogu u dupe pa nek se onda "koncertiraju" u sred ljubljane i neka propagiraju totalitarizam u pivnici u predgrađu Minhena!

in God we trust

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09)

Ako je tebi prognanstvo ok, ako je uredu zabraniti nekoga jer dovoljno "ne mrzi" onda je jasno zašto su Rusi morali da brane svoj narod u Dombasu, a i mi svoj u Kninu. Takve stavove ne možeš čuti u normalnom svetu tipa Srbija, Rusija... Rusija ne ukida Ukraince. Srpske trgovinske lance drže Hrvati (IDEA), pumpe Albanci (OMV), i niko to u Srbiji ne gleda. Komentare lepi ko hoće i niko to ne gleda. Dobro došao bar virtualno u slobodan deo sveta.

Prometej

pre 1 godinu

Nadam se da je svakom iole pristojnom i pametnom čoveku odavno jasno da je u ovom ratu neko ubacivao, ne cepanice, nego cele bukve polivao napalmom i ubacivao u vatru.
Lajbahu respekt što je izneo celu priču u javnost, al ovo je Ukrajina godinama. Svojevrsni kotao u kome se kuva sve ono najgore, mržnja prema poreklu, neonacizam, slovenska pokondirenost. Ukrajincima želim što brži poraz, za njihovo dobro i dobro celog sveta, jer nikada zlo nije ovoliko javno propagirano.

MInistar Jović

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09) Hrvoje, nesretni hrvoje...Ljudi su osudili agresiju Rusije, ali i rekli da je rat u interesu vojno industrijskog kompleksa, i naravno došli pod udar totalitarne mašinerije. Nije dovoljno da osudiš, moraš da ponavljap isto što i oni. A vidiš, ti si jako dobro opet pokazao u čemu se mi razlikujemo i nikada, ni za milion godina, nećemo biti isti. 91 - e ste palili srpske knjige i pisce i bacali knjige iz biblioteka. MI, vidiš, nikad anismo zapalili nijednu nemačku knjigu, iako smo imali četiri rušenja i bombardovanja Beoggrada u 20 veku. Nama nikada za to nisu bili krivi Gete ili Šiler, već konkretni političari i vojnici. Hrvati imaju isto stanje svesti kao ovi u Ukrajini, kada mrziš, mrzi do rkaja, mržnja postaje sama sebi svrha.

milica

pre 1 godinu

Naravno da nisu mogli , zato sto ruski klasici, umetnost kroz vekove nisu niti odgovorni niti krivi za sukobe. To samo pokazuje neku drugi stranu .. Lajbah su veličina i umetnost u pravom smislu te reci, ostrog stava i konkretnih ideja sa jasnim ciljem.
Da, da se razumemo i o Putunu i o Zelenskom imam isto mišljenje a to je da su potpuni idioti i kompleksasi koji žrtvuju mlade a njihov profit je u zenitu.. fuj!

excavator extraordinarie

pre 1 godinu

Nek dovedu U2.
(neven1, 27. februar 2023 20:17)

Nije moguce, Bono je nestao u Blerovoj analnoj kavitaciji gde mu se gubi svaki trag.

Obični čitalac

pre 1 godinu

Lajbah - slovenačko koketiranje sa nacizmom. Nemojte tvrditi da vam nismo rekli.
(123, 27. februar 2023 19:30)

Laibach se pise. Inace, ne brukaj se izvodjenjem
zakljucaka na osnovu slika jer je ocigledno da pojma nemas o njima. Njih ni mnogo zesce baje kao DB nisu uspeli da sputaju i proglase nacistima. Inace, vredjaju se kad ih porede sa njima jer oni su iz Trbovlja. E sad nemoj da ocekujes sve da ti kazem.

Rajh

pre 1 godinu

Lajbah je čisto foliranje kao imaju neki umetnički otklon a u stvari su simpatizeri totalitarizma i nacizma, pa su sad ostali razgolićenimi smešni. Čime se lud ponosi, pametan se stidi!

Ceda Velja

pre 1 godinu

@che To što sviraju "Marš na Drinu" nema veza sa tim da su smrde. Da nisu i da se ne prilagođavaju, a kao oni su trideset godina "avangarda", ne bi postojali toliko dugo. Nisam ih voleo ni pre trideset i više godina sa njihovim prikazom fašizma (nacizma) bez ikakve kulturne pozadine, a zbog toga ih nikad nisam smatrao vredim. Tačka.

Djole Debeli

pre 1 godinu

uvlačili se ukrima, ali slabo i nedovoljno. nek su ih ukri otkačili.
baš me razočarao lajbah, cenio ih i mislio da su iznad dnevne politike i trendova, a oni ko da ih instruirao fon stoltenberg i opet korpa.

Igorsulic

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.

Вук Караџић

pre 1 godinu

Je li vam sada jasno zašto su Srbi obožavali i Hitlera?
(Sreta, 27. februar 2023 21:40)

ма јасно нам је него шта. митинг подршке Хитлеру шестог априла 41-е на Калемегдану је један од најважнијих догађаја у историји човечанства

gane

pre 1 godinu

Kao i bilo koja tema i ova je odlicna prilika da bar polovina komentatora izluci ono sto najvise voli : MRZNJU. Nije ni mnogo bitno ko se mrzi , samo da se mrzi. Istina ne sme da se mrzi Rusija i njihov pravedni osvajacki rat.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

(Pljuvac Svih Stilova, 27. februar 2023 18:04)


Ne pretaraju se, oni su takvi prirodno! Ali je za sve drugčijeg stava sreća što ih je najmanje 95 posto.

Славиша Гаври ловић

pre 1 godinu

Морбидно је да се у Кијеву одржавају концерти, а на фронту истовремено гину хиљаде.

neutralni felš

pre 1 godinu

Za vrijeme agresije na Srj, jedan ruski bend je svirao u sred Beograda.
(Amos Dundee, 27. februar 2023 18:28)

pomoć od braće rusa, kad nam je teško pošalju nam tamburaše... hrvatima poslali kalašnjikove

Miloš

pre 1 godinu

Kad se samo setim kako su se slovenački prevarant dovlačili ovde i vređali nas na oduševljenje ove drugosrbijanske kamarile! Svi treba da im daju nogu u pedu!

Krenimo redom

pre 1 godinu

Valjda je sad, napokon, jasno i gospodi iz Lajbaha, zašto je ovaj rat izbio!? Tolika mržnja prema svemu ruskom je decenijama negovana, iako brojni rusi žive u Ukrajini, a većina stanovnika se izjašnjavala da su pravoslavne vere i da im je maternji jezik ruski. To bezumlje podsticano od NATO oportunista je moralo da pukne.
(kognitivna disonanca, 27. februar 2023 18:52)

Mešaš uzrok i posledicu.
Mržnja prema svemu ruskom počinje nakon ruskog uplitanja u ukrajinske stvari i ruskog stava da samostalna Ukrajina ne treba da postoji.

chica

pre 1 godinu

@milica
Прочитај нешто о историји ратова. Немој тако медиокритетски квалигиковати и расуђивати.

neutralni felš

pre 1 godinu

Verujte, niste nista pogresili... To je ionako smece od naroda... Ili mozda i jeste pogresili, trebali ste da odete, uzmete im dobru lovu, i onda kazete to sto ste mislili...
(Tor, 27. februar 2023 16:25)

"smeće od naroda"... posle se srbadija čudi što je cela evropa potajno prezire.

neutralni felš

pre 1 godinu

Ukrainci su sa Hitlerom napali Ruse, sad su sa Amerima opet napali Ruse prvo u Ukraini onda bi ih napali u Rusiji kao i Hitler pa nisu Rusu toliko glupi da dopuste istu foru dva puta.
(Tek onako, 27. februar 2023 16:55)

ovaj komentar ima mnogo više veze sa debelim crevom nego sa mozgom.

Južni Susjed

pre 1 godinu

...Rusija je dozvolila nezavisnost Poljske, Ceske, Slovacke, Madjarske, Baltickih zemalja, Ukrajine itd...

(Pljuvac Svih Stilova, 27. februar 2023 16:08)

Srž svih problema je sadržano u ovoj rečenici, odakle pravo Rusiji da nekoj drugoj državi "dozvoli" neovisnost? ili da ne dozvoli, svejedno,zakon jačeg, očigledno.

neutralni felš

pre 1 godinu

Laibah je znači malo umjereniji. Na strani su Ukrajine ali vide malo šire oko ovog rata. Ali zamislite, nisu izjavili da su svi rusi zli a i da nikada ništa nisu dali ovoj civilizaciji. Znate, u početku mi je bilo žao Ukrajinaca. Biju se dva rođaka. A sada, nakon hiljada izjava kakvih čak ni nijemci 1939. nisu imali prema Jevrejima i drugima (a znamo kavi su zlikovci postali poslije), ako većina Ukrajinaca ovako misli, uopšte mi ih nije žao. Izgleda da ipak treba denacifikacija.
(nbc, 27. februar 2023 16:37)

tako je legendo, trebalo bi da obožavaju ruse premda su im porušili pola države.

Maestralni

pre 1 godinu

"cinični, posrednički rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala, posebno vojno-industrijskog kompleksa".

Potpuni bullshit! Ova izjava je negacija Ukrajine kao zemlje i naroda, po principu "vi, vase zelje i planovi za buducnost uopste ne postojite nego se tu rat vodi izmedju Rusije i NATO". Proizvod moskovske propagandne kuhinje. Nemaju sta da traze u Kijevu ako sire putinsku propagandu.

miki

pre 1 godinu

Mi smo se mlatili sa švabovima, ali nikome normalnom nebi palo na pamet da smatra delo Betovena ili Getea bezvrednim. Ukrainci su bukvalno ludi od mržnje i mogu samo da zamislim pod kakvim terorim su građani ruskog porekla. Zato bože daj snage velikoj ruskoj vosci da pobedi ovo zlo i uspostavi mir u tom regionu.
(Kole, 27. februar 2023 22:04)
Evo tipicno razmisljanje Srbina. On jako ceni Getea, ali ne zna da se ne bi pise odvojeno, a ne zajedno.Verovatno je istina da Ukrajinci ne vole ruse. Zasto bi ih voleli. Tlacili su ih bar pedeset godina kao i ostale istocnoevropljane. Srbi i ostali Jgoslveni su se od toga spasli zahvaljujuci omrzenom Titu. Normalno da sada mrze Ruse kada im ruse zemlju. Ako se ne varam i mi smo mrzeli Nato pakt koji nas je bombardovao ( a nije nas osvajao kao Rusi Ukrajince). Teritorije sa vecinskim ruskim stanovnistvom jesu istina bile pod izvesnim ukrainskim terorom jer su zelele da se odvoje od Ukrajine i prikljuce Rusiji. Ako se ne varam Srbi nisu podrzavali ideju Albanaca sa Kosova da se odvoje od Srbije i prikljuce Albaniji. U vezi poslednje komentatorove recenice. Koje zlo treba da pobedi velika ruska vojska. Kome u Rusiji i svetu su Ukrajinci ucinili zlo? I opet mozda ruskoj manjini koja je htela da da se prikljuci Rusiji. Ni jedna normalna zemlja to ne dozvoljava. Ne dozvoljava ni Srbija odvajanje dela svoje teritorije. Koji mir treba da uspostavi Rusija. Mir je postojao dok Rusi nisu poceli rat (pardon, specijalnu opetaciju).

neutralni felš

pre 1 godinu

Rusija je dozvolila nezavisnost Poljske, Ceske, Slovacke, Madjarske, Baltickih zemalja, Ukrajine itd., a vidimo NATO samo jos nije bazu u Moskvi napravio. I onda se ovde mnogi prave blesavi kako su rusi nicim izazvani napali ni krivu ni duznu Ukrajinu. Vi ili ste prespavali prethodnih 30 godina, ili se namerno pravite blesavi.
(Pljuvac Svih Stilova, 27. februar 2023 18:04)

"rusija je dozvolila nezavisnost poljske, češke, slovacke"? i onda ti za nekog kažeš da se pravi blesav.

neutralni felš

pre 1 godinu

Mi smo se mlatili sa švabovima, ali nikome normalnom nebi palo na pamet da smatra delo Betovena ili Getea bezvrednim. Ukrainci su bukvalno ludi od mržnje i mogu samo da zamislim pod kakvim terorim su građani ruskog porekla. Zato bože daj snage velikoj ruskoj vosci da pobedi ovo zlo i uspostavi mir u tom regionu.
(Kole, 27. februar 2023 22:04)

Evo tipicno razmisljanje Srbina. On jako ceni Getea, ali ne zna da se ne bi pise odvojeno, a ne zajedno.Verovatno je istina da Ukrajinci ne vole ruse. Zasto bi ih voleli. Tlacili su ih bar pedeset godina kao i ostale istocnoevropljane. Srbi i ostali Jgoslveni su se od toga spasli zahvaljujuci omrzenom Titu. Normalno da sada mrze Ruse kada im ruse zemlju. Ako se ne varam i mi smo mrzeli Nato pakt koji nas je bombardovao ( a nije nas osvajao kao Rusi Ukrajince). Teritorije sa vecinskim ruskim stanovnistvom jesu istina bile pod izvesnim ukrainskim terorom jer su zelele da se odvoje od Ukrajine i prikljuce Rusiji. Ako se ne varam Srbi nisu podrzavali ideju Albanaca sa Kosova da se odvoje od Srbije i prikljuce Albaniji. U vezi poslednje komentatorove recenice. Koje zlo treba da pobedi velika ruska vojska. Kome u Rusiji i svetu su Ukrajinci ucinili zlo? I opet mozda ruskoj manjini koja je htela da da se prikljuci Rusiji. Ni jedna normalna zemlja to ne dozvoljava. Ne dozvoljava ni Srbija odvajanje dela svoje teritorije. Koji mir treba da uspostavi Rusija. Mir je postojao dok Rusi nisu poceli rat (pardon, specijalnu opetaciju).
(miki, 28. februar 2023 02:13)

što staloženiji komentar to više minusa.

Megatronman

pre 1 godinu

Obrnuta razmjena funkcionira jer je u Zgb. gostovao ukrajinski bend Jinjer u kojem je dominantna pjevačica Tatiana. Nažalost lošim razglasom njezin talent je ostao prigušen. Laibach su pomalo dosadni forsiranjem anarhizma i svojih radikalnih političkih stavova (kako se kaže), pošto poto. No, imaju fanove.

Вук Караџић

pre 1 godinu

Laibach se pise. Inace, ne brukaj se izvodjenjem
zakljucaka na osnovu slika jer je ocigledno da pojma nemas o njima. Njih ni mnogo zesce baje kao DB nisu uspeli da sputaju i proglase nacistima. Inace, vredjaju se kad ih porede sa njima jer oni su iz Trbovlja. E sad nemoj da ocekujes sve da ti kazem.
(Obični čitalac, 27. februar 2023 20:01)

пише се Лајбах, неписмени Србине.

neutralni felš

pre 1 godinu

Da volite ruse pjevali bi u Donbasu prije 5 godina.
(Amos Dundee, 27. februar 2023 18:21)

po popisu iz 2011. u dombasu je živelo 65 odsto ukrajinaca.

neutralni felš

pre 1 godinu

Potpuno razumljiva reakcija Ukrajinaca.Svi izfolirani koji zele da pokazu svoj intelektualni ego relativizuju sve.Oni bi i Hitlerov pocetak rata nazvali reakcijom na geostrateska kretanja u svetu.Ovde se radi o civilizacijskom sukobu dva sistema vrednosti.Ne bi me iznenadilo da su navedena gospoda iz Slovenije potomci nasih partizana.Takvi uzivaju blagodeti evropskih vrednosti,ali uvek imaju neko ali.Zivimo u vremenu kada neki misle da su intelektualci jer relativizuju i da je danas ponedeljak,a ljudima sa cistim stavom prebaciju iskljucivost.
(Ranko, 27. februar 2023 19:47)


kratko i jasno.

neutralni felš

pre 1 godinu

@desperado
Да ли бисте били задовољни ако би НАТО распарчао Русију, побио све Русе, поробио их? Мислите да то није крајњи циљ запада? Мислите ли да Украина није средство Како то да на све што запад уради немате примедбу а имате на потезе које Русија прави ради сопсттвеног одржања?
(chica, 27. februar 2023 20:01)

kad smo već kod poteza, onda je i austrougarska napala srbiju zbog sopstvenog održanja isto ko rusija ukrajinu.

Ranko

pre 1 godinu

Potpuno razumljiva reakcija Ukrajinaca.Svi izfolirani koji zele da pokazu svoj intelektualni ego relativizuju sve.Oni bi i Hitlerov pocetak rata nazvali reakcijom na geostrateska kretanja u svetu.Ovde se radi o civilizacijskom sukobu dva sistema vrednosti.Ne bi me iznenadilo da su navedena gospoda iz Slovenije potomci nasih partizana.Takvi uzivaju blagodeti evropskih vrednosti,ali uvek imaju neko ali.Zivimo u vremenu kada neki misle da su intelektualci jer relativizuju i da je danas ponedeljak,a ljudima sa cistim stavom prebaciju iskljucivost.

neutralni felš

pre 1 godinu

I bolje je tako.
Ukrajinci, jednostavno, nisu na nivou da razumeju Lajbah.
(Milan, 27. februar 2023 18:13)

zato severnokorejski podgojeni partijaši jesu...

neutralni felš

pre 1 godinu

Bravo Lajbah. Ni u Severnoj Koreji ih nisu ovako uslovljavali ali ovde imaju posla sa novom, dosada neviđenom, vrstom demokratije - totalitarnom demokratijom.
(Life is life, 27. februar 2023 16:28)

severna koreja ih je iskoristila kao pajace sa zapada koji podržavaju režim u nameri da dodatno izgladni svoj narod kako ne bi suviše razmišljao na polupun želudac.

mikica

pre 1 godinu

Laibach se preraste kad se predje dvadeset pet godina. I tad se ukapira koji su to kultur prevaranti.
A ako se ne ukapira, onda se i dalje prica kako su nekakva alternativa, neki pokret i neka cuda i nesto kobajagi vau.
Veci je faktor Dua Lipa danas nego to njihovo flertovanje sa svim i svacim. Jedino dobro od janeza su one prsate gospoje na koncertima sto lupaju u dobos i dernjaju se.

Ljubljana

pre 1 godinu

Dok god bendovi i samoprozvani intelektualci koristi ovaj sukob da razvijaju teorije zavere i relativizuju ono sto se desava u Ukrajini, ove stvari ce se desavati. Ukrajincima ovo nije tema za diskusiju i kulturno potkusurivanje. Njima bombe padaju na glavi i ni jedan jedini stav ili misljenje ne moze da promeni cinjenicu da to dolazi sa Ruske strane. Po meni je to ogromna izdaja nakon svega sto su Ukrajinci dali Rusima. Sto se tice Ruskih zrtvi, Rusi su kolonizovali ceo Sovjetski Savez i do 2014 kada su pokusali da destabilizuju vlast uzivali su u potpuno nesmetanim pravima, i u Ukrajini i na Baltiku. Ako vas vise zanima gde se kakva muzika slusa i sta se desava sa Dostojevskim, a ne ciji zivoti su ugrozeno vi ste ozbiljno izgubljena licnost.

neutralni felš

pre 1 godinu

Mi smo se mlatili sa švabovima, ali nikome normalnom nebi palo na pamet da smatra delo Betovena ili Getea bezvrednim. Ukrainci su bukvalno ludi od mržnje i mogu samo da zamislim pod kakvim terorim su građani ruskog porekla. Zato bože daj snage velikoj ruskoj vosci da pobedi ovo zlo i uspostavi mir u tom regionu.
(Kole, 27. februar 2023 22:04)

daj bože da dodju i do srbije...

Igorsulic

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.

Bane

pre 1 godinu

Mutni su slovenci, baš mutni. Treba svi da im daju nogu u dupe pa nek se onda "koncertiraju" u sred ljubljane i neka propagiraju totalitarizam u pivnici u predgrađu Minhena!

gane

pre 1 godinu

Kao i bilo koja tema i ova je odlicna prilika da bar polovina komentatora izluci ono sto najvise voli : MRZNJU. Nije ni mnogo bitno ko se mrzi , samo da se mrzi. Istina ne sme da se mrzi Rusija i njihov pravedni osvajacki rat.

Stefan

pre 1 godinu

Podržavam stav Lajbaha i potpisujem sve rečeno o sukobu velikih sila i interesa kapitala u Ukrajini, jedino se ne slažem sa poslednjim delom da u tom sukobu treba podržati Ukrajinu. Na strani dobra, ovoga puta ratuje Rusija.

Harry

pre 1 godinu

Dokaz da muzičari imaju više mozga, da ga koriste, za razliku od evropskih političara.
(Neko iz mase, 27. februar 2023 17:03)

Naivni, ne veruj Slovencu, a posebno Lajbahu ni kad darove nose. Nema podmuklijih od njih !

neutralni felš

pre 1 godinu

Isto kao Let 3 i Lajbah je postao mejn strim bend zbog ovog rata, a nekada su prozivali bukvalno sve i prkosili bukvalno svima. Tuzno, ali sada su postali deo jednoumlja.

spooky

pre 1 godinu

Pazi to, Lajbah ce da tj nece da svira Nacijima usred Ukrajine. Nisu vise ni Naciji kao sto su nekad bili ? Jedino da ih je Putin toliko razredio da im se niti koncerta neisplati vise imati.

Čeda Velja

pre 1 godinu

Kako to da nisu osudili napad NATO na Srbiju i Crnu Goru 1999. I došli da naprave koncert u Podgorici ili Beogradu ili Novom Sadu ili Nikšiću. Obične smrde. Da su bili malo jače smrde održali bi koncert. Fujbah.

Rajh

pre 1 godinu

Lajbah je čisto foliranje kao imaju neki umetnički otklon a u stvari su simpatizeri totalitarizma i nacizma, pa su sad ostali razgolićenimi smešni. Čime se lud ponosi, pametan se stidi!

Krenimo redom

pre 1 godinu

Valjda je sad, napokon, jasno i gospodi iz Lajbaha, zašto je ovaj rat izbio!? Tolika mržnja prema svemu ruskom je decenijama negovana, iako brojni rusi žive u Ukrajini, a većina stanovnika se izjašnjavala da su pravoslavne vere i da im je maternji jezik ruski. To bezumlje podsticano od NATO oportunista je moralo da pukne.
(kognitivna disonanca, 27. februar 2023 18:52)

Mešaš uzrok i posledicu.
Mržnja prema svemu ruskom počinje nakon ruskog uplitanja u ukrajinske stvari i ruskog stava da samostalna Ukrajina ne treba da postoji.

Djole Debeli

pre 1 godinu

uvlačili se ukrima, ali slabo i nedovoljno. nek su ih ukri otkačili.
baš me razočarao lajbah, cenio ih i mislio da su iznad dnevne politike i trendova, a oni ko da ih instruirao fon stoltenberg i opet korpa.

Tor

pre 1 godinu

Verujte, niste nista pogresili... To je ionako smece od naroda... Ili mozda i jeste pogresili, trebali ste da odete, uzmete im dobru lovu, i onda kazete to sto ste mislili...

Tek onako

pre 1 godinu

Ukrainci su sa Hitlerom napali Ruse, sad su sa Amerima opet napali Ruse prvo u Ukraini onda bi ih napali u Rusiji kao i Hitler pa nisu Rusu toliko glupi da dopuste istu foru dva puta.

Maestralni

pre 1 godinu

"cinični, posrednički rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala, posebno vojno-industrijskog kompleksa".

Potpuni bullshit! Ova izjava je negacija Ukrajine kao zemlje i naroda, po principu "vi, vase zelje i planovi za buducnost uopste ne postojite nego se tu rat vodi izmedju Rusije i NATO". Proizvod moskovske propagandne kuhinje. Nemaju sta da traze u Kijevu ako sire putinsku propagandu.

Helios

pre 1 godinu

Vidim da se olako zaboravlja kulturološka uloga Lajbaha u raspadu SFRJ, kao i njihovi od slovenačkog rukovodstva finansirani počeci. Lajbah su obični smradovi, sa forom koja uvek može da se interpretira i ovako i onako. I kad je trebalo... oni su dotezali "onako". A potom su dotezali... "ovako". Dođu ko elementarni test i jeftina klopka za kvazi-intelektualce. Ovde su se pokušali iskeširati, pre svega sa računicom glede dugotrajnih efekata "svirali smo u Kijevu pod bombama" u dolazećim godinama. I pognuli su se, i još i još, ali... ne i dovoljno. Pa kad su se preračunali, onda bolje ipak ne.

Ranko

pre 1 godinu

Potpuno razumljiva reakcija Ukrajinaca.Svi izfolirani koji zele da pokazu svoj intelektualni ego relativizuju sve.Oni bi i Hitlerov pocetak rata nazvali reakcijom na geostrateska kretanja u svetu.Ovde se radi o civilizacijskom sukobu dva sistema vrednosti.Ne bi me iznenadilo da su navedena gospoda iz Slovenije potomci nasih partizana.Takvi uzivaju blagodeti evropskih vrednosti,ali uvek imaju neko ali.Zivimo u vremenu kada neki misle da su intelektualci jer relativizuju i da je danas ponedeljak,a ljudima sa cistim stavom prebaciju iskljucivost.

CLS

pre 1 godinu

Ne sme se voleti ruska knjizevnost. Po direktivi mora sve to da se mrzi. To je osnov “demokratije”kakvu smo vec videli u 3. Rajhu a kakvu nam danas prodaju.

Ceda Velja

pre 1 godinu

@che To što sviraju "Marš na Drinu" nema veza sa tim da su smrde. Da nisu i da se ne prilagođavaju, a kao oni su trideset godina "avangarda", ne bi postojali toliko dugo. Nisam ih voleo ni pre trideset i više godina sa njihovim prikazom fašizma (nacizma) bez ikakve kulturne pozadine, a zbog toga ih nikad nisam smatrao vredim. Tačka.

Brutal Deluxe

pre 1 godinu

Londonski Gardijan je citirao jednog od predstavnika ovog slovenačkog benda koji je rekao da je sukob u Ukrajini "cinični, posrednički rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala, posebno vojno-industrijskog kompleksa".

Živa istina. Ukrajinci su Živi dokaz činjenice da kad te neko namagarči, najteže je priznati da si namagarčen.

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Kakvo ogavno pozivanje na satanizaciju rusa i Rusije. Nacisti su to isto radili sa slovenskim narodima i jevrejima.. Uporno se zaboravlja da su ZAPAD I UKRAJINA prekrsili sve potpisane sporazume sa Rusijom jos od 1990 na ovamo. Dakle, dok ste krsili dogovore, zakone i pravila, bilo vam je okej, sad kad je rus resio da vam poda preko ustiju, e sad odjednom rus je los. Kad se raspao Sovjetski Savez uslov je bio da Mosvka dozvoli nezavisnost mnogim zemljama, a za uzvrat NATO se nece siriti prema Rusiji. Rusija je dozvolila nezavisnost Poljske, Ceske, Slovacke, Madjarske, Baltickih zemalja, Ukrajine itd., a vidimo NATO samo jos nije bazu u Moskvi napravio. I onda se ovde mnogi prave blesavi kako su rusi nicim izazvani napali ni krivu ni duznu Ukrajinu. Vi ili ste prespavali prethodnih 30 godina, ili se namerno pravite blesavi.

Megatronman

pre 1 godinu

Obrnuta razmjena funkcionira jer je u Zgb. gostovao ukrajinski bend Jinjer u kojem je dominantna pjevačica Tatiana. Nažalost lošim razglasom njezin talent je ostao prigušen. Laibach su pomalo dosadni forsiranjem anarhizma i svojih radikalnih političkih stavova (kako se kaže), pošto poto. No, imaju fanove.

ajemsasa

pre 1 godinu

"Lajbah - slovenačko koketiranje sa nacizmom. Nemojte tvrditi da vam nismo rekli.
(123, 27. februar 2023 19:30) "

Ajd', ne lupetaj, zemljače!
To je malo iznad tvog platnog razreda, nemoj da se brukaš...

Krajisnik

pre 1 godinu

Јој каква демагогија "у савременом друштву нема мјеста за рат", а НАТО чланице нема гдје нису ратовале на овај или онај начин...

Kole

pre 1 godinu

Mi smo se mlatili sa švabovima, ali nikome normalnom nebi palo na pamet da smatra delo Betovena ili Getea bezvrednim. Ukrainci su bukvalno ludi od mržnje i mogu samo da zamislim pod kakvim terorim su građani ruskog porekla. Zato bože daj snage velikoj ruskoj vosci da pobedi ovo zlo i uspostavi mir u tom regionu.

T-Rex

pre 1 godinu

Jednoumlje. Ako nisu samo Rusi krivi, kriv si i ti. Rusi uopste nisu krivi za ovaj sukob. To je moje misljenje i to na osnovu informisanosti iskljucivo iz zapadnih medija. Tek od pocetka intervencije pratim i ruske izvore. UKR pratim od 1990tih.

miki

pre 1 godinu

Mi smo se mlatili sa švabovima, ali nikome normalnom nebi palo na pamet da smatra delo Betovena ili Getea bezvrednim. Ukrainci su bukvalno ludi od mržnje i mogu samo da zamislim pod kakvim terorim su građani ruskog porekla. Zato bože daj snage velikoj ruskoj vosci da pobedi ovo zlo i uspostavi mir u tom regionu.
(Kole, 27. februar 2023 22:04)
Evo tipicno razmisljanje Srbina. On jako ceni Getea, ali ne zna da se ne bi pise odvojeno, a ne zajedno.Verovatno je istina da Ukrajinci ne vole ruse. Zasto bi ih voleli. Tlacili su ih bar pedeset godina kao i ostale istocnoevropljane. Srbi i ostali Jgoslveni su se od toga spasli zahvaljujuci omrzenom Titu. Normalno da sada mrze Ruse kada im ruse zemlju. Ako se ne varam i mi smo mrzeli Nato pakt koji nas je bombardovao ( a nije nas osvajao kao Rusi Ukrajince). Teritorije sa vecinskim ruskim stanovnistvom jesu istina bile pod izvesnim ukrainskim terorom jer su zelele da se odvoje od Ukrajine i prikljuce Rusiji. Ako se ne varam Srbi nisu podrzavali ideju Albanaca sa Kosova da se odvoje od Srbije i prikljuce Albaniji. U vezi poslednje komentatorove recenice. Koje zlo treba da pobedi velika ruska vojska. Kome u Rusiji i svetu su Ukrajinci ucinili zlo? I opet mozda ruskoj manjini koja je htela da da se prikljuci Rusiji. Ni jedna normalna zemlja to ne dozvoljava. Ne dozvoljava ni Srbija odvajanje dela svoje teritorije. Koji mir treba da uspostavi Rusija. Mir je postojao dok Rusi nisu poceli rat (pardon, specijalnu opetaciju).

neutralni felš

pre 1 godinu

Laibah je znači malo umjereniji. Na strani su Ukrajine ali vide malo šire oko ovog rata. Ali zamislite, nisu izjavili da su svi rusi zli a i da nikada ništa nisu dali ovoj civilizaciji. Znate, u početku mi je bilo žao Ukrajinaca. Biju se dva rođaka. A sada, nakon hiljada izjava kakvih čak ni nijemci 1939. nisu imali prema Jevrejima i drugima (a znamo kavi su zlikovci postali poslije), ako većina Ukrajinaca ovako misli, uopšte mi ih nije žao. Izgleda da ipak treba denacifikacija.
(nbc, 27. februar 2023 16:37)

tako je legendo, trebalo bi da obožavaju ruse premda su im porušili pola države.

neutralni felš

pre 1 godinu

@desperado
Да ли бисте били задовољни ако би НАТО распарчао Русију, побио све Русе, поробио их? Мислите да то није крајњи циљ запада? Мислите ли да Украина није средство Како то да на све што запад уради немате примедбу а имате на потезе које Русија прави ради сопсттвеног одржања?
(chica, 27. februar 2023 20:01)

kad smo već kod poteza, onda je i austrougarska napala srbiju zbog sopstvenog održanja isto ko rusija ukrajinu.

neutralni felš

pre 1 godinu

Potpuno razumljiva reakcija Ukrajinaca.Svi izfolirani koji zele da pokazu svoj intelektualni ego relativizuju sve.Oni bi i Hitlerov pocetak rata nazvali reakcijom na geostrateska kretanja u svetu.Ovde se radi o civilizacijskom sukobu dva sistema vrednosti.Ne bi me iznenadilo da su navedena gospoda iz Slovenije potomci nasih partizana.Takvi uzivaju blagodeti evropskih vrednosti,ali uvek imaju neko ali.Zivimo u vremenu kada neki misle da su intelektualci jer relativizuju i da je danas ponedeljak,a ljudima sa cistim stavom prebaciju iskljucivost.
(Ranko, 27. februar 2023 19:47)


kratko i jasno.

Južni Susjed

pre 1 godinu

...Rusija je dozvolila nezavisnost Poljske, Ceske, Slovacke, Madjarske, Baltickih zemalja, Ukrajine itd...

(Pljuvac Svih Stilova, 27. februar 2023 16:08)

Srž svih problema je sadržano u ovoj rečenici, odakle pravo Rusiji da nekoj drugoj državi "dozvoli" neovisnost? ili da ne dozvoli, svejedno,zakon jačeg, očigledno.

Brzi

pre 1 godinu

Hteli ste da im se poklonite, a oni trazili jos i da se naguzite.
I nakon svega toga jos pokušavate nacistima nešto i da objasnite.

E, braćo Slovenci ličite mi pomalo na Srbe :-)

neutralni felš

pre 1 godinu

Verujte, niste nista pogresili... To je ionako smece od naroda... Ili mozda i jeste pogresili, trebali ste da odete, uzmete im dobru lovu, i onda kazete to sto ste mislili...
(Tor, 27. februar 2023 16:25)

"smeće od naroda"... posle se srbadija čudi što je cela evropa potajno prezire.

Dokoni

pre 1 godinu

Bravo za Lajbah, potpuno su u pravu. To je NACI metodologija "svi su krivi" i "niko ne valja"... To će se Ukraini vratiti kada izgube ovaj rat... Biće svi krivi, a nevini što ginu brzo se zaboravi...

Life is life

pre 1 godinu

Bravo Lajbah. Ni u Severnoj Koreji ih nisu ovako uslovljavali ali ovde imaju posla sa novom, dosada neviđenom, vrstom demokratije - totalitarnom demokratijom.

kognitivna disonanca

pre 1 godinu

Valjda je sad, napokon, jasno i gospodi iz Lajbaha, zašto je ovaj rat izbio!? Tolika mržnja prema svemu ruskom je decenijama negovana, iako brojni rusi žive u Ukrajini, a većina stanovnika se izjašnjavala da su pravoslavne vere i da im je maternji jezik ruski. To bezumlje podsticano od NATO oportunista je moralo da pukne.

+MAKSIM

pre 1 godinu

Razumem Ukrajince kad mrze Ruse, ali kako se zove to kad izričito zahtevaju da SVI moraju da misle kao oni?
Pa šta bi onda tek trebalo da je ostalo od Nemačke, koja je, bez povoda, unakazila pola planete!? Šta raditi sa Amerikom, koja i dan danas seje planetarnu nesreću!?

Marš na Drinu

pre 1 godinu

Ovde neki pojedinci diskutuju o Lajbahu kao da znaju o čemu pričaju.
Gospodo, malo se raspitajte o jednom od avangardnih svetskih bendova bivše SFRJ pre nego i pomislite da polemišete o njihovom stavu. Kakav crni Let 3, vi ne znate šte je zdrav politički stav muzičara dok ste ih uporedili.

chica

pre 1 godinu

@Драгољуб Бг
Не између Русије и САД, већ између САД и Русије. Мислим да је рат ипак последица америчке хегемоније.

neutralni felš

pre 1 godinu

Ukrainci su sa Hitlerom napali Ruse, sad su sa Amerima opet napali Ruse prvo u Ukraini onda bi ih napali u Rusiji kao i Hitler pa nisu Rusu toliko glupi da dopuste istu foru dva puta.
(Tek onako, 27. februar 2023 16:55)

ovaj komentar ima mnogo više veze sa debelim crevom nego sa mozgom.

neutralni felš

pre 1 godinu

Mi smo se mlatili sa švabovima, ali nikome normalnom nebi palo na pamet da smatra delo Betovena ili Getea bezvrednim. Ukrainci su bukvalno ludi od mržnje i mogu samo da zamislim pod kakvim terorim su građani ruskog porekla. Zato bože daj snage velikoj ruskoj vosci da pobedi ovo zlo i uspostavi mir u tom regionu.
(Kole, 27. februar 2023 22:04)

Evo tipicno razmisljanje Srbina. On jako ceni Getea, ali ne zna da se ne bi pise odvojeno, a ne zajedno.Verovatno je istina da Ukrajinci ne vole ruse. Zasto bi ih voleli. Tlacili su ih bar pedeset godina kao i ostale istocnoevropljane. Srbi i ostali Jgoslveni su se od toga spasli zahvaljujuci omrzenom Titu. Normalno da sada mrze Ruse kada im ruse zemlju. Ako se ne varam i mi smo mrzeli Nato pakt koji nas je bombardovao ( a nije nas osvajao kao Rusi Ukrajince). Teritorije sa vecinskim ruskim stanovnistvom jesu istina bile pod izvesnim ukrainskim terorom jer su zelele da se odvoje od Ukrajine i prikljuce Rusiji. Ako se ne varam Srbi nisu podrzavali ideju Albanaca sa Kosova da se odvoje od Srbije i prikljuce Albaniji. U vezi poslednje komentatorove recenice. Koje zlo treba da pobedi velika ruska vojska. Kome u Rusiji i svetu su Ukrajinci ucinili zlo? I opet mozda ruskoj manjini koja je htela da da se prikljuci Rusiji. Ni jedna normalna zemlja to ne dozvoljava. Ne dozvoljava ni Srbija odvajanje dela svoje teritorije. Koji mir treba da uspostavi Rusija. Mir je postojao dok Rusi nisu poceli rat (pardon, specijalnu opetaciju).
(miki, 28. februar 2023 02:13)

što staloženiji komentar to više minusa.

Nazovite stvari pravim imenom!

pre 1 godinu

Je li vam sada jasno zašto su Srbi obožavali i Hitlera?
(Sreta, 27. februar 2023 21:40)

Srbi obožavali Hitlera. Pa ne znam samo koji narodi su sve bacali cveće pred njegove tenkove. Mali hint: iati oni koji su imali po diviziju pred Staljingadom, iliti isti oni koji i danas podržavaju nacistički režim u Kijevu.

Ljubljana

pre 1 godinu

Dok god bendovi i samoprozvani intelektualci koristi ovaj sukob da razvijaju teorije zavere i relativizuju ono sto se desava u Ukrajini, ove stvari ce se desavati. Ukrajincima ovo nije tema za diskusiju i kulturno potkusurivanje. Njima bombe padaju na glavi i ni jedan jedini stav ili misljenje ne moze da promeni cinjenicu da to dolazi sa Ruske strane. Po meni je to ogromna izdaja nakon svega sto su Ukrajinci dali Rusima. Sto se tice Ruskih zrtvi, Rusi su kolonizovali ceo Sovjetski Savez i do 2014 kada su pokusali da destabilizuju vlast uzivali su u potpuno nesmetanim pravima, i u Ukrajini i na Baltiku. Ako vas vise zanima gde se kakva muzika slusa i sta se desava sa Dostojevskim, a ne ciji zivoti su ugrozeno vi ste ozbiljno izgubljena licnost.

milica

pre 1 godinu

Naravno da nisu mogli , zato sto ruski klasici, umetnost kroz vekove nisu niti odgovorni niti krivi za sukobe. To samo pokazuje neku drugi stranu .. Lajbah su veličina i umetnost u pravom smislu te reci, ostrog stava i konkretnih ideja sa jasnim ciljem.
Da, da se razumemo i o Putunu i o Zelenskom imam isto mišljenje a to je da su potpuni idioti i kompleksasi koji žrtvuju mlade a njihov profit je u zenitu.. fuj!

niste u toku

pre 1 godinu

"da se eksplicitno izjasne da su "svi Rusi loši i da je sva ruska umetnost bezvredna", na šta, kako kažu, nikako nisu mogli da pristanu."

Hteli da pruže podršku fašističkoj zemlji ali srećom ukapirali iz citiranog zahteva, gde su hteli da odu. Pa batalili.

neutralni felš

pre 1 godinu

Rusija je dozvolila nezavisnost Poljske, Ceske, Slovacke, Madjarske, Baltickih zemalja, Ukrajine itd., a vidimo NATO samo jos nije bazu u Moskvi napravio. I onda se ovde mnogi prave blesavi kako su rusi nicim izazvani napali ni krivu ni duznu Ukrajinu. Vi ili ste prespavali prethodnih 30 godina, ili se namerno pravite blesavi.
(Pljuvac Svih Stilova, 27. februar 2023 18:04)

"rusija je dozvolila nezavisnost poljske, češke, slovacke"? i onda ti za nekog kažeš da se pravi blesav.

neutralni felš

pre 1 godinu

Mi smo se mlatili sa švabovima, ali nikome normalnom nebi palo na pamet da smatra delo Betovena ili Getea bezvrednim. Ukrainci su bukvalno ludi od mržnje i mogu samo da zamislim pod kakvim terorim su građani ruskog porekla. Zato bože daj snage velikoj ruskoj vosci da pobedi ovo zlo i uspostavi mir u tom regionu.
(Kole, 27. februar 2023 22:04)

daj bože da dodju i do srbije...

neutralni felš

pre 1 godinu

Bravo Lajbah. Ni u Severnoj Koreji ih nisu ovako uslovljavali ali ovde imaju posla sa novom, dosada neviđenom, vrstom demokratije - totalitarnom demokratijom.
(Life is life, 27. februar 2023 16:28)

severna koreja ih je iskoristila kao pajace sa zapada koji podržavaju režim u nameri da dodatno izgladni svoj narod kako ne bi suviše razmišljao na polupun želudac.

nbc

pre 1 godinu

Laibah je znači malo umjereniji. Na strani su Ukrajine ali vide malo šire oko ovog rata. Ali zamislite, nisu izjavili da su svi rusi zli a i da nikada ništa nisu dali ovoj civilizaciji. Znate, u početku mi je bilo žao Ukrajinaca. Biju se dva rođaka. A sada, nakon hiljada izjava kakvih čak ni nijemci 1939. nisu imali prema Jevrejima i drugima (a znamo kavi su zlikovci postali poslije), ako većina Ukrajinaca ovako misli, uopšte mi ih nije žao. Izgleda da ipak treba denacifikacija.

Steve

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09)

Tu je delimicno koren problem sa strane kijevskog rezima
A to je da je sve rusko proganjano godinama

I to je u redu?
Vama je svasta u redu, i razne jame i Jasenovci itd itd itd.
Indoktrinacija

Drugi deo je agenda americko engleskog establismenta

Obični čitalac

pre 1 godinu

Lajbah - slovenačko koketiranje sa nacizmom. Nemojte tvrditi da vam nismo rekli.
(123, 27. februar 2023 19:30)

Laibach se pise. Inace, ne brukaj se izvodjenjem
zakljucaka na osnovu slika jer je ocigledno da pojma nemas o njima. Njih ni mnogo zesce baje kao DB nisu uspeli da sputaju i proglase nacistima. Inace, vredjaju se kad ih porede sa njima jer oni su iz Trbovlja. E sad nemoj da ocekujes sve da ti kazem.

mikica

pre 1 godinu

Laibach se preraste kad se predje dvadeset pet godina. I tad se ukapira koji su to kultur prevaranti.
A ako se ne ukapira, onda se i dalje prica kako su nekakva alternativa, neki pokret i neka cuda i nesto kobajagi vau.
Veci je faktor Dua Lipa danas nego to njihovo flertovanje sa svim i svacim. Jedino dobro od janeza su one prsate gospoje na koncertima sto lupaju u dobos i dernjaju se.

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Kakvo ogavno pozivanje na satanizaciju rusa i Rusije. Nacisti su to isto radili sa slovenskim narodima i jevrejima.. Uporno se zaboravlja da su ZAPAD I UKRAJINA prekrsili sve potpisane sporazume sa Rusijom jos od 1990 na ovamo. Dakle, dok ste krsili dogovore, zakone i pravila, bilo vam je okej, sad kad je rus resio da vam poda preko ustiju, e sad odjednom rus je los. Kad se raspao Sovjetski Savez uslov je bio da Mosvka dozvoli nezavisnost mnogim zemljama, a za uzvrat NATO se nece siriti prema Rusiji. Rusija je dozvolila nezavisnost Poljske, Ceske, Slovacke, Madjarske, Baltickih zemalja, Ukrajine itd., a vidimo NATO samo jos nije bazu u Moskvi napravio. I onda se ovde mnogi prave blesavi kako su rusi nicim izazvani napali ni krivu ni duznu Ukrajinu. Vi ili ste prespavali prethodnih 30 godina, ili se namerno pravite blesavi.

Idi begaj

pre 1 godinu

Londonski Gardijan je citirao jednog od predstavnika ovog slovenačkog benda koji je rekao da je sukob u Ukrajini "cinični, posrednički rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala, posebno vojno-industrijskog kompleksa".

Ne smeš govoriti istinu.Anglosaksonci posebno mrze istinu zarad trpanja para u džepove.Sve će pogaziti zbog para.

B.V.

pre 1 godinu

Nisu se dovoljno duboko poklonili svetim kravama, koje jedan deo sveta nameće čitavom svetu u skladu sa interesima najjačih u toj grupaciji. Ta sveta krava je, inače, korisna i slavljena od istih pokrovitelja i tutora samo dok je u borbi sa ruskim medvedom i njene rane ih ne zanimaju sve dok mrda i pruža ikakav otpor mečki. Do zemljice crne mora naklon, inače ne važi. Došlo vreme i da se Lajbah nekome pravda, ko bi rekao da je i to moguće.

DragonX

pre 1 godinu

Jedina njihova greška je što nisu još više, najviše na strani ukrajine! E onda bi bili dobri! Ovako, najmanji zbak neutralnosti i objektivnosti te “kenseluje”.

Nama je ‘99 trebao makar neko da bude neutralan i odmah bih ga u nebesa dizali, dok ukrajincima treba neko 100% uz njih i 100% protiv Rusije!

dejan

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09)
Aha..ako si poceo da gledas vesti prosle godine. A ako si ih gledao od 2014. onda ti je jasno da sa Rusima nema zezanja inace bas zestoko nadrdljas da neces moci decenijama i decenijama samo shut da pokupish. Rusija je simbol sirove sile. Zapad je simbol podmuklosti, licemerja i bahatosti.

chica

pre 1 godinu

@desperado
Да ли бисте били задовољни ако би НАТО распарчао Русију, побио све Русе, поробио их? Мислите да то није крајњи циљ запада? Мислите ли да Украина није средство Како то да на све што запад уради немате примедбу а имате на потезе које Русија прави ради сопсттвеног одржања?

Вук Караџић

pre 1 godinu

Laibach se pise. Inace, ne brukaj se izvodjenjem
zakljucaka na osnovu slika jer je ocigledno da pojma nemas o njima. Njih ni mnogo zesce baje kao DB nisu uspeli da sputaju i proglase nacistima. Inace, vredjaju se kad ih porede sa njima jer oni su iz Trbovlja. E sad nemoj da ocekujes sve da ti kazem.
(Obični čitalac, 27. februar 2023 20:01)

пише се Лајбах, неписмени Србине.

Miloš

pre 1 godinu

Kad se samo setim kako su se slovenački prevarant dovlačili ovde i vređali nas na oduševljenje ove drugosrbijanske kamarile! Svi treba da im daju nogu u pedu!

desperado

pre 1 godinu

Ne volim ih, pamtim 90te, ni muziku, ali ovaj put se slazem sa njima. Ukrajinci moraju da se pumpaju crno - belo, ne mogu sebi da dozvole da razmisljaju o kulturi, umetnosti, filmovima i knjizevnosti sa strane onih koji ih ubijaju svakodnevno … ali mi treba da se podsetimo i razumemo da je Rusija vise nego Putin.
I on ce proci ali ruski doprinos kulturi covecanstva ostaje.

изНенад

pre 1 godinu

Неко ко уцењује друге да се определи за неку страну не може да буде добар пријатељ .

Prometej

pre 1 godinu

Nadam se da je svakom iole pristojnom i pametnom čoveku odavno jasno da je u ovom ratu neko ubacivao, ne cepanice, nego cele bukve polivao napalmom i ubacivao u vatru.
Lajbahu respekt što je izneo celu priču u javnost, al ovo je Ukrajina godinama. Svojevrsni kotao u kome se kuva sve ono najgore, mržnja prema poreklu, neonacizam, slovenska pokondirenost. Ukrajincima želim što brži poraz, za njihovo dobro i dobro celog sveta, jer nikada zlo nije ovoliko javno propagirano.

sin lovca na medvede

pre 1 godinu

Kako je moguce da vrli Evropljani i Westerijanci pripadnici gradjanske opciju u Ukrajini JEDINO I ISKLJUCIVO GOVORE SAMO O UKRAJINSKOM NARODU!
NIKO NE KAZE, GRADJANI UKRAJINE ILI NARODI UKRAJINE!
Govoreci tako o sukobu u Ukrajini Evropa & Amerika ustvari vesto izbegavaju da ukazu uzroke sukoba!

Pera Srbin

pre 1 godinu

Tužno je koliko ljudi ne koristi Bogom dani aparat za razmišljanje. Mnogo lakše je ponavljati već izrečeno u medijima. Skidam kapu za ekipu iz Laibaha, treba imati svoj stav, a ne ponavljati mainstream poruke sa medija i društvenih mreža.

neutralni felš

pre 1 godinu

Da volite ruse pjevali bi u Donbasu prije 5 godina.
(Amos Dundee, 27. februar 2023 18:21)

po popisu iz 2011. u dombasu je živelo 65 odsto ukrajinaca.

Драгољуб Бг

pre 1 godinu

Svaka čast momci, ostaće zapamćeno da je javno neko to rekao:
Rat u Ukrajini zapravo jr geopolitički sukob između Rusije i SAD na Ukrajinskoj teritoriji!
Savršen opis za buduća pokoljenja...ako prežive nuklearnu krizu!?
A kao šlag na tortu opis: "cinični, posrednički rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala, posebno vojno-industrijskog kompleksa".
Svi ovo vidimo, svi ovo znamo ali ćutimo, ili nemamo mogućnost doći do main-stream medija!

Mike

pre 1 godinu

Zalosto je kakvih ljudi ima sa ekstremnim stavovima. I sam osudjujem rusku agresiju, ali zasto da mrzim rusku kulturu? Da bih se pokorio zahtevima ekstrimista?

chica

pre 1 godinu

@Tek onako
Управо тако. Хвала Богу да се појави неко ко је нешто прочитао за разлику од ових повтшних натофила. Никада Руди више неће дозволити да непријстељске трупе дођу на 25 километара до Москве, мада видим, многи би то желели.

ja sve znam, neću da motam kablove

pre 1 godinu

Redovno uvek potrče ovde da ostave svoj zapis oni koji nije više od 3 ganglije ukupno.

Laibach su odavno muzički irelevantni, njihov demonski humor je bio bitan 80ih i ponešto malo kasnije je izranjalo, ali na stavu im se nema šta zameriti.

Oni su kroz svoj rad provocirali ideologijom svih totalitarnih društava a najviše ih je zanimao John Heartfield (Helmut Herzfeld) koji je, za ne poverovati, bio vođa nemačkih komunista između 2 svetska rata.
Onaj krst koji su u ranoj fazi svuda furali je bio Heartfieldov krst.

Informišite se malo.

chica

pre 1 godinu

@milica
Прочитај нешто о историји ратова. Немој тако медиокритетски квалигиковати и расуђивати.

Dejan X

pre 1 godinu

@Igorsulic: Igore, stara trolčino. Nije te dugo bilo ovde. Ne da smo se uželeli tvojih provokacija, ali primeti se kada fali jedan od najvećih ekstremista. Svojim komentarom si opet potvrdio da si "poštovatelj" stare, dobre ideologije tvojih predaka i nemačkih nacista. Evo sad i što se tiče fašizma u Ukrajini. Nismo ništa drugo očekivali.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

(Pljuvac Svih Stilova, 27. februar 2023 18:04)


Ne pretaraju se, oni su takvi prirodno! Ali je za sve drugčijeg stava sreća što ih je najmanje 95 posto.

neutralni felš

pre 1 godinu

I bolje je tako.
Ukrajinci, jednostavno, nisu na nivou da razumeju Lajbah.
(Milan, 27. februar 2023 18:13)

zato severnokorejski podgojeni partijaši jesu...

GoranH

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09)

Niko normalan i civiliziran nikad neće proganjati umetnost, zabranjivati knjige i sl.

Вук Караџић

pre 1 godinu

Je li vam sada jasno zašto su Srbi obožavali i Hitlera?
(Sreta, 27. februar 2023 21:40)

ма јасно нам је него шта. митинг подршке Хитлеру шестог априла 41-е на Калемегдану је један од најважнијих догађаја у историји човечанства

MInistar Jović

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09) Hrvoje, nesretni hrvoje...Ljudi su osudili agresiju Rusije, ali i rekli da je rat u interesu vojno industrijskog kompleksa, i naravno došli pod udar totalitarne mašinerije. Nije dovoljno da osudiš, moraš da ponavljap isto što i oni. A vidiš, ti si jako dobro opet pokazao u čemu se mi razlikujemo i nikada, ni za milion godina, nećemo biti isti. 91 - e ste palili srpske knjige i pisce i bacali knjige iz biblioteka. MI, vidiš, nikad anismo zapalili nijednu nemačku knjigu, iako smo imali četiri rušenja i bombardovanja Beoggrada u 20 veku. Nama nikada za to nisu bili krivi Gete ili Šiler, već konkretni političari i vojnici. Hrvati imaju isto stanje svesti kao ovi u Ukrajini, kada mrziš, mrzi do rkaja, mržnja postaje sama sebi svrha.

neutralni felš

pre 1 godinu

Za vrijeme agresije na Srj, jedan ruski bend je svirao u sred Beograda.
(Amos Dundee, 27. februar 2023 18:28)

pomoć od braće rusa, kad nam je teško pošalju nam tamburaše... hrvatima poslali kalašnjikove

in God we trust

pre 1 godinu

Sve rusko je prognano iz ukrajine , sto je u redu.
Nema mjesta nikakvom moraliziranju- zna se ko je agresor a ko zrtva, ko je koga naoao!Za civilizirani svijet tu prestaje sva prica.
(Igorsulic, 27. februar 2023 18:09)

Ako je tebi prognanstvo ok, ako je uredu zabraniti nekoga jer dovoljno "ne mrzi" onda je jasno zašto su Rusi morali da brane svoj narod u Dombasu, a i mi svoj u Kninu. Takve stavove ne možeš čuti u normalnom svetu tipa Srbija, Rusija... Rusija ne ukida Ukraince. Srpske trgovinske lance drže Hrvati (IDEA), pumpe Albanci (OMV), i niko to u Srbiji ne gleda. Komentare lepi ko hoće i niko to ne gleda. Dobro došao bar virtualno u slobodan deo sveta.

EU Citizen

pre 1 godinu

Ljudi kažu istinu, barem onako kako je oni vide, a bogami i ja, i to je ”kontroverzno”, odmah se ostrvile botine Damjanovog Zelenka :)) Bolje stvarno da su otkazali koncert...

excavator extraordinarie

pre 1 godinu

Nek dovedu U2.
(neven1, 27. februar 2023 20:17)

Nije moguce, Bono je nestao u Blerovoj analnoj kavitaciji gde mu se gubi svaki trag.

zoran stokic

pre 1 godinu

Cela njihova karjera je bila praćena raznim zabranama. „Pop muzika je za ovce, a mi smo pastiri prerušeni u vukove". „Sva umetnost je podložna političkoj manipulaciji, osim one koja govori jezikom te manipulacije". „Mi...smo inženjeri ljudskih duša (Staljin 1932.)". „Mi smo fašisti onoliko koliko je Hitler bio slikar“.Više od benda, to je 'Laibach Kunst' čija je esencija – BITI radikalno dvosmislen. Laibach "stvara" iz klasične muzike, hevi, disko, tehno, slovenačke, na pr, koriste elemente iz dela Holsta, Bruknera, Orfa, Lista i Šostakovića, kao i dela bendova kao što su Kueen, Beatles i Rolling Stones. Ili, na pr, izveli su koncert „Umetnost fuge“ J. S. Baha u njegovom rodnom gradu Lajpcigu (album Laibachkunstderfuge 2008.). Naša umetnost je kažu oni "stvaranje novih orginala" - "kopija bez originala, superiornije je od istorijskog materijala od koga je nastala". Zabluda je da su mrzeli YU, naprotiv kažu "nismo mrzeli YU ili njen režim i nismo hteli da je prevaziđemo. Naprotiv: želeli smo da bude jača, bolja i efikasnija. Ali bilo je prekasno..." Hteli su zapravo više komunizma, otuda i ova njihova izjava da je agreisija Putina na Ukrajinu: "cinični proksi rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala (vojne industrije itd.)“. Kao i Marina Abramović (deca komunizma) njihovi radovi nemaju za cilj da kritikuju ili optužuju vladajuće sisteme i ideologije, već da kroz preafirmaciju prikažu njihove skrivene mehanizme koje kritika nije primetila.

Славиша Гаври ловић

pre 1 godinu

Морбидно је да се у Кијеву одржавају концерти, а на фронту истовремено гину хиљаде.